Τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή

Για την κανονική δραστηριότητα στη διαμέρισμα είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας. Θα πρέπει να παρέχεται από φυσικό εξαερισμό, το οποίο προγραμματίζεται πάντα σε κτίρια κατοικιών. Αλλά εντατική μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι αρκετό, τόσο σε τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα απορροφητήρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με μια αφθονία ατμού, λίπη και μυρωδιές. Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να επιλέξει μια συσκευή κυκλοφορίας, απαιτείται πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού για σύνδεση με την κουκούλα κουζίνας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας.

Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του φυσικού αερισμού στο διαμέρισμα;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι στα αστικά διαμερίσματα εγκαθίσταται μόνο εξαερισμός και η εισροή παρέχεται από παθητικούς αεραγωγούς - παράθυρα.

Δώστε προσοχή! Το σύστημα εξαερισμού είναι αποτελεσματικό όταν οι ποσότητες τροφοδοσίας και του αέρα εξαγωγής είναι ίσες. Κατά συνέπεια, κατά τη λειτουργία μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Σύστημα τροφοδοσίας

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας απλές συσκευές εισαγωγής: παράθυρα και παράθυρα. Μετά την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένο πλαστικό για τους σκοπούς αυτούς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε βαλβίδες του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας. Όταν αντικαθίστανται τα παράθυρα, θα είναι λογικό να τοποθετούνται πλαστικές πόρτες στην κουζίνα και να κλείνουν όταν μαγειρεύονται. Ο φυσικός αερισμός θα αντιμετωπίσει γρήγορα τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φυσικό εκχύλισμα

Ο λόγος για μια ελαφριά εκροή αέρα μπορεί να είναι το φράξιμο του αγωγού αερισμού. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να καθαρίσει τον αγωγό εξαγωγής που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις και τη σχάρα. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού στέγασης πρέπει να καθαρίζουν τον κύριο άξονα με τις στροφές.

Η αύξηση της αποδοτικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή μέσα σε αυτό, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ροής. Τέτοιες μέθοδοι αναγκάζουν τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι πάντα, αλλά μόνο κατά το μαγείρεμα.

Κουκούλες κουζίνας

Με την τοπική κατανομή ρύπων από τα προϊόντα διατροφής απαιτείται ακόμα εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εξάτμισης. Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • ανακυκλώνοντας το εκχύλισμα, καθαρίζοντας τον αέρα και επιστρέφοντάς το στο δωμάτιο.
 • κυκλοφορεί (ρέει), παρέχοντας την απόσυρση μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμα.

Στην πρώτη περίπτωση, τοποθετείται πάνω από την πλάκα μια επίπεδη συσκευή και διέρχεται διήθηση αέρα μέσω αυτής. Ο αγωγός αερισμού δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Η έξοδος δεν πρέπει να τοποθετηθεί πολύ κοντά στη σόμπα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καλώδιο του σωλήνα, καθώς τα περισσότερα όργανα έχουν πολύ μικρά μήκη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της εγκατάστασης μιας κουκούλας που κυκλοφορεί, η οποία είναι επίσης κρεμασμένη σε έναν τοίχο ή ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας, είναι η ανάγκη για έναν αγωγό αέρα. Η οπή εξαερισμού βρίσκεται κοντά στην πλάκα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από αυτό. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διαδρομή του αέρα.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον θόρυβος και αντίσταση στην κίνηση του αέρα.

Επιλογή αγωγού

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • από υλικό?
 • τη διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου ·
 • μορφή ενότητας ·
 • ευελιξία.

Πλαστικός αγωγός

Οι περισσότεροι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά του σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο):

 1. Μείωση θορύβου.
 2. Χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και επεξεργασία.
 4. Σε μια λεία επιφάνεια, η ακαθαρσία δεν συσσωρεύεται.
 5. Ένα μικρό φορτίο σε ολόκληρη τη δομή.

Οι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Οι πρώτες έχουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα, και οι τελευταίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο εσωτερικό της κουζίνας. Για κάθε τύπο υπάρχουν προσαρμογείς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου και να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στην είσοδο και στην έξοδο. Μια στενή εφαρμογή εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός στεγανοποιητικού.

Κυματοειδές αλουμίνιο

Ο σωλήνας υπό μορφή κυματοειδούς αλουμινίου έχει μικρό μήκος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τεντώνει, καθιστώντας τους τοίχους απαλές και μειώνει τον θόρυβο. Η ευελιξία του σωλήνα επιτρέπει την τοποθέτησή του σε δύσκολα σημεία, αλλά κάθε κάμψη μειώνει την παραγωγικότητα. Η τυπική διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι 10, 12, 12,5, 15 cm.

Λόγω της μη ελκυστικής εμφάνισης, η αυλάκωση και ο πλαστικός αγωγός προσπαθούν να κρυφτούν σε ντουλάπια τοίχων ή πίσω από τέντες. Είναι επίσης κρύβονται πίσω από το χαμηλότερο επίπεδο των γυψοσανίδων ή ορθογώνια πλαστικά κουτιά με ένα χρώμα που αντιστοιχεί στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτά είναι δυνατή η εγκατάσταση προβολέων που θα παρέχουν φωτισμό ζώνης ενός πιάτου.

Κατασκευή

Όταν εξετάζετε το σχεδιασμό του αεραγωγού για την κουκούλα κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορα βασικά σημεία:

 • Η διάμετρος του αγωγού επιλέγεται έτσι ώστε να είναι ίση με την οπή εξαερισμού και είναι μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας κουζίνας.
 • Ο αριθμός των στροφών και το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
 • Κάθε μετρητής μειώνει την ώθηση κατά 5-10%, οπότε το μέγιστο μήκος είναι 3 μέτρα, το οποίο είναι αρκετό για μια συνηθισμένη κουζίνα.
 • Για εξαερισμό και εξαγωγή, εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξασφαλίζει την κοινή λειτουργία τους και εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης.

Εγκατάσταση αγωγού

Εξετάστε τη σειρά τοποθέτησης του αγωγού εξαερισμού για να τραβήξετε τον εαυτό σας. Τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε τον απορροφητήρα σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα με το χέρι σε ένα ντουλάπι κουζίνας, κάτω από ένα ντουλάπι ή σε έναν τοίχο.
 • Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση ενός κρυμμένου τύπου και συνδέστε την πρίζα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την απόσταση από την πλάκα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 cm.
 • Προετοιμάστε τον αγωγό αέρα. Θα χρειαστεί ένα ακροφύσιο, που επιλέγεται για τις διαστάσεις του αεραγωγού και του εξαερισμού. Είναι αδύνατο να περιοριστεί ο σωλήνας αλουμινίου και να τον λυγίσει σε οξεία γωνία, καθώς μπορεί να υποστεί βλάβη. Προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για περιστροφές του πλαστικού αγωγού. Για να κάνετε την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας, συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ ως σύνολο, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν κατάλληλο αγωγό διαμέτρου σε αυτό.
 • Συνδέστε τον αγωγό αέρα στη σύνδεση του σωλήνα με ένα σφιγκτήρα σωλήνα. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, αφού αποσυναρμολογείται για καθαρισμό.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα στο παράθυρο εξαερισμού. Στον τοίχο στερεώνεται με σφιγκτήρες και πείρους. Ο αγωγός εξαερισμού συναρμολογείται χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης. Οι σωληνώσεις που συνδέονται μεταξύ τους με προσαρμογείς πρέπει να έχουν την ίδια διατομή.

Σημαντικό! Η καπνοδόχος και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο από την καύση, έτσι ώστε να μην υπάρχει φωτιά.

Συμπέρασμα

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στο διαμέρισμα, εγκαθίστανται ένας πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού και ένας απορροφητήρας κουζίνας, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι. Ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών πρέπει να διεξάγεται από επαγγελματίες, αλλιώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήματα για να ξανακερδίσετε.

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC. (Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού)

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC.

Κανάλια εξαερισμού πλαστικό PVC

Επίπεδα κανάλια 55 * 110 mm, 60 * 120 mm, 60 * 204 mm, 90 * 220 mm

Στρογγυλά κανάλια d 100 mm, d 125 mm, 150 mm, 160 mm, 200 mm

Πολλές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές διελεύσεις αέρα από PVC, κασσίτερο, μέταλλο, ανοξείδωτο χάλυβα. Το πιο ελαφρύ και πρακτικό από αυτά είναι πλαστικά. Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε εξοχικές κατοικίες, ιδιωτικά κτίρια, γραφεία, αποθήκες, εστιατόρια, θέατρα, καταστήματα και άλλους εμπορικούς χώρους μικρών περιοχών όπου είναι αδύνατο να γίνουν νάρκες. Το σύστημα αεραγωγών από πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα σε βιομηχανικούς χώρους, καθώς και σε εξοχικές κατοικίες.

Αεραγωγοί PVC- επίπεδη, στρογγυλή, οικιακή και βιομηχανική, σε προσιτές τιμές στη Μόσχα.

Επίπεδα και στρογγυλά κανάλια από PVC, νοικοκυριό από πλαστικό υψηλής αντοχής σε προσιτές τιμές.

Στρογγυλά και επίπεδα κανάλια (ορθογώνια) από πλαστικό PVC, βιομηχανικό, κατόπιν παραγγελίας.

Οι αγωγοί είναι ορθογώνια, στρογγυλά πλαστικά PVC.

Στρογγυλό αγωγό PVC από διάμετρο 100,125, 150 και 160 mm.

Επίπεδες ορθογώνιες αγωγοί (αεραγωγοί) από PVC, από 110 * 55, 120 * 60, 204 * 60 και 220 * 90 mm.

Ποιο κανάλι είναι καλύτερο να συνδεθεί με την κουκούλα;

Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε κουκούλα χωρητικότητας 750 m3.
Υπάρχει η επιθυμία να κρύψετε τον αγωγό αερισμού κάτω από μια οροφή τεντώματος, αλλά κάθε εκατοστό του καναλιού θα μειώσει το ύψος της οροφής.
Εκτίμησε διάφορες επιλογές από ένα επίπεδο πλαστικό κουτί σε μια επίπεδη αυλάκωση (Εικ. 1).
Η διάμετρος της εξόδου στην κουκούλα είναι 120 mm.
Παρακαλώ πείτε μου πώς καλύτερο να λύσω αυτό το ζήτημα.

 1. Το Gofra είναι χειρότερο από έναν ομαλό σωλήνα λόγω αντοχής και θορύβου.
 2. Υπάρχει ένας απλός τύπος για την ισοδύναμη διάμετρο για έναν ορθογώνιο αγωγό:
  D eq = 2ΑΒ / (Α + Β). Ο σωλήνας των 12 cm είναι 113 τετραγωνικά μέτρα. βλέπε Πρότυπο ορθογώνιο πλαστικό αγωγό 20x6 cm - επιφάνεια 120 τετρ. Φαίνεται ακόμα καλύτερο; Ωστόσο, D eq = 9,2 cm, δηλ. ένας τέτοιος ορθογώνιος αγωγός με αντίσταση είναι παρόμοιος με έναν στρογγυλό σωλήνα με διάμετρο μόλις 9,2 εκ. Με τον ωοειδές ίδιο.
 3. Δεν θα πνίξω την κουκούλα (ειδικά επειδή 750 είναι, θεωρητικά, μόνο στην έξοδο του σαλιγκαριού χωρίς αεραγωγό). Κάντε ένα κουτί στη γωνία κάτω από την οροφή του GC, σε αυτό - ένα στρογγυλό σωλήνα 120 mm, με το κουτί - τέντωμα οροφή. Δεν είναι τόσο τρομακτικό.

Και αν το κυματοειδές από πάνω, που βρίσκεται στα ράφια της κουζίνας; Το έκανα και εγώ.
sansan21 δικαιώματα: καλύτερος στρογγυλός σωλήνας με ομαλές στροφές.

Ο χρήστης Guest1 έγραψε:
Παρακαλώ πείτε μου πώς καλύτερο να λύσω αυτό το ζήτημα.

Ναι, με οποιονδήποτε τρόπο δεν λύνετε το πρόβλημα αν από την αρχή βάζετε ένα αδύνατο έργο για τον εαυτό σας. Μια άλλη φορά και στα δάχτυλα. Ερώτηση - Έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα σχοινί για να βάζετε βελόνες στα αυτιά σας; Αποδείχθηκε. Εδώ και εδώ - Επιλέγοντας μια κουκούλα με ξέφρενη δαπάνη και ακόμα θέλετε να αδειάσετε αυτόν τον όγκο στο σωλήνα για ένα κοκτέιλ. Οι παραληρητικές ιδέες δεν αισθάνονται.
Το δεύτερο ερώτημα. Έχετε πάει ποτέ σε μια παραγωγή δέντρων όπου πριονισμένες σανίδες. Είδαμε πώς η σκόνη ξύλου αφαιρείται από το χώρο εργασίας με πνευματική μεταφορά. Έτσι, σε αυτές τις αεραγωγές η ταχύτητα του αέρα παρέχεται από 12m / sec και άνω, συνήθως περίπου 20-22m / sec. Θέλετε να οδηγήσετε 750 κυβικά μέτρα στα αρχεία καταγραφής 120 χιλιοστά ή ορθογώνιο 120x60 - στην περίπτωση αυτή η ταχύτητα επιτυγχάνεται 18.42 και 34.72 m / s, αντίστοιχα. Φαντάζεστε ότι θέλετε να κάνετε πνευματικές μεταφορές. Θόρυβος σαν αγάπη. Αλλά η ευτυχία σας σε όλα αυτά τα εκχυλίσματα είναι πολύ ασθενέστερη οπαδούς, δεν ήταν σε οποιαδήποτε τιμή (και ακόμα περισσότερο για εκείνους από εσάς που αγόρασαν τον απορροφητήρα) δεν εκπληρώνει το σκοπό του. Αλλά το είδος που "όλα δουλεύουν και φτιάχνουν θόρυβο", ναι, "και ακόμα και πώς δημιουργεί θόρυβο" - το παίρνουν χωρίς προβλήματα.
Και έγραψε μόνο "για ένα μικρό κομμάτι αεραγωγού που παρεμβαίνει στο σχεδιασμό της κουζίνας σας"
Χρειάζεται κάπου αυτά τα λεγόμενα. 750 ζάρια για να ρίξει αυτό. Ένας αύλακας στο σπίτι δεν προορίζεται για τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις! !! !!. Α. Πώς.
Εν ολίγοις, δεν θα αναπτύξω περαιτέρω, ίσως θα σκεφτείτε τον εαυτό σας, εκτός αν φυσικά το χρειάζεστε και το πιστεύετε. Αλλά όχι - το δικαίωμά σας να βρείτε ένα πρόβλημα και στη συνέχεια να το ξεπεράσετε αξίως. Φυσικά δεν ήθελα να πάω στη σφουγγαρίστρα Σπάσατε το μέτωπό σας στο μέτωπο, η σφουγγαρίστρα είναι σίγουρα κρίμα, αλλά όλα αυτά - Καλή τύχη! !! !!

Αγωγοί αερισμού και εξαρτήματα

Συνδετήρας ERA PU16.15.12,5.12.10.8 Πλαστικό αγωγό αέρα αέρα D160 / 150/125/120

Αεραγωγός ERA 10VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 100

Φλάντζα ERA 10F πλαστικό D 100

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1,5 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1,5 m

Συνδετήρας ERA 10SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D100

Αεραγωγός ERA 511VP1 ορθογώνιο PVC L 1 m

Αεραγωγός ERA 12,5VP1 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1 m

Συνδετήρας ERA 12,5SKP πλαστικό D125

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 125PTP πλαστική φλάντζα D125 180х250 mm

Πλαστικό E12 12,5 TP πλαστικού D125

Αεραγωγός ERA 12,5VP1,5 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1,5 m

Φλάντζα ERA 12,5F πλαστικό D 125

Γόνατο ERA 511KGP οριζόντιο πλαστικό 55x110 mm

Γόνατο ERA 12,5KKP πλαστικό D125

Σύνδεσμος αγωγού αέρα ERA 511Κ10ΚП γωνιακό D 100

Βάση ERA 12.5DKP πλαστικό D125

Αεραγωγός ERA 12,5VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 125

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1 m

Τέλος τοποθεσίας ERA 511PTP πλαστικό 150x150 mm

Συνδετήρας ERA 1012,5REP εκκεντρικό στρογγυλό πλαστικό D100 / 125

Εκκεντρικός συνδετήρας ERA 620SP12,5KP D 125 mm

Συνδετήρας ERA 12,5SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D125

Αεραγωγός ERA 511VP1,5 ορθογώνιο PVC L 1,5 m

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 150PTP πλαστική φλάντζα 180Χ250 mm D150

Πρόσφατες προβολές

Σχετικές κατηγορίες

Αγοράστε αεραγωγούς στο ηλεκτρονικό κατάστημα OBI

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OBI προσφέρει την αγορά αεραγωγών και εξαρτημάτων εξαερισμού. Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει τη συνεχή κυκλοφορία του αέρα (εκροή μολυσμένης και φρέσκιας εισροής) και συμβάλλει στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στο δωμάτιο. Σας προτείνουμε να σχεδιάσετε εκ των προτέρων ποια στοιχεία αγωγών θα χρειαστείτε. Στο online κατάλογο OBI μπορείτε να βρείτε:
• Γύρος κυματοειδές κανάλι με διάμετρο 100-120 mm. Στην παραγωγή των προϊόντων που χρησιμοποιούνται μεταλλοποιημένο φιλμ πολυεστέρα ή αλουμινόχαρτο. Το πλαίσιο, κατασκευασμένο από χαλύβδινο σύρμα, δίνει στα προϊόντα πρόσθετη αντοχή. Λόγω της ευελιξίας του αγωγού αέρα είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Ένας άκαμπτος δίαυλος θα απαιτεί την εγκατάσταση της χρήσης των συνδετικών στοιχείων (tee, αγκώνα, μειωτήρας, συγκρατητήρας, κλπ.). Τα συστήματα από PVC είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, παραμόρφωση και χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Πλέγμα εξαερισμού με φλάντζα για σύνδεση με τον αγωγό. Τα προϊόντα εκτελούν μια διακοσμητική λειτουργία, διαλύουν τις ροές αέρα και ρυθμίζουν την ικανότητα ροής των καναλιών τροφοδοσίας. Οι σχάρες εγκαθίστανται με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό πλέγμα, δεν απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση της δομής. Λόγω του ελκυστικού σχεδιασμού του, η μάσκα δεν θα σπάσει την εσωτερική ιδέα.
• Βαλβίδα αντεπιστροφής για στερέωση στον ανεμιστήρα. Η συσκευή αποτρέπει την ανάστροφη ροή του αέρα, προστατεύοντας το δωμάτιο από το σχηματισμό των ρευμάτων και τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα εμποδίζουν τη διαδικασία του παθητικού αερισμού.

Για να αγοράσετε αγωγούς εξαερισμού στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, απλά τοποθετήστε μια παραγγελία στην περιοχή. Μια προσιτή τιμή και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ανέξοδα όλα όσα είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού των χώρων. Μετά την επιβεβαίωση της αίτησης, μπορείτε να παραλάβετε τα εμπορεύματα μετά από 5 ώρες στο πλησιέστερο κατασκευαστικό hypermarket OBI. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία παράδοσης, η παραγγελία θα φτάσει στη συγκεκριμένη διεύθυνση εντός 1-2 ημερών. Δουλεύουμε στη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη (Αγία Πετρούπολη), Μπριάνσκ, Volgograd, Yekaterinburg, Καζάν, Κρασνοντάρ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ομσκ, Ριαζάν, Saratov, Σουργκούτ, Τούλα.

Τι να εξετάσει κατά την επιλογή ενός αγωγού για κουκούλες κουζίνας

Η βέλτιστη επιλογή για την οργάνωση της αφαίρεσης ζεστού υγρού αέρα, καπνών, οσμών που αναδύονται από τη σόμπα - θα είναι η σύνδεση του αναγκαστικού κουκούλα κουζίνας στον πύργο εξαερισμού της πολυκατοικίας.

Ή να κάνετε ένα συμπέρασμα απευθείας στο δρόμο, αν η θέση της κουζίνας σας επιτρέπει να γροθιάσετε μια επιπλέον έξοδο.

Η υπόθεση παραμένει για ένα μικρό - να βάλει κανάλι μέσω του οποίου θα γίνει αυτό.

Υπάρχουσες ποικιλίες αεραγωγών

Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν ως προς τον τύπο των παραγόμενων υλικών.

Χάλυβα

Ακόμα και στην αυγή της εμφάνισης κουκούλες στο εσωτερικό της κουζίνας η κύρια άποψη ήταν μεταλλικοί (ατσάλινοι) αεραγωγοί. Ωστόσο, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι σήμερα.

Αποτελούν είτε σωλήνα είτε κιβώτιο κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα, με ή χωρίς βαφή.

Σε κάποια ελάχιστη διαμόρφωση που μπορούν να εισέλθουν στην κουκούλα της προσφοράς, αλλά και για την εγκατάσταση των πολύπλοκων δικτύων διαμόρφωσης έπρεπε να αναζητήσει πρόσθετα στοιχεία για την πώληση - ευθύγραμμα τμήματα, μειωτήρες, στροφές, κλπ, και μερικές φορές χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του πλοιάρχου υδραυλικοί, οι οποίοι παράγονται ελλείποντα εξαρτήματα κατόπιν αιτήματος.

Το κόστος τέτοιων αγωγών, εκτός εκείνων που κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι σχετικά χαμηλό. Η επαρκώς λεία εσωτερική επιφάνεια του καναλιού δεν εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση της ροής του αέρα. Ωστόσο, έχουν πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από οποιαδήποτε πλεονεκτήματα:

 • Είναι τα βαρύτερα από όλα τα υπάρχοντα.
 • Το σύστημα διασύνδεσης εξαρτημάτων δεν είναι τελείως τέλειο - μια απλή εισαγωγή του άκρου ενός αγωγού στην υποδοχή του άλλου δεν παρέχει αξιόπιστη σφράγιση του καναλιού και είναι απαραίτητο, σε περίπτωση ανάγκης, να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ενώσεις σφραγίσεως.
 • Η εγκατάσταση ενός αγωγού αέρα με περίπλοκη διαμόρφωση συνδέεται με την κοπή μετάλλου και αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί όλα ποιοτικά.
 • Η αυξημένη υγρασία, αργά ή γρήγορα, σε σωλήνες ή κιβώτια εμαγιέ με ατσάλι θα αποδειχθεί η εμφάνιση εστίας διάβρωσης.
 • Ένα χαλύβδινο κουτί ή σωλήνας μπορεί να γίνει ένας "εξαιρετικός" συντονιστής, και το έργο της κουκούλας μπορεί να συνοδεύεται από δυνατούς, και μερικές φορές ακόμη και τρομακτικούς ήχους - βουητό, ουρλιάζοντας κ.λπ.

Πλαστικά

Σήμερα, οι πιο δημοφιλείς αγωγοί πολυμερούς. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά πλαστικά, συνήθως - από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), ικανά να αντέχουν σε σημαντικό θερμικό φορτίο.

Το πλεονέκτημα του υλικού είναι η χημική του αδράνεια, η οικολογική καθαρότητα, η αντοχή στο υπεριώδες φως, το μικρό βάρος.

Τέτοιοι αγωγοί μπορούν να έχουν κυκλική ή ορθογώνια διατομή ενός καναλιού τυποποιημένων διαστάσεων.

Γύρω, φαίνεται, είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί, δεδομένου ότι δεν απαιτούν προσαρμογείς για σύνδεση με τους κυλινδρικούς σωλήνες διακλάδωσης της κουκούλας και της σχάρας εξαερισμού. Είναι πιο ευπροσάρμοστα όταν είναι εγκατεστημένα, σε σύγκριση με ορθογώνια επίπεδη αγωγούς για το σχέδιο.

Ωστόσο, πιο συχνά προτιμούν πλαστικούς αγωγούς για εκχυλίσματα κουζίνας από ορθογώνιο τμήμα - για πιο εμφανή εμφάνιση τους, το οποίο μπορεί εύκολα να χωρέσει στο εσωτερικό της κουζίνας.

Εγκατάσταση πλαστικών αγωγών απαιτούν πρόσθετη αγορά ειδικού μορφοποιημένων στοιχείων - τις επιθυμητές κάμψεις γωνία, εξαρτήματα, προσαρμογείς, κλπ

Το υλικό το ίδιο εύκολα σε επεξεργασία - κοπή, συγκόλληση, κόλληση οργανικές ενώσεις, εγκατάσταση του συστήματος είναι αρκετά απλή και διαισθητική, τόσο πολύ δυσκολία στην παρουσία ακόμη και τις βασικές δεξιότητες πρέπει να προκύψουν τοποθέτηση και συναρμολόγηση εργασία.

Πλαστικά αεραγωγοί στην κουζίνα είναι σχεδόν τέλεια λεία εσωτερική επιφάνεια του καναλιού, και επιπλέον, συχνά υποβάλλονται σε επεξεργασία από ειδική αντι-στατική συνθέσεις, η οποία δίνει γενικά μια πολύ ελεύθερη διέλευση του αέρα και ατμού, χωρίς orazovaniya καταθέσεις.

Είναι εύκολο να φροντίσετε τέτοιες κατασκευές - αρκεί να καθαρίσετε τη σκόνη από αυτές ή, εάν είναι απαραίτητο, να κάνετε υγρό καθαρισμό με απορρυπαντικά.

Το μόνο μειονέκτημα θεωρείται ότι δεν είναι η πολύ υψηλή αντοχή τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, εάν το σκεφτείτε, είναι εμφανές μόνο όταν συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά με άλλους τύπους αγωγών.

Η μέγιστη θερμοκρασία εργασίας των προϊόντων PVC αυτής της κατηγορίας είναι περίπου 90 ÷ 100 ° C. Τέτοιες τιμές, εξ ορισμού, δεν μπορούν να είναι στο επίπεδο της κουκούλας κουζίνας - εκτός αν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το πλαστικό, παρά την φαινομενική ευθραυστότητα του, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην κατασκευή.

Για παράδειγμα, για να επιλέξετε το σωστό ηλεκτρικό μύλο, δώστε προσοχή στο σώμα - το πλαστικό θα είναι μια καλή επιλογή. Το σώμα, το καπάκι και άλλα στοιχεία του γιαουρτιού, και μερικές φορές βάζα, είναι επίσης πλαστικά.

Ακόμη και οι ποδιές για την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας είναι κατασκευασμένες από πολυανθρακικό - ένα πιο ανθεκτικό πλαστικό που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες πάνω από 120 ° C.

Αεραγωγοί για το χύσιμο από εύκαμπτο κυματοειδές σωλήνα αλουμινίου

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η υψηλότερη οικουμενικότητα. Η εγκατάσταση του συστήματος δεν απαιτεί κάμψη (προϊόντα περιστροφικού σχήματος) - ο σωλήνας μπορεί εύκολα να κάμπτεται σε οποιαδήποτε γωνία.

Πωλούνται σε καταστήματα τα κυματοειδή τμήματα τεντώνονται σε μήκος 3 μέτρα - που είναι αρκετά για μια πλήρη διάταξη αεραγωγού για την κατάρτιση στην κουζίνα - στους αγωγούς των μεγαλύτερου μήκους σε τέτοια συστήματα δεν συνιστάται.

Με το κόστος της είναι πιθανώς η πιο φθηνή επιλογή.

Αυτοί οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται ακόμη και για την αφαίρεση προϊόντων καύσης από συσκευές αερίου, οπότε το όριο της θερμικής τους σταθερότητας είναι περίπου 300 ° C - περισσότερο από αρκετό για μια κουκούλα κουζίνας.

Η εγκατάσταση αυτού του αγωγού είναι εξαιρετικά απλή. Τυπικές διάμετροι των κυματώσεων προσαρμόζεται στη διάμετρο των σωλήνων επί των γρίλιες καυσαερίων και εξαερισμού. Απομένει μόνο να τοποθετηθεί ο σωλήνας και να σταθεροποιηθεί η θέση του με ένα ζυγό. Αν θέλετε να μεταβείτε σε μια ορθογώνια διατομή, είναι δυνατόν να αγοράσει ένα ειδικό προσαρμογέα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη αρκετά δάχτυλα για να λυγίσει το προφίλ σωλήνα για την κανονική διεπαφή.

Ωστόσο, για όλες τις θετικές ιδιότητες, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε τέτοιους αεραγωγούς:

 • Κυματοειδής δομή της εσωτερικής επιφάνειας του καναλιού δημιουργεί σοβαρή αντίσταση στη ροή του αέρα, συμβάλλει στην εναπόθεση των λιπωδών αυξήσεων, καθιστώντας ένα θρεπτικό μέσο μικροοργανισμών.

Κατά την εγκατάσταση του σωλήνα, μην το αφήνετε "ακορντεόν" - πρέπει να το μεγιστοποιήσετε για να ελαχιστοποιήσετε αυτό το ελάττωμα.

 • Αλουμίνιο - ένας εξαιρετικός αγωγός θερμότητας, έτσι λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στον αγωγό μπορεί να σχηματίσει μια μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμάτων.
 • Ο τεντωμένος σωλήνας αλουμινίου δεν έχει μεγάλη ακαμψία - μπορεί εύκολα να παραμορφωθεί με τυχαία μηχανική δράση.
 • Η εμφάνιση ενός τέτοιου σωλήνα δεν ταιριάζει στους περισσότερους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε για την «μεταμφίεση» του επίπλου ή την ειδική κατασκευή που έχει συναρμολογηθεί για το σκοπό αυτό.

Χρωματισμένη επιφάνεια χρησιμοποιείται για διάφορα αντικείμενα κουζίνας. Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ δημοφιλείς, εκτός από τις πιο προσιτές.

Εξωτερικά στοιχεία των ηλεκτρικών φούρνων, συχνά, έχουν επίσης μια επιφάνεια καθρέφτη για μέταλλο.

Παράμετροι λειτουργίας

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω κατά την επιλογή αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας;

 • Σχετικά με το συνολικό μήκος του συστήματος έχει ήδη αναφερθεί - όχι περισσότερο από 3 μέτρα.

Κυρίως αφορά τον κυματοειδή αεραγωγό. Η υπέρβαση είναι γεμάτη με απότομη μείωση της απόδοσης - η απώλεια απόδοσης θα είναι τουλάχιστον 5 και ακόμη και 10% για κάθε επόμενο μέτρο μήκους.

 • Κατά το σχεδιασμό του μελλοντικού συστήματος, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή της ελαχιστοποίησης του αριθμού στροφών.

Συνήθως, είναι δύσκολο να διαχειριστεί κανείς χωρίς τρεις στροφές, αλλά δεν μπορεί να ξεπεραστεί αυτό το ποσό: κάθε μεταγενέστερη αλλαγή στην κατεύθυνση της ροής του αέρα είναι μια άλλη απώλεια απόδοσης στο 10%. Ταυτόχρονα, οι στροφές υπό οξεία γωνία είναι απαράδεκτες

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις στο site σε επαφή, Facebook, Odnoklassniki, Google+ ή διαβάστε το στο Twitter.

Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά.

Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει.

Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης.

Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Έτσι, αν S - την περιοχή του τμήματος αγωγού του αγωγού εξαγωγής, Ν - την ένταση του μεταφερόμενου αέρα στη μέγιστη λειτουργία της συσκευής, Μ - την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει στον προγραμματισμένο τρόπο λειτουργίας, τότε η απαιτούμενη διατομή του κουτιού υπολογίζεται από τον τύπο:

P = S * (Μ / Ν)

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή.

Αγωγός για το μαγείρεμα στην κουζίνα

Η καλύτερη λύση για το σύστημα αποστράγγισης του θερμού υγρού αέρα με καπνούς και οσμές που υψώνονται από την πλάκα, θεωρείται απορροφητήρας, συνδέεται στο σύστημα εξαερισμού riser.

Μπορείτε επίσης να καταλήξετε στο δρόμο, αν αυτό επιτρέπει τη θέση της κουζίνας σας. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι η τοποθέτηση του καναλιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την έξοδο.

Ποικιλίες

Ένας αγωγός αέρα για την εξαγωγή στην κουζίνα είναι μια δομή με τη μορφή ενός σωλήνα, μέσω του οποίου οι ροές του αέρα μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν με διάφορους τρόπους:

 • από υλικό κατασκευής: πλαστικό και κυματοειδές,
 • από το μέγεθος των τμημάτων.
 • με μορφές διατομής: ορθογώνιο, στρογγυλό, επίπεδο,
 • στο επίπεδο ευελιξίας.

Πλαστικά

Οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να έχουν ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Η καλύτερη επιλογή για το εσωτερικό της κουζίνας είναι τα ορθογώνια προϊόντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο παραγωγικοί είναι οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, επειδή έχουν τη μικρότερη αντίσταση στον αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του αγωγού που έχετε επιλέξει, θα χρειαστεί να αγοράσετε αρκετούς τύπους προσαρμογέων. Εξετάστε προσεκτικά τους προσαρμογείς που είναι εγκατεστημένοι στην εξαεριστική εξαγωγή του αγωγού και στους προσαρμογείς που είναι συνδεδεμένοι στην έξοδο προς τον εξαερισμό. Για να εξασφαλίσετε ότι οι προσαρμογείς ταιριάζουν άνετα, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφραγιστικό.

Οι σωλήνες κοπής από πλαστικό μπορούν να γίνουν με κοπίδι. Η ένταξη στους κόμβους των περισσότερων αγοραστών κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων:

 • σε τέτοιους σωλήνες υπάρχει χαμηλό επίπεδο θορύβου από τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Μην συσσωρεύετε λίπος, αιθάλη και βρωμιά λόγω της ομαλής επιφάνειας.
 • η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι μεγαλύτερη των 10 ετών.
 • οι σωλήνες από πλαστικό δεν χρειάζονται πρόσθετη προσοχή.
 • λόγω του μικρού βάρους της δομής, δεν υπάρχει βοηθητικό φορτίο στην κουκούλα.

Κατασκευασμένο από εύκαμπτο σωλήνα από κυματοειδές αλουμίνιο

Αυτοί οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από λεπτό αλουμίνιο. Από τα δευτερεύοντα, μπορείτε να σημειώσετε την εμφάνιση της δομής. Οχι κάθε αγοραστής θα το αρέσει στην κουζίνα του υπάρχει ένας σωλήνας από μέταλλο. Σε σχέση με αυτό, η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα συνδυάζεται με την κάλυψη της δομής.

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • εύκολη εγκατάσταση. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να κοπούν, λυγίζουν σε οποιαδήποτε γωνία και στερεώνονται με ειδικές σφικτήρες.
 • σε έναν τέτοιο σωλήνα δεν υπάρχει ξόρκι συντονισμού.
 • αυτά τα προϊόντα διακρίνονται από μια χαμηλή τιμή, σε σύγκριση με την πλαστική κατασκευή,
 • Λόγω του γεγονότος ότι ο σχεδιασμός δεν έχει αιχμηρές καμπύλες, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας παράγεται με τη μορφή ενός μικρού τεμαχίου που μπορεί να τεντωθεί για μεγάλο μήκος.

Χάλυβα

Οι αγωγοί χάλυβα είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένους και ανοξείδωτους χάλυβες. Οι γαλβανισμένοι σωλήνες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς ως μαγειρικά σκεύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος σωλήνων γίνεται λιγότερο δημοφιλής κάθε χρόνο.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορούμε να σημειώσουμε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ομαλότητα της επιφάνειας. Εξαιτίας αυτού, η βρωμιά και η αιθάλη δεν κολλάνε στους σωλήνες και η ροή του αέρα δεν επιβραδύνεται όταν μετακινείται μέσω σωλήνων.
 • τα προϊόντα είναι σε θέση να αντέξουν τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.
 • χαμηλή τιμή.

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες των χαλύβδινων σωλήνων, τότε περιλαμβάνουν:

 • βαρέως βάρους. Η εγκατάσταση απαιτεί πρόσθετους συνδετήρες.
 • Για να κλείσετε τα κανάλια πρέπει να αγοράσετε πρόσθετες λύσεις.
 • εάν ο αγωγός σας έχει πολύπλοκο τύπο σχήματος, θα χρειαστεί να κόψετε το σωλήνα.
 • δυνατός θόρυβος κατά την εργασία.

Διαστάσεις

Μια ποικιλία ορθογωνικών αγωγών περιλαμβάνει τα πλατέα προϊόντα. Προσελκύουν το μικρό τους μέγεθος, λόγω του οποίου είναι εύκολο να κρυφτούν. Υπάρχουν τρία τυπικά μεγέθη:

 • 110x55 mm. Αυτό το μέγεθος χρησιμοποιείται για την εργασία με τον απορροφητήρα, η απόδοση του οποίου δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60mm. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να περάσει περισσότερο αέρα, αλλά όχι περισσότερο από 350 m3 / h.
 • 206x60 mm. Αυτά τα προϊόντα είναι τα μεγαλύτερα. Η εγκατάστασή τους γίνεται σε απορροφητήρα με υψηλή απόδοση, όταν απαιτείται υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα από την οσμή.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν αγωγό αέρα με παρόμοια ή μεγαλύτερη διάμετρο από τις παραμέτρους εξόδου από την κουκούλα. Όταν χρησιμοποιείται σωλήνας με μικρότερη διάμετρο, η απόδοση του αερισμού επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί, ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Αυτά τα εξαρτήματα θα οδηγήσουν σε γρήγορη υποβάθμιση του εξοπλισμού.

Ένας ελάχιστος αριθμός στροφών πρέπει να υπάρχει σε όλο το αγωγό. Εάν υπάρχουν, η γωνία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες, καθώς κάθε γωνία μειώνει την παραγωγικότητα κατά 10%.

Το συνολικό μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε μετρητής μειώνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 10%.

Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

Για οικιακούς χώρους, υπάρχουν ορισμένα υγειονομικά πρότυπα που καθορίζουν την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει σύστημα αερισμού που θα είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία του αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σύστημα είναι ακατάλληλο για την απομάκρυνση της έντονης οσμής και του καπνού, επειδή λειτουργεί με βάση την φυσική ανταλλαγή αέρα.

Μόνο μια κουκούλα κουζίνας είναι σε θέση να παρέχει μια τοπική έξοδο αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει αυξημένη συσσώρευση δυσάρεστων οσμών. Αυτός ο εξοπλισμός αφαιρεί τον ατμό, ο οποίος ανεβαίνει από την επιφάνεια της πλάκας και με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα τους μεταφέρει στον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξαερισμού. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του καλύμματος και του συστήματος εξαερισμού.

Για σήμερα οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Μια επίπεδη κρεμαστή κουκούλα είναι τοποθετημένη κάτω από ερμάρια κρεμαστών ή πάνω από μια κουζίνα. Εξωτερικά είναι παρόμοια με τα υπάρχοντα ρωσικά καθαριστικά αέρα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν ένα φίλτρο λίπους σε αυτόν τον εξοπλισμό, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ακρυλικό ύφασμα. Τέτοια φίλτρα είναι διαθέσιμα και πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Τα εκχυλίσματα αυτά εξαφανίζονται σταδιακά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε σύγχρονες συσκευές με φίλτρα φιλτραρίσματος.

Κανόνες σύνδεσης

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του αγωγού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του μελλοντικού σχεδιασμού. Για να γίνει η βέλτιστη επιλογή του κιβωτίου, πρέπει να πληρούνται αρκετές απαιτήσεις:

 1. Ο αριθμός των περιστροφών των αγωγών πρέπει να είναι ελάχιστος, διότι κάθε κάμψη μειώνει την απόδοση του απορροφητήρα κατά 10%. Οι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσετε όχι περισσότερα από τρία γόνατα.
 2. Κάνετε τον αεραγωγό αποσυναρμολογημένο, καθώς πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά.
 3. Κατά την εγκατάσταση ενός κυματοειδούς κουτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένους σφιγκτήρες ως συνημμένο.
 4. Μην χρησιμοποιείτε έναν τυφλό τύπο που στερεώνει τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Αν το κιβώτιο είναι άνετο, τότε κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο, διακόπτεται η φυσική κυκλοφορία. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πλέγμα εξαερισμού με τρύπα και ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου.
 5. Μην χρησιμοποιείτε κανάλια διαφορετικών μεγεθών. Θα χρειαστείτε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι μειώνουν την απόδοση του συστήματος στο σύνολό του.
 6. Η πιο ελκυστική εμφάνιση είναι τα ορθογώνια κουτιά.

Εάν σκέφτεστε το ερώτημα πώς να συνδυάσετε τον αεραγωγό με το εσωτερικό της κουζίνας πιο αρμονικά, θα πρέπει να κρύψετε τη δομή με έξυπνο τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό:

 1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τους σωλήνες πίσω από τον τοίχο. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε την κατασκευή πίσω ή πάνω από τα έπιπλα. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο προσιτή.
 2. Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη με οροφή δύο επιπέδων, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό μεταξύ των επιπέδων. Παρουσιάζοντας μια ψευδοροφή, ο σχεδιασμός βρίσκεται καλύτερα πάνω από αυτό. Στην περίπτωση αυτή, η διαδρομή του αέρα δεν θα είναι ορατή.
 3. Για να κρύψετε τους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κουτί ορθογωνικού τύπου. Όταν πειραματίζεται με τη χρωματική γκάμα στο εσωτερικό και εγκαθιστώντας λαμπτήρες μενταγιόν, μπορείτε να μετατρέψετε σημαντικά την κουζίνα. Μαζί με αυτό θα εξοικονομήσετε γρήγορη πρόσβαση στο σωλήνα, εάν θέλετε να επισκευάσετε το σύστημα.
 4. Απλή ζωγραφική των σωλήνων στο χρώμα, η οποία ταιριάζει αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό, επίσης, έχει σημασία. Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεραγωγό στο εσωτερικό της κουζίνας σας.
 • καλύπτοντας πάνω από ένα ψευδοροφή. Με ένα τέτοιο ανώτατο όριο, μπορείτε εύκολα να κρύψετε όλους τους σωλήνες στην οριζόντια κατεύθυνση. Στα κατακόρυφα προϊόντα τοποθετείται σε ειδικό περίβλημα, το οποίο καλύπτεται με υλικό παρόμοιο με το ανώτατο όριο.
 • χρησιμοποιήστε διακοσμητικό κουτί. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά είδη περιβλήματος στα καταστήματα, τα οποία διαφέρουν ως προς τη μορφή, το χρώμα και το σχεδιασμό. Μπορείτε να αραιώσετε το κουτί με προβολείς.
 • Εάν εγκαταστήσετε τον αγωγό ταυτόχρονα με την αγορά επίπλων στην κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωλήνες μέσα στις ντουλάπες.
 • ορισμένοι ιδιοκτήτες παράγουν ανεξάρτητα κουτιά από γυψοσανίδες. Με βάση το εσωτερικό της κουζίνας, ολόκληρο το σχέδιο είναι ζωγραφισμένο στο απαιτούμενο χρώμα ή επικολλημένη ταπετσαρία.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να κρύψουν αποτελεσματικά τους σωλήνες από τα μάτια, προσαρμόζοντας έτσι αρμονικά το σχέδιο στο εσωτερικό της κουζίνας.

Ιδιαιτερότητες της αυτοεγκατάστασης

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας, τότε αυτή η διαδικασία αποτελείται από πολλά στάδια:

Αρχικά, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασης του αγωγού. Αυτή η τοποθεσία απαιτεί προετοιμασία. Η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται στη θέση της, με βάση το μοντέλο που αγοράσατε. Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο ταινιών για να μετρήσετε το απαιτούμενο επίπεδο εγκατάστασης. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε την σήμανση.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το απαραίτητο επίπεδο λόγω της επιφάνειας του ντουλάπι που είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα, θα χρειαστεί να ελαφρώς podpilit. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να καθορίσετε το ύψος του κάτω μέρους της καλύπτρας χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της συσκευής. Κατά κανόνα, το μέγεθος είναι 0,5-0,7 μέτρα.

Αγωγός εξαερισμού από πλαστικό - τύποι, χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Επιλέγοντας τον μεταλλικό και πλαστικό εξαερισμό, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του τελευταίου, αν και το ελαφρύ βάρος τους προσελκύει πάρα πολύ. Σήμερα, το συνθετικό υλικό χρησιμοποιείται σε πολλές σφαίρες της δραστηριότητάς μας, χάρη στις οποίες είναι δυνατό να μειωθεί η μάζα αντικειμένων που ήταν πρόσφατα δυσκίνητα και βαριά. Σήμερα θα εξετάσουμε λεπτομερώς τι είναι ένας αγωγός αερισμού πλαστικού, όπου εφαρμόζεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.

Στο φωτοπλαστικό σύστημα εξαερισμού

Ομορφιά και πρακτικότητα

Εάν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητάς μας, ο πλαστικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία είναι πιο αποδοτικός από τους αεραγωγούς γαλβανιζέ ή αλουμινίου. Μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο τμήμα και επίσης διαφέρει στην εμφάνισή του.

Ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να επιλέξει προϊόντα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, τα οποία θα είναι σε αρμονία με το εσωτερικό του σπιτιού. Η τιμή των πλαστικών αγωγών είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα ανάλογα μετάλλων, και η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή και είναι προσβάσιμη ακόμα και για τους μη επαγγελματίες.

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού τα τελευταία χρόνια ήταν σε θέση να καταστούν ηγέτες όσον αφορά την παραγωγή και τα στοιχεία πωλήσεων. Στην πραγματικότητα, αυτό δείχνει ότι οι πελάτες έχουν χρόνο να αξιολογήσουν την αξιοπιστία τους και την ευκολία χρήσης τους.

Το μέγεθος του καναλιού εξαερισμού επηρεάζει την ποσότητα ροής αέρα που διέρχεται διαμέσου αυτού

Εκτός από τους σωλήνες για αεραγωγούς, στους καταναλωτές προσφέρονται και άλλα στοιχεία του πλαστικού συστήματος εξαερισμού, όπως:

Τα διαμορφωμένα στοιχεία του αντίστοιχου σχήματος καθιστούν δυνατή τη σύνδεση ορθογωνικών αγωγών διατομής με κυκλικούς αγωγούς.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τον πλαστικό εξαερισμό έχουν τα χαρακτηριστικά τους:

 • πολυαιθυλένιο - Ευέλικτη και ανθεκτική στη φθορά.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο - Ανθεκτικό στην φλεγμονή και μη ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • πολυπροπυλενίου - έχει καλή αντοχή και χημική αδράνεια σε επιθετικά μέσα.

Αυτόματη συναρμολόγηση ενός επίπεδου καναλιού εξαερισμού στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Προηγουμένως, το πιο συχνά το υλικό για αεραγωγούς σε ιδιωτικές κατοικίες ήταν γαλβανισμένο φύλλο μετάλλου ή αλουμίνιο (πολύ σπάνια). Όταν οι παραγωγοί προσέφεραν την εναλλακτική λύση στους πελάτες - πλαστικούς σωλήνες εξαερισμού, δόθηκαν σε αυτούς οι προτιμήσεις των μηχανικών και των ιδιοκτητών ιδιωτικών κατοικιών.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα με περισσότερες λεπτομέρειες:

 1. Η διαδικασία κατασκευής εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα είναι απόλυτα λεία εξωτερικά και εσωτερικά.
 2. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, αφού ακόμη και μια μικρή τραχύτητα των εσωτερικών επιφανειών μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών.

Αγωγός εξαγωγής από έναν στρογγυλό πλαστικό σωλήνα

Συμβουλή: Μη χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία του αέρα μπορεί να υπερβαίνει τους 80-90 ° C, για παράδειγμα, σε μια σάουνα, ένα αρτοποιείο ή ένα λέβητα.

Σχήμα και διαστάσεις

Συνήθως σε ιδιωτικά σπίτια ο αερισμός γίνεται από σωλήνες στρογγυλής ή ορθογώνιας διατομής. Υπάρχει επίσης μια ενδιάμεση επιλογή - με ωοειδές.

Οι στρογγυλοί αγωγοί μπορεί να είναι άκαμπτοι και ομαλοί, καθώς επίσης και κυματοειδείς, χάρη στην ευελιξία τους, είναι δυνατό να συναρμολογηθούν πολύπλοκες διαμορφώσεις διαύλων εξαερισμού. Η επιλογή του σχήματος εξαρτάται από τη θέση του αγωγού, αλλά και από το σχεδιαστικό σχέδιο, το οποίο δεν έχει καμία σημασία.

Διαφορετικό τμήμα του αεραγωγού από πλαστικό

Οι κατασκευαστές παράγουν σωλήνες για τον πλαστικό εξαερισμό των τυποποιημένων μεγεθών. Αυτή η ενοποίηση σάς επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τα σωστά εξαρτήματα για αυτά. Συνιστούμε να χρησιμοποιηθούν σωληνώσεις μήκους 2,5 μ. Για την τοποθέτηση των αγωγών αέρα στο εξοχικό, πράγμα που καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση της εγκατάστασης χωρίς τη χρήση περιττών συνδέσεων.

Συμβουλή: Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο εξαερισμού, να θυμάστε ότι η χωρητικότητα ενός ορθογωνίου αγωγού θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή ενός κυκλικού αγωγού λόγω της δημιουργούμενης αντίστασης.

Διαστάσεις ορθογώνιων αγωγών εξαερισμού

Σχεδιασμός αερισμού στο σπίτι

Αν ποτέ δεν έχετε ασχοληθεί με τέτοια θέματα, συνιστούμε να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικών για να τους βοηθήσετε να τοποθετήσουν σωστά τα στοιχεία της κουκούλας. Επιπλέον, μεγάλη αξία θα έχει έναν σωστό υπολογισμό της απόδοσης του συστήματος, διαφορετικά η ισχύς των συσκευών μπορεί απλά να μην είναι αρκετή για την άνετη δουλειά τους.

Απόκρυψη της τοποθέτησης των αεραγωγών

Στο τέλος, το αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει και θα πρέπει να επαναλάβετε τα πάντα.

Για να αποφύγετε αυτό, συζητήστε με τον πλοίαρχο τα εξής:

 • διανομή των ανοιγμάτων εξαγωγής - πρέπει να γίνει ξεχωριστός αγωγός για κάθε δωμάτιο (μπάνιο, καθιστικό, κουζίνα).
 • αποστράγγιση συμπυκνωμάτων - η υγρασία θα συσσωρευτεί στους σωλήνες εξαερισμού μετά από λίγο, επομένως, αν και το πλαστικό δεν φοβάται το νερό, επομένως πρέπει να γίνουν ειδικές οπές για την αφαίρεσή του.
 • τοποθέτηση επιπρόσθετων συσκευών σε μεγάλες διατομές - σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να εξοπλίζονται οριζόντιοι αγωγοί με πρόσθετους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες που θα λειτουργούν για την απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από τις εξωτερικές εγκαταστάσεις.

Ανοίξτε την εγκατάσταση των αεραγωγών

Συμβουλή: Τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής στα απαιτούμενα σημεία του συστήματος και στη συνέχεια το συγκρότημα ανεμιστήρα δεν θα καταδιώκει τον αέρα μάταια από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Κατά την κατασκευή του εξαερισμού από πλαστικούς σωλήνες, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν διάφορες στροφές, συνδέσεις και δίοδοι για να συνδεθούν. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μετρήσετε το παρέμβυσμα έτσι ώστε κάθε κουτί να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη και με τον μικρότερο αριθμό στροφών. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές αρθρώσεις στο σύστημα αγωγών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρες τις σωληνώσεις.

Η βέλτιστη διαμόρφωση των αεραγωγών επιτρέπει:

 • Αυξήστε την ταχύτητα ροής του αέρα και μειώστε τον θόρυβο, εάν υπάρχουν λιγότερες αιχμηρές στροφές και αρθρώσεις.
 • Μειώστε το συνολικό κόστος, καθώς δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ένα μεγάλο υλικό.

Οι διαστάσεις και το σχήμα των πλαστικών σωλήνων για τον εσωτερικό αερισμό θα πρέπει να επιλέγονται μετά το σχεδιασμό. Για παράδειγμα, με ανοιχτή τοποθέτηση αεραγωγών, μπορείτε να εστιάσετε στα χρώματα του εσωτερικού. Παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν την τάση να κρύβουν κάθε αγωγό αέρα κάτω από ένα διακοσμητικό περίβλημα ή οροφή.

Ένα άλλο πράγμα είναι η καμινάδα καυσαερίων, η οποία πιο συχνά ανοίγει. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε να το βάλετε στο επιλεγμένο χρώμα για την αρμονία του σχεδιασμού. Στην κουζίνα, ο εξαερισμός δεν μπορεί να είναι δύσκολος από μόνος του.

Συμβουλή: επεξεργαστείτε το εσωτερικό του πλαστικού σωλήνα με ένα αντιστατικό υλικό έτσι ώστε η σκόνη να μην κολλάει στο πλαστικό, μια σταγόνα λίπους και ο στατικός ηλεκτρισμός να μην συσσωρεύεται σε αυτό.

Πώς να συλλέξετε τον εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες

Η διαδικασία συναρμολόγησης δεν θα προκαλέσει δυσκολίες σε όσους είναι τουλάχιστον εξοικειωμένοι με τα συνήθη εργαλεία κατασκευής.

Παρακάτω, η οδηγία θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του έργου:

 1. Κόψτε τους πλαστικούς σωλήνες σε κομμάτια στο χώρο εγκατάστασης.
 2. Για τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μεθόδους - ένα κομμάτι (με συγκόλληση) και αποσπώμενο (χρησιμοποιώντας φλάντζες και εξαρτήματα). Συνιστούμε τη δεύτερη επιλογή, προκειμένου να διευκολυνθεί η εργασία κατά την επισκευή.
 3. Συνδέστε τα στοιχεία του αγωγού και στερεώστε τα με τα παρεχόμενα συνδετικά στοιχεία και το σφραγιστικό σιλικόνης.
 4. Συναρμολογήστε τα περίπλοκα εξαρτήματα του συστήματος εξαερισμού στο πάτωμα και στη συνέχεια τα ανασηκώστε στο σημείο εγκατάστασης.
 5. Τοποθετήστε τους αεραγωγούς στην οροφή με ειδικά σφιγκτήρες. Δεδομένου ότι το βάρος τους είναι μικρό, αρκεί να υπάρχει ένα εξάρτημα σε ένα κομμάτι. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλα και βαριά πλαστικά ορθογώνια κουτιά, θα πρέπει να τα στερεώσετε κάθε 1,5 m.

Η εγκατάσταση του πλαστικού εξαερισμού δεν είναι δύσκολη

Συμβουλή: Για να επαληθεύσετε τη σωστή τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, σημειώστε εάν τα παράθυρά σας είναι ιδρωμένα σε κρύο καιρό. Αν όχι, τότε έχετε κάνει τα πάντα σωστά, αλλιώς τα λάθη έγιναν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο αφιερώθηκε στον εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες. Η βάση του είναι ένας στρογγυλός, οβάλ ή επίπεδος αγωγός εξαερισμού με συνδέσμους σύνδεσης. Έχει τα πλεονεκτήματά του - δεν σκουριάζει, έχει μικρό βάρος και μειονεκτήματα - δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 80-90 ° C.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Επιλέξτε πλαστικούς αγωγούς για εξαερισμό: χαρακτηριστικά και αποχρώσεις εγκατάστασης

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας αρχικός οδηγός, για παράδειγμα, όταν εγκαθιστάτε μια κουκούλα κουζίνας - πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό αυτού του υλικού που γίνεται καλύτερα. Μερικοί σταματούν στο γαλβανισμένο κουτί, ενώ άλλοι προτιμούν τους εύκαμπτους σωλήνες. Τόσο αυτοί όσο και άλλοι έχουν δίκιο με τον δικό τους τρόπο, αλλά θέλετε τα πάντα να είναι τακτοποιημένα και όσο το δυνατόν λιγότερο. Και γαλβανισμού φαίνεται σε αυτή την περίπτωση κάπως όχι αισθητικά. Ο ιδανικός τρόπος σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση πλαστικών αγωγών για εξαερισμό. Πρόκειται σήμερα για αυτούς που θα μιλήσουμε.

Διαβάστε στο άρθρο:

Ποια είναι τα καλά πλαστικά αγωγοί εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας

Αρχικά, αυτοί οι αγωγοί είναι βολικοί στην εγκατάσταση και έχουν διαφορετικό σχήμα, γεγονός που τους επιτρέπει να τοποθετούνται σχεδόν οπουδήποτε. Επιπλέον, είναι αρκετά ελαφρύ, το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Τέλος, το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι το σχετικά χαμηλό κόστος.

Το σχήμα του καναλιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις του οικοδεσπότη, αλλά υπάρχει μια απόχρωση, η οποία πρέπει να αναφερθεί στην αρχή του άρθρου.

Οι ίδιοι οι αγωγοί μπορούν να είναι ενσωματωμένοι ή ευέλικτοι. Και καθένα από αυτά τα είδη έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε κατά τη διάρκεια της αναθεώρησής μας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι άλλο απαιτείται για την εγκατάσταση του συστήματος εκτός από τον πλαστικό αγωγό. Το κύριο πράγμα είναι τώρα να θέσουμε τα πάντα για να καταστήσουμε την ουσία σαφή ακόμη και για όσους δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοια εργασία στη ζωή τους.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα στην κουζίνα: η συμβουλή των επαγγελματιών. Από την επισκόπηση μας, θα μάθετε την αρχή της λειτουργίας τους τύπους και τα μεγέθη των κουκούλες, βαθμολογία από τα καλύτερα μοντέλα για το πώς να υπολογίσει την απόδοση και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης της συσκευής.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τους πλαστικούς σωλήνες εξαερισμού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πείτε είναι το μέγεθος. Ο κατασκευαστής προσφέρει μια ποικιλία πλαστικών σωλήνων εξαερισμού: από πολύ μικρές έως πραγματικά τεράστιες. Αλλά, αν μιλάμε για κουκούλα σε ένα διαμέρισμα, μπορούν να παραλειφθούν πολύ μεγάλοι αεραγωγοί. Αν και μπορούν να είναι χρήσιμα κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Τι είναι βολικό για τον αερισμό από πλαστικό, έτσι είναι ότι έχει ένα μικρό βάρος (όπως ήδη αναφέρθηκε). Αυτό σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Αν συγκρίνουμε με άλλα υλικά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα ζυγίζουν σχεδόν 2 φορές περισσότερο και επομένως θα είναι πιο δύσκολο να τις τοποθετήσετε.

Ακόμα και ένας μεγάλος αριθμός αγωγών δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο

Φυσικά, παρόμοια προϊόντα, όπως και κάθε άλλο, έχουν τη δική τους ταξινόμηση. Και δεν είναι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε άλλες διαφορετικές παραμέτρους. Αν και στις διαστάσεις θα σταματήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Και τώρα προτείνουμε να εμβαθύνουμε στο θέμα της ταξινόμησης των πλαστικών σωλήνων αερισμού.

Πλαστικοί αγωγοί εξαερισμού: τύποι, μεγέθη και ταξινόμηση με άλλα χαρακτηριστικά

Θα κατανοήσουμε καλύτερα την ταξινόμηση αυτών των προϊόντων. Με ποια σημεία συμβαίνουν; Μπορούν να είναι:

 • σχήμα τομής.
 • μέγεθος (διάμετρος);
 • πεδίο εφαρμογής ·
 • υλικό κατασκευής ·
 • ακαμψία.

Λοιπόν, αξίζει τώρα να αποσυναρμολογήσετε λεπτομερώς τα στοιχεία. Αυτό είναι απαραίτητο πριν προχωρήσετε σε υπολογισμούς και αποχρώσεις της επεξεργασίας.

Αλλά ο σωλήνας αποχέτευσης δεν χρειάζεται να αερίζεται - θα είναι πιο ακριβό

Στη Ρωσία σήμερα παράγονται πλαστικοί σωλήνες διαφόρων μεγεθών και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη να παραγγελθεί η παραγωγή γαλβανισμένων κιβωτίων για διάφορες ανάγκες. Όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων αυτών, σήμερα δεν προκαλεί παράπονα. Αυτό δεν ισχύει για εμπορεύματα που έχουν πολύ χαμηλό κόστος και παράγονται στην Κίνα. Αλλά για το σπίτι σχεδόν κανείς δεν θα αγοράσει τέτοια.

Αλλά αυτό σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν φαίνεται πολύ καλό

Η μορφή του τμήματος των σωλήνων εξαερισμού και οι αποχρώσεις της ευθυγράμμισης

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι αεραγωγοί μπορούν να έχουν δύο τύπους διατομής. Μπορούν να είναι είτε στρογγυλά είτε επίπεδη (ορθογώνια). Και οι δύο αυτοί και οι άλλοι χρησιμοποιούνται σε κουζίνες και σε διαμερίσματα γενικά. Θα ήταν λάθος να μην διευκρινίσουμε ότι οι πλατύς αγωγοί είναι λίγο πιο βολικοί. Αν και, όπως λένε, "η γεύση και το χρώμα των συντρόφων εκεί".

Οι συνέπειες του ακατάλληλου ή ανεπαρκούς αερισμού στο διαμέρισμα

Πολλοί, εγκαθιστώντας ένα σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία, χρησιμοποιούν σωλήνες αποχέτευσης από PVC ως κύριες γραμμές. Ίσως υπάρχει μια αίσθηση σε τέτοιες ενέργειες, αν δεν έχουν πουθενά να πάνε. Αλλά η απόκτηση τέτοιων σωλήνων αντί πλαστικών αγωγών είναι παράλογη από πλευράς κόστους. Σε τελική ανάλυση, στην περίπτωση αυτή, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και οι επιλογές τοποθέτησης

Αυτοί οι αεραγωγοί έχουν επαρκώς υψηλή απόδοση. Ταυτόχρονα, η κατασκευή τους γίνεται χωρίς περιττές ραφές και επομένως η ποιότητα του εξαερισμού που εκτελείται από τέτοιους σωλήνες είναι πάντα σε υψόμετρο. Η εγκατάσταση στρογγυλών πλαστικών σωλήνων αερισμού είναι αρκετά απλή. Ίσως γι 'αυτόν τον λόγο αυτή είναι η πιο κοινή και δημοφιλής μορφή.

Ένα πλαστικό κουτί μπορεί ακόμα να κρυφτεί

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι σταθερός, τότε όταν αλλάζετε την κατεύθυνση του αγωγού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον στροφές. Υπάρχουν όμως και ευέλικτα προϊόντα που είναι τοποθετημένα πολύ πιο εύκολα και χωρίς περιττά στοιχεία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι στρογγυλές σωλήνες έχουν το χαμηλότερο κόστος στη γραμμή διαφόρων αγωγών αέρα, οι οποίες δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν τη δημοτικότητά τους.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να κρυφτούν. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, όταν διοχετεύετε τα ντουλάπια κρεμαστών του ακουστικού, θα είναι ορατά από κάτω. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτό το ελάττωμα δεν είναι κρίσιμο και επομένως δεν αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Ο μινιμαλισμός και η ακρίβεια δεν είναι κακό συνδυασμένα

Πλαστικός αγωγός ορθογώνιου σχήματος: τόσο καλύτερα είναι στρογγυλός και το χειρότερο

Το ορθογώνιο σχήμα του αγωγού ανοίγει μια σειρά από δυνατότητες κατά την εγκατάσταση του κορμού. Για παράδειγμα, πάνω από ερμάρια τέτοια προϊόντα δεν θα είναι εντελώς ορατά, σε αντίθεση με τα στρογγυλά. Ωστόσο, οι ορθογώνιοι πλαστικοί αεραγωγοί αερισμού έχουν υψηλότερο κόστος, περίπου 20-30%, λόγω των χαρακτηριστικών της κατασκευής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί και χαμηλότερη ικανότητα εξαερισμού των πλαστικών ορθογωνίων σωλήνων. Σε μικρές κουζίνες, όπου εγκαθίστανται κουκούλες χαμηλής απόδοσης, μια τέτοια γραμμή θα είναι αρκετή, αλλά εάν εγκατασταθεί ένας θόλος υψηλής ισχύος, ένας τέτοιος αγωγός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Διάφορα εξαρτήματα σύνδεσης και στερέωσης διευκολύνουν την εγκατάσταση

Όσον αφορά την ποιότητα του εξαερισμού, τότε αυτά τα προϊόντα είναι χαμηλότερα. Και αυτό το πρόβλημα δικαιολογείται από τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής. Το γεγονός είναι ότι η ορθογώνια διατομή του σωλήνα δεν του επιτρέπει να γίνει σταθερή και επομένως είναι απαραίτητο να γίνει από δύο ή περισσότερα στοιχεία. Και αυτές είναι πρόσθετες ραφές, οι οποίες μειώνουν την ταχύτητα ροής του αέρα.

Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να παρατηρηθεί με υψηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής αντοχής λόγω της παρουσίας γωνιών. Έτσι, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι πλαστικοί ορθογώνιοι αγωγοί είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε ουσιαστικά στην πρίζα για να δει.

Όσον αφορά το κόστος, στον κατάλογο πλαστικών ορθογωνικών αγωγών για εξαερισμό στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε προϊόντα από οποιαδήποτε κατηγορία τιμών.

Οι εύκαμπτοι αγωγοί επίσης κρύβονται τέλεια κάτω από την οροφή και είναι εύκολο να εγκατασταθούν

Εφαρμογές επίπεδων πλαστικών αγωγών

Όσον αφορά τη χρήση επίπεδων καναλιών, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, αν και φθηνότεροι και ευκολότεροι στην εγκατάσταση, δεν είναι πάντοτε αποδεκτοί σε περίπτωση που υπάρχουν λίγες θέσεις για την τοποθέτησή τους. Προβλήματα με αυτό μπορεί να προκύψουν κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού κάτω από το δάπεδο και σε άλλα στενά σημεία. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο πλαστικό αγωγό.

Γενικά, οι σφαίρες εφαρμογής επίπεδων πλαστικών σωλήνων εξαερισμού είναι αρκετά εκτεταμένες. Οι πιο διαδεδομένες που έλαβαν στους ακόλουθους τομείς:

 1. Κουκούλα κουζίνας με σύστημα ροής.
 2. Εξάρτημα εξαερισμού μιας προσωπικής κατοικίας.
 3. Γκαράζ ή οποιαδήποτε αποθήκη.

Και παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν στρογγυλοί αγωγοί αέρα, είναι πιο συχνά απλοί σωλήνες αερισμού που φαίνονται πιο αισθητικοί.

Και αυτός είναι ένας προσαρμογέας από έναν στρογγυλό σωλήνα σε έναν ορθογώνιο αγωγό

Διαχωρισμός των αεραγωγών σε μέγεθος ή όταν είναι δυνατή μια μικρότερη διάμετρος

Σίγουρα κάποιος είναι σαφής ότι μερικές φορές πολύ μεγάλες σωλήνες είναι εντελώς άχρηστες. Όχι μόνο έχουν υψηλότερο κόστος, έτσι και η εμφάνιση από αυτό προφανώς αρχίζει να χάνει. Γι 'αυτό μερικές φορές αξίζει να επιλέγουμε αγωγούς μικρότερης διαμέτρου, συνδυάζοντάς τους με τον κύριο άξονα μέσω ειδικών προσαρμογέων. Αν μιλάμε για τις τυποποιημένες διαστάσεις των πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό, τότε οι πιο κοινές διαμέτρους μπορούν να θεωρηθούν από 100 έως 200 mm.

Με τη βοήθεια ενός τέτοιου προσαρμογέα είναι δυνατή η μετάβαση σε οποιαδήποτε διάμετρο

Όσον αφορά την ικανότητα, η κατάσταση μπορεί επίσης να συμβεί με μια περίσσεια ροής αέρα στο δωμάτιο, εάν η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού είναι πολύ μεγάλη. Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τα πιο κοινά μεγέθη πλαστικών αγωγών ορθογωνικής διατομής, λαμβάνοντας υπόψη τη σήμανση και το πάχος τοιχώματος.