Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αέρα

ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ AUTHOR

Αποκατάσταση της αντανάκλασης (D> -g) 6O09. (61) Προσαρμοστικός στον συγγραφέα. svid-vu (22) Δηλωμένο στις 09.07.76. (21) 2383654/25 - 06 με σύνδεση της αίτησης αριθ. (23) Προτεραιότητα (43) Δημοσιεύθηκε στις 05.05.78. Δελτίο αριθ. 17

Συμβούλιο της ΕΣΣΔ για τις υποθέσεις εφευρέσεων και ανακαλύψεων (53)

621.63 (088.8) (45) Ημερομηνία δημοσίευσης της περιγραφής 07.04.78

AS Terekhin, SG Smirnov, και EF Mikhailovskii (72) Οι εφευρέτες της εφεύρεσης

Τάγμα της Μόσχας του Λένιν και το Τάγμα του Κόκκινου Διαφημιστικού Εργαλείου

Ανώτατη Τεχνική Σχολή με την ονομασία NE Bauman (71) Ο αιτών (54) CENTRIFUGAL PNEUMENTENER

Η εφεύρεση σχετίζεται με το πεδίο κατασκευής ανεμιστήρων.

Γνωστά φυγοκεντρική pnevmoventilyatory περιλαμβάνει ένα σώμα με σωλήνα και διατάσσονται nagnetatechnym s πτερωτή περίβλημα συνδεδεμένο με το ρότορα pnevmodvngatelya f1 j.

Τέτοιες ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από ένα μάλλον υψηλό επίπεδο θορύβου και σχετικά χαμηλή παραγωγικότητα, επίσης γνωστή φυγοκεντρική pnevmoventilya- 10 torr πλησιέστερα ουσιαστικά να onisyvaemomu η οποία περιλαμβάνει ένα περίβλημα που έχει natrubkom εκκενώσεως και διατάσσονται σε ένα περίβλημα ένα στροφείο τοποθετημένο στον ίδιο άξονα με την nnevmodvigatelya ρότορα και. απορροφητής ήχου 121. 15

Ωστόσο, ένας τέτοιος ανεμιστήρας δεν παρέχει επαρκώς χαμηλό επίπεδο θορύβου και χαρακτηρίζεται από σχετικά χαμηλή απόδοση.

Το αντικείμενο της εφεύρεσης είναι να μειώσει το επίπεδο του nya θόρυβο και αυξημένη παραγωγικότητα. 2Ο

Αυτό το αντικείμενο επιτυγχάνεται από το ότι το κατάντη τμήμα του σωλήνα της εξάτμισης βρίσκεται στο σωλήνα εκκενώσεως για να σχηματίσουν zzhektornogo συσκευή και χρησιμεύει ως ένα δραστικό ακροφύσιο του τελευταίου, και ο απορροφητής ήχου εξόδου τοποθετείται στο ustroystva.28 εκχυτήρα

Το σχέδιο δείχνει μια γενική άποψη του ανεμιστήρα φυγοκεντρικού αέρα.

Αποτελείται από ένα περίβλημα 1 με ένα ακροφύσιο παροχής 2 και διατάσσεται σε ένα περίβλημα 1 με έναν αριθμό εργασίας 3 τοποθετημένο στον ίδιο άξονα με τον ρότορα του μοτέρ αέρα 4, και σιγαστήρα 5. Η έξοδος τμήμα 6 7 natrubka αεροκινητήρα καυσαερίων 4 είναι διατεταγμένο στο σωλήνα μεταφορέα 2 για να σχηματίσει ένα διάταξη εγχύτη 8 και είναι η τελευταία δραστική ακροφύσιο, ένα σιγαστήρα 5 τοποθετημένη στην έξοδο της συσκευής εγχύτη. 8.

Κατά τη λειτουργία, ο συμπιεσμένος αέρας εισέρχεται στον πνευματικό κινητήρα 4 και επεκτείνεται μέσα του. πίεση και η θερμοκρασία του μειώνεται, και ο ψυχρός αέρας αναμιγνύεται, αφήνοντας το σωλήνα 7, με τον αέρα που εισέρχεται μέσα στο ακροφύσιο εγχύσεως 2 από το στροφείο ανεμιστήρα 3. Μετά την ανάμειξη, ο αέρας ρέει μέσω του σιγαστήρα 5. Η ένταση του θορύβου μειώνεται από την παρουσία θορύβου. τους σιγαστήρες 5 και λόγω της ανάμιξης των δύο ροών.

Επιπλέον, η κινητική ενέργεια του κινητήρα αέρα 4 που απελευθερώνεται από τον κινητήρα αέρα είναι χρήσιμη στη διαδικασία έγχυσης, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση της απόδοσης του ανεμιστήρα.

Φυγοκεντρικοί pnevmovenpiyator περιλαμβάνει ένα περίβλημα με ένα ακροφύσιο παροχής και διατάσσεται σε ένα περίβλημα ένα στροφείο τοποθετημένο στον ίδιο άξονα με την pnevmodvngatelya ρότορα και σιγαστήρα για ένα σωλήνα εξάτμισης του τελευταίου, για m l ICH και w shiysya από το ότι, προκειμένου να μειωθεί το επίπεδο θορύβου και τη βελτίωση των επιδόσεων, το τμήμα εξόδου του σωλήνα εξάτμισης βρίσκεται q

Συντάχθηκε από τον S. Zaridkny

Tehred K.GavRon Διορθωτής M. Demchik

Εκδότης N. Ahmedova

Κυκλοφορία 837 Δεδομένης της διανυκτέρευσης

Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας της Κρατικής Επιτροπής του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΣΣΔ για τις Εφευρέσεις και τις Ανακαλύψεις

g13O33, Μόσχα, Zh-35, Raushskaya nab., 4 / S

Υποκατάστημα PPP "Patent", Uzhgorod, st. Σχεδιασμός, 4

Οι απαιτήσεις στο σωλήνα εκκενώσεως για να σχηματίσουν μία διάταξη εκχυτήρα είναι ενεργή και η τελευταία ακροφυσίου και ο απορροφητής ήχου εξόδου τοποθετείται ezhek επαναλαμβάνεται συσκευή.

Πηγές πληροφοριών που λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση:

1. Zhumakhov IM Οπαδοί Ορυχείων, M.-L., Ugletkhizdat, 1951, σελ. 186.

2. Αποδεκτή εφαρμογή της Γαλλίας N 2234454, cl. F 01, 1975.

Ηλεκτρική σκούπα κήπου με τα δικά της χέρια

Ο φυσητήρας κήπου αποτελείται από ένα περίβλημα μέσα στο οποίο ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. Η πτερωτή οδηγείται από ηλεκτρικό ή βενζινοκινητήρα. Ένας αγωγός αέρα συνδέεται στο σώμα της μονάδας. Από αυτό, κάτω από μεγάλη πίεση, ο αέρας βγαίνει ή, αντίθετα, αναρροφάται με τη μέθοδο της ηλεκτρικής σκούπας. Για ποιους σκοπούς προορίζεται η μονάδα και πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια μας, θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε.

Διαφορά φυσητήρων ανά τύπο κινητήρα

Το κύριο στοιχείο λειτουργίας του φυσητήρα είναι ανεμιστήρας. Προκειμένου να περιστραφεί, εγκαθίσταται κινητήρας μέσα στο σώμα της μονάδας.

Ηλεκτρικά Μοντέλα

Μια μικρή χωρητικότητα κατέχεται από φυσητήρες με ηλεκτρικό κινητήρα. Λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, χαρακτηρίζονται από μικρό βάρος και μικρό μέγεθος. Η σύνδεση μεταφέρεται στην πρίζα, αλλά υπάρχουν και μοντέλα μπαταριών. Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι για να χειρίζονται μικρές περιοχές.

Μοντέλα βενζίνης

Φυσητήρες με βενζινοκινητήρα είναι αρκετά ισχυροί. Συχνά έχουν μια λειτουργία mulching. Αυτές οι μονάδες χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα και είναι σχεδιασμένες για την επεξεργασία μεγάλων περιοχών.

Μοντέλα χωρίς κινητήρα

Υπάρχουν ανεμιστήρες χωρίς κινητήρα. Είναι συνημμένα σε μια άλλη τεχνική. Πάρτε, για παράδειγμα, ένα φυσητήρα για ένα trimmer. Αυτό το ακροφύσιο αποτελείται από ένα σώμα στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ανεμιστήρας. Συνδέστε το στη γραμμή κοπής αντί της κεφαλής εργασίας. Αυτός ο φυσητήρας έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει μικρά θραύσματα από τα μονοπάτια του κήπου.

Λειτουργίες λειτουργίας

Όλοι οι φυσητήρες διαφέρουν ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά μπορούν να εκτελούν μόνο τρεις λειτουργίες:

 • Φυσήξτε αέρα από το ακροφύσιο. Ο τρόπος λειτουργίας προορίζεται για την απομάκρυνση των συντριμμιών, την επιτάχυνση της ξήρανσης μιας υγράς επιφάνειας, την εκτόξευση πυρκαγιάς και άλλων παρόμοιων εργασιών.
 • Αναρρόφηση αέρα μέσω του ακροφυσίου. Κατ 'αρχήν - πρόκειται για ηλεκτρική σκούπα. Η ανάσυρση των φύλλων, του γρασιδιού και άλλων ελαφρών αντικειμένων γίνεται μέσω του ακροφυσίου, μετά από το οποίο συγκεντρώνονται τα πάντα στο δοχείο απορριμμάτων.
 • Η λειτουργία πολτοποίησης λειτουργεί όταν αναρροφά ο αέρας. Οργανικά απόβλητα εισέρχονται στο περίβλημα, όπου αυτά αλέθονται σε μικρά σωματίδια. Επιπλέον, ολόκληρη η μάζα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του λιπάσματος.

Ο κατασκευαστής προσφέρει τα καταναλωτικά μοντέλα με έναν και περισσότερους τρόπους λειτουργίας.

Αυτοεπιπεδούμενο φυσητήρα

Για να καταλάβετε γρήγορα πώς να φτιάξετε ένα ισχυρό φυσητήρα με τα χέρια σας, αρκεί να κοιτάξετε την παλιά σοβιετική ηλεκτρική σκούπα. Έχει δύο εξόδους: ένα ακροφύσιο αναρρόφησης και μια εξάτμιση. Εάν έχετε μια τέτοια συναρμολόγηση, δεν χρειάζεται να κάνετε την ηλεκτρική σκούπα κήπου σας με τα χέρια σας. Είναι ήδη έτοιμος. Τοποθετώντας τον εύκαμπτο σωλήνα στην εξάτμιση, θα έχετε έναν φυσητήρα αέρα ή έναν ψεκαστήρα κήπου. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε ακόμα και στο πιστόλι ψεκασμού, καθώς περιλαμβάνεται ως ακροφύσιο στο γυάλινο βάζο.

Χρειάστηκε η λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας, απλώς αναδιατάξτε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ακροφύσιο αναρρόφησης. Φυσικά, κάθε ακροφύσιο με αυτό πρέπει να αφαιρεθεί. Η προκύπτουσα ηλεκτρική σκούπα κήπου θα συλλέξει εύκολα μικρά θραύσματα από το πεζοδρόμιο. Ο χειριστής πρέπει να καθαρίζει συχνά την τσάντα από τις συσσωρεύσεις.

Ένας μικρός ηλεκτρικός ανεμιστήρας με τα χέρια του θα προέρχεται από ένα κουτί για δίσκους υπολογιστών. Η σειρά κατασκευής έχει ως εξής:

 • Αφαιρέστε το διαφανές κάλυμμα από το κυλινδρικό κουτί. Από το δεύτερο μαύρο μισό, το μαχαίρι κόβεται με ένα μαχαίρι, στο οποίο οι δίσκοι είναι κοχλιοτομημένοι. Στην προκύπτουσα οπή εισάγετε τον άξονα του ηλεκτροκινητήρα από το παιχνίδι του παιδιού και το ίδιο το σώμα είναι κολλημένο με ένα ζεστό όπλο στον τοίχο του κουτιού.
 • Από το πλαστικό μπουκάλι λίτρου κόψτε το κάτω μέρος. Μια τρύπα κόβεται για τα καλώδια τροφοδοσίας ηλεκτρικού κινητήρα στο πλάι. Το γυαλί είναι επικολλημένο με ένα ζεστό πιστόλι στο μαύρο μισό του κουτιού. Αυτό θα είναι το προστατευτικό περίβλημα του κινητήρα.
 • Τώρα πρέπει να φτιάξετε τον εαυτό σας έναν ανεμιστήρα. Πρώτα βγάλτε ένα πλατύ πώμα από μια πλαστική φιάλη, το χείλος με ένα σημάδι σπειρώματος σε οκτώ όμοια τμήματα και σημειώστε τα σημάδια. Οι λεπίδες της πτερωτής στον ανεμιστήρα κόβονται από λεπτό φύλλο μετάλλου. Μπορείτε να διαλύσετε ένα κενό δοχείο αποσμητικού. Από το τεμάχιο εργασίας κόψτε οκτώ ορθογώνια, τοποθετήστε τα μέσα στις σχισμές του φελλού και κόψτε με ένα ζεστό όπλο.
 • Ο τροχός του ανεμιστήρα είναι σχεδόν έτοιμος. Παραμένει να τρυπήσετε μια οπή στο κέντρο του βύσματος και να την τοποθετήσετε στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Οι λεπίδες πρέπει να κάμπτονται ελαφρά κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Αυτό θα αυξήσει την πίεση του εμφυσημένου αέρα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, αντί για έναν αυτόνομο ανεμιστήρα στο κουτί, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ψυγείο από τον υπολογιστή.
 • Τώρα πρέπει να κάνετε το ίδιο το σαλιγκάρι. Στο πλευρικό τμήμα του διαφανούς μισού του κουτιού κόβεται μία οπή. Ένα κομμάτι από ένα πλαστικό σωλήνα νερού είναι συνδεδεμένο με αυτό, μετά από το οποίο η άρθρωση είναι προσεκτικά κολλημένη με ένα ζεστό όπλο. Ως αποτέλεσμα, ο φυσητήρας ακροφυσίων.

Τώρα μένει να συνδεθούν τα δύο μισά του κιβωτίου και να εφαρμοστεί τάση στον κινητήρα. Μόλις ο ανεμιστήρας αρχίσει να περιστρέφεται, θα εμφανιστεί ροή αέρα από το ακροφύσιο.

Η κύρια κλάση για την κατασκευή του φυσητήρα από το κουτί για δίσκους μπορεί να δει στο βίντεο:

Ο φυσητήρας είναι ένα σύνολο συγκεκριμένου σκοπού και δεν είναι πρωταρχική ανάγκη, αλλά μερικές φορές η διαθεσιμότητα του μπορεί να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση.

Αυτοκινούμενος ανεμιστήρας

Καλησπέρα, αγαπητέ πικάμσμικη :)

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία και να ζητήσω συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους!

Αυτή η θέση θα είναι λίγο έξω από τη μορφή μου, και είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο τουφέκι που άρχισα να σχεδιάζω!)

Στην πραγματικότητα, αρκετό άδειο chatter, τότε θα γράψω όσο το δυνατόν σαφέστερα στο θέμα. Σας εύχομαι μια ευχάριστη ανάγνωση :)

πριν από 2 εβδομάδες, κοίταξα στο ντουλάπι του (κάτι σαν ένα ντουλάπι, όπου τα σκουπίδια) και σκόνταψε, όπως αργότερα αποδείχθηκε, αποσυναρμολογηθεί το αυτοκίνητο για airsoft, ή μάλλον, βρήκα την άκρη του ένα όπλο. Ήμουν τρομερά περίεργος, όπου έχουμε κάτι τέτοιο στο σπίτι και άρχισα να λύσουμε το σύνολο ντουλάπα. Μετά από μερικές ώρες αναζήτησης μέσα στα σκουπίδια, κατάφερα να βρω κάτι άλλο. Κυριολεκτικά, σε μέρη, συγκέντρωσα όλο το σώμα των όπλων, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούσα να βρω τα εσωτερικά.

Έχοντας εξαπλωθεί οτιδήποτε στον καναπέ, συνέλεξα αυτό το θαύμα (ναι, ξέρω ότι δεν το έκανα σωστά, απλά με ενδιέφερε πώς θα φαινόταν)

Από τη μέτρια γνώση των όπλων μου, συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για ένα πρώην SCAR-L

Αργότερα, θυμήθηκα ότι ένα μέλος της οικογένειας ήταν εθισμένο σε τέτοια πράγματα, τότε όλα βγήκαν και συνειδητοποίησα ότι αυτή η κίνηση ξέχασε στο σπίτι μας)

Εκείνη την εποχή, το χιόνι στην αυλή δεν είχε ακόμη λιώσει, και να κάνει κάτι με τα χέρια τους εξακολουθούν να ήθελε. Τότε μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουν τη δική τους τουφέκι αέρα και άρχισα να σκέφτομαι πώς όλο αυτό υλοποιείται.

Ειλικρινά, έριξα μια ιδέα σε ένα από τα κανάλια στο YouTube, καλά, το τελείωσα.

Τα πεπιεσμένα αέρια έπρεπε να αντλούνται με συνηθισμένο αέρα μέσω της θηλής στο μπαλόνι και με τη βοήθεια μίας ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας, ο αέρας πρέπει να εκραγεί κάτω από υψηλή πίεση μέσα στο κάνιστρο και να εκτοξεύει τη σφαίρα.

Ως βαλβίδα χρησιμοποίησα ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για ένα κέρατο. Το αγόρασα για τον Ali για 350 ρούβλια, αν δεν κάνω λάθος. Όπως δηλώνεται από τον κατασκευαστή, μπορεί να αντέξει έως και 18 ατμόσφαιρες, το οποίο είναι αρκετά καλό, θα έλεγα, και τρέχει σε 12V ηλεκτρομαγνητική

Στη συνέχεια, έχοντας συλλέξει το πιο απλό μοντέλο, το έχω δοκιμάσει. Στο κατάστημα ειδών υγιεινής αγόρασα ένα σύνδεσμο με δύο βύσματα, έκανα μια οπή στα βύσματα, από τη μια πλευρά έβαλα μια θηλή, από την άλλη πλευρά, η οποία βιδώθηκε απευθείας στη βαλβίδα. Κατά τη διέλευση συνδέω τη βαλβίδα με το πιστόλι airsoft από το όπλο (το βρήκα επίσης στο ντουλάπι), αντλούσε αέρα σε ένα αυτοσχέδιο μπαλόνι για 6 ατμόσφαιρες και έλεγξε το μοντέλο.

Είναι δύσκολο να δούμε στο βίντεο, αλλά ένα τέτοιο σύστημα διέσχισε το κάλυμμα Tetridy των +7 φύλλων, το οποίο για τις πρώτες δοκιμές έδειξε καλό αποτέλεσμα και αυτό σήμαινε ότι μπορείτε να προχωρήσετε!)

Αλλά αργότερα υπήρξε ένα πρόβλημα: Η βαλβίδα ανατίναξε όλο τον αέρα για σχεδόν 2-3 βολές, η οποία για τα πνευματικά δεν είναι καθόλου καλή. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι πώς να διορθώσω αυτό το πρόβλημα και να ψάξω στο Διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι ελάχιστα αυτή η βαλβίδα μπορεί να ανοίξει για 16 msec, που αντιστοιχεί σε 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η μπάλα έχει μήκος 500 mm, το μπαλόνι πετά κατά μέσο όρο περίπου 15, αυτό το ποσοστό ήταν πολύ ευχαριστημένο. Δεδομένου ότι η εξοικονόμηση αέρα θα είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι με το συνηθισμένο μηχανικό κλείσιμο του κουμπιού. Αλλά τότε προέκυψε το ερώτημα, πώς να το συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, έτσι ώστε η βαλβίδα να ανοίξει ακριβώς για μια τέτοια χρονική περίοδο;

Και η λύση για αυτό το έργο ήταν να δημιουργηθεί ένα κύκλωμα ελέγχου που θα εφάρμοζε τάση στη βαλβίδα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Δημιούργησα ένα κύκλωμα που εργάστηκε για τον μικροελεγκτή Arduino και ένα τρανζίστορ που ήταν υπεύθυνο για το χρόνο εφαρμογής του ρεύματος.

Στη συνέχεια, όμως, σε ένα από τα κανάλια στο YouTube, βρήκα ένα έργο βασισμένο στην ίδια βαλβίδα, αλλά είχε επίσης ένα σωληνοειδές που ελεγχόταν το κλείστρο, δηλ. επέτρεψε στο πνευματικό όπλο να μετατραπεί σε ένα πλήρες αυτόματο όπλο. Σεβαστείτε και uvazhuha ότι ο τύπος από το κανάλι YouTube (δεν θα διαφημίζω, στο YouTube μπορείτε να βρείτε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο, κατόπιν αιτήματος για τη βαλβίδα).

Στη συνέχεια, δημιούργησα το ακόλουθο σχήμα:

Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούσε να αντέξει τη δοκιμασία και το μέρος της ήταν καμένο.

Στη συνέχεια, προσέγγισα την ερώτηση λεπτομερέστερα και δημιούργησα το σχέδιο όχι πλέον πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόνι, αλλά το χάραξα σε μια ειδική πινακίδα και έμοιαζε έτσι:

Τώρα μια μικρή παρέκκλιση για το πώς έκανα ένα τέτοιο σχέδιο είναι πολύ δημοσιονομικό και πρακτικό: (Δεν χρειάζεται να διαβάσετε στην επόμενη παράγραφο)

Στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, αγόρασα ένα ειδικό πιάτο μονής όψης για τις σανίδες. Κοσμήθηκε γύρω στα 100 ρούβλια. Στη συνέχεια, στο πρόγραμμα SprintLoyader 6.0, δημιούργησα ένα μοντέλο αυτού του σχεδίου. Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε τα εξής γρήγορα: Μπορείτε να εκτυπώσετε ένα διάγραμμα στον εκτυπωτή μέσω του προγράμματος. Κάνουμε αυτό σε γυαλιστερό χαρτί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί από περιοδικά), θα εκτυπωθεί με μαύρα χρώματα σε κλίμακα 1: 1. Μέχρι αυτή την ώρα πρέπει να ανάβουμε και το σίδερο να θερμαίνεται και να ετοιμάζεται μια σανίδα (πρέπει απλά να λειανθεί ελαφρά για να αφαιρεθεί από πάνω το προστατευτικό στρώμα πάνω στο χαλκό). Εφαρμόστε το τυπωμένο κύκλωμα στην σανίδα και σιδερώστε το για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε το χρόνο να κρυώσει και αφαιρέστε το χαρτί κάτω από το ρεύμα νερού. Το χρώμα θα πρέπει ιδανικά να μεταφερθεί στο διοικητικό συμβούλιο. Στη συνέχεια, παρασκευάστε το διάλυμα αποσκλήρυνσης: 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, μια κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αναμιγνύουμε τα πάντα και αφήνουμε το σχέδιο εκεί για περίπου 30 λεπτά, χαϊδεύοντας το με ένα πινέλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλος ο χαλκός πρέπει να χαράσσεται μακριά και μόνο εκείνος που βρίσκεται κάτω από το στρώμα χρώματος παραμένει και το χρώμα αποξέεται με γυαλόχαρτο.

Αλλά σε αυτό το κύκλωμα δεν είχα υπολογίσει με τάση και είχα ένα μικροελεγκτή καίγεται.

Τότε αποφάσισα να κάνω ένα ακόμη σχέδιο, αλλά με δύο τροφοδοτικά: 9V σε 24V Arduino και στη βαλβίδα και σωληνοειδές επαναφόρτιση. Και αντί των τρανζίστορ χρησιμοποιεί ένα ανεξάρτητο ρελέ. Με το σύστημα, πήγα με περισσότερη λεπτομέρεια, και αντί για το συνηθισμένο εκτυπωτή που εκτυπώνεται ένα σκίτσο για planshetnike (εκτύπωση σε μουσαμά και πανό)

Από την κορυφή της φωτογραφίας έγινε αμέσως μετά την παραγγελία) Επόμενο: χάραξη και τοποθέτηση ραδιοσυχνοτήτων

Turbo-deflector για τον αυτοεξοπλισμό

Η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο παρέχεται από το σύστημα εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την εσωτερική έλξη. Όταν η σκόνη και τα υπολείμματα μπαίνουν σε αγωγούς, διακόπτεται η κανονική λειτουργία των συσκευών. Για να αποκλειστεί μια τέτοια πιθανότητα στην έξοδο του σωλήνα, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας εξαερισμού - μια συσκευή που σχηματίζει ένα ρεύμα στα κανάλια εξαέρωσης. Γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σύνολο; - Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να προστατεύσει τους αγωγούς από την υγρασία, το χιόνι και τη βροχή.

Δώστε προσοχή! Η απουσία αυτής της λύσης οδηγεί σε σταδιακή μείωση της διαμέτρου του σωλήνα λόγω του γεγονότος ότι συσσωρεύονται μικρά σωματίδια θραυσμάτων, σκόνης και λίπους στα τοιχώματα των σωλήνων.

Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι προς πώληση. Η δομή και η αρχή λειτουργίας τους περιγράφονται παρακάτω. Τα πιο απλά μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν με το χέρι.

Μονάδα εκτροπής αερισμού

Κάθε στροβιλο-εκτροπέας για εξαερισμό αποτελείται από διάφορα λειτουργικά στοιχεία:

 • μεταλλικά κύπελλα (στην κανονική έκδοση υπάρχουν 2)?
 • Κλειδαριές για ασφαλή στερέωση.
 • τον σωλήνα διακλάδωσης εισόδου και εξόδου, ο οποίος τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με σφιγκτήρα.

Με τη μορφή, το εξωτερικό γυαλί διαφέρει σε σχήμα, που επεκτείνεται στο κάτω μέρος. Όσο για το κάτω μέρος, είναι απολύτως επίπεδη. Οι κύλινδροι τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και στο επάνω μέρος το καπάκι στα ράφια είναι σταθερό.

Προσοχή παρακαλώ! Η διάμετρος του καπακιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου για να αποφευχθεί η πτώση της καθίζησης στο εσωτερικό του συστήματος.

Το παρακάτω σχήμα δείχνει τα συστατικά των διαφόρων τύπων δομών.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση των φωτιστικών πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας του δρόμου να δημιουργεί πρόσθετη αναρρόφηση μέσω των εγκοπών μεταξύ παρακείμενων δακτυλίων. Εξαιτίας αυτού, είναι δυνατό να επιταχυνθεί η απομάκρυνση του "βαρέως οξυγόνου" από το σύστημα εξαερισμού.

διατάξεις εκτροπής στο σύστημα οικιακού εξαερισμού πραγματοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όταν ο αέρας ρέει από τον πυθμένα προς την κορυφή, η συσκευή λειτουργεί κακό: αυτό συμβαίνει ανακλάται από την επιφάνεια της στέγης, οπότε το οξυγόνο τείνει να αερίων που εξέρχονται από την κορυφή της οπής. Αυτό το μειονέκτημα είναι τυπικό για όλες τις μονάδες. Για να το εξαλείψουμε, χρειάζονται δύο κωνικές λύσεις, συνδέσεις μεταξύ τους με «γέφυρα».

Αν ο άνεμος έχει πλάγια κατεύθυνση, τότε οι μάζες του αέρα απομακρύνονται από κάτω και από πάνω. Ο κάθετος προσανατολισμός του οξυγόνου προωθεί την εκροή από κάτω.

Συνιστούμε να προβάλετε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη συσκευή

Η αρχή του εκτροπέα του αναπνευστήρα

Ο εκτροπέας αερισμού λειτουργεί με απλή αρχή, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και το μοντέλο της συσκευής:

 • οι κατευθυνόμενοι άνεμοι πλήττουν το μεταλλικό κέλυφος.
 • λόγω διαχυτών, διακλαδισμένων με αέρα, ως αποτέλεσμα των οποίων μειώνεται το επίπεδο πίεσης.
 • Στο σύστημα σωληνώσεων αυξάνεται η πρόσφυση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση που δημιουργεί η βάση του περιβλήματος, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εκροή αέρα στα κανάλια των συστημάτων. Πιστεύεται γενικά ότι η συσκευή που είναι τοποθετημένη στην οροφή υπό ελαφρά κλίση προς το οριζόντιο επίπεδο λειτουργεί καλύτερα. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών καθορίζεται από 3 παράγοντες:

 • κατασκευή και σχήμα του κύτους ·
 • το μέγεθος της μονάδας.
 • ύψος εγκατάστασης.

Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστες και ποιοτικές είναι οι εκτροπείς αερισμού, έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία θα ήθελα να σταθώ λεπτομερέστερα.

Σχετικά με τα "πλεονεκτήματα" και τα μειονεκτήματα των εκτροπέων

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, τα διαλύματα ομπρέλας είναι σε θέση να αποτρέψουν αποτελεσματικά την είσοδο ακαθαρσιών και βροχοπτώσεων στους αγωγούς αέρα. Με την κατάλληλη επιλογή και την επαγγελματική εγκατάσταση του εκτροπέα βελτιώνεται ο εξαερισμός. Η συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται κατά 20%.

Συμβουλή! Για περιοχές με αδύναμους ανέμους, συνιστάται να εξοπλιστεί το σύστημα με μια συσκευή για να αυξήσει την εισροή και την εκροή αέρα. Θα εξαλείψει την επίδραση της έλξης "ανατροπής".

Οι συσκευές δεν παρουσιάζουν ελλείψεις: με την κατακόρυφη διεύθυνση του ανέμου, η ροή έρχεται σε επαφή με το ανώτερο τμήμα της δομής, ενώ ο αέρας δεν μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως στο δρόμο. Για να αποκλειστεί αυτό το αποτέλεσμα, επινοήθηκαν δύο κώνοι. Το χειμώνα, με βάση τους σωλήνες υπάρχει παγετός, επομένως είναι απαραίτητο να διεξάγονται τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

Τύποι εκτροπέων

Αφού αναλύσετε ή κοιτάξετε τα είδη των εκτροπέων στην αγορά, μπορείτε να φτάσετε σε μια κατάσταση μικρής σύγχυσης από τον αριθμό των διαθέσιμων λύσεων.

Από την άποψη του σχεδιασμού της διάταξης, είναι συνηθισμένο να διαιρείται σε διάφορους τύπους:

 • TsAGI - η ώθηση αυξάνεται λόγω του αέρα και της θερμότητας, της πτώσης πίεσης υψομέτρου. Τοποθετείται απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, γεγονός που δυσχεραίνει την εκτέλεση προληπτικών ελέγχων και καθαρισμού.
 • Μπάλες ή στρογγυλές (τύπου "Volper").
 • Η απόφαση του Khanzhenkov με τη μορφή ενός ανοιχτού τύπου πιάτου - η κύρια δομική διαφορά βρίσκεται στο πρόσθετο τοίχωμα που βρίσκεται γύρω από τον αγωγό αέρα. Ο απορροφητήρας είναι διαμορφωμένος σαν ένα πιάτο.
 • περιστροφικά προϊόντα (κουκούλα, καθαρό) - γούρνα για τον άνεμο, που περιστρέφεται σε μια ειδική ράβδο. Λόγω της αναταράξεως, η ώθηση στο δίαυλο αυξάνεται.
 • Τα σύνολα λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται από τον Γκιργκόροβιτς.
 • με τη μορφή ενός αστέρα.

Από την άποψη της απλότητας του σχεδιασμού και της δυνατότητας πραγματοποίησης της άνευ όρων ηγεσίας, η συσκευή αερισμού του Grigorovich διατηρεί. Αντιπροσωπεύει αρκετά ζευγάρια ομπρέλες, τοποθετημένα σε ένα "πιάτο", το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από το τοίχωμα του καναλιού.

Κατά τα τελευταία 2-3 χρόνια στην πώληση διαφόρων προϊόντων συναντηθεί με καμία σαφή υπαγωγή σε κάθε είδους: περιστρεφόμενο διάφραγμα με λεπίδες σπιράλ, ομπρέλα, συνελεύσεις ρουλεμάν.

Συστάσεις για επιλογή

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, δίνεται προτεραιότητα στο σχεδιασμό του. Αυτή είναι μια από τις βασικές παραμέτρους του προϊόντος. Καθορισμένο με τον τύπο σχεδίασης της συσκευής, επιλέγεται το βέλτιστο μέγεθος της μονάδας για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η απαραίτητη συσκευή είναι ευκολότερο να επιλέξει αν θα απαντήσει στην απλή ερώτηση - γιατί ο σχεδιασμός είναι εγκατεστημένος και για ποιο αντικείμενο.

Τα καλύτερα μοντέλα:

Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη τον παράγοντα απώλειας και απώλειας αέρα. Επομένως, αυτές οι τιμές εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν μιλάμε για λύσεις τύπου DS, ο αντίστοιχος συντελεστής θα είναι 1,4. Προφανώς, ο βαθμός αποπληθωρισμού του αέρα εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου cm, την καρτέλα. παρακάτω:

Εκτροπέας αερισμού με τα χέρια σας

Γνωρίζοντας τη συσκευή και την αρχή της συσκευής, πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν για την κατασκευή του ίδιου του αναπνευστήρα. Από τη σκοπιά της χειροποίητης εφαρμογής, η έκδοση του προϊόντος του Grigorovich είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό, επομένως θα εξετάσουμε την εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης επιλογής. Το κύριο πλεονέκτημα - ένας τέτοιος αερισμός λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όλο το χρόνο.

Προετοιμασία για προετοιμασία:

 • φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί να αντικατασταθεί με γαλβανισμένο.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • σφιγκτήρες στερέωσης, μπουλόνια, πριτσίνια και περικόχλια.
 • Εργαλεία έλξης για μεταλλικές επιφάνειες.
 • πυξίδες
 • χαρτόνι φύλλων?
 • κυβερνήτης.
 • ψαλίδι για μέταλλο και χαρτί.

Υπολογισμός των παραμέτρων της συσκευής (Grigorovich)

Σας δίνουμε την απλούστερη εκδοχή του υπολογισμού, χωρίς τύπους:

 • Το ύψος του εκτροπέα είναι 1,6 της διαμέτρου της καμινάδας.
 • Το πλάτος του διαχύτη είναι 1,2 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της καμινάδας.
 • το πλάτος του καλύμματος είναι ίσο με δύο διαμέτρους της καπνοδόχου.

Με βάση τα διαθέσιμα μεγέθη και τα σχέδια από χαρτόνι, κόβονται μεμονωμένα στοιχεία του εκτροπέα. Για να δημιουργήσετε μια περιστρεφόμενη συσκευή, απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες, οπότε είναι καλύτερο να εξασκηθείτε σε μακέτες και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσετε στο μεταλλικό ανάλογο.

Κατασκευή κατασκευών

Τα μοτίβα πρέπει να εφαρμοστούν στα μεταλλικά φύλλα, και στη συνέχεια - σε κύκλο με ένα γραμματόσημο. Τότε ο αλγόριθμος είναι απλός - με το ψαλίδι για το μέταλλο κόβουμε τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδίου. Τα μεμονωμένα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με πριτσίνια και μπουλόνια. Αν ο μηχανισμός είναι ενεργός, είναι προτιμότερο να καθορίσετε τις λεπτομέρειες με συγκόλληση.

Για την ασφαλή στερέωση του περιστροφικού καλύμματος, θα πρέπει να προετοιμαστούν αρκετές κυρτές μεταλλικές λωρίδες, οι οποίες θα αναλάβουν το ρόλο των στηριγμάτων.

Όσο για τον κώνο, είναι λογικό να το τοποθετήσετε στην ομπρέλα.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε βίντεο κάνοντας τον εαυτό σας deflector TsAGI

Εργασίες εγκατάστασης

Το κατώτατο σημείο των 2 φλυτζανιών είναι εγκατεστημένο στην καπνοδόχο. Είναι τοποθετημένο στο πάνω γυαλί. Για ένα μεγαλύτερο σχέδιο ευστάθειας, τα 2 τμήματα συσφίγγονται με έναν σφιγκτήρα, όπως και με τις θυρίδες εξαγωγής. Η κουκούλα πιέζεται με προετοιμασμένες αγκύλες. Αν μιλάμε για μια περιοχή στην οποία αλλάζει συχνά η κατεύθυνση του ανέμου, είναι λογικό να εξοπλιστεί η εγκατάσταση με έναν κώνο ανάστροφο, ο οποίος θα επιτρέψει στη μονάδα να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις κατευθύνσεις του ανέμου.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο εξετάσαμε τι είναι ένας εκτροπέας στον εξαερισμό. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε - πρόκειται για μια απλή και αποτελεσματική συσκευή που βελτιώνει τον εξαερισμό αντικειμένων οποιουδήποτε πολυπλοκότητας, είτε πρόκειται για δημόσια κτίρια είτε για οικιστικά κτίρια. Ένα μικρό στοιχείο αυξάνει την παραγωγικότητα του συστήματος εξαερισμού κατά 15-20%, προστατεύοντας αξιόπιστα το εσωτερικό από τη βροχή, τα μικρά σωματίδια, τα συντρίμμια και τη σκόνη.

Τέλος, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που συγκρίνει δύο τύπους εκτροπέων

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Πνευματική ανάρτηση από τα χέρια

Αποδίδοντας φόρο τιμής στη μόδα, η ανάρτηση αέρα γίνεται ένα από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η κατεύθυνση της στάσης γίνεται ολοένα και πιο ανεπτυγμένη, στην οποία χωρίς τη χρήση ανάρτησης με αέρα, αλλά με βιδωτή ανάρτηση, η χρήση του αυτοκινήτου σε καθημερινή λειτουργία καθίσταται δυσκολότερη και δυσάρεστη.

Η πνευματική ανάρτηση καθιερώνεται όχι μόνο από τους ειδήμονες των νέων κατευθύνσεων συντονισμού, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμη στην καθημερινή ζωή ενός μέσου οδηγού.

Ας εξετάσουμε το ίδιο βασικό pluses αερανάρτηση:

 1. Η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της διαδρομής (μπορείτε να βελτιώσετε τη βατότητα του αυτοκινήτου σας παρά την κατώτερη κατηγορία)
 2. Δυνατότητα διαχείρισης και κυλίνδρων (αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ομαλή λειτουργία σε αντίθεση με τις πηγές, μπορείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αλλάξετε τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας, ρυθμίζοντας την πίεση)
 3. Πρόβλεψη όταν είναι απασχολημένος (μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος του αυτοκινήτου παρά το φορτίο του)

Για τα πλεονεκτήματα μπορείτε να πάρετε πολλούς παράγοντες που ικανοποιούν τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Στο κύριο αντίθετα περιλαμβάνουν:

 1. Κόστος για την αρχική εγκατάσταση (δεδομένου ότι το αυτοκίνητό σας, που προηγουμένως δεν ήταν εξοπλισμένο με αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να δαπανηθεί για την αγορά όλων των μονάδων)
 2. Η διάρκεια ζωής της αεροψεκασμού λόγω εξωτερικών παραγόντων (παγετός, αντιδραστήρια, κ.λπ.) είναι σημαντικά μικρότερη από ό, τι για τις πηγές.

Βασικοί τύποι αερανάρτηση:

 1. Δύο κύκλωμα - η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους του εμπρός και πίσω μέρους του αυτοκινήτου ξεχωριστά.
 2. Τεσσάρων κυκλωμάτων - η διαχείριση κάθε αερόσακου ξεχωριστά, ενώ συνδέονται μεταξύ τους μέσω ηλεκτρονικού ελεγκτή για δυναμικό και στατικό έλεγχο (είναι μια ακριβότερη επιλογή).

Όσον αφορά τους αερόσακους, υπάρχουν επίσης διάφορους τύπους:

 1. Μια πιο ακριβή επιλογή είναι τύπου μαξιλάρι «κουλούρι» δεδομένου ότι η πιο ανθεκτική σε φορτία, και να παρέχουν ένα καλύτερο χειρισμό (πιο σκληρή ανάρτηση εγκεφαλικό επεισόδιο)

Στοιχεία ανάρτησης αέρα

 1. Αερόσακοι(bagels ή μανίκια)
 2. Δέκτης(το βέλτιστο είναι 12 λίτρα)
 3. Συμπιεστής(με βάση πολλές κριτικές έως σήμερα, το βέλτιστο μοντέλο είναι το Berkut r20)
 4. Πίνακας ελέγχου - μια συσκευή μέσω της οποίας μπορείτε να αυξήσετε και να υποτιμούν την απόσταση από το έδαφος του οχήματος, για να το θέσουμε απλά, είναι μια κεντρική μονάδα η οποία είναι υπεύθυνη για την συνάρτηση κατανομής σήματος της βαλβίδας. Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως τα τελικά πάνελ κάτω από δύο και ένα αιώρημα chetyrehkonturnuyu, με διαφορετικές λειτουργίες, από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη ασύρματο

Κατασκευή πνευματικών τοίχων

Πριν από την κατασκευή πεπιεσμένου αέρα, πρέπει να καθορίσετε την επιλογή των μαξιλαριών, με βάση το βάρος του οχήματος και τη διάμετρο των ελατηρίων.

Απλά χρειάζεται σκεφτείτε τη θέση της πηγής(ξεχωριστά από τον αμορτισέρ ή τον αμορτισέρ στα ελατήρια).

Γιατί αυτοκίνητο η πιο κοινή και διεθνώς θεωρείται ότι είναι ο αερόσακος Rubena 114h2, 114h3, 130h2 και 130h3.

Για την κατασκευή των πνευμονοσανίδων, θα χρειαστούμε τις στρογγυλεμένες φλάντζες και τα τιράντες, κάτω από την τοποθέτηση του αερόσακου.

Την πώληση στις ιστοσελίδες είναι έτοιμα για την κατασκευή φλάντζας κατά μήκος της διαμέτρου του αερόσακου, καθώς και έτοιμα μισό-σετ. Οι φλάντζες για τη διάμετρο του μαξιλαριού και του ράφι σας μπορούν να παραγγελθούν από την άγκυρα.

Από τον πάγκο, η πλατφόρμα κάτω από το ελατήριο κόβεται και η φλάντζα συγκολλάται κάτω από τη στερέωση του μαξιλαριού.

Εάν τα πίσω αμορτισέρ είναι εγκατεστημένα στα ελατήρια, τότε η διαδικασία κατασκευής είναι παρόμοια.

Αν ο πίσω αμορτισέρ είναι ξεχωριστός από το ελατήριο, η διαδικασία κατασκευής γίνεται ευκολότερη. Για να συγκολλήσετε ήδη δεν είναι απαραίτητο τίποτα.

Μετά την κατασκευή των πνευμονοστασίων, πρέπει να ελέγχονται για διαρροή αέρα πριν από την εγκατάσταση. Μετά τον έλεγχο, μένει να αφαιρέσετε την παλιά ανάρτηση και να εγκαταστήσετε μια νέα, να επεκτείνετε τους εύκαμπτους σωλήνες, τα καλώδια και να συνδέσετε τη μονάδα ελέγχου.

Ηλεκτρική σκούπα κήπου με τα δικά της χέρια

Ο φυσητήρας κήπου αποτελείται από ένα περίβλημα μέσα στο οποίο ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. Η πτερωτή οδηγείται από ηλεκτρικό ή βενζινοκινητήρα. Ένας αγωγός αέρα συνδέεται στο σώμα της μονάδας. Από αυτό, κάτω από μεγάλη πίεση, ο αέρας βγαίνει ή, αντίθετα, αναρροφάται με τη μέθοδο της ηλεκτρικής σκούπας. Για ποιους σκοπούς προορίζεται η μονάδα και πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια μας, θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε.

Διαφορά φυσητήρων ανά τύπο κινητήρα

Το κύριο στοιχείο λειτουργίας του φυσητήρα είναι ανεμιστήρας. Προκειμένου να περιστραφεί, εγκαθίσταται κινητήρας μέσα στο σώμα της μονάδας.

Ηλεκτρικά Μοντέλα

Μια μικρή χωρητικότητα κατέχεται από φυσητήρες με ηλεκτρικό κινητήρα. Λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, χαρακτηρίζονται από μικρό βάρος και μικρό μέγεθος. Η σύνδεση μεταφέρεται στην πρίζα, αλλά υπάρχουν και μοντέλα μπαταριών. Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι για να χειρίζονται μικρές περιοχές.

Μοντέλα βενζίνης

Φυσητήρες με βενζινοκινητήρα είναι αρκετά ισχυροί. Συχνά έχουν μια λειτουργία mulching. Αυτές οι μονάδες χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα και είναι σχεδιασμένες για την επεξεργασία μεγάλων περιοχών.

Μοντέλα χωρίς κινητήρα

Υπάρχουν ανεμιστήρες χωρίς κινητήρα. Είναι συνημμένα σε μια άλλη τεχνική. Πάρτε, για παράδειγμα, ένα φυσητήρα για ένα trimmer. Αυτό το ακροφύσιο αποτελείται από ένα σώμα στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ανεμιστήρας. Συνδέστε το στη γραμμή κοπής αντί της κεφαλής εργασίας. Αυτός ο φυσητήρας έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει μικρά θραύσματα από τα μονοπάτια του κήπου.

Λειτουργίες λειτουργίας

Όλοι οι φυσητήρες διαφέρουν ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά μπορούν να εκτελούν μόνο τρεις λειτουργίες:

 • Φυσήξτε αέρα από το ακροφύσιο. Ο τρόπος λειτουργίας προορίζεται για την απομάκρυνση των συντριμμιών, την επιτάχυνση της ξήρανσης μιας υγράς επιφάνειας, την εκτόξευση πυρκαγιάς και άλλων παρόμοιων εργασιών.
 • Αναρρόφηση αέρα μέσω του ακροφυσίου. Κατ 'αρχήν - πρόκειται για ηλεκτρική σκούπα. Η ανάσυρση των φύλλων, του γρασιδιού και άλλων ελαφρών αντικειμένων γίνεται μέσω του ακροφυσίου, μετά από το οποίο συγκεντρώνονται τα πάντα στο δοχείο απορριμμάτων.
 • Η λειτουργία πολτοποίησης λειτουργεί όταν αναρροφά ο αέρας. Οργανικά απόβλητα εισέρχονται στο περίβλημα, όπου αυτά αλέθονται σε μικρά σωματίδια. Επιπλέον, ολόκληρη η μάζα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του λιπάσματος.

Ο κατασκευαστής προσφέρει τα καταναλωτικά μοντέλα με έναν και περισσότερους τρόπους λειτουργίας.

Αυτοεπιπεδούμενο φυσητήρα

Για να καταλάβετε γρήγορα πώς να φτιάξετε ένα ισχυρό φυσητήρα με τα χέρια σας, αρκεί να κοιτάξετε την παλιά σοβιετική ηλεκτρική σκούπα. Έχει δύο εξόδους: ένα ακροφύσιο αναρρόφησης και μια εξάτμιση. Εάν έχετε μια τέτοια συναρμολόγηση, δεν χρειάζεται να κάνετε την ηλεκτρική σκούπα κήπου σας με τα χέρια σας. Είναι ήδη έτοιμος. Τοποθετώντας τον εύκαμπτο σωλήνα στην εξάτμιση, θα έχετε έναν φυσητήρα αέρα ή έναν ψεκαστήρα κήπου. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε ακόμα και στο πιστόλι ψεκασμού, καθώς περιλαμβάνεται ως ακροφύσιο στο γυάλινο βάζο.

Χρειάστηκε η λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας, απλώς αναδιατάξτε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ακροφύσιο αναρρόφησης. Φυσικά, κάθε ακροφύσιο με αυτό πρέπει να αφαιρεθεί. Η προκύπτουσα ηλεκτρική σκούπα κήπου θα συλλέξει εύκολα μικρά θραύσματα από το πεζοδρόμιο. Ο χειριστής πρέπει να καθαρίζει συχνά την τσάντα από τις συσσωρεύσεις.

Ένας μικρός ηλεκτρικός ανεμιστήρας με τα χέρια του θα προέρχεται από ένα κουτί για δίσκους υπολογιστών. Η σειρά κατασκευής έχει ως εξής:

 • Αφαιρέστε το διαφανές κάλυμμα από το κυλινδρικό κουτί. Από το δεύτερο μαύρο μισό, το μαχαίρι κόβεται με ένα μαχαίρι, στο οποίο οι δίσκοι είναι κοχλιοτομημένοι. Στην προκύπτουσα οπή εισάγετε τον άξονα του ηλεκτροκινητήρα από το παιχνίδι του παιδιού και το ίδιο το σώμα είναι κολλημένο με ένα ζεστό όπλο στον τοίχο του κουτιού.
 • Από το πλαστικό μπουκάλι λίτρου κόψτε το κάτω μέρος. Μια τρύπα κόβεται για τα καλώδια τροφοδοσίας ηλεκτρικού κινητήρα στο πλάι. Το γυαλί είναι επικολλημένο με ένα ζεστό πιστόλι στο μαύρο μισό του κουτιού. Αυτό θα είναι το προστατευτικό περίβλημα του κινητήρα.
 • Τώρα πρέπει να φτιάξετε τον εαυτό σας έναν ανεμιστήρα. Πρώτα βγάλτε ένα πλατύ πώμα από μια πλαστική φιάλη, το χείλος με ένα σημάδι σπειρώματος σε οκτώ όμοια τμήματα και σημειώστε τα σημάδια. Οι λεπίδες της πτερωτής στον ανεμιστήρα κόβονται από λεπτό φύλλο μετάλλου. Μπορείτε να διαλύσετε ένα κενό δοχείο αποσμητικού. Από το τεμάχιο εργασίας κόψτε οκτώ ορθογώνια, τοποθετήστε τα μέσα στις σχισμές του φελλού και κόψτε με ένα ζεστό όπλο.
 • Ο τροχός του ανεμιστήρα είναι σχεδόν έτοιμος. Παραμένει να τρυπήσετε μια οπή στο κέντρο του βύσματος και να την τοποθετήσετε στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Οι λεπίδες πρέπει να κάμπτονται ελαφρά κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Αυτό θα αυξήσει την πίεση του εμφυσημένου αέρα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, αντί για έναν αυτόνομο ανεμιστήρα στο κουτί, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ψυγείο από τον υπολογιστή.
 • Τώρα πρέπει να κάνετε το ίδιο το σαλιγκάρι. Στο πλευρικό τμήμα του διαφανούς μισού του κουτιού κόβεται μία οπή. Ένα κομμάτι από ένα πλαστικό σωλήνα νερού είναι συνδεδεμένο με αυτό, μετά από το οποίο η άρθρωση είναι προσεκτικά κολλημένη με ένα ζεστό όπλο. Ως αποτέλεσμα, ο φυσητήρας ακροφυσίων.

Τώρα μένει να συνδεθούν τα δύο μισά του κιβωτίου και να εφαρμοστεί τάση στον κινητήρα. Μόλις ο ανεμιστήρας αρχίσει να περιστρέφεται, θα εμφανιστεί ροή αέρα από το ακροφύσιο.

Η κύρια κλάση για την κατασκευή του φυσητήρα από το κουτί για δίσκους μπορεί να δει στο βίντεο:

Ο φυσητήρας είναι ένα σύνολο συγκεκριμένου σκοπού και δεν είναι πρωταρχική ανάγκη, αλλά μερικές φορές η διαθεσιμότητα του μπορεί να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση.