Γιατί φυσάει ο εξαερισμός στο διαμέρισμα;

Το σύστημα αερισμού αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε δωματίου. Είναι σχεδιασμένο να αφαιρεί στάσιμο αέρα από το δωμάτιο, ταυτόχρονα για να το ξεκινήσει φρέσκο. Ταυτόχρονα, στα παλιά διαμερίσματα υπάρχει τέτοια Το σύστημα δεν αντλεί αέρα, αλλά το χτυπάει στο δωμάτιο. Αυτό το φαινόμενο είναι δυσάρεστο όχι μόνο λόγω βύθισης και πτώσης της θερμοκρασίας, αλλά θα αναπνέετε και τον μολυσμένο βαρό αέρα. Το άρθρο θα σας πει γιατί ο αερισμός blows αέρα στο διαμέρισμα από το δρόμο και πώς να το ξεφορτωθεί.

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε ένα σπίτι με διάφορους ορόφους

Για να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους φυσάει ο αερισμός στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί σε κανονική λειτουργία. Ζώντας σε ένα δωμάτιο, ο καθένας από εμάς εκτελεί έναν τεράστιο αριθμό ενεργειών που οδηγούν στο γεγονός ότι ο αέρας σε αυτό είναι μολυσμένος και υγρασία αυξάνεται. Όταν όλα λειτουργούν στην κανονική λειτουργία, δεν παρατηρούμε, γιατί είναι εντελώς απαλλαγμένο, αλλά όταν υπάρχει κάποια αποτυχία, το αρνητικό αποτέλεσμα είναι αμέσως αισθητό.

Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα δεν είναι εξοπλισμένα με σύστημα μηχανικού τύπου, τον τύπο τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αυτό το εξολκέα λειτουργεί όσο το δυνατόν απλούστερα: ο αέρας εισέρχεται στο σπίτι μέσα από διάφορες υποδοχές, τρύπες ή παράθυρα. Εξαιτίας αυτού, σχηματίζεται ένα ρεύμα, το οποίο απομακρύνει τον αέρα στον αέρα. Γίνεται σαφές ότι μια σταθερή ροή αέρα από το εξωτερικό είναι μια αναγκαιότητα. Γι 'αυτό στα πρότυπα του παλαιού δείγματος δηλώθηκε ότι ο αέρας πρέπει να ρέει μέσα από παράθυρο, πόρτα και άλλα ανοίγματα. Και η σύγχρονη τεχνολογία, αντίθετα, δημιουργεί σφραγισμένες συνδέσεις που δεν επιτρέπουν τον σχηματισμό ροής αέρα και αυτό προκαλεί δυσκολίες στον φυσικό εξαερισμό του δωματίου.

Επίδραση του σχεδίου

Τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης έχουν μεγάλη ισχύ, η οποία είναι ένα καθορισμένο πλεονέκτημα, διότι καθιστά δυνατή την εξάλειψη των ατμών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Ταυτόχρονα, υπάρχει αρνητική επίδραση, σε περιπτώσεις όπου η ισχύς είναι υπερβολικά υψηλή. Το γεγονός είναι ότι όταν παίρνει πάρα πολύ αέρα από το διαμέρισμα, το ανάστροφο σχέδιο σχηματίζεται και προέρχεται από την κουκούλα που βρίσκεται στο άλλο μέρος του διαμερίσματος, συνήθως ένα μπάνιο.

Αυτό το πρόβλημα επιλύεται πολύ απλά. Για να αποφύγετε την εμφάνιση ανάστροφης πρόσφυσης στην τουαλέτα, αρκεί να ανοίξετε το παράθυρο, το παράθυρο ή την πόρτα για την περίοδο που η κουζίνα χρησιμοποιεί κουκούλα. Αυτό θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Πώς να ελέγξετε

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να καταλάβετε πόσο καλός είναι η λειτουργία της κουκούλας. Επιπλέον, δεν θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία και ακριβό εξοπλισμό για να κάνετε μια επιταγή που χρειάζεστε μόνο φύλλο χαρτιού. Βάλτε το παράθυρο σε λειτουργία αερισμού ή ανοίξτε το παράθυρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Στη συνέχεια, πάρτε το κύριο εργαλείο επιθεώρησης - ένα κομμάτι χαρτί, πρέπει να ισιώσει και να κλίνει προς τη σχάρα, η οποία κλείνει το άνοιγμα στην κουζίνα ή στην τουαλέτα. Εάν το χαρτί έλκεται από το πλέγμα, τότε όλα λειτουργούν σωστά. Εάν, αντιθέτως, φυσάει εξαερισμός στο διαμέρισμα, το φύλλο πετάει από τη σχάρα και έπειτα κάπου υπάρχει δυσλειτουργία.

Οι λόγοι για το γεγονός ότι ο εξαερισμός φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση

Εκτός από ερμητικά σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες, καθώς και πολύ ισχυρή κουκούλα, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ένα από αυτά μπορεί να είναι αυτό Το κανάλι μέσω του οποίου πρέπει να ρέει καθαρός φρέσκος αέρας είναι φραγμένο. Οι ειδικοί μιλούν για καταστάσεις στις οποίες όταν ελέγχει το ventcapule με αντίστροφη έλξη αποδεικνύεται ότι είναι σε ιδανική κατάσταση, το ορυχείο που πηγαίνει στην οροφή επίσης δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Τα κουτιά διακλάδωσης που βρίσκονται στη σοφίτα είναι πλήρως λειτουργικά. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για μια τέτοια παράξενη συμπεριφορά, αλλά αποδεικνύεται ότι ο λόγος είναι κρυμμένος στην πιο εξέχουσα θέση, στην τουαλέτα τραβά λόγω του γεγονότος ότι στο πέρασμα εγκαταστάθηκε μια σχάρα, και να επισυνάπτονται σε αυτό μια σειρά από διαμερίσματα που βρίσκονται κάθετα.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα στέλεχος στην αρχή του ίδιου καναλιού. Ο αέρας δεν θα πρέπει να μπορεί να πάει οπουδήποτε εκτός από το επάνω. Όλα τα κατώτερα κανάλια πρέπει να είναι κλειστά. Αν υπάρχει παραβίαση αυτού του κανόνα, θα λάβουμε ώθηση επιστροφής.

Συχνά προβλήματα με την εργασία αερισμού προκύπτουν επειδή οι ενοικιαστές είχαν υποβαθμισμένες συνθήκες για την ανταλλαγή αέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Όπως γνωρίζετε ήδη, ο αέρας πρέπει να προέρχεται από το εξωτερικό για κανονική κυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, να τοποθετήσετε το παράθυρο στον εξαερισμό ή να ανοίξετε το παράθυρο - τίποτα περισσότερο από ένα μέσο εφησυχασμού. Το γεγονός είναι ότι ο αέρας πρέπει να παραδίδεται τακτικά.

Το διαμέρισμα διαθέτει δύο αεραγωγούς. Το πρώτο είναι σχεδιασμένο για να εξαλείφει τις οσμές που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και το δεύτερο είναι να καθαρίσετε τον αέρα στο μπάνιο. Οι βλάβες μπορεί να είναι σε δύο εκδόσεις. Είτε υπάρχει μόνο ένας αγωγός αέρα εργασίας, αντί των απαραίτητων δύο, και στη συνέχεια ο όγκος του αέρα που αφήνει τα δωμάτια κόβεται στο μισό. Ή, το ορυχείο γεμίζει με αέρα από άλλη πηγή.

Εκτός από αυτούς τους λόγους, μπορείτε να προσδιορίσετε ορισμένα από αυτά που δεν είναι τόσο κοινά και μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στον αερισμό:

 • Ο σωλήνας βρισκόταν στη λεγόμενη ζώνη "σκιά αέρα", δηλαδή στο σημείο όπου η ροή του αέρα εξασθενεί έντονα.
 • Ο άνεμος κατευθύνεται πάντοτε προς την ίδια κατεύθυνση.
 • Η παρουσία των ρευμάτων σε δωμάτια με μεγάλη έκταση, η οποία δεν χωρίζεται σε ξεχωριστές περιοχές.
 • Επαφή με εξωτερικό υλικό (σκουπίδια, φωλιά πουλιών, χιόνι, πάγος, αιθάλη κ.λπ.)
 • Μια μεγάλη ποσότητα ψυχρού αέρα και ατμών που γεμίζουν το κανάλι.
 • Παραβίαση της λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης ή των ανεμιστήρων.

Εξάλειψη διαταραχών στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού

Αφού εκτελεστεί ο έλεγχος απόδοσης και βρέθηκε ο λόγος για το πρόβλημα, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση λύσεων. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το τι πρέπει να κάνετε αν ο αέρας διοχετεύεται μέσω του εξαερισμού.

Για την ενίσχυση του φυσικού αερισμού των χώρων είναι δυνατή η τοποθέτηση βαλβίδων παροχής αέρα σε παράθυρα PVC.

Μία από τις πιο ριζοσπαστικές και δαπανηρές επιλογές είναι αναδιαμόρφωση χώρων, να οργανώσουν τις ροές αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η μέθοδος είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές, ενώ απαιτεί το κόστος τόσο οικονομικών όσο και προσωρινών

Επίλυση του προβλήματος στις ιδιωτικές κατοικίες.

Εγκατάσταση του εκτροπέα. Ο εκτροπέας ονομάζεται αεροδυναμική συσκευή, το κύριο καθήκον της οποίας είναι η ενίσχυση του ρεύματος αέρα στον αγωγό. Αυτό καθίσταται δυνατό από το γεγονός ότι η συσκευή χαμηλώνει την πίεση πάνω από τον αγωγό. Η αγορά έχει έναν τεράστιο αριθμό εκτροπέων και θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του σωλήνα και το φορτίο ανέμου. Είναι αλήθεια ότι αυτό μπορεί να αυξήσει την απόδοση ολόκληρου του συστήματος κατά 20% κατ 'ανώτατο όριο.

Η έλξη αέρα μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση πύλη (μια ειδική διάταξη ασφάλισης με τη μορφή πύλης ή αποσβεστήρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στους αεραγωγούς αερισμού για τη ρύθμιση της ροής του αέρα.) Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φυσικό αερισμό του δωματίου ανοίγοντας τα ανοίγματα των παραθύρων.

Μια άλλη επιλογή - εγκατάσταση ενός περιστροφικού στροβίλου. Αυτό θα αυξήσει το ρεύμα αέρα λόγω της λειτουργίας του στροβίλου, η οποία λειτουργεί λόγω αιολικής ενέργειας.

Μερικές φορές βοηθά και η στοιχειώδης τον καθαρισμό των σωληνώσεων από αιθάλη και το χειμώνα μπορεί να συσσωρευτεί χιονιού ή πάγου στους σωλήνες.

Φυσικά, κάθε ονομαστός τρόπος εξάλειψης της αντίστροφης ώθησης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Για να μην επιλέξετε, θα πρέπει πρώτα να πάρετε μια ειδική συμβουλή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν το σύστημα εξαερισμού δεν σχεδιάστηκε σωστά, Μία από τις επιλογές είναι η αποσυναρμολόγηση και η δημιουργία ενός νέου συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση πολυκατοικιών αντίστροφης πρόσφυσης σε πολυκατοικίες είναι ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά με την εμφάνιση παράθυρων και θυρών, που εξασφαλίζουν πλήρη ακεραιότητα. Πολύ συχνά, ένα τέτοιο πρόβλημα προκύπτει από τη δική μας αμέλεια ή άγνοια, οπότε κατά την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε επισκευών αξίζει να ληφθεί υπόψη αυτό και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Μετά από όλα, αυτό μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο βαριά αέρα στο διαμέρισμα, αλλά και την εμφάνιση ανεπιθύμητων οσμών από τα γειτονικά διαμερίσματα.

Γιατί η κουκούλα φυσά στην αντίθετη κατεύθυνση στο διαμέρισμα

Ο εξαερισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε σπιτιού ή διαμερίσματος που εξασφαλίζει την κανονική κυκλοφορία του αέρα και το επίπεδο υγρασίας στους χώρους, δημιουργεί άνετες συνθήκες και μικροκλίμα για τη ζωή. Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος διακόπτει την ανταλλαγή αέρα, οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας και μύκητας στο διαμέρισμα. Επιπλέον, μια δυσάρεστη μυρωδιά από την κουζίνα και το μπάνιο, από την είσοδο και τα διαμερίσματα των γειτόνων, διαρρέει στα δωμάτια.

Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τη λειτουργία του εξαερισμού είναι η αντίστροφη ώση. Σε αυτή την περίπτωση ο απορροφητήρας δεν αντλεί αέρα, αλλά κατευθύνει το εσωτερικό του. Ως αποτέλεσμα, το διαμέρισμα έχει δυσάρεστες οσμές, στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει παγωμένος ή κρύος αέρας, ρεύματα. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε γιατί χτυπά από τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του εξαερισμού

Εάν παρατηρήσετε δυσάρεστες μυρωδιές στο διαμέρισμα, τα σταθερά ρεύματα και τα κρύα, μούχλα και μύκητες στους τοίχους ή την οροφή ενδέχεται να είναι ένα πρόβλημα στον εξαερισμό. Για να μάθετε ακριβώς, ελέγξτε τη λειτουργία του συστήματος. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια και πάρτε ένα λεπτό φύλλο χαρτιού. Συνδέστε το χαρτί στη σχάρα εξαερισμού με τη σειρά του στο μπάνιο, στην τουαλέτα και στην κουζίνα. Δείτε πώς συμπεριφέρεται.

Αν το χαρτί προσελκύει, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα λειτουργεί καλά. Εάν το φύλλο δεν προσελκύει και πέφτει, δεν λειτουργεί. Εάν το χαρτί πετάει από τη σχάρα εξαερισμού, παρατηρείται αντίστροφη πρόσφυση και ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά, προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στην περίπτωση ανάστροφης βύθισης, μολυσμένου αέρα, σκόνης και σωματιδίων σκόνης, αφαιρείται μια δυσάρεστη οσμή από την οπή. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία, η οποία διακρίνεται από πολλές. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί ο αερισμός πνέει στο διαμέρισμα.

Λόγοι για πίσω τραβήξτε

 • Τα νέα πλαστικά παράθυρα παρέχουν πλήρη σφράγιση, οπότε το δωμάτιο δεν λαμβάνει ροή αέρα, η οποία είναι απαραίτητη για την πλήρη λειτουργία της κουκούλας.
 • Εσφαλμένη εγκατάσταση εξαερισμού, λανθασμένος σχεδιασμός και εσφαλμένος υπολογισμός της διατομής του καναλιού.
 • Αποκλεισμός του άξονα εξαερισμού.
 • Οι ακατάλληλες ή μη εξουσιοδοτημένες εργασίες επισκευής γειτόνων ενδέχεται να μπλοκάρουν το ορυχείο ή να διακόψουν τη λειτουργία του εξαερισμού.
 • Η ανεπαρκής θέρμανση του διαμερίσματος κατά την ψυχρή περίοδο μπορεί να διαταράξει το μικροκλίμα στο δωμάτιο και να επιδεινώσει τη λειτουργία του αερισμού.
 • Η συσσώρευση αέρα και ατμού στους αεραγωγούς, η είσοδος του χιονιού ή του πάγου.
 • Ενίσχυση της έλξης επιστροφής μπορεί να ισχυρός άνεμος, βροχή και άλλους παράγοντες της κακοκαιρίας.

Πού να πάτε αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά

Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά ή φυσάει από την έξοδο, γράψτε μια αίτηση στη διοίκηση στέγασης, στη εταιρεία διαχείρισης ή στο HOA. Ο υπεύθυνος επιθεώρησης πρέπει να ελέγξει το έργο της κουκούλας, μετά την οποία συντάσσεται μια πράξη και εκδίδεται ψήφισμα. Κατά τη διεξαγωγή μιας εξέτασης.

Η τεχνογνωσία περιλαμβάνει τον έλεγχο της ορθότητας του σχεδιασμού του συστήματος και της σωστής λειτουργίας του καλύμματος, της συμμόρφωσης με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις κατασκευής. Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, μετράται η ταχύτητα κίνησης του αέρα. Σε περίπτωση εντοπισμού παραβιάσεων, τα προβλήματα πρέπει να διορθωθούν εντός 45 ημερών από την ημερομηνία της απόφασης.

Αν έχετε ήδη υποβληθεί αίτηση στο γραφείο στέγασης και σας απαγορευτεί η αποδοχή της αίτησης ή η εξάλειψη των προβλημάτων, μπορείτε να καταθέσετε καταγγελία σχετικά με την εταιρεία διαχείρισης σε ανώτερες αρχές. Πώς να το κάνετε, δείτε εδώ.

Πώς να διορθώσετε προβλήματα αερισμού

 • Με εμπόδια, καθαρίστε το πέρασμα. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε τη σχάρα εξαερισμού και προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα υπολείμματα και ακαθαρσίες. Τα σκουπίδια κατασκευής, τα οποία είναι κολλημένα στο βάθος του ορυχείου, μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από έναν ειδικό.
 • Εάν τοποθετούνται πολύ σφιχτά πλαστικά παράθυρα, τοποθετήστε πρόσθετες βαλβίδες τροφοδοσίας ή τοποθετήστε παράθυρα με διπλά τζάμια με ήδη εγκατεστημένες βαλβίδες.
 • Στην τουαλέτα και στο μπάνιο, μπορείτε να τοποθετήσετε εκτροπείς ή ειδικούς μηχανικούς ανεμιστήρες με μια βαλβίδα αντεπιστροφής στην οπή εξαερισμού. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά και σωστά τη συσκευή και την απόδοση, που θα ταιριάζουν με τον τύπο του συστήματος. Η αρχή "το περισσότερο, τόσο το καλύτερο" δεν λειτουργεί εδώ.
 • Εάν το διαμέρισμα αρχίσει να φυσάει λόγω ισχυρών ανέμων, πρόσθετη προστασία εγκαθίσταται στο στόμιο των βαλβίδων ορυχείου ή οπίσθιου πτερυγίου που τοποθετούνται στα ανοίγματα.
 • Καθαρίστε τα κανάλια του πάγου και του χιονιού, λάβετε μέτρα για την εξάλειψη του υπερβολικού αέρα και του ατμού.
 • Εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και να εγκαταστήσετε ξανά το σύστημα εξαερισμού.
 • Εάν το διαμέρισμα έχει ψυχρές μπαταρίες και ανεπαρκή θέρμανση, πρέπει να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Θυμηθείτε ότι ο κανόνας της θερμοκρασίας στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης δεν πρέπει να είναι μικρότερος από +18 μοίρες. Εάν δεν τηρούνται τα πρότυπα, επικοινωνήστε με την εταιρεία διαχείρισης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στο άρθρο σχετικά με το πότε αρχίζει και τελειώνει η περίοδος θέρμανσης.

Εγκατάσταση καναλιών τροφοδοσίας

Βαλβίδες παροχής - μέσω οπών στον τοίχο, που πηγαίνει στο δρόμο. Δίνουν μια πρόσθετη ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Τέτοιες βαλβίδες είναι εγκατεστημένες με δύο μάνδαλα. Αυτό σας επιτρέπει να ανοίξετε ή να κλείσετε πλήρως τις τρύπες ή να τις ανοίξετε ελαφρά. Μην ξεχνάτε τα παράθυρα με διπλά τζάμια, στο σχεδιασμό των οποίων περιλαμβάνονται ήδη οι βαλβίδες. Αυτό εξασφαλίζει ταυτόχρονα την κυκλοφορία του αέρα και την αεροστεγανότητα.

Μέσα σε κάθε βαλβίδα τοποθετείται μια σχάρα, η οποία προστατεύει από τη σκόνη, τη βρωμιά και τα συντρίμμια, την υγρασία στις συσκευές και το διαμέρισμα. Και για να προστατεύσει το δωμάτιο από τον περιττό ήχο στο εσωτερικό των οπών θέστε το κιβώτιο απομόνωσης θορύβου.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε αξιόπιστες βαλβίδες, καθώς τα μοντέλα χαμηλής ποιότητας θα λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Επιπλέον, μέσω των οπών μπορεί να φυσήξει ακόμα και με την κλειδαριά κλειστή.

Για τη βελτίωση του εσωτερικού κλίματος, για τον έλεγχο της υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα, μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικά φίλτρα καθαρισμού, ιονιστές και υγραντήρες, να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ελέγχου κλιματισμού. Στη συνέχεια, θα ξεχάσετε για τα προβλήματα μικροκλίματος στο διαμέρισμα, να απαλλαγούμε μόνιμα από βακτήρια, αλλεργιογόνα, σκόνη και δυσάρεστες οσμές.

Ο εξαερισμός φυσά στο διαμέρισμα

Πες μου παρακαλώ, δεν ξέρω τι να κάνω. Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα σε ένα νέο κτίριο, μια γωνιά. Κόλλα σε όλους τους τοίχους με 100% μη υφασμένα ταπετσαρία, διαβάστε ότι είναι αναπνεύσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Αλλά το πρόβλημα - στους τοίχους - στις θέσεις των πλακών αρθρώσεις, ο μύκητας άρχισε να εμφανίζεται, τόσο από κάτω και από πάνω. Και όταν βρέχει ή χιονίζει, η ταπετσαρία γίνεται υγρή. Ναι, και στον αερισμό φέρνω τη φωτιά, και πηγαίνει στο διαμέρισμα και βγαίνει, δηλ. Εξόρυξη δεν είναι από το διαμέρισμα, αλλά στο διαμέρισμα.
Παραπονιέμαι στους προγραμματιστές, αλλά μου απαντούν:
1. Παραβίασα τα υγειονομικά πρότυπα - pokleyov μη υφανθεί ταπετσαρία - οι τοίχοι δεν αναπνέουν.
2. Τα παράθυρά μου θα πρέπει να είναι όλο το εικοσιτετράωρο σε ένα μικρό αερισμό, διαφορετικά ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει.

 1. Έχω ένα χαλί στο δωμάτιό μου - αυτό είναι επίσης παραβίαση των κανόνων.
  Voobshchem για μένα έχουν πει ή είπε - είναι ένοχοι, αντιμετωπίζουν ένα μανιτάρι. Η υγρασία μετρήθηκε στο 71%. και λένε - 24 ώρες την ημέρα.
  Τόσο πώς πρέπει να είμαι. Ήταν δικό μου λάθος; αν υπάρχει πάντοτε ένα μικροαπορροφητικό, εγώ και τα παιδιά μου (ένα θωρακικό) απλά δεν θα φύγουν από το νοσοκομείο. Ναι, και πού είναι η εγγύηση ότι αν αφαιρέσω τον μύκητα - δεν θα εμφανιστεί ξανά. Και αναρωτιέμαι αν ο άξονας εξαερισμού θα έπρεπε να φυσάει στο διαμέρισμα ακόμη και με κλειστά παράθυρα και μερικές φορές απλώς βρωμάει με ένα σκυλί.
  Πείτε μου πώς πρέπει να είναι και τι μπορώ να κάνω; ζήτησαν από τους γείτονες για το σπίτι, έχουν αυτόν τον μύκητα για 1,5 χρόνια, και θα τσιμπήσουν και θα κολλήσουν ταπετσαρία - τακτικά

2dimonedimone Σχετικά με την ταπετσαρία και χαλί - πλήρης ανοησία, ας δείξουν τα έγγραφα, όπου είναι γραμμένο με μαύρο ότι είναι αδύνατο. Και όταν το μικροβητικό βύθισμα είναι φυσιολογικό (με την έννοια - από το διαμέρισμα);

Γιατί φυσάει από τον αερισμό στην τουαλέτα;

Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, τα διαμερίσματα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εξαερισμό, το καθήκον του οποίου είναι η απομάκρυνση από χώρους όπως η κουζίνα, η τουαλέτα και το μπάνιο του ρυπογόνου αέρα.

Σχέδιο ενός συνόλου εξοπλισμού για εξαερισμό παροχής

Η διαδικασία αερισμού αποτελείται από την ανταλλαγή αέρα, τη σταθερή κυκλοφορία, την κίνηση του αέρα.

Πώς πρέπει να λειτουργεί ένα καλό σύστημα εξαερισμού

Ο άνθρωπος ανά ημέρα κάνει πολλή κίνηση μέσα από τα καθιστικά, και πολλές από τις ενέργειές του συμβάλλουν στον κορεσμό της ατμόσφαιρας του διαμερίσματος με υγρασία, ατμοσφαιρική ρύπανση. Εάν ο εξαερισμός είναι σωστός, η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν παρατηρείται, αφού αφήνει τελείως τις εγκαταστάσεις. Αλλά αν το έργο αερισμού διαταραχθεί, θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τους ανθρώπους που ζουν στο διαμέρισμα.

Για να καταλάβουμε πόσο καλά οι αγωγοί αερισμού στο διαμέρισμα κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι απαραίτητο να είσαι ειδικός. Για να το δοκιμάσετε, δεν θα χρειαστείτε εξελιγμένα όργανα - μόνο ένα φύλλο εφημερίδας. Ανοίξτε οποιοδήποτε από τα δωμάτια στο παράθυρο του διαμερίσματος και να επισυνάψετε ένα φύλλο της εφημερίδας στη διευρυμένη μορφή μιας μάσκας που καλύπτει την έξοδο εξαερισμού για την κουζίνα ή το μπάνιο. Αν το φύλλο έλκονταν από την σχάρα, ο εξαερισμός είναι εντάξει. Αν παρεκκλίνει από το δίκτυο προς την αντίθετη κατεύθυνση, η ώθηση που λαμβάνονται, αντιστοίχως, αντίστροφη, δηλαδή, η ανταλλαγή του αέρα γίνεται σωστά, και οι άνθρωποι που ζουν εδώ αναπνέουν ανεπιθύμητων οσμών.

Σε περίπτωση παράθυρων με διπλά τζάμια, ο εξαερισμός πρέπει να ελέγχεται αποκλειστικά με τα παράθυρα ανοιχτά.

Εξαερισμός σε πολυώροφα κτίρια

Το σχέδιο αερισμού του μπάνιου και τουαλέτας.

Σε συμβατικά διαμερίσματα ο εξαερισμός δεν είναι μηχανικός - μόνο τροφοδοσία και εξαγωγή. Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα κατά το στάδιο της σύνταξης ενός σχεδίου για την κατασκευή ενός σπιτιού υπολογίζονται ως για τον αερισμό ενός φυσικού τύπου. Για να διαφύγει ο αέρας από τα δωμάτια στους αεραγωγούς, πρέπει πρώτα να έρθει από κάπου. Σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα, είναι απαραίτητο να εισχωρήσετε μέσα από ρωγμές σε πλαίσια ή κατασκευές πόρτας.

Και τα δύο παράθυρα από μεταλλικό πλαστικό με ερμητική κατασκευή και σύγχρονες στερεές μεταλλικές πόρτες, εξοπλισμένες με παρεμβύσματα, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως σχετικά πρόσφατα. Η εξαιρετική τους απόδοση είναι γνωστή σε όλους. Το πρόβλημα που προκύπτει από τη χρήση τους είναι ότι με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών κατασκευής διατηρούνται τα παλιά πρότυπα. Σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα, ο αέρας στο περίβλημα εισέρχεται μέσω μικρών ανοιγμάτων, ρωγμών, μικροσκοπικών οπών και απλώς αποκλείεται σε νέες κατασκευές παραθύρων και πόρτας. Με πλήρη αεροστεγανότητα των χώρων, οι συνθήκες για καλή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα είναι κάπως δύσκολες.

Διαταραχή του εξαερισμού όταν χρησιμοποιείτε εκχυλίσματα

Ζώντας σε διαμερίσματα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά τα ίδια προβλήματα που σχετίζονται με τον εξαερισμό. Σε τυπικά διαμερίσματα όπου παράγονται παράθυρα από PVC και τυφλή πόρτα, υπάρχουν συνήθως δύο κανάλια μέσω των οποίων πρέπει να αφαιρεθεί ο εξαγόμενος αέρας. Ένας από αυτούς χρησιμεύει για τον εξαερισμό στο μπάνιο, ο άλλος χρησιμοποιείται για να καθαρίσει την ατμόσφαιρα της κουζίνας, και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί ακόμη και μια κουκούλα για τη σόμπα.

Οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν μερικές φορές ένα δυσάρεστο φαινόμενο, όταν από την έξοδο στην τουαλέτα φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μερικές φορές ο λόγος για αυτό είναι η τακτική χρήση της κουκούλας.

Οι σύγχρονες κουκούλες λειτουργούν με αρκετή ισχύ για να αφήσουν στο κύριο μέρος του αέρα στο διαμέρισμα. Ως αποτέλεσμα, αραιώνεται και όλα τα κανάλια μέσω των οποίων μπορούν να φτάσουν οι πρόσθετες πόρτες και τα παράθυρα παραμένουν κλειστά. Με αυτή την παραβίαση, η ροή του αέρα στο διαμέρισμα από το μπάνιο είναι αναπόφευκτη.

Το σχέδιο εγκατάστασης της πόρτας στην τουαλέτα με ένα κενό εξαερισμού.

Ακόμα και αν τα πάντα είναι σωστά στο κανάλι εξαερισμού της τουαλέτας, είναι απόλυτα λειτουργικό και λειτουργεί τέλεια, με ανεπαρκή αέρα στα δωμάτια, υπάρχει μια αντίστροφη ώση. Ο εξαερισμός των διαμερισμάτων που βρίσκονται ο ένας πάνω από τον άλλο είναι ενσωματωμένος σε ένα σύστημα και οι μυρωδιές από τους κάτω ορόφους μπορούν να αρχίσουν να εισέρχονται στα δωμάτια.

Με αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να διαχειριστείτε πολύ απλά - για τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν. Εάν υπάρχουν σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες στα δωμάτια, ο αέρας θα εισέλθει μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο. Μην βασίζεστε στη λειτουργία συσκευών παροχής αέρα - μπορούν να αντισταθμίσουν τον αέρα που αφαιρείται μέσω των αγωγών εξαερισμού, αλλά να τους παράσχουν εξάτμιση με πλήρη ισχύ - το καθήκον γι 'αυτούς είναι σχεδόν αδύνατο.

Άλλες πιθανές αιτίες δυσλειτουργιών

Το σχέδιο της συσκευής ανεμιστήρα για τον αερισμό του μπάνιου.

Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν άλλες λεπτές αποχρώσεις στη συσκευή εξαερισμού και αν δεν ξέρετε γι 'αυτά, μπορείτε να αναζητήσετε τον λόγο για την αντίστροφη έλξη από ανεπιθύμητα μέρη εδώ και αρκετό καιρό. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν ο αέρας αρχίζει να φυσάει από τις οπές εξαερισμού προς την αντίθετη κατεύθυνση, το κανάλι είναι φραγμένο. Μερικές φορές συμβαίνει. Αλλά συχνά με προσεκτικό έλεγχο του αγωγού εξαερισμού με λάθος συμπεριφορά αποδεικνύεται ότι είναι απόλυτα καθαρό, ο άξονας που ανοίγει πάνω στην οροφή είναι σε άριστη κατάσταση. Στη σοφίτα μπορεί να υπάρχουν περισσότερα κιβώτια διασταύρωσης, και αν είναι επίσης σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτυρηθείτε. Και η απλούστερη εξήγηση για το τι φυσάει ο εξαερισμός στην τουαλέτα είναι η τοποθέτηση του σχάρου του στη δίοδο. Σε ένα κανάλι, πολλά διαμερίσματα συνδέονται κάθετα.

Για να λειτουργήσει σωστά ο εξαερισμός, πρέπει να τοποθετήσετε ένα στέλεχος στην αρχή του αγωγού εξαερισμού του διαμερίσματος. Όταν ο αέρας μπαίνει στο κανάλι μέσω του πλέγματος, μόνο η προς τα πάνω κατεύθυνση πρέπει να ανοίξει για την έξοδο. Δεν πρέπει να παραμείνουν κινήσεις προς τα κάτω - το κανάλι πρέπει να είναι κλειστό στο κάτω μέρος. Εάν αυτή η συνθήκη παραβιαστεί, το κανάλι δίνει πίσω την έλξη.

Αποδεικνύεται περίπου η ακόλουθη εικόνα. Αντί ενός σωστά λειτουργούντος συστήματος εξαερισμού με κοινό άξονα και δορυφορικά κανάλια, υπάρχουν διάφορα κλαδιά διέλευσης στο σπίτι. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή στους κάτω ορόφους, αλλά στην κορυφή μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό πρόβλημα.

Σύστημα αερισμού του μπάνιου.

Η ροή αέρα που ανεβαίνει κατά μήκος του καναλιού πετάει πέρα ​​από το ventrashet, ενώ είτε δίνει πίσω πρόσφυση είτε γίνεται εμπόδιο στο δρόμο του εξερχόμενου αέρα που εξέρχεται από το διαμέρισμα. Το εγκατεστημένο βύσμα δεν επιτρέπει τη ροή των κατώτερων ροών αέρα, κατευθύνοντάς τα μέσα από ένα ειδικό άνοιγμα στο κανάλι συλλογής. Αυτό βοηθά στην εκκίνηση της διαδικασίας αερισμού από το μηδέν, απολύτως ανεμπόδιστη, χωρίς να καταπολεμά άλλες ροές αέρα - ιδανικά θα έπρεπε να είναι έτσι.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο λόγος για τη δυσλειτουργία του εξαερισμού δεν είναι ένας. Για παράδειγμα, ο λόγος για την εμφάνιση του ανέμου που φυσά από την έξοδο στην τουαλέτα προς την αντίθετη κατεύθυνση, μπορεί να είναι η θέση του διαμερίσματος. Οι κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών πιο συχνά από τους άλλους, είναι εξοικειωμένοι με μια τέτοια ενόχληση ως ώθηση επιστροφής στην τουαλέτα.

Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα

Προκειμένου το σύστημα να μπορεί να πραγματοποιεί καλά την ανταλλαγή αέρα, ο αέρας πρέπει να παρέχεται μέσω του διαύλου τουλάχιστον 2 m στην κατακόρυφη κατεύθυνση. Έτσι αποδεικνύεται σε όλους τους ορόφους, αλλά όχι το τελευταίο - εκεί σε πολλές περιπτώσεις θα παρεμβαίνει με το δωμάτιο σοφίτα. Για να αφαιρέσετε το σύστημα εξαερισμού από το διαμέρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

Η πρώτη επιλογή είναι όταν τα κανάλια μεταφέρονται απλά στην οροφή με τη μορφή μιας κεφαλής σωλήνα. Σχεδόν όλα τα κτίρια που χτίστηκαν πριν από τον εικοστό αιώνα δημιουργήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Όταν άρχισαν να χτίζουν πολλά πολυώροφα κτίρια, η μέθοδος αυτή εγκαταλείφθηκε σταδιακά. Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος - τα στοιχεία αερισμού που έφτασαν στη σοφίτα, ήταν κρυμμένα από οριζόντια διατεταγμένα κουτιά, ερμητικά σφραγισμένα. Συνδέθηκαν με τον άξονα και βγήκαν έξω και βγήκαν πάνω από την οροφή. Στα σύγχρονα κτίρια χρησιμοποιείται συχνά μια διαφορετική μέθοδος: ο αγωγός εξαερισμού μεταφέρεται στη σοφίτα, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως θάλαμος εξαερισμού και έπειτα εξέρχεται από τον κοινό άξονα.

Κατά τη χρήση της τελευταίας μεθόδου, η κίνηση του αέρα είναι η εξής: συλλέγεται από όλους τους ορόφους, πηγαίνει κατά μήκος των καναλιών προς τα επάνω, φθάνει στη σοφίτα και εισέρχεται στο κουτί διακλάδωσης. Ροή αέρα προσκρούει επί του καλύμματος, και εκτρέπεται προς την άτρακτο, αλλά ένα μικρό εσωτερικό τμήμα αγωγού υπερβολικά υψηλή πίεση μπορεί να προκύψει σε αυτό, ο αέρας θα προσπαθήσει να βγούμε σε οποιαδήποτε κατάλληλη τρύπα, ακόμη και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σε συμβατικούς σχεδιασμούς αυτών των υλοποιήσεων μπορούν να είναι δύο - άξονα εξαερισμού και άνω διόδου όροφο, έχει σχεδιαστεί για τους σκοπούς αυτούς και είναι πιο βολικό. Μερικές φορές αποδεικνύεται ότι το τμήμα στο κουτί είναι αρκετό και η οροφή είναι τοποθετημένη πολύ χαμηλά. Στη συνέχεια, συμβαίνει το εξής: η ροή του αέρα λόγω της χαμηλής θέσης του καλύμματος δεν έχει χρόνο να αλλάξει κατεύθυνση και να εκτρέπεται προς τον άξονα με μια δύναμη χτυπά την κορυφή εξαερισμού όροφο, το οποίο παραμορφώνεται και εκβάλλει στο επίπεδο όλο τον αέρα από τις μυρωδιές και τα δάπεδα που βρίσκονται παρακάτω.

Με αυτή την ταλαιπωρία, δεν είναι εύκολο να πολεμήσεις, αλλά είναι δυνατό. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις δύο μεθόδους - παγκόσμια ή τοπική.

Σχέδιο κίνησης του αέρα με εξαερισμό στο μπάνιο.

Με την παγκόσμια μέθοδο διόρθωσης, θα πρέπει να αλλάξετε τη διατομή του οριζόντιου κουτιού σύνδεσης στη σοφίτα, αυξάνοντας το ύψος του 2-3 ​​φορές και οι συσκευές, που ονομάζονται ψαλίδια, είναι τοποθετημένες μέσα στη δομή. Είναι απαραίτητο να διεξάγονται τέτοιες ενέργειες από έναν επαγγελματία εργαζόμενο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το τμήμα του κιβωτίου δεν πρέπει να επεκταθεί εάν από την άλλη πλευρά οι ίδιες δομές συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Κατά την επιλογή μιας τοπικής μεθόδου, τα κανάλια του δαπέδου στην κορυφή διαχωρίζονται από τη γενική δομή και τροφοδοτούνται στον άξονα πάνω από το κουτί διακλάδωσης. Οι ξεχωριστοί δίαυλοι πρέπει να είναι μονωμένοι, αυτό θα βοηθήσει να μην σπάσει η θερμοκρασία και η υγρασία στη σοφίτα. Εάν όλα γίνονται χωρίς παραβιάσεις, ο αερισμός στο διαμέρισμα θα λειτουργήσει όπως αναμένεται.

Υπάρχει μια άλλη επιλογή για την αφαίρεση του αέρα, στα σύγχρονα κτίρια κατοικιών χρησιμοποιείται συχνότερα. Στα περισσότερα πολυώροφα κτίρια οι εργασίες εξαερισμού πραγματοποιούνται ακριβώς με βάση αυτή την αρχή. Οι κάτοικοι των τελευταίων ορόφων έχουν συχνά πρόβλημα υπερβολικά αδύναμο σχέδιο, και όχι ότι είναι το αντίστροφο. Κανονικά, η ροή του αέρα πριν συγχωνευθεί με την κοινή, πρέπει να πάει κάθετα 2 m.

Αλλά με τη θέση της κατοικίας σε έναν από τους τελευταίους ορόφους της δομής δεν είναι αρκετά έτσι. Ο αέρας που εισέρχεται στο κανάλι κινείται κατακόρυφα περίπου 30 cm, τότε αποκλίνει, χωρίς να έχει αρκετό χρόνο για να αποκτήσει ταχύτητα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν υπάρχουν ροές αέρα, αλλά στο άνω διαμέρισμα, με μια τέτοια κίνηση, η ανταλλαγή αέρα μειώνεται σημαντικά. Εάν ανοίξετε τις πόρτες στη σοφίτα, θα πάρετε ένα βύθισμα, λόγω του οποίου η πρόσφυση στην περιοχή των επάνω ορόφους μπορεί να αλλάξει. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να δημιουργηθούν ξεχωριστά κανάλια για τους επάνω ορόφους. Στις οπές εξόδου που τοποθετούνται σε σωλήνες με κατάλληλη διάμετρο, οι αρμοί είναι καλυμμένοι με αλάβαστρο. Το βέλτιστο ύψος για την απόσυρση σωλήνων είναι περίπου 1 m. Στη συνέχεια, πρέπει να κατευθύνονται προς τον κοινό άξονα, ελαφρώς κεκλιμένο. Με αυτή τη διάταξη, η ροή αέρα από κάτω περνάει κατά μήκος των σωλήνων, συλλαμβάνει και αντλεί αέρα από τους επάνω ορόφους.

Παραβιάσεις της ανταλλαγής αέρα λόγω των ενεργειών των κατοίκων

Το σχέδιο της συσκευής αερισμού στην τουαλέτα με τη βοήθεια ψευδοροφής.

Πολλές παραβιάσεις στη λειτουργία του εξαερισμού συμβαίνουν επειδή οι ίδιοι οι ενοικιαστές δημιουργούν ενοχλητικές συνθήκες ανταλλαγής αέρα λόγω έλλειψης συνειδητοποίησης. Μια κανονική και πλήρης ροή αέρα είναι μόνο μία που προέρχεται από το εξωτερικό. Η ροή της κυκλοφορίας του αέρα άρχισε να παραβιάζεται παντού, όταν όλοι άρχισαν να επιλέγουν σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες. Το άνοιγμα των θυρών και των παραθύρων για λίγο μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι περισσότερο από αυτο-εξαπάτηση. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια σταθερή ροή αέρα.

Το διαμέρισμα διαθέτει δύο αεραγωγούς. Ένας από αυτούς αφαιρεί τις οσμές από την κουζίνα, και το άλλο από το μπάνιο. Στη θέση του αφαιρούμενου αέρα εξέρχεται από το εξωτερικό φρέσκο. Αυτή είναι η εισροή, δηλαδή η συνεχής κυκλοφορία του αέρα, χάρη στην οποία το διαμέρισμα δημιουργεί καλές συνθήκες για την κανονική ύπαρξη.

Όταν όλα τα παράθυρα και τα παράθυρα είναι κλειστά, ο εξαερισμός στην τουαλέτα και σε άλλο δωμάτιο δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει καλά.

Η διαδικασία της ανταλλαγής αέρα μπορεί να συμβεί ως εξής:

 1. Αυτός ο δίαυλος, ο οποίος είναι ισχυρότερος, αρχίζει να τραβάει τον άλλον, και αυτός που είναι ασθενέστερος, τελικά, αρχίζει να λειτουργεί ως αέρας τροφοδοσίας. Ο αέρας που πρέπει να εισέλθει στα δωμάτια μέσω των παραθύρων, προέρχεται από αυτό το κανάλι. Εκεί που λαμβάνεται αυτός ο αέρας, το κανάλι εξαερισμού είναι αδιάφορο, γι 'αυτό και οι οσμές από το άλλο πέφτουν σε ένα διαμέρισμα.
 2. Και οι δύο αεραγωγοί συνεχίζουν να λειτουργούν όπως και πριν, και αν η εισροή αέρα δεν είναι αρκετή, επιστρέφεται σε βάρος του αέρα που προέρχεται από άλλα διαμερίσματα. Δηλαδή, η διαμονή δεν έρχεται καθαρός αέρας, αλλά ακριβώς το ίδιο επεξεργασμένο και βρώμικο, καθώς και να αφαιρεθεί, αλλά και με ξένη μυρωδιές.

Στην πρώτη παραλλαγή, στην πραγματικότητα, αντί για δύο καλά λειτουργούντα κανάλια, υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος και ο όγκος του αέρα που φεύγει από τα δωμάτια μειώνεται κατά το ήμισυ. Σε μια άλλη εκδοχή, το ορυχείο θα γεμίσει όπως πρέπει, αλλά όχι με αυτόν τον αέρα ή, ακριβέστερα, όχι από αυτή την πηγή. Και αυτό σημαίνει ότι η σωστή κυκλοφορία στο διαμέρισμα έχει σπάσει.

Πριν αλλάξετε τα ξύλινα παράθυρα στα προϊόντα PVC, πρέπει πρώτα να εξετάσετε πώς να εξασφαλίσετε μια σταθερή ροή αέρα στις εγκαταστάσεις. Ως επί το πλείστον, είναι το ελάττωμά του που είναι υπεύθυνο για το σχηματισμό της ανάστροφης ώθησης από τις βεντούζες στην τουαλέτα.

Ο χαλασμένος αερισμός δεν μπορεί να ληφθεί ελαφρώς. Σε μια κακή κατάσταση, πρέπει να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες αρχές, και μερικές φορές στα πυροσβεστικά τμήματα - υπάρχουν ειδικά τμήματα για τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού. Φροντίστε να απευθυνθείτε στην καταγγελία στο HOA - μετά την επιθεώρηση, ο πρόεδρος πρέπει να λάβει μέτρα για την εξάλειψη των δυσλειτουργιών και την αποκατάσταση της καθαριότητας του αγωγού αερισμού.

Γιατί φυσάει από τον εξαερισμό;

Δυστυχώς, το σύστημα εξαερισμού μερικές φορές λειτουργεί εσφαλμένα. Αυτό συμβαίνει όταν αρχίζει να φυσάει από τον εξαερισμό πίσω στα σπίτια του σπιτιού. Με αυτό, ο αέρας από το ventshahti φέρνει δυσάρεστες οσμές και αισθάνεται αμέσως. Μην καθυστερείτε τη λύση αυτού του προβλήματος στο μακρύ κουτί, διότι από μόνο του δεν θα λυθεί. Ας δούμε γιατί ο αερισμός λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Φυσικός αερισμός στο σπίτι

Τι είναι αυτό το σύστημα εξαερισμού; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συγκρότημα αγωγών αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία ή ένα σύστημα ορυχείων σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, στο οποίο υπάρχει ένας κύριος ανελκυστήρας, που απλώνεται από το κελάρι μέχρι την οροφή. Είναι αυτός που δημιουργεί έλξη λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω. Και όσο περισσότερο αυτή η διαφορά, τόσο πιο εξαντλητική είναι η εξάτμιση. Προσθέτουμε κάθετη πίεση αέρα ανάλογα με τον τύπο των διατομών. Αυτό συμβαίνει όταν ο άνεμος φυσάει σε μια οριζόντια κατεύθυνση σε σχέση με την ανύψωση και πίσω του αντλεί αέρα από τον εξαερισμό. Δηλαδή, η εξάντληση του αέρα από τις εγκαταστάσεις συμβαίνει φυσικά, και όχι με τη βοήθεια πρόσθετου εξοπλισμού όπως ο ανεμιστήρας.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να υπάρχει μια εισροή αέρα έτσι ώστε να μην υπάρχει κενό μέσα στο σπίτι ή ένα βύθισμα δεν μειώνεται. Ως εκ τούτου, στο ίδρυμα είναι αριστερά εξαερισμού ή να κάνετε τρύπες στο πάτωμα του πρώτου ορόφου.

Αιτίες διαταραχής της κυκλοφορίας του αέρα

Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, τότε υπάρχει ένας λόγος. Υπάρχουν πολλά, αλλά τα δύο κύρια:

 1. Δεν υπάρχει παροχή αέρα.
 2. Η θερμοκρασία μέσα στις εγκαταστάσεις είναι χαμηλότερη από ό, τι στο δρόμο. Συνήθως συμβαίνει το καλοκαίρι, όταν είναι ζεστό.


Αλλά ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη ροής αέρα. Συνήθως στα ευρήματα των διαμερισμάτων στον άξονα αερισμού που παράγεται από το μπάνιο, την τουαλέτα και την κουζίνα. Και η ροή του αέρα ήρθε από τα παράθυρα (διαρροές τους) και την μπροστινή πόρτα. Σήμερα, όταν εγκαθίστανται πλαστικά παράθυρα αντί για ξύλινα παράθυρα με πλήρη σφράγιση αρμών και αρμών, το πρόβλημα της εισροής έχει γίνει σοβαρό. Τις περισσότερες φορές, η αντίστροφη ώθηση οφείλεται σε αυτό. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας στις βαλβίδες τροφοδοσίας των παραθύρων.

Άλλα αίτια της βλάβης ώσης και της εμφάνισης μιας αντίστροφης ροής περιλαμβάνουν:

 • δυσλειτουργία του ίδιου του συστήματος ·
 • εγκατάσταση ανεμιστήρων αντί για πλέγματα.
 • εγκατάσταση κουκούλας, που συνδέεται με τον αγωγό αερισμού.
 • απουσία ομπρέλας στην οροφή ή καταστροφή του στόματος του καναλιού.

Αιτίες δυσλειτουργίας του εξαερισμού

Στις αιτίες της αποτυχίας μπορεί να αποδοθεί ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων. Το κύριο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι όταν φυσάει από το σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα - δεν είναι το ίδιο πράγμα, αν το ίδιο αποτέλεσμα εμφανίστηκε σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Δηλαδή, οι δυσλειτουργίες στα δύο κτίρια μπορεί να είναι διαφορετικές, επειδή η παραβίαση της ώσης σε αυτά έχει διαφορετικές αιτίες.

Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα εμφανίζεται πιο συχνά λόγω εγκατάσταση του ανεμιστήρα ή στα κουκούλες κουζίνα, η οποία αρχίζει να ωθήσει στο κανάλι του, και ο αέρας στο εσωτερικό του οδήγησης στον αγωγό ανόδου με την πίεση δεν έχει το χρόνο να περάσει το σύνολο της μάζας προς τα πάνω. Δηλαδή, εν μέρει, πέφτει στην γειτονική τουαλέτα ή στο κανάλι του μπάνιου. Σε αυτούς τους χώρους σχηματίζεται η αντίστροφη επίδραση. Το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη κατεύθυνση, αν ο ανεμιστήρας κλείσει στην κουζίνα και ενεργοποιηθεί στην τουαλέτα. Αυτό συμβαίνει επίσης με τα γειτονικά διαμερίσματα που βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο.

Αυτό υποδηλώνει ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εσφαλμένα πρόσθετες συσκευές εξάτμισης χωρίς να υπολογίσετε τη δύναμή τους. Και όσο ισχυρότερο είναι ο ανεμιστήρας, τόσο ισχυρότερη είναι η αντίστροφη ώθηση του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα ενός πολυώροφου κτιρίου.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί για το λόγο αυτό, επειδή στο στάδιο του σχεδιασμού, τα κανάλια εξαερισμού δοκιμάζονται για τη διανομή των καναλιών αερισμού σε όλους τους χώρους ξεχωριστά. Δηλαδή, στην κουζίνα έχει εγκαταστήσει το δικό του ανυψωτήρα, στην τουαλέτα και το μπάνιο είναι το δικό του ξεχωριστό. Αλλά στο σπίτι μερικές φορές υπάρχει άλλο πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές, οι ανελκυστήρες συνδυάζονται σε ένα ή δύο κοινά κανάλια μέσα στη σοφίτα και στη συνέχεια ένας ή δύο σωλήνες οδηγούνται έξω από το κάλυμμα της στέγης. Και εδώ στο σύστημα εξαερισμού υπάρχουν οριζόντια τμήματα. Το κύριο καθήκον του σχεδιαστή είναι να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν λιγότερα αυτού του τύπου αγωγούς και να ελαχιστοποιήσει τη γωνία κλίσης των οριζόντιων τμημάτων (η μείωση θα πρέπει να είναι ελάχιστη). Δηλαδή, όσο πιο απότομη είναι αυτή η ενότητα, τόσο καλύτερη είναι η κίνηση του αέρα προς τα πάνω.

Και τρεις ακόμη λόγοι:

 1. Απουσία θερμομόνωσης. Ο ψυχρός αέρας διεισδύει στους αγωγούς αέρα το χειμώνα, όπου παγώνει και μετατρέπεται σε πάγο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στο στόμα του καναλιού. Οι συνέπειες είναι η μείωση της διατομής.
 2. Η απουσία ομπρέλας, που μπορεί να οδηγήσει σε βροχόπτωση και μείωση ώσης. Αυτό διακόπτει την ανταλλαγή αέρα.
 3. Ο αερισμός στο σπίτι ήταν γεμάτος.


Έτσι, για να αφαιρέσουμε την αντίστροφη έλξη, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί εμφανίζεται.

Λόγοι για την αντίστροφη έλξη

Όπως προαναφέρθηκε, η αντίστροφη ώθηση στον εξαερισμό εμφανίζεται για δύο κύριους λόγους:

 1. Πλήρης αεροστεγανότητα των χώρων.
 2. Εγκατάσταση πρόσθετων διατάξεων εξάτμισης στους αεραγωγούς.

Όλοι οι άλλοι λόγοι είναι δευτερεύοντες, μερικοί από τους οποίους δεν δημιουργούν ώθηση επιστροφής, αλλά απλά ο εξαερισμός παύει να λειτουργεί. Με τον εξαερισμό στο διαμέρισμα είναι πιο δύσκολο, επειδή το ίδιο το σύστημα είναι ένα πολύπλοκο σύνολο καναλιών, συχνά από σκυρόδεμα. Από την κορυφή σε όλα τα διαμερίσματα ξεκλειδώνουν, μέσω των οποίων ο αέρας από τις εγκαταστάσεις πρέπει να αφαιρεθεί στο δρόμο. Και αν ο γείτονας στο ισόγειο εγκαταστήσει μια ισχυρή κουκούλα κουζίνας, τότε η αντίστροφη ροή των μαζών αέρα θα γίνει αισθητή όχι μόνο από αυτόν, αλλά και από γείτονες από τους κοντινούς ορόφους.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, υπάρχει ένα σχέδιο επιστροφής για άλλους λόγους, επειδή ο εξαερισμός στο διαμέρισμα διαφέρει από το σύστημα εξαερισμού της ιδιωτικής κατοικίας. Είναι εδώ ότι η εγκατάσταση των οπαδών μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Αλλά μόνο είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τόπο εγκατάστασης για διαφορετικούς αναβατήρες.

Αυτοπροσδιορισμός ώθησης

 • Υπάρχουν δύο τρόποι:
 1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εφαρμόσετε την παλάμη με τον εξαερισμό και σε περίπτωση καλού εξαερισμού, θα πρέπει να αισθανθείτε την κίνηση της ροής του αέρα.
 2. Συνδέστε μια σερβιέτα ή ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Αν το πρώτο κρατιέται στο δεύτερο, τότε η ώθηση είναι καλή, δεν υπάρχει αντίστροφη επίδραση.

Προβλήματα με τον εξαερισμό σε πολυκατοικίες

Τα προβλήματα με τον αερισμό συνήθως απαντώνται μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας στο σπίτι.

 1. Το τμήμα του γίνεται μικρότερο λόγω των συντριμμιών που έχουν πέσει στο εσωτερικό, των τρωκτικών και των πτηνών.
 2. Η καταστροφή των τοίχων των αεραγωγών που οφείλονται στο συμπύκνωμα.
 3. Η απουσία του κεφαλιού είναι η ατμοσφαιρική βροχόπτωση που έπεσε μέσα.


Όλα αυτά μειώνουν το βύθισμα, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στα διαμερίσματα αυξάνεται η υγρασία και οι δυσάρεστες οσμές θα γίνουν οι αιώνιοι σύντροφοι των δωματίων. Τι πρέπει να κάνω;

Επίλυση του προβλήματος με τη χρήση ανεμιστήρα

Πιθανώς, πολλοί πίστευαν ότι η συζήτηση αφορά την εγκατάσταση ανεμιστήρων στη θέση των αεραγωγών αερισμού. Κανείς δεν απαγορεύει αυτό, αν και έχει ήδη περιγραφεί παραπάνω, σε αυτό που μπορεί να οδηγήσει.

Η συζήτηση αφορά τον ανεμιστήρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο σύστημα στην οροφή. Αυτό μπορεί να είναι ένας μηχανικός εκτροπέας ή ένας περιστροφικός στρόβιλος. Και οι δύο συσκευές λειτουργούν από τον αέρα που φυσάει, έτσι σε έναν ήρεμο καιρό από αυτούς δεν έχει νόημα. Αν και, όπως δείχνει η πρακτική, η εγκατάσταση αυτών των συσκευών αυξάνει έντονα την πρόσφυση και εμποδίζει την αντίστροφη ροή.

Όσο για τους οπαδούς στις γρίλιες εξαερισμού, πρώτα απ 'όλα πρέπει να υπολογίσετε την ισχύ τους. Εξαρτάται από την διατομή των αγωγών εξαερισμού και από έναν τέτοιο δείκτη όπως η ανταλλαγή αέρα στους χώρους. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, ο δείκτης αυτός θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 12-20 m³ / h, ανάλογα με τον τύπο της πλάκας και τον αριθμό των καυστήρων.

Για αυτό πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο της κουζίνας. Για παράδειγμα, η επιφάνεια του δωματίου 3x4 m σε ύψος οροφής 3 m, ο όγκος θα είναι 36 m³. Τώρα πολλαπλασιάστε την προκύπτουσα τιμή με συντελεστή 12-20. Με μια ελάχιστη τιμή, η απόδοση του ανεμιστήρα είναι 432, με το μέγιστο των 720 m³ / h.

Προληπτικά μέτρα

Τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην υπάρχει αντίστροφη έλξη.

 1. Κρατήστε το σύστημα εξαερισμού σε καλή κατάσταση.
 2. Μην τοποθετείτε ανεμιστήρες και κουκούλες στους αεραγωγούς. Χρησιμοποιήστε έναν απορροφητήρα ανακύκλωσης ή πάρτε την εκροή του έξω από το δωμάτιο προς το δρόμο: μέσω ενός τζαμιού τοίχου ή παραθύρου.
 3. Τοποθετήστε εκτροπείς ή περιστρεφόμενους στροβίλους στο άκρο του ανυψωτήρα.
 4. Τοποθετήστε τη ροή του αέρα στα δωμάτια με οποιονδήποτε τρόπο.
 5. Εγκαταστήστε τις εσωτερικές πόρτες που θα εμποδίσουν την κίνηση του αέρα μεταξύ των χώρων. Τα ισχυρά ρεύματα είναι επίσης η αιτία της αντίστροφης ροής.
 6. Φέρτε τον χειμώνα καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού από το χιόνι και τον πάγο.
 7. Εκτελέστε περιοδικούς ελέγχους αερισμού.

Τι συμβαίνει εάν ο αέρας φυσάει από τον εξαερισμό στο διαμέρισμα;

Το καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι να εξασφαλίσει την ενεργή και κατευθυνόμενη έξοδο από τις εγκαταστάσεις μολυσμένων αέριων μαζών. Η κίνηση οφείλεται στη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας, της πίεσης και της πυκνότητας αέρα στην καπνοδόχο και στην ατμόσφαιρα. Εάν ο αέρας πνέει από τον εξαερισμό, το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά - στην αντίθετη κατεύθυνση - παίρνοντας τον μολυσμένο αέρα όχι μέσα στην καμινάδα, αλλά μέσα στο δωμάτιο. Γιατί συμβαίνει αυτό, θα συζητηθεί παρακάτω.

Αιτίες διαταραχής της κυκλοφορίας του αέρα

Ας εξετάσουμε τους κύριους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπαρκή ή αντίστροφη ώθηση.

Στερεότητα του δωματίου

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία, σε αντίθεση με τις ξύλινες κατασκευές, είναι αδιαπέραστα από τον αέρα. Οι περιπτώσεις που φυσάει ο αερισμός στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή σε άλλο δωμάτιο, εμφανίζονται ακριβώς σε κτίρια εξοπλισμένα με σύγχρονα παράθυρα και πόρτες. Ταυτόχρονα, διακόπτεται η κανονική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Δεδομένου ότι ο θερμός αέρας χαρακτηρίζεται από χαμηλή πυκνότητα, θερμαίνεται και βγαίνει προς τα πάνω. Οι θερμαινόμενες μάζες αέρα ανεβαίνουν στην καμινάδα και αυτή τη στιγμή ο ψυχρός αέρας παίρνει τη θέση τους. Εάν το δωμάτιο είναι ερμητικά σφραγισμένο, τότε σε κάποιο σημείο σχηματίζεται μια περιοχή μειωμένης πίεσης και η εκκένωση γίνεται τόσο σημαντική ώστε να προκύψει αντίστροφη έλξη.

Με καλό ρεύμα στο σωλήνα καπναγωγού, αλλά χωρίς παροχή καθαρού αέρα, η επίδραση της ώσης επιστροφής θα καθυστερήσει. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, θα χρειαστούν συσκευές πίεσης - επιπλέον βαλβίδες εξαερισμού και παροχής.

Εσφαλμένοι υπολογισμοί διατομής καναλιού

Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σε εντονότερη λειτουργία σε σύγκριση με την καμινάδα. Επομένως, εάν ο σωλήνας έχει μικρή διατομή, ο αέρας κινείται γρήγορα μέσα από αυτό λόγω της γρήγορης θέρμανσης.

Βρίσκοντας μια καμινάδα στην "σκιά αέρα"

Εάν ο σωλήνας βρίσκεται στην "σκιά αέρα" (δηλαδή, τα στοιχεία της δομής του κτιρίου εμποδίζουν την κίνηση των ροών του αέρα), είναι πιθανό οι ροές να εμφανίζονται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Σφάλματα στο σχεδιασμό της σκάλας

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σκάλα κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού. Ο χώρος σκαλοπατιών είναι, στην πραγματικότητα, ένας μεγάλος σωλήνας μέσω του οποίου κινούνται οι μάζες του αέρα. Εάν προκύψουν σφάλματα στο σχεδιασμό, η σκάλα μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ροή αέρα. Σημείωση: Η βιδωτή ή καμπύλη σχεδίαση έχει λιγότερη επίδραση στη λειτουργία του εξαερισμού σε σύγκριση με την άμεση σκάλα.

Έξοδος εργασίας

Η εξάτμιση της κουζίνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Οι συνέπειες της εργασίας με κουκούλα αυξάνονται αν τοποθετηθεί δίπλα σε τζάκι ή σόμπα. Τα σύγχρονα μοντέλα κουκούλας μπορούν να αντλούν πάνω από χίλια κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Σε πολυώροφα κτίρια, οι περιπτώσεις είναι κοινές όταν η ώθηση των μαζών αέρα από ένα διαμέρισμα οδηγεί στην εμφάνιση ανάστροφης έλξης σε άλλη κατοικία.

 1. Ανεπαρκές μήκος του καναλιού για την εκτροπή του καπνού.
 2. Μερικά τμήματα της καμινάδας γίνονται οριζόντια ή πολύ στενά.
 3. Αποκλεισμός στον εξαερισμό.
 4. Συσσώρευση στα κανάλια ψυχρού αέρα ή ατμού, η οποία εμποδίζει την κίνηση του αέρα.

Συμβαίνει ότι η ώθηση στην αντίθετη κατεύθυνση εμφανίζεται απροσδόκητα, με ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει σε κακές καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα, με ξαφνικές ριπές ανέμου, ομίχλης ή θερμότητας. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα, πράγμα που θα διαταράξει τη διαδικασία απομάκρυνσης του καπνού στο εξωτερικό του κτιρίου.

Εξειδικευμένη αξιολόγηση του συστήματος εξαερισμού

Για να αποκτήσετε επαγγελματική γνώμη, θα χρειαστεί να καλέσετε ειδικούς. Σκοπός τους είναι να επαληθεύσουν τις διαθέσιμες παραμέτρους με εκείνες που καθορίζονται στα κανονιστικά έγγραφα. Οι εμπειρογνώμονες με λεπτομέρεια λαμβάνουν υπόψη τις αδυναμίες του συστήματος. Στο τέλος του έργου, οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν σε συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση του εξαερισμού, καθώς και παρέχουν συστάσεις για τη διόρθωση των ελλείψεων.

Η εξέταση αποτελείται από τρία μέρη:

 1. Εξέταση όλων των εγγράφων σχεδιασμού για το σύστημα εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στην ορθότητα του σχεδιασμού του συστήματος, στη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού και στη συμμόρφωση των εγγράφων με τα κρατικά πρότυπα, καθώς και σε κανόνες και κανόνες κατασκευής.
 2. Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί σωστά. Έλεγχος της ποιότητας εγκατάστασης τμημάτων του αεραγωγού, του καναλιού και άλλων στοιχείων.
 3. Αναζήτηση ελαττωματικών στοιχείων του συστήματος. Οι υπάρχοντες δείκτες εκροής ελέγχονται με αυτούς που προβλέπονται στο σχέδιο.

Για να προσδιοριστούν οι αιτίες της δυσλειτουργίας του συστήματος εξαερισμού, οι εμπειρογνώμονες αξιολογούν τις επιδόσεις αέρα στο κτίριο. Η αναζήτηση επικαλυπτόμενων περιοχών στο σύστημα εξαερισμού γίνεται με ενδοσκόπιο βίντεο.

Αυτοπροσδιορισμός ώθησης

Η παρουσία της αντίστροφης ώσης είναι πολύ αισθητή. Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για τον εντοπισμό ανεπαρκούς έλξης. Και πρέπει να κάνετε τους ελέγχους τακτικά - πριν ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό θέρμανσης.

Για την ανίχνευση έλλειψης έλξης, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 1. Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μετράται με μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο. Ο ρυθμός ωθήσεως είναι ένας δείκτης εντός 10-20 Ρα. Το ανεμόμετρο είναι ο καλύτερος τρόπος μέτρησης ώθησης, αλλά η τιμή του είναι υψηλή. Επιπλέον, μπορούν να μετρήσουν μόνο την κίνηση των ρευμάτων αέρα, αλλά όχι την κατεύθυνση.
 2. Εάν το σπίτι διαθέτει λέβητα στερεών καυσίμων, σόμπα ή τζάκι, μπορείτε να προσδιορίσετε την ποιότητα της έλξης από την παρουσία ή την απουσία καπνού. Το ίδιο μπορεί να γίνει παρατηρώντας τον καπνό από ένα τσιγάρο ή τη φλόγα ενός κεριού. Αν φέρετε ένα αντικείμενο καπνίσματος ή καύσης στο θάλαμο καύσης, ο καπνός ή μια φλόγα θα πρέπει να στοχεύουν στην καμινάδα. Αν αυτό δεν συμβεί, η έλξη δεν είναι αρκετή. Σημειώστε ότι στη θερμότητα ο αέρας είναι βαρύτερος, έτσι η κίνηση του είναι λιγότερο έντονη, πράγμα που σημαίνει ότι η εμπειρία πρέπει να αναβληθεί σε μια πιο δροσερή περίοδο.
 3. Ελέγξτε την πρόσφυση χρησιμοποιώντας ένα λεπτό φύλλο χαρτιού. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο και στερεώστε το φύλλο στη μάσκα εξαερισμού. Αν το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σωστά, ο αέρας θα προσελκύσει το φύλλο, αν όχι - η ώση είναι ανεπαρκής.

Συμβουλή: Συχνότερα ο λόγος για τη μείωση της πρόσφυσης είναι το κλείσιμο της καμινάδας. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρισμός από τα εμπόδια θα λύσει το πρόβλημα με τον εξαερισμό.

Συστήματα εξαερισμού

Για να καταλάβετε γιατί φυσάει ο εξαερισμός στο διαμέρισμα, πρέπει να αναλύσετε όλες τις βασικές παραμέτρους του συστήματος. Όταν καθορίζεται η πηγή του προβλήματος, επιλέγεται ο τρόπος εξάλειψής του.

 1. Τοποθετήστε τον εκτροπέα στην κεφαλή του σωλήνα. Ο εκτροπέας είναι ένας μηχανικός ανεμιστήρας του οποίου η λειτουργία είναι να ενισχύει την ώθηση στον αγωγό. Αυτό οφείλεται στην οργάνωση της συσκευής με χαμηλότερη πίεση πάνω από την καπνοδόχο λόγω της ροής της συσκευής με αέρα. Η περιοχή των εκτροπέων είναι μεγάλη και είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη συσκευή λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο του σωλήνα και το φορτίο ανέμου. Ωστόσο, ο εκτροπέας δίνει ένα αποτέλεσμα μόνο σε καιρό με αέρα και διαφορετικά είναι αναποτελεσματικό.
 2. Αυξήστε τη ροή του αέρα μπορεί να είναι με τη βοήθεια μιας πύλης. Μην ξεχνάτε τον φυσικό εξαερισμό των δωματίων κατά το άνοιγμα των παραθύρων.
 3. Εάν υπάρχει έλλειψη ύψους του καναλιού καπνού, μπορείτε να το αυξήσετε έτσι ώστε η απόσταση από τη σχάρα έως το κεφάλι να είναι από 5 έως 7 μέτρα. Έτσι, οι σωλήνες θα ανεβαίνουν πάνω από τη σκιά του ανέμου.
 4. Τοποθετήστε έναν περιστροφικό στρόβιλο στο σωλήνα καπνού. Θα αυξήσει την εξόρυξη καπνού δημιουργώντας ένα κενό κατά τη λειτουργία μιας τουρμπίνας που λειτουργεί με αιολική ενέργεια.
 5. Βαλβίδες τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα.
 6. Καθαρίστε την καμινάδα.
 7. Εάν το πρόβλημα παρουσιάστηκε το χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε το κανάλι του πάγου και του χιονιού.
 8. Ανακατασκευάστε το δωμάτιο για να οργανώσετε τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάθε ένα από αυτά τα μέτρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση αντίστροφη έλξη, όταν από τον αερισμό που φυσά στην τουαλέτα, το μπάνιο ή άλλους χώρους του σπιτιού. Προτού επιλέξετε μια μέθοδο επίλυσης του προβλήματος, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Εάν ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού δεν συντάχθηκε αρχικά σωστά, ο μόνος τρόπος είναι να αφαιρέσετε την καμινάδα και να δημιουργήσετε ξανά το σύστημα.

Προληπτικά μέτρα

Οποιοδήποτε ποιοτικό σύστημα εξαερισμού είναι αυτό, δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν οι διαδρομές για την αφαίρεση του καπνού είναι φραγμένες. Η πρόληψη είναι ο τακτικός καθαρισμός της καμινάδας και η εγκατάσταση ειδικού τσαγιού για καθαρισμό. Το χειμώνα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις παγωμένες περιοχές του καναλιού από τον πάγο και το χιόνι.

Προβλήματα με τον εξαερισμό σε πολυκατοικίες

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε πολυώροφα κτίρια στερούνται του δικαιώματος να καθαρίζουν τα συστήματα εξαερισμού από τα εμπόδια τους κατά βούληση. Εάν είναι απαραίτητο, οι ειδικοί διεκπεραιώνουν αυτό το έργο. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων επιτρέπεται μόνο να καθαρίσουν στην περιοχή της σχάρας εξαερισμού (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα). Εάν ένα τέτοιο μέτρο δεν αποφέρει αποτελέσματα, θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες.

Σε πολυκατοικίες, που φυσάει από τον εξαερισμό στο μπάνιο ή την τουαλέτα μπορεί να οφείλεται στην παράνομη ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των γειτόνων. Εάν οι γείτονες έρχονται σε επαφή με τον κατακόρυφο κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, ο εξαερισμός μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι δυσάρεστες οσμές μέσα από το μπάνιο, την τουαλέτα, την κουζίνα θα διανεμηθούν στα διαμερίσματα των γειτόνων.

Για την επίλυση του προβλήματος του αερισμού χρησιμοποιείται κλιματισμός, καθώς και ειδικά βύσματα με βαλβίδες ελέγχου. Οι απαιτούμενοι δείκτες ισχύος αυτών των συσκευών καθορίζονται λαμβανομένης υπόψη της περιοχής των χώρων.

Δώστε προσοχή! Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να έχετε σύστημα ηχομόνωσης. Ο εξοπλισμός μπορεί να κρυφτεί κάτω από μια ψευδοροφή ή να τοποθετηθεί πίσω από γυψοσανίδα στον τοίχο.

Το πρόβλημα με το σύστημα εξαερισμού είναι συχνά στον τελευταίο όροφο του σπιτιού. Η ουσία του προβλήματος έγκειται στην αρχή του εξαερισμού. Προκειμένου ο αέρας να κυκλοφορήσει σωστά, πρέπει να ανέβει μέσω του συστήματος, τουλάχιστον μερικά μέτρα στο επίπεδο της οροφής, κάτι που δεν είναι πάντοτε δυνατό. Για να βελτιωθεί η κατάσταση, αυξάνονται τα μεμονωμένα κανάλια.

Backdraft - ένα φαινόμενο που όχι μόνο φέρνει δυσφορία στη ζωή των κατοίκων του σπιτιού, αλλά και μια πηγή κινδύνου, καθώς και το μονοξείδιο του άνθρακα και σπινθήρες αποστέλλονται στην αίθουσα και όχι έξω. Σε περίπτωση ανίχνευσης δυσλειτουργίας αερισμού, η αιτία πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως. Εάν το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνοι σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για βοήθεια.

Γιατί φυσάει από τον εξαερισμό στο διαμέρισμα;

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής στο σπίτι, από την ορθή λειτουργία του οποίου εξαρτάται το μικροκλίμα του διαμερίσματος. Είναι σχεδιασμένο για να αφαιρεί μολυσμένες μάζες αέρα και να προωθεί την πρόσληψη καθαρού αέρα. Αλλά, δυστυχώς, μερικές φορές κρύο αέρα φυσάει από τον εξαερισμό. Αυτές οι δυσλειτουργίες εξαλείφονται;

Σύστημα εξαερισμού: τύποι και αρχή λειτουργίας

Ο καλός αερισμός του σπιτιού ή του διαμερίσματος δημιουργεί άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του. Είναι πολύ σημαντικό το πώς ο αέρας που αναπνέουμε - γεμάτο φρεσκάδα και το άρωμα της κοτολέτες zharivshihsya. Όταν το σύστημα λειτουργεί κανονικά, κανείς δεν παρατηρεί την εργασία του. Όταν το γυαλί ομίχλη στα παράθυρα, δεν διαβρώνουν τη μυρωδιά του φαγητού στο δωμάτιο - το μπαγιάτικο αέρα, και ακόμη χειρότερα φυσάει από την εξάτμιση στο διαμέρισμα με κλειστά τα παράθυρα, γίνεται σαφές - δεν υπάρχει εξαερισμός.

Τρεις τύποι εξαερισμού χρησιμοποιούνται στην κατασκευή:

 1. Φυσικός εξαερισμός. Η αρχή της δράσης της είναι η φυσική κίνηση του αέρα. Λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας και πίεσης της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο και στο δρόμο, ο αέρας εισέρχεται στο σπίτι μέσω παραθύρων, θυρών, υφιστάμενων ρωγμών. Ήπια ροή σε όλο το σπίτι - αφήνει μέσα από τα ανοίγματα στο μπάνιο, στην κουζίνα. Μια τέτοια ροή αέριων μαζών συμβαίνει όταν τίποτα δεν τους εμποδίζει.
 2. Μηχανικός αερισμός. Η εργασία του συμβαίνει με τη χρήση εξοπλισμού εξαερισμού. Κάτω από την επιρροή του, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο διαμέρισμα ή το σπίτι, και ο εξαντλημένος αέρας εκκενώνεται προς τα έξω από μια αναγκαστική διαδρομή.
 3. Μικτός εξαερισμός. Αυτό είναι το πιο κοινό σύστημα, όταν η εισαγωγή αέρα γίνεται φυσικά, και η έξοδος - με τη βοήθεια ενός συστήματος εξάτμισης.

Για την ορθή λειτουργία τους απαιτείται εξαερισμός και εξαερισμός. Χωρίς μια τέτοια βάση, το σύστημα δεν υπάρχει.

Προσοχή παρακαλώ! Η σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού ελέγχεται χρησιμοποιώντας συμβατικό φύλλο χαρτιού ή φλόγα κεριού. Για να το κάνετε αυτό, απλά ανοίξτε το παράθυρο, φέρτε ένα φύλλο ή ένα κερί στη μάσκα εξαερισμού. Το φύλλο προσέλκυσε ή η φλόγα του κεριού λυγίσει προς την τρύπα - λειτουργεί σωστά. Εάν προκύψουν ανάστροφες διαδικασίες ή δεν συμβαίνει τίποτα - το σύστημα είναι ελαττωματικό.

5 λόγοι για τους οποίους φυσάει από τον εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα

 1. Εάν αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται το χειμώνα μετά από μια χιονόπτωση, ο λόγος που η ανατίναξη του εκχυλίσματος σε ένα κρύο διαμέρισμα, μπορεί να πάγωμα ventkanala.
 2. Φραγή με θραύσματα, φωλιές πουλιών, αιθάλη.
 3. Ο συσσωρευμένος ατμός και ο κρύος αέρας.
 4. Σχέδιο, που προκύπτει σε ένα μεγάλο δωμάτιο.
 5. Ο σωλήνας εξαερισμού βρίσκεται στη ζώνη της πρόσοψης του ανέμου, που σχηματίζεται από την κορυφογραμμή της οροφής. Δημιουργείται αυξημένη πίεση και αντί της έλξης από το δωμάτιο, φυσάει αέρας μέσα στο σπίτι. Τέτοια προβλήματα προκύπτουν στην ιδιωτική στέγαση.

Πιθανότατα "ένοχα" πλαστικά παράθυρα

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, οι πολυκατοικίες είναι εξοπλισμένες με φυσικό σύστημα εξαερισμού και εξαγωγής (οι αέριες μάζες εξαντλούνται σε ειδικά ανοίγματα στο δωμάτιο υγιεινής και στην κουζίνα). Αυτό ορίζεται στο SNiP 2.08.01-89 "Οικιστικά κτίρια". Για να μπείτε στα καθιστικά, πρέπει να περάσει από παράθυρα, παράθυρα, πόρτες, φυσικές ρωγμές. Αλλά, η σύγχρονη πολιτική κατασκευή, προβλέπει την εγκατάσταση σε διαμερίσματα των πλαστικών παραθύρων. Είναι σφραγισμένα και δεν επιτρέπουν στον αέρα να ρέει απρόσκοπτα στο διαμέρισμα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη συσκευή φυσικού αερισμού.

Ο λόγος για τον οποίο ο αέρας εξατμίζεται από τον εξαερισμό είναι τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες με τη σφραγίδα. Πώς συμβαίνει αυτή η διαδικασία; Οι κουκούλες για την κουζίνα κατά τη διάρκεια της εργασίας μπορούν να απορροφήσουν όχι μόνο την εξάτμιση και τις μυρωδιές των τροφίμων, "τραβούν" τον αέρα από ολόκληρο το διαμέρισμα. Αυτό οδηγεί σε αντίστροφη ώθηση στον αγωγό εξαερισμού. Δηλαδή, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο δεν προέρχεται από τη σφράγιση του δωματίου, και η θέση του είναι κατεχόμενη από ανεπεξέργαστες μάζες αέρα από τον εξαερισμό.

Πώς να κάνετε τον εξαερισμό να λειτουργεί σωστά

Πριν, "διάγνωση" της βλάβης του συστήματος, θα πρέπει να ελέγξετε αν η κίνηση του αέρα υπό συνθήκες φυσικού αερισμού. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε την κουκούλα στην κουζίνα, ανοίξτε το παράθυρο, την πόρτα στο μπάνιο. Εάν η φλόγα του κεριού εκτρέπεται στην πλευρά του σχεδίου, τότε το πρόβλημα με την αντίστροφη ώθηση επιλύεται ανεξάρτητα.

Εάν η φλόγα εκτρέπεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και εξακολουθεί να φυσάει από τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αγωγό αέρα. Για να το κάνετε αυτό: αποσυναρμολογήστε τη σχάρα, αφαιρέστε τη σκόνη και την αιθάλη από τα τοιχώματα του αεραγωγού. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής. Αν δεν υπάρχει κανένας, τότε αρκετές βούρτσες κουζίνας είναι στερεωμένες σε ένα ραβδί. Ομοίως, καθαρίστε άλλους διαθέσιμους αγωγούς εξαγωγής στο διαμέρισμα. Στη συνέχεια ελέγξτε ξανά την πρόσφυση. Εάν ο καθαρισμός δεν βοηθηθεί, πραγματοποιούνται άλλες δραστηριότητες.

Σημαντικό! Η εργασία των αεραγωγών εξαρτάται από το πού βρίσκονται. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, σε αντίθεση με την τουαλέτα, ένας μεγάλος όγκος απορροφημένου αέρα και θερμοκρασίας είναι υψηλότερος. Και όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο καλύτερη είναι η ώθηση στο κανάλι, ενώ το άλλο κανάλι "λειτουργεί" με αντίστροφη ώση. Τοποθετώντας μια περικομμένη διάμετρο στο άνοιγμα της κουζίνας, η λειτουργία του καναλιού στην τουαλέτα θα συνεχιστεί με κανονικό βύθισμα.

Τα ερμητικά κλειστά παράθυρα δεν επιτρέπουν τη ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τον "συντονισμό" του πλαισίου του παραθύρου, εγκαθιστώντας μια βαλβίδα τροφοδοσίας πάνω του. Μέσα από αυτό, ο αέρας εισέρχεται ακόμα και με τα παράθυρα κλειστά.

Θα συμβάλει στη βελτίωση του έργου του φυσικού αερισμού, αντικαθιστώντας τις παλιές εσωτερικές πόρτες, με καινούργιες, χωρίς την κάτω μπάρα στο πλαίσιο της πόρτας. Αυτή η λύση δεν είναι ο καθένας μπορεί να αντέξει οικονομικά, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια "κόλπα". Στις υπάρχουσες πόρτες, στο κάτω μέρος, τρυπώνονται πολλές τρύπες ή εισάγεται μια μάσκα εξαερισμού. Skvoznyakov δεν θα, αλλά θα υπάρξει μια φυσική κυκλοφορία του αέρα.

Μία από τις απλούστερες λύσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας αέρα είναι η βαλβίδα ελέγχου. Ο κύριος σκοπός του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση απορριμμάτων από την κουκούλα πίσω στο δωμάτιο. Παράγονται για δύο τύπους εγκατάστασης - κάθετες και οριζόντιες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού.

Γιατί είναι σημαντική η σωστή λειτουργία του εξαερισμού;

Λανθασμένη λειτουργία του εξαερισμού, όταν, αντί να αφαιρεθεί, ο αέρας εξαγωγής φυσάει μέσα στο σπίτι, μπορεί να μετατραπεί σε διάφορες ασθένειες για όσους ζουν στο διαμέρισμα. Για παράδειγμα, η αιτία των πονοκεφάλων, μια γενική κακή κατάσταση υγείας, μια καταθλιπτική κατάσταση είναι μια υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα.

Ο υπερβολικά υγρός και ζεστός αέρας που συσσωρεύεται στην κρεβατοκάμαρα επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου και τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεται κάποιος που κοιμάται άσχημα για την επόμενη μέρα. Οι γιατροί προτείνουν να ξεκουραστούν με ανοιχτά παράθυρα ή παράθυρα. Κατά την κρύα εποχή, η κατάσταση αυτή δεν είναι εφικτή, καθώς ένας παρατεταμένος αερισμός του κτιρίου απειλεί να χάσει τη θερμότητα.

Σημαντικό! Ο αέρας που εξέρχεται, ο οποίος δεν εκκενώνεται έξω αλλά φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, συμβάλλει στον σχηματισμό αιθάλης και υγρασίας στους τοίχους, γεγονός που τελικά οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας. Μύκητες μούχλας οδηγούν σε αλλεργικές αντιδράσεις, αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ.

Πού να αντιμετωπίσετε προβλήματα στο σύστημα εξαερισμού

Όταν οι ανεξάρτητες μέθοδοι εξάλειψης της ώθησης επιστροφής δεν οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα - πρέπει να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς. Πρώτον, υποβάλλεται αίτηση στη διεύθυνση του σπιτιού, υποδεικνύοντας τα προβλήματα. Στη συνέχεια, η υπηρεσία σέρβις, η οργάνωση θα στείλει έναν ειδικό που θα καθορίσει τους λόγους της δυσλειτουργίας. Και, ανάλογα με τα συμπεράσματα των επαγγελματιών, είτε καθορίζουν τα ίδια τα προβλήματα είτε δίνουν συμβουλές στους κατοίκους.

Προκειμένου να γίνει το σωστό συμπέρασμα, οι πλοίαρχοι θα πρέπει να μελετήσουν την ορθότητα του ανεπτυγμένου έργου εξαερισμού και την ασυνέπεια του με τα πρότυπα κατασκευής. Επίσης, ελέγξτε την επίδραση της τοποθέτησης του εξοπλισμού στη σωστή λειτουργία του.