Συμβουλές για κουκούλες επισκευής στην κουζίνα - 5 βασικές δυσλειτουργίες

Το μαγείρεμα συνοδεύεται από μια ποικιλία από γεύσεις: ευχάριστο και στοματικό πότισμα ή μυρωδιά καμένων τροφίμων. Τα προϊόντα καύσης εισέρχονται στον αέρα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Για να αποτρέψετε την εξάπλωση των οσμών, συνιστάται να συμπεριλάβετε κουκούλα κουζίνας.

Για την παραγωγή της συσκευής χρησιμοποιούνται ισχυρά και ανθεκτικά υλικά που έχουν θερμικές και αντιδιαβρωτικές ιδιότητες, αποτρέποντας μηχανικές βλάβες. Αλλά συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει. Προσπαθήσαμε να περιγράψουμε λεπτομερώς 4 τύπους πιθανών δυσλειτουργιών και τις αιτίες τους.

Μήπως ο βουητός ήχος είναι παράξενος;

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν τους εαυτούς τους: γιατί σφυρίζουν, κάνουν θόρυβο, αποσπάσματα εκδορών, όταν λειτουργεί; Η απάντηση μπορεί να ληφθεί με την ανάγνωση των τεχνικών προδιαγραφών.

Οποιοδήποτε μοντέλο, για παράδειγμα το Eleyus Lana 700 60 BL, έχει ένα ορισμένο εύρος θορύβου και εξωτερικοί ήχοι εμφανίζονται για διάφορους λόγους:

1. Εργοστάσιο γάμου. Καθορίζεται από ειδική εξέταση στο κέντρο εξυπηρέτησης.

2. Αποφράξεις φίλτρων ή άξονα εξαερισμού. Για να απαλλαγούμε από ένα τέτοιο πρόβλημα, λαμβάνονται μέτρα για τον καθαρισμό.

3. Εσφαλμένη εγκατάσταση του εξοπλισμού: η παρουσία μιας μεγάλης γωνίας κάμψης, χαλαρή σύνδεση στα σημεία προσάρτησης, πολύ στενότητα.

4. Αβεβαιότητα της διάμετρος του αγωγού εξαγωγής. Εάν συνδέσετε μια κουκούλα χωρητικότητας από 600 έως 1000 m3 / h σε σωλήνα μεγέθους 100 mm, αν και η οδηγία καθορίζει τουλάχιστον 130 mm, μπορεί να εμφανιστεί θόρυβος.

Ορισμένες τροποποιήσεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορούν να λειτουργήσουν δυνατά. Για να βρείτε το σωστό εξοπλισμό, συνιστάται να μελετάτε τα τεχνικά δεδομένα πριν από την αγορά.

Είναι η κουκούλα ενεργοποιημένη από μόνη της;

Οι σύγχρονες τεχνολογίες συνέβαλαν στη δημιουργία μοντέλων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων. Οι καινοτομίες άγγιξαν τη μονάδα ελέγχου. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι:

 • μηχανικό ή με το πάτημα ενός κουμπιού.
 • αισθητική;
 • Ολισθητήρας
 • κονσόλα.

Διανέμονται τέτοιες καταστάσεις, όταν η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί χωρίς λόγο. Τότε τίθεται το ερώτημα: γιατί η κουκούλα ενεργοποιείται;

Η απάντηση είναι απλή. Εάν το μοντέλο ελέγχεται από ένα τηλεχειριστήριο (όπως το Ventolux PIEMONTE 60 WH), είναι δυνατό να βραχυκυκλώσετε τις επαφές λόγω της εισροής υγρασίας ή σκόνης στην απομακρυσμένη μονάδα.

Υπάρχουν επίσης τέτοια προβλήματα: μια δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό σύστημα, η πτώση των κουμπιών ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη. Για να απαλλαγείτε από την αυθόρμητη εκτόξευση, καλείτε να ελέγξετε την κουκούλα, να εντοπίσετε τα σφάλματα και να τα εξαλείψετε. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Κακό βόλτα στην κουκούλα της κουζίνας; Σε τι μπορεί να είναι ο λόγος;

Ο κύριος σκοπός της συσκευής - καθαρισμός του αέρα από δυσάρεστες οσμές. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες ο εξοπλισμός σταματά να εκτελεί τα καθήκοντά του. Πριν κάνετε τις επισκευές, πρέπει να μάθετε γιατί η κουκούλα κουζίνας δεν τραβάει.

Οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι:

 1. Φραγμένα φίλτρα από αλουμίνιο ή άλλο υλικό. Αυτό δημιουργεί φραγμούς στον αέρα, μειώνει το επίπεδο απόδοσης. Είναι εύκολο να ανακαλύψετε: αφαιρέστε τα στοιχεία και ενεργοποιήστε τη συσκευή χωρίς αυτά.
 2. Παγίδα γράσου απόφραξης. Τα βαριά σωματίδια καθίστανται στην επιφάνεια και δεν επιτρέπουν την διέλευση του αέρα. Για την εξάλειψη του προβλήματος, τα στοιχεία πρέπει να πλένονται τακτικά.
 3. Η αιτία του γιατί το απόσπασμα καλύπτει άσχημα, μπορεί να είναι ο σχηματισμός δυσκοιλιότητας στον αεραγωγό του σπιτιού. Η ώθηση ελέγχεται με έναν αγώνα ή έναν αναπτήρα. Εάν η φλόγα δεν πέσει, τότε η διαδρομή είναι μπλοκαρισμένη.
 4. Έλλειψη φυσικού αερισμού. Για να διορθώσετε την κατάσταση, μπορείτε να δημιουργήσετε κανάλια σε παράθυρα ή στον τοίχο.

Ο συνηθέστερος λόγος έλλειψης έλξης είναι η απόφραξη του φίλτρου. Χρησιμοποιώντας καθαριστικά και απορρυπαντικά, μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από βρωμιά και λίπη, επιστρέψτε τον εξοπλισμό στην αρχική του λειτουργία.

Η κουκούλα χτυπά προς την αντίθετη κατεύθυνση - πώς και γιατί συμβαίνει αυτό;

Η εσφαλμένη εγκατάσταση της συσκευής οδηγεί σε γρήγορη βλάβη ή δουλειά σε σφάλματα. Αυτό εξηγεί γιατί η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες, προτείνεται μια τυπική εγκατάσταση από ειδικούς.

Η φυσική ροή προκύπτει λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας και πυκνότητας του αέρα. Το εσωτερικό του δωματίου είναι θερμότερο από το εξωτερικό. Οι θερμαινόμενες μάζες τείνουν προς τα πάνω, κι έτσι κυκλοφορούν στον φυσικό τύπο. Ωστόσο, εάν ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος λανθασμένα, αυτή η διαδικασία σπάει.

Οι λόγοι για τους οποίους η κουκούλα τραβά δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι:

 • συνεχή σφράγιση του δωματίου.
 • λανθασμένα επιλεγμένη διάμετρος σωλήνα για εξαερισμό με εκχύλιση.
 • φραγμένες οπές.
 • συσσώρευση ατμού και υγρασίας.

Για την επίλυση προβλημάτων με μια κουκούλα, όπως το Pyramida TL-60 / D WHITE ή άλλο μοντέλο, οι κάτοικοι διαμερισμάτων ή σπιτιών πιστεύουν μόνο όταν υπάρχουν σαφή στοιχεία. Για παράδειγμα, αυξημένη οσμή.

Δεν είναι δύσκολο να επιλυθούν τα προβλήματα. Είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα σύνολο μέτρων για τον καθαρισμό του αγωγού αερισμού, για να απαλλαγούμε από το χιόνι, τη βρωμιά και άλλα συντρίμμια στο σωλήνα, δημιουργώντας τεχνητή πρόσληψη καθαρού αέρα. Αν αυτές οι μέθοδοι δεν βοηθήσουν, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Οι κουκούλες είναι μια απαραίτητη λεπτομέρεια σε κάθε κουζίνα. Με τη βοήθειά τους να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές, δημιουργήστε ένα άνετο μικροκλίμα. Αν έχετε προβλήματα που περιγράψαμε σε αυτό το υλικό, το κύριο πράγμα δεν είναι να ανησυχείτε και να μελετήσετε προσεκτικά τους λόγους της βλάβης. Ίσως μπορείτε εύκολα να τα διορθώσετε μόνοι σας. Εύκολη σε σας λύσεις σε όλα τα προβλήματα, ή ακόμα καλύτερα - ότι δεν προέκυψαν καθόλου!

Παρακολουθήστε το βίντεο: "Λύστε δημοφιλή προβλήματα με κουκούλες. Καθαρίστε το φίλτρο λίπους. "

Ο θόρυβος στην κουκούλα είναι νικημένος! Είναι όλα αυτά τα σκουπίδια!

Έχει αφαιρεθεί η κουκούλα. Κρέμεται. Η έξοδος στον εξαερισμό είναι D = 100 και στη συνέχεια πηγαίνει ορθογώνια 80 x 40 mm. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο αρμαιβένιος αγωγός μου, αλλά σχεδίαζα να χρησιμοποιήσω την κουκούλα για μια μέγιστη ταχύτητα.

Αποδείχθηκε αυτή η κατάσταση. Η Βιάτκα κρέμεται. Ενώ ο αγωγός δεν είναι συνδεδεμένος, όλα λειτουργούν σταθερά, χωρίς αποτυχίες. Μόλις συνδέω τον απορροφητήρα με εύκαμπτων αγωγών d = 100 με ορθογώνιες μου, η κουκούλα κινητήρας ξεκινά να βγει άνιση ήχου, όπως το χαρτί κυματίζει στον σε-νερό ή σιγαστήρα μαστίγια, δηλαδή δεν είναι ομοιόμορφο ήχο, αλλά κάποιο είδος τσιγκούνης.

Ο θόρυβος στην κουκούλα είναι νικημένος! Ur urge!

Μία από τις υποθέσεις αποδείχθηκε σωστή! Ήταν απαραίτητο να «στρίβουμε» τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση
Ο θόρυβος του κινητήρα οφείλεται στο γεγονός ότι στο ανώτατο όριο η στροφή δεν ήταν στρογγυλεμένη, αλλά κάτω από 90 μοίρες. και ο αέρας που πέφτει σε αυτό αντανακλάται απλά και εν μέρει πίσω στις λεπίδες, όπου δημιουργήθηκε ένα υπερβολικό ταραγμένο φαινόμενο.
Κατ 'αρχάς, έβαλα ένα κομμάτι χαρτόνι στην εναλλαγή, και καθάρισε λίγο θόρυβο, αλλά έτσι περιόρισε την ήδη στενή σε νερό απαγωγέας που άρχισε να πνιγούν.

Ως αποτέλεσμα, στο πλησιέστερο γενικό κατάστημα αγοράστηκε κατευθύνεται «nasadochko», η οποία έστειλε το γράμμα Ζ στον αέρα, η οποία τελικά οδήγησε στην προσέγγιση αέρα να γυρίσει 90 γραμμάρια ακριβώς κάτω από 45 gr. στο τέλος. μια ανισόρροπη άνθηση-άνθηση εξαφανίστηκε! Η εξάτμιση είναι σταθερή, θορυβώδης, φυσικά, λόγω του μικρού αεραγωγού, αλλά σταθερή.

PS: αν έχετε την ευκαιρία να θέσει τον αγωγό εξαγωγής για όχι λιγότερο από D = 125, και είναι καλύτερα να 200. Θα είναι πολύ πιο ήσυχο.

Γιατί φυσάει από τον εξαερισμό;

Το σύστημα εξαερισμού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε διαμερίσματος ή σπιτιού. Η αποστολή του είναι να απομακρύνει τον μολυσμένο βαρέα αέρα από τις εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα να οργανώσει την παροχή καθαρού αέρα. Αλλά μερικές φορές, ειδικά σε διαμερίσματα που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, υπάρχει ένα ενδιαφέρον φαινόμενο: αντί να αντλούμε αέρα, το σύστημα εξαερισμού το τραβάει. Αυτό είναι γεμάτο από το γεγονός ότι δεν αισθάνεστε μόνο ένα βύθισμα ή το κρύο το χειμώνα, αλλά θα αναπνέετε επίσης παλιό αέρα. Ας μάθουμε γιατί φυσώντας από τον εξαερισμό και τον τρόπο επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Έλεγχος

Για να διαπιστώσετε εάν το σύστημα αερισμού σας λειτουργεί σωστά, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί ή εφημερίδα. Άνοιγμα του παραθύρου, του παραθύρου ή της πόρτας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Αν το φύλλο τραβιέται προς τη σχάρα εξαερισμού, ο αερισμός λειτουργεί σωστά. Εάν το φύλλο έχει αποκλίνει από τη μάσκα, τότε ο αέρας προς την αντίθετη κατεύθυνση φυσά στο διαμέρισμά σας. Εσείς και η οικογένειά σας αναπνέετε μολυσμένο αέρα.

Αρχή λειτουργίας

Τα απλά διαμερίσματα δεν είναι εξοπλισμένα με μηχανικό σύστημα εξαερισμού, συχνά είναι τροφοδοσία και εξάτμιση. Η αρχή της λειτουργίας του φυσικού αερισμού είναι απλή:

 1. Ο αέρας διεισδύει στο δωμάτιο μέσα από μικρές ρωγμές, τρύπες.
 2. Ως αποτέλεσμα αυτού, δημιουργείται βύθισμα και ο μολυσμένος αέρας λαμβάνεται από τα δωμάτια μέχρι τον εξαερισμό.

Όπως μπορεί να φανεί, για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία φυσικά, η ροή του αέρα από το εξωτερικό πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση. Σύμφωνα με προγενέστερα αποδεκτά πρότυπα, έπρεπε να περάσει από τις ρωγμές στις πόρτες, τα κουφώματα κλπ.

Στις μέρες μας, οι νέες τεχνολογίες τείνουν να δημιουργούν στενούς αρμούς. Μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, πόρτες με φλάντζες - όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την αρχή του φυσικού αερισμού. Δεδομένου ότι όλες οι συνδέσεις είναι στεγανά σφραγισμένες, ο αέρας δεν μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα. Αποδεικνύεται ότι όταν το δωμάτιο είναι πλήρως σφραγισμένο, η εργασία εξαερισμού θα είναι δύσκολη.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Οι άνθρωποι που ζουν σε διαμερίσματα έχουν τα ίδια προβλήματα με τον εξαερισμό. Εάν η κατοικία είναι εφοδιασμένη με τυφλή πόρτα και παράθυρα από PVC, τότε υπάρχουν δύο κανάλια μέσα από το οποίο αφαιρείται άχρηστος αέρας. Ένας από αυτούς είναι στο μπάνιο και στην τουαλέτα, ο άλλος χρησιμεύει ως κουκούλα για την κουζίνα. Συχνά, οι κάτοικοι τέτοιων διαμερισμάτων μπορούν να παρατηρήσουν ένα περίεργο φαινόμενο: μέσω της τρύπας στην τουαλέτα, ο αέρας ανατινάζεται. Γιατί; Μερικές φορές ο λόγος μπορεί να είναι σχέδιο.

Σήμερα, οι κουκούλες παράγουν πολλή δύναμη, ώστε να μπορούν να αντλούν όλους τους ατμούς που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα χρήσιμο. Εργασία εξάτμισης μπορεί να πάρει το μεγαλύτερο μέρος του αέρα στο διαμέρισμα. Ως αποτέλεσμα, η αντίστροφη ώθηση σχηματίζεται στο μπάνιο, καθώς οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά. Ο αέρας είναι απλά πουθενά να κάνει, και διεισδύει μέσω εξαερισμού.

Πώς αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο πρόβλημα; Για το σκοπό αυτό, δεν χρειάζονται ειδικές προσπάθειες και επισκευές μεγάλης κλίμακας. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σκοινί επιστροφής στην τουαλέτα, ανοίξτε το παράθυρο ή την πόρτα όταν λειτουργεί η κουκούλα. Στη συνέχεια ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα. Για να ελέγξετε αν το πρόβλημα επιλύθηκε, ανοίξτε το παράθυρο ή την πόρτα και συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Αν τραβήξει, όλα είναι εντάξει.

Άλλες αιτίες διακοπής της εργασίας

Αυτό δεν είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους ο αέρας εκτοξεύεται από το σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν αρκετοί συνηθέστεροι λόγοι:

 • Η θέση του σωλήνα στη ζώνη της σκιάς του ανέμου.
 • Ο άνεμος φυσάει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
 • Σχέδια σε μεγάλους χώρους που δεν χωρίζονται σε διαμερίσματα.
 • Η παρουσία συντριμμιών, φωλιών πουλιών, χιονιού, πάγου, αιθάλης στους αεραγωγούς.
 • Κρύος αέρας και ατμοί που συσσωρεύονται στα κανάλια, αποτρέποντας την κίνηση ώσης.
 • Λανθασμένη λειτουργία ανεμιστήρων ή συστήματος εξάτμισης.

Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν την είσοδο ψυχρού αέρα στο διαμέρισμά σας. Αλλά τι μπορώ να κάνω για να εξαλείψω όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο;

Βαλβίδα παροχής

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα όπου δεν υπάρχει ροή αέρα μέσα από παράθυρα και πόρτες, πρέπει να παρέχεται. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή βαλβίδα παροχής με παράθυρο, μέσω της οποίας θα ρέει καθαρός αέρας ακόμα και όταν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές. Απλά το εγκαταστήστε σε πλαστικό παράθυρο. Είναι ρυθμιζόμενο, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη ροή του αέρα στο διαμέρισμα. Η εγκατάστασή του θα πάρει αρκετό χρόνο.

Υπάρχει ένα μοντέλο που είναι τοποθετημένο στον τοίχο. Αποτελείται από έναν στρογγυλό σωλήνα διακλάδωσης που διέρχεται από τον τοίχο διαμέσου και διαμέσου. Και στις δύο πλευρές καλύπτεται με ράβδους. Υπάρχει επίσης ένα φίλτρο που δεν αφήνει σκόνη και άλλα ανεπιθύμητα σωματίδια από το δρόμο προς το σπίτι. Η εσωτερική σχάρα μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε τη βαλβίδα και να την κλείσετε. Για ευκολία, μια τέτοια βαλβίδα τοίχου είναι εγκατεστημένη κοντά στο παράθυρο, τότε ο αέρας θα θερμαίνεται. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας θα κοστίσει περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει επίσης. Χάρη σε τέτοιες απλές μεθόδους, μπορείτε να απαλλαγείτε από προβλήματα με τον εξαερισμό.

Εξάλειψη άλλων αιτιών

Συχνά, εάν παρέχετε πρόσβαση στον αέρα στο δωμάτιο, το πρόβλημα με τον εξαερισμό εξαφανίζεται. Εάν όχι, πρέπει να κοιτάξετε βαθύτερα. Ίσως το πρόβλημα είναι στο ίδιο το σύστημα εξαερισμού - μπορεί να είναι φραγμένο. Απλά πρέπει να καθαρίσετε τα κανάλια των συσσωρευμένων συντριμμιών. Αυτά μπορεί να είναι φωλιές πουλιών, συσσωρευμένη αιθάλη, σκόνη και άλλα συντρίμμια. Το χειμώνα το ορυχείο μπορεί να παγώσει και να συσσωρευτεί πάνω από πάγο. Πρέπει να αφαιρεθεί και ο άξονας να καθαριστεί από το χιόνι.

Αν αυτό δεν σας βοηθήσει, θα πρέπει να αναζητήσετε μια λύση στον σχεδιασμό εξαερισμού. Ίσως η μάσκα του να τοποθετηθεί στη δίοδο. Σε αυτή την περίπτωση, κανάλια από διάφορους χώρους, διατεταγμένα κάθετα, συνδυάζονται σε ένα κανάλι. Για τη σωστή λειτουργία του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα βύσμα στην αρχή του αγωγού αερισμού. Για τον αέρα που εισέρχεται στο κανάλι, δεν πρέπει να υπάρχουν κινήσεις προς τα κάτω. Πρέπει να περάσει προς τα πάνω. Εάν σπάσει αυτό το σύστημα, σχηματίζεται αντίστροφη ώση.

Αν ζείτε στο ισόγειο, αυτό είναι ιδιαίτερα αόρατο. Όσο πιο ψηλά είναι το πάτωμα, τόσο ισχυρότερο είναι το πρόβλημα. Η ροή του αέρα που ανεβαίνει μέσω του καναλιού δεν εισέρχεται στη μάσκα εξαερισμού. Υπάρχει μια αντίστροφη ώθηση, η οποία γίνεται εμπόδιο για τη διαφυγή περιττού αέρα από το διαμέρισμα. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο, είναι εγκατεστημένο ένα βύσμα. Δεν πρέπει να επιτρέπει τη ροή αέρα από κάτω. Θα κατευθύνονται προς το κανάλι συλλογής μέσω της οπής που προορίζεται για το σκοπό αυτό.

Επίσης, για να αυξηθεί η ανταλλαγή αέρα, είναι εγκατεστημένοι ειδικοί εκτροπείς. Λειτουργούν ως αντλία, πραγματοποιώντας αναρρόφηση αέρα από τον άξονα εξαερισμού.

Αν φυσάτε από τον εξαερισμό, αυτό το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί μόνο από εσάς. Όπως μπορείτε να δείτε, η λύση μπορεί να είναι πολύ απλή. Το κύριο πράγμα είναι να βρούμε την αιτία και να την εξαλείψουμε.

Πώς το κουκούλα της κουζίνας κάνει θόρυβο, και μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο θορύβου;

Όπως κάθε άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό, η κουκούλα κουζίνας παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία. Λειτουργεί ο κινητήρας, ο ανεμιστήρας περιστρέφεται, ο αέρας αυτός διέρχεται από τον αγωγό στον άξονα. Έτσι, γενικά χωρίς θόρυβο το πιο "σιωπηλό" μοντέλο δεν θα λειτουργήσει.

Παρακάτω θα εξετάσουμε: ποιο επίπεδο θορύβου θα πρέπει να είναι στην κουκούλα, και τι πρέπει να κάνετε αν λειτουργεί πολύ δυνατά. Θα μιλήσουμε για τα "οικιακά" μοντέλα για την κουζίνα (τα οποία είναι εγκατεστημένα στα διαμερίσματα).

Γιατί ο θόρυβος είναι θορυβώδης: οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο θορύβου

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κατανοήσετε τους λόγους: γιατί μπορεί να κάνει το κουκούλα δυνατά θόρυβο;

Το ηχητικό επίπεδο επηρεάζεται από:

Χωρητικότητα (ισχύς) της κουκούλας. Όσο υψηλότερο είναι - όσο ταχύτερα ο ανεμιστήρας περιστρέφεται, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας περνάει από τον αγωγό και ο περισσότερος θόρυβος ακούγεται.

Ο όγκος της κουζίνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η αίθουσα - τόσο πιο ισχυρή είναι η κουκούλα στην κουζίνα.

Διάμετρος του αγωγού. Όσο μικρότερη είναι η διατομή, τόσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα του αέρα και τόσο πιο δυνατός είναι ο ήχος.

Ο αριθμός των στροφών (κυρίως σε ορθές γωνίες) στο δρόμο από την κουκούλα έως το venthsahta. Όσο περισσότερο σκύβει - τόσο πιο δύσκολο είναι να πάρει ο αέρας από την κουκούλα στο ορυχείο και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ταχύτητα που θα χρησιμοποιηθεί.

Παρουσία και αριθμός μεταβάσεων. Οποιαδήποτε μετάβαση (από το ένα υλικό στο άλλο, από το ένα σε εγκάρσια τομή σε άλλο, από τη μία διάμετρο στην άλλη) είναι μια πρόσθετη αιτία ενίσχυσης του θορύβου.

Μήκος αεραγωγού για εξαγωγή. Όσο περισσότερο είναι - τόσο περισσότερο πρέπει να φορτώσετε την κουκούλα (συμπεριλάβετε περισσότερη ταχύτητα).

Το υλικό του αγωγού είναι κυματοειδές ή πλαστικό; Οι θόρυβοι κυματοειδών καναλιών περισσότερο, αν και μπορούν να γίνουν πιο ομαλοί από κάμψεις. Πλαστικά - λιγότερο θόρυβος λόγω της ομαλότητας των τοίχων.

Το ύψος της κουκούλας πάνω από την πλάκα. Αν η κουκούλα κρέμεται πάνω από την κανονική απόσταση - για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον αέρα, θα πρέπει να εργάζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και να εργάζεται περισσότερο. Έτσι - και να κάνει περισσότερο θόρυβο.

Κατασκευάστε την ποιότητα της κουκούλας. Αν υπάρχει κάπου μια αντίδραση, τότε μπορεί να εμφανιστεί ένας ξένος ήχος λόγω δόνησης.

Η ποιότητα της τοποθέτησης της συσκευής στον τοίχο και η ακινησία του αγωγού. Αν η θήκη έχει σταθεροποιηθεί άσχημα (όχι άκαμπτα), τότε μπορεί να δονηθεί, εκπέμποντας έναν εξωτερικό ήχο. Το ίδιο ισχύει για τον αεραγωγό.

 • Ο πλαστικός ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά στο περίβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, λόγω του θερμού αέρα που αναδύεται από την πλάκα, οι πλαστικές λεπίδες μπορούν να παραμορφωθούν ελαφρώς και να προσκολληθούν στο σώμα. Το πρόβλημα είναι σπάνιο, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται, συζητείται στο παρακάτω βίντεο.
 • Ένας από τους λόγους για τον θόρυβο της κουκούλας και τη μέθοδο επίλυσής της (βίντεο)

  Τι είδους θόρυβος μπορεί να υπάρχει;

  P για να ακούγεται μπορεί να είναι:

  Κραδασμοί, δονήσεις. Η ρητή ένδειξη ότι κάπου κάτι lyuftit (χαλαρά σταθερό αγωγό του σώματος, ή κάτι στο μηχανισμό).

  Ο βουητός του ανεμιστήρα. Μια πιθανή αιτία είναι η μόλυνση των λεπίδων.

  Το βουητό του αέρα στον αγωγό. Ο κύριος λόγος είναι πολύ στενή διατομή, λόγω της οποίας ο θόρυβος εμφανίζεται λόγω της υψηλής ταχύτητας του περασμένου αέρα. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί ήχος λόγω των προσαρμογέων.

  Το βόμβο μιας τρέχουσας μηχανής.

  Πώς να καταλάβετε το θόρυβο λόγω θραύσης;

  Με την ακρόαση, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η κουκούλα πρέπει να επισκευαστεί. Τα "συμπτώματα" έχουν ως εξής:

  Οποιαδήποτε προφανής απόκλιση από τον συνήθη "ήχο" (εμφάνιση εξωτερικών ήχων, αισθητή αύξηση θορύβου). Εάν η κουκούλα δεν είναι ο πρώτος σας μήνα και καταφέρατε να θυμάστε πώς λειτουργεί με διαφορετικές ταχύτητες - αλλαγές στον ήχο που θα ακούσετε σίγουρα.

  Δόνηση, κροτάλισμα, εξωτερικός θόρυβος στην περίπτωση. Ο λόγος μπορεί να είναι το παιχνίδι των κινούμενων μερών.

  Όταν ο θόρυβος παραμένει ο ίδιος, αλλά η εξάτμιση του αέρα απομακρύνεται πολύ χειρότερα.

  Πρότυπα στάθμης θορύβου

  Για γενικές πληροφορίες, δίνουμε τους δείκτες (σε ντεσιμπέλ) για διαφορετικές πηγές θορύβου:

  Επίπεδο θορύβου, dB

  Σκουριασμένα φύλλα με έναν αδύναμο άνεμο

  Ψίθυρος από απόσταση 1 μέτρου

  Ρολόι που χτυπάει

  Επιτρεπτό ανώτατο όριο για κατοικίες το βράδυ (από τις 23:00 έως τις 7:00)

  Ο ανώτατος κανόνας για τις κατοικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας (από τις 7.00 έως τις 23.00). Δηλαδή, όταν τα πλαστικά παράθυρα του διαμερίσματος είναι κλειστά, το επίπεδο θορύβου συνήθως δεν πρέπει να ξεπεράσει αυτό το σημάδι.

  Ήχος των πλήκτρων της γραφομηχανής

  Ένας ήχος ευδιάκριτος που μπορεί να πάρει στα νεύρα σας

  Scream, πολυσύχναστο δρόμο, ηλεκτρική σκούπα εργασίας

  Με παρατεταμένη έκθεση προκαλεί ψυχολογική δυσφορία, εμβοές

  Περνώντας κοντά με γρήγορη ταχύτητα τη μεταφορά, ένα κινητήρα μοτοσικλέτας, περνώντας μερικά μέτρα αυτοκίνητο

  Ισχυρός θόρυβος, με παρατεταμένη έκθεση προκαλεί πονοκέφαλο, προσωρινή επιδείνωση της ακοής, ευερεθιστότητα

  Δεν θα εξετάσουμε πιο δυνατές πηγές θορύβου. Η περίσσεια των 80-90 dB θεωρείται επικίνδυνη (αν ένα τέτοιο πρόσωπο ακούει τον ήχο μιας μακράς χρονικής περιόδου), καθώς και το επίπεδο των 120-140 dB (αεροπλάνο απογειώνεται) - είναι το κατώτατο όριο του πόνου.

  Ποιο επίπεδο θορύβου δημιουργούν οι περισσότερες κουκούλες;

  Κατά μέσο όρο, η κουκούλα είναι θορυβώδης στο επίπεδο των 50-60 ντεσιμπέλ (μιλάμε για το τρέξιμο με τη μέγιστη ταχύτητα). Το πλάτος του σώματος ταυτόχρονα δεν παίζει ρόλο - τουλάχιστον 60 cm, τουλάχιστον 90.

  Φυσικά, όσο λιγότερη δύναμη έχει το μοντέλο, τόσο λιγότερο θόρυβος θα δημιουργήσει. Συσκευές με χωρητικότητα μέχρι 500 "κύβους" ήχου περίπου 50 dB. Τα μοντέλα είναι ισχυρότερα (600-1000 m³ / h) - στο επίπεδο των 55-65 dB. Εάν στις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής αναφέρονται υψηλότερα αριθμητικά στοιχεία - να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι δεν είναι άνετο να είσαστε στην κουζίνα όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας.

  Δεδομένου ότι με τη μέγιστη ταχύτητα η συσκευή συνήθως δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα - δεν προκαλεί βλάβη σε ένα άτομο.

  Επίπεδο θορύβου Krona Kamilla 500, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο 38 dB (video)

  Πώς να μειώσετε το θόρυβο της κουκούλας;

  Υπάρχουν 2 επιλογές - είτε κάντε αυτό στο στάδιο του σχεδιασμού και εγκαταστήστε την κουκούλα, είτε μειώστε τον θόρυβο από μια ήδη εγκατεστημένη συσκευή. Ας εξετάσουμε και τα δύο.

  Πώς να επιτύχετε ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου, αν δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη η κουκούλα:

  Κάντε τον σωστό υπολογισμό της ισχύς σχεδίασης - για να μην αγοράσετε ένα πολύ ισχυρό μοντέλο.

  Επιλέξτε το "πιο ήσυχο" μοντέλο με το απαιτούμενο επίπεδο ισχύος. Η καλύτερη επιλογή είναι ενσωματωμένη (ενσωματωμένη) εξάτμιση: το περίβλημα του είναι εγκατεστημένο μέσα στο περίβλημα, το οποίο θα σβήνει μερικώς τον ήχο. Το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να είναι ηχομονωμένο εάν είναι απαραίτητο. Η βαθμολογία των σιωπηρών αποσπασμάτων μπορεί να προβληθεί ξεχωριστά.

  Τηρείτε όλους τους κανόνες εγκατάστασης: το σώμα πρέπει πάντα να κολλάει άκαμπτα, χωρίς τις παραμικρές κινήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

  Τοποθετήστε τον πλαστικό αγωγό, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας τον ελάχιστο αριθμό προσαρμογέων και στροφών.

  Επιλέξτε σωστά τη διάμετρο του αγωγού ανάλογα με την ισχύ. Όσο μικρότερη είναι η διατομή, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο σωλήνας λόγω της ισχυρής πίεσης του αέρα που περνάει και αντιστρόφως. Όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του αγωγού. Για παράδειγμα, για μοντέλα χωρητικότητας 1000 m³ / h, συνιστώνται αεραγωγοί με διατομή 200 mm και άνω. Οι αεραγωγοί με διατομή 100 mm θα είναι "ήσυχοι", αν η παραγωγικότητα της κουκούλας είναι περίπου 150-200 m³ / h.

  Επιλέξτε σωστά το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος. Εάν κρεμάτε την θήκη πολύ ψηλά, τότε για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον αέρα, η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στη μέγιστη λειτουργία (πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργήσει πιο δυνατά).

  Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηχομόνωση του αγωγού.

  Συνήθως, κατά τη φάση προγραμματισμού και εγκατάστασης, ο θόρυβος του καλύμματος αγνοείται συχνά και αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται μόνο όταν η συσκευή αρχίσει να λειτουργεί. Επομένως, είναι πολύ πιο σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο μείωσης του ήχου μιας ήδη εγκατεστημένης συσκευής.

  Πώς να αφαιρέσετε πολύ δυνατά "ήχο":

  Ελέγξτε τη δύναμη του περιβλήματος και τη στερέωση του αγωγού. Εάν είναι κάπου κρέμονται - αν είναι δυνατόν πρέπει να σταθεροποιηθούν σταθερά, εξαλείφοντας εντελώς την αντίδραση.

  Αν η κουκούλα είναι ενσωματωμένη - μπορείτε να εγκαταστήσετε την ηχομόνωση στο ντουλάπι.

  Εγκαταστήστε τον αγωγό ηχομόνωσης.

  Καθαρίστε τις λεπίδες του ανεμιστήρα (μπορεί να λερωθούν, γεγονός που αυξάνει το θόρυβο και τις κραδασμούς).

  Καθαρίστε το φίλτρο. Λόγω του άφθονου στρώματος λίπους, ο αέρας μέσα από αυτό θα περάσει χειρότερα και ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει τον μέγιστο τρόπο λειτουργίας όπου θα ήταν δυνατό να περάσει με ελάχιστο.

  Καθαρίστε τον αγωγό αέρα. Το έργο δεν είναι εύκολο: γι 'αυτό πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σώμα της κουκούλας. Σε ένα ιδανικό - να εμπιστευτείς την εργασία αυτή στους ειδικούς: αυτοσχέδια σημαίνει ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

  Εάν ο αγωγός έχει ορθή γωνία (σε 90 °), μπορεί να στρογγυλευθεί. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κάρτα στην περιστροφή, η οποία θα "εξομαλύνει" τη στροφή. Ωστόσο, αυτό περιορίζει το τμήμα του, και αν ήταν πολύ μικρό - τότε το πρόβλημα μπορεί μόνο να επιδεινωθεί.

  Γιατί η κουκούλα άρχισε να φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση

  Για κάθε άτομο, η οικιακή άνεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, πρακτικά για όλους μας, το συστατικό μέρος ενός ζεστού σπιτιού είναι η μυρωδιά. Αλλά τι να κάνετε, αν ξαφνικά άρχισε να παρατηρεί ότι στην "φωλιά" σας είναι άγνωστη πού τραβώντας το άρωμα κάποιου άλλου;

  Η αντίστροφη πρόσφυση είναι ένα κοινό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί

  Κουκούλες εργασίας στο διαμέρισμα

  Συνήθως, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές για την καταπολέμηση του αερισμού, οι οποίες αποκόπτουν τις ροές αέρα και στη συνέχεια τους ανακατευθύνουν από το σπίτι. Παρακάτω θα εξετάσουμε όλες τις αποχρώσεις που αφορούν το ερώτημα: γιατί η κουκούλα χτυπά προς την αντίθετη κατεύθυνση και πώς να επιστρέψει η δράση της πίσω στη σωστή κατεύθυνση;

  Βασικά, το πρόβλημα της έλξης επιστροφής συναντάται στις περιοχές τουαλέτας και μπάνιου, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στην κουζίνα. Ένα από τα κύρια σημάδια του προβλήματος του αερισμού είναι η μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το γεγονός είναι ότι το σύστημα εξαερισμού οποιουδήποτε διαμερίσματος σχεδιάστηκε από ένα σχέδιο τροφοδοσίας και εξάτμισης με φυσικό κίνητρο.

  Αυτό υποδηλώνει ότι όταν ένα συγκεκριμένο μέρος του αέρα θερμαίνει και μειώνει την πυκνότητα, υπόκειται σε μετατόπιση λόγω της πίεσης ενός πυκνού και ψυχρότερου κύματος. Λόγω του ότι ο εσωτερικός αέρας χαρακτηρίζεται από υψηλότερη θερμοκρασία από το εξωτερικό, χαρακτηρίζεται από αναρρόφηση στην κορυφή. Έτσι, δημιουργεί μια φυσική λαχτάρα. Η ισχύς και η αντοχή του εξαρτώνται από τη διαφορά θερμοκρασίας εκτός του κτιρίου και μέσα από αυτό, καθώς και από τη διαφορά στο ύψος των σωλήνων εξαγωγής και των ανοιγμάτων εισόδου.

  Για να ξεκινήσετε την επίλυση του προβλήματος, πρέπει να κατανοήσετε τους κύριους λόγους για τους οποίους η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να αρχίσει να φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι λόγοι γι 'αυτό είναι γεμάτοι ποικιλία. Προβλήματα με την κουκούλα στο διαμέρισμα ή στο σπίτι μπορεί να εμφανιστούν λόγω:

  Το τζάκι στην κουζίνα είναι η συχνότερη αιτία προβλημάτων στον εξαερισμό

  • Σφράγιση χώρων κατά την τοποθέτηση νέων παραθύρων.
  • λανθασμένη επιλογή και εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στις θέσεις των πλεγμάτων εξαερισμού.
  • ισχυρές ριπές ανέμου, ρεύματα και επίσης εάν ο άνεμος κατευθύνεται προς μία κατεύθυνση.
  • η παρουσία μιας σκάλας - λιγότερο επικίνδυνη από αυτή την άποψη είναι μια καμπύλη σκάλα, και όχι η συνηθισμένη.
  • εγκατάσταση της κουκούλας: όταν η κουζίνα βρίσκεται κοντά στο τζάκι, η εμφάνιση προβλημάτων στον αερισμό δεν θα σας κάνει να περιμένετε πολύ.
  • λανθασμένη θέση σωλήνα (δυσμενής θέση - ζώνη σκιών ανέμου).
  • συσσώρευση τεράστιων μαζών ατμών και ψυχρού αέρα στον εξαερισμό.
  • ρύπανση από το χιόνι.
  • συσσώρευση αποβλήτων ·
  • σωστή επεξεργασία των εκχυλισμάτων.

  Πώς να προσδιορίσετε την αιτία της βλάβης του καλύμματος

  Πολύ συχνά συμβαίνει ότι είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί ένας λόγος, ή ακόμα και αδύνατος, επειδή πολλά προβλήματα συγχρονίζονται και δημιουργούν ένα κοινό. Ως αποτέλεσμα, διάφορες μη μη εξαλείφοντες οσμές αρχίζουν να βγαίνουν από την κουκούλα.

  Λόγω των σχεδίων των σύγχρονων μεταλλικών πλαστικών παραθύρων, ο αέρας δεν μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο, οπότε μετά την εγκατάστασή τους υπάρχει εξαφάνιση της εισροής οξυγόνου. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ο τερματισμός της συνήθους εργασίας της κουκούλας, υπάρχει μια "ανατροπή", και ο εξαερισμός αρχίζει ξαφνικά να εργάζεται προς την αντίθετη κατεύθυνση - να τραβήξει αέρα μέσα στο δωμάτιο.

  Το μεταλλικό πλαστικό παράθυρο μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αντίστροφης πρόσφυσης στην κουκούλα

  Η κατάσταση επιδεινώνεται με την εγκατάσταση αξονικών ανεμιστήρων ή κουζινών κουζίνας.

  Ως αποτέλεσμα, ο αέρας απλά δεν μπορεί να "ξεπεράσει" μέσα στο δωμάτιο, και οι μάζες του αέρα μετακινούνται από έναν ανεμιστήρα από έναν άξονα στον άλλο. Κατά συνέπεια - η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  Προσδιορίστε το πρόβλημα μόνος σας, συχνά είναι προβληματικό, επομένως θα ήταν πρόσφορο να προσκαλέσετε επαγγελματίες που εμπλέκονται στην επαλήθευση τόσο του συστήματος αερισμού όσο και της συμμόρφωσής του με τα πρότυπα. Οι εμπειρογνώμονες πρέπει να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της εργασίας, να βρουν προβλήματα στο σύστημα, να δώσουν συναφή συμπεράσματα και συμβουλές για να διορθώσουν το πρόβλημα. Ο τυπικός έλεγχος αποτελείται από τρία στάδια.

  1. Αρχικά, θα πρέπει να παράσχετε όλη την υπάρχουσα τεκμηρίωση σχετικά με τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού. Οι εμπειρογνώμονες θα εκτιμήσουν πόσο ορθολογικά χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και ανταποκρίνεται στα καθιερωμένα πρότυπα.
  2. Στη συνέχεια, οι ειδικοί θα πραγματοποιήσουν μια εξέταση του εξαερισμού σας και πώς εγκαταστάθηκε. Θα γίνει έλεγχος της ποιότητας εγκατάστασης του συνόλου του εξοπλισμού.

  Μετά από όλα τα βήματα εμπειρογνώμονες θα προσπαθήσουν να βρουν όλες τις αποτυχίες και τις ελλείψεις, ελέγξτε την τρέχουσα κατάσταση των κουκούλες. Θα λάβετε πλήρη έκθεση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σας.

  Επιπλέον, οι εμπειρογνώμονες μετρούν τον αέρα στο δωμάτιο, ανιχνεύονται μη επικυρωμένες επικαλύψεις εξαερισμού. Ως εκ τούτου, να είστε έτοιμοι για μια πλήρη δοκιμή, με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτό.

  Πώς να ρυθμίσετε το έργο των κουκούλες;

  Έχοντας αναλύσει όλες τις πιθανές παραλλαγές της εμφάνισης των προβλημάτων, απομένει να αποφασιστεί πώς να απαλλαγούμε από τις οσμές μία για πάντα και να ρυθμίσουμε το έργο της κουκούλας. Είστε πεπεισμένοι ότι το έργο της κουκούλας επηρεάζεται όχι μόνο από την εσωτερική ζημιά, αλλά και από το περιβάλλον. Λόγω αλλαγών στην ατμοσφαιρική πίεση ή την υγρασία, μπορεί επίσης να προκύψει ανισορροπία. Τι πρέπει να κάνω εάν η κουκούλα δεν λειτουργεί σωστά;

  Η πύλη χρησιμοποιείται ως ενισχυτής

  Μερικές φορές η εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων προηγείται από μακρά χρήση σόμπα ή τζάκι (λόγω του συσσωρευμένου βαρέως αέρα). Με μια ερώτηση αυτής της φύσης, μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε εξαιρετικά γρήγορα με τη βοήθεια ενός σταθεροποιητή που βελτιστοποιεί τις ροές αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Μην ξεχνάτε τον τακτικό καθαρισμό της καμινάδας.

  Εάν οι παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι στο επίπεδο σας, τότε αυτές οι μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα προβλήματα:

  • δημιουργία ροής καθαρού αέρα.
  • καθαρίστε τους αγωγούς εξαερισμού.
  • εξάλειψη του χιονιού και του πάγου
  • σε ακραίες περιπτώσεις, επικοινωνήστε με την υπηρεσία επισκευής.

  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αξίζει να καθυστερήσει το πρόβλημα με την κουκούλα. Μπορεί να φαίνεται ότι μια τέτοια σαχλαμάρα δεν αξίζουν την προσοχή σας, αλλά είναι σε θέση να αντιστρέψει ώθηση να αναπτύξουν άσθμα ή άλλα αναπνευστικά νοσήματα.

  Για να ελέγξετε την ακρίβεια του συστήματος εξαερισμού, αρκεί ένα φύλλο χαρτιού. Βάλτε το στη σχάρα, ανοίξτε το παράθυρο και δείτε αν ο αέρας προσελκύει το χαρτί. Ο αερισμός έχει υποστεί βλάβη εάν το φύλλο δεν κολλήσει. Για επαλήθευση, ο συνήθης αναπτήρας ταιριάζει επίσης, η φλόγα του οποίου θα κάμπτεται όταν διαταραχθεί.

  Η αντίστροφη πρόσφυση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα και όχι μόνο η άνεση, αλλά και η υγεία σας εξαρτάται από την έγκαιρη διόρθωση. Σκεφτείτε το πριν αφήσετε να το πάτε. Στον σύγχρονο κόσμο υπάρχουν ειδικοί σε κάθε τομέα που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τις ποιοτικές και επαγγελματικές καταστροφές.

  Γιατί φυσάει ο εξαερισμός στο διαμέρισμα;

  Συχνά, στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών σοβιετικής κατασκευής, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, υπάρχει το εξής φαινόμενο: η κουζίνα και το μπάνιο είναι πολύ φυσάει κρύο γρίλιες αέρα. Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει στην κρύα εποχή, όταν ο καιρός είναι άνεμος έξω. Στο υλικό μας, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε γιατί φυσάει ο εξαερισμός στο διαμέρισμα και τι να κάνει για να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο.

  Η αρχή του εξαερισμού στο διαμέρισμα

  Τις περισσότερες φορές από το σύστημα αερισμού φυσώντας κρύο αέρα στα μπάνια δωμάτιο καθώς και το τελευταίο, και έτσι ένα ή δύο από τα τοιχώματά του δίπλα στο κλιμακοστάσιο, και η θερμοκρασία σε αυτό είναι χαμηλή, τότε κατά τη διάρκεια αυτής της εμφύσησης στην τουαλέτα παίρνει κρύο. Για να κατανοήσουμε την ουσία του φαινομένου αυτού, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς το σύστημα σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει.

  Αρχικά, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα σχεδιάστηκε ως παροχή και εξαγωγή με φυσικό κίνητρο. Δηλαδή, η κίνηση των ροών αέρα βασίζεται στην αρχή της διαφοράς πίεσης, όταν ο θερμαινόμενος ελαφρός αέρας έχει μικρότερη πυκνότητα και ως εκ τούτου ωθείται προς τα έξω κάτω από την πίεση μιας πυκνότερης ψυχρής ροής. Στις εγκαταστάσεις της κατοικίας, όπου το περιβάλλον είναι πιο μολυσμένο, υπάρχουν τοποθετημένες εξόδους σε κάθετους πύργους αναρρόφησης.

  Δεδομένου ότι ο εσωτερικός αέρας έχει υψηλότερη θερμοκρασία από τον εξωτερικό αέρα, βυθίζει τον άξονα της καυσαερίων, σχηματίζοντας ένα φυσικό βύθισμα. Όσο ισχυρότερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του κτιρίου και η διαφορά ύψους μεταξύ του στόματος του σωλήνα εξάτμισης και του ανοίγματος εισόδου στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, στην κατοικία οργανώνεται εισροή μάζας φρέσκου αέρα μέσω ανοιγμάτων σε ξύλινα παράθυρα.

  Οι λόγοι για την αποτυχία της κουκούλας

  Με αυτόν τον τρόπο, ο εξαερισμός του διαμερίσματος μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί κανονικά, για τον οποίο υπάρχουν ορισμένοι λόγοι:

  1. Σφράγιση χώρων λόγω αντικατάστασης παραθύρων.
  2. Λανθασμένη επιλογή και εγκατάσταση ανεμιστήρων αντί για πλέγματα εξαερισμού.
  3. Ισχυρές ριπές ανέμου με το καταστραμμένο κεφάλι του ορυχείου ή προστατευτική ομπρέλα.

  Τις περισσότερες φορές, δύο πράξεις ταυτόχρονα, και μερικές φορές υπάρχουν τρεις παράγοντες, και στη συνέχεια από τον αερισμό blows στο διαμέρισμα με ένα κρύο ρεύμα ή αέρα με δυσάρεστες οσμές.

  Σύγχρονη πλαστικά παράθυρα σε αντίθεση με παλιά ξύλινα ουσιαστικά αδιαπέραστο στον αέρα, έτσι οι καπνιστές μετά την εγκατάσταση εξαφανίζεται εισροή από το εξωτερικό. Κατά συνέπεια, η απαγωγέας παύει να λειτουργεί σε κανονική κατάσταση λειτουργίας, το λεγόμενο ανατροπής ώση σε ένα άξονα, λόγω της άλλο κανάλι. Δηλαδή, άξονα καυσαερίων με μια μεγάλη διατομή και υψηλή απόδοση (μαγείρεμα), βρίσκοντας καμία άλλη πηγή αέρα παροχής, ανατρέπει το δεύτερο άξονα ώθησης (wc), με την οποία ο αερισμός το καλοκαίρι και το χειμώνα τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  Το αποτέλεσμα ενισχύεται εάν, εκτός από την εγκατάσταση παραθύρων στα ανοίγματα καναλιών, είναι ενσωματωμένοι οι αξονικοί ανεμιστήρες ή οι κουκούλες κουζίνας. Δεδομένου ότι ο παραπόταμος εμφανίζεται απλά πουθενά, ο ανεμιστήρας αντλεί αέρια μάζα από το ένα άξονα στο άλλο.

  Το παραθυρόφυλλο στην οροφή, κατά κανόνα, ενισχύει μόνο τη δύναμη του φυσικού βυθίσματος στα κανάλια. Αλλά αν οι ριπές του ανέμου είναι υπερβολικές και η ομπρέλα που καλύπτει ή το στόμα του καναλιού καταστρέφεται, η ροή του ψυχρού μπορεί να εισέλθει περιοδικά στο σπίτι μέσα από τις γρίλιες εξαερισμού.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοια επίδραση μπορεί να συμβεί στους αεραγωγούς ενός ιδιωτικού σπιτιού. Εκτός από τους παραπάνω λόγους, και των ιδιωτικών κατασκευών εξακολουθεί να είναι η ίδια: πάνω ορυχεία της εξάτμισης που βρίσκεται στο αραιό ζώνη, που σχηματίζεται από την κορυφογραμμή της στέγης. Αυτό είναι συνέπεια της παραβίασης των κτιρίων από έναν ιδιωτικό προγραμματιστή και η αναντιστοιχία του ύψους του καναλιού είναι ομαλοποιημένη.

  Ορισμένες συστάσεις για την ομαλοποίηση της εργασίας της κουκούλας

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η οργάνωση της παροχής καθαρού αέρα οδηγεί σε κανονική λειτουργία του εξαερισμού του διαμερίσματος. Στη συνέχεια, συνδέστε ξανά το περιβάλλον με χώρους διαμονής στη διαδρομή: η μονάδα παροχής - χώρος διαμέρισμα - καμινάδα και λόγω της πίεσης του κρύου, πυκνότερο του αέρα από το δρόμο υπάρχει μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

  Κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων, θα πρέπει να επιλέγονται κατάλληλα για την απόδοσή τους, χωρίς να χρησιμοποιούν την αρχή "τα περισσότερα, τόσο το καλύτερο". Και πάλι, χωρίς την εισροή εδώ δεν μπορεί να κάνει, η ποσότητα του πρέπει να ταιριάζει με την απόδοση του ανεμιστήρα για να εξασφαλιστεί η ισορροπία αέρα στο διαμέρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις μονάδες με βαλβίδα ελέγχου.

  Όταν ο εξαερισμός φυσάει στο διαμέρισμα λόγω των ισχυρών ριπές ανέμου, θα πρέπει να εκτελέσετε τις δραστηριότητες για την προστασία του στόματος του ορυχείου, και αν αυτό δεν είναι δυνατό, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τις γρίλιες εξαερισμού στα ανοίγματα με ένα φτυάρι βαλβίδες επιστροφής.

  Συμπέρασμα

  Η εμφάνιση της αντίστροφης πρόσφυσης σε διαμερίσματα σπίτια - ένα αρκετά κοινό πρόβλημα, που συχνά προκύπτουν από δικό μας λάθος. Επομένως, προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε σοβαρή εργασία επισκευής, είναι προτιμότερο να εξετάσετε όλες τις συνέπειες και να λάβετε μέτρα για την εξάλειψή τους.

  Τι συμβαίνει εάν ο αέρας φυσάει από τον εξαερισμό στο διαμέρισμα;

  Το καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι να εξασφαλίσει την ενεργή και κατευθυνόμενη έξοδο από τις εγκαταστάσεις μολυσμένων αέριων μαζών. Η κίνηση οφείλεται στη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας, της πίεσης και της πυκνότητας αέρα στην καπνοδόχο και στην ατμόσφαιρα. Εάν ο αέρας πνέει από τον εξαερισμό, το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά - στην αντίθετη κατεύθυνση - παίρνοντας τον μολυσμένο αέρα όχι μέσα στην καμινάδα, αλλά μέσα στο δωμάτιο. Γιατί συμβαίνει αυτό, θα συζητηθεί παρακάτω.

  Αιτίες διαταραχής της κυκλοφορίας του αέρα

  Ας εξετάσουμε τους κύριους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπαρκή ή αντίστροφη ώθηση.

  Στερεότητα του δωματίου

  Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία, σε αντίθεση με τις ξύλινες κατασκευές, είναι αδιαπέραστα από τον αέρα. Οι περιπτώσεις που φυσάει ο αερισμός στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή σε άλλο δωμάτιο, εμφανίζονται ακριβώς σε κτίρια εξοπλισμένα με σύγχρονα παράθυρα και πόρτες. Ταυτόχρονα, διακόπτεται η κανονική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

  Δεδομένου ότι ο θερμός αέρας χαρακτηρίζεται από χαμηλή πυκνότητα, θερμαίνεται και βγαίνει προς τα πάνω. Οι θερμαινόμενες μάζες αέρα ανεβαίνουν στην καμινάδα και αυτή τη στιγμή ο ψυχρός αέρας παίρνει τη θέση τους. Εάν το δωμάτιο είναι ερμητικά σφραγισμένο, τότε σε κάποιο σημείο σχηματίζεται μια περιοχή μειωμένης πίεσης και η εκκένωση γίνεται τόσο σημαντική ώστε να προκύψει αντίστροφη έλξη.

  Με καλό ρεύμα στο σωλήνα καπναγωγού, αλλά χωρίς παροχή καθαρού αέρα, η επίδραση της ώσης επιστροφής θα καθυστερήσει. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, θα χρειαστούν συσκευές πίεσης - επιπλέον βαλβίδες εξαερισμού και παροχής.

  Εσφαλμένοι υπολογισμοί διατομής καναλιού

  Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σε εντονότερη λειτουργία σε σύγκριση με την καμινάδα. Επομένως, εάν ο σωλήνας έχει μικρή διατομή, ο αέρας κινείται γρήγορα μέσα από αυτό λόγω της γρήγορης θέρμανσης.

  Βρίσκοντας μια καμινάδα στην "σκιά αέρα"

  Εάν ο σωλήνας βρίσκεται στην "σκιά αέρα" (δηλαδή, τα στοιχεία της δομής του κτιρίου εμποδίζουν την κίνηση των ροών του αέρα), είναι πιθανό οι ροές να εμφανίζονται στην αντίθετη κατεύθυνση.

  Σφάλματα στο σχεδιασμό της σκάλας

  Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σκάλα κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού. Ο χώρος σκαλοπατιών είναι, στην πραγματικότητα, ένας μεγάλος σωλήνας μέσω του οποίου κινούνται οι μάζες του αέρα. Εάν προκύψουν σφάλματα στο σχεδιασμό, η σκάλα μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ροή αέρα. Σημείωση: Η βιδωτή ή καμπύλη σχεδίαση έχει λιγότερη επίδραση στη λειτουργία του εξαερισμού σε σύγκριση με την άμεση σκάλα.

  Έξοδος εργασίας

  Η εξάτμιση της κουζίνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Οι συνέπειες της εργασίας με κουκούλα αυξάνονται αν τοποθετηθεί δίπλα σε τζάκι ή σόμπα. Τα σύγχρονα μοντέλα κουκούλας μπορούν να αντλούν πάνω από χίλια κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Σε πολυώροφα κτίρια, οι περιπτώσεις είναι κοινές όταν η ώθηση των μαζών αέρα από ένα διαμέρισμα οδηγεί στην εμφάνιση ανάστροφης έλξης σε άλλη κατοικία.

  1. Ανεπαρκές μήκος του καναλιού για την εκτροπή του καπνού.
  2. Μερικά τμήματα της καμινάδας γίνονται οριζόντια ή πολύ στενά.
  3. Αποκλεισμός στον εξαερισμό.
  4. Συσσώρευση στα κανάλια ψυχρού αέρα ή ατμού, η οποία εμποδίζει την κίνηση του αέρα.

  Συμβαίνει ότι η ώθηση στην αντίθετη κατεύθυνση εμφανίζεται απροσδόκητα, με ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει σε κακές καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα, με ξαφνικές ριπές ανέμου, ομίχλης ή θερμότητας. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα, πράγμα που θα διαταράξει τη διαδικασία απομάκρυνσης του καπνού στο εξωτερικό του κτιρίου.

  Εξειδικευμένη αξιολόγηση του συστήματος εξαερισμού

  Για να αποκτήσετε επαγγελματική γνώμη, θα χρειαστεί να καλέσετε ειδικούς. Σκοπός τους είναι να επαληθεύσουν τις διαθέσιμες παραμέτρους με εκείνες που καθορίζονται στα κανονιστικά έγγραφα. Οι εμπειρογνώμονες με λεπτομέρεια λαμβάνουν υπόψη τις αδυναμίες του συστήματος. Στο τέλος του έργου, οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν σε συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση του εξαερισμού, καθώς και παρέχουν συστάσεις για τη διόρθωση των ελλείψεων.

  Η εξέταση αποτελείται από τρία μέρη:

  1. Εξέταση όλων των εγγράφων σχεδιασμού για το σύστημα εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στην ορθότητα του σχεδιασμού του συστήματος, στη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού και στη συμμόρφωση των εγγράφων με τα κρατικά πρότυπα, καθώς και σε κανόνες και κανόνες κατασκευής.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί σωστά. Έλεγχος της ποιότητας εγκατάστασης τμημάτων του αεραγωγού, του καναλιού και άλλων στοιχείων.
  3. Αναζήτηση ελαττωματικών στοιχείων του συστήματος. Οι υπάρχοντες δείκτες εκροής ελέγχονται με αυτούς που προβλέπονται στο σχέδιο.

  Για να προσδιοριστούν οι αιτίες της δυσλειτουργίας του συστήματος εξαερισμού, οι εμπειρογνώμονες αξιολογούν τις επιδόσεις αέρα στο κτίριο. Η αναζήτηση επικαλυπτόμενων περιοχών στο σύστημα εξαερισμού γίνεται με ενδοσκόπιο βίντεο.

  Αυτοπροσδιορισμός ώθησης

  Η παρουσία της αντίστροφης ώσης είναι πολύ αισθητή. Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για τον εντοπισμό ανεπαρκούς έλξης. Και πρέπει να κάνετε τους ελέγχους τακτικά - πριν ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό θέρμανσης.

  Για την ανίχνευση έλλειψης έλξης, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

  1. Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μετράται με μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο. Ο ρυθμός ωθήσεως είναι ένας δείκτης εντός 10-20 Ρα. Το ανεμόμετρο είναι ο καλύτερος τρόπος μέτρησης ώθησης, αλλά η τιμή του είναι υψηλή. Επιπλέον, μπορούν να μετρήσουν μόνο την κίνηση των ρευμάτων αέρα, αλλά όχι την κατεύθυνση.
  2. Εάν το σπίτι διαθέτει λέβητα στερεών καυσίμων, σόμπα ή τζάκι, μπορείτε να προσδιορίσετε την ποιότητα της έλξης από την παρουσία ή την απουσία καπνού. Το ίδιο μπορεί να γίνει παρατηρώντας τον καπνό από ένα τσιγάρο ή τη φλόγα ενός κεριού. Αν φέρετε ένα αντικείμενο καπνίσματος ή καύσης στο θάλαμο καύσης, ο καπνός ή μια φλόγα θα πρέπει να στοχεύουν στην καμινάδα. Αν αυτό δεν συμβεί, η έλξη δεν είναι αρκετή. Σημειώστε ότι στη θερμότητα ο αέρας είναι βαρύτερος, έτσι η κίνηση του είναι λιγότερο έντονη, πράγμα που σημαίνει ότι η εμπειρία πρέπει να αναβληθεί σε μια πιο δροσερή περίοδο.
  3. Ελέγξτε την πρόσφυση χρησιμοποιώντας ένα λεπτό φύλλο χαρτιού. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο και στερεώστε το φύλλο στη μάσκα εξαερισμού. Αν το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σωστά, ο αέρας θα προσελκύσει το φύλλο, αν όχι - η ώση είναι ανεπαρκής.

  Συμβουλή: Συχνότερα ο λόγος για τη μείωση της πρόσφυσης είναι το κλείσιμο της καμινάδας. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρισμός από τα εμπόδια θα λύσει το πρόβλημα με τον εξαερισμό.

  Συστήματα εξαερισμού

  Για να καταλάβετε γιατί φυσάει ο εξαερισμός στο διαμέρισμα, πρέπει να αναλύσετε όλες τις βασικές παραμέτρους του συστήματος. Όταν καθορίζεται η πηγή του προβλήματος, επιλέγεται ο τρόπος εξάλειψής του.

  1. Τοποθετήστε τον εκτροπέα στην κεφαλή του σωλήνα. Ο εκτροπέας είναι ένας μηχανικός ανεμιστήρας του οποίου η λειτουργία είναι να ενισχύει την ώθηση στον αγωγό. Αυτό οφείλεται στην οργάνωση της συσκευής με χαμηλότερη πίεση πάνω από την καπνοδόχο λόγω της ροής της συσκευής με αέρα. Η περιοχή των εκτροπέων είναι μεγάλη και είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη συσκευή λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο του σωλήνα και το φορτίο ανέμου. Ωστόσο, ο εκτροπέας δίνει ένα αποτέλεσμα μόνο σε καιρό με αέρα και διαφορετικά είναι αναποτελεσματικό.
  2. Αυξήστε τη ροή του αέρα μπορεί να είναι με τη βοήθεια μιας πύλης. Μην ξεχνάτε τον φυσικό εξαερισμό των δωματίων κατά το άνοιγμα των παραθύρων.
  3. Εάν υπάρχει έλλειψη ύψους του καναλιού καπνού, μπορείτε να το αυξήσετε έτσι ώστε η απόσταση από τη σχάρα έως το κεφάλι να είναι από 5 έως 7 μέτρα. Έτσι, οι σωλήνες θα ανεβαίνουν πάνω από τη σκιά του ανέμου.
  4. Τοποθετήστε έναν περιστροφικό στρόβιλο στο σωλήνα καπνού. Θα αυξήσει την εξόρυξη καπνού δημιουργώντας ένα κενό κατά τη λειτουργία μιας τουρμπίνας που λειτουργεί με αιολική ενέργεια.
  5. Βαλβίδες τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα.
  6. Καθαρίστε την καμινάδα.
  7. Εάν το πρόβλημα παρουσιάστηκε το χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε το κανάλι του πάγου και του χιονιού.
  8. Ανακατασκευάστε το δωμάτιο για να οργανώσετε τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Κάθε ένα από αυτά τα μέτρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση αντίστροφη έλξη, όταν από τον αερισμό που φυσά στην τουαλέτα, το μπάνιο ή άλλους χώρους του σπιτιού. Προτού επιλέξετε μια μέθοδο επίλυσης του προβλήματος, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

  Εάν ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού δεν συντάχθηκε αρχικά σωστά, ο μόνος τρόπος είναι να αφαιρέσετε την καμινάδα και να δημιουργήσετε ξανά το σύστημα.

  Προληπτικά μέτρα

  Οποιοδήποτε ποιοτικό σύστημα εξαερισμού είναι αυτό, δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν οι διαδρομές για την αφαίρεση του καπνού είναι φραγμένες. Η πρόληψη είναι ο τακτικός καθαρισμός της καμινάδας και η εγκατάσταση ειδικού τσαγιού για καθαρισμό. Το χειμώνα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις παγωμένες περιοχές του καναλιού από τον πάγο και το χιόνι.

  Προβλήματα με τον εξαερισμό σε πολυκατοικίες

  Οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε πολυώροφα κτίρια στερούνται του δικαιώματος να καθαρίζουν τα συστήματα εξαερισμού από τα εμπόδια τους κατά βούληση. Εάν είναι απαραίτητο, οι ειδικοί διεκπεραιώνουν αυτό το έργο. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων επιτρέπεται μόνο να καθαρίσουν στην περιοχή της σχάρας εξαερισμού (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα). Εάν ένα τέτοιο μέτρο δεν αποφέρει αποτελέσματα, θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες.

  Σε πολυκατοικίες, που φυσάει από τον εξαερισμό στο μπάνιο ή την τουαλέτα μπορεί να οφείλεται στην παράνομη ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των γειτόνων. Εάν οι γείτονες έρχονται σε επαφή με τον κατακόρυφο κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, ο εξαερισμός μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι δυσάρεστες οσμές μέσα από το μπάνιο, την τουαλέτα, την κουζίνα θα διανεμηθούν στα διαμερίσματα των γειτόνων.

  Για την επίλυση του προβλήματος του αερισμού χρησιμοποιείται κλιματισμός, καθώς και ειδικά βύσματα με βαλβίδες ελέγχου. Οι απαιτούμενοι δείκτες ισχύος αυτών των συσκευών καθορίζονται λαμβανομένης υπόψη της περιοχής των χώρων.

  Δώστε προσοχή! Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να έχετε σύστημα ηχομόνωσης. Ο εξοπλισμός μπορεί να κρυφτεί κάτω από μια ψευδοροφή ή να τοποθετηθεί πίσω από γυψοσανίδα στον τοίχο.

  Το πρόβλημα με το σύστημα εξαερισμού είναι συχνά στον τελευταίο όροφο του σπιτιού. Η ουσία του προβλήματος έγκειται στην αρχή του εξαερισμού. Προκειμένου ο αέρας να κυκλοφορήσει σωστά, πρέπει να ανέβει μέσω του συστήματος, τουλάχιστον μερικά μέτρα στο επίπεδο της οροφής, κάτι που δεν είναι πάντοτε δυνατό. Για να βελτιωθεί η κατάσταση, αυξάνονται τα μεμονωμένα κανάλια.

  Backdraft - ένα φαινόμενο που όχι μόνο φέρνει δυσφορία στη ζωή των κατοίκων του σπιτιού, αλλά και μια πηγή κινδύνου, καθώς και το μονοξείδιο του άνθρακα και σπινθήρες αποστέλλονται στην αίθουσα και όχι έξω. Σε περίπτωση ανίχνευσης δυσλειτουργίας αερισμού, η αιτία πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως. Εάν το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνοι σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για βοήθεια.