Πώς να εξαλείψετε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι ή στο υπόγειο

Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης της αίθουσας του υπογείου γνωρίζει το πρόβλημα της συσσώρευσης υγρασίας κάτω από το ανώτατο όριο και ακολουθεί η ροή του κάτω από τους τοίχους. Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει αρνητικά τις επιφάνειες από μέταλλο, σκυρόδεμα και τούβλα, προκαλώντας την εμφάνιση διάβρωσης και μυκητιακών μικροοργανισμών. Αν βρείτε συμπύκνωση στο κελάρι της οροφής, μην πανικοβληθείτε.

Υγρασία με τη μορφή σταγόνων της δροσιάς εμφανίζεται όταν η δροσερή, ζεστή, κορεσμένη με υγρασία, αέρα. Ο υπερβολικός ατμός απλώς σπρώχνεται προς τα έξω, καθισμένος πάνω σε όλα, στέκεται δίπλα στην επιφάνεια. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας αέρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία που μπορεί να διαθέτει. Υπάρχουν πολλοί απλοί και προσιτοί τρόποι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Σχεδόν κάθε ένα από αυτά είναι διαθέσιμο για να το καταλάβει από τα χέρια του.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο κελάρι

Η συνολική υγρασία του υπογείου έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των προϊόντων αποθήκευσης. Περιστατικό συμπύκνωμα εκδηλώνεται με τη μορφή σταγόνων δρόσου, το οποίο κατακάθεται στα τοιχώματα και στην οροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας σταγόνες θερμοκρασία του αέρα και διαφορετικούς δείκτες της εντός και έξω από το δωμάτιο.

Πριν αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στο υπόγειο στην οροφή, ας δούμε τους κύριους λόγους εμφάνισής του:

 • έλλειψη καλού συστήματος αερισμού ή χαμηλή απόδοση της λειτουργίας του.
 • στενή εμφάνιση υπόγειων υδάτων ·
 • χωρίς αφύγρανση μόνωσης του δωματίου.
 • ανακαλύψεις των αγωγών και των αποχετευτικών συστημάτων, τα οποία βρίσκονται δίπλα στο κελάρι.
 • απουσία ή εσφαλμένη ανάπτυξη του συστήματος αποστράγγισης.

Μια άλλη κοινή αιτία, η οποία είναι χαρακτηριστική για τα παλαιά κτίρια, είναι η καταστροφή του υπογείου ή του δαπέδου του υπογείου στο δωμάτιο. Αυτό ισχύει μόνο για τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο ενός σπιτιού, γκαράζ ή άλλου κτιρίου. Η υγρασία μπορεί να διεισδύσει μέσα από τις ρωγμές του σκυροδέματος, που συσσωρεύονται στην κοιλότητα της, σαν σφουγγάρι.

Ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός ή βελτίωση του έργου εξαερισμού

Εάν βρείτε συμπύκνωμα στο υπόγειο, ο αποτελεσματικότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για την εξάλειψή του είναι να εξασφαλιστεί σταθερή ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο σύνολο εργαλείων και υλικών.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού

Αυτό το σύστημα αναπτύσσεται πιο συχνά στο στάδιο κατασκευής του υπογείου, αλλά ο εσφαλμένος υπολογισμός και η απόφραξη των καναλιών μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του. Ανεξάρτητα να αναπτύξετε ένα τέτοιο έργο με τη δύναμη σχεδόν όλων και γι 'αυτό πρέπει να ακούσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από αγωγούς παροχής και εξαγωγής που βρίσκονται σε αντίθετους τοίχους.
 • η διάμετρος των αγωγών εξόδου για τις κανονικές αίθουσες πρέπει να είναι μεταξύ 100-150 mm και τα κανάλια εισόδου 150-200 mm.
 • το κανάλι εξόδου πρέπει να ανέλθει πάνω από την οροφή του υπογείου, τουλάχιστον ενάμιση μέτρα και το κανάλι εισόδου 50-100 cm παραπάνω.
 • Για την προστασία από τα συντρίμμια και τα ιζήματα, ένας προστατευτικός μύκητας βρίσκεται πάνω από τα κανάλια.
 • Η χωρητικότητα εξαερισμού μπορεί να ρυθμιστεί με ειδικά ρολά.

Αναγκαστικό σύστημα εξαερισμού

Αν υπάρχει ένα ερώτημα - γιατί στην οροφή κελάρι και υγρό για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση με τη χρήση απλών αγωγό βγαίνει, έρχεται με το καθεστώς ενισχύσεων με εξαναγκασμένη κυκλοφορία αέρα. αρχή λειτουργίας της ταυτίζεται με φυσικό αερισμό, μόνο το σχεδιασμό συμπληρώνονται δύο ανεμιστήρες, τα οποία είναι τοποθετημένα απευθείας στους αεραγωγούς. Για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, ο ηλεκτρικός εξοπλισμός είναι συνδεδεμένος με τον αυτοματισμό.

Μόνωση τοίχων και οροφής στο κελάρι

Ένας άλλος συνήθης τρόπος για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στο υπόγειο είναι να αυξήσετε την απόδοση της μόνωσης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σημαίνει τόσο τη θέρμανση του δωματίου όσο και την πρόσθετη προστασία του από τις επιπτώσεις της υγρασίας.

Υδατοστεγανότητα στο υπόγειο

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την επεξεργασία τοίχων και οροφής τόσο εντός όσο και εκτός του δωματίου. Ως μονωτικό υλικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία υδροφορέων, καθώς και μαστίχα ρουμπιστοειδών και ασφάλτου. Όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται με την πρώτη ξήρανση του υπογείου και κατά προτίμηση κατά τη ζεστή εποχή. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του τοίχου και της οροφής, προετοιμάζεται με αντιμυκητιακό διάλυμα.

Θέρμανση του κελαριού

Ο τέλειος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ανάγκη να παρακολουθήσετε την υγρή οροφή το χειμώνα, μπορεί να γίνει ένα υπόγειο θέρμανση του υπογείου. Αυτή η διαδικασία εκτελείται συνήθως από το εσωτερικό του κτιρίου και περιλαμβάνει την τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών στους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή του δωματίου.

Τα υλικά που είναι εντελώς ανθεκτικά στην υγρασία πρέπει να χρησιμοποιούνται για εργασία. Στο κασσίτερο και στην οροφή τοποθετημένο κιβώτιο από γαλβανισμένο προφίλ, στα ανοίγματα των οποίων τοποθετούνται φύλλα αφρού. Στην κορυφή της κατασκευής υπάρχουν στρώματα από αφρό και παραφινάρες. Ως διακόσμηση χρησιμοποιούνται πλαστικά πάνελ.

Ξήρανση του κελαριού

Η εξάλειψη της υγρασίας αποτελεί προτεραιότητα για οποιαδήποτε εργασία στο μέλλον. Εάν η οροφή στο κελάρι ιδρωθεί, θα πρέπει να γίνει μια σειρά προπαρασκευαστικών μέτρων, τα οποία είναι υποχρεωτικά για περαιτέρω δράση:

 • Καθαρισμός του κελάριου από αποθηκευμένα τεμάχια εργασίας.
 • την αποσυναρμολόγηση ξύλινων ράφια και εγκαταστάσεων αποθήκευσης ·
 • ξήρανση;
 • απολύμανση των εγκαταστάσεων,
 • επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικά και αντιμυκητιακά διαλύματα.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά τις σταγόνες στην οροφή στο κελάρι, τι να κάνετε με την υγρασία και πώς να αποστραγγίζετε το δωμάτιο; Ας εξετάσουμε τις βασικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εμπειρογνώμονες στην πράξη.

Στεγνωτήριο με θερμαντήρες ξύλου

Ως θερμαντήρας για τη μείωση της υγρασίας του αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχέδια καμίνων, όπως τα μπορτζουκ. Μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας επί τόπου, να λερωθούν με πηλό και να τοποθετήσουν τον καπνό στην οπή. Αυτή η μέθοδος, αν και αρκετά επίπονη, σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την υγρασία για αρκετές ώρες.

Εφαρμογή των αφυγραντήρων

Εάν σχηματιστεί συμπύκνωση στο κελάρι, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένες συσκευές που μειώνουν την υγρασία. Λειτουργούν από ένα συνηθισμένο πλέγμα ισχύος 220 V και είναι ικανές για αρκετές ημέρες, απελευθερώνοντας εντελώς το υπόγειο σας από την υπερβολική έκθεση σε υγρασία.

Χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα

Αυτός είναι πολύ δαπανηρός εξοπλισμός, ο οποίος συνιστάται να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανική κλίμακα, για μεγάλες εκτάσεις. Το πιστόλι θερμότητας μπορεί να στεγνώσει το υπόγειο για αρκετές ώρες, αλλά η ενοικίαση αυτού του εξοπλισμού θα είναι αρκετά ακριβό.

Γιατί το υπόγειο παράγει μούχλα και συμπύκνωση στην οροφή;

Ο σχηματισμός σταγονιδίων νερού στην οροφή, η αυξημένη υγρασία στο κατάστημα λαχανικών - ένα επικίνδυνο περιβάλλον για τα προϊόντα, πρέπει επειγόντως να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα.

Είναι σημαντικό να βρείτε την αιτία ή το σύμπλεγμα τους:

 • Κακή οργάνωση, παραβίαση του εξαερισμού.
 • Ανεπαρκής στεγάνωση των τοίχων και του δαπέδου.
 • Δυσλειτουργία επικοινωνιών νερού ή / και αποχέτευσης στο υπόγειο ιδιωτικής κατοικίας.
 • Παραβίαση της κατασκευής του ιδρύματος.
 • Απουσία συστήματος αποστράγγισης.
 • Αδύναμη μόνωση.

Η διόρθωση όλων των ελαττωμάτων, η αφαίρεση της υγρασίας θα αποτρέψει:

 • Μούχλα και μύκητες σε τοίχους και οροφή.
 • Σκόνη και αλλοίωση των προϊόντων.
 • Καταστροφή του κελάριου, το θεμέλιο του σπιτιού.

Πώς σχηματίζεται συμπύκνωση στην οροφή;

Για να απαλλαγείτε από τις σταγόνες στην οροφή, πρέπει να κατανοήσετε τις αιτίες των διαδικασιών που συμβαίνουν:

 • Η παρουσία μιας επιφάνειας με την απαραίτητη θερμοκρασία (σημείο δρόσου) για την ψύξη των ατμών, τη συμπύκνωση.
 • Κορεσμός του αέρα με υγρούς ατμούς - υπάρχει μια πηγή υγρασίας που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Το "σημείο δρόσου" είναι ένας όρος που όλοι οι οικοδόμοι και οι αρχιτέκτονες πρέπει να αντιμετωπίσουν. Χωρίς υπολογισμό, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η σωστή θερμομόνωση του σπιτιού και των λοβών. Αυτή είναι η θερμοκρασία στην οποία ο υδρατμός εισέρχεται στην υγρή κατάσταση. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να μειώσετε τον θερμικό δείκτη του αέρα του δωματίου ή να έρθετε σε επαφή με ένα ψυχρό επίπεδο.

Παραλλαγές σχηματισμού συμπυκνώματος:

1. Η συνιστώμενη υγρασία στο κελάρι είναι 85 ± 5% στους 1-5 ° C. Ο καλοκαιρινός θερμός αέρας, ειδικά μετά τη βροχή, εισέρχεται στην εισροή του υπόγειου αέρα. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αερίου, τόσο πιο έντονη είναι η κορεσμένη με υδρατμούς. Οι θερμές μάζες ανεβαίνουν προς τα πάνω (φυσική μεταφορά) και συμπυκνώνουν κατά την επαφή με την κρύα επιφάνεια της οροφής. Η θερμοκρασία των υδρατμών πέφτει στο σημείο δρόσου. Υπάρχει μετάβαση σε υγρή κατάσταση, εμφανίζεται υγρασία.

2. Στην αποθήκευση των προϊόντων υπάρχει θέρμανση αέρα από το σύστημα αποχέτευσης (αποστράγγιση ζεστού νερού).

2. Οι τοίχοι δεν είναι επαρκώς μονωμένοι, ο αέρας εισέρχεται από τον αέρα, ο οποίος συμπυκνώνεται σε επαφή με το ψυχρό επίπεδο (οροφή).

3. Αυξημένη υγρασία στο υπόγειο, οργανωμένη σε αχυρώνα ή κιόσκι, δηλαδή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υπό μη θερμαινόμενους χώρους. Ο λόγος μπορεί να είναι η διείσδυση των υπόγειων υδάτων ή η εγγύτητά τους.

Λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων

 • Τα προϊόντα αφαιρούνται από το δωμάτιο. Η αποθήκευση σε συνθήκες υγρασίας είναι απαράδεκτη.
 • Τα κιβώτια, τα κιβώτια, τα αποσυναρμολογούμενα συστήματα αποθήκευσης πρέπει να ανυψώνονται στην επιφάνεια και να γίνεται επεξεργασία σαπουνιού.
 • Για να αφαιρέσετε την υγρασία από την οροφή, εκτελέστε το στέγνωμα του κελάριου.

Εύρεση της πηγής του προβλήματος:

 • Έλεγχος του εξαερισμού: χρησιμοποιώντας λεπτό φύλλο χαρτιού ή φλόγα κεριού. Το εκχύλισμα προσελκύει φλόγα και χαρτί, προμηθεύει - απωθεί.
 • Έρευνα των τειχών και της τυφλής περιοχής του σπιτιού για την παρουσία ρωγμών, καταστροφών, υγρών περιοχών.
 • Έλεγχος των συστημάτων αποχέτευσης και ύδρευσης στο σπίτι για διαρροές, παραβίαση της θερμομόνωσης.
 • Ανίχνευση της υγρασίας από την επιφάνεια του δαπέδου, ελλείψει προφανών σημείων: υγρασία, λακκούβες. Σε διάφορα μέρη του δωματίου για την οργάνωση της κατάθλιψης: στο ισόγειο σκάψει τρύπες? σε σκυρόδεμα, πηλό - τρύπες.

Τι να κάνετε και πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι;

Είναι απαραίτητο να διορθώσετε τα λάθη και τις ελλείψεις στην κατασκευή.

1. Σύστημα εξαερισμού.

Η απουσία εισροής και εκροής υγρού αέρα απαιτεί την τοποθέτησή του.

Εγκατάσταση φυσικού αερισμού:

 • Στα ανώτατα όρια, ο τοίχος κάνει τρύπες για δύο σωλήνες της ίδιας διαμέτρου 10-15 cm σε αντίθετες γωνίες του υπόγειου χώρου. Κατάλληλα προϊόντα PVC που χρησιμοποιούνται για υπαίθρια αποχέτευση, αντέχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
 • Η εισροή αέρα θα παρέχεται από έναν σωλήνα σταθερό στα 100-200 mm από το επίπεδο του δαπέδου. Το άκρο απομακρύνεται μέσω της επικάλυψης του κελάριου, το εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού είναι 500 mm πάνω από τη μηδενική στάθμη του κτιρίου. Μια μεταλλική σχάρα τοποθετείται από το δρόμο για την προστασία αποθεμάτων από μικρά τρωκτικά.
 • Ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται 10-15 cm από το επίπεδο της οροφής. Το τέλος του σχεδίου είναι στερεωμένο σε απόσταση 100-150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της στέγης του σπιτιού, το γκαράζ, το ανάχωμα. Η προστασία από τις εξωτερικές κοιλότητες και τα συντρίμμια θα παρέχει μια κουκούλα ή ομπρέλα. Ο εκτροπέας θα βελτιώσει περαιτέρω την πρόσφυση.
 • Η θερμομόνωση του καλύμματος, η εγκατάσταση δοχείων συλλογής συμπυκνωμάτων θα μειώσει την αύξηση της υγρασίας.
 • Η παρουσία αποσβεστήρων που είναι ενσωματωμένοι στον σωλήνα θα επιτρέψει τη ρύθμιση της έντασης εισροής-εκροής αέρα, θερμοκρασίας, συμπύκνωσης υγρασίας.
 • Μια ειδική προϋπόθεση για την πλήρη εργασία είναι η ελαχιστοποίηση του αριθμού των στροφών και οι στροφές σε 90 °.

Τοποθέτηση εξαναγκασμένου εξαερισμού σε δωμάτια άνω των 50 m²:

 • Στην περίμετρο της οροφής, κάντε εγκατάσταση κουκούλες από σωλήνες (μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποχέτευσης) ή εξειδικευμένα κουτιά. Ο αριθμός των οπών δειγματοληψίας επιλέγεται ανεξάρτητα. Οι αποσβεστήρες ή τα καλύμματα βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγικότητας. Συνιστάται να κάνετε υπολογισμούς και να εκτελέσετε το έργο.
 • Παρεμβάλλονται βρύσες για το δρόμο, όπως στην προηγούμενη έκδοση.
 • Ο αξονικός ή αεραγωγός μπορεί να ενσωματωθεί μόνο στο σύστημα εξάτμισης ή εκτός από τον αγωγό τροφοδοσίας. Η επιτρεπόμενη τάση δικτύου είναι 36 V, απαιτείται μετασχηματιστής.
 • Απαιτείται αποστράγγιση συμπυκνωμάτων για να αποτραπεί η είσοδος υγρασίας στον ανεμιστήρα.
 • Η εγκατάσταση ενσωματωμένων αισθητήρων υγρασίας και θερμοκρασίας θα ενεργοποιήσει / απενεργοποιήσει αυτόματα.
 • Καθαρισμός σωλήνων από τα συντρίμμια. Αφαιρέστε τις γρίλιες, ομπρέλες, αποσβεστήρες. Με τη βοήθεια ενός καλωδίου, povolochki με μια βούρτσα στερεωμένη στο τέλος και έναν παράγοντα στάθμισης για την εκτέλεση της αφαίρεσης φυλλώματος, σκόνης. Η διαδικασία καθαρισμού μπορεί να γίνει από έναν συμπιεστή, με την εφαρμογή ροής αέρα στους σωλήνες.
 • Το χειμώνα, η επαφή του θερμού αέρα από το κελάρι με τα τοιχώματα της κουκούλας πάνω από την οροφή ή στον ανάχωμα σχηματίζει παγετό (courlander). Ο τακτικός καθαρισμός είναι σημαντικός. Κοπή ενός φελλού με μια μεταλλική βίδα ή ραβδί είναι αρκετά δύσκολη. Ο αποσπώμενος σχεδιασμός του άκρου εξαερισμού από την πλευρά του δρόμου θα απλοποιήσει τη διαδικασία. Αφαιρέστε, αφαιρέστε πάγο, επαναφέρετε το σύστημα.
 • Μετά τον καθαρισμό, ελέγξτε την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

2. Οι τοίχοι και τυφλή περιοχή του σπιτιού, το υπόγειο.

 • Οι ρωγμές διαστέλλονται. Τα αποσπάσματα αφαιρούνται, το επίπεδο τοίχου ισοπεδώνεται με ένα πολτό τσιμέντου με την προσθήκη υγρού γυαλιού. Δεν θα πειράξει να πραγματοποιήσετε επιπλέον θερμική, στεγανοποίηση.
 • Οι περιοχές της κατεστραμμένης ή κατεστραμμένης τυφλής ζώνης επεκτείνονται ή αφαιρούνται. Κατά την ανάκτηση γίνεται ο έλεγχος κλίσης (1/10).
 • Ένας από τους λόγους για τη ζημιά στο ίδρυμα είναι κοντά σε αναπτυσσόμενα δέντρα και θάμνους. Απομάκρυνση των φυτών, το ριζικό σύστημα θα παρατείνει τη ζωή του σπιτιού, την πρόληψη της καταστροφής των τειχών τοίχο, τυφλή περιοχή.
 • Ελέγξτε την κατάσταση της αποχέτευσης. Αποκλεισμός της πιθανότητας βροχοπτώσεων στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, η διείσδυση της υγρασίας στο υπόγειο.

3. Απομόνωση επικοινωνιών.

 • Εκτελέστε δοκιμή σύνδεσης σωλήνων. Αποκλεισμός διαρροών λόγω απόφραξης του αποχετευτικού δικτύου. Επαναφορά της μετατόπισης εξαρτημάτων, εγκατάσταση σφιγκτήρων ή αντικατάσταση κατεστραμμένων περιοχών, έλεγχος κλίσης σωλήνων.
 • Η θερμομόνωση των σωλήνων θα στηρίξει όχι μόνο το καθεστώς θερμοκρασίας στο κελάρι, αλλά επίσης θα αποτρέψει την κατάψυξη των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης σε σοβαρούς παγετούς.

4. Στεγανοποίηση του δαπέδου.

Εργασίες για την προστασία από την εισβολή των υπόγειων υδάτων:

Υλοποίηση στεγάνωσης επικάλυψης:

 • ασφαλτικές συνθέσεις.
 • μίγματα τσιμέντου-πολυμερούς.
 • υγρού γυαλιού ή καουτσούκ.
 • Ruberoid.
 • Με βάση το αφρώδες πολυαιθυλένιο (foil-isoizol).
 • Στεγανοποίηση - υαλοβάμβακα ή υαλοβάμβακα με ασφαλτικό συνδετικό υλικό.

Η διείσδυση ή η στεγανοποίηση θα απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που θα προσελκύει μισθωμένη δύναμη.

5. Θερμομόνωση της οροφής.

Καθαρισμός, επένδυση, γόμωση και προετοιμασία της επιφάνειας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις αρθρώσεις των τοίχων και της οροφής. Εάν είναι απαραίτητο, εκτελέστε στεγανοποίηση για προστασία από τη συμπύκνωση. Ως θερμαντήρας για την οροφή, χρησιμοποιήστε αφρό ή στυρόλιο. Θα είναι απαραίτητο για την Izovera να φτιάξει ένα κλουβί.

Η μόνωση του ταβανιού κάτω από το γκαράζ ή άλλο ψυχρό δωμάτιο μπορεί να γίνει από την πλευρά του τεχνικού δαπέδου:

 • Τοποθέτηση μονωτικού υλικού στο πάτωμα.
 • Εφαρμογή ενισχυμένης επίστρωσης.

Για να διατηρήσετε ένα υγιές κλίμα και πλήρη αεροπορική ανταλλαγή:

 • Ο έλεγχος της θερμοκρασίας και της υγρασίας κατά την αποθήκευση είναι υποχρεωτικός. Απαιτείται η εγκατάσταση ενός ψυχρόμετρου και ενός θερμομέτρου - αυτό θα επιτρέψει την απομάκρυνση του συμπυκνώματος στο χρόνο, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός του.
 • Κάνετε τακτική επιθεώρηση για παραβιάσεις υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης.
 • Ελλείψει βροχής στο τέλος του καλοκαιριού, απαιτείται η ξήρανση του υπόγειου χώρου, η επεξεργασία δοχείων για αποθήκευση με αντισηπτικές ενώσεις.
 • Η κάλυψη των τοίχων με αραιωμένο ενυδατωμένο ασβέστη θα αποτρέψει την εμφάνιση στειρωτικών βακτηρίων, θα υποστηρίξει την αντοχή στην υγρασία των τοίχων, θα αφαιρέσει την υγρασία.

Είναι απαραίτητο να ελέγχεται η παρουσία, ο σχηματισμός διοξειδίου του άνθρακα ή μονοξειδίου του άνθρακα. Πριν πέσετε κάτω, ανάβουν ένα κερί, ταιριάζουν. Εάν η φλόγα σβήσει, αφήστε αμέσως το κελάρι. Η παρουσία ανιχνευτών αερίων θα αποτρέψει το πρόβλημα.

Raw μπουντρούμι: πώς να εξαλείψει την υγρασία στο κελάρι ή κελάρι

Το κελάρι ή το κελάρι έχει ως στόχο να έχει οποιονδήποτε ιδιοκτήτη εξοχικής κατοικίας, βίλα ή ακόμα και γκαράζ. Είναι δύσκολο να αποθηκεύσετε λαχανικά, φρούτα και άλλα γη δώρα χωρίς ένα υπόγειο δωμάτιο. Αλλά συχνά εμφανίζεται αυξημένη υγρασία, οι τοίχοι και η οροφή καλύπτονται με συμπύκνωμα, γεγονός που προκαλεί πολλά προβλήματα.

Σημάδια και αιτίες υψηλής υγρασίας στην υπόγεια αποθήκευση

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθορίσετε τον ρυθμό υγρασίας για το υπόγειο είναι να δείτε τις οδηγίες για το οικιακό ψυγείο. Περιορίστε την υγρασία γι 'αυτόν και το υπόγειο συμπίπτουν περίπου: συνήθως είναι 85-95%. Εάν το υπόγειο σας ανταποκρίνεται στα πρότυπα αυτά, μπορείτε να το βρείτε με τη βοήθεια ενός υγραμέτρου.

Το υγρόμετρο δείχνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτή τη συσκευή:

 1. Γεμίστε το ποτήρι με νερό και το βάζετε στο ψυγείο για μια μέρα.
 2. Στη συνέχεια, πάρτε το στο υπόγειο.
 3. Υπό την δράση των θερμότερων τοίχωμα του κυπέλλου εξωτερική zapoteyut αέρα και είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η υγρασία, εάν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ξηραίνονται οι τοίχοι, η υγρασία μειώνεται, ήταν θολωμένο - κανονικό, σχηματίζονται μεγάλα σταγονίδια και ρυάκια νερού ροών - ενισχυμένη.

Η υγρασία στο υπόγειο είναι αυξημένη, μπορεί να προσδιοριστεί με ένα ποτήρι κρύου νερού

Υγρασία στο υπόγειο ή κελάρι μπορεί να δει σε διαφορετικούς λόγους - σταγόνες συμπύκνωσης στους τοίχους και την οροφή, υγρό δάπεδο και το κάτω μέρος των τοίχων, βαριά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό απειλεί σοβαρά προβλήματα:

 • η εμφάνιση μούχλας και μύκητα, που προκαλούν ασθένειες της αναπνευστικής οδού.
 • αλλοίωση μιας καλλιέργειας που συλλέχθηκε με αγάπη (τα παθογόνα βακτήρια αναπτύσσονται καλύτερα σε υγρό περιβάλλον) ·
 • η σταδιακή καταστροφή των τειχών, γεγονός που οδηγεί σε εντυπωσιακό οικονομικό κόστος για επισκευές.

Γιατί υπάρχει υγρασία και συμπύκνωση στο υπόγειο

Πριν ξεκινήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να μάθετε την αιτία της εμφάνισής του.

 1. Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, ο υγρός αέρας δεν εκτρέπεται από το δωμάτιο ή διεισδύει από το εξωτερικό. Ακόμη και αποθηκευμένο στο υπόγειο αποδίδει μια ορισμένη ποσότητα υγρασίας, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί.
 2. Κλείστε τα υπόγεια ύδατα στο offseason αυξάνεται και διεισδύει μέσα από τους τοίχους και το δάπεδο. Και η ροή της υγρασίας από το εξωτερικό είναι δυνατή μέσω οποιωνδήποτε τοίχων: ξύλινα, τούβλα, σκυρόδεμα.
 3. Το δάπεδο της γης χωρίς στεγανοποίηση μπορεί να προκαλέσει υγρασία: η υγρασία διεισδύει ελεύθερα από το χώμα μέσα στο υπόγειο.
 4. Δεν υπάρχει φράγμα υδρατμών μεταξύ των άνω χώρων και του υπογείου. Εάν υπάρχει ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία στην κορυφή, θα διεισδύσει αναπόφευκτα στο υπόγειο.

Πολλά προβλήματα προκαλούν την εμφάνιση στους τοίχους και την οροφή του συμπυκνώματος. Ο λόγος για τον σχηματισμό του είναι το λεγόμενο σημείο δρόσου. Σε επαφή με τις ψυχρές επιφάνειες, ο υδρατμός συμπυκνώνεται στα σταγονίδια και ρυθμίζεται με τη μορφή δροσιάς. Το χειμώνα, η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία, λόγω της οποίας οι τοίχοι παγώνουν. Το καλοκαίρι όλα είναι το αντίθετο και η δροσιά σχηματίζεται σε κρύους τοίχους και στην οροφή με ζεστό αέρα που διεισδύει από το εξωτερικό. Την άνοιξη και το φθινόπωρο το συμπύκνωμα εμφανίζεται πολύ λιγότερο συχνά. Ο λόγος μπορεί επίσης να είναι η απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας και η ανεπαρκής θερμομόνωση των τοίχων και των οροφών.

Το συμπύκνωμα δείχνει υψηλή υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό

Τρόποι για να απαλλαγείτε από την υψηλή υγρασία

Πρώτα πρέπει να βρείτε την πηγή του προβλήματος και να το διορθώσετε:

 1. Εξετάστε την τυφλή περιοχή γύρω από το κτίριο, την υδρορροή και τις σωληνώσεις για να εκτρέψετε τη βροχή και το νερό. Εάν είναι απαραίτητο, επισκευάστε ή αντικαταστήστε.
 2. Ελέγξτε προσεκτικά τους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή. Σπάστε τις ρωγμές, τις ρωγμές και τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακών.
 3. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα, ελέγξτε τον εξαερισμό.

Πώς να οργανώσετε στο δωμάτιο επαρκή εξαερισμό

Αυτό το σύστημα εγκαθίσταται στο υπόγειο ή στο κελάρι ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

 1. Για τη σωστή αεροπορικά ταξίδια σε αντίθετες γωνίες του δωματίου έχουν δύο διάμετρο σωλήνα μήκους τουλάχιστον 125 cm: ένα - στην περιοχή των 10-50 cm από το δάπεδο (αυτό θα πραγματοποιείται μέσω της ροής του αέρα από έξω), η δεύτερη - 10 cm κάτω από το ανώτατο όριο (αυτό θα συμβεί μέσω εκχύλισμα).
 2. Έξω από τους σωλήνες εγκαθίστανται ομπρέλες για την αποφυγή βροχής και συντριμμιών. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να είναι μεγαλύτερος, βαμμένος με μαύρο χρώμα για να βελτιώσει τη θέρμανση του ήλιου και να αυξήσει την πρόσφυση. Η εγκατάσταση του εκτροπέα θα είναι επίσης περιττή.
 3. Η κλίση των σωλήνων εξαερισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ° ανά 100 cm σε μήκος.

Οι σωλήνες εξαερισμού βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες του δωματίου

Όταν ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, θα βοηθήσει να αναγκαστεί. Για το σκοπό αυτό, οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους σωλήνες, που εργάζονται για την εισροή και την εξάτμιση του αέρα.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος, φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στο σωλήνα εξαγωγής: εάν είναι καλά τραβηγμένο, θα κολλήσει στον αγωγό. Αν αυτό δεν συμβεί, το σύστημα δεν λειτουργεί.

Στεγανοποίηση και διάταξη φραγής ατμού

Σταγόνες στην οροφή και στους τοίχους, τα υγρά ολισθηρά δάπεδα μπορεί να υποδηλώνουν κακή στεγανοποίηση. Είναι καλύτερα να το περάσετε στη ζεστή εποχή.

Εσωτερική και εξωτερική στεγάνωση του υπογείου

Η δουλειά γίνεται εκτός των εγκαταστάσεων:

 1. Κατά μήκος των τοίχων, ένα όρυγμα πλάτους 40-50 cm σκάει.

Κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων ανασκάπτεται μια τάφρο

Ταυτόχρονα με τη στεγάνωση των τοίχων, ένα σύστημα αποστράγγισης

Δεν είναι πάντοτε δυνατή η κατασκευή εξωτερικής στεγάνωσης, στην περίπτωση αυτή γίνεται από το εσωτερικό. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα και σε μια υγρή επιφάνεια, καθώς οι σύγχρονοι εμποτισμοί επιτρέπουν την κρυστάλλωση της υγρασίας μέσα στην πλάκα.

 1. Η εσωτερική στεγάνωση πραγματοποιείται με εμποτισμό με βάση το τσιμέντο: Pinetron, Kalmatron, Gidrotex και άλλα. Διεισδύουν στους τοίχους σε βάθος έως και μισό μέτρο και δημιουργούν ένα φράγμα για τη διείσδυση του νερού μέσα. Έτσι αντιμετωπίζουν τόσο τους τοίχους όσο και το ανώτατο όριο.
 2. Προ-σφραγίστε τις ρωγμές και τις ρωγμές στους τοίχους με τσιμεντοκονία και διαρροές πίεσης - αλάβαστρο.

Οι σύγχρονοι εμποτισμοί στεγανοποίησης μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και σε υγρούς τοίχους

Πάνω από κρεβάτι ruberoid ή παχύ φιλμ

Σύστημα αποστράγγισης γύρω από το κελάρι

Πρόκειται για μια αυτόνομη δομή και για την αποτελεσματική προστασία από την υγρασία κατά μήκος της περιμέτρου της είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα αποστράγγισης. Σε ένα κελάρι για το σκοπό αυτό, κατασκευάστε επιπλέον τοίχους από ξύλο ή τούβλο σε απόσταση 20 cm από την κύρια. Το κενό στη συνέχεια γεμίζεται με θρυμματισμένη πέτρα ή διογκωμένη άργιλο. Τοίχους αρκετά για να βάλει σε μισό τούβλο. Μετά από κάθε πέντε σειρές, η τοιχοποιία επιχρίζεται από την πλευρά του πήλινου τοίχου και στεγνώνει.

Μέσα στο πήλινο κελάρι δημιουργείται ένας τοίχος από τούβλα

Το ισόγειο δεν θα προστατεύεται από τα υπόγεια ύδατα. Ως προσωρινό μέτρο, μπορεί να καλύπτεται με ένα παχύ φιλμ πολυαιθυλενίου. Για πιο αποτελεσματική προστασία, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια βάση:

 1. Ομαλή και σωστά χώμα του εδάφους.
 2. Ρίξτε την πρώτη στρώση άμμου και συμπιέστε την καλά. Το πάχος του μαξιλαριού άμμου πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
 3. Επικαλύψτε την τσιμεντοκονία, συνδέστε τις αρθρώσεις με ασφαλτικό μαστίχα.
 4. Γεμίστε τον διογκωμένο πηλό με ένα στρώμα 5 cm.
 5. Γεμίστε με κονίαμα τσιμέντου. Παρασκευάζεται από ένα μέρος τσιμέντου, τρία μέρη άμμου και πρόσθετα, βελτιώνοντας τις ιδιότητες στεγάνωσης.

Η βάση τσιμέντου θα προστατεύει αξιόπιστα το κελάρι από τα υπόγεια ύδατα

Συμβουλές! Όταν ρίχνετε τη λύση, πνίγετε το ενισχυτικό πλέγμα στο τζάμι. Θα προστατεύσει τη μελλοντική βάση από ρωγμές.

Αντί της επεκταμένης τσιμεντοκονίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε arbolitic ή fibrolite μπλοκ. Κορυφή με ένα λεπτό στρώμα τσιμεντοκονίας, θα γεμίσει τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακών.

Τα τεχνητά τεμάχια είναι κατασκευασμένα από τσιπς και τσιμέντο

Στεγανοποίηση στο γκαράζ

Η στεγανοποίηση του υπογείου στο γκαράζ πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και στο σπίτι. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διευθέτηση του αποχετευτικού συστήματος. Μπορεί να γίνει έξω ή μέσα. Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη για ένα πολυκατοικία και ένα εταιρικό γκαράζ:

 1. Μέσα στην περίμετρο των εγκαταστάσεων σκάβουν ένα βάθος τάφους 40-50 cm.
 2. Ο πυθμένας είναι καταπακτή και καλύπτεται με γεωυφάσματα.

Το γεωύφασμα απορροφά το νερό καλά

Οι σωλήνες αποστράγγισης τοποθετούνται με κλίση

Η αρχή του αποχετευτικού συστήματος στο υπόγειο

Θερμομόνωση

Η μέθοδος αντιμετωπίζει καλά το πρόβλημα του συμπυκνώματος λόγω της μείωσης της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο και της οροφής με τους τοίχους. Γι 'αυτό, οι επιφάνειες είναι κολλημένες με θερμομονωτικά φύλλα από μέσα. Το φθηνότερο και πιο δημοφιλές είναι αφρός πολυστερίνης.

 1. Κατ 'αρχάς, ο χώρος στεγνώνει, οι επιφάνειες καλύπτονται με απολυμαντικό διάλυμα έτσι ώστε ο μύκητας να μην πολλαπλασιάζεται κάτω από την επίστρωση. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ασβέστου ή θειικού χαλκού.

Τα τείχη αντιμετωπίζονται με απολυμαντικό για να απαλλαγούν από μούχλα και μύκητες

Πολυστυρένιο - ένα δημοφιλές υλικό για τη θέρμανση του κελάριου

Για τη μόνωση με πολυουρεθάνη απαιτείται ειδικός εξοπλισμός

Συμβουλές! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καταπακτή εισόδου: πρέπει να είναι σχεδόν σφιχτή. Διαφορετικά, ο ατμός θα διεισδύσει από τα ανώτερα δωμάτια στο υπόγειο και οι ρωγμές στην καταπακτή του κελαριού θα επιτρέψουν την πρόσβαση στον κρύο αέρα.

Πώς να στεγνώσει ένα κελάρι ή κελάρι

Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, την εποχή του χρόνου, τη διαθεσιμότητα του εξαερισμού και την υψηλή υγρασία. Σχετικά με την ξήρανση, είναι προτιμότερο να φροντίζετε εκ των προτέρων, ακόμα και πριν τη συλλογή και το σελιδοδείκτη για αποθήκευση.

Προετοιμασία για εργασία:

 1. Αποσυναρμολογήστε και αφαιρέστε όλες τις ξύλινες κατασκευές: ράφια, κιβώτια, κιβώτια, ράφια.
 2. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό με σόδα και σαπούνι για πλύσιμο.
 3. Στεγνώστε στη σκιά κάτω από ένα θόλο.
 4. Απολυμάνετε με υδατικό διάλυμα 10% χαλκού ή σιδήρου βιτριόλης ή ασβέστου με την προσθήκη βιτριόλης (100 g ανά κάδο). Αυτό θα προστατεύει το ξύλο από τη φθορά, τη μούχλα και τους μύκητες.

Χαλκός θειικό - ένα καλό αντισηπτικό για την επεξεργασία φορέματα

Επιλογές στεγνώματος

Υπάρχουν 7 τρόποι για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία:

 1. Οικιακός ξηραντήρας αέρα. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν με την αρχή του κλιματισμού, διέρχονται από τον αέρα και απομακρύνονται από αυτό υπερβολική υγρασία. Ένα πρόβλημα είναι ότι είναι δαπανηρές.

Ο αφυγραντήρας αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστράγγιση του υπογείου

Με τη βοήθεια σίδερου σιδερώματος, μπορείτε να αποστραγγίσετε το υπόγειο του σπιτιού και το γκαράζ

Το θερμικό πιστόλι θα βοηθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να στραγγίσει το δωμάτιο οποιασδήποτε περιοχής

Βίντεο: Η ξήρανση του υπόγειου χώρου στο γκαράζ με αυτόνομο εξαναγκασμό

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση υψηλής υγρασίας

Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Μετά από όλα, το πρόβλημα είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί από το να χάνεις ενέργεια και χρόνο για να καταπολεμήσεις τις συνέπειες.

 1. Επιλέξτε για τοίχους και υλικά οροφής με χαμηλή υγροσκοπικότητα. Δεν πρέπει να μεταφέρει νερό και ατμό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το τσιμέντο βαθμού M400 και υψηλότερα ή τα πρόσθετα που αυξάνουν την αντίσταση στην υγρασία.
 2. Με κίνδυνο να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής υπογείων υδάτων, πραγματοποιήστε μια εξωτερική στεγάνωση των τοίχων και φροντίστε το σύστημα αποστράγγισης. Μια καλή και μερικές φορές η μόνη διέξοδος είναι να εγκαταστήσετε ένα αποχετευτικό δίκτυο.
 3. Εγκαταστήστε γύρω από το κελάρι ή δημιουργήστε μια τυφλή περιοχή για την αφαίρεση της βροχής και του νερού από τη στέγη.
 4. Μεταξύ του υπόγειου και των άνω χώρων, τοποθετήστε ένα φράγμα ατμών.
 5. Παρέχετε στην υπόγεια αποθήκευση του συστήματος εξαερισμού και ελέγχετε τη δυνατότητα συντήρησης.
 6. Τοποθετήστε τις γωνίες των γυάλινων βάζων με υγρό ασβέστη, ασβάζοντας τους τοίχους και την οροφή. Ο ασβέστης απορροφά την υγρασία καλά.
 7. Διαδώστε το λευκό βρύα γύρω από το δωμάτιο, έχει επίσης την ικανότητα να απορροφά το νερό.

Ξηρό κελάρι ή κελάρι - οι κύριες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της καλλιέργειας. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να μην επιτρέπεται η εμφάνιση της υγρασίας στην αποθήκη και να μπορείτε να την απαλλαγείτε εάν προκύψει το πρόβλημα. Αφού ολοκληρώσετε τις εργασίες θερμομόνωσης, στεγάνωσης και αερισμού, θα λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Στο υπόγειο στην οροφή, συμπύκνωμα: πώς να εξαλείψει;

Πόσο βολικό να έχεις ένα ιδιωτικό κελάρι! Μερικοί άνθρωποι κάνουν ένα λάκκο σε ένα γκαράζ ή έναν αχυρώνα, θέλοντας να αποθηκεύσουν φαγητό εκεί. Αλλά σχεδόν όλοι όσοι έχουν κελάρι αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα - συμπύκνωση στην οροφή. Είναι αυτό σοβαρό πρόβλημα; Ποιες είναι οι αιτίες της συμπύκνωσης; Πώς να χτίσετε ένα κελάρι σωστά έτσι ώστε να μην υπάρχει; Και τι εάν υπάρχει ήδη συμπύκνωση, και ίσως περισσότερο από ένα χρόνο;

Η συμπύκνωση στο ταβάνι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψή του.

Είναι σοβαρό το πρόβλημα;

Η συμπύκνωση στο κελάρι συμβάλλει στην εμφάνιση μούχλας, οδηγεί σε βλάβη στα τρόφιμα, βλάπτει την υγεία.

Αυτή η ερώτηση πρέπει να τεθεί μόνος σας πριν αποφασίσετε αν θα την αντιμετωπίσετε. Πόσο κακό είναι όταν σχηματίστηκε συμπύκνωση στο υπόγειο; Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Υποστηρίζουν αυτό από το γεγονός ότι το κελάρι δεν ζει, έτσι ποια είναι η διαφορά είναι υγρή ή όχι. Αλλά πόσο δικαιολογείται αυτή η άποψη; Πρώτον, στο υπόγειο που αποθηκεύετε τα προϊόντα. Και τι θα συμβεί εάν τα προϊόντα αποθηκεύονται σε ένα βάλτο; Θα χαθούν! Έτσι είναι με το κελάρι στο οποίο είναι το συμπύκνωμα. Είναι σχεδόν βάλτο. Δεύτερον, θα συνεχίσετε εκεί περιοδικά, και μερικές φορές τα παιδιά σας. Λοιπόν, όπου υπάρχει συμπύκνωση, σχηματίζεται μούχλα εκεί. Και όπου είναι το καλούπι, υπάρχουν ασθένειες της αναπνευστικής οδού. Ως εκ τούτου, ένα υγρό κελάρι βλάπτει την υγεία! Και ο τρίτος λόγος για τον οποίο το συμπύκνωμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα είναι η φυσική σας ασφάλεια. Εάν ο σχηματισμένος μύκητας αρχίσει να καταστρέφει τις ξύλινες δοκούς στην οροφή, η οποία είναι ήδη ένα μεγάλο φορτίο, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία.

Από όλα αυτά είναι προφανές ότι το συμπύκνωμα στο κελάρι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί επείγουσα λύση. Και για να την εξαλείψετε, πρέπει να κατανοήσετε τους λόγους για την εμφάνισή της.

Ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των δοκών στήριξης.

Οι λόγοι για την εμφάνιση συμπυκνώματος στο κελάρι είναι παρόμοιοι με αυτούς που συναντούν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με πλαστικά παράθυρα. Όταν είναι παγωμένο έξω, και το σπίτι είναι ζεστό και δεν αερίζεται, τότε στα παράθυρα εμφανίζονται σταγόνες υγρασίας. Έτσι, οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει συμπύκνωση στην οροφή, δύο: αερισμός και πτώση θερμοκρασίας. Επομένως, πρέπει να τα εξαλείψουμε. Για να γίνει αυτό, κάντε αερισμό και μονώστε το δωμάτιο.

Φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός

Για να είναι αερισμός, πρέπει να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο κελάρι.

Τότε ο υγρός και υγρός αέρας θα βγει από το κελάρι, και ο φρέσκος θα εισέλθει. Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι αερισμού στο κελάρι: φυσικό και αναγκαστικό.

Φυσικός εξαερισμός

Ο φυσικός αερισμός είναι μια φθηνή και σχετικά απλή μέθοδος για την εξάλειψη της συμπύκνωσης.

Αυτή είναι μια απλή μέθοδος. Το κύριο πράγμα που χρειάζεστε είναι δύο σωλήνες με διάμετρο από 12 έως 6 m2 (όσο μεγαλύτερο είναι το κελάρι, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα). Σκοπός αυτών των σωλήνων είναι η βελτίωση της ανταλλαγής αέρα στο κελάρι. Ο πρώτος αγωγός - τροφοδοσία. Σε αυτό, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο. Τοποθετείται 30-60 cm από το δάπεδο και εκτείνεται προς τα έξω. Ο δεύτερος σωλήνας είναι εξάτμιση. Μέσα από αυτό, υγρός, ζεστός αέρας θα βγει. Είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε σε ένα άλλο μέρος του υπογείου. Είναι τοποθετημένο κάτω από το ανώτατο όριο του κελάριου και εμφανίζεται επίσης στην οροφή. Όσο υψηλότερη είναι η παροχή του σωλήνα εξαγωγής, τόσο καλύτερα θα είναι το ρεύμα του. Επίσης, πρέπει να είναι μονωμένη. Και στους δύο σωλήνες είναι καλό να συνδέετε τα δίχτυα με τα έντομα, καθώς και τα καπάκια των κώνων από τις βροχοπτώσεις. Επιπλέον, απαιτούνται ενσωματωμένες βαλβίδες για τη ρύθμιση της ροής του αέρα, έτσι ώστε, για παράδειγμα, το χειμώνα, η ροή αέρα μπορεί να μειωθεί. Αυτή η μέθοδος αερισμού είναι φθηνή και σχετικά απλή.

 • διάτρηση και τρυπάνια για οπές διάτρησης.
 • βουλγαρία για την κοπή σωλήνων.
 • διάμετρος σωλήνα 12 cm (από οποιοδήποτε υλικό: πλαστικό, μέταλλο).
 • δίχτυ από έντομα.
 • κωνικά καλύμματα οροφής από τη βροχή και τις ενσωματωμένες βαλβίδες (που πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών).

Αλλά όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στο δρόμο, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό είναι ο φυσικός αερισμός. Σε αυτές τις μέρες κανονικός αερισμός θα βοηθήσει. Αλλά υπάρχει μια άλλη επιλογή - εξαναγκασμένος αερισμός.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Υπάρχουν δύο επιλογές για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό: μηχανική και αυτόματη.

 • διάτρηση και τρυπάνια για οπές διάτρησης.
 • βουλγαρία για την κοπή σωλήνων.
 • διάμετρος σωλήνα 12 cm.
 • δίχτυ από έντομα.
 • καπάκια στέγης κώνου από την καθίζηση.
 • 2 ανεμιστήρες από τη διάμετρο των σωλήνων.

Θέρμανση της οροφής

Η θέρμανση της οροφής στο υπόγειο πραγματοποιείται με τη βοήθεια αφρού ή φύλλων EPPS (αφρός πολυστερίνης εξώθησης).

Συνήθως στο δωμάτιο πάνω από το κελάρι, ένα τσιμεντένιο πάτωμα που παγώνει εύκολα. Επομένως, για να αποφευχθούν αλλαγές θερμοκρασίας, είναι σημαντικό να μονώνεται το ανώτατο όριο. Αυτό δεν είναι επίσης μια δύσκολη δουλειά, και ο ιδιοκτήτης του κελαριού μπορεί να το κάνει ο ίδιος. Το κύριο υλικό που θα χρειαστεί είναι είτε ένας πυκνός αφρός είτε ένα EPS (εξώθηση αφρού πολυστερίνης). Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά τα υλικά απομονώνουν τέλεια κάθε δωμάτιο. Είναι πιο αξιόπιστο από το EPS λόγω της ισχυρής αντοχής του στην υγρασία.

Πριν από την εγκατάσταση του EPPS, είναι απαραίτητο να εμποτίσετε τη πλάκα από σκυρόδεμα με ένα ρολό χρησιμοποιώντας κάποια στεγανοποιητική ένωση που μπορεί να αγοραστεί στα περισσότερα καταστήματα κτιρίων. Εδώ πρέπει να εφαρμόσετε προσεκτικά αυτή τη σύνθεση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στην οροφή. Χάρη σε αυτή τη σύνθεση, η υγρασία δεν θα διαπεράσει την οροφή από το σκυρόδεμα. Αφού στεγνώσει η πλάκα, κόψτε το EPS σε ειδική κόλλα για τον αφρό. Αυτό γίνεται με αυτό τον τρόπο: με ένα σπειροειδές σπάτουλα, εφαρμόστε κόλλα στο φύλλο και απλώστε το πάνω σε ολόκληρη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, σπρώξτε απαλά το φύλλο προς την οροφή. Για δύναμη, την ενισχύουμε με πείρους με μεγάλα καπάκια (στα καταστήματα που ονομάζονται "ομπρέλες"). Μια τρύπα τρυπιέται μέσα από το μέσον του φύλλου EPPS και την οροφή, και η ομπρέλα είναι φραγμένη σε αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να κολλήσετε το πλέγμα. Είναι καλό να το κάνεις αυτό με έναν βοηθό. Για να κρατήσει το πλέγμα, και το δεύτερο για να το βάλετε στη συνηθισμένη σπάτουλα και εξακολουθεί να είναι η ίδια κόλλα για τον αφρό. Το πλέγμα είναι ελαφρύ, οπότε δεν μπορείτε να ανησυχήσετε ότι θα ξεκολλήσει και θα πέσει. Αφού στεγνώσει, μπορώ να το κόψω και πάλι με κόλλα. Έτσι, η οροφή σας θα είναι απολύτως μονωμένη και προστατευμένη από την υγρασία.

Το εργαλείο και το υλικό που θα χρειαστείτε:

 • ρολό ή βούρτσα για γέμισμα.
 • σπάτουλα σπάτουλα?
 • σπάτουλα απλή ευρεία?
 • φύλλα EPS ή αφρού.
 • πείροι "ομπρέλες".
 • ένα διάτρητο και ένα τρυπάνι με διάμετρο πείρου.
 • πλέγμα για το στόκο ·
 • συγκολλητικό για πλαστικό αφρού.

Έτσι, η εξάλειψη της συμπύκνωσης στην οροφή αποτελείται από δύο βασικά βήματα. Υπάρχουν όμως αρκετά σημαντικά σημεία που πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Στο κελάρι ήταν ξηρό, πρέπει να ελέγξετε περισσότερο το δάπεδο και τους τοίχους. Όσο λιγότερη υγρασία εισέρχεται μέσω αυτών, το στεγνωτήριο θα βρίσκεται στο κελάρι. Συνεπώς, δεν θα είναι περιττό, εάν είναι δυνατόν, να μονώνεται τόσο το πάτωμα όσο και οι τοίχοι. Το δάπεδο είναι σκυρόδεμα και οι τοίχοι είναι ο ίδιος με τον τοίχο. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκούν δύο στάδια, τα οποία περιγράφονται παραπάνω.

Πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι; (22 εικόνες)

Το συμπύκνωμα στο κελάρι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο, φυσικό, αλλά όχι επιθυμητό. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, πρέπει να γνωρίζετε τους λόγους για τον σχηματισμό του και τους τρόπους εξάλειψης αυτών των παραγόντων. Ταυτόχρονα, από τις υπάρχουσες τεχνολογίες πρέπει κανείς να επιλέξει ένα που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας και υγρασίας σε απαράδεκτες τιμές. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία και η υγρασία σε τρεις κελάρια, ένα από τα οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση φρέσκων λαχανικών, το δεύτερο - κονσερβοποιημένα τρόφιμα, και ένα τρίτο χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο, πρέπει να είναι διαφορετικό. Επομένως, το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι πρέπει να εξαλειφθεί κατά τρόπο που να διατηρεί τη δυνατότητα χρήσης του χώρου για τον αρχικό του σκοπό.

Εξετάστε πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από την οροφή σε μη θερμαινόμενο Το κελάρι ή το υπόγειο με μια σύνδεση με τη λειτουργικότητα του δωματίου.

Τι είναι το συμπύκνωμα;

Για να καταλάβουμε γιατί σχηματίζονται στο υπόγειο στην οροφή νερό τις σταγόνες και το συμπύκνωμα, θα λάβουμε υπόψη δύο παραμέτρους - απόλυτη και σχετική υγρασία του αέρα.

Απόλυτη υγρασία αέρα μετρούμενη σε g / m3, του συγγενή Σε ποσοστό.

Η ικανότητα των αέρα να συγκρατεί ένα ζευγάρι εξαρτάται από τη θερμοκρασία - το θερμότερο αέρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η βάρος της υγρασίας μπορεί να δεχθεί, και το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, όταν ταχεία ψύξη του θερμού αέρα στη μέγιστη τιμή της υγρασίας είναι μειωμένη, και η περίσσεια υγρασία που περιέχεται στο αέριο να μειωθεί η θερμοκρασία πέφτει στους ψυχρές επιφάνειες, με τη μορφή σταγονιδίων ύδατος.

Οι συνθήκες που απαιτούνται για τη συμπύκνωση του νερού

Από τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω, προκύπτει ότι για τον σχηματισμό συμπυκνώματος σε ένα δωμάτιο είναι απαραίτητοι δύο παράγοντες:

 • παρουσία στο κελάρι των βάσεων επαφής με αέρα με επαρκώς χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας,
 • άφιξη στο υπόγειο ζεστού αέρα που περιέχει υγρασία.

Η απουσία αερισμού εξαγωγής συμβάλλει στη συμπύκνωση του νερού, καθώς το συμπύκνωμα εξατμίζεται από τις επιφάνειες δεν εκκενώνεται έξω και συμμετέχει σε έναν κλειστό κύκλο εξάτμισης-συμπύκνωσης-εξάτμισης.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο κελάρι

Έτσι, οι σταγόνες νερού στην οροφή στο κελάρι σχηματίζονται για τους εξής λόγους:

 • απουσία μόνωσης των δομών εγκλεισμού.
 • κάθε φορά που ανοίγει η σκάφη, ένα μέρος του θερμού αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο με μια ορισμένη ποσότητα ατμού που συμπυκνώνεται σε ψυχρές βάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, η συμπύκνωση της υγρασίας στην οροφή μπορεί να συμβεί με διαφορετική ένταση, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν πάνω από ένα δωμάτιο κελάρι δεν έχει θερμανθεί, η οποία μπορεί ακόμη και να είναι το χειμώνα η θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλότερη από κελάρια, η προς τα κάτω ροή του ψυχρού αέρα δεν συνοδεύεται από το σχηματισμό του συμπυκνώματος. Ένα καλοκαίρι αντίθετο - συμπύκνωση υγρασίας θα έντονα, ειδικά μετά από βροχή, όταν η υγρασία παρέχεται στο κρύο κελάρι θερμού αέρα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τρόποι εξάλειψης των αιτιών συμπύκνωσης

Σκεφτείτε πώς προειδοποιείτε ή αφαιρέστε το συμπύκνωμα στο κελάρι στο ανώτατο όριο με τη βοήθεια προληπτικών και διορθωτικών μέτρων κατά τη διαδικασία οικοδόμησης ενός σπιτιού ή τη λειτουργία ήδη υπάρχοντος υπογείου.

Θέρμανση και στεγανοποίηση των εξωτερικών δομών

Εάν η μόνωση των εξωτερικών δομών δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του σπιτιού, τότε το ιδανικό επίπεδο της οροφής της οροφής του κελάριου θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το σημείο πήξης του εδάφους σε αυτήν την περιοχή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο όγκος του κτιρίου, που βρίσκεται στο παγωμένο έδαφος, που έχει ύψος τουλάχιστον 0,8 μ., Παραμένει αχρησιμοποίητος. Έτσι, η μόνωση είναι απαραίτητη.

Στην ιδανική περίπτωση, το σήμα υπόγειο θα πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο των υπόγειων υδάτων, που συχνά δεν είναι εφικτή χωρίς την προσκόμιση ενός μεγάλου όγκου των χωματουργικών εργασιών για τη δημιουργία του ανάχωμα. Η παρατεταμένη επαφή με το νερό χωρίς στεγανοποίηση στεγάνωση αναπόφευκτα γεμάτη με διαρροή τριχοειδή υγρασία προς τα μέσα, έτσι ώστε πλευρική επιφάνεια του Ιδρύματος και τοίχους του κτιρίου υπόγειο πρέπει να σφραγίσει το εξωτερικό της συνολικής διάταξης ενός βάθους προστατεύεται από ακαθαρσίες και καταβύθιση του νερού που υπάρχει στα ανώτερα στρώματα του εδάφους. Στεγανοποίηση λειτουργούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής daubing ασφάλτου μαστίχα ή την τοποθέτηση ενός φύλλου από μονωτικό υλικό (μόνα τους ή σε συνδυασμό με την άσφαλτο).

Εάν τα υπόγεια ύδατα είναι αλμυρά, τότε η εκχύλιση σκυροδέματος κάτω από το θεμέλιο πραγματοποιείται πάνω στην προηγουμένως διευθετημένη εξωτερική στεγανοποίηση της βάσης.

Στη βάση, επιπλέον, στη συνέχεια διαρρυθμιστεί και εσωτερική στεγάνωση για την τοποθέτηση του δαπέδου, στη βάση της ταινίας - κάτω από τα ανεγερμένα τοιχώματα.

Αφού γίνει η στεγανοποίηση, οι πλευρικοί τοίχοι είναι μονωμένοι από το εξωτερικό. Ως θερμαντήρας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό πολυστερίνης από αφρώδες υλικό (αφρώδες αφρό) - ένα υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά αντοχής για συμπίεση. Κάτω από το επίπεδο του εδάφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα συμβατικό αφρό, αλλά πάνω από το έδαφος επιφάνειες των τοιχωμάτων penoplex προτιμώνται, δεδομένου ότι το συνηθισμένο αφρό πολυουρεθάνης λόγω της χαμηλής σκληρότητας χρειάζεται επιπλέον προστασία από μηχανική βλάβη.

Σημαντικό! Η μόνωση από πολυστυρόλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τις δύο πλευρές του αντισηπτικού - τα μυρμήγκια φυτεύονται ακόμη και σε τεχνητά μονωτικά υλικά και τα καταστρέφουν.

Συσκευή εξαγωγής

Ο εξοπλισμός του κελάριου με εξαερισμό είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για την εκκένωση της εξάτμισης υγρασίας. Το δωμάτιο πρέπει να δέχεται αέρα για αναπνοή, και μέσω μίας μόνιμα κλειστής κελαριού, αυτό είναι αδύνατο. Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση του δαπέδου του πρώτου ορόφου μετά την εγκατάσταση οπών στην πλάκα σκυροδέματος της οροφής για τους αεραγωγούς, ο απορροφητήρας πρέπει να τοποθετηθεί στο στάδιο κατασκευής.

Το σύστημα εξαερισμού (απορροφητήρα) του κελάριου αποτελείται από δύο σωλήνες - εξάτμιση και παροχή αέρα από το εξωτερικό. Ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός ή εξαναγκασμένος, υλικό εκτέλεσης - ατσάλινοι, πλαστικοί ή ενισχυμένοι σωλήνες από καουτσούκ.

Διάταξη για φυσικό αερισμό του υπογείου σε μια γωνία από το κελάρι οροφής εκτελείται σύμφωνα με τη διάμετρο οπής του εξαερισμού σωλήνα εκκένωσης και διαγώνια σ 'αυτό στον τοίχο ή την οροφή - το δεύτερο της ίδιας διαμέτρου, για είσοδο. Η πρώτη οπή εισάγεται εντός του σωλήνα εξατμίσεως που προεξέχει μέσα στο δωμάτιο από 10 cm, και η δεύτερη κατακόρυφα διαμέσου της οροφής ή εξόδου μέσω της εξόδου 90 deg. διαμέσου του επιτοίχια αγωγό εισαγωγής αέρα - δεν φθάνουν το επίπεδο μιας κελάρι δαπέδου 30 εκατοστά εξωτερικό αγωγοί κλεισίματος πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πλέγματα που αποτρέπει την διείσδυση των τρωκτικών και των εκτροπέων απλούστερο σχέδιο..

Κατά την επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα, χρησιμοποιείται ένας απλός κανόνας: κατά την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου για 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ο μετρητής της περιοχής του απαιτεί 5 χιλιοστά κυκλικής διαμέτρου αγωγού. Για παράδειγμα, για ένα γκαράζ με διαστάσεις 6x4 m (24 m τετράγωνο), απαιτείται σωλήνας διαμέτρου 24x5 = 120 mm. Αν το κελάρι δεν χρησιμοποιεί συσκευές θέρμανσης για αέριο ή υγρά καύσιμα, τότε η απόκλιση στη διάμετρο του καλύμματος στα 10-15 mm δεν έχει σημασία.

Σημαντικό! Οι αγωγοί παροχής και εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με παντζούρια για τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης του αέρα μέσω του υπογείου.

Η ενέργεια αυτή τελειώνει με το γεγονός ότι ανάγκη κάνει υπό κατασκευή για να αποφευχθεί υγρό ανώτατο όριο στο υπόγειο ή κελάρι.

Σκεφτείτε πώςτους τρόπους που μπορείτε Αφαιρέστε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι του σπιτιού που έχει ήδη χτιστεί, για να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μόνωση των τοίχων του υπογείου του κτιρίου

Αν οι περιφραγμένες κατασκευές του κελάριου δεν ήταν μονωμένες κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τότε αυτό μπορεί να γίνει αργότερα. Η περίμετρος του κτιρίου κατά μήκος των τοίχων αποσυναρμολογεί τον τυφλό και σκάβει μια τάφρο με το απαιτούμενο βάθος, η εμβάθυνση του οποίου γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος. Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μόνωση και εργασίες μόνωσης σε αυτό - τουλάχιστον 1 m.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τον κανόνα ασφαλείας για τις εργασίες εκσκαφής, το τοίχωμα τάφρου με βάθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο πρέπει να ασφαλίζεται με ασπίδες για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι επιφάνειες Ogolivshiesya των δομών εγκλεισμού καθαρίζονται και πλένονται από το έδαφος με μια βούρτσα και ένα πίδακα νερού. Μετά την ξήρανση των τοίχων, η μόνωση τους πραγματοποιείται, εάν είναι απαραίτητο, - προκαταρκτική στεγάνωση. Η πιο ορθολογική τεχνολογία σε αυτή την κατάσταση θα είναι η μόνωση των βάσεων με τον ψεκασμό αφρού πολυουρεθάνης.

Μετά την αποφοίτησή του από υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση λειτουργεί τάφρο γεωυφάσματος πέπλο και καλύπτεται με χαλίκι στρωματοποιημένη σφραγίδα πάνω από συνθλίβονται πέτρα επίχωσης κανονίσει τυφλή περιοχή.

Εάν το δάπεδο στο υπόγειο δεν είναι μονωμένο, τότε ο αέρας θα είναι κρύος, και μαζί του - και το ανώτατο όριο. Κατά συνέπεια, η υγρασία που κατανέμεται μαζί με τον αέρα στο κελάρι από το ανώτερο δωμάτιο όταν ανοίξει η καταπακτή θα συμπυκνώνεται στην κρύα οροφή. Εάν το ανώτερο δωμάτιο είναι μη θερμαινόμενο, τότε το χειμώνα οι σταγόνες στο υπόγειο θα σχηματιστούν ιδιαίτερα εντατικά.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο έξοδοι που εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα του δωματίου:

 • αν είναι απαραίτητο, κρατήστε το δωμάτιο κρύο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η οροφή με θερμαντήρα και φράγμα ατμών (εάν είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί προστασία ατμού στους τοίχους).
 • αν το κελάρι επιτρέπεται να αυξήσει τη θερμοκρασία, τότε θα πρέπει να μονώσετε το δάπεδο.

Μόνωση και μόνωση ατμού της οροφής

Κατά κανόνα, το ύψος των οροφών στο υπόγειο δεν έχει στη συσκευή της θερμομόνωσης με wireframe, γι 'αυτό είναι πλέον σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ως αφρός ένα πάχος 3-5 cm πάχους.

Σημαντικό! Η θέρμανση των ξύλινων οροφών από το εσωτερικό απαγορεύεται από το SNiP.

Το υλικό αγοράζεται σε ποσό ίσο με την επιφάνεια οροφής του δωματίου συν 10%. Στην οροφή του σκυροδέματος πραγματοποιείται η βέλτιστη τεχνολογική διάταξη των θραυσμάτων του αφρού - το συγκρότημα δεν πρέπει να περιέχει μικρά θραύσματα της μόνωσης που απαιτούν ατομική σύνδεση.

Η στερέωση φύλλων πλαστικού αφρού στην οροφή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών μυκήτων, τα οποία δεν έχουν αγκυροβοληθεί. Κάθε φύλλο μόνωσης στερεώνεται στην οροφή με πέντε μύκητες - στις γωνίες και στο κέντρο.

Πάνω από το μονωτικό συγκρότημα εκτελείται parozaschity των IZOSPAN-Β μέσω ετικεττών Λένα IZOSPAN-Κ ή συσκευή K + IZOSPAN χωρίς κενό αερισμού μεταξύ της μεμβράνης και του αφρού - αυτός ο τύπος θερμαντήρα δεν είναι υγροσκοπικό. Τοποθέτηση φράγμα υδρατμών γίνεται λεία πλευρά προς το θερμαντήρα, το εξωτερικό parozaschity στιβάδα με ογκομετρική δομή θα διευκολύνουν τη συγκράτηση του συμπυκνώματος στην επιφάνεια που ακολουθείται από εξάτμιση και εκκένωσης του ατμού από την εξάτμιση.

Αυτή η λειτουργία ελαχιστοποιεί την επίδραση του καθεστώτος θερμοκρασίας χώρου στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα και τη συμπύκνωση υγρασίας στο κελάρι.

Θέρμανση του δαπέδου

Κρύο πάτωμα μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο το ανώτατο όριο στο κελάρι είναι παρούσα συμπύκνωμα. Αν τα ανώτερα δωμάτια είναι θερμαινόμενα, η μόνωση από το κελάρι όροφο είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση υγρό υπόγειο, και - στη μόνωση της οροφής, αλλά η θερμοκρασία στο υπόγειο αυξάνεται αναπόφευκτη.

Εγκατάσταση ξύλινου δαπέδου με μόνωση

Σκυρόδεμα κελάρι πάτωμα ένα στρώμα στεγανοποίησης από ασφαλτική μαστίχη με την τοποθέτηση σε υγρό επικάλυψης από δύο στρώματα πυκνά πολυαιθυλενίου με μια επικάλυψη των ζωνών στοιβάζονται ο ένας στον άλλο και στον τοίχο μέχρι 10 εκατοστά Ένα στρώμα απλώνεται κατά μήκος του χώρου, η δεύτερη -. Σταυρωτά με λίπανση εισόδου ασφαλτική μαστίχη.

Μετά την ξήρανση του μαστιχού στο πάτωμα, εγκαθίστανται ξύλινες προεξοχές εμποτισμένες με υδρόφοβη και αντισηπτική σύνθεση. Μεταξύ των κορμών, τα φύλλα του συνηθισμένου αφρού είναι πυκνά τοποθετημένα, μετά το οποίο το ξύλινο δάπεδο καλύπτεται επίσης από το ξύλο με προκαταρκτικό εμποτισμό.

Απόδοση της επένδυσης με μόνωση

Δύο στρώματα πολυαιθυλενίου τοποθετούνται σε ένα καθαρό θεμέλιο σκυροδέματος με τον τρόπο που υποδεικνύεται παραπάνω. Μετά από μία ημέρα, με την πάροδο στοιβάζονται πολυαιθυλένιο είδη φύλλων πισινό εξωθημένο πολυαιθυλένιο ή πολυστυρένιο, ραφές μεταξύ των οποίων επίσης είναι γεμάτη με την ασφαλτική μαστίχη μέσω στενού σπάτουλα. Στην κορυφή της θερμομόνωσης, τοποθετούνται δύο ακόμη στρώματα από πολυαιθυλένιο - χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με τη μόνωση. Μετά την ξήρανση, η μαστίχα ταινία τοποθετείται στο ενισχυτικό πλέγμα από πλαστικό διαμέτρου ενίσχυση των 6-8 mm, με ένα μέγεθος πλέγματος 10x10 ή 12x12 cm. Το πλέγμα εύκολα συνδέσει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας συμβατικά νάιλον σύρμα πλέξιμο ή ειδικές σφιγκτήρες. Υπό συνδέονται πλέγμα θέσει κραγιόνια επίπεδες πέτρες, ότι μεταξύ του οπλισμού και του φιλμ που σχηματίζεται στο διάκενο των 2-3 cm, και στη συνέχεια τη λειτουργία του διαστρωτήρα από το διάλυμα τσιμέντο-keramzite πάχους 5-7 cm, και σε μία εβδομάδα - ισοπέδωση κονιάματος από το μίγμα τσιμέντου-άμμου.

Το εντελώς ξηρό δάπεδο έχει ομοιόμορφο ανοιχτό γκρι χρώμα, αλλά η συγκέντρωση 70% του κονιάματος συσσωρεύεται περίπου μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση.

Συμπέρασμα

Όταν ρωτήθηκε τι να κάνει για να εξαλείψει τα σταγονίδια του συμπυκνώματος, τα οποία σχηματίζονται συνεχώς ή περιοδικά εμφανίζονται στο ταβάνι στο κελάρι, δεν υπάρχει ενιαία απάντηση - μπορεί να υπάρχουν αρκετές λύσεις. Ταυτόχρονα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μόνο γεγονός μπορεί να είναι αποτελεσματικό, και στην άλλη περίπτωση θα επιτύχει μόνο ένα σύνολο μέτρων. Για να αφαιρέσετε την υγρασία από το ανώτατο όριο, το οποίο δεν είναι μόνο στάζει σε όλους που βρίσκονται στο υπόγειο και χαλάει τα σκεύη, αλλά επίσης είναι επιβλαβής για τον παράγοντα της υγείας πρέπει να ξεκινήσει με οποιοδήποτε μεμονωμένο γεγονός. Η επιλογή αυτής της ενέργειας εξαρτάται από την ανάλυση της κατάστασης στο υπόγειο και έξω από τους τοίχους. Τις περισσότερες φορές, ολόκληρη η λίστα των παραπάνω έργων δεν χρειάζεται την ανάγκη - η επιτυχία επιτυγχάνεται μετά την πρώτη ή δεύτερη λειτουργία (θα πρέπει να ξεκινήσει με μια πιο απλή). Αλλά, ακόμη και αν η αλλαγή των εποχών στο υπόγειο του συμπυκνώματος σχηματίζεται και πάλι, και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγρασία, η οποία εμφανίζεται στο κελάρι, και ο παράγοντας του διαθέσιμου μετά από μια διαδικασία που αναπόφευκτα εξαφανιστεί οριστικά.

Συμπυκνωμένο στο κελάρι. Αιτίες και λύσεις. Εξαερισμός, θερμομόνωση και αποστράγγιση

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι; Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους λόγους για την εμφάνισή του και να βρούμε τα κατάλληλα αντίμετρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αποφάσεις που ισχύουν κατά το στάδιο της κατασκευής και κατά τη λειτουργία.

Μια γνωστή εικόνα; Στη συνέχεια, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Αιτίες

Από πού προέρχεται το συμπύκνωμα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι η πορεία της σχολικής φυσικής.

Μαζί με την έννοια της απόλυτης υγρασίας (η αποκαλούμενη περιεκτικότητα σε υδρατμούς σε κυβικά μέτρα αέρα σε γραμμάρια) υπάρχει σχετική υγρασία. Μετρείται σε εκατοστιαία ποσοστά και σας επιτρέπει να υπολογίσετε την αναλογία της τρέχουσας ποσότητας υδρατμών στο μέγιστο θεωρητικά δυνατό.

Γιατί τέτοιες δυσκολίες; Το γεγονός είναι ότι η ικανότητα του αέρα να διατηρεί τον πυθμένα με τη μορφή ατμού αλλάζει με αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό σχετική υγρασία επηρεάζει την ανθρώπινη αντίληψη της ατμόσφαιρας ως ξηρό ή υγρό: απολύτως ίδια ποσότητα νερού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα στους 10 ο αέρας θα γίνει αντιληπτή ως ακατέργαστο, και στους 50 - αμφότερα υπερξηρανθεί.

Περιέργως, η υγρασία κυμαίνεται στο 60-80% και θεωρείται άνετα από τον άνθρωπο.
Στην περίπτωση αυτή, η απόλυτη τιμή της υγρασίας σε μηδενικούς βαθμούς θα είναι πολλές φορές χαμηλότερη από την έρημο της Σαχάρας στα +45 - 50 (περίπου 3 g / m3 έναντι 10-15).

Τι συμβαίνει με υδρατμούς όταν ο αέρας ψύχεται ξαφνικά; Οτιδήποτε υπερβαίνει το 100% της απόλυτης υγρασίας σε μια δεδομένη θερμοκρασία θα πέσει με τη μορφή δροσιάς - μικρές σταγόνες. Αυτή είναι η διαδικασία που παρατηρούμε στο κελάρι ή στο υπόγειο: το νερό αρχίζει να συμπυκνώνεται σε αυτή την επιφάνεια, η οποία είναι ουσιαστικά ψυχρή από τον περιβάλλοντα αέρα.

Έτσι, για τη συμπύκνωση της υγρασίας πρέπει να υπάρχουν δύο παράγοντες:

 1. Επιφάνεια, η θερμοκρασία της οποίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον όγκο του αέρα στο δωμάτιο.
 2. Επαρκώς υψηλή υγρασία αυτής της μάζας αέρα.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί στην επιφάνεια της φιάλης που έχει ληφθεί από το ψυγείο. Αμέσως αποκαλύπτεται με σταγονίδια νερού.

Γιατί το συμπύκνωμα στο κελάρι - το καταλάβουμε. Σε γενικές γραμμές.

Ωστόσο, η μελέτη θεματικών φόρουμ θα μας φέρει μια απροσδόκητη ανακάλυψη: η συμπύκνωση της υγρασίας στα κελάρια και τα κελάρια είναι πολύ διαφορετική.

 • Σε διαφορετικές επιφάνειες. Βυθίστε το πάτωμα και τους τοίχους του υπογείου ή την οροφή.
 • Σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Εάν η εκτός εποχής στο κελάρι είναι συνήθως ξηρό καθόλου, με το καλοκαίρι και το χειμώνα σύγχυσης: κάποιος συμπύκνωμα εμφανίζεται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού κορυφής, κάποιος - το αντίθετο, στους σοβαρή παγετούς.

Καθόλου. Για την επίλυση της αντίφασης, η απλή λογική θα βοηθήσει.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στην επιφάνεια που είναι ψυχρότερη, θυμηθείτε;

Κάτω από το επίπεδο της θερμοκρασίας πήξεως του εδάφους είναι σταθερή και διατηρείται στους + 8-12 C. Για το λόγο αυτό, στην πραγματικότητα, απόδοση και μπορεί να αποθηκευτεί στο κελάρι για περισσότερο από ένα σπίτι ή αχυρώνα τοίχοι και το δάπεδο θα έχει μια θερμοκρασία του εδάφους.

Και τώρα φανταστείτε ότι το δωμάτιο τροφοδοτείται με αέρα με θερμοκρασία + 25-30 μοίρες. Εξαερισμός, από το δρόμο. Μαντέψτε τι συμβαίνει με την υγρασία όταν ψύχεται η ροή του αέρα;

Φυσικά. Καθίζει στο κρύο πάτωμα και στους τοίχους.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στο κάτω μέρος του δωματίου, το οποίο έχει θερμοκρασία εδάφους.

Γιατί μπορεί να απορροφήσει το ανώτατο όριο;

Ναι, επειδή στο κελάρι, πάνω από το οποίο δεν υπάρχουν θερμαινόμενες εγκαταστάσεις, το χειμώνα η οροφή θα είναι πολύ πιο κρύα από τον εσωτερικό αέρα. Η υπερβολική υγρασία θα συμπυκνώσει ήδη.

Σε παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να δείτε παγετό στην οροφή.

Τα καλά νέα: η υγρασία του εξωτερικού αέρα λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στο κελάρι.
Ο αερισμός του υπογείου δεν θα προκαλέσει συμπύκνωση αλλά την εξαφάνισή του.

Κίνητρα

Πρέπει ακόμη να σκεφτείτε πώς να μειώσετε την υγρασία στο κελάρι;

 • Η εμφάνιση του καλουπιού. Ο μύκητας (ή μάλλον τα σπόρια του) είναι καταστροφικός για το αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο δωμάτιο θα είναι μουχλιασμένα, χωρίς σφραγισμένη συσκευασία.
 • Η καταστροφή του δαπέδου, των τοίχων και των οροφών πάνω από το κελάρι ή το υπόγειο. Το καλούπι καταστέλλει σταδιακά ακόμη και τα ανόργανα συστατικά του σκυροδέματος. η φθορά των ξύλινων δοκών και των καταστρωμάτων δεν θα σας κάνει να περιμένετε πολύ.

Η τοιχοποιία στην φωτογραφία καταστρέφεται εν μέρει από την υγρασία και το συνοδευτικό καλούπι.

Φαίνεται ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το warpath.

Λύσεις

Έτσι, πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο κελάρι;

Εξαερισμός

Ο αέρας σε οποιοδήποτε δωμάτιο θα πρέπει να ενημερώνεται. Αν το κελάρι είναι χωρισμένο από το καθιστικό με ξύλινο δάπεδο, αυτό συμβαίνει φυσικά μέσα από τις ρωγμές σε αυτό. Η συγκεκριμένη επικάλυψη απαιτεί την οργάνωση αερισμού.

Η συνολική τιμή όλων των απαραίτητων υλικών δεν θα υπερβαίνει τα 600-700 ρούβλια.

Η απλούστερη εφαρμογή περιλαμβάνει:

 • Δύο πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης. Η διάμετρος καθορίζεται από το μέγεθος του κελάριου: με μια επιφάνεια 5-6 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να κάνετε 50 χιλιοστά, με 20-25 τετράγωνα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα διαμέτρου 110 χιλιοστών. Το μήκος εξαρτάται από το ύψος της οροφής και το πάχος της οροφής πάνω από αυτό. Συνήθως ένας σωλήνας 3 μέτρων είναι αρκετός με περιθώριο.
 • Δύο εκτροπείς (συχνά πωλούνται με την ονομασία "μύκητας" ή "ομπρέλα").

Ένας από τους τύπους των εκτροπέων για τα λύματα.

Μέσα από τη διάτρητη επικάλυψη οι σωλήνες περνούν από το δρόμο προς το δωμάτιο. Οι εκτροπείς εγκαθίστανται μετά την εγκατάσταση. Η λειτουργία τους είναι να προστατεύουν τον αγωγό εξαερισμού από την είσοδο των ομβρίων υδάτων.

Επιπλέον, το σχήμα του εκτροπέα παρέχει αύξηση στην ώση σε καιρικές συνθήκες.

Τα κανάλια είναι τοποθετημένα σε διαφορετικά επίπεδα: ένα από αυτά φτάνει σχεδόν στο πάτωμα του κελάριου, το δεύτερο τελειώνει κάτω από την οροφή. Οι εκτροπείς, αντίστοιχα, μετά την εγκατάσταση, βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη.

Η οδηγία σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργίας σταθερής ώθησης στους αεραγωγούς εξαερισμού:

 • μέσω του υψηλότερου από τους σωλήνες ο αέρας θα αφαιρεθεί από τον αεριζόμενο χώρο.
 • μέσω που βρίσκεται κάτω - για να φτάσει.

Σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού.

Σημαντικό σημείο: είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα περιορισμού της ροής του αέρα. Ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αγοράσετε ένα ζεύγος συνδέσμων και πλαστικών βυσμάτων για έναν αποχετευτικό αγωγό της κατάλληλης διαμέτρου και να τρυπήσετε μερικές μικρές οπές σε κάθε μία από αυτές. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό;

Θυμηθείτε: εάν ο χειμώνας έρχεται από τον αέρα του δρόμου με χαμηλότερη υγρασία από ό, τι στο κελάρι, τότε το καλοκαίρι η εικόνα αντιστρέφεται. Η υπερβολική υγρασία θα πέσει με τη μορφή του ιδίου συμπυκνώματος, από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε από. Περιορίζοντας τον εξαερισμό, μειώνουμε σημαντικά τον αριθμό του. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουν εντελώς τα κανάλια: τα αέρια που απελευθερώνονται από το έδαφος σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία και ακόμη και τη ζωή.

Τι γίνεται αν ο όγκος του κελάριου είναι πολύ μεγάλος για έναν σωλήνα εξαερισμού λογικής διαμέτρου;

 1. Τοποθετήστε διάφορα ζεύγη σωλήνων σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου.
 2. Αυξήστε τη ροή του αέρα μέσω ενός ζεύγους αγωγών εξαερισμού τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα αγωγών στον αγωγό εξαγωγής. Είναι στην εξάτμιση - για να αποφευχθεί η υπερψύχωσή του ή η συμπύκνωση υγρασίας στην περιέλιξη του κινητήρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο.

Ο εξαερισμός εξαναγκάζεται.

Θερμομόνωση δαπέδου

Ανάκληση: μια τυπική εικόνα στο κελάρι, το δωμάτιο πάνω από το οποίο δεν θερμαίνεται - μια κρύα οροφή με σταγονίδια συμπυκνωμάτων σε αυτό. Και τι γίνεται αν εξισώσετε τη θερμοκρασία του οροφή με τη θερμοκρασία των τοίχων και του δαπέδου;

Πώς να το κάνετε αυτό; Ασφαλής απομόνωση του δαπέδου από τους ψυχρούς δρόμους. Υπάρχουν πολλές λύσεις εδώ.

Εσωτερική μόνωση

Δομικά, μια τέτοια μόνωση είναι εντελώς πανομοιότυπη με την αφρώδη πλαστική επίστρωση, η οποία συνήθως καλύπτεται με τοίχους διαμερισμάτων. Για αύξηση της θερμοκρασίας απαιτεί σφιχτή (C-25 και υψηλότερο) αφρώδες πλαστικό ούπα ρυθμό κοιλότητος των 5 τεμαχίων ανά φύλλο, Γυαλί με πλέγμα και κεραμίδι κόλλες δύο χιλιοστών με βάση το τσιμέντο. Το ανώτατο όριο προετοιμάζεται με αντισηπτικό αστάρι.

Η σειρά εργασίας είναι συνήθως η εξής:

 1. Για κάθε φύλλο πλαστικού αφρού εφαρμόζεται σε πολλά σημεία κόλλας, μετά το οποίο το φύλλο πιέζεται πάνω στην οροφή και επιπλέον στερεώνεται με πείρους. Οι οπές κάτω από αυτές τρυπιούνται με έναν διατρητή κατευθείαν μέσω του αφρού.

Ένας από τους τρόπους εφαρμογής κόλλας.

 1. Στην επιφάνεια της τελειωμένης πλαστικής μόνωσης με μια φαρδιά σπάτουλα εφαρμόζεται λεπτή στρώση κόλλας, στην οποία πιέζεται αμέσως το γυάλινο πλέγμα. Εκτελεί μια ενισχυτική λειτουργία.
 2. Η στεγνή επιφάνεια είναι εξ ολοκλήρου λειασμένη με την ίδια κόλλα. Αν είναι απαραίτητο, είναι βαμμένο με οποιαδήποτε βαφή με βάση το νερό ή καλυμμένο με δομικό σοβά.

Θέρμανση στο ξύλινο πάτωμα

Αν υπάρχει ξύλινη οροφή πάνω από το κελάρι, η θερμομόνωση μπορεί να ενσωματωθεί μεταξύ των δοκών του. Στον ρόλο της μόνωσης είναι συνήθως το ορυκτό μαλλί. Κάνοντας αυτό το έργο με τα χέρια σας είναι κάτι παραπάνω από εύκολο. η μόνη λεπτότητα είναι το ορυκτό μαλλί στην κορυφή και ο πυθμένας τοποθετείται με στρώματα υλικού φραγμού ατμών.

Η μόνωση τοποθετείται με ταινία φραγμού ατμού.

Μονωμένη επίστρωση

Σε περίπτωση κελάριου χωρίς δομή επάνω του, η μόνωση παραμένει ακόμα στο στάδιο της κατασκευής.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί αν στην κορυφή - ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ με επαρκές ύψος της οροφής, η οποία μπορεί να μειωθεί κατά 12-15 εκατοστά.

 1. Στην επιφάνεια του δαπέδου ξεδιπλώνεται ένα θερμομονωτικό υλικό - πολυστερίνη με πυκνότητα C-35 ή αφρό πολυστερίνης από εξώθηση.
 2. Καλύπτεται με στεγανοποιητικό υλικό. Χρησιμοποιείται συνήθως πυκνό πολυαιθυλένιο.
 3. Βάση ύψους 3-5 εκατοστά (ανάλογα με το αναμενόμενο πάχος του σφραγίσματος) τοποθετείται οπλισμένο πλέγμα χάλυβα. Κατά κανόνα, η ενίσχυση από σύρμα πάχους 5-6 mm έχει μέγεθος ματιών 10 εκατοστά.
 4. Τέλος, ο ίδιος ο στύλος είναι διαμορφωμένος. Ένα μείγμα κονιάματος ή μίγματος τσιμέντου-άμμου χρησιμοποιείται σε αναλογία 1: 3.

Συμβουλή: για μια πιο ρευστό διάλυμα σε αυτό συχνά προστίθεται λίγο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό.

Μονωμένη επίστρωση στο τμήμα.

Ξήρανση

Τι συμβαίνει εάν υπάρχει συμπύκνωση στο κελάρι και για κάποιο λόγο όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν είναι εφαρμόσιμες ή έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους;

Ας επιστρέψουμε στη λογική. Η υγρασία συμπυκνώνεται στην πιο κρύα επιφάνεια του δωματίου. Έτσι εισάγουμε ένα νέο παράγοντα - έναν εναλλάκτη θερμότητας με θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή της οροφής ή των τοίχων!

Πώς να το κάνετε σε πρακτικούς όρους; Η προφανής λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - έναν αφυγραντήρα αέρα. Αυτή είναι μια απλή αντλία θερμότητας που αντλεί ενέργεια θερμότητας από ένα ψυγείο σε άλλο. Φυσικά, στην ψυχρότερη επιφάνεια, φυσικά, η υγρασία συμπυκνώνεται αμέσως, η οποία αποστραγγίζεται μέσα στη δεξαμενή αποθήκευσης ή το σωλήνα αποστράγγισης.

Σχηματικό διάγραμμα του αφυγραντήρα.

Ωστόσο, ως αφυγραντήρας αέρα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό κοντίσιονερ παραθύρων. Το παλιό BK-1500 είναι αρκετά ικανό να συλλέγει μέχρι και 15-20 λίτρα νερού την ημέρα. Το νερό διοχετεύεται στο δοχείο ή, εάν είναι δυνατόν, στο σύστημα αποχέτευσης ή στην αποστράγγιση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ας απαντήσουμε σε μερικές τυπικές ερωτήσεις που έθεσαν οι ιδιοκτήτες των κελαριών.

Ποια είναι η υγρασία στο κελάρι;

Αν αποθηκεύει κονσερβοποιημένα προϊόντα, η απάντηση είναι απλή: όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Αλλά κατά την αποθήκευση των λαχανικών η βέλτιστη περιοχή είναι 80-95%: δεν πρέπει μόνο να μούχλα, αλλά και να στεγνώσει.

Ποια θερμοκρασία θα πρέπει να βρίσκεται στο κελάρι το καλοκαίρι;

Δεν υπερβαίνει τους 12 βαθμούς. Αν στις ζεστές μέρες η στήλη του θερμόμετρου σκαρφαλώνει προς τα πάνω από αυτό το σήμα - είναι λογικό να παρακολουθήσετε τη θερμομόνωση του άνω μέρους του δωματίου.

Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κελάρι το χειμώνα;

Σταθερά πάνω από το μηδέν. Ο λόγος είναι προφανής: τα δοχεία με οικιακή κονσερβοποίηση μπορεί να σπάσουν με πάγο, και η κρυστάλλωση του νερού σε φρέσκα λαχανικά της γεύσης τους, για να το θέσω ήπια, δεν θα βελτιωθεί.

Βέλτιστη αποθήκευση ορισμένων φρούτων και λαχανικών.

Πόσο βαθύ είναι το κελάρι;

Ιδανικά, το ανώτατο όριο θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το επίπεδο κατάψυξης. Με σωστή θερμομόνωση της εισόδου, η θερμοκρασία σε αυτή θα είναι πάντα ίση με τη θερμοκρασία του εδάφους και το πρόβλημα συμπυκνώματος απλώς δεν προκύπτει.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι το υλικό σε αυτό το άρθρο θα βοηθήσει τον αναγνώστη. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο, όπως πάντα, θα προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Καλή τύχη!