Πώς να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η εξάτμιση της κουζίνας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του εσωτερικού της κουζίνας. Το εκχύλισμα παρέχει μια άνετη διαμονή των ατόμων στο δωμάτιο, καθαρίζοντας τον αέρα από ανεπιθύμητες οσμές και καίγεται. Αν πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, μία από τις οποίες είναι η σύνδεση της κουκούλας με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η σύνδεση του καλύμματος πραγματοποιείται, κατά κανόνα, σε μια κανονική πρίζα. Συνεπώς, συνιστάται η παροχή μιας υποδοχής για τη σύνδεση της κουκούλας κατά την εκτέλεση εργασιών για την αντικατάσταση της ηλεκτρικής καλωδίωσης του διαμερίσματος. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης της πρίζας για την κουκούλα κουζίνας.

Η κατανάλωση ρεύματος της κουκούλας είναι σχετικά μικρή, οπότε δεν συνιστάται να τραβήξετε μια ξεχωριστή γραμμή καλωδίωσης από τον πίνακα. Η πρίζα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να συνδεθεί σε ένα κουτί διακλάδωσης. Εάν κατά την εγκατάσταση της καλωδίωσης στην κουζίνα δεν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το ενδιάμεσο κιβώτιο συνδέσεων, η έξοδος για το ρεύμα των καυσαερίων μπορεί να συνδεθεί από άλλη έξοδο.

Σε ποιο καλώδιο (καλώδιο) πρέπει να επιλέξω να συνδέσω την πρίζα; Η κατανάλωση ρεύματος του απορροφητήρα είναι 100-400 W, το ρεύμα φορτίου αντίστοιχα δεν υπερβαίνει τους δύο αμπέρ. Σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατή η επιλογή ενός τμήματος καλωδίου 1-1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm, το οποίο θα παρέχει περιθώριο για το φορτίο και στο μέλλον, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατό να συμπεριληφθεί και άλλη οικιακή συσκευή σε αυτή την έξοδο.

Αν συνδέετε την πρίζα σε μια από τις υποδοχές κουζίνας (με ένα καλώδιο), δεν μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστό καλώδιο (καλώδιο), αλλά χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο καλώδιο που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των καλωδίων για άλλες πρίζες.

Σε περίπτωση που το φορτίο στην πρίζα στο οποίο πρόκειται να συνδεθεί η έξοδος για την κουκούλα είναι μεγάλο, δεν συνιστάται η δημιουργία ενδιάμεσων συνδέσεων επαφής (για διακλάδωση της γραμμής καλωδίωσης που τροφοδοτεί την έξοδο απορροής).

Σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατόν αρχικά να θέσει το καλώδιο με τέτοιο τρόπο ώστε να ήταν αρκετό για να συνδεθεί με δύο υποδοχές, δηλαδή να ορίσει ένα καλώδιο σε μια πρίζα ρεύματος, καθαρίστε το, χωρίς περικοπή, συνδέστε το με αυτή την υποδοχή και να οδηγήσει σε μια πρίζα παροχή του απορροφητήρα.

Σε περίπτωση που η καλωδίωση είναι ήδη εγκατεστημένη και πρέπει να εγκαταστήσετε μια πρίζα για την κουκούλα, ο πιο αποδεκτός τρόπος είναι να συνδέσετε την πρίζα με ένα καλώδιο. Εάν η κουζίνα επισκευαστεί και τα έπιπλα είναι εγκατεστημένα, δεν θα λειτουργήσει. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα πλαστικό αγωγό καλωδίων.

Η σύγχρονη σειρά καλωδιακών καναλιών σάς επιτρέπει να επιλέξετε την πιο βέλτιστη επιλογή για το εσωτερικό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πλαστικό καλώδιο-κανάλι "κάτω από το δέντρο", το οποίο ταιριάζει στο εσωτερικό σχέδιο, και δεν θα ξεχωρίζει στο φόντο των επίπλων κουζίνας.

Μια γραμμή καλωδίωση υποκατάστημα μιας από τις υποδοχές για τη σύνδεση του απορροφητήρα μπορεί να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας τερματικά ή οποιαδήποτε άλλη σύνδεση τρόπο αγωγού (συγκόλληση, ηλεκτροσυγκόλληση, πρεσάρισμα), ανάλογα με την διαθέσιμη στο κουτί εγκατάστασης χώρο, όπου μια γραμμή καλωδίωσης διακλάδωσης πραγματοποιείται.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια πρίζα με δύο ζεύγη επαφών και να συνδέσετε την τροφοδοσία στην πρίζα και τη γραμμή που πρέπει να κλαπεί για να τροφοδοτήσει την κουκούλα κουζίνας.

Πού να γίνει σωστά μια υποδοχή για ένα απόσπασμα στην κουζίνα: οι κανόνες τοποθέτησης

Όπως κάθε άλλος ηλεκτρικός εξοπλισμός, η κουκούλα κουζίνας απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση.

Εάν η πρίζα σε κατάλληλο μέρος είναι ήδη διαθέσιμη - η ερώτηση εξαφανίζεται. Εάν δεν υπάρχει και πρέπει να το κάνετε - πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κανόνες εγκατάστασης. Παρακάτω, θα μάθουμε πού να το εγκαταστήσουμε.

Εξ αρχής: Στην ιδανική περίπτωση, να λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία του σημείου της προσφοράς είναι απαραίτητη, όταν μια θέση στο φούρνο και απορροφητήρα έχουν σαφώς καθορισμένες, επιλέγεται (και ιδανικά αγορά και εγκατάσταση), έπιπλα κουζίνας, καθώς και να επιλέξετε το ακριβές μοντέλο της κουκούλας.

Ποια πρίζα είναι κατάλληλη για κουκούλες κουζίνας: κανόνες επιλογής

Δεδομένου ότι οι συνθήκες στην κουζίνα δεν είναι τόσο "ειρηνικές" όπως στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την ίδια την πρίζα και τη θέση της λαμβάνοντας υπόψη διάφορες αποχρώσεις.

Η κύρια παράμετρος είναι ο βαθμός προστασίας. Κατατάσσεται σύμφωνα με τον διεθνή πίνακα IP. Κάθε προϊόν έχει ένα ορισμένο βαθμό προστασίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες.

Ο κωδικός IP περιλαμβάνει 2 ψηφία. Το πρώτο δείχνει το μέγεθος των σωματιδίων που ένα προϊόν μπορεί να χάσει. Το δεύτερο δείχνει από τι προστατεύεται η υποδοχή.

Οι κωδικοί είναι οι εξής:

Διάμετρος των μεταδιδόμενων σωματιδίων

Επίπεδο προστασίας

0: δεν έχει προστασία

0: δεν έχει προστασία

1: προστατεύεται από τα σταγονίδια που πέφτουν από πάνω

2: προστατεύεται από σταγόνες που πέφτουν υπό γωνία έως 15º

3: προστατεύεται από τις σταγόνες που πέφτουν υπό γωνία 15-60º

4: προστατεύεται από πιτσιλιές

5: μερική προστασία από τη διείσδυση σκόνης

5: προστατεύεται από πίδακα νερού

6: πλήρως προστατευμένη από τη διείσδυση σκόνης

6: προστατεύεται από ισχυρή εκτόξευση νερού

7: προστατεύεται από βραχυχρόνια έκθεση στο νερό

8: προστατεύεται από πλήρη και παρατεταμένη έκθεση στο νερό

Πιστεύεται ότι η κουζίνα είναι κατάλληλες υποδοχές, οι οποίες έχουν βαθμό προστασίας από IP62 και πολλά άλλα.

Εκτός από τον βαθμό προστασίας, αξίζει να δοθεί προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις:

 1. Υλικό. Πολύ φτηνά προϊόντα κάνουν πλαστικό χαμηλής ποιότητας. Τέτοιο υλικό φθείρεται πιο γρήγορα και λιώσει πολύ πιο εύκολα (είναι σημαντικό αν η πρίζα βρίσκεται κοντά στην κουζίνα).
 2. Δημιουργία ποιότητας. Χωρίς αποτυχία, το προϊόν πρέπει να συναρμολογηθεί ποιοτικά, αξιόπιστα, χωρίς οπίσθια αναπήδηση και ανησυχία. Διαφορετικά, η σκόνη, το λίπος και η αιθάλη από την κουζίνα μπορεί να εισέλθουν στο εσωτερικό της ή μπορεί να εισέλθει υγρασία.
 3. Η παρουσία "κουρτίνες", που δεν επιτρέπουν την είσοδο στην έξοδο οτιδήποτε, εκτός από το πιρούνι. Για την κουζίνα - σχεδόν απαραίτητη λειτουργία.
 4. Εμφάνιση. Ο σχεδιασμός των υποδοχών κουζίνας δεν είναι το κύριο κριτήριο. Ωστόσο, αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε την κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην εμφάνιση της πρίζας: έτσι ώστε να μην ξεφύγει από το γενικό υπόβαθρο. Ως επιλογή - το σημείο ισχύος μπορεί να είναι κρυμμένο στο περίβλημα.

Πώς να επιλέξετε μια πρίζα; (βίντεο)

Επιλέγουμε μια θέση για μια έξοδο για ένα απόσπασμα: κανόνες και πρότυπα

Όταν η πρίζα έχει ήδη επιλεγεί και αγοράσει - πρέπει να επιλέξετε πού να το τοποθετήσετε.

Οι κύριοι κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για τις υποδοχές για κουκούλες:

 1. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πού ακριβώς και σε ποιο ύψος το καπό θα κρεμάσει (ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας). Αυτό είναι απαραίτητο ώστε κατά την επιλογή της θέσης κάτω από την έξοδο να είναι δυνατή η τήρηση των άλλων κανόνων και περιορισμών (αποστάσεις σε κομμάτια επίπλων).
 2. Η ελάχιστη απόσταση από το σημείο ισχύος μέχρι τα έπιπλα κουζίνας (πάγκοι, ντουλάπια, ράφια) είναι 5 cm.
 3. Η ελάχιστη απόσταση από το σημείο τροφοδοσίας στη θύρα εξαερισμού είναι 20 cm.
 4. Συνιστάται να κάνετε την έξοδο όχι κοντά στην κουκούλα, αλλά να υποχωρήσετε από αυτήν περίπου 30 cm στη μία πλευρά. Σε αυτήν την περίπτωση, το σημείο θερμότητας δεν θα φτάσει στο σημείο τροφοδοσίας, και επίσης πιθανές σταγόνες νερού και λίπους από την πλάκα δεν θα φτάσουν.
 5. Πρέπει να υπάρχει γείωση, η ισχύς είναι από 15Α.
 6. Η συνολική ισχύς των συσκευών κουζίνας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 kW. Εάν το άθροισμα της ισχύος του εξοπλισμού κουζίνας υπερβαίνει ή υπερβαίνει τα 4 kW, πρέπει να γίνει ξεχωριστή γραμμή για την κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση της τροφοδοσίας, ενώ όλες οι συσκευές λειτουργούν ταυτόχρονα.
 7. Η πρόσβαση στην πρίζα δεν πρέπει να επικαλύπτεται με έπιπλα ή εξοπλισμό, τουλάχιστον ογκώδη και βαριά (επιτρέπεται η τοποθέτηση μέσα στο θάλαμο). Πρώτον - θα πρέπει να δείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το σημείο ισχύος. Δεύτερον - σε περίπτωση δυσλειτουργιών με αυτό ή με καλωδίωση, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα έπιπλα και ο εξοπλισμός (και στην κουζίνα συχνά δεν μπορεί να μετακινηθεί ξεχωριστό κομμάτι επίπλων).

Συνιστάται επίσης να γνωρίζετε ακριβώς ποιο είναι το μήκος του καλωδίου του επιλεγμένου μοντέλου (αν το έχετε ήδη επιλέξει). Συνήθως είναι περίπου 80 εκατοστά (η παραλλαγή δεν είναι συνηθισμένη, αλλά η συνηθέστερη).

Οι κανόνες καλωδίωσης για την κουζίνα (βίντεο)

Το ύψος της εξόδου για την κουκούλα: τι να κάνετε;

Το συνιστώμενο ύψος εγκατάστασης είναι 180-200 εκατοστά από το δάπεδο ή 100-110 εκατοστά πάνω από τον πίνακα (πλάκα).

Το βέλτιστο ύψος από την πλάκα (πάγκο) μπορεί να υπολογιστεί με τον ακόλουθο τύπο:

 • НВп: ύψος από την κουκούλα έως την πλάκα.
 • Нв: ύψος της κουκούλας (σώμα).
 • 5 - το ήμισυ του ύψους της εξόδου.

Πού να κάνετε μια έξοδο για την "κανονική" κουκούλα (όχι ενσωματωμένη);

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: Συνιστάται αρχικά να καθοριστεί το μοντέλο (ή τουλάχιστον ο τύπος κουκούλας), και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε πού θα συνδεθεί με τον ηλεκτρισμό.

Ο λόγος είναι ότι συσκευές διαφορετικών τύπων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σύνδεσης:

 1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Είναι εγκατεστημένο σε ένα ντουλάπι και η πρίζα βρίσκεται συνήθως στην ίδια θέση.
 2. Αναρτήθηκε (η εγκατάσταση πραγματοποιείται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας ή χωρίς αυτό). Εάν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα κάτω από το θάλαμο - τότε το σημείο ισχύος μπορεί να γίνει μέσα σε αυτό.
 3. Νησί (ανώτατο όριο). Η πιο δύσκολη επιλογή όσον αφορά την εγκατάσταση: σταθερή στην οροφή, μακριά από τον τοίχο. Η παροχή ρεύματος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με απευθείας σύνδεση με την καλωδίωση (περισσότερα για αυτό - κάτω). Ή, ως επιλογή - το σημείο ισχύος γίνεται κάτω από το ανώτατο όριο.
 4. Γωνιακό, κεκλιμένο, τζάκι, σε σχήμα Τ. Τέτοιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο τρόπο, στην έξοδο κοντά στο σημείο εγκατάστασης.

Πού και πώς να φτιάξετε μια υποδοχή για την ενσωματωμένη κουκούλα;

Πάνω από αυτό αναφέρθηκε ότι για την κουκούλα, που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, θα πρέπει να βάλετε την πρίζα στον ίδιο χώρο (στο ντουλάπι). Ως εκ τούτου, πρέπει αρχικά να έχετε τουλάχιστον ένα σχέδιο μελλοντικών επίπλων, και μόνο τότε - να επιλέξετε ένα μέρος για την έξοδο.

Πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε μετά την εγκατάσταση των επίπλων. Ταυτόχρονα, υπάρχουν δύο σημαντικοί κανόνες των ΕΑΕ που πρέπει να τηρούνται:

 1. Η υποδοχή πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε πυρίμαχη βάση.
 2. Η "κρυφή" καλωδίωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στα έπιπλα κουζίνας, πρέπει να τοποθετηθεί σε χαλύβδινο κυματοειδές περίβλημα - για προστασία.

Σύνδεση του ενσωματωμένου καπό στο δίκτυο (βίντεο)

Υπάρχει ένα βύσμα σε όλες τις κουκούλες;

Τα περισσότερα μοντέλα πωλούνται με ένα πιρούνι. Ωστόσο, μερικές συσκευές πωλούνται χωρίς αυτό - απλά ένα καλώδιο με καλώδια στα άκρα. Στην πώληση, είναι σπάνιες, αλλά ακόμα εκεί, έτσι ακριβώς στην περίπτωση που αγοράζετε αξίζει να διευκρινιστεί αν το μοντέλο έχει μια πιρούνι.

Πώς συνδέεται σε αυτήν την περίπτωση; Οι επιλογές είναι οι εξής:

 1. Συνδέστε το βύσμα στα καλώδια και συνδέστε το στην πρίζα με τον συνήθη τρόπο.
 2. Συνδέστε μέσω τερματικών μπλοκ Wago (Wagon).
 3. Συνδέστε μέσω του μπλοκ ακροδεκτών.

Σύνδεση του απορροφητήρα χωρίς έξοδο ηλεκτρικής ενέργειας (απευθείας): αξίζει να το κάνετε;

Χρειάζομαι μια πρίζα για να συνδέσω την κουκούλα; Απαιτείται, αλλά όχι απαραίτητο: αν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την καλωδίωση, χωρίς βύσμα και πρίζα - χρησιμοποιώντας τερματικά.

Ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται μη ασφαλές και δεν συνιστάται η χρήση του. Επιπλέον, είναι επίσης ενοχλητικό: εάν πρέπει να αφαιρέσετε την κουκούλα, τότε η αποσύνδεση αυτής της σύνδεσης θα είναι πιο δύσκολη και μεγαλύτερη.

Σύνδεση της κουκούλας στο ηλεκτρικό δίκτυο

Πώς συνδέεται ο απορροφητήρας με την παροχή ρεύματος; Πού κρύβει το καλώδιο; Το καλώδιο είναι αποσυνδεδεμένο από το καλώδιο;

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Το καλώδιο είναι αποσυνδεδεμένο από το καλώδιο;

Το κόψιμο του βύσματος οδηγεί συχνά στην περιτομή της εγγύησης.

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Πώς συνδέεται ο απορροφητήρας με την παροχή ρεύματος;

Διαφορετικές κουκούλες έρχονται με ένα καλώδιο και ένα βύσμα, ένα καλώδιο χωρίς βύσμα, κανένα καλώδιο και ένα βύσμα. Δεν είμαι να μαντέψει, βάλτε μια διέξοδο στο ύψος περίπου δύο μέτρων, μετατοπίζεται από έναν κάθετο άξονα των πλακών εστία είκοσι εκατοστά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Εάν η κουκούλα είναι με ένα καλώδιο και βύσμα, οι ερωτήσεις, αν το καλώδιο χωρίς βύσμα, το βύσμα μπορεί να προσφέρει, αν όχι το καλώδιο και βύσμα, το συνδέει με το μπλοκ ακροδεκτών με καλώδιο βύσμα.

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Πού κρύβει το καλώδιο;

Στο περίβλημα του αεραγωγού και της εξάτμισης.

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Το καλώδιο είναι αποσυνδεδεμένο από το καλώδιο;

Μην το κάνετε αυτό.

Αύγουστος έγραψε:
Εγώ, για να μην μαντέψω, βάλτε την έξοδο σε υψόμετρο περίπου δύο μέτρων, μετατοπίζοντας τον κατακόρυφο άξονα της εστίας

Έτσι θα δείτε την πρίζα τότε; Θα ήθελα να κρυφτούν τα πάντα.

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Έτσι θα δείτε την πρίζα τότε; Θα ήθελα να κρυφτούν τα πάντα.

Συνδέστε την στην πρίζα από το τοίχωμα της πρίζας ή συνδέστε τα τερματικά.
Παρεμπιπτόντως, καλύπτετε την κουκούλα με ένα περίβλημα;

Αύγουστος έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, καλύπτετε την κουκούλα με ένα περίβλημα;

Είναι δύσκολο να το πω. Εξακολουθώ να ξέρω τι είδους εκχύλισμα θα είναι. Ενώ νομίζω ότι μπορεί να τεθεί αυτό:
Whirlpool AKR 861 ΙΧ
">

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Είναι δύσκολο να το πω. Εξακολουθώ να ξέρω τι είδους εκχύλισμα θα είναι. Ενώ νομίζω ότι μπορεί να τεθεί αυτό:
Whirlpool AKR 861 ΙΧ

Το πρόβλημα αυτών των κουκούλες είναι ότι η απόσταση μεταξύ του εξωτερικού διακοσμητικού κιβωτίου και του εσωτερικού στρογγυλού (συνήθως D = 120 150 mm) είναι πολύ μικρή για να τοποθετηθεί η πρίζα και να συνδεθεί.
Σχεδιάζω να απελευθερώσω ένα καλώδιο 5 εκατοστά από το ταβάνι και να το βάλω στην κορυφή των επίπλων κουζίνας, έπειτα μια έξοδο εναέριου χώρου. Το συρτάρι μου έχει ένα πιρούνι. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να δει κανείς την πρίζα, αλλά υπάρχει επίσης ένα κανάλι εξαερισμού, όλα τα είδη διόδων και καλωδίων για το φωτισμό του χώρου εργασίας και των άνω θυρίδων.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης της κουκούλας με το ηλεκτρικό δίκτυο

Σύνδεση με βρόχο

Συνήθως, η ισχύς του απορροφητήρα δεν υπερβαίνει τα 500 W, οπότε αν δεν υπάρχει πρίζα κοντά, είναι καλύτερο να συνδεθείτε με ένα βρόχο. Για να το κάνετε αυτό είναι πολύ απλό - εγκαταστήστε μια νέα έξοδο κοντά στη συσκευή και από την πλησιέστερη εξόδου βγάλτε τους βραχυκυκλωτήρες, όπως φαίνεται στο διάγραμμα:

Για το καλώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο χαλκού, τμήμα 1.5 mm 2. Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να λυγίζετε τα τοιχώματα για να τοποθετήσετε το καλώδιο με τα χέρια σας, συνιστούμε τη διενέργεια ανοικτής καλωδίωσης στον αγωγό καλωδίων. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν κουτιά καλωδιακής τηλεόρασης που δεν θα χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας και παράλληλα θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Για τους κατοίκους των παλαιών διαμερισμάτων υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για τη διεξαγωγή ενός καλωδίου από τη μια έξοδο προς την άλλη, χωρίς να διαταράσσεται σοβαρά η διακόσμηση των τειχών. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτή τη μέθοδο προβάλλοντας δύο παραδείγματα παραδειγμάτων βίντεο παρακάτω:

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν μπορούν να συνδεθούν ισχυρές συσκευές στην πρίζα που συνδέεται με τη σχισμή, μόνο στην ίδια την κουκούλα. Διαφορετικά, ενδέχεται να παρουσιαστεί υπερφόρτωση και εάν η γραμμή δεν προστατεύεται από ένα διακόπτη κυκλώματος, το περίβλημα της υποδοχής μπορεί να λιώσει, προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί αν αποφασίσετε να συνδέσετε την κουκούλα με ηλεκτρισμό κατ 'αυτόν τον τρόπο.

Αντικατάσταση της υποδοχής

Η δεύτερη ιδέα που θα λύσει το πρόβλημα είναι η αντικατάσταση μιας μόνο πρίζας με μια διπλή. Εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα επειδή το πλησιέστερο σημείο σύνδεσης είναι πάντα απασχολημένοι, είμαστε σίγουροι για να το αλλάξετε σε ένα διπλό, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτή η μέθοδος σύνδεσης είναι ένας συμβιβασμός, αλλά να έχετε κατά νου - ότι η ηλεκτρική καλωδίωση στην κουζίνα πρέπει να είναι σχεδιασμένα για ένα νέο φορτίο (αντί για μία μόνο συσκευή θα συνδεθεί για δύο έως ένα σημείο).

Διεξαγωγή νέας γραμμής

Λοιπόν, ο πιο αξιόπιστος τρόπος - να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρικό ρεύμα από το κουτί διακλάδωσης. Φυσικά, θα πρέπει να εξετάζεται μόνο εάν κάνετε επισκευές στο σπίτι και σκέφτεστε ήδη να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να πάρετε τη γραμμή από το ενδιάμεσο κιβώτιο και να οδηγήσετε στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε την πρίζα. Εδώ θα ήθελα να κάνω μια σύσταση - το καλύτερο είναι να το εντοπίσετε στο καπό (όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα), έτσι ώστε το λίπος δεν μολύνει το σημείο σύνδεσης του σώματος.

Αυτές είναι όλες οι οδηγίες για σύνδεση. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος και μία από τις παρεχόμενες πρέπει σίγουρα να εμφανιστεί. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και ακόμα δεν γνωρίζατε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρικό ρεύμα, συνιστούμε να περιγράψετε την κατάστασή σας στα σχόλια!

Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε:

Πώς να συνδέσετε σωστά την κουκούλα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια σύγχρονη κουζίνα χωρίς ένα Απορροφητήρες κουζίνες και εστίες, γιατί καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα των οσμών που παράγονται κατά το μαγείρεμα, παρέχοντας ένα πιο άνετο περιβάλλον διαβίωσης για τους κατοίκους του διαμερίσματος. Εάν κάνετε την επισκευή μόνοι σας, έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον σωστό τρόπο σύνδεσης της κουκούλας στην ηλεκτρική πρίζα.

Extractor - συσκευή που τροφοδοτείται από το δίκτυο

Τι πρέπει να γνωρίζετε κατά τη σύνδεση συσκευών κουζίνας στο δίκτυο

Αυτή η μακρά διαδικασία αρχίζει με την τοποθέτηση του καλωδίου πηγή ενέργειας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ηλεκτρικά καλώδια με δύο τρόπους:

 • το πρώτο, κρυμμένο, το καλώδιο στον τοίχο?
 • δεύτερη, επιφανειακή, στο προστατευτικό κουτί.

Η καλύτερη επιλογή είναι η πρώτη μέθοδος, αλλά γι 'αυτό είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, έχοντας σχεδιάσει προηγουμένως όλα, και στο μέλλον το φορτίο πρέπει να διανεμηθεί σωστά. Αν δεν έχετε τα κατάλληλα προσόντα, σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε αυτό το στάδιο.

Επίσης, ο σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η συνήθης τεχνική που έχετε ή ενσωματωμένη, επειδή για την ενσωματωμένη τεχνολογία χαρακτηρίζεται από διακοσμητικό χαρακτήρα, λειτουργικότητα και συμπαγείς συνθήκες, αλλά με την εγκατάσταση τέτοιου εξοπλισμού θα πρέπει να τσιμπήσουν. Μεταξύ άλλων, αυτή η μέθοδος εγκατάστασης μηχανημάτων μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και είναι πολύ οικονομική από την άποψη της οργάνωσης χώρου στην κουζίνα, φανταστείτε πόσο χώρο θα εξοικονομήσετε.

Θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό όχι μόνο να δημιουργήσετε μια λειτουργική σύνδεση, αλλά και να φροντίσετε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με καλωδίωση. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να τροφοδοτηθεί ο πίνακας με ασφάλεια και να εγκατασταθεί ένας διακόπτης ο οποίος θα απενεργοποιεί αμέσως την τροφοδοσία ρεύματος σε ολόκληρο το σπίτι ή το διαμέρισμα, εάν η τάση υπερβεί τη μέγιστη επιτρεπτή τιμή.

Επίσης, μην ξεχνάτε τη στιγμή που ο καταναλισκόμενος όγκος ενέργειας του φούρνου, της κουκούλας, του φούρνου μικροκυμάτων κυμαίνεται από 1 έως 6 κιλοβάτ. Ξεκινώντας από αυτό, θα επιλέξουμε τον τύπο εξόδου για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Το υπό όρους σχέδιο τοποθέτησης των υποδοχών στην κουζίνα

Μπορείτε επίσης να βρείτε συστάσεις για τη σύνδεση του φούρνου και της εστίας, αυτή η τεχνική απαιτεί την εγκατάσταση ειδικής πρίζας και μπορείτε να συνδέσετε την εστία μόνο μετά την εγκατάσταση του πάγκου.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας

Για πολλές μικρές κουζίνες, οι κουκούλες είναι πιο κατάλληλες, καταλαμβάνουν λίγο χώρο, αλλά παρά τη συμπαγέτητά τους, διαχειρίζονται τέλεια τη λειτουργία τους.

Εάν είστε περιορισμένοι στον προϋπολογισμό, δώστε προσοχή στις κουρτίνες που είναι συνδεδεμένες με το ντουλάπι ή στον τοίχο, εκτός από το ότι είναι πολύ συμπαγείς.

Οι κουκούλες Dome έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο για κάθε γούστο και χρώμα, αλλά συνήθως είναι ακριβές. Διακρίνονται σε διάφορα υποείδη: τοίχοι, στερεωμένοι στον τοίχο οριζόντια ή υπό γωνία. νησί στερεωμένο στην οροφή, μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην κουζίνα, κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια? γωνία έχει ένα ειδικό σχέδιο, σταθερό, όπως μάλλον μαντέψατε, στη γωνία του δωματίου. Αυτή είναι επίσης μια πολύ βολική λύση για μια μικρή κουζίνα. Αυτές οι κουκούλες δεν είναι πολύ συχνές και έχουν υψηλό κόστος.

Κανόνες επιλογής και εγκατάστασης μιας εξαγωγής αναρρόφησης

Το διαμέρισμα διαθέτει ήδη ηλεκτρική πρίζα και πρίζες, αλλά συνήθως βρίσκονται σε άβολα σημεία και δεν σας επιτρέπουν να συνδέσετε εύκολα τον εξοπλισμό, εργονομικά διαρρυθμισμένο. Έτσι, πρέπει να μεταφέρετε τις υποδοχές, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικά κομμάτια.

Η τοποθέτηση της εξόδου για το σχέδιο γίνεται σε ύψος δύο μέτρων από το δάπεδο.

Σημαντικό! Μια γραμμή εξόδου επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών που καταναλώνουν συνολικά όχι περισσότερο από 4 kW.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα με την ηλεκτρική ενέργεια και τον εξαερισμό;

Πριν λάβετε τα εργαλεία από μόνοι σας, πρέπει να ξέρετε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική ενέργεια. Το σχέδιο της κουκούλας είναι εξαιρετικά απλό. Ο ανεμιστήρας αντλεί ροές αέρα και τις κατευθύνει στον σωλήνα εξαερισμού, οδηγώντας τους έξω από την κουζίνα. Για να λειτουργήσει σωστά η κουκούλα, χρειάζεται καλή πρόσφυση και ο τακτικός ανεμιστήρας δεν ανταποκρίνεται πάντα σε αυτό το καθήκον. Εάν ανησυχείτε λίγο για την αισθητική πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ευέλικτη σύνδεση. Αλλά δεν είναι όλοι που θα ήθελε το κυματοειδές σωλήνα μέσα από την κουζίνα. Δεν καταστρέφει μόνο την εμφάνιση, αλλά και προκαλεί θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας.

Παράδειγμα εμφάνισης του αγωγού για το σχέδιο

Η επόμενη πτυχή είναι η συναρμολόγηση του κώνου και η σύνδεσή του. Θα πρέπει να υπολογίσετε την τοποθεσία του, ξεκινώντας από το ύψος των οροφών και τη θέση των ράφια κουζίνας πάνω από τον πάγκο, γιατί όλα πρέπει να φαίνονται αρμονικά. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη την ένταση της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο και το ύψος της, αν χάσετε αυτές τις στιγμές, η κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει καλά στα καθήκοντά της.

Αυτές οι στιγμές είναι επίσης σημαντικές όταν επιλέγετε την ίδια την κουκούλα. Μετά από όλα, πόσο δύσκολο είναι να επιλέξετε ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα όμορφο πράγμα. Σας συμβουλεύουμε να δώσουν προσοχή στον παραγωγό γραμμή Elikor μεγάλη επιχείρηση, η οποία ειδικεύεται σε προϊόντα για το σπίτι και συσκευές κουζίνας, οποιοσδήποτε χρήστης θα είναι σε θέση να βρείτε ένα κατάλληλο μοντέλο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας σας και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Στάδια εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας και μερικές σημαντικές αποχρώσεις

Η εγκατάσταση και η σύνδεση οποιασδήποτε κουκούλας αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

 • εγκατάσταση της πρίζας.
 • εγκατάσταση της ίδιας της κουκούλας, σύνδεση.

Συνδέστε την κουκούλα στον αγωγό

Έλεγχος λειτουργίας, έλεγχος λειτουργίας Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις απαιτήσεις του κατασκευαστή του εξοπλισμού, τους κανόνες αερισμού των χώρων. Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν εξειδικευμένο τεχνίτη με καλές συστάσεις, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό, τότε η κουκούλα θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια!

Συνδέουμε την κουκούλα κουζίνας στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η αγορά κουκούλα κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό δώρο όχι μόνο για κάθε νοικοκυρά, αλλά και για όλους στο σπίτι. Η στατιστική πλειοψηφία των οικογενειών τρώει καθημερινά στην κουζίνα. Συχνά - είναι μια αγαπημένη γωνιά του νοικοκυριού και παρακινούμενους επισκέπτες, ο τόπος των οικείων συνομιλιών και των μαγειρικών καταστροφών. Η κουζίνα, λόγω του σκοπού της, χρειάζεται αξιόπιστο αερισμό. Η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα απολύτως λύνει το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα των μυρωδιών και καίγεται, αλλά να θυμάστε ότι η μονάδα εξαγωγής είναι, πρώτον, μια ηλεκτρική συσκευή που απαιτεί την κατάλληλη σύνδεση και συντήρηση.

Γιατί να σύρετε την ηλεκτρική ενέργεια;

Μπορείτε να κατανοήσετε τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας συμβατικής ηλεκτρικής σκούπας. Δείτε πώς λειτουργεί:

 • πάνω από τη σόμπα της κουζίνας είναι μια κουκούλα ή ένα προστατευτικό κάλυμμα, όπου έρχονται τα προϊόντα καύσης.
 • Η εισαγωγή αέρα οφείλεται στη λειτουργία του ανεμιστήρα, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της εισόδου αέρα και δημιουργεί κενό.
 • Η κίνηση των λεπίδων του ανεμιστήρα παρέχεται από έναν κινητήρα που τροφοδοτείται από ηλεκτρικό ρεύμα από ένα κοινό δίκτυο.
 • Ο βρώμικος αέρας αντλείται από την πλάκα μέσω του αγωγού εξαγωγής προς την ατμόσφαιρα ή, μετά τον καθαρισμό στα φίλτρα, επιστρέφει στο χώρο της κουζίνας.

Όπως μπορείτε να δείτε, η σύνδεση του καλύμματος σημαίνει την απαραίτητη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Οι σύγχρονες μονάδες εξάτμισης είναι εξοπλισμένες με φωτισμό και, μερικές φορές, έξυπνο σύστημα ελέγχου για την αλλαγή της λειτουργίας απόδοσης. Οι λαμπτήρες και ο μικροεπεξεργαστής είναι επίσης ηλεκτρικοί καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε η κουκούλα να είναι ασφαλής και να τροφοδοτείται αδιάλειπτα με ηλεκτρική ενέργεια.

Λίγο για τους τύπους κουκούλας

Οι σύγχρονες κουκούλες λειτουργούν με δύο τρόπους:

 • η ροή του αέρα σε αυτά συνεχώς κυκλοφορεί μέσω των φίλτρων (λίπος και άνθρακας) και επιστρέφει πίσω στην κουζίνα - εκχυλίσματα κυκλοφορίας?
 • ο αέρας πάνω από την πλάκα αναρροφάται στον αγωγό και εξαερίζεται στον αγωγό εξαερισμού του εξαερισμού από το σπίτι-εξαγωγή.
 • οι κουκούλες της νέας γενιάς συνδυάζουν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέθοδο καθαρισμού του αέρα.

Η σύνδεση των εκχυλισμάτων του δεύτερου και του τρίτου τύπου είναι πιο έντονη, επειδή πρέπει να εγκαταστήσετε αγωγούς.

Ακόμα περισσότερες ποικιλίες κουκούλες μπορούν να εντοπιστούν εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένοι. Συνολικά, υπάρχουν περίπου πέντε από αυτές, αλλά από την άποψη της σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο, προκύπτουν βασικές διαφορές μεταξύ των ενσωματωμένων και των νησιωτικών (οροφής) κουκούλες. Οι πρώτοι είναι δίπλα στον τοίχο της κουζίνας ή είναι ενσωματωμένοι σε αναρτημένες ντουλάπες, οι δε τελευταίες είναι τοποθετημένες στην οροφή πάνω από την εστία, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική ενέργεια;

Πόσο αποτελεσματικά κουκούλα θα ασχοληθεί με την απομάκρυνση των αναθυμιάσεων, αυτό εξαρτάται από την ικανότητα του ανεμιστήρα αναρρόφησης. Αλλά είναι ότι όπως μπορεί, το σπίτι κουκούλα δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση ισχύος, τρέφονται από το συνηθισμένο obschedomovoy τάση δικτύου των 220 V, και συνεπώς δεν έχει νόημα να τραβήξει για να εξαγάγετε μια ενιαία γραμμή καλωδίου από την πλακέτα του διακόπτη.

Η σωστή σύνδεση του εκτοξευτή ξεκινά με την αναζήτηση ενός σημείου σύνδεσης στο δίκτυο. Αναμφισβήτητα, τυχεροί ιδιοκτήτες νέων διαμερισμάτων και κατοικιών με βελτιωμένη διάταξη, όπου όλες οι πτυχές της κατανάλωσης ενέργειας στην κουζίνα έχουν ήδη σχεδιαστεί από το έργο και έχουν υλοποιηθεί. Σε αυτές τις κατοικίες υπάρχουν αρκετές εξόδους για όλες τις οικιακές συσκευές, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κουζίνα, η καλωδίωση γίνεται με καλώδιο τριών καλωδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός βρόχου γείωσης. Εδώ, όπως λένε - χωρίς ερωτήσεις. Απλά συνδέετε την κουκούλα σας σε μια πρίζα και τελειώνετε.

Και τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Για να ξεκινήσετε, εξοικειωθείτε με τους βασικούς κανόνες της αναρρόφησης εξόδου συσκευής. Εδώ είναι:

 • μια τέτοια έξοδος είναι τοποθετημένη σε ύψος 2 μέτρων από το δάπεδο και όχι λιγότερο από 60 cm από την πλάκα ή το νεροχύτη.
 • πρέπει να τοποθετείται πάνω από την κουκούλα ούτως ώστε να μην μολυνθεί.
 • η πρίζα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη.

Σύνδεση κουκούλας στην κουζίνα

Σύνδεση με βρόχο

Η εγκατάσταση μιας νέας πρίζας θα απαιτήσει την τοποθέτηση καλωδίου από την πλησιέστερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορείτε να συνδεθείτε σε μια κοντινή πρίζα εκτελώντας τα jumpers. Για τη σύνδεση με βρόχο αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμα χαλκού, τμήμα 1,5 - 2 mm. Τα τοιχώματα για να βάλουν ένα νέο καλώδιο, δεν είναι απαραίτητο. Η νέα καλωδίωση μπορεί να κρυφτεί σε ένα κουτί καλωδίων. Όταν συνδέετε την ενσωματωμένη κουκούλα, η καλωδίωση, μαζί με τη νέα έξοδο, μπορεί εύκολα να κρυφτεί μέσα στη δομή επίπλων κουζίνας ή κατά μήκος της ανώτερης γραμμής της.

Αντικατάσταση της υποδοχής

Αν η πρίζα δίπλα στην κουκούλα είναι διαθέσιμη αλλά συνεχώς καταλαμβάνεται από άλλο εξοπλισμό, το πρόβλημα θα επιλυθεί αντικαθιστώντας την υπάρχουσα μονή πρίζα με μια πρίζα με δύο πρίζες. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό, το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το καλώδιο βιώνει επίσης ένα διπλό φορτίο και γι 'αυτό πρέπει να σχεδιαστεί για αυτό.

Διεξαγωγή νέας γραμμής

Αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποδεκτή και ασφαλής. Είναι πολύ απαιτητική σε περίπτωση σύνδεσης αιωρούμενου (νησιού) σχεδίου. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου έγκειται στην ανάγκη να τοποθετηθεί το ηλεκτρικό καλώδιο από το πλησιέστερο κουτί διακλάδωσης κατά τη διάρκεια επισκευών στην κουζίνα, επειδή υπάρχουν έργα για strobleniem και σοβάτισμα ενός τόπου ενός τοίχου και μια οροφή. Ένα νέο ηλεκτρικό καλώδιο για κρέμασμα μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ψευδοροφή. Αναμφισβήτητα, η υποδοχή στην οροφή φαίνεται αναισθητική, επομένως η επιλογή σύνδεσης μέσω του τερματικού μπλοκ ή μεμονωμένων τερματικών είναι κατάλληλη εδώ. Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα: φάση προς φάση, μηδέν έως μηδέν και γείωση προς τη γείωση.

Γείωση της κουκούλας

Η συσκευή εξάτμισης θα πρέπει να είναι γειωμένη, καθώς και οποιαδήποτε άλλη οικιακή συσκευή. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αν η οικία είναι γειωμένη και έχει τοποθετηθεί ένα καλώδιο τριών καναλιών με έδαφος. Αλλά στην πραγματικότητα, τέτοια σπίτια είναι μια μειοψηφία, και συχνά, κουκούλες λειτουργούν χωρίς γείωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης του καλύμματος πρέπει να γνωρίζει τον πιθανό κίνδυνο χρήσης του και επίσης να παραβιάζει αυτόν τον τρόπο χρήσης και κατά συνέπεια να ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική ενέργεια

Εγκατάσταση και σύνδεση κουκούλας κουζίνας

Για να εξασφαλιστεί ότι το διαμέρισμα ή το σπίτι είχε φρέσκο ​​και καθαρό αέρα, η κουζίνα θα πρέπει να έχει πολύ καλό εξαερισμό. Με το καθήκον της έγκαιρης απομάκρυνσης των οσμών κατά το μαγείρεμα των τροφίμων, ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, επειδή μια ειδική συσκευή εξαναγκασμού εξαερισμού κρεμάστηκε πάνω από τη σόμπα - μια κουκούλα κουζίνας. Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα, πώς να την διορθώσετε και να την φέρετε στο σύστημα εξαερισμού - γι 'αυτό περαιτέρω.

Τοποθετήστε μια κουκούλα στην κουζίνα - μια σοφή απόφαση

Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Με το σωστό μέγεθος, είναι ίσο σε πλάτος ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Για να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα, πρέπει να το τοποθετήσετε σωστά και να το ασφαλίσετε. Η ηλεκτρική εξάτμιση βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλάκα. Το ύψος εγκατάστασης εξαρτάται από τον τύπο της εστίας:

 • Πάνω από τη σόμπα αερίου, το ελάχιστο επιτρεπτό ύψος ανάρτησης είναι 75 cm.
 • Πάνω από την ηλεκτρική τιμή είναι ελαφρώς μικρότερη - 65 cm ελάχιστο.

Το ακριβές ύψος καθορίζεται ανεξάρτητα - σύμφωνα με την ανάπτυξη της οικοδέσποινας, που θα μαγειρέψει. Η κάτω άκρη της κουκούλας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι της. Κάτω από την ελάχιστη απόσταση για να κρεμάσει δεν είναι απαραίτητη, αλλά υψηλότερη είναι δυνατή. Αλλά αν χρειαστεί να κρεμάσετε εξοπλισμό υψηλότερο από 90 cm από το επίπεδο της πλάκας, χρειάζεστε μια μονάδα με αυξημένη ισχύ - έτσι ώστε ο μολυσμένος αέρας να αφαιρεθεί αποτελεσματικά.

Ελάχιστο ύψος για την εγκατάσταση κουκούλες πάνω από το αέριο και την ηλεκτρική κουζίνα

Η κουκούλα είναι τοποθετημένη ανάλογα με τον τύπο. Ενσωματωμένο - σε ειδικά διαμορφωμένο ντουλάπι. Αρθρωτό (επίπεδη) και τρούλο (τζάκι) - στον τοίχο. Οι ίδιοι οι απορροφητήρες τζακιού μπορούν να αποτελούνται από δύο μέρη - μια μονάδα με κινητήρα και φίλτρα και έναν θόλο. Και τα δύο μέρη συνδέονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε οι εξόδους τους να συμπίπτουν.

Ξεχωριστά, πρέπει να πούμε για τις κουκούλες των νησιών. Συνδέονται με το ανώτατο όριο. Έρχεται με σύστημα αναστολής και σαφείς συστάσεις για το τι και πώς να κάνει.

Στάδια εγκατάστασης

Η όλη διαδικασία εγκατάστασης και σύνδεσης μπορεί να αναλυθεί σε διάφορα στάδια:

 • Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα στη σωστή θέση. Αυτό συνεπάγεται τη φυσική σύνδεσή του με τον τοίχο ή την οροφή.
 • Το δεύτερο στάδιο είναι η σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Εάν υπάρχει μια κοντινή πρίζα, δεν θα πρέπει να υπάρχουν δυσκολίες. Διαφορετικά, πρέπει να τραβήξετε το καλώδιο από την πλησιέστερη πηγή, ως προσωρινό μέτρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεταφορά (επέκταση).
 • Το τελευταίο στάδιο αφορά μόνο τα μοντέλα με την έξοδο του αέρα εξαγωγής στο σύστημα εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, ο αγωγός αέρα είναι συνδεδεμένος και η έξοδος του στον αγωγό εξαερισμού.

Είναι εύκολο να κρεμάσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας

Εάν υπάρχει μια πρίζα κοντά, δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τη σύνδεση με ηλεκτρισμό. Άλλα στάδια δεν είναι επίσης πολύ περίπλοκα, αλλά θα τα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

Τοποθετήστε ένα αρθρωτό ή θόλο μοντέλο στον τοίχο

Παρόλο που αυτά τα δύο μοντέλα είναι διαφορετικά, είναι συνδεδεμένα στον τοίχο. Στο πίσω τοίχωμα της θήκης έχουν τέσσερις οπές - δύο αριστερά, δύο - δεξιά. Πολλοί κατασκευαστές προμηθεύουν τα προϊόντα τους με ένα πρότυπο τοποθέτησης το οποίο σηματοδοτεί τη θέση των συνδετήρων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κλίνετε το πρότυπο από τον τοίχο, να μετακινήσετε τα σημάδια. Αν δεν υπάρχει πρότυπο, μετρήστε την απόσταση μεταξύ των οπών και μεταφέρετε στον τοίχο. Αν υπάρχει βοηθός, μπορείτε να ζητήσετε να το κρατήσετε στο επιλεγμένο υψόμετρο και να κάνετε μόνοι σας σημειώσεις.

Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο μέσω των τυποποιημένων οπών στο σώμα

Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή: χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι κάνει ένα καταλλήλου μεγέθους τρύπα, τοποθετήστε το πλαστικό βύσματα βύσματα, τότε κρεμάστε τον απορροφητήρα στα πείρο-καρφιά. Φυσικά, ελέγξουμε την οριζόντια θέση του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Αυτή η μέθοδος είναι καλή αν ο τοίχος είναι επίπεδος και δεν παρεμβαίνει. Συχνά δίπλα στη σόμπα υπάρχει σωλήνας αερίου, ο οποίος δεν σας επιτρέπει να κρεμάτε την κουκούλα κοντά στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να καρφώσουν ξύλινα μπλοκ στον τοίχο και οι κουκούλες πρέπει ήδη να συνδεθούν στις ράβδους. Αυτή είναι μια απλή επιλογή, αλλά δεν είναι πολύ καλή - τα μπαρ καλύπτονται με αιθάλη και είναι δύσκολο να τα πλύνετε.

Η δεύτερη επιλογή για να εγκαταστήσετε την κουκούλα σωλήνων - χρησιμοποιήστε βίδα-pin (το δεύτερο όνομα του υδραυλικού stud). Μπορούν έχει ένα σπείρωμα για το βίδωμα στον τοίχο, το λείο τμήμα, το οποίο καθιστά δυνατή την εκτέλεση εξάντληση σε κάποια απόσταση από το τοίχωμα και ένα λεπτό νήμα με δύο περικόχλια, και ότι θα διορθώσει το περίβλημα. Υπάρχουν αυτά τα καρφιά διαφορετικών μεγεθών, επιλέξτε τι χρειάζεστε, αλλά όλα τα παξιμάδια γίνονται με ένα κομμάτι ή οκταγωνικό κλειδί.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στον τοίχο, εάν ο σωλήνας αερίου ή ο τοίχος είναι ανομοιογενής

Αυτή η επιλογή καθορισμού της κουκούλας είναι καθολική, απλή σε εκτέλεση, αξιόπιστη. Είναι επίσης πιο βολικό να φροντίζετε - το μέταλλο είναι συνήθως ανοξείωτο, δεν είναι δύσκολο να το πλύνετε από τις αποθέσεις.

Εγκαθιστώντας την ενσωματωμένη κουκούλα στο ντουλάπι

Ενσωματωμένη κουκούλα σχεδόν εντελώς κρυμμένη στο ντουλάπι για αυτό. Είναι στερεωμένο ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω - στις βίδες, μόνο βιδώνονται μέσα στους τοίχους. Μόνο προηγουμένως στα προαναφερθέντα ράφια, είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν οπές για τον αγωγό αέρα. Αυτό γίνεται μετά την αγορά της εξάτμισης, αφού η θέση της εξόδου για τον αέρα εξαρτάται από την επιχείρηση και το μοντέλο.

Παράδειγμα εγκατάστασης της ενσωματωμένης κουκούλας

Εάν το ντουλάπι είναι κρεμασμένο, είναι προτιμότερο να το αφαιρέσετε. Στο αφαιρούμενο ντουλάπι, τοποθετήστε την κουκούλα στη θέση της, σημειώστε τη θέση της εξόδου αέρα στο κάτω ράφι, κόψτε τη. Για αυτό, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό παζλ και ένα πριόνι με ωραία δόντια. Σχεδόν δεν αφήνει τσιπ για laminate. Εάν θέλετε να καθορίσετε τον τόπο της κοπής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό προφίλ επίπλων σχήματος C. Είναι άκαμπτα και ευέλικτα. Εύκαμπτο στη χρήση απλά - καμπυλώνεται σε οποιαδήποτε γωνία, άκαμπτο πριν από την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ζεσταθεί ένας στεγνωτήρας μαλλιών. Αυτά τα προφίλ "κάθονται" πάνω στην κόλλα, συνήθως χρησιμοποιούν "υγρά καρφιά". Αφού εγκατασταθεί στη θέση του, αφαιρέστε τα υπολείμματα κόλλας (υγρό καθαρό πανί), στερεώστε την ταινία βαφής στο ράφι. Το πλεόνασμα του προφίλ είναι κομμένο με ένα αρχείο με ένα μικρό δόντι, το κομμάτι είναι αμμοβολή με λεπτόκοκκο.

Η διαδικασία της προετοιμασίας ενός καταψύκτη για την εγκατάσταση κουκούλες

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε τρύπες σε άλλα ράφια. Παρεμπιπτόντως, μπορούν ήδη να μην είναι στρογγυλά αλλά ορθογώνια - εξαρτάται από την διατομή του επιλεγμένου αγωγού.

Μετά από αυτό, όλα τα ράφια είναι εγκατεστημένα στη θέση τους, το περίβλημα είναι κρεμασμένο και σταθερό. Για να βιδώσει μέσα από ενσωματωμένο κουκούλες ενσωματωμένο κουκούλα. Στη συνέχεια - η διαδικασία σύνδεσης του αγωγού.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα με τον ηλεκτρισμό

Δεδομένου ότι η κατανάλωση ισχύος των κουζινών κουζίνας σπάνια υπερβαίνει το 1 kW, μπορούν να συνδεθούν σε συνηθισμένες πρίζες. Είναι επιθυμητό να γειώνονται. Αυτή η απαίτηση πρέπει να πληρούται αν θέλετε να είναι έγκυρη η εγγύηση.

Εάν η καλωδίωση στο διαμέρισμα είναι παλιά, μπορείτε να ρίξετε ένα καλώδιο γείωσης ή μηδενίζοντας τον εαυτό σας. Απλά μην το συνδέετε στους σωλήνες παροχής νερού ή θέρμανσης. Αυτό απειλεί τη δυνατότητα ηλεκτροπληξίας ή ακόμα και το θάνατο για εσάς, τα μέλη της οικογένειάς σας ή των γειτόνων σας.

Για να το οποίο είναι συγκολλημένο / βιδωμένη πάνω στο σύρμα πυρήνα να φτάσει το καλώδιο γείωσης για να πάρετε την πλάκα λεωφορείο με τα σύρματα που συνδέονται με αυτήν, ή το σωλήνα. Στις συσκευές αυτές μπορείτε να συνδέσετε το δικό σας καλώδιο πολλαπλών καναλιών (χωρίς να επαναφέρετε αυτά που υπάρχουν ήδη). Για να δουλέψει σωστά διατομή πρέπει να είναι 2,5 mm, ο μαέστρος - λανθάνον χαλκού επιθυμητό άκαυστα περιτύλιγμα.

Συνδέστε την κουκούλα μέσω του Vago

Μέρος της κουκούλας έρχεται με ένα πιρούνι στο τέλος. Με τη σύνδεση αυτών των μοντέλων, δεν υπάρχουν ερωτήσεις - στην έξοδο και όλα. Αλλά υπάρχουν μοντέλα στα οποία το καλώδιο τελειώνει με σύρματα. Δεν είναι από την απληστία του κατασκευαστή, αλλά για τον καταναλωτή να αποφασίσει τον καλύτερο τρόπο σύνδεσης του εξοπλισμού. Αν θέλετε, μπορείτε να συνδέσετε το βύσμα. Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη - πάρτε το μπλοκ ακροδεκτών και συνδέστε το μέσα από αυτό. Μια άλλη επιλογή είναι το μπλοκ ακροδεκτών Wago. Πρέπει να πάρουν τρία κομμάτια - ανάλογα με τον αριθμό των συρμάτων. Σε μία σύνδεση ακροδεκτών της ίδιας έλξης σύρματος και από το πτερύγιο - τη φάση με τη φάση (μπορεί να υπάρχουν διαφορετικό χρώμα), μηδέν (μπλε ή μπλε) με μηδέν, το έδαφος (κίτρινο-πράσινο) από το έδαφος.

Αγωγός για κουκούλες κουζίνας

Ένα από τα στάδια εγκατάστασης του καλύμματος είναι η επιλογή και η εγκατάσταση αεραγωγών. Ο αέρας λαμβάνεται από την κουζίνα σε θερμοκρασία δωματίου, επομένως δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για αεραγωγούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε. Συνήθως χρησιμοποιούνται τρεις τύποι:

 • Κυματοειδές μανίκι από αλουμίνιο. Είναι καλό που είναι εύκολο για αυτόν να δώσει το επιθυμητό σχήμα - εύκολα καμπύλες σε οποιαδήποτε γωνία. Ακριβώς πάρτε ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους και δώστε το επιθυμητό σχήμα. Μειονέκτημα: το έργο της κουκούλας θα είναι θορυβώδες, καθώς η ροή αέρα προκαλεί θόρυβο και συντονισμό. Η δεύτερη αρνητική στιγμή - η επιφάνεια είναι ραβδωμένη, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες για τη ροή του αέρα. Λοιπόν, και ένα άλλο μειονέκτημα - δύσκολο να φροντίσει: στα αυλάκια clogs η αιθάλη με τη σκόνη, είναι δύσκολο να τρίψετε.
 • Πλαστικός (PVC) στρογγυλός αγωγός. Εύκολοι στρογγυλοί πλαστικοί σωλήνες. Ο αγωγός αέρα της επιθυμητής διαμόρφωσης συναρμολογείται από διαμορφωμένα στοιχεία - γύρους, στροφές, προσαρμοστές, συνδέσμους. Με τον σωλήνα συνδέονται λόγω της παρουσίας επεκτάσεων στα διαμορφωμένα στοιχεία. Για να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία δεν αποσυνδέονται κατά τη λειτουργία, οι αρμοί μπορούν να λερωθούν με κόλλα (καρφιά υγρού ή Στιγμή). Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσετε τις βίδες - τρία ή τέσσερα κομμάτια ανά σύνδεση. Το πλεονέκτημα των αγωγών αέρα PVC για το σχέδιο - είναι "ήσυχα", τα λεία εσωτερικά τοιχώματα δεν δημιουργούν εμπόδια στην κίνηση του αέρα, το εξωτερικό είναι εύκολο να καθαριστεί. Το μειονέκτημα είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία συναρμολόγησης (σε σύγκριση με την αυλάκωση αλουμινίου).

Τύποι αγωγών για κουκούλες κουζίνας

 • Πλαστικός αγωγός. Επίσης κατασκευασμένο από PVC (PVC), αλλά έχει μια ορθογώνια διατομή. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια. Εφαρμόστε το ορθογώνιο αγωγούς εάν είναι απαραίτητο για να εξοικονομήσετε χώρο - που είναι καλά κρυμμένη πίσω από γυψοσανίδας για την ένταση ή ψευδοροφές.
 • Υπάρχει μια άλλη διαφορά μεταξύ πλαστικού και κυματοειδούς αγωγού - τιμής. Το πολυμερές είναι ακριβότερο. Παρ 'όλα αυτά, αν έχετε την ευκαιρία να εγκαταστήσετε μια κουκούλα χρησιμοποιώντας PVC, τα βάζετε. Με ίση εγκάρσια τομή, παρέχουν μια πιο αποτελεσματική εκκένωση αέρα και επίσης λιγότερο θόρυβο.

  Η διατομή των αγωγών για τον αγωγό καθορίζεται από το μέγεθος της εξόδου στην κουκούλα. Στην περίπτωση των ορθογώνιων σωλήνων, χρησιμοποιείται ένας προσαρμογέας.

  Διαστάσεις αγωγών για εκχυλίσματα

  Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι τριών μεγεθών: 100 mm, 125 mm και 150 mm. Αυτή είναι η διάμετρος των πλαστικών σωλήνων και των κυματοειδών μανικιών. Τα τμήματα των επίπεδων αγωγών είναι μεγαλύτερα και παρουσιάζονται στον πίνακα.

  Διαστάσεις επίπεδων αγωγών PVC για κουκούλες

  Πώς να επιλέξετε το μέγεθος; Στην περίπτωση στρογγυλών σωλήνων, η διάμετρος τους πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Είναι πολύ ανεπιθύμητο να τοποθετήσετε έναν προσαρμογέα στην έξοδο και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν αεραγωγό μικρότερης διαμέτρου - αυτό θα μειώσει τον ρυθμό καθαρισμού του αέρα. Και ακόμα κι αν η κουκούλα είναι πολύ ισχυρή, τότε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

  Με την επιλογή της διατομής ενός ορθογωνίου αγωγού - η περιοχή της διατομής του δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την περιοχή διατομής του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Και η σύνδεση γίνεται μέσω κατάλληλου προσαρμογέα.

  Πώς να διορθώσετε τις αυλακώσεις στην κουκούλα και τον εξαερισμό

  Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια κουκούλα και να χρησιμοποιήσετε κυματοειδή αλουμίνιο για τον αγωγό, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να το συνδέσετε με το σώμα και τον εξαερισμό. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε σφιγκτήρες κατάλληλου μεγέθους. Μπορούν να είναι μεταλλικά ή πλαστικά.

  Για να συνδέσετε την κουκούλα στο σύστημα εξαερισμού, θα χρειαστείτε επίσης ειδική μάσκα εξαερισμού. Έχει μια οπή στην κορυφή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Στο κάτω μέρος υπάρχουν τρύπες για την απομάκρυνση του αέρα από την κουζίνα με φυσική κυκλοφορία, ενώ ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί.

  Τοποθετήστε την αυλάκωση στην σχάρα στον τοίχο

  Για τον καθορισμό των αυλακώσεων κατάλληλο τρίψιμο με την προεξοχή - έχει ένα χείλος γύρω από το άνοιγμα μερικών εκατοστών, οι οποίες διατίθενται στην κυματώσεων, οπότε στερεώνεται με ένα σφιγκτήρα του κατάλληλου μεγέθους.

  Με την ίδια αρχή, ο κυματοειδής αγωγός αέρα συνδέεται με την κουκούλα. Σε αυτό υπάρχει μια προεξοχή, στην οποία φοριέται η αυλάκωση. Η σύνδεση σφίγγεται με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα.

  Πώς να τοποθετήσετε τον αγωγό στους τοίχους

  Για τους πλαστικούς αγωγούς υπάρχουν ειδικοί σύνδεσμοι με τη μορφή μανδάλων. Τοποθετούνται πρώτα σε τοίχο χρησιμοποιώντας πείρους. ρύθμιση βήμα εξαρτάται από την καμπυλότητα του δρόμου, αλλά κατά μέσο όρο 1 επαρκή στερέωση 50-60 cm. Σε αυτές μάνδαλο κατά την εγκατάσταση με λίγη προσπάθεια παρεμβάλλεται σωλήνα.

  Εάν πρέπει να στερεώσετε τον αγωγό αέρα στην οροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες βάσεις στήριξης. Αλλά αν χρειαστεί να αντέξετε κάποια απόσταση από την οροφή, αυτός ο τύπος εγκατάστασης δεν θα λειτουργήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, να λάβει μία διάτρητη κρεμάστρες για γυψοσανίδας, αποδίδουν τους στο ανώτατο όριο, τότε να τους μικρές βίδες αγωγό PVC στην κουκούλα.

  Τρόποι για να διορθώσετε την αυλάκωση

  Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα στους τοίχους είναι στερεωμένοι με σφιγκτήρες ή πλαστικές μπουκάλες μεγάλου μεγέθους. Σε ανώτατο όριο, εάν είναι απαραίτητο, τοποθετούνται επίσης με τη βοήθεια των οπών από διάτρητο αλουμίνιο.

  Πού και πώς να βγάλετε τον αεραγωγό

  Τις περισσότερες φορές, ο αγωγός από την κουκούλα στην κουζίνα είναι συνδεδεμένος με τον εξαερισμό, μέσω του οποίου υπάρχει φυσικός αερισμός (λόγω έλξης). Αυτό είναι λανθασμένο, αφού στην περίπτωση αυτή, το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου είναι κλειστό αγωγό, και μέσω των εναπομενόντων ανοιγμάτων, η ανταλλαγή αέρα είναι σαφώς ανεπαρκής.

  Ένα σημαντικό μέρος του πλέγματος εξαερισμού είναι κλειστό και ο εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν επαρκεί

  Συνδέστε σωστά τον αγωγό σε ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, το ίδιο πλέγμα τοποθετείται στην τρύπα, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

  Αν δεν υπάρχει ξεχωριστός αγωγός εξαερισμού, αλλά υπάρχει ένα εξωτερικό τοίχωμα δίπλα του, μπορείτε να βάλετε το σωλήνα έξω, τοποθετώντας τη σχάρα έξω. Αυτοί είναι δύο τρόποι για να έχετε κανονικό αερισμό και να εξασφαλίσετε την κανονική ικανότητα εργασίας της κουκούλας.

  Πώς να πάτε στο δρόμο

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα και να φέρετε τον αγωγό στον τοίχο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα σε αυτό. Και αυτή είναι η μόνη δυσκολία. Περαιτέρω, ένας αγωγός αέρα εισάγεται στην οπή αυτή, σφραγίζεται με ένα διάλυμα. Έξω, η τρύπα είναι κλειστή από μια σχάρα - έτσι ώστε τα σκουπίδια να μην πέφτουν, τα πουλιά και τα μικρά ζώα δεν εγκαθίστανται.

  Ένα παράδειγμα εγκατάστασης κουκούλας δεν είναι μια κουζίνα με εξαγωγή αέρα στον τοίχο

  Για να αποφύγετε την εμφύσηση αέρα από το δρόμο, τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (στην παραπάνω εικόνα, υποδεικνύεται από μια λοξή γραμμή). Είναι, παρεμπιπτόντως, επιθυμητό να τοποθετείτε και όταν συνδέετε τον αγωγό με το σύστημα εξαερισμού - έτσι ώστε οι οσμές από τους σωλήνες να μην εισέρχονται στο δωμάτιο.

  Έτσι, μοιάζει με βαλβίδα επιστροφής ή αντεπιστροφής για αεραγωγούς

  Η βαλβίδα αέρα επιστροφής ή αντι-επιστροφής είναι μια ελαφριά πλαστική ή μεταλλική πλάκα. Τοποθετείται σε δύο σημεία στον σωλήνα - πάνω και κάτω, τα πέταλα στηρίζονται από ένα ελαφρύ ελατήριο. Ενώ ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί, η βαλβίδα αποκλείει την πρόσβαση στον αέρα από έξω. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, η ροή αέρα κάμπτει την πλάκα προς τα εμπρός, πιέζοντας το ελατήριο. Μόλις η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, η πλάκα επιστρέφει στον τόπο με τη βοήθεια ελατηρίων. Εάν εγκαταστήσετε την κουκούλα χωρίς αυτή τη βαλβίδα, το χειμώνα στην κουζίνα μπορεί να είναι πολύ κρύο - ο εξωτερικός αέρας θα εισέλθει εύκολα στο δωμάτιο.

  Για να διασφαλίσετε ότι η κουκούλα δεν παρεμποδίζει τον φυσικό εξαερισμό στην κουζίνα

  Με τη βοήθεια του ΤΕΕ και της βαλβίδας ελέγχου μπορεί, από τον τρόπο, εγκαταστήστε το καπό ώστε να μην έρχεται σε αντίθεση με φυσικό αερισμό στην κουζίνα. Θα χρειαστείτε μια ειδική σχάρα εξαερισμού για να συνδέσετε τις κουκούλες, τη βαλβίδα ελέγχου και το μπλουζάκι. Με ventreshetke tee στερεωμένο στο κατώτερο εισόδου συνδέονται vozduhvod της σχεδιάζοντας, και η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται για την ελεύθερη έξοδο, μόνο έτσι ώστε το βήμα κλειδωμένο με πέρασμα αέρα από τον σωλήνα (που δείχνεται παρακάτω).

  Βαλβίδα αντεπιστροφής για κανονικό φυσικό αερισμό στην κουζίνα

  Πώς λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα; Όταν ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος, τα πέταλα της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι λυγισμένα, ο αέρας από την κουζίνα προς τον αγωγό αερισμού περνάει από τη σχάρα και την ανοιχτή έξοδο του ΤΕ. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, η ροή του αέρα ξετυλίγει την πλάκα της βαλβίδας και ο αέρας εισέρχεται στο σύστημα εξαερισμού. Όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, τα ελατήρια ανοίγουν και πάλι τον αέριο μέσα από το τσάι.

  Εξωτερικά, ένα τέτοιο σύστημα δεν φαίνεται πολύ ελκυστικό και με κάποιο τρόπο θα αποκρύπτεται. Αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνδέσετε την κουκούλα με τη μόνη υπάρχουσα έξοδο αερισμού και να μην μειώσετε την ανταλλαγή αέρα.

  Χαρακτηριστικά σύνδεσης της κουκούλας με το ηλεκτρικό δίκτυο

  Σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για το πώς να εγκαταστήσουμε την κουκούλα και να συνδέσουμε τον εξαερισμό. Το ερώτημα που θα αγγίξουμε είναι η σύνδεση των συσκευών κουζίνας στο ηλεκτρικό δίκτυο. Μερικές φορές δεν είναι δυνατόν να συνδέσετε το καλώδιο σε μια πρίζα για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. είτε είναι κατειλημμένο, είτε είναι μακριά. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τον ηλεκτρισμό με διάφορους τρόπους.

  Σύνδεση με βρόχο

  Συνήθως, η ισχύς του απορροφητήρα δεν υπερβαίνει τα 500 W, οπότε αν δεν υπάρχει πρίζα κοντά, είναι καλύτερο να συνδεθείτε με ένα βρόχο. Για να το κάνετε αυτό είναι πολύ απλό - εγκαταστήστε μια νέα έξοδο κοντά στη συσκευή και από την πλησιέστερη εξόδου βγάλτε τους βραχυκυκλωτήρες, όπως φαίνεται στο διάγραμμα:

  Για το καλώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο χαλκού, διατομή 1,5 mm 2. Εάν δεν θέλετε να λυγίζετε τους τοίχους για να τοποθετήσετε το καλώδιο με τα χέρια σας, συνιστούμε τη διενέργεια ανοικτής καλωδίωσης στο κανάλι καλωδίου. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν κουτιά καλωδιακής τηλεόρασης που δεν θα χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας και παράλληλα θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

  Για τους κατοίκους των παλαιών διαμερισμάτων υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για τη διεξαγωγή ενός καλωδίου από τη μια έξοδο προς την άλλη, χωρίς να διαταράσσεται σοβαρά η διακόσμηση των τειχών. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτή τη μέθοδο προβάλλοντας δύο παραδείγματα παραδειγμάτων βίντεο παρακάτω:

  Η ιδέα της σύνδεσης μιας ενσωματωμένης κουκούλας

  Πώς να τεντώσετε το καλώδιο στο διάφραγμα

  Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν μπορούν να συνδεθούν ισχυρές συσκευές στην πρίζα που συνδέεται με τη σχισμή, μόνο στην ίδια την κουκούλα. Διαφορετικά, ενδέχεται να παρουσιαστεί υπερφόρτωση και εάν η γραμμή δεν προστατεύεται από ένα διακόπτη κυκλώματος, το περίβλημα της υποδοχής μπορεί να λιώσει, προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί αν αποφασίσετε να συνδέσετε την κουκούλα με ηλεκτρισμό κατ 'αυτόν τον τρόπο.

  Αντικατάσταση της υποδοχής

  Η δεύτερη ιδέα που θα λύσει το πρόβλημα είναι η αντικατάσταση μιας μόνο πρίζας με μια διπλή. Εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα επειδή το πλησιέστερο σημείο σύνδεσης είναι πάντα απασχολημένοι, είμαστε σίγουροι για να το αλλάξετε σε ένα διπλό, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτή η μέθοδος σύνδεσης είναι ένας συμβιβασμός, αλλά να έχετε κατά νου - ότι η ηλεκτρική καλωδίωση στην κουζίνα πρέπει να είναι σχεδιασμένα για ένα νέο φορτίο (αντί για μία μόνο συσκευή θα συνδεθεί για δύο έως ένα σημείο).

  Διεξαγωγή νέας γραμμής

  Λοιπόν, ο πιο αξιόπιστος τρόπος - να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρικό ρεύμα από το κουτί διακλάδωσης. Φυσικά, θα πρέπει να εξετάζεται μόνο εάν κάνετε επισκευές στο σπίτι και σκέφτεστε ήδη να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να πάρετε τη γραμμή από το ενδιάμεσο κιβώτιο και να οδηγήσετε στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε την πρίζα. Εδώ θα ήθελα να κάνω μια σύσταση - το καλύτερο είναι να το εντοπίσετε στο καπό (όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα), έτσι ώστε το λίπος δεν μολύνει το σημείο σύνδεσης του σώματος.

  Αυτές είναι όλες οι οδηγίες για σύνδεση. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος και μία από τις παρεχόμενες πρέπει σίγουρα να εμφανιστεί. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και ακόμα δεν γνωρίζατε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρικό ρεύμα, συνιστούμε να περιγράψετε την κατάστασή σας στα σχόλια!

  Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε:

  Η ιδέα της σύνδεσης μιας ενσωματωμένης κουκούλας

  Πώς να τεντώσετε το καλώδιο στο διάφραγμα

  Εγκατάσταση και σύνδεση του απορροφητήρα της κουζίνας: οι αποχρώσεις της εγκατάστασης

  Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα απορροφητήρα, και έχετε αποφασίσει σχετικά με το είδος και μάλιστα το μοντέλο, είναι πολύ λογικό να θέτει το ζήτημα των εγκαταστήσετε στο προβλεπόμενη θέση του.

  Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα υπηρεσιών που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες και να λάβετε επαγγελματική βοήθεια στην εγκατάσταση.

  Είναι δυνατόν να εκτελέσετε αυτή τη λειτουργία μόνος σας;

  Η διαδικασία της εγκατάστασης εξαγωγής για την κουζίνα δεν είναι τόσο περίπλοκη και γίνεται από οποιαδήποτε πολυτεχνίτης με τις βασικές δεξιότητες με εργαλεία, οικιακές συσκευές, συσκευές.

  Φυσικά, η εγκατάσταση θα απαιτήσει τη συμμόρφωση με ορισμένες τεχνολογικές αποχρώσεις, αλλά δεν μπορούν επίσης να θεωρηθούν υπερβολικά περίπλοκες και δύσκολο να εφαρμοστούν.

  Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα;

  Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

  Σε γενικές γραμμές, η προετοιμασία για την εγκατάσταση πρέπει να ξεκινήσει πριν από την αγορά του απορροφητήρα κουζίνας. Ακόμη και πριν πάτε στο κατάστημα πρέπει να αξιολογήσετε τις δυνατότητες τοποθέτησής του, τα χαρακτηριστικά απόδοσης, τις μέγιστες διαστάσεις που αντιστοιχούν στο μέγεθος της κουζίνας και τα έπιπλα που είναι εγκατεστημένα σε αυτό.

  Θα πρέπει να σκεφτείτε αμέσως το ερώτημα εάν η κουκούλα είναι ρέουσα ή θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην κουκούλα της κουζίνας χωρίς αγωγό αέρα. Εμφανίζεται η παρουσία ενός ηλεκτρικού σημείου σύνδεσης, το ύψος της θέσης και κάποιες άλλες παράμετροι. Τώρα για αυτό - λίγο πιο λεπτομερές.

  • Κατά την επιλογή της κουκούλας, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την απόδοσή της, καθώς το μέγεθος αυτό μπορεί επίσης να εξαρτάται από το μέγεθός της.

  Οι ισχύοντες κανονισμοί απαιτούν, από συσκευές αυτής της κατηγορίας, μια δεκαπλάσια εναλλαγή αέρα για μία ώρα. Ο όγκος μιας κουζίνας σε κυβικά μέτρα είναι εύκολο να υπολογιστεί - το προϊόν του μήκους, του πλάτους και του ύψους. Θα παραμείνει μόνο να πολλαπλασιαστεί κατά 10, και αυτό θα είναι η ελάχιστη απαιτούμενη απόδοση.

  Για να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο απόθεμα - για πιθανά φράγματα φίλτρων, αεραγωγών, αλλαγές πίεσης στον άξονα εξαερισμού κ.λπ. είναι καλύτερα να πολλαπλασιάσετε τον όγκο της κουζίνας όχι κατά 10, αλλά κατά 12 ÷ 13.

  • Ο τόπος της μελλοντικής τοποθέτησης εκτιμάται αναγκαστικά.

  Πρώτον, η εγκατάσταση δεν πρέπει να παρεμποδίζεται από αναρτημένα έπιπλα κουζίνας - η θέση για τη συσκευή πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις σε πλάτος.

  Δεύτερον, εάν τα ανώτατα όρια είναι πολύ χαμηλά, δεν είναι πάντοτε σκόπιμο να αγοράσετε έναν τύπο τρούλου τζάκι.

  Τρίτον, η ίδια η συσκευή έχει σημαντικό βάρος και μπορεί να τοποθετηθεί αξιόπιστα σε έναν τοίχο αρκετά ισχυρό και χωρίς σημαντικά ελαττώματα.

  Επιπλέον, μερικές φορές η εγκατάσταση κουκούλας μπορεί να παρεμποδιστεί από τον κύριο αγωγό αερίου - θα πρέπει να σκεφτούμε την κατασκευή των αντίστοιχων στηριγμάτων, έτσι ώστε να υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του τοίχου και της κουκούλας.

  • Κατά τον προσδιορισμό του συγκεκριμένου σημείου στερέωσης, λαμβάνεται υπόψη η απόσταση από την πλάκα, την εστία, στην κάτω γρίλια.

  Για λόγους πυρασφάλειας, πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm για το αέριο και 60 cm για ηλεκτρικό.

  Για τις επαγωγικές πλάκες, η μικρότερη απόσταση αντιστοιχεί σε ύψος 65 cm.

  Ίσως είναι χρήσιμο να ληφθεί υπόψη και το ύψος του πιο συχνά ασχολούνται με την παρασκευή τροφίμων - με κουκούλα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο σε αυτόν και παρέχει μέγιστη άνεση.

  Ωστόσο, η υπερβολική ανύψωση της συσκευής πάνω από τη σόμπα είναι επίσης αδύνατη - η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα ή του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί δραματικά.

  • Για να συνδέσετε την κουκούλα στην πρίζα πρέπει να παρέχεται μια πρίζα.

  Χρησιμοποιήστε τα καλώδια προέκτασης στην κουζίνα δεν μπορεί να είναι - θα πρέπει να περιορίσει το μήκος του τυποποιημένου καλωδίου. Η εκχύλιση λειτουργεί πάντοτε σε ατμόσφαιρα υψηλής υγρασίας, δηλ. απαιτήσεις για την ηλεκτρική ασφάλεια εδώ - αυξημένη.

  Συνδέστε τη συσκευή σε μια πρίζα με επαφή γείωσης.

  Στα παλιά πολυώροφα κτίρια δεν είχε προβλεφθεί το κύκλωμα γείωσης - στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, αν είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα γειωμένο μπαρ στο διαμέρισμα. Αλλά για να χρησιμοποιηθούν ως σωλήνες "γης" για θέρμανση, παροχή νερού ή αερίου - απαγορεύεται αυστηρά.

  • Κουκούλες δεν ανήκουν σε ένα εξαιρετικά ενεργοβόρες συσκευές, έτσι ώστε τις περισσότερες φορές δεν απαιτούν την εγκατάσταση ενός επιπλέον μηχανήματος, αν και μερικές φορές μπορεί να είναι περιττή.

  Για να εξασφαλίσετε πλήρη ασφάλεια, συνιστάται η σύνδεση της συσκευής μέσω προστατευτικής συσκευής - RCD.

  • Αν σχεδιάζεται τοποθέτηση του καλύμματος με αεραγωγούς, υπολογίστε αμέσως την απαιτούμενη ποσότητα τους, αγοράστε τους απαραίτητους προσαρμογείς, κάμψη, ειδικές γρίλιες εξαερισμού, εάν είναι απαραίτητο - εξαρτήματα στερέωσης και ενώσεις σφράγισης.

  Τι θα πάρει για να δουλέψει

  Εάν αφού ληφθούν υπόψη όλες οι συστάσεις, η κουκούλα και το πλήρες σετ όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων αγοράζονται, μπορείτε να προχωρήσετε στην άμεση εγκατάσταση της συσκευής.

  Το σύνολο εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για αυτό είναι μικρό:

  • Ρουλέτα ή μετρητής δίπλωσης - για μέτρηση.
  • Επίπεδο κατασκευής, τετράγωνο - για ακριβή τοποθέτηση του καλύμματος οριζόντια και κάθετα.
  • Τρυπάνι σφύρας ή τρυπάνι με λειτουργία κρούσης - για προσάρτηση στον κύριο τοίχο. Στην περίπτωση που οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ξύλο ή υλικά με βάση το ξύλο, αρκεί ένα κατσαβίδι.
  • Κατσαβίδια.
  • Για να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα, μπορεί να χρειαστείτε παζλ.
  • Η σύνδεση του καλύμματος στον αγωγό και στον αγωγό εξαερισμού μπορεί να συνδυαστεί με την ανάγκη κοπής - μπορεί να χρειαστείτε ένα χαλύβδινο εργαλείο για μέταλλο ή ένα "βουλγαρικό".
  • Σφραγιστικό σιλικόνης για τη στεγανοποίηση των αρμών των αγωγών αέρα (εάν είναι απαραίτητο).
  • Συνδετήρες - ανάλογα με το υλικό του τοίχου. Μπορούν να συμπεριληφθούν στο κιτ κουκούλας, αλλά πολύ συχνά δεν ανταποκρίνονται στις ειδικές συνθήκες εγκατάστασης.

  Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της κουκούλας κουζίνας, θα είναι περιττό να ελέγξετε και πάλι την απόδοσή της. Είναι σαφές ότι αυτό είναι σίγουρα γίνεται στο κατάστημα, αλλά δεν βλάπτει να ελέγξετε - υπάρχει ακόμα η δυνατότητα, στην περίπτωση αυτή η επιστροφή δεν λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο η συσκευή πωλητή.

  Εάν όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης.

  Κανόνες εγκατάστασης

  Δεν υπάρχει μία μόνο οδηγία για την εγκατάσταση απορροφητήρων κουζίνας, καθώς μπορεί να διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά τον σχεδιασμό, τη μέθοδο ανάρτησης, τη διάταξη τρυπών ή αγκίστρων στερέωσης κλπ. Παρ 'όλα αυτά, αξίζει να εξεταστεί ένας και μόνος αλγόριθμος της εργασίας και ορισμένες αποχρώσεις της επεξεργασίας.

  Για μοντέλα χωρίς αεραγωγούς

  Πρώτα απ 'όλα, μια αξονική κάθετη γραμμή τραβιέται στον τοίχο, περνώντας μέσα από το κέντρο της εστίας. Όλες οι περαιτέρω μετρήσεις λαμβάνονται από αυτό - αυτό θα επιτρέψει να κεντράρετε σωστά την κουκούλα στη σωστή θέση.

  • Δεδομένου του προβλεπόμενου ύψους της κουκούλας, σημειώνεται μια οριζόντια γραμμή της χαμηλότερης τομής της. Για ακριβή σήμανση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς το επίπεδο του κτιρίου.
  • Τα κέντρα οπών για πείρους σημειώνονται. Μερικές κουκούλες διαθέτουν ειδικό πρότυπο για ακριβή σήμανση στο κιτ - αρκεί να το συνδέσετε με τις γραμμές και να τραβήξετε τρύπες.
  • Οι οπές διάτρησης τρυπών, τα βύσματα βύσματος είναι φραγμένα.

  Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε συνδετήρες μικρότερης διαμέτρου ή μήκους από αυτόν που συνιστά ο κατασκευαστής.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, για έναν συγκεκριμένο τοίχο μπορεί να απαιτείται η χρήση αγκυρών.

  • Οι κανονικές λεπτομέρειες της ανάρτησης του καλύμματος είναι σταθερές - αγκύλες, γάντζους κ.λπ. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να ανασταλούν απευθείας στα στοιχεία στερέωσης με καπέλα που προβάλλουν πίσω από το επίπεδο του τοίχου.
  • Η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στην αρχική της θέση, ελέγχεται η στερέωση.

  Στην πραγματικότητα, η εγκατάσταση κουκούλας για την κουζίνα έχει τελειώσει - μπορείτε να ενεργοποιήσετε το μηχάνημα σε μια πρίζα και να ελέγξετε την απόδοσή του.

  Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στο ντουλάπι

  Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει περισσότερη δουλειά. Υπάρχουν πολλές επιλογές, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά:

  • Μια ντουλάπα προσωπικού, κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο μοντέλο καυσαερίων, με ήδη κομμένο κάθισμα και οπές για τη διέλευση του αγωγού.

  Η παραλλαγή είναι η απλούστερη - όλα είναι ήδη καθορισμένα από τον κατασκευαστή και το ερώτημα είναι πώς να τοποθετήσετε σωστά και να εγκαταστήσετε το ντουλάπι με την κουκούλα στον τοίχο σε σχέση με το ύψος και τη θέση πάνω από την πλάκα.

  Και πάλι, οι υποστηρικτικές κάθετες και οριζόντιες γραμμές για την επισήμανση των οπών για τους συνδετήρες θα έρθουν στη διάσωση.

  • Η δεύτερη επιλογή, όταν η παρουσία ξυλουργικών δεξιοτήτων και τα απαραίτητα υλικά καθιστούν δυνατή την ανεξάρτητη κατασκευή του υπουργικού συμβουλίου.

  Κατά τη μοντελοποίηση ενός τέτοιου προϊόντος λαμβάνεται υπόψη η μέθοδος στερέωσης ενός συγκεκριμένου μοντέλου καυσαερίων. Μπορεί να προσαρτηθεί - στο εσωτερικό του ραφιού, αλλά συμβαίνει επίσης στον τοίχο, έτσι θα πρέπει να κάνουν χωρίς ή οπίσθιου τοιχώματος, ή να το κάνουμε την αντίστοιχη εγκοπή.

  Υποχρεωτική κατάσταση - οπτικός έλεγχος και ελεύθερη πρόσβαση στους ελέγχους, απρόσκοπτη επέκταση του τηλεσκοπικού πίνακα - εάν υπάρχει.

  Στο άνω μέρος του θαλάμου κόβεται μια τρύπα της αντίστοιχης διαμόρφωσης: για την έξοδο του σωλήνα διακλάδωσης - για τις κουκούλες της δράσης κυκλοφορίας ή για τον αγωγό αέρα.

  • Η τρίτη περίπτωση - η αλλαγή του υπάρχοντος κλειστού καταψύκτη για την τοποθέτηση της κουκούλας σε αυτό.

  Συχνά - είναι ακόμα η πιο δύσκολη επιλογή: πρέπει να αλλάξετε τη θέση του στα ράφια, τα κόβουμε με τις κατάλληλες θέσεις καθημένων περιλαμβάνουν το κλείσιμο των θυρών, έτσι ώστε να μην κλείσετε τον πίνακα ελέγχου, και αναδιπλούμενη προσωπίδα, κομμένες τρύπες για την τοποθέτηση των τμημάτων αγωγού.

  Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η συνολική ισχύς της δομής του υπουργικού συμβουλίου να μην μειώνεται.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης θολωτών κουκούλας

  Το κύριο χαρακτηριστικό στην περίπτωση αυτή είναι η στερέωση του θόλου.

  Μερικές φορές, με μικρές διαστάσεις μπορεί να συνδεθεί με την ίδια την κουκούλα - τον κινητήρα και το μέρος του φίλτρου του, αλλά συνήθως έχει το δικό του σύστημα στερέωσης είτε απευθείας στον τοίχο είτε με τη χρήση κρεμαστών εξαρτημάτων, αγκυλών ή αγκιστριών.

  Φυσικά, η σήμανση κάτω από τις οπές σε αυτή την περίπτωση θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα απαιτήσει τη μέγιστη φροντίδα και ακρίβεια - σε μεγάλες αποστάσεις είναι πολύ ευκολότερο να κάνει λάθος.

  Είναι βολικό να περιλαμβάνεται ένα πρότυπο σχεδίασης στο σύνολο των καυσαερίων. Ωστόσο, εάν δεν προβλέπεται, είναι εύκολο να το φτιάξετε στο δικό σας φύλλο χοντρό χαρτί, ακολουθώντας το σχέδιο σχεδίασης στις οδηγίες εγκατάστασης για αυτό το μοντέλο. Θα είναι δυνατό να ελεγχθεί προσεκτικά η ορθότητα και, επομένως, θα αποκλειστεί το σφάλμα κατά τη διάνοιξη οπών.

  Ο θόλος έχει συχνά τηλεσκοπικό αγωγό. Αφού εγκαταστήσετε την κουκούλα, στερεώστε την στην επιθυμητή θέση.

  Εγκατάσταση συσκευών ροής

  Από μόνη της, η εγκατάσταση της κύριας μονάδας είναι η ίδια με αυτή που περιγράφηκε παραπάνω - σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι ικανά να λειτουργούν και στις δύο λειτουργίες. Η μόνη διαφορά είναι η ανάγκη σωστής συναρμολόγησης των αγωγών και η σύνδεση του καλύμματος στον εξαερισμό.

  • Η απλούστερη επιλογή είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα από αλουμίνιο. Επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η διάμετρος της να αντιστοιχεί στη διάμετρο των καυσαερίων και της σχάρας αερισμού ή της βαλβίδας ελέγχου.

  Πώς να διορθώσετε τις αυλακώσεις στην κουκούλα;

  Το άκρο του σωλήνα είναι τεντωμένο, τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας όσο το δυνατόν περισσότερο και στερεώνεται στενά με ένα ζυγό. Εάν η συσκευή είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα, η αυλάκωση τραβιέται προσεκτικά μέσω των προκατασκευασμένων οπών της επιθυμητής διαμέτρου.

  Στη συνέχεια, ο σωλήνας τεντώνεται εντελώς ώστε να ελαχιστοποιείται η εσωτερική του τραχύτητα και τοποθετείται στο άνοιγμα. Εκεί κόβεται στο σωστό μέγεθος και στερεώνεται στο ακροφύσιο με τον ίδιο τρόπο όπως στο αντίθετο άκρο.

  Αφήστε το κυματοειδές ακορντεόν δεν πρέπει να είναι - θα μειώσει την αγωγιμότητα του εσωτερικού καναλιού και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση θορύβου.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε σε ένα ορθογώνιο τμήμα - αυτό γίνεται μέσω ειδικών προσαρμογέων. Μερικές φορές ραβδώσεις περικοπή μπορεί να καμφθεί με το χέρι κάτω από το παράθυρο, αλλά στη συνέχεια δεν είναι σε θέση να επωφεληθούν από το σφιγκτήρα, και την αξιοπιστία σύνδεση μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με σιλικόνη.

  • Χρήση πολυμερών ή μεταλλικών αγωγών. Η εγκατάστασή τους, με ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο, είναι απολύτως απλό και διαισθητικό - απαιτούνται μόνο οι απαιτούμενοι αριθμοί σχηματοποιημένων στοιχείων: οι προσαρμογείς από τον "κύκλο" στο "ορθογώνιο" ή το αντίστροφο, γυρίζουν στη σωστή γωνία. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι αποχρώσεις τους.

  Έτσι, όταν αλλάζετε το σχήμα του τμήματος, μπορείτε εύκολα να κάνετε λάθος με την περιοχή του. Εάν η αύξηση δεν είναι ανυπόφορη, αλλά η κλίση του καναλιού είναι απλά απαράδεκτη.

  Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η στεγανοποίηση των αρθρώσεων

  Λοιπόν, αν τα ζευγαρωμένα μέρη έχουν μια βαθμονομημένη εφαρμογή και μια κανονική σφράγιση (μανσέτα), και όταν συναρμολογηθούν παρέχουν μια αξιόπιστη σύνδεση. Εάν όχι, τότε όλες οι αρθρώσεις θα πρέπει να σφραγίζονται με στεγανωτικό σιλικόνης πριν από τη συναρμολόγηση και, στη συνέχεια, αφού στερεοποιηθεί, αφαιρέστε το πλεονάζον πλεόνασμα.

  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους μεταλλικούς αγωγούς - με χαλαρές συνδέσεις, περιττές δονήσεις και δυσάρεστο θόρυβο μπορεί να εμφανιστούν.

  Κατά το σχεδιασμό του συστήματος αγωγών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η υπέρβαση του μήκους του (πάνω από 3 μέτρα) θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα της κουκούλας, θα μειώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του. Ο αριθμός των στροφών είναι επίσης αυστηρά περιορισμένος - όχι περισσότερο από τρεις, η γωνία πρέπει να είναι ≥ 90 °.

  Οποιαδήποτε επιπλέον συστροφή είναι απώλεια περίπου 10% της απόδοσης. Η παραβίαση αυτών των απαιτήσεων μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση της ηλεκτρικής κίνησης με τη γρήγορη αποτυχία της, σε αυξημένο θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας.

  • Και ένα ακόμη σημαντικό σημείο.

  Κατ 'αρχήν, μια προαιρετική αλλά ιδιαίτερα συνιστώμενη εγκατάσταση είναι μια βαλβίδα αντεπιστροφής που προστατεύει το δωμάτιο από την αντίστροφη έλξη, εμποδίζοντας την είσοδο αέρα στο δρόμο ή ακόμα χειρότερα από τον άξονα εξαερισμού.

  Η πιο επιτυχημένη επιλογή - μια ειδική μάσκα εξαερισμού με μια ενσωματωμένη βαλβίδα clapboard. Είναι προ-εγκατεστημένο στο παράθυρο εξαερισμού, σφραγισμένο γύρω από τις άκρες με κατάλληλο τρόπο.

  Ο σχεδιασμός συμβαίνει με την εξωτερική ή εσωτερική διάταξη του μπλοκ βαλβίδων, αλλά υπάρχει πάντοτε ένας σωλήνας τυπικής διαμέτρου, στον οποίο συνδέεται ο αγωγός. Μερικές ηλεκτρομηχανικές βαλβίδες απαιτούν πρόσθετη ηλεκτρική μεταγωγή με τον απορροφητήρα.

  Εάν όλα γίνονται σωστά και πλήρως, παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στην πηγή τροφοδοσίας και η διεξαγωγή δοκιμαστικής λειτουργίας.