Στεγνωτήρες αέρα για υπόγεια

Το υπόγειο είναι μια πιθανή χρήσιμη περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για οικιακές ανάγκες αλλά και ως χώρος για τον εξοπλισμό. Εδώ βρίσκονται γυμναστήρια, αίθουσες παιχνιδιών, θέατρο στο σπίτι. Το κύριο πρόβλημα είναι η υψηλή υγρασία, η οποία οδηγεί στην εμφάνιση μύκητα και μούχλα. Προκειμένου να υπάρχει ξηρό υπόγειο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αρχικά ολόκληρο το σύνολο των στεγανοποιητικών εργασιών με την εφαρμογή προστατευτικών επιστρώσεων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η στάθμη του νερού στο έδαφος, το βάθος της εμφάνισής του, το σωστά κατασκευασμένο αποτύπωμα και ο εξαερισμός.

Η επικάλυψη στεγάνωσης σε ορισμένα σημεία καταστρέφεται με το χρόνο, καθώς ακόμα και αν τηρούνται όλοι οι κανόνες, η συσσώρευση μπορεί να συσσωρευτεί στους τοίχους. Πριν κάνετε τις επισκευές, πρέπει να στραγγίξετε το υπόγειο. Όταν χρησιμοποιείται υπερβολική υγρασία ως αυτοσχέδια μέσα, και αφυγραντήρες αέρα.

Τι είναι αυτό και η αρχή της δράσης

Κατά τη διάρκεια της χιονοπτώσεως, των πλημμυρών της άνοιξης και των ισχυρών βροχοπτώσεων, η στάθμη των υπόγειων υδάτων αυξάνεται. Μέσω των μικροπόρων των υλικών, η βαλγάδα διαπερνά τους τοίχους και το πάτωμα. Στεγνώστε το υγρό υπόγειο δοκιμάζεται συχνά με αυτοσχέδια μέσα: σόμπες με σπείρες πυράκτωσης, θερμαντικά πιστόλια. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα σταθερό μικροκλίμα, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι εξοπλισμού:

 1. Αφομοίωση. Αυτός είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός: υγρές μάζες αναρροφούνται από το κελάρι και φρέσκος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Το επίπεδο της υγρασίας μειώνεται, αλλά ταυτόχρονα η θερμική ενέργεια χάνεται. Χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η συνεχής κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώνει το επίπεδο αποδοτικότητας όσον αφορά την αποδοτικότητα.
 2. Συμπύκνωση. Με τη μέθοδο δράσης μοιάζει με ψυγείο. Τα υγρά ρεύματα διέρχονται μέσω ψυκτικών σωλήνων με αδρανή αέρια, το συμπύκνωμα μετατρέπεται σε νερό και συσσωρεύεται στη δεξαμενή.
 3. Εργασία στην αρχή της προσρόφησης. Χρησιμοποιείται για να στεγνώσει το κελάρι σε θερμοκρασίες από + 10 ° C και κάτω. Οι μονάδες συμπύκνωσης για ένα τέτοιο καθεστώς θερμοκρασίας δεν είναι κατάλληλες. Οι εγχυθείσες μάζες διέρχονται μέσω προσροφητικών, οι οποίες εξουδετερώνουν την υγρασία. Ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού, αποξηραίνονται με ζεστό αέρα ή αλλάζουν σαν κασέτες.

Το ξηραντικό είναι απαραίτητο σε χώρους συχνής διαμονής, τεχνικούς χώρους, μεγάλα καταστήματα λαχανικών.

Οι παράμετροι που πρέπει να δώσετε προσοχή για να επιλέξετε σωστά ένα μοντέλο:

 1. Ο όγκος των μεταδιδόμενων μαζών σε κύβους. Θα πρέπει να υπερβαίνει τη χωρητικότητα του υπογείου με τουλάχιστον 2-3 φορές.
 2. Για τους μεγάλους χώρους, η συνολική παραγωγικότητα (όγκος ανά ημέρα) είναι σημαντική.
 3. Θερμοκρασία του αφυγραντήρα. Κάθε ποικιλία είναι αποτελεσματική σε ορισμένα διαστήματα των δεικτών. Οι εγκαταστάσεις χαμηλής θερμοκρασίας είναι οι πιο ακριβές.
 4. Πώς και πού πηγαίνει το συμπύκνωμα. Εάν σε μια ξεχωριστή συλλογή, πρέπει να το καθαρίζετε περιοδικά. Για τα μεγάλα κελάρια, είναι επιθυμητό να συνδέσετε την έξοδο με τα λύματα.
 5. Η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται.

Ανασκόπηση δημοφιλών αφυγραντικών

1. Hyundai H-DEH1 σειρά της κινεζικής παραγωγής.

Υπάρχουν αφυγραντήρες όγκου και χωρητικότητας. Ο τύπος συμπύκνωσης με χαμηλή στάθμη θορύβου (48 dB) εισέρχεται αμέσως στη μέγιστη λειτουργία πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. Το μοντέλο δαπέδου έχει ένα βελτιωμένο πλαστικό περίβλημα. Το δοχείο με τη μορφή ενός μπολ μπορεί να καθαριστεί εύκολα από συσσωρευμένο συμπύκνωμα. Αναφέρονται στο μεσαίο επίπεδο με βάση την τιμή.

2. Neoclima Νϋ-40ΗΑ.

Συμπαγές μοντέλο δαπέδου για δωμάτια με θερμοκρασία από 5 έως 35 ° C. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου είναι εξοπλισμένο με αυτόματο αισθητήρα ταξιδιού κατά την πλήρωση της δεξαμενής και του ελεγκτή πίσω από αυτό. Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω της οθόνης, ρυθμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας. Η λειτουργία αυτόματης απόψυξης διευκολύνει τη φροντίδα. Λόγω της ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα, είναι δυνατή η ρύθμιση της στάθμης απορρόφησης υγρασίας.

3. MASTER DH 710.

Ο τύπος συμπύκνωσης του καθαριστή νερού συμπληρώνεται από ένα φίλτρο άνθρακα που αφαιρεί τις οσμές. Compact, σχεδιασμένο για μικρά κελάρια (35-40 m2) με θερμοκρασία + 5-33 ° C. Ελεγχόμενη από την οθόνη αφής, είναι ενσωματωμένες διάφορες λειτουργίες. Για βολική μεταφορά, εγκαθίστανται ειδικές λαβές. Είναι φθηνό (μέχρι 7.000 ρούβλια) και έχει δείκτες καλής ποιότητας.

4. Timberk DH TIM Σειρά E7.

Σύγχρονα μοντέλα με ελεγκτές και χειριστήρια, που εμφανίζονται στην οθόνη LED. Λειτουργεί σε μια αυτόματα εγκατεστημένη λειτουργία για ένα ορισμένο ποσοστό της περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα. Το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ένα δοχείο ή αποσύρεται από έναν σωλήνα συνδεδεμένο με τη συσκευή σε μια αποστράγγιση. Αναφέρεται στη μέση κατηγορία τιμών: από 12 000 έως 14 000 ρούβλια.

Οι περισσότεροι καθαριστές νερού διαθέτουν σύστημα αυτόματης απόψυξης και έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε θερμοκρασία έως + 5 ° C. Στο κελάρι, η θερμοκρασία είναι συχνά κάτω από αυτό το σημάδι, στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήστε σωστά τους τύπους απορρόφησης.

5. SmartMi Air 2 ORIGINAL.

Είναι καλό για 10-15 λεπτά να καθαρίσετε τον αέρα στο υπόγειο μέχρι 24 τ.μ. Έρχεται με αφαιρούμενα φίλτρα με αντιβακτηριακές ιδιότητες, που εμποδίζουν το σχηματισμό μύκητα. Μπορείτε να το αγοράσετε σε τιμή μέχρι 5.000 ρούβλια.

Κατάλληλο όχι μόνο για το κελάρι, αλλά και για κάθε δωμάτιο. Χρησιμοποιεί πατενταρισμένα φίλτρα κηρήθρας με την περιεκτικότητα σε ασημένια συστατικά, έτσι καθαρίζει από βακτήρια και ιούς. Η τεχνολογία δεν προβλέπει συχνή αντικατάσταση του φίλτρου, μία είναι σχεδιασμένη για ένα έτος λειτουργίας. Το καθαριστικό όχι μόνο εκτελεί τη λειτουργία απορρόφησης υγρασίας, αλλά υποστηρίζει επίσης τη ρύθμιση ορισμένων παραμέτρων. Επιπλέον, μπορεί να αρωματιστεί, να απομακρυνθεί από δυσάρεστες οσμές. Ο έλεγχος και η παρακολούθηση γίνεται με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Η χαμηλή στάθμη θορύβου παρέχεται από ειδικά σχεδιασμένα πτερύγια ανεμιστήρων. Κόστος - 8 200 ρούβλια σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 50 τετραγωνικών μέτρων.

7. Shivaki SHAP-2010W.

Αποδίδεται σε συσκευές κλίμα, το οποίο όχι μόνο ορίσετε ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και ιονίζουν τον αέρα, την απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία, την εξάλειψη των οσμών. Σερβίρει έκταση μέχρι 60 τετραγωνικών μέτρων. Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε αυτόματο τρόπο, προγραμματίζεται από οθόνη LCD. Η προσρόφηση οφείλεται σε τρία ενσωματωμένα φίλτρα, τα οποία πρέπει να αλλάξουν.

Στους θαλάμους του υπογείου, όπου διατηρείται η μείον θερμοκρασία για την αποθήκευση παγετού, χρησιμοποιείται εξοπλισμός προσρόφησης. Χρησιμοποιούν φίλτρα κηρήθρας πολλαπλών στρώσεων, τα οποία παρέχουν μεγάλη επιφάνεια επαφής με τον αέρα. Το κύριο καθήκον αυτών των συσκευών είναι να αποτρέψουν τον σχηματισμό παγετού και παγετού στα προϊόντα σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.

Επιλέγοντας έναν ξηραντήρα αέρα για το υπόγειο: τη συσκευή και τις προδιαγραφές, τα καλύτερα μοντέλα και το κόστος τους

Το υπόγειο είναι μια δυνητικά χρήσιμη περιοχή που χρησιμοποιείται από επιμελείς οικοδεσπότες για διάφορους σκοπούς: από την αποθήκευση κενών, φαγητού, εξοπλισμού για την τοποθέτηση μπιλιάρδου, home theater και άλλων πρόσθετων δωματίων. Αλλά συχνά αυτό είναι αδύνατο λόγω της υψηλής υγρασίας. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα για το υπόγειο. Μόνο μετά από αυτό είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής για την εξάλειψη του προβλήματος της υψηλής υγρασίας στο μέλλον (εφαρμογή προστατευτικής επικάλυψης, εξαερισμού κλπ.).

Αιτίες αυξημένης υγρασίας και ανάγκη χρήσης αφυγραντήρα αέρα

Οι κυριότεροι λόγοι για την αύξηση της υγρασίας στο κελάρι είναι:

 1. Ανεπαρκής στεγανοποίηση θεμελίων. Εξαιτίας αυτού, η υγρασία μπορεί να διεισδύσει από το έδαφος, το επίπεδό της - υπερβαίνει όλες τις επιτρεπόμενες προδιαγραφές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται σε εδάφη ελώδους ή με υψηλή περιεκτικότητα σε υπόγεια ύδατα.
 2. Ξεπαγώστε. Το λιωμένο χιόνι αυξάνει τη στάθμη του νερού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υγρασία στο κελάρι.
 3. Ανεπαρκής αερισμός ή ολική απουσία. Παράθυρα, εξάτμιση, σύστημα εξαερισμού - όλα αυτά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της συγκέντρωσης υγρασίας στις υπόγειες εγκαταστάσεις.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω έναν αφυγραντήρα αέρα;

 1. Πρώτον, μια τέτοια συσκευή ομαλοποιεί τη σχετική υγρασία του αέρα. Με τον καλύτερο δείκτη στο δωμάτιο είναι άνετο να μείνετε.
 2. Δεύτερον, ο στεγνωτήρας θα αποτρέψει τον σχηματισμό μούχλας και μύκητα. Αναπαράγονται σε θερμοκρασία περίπου 20 ° C και υψηλή υγρασία (80% ή περισσότερο).

Ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω κατά την επιλογή ενός ξηραντικού στο κελάρι;

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων αυτών των συσκευών, οι οποίοι διαφέρουν στην αρχή της λειτουργίας και του σκοπού. Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα και τι πρέπει να ψάξω κατά την αγορά; Υπάρχουν πολλά βασικά χαρακτηριστικά.

Απόδοση και ανταλλαγή αέρα

Η απόδοση θεωρείται το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός αφυγραντήρα αέρα. Δείχνει πόσα λίτρα υγρού είναι σε θέση να "εξαντλήσει" τη συσκευή και για πόσο καιρό. Στην περιγραφή του ξηραντικού, κατά κανόνα, η παραγωγικότητα υποδεικνύεται σε τυπικές τιμές: 20 ° C και 80% υγρασία. Στην πραγματικότητα, οι παράμετροι μπορεί να είναι διαφορετικές.

Η ανταλλαγή αέρα, ωστόσο, δείχνει πόση μάζα αέρα ανά μονάδα χρόνου (συνήθως ανά ώρα) περνάει μέσα από τη συσκευή.

Υπολογίστε την απαιτούμενη ισχύ, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου μπορεί να έχει ως εξής:

Για παράδειγμα, για ένα ορθογώνιο δωμάτιο με πλάτος 2, μήκος 4 και ύψος 3 μέτρα, απαιτείται ξηραντικό με ελάχιστη ισχύ 72 m ^ 3 / h (επειδή (4 * 3 * 2) * 3 = 72).

Θερμοκρασία λειτουργίας

Η επόμενη ένδειξη είναι το καθεστώς θερμοκρασίας λειτουργίας. Δείχνει σε ποια θερμοκρασία η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Δώστε προσοχή σε αυτόν τον δείκτη σε περίπτωση που το υπόγειό σας δεν θερμαίνεται. Συνήθως, σε θερμοκρασία μικρότερη από 10 ° C, ο τυπικός αφυγραντήρας εισέρχεται στον τρόπο απόψυξης, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται η αποτελεσματικότητά του.

Χωρητικότητα δεξαμενής συμπυκνωμάτων

Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της δεξαμενής συλλογής συμπυκνωμάτων, τόσο λιγότερη ανάγκη είναι να αδειάσει. Ως εκ τούτου, για μεγάλα δωμάτια, πρέπει να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα με μεγάλη τιμή.

Υπάρχει όμως και μια άλλη επιλογή - η σύνδεση του σωλήνα αποστράγγισης και η κατεύθυνση του στο αποχετευτικό δίκτυο. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να αδειάσετε τη δεξαμενή, καθώς το υγρό κατευθύνεται απευθείας στο αποχετευτικό δίκτυο.

Τα καλύτερα μοντέλα των ξηραντηρίων αέρα για το υπόγειο

Η αγορά είναι γεμάτη από μια ποικιλία μοντέλων αφύγρανσης για το κελάρι. Αλλά ποιο από αυτά είναι το καλύτερο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τα πιο οικονομικά αποδοτικά; Εξετάστε τα πιο επιτυχημένα μοντέλα.

Steba LE 100


Ένα από τα καλύτερα αφυγραντήρες κατάλληλο για υπόγειο, - Steba LE 100. Η ισχύς μιας τέτοιας συσκευής είναι 250 watts, η απόδοση - 10 λίτρα ανά ημέρα, ο μέγιστος όγκος του χώρου που εξυπηρετούνται - 20 τετραγωνικά. μέτρα.

Πλεονεκτήματα του μοντέλου είναι:

 • απλή διαχείριση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμη και χωρίς οδηγίες και εμπειρία.
 • παρουσία της λειτουργίας απόψυξης.
 • μια μεγάλη επιλογή υγρασίας στο δωμάτιο.

Το κύριο μειονέκτημα είναι το ανεπιτυχές υλικό της υπόθεσης - αφήνει εύκολα ίχνη.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν:

 • τη δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής του αέρα ·
 • λαβή για τη μεταφορά της συσκευής.

Πολλοί ιδιοκτήτες είναι σίγουροι ότι αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό για μικρά δωμάτια. Παρά το μικρό αριθμό τρόπων λειτουργίας, το αποξηραντικό Steba LE 100 κάνει τη δουλειά του καλά. Το κόστος για τέτοια χαρακτηριστικά είναι βέλτιστο - 16.000 ρούβλια.

Αφυγραντήρας για το υπόγειο Stadler Form A-050E


Το επόμενο μοντέλο είναι η εξωτερική φόρμα Stadler A-050E. Η ισχύς είναι ελαφρώς μικρότερη από το προηγούμενο μοντέλο - 240 W και η απόδοση είναι ίδια - 10 λίτρα την ημέρα. Μπορεί να διατηρήσει αποτελεσματικά ένα δωμάτιο μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα.

 • κουνώντας τις λεπίδες.
 • αυτόματη μετάβαση στη νυχτερινή λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα μπορούν να αποδοθούν μόνο στην έλλειψη μιας οθόνης, η οποία κάπως περιπλέκει τη ρύθμιση της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν:

 • διαθεσιμότητα κατάλληλων τροχών για μετακίνηση.
 • αποστράγγιση για άμεση εκτροπή του νερού.
 • Μια ένδειξη που δείχνει την στάθμη του υγρού στη δεξαμενή.

Γνώμη του ιδιοκτήτη: "Το Stadler Form A-050E προσαρμόζεται καλά στις διαστάσεις του χώρου, τη θερμοκρασία και την υγρασία. Άρχισα αμέσως την αποστράγγιση στο αποχετευτικό δίκτυο και η ανάγκη για την εκκένωση της δεξαμενής εξαφανίστηκε. Συχνά χρησιμοποιείται για να στραγγίξει όχι μόνο το υπόγειο, αλλά και το μπάνιο. Πολύ ευπροσάρμοστο και εύκολο στη χρήση μοντέλο. "

Το κόστος της συσκευής για το όζον - 34990 ρούβλια.

Neoclima Νϋ-10ΑΗ

Το τελευταίο μοντέλο, το οποίο θα εξεταστεί σε αυτό το άρθρο, είναι το Neoclima ND-10AH. Τα χαρακτηριστικά του θα είναι ελαφρώς πιο συγκρατημένα από τα προηγούμενα μοντέλα: η ισχύς είναι 230 watts, η απόδοση είναι 10 λίτρα την ημέρα, ο μέγιστος όγκος δωματίου είναι 16 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα.

Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • απλοποιημένο πίνακα αφής, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τις παραμέτρους γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιείτε οδηγίες.
 • αυτόματος έλεγχος των παραμέτρων του δωματίου.

Αλλά, δυστυχώς, το μοντέλο δεν έχει υγρόμετρο.

Τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με το προηγούμενο μοντέλο:

 • παρουσία αποστράγγισης.
 • τροχούς ·
 • ένδειξη πλήρωσης δεξαμενής.

Σύμφωνα με κριτικές, το Neoclima ND-10AH υπερέχει στην εξάλειψη των μυκήτων και των μυκήτων. Το μοντέλο είναι κατάλληλο ακόμη και για δωμάτια με υψηλή υγρασία. Και η τιμή είναι περισσότερο από αποδεκτή - 8900 ρούβλια για το όζον.

Προπαρασκευαστικές εργασίες στο υπόγειο πριν από την εγκατάσταση του αφυγραντήρα

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες αποτελούνται από διάφορα στάδια:

 1. Απελευθέρωση εγκαταστάσεων από αποθέματα. Αφαιρέστε όλα τα λαχανικά και τα παρασκευάσματα, εάν αυτά αποθηκεύονταν στο κελάρι σας. Είναι καλύτερα να τα ξεφορτωθείτε μόνιμα, γιατί συχνά τα τρόφιμα που αποθηκεύτηκαν σε ένα υγρό δωμάτιο δεν είναι πλέον κατάλληλα για κατανάλωση.
 2. Απαλλαγείτε από τις ξύλινες κατασκευές. τους έφερε έξω από το δωμάτιο, πλύνετε καλά με σαπούνι και νερό, ξηρό, κάλυμμα εμποτισμένο κατά gribka.Esli ξύλινες κατασκευές άρχισαν να σαπίζουν, έγινε ερειπωμένο και σε μεγάλο βαθμό σκοτεινό, είναι καλύτερα να τους αντικαταστήσει με νέες.
 3. Ξήρανση και ξήρανση της οροφής και των τοίχων.

Μόλις απελευθερωθεί και επεξεργαστεί το δωμάτιο, είναι δυνατή η εγκατάσταση και η ενεργοποίηση του αφυγραντήρα.

Πού να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα για το υπόγειο;

Έτσι, έχετε αποφασίσει για το μοντέλο και θέλετε ήδη να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα για το υπόγειο. Παρακάτω βρίσκονται οι επαφές αποδεδειγμένων καταστημάτων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Στη Μόσχα

 1. "Tsar-Climate". http://www.tsar-climat.ru/catalog/micro/draining/osushiteli_vozdukha_dlya_podvala/

Τηλέφωνο: +7 (499) 346-69-36

Διεύθυνση: 142784, Μόσχα, Kievskoye αυτοκινητόδρομος 22ο χλμ. Domovl 4 σελίδες 1

 • «Obogrevatel-mag.ru». https://obogrevatel-mag.ru/kontakty/

  Τηλέφωνο: +7 (499) 499-86-89

  Διεύθυνση: 107023, βουνά. Μόσχα, Bolshaya Semenovskaya Str., 10, κτίριο 2.

 • "Το κλίμα της Μόσχας." https://www.moscowclimate.ru/catalog/osushiteli-vozdukha-bytovye/

  Τηλέφωνο: +7 (495) 545-45-23

  Διεύθυνση: Μόσχα b. Trekhsvyatitelsky per., 2/1

 • Στην Αγία Πετρούπολη

  1. "Turbomachines +". http://turbomashines.ru/osushiteli/dlya-podvala

  Τηλέφωνο: +7 (812) 252-1985

  Διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, ul. Ivan Chernykh, 20 ετών, μακριά. 20

 • "Μηχανικός Κλίμα". http://www.inklimat.ru/catalog/osushiteli/aerotek/

  Τηλέφωνο: 812 337-20-54

  Διεύθυνση: 196084, Αγία Πετρούπολη, ul. Smolenskaya, 33 Επιχειρηματικό κέντρο "Smolensky", γραφείο 204

 • Κατάστημα L 178. http://www.klimatika-spb.ru/catalog/clean_dry/dehumidifier/

  Τηλέφωνο: (812) 438-09-19

  Διεύθυνση: δείτε τα σημεία έκδοσης στον ιστότοπο

 • Έτσι, ο αφυγραντήρας είναι η απαραίτητη συσκευή, αν θέλετε να χρησιμοποιείτε ορθά το υπόγειο. Θα δημιουργήσει τη βέλτιστη κατάσταση υγρασίας ή αποθήκευσης για τα προϊόντα τροφίμων, αποτρέποντας το σχηματισμό μύκητα.

  Πώς να αποστραγγίσετε αποτελεσματικά το κελάρι από υγρασία και συμπύκνωση;

  Η υγρασία στο κελάρι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τους περισσότερους κατοίκους των χωριών και των χωριών. Κατά κανόνα, η υγρασία αυξάνεται λόγω κακής θερμότητας ή στεγανοποίησης, καθώς και λόγω του μεγάλου αριθμού λαχανικών και φρούτων που αποθηκεύονται στο δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το συμπύκνωμα σχηματίζεται λόγω της έλλειψης συστήματος εξαερισμού. Όποια και αν είναι η αιτία, ένα υγρό κελάρι δεν είναι καθόλου κατάλληλο για την αποθήκευση προϊόντων σε αυτό, τα οποία, εάν εκτίθενται μόνιμα στην υγρασία, θα επιδεινωθούν γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υγρασία πρέπει να αφαιρεθεί και να εξαλειφθεί εντελώς από ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως η συμπύκνωση. Πώς να στεγνώσει το κελάρι και να το προετοιμάσει κατάλληλα για τη συγκομιδή, θα μιλήσουμε σήμερα.

  Προπαρασκευαστικές εργασίες

  Υγρασία στο κελάρι, κατά κανόνα, είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο, έτσι συμπύκνωση σχηματίζεται στους τοίχους και την οροφή. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν την πλήρη αποδέσμευση των εγκαταστάσεων από τα λαχανικά που αποθηκεύτηκαν εκεί από πέρυσι (είναι ήδη ακατάλληλα για φαγητό, έτσι ώστε να απομακρύνονται καλύτερα από την αποθήκευση).

  Επιπλέον, συνιστάται να απαλλαγείτε προσωρινά από τα ξύλινα στοιχεία του δωματίου (ράφια, παλέτες, διάφορα κάδους, κουτιά, ράφια κλπ.). Όλες οι ξύλινες κατασκευές πρέπει να βγαίνουν στο δρόμο, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Πριν από την περαιτέρω χρήση, πρέπει να στεγνώσουν εντελώς.

  Πριν από την αφύγρανση του αέρα στην αποθήκη, πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι προμήθειες και τα προϊόντα από εκεί.

  Μια αρκετά κοινή και αποτελεσματική μέθοδος απολύμανσης ξύλινων στοιχείων αποθήκευσης είναι η εφαρμογή στρώματος ασβέστου με την προσθήκη συνήθους θειικού χαλκού. Ως ασβέστη, κατά κανόνα, εμφανίζεται ο συνηθισμένος ασβέστης, ο οποίος μπορεί να βρεθεί σε πώληση σε οποιοδήποτε κατάστημα. Η υγρασία και η συμπύκνωση σε αυτή την περίπτωση δεν θα επηρεάσουν το ξύλο.

  Επιπλέον, για την προστασία των ξύλινων στοιχείων από μούχλα και μύκητες, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί αντισηπτικό εμποτισμό πάνω τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σύνθεση που πωλείται στο κατάστημα.

  Οι τοίχοι και η οροφή της αποθήκης μπορούν επίσης να λευκαριστούν και να στεγνώσουν. Διαφορετικά, λόγω της αυξημένης υγρασίας στο δωμάτιο, δεν θα είναι δυνατή η διατήρηση της καλλιέργειας στη σωστή μορφή. Το φθινόπωρο, όταν οι βροχοπτώσεις θα χυθούν συνεχώς, το κελάρι δεν θα είναι σε θέση να στεγνώσει σωστά, οπότε όλη η δουλειά πρέπει να γίνει το καλοκαίρι.

  Πώς στεγνώνει η αποθήκη;

  Για να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία στο κελάρι, δεν αρκεί απλώς να ανοίξετε όλα τα ανοίγματα εξαερισμού και το κάλυμμα της θυρίδας. Στο κελάρι, ο αέρας θα κρυώσει συστηματικά και η υγρασία από αυτό θα συμπυκνωθεί, επομένως δεν θα είναι δυνατόν να στεγνώσει το υπόγειο δωμάτιο με κανονικό αερισμό. Η υγρασία και η συμπύκνωση, ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες αποθήκευσης, με ανοιχτή καταπακτή, δεν θα εξαφανιστούν οπουδήποτε. Για να στεγνώσει το κελάρι πριν από την εποχική τοποθέτηση της καλλιέργειας, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πιο ριζοσπαστικές μέθοδοι.

  Είναι δυνατή η διάκριση μερικών από τις πιο κοινές μεθόδους με τις οποίες διεξάγεται η ξήρανση του δωματίου. Η υγρασία και η συμπύκνωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά όταν αναγκάζονται να στεγνώσουν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από.

  Έτσι, μπορείτε να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία, την υγρασία και τη συμπύκνωση με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Στεγνώστε το κελάρι ή την αποθήκευση λαχανικών με μια σόμπα σιδήρου.
  • Ξήρανση του υπόγειου χώρου με μπρουζ.
  • Χρησιμοποιήστε τα πιο συνηθισμένα κεριά, τα οποία θα βελτιώσουν το φυσικό ρεύμα αέρα.
  • Χρήση ειδικών αφυγραντικών.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέρμανση της αποθήκης με σίδερο σιδήρου είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και ενοχλητική, επομένως συνιστάται η άμεση εγκατάλειψη αυτής της μεθόδου. Και ο καθένας δεν έχει την ευκαιρία να εγκαταστήσει μια τέτοια σόμπα στο θησαυροφυλάκιο. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες τρεις μεθόδους, καθώς η ξήρανση του κελάριου είναι σημαντική γρήγορα και χωρίς περιττές ταλαιπωρίες.

  Γρήγορη ξήρανση με μπρουζ

  Αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία του αέρα και το συμπύκνωμα από το κελάρι χρησιμοποιώντας το απλούστερο φούρνο. Αυτή η συσκευή μικρών διαστάσεων (φορητή) είναι πρακτικά σε οποιοδήποτε προαστιακό αγρόκτημα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε γύρω από τους γείτονες.

  Ο φούρνος θερμαίνει γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο.

  Πριν στεγνώσετε το κελάρι με ένα χαλί, πρέπει να απαλλαγείτε εν μέρει από την υπερβολική υγρασία με φυσικό στέγνωμα για αρκετές ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, ο φούρνος θα "τελειώσει" μόνο την υπόλοιπη υγρασία, υγρασία και συμπύκνωση.

  Εάν δεν έχετε βρει μια κατάλληλη συσκευή ξήρανσης ή μπρασελέ, τότε μπορεί να γίνει με τα χέρια σας από τον απλούστερο παλιό κάδο.

  Η ίδια η διαδικασία ξήρανσης έχει ως εξής:

  • Πριν από την έναρξη της ξήρανσης, ανοίξτε όλα τα ανοίγματα που εισέρχονται στο κελάρι (το λουτρό, σωλήνες εξαερισμού).
  • Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το μπρεζέ μας (κουβά) στο κάτω μέρος του αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή με σχοινί και γάντζο.
  • Στο φούρνο ζυγίζουμε φωτιά. Πρέπει να διατηρηθεί για λίγο μέχρι ο πρώτος αέρας να βγει από το δωμάτιο.
  • Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ζεστός και ξηρός αέρας από τον πυθμένα του κελαριού θα αυξηθεί σταδιακά, μετακινώντας τον υγρό αέρα σε ανοιχτά ανοίγματα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το κελάρι είναι εντελώς αποξηραμένο.

  Η αρχή της ξήρανσης του υπογείου με ένα φούρνο από ένα συμβατικό κάδο.

  Πριν στεγνώσει το κελάρι με αυτόν τον τρόπο, είναι απαραίτητο να δώσουμε ορισμένες αποχρώσεις:

  1. Για να αναφλέξετε ένα φούρνο, συνιστάται η χρήση τσιπς και τσιπς. Μόλις αναφλεγεί η φωτιά, μπορεί να πεταχτεί μεγαλύτερο ξύλο στο μπρελόκ. Είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί η ανάφλεξη του φούρνου πριν το χαμηλώσετε στο κατώτατο σημείο του κελαριού.
  2. Η θερμότητα από τη φωτιά θα ζεσταθεί γρήγορα το δωμάτιο, βγάζοντας τον ακατέργαστο αέρα έξω. Με τη σειρά του, ο ξηρός αέρας θα εξαπλωθεί γρήγορα μέσα στο κελάρι. Είναι απαραίτητο ο καπνός να εμποτίζεται σε όλο το δωμάτιο. Αυτό θα απαλλαγεί από κάθε βιολογική δραστηριότητα στην αποθήκευση, η οποία επίσης επηρεάζει αρνητικά την αποθήκευση των λαχανικών και των φρούτων. Η επίδραση της θέρμανσης του αέρα σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Ωστόσο, όχι πάντα το συμπύκνωμα στο κελάρι εξαφανίζεται αμέσως μετά το στέγνωμα, γι 'αυτό πρέπει να περιμένετε λίγο και, εάν χρειάζεται, να επαναλάβετε την άσκηση και επίσης να ελέγξετε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού.

  Ξήρανση του κελάριου με ένα κερί

  Εάν δεν θέλετε να καρφώσετε με μια μπρασελέ, τότε υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να κάνετε το κελάρι στεγνό και να απαλλαγούμε από την υγρασία. Αυτό θα απαιτήσει ένα πολύ συνηθισμένο κερί.

  Το κερί θα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το σωλήνα εξαγωγής.

  Ένα αναμμένο κερί, τοποθετημένο κάτω από τον αγωγό εξαγωγής, θα αυξήσει το ρεύμα αέρα και επίσης θα επιτρέψει να απαλλαγούμε από την υγρασία. Στο κελάρι στεγνώσει χρησιμοποιώντας ένα κερί θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι στην περίπτωση της κρεατοπαραγωγής, αλλά αν βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

  Όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο ξήρανσης με ένα κερί, απαιτείται η αύξηση του μήκους του σωλήνα εξαερισμού (ο αέρας τροφοδοσίας, εάν χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες). Αυτό πρέπει να γίνει αναγκαστικά. Επιπλέον, το αναμμένο κερί τοποθετείται απευθείας κάτω από την είσοδο του σωλήνα εξαγωγής. Το κερί είναι καλύτερα τοποθετημένο σε ένα μικρό δοχείο (για παράδειγμα, σε ένα βάζο).

  Για να δώσετε μια συγκεκριμένη ώθηση, η οποία θα είναι η αρχή ενός ρεύματος αέρα, είναι απαραίτητο να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο χαρτιού στο σωλήνα εξάτμισης. Επιπλέον, η ώθηση θα υποστηρίζεται από τη φλόγα του κεριού.

  Έχει ήδη σημειωθεί παραπάνω ότι αυτή είναι μια αργή μέθοδος ξήρανσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν έχετε αρκετό χρόνο. Όλες οι εργασίες στο στεγνό κελάρι γίνεται καλύτερα για μερικές ημέρες πριν τη συγκομιδή στο δωμάτιο είχε χρόνο για να ζεσταθεί, να στεγνώσει και να απαλλαγούμε από όλα τα βιολογική δραστηριότητα. Με τη βοήθεια ενός αναμμένου κεριού, μπορείτε να στεγνώσετε το κελάρι σε 3-4 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να αλλάξετε μερικά κεριά.

  Εάν το κελάρι είναι μεγάλο, τότε δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία και την υγρασία με ένα κερί.

  Αφυγραντήρες αέρα

  Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να στεγνώσει ένα μεγάλο κελάρι με αυτοσχέδια μέσα, ειδικά αφύγρανση χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υγρασίας. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν στον χώρο να στεγνώσει σωστά και στη συνέχεια να διατηρήσει το επίπεδο υγρασίας σε ένα κανονικό επίπεδο. Είναι επιθυμητό να στεγνώνετε περιοδικά το αέρας στο κελάρι.

  Εμφάνιση και σχήμα του αφυγραντήρα.

  Οι αφυγραντήρες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην εμπορική λειτουργία των υπόγειων και των φυτικών καταστημάτων. Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες πωλούνται σε μεγάλα κατασκευαστικά καταστήματα, καθώς και σε εξειδικευμένα τμήματα, επομένως δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την αγορά τους. Για το πώς να στεγνώσει το κελάρι με ένα αφυγραντήρα, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον σύμβουλο πωλήσεων ο οποίος μπορεί να συμβουλεύσει ένα κατάλληλο μοντέλο για το μοντέλο δωματίου σας.

  Η αρχή της ξήρανσης του στάσιμου και υγρού αέρα στο υπόγειο είναι ότι η υγρασία πάντα συμπυκνώνεται σε κρύες επιφάνειες. Ο αέρας που διέρχεται μέσω του συμβατικού αφυγραντήρα ψύχεται και η υγρασία εγκαθίσταται σε ένα ειδικό δοχείο, μετά το οποίο στάζει κάτω στο ταψί. Οι αφυγραντήρες λειτουργούν με βάση την αρχή της ψύξης του αέρα, αντί να το θερμαίνουν (σε αντίθεση με ένα μπλέντερ και ένα κερί), έτσι ώστε η συσκευή να κρυώσει κάπως το κελάρι. Ωστόσο, στην πώληση είναι δυνατό να βρεθούν τέτοιες συσκευές οι οποίες σε μια έξοδο θα θερμαίνουν τον αέρα μέχρι την αρχική θερμοκρασία.

  Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες λειτουργούν με βάση το φρέον (όπως τα ψυγεία και τα κλιματιστικά). Στον αφυγραντήρα, ο αέρας θα τροφοδοτείται με ανεμιστήρα. Αν το σπίτι σας είναι επίσης υγρός αέρας, τότε ο αφυγραντήρας από το υπόγειο είναι αρκετά κατάλληλος για χρήση σε άλλες περιοχές του κτιρίου.

  Ποια μέθοδο να επιλέξω;

  Κάντε ένα κελάρι απολύτως ξηρό και κατάλληλο για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών μπορεί να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες μεθόδους. Επιλέξτε μία ή άλλη μέθοδο με βάση τη συνολική έκταση του κελάριού σας. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό αφυγραντήρα εάν η περιοχή του κελάριού σας δεν υπερβαίνει τα 2 τετραγωνικά μέτρα. m. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα της υγρασίας είναι εύκολο να λυθεί με τη βοήθεια ενός φούρνου ή ενός κεριού.

  Βουτήξτε φρούτα και λαχανικά στο κελάρι μπορεί να είναι αμέσως μετά από όλες τις εργασίες κατά την ξήρανση των χώρων θα ολοκληρωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συνιστάται να στεγνώνετε το κελάρι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αυτή η προσέγγιση θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των αποθηκευμένων λαχανικών.

  Για να αποφευχθεί η ανάγκη να στεγνώνετε συχνά το κελάρι, είναι απαραίτητο να προβλέψετε εκ των προτέρων τη διαθεσιμότητα ενός συστήματος εξαερισμού υψηλής ποιότητας. Για τα μικρά κελάρια είναι αρκετά κατάλληλη η κατασκευή δύο σωλήνων (τροφοδοσίας και καυσαερίων), που βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Θα εξασφαλίσουν μια συνεχή αντικατάσταση του αέρα. Εάν το κελάρι έχει μεγάλη επιφάνεια, συνιστάται η χρήση μηχανισμού εξαερισμού. Επιπλέον, εάν το ανώτατο όριο κελάρι είναι το πάτωμα μιας κατοικίας, θα πρέπει να γίνει μια υψηλής ποιότητας θερμομόνωση του δαπέδου. Είναι αδύνατο να επιτρέψετε στον ψυχρό αέρα από την αποθήκευση να επηρεάσει το μικροκλίμα στο σπίτι.

  Βοηθός συντάκτης, συγγραφέας άρθρων για γενικά οικονομικά θέματα.

  Εφαρμογή αφυγραντήρων αέρα για υπόγεια

  Οι χώροι του υπογείου συχνά εκτίθενται σε υγρασία, λόγω της υψηλής υγρασίας. Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων στην οροφή και στους τοίχους του δωματίου οδηγεί στην εμφάνιση σκουριάς, καθώς και μύκητες, μούχλα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχετε έναν αφυγραντήρα που θα μειώσει το επίπεδο υγρασίας.

  Ο αφυγραντήρας για το υπόγειο μπορεί να εκτελεστεί ανεξάρτητα, πράγμα που θα εξοικονομήσει χρήματα

  Αιτίες αύξησης της υγρασίας

  Η εμφάνιση της υγρασίας είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί από το να την πολεμήσεις αργότερα. Οι αιτίες της εμφάνισής του είναι οι εξής:

  • απουσία εξαερισμού, παράθυρα.
  • Υψηλός βαθμός υγροσκοπικότητας των τοίχων.
  • ανεπαρκής στεγανοποίηση.
  • άνοιξη απόψυξη.

  Τα σπόρια μούχλας και μύκητα είναι συνεχώς παρόντα στον περιβάλλοντα χώρο σε ανενεργή κατάσταση. Μόλις υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για αυτές, θερμοκρασίες από 20 μοίρες, υγρασία περίπου 80%, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά. Για να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ξηραντήρα αέρα για το υπόγειο, ο οποίος θα αλλάξει την παράμετρο της υγρασίας του αέρα, αποτρέποντας το σχηματισμό μύκητα και μούχλα.

  Αποξηραντικό από το κατάστημα

  Ο μηχανισμός αφύγρανσης βασίζεται στη μείωση του αυξημένου επιπέδου υγρασίας στο απαιτούμενο επίπεδο, τραβώντας την υγρασία από τους τοίχους. Μέσω ανεμιστήρα, ο ακατέργαστος αέρας φθάνει σε ψυχρό εξατμιστή. Υπάρχει η ψύξη του, η διάθεση της υγρασίας. Στη συνέχεια η ροή διέρχεται από τον συμπυκνωτή, θερμαίνοντας έτσι. Έτσι, το δωμάτιο είναι γεμάτο με αφύγρανση αέρα.

  Η επιλογή του τελικού ξηραντικού θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εξέταση πολλών παραμέτρων:

  1. Παραγωγικότητα. Η αφαίρεση της υγρασίας είναι μια παράμετρος που δείχνει τον αριθμό λίτρων υγρασίας που μπορεί να αφαιρέσει ο αφυγραντήρας από τον αέρα.
  2. Η ανταλλαγή αέρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Από τον αριθμό των κυβικών μέτρων ανά ώρα που μπορεί να επεξεργαστεί ο ξηραντήρας, εξαρτάται η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του. Ο όγκος της ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 2-3 φορές τον όγκο του δωματίου. Μόνο υπό τέτοιες συνθήκες, η αφύγρανση του αέρα θα πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά.
  3. Θερμοκρασία λειτουργίας. Ο τύπος συμπύκνωσης του αφυγραντήρα είναι χρήσιμος σε θερμοκρασία + 15 μοίρες. Αν σε θερμοκρασία κελάρι ή υπόγειο του αέρα πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς, η συσκευή θα περάσουν το μερίδιο του χρόνου λέοντος της λειτουργίας απόψυξης. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας τύπος αφυγραντήρα προσρόφησης.
  4. Κόστος ενέργειας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η συσκευή θα είναι σε κατάσταση λειτουργίας κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η οποία συνδέεται με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από τον κατασκευαστή, καθώς και από τη μάρκα της συσκευής.
  5. Δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της δεξαμενής, τόσο λιγότερο είναι απαραίτητο να αποστραγγιστεί το νερό από αυτήν. Εάν υπάρχει σύστημα αποχέτευσης, συνιστάται η εγκατάσταση σωλήνα αποστράγγισης για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από τη δεξαμενή.

  Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα για ένα υπόγειο δωμάτιο ή ένα κελάρι, τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς ειδικές δαπάνες. Θα χρειαστεί μόνο λίγος χρόνος.

  Σπιτικό αφυγραντήρα

  Προκειμένου να δημιουργήσετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας, πρέπει να προσδιορίσετε τον τρόπο εξαγωγής της υγρασίας από τον αέρα.

  Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι:

  • συμπύκνωση της υγρασίας λόγω διαφοράς θερμοκρασίας.
  • ισχυρή θέρμανση του αέρα.
  • διαχωρισμός της υγρασίας με προσρόφηση.

  Απορρυπαντικό μέσο ξήρανσης

  Ο ξηραντής προσρόφησης είναι η πιο οικονομική επιλογή. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή χρειάζεστε ένα ψυγείο από τον υπολογιστή σας

  Η δεύτερη φιάλη προετοιμάζεται ως εξής. Σε αυτό, ο πυθμένας κόβεται, και μέσα του υπάρχει ένα ψυγείο που φυσάει στο λαμβανόμενο άνοιγμα. Η μονάδα πίεσης πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 7-10 cm από το κάτω μέρος. Τώρα ένα μπουκάλι με ένα ψυγείο τοποθετείται σε ένα δοχείο με προσροφητικό. Ο σύνδεσμος θα πρέπει να είναι σφραγισμένος με περιτύλιξη με κολλητική ταινία. Το καπάκι της δεύτερης φιάλης πρέπει να αφαιρεθεί για να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα, αντικαθιστώντας τη γάζα.

  Μέσω του ανεμιστήρα, η ροή αέρα περνάει μέσα από το ξηραντικό. Στη συνέχεια, διεισδύοντας διαμέσου του λαιμού της φιάλης και της γάζας, ο αέρας εισέρχεται στο δεύτερο άκρο της φιάλης και βγαίνει. Εάν το κολλοειδές πήγμα διοξειδίου του πυριτίου επιδεινώνει την απορρόφηση με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να το στεγνώσετε στο φούρνο για 2-3 ώρες και θα εκπληρώσει και πάλι τη λειτουργία του. Αποδεικνύεται ένας φτηνός, αποτελεσματικός, σχεδόν αθόρυβος αφυγραντήρας αέρα.

  Συμπυκνωτικό ξηραντικό

  Για την παραγωγή ενός συμπυκνωτικού ξηραντικού, ένα παλιό ψυγείο

  Θα πρέπει να εγκατασταθεί στον ανεμιστήρα, μετρούμενη από την άκρη των 30-40 εκ. Η σχάρα του ανεμιστήρα στερεώνεται με βίδες, οι άκρες επεξεργάζονται με στεγανωτικό. Αυτή η συσκευή παίζει ρόλο μιας μονάδας τροφοδοσίας, η οποία έχει ως σκοπό να εκραγεί τον αέρα μέσα στο ψυγείο. Στο επάνω μέρος της πλάκας, είναι απαραίτητο να κάνετε αρκετές τρύπες για να αφήσετε τον ψυχρό και τον ξηρό αέρα να ρέει έξω. Η περιοχή όλων των ανοιγμάτων πρέπει να ταιριάζει με την περιοχή του ανοίγματος του ανεμιστήρα.

  Για να απαλλαγείτε από τη συμπυκνωμένη υγρασία, πρέπει να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα στην κάτω οπή. Πρέπει να είναι προσεκτικά σφραγισμένο. Ο αποστραγγιζόμενος αέρας μπορεί να εκκενωθεί μέσα από τις οπές που έχουν διανοιχτεί από πάνω. Αλλά μπορείτε να κάνετε μια πιο αποτελεσματική επιλογή. Κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα, μπορείτε να φροντίσετε αμέσως την εισαγωγή του δεύτερου, σχεδιασμένο για να φυσάει αέρα. Τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο. Μια τέτοια συσκευή αποστραγγίζει τον αέρα κατά 8 τοις εκατό, την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία στο δωμάτιο πέφτει κατά 5 μοίρες.

  Το ληφθέν μοντέλο του αφυγραντήρα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με την εγκατάσταση ενός θερμαντήρα. Αρκεί να τοποθετήσετε ένα μικρό θερμαντήρα στην κορυφή της συσκευής ή απευθείας στο plexiglas. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια διασταύρωση ροών αέρα από τον ανεμιστήρα εμφύσησης στον θερμαινόμενο αέρα. Τώρα μπορείτε να τρέξετε τον ανεμιστήρα και το ψυγείο. Για να ελέγξετε την υγρασία, μπορείτε να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή - ένα υγρόμετρο, ψηφιακό ή δείκτη. Όταν η υγρασία ανεβαίνει στο 80%, ο αφυγραντήρας πρέπει να είναι ενεργοποιημένος.

  Ένας απλός σχεδιασμός, που δημιουργήθηκε με τα χέρια σας, βοηθά στη χρήση ενός περιττού ψυγείου και δεν απαιτεί χρήματα. Η εμφάνιση του σπιτικού αποξηραντικού δεν είναι τόσο συμπαγής όσο το κατάστημα, αλλά δεν λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά.

  Πώς λειτουργούν οι ξηραντήρες για το υπόγειο;

  Τα κελάρια είναι συχνά υπερβολικά ωμά, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή υγρασία στα υπόγεια δωμάτια και τα κελάρια. Η συμπύκνωση συσσωρεύεται στην οροφή και τις επιφάνειες τοίχων, οι οποίες μπορούν να σχηματίσουν σκουριά και μούχλα και μπορούν επίσης να επηρεαστούν από την κατασκευή μυκήτων.

  Για τέτοιους χώρους είναι εξαιρετικά απαραίτητο ένα ξηραντικό για το υπόγειο, το οποίο θα μειώσει την υγρασία του αέρα στις βέλτιστες τιμές. Τέτοιες συσκευές μπορούν να αγοραστούν έτοιμες ή να κατασκευαστούν ανεξάρτητα.

  Αιτίες αύξησης της υγρασίας

  Η υγρασία του υπόγειου χώρου πρέπει να εξαλειφθεί άμεσα, παρά να αντιμετωπιστούν αργότερα οι συνέπειές του. Ο λόγος μπορεί να είναι η έλλειψη κατάλληλο εξαερισμό, τον εξαερισμό και το παράθυρο ανοίγματα, η απορρόφηση του νερού περιφραγμένο χώρο, την κακή ή ανεπαρκή προστασία στεγάνωσης, στραγγίστε απόφραξη, βαριά πλημμύρα ή υπόγεια ύδατα.

  Συνήθως, σε όλους τους χώρους υπάρχουν σπόρια μυκητιασικής λοίμωξης και μούχλας, μόνο ανενεργά. Αλλά μόλις υπάρξουν συνθήκες αναπαραγωγής τους (θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών θερμότητας με υγρασία 80%), αρχίζουν να καλύπτουν όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες.

  Για την επιτυχή καταπολέμηση τέτοιων λοιμώξεων, απαιτείται ένας κατάλληλος αφυγραντήρας, ο οποίος θα αλλάξει τις παραμέτρους ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο και θα αποτρέψει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων.

  Έτοιμοι ξηραντές

  Η αφυδάτωση του υπογείου βασίζεται στην αύξηση της ξηρότητας του αέρα και στην τράβηξη της υγρασίας από τους τοίχους. Συνήθως αυτοί είναι ανεμιστήρες που οδηγούν ακατέργαστο αέρα στον εξατμιστή. Εκεί κρυώνει και αφυδατώνεται. Η ροή περνά μέσα από τον συμπυκνωτή, ο οποίος συνοδεύεται από θέρμανση. Και η παραγωγή είναι ξηρό και ζεστό αέρα, γεμάτο δωμάτιο.

  Κατά την επιλογή ενός έτοιμου προς χρήση αφυγραντήρα, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις για τις παραμέτρους του.

  Παραγωγικότητα

  Η ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρέσει ο αφυγραντήρας από τον εναέριο χώρο του υπογείου.

  Ανταλλαγή αέρα

  Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συσκευής, από το οποίο εξαρτάται η απόδοση του εξοπλισμού. Καθορίζει την ποσότητα του κυβικού μέτρου της επιφάνειας που πρόκειται να στεγνώσει ανά ώρα λειτουργίας. Η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο πρέπει να υπερβαίνει τις διαστάσεις του δωματίου αρκετές φορές. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα επιτευχθεί ένα αποδεκτό αποτέλεσμα.

  Θερμοκρασία λειτουργίας

  Χρησιμοποιείται συσκευή ξήρανσης τύπου συμπύκνωσης στους 15 βαθμούς Κελσίου. Εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, περίπου 10 μοίρες, τότε η συσκευή θα δαπανήσει υπερβολική ενέργεια για την απόψυξη και τη θέρμανση του αέρα. Σε αυτή τη λειτουργία, θα είναι πιο βέλτιστη η χρήση του τύπου προσρόφησης των συσκευών.

  Κόστος ενέργειας

  Η λειτουργία της συσκευής απαιτεί παρατεταμένη κατανάλωση ηλεκτρισμού, η οποία θα αυξήσει τους λογαριασμούς για το φως και θα προκαλέσει ορισμένα φορτία στην καλωδίωση. Τα χαρακτηριστικά για κάθε μονάδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής και τον κατασκευαστή της.

  Δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων

  Το δοχείο συλλογής υγρασίας έχει σχεδιαστεί για άνετη χρήση της συσκευής, όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μικρότερη θα είναι απαραίτητη η αποστράγγιση. Εάν υπάρχει μια αποχέτευση αποχέτευσης δίπλα της, τότε είναι δυνατό να χαμηλώσετε το σωλήνα αποστράγγισης απευθείας μέσα σε αυτό, κάνοντας την έξοδο υγρασίας από τη δεξαμενή απευθείας.

  Για να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά τελικού εξοπλισμού και αν θέλετε να αποκτήσετε μια νέα εμπειρία στην ανάπτυξη των οργάνων, οι αφυγραντήρες μπορούν να κατασκευαστούν με το χέρι.

  Αυτο-κατασκευασμένο αποξηραντικό

  Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προσδιορίσετε με ποιο τρόπο θα εξαχθεί υγρασία από τον αέρα.

  Απορρυπαντικό μέσο ξήρανσης

  Η πιο δημοσιονομική εκδοχή της αφυδάτωσης του υπόγειου αέρα. Χρειαζόμαστε μόνο ένα ψυγείο, το οποίο βρίσκεται σε μπλοκ υπολογιστών. Πρέπει να ετοιμάσουμε δύο πλαστικά δοχεία, μπουκάλια, για παράδειγμα.

  Κόβονται σε δύο μέρη και στο κάτω μέρος κάνουν τρύπες με ένα ζεστό μετάξι ή μια βελόνα πλεξίματος. Σε ένα μέρος της φιάλης, βάλτε το πάνω μισό που γυρίζει ανάποδα, το πώμα είναι επίσης διάτρητο σε διάφορα σημεία. Πασπαλίστε μια γέλη από σιλικόνη προέλευσης, περίπου 250 γραμμάρια.

  Η δεύτερη φιάλη εκτελεί άλλη εργασία - κόβεται από το κάτω μέρος, στο εσωτερικό βάζει ένα ψυγείο που φυσάει στην σκαλισμένη τρύπα. Σε απόσταση 7 ή 10 εκατοστών από τον πυθμένα, κάντε μια μονάδα πίεσης και στη συνέχεια τοποθετήστε το σχέδιο σε ένα μπουκάλι gel.

  Όλες οι αρθρώσεις σφραγίζονται με κολλητική ταινία. Το καπάκι της δεύτερης φιάλης αφαιρείται ή αντικαθίσταται με γάζα. Αυτό εξασφαλίζει μια ελεύθερη ροή αέρα.

  Ο ανεμιστήρας αντλεί τις μάζες του αέρα μέσα στο ξηραντικό και στη συνέχεια μέσω της γάζας ο αέρας σβήνει. Εάν η γέλη τελικά χάσει τις απορροφητικές της ιδιότητες, αρκεί να την στεγνώσει στο φούρνο για περίπου 3 ώρες. Έτσι, η αφυδάτωση του αέρα περνά χωρίς θόρυβο και είναι αρκετά αποτελεσματική.

  Συμπυκνωτικό ξηραντικό

  Μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα στο υπόγειο με τα χέρια σας με βάση μια αρχή συμπύκνωσης. Αυτή η συσκευή είναι πιο πολύπλοκη από την επιλογή προσρόφησης.

  Θα χρειαστεί ένα παλιό ψυγείο, βίδες και στεγανοποιητικό, απλή θερμάστρα, ψυγεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εύκαμπτο σωλήνα από πλέξιγκλας. Από το ψυγείο αφαιρέστε την πόρτα, τοποθετώντας ένα φύλλο πλεξιγκλάς σε μέγεθος, το πάχος παρατηρείται στα 3 mm.

  Σε αυτό το πάνελ τοποθετούνται ανεμιστήρες, που αναχωρούν από τα άκρα των 30-40 εκατοστών. Οι σχάρες επεξεργάζονται με στεγανωτικό και στερεώνονται με βίδες. Αυτό θα είναι το τμήμα τροφοδοσίας του συστήματος, το οποίο οδηγεί τον αέρα μέσα στο ψυγείο.

  Η κορυφή της πλάκας είναι εξοπλισμένη με αρκετές μικρές οπές, έτσι ώστε ο ψυχρός ξηρός αέρας να εξέρχεται προς τα έξω. Οι περιοχές όλων των ανοιγμάτων πρέπει να είναι ίσες με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα.

  Για να απαλλαγείτε από την καθίζηση της υγρασίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την οπή κάτω. Η σύνδεσή του είναι προσεκτικά σφραγισμένη.

  Εναλλακτικά, ο αέρας μπορεί να εξαεριστεί από έναν δεύτερο ανεμιστήρα, ο οποίος γίνεται από πάνω. Αυτό θα αποστραγγίσει τον αέρα κατά 8%, μειώνοντας τη θερμοκρασία κατά 5 μοίρες.

  Αυτό το μοντέλο μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω κάνοντας μια θερμάστρα. Συνδέεται στην κορυφή της συσκευής ή στο plexiglas. Είναι σημαντικό να κάνετε τη διασταύρωση του αέρα να ρέει μέσα από τον ανεμιστήρα στο εσωτερικό και την έξοδο αποστράγγισης προς τα έξω.

  Μετά από αυτό, ξεκινάει το σύστημα, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί από μια ειδική συσκευή - ψηφιακή ή dial. Μόλις η υγρασία φθάσει το 80%, αρχίζει η αποστράγγιση.

  Παρά το γεγονός ότι προφανώς ένα τέτοιο αφυγραντήρα για το υπόγειο και δεν φαίνεται ελκυστική, αλλά σημαντικά εξοικονομεί κόστος για την αγορά των τελικών συσκευών και αποτελεσματικά αφαιρεί την υγρασία από το υπόγειο.

  Αν το κελάρι κλαίει

  Πώς να στεγνώσει επειγόντως ένα δωμάτιο για την αποθήκευση αποθεμάτων και τι να κάνει, έτσι ώστε στο μέλλον θα είναι πάντα ξηρό

  "Το κελάρι μου κλαίει. Στο ανώτατο όριο μειώνεται συνεχώς νερό, μια ξύλινη καταπακτή βρεγμένος υγρό, το καρότο και το λάχανο έχουν από καιρό σαπίσει, kartohu ακόμα πραγματοποιηθεί», - λέει ο συμμετέχων FORUMHOUSE Syava_1.

  Ένα "κελάη" κελάρι είναι πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα. Πώς να το στεγνώσετε επειγόντως και τι να κάνετε για να αποφύγετε περισσότερη υγρασία; Λέμε τι κάνουν οι συμμετέχοντες της πύλης μας.

  Συνήθως υπάρχει υγρασία στο κελάρι λόγω έλλειψης κατάλληλο εξαερισμό, κακή στεγανοποίηση (νερό διαρρέει μέσα από τους τοίχους και το δάπεδο), λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας, και επίσης λόγω του γεγονότος ότι η κατάθεση της ωοτοκίας των ανάρτυτος λαχανικά.

  Για την αποθήκευση λαχανικών υψηλής ποιότητας, η θερμοκρασία στο κελάρι δεν πρέπει να είναι πάνω από +5 μοίρες, ο αέρας πρέπει να είναι καθαρός και φρέσκος, αλλά χωρίς ρεύματα.

  Ο Ρώσος επιστήμονας A. T. Bolotov έγραψε πάνω από δύο αιώνες πριν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ακατέργαστος και ζεστός αέρας στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα λαχανικά, τα λαχανικά θα σαπίσουν. Και ταυτόχρονα, σημειώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σχέδιο, γιατί θα στεγνώσει τα λαχανικά μας.

  Αλλά είναι αδύνατο να υπερξηράνετε το κελάρι, υπάρχει ακόμη παρατηρήσεις FORUMHOUSE συμμετέχοντες για κελάρια τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υπερβολική υγρασία δεν είναι τόσο επικίνδυνη για την αποθήκευση των λαχανικών, όπως η υπερβολική ξηρότητα.

  Μέτρηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας στο κελάρι με ένα θερμόμετρο και ένα υγρόμετρο, τους ευθυγραμμίζουμε με τους απαιτούμενους δείκτες (συστάσεις Μπογκάντ):

  • Εάν το κελάρι είναι κρύο (η θερμοκρασία είναι χειμωνιάτικη κάτω από +2 ° C), μονώσαμε το κελάρι ή το δημιούργησα.
  • Αν το κελάρι είναι πολύ ζεστό (θερμοκρασία πάνω από +5 0 C), το χαμηλώνουμε, απομονώνοντας την περιοχή του κελάριου από πηγές θερμότητας. Εξασφαλίστε επαρκή εξαερισμό και απομονώστε την περιοχή από τις πηγές θερμότητας.
  • Μία μικρή περίσσεια σχετικής υγρασίας διορθώνεται με εξαερισμό.
  • Με μια σημαντική περίσσεια σχετικής υγρασίας (άφθονο συμπύκνωμα στους τοίχους και την οροφή) - κάνουμε στεγανοποίηση και έπειτα έχουμε ήδη εμπλακεί στον εξαερισμό.
  • Εάν ο αέρας είναι μολυσμένος - το σύστημα εξαερισμού δεν αντιστοιχεί στην περιοχή ή απουσιάζει, εξαλείφουμε αυτή την παράλειψη.
  • Εάν υπάρχουν κεραμίδια στο κελάρι, το σύστημα εξαερισμού χρειάζεται επίσης εκσυγχρονισμό, ίσως αρκεί να προσθέσετε απλά το αποσβεστήρα στην είσοδο.

  Με βάση τη διάγνωση, η οποία παραδόθηκε στο κελάρι, καταρτίζεται σχέδιο εργασίας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου η αποθηκευμένη καλλιέργεια χρειάζεται επείγουσα βοήθεια και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την παροχή της.

  Στην εικόνα στα αριστερά - το σχέδιο αποστράγγισης του κελάριου, το οποίο ο συμμετέχων του FORUMHOUSE DoctorBo Είδα σε ένα βιβλίο σοβιετικών χρόνων.

  Ο λαμπτήρας θερμαίνει τον αέρα, ανυψώνεται μέσα από την ανοικτή καταπακτή του κελαριού.

  Στη δεξιά εικόνα - ένα βελτιωμένο, εκσυγχρονισμένο σχέδιο, στο οποίο ο βολβός δεν βρίσκεται κάτω από την καταπακτή, αλλά κάτω από το σωλήνα εξάτμισης. Αυτό το σχέδιο είναι καλύτερο, ειδικά όταν δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κελάρι που βρίσκεται κάτω από το κτίριο - τότε ο αέρας δεν πηγαίνει στο σπίτι αλλά πέρα ​​από αυτό.

  Οι παραλλαγές αυτής της μεθόδου, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία από τους συμμετέχοντες της πύλης μας:

  1. Ακριβώς στον σωλήνα εισάγεται ένας λαμπτήρας από το ψυγείο, 5-7 cm.
  2. Αν ο λαμπτήρας δεν ταιριάζει στο σωλήνα.

  Στον σωλήνα βάλτε το αμπαζούρ από κάτω, έχει λαμπτήρα. Ο λαμπτήρας καίει, θερμαίνει τον αέρα στο αμπαζούρ, η ώθηση αρχίζει να λειτουργεί.

  Αντί ενός λαμπτήρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί (για να αποφύγετε την εμφάνιση επικίνδυνων πυρκαγιών, ένα κερί τοποθετείται σε κασσίτερο). Είναι καλύτερο το κερί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο στο πάτωμα και για να βελτιωθεί η πρόσφυση, ο σωλήνας εξάτμισης επεκτείνεται αυξάνοντας τη σύνδεση κασσίτερου.

  Ένα καίγοντας κερί ή ένας λαμπτήρας επιταχύνει την κυκλοφορία του αέρα, αερίζοντας εντατικά το κελάρι. Η νεκρή ατμόσφαιρα του κελαριού αντικαθίσταται από καθαρό αέρα και σε λίγες μέρες το κελάρι συνήθως αποξηραίνεται πλήρως.

  Εάν χρησιμοποιούμε τα ξηρά ταμπλέτες αλκοόλης αντί των κεριών ή των βολβών, τότε θα έχουμε ένα επιπλέον πλεονέκτημα: τα προϊόντα που καταναλώνουν αλκοόλ έχουν αντισηπτικές ιδιότητες.

  Μέλος του FORUMHOUSE topos προτείνει να φέρει στην υπηρεσία της αφύγρανσης του κελαριού την επιστήμη της χημείας.

  1 kg ξηρού χλωριούχου ασβεστίου παίρνει 1,5 kg νερού. Αγοράζετε kg 50-100. Λήψη. Μετά από μια μέρα, καθαρίστε, στεγνώστε (πλύνετε) και ξαναφορτώστε. Χαρούμενη δουλειά.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν καλό αφυγραντήρα οικιακού αέρα (όπως λεκάνες αποστράγγισης), ένα πιστόλι θερμότητας. Ή τοποθετήστε στο κέντρο του κελαριού ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης λαδιού - στην περίπτωση αυτή, η ξήρανση θα πραγματοποιηθεί με θερμική ακτινοβολία. Αλλά αυτή η διαδικασία είναι μεγάλη και δαπανηρή (μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες συνεχούς λειτουργίας της συσκευής). Το πιο σημαντικό, χωρίς κανονικό εξαερισμό του κελάριου του επιθυμητού αποτελέσματος με τη βοήθεια ενός θερμαντήρα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

  Η σφυρηλάτηση του αέρα με ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα είναι ένα ηλίθιο πράγμα για υγρό έδαφος, υγρό αέρα και έλλειψη εξαερισμού. Θα δημιουργήσετε ένα συνηθισμένο λουτρό. Χρειάζεστε εξαερισμό με αναρρόφηση αέρα κοντά στο πάτωμα του υπογείου.

  Για την αποθήκευση αποθεμάτων στο κελάρι θα υπάρχει αρκετός αερισμός. Ο ισχυρός εξαερισμός θα βλάψει μάλλον.

  Ισχυρός αερισμός, διαταράσσετε το κλίμα στο κελάρι - για παράδειγμα, το χειμώνα μπορείτε να το δροσιστείτε πολύ, και το καλοκαίρι μπορεί να γίνει πολύ ζεστό. Αυτό συμβάλλει στον σχηματισμό συμπύκνωσης και μούχλας.

  Παρ 'όλα αυτά, ο κατάλληλος, καλά σχεδιασμένος εξαερισμός κελάρι είναι το κλειδί για την επιτυχή αποθήκευση των λαχανικών μέχρι την επόμενη σεζόν.

  Ο εξαερισμός άρχισε, το κελάρι σταμάτησε να κλαίει (πριν, μπορείς να πεις, να φωνάξει, να μην σταματήσει).

  Ο εξαερισμός στα κελάρια και τα υπόγεια είναι διαμορφωμένος ως εξής:

  Στη βόρεια πλευρά του υπογείου, εγκαθίσταται μια καμινάδα, η οποία χαμηλώνεται κατά 10-15 cm από την οροφή.

  Στη νότια πλευρά, εγκαθίσταται ένας σωλήνας παροχής, ο οποίος πρέπει να χαμηλώσει σε επίπεδο 10-20 cm πάνω από το δάπεδο.

  Τυπικά, οι σωλήνες εγκαθίστανται διαγώνια, σε αντίθετες γωνίες του κελάριου. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση στο κελάρι το καλοκαίρι, στις οπές εξαγωγής θερμή περίοδο είναι κλειστά και επίσης να διασφαλίσει ότι το καπάκι είναι ερμητικά κλειστό και απομονωμένο από τη ζέστη όσο το δυνατόν περισσότερο (μπορείτε να το βάλετε σε ένα κομμάτι αφρού). Το φθινόπωρο, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι εγκατεστημένος χαμηλότερη από κελάρια, κελάρια κάλυμμα ανοίγεται και αφήνεται ανοικτή μέχρι μια θερμοκρασία περίπου 2 εντός αυτού - 3 μοίρες. Ζεστό υγρό αέρα αντικαθίσταται με ξηρή κελάρι και κρύο από το δρόμο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια αυτή υγρό αερισμό κελάρι συνήθως στεγνώνει γρήγορα.

  Για το χειμώνα, εκτός από τις ιδιαίτερα παγωμένες ημέρες, μόνο η εισροή είναι κλειστή.

  Μπορώ να συστήσω για το χειμώνα να αφήσει μια κουκούλα ανοιχτή και να μονώσει σωστά τον σωλήνα (έτσι ώστε ο courier δεν σφίγγει). Δεν υπάρχει εισροή και τίποτα δεν θα παγώσει.

  Ορισμένα μέλη του εξαερισμού ιστοσελίδα μας στο κελάρι εκεί, αλλά δεν το συμπύκνωμα διαμορφώνεται, δεδομένου ότι τα αίτια της υγρασίας ήταν άλλοι στεγάνωση -plohaya και κρύο τοίχους και το δάπεδο. Μερικές φορές αυτές οι αδυναμίες μπορούν να εξαλειφθούν εύκολα, και μερικές φορές απαιτείται παγκόσμια μεταβολή του κελαριού.

  Όλοι όσοι έχουν συμπύκνωση, ξεκινούν με καλή θερμομόνωση!

  Πώς να στεγνώσει ένα κελάρι και ένα κελάρι από την υγρασία

  Οποιαδήποτε κατοικία απαιτεί βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον έλεγχο της υγρασίας στα υπόγεια και στα γκαράζ. Για να γίνει αυτό, είναι εξοπλισμένα με καλό εξαερισμό και στεγάνωση. Αλλά τι να κάνει αν εμφανιστεί το νερό στο κελάρι; Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες του γκαράζ πρέπει να λάβουν αμέσως μέτρα για να στεγνώσουν το κελάρι. Πώς να το κάνετε σωστά και ποιοι είναι οι τρόποι για να στεγνώσουν τα κελάρια από την υγρασία - διαβάστε στο άρθρο μας.

  Γιατί συσσωρεύεται υγρασία στο κελάρι

  Η κύρια αιτία της υψηλής υγρασίας στο κελάρι του γκαράζ είναι η κακή στεγανοποίηση ή η πλήρης απουσία του. Λόγω των λαθών που έγιναν κατά την κατασκευή ενός γκαράζ με κελάρι, η υγρασία σταδιακά συσσωρεύεται στο δωμάτιο και εμφανίζεται συμπύκνωση στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα της υψηλής υγρασίας - στους τοίχους υπάρχει μια άσχημη πλάκα (μύκητας). Αυτό το φαινόμενο είναι απαράδεκτο για τα κελάρια στα οποία αποθηκεύεται το φαγητό, επομένως είναι σημαντικό να διεξάγεται μια έγκαιρη ξήρανση του δωματίου.

  Τρόποι για να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ

  Η συνεχής συσσώρευση υγρασίας στο κελάρι επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση ολόκληρης της δομής. Για να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους. Τα πιο αποτελεσματικά από αυτά είναι τα κεριά και το φούρνο (ένα μεταλλικό φούρνο, φωτογραφία 1).

  Υπάρχουν δύο πιο γνωστοί τρόποι για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας στο υπόγειο του γκαράζ.

  • Η χρήση σωλήνων και κεριών (Σχήμα 1). Αυτή η μέθοδος είναι βασικά απλή, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί την εγκατάσταση ειδικού σωλήνα για την απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο. Ο σωλήνας εκτείνεται από το δάπεδο και μέχρι την οροφή, μέσα από μια ειδική οπή που βγαίνει. Κάτω από το σωλήνα είναι εγκατεστημένο ένα κερί στο δοχείο. Όταν υπάρχει έλξη, το κερί αναφλέγεται, δημιουργώντας έτσι υποχρεωτικό αερισμό. Η ώθηση πρέπει να είναι συνεχής για 3 ημέρες. Φυσικά, τα κεριά πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.

   Σχήμα 1
  • Χρησιμοποιήστε το φούρνο. Αυτή η μέθοδος ανήκει σε ένα από τα πιο απλά. Για να το εφαρμόσετε, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε έναν παλιό σιδερένιο κάδο και να τον τοποθετήσετε στη μέση του υπογείου. Χρησιμοποιείται με καύσιμα υλικά. Η καύση σε ένα τέτοιο δοχείο θα πρέπει να διατηρείται, όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε το κελάρι να στεγνώσει σωστά. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο στο υπόγειο γκαράζ, εκτελείται αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, λόγω της οποίας η υγρασία υποχωρεί. Εκτός από την ξήρανση του κελάριου, ένα τέτοιο μπαστούνι παρέχει αποτελεσματική απομάκρυνση του καλουπιού σε τοίχους, επιβλαβή έντομα και τρωκτικά (Σχήμα 2).

   Σχήμα 2

  Σύνθεση στεγάνωσης σε υγρό κελάρι

  Για να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ ήταν αποτελεσματική, πρέπει να φροντίσετε για τη διάταξη της εξωτερικής και εσωτερικής μόνωσης. Μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας, χωρίς να στρατολογήσετε ειδικούς. Μπορείτε να αγοράσετε υλικά για εξωτερική και εσωτερική αποστράγγιση στο κατάστημα κτιρίων.

  Η διάταξη εξωτερικής αποστράγγισης (σχέδιο 3) στο κελάρι περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συστήματος για την αποστράγγιση της περίσσειας υγρασίας εκτός των χώρων. Είναι καλύτερο να εξοπλιστεί η εξωτερική αποστράγγιση κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής του γκαράζ, αλλά είναι δυνατόν να το στεγανοποιήσετε σε ένα ήδη προετοιμασμένο δωμάτιο εάν το επίπεδο υγρασίας αυξηθεί σημαντικά. Η αρχή της δημιουργίας μιας εξωτερικής στεγάνωσης είναι η εξής:

  • Στην εξωτερική περίμετρο της δομής, μια τάφρο σκάβει (θα πρέπει να είναι 50 cm χαμηλότερη από το επίπεδο του δαπέδου στο κελάρι)?
  • Καθ 'όλη τη διάρκεια της εκσκαφής, η αποχέτευση εγκαθίσταται με τη μορφή σωλήνων από πλαστικό (γι' αυτούς είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν φρεάτια σε βάθος πριν από την πρώτη στρώση άμμου). Το ανώτερο τμήμα της αποχέτευσης πρέπει να καλύπτεται με μεταλλικό πλέγμα (αυτό θα αποτρέψει τη μόλυνση ολόκληρου του συστήματος).
  • Στο κάτω μέρος της τάφρου βάλτε ένα geotextile αδιάβροχο υλικό (πρέπει επίσης να πάει στους τοίχους)?
  • Το τελικό κανάλι αποστράγγισης γεμίζεται με θρυμματισμένη πέτρα σε ύψος 40 εκ. Το στρώμα των ερειπίων πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το δάπεδο στο κελάρι.
  • Η ράμπα είναι καλά τυλιγμένη.

  Η εσωτερική αποστράγγιση (Σχήμα 4) θα επιτρέψει στο κελάρι να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα. Για την τοποθέτησή τους, χρειάζονται τέτοια υλικά: αδιαβροχοποίηση γεωυφάσματος, θρυμματισμένη πέτρα και χαλίκι, σωλήνες αποστράγγισης, αντλία αποστράγγισης, δεξαμενή PVC, άμμος. Στην περίμετρο του δωματίου βάλτε σωλήνες, σχεδιασμένα να συλλέγουν περίσσεια νερού. Η διάμετρος αυτών των σωλήνων μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε σχέδια με διάμετρο 110 mm. Η τοποθέτηση του εσωτερικού συστήματος αποστράγγισης στο υπόγειο του γκαράζ είναι καλύτερο να γίνει κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Διαφορετικά, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το πάτωμα για να χτίσετε όλα τα δομικά στοιχεία του συστήματος.

  Η εσωτερική αποστράγγιση στο κελάρι του γκαράζ γίνεται σύμφωνα με αυτό το σχήμα:

  • Τρυπήστε μια τάφρο περίπου 50 cm βαθιά γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου.
  • Ο πυθμένας είναι καλά γειωμένος, τότε το geoseptic τοποθετείται επάνω του (αυτό το υλικό απορροφά την υγρασία καλά, εκπληρώνοντας έτσι τη λειτουργία της στεγανοποίησης)?
  • Ένα στρώμα λεπτού κλασματικού υλικού (χαλίκι, θρυμματισμένη πέτρα) πάχους 20 cm τοποθετείται στην τάφρο.
  • Πάνω από τον αναχώλιο τοποθετούνται σωλήνες, διατηρώντας κλίση 3 mm.
  • Πάνω από τους σωρούς σωληνώσεων, χύνεται ξανά ένα στρώμα χαλικιού, αλλά ήδη από το μεσαίο κλάσμα. Το υλικό είναι καλά τυλιγμένο και πάνω του τοποθετείται ένα στρώμα γεωύφασμα.
  • Η τελική ενέργεια σε αυτή την περίπτωση θα γεμίσει την τάφρο με την άμμο και το χώμα (που λαμβάνονται κατά την εκσκαφή), προσεκτική πρόσκρουση.

  Υπάρχει μια άλλη μέθοδος αποτελεσματικής ξήρανσης κελάρι στην προστασία υπογείου - ψεκασμού (Σχήμα 5). Αυτή η μέθοδος είναι η πιο ακριβή, αλλά ταυτόχρονα είναι πιο αποτελεσματική. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, η στεγάνωση στο κελάρι είναι εφοδιασμένη με ενέσεις. Φυσικά, για να πραγματοποιηθεί τέτοια εργασία θα απαιτηθεί εξειδικευμένος εξοπλισμός. Η μέθοδος ξήρανσης με ένεση συνιστάται για συνεργεία που κατασκευάζονται από σκυρόδεμα, τούβλα και αφρώδη τεμάχια. Η τεχνολογία της ξήρανσης με ένεση φαίνεται έτσι:

  • Σε όλη την περίμετρο του υγρού υπογείου, τρυπιούνται οπές διαμέτρου 1,5 έως 4 mm. Ανάμεσα στις γειτονικές τρύπες πρέπει να παρατηρείται μια απόσταση 20-80 cm. Σε κάθε περίπτωση η παράμετρος θα είναι διαφορετική και θα εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας, το πάχος τοιχώματος και τα χαρακτηριστικά του εδάφους.
  • Στις προετοιμασμένες οπές εισάγονται ειδικά στοιχεία μέσω των οποίων η αντλία εγχέει υγρή στεγανοποίηση ή πολυμερή.
  • Τα πλεονεκτήματα αυτής της στεγάνωσης είναι προφανή. Δεν υπάρχει λόγος να αποσυναρμολογηθεί το δέρμα από τους τοίχους, η διάσπαση των δομών κτιρίου. Επιπλέον, η εργασία σχετικά με τη ρύθμιση της στεγάνωσης με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε καιρό, ανά πάσα στιγμή του έτους.

  Ένα καλό σύστημα αποστράγγισης σε συνδυασμό με αποτελεσματικές τεχνικές ξήρανσης γρήγορα θα απαλλαγούμε από υπερβολική υγρασία και μύκητα στο κελάρι του γκαράζ.