Εξαγωγή για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ - λεπτομερής περιγραφή, σχήματα, φωτογραφίες, βίντεο

Η επισκευή του αμαξώματος ίσως είναι ο ακριβότερος πρατήριο καυσίμων. Αργά ή αργότερα, η επίστρωση χρώματος και βερνικιού του αυτοκινήτου χάνει την αρχική του εμφάνιση. Κλίμακες και γρατζουνιές, για να μην αναφέρουμε τη ζημιά στο σώμα σε περίπτωση ατυχήματος, χαλάστε την αισθητική έκκληση οποιουδήποτε οχήματος.

Πολλοί βιοτέχνες προτιμούν να μην πληρώνουν υπερβολικά για τις υπηρεσίες των καταστημάτων επισκευής, ειδικά επειδή οι όροι μιας τέτοιας εργασίας έντασης εργασίας δεν είναι αξιοπρεπής. Ωστόσο, η αυτο-αποκατάσταση του σώματος απαιτεί κατάλληλες συνθήκες. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς πώς να μετατρέψετε ένα δωμάτιο γκαράζ στο θάλαμο για τη βαφή αυτοκινήτων και πώς θα πρέπει να λειτουργεί κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ.

Κουτί ζωγραφικής - τεχνικές απαιτήσεις για τη διευθέτηση του χώρου του γκαράζ

Από τον εξοπλισμό του θαλάμου βαφής εξαρτάται η ποιότητα της επισκευής του αμαξώματος. Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η βαφή στις συνήθεις συνθήκες του γκαράζ. Πώς στο γκαράζ να φτιάξετε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια τους;

Απαιτήσεις για την τοποθέτηση των θαλάμων βαφής:

 1. Οι διαστάσεις του θαλάμου πρέπει να εξασφαλίζουν την ευελιξία της διαδικασίας εργασίας. Βέλτιστες παράμετροι - ύψος από 2,8 μέτρα, περίμετρο όχι μικρότερο από 6 × 4 μέτρα.
 2. Το κουτί πρέπει να είναι σφραγισμένο και καλά μονωμένο, κατά προτίμηση μέσα και έξω. Αν δεν είναι δυνατή η εξωτερική μόνωση, το εσωτερικό κάλυμμα από άκαυστο υλικό πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Για την τελική επένδυση τοίχων, τα πλαστικά πάνελ θα είναι μια ιδανική επιλογή. Μπορείτε να βάψετε το γυψοσανίδας σε λευκό και να τυλίξετε τους τοίχους με μια μεμβράνη με την επίδραση της μαγνήτισης, θα προσελκύσει και να κρατήσει τη σκόνη.
 3. Το πάτωμα πρέπει να μετατραπεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάτω από αυτό να υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος που να παρέχει την έξοδο αερισμού. Για να γίνει αυτό, κάντε δύο τάφους, ή ένα ορθογώνιο βάθος κοιλάδι 0,5 έως 1 μέτρο, που καλύπτεται από πάνω με μια σχάρα.
 4. Είναι απαραίτητο να έχουν καλά μονωμένες πόρτες, θα αποτρέψουν την εισροή σκόνης και θα διατηρήσουν το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο κουτί.
 5. Εάν υπάρχει ήδη ένα σύστημα θέρμανσης στο γκαράζ, τότε δεν έχει νόημα να επενδύσετε επιπλέον κεφάλαια στη γεννήτρια θερμότητας. Για την ξήρανση του LKP είναι δυνατή η χρήση UFO, θερμαντήρα IR ή συνηθισμένος ηλεκτρικός θερμαντήρας.
 6. Καλός φωτισμός, κοντά στο φυσικό. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε φώτα φθορισμού ή φώτα LED κατά μήκος της οροφής και στους τοίχους. Οι λαμπτήρες πρέπει να προστατεύονται από το να πάρουν χρώμα, γι 'αυτό αρκεί να τεντώσετε την ταινία μπροστά τους και να την αλλάξετε όπως είναι απαραίτητο.
 7. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 8. Το βοηθητικό δωμάτιο είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση του τεχνικού εξοπλισμού. Στην ίδια την κάμερα δεν πρέπει να υπάρχουν έπιπλα, ράφια, εργαλεία και άλλοι "συλλέκτες σκόνης". Το κουτί πρέπει να είναι εύκολο να συντηρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια για να καθαρίσετε το δωμάτιο.

Κατά τη βαφή του αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η χειρουργική καθαρότητα του δωματίου. Οποιαδήποτε σκόνη ή σκόνη που πέφτει σε ένα "φρέσκο" LCP θα χαλάσει το αποτέλεσμα της εργασίας. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να εξοπλίσετε την κάμερα από μέσα.

Ξεκινώντας από οργανωτικές στιγμές αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλληλος εξαερισμός είναι το πιο σημαντικό τμήμα της μετατροπής του γκαράζ σε ένα θάλαμο ψεκασμού.

Αερισμός με τα χέρια στο γκαράζ για ζωγραφική

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα αερισμού στο θάλαμο βαφής εγγυάται την υψηλή ποιότητα εργασίας, την ασφάλεια και την υγεία του ζωγράφου.

Ο εξαερισμός με στοιχεία φίλτρου θα παρέχει όχι μόνο τον καθαρισμό του αέρα, αλλά θα βοηθήσει επίσης να καθιζάνει και να αποσύρει τα ζεύγη χρωμάτων και χρωμάτων. Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε το οικονομικό κόστος, με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των χώρων. Ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού διατίθεται στην αγορά. Μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη και οικονομικότερη επιλογή του εξοπλισμού.

Αερισμός ενός μοτέρ

Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της αναγκαστικής έγχυσης πίεσης, η οποία διέρχεται από ένα φίλτρο τοποθετημένο στην οροφή. Ένα ρεύμα φρέσκου αέρα εισέρχεται στο θάλαμο και, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, πιέζει στο πάτωμα ένα σωματίδιο σκόνης και ένα ζευγάρι βαφής. Τα καρκινογόνα απομακρύνονται μέσω των καναλιών που προβλέπονται για τη διάταξη του δαπέδου. Πρόκειται για μια δημοσιονομική έκδοση του εξαερισμού, η έλλειψη της οποίας είναι υψηλός βαθμός περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ο σχεδιασμός ενός μοτέρ δεν μπορεί να λύσει πλήρως το πρόβλημα της πλήρους παροχής καθαρού αέρα. Μια ιδανική επιλογή είναι το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Αερισμός με διπλό κινητήρα

Το σύστημα αναλαμβάνει την παρουσία δύο κινητήρων. Ο ένας βρίσκεται στην κορυφή, αντλεί ένα ρεύμα καθαρού αέρα, η δεύτερη μονάδα βρίσκεται στο κάτω μέρος του θαλάμου βαφής, εξάγει τα ρεύματα εξαντλημένου αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει αποτελεσματική κυκλοφορία και καθαρισμό του αέρα. Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού θα πρέπει να είναι καλά μελετημένο και να σχεδιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο.

Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Εκτός από τους 2 κινητήρες θα χρειαστείτε σωλήνες εξαερισμού, μέσω των οποίων θα εισέλθει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και μετατρέπεται το δάπεδο σε κάλυμμα με εφεδρικό χώρο κάτω από αυτό.

Φίλτρα - ένα σημαντικό στοιχείο του εξαερισμού

Ο αέρας που εισέρχεται στο θάλαμο ψεκασμού πρέπει να καθαριστεί. Χωρίς διήθηση, ατμοσφαιρικοί ρύποι εισέρχονται στο δωμάτιο και το μολύνουν με σωματίδια σκόνης. Συνήθως, το υλικό φίλτρου κυλίνδρου τοποθετείται σε ολόκληρη την περίμετρο της οροφής. Τα φίλτρα τσέπης εγκαθίστανται στην είσοδο της δομής εισαγωγής αέρα, διατηρούν μεγάλα στοιχεία σκόνης. Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εξοπλισμένο με φίλτρο - μολύνεται πιο γρήγορα και απαιτεί συχνότερη αντικατάσταση.

Μην αποθηκεύετε τα φίλτρα εξαερισμού. Οι συσκευές δύο φάσεων έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το πρώτο στάδιο καθαρισμού "αλιεύει" μεγάλα στοιχεία, τα δεύτερα - μικρότερα.
 • Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η χωρητικότητα του εξοπλισμού (η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μικρότερη από 20 cm / s.
 • Τα προϊόντα πρέπει να συμμορφώνονται με τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα και να έχουν τουλάχιστον 2 φάσεις καθαρισμού.
 • Με καλά εξοπλισμένο αερισμό, η κυκλοφορία του αέρα δεν θα δημιουργήσει ένα φαινόμενο στροβιλισμού.
 • Για ρύθμιση της πίεσης, είναι καλύτερο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής με αυτοματοποίηση.
 • Τοποθετήστε τα φίλτρα σε όλο το μήκος ομοιόμορφα.

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ροή του αέρα. Η βαφή μερών μεγάλου μεγέθους μπορεί αρκετές φορές να υπερβεί τη ροή αέρα για την αποκατάσταση μικρών στοιχείων, όπως προφυλακτήρα, πτέρυγα ή πόρτα. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε προσεκτικά τις προοπτικές της υπόθεσης. Ίσως αυτό το εξοπλισμένο δωμάτιο δεν θα πληρώσει για το κόστος που επενδύεται σε αυτό.

Γιατί χρειάζεστε ένα θάλαμο ζωγραφικής;

Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο σχεδιασμός του θαλάμου αερισμού, πρέπει να καταλάβετε για ποιους ειδικούς σκοπούς χρειάζεστε ένα τέτοιο εξειδικευμένο δωμάτιο.

Ο σκοπός του θαλάμου ψεκασμού είναι:

 1. Είστε επαγγελματίας ζωγράφος και αποφασίσατε να εξοπλίσετε μια αίθουσα γκαράζ για μηχανές βαφής εκτός των ωρών εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κιβωτίου χρησιμεύει ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος και πρέπει να διαμορφωθεί με την μέγιστη άνεση, που θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται.
 2. Είστε ο ιδιοκτήτης του γκαράζ ή του ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων και αποφασίσατε να εξοπλίσετε την κάμερα για να νοικιάσετε τις εγκαταστάσεις. Στην περίπτωση αυτή, τα υλικά για τη συσκευή εργασίας θα περιορίζονται στη δημιουργία τεχνικά εγγράψιμων συνθηκών.
 3. Εάν είστε λάτρης των αυτοκινήτων που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μόνοι του την επισκευή του αυτοκινήτου, οι συνθήκες για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου δημιουργούνται με ένα απλοποιημένο σχήμα. Μέρος του εξοπλισμού μπορεί να ενοικιαστεί.

Αξίζει να γίνει κατανοητό ότι η τιμή του τεύχους και η τελική ποιότητα της επισκευής δεν δικαιολογούνται πάντοτε. Όταν αγοράζετε ακόμη και τον πιο απαραίτητο εξοπλισμό σε μια συμβίωση με το κόστος εργασίας, θα υπερβείτε σημαντικά το κόστος εργασίας ενός επαγγελματία πλοίαρχου στο πρατήριο καυσίμων. Ο προϋπολογισμός της διαρρύθμισης του θαλάμου ζωγραφικής μπορεί να κυμαίνεται από 2000 έως 8000 δολάρια ΗΠΑ.

Μέτρα ασφαλείας

Ένα πραγματικά σημαντικό τμήμα της ζωγραφικής είναι η ασφάλεια. Η εργασία με χρώματα και βερνίκια αναφέρεται σε χειρισμούς επιβλαβείς για την υγεία. Τα καρκινογόνα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της βαφής είναι επικίνδυνα για το αναπνευστικό σύστημα, την βλεννογόνο μεμβράνη και τα ανοικτά σημεία του δέρματος.

Όταν τα έργα βαφής χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα προστασίας:

 • αναπνευστήρα;
 • γυαλιά ή μάσκα.
 • φόρμες;
 • κλειστά παπούτσια ·
 • γάντια.

Ζεύγη διαλυτών και χρωμάτων μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία. Ένα κακώς αεριζόμενο δωμάτιο με ανεπαρκή εξαερισμό μπορεί να είναι εκρηκτικό. Πριν από τη βαφή, βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική καλωδίωση είναι καλά μονωμένη. Απαγορεύεται αυστηρά η ύπαρξη ανοιχτών πηγών πυρκαγιάς στην πλησιέστερη διαθεσιμότητα.

Βίντεο: πώς να μετατρέψετε ένα γκαράζ σε έναν θάλαμο ψεκασμού

Προτιμώμενα σχήματα της συσκευής απορροφητήρα για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ εξαρτώνται απόλυτα από τη φαντασία σας και τις δυνατότητες υλικού. Προσπαθήσαμε να αγιάσουμε τις βασικές στιγμές του εκσυγχρονισμού των συνθηκών του γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου. Τολμήστε, όλα είναι στα χέρια σας!

Χρώμα θάλαμο στο γκαράζ με τα χέρια σας

Όταν υπάρχει ανάγκη για ζωγραφική του αυτοκινήτου από μόνο του, ο θάλαμος ψεκασμού στο γκαράζ θα είναι μια θαυμάσια λύση στο πρόβλημα.

Οι βασικές απαιτήσεις για την ανέγερση δωματίου με τα χέρια σας

 • Ο χώρος πρέπει να είναι μονωμένος και να μην έχει εύφλεκτα υλικά.
 • Ο τοίχος (με ύψος τουλάχιστον τριών μέτρων) καλύπτεται με μια ματ ταινία, η οποία, χάρη στο φαινόμενο μαγνητισμού, προσελκύει και συγκρατεί σωματίδια σκόνης. Η επιφάνεια καθαρίζεται τέλεια, ο πόρος της αρκεί για τη ζωγραφική δέκα αυτοκινήτων. Το κονιορτοποιημένο ματ ψεκασμό στο κατακόρυφο επίπεδο επεξεργάζεται επιπροσθέτως με ένα στρώμα κατά της φωτιάς.
 • Ο θάλαμος βαφής στο γκαράζ είναι σχεδιασμένος να είναι εξαιρετικά σφιχτός.
 • Το κτίριο που κατασκευάζεται από τον εαυτό του πρέπει να συμμορφώνεται με όλα τα πρότυπα τεχνικής ασφάλειας.

Ο ρόλος των φίλτρων στη ζωγραφική

 1. Εάν ο θάλαμος βαφής στο γκαράζ είναι μονοκινητήριο, τότε η επιφάνεια του κυλίνδρου φιλτραρίσματος τοποθετείται στην περιοχή ολόκληρης της οροφής. Για τη συγκράτηση μεγάλων απορριμμάτων, τα φίλτρα τσέπης ενός αφαιρούμενου τύπου είναι τοποθετημένα πριν από το σύστημα εξαερισμού.
 2. Ο χώρος δύο μηχανοστασίων είναι εξοπλισμένος με ένα επιπλέον φίλτρο στο πάτωμα. Το σχέδιο τοποθετείται χειροκίνητα σε σύστημα αεραγωγών ή κάτω από μεταλλικό πάτωμα. Το χρώμα και το βερνίκι για ομίχλη πέφτουν κάτω και απορροφούνται μέσω ειδικών οπών. Το φορτίο στη συσκευή είναι σημαντικό, επομένως χρησιμοποιούνται φίλτρα εξαρτημάτων με δυνατότητα τραχύτητας καθαρισμού ή τοποθετείται ένα πλέγμα κασέτας για λεπτό καθάρισμα πριν από τη συσκευή.

Χειρισμός κιβωτίων και δαπέδων

 • με συνεχή επένδυση δαπέδου, μπορούν να ανασκαφούν δύο τάφροι ή ένα λάκκο ορθογωνίου σχήματος με βάθος μετρητή. Εάν δεν μπορεί να γίνει αυτό το είδος εργασίας, με μια υποχώρηση των 20 cm, ο δεύτερος όροφος τοποθετείται με τα χέρια του. Στο ενδιάμεσο χώρο, οι μονάδες εξαερισμού εγκαθίστανται με σύνδεση προς το εξωτερικό του γκαράζ.
 • Όταν το δωμάτιο διαθέτει έτοιμο κοίλωμα επιθεώρησης, το αυλάκι καλύπτεται με μεταλλικό πλέγμα ενίσχυσης. Οι πλάκες τοποθετούνται κάτω από το κιβώτιο με τη μορφή σφηνών. Μια οξεία γωνία πρέπει να σχηματιστεί στην είσοδο του δωματίου. Από την υπόγεια κοιλότητα, ο αγωγός αέρα εξέρχεται, ο οποίος θα γίνει ο μικρότερος αερισμός του δωματίου.

Σωστό φωτισμό

Η προσομοίωση του φως της ημέρας κατασκευάζεται με την εγκατάσταση λαμπτήρων φθορισμού σε δύο σειρές. Οι φωτεινές πηγές εγκαθίστανται στην περίμετρο οροφής-τοίχου. Εάν δεν είναι δυνατή αυτή η επιλογή ηλεκτροδότησης, ο φωτισμός οροφής έχει απομείνει. Ο φορητός φωτισμός χρησιμοποιείται για τη βαφή των κατώτερων τμημάτων του οχήματος. Ο συχνός και ομοιόμορφος προβολέας στα αεροπλάνα του δωματίου είναι η κύρια εγγύηση για μια ποιοτική δουλειά.

Σύστημα θέρμανσης

Κατά την κρύα εποχή, οι έφηβοι και η τοπική θέρμανση θα είναι αρκετά. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πιστόλι θερμότητας, ζεστό αέρα από το οποίο θα ρέει μέσα από τα σημεία οροφής των κλειδιών και θα θερμάνει τον εσωτερικό χώρο.

Εάν το σπίτι δεν προορίζεται για εκμετάλλευση μεγάλης κλίμακας, η αγορά μιας γεννήτριας θερμότητας θα καταστεί ασύμφορη, δεδομένου ότι μια σπάνια εφαρμογή τεχνολογίας είναι απίθανο να αποδώσει.

Πλεονεκτική ξήρανση αυτοκινήτου

Για να καθορίσετε τον τρόπο εκτέλεσης της εργασίας, ξεκινήστε από το βαθμό φόρτου εργασίας της κάμερας:

 • Ξήρανση στον αέρα (πραγματική για μονή ζωγραφική). Το κύριο μειονέκτημα είναι η διάρκεια της διαδικασίας.
 • για εμπορικούς σκοπούς, ο υπέρυθρος εξοπλισμός για οικιακή χρήση είναι ευεργετικός. Η πλήρης ξήρανση παρατηρείται πολύ νωρίτερα από ό, τι όταν εργάζεστε με αέρα.

Πλεονεκτήματα της ξήρανσης με υπερύθρες

 1. Μια λυχνία κόκκινου φωτός είναι έτοιμη να στεγνώσει οποιαδήποτε βαμμένη επιφάνεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 2. Η συσκευή καταναλώνει ηλεκτρισμό οικονομικά.
 3. Η τεχνική είναι σε θέση να στεγνώσει οποιοδήποτε στόκο ή αστάρι, το οποίο είναι σημαντικό για μια μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή του αυτοκινήτου.

"Μέσα"

Συχνά ο θάλαμος βαφής στο γκαράζ καλύπτεται με πλαστικά φύλλα ή μεταλλικό κυματοειδές χαρτόνι. Δεν θα είναι δύσκολο να επεξεργαστεί αυτή την επιφάνεια. Η συσσωρευμένη σκόνη στους τοίχους και το φως της θάλασσας αγγίζει αμέσως το μάτι σας εάν η επίστρωση είναι από λευκό ματ χρώμα. Τα έργα φινιρίσματος έχουν διακοσμητικά στοιχεία. Ο ιδιοκτήτης φαντασίας σας επιτρέπει να κάνετε πυγμαχία με τον πιο μη τυποποιημένο τρόπο.

Χρόνος ψεκασμού βαφής

 1. Το πρώτο στάδιο είναι απαραίτητο για την εισαγωγή αέρα με σκόνη στο θάλαμο, τη διήθησή του και την τελική είσοδό του στο κουτί σε καθαρή μορφή.
 2. η ζωγραφική μετρά τις θερμικές μάζες του αέρα, έτσι ώστε ένα πολύπλοκο σύστημα αερισμού να αντλεί συστηματικά υπερβολικά θερμαινόμενο αέρα έξω από το γκαράζ.
 3. ξήρανση αυτοκινήτου. Μετά το φιλτράρισμα, ο αέρας στο δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι 60 μοίρες και κυκλοφορεί μέσα από το κιβώτιο (στεγνώνει το χρώμα του αυτοκινήτου).

Αυτοματισμοί. Πίνακας ελέγχου

Όταν επιτρέπονται τα χρήματα, ο θάλαμος ψεκασμού στο γκαράζ θα γίνει πιο τέλειος με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου.

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από βαριά υλικά, έχει χειροκίνητο και αυτόματο τρόπο λειτουργίας. Χάρη στον ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, οι τοπικές μορφές εργασίας ζωγραφικής είναι της ίδιας ποιότητας με την έκδοση του εργοστασίου.

Τι αντιπροσωπεύει το κόστος της πυγμαχίας;

 • υλικό επένδυσης;
 • αριθμός κινητήρων.
 • διακλάδωση των διόδων εξαερισμού.
 • τον συνήθη ή βιομηχανικό σκοπό της αίθουσας.
 • τον αριθμό και την πολυπλοκότητα του έργου.

Προφυλάξεις ασφαλείας

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στους συνδετήρες του συστήματος εξαερισμού. Το απόφραξη και η παραμόρφωση των διαδρομών εισαγωγής αέρα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα τη συσσώρευση καπνών από διαλύματα χρωμάτων και βερνικιών. Ένα δυσάρεστο φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει τοπική πυρκαγιά ή ακόμα και έκρηξη.

Μια καλή σύσταση ενός ειδικού πριν από τη διεξαγωγή κατασκευαστικών δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτική, καθώς είναι δύσκολο να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες ασφαλούς συμπεριφοράς της ζωγραφικής. Οι αρμόδιες συμβουλές θα αποτρέψουν την επαναλειτουργία στο μέλλον.

Χρώμα θάλαμος στο γκαράζ με τα χέρια σας: πώς καλύτερα να το κάνετε

Πώς να φτιάξετε ένα θάλαμο ζωγραφικής στο γκαράζ; Πολλοί λάτρεις των αυτοκινήτων θέτουν αυτήν την ερώτηση.

Πολύ συχνά οι επισκευές αυτοκινήτων, ειδικά μικρές, είναι φθηνότερες από την επακόλουθη ζωγραφική του σώματος. Η φωτογραφική μηχανή χρώματος που είναι χτισμένη στο γκαράζ θα επιτρέψει όχι μόνο να εξοικονομήσει χρήματα αλλά και να δημιουργήσει μια πρόσθετη λειτουργία στο δωμάτιο, αλλά μόνο αν ο σχεδιασμός και η διάταξη του τεχνολογικού εξοπλισμού έχουν σχεδιαστεί σωστά.

Πώς να το κάνετε με τα χέρια σας εξετάζεται στο προτεινόμενο άρθρο.

Τι είναι απαραίτητο για την οργάνωση της ζωγραφικής στο γκαράζ

Για να διασφαλίσετε τη σωστή βαφή του αυτοκινήτου στο γκαράζ, πρέπει να έχετε:

 • Υπάρχει αρκετός χώρος όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τον θάλαμο ψεκασμού.
 • Θερμογεννήτρια.
 • Πυροβόλο όπλο.
 • Αξιόπιστο σύστημα εξαερισμού.

Αυτό είναι μόνο ένας ενδεικτικός κατάλογος βασικού εξοπλισμού.

Προσθήκη στη λίστα:

 • Η πύλη.
 • Φωτιστική συσκευή.
 • Ανεμιστήρες.
 • Κονσόλα για ζωγραφική και πολλά άλλα, τα οποία εξαρτώνται από την υλική ασφάλεια του ιδιοκτήτη του γκαράζ και την επιθυμία του.

Συμβουλή: Η φωτογραφική μηχανή χρώματος στο γκαράζ πρέπει να είναι προσαρμοσμένη όχι μόνο για τη βαφή του αυτοκινήτου, αλλά και για τη μετέπειτα ξήρανση του.

Απαιτήσεις για την αίθουσα βαφών αυτοκινήτων

Πριν κάνετε έναν θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ, θα πρέπει να καθορίσετε: πόσο αντιστοιχεί στην αίθουσα για την οργάνωση της διαδικασίας.

 • Τα τείχη πρέπει:
 1. καλό να πλένετε.
 2. να είναι ανθεκτική.
 3. να έχουν καλή σφίξιμο.

Συνήθως, οι τοίχοι για συνεργεία, όπου σχεδιάζεται ο θάλαμος βαφής, είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, που απαιτεί την καλή τους μόνωση, η οποία αποτελείται από δύο στρώματα γεμάτα με μια ασφαλή ουσία που συγκρατεί τη θερμότητα. Για τη βαφή των τειχών είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λευκή βαφή σε σκόνη, η οποία επιτρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή απόδοση φωτός του δωματίου και θα διευκολύνει τη διαδικασία βαφής.

 • Φροντίστε για την κατασκευή που χρειάζεστε για το πεδίο. Υποχρεωτική απαίτηση είναι η κανονική κυκλοφορία των ροών του αέρα. Για το σκοπό αυτό, κατά το σχεδιασμό ενός θαλάμου ψεκασμού, είναι απαραίτητο να παρέχεται κάλυψη δαπέδου με πολλά στρώματα υλικού σχάρων, τα οποία θα εξασφαλίζουν καλή εξαγωγή αέρα.

Το διάγραμμα δείχνει τη συσκευή του θαλάμου βαφής για το αυτοκίνητο.

 • Οι πόρτες εισόδου και έκτακτης ανάγκης πρέπει να είναι κατασκευασμένες από πυρίμαχο υλικό.
 • Η πόρτα προστατεύει και προστατεύει το βαμμένο αυτοκίνητο από το να πάρει σκόνη και άλλες ουσίες από το δρόμο, πράγμα που απαιτεί ότι έχουν μέγιστη στεγανότητα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίγεται εύκολα για την ασφάλεια του εργαζομένου που βρίσκεται στο κελί.

Συμβουλή: Στο εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής, μην περιέχουν υλικά που "συλλέγουν" τη σκόνη. Αυτά περιλαμβάνουν: χαλιά, γωνίες μαλακών επίπλων, υφάσματα. Εύκολα καθαρισμένοι λεία βαμμένοι τοίχοι εξασφαλίζουν την κανονική κατάσταση του θαλάμου ψεκασμού χωρίς την παρουσία σκόνης.

Η φωτογραφία δείχνει τη γενική άποψη της φωτογραφικής μηχανής για τη ζωγραφική αυτοκινήτων.

Πώς να πραγματοποιήσετε σωστά το φωτισμό

Ο θάλαμος βαφής, ο οποίος κατασκευάζεται στο γκαράζ του, πρέπει να έχει κανονική υγρασία αέρα και σωστό φωτισμό. Η μέγιστη ορατότητα θα παρέχεται από λαμπτήρες φθορισμού.

Ένας πολύ σημαντικός ρόλος, ενώ η τοποθέτηση και η ποιότητα του φωτισμού παίζουν, το οποίο επηρεάζει άμεσα το αποτέλεσμα της ζωγραφικής. Η οδηγία για την εργασία συνιστά ο φωτισμός στο δωμάτιο να είναι από 600 έως 1000 lux.

Για αυτό χρειάζεστε:

 • Τοποθετήστε τους λαμπτήρες φθορισμού στα πλευρικά τοιχώματα και κάτω από την οροφή, που είναι η πιο αποτελεσματική και επιτυχημένη επιλογή. Αλλά με αυτή τη μέθοδο, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: κατά τη διάρκεια της εργασίας ο πλοίαρχος δεν έχει κανονική "ορατότητα" στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
 • Για να απαλλαγείτε από την έλλειψη φωτός και την περιττή λάμψη, συνιστάται να τοποθετείτε κατά μήκος του τοίχου αρκετούς επιμήκεις βολβούς μεγάλων διαστάσεων, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν καλό φωτισμό της μηχανής από κάτω, χωρίς σκιές και λάμψη.

Συμβουλή: Οι διαστάσεις της φωτογραφικής μηχανής πρέπει να παρέχουν στο άτομο κανονικές συνθήκες εργασίας, ελεύθερη πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του αυτοκινήτου.

Πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό σε έναν θάλαμο ψεκασμού

Ο αερισμός του χώρου κατά τη βαφή του αυτοκινήτου είναι ένας από τους κύριους παράγοντες στη σωστή οργάνωση του θαλάμου ψεκασμού.

Η συσκευή ενός συστήματος εξαερισμού με ένα φίλτρο είναι ικανή να παρέχει καθαρισμό αέρα, εναπόθεση και αφαίρεση χρωμάτων ομίχλης μέσα στο θάλαμο. Ανάλογα με το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού, υπάρχουν διάφοροι τύποι κάμερας.

 • Μονοκινητήρας. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένας κινητήρας στον εξαερισμό, τοποθετημένος στην κορυφή του δωματίου. Ο αέρας στον θάλαμο αντλείται από πάνω, δημιουργώντας μια πίεση που θα αρκεί για να κατακρημνίσει τα αιωρούμενα σωματίδια χρώματος στο κάτω μέρος του εναέριου χώρου και στη συνέχεια να τα εκφορτώσει μέσα από τις οπές εξαγωγής. Η τιμή του εξαερισμού αυτού του τύπου είναι σχετικά χαμηλή και γρήγορα πληρώνει μακριά, το οποίο είναι το πλεονέκτημά του και η σκοπιμότητα χρήσης του για μία βαφή αυτοκινήτου. Μειονέκτημα - χαμηλή κυκλοφορία αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 • Δύο κινητήρες. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου εξαερισμού συνίσταται στην αλληλεπίδραση δύο κινητήρων, μία από τις οποίες βρίσκεται στην κορυφή του θαλάμου, η δεύτερη στο κάτω μέρος. Η ανώτερη μονάδα αντλεί αέρα μέσα στο θάλαμο, ενώ η κάτω μονάδα την εξάγει ταυτόχρονα από το δωμάτιο. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου εξαερισμού είναι η αποτελεσματική κυκλοφορία της ροής του αέρα. Μειονεκτήματα:
 1. μάλλον περίπλοκη διαδικασία εκτέλεσης του.
 2. υψηλό κόστος του συστήματος, το οποίο μπορεί να αποπληρωθεί με μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων ζωγραφισμένα σε αυτό το θάλαμο.

Συμβουλή: Όταν εισέρχεστε στο θάλαμο, ο αέρας πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά για να αφαιρεθούν διάφορα σωματίδια σκόνης που απαιτούν καλά φίλτρα για να συμμορφώνονται με την τεχνολογία βαφής του οχήματος.

Για το φιλτράρισμα, είναι προτιμότερο να λαμβάνετε συσκευές δύο φάσεων:

 • Στο πρώτο στάδιο θα "πιάσουν" τα μεγάλα ρυπογόνα στοιχεία.
 • Στο δεύτερο - μικρά σωματίδια.
 • Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η απόδοση του συστήματος εξαερισμού: η ταχύτητα ροής αέρα πρέπει να είναι 20-25 cm / s.
 • Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες αέριες μάζες, οι οποίες παρέχονται από προϊόντα που έχουν διάφορες φάσεις καθαρισμού.
 • Ταυτόχρονα, το κάτω φίλτρο, τοποθετημένο στον αγωγό εξαγωγής, θα λερωθεί γρήγορα, οπότε θα πρέπει να αντικατασταθεί συχνά.
 • Αν οι μάζες του αέρα κυκλοφορήσουν σωστά, δεν θα υπάρξουν αεραγωγοί στον θάλαμο.
 • Μέσω ειδικών συσκευών πραγματοποιείται ρύθμιση της πίεσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου, τα εγκατεστημένα φίλτρα είναι μολυσμένα και μπορούν να προκαλέσουν μια αναταραχή του αέρα με την παρουσία σταγονιδίων βαφής.
 • Στην οροφή και το δάπεδο για να τοποθετήσετε τα φίλτρα πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατά μήκος ολόκληρου του μήκους.
 • Τα φίλτρα ελέγχονται πιο αποτελεσματικά από τις αυτόματες κονσόλες.

Συμβουλή: Εάν το τηλεχειριστήριο παρέχεται από το έργο κάμερας, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στη λίστα των παραμέτρων για τη μέτρηση, εκτός από τη μόλυνση, και τη χωρητικότητα της συσκευής.

Πώς να οργανώσετε την ξήρανση στο θάλαμο

Στο θάλαμο βαφής, που είναι διατεταγμένο από τις δικές του δυνάμεις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι ξήρανσης σκευών αυτοκινήτων που μόλις έχουν βαφεί.

Συμβουλή: Πριν από την τελική επιλογή της επιλογής, θα πρέπει να αποφασίσετε: πόσες αυτοκίνητες θα ζωγραφιστούν εδώ. Εάν η φωτογραφική μηχανή θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση πολλών αυτοκινήτων, τότε είναι απαραίτητο να προτιμάτε το σύγχρονο υπέρυθρο εξοπλισμό.

Τα πλεονεκτήματα των υπέρυθρων λαμπτήρων για ξήρανση είναι:

 • Η ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται.
 • Υψηλή ταχύτητα και καλή ποιότητα ξήρανσης χρωμάτων και βερνικιών.
 • Η υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ξήρανση των επικαλυμμένων και λερωμένων επιφανειών των οχημάτων.

Όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα βαφής μία φορά, θα πρέπει να περιορίζεται στον αέρα που στεγνώνει το αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι φθηνότερο να χρησιμοποιείτε θερμικές γεννήτριες που λειτουργούν με αέριο, ντίζελ ή πετρέλαιο. Σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι δυνατή η χρήση διαφόρων τρόπων θερμοκρασίας, που τους υποστηρίζουν σε αυτόματο τρόπο.

Ο χώρος για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου πρέπει να έχει καλό εξαερισμό, υψηλό ποσοστό φωτός, αξιόπιστη απομόνωση από τη σκόνη. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βελτίωση του θαλάμου ψεκασμού θα παρουσιαστούν από το βίντεο.

Χρώμα θάλαμο με τα χέρια σας: 7 βασικά στάδια της ρύθμισης

Αν χρειαστεί να ενημερώσετε την κάλυψη του αυτοκινήτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών ή να δώσετε το δικό σας γκαράζ για να κανονίσετε τον θάλαμο ψεκασμού να κάνει τα πάντα μόνοι σας. Πώς ρυθμίζεται ο θάλαμος ζωγραφικής από τον εαυτό σας, ποιο επίπεδο εργασίας αναμένεται;

Αργά ή γρήγορα, κάθε μηχανή πρέπει να ενημερωθεί με βαφή. Είναι περίπου 100-150 χιλιάδες χιλιόμετρα σε περίπτωση οχήματος εγχώριας και 300-400 χιλιομέτρων, εάν το αυτοκίνητο εισάγεται και όχι κινεζικής προέλευσης. Δεν έχετε πολλές επιλογές - να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μιας εταιρικής υπηρεσίας ή των πλοίαρχων γκαράζ, αλλά και να κάνετε τα πάντα μόνοι σας με την οικοδόμηση ενός κουτιού ζωγραφικής. Ακόμη και αν λάβετε υπόψη το κόστος της ενοικίασης εξοπλισμού, το θάλαμο βαφής με τα χέρια του θα κοστίσει μια τάξη μεγέθους φθηνότερα από τις υπηρεσίες των ζωγράφων.

Απαιτήσεις για το θάλαμο βαφής

Εάν ο θάλαμος ψεκασμού στο γκαράζ είναι εξοπλισμένος, ο χώρος πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 1. Υποχρεωτική θέρμανση των τειχών και άρνηση χρήσης εύφλεκτων υλικών.
 2. Επίτευξη τελικής σφίξιμο.
 3. Ο τοίχος των τριών μέτρων πρέπει να καλύπτεται με μια ματ ταινία για να προσελκύσει και να κρατήσει σωματίδια σκόνης. Ο πόρος μιας τέτοιας επιφάνειας θα είναι αρκετός για τη ζωγραφική 10 ή περισσότερα αυτοκίνητα. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να επεξεργαστείτε τον ψεκασμό με ματ σε σκόνη με ένα πυρίμαχο στρώμα.
 4. Δύο πόρτες θα εξασφαλίσουν συμμόρφωση με την πυρασφάλεια. Η σφρίδα και η απλότητα του ανοίγματος είναι οι βασικές απαιτήσεις σε αυτά τα στοιχεία του δωματίου.
 5. Το πάτωμα πρέπει να σχεδιάζεται έτσι ώστε οι ροές του αέρα να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα. Με αυτό το έργο θα καλύψει την επίστρωση με τη μορφή ενός πολυστρωματικού πλέγματος, το οποίο θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη εισροή και αφαίρεση των αέριων μαζών.
 6. Εάν το τελικό δάπεδο είναι μεταλλικό, θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από παρόμοιες επιφάνειες στους παρακείμενους χώρους κατά 40 εκ. Η γέφυρα θα προσφέρει μαλάκυνση της διαφοράς των επιφανειών δαπέδου.
 7. Η ανεμπόδιστη είσοδος στο κουτί και η βέλτιστη εναλλαγή αέρα μπορούν να επιτευχθούν μέσω ενός τσιμεντένιου δαπέδου, η βάση του οποίου θα είναι σε ένα επίπεδο με τους παρακείμενους χώρους.
 8. Κατά τη ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού προσέχετε την ποιότητα των συνδετήρων. Εάν οι κινήσεις εισαγωγής αέρα γίνουν φραγμένες, η εξάτμιση των χρωμάτων και των βερνικιών θα συσσωρευτεί απαρατήρητα, πράγμα που θα οδηγήσει σε έκρηξη ή τοπική πυρκαγιά.
 9. Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν εκτελέσετε εργασίες κατασκευής. Είναι επίσης σημαντικό να μάθετε τις αρχές της ασφαλούς ζωγραφικής.

Σχεδιασμός με φίλτρα

Ο θάλαμος βαφής με τα χέρια του στο γκαράζ απαιτεί προσεκτική τοποθέτηση του συστήματος φίλτρου με το σωλήνα εξάτμισης:

 1. Με ένα θάλαμο βαφής μονού κινητήρα, η επιφάνεια του κυλίνδρου φιλτραρίσματος τοποθετείται κατά μήκος της περιμέτρου ολόκληρης της οροφής. Τα αποσπώμενα φίλτρα τσέπης, τοποθετημένα μπροστά από το σύστημα εξαερισμού, καθυστερούν τα μεγάλα απορρίμματα.
 2. Αν το δωμάτιο είναι δίτροχο, είναι απαραίτητο να φροντίσετε ένα πρόσθετο φίλτρο στο πάτωμα. Για να τοποθετήσετε τη δομή, μπορείτε να επιλέξετε μεταλλικό δάπεδο ή σύστημα αεραγωγών. Επειδή με τη μείωση της ομίχλης της βαφής και του ψεκασμού και της εξαγωγής με αναρρόφηση μέσω των οπών, η συσκευή παίρνει ένα σημαντικό φορτίο, έτσι ώστε τα συστατικά φίλτρου που χρησιμοποιούνται πρέπει να σχεδιάζονται για τραχύ καθαρισμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια λεπτή κασέτα καθαρισμού μπροστά από το όργανο.

Περιβλήματα και δάπεδα

Επίσης, ο θάλαμος ζωγραφικής για αυτοκίνητα με δικά του χέρια εκτελείται ενόψει των απαιτήσεων για την τοποθέτηση ενός δαπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνουν οι τάφροι στο τελειωμένο δάπεδο και να καλύψετε με μια μεταλλική σχάρα για να αυξήσετε το επίπεδο του κατά 15 cm, τουλάχιστον. Η κοιλότητα εδάφους θα γίνει ένας χώρος για την εγκατάσταση ενός κινητήρα εξαερισμού. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλο πάτωμα στο δωμάτιο, έχετε δύο επιλογές.

 1. Εάν ένα στερεό δάπεδο μπορεί να σκάψει μια τρύπα με ένα ορθογώνιο εσοχή στο μετρητή ποσότητας ή δύο τάφρους. Αν είναι αδύνατο να εφαρμοστεί το πάτωμα βήμα επιτρέπεται Coanda δεύτερη εσοχή 20 cm. Κουκούλα για τη ζωγραφική στο γκαράζ έχει εγκατασταθεί σε αυτό το χώρο. Είναι επίσης απαραίτητο να προβλεφθεί η απομάκρυνση των αέριων μαζών έξω από το κιβώτιο ζωγραφικής.
 2. Εάν υπάρχει ήδη το πλέγμα επιθεώρησης, παραμένει η χρήση μεταλλικής ράβδου ενίσχυσης για την κάλυψη της εσοχής. Οι σανίδες πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από το κιβώτιο με τη μορφή σφήνων, ταυτόχρονα, μια οξεία γωνία πρέπει να σχηματίζεται στην είσοδο του γκαράζ. Ο αγωγός αέρα εξέρχεται από την υπόγεια κοιλότητα και θα εκτελέσει τη λειτουργία του χαμηλότερου εξαερισμού στο δωμάτιο.

Οργάνωση φωτισμού

Ο τεχνικά σωστός φωτισμός στο κιβώτιο χρωμάτων σας επιτρέπει να εξαλείψετε εύκολα τα ελαττώματα σε φρέσκα χρώματα και να παρατηρήσετε σωματίδια σκόνης στον αέρα. Βέλτιστη επιλογή για τον ανθρώπινο οφθαλμό θα είναι οι λαμπτήρες φθορισμού, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν σταθερή παραγωγικότητα του έργου. Οι τεχνολογικοί κανόνες απαιτούν φωτισμό 600-1000 lux. Οι λαμπτήρες φθορισμού πρέπει να τοποθετούνται σε δύο σειρές κατά μήκος της περιμέτρου του τοιχώματος. Εάν είναι αδύνατο να επιτευχθεί αυτή η επιλογή ηλεκτροδότησης, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στο φωτισμό οροφής.

Σύστημα θέρμανσης

Οι απαιτήσεις των κανόνων θερμοκρασίας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη χωρίς διακοπή, είτε πρόκειται για την οργάνωση ενός αυτο-κατασκευασμένου επαγγελματικού ή προϋπολογισμού θαλάμου ψεκασμού. Η μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της κατηγορίας αυτής, όχι μόνο οδηγεί σε χαμηλότερη ποιότητα εφαρμογής βαφής, αλλά και αυξάνει τον κίνδυνο επιδείνωσης του εργαζομένου για την υγεία:

 • τοπική θέρμανση και ηλεκτρικές σκηνές το χειμώνα.
 • η τοποθέτηση ενός θερμαντικού πιστολιού θα επιτρέψει τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου και των σημείων οροφής του κλειδιού.
 • εάν δεν αναμένεται μεγάλης κλίμακας λειτουργία, η γεννήτρια θερμότητας δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα για την αγορά, δεδομένου ότι δεν θα αποπληρωθεί.

Διαρρύθμιση του συστήματος ξήρανσης

Λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός συμφόρησης του κουτιού χρώματος κατά την επιλογή της μεθόδου ξήρανσης, η οποία είναι ένα υποχρεωτικό βήμα μετά την εφαρμογή του χρώματος στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.

 1. Εάν προβλέπεται μία απλή βαφή, μπορεί να προτιμάται η ξήρανση του αέρα. Μια τέτοια διαδικασία θα είναι αρκετά μεγάλη και αυτός ο παράγοντας είναι το κύριο μειονέκτημα.
 2. Εάν ο θάλαμος ψεκασμού είναι ρυθμισμένος για εμπορικούς σκοπούς, ο υπέρυθρος εξοπλισμός θα γίνει μια πιο λογική επιλογή, καθώς η πλήρης ξήρανση θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα. Μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων της ξήρανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία είναι η ευκαιρία να στεγνώσει οποιοδήποτε αστάρι ή στόκος, ό, τι είναι απαραίτητο για μια πλήρη ανακατασκευή του οχήματος. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι οικονομική.

Εσωτερικό φινίρισμα

Συχνά, για την εσωτερική διακόσμηση του κουτιού βαφής, είναι σύνηθες να επιλέγεται ένα δέρμα με μεταλλικό ή πλαστικό κυματοειδές χαρτόνι. Μια τέτοια επιφάνεια είναι εύκολο να επεξεργαστεί, εκτός από, στο φως τοίχους αμέσως θα υπάρξει ορατή συσσωρευμένη σκόνη. Στην ιδανική περίπτωση, το χρώμα της επικάλυψης πρέπει να είναι ματ-άσπρο. Στοιχεία διακόσμησης σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται, τηρούν την τυπική φινίρισμα είναι προαιρετική:

 1. Τσιμεντοκονίαμα κατάλληλο για το φινίρισμα των τοίχων ενός μικρού γκαράζ, αναδιοργανωμένο κάτω από το θάλαμο ζωγραφικής. Προκαταρκτική σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υγρανθεί η επιφάνεια του ψεκαστήρα. Ο σοβάς θα ενεργήσει με την αρχή ενός σφουγγαριού και θα δεσμεύσει τη σκόνη με νερό, το οποίο θα εξασφαλίσει την καθαριότητα των τοίχων.
 2. Οι πλάκες OSB ή το μέταλλο θα συμβάλλουν στη συσσώρευση σκόνης, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς μόνο με ηλεκτρική σκούπα.
 3. Τα πλαστικά πάνελ, με τη σειρά τους, συσσωρεύουν 10 φορές περισσότερη σκόνη από ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες.

Συμπεράσματα

Όπως μπορείτε να δείτε, η ανάλυση κάθε τεχνολογικού σταδίου σας επιτρέπει ξεχωριστά να κάνετε τη διαδικασία κατασκευής ενός θαλάμου ψεκασμού όσο το δυνατόν πιο απλή. Τηρήστε τις συστάσεις και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις τεχνολογικές απαιτήσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη μακροχρόνια λειτουργία και τη δυνατότητα χρήσης του χώρου για τη βαφή περισσότερων από ένα οχήματος.

Χρώμα θάλαμο στο γκαράζ με τα χέρια σας

Σπάνια, ποιο αυτοκίνητο ζει τη σύντομη ζωή του χωρίς βαφή. Ξένα αυτοκίνητα μη κινέζικης προέλευσης αντέχουν 300 400 χιλιάδες μίλια, το αυτοκίνητο της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας πέφτει στο θάλαμο βαφής μετά από περίπου 100-150 χιλιάδες χιλιόμετρα τρέξιμο. Τρόποι για να αποκαταστήσετε λίγο το χρώμα και το βερνίκι - δώστε την υπηρεσία της επιχείρησης, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες των πλοιάρχων γκαράζ ή δημιουργήστε ένα θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ. Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη το επιπλέον κόστος της ενοικίασης εξοπλισμού, η φωτογραφική μηχανή χρώματος στο γκαράζ με τα δικά της χέρια θα κοστίσει πολύ λιγότερο από τις υπηρεσίες των ζωγράφων.

Τι περιλαμβάνει ο θάλαμος ψεκασμού;

Το κόστος της ζωγραφικής μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως 80 χιλιάδες ρούβλια, για αυτά τα χρήματα μπορείτε να εξοπλίσετε προσωρινά το γκαράζ σας με ένα κιβώτιο ζωγραφικής. Ακόμη και με τον εγκατεστημένο εξοπλισμό για ζωγραφική, το δωμάτιο δεν θα σταματήσει να είναι γκαράζ και στο τέλος της εργασίας είναι εύκολο να αποκατασταθεί η προηγούμενη εμφάνιση του γκαράζ.

Για να μετατρέψετε ένα δωμάτιο γκαράζ σε ένα δωμάτιο ζωγραφικής με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να νοικιάσετε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 • Αεροσυμπιεστής με πίεση εργασίας 8-12 atm με δέκτη και διαχωριστή νερού και λαδιού.
 • Δύο ανεμιστήρες - προμήθεια και φουσκώματος.
 • Ένα σετ τεσσάρων προβολέων αλογόνου, ενάμισι κιλοβάτ το καθένα, ή ένα πυροβόλο όπλο θερμότητας.
 • Το σύστημα των φίλτρων υφάσματος?
 • Τρία φώτα LED και έξι μεγάλοι λαμπτήρες φθορισμού.
 • Ένα σύνολο πλαστικών πιάτων μέτρησης.
 • Ενισχυμένο φιλμ από ύφασμα πολυπροπυλενίου και συνδετήρες.

Η ζωγραφική με οξυγόνο δίνει ένα απίστευτα ομοιόμορφο και λεπτό στρώμα χρώματος, ακόμη και χωρίς τη χρήση ενισχυτών στιλπνότητας, λόγω της υψηλής καθαρότητας του οξυγόνου. Αλλά ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, οπότε είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο φίλτρο και έναν διαχωριστή υγρασίας, και η γυαλάδα και η στιλπνότητα θα προσφέρουν μια ποιοτική λάκα και πρόσθετα.

Πώς να φτιάξετε έναν θάλαμο ψεκασμού

Αμέσως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο θάλαμος ψεκασμού με τα χέρια τους στο γκαράζ και το αναφερόμενο σύνολο εξοπλισμού θα ζωγραφίσει "σχεδόν καλή και υψηλής ποιότητας" ένα μέγιστο αριθμό αυτοκινήτων. Για μια ημι-επαγγελματική ή επαγγελματική προσέγγιση, το επίπεδο του εξοπλισμού πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερο τόσο στο τμήμα των εργαλείων βαφής όσο και ως προς τη μετατροπή του ίδιου του θαλάμου βαφής.

Η ανακατασκευή του γκαράζ στο θάλαμο βαφής πραγματοποιείται σε τρία στάδια:

 1. Ένας καυσαερίων εγκαθίσταται στο γκαράζ.
 2. Οι τοίχοι, η οροφή, οι πόρτες γκαράζ καλύπτονται με προστατευτικά επιχρίσματα και επένδυση.
 3. Εγκαταστάσεις θέρμανσης - ξήρανσης.

Η αρχή λειτουργίας της κάμερας έγκειται σε δύο διαδοχικές φάσεις - χρώση εξαρτήματα χρησιμοποιώντας το όπλο, και ξήρανση του στρώματος μελανιού ή βερνικιού με συσκευές θέρμανσης, όπως λάμπες αλογόνου ή θερμαντήρες. Οτιδήποτε δεν χτυπά την ζωγραφισμένη επιφάνεια και κρέμεται στην ατμόσφαιρα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά από την κάμερα, έτσι ώστε η ομίχλη να μην εγκατασταθεί στον καθρέφτη του χρώματος. Η εισαγωγή αέρα πρέπει να πάει από πάνω και να αφαιρέσετε τον διαλύτη που έχει μολυνθεί με αέρα και να βάψετε τις τρύπες στο πάτωμα ή στο κάτω μέρος των τοίχων του γκαράζ.

Διαρρύθμιση χώρου γκαράζ για έναν απλό θάλαμο ψεκασμού

Για τη ζωγραφική μικρά μέρη του αυτοκινήτου, στοιχεία επίπλων, μια μικρή κάμερα είναι επαρκής, περίπου μισό γκαράζ σε μέγεθος. Το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου κουτιού χρώματος θα είναι μικρότερο από το μέγεθος μιας μεγάλης αίθουσας. Για τη βαφή αυτοκινήτου, ο όγκος του θαλάμου μπορεί να επεκταθεί προσωρινά στο μέγεθος ολόκληρου του γκαράζ με την εγκατάσταση πρόσθετων λαμπτήρων και θερμαντήρων. Λόγω της χαμηλής ισχύος του εξοπλισμού ξήρανσης και εξαερισμού, η απόδοση στη ζωγραφική πλήρους μεγέθους τμήματα του σώματος θα είναι μικρότερη.

Στο χώρο του γκαράζ που προορίζεται για την κάμερα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρεθούν απολύτως όλα τα αντικείμενα και αντικείμενα, παραμένουν μόνο τα γυμνά δάπεδα, η στέγη και οι τοίχοι. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χωρίσετε το χώρο του κουτιού με κουρτίνα - μια κουρτίνα κατασκευασμένη από συνθετικό ύφασμα από ίνες πολυεστέρα. Ένα τέτοιο φράγμα υφάσματος θα πρέπει να συνδέεται γύρω από την περίμετρο με τη βοήθεια Velcro ή αστραπή, όπως στο βίντεο:

Για ένα μικρό θάλαμο ψεκασμού αρκεί να εγκαταστήσετε δύο φυσητήρες κάτω από την οροφή. Τις περισσότερες φορές, η πρόσληψη αέρα εκτελείται από το δεύτερο μισό του γκαράζ, είναι καθαρότερη και πιο ζεστή από την οδό. Η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται με το ίδιο ζευγάρι ανεμιστήρων, αλλά τοποθετείται στο κάτω μέρος, στον πίσω τοίχο, σχεδόν στο πάτωμα του γκαράζ.

Για να στεγνώσει η βαμμένη επιφάνεια σε μικρό όγκο θαλάμου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ισχυρούς λαμπτήρες αλογόνου. Ένα ισχυρό ρεύμα φωτός είναι πολύ εύκολο να στεγνώσει και να θερμάνει την επιφάνεια που προετοιμάζεται για τη ζωγραφική. Μετά τη χρώση, ο εξαερισμός μπορεί να ρυθμιστεί σε ελάχιστη χωρητικότητα και να παρακολουθείται οπτικά η διαδικασία ξήρανσης.

Κατά τη διακόσμηση των τειχών, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εμπειρία που σας προτείνει πώς να βάψετε ένα θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ του βίντεο:

Για την ξήρανση με χρήση TEN, το φύλλο μετάλλου είναι το καλύτερο. Τα τοιχώματα ενός μικρού θαλάμου μπογιάς μπορούν να τελειωθούν με τσιμεντοκονίαμα, αλλά πριν από τη βαφή, η επιφάνεια θα πρέπει να υγραίνεται με μικρή ποσότητα νερού από τον ψεκαστήρα. Γύψος, όπως ένα σφουγγάρι, θα δεσμεύσει τη σκόνη και το νερό, θα κάνει τους τοίχους υπό όρους "καθαρό". Οι μεταλλικές ή OSB πλάκες συλλέγουν πολύ καλά τη σκόνη και μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με ηλεκτρική σκούπα. Τα πλαστικά πάνελ λόγω της ισχυρής ηλεκτροκίνησης είναι σε θέση να συλλέξουν δέκα φορές περισσότερη σκόνη από το μέταλλο ή το ξύλο. Η οροφή πρέπει να ράβεται με σανίδες OSB και να καλύπτεται με ανακλαστική μεμβράνη πολυπροπυλενίου ή φύλλο αλουμινίου.

Κατά τη διαδικασία της ζωγραφικής είναι πολύ σημαντικό να δούμε και καθορίζει ένα στρώμα βερνίκι ή χρώμα, έτσι ώστε ακόμη και για μια μικρή φωτογραφική μηχανή απαιτεί τουλάχιστον τρεις σειρές των λαμπτήρων: σειρά σε υψόμετρο 60 με 70 εκατοστά από το πάτωμα, πάνω σειρά των λαμπτήρων - σε επίπεδο 180 έως 200, και την οροφή φωτισμού. Το μέσο για τον θάλαμο βαφής ενός προτύπου γκαράζ είναι απαραίτητη 6- 10 λαμπτήρες φθορισμού.

Η συσκευή στο γκαράζ του θαλάμου ψεκασμού του ημι-επαγγελματικού επιπέδου

Για να χτίσετε στο γκαράζ, το κουτί με χρώμα ημι-επαγγελματικής ποιότητας θα κοστίσει περισσότερο, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετατροπή. Για αυτό, δεν μπορείτε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό, αλλά χρησιμοποιήστε παραδοσιακές και πιο αποτελεσματικές τεχνικές λύσεις, όπως για παράδειγμα στο βίντεο:

Για το κιβώτιο κάτω από το θάλαμο ζωγραφικής, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε γκαράζ, από πλαίσιο σάντουιτς σε τούβλο ή σκωρία.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε στο γκαράζ είναι ο εξοπλισμός εξαερισμού. Για την εξάτμιση θα απαιτηθεί ένας πυρήνας επιθεώρησης στον οποίο θα εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας άντλησης. Η εξαγωγή από τον ανεμιστήρα στο λάκκο οδηγείται μέσω του αγωγού αέρα από το φύλλο μετάλλου μέσα στο κιβώτιο φίλτρου, μετά τον οποίο ο καθαρισμένος αέρας κατευθύνεται στο παράθυρο εισαγωγής του ανεμιστήρα τροφοδοσίας.

Στην επιφάνεια του σκυροδέματος δαπέδου του γκαράζ τοποθετείται ένα μεταλλικό πλαίσιο συγκολλημένο από εγκάρσια και διαμήκη U-τμήματα με μέγεθος 50 60 παράθυρα cm, ύψος κατασκευής της δεν υπερβαίνει τα 15- 18 εκατοστών. Η κορυφή του πλαισίου απαιτείται να θέσει διάτρητο φύλλο χάλυβα ή ένα παχύ μεταλλικό πλέγμα. Ρωγμές στα σημεία σύνδεσης του πλαισίου στον τοίχο του γκαράζ θα χρειαστεί να σφραγίσει το σφραγιστικό και ράβω μέχρι το κασσίτερο.

Έτσι, ο μολυσμένος αέρας από τον θάλαμο ψεκασμού, η σκόνη και όλα όσα φτάνουν στο πάτωμα, αντλούνται μέσω του πλέγματος στο πάτωμα από τη συσκευή εξαερισμού που βρίσκεται στην κοιλότητα επιθεώρησης. Στην οροφή του γκαράζ γυψοσανίδας και γωνίας χάλυβα, συναρμολογείται παράθυρο εξαερισμού. Μέσα από αυτό καθαρό αέρα αντλείται στον θάλαμο ψεκασμού. Για να αποφευχθεί η εισροή σκόνης και ακαθαρσίας, το επίπεδο του παραθύρου σφίγγεται από το πλέγμα φρεζαρίσματος.

Οι τοίχοι και η οροφή του γκαράζ κάτω από το θάλαμο ζωγραφική περικαλύπτω μεταλλικό φύλλο ή σύνθετο μόνωση αφρώδους πολυαιθυλενίου με ένα φύλλο αλουμινίου. Αυτή η επένδυση είναι εύκολο να καθαριστεί από τη μόλυνση με μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος. Κατά μήκος των τειχών του γκαράζ είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε δύο σειρές φθοριζόντων φωτιστικών. Για επιπλέον φωτισμό είναι δυνατή η χρήση φορητών λαμπτήρων με λάμπες αλογόνου.

Αν το γκαράζ είναι εντελώς «θυσία» τα πάντα για το θάλαμο ψεκασμού, οι ειδικοί συστήνουν να αλλάξετε την τμηματική ή ανοιγόμενη πόρτα σε τροχαίο. Η δομή αυτή πύλη είναι καλύτερο «κρατάει» τη στεγανότητα του θαλάμου ψεκασμού και απαιτεί σχεδόν καθόλου μετατροπές για να λειτουργήσει.

Ο κύριος εξοπλισμός - συμπιεστής, δέκτης και σετ φίλτρων, πρέπει να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό χώρο. Στην αλυσίδα με τον υπερσυμπιεστή αέρα και τον δέκτη, πρέπει να εγκατασταθεί ένας υδρατμός και μια παγίδα ατμού λαδιού. Φίλτρο για τον συμπιεστή μπορεί να κατασκευάζεται από ένα συμβατικής μορφής μη υφαντού υφάσματος 3 έως 4 πλέγματα, τοποθετημένα σε ένα μεταλλικό κουτί.

Συμπέρασμα

Το κόστος της μετατροπής του γκαράζ σε ένα πλήρες ζωγραφική περίπτερο θα κοστίσει περίπου 1,5 2 χιλιάδες. Δολάρια ΗΠΑ., Με εξαίρεση την αγορά των εξόδων εξοπλισμού του συμπιεστή. Η μέση περίοδος απόσβεσης για το πρώτο στάδιο θα είναι 7 με 8 μήνες στο επίπεδο της αποδοτικότητας του 10%. Μίνι κάμερα στο πάτωμα του γκαράζ θα κοστίσει $ 800., και μπορεί να πληρώσει για τον εαυτό της σε 4 έως 5 μήνες, καθώς ο αριθμός των παραγγελιών για τη ζωγραφική εξερράγη περίπου τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι εφαρμογές για την πλήρη βάψιμο του αυτοκινήτου.

Πώς να φτιάξετε ένα γκαράζ για τη βαφή αυτοκινήτων; (οδηγίες με φωτογραφία)

Καλή μέρα σε όλους. Στη σημερινή ηχογράφηση, θα σας πω πώς να φτιάξετε ένα γκαράζ για τη ζωγραφική αυτοκινήτων. Το άρθρο περιγράφει τα τυπικά προβλήματα που σχετίζονται με τη ζωγραφική αυτοκίνητα στο γκαράζ, και είπε, με βάση την πολύχρονη εμπειρία της ζωγραφικής του γκαράζ, μυστικά και κόλπα.

Παρακάτω παραθέτω τις απαιτήσεις για το γκαράζ και τις συστάσεις για την εφαρμογή τους κατά σειρά σπουδαιότητας, δηλ. όσο μεγαλύτερη είναι η απαίτηση, τόσο πιο σημαντική είναι η κατάσταση.

Απαιτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια.

Δυστυχώς, σε αρκετούς συνεταιρισμούς γκαράζ, οι ηλεκτρικές γραμμές αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητές και συχνά με το φωτισμό ενεργοποιημένο, ο συμπιεστής απλά δεν μπορεί να αντλήσει τον πλήρη δέκτη. Ο λόγος για αυτό είναι τα ερειπωμένα δίκτυα διανομής.

Αν απλά σηκώστε το γκαράζ για τη ζωγραφική ή επιλέξτε την τοποθεσία για την κατασκευή του γκαράζ, η πρώτη προϋπόθεση - η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι επαρκής και το «ζωντανό» του δικτύου διανομής, για να οικοδομήσουμε μια νέα γραμμή σε ένα απομακρυσμένο γκαράζ πολύ ακριβό.

Για παράδειγμα, το 2015 αγόρασα ένα γκαράζ στην τελευταία σειρά του πίνακα - ένα αποτέλεσμα που είχα να θέσει ένα 200-μετρητή καλώδιο 4 συρμάτων (καλά, θέλησα να γκαράζ 3 φάσεις για την κανονική συμπιεστή). Μου κόστισε αυτή την ευχαρίστηση - 2 ημέρες εργασίας και 46 ρούβλια ανά μέτρο καλωδίου + gofra + μετρητή - με λίγα λόγια, πάνω από 25.000 ρούβλια.... Και θα μπορούσατε να αγοράσετε μόνο ένα άλλο γκαράζ..... καλά η τιμή ήταν σχεδόν η ίδια...

Πώς να πιστέψετε την κατάσταση της καλωδίωσης πριν από το γκαράζ;

Χρειάζεστε έναν ηλεκτρολόγο φίλο ή πρέπει να καταλάβετε λίγο τον τροφοδοτικό. Για να διαγνώσουμε το δίκτυο, χρειαζόμαστε μια ισχυρή ηλεκτρική συσκευή - έναν θερμαντήρα (ή αρκετά) για 2-3 kW, έναν συμπιεστή κλπ. (απλά δεν είναι συγκολλητή) και ένα πολύμετρο είναι έτσι:

Η διάγνωση είναι πολύ απλή - συνδέουμε ένα φορτίο 2-3 kW στην υποδοχή του γκαράζ. και μετρήστε την ένταση. Εάν πέσει, κάτω από 180 βολτ θα έχετε μια έντονη αναλαμπή φωτός κατά τη ζωγραφική και ο συμπιεστής με την πίεση στον δέκτη είναι περισσότερο από 6-7mPa για να σταματήσει ασυνήθιστα.

Ελέγξτε την τάση είναι καλύτερη σε μια εποχή που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στα γκαράζ!

Αν η τάση είναι κακό, να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα πρέπει, με δικά τους έξοδα, να επισκευάσει το δίκτυο διανομής του συνεταιρισμού, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά ακριβό.

Σε γενικές γραμμές, ψάχνει για ένα γκαράζ να είναι βαμμένα, καθιστούν έναν κανόνα - το πιο κοντά στον πίνακα διανομής εισόδου, τόσο το καλύτερο.

Διαστάσεις του γκαράζ.

Εδώ ο κανόνας είναι ότι τόσο το καλύτερο, τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα μπορούν να ληφθούν για τη ζωγραφική (για παράδειγμα ένα φορτηγάκι του τύπου της gazelle), αλλά να έχετε κατά νου ότι ένα μεγάλο γκαράζ είναι πιο ακριβό στη θέρμανση.

Στο ελάχιστο μέγεθος μπορώ να πω τα παρακάτω - ένα ελάχιστο ένα μέτρο ελεύθερου χώρου από το βαμμένο αυτοκίνητο σε κάθε πλευρά θα πρέπει να είναι!

Αν ο όρος αυτός δεν πληρούται, ο κίνδυνος να πιάσει το αυτοκίνητο, όπως ένα σωλήνα του συμπιεστή.

Για το ύψος του γκαράζ - 1,5-2 μέτρα πάνω από την οροφή του βαμμένου οχήματος, το ελάχιστο πρέπει να είναι. Αν αυτό δεν είναι η οροφή του χρώματος του αυτοκινήτου είναι πολύ δύσκολο και το δεύτερο σημείο - η σκέδαση του φωτός, όταν η λάμπα θα είναι πολύ κοντά στην οροφή για να ζωγραφίσει σοβαρά, επειδή ορισμένες περιοχές peresvechivaet άλλα nedosvechivaet....

Αλλά όπως πάντα στο γκαράζ, με το ύψος του γκαράζ, πρέπει να αναζητήσετε έναν συμβιβασμό. Σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, είναι αδύνατο να ζεσταθεί ένα δωμάτιο - είναι ζεστό από την κορυφή, είναι ζεστό από κάτω, είναι κρύο! Σε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορείτε να βάψετε! Είναι αδύνατο να πιάσετε το ιξώδες και το πάχος του στρώματος για πτώση θερμοκρασίας 10-15 μοίρες (ναι, αυτό συμβαίνει ακριβώς με ένα πεδίο σκυροδέματος).

Απαιτήσεις για φωτισμό.

Στο γκαράζ όπου είναι βαμμένα τα αυτοκίνητα, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει φωτισμός υψηλής ποιότητας. Πολλοί για το σκοπό αυτό προτείνουν μοντέρνα φώτα LED τώρα, αλλά αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δίνουν ένα μονόχρωμο φως στο οποίο μπορεί κανείς να δει χειρότερα. Η βέλτιστη λύση μέχρι στιγμής είναι οι συμβατικοί λαμπτήρες φθορισμού συνδυασμένης λάμψης (βάζουμε έναν λαμπτήρα με ζεστή και κρύα λάμψη σε έναν λαμπτήρα).

Το φως θα πρέπει να τοποθετείται στην πλευρά και στην κορυφή. Για παράδειγμα, στο γκαράζ μου αυτό γίνεται έτσι (συγνώμη για το χάος, τότε δεν υπήρχε πουθενά για εξαγωγή):

δηλαδή. 2 λάμπες στο πλάι, ένα sadi, ένα μπροστά και τέσσερις στην κορυφή

Θυμηθείτε τον κανόνα - δεν υπάρχει πολύ φως! Και αν είστε τώρα 20 ετών και όλοι βλέπετε τέλεια, μην ξεχνάτε ότι μέχρι την ηλικία των 30 η ευαισθησία στο φως μειώνεται και μειώνεται σταδιακά, αλλά κάθε χρόνο. Εγώ ο ίδιος εργάστηκε για 23 χρόνια κάτω από τη μηχανή χωρίς φως και ζωγραφισμένα με το φως των κεριών (είμαι πάντα κατάπληκτος όταν ο πατέρας του πήρε τη λάμπα των 150 βατ για να φέρει να κάνει τη δουλειά κάτω από το αυτοκίνητο - ακόμα ορατά). Και σε 28 χρόνια, δεν είχα αρκετό φως από το φθορίζον λαμπτήρες 12 έως 24 λαμπτήρες των 36 watt (περίπου 900 βατ του φωτός) στο γκαράζ του 32 τετραγωνικών μέτρων. Αισθάνομαι σαν να έχω προσθέσει περισσότερο φως... πρέπει να προστατεύσω το όραμά μου, να μην σκουπίζω τον φωτισμό...

Και το πιο σημαντικό - το περισσότερο φως, τόσο λιγότερο πιθανό να κάνουν μια μελανιά, ή να πάρετε neprokras ή όχι rasteksheysya σαγρέ.

Το δάπεδο στο γκαράζ βαφής.

Η πιο σημαντική προϋπόθεση για το πάτωμα στο γκαράζ, όπου το χρώμα - δεν θα πρέπει να αυξήσει τη σκόνη και να καθαρίσει, να κρατήσει το δροσερό νερό καθόλου εύκολο, αν το πάτωμα θα είναι ζεστό!

Για παράδειγμα, έχω στο γκαράζ μου ένα τσιμεντένιο δάπεδο (200 μέτρα από μεταλλικό πλαστικό σωλήνα) βαμμένο με λευκό χρώμα. Ναι, περιοδικά πρέπει να επαναπροσδιορίσει, ναι, είναι ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο...

Θέρμανση του γκαράζ για ζωγραφική.

Σε μέρος του άρθρου σχετικά με τις διαστάσεις του γκαράζ, έγραψα ότι ένα ψηλό και μεγάλο γκαράζ για τη θέρμανση είναι πιο ακριβό, αλλά δεν έγραψα για τη βέλτιστη μέθοδο θέρμανσης.

Η πρακτική έχει δείξει ότι η βέλτιστη από την άποψη της κατανομής της θερμοκρασίας είναι ένας υγρός λέβητας με ένα θερμό δάπεδο. Αυτό γίνεται με αυτόν τον τρόπο:

Αλλά θα επιτρέπεται 2 λάθη - το κύκλωμα της μπαταρίας έπρεπε να γίνει παράλληλα με το πάτωμα και να ρυθμίσετε την ποσότητα του υγρού στο πάτωμα και στην μπαταρία και στοίβα αξίζει να θέσει στο γκαράζ, λόγω του ότι, επίσης, μπορεί να πάρει ζεστά.

Ο λέβητας πρέπει να λαμβάνονται με ένα απόθεμα, αν το γκαράζ των 30 τετραγωνικών μέτρων για να πάρει το λέβητα 150. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε το δοχείο με ένα φακό του φυσικού αερίου - φιάλες προπανίου είναι φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα και εξαλείφει την ανάγκη να γράψω ακατέργαστη ξυλεία, οργανώνουν την αποθήκευση, ξήρανση τους, κόβουν... αν και προπανίου καίνε περισσότερο, παρά με καυσόξυλα.

Υπάρχει μια παραλλαγή που πρέπει να θερμανθεί με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά στις περισσότερες περιοχές είναι απαράδεκτη πολυτέλεια.

Συμφωνηθείσα - η καλύτερη επιλογή για τη θέρμανση του γκαράζ για τη βαφή του θερμού δαπέδου και των θερμαντικών σωμάτων σε έναν κύκλο. Φυσικά στο γκαράζ, το νερό χρησιμοποιείται για το σύστημα θέρμανσης είναι παραφροσύνη, οπότε χρησιμοποιήστε αντιψυκτικό.

Σχετικά με την κουκούλα στο γκαράζ βαφής.

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο και το πιο οδυνηρό κομμάτι. Δεν έχω καθόλου κουκούλες στο γκαράζ! Είναι καλύτερα να μην κάνετε καμμία κουκούλα παρά να κάνετε κακή.

Πολλές από την πύλη ή τον τοίχο ενσωματωμένο ανεμιστήρα εξάτμισης για την απομάκρυνση του αέρα από τον πολτό που είναι αναπόφευκτο όταν ζωγραφική, αλλά αυτό έχει νόημα μόνο για να pokraschika, το αυτοκίνητο είναι που πονάει! Εξηγώ - ο ανεμιστήρας εξάτμισης δημιουργεί αρνητική πίεση στο γκαράζ. Το αποτέλεσμα - ο αέρας αρχίζει να πιπιλίζει από όλες τις ρωγμές από την πύλη, τις τρύπες, τις τρύπες μεταξύ των πατωμάτων και αυξάνει όλη τη σκόνη. Όπως γνωρίζετε, η σκόνη θα πέσει σε ένα φρεσκοβαμμένο μηχάνημα.

Στο μυαλό σας, η κουκούλα από το γκαράζ θα πρέπει να κατασκευαστεί από ένα λάκκο! Μια παροχή (εξαερισμός) θα πρέπει να γίνεται μέσω του ψυγείου, μέσω του τοίχου και μέσω του φίλτρου. Και το πιο σημαντικό - ο αερισμός εισόδου θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα από την εξάτμιση. Αυτό θα ζωγραφίσει το χειμώνα χωρίς να πιπιλίζουν κρύο αέρα από το δρόμο (το γκαράζ θα έχει μεγαλύτερη πίεση) και αυτό θα μειώσει δραματικά την ποσότητα σκόνης.

Γιατί πρέπει να είναι η κουκούλα στο λάκκο;

Επειδή μόνο στην περίπτωση αυτή η σκόνη δεν κρεμάται αναρτημένη στον αέρα, αλλά πέφτει στο πάτωμα και πηγαίνετε στην κουκούλα.

Λίγο για τον συμπιεστή.

Δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά σε γενικές γραμμές - από την απόδοση του συμπιεστή, η καλύτερη και η πιο ο δέκτης, τόσο το καλύτερο.

Χρησιμοποιώ αυτό (περισσότερα από 40 αυτοκίνητα ήταν βαμμένα, αλλά 2 φορές έπρεπε να αφαιρέσω τα κεφάλια και να καθαρίσω τις βαλβίδες).

Εάν σκοπεύετε να βάψετε μόνο το καλοκαίρι, είναι λογικό να τραβήξετε αέρα για τον συμπιεστή από το δρόμο. Έτσι, το φίλτρο του συμπιεστή θα εξυπηρετεί πολύ περισσότερο.

Έχω ένα συμπιεστή σε ένα ράφι στο γκαράζ, και η πρόσληψη αέρα πηγαίνει κατευθείαν από το γκαράζ, αλλά πολλοί το παίρνουν στο λάκκο ή ακόμα και το βγάζουν στο δρόμο.

Αλλά το έχω κάνει από τότε που ζωγραφίζω όλο το χρόνο. Και όμως, ο συμπιεστής στο ράφι πιο εύκολο να διατηρηθεί (ας το σύνταγμα είναι ένας συλλέκτης σκόνης), αλλά όταν το έκανα, δεν έχω ζωγραφική εμπειρία, και τώρα δεν θα αλλάξει, όπως την κατασκευή ενός γκαράζ με μια φωτογραφική μηχανή....

Μην ξεχάσετε τους υποχρεωτικούς διαχωριστές υγρασίας-λαδιού στην έξοδο του συμπιεστή, χωρίς αυτές να μην είναι ρεαλιστική η βαφή.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα της επιταχυνόμενης ξήρανσης των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής στο γκαράζ;

Φυσικά, η βέλτιστη έκδοση των υπέρυθρων προβολέων όπως αυτά:

Όλα είναι απλά, περιμένετε μετά το τελευταίο στρώμα μέχρι να αρπάξει για την ισοπαλία, και να ξεκινήσει και να στεγνώσει. Αλλά, για παράδειγμα, δεν έχω τόσο πολύ ηλεκτρική ενέργεια στο γκαράζ, και δεν υπάρχει πολύ νόημα σε αυτά τα όπλα. Προσωπικά, εγώ με πειράματα ήρθα στο πυροβόλο όπλο αερίου. Θερμαίνει το γκαράζ στους 60-80 βαθμούς ανάλογα με την εποχή, αυτό αρκεί για να στεγνώσει εντελώς το αυτοκίνητο σε 2-5 ώρες.

Καταπολέμηση σκόνης στο γκαράζ για ζωγραφική.

Θα γράψω γενικές διατριβές, και εσείς αποφασίζετε τι να εφαρμόσετε και τι δεν είναι, ως εκ τούτου, η καταπολέμηση της μέγιστης σκόνης θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός θαλάμου ψεκασμού. Στο ελάχιστο, οι συστάσεις είναι οι εξής:

 • Κανένα ράφι και πάγκοι εργασίας δεν είναι συλλέκτες σκόνης. Εάν είναι - καλύψτε τους με μια ταινία για ζωγραφική (αρχικά είχα ένα γκαράζ και καλύπτω τα ράφια με κάθε ζωγραφική).
 • Οι τοίχοι πρέπει να είναι επικαλυμμένοι (έχω γυψοσανίδα και μοριοσανίδα βαμμένο με λευκή βαφή)
 • Οι κουρτίνες είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητες
 • Το πάτωμα και η οροφή δεν πρέπει να καθαρίζονται με σκόνη (η οροφή σε μένα επικολλάται με πλαστικό πλαστικό πλακιδίων και ένα δάπεδο με το βαμμένο σκυρόδεμα)
 • Είναι καλύτερο να μην υπάρχει εξαερισμός παρά να έχετε κακή εξάτμιση.
 • Πριν ζωγραφίζετε, νερό τα δάπεδα και τους τοίχους.
 • Η διάχυση του στρώματος βάσης με μεταλλικό πρέπει να χρησιμοποιείται αντιστατικά.

Ελπίζω ότι μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, καταλαβαίνετε πώς να φτιάξετε ένα γκαράζ για τη ζωγραφική αυτοκινήτων. Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, γράψτε τους στα σχόλια.