Τρόποι αερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Ένας απλός τρόπος για να εξαερώσετε τα δωμάτια χωρίς παράθυρα;

Καλησπέρα.
Έχω ένα πρόβλημα αυτού του είδους - υπάρχει ένα δωμάτιο 52 m2 το οποίο χρησιμοποιείται στο στούντιο επεξεργασίας ακουστικών / βίντεο. Το στούντιο, όταν η κατασκευή έγινε χωρίς παράθυρα, είναι καρφωμένα και δεν θα τα κάνουμε, γιατί αν φτιάξετε ένα παράθυρο, ο δρόμος θα ακουστεί πάρα πολύ.

Η καλύτερη απάντηση

Ενδιαφέρουσες προσφορές

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

Το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, χωρίς παράθυρα, μόνο η μπροστινή πόρτα)) Ένα από τα πλεονεκτήματα μπορεί να σημειωθεί άξονα αέρα στη γωνία του δωματίου στο οποίο υπάρχουν οπές εξαερισμού, 8ος όροφος, λυγισμένο όπως δεν είναι κακό. Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος - επίσης.

Θέλουμε να τοποθετήσουμε μια μπαταρία στο μπάνιο αντί για μια θερμαινόμενη πετσέτα. Μπορεί κάποιος να το κάνει ήδη;

Όλη τη στιγμή της ημέρας! Πες μου - μπορώ να κρεμάσω ένα θερμαντήρα νερού 80 λίτρων σε τοίχο από μπετόν; Ο τοίχος αποτελείται από δύο γειτονικές επένδυσεις αεριζόμενου σκυροδέματος 80 mm. το συνολικό πάχος 160 mm Ο καθένας εκ των προτέρων είναι ευγνώμων για τις συμβουλές!

Γεια σας. Πείτε μου, παρακαλώ, ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται τώρα στην παραγωγή των καναλιών σκουπιδιών και ποιος προμηθευτής πρέπει να επιλέξω;

Είτε πρόκειται να αλλάξετε ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης σε ένα ζεστό δάπεδο από το σύστημα θέρμανσης σε έναν σύνδεσμο από σκυρόδεμα είτε από ένα θερμαντήρα πετσετών. τι να κάνω, δεν ξέρω. βοήθεια.

Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
 • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • αεραγωγών.

Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

Δωμάτιο χωρίς παράθυρο: 7 συμβουλές για την επίλυση του προβλήματος

Τις περισσότερες φορές, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο μοιάζει μάλλον θλιβερό και άβολο: εδώ δεν θέλετε να εξοπλίσετε ένα καθιστικό, ένα γραφείο, και ακόμη περισσότερο ένα υπνοδωμάτιο. Αλλά τι εάν η περιοχή του διαμερίσματος δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τετραγωνικά μέτρα και να χρησιμοποιήσει το χώρο χωρίς παράθυρο που χρειάζεστε ακόμα ως κατοικία; Μιλήσαμε με την εσωτερική σχεδιάστρια Nina Romanyuk και ανακάλυψα πώς με τη βοήθεια απλών διακοσμητικών τεχνών μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο και άνετο εσωτερικό για να ζήσετε σε μια προβληματική αίθουσα.

Συμβουλή # 1: δημιουργήστε ένα σημείο εστίασης

Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό καθήκον για κάθε δωμάτιο, και στην περίπτωσή μας - ακόμα περισσότερο. Ένα σημείο εστίασης μπορεί να είναι ένα τζάκι, ένας μαλακός καναπές, ένα τολμηρό αντικείμενο τέχνης: ζωγραφική μεγάλου σχήματος, κομψό γλυπτό ή ασυνήθιστο κομμάτι έπιπλα. Στην είσοδο του δωματίου, η προσοχή θα προσελκύσει άμεσα αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι η απουσία του παραθύρου θα περάσει απαρατήρητη.

11 μοναδικοί τρόποι για να "αποθηκεύσετε" ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα - μια επιλογή αποδεδειγμένων λύσεων σχεδίασης

Στη σημερινή ιστορία, θα σας παρουσιάσουμε ενδιαφέρουσες λύσεις για το μετασχηματισμό εσωτερική διακόσμηση σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε γαλλικές πόρτες, λευκά χρώματα, κουρτίνες και άλλα στοιχεία για να διακοσμήσετε το χώρο διαβίωσης και να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό οπτικό αποτέλεσμα.

Το δωμάτιο χωρίς παράθυρα φαίνεται καταθλιπτικό και σκοτεινό, αλλά μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές σχεδιασμού.

1. Καθρέπτες.

Η προσθήκη αυτών των εξαρτημάτων στη διακόσμηση είναι ένας από τους κύριους τρόπους για την προσομοίωση της επίδρασης των παραθύρων, διότι δεν αναστέλλουν μόνο τέλεια την τεχνητή λάμψη, αλλά και φέρνουν μια αίσθηση βάθους στο δωμάτιο.

Σε ένα χώρο με χαμηλή οροφή, οι πανοραμικές αντανακλαστικές επιφάνειες μπορούν να αποσπούν τους επισκέπτες από αυτό το αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό.

Έργο από την εσωτερική διακόσμηση της Francesca Owings

2. Λευκό ντεκόρ τοίχου.

Μια φωτεινή παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό του δωματίου σας επιτρέπει να το γεμίζετε με φρεσκάδα και να μιμείται τη φυσική ηλιακή ακτινοβολία. Επιλέξτε μια σειρά τόνων για τοίχους και οροφές.

Διακόσμηση του υπογείου από το Rikki Snyder

3. Ένας μεγάλος αριθμός έργων τέχνης.

Καταπληκτικά έργα ζωγραφικής και ζωγραφικής σε ξύλινο σκελετό αραιώνουν τα μονότονα τοιχώματα και δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθηση του ανοίγματος του παραθύρου.

Μοντέρνος σχεδιασμός από το Mosaik Design Αναδιαμόρφωση

4. Γαλλικές πόρτες.

Η προσθήκη αυτού του χαρακτηριστικού ενισχύει σημαντικά το χώρο των διαμερισμάτων. Χρησιμοποιήστε για τη διακόσμηση αρκετές λάμπες φθορισμού οροφής με μια κρύα λάμψη, η οποία θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του φωτός της ημέρας.

Εσωτερικό από Dream House Studios

5. Κρυφός φωτισμός.

Οι ταινίες με LED σε οικιακή διακόσμηση μπορούν να σχηματίσουν μια οπτική αίσθηση φυσικής ακτινοβολίας. Προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τα φωτιστικά μεταξύ των δοκών, πίσω από τα έπιπλα (για παράδειγμα, πίσω από τον καναπέ) ή δίπλα στη βιβλιοθήκη, για να καταστήσετε την πηγή της λάμψης πιο μυστήρια.

Εσωτερικό από την αρχιτεκτονική του Sanders Pace

6. Γοητεία.

Ένας άλλος αρχιτεκτονικός τρόπος προσθήκης μιας μη ειδικής πηγής φωτός είναι η διάταξη ανοίγματος παραθύρου μεταξύ της αίθουσας και του παρακείμενου χώρου.

Μπάνιο από την ανακαίνιση Charlie Allen, Inc.

Μια αμπαζούρα πάνω από έναν καθρέφτη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να φέρετε επιπλέον φως στο εσωτερικό της καμπίνας ντους.

Μπάνιο από τον αρχιτέκτονα της Cynthia Williams

7. Εσωτερικά πλαίσια.

Αυτά τα πρωτότυπα σχέδια βοηθούν στο να συνδυαστούν οπτικά διαφορετικοί χώροι, επιτρέποντας την ομοιόμορφη κατανομή του φωτός μεταξύ τους. Για να δημιουργήσετε έναν εμπιστευτικό χώρο, μπορείτε να διακοσμήσετε τα εσωτερικά ανοίγματα παραθύρων με κουρτίνες ή περσίδες.

Υπνοδωμάτιο από την βεράντα

8. Γυαλί παγωμένο.

Χρησιμοποιώντας το όταν διακοσμείτε τοίχους στην κουζίνα σας βοηθά να κρύψετε το χάος από τα αδιάκριτα μάτια και φιλτράρετε απαλά το φως.

Τραπεζαρία από την αρχιτεκτονική Manuel Sequeira

9. Κρυφός φωτισμός.

Οι ταινίες διόδου, που είναι εξοπλισμένες στην άκρη της κουζίνας, δεν θα δώσουν μόνο ένα υπέροχο φως στην επιφάνεια εργασίας, αλλά θα αποτελέσουν και ένα ζεστό και αισθητικό περιβάλλον στο δωμάτιο.

Κουζίνα από το raumdeuter

Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και στο υπόγειο χωρίς παράθυρα όπου βρίσκονται τα ρούχα.

Πλυντήριο από την McIntosh Poris Associates

10. Οροφή με έκθεση

. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να φωτίσετε το σκοτεινό διάδρομο είναι η διευθέτηση μιας μικρής καταπακτής στην προσγείωση. Ένα ανθεκτικό και ασφαλές γυαλί χάνεται με αξιοσημείωτη φυσική λάμψη και μετατρέπει τέλεια την επίπλωση των διαμερισμάτων.

Ladder από την McIntosh Poris Associates

11. Συρραφή σε όλο το ύψος του τοίχου.

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα εφέ παραθύρου; Χρησιμοποιήστε τις ρέουσες κουρτίνες στο κεφάλι του κρεβατιού.

Υπνοδωμάτιο από την ομάδα σχεδιασμού εσωτερικών χώρων του Τορόντου Γιάνιτ Σιμάρντ

Αυτό το μοναδικό την ιδέα της διακόσμησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα μέρη του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Το χιόνι-λευκό ημιδιαφανές ύφασμα σε συνδυασμό με έναν καθρέφτη καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας ασυναγώνιστης ψευδαίσθησης του ανοίγματος παραθύρου.

Υπουργικό από την Tiffany Eastman Interiors, LLC

Παρουσιάσαμε την προσοχή σας στις απολαυστικές λύσεις και ιδέες για τη διακόσμηση των διαμερισμάτων χωρίς παράθυρα, τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν τέλεια τον χώρο και να τα γεμίσουν με μια ιδιαίτερη γοητεία. Και σας άρεσαν αυτές οι δημιουργικές ιδέες; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια...

Χώροι χωρίς παράθυρα

Τώρα, ο Θεός ξέρει πώς να απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση; Όλα εξαρτώνται από το γιατί το χρειάζεστε. Η απάντηση εννοείται! Δεν υπάρχουν παράθυρα! Υπάρχει φωτισμός; Και στη συνέχεια, ένα σκούρο ρείθρο χωρίς φωτισμό, φυσικά, μπορεί να αποκαλείται κατοικία, αλλά ποιος θα ζήσει εκεί; Και αν το κάνει, τότε ποιος; Και πάλι, γιατί ο ορισμός των οικιστικών ή μη κατοικιών; Και μετράτε ή δεν μετράτε; Και ποιος πρέπει να μετρηθεί; Αν ZHEKU, τότε έχουν ήδη, αντίστοιχα, απαριθμηθεί και κάτι που πρέπει να αλλάξει στον ορισμό τους είναι δύσκολο. Αν και είναι δυνατόν, αλλά γιατί;
Ούτε σε SNiPs, ούτε σε διατάξεις σχετικά με το φωτισμό, ούτε σε GOST υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί στον ορισμό της κατοίκησης. Υποδεικνύονται οι απαιτήσεις για τεχνητό φωτισμό και φυσικό φωτισμό. Εάν η ερώτηση αφορά τον φυσικό φωτισμό, τότε υπάρχουν οι απαιτήσεις τους για το φωτισμό του δαπέδου υπό συγκεκριμένη γωνία, σύμφωνα με την οποία υπολογίζονται όλα τα έργα των νέων κτιρίων και ο ελάχιστος εσωτερικός χώρος. Αλλά αυτό ισχύει για δωμάτια με παράθυρα. Υπάρχουν απαιτήσεις για τεχνητό φωτισμό των χώρων, αλλά τίποτα δεν υπάρχει σε αυτό το θέμα. Για να διευκρινιστεί η κατάσταση, ας θυμηθούμε τις αποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν έχουν παράθυρα. Και επίσης μερικά μπάνια λειτουργούν επίσης χωρίς παράθυρα. Όσον αφορά τις σύγχρονες λύσεις για τέτοιες εγκαταστάσεις, υπάρχουν δύο εξαιρετικές επιλογές:

 1. Εγκατάσταση φωτεινών σηράγγων.
 2. Αναμόρφωση κατοικιών.

Ο τελευταίος υποθέτει ότι έχουν αφαιρεθεί μερικά εσωτερικά χωρίσματα και τα δωμάτια χωρίς παράθυρα γίνονται μέρος των παρακείμενων βασικών δωματίων με παράθυρα. Τέτοιες λύσεις είναι πλέον αρκετά δημοφιλείς - ας θυμηθούμε τις κουζίνες, που δεν χωρίζονται από χωρίσματα με τραπεζαρία και αίθουσες παιχνιδιών. Η τοποθέτηση ζωνών δημιουργεί μόνο πλακάκια δαπέδου για κουζίνα, η τιμή της οποίας εξαρτάται από την ποιότητα και τον κατασκευαστή. Επίσης υπάρχουν οι συνήθεις διάδρομοι, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να αυξήσουν την περιοχή του παρακείμενου δωματίου, δημιουργώντας έναν ανοιχτό χώρο.

Κατά το σχεδιασμό της αρχικά σχεδιασμένης περιοχής χωρίζεται σε κατοικίες, και το βοηθητικό δεν είναι κατοικία, αν και αυτός ο ορισμός δεν είναι ακριβής, υπάρχει μια κατοικημένη και μια συνολική έκταση. Αυτοί είναι οι διάδρομοι, οι san κόμβοι, τα κυλικεία, οι κουζίνες, έτσι ώστε να μην αναγραφούν όλα τα πιθανά δωμάτια και οι προορισμοί τους, είναι ευκολότερο να καλέσεις κατοικίες. Έτσι, μόνο τα υπνοδωμάτια θεωρούνται οικιστικά. Δηλαδή, ο τόπος όπου είστε κυρίως νύχτα αν είστε ενεργός. Για διαμερίσματα με ένα δωμάτιο, είναι σαφές ότι είναι επίσης ένα σαλόνι - δεν είναι κατοικημένη, είναι το ίδιο υπνοδωμάτιο - κατοικημένη. Λοιπόν, για διαμερίσματα πολυκατοικιών το ερώτημα βασίζεται στο έργο. Εκεί όλα ήταν αρχικά ζωγραφισμένα. Και πώς αποφασίζετε για το πού να κοιμηθείτε και πού να πάρετε τους καλεσμένους, αυτή είναι η δική σας επιχείρηση. Σας ευχαριστώ που δεν έρχονται σε σας και δεν δείχνουν ότι κοιμάστε αντί για ένα υπνοδωμάτιο στο σαλόνι και να δειπνήσετε στην αίθουσα και στην τραπεζαρία έχετε ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο. Δηλαδή, είστε ιδιοκτήτης (κυρία) της κατάστασης, όπως αποφασίζετε, έτσι θα είναι - θέλετε, να αγοράσετε μια πρόσοψη γρανίτη για την αίθουσα ή να παρκέ παρκέ. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει όταν είστε ο αφεντικό σας και δεν χρειάζεστε τίποτα από κανέναν.
Και αν νοικιάσετε μια γωνιά, και έχετε ένα ρείθρα χωρίς παράθυρο, αλλά μια αρκετά μεγάλη περιοχή και θέλετε να το νοικιάσετε με σύμβαση, δεν έχει καμία σημασία για εσάς. Μπορούν τα πρότυπα να θεωρηθούν ως κατοικία χωρίς παράθυρα ή όχι για μισθωτή, ή επειδή δεν αποφασίζετε. Είναι σημαντικό να υπάρξει γενική συμφωνία των μερών. Και οι υπογραφές, αντίστοιχα. Μετά από όλα, υπογράφετε σύμβαση με στόχο να προστατευθείτε από τους απατεώνες. Για να μην αξιώσουν κάτι παραπάνω μετά την εγγραφή τους και σε περίπτωση καθυστερημένης πληρωμής και της άρνησής τους να εκδιώξουν, είχατε ένα νόμιμο μηχανισμό για την αποκατάσταση του status quo. Και δεν έχει σημασία πώς θεωρείτε αυτό το δωμάτιο, οικιστικό ή όχι, είναι σημαντικό, όπως θεωρεί ο ενοικιαστής. Του αρέσει και καλό! Αφήστε τον να ζήσει και να πληρώσει τακτικά.
Θα προσπαθήσουμε να σας πούμε ξανά, γιατί το ερώτημα μπορεί να είναι σημαντικό για σας, μπορεί ένα καθιστικό χωρίς παράθυρα να θεωρείται σύμφωνα με τα πρότυπα;
Μπορεί να σας ενδιαφέρει το θέμα σε σχέση με τη θέρμανση; Αλλά τότε, δεν εξαρτάται από το αν η κατοικία είναι προϋπόθεση ή όχι. Εάν δεν διαθέτετε μετρητή θερμότητας, τότε θα ληφθεί υπόψη η συνολική έκταση και όχι η οικιστική. Και δεν έχει σημασία αν υπάρχει παράθυρο ή όχι. Εάν έχετε ένα μήνυμα με αυτό το δωμάτιο, τότε περιλαμβάνεται στο κοινό θερμαινόμενο συγκρότημα. Και ακόμα περισσότερο αν έχετε εναλλάκτη θερμότητας εκεί. Θα χρεωθείτε για το σκορ, ανεξάρτητα από το αν το θεωρείτε οικιστικό ή όχι. Λοιπόν, και αν έχετε ένα μετρητή, τότε πολύ περισσότερο - πληρώνετε τον πάγκο. Ακριβώς η ίδια προσέγγιση για τον ιδιωτικό τομέα ή για την ατομική θέρμανση. Μόνο εκεί αντί της θερμότητας είναι το φυσικό αέριο ή η ηλεκτρική ενέργεια.
Φαίνεται ότι όλα εξαρτώνται από τον ιδιοκτήτη των χώρων. Λοιπόν, από τη φαντασία και την εφευρετικότητα του. Τελικά, για να ζήσει ή να μην ζήσει σε ένα τέτοιο δωμάτιο χωρίς παράθυρα για να αποφασίσει τον ιδιοκτήτη, και μόνο του. Για αυτόν, κανείς δεν θα αποφασίσει. Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ακόμα προ-επαναστατικών, το ισόγειο θεωρήθηκε οικιστικό. Τα σπίτια χτίστηκαν στη συνέχεια, όχι ως παράδειγμα σήμερα, πολύ ευρύτερα. Και σε τέτοια διαμερίσματα υπήρχαν πάντα δύο ή τρία δωμάτια χωρίς παράθυρα, με τεχνητό φωτισμό. Και θεωρούνταν κατοικίες και κανείς δεν ήταν έκπληξη και δεν υπήρχαν ερωτήσεις. Και οι άνθρωποι ζούσαν και ζούσαν σε τέτοια σπίτια και δεν είχαν ερωτήσεις σχετικά με τις κατοικίες τους ή όχι.

Ένας απλός τρόπος για να εξαερώσετε τα δωμάτια χωρίς παράθυρα;

Καλησπέρα.
Έχω ένα πρόβλημα αυτού του είδους - υπάρχει ένα δωμάτιο 52 m2 το οποίο χρησιμοποιείται στο στούντιο επεξεργασίας ακουστικών / βίντεο. Το στούντιο, όταν η κατασκευή έγινε χωρίς παράθυρα, είναι καρφωμένα και δεν θα τα κάνουμε, γιατί αν φτιάξετε ένα παράθυρο, ο δρόμος θα ακουστεί πάρα πολύ.

Η καλύτερη απάντηση

Ενδιαφέρουσες προσφορές

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

Το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, χωρίς παράθυρα, μόνο η μπροστινή πόρτα)) Ένα από τα πλεονεκτήματα μπορεί να σημειωθεί άξονα αέρα στη γωνία του δωματίου στο οποίο υπάρχουν οπές εξαερισμού, 8ος όροφος, λυγισμένο όπως δεν είναι κακό. Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος - επίσης.

Θέλουμε να τοποθετήσουμε μια μπαταρία στο μπάνιο αντί για μια θερμαινόμενη πετσέτα. Μπορεί κάποιος να το κάνει ήδη;

Όλη τη στιγμή της ημέρας! Πες μου - μπορώ να κρεμάσω ένα θερμαντήρα νερού 80 λίτρων σε τοίχο από μπετόν; Ο τοίχος αποτελείται από δύο γειτονικές επένδυσεις αεριζόμενου σκυροδέματος 80 mm. το συνολικό πάχος 160 mm Ο καθένας εκ των προτέρων είναι ευγνώμων για τις συμβουλές!

Γεια σας. Πείτε μου, παρακαλώ, ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται τώρα στην παραγωγή των καναλιών σκουπιδιών και ποιος προμηθευτής πρέπει να επιλέξω;

Είτε πρόκειται να αλλάξετε ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης σε ένα ζεστό δάπεδο από το σύστημα θέρμανσης σε έναν σύνδεσμο από σκυρόδεμα είτε από ένα θερμαντήρα πετσετών. τι να κάνω, δεν ξέρω. βοήθεια.

Καθιστικό χωρίς παράθυρα: βέλτιστες λύσεις για σύνθετη εργασία + 92 φωτογραφίες

Ένα καθιστικό χωρίς παράθυρα είναι ένα εξαιρετικό δωμάτιο. Είναι αποτέλεσμα της αναδιαμόρφωσης ή της διαίρεσης ζωνών διαμερισμάτων στούντιο.

Για να επιτύχετε μια ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια.

Χωρίς φυσικό φως, τα δωμάτια φαίνονται ζοφερά και βαρετά.

Πώς να κανονίσετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα;

Στο σχεδιασμό του καθιστικού χωρίς παράθυρα, το πλεονέκτημα δίνεται στα ανοιχτά χρώματα: λευκό, γάλα και ελεφαντόδοντο. Αυτές οι αποχρώσεις γεμίζουν το δωμάτιο με το φως και το κάνουν πιο ευρύχωρο.

Η παρουσία θερμών αποχρώσεων φέρνει οπτικά το χώρο πιο κοντά, ενώ τα κρύα χρώματα απομακρύνονται.

Οι τοίχοι αφήνονται καλύτερα χωρίς να τοποθετούνται πίνακες ή πίνακες.

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο, τότε μπορεί να επικολληθεί ταπετσαρία.

Όμορφα βλέπει σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα χειμωνιάτικο δάσος, καταπράσινο χορτάρι ή παραθαλάσσιο τοπίο. Τα φυσικά μοτίβα θα δώσουν στο δωμάτιο φρεσκάδα και ζεστασιά.

Τα φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία θα προσθέσουν τη διασκέδαση και την καλή διάθεση στο εσωτερικό.

Φωτισμός

Η απουσία φυσικού φωτός πρέπει να αντισταθμίζεται από μεγάλο αριθμό τεχνητών πηγών φωτός.

Ένας μοναχικός κρεμαστός πολυέλαιος στο κέντρο της αίθουσας δεν θα δώσει πλήρη φωτισμό από όλες τις γωνίες του καθιστικού. Ως εκ τούτου, οι τοίχοι πρέπει να τοποθετηθούν φανοί.

Σήμερα στην αγορά μπορείτε να βρείτε έπιπλα, με ενσωματωμένους προβολείς. Εκτός από το χώρο εργασίας του σαλόνι ή την περιοχή για την ανάγνωση βιβλίων, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια λάμπα δαπέδου.

Περίπου το φυσικό φως θεωρείται κίτρινο φως.

Το ανώτατο όριο μπορεί να γίνει πολυεπίπεδο και να οικοδομηθεί σε αυτό φωτιστικά ή ένταση.

Δημιουργώντας μια δομή οροφής, πρέπει να εξετάσετε αμέσως τη δυνατότητα μείωσης ή αύξησης της έντασης του φωτός.

Σχεδιασμός καθιστικού χωρίς παράθυρα

Γεμίστε το δωμάτιο με ζεστασιά και άνεση με διακοσμητικά στοιχεία:

 • Μαλακά μαξιλάρια διακοσμημένα με κεντήματα χεριού.
 • καλύμματα για καρέκλες και καναπέδες φωτεινών χρωμάτων, στολίδια?
 • χαλιά με floral στολίδι.
 • κεντημένο σε χειροποίητο τραπεζομάντιλο.

Κατά προτίμηση στον κύριο τόνο, χρησιμοποιήστε ελαφριές αποχρώσεις: γάλα, κρέμα, κρέμα, ροδάκινο.

Έπιπλα, διακόσμηση του καθιστικού χωρίς παράθυρα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μαλακό ύφασμα. Στο χρωματισμό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα ενός χρώματος.

Πρωτοτυπία στο εσωτερικό

Ένα απλό δωμάτιο, στο οποίο δεν υπάρχουν παράθυρα, φαίνεται αρκετά βαρετό. Για να εισαχθεί η πρωτοτυπία θα βοηθήσουν τις ακόλουθες κατασκευές:

Ψεύτικα ανοίγματα παραθύρων που μιμούνται τη φυσική υφή του ξύλου. Μιμούνται πραγματικά παράθυρα.

Για να τοποθετήσετε ένα τέτοιο πλαστό παράθυρο στον τοίχο, θα πρέπει να κάνετε μια αυλάκωση, zadekorirovat τους πάνελ. Μέσα στο παράθυρο, ρυθμίστε τον οπίσθιο φωτισμό, παρόμοιο με το πραγματικό φυσικό φως.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε γυαλιά ή υψηλής ποιότητας διαφανή πλαστικά πάνελ. Συμπερασματικά, σχεδιάστε μια ψευδο παραθύρων κουρτίνες.

Τζάκια (ηλεκτρικά ή απομιμήσεις). Τα ηλεκτρικά τζάκια λύνουν διάφορα καθήκοντα - είναι ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο και ζεστά στο δροσερό χρόνο με τη θερμότητά τους, καθώς και μια μικρή πηγή μαλακού φωτός.

Ταπετσαρίες φωτογραφιών με φυσικό μοτίβο ή εικόνες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γεμίσετε το χώρο με το φως.

Οροφές με απομίμηση του ουρανού. Μια τεντωμένη οροφή με μπλε χρώμα θα γεμίσει το δωμάτιο με χώρο και όγκο.

Vintage διακοσμητικά στοιχεία, επισημασμένα με προβολείς. Οι φωτεινές γραμμές θα προσελκύσουν την προσοχή και θα σας κάνουν να ξεχάσετε την απουσία παραθύρων.

Εν κατακλείδι, πρέπει να ειπωθεί ότι το σαλόνι χωρίς παράθυρα μπορεί να διακοσμηθεί φρέσκο ​​και ζεστό.

Ταυτόχρονα, οι οικοδεσπότες και οι καλεσμένοι τους δεν θα παρατηρήσουν καν την έλλειψη παραθύρων στο δωμάτιο.

Η σωστή τοποθέτηση του εξαερισμού θα προωθήσει την ανανέωση του αέρα και ο σχεδιαστικός σχεδιασμός, με όλες τις λεπτομέρειες του χρώματος και του διακοσμητικού σχεδιασμού, θα δώσει την εντύπωση ότι έχετε παράθυρα.

Κανόνες και μέθοδοι εγκατάστασης εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Συμβαίνει ότι υπάρχει ένα "χαζή" δωμάτιο χωρίς παράθυρα στο κτίριο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να παρατηρηθεί σε διαμερίσματα, για παράδειγμα, μετά τον επανασχεδιασμό ή στα ισόγεια με πρόσβαση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο (λόγω του τι είναι τούβλο). Είναι επίσης κατασκευασμένα σε ιδιωτικές κατοικίες: λεβητοστάσια, αποθήκες, γκαράζ και υπόγεια.

Πιο συχνά, τέτοια δωμάτια είναι διαθέσιμα σε μη οικιστικά κτίρια: σε αποθήκες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως ντουλάπα ή ντουλάπα. Ανεξάρτητα από το πόσο "περιττό" τέτοιο δωμάτιο δεν φαίνεται, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα εξαερισμού.

Χρειάζεστε πραγματικά αερισμό σε ένα "κωφό" δωμάτιο και γιατί;

Το σύστημα εξαερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα πρέπει να τοποθετηθεί απαραιτήτως, άλλοι τρόποι για να διατηρηθεί εκεί το βέλτιστο μικροκλίμα και η ανταλλαγή αέρα δεν υπάρχει. Εάν ο εξαερισμός δεν είναι εξοπλισμένος, μπορεί να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

 1. Ο αέρας πρέπει να είναι ζεστός στο δωμάτιο λόγω της στασιμότητάς του. Ταυτόχρονα, ο αέρας από κωφούς μπορεί να εισέλθει στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο γραφείο - δηλαδή, κατευθείαν στο όλο διαμέρισμα, το οποίο είναι ήδη επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων (όσον αφορά τη στέγαση).
 2. Η εμφάνιση της υγρασίας (πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα).
 3. Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που περιγράφηκαν παραπάνω, είναι δυνατή η εμφάνιση μούχλας. Οι κακοί μικροοργανισμοί θέτουν σάπια ξύλινα επιφάνειες, χαλάσματα και προϊόντα που είναι αποθηκευμένα στο δωμάτιο.
Υπνοδωμάτιο σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Είτε ο εξαερισμός είναι απαραίτητος σε τόσο σοβαρά πιθανά προβλήματα - ναι, είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν είναι οικιστικό ή όχι.

Πόσο αέρα πρέπει να παρέχεται;

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα μάζας αέρα που απαιτείται για το δωμάτιο. Στους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να βασιστεί κανείς σε τέτοιες αποχρώσεις:

 • πόσα άτομα και πόσο συχνά θα βρίσκονται σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 • για το τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο (εάν για ξεκούραση και ήσυχο χόμπι, είναι δυνατό να γίνει με εισροή 30 m³ / h ανά 1 άτομο, αν γίνει δύσκολη φυσική εργασία, τότε 60).
 • ποιες συνθήκες είναι τυπικές για τις εγκαταστάσεις (για παράδειγμα, εάν πρόκειται για υπόγειο, τότε η πιθανότητα υγρασίας στο εσωτερικό είναι υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από το έδαφος).
 • αν θα διατεθούν επιβλαβείς ουσίες (για παράδειγμα, εάν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα υπάρχει εργαστήριο όπου θα γίνει βαφή).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε έναν εύκολο υπολογισμό. Επομένως, ένα άτομο σε ένα δωμάτιο απαιτεί περίπου 30 κύβους αέρα ανά ώρα. Αυτή είναι η ελάχιστη τιμή, αλλά γενικά είναι επιθυμητή η αύξηση της σε 32-35 κύβους αέρα ανά ώρα.

Πώς να το κάνετε;

Από πολλές απόψεις η επίλυση αυτού του καθήκοντος εξαρτάται από το αν αυτό το δωμάτιο συνορεύει με το δρόμο ή όχι. Αν οριοθετήσει, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού, και αυτό δεν απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγών. Αν δεν συνορεύει, τότε η εργασία γίνεται πιο περίπλοκη και θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά είναι το δωμάτιο από το δρόμο.

Ένας άλλος βασικός κανόνας: στα "βρώμικα" κτίρια, το εκχύλισμα γίνεται πάντοτε, και στις "καθαρές" αίθουσες υπάρχει εισροή. Για να "βρώμικα" περιλαμβάνουν την κουζίνα, τα μπάνια, καθώς και τους χώρους όπου οι βλαβερές ουσίες απελευθερώνονται στον αέρα.

Παρακάτω, εξετάζουμε κάποιες από τις πιο απλές καταστάσεις και μεθόδους για την επίλυσή τους.

Αν είναι κουζίνα

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σ 'αυτήν ενός άξονα εξαερισμού. Θα λειτουργήσει ως σύστημα εξάτμισης και μέσω αυτού θα αφαιρεθεί ο στάσιμος αέρας. Η δεύτερη επιλογή - η απομάκρυνση του αέρα μέσω της κουκούλας (που εξέρχεται είτε στον εξαερισμό είτε αμέσως στο δρόμο μέσω του τοίχου ή μέσω του αεραγωγού).

Η εισροή αέρα θα πραγματοποιείται από άλλους χώρους: είτε μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες είτε μέσω των σχισμών (εάν δεν υπάρχουν ρωγμές).

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ρεύμα του άξονα εξαερισμού. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια λωρίδα λεπτού χαρτιού και το φέρετε στη μάσκα.

Αν το χαρτί έλκεται - ο άξονας εξαερισμού λειτουργεί κανονικά. Αν όχι, ή προσελκύεται πολύ κακώς - ο άξονας εξαερισμού είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε λειτουργεί ελαττωματικά (πιθανώς γιατί σφυρηλατείται και χρειάζεται καθαρισμό). Εάν για κάποιο λόγο ο καθαρισμός είναι πλέον αδύνατος, είναι λογικό να βάλουμε έναν ανεμιστήρα εξαναγκασμένης εξάτμισης στον τοίχο, με την έξοδο αμέσως στο δρόμο.

Η ισχύς του ανεμιστήρα θα πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την απομάκρυνση του αέρα σε όγκο ίσο με τον αριθμό των ατόμων που ζουν, πολλαπλασιασμένα με 30. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 3 άτομα στο διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 90 κύβους αέρα ανά ώρα.

Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που συνορεύει με το δρόμο, τουλάχιστον μέσω ενός τοίχου

Αν αυτό είναι ένα "βρώμικο" δωμάτιο, τότε γίνεται τρύπα στον τοίχο του δρόμου και εισάγεται ένας ανεμιστήρας. Θα τραβήξει τον αέρα έξω, και η εισροή θα είναι από άλλους χώρους (μέσα από τις γρίλιες ή μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες).

Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Εάν πρόκειται για ένα "καθαρό" δωμάτιο, τότε εισέρχεται μέσω του τοίχου του δρόμου με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

 • μέσω της βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα.
 • μέσω της εγκατάστασης τροφοδοσίας.
 • Μέσω της τρύπας με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο.

Η αφαίρεση του αέρα θα γίνει μέσω ενός άλλου δωματίου, από τον οποίο θα κατασκευαστεί ο απορροφητήρας.

Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που δεν συνορεύει με το δρόμο

Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα κελάρι (αν πρόκειται για διαμέρισμα ή σπίτι), το οποίο βρίσκεται συχνά στο "βάθος" της κατοικίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Εάν το δωμάτιο χωρίς παράθυρα βρίσκεται μεταξύ ενός άλλου δωματίου, όπου υπάρχει εισροή, και ένα άλλο δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα απόσπασμα. Στα τοιχώματα μεταξύ τους, μπορεί κανείς να κάνει τρύπες καλύπτοντας τους με ράβδους (ή με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε μία ή και στις δύο τρύπες). Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν χρειάζεστε λίγο αέρα (εάν υπάρχει μικρός χώρος) και εάν από το δωμάτιο, όπου θα εισρεύσει, θα ρέει καθαρός αέρας.
 2. Εάν το κτίριο (διαμέρισμα, σπίτι) διαθέτει ένα σύστημα αεραγωγών (ή τροφοδοσίας, και εξάτμισης, ή κάποιος). Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται ξεχωριστή γραμμή αγωγών πριν από την εγκατάσταση χωρίς παράθυρα. Εάν το κανάλι εξαερισμού εκτελεί μόνο ένα στόχο (για παράδειγμα, αφαιρεί μόνο τον αέρα), τότε ξεχωριστά είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί και η εισροή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα, από το επόμενο δωμάτιο, μέσα από την τρύπα.
 3. Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ή η οπή εξαερισμού / εξαγωγής του άξονα εξαερισμού είναι πολύ μακριά - θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα τόσο για εισροή όσο και για έλξη. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα και στα δύο συστήματα.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα (βίντεο)

Αν το δωμάτιο είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους

Πρόκειται για το υπόγειο. Αν τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του δωματίου είναι πάνω από το επίπεδο του εδάφους - μια εισροή μπορεί να γίνει μέσω του τοίχου σε αυτό το σημείο. Η κουκούλα γίνεται μέσω του συστήματος εξάτμισης του κτιρίου (άξονας εξαερισμού ή απλά κουκούλα). Εάν δεν υπάρχει άξονας εξαερισμού, η αφαίρεση του αέρα οργανώνεται μέσα από μια τρύπα (με ή χωρίς ανεμιστήρα) στο τοίχωμα που βλέπει προς το σημείο εισροής.

Αν το δωμάτιο βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - στην περίπτωση αυτή τόσο η εισροή όσο και το εκχύλισμα οργανώνονται μέσω αγωγών με ανεμιστήρες. Σωλήνες τοποθετούνται από την επιφάνεια, μέσα από τα τοιχώματα, απέναντι από το άλλο (εισροή στον τοίχο, εξολκέα στο άλλο). Οι ανεμιστήρες εισάγονται στους σωλήνες: ο ένας τροφοδοτεί τον αέρα μέσα, ο άλλος χτυπάει στο δρόμο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

Συνέδριο YurKluba

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο.

kap 04 Μαΐου 2009

kantor 05 Μαΐου 2009

Εάν, για παράδειγμα, δεν υπάρχει παράθυρο στο δωμάτιο, ο εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας ή μπορεί αμέσως να προσφύγει στο δικαστήριο με αιτήσεις αποζημίωσης για βλάβες στην υγεία;

Και ότι η υγεία έχει ήδη ανακινηθεί, η βλάβη είναι μια επίμονη ή προσωρινή διαταραχή;
Πιθανότατα την άνοιξη.
Υπάρχουν κανόνες φωτισμού του χώρου εργασίας, καθώς και κανόνες για τη μέγιστη συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών. Μπορείτε λοιπόν να εργαστείτε σε ένα δωμάτιο με αναγκαστικό εξαερισμό, φώτα φθορισμού και τίποτα δεν θα είναι για σας.
Ο φυσικός φωτισμός είναι ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό μιας κατοικίας.
Έτσι μην ανησυχείτε πολύ.

DenK 05 Μαΐου 2009

Γεια σας, Πείτε μου, παρακαλώ, αντιμετωπίσατε τις κρατικές κανονιστικές απαιτήσεις για την προστασία της εργασίας από την άποψη των ειδικών συνθηκών για την ανάπτυξη των εργαζομένων των επιχειρήσεων και των οργανισμών;


Έχετε ένα χώρο εργασίας με έναν υπολογιστή;
Αν ναι -. Το «3.1 Δυνατότητα για τη λειτουργία του υπολογιστή θα πρέπει να έχουν φυσικό και τεχνητό φωτισμό PC Λειτουργία σε χώρους χωρίς φυσικό φως επιτρέπεται μόνο με την κατάλληλη αιτιολόγηση και υπάρχει μια θετική υγιεινής-επιδημιολογικές συμπέρασμα που εκδίδονται σε εύθετο χρόνο..