Τύποι οροφής αερισμού οροφής και διαχυτήρες για το μπάνιο

Μετά την τοποθέτηση της ψευδοροφής, ο χώρος πίσω από την επιφάνεια της οροφής είναι πιο αεριζόμενος, έτσι μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωση και να προκαλέσει σχηματισμό μούχλας στην επιφάνεια της οροφής της βάσης. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, σε μια ψευδοροφή είναι ενσωματωμένη μια διάχυτη οροφή. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εξαερισμού οροφής, θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου και τις αποχρώσεις της επιλογής ενός συστήματος εξαερισμού. 1

Η γνώση της ακολουθίας εγκατάστασης θα σας βοηθήσει να οργανώσετε και να εγκαταστήσετε σωστά τον εξαερισμό σε μια ψευδοροφή.

Τύποι εξαερισμού για ψευδοροφές

Υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού της ψευδοροφής:

Ο διαχύτης εγκατάστασης και η αρχή λειτουργίας και των δύο συστημάτων είναι διαφορετικά, οπότε εξετάστε λεπτομερέστερα τις αποχρώσεις του κάθε είδους.

Φυσικός εξαερισμός

Η αρχή λειτουργίας αυτού του συστήματος βασίζεται στο γεγονός ότι ο θερμαινόμενος, ζεστός αέρας στο δωμάτιο πάντα ανεβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε μόνο μια μάσκα εξαερισμού στον αεραγωγό ή στον αγωγό εξαερισμού, επειδή δεν χρειάζονται συσκευές για τη δημιουργία ροής αέρα.

Για να λειτουργήσετε το σύστημα, αρκεί να εξοπλίσετε τους αεραγωγούς και τους αεραγωγούς αερισμού. Αν το δωμάτιο διαθέτει εξαερισμό κάτω από την ψευδοροφή, αρκεί να χτιστεί στη δομή της οροφής μία ή περισσότερες σχάρες εξαερισμού, οι οποίες θα διασφαλίζουν την κυκλοφορία του αέρα στην περιοχή της οροφής.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Ο φυσικός αερισμός στην οροφή του μπάνιου μπορεί να είναι αναποτελεσματικός. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό σύστημα. Διαφέρει από τον φυσικό εξαερισμό παρουσία συσκευής που τροφοδοτείται από ηλεκτρικό δίκτυο και δημιουργεί ροή αέρα. Με άλλα λόγια, η συσκευή εργασίας είναι υπεύθυνη για το ρεύμα στο σύστημα αερισμού, και όχι η διαφορά πίεσης και θερμοκρασίας αέρα.

Είναι σημαντικό όχι μόνο να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στην ψευδοροφή, αλλά και να επιλέξετε τη μονάδα σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Εκτός από τον ίδιο τον ανεμιστήρα, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τους αεραγωγούς στον αγωγό αερισμού στον τοίχο.

Πώς να επιλέξετε τον τύπο εξαερισμού για μια ψευδοροφή

Ο εξαερισμός στην οροφή είναι απαραίτητος για την αλλαγή της αντοχής και της κατεύθυνσης της οροφής αέρα.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ο ακόλουθος εξοπλισμός εξαερισμού:

 • βαλβίδες εισαγωγής.
 • αεραγωγούς ·
 • ανεμιστήρες εξαγωγής ·
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • διαχυτήρες, κλπ.

Πιο συχνά, απαιτείται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού σε μια οροφή σε ένα δωμάτιο με υγρές διαδικασίες, για παράδειγμα στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Για τη συσκευή αποτελεσματικού εξαερισμού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά τη διανομέα κατεύθυνσης και τον ανεμιστήρα.

Για να αερίσετε την ψευδοροφή σε ένα δωμάτιο με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, αρκεί μια συμβατική σχάρα αερισμού.

Τύποι και σκοπός των αεραγωγών αερισμού

Οι γρίλιες οροφής εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των οπών στους αεραγωγούς. Έρχονται σε διάφορες μορφές:

 1. Τα προϊόντα χάλυβα χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις παραγωγής ή αποθήκευσης. Αισθητικά ελκυστικά αυτά τα πλέγματα δεν διαφέρουν. Επιπλέον, τα στοιχεία χάλυβα είναι διαβρωμένα, έτσι ώστε να εκτελούν προστατευτικές λειτουργίες και να αποτρέπουν την ανεπίτρεπτη πρόσβαση στους αεραγωγούς.
 2. Τα σχάρες αλουμινίου δεν υπόκεινται σε διάβρωση και είναι πιο ελκυστικά από τα προϊόντα χάλυβα. Προστατεύουν το δωμάτιο από τη διείσδυση τρωκτικών από το σύστημα εξαερισμού.
 3. Τα πλαστικά στοιχεία διακρίνονται από μια αποδεκτή τιμή και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα, ιδιωτικές κατοικίες και δημόσια ιδρύματα. Συχνά τέτοια προϊόντα είναι εξοπλισμένα με περσίδες με μηχανισμούς ολίσθησης.

Επιπλέον, τα σχάρες είναι μονής σειράς, δύο σειρών και αδρανειακών. Όλα τα προϊόντα διαφέρουν σε μέγεθος και επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος των αγωγών ή των αγωγών εξαερισμού.

Τύποι ανεμιστήρων για ψευδοροφές

Στην πώληση πωλούνται αυτόματα, ανεμιστήρες χειρός και μονάδες με τηλεχειριστήριο. Τα πιο βολικά μοντέλα έχουν διακόπτη στον τοίχο του δωματίου. Οι ισχυρότερες είναι οι συσκευές καναλιών που είναι τοποθετημένες σε έναν υπάρχοντα αγωγό εξαγωγής. Υπάρχουν προϊόντα για τοποθέτηση σε κανάλια με στρογγυλό ή τετράγωνο τμήμα. Με χαρακτηριστικά σχεδιασμού, αυτά τα κουκούτσια χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες:

 1. Οι φυγοκεντρικές μονάδες είναι εφοδιασμένες με σπειροειδές σώμα. Ονομάζονται επίσης σαλιγκάρια. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συνήθως στη βιομηχανία. Η ισχύς του ανεμιστήρα σχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα της συσκευής και το μήκος των λεπίδων.
 2. Οι αξονικές συσκευές είναι οι πιο απαιτητικές. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να μην χάσουν την απόδοση και την ισχύ τους ενώ μειώνουν τις συνολικές διαστάσεις της μονάδας. Στις κουζίνες μας, αυτό το είδος ανεμιστήρα βρίσκεται πιο συχνά. Για κουζίνες μέχρι 15 τετράγωνα, είναι κατάλληλα αθόρυβα συσσωματώματα, τα οποία τοποθετούνται σε δομή οροφής.
 3. Συσκευές που ρυθμίζουν την υγρασία στο δωμάτιο και απενεργοποιούνται ανεξάρτητα. Τέτοιες μονάδες διαθέτουν αισθητήρα χρονισμού και υγρασίας. Η συσκευή λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία - ανάβει όταν υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο και απενεργοποιείται μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Για ένα μπάνιο είναι προτιμότερο να αγοράζετε τέτοιες συσκευές σε μια θήκη που προστατεύει από την εκτόξευση νερού για να αποφύγετε τη δυνατότητα βραχυκυκλώματος.

Σημαντικό! Οι ανεμιστήρες καναλιών είναι ανθεκτικοί στις αλλαγές θερμοκρασίας και τις συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Πώς να επιλέξετε την ισχύ του ανεμιστήρα

Για να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα με την απαιτούμενη ισχύ, πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο δωματίου, την ένταση του και την συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Ο τελευταίος αριθμός είναι μια παράμετρος που δείχνει πόσες φορές ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να ενημερωθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτός ο αριθμός μπορεί να βρεθεί στον αριθμό SNiP 2.08.01-89 στο κεφάλαιο "Εξαερισμός", σημεία 4.1 έως 4.17.

Η σειρά υπολογισμού της χωρητικότητας της μονάδας για το μπάνιο:

 • ας υποθέσουμε ότι το δωμάτιο έχει διαστάσεις 3h2,5 μέτρα σε ύψος 2,7 m, πολλαπλασιάζοντας αυτές τις τιμές, βρίσκουμε τον όγκο: 2,7h2,5h3 = 20.25 κυβικά μέτρα?
 • στο τραπέζι του SNiPa βρίσκουμε τη μέγιστη πολλαπλότητα για ένα τέτοιο δωμάτιο - είναι ίσο με 10,
 • υπολογίστε την ισχύ ανεμιστήρα: 20,25 m³ x 10 = 202,5 ​​κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η ισχύς του ανεμιστήρα για την τουαλέτα επιλέγεται από τον υπολογισμό ότι μία θέση απαιτεί 40-50 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Εάν οι υπάρχοντες αεραγωγοί στους τοίχους βρίσκονται σε μη ικανοποιητική κατάσταση, τότε αυτός ο αριθμός αυξάνεται στα 100 ή 150 m³ / h.

Σημαντικό! Αν το μπάνιο διαθέτει κοινό σωλήνα εξαερισμού με κουζίνα ή μπάνιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει την απόρριψη οσμών στο επόμενο δωμάτιο.

Η τεχνολογία εγκατάστασης ανεμιστήρα σε ψευδοροφή

Πριν την εγκατάσταση της ψευδοροφής, οι αγωγοί οροφής καυσαερίων και τα ηλεκτρικά καλώδια για τη σύνδεση της συσκευής τοποθετούνται κατά μήκος της επιφάνειας της οροφής της βάσης. Είναι σε αυτούς που συνδέουν τη μονάδα οροφής με τα χέρια τους.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της ψευδοροφής, η οροφή επισημαίνεται με τον τόπο εγκατάστασης της συσκευής και ο αγωγός αέρα είναι κατάλληλος για αυτό. Επιπλέον, στο χώρο εγκατάστασης του διαχύτη, η οροφή είναι ενισχυμένη με πρόσθετες μεταλλικές ή ξύλινες ράγες πλαισίου.

Μετά από αυτό, στην προβλεπόμενη θέση εγκατάστασης στην ψευδοροφή από το GCR, τρυπήστε μια τρύπα στις διαστάσεις της ενσωματωμένης μονάδας. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα puncher ή ένα τρυπάνι. Στην οπή που έχει ληφθεί, εγκαταστήστε πρώτα ένα σωλήνα διακλάδωσης και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, συνδέοντάς τον με τα καλώδια παροχής ρεύματος. Η συσκευή είναι στερεωμένη με βίδες στον σκελετό εδράνου της ψευδοροφής. Αφού ελέγξει την ικανότητα εργασίας της συσκευής, είναι τοποθετημένο διακοσμητικό κάλυμμα, το οποίο θα είναι ορατό στην οροφή από το δωμάτιο.

Γρίλιες οροφής εξαερισμού: υλικά και εφαρμογές

Το θέμα του άρθρου μας είναι οι οροφές εξαερισμού οροφής. Γιατί χρειάζονται; Πώς πρέπει να κατευθύνεται η ροή του αέρα; Από ποια υλικά κατασκευάζονται και πώς συναρμολογούνται; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Στόχος μας είναι να μάθετε ποια είναι τα πλέγματα για τον εξαερισμό οροφής.

Γιατί χρειάζονται οι γρίλιες εξαερισμού στην οροφή;

Και στις δύο βιομηχανικές και κατοικίες, ο εξαερισμός εκτελεί τις πιο σημαντικές λειτουργίες:

 • Αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο, αντικαθιστώντας το με φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα.
 • Μειώνει την υγρασία στο δωμάτιο. Ο εκπνεόμενος αέρας περιέχει υδρατμούς. εξατμίζει την επιφάνεια του νερού του ανθρώπινου σώματος, φαγητό κατά το μαγείρεμα, πλυμένο πάτωμα και πολλά άλλα αντικείμενα.

Εάν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, η υγρασία πέφτει στην επιφάνεια με τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Οι συνέπειες είναι μύκητες και μούχλα, καταρρέουσες οροφές και τοίχοι, πτώση του σοβά και φθορές.

Ο εξαερισμός σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης με αέριο ή καπνού μπορεί να είναι παροχή-εξάτμιση. αλλά πιο συχνά είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό.

Περίπου έτσι στην περίπτωση αυτή ο αέρας κινείται.

Ταυτόχρονα, παίρνει αέρα στο πάνω μέρος του δωματίου.

Γιατί; Επειδή ο θερμός αέρας τείνει να ανεβαίνει. η εξάτμιση από την πλάκα, ο εκπνεόμενος αέρας έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σε σύγκριση με την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.
Οι αναρτημένες οροφές διαφόρων τύπων επικαλύπτουν συχνά τους αγωγούς εξαερισμού. Για την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιφάνειας οροφής εξαερισμού απαιτεί αυλό διαμέσου του οποίου αέρας θα εισέλθει στο χώρο μεταξύ της οροφής και της οροφής (βλέπε Ανεμιστήρας Οροφής με λαμπτήρες -. Εναλλακτική conditioner).

Πρόκειται για τις ψευδοροφές και συνήθως, κατά κανόνα, πλαστικά πλέγματα εξαερισμού. Καλύπτει το άνοιγμα εξαερισμού στην οροφή, παρέχοντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση της επιφάνειας.

Σημείωση: Επιπλέον, οι γρίλιες οροφής αερισμού συχνά σχεδιάζονται για να περιορίζουν την πρόσβαση στο δωμάτιο των τρωκτικών και των εντόμων από τους αεραγωγούς. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό ότι η υπόλοιπη επιφάνεια της οροφής δεν έχει ρωγμές και κενά.

Για προστασία από έντομα, χρησιμοποιούνται πλέγματα αερισμού με πλέγμα.

Γρίλιες εξαερισμού στην οροφή - υλικά και εφαρμογές

Κατά τον αερισμό του συστήματος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο θερμασμένος αέρας στο δωμάτιο - για παράδειγμα, η εξάτμιση από την πλάκα λειτουργίας - ανεβαίνει προς τα πάνω. Είναι κάτω από το ανώτατο όριο ότι ο συσσωρευμένος αέρας συσσωρεύεται, ο οποίος πρέπει να "κυνηγηθεί".

Ως εκ τούτου, οι έξοδοι εξαερισμού τοποθετούνται συχνότερα στην κορυφή του τοίχου ή στην οροφή - η τελευταία επιλογή είναι αρκετά πρακτική από την άποψη της ανταλλαγής αέρα. Για να διασφαλιστεί ότι στην περίπτωση αυτή η οροφή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, χρησιμοποιούνται διαφορετικές γρίλιες εξαερισμού οροφής.

Γιατί χρειαζόμαστε μια μάσκα αερισμού στην οροφή;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα προκύπτει από μόνη της: χρησιμεύει ως μέσο σωστής ανταλλαγής αέρα, επιτρέποντας στον «παλιό» αέρα να εγκαταλείψει το δωμάτιο στο διάστημα μεταξύ της οροφής και της οροφής. Επιπλέον, το πλέγμα προστατεύει το δωμάτιο από τη διείσδυση εντόμων ή μικρών ζώων που μπορούν να εισέλθουν στον αγωγό εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, στη δομή υπάρχουν ειδικά μικρά πλέγματα.

Τι πρέπει να γίνει ένα πλέγμα οροφής για αερισμό;

Αυτά τα προϊόντα, ανάλογα με το υλικό, μπορούν να είναι δύο τύπων:

 • μέταλλο - για την παραγωγή χάλυβα ή αλουμινίου. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε βιομηχανικούς χώρους. Η δομή χάλυβα πρέπει απαραίτητα να υποστεί επεξεργασία με αντιδιαβρωτική ένωση - αυτό θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής. Το αλουμίνιο είναι μια πιο πρακτική επιλογή, επειδή δεν είναι διαβρωμένη, έχει αισθητική εμφάνιση και μικρό βάρος.
 • πλαστικό - τέτοια σχάρες συνδυάζουν χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα, επειδή το πλαστικό δεν υπόκειται σε εξωτερικές επιδράσεις, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι διακοσμητικές γρίλιες οροφής είναι συχνά κατασκευασμένες από PVC, καθώς μπορούν να προσθέσουν οποιαδήποτε βαφή και να παράγουν ένα προϊόν οποιουδήποτε χρώματος.

Εκτός από τις διαφορές στα υλικά, οι σχάρες εξαερισμού οροφής διαφέρουν σε σχήμα.

Ποια μορφή αποτελούν τα πλαίσια για το ανώτατο όριο;

Επιλέξτε το σχήμα του προϊόντος που χρειάζεστε, με βάση το σχέδιο του σωλήνα εξαερισμού - η μάσκα πρέπει να ταιριάζει με αυτό. Ξεχωρίστε:

 • Οι γρίλιες στρογγυλής οροφής - είναι πιο συχνά στερεωμένες σε ειδικά μεταλλικά διαχωριστικά.
 • ορθογώνιες κατασκευές - είναι κατασκευασμένες ως επί το πλείστον από πλαστικό ή αλουμίνιο, μπορούν να έχουν απολύτως οποιοδήποτε μέγεθος. Τοποθετείται στις βίδες ή στους ίδιους αποστάτες.
 • τετράγωνες γρίλιες - από την τοποθέτηση ενός ορθογώνιου προϊόντος, η τετράγωνη κατασκευή διακρίνεται από τη δυνατότητα εγκατάστασης σε κασέτα - γι 'αυτό η σχάρα πρέπει να έχει το απαιτούμενο μέγεθος. Αυτή η επιλογή φαίνεται πολύ φυσική.

Η σχάρα αερισμού οροφής θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία. Για την σωστή λειτουργία του συστήματος, πρέπει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο πλέγμα - αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

© Gearmix 2013 Τα δικαιώματα για τη δημοσιευμένη μετάφραση ανήκουν στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gearmix.ru Όλες οι γραφικές εικόνες που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του άρθρου ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους. Το σήμα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων εκτείνεται μόνο στο κείμενο του άρθρου.

Η χρήση υλικών από τον ιστότοπο χωρίς ενεργό ευρετήριο με την πηγή απαγορεύεται.

Για να μάθετε ποιες οπές εξαερισμού χρειάζονται, είναι απαραίτητο να καταλάβετε τι είναι ο εξαερισμός και γιατί είναι τόσο απαραίτητος.

Η αξιόπιστη λειτουργία ενός συστήματος εξαερισμού ποιότητας διασφαλίζει την καθαρότητα του εσωτερικού αέρα, το οποίο είναι το κλειδί για την άνεση και την υγεία. Η σωστή του οργάνωση σάς επιτρέπει να ξεχάσετε τη δυσάρεστη οσμή, τη λιπαρή αιθάλη, τη σκόνη και την υψηλή υγρασία.

Σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους, ο εξαερισμός συμβάλλει:

 • Αφαίρεση του μολυσμένου αέρα και αντικατάσταση του με καθαρό αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • μείωση του επιπέδου υγρασίας, η οποία διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης ζωής, του μαγειρέματος και για άλλους λόγους. Η έλλειψη κατάλληλα εξοπλισμένου εξαερισμού οδηγεί στην εμφάνιση συμπύκνωσης. Δημιουργία του μύκητα και του καλουπιού στις επιφάνειες, καταστροφή των τοίχων και των οροφών, αποσύνθεση των δοκών και απολέπιση του γύψου.

Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αεριζόμενο με ένα ισχυρό σύνολο εφοδιασμού ο καπνός του τσιγάρου και τον εξαερισμό των καυσαερίων και σε κτίρια κατοικίας που χρησιμοποιούνται τυπικά εκχύλιση αέρα, τον αέρα εξαέρωσης στο πάνω μέρος του δωματίου (βλ.

φωτογραφία). Η αρχή της δράσης της είναι ότι όταν θερμαίνεται, το ρεύμα αέρα βγαίνει προς τα πάνω.

Από την εγκατάσταση του ανηρτημένες δομές, συχνά καλύπτουν τα φρέατα εξαερισμού και τα κανάλια για την αποτελεσματική αερισμό των χώρων επί της επιφανείας της εκκαθάρισης οροφής οφείλει να πράξει, ως αποτέλεσμα της παρουσία αέρα μπορεί να εισέλθει στον χώρο που σχηματίζεται μεταξύ του συναρμολογημένου συστήματος και της βάσης επικάλυψης. Ως εκ τούτου, οι σχάρες εξαερισμού που απαιτούνται για ψευδοροφές που κρύβουν το άνοιγμα στη δομή της οροφής, και δεν υποβαθμίζει την εμφάνιση εξαιτίας τους.

Κανόνες για την επιλογή απλή: γρίλια εξαερισμού για ψευδοροφές και άλλα συστήματα οροφής πρέπει να συμμορφώνονται με το σχεδιασμό του χώρου και την ικανότητά της δεν μπορεί να είναι μικρότερη από εκείνη του αέρα (πάνω: «Εξαερισμός του ανώτατου ορίου έντασης - η συσκευή»).

Επιπλέον, η μάσκα αερισμού στην οροφή αποτελεί εμπόδιο για τη διείσδυση τρωκτικών στο δωμάτιο, τα οποία βρίσκονται συχνά στους αεραγωγούς, αλλά η υπόλοιπη επιφάνεια δαπέδου δεν πρέπει να έχει σχισμές. Για να προστατεύσετε από την εισβολή των εντόμων, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πλέγματα εξαερισμού με ένα πλέγμα.

Οι αεριζόμενες οροφές εξαερισμού εταιρείες-κατασκευαστές παράγουν από χάλυβα, αλουμίνιο και πλαστικό.

Χάλυβα

τα προϊόντα εγκαθίστανται συνήθως σε κτίρια παραγωγής και αποθήκες. Δεδομένου ότι το υλικό αυτό τελικά διαβρώνεται και χάνει μια ελκυστική εμφάνιση, τα σχάρες από αυτό χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη διείσδυση μη εξουσιοδοτημένων ατόμων μέσω του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, εξωτερικά, ο εξαερισμός μοιάζει με ένα μεγάλο γαλβανισμένο κουτί με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα οροφής στο πλάι του δρόμου. Οι είσοδοι αέρα είναι καλυμμένες με γρίλιες χρησιμοποιώντας συγκόλληση ή με βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Γρίλιες εξαερισμού από αλουμίνιο έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες, δεν είναι ευαίσθητα στη διάβρωση και διακρίνονται από τη δύναμή τους και την αξιοπιστία τους. Στα ενδιαιτήματα των τρωκτικών, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μεταλλικά φράγματα - οι αρουραίοι δεν είναι σε θέση να τους μυρίσουν.

Πλεονεκτήματα πλαστικής οροφής εξαερισμού πλαστικής οροφής που συνήθως κατασκευάζονται από χλωριούχο πολυβινύλιο. Είναι απελευθερωμένα στο χρώμα - γι 'αυτό, η βαφή προστίθεται στο βινύλιο μέχρι να στερεοποιηθεί. Λόγω αυτού, τα ελαττώματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια τους κατά τη λειτουργία, σε μικρή απόσταση από αυτά, δεν είναι σχεδόν ορατά. Από πλαστικό, οι τυφλοί συνήθως κατασκευάζονται - ο μηχανισμός τους οδηγεί τα στοιχεία και επομένως ρυθμίζει τη διέλευση της μάζας αέρα μέσω των πτερυγίων. Αυτό, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να μειώσει την απόδοση του αέρα που κινείται μέσω του εξαερισμού (διαβάστε επίσης: "Λουκέτα οροφής: χαρακτηριστικά και απόψεις").

Ένα παράδειγμα ενός μοντέλου γρίλιου οροφής εμφανίζεται στο βίντεο:

Εάν ο αγωγός εκτίθεται στην επιφάνεια της οροφής, συνήθως χρησιμοποιούνται κυκλικές σχάρες, των οποίων η διάμετρος αντιστοιχεί στη διάμετρο των αγωγών και μπορεί να είναι 10, 15 ή 20 εκατοστά.

Είναι τοποθετημένα με τη βοήθεια ποδιών από γαλβανισμένο χάλυβα, τα οποία έχουν εγκοπές. Για να εγκαταστήσετε ορισμένα μοντέλα, χρησιμοποιήστε στεγανοποιητικό ή αφρό συναρμολόγησης.

Ορθογωνικά διαμορφωμένα πλαστικά και αλουμινένια γρίλιες οροφής κατασκευάζονται με κοπή και επιβάρυνση. Τα μεγέθη τους σε εκατοστά είναι διαφορετικά: από 10x15 έως 50x100. Τα ορθογώνια προϊόντα τύπου mortise είναι στερεωμένα με χαλύβδινα διαχωριστικά και το φορτωτικό με βίδες και πάνω τους τοποθετείται ένα διακοσμητικό πλαίσιο

Η τετράγωνη σχάρα εξαερισμού για την οροφή Armstrong έχει πλευρικές διαστάσεις ίσες με 595 χιλιοστά, η οποία αποτελεί την τυπική παράμετρο για πλακάκια οροφής.

Το πλέγμα εξαερισμού για την ψευδοροφή είναι ενσωματωμένο στη δομή με τρόπο παρόμοιο με τους λαμπτήρες, μπορεί να έχει κυκλικό σχήμα, ωοειδές, ορθογώνιο, τετράγωνο.

Αντί ενός φωτιστικού, στερεώνεται μια σχάρα. Το πλέγμα αερισμού για την οροφή Armstrong είναι εγκατεστημένο απευθείας στη κυψέλη πλαισίου.

Κατά την επισκευή του κτιρίου, η διάταξη εξαερισμού παίζει σημαντικό ρόλο. Οι γρίλιες οροφής αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού του συστήματος και εκτελούν πολλές σημαντικές λειτουργίες ταυτόχρονα: παρέχουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο και αφαιρείται ο μολυσμένος. Επιπλέον, λειτουργούν ως φραγμός που δεν αφήνεται σε διάφορα είδη σκουπιδιών από το εξωτερικό.

Η εγκατάσταση της σχάρας εξαερισμού παρέχεται από τους κανόνες πυρασφάλειας. Αυτή η συσκευή αφαιρεί αποτελεσματικά τον καπνό, σε περίπτωση ξαφνικής φωτιάς.

Περιεχόμενα:

Εφαρμογή πινάκων εξαερισμού
Επιλογή πλέγματος εξαερισμού
Από τι είναι κατασκευασμένα τα πλέγματα;
Τύποι πλέγματος για αερισμό οροφής
Εγκατάσταση σχάρας εξαερισμού οροφής

Ωστόσο, το πλέγμα δεν χρησιμοποιείται πάντοτε αποκλειστικά λόγω των τεχνικών του χαρακτηριστικών. Πολύ συχνά με τη βοήθειά του διακοσμούν την έξοδο εξαερισμού στην οροφή. Αυτό είναι δυνατό λόγω της εκτεταμένης χρωματικής παλέτας του προϊόντος, καθώς και του αρμονικού συνδυασμού του με διαφορετικές τελικές οροφές.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της σχάρας εξαερισμού θεωρείται ότι είναι υψηλή αντοχή στην υγρασία και τυχόν εξωτερικές επιδράσεις. Για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη βρωμιά, αρκεί απλά να αφαιρέσετε αυτό το στοιχείο εξαερισμού και να το σκουπίσετε με έναν ιστό.

Εφαρμογή πινάκων εξαερισμού

Δεδομένου ότι μετά την εγκατάσταση τέτοιων πλεγμάτων οι αγωγοί εξαερισμού και οι άξονες παραμένουν κλειστοί, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας δομής, δημιουργείται μια ελεύθερη απόσταση στην επιφάνεια της οροφής. Εξαιτίας αυτού, εισέρχεται αέρας στον χώρο που σχηματίζεται μεταξύ της βάσης και του συστήματος εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας μια ψησταριά αερισμού οροφής, θα είναι δυνατό να διατηρηθεί η αισθητική εμφάνιση της οροφής.

Επιλογή πλέγματος εξαερισμού

Για να προσδιορίσετε ποιο πλέγμα είναι καλύτερο να αγοράσετε, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με κάποιους απλούς κανόνες.

 • Η μάσκα πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου.
 • Η χωρητικότητα της δομής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την ίδια τιμή του αγωγού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της σχάρας εξαερισμού είναι η τέλεια προστασία από τη διείσδυση τρωκτικών στο σπίτι, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε τέτοια κανάλια. Ωστόσο, το υπόλοιπο της επιφάνειάς του πρέπει να είναι στερεό. Από τα έντομα, το καλύτερο φράγμα είναι ένα πλέγμα εξαερισμού με ένα πλέγμα.

Από τι είναι κατασκευασμένα τα πλέγματα;

Η βάση αυτών των συστημάτων είναι συνήθως υλικά όπως το πλαστικό, ο χάλυβας και το αλουμίνιο.

 • Γρίλια εξαερισμού χάλυβα. Αυτός ο τύπος βρίσκεται κυρίως σε κτίρια παραγωγής ή σε αποθήκες. Ο χάλυβας είναι ευαίσθητος στη διάβρωση, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης διάρκειας ζωής, η εμφάνιση της σχάρας θα χάσει την αισθητική της. Χρησιμοποιούνται για την αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης εισόδου στο έδαφος του ιδρύματος από ξένους. Αυτός ο εξαερισμός μοιάζει με γαλβανισμένο κουτί μεγάλου μεγέθους που έχει φυγοκεντρικό ανεμιστήρα στο εξωτερικό του κτιρίου. Οι υπάρχουσες εισόδους αέρα καλύπτονται με πλέγματα με συγκόλληση ή με βίδες αυτοεπιπεδώματος.
 • Γρίλιες εξαερισμού αλουμινίου. Μην υποστείτε διάβρωση, λόγω της οποίας έχετε πάντα μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Διακεκριμένα χαρακτηριστικά τέτοιων δικτύων είναι η αξιοπιστία και η υψηλή αντοχή. Εάν η εγκατάσταση αυτού του τμήματος πραγματοποιείται σε εκείνους τους χώρους όπου βρίσκονται τρωκτικά, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν επιπρόσθετα φράγματα από το μέταλλο, με τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι αρουραίοι.
 • Πλαστικές σχάρες εξαερισμού. Οι περισσότερες φορές γίνονται με βάση το χλωριούχο πολυβινύλιο. Πριν από το βινύλιο είναι κατεψυγμένο, μια χρωστική προστίθεται στο μείγμα, το οποίο καθιστά δυνατή την απόκτηση μιας σχάρας πολύ διαφορετικών αποχρώσεων. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, κατά τη διαδικασία της λειτουργίας, τα εμφανιζόμενα ελαττώματα δεν θα είναι ορατά στην επιφάνεια του προϊόντος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται πλαστικό για την παραγωγή περσίδων. Ο μηχανισμός ενός τέτοιου συστήματος είναι σε θέση να φέρει σε κίνηση όλα τα στοιχεία του, εξασφαλίζοντας έτσι τη ροή των ροών του αέρα μέσω του πλέγματος οροφής. Έτσι, εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατό να μειωθεί η απόδοση των μαζών που κινούνται μέσω του εξαερισμού.

Τύποι πλέγματος για αερισμό οροφής

 • Χρησιμοποιούνται στρογγυλά σχάρες όταν εκκενώνεται αέρας στην επικαλυπτόμενη επιφάνεια. Το μέγεθος τους αντιστοιχεί στη διάμετρο του αγωγού και είναι ίση με:. 10 cm, 15 cm ή 20 εκατοστών συναρμολόγηση συστοιχιών των δεδομένων γίνεται μέσω των ποδιών-αποστάτες κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα και έχουν ειδικές ακίδες. Ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται με τη βοήθεια στεγανοποιητικού ή αφρού συναρμολόγησης.
 • Οι ορθογώνιες γρίλιες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και πλαστικό. Μπορούν να είναι είτε γενικά είτε ενσωματωμένα. Οι τυποποιημένες διαστάσεις αυτών των σχάρων ξεκινούν από 10 x 15 και τελειώνουν στα 50 x 100. Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος, ο τρόπος στερέωσης είναι επίσης διαφορετικός. Έτσι, για σχάρες από χάλυβα χρησιμοποιούνται χαλύβδινοι θύλακες, πάνω στους οποίους τοποθετείται ένα διακοσμητικό πλαίσιο.
 • Το τετράγωνο πλέγμα χρησιμοποιείται για τις ψευδοροφές Armstrong. Το μέγεθος των πλευρών του είναι 595 mm, το οποίο είναι στάνταρ για τέτοια πλακίδια. Το πλέγμα τοποθετείται απευθείας σε μία από τις κυψέλες πλαισίου. Όταν πρόκειται για την εγκατάσταση του εξαερισμού τρίψιμο σε ένα τέντωμα οροφή που καλύπτει, τότε να ενσωματώσετε μια δομή ακολουθεί την ίδια αρχή με το λαμπτήρα. Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιείται ένα πλέγμα οποιουδήποτε σχήματος.

Τύποι πινάκων εξαερισμού ανάλογα με το σχήμα

Η αρχή της εγκατάστασης μιας μάσκας εξαερισμού οροφής

Η εγκατάσταση ενός τέτοιου προϊόντος δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Σημαντικά απλοποιεί αυτή τη διαδικασία και το μικρό βάρος του πλέγματος. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου σχεδιασμού δεν μπορεί να γίνει από έναν επαγγελματία.

Το πλέγμα έχει τη μορφή ορθογώνιου σώματος ή πλαισίου, το οποίο συγκρατεί αρκετές πλάκες καθοδήγησης. Για να γίνει το τελικό αποτέλεσμα καθαρό, το πάνω μέρος του προϊόντος πρέπει να ψεκαστεί με λευκό χρώμα.

Είναι συνηθισμένο να εγκαταστήσετε μια σχάρα οροφής στην εμβάθυνση των εξόδων αερισμού. Χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητο. Μερικοί κατασκευαστές βάζουν αυτά τα εξαρτήματα στο κιτ στα ίδια τα προϊόντα πέργκολας.

Εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού

Για να κάνετε μια έτοιμη σχάρα στον αεραγωγό οροφής ευχαρίστησε το μάτι, θα πρέπει να αγοράσετε ποιοτικά προϊόντα. Πριν από την αγορά, συνιστάται να μάθετε σε ποια κατεύθυνση έρχονται οι μάζες του αέρα. Επίσης, είναι καλύτερο να αγοράσετε πλέγματα με ανεμιστήρα, επίπεδη ή συμπαγή.

Δεν υπάρχουν παρόμοιες θέσεις, αλλά υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες.

Πλέγμα οροφής R-P

Πλέγμα οροφής R-P

Μάθετε την τιμή για τη γρίλια στέγης R-P

Περιγραφή προϊόντος

R-P - γρίλιες οροφής τροφοδοσίας και εξάτμισης αλουμινίου με κατανομή αέρα τεσσάρων πλευρών.

Είναι κατασκευασμένα από προφίλ αλουμινίου και βαμμένα με βαφή πολυεστέρα σε σκόνη. Το τυποποιημένο χρώμα είναι λευκό RAL9016. Είναι επίσης δυνατή η βαφή σε οποιοδήποτε χρώμα σύμφωνα με τον κατάλογο RAL.

Τοποθετούνται είτε στους πλαϊνούς οδηγούς οροφής είτε με βιδωτή σύνδεση (οι οπές στερέωσης διατρυπούν κατόπιν αιτήματος). Προσδιορισμός μεγέθους - συνολικά

Μπορούν να εξοπλιστούν με έναν προσαρμογέα για πλευρική ή αξονική σύνδεση σε έναν κυκλικό και ορθογώνιο αγωγό.

Οι γρίλιες αερισμού οροφής Ρ-Π είναι κατασκευασμένες τόσο σε τυποποιημένα τυπικά μεγέθη όσο και σε παραγγελία. ΒΗΜΑ 1mm.


Οι τυποποιημένες συνολικές διαστάσεις και η περιοχή της ελεύθερης διατομής των πλεγμάτων R-P (m2)

Διακριτικά χαρακτηριστικά των δικτύων μας:

 • Αόρατες και ισχυρές αρθρώσεις των γωνιών πλαισίου σχάρας, χάρη στη χρήση συγκολλήσεων κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.
 • Τα δικτυωτά σχάρες είναι κονιοποιημένα με υψηλής ποιότητας βαφές πολυεστέραοποιοδήποτε χρώμα, σύμφωνα με τον κατάλογο RAL. Αυτό θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε τα προϊόντα μας σε οποιοδήποτε δωμάτιο με οποιαδήποτε λύση χρώματος.
 • Πλέγματα οποιουδήποτε είδους μη τυποποιημένα μεγέθη και σχήματα.
 • Χρησιμοποιώντας το δικό σας πατενταρισμένο ιδιόκτητο προφίλ σας επιτρέπει να παράγετε ισχυρή, αξιόπιστο και την ίδια στιγμή πνεύμονες μπαρ
 • Διάρκεια Η παραγωγή σχαρών δεν υπερβαίνει τα 3-5 ημέρες.

Αγοράζοντας τις σχάρες μας, αποκτάτε υψηλής ποιότητας προϊόν!

Όλα για την εγκατάσταση και επισκευή
οροφές με τα χέρια τους

Για την ποιοτική εγκατάσταση οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο θα χρειαστεί ένα πλέγμα οροφής. Πολλοί χρήστες πιστεύουν λανθασμένα ότι οι σχάρες αερισμού φέρουν αυστηρά διακοσμητικό χαρακτήρα, χωρίς λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Η μάσκα εξαερισμού χρησιμεύει ως διάχυση, ολοκληρώνει τη συσκευή αεραγωγού. Η λειτουργία αυτού του στοιχείου είναι η επιλογή της ροής του αέρα εξαγωγής και η παροχή καθαρού αέρα.

Πώς λειτουργεί ο διαχύτης εξαερισμού

Πριν από την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να προσέξετε το σχήμα της δομής, από το οποίο εξαρτάται η ομοιόμορφη ανάμιξη του αέρα στο δωμάτιο.

Πώς πρέπει να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα:

 1. Το τρίψιμο πρέπει να έχει ορισμένες μορφές της οπής, την παρουσία λεπίδων (περιστρεφόμενων ή στατικών). Όλα αυτά συμβάλλουν στη σωστή κίνηση των αέριων μαζών.
 2. Η συσκευή πρέπει να έχει πάχος του αγωγού. Ο σχεδιασμός δεν πρέπει να επιτρέπει τη ροή αέρα να εισέρχεται απευθείας στο δωμάτιο.

Ο στατικός θάλαμος πίεσης είναι ένα είδος ρυθμιστικού από το οποίο η ροή του αέρα έρχεται σε μια απαραίτητη, χαμηλή ταχύτητα. Έτσι, στο δωμάτιο δεν υπάρχουν τρύπες, σκόνη και άλλα προβλήματα.

Πολυώροφα σπίτια διαμερισμάτων, κατά κανόνα, έχουν σχεδιαστεί μόνο με ένα εκχύλισμα, το οποίο λειτουργεί λόγω του φυσικού βυθίσματος στον αεραγωγό. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση αυτή, τα συνήθη πλαστικά προϊόντα.

Οι συσκευές διάχυσης χρησιμοποιούνται συχνότερα στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Συνήθως, ο εξαερισμός τροφοδοσίας περνάει μέσα από τους βραχίονες ανάρτησης κάτω από το επίπεδο.

Υπάρχει εναλλακτική λύση

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, μόνο με ορισμένες συγκεκριμένες απαιτήσεις:

 • Στην πρώτη περίπτωση, παρέχεται μόνο εξαερισμός. Ο αέρας εξαγωγής θα αφαιρεθεί με υπερπίεση. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για χρήση σε γραφεία, εμπορικούς χώρους. Ο πεπιεσμένος αέρας καθαρίζεται από μια σειρά καταλόγων και ανακτάται ή ψύχεται από κλιματιστικά σε ψυκτικά μέσα.
 • Η εγκατάσταση των ψευδοροφών θα επιτρέψει την άντληση αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο όγκος πάνω από την οροφή θα γίνει ένας θάλαμος στατιστικής πίεσης. Ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο με ελάχιστη ταχύτητα διαμέσου της διάτρησης των επίπεδων πλαισίων. Το τελευταίο στοιχείο της κατασκευής θα είναι ειδικές σχάρες εξαερισμού για ψευδοροφές.

Συμβουλή: Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο διάτρητα πάνελ, είναι δυνατόν να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους και σχέδια.

Τύποι υλικού και σχήματα

Ο διαχυτήρας βρίσκεται σε διαφορετικούς τύπους, σχήματα, υλικό, χρώματα. Η επιλογή του διαχύτη πρέπει να προσεγγιστεί με υπευθυνότητα (βλ. Διαχύτη οροφής - επιλέξτε σωστά).

 • Το πιο κοινό υλικό είναι πλαστικό. Τα προϊόντα από πλαστικό μπορούν να βρεθούν σε αστικά διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, γραφεία.
 • Δομή αλουμινίου ή γαλβανισμένου χάλυβα και αεραγωγοί του ίδιου υλικού, συχνά βρίσκονται σε μεγάλη παραγωγή.
 • Υπάρχουν διακοσμητικά προϊόντα από διάφορα είδη ξύλου.
 • Κουλοχέρη, τεχνολογικά πολύ βολικό για εγκατάσταση, αλλάξτε τη γωνία εξόδου της ροής του αέρα, ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο. Μια στενή, πολύ μικρή ρωγμή δεν προσελκύει την προσοχή και δεν απαιτεί διατυπώσεις σχεδιασμού.
 • Στρογγυλή οροφή τα προϊόντα παρέχουν αποτελεσματική ανάμειξη αέρα, χάρη στις στροφές.
 • Πλατεία κατασκευή λειτουργεί με έναν κρυφό στατιστικό θάλαμο πίεσης ομοιόμορφα στρογγυλό.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι σε οποιοδήποτε δωμάτιο (οικιακό ή βιομηχανικό), ο εξαερισμός εκτελεί τις πιο σημαντικές λειτουργίες. Η τιμή εξαρτάται άμεσα από την πολυπλοκότητα της δομής, την ποιότητα των υλικών και το κόστος εγκατάστασης.

Λειτουργίες εξαερισμού

 • Πλήρης εξάλειψη του μολυσμένου αέρα με περιεκτικότητα σε απεμπλουτισμένο οξυγόνο. Σε αντάλλαγμα εισέρχεται ρεύμα καθαρού καθαρού αέρα.
 • Μείωση του επιπέδου υγρασίας. Εάν το σύστημα εξαερισμού είναι ανεπαρκώς κατασκευασμένο, τα μύκητα και το καλούπι ενδέχεται να εμφανιστούν σε εσωτερικό χώρο.
 • Σε κανονικές περιπτώσεις χρησιμοποιείται κουκούλα οροφής.
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ψευδοροφή. Διαφορετικοί τύποι ψευδοροφών, συχνά επικαλύπτουν αγωγούς αερισμού. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργήσει αποτελεσματικά, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια απόσταση διαμέσου της οποίας η ροή αέρα θα πέσει στην περιοχή μεταξύ της οροφής βάσης και της δομής της κουρτίνας.
 • Για να αποθηκεύσετε το χρήσιμο ύψος του δωματίου οι αεραγωγοί είναι επίπεδες. Για να διατηρηθεί το εύρος ζώνης, το πλάτος αυξάνεται αναλογικά με τη μείωση του ύψους.
 • Για μια ψευδοροφή, απαιτείται ιδιαίτερα μια σχάρα αερισμού. Με τη βοήθειά του, η οπή εξαερισμού είναι κλειστή, παρέχοντας μια ελκυστική εμφάνιση.
 • Grille, επίσης προστατεύει αξιόπιστα το δωμάτιο από τη διείσδυση της σκόνης από το σύστημα εξαερισμού, με την προϋπόθεση ότι άλλα μέρη της οροφής, επίσης, δεν θα πρέπει να τα κενά και τις ρωγμές.
 • Προκειμένου να γίνει ανεξάρτητη εγκατάσταση ψευδοροφής με σύστημα εξαερισμού και σχάρα, απαιτούνται ακριβείς οδηγίες.
 • Τα σχάρες από χάλυβα χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρους παραγωγής ή σε αποθήκες. Χάλυβας με πιθανή διάβρωση, δεν είναι καθόλου ιδανική επιλογή για την αισθητική μιας κατοικίας. Πώς να κοιτάξετε βιομηχανικά δίκτυα, μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.

Σε βιομηχανικούς χώρους, το σύστημα εξαερισμού είναι παρόμοιο με ένα κουτί μεγάλου μεγέθους με έναν ισχυρό εξωτερικό ανεμιστήρα. Μια μεγάλη σχάρα που καλύπτει τα κενά αέρα τοποθετείται με βίδες αυτοκαθαρισμού ή με πριτσίνια.

 • Το αλουμίνιο διαφέρει από το χάλυβα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι το υλικό δεν διαβρωθεί.
  Η μάσκα αυτού του υλικού φαίνεται υπέροχη και χρησιμεύει ως αξιόπιστη προστασία.
 • Πλαστικές γρίλιες αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμα πλεονέκτημα, μια προσιτή τιμή. Επιπλέον, τα πλαστικά σχάρες πωλούνται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • Δεδομένης της ευελιξίας του υλικού, το πλαστικό κατασκευάζεται τώρα σε διάφορα βολικά σχήματα.

Συμβουλή: Εάν ο χώρος είναι κρύος, είναι ο εξαερισμός, ρυθμίζοντας τη ροή του αέρα, η πλαστική μάσκα θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Διάφορες μέθοδοι τοποθέτησης

Αν αποφασίσετε να κάνετε την εγκατάσταση μόνος σας, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μερικές συμβουλές:

 • Οι διαστάσεις επιλέγονται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν αφαιρείται ένας ανώτερος αγωγός στην κορυφή της οροφής. Η διάμετρος αυτών των σχάρων πρέπει να εξομοιώνεται με τη διάμετρο των αγωγών αέρα (από 100 έως 200 χιλιοστά).
  Ως συνδετήρες, χρησιμοποιούνται αποστάτες με δόντια κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Οι σχάρες ορθογώνιου σχήματος κατασκευάζονται από διάφορα υλικά (αλουμίνιο, ψεκασμό υψηλής θερμοκρασίας, πολύχρωμα πλαστικά).
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με δύο τρόπους: το κατώφλι και το κόστος. Για τη μέθοδο θραύσης, χρησιμοποιούνται συνδετήρες με χαλύβδινα αποστάτες. Οι βίδες χρησιμοποιούνται για την εναέρια μέθοδο, είναι κρυμμένες κάτω από το διακοσμητικό πλαίσιο.
 • Κατά την τοποθέτηση τετραγωνικών προϊόντων, το πάχος επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεται η προσθήκη υλικού φίλτρου στην οροφή της κασέτας. Είναι λογικό ότι αυτή η περίπτωση παρέχει ακριβείς σταθερές διαστάσεις. Το στοιχείο της οροφής της κασέτας είναι 595x595 mm. Το ίδιο μέγεθος πρέπει να είναι και η μάσκα οροφής.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού απαιτεί επαγγελματική γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία, υλικό. Η εγκατάσταση της σχάρας αερισμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με την ανάγνωση των οδηγιών ή με την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού βίντεο.

Κάθε μάσκα εξαερισμού βασίζεται σε βασικό σχεδιασμό που διαθέτει αποσπώμενο περίβλημα. Ένα τμήμα του περιβλήματος είναι τοποθετημένο απευθείας στο τμήμα του αγωγού.

Σε αυτό, το κεντρικό τμήμα που αφαιρείται εύκολα στερεώνεται. Μπορεί να αποσυνδεθεί ανά πάσα στιγμή και ο κεντρικός δίαυλος μπορεί να καθαριστεί από μόλυνση.

Για την αποφυγή πιθανών κραδασμών, η σύνδεση της σχάρας συμπληρώνεται με δονητικές ελαστικές φλάντζες. Το πίσω μέρος του πλέγματος μπορεί επιπλέον να είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό πλέγμα, το οποίο εμποδίζει τη σκόνη, τα μικρά έντομα και τα χνούδια να εισέρχονται στο δωμάτιο.

Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σχάρα εξαερισμού αποτελεί εμπόδιο στη διέλευση της ροής του αέρα και δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση στον χώρο του αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Επομένως, τα προϊόντα πρέπει να αγοραστούν προκειμένου να μην μειωθούν οι επιδόσεις ολόκληρου του συστήματος.

Γρίλιες εξαερισμού στην οροφή

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

  • Ορθογώνιο
  • Γύρω
  • Κυλινδρικό
  • Γωνία
  • Τριγωνικό
  • Μη τυποποιημένα

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

   • Μέταλλο
   • Πλαστικά
   • Αλουμίνιο
   • Χάλυβα
   • Ανοξείδωτο ατσάλι
   • Χάλκινο
   • Ορείχαλκος
   • Χαλκός

   Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

    • Blinds
    • Ενιαία σειρά
    • Με βαλβίδα ροής αέρα
    • Με ρυθμιζόμενα παντζούρια
    • Με ταμπελάκια ταχείας αποδέσμευσης
    • Διπλή σειρά
    • Με προστασία από βροχή

    Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

    Ventrlets στην οροφή για μια υγιή ατμόσφαιρα

    Ένα ποιοτικό, σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού θα εξασφαλίσει καλή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και, κατά συνέπεια, μια άνετη και υγιεινή ατμόσφαιρα. Συστήματα εξαερισμού για ένα διαμέρισμα στην οροφή θα σας κάνει να ξεχάσετε τις κακές μυρωδιές, τη σκόνη, την υψηλή υγρασία.

    Σε οικιακούς χώρους, η ανταλλαγή αέρα γίνεται συνήθως με εξαερισμό, η ουσία του οποίου είναι ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει και εκκενώνεται μέσω πλέγματα στον εξαερισμό της οροφής. Η εισροή φρέσκου αέρα οφείλεται σε παράθυρα και πόρτες.

    Γιατί χρειαζόμαστε ένα ventrash;

    Επειδή οι ψευδοροφές συχνά επικαλύπτουν τους αγωγούς αερισμού, για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα στην οροφή, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κενό. Για να μην χαλάσετε την εμφάνιση της δομής, θα χρειαστείτε Ventrlets στην οροφή. Πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    • Ταιριάζει τέλεια στον υπάρχοντα σχεδιασμό του δωματίου.
    • Για να έχετε την ίδια χωρητικότητα με τον αεραγωγό.

    Εκτός από το γεγονός ότι παρέχουν τέτοια προϊόντα εξαερισμό, γρίλιες οροφής να αποτελέσουν εμπόδιο στη διείσδυση στα τρωκτικά. Βρίσκονται συχνά στους αεραγωγούς.

    Τύποι σχάρων

    Μάσκα εξαερισμού για το ανώτατο όριο μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών: πλαστικό, ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο. Τα προϊόντα χάλυβα συνήθως απαντώνται συχνότερα σε βιομηχανικές και αποθηκευτικές περιοχές.

    Οι κοιλότητες αλουμινίου έχουν μια πολύ ελκυστική εμφάνιση, εκτός από ότι είναι αρκετά ισχυρές, αξιόπιστες και δεν υπόκεινται σε διάβρωση. Τα φθηνότερα είναι πλαστικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα.

    Επιπλέον, τα κοιλιακά πλέγματα μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη. Η εταιρεία παραγωγής "VTV-Engineering" προσφέρει να αγοράσει προϊόντα που είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο.

    Συστήματα εξαερισμού για οροφή Armstrong

    Το πλέγμα εξαερισμού Armstrong είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε συστήματος ψευδοροφής. Είναι απαραίτητο για δύο λόγους:

    • ανακουφίζει την εμφάνιση της συμπύκνωσης και των μικροοργανισμών. Η ψευδοροφή καλύπτει τους αεραγωγούς. Η σχάρα δημιουργείται έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί μεταξύ της κύριας οροφής και του δωματίου.
    • επιτρέπει την αισθητική μεταμφίεση του εξαερισμού. Εάν δεν θέλετε μια "τρύπα" στην κρέμονται δομή σας, χρησιμοποιήστε μια μάσκα.

    Γρίλια εξαερισμού

    Η κύρια λειτουργία της σχάρας είναι η οργάνωση ενός αποτελεσματικού σχεδίου ή παροχής αέρα, που παρέχεται από συστήματα εξαερισμού, κλιματισμού ή θέρμανσης.

    Οι γρίλιες αερισμού οροφής Armstrong έχουν πρότυπες εξωτερικές διαστάσεις (595x595 mm), γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτηση προϊόντων σε οποιαδήποτε ψευδοροφή με δομοστοιχεία 600x600mm. Πλεονεκτήματα των σχάρων εξαερισμού για ψευδοροφές:

    • απλότητα εγκατάστασης.
    • Αντοχή στην υγρασία.
    • λειτουργικότητα ·
    • ελκυστικό σχέδιο.

    © 2010-2016 Ηλεκτρονικό κατάστημα υλικών κατασκευής και τελειώματος "StroyFix", Μόσχα

    Φράγματα οροφής τύπου

    Η εταιρεία ROVEN προτείνει να αγοράσει γρίλιες οροφής τύπου c003 / c004 στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

    Εξαερισμός φουσκωτών πλεγμάτων

    Τα πλέγματα αερισμού τύπου "κυψελοειδούς" οροφής έχουν σχεδιαστεί για την παροχή και την αφαίρεση του αέρα από συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού σε χώρους οποιασδήποτε χρήσης.

    Οι γρίλιες οροφής χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση σε ψευδοροφές. Το πλέγμα τοποθετείται χωρίς συνδετήρες.

    Πλέγμα οροφής R-P

    Πλέγμα οροφής R-P

    Μάθετε την τιμή για τη γρίλια στέγης R-P

    Περιγραφή προϊόντος

    R-P - γρίλιες οροφής τροφοδοσίας και εξάτμισης αλουμινίου με κατανομή αέρα τεσσάρων πλευρών.

    Είναι κατασκευασμένα από προφίλ αλουμινίου και βαμμένα με βαφή πολυεστέρα σε σκόνη. Το τυποποιημένο χρώμα είναι λευκό RAL9016. Είναι επίσης δυνατή η βαφή σε οποιοδήποτε χρώμα σύμφωνα με τον κατάλογο RAL.

    Τοποθετούνται είτε στους πλαϊνούς οδηγούς οροφής είτε με βιδωτή σύνδεση (οι οπές στερέωσης διατρυπούν κατόπιν αιτήματος). Προσδιορισμός μεγέθους - συνολικά

    Μπορούν να εξοπλιστούν με έναν προσαρμογέα για πλευρική ή αξονική σύνδεση σε έναν κυκλικό και ορθογώνιο αγωγό.

    Οι γρίλιες αερισμού οροφής Ρ-Π είναι κατασκευασμένες τόσο σε τυποποιημένα τυπικά μεγέθη όσο και σε παραγγελία. ΒΗΜΑ 1mm.


    Οι τυποποιημένες συνολικές διαστάσεις και η περιοχή της ελεύθερης διατομής των πλεγμάτων R-P (m2)

    Διακριτικά χαρακτηριστικά των δικτύων μας:

    • Αόρατες και ισχυρές αρθρώσεις των γωνιών πλαισίου σχάρας, χάρη στη χρήση συγκολλήσεων κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.
    • Τα δικτυωτά σχάρες είναι κονιοποιημένα με υψηλής ποιότητας βαφές πολυεστέραοποιοδήποτε χρώμα, σύμφωνα με τον κατάλογο RAL. Αυτό θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε τα προϊόντα μας σε οποιοδήποτε δωμάτιο με οποιαδήποτε λύση χρώματος.
    • Πλέγματα οποιουδήποτε είδους μη τυποποιημένα μεγέθη και σχήματα.
    • Χρησιμοποιώντας το δικό σας πατενταρισμένο ιδιόκτητο προφίλ σας επιτρέπει να παράγετε ισχυρή, αξιόπιστο και την ίδια στιγμή πνεύμονες μπαρ
    • Διάρκεια Η παραγωγή σχαρών δεν υπερβαίνει τα 3-5 ημέρες.

    Αγοράζοντας τις σχάρες μας, αποκτάτε υψηλής ποιότητας προϊόν!

    Γρίλια εξαερισμού

    Γρίλια εξαερισμού

    Γρίλια εξαερισμού αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού σε οικιστικά, βιομηχανικά ή διοικητικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Είναι εξατμίσεις, τροφοδοσία, εισαγωγή αέρα, τζάκι, ρυθμιζόμενο. Και μπορούν να εκτελέσουν διάφορες λειτουργίες:

    • διευκολύνει την παροχή αέρα μέσα στο δωμάτιο.
    • αφαιρέστε το από το δωμάτιο.
    • για τη διάσπαση των ροών του αέρα.
    • Αποφύγετε την είσοδο σκόνης, βροχής και χιονιού στο άνοιγμα εξαερισμού.
    • εξασφαλίζει την εξισορρόπηση του αέρα και της υγρασίας μεταξύ των παρακείμενων δωματίων.
    • ρυθμίζουν την κατεύθυνση και την ένταση των ροών του αέρα ·
    • παίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο.
    • εμποδίστε τη διείσδυση μικρών ζώων, πτηνών και εντόμων στο σύστημα εξαερισμού.
    Στην ιστοσελίδα μας, ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών σχάρων για εξαερισμό:
    • Μεταλλικές σχάρες εξαερισμού.
    • εξαερισμός πλέγματα εξαερισμού?
    • πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού ·
    • τζάκια εξαερισμού τζάκι?
    • και πολλοί άλλοι, που διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, το μέγεθος και το σχήμα.

    Το μέγεθος των πλεγμάτων μπορεί να κυμαίνεται από 100x100 και παραπάνω, ενώ στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε επίσης μια μάσκα εξαερισμού 600x600, η ​​οποία χρησιμοποιείται συχνά ως αποσβεστήρες αέρα ή βαλβίδες.

    Μεταλλικές και πλαστικές αεραγωγές αερισμού

    Τα πιο συνηθισμένα σήμερα είναι οι σχάρες εξαερισμού από πλαστικό και μέταλλο (χάλυβα ή αλουμίνιο). Και οι δύο έχουν τις θετικές τους ιδιότητες.

    Οι πλαστικές γρίλιες είναι αρκετά δημοφιλείς, εύκολο στην εγκατάσταση και έχουν πολύ περισσότερες επιλογές για το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Παρόμοιες μάσκες εξαερισμού, των οποίων το κόστος είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό των μεταλλικών, χρησιμοποιούνται ευρέως σε κατοικίες, γραφεία και διοικητικά κτίρια.

    Μεταλλικά αεραγωγοί έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα: είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε μεταβολές της θερμοκρασίας, μηχανικό στρες και δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η βροχή, το χιόνι, ή υπεριώδη ακτινοβολία.

    Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή μας μπορούν να δοθούν από τον τιμοκατάλογο ή τους καταλόγους μας σχετικά με τα σχάρες εξαερισμού που αναρτώνται στην ιστοσελίδα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι κάθε μάσκα εξαερισμού, η τιμή και η περιγραφή της οποίας παρατίθενται στην ιστοσελίδα, πληροί πλήρως τα καθορισμένα χαρακτηριστικά.

    Εάν ακόμα δεν μπορέσατε να βρείτε τις απαραίτητες γρίλιες εξαερισμού από την γκάμα μας, τότε μπορούμε πάντα να παράγουμε πλέγματα εξαερισμού μη τυπικού σχήματος και χρώματος ανάλογα με τα μεμονωμένα μεγέθη σας.