Πόσο καταναλώνει το κλιματιστικό

Δεν είναι ασύνηθες τα κλιματιστικά να συγχέουν δύο χαρακτηριστικά - την κατανάλωση ενέργειας και την ικανότητα ψύξης. Για να καταλάβετε πόσο καταναλώνει το κλιματιστικό

να διακρίνουν αυτές τις έννοιες. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πού αναφέρεται η κατανάλωση ενέργειας και πώς αλλάζει κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού. Επιπλέον, μαθαίνουμε το κόστος κατανάλωσης ενέργειας σε νομισματικούς όρους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι κάθε κλιματιστικό έχει την κατανάλωση ρεύματος και την ισχύ που δίνει το κλιματιστικό. Επιπλέον, το δεύτερο, διακρίνει δύο ακόμα τύπους: ισχύς για ψύξη και ισχύ για θέρμανση. Έτσι, τρεις τύποι αυτού του δείκτη εμφανίζονται συνήθως στις πλάκες των μονάδων κλιματισμού:

 • κατανάλωση ενέργειας (Ισχύς εισόδου).
 • ικανότητα ψύξης;
 • ηλεκτρική θέρμανση.

Από αυτούς τους δείκτες, η χαμηλότερη τιμή είναι πάντα η κατανάλωση ενέργειας. Και η χωρητικότητα θέρμανσης είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την ικανότητα ψύξης (μερικές φορές οι αριθμοί αυτοί εκφράζονται σε Btu / h, αλλά αυτό είναι το θέμα ήδη για ένα άλλο άρθρο). Αποδεικνύεται ότι το κοντίσιονερ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ό, τι παράγει. Και αυτό συμβαίνει επειδή η ενέργεια στο split σύστημα δαπανάται μόνο για την κίνηση της θερμικής ενέργειας μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας.

Ένας από τους σημαντικότερους δείκτες συνδέεται με τα χαρακτηριστικά ισχύος: της ενεργειακής απόδοσης του διαχωρισμένου συστήματος. Με αυτό το δείκτη, γνωρίζουμε ποιο κλιματιστικό είναι πιο οικονομικό από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενεργειακή απόδοση εκφράζεται με το συντελεστή και ορίζεται ως ο λόγος της εξόδου προς την κατανάλωση ενέργειας. Με γνώση αυτού του συντελεστή, η κατηγορία ενεργειακής απόδοσης καθορίζεται από τον πίνακα. Επειδή διακρίνει δύο τύπους ισχύος εξόδου (για θέρμανση και ψύξη), στη συνέχεια διακρίνει δύο ενεργειακή απόδοση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι η ενεργειακή απόδοση για θέρμανση (COP) και ενεργειακή απόδοση για ψύξη (EER). Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή, τόσο πιο οικονομικό είναι το κλιματιστικό.

Αυτή τη στιγμή στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχει η παρουσιαζόμενη ταξινόμηση. Αλλά σε μερικές οικιακές συσκευές, μπορούμε επίσης να συναντήσουμε τάξεις A +, A ++, A +++, οι οποίες δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία.

Τι καθορίζει την κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού

Ο δείκτης αυτός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • τη διαφορά θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι + 35 ° C και ο χώρος πρέπει να ρυθμιστεί στους +23 ° C, η κατανάλωση θα είναι υψηλότερη από τους +30 ° C εκτός.
 • ρύπανση του κλιματιστικού. Εάν η συσκευή επισκευαστεί έγκαιρα, τότε η απόδοση της λειτουργίας της θα είναι υψηλότερη.
 • ακατάλληλη λειτουργία. Εάν χρησιμοποιείτε ένα split σύστημα με ανοιχτά παράθυρα, τότε "kilowatts" θα πάει στο δρόμο?
 • τύπος συμπιεστή:
  • Ο συμπιεστής κλιματισμού "on / off" (χωρίς αντιστροφή) λειτουργεί με σταθερή ισχύ. Επομένως, ενεργοποιείται και απενεργοποιείται περιοδικά. Και στα μπλοκ, μία ένδειξη της κατανάλωσης ενέργειας υποδεικνύεται.
  • Σε κλιματιστικά με έλεγχο inverter, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, επειδή αλλάζουν συνεχώς την ισχύ κατά τη λειτουργία. Έχουν για αυτήν την ένδειξη την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή (πέραν του μέσου όρου).

Αλλά για να υπολογίσετε την κατανάλωση όλων των παραπάνω παραγόντων είναι δευτερεύουσας σημασίας, και δεν χρειάζεται να περιπλέξουν τους υπολογισμούς. Ο ακριβέστερος και σωστός υπολογισμός της κατανάλωσης μπορεί να βασιστεί στη μέση ισχύ (που αναφέρεται στο κλιματιστικό, στον κατάλογο ή στις οδηγίες). Φανταστείτε πόση ώρα θα χρησιμοποιήσει η συσκευή τη νύχτα και το απόγευμα.

Σημαντικό! Συχνά τα μπλοκ υποδεικνύουν τη μέγιστη κατανάλωση ισχύος (Max INPUT) ή την ονομαστική ισχύ (ονομαστική ισχύς) - αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς και για τον υπολογισμό μας δεν απαιτούνται. Ωστόσο, σημειώστε ότι στη δεύτερη φωτογραφία υπάρχει και η επιγραφή "Ονομαστική ισχύς" (ονομαστική ισχύς), και εδώ υποδηλώνει ήδη τη μέση κατανάλωση ενέργειας (που χρειαζόμαστε). Μπορεί να οφείλεται σε σφάλματα μετάφρασης. Επομένως, χωρίς εμπειρία, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αυτός ο δείκτης.

Πόσο καταναλώνει το κλιματιστικό σε χρήμα

Ένας κατά προσέγγιση υπολογισμός της κατανάλωσης ανά εποχή:

Εάν ο κλιματισμός είναι δύναμη 0.7 kW ( «Επτά») 10 ώρες την ημέρα, 3 διαδοχικούς μήνες, τότε θα απαιτήσει περίπου 300 kW (με δεδομένο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ωρών σε σωστές συσκευές επιλογής συμπιεστής λειτουργεί μόνο το μισό του χρόνου). Με κόστος ενέργειας 3,5 ρούβλια / kWh, το κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια είναι 1050 ρούβλια. Τα κλιματιστικά Inverter μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και το 30% αυτού του ποσού.

 • Η τηλεόραση καταναλώνει περίπου 0,3-0,5 kW / h ηλεκτρικής ενέργειας.
 • σίδερο 2.0-2.5 kW / h;
 • υπολογιστής 0,4-0,5 kW / ώρα.
 • κλιματιστικό "εννέα" 0,6-0,9 kW / h.

Έτσι, ανακαλύψαμε πόσα κλιματιστικά καταναλώνει ανά εποχή και από τι εξαρτώνται αυτοί οι δείκτες. Διαβάστε το άρθρο "Πώς να επιλέξετε την ισχύ του διαχωρισμένου συστήματος".

Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε λεπτομερώς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του κλιματιστικού, την αρχή της κατανάλωσης ενέργειας στο κλιματιστικό και παραδείγματα υπολογισμών για κλιματιστικά διαφορετικής χωρητικότητας.

Ο συντελεστής EER και ο συντελεστής COP στην κλίμακα ενεργειακής απόδοσης καθορίζουν την ποσότητα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η πρώτη εκ των οποίων αντιπροσωπεύει την εξάρτηση της απόδοσης της ψύξης από το αδρανές στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Μια υψηλότερη τιμή του συντελεστή αντιστοιχεί σε μια κατηγορία υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Ο δεύτερος παράγοντας εκφράζει την εξάρτηση της ισχύος του θερμαντικού κλιματιστικού από την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται.

Το μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος στη λειτουργία του κλιματιστικού εκτρέπεται με τη χρήση εξωτερικού θερμού αέρα για τη θέρμανση του χώρου και για την αποστράγγιση του αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω για ψύξη.

Όπως δείχνει η πρακτική, η χρήση του κλιματιστικού μηχανήματος που καταναλώνεται δύναμη λιγότερο από τρεις φορές η μονάδα παράγει κατά την ψύξη και τη θέρμανση. Για παράδειγμα, μια συσκευή που χρησιμοποιείται 700 Watt της δύναμης 2 kW δαπανά να ψυχθεί, αυτό συμβαίνει λόγω της χρήσης του φρέον ή άλλο ψυκτικό μέσο εξαέρωσης θερμότητας από το δωμάτιο και να εξάγει μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας στο εξωτερικό.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 1. Χωρητικότητα της μονάδας.
 2. Διαφορές θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου.
 3. Περιοχή του δωματίου.

Ο υπολογισμός του ενεργειακού κόστους καθορίζεται από την κατανάλωση ισχύος της μονάδας.

Ισχύς που καταναλώνεται για τον αέρα ψύξης, είναι μια βασική λειτουργία των παραμέτρων της συσκευής και εξαρτάται από τη θερμική παραποτάμους από τα παράθυρα, τους τοίχους και την οροφή ολοκληρώσιμα με ανθρώπινο θερμική παραπόταμους και παραποτάμων από τις συσκευές νοικοκυριού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού είναι δυνατή μόνο εάν το παράθυρο είναι κλειστό. εισαγωγής αέρα με ένα ανοιχτό παράθυρο δεν είναι τυποποιημένη, έτσι είναι αδύνατο να υπολογιστεί η χωρητικότητα της συσκευής σωστά, με το παράθυρο ανοιχτό το κλιματιστικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο έργο από την ψύξη του αέρα. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά περίπου 10-15%.

Η κατανάλωση ενέργειας καθορίζεται από την κατανάλωση ενέργειας και τη μέση τιμή του χρόνου λειτουργίας όταν το κλιματιστικό έχει φορτιστεί πλήρως.

 1. 2 ώρες με κατανάλωση ενέργειας 100%.
 2. 3 ώρες - 75%.
 3. 5 ώρες - 50%.
 4. 4 ώρες - στο 25%.

Αυτοί οι τρόποι λειτουργίας ισχύουν για ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σε ζεστό καιρό. Μετά τον προσδιορισμό της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρισμού, πολλαπλασιάζοντας την τιμή με τον αριθμό των ημερών σε ένα συγκεκριμένο μήνα και με το κόστος ανά 1 kWh, λαμβάνουμε πόση ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό ανά μήνα.

Η μέση τιμή της κατανάλωσης ενέργειας του κλιματιστικού ανά ημέρα εξαρτάται από την τιμή της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο και τις καιρικές συνθήκες που καθορίζονται από τη συσκευή.

Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό σε 1 ώρα

Όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με την χωρητικότητα.

Πόσο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνει το κλιματιστικό ενός συγκεκριμένου μοντέλου, αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές της επιχειρησιακής εντολής και σε μια ειδική ετικέτα στην ίδια τη μονάδα, δείχνει την τιμή του συντελεστή στην κλίμακα ενεργειακής απόδοσης του κλιματιστικού.

Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

Ο κλιματισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο σπίτι, το οποίο δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για ένα άνετο χόμπι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η συσκευή καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζουν ότι κοστίζει λιγότερο ανά μήνα από ότι άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

Ο συντελεστής κόστους ενέργειας για την ενεργειακή απόδοση μετράει τον όγκο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιπροσωπεύει την εξάρτηση της παραγωγικότητας της παραγωγής ψυκτικού μέσου από τον εξοπλισμό από τον όγκο της ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, ο συντελεστής δείχνει την εξάρτηση της παραγωγικότητας που κατευθύνεται στην επιστροφή της θερμότητας στη συσκευή σχετικά με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση της πηγής ενέργειας κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση εξωτερικού θερμού αέρα για την αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο και για την αποστράγγιση του αέρα μέσω των σωλήνων για ψύξη.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζεται σε kW. Κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού είναι μικρότερη από την ισχύ εξόδου για ψύξη ή θέρμανση του αέρα. Για παράδειγμα, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί ισχύ 600 watts, ξοδεύει 2 kW για να ψύξει το δωμάτιο χρησιμοποιώντας freon ή άλλο φορέα ψυκτικού μέσου.

Βασικά, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του εξοπλισμού εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Συνολική επιφάνεια της περιοχής εργασίας.
 • Παραγωγικότητα της συσκευής.
 • Η διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο και πέρα ​​από αυτό.

Η ισχύς που καταναλώνεται για την εργασία με τη θερμοκρασία στο σπίτι αναφέρεται στους κύριους δείκτες απόδοσης του κλιματιστικού και καθορίζεται από την εισροή θερμότητας από παράθυρα, οροφή, τοίχους ή οικιακές συσκευές. Μην ξεχνάτε ότι η υψηλή απόδοση του κλιματιστικού επιτυγχάνεται μόνο με κλειστά ανοίγματα (παράθυρα ή πόρτες). Η εισροή αέρα από το άνοιγμα του παραθύρου δεν κανονικοποιείται σωστά, επομένως είναι δύσκολο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς του κλιματιστικού. Δεδομένης της ανοιχτής πόρτας ή παραθύρου, ο εξοπλισμός δεν εγγυάται αποτελεσματική ψύξη ή θέρμανση του αέρα. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 15%.

Οι κατασκευαστές συστήνουν να τηρούν το πρότυπο των καθεστώτων φόρτωσης για μια συσκευή που λειτουργεί σε καυτές ώρες. Αφού ληφθεί η τιμή της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο δείκτης πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των ημερών σε μια ορισμένη περίοδο. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε περίπου την κατανάλωση ισχύος για ένα μήνα ή ένα χρόνο.

Ο μέσος δείκτης καθορίζεται από το καθορισμένο εύρος θερμοκρασιών στο δωμάτιο και τις καιρικές συνθήκες.

Προδιαγραφές κλιματισμού

Συνήθως, οι κατασκευαστές αναφέρουν στην τεχνική τεκμηρίωση τους κύριους δείκτες ισχύος. Αυτές περιλαμβάνουν την απόδοση όταν εργάζεστε για την ψύξη του δωματίου, τη θέρμανση και, φυσικά, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δύο πρώτοι δείκτες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνει το κλιματιστικό, βάσει της οποίας επιλέγεται η καλύτερη επιλογή, έτσι ώστε να παρέχει υποστήριξη μικροκλίματος σε ένα χώρο συγκεκριμένης περιοχής.

Η κατανάλωση του κλιματιστικού είναι τρεις φορές μικρότερη από την κατανάλωση της λειτουργίας ψύξης. Αυτός ο αριθμός λαμβάνεται ως βάση όταν είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το μέσο ποσοστό δαπανών για μια ορισμένη περίοδο (μήνα, έτος). Όπως δείχνει η πρακτική, ο αριθμός δεν φθάνει τα 2-4 κιλοβάτ και, κατά προσέγγιση, 0,9 kW. Αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερος από αυτόν ενός ηλεκτρικού βραστήρα ή σιδήρου. Το κύριο λάθος στον υπολογισμό είναι ότι πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τη διάρκεια του κλιματιστικού, έτσι κοστίζει περισσότερο, αλλά αν ενεργοποιήσετε τον ηλεκτρικό βραστήρα για τον ίδιο χρόνο, το κόστος θα διπλασιαστεί.

Επίσης, θα πρέπει να θεωρήσετε έναν τέτοιο δείκτη ως την ισχύ του κλιματιστικού. Για τον υπολογισμό της χωρητικότητας της μονάδας προχωρήστε από τη μέση τιμή (35W) ανά κυβικό μέτρο του ψυχρού δωματίου. Για παράδειγμα, για ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων με ύψος οροφής 2,6 μέτρων, απαιτείται χωρητικότητα ψύξης 2 W. Επίσης, πρέπει να προσέξετε τον αριθμό των παραθύρων, την τοποθεσία τους και τη συχνότητα ανοίγματος. Θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για την ψύξη του δωματίου, εάν ο θερμός αέρας συνεχώς τρέχει μέσα από το άνοιγμα του παραθύρου.

Μην ξεχάσετε τη θέρμανση, επειδή το κλιματιστικό δεν είναι μόνο για την ψύξη του δωματίου, αλλά και για τη θέρμανση του. Ο εξοπλισμός εκτελεί το έργο του μεταφέροντας ζεστό αέρα από το εξωτερικό του σπιτιού. Σε λειτουργία θέρμανσης, η συσκευή παράγει από 3 έως 4 kW θερμότητας, ενώ χρησιμοποιείται μόνο 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας.

Πόσο καταναλώνει ο κλιματισμός ανά ώρα;

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πόση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα; Ο δείκτης αυτός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το είδος του κλιματιστικού.

Υπάρχουν τα ακόλουθα τυπικά μεγέθη που καθορίζουν την ισχύ:

 1. Επτά - το ελάχιστο μέγεθος, εξοπλισμός με χωρητικότητα 2 kW ανά ώρα των εργασιών του, για την ίδια στιγμή η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας φτάνει τα 0,8 kW.
 2. Εννέα είναι ένα κλιματιστικό που είναι δημοφιλές στους πελάτες και χρησιμοποιεί 0.81 kW ανά ώρα για απόδοση σε δυόμισι kW;
 3. Το δωδέκατο είναι ένα σύνολο που χρησιμοποιεί, κατά μέσο όρο, 1 kW ανά ώρα του έργου του για να λάβει τρια και ένα μισό κιλοβάτ της δύναμης?
 4. Δέκατη όγδοη - εξοπλισμός που καταναλώνει ενάμισι κιλοβάτ ανά ώρα για να πάρει ισχύ 50kW.

Για ακριβέστερο υπολογισμό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον κύριο κανόνα - να μελετήσετε προσεκτικά τον τεχνικό φάκελο του εξοπλισμού από τον κατασκευαστή. Υποδεικνύεται πάντα η μέση κατανάλωση ανά ώρα και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού. Επίσης, η τιμή μπορεί να βρεθεί στην ίδια τη μονάδα. Σε γενικές γραμμές, ένα αυτοκόλλητο κολλάει στο πλευρικό πλαίσιο, στο οποίο ζωγραφίζονται σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Το ίδιο ισχύει και για τα κλιματιστικά inverter.

Και πάλι, μην ξεχνάτε ορισμένους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος ενέργειας και ενέργειας του κλιματιστικού για θέρμανση ή ψύξη του δωματίου. Για παράδειγμα, αν ο δρόμος είναι 40 μοίρες και η καθορισμένη θερμοκρασία λειτουργίας είναι 20 μοίρες, απαιτείται περισσότερη ισχύς για την επιτυχή λειτουργία, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Επίσης, μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα ενός ανοιχτού παραθύρου. Δεν έχει σημασία ποιος τρόπος υποδεικνύεται από τον πίνακα ελέγχου, εάν ζεστός ή κρύος αέρας διαρρέει συνεχώς μέσω του ανοίγματος της πόρτας ή του παραθύρου, το κλιματιστικό θα απαιτήσει περισσότερη απόδοση και αντίστοιχα πρόσθετο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Πόσο θα κοστίσει η άνετη καλοκαίρι;

Όπως είναι ήδη κατανοητό, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ανά μήνα εξαρτάται από το πόσα κιλοβάτ που δαπανώνται κλιματισμό για τα κύρια καθήκοντά τους. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιούνται στην εγχώρια κλιματιστικό «επτά» με ισχύ 0,8 κιλοβάτ και περίπου 11 ώρες την ημέρα, 4 συνεχείς μήνες, αυτός χρησιμοποιεί ένα 1050 kW ηλεκτρικής ισχύος. Αν υποθέσουμε ότι μια μονάδα κοστίζει 3 ρούβλια, τότε το ποσό για 4 μήνες θα είναι 3150 ρούβλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιλογές μετατροπέα μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και το 30% αυτού του ποσού.

 • Ο υπολογιστής καταναλώνει 0,4 κιλοβάτ ανά ώρα.
 • Τηλεόραση - 0,5 kW.
 • Το μαλακτικό (επτά) - 0,81kilovatta;
 • Το σίδερο καταναλώνει 2 κιλοβάτ.
 • Ηλεκτρικός βραστήρας - από 1,5 έως 2,5 kW ανά ώρα εργασίας.

Εάν κάποιος πιστεύει ότι ο σίδερος είναι φθηνότερος από τον κλιματισμό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την πρώτη συσκευή για τον ίδιο χρόνο (4 μήνες 11 ώρες την ημέρα). Το ποσό για τέσσερις μήνες θα είναι 3-4 φορές μεγαλύτερο από το κόστος του κλιματιστικού.

Το κόστος συντήρησης του κλιματιστικού μπορεί να μειωθεί με διάφορες μεθόδους. Οι κατασκευαστές συστήνουν στους αγοραστές να συμμορφώνονται με τα ακόλουθα στοιχεία: οι συσκευές που διαθέτουν ισχύ 3,5 kw θα χρησιμοποιήσουν κατά μέσο όρο 1 kW ανά ώρα λειτουργίας όταν εκτελούν βασικά κόλπα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η μέγιστη ισχύς που δεν θα καψει την καλωδίωση, τα χαρακτηριστικά των βυσμάτων προστασίας και τις ιδιότητες της πρίζας.

Μέχρι σήμερα, μια από τις δημοφιλείς επιλογές για εξοικονόμηση στη δημιουργία του βέλτιστου μικροκλίματος είναι η αγορά ενός κλιματιστικού μετατροπέα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο σύστημα, μπορείτε να μειώσετε το κόστος τρεις φορές χωρίς να χάσετε την απόδοση της συσκευής. Ο ημερήσιος δείκτης κατανάλωσης ενός τέτοιου αδρανούς δεν υπερβαίνει το μισό κιλοβάτ και το μέσο κόστος λειτουργίας ενός κλιματιστικού δεν υπερβαίνει τα 400 ρούβλια.

Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία και χρήματα για την αγορά νέου εξοπλισμού, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Παρακολουθήστε τη ροή του αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.
 • Ρυθμίστε τη βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας.
 • Μην υπερφορτώνετε το σύστημα κλιματισμού.

Ο πρώτος κανόνας επιτυγχάνεται εύκολα περιορίζοντας την είσοδο του υπαίθριου αέρα στο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να κλείνετε τα παράθυρα εγκαίρως, να παρακολουθείτε την κατάσταση της πόρτας και να σχεδιάζετε σωστά το σύστημα εξαερισμού, μέσω του οποίου ένας μεγάλος όγκος αέρα περνάει έξω από το σπίτι. Συνιστάται να μην επιτρέπετε τα ρεύματα που αναμιγνύονται γρήγορα με τον κλιματισμό.

Ο δεύτερος κανόνας είναι ο απλούστερος. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν 40 μοίρες θερμότητας έξω από το παράθυρο, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χώρου τουλάχιστον 20 μοίρες, έτσι ώστε η διαφορά θερμοκρασίας να μην επηρεάζεται από την κατανάλωση ενέργειας και την κατανάλωση ενέργειας.

Η υπερφόρτωση του συστήματος επηρεάζει σημαντικά την ισχύ και το κόστος, αντίστοιχα. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση του κλιματιστικού για όχι περισσότερο από 5 ώρες χωρίς διακοπή. Εάν παραλείψουμε ένα τέτοιο σχήμα, ο εξοπλισμός μπορεί να καταναλώσει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να εκτελέσει τις βασικές του λειτουργίες.

Τροφοδοσία κλιματιστικού

Τα συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας στο δωμάτιο διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και την κατανάλωση ενέργειας της ενέργειας, χρησιμοποιώντας μόνο την επιλογή ψύξης ή ψύξης / θέρμανσης. Οι ενδείξεις αυτές εξαρτώνται από την κλάση της συσκευής. Τα πιο σύνθετα συστήματα είναι όλα τα καιρικά φαινόμενα, που εργάζονται για να δημιουργήσουν μια σταθερή θερμοκρασία και υγρασία στο δωμάτιο ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Το κλιματιστικό στο δωμάτιο επιλέγεται ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας σε W, βάσει των υπολογισμών.

Βασικές λειτουργίες και λειτουργίες κλιματιστικών

Ανάλογα με τις λειτουργίες του κατασκευαστή, η πολυπλοκότητα του συστήματος αλλάζει, την κατανάλωση ενέργειας. Τα κλιματιστικά και τα συστήματα μπλοκ εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ψύξη και θέρμανση κλειστού χώρου.
 • Εξαερισμός με σκοπό την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στο δωμάτιο.
 • αφύγρανση αέρα - μια αναπόφευκτη συνακόλουθη επιλογή συνδέεται με την απόσυρση νερού από τον ψυχρό αέρα.
 • καθαρισμός του αέρα με χοντρό, λεπτό και ηλεκτροστατικό φίλτρο καθαρισμού.
 • διατηρώντας τη θερμοκρασία στις καθορισμένες παραμέτρους.
 • αλλάξτε την ταχύτητα και την κατεύθυνση της ροής αέρα.

Δώστε προσοχή στην έλλειψη εξαερισμού. Η εισροή καθαρού αέρα συμβαίνει φυσικά, μέσω διαρροών στα ανοίγματα πόρτας και παραθύρων.

Κατανάλωση ισχύος κλιματιστικού

Όλες οι συσκευές δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών, είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Μετατρέπεται σε μηχανικό και δαπανάται για να ξεπεράσει την αντίσταση του αέρα, όταν το μετακινεί, να αναπαράγει συναφείς λειτουργίες που σχετίζονται με το κόστος ενέργειας.

Η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού, μετρούμενη σε kW, είναι αρκετές φορές μικρότερη από την ικανότητα ψύξης. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες του κλιματικού εξοπλισμού. Η ενέργεια δαπανάται μόνο για την κίνηση των αέριων μαζών, και η απόδοση της εγκατάστασης είναι 250-300% για την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι για οικιακό κλιματιστικό με ψυκτική ισχύ 2 kW, χρησιμοποιείται κινητήρας με κατανάλωση ισχύος 700 W, ο οποίος περιλαμβάνεται στο οικιακό μονοφασικό δίκτυο.

Στα δεδομένα του διαβατηρίου και στο σώμα της συσκευής φαίνεται η χωρητικότητα του κλιματιστικού, με ψύξη, καταναλώνεται περισσότερο περίπου 3 φορές. Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό, προχωρήστε στην ανάγκη για ψύξη. Για δωμάτιο με ύψος μέχρι 3 μέτρα, 10 τετραγωνικά μέτρα απαιτούν 1 kW. Ο δείκτης είναι βασικός για τους υπολογισμούς για την επιλογή του κλιματικού συστήματος. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της δομής, την περιοχή των υαλοπινάκων, τις πόρτες, απαιτείται μεγάλη χωρητικότητα ψύξης.

Εάν το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψύξη / θέρμανση, χρησιμοποιείται πρόσθετος εξοπλισμός στο σχεδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα λαμβάνεται από τον εξωτερικό αέρα και τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Δηλαδή, όταν ο χώρος θερμαίνεται, οι μονάδες εκτελούν την αντίστροφη λειτουργία, η καταναλισκόμενη ισχύς του κλιματιστικού δεν καταναλώνεται στο θερμαντικό στοιχείο. Τέτοια συστήματα είναι πιο ακριβά, δεδομένου ότι μια αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο σύστημα.

Συντελεστής ισχύος A / C

Κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας από οποιοδήποτε τύπο κλιματιστικού, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία ανάπτυξης. Οι βασικές προϋποθέσεις περιλαμβάνουν:

 • το κεφάλαιο του κεφαλαίου?
 • Πλήρης σφράγιση.
 • τυπική διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών.

Ο υπολογισμός της ισχύος ψύξης κάτω από τέτοιες συνθήκες λαμβάνεται ως ενότητα. Η παρουσία μιας μεγάλης επιφάνειας υαλοπινάκων, το ύψος της οροφής, οι πόρτες αλλάζουν την ικανότητα του κυκλώματος να διατηρεί τη θερμότητα, εισάγεται ο συντελεστής για την ικανότητα ψύξης. Η κατανάλωση ισχύος εξαρτάται από την ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού. Το κλιματιστικό του αναστροφέα θα έχει υψηλότερη απόδοση λόγω της έλλειψης αρχικών φορτίων αιχμής του συμπιεστή.

Η επιλογή του εξοπλισμού χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά ενεργειακής απόδοσης των COP και ERR. COP - ένδειξη της αναλογίας ισχύος κατά τη θέρμανση στην κατανάλωση ισχύος του κλιματιστικού. Ο συντελεστής είναι στην περιοχή 2.8-4.0. Το ERR είναι ο λόγος της ισχύος θέρμανσης προς την κατανάλωση ισχύος του κλιματιστικού στο W. Συντελεστής από 2,5 έως 3,5. Ο λόγος δείχνει ότι η διαδικασία κλιματισμού είναι αδιαβατική, η θερμότητα με αυτή απελευθερώνεται περισσότερο από το κρύο.

Με πρότυπο ICO5151 κλιματιστικό ενεργειακής απόδοσης γενικά μετρούμενη υπό τις συνθήκες θερμοκρασίας έξω από +35 0 C, σε κλειστούς χώρους με +27 0 C. συνθήκες Αλλαγή επηρεάζουν την απόδοση των sistesy, η κατανάλωση ισχύος σε kw ανά ώρα.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό της ισχύος του κλιματιστικού

Υπολογίστε τον εαυτό σας, ποιο διαχωριστικό σύστημα για να αγοράσετε, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες απαιτήσεις, χρησιμοποιώντας την αριθμομηχανή για να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού. Η πιο ενεργειακά εντατική διαδικασία ERR είναι η βασική - η καταναλισκόμενη ενέργεια για την επίτευξη της παραγωγικότητας στο κρύο.

Πληροφορίες που πρέπει να εισάγετε στην αριθμομηχανή:

 • Η περιοχή του δωματίου, το ύψος των οροφών, αν πρέπει να ληφθεί υπόψη ο εξαερισμός, εάν ναι, ποια είναι η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.
 • Το δωμάτιο είναι ηλιόλουστο ή σκοτεινό, σοφίτα ή πρωτεύουσα.
 • Πόσοι άνθρωποι εργάζονται ή ζουν.
 • Ο αριθμός των υπολογιστών, των τηλεοράσεων, η συνολική χωρητικότητα του εξοπλισμού, που στέκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Ως αποτέλεσμα του υπολογισμού που βασίζεται στις παρεχόμενες πληροφορίες, το σύστημα θα δώσει τις παραμέτρους - την εκτιμώμενη χωρητικότητα ψύξης - Q σε kW και την περιοχή στην οποία το κλιματιστικό Q εύρος.

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα διανομής ενέργειας των κλιματιστικών, επιλέξτε τον τύπο της συσκευής, την ισχύ του οικιακού κλιματιστικού, που είναι πιο κατάλληλη για τις αναφερόμενες συνθήκες.

Πώς να υπολογίσετε την κατανάλωση ενέργειας ενός κλιματιστικού για ένα δωμάτιο

Υπολογίστε την ισχύ του κλιματιστικού τόσο για το δωμάτιο όσο και για κάθε σαλόνι, μπορείτε μόνοι σας.

Πάρτε ένα δωμάτιο: μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων. m, ύψος οροφής 3 μ., 1 άτομο διαμένει, υπάρχει υπολογιστής, τηλεόραση και ψυγείο. Το δωμάτιο είναι ηλιόλουστο, ο εξοπλισμός γραφείου λειτουργεί με τη σειρά του.

 • Οι θερμικοί παραπόταμοι του δωματίου προστίθενται από τους τοίχους και την οροφή του Q1, από το άτομο Q2 και από την τεχνική που παράγει θερμότητα Q3.
 • Στον ηλιακό χώρο, q qx 20x3x40 / 1000 = 2,4 kW χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό Q1. Το Q2 λαμβάνεται σε κατάσταση ηρεμίας 0,1 kW. Q3 καθορίζεται από το άθροισμα της απόδοσης θερμότητας του υπολογιστή, καθώς το πιο ακριβό - 0,3 kW και το ψυγείο 30% της ισχύος σε 150 W - 0,05 kW. Απελευθέρωση θερμότητας - 2,4 kW + 0,1 kW + 0,35 kW = 2,85 kW.
 • Χρησιμοποιώντας Q εύρος (-5

+15)% πρέπει να ψάξετε για ένα κλιματιστικό με ψυκτική απόδοση 2,7 - 3,3 kW.

 • Επιλέγουμε το κατάλληλο μοντέλο τροφοδοσίας από τον πίνακα.
 • επιλέγοντας Ανεξάρτητα του συστήματος του κλίματος για την ικανότητα ψύξης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο ρυθμιστής ισχύος μπορεί να είναι σε κιλοβάτ, και σε μονάδες BTU / hr, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο βρετανικό σύστημα μέτρησης inch / λίβρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πινακίδα που συνδέει την περιοχή μοντέλου με την ισχύ του κλιματιστικού, σύμφωνα με τα βρετανικά και διεθνή συστήματα.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Τρόποι λειτουργίας

  Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό σχετίζεται με το πώς λειτουργεί, οπότε πρώτα εξετάστε αυτό το ζήτημα. Η μετατροπή της θερμοκρασίας πραγματοποιείται λόγω της αντλίας θερμότητας και με τη σειρά της λειτουργεί με τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή και την αλλαγή της πίεσης στις γραμμές. Ο φορέας θερμότητας (freon) περνάει από υγρή σε αέρια κατάσταση στην εσωτερική ή εξωτερική μονάδα, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας: στη λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης.

  Αφού φτάσετε στη ρυθμισμένη θερμοκρασία (ρυθμίζεται από τον χρήστη από τον πίνακα ελέγχου), το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβεί τα καθορισμένα όρια, επανέρχεται στον τρόπο λειτουργίας. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

  Επομένως: Το διαχωριστικό σύστημα λειτουργεί όχι συνεχώς, αλλά περιοδικά. Σε κατάσταση αναμονής, στην πράξη δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό. Η τρέχουσα κατανάλωση σε αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου. Το πιο ρεύμα καταναλώνει τον συμπιεστή, στη δεύτερη θέση υπάρχουν ανεμιστήρες.

  Κατανάλωση ισχύος

  Το πρώτο ερώτημα που τίθεται όταν αγοράζετε ένα split σύστημα, προκύπτει όταν ένα άτομο ακούει από τον πωλητή μια φράση όπως: "Χρειάζεστε ένα κλιματιστικό δωδέκατο" ή "εννέα". Έτσι, στην ορολογία, η θερμική ισχύς στην BTU (βρετανικές θερμικές μονάδες) υποδηλώνεται. Εάν το μεταφράζετε σε κιλοβάτ, παίρνετε:

  Για να προσδιορίσετε τι χρειάζεται, διαιρέστε την περιοχή που σκοπεύετε να δροσιστείτε κατά 10 και πάρτε το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, 25 τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετά για ένα εννέα.

  Αυτό είναι λίγο μικρότερο από 300 βατ ανά 1 μονάδα. Ένα κοινό λάθος είναι να ληφθεί υπόψη η κατανάλωση ηλεκτρισμού από αυτές τις μονάδες. Το κόστος είναι στην πραγματικότητα μικρότερο. Αλλά αυτή είναι η ισχύς εξόδου ή η ικανότητα ψύξης του διαχωρισμένου συστήματος. Με την ηλεκτρική ενέργεια, αυτοί οι αριθμοί έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία. Θα πρέπει να τα διαιρέσετε κατά 3 και θα πάρετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα.

  Τα πιο συνηθισμένα σε διαμερίσματα και σπίτια είναι τα μοντέλα "εννέα" και "δώδεκα". Η θερμική τους ικανότητα είναι 2,5 και 3,5 kW, αντίστοιχα, και η ηλεκτρική ισχύς είναι 0,7-0,8 και 0,9-1 kW, αντίστοιχα.

  Υπολογισμός της κατανάλωσης ενέργειας ανά μήνα, ανά ημέρα

  Η κατανάλωση ισχύος ενός κλιματιστικού ανά ώρα εξαρτάται από την ηλεκτρική του ισχύ, η οποία με τη σειρά του εξαρτάται από τον τύπο του συμπιεστή. Πόσο δαπανούν τα κλασικά μοντέλα, τα οποία είπαμε παραπάνω. Τα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού χρησιμοποιούν ένα συμπιεστή μετατροπέα, καταναλώνουν 40-60% λιγότερα, οπότε τα "εννέα" καταναλώνουν περίπου 0,5 kW ανά ώρα, κλπ.

  Εάν το split σύστημα λειτουργεί 8 ώρες χωρίς να σταματήσει και το βράδυ είναι εκτός, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας, τότε το "εννέα" δεν θα καταναλώσει πολλά. Η πραγματική κατανάλωση σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας "start-stop". Το κλιματιστικό διαρκεί περισσότερο από ό, τι κάνει. Στη συνέχεια, η πραγματική ημερήσια κατανάλωση θα είναι περίπου 6,4 kW (σε 8 ώρες λειτουργίας). Τα έξοδα ανά ημέρα, με τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας της Μόσχας για το Φεβρουάριο του 2018 θα είναι:

  5,38p * 6,4 kW = 34,432 ρούβλια για οκτώ ώρες.

  Σε ένα μήνα, εάν χρησιμοποιείτε κλιματισμό κάθε μέρα, τα έξοδα θα είναι:

  6,4 * 30 * 5,38ρ = 1032 ρούβλια το μήνα για 192 kW

  Όπως βλέπουμε από τους υπολογισμούς, η πραγματική κατανάλωση κλιματιστικών δεν προκαλεί τόσο μεγάλες δαπάνες, τα μοντέλα αναστροφέων καταναλώνουν ακόμη λιγότερα:

  5,38ρ * 3,8 = 21 ρούβλια, ημερήσια κατανάλωση.

  Σημειώστε ότι αυτός ο υπολογισμός επικεντρώνεται στην εργασία 8 ωρών. Σε ένα ισχυρό σύστημα διάσπασης θερμότητας μπορεί να λειτουργήσει 24 ώρες την ημέρα, τότε το κόστος θα είναι 3 φορές περισσότερο.

  Για παράδειγμα, η κατανάλωση ημερησίως ενός ισχυρότερου "δωδέκατου" κλιματιστικού θα είναι σχεδόν 24 kW και κατανάλωση 130 ρούβλια. Στη συνέχεια, το έργο του ανά μήνα θα σας κοστίσει περισσότερα από 3000 ρούβλια.

  Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν ακατέργαστο υπολογισμό, δεν λαμβάνει υπόψη τον τρόπο λειτουργίας, όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο έχει ρυθμιστεί στη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Ο συμπιεστής βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και μόνο ο ανεμιστήρας λειτουργεί (καταναλώνει ελάχιστα). Ωστόσο, δίνει μια ιδέα για τις επερχόμενες δαπάνες και απλοποιεί τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού.

  Για να μειώσετε το κόστος λειτουργίας, χρειάζεστε τη μόνωση του διαμερίσματος και τα ποιοτικά παράθυρα. Στη συνέχεια, θα δοθεί λιγότερη θερμότητα στο διαμέρισμα από το περιβάλλον, και θα είναι πιο δροσερή το καλοκαίρι, και το χειμώνα η θερμότητα δεν θα υπερβεί αυτό. Έτσι, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του κλιματισμού θα είναι μικρότερη, καθώς και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.

  Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι το κλιματιστικό δεν είναι ένας τέτοιος «άγριος» καταναλωτής. Το ίδιο σίδερο καταναλώνει περίπου 2 kW και ένα ηλεκτρικό βραστήρα 1,5-2. Η μέγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος πέφτει στις πρώτες ώρες λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος, όταν ο χώρος είναι πολύ ζεστός και χρειάζεστε σημαντική ψύξη. Για να διατηρηθεί η θερμοκρασία, απαιτείται λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, η κατανάλωση εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας στους χώρους, ενώ η πολύ υψηλή θερμότητα του ηλεκτρισμού θα είναι μεγαλύτερη.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Όταν αγοράζετε οικιακές συσκευές, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται ποια είναι η κατανάλωση ενέργειας της μονάδας αυτόματης πώλησης. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει υπερβολικά υπερβολικά ισχυρή κλιματική τεχνολογία, η οποία θα τραβήξει επιπλέον χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

  Προδιαγραφές κλιματισμού

  Οι τεχνικές κατασκευαστές τεκμηρίωση καθορίσετε μερικές παραμέτρους της εξουσίας: στην ψύξη, θέρμανση και, στην πραγματικότητα, τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα δύο πρώτα χαρακτηριστικά δεν λαμβάνονται στον υπολογισμό των πόσα θα καταναλώσει κλιματισμό, με βάση την επιλογή κατάλληλης μονάδας τους, που είχε αντιμετωπιστεί με την υποστήριξη του μικροκλίματος στους χώρους του μια συγκεκριμένη περιοχή, και τον όγκο.

  Το κλιματιστικό σύστημα καταναλώνει περίπου 3 φορές λιγότερη ψυκτική ισχύ. Εδώ ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Κατά μέσο όρο, δεν είναι 2-3 κιλοβάτ, αλλά μόνο 0,8, που είναι μικρότερη από εκείνη ενός σιδερένιου ή ηλεκτρικού βραστήρα, αλλά περισσότερο από έναν υπολογιστή ή μια τηλεόραση πλάσματος.

  Πόσα κλιματιστικά καταναλώνει ανά ώρα

  Η κατανάλωση ενέργειας εξαρτάται από μια προκαθορισμένη θερμοκρασία απομακρυσμένο καιρικές συνθήκες και έξω από το παράθυρο, τον όγκο αίθουσα, αριθμός των ατόμων και άλλες πηγές θερμότητας, παράθυρα, πόρτες και άλλους παράγοντες. Οι μονάδες αντιστροφέα είναι πιο οικονομικές.

  Στα σπίτια και τα γραφεία, τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι οι παρακάτω τύποι, που διαφέρουν ως προς την απόδοση:

  • "Επτά" - 2,1 κιλοβάτ.
  • "Εννέα" - 2.6.
  • "Δωδέκατο" - 3.5.

  "Επτά" καταναλώνουν συνήθως όχι περισσότερο από 0,65-0,75 kW / h, "εννέα" - 0,78-0,88, "δώδεκα" - 0,96-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλήρης ισχύς των κλιματιστικών λειτουργεί μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Ποιο είναι το κόστος της άνεσης του καλοκαιριού;

  Υποθέτοντας ότι δεν είναι πολύ οικονομικό ξεκίνημα-Stopnik «εννέα» περιλαμβάνεται 8 ώρες την ημέρα, σε μια μετρίως ζεστό καιρό, και 0,8 κιλοβάτ της κατανάλωσης ισχύος, Η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας θα είναι περίπου 6,4 kW / h. Με τον πολλαπλασιασμό αυτού του αριθμού με το μέσο κόστος ενός κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στα 4,32 ρούβλια, θα έχουμε 28 ρούβλια. Σε αυτή την περίπτωση, η μηνιαία ροή είναι 840 r (28x30 = 840).

  Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το κλιματιστικό του αναστροφέα καταναλώνει κατά 40% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώσει πλέον 0,8 κιλοβάτ και περίπου 0,5. Ταυτόχρονα, θα κρυώσει όπως ακριβώς και ο εκτοξευτής εκκίνησης. Όσο για την ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, θα είναι 17 ρούβλια για 8 ώρες και 510 π μηνιαίως (17.30 = 510).

  Ο δεύτερος τρόπος

  Υπολογίστε τη μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να είναι πιο περίπλοκο τρόπο, αν ξεκινήσετε από την ωριαία κατανάλωση ενέργειας και ένα συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού. Υποθέστε ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας περνάει από ένα τυπικό σχήμα:

  • 2 ώρες ο μετατροπέας "εννέα" λειτουργεί με ισχύ 100%.
  • 3 ώρες κατά 75%.
  • 4 ώρες κατά 50%.
  • 5 ώρες κατά 25%.

  Στη συνέχεια, η ημέρα θα πρέπει να δαπανηθεί 0,78h2 0,78h3h0,75 + + + 0,78h4h0,5 0,78h5h0,25 = 5,85 kW / h.

  Υπολογίζουμε πόσο θα είναι σε ένα μήνα: 5,85χ4,32χ30 = 758,16 р. Η διαφορά με 510 ρούβλια είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρώτη μέθοδος χρειάστηκε 8 ώρες εργασίας, και η δεύτερη - 14.

  Όλες οι παραπάνω μέθοδοι υπολογισμού είναι κατά προσέγγιση, είναι αδύνατο να προβλεφθεί ακριβώς πόση ηλεκτρική ενέργεια θα δαπανηθεί. Σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, το κλιματιστικό καταναλώνει διαφορετικό αριθμό κιλοβάτ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε για κοσμικά ποσά, και το κόστος της άνεσης του καλοκαιριού είναι αρκετά κατάλληλο για την αντίληψη της άνεσης.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Η ισχύς του κλιματιστικού που λειτουργεί στη λειτουργία ψύξης είναι πολύ μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από αυτό και μπορεί να υπερβεί τις τελευταίες περίπου τρεις φορές. Έτσι, το κλιματιστικό για 2,5 kW καταναλώνει περίπου 800 W ηλεκτρικής ισχύος, ενώ ψύχεται από τα 2,5 kW. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το κλιματιστικό από την αρχή της λειτουργίας του είναι η αντλία θερμότητας, το «αντλίες» από το κρύο εξωτερικό αέρα μέσα στο δωμάτιο, δηλαδή, μεταφέρει θερμότητα ενέργειας, και δεν κάνει ηλεκτρικής ενέργειας στα κρύα του λουτρού.

  Ο λόγος της ισχύος ψύξης προς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζει την ενεργειακή απόδοση του κλιματιστικού, που χαρακτηρίζεται από τον συντελεστή EER (Δείκτης ενεργειακής απόδοσης). Και αν μιλάμε για τη λειτουργία θέρμανσης, τότε ο συντελεστής COP (Συντελεστής απόδοσης), ίση με την αναλογία της ισχύος θέρμανσης προς την καταναλισκόμενη ηλεκτρική ισχύ.

  Οι τυπικές τιμές για το EER είναι από 2,5 έως 3,5 και για COP από 2,8 έως 4,0. Υπάρχουν όμως και τέτοια μοντέλα μετατροπέων κλιματιστικών, στα οποία το EER και το COP φτάνουν τα 5.

  Με την Κλίμακα Ενεργειακής Απόδοσης οικιακές συσκευές από A έως G, κλιματιστικά με συντελεστές άνω του 3,2 αναφέρονται στις κατηγορίες Α και Β και μοντέλα με συντελεστές κάτω από 2,4 - για τις κατηγορίες F και G.

  Για την εκτίμηση της πραγματικής κατανάλωσης ενέργειας των κλιματιστικών, εισήχθησαν πρόσθετοι συντελεστές, - εποχιακούς συντελεστές SEER και SCOP, οι οποίες ορίζονται ως η αναλογία της ενέργειας του ψυχρού ή της θερμότητας που λαμβάνεται με τη χρήση ενός κλιματιστικού ανά εποχή στην ενέργεια που καταναλώνεται κατά την ίδια περίοδο. Οι εποχιακοί συντελεστές σας επιτρέπουν να αξιολογήσετε πιο ρεαλιστικά την αποτελεσματικότητα ενός συγκεκριμένου κλιματιστικού.

  Μια άλλη σημαντική παράμετρος που επιτρέπει στον καταναλωτή να υπολογίζει ακριβέστερα το κόστος που σχετίζεται με τη λειτουργία του κλιματιστικού για το έτος είναι συνολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από το κλιματιστικό για το έτος (χωριστά για τις λειτουργίες ψύξης και θέρμανσης) - kWh / έτος - kWh / έτος.

  Αυτή η παράμετρος πολλαπλασιάζεται με το κόστος της κιλοβατώρας ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι υπολογίζεται το κόστος της λειτουργίας του κλιματιστικού για το έτος. Αλλά αυτή η παράμετρος (kWh / έτος) για τα κλιματιστικά συστήματα υποδεικνύεται βάσει του προτύπου Euro, όταν η θερμοκρασία χώρου έχει ρυθμιστεί σε + 26,7 ° C, δηλαδή είναι μόνο ενδεικτική παράμετρος.

  Τα κλιματιστικά του Inverter είναι πιο αποδοτικά και οικονομικά. Ο συμπιεστής τους μπορεί να περιστρέφεται με διαφορετικές ταχύτητες, πράγμα που σας επιτρέπει να προσαρμόζετε την ισχύ ψύξης ή θέρμανσης πολύ ομαλά και αποτελεσματικά.

  Για παράδειγμα, σε ένα ζεστό δωμάτιο είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα άνετες συνθήκες θερμοκρασίας γι 'αυτό το κλιματιστικό inverter ψύχει ταχέως τον αέρα, που εργάζονται σε υψηλές συμπιεστή ταχύτητα, τότε η ταχύτητα μειώνεται, και η θερμοκρασία διατηρείται με μικρή κατανάλωση ενέργειας, ενώ επιτυγχάνεται επίσης λιγότερο θόρυβο.

  Τα κλιματιστικά της Inverter καταναλώνουν έως και 50% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και δεν υποδεικνύονται από συγκεκριμένη τιμή της κατανάλωσης ρεύματος αλλά από μια σειρά δυνατοτήτων, καθώς η ισχύς μπορεί να ποικίλει εντός ευρέων ορίων.

  Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα κλιματιστικά με την αρχή μιας αντλίας θερμότητας μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μόνο όταν ο εξωτερικός αέρας έχει θετική θερμοκρασία και είναι προβληματικό να ζεσταίνεται με κλιματιστικό το χειμώνα. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι ειδικά κλιματιστικά, σχεδιασμένα για χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα.

  Τέλος πάντων, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, πρέπει πάντα να προσέχετε το επιτρεπόμενο εύρος θερμοκρασίας. Εάν παραβιάζονται οι σωστές συνθήκες λειτουργίας, αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει σε πτώση στην απόδοση του κλιματιστικού, αλλά και στην αποτυχία.

  Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα, τότε πρέπει απαραίτητα να έχετε μια πρόσθετη μονάδα για όλες τις καιρικές συνθήκες που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό ακόμα και στους -30 ° C έξω από το παράθυρο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση θα μειωθεί σε 3 φορές.

  Το χειμώνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε παραδοσιακές θερμάστρες. Αλλά για τη θέρμανση, την άνοιξη και το φθινόπωρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό, θα εξοικονομήσει έως και 65% ενέργεια σε σύγκριση με τις θερμάστρες, δηλαδή την άνοιξη και το φθινόπωρο του κλιματιστικού μπορεί να θερμάνει 3 φορές πιο αποτελεσματική από την παραδοσιακή θερμάστρα TENah.

  Πόση ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνει το κλιματιστικό (ή το split σύστημα); Από τι εξαρτάται;

  Το κλιματιστικό ή μια κατανάλωση split-system για μια ώρα, για μια ημέρα από ό, τι εξαρτάται η κατανάλωση.

  Ένα απλό ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό απλά δεν υπάρχει, ακόμη και αν πρόκειται για κλιματιστικά της ίδιας χωρητικότητας.

  Οι παρακάτω δείκτες επηρεάζουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας:

  Το κλιματιστικό λειτουργεί για θέρμανση ή ψύξη.

  Τρόπος λειτουργίας του κλιματιστικού.

  Θερμοκρασία "στο πλοίο" και σε εσωτερικούς χώρους.

  Ο χρήστης απενεργοποιεί το κλιματιστικό για τη νύχτα ή λειτουργεί για μήνες χωρίς διακοπή.

  Πολλά σύγχρονα κλιματιστικά (και διαιρούμενων συστημάτων) υπάρχει μια «Λειτουργία νύχτας» ή τη λειτουργία «άνετο ύπνο», σε αυτές τις καταστάσεις, η νύχτα κλιματισμού ανά ώρα αυξάνει τη θερμοκρασία κατά 1 βαθμό, για το πρωί δροσερό.

  Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τον αυτόματο τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού, στην περίπτωση που το κλιματιστικό απενεργοποιείται όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία δωματίου και η κατανάλωση εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο δρόμο.

  Στην κατάσταση αναμονής, το κλιματιστικό δεν καταναλώνει σχεδόν κανένα ηλεκτρικό ρεύμα.

  Εάν το κλιματιστικό απενεργοποιείται τη νύχτα, αφού ανάβει για αρκετές ώρες, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία χώρου που έχει ρυθμιστεί από το χρήστη, στη συνέχεια ελαφρώς μικρότερη, διατηρώντας τη θερμοκρασία.

  Από την προσωπική εμπειρία που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι

  Για μια ώρα, καταναλώνει (περίπου) περίπου 650 watt, ή 0,65 kW (όταν λειτουργεί με ψύξη).

  Τη νύχτα το απενεργοποιούμε, λειτουργεί για περίπου 8 ώρες την ημέρα.

  Για 8 ώρες λειτουργίας, η κατανάλωση είναι 5,2 kW.

  Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσετε την κατανάλωση για ένα μήνα.

  Εάν κατά τη διάρκεια ενός μήνα 31 ημερών 5.5 x 31 = κατανάλωση 161,2 kW μηνιαίως όταν λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας.

  AC κατανάλωση ενέργειας σε kW, online αριθμομηχανή

  Πολλοί ενδιαφέρονται για την πραγματική κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού σε kW. Μετά από όλα, είναι αυτή η τιμή που καθορίζει ποιοι λογαριασμοί θα έρθουν σε σας για την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν μπορείτε να το υπολογίσετε απλά διαιρώντας την ισχύ σε COP. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

  Οι κατασκευαστές συχνά υποδεικνύουν μέσες τιμές που δεν είναι αληθείς. Αλλά αφού τα λάβετε υπόψη, μπορείτε να καθορίσετε πόση ηλεκτρική ενέργεια θα πάει πραγματικά στον κλιματισμό του δωματίου. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικής αριθμομηχανής μπορείτε να το μάθετε όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

  Κατανάλωση ισχύος σε kw

  Πόσο κρύο χρειάζεστε επηρεάζεται από παράγοντες όπως:

  • Προσανατολισμός του δωματίου.
  • Επίπεδο απομόνωσης.
  • Αριθμός ατόμων σε αυτό.
  • Αριθμός και ισχύς του εξοπλισμού.

  Αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο λιγότερο COP, και η διαφορά μπορεί να είναι 2,5-3 φορές. Για να απαντήσετε στην ερώτηση πόσα κιλοβάτ καταναλώνει το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε αυτόν τον συντελεστή. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα διαφέρει κατά περιόδους.

  Αυτός ο δείκτης δεν δείχνει όλα τα καταστήματα κλιματιστικών στο Διαδίκτυο στην περιγραφή του μοντέλου. Για να διαπιστώσετε τη μέση τιμή του, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε την ισχύ ψύξης από την κατανάλωση ισχύος της εργασίας στο κρύο. Ομοίως, μπορείτε να μάθετε COP όταν εργάζεστε για θέρμανση.

  Η άμεση εξάρτηση από τη θερμοκρασία του αέρα "πέρα από το πλοίο" και ο συντελεστής ενεργειακής απόδοσης δεν είναι. Οι τύποι για την καταμέτρηση είναι πολύ περίπλοκοι, επομένως τους εφαρμόσαμε ως ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  Εάν δεν γνωρίζετε το COP του κλιματιστικού σας, μπορείτε να το δείτε στο αυτοκόλλητο στον πλευρικό τοίχο. Ο συντελεστής μπορεί να προσδιοριστεί από την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης:

  Πόσο κιλοβατώρες καταναλώνει κλιματισμό - online αριθμομηχανή

  Η πραγματική κατανάλωση ενέργειας υπολογίζεται για ένα συμβατικό split σύστημα, το οποίο έχει ρυθμιστεί να ψύχει το δωμάτιο σε + 25 μοίρες.

  Το αποτέλεσμα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Παρόλο που η πραγματική κατανάλωση ενέργειας του κλιματισμού μπορεί να υπολογιστεί μόνο από ειδικό που βασίζεται στην ατομική σας περίπτωση.

  Οι ερωτήσεις και τα σχόλιά σας μπορείτε να ζητήσετε στα σχόλια. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα!

  Κλιματιστικά

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Ενεργειακή απόδοση του κλιματιστικού - η τιμή του τεύχους

  Ένας από τους σημαντικούς δείκτες που επηρεάζουν την επιλογή του κλιματιστικού είναι η ενεργειακή του απόδοση και είναι ευκολότερο να πούμε, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται κάθε μέρα μόνο. Δεν θα ανοίξουμε εάν λέμε ότι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά θα είναι ακριβά κλιματιστικά και τα φθηνότερα θα καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε αγοραστής αποφασίζει για τον εαυτό του πόσο είναι διατεθειμένος να επενδύσει όταν αγοράζει κλιματιστικό για να εξοικονομήσει στο μέλλον την πληρωμή για την ηλεκτρική ενέργεια.

  Τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά (ελάχιστη κατανάλωση κλιματισμού):

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Πολύ συχνά ακούμε την ερώτηση: "Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;" Το κλιματιστικό καταναλώνει αρκετές φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια (περίπου 2,5 έως 6) από ό, τι κάνει! Και είναι πολύ δροσερό! Δεν υπάρχουν αινίγματα. Έγραψα επανειλημμένα ότι η ηλεκτρική ενέργεια στο κλιματιστικό ξοδεύεται για τη μεταφορά της θερμικής ενέργειας (όταν ψύχεται - από το δωμάτιο στο δρόμο και όταν θερμαίνεται - από το δρόμο προς το δωμάτιο). Η ισχύς που δίνεται από το κοντίσιονερ και καταναλώνεται δεν είναι και αυτή. Ωστόσο, πάνω από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να σκεφτείτε.

  Προκειμένου να φανταστείτε πόση ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται από το κλιματιστικό, μπορείτε να συγκρίνετε την κατανάλωση ενέργειας των οικιακών συσκευών.

  Σε ορισμένες τοποθεσίες, μπορείτε να βρείτε δηλώσεις ότι η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού είναι ίση με την κατανάλωση ενέργειας των δύο σίδερα σε συνδυασμό. Αυτό δεν είναι απόλυτο! Μόνο οι άνθρωποι συγχέουν την κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού με την έκδοση!

  Είναι δυνατή η ενεργοποίηση του κλιματιστικού σε μια πρίζα ρεύματος;

  Συνήθως, τα κλιματιστικά με ισχύ από 2,0 έως 3,5 kW καταναλώνουν 0,5 έως 1,5 kW και συνδέονται με υπάρχουσα ηλεκτρική πρίζα. Ωστόσο, το ερώτημα αυτό πρέπει να εξεταστεί χωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες πτυχές:

  • υπολογίζεται με πόση δύναμη πρίζα έχει σχεδιαστεί για οικιακή ένταση ρεύματος 6,3 ή 10 Α, ένα ξένο 10 ή 16 Α Αποδεικνύεται υποδοχή μπορεί να αντέξει εγχώριας παραγωγής σε 1386 W (1386 W Α = 6,3 χ 220), και τα εισαγόμενα - 3520 W (3520 W = 16 A × 220 V). Στην πίσω πλευρά της εξόδου πρέπει να αναγράφονται: οι τιμές ρεύματος και τάσης, για τις οποίες σχεδιάζεται η υποδοχή.
  • ποια ικανότητα μπορεί να αντέξει την ηλεκτρική καλωδίωση. Η ποιότητα και οι προδιαγραφές της καλωδίωσης είναι εντελώς ξεχωριστές. Συνήθως η καλωδίωση εξασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία της πρίζας και με τεχνικά χαρακτηριστικά υπερβαίνει τις ποσοτικές παραμέτρους της εξόδου.
  • ποιες παράμετροι των βυσμάτων ασφαλείας που προστατεύουν το δίκτυο από υπερφόρτωση εγκαθίστανται στον ηλεκτρικό πίνακα.

  Κλίμακα ενεργειακής απόδοσης των κλιματιστικών

  Για ευκολία στην αξιολόγηση της απόδοσης των κλιματιστικών, έχει εισαχθεί μια κλίμακα συντελεστών ενεργειακής απόδοσης EER και COP. Η ενεργειακή απόδοση χωρίζεται σε 7 κατηγορίες - από το Α έως το G. Το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης αντιστοιχεί στην κατηγορία Α και το χαμηλότερο στην κατηγορία G.


  Δείκτης ενεργειακής απόδοσης EER (Δείκτης ενεργειακής απόδοσης) είναι η σχέση μεταξύ της χωρητικότητας ψύξης και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για την επίτευξη αυτού. Όσο υψηλότερη είναι η EER, τόσο μεγαλύτερη είναι η ενεργειακή απόδοση. Η χωρητικότητα ψύξης αναφέρεται στην ικανότητα ψύξης της μονάδας (εκπεφρασμένη σε kW) που λειτουργεί σε κατάσταση ψύξης και σε πλήρες φορτίο.


  Συντελεστής απόδοσης είναι ο λόγος μεταξύ της παραγωγής θερμότητας και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για την επίτευξη της. Όσο υψηλότερος είναι ο συντελεστής COP, τόσο μεγαλύτερη είναι η ενεργειακή απόδοση. Η θερμική απόδοση αναφέρεται στην ισχύ θέρμανσης της μονάδας (εκπεφρασμένη σε kW) που λειτουργεί στη θέρμανση και στο πλήρες φορτίο.


  Ταξινόμηση της ενεργειακής απόδοσης

  Στις 23 Νοεμβρίου 2009, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

  Νόμος "για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και για την τροποποίηση ορισμένων νομοθετικών πράξεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας". Αυτό σημαίνει ότι η σημασία της αποδοτικής και ορθολογικής χρήσης των ενεργειακών πόρων αναγνωρίζεται στο υψηλότερο κρατικό επίπεδο. Επιλέγοντας και αγοράζοντας ένα κλιματιστικό, μπορείτε και εσείς να κάνετε την εφικτή συμβολή σας στην εξοικονόμηση ενέργειας.


  29.10.2010. Είναι ενδιαφέρον. Η ΕΕ σχεδιάζει να επεκτείνει την κλίμακα ενεργειακής απόδοσης.

  Η ΕΕ προτείνει την εισαγωγή νέων βαθμολογιών αξιολόγησης της ενεργειακής απόδοσης - "άνω του A", οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε σημαντικό αριθμό οικιακών συσκευών, δηλαδή τα σήματα "A +", "A ++" και "A +++". Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι μετά την εισαγωγή των προϊόντων που κυμαίνονται κλίμακας της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος, περίπου το 90% της παραγωγής σε βάρος των διαφόρων αξεσουάρ και βελτιώσεις έχουν ήδη φτάσει το επίπεδο Α Στο πλαίσιο αυτό, υπήρχε ανάγκη για την εισαγωγή των νέων τάξεων ενεργειακής απόδοσης, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα καλύτερη από την κατηγορία Α ".

  Οι αλλαγές θα πρέπει να επηρεάζουν την ταξινόμηση των τηλεοράσεων, των καταψυκτών, των πλυντηρίων ρούχων και των πλυντηρίων πιάτων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο περίπου το 30% της συνολικής εγχώριας κατανάλωσης ενέργειας. Σύμφωνα με εκπρόσωπους της ΕΕ, τα νέα σήματα ενέργειας θα επιτρέψουν στους καταναλωτές «χωρίς προβλήματα να δουν ποιες από τις συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια».
  Θεωρείται ότι εάν η αγορά φτάσει στο επίπεδο των δύο κορυφαίων σημείων (A ++, A +++), τότε η ταξινόμηση θα είναι

  επανεξετασθεί. Ωστόσο, θεωρείται ότι η κατηγορία ενεργειακής απόδοσης A +++ θα είναι κοντά στο τεχνολογικό όριο των πιθανών βελτιώσεων στην ενεργειακή απόδοση. Έτσι, για παράδειγμα, ένα ψυγείο-καταψύκτη τάξης Α +++ θα καταναλώνει κατά μέσο όρο 60% λιγότερη ενέργεια από αναλογική κατηγορίας Α κατηγορίας Κατανάλωση ρεύματος Α +++ πλυντηρίου πιάτων της θα είναι κατά μέσο όρο 30% χαμηλότερη συνολική ενεργειακή κατανάλωση της ανάλογης κατηγορίας του Α
  Μια άλλη καινοτομία είναι ότι πλέον το σύστημα θα bezyazykovoy και περιλαμβάνονται στο συγκρότημα πακέτου της κάθε συσκευής, επιτρέποντας στους λιανοπωλητές να επισημάνετε εύκολα τα προϊόντα που πωλούνται σημάδι της ενεργειακής απόδοσης οπουδήποτε στον κόσμο, αποφεύγοντας καταστάσεις όπου ένα συγκεκριμένο προϊόν αποδίδει μια λανθασμένη τάξη ενεργειακής απόδοσης.
  Στην απουσία αντιρρήσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, οι νέοι κανονισμοί θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011. Το νέο σήμα θα επιτρέπεται σε εθελοντική βάση που χρησιμοποιείται αμέσως μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων, προϋπόθεση για τη χρήση τους στην εφαρμογή όλων των μέσων θα γίνει ένα έτος μετά την επικύρωση των διατάξεων.