Πού να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα μου! Σήμερα θα μιλήσω για τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Χαρακτηριστικά που θα αναλύσουμε σήμερα, θα λύσουν τα περισσότερα από τα θέματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Για να καθορίσετε πού να τοποθετήσετε το "εξωτερικό" του κλιματιστικού, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς καθοριστικούς παράγοντες:

 1. Είναι επιθυμητό το μπλοκ να είναι είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση και μετέπειτα συντήρηση χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και πρόσθετου εξοπλισμού ορειβασίας. Η εγκατάσταση "κάτω από το παράθυρο" ή δίπλα στο μπαλκόνι στις περισσότερες περιπτώσεις λύνει αυτά τα προβλήματα.
 2. Μην το κάνετε τοποθετήστε ένα εξωτερικό μπλοκ στον τοίχο ενός γειτονικού διαμερίσματος.
 3. Αν το χειμώνα στη στέγη σχηματίζονται "κρημνίσματα", τότε είναι απαραίτητο προστατεύστε τη μονάδα ένα ειδικό προστατευτικό κάλυμμα.
 4. Πρέπει να εξεταστεί, όπου θα πάει το συμπύκνωμα κάτω από το μπλοκ στο δρόμο. Ανεπιτυχείς επιλογές για την απομάκρυνση της αποχέτευσης - αυτή είναι η είσοδος στο κτίριο, η οροφή του καταστήματος, το υπόγειο του σπιτιού, το μπαλκόνι του γείτονα, το δικό του μπαλκόνι, η πεζοδρομημένη ζώνη.
 5. Αν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται "στο έδαφος" ή στην οροφή, είναι επιθυμητή η τοποθέτησή της σε ειδική δομή στήριξης. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η στάθμη του χιονιού το χειμώνα (ή κάποιο είδος λυμάτων το καλοκαίρι) δεν κοιμάται (πλημμυρίσει) το μπλοκ. Διαφορετικά, τα ηλεκτρονικά και άλλα εξαρτήματα ενδέχεται να υποφέρουν.
 6. Η τοποθέτηση της συσκευής είναι απαραίτητη κατά επίπεδο. Αν η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι κεκλιμένη (όχι σε επίπεδο), οι δυνάμεις που δρουν στο εσωτερικό του συμπιεστή θα παραβιαστούν. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη φθορά εξαρτημάτων (ρότορες, κύλινδρο κ.λπ.) και μείωση της διάρκειας ζωής του κινητήρα.
 7. Για να βάλετε το κλιματιστικό κοντά στον αγωγό αερίου δεν αξίζει τον κόπο. Συνιστώ να υποχωρήσετε τουλάχιστον 50 εκ. (Εάν κάποιος κατέχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες - γράψτε στα σχόλια!)
 8. Εάν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στην οροφή, θα είναι πιο αποτελεσματική η τοποθέτηση της μονάδας με τέτοιο τρόπο ώστε το ψυγείο κοιτάζει την σκιερή πλευρά. Το άμεσο ηλιακό φως στο ψυγείο θα προκαλέσει υπερθέρμανση και μείωση της εκπομπής θερμότητας.
 9. Αν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στον πρώτο όροφο, σας συνιστώ βανδαλιστούν. Θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τα "σκοτεινά" ναυπηγεία. Όσο υψηλότερο είναι το μπλοκ, τόσο το καλύτερο!

Υπάρχει μια άλλη ειδική περίπτωση εγκατάστασης - αυτή είναι η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας κλιματισμού στο υπόγειο του σπιτιού. Από την εμπειρία μου θα πω ότι δεν υπήρχαν ειδικά προβλήματα σε τέτοιες εγκαταστάσεις και τα κλιματιστικά λειτουργούν σωστά. Αν υπάρχει, τι να προσθέσετε για αυτήν την περίπτωση, τότε γράψτε στα σχόλια!

Αυτοί οι κανόνες επιλύουν πολλά θέματα της θέσης του κλιματιστικού και λαμβάνουν υπόψη τις σημαντικές αποχρώσεις. Υπάρχουν όμως περιορισμοί στην απόσταση από τις δομές. Ας τις αναλύσουμε περαιτέρω.

Τοποθέτηση του κλιματιστικού - τομές από τοίχους και άλλα εμπόδια

Η απόσταση από το κύτος της μονάδας στα εμπόδια πρέπει να παρέχει κυκλοφορία αέρα και ελεύθερη πρόσβαση στη συσκευή. Υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σχέδια και συστάσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. Είναι αρκετά ικανοποιητικά! Αλλά στην πράξη είχα τη δική μου ιδέα για MINIMAL αποστάσεις (μπορεί να μην συμπίπτουν με πολλά σχήματα). Για το άρθρο μας, εξετάστε τα κλιματιστικά με δυνατότητα ψύξης μέχρι 4 kW.

Αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται:

 • από το οπίσθιο τοίχωμα του μπλοκ μέχρι το τοίχωμα του κτιρίου τουλάχιστον 10 cm για να "αιχμαλωτίσει" τον αέρα και να διατηρήσει τη μονάδα (για τον καθαρισμό και την αποσυναρμολόγηση της γάστρας).
 • πριν από το μπλοκ τουλάχιστον 1 μέτρο ελεύθερου χώρου για "φυσώντας" τον αέρα?
 • στην κορυφή του μπλοκ τουλάχιστον 10 cm για την κίνηση του αέρα και την επακόλουθη πρόσβαση (αφαίρεση του άνω καλύμματος του περιβλήματος).
 • από το κάτω μέρος της μονάδας δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 10 cm για στερέωση στα στηρίγματα και συμπύκνωμα από την εξωτερική μονάδα.
 • δεξιά στο περίβλημα τουλάχιστον 20 cm για πρόσβαση στις βρύσες σέρβις.
 • αριστερά τουλάχιστον 10 cm για την κυκλοφορία του αέρα και τη συντήρηση της συσκευής.
 • αν όλοι οι παραπάνω περιορισμοί εφαρμόζονται σε ένα μπλοκ, τότε και αυτό δεν γίνεται η καλύτερη επιλογή. Επειδή αυτές οι αποστάσεις είναι το ελάχιστο δυνατό. Η λειτουργία της συσκευής και η συντήρησή της θα είναι δύσκολη! Το ίδιο ισχύει και για τη θέση της μονάδας σε κλειστό μπαλκόνι ή μπαλκόνι.

Απόσταση μεταξύ εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών

Εάν οι δύο εξωτερικές μονάδες είναι τοποθετημένες το ένα δίπλα στο άλλο, τότε πρέπει να αφήσετε μεταξύ τους τουλάχιστον 25 εκ. Αυτή είναι η ελάχιστη απόσταση, για να φτάσετε στις στρόφιγγες και τους ξηρούς καρπούς.

Για την αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής αυτό θα είναι αρκετό, θα υπάρχει επίσης πρόσβαση για εγκατάσταση και συντήρηση.

Όπως μπορείτε να δείτε, για να δείτε πώς να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα βοηθήσει στον εντοπισμό των πιο σημαντικών χαρακτηριστικών της εγκατάστασης και θα καθορίσει την πλέον συμφέρουσα θέση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις της τοποθεσίας των μπλοκ, δείτε το σύνδεσμο. Εάν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά!

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

 1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
 2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Εξωτερική μονάδα

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

 1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
 2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
 3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
 4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

Παγωμένος στο κλιματιστικό

Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!

Κανόνες για την εγκατάσταση κλιματιστικών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος

Πρόβλημα: Η κύρια δυσκολία που συναντά ο αγοραστής του διαχωρισμένου συστήματος είναι το πρόβλημα της σωστής εγκατάστασης. Η εγκατάσταση του 90% καθορίζει την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού. Εάν προκύψουν σφάλματα κατά την εγκατάσταση, τότε είναι πολύ δύσκολο να τα διορθώσετε.

 • Λύση: Η εγκατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικούς με άδεια για την εγκατάσταση κλιματιστικών, ακολουθώντας τις οδηγίες και χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Μετά την εγκατάσταση στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπάρχουν υπολείμματα, χωρίς σκόνη, χωρίς κουτιά. Η λέξη "κλιματισμός" έχει ριζώσει μόνο στη χώρα μας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι της φράσης κλιματισμού, το οποίο στα αγγλικά σημαίνει "air condition". Το κλιματιστικό λειτουργεί για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο. Ο εξαερισμός του αέρα, το κλιματιστικό καθαρίζει, επιτρέποντας τη ροή του αέρα μέσω ειδικών φίλτρων.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την εγκατάσταση ενός πιο σύγχρονου τύπου συστήματος κλιματισμού - για ένα σύστημα split. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συστήματος διαχωρισμού μπροστά από το "κανονικό" κλιματιστικό; Το σύστημα διάσπασης δεν παρεμποδίζει το φυσικό φως, ως "παράθυρο", που κόβει το πλαίσιο του παραθύρου. Αυτή είναι η πρώτη διαφορά. Επιπλέον, δεν εξαρτάται από το γενικό σύστημα κλιματισμού στο σπίτι, αν υπάρχει ένα (αυτό είναι όταν ένα βαρύ μπλοκ βρίσκεται κάπου στο υπόγειο και κυνηγάει τον αέρα γύρω από το σπίτι). Και διαφέρει από το "συνηθισμένο" κλιματιστικό, καθώς αποτελείται από δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές. Εάν υπάρχουν περισσότερες από δύο εσωτερικές μονάδες, αυτό ονομάζεται ήδη "σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού".

Αλλά ας συμφωνήσουμε: για την απλότητα της έκθεσης, θα μιλήσω για το διαιρεμένο σύστημα, που το ονομάζω πιο οικείο στα αυτιά μας με τη λέξη "κλιματισμός".

Πρώτα - επισκευή, τότε - διάσπαση

Έτσι, split-σύστημα (από την αγγλική λέξη διάσπαση - «διασπούν, split") αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες: εσωτερική (εξατμιστής) και του εξωτερικού ή των εξωτερικών (συμπυκνωτή). Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με ηλεκτρικά καλώδια και δύο χάλκινους σωλήνες, μέσω των οποίων ρέει ψυκτικό (freon). Από την εσωτερική μονάδα, ένας πλαστικός λεπτός σωλήνας (αποστράγγιση) εξέρχεται επίσης προς τα έξω, για την εξαγωγή συμπυκνωμένης υγρασίας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό (αποχέτευσης) σωλήνα ή ένα ειδικό δοχείο, αλλά συχνά τα συμπεράσματά της απλώς στο δρόμο, και στη συνέχεια μια σταγόνα νερού που υπάγονται σε περαστικούς κεφάλι (για το πώς να το κάνουμε αποχέτευσης - βλ. Παρακάτω).

Η αρχή του διαχωρισμένου συστήματος είναι αυτή. Αν το δωμάτιο χρειάζεται ψύξη, ο Freon εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας από τον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας μέσω ενός σωλήνα χαλκού. Εκεί φουσκώνεται με ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα ο κρύος αέρας να βγαίνει από την εσωτερική μονάδα. Εάν ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να θερμανθεί, τότε με τη βοήθεια αντλίας θερμότητας ο εξωτερικός συμπυκνωτής γίνεται εξατμιστής και ο εξατμιστής γίνεται συμπυκνωτής. Εκτός από τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή, συμπεριλαμβάνεται συμπιεστής στο split σύστημα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην εξωτερική μονάδα. Η κύρια λειτουργία του συμπιεστή είναι να συμπιέσει το φρέον για να δώσει αυτές τις ιδιότητες αερίου που αυξάνουν σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού.

Σύστημα διαχωρισμού:
1 - εξωτερική (εξωτερική) μονάδα
2 - μονάδα εσωτερικού τοίχου

Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα (για τα μοντέλα «Daikin» στάθμη θορύβου ορισμένων εσωτερικών μονάδων 28 έως 31 dB, ενώ η «Mitsubishi», όταν ο κινητήρας λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, - 26 dB, το ίδιο επίπεδο θορύβου δημιουργεί φέρουν πεταλούδα). Αλλά ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής της εξωτερικής συσκευής μπορούν να "κουδουνίζουν" και πιο δυνατά.

Οι εσωτερικές μονάδες σύμφωνα με την μέθοδο της στερέωσης στον τοίχο και τοίχου, οροφής (τοίχος, οροφή ονομάζονται έτσι επειδή μπορούν να συνδέονται και να την οροφή και στο δάπεδο). Υπάρχουν επίσης κασέτες και πολυζωνικές εσωτερικές μονάδες, αλλά θα τους μιλήσουμε την επόμενη φορά.

Στα διαμερίσματα, τα πιο συχνά εγκατεστημένα είναι τοίχου τοποθετημένες εσωτερικές μονάδες. Με τη βοήθεια κινητών περσίδων στη μονάδα τοίχου, η κατεύθυνση της ροής αέρα μπορεί να αλλάξει. Αλλά η ισχύς των μονάδων τοίχου είναι ειδικά περιορισμένη - διαφορετικά ένα ισχυρό ρεύμα ψυχρού αέρα απλά θα "εκτοξεύσει" τα πάντα στην πορεία του. Αλλά εάν απαιτείται ένα πιο ισχυρό κλιματιστικό σε ένα δωμάτιο (για παράδειγμα, σε ένα γραφείο), τοποθετήστε μια εξωτερική μονάδα και μια οροφή. Θα σας επιτρέψει να κατευθύνετε ένα ισχυρό πίδακα κατά μήκος του τοίχου ή της οροφής και έτσι να εξασφαλίσετε μια ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Συμβουλή μας: αν το μήκος του δωματίου είναι πολύ μεγαλύτερο από το πλάτος του, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό δαπέδου-οροφής!

Τα συστήματα διαχωρισμού διαφέρουν στην ισχύ (χωρητικότητα ψύξης) και στο σχεδιασμό. Η επιλογή του σχεδιασμού - κατά την κρίση του αγοραστή. Αλλά για τη δύναμη που χρειάζεστε για να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε:

 • 1. Η περιοχή (ένταση) του δωματίου σας.
 • 2. Οι διαστάσεις του παραθύρου, η πλευρά του φωτός που πηγαίνει.
 • 3. Η παρουσία (απουσία) των περσίδων στα παράθυρα.
 • 4. Αριθμός συσκευών που λειτουργούν συνεχώς και εκπέμπουν θερμότητα (τηλεόραση, υπολογιστής κ.λπ.).
 • 5. Ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων στα δωμάτια.
 • 6. Ο αριθμός των ατόμων που είναι συνεχώς στο δωμάτιο.
 • 7. Υπάρχει κάποιος εξαναγκαστικός εξαερισμός;

Μια άλλη άκρη: αν η επιχείρηση όπου θέλετε να αγοράσετε κλιματισμό, δεν έχετε ζητήσει τίποτα γι 'αυτό, είναι καλύτερα να μην τα αγοράσετε. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να σας προσφερθεί ένα "τυπικό λάθος". Σε αξιόπιστες επιχειρήσεις, πριν από την πώληση του κλιματιστικού, ο σύμβουλος ταξιδεύει κατά κανόνα στον τόπο της προβλεπόμενης εγκατάστασης της συσκευής, πραγματοποιεί μετρήσεις και ανακαλύπτει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, όλα αυτά τα δεδομένα εισάγονται στο πρόγραμμα και μόνο μετά από αυτό ο υπολογιστής επιλέγει το βέλτιστο μοντέλο. Έτσι, για παράδειγμα, το έργο στην εταιρεία που ειδικεύεται στην κλιματιστικά «Carrier» (Carrier) (ΗΠΑ) "Aeroprof" in-house "Meteomarket" ( "Daikin" κλιματιστικά (Daikin) και σταθερή "KlimatSS" (κλιματιστικά «Hitachi» (Hitachi) ).

Αυτή είναι η κατανομή των ροών αέρα
από μια εσωτερική μονάδα τοίχου

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω; Οι ειδικοί του SPLIT-SYSTEM συμβουλεύονται να κάνουν ή κατά τη διάρκεια της επισκευής και όχι μετά από όλες τις εργασίες επισκευής. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε και να γυρίσετε φρεσκοβαμμένους και ισοπεδωμένους τοίχους για να τοποθετήσετε την καλωδίωση για το κλιματιστικό και να ενισχύσετε τους βραχίονες για τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας. Είναι δυνατόν, φυσικά, να αποκρύψετε τις επικοινωνίες σε εξωτερικά κουτιά, αλλά αυτό δεν διακοσμεί το εσωτερικό.

Επιπλέον, οι εργασίες εγκατάστασης σε ένα πρόσφατα επισκευασμένο διαμέρισμα είναι πολύ ακριβότερες, ειδικά μετά την ευρωπαϊκή ανακαίνιση.

Τώρα σχετικά με άλλες πιθανές "ενέδρες". Πολύ συχνά τα λάθη αρχίζουν όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό. Θέλοντας να σώσουμε, πηγαίνουμε στο πλησιέστερο κατάστημα (και μάλιστα στην αγορά) και αγοράζουμε κλιματισμό. Και τι; Και όλοι: Είμαστε μόνοι μαζί του. Στην καλύτερη περίπτωση, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, αναλαμβάνουμε να την εγκαταστήσουμε.

Εν τω μεταξύ, η εγκατάσταση ενός split σύστημα σε ένα διαμέρισμα δεν είναι το ίδιο με την εγκατάσταση ενός ψυγείου ή μια τηλεόραση: ας πούμε, έφερε σπίτι, το έβαλε στο επιλεγμένο μέρος, το ενεργοποίησε και - λειτουργεί! Με κλιματισμό, αυτό το δωμάτιο δεν λειτουργεί. Ο κλιματισμός απαιτεί την κατάλληλη εγκατάσταση. Εδώ είναι ακριβώς η περίπτωση όταν δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση. Όσο καλύτερα το θέτετε, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τις εργασίες εγκατάστασης ανέρχεται στο 18-30% του μοναδιαίου κόστους.

Θυμάμαι πώς ένα έμπειρο και διακριτικό το πρόγραμμα εγκατάστασης εμφάνιση, απαντώντας μου, αρκετά αθώα ερώτηση: πώς να ξεκινήσει η εγκατάσταση του κλιματιστικού, ξαφνικά εκνευρίστηκε και φώναξε: «Άνθρωποι! Όλοι είστε εγγράμματοι! Κάθε κλιματιστικό οδηγίες στα ρωσικά, που και οι κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας είναι βαμμένα «για τους ανόητους», σημείο προς σημείο. Ναι, το διαβάζετε, βλασφημίες, πριν βγάλτε τα χέρια! Και ακόμα καλύτερα - ειδικοί κλήσεων. " Και αυτός, δυστυχώς, έχει δίκιο.

Εγκατάσταση: από πού μπορώ να ξεκινήσω;

Σχέδιο εγκατάστασης συστήματος διαχωρισμού

 • 1. Επικοινωνίες (στο Stroeb)
 • 2. Αποχέτευση (σε στροβοσκόπια)
 • 3. Αποχέτευση
 • 4. Σίφωνα
 • 5. Καλωδίωση - στην ασπίδα (στο shtrobe)
 • 6. Τρύπα στον τοίχο, διάτρητη με κλίση 1-3 °

Πρώτο στάδιο: πραγματοποιείται ξεχωριστή καλωδίωση

Για οποιοδήποτε, ακόμη και ένα κλιματιστικό χαμηλής κατανάλωσης (1,5 kW), είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή καλωδίωση και να τοποθετηθεί ξεχωριστό μηχάνημα στον ηλεκτρικό πίνακα. Επειδή η παλιά καλωδίωση δεν μπορεί να αντέξει το φορτίο και, ας φυλαχτεί, θα ανάψει. Εάν η ξεχωριστή καλωδίωση για το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί από ειδικούς εγκατάστασης, η πιθανότητα ανάφλεξης μειώνεται σχεδόν στο μηδέν.

Ιδιαίτερα να είστε προσεκτικοί αν το σπίτι σας είναι παλαιότερο από το 1990 έτος γέννησης. Σε παλαιά σπίτια, η καλωδίωση, δυστυχώς, δεν σχεδιάζεται για φορτία από τη χρήση ισχυρού ηλεκτρικού εξοπλισμού. Οι εγκαταστάτες θυμούνται την περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος λόγω του κλιματισμού έπρεπε να αντικαταστήσει όλες τις καλωδιώσεις: το παλιό απλά δεν μπορούσε να σταθεί και συνεχώς χτύπησε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το δεύτερο στάδιο: εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας

Για να γίνει αυτό, οι τεχνίτες εγκαθιστούν οπές για τις αγκύλες, οι οποίες στη συνέχεια εγκαθιστούν την εξωτερική μονάδα.

Αν το βάζουν σε μια ανοιχτή βεράντα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: Μπολτ, ένα αεράκι που φυσά - και τη διαδικασία (αν τζάμια μπαλκόνι, το μηχάνημα δεν θα έχουν αρκετό αέρα για να εργαστούν και θα σπάσει σύντομα). Αν θέλετε να τοποθετήσετε τη μονάδα στον τοίχο, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ισχυρές αγκύλες. Και πρέπει να αντέχουν το βάρος, αρκετές φορές το βάρος του μπλοκ. Στους ψηλότερους ορόφους, το "outfitter" είναι τοποθετημένο από ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με μια συρόμενη σκάλα. Ή καλέστε ορειβάτες (εάν η εγκατάσταση ξεπεράσει τον 5ο όροφο). Τέτοιες κλήσεις καταβάλλονται ξεχωριστά και κοστίζουν από 60 έως 150 δολάρια. Και μερικές φορές απαραίτητος εξοπλισμός και μηχανήματα σαν φωτιά διαφυγής βέλος και ορειβάτης.

Εξωτερικά και εσωτερικά (τοιχώματα)
split συστήματα Kerry

Εάν ζείτε στους επάνω ορόφους, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή. Λάβετε όμως υπόψη ότι η διαφορά μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων σε ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-20 μέτρα (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού και του μοντέλου).

Εάν το διαμέρισμά σας βρίσκεται στο ισόγειο, συνιστούμε να κρεμάσετε ένα εξωτερικό μπλοκ πάνω από το έδαφος 1,8-2 μέτρα και να το «κρύψετε» σε ένα κλουβί. Και τότε μπορούν να κλέψουν. Σε μία από τις εταιρείες μας είπαν μια ιστορία. Ένας άνδρας ήρθε και διέταξε μόνο μια εξωτερική μονάδα. Οι διευθυντές ήταν έκπληκτοι: "Γιατί δεν θέλετε ολόκληρο το διαχωριστικό σύστημα;" - "Ναι, έχω ένα κλιματιστικό μέσα, αλλά το εξωτερικό" κουτί "κόπηκε χθες. Στον πρώτο όροφο, κάτω από το παράθυρο κρεμασμένο ". Ανεξάρτητα από το ύψος στο οποίο η εξωτερική μονάδα είναι "βιδωμένη", είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα μεταλλικό στρώμα επάνω από αυτό. Αυτό θα σώσει το μπλοκ από το χιόνι και τα αλεξίπτωτα, τα οποία την άνοιξη χρησιμοποιούνται για να πέσουν από τις στέγες, σπάζοντας τα πάντα στην πορεία του.

Γενικά, η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας είναι υπεύθυνη επιχείρηση. Εάν είναι ασθενώς σταθερό, μπορεί να πέσει και... σε κάποιον. Κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, η ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της ζημίας βαρύνει την εταιρεία που εγκατέστησε το κλιματιστικό. Και μετά - θα απαντήσετε.

Τι δεν μπορεί να γίνει με εξωτερική (εξωτερική) μονάδα;

Υπάρχουν περιορισμοί χώρου για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας:

 • 1. Η επιφάνεια του τοίχου στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η μονάδα πρέπει να είναι ισχυρή (διαφορετικά κάτω από το βάρος της μονάδας μπορεί να καταρρεύσει) και ομαλή (διαφορετικά η μονάδα θα δονείται και θα παραμορφώνεται).
 • 2. Είναι αδύνατο να κάμψει το σωλήνα με το ψυκτικό μέσο (Freon) αρκετές φορές σε μια μικρή περιοχή και χαλαρώνει ένωση τους (αυτό θα οδηγήσει σε διαρροή του ψυκτικού μέσου). Εάν οι σωλήνες στροβιλίζονται σε δακτύλιο με ακτίνα μικρότερη από 100 mm, ο συμπιεστής θα είναι πιο δύσκολο να αντλήσει φρέον.

Το τρίτο στάδιο: η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας

Πίνακας ελέγχου κλιματισμού

Οι συναρμολογητές στερεώνουν τις βίδες στον τοίχο (αν η μονάδα τοίχου) ή στην οροφή (αν η μονάδα οροφής) ειδικούς βραχίονες και τοποθετούν μπλοκ πάνω τους. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη δύναμη της στερέωσης (η δομή είναι ασταθής; Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, δονείται;). Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα ολόκληρη η δομή μπορεί να πέσει στο κεφάλι σας.

Αλλά για ένα πάτωμα δεν απαιτούνται ειδικοί συνδετήρες. Αυτός, όπως λένε, "θα σταθεί με τα πόδια". Είναι μόνο απαραίτητο να επιλέξετε αμέσως μια θέση γι 'αυτόν (όταν επιλέγετε μια θέση, θεωρείτε ότι η μονάδα δεν φυσάει στις κουρτίνες ή στον τοίχο και στέκεται μακριά από την πηγή θερμότητας). Και παρόλο που η μονάδα δεν είναι προσαρτημένη στο πάτωμα, αλλά μετά την τοποθέτηση όλων των επικοινωνιών, δεν είναι πλέον δυνατό να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο.

Έτσι, η εσωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί:

 • 1.... πάνω από την πηγή θερμότητας (για παράδειγμα, πάνω από την μπαταρία). Διαφορετικά, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει για ψύξη "στην απώλεια του παλμού" και πολύ γρήγορα αποτύχει. Φανταστείτε ότι ανοίξατε την πόρτα του ψυγείου και θα κρυώσει όχι μόνο η κάμερα, αλλά ολόκληρο το δωμάτιο. Θα είναι "κερδίσει" και εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος της ημέρας. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κλιματισμό. Επιπλέον, από τη θερμότητα που προέρχεται από την μπαταρία δωματίου, το πλαστικό περίβλημα της μονάδας μπορεί να παραμορφωθεί.
 • 2.... σε χώρους όπου λειτουργούν συνεχώς συσκευές με ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας (για παράδειγμα, τρυπάνι, μηχανή διάτρησης). Οι ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας μπορούν να "χτυπήσουν" το τσιπ (επεξεργαστής) που είναι εγκατεστημένο μέσα στο κλιματιστικό.
 • 3.... ακριβώς πάνω από το κρεβάτι ή το χώρο εργασίας, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να κρυώσει ή να χειροτερέψει, να πάρει πνευμονία.
 • 4.... όπου η κυκλοφορία του αέρα θα είναι δύσκολη, για παράδειγμα πίσω από τις κουρτίνες κ.λπ. Η απόσταση από το εμπόδιο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 3 μέτρα. Διαφορετικά, το κλιματιστικό σύστημα, το οποίο διατηρεί αυτόματα την προκαθορισμένη θερμοκρασία, θα αποτύχει. Η ψυχρή (ή θερμαινόμενη) ροή αέρα από το κλιματιστικό θα αντανακλάται από το εμπόδιο και θα επιστρέφει με την ίδια θερμοκρασία όπως όταν "αφεθεί". Το κλιματιστικό θα αποφασίσει ότι η εργασία θα γίνει, το απαραίτητο κλίμα είναι ρυθμισμένο και απενεργοποιημένο. Αυτό ακριβώς συνέβη με τους φίλους μου. Το κλιματιστικό τους ήταν συνεχώς «συγκεχυμένο στις κουρτίνες» και απενεργοποιήθηκε πριν φτάσει η θερμοκρασία δωματίου. Έπρεπε να καλέσω ειδικούς και να επανεγκαταστήσω το σύστημα.
 • 5.... με μια λοξή κατεύθυνση - τότε το νερό θα ρεύσει από αυτό στο πάτωμα (συμπύκνωμα), το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες εγκατάστασης πρέπει να αποστραγγιστεί μέσω σωλήνα αποστράγγισης σε ειδική δεξαμενή (δείτε τις πληροφορίες μας για την αποστράγγιση).

Το τέταρτο στάδιο: strobilienie τοίχους ή το πάτωμα

Για να συνδέσετε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους σωλήνες φρέον μεταξύ των μονάδων κλιματισμού, οι εγκαταστάτες σπάζουν μέσω των υδρορροών στους τοίχους ή στην οροφή (ή όπως λένε οι εγκαταστάτες - πρέπει να "ακολουθήσετε την εθνική οδό"). Αυτό γίνεται αν θέλετε να κάνετε μια κρυφή εθνική οδό. Μερικές φορές πρέπει να "περιπολούν", για παράδειγμα, όχι τους τοίχους, αλλά το πάτωμα του διαμερίσματος.

Δεν θέλω να στροβιλίσω; Στη συνέχεια, μπορείτε να κρύψετε τα καλώδια σε διακοσμητικά πλαστικά κουτιά (μερικές φορές τα κουτιά απομακρύνονται κάτω από την πλίνθο). Αλλά πριν από αυτό, οι εγκαταστάτες θα πρέπει να συνδέσουν δύο σωλήνες χαλκού (για το ψυκτικό) και τα "άκρα" των καλωδίων μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Βεβαιωθείτε ότι οι εγκαταστάτες το κάνουν αυτό με τη βοήθεια των εξαρτημάτων σύνδεσης. Και στην προηγούμενα διάτρητη οπή στον εξωτερικό τοίχο, τοποθετήθηκε ένα "γυαλί στεγανοποίησης" με έναν εύκαμπτο σωλήνα σύνδεσης.

Οι εγκαταστάτες έρχονται στο χώρο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό,
σε επικοινωνίες στοίβας stroiba,
Ο σωλήνας αποστράγγισης τοποθετείται σε μια κόγχη κάτω από μια κλίση

Μετά από αυτό, πρέπει να διεξάγουν τη λεγόμενη επικοινωνία κενού, και είναι απαραίτητο για 50 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, "υπερβολικός" αέρας και υγρασία θα αφήσει τις επικοινωνίες). Αυτός ο χειρισμός είναι απαραίτητος με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Και να έχετε κατά νου - για το σωλήνα αποστράγγισης, κατά κανόνα, κάνουν μια ξεχωριστή κρυφή εθνική οδό (στον τοίχο ή κάτω από το πάτωμα).

Το πέμπτο στάδιο: έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος με ειδικό πρόγραμμα

Σε αυτό το στάδιο οι εγκαταστάτες θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα split σύστημα (κλιματισμό), εγκαθιστώντας το στο πρόγραμμα δοκιμών. Εάν όλα λειτουργούν και η υπόθεση δεν δονείται, κατόπιν παραγγείλετε. Το έργο τελείωσε. Παρεμπιπτόντως, συμβουλεύουμε κάθε χρόνο να διεξάγεται ανεξάρτητα ένας τέτοιος έλεγχος του συστήματος (χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόγραμμα δοκιμών).

Έκτο στάδιο: συλλογή απορριμμάτων

Πρέπει να προειδοποιήσω: η τοποθέτηση των κύριων και άλλων διαδικασιών εγκατάστασης είναι βρωμιά, σκόνη και θόρυβος. Αλλά οι καλές εγκαταστάτες (με άδεια για την εγκατάσταση κλιματιστικών) θα έρθουν με ειδικά εργαλεία (συμπεριλαμβανομένου ενός ανιχνευτή μετάλλων για να επιθεωρήσουν τους τοίχους για την ύπαρξη εξαρτημάτων και κρυφών επικοινωνιών).

Επιπλέον, οι εγκαταστάτες πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρική σκούπα και άλλες μηχανές συγκομιδής. Με τη βοήθειά τους, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, πρέπει να αφαιρέσουν όλα τα σκουπίδια τους. Αν εγκαταστάτες προσπαθεί να αποφύγει την «βρώμικη» δουλειά, είναι απολύτως αναγκαία - «περιοχή καθαρισμού» μέρος της πληρωμής για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Επιπλέον, με μια σταθερή εταιρεία, μπορείτε να συνάψετε σύμβαση προληπτικής συντήρησης του διαχωρισμένου συστήματος. Στη συνέχεια, μην χρειαστεί να διακινδυνεύσετε τη ζωή, να φτάσετε στη μέση από το παράθυρο, να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα με ηλεκτρική σκούπα ή να καλέσετε τους ορειβάτες για τα χρήματά τους. Κατά τη σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας (περιλαμβάνει επισκευή εγγύησης), βεβαίως, θα πρέπει να πληρώσετε ένα ορισμένο ποσό, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. Με την ευκαιρία, σπεύδουμε να ενημερώσει ευχάριστη λεπτομέρεια: η εταιρεία «Meteomarket» πωλήσεις ιαπωνικών κλιματιστικών «Daikin» (Daikin), μετά από σύμβαση τρία έτη υπηρεσίας για δωρεάν αντικατάσταση του κλιματιστικού σας σε ένα νέο. Ωστόσο, εάν είστε ικανοποιημένοι με την παλιά μονάδα - δεν μπορείτε να την αλλάξετε για 20 χρόνια. Η επιχείρηση εγγυάται την αδιάκοπη καλή δουλειά της. Παρεμπιπτόντως, στο γνωστό κτίριο στο κλιματιστικά Lubyanka «Daikin» (Daikin) είναι από την εποχή της “του γενικού γραμματέα του καλαμποκιού” του Νικίτα Χρουστσόφ, και εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά.

Η εξωτερική μονάδα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από σκόνη και ακαθαρσίες. Η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος της εξωτερικής μονάδας είναι ο χρόνος της ανθοφορίας των λεύκες. Ο Pooh φράζει αμέσως τα φίλτρα και το κλιματιστικό (εάν δεν καθαριστεί αμέσως) σπάει. Φυσικά, μπορείτε να το κενούμε αν δεν φοβάσαι τα ύψη. Αλλά είναι καλύτερα να μην διακινδυνεύσετε και να καλέσετε την "υπηρεσία κλιματισμού" - δηλαδή την εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

Σε θερμοκρασίες κάτω από -15 ° C αέρα conditioner μπορεί να λειτουργεί για να αρνηθεί «θερμότητα», τότε θα χρειαστείτε ένα εξοπλισμό χαμηλής θερμοκρασίας (αντλία θερμότητας, συμπιεστή και αποστράγγισης θερμάστρα θερμάστρα σωλήνα ακόμα). Παρεμπιπτόντως, σε ορισμένα μοντέλα έχουν ήδη τοποθετηθεί αυτές οι συσκευές (βλ. Πίνακα).

Τι λένε οι εγκαταστάτες;

Οι έμπειροι εγκαταστάτες δεν συμβουλεύουν την αγορά κλιματιστικών "που θα πρέπει να", στην αγορά ή με τα χέρια.

«Πόσες φορές υπήρξε μια τέτοια εγκατάσταση αναλφάβητων αναλφάβητων, και τότε οι άνθρωποι μας τηλεφωνούν και μας ζητούν να βοηθήσουμε», μου είπε ένας έμπειρος εγκαταστάτης από μια πολύ αξιοσέβαστη επιχείρηση. - Θα έφερναν μαζί τους έναν τέτοιο εγκαταστάτη στο βουνό έναν χάλκινο σωλήνα για τον Φρέον και δεν θα είχε σμίκρυνση. Αν δεν υπάρχουν σμίκρυνση, αυτό σημαίνει ότι θα έρθει μέσα ο υγρός αέρας. Και η υγρασία είναι απαράδεκτη για το κλιματιστικό: συνδέεται με τα εσωτερικά του συστήματος, σχηματίζει οξύ, διαβρώνει τον μηχανισμό του κλιματιστικού από το εσωτερικό! Και αντί να εξυπηρετεί τακτικά για πολλά χρόνια, αυτό το κλιματιστικό έχει λειτουργήσει εδώ και τρία χρόνια, φυσικά, αποστέλλεται σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής.

Οι εγκαταστάτες μου είπαν ότι μερικές φορές υπάρχουν ιδιαίτερα σκληροί πελάτες, λένε, «κλαίνω, κάνω όπως λέω!». Πώς να είναι; Εδώ πρόσφατα υπήρξε υπόθεση. Ο πελάτης διέταξε να εγκαταστήσει την εξωτερική μονάδα όχι από την πλευρά του δρόμου, αλλά μέσα από το διαμέρισμα και στο παιδικό δωμάτιο. Εξήγησε αυτό με μια περίεργη δήλωση ότι τα παιδιά του, λένε, θα ζήσουν στη ντάχα για άλλους δύο μήνες. Όλες οι πειθαρχίες και τα επιχειρήματα των εγκαταστατών ότι η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να τεθεί σε κλειστή, και ακόμη περισσότερο - σε ένα αστικό δωμάτιο, αγνοήθηκε. Είναι σαφές ότι μετά από δύο μήνες ο πεισματάρης αγοραστής κάλεσε τους εγκαταστάτες να επανεγκαταστήσουν τα πάντα στη νέα.

Ή εδώ είναι η περίπτωση. Ο πελάτης θέλησε η εσωτερική μονάδα να φυσήξει απευθείας στο κρεβάτι και η θερμοκρασία του αέρα θα ήταν 18 ° C. Προσπάθησε να αποδείξει ότι θα ήταν κρύο, επιπλέον, μια κατευθυνόμενη ροή ψυχρού αέρα μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα. "Όχι! Δεν θα κρύψω! Βάλτε το! "Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει, το έθεσαν. Την επόμενη μέρα ήρθε να εγκαταστήσει το κλιματιστικό ήδη σε ένα άλλο δωμάτιο, δείτε, και η θερμοκρασία είναι, στη συνέχεια, κατά τη χθεσινή διάσπαση, σε 22 ° C.

"Τι συμβαίνει;" Ρωτάνε.

"Είναι αλήθεια, παιδιά, παγώνω τη νύχτα".

Σε γενικές γραμμές, με την καλή λειτουργία του κλιματιστικού, ένα άτομο δεν πρέπει να αισθάνεται ότι είναι κάτι που ψύχεται ή θερμαίνεται. Απλά άνετα - αυτό είναι όλο! Μια μέρα ένας φίλος τηλεφώνησε στην εταιρεία, με ζήτησε να έρθω. Λέει: "Δεν το αγόρασα από εσάς, όμως." Εντάξει, ας πάμε. Άνοιξαν το μπλοκ, και εκεί - ένας νεκρός αρουραίος.

Αυτές είναι οι περιπτώσεις. Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι αρκετό να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα. Το κύριο πράγμα είναι να το κάνετε από επαγγελματίες.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για την ανθρώπινη ζωή είναι + 21-23 ° С.

Βέλτιστες παράμετροι αέρα στον καθιστικό

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Τα κύρια καθήκοντα του κλιματικού εξοπλισμού είναι η παροχή ψυχρού / θερμού, καθαρού αέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος, στο σπίτι, στο γραφείο και σε άλλους χώρους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την έναρξη μιας θερμής περιόδου (ψύξη), εκτός εποχής (θέρμανση). Το κύριο πράγμα είναι ότι η συσκευή αντιμετωπίζει καλά με το έργο της. Η ποιοτική και αποτελεσματική λειτουργία του κλιματικού συστήματος από πολλές απόψεις (έως 80%) εξαρτάται από την επαγγελματική οργάνωση της εγκατάστασης. Παρατηρώντας ορισμένους κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι δυνατό να παραταθεί η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού, απολαμβάνοντας καθημερινά την άψογη δουλειά του.

Εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος πάνω από το κρεβάτι

Κλιματισμός. Τι είναι αυτό;

Πιο συχνά στην πρόσοψη του σπιτιού μπορείτε να δείτε τα περιγράμματα της εξωτερικής μονάδας κλιματισμού. Η χρήση του κλιματικού εξοπλισμού έχει γίνει από πολύ καιρό ο κανόνας της ζωής, οι πωλήσεις του κερδίζουν δυναμική, η σειρά μοντέλων αναπληρώνεται με αξιοζήλευτη σταθερότητα. Αλλά τι είναι αυτή η μονάδα, που ονομάζεται συνήθως η λέξη "κλιματιστικό";

Κατά κανόνα, με αυτή την έννοια τα περισσότερα σημαίνει ακριβώς χωρισμένα συστήματα, που αποτελείται από δύο μέρη: μια εσωτερική μονάδα που προορίζεται για εγκατάσταση σε εσωτερικό χώρο, και μια εξωτερική - στην πρόσοψη του σπιτιού. Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εκδόσεις του κλιματικού εξοπλισμού, οι οποίες έχουν γίνει εξαιτίας μιας αποδεκτής ισορροπίας των λειτουργιών τιμής-ποιότητας.

Τα μπλοκ είναι διασυνδεδεμένων σωλήνες με Freon, ηλεκτρικά καλώδια, σχηματίζοντας ένα συνεκτικό εργασίας σύστημα, θερμότητας ψύξης, τον καθαρισμό του αέρα στο εσωτερικό του ζωτικού χώρου μιας πολυκατοικίας, ένα εξοχικό. Split - μόνο διακύμανση μεταξύ άλλων συσκευών κλιματισμού (μονομπλόκ, ψύκτες και Ανεμιστήρας πηνία, ταινία, αγωγός, μονάδα στήλης, το κεντρικό σύστημα, και άλλοι.).

Αγοράζοντας εξοπλισμό, θα πρέπει να καθορίσετε, φυσικά, με το μοντέλο, τον λειτουργικό εξοπλισμό, το σχεδιασμό. Επιπλέον, είναι σημαντικό να φροντίσετε την επαγγελματική εγκατάσταση του συστήματος, διότι εξαρτάται από την περαιτέρω ποιοτική εργασία, τη διάρκεια ζωής, το επίπεδο άνεσης που δημιουργείται.

Κανόνες εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας

Η εσωτερική μονάδα είναι εκείνο το τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος, ο σχεδιασμός του οποίου η λειτουργική βελτίωση δίνεται μεγάλη προσοχή. Και όχι μάταια, επειδή είναι μέσα στο δωμάτιο, μπορούμε να πούμε, είναι το "πρόσωπο" του κλιματικού εξοπλισμού.

Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού παρουσιάζει πολλές απαιτήσεις, οι οποίες καλούνται να το οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Ας δούμε τους κύριους κανόνες για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του split σύστημα, που χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς:

 • Η εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται καλύτερα πριν ή μετά την επιδιόρθωση στο δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε τις διαδρομές επικοινωνίας με τον πιο βολικό, λιγότερο δαπανηρό τρόπο.
 • Είναι απαραίτητο να τηρούνται αυστηρά καθορισμένες αποστάσεις από τους πλησιέστερους τοίχους, οροφές: μέχρι ένα ανώτατο όριο τουλάχιστον 10 cm, σε τοίχους τουλάχιστον 10 cm, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τη συσκευή στο σημείο επικοινωνίας έξοδο - όχι λιγότερο από 50 cm.
 • Μην εγκαθιστάτε παράθυρα πίσω από κουρτίνες, σε κόγχες. Αυτό θα περιορίσει την ψυχρή ροή αέρα, θα κυκλοφορήσει μόνο μέσα από το χώρο του ανοίγματος παραθύρου.
 • Μην εγκαθιστάτε πάνω από ψηλά συρτάρια, ντουλάπια (τουλάχιστον - 1m). Η ροή αέρα θα περιοριστεί επίσης από ένα εμπόδιο, ενώ η σκόνη που συσσωρεύεται στα έπιπλα θα εισέλθει στο δωμάτιο.
 • Μην εγκαθιστάτε πάνω από το σύστημα θέρμανσης. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο εσωτερικό της συσκευής σταθεροποιεί συνεχώς τη θερμοκρασία, προκαλώντας συνεχή λειτουργία στη λειτουργία ψύξης. Αυτό θα οδηγήσει σε ταχεία φθορά εξαρτημάτων, στην αποτυχία του κλιματικού συστήματος.
 • Για να τακτοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι τόποι ανάπαυσης, εργασίας, συχνής διαμονής των ανθρώπων να ήταν εκτός της άμεσης ψύξης του αέρα.
 • Η συσκευή κλιματισμού πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια για να αποφευχθεί η συμφόρηση και μετά η υπερχείλιση του συμπυκνώματος από τη δεξαμενή αποστράγγισης.

Οι κανόνες εγκατάστασης του εξωτερικού στοιχείου της συσκευής κλιματισμού

Οι αυστηροί κανονισμοί καθορίζουν επίσης την εγκατάσταση κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Παράγοντες όπως:

 • Οι βραχίονες στήριξης εγκαθίστανται με περιθώριο ασφάλειας, 2-3 φορές το βάρος της συσκευής. Τοποθετείται με μπουλόνια αγκύρωσης.
 • Η εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου πρέπει να είναι ομαλή, ανθεκτική. Η στερέωση σε ένα ερειπωμένο τοίχο αποκλείεται. Υπό την επίδραση της δονητικής δύναμης του συνδέσμου χαλαρώστε, η συσκευή μπορεί να πέσει.
 • Κατά την εγκατάσταση κλιματιστικών στην πρόσοψη, θα πρέπει να εξετάσετε το τέλος της. Εάν είναι μονωμένο με πολυστυρένιο ή έχει σχεδιαστεί αεριζόμενη πρόσοψη, βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι είναι τοποθετημένοι στον ίδιο το τοίχο και όχι στο τελείωμα της πρόσοψης.
 • Μεταξύ του τοιχώματος και της συσκευής κλιματιστικό θα πρέπει να παραμείνει μια απόσταση τουλάχιστον 10 cm από οποιοδήποτε αντικείμενο πάνω από αυτό -. Όπως είναι τουλάχιστον 10 cm, έτσι εξασφάλισε την φυσική κυκλοφορία της ροής του αέρα γύρω από, του επιτρέπει να ψυχθεί ώρα.
 • Η τοποθέτηση πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω ανεμπόδιστη πρόσβαση για συντήρηση.
 • Τοποθετείται αυστηρά οριζόντια σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να οργανωθεί η σωστή ελεύθερη κίνηση του φρέον μέσω του κυκλώματος ψύξης.
Το σχέδιο εγκατάστασης του εξωτερικού συγκροτήματος του διαχωρισμένου συστήματος στην πρόσοψη του κτιρίου
 • Από το έδαφος η θέση δεν είναι μικρότερη από 1,8-2 m, κατά προτίμηση σε προστατευτικό κιβώτιο.
 • Όταν εγκαθιστάτε στους επάνω ορόφους, είναι λογικό να σκεφτείτε για την τοποθέτηση του συστήματος στην οροφή του σπιτιού. Αυτό θα αποτρέψει την κλήση των βιομηχανικών ορειβατών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η μέγιστη απόσταση μεταξύ των στοιχείων του διαχωρισμένου συστήματος είναι 15 μέτρα.
 • Συνιστάται η τοποθέτηση σε αδιευρωμένα μπαλκόνια, λότζια, τα οποία θα προστατεύουν σημαντικά τη συσκευή κλιματισμού από μηχανικές βλάβες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
 • Η τοποθέτηση μέσα στο κλειστό μπαλκόνι είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη λόγω της ανεπαρκούς μεταφοράς της ροής του αέρα, τόσο αναγκαία για το εξωτερικό στοιχείο του διαχωρισμένου συστήματος.

Οι κανόνες για την εγκατάσταση κλιματιστικών σε προσόψεις των κτιρίων είναι γενικοί, εφαρμόσιμοι σε όλα τα συστήματα διαχωρισμού σε ίσο βαθμό.

Κανόνες εγκατάστασης επικοινωνιών

Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, διατίθεται αρκετός χρόνος για τη σωστή εγκατάσταση της διαδρομής για το κύκλωμα ψύξης, η οποία οφείλεται στους εξής παράγοντες:

 • Η μέγιστη απόσταση μεταξύ των μπλοκ είναι 30 μ. Σε απόσταση μέχρι 5 μ, διατηρούνται όλες οι ιδιότητες του ψυκτικού μέσου. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια.
 • Η σύνδεση των χαλκοσωλήνων πρέπει να είναι αεροστεγής, το σύστημα τροφοδοσίας Freon έχει μέγιστη μόνωση ώστε να αποφεύγεται η διαρροή αερίου που θα μειώσει την απόδοση του κλιματικού συστήματος, μέχρι να σπάσει.
 • Είναι καλύτερο για το κύκλωμα ψύξης να διεισδύσει στην τροχιά στον τοίχο. Οι επικοινωνίες θα είναι κρυμμένες, πράγμα που θα διατηρήσει την αισθητική των χώρων. Εάν η επισκευή γίνει ήδη, οι σωλήνες κλείνουν με πλαστικό κουτί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε πρόσβαση στις συνδέσεις για υπηρεσία.
Η ελάχιστη απόσταση
 • Μην επιτρέπετε να σκύβονται οι σωληνώσεις φρέον έτσι ώστε το ψυκτικό να κυκλοφορεί ελεύθερα.
 • Για το κλιματικό σύστημα, συνιστάται η διεξαγωγή ξεχωριστού ηλεκτρικού καλωδίου με ξεχωριστό διακόπτη στην θωράκιση για να ανακουφιστεί το φορτίο από την παροχή ρεύματος, ειδικά αν είναι ήδη παλαιό.
 • Όλες οι ηλεκτρικές συνδέσεις είναι καλά μονωμένες.
 • Ο σωλήνας αποστράγγισης τοποθετείται καλύτερα σε ξεχωριστό στύλο.
 • Είναι σωστό να σχεδιάσετε ένα σωλήνα διακλάδωσης στο σωλήνα αποχέτευσης για να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα.
 • Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ο σωλήνας μπορεί να απομακρυνθεί κοντά στο εξωτερικό στοιχείο του κλιματικού συστήματος, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι το συμπύκνωμα δεν βλάπτει αργότερα την πρόσοψη του κτιρίου, δεν έπληξε τους περαστικούς.
 • Μέσα στην οπή του εξωτερικού τοιχώματος, τοποθετείται ένας υποδοχέας κυπέλλου, μέσω του οποίου περνούν οι επικοινωνίες επικοινωνίας.
 • Σωλήνες με ψυκτικό μέσο, ​​ηλεκτρικό καλώδιο, σωλήνα αποστράγγισης πρέπει να συσκευάζονται με σωλήνα αφρού, τυλιγμένο με ταινία βινυλίου.
 • Αφού στερεώσετε το εξωτερικό του κλιματιστικού στην πρόσοψη και συνδέσετε το κλιματικό σύστημα, είναι απαραίτητο να κάνετε κενό (τουλάχιστον 50 λεπτά) με ειδικό εξοπλισμό. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη απομάκρυνση του αέρα και του υγρού από το κύκλωμα ψύξης, εξαλείφοντας την εμφάνιση διάβρωσης στην εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων.
 • Είναι υποχρεωτική η δοκιμή του κλιματιστικού στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης.
 • Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη συσκευή για την απουσία διαρροής ψυκτικού μέσου, την ύπαρξη σταθερής πίεσης στο κύκλωμα, την έγκαιρη αφαίρεση του συμπυκνώματος. Οι βασικές λειτουργίες του κλιματικού συστήματος ελέγχονται.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κλιματιστικών σε διαμερίσματα

Οι κανόνες για την εγκατάσταση κλιματιστικών σε κτίρια κατοικιών είναι οι ίδιοι όπως σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό - όταν σχεδιάζετε την απόκτηση κλιματικής συσκευής, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τη διαθεσιμότητα, τις δυνατότητες του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι.

Για το προαστιακό περίβλημα χαρακτηρίζεται από τη χρήση πολυδιάστατων συστημάτων (μία εξωτερική μονάδα + αρκετές εσωτερικές). Συχνά χρησιμοποιείται ένα κεντρικό σύστημα κλιματισμού για τον εξαερισμό και τον καθαρισμό του αέρα. Επίσης, οι ιδιωτικές κατοικίες μπορούν να εξοπλιστούν με κλιματιστικά κανάλια, τα οποία είναι πολύ βολικό να περιοριστούν σε ένα μεγάλο χώρο στο κτίριο.

Η κύρια κατάσταση - ο κλιματικός εξοπλισμός δεν πρέπει να δημιουργεί εμπόδια για τη λειτουργία του κύριου συστήματος εξαερισμού. Το έργο τους είναι μια αρμονική, συμπληρωματική λειτουργία.

Η εσφαλμένη εγκατάσταση του κλιματιστικού θα επηρεάσει σίγουρα την ποιότητα της λειτουργίας του στο μέλλον. Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές, είναι συχνά απαραίτητο να αντικατασταθεί η ελαττωματική συσκευή κλιματισμού με μια νέα. Ένα από τα συχνότερα προβλήματα είναι η διαρροή του ψυκτικού υγρού μέσω των διαρροών των ακροφυσίων. Με την πάροδο του χρόνου δεν εντοπίζεται, απειλεί την αποτυχία του συμπιεστή, του συμπυκνωτή, και άλλων σημαντικών συνιστωσών.

Επίσης, η λανθασμένη εγκατάσταση του κλιματιστικού στον τοίχο του διαμερίσματος είναι η υπερχείλιση του συμπυκνώματος από τη δεξαμενή αποστράγγισης προς το εξωτερικό, μέσα στο δωμάτιο (όχι αυστηρά οριζόντια).

Παραβλέποντας τον βασικό κανόνα της εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι γεμάτος με την πτώση του. Στην καλύτερη περίπτωση, θα δημιουργήσει πολύ θόρυβο κατά την εργασία.

Η επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιόπιστη και αποδοτική εργασία του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Η μόνη σωτηρία στο ζεστό καλοκαίρι είναι ο κλιματισμός. Αλλά για να απολαύσετε τη δροσιά, είναι σημαντικό να φροντίσετε εκ των προτέρων όλες τις δραστηριότητες εγκατάστασης. Και αν οι κάτοικοι των ιδιωτικών κατοικιών σε αυτό το θέμα είναι ευκολότερο, τότε για εκείνους που ζουν σε ένα διαμέρισμα πρέπει να κάνετε χαρτί εργασίας πριν από την αγορά. Τι είναι αυτό το έργο και ποιοι είναι οι κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού;

Άδεια εγκατάστασης κλιματιστικού

Ο σχεδιασμός του κλιματιστικού είναι τέτοιος που ένα από τα μέρη του είναι στο δωμάτιο, και το άλλο έξω στην πρόσοψη. Κατά τη λειτουργία, εκπέμπει πολύ θόρυβο και παράγει συμπύκνωση. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ιδιωτικό σπίτι, τότε δεν απαιτείται άδεια, δεδομένου ότι ο μοναδικός ιδιοκτήτης είναι πολίτης. Αλλά τι γίνεται με την εγκατάσταση σε πολυώροφο σπίτι; Τι συμβαίνει εάν το κλιματιστικό δεν είναι εξουσιοδοτημένο, χωρίς άδεια; Χρειαζόμαστε καθόλου;

Χρειάζομαι άδεια για να εγκαταστήσω ένα κλιματιστικό;

Στη δικαστική πρακτική υπάρχουν δύο απόψεις σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικού. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η άδεια εγκατάστασης κλιματιστικών θα πρέπει να λαμβάνεται σε κάθε περίπτωση. Οι λόγοι είναι οι εξής: η πρόσοψη ενός πολυώροφου κτιρίου είναι προστατευτική δομή, επομένως είναι κοινή ιδιοκτησία. Δηλαδή, χρειάζεστε άδεια από όλα τα μέλη του σπιτιού. Επιπλέον, ορισμένα δικαστήρια στην απόφασή τους στην υπόθεση αναφέρουν ότι η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού στην πρόσοψη μπορεί να θεωρηθεί ως μετατροπή ή επανακατασκευή των χώρων. Τα διατάγματα αναφέρουν ότι ο οργανισμός συντήρησης κατοικιών θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι οι τοίχοι, τα μενταγιόν, τα πινακίδες, τα πινακίδες, τα δορυφορικά πιάτα και τα κλιματιστικά δεν συνδέονται με τους τοίχους.

Για να εγκαταστήσετε κλιματιστικό στην πρόσοψη ενός πολυώροφου κτιρίου, χρειάζεστε άδεια από την εξουσιοδοτημένη τοπική κυβέρνηση και από τους ιδιοκτήτες. Και όπως δείχνει η πρακτική, αυτό θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Αν αντιμετωπίσετε το θέμα με καθυστέρηση, το κλιματιστικό δεν μπορεί να χρειαστεί.

Μια άλλη άποψη: ο ομοσπονδιακός νόμος δεν έχει άμεσες οδηγίες ότι είναι απαραίτητο να λάβει άδεια για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού. Μετά από όλα, η εγκατάσταση δεν περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση του διαμερίσματος, το σχέδιο ακίνητης περιουσίας δεν θα αλλάξει, καθώς και την κοινή ιδιοκτησία του κτιρίου διαμερισμάτων. Εάν εξετάσετε τη δικαστική πρακτική των τελευταίων ετών, αυτή η νομική θέση επιβεβαιώνεται.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία περί στέγασης είναι κοινή ιδιοκτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των θεμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δηλ. περιοχές. Αλλά το θέμα της Ομοσπονδίας μπορεί να υιοθετήσει έναν νόμο, ο οποίος ρυθμίζει την εγκατάσταση κλιματιστικών και άλλου εξοπλισμού στην πρόσοψη. Ο νόμος ορίζει τη διαδικασία απόκτησης άδειας και ονομάζεται όριο ισχύος, ο οποίος μπορεί να συντονίσει την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Το αποτέλεσμα είναι το εξής: πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να μάθετε εάν υπάρχει ρυθμιστική πράξη στην περιοχή σας που ρυθμίζει τη διαδικασία για την απόκτηση αυτών των αδειών. Σε απουσία του, οι αρχές δεν έχουν τη βάση για την έκδοση άδειας. Αρκεί να πάμε στη διοίκηση του δημοτικού σχηματισμού για να είμαστε σίγουροι για αυτό, να γράψουμε ένα αίτημα για διευκρίνιση της σειράς εγκατάστασης του κλιματιστικού σε πολυώροφο κτίριο.

Χρειάζομαι τη συναίνεση των άλλων ενοικιαστών;

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό. Όπως δείχνει η πρακτική του δικαστηρίου, χωρίς τη συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών του σπιτιού, το δικαστήριο μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για την αποσυναρμολόγηση του εγκατεστημένου κλιματιστικού από την πρόσοψη. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, καθώς το κλιματιστικό παραβιάζει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών.

 1. Το κλιματιστικό κάνει πολύ θόρυβο, buzzes, δονείται, που διαταράσσει την ειρήνη των γειτόνων.
 2. Το σχηματισμένο συμπύκνωμα, το οποίο καταστρέφει την εμφάνιση της πρόσοψης και πέφτει στο μπαλκόνι / λότζια του ενάγοντος.
 3. Το εγκατεστημένο κλιματιστικό έχει θέα στην προβολή ή την προβολή από το παράθυρο.
 4. Παραβάσεις που έχουν γίνει δεκτές κατά την εγκατάσταση του κοντίσιονερ. Αυτές είναι οι ρωγμές στο σπίτι, η απειλή του κλεισίματος των ηλεκτρικών καλωδίων ή της αυτοαναφλέξεως λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες πυρασφάλειας.

Για να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, το δικαστήριο στο κοστούμι ενός από τους κατοίκους, δεν αποφάσισε να διαλύσει αυτό, ο πολίτης πρέπει να προγραμματίσει μια γενική σύσκεψη των ιδιοκτητών (γείτονες). Οι περισσότεροι από αυτούς πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Αυτό προκύπτει από την παράγραφο 1 του άρθρου. 36 LCD της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέχνη. 244 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία η πρόσοψη ενός πολυώροφου κτιρίου είναι κοινή ιδιοκτησία.

Όταν απαιτείται άδεια

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου η άδεια των αρμόδιων αρχών δεν μπορεί να αποφευχθεί:

 1. Εάν η εγκατάσταση του κλιματιστικού θα πραγματοποιηθεί από την μπροστινή πλευρά ενός πολυώροφου κτιρίου.
 2. Εάν ένας πολίτης ζει σε ιστορικό και πολιτιστικό σπίτι που έχει ιστορική αξία.
 3. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού εκτελείται στις διαδρομές πεζών.
 4. Σε περίπτωση τοποθέτησης σε άνοιγμα παραθύρου χωρίς κάλυψη περιφράξεων.

Σημειώστε ότι είναι απαραίτητο να λάβετε άδεια όταν δεν είστε οικιακή συσκευή, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ένα βιομηχανικό και ημι-βιομηχανικό κλιματιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση συνδέεται με τη μετατροπή, την ανακατασκευή ή τον επανασχεδιασμό. Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε ένα οικιακό κλιματιστικό, τότε αρκεί να συντονίζετε τα πάντα με τους γείτονες, ώστε να μην παραβιάζουν τα δικαιώματά τους.

Τι πρέπει να κάνω για να λάβω άδεια;

Για να λάβετε άδεια εγκατάστασης, είναι απαραίτητο:

 1. Παραγγείλετε την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού.
 2. Υπολογίστε το θόρυβο που εκπέμπεται από τον εξοπλισμό.
 3. Για τον συντονισμό του έργου με την Rospotrebnadzor, την αρχή διαχείρισης κτιρίων (HOA, DeS, κλπ.).

Δεν ξεχνάμε να ξεκινήσετε μια συνάντηση όλων των ενοικιαστών στο σπίτι για να λάβετε τη συναίνεση. Εάν πληρείτε όλες αυτές τις απαιτήσεις, τότε η εγκατάσταση του κλιματιστικού θα είναι σωστή και νόμιμη.

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση κλιματιστικών (split-system)

Τα πιο χρησιμοποιούμενα κλιματιστικά έχουν ένα σύστημα split. Αυτός είναι ο σχεδιασμός του κλιματιστικού, που αποτελείται από δύο μέρη: εξωτερικό και εσωτερικό. Συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες και ηλεκτρικό καλώδιο.

Το εξωτερικό μπλοκ αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • στη βάση του ανεμιστήρα. Τρέχει τον αέρα που διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμότητας αέρα.
 • συμπυκνωτή. Σε αυτό, το φρέον συμπυκνώνεται και ψύχεται.
 • συμπιεστή. Συμπιέζει το φρέον και τον ωθεί στο κύκλωμα ψύξης.
 • Αυτοματισμοί.

Η εσωτερική μονάδα αποτελείται από:

 • Συστήματα φίλτρων (χονδρόκοκκο και λεπτό καθάρισμα).
 • ανεμιστήρα. Κυκλοφορεί τον ψυχρό αέρα στο δωμάτιο.
 • εναλλάκτης θερμότητας αέρα αέρα ψύξης?
 • blinds. Ρυθμίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Προκειμένου το εγκατεστημένο κλιματιστικό να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, το οποίο εξυπηρετείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν προκαλεί ερωτήσεις από τις αρμόδιες αρχές και τους γείτονες, πρέπει να τηρήσουμε τρία βασικά σημεία:

 1. Επιλέξτε ένα μοντέλο κλιματιστικού ποιότητας. Θα πρέπει να είναι ισχυρό για τοποθέτηση, όσο πιο ήσυχο και συμπαγές.
 2. Πραγματοποιήστε σωστά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, επιλέξτε την ιδανική θέση και ελέγξτε την ποιότητα του εξαρτήματος.
 3. Λειτουργήστε τη δομή σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες, λαμβάνετε τακτικά προληπτικά μέτρα και παρακολουθείτε την.

Οι βασικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση κλιματισμού με split σύστημα:

 • Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας πραγματοποιείται σε σταθερή βάση.
 • Η τοποθέτηση βραχιόνων στον τοίχο πραγματοποιείται με αξιόπιστους μηχανισμούς.
 • η απόσταση δεν είναι μικρότερη από 10 cm από τον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας στον τοίχο.
 • απόσταση όχι μικρότερη από 10 cm από τη σωστή μονάδα αρθρωτής μονάδας.
 • απόσταση τουλάχιστον 40 cm από την αριστερή μονάδα αρθρωτής μονάδας.
 • μέσα σε 70 cm πριν από το μπλοκ δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια.
 • παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε θύρες υπηρεσιών.
 • τα εσωτερικά αντικείμενα δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην έξοδο του ελεύθερου αέρα.
 • Η μονάδα στο εσωτερικό είναι τοποθετημένη μακρύτερα μακριά από πηγές υγρασίας και θερμότητας.
 • Η εσωτερική μονάδα δεν είναι τοποθετημένη απέναντι από την πόρτα εισόδου ή το φράγμα, το οποίο είναι μόνιμα ανοιχτό.
 • οι άμεσες ροές αέρα δεν πρέπει να κατευθύνονται στους ανθρώπους ή στον τόπο όπου βρίσκονται συχνά ·
 • απαιτείται η παροχή υψηλής ποιότητας αφαίρεσης της υγρασίας μέσω ενός σωλήνα αποστράγγισης.
 • η απόσταση μεταξύ του μπλοκ και της οροφής είναι τουλάχιστον 15 cm.
 • Η πλάκα εγκατάστασης είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο σε επίπεδο με βίδες.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τους κανόνες εγκατάστασης του κοντίσιονερ, έχοντας βαθιά μέσα στα χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος.

Βασικές απαιτήσεις και κανόνες για την εγκατάσταση κλιματιστικών

Εάν το σύστημα περιέχει πολλές (2-4) εσωτερικές μονάδες, ονομάζεται σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Η εξωτερική μονάδα λειτουργεί ως συμπυκνωτής, και η εσωτερική μονάδα - ο εξατμιστής. Οι εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες συνδέονται μέσω ενός καναλιού, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρικά καλώδια και σωλήνες μέσω των οποίων κυκλοφορεί το Freon.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ο σωλήνας αποστράγγισης, ο οποίος συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Χάρη σε αυτό, αφαιρείται η συμπυκνωμένη υγρασία. Οι απαιτήσεις και οι κανόνες λένε ότι ο αγωγός αποστράγγισης πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης, έτσι ώστε το συμπύκνωμα να μην πέσει κάτω από την πρόσοψη.

Όσο για το σχεδιασμό του κλιματιστικού με ένα split σύστημα (σχήμα και χρώμα), τότε κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό, και η εσωτερική πλήρωση και η κατασκευή είναι τα ίδια για όλους. Η εμφάνιση και ο σχεδιασμός δεν επηρεάζουν την αρχή εγκατάστασης. Για την εγκατάσταση, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θέση εγκατάστασης. Γι 'αυτό επιλέξτε το για οποιοδήποτε κλιματιστικό, είναι σημαντικό να εξετάσετε:

 1. Βάρος του εξωτερικού μέρους του προϊόντος.
 2. Η πλευρά του ορίζοντα όπου θα βρίσκεται το μπλοκ.
 3. Από αυτά που έγιναν οι τοίχοι της πρόσοψης του σπιτιού και η κατασκευή τους.
 4. Διαθεσιμότητα χώρου για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων.
 5. Η δυνατότητα προστασίας του συμπυκνωτή από την καθίζηση και τον σχηματισμό πάγου.

Τώρα σχετικά με τη δύναμη του προϊόντος. Επιλέγοντας την ισχύ, λαμβάνει υπόψη τη γενική κατανομή της θερμότητας στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Αυτοί οι δείκτες εξαρτώνται από τέτοιους παράγοντες:

 1. Η θέση του κτιρίου στις πλευρές του ορίζοντα.
 2. Ο αριθμός των μελών της οικογένειας στο σπίτι.
 3. Αριθμός ηλεκτρικών συσκευών και η ισχύς τους.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Υπάρχει κίνδυνος να πέσει εξωτερική μονάδα, πράγμα που θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Πριν εγκαταστήσετε τη δομή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο φράκτης τοίχου ή μπαλκονιού έχει το απαραίτητο περιθώριο ασφαλείας ώστε να αντέχει το φορτίο από το προϊόν. Εάν η εσωτερική μονάδα μπορεί να ζυγίζει 6 κιλά, η εξωτερική μονάδα ζυγίζει 20 και ακόμη και 60 κιλά, ανάλογα με το μοντέλο.

Οι απαιτήσεις λένε ότι το περιθώριο αντοχής των τοίχων, τα στοιχεία στερέωσης (στηρίγματα, πείροι, βίδες) χρειάζεται δύο φορές, όχι λιγότερο. Οι περισσότερες από τις προσόψεις είναι θερμομονωμένες με κατάλληλα υλικά για την εξοικονόμηση θερμότητας. Το στρώμα μπορεί να φτάσει τα 20 ή περισσότερα εκατοστά. Οι πείροι και οι βραχίονες πρέπει να ραμίζονται σε αυτό το στρώμα και να στερεώνονται απευθείας στον τοίχο. Στη συνέχεια, η στερέωση είναι αξιόπιστη.

Νέα πολυώροφα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από αεριωμένο σκυρόδεμα, όπως ένα μπαλκόνι. Το σημείο είναι στις ιδιότητες απόδοσης και άλλα χαρακτηριστικά του υλικού. Ωστόσο, το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι εύθραυστο (η δομή του είναι πορώδης). Τοποθετήστε το σύστημα διαχωρισμού σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα δεν συνιστάται. Διαφορετικά, χρησιμοποιούνται πείροι 14x70 και βίδες 10x260, η εγκατάσταση γίνεται από επαγγελματίες.

Εάν η εξωτερική μονάδα έρχεται σε επαφή με την επένδυση, για παράδειγμα, μια αεριζόμενη πρόσοψη, τότε θα δημιουργηθεί μια δόνηση. Και αυτό είναι πρόσθετος θόρυβος που κανείς δεν χρειάζεται. Για να αποφύγετε αυτό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σφραγίδες αποσβεστήρα. Γενικά, η μονάδα λειτουργίας παράγει θόρυβο που δεν υπερβαίνει τα 25-28 dB.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση της μονάδας συμπυκνωτή. Τοποθετείται αυστηρά σε οριζόντια θέση κάτω από το επίπεδο, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται στρεβλώσεις. Η θέση της μονάδας θα επηρεάσει τις συνθήκες κυκλοφορίας Freon στο εσωτερικό του συστήματος.

Η τάφρος αποστράγγισης είναι τοποθετημένη έτσι ώστε το συμπύκνωμα να μην πέφτει πάνω στους ανθρώπους που περνούν κάτω. Παρόλα αυτά, θα επαναλάβουμε ότι οι κανόνες εγκατάστασης αναφέρουν ότι η έξοδος συνδέεται με το σύστημα αποχέτευσης.

Οι απαιτήσεις υποδεικνύουν ότι η εξωτερική μονάδα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 cm από τον τοίχο. Γιατί; Αυτό είναι απαραίτητο για την υψηλή ποιότητα εμφύσησης του συμπιεστή. Εάν το καλοκαίρι σε μια ισχυρή θερμότητα, το blowdown θα είναι ανεπαρκής, τότε ο πυκνωτής θα αποτύχει. Όλες οι εργασίες για την εγκατάσταση υπαίθριων μονάδων πραγματοποιούνται από βιομηχανικούς αναρριχητές με ασφάλιση, καθώς ο κίνδυνος μεγάλης υψόμενης εργασίας είναι υψηλός.

Κανόνες και απαιτήσεις κατά την εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας

Οι εργασίες εγκατάστασης στο εσωτερικό του κτιρίου αποτελούνται από την ανάρτηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, καθώς και από την καλωδίωση του κεντρικού δρόμου και την τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων που τροφοδοτούν ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού.

Το εγκατεστημένο οικιακό κλιματιστικό μπορεί να καταναλώνει έως 2 kW ενέργειας σε μια κατοικημένη περιοχή, μερικές φορές περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από το μοντέλο. Και αυτό είναι ένα πρόσθετο φορτίο στο δίκτυο καλωδίωσης. Εάν δεν αντέχει αυτή την τάση, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς και πυρκαγιάς. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε καλωδιακή καλωδίωση, ως επιλογή να τοποθετήσετε μια ειδική γραμμή από την ασπίδα, παρέχοντας όλες τις ασφάλειες.

Ένα σημαντικό βήμα είναι να εκτελέσετε τον κύριο αγωγό από το μπλοκ έξω από το σημείο όπου θα εγκατασταθεί η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Το παρέμβυσμα μπορεί να είναι εσωτερικό (με τοποθέτηση σωλήνων στον τοίχο) και εξωτερικό. Με το εξωτερικό σύστημα εγκατάστασης, η κύρια γραμμή προστατεύεται από ένα ειδικό κουτί.

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για να εγκαταστήσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα μέσα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 1. Με την ελάχιστη απόσταση από το ένα προς το άλλο της μονάδας διαχωρισμένου συστήματος, βελτιώνεται η απόδοση του κλιματιστικού για το δωμάτιο, ενόψει της μείωσης του επιπέδου των απωλειών που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία.
 2. Είναι απαράδεκτο να εμποδίζετε τα αντικείμενα του εξατμιστή. Συχνά κουρτίνες ή κομμάτια επίπλων καλύπτουν την ελεύθερη κίνηση του αέρα.
 3. Η μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 3 cm από τα έπιπλα και να μην κλίνει από κοντά.
 4. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει από αυτούς, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την εργασία.
 5. Για την εσωτερική μονάδα πρέπει να έχετε πρόσβαση για να εκτελέσετε τη συντήρησή της. Επιπλέον, από καιρό σε καιρό ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάρει τα ίδια τα φίλτρα και να τα καθαρίσει.
 6. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από τα έπιπλα (τραπέζι, καναπέ, κρεβάτι) και επίσης να το στερεώσει στο επίπεδο της οροφής. Η ροή αέρα δεν πρέπει να κατευθύνεται σε χώρο εργασίας ή ύπνου. Ως αποτέλεσμα - κρυολογήματα.

Οι περισσότερες από τις εσωτερικές μονάδες του συστήματος με διαχωριστικά τοιχώματα (90%), τα υπόλοιπα είναι οροφή. Όποια και αν είναι η σχεδίαση, απαιτείται να το εγκαταστήσετε γεωμετρικά σωστά και να φροντίσετε για την ασφαλή τοποθέτηση. Υπάρχουν μοντέλα που στερεώνονται με βίδες και βραχίονες στους τοίχους ή το ρεύμα. Όλες οι αγκύλες πρέπει να ελέγχονται για αντοχή.

Όταν η σύνδεση των δύο μονάδων του συστήματος πραγματοποιείται μέσω ενός κορμού, όλες οι συνδέσεις εκκενώνονται. Από αυτά αφαιρείται η υγρασία και ο αέρας. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται με ειδικό εξοπλισμό για το σκοπό αυτό.

Διαδικασία εγκατάστασης του κλιματιστικού

Οι εργασίες εγκατάστασης προχωρούν σύμφωνα με τον αναπτυγμένο αλγόριθμο. Λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαιτήσεις και οι κανόνες. Η σειρά τοποθέτησης του κλιματιστικού:

 1. Εγκατάσταση ηλεκτρικής καλωδίωσης για τη σύνδεση του συστήματος στο δίκτυο.
 2. Εγκατάσταση της μονάδας έξω από το δωμάτιο.
 3. η επιλογή της βέλτιστης θέσης για εγκατάσταση, η οποία θα βρίσκεται πάνω από 2 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους.
 4. στερέωσης στερέωσης σε επιλεγμένους κοχλίες αγκύρωσης.
 5. εγκατάσταση της μονάδας στον προετοιμασμένο χώρο (παρένθεση).
 6. τη δημιουργία στο τοίχωμα των κύριων οπών, η διάμετρος των οποίων είναι από 50 έως 60 mm για όλες τις επικοινωνίες ·
 7. εγκατάσταση κυλίνδρου στεγανοποίησης στις οπές και τις γραμμές σύνδεσης.
 8. Εγκατάσταση εσωτερικής μονάδας:
 9. επιλογή της βέλτιστης θέσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που περιγράφονται παραπάνω.
 10. εγκατάσταση αγκυρίων για κλιματισμό.
 11. εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας στη θέση της.
 12. Σύνδεση καλωδίωσης:
 13. τοποθέτηση ενός εσωτερικού ή εξωτερικού κιβωτίου.
 14. σύνδεση των σωλήνων από χαλκό, μέσω των οποίων θα κυκλοφορεί το Freon, σύνδεση ηλεκτρικών καλωδίων.
 15. Σκουπίστε - ο αέρας και όλη η υγρασία αφαιρούνται από το σύστημα. Ο ειδικός εξοπλισμός θα επιτρέψει την εκτέλεση της λειτουργίας σε περίπου 45 λεπτά, όχι λιγότερο.
 16. Έλεγχος λειτουργίας δοκιμής του εγκατεστημένου κλιματιστικού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός λογισμικού και υλικού.

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο και είναι έτοιμο για λειτουργία.

Τυπικά λάθη κατά την εγκατάσταση κλιματιστικών

Η εσφαλμένη εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι ένα κοινό πράγμα. Συμβαίνει επίσης ότι το σφάλμα οδηγεί σε πτώση της δομής. Ο λόγος για αυτό είναι το υψηλό κόστος των υπηρεσιών εγκατάστασης που παρέχονται από ειδικές επιχειρήσεις, καθώς και η διαθεσιμότητα του επαγγέλματός τους σε αυτόν τον τομέα των μη επαγγελματιών. Για παράδειγμα, οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι, που παρέχει η επιχείρηση, για την εργασία τους στην εγκατάσταση κλιματιστικού, η οποία θα διαρκέσει 2-3 ώρες, θα καλύψει το ήμισυ περίπου του κόστους του κλιματιστικού. Ως εκ τούτου, για να σώσει τους ιδιοκτήτες προτιμούν να προσλάβουν έναν ανειδίκευτο εργαζόμενο. Το αποτέλεσμα αυτής της εγκατάστασης είναι διαφορετικό: μερικοί κλιματισμοί λειτουργούν εδώ και χρόνια, ενώ άλλοι δεν το κάνουν.

Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο συνηθισμένα και συνηθισμένα λάθη που επιτρέπονται κατά την εγκατάσταση κλιματιστικών:

 1. Πολύ συχνά και υπερβολικά συρρικνωμένοι σωλήνες φρέον. Κατόπιν το φορτίο στο συμπιεστή αυξάνεται και γρήγορα σπάει.
 2. Εγκατάσταση της μονάδας συμπυκνωτή στο γυαλί. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του αέρα επιδεινώνεται.
 3. Εγκατάσταση κλιματιστικού σε ένα δωμάτιο με την παρουσία συσκευών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτά περιλαμβάνουν: μηχανή στρέψης ή διάτρησης, εξοπλισμό συγκόλλησης.
 4. Εγκατάσταση της μονάδας εξάτμισης με λοξή καμπύλη: ροή συμπυκνωμάτων στο κάλυμμα δαπέδου.
 5. Εγκατάσταση κλιματιστικού σε πηγή θερμότητας.

Όταν αυτά τα σφάλματα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να τα διορθώσετε. Αυτό απαιτεί κατανόηση της σημασίας του σφάλματος και του λόγου:

 1. Εάν μετά την εγκατάσταση το κλιματιστικό δημιουργεί ένα βύθισμα, αρκεί να αλλάξετε μια κατεύθυνση ενός ρεύματος αέρα το οποίο αλλάζει τη θέση των ένστικνки στη συσκευή.
 2. Εκτελώντας τη θέρμανση μέσα στο κτίριο, το εξωτερικό μπλοκ καλύπτεται με παγωμένη επικάλυψη. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν δεν διαθέτει αυτόματο σύστημα απόψυξης. Αρκεί να γυρίσετε το κλιματιστικό σε κατάσταση ψύξης, μετά την οποία η επιδρομή θα λιώσει σταδιακά.
 3. Κατά την καυτή περίοδο, ο καθαρός αέρας δεν προέρχεται από το εγκατεστημένο κλιματιστικό, δεν υπάρχει αποτέλεσμα ψύξης. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα, να κλείσετε τα παράθυρα στο δωμάτιο, να ενεργοποιήσετε τη συσκευή θέρμανσης, να αντικαταστήσετε το κλιματιστικό με πιο ισχυρό.
 4. Εάν η ροή αέρα είναι αδύναμη, τα φίλτρα καθαρίζονται.
 5. Αν το νερό ρέει από το κλιματιστικό, εμφανίστηκε μια απόφραξη του καναλιού αποστράγγισης. Μπορεί να είναι ένας φελλός πάγου. Θα πρέπει να καλέσω τον δάσκαλο που θερμαίνει τη μονάδα.
 6. Όταν ακούγεται θόρυβος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εγκατεστημένου κλιματιστικού, μπορεί να έχουν φθαρεί τα έδρανα ή ο ανεμιστήρας να έχει μη ισορροπημένο. Ένας πλοίαρχος ασχολείται, ο οποίος θα εκτελέσει τη διάγνωση και την επισκευή του προϊόντος.
 7. Ο συμπιεστής είναι πολύ ζεστός - ένα σημάδι χαμηλής πίεσης Freon. Αρκεί να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon και να ελέγξετε τα πάντα για διαρροές.

Αν εκτελέσετε όλες αυτές τις ενέργειες, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το εγκατεστημένο κλιματιστικό θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα δεν είναι μια εύκολη άσκηση, η οποία απαιτεί άδεια, την ορθότητα του έργου και επαρκή προσόντα. Στη συνέχεια, κανείς δεν θα απαιτήσει μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση και το κλιματιστικό θα παραμείνει άθικτο και κάθε εποχή θα είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.