Συμπύκνωμα στον εξαερισμό: γιατί σχηματίζεται και πώς να λύσει το πρόβλημα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού των σπιτιών διαφόρων τύπων και βασικά σφάλματα της συσκευής εξαερισμού

Τα κύρια σφάλματα στον εξαερισμό της συσκευής στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

Ο καλός εξαερισμός δεν σημαίνει απαραίτητα την υποχρεωτική εγκατάσταση ακριβών συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης στο σπίτι ή το διαμέρισμα: αρκεί μόνο να οργανωθεί σωστά η κίνηση των ροών αέρα στο κτίριο ή το δωμάτιο. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις βασικές αρχές της δημιουργίας ενός συστήματος ανταλλαγής αέρα στο σπίτι που θα διασφαλίζει το βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι και την ασφάλεια των δομών του.

Τι είναι ο εξαερισμός και γιατί χρειάζεται;
Ο εξαερισμός είναι η οργανωμένη ανταλλαγή αέρα σε δωμάτια, η οποία δημιουργείται για να απομακρύνει την υπερβολική θερμότητα, την υγρασία, τις επιβλαβείς και άλλες ουσίες που συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα των δωματίων και την εισροή φρέσκου αέρα για αναπνοή. Με τη βοήθεια του αερισμού δημιουργείται το επιτρεπτό ή το βέλτιστο μικροκλίμα και η ποιότητα του αέρα. Επίσης, απαιτείται εξαερισμός για την προστασία και τη διασφάλιση του απαιτούμενου επιπέδου προστασίας των κτιρίων κάτω από διάφορες φυσικές και ανθρωπογενείς επιπτώσεις και φαινόμενα.
Βρετανικοί Κανονισμοί Οικοδομικών Κανονισμών για το 2010 Το Έγγραφο F, Τμήμα 1 ορίζει τον σκοπό του αερισμού στο σπίτι:
p.4.7 Ο αερισμός είναι απαραίτητος για την επίτευξη των ακόλουθων στόχων:
α. εισροή εξωτερικού αέρα για αναπνοή.
β. αραίωση και απομάκρυνση των ρύπων στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των οσμών.
με. τον έλεγχο της περίσσειας υγρασίας (δημιουργείται από τον ατμό που περιέχεται στον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις).
δ. εισροή αέρα για συσκευές καύσης καυσίμου.

Ποιες είναι οι βέλτιστες συνθήκες για ένα άτομο;

Ως βέλτιστα θεωρούνται τα χαρακτηριστικά του αέρα, στα οποία, με παρατεταμένη και συστηματική έκθεση στον άνθρωπο, παρέχεται φυσιολογική άνεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτω από ιδανικές συνθήκες σημαίνουν θερμοκρασίες μεταξύ 21 και 25 ° C, σχετική υγρασία 40 έως 60%, η ταχύτητα του αέρα είναι όχι μεγαλύτερη 0,2-0.3 m / s και η σύνθεση του αερίου του αέρα, όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς την φυσική σύνθεση του αέρα (75, 5% - άζωτο, 23,1% - οξυγόνο, 1,4% - αδρανή αέρια).

Τι είδους αερισμό;
Ο φυσικός αερισμός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος εξαερισμού χώρου που δημιουργεί εναλλαγή αέρα λόγω της διαφοράς πυκνότητας θερμότερου αέρα μέσα στο δωμάτιο και πιο ψυχρού εξωτερικού χώρου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι απλός στη συσκευή και στη λειτουργία.

Ο εξαναγκασμένος ή μηχανικός αερισμός των δωματίων παρέχεται με μηχανικό κίνητρο - τη χρήση ανεμιστήρων για την κίνηση του αέρα. Ο μηχανικός αερισμός μπορεί να είναι τροφοδοσία, εξάτμιση ή παροχή-εξάτμιση.

Ο μικτός εξαερισμός εκτός από τον εξαναγκασμένο εξαερισμό χρησιμοποιεί φυσικό αερισμό για εισροή και απομάκρυνση του αέρα.

Με την αναλογία εισροής και απομάκρυνσης του αέρα, είναι δυνατή η κατανομή της παροχής, της εξάτμισης και του μικτού εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων τύπων εξαερισμού

Τύπος εξαερισμού

Μειονεκτήματα

 • Απλός και φθηνός σχεδιασμός
 • Κατάλληλο για τοπικό αερισμό
 • Πιθανόν να εμφανιστεί αντίστροφη έλξη όταν χρησιμοποιείτε σόμπες και τζάκια
 • Ο αέρας τροφοδοσίας προέρχεται από τυχαίες πηγές
 • Ο θερμαινόμενος ή ψυχρός αέρας χάνεται.
 • Δεν επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία φούρνων και τζακιών
 • Η υπερβολική πίεση συγκράτησης εμποδίζει την είσοδο ρύπων από τον ατμοσφαιρικό αέρα (για παράδειγμα, το ραδόνιο)
 • Η δυνατότητα παροχής αέρα σε συγκεκριμένο χώρο (για παράδειγμα σε φούρνο)
 • Δεν αφαιρεί μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις
 • Εισροή αέρα με αυξημένη ή μειωμένη θερμοκρασία ή υγρασία
 • Πιθανά σχέδια

Ισορροπημένο σύστημα ανταλλαγής αέρα

 • Δεν υπάρχουν φαινόμενα διήθησης ή διήθησης αέρα
 • Είναι δυνατή η ισορροπία εισροής και ροής αέρα
 • Είναι δυνατή η ανάκτηση της θερμικής ενέργειας του αέρα εξαγωγής
 • Πολύπλοκος σχεδιασμός και υψηλό κόστος

Ποια ανταλλαγή αέρα συνιστάται για χώρους διαβίωσης;
Η συνιστώμενη τιμή της ανταλλαγής αέρα καθορίζεται με βάση τον αριθμό των ατόμων που κάθονται στις εγκαταστάσεις, την περιοχή (όγκο) των χώρων και τον τύπο του εξαερισμού. Για τον φυσικό εξαερισμό σε χώρους όπου υπάρχει τουλάχιστον 20 μέτρα χώρου ανά άτομο, συνιστάται ροή αέρα τουλάχιστον 30 κυβικών μέτρων αέρα ανά ώρα (αλλά όχι μικρότερη από 35% του όγκου δωματίου). Σε κτίρια όπου υπάρχουν λιγότερα από 20 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο ανά άτομο αέρα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα ανά τετραγωνικό μέτρο του χώρου διαβίωσης.

Οι βρετανικοί οικοδομικοί κώδικες (2010, Μέρος F, Εξαερισμός, πίνακες 5.1-5.2) προβλέπουν έναν απλοποιημένο υπολογισμό της απαιτούμενης μόνιμης ανταλλαγής αέρα στο σπίτι:

Αριθμός υπνοδωματίων στο σπίτι

Ανταλλαγή αέρα, λίτρα ανά δευτερόλεπτο

Ανταλλαγή αέρα, λίτρα ανά δευτερόλεπτο

30 για σχέδιο / 60 με περιοδική εναλλαγή

15 με περιοδική ένταξη

30 με περιοδική ένταξη

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα Κατασκευής για οικιστικά κτίρια (IRC, τμήμα R303.4), εάν το επίπεδο διείσδυσης του καθαρού αέρα στο σπίτι είναι μικρότερο από 5 όγκους ανά ώρα, το σπίτι απαιτεί την εγκατάσταση μηχανικού αερισμού εξαερισμού.

Πώς να κανονίσετε τον εξαερισμό στο σπίτι ή στο διαμέρισμα?

Τα περισσότερα συχνά σε σπίτια και διαμερίσματα είναι διατεταγμένο μικτό αερισμός με διαλείπουσα εξαναγκασμένο αερισμό χρησιμοποιώντας ένα πεδίο κρεμασμένα υγρασία και τοπική χειροτέρευση της συνθέσεως του αερίου του αέρα (τουαλέτες, κουζίνα, σάουνα, λεβητοστάσια, εργαστήρια, συνεργεία) σε συνδυασμό με φυσικές εξαγωγή αέρα και εξαερισμού.

εγκαταστάσεις Αερισμός φυσική ροή του αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται με αερισμό από ανοικτά παράθυρα και πόρτες (volley αερισμό), και διήθηση μέσω ρωγμών και διαρροών στα παράθυρα κέλυφος κτηρίου. Σε σύγχρονα σπίτια η ουσιαστική απουσία της ρωγμές Walling και εισροή παράθυρα αέρα διαμέσου των βαλβίδων σχισμής στην κορυφή των πλαισίων παραθύρων (ξύλινο ή πλαστικό κουφώματα) μέσω συμβατικών διείσδυση των βαλβίδων αέρος είναι εγκατεστημένα στα εξωτερικά τοιχώματα, ή μέσω μηχανικής infiltrators παρέχοντας μια παθητική, και εξαναγκάζεται από τη ροή αέρα του ανεμιστήρα, τον καθαρισμό και τη θέρμανση του, εάν είναι απαραίτητο.

Για να αφαιρέσετε τον αέρα με εξαερισμό χωρίς κανάλια, χρησιμοποιήστε παράθυρα, παράθυρα και τραβέρσες. Η απομάκρυνση του αέρα συμβαίνει είτε λόγω της διαφοράς στην πυκνότητα αέρα εντός και εκτός του κτιρίου είτε λόγω της διαφοράς πίεσης από την προς τα εμπρός και προς τα αριστερά πλευρά των κτιρίων. Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι ο πλέον ατελής, δεδομένου ότι η εναλλαγή αέρα σε αυτή την παραλλαγή είναι η πιο εντατική, είναι δύσκολο να ελεγχθεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ρεύματα και γρήγορη μείωση της άνετης θερμοκρασίας του εσωτερικού αέρα.

Ένα πιο τέλειο σχέδιο φυσικού αερισμού είναι ένα σχέδιο που χρησιμοποιεί κάθετους αεραγωγούς εξαερισμού. Οι αγωγοί εξαγωγής θα πρέπει να τοποθετούνται στο πάχος των εσωτερικών τοίχων ή στις γειτονικές μονάδες κοντά στα εσωτερικά τοιχώματα. Για να αποφευχθεί ο παγετός, η συμπύκνωση και η αλλοίωση του βυθίσματος, οι αγωγοί εξαερισμού που διέρχονται από τις κρύες σοφίτες πρέπει να είναι καλά μονωμένοι. Για να ενισχυθεί η ώθηση, οι αεραγωγοί στην οροφή είναι εξοπλισμένοι με εκτροπείς.

Λήψη τρύπες για τον εξαερισμό του φυσικού αερισμού των άνω επίπεδη ζώνες διατάσσονται κάτω από το ανώτατο όριο δεν είναι μικρότερη από 0,4 μέτρα από το ταβάνι και ταυτόχρονα όχι χαμηλότερη από 2 m από το δάπεδο προς τα ανοίγματα πυθμένα για την απομάκρυνση μόνο υπέρθερμο (αέριο επαναδιαβροχής μολυσμένο) αέρα από την περιοχή πάνω από την ανθρώπινη ανάπτυξης.

Σε σπίτια με σόμπες και τζάκια ανοίγοντας ξεχωριστούς αγωγούς αέρα για την παροχή εξωτερικού αέρα προς τα θερμαντικά σώματα, η οποία αποφεύγει το πρόβλημα της ανεπαρκούς παροχής αέρα στη ζώνη καύσης, εμφάνιση ανάστροφη ώση, η απότομη μείωση της συγκέντρωσης οξυγόνου που είναι αναγκαία για να κρατήσει τα παράθυρα ανοικτά κατά τη λειτουργία των κλιβάνων και τζάκια.

Μηχανικός αερισμός καυσαερίων προστίθεται στο σύμπλεγμα των περιοχών της ρύπανσης του αέρα (κουκούλα πάνω από ένα εστία αερίου), σε χώρους υπερβολικής υγρασίας (μπάνια, σάουνες, πισίνες), στην κουζίνα συνδέεται με το καθιστικό ή τραπεζαρία, στην κουζίνα χωρίς παράθυρο. Θα χρειαστεί εξαναγκασμένος εξαερισμός και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο δρόμο (κάτω από -40 ° C).

Γενικά σφάλματα στη συσκευή εξαερισμού σε σπίτια και διαμερίσματα.

1. Πλήρης απουσία συστήματος εξαερισμού. Παράξενα, όπως ακούγεται, το κύριο λάθος των συστημάτων εξαερισμού σε εξοχικές κατοικίες είναι η πλήρης απουσία συστημάτων εξαερισμού. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού, εξοικονομώντας τους αεραγωγούς, ελπίζουμε ότι θα είναι δυνατό να αεριστεί το σπίτι μέσω παραθύρων ή παραθύρων. Ωστόσο, ο αποτελεσματικός αερισμός δεν είναι πάντοτε εφικτός λόγω φυσικών και θερμοκρασιακών συνθηκών και η ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι επιδεινώνεται γρήγορα, αυξάνεται η υγρασία, εμφανίζεται μούχλα. Σε δωμάτια χωρίς παράθυρα πρέπει να υπάρχει αερισμός.

2. Απουσία συσκευών για ροή αέρα στα δωμάτια. Στα σύγχρονα, πρακτικά ερμητικά σπίτια με ένα συνεχές περίγραμμα του φράγματος υδρατμών, εξαλείφοντας τη διείσδυση της σχισμής του αέρα, με κουφώματα με σφραγίδες, δεν υπάρχουν τυχαίες πηγές διήθησης αέρα. Για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός σε αυτά τα σπίτια, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν βαλβίδες για την διείσδυση αέρα στους τοίχους ή στις βαλβίδες με εγκοπές στα πλαίσια παραθύρων.

Για την κανονική και ασφαλή λειτουργία κάθε σόμπα ή τζάκι απαιτείται ξεχωριστός αγωγός τροφοδοσίας για εξωτερικό αέρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τροφοδοτείται ο αέρας από το δρόμο και όχι από το υπόγειο, όπου μπορούν να συσσωρευτούν αέρια ραδιενεργών εδαφών. Εάν δεν υπάρχει ξεχωριστός αγωγός για τη σόμπα ή το τζάκι, τότε θα χρειαστεί μια μηχανική παροχή φρέσκου αέρα, η οποία λειτουργεί συνεχώς εσωτερικά κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του κλιβάνου.

3. Εσωτερικές πόρτες χωρίς αεραγωγοί από κάτω ή χωρίς γρίλιες εξαερισμού. Όταν οργάνωση φυσικό αερισμό λιγότερο μολυσμένο αέρας κινείται από τη διείσδυση των πηγών ή παράθυρα και οι πόρτες ανοίγουν μέσα στο χώρο στο κανάλι αερισμού σε χώρους με μολυσμένο αέρα περισσότερο (κουζίνες και μπάνια). Για την ελεύθερη ροή του αέρα απαραίτητο να έχουν κενά αέρος κάτω από την πόρτα (S = 80 cm2) και πλέγματα εξαερισμού στις πόρτες στις τουαλέτες (S = 200 cm2) για την εισροή φρέσκου αέρα.

4. Η παρουσία αεροπορικής επικοινωνίας σε διαμερίσματα πολυκατοικιών με σκάλες ή γειτονικά διαμερίσματα. Μέσω των ανοιγμένων καναλιών για τη διέλευση σωληνώσεων και επικοινωνιών, μέσω κιβωτίων εξαγωγής και κλειδαριών στο διαμέρισμα, ο αέρας από τις κλιμακοστάσια ή τα γειτονικά διαμερίσματα διεισδύει αντί του φρέσκου ατμοσφαιρικού αέρα.

5. Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού σε εξωτερικούς τοίχους, σε γειτνίαση με εξωτερικούς τοίχους, διέλευση αγωγών εξαερισμού σε μη θερμαινόμενους χώρους χωρίς μόνωση. Ως αποτέλεσμα της ψύξης ή κατάψυξης των αεραγωγών, το βύθισμα επιδεινώνεται, σχηματίζεται συμπύκνωμα στις εσωτερικές επιφάνειες. Αν οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι κοντά στον εξωτερικό τοίχο, τότε υπάρχει αέρας ή μονωμένο κενό τουλάχιστον 50 mm μεταξύ του εξωτερικού τοιχώματος και του αγωγού.

6. Η τοποθέτηση των πλεγμάτων υποδοχής των αεραγωγών απαγωγής είναι μικρότερη από 0,4 m από το επίπεδο της οροφής. Η συσσώρευση υπερθερμανθέντος, υγρανθέντος και μολυσμένου αέρα κάτω από το ανώτατο όριο.

7. Τοποθέτηση σχαρών υποδοχής αγωγών αερισμού εξαγωγής κάτω από 2 μέτρα από το επίπεδο του δαπέδου. Αφαιρώντας τον ζεστό αέρα από τη ζώνη άνεσης ενός ατόμου, μειώνοντας τη θερμοκρασία στη ζώνη άνεσης, δημιουργώντας "τρύπες".

8. Η παρουσία δύο ή περισσότερων αγωγών εξαγωγής σε απομακρυσμένες θέσεις του διαμερίσματος ή του σπιτιού, οριζόντια τμήματα αεραγωγών. Η παρουσία διαφορετικών καναλιών εξαερισμού που απέχουν πολύ από το άλλο μειώνει την απόδοση του αερισμού καθώς και την κλίση των καναλιών εξαερισμού σε γωνία μεγαλύτερη από 30 μοίρες από την κάθετη. Τα τμήματα οριζόντιου αγωγού απαιτούν την εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων καναλιών.

9. Συνδέστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στον εξαερισμό του αγωγού εξαγωγής στην κουζίνα με πλήρη σφράγιση της οπής εξαερισμού. Ένα από τα πιο κοινά λάθη των ερασιτεχνών κατασκευαστών και shabashnikov. Ως αποτέλεσμα, η εξαγωγή αέρα από την κουζίνα σταματά, οι μυρωδιές εξαπλώθηκαν σε όλο το διαμέρισμα. Η σύνδεση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται ενώ διατηρείται η μάσκα εισαγωγής του αγωγού εξαγωγής με την βαλβίδα ελέγχου τοποθετημένη για να αποτραπεί η εκτόξευση του αέρα εξαγωγής στην κουζίνα.

10. Απομάκρυνση του αέρα από τα μπάνια στον τοίχο προς το δρόμο και όχι μέσω του κατακόρυφου κοιλιακού. Σε κρύο, ο αέρας δεν μπορεί να απομακρυνθεί μέσω του διαύλου, αλλά μάλλον να μπει στο μπάνιο. Όταν χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε ένα τέτοιο σχέδιο, οι λεπίδες του μπορούν να παγώσουν.

11. Γενικός αγωγός εξαερισμού για δύο γειτονικούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας δεν μπορεί να εκκενωθεί έξω, αλλά αναμειγνύεται μεταξύ των δωματίων.

12. Κοινός αεραγωγός για δωμάτια σε διαφορετικούς ορόφους. Είναι δυνατό να ρίχνετε μολυσμένο αέρα από τον κάτω όροφο στον ανώτερο.

13. Απουσία ξεχωριστού αγωγού εξαερισμού για δωμάτια στον τελευταίο όροφο. Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα (υψηλή υγρασία, θερμοκρασία, ρύπανση) στον τελευταίο όροφο.

14. Απουσία ξεχωριστού αγωγού εξαερισμού για τα δωμάτια του κάτω ορόφου. Ως αποτέλεσμα, ο μολυσμένος αέρας από τον κάτω όροφο ανέρχεται στον επάνω όροφο, εμποδίζοντας την εισροή καθαρού αέρα από την ατμόσφαιρα.

15. Απουσία αγωγού εξαερισμού σε χώρους χωρίς παράθυρα, πίσω από δύο πόρτες από το πλησιέστερο παράθυρο. Στασιμότητα του αέρα στο δωμάτιο, παραβίαση της ροής του αέρα σε γειτονικά δωμάτια.

16. Συμπέρασμα ventkanala στη σοφίτα, "έτσι ήταν πιο ζεστό". Μια κοινή παρερμηνεία των αυτο-οικοδόμων, που οδηγεί σε υποβάθμιση του αερισμού και της υγρασίας των δομών κάτω από την οροφή. Θανάσιμο λάθος σε μια μη αεριζόμενη σοφίτα.

17. Τοποθέτηση αεραγωγών διαμετακόμισης από τεχνικούς χώρους, λεβητοστάσια και γκαράζ μέσω καθιστικών. Πιθανή διαρροή μολυσμένου αέρα σε χώρους διαβίωσης.

18. Έλλειψη φυσικού εφοδιασμού και εξαερισμού των κελαριών. Τα κελάρια, ως περιοχές με ενδεχομένως υψηλή υγρασία και συγκέντρωση ραδιενεργών αέριων ρύπων, πρέπει να λαμβάνουν ατμοσφαιρικό αέρα μέσω του αγωγού παροχής αέρα και να διαθέτουν ξεχωριστό φυσικό αεραγωγό. Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο, ο εξαερισμός από τα κελάρια θα πρέπει να έχει κανάλι εξαερισμού απομονωμένο από τα άλλα με μηχανικό κίνητρο.

Εάν ο χώρος του υπόγειου χώρου έχει σταθερή ανταλλαγή αέρα με τον χώρο διαβίωσης μέσω ανοιχτών ανοιγμάτων, ο αερισμός του σπιτιού με το υπόγειο οργανώνεται όπως για ένα πολυώροφο κτίριο.

Εάν το υπόγειο διαχωρίζεται από τα καθιστικά, τότε ο εξαερισμός του οργανώνεται ως ένα ξεχωριστό μονοόροφο κτίριο (Βρετανικοί Κανονισμοί Οικοδομής 2010, Έγγραφο F, Τμήμα 1, 5.12.). Ο αερισμός των μεμονωμένων κελαριών είναι επίσης διαρρυθμισμένος.

19. Απουσία ή ανεπαρκής εξαερισμός των ψυχρών επιμέρους περιοχών. Οι εξωτερικοί τοίχοι των κελάρια και τεχνικών subfield που δεν έχουν εξαερισμό, οι οπές αέρα θα πρέπει να παρέχουν μια συνολική περιοχή όχι μικρότερη από 1/400 η περιοχή του τεχνικού υπόγειο του υπογείου, ομοιόμορφα κατανεμημένες γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων. Η περιοχή ενός εκρήξεως πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m 2. Η συνολική έκταση των περιοχών ραδονίου οπές αέρα για τον αερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100 - 1/150 της περιοχής υπογείου.

20. Απουσία ή ανεπαρκής αερισμός των ατμόλουτρων και των σάουνων. Για να δημιουργήσετε μια υγιή ατμόσφαιρα στο ζευγάρι πρέπει να οργανωθεί vozuhoobmen 5-8 όγκους ατμού ανά ώρα. Η παροχή αέρα στον ατμό που παράγεται από ένα χωριστό αγωγό τροφοδοσίας αέρος υπό την φούρνο ή φούρνο. Η απομάκρυνση του αέρα από το λουτρό σάουνα ή μεταφέρεται από τον αγωγό στην αντίθετη γωνία του ζεύγους, που βρίσκεται κάτω από τα ράφια σε ύψος 80 έως 100 cm. Για γρήγορη αφαίρεση του θερμού υγρού αέρα είναι εφοδιασμένο με κλειόμενο αγωγό τοίχωμα εξαγωγής αέρα κοντά στο ατμό οροφή.

21. Απουσία ή ανεπαρκής αερισμός του αττικού χώρου.

Σε μια στέγη με κρύα σοφίτα, ο εσωτερικός χώρος πρέπει να αερίζεται με εξωτερικό αέρα μέσω ειδικών ανοιγμάτων στους τοίχους, η διατομή του οποίου, με συνεχή κεκλιμένη στέγη, πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/1000 της επιφάνειας δαπέδου. Δηλαδή, για μια σοφίτα με επιφάνεια 100μ 2, απαιτούνται οπές εξαερισμού στον αττικό χώρο με ελάχιστη επιφάνεια τουλάχιστον 0,1 m 2.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο δωμάτιο

Σε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, ένα μπάνιο, κουζίνα και κάθε σαλόνι χρειάζονται το ίδιο. Εάν ο γενικός αερισμός δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την εξαναγκασμένη εισροή και την εκροή αέρα με τα χέρια του.

Ο κανονικός αερισμός στο δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει παθητικό αερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων, ρωγμές κάτω από την πόρτα μεταξύ των δωματίων. Τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία και εκπομπές οσμών συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Εξαγωγή της περίσσειας υγρασίας, προστασία από την υγρασία και το καλούπι.
 • εκροές δυσάρεστων οσμών, προϊόντων καύσης ·
 • αποτρέποντας τη συσσώρευση σκόνης.

Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμα λειτουργεί σωστά, οι κάτοικοι δεν απειλούνται με προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται συχνά να κάνετε καθαρισμό άνοιξη.

Βλάβες αερισμού για να παρατηρήσετε ότι είναι απλή. Στις γωνίες της συσσώρευσης σκόνης, ακόμη και αμέσως μετά τον καθαρισμό, τα παράθυρα στα δωμάτια είναι θολό. Στο μπάνιο υπάρχει μια ακατέργαστη μυρωδιά, οι αρμοί του κεραμιδιού γίνονται μαύροι. Είναι δυνατό να ανοικοδομήσουμε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά απαγορεύεται να το κάνετε αυτό σε πολυώροφα κτίρια.

Εξασφαλίστε μια κανονική κυκλοφορία αέρα σε ένα διαμέρισμα με ανεπαρκή αερισμό ή σε ένα μικρό, κωφούς δωμάτιο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό στο δωμάτιο

Ο αερισμός του παθητικού σπιτιού δεν είναι πάντα ικανός να παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα. Η εισροή πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στους τοίχους, τα ανοιχτά παράθυρα, τα παράθυρα, τις πόρτες.

Σήμερα στο σπίτι είναι συνηθισμένο να μονώσετε, βάλτε σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα. Αυτό διαταράσσει την κανονική κυκλοφορία στο διαμέρισμα. Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια μηχανικών συσκευών εξαερισμού.

Πριν από έναν ανεξάρτητο σχεδιασμό του εξαερισμού είναι απαραίτητο να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις που του υποβάλλονται:

 1. Ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να λειτουργεί με χωρητικότητα 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα εξαερισμού στο μπάνιο είναι 25 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 2. Από τα καθιστικά κάθε ώρα, ένας όγκος αέρα, διαιρούμενος με το 0,2 του συνολικού όγκου δωματίου, θα πρέπει να φύγει.
 3. Η ανταλλαγή του αέρα στις εγκαταστάσεις πρέπει να είναι συνεχής.
 4. Η λειτουργία του εξαερισμού δεν θα πρέπει να μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, να δημιουργεί ρεύματα.

Απαιτήσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά εξοπλισμού για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Πριν κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε τις παραμέτρους του χώρου, να περιγράψετε τη θέση του εξοπλισμού εξάτμισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην ανάγκη για ανταλλαγή αέρα.

Συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με ειδικές συσκευές. Ο μηχανικός αερισμός είναι απαραίτητος εάν το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του.

Ο μηχανικός εξαερισμός παρέχεται από:

 • ανεμιστήρες (εξάτμιση και παροχή) ·
 • κουκούλες κουζίνας?
 • βαλβίδες εισροής αέρα.

Πολλοί εσφαλμένα αναφέρονται στις μονάδες κλιματισμού. Το κλιματιστικό αλλάζει τη θερμοκρασία του αέρα, το καθαρίζει, αλλά δεν παρέχει ροή αέρα. Σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά με σωλήνα τροφοδοσίας: μόνο αυτά μπορούν να ονομαστούν στοιχείο αερισμού.

Θα πρέπει να θυμάστε: το κλιματιστικό δεν ανήκει στον εξοπλισμό εξαερισμού!

Η εργασία των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού συσχετίζεται με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Το να είναι συνεχές είναι ασύμφορο. Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όταν ανάψει η αίθουσα.

Βαλβίδες εισροής

Οι βαλβίδες παροχής θα βοηθήσουν για πάντα στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης καθαρού αέρα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας χωρίζονται σε δύο τύπους σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • εγκαθίστανται στον τοίχο (τοίχος).
 • εγκαθίστανται σε πλαστικά παράθυρα (παράθυρο).

Οι βαλβίδες τοίχου έχουν τη μορφή σωλήνα. Τοποθετούνται στον τοίχο, συνδέοντας τον χώρο με το δρόμο. Οι βαλβίδες παραθύρου είναι προκαθορισμένες κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.

Οι βαλβίδες παραθύρου δεν μπορούν να εγκατασταθούν μόνοι τους, μόνο οι ειδικοί κάνουν αυτό το έργο. Η βαλβίδα τοίχου μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στον τοίχο με το χέρι. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού τοίχων είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο στη βαλβίδα παραθύρου.

Οι βαλβίδες παροχής παρέχουν σταθερή και ομοιόμορφη ροή αέρα. Ορισμένα όργανα περιέχουν φίλτρο και στοιχείο θέρμανσης. Οι βαλβίδες δεν επιτρέπουν το θόρυβο από το δρόμο.

Κουκούλες κουζίνας

Το εκχύλισμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του αερισμού στην κουζίνα. Ο κουκούλα είναι πλέον αξεσουάρ μόδας. Ανακουφίζει την ατμόσφαιρα της κουζίνας από την υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές, το αέριο και τους λιπαρούς ατμούς.

Σήμερα, ο απορροφητήρας λειτουργεί όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικές λειτουργίες

 1. Ενεργός. Συνδέονται με τον γενικό άξονα αερισμού εξαερισμού ή μεταφέρονται απευθείας στο δρόμο.
 2. Παθητική. Εκτελέστε τη λειτουργία φίλτρου. Απορροφήστε αέρα από την κουζίνα, καθαρίστε την από ακαθαρσίες και αφήστε την πίσω. Μην συνδέετε με τον εξαερισμό.

Οι κουκούλες ποικίλουν στην ισχύ. Εάν ο όγκος της κουζίνας είναι μεγάλος, τα τρόφιμα ετοιμάζονται συχνά και πολλά, πρέπει να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Ο συλλέκτης λειτουργεί από τροφοδοτικό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα, προσαρμόζοντας την ώση.

Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο αριθμός και η ισχύς των συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις ανάγκες του για ανταλλαγή αέρα. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις οπές των αγωγών εξαγωγής, στα παράθυρα ή στους τοίχους με την έξοδο προς το δρόμο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξατμίσεις και αέρας τροφοδοσίας, με χαμηλή, μεσαία και υψηλή ισχύ. Για τη λειτουργία συσκευών είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να μην κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Ορισμένοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες που ενεργοποιούν την κίνηση των λεπίδων την κατάλληλη στιγμή. Μπορούν να αντιδράσουν στην αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Το κόστος των οπαδών δεν είναι πολύ υψηλό. Το σχήμα και το μέγεθος επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πού σχεδιάζεται η εγκατάσταση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εξαερισμού μόνοι σας. Εγκαταστήστε τη συσκευή στον τοίχο είναι πιο δύσκολη, θα πρέπει να γροθιά μια τρύπα κάτω από το μέγεθος. Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, χρειάζεστε βοήθεια από τους κατασκευαστές.

Εξαερώστε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Σε μερικά σπίτια και κτίρια γραφείων υπάρχουν μικρά τυφλά δωμάτια χωρίς παράθυρα. Στην κανονική φυσική ανταλλαγή αέρα σε τέτοιες εγκαταστάσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία. Εάν οι άνθρωποι ζουν ή εργάζονται στο δωμάτιο, τα έγγραφα χαρτιού ή τα ρούχα αποθηκεύονται, είναι απαραίτητο να κανονιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός.

Απλές επιλογές για την ανταλλαγή αέρα σε απομακρυσμένο δωμάτιο:

 1. Διαχωρισμένο σύστημα με παροχή αέρα από το δρόμο. Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο διαφέρει από το πρότυπο μοντέλο από την παρουσία μιας βαλβίδας σωλήνα τροφοδοσίας. Η πιο βολική, αλλά και η πιο ακριβή παραλλαγή του εξαερισμού ενός κωφού.
 2. Ανεμιστήρας παροχής αέρα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δρόμο ή από ένα δωμάτιο δίπλα σε κωφόρο.

Για την ανταλλαγή αέρα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη υποδοχής κάτω από την εσωτερική πόρτα. Το μικρότερο κενό είναι 1-1,5 εκ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαγωγής στην εσωτερική πόρτα από κάτω. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Για να μην χαλάσει ο σχεδιασμός, το χρώμα της μάσκας επιλέγεται ξεχωριστά.

Εξαερώστε το δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

Πλαστικά παράθυρα είναι όμορφα και πρακτικά. Δεν χάνουν τον θόρυβο από το δρόμο, το χειμώνα προστατεύουν αξιόπιστα τον εαυτό τους από το κρύο. Υπάρχει όμως και ένα σαφές μείον. Παρεμβαίνουν στην φυσική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό τροφοδοσίας.

Τα πλαστικά παράθυρα είναι πρακτικά και δημοφιλή, αλλά παρεμποδίζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα

Η ιδανική επιλογή για ένα δωμάτιο με πλαστικό παράθυρο είναι οι βαλβίδες τροφοδοσίας. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε συσκευές τοίχου: μπορούν να εγκαταστήσουν φίλτρα, να κάνουν τον αέρα ζεστό ή δροσερό.

Εάν ο φυσικός εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό να συνδέσετε το δωμάτιο με άλλα δωμάτια - μέσα από τις ρωγμές στις πόρτες ή στις γρίλιες.

Βεβαιωθείτε ότι η κανονική λειτουργία του συστήματος παροχής και εξαγωγής της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να είναι ανεξάρτητα. Η παραλαβή του εξοπλισμού δεν είναι δύσκολη. Για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα, στο διαμέρισμα εγκαθίστανται κλιματιστικά με εισροή αέρα, απορροφητήρες κουζίνας, ανεμιστήρες και βαλβίδες.

Ο γενικός άξονας αερισμού εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί για να διατηρήσει την κανονική λειτουργία του. Απαγορεύεται να το κάνετε μόνοι σας, γι 'αυτό πρέπει να καλέσετε ειδικούς.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Σε περίπτωση κακής εγκατάστασης οποιουδήποτε τύπου συστήματος εξαερισμού, σχηματίζεται συμπύκνωση στον εξαερισμό της ιδιωτικής κατοικίας. Αυτό είναι γεμάτο με σοβαρές συνέπειες - διαβροχή των τοίχων, υγρασία στο σπίτι. Μετά από λίγο, σχηματίζεται ο μύκητας μούχλας, ο οποίος καταστρέφει την κατασκευή, καθιστά τις επιφάνειες οπτικά ελκυστικές και βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

Ποιος είναι ο λόγος για την εμφάνιση συμπυκνωμάτων

Συμπύκνωση - ο σχηματισμός υγρασίας στο εσωτερικό του σωλήνα. Οι σταγόνες νερού διαχέονται μέσω πολυάριθμων αρμών, ως αποτέλεσμα των τοίχων και των οροφών θα είναι συνεχώς υγρό. Το χειμώνα, ο σωλήνας μπορεί να παγώσει το κενό λόγω της κατάψυξης του νερού, έτσι ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα στον αγωγό αερισμού. Οι λόγοι για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία είναι οι εξής:

 • απουσία θερμομόνωσης στους σωλήνες εξαερισμού.
 • ακατάλληλη μόνωση σωλήνων.
 • Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού αγοράστηκαν ελαττωματικά υλικά.
 • κακή μόνωση του δαπέδου και των τοίχων, παγετός,
 • η ανέγερση του σπιτιού έγινε σε υγρή βάση.
 • νερό στο υπόγειο του σπιτιού.
 • Οι σωλήνες εξαερισμού έγιναν φραγμένοι με το χρόνο.
 • ελαττωματικά δίκτυα νερού στο σπίτι.
 • Διαφορά θερμοκρασίας εκτός και εντός του σπιτιού.
 • λανθασμένη τοποθέτηση της κουκούλας.

Οι λόγοι μπορεί επίσης να είναι μόνιμες πηγές ατμών - στέγνωμα υγρών πλυντηρίων στο σπίτι, χαρακτηριστικά της περιοχής όπου κτίστηκε το σπίτι, για παράδειγμα, κοντά σε μια λίμνη, ένα ποτάμι. Σε κάθε περίπτωση, αν στάζει από τον εξαερισμό, τότε είναι απαραίτητο να αναλάβουμε δράση.

Πώς και πού να μονώσετε σωστά τους αεραγωγούς

Η θέρμανση των σωλήνων είναι απαραίτητη σε ένα μέρος όπου υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι - αυτό πρέπει να γίνει, από το ανώτατο όριο του τελευταίου ορόφου μέσω της οροφής και σοφίτα, που τελειώνει με την έξοδο προς την οροφή. Η θερμοκρασία του τοιχώματος του καναλιού εξαερισμού αλλάζει και συμπυκνώνεται. Αυτή η ζώνη ονομάζεται - "σημείο δρόσου", εδώ πρέπει να είναι μονωμένη.

Σημαντικό! Ο εξαερισμός απαιτεί μια ειδική προσέγγιση. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση, ίσως είναι απαραίτητο να μονώσετε όχι μόνο τους σωλήνες, αλλά και τις βαλβίδες (σε μεγάλους χώρους). Όλα εξαρτώνται από το μήκος του αγωγού αερισμού και τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής του.

Σε κάθε περίπτωση, η θέρμανση θα πρέπει να αρχίζει με την εύρεση του "σημείου δρόσου", τότε γίνεται ένας οικονομικός υπολογισμός, επιλέγεται το είδος της μόνωσης. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε τέτοια υλικά:

 • διογκωμένο πολυστυρόλιο ·
 • ορυκτό μαλλί.
 • αφρός πολυπροπυλενίου.
 • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.

Τα υλικά που βοηθούν στην αποφυγή συμπύκνωσης στον εξαερισμό, κατ 'αρχήν φθηνότερα, έχουν καλή θερμομόνωση και επίσης πληρούν τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας. Όταν επιλέγετε θερμομόνωση, πρέπει να απωθήσετε το μήκος και τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού.

Μόνωση σωλήνων: σειρά εργασίας

 • Ο σωλήνας εξαερισμού σκουπίζεται.
 • Η επιλεγμένη μόνωση τυλίγεται σφικτά στην προβληματική περιοχή του σωλήνα και στερεώνεται.
 • Οι θερμαντήρες, που μοιάζουν με σωλήνα σε σχήμα, κόβονται σε όλο το μήκος από τη μια πλευρά.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε όλες οι περιοχές να ταιριάζουν σφιχτά, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί πλήρης στεγανότητα.
 • Μόνο τότε η κομμένη ραφή είναι κολλημένη με κόλλα ή Scotch tape.

Σημαντικό! Εάν η μόνωση δεν ταιριάζει στενά, το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού θα απορροφηθεί από τη μόνωση. Αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και στη μυρωδιά της υγρασίας, αλλά και στη σκουριά - σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή του σωλήνα.

Παραδείγματα σφαλμάτων μόνωσης

Παράδειγμα # 1

Το μπάνιο είναι χωρίς παράθυρα, το μέγεθός του είναι 2 x 2,5 m. Ο αερισμός γίνεται με τη μορφή σωλήνα εξάτμισης PVC με διατομή 110 mm. Μέσω της ξύλινης οροφής, ο αγωγός αερισμού πηγαίνει στη σοφίτα (μήκους 2,5 μ.), Και στη συνέχεια στο δρόμο. Και ένα κομμάτι σωλήνα αερισμού στη σοφίτα είναι μονωμένο. Ventruba στο μπάνιο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Το χειμώνα, η συμπύκνωση αρχίζει να στάζει στο σύστημα εξαερισμού. Πώς να λύσετε το πρόβλημα;

Όλα βρίσκονται σε λανθασμένη μόνωση. Ήταν απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το "σημείο δρόσου". Ακόμη και αν ο αγωγός στη σοφίτα είναι μονωμένος, παραμένει ανοιχτός στην οροφή, παρουσιάζεται μια πτώση θερμοκρασίας και, ως εκ τούτου, σχηματίζεται συμπύκνωμα. Ως εκ τούτου, συνιστάται, ξεκινώντας από την οροφή και τελειώνοντας με την έξοδο του στο δρόμο, να μονώνεται με τη βοήθεια θερμομονωτικών υλικών. Μερικοί ιδιοκτήτες απομονώνουν επίσης το τμήμα του δρόμου των αεραγωγών, το οποίο είναι επίσης σωστό.

Παράδειγμα # 2

Σε παλαιότερα κτίρια, το σύστημα εξαερισμού παρουσιάζεται με τη μορφή αμιαντού σωλήνα που διέρχεται από τη σοφίτα στο δρόμο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να βρεθεί ότι στάζει από τον εξαερισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό αποστραγγίζεται από τους κάδους. Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται εάν θα συμβάλει η θέρμανση; Μετά από όλα, ο ψυχρός αέρας δροσίζει και μετατρέπεται σε συμπύκνωμα.

Σε ιδιωτικά σπίτια, ξεκινώντας από το ανώτατο όριο, τυλίξτε το σωλήνα με μια θερμάστρα, έτσι ώστε το πάχος να είναι 100 mm, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας εκτροπέας στο άκρο του σωλήνα εξαερισμού. Αν το σπίτι είναι πολυώροφο, οι αμιαντοτσιμέντοι σωλήνες, όπως οι γαλβανισμένοι, έχουν ένα κενό μεταξύ τους, ο οποίος δεν είναι κλειστός. Ως εκ τούτου, κρύο αέρα και δροσίζει αυτή την περιοχή, σχηματίζοντας συμπύκνωμα στον εξαερισμό τροφοδοσίας.

Για να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να δημιουργήσετε αποστάτες, να εγκαταστήσετε το ξυλότυπο και να ρίξετε το τσιμέντο. Αυτή η μέθοδος ελέγχου συμπυκνωμάτων εμποδίζει τους ψυχρούς ανέμους να εισέλθουν στον εξαερισμό. Οι αεραγωγοί σε τέτοια σπίτια είναι σε ένα τούβλο σωλήνα, είναι απαραίτητο να το διερευνήσει. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε το κονίαμα για να σφραγίσετε τις ρωγμές μεταξύ των τούβλων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν θερμαντήρα για να τυλίξετε τον αγωγό αέρα. Τέτοιες απλές μέθοδοι βοηθούν στην εξάλειψη του συμπυκνώματος στον εξαερισμό.

Άλλες μέθοδοι για την εξάλειψη του συμπυκνώματος

Επιλογή # 1

Ίσως, η επιλογή της θέρμανσης κάποιος δεν θα λειτουργήσει, τότε μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Ο σωλήνας εξαερισμού που διέρχεται από τη σοφίτα αποσυνδέεται. Ένα σημείο με κωνικό βύσμα εισάγεται στο σημείο αποσύνδεσης. Στη θέση του κώνου, το συμπύκνωμα θα αποστραγγιστεί. Το αποσπασμένο τμήμα του σωλήνα εξαερισμού που πηγαίνει στο δρόμο θα πρέπει να εγκατασταθεί στο τσάι. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από τους αεραγωγούς. Δεν είναι ακριβό και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, το κύριο πράγμα είναι να εγκαταστήσετε σωστά το τσάι στον αεραγωγό. Περαιτέρω, είναι απαραίτητη η μόνωση αυτής της δομής και αντί της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός σωλήνα διαμέσου του οποίου θα ρέει το συμπύκνωμα.

Σημαντικό! Σε θερμοκρασίες κάτω από το νερό, το συμπύκνωμα στο σωλήνα μπορεί να παγώσει, οπότε αυτή η μέθοδος μπορεί να θεωρηθεί προσωρινή και να μην λύσει το πρόβλημα.

Παράδειγμα:

Στο ιδιωτικό σπίτι υπάρχουν 2 μπάνια, σε καθένα από τα οποία οι ανεμιστήρες εξάτμισης είναι εξοπλισμένοι σε αεραγωγούς. Για αερισμό, επιλέχθηκαν μεταλλικοί σωλήνες διατομής 125 mm. Οι σωλήνες εξαερισμού συγκρατείται σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα μη θερμαινόμενο σοφίτα (μήκος ενός σωλήνα μήκους 7,5 μέτρων του άλλου σωλήνα 9 m.), Και στη συνέχεια να βγει. Οι σωλήνες είναι μονωμένοι με ορυκτοβάμβακα. Το χειμώνα υπάρχει συμπύκνωση τι να κάνετε; Και το ποσό της είναι πολύ μεγάλο, το νερό ρέει ακόμα και μέσω των ανεμιστήρων.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος, η μόνωση του σωλήνα πρέπει να γίνει εντελώς, μέχρι το τελευταίο τμήμα που πηγαίνει στο δρόμο. Είναι δυνατή η τοποθέτηση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού απευθείας στην οροφή χωρίς οριζόντια τμήματα, εξοπλισμένα με ανεμιστήρα χωρίς κανάλι και στροβιλοαπορροφητήρα. Τελευταία είναι η καλύτερη επιλογή, στον τόπο όπου ο εξαερισμός είναι σε ένα ιδιωτικό σπίτι που στάζει σύνολο απομάκρυνση συμπυκνωμάτων, μέσω του οποίου το νερό θα είναι ήρεμη skapyvat, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

Επιλογή # 2

Στον παλιό εξαερισμό κατασκευάζεται στέλεχος και εγκαθίσταται ένα νέο σύστημα εξαερισμού. Σε ένα δωμάτιο όπου οι περισσότεροι καπνοί είναι εγκατεστημένοι στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Συχνά μια μηχανική συσκευή είναι τοποθετημένη σε ένα παράθυρο παραθύρου. Ο νωπός αέρας μπορεί να τροφοδοτηθεί από μια βαλβίδα παροχής, η οποία είναι εγκατεστημένη κοντά στην μπαταρία ή πίσω από ένα λέβητα αερίου. Η τοποθέτηση βαλβίδων τροφοδοσίας κοντά στον εξοπλισμό θέρμανσης θα θερμαίνει τον αέρα χειμώνα και η απώλεια θερμότητας στο σπίτι θα είναι ελάχιστη. Μια τέτοια ακριβή επιλογή, σας επιτρέπει να αφαιρέσετε μόνιμα το συμπύκνωμα από τον εξαερισμό.

Η σωστή προσέγγιση στη μόνωση των σωλήνων εξαερισμού λύνει τέτοια προβλήματα - αυξάνοντας τη λειτουργία των αεραγωγών. Ηχομόνωση κατά τη διέλευση των αέριων μαζών. Μείωση των θερμικών απωλειών το χειμώνα. Η συμπύκνωση δεν στάζει από τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία. Αποτρέπει την εξάπλωση φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σήμερα, οι θερμαντήρες σε καταστήματα παρουσιάζονται με τη μορφή κυλίνδρων, κορδονιών, ημικαλίνων. Η διάμετρος πρέπει επίσης να επιλεγεί μεμονωμένα. Το πάχος της μόνωσης είναι επίσης διαφορετικό. Η προσέγγιση στο ζήτημα της μόνωσης των αεραγωγών συνιστάται ακόμη και στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού.

Ένας απλός τρόπος για να εξαερώσετε τα δωμάτια χωρίς παράθυρα;

Καλησπέρα.
Έχω ένα πρόβλημα αυτού του είδους - υπάρχει ένα δωμάτιο 52 m2 το οποίο χρησιμοποιείται στο στούντιο επεξεργασίας ακουστικών / βίντεο. Το στούντιο, όταν η κατασκευή έγινε χωρίς παράθυρα, είναι καρφωμένα και δεν θα τα κάνουμε, γιατί αν φτιάξετε ένα παράθυρο, ο δρόμος θα ακουστεί πάρα πολύ.

Η καλύτερη απάντηση

Ενδιαφέρουσες προσφορές

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

Το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, χωρίς παράθυρα, μόνο η μπροστινή πόρτα)) Ένα από τα πλεονεκτήματα μπορεί να σημειωθεί άξονα αέρα στη γωνία του δωματίου στο οποίο υπάρχουν οπές εξαερισμού, 8ος όροφος, λυγισμένο όπως δεν είναι κακό. Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος - επίσης.

Θέλουμε να τοποθετήσουμε μια μπαταρία στο μπάνιο αντί για μια θερμαινόμενη πετσέτα. Μπορεί κάποιος να το κάνει ήδη;

Όλη τη στιγμή της ημέρας! Πες μου - μπορώ να κρεμάσω ένα θερμαντήρα νερού 80 λίτρων σε τοίχο από μπετόν; Ο τοίχος αποτελείται από δύο γειτονικές επένδυσεις αεριζόμενου σκυροδέματος 80 mm. το συνολικό πάχος 160 mm Ο καθένας εκ των προτέρων είναι ευγνώμων για τις συμβουλές!

Γεια σας. Πείτε μου, παρακαλώ, ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται τώρα στην παραγωγή των καναλιών σκουπιδιών και ποιος προμηθευτής πρέπει να επιλέξω;

Είτε πρόκειται να αλλάξετε ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης σε ένα ζεστό δάπεδο από το σύστημα θέρμανσης σε έναν σύνδεσμο από σκυρόδεμα είτε από ένα θερμαντήρα πετσετών. τι να κάνω, δεν ξέρω. βοήθεια.