Χαρακτηριστικά και σωστή φροντίδα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι ή διαμέρισμα και ταυτόχρονα μπορεί να είναι φυσικό και αναγκαστικό αλλά και αναμεμειγμένο. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της δομής και κάθε δωμάτιο που χρειάζεται συνεχή ανανέωση του αέρα. Αναγκαστική αερισμού θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό σύστημα, με το οποίο μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσει την απομάκρυνση του αέρα εξάτμισης ή της εισροής των νέων και φρέσκο ​​αέρα, και όπως σε όλο το διαμέρισμα, και σε ορισμένες περιοχές του κάθε κτιρίου. Ωστόσο, η δημιουργία του θα πρέπει να διαθέσει ένα ορισμένο ποσό των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε τα μέσα της ποιότητας με τη μία, η οποία εύκολα θα αντιμετωπίσει βασικές προκλήσεις της, και θα είναι εξοπλισμένο με πολλές απαραίτητες λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ένα τέτοιο σύστημα έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ποικιλίες. Αυτό περιλαμβάνει:

 1. Η δυνατότητα να ρυθμίζετε ανεξάρτητα την ισχύ του συστήματος και συνεπώς μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή η οποία, σύμφωνα με τις παραμέτρους της, θα είναι ιδανική για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή κτίριο καθόλου.
 2. Αναγκαστικός εξαερισμός του διαμερίσματος λόγω των διαφορετικών αισθητήρων μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν αυτό είναι ένα καθορισμένο ανάγκη, όπως μπορεί να μετρηθεί με την υγρασία, η θερμοκρασία ή άλλες παραμέτρους, σύμφωνα με την οποία η ανάγκη ανιχνεύεται στον εξοπλισμό.
 3. Εάν αγοράζετε προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα, θα είναι εντελώς σιωπηλά, έτσι ώστε να μην προκαλούν δυσφορία κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.
 4. Τα όργανα μπορούν να αγοραστούν για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή για ολόκληρο το σπίτι, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η δημιουργία ενός ποιοτικού συστήματος εξαερισμού σε ξεχωριστό δωμάτιο ή για ένα ολόκληρο διαμέρισμα.

Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σύστημα αυτό παράγεται σε τρεις εντελώς διαφορετικές ποικιλίες, οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Σχεδίαση εξάτμισης, η οποία ειδικεύεται στην απομάκρυνση αέρα από διάφορα δωμάτια.
 • Εξοπλισμός εφοδιασμού, παρέχοντας μια εισροή φρέσκου, καθαρού, ζεστού και καθαρού αέρα στα δωμάτια ή σε ολόκληρο το κτίριο ως σύνολο.
 • Οι συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής εκτελούν τις λειτουργίες των δύο πρώτων ποικιλιών ταυτόχρονα.

Επιπλέον, όλα τα είδη αυτών των συστημάτων μπορούν να χωριστούν σε κοινά και τοπικά. Η πρώτη ποικιλία προορίζεται για χρήση μόνο σε πολύ μεγάλες και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις και μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει ένα ολόκληρο κτίριο ταυτόχρονα. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα ειδικό έργο, ενώ αυτό το σύστημα εκτελεί τις λειτουργίες της εγκατάστασης σχεδίασης και τροφοδοσίας.

Τα τοπικά συστήματα εξαερισμού μπορεί να είναι τροφοδοτικά ή εξάτμιση και η τοποθέτησή τους είναι συνήθως σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Σχεδιάζονται για χώρους στους οποίους θα πρέπει να υπάρχει μόνο καθαρός και καθαρός αέρας, για τον οποίο απαιτούνται ειδικές απαιτήσεις.

Επιπλέον, όλα τα συστήματα χωρίζονται σε μονομπλόκ και με σχέδια, και έτσι αντιπροσωπεύουν το πρώτο χωριστό στέλεχος και το δεύτερο που δημιουργήθηκε από ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών στοιχεία συναρμολογημένα σε διάφορες αίθουσες της δομής, οπότε αυτά συνδυάζονται και συνδέονται με ένα ισχυρό εξοπλισμό.

Πώς δημιουργείται ο εξαναγκασμένος εξαερισμός;

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πώς να κάνουν τον υποχρεωτικό αερισμό, ο οποίος έχει πολλές σημαντικές και απαραίτητες θετικές παραμέτρους. Για το λόγο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ειδικούς, δεδομένου ότι πολύ συχνά όλη η εργασία πραγματοποιείται αρκετά εύκολα με τα χέρια μας. Ωστόσο, για αυτό είναι σημαντικό να γίνουν αρχικά ορισμένοι υπολογισμοί που θα καθορίσουν πόσο εξοπλισμό ενέργειας θα πρέπει να αγοραστεί, ώστε να μπορεί να αποδώσει καλά για όλες τις εργασίες.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα σε ένα συγκεκριμένο σπίτι, τότε είναι σημαντικό να σχεδιάσετε έναν ειδικό κορμό και η τοποθέτησή του θα πρέπει να πραγματοποιείται όσο όλο το σπίτι χτίζεται. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές βαλβίδες τροφοδοσίας, καθώς και να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες εξαγωγής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός, καθώς και ο αέρας τροφοδοσίας, δεν θα πρέπει να είναι όχι μόνο ανεπαρκώς ισχυροί, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ ισχυροί. Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να αναμένεται ότι ο εξοπλισμός δεν θα αντιμετωπίσει την ανανέωση του αέρα, και στη δεύτερη θα υπάρξουν ρεύματα στα δωμάτια.

Η βέλτιστη λύση για πολλά διαμερίσματα είναι η εγκατάσταση ξεχωριστού εξοπλισμού για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το οποίο το χρειάζεται ιδιαίτερα. Τις περισσότερες φορές, ο εξαερισμός δημιουργείται στο μπάνιο, αλλά μπορεί να συμπληρώσει το υπάρχον φυσικό σύστημα. Για το σκοπό αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εξάτμισης στον άξονα εξαερισμού, εάν υπάρχει, ο οποίος θα καθαρίζει τον αέρα σε αυτό το δωμάτιο γρήγορα και ποιοτικά.

Για την κουζίνα, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια ειδική κουκούλα και μπορεί να λειτουργήσει τόσο με την απομάκρυνση του αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις όσο και με τον καθαρισμό των ακαθαρσιών, των ρύπων και της οσμής, μετά την οποία επιστρέφει στο δωμάτιο. Εάν σχεδιάζεται η δημιουργία του συστήματος ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής ή ακόμα και στο σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου σπιτιού, τότε στην περίπτωση αυτή η πιο σωστή επιλογή θα είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος μονομπλοκ, το οποίο θα εξασφαλίσει τη δημιουργία μιας βέλτιστης ατμόσφαιρας και υγρασίας σε κάθε χώρο του κτιρίου.

Το σύστημα εξαερισμού στην τουαλέτα είναι εγκατεστημένο αρκετά εύκολα, γιατί γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε μόνο τον εξοπλισμό που συνήθως παρουσιάζεται με τη μορφή ενός συμπαγούς ανεμιστήρα. Τοποθετείται σε μια ειδικά διαμορφωμένη οπή στον άξονα εξαερισμού, μετά την οποία συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο και ρυθμίζεται. Με τη βοήθειά του στο δωμάτιο θα είναι πάντα πολύ ευχάριστο να είναι, καθώς θα υπάρχει φρέσκος και καθαρός αέρας και μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον εξοπλισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει ποτέ μια δυσάρεστη οσμή στο δωμάτιο.

Πώς να φροντίζετε σωστά τον εξοπλισμό;

Η φροντίδα του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται. Εάν πρέπει να ασχοληθείτε με την κουκούλα κουζίνας, τότε πρέπει να αλλάζετε περιοδικά τα φίλτρα, καθώς και να τα καθαρίζετε από την επιφάνεια διαφόρων ρύπων και λεκέδων. Οι ανεμιστήρες φράσσονται γρήγορα με διάφορα σκουπίδια, τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν γρήγορα.

Επίσης, αν χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας και ακριβό σύστημα εκκένωσης, το οποίο καθαρίζει και θερμαίνει τον αέρα, είναι σημαντικό να διενεργεί περιοδική συντήρηση που στοχεύει να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του, καθώς και το γεγονός ότι δεν μειώθηκαν παραμέτρους. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να περιμένετε ότι το σύστημα εξαερισμού θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, και θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για τη ζωή του κάθε ατόμου. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε σύνθετες εγκαταστάσεις, είναι δυνατή η ανεξάρτητη συντήρηση μόνο με τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός

Ο εξαερισμός είναι ένας σημαντικός τρόπος για μια άνετη διαβίωση για ένα άτομο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στις εγκαταστάσεις πρέπει πάντα να υπάρχει ανταλλαγή μεταξύ του παρεχόμενου και του αφαιρούμενου αέρα. Ο αέρας εξαγωγής πρέπει να αφαιρεθεί από το δωμάτιο και να αντικατασταθεί από εξωτερικό.

Είδη εξαερισμού

Τα παρακάτω συστήματα εξαερισμού διακρίνονται:

Φυσικός εξαερισμός

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό φυσικό εξαερισμό είναι ότι η αρχή της λειτουργίας της δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Για την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, πραγματοποιείται εγκατάσταση εξαερισμού και αεραγωγών. Λόγω της διαφοράς στα φυσικά χαρακτηριστικά του αέρα κοντά στις εκρήξεις και κοντά στους αεραγωγούς, συμβαίνουν αυθόρμητες αεροπορικές μεταφορές. Ο φυσικός τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα κτίρια κατοικιών του παλαιού και νέου δείγματος. Προκειμένου ο εξαερισμός αυτός να λειτουργεί καλά, είναι απαραίτητο η είσοδος αέρα και οι οπές εξαγωγής να βρίσκονται στον εξωτερικό τοίχο και οι αγωγοί αερισμού στον απέναντι τοίχο ή σε κοντινό χώρο.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού είναι :

 • ανεξαρτησία από τον ηλεκτρισμό ·
 • τη δημιουργία φυσικών συνθηκών που είναι γνωστές στον άνθρωπο.
 • χαμηλή τιμή?
 • δεν δημιουργεί περιβάλλον για την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών ·
 • αυθόρμητη κίνηση του αέρα.

Το μειονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι: επιρροή των κλιματικών συνθηκών.

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά τη λειτουργία του εξαερισμού ως εξής:

 • πάρτε ένα κανονικό φύλλο χαρτιού Α4.
 • το αντικαθιστούμε σε ένα κανάλι καυσαερίων, έχοντας κλείσει όλα τα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών.
 • σε περίπτωση που το φύλλο στραφεί προς την πλευρά του καναλιού ή λίγο κολλημένο σε αυτό, ο αερισμός λειτουργεί κανονικά.
 • σε περίπτωση που δεν φύγει το φύλλο, θα πρέπει να ανοίξετε τις πόρτες και να τοποθετήσετε τα παράθυρα στον αέρα.
 • ακόμη και αν η πόρτα είναι ανοικτή και ο χώρος είναι αεριζόμενος, το φύλλο δεν κινείται προς το κανάλι, ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί.
 • αν, με κλειστά ανοίγματα, το φύλλο δεν κινείται προς το κανάλι και όταν ανοίγει, η παροχή αέρα είναι ανεπαρκής.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Χαρακτηριστικό εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι η χρήση ηλεκτρισμού, η οποία εξασφαλίζει τη λειτουργία των ανεμιστήρων.

Τα πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι :

 • μη τήρηση της επίδρασης των κλιματικών συνθηκών λόγω του γεγονότος ότι η διαφορά στις φυσικές παραμέτρους του αέρα επιτυγχάνεται από τους ανεμιστήρες.
 • Ο καθαρισμός του αέρα πραγματοποιείται μέσω φίλτρων.
 • η ρύθμιση της άφιξης του ζεστού ή κρύου αέρα, με βάση τις κλιματικές συνθήκες.

Το μειονέκτημα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι:

 • κόστος εγκατάστασης και περαιτέρω χρήση.
 • οι περισσότερες εγκαταστάσεις αυτού του συστήματος παράγουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την εφαρμογή εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • για μεμονωμένους χώρους.
 • για ένα πλήθος δωματίων.
 • Εξαερισμός συναρμολογείται από διάφορα εξαρτήματα.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, πρέπει να κάνετε ένα ολόκληρο έργο με υπολογισμούς και σχέδια. Ο εξαερισμός, ο οποίος συναρμολογείται από διάφορα εξαρτήματα, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι εγκαθίσταται ένας μόνο εξοπλισμός παροχής αέρα, ο οποίος αναπτύσσεται στη σοφίτα ή σε άλλους βοηθητικούς χώρους. Από αυτόν τον εξοπλισμό, η διανομή του αέρα μέσω των καναλιών πηγαίνει σε άλλους χώρους. Με τη βοήθεια ενός σωλήνα, καθαρός αέρας παραδίδεται στο δωμάτιο. Σε άλλους σωλήνες υπάρχει κυκλοφορία του αέρα εξαγωγής, ο οποίος μετακινείται στο σύστημα τροφοδοσίας. Εκεί χρησιμεύει για να ζεσταθεί ο δροσερός αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό.

Κάθε ένα από τα συστήματα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία καθιστούν δυνατή την εφαρμογή του τύπου που θα ήταν σκόπιμο σε αυτή την περίπτωση. Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται φυσικός εξαερισμός, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται εξαναγκασμένη εγκατάσταση. Στην περίπτωση που πολλοί άνθρωποι στο δωμάτιο γίνονται βουλωμένοι και στερούνται αέρα και ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Πώς να κάνετε τον υποχρεωτικό αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού: σχέδια και απαιτήσεις

Το σύστημα με ανανέωση αέρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε κτιρίου. Ο αναγκαστικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία διασφαλίζει το σωστό επίπεδο κυκλοφορίας του αέρα, δεν επιτρέπει αυξημένη υγρασία, δημιουργεί ένα σωστό, υγιές μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους. Η συσκευή βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης του καλουπιού, διατηρώντας παράλληλα μια άνετη θερμοκρασία. Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, μια τέτοια εγκατάσταση πρέπει να είναι υποχρεωτική. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες και κανονισμούς, έτσι ώστε ο εξαερισμός να μην προκαλεί βλάβη.

Η ανάγκη για εξαερισμό σε ιδιωτικό σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για τη δημιουργία βέλτιστης ατμόσφαιρας στο σπίτι. Εάν η κυκλοφορία του αέρα είναι λανθασμένη μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε όλους τους κατοίκους. Πρώτα απ 'όλα, η υγεία μπορεί να υποφέρει. Σε ένα σπίτι με ανεπαρκή εξαερισμό, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αρρωσταίνουν, τα παιδιά έχουν κρίσεις άσθματος, και οι ενήλικες έχουν συχνές πονοκεφάλους. Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, ανταλλαγή προϊόντων στο σπίτι.

Η κακή κυκλοφορία του αέρα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση υγρασίας και μύκητα στο σπίτι. Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από φυσικές πρώτες ύλες, η παρουσία μούχλας και μύκητας θα συντομεύσει το χρόνο λειτουργίας και ύπαρξης του σπιτιού. Μην επιτρέπετε υπερβολική υγρασία, καθώς αυτό θα επηρεάσει την κατάσταση του δαπέδου και όλα τα τελειώματα στο δωμάτιο.

Και αν για τους κατοίκους πολυκατοικιών ένα τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει κατ 'αρχήν, τότε εκείνοι που έχουν μια εξοχική κατοικία, αυτές οι στιγμές θα πρέπει να λυθούν στο σχεδιασμό και την κατασκευή.

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στην κατασκευή με αέριο. Ο ίδιος ο λέβητας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ξεχωριστό σύστημα καθαρισμού αέρα. Αυτό θα αποφύγει τη συσσώρευση μονοξειδίου του άνθρακα, και το δωμάτιο θα αερίζεται πλήρως.
Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία, αξίζει να εξεταστούν διάφορα είδη χώρων, η παρουσία ενός υπόγειου γκαράζ και η θέρμανση με φυσικό αέριο. Ο αριθμός των ορόφων στο σπίτι παίζει ρόλο.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός καθιστά δυνατή την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα. Αντ 'αυτού, έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό φίλτρο, ένας απορροφητής οσμών που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να κρυφτεί κάτω από τα πάνελ ή πλακάκια. Εξοικονόμηση σε αυτή την περίπτωση στο πρόσωπο.

Λειτουργίες συστημάτων ανταλλαγής αέρα

 • Προσαρμογή του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα. Η υπερβολική συσσώρευση μπορεί να επιδεινώσει την υγεία ενός ατόμου, να συμβάλλει στον λήθαργο και την έντονη κόπωση, την εμφάνιση ενός λαχάνιασμα. Ένας καλός ανεμιστήρας θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη σωστή ανανέωση αέρα.
 • Κανονικοποίηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Τα πλεονάσματά της πρέπει να εγκαταλείψουν έγκαιρα τους χώρους. Έτσι αποφεύγεται η συσσώρευση της συμπύκνωσης και η δημιουργία μούχλας και υγρασίας στις γωνίες των δωματίων.
 • Υπάρχει ένα σχέδιο εξαερισμού με φιλτράρισμα αέρα και θέρμανση.

Τα συστήματα ανταλλαγής αέρα είναι πλέον πολύ δημοφιλή, καθώς χρησιμοποιούνται αντί για θέρμανση. Ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται αξιόπιστο και ανθεκτικό.

Ποια δωμάτια χρειάζονται πρώτα την κυκλοφορία του αέρα;

Πολλοί οικισμοί χρησιμοποιούν τυπικό, πρωτόγονο αερισμό. Ονομάζεται επίσης φυσική έλξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα άλλο, πρόσθετο σύστημα που θα ενισχύσει τις λειτουργίες, ρυθμίστε το επιτρεπτό επίπεδο οξυγόνου σε κάθε δωμάτιο.

Η ανταλλαγή αέρα σε νέα κτίρια πραγματοποιείται συνήθως με την εφαρμογή επιτρεπόμενων προτύπων και παρότι η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο μπάνιο και στην κουζίνα, η ροή του αέρα δεν φτάνει στα δωμάτια.

Σε πρόσθετη κυκλοφορία, τα σπίτια που χτίστηκαν μετά το 1970 έχουν ανάγκη. Τώρα σε τέτοια κτίρια ο εξαερισμός είναι πολύ κακός και δεν πληροί τις δηλωμένες απαιτήσεις. Η ποιότητα του αέρα πρέπει να βελτιωθεί στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Η συμμόρφωση με τον νόμο στην προκειμένη περίπτωση είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας. Έχοντας ένα σωστό σύστημα εξαερισμού είναι μια εγγύηση για την υγεία και την ευημερία. Τα παιδιά που βρίσκονται σε ανεπαρκώς αεριζόμενο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν απορροφούν τις πληροφορίες, γρήγορα κουραστούν και η διαδικασία εκμάθησης δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Στα παλαιά εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ανακατασκευή των συστημάτων εξαερισμού είναι τώρα ενεργά σε εξέλιξη και η έξοδος αέρα βελτιώνεται. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια ειδική λύση, όταν εισέρχεται περισσότερος οξυγόνο στα επιμέρους δωμάτια, ενώ το σύστημα κυκλοφορεί και διατηρεί τη θερμοκρασία.

Σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο, όπου εργάζονται οι άνθρωποι, υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα για την ποιότητα του αέρα. Σε εταιρείες όπου οι εργοδότες θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα για τις εγκαταστάσεις και να έχουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων σε μικρά γραφεία, διαγιγνώσκονται συχνές ασθένειες.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός πρέπει επίσης να βρίσκεται σε νοσοκομεία και κλινικές. Σε αυτούς τους χώρους είναι απαραίτητο να παρατηρηθεί μια συγκεκριμένη θερμοκρασία αέρα και το σύστημα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία. Είναι απαραίτητο ο αέρας να είναι συνεχώς φρέσκος, να καθαρίζεται πλήρως και να αποτρέπει την αναπαραγωγή μικροβίων.

Πλεονεκτήματα και αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αυτό συχνά είναι μηχανικό και αυτόματο. Ο πρώτος τύπος συστήματος είναι πιο κατάλληλος για μικρές εξοχικές κατοικίες, εάν είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η φυσική ροή του αέρα. Επίσης, μπορούμε να επισημάνουμε τα κύρια πλεονεκτήματα:

 • Οικολογική δομή. Μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο σύστημα αερισμού είναι ασφαλές για την υγεία, δεν βρέθηκαν επιβλαβή βακτήρια και ρύπανση στον αέρα.
 • Ρύθμιση ισχύος σύμφωνα με τις δικές του παραμέτρους. Συνήθως το σύστημα είναι απλό και δεν απαιτεί ικανότητες εγκατάστασης. Στην οθόνη μπορείτε να καθορίσετε τον χρόνο λειτουργίας, την απαιτούμενη ισχύ και θερμοκρασία.
 • Εάν αλλάξει η υγρασία ή η θερμοκρασία, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα. Πολύ βολικό το καλοκαίρι και το χειμώνα, όταν η μέρα είναι συνήθως ζεστή, και ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Προϊόντα και εξαρτήματα χωρίς θόρυβο. Αυτό αναφέρεται σε ακριβά συστήματα.
 • Η συσκευή ή η μονάδα εξαερισμού μπορούν να αγοραστούν για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή για το συνολικό εμβαδόν του σπιτιού. Είναι εγκατεστημένο πολύ απλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι για ολόκληρο το σπίτι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να εγκατασταθούν επιπλέον σωλήνες σε άλλους χώρους.
 • Οι ποιοτικές συσκευές μπορούν να ζεσταίνουν καλά το δωμάτιο. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται αντί για θέρμανση.
 • Δυνατότητα αυτοεγκατάστασης. Εύκολη εγκατάσταση σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας.
 • Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ σημαντικό, αν το σπίτι διαθέτει πολλά σφραγισμένα παράθυρα και κακή αερισμό γενικά.
 • Συνήθως καταλαμβάνει λίγο χώρο και ο έλεγχος μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Για κάθε δωμάτιο μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστή ρύθμιση.
 • Το σύστημα είναι μη κανάλι, όταν η ροή αέρα περνά μέσα από ειδικές οπές στο γυαλί και τις πόρτες. Μπορεί να αερίσει καλά το δωμάτιο και ταυτόχρονα θα είναι απολύτως ασφαλές.
 • Σε κάθε μπλοκ υπάρχουν ειδικές βαλβίδες που αποτρέπουν εντελώς τον αέρα επιστροφής από την είσοδο στο δωμάτιο. Επίσης, αλληλεπικαλύπτονται εντελώς εάν η μονάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Αν το σπίτι είναι μεγάλο και ευρύχωρο, η καλύτερη επιλογή είναι ο εξαναγκασμός εξαερισμού με αυτόματο σύστημα ανάκτησης αέρα. Στη συνέχεια θα παρακολουθείται η υγρασία, η ροή αέρα, θα ενεργοποιείται και θα απενεργοποιείται σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Κατάλληλο για όσους έχουν μεγάλο υπόγειο, τότε το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται ακριβώς εκεί. Οι ιδιοκτήτες της συγκομιδής θα είναι σημαντικό να διατηρήσετε όλα τα προϊόντα σε ένα στεγνό, ελαφρώς δροσερό δωμάτιο.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός μπορεί να είναι πολλών τύπων:

 • Εξόρυξη, η οποία αφαιρεί τον αέρα από διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων.
 • Το σύστημα τροφοδοσίας, το οποίο εξασφαλίζει την παρουσία οξυγόνου στα δωμάτια.
 • τροφοδοσία και εξαγωγή - πραγματοποιήστε ταυτόχρονα αυτές τις λειτουργίες.

Κάθε ένα από τα συστήματα είναι κατάλληλο για διαφορετικούς τύπους χώρων.

Αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Και παρόλο που φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι περίπλοκο, στην εγκατάσταση και λειτουργία αυτό το σύστημα είναι απλό και αξιόπιστο. Ένα ειδικό κανάλι τοποθετείται σε όλο το σπίτι, μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας. Στο δρόμο είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας, ο οποίος βοηθά στην είσοδο του οξυγόνου.

Στις εγκαταστάσεις εγκαθίσταται ένας συμπιεστής, ο οποίος βοηθά στον καθαρισμό του αέρα και, ανάλογα με τη θερμοκρασία, για τη θέρμανση ή την ψύξη του δωματίου. Αυτές οι ενδείξεις είναι πολύ απλές να προσαρμοστούν κατά βούληση. Το σύστημα δεν επηρεάζει την κατάσταση του εσωτερικού ή του δαπέδου.

Αυτό το σύστημα είναι ενδιαφέρον στο σχεδιασμό και την αρχή της λειτουργίας του. Ένας ισχυρός ανεμιστήρας βοηθά στην οδήγηση αέρα μέσα στο δωμάτιο και έτσι μετατοπίζοντας το παλιό, το οποίο, εισερχόμενος στους αγωγούς εξαγωγής, βγαίνει στο δρόμο.

Κατάλληλο για εγκατάσταση σε ιδιωτικό σπίτι, και σε ένα διαμέρισμα θα είναι πολύ δύσκολο να το τοποθετήσετε. Όλα αυτά συνδέονται με το πολυεπίπεδο σύστημα.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία και υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης χωρητικότητας του συστήματος

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις και κανόνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία που πρέπει να τηρούνται:

 • Διαφορετικές ανωμαλίες στο τοίχωμα επηρεάζουν την αντίσταση και αποτρέπουν την κατάλληλη κυκλοφορία αέρα. Για να βελτιωθεί η ροή του οξυγόνου, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ειδικές καμπές στα κανάλια, καλύτερα γαλβανισμένα.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα παράθυρο υπό πίεση για έλεγχο σε ένα ξεχωριστό τμήμα της στοίβας εξαερισμού.
 • Τοποθετήστε τον αγωγό για εξαγωγή είναι απαραίτητη στην οροφή, σε ύψος 1,5 μέτρων, για να δημιουργήσετε τη βέλτιστη πρόσφυση που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Εάν η οροφή έχει λοξή κλίση, είναι επιπλέον απαραίτητη η εγκατάσταση ενός εκτροπέα.
 • Όταν ένας άξονας είναι επιπρόσθετα τοποθετημένος στον τοίχο, πρέπει να είναι μονωμένος.

Υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα για τον αερισμό σε ιδιωτικές κατοικίες

 1. Κάθε συσκευή παρέχει ένα απόσπασμα στο μπάνιο ή την κουζίνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν υπάρχει αεριζόμενο γκαράζ ή πισίνα, το σύστημα εγκαθίσταται αλλού.
 2. Είναι απαράδεκτο να συνδυάζεται η βρύση με ένα άλλο σύστημα από τις μονάδες υγιεινής.
 3. Εάν υπάρχει κουκούλα κουζίνας, ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να είναι διαφορετικός.
 4. Η σύμπτυξη δεν πρέπει να τοποθετηθεί περισσότερο από 15 cm στην κορυφή της σχάρας.

Οι οικοδομικοί κανονισμοί ρυθμίζουν:

 • για να βελτιωθεί η πρόσφυση σε παρακείμενες αίθουσες, να δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας, στο κάτω μέρος του οποίου τρύπα τρυπιέται.
 • Είναι δυνατό να αντικατασταθεί ένας συνηθισμένος σχεδιασμός με ένα βιομηχανικό με πλέγμα για καλύτερο πέρασμα αέρα.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού αξίζει να κατασκευαστεί μια βαλβίδα τροφοδοσίας για την αύξηση της ροής του οξυγόνου. Μετά την εκτέλεση όλων των συστημάτων, οι σωλήνες πρέπει να είναι μονωμένοι και κλειστοί.

Είναι σημαντικό να τηρείτε ορισμένα πρότυπα:

 • Κουζίνα, όπου υπάρχει σόμπα αερίου, η ώθηση πρέπει να είναι ίση με 60 m3.
 • Εάν η σόμπα στο σπίτι είναι ηλεκτρική, τότε η εισροή και η εκροή αέρα μπορεί να είναι 45 m3.
 • Εάν πρόκειται να εγκατασταθεί ένας φούρνος στο σπίτι, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι ισχυρή και υψηλή.
 • Σε δωμάτια όπως σάουνα, σάουνα και πισίνα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 m3 ανά ώρα.
 • Σε κατοικημένες αίθουσες, ανάλογα με την περιοχή, αξίζει να διατηρείται η ανταλλαγή αέρα μέσα σε 15-30m3.

Πριν από τον αερισμό, πρέπει να γίνει λεπτομερής υπολογισμός.

Συμβουλές από έμπειρους πλοιάρχους για την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

 1. Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια βοηθητικού εξοπλισμού, από απλές συσκευές, όπως βαλβίδες παραθύρου ή τοίχου, καθώς και με τη χρήση λειτουργικών συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 2. Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος εάν υπάρχουν προσεκτικοί υπολογισμοί. Η αναφορά σε έναν ειδικό είναι απαραίτητη εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης στο σπίτι. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως: η παραγωγικότητα, η ισχύς του ανεμιστήρα και άλλα βοηθητικά εξαρτήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία λειτουργίας, το επίπεδο θορύβου.
 3. Είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί ανάλογα με τους τύπους των χώρων και τους όγκους της περιοχής.
 4. Για να κρύψετε τις γρίλιες, πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Διάφοροι συνδυασμοί και επιλογές σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε το σύστημα αερισμού έτσι ώστε να μην είναι ορατό. Για το σκοπό αυτό μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιηθούν διακοσμητικά στοιχεία γυψοσανίδας. Σε μέρη κοντά στα παράθυρα μπορείτε να κρεμάσετε τούλι ή κουρτίνες.
 5. Μια μεγάλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε το σύστημα μόνοι σας. Το κύριο σημείο είναι να πραγματοποιήσετε υπολογισμούς και να αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία.
 6. Ο αναγκαστικός εξαερισμός απαιτεί επίσης κατάλληλη συντήρηση του εξοπλισμού. Ο καθαρισμός των φίλτρων, η περιοδική ρύθμιση όλων των μηχανισμών θα επιτρέψει τη χρήση του εξοπλισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και το πιο πολύπλοκο σύστημα απαιτεί προσεκτική φροντίδα, καθώς και κατάλληλες δοκιμές.

Οι έμπειροι πλοίαρχοι είναι πάντα βέβαιοι ότι ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση. Αλλά για να συμμορφωθείτε με όλους τους κανόνες και την ασφάλεια είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην έξοδο του καναλιού εκτροπής (συνήθως μια τουαλέτα ή μπάνιο, λιγότερο συχνά μια κουζίνα). Συνδέστε το σύστημα με πείρους και συνδέστε το καλώδιο σε ξεχωριστή πρίζα. Για να κάνετε την εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο αόρατη κάτω από το καλώδιο, χωρίστε την αυλάκωση και τοποθετήστε το διακόπτη.

Η εγκατάσταση και η διαθεσιμότητα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της κατασκευής ενός ιδιωτικού ή εξοχικού σπιτιού. Ένα τέτοιο σύστημα θα αποφύγει την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, θα αποτρέψει τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, θα μπορεί να ελέγξει τη σωστή ροή αέρα, την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Επιλέγοντας εργαλεία και ανταλλακτικά, πρέπει να προσέξετε την ποιότητα του εξοπλισμού και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς εγκατάστασης. Εάν ο αερισμός επηρεάζει τη διακόσμηση του χώρου, μπορείτε να απευθυνθείτε στον σχεδιαστή τοπίου για βοήθεια και να αποκρύψετε όλους τους ορατούς σωλήνες.

Φυσικός και εξαναγκασμένος εξαερισμός - ποιες είναι οι διαφορές;

Όταν πρόκειται για το μικροκλίμα ενός δωματίου οποιουδήποτε τύπου, υπάρχει συχνά μια ερώτηση και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του εξαναγκασμένου εξαερισμού και του φυσικού αερισμού;
Και αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης της πραγματικότητας της σύγχρονης ζωής - με τις τάσεις της προς την εξοικονόμηση ενέργειας.
Αλλά ας πάρουμε τα πάντα σωστά...

Φυσικός ανεφοδιασμός και εξαερισμός

Αυτή είναι η πιο κοινή, λιγότερο εντατική ενέργεια και αρχαία ως ο παγκόσμιος τρόπος να δημιουργηθεί μια άνετη οικιστική και εργασιακή ατμόσφαιρα στο κτίριο.

Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού

 1. Φαίνεται ότι τα πλεονεκτήματα είναι προφανή - τελικά, δεν υπάρχει ούτε κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας για τη συντήρησή του.
 2. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό μηχανολογικό εξοπλισμό.
 3. Εξαιρούμενη φθορά και θραύση.
 4. Ελάχιστο κόστος συντήρησης και λειτουργίας: "Καθαρίστε πιο συχνά την καμινάδα - ο καθαρός αέρας θα έρθει από μόνη της".

Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο από το περιβάλλον μέσα από τα ελαφρώς ανοιγμένα παράθυρα και τις πόρτες, μέσω των αρμών των κουφωμάτων και των κενών στα μπλοκ των θυρών, μέσα από ειδικά ανοίγματα στους εξωτερικούς τοίχους.
Και ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από το δωμάτιο είτε με τον ίδιο τρόπο είτε μέσω των αγωγών εξαγωγής.

Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι τα διαμερίσματά μας.
Ο καθαρός αέρας που παίρνουμε κανονικά στον αέρα και ό, τι εκπνέει - μπαίνει στους αγωγούς εξαερισμού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί και οι ελλείψεις του φυσικού αερισμού, που σχετίζονται κυρίως με την τεχνική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Οι δημοφιλείς τεχνολογίες εξοικονόμησης θερμότητας μέσω της τοποθέτησης πλαστικών διπλών υαλοπινάκων αποκλείουν τη διείσδυση του ατμοσφαιρικού αέρα μέσω των ρωγμών και των κενών στα πλαίσια παραθύρων.
 2. Η ποιότητα του υπαίθριου αέρα συχνά δεν είναι μόνο χαμηλή αλλά και επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία - οι βιομηχανικές επιχειρήσεις και οι οδικές μεταφορές ρίχνουν τόνους χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα, κάνοντας τον αέρα ενίοτε εντελώς ακατάλληλο για αναπνοή.
 3. Οι κλιματικές συνθήκες δεν σας επιτρέπουν πάντοτε να αερίζετε αποτελεσματικά τις εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι πολυκατοικιών μπορούν μόνο να ζηλέψουν τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, για τους οποίους ο φυσικός αερισμός εξακολουθεί να είναι ένας πραγματικός τρόπος δημιουργίας ενός μικροκλίματος.
Αλλά ας πούμε ειλικρινά - ιδιωτικά σπίτια κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων σίγουρα εγκαταλείπουν αυτόν τον κατάλογο.

Υποχρεωτικός συνδυασμός εξαερισμού και εξαερισμού εισόδου

Δηλαδή. ο ίδιος ο όρος προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο μηχανικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει την εισροή εξωτερικού ατμοσφαιρικού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Καθώς η βάση για κάθε μονάδα air-χειρισμού έχει ενσωματωθεί, τουλάχιστον έναν ανεμιστήρα - δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αν δεν Shamahanskaya βασίλισσα γύρω από το οποίο σφύζει φροντίδα υπαλλήλων με τους οπαδούς και πτερύγια...

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 1. Εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας μέσω ανάκτησης θερμότητας.
 2. Σημαντική μείωση του κόστους θέρμανσης των χώρων το χειμώνα.
 3. Καθαρισμός (φιλτράρισμα) καθαρού αέρα.
 4. Σταθερή ανταλλαγή αέρα σε όλο τον όγκο του αεριζόμενου χώρου.
 5. Αυτόματος έλεγχος της ποιότητας του αέρα στο δωμάτιο, της θερμοκρασίας και της υγρασίας του.

Όλα πάντως έχουν το τίμημα και η ευλογημένη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, που μας έδωσε πολλές ευκαιρίες για τον έλεγχο του περιβάλλοντος, απαιτεί πολύ πόρους.

Τα μειονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού περιλαμβάνουν:

 1. Υψηλό κόστος παροχής και συστήματα εξαερισμού.
 2. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Έξοδα για τη λειτουργία του εξοπλισμού εξαερισμού - επισκευή, αντικατάσταση μονάδων και συγκροτημάτων, έγκαιρη αλλαγή φίλτρων.
 4. Υψηλές απαιτήσεις σχεδιασμού.

Αλλά η ζωή είναι ακριβή από κάθε άποψη, έτσι δεν είναι;
Και αν συγκρίνουμε το κόστος μιας αρμόδιας οργάνωσης ανεφοδιασμού και εξαερισμού, τότε θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που αναπόφευκτα αναλαμβάνουμε σε σχέση με τους αυξανόμενους κινδύνους για την υγεία.

Η υγεία είναι ακριβότερη - αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.
Και το κύριο καθήκον των ειδικών της TURKOV είναι να δημιουργήσουν οικονομικά και ενεργειακά αποδοτικά κλιματικά συστήματα σε προσιτή τιμή.

Αναγκαστικός αερισμός με απλά λόγια

Γιατί ο άνεμος φυσά, και πού κάνει ο αερισμός

Ο αέρας αναπτύσσεται όταν θερμαίνεται, γίνεται λιγότερο πυκνός και, σύμφωνα με το νόμο του Αρχιμήδη, «επιπλέει». Για παράδειγμα, γι 'αυτό το λόγο πετούν μπαλόνια. Στο κάτω μέρος, όπου ο θερμός αέρας έχει αναχωρήσει, εμφανίζεται μια περιοχή χαμηλής πίεσης. Βγαίνει από άλλα μέρη όπου η πίεση είναι υψηλότερη. Και ο άνεμος αναδύεται.

Τι έχει να κάνει με τον εξαερισμό; Ο πιο άμεσος: ο σωστός εξαερισμός δημιουργεί επίσης περιοχές χαμηλής πίεσης, λόγω των οποίων ο αέρας μετακινείται από δρόμο σε σπίτι και πίσω.

Κάθε σπίτι έχει καμινάδα. Ξεκινά από τον πυθμένα (στο υπόγειο ή στον πρώτο όροφο) και καταλήγει πάνω από την οροφή. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι μια καμινάδα. Στο διαμέρισμα υπάρχουν μεγάλοι σωληνίσκοι, στους οποίους εισέρχονται τα κανάλια εξαγωγής από όλα τα διαμερίσματα στην είσοδο.

Στο σωλήνα εξάτμισης, ο ζεστός βρώμικος αέρας "επιπλέει" και τελικά φεύγει από το δρόμο πάνω από την οροφή. Παρακάτω, στα διαμερίσματα, υπάρχει μια περιοχή χαμηλής πίεσης. Εκεί και εκρήγνυται ο αέρας από το δρόμο - μέσα από ανοιχτά παράθυρα, μπαλκόνια και διαρροές στους τοίχους. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του φυσικού αερισμού.

Γιατί ο φυσικός αερισμός δεν είναι αρκετός

Λένε ότι το απλούστερο, το ασφαλέστερο. Με τον φυσικό εξαερισμό, το αντίθετο ισχύει: είναι όσο το δυνατόν απλούστερο, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου αξιόπιστο. Εδώ είναι μερικές περιπτώσεις στις οποίες ο φυσικός αερισμός δυσλειτουργεί:

 • Τα σπίτια είναι αεροστεγή πλαστικά παράθυρα που δεν αφήνουν τον αέρα από το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας από το δωμάτιο εισέρχεται στον αγωγό εξαγωγής, αλλά ο φρέσκος υπαίθριος αέρας δεν μπορεί να φτάσει στην κενή θέση. Αντ 'αυτού, ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο από την είσοδο, τους άλλους χώρους ή ανάμεσα στους τοίχους. Από αυτό το φρέσκο ​​όχι, αυτό είναι γεγονός.
 • Κατά λάθος από σχεδιαστές ή κατασκευαστές, η είσοδος είναι κατεψυγμένη το χειμώνα και ο σωλήνας εξάτμισης παγώνει μαζί του. Ο αέρας στον σωλήνα θερμαίνεται ελαφρά και αυξάνεται αργά. Δεν υπάρχουν κουκούλες, δεν υπάρχουν περιοχές χαμηλής πίεσης, δεν υπάρχει κίνηση των αέριων μαζών και επομένως δεν υπάρχει εισροή.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού δεν καθαρίζονταν για δεκαετίες και ήταν κατάφυτοι με σκόνη και ακαθαρσίες. Ο αυλός των σωλήνων έχει μειωθεί, είναι πιο δύσκολο για τον αέρα να περάσει μέσα από αυτά. Φυσικά, η κουκούλα μειώνεται.
 • Έξω, υπάρχει ένας τέτοιος άνεμος που κυριολεκτικά φυσά τον αέρα πίσω στην καμινάδα. Ο αέρας δεν μπορεί να βγει, έτσι συσσωρεύεται στην κουκούλα, η πίεση αυξάνεται - και τελικά ο βρώμικος αέρας από την κουκούλα μπορεί να πάρει πίσω στο σπίτι.

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη λειτουργία του φυσικού αερισμού: τη θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, την κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου, τη διαπερατότητα του αέρα στους τοίχους και τα παράθυρα, την κατάσταση των αεραγωγών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν μπορούν να ελεγχθούν και επομένως δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτε την ανταλλαγή αέρα.

Με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό τα πάντα είναι διαφορετικά. Σε αυτό, ο αέρας κινείται όχι σύμφωνα με κάποιο νόμο του Αρχιμήδη, αλλά χάρη στον ανεμιστήρα. Με τον εαυτό του δεν έχει σημασία τι πίεση υπάρχει στην καμινάδα και ποιος είναι ο καιρός έξω από το παράθυρο - μόνο η απόδοση του ανεμιστήρα είναι σημαντική. Εγκαταστήθηκε ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού με ένα ισχυρό "πικάπ" - και το διαμέρισμα θα είναι σίγουρα φρέσκο.

Όταν χρειάζεστε εξαναγκασμένο αερισμό στο διαμέρισμα

Η απάντηση είναι απλή: όταν το φυσικό δεν λειτουργεί. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 1. Ο αέρας δεν εισέρχεται στο διαμέρισμα.
 2. Ο αέρας δεν καθαρίζεται.
 3. Ο αέρας δεν αφήνει το διαμέρισμα.

Εν συντομία, οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα μοιάζουν με αυτό:

 1. Αναγκαστικός εξαερισμός.
 2. Αναγκαστικός εξαερισμός με φίλτρο HEPA.
 3. Εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σχετικά με τα πάντα.

Εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα

Υπάρχει ένας κεντρικός και συμπαγής εξαναγκασμένος εξαερισμός. Ο κεντρικός αερισμός παρέχει αέρα για ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι ακριβό. Ο συμπαγής αερισμός εξαερισμού μόνο ένα δωμάτιο, αλλά σχετικά φθηνό και σε μέγεθος συγκρίσιμο με τον κλιματισμό. Αυτό είναι σύντομο. Λεπτομέρειες - παρακάτω.

Κεντρικός εξαερισμός αέρα: PVU

Το PVU αποκρυπτογραφείται ως μονάδα επεξεργασίας αέρα. Είναι ένα τόσο περίπλοκο μεταλλικό κιβώτιο με σωλήνες που κολλάνε προς διάφορες κατευθύνσεις. Το ίδιο το κιβώτιο είναι εγκατεστημένο σε μια απομονωμένη θέση: σε ένα τεχνικό δωμάτιο, έξω από το παράθυρο, πάνω από μια οροφή κουρτινών ή σε μια σοφίτα. Ένας από τους σωλήνες παίρνει αέρα από το δρόμο προς το PVS, το υπόλοιπο από το PVU στα δωμάτια.

Αυστηρά μιλώντας, ο κεντρικός μπορεί να είναι όχι μόνο ο εξαναγκασμένος εξαναγκασμός εξαερισμού, αλλά και ο εφοδιασμός και η εξάτμιση. Αυτό συμβαίνει όταν ο καθαρός αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω ενός σωλήνα, αλλά ρέει έξω από τους άλλους σωλήνες. Η καρδιά ενός παρόμοιου συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι το ίδιο μεταλλικό κουτί με εσωτερικό ανεμιστήρα.

Πλεονεκτήματα του κεντρικού αερισμού: αθόρυβη λειτουργία και υψηλή απόδοση. Σε μία ώρα, μια εγκατάσταση συλλαμβάνει εκατοντάδες κυβικά μέτρα καθαρού αέρα. Αυτό αρκεί για ολόκληρο το διαμέρισμα.

Μειονεκτήματα: πολύπλοκη εγκατάσταση και μεγάλες διαστάσεις. Η ίδια η εγκατάσταση θα ταιριάζει μόνο στο μπαλκόνι ή έξω από το παράθυρο του βραχίονα, αεραγωγούς - πίσω από την ψευδοροφή. Προκειμένου οι σωληνώσεις να μπουν εκεί, πιθανότατα, η οροφή θα πρέπει να μειωθεί κατά 10-20 cm.

Είναι δυνατό να εγκαταστήσετε το PVU όμορφα μόνο κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής, συμπεριλαμβανομένου του αερισμού στο έργο του διαμερίσματος. Ήδη στην τελική επισκευή για να κάνει μια τακτοποιημένη εγκατάσταση είναι σχεδόν αδύνατη. Μόνο η τοποθέτηση αεραγωγών υπόσχεται ένα σωρό από συντρίμμια κατασκευής και πολλές νέες τρύπες στους τοίχους.

Πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Σε αντίθεση με ένα εξαναγκασμένου αερισμού είναι φυσικό ότι το σύστημα μηχανικού αερισμού ενσωματώνει μηχανικές συσκευές (ανεμιστήρες), παρέχοντας την παροχή αέρα, ανεξάρτητα από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, την επιθυμητή ποσότητα και σε μία προκαθορισμένη ταχύτητα μεταφοράς του αέρα σε μια ορισμένη περιοχή χώρου. Στην περίπτωση αυτή, παράγοντες όπως η διάταξη ενός διαμερίσματος ή ενός κτιρίου δεν θα έχουν πλέον αποφασιστική σημασία, γεγονός που είναι πολύ βολικό για την ενσωμάτωση των σχεδίων του αρχιτέκτονα.

Επιπλέον, η χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού με μηχανικό κίνητρο καθιστά δυνατή την προκαταρκτική καθαριότητα και επεξεργασία του εισερχόμενου αέρα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για χώρους όπου οι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εντατικότερη παροχή εξωτερικού αέρα στο δωμάτιο μέσω του εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση θερμότητας για να αντισταθμίσει τις απώλειες θερμότητας που καταναλώνονται με τη χρήση του χρησιμοποιημένου αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν σκόπιμο να σχεδιάσετε και να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό χρησιμοποιώντας το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας, όταν ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται από τον θερμαινόμενο αέρα εξαγωγής. Η αξιοποίηση της θερμότητας του αέρα εξαγωγής καθιστά δυνατή τη μείωση της κατανάλωσης θερμότητας για θέρμανση του εισερχόμενου αέρα κατά 60-70%, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος θέρμανσης.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα τα οφέλη του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ο έλεγχος της ποσότητας του παρεχόμενου αέρα σας επιτρέπει να μειώσετε τον όγκο της ανταλλαγής αέρα σε εκείνες τις περιπτώσεις, όταν ο αριθμός των ατόμων στο δωμάτιο είναι μικρότερος από τον εκτιμώμενο αριθμό. Για παράδειγμα, όταν οι μισθωτές ενός διαμερίσματος είναι στη δουλειά ή στο σχολείο. Σε αυτή την περίπτωση, η ένταση της ανταλλαγής αέρα στο σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να λάβει μια τιμή βάσης και να μειώσει σημαντικά το κόστος της ανάκτησης.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός σε οικιστικά πολυώροφα κτίρια μπορεί να είναι κεντρικός, με τη χρήση ενός ή περισσοτέρων θαλάμων εξαερισμού και διαμερίσματος περισσότερο προσαρμοσμένης στις ατομικές ανάγκες των ενοικιαστών. Στην πρώτη περίπτωση, όταν η κεντρική μηχανικού αερισμού πρέπει να σχεδιάζονται, εφάπαξ κόστος της κατασκευής του θα είναι κάπως μικρότερη, αλλά ρύθμιση του όγκου του αέρα εξαερισμού στις ανάγκες του κάθε διαμέρισμα θα είναι δύσκολο.

Ακόμη πιο συχνά, ο εξαναγκασμός εξαερισμού χρησιμοποιείται σε κτίρια του συγκροτήματος αγροτοβιομηχανικών και δημοτικών υπηρεσιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά κανόνα, σε όλα τα βιομηχανικά, κτηνοτροφικά και βιομηχανικά κτίρια, ως αποτέλεσμα των παραγωγικών διαδικασιών, απελευθερώνονται πολύ πιο επιβλαβείς ουσίες από ό, τι σε οικιακούς χώρους.

Για την αποτελεσματική αφομοίωση και εξουδετέρωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, ο φυσικός αερισμός στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επαρκεί, επομένως τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται ευρέως στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του βιομηχανικού εξαερισμού.

Αναγκαστικός εξαερισμός: τύποι, σχεδιασμός και επιλογή κατάλληλου συστήματος

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για κάθε σπίτι, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Για τη στέγαση σε κτίρια κατοικιών, ο εξαναγκαστικός εξαερισμός είναι πολύ δημοφιλής, πράγμα που επιτρέπει όχι μόνο την πλήρη ανταλλαγή αέρα σε όλους τους χώρους, αλλά και ορισμένα επιπλέον πλεονεκτήματα. Το σύστημα καθαρίζει τον αέρα, το θερμαίνει (ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα) και παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Οι επαγγελματίες της εταιρείας "PIK" εκτελούν την εγκατάσταση και την επακόλουθη συντήρηση συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητά τους.

Η διαφορά μεταξύ του αναγκαστικού συστήματος και του φυσικού

Σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι ένα συγκρότημα από διάφορους εξοπλισμούς, συμπεριλαμβανομένων μονάδων και ανεμιστήρων, που εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη παροχή και την απομάκρυνση του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι υπέροχο όχι μόνο για διαμερίσματα, αλλά και για εξοχικές κατοικίες (ειδικά διώροφα και τριώροφα σπίτια).

Τύποι αναγκαστικού συστήματος

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να είναι πολλών τύπων, τα οποία με τη σειρά τους υποδιαιρούνται σε τοπικές απόψεις. Μεταξύ των κύριων τύπων είναι:

Διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, τη μέθοδο εγκατάστασης και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν. Το σύστημα τροφοδοσίας εξασφαλίζει την παροχή αέριων μαζών από το δρόμο. Λειτουργεί με την αρχή ενός εξαερισμού, δηλαδή, δεν παίρνει αέρα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του, μπορεί κανείς να σημειώσει τη θέρμανση και τον καθαρισμό των αέριων μαζών μέσω πρόσθετων διατάξεων.

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι το πιο αποδοτικό. Αποτελείται από μια ποικιλία εξοπλισμού, χάρη στην οποία παρέχεται καθαρός αέρας, ενώ ο χρησιμοποιούμενος εξαλείφεται. Μπορεί να είναι εντυπωσιακό σε μέγεθος και δύσκολο να εγκατασταθεί.

Η συσκευή των συστημάτων υποχρεωτικού εξαερισμού

Ο εξαερισμός του εφοδιασμού αποτελείται από:

 • ένα ανεμιστήρα φυσήματος?
 • αεραγωγούς ·
 • βαλβίδες.

Ο ηλεκτροκινητήρας οδηγεί τον αέρα από το δρόμο, που εισέρχεται στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, αντλούνται οι μάζες του αέρα μέσω των οποίων εξέρχεται ο εξαγόμενος αέρας μέσω του φυσικού συστήματος εξαερισμού (αγωγός). Απαιτούνται βαλβίδες για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο με τα εγκατεστημένα παράθυρα με διπλά τζάμια.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός αποτελείται από έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον αεραγωγό (στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού). Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 1. Κεντρική. Αφαιρεί αέρα από όλο το δωμάτιο ταυτόχρονα, διατηρώντας παράλληλα τη βέλτιστη ισορροπία.
 2. Τοπικό. Σχεδιασμένο για να αφαιρέσει τον μολυσμένο αέρα σε συγκεκριμένα σημεία (κουκούλα πάνω από τη σόμπα, ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα).

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μια δομή πολλαπλών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων ανεμιστήρων για εισροή και εξαγωγή αέρα, πολυάριθμους σωλήνες και αεραγωγούς, καθώς και κεντρική μονάδα ελέγχου.

Πρόσθετος εξοπλισμός για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό

Υπάρχει ένας εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος είναι πιο συχνά εγκατεστημένος σε συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Φίλτρα. Εξασφαλίστε τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα από σκόνη, μικρόβια και βακτήρια.
 2. Σχάρες. Εγκαθίστανται μπροστά στους ανεμιστήρες, έχουν διακοσμητικό σκοπό.
 3. Θερμόμετρο (νερό ή ηλεκτρικό). Μερικώς θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα.
 4. Διαχωριστής θορύβου. Μειώνει το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον εξοπλισμό εξαερισμού.
 5. Αισθητήρες. Χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της βλάβης στο σύστημα, του βαθμού μόλυνσης των φίλτρων.

Υπάρχουν επίσης διάφορα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν περαιτέρω τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο σπίτι. Το πιο δημοφιλές είναι η εγκατάσταση ενός ανακτητή. Προωθεί τη θέρμανση των εισερχόμενων αέριων μαζών, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον αέρα εξαγωγής. Χάρη σε αυτήν τη συσκευή, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλή κατανάλωση ενέργειας. Συνήθως θερμαίνει το δωμάτιο μιας μέσης επιφάνειας στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Η μονάδα ανάκτησης χρησιμοποιείται επίσης για θέρμανση. Και οι δύο θερμαίνουν τον αέρα από το δρόμο αναμειγνύοντάς τον με τον ζεστό αέρα που βγαίνει από το διαμέρισμα. Πρόκειται για ένα δημοσιονομικό, αλλά αναποτελεσματικό σύστημα, που δεν έχει σχεδιαστεί για μεγάλα δωμάτια. Η συσκευή για την ψύξη μάζας αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Είναι καλό για την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά έχει και δείκτες χαμηλής απόδοσης.

Το πιο ποιοτικό είναι το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών σταδίων. Συνδυάζεται με σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο διαμέρισμα. Είναι το πιο ακριβό, καθώς συνεπάγεται την εγκατάσταση σύνθετου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Δεδομένου ότι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο διαμέρισμα εγκαθίσταται όπως απαιτείται, είναι a priori καλύτερος από ένα φυσικό κανάλι που δημιουργήθηκε κατά την κατασκευή ενός σπιτιού και έχοντας χαμηλή απόδοση. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν πολλά κοινά πλεονεκτήματα των συστημάτων ανταλλαγής αέρα.

Στο σύστημα εξαερισμού, οι μάζες αέρα καθαρίζονται με τη βοήθεια ενσωματωμένων φίλτρων. Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τύποι στοιχείων φίλτρου:

 1. Dusty. Καθαρισμός από μεγάλα σωματίδια (βρωμιά, αερολύματα, έντομα, σκόνη).
 2. Άνθρακας. Διατηρεί τοξικές και πτητικές προσμίξεις αερίων (μάζα από 40 AU).
 3. Φωτοκαταλυτική. Εξαλείφει τα μικρότερα σωματίδια (μικρόβια, βακτήρια, δυσάρεστες οσμές).

Ο εξαερισμός σάς επιτρέπει να ξεχάσετε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως το αερισμό των χώρων. Βοηθά επίσης σημαντικά στην εξοικονόμηση (ηλεκτρικά και συστήματα ύδρευσης).

Μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών θα πρέπει να είναι μια ποικιλία επιλογών. Μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα ανταλλαγής αέρα για οποιοδήποτε δωμάτιο, σπίτι ή διαμέρισμα, με βάση τις ακόλουθες παραμέτρους:

 1. Ισχύς. Οποιαδήποτε τον εξαερισμό σε ιδιωτικό σπίτι θα είναι φορές πιο ισχυρό από το φυσικό σύστημα.
 2. Ηχομόνωση. Ο σύγχρονος εξοπλισμός μπορεί να μειώσει ή να εμποδίσει σημαντικά τον θόρυβο των ανεμιστήρων, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα και τον αριθμό των εξαρτημάτων του εξαερισμού.
 3. Βολική διαχείριση. Μεγάλα συστήματα είναι συνήθως εξοπλισμένα με κεντρικό έλεγχο, το οποίο είναι αρκετά απλό να κάνει με μια κονσόλα ή μια διαισθητική κονσόλα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τη βοήθεια πρόσθετου εξοπλισμού ο εξαερισμός σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την υγρασία (επηρεάζοντας άμεσα την υγεία).

Γενικοί κανόνες για την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Προκειμένου ο εξαερισμός να εγκατασταθεί σωστά και να δημιουργηθούν μόνο άνετες συνθήκες ζωής, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις βασικές δυσκολίες κατά την τοποθέτησή του. Η ίδια η διαδικασία επεξεργασίας είναι ήδη στο τελικό στάδιο, ενώ για τους εκκινητές απαιτείται να εκτελέσει αρκετά απαραίτητα βήματα:

 • μέτρηση της κατανάλωσης αέρα ·
 • να καθιερώσει τον απαραίτητο τύπο υποχρεωτικού συστήματος ·
 • να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό ανεμιστήρων και άλλων κόμβων.
 • να δημιουργηθεί ένα σχέδιο του μελλοντικού καναλιού για την ανταλλαγή αερίων.
 • επιλέξτε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα πρόσθετα εξαρτήματα.
 • για τη διεξαγωγή συναρμολόγησης συγκροτημάτων.
 • εκτελέστε ενδελεχή λειτουργικό έλεγχο.

Το διαμέρισμα συχνά εκτελεί τη βελτίωση του υφιστάμενου φυσικού συστήματος με νέο εξοπλισμό, ενώ σε ένα ιδιωτικό σπίτι ο εξαερισμός τοποθετείται στα αρχικά στάδια της κατασκευής. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σύστημα πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις και τα πρότυπα, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η υγεία του νοικοκυριού. Έτσι, πολύ ισχυρή ανταλλαγή αέρα θα δημιουργήσει ένα λανθασμένο κρύο μικροκλίμα. Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί αρκετά, υπάρχει ο κίνδυνος συνεχούς έλλειψης αέρα, η υπεροχή των προϊόντων καύσης (από την κουζίνα) κ.λπ.

Ένα άτομο χωρίς ειδική εκπαίδευση είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει όλες τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά των πολυάριθμων συστημάτων εξαερισμού. Όταν η οικονομία και η επιθυμία να πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες με δική τους ευθύνη να σπαταλήσουν τα χρήματα, δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που έχουν πολυετή εμπειρία στην εκτέλεση τέτοιων έργων.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος

Μετά την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού σε όλους τους χώρους σύμφωνα με το σχέδιο, απαιτείται έλεγχος της λειτουργικότητάς του. Ο απλούστερος τρόπος είναι να ελέγξετε με ανοιχτή φωτιά. Ο αλγόριθμός του είναι όσο το δυνατόν πιο απλός:

 1. Ενεργοποιούμε το σύστημα εξαερισμού.
 2. Φέρνουμε την πηγή φωτιάς (ταιριάζει, αναπτήρας) στη μάσκα του ανεμιστήρα.
 3. Παρατηρούμε τη συμπεριφορά της φλόγας.

Εάν η φλόγα αποκλίνει προς την πλευρά, τότε το σύστημα λειτουργεί σωστά. Το σβησμένο φως σημαίνει υπερβολική ισχύ και καύση ακριβώς - πλήρη αδράνεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος είναι επίσης καλή για τη διεξαγωγή διαγνωστικών (ελλείψει εξειδικευμένων αισθητήρων). Δείχνει την ποιότητα της ανταλλαγής αέρα και σας επιτρέπει να προσδιορίσετε την ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων, την ανάγκη καθαρισμού των ανεμιστήρων. Επίσης, ένας προληπτικός έλεγχος απαιτεί βαλβίδα εξαναγκασμένης εξαερισμού. Όταν είναι ενεργά φραγμένο από σκόνη, σταματά το άνοιγμα / κλείσιμο, διακόπτοντας έτσι ολόκληρη τη μονάδα.

Πώς να φροντίσετε τον εξαερισμό

Ανεξάρτητα από το κόστος και την κλίμακα, κάθε εξαναγκασμένος εξαερισμός και εξαερισμός χρειάζεται φροντίδα. Μια φορά κάθε μερικούς μήνες, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένας λεπτομερής καθαρισμός όλων των στοιχείων της δομής, αντικαταστήστε τα φίλτρα. Αλλά ακόμα και ο απλούστερος σχεδιασμός μπορεί να σπάσει από απρόσεκτο χειρισμό. Επομένως, όλες οι εργασίες συντήρησης στον εξοπλισμό καθαρισμού πρέπει να μεταβιβαστούν στην εταιρεία που πραγματοποίησε την εγκατάσταση. Αυτή η προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 1. Οι ειδικοί μπορούν να αντικαταστήσουν γρήγορα τον εξοπλισμό εκτός λειτουργίας.
 2. Οι πλοίαρχοι που ασχολούνταν με την εγκατάσταση, γνωρίζουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης εγκατάστασης.
 3. Οι έμπειροι εργαζόμενοι της εταιρείας θα αντιμετωπίσουν τις επιφάνειες των ανεμιστήρων με προστατευτικές ενώσεις.
 4. Η εγκατάσταση θα γίνει γρήγορα και χωρίς απρόβλεπτα προβλήματα.
 5. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την ασφάλεια των συγγενών.

Η ποιοτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού από την PIK

Στην Αγία Πετρούπολη μπορείτε να παραγγείλετε την ανάπτυξη, εγκατάσταση και συντήρηση εξαερισμού εξαναγκασμένου αέρα ή οποιουδήποτε άλλου τύπου συστήματος από την εταιρεία "PIK". Οι πλοίαρχοι που συνεργάζονται με την εταιρεία, εδώ και πολύ καιρό ειδικεύονται στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση εγκαταστάσεων κάθε πολυπλοκότητας. Μπορούν τόσο να βελτιώσουν την υπάρχουσα ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα, όσο και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εξαερισμού στο νεόκτιστο εξοχικό σπίτι.

Η εταιρεία "PIK" προσφέρει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες, οποιαδήποτε επαγγελματική βοήθεια. Ορισμένες υπηρεσίες υπόκεινται σε μετοχές που σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Για όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπαλλήλους της εταιρείας στον καθορισμένο αριθμό τηλεφώνου.

Συμπέρασμα:

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η παρέμβαση των ειδικευμένων εργαζομένων για τη συντήρηση και επισκευή των μηχανικό αερισμό του υπογείου ή άλλου απομακρυσμένους κόμβους ενός μεγάλου σπιτιού. Επίσης, οι ειδικοί θα δουν εάν τα ανοίγματα νερού και εξόδου του συστήματος είναι φραγμένα.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο σπίτι: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει αξιόπιστους, οικονομικούς, σχεδόν αθόρυβους ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν συνεχώς. Αυτό δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο σπίτι θα είναι ασφαλώς πιο αποτελεσματικός από τον φυσικό εξαερισμό.

Προβλήματα απλών λύσεων

Κατά κανόνα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης εγκαθίστανται στην έξοδο του φυσικού συστήματος εξαερισμού αντί των σχάρων. Σε αυτήν την επιλογή, λύσεις συμβαίνουν συχνά εάν το σύστημα εξαερισμού του έργου δεν εκπληρώσει τις ευθύνες του. Πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι μια τέτοια εγκατάσταση οπαδών μπορεί εύκολα να λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά σ 'αυτή τη βεβαιότητα υπάρχει ένα συγκεκριμένο λάθος.

Αρχικά, πολλοί οπαδοί του τοίχου είναι πολύ θορυβώδης, οπότε μην προσπαθήσετε να τις ενεργοποιήσετε αν είναι δυνατόν. Επιπλέον, ακόμη και ένας ανεμιστήρας έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από την απαιτούμενη για την κανονική ανταλλαγή αέρα. Για το λόγο αυτό, η συνεχής λειτουργία των ανεμιστήρων αναπόφευκτα θα προκαλέσει αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Επιπλέον, οι ίδιοι οι θαυμαστές θα καταναλώνουν επιπλέον ενέργεια - μην το ξεχνάτε. Εξαιτίας αυτού, αντί για τα ενσωματωμένα συστήματα μάσκα τοίχο εξαερισμού χρησιμοποιούνται κυρίως για τη βραχυπρόθεσμη εντατική εξαερισμός των χώρων, όπως το μπάνιο ή την τουαλέτα αμέσως μετά τη χρήση τους.

Λυπούμεθα μπορούμε να πούμε ότι σε μια εποχή που ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, το πρόβλημα του εξαερισμού δεν εξαφανίζεται - αντιθέτως, τα καλύμματα σχάρα του ανεμιστήρα και εμποδίζει την ελεύθερη ροή του αέρα.

Πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αλλά, βεβαίως, ο εξαναγκασμένος αερισμός στο σπίτι έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Όπως μπορεί να ρυθμιστεί, είναι δυνατόν να μειωθεί, εάν είναι απαραίτητο ο βαθμός αερισμού, για παράδειγμα, σε λιγότερο από ένα ποσό που υπολογίζεται κατοίκους σε ένα διαμέρισμα ή το σπίτι (όταν όλα σπουδές ή εργασία). Με την κενή κατοικία ο εξαναγκαστικός αερισμός μεταφέρεται σε οικονομικό τρόπο, ο οποίος επιτρέπει τη σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός μπορεί να παρουσιαστεί τόσο σε ατομική όσο και σε κεντρική εκτέλεση. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η χρήση του σε γεωργικά κτίρια όπου υπάρχει ανάγκη εξάλειψης μεγάλων ποσοτήτων επιβλαβών ουσιών.