Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Η άνεση και η ευημερία ενός ατόμου εξαρτώνται πρώτα από όλα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην περίπτωση κατοικιών, εξαρτώνται από το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγιεινή, την καθαρότητα του αέρα. Και αν ο πρώτος παράγοντας δεν περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει αρχικά ένα σύστημα θέρμανσης, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε το επίπεδο υγρασίας και καθαρότητας οξυγόνου επιπλέον.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο. Γιατί οι συσκευές αυτές κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των οικιακών λύσεων για το κλίμα; Πώς λειτουργούν και πώς διαφέρουν από τους συναδέλφους τους "στο κατάστημα"; Θα μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα από το σημερινό άρθρο.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Ο υγραντήρας υπερήχων σχεδιάζεται απλά αρκετά: τοποθετείται μια δεξαμενή νερού στο πλαστικό περίβλημα. Με βάση το όργανο υπάρχει ένας μικρός πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας του πιστολιού ψεκασμού.

Στη βάση βρίσκεται η "καρδιά" της μονάδας, τα βασικά λειτουργικά της στοιχεία:

 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αποσκληρυντής νερού (σε ορισμένα μοντέλα).
 • Ένας μικρός θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται ατμός.
 • ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων στην εργασία δημιουργούν "κρύο ατμό", χάρη στο οποίο αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δεν θερμαίνει το υγρό, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Το διάγραμμα που παρουσιάζεται παρακάτω δίνει μια γενική ιδέα για την εσωτερική διάταξη της κλιματικής συσκευής, τη λειτουργία της.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών μονάδων υπερηχητικού τύπου

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να αναπαρασταθεί από μια τέτοια ακολουθία:

 1. Η δεξαμενή είναι γεμάτη με αποσταγμένο νερό (μπορεί να αντικατασταθεί όσο το δυνατόν καθαρό) σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το μηχάνημα.
 2. Το νερό γεμίζει το φυσίγγιο του φίλτρου, το οποίο παρέχει επιπλέον μαλάκωμα και καθαρισμό του υγρού.
 3. Η σύσταση είναι ελαφρώς ζεστή και στη συνέχεια αποστέλλεται στο θάλαμο εξάτμισης. Στο κάτω μέρος του υπάρχει μια μικρή μεμβράνη υπερήχων. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αρχίζει να ταλαντεύεται με συχνότητα πάνω από 20 kHz. Χάρη σε αυτό, το νερό "διασπάται" σε μικροσωματίδια, μετατρέποντας σε μια "ψυχρή ομίχλη".
 4. Κάτω από το κύριο μέρος της θήκης είναι εγκατεστημένος ένας ήσυχος και όχι πολύ ισχυρός ανεμιστήρας, μέσω του οποίου ο ατμός κατευθύνεται προς τα πάνω στον ψεκαστήρα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Σημειώστε ότι τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία επιτρέπει να λάμπει μέσα από μικρά σωματίδια νερού και να καταστρέψει τα βακτήρια. Μόνο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στην πώληση παρουσιάζονται ευρέως και "προηγμένα" μοντέλα υπερήχων υγραντήρες. Είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Τα ακριβά μοντέλα διαθέτουν οθόνη LCD, ενσωματωμένο ιονιστή οξυγόνου και τηλεχειριστήριο.

Συμβουλή! Πολλοί ιδιοκτήτες κλιματικές μονάδες που ενδιαφέρονται για την απάντηση στο καίριο ερώτημα: τι είδους νερό να χύνεται στο υγραντήρα, μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεσματικά, και τα γύρω έπιπλα και αντικείμενα δεν καλύπτονται με άσπρη άνθιση; Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό ή το πιο καθαρό.

Κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των πλήρων κλιματικών συμπλεγμάτων, μέσω των οποίων είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαριστεί και να υγρανθεί ο αέρας αλλά και να πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες. Παραδοσιακά είναι εξοπλισμένα με:

 • φίλτρο νερού;
 • έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • φίλτρο καθαρισμού.
 • ιονιστικό μπλοκ.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Η συσκευή αποσυνδέεται αυτόματα από την παροχή ρεύματος εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το κρίσιμο σημείο ή όταν πέσει η μονάδα. Σε αυτά τα μοντέλα όπου είναι εγκατεστημένο το υγρόμετρο, υποστηρίζεται η προσωρινή λειτουργία απενεργοποίησης κατά τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης τιμής υγρασίας στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με βάση την αρχή της υπερηχητικής συσκευής.

Συστάσεις για επιλογή

Δεδομένης της υπερπροσφοράς της αγοράς με οικιακές συσκευές διαφορετικής ποιότητας, ένας άπειρος κάτοικος θα είναι πολύ χρήσιμος για να μάθει πώς να επιλέξει έναν υγραντήρα αέρα του υπερηχητικού τύπου για το δικό σας σπίτι.

Οι επαγγελματίες συστήνουν έντονα τη διεξαγωγή λεπτομερούς ανάλυσης, η οποία καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες:

 • μονάδα χωρητικότητας.
 • την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • την εταιρεία του κατασκευαστή της συσκευής.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία.

Προφανώς, η συσκευή επιλέγεται, με βάση την απόδοσή της, την ικανότητα να διατηρεί την απαιτούμενη περιοχή. Τα αντίστοιχα δεδομένα υποδεικνύονται στην τεχνική περιγραφή της συσκευής. Αλλά το κριτήριο της αθόρυβης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, επειδή είναι ένα πράγμα να ελέγξουμε τη μονάδα σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και τελείως διαφορετικοί - στο σπίτι.

Δώστε προσοχή! Στον υγραντήρα αέρα, χύνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα μπορεί να γαργαλάει και να σκουριάζει. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι (ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι), αυτά τα σημεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ορισμένοι χρήστες δεν χρειάζονται πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενσωματωμένου υγραμέτρου, γεύσης ή φωτεινής οθόνης. Με τα καθορισμένα σημεία είναι απαραίτητο να καθοριστεί πριν από την αγορά που θα επιτρέψει την αποθήκευση των κερδισμένων χρημάτων και να μην πληρώνει υπερβολικά για τις λειτουργίες που πλεονέκτημα να φιλοδοξούν σε ένα μηδενικό σημάδι. Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, συνιστούμε να δούμε τα προϊόντα αυτών των εταιρειών: Electrolux, Polaris, Ballu, Vitek και Boneco.

Δώστε προσοχή! Οι καλύτερες συσκευές υπερήχων παράγονται στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία. Από τα κινέζικα ανάλογα είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά - θα κοστίσει περισσότερο για τον εαυτό της.

TOP-3 καλύτερες λύσεις κλιματισμού για το σπίτι

Boneco U650

Η τρέχουσα βαθμολογία του υγραντήρα προέρχεται από την ελβετική μάρκα Plaston, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το Boneco U650 αξίζει σίγουρα προσοχή. Προς τη συσκευή μιλάει τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της:

 • παραγωγικότητα στα 550 ml / h.
 • Η υγρασία είναι επιδεκτική οποιασδήποτε εγκατάστασης, η περιοχή της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60 "τετράγωνα".
 • Η μονάδα καταναλώνει έως 40 W.
 • επίπεδο θορύβου - το ελάχιστο - 25 dB.

Στο τμήμα των τιμών της, αυτή η συσκευή είναι ένας άνευ όρων ηγέτης. Το μοντέλο U650 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μια μεγάλη δεξαμενή (περίπου 5,5 λίτρα) και καμία λευκή επίστρωση κατά τη λειτουργία. Τα φυσίγγια διήθησης AG + μπορούν να συμπληρωθούν με ιονιστική ράβδο που μετατρέπει το νερό σε κρυσταλλικό εναιώρημα.

Polaris PUH 5206Di

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα οικιακών υγραντηρίων. Παρά την προσιτή τιμή (περίπου 19 χιλιάδες ρούβλια.) Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο ιονιστή. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την οπτικά ελκυστική εμφάνιση, τον σαφή έλεγχο, καθώς και την υψηλή απόδοση της υγρασίας. Το Polaris PUH 5206Di έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 3 τρόποι παροχής ψυχρού ατμού.
 • δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου.
 • το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 40 έως 85%.
 • υποστήριξη νυχτερινής λειτουργίας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος άνθρακα.
 • Όταν αδειάσει η δεξαμενή, το μηχάνημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Το μοντέλο αποδείχθηκε περισσότερο από άξιος, αλλά μόνο η σκοπιμότητα χρήσης ενός ιονιστή αέρα σε αυτό είναι πολύ αμφίβολη.

Electrolux EHU-5515D

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα Electrolux EHU-5515D είναι η επιλογή μεταξύ ζεστού και κρύου ατμού. Προφανώς, το τελευταίο είναι πιο ασφαλές, αλλά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα επιβλαβή βακτήρια πεθαίνουν με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα. Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας σε κάθε περίπτωση.

Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι λίγο πάνω από 6,5 λίτρα. Η χωρητικότητα της συσκευής επαρκεί για την εξυπηρέτηση του δωματίου έως και 60 m2. Η σχεδίαση κυριαρχείται από κομψές και μοντέρνες γραμμές - μια θαυμάσια παραλλαγή του "βοηθού σπιτιού".

Πλεονεκτήματα του Electrolux EHU-5515D:

 • τρόπος παροχής ζεστού ή κρύου ατμού ·
 • διαισθητική και ευέλικτη διαχείριση.
 • κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής.
 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • μεγάλη χωρητικότητα της δεξαμενής νερού.

Ο υγραντήρας ήταν πολύ όμορφος. Ωστόσο, χωρίς ένα «πετάξει στην αλοιφή,» και εκεί δεν ήταν: αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες κριτικές, γεμίστε το δοχείο με υγρό αρκετά άβολα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη.

Δώστε προσοχή! Η αμφισβήτηση των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων για την ανθρώπινη υγεία είναι μια άσκοπη κατοχή. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων και η υγρασία μεταξύ αυτών βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρόβλημα με το καθεστώς θερμοκρασίας και την καθαρότητα του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Αποτελέσματα

Κάνετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, με τα απαραίτητα εργαλεία, γνώσεις, υλικό και τεχνική βάση. Αυτό είναι απλά μια επαγρύπνηση που είναι πολύ υπεύθυνη και σχολαστική. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα κλιματισμού με ένα βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη συσκευή σας μόνοι σας, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βίντεο.

Όπως και να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είναι σοβαροί για το ζήτημα της υγρασίας του αέρα στα σπίτια τους. Αλλά στα υγειονομικά πρότυπα υπάρχουν σαφείς οδηγίες σε αυτό το σημείο. Μην παραμελείτε τη δική σας υγεία, διότι αυτό που φαίνεται να είναι ασήμαντο σήμερα, αύριο, μπορεί να "κολλήσει" γύρω από την υγεία σας.

Υγροποιητής υπερήχων: αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά συσκευής

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας, η συσκευή του, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κλιματικής συσκευής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Η κλιματική συσκευή αποτελείται από μια δεξαμενή στην οποία βρίσκεται η κύρια παροχή νερού και τη βάση της συσκευής, με το ψυγείο που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Στην κύρια χωρητικότητα αποθήκευσης νερού, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα μέτρησης, η οποία χρησιμεύει για τη διατήρηση της επιθυμητής στάθμης νερού στο θάλαμο του ψυγείου, αποφεύγοντας την υπεραφθονία. Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον υγραντήρα για να φυσήξει το νερό που ψεκάζεται από το υπερηχητικό στοιχείο.

Πρακτικά σε κάθε σύγχρονο υγραντήρα αέρα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος και υγρασία, για ακριβή μέτρηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές τους με ιονιστές, διάφορα συστήματα διήθησης και μια ποικιλία πρόσθετων προγραμμάτων, για μια πιο άνετη χρήση της συσκευής.

Η αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα είναι εύκολο να κατανοηθεί.

 1. Η κύρια μονάδα της συσκευής είναι το ψυγείο. Μοιάζει με ροδέλα από πιεζοκεραμικά κεραμικά, με ασημένια ηλεκτρόδια.
 2. Όταν εφαρμόζεται ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, αυτό το στοιχείο αρχίζει να δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Όταν επιτευχθεί κάποια ισχύς, η ταχύτητα της ταλάντωσης αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε αρχίζει να σπάει την επιφάνεια του νερού σε μικρά σωματίδια.
 3. Το νερό που μετατρέπεται από το ψυγείο σε αεροζόλ στο θάλαμο πάνω από το υπερηχητικό στοιχείο διοχετεύεται προς τα έξω από τον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Μια ομίχλη νερού γεμίζει το δωμάτιο και αυξάνει το επίπεδο υγρασίας στα όρια που ορίζει ο χρήστης.
 4. Μια υγρόμετρο που βρίσκεται στη συσκευή, δείχνουν τη σχετική υγρασία του αέρα και ο χρήστης έχει πάντα τη δυνατότητα να βγείτε από το πρόγραμμα ή τη συσκευή για να αυξήσει τη δύναμη του υγραντήρα σε χαμηλή υγρασία.
 5. Αφού η συσκευή φθάσει στις επιθυμητές τιμές υγρασίας, σταματά και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αφού μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα χώρου, η συσκευή ανάβει αυτόματα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών

 • Οι πλήρως αυτόματες συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που διεξάγουν ανεξάρτητα την κλιματική διάγνωση στο δωμάτιο και επιλέγουν το σωστό πρόγραμμα εργασίας για να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο άνεσης.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, στο οποίο η ποσότητα σκόνης στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνεται σημαντικά.
 • Πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους με αποτελεσματικά φίλτρα νερού, λόγω των οποίων η περιεκτικότητα σε άλατα σε αυτά μειώνεται σημαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό της βρύσης στη συσκευή.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, άξια σεβασμού:

 • Ψεκασμός νερού "στην ομίχλη".
 • Αυτόματος έλεγχος της υγρασίας του αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συμπαγές και εργονομικό.
 • Επισκευή

Αλλά αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός έχει τα μειονεκτήματά του. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν ο υγραντήρας υπερήχων είναι επιβλαβής. Είναι αδύνατο να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα αναμφισβήτητα, καθώς η κύρια «ασθένεια» αυτών των συσκευών είναι η παρουσία στον αέρα και στη συνέχεια στα οικιακά αντικείμενα της λευκής επιδρομής. Και η λευκή πλάκα είναι τα άλατα που βρίσκονται στο νερό. Όταν η "ομίχλη" εξατμιστεί από τον αέρα, το αλάτι πέφτει στο πάτωμα και τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το ίδιο το ψυγείο δεν προκαλεί καμιά βλάβη στην υγεία και την ευημερία του ατόμου και των κατοικίδιων ζώων, αλλά το ιζήματα αλατιού μαζί με τα ρεύματα αέρα εισπνέονται στους πνεύμονες. Ένα υγιές άτομο δεν θα παρατηρήσει καν, αλλά ένα ασθματικό άτομο ή ένα άτομο που πάσχει από κάποιες αλλεργίες μπορεί να αισθανθεί μια επιδείνωση της υγείας, μέχρι την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων.

Γενικά, ένας υγραντήρας αέρα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η αναπνοή του ατόμου γίνεται βαθύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα είναι οξυγονωμένο και θρέφει τον εγκέφαλο και όλα τα όργανα. Ο ύπνος γίνεται δυνατός και βαθύτερος, ένα άτομο ξεκουράζεται καλύτερα σε ένα υγρό δωμάτιο. Επιπλέον, το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα δεν στεγνώνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και που υποφέρουν από ροχαλητό.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά πριν από την έλευση ενός παιδιού αντιμέτωποι με μια πρόκληση και να ζητήσει από το ερώτημα, πώς να επιλέξετε το υπερήχων υγραντήρα. Υπάρχουν διάφορα βασικά κριτήρια για την επιλογή των moisturizers:

 • Το κύριο κριτήριο για την επιλογή αυτής της συσκευής κλιματισμού είναι η αυτονομία της, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με μεγάλο όγκο δεξαμενής νερού.
 • Η ισχύς της συσκευής είναι επίσης σημαντική. Γιατί φθηνό και όμορφο εξοπλισμό που δεν θα αντιμετωπίσει τις εργασίες.
 • Επιλέξτε τη συσκευή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Στο κατάστημα, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντελώς ανυπόληπτο, αλλά το βράδυ ο θόρυβος είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί και θα επηρεάσει τον κανονικό ύπνο.
 • Δώστε προσοχή σε μοντέλα εξοπλισμένα με σύστημα διήθησης νερού, για να αποφύγετε την εμφάνιση λευκής επικάλυψης στο δωμάτιο.

Συμβουλή:
Κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου υγραντήρα, πρώτα απ 'όλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στην ανατροφοδότηση των χρηστών ορισμένων μοντέλων. Εδώ μπορείτε να μάθετε σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου.

Η ανάγκη αυτού του κλιματικού εξοπλισμού στα σπίτια μας είναι προφανής. Κανονική υγρασία στο δωμάτιο έχει θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και τη γενική υγεία, καθώς και από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, κάνετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι σας.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Το μικροκλίμα στο διαμέρισμα επηρεάζει την κατάσταση ενός ατόμου. Ο αντίκτυπος είναι ανεπαίσθητος, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα εμφανή και σπάνια κατανοούνται σωστά. Η σύνθεση του αέρα που αναπνέει κάποιος περιέχει πολύ χαμηλή ποσότητα υδρατμών.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές το χειμώνα, όταν συσκευές θέρμανσης αφύγρανση αέρα, δημιουργώντας συνθήκες για αλλεργικές αντιδράσεις και στέγνωμα των βλεννογόνων. Η υγρασία του αέρα σε διαμερίσματα πέφτει στο 30%, και για την κανονική υγεία είναι απαραίτητο 40-70%. Ο υγραντήρας μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Ο υγραντήρας αέρα είναι μια συσκευή θέρμανσης που θερμαίνει το νερό σε σημείο βρασμού και αφαιρεί τον σχηματισμένο ατμό στον αέρα. Η υγρασία αυξάνεται και η σύνθεση της εσωτερικής ατμόσφαιρας του διαμερίσματος κανονικοποιείται.

Οι τύποι συσκευών αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την αρχή της δράσης. Υπάρχουν δύο βασικά σχέδια υγραντήρων:

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά τον υγραντήρα αέρα, πρέπει να κατανοήσετε την αρχή της δράσης.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Υδατοδιαλυτές υπερήχων είναι οι πιο προηγμένες. Δεν θερμαίνουν το νερό με τη συνήθη έννοια, αλλά δημιουργούν μια ισχυρή και λεπτή δόνηση που μετατρέπει το νερό στις μικρότερες από τις αναρτήσεις. Λαμβάνεται από τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα και τροφοδοτείται στο δωμάτιο με τη μορφή ομίχλης. Στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ο υγραντήρας του υπερηχητικού έργου, η υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα.

Οι εξατμιστήρες υπερήχων είναι ασφαλείς, καθώς δεν υπάρχει θέρμανση νερού. Μπορούν να εγκατασταθούν σε παιδικά δωμάτια, όχι μακριά από έπιπλα, φυτά ή κρεβάτια.

Τα όργανα υπερήχων είναι ευαίσθητα στην ποιότητα του νερού, τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται κάθε μήνα. Είναι αθόρυβες και οικονομικές. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο υδρόμετρο που παρακολουθεί την υγρασία του αέρα και ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή.

Υγραντήρες ατμού

Οι ατμοί δομούν το θερμό νερό σε βράσιμο. Μπορεί να λειτουργεί παράλληλα σε διάφορες λειτουργίες:

Για πρόσθετα αποτελέσματα, προσθέστε αρωματικά έλαια ή φαρμακευτικά προϊόντα στο αναπνευστικό σύστημα. Τα οφέλη από τέτοιες πρόσθετες ουσίες είναι προφανή, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάχρηση.

Με ζεστή εξάτμιση

Ο σχεδιασμός αποτελείται από δεξαμενή νερού και δύο ηλεκτρόδια, στα οποία εφαρμόζεται τάση. Καθώς το νερό είναι ένας αγωγός, το ηλεκτρικό κύκλωμα κλείνει, θερμαίνοντας το νερό. Ο προκύπτων ατμός παραλαμβάνεται από ένα ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα. Η ενέργεια συνεχίζεται ενώ η συσκευή έχει νερό. Μόλις βράσει μακριά, η εργασία σταματά.

Τέτοιες συσκευές είναι εξοπλισμένες με πρόσθετους ιονιστές και λαμπτήρες UV, οι οποίοι καθαρίζουν και απολυμαίνουν το νερό. Η θερμοκρασία του ατμού στην έξοδο των 60 °, οπότε μην τα τοποθετείτε κοντά στα έπιπλα και στα παιδικά δωμάτια.

Με κρύα εξάτμιση

Μόνο ένα μέρος του όγκου του νερού θερμαίνεται. Ως τροφοδότης-τροφοδότης, ένα πλαστικό μπουκάλι από το οποίο το νερό παραδίδεται σε μικρές μερίδες στην παλέτα και στον εξατμιστή. Ο όγκος του εξατμισμένου νερού είναι μικρός και δεν απαιτεί υψηλή ισχύ των στοιχείων θέρμανσης.

Η ποιοτική διήθηση του νερού διεξάγεται με φίλτρα βήματος. Ο αποσυρόμενος ατμός μειώνει την ποσότητα επιβλαβών βακτηρίων και ανεπιθύμητων σωματιδίων στον αέρα.

Ρίξτε μόνο απεσταγμένο ή καθαρό νερό, αυτό θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής των φίλτρων.

Τέτοιες συσκευές ομαλοποιούν το μικροκλίμα πιο αποτελεσματικά από άλλες. Εάν η συσκευή τοποθετηθεί κοντά σε θερμαντικά σώματα ή θερμαντικά σώματα, ο κυκλοφορητής αέρα θα κορεστεί με υδρατμούς και αυτό θα εξασφαλίσει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή ατμού σε όλο το δωμάτιο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα αέρα

 • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Οι περισσότερες ερωτήσεις θα εξαφανιστούν μετά την ανάγνωση.
 • Τοποθετήστε τη μονάδα σε επίπεδη και στεγνή επιφάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν έπιπλα, λουλούδια ή τοίχοι κοντά.
 • Η έξοδος πρέπει να είναι ελεύθερη, μακριά από τα αντικείμενα.
 • Γεμίστε το δοχείο με νερό. Το επίπεδο παρακολουθείται από τον δείκτη.
 • Ενεργοποιήστε τον υγραντήρα και ρυθμίστε την επιθυμητή λειτουργία.

Διαφορετικοί τύποι υγραντήρων έχουν χαρακτηριστικά λειτουργίας, αλλά ο γενικός αλγόριθμος για όλους είναι πανομοιότυπος.

Συστάσεις για χρήση

Μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση των υγραντήρων:

 • Μια οικιακή συσκευή είναι κατάλληλη για οικιακή χρήση. Σε βιομηχανικούς χώρους είναι άχρηστο, χρειάζονται ειδικές συσκευές εκεί.
 • Μην ενεργοποιείτε τη συσκευή αμέσως. Το ενσωματωμένο υδρόμετρο πρέπει να προσαρμόζεται στην εσωτερική ατμόσφαιρα του δωματίου.
 • Κατά τη λειτουργία, κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες. Παρακολουθήστε για την έλλειψη σχεδίων. Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, είναι μια αργή διαδικασία.
 • Το καλοκαίρι μειώνεται η ανάγκη για έναν υγραντήρα. Η απόδοση της δουλειάς του πέφτει και ο εξωτερικός αέρας περιέχει μια φυσική ποσότητα ατμού.

Πόσο καιρό λειτουργεί ο υγραντήρας;

Εάν η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο υδρόμετρο, τότε ο χρόνος λειτουργίας του προσδιορίζεται αυτόματα. Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί και μετά την ενεργοποίηση της υγρασίας θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Ορισμένα μοντέλα δημοσιεύουν θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, η οποία παρατηρείται τη νύχτα. Τέτοιες συσκευές στο φυτώριο πρέπει να απενεργοποιηθούν.

Όπου είναι καλύτερο να τοποθετηθεί

Τοποθετήστε τη μονάδα σε μια ελεύθερη, οριζόντια πλατφόρμα μακριά από τοίχους και έπιπλα. Τοποθετήστε κοντά στις συσκευές θέρμανσης έτσι ώστε ο αέρας που κυκλοφορεί γύρω από την αίθουσα να κατανέμει ομοιόμορφα τον εκπεμπόμενο ατμό.

Η απόσταση από τις μπαταρίες πρέπει να είναι από 30 cm και το ύψος από το πάτωμα από 50 cm. Μην τοποθετείτε κοντά στα φυτά.

Πόσο συχνά πρέπει να ενεργοποιώ

Ο καθοριστικός παράγοντας δεν είναι ο χρόνος λειτουργίας της συσκευής, αλλά ο δείκτης υγρασίας. Συνεπώς, ενεργοποιήστε τη συσκευή μόνο εάν είναι απαραίτητο. Είναι καλύτερο να μην ανάβει ο υγραντήρας το βράδυ, ο θόρυβος του έργου του είναι πολύ αισθητός στη σιωπή.

Οι υγραντήρες μειώνουν τον αριθμό των προβλημάτων υγείας. Η επίδρασή τους είναι αόρατη, αλλά ως αποτέλεσμα της μείωσης των ασθενειών, της βελτίωσης της ευεξίας και της εξάλειψης αλλεργικών εκδηλώσεων. Τα όργανα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες και δεν έχουν σημαντικές αντενδείξεις.

Η αρχή της λειτουργίας του υγραντήρα: τύποι εργασίας, είδη εξοπλισμού

Στη ζωή, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ένας υγραντήρας αέρα γίνεται μια ζωτικής σημασίας συσκευή που ρυθμίζει την υγρασία στο δωμάτιο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων συσκευών που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικές αρχές. Πριν να τα αγοράσετε, θα πρέπει να κατανοήσετε λεπτομερέστερα γιατί χρειάζεται αυτή η συσκευή, πώς λειτουργεί ο υγραντήρας και σε ποιους χώρους βρίσκεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αιτίες υγρασίας του αέρα

Πολλοί συνηθίζουν στο μικροκλίμα του σπιτιού τους. Ως εκ τούτου, συχνά δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι απαραίτητο να υγρανθεί ο αέρας. Και θεωρήστε την αγορά τέτοιων συσκευών υπερβολική. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά.

 1. Για παράδειγμα, εάν ο αέρας είναι στεγνός, τότε εμποδίζει έντονα τους πνευμονικούς βρόγχους σωλήνες να καθαριστούν οι ίδιοι. Στη συνέχεια, αυτό οδηγεί σε μια ποικιλία ασθενειών όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των ζώων και των πτηνών. Ιδιαίτερα συχνά τέτοιες ασθένειες συμβαίνουν το χειμώνα, όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρότερη λόγω θέρμανσης.
 2. Το άσθμα, οι αλλεργίες, η παρουσία των καπνιστών, η συχνή συσσώρευση σκόνης στο σπίτι ή το διαμέρισμα, κατοικία σε μειονεκτική περιοχή, όπου ο αέρας είναι κορεσμένος με επιβλαβείς ουσίες, ευαισθησία σε αλλεργίες - όλα αυτά είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για την εγκατάσταση ενός υγραντήρα.
 3. Στους χώρους, υγραίνουμε τον αέρα για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη ασθενειών που σχετίζονται με την απώλεια υγρασίας. Η αιτία των ανθρώπινων ασθενειών δεν είναι μόνο αυτή.
 4. Δεδομένου ότι το 80% του σώματός μας αποτελείται από νερό, η ζωτική ανάγκη είναι η υγρασία του εναέριου χώρου, η οποία είναι 40-60%. Ο ξηρός αέρας συμβάλλει στην εμφάνιση υπνηλίας, αυξημένης απουσίας, αυξημένης κόπωσης.
 5. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι για τα μωρά, ιδιαίτερα τα βρέφη, η υγρασία τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%, καθώς οι βλεννογόνες του στόματος και της μύτης είναι πολύ ήπια.
 6. Τέλος, η μείωση της υγρασίας στο σπίτι ή στο διαμέρισμα οδηγεί σε αυξημένη ξηρότητα του δέρματος, στην εμφάνιση ρυτίδων και, συνεπώς, στη συχνή χρήση καλλυντικών.

"Ψυχρός" και "καυτός" τύπος υγραντήρα αέρα

Ένας υγραντήρας αέρα είναι μια ηλεκτρική συσκευή που βοηθά στη διατήρηση μιας άνετης ατμόσφαιρας στο δωμάτιο με το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας, το οποίο ρυθμίζεται από τον ιδιοκτήτη.

Η αρχή του υγραντήρα βασίζεται στην εξάτμιση του νερού. Η δουλειά τους βασίζεται είτε σε "κρύο" είτε σε "καυτό" επιλογή. Συσκευές αυτού του είδους όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και αρωματίζουν τον αέρα.

Ένας υγραντήρας με μια "κρύα" έκδοση θεωρείται κλασική συσκευή. Διαθέτει ανεμιστήρα, ο οποίος ρυθμίζει ενεργά τον ξηρό αέρα από το δωμάτιο στο στοιχείο εξάτμισης με μόνιμα υγρό πλέγμα. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, η συσκευή παρέχει την απαιτούμενη υγρασία, χωρίς πρόσθετες συσκευές παρακολούθησης.

Μια τέτοια συσκευή έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Είναι τόσο ασφαλές που συνιστάται να εγκατασταθεί στον παιδικό σταθμό. Αυτή η οικονομική επιλογή στην κατανάλωση ρεύματος πρακτικά δεν παράγει θόρυβο. Η συσκευή είναι απλή σε λειτουργία. Τοποθετήστε τη συσκευή δίπλα στην πηγή θερμότητας, αυξάνοντας έτσι την ένταση εξάτμισης, καθαρίζοντας τον αέρα και κορεσμό του με ζεύγη.

Στη συσκευή που λειτουργεί με μια "θερμή" αρχή, εγκαθίστανται δύο ηλεκτρόδια. Χάρη στη θέρμανση, μετατρέπουν το νερό σε ατμό. Αυτή η συσκευή είναι πολύ αποδοτική. Το μόνο σημείο είναι ότι η λειτουργία αυτής της συσκευής είναι πιο οικονομική, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ειδικούς ελεγκτές για να ελέγχετε την ισχύ εξουδετέρωσης.

Τύποι moisturizers

Υπάρχουν διάφοροι τύποι moisturizers.

 • Παραλλαγή "κλιματικό σύμπλεγμα"

Μία από τις παραλλαγές μιας τέτοιας συσκευής είναι το σύνθετο κλίμα. Σε αυτό ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον αέρα μέσω του εξατμιστή, ισχυρά φίλτρα άνθρακα και μια μεμβράνη με αντιβακτηριακό εμποτισμό, συλλαμβάνοντας λεπτή σκόνη. Ο αέρας ως αποτέλεσμα έχει καθαριστεί από τέτοιες ακαθαρσίες όπως αέρια, καπνός, μυρωδιές, τρίχες ζώων, γύρη φυτών, μικροσκοπικά ακάρεα και τα απόβλητα ζωής τους. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται περιοδικά. Από τα πλεονεκτήματα άνεσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί η σχετικά μικρή κατανάλωση ενέργειας, η διαθεσιμότητα άνετων χειρολαβών για τη μεταφορά και η ευκολία χρήσης.

Τα κλιματικά συγκροτήματα διαθέτουν ένα ενσωματωμένο όργανο που κορεάζει την ατμόσφαιρα του δωματίου, των δωματίων, των κατοικιών με αρνητικά ιόντα οξυγόνου. Συμφωνώ ότι στις πόλεις για σήμερα είναι απλώς ένα απαραίτητο πράγμα! Επίσης, αυτή η μονάδα μπορεί να παράγει αρωματισμό αέρα.

Το μείον ενός τέτοιου συγκροτήματος είναι αναλώσιμα, όπως φίλτρα και φυσίγγια. Εάν η πρώτη απαιτείται 4 φορές το χρόνο, η τελευταία ενημερώνεται μία φορά το χρόνο. Τα κλιματικά σύμπλοκα έχουν περιορισμένη υγρασία (έως 60%). Οι αρνητικές ιδιότητες περιλαμβάνουν το μέγεθος του συγκροτήματος, τη σημαντική ενεργειακή ένταση και την ελεύθερη πρόσβαση των παιδιών.

Αυτή η συσκευή θεωρείται η πιο ακριβή από όλους τους υγραντήρες, δεδομένου ότι θεωρείται η πιο ευπροσάρμοστη συσκευή που ενυδατώνει και καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο. Εγκαθίσταται τόσο σε νοσοκομεία, γραφεία, κήπους, όσο και σε κατοικίες, σπίτια και διαμερίσματα.

Για τα δωμάτια με μεγάλες διαστάσεις, η έκδοση ατμού του υγραντήρα θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Η απόδοσή του είναι πολύ υψηλή. εξατμισμένου αέρας θερμαίνεται σε 50-60 βαθμούς συσκευή, επιτρέποντας να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από μια ποικιλία παθογόνων. Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα είναι σε συνεχή λειτουργία, τα δύο ηλεκτρόδια, θέρμανση του νερού στη συσκευή μέχρι βρασμού, και η οποία μετατρέπεται σε ατμό. Κινητό και σταθερό - αυτό το είδος υγραντήρα είναι μια πολύ κοινή συσκευή.

Το σώμα του αποτελείται από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, και η ασφάλειά του παρέχει ένα τριπλό σύστημα προστασίας. Εάν το κάλυμμα του οργάνου δεν είναι καλά κλεισμένο, η μονάδα δεν λειτουργεί. Εάν δεν υπάρχει υγρό στη συσκευή, απενεργοποιείται αυτόματα.

Χάρη στο ακροφύσιο, χρησιμοποιείται επίσης ως συσκευή εισπνοής. Ειδικότερα, εάν είναι γεμάτη με έγχυση φαρμακευτικών πρώτων υλών. Για τους ανθρώπους με πονόλαιμο είναι απλώς ένα θεϊκό όνειρο! Το κύριο πρόβλημα της συσκευής είναι ότι είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Απαιτεί 300-600 W / h για τη λειτουργία του.

Αυτή η συσκευή υγραντήρα δεν χρειάζεται αντικαταστάσιμα φυσίγγια και φίλτρα. Μια τέτοια συσκευή εγκαθίσταται σε θερμοκήπια και θερμοκήπια. Μεταξύ των ελλείψεων, πρέπει να σημειωθεί η σημαντική ισχύς (300-600 Watt) και η αυξημένη επίδραση θορύβου. Ωστόσο, υπάρχουν και συμπαγείς συσκευές αυτού του τύπου.

Η αρχή του υγραντήρα υπερήχων περικλείεται στα μικρότερα σωματίδια του νερού θραύσης. Η συσκευή, ανάλογα με την υγρασία του δωματίου, απενεργοποιείται και ανάβει, χάρη στο ενσωματωμένο γυροστάτη.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας; Αυτή η συσκευή δημιουργεί ένα νέφος νερού από το υγρό, λόγω της χρήσης ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Περνώντας μέσα από αυτό το σύννεφο, ο αέρας από το ξηρό γίνεται υγρό και μετατρέπεται σε ψυχρή ομίχλη. Αυτή η μονάδα δεν είναι επικίνδυνη για τα παιδιά.

Ωστόσο, αυτή η συσκευή είναι πολύ φανταστική: απαιτεί νερό με κάποια ακαμψία. Εάν δεν ταιριάζει, τότε σε ολόκληρο το εσωτερικό του δωματίου σχηματίζεται ένα άσπρο επίχρισμα. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε αποσταγμένο ή βρασμένο νερό. Η μέγιστη επιτρεπόμενη παράμετρος είναι 5,4 meq / λίτρο. Για να καθαρίσετε το νερό, αυτό το μηχάνημα απαιτεί αλλαγή κασέτας κάθε 3 μήνες. Είναι μια πολύ δαπανηρή συσκευή, καθώς και η συντήρησή της.

Μία από τις καλύτερες επιλογές θεωρείται σιωπηλό "πλύσιμο με αέρα". Με αυτό καταλαβαίνετε αμέσως γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα. Αυτή η συνδυασμένη συσκευή συνδυάζει αρμονικά τη λειτουργία του καθαριστή αέρα με την υγρασία. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται σε ένα σύστημα που αποτελείται από δίσκους από πλαστικό, οι οποίοι, όταν περιστρέφονται, μετατρέπουν το νερό που κινείται μέσα σε λεπτή σκόνη. Όταν κινούνται, υγραίνονται τακτικά με νερό. Ο αέρας που διέρχεται μεταξύ τους καθαρίζεται από βαριά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων σωματιδίων σκόνης, και κορεσμένο με υγρασία. Κατόπιν η βρωμιά ξεπλένεται.

Στη συσκευή υπάρχει ένα ειδικό θάλαμο στον οποίο η ιονισμό του αέρα που εισέρχεται σε αυτό. Η παλέτα αυτή ακριβά συσκευή είναι συχνά εγκατασταθεί ασημένια ράβδο, σας επιτρέπει να καθαρίσετε τον αέρα του 650 είδη μικροοργανισμών, στο Vol. Η ιών. Αυτή η ράβδος πρέπει να ενημερώνεται περιοδικά. Για αρωματοθεραπεία, στη συσκευή τοποθετείται ένα ειδικό ποτήρι αιθέριου ελαίου. Για την κανονική λειτουργία της συσκευής, απαιτούνται 20 W / h.

Σχετικά με τη συσκευή αυτή είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένα στοιχεία:

 1. Αυτή η συσκευή είναι ανεπιτήδευτη στη φροντίδα, η οποία συνίσταται στο πλύσιμο των δίσκων και της παλέτας.
 2. Αυτή η συσκευή υγραντήρα είναι πολύ απλή στη λειτουργία και οικονομικό στην ηλεκτρική ενέργεια. Το καλώδιο του είναι ρυθμιζόμενο σε μήκος. Μια τέτοια συσκευή δεν διαθέτει αναλώσιμα. Το σώμα του είναι πολύ ανθεκτικό και αξιόπιστο υλικό. Είναι κατασκευασμένο από ειδικό πλαστικό τροφίμων.
 3. Δυστυχώς, η ποιότητα του καθαρισμένου αέρα είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις συσκευές με αφαιρούμενα φίλτρα. Ο μέσος δείκτης ενός τέτοιου υγραντήρα είναι 85-95%. Επιπλέον, το πλύσιμο με αέρα διατηρεί όλες τις χημικές μολύνσεις, μυρωδιές και μικροοργανισμούς στον εναέριο χώρο.

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα, θα πρέπει να εστιάσετε στην τιμή και τα αιτήματά του. Ίσως, με την επεξεργασία του εναέριου χώρου στο σπίτι, ένας φθηνός παραδοσιακός υγραντήρας θα αντιμετωπίσει με επιτυχία, και όχι "πλύσιμο με αέρα".

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας αέρα: η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και τα είδη των οργάνων

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται νερό. Το παίρνει όχι μόνο από τα τρόφιμα, αλλά και από το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς η υγραντήρα, και να κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία στο σπίτι σας άνετα για την εύρεση μικροκλίμα.

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα αέρα;

Όταν αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυτό ακόμα πιο προσεκτικά. Μετά από όλα, λόγω της θέρμανσης, ο αέρας επιπλέον στεγνώνει, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία.

Για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, όταν λειτουργούν οι θερμαντήρες, η σχετική υγρασία μέσα στο δωμάτιο μπορεί να μειωθεί έως και 20%. Για λόγους σύγκρισης, στη Σαχάρα αυτή η παράμετρος είναι τουλάχιστον 25%. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε συνθήκες που μπορούν να συγκριθούν με την έρημο.

Φυσικά, για να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική "γιαγιά" - να κρεμάσετε γύρω από το σπίτι ή διαμέρισμα βρεγμένα ρούχα. Αλλά το προφανές μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η αδυναμία να διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια εξειδικευμένη συσκευή - έναν υγραντήρα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε μια ορισμένη υγρασία τόσο σε γραφεία όσο και σε κατοικημένες περιοχές. Μια τέτοια συσκευή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ευνοϊκό και άνετο για ένα μικροκλίμα προσώπου.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των σύγχρονων μοντέλων πλύσης αέρα είναι ότι υποστηρίζουν αυτόματα το επίπεδο υγρασίας που καθορίζεται από το χρήστη. Αυτό αυξάνει την οικονομία και την ασφάλεια λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής.

Εάν ξοδεύετε σε μια τέτοια συσκευή, τότε μετά από λίγο μπορείτε να δείτε ότι το νοικοκυριό, ιδιαίτερα τα παιδιά, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αρρωστήσει. Ταυτόχρονα, το δέρμα θα γίνει πιο λείο και μεταξένιο, πράγμα που επιτρέπει λίγο, αλλά να σταματήσει η διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, η ιική δραστηριότητα στον υγρό αέρα μειώνεται σημαντικά.

Η βέλτιστη υγρασία είναι σημαντική όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για το ξύλο ή χαρτί προϊόντα. Δηλαδή, μέσω της αγοράς του καθαρισμού του αέρα μπορεί να προστατεύσει τα έπιπλα, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, κορνίζες, έγγραφα, παρκέ, μουσικά όργανα και πολλά άλλα από την ξηρότητα, ρωγμές και μόνιμη βλάβη.

Στο τέλος, η κανονική υγρασία στο δωμάτιο θα επηρεάσει ευνοϊκά τα φυτά. Μετά από όλα, στις περισσότερες περιπτώσεις στα παράθυρα είναι εκπρόσωποι των τροπικών. Σε αυτά τα φυτά, το ξηρό κλίμα επηρεάζει το περιβάλλον. Αλλά στην περίπτωση δημιουργίας ενός βέλτιστου μικροκλίματος, θα αναπτυχθούν πιο έντονα, θα ανθίσουν περισσότερο και όχι κίτρινα.

Αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Με αυτό, για αυτό που μια τέτοια συσκευή είναι απαραίτητη, έχουν καταλάβει. Αλλά πώς λειτουργεί; Ανεξάρτητα από τον τύπο του υγραντήρα αέρα, η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στην εξάτμιση του νερού.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί με βρασμό ή με υπερηχητική δόνηση μιας λεπτής μεμβράνης. Σε αυτή την περίπτωση, για ενεργοποίηση, πρέπει απλώς να γεμίσετε το νερό, να το συνδέσετε στην πρίζα και να κάνετε κλικ στο κουμπί.

Εκτός από την κύρια λειτουργία του, ο υγραντήρας μπορεί να εκτελέσει μια σειρά πρόσθετων εργασιών. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • καθαρισμός του αέρα από διάφορες ακαθαρσίες και σκόνη.
 • εξάλειψη των ηλεκτροστατικών φορτίων.
 • το ρόλο του λαμπτήρα.

Μια καλή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια κάψουλα με αρωματικά έλαια. Αυτή η λύση όχι μόνο θα διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, αλλά και θα θεραπεύει, εισπνέοντας θεραπευτικά ζευγάρια.

Υπάρχοντες τύποι πλύσεων αέρα

Πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλες τις λεπτομέρειες των υφιστάμενων τύπων των μέσων - χιλιάδες στην αγορά των ποικιλιών, που διαφέρουν σε ισχύ, την παρουσία τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά και, φυσικά, την τιμή.

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο του εξοπλισμού;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια τέτοια οικιακή συσκευή είναι το είδος του υγραντήρα αέρα. Όλα τα μοντέλα στην αγορά μπορούν να χωριστούν υπό όρους στις εξής κατηγορίες:

 • υπερήχων;
 • ατμός ·
 • κλασική?
 • πλύσιμο;
 • κλιματικά συγκροτήματα.

Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή. Και ο καθένας από αυτούς λειτουργεί με δική του αρχή, επομένως δεν συνιστάται η τοποθέτηση ορισμένων μοντέλων σε δωμάτια όπου ζουν τα παιδιά.

Υπερβολικές παραλλαγές υγραντήρων

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα συστήματα που εξατμίζουν το νερό λόγω των υπερηχητικών δονήσεων της λεπτότερης μεμβράνης. Είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στη διαδικασία σχεδιασμού αυτών των στοιχείων και έχει φέρει σε συσκευές την αναγνώριση εκατομμυρίων αγοραστών σε όλο τον κόσμο.

Αρχή λειτουργίας των υπερηχητικών συσκευών: το νερό γίνεται ατμός λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Δηλαδή, ο αέρας αναρροφάται από το δωμάτιο, μετά από τον οποίο διέρχεται μέσω της συσκευής και είναι κορεσμένος με υγρό. Στη συνέχεια επιστρέφει στην κατοικία, αλλά ήδη με τη μορφή υγρής ομίχλης.

Ο προκύπτων αέρας δεν θερμαίνεται. Επομένως, δεν μπορείτε να φοβάστε να το κάψετε. Συνεπώς, οι υγραντήρες υπερήχων είναι απολύτως ασφαλείς για μικρά παιδιά, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους στο παιδικό δωμάτιο.

Εάν το σπίτι έχει αρχαιότητες που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, τότε οι εν λόγω υγραντήρες θα είναι η καλύτερη λύση. Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα αντίκες, τα διακοσμητικά, τα παρκέ, τα μουσικά όργανα και πολλά άλλα δεν θα επηρεαστούν από υπερβολικά ξηρό αέρα.

Μεταξύ όλων των συσκευών στην αγορά, οι συσκευές υπερήχων διακρίνονται λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

 • Η υψηλή επεξεργασιμότητα καθιστά την λειτουργία τους ασφαλή. Η συσκευή θα σβήσει αυτόματα αν δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή ή αν το καπάκι δεν ήταν καλά κλειστό.
 • Το χαμηλό θόρυβο δεν θα επηρεάσει την παρακολούθηση μιας ταινίας ή τη χαλάρωση.
 • Ο περιστρεφόμενος ψεκασμός υγραίνει ομοιόμορφα τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Η ενσωματωμένη μονάδα υγρασίας ενεργοποιεί / απενεργοποιεί αυτόματα, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο μικροκλίμα και εξοικονομώντας ηλεκτρική ενέργεια.
 • η διαθεσιμότητα μιας αποτελεσματικής κασέτας φίλτρου σας επιτρέπει να καθαρίζετε το νερό και να αποφεύγετε την εμφάνιση λευκής επίστρωσης σε έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα.

Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια ειδική ένδειξη για ευκολία, η οποία δείχνει το τρέχον επίπεδο υγρασίας.

Επίσης, οι συσκευές διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται. Μερικά από αυτά είναι ενεργοποιημένα με περιστροφικό κουμπί και άλλα πατώντας τα κουμπιά αφής.

Η συνάφεια του εξοπλισμού ατμού

Οι συσκευές τύπου ατμού διατηρούν τη βέλτιστη υγρασία λόγω της θερμής εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό θερμαίνεται με ένα ζεύγος ηλεκτροδίων, πράγμα που οδηγεί στη μετάβασή του σε αέρια κατάσταση.

Το προφανές πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η αύξηση της υγρασίας του αέρα πάνω από το 60%. Ταυτόχρονα, οι συσκευές ατμού είναι αξιοσημείωτες για σημαντική παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, μερικοί υγροποιητές μπορούν να εξατμιστούν περίπου 0,7 λίτρα νερού μέσα σε μία ώρα.

Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από ειδικό ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Για ευκολία λειτουργίας, είναι εξοπλισμένα με μια πτυσσόμενη χειρολαβή, γεγονός που καθιστά εύκολη τη μεταφορά τους σε άλλη θέση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των υγραντήρων ατμού. Πολλά μοντέρνα μοντέλα μπορούν να διαθέτουν ένα τριπλό σύστημα προστασίας - εάν το νερό εξατμιστεί εντελώς ή το καπάκι κλείσει χαλαρά, τότε η συσκευή απλά δεν ανάβει.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, οι συσκευές ατμού καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, σπανίως παρέχεται υγροστάτης, επομένως θα πρέπει να αγοράζονται χωριστά.

Η περιοχή εφαρμογής τους δεν περιορίζεται μόνο στην υγρασία του αέρα στην αίθουσα. Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές και αρωματοθεραπεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε μια κάψουλα με ένα φάρμακο, να καθίσετε δίπλα της και να εισπνεύσετε ζεστά και θεραπευτικά ζευγάρια.

Και αν χρησιμοποιείτε γεύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι σας με μυρωδιές λουλουδιών, φρούτων ή, για παράδειγμα, σοκολάτας, που θα ενθουσιάσουν κάθε μέλος της οικογένειας.

Μπορείτε επίσης να βάλετε έναν υγραντήρα ατμού σε θερμοκήπιο, θερμοκήπιο, χειμερινό κήπο. Θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα για την ανάπτυξη και την άνθηση των φυτών.

Ποιες συσκευές θεωρούνται παραδοσιακές;

Τα παραδοσιακά ή κλασικά όργανα είναι αρκετά απλά σχεδιασμένα, χαμηλού θορύβου και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Είναι συνήθως εξοπλισμένα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα που αντλεί αέρα από το δωμάτιο και τον οδηγεί μέσω του εξατμιστή. Οι εργασίες χωρίς υγρασία και η απαραίτητη υγρασία διατηρούνται αυτόματα.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής, μπορείτε να την τοποθετήσετε σε μια θέση με την καλύτερη κυκλοφορία αέρα ή να την αφήσετε κοντά σε μια πηγή θερμότητας. Τέτοιες λύσεις επιτρέπουν όχι μόνο να αυξηθεί η παραγωγικότητα του υγραντήρα, αλλά και να απαλλαγούμε από τη βρωμιά και τη σκόνη που αιωρείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί, ακόμη και μετά από προσεκτικό καθαρισμό.

Σήμερα, οι κατασκευαστές σκέφτονται την ευκολία των πελατών. Επομένως, πολλά κλασικά μοντέλα επιτρέπουν, χωρίς να κοιτάξετε μέσα στον υγραντήρα, να μάθετε πόση ποσότητα νερού παραμένει μέσα σε αυτό.

Μια καλή επιλογή θα είναι οι συσκευές που κατά τον καθαρισμό του αέρα καταστρέφουν τους παθογόνους οργανισμούς.

Οι κλασσικοί υγραντήρες αέρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αρωματοθεραπεία. Για να το κάνετε αυτό, απλά εισάγετε μια ειδική κάψουλα μέσα τους. Στη συνέχεια, η συσκευή θα αρχίσει να εκπνέει το άρωμα, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον για την εξεύρεση μικροκλίματος στο δωμάτιο. Μετά από όλα, τίποτα δεν χαλαρώνει και δεν ανακουφίζει από το άγχος, όπως τη μυρωδιά των αγαπημένων σας λουλουδιών.

Πλυντήρια αέρα και τα χαρακτηριστικά τους

Η διαφορά του νεροχύτη από όλους τους τύπους συσκευών που αναφέρονται παραπάνω είναι ότι συνδυάζει τις λειτουργίες όχι μόνο του υγραντήρα αλλά και του καθαριστή αέρα.

Δηλαδή, μια τέτοια συσκευή είναι ένα είδος ηλεκτρικής σκούπας, που ασχολείται με υγρό-μηχανικό καθαρισμό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε αντικείμενα ή προμήθειες αντικατάστασης.

Ο σχεδιασμός του καθαρισμού του αέρα μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά λαμπρός. Χάρη στο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πλαστικούς δίσκους, το νερό από τη δεξαμενή ανεβαίνει. Περαιτέρω, ο αέρας που διέρχεται από αυτό καθαρίζεται από γύρη λουλουδιών, σκόνη και ολόκληρο κατάλογο άλλων επιβλαβών σωματιδίων.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων της συσκευής αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα:

 • αντιβακτηριδιακή και αντιιική προστασία.
 • πολλά στάδια ισχύος.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • απλότητα σχεδιασμού.
 • ευκολία στη λειτουργία.

Μια καλή επιλογή είναι η αγορά συσκευών, μέσα στις οποίες υπάρχει ιονιστική ράβδος από ασήμι. Αυτό το μέταλλο απολυμαίνει αποτελεσματικά το νερό. Σε αυτή την περίπτωση, η ράβδος εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ο αριθμός των ιόντων σε αυτήν παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος.

Κλιματικά συγκροτήματα για το σπίτι

Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι τα κλιματικά συγκροτήματα. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στον φυσικό κορεσμό του αέρα στο δωμάτιο με υγρασία. Σε τέτοιες συσκευές υπάρχει ένας ειδικός ανεμιστήρας που οδηγεί τη ροή μέσω του νερού, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται.

Η τελευταία καινοτομία μεταξύ τέτοιων συσκευών είναι τα μοντέλα με ένα αντι-αλλεργιογόνο φίλτρο HEPA. Αυτό το στοιχείο συλλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μικροσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης, των παθογόνων βακτηρίων, των ιών και πολλά άλλα.

Και χάρη στην παρουσία ενός φίλτρου άνθρακα, ο αέρας απαλλάσσεται από δυσάρεστες οσμές. Για παράδειγμα, αυτή η λύση θα καθαρίσει τον χώρο των επιβλαβών αερίων ή του καπνού.

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων των κλιματικών συστημάτων θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καθώς και υψηλή απόδοση. Με αυτόν τον τρόπο, σας επιτρέπουν να συμμετέχετε σε αρωματοθεραπεία, η οποία θα ηρεμεί το νευρικό σύστημα και θα ανακουφίζει από την ένταση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από μια δύσκολη μέρα.

Όσον αφορά τις αδυναμίες, τέτοια μοντέλα έχουν έναν ορισμένο περιορισμό της υγρασίας - έως και 60%. Επιπλέον, περιοδικά πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα και οι μεγάλες διαστάσεις της συσκευής θα καταλαμβάνουν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, κάτι που δεν είναι πολύ ευχάριστο για τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων.

Το πεδίο εφαρμογής των κλιματικών συμπλεγμάτων καλύπτει τόσο τις κατοικίες όσο και τα γραφεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στα παιδικά δωμάτια, και χάρη στην υψηλή απόδοση της συσκευής θα είναι σε θέση να καθαρίσουν ακόμη και ένα καπνιστό και σκονισμένο δωμάτιο.

Βασικά κριτήρια επιλογής

Είναι αδύνατο να απαντήσετε με ακρίβεια ποιο είδος υγραντήρα είναι καλύτερο. Μετά από όλα, για κάθε ξεχωριστό δωμάτιο πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, αν το δωμάτιο είναι ακριβώς ξηρό, τότε μπορείτε να κάνετε με μια φθηνή συσκευή.

Αλλά όλα αλλάζουν αν αγοράσετε τη συσκευή για ένα παιδί με προβλήματα αναπνοής. Στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να επενδύσουμε σε ένα ακριβό κλιματικό σύστημα.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση;

Πριν πάτε στο κατάστημα πρέπει να καθορίσετε τον προϋπολογισμό, ο οποίος μπορεί να δαπανηθεί για την αγορά. Ανάλογα με αυτό το ποσό, μπορείτε να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουτί με τον υγραντήρα υποδεικνύει την ποσότητα αέρα που διέρχεται από το φίλτρο ανά μονάδα χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα που σε μια ώρα θα επεξεργάζονται τουλάχιστον δύο τόμους του δωματίου. Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις του δωματίου, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το ύψος των οροφών από την περιοχή.

Κατανάλωση νερού και επίπεδο θορύβου

Το μέγεθος της δεξαμενής καθορίζει άμεσα πόσο χρόνο θα λειτουργεί ο υγραντήρας χωρίς την ανάγκη συμπλήρωσης του νερού. Όσον αφορά την κατανάλωση, εξετάστε τα μοντέλα που εξατμίζονται 8-12 λίτρα την ημέρα. Η σειρά τους είναι αρκετά μεγάλη. Ως εκ τούτου, το καθένα θα είναι σε θέση να επιλέξει την καλύτερη από πλευράς ποιότητας και κόστους συσκευή.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Μετά από όλα, κανείς δεν θα το αρέσει, αν ο υγραντήρας παράγει συνεχώς έναν δυσάρεστο και ενοχλητικό ήχο. Με μια τέτοια συσκευή θα είναι αδύνατον να κοιμηθείς αρκετά.

Χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες

Είναι καλή ιδέα να παραγγείλετε έναν υγραντήρα αέρα με ένα δείκτη που να δείχνει ότι πρέπει να συμπληρώσετε το νερό. Με τη βοήθειά του, η συσκευή γίνεται πιο εύκολη στη χρήση.

Προσέξτε τις λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης όταν η συσκευή ανατρέπεται και προστατεύεται από την εργασία χωρίς νερό. Μετά από όλα, μπορείτε απλά να ξεχάσετε να γεμίσετε τη δεξαμενή ή να χτυπήσει τυχαία τη συσκευή, η οποία θα οδηγήσει σε πυρκαγιά. Θυμηθείτε ότι ο υγραντήρας αέρα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να είναι ασφαλής για τα μέλη του νοικοκυριού.

Στις παραπάνω λειτουργίες, θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τις παρακάτω χρήσιμες λεπτομέρειες:

 1. Ένδειξη καθαρισμού. Όλα τα ακροφύσια, τα δοχεία και τα φίλτρα απαιτούν τακτική συντήρηση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή που θα σας πει πότε πρέπει να καθαριστεί.
 2. Χειριστείτε. Για να μην περιηγηθείτε με τον υγραντήρα, αγοράστε ένα μοντέλο που είναι εύκολο στη μεταφορά.
 3. Περιστρεφόμενος ψεκαστήρας. Με τη βοήθειά του, η υγρασία θα κατανέμεται ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο.
 4. Νυχτερινή λειτουργία. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους υγραντήρες του αέρα που είναι πολύ θορυβώδης ή διαθέτουν εξαιρετικά φωτεινή οθόνη.
 5. Προστασία από χαλαρά κλειστή δεξαμενή με νερό ή λανθασμένη συναρμολόγηση.

Μια καλή λύση είναι να αγοράσετε μια συσκευή που, εκτός από τον καθαρισμό, επίσης ιονίζει τον αέρα. Μετά από όλα, στην περίπτωση αυτή, ο αέρας θα είναι καλύτερο να προσελκύσει υγρασία, η οποία θα κάνει τη συσκευή να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αλλά προτιμήστε μοντέλα που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε τον ιονισμό.

Στο διαμέρισμα πάντα μυρίζει των λουλουδιών, δεν είναι απαραίτητο να αναγκάσει όλα τα παράθυρα με τα φυτά. Αρκεί να αγοράσετε έναν υγραντήρα με τη λειτουργία της αρωματοποίησης. Κατά κανόνα, η μυρωδιά διαλύματος χύνεται σε μια ειδική κάψουλα, μέσα από την οποία αναρροφάται ο αέρας.

Πολύ συχνά υγραντήρες θα λειτουργούν τη νύχτα. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστεί ο φωτισμός του νερού. Ένας τέτοιος νυχτερινός λαμπτήρας μπορεί να εγκατασταθεί στο παιδικό δωμάτιο και θα κάνει το εσωτερικό του πιο ζεστό για το παιδί. Αλλά είναι σημαντικό ο οπίσθιος φωτισμός να είναι απενεργοποιημένος εάν είναι απαραίτητο.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Δοκιμάστε διαφορετικά κλιματικά σύμπλοκα στο βίντεο:

Βίντεο σχετικά με την επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας από τον Δρ Komarovsky:

Η αρχή της δράσης των πλύσεων αέρα θεωρείται στο βίντεο:

Μπορεί να φανεί σε πολλούς ότι ένας υγραντήρας αέρα είναι μια απολύτως άχρηστη συσκευή, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Αλλά μια τέτοια λεπτή, με την πρώτη ματιά, εργασία αυτής της κλιματικής τεχνολογίας αυξάνει τη διάθεση, βελτιώνει την υγεία και την υγεία του χρήστη.

Αρχή λειτουργίας των υγραντήρων αέρα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες του αέρα είναι τεσσάρων τύπων:

Στους "κρύους" υγραντήρες, ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω υγρού φίλτρου (κάψουλα υγρασίας), ο οποίος προκαλεί ελαφρά ψύξη του αέρα (το εξατμισμένο νερό απορροφά θερμότητα) και υγραίνεται. Η απόδοση τέτοιων υγροποιητών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία του αέρα - τόσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα εξάτμισης. Αλλά αυτό είναι μάλλον ένα πλεονέκτημα παρά ένα μειονέκτημα, αφού η υγρασία "αυτόματα" διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο. Οι "ψυχρού" υγραντήρες πρέπει να λειτουργούν σε απομεταλλωμένο (ιδανικά - αποσταγμένο) νερό, διαφορετικά το ενυδατικό φυσίγγιο θα φράξει γρήγορα και θα πρέπει να αλλάξει συχνά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια πρόσθετη κασέτα μαλακώματος, η οποία μειώνει την "σκληρότητα" του νερού. Η χωρητικότητα των "κρύων" υγραντήρων είναι 3,5 - 8 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 20-50 Watt. Το κόστος είναι από 55 έως 150 δολάρια.

Οι υγραντήρες ατμού σύμφωνα με την αρχή της δράσης είναι πολύ παρόμοιοι με τους ηλεκτρικούς βραστήρες - για έντονη εξάτμιση το νερό έρχεται σε βρασμό. ενυδατωτικά ατμού πρέπει να έχουν αναγκαστικά υγροστάτης (αισθητήρα υγρασίας), η διάταξη διακόπτη όταν φθάσει μία προκαθορισμένη υγρασία, ή η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί σημαντικά το βέλτιστο επίπεδο. Οι υγραντήρες ατμού τροφοδοτούνται συχνά με ακροφύσια εισπνοής, τα οποία τους επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς. Σε σύγκριση με τους "κρύους" και τους υγραντήρες υπερήχων, ο ατμός έχει ένα μειονέκτημα - μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Η παραγωγικότητα των υγραντήρων ατμού είναι 7 - 16 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 300-600 Watt. Το κόστος είναι περίπου 70 δολάρια.

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα αέρα είναι η παραγωγικότητά του, εκφρασμένη σε λίτρα την ημέρα. Συνήθως, για μια περιοχή δωματίων 30 τετραγωνικών μέτρων. m. αρκετή παραγωγικότητα 10 l / sec. Παρ 'όλα αυτά, η βιομηχανία παράγει και ισχυρότερα moisturizers. Τα καλά μοντέλα των υγραντήρων αέρα έχουν έλεγχο πολλαπλών βαθμίδων και η ρύθμιση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας είναι προγραμματιζόμενη.

Αυτός είναι ο πιο τέλειος και δημοφιλής τύπος ενυδατικής κρέμας. Έχουν μικρές διαστάσεις, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλή απόδοση. Σε υπερηχητικούς υγραντήρες, η ιδιότητα της πιεζοηλεκτρικής χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των ηλεκτρικών δονήσεων σε μηχανικές ταλαντώσεις. Ανεπαίσθητος υπερηχητικών δονήσεων που εκπέμπονται στη δεξαμενή νερού βομβητή ειδική πιεζοηλεκτρικό υψηλής συχνότητας, αυξάνουν σημαντικά την πίεση του ατμού του νερού πάνω από το υγρό, η οποία συμβάλλει στην ταχεία και besshmnomu εξάτμιση χωρίς θέρμανση. Μια τάση υψηλής συχνότητας (υπερηχητική συχνότητα) εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο βυθισμένο στο νερό, το οποίο μετατρέπεται σε μηχανικούς κραδασμούς. Στο στρώμα νερού σχηματίζονται εναλλασσόμενα κύματα αυξημένης και μειωμένης πίεσης. Στις περιοχές χαμηλής πίεσης, ο αναβρασμός συμβαίνει στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου (σπηλαίωση) με την απελευθέρωση λεπτών σωματιδίων στον αέρα. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα παραδίδει το υδατικό εναιώρημα στο δωμάτιο, όπου περνάει στην κατάσταση του ατμού. Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων υπερήχων, εκτός από τα υγροστάτες, είναι εξοπλισμένα με οθόνες και τηλεχειριστήρια. Τα υπερήχων υγραντήρες, όπως στα «κρύο» υγραντήρες, χρησιμοποιήστε απιονισμένο ή αποσταγμένο νερό. Η παραγωγικότητα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι 7 - 12 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 40 - 50 W. Οι μη κανονικές απομιμήσεις για τα επώνυμα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κατοικίδια ζώα, καθώς ακούνε μερικά υπερηχογραφήματα. Κόστος από 50 έως 500 δολάρια, ανάλογα με τη λειτουργικότητα.

Υγραντήρες τύπου ψεκασμού (ψεκαστήρες)

Οι υγραντήρες τύπου ψεκασμού χρησιμοποιούνται μόνο στη βιομηχανία. Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών ψεκασμού βασίζεται στην ψεκασμό ενός λεπτοδιαμερισμένου αιωρήματος νερού, τα σταγονίδια των οποίων έχουν διάμετρο 5-8 μm. Η πλήρης μετάβαση των σταγονιδίων στην κατάσταση ατμών γίνεται σε απόσταση αρκετών δεκάδων εκατοστών από το ακροφύσιο ακροφυσίων. Οι ατομοποιητές έχουν υψηλή παραγωγικότητα - από 60 έως 230 λίτρα / ώρα και κόστος, μετρούμενο σε χιλιάδες δολάρια.