Βασικές αρχές και αρχές του ιονιστή

Σε μια φυσική ατμόσφαιρα, η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών αερίων ιόντων εξαρτάται από τις συγκεκριμένες φυσικές συνθήκες του εδάφους και κυμαίνεται από 600 έως 50.000 ιόντα ανά κυβικό εκατοστό αέρα. Τα πιο άφθονα αρνητικά ιόντα είναι ο αέρας των ορεινών θέρετρων, των θαλάσσιων ακτών, των κωνοφόρων δασών. Είναι εκεί που, κατά κανόνα, βιώνουμε μια έξαρση σωματικής και πνευματικής δύναμης. Στον αέρα των κλειστών χώρων, η ποσότητα των ελαφρών αρνητικών ιόντων οξυγόνου είναι πάντα 10-15 φορές μικρότερη από τα υγειονομικά πρότυπα. Αυτό προκαλεί αεραγωγική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ανοσίας και στην ανάπτυξη σε άτομα σοβαρών χρόνιων παθήσεων όλων των ζωτικών συστημάτων του σώματος.

Ο ιονιστής μέσα στο τοίχωμα του κλιματιστικού κλιματιστικού δημιουργεί υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων. Στην περίπτωση αυτή, οι υδρατμοί από τον αέρα χωρίζονται σε μεγάλο αριθμό αρνητικών (Ο2) και θετικών (Η +) ιόντων. Ο αριθμός των ανιόντων φτάνει τα 1.000.000 (1 εκατομμύριο) σε 1 κ.εκ. αέρα.

αρχή λειτουργίας ιονιστή είναι πλήρως σύμφωνη με την αρχή της elektroefflyuvialnoy δράσης Chizhevskogo πολυελαίους. Ένα ρεύμα υψηλής τάσης εφαρμόζεται στα ιονίζοντα ηλεκτρόδια. Κάτω από την επιρροή της διαμορφώνεται στα ηλεκτρόδια εκφόρτισης, και αρχίζουν να «στάγδην» ηλεκτρόνια. Όταν τα ηλεκτρόνια αλληλεπιδρούν με τα άτομα και τα μόρια του οξυγόνου στην περιοχή των αρνητικών ιόντων οξυγόνου που σχηματίζονται φωτός neprosredstvennoy ηλεκτρόδιο το οποίο μετακινείται από την επέκταση βελόνες κώνο ιονιστή σε απόσταση 3-4 μέτρα. Στο «run-off» με τα ηλεκτρόδια του ηλεκτρονίων ιονιστή «κολλήσει» στα μόρια του οξυγόνου, σχηματίζοντας ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων, που μερικές φορές ονομάζεται ιόντων αέρα άνεμο. Επειδή τα ηλεκτρόνια και αρνητικά ιόντα συγκρούονται με και μορίων αιχμαλωτισμού είναι ουδέτερες και θετικά ιόντα ρέουν ισχύς δεν λέγεται πάντα σε επίπεδο ιονισμού. Μερικές φορές, με μια ισχυρή ροή, το επίπεδο ιονισμού μπορεί να είναι μικρό και αντίστροφα. Προσδιορίστε με ακρίβεια το επίπεδο ιονισμού μπορεί να είναι μόνο μια ειδική συσκευή - ένα ιονόμετρο.

Ο ιονιστής αέρα έχει πολύ υψηλή απόδοση και καθαρίζει τον αέρα σε όλο το δωμάτιο. Ο καπνός αφαιρείται σχεδόν πλήρως από τον αέρα σε 6-7 λεπτά, και περισσότεροι άφθονοι μικροοργανισμοί (βακτήρια) - για 2-3 ώρες (βλ. Γραφήματα).


Γεννήτρια ιόντων αέρος

Τα στοιχεία του ιστότοπου είναι ενημερωτικά και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά

Η αρχή του ιονιστή αέρα

Μέχρι σήμερα, μόνο ένας τεμπέλης ή ανίδεος δεν ενδιαφέρεται για τον καθαρό αέρα του διαμερίσματος ή του σπιτιού του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να μοιραστώ πληροφορίες ώστε όλοι να σκέφτονται για τον αέρα που αναπνέει και τα παιδιά του. Γίνεται σαφές ότι η σύνθεση του αέρα που αναπνέουμε απέχει πολύ από το ιδανικό. Και το περιεχόμενο της σκόνης σε αυτό είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορείτε να κοιτάξετε ακόμη και κάτω από το μικροσκόπιο, απλά πρέπει να κοιτάξετε τις ακτίνες του ήλιου, "χτυπά" στο παράθυρο. Μια από τις κλιματικές συσκευές που ο άνθρωπος εφευρέθηκε για να βοηθήσει τον εαυτό του να διορθώσει την "κατάσταση", τον ιονιστή.

Τι είναι ένας ιονιστής στο διαμέρισμα για;

Οποιοσδήποτε παρατήρησε ότι στο δάσος, στα βουνά, κοντά στην ακτή, κοντά στους καταρράκτες, είναι πολύ πιο εύκολο να αναπνεύσεις παρά στην πόλη ή στο σπίτι σας. Τα σανατόρια που θεραπεύουν τις πνευμονικές ασθένειες, τα κέντρα αναψυχής έχουν πάντα κτιστεί και κτιστεί σε τέτοιους χώρους. Και ακριβώς για την ισχυρή υγεία και τη μακροζωία των ορειβατών άκουσαν κυριολεκτικά τα πάντα. Ποια είναι τα σχετικά φαινόμενα;

Η σύνθεση του αέρα είναι εξαιρετικά οξυγονούχο οξυγόνο, το οποίο περιέχει ανιόντα. Αυτά είναι αρνητικά φορτισμένα σωματίδια ικανά να επηρεάσουν θετικά σε επαρκώς υψηλή συγκέντρωση. Οι επιστήμονες της ΠΟΥ έδειξαν ότι για την κανονική λειτουργία όλων των οργάνων του ανθρώπινου σώματος, η παρουσία ιόντων σε 1 κυβικό μέτρο. cm αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1000 μονάδες.

Σημαντικό! Για ενδεικτική σύγκριση - 1 cu. δείτε τον αέρα των οροσειρών, πεύκα δάσος, θάλασσα ακτή, κοντά στον καταρράκτη περιέχει από 1 500 έως 45 000 ιόντα, ενώ ο αέρας της πόλης υπάρχουν περίπου 160. Ο αέρας είναι, επίσης, τα διαμερίσματα μας σε όλα τα εντυπωσιακά - κατ 'ανώτατο όριο των 50!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ένα μολυσμένο περιβάλλον δεν είναι μερικές απομακρυσμένες λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Όχι, δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που αισθανόμαστε καθημερινά, ωριαία, κάθε λεπτό. Τι πρέπει να αναπνεύσουμε; Τα καυσαέρια, τα οποία περιέχουν πάνω από 200 χημικές ουσίες, ο καπνός του τσιγάρου, τα έπιπλα και την κατασκευή της σκόνης, αιθάλης, οσμές, το φινίρισμα των υλικών - μέρος απορροφάται από τη λίστα επαφών, όπως δήλωση, «γεύσεις». Ως εκ τούτου, πονοκεφάλους, ασθένειες από το πεδίο της πνευμονίας, αλλεργικές αντιδράσεις, κόπωση, αϋπνία, υπέρταση.

Απογοητευτικά γεγονότα κάνουν κάποιον να σκεφτεί σοβαρά πώς να κάνει τον αέρα των καθισμάτων καθαρότερο. Φυσικά, ο συνεχής αερισμός θα πρέπει να γίνει ο κανόνας σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του έτους. Λοιπόν, για να κορεστεί ο αέρας με χρήσιμα σωματίδια - τον ιονιστή.

Η αρχή του ιονιστή αέρα

Τι είδους συσκευή θαύματος είναι αυτή, ικανή να γεμίσει τον αέρα του δωματίου με "χρήσιμες χρεώσεις"; Η αρχή του μονοπολικού ιονιστή έχει ως εξής:

 • Μια υψηλή τάση εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια, με αποτέλεσμα την εκκένωση.
 • Την ίδια στιγμή, από τα αιχμηρά άκρα τους, τα ηλεκτρόνια αρχίζουν να "πέφτουν".
 • Όταν αλληλεπιδρά με το οξυγόνο, η διαδικασία σχηματισμού ελαφρών αρνητικών ιόντων ονομάζεται «αερόβιος άνεμος».

Η αρχή του ιονιστή αέρα είναι το έργο της συσκευής που αναπτύχθηκε από τον AL Chizhevsky. Υπογράμμισε την άμεση εξάρτηση των ζωντανών οργανισμών από την παρουσία αρνητικά φορτισμένων αεροπλάνων. Ένας μεγάλος αριθμός οικιακών συσκευών (υπολογιστές, κλιματιστικά κλπ.) Στο διαμέρισμα, που τελειώνουν με οικοδομικά και μονωτικά υλικά, έπιπλα από πλαστικό και υαλοβάμβακα, αποτελούν πηγή τοξικών ουσιών. Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, μετά από αμέτρητες αναλύσεις και μελέτες, κατέληξε σε απογοητευτικά συμπεράσματα. Έβαλαν καθιστικά στην 4η θέση, με κίνδυνο καρκίνου, από 13 προβληματικούς παράγοντες για το περιβάλλον.

Όταν ο ιονιστής λειτουργεί, όχι μόνο τα μόρια οξυγόνου επιβραβεύονται με αρνητικά φορτία, αλλά και μικρο σκόνη, σπόρια μυκήτων, γύρη και χημικές ουσίες. Όλα αυτά τα σωματίδια τείνουν να "μοιράζονται" το φορτίο και να εγκαθίστανται σε κοντινές επιφάνειες κοντά στις επιφάνειες της συσκευής (σε τοίχους, έπιπλα, δάπεδο).

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή αέρα σε ένα διαμέρισμα

Το γεγονός είναι ότι οι επαρκώς ισχυροί ιονιστές είναι σε θέση όχι μόνο να ιονίζουν τον αέρα, αλλά και να συμβάλλουν στη συγκέντρωση του όζοντος σε αυτό. Συνεπώς, συνιστάται η χρήση μονοπολικής συσκευής (η οποία παράγει μόνο αρνητικά σωματίδια) για βραχυπρόθεσμη έκθεση και χωρίς την παρουσία ανθρώπων. Για παράδειγμα, επεξεργάζονται ένα δωμάτιο όπου είναι ένα άτομο με αλλεργία.

Για άλλους χώρους χρησιμοποιείται ένας διπολικός ιονιστής. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στην εναλλακτική παραγωγή αρνητικών και θετικών ιόντων. Ο τρόπος σωστής χρήσης του ιονιστή αέρα αναγράφεται στις οδηγίες λειτουργίας.

Σημαντικό! Κατά τη λειτουργία της συσκευής, μην παραμένετε στο ίδιο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα του ιονισμού είναι η σκόνη που αποκαθίσταται στις επιφάνειες, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται συχνότερος υγρός καθαρισμός των χώρων.

Τύποι ιονιστήρων

Η σημασία των ανιόντων για την ανθρώπινη υγεία και τη ζωή είναι πολύ υψηλή. Ως εκ τούτου, η χρήση συσκευών που παράγουν αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, ικανά να καταπολεμούν όλα τα είδη των ιών, των βακτηριδίων, των μούχλας, των ακάρεων σκόνης έχει τεράστια σημασία. Διακρίνονται σε 4 μεγάλες ομάδες:

 1. Μια ευρέως διαδεδομένη και πολυάριθμες οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα και σπίτια. Υπάρχουν διαφορετικές ικανότητες, σχήματα, μεγέθη. Επιπλέον, εκτός από τον ιονισμό, μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες καθαρισμού, υγρασίας.
 2. Λιγότερο κοινό - αυτο-ιοντιστές. Έχουν μεγάλη σημασία για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού μικροκλίματος στο αυτοκίνητο. Μειώστε τις αρνητικές επιπτώσεις στον οδηγό των καυσαερίων και του μονοξειδίου του άνθρακα.
 3. Ιονισμένα για παπούτσια όχι μόνο στεγνώσει, ανακούφιση της υγρασίας, δυσάρεστη οσμή, αλλά και να καταστρέψουν τα παθογόνα βακτήρια.
 4. Ionizer για ψυγείο. Αυτή η αυτόνομη συσκευή βρίσκεται σε θάλαμο ψύξης, όπου για μερικούς μήνες έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Η διάρκεια ζωής των προϊόντων αυξάνεται. Η συσκευή λειτουργεί με μπαταρίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ιονιστών

Πριν αγοράσετε τη συσκευή, πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργεί ο ιονιστής αέρα, η ισχύς του, η κατανάλωση ενέργειας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εφαρμογής.

Πλεονεκτήματα

 • Θετική επίδραση των ανιόντων στα ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Έτσι, ο καρδιακός ρυθμός αποκαθίσταται, βελτιωμένη καρδιακή απόδοση, μειωμένη πίεση, διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος, τη βελτίωση της ανοσίας, η αναπνοή γίνεται χαλαρά, και ούτω καθεξής.
 • Ασθένεια τα παθογόνα βακτήρια και μικροοργανισμοί.
 • Αφαιρούμενα ακάρεα σκόνης, μούχλα, χημικά που εισέρχονται στις κυψελίδες της αναπνευστικής οδού, οδηγούν σε πνευμονικές παθήσεις.
 • Οι γλυκές οσμές απορροφώνται.
 • Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών.
 • Εύκολη συντήρηση.
 • Ανάλογα με την απόδοση - την ευκαιρία να επεξεργαστεί μια έκταση έως 50 τ.μ.

Μειονεκτήματα

 • Πιθανή υπερφόρτωση αέρα με όζον.
 • Τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με φίλτρα πρέπει να αντικατασταθούν.
 • Ανεπιθύμητη παρουσία ατόμων στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής.
 • Η ανάγκη για υγρό καθαρισμό μετά από λίγο μετά το τέλος της συσκευής.

Σημαντικό! Μην χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία δωματίων για ασθενείς με χαμηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σε ένα διαμέρισμα όπου ζει ένα ασθματικό άτομο, είναι απαραίτητη η διαβούλευση με τον γιατρό.

Ο ιονιστής αέρα είναι μια συσκευή για τον κορεσμό του με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, χρήσιμα για την ανθρώπινη υγεία. Κατά την απόκτηση είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή κλιματισμού, η απόδοσή της έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται ένα δωμάτιο συγκεκριμένου μεγέθους. Δεδομένων των λειτουργικών χαρακτηριστικών του, δώστε προσοχή στο πώς τα ιόντα εισέρχονται στον αέρα ("από μόνος του" ή αναγκαστικά). όπου σχεδιάζεται η τοποθέτηση της συσκευής (στον τοίχο ή στο πάτωμα).

5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στο δωμάτιο, η παρουσία ιόντων αέρα μειώνεται σημαντικά και έχουν επινοηθεί ειδικές συσκευές για την «αναζωογόνηση» των ιονιστών αέρα, οι οποίοι δρουν σε μόρια οξυγόνου και αζώτου, αυξάνουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές αέρα είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ελαφρών, αρνητικά φορτισμένων αερίων, τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου, και τα επιβλαβή σωματίδια μεταδίδουν το φορτίο τους και εγκαθίστανται στις επιφάνειες. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του ιονιστή

 1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
 2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
 4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
 5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
 6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

 1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
 2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
 3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
 4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
 6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
 7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
 8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
 9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
 10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

 • αναπνευστικές ασθένειες;
 • πνευμονία.
 • φυματίωση;
 • υπέρταση;
 • ρευματισμούς;
 • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
 • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
 • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
 • γυναικολογικές παθήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
 • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
 • καρδιακή ανεπάρκεια.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • σοβαρή εξάντληση.
 • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • ατομική μισαλλοδοξία ·
 • μετεγχειρητική περίοδο.

Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

Σχεδιασμός συσκευής

Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

 • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
 • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
 • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

Ποικιλίες της συσκευής

Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

Ενεργό και παθητικό

Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

Μονοπολική και διπολική

Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

 1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
 2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

Υγραντήρες αέρα

Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

Καθαριστές αέρα

Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

 1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
 2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
 4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
 5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

Ionizer κανόνες και συμβουλές

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
 3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
 4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
 5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
 6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
 7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
 8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
 9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
 10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
 11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

Οφέλη, συσκευή και αρχή του ιονιστή αέρα: μια ποικιλία συσκευών και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

Ο ιονισμός είναι η διαδικασία κορεσμού του αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η μέθοδος διεξάγεται με τη βοήθεια ιονιστή αέρα, και την ανάγκη του προκαλείται διαταραχή του εγκεφάλου με την έλλειψη των αρνητικών ιόντων σε ένα δωμάτιο. Ο άνθρωπος χάνει γρήγορα τη δύναμη και είναι κουρασμένος - υπάρχουν ενδείξεις πείνας με οξυγόνο.

Τι είναι ένας ιονιστής για το διαμέρισμα, ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Με τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, το ιονισμένο οξυγόνο μετατρέπεται σε μοριακό οξυγόνο και σε κτίρια όπου οι πόρτες και τα παράθυρα είναι συνεχώς κλειστά, τα χρήσιμα ιόντα είναι περίπου 20 φορές μικρότερα από τον καθορισμένο κανόνα. Επομένως, σε χώρους όπου οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά, συνιστάται η εγκατάσταση ενός ιονιστή αέρα.

Έτσι, ο ιονιστής αέρα:

 1. Βελτιώνει την ποιότητα του εναέριου χώρου.
 2. Μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.
 3. Αυξάνει την αντοχή του ανθρώπινου σώματος.
 4. Αποτρέπει την εξάπλωση των ιών.

Το κόστος των συσκευών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, την ποικιλία, τον κατασκευαστή, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων εξαρτημάτων (υπεριώδες φως, φυσητήρες κλπ.) Και άλλους παράγοντες.

Επομένως, οι απλούστεροι μονοπολικοί ιονιστές ηλεκτρο-εκλούσεως κοστίζουν 1500 έως 4.500 ρούβλια, ενώ οι διπολικοί κοστίζουν μεταξύ 7.000 και 35.000 ρούβλια.

Αρχή συσκευής και λειτουργίας της συσκευής

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε ιονιστή περιλαμβάνει ένα φίλτρο και έναν ανορθωτή ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Έπειτα έρχεται ένα σύστημα ελέγχου που καθορίζει το απαραίτητο ρεύμα και τάση. Η συσκευή ακτινοβολίας είναι λεπτές βελόνες από μέταλλο από τις οποίες ο παλμός ρεύματος χτυπά ελεύθερα ηλεκτρόνια στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκτός από αυτά τα συστατικά απευθείας ιονισμού, οι συσκευές μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνουν υπεριώδεις λαμπτήρες ή LED για να υποδείξουν την κατάσταση της εγκατάστασης. Επίσης, στη σημερινή συσκευές συναντήσετε άλλους οπαδούς ή το σύστημα ανεμιστήρα, που δημιουργεί την εντύπωση της «ιοντική άνεμος»: είναι φυσητό στα αρνητικά ιόντα του αέρα αέρα και να προωθήσουν τη διάδοσή τους σε όλη την αίθουσα.

Επίσης, οι σύγχρονοι ιονιστές με λειτουργία καθαρισμού είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα που συγκρατούν διάφορες επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνό τσιγάρου, γύρη φυτού, νέφος, σκόνη κλπ.).

Η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο πολυέλαιου Chizhevsky. Η αρχή της συσκευής είναι ότι δημιουργείται υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων ιονισμού (θετικό (Η +) και αρνητικό (02)). Σε αυτήν την περίπτωση, η συσκευή εκπέμπει υδρατμούς, οι οποίοι χωρίζονται σε θετικά (Η +) και αρνητικά (02) ιόντα.

Έτσι, τα ιόντα αέρα απελευθερώνονται στον αέρα, αναμιγνύονται με οξυγόνο και γεμίζουν το χώρο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Το Ionizer διεξάγει καθαρισμό του αέρα σε όλο το δωμάτιο. Ο καπνός εξαφανίζεται μετά από 7 λεπτά, τα μικρόβια πεθαίνουν μέσα σε 2-3 ώρες.

Για δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Οι μετρητές είναι κατάλληλοι για συσκευές χαμηλής ισχύος, σε δωμάτια με μεγαλύτερη επιφάνεια είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πιο ισχυροί ιονιστές.

Τύποι ιονιστήρων

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι ιονιστήρων:

 • Υδρογονωτής - η συσκευή παράγει όζον που συγκρούεται με το νερό και σχηματίζει υδροϋπεροξείδιο και αεροζόλ (ένα μόριο οξυγόνου με αρνητικό φορτίο).
 • Ο ιονιστής εκκένωσης κορώνας παράγει μεγάλες εκκενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τα ελεύθερα ηλεκτρόνια να εισέρχονται στο περιβάλλον. Δημιουργούν αρνητικά ιόντα αέρα, που συνδέονται με μόρια οξυγόνου.
 • Θερμικός ιονιστής - η συσκευή ανάβει το σύρμα, διανέμει ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία σχηματίζουν ιόντα αέρα, συνδέονται με οξυγόνο.

 • Ιονιστής πλάσματος - αυτή η συσκευή λειτουργεί με καύση αλκοόλ σε ένα σκάφος συνδεδεμένο με μια πηγή τάσης. Στη διαδικασία καύσης, η συσκευή παράγει οξυγόνο, ενώ η πηγή τάσης εκπέμπει ηλεκτρόνια που συνδυάζονται με τα μόρια Ο2, δίνοντάς τους μια αρνητική χρέωση.
 • Η συσκευή σε υπεριώδη και ραδιενεργή ακτινοβολία - ο ιονιστής παράγει ένα ρεύμα σωματιδίων που, όταν συνδέεται με ένα μόριο οξυγόνου, τα δίνουν ηλεκτρόνια και το καθιστούν ιόν αέρα.
 • Chizhevsky πολυέλαιος - ο σχεδιασμός της συσκευής περιλαμβάνει αιχμηρές βελόνες, στις οποίες εφαρμόζεται υψηλή τάση, η οποία προκαλεί την αποστράγγιση των ελεύθερων ηλεκτρονίων από τα άκρα των βελονών. Συνδυάζονται με οξυγόνο, δημιουργώντας αρνητικά ιόντα αέρα.
 • Για τεχνητή κορεσμό των αρνητικών ιόντων του αέρα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα ιονιστές elektroefflyuvialnogo δράση, δεδομένου ότι είναι ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, δεν εκπέμπουν ραδιενεργά σωματίδια, το όζον, υπεροξείδιο, κ.λπ.

  Όλοι οι άλλοι τύποι ιονιστές δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία και βιομηχανικοί χώροι όπου οι άνθρωποι κατοικούν, ως μια χρήσιμη προσθήκη στα ιόντα του αέρα, παράγουν άλλες ουσίες, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Ετσι, πλάσμα, θερμική, ραδιενεργά, υπεριώδη ή άλλη ionizers χρησιμοποιείται μόνο στη βιομηχανία (π.χ. προκειμένου να θεραπεύσει τις ρητίνες και άλλα.).

  Μονοπολική ή διπολική;

  Εκτός από τους παραπάνω τύπους, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι, ανάλογα με τις δημιουργούμενες αερογραμμές:

  • Μονοπολικοί ιονιστές - παράγουν μόνο αρνητικά ιόντα αέρα.
  • Οι διπολικοί ιονιστές - σχηματίζουν aeroions με θετικό και αρνητικό φορτίο.

  Κανονικά, ο αέρας θα πρέπει να περιέχει τόσο αρνητικά όσο και θετικά φορτισμένα ιόντα, αλλά τα μοντέρνα δωμάτια τείνουν να χαρακτηρίζονται από έλλειμμα αρνητικών ιόντων και περίσσεια θετικών ιόντων. Η κατάσταση αυτή εξηγείται από την ευρεία χρήση διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών (υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ψυγεία, σίδερα, στεγνωτήρες μαλλιών, κ.λπ.), σωματίδια κορεσμού αέρα με θετική φόρτιση.

  Για το λόγο αυτό, οι μονοπολικές και διπολικές συσκευές έχουν διαφορετικές εφαρμογές. Έτσι, συνιστώνται μονοπολικές συσκευές σε χώρους με ηλεκτρικό εξοπλισμό που λειτουργούν για να κορεστεί ο χώρος με αρνητικά αεροσκάφη, εξισορροπώντας έτσι την παραγωγή θετικών.

  Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

  Παρά την εντυπωσιακή χρήση των ιοντιστών, έχουν και αντενδείξεις:

  1. Η συσκευή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αν υπάρχουν άτομα με υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Η συσκευή διεγείρει τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας.
  2. Η συσκευή δεν συνιστάται για χρήση σε όγκους και ογκολογικές παθήσεις. Τα αέρια τρέφουν απολύτως όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του όγκου, γεγονός που απειλεί την επιταχυνόμενη ανάπτυξή του.
  3. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε καπνιστό περιβάλλον, καθώς τα σωματίδια σκόνης μπορούν να φτάσουν στους πνεύμονες σε αυτή την περίπτωση. Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο όταν δεν υπάρχει κανένα άτομο κοντά.
  4. Η χρήση καθαριστικού αέρα δεν συνιστάται στα παιδικά δωμάτια εάν το παιδί είναι ηλικίας κάτω των 3 ετών.

  Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση ενός ιονιστή

  Λειτουργία

  Γενικές συστάσεις για διαμονή:

  1. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε βάθρο, τοίχο ή οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ιονιστής δεν πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους - η βέλτιστη απόσταση, καθώς και η απόδοση, υποδεικνύονται στις οδηγίες στη συσκευή (συνήθως 1-3 m).
  2. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή για να εξουδετερώσετε τις βλαβερές συνέπειες της τηλεόρασης, η συσκευή πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στην οθόνη και τον χρήστη. Για να εξουδετερώσετε την επίδραση της οθόνης, η συσκευή τοποθετείται συνήθως πάνω από αυτήν στον τοίχο (μισό μέτρο πάνω από την κορυφή της οθόνης).

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διακοπή 24 ώρες την ημέρα, αλλά δεν απαιτείται:

  1. Συνήθως, για να βελτιωθεί ο αέρας στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ο υπολογιστής και η τηλεόραση, η συσκευή έχει παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 12 ώρες). Η απόσταση από τη συσκευή στο άτομο ταυτόχρονα πρέπει να είναι περίπου 1,3 - 4 μέτρα.
  2. Αν η συσκευή χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, μπορείτε να μειώσετε την απόσταση μέχρι το 0,7 - 1 μέτρο και ο χρόνος των συνεδριών θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο (10 λεπτά). Οι συνεδρίες συμπεριφοράς επιτρέπονται 2 ή 3 φορές σε πάπιες.
  3. Εάν υπάρχει κίνδυνος αναπνευστικών ασθενειών, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν 3-4 φορές την ημέρα για 10 λεπτά (απόσταση - από 0,5 έως 0,7 μέτρα).
  4. Εάν τα ιόντα είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, η ροή θα πρέπει να κατευθύνεται στον επηρεαζόμενο χώρο (ο χρόνος συνεδρίας είναι 5 λεπτά).

  Προφυλάξεις ασφαλείας

  Σε γενικές γραμμές, οι κανόνες χειρισμού των ιονιστών αέρα μπορούν να μειωθούν στα εξής:

  1. Παρά την επαρκώς υψηλή τάση που παρέχεται στο ψυγείο, η συσκευή δεν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία λόγω του καθορισμένου περιορισμού του ρεύματος εξόδου. Ωστόσο, είναι αδύνατο να αγγίξετε τον ενσωματωμένο ιονιστή, καθώς αυτό θα προκαλέσει εκφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού.

  Αρμόδια φροντίδα

  Πριν από οποιαδήποτε εργασία ή μεταφορά της συσκευής, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και να περιμένετε 15-20 λεπτά πριν αποφορτιστεί ο ιονιστής.

  Με τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, η σκόνη στον ατμοσφαιρικό αέρα εγκαθίσταται στο πάτωμα, στην οροφή, στους τοίχους και στα κοντινά αντικείμενα, επομένως κοντά στον ιονιστή απαιτείται περιοδικός καθαρισμός του χώρου. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη συσκευή κάθε εβδομάδα από τη σκόνη με ένα στεγνό, καθαρό και μαλακό πανί. Αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ιονιστή και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των παραμέτρων του.

  Η χρήση για καθαρισμό νερού, χημικών ουσιών και λύσεων καθαρισμού είναι απαράδεκτη! Αν χτυπάει το ιονιστή νερού, πρέπει να σκουπιστεί. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο δίκτυο μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

  Κριτικές γιατρών και αγοραστών

  Inga Ya.
  Περίπου ενάμιση χρόνο πριν, ο γιατρός του περιβόλου επισκέφθηκε και πάλι τον συχνά αρρωσμένο γιο μου. Στη συνέχεια είπε: "Πολύ μονότονη και συχνά αρρωσταίνετε, ίσως να αγοράσετε κάποιο καθαριστικό αέρα, καθώς και τις προϋποθέσεις για ασθένειες όπως εκεί. Ίσως να έχετε κάποιο είδος μικροβίου (αστείο). "

  Δεν ξέρω αν αστειεύτηκε, αλλά σκέφτηκα. Κάποια φορά πριν, δεν έδωσα καθόλου προσοχή σε τέτοια πράγματα, διότι τα θεωρούσα ως χαρακτηριστικό των νοσοκομείων και των διαφόρων πολυάριθμων θεσμών. Ωστόσο, αφαιρώντας τη σκόνη, σκέφτηκα - γιατί αναπνέουμε, παρά τον τακτικό καθαρισμό;

  Άρχισα να ψάχνω για τη σωστή συσκευή. Μπερδεμένος από την τιμή, κάποιο κόστος ως στυράλκα. Και έχουν σχεδιαστεί για μεγάλους όγκους χώρων! Φαίνεται ότι έχει βρει ένα - και λειτουργεί καλά, και η τιμή είναι καλή, αλλά μόνο κουδουνίζει ατιμώρητα.

  Και ξαφνικά είδα στο φαρμακείο μια αρκετά μικρή φτηνή συσκευή. Τώρα μπερδεύτηκαν το μικρό μέγεθος. Ωστόσο, ο φαρμακοποιός τον επαίνεσε και είπε ότι τα αγοράζει ακόμη και σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Έμαθα την εντολή και το αγόρασα ακόμα - και ακόμα δεν το μετανιώνω.

  Ήδη περίπου ένα χρόνο χρησιμοποιώ καθαριστικό. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι κοιμάμαι πιο εύκολα, κοιμάμαι καλύτερα. Όπως υποδεικνύεται στην περιγραφή, η σκόνη συγκεντρώθηκε περισσότερο στα έπιπλα - ναι, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε πιο συχνά, αλλά! Όλα αυτά που εγκαταστάθηκαν, δεν μπήκαν στους πνεύμονες των κατοικίδιων ζώων μου! Και πόσες εβδομάδες αφαιρούμε τις ακαθαρσίες από τις πλάκες καθαρισμού.

  Όταν υπάρχει επιδημία, βρίσκεται στο καθεστώς βακτηριοκτόνου καθαρισμού. Από τότε, πραγματικά πραγματικά δεν αρρωσταίνουν (αν μόνο το παιδί από το νηπιαγωγείο κάνει οτιδήποτε μολυσματικό), αλλά θα ανακάμψει ταχύτερα από το βουνό!

  Όλγα
  Την πρώτη νύχτα μετά την αγορά της συσκευής την άφησε, κλείνοντας το παράθυρο εκ των προτέρων. Ξύπνησα τη νύχτα από εφίδρωση και βήχα. Υπήρχε έντονη οσμή στο δωμάτιο. Ο ιονιστής απενεργοποιήθηκε και έστειλε την αίθουσα. Ήθελα να πάρω τη συσκευή για έλεγχο (δεν είναι αρκετό, ξαφνικά κάτι δεν είναι σωστό με αυτό το συγκεκριμένο αντίγραφο), αλλά βρήκε παρόμοιες απαντήσεις στο Internet όταν οι άνθρωποι έχουν τα ίδια συμπτώματα και συσκευές με τους εργαζόμενους. Τώρα ενεργοποιώ τη συσκευή για μισή ώρα κατ 'ανώτατο όριο, τίποτα περισσότερο, μετά τον οποίο αερίζω το δωμάτιο.

  Victor
  Αγόρασα έναν ιονιστή με μια λειτουργία διαβροχής. Το γεγονός είναι ότι το παιδί είχε συχνά ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της χειμερινής θέρμανσης, όταν ο αέρας έγινε ξηρός. Επιλέξαμε ένα μοντέλο που βασίζεται σε χαμηλό θόρυβο και ανεπιτήδευτη λειτουργία. Βάζω μόνο βραστό νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ιονιστής δεν ακούγεται καθόλου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε το βράδυ υπάρχει ένα αξιοσημείωτο buzz.

  Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τη χρήση ενός ιονιστή αέρα, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας για μια συγκεκριμένη συσκευή και να ακολουθήσουμε αυστηρά όλες τις συστάσεις που εκτίθενται. Σε περίπτωση ασθενειών πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

  Πώς λειτουργεί ο ιονιστής

  Η κύρια αρχή της λειτουργίας οποιωνδήποτε τύπων ιονιστών είναι ο ιονισμός των αέριων μαζών υπό τη δράση των ηλεκτρικών φορτίων υψηλής έντασης. Η παρατήρηση και η μελέτη φυσικών και φυσικών διεργασιών επέτρεψε να συμπεράνουμε ότι ο αριθμός αρνητικών και θετικών ιόντων στην ατμόσφαιρα δεν είναι σταθερός και μπορεί να αλλάξει υπό εξωτερική επιρροή.

  Αυτό γίνεται πιο εμφανές κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Υπό την επίδραση μιας ηλεκτρικής εκφόρτισης, τα ουδέτερα μόρια οξυγόνου συγκρούονται με ελεύθερα ηλεκτρόνια που έχουν αρνητικό φορτίο. Ως αποτέλεσμα, ένα ιόν οξυγόνου (aeroion) σχηματίζεται με αρνητική τάση, λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

  Η ιατρική έρευνα έχει αποδείξει ότι η παρουσία αρνητικών ιόντων επηρεάζει θετικά τη γενική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος. Στη φύση, η βέλτιστη ισορροπία θετικών και αρνητικών σωματιδίων διατηρείται με φυσικό τρόπο. Δυστυχώς, η συνολική περιβαλλοντική κατάσταση επηρεάζει όλο και περισσότερο αυτή τη διαδικασία.

  Η μείωση της συγκέντρωσης των ελεύθερων ιόντων φορτισμένου αέρα συμβάλλει στην παραβίαση της βιολογικής δραστηριότητας του ανθρώπινου σώματος και είναι ένας από τους παράγοντες που εκδηλώνουν διάφορες ασθένειες.

  Αρχή λειτουργίας

  Η αρχή της λειτουργίας οποιουδήποτε τύπου ιονιστή βασίζεται στη δυνατότητα δημιουργίας ροής αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων μεταξύ διαφορετικών πολικών ηλεκτροδίων υπό την επίδραση εξωτερικών πηγών ενέργειας. Το υλικό για τα ηλεκτρόδια μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Το σχήμα των ηλεκτροδίων μπορεί επίσης να διαφέρει, ανάλογα με το σχέδιο.

  Πώς λειτουργεί ο ιονιστής σε εσωτερικούς χώρους

  Η ροή των φορτισμένων σωματιδίων (ηλεκτρόνια), που σχηματίζονται σε ηλεκτρόδια αρνητικής πολικότητας, συγκρούονται με τα μόρια του αέρα, σχηματίζει μια ορισμένη ποσότητα αρνητικών ιόντων οξυγόνου.

  Εάν η ταχύτητα των ηλεκτρονίων είναι αρκετά υψηλή, τότε είναι σε θέση να χτυπήσουν επιπλέον ηλεκτρόνια από τα ουδέτερα μόρια αέρα, αυξάνοντας τη συνολική ποσότητα ροής που κινείται προς τα ηλεκτρόδια με θετικό φορτίο.

  Με τη σειρά του, η ροή των θετικά φορτισμένων σωματιδίων προσελκύεται από το αρνητικό ηλεκτρόδιο και, όταν αλληλεπιδρά με αυτό, συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των εκπεμπόμενων ηλεκτρονίων. Τα δημιουργούμενα ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων σχηματίζουν μια ηλεκτρική εκκένωση στον αέραε, συμβάλλοντας στον συνεχή σχηματισμό θετικών και αρνητικών ιόντων οξυγόνου.

  Ποια ποικιλία χρησιμοποιείται σε χώρους διαβίωσης

  Σε οικιακούς χώρους, χρησιμοποιούν κυρίως ιονιστές, των οποίων η δουλειά βασίζεται στη δημιουργία μιας τεχνητής απόρριψης κορώνα μεταξύ των ηλεκτροδίων, υπό την επίδραση της υψηλής τάσης. Οι οικιακοί ιονιστές βαθμολογούνται για 20-30 kV. Αυτό το διάστημα επιτρέπει τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για το σχηματισμό ενός επαρκούς αριθμού φορτισμένων σωματιδίων.

  Σε χαμηλότερη τάση, η ταχύτητα και ο αριθμός των ηλεκτρονίων δεν μπορεί να δημιουργήσει μια επαρκή διαφορά στο δυναμικό του ηλεκτρικού πεδίου που διευκολύνει τη δημιουργία ιόντων. Σε τάση μεγαλύτερη από 30 kV, υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας εκκενώσεων σπινθήρων που συμβάλλουν στο σχηματισμό ενώσεων που επηρεάζουν δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα.

  Η υπέρβαση του όζοντος είναι επίσης επιβλαβής, όπως και η έλλειψη

  Όταν επιλέγετε μια συσκευή για οικιακή χρήση, θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτούς τους δείκτες. Η δήλωση των κατασκευαστών σχετικά με τις νέες εξελίξεις, τους διπολικούς ιονιστές ή τους ιονιστές με μειωμένο κατώτατο όριο ελάχιστων πιέσεων είναι απλώς μια κίνηση μάρκετινγκ. Τα οφέλη από τέτοιες συσκευές δεν θα είναι.

  Σκοπός των ιονιστών οικιακής χρήσης

  Όλοι οι τύποι ιονιστήρων οικιακής χρήσης έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια βέλτιστη ισορροπία αρνητικών και θετικά φορτισμένων σωματιδίων στο δωμάτιο, επηρεάζοντας ευνοϊκά την πορεία των βιολογικών διεργασιών στο ανθρώπινο σώμα.

  Ποιος συστήνει τη χρήση ιονιστήρων αέρα

  Η ιατρική έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο των φορτισμένων ιόντων στο ανθρώπινο σώμα έχουν δείξει ότι η τεχνητή διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας των θετικών και αρνητικών σωματιδίων του αέρα δεν είναι μόνο να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα στην αίθουσα, αλλά συμβάλλει επίσης στην πρόληψη και τη θεραπεία των διαφόρων ασθενειών. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι ιονιστές έχουν θετική επίδραση στις ακόλουθες ασθένειες:

  • Ασθένειες της ανώτερης και της εσωτερικής αναπνευστικής οδού (ρινική καταρροή, λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα).
  • Ασθένειες που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Διαφορετικοί τύποι νευρώσεων.

  Επιπλέον, η χρήση ενός ιονιστή επιταχύνει τις διαδικασίες ανάκτησης σε κατάγματα, εγκαύματα. Έχει μια γενική αναζωογονητική δράση για ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, λόγω της ενεργοποίησης βιολογικών διεργασιών.

  Αντενδείξεις για τη χρήση ιονιστών οικιακής χρήσης

  Δυστυχώς, η ενεργοποίηση βιολογικών διεργασιών στο ανθρώπινο σώμα δεν έχει πάντα θετική κατεύθυνση. Δεν συνιστάται η χρήση του ιονιστή στο δωμάτιο για οξεία χρόνια ασθένεια, συνοδευόμενη από υψηλές θερμοκρασίες.

  Τα κακοήθη νεοπλάσματα που εκτίθενται σε φορτισμένα σωματίδια ενεργοποιούν την ανάπτυξή τους. Συνεπώς, οι γιατροί απαγορεύουν τη χρήση ιονιστών για οικιακούς σκοπούς σε περιπτώσεις καρκίνου. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση της συσκευής σε χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να είναι, σε ηλικία έως 3 ετών.

  Πώς είναι ο ιονιστής του αέρα

  Τα σχέδια των ιονιστών μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους. Στο οικιακό περιβάλλον, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες κατασκευές, σχεδίασε Chizhevsky (πολυέλαιος Chizhevsky). Ένα αρνητικό ηλεκτρόδιο είναι ένα ή περισσότερα, συνδυαζόμενα σε ένα ενιαίο σχέδιο λεπτών, πολύ κατευθυντικών ηλεκτροδίων. Διάφορα αντικείμενα (σωλήνες θέρμανσης, σωλήνες νερού, εξαρτήματα τοίχου) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θετικό ηλεκτρόδιο. Κατ 'αρχήν, το θετικό ηλεκτρόδιο συνδέεται απλά με τη "μάζα".

  Στους σύγχρονους ιονιστές, ένα πλέγμα ατομικών αγωγών χρησιμοποιείται ως θετικό ηλεκτρόδιο. Ανάλογα με το σχεδιασμό, οι ιονιστές διαφέρουν σε ισχύ, εμβέλεια και σκοπό. Ως πρόσθετες λειτουργίες, η δυνατότητα υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο, δημιουργώντας μια κατευθυντική ροή αέρα (ανεμιστήρες), μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρονοδιακόπτες των τρόπων λειτουργίας.

  Ιονιστής αέρα: χαρακτηριστικό, αρχή δράσης

  Η δράση του ιονιστή αέρα βασίζεται στην αρχή της πλήρωσης αέρα με αρνητικά ιόντα. Αυτό βελτιώνει την εργασιακή ικανότητα και τη γενική υγεία. Ιονιστές γεμίζει όχι μόνο τα ιόντα αέρα, αλλά καθαρίζει επίσης από βακτηρίδια, αλλεργιογόνα, καπνό και κακοσμίας, η οποία είναι απαραίτητη στο άσθμα και τις αλλεργίες.

  Γιατί χρειάζομαι ιονιστή;

  Κύριο καθήκον του είναι να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, γεμίζοντας το με ιόντα φωτός (αρνητικά φορτισμένο). Ανάλογα με το έδαφος, η παρουσία ή η απουσία των μονάδων παραγωγής, ο αριθμός των μηχανημάτων, ο καθαρός αέρας περιέχει διαφορετικό αριθμό από αυτά, αλλά στο εύρος από 700 έως 45.000 ανά εκατοστό κυβικό. Ένα άτομο αναπνέει ιόντα φωτός όταν περπατά σε ένα πάρκο, ένα δάσος, κοντά στη θάλασσα. Σε αυτές τις συνθήκες, το σώμα είναι κορεσμένο πιο γρήγορα, βελτιώνεται το έργο του εγκεφάλου, καθώς και η γενική ευημερία.

  Στο σπίτι ή στο γραφείο, ο αέρας γεμίζει με θετικά φορτισμένα ιόντα (είναι επίσης βαριά). Η περιεκτικότητα των σωματιδίων με αρνητικό φορτίο κάτω από τον υγειονομικό κανόνα είναι 10 - 15 φορές. Στον αέρα, επίσης, πολύ σκόνη, διοξείδιο του άνθρακα (ειδικά το χειμώνα, όταν το δωμάτιο είναι λιγότερο πιθανό να αερίζεται για να κρατήσει τη θερμότητα). Αυτό οδηγεί σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, κόπωση, μειωμένη απόδοση, λιπαρότητα οξυγόνου και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος ή αλλεργίας.

  Το Ionizer συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην εξάλειψη αυτών των προβλημάτων. Κορεσίζει τον αέρα με ιόντα φωτός, τα οποία παράγονται δημιουργώντας υψηλή τάση.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι πολύ απαραίτητο;

  Ο ιονιστής του αέρα σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή που θα βελτιώσει μόνο την κατάσταση. Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να αποκτηθεί και το επίπεδο της ανάγκης του σε διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να διαφέρει.

  Αλλά υπάρχουν πολλές καταστάσεις στις οποίες δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτή τη συσκευή:

  1. Στις εγκαταστάσεις όπου ζουν οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά.
  2. Σε σπίτια όπου οι άνθρωποι με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, ζουν, ζουν.
  3. Στην περίοδο θέρμανσης, εάν δεν υπάρχει υγραντήρας αέρα και ο τελευταίος είναι συνεχώς ξηρός.
  4. Σε διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συχνά αερισμό των χώρων (εάν υπάρχει μια βιομηχανική επιχείρηση ή ένα διαμέρισμα στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης κοντά).
  5. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλο περιεχόμενο οικιακών συσκευών, υπολογιστές ή εκτυπωτές που παράγουν ιόντα με θετικό φορτίο (βαρύ).
  6. Σε σπίτια όπου υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη, υπάρχει μούχλα / μύκητας ή υψηλή υγρασία.
  7. Σε δωμάτια όπου καπνίζουν οι άνθρωποι. Ionizer θα καθαρίσει τον αέρα της οσμής, του καπνού και των επιβλαβών ουσιών.
  8. Σε μεγάλα γραφεία, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Εδώ μπορείτε να συμπεριλάβετε μαθήματα σχολείων και αίθουσες διδασκαλίας.
  9. Σε χώρους όπου εργάζονται με χρώματα, βερνίκια κλπ. (τόσο βιομηχανικά όσο και καλλυντικά, για παράδειγμα, σε ινστιτούτα αισθητικής).
  10. Σε δημόσιους χώρους, που είναι συνεχώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

  Η αρχή της δράσης ενός εγχώριου ιονιστή

  Το έργο του ιονιστή αποσκοπεί στη δημιουργία ιόντων με αρνητικό φορτίο, το οποίο θα επηρεάσει ευνοϊκά το σώμα του ανθρώπου και των ζώων. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας η συσκευή δημιουργεί γύρω της ένα αεροδιαστημικό πεδίο, στο οποίο βρίσκεται, ο ζωντανός οργανισμός βιώνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πεδίο ενός οικιακού ιονιστή είναι ίσο με μια ακτίνα από 3 έως 4 μέτρα.

  Πώς συμβαίνει η διαδικασία ιονισμού του αέρα; Ο μηχανισμός δράσης είναι πολύ απλός, ένα ρεύμα εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια που βρίσκονται στην κοιλότητα του περιβλήματος του ιονιστή, υπό υψηλή τάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο υδρατμός που υπάρχει στον αέρα αρχίζει να μετατρέπεται σε αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου. Ολόκληρος ο μηχανισμός είναι παρόμοιος με την αρχή του πολυέλαιου του Chizhevsky.

  Όροι Χρήσης

  Για να έχετε το πιο θετικό αποτέλεσμα από τη χρήση ενός ιονιστή, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Εάν παραβιάζετε τις οδηγίες, μπορείτε, αντί να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας, να βλάψετε τον εαυτό σας και άλλους ανθρώπους.

  Πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή, αερίστε καλά το δωμάτιο. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη συσκευή και αφήστε το δωμάτιο για 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο ιονιστής θα καθαρίσει πρώτα τον αέρα από τα μικρόβια, τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα βακτηρίδια. Αυτό θα συμβεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλεκτρίζει όλα τα μικροσωματίδια και εγκαθίστανται στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, ο ιονισμός του οξυγόνου θα συμβεί ήδη σε τέλεια καθαρό αέρα.

  Μετά από 20 λεπτά μπορείτε να πάτε στο δωμάτιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό για να αφαιρέσετε όλα τα καθιζάνοντα σωματίδια. Ο ιονιστής μπορεί να παραμείνει ανοιχτός, αλλά προσέξτε την απόσταση. Δεν είναι επιθυμητό να προσεγγίζετε πιο κοντά ένα όργανο εργασίας παρά ένα μέτρο (δηλαδή - να παραμείνετε σε κοντινή απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα). Στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ιονιστής νοικοκυριού, δεν μπορείτε να καπνίσετε, διαφορετικά ο καπνός και όλες οι ουσίες θα εγκατασταθούν στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες.

  Για να προστατέψετε τον ιονιστή από τις επιδράσεις μιας οθόνης, οικιακής συσκευής ή εκτυπωτή, πρέπει να το τοποθετήσετε κοντά σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Έτσι, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε απόσταση 0,5 μ. Από την οθόνη στον τοίχο.

  Όσο για τη φροντίδα του ιονιστή, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να καθαρίσετε το φίλτρο. Η συχνότητα και η μέθοδος εκτέλεσης εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου. Αν είναι ηλεκτροστατική, τότε πρέπει να πλένεται με τρεχούμενο νερό μία φορά κάθε 10 ημέρες. Σε συσκευές υγροποίησης του αέρα, το φίλτρο πλένεται κάθε εβδομάδα. Το φίλτρο Nero δεν πλένεται, αλλά σκουπίζεται μία φορά το μήνα, αλλά κάθε χρόνο αντικαθίσταται.

  Τύποι ιονιστήρων

  Όταν αποφασίζετε και αγοράζετε τον εαυτό σας, είναι σημαντικό όχι μόνο να γνωρίζετε την αρχή λειτουργίας της συσκευής και την κατάσταση όταν είναι απαραίτητη, αλλά και να πλοηγηθείτε σε ποικιλίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την τελική επιλογή και να αγοράσετε ακριβώς τη συσκευή που θα ταιριάζει στην ιδιαίτερη κατάστασή σας.

  Ο κύριος διαχωρισμός των ιονιστών: μονοπολικό και διπολικό. Οι πρώτοι παράγουν μόνο αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η έκδοση είναι κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια όπου υπάρχει πολύ εξοπλισμό ή ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που συγκεντρώνονται, για παράδειγμα, για γραφεία.

  Αλλά εάν η συσκευή είναι απαραίτητη για ένα μικρό δωμάτιο με μικρό αριθμό ατόμων, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο, ο μονοπολικός ιονιστής δεν θα λειτουργήσει. Η περίσσεια ιόντων φωτός μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα διπολικό μοντέλο που παράγει τόσο θετικά φορτισμένα όσο και αρνητικά φορτισμένα ιόντα σε αναλογία κοινή.

  Επιλέγοντας ένα ιονιστή, πρέπει να δώσετε προσοχή στην εξουσία. Αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις εγκαταστάσεις. Διαφορετικά θα υπάρξει είτε πλεόνασμα αρνητικών ιόντων (που είναι επιβλαβές) είτε έλλειψη (στην περίπτωση αυτή η συσκευή είναι άχρηστη).

  Ξεχωριστά, είναι δυνατή η διάκριση μοντέλων εξοπλισμένων με τη λειτουργία της υγρασίας του αέρα. Θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό εσωτερικό μικροκλίμα. Υπάρχουν επιλογές που καθαρίζουν τον αέρα. Και αν χρειάζεστε και τις δύο αυτές λειτουργίες, μπορείτε να αγοράσετε ένα σύνθετο κλίμα. Δεν θα γεμίσει μόνο το δωμάτιο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, αλλά θα ρυθμίζει επίσης το μικροκλίμα, την ενυδάτωση ή το στέγνωμα του αέρα, καθαρίζοντάς το από τη σκόνη.

  Οφέλη για εσωτερικό κλίμα

  Λόγω του γεγονότος ότι η ιονιστή προκαλεί καθίζηση της σκόνης, αλλεργιογόνα, μικρόβια και βακτήρια, καπνό, κλπ, είναι απαραίτητη για την πρόληψη των διαφόρων ιικών ασθενειών, αλλεργιών και ασθενειών της αναπνευστικής οδού :. Άσθμα, βρογχίτιδα, κλπ θα επηρεάσει θετικά και κατά τη διάρκεια επιδημιών ή αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι. Μετά την εργασία του ιονιστή, οι ιοί αφαιρούνται εύκολα κατά τον υγρό καθαρισμό και ο κίνδυνος μόλυνσης καθίσταται ελάχιστος.

  Ο κορεσμένος αέρας από τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα έχει γενικά ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Βελτιώνει την εργασιακή ικανότητα, περάσουν πονοκεφάλους, μειώνεται το επίπεδο πίεσης, λόγω του ότι όλα αυτά αυξάνονται επίσης η διάθεση και η αποτελεσματικότητα. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονται πολλοί άνθρωποι, υποβάλλονται σε διαδικασίες κατάρτισης ή εργασίας.

  Με την ευκαιρία, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή εξαλείφει ιούς και τα βακτήρια στον αέρα, θα είναι πολύ χρήσιμο στο νοσοκομείο, όπου είναι πάντα πολύ άρρωστοι άνθρωποι, εξάπλωση των παθογόνων, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πάρει υγιείς ανθρώπους και το προσωπικό.

  Ο ιονιστής καθιστά τον αέρα καθαρό και φρέσκο, το οποίο είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και πολύ ωραίο. Η διαμονή σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και μια βόλτα.