Υγροποιητής υπερήχων: αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά συσκευής

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας, η συσκευή του, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κλιματικής συσκευής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Η κλιματική συσκευή αποτελείται από μια δεξαμενή στην οποία βρίσκεται η κύρια παροχή νερού και τη βάση της συσκευής, με το ψυγείο που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Στην κύρια χωρητικότητα αποθήκευσης νερού, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα μέτρησης, η οποία χρησιμεύει για τη διατήρηση της επιθυμητής στάθμης νερού στο θάλαμο του ψυγείου, αποφεύγοντας την υπεραφθονία. Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον υγραντήρα για να φυσήξει το νερό που ψεκάζεται από το υπερηχητικό στοιχείο.

Πρακτικά σε κάθε σύγχρονο υγραντήρα αέρα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος και υγρασία, για ακριβή μέτρηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές τους με ιονιστές, διάφορα συστήματα διήθησης και μια ποικιλία πρόσθετων προγραμμάτων, για μια πιο άνετη χρήση της συσκευής.

Η αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα είναι εύκολο να κατανοηθεί.

 1. Η κύρια μονάδα της συσκευής είναι το ψυγείο. Μοιάζει με ροδέλα από πιεζοκεραμικά κεραμικά, με ασημένια ηλεκτρόδια.
 2. Όταν εφαρμόζεται ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, αυτό το στοιχείο αρχίζει να δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Όταν επιτευχθεί κάποια ισχύς, η ταχύτητα της ταλάντωσης αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε αρχίζει να σπάει την επιφάνεια του νερού σε μικρά σωματίδια.
 3. Το νερό που μετατρέπεται από το ψυγείο σε αεροζόλ στο θάλαμο πάνω από το υπερηχητικό στοιχείο διοχετεύεται προς τα έξω από τον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Μια ομίχλη νερού γεμίζει το δωμάτιο και αυξάνει το επίπεδο υγρασίας στα όρια που ορίζει ο χρήστης.
 4. Μια υγρόμετρο που βρίσκεται στη συσκευή, δείχνουν τη σχετική υγρασία του αέρα και ο χρήστης έχει πάντα τη δυνατότητα να βγείτε από το πρόγραμμα ή τη συσκευή για να αυξήσει τη δύναμη του υγραντήρα σε χαμηλή υγρασία.
 5. Αφού η συσκευή φθάσει στις επιθυμητές τιμές υγρασίας, σταματά και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αφού μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα χώρου, η συσκευή ανάβει αυτόματα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών

 • Οι πλήρως αυτόματες συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που διεξάγουν ανεξάρτητα την κλιματική διάγνωση στο δωμάτιο και επιλέγουν το σωστό πρόγραμμα εργασίας για να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο άνεσης.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, στο οποίο η ποσότητα σκόνης στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνεται σημαντικά.
 • Πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους με αποτελεσματικά φίλτρα νερού, λόγω των οποίων η περιεκτικότητα σε άλατα σε αυτά μειώνεται σημαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό της βρύσης στη συσκευή.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, άξια σεβασμού:

 • Ψεκασμός νερού "στην ομίχλη".
 • Αυτόματος έλεγχος της υγρασίας του αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συμπαγές και εργονομικό.
 • Επισκευή

Αλλά αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός έχει τα μειονεκτήματά του. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν ο υγραντήρας υπερήχων είναι επιβλαβής. Είναι αδύνατο να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα αναμφισβήτητα, καθώς η κύρια «ασθένεια» αυτών των συσκευών είναι η παρουσία στον αέρα και στη συνέχεια στα οικιακά αντικείμενα της λευκής επιδρομής. Και η λευκή πλάκα είναι τα άλατα που βρίσκονται στο νερό. Όταν η "ομίχλη" εξατμιστεί από τον αέρα, το αλάτι πέφτει στο πάτωμα και τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το ίδιο το ψυγείο δεν προκαλεί καμιά βλάβη στην υγεία και την ευημερία του ατόμου και των κατοικίδιων ζώων, αλλά το ιζήματα αλατιού μαζί με τα ρεύματα αέρα εισπνέονται στους πνεύμονες. Ένα υγιές άτομο δεν θα παρατηρήσει καν, αλλά ένα ασθματικό άτομο ή ένα άτομο που πάσχει από κάποιες αλλεργίες μπορεί να αισθανθεί μια επιδείνωση της υγείας, μέχρι την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων.

Γενικά, ένας υγραντήρας αέρα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η αναπνοή του ατόμου γίνεται βαθύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα είναι οξυγονωμένο και θρέφει τον εγκέφαλο και όλα τα όργανα. Ο ύπνος γίνεται δυνατός και βαθύτερος, ένα άτομο ξεκουράζεται καλύτερα σε ένα υγρό δωμάτιο. Επιπλέον, το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα δεν στεγνώνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και που υποφέρουν από ροχαλητό.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά πριν από την έλευση ενός παιδιού αντιμέτωποι με μια πρόκληση και να ζητήσει από το ερώτημα, πώς να επιλέξετε το υπερήχων υγραντήρα. Υπάρχουν διάφορα βασικά κριτήρια για την επιλογή των moisturizers:

 • Το κύριο κριτήριο για την επιλογή αυτής της συσκευής κλιματισμού είναι η αυτονομία της, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με μεγάλο όγκο δεξαμενής νερού.
 • Η ισχύς της συσκευής είναι επίσης σημαντική. Γιατί φθηνό και όμορφο εξοπλισμό που δεν θα αντιμετωπίσει τις εργασίες.
 • Επιλέξτε τη συσκευή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Στο κατάστημα, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντελώς ανυπόληπτο, αλλά το βράδυ ο θόρυβος είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί και θα επηρεάσει τον κανονικό ύπνο.
 • Δώστε προσοχή σε μοντέλα εξοπλισμένα με σύστημα διήθησης νερού, για να αποφύγετε την εμφάνιση λευκής επικάλυψης στο δωμάτιο.

Συμβουλή:
Κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου υγραντήρα, πρώτα απ 'όλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στην ανατροφοδότηση των χρηστών ορισμένων μοντέλων. Εδώ μπορείτε να μάθετε σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου.

Η ανάγκη αυτού του κλιματικού εξοπλισμού στα σπίτια μας είναι προφανής. Κανονική υγρασία στο δωμάτιο έχει θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και τη γενική υγεία, καθώς και από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, κάνετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι σας.

Υγραντήρας υπερήχων - όφελος και βλάβη, αρχή λειτουργίας

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια κλιματική τεχνική που έχει βρει τεράστια αγάπη και σεβασμό για τους πελάτες. Η υγρασία αυξάνεται εξαιτίας μιας ειδικής πλάκας που ψεκάζει νερό με τη συχνότητα των 20 κιλών στο χώρο. Λόγω αυτής της επίδρασης, σχηματίζεται ομίχλη στο δωμάτιο, αλλά το καθεστώς θερμοκρασίας δεν αυξάνεται.

Τα σταγονίδια νερού είναι τόσο μικρά ώστε δεν δρουν με τη βαρύτητα, μένουν στον αέρα αρκετά καιρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Το μεγαλύτερο μέρος της κλιματικής συσκευής είναι δεξαμενή νερού, όπου υπάρχει δοχείο με υγρό. Και μόνο ένα μικρό μέρος καταλαμβάνεται από μια υπερηχητική μονάδα. Στη βάση της δεξαμενής, υπήρχε μια θέση για μια βαλβίδα δοσομέτρησης που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της στάθμης του νερού στο διαμέρισμα του ψυγείου. Ορισμένα μοντέλα υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για ψεκασμό κρύου ατμού.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα υγρασίας, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για τον ακριβή προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας και τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της συσκευής. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν κλιματικές μονάδες με αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος, ιονιστές αέρα και πρόσθετα προγράμματα για βολική χρήση της συσκευής και διατηρούν ένα άνετο καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων είναι απλή και απλή. Μπορεί να εκπροσωπείται σε διάφορα διαδοχικά βήματα.

 1. Το κύριο λειτουργικό στοιχείο της συσκευής είναι ένα υπερηχητικό ψυγείο. Μοιάζει με ένα μικρό κεραμικό πλυντήριο, στο οποίο συνδέονται ηλεκτρόδια με επίστρωση αργύρου.
 2. Η δόνηση ενός συμπαγούς στοιχείου ξεκινά μετά την εφαρμογή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος. Λόγω αυτού, επιτυγχάνεται η υπερηχητική συχνότητα που είναι απαραίτητη για το σπάσιμο του υγρού σε λεπτά σωματίδια.
 3. Το υπερηχητικό στοιχείο στο κεραμικό πλυντήριο μετατρέπει τον αέρα σε αεροζόλ. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με πυκνή ομίχλη νερού, η οποία αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο σε άνετες τιμές.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Το κύκλωμα είναι απλό - τροφοδοτείται νερό στη μεμβράνη στην οποία συνδέονται τα ηλεκτρόδια. Το "επιταχύνουν" στο υπερηχογράφημα, σχηματίζουν ψυχρό ατμό. Στη συνέχεια αφαιρείται και ψεκάζεται σε εσωτερικό χώρο.

Υγροποιητής υπερήχων: μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Οι αυτόματες συσκευές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, οι λειτουργίες των οποίων εξασφαλίζουν τη διάγνωση των συνθηκών στο δωμάτιο και την επιλογή ενός κατάλληλου προγράμματος για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού μικροκλίματος. Στον υγραντήρα αέρα, είναι ενσωματωμένα συστήματα φιλτραρίσματος, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της συγκέντρωσης σκόνης στο δωμάτιο. Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα νερού. Αφαιρούν τα ανεπιθύμητα άλατα και άλλες ακαθαρσίες από το νερό της βρύσης.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών μονάδων

Οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν λεπτομερέστερα:

 • ελάχιστο θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • το νερό ψεκάζεται σε μικροσωματίδια, σχηματίζεται η επίδραση της «ψυχρής ομίχλης».
 • υψηλή εργονομία, συμπαγές μέγεθος.
 • παρουσία ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • συντηρησιμότητα της συσκευής.

Μειονεκτήματα των υπερηχητικών συσκευών

Όπως με οποιαδήποτε τεχνική, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα και κλιματικές λύσεις. Δεδομένου ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας συχνά λειτουργεί με μη επεξεργασμένο νερό, συχνά σχηματίζεται μια λευκή επικάλυψη επί των επίπλων γύρω από τη συσκευή - αυτή είναι η κύρια «ασθένεια» των συσκευών αυτού του τύπου. Πρόκειται για τα άλατα που υπάρχουν στο νερό. Όταν η "ψυχρή ομίχλη" εξατμιστεί, εγκατασταθούν στα έπιπλα και στο πάτωμα, τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο.

Όσο για το ίδιο το υπερηχητικό ψυγείο, είναι απολύτως ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, τετράποδοι μαθητές. Όταν εισπνέεται ατμός με σωματίδια αλατιού εισέρχονται εύκολα στους πνεύμονες. Για έναν οργανισμό ενός υγιούς ατόμου είναι αόρατοι, αλλά οι πάσχοντες από αλλεργίες και οι ασθματικοί θα έχουν έναν σκληρό χρόνο. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, υπάρχουν επιθέσεις ασφυξίας.

Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, είναι χρήσιμο να βρίσκεστε στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή. ο κίνδυνος αποξήρανσης της βλεννογόνου του ρινοφάρυγγα εξαλείφεται.

Ο καλύτερος υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βρεθεί στο δωμάτιο των παιδιών, επειδή μια τέτοια χρήσιμη συσκευή πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε κάθε κτίριο διαμερισμάτων. Η συσκευή ομαλοποιεί την αναπνευστική λειτουργία, οξυγονώνει το αίμα, τα εσωτερικά όργανα και τον εγκέφαλο. Σε ένα δωμάτιο με βέλτιστη υγρασία είναι εύκολο και απλό να αναπνεύσει και ο ύπνος είναι βαθύς και ισχυρός.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για παιδιά, σπίτια, διαμερίσματα

Στο κατώφλι της οικογενειακής αναπλήρωσης, πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του μελλοντικού παιδιού. Οι επαγγελματίες του κλίματος εντοπίζουν ορισμένα βασικά κριτήρια:

 • όχι λιγότερο σημαντική πτυχή - η ισχύς της συσκευής. Ο μικροσκοπικός και οπτικά όμορφος εξοπλισμός δεν αντιμετωπίζει πάντα τις κύριες εργασίες.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Η υγρασία προηγείται από την πλήρωση της δεξαμενής με νερό και το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα" κατά τη λειτουργία. Η ακουστική επίδραση κατά τη λειτουργία πρέπει να είναι ελάχιστη, διαφορετικά τα προβλήματα με τον ύπνο δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • αυτονομία της κλιματικής συσκευής - μονάδες με δεξαμενή στερεής δεξαμενής νερού εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • οι επαγγελματίες επιλέγουν μοντέλα με ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού νερού, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της "λευκής επικάλυψης" στο δωμάτιο.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα - το ερώτημα που θέτουν οι νεοσύλλεκτοι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας του κλίματος. Η καλύτερη επιλογή είναι απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό.

Είναι σημαντικό να διεξαχθεί μια λεπτομερής ανάλυση των ανατροφοδοτήσεων των πελατών, προκειμένου να ληφθούν αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κλιματικής συσκευής του επιλεγμένου κατασκευαστή. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τις διαφημίσεις των κατασκευαστών. Με τις αναθεωρήσεις είναι εύκολο να λάβετε εξαντλητικά στοιχεία για τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας και στο σπίτι, δείτε παρακάτω:

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι απλή, είναι λειτουργική και ζωτικής σημασίας στα σπίτια μας. Τα αναπνευστικά όργανα, η βλεννογόνος μεμβράνη και το δέρμα ενός ατόμου είναι ευαίσθητα στην έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Η κλιματική συσκευή με λεπτόκοκκο φως διατηρεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην κατοικία.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας αέρα: η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και τα είδη των οργάνων

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται νερό. Το παίρνει όχι μόνο από τα τρόφιμα, αλλά και από το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς η υγραντήρα, και να κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία στο σπίτι σας άνετα για την εύρεση μικροκλίμα.

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα αέρα;

Όταν αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυτό ακόμα πιο προσεκτικά. Μετά από όλα, λόγω της θέρμανσης, ο αέρας επιπλέον στεγνώνει, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία.

Για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, όταν λειτουργούν οι θερμαντήρες, η σχετική υγρασία μέσα στο δωμάτιο μπορεί να μειωθεί έως και 20%. Για λόγους σύγκρισης, στη Σαχάρα αυτή η παράμετρος είναι τουλάχιστον 25%. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε συνθήκες που μπορούν να συγκριθούν με την έρημο.

Φυσικά, για να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική "γιαγιά" - να κρεμάσετε γύρω από το σπίτι ή διαμέρισμα βρεγμένα ρούχα. Αλλά το προφανές μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η αδυναμία να διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια εξειδικευμένη συσκευή - έναν υγραντήρα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε μια ορισμένη υγρασία τόσο σε γραφεία όσο και σε κατοικημένες περιοχές. Μια τέτοια συσκευή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ευνοϊκό και άνετο για ένα μικροκλίμα προσώπου.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των σύγχρονων μοντέλων πλύσης αέρα είναι ότι υποστηρίζουν αυτόματα το επίπεδο υγρασίας που καθορίζεται από το χρήστη. Αυτό αυξάνει την οικονομία και την ασφάλεια λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής.

Εάν ξοδεύετε σε μια τέτοια συσκευή, τότε μετά από λίγο μπορείτε να δείτε ότι το νοικοκυριό, ιδιαίτερα τα παιδιά, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αρρωστήσει. Ταυτόχρονα, το δέρμα θα γίνει πιο λείο και μεταξένιο, πράγμα που επιτρέπει λίγο, αλλά να σταματήσει η διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, η ιική δραστηριότητα στον υγρό αέρα μειώνεται σημαντικά.

Η βέλτιστη υγρασία είναι σημαντική όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για το ξύλο ή χαρτί προϊόντα. Δηλαδή, μέσω της αγοράς του καθαρισμού του αέρα μπορεί να προστατεύσει τα έπιπλα, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, κορνίζες, έγγραφα, παρκέ, μουσικά όργανα και πολλά άλλα από την ξηρότητα, ρωγμές και μόνιμη βλάβη.

Στο τέλος, η κανονική υγρασία στο δωμάτιο θα επηρεάσει ευνοϊκά τα φυτά. Μετά από όλα, στις περισσότερες περιπτώσεις στα παράθυρα είναι εκπρόσωποι των τροπικών. Σε αυτά τα φυτά, το ξηρό κλίμα επηρεάζει το περιβάλλον. Αλλά στην περίπτωση δημιουργίας ενός βέλτιστου μικροκλίματος, θα αναπτυχθούν πιο έντονα, θα ανθίσουν περισσότερο και όχι κίτρινα.

Αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Με αυτό, για αυτό που μια τέτοια συσκευή είναι απαραίτητη, έχουν καταλάβει. Αλλά πώς λειτουργεί; Ανεξάρτητα από τον τύπο του υγραντήρα αέρα, η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στην εξάτμιση του νερού.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί με βρασμό ή με υπερηχητική δόνηση μιας λεπτής μεμβράνης. Σε αυτή την περίπτωση, για ενεργοποίηση, πρέπει απλώς να γεμίσετε το νερό, να το συνδέσετε στην πρίζα και να κάνετε κλικ στο κουμπί.

Εκτός από την κύρια λειτουργία του, ο υγραντήρας μπορεί να εκτελέσει μια σειρά πρόσθετων εργασιών. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • καθαρισμός του αέρα από διάφορες ακαθαρσίες και σκόνη.
 • εξάλειψη των ηλεκτροστατικών φορτίων.
 • το ρόλο του λαμπτήρα.

Μια καλή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια κάψουλα με αρωματικά έλαια. Αυτή η λύση όχι μόνο θα διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, αλλά και θα θεραπεύει, εισπνέοντας θεραπευτικά ζευγάρια.

Υπάρχοντες τύποι πλύσεων αέρα

Πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλες τις λεπτομέρειες των υφιστάμενων τύπων των μέσων - χιλιάδες στην αγορά των ποικιλιών, που διαφέρουν σε ισχύ, την παρουσία τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά και, φυσικά, την τιμή.

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο του εξοπλισμού;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια τέτοια οικιακή συσκευή είναι το είδος του υγραντήρα αέρα. Όλα τα μοντέλα στην αγορά μπορούν να χωριστούν υπό όρους στις εξής κατηγορίες:

 • υπερήχων;
 • ατμός ·
 • κλασική?
 • πλύσιμο;
 • κλιματικά συγκροτήματα.

Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή. Και ο καθένας από αυτούς λειτουργεί με δική του αρχή, επομένως δεν συνιστάται η τοποθέτηση ορισμένων μοντέλων σε δωμάτια όπου ζουν τα παιδιά.

Υπερβολικές παραλλαγές υγραντήρων

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα συστήματα που εξατμίζουν το νερό λόγω των υπερηχητικών δονήσεων της λεπτότερης μεμβράνης. Είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στη διαδικασία σχεδιασμού αυτών των στοιχείων και έχει φέρει σε συσκευές την αναγνώριση εκατομμυρίων αγοραστών σε όλο τον κόσμο.

Αρχή λειτουργίας των υπερηχητικών συσκευών: το νερό γίνεται ατμός λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Δηλαδή, ο αέρας αναρροφάται από το δωμάτιο, μετά από τον οποίο διέρχεται μέσω της συσκευής και είναι κορεσμένος με υγρό. Στη συνέχεια επιστρέφει στην κατοικία, αλλά ήδη με τη μορφή υγρής ομίχλης.

Ο προκύπτων αέρας δεν θερμαίνεται. Επομένως, δεν μπορείτε να φοβάστε να το κάψετε. Συνεπώς, οι υγραντήρες υπερήχων είναι απολύτως ασφαλείς για μικρά παιδιά, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους στο παιδικό δωμάτιο.

Εάν το σπίτι έχει αρχαιότητες που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, τότε οι εν λόγω υγραντήρες θα είναι η καλύτερη λύση. Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα αντίκες, τα διακοσμητικά, τα παρκέ, τα μουσικά όργανα και πολλά άλλα δεν θα επηρεαστούν από υπερβολικά ξηρό αέρα.

Μεταξύ όλων των συσκευών στην αγορά, οι συσκευές υπερήχων διακρίνονται λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

 • Η υψηλή επεξεργασιμότητα καθιστά την λειτουργία τους ασφαλή. Η συσκευή θα σβήσει αυτόματα αν δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή ή αν το καπάκι δεν ήταν καλά κλειστό.
 • Το χαμηλό θόρυβο δεν θα επηρεάσει την παρακολούθηση μιας ταινίας ή τη χαλάρωση.
 • Ο περιστρεφόμενος ψεκασμός υγραίνει ομοιόμορφα τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Η ενσωματωμένη μονάδα υγρασίας ενεργοποιεί / απενεργοποιεί αυτόματα, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο μικροκλίμα και εξοικονομώντας ηλεκτρική ενέργεια.
 • η διαθεσιμότητα μιας αποτελεσματικής κασέτας φίλτρου σας επιτρέπει να καθαρίζετε το νερό και να αποφεύγετε την εμφάνιση λευκής επίστρωσης σε έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα.

Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια ειδική ένδειξη για ευκολία, η οποία δείχνει το τρέχον επίπεδο υγρασίας.

Επίσης, οι συσκευές διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται. Μερικά από αυτά είναι ενεργοποιημένα με περιστροφικό κουμπί και άλλα πατώντας τα κουμπιά αφής.

Η συνάφεια του εξοπλισμού ατμού

Οι συσκευές τύπου ατμού διατηρούν τη βέλτιστη υγρασία λόγω της θερμής εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό θερμαίνεται με ένα ζεύγος ηλεκτροδίων, πράγμα που οδηγεί στη μετάβασή του σε αέρια κατάσταση.

Το προφανές πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η αύξηση της υγρασίας του αέρα πάνω από το 60%. Ταυτόχρονα, οι συσκευές ατμού είναι αξιοσημείωτες για σημαντική παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, μερικοί υγροποιητές μπορούν να εξατμιστούν περίπου 0,7 λίτρα νερού μέσα σε μία ώρα.

Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από ειδικό ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Για ευκολία λειτουργίας, είναι εξοπλισμένα με μια πτυσσόμενη χειρολαβή, γεγονός που καθιστά εύκολη τη μεταφορά τους σε άλλη θέση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των υγραντήρων ατμού. Πολλά μοντέρνα μοντέλα μπορούν να διαθέτουν ένα τριπλό σύστημα προστασίας - εάν το νερό εξατμιστεί εντελώς ή το καπάκι κλείσει χαλαρά, τότε η συσκευή απλά δεν ανάβει.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, οι συσκευές ατμού καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, σπανίως παρέχεται υγροστάτης, επομένως θα πρέπει να αγοράζονται χωριστά.

Η περιοχή εφαρμογής τους δεν περιορίζεται μόνο στην υγρασία του αέρα στην αίθουσα. Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές και αρωματοθεραπεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε μια κάψουλα με ένα φάρμακο, να καθίσετε δίπλα της και να εισπνεύσετε ζεστά και θεραπευτικά ζευγάρια.

Και αν χρησιμοποιείτε γεύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι σας με μυρωδιές λουλουδιών, φρούτων ή, για παράδειγμα, σοκολάτας, που θα ενθουσιάσουν κάθε μέλος της οικογένειας.

Μπορείτε επίσης να βάλετε έναν υγραντήρα ατμού σε θερμοκήπιο, θερμοκήπιο, χειμερινό κήπο. Θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα για την ανάπτυξη και την άνθηση των φυτών.

Ποιες συσκευές θεωρούνται παραδοσιακές;

Τα παραδοσιακά ή κλασικά όργανα είναι αρκετά απλά σχεδιασμένα, χαμηλού θορύβου και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Είναι συνήθως εξοπλισμένα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα που αντλεί αέρα από το δωμάτιο και τον οδηγεί μέσω του εξατμιστή. Οι εργασίες χωρίς υγρασία και η απαραίτητη υγρασία διατηρούνται αυτόματα.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής, μπορείτε να την τοποθετήσετε σε μια θέση με την καλύτερη κυκλοφορία αέρα ή να την αφήσετε κοντά σε μια πηγή θερμότητας. Τέτοιες λύσεις επιτρέπουν όχι μόνο να αυξηθεί η παραγωγικότητα του υγραντήρα, αλλά και να απαλλαγούμε από τη βρωμιά και τη σκόνη που αιωρείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί, ακόμη και μετά από προσεκτικό καθαρισμό.

Σήμερα, οι κατασκευαστές σκέφτονται την ευκολία των πελατών. Επομένως, πολλά κλασικά μοντέλα επιτρέπουν, χωρίς να κοιτάξετε μέσα στον υγραντήρα, να μάθετε πόση ποσότητα νερού παραμένει μέσα σε αυτό.

Μια καλή επιλογή θα είναι οι συσκευές που κατά τον καθαρισμό του αέρα καταστρέφουν τους παθογόνους οργανισμούς.

Οι κλασσικοί υγραντήρες αέρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αρωματοθεραπεία. Για να το κάνετε αυτό, απλά εισάγετε μια ειδική κάψουλα μέσα τους. Στη συνέχεια, η συσκευή θα αρχίσει να εκπνέει το άρωμα, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον για την εξεύρεση μικροκλίματος στο δωμάτιο. Μετά από όλα, τίποτα δεν χαλαρώνει και δεν ανακουφίζει από το άγχος, όπως τη μυρωδιά των αγαπημένων σας λουλουδιών.

Πλυντήρια αέρα και τα χαρακτηριστικά τους

Η διαφορά του νεροχύτη από όλους τους τύπους συσκευών που αναφέρονται παραπάνω είναι ότι συνδυάζει τις λειτουργίες όχι μόνο του υγραντήρα αλλά και του καθαριστή αέρα.

Δηλαδή, μια τέτοια συσκευή είναι ένα είδος ηλεκτρικής σκούπας, που ασχολείται με υγρό-μηχανικό καθαρισμό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε αντικείμενα ή προμήθειες αντικατάστασης.

Ο σχεδιασμός του καθαρισμού του αέρα μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά λαμπρός. Χάρη στο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πλαστικούς δίσκους, το νερό από τη δεξαμενή ανεβαίνει. Περαιτέρω, ο αέρας που διέρχεται από αυτό καθαρίζεται από γύρη λουλουδιών, σκόνη και ολόκληρο κατάλογο άλλων επιβλαβών σωματιδίων.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων της συσκευής αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα:

 • αντιβακτηριδιακή και αντιιική προστασία.
 • πολλά στάδια ισχύος.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • απλότητα σχεδιασμού.
 • ευκολία στη λειτουργία.

Μια καλή επιλογή είναι η αγορά συσκευών, μέσα στις οποίες υπάρχει ιονιστική ράβδος από ασήμι. Αυτό το μέταλλο απολυμαίνει αποτελεσματικά το νερό. Σε αυτή την περίπτωση, η ράβδος εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ο αριθμός των ιόντων σε αυτήν παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος.

Κλιματικά συγκροτήματα για το σπίτι

Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι τα κλιματικά συγκροτήματα. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στον φυσικό κορεσμό του αέρα στο δωμάτιο με υγρασία. Σε τέτοιες συσκευές υπάρχει ένας ειδικός ανεμιστήρας που οδηγεί τη ροή μέσω του νερού, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται.

Η τελευταία καινοτομία μεταξύ τέτοιων συσκευών είναι τα μοντέλα με ένα αντι-αλλεργιογόνο φίλτρο HEPA. Αυτό το στοιχείο συλλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μικροσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης, των παθογόνων βακτηρίων, των ιών και πολλά άλλα.

Και χάρη στην παρουσία ενός φίλτρου άνθρακα, ο αέρας απαλλάσσεται από δυσάρεστες οσμές. Για παράδειγμα, αυτή η λύση θα καθαρίσει τον χώρο των επιβλαβών αερίων ή του καπνού.

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων των κλιματικών συστημάτων θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καθώς και υψηλή απόδοση. Με αυτόν τον τρόπο, σας επιτρέπουν να συμμετέχετε σε αρωματοθεραπεία, η οποία θα ηρεμεί το νευρικό σύστημα και θα ανακουφίζει από την ένταση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από μια δύσκολη μέρα.

Όσον αφορά τις αδυναμίες, τέτοια μοντέλα έχουν έναν ορισμένο περιορισμό της υγρασίας - έως και 60%. Επιπλέον, περιοδικά πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα και οι μεγάλες διαστάσεις της συσκευής θα καταλαμβάνουν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, κάτι που δεν είναι πολύ ευχάριστο για τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων.

Το πεδίο εφαρμογής των κλιματικών συμπλεγμάτων καλύπτει τόσο τις κατοικίες όσο και τα γραφεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στα παιδικά δωμάτια, και χάρη στην υψηλή απόδοση της συσκευής θα είναι σε θέση να καθαρίσουν ακόμη και ένα καπνιστό και σκονισμένο δωμάτιο.

Βασικά κριτήρια επιλογής

Είναι αδύνατο να απαντήσετε με ακρίβεια ποιο είδος υγραντήρα είναι καλύτερο. Μετά από όλα, για κάθε ξεχωριστό δωμάτιο πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, αν το δωμάτιο είναι ακριβώς ξηρό, τότε μπορείτε να κάνετε με μια φθηνή συσκευή.

Αλλά όλα αλλάζουν αν αγοράσετε τη συσκευή για ένα παιδί με προβλήματα αναπνοής. Στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να επενδύσουμε σε ένα ακριβό κλιματικό σύστημα.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση;

Πριν πάτε στο κατάστημα πρέπει να καθορίσετε τον προϋπολογισμό, ο οποίος μπορεί να δαπανηθεί για την αγορά. Ανάλογα με αυτό το ποσό, μπορείτε να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουτί με τον υγραντήρα υποδεικνύει την ποσότητα αέρα που διέρχεται από το φίλτρο ανά μονάδα χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα που σε μια ώρα θα επεξεργάζονται τουλάχιστον δύο τόμους του δωματίου. Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις του δωματίου, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το ύψος των οροφών από την περιοχή.

Κατανάλωση νερού και επίπεδο θορύβου

Το μέγεθος της δεξαμενής καθορίζει άμεσα πόσο χρόνο θα λειτουργεί ο υγραντήρας χωρίς την ανάγκη συμπλήρωσης του νερού. Όσον αφορά την κατανάλωση, εξετάστε τα μοντέλα που εξατμίζονται 8-12 λίτρα την ημέρα. Η σειρά τους είναι αρκετά μεγάλη. Ως εκ τούτου, το καθένα θα είναι σε θέση να επιλέξει την καλύτερη από πλευράς ποιότητας και κόστους συσκευή.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Μετά από όλα, κανείς δεν θα το αρέσει, αν ο υγραντήρας παράγει συνεχώς έναν δυσάρεστο και ενοχλητικό ήχο. Με μια τέτοια συσκευή θα είναι αδύνατον να κοιμηθείς αρκετά.

Χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες

Είναι καλή ιδέα να παραγγείλετε έναν υγραντήρα αέρα με ένα δείκτη που να δείχνει ότι πρέπει να συμπληρώσετε το νερό. Με τη βοήθειά του, η συσκευή γίνεται πιο εύκολη στη χρήση.

Προσέξτε τις λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης όταν η συσκευή ανατρέπεται και προστατεύεται από την εργασία χωρίς νερό. Μετά από όλα, μπορείτε απλά να ξεχάσετε να γεμίσετε τη δεξαμενή ή να χτυπήσει τυχαία τη συσκευή, η οποία θα οδηγήσει σε πυρκαγιά. Θυμηθείτε ότι ο υγραντήρας αέρα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να είναι ασφαλής για τα μέλη του νοικοκυριού.

Στις παραπάνω λειτουργίες, θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τις παρακάτω χρήσιμες λεπτομέρειες:

 1. Ένδειξη καθαρισμού. Όλα τα ακροφύσια, τα δοχεία και τα φίλτρα απαιτούν τακτική συντήρηση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή που θα σας πει πότε πρέπει να καθαριστεί.
 2. Χειριστείτε. Για να μην περιηγηθείτε με τον υγραντήρα, αγοράστε ένα μοντέλο που είναι εύκολο στη μεταφορά.
 3. Περιστρεφόμενος ψεκαστήρας. Με τη βοήθειά του, η υγρασία θα κατανέμεται ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο.
 4. Νυχτερινή λειτουργία. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους υγραντήρες του αέρα που είναι πολύ θορυβώδης ή διαθέτουν εξαιρετικά φωτεινή οθόνη.
 5. Προστασία από χαλαρά κλειστή δεξαμενή με νερό ή λανθασμένη συναρμολόγηση.

Μια καλή λύση είναι να αγοράσετε μια συσκευή που, εκτός από τον καθαρισμό, επίσης ιονίζει τον αέρα. Μετά από όλα, στην περίπτωση αυτή, ο αέρας θα είναι καλύτερο να προσελκύσει υγρασία, η οποία θα κάνει τη συσκευή να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αλλά προτιμήστε μοντέλα που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε τον ιονισμό.

Στο διαμέρισμα πάντα μυρίζει των λουλουδιών, δεν είναι απαραίτητο να αναγκάσει όλα τα παράθυρα με τα φυτά. Αρκεί να αγοράσετε έναν υγραντήρα με τη λειτουργία της αρωματοποίησης. Κατά κανόνα, η μυρωδιά διαλύματος χύνεται σε μια ειδική κάψουλα, μέσα από την οποία αναρροφάται ο αέρας.

Πολύ συχνά υγραντήρες θα λειτουργούν τη νύχτα. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστεί ο φωτισμός του νερού. Ένας τέτοιος νυχτερινός λαμπτήρας μπορεί να εγκατασταθεί στο παιδικό δωμάτιο και θα κάνει το εσωτερικό του πιο ζεστό για το παιδί. Αλλά είναι σημαντικό ο οπίσθιος φωτισμός να είναι απενεργοποιημένος εάν είναι απαραίτητο.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Δοκιμάστε διαφορετικά κλιματικά σύμπλοκα στο βίντεο:

Βίντεο σχετικά με την επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας από τον Δρ Komarovsky:

Η αρχή της δράσης των πλύσεων αέρα θεωρείται στο βίντεο:

Μπορεί να φανεί σε πολλούς ότι ένας υγραντήρας αέρα είναι μια απολύτως άχρηστη συσκευή, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Αλλά μια τέτοια λεπτή, με την πρώτη ματιά, εργασία αυτής της κλιματικής τεχνολογίας αυξάνει τη διάθεση, βελτιώνει την υγεία και την υγεία του χρήστη.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Αλίμονο, αλλά η υγρασία στο σύγχρονο διαμέρισμα απέχει πολύ από το απαραίτητο "υγιές" ποσοστό (45-60%). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το χειμώνα, όταν αυτό το επίπεδο πέφτει στο 20% (οι μπαταρίες που λειτουργούν επίσης συμβάλλουν σε αυτό). Για λόγους σύγκρισης, η σχετική υγρασία στη Σαχάρα είναι 25%. Αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες μας είναι συγκρίσιμες με τις συνθήκες στην έρημο. Ως αποτέλεσμα, η οικιακή σκόνη κυκλοφορεί πιο ενεργά, το κεφάλι συχνά πονάει, το δέρμα στεγνώνει, υποφέρει η ασυλία, σκοτώνουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα έπιπλα με παρκέ ραγίζονται και ραγίζονται.

Για να αποθηκεύσετε την κατάσταση μπορεί να είναι "παππούς" τρόπος - να κρεμάσει υγρά ρούχα γύρω από το διαμέρισμα. Αλλά υπάρχει μια λιγότερο καταναλώνει εργασία και πιο ελκυστική επιλογή - ένας υγραντήρας αέρα!

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι υγραντήρων (ατμός, υπερήχων και παραδοσιακοί). Έχοντας εξετάσει τη συσκευή τους και την αρχή της λειτουργίας, δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε το μοντέλο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα;

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα (ο πιο δημοφιλής) είναι πολύ απλή. Το νερό εισέρχεται στη μεμβράνη, όπου διασπάται στη μικρότερη σκόνη νερού. Ένα ρεύμα αέρα το μεταφέρει σε ένα δωμάτιο όπου περνάει σε κατάσταση ατμού. Ορισμένα μοντέλα έχουν τη λειτουργία "θερμός ατμός" - επιπλέον καταστρέφει τα μικρόβια που βρίσκονται στο νερό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων: συμπαγή, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή απόδοση.

Οι υγραντήρες υπερήχων χρησιμοποιούνται συχνά σε χώρους με παρκέ, αντίκες, έπιπλα αντίκες, μουσικά όργανα (δεδομένου ότι απαιτούν ειδικό επίπεδο υγρασίας), καθώς και σε θερμοκήπια και χειμωνιάτικους κήπους.

Το σχέδιο του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα

Τέτοιες συσκευές λειτουργούν με την αρχή της συνηθισμένης εξάτμισης του νερού χωρίς θέρμανση. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, από εκεί φτάνει σε ειδικές κασέτες. Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον αέρα μέσω αυτών, ενυδατώνει και καθαρίζει τη σκόνη. Οι κασέτες διαφέρουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο υγρασίας του χώρου (όσο υψηλότερη είναι, τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα εξάτμισης). Αλλά αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, καθώς η υγρασία διατηρείται "αυτόματα" στο βέλτιστο επίπεδο (έως 60% και όχι περισσότερο). Από αυτή την άποψη, δεν χρησιμοποιούνται σε θερμοκήπια ή σε θερμοκήπια, αλλά συνιστάται για γραφεία, διαμερίσματα και σπίτια, χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε παιδικά σπίτια.

Ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρωματοθεραπεία (βοηθούν στη χαλάρωση, την ανακούφιση από το στρες, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος) - αρκεί να ρίξετε μερικές σταγόνες πετρελαίου στο μπολ.

Πώς είναι ο υγραντήρας ατμού

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό από το διάγραμμα, αυτοί οι υγραντήρες εξατμίζουν το νερό με θέρμανση: νερό βράζει - σχηματίζεται ατμός - ο αέρας υγραίνεται. Διαφέρουν στην υψηλή κατανάλωση ενέργειας (300-500 W), αλλά είναι 3-5 φορές πιο αποτελεσματικές.

Τα μοντέλα ατμού απαιτούν έλεγχο, επειδή σε σχέση με την εξαναγκασμένη εξάτμιση, μπορεί να υπερβεί το "φυσικό" επίπεδο υγρασίας. Μεταξύ των μπόνους - μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές (στο κιτ υπάρχει συχνά ένα ειδικό ακροφύσιο).

Φροντίστε την υγεία σας σήμερα - πάρετε έναν υγραντήρα αέρα. Ποια από τις τρεις επιλογές που επιλέξατε, συνιστούμε να παραμείνετε στο μοντέλο από έναν αποδεδειγμένο κατασκευαστή - Boneco, Electrolux, Neoclima, Timberk κ.λπ.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας του αέρα: η αρχή της λειτουργίας, το βίντεο, η συσκευή ενός υπερηχητικού υγραντήρα,

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας του αέρα; Η ερώτηση που θέτει οποιοσδήποτε σκέφτεται για την αγορά αυτής της συσκευής Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι σημαντικό όχι μόνο για τα έπιπλα, τα φυτά ή τα βιβλία, αλλά έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία. Όταν η υγρασία του δωματίου είναι ανεπαρκής, το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, τα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια υποφέρουν. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το χαμηλό επίπεδο υγρασίας για τα παιδιά: μπορεί να έχουν συχνές αλλεργίες, πληγές στις βλεννώδεις μεμβράνες, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Για να γνωρίζετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Κάτω από τον υγραντήρα αέρα, κατά κανόνα, εννοείται μια συσκευή που βοηθά στην αύξηση της υγρασίας του δωματίου. Αυτή η λειτουργία μπορεί να εκτελεστεί από λουλούδια, δοχεία με νερό, ενυδρεία, σιντριβάνια ή πετρώματα, άλλους αυτο-κατασκευασμένους υγραντήρες. Τέτοια πράγματα υγραίνουν τον αέρα λόγω της εξάτμισης του νερού στο χώρο του δωματίου ή την παραγωγή πρόσθετου οξυγόνου, στην περίπτωση των λουλουδιών. Φυσικά, είναι λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά η συνιστώσα των τιμών είναι χαμηλότερη και με άνεση οι άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικά επίπεδα κερδών.

Όσον αφορά τα όργανα, η αρχή λειτουργίας κάθε υγραντήρα εξαρτάται από τον τύπο της ίδιας της συσκευής.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Σύμφωνα με την GOST, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι υγραντήρων:

 1. Πορώδες. Το νερό σε αυτή τη συσκευή εξατμίζεται από την υγρή πορώδη επιφάνεια.
 2. Ταινία. Ο αέρας υγραίνεται όταν έρχεται σε επαφή με ένα υγρό ακροφύσιο.
 3. Βράζοντας νερό. Το νερό θερμαίνεται και φυσικά εξατμίζεται όταν βράζει (όπως με ένα βραστήρα βρασμού).
 4. Εγχυτή. Το ακροφύσιο είναι ένας ψεκαστήρας υγρού. Συνεπώς, το νερό υγραίνεται και διασκορπίζεται σε μια τέτοια συσκευή υπό την πίεση ενός πίδακα αέρα.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες χρησιμοποιούν αυτόν ή εκείνο τον τύπο ενυδάτωσης. Πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό για να επιλέξετε τον κατάλληλο υγραντήρα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο (μεγάλο δωμάτιο, παιδικό υπνοδωμάτιο, γραφείο, θερμοκήπιο κ.λπ.) και το αντικείμενο για το οποίο πραγματοποιείται υγρασία (άνθρωποι, λουλούδια, έπιπλα κλπ.).

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας υπερήχων θεωρείται το πιο αποτελεσματικό μέσο αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο.

Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στις πιο προβληματικές περιοχές: είναι σε θέση να υγραίνει τον αέρα έως και εκατό τοις εκατό, ζεστό, αν το δωμάτιο δροσερό, φιλτραρισμένο νερό στο αλάτι δεν εμπίπτουν σε διάφορες επιφάνειες, και ακόμη και το εφεδρικό αέρα των επιβλαβών βακτηρίων.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας υπερήχων λειτουργεί ως εξής:

 1. με τη βοήθεια ενός ειδικού θαλάμου όπου σχηματίζεται ατμός και του νεφελοποιητή που ο ατμός αυτός απελευθερώνεται στον αέρα και εξαπλώνεται, το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο ανεβαίνει.
 2. Αφού το νερό μετατραπεί σε μικρά σωματίδια, δεν μπορεί πλέον να επιστρέψει στην υγρή κατάσταση και συνεχίζει να υπάρχει ως ατμός.
 3. Η υπερηχητική μεμβράνη - το κύριο στοιχείο της συσκευής - κάνει το νερό να μετατραπεί σε ατμό.

Δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού και να γεμίσετε τον υγραντήρα με ακατέργαστο νερό της βρύσης. Η συσκευή περιέχει ένα φίλτρο που θα αφαιρεί νερό από ανεπιθύμητα άλατα και μέταλλα.

Συσκευή υγραντήρα

Η συσκευή του υγραντήρα αέρα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Το κύριο πράγμα είναι να το καταλάβετε αυτό.

Συσκευή υγραντήρα

Τύποι σύγχρονων υγραντήρων και η συσκευή τους:

 1. Παραδοσιακό ή κλασικό. Αυτός είναι ο απλούστερος σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει μια ειδική δεξαμενή νερού, ένα καθαριστικό και ενυδατικό φίλτρο, ένα μικρό ανεμιστήρα και ένα πλωτό σάκο ή θάλαμο επιπλεύσεως.
 2. Αίθουσα ατμού. Περιέχει επίσης μια δεξαμενή νερού, ένα θερμαντικό στοιχείο (δέκα), ένα δίσκο απόσταξης, ένα θάλαμο παροχής ατμού και έναν ψεκαστήρα.
 3. Υπερηχογράφημα. Σχεδιάζεται ως εξής: δοχείο με νερό, ειδικό κασέτα που εκτελεί λειτουργίες φίλτρου, θάλαμο όπου σχηματίζεται ατμός, υπερηχητική μεμβράνη που σχηματίζει ο ατμός και ανεμιστήρα μικρών διαστάσεων.
 4. Πλύσιμο αέρα. Περιέχει ανεμιστήρα, περιστρεφόμενο τύμπανο και δίσκο με νερό.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας;

Καθώς ο αέρας εισέρχεται στον υγραντήρα, γιατί μετατρέπεται σε ατμό, πού πρέπει να σταθεί και πόσα χρόνια θα διαρκέσει - όλες αυτές οι πληροφορίες να δούμε στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να βρείτε στο βίντεο, το οποίο δείχνει πώς λειτουργεί ο υγραντήρας, για να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του και να ακούσετε ένα συγκεκριμένο θόρυβο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο της συσκευής για το δωμάτιό σας.

Οι υγραντήρες είναι κρύες και ζεστές

Ξεχωριστά πρέπει να σημειωθεί ότι οι υγραντήρες αέρα είναι:

Οι υγραντήρες ψυχρού αέρα είναι συσκευές που υγρανίζουν τον αέρα με κρύο ατμό λόγω της φυσικής διαδικασίας εξάτμισης του νερού.

Οι θερμοί υγραντήρες λειτουργούν με θέρμανση του νερού και εξάτμιση του ήδη θερμού ατμού. Οι υγροί υγραντήρες είναι πιο χρήσιμοι από τους ψυχρούς, αλλά και οι δύο αυτοί τύποι δεν είναι πιο αποτελεσματικοί από μια συσκευή υπερήχων.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας (βίντεο)

Έτσι, ο υγραντήρας - μια χρήσιμη συσκευή που μπορεί να σας και τους αγαπημένους σας κρατήσει από προβλήματα υγείας, ομορφιάς νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος, καθώς και να απαλλαγούμε από κάποιες επισκευές στο διαμέρισμα και την ταχεία τεχνολογία φθορά. Αν αισθάνεστε ότι ο αέρας στο δωμάτιο στο οποίο ζείτε ή εργάζεστε, δεν είναι αρκετά υγρή, να πάρει ένα υγρόμετρο και να ελέγξετε τις υποψίες μου. Προσέξτε όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα για να κάνετε αυτή τη συσκευή πραγματικά χρήσιμη για εσάς.

Αρχή λειτουργίας των υγραντήρων αέρα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες του αέρα είναι τεσσάρων τύπων:

Στους "κρύους" υγραντήρες, ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω υγρού φίλτρου (κάψουλα υγρασίας), ο οποίος προκαλεί ελαφρά ψύξη του αέρα (το εξατμισμένο νερό απορροφά θερμότητα) και υγραίνεται. Η απόδοση τέτοιων υγροποιητών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία του αέρα - τόσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα εξάτμισης. Αλλά αυτό είναι μάλλον ένα πλεονέκτημα παρά ένα μειονέκτημα, αφού η υγρασία "αυτόματα" διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο. Οι "ψυχρού" υγραντήρες πρέπει να λειτουργούν σε απομεταλλωμένο (ιδανικά - αποσταγμένο) νερό, διαφορετικά το ενυδατικό φυσίγγιο θα φράξει γρήγορα και θα πρέπει να αλλάξει συχνά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια πρόσθετη κασέτα μαλακώματος, η οποία μειώνει την "σκληρότητα" του νερού. Η χωρητικότητα των "κρύων" υγραντήρων είναι 3,5 - 8 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 20-50 Watt. Το κόστος είναι από 55 έως 150 δολάρια.

Οι υγραντήρες ατμού σύμφωνα με την αρχή της δράσης είναι πολύ παρόμοιοι με τους ηλεκτρικούς βραστήρες - για έντονη εξάτμιση το νερό έρχεται σε βρασμό. ενυδατωτικά ατμού πρέπει να έχουν αναγκαστικά υγροστάτης (αισθητήρα υγρασίας), η διάταξη διακόπτη όταν φθάσει μία προκαθορισμένη υγρασία, ή η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί σημαντικά το βέλτιστο επίπεδο. Οι υγραντήρες ατμού τροφοδοτούνται συχνά με ακροφύσια εισπνοής, τα οποία τους επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς. Σε σύγκριση με τους "κρύους" και τους υγραντήρες υπερήχων, ο ατμός έχει ένα μειονέκτημα - μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Η παραγωγικότητα των υγραντήρων ατμού είναι 7 - 16 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 300-600 Watt. Το κόστος είναι περίπου 70 δολάρια.

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα αέρα είναι η παραγωγικότητά του, εκφρασμένη σε λίτρα την ημέρα. Συνήθως, για μια περιοχή δωματίων 30 τετραγωνικών μέτρων. m. αρκετή παραγωγικότητα 10 l / sec. Παρ 'όλα αυτά, η βιομηχανία παράγει και ισχυρότερα moisturizers. Τα καλά μοντέλα των υγραντήρων αέρα έχουν έλεγχο πολλαπλών βαθμίδων και η ρύθμιση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας είναι προγραμματιζόμενη.

Αυτός είναι ο πιο τέλειος και δημοφιλής τύπος ενυδατικής κρέμας. Έχουν μικρές διαστάσεις, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλή απόδοση. Σε υπερηχητικούς υγραντήρες, η ιδιότητα της πιεζοηλεκτρικής χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των ηλεκτρικών δονήσεων σε μηχανικές ταλαντώσεις. Ανεπαίσθητος υπερηχητικών δονήσεων που εκπέμπονται στη δεξαμενή νερού βομβητή ειδική πιεζοηλεκτρικό υψηλής συχνότητας, αυξάνουν σημαντικά την πίεση του ατμού του νερού πάνω από το υγρό, η οποία συμβάλλει στην ταχεία και besshmnomu εξάτμιση χωρίς θέρμανση. Μια τάση υψηλής συχνότητας (υπερηχητική συχνότητα) εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο βυθισμένο στο νερό, το οποίο μετατρέπεται σε μηχανικούς κραδασμούς. Στο στρώμα νερού σχηματίζονται εναλλασσόμενα κύματα αυξημένης και μειωμένης πίεσης. Στις περιοχές χαμηλής πίεσης, ο αναβρασμός συμβαίνει στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου (σπηλαίωση) με την απελευθέρωση λεπτών σωματιδίων στον αέρα. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα παραδίδει το υδατικό εναιώρημα στο δωμάτιο, όπου περνάει στην κατάσταση του ατμού. Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων υπερήχων, εκτός από τα υγροστάτες, είναι εξοπλισμένα με οθόνες και τηλεχειριστήρια. Τα υπερήχων υγραντήρες, όπως στα «κρύο» υγραντήρες, χρησιμοποιήστε απιονισμένο ή αποσταγμένο νερό. Η παραγωγικότητα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι 7 - 12 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 40 - 50 W. Οι μη κανονικές απομιμήσεις για τα επώνυμα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κατοικίδια ζώα, καθώς ακούνε μερικά υπερηχογραφήματα. Κόστος από 50 έως 500 δολάρια, ανάλογα με τη λειτουργικότητα.

Υγραντήρες τύπου ψεκασμού (ψεκαστήρες)

Οι υγραντήρες τύπου ψεκασμού χρησιμοποιούνται μόνο στη βιομηχανία. Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών ψεκασμού βασίζεται στην ψεκασμό ενός λεπτοδιαμερισμένου αιωρήματος νερού, τα σταγονίδια των οποίων έχουν διάμετρο 5-8 μm. Η πλήρης μετάβαση των σταγονιδίων στην κατάσταση ατμών γίνεται σε απόσταση αρκετών δεκάδων εκατοστών από το ακροφύσιο ακροφυσίων. Οι ατομοποιητές έχουν υψηλή παραγωγικότητα - από 60 έως 230 λίτρα / ώρα και κόστος, μετρούμενο σε χιλιάδες δολάρια.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία διαφόρων τύπων υγραντήρων αέρα

Μέχρι σήμερα, εκπλήσσει κάποιον με έναν υγραντήρα είναι δύσκολη, επειδή μπορείτε να συναντήσετε αυτή τη συσκευή σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα. Παρά τη μεγάλη δημοτικότητα του κλιματικού εξοπλισμού, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την αρχή λειτουργίας του.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υγραντήρα και τα χαρακτηριστικά του, ανάλογα με το είδος του - διαβάστε στο άρθρο μας.

Γενική αρχή λειτουργίας και λειτουργίας του υγραντήρα

Η αρνητική επίδραση του υπερβολικά ξηρού αέρα στο ανθρώπινο σώμα απασχολεί εδώ και καιρό τους επιστήμονες, επειδή η έλλειψη υγρασίας είναι εξαιρετικά άσχημη όχι μόνο για το καλό συναίσθημα αλλά και για την υγεία των ανθρώπων.

Σε αυτή την περίπτωση, η αρχή του υγραντήρα αέρα εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας των διαφόρων τύπων moisturizers

Ατμός

Η εργασία των υγραντήρων ατμού βασίζεται στην αρχή της εξάτμισης της υγρασίας - τη μετάβαση του υγρού από τη μια κατάσταση στην άλλη. Κατά τη διαδικασία βρασμού, το νερό αρχίζει να εξατμίζεται, και η συσκευή - για την κατανομή ατμού. Η ίδια η διαδικασία βρασμού του υγρού επιτυγχάνεται με ένα ζεύγος ηλεκτροδίων, βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού. Ως αποτέλεσμα του κλεισίματος τους, το υγρό αρχίζει να θερμαίνεται.

Όταν το νερό στη δεξαμενή τελειώσει, τα ηλεκτρόδια ανοίγουν και η παροχή τάσης σε αυτά μπλοκάρεται στην αυτόματη λειτουργία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές ατμού προσφέρουν υψηλή απόδοση - είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο είναι υψηλότερο από το φυσιολογικό επίπεδο σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να είναι ιδανική όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για τα θερμοκήπια, τα θερμοκήπια και ωδεία.

Μια τυπική συσκευή υγραντήρα τύπου ατμού περιλαμβάνει μικρό αριθμό μονάδων και συγκροτημάτων:

 • δεξαμενή νερού?
 • ανεμιστήρας;
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • φίλτρο.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ιονιστή, έτσι ώστε η λειτουργικότητά τους να επιτρέπει όχι μόνο να υγρανθεί, αλλά και να εμπλουτίσει τον αέρα στο δωμάτιο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Για να κάνετε μια εισπνοή ή αρωματική δράση, αρκεί να προσθέσετε στο ειδικό αρωματικό ταψί και να περιμένετε το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Ωστόσο, τέτοιες λειτουργίες δεν υποστηρίζονται από όλα τα μοντέλα υγραντήρων.

Οι πιο δημοφιλείς εκπρόσωποι ατμοσυμπιεστών σήμερα είναι:

 • Stadler Μορφή Fred:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • όγκος της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 340 ml / h;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 8 090 р.
 • Boneco Air-o-Swiss S 450:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 60 m2.
  • όγκος της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 334х355х240 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 15 990 ρούβλια.

Παραδοσιακά

Η αρχή της λειτουργίας των παραδοσιακών υγροποιητών βασίζεται στην ψυχρή (φυσική) εξάτμιση του υγρού - ύδατος από τη δεξαμενή που ρέει μέσα στην παλέτα και από εκεί κατευθύνεται στα εξατμιστικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, ο ανεμιστήρας φυσά μια κατευθυνόμενη ροή αέρα μέσω του εξατμιστή, με αποτέλεσμα μια προσεκτικά καθαρισμένη παροχή υγρασίας.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση φίλτρων. Κατά μέσο όρο, η ζωή του αντιβακτηριακού φίλτρου είναι μόνο 2-3 μήνες.

Μεταξύ των παραδοσιακών moisturizers, το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το FANLINE VE-200:

 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 20 m2.
 • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 8 λίτρα.
 • κατανάλωση νερού: 230 ml / h;
 • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 120 m3 / h.
 • επίπεδο θορύβου: 45 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 5 990 ρούβλια.

Πλύσιμο

Παρά το γεγονός ότι η αρχή της λειτουργίας των παραδοσιακών υγραντήρων είναι αρκετά απλή, υπάρχουν συσκευές με διαφορετικούς τύπους ψεκασμού υγρασίας. Για παράδειγμα, πιο ακριβά μοντέλα - οι λεγόμενες «πλύσεις του αέρα - αντί των χάρτινων φίλτρων που χρησιμοποιούνται πλαστικοί δίσκοι διατρυθεί με μικρές οπές, οι οποίες περιστρέφονται κατά τη λειτουργία και να απορροφήσει σταγονίδια νερού από την παλέτα. Ταυτόχρονα, για την απολύμανση σε αυτή την περίπτωση, τα ηλεκτρόδια, που επίσης πέφτουν στην παλέτα, αποκρίνονται.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των παραδοσιακών υγραντήρων αέρα είναι αυτόνομη δουλειά, διότι η διαδικασία ύγρανσης σε αυτά είναι απόλυτα αυτορυθμιζόμενη. Το θέμα είναι ότι η στάθμη υγρασίας διατηρείται από τη συσκευή σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους και εάν η υγρασία έχει φτάσει στο απαιτούμενο όριο, η ένταση της λειτουργίας μειώνεται στο ελάχιστο. Από την άποψη αυτή, οι εξατμιστές του παραδοσιακού τύπου συνιστώνται να τοποθετούνται κοντά στο ψυγείο, θερμαντήρες ή θερμοσίφωνες - στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο η θέρμανση του κυκλοφορούντος αέρα, αλλά και η υγρασία του θα είναι εγγυημένη.

Στις πιο δημοφιλείς πλύσεις αέρα οι συμπατριώτες μας αναφέρονται:

 • Venta LW15:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 120 m3 / h.
  • επίπεδο θορύβου: 32 dB.
  • διαστάσεις: 280x310x260 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 13 930 р.
 • Boneco W1355A:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • διαστάσεις: 320x425x380 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 12 590 μ.

Υπερηχογράφημα

Η αρχή της λειτουργίας της υπερηχητικής υγραντήρα ως εξής: Το νερό από τη δεξαμενή τροφοδοτείται σε ένα ειδικό δονούμενη πλάκα σε μια υπερηχητική συχνότητα, και μετατρέπεται σε λεπτά σταγονίδια, σχηματίζοντας ένα είδος υδρατμού ή σκόνη. Ως αποτέλεσμα, το σχηματισμένο νέφος διοχετεύεται έξω από τη συσκευή με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου ανεμιστήρα και κορεσμένο αέρα.

Ωστόσο, η λειτουργία υγραντήρων υπερήχων συνεπάγεται τη χρήση καθαρισμένου νερού και την τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, διαφορετικά ένα λευκό επίχρισμα θα αρχίσει σύντομα να σχηματίζεται στις περιβάλλοντες επιφάνειες της συσκευής.

Μεταξύ των υπερήχων υγραντήρες, τα ακόλουθα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή:

 • BALLU UHB 805:
  • Συνιστώμενη περιοχή δωματίων: 30 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 13 ώρες.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • όγκος της δεξαμενής νερού: 4 l;
  • επίπεδο θορύβου: 38 dBa;
  • διαστάσεις: 210х285х173 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3 150 μ.
 • Polaris PUH 5545:
  • συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 35 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 21 ώρες.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • όγκος της δεξαμενής νερού: 3,2 λίτρα,
  • κατά προσέγγιση κόστος: 1 590 ρούβλια.

Κλιματικό συγκρότημα

Οι συσκευές αυτού του τύπου δικαιωματικά θεωρούνται οι πιο «προχωρημένες», διότι όχι μόνο ενυδατώνουν αλλά και καθαρίζουν τις μάζες του αέρα που εισέρχονται στη συσκευή με διάφορα στάδια διήθησης.

Στο σχεδιασμό του κλιματικού συγκροτήματος, αρκετά φίλτρα έχουν σχεδιαστεί για τον καθαρισμό του αέρα από τη ρύπανση, τα αλλεργιογόνα, τα παθογόνα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές.

Τα ποιοτικά κλιματικά σύμπλοκα έχουν στο σχεδιασμό τους έναν ολοκληρωμένο ιονιστή ικανό να κορεσμό του αέρα σε ένα δωμάτιο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και έτσι να βελτιώνει σημαντικά την ποιότητά του.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του εξοπλισμού είναι το υψηλό κόστος, έτσι ώστε κάθε συμπατριώτης να μην έχει την πολυτέλεια να αποκτήσει ένα σύνθετο κλίμα.

Μεταξύ των κλιματικών συμπλεγμάτων αξίζει να επισημανθούν οι ακόλουθες συσκευές:

 • Panasonic F-VXH50:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 500 ml / h.
  • Επίπεδο θορύβου: 51 dB.
  • διαστάσεις: 360х560х230 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 21.230 ρούβλια.
 • Philips AC 4080:
  • Συνιστώμενη περιοχή δωματίων: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 210 m3 / h.
  • Επίπεδο: 36 dB.
  • διαστάσεις: 365х605х210 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 24 790 ρούβλια.

Έτσι, κάθε τύπος υγραντήρα αέρα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες λειτουργίας, αλλά ο κύριος στόχος όλων των συσκευών είναι να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Επιπλέον, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες τους επιτρέπουν όχι μόνο να υγράνουν ποιοτικά τον αέρα, αλλά και να το καθαρίζουν από όλα τα πιθανά ερεθιστικά.