Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Η σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς κουκούλα, που εξοικονομεί το δωμάτιο από καπνούς και οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο πραγματικό στα διαμερίσματα με το σαλόνι, όπου η κουζίνα συνδέεται με την υπόλοιπη περιοχή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να κλείσει η πόρτα κατά το μαγείρεμα.

Σε ορισμένα διαμερίσματα, η σόμπα αερίου και ο άξονας εξαερισμού βρίσκονται σε σημαντική απόσταση μεταξύ τους. Αυτοί οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενδιαφέρονται συχνότερα για το ερώτημα: "Υπάρχει καπό χωρίς αγωγό;"

Υπάρχει Δύο τύποι σχεδίων για συσκευές αναρρόφησης της κουζίνας: αέρας και κυκλοφορούν αέρα. Κυκλοφορούντα μοντέλα - κουκούλες με φίλτρο χωρίς αγωγό, προϊόντα καύσης ροής μέσω του αγωγού προς το σύστημα εξαερισμού.

Γενικές αρχές της κουκούλας

Η αρχή της ανταλλαγής αέρα ενσωματώνεται στη λειτουργία συσκευών ροής με αγωγούς. Ο αέρας ατμού ή κουζίνας που τραβιέται μέσα σε αυτά απορρίπτεται μέσω του αγωγού αερισμού στο γενικό σύστημα ή στο δρόμο. Η αποτελεσματικότητα αυτών των αποσπασμάτων είναι στην πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από τους χώρους και στην απελευθέρωση χώρου για καθαρό. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν υποχρεωτική εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού ή στην έξοδο του αγωγού προς το δρόμο.

Οι συσκευές κυκλοφορίας λειτουργούν με διαφορετική αρχή. Χάρη σε ένα ισχυρό μοτέρ αντλούν βρώμικο αέρα στη δεξαμενή τους, καθαρίζοντάς τα με φίλτρα και επιστρέφοντάς τα πίσω στην κουζίνα. Σε αυτά τα εκχυλίσματα, χρησιμοποιείται διήθηση δύο επιπέδων. Ένα φίλτρο καθαρίζει τον αέρα της αιθάλης και της αιθάλης, ένα άλλο φίλτρο αφαιρεί ουσίες που δημιουργούν δυσάρεστες οσμές.

Πλεονεκτήματα της κουκούλας χωρίς αγωγό

 • Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι Δεν παρεμποδίζεται η φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Εάν απενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα, ο αγωγός του αγωγού θα εμποδίσει τον αγωγό εξαερισμού στο σπίτι. Και λόγω αυτού, δεν θα υπάρξει φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για την εισροή καθαρού αέρα, θα χρειαστεί να ανοίξετε τα παράθυρα. Αυτό δεν συμβαίνει σε μοντέλα χωρίς αεραγωγό. Εάν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη, απλώς κυκλοφορεί τον αέρα και στην κατάσταση απενεργοποίησης δεν παρεμβαίνει στη φυσική ανταλλαγή αέρα.
 • Το δεύτερο απτό πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η απλότητα του σχεδιασμού του. Δεν χρειάζεται να τραβιέται στις συνδέσεις εξαερισμού, επειδή δεν έχει ογκώδεις σωλήνες. Και με μια συμπαγή επίπεδη επιφάνεια, οριζόντια τοποθετημένο πάτωμα, η κουκούλα δεν δίνει πρόσθετο φορτίο στον τοίχο και δεν υπερφορτώνει την κουζίνα οπτικά.
 • Το επόμενο θετικό χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι η ευκολία εγκατάστασης. Με τη βοήθεια συμβατικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, είναι δυνατό να ενισχυθεί η κουκούλα στην επιθυμητή θέση και να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο. Και λειτουργεί.
 • Το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου κουζίνας είναι επίσης Εύκολη αντικατάσταση ή συντήρηση φίλτρων. Ένα χοντρό φίλτρο από μέταλλο μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων ή σε μη διαβρωτικό απορρυπαντικό. Τα φίλτρα άνθρακα αντικαθίστανται με νέα.
 • Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των συσκευών κυκλοφορίας είναι η προσιτή τιμή. Είναι φθηνότερα από τους απορροφητήρες ροής. Και μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση. Μετά από όλα, αυτό δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Μειονεκτήματα μειώσεων χωρίς αγωγό

Φυσικά, οι κουκούλες χωρίς αγωγό είναι μια ατελής δημιουργία της φύσης και έχουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα.

 • Τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν τακτική αντικατάσταση. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί χωρίς αμφιβολία ο χρόνος ζωής του φίλτρου άνθρακα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν τη συχνότητα και την ένταση της συσκευής. Για μια μεγάλη οικογένεια να μαγειρέψει περισσότερο, έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του φίλτρου θα είναι μικρότερη από όταν χρησιμοποιείται σε μια οικογένεια με μικρό αριθμό ανθρώπων. Επιπλέον, η ένταση του φίλτρου επηρεάζεται από την παρουσία καπνιστών στην οικογένεια και το προτιμώμενο μενού τρώει γεύματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος. Όλα αυτά αυξάνουν την ένταση της χρήσης του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικατασταθούν μετά από 3 έως 6 μήνες. Αλλά τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών ροής έχουν φίλτρα που πρέπει να αλλάξουν μετά τον καθορισμένο χρόνο.
 • Η έλλειψη σχεδιαστής ποικιλίας κουκούλες χωρίς αγωγό ισχύει και για το επόμενο μειονέκτημα. Τα πιο συχνά αυτά τα μοντέλα έχουν μια ευγενή απλή και λακωνική εμφάνιση.
 • Η κοινή γνώμη είναι επίσης ένα αρνητικό σημείο. Οι περισσότεροι αγοραστές πιστεύουν ότι τα μοντέλα χωρίς αγωγό για την κουζίνα είναι χειρότερα από αυτά που ρέουν. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Αυτές οι συσκευές παρέχουν ένα καλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα και παρατηρούν την ισορροπία του εξαερισμού στο σπίτι.

Διαφορετικοί τύποι και τύποι συσκευών για κουκούλες κουζίνας

Flat κουκούλα. Αυτή η συσκευή αποτελείται από πίνακα πίνακα, φίλτρα και ανεμιστήρα. Είναι οριζόντια και κάθετα. Με συμπαγείς διαστάσεις, τα μοντέλα ταιριάζουν οργανικά στο χώρο της κουζίνας οποιουδήποτε μεγέθους. Περισσότερα αισθητικά και μοντέρνα μοντέλα χρωμίου, καθώς και αλουμίνιο και γυαλί.

Ενσωματωμένη κουκούλα. Αυτή η συσκευή για μια κουζίνα χωρίς αγωγό ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς είναι κλεισμένη από ένα πάνελ ή ένα κρεμαστό ντουλάπι. Μια βολική λύση μπορεί να είναι ένα τηλεσκοπικό μοντέλο, το οποίο είναι ένα είδος τριμήνου. Μπορεί να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να καθαριστεί εντελώς όταν δεν χρησιμοποιείται.

Πρόσθετες λειτουργίες κουκούλας χωρίς αγωγό

Στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Διαφέρουν σε διαφορετικό σχεδιασμό και διαφορετικά μεγέθη, τον τύπο εγκατάστασης και τις διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες. Ένας αγωγός κουζίνας χωρίς σωλήνα στο σετ βάσης διαθέτει επιλογέα ταχύτητας και ενσωματωμένο φωτισμό.

Τα πολυτελή μοντέλα έχουν άλλες βολικές λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν αυτόματους αισθητήρες με τη λειτουργία της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Αντιδρούν ανεξάρτητα στην αλλαγή θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα και επιλέγουν τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας. Με την παρουσία ενός δείκτη ρύπανσης φίλτρου, μπορείτε να σχεδιάσετε την αντικατάσταση των φίλτρων. Υπάρχουν λειτουργίες έντονου και περιοδικού τρόπου λειτουργίας που εξασφαλίζουν φυσιολογικό αερισμό κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Το υπάρχον τηλεχειριστήριο σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής από οποιαδήποτε γωνία της κουζίνας.

Πρακτικές συμβουλές για την επιλογή κουκούλας

 • Κατ 'αρχάς, υπολογίστε τις επιδόσεις του εξοπλισμού. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της, πολλαπλασιάστε το προκύπτον προϊόν των αριθμών με το πρότυπο SES ενημερώνοντας τον αέρα στην κουζίνα - αριθμό 12. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η επιθυμητή τιμή. Δείχνει την απόδοση του μοντέλου. Έτσι επιλέξτε ένα μοντέλο με αυτή την απόδοση.
 • Δεύτερον, όταν επιλέγετε μια συσκευή για μια κουζίνα, μην κυνηγούν μετά από ένα μεγάλο μέγεθος. Θυμηθείτε ότι η μεγάλη κουκούλα έχει τον πιο θορυβώδη κινητήρα. Επίσης, εκτός από τον θόρυβο, Η εξαγωγή μεγάλων μεγεθών συνεπάγεται αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Τρίτον, αναζητήστε εξοπλισμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θόρυβο. Ένας σχετικά ήρεμος ήχος είναι ένας αριθμός 40 dB. Οι κατασκευαστές στα τεχνικά δεδομένα υποδεικνύουν πάντα το επίπεδο θορύβου των προϊόντων τους.
 • Τέταρτον, αγοράστε έναν εξαγνιστή αέρα με μεγάλο εύρος ρύθμισης. Με μεγάλο αριθμό λειτουργιών, μπορείτε να προσαρμόσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λειτουργία της συσκευής.

Εκχύλισμα χωρίς αγωγό - Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού σε κουζίνες διαφορετικών μεγεθών.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα κουζίνας;

Η κουζίνα είναι το πιο δημοφιλές μέρος στο διαμέρισμα. Το μαγείρεμα των τροφίμων σε μια κουζίνα φυσικού αερίου μολύνει την ατμόσφαιρα της κουζίνας με καπνούς φυσικού αερίου, προϊόντα καύσης, λιπαρά σωματίδια και δυσάρεστη οσμή. Σε κατοίκους διαμέρισμα σταθερή εισπνοή βρώμικου αέρα προκαλεί υπνηλία, αυξημένη κόπωση, κακή όρεξη και ακόμη και ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων.

Το απόσπασμα είναι σχεδόν ουσιαστικό στοιχείο κάθε κουζίνας

Η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα σας βοηθά να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού εξάτμισης. Για να μην συγχέεται, πρέπει να μελετήσετε ποια μοντέλα είναι και πώς λειτουργούν.

Εξοπλισμός εξάτμισης και η συσκευή του

Η εξάτμιση των νοικοκυριών είναι μια εξειδικευμένη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, του καπνού, των δυσάρεστων οσμών που απελευθερώνονται κατά τη θερμική επεξεργασία των τροφίμων. Ο σχεδιασμός αυτής της συσκευής αποτελείται από πολλά μέρη, όπως ένα σώμα, μονάδα εξαερισμού, φίλτρα για συλλογή λίπους, πίνακα ελέγχου. Τα φίλτρα γράσου προστατεύουν τον κινητήρα και την εσωτερική επιφάνεια του εξοπλισμού από τη συσσώρευση αποθέσεων λίπους.

Όλα τα εξαρτήματα αυτού του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στη σκουριά και τις αλλαγές θερμοκρασίας. Το σώμα της συσκευής είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μοντέρνο μοντέλο, εκτός από τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα, μπορεί ταυτόχρονα να είναι μια διακόσμηση της κουζίνας, επίσης εκτελεί το ρόλο του αντικειμένου του σχεδιασμού. Ως εκ τούτου, εκτός από τον ανοξείδωτο χάλυβα, γυαλί, ξύλο, κεραμικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της θήκης, και η κουκούλα είναι διακοσμημένα με διάφορα ντεκόρ.

Πώς λειτουργούν οι κουκούλες των νοικοκυριών;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας κουζίνας. Η αρχή της λειτουργίας είναι το κύριο κριτήριο για τη διάκριση μοντέλων. Κάθε τύπος έχει τα δικά του μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Τύποι εξοπλισμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας:

 • τύπος ροής.
 • Τύπος κυκλοφορίας.
 • αναμειγνύονται.

Αρχή ροής και κυκλοφορίας

Το μοντέλο ροής συνδέεται με το γενικό σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό αέρα, μέσω του οποίου ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στον γενικό εξαερισμό. Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στην κουζίνα από άλλους χώρους ή από ανοιχτά παράθυρα.

Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας δεν συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού από τον αγωγό αέρα. Ο αέρας που μολύνεται από την εξάτμιση και τις οσμές καθαρίζεται στο σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια επιστρέφει στην κουζίνα. Πώς είναι η κουκούλα κουζίνας με τον μηχανισμό κυκλοφορίας της λειτουργίας. Διαθέτει συλλέκτη αέρα με σύστημα φίλτρου, όπου έρχεται ο μολυσμένος αέρας της κουζίνας.

Επίσης, αυτός ο τύπος κουκούλας για μεγαλύτερη απόδοση είναι εξοπλισμένος με ισχυρό κινητήρα. Οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι κατάλληλες για κουζίνες στις οποίες ο αγωγός εξαερισμού αφαιρείται από την κουζίνα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε παλαιά σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό. Συνήθως ο απορροφητήρας κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένος με φίλτρα ενεργού άνθρακα, πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.

Οι μικτές κουκούλες διαθέτουν αεραγωγό και σύστημα φίλτρων. Λειτουργούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στον μηχανισμό ροής. Το χειμώνα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα είδος κυκλοφορίας της εργασίας για να κρατήσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Για να βγείτε από τη ροή της μονάδας, είναι εγκατεστημένο ένα σύστημα φίλτρου μέσα.

Το σχέδιο ροής έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας αποτρέπεται η φυσική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα, επειδή κλείνει τον εξαερισμό.

Αυτό καθιστά απαραίτητο να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά. Αυτό το μειονέκτημα στερείται κυκλοφορίας εξάτμισης. Αλλά έχει επίσης τα μειονεκτήματά της. Η κουκούλα κουζίνας με το μηχανισμό κυκλοφορίας είναι πολύ θορυβώδες. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα. Η τιμή των φίλτρων για το κάλυμμα κυκλοφορίας είναι υψηλή και πρέπει να αλλάζουν τακτικά.

Παράμετροι της επιλογής της μονάδας εξαγωγής κουζίνας

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στην κουζίνα είναι ένα απαραίτητο και μάλλον δύσκολο έργο. Πριν αγοράσετε ένα καθαριστικό αέρα, διαβάστε τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να ξέρετε την αρχή της κουκούλας. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει ο σχεδιασμός της κουκούλας:

 • ο μηχανισμός καθαρισμού του αέρα.
 • τύπος συστήματος εξάτμισης.
 • παραμέτρους του μεγέθους της κουκούλας.
 • την αποτελεσματικότητα του εκχυτήρα.
 • το υλικό από το οποίο παράγεται το εκχύλισμα ·
 • επίπεδο θορύβου της κουκούλας.

Με την αρχή της κουκούλας, όλα είναι ξεκάθαρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για άλλες παραμέτρους.

Είδη εγκατάστασης οικιακών απορροφητών

Τα καθαριστικά αέρα διαφέρουν όχι μόνο από την αρχή της λειτουργίας, αλλά και από τους τύπους εγκατάστασης.

 1. Μοντέλα επίπεδης ανάρτησης. Είναι επίστρωμα και τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα στον τοίχο. Η συσκευή μιας κουκούλας κουζίνας αυτού του τύπου δεν είναι πάντοτε επαρκώς παραγωγική, αλλά έχει διαφορετικό σχεδιασμό και μικρό μέγεθος.
 2. Καθαριστικά αέρα οροφής. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Τα μοντέλα νησιών ισχύουν μόνο για μεγάλα και ευρύχωρα δωμάτια.
 3. Ενσωματωμένα μοντέλα. Τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, κρεμασμένο πάνω από τη σόμπα. Ο πιο συμπαγής τύπος κουκούλας. Είναι κλειστά από ένα ερμάριο, το οποίο σας επιτρέπει να μην πληρώνετε υπερβολικά για το σχέδιο.

Κάθε τύπος έχει τις δικές του δυνατότητες. Τα μοντέλα με επίπεδη κρεμαστά διαφέρουν σε ενδιαφέροντα σχέδια. Τα μηχανήματα καθαρισμού του οροφής είναι πιο ισχυρά.

Διαστάσεις κουκούλας

Πλάτος εργοστάσιο τυποποιημένα μοντέλα κουζίνα είναι 60, 90 ή 120 εκ. Το μέγεθος του φίλτρου αέρα πρέπει να ταιριάζει με ή ελαφρώς υπερβαίνει τις διαστάσεις της πλάκας. Για το πρότυπο της επιφάνειας μαγειρέματος 60 cm πλάτος είναι τέλεια μονάδα εκχύλισης με πλάτος 90 cm. Υπερβολικά μεγάλο μοντέλο με ένα ευρύ λαιμό, δεν είναι αναγκαίο για την εγκατάσταση πάνω στην πλάκα μικρό μέγεθος, η απόδοση δεν θα αυξηθεί, αλλά το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικά πάνω από το φυσιολογικό.

Ένα διάγραμμα που δείχνει την απαιτούμενη απόσταση του καλύμματος από την πλάκα

Πριν αγοράσετε ένα φίλτρο αέρα, θεωρήστε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς εγκαθίσταται σε απόσταση 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και 80 cm πάνω από τη σόμπα αερίου.

Ποιες είναι οι κουκούλες από

Το κόστος και η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού εξάτμισης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τώρα οι κατασκευαστές κατασκευάζουν μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα μετάλλων, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το πλαστικό και το κράμα μετάλλων θεωρούνται τα φθηνότερα υλικά.

Το πλαστικό μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικό, ανάλογα με το κόστος. Τα πλαστικά μοντέλα είναι εύκολο να πλυθούν, δεν σκουριάζουν. Φαίνεται ότι ένα πλαστικό καθαριστικό αέρα είναι απλό και αυστηρό. Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι συνήθως πλαστικές.

Η κουκούλα με περίβλημα αλουμινίου είναι η καλύτερη επιλογή. Ποιότητα αλουμινίου και φθηνή. Τα εκχυλίσματα αυτά δεν σκουριάζουν, καθαρίζονται εύκολα και είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τα κομψά και ακριβά φίλτρα αέρα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή από συμπαγές γυαλί. Υπάρχει ένα τέτοιο μοντέλο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι καλύτερο να πληρώσετε περισσότερα και να απολαύσετε την ομορφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτελεσματικότητα των φίλτρων αέρα

Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού καθορίζεται με τον υπολογισμό της παραγωγικότητάς του. Η έξοδος του εξαγνιστή αέρα είναι ο όγκος του επεξεργασμένου αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παράμετρος μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μοντέλα με ποικιλία παραγωγικότητας 200-1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Για να υπολογίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις του εξοπλισμού, πρέπει να γνωρίζετε την ποσότητα αέρα στην κουζίνα. Ο όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας ο ένας τον άλλον κατά μήκος, πλάτος και ύψος. Εάν μαγειρεύετε πολύ στην κουζίνα και συχνά και επίσης καπνίζετε, τότε η παραγωγικότητα θα πρέπει να υπερβαίνει τα 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η απόδοση των σύγχρονων μοντέλων μπορεί να προσαρμοστεί ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίπεδο θορύβου της κουκούλας

Η κανονική στάθμη θορύβου της κουκούλας είναι 40-50 ντεσιμπέλ

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της συσκευής και η απόδοσή της, τόσο περισσότερο θόρυβος δημιουργείται. Ο θόρυβος δηλώνεται από τους κατασκευαστές στα χαρακτηριστικά. Το κανονικό επίπεδο θορύβου είναι ίσο με 40-50 ντεσιμπέλ. Για να μειωθεί ο θόρυβος, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τον κινητήρα με έδρανα.

Πρόσθετες επιλογές για κουκούλες

Για να αυξηθεί η ευκολία των χρηστών, οι κατασκευαστές εξοπλίσαν τον εξοπλισμό με πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες.

 1. Ευφυές σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού. Παρέχει αυτόματη αύξηση της παραγωγικότητας σε περίπτωση αύξησης της έντασης του έργου της πλάκας.
 2. Φωτισμός. Παρέχει επιπλέον φωτισμό του χώρου πλάκας. Για φωτισμό χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου ή λαμπτήρες φθορισμού, σπάνια συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.
 3. Δείκτες στάθμης μόλυνσης του φίλτρου. Η καθαρότητα του φίλτρου είναι το κλειδί για τη λειτουργία μοντέλων κυκλοφοριακού τύπου. Δεν είναι πάντα βολικό να το ακολουθήσετε μόνοι σας, επομένως τέτοιοι δείκτες είναι πολύ χρήσιμοι.
 4. Περιεχόμενα διαστήματος. Παρέχει κυκλοφορία αέρα όλο το εικοσιτετράωρο. Ειδικοί αισθητήρες μια φορά την ώρα ενεργοποιούν ανεξάρτητα τον εξοπλισμό για μια μικρή ισχύ.

Για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα της κουζίνας από τη ρύπανση και να κρατήσετε την υγεία των κατοίκων του διαμερίσματος, χρειάζεστε μια κουκούλα. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλας για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε με ακρίβεια τι χρειάζεται για έναν τέτοιο εξοπλισμό, πώς λειτουργεί στην κουζίνα και ποιες παράμετροι θα βοηθήσουν στη σωστή επιλογή του εξοπλισμού.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ή ΡΟΗ; Ο απορροφητήρας καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας και αφαιρεί τις οσμές της κουζίνας λόγω του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Κάτω από την διακοσμητική του θήκη, είναι κρυμμένες μία ή δύο μηχανές με πτερύγια, ένα ή δύο φίλτρα.
Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα είναι δύο τύπων (αν και προς τα έξω μπορεί να είναι παρόμοιες).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Επιλέξτε την κουκούλα πρέπει, πρώτον, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεύτερον, όσον αφορά τις διαστάσεις για την κουζίνα σας και, τρίτον, για το σχεδιασμό. Το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι η απόδοση (παραγωγικότητα) της κουκούλας, δηλαδή η ποσότητα αέρα που διέρχεται από αυτήν ανά μονάδα χρόνου ή ακριβέστερα ανά ώρα. Αυτή η ένδειξη ισχύει τόσο για φίλτρα ροής όσο και για κυκλοφορητές αέρα. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα με παραγωγικότητα από 150 έως 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Πώς να καθορίσετε την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος; Η βέλτιστη εξαερισμού στην κουζίνα σχετικά με τα υγειονομικά πρότυπα είναι ότι μέσα σε μια ώρα το σύνολο του όγκου του αέρα πρέπει να αντικατασταθεί από 10-12 φορές. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή του καπό είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό του ποσού της διατροφής (για μεγαλύτερη ακρίβεια και μπορείτε ακόμα να αφαιρέσει το ποσό των επίπλων κουζίνας) και πολλαπλασιάστε το προκύπτον ποσό κατά 10 ή 12. Αυτή θα είναι η βέλτιστη απόδοση του καθαρότερο αέρα για την κουζίνα σας, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα έχει ανασταλεί σε απόσταση 65-85 εκατοστά από την εστία. Για παράδειγμα, για την κουζίνα του 10 τετραγωνικών μέτρων και με ύψος οροφής 2,7 μ είναι επαρκής παραγωγικότητα μας σχεδίασης 280-360 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Αλλά αν για κάποιο λόγο η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από 85 εκατοστά, πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με βελτιωμένη απόδοση.
Όλοι οι καλοί καθαριστές αέρα έχουν από δύο έως πέντε στάδια ρύθμισης της ισχύος, και μερικά μοντέλα - ομαλή ρύθμιση σε ένα ευρύ φάσμα. Όταν όλοι οι καυστήρες δεν είναι κατειλημμένοι στη σόμπα, μην πετάξετε το λάδι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και τίποτα δεν καίει, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην ελάχιστη ισχύ. Το μέγιστο είναι απαραίτητο μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν τηγανίζετε ψάρι ή όταν καίγεται κάποιο πιάτο.

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ;
Στον τρόπο κυκλοφορίας, συνήθως χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: παγίδα λίπους, διατηρώντας τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης και άνθρακα απορροφώντας οσμές.
Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα τοποθετούνται μόνο φίλτρα λίπους και δεν χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα: δεν χρειάζεται να καθαρίζετε τις οσμές της κουζίνας του αέρα, οι οποίες ακόμη απομακρύνονται. Φαίνεται, τότε ποιο είναι το σημείο και στο φίλτρο λίπους, αν βγει όλη η βρωμιά; Αλλά χωρίς αυτό το φίλτρο στις λεπίδες του ανεμιστήρα, στον εσωτερικό όγκο της κουκούλας και στους τοίχους του αγωγού συσσωρεύεται λίπος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φθηνές απορροφητικές κουκούλες που δεν έχουν καθόλου φίλτρα. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα: από τα μέρη τους, από τον αεραγωγό και τα παρακείμενα τμήματα του αγωγού, είναι απαραίτητο να απομακρύνονται τακτικά αποθέσεις λίπους, κάτι που δεν είναι εύκολο.
Τα φίλτρα λίπους που είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένες ή συνθετικές ίνες (οργανικές ίνες) χρειάζονται τακτική αντικατάσταση. Πιο βολικό επαναχρησιμοποιήσιμο μεταλλικό (αλουμινίου ή χάλυβα) τύπου κασέτας φίλτρου. Αρκεί να το βγάζετε από καιρό σε καιρό, να το σπρώχνετε έξω από τη φωλιά σαν κασέτα και να το ξεπλένετε με ζεστό νερό, με την προσθήκη απορρυπαντικού πιάτων ή συνήθους σκόνης πλύσης. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο ή και τρία μεταλλικά φίλτρα λίπους. Ίσως, για λόγους που δύο ή τρία μικρά φίλτρα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων, και το πλύσιμο των χεριών είναι ευκολότερο από ένα μεγάλο.

QUIET - ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΝΩ
Τέλος, πρέπει να προσέξουμε ότι η επιλεγμένη κουκούλα λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται. Διαφορετικά, ο θόρυβος του κινητήρα θα σας φθείρει με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι σχεδιαστές έχουν επιτύχει πολλά. Είχαν εξοπλίσει τις κουκούλες με αποτελεσματική ηχομόνωση και ανέπτυξαν σιωπηρούς κινητήρες ανεμιστήρων. Το έργο τους δεν ακούγεται σχεδόν χάρη σε ειδικά έδρανα και ειδικές "ακουστικές συσκευασίες" στην κοιλότητα του περιβλήματος και στο χώρο του κινητήρα.
Προτιμώμενη κουκούλα με δύο κινητήρες χαμηλού θορύβου χαμηλής ισχύος, παρά με ένα ισχυρό, αλλά πιο θορυβώδες. Επιπλέον, ο σχεδιασμός με δύο ανεμιστήρες είναι πιο παραγωγικός.
Στις καλύτερες κουκούλες, ο κινητήρας που λειτουργεί με πλήρη ισχύ κάνει θόρυβο περίπου 46 ντεσιμπέλ, που ισοδυναμεί με μια ήσυχη συνομιλία δέκα μέτρα από εσάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ SKYLE;
Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο φωτισμό που είναι ενσωματωμένο στο κατώτερο επίπεδο της κουκούλας. Όλες οι κουκούλες είναι ανεξάρτητα εξοπλισμένες με φωτιστικά: συμπαγείς λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 watt, λαμπτήρες φθορισμού 9-13 watt ή λαμπτήρες αλογόνου 20 Watt. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές παρέχει περίπου τον ίδιο φωτισμό της επιφάνειας της πλάκας. Τι να προτιμάτε;
Το φως από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως έχει ένα φάσμα με μετατόπιση προς την κόκκινη περιοχή σε σύγκριση με το φάσμα του φυσικού ηλιακού φωτός. Συνεπώς, το χρώμα του παρασκευασθέντος τροφίμου πρέπει να τροποποιηθεί.
Το φως των πιο οικονομικών λαμπτήρων φθορισμού (καταναλώνουν 89% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) ονομάζονται "κρύες". Το φάσμα τους μετατοπίζεται στις κυανές και ιώδες περιοχές. Ακόμα κι αν οι κατασκευαστές προσπαθούν να «διορθώσουν» το με τη θέσπιση ειδικών προσθέτων στις εσωτερικές λάμπες επικάλυψη, τα τρόφιμα κάτω από λαμπτήρες φθορισμού φαίνεται λιγότερο φυσικά και δεν είναι τόσο νόστιμο. Μελέτες από ψυχολόγους έχουν δείξει ότι ο μπλε φωτισμός, τα μπλε επιτραπέζια σκεύη και ακόμη και οι μπλε συσκευασίες γενικά μειώνουν την ελκυστικότητα των τροφίμων. Επιπλέον, λαμπτήρες φθορισμού δεν δίνουν σχεδόν καθόλου σκιά, όλα φαίνονται επίπεδα και βαρετά.
Και, τέλος, λάμπες αλογόνου. Το φάσμα τους είναι πολύ κοντά στην ηλιακή και επομένως τα θέματα που φωτίζουν φαίνονται όμορφα, ογκώδη. Αλογόνου φωτός εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα κουκούλας. Έτσι αποφασίστε.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΝΗΣΙ...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ
Η αποτελεσματικότητα του καθαριστή αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν το χρησιμοποιείτε σωστά. Όταν κάηκε κάτι στη σόμπα και η κουζίνα ήταν γεμάτη με παιδιά, η συνήθης αντίδραση της οικοδέσποινας ήταν να κλείσει την πόρτα στην κουζίνα. Αυτό το στερεότυπο διατηρείται επίσης από τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων απορροφητικών απορροφητικών κουφωμάτων. Η πόρτα στην κουζίνα κλείνει και η κουκούλα ενεργοποιείται για μέγιστη ισχύ.
Τα πρώτα λεπτά της κουκούλας λειτουργούν λίγο πολύ αποτελεσματικά. Αλλά επειδή δεν υπάρχει εισροή αέρα όταν η πόρτα είναι κλειστή, δημιουργείται κενό στην κουζίνα και ο κινητήρας ανεμιστήρα "δεν τραβά". Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό, ​​αντίθετα, να επεκταθεί η πόρτα της κουζίνας ευρύτερη και να ανοίξει το παράθυρο ή το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια δίπλα στην κουζίνα. Μην ανοίγετε παράθυρο ή παράθυρο στην κουζίνα, αλλιώς ο απορροφητήρας, αντί να αφαιρεί το παιδί, θα αρχίσει να πιπιλίζει, να φιλτράρει και να ρίχνει αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
Για να έχετε την πιο αποτελεσματική από την κουκούλα, πρέπει να την ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της κουζίνας και να την απενεργοποιήσετε μετά από λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα. Τα προϊόντα ορισμένων εταιρειών που προβλέπεται για το υπόλοιπο λειτουργία του ανεμιστήρα λειτουργίας (από 5 έως 15 λεπτά) ή ένα χρονόμετρο που απενεργοποιεί αυτόματα την κουκούλα μετά από την ώρα που έχετε ορίσει.
Επιπλέον, τα ακριβά μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με μια λειτουργία διαστήματος, όταν η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα μία φορά την ώρα σε χαμηλή ισχύ. Αυτό παρέχει ροή καθαρού αέρα όλο το εικοσιτετράωρο.
Τέτοια «κόλπα» αξίζουν τα χρήματα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο η υγεία, η άνεση και τα θετικά συναισθήματα;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η απόσταση από το κάτω άκρο της κουκούλας έως την εστία αερίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκατοστά. Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές εστίες, μπορεί να μειωθεί στα 43 εκατοστά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς μια κουκούλα χαμηλού βαθμού θα επηρεάσει.
Συνήθως, υπάρχει ένα πρότυπο χαρτιού στο κιτ κουκούλας, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα και με ακρίβεια σημάδια για τις βίδες στερέωσης στον τοίχο κατά την εγκατάσταση.
Μερικές κουκούλες έχουν δύο οπές για τη φλάντζα του αγωγού: πάνω και πίσω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά, ανάλογα με τη διάταξη της κουζίνας. Το ελεύθερο άνοιγμα κλείνει με ένα ειδικό βύσμα.
Για το κάλυμμα εξαγωγής επιλέγεται ένα σύνολο τμημάτων σωλήνων για σύνδεση με τον αεραγωγό (σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες του πελάτη). Ξεχωριστά αποκτήθηκαν: σωλήνα αέρα εξάτμισης, αγωγό σωλήνα, το άνω αποσβεστήρα αγωγού να αποφευχθεί η συμπύκνωση, το πάνελ για προσάρτηση στον τοίχο.
Για τα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, χρησιμοποιούνται τηλεσκοπικοί αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα.
Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, είναι σημαντικό να αποφεύγετε παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά της. Για παράδειγμα, η κυματοειδής επιφάνεια των σωλήνων εκκένωσης δημιουργεί αντίσταση στη ροή του αέρα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μόνο σωλήνες με λεία επιφάνεια. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τη διάμετρο και το σχήμα των σωλήνων εξαγωγής, καθώς και από τη διαμόρφωση τους. Προτιμούνται οι σωλήνες με κυκλική διατομή διαμέτρου τουλάχιστον 120 χιλιοστών. Το βέλτιστο μέγεθος στο οποίο είναι ελάχιστη η αντίσταση στην κίνηση του αέρα είναι 150 χιλιοστά.
Ο αγωγός εξαγωγής συνεχούς καθαρισμού αέρα αφαιρείται συνήθως στον αγωγό αερισμού του κτιρίου. Δεν έχει νόημα η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου από την διατομή αυτού του καναλιού, διαφορετικά θα μειωθεί η απόδοση της καυσαερίων.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση από το σχέδιο ροής, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τον κανόνα: τα μήκη των σωλήνων εξάτμισης δεν πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια αλλά με κλίση περίπου 10 μοιρών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε από το ελάχιστο μήκος των καναλιών αέρα και το ελάχιστο των στροφών (γόνατα). Η πρακτική δείχνει ότι κάθε αγωγός γόνατος μειώνει την απόδοση του καλύμματος κατά 5%. Η τριβή του εξερχόμενου θερμού αέρα έναντι των εσωτερικών τοιχωμάτων έχει επίσης αρνητική επίδραση στη διακίνηση του απορροφητήρα, και όσο μεγαλύτερο είναι το κανάλι αέρα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες.
Όλες οι αρθρώσεις του αγωγού θα πρέπει να προσαρμόζονται προσεκτικά και να μονώνονται.
Ως ηλεκτρικές συσκευές, οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα είναι απολύτως ασφαλείς. Συνήθως έχουν διπλή μόνωση ηλεκτρικών κυκλωμάτων και δεν απαιτούν πρόσθετη γείωση. Τα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιούνται αυτόματα μετά από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Κουκούλες κουζίνας: τι είναι, πώς λειτουργούν

Το μαγείρεμα συνδέεται πάντοτε με την εμφάνιση στην κουζίνα πολλών μυρωδιών και καπνών, καθώς και την καθίζηση λίπους ή αιθάλης στην οροφή, στους τοίχους και στα έπιπλα κουζίνας. Ο τακτικός αερισμός των χώρων και η χρήση παραδοσιακών για την παροχή διαμερισμάτων στην πόλη και εξαερισμού συχνά δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κουζίνα σταδιακά αρχίζει να εμφανίζει δυσάρεστες οσμές, δημιουργώντας μια σοβαρή δυσφορία για ένα άτομο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, χρησιμοποιούνται ειδικά σήμερα τα ειδικά φίλτρα αέρα πάνω από τη σόμπα.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας για το σπίτι σας

Οι κουκούλες κουζίνας απομακρύνουν την εξάτμιση και τις οσμές από τις εγκαταστάσεις ή ενημερώνουν τον αέρα στην κουζίνα, εκθέτοντάς την στον καθαρό καθαρισμό. Έτσι, οι καθαριστές αέρα παρέχουν μια υγιή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, όπου κάθε οικοδέσποινα ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του. Αν κοιτάξετε σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα κουκούλες και φίλτρα αέρα με διαφορετικές παραμέτρους λειτουργίας και ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών. Για να επιλέξετε το σωστό καπό για την κουζίνα σας, πρέπει να καθοδηγείτε με σαφή κριτήρια.

Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα

Συνολικές διαστάσεις των κουκούλες

Είναι φυσικό ότι όταν επιλέγετε την κουκούλα, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ξεκινήσετε από το μέγεθος της πλάκας στην κουζίνα. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί το μοντέλο του φίλτρου αέρα, το οποίο θα ταιριάζει στις συνολικές διαστάσεις της πλάκας. Λάβετε υπόψη ότι οι διαστάσεις του καλύμματος πρέπει είτε να συμπίπτουν είτε να υπερβαίνουν τις διαστάσεις της επιφάνειας της εστίας. Από αυτό, ειδικότερα, εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της ίδιας της κουκούλας. Το κανονικό πλάτος των κουζινών κουζίνας είναι 60, 90 και 120 cm.

Για μια κλασσική πλάκα με πλάτος 60 εκατοστά, είναι κατάλληλη μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 90 εκατοστά. Μια ευρύτερη κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε υψηλότερο ύψος πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Συνήθως η κουκούλα τοποθετείται σε ύψος 80 cm πάνω από τη σόμπα και 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Αν και συνιστάται να επιλέξετε τις διαστάσεις της κουκούλας ελαφρώς μεγαλύτερες από το πλάτος της ίδιας της πλάκας, μην φοβάστε να επιλέξετε υπερβολικά μεγάλο και μεγάλο τέντωμα. Πράγματι, χάρη στον μοντέρνο σχεδιασμό και την ελκυστική εμφάνιση, μπορεί να φανεί αρκετά βιολογικά στην κουζίνα σας.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

Όλα τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα μπορούν να χωριστούν σύμφωνα με την αρχή λειτουργίας τους σε δύο τύπους:

Κουκούλες κυκλοφορίας

Τα εκχυλίσματα που κυκλοφορούν παρέχουν τη χρήση ειδικών φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα. Παίρνουν αέρα πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα, καθαρίζουν με φίλτρα και επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο. Σε τέτοιους καθαριστές αέρα χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: φίλτρα λίπους και άνθρακα.

Το πρώτο καθήκον είναι να καθαρίσετε τον αέρα από τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα απαιτείται η αντικατάσταση του φίλτρου λίπους από καιρό σε καιρό ή απλώς το πλύσιμο με ζεστό νερό, αν αυτό είναι δυνατό.

Όσο για το φίλτρο άνθρακα, παίζει ρόλο απορροφητή ξένων οσμών και καπνών. Επίσης υπόκειται σε τακτική αντικατάσταση. Οι απορροφητήρες κυκλοφορίας είναι μια απλούστερη και πιο προσιτή επιλογή για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα χάνουν τον εξαερισμό λόγω της αποτελεσματικότητάς τους.

Εξαερισμός εξάτμισης (καθαριστής αέρα ροής)

Η αρχή της λειτουργίας ενός φίλτρου αέρα ροής βασίζεται στην έλξη στον αέρα στην κουζίνα και στην τοποθέτηση του στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα. Φυσικά, μια τέτοια κουκούλα είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί, επειδή για την εγκατάσταση ενός καθαριστή αέρα, θα χρειαστεί επιπρόσθετη εγκατάσταση καπνοδόχων, που θα συνδέονται με την οπή εξαερισμού. Αλλά η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι πολύ υψηλή, διότι όχι μόνο σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα όλους τους καπνούς μαγειρέματος και αιθάλης, αλλά και φέρνει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο από το δρόμο. Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα, χρησιμοποιείται μόνο το φίλτρο λίπους. Το κόστος εξαερισμού, φυσικά, είναι υψηλότερο από την τιμή ενός συμβατικού απορροφητήρα κυκλοφορίας, αλλά σήμερα είναι αρκετά προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Κουκούλες κουζίνας σε σχήμα και τύπο εγκατάστασης

Οι μοντέρνοι κουκούλες χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης και το σχήμα της. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι μια επίπεδη κουκούλα κουζίνας με τη μορφή ορθογώνιου θόλου, το οποίο είναι τοποθετημένο στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Αν και μπορεί να μην είναι αρκετά αποτελεσματικές, έχουν ένα κομψό σχέδιο, συμπαγή και προσβασιμότητα.

Ένας άλλος τύπος κουκούλας είναι η οροφή ή το νησί. Τέτοιοι καθαριστές αέρα τοποθετούνται στην οροφή της κουζίνας. Συνήθως, οι απορροφητήρες οροφής έχουν μεγαλύτερη ισχύ, είναι κατάλληλες για χρήση σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η επιφάνεια μαγειρέματος της κουζίνας αφαιρείται από τον τοίχο. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι αντιλαμβάνονται ένα πιάτο και μια κουκούλα σαν ένα είδος νησίδας στην κουζίνα. Είναι αλήθεια ότι αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για μια αρκετά ευρύχωρη κουζίνα.

Τέλος, ο τελευταίος τύπος είναι ενσωματωμένοι κουκούλες κουζίνας. Συνήθως εγκαθίστανται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Τέτοιες κουκούλες χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη συμπαγή τους. Ορισμένα μοντέλα έχουν ένα αναδιπλούμενο πλαίσιο, το οποίο καθιστά την κουκούλα η ίδια κρυμμένη από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα αποσύρεται μόνο για το χρόνο που λειτουργεί μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου. Κατά την επιλογή του σχήματος και, κατά συνέπεια, του τύπου εγκατάστασης της κουκούλας, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πώς θα συνδυαστεί με το στυλ της κουζίνας σας, την αισθητική των επίπλων κουζίνας και των οικιακών συσκευών.

Υλικό από κουκούλα για κουζίνα

Επιλέγοντας μια κουκούλα κουζίνας για το σπίτι, πρέπει να σταματήσετε και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Είναι το είδος του υλικού που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό κόστος της κουκούλας, και ταυτόχρονα την αντοχή και την αισθητική της εμφάνισης. Τα φθηνότερα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή απλό βαμμένο μέταλλο. Μια τέτοια κατοικία, προφανώς, δεν διαφέρει υψηλή απόδοση, αλλά θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε στην αγορά κουκούλες.

Όσον αφορά την αναλογία «τιμή - ποιότητα», η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να εξαγάγετε με σώμα από αλουμίνιο, το οποίο είναι μη διαβρωτικό, αρκετά ισχυρή, καλή καθαρό και συνδυάζεται τέλεια με σχεδόν οποιαδήποτε διακόσμηση κουζίνας. Τα αγαπημένα, αριστοκρατικά μοντέλα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι ή γυαλί υψηλής αντοχής. Είναι αντιπροσωπευτικά και κομψά, δημιουργώντας την εντύπωση ενός αποκλειστικού προϊόντος.

Παραγωγικότητα των καθαριστηρίων αέρα κουζίνας

Η αποδοτικότητα της κουκούλας καθορίζεται από έναν τόσο σημαντικό δείκτη όπως η παραγωγικότητα, δηλαδή ο όγκος του "επεξεργασμένου" αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παραγωγικότητα της κουκούλας μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Τα διάφορα μοντέλα εκχυλισμάτων έχουν χωρητικότητα από 200 έως 1000 κυβικά μέτρα. μέτρα ανά ώρα. Πώς να υπολογίσετε τη βέλτιστη απόδοση κουκούλας για την κουζίνα σας; Για να γίνει αυτό, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον ελεύθερο όγκο της κουζίνας (δηλαδή, μείον τον όγκο των επίπλων κουζίνας και του εξοπλισμού) κατά δέκα. Θα πάρετε μια κατά προσέγγιση εικόνα της παραγωγικότητας κουκούλας που χρειάζεστε, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με το πόσο συχνά μαγειρεύετε ή καπνίζετε στην κουζίνα.

Όπως δείχνει η πρακτική, για μια τυπική κουζίνα σε ένα διαμέρισμα πόλης με έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές σε ύψος οροφής 2,7 μέτρων είναι επαρκές τέντωμα με χωρητικότητα 400-600 κυβικών μέτρων. μέτρα ανά ώρα. Ακόμα, μην επικεντρωθείτε στη μέγιστη απόδοση της κουκούλας. Πρώτον, αυξάνει το θόρυβο του φίλτρου αέρα. Και δεύτερον, η μέγιστη απόδοση της κουκούλας θα χρειαστεί μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καίγεται έντονα.

Κουκούλες θορυβώδους λειτουργίας

Η απόδοση της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από το θόρυβο της λειτουργίας της. Όσο περισσότερη απόδοση, τόσο περισσότερο θόρυβος. Κατά συνέπεια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την κουκούλα με τον βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης και θορύβου. Οι ήσυχοι ανεμιστήρες θεωρούνται ότι έχουν επίπεδο θορύβου έως και 50 ντεσιμπέλ, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το επίπεδο θορύβου που συνηθίζεται για μια κατοικία. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικά έδρανα στον σχεδιασμό κινητήρων και ειδικές ακουστικές μονάδες για τη μείωση του θορύβου. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και σε υψηλή ισχύ η κουκούλα μπορεί να παραμείνει σχεδόν σιωπηρή. Για το θόρυβο καθαρισμού αέρα στην κουζίνα δεν σας ενοχλούσε, αξίζει να δίνετε προσοχή στο θόρυβο του κινητήρα στα χαρακτηριστικά της κουκούλας. Συνιστάται η στάθμη θορύβου να μην υπερβαίνει τα 50 - 55 decibel.

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του καλύμματος πρέπει να δοθεί στα φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο καθαρισμού αέρα. Τα φίλτρα λίπους ή λίπους για κουκούλες κουζίνας προστατεύουν τον κινητήρα και τα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών από το σχηματισμό λίπους. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή μεταλλικού πλέγματος ή πλέγματος συνθετικών υλικών. Τα μεταλλικά πλέγματα είναι βολικά, επειδή μπορούν να καθαριστούν από τις αποθέσεις λίπους με ζεστό νερό με την προσθήκη απορρυπαντικών. Τα δίχτυα των συνθετικών υλικών θα πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά καθώς μολύνονται. Η μακροζωία και η αξιοπιστία της εργασίας του καλύμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των φίλτρων λίπους που χρησιμοποιούνται σε αυτό.

Για τον καθαρισμό του αέρα, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα, καθώς είναι μολυσμένα, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν. Διαφορετικά, δημιουργείται σταδιακά πρόσθετη αντίσταση στη ροή αέρα και μειώνεται η παραγωγικότητα του καλύμματος. Λοιπόν, εάν το συγκεκριμένο μοντέλο του καλύμματος παρέχει μια ειδική ένδειξη, προτρέποντας τον χρήστη να ξεκινήσει τη στιγμή της αντικατάστασης του φίλτρου.

Έλεγχος και πρόσθετες λειτουργίες της κουκούλας

Ο πίνακας ελέγχου, που βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό μέρος της γάζας ή του καπό, έχει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό κουμπί έναρξης, έναν διακόπτη ταχύτητας εξαγωγής και έναν διακόπτη οπίσθιου φωτισμού. Σε πιο προηγμένα μοντέλα, χρησιμοποιείται ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου εξάτμισης. Αυξάνει αυτόματα την απόδοση της κουκούλας, αν ξαφνικά τα τρόφιμά σας καίει στη σόμπα σας, ή θέτει μια οικονομική λειτουργία για κανονικό μαγείρεμα.

Επιπλέον, όταν κάποιος πλησιάσει την πλάκα, η κουκούλα μπορεί να αυξήσει αυτόματα την ένταση του φωτισμού, κάτι που είναι πολύ βολικό. Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη, καθώς και με χρήσιμες λειτουργίες όπως "υπολειπόμενη διαδρομή ανεμιστήρα" ή "αλλαγή διαστήματος". Στην "υπολειπόμενη πορεία" ο εκχυτήρας αρχίζει να λειτουργεί με ελάχιστες στροφές για 5-15 λεπτά μετά την απενεργοποίηση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο μετά το μαγείρεμα.

Για να εξασφαλιστεί η ροή του φρέσκου αέρα όλο το εικοσιτετράωρο στην κουζίνα, χρησιμοποιείται η λειτουργία "διακοπτόμενη", επιτρέποντας μία ώρα για μια μικρή ώρα να ενεργοποιήσετε την κουκούλα με ελάχιστη ισχύ.

Οπίσθιος φωτισμός στην κουζίνα

Πρακτικά όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό, το οποίο επιτρέπει την περαιτέρω φωτισμό του χώρου εργασίας της πλάκας. Καθώς οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες μπορούν να λειτουργούν με λαμπτήρες αλογόνου ισχύος 20 W, λαμπτήρες φθορισμού ισχύος περίπου 8 - 13 W ή συνήθεις λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο φωτισμός της κουκούλας εξασφαλίζει ομοιόμορφο φυσικό φως πάνω από τη σόμπα. Παράλληλα, ο φωτισμός αποδίδει όχι μόνο μια καθαρά πρακτική, αλλά και μια αισθητική λειτουργία, δημιουργώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα και τονίζοντας τα στυλίσματα των εσωτερικών σόμπων και κουζίνας.

Το φως των λαμπτήρων αλογόνου, το οποίο είναι πιο κοντά στο φως του ήλιου, είναι ιδιαίτερα καλό από την άποψη αυτή. Είναι οι λάμπες αλογόνου που θα παρέχουν μια φυσική αντίληψη των αλλαγών χρώματος των τροφίμων και πιάτων που μαγειρεύονται στη σόμπα σας. Σε ορισμένα μοντέλα κουκούλας, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την ένταση και τη φωτεινότητα του φωτισμού μέχρι τον φωτισμό ολόκληρου του χώρου της κουζίνας.

Μέχρι σήμερα, σε καταστήματα οικιακών συσκευών διατίθεται ένα ευρύ φάσμα φίλτρων αέρα. Η σωστή επιλογή της απόδοσης, το σχήμα, τις διαστάσεις και τη λειτουργικότητα σχέδιο θα σας επιτρέψει να καθοριστεί η βέλτιστη παραλλαγή του αέρα, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση υγιεινό κλίμα στην κουζίνα σας και είναι πλήρως συνεπής με την επιθυμητή αισθητική αντίληψη του.

Ποτέ δεν πρέπει να κυνηγάτε τη χαμηλή τιμή μιας κουκούλας κουζίνας. Μετά από όλα, τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα είναι πραγματικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία απλά δεν μπορούν να κοστίζουν φθηνά.

Απορροφητήρες κουζίνας με εξαερισμό στον εξαερισμό: αρχή λειτουργίας, κυκλώματα και κανόνες εγκατάστασης

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η κουζίνα είναι γεμάτη με ατμό και μυρωδιές τροφίμων. Όλα αυτά απορροφάται από τους τοίχους, ακουστικά και επηρεάζει αρνητικά την ευημερία των ανθρώπων στο δωμάτιο pomeschenii.Napolnit κουκούλες φρέσκο ​​οξυγόνο για την κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσει τον εξαερισμό.

Αυτοί, σε αντίθεση με τα μοντέλα ανακύκλωσης, αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο, αντί απλά να το τρέχουν μέσω φίλτρων και να το επιστρέφουν.

Τύποι και χαρακτηριστικά των διατάξεων εξάτμισης

Η ποικιλία που προσφέρουν οι κατασκευαστές κουκούλες είναι μερικές φορές καταπληκτική. Στην αγορά χωρίς προσπάθεια, μπορείτε να βρείτε το καλύτερο από άποψη κόστους και ποιοτικού μοντέλου. Αλλά για έναν απροετοίμαστο αγοραστή η επιλογή και η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών κουζίνας θα γίνει δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο έργο. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο κατάστημα ή να εγκαταστήσετε την κουκούλα, πρέπει να καταλάβετε απαραίτητα όλες τις λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις.

Υγειονομικά πρότυπα και απαιτήσεις

Οποιοσδήποτε τύπος απορροφητήρα, είτε είναι ανακυκλωμένος είτε αεριζόμενος, πρέπει να λειτουργεί σε μια ώρα με όγκο αέρα 10-12 τόμων.

Πρόκειται για αυστηρή υγειονομική απαίτηση, η οποία πρέπει να εκπληρωθεί. Μετά από όλα, η κουζίνα είναι ενεργά χρησιμοποιούμενες πηγές φωτιάς, συσκευές θέρμανσης. Και η υγρασία στο δωμάτιο είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι σε άλλα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, επιβλαβών ακαθαρσιών και καπνών αυξάνεται διαρκώς, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την ευημερία ενός ατόμου.

Μια άλλη απαίτηση είναι ότι η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην εστία. Αυτό είναι τουλάχιστον 65 cm για μια ηλεκτρική κουζίνα και 75 cm για μια σόμπα αερίου.

Προαπαιτούμενη προϋπόθεση είναι η παρουσία στη συσκευή μιας ειδικής σχάρας, όπου θα καθιζάνουν βρωμιά και λίπος. Λόγω αυτών των αποβλήτων δεν θα εισέλθει στον αγωγό εξαερισμού.

Εξαεριστήρας

Οι κουκούλες που εκτρέπουν τον αέρα εξαγωγής μέσω του άξονα εξαερισμού είναι κλασικά και πιο οικεία στα μοντέλα των περισσότερων ανθρώπων. Χάρη στη συνεχή εισροή καθαρού αέρα, η διάθεση ενός ατόμου αυξάνεται, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται και η παραμονή του στην κουζίνα θα γίνει πιο άνετη.

Συνήθως, οι συσκευές εξάτμισης παρέχουν εξαναγκασμένο εξαερισμό, για τον οποίο χρησιμοποιείται ο ανεμιστήρας. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει ένα πολύ σύντομο διάστημα ώστε να αποσύρει από τις εγκαταστάσεις υπερβολική υγρασία, η οποία μπορεί να βλάψει τα έπιπλα, δυσάρεστες οσμές, διάφορα ζευγάρια καπνίζουν, περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα, κ.λπ.

Για να μην μολύνουν την ατμόσφαιρα γύρω από το σπίτι, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο στις κουκούλες, συλλέγοντας το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς.

Το μόνο μειονέκτημα των ενσωματωμένων απορροφητών με εξαερισμό στο εξαερισμό είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασής τους. Μετά από όλα, η συσκευή πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό. Εάν δεν υπάρχει κανάλι αερισμού στο σπίτι, θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο.

Τύποι κουκούλες με βρύση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων συσκευών κουζίνας. Οι κουκούλες με εξαερισμό στον εξαερισμό χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το σχεδιασμό της συσκευής, τον τρόπο τοποθέτησης και τον καθαρισμό.

Ανά τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές διακρίνονται:

 1. Αναρτήθηκε. Είναι χωρισμένα σε τρούλο ή επίπεδη. Και στην αγορά είναι τα προϊόντα με κλίση, τα οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να αποσυντεθούν. Η κουκούλα θα χωρέσει αρμονικά σε μια μεγάλη κουζίνα και ένα μικρό δωμάτιο.
 2. Ενσωματωμένο. Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι η ιδανική λύση για μικρά διαμερίσματα. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι ενσωματωμένα στο ντουλάπι και λειτουργούν ως πυθμένα του. Ορισμένες συσκευές μπορούν να επεκταθούν, πράγμα που σας επιτρέπει να αυξήσετε την ένταση του συλλαμβανόμενου αέρα.

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων κουζινών προτιμούν το ντιζάιν σχεδιασμό της κουκούλας. Χρησιμοποιείται σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η πλάκα δεν βρίσκεται σε ένα από τα τοιχώματα της κουζίνας, αλλά στο κέντρο του δωματίου. Οι κουκούλες των νησιών είναι στερεωμένες απευθείας στο ταβάνι και επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σχεδίου του δωματίου.

Μεταξύ άλλων, η συσκευή για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής είναι ένα σημαντικό στοιχείο της κουζίνας. Δεν απορροφά μόνο επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αλλά λειτουργεί και ως διακοσμητικό στοιχείο. Επομένως, επιλέγοντας τον ένα ή τον άλλο τύπο, πρέπει να αξιολογήσετε αν το επιθυμητό μοντέλο συνδυάζεται αρμονικά με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κριτήρια για την επιλογή της κουκούλας

Το εκχύλισμα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία κάθε σύγχρονης κουζίνας. Επομένως, η επιλογή της πρέπει να προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη. Προκειμένου να μην χάσετε και να αγοράσετε μια βέλτιστη συσκευή, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στα συνολικά χαρακτηριστικά που είναι εγγενή σε αυτές τις συσκευές.

Μεταξύ των κριτηρίων που επηρεάζουν την επιλογή είναι τα εξής:

 • μέγεθος;
 • τρόπους λειτουργίας ·
 • τύπος φίλτρου που χρησιμοποιείται.
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών ·
 • υλικό του σώματος.
 • επιδόσεις ·
 • ένταση;
 • τρόπο ελέγχου της συσκευής.

Φυσικά, το βέλτιστο μέγεθος είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν επιλέγετε μια συσκευή. Εξαρτάται άμεσα από τις διαστάσεις της εστίας. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο κατάστημα των οικιακών συσκευών, πρέπει να το ξέρετε.

Για να εξαγάγετε τον αέρα με εξαερισμό για να αερίσετε το κύριο έργο του, οι διαστάσεις του πρέπει κατ 'ανάγκη να αντιστοιχούν ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από την περιοχή της πλάκας. Χάρη σε αυτό, η συσκευή θα πάρει τη μέγιστη ποσότητα καπνών από την κουζίνα, η οποία θα αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητά της.

Όσον αφορά την επιλογή του τρόπου λειτουργίας, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε ποια συσκευή είναι απαραίτητη. Το γεγονός είναι ότι οι κουκούλες μπορούν να λειτουργούν στους τρόπους ανακυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού ή να συνδυάζουν τις δύο επιλογές. Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα συνδυασμένο μοντέλο. Εάν η επιλογή έχει πέσει στην τελευταία έκδοση, τότε είναι απαραίτητο να ζητήσετε από τον πωλητή το κόστος και τη διαθεσιμότητα των φίλτρων.

Πριν από την αγορά, θα πρέπει να εξετάσετε ποια φίλτρα χρησιμοποιούνται στην αγαπημένη σας κουκούλα. Έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και των μολυσματικών ουσιών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων. Η καλύτερη λύση είναι τα μεταλλικά πλέγματα. Είναι καθολικά και εύκολο να το φροντίσουν - μπορούν να πλυθούν εύκολα.

Όσον αφορά τις πλάκες από συνθετικό υλικό, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή - δεν μπορούν να πλυθούν. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να αλλάζουν σε τακτική βάση και αυτά είναι πρόσθετα έξοδα. Αφού έχουν υπηρετήσει το χρόνο τους, θα πρέπει να πάνε στο κατάστημα και να αγοράσουν καινούρια.

Μεταξύ των πρόσθετων λειτουργιών των κουκούλες, η πιο χρήσιμη και πρακτική είναι η λειτουργία διαστήματος της λειτουργίας της. Πρέπει να είναι σε οποιαδήποτε κουκούλα. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα ανάβει από καιρό σε καιρό, θα καθαρίσει τον αέρα και στη συνέχεια θα απενεργοποιηθεί.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων της μεσαίας κλίμακας τιμών, χρησιμοποιείται ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης για την υλοποίηση αυτής της λειτουργίας. Όσο για τα ακριβότερα προϊόντα, ο τρόπος διαστήματος τους βασίζεται στη χρήση αισθητήρων που αναλύουν τη σύνθεση του αέρα. Αλλά ένα τέτοιο highlight θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του σχεδίου. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά είναι απαραίτητο να σκεφτούμε: είναι αυτή η λειτουργία αξίζει τον κόπο;

Όλες οι συσκευές εξάτμισης είναι σημαντικά διαφορετικές. Οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές κουζίνας με εξαερισμό αερισμού μέσω εξαερισμού από σμάλτο, γυαλί από σκληρυμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Πριν επιλέξετε ένα υλικό, πρέπει να θυμάστε ότι εξαρτάται από την ανθεκτικότητα, την εμφάνιση και, φυσικά, το κόστος της συσκευής. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όλες οι θετικές και αρνητικές πτυχές καθεμιάς από αυτές.

Το κύριο πλεονέκτημα των επιφανειών σμάλτου και μετάλλων είναι το χαμηλό κόστος τους. Επιπλέον, καθαρίζονται και βουρτσίζονται χωρίς προβλήματα. Στον κατάλογο των χαρακτηριστικών των μοντέλων, του οποίου το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, θα πρέπει να προσθέσετε την εμφανή εμφάνιση τους - αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο περίβλημα.

Όσο για τις κουκούλες από σκληρυμένο γυαλί, αυτά τα μοντέλα φαίνονται απλά κομψά και στέκονται ανάλογα. Για να τα διατηρήσουν καθαρά, θα πρέπει να τα φροντίζουν τακτικά και προσεκτικά. Ναι, και χειριστείτε αυτή την τεχνική είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί.

Όχι πάντα η εμφάνιση αντιστοιχεί στην εσωτερική πλήρωση. Αυτή η δήλωση ισχύει για κουκούλες κουζίνας. Μετά από όλα, σήμερα είναι εύκολο να αγοράσετε μια συσκευή με έναν τεράστιο θόλο, η ισχύς του οποίου δεν επαρκεί για τον καθαρισμό του αέρα, ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα σε μέγεθος.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος υπολογισμός με μια επιλογή, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί εκ των προτέρων η βέλτιστη απόδοση της συσκευής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο της κουζίνας - πολλαπλασιάστε την επιφάνεια δαπέδου με το ύψος των οροφών.

Για άνετη εργασία στο δωμάτιο πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα, η οποία σε 5-6 λεπτά μπορεί να ενημερώσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο. Δηλαδή, για μια ώρα η συσκευή πρέπει να είναι σε θέση να κάνει 10-12 τέτοιους κύκλους. Για να μάθετε τι είναι απαραίτητο για την παραγωγικότητα της κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον όγκο του δωματίου με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα (10-12).

Για παράδειγμα, αν πάρουμε ένα μικρό δωμάτιο των 15 m2, όπου το ύψος της οροφής είναι 3 μέτρα, στη συνέχεια πολλαπλασιάζοντας αυτές τις τιμές, παίρνουμε ένα όγκο των 45. Έχουμε πολλαπλασιάσει τον αριθμό αυτό με τον αριθμό των αέρα και προσθέτοντας 20% ως περιθώριο, να μάθουν τη βέλτιστη ισχύ αναρρόφησης για τέτοιες κουζίνα. Σε αυτό το παράδειγμα, η παραγωγικότητα της συσκευής πρέπει να είναι ίση με 450-540 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Ο θόρυβος της συσκευής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο - η οικοδέσποινα συχνά περνάει αρκετές ώρες μαγειρέματος, και μερικές φορές ακόμη και μισή μέρα. Μερικοί ακόμη εγκαθιστούν τηλεοράσεις στην κουζίνα, ώστε να μην χάσετε την αγαπημένη σας ταινία, σειρά ή μεταφορά.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι μια θορυβώδης εξάντληση δεν θα σας επιτρέψει να συγκεντρωθείτε και δεν θα σας αφήσει να ακούσετε τι μιλούν οι ήρωες μελωδράματος. Επομένως, για να καθορίσετε το βέλτιστο μοντέλο για τον εαυτό σας, πρέπει να ασχοληθείτε με ντεσιμπέλ.

Ο όγκος της κανονικής ανθρώπινης ομιλίας είναι 50-60 dB, ενώ για την ήσυχη μουσική αυτή η τιμή δεν υπερβαίνει τα 40 dB. Όσον αφορά την κουκούλα, θα πρέπει να εξετάσετε το επίπεδο θορύβου στο τεχνικό διαβατήριο. Θα πρέπει να είναι στην περιοχή των 40-80 dB.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή αναρρόφησης, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στους τρόπους ελέγχου της. Υπάρχουν τρία είδη κουμπιών - αφής, μηχανικά και συνδυασμένα. Τα φθηνότερα, τα πιο απλά και αξιόπιστα είναι τα μηχανικά μοντέλα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ισχύς ρυθμίζεται μέσω ενός αριθμού ειδικών κουμπιών ή ενός ρυθμιστικού (κινητό ρυθμιστικό).

Η οθόνη αφής απαιτεί μόνο ένα άγγιγμα φωτός. Αυτά τα αποσπάσματα φαίνονται μοντέρνα. Το πλεονέκτημα των αισθητηριακών μοντέλων είναι η ευκολία φροντίδας για αυτούς. Λόγω της απουσίας των διογκωμένων στοιχείων, η βρωμιά από την οθόνη αφαιρείται εύκολα με ένα υγρό πανί.

Τα υβριδικά μοντέλα, αντίθετα από τα αισθητήρια και τα μηχανικά, δεν είναι τόσο δημοφιλή. Εδώ τα κουμπιά είναι εντελώς εσοχή στο εσωτερικό της θήκης, έτσι ώστε να μπορούν μόνο να σκαρφαλώνουν. Αλλά είναι τόσο εύκολο να φροντίζετε για τις υβριδικές συσκευές όσο και για τις οθόνες αφής.

Κατά την επιλογή αυτού του μοντέλου, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στην επιλογή φωτισμού. Σε φθηνές κουκούλες χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό συνηθισμένοι λαμπτήρες πυρακτώσεως. Αν και είναι φθηνά, καίγονται πολύ πιο συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, ο φωτισμός αυτός καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα στα οποία χρησιμοποιούνται λαμπτήρες αλογόνου. Είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική λύση, και ακόμη και λάμπει πολύ φωτεινότερα. Αλλά να έχετε κατά νου ότι κάτω από τέτοιο φωτισμό, το φαγητό θα αποκτήσει μια αφύσικη εμφάνιση.

Η ιδανική επιλογή είναι η λυχνία LED. Χρειάζονται ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και εξυπηρετούν εδώ και χρόνια.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των κουκούλες με εξατμισμένο αέρα στον εξαερισμό της κατηγορίας πολυτελείας είναι η παρουσία αισθητήρων κίνησης. Λόγω αυτής της εποικοδομητικής λύσης, το φως ενεργοποιείται αν παρατηρηθεί δραστηριότητα στην περιοχή της επιφάνειας μαγειρέματος.

Εκτός από τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν είναι καθόλου για να εξοικειωθείτε με τα σχόλια άλλων αγοραστών σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πολλοί χρήστες που έχουν ήδη παραγγείλει αυτήν ή αυτή την κουκούλα και είχαν χρόνο να το χρησιμοποιήσουν, θα επισημάνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει να ζυγίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να έχετε την καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κανόνες σύνδεσης κουκούλας

Η παραλαβή και η αγορά κατάλληλης κουκούλας για την κουζίνα σας με εξαερισμό στον άξονα εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση της συσκευής. Για να μην κάνετε λάθη, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών.

Πρώτον, αμέσως μετά την αγορά, θα πρέπει να ελέγξετε τον εξοπλισμό της συσκευής. Στο κουτί πρέπει να υπάρχει τεχνικό διαβατήριο, όπου υπάρχει ένα εγχειρίδιο εγκατάστασης, ένας εξολκέας και ένα σύνολο συνδετήρων (βίδες και αγκύρια για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα).

Έπειτα, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τα πάντα για εργασία - επίπεδο κτιρίου, διάτρηση ή τρυπάνι, μέτρο ταινιών και κατσαβίδι. Επιπλέον, η σειρά εργασιών θα είναι η εξής:

 • Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών, μετρήστε περίπου 70-80 cm πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος και χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο για να σχεδιάσετε μια οριζόντια γραμμή.
 • στο κέντρο της γραμμής που τραβήχτηκε νωρίτερα, ένα άλλο που είναι κάθετο προς αυτό,
 • χρησιμοποιώντας μια ταινία βαφής για να στερεώσετε το πρότυπο στον τοίχο, έτσι ώστε να μην κινείται κατά τη διάτρηση.
 • στη συνέχεια, με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι, που αντιστοιχεί στις βίδες αυτόματης κοπής, κάνουν τέσσερις τρύπες στον τοίχο.
 • είναι απαραίτητο να περιστρέψετε τις βίδες στον τοίχο με τέτοιο τρόπο ώστε η κεφαλή τους να προεξέχει κατά 0,5 cm.
 • αφαιρέστε τη σχάρα και το κάλυμμα από την κουκούλα και κρεμάστε τα πάνω στα στοιχεία στερέωσης.
 • τώρα θα παραμείνει να βιδώσετε τις βίδες προς το τέλος για να στερεώσετε τη συσκευή με ασφάλεια στον τοίχο.

Η εγκατάσταση του καλύμματος τελειώνει με την τοποθέτηση του καπακιού και της μάσκας. Στη συνέχεια, το πιο σημαντικό και επίπονο στάδιο είναι η οργάνωση του εξαερισμού. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες και τις συστάσεις, αυτή η διαδικασία δεν θα προκαλέσει απολύτως καμία δυσκολία.

Επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων εξαερισμού για το σχέδιο - πλαστικά προϊόντα και κυματοειδείς αυλακώσεις. Η τελευταία ποικιλία είναι μεγάλη ζήτηση, δεδομένου ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων περιλαμβάνουν:

 1. Εύκολη εγκατάσταση. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από λεπτό αλουμίνιο, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μπορούν να κάμπτονται και να περιστρέφονται όπως απαιτείται.
 2. Η δυνατότητα γρήγορης αλλαγής του μήκους. Εάν ο σωλήνας ήταν πολύ μεγάλος, τότε η περίσσεια μπορεί να αποκοπεί με τη βοήθεια συμβατικών ψαλιδιών. Και όταν οι υπολογισμοί δεν έγιναν σωστά, η αυλάκωση μπορεί να αυξηθεί χωρίς προβλήματα - τα στοιχεία γρήγορα και καλά συνδέονται μεταξύ τους.
 3. Ελαφρύ βάρος. Το υλικό είναι πολύ ελαφρύ, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε πρόσθετους συνδετήρες και να μειώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για την εγκατάσταση του εξαερισμού.
 4. Φτηνότητα. Ο αγοραστής με οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος μπορεί να αντέξει να αγοράσει την αυλάκωση.

Αλλά κατά την εγκατάσταση αυτού του υλικού είναι απαραίτητο να είναι εξαιρετικά ακριβής. Μετά από όλα, η αυλάκωση είναι πολύ εύπλαστο και μια ισχυρή κατάθλιψη μπορεί να αφήσει ένα άσχημο βαθούλωμα στο προϊόν.

Όσον αφορά τους σωλήνες πλαστικού εξαερισμού, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση τους. Αυτός ο τύπος προϊόντος έχει μια λεία εσωτερική επιφάνεια, έτσι ώστε η ροή να μην φρενάρει στους τοίχους και να χάνει την ταχύτητά του. Επιπλέον, το υλικό είναι φθηνό, έλλειψη στοιχείων επιρρεπών στην οξείδωση, καθώς και ασφάλεια για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την πρίζα;

Η εξόρυξη κατά τη διάρκεια των εργασιών της καταναλώνει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη διενέργεια μιας ξεχωριστής γραμμής για τη συσκευή, διότι διαφορετικά ολόκληρο το δίκτυο δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια τάση.

Η έξοδος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ίδια τη συσκευή. Λάβετε υπόψη ότι, εάν μια κουζίνα μαγειρέματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, η πρίζα πρέπει να αφαιρεθεί από αυτήν σε ασφαλή απόσταση.

Κανόνες για τη φροντίδα της κουκούλας

Προκειμένου η συσκευή να διαρκεί πολύ, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Πριν πλύνετε την κουκούλα, πρέπει να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε τη σχάρα ή το φίλτρο και να πλύνετε όλα τα μέρη της συσκευής, στα οποία μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη. Για τον καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό πιάτων ή ειδική συσκευή σχεδιασμένη για προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των σύγχρονων υλικών είναι η απλότητα του πλυσίματος τους. Αλλά μερικές φορές, σε περίπτωση σοβαρής ρύπανσης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα απορρυπαντικό. Σημειώστε ότι απαγορεύεται η χρήση σκόνης, μεταλλικού σφουγγαριού ή σφουγγαριού με άκαμπτη δομή ινών για καθαρισμό - θα χαράξουν την επιφάνεια της κουκούλας.

Για να πλύνετε τα κουμπιά, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί εμποτισμένο σε διάλυμα απορρυπαντικού. Αφού όλα τα στοιχεία της κουκούλας είναι απόλυτα καθαρά και η επιφάνεια της συσκευής στεγνώσει, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο # 1: Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας στην κουζίνα:

Βίντεο # 2: Λεπτομερής ανάλυση της εγκατάστασης του καλύμματος με τον εξαερισμό στον άξονα εξαερισμού:

Βίντεο # 3: Εγκατάσταση του αγωγού της κουκούλας:

Το εκχύλισμα για την κουζίνα με τον εξαερισμό του αέρα είναι μια απαραίτητη τεχνική, η αγορά της οποίας πρέπει να σκεφτείτε πρώτα. Μετά από ένα χρόνο για να περάσουν και να γνωρίσουν τα είδη της εξάτμισης μπορεί να εξασφαλίσει ότι το ολοκαίνουργιο ταπετσαρία και η ψευδοροφή δεν απορροφάται μια ποικιλία από οσμές, και η διαδικασία μαγειρέματος φέρνει μόνο χαρά.