Ανεφοδιασμός εξαερισμού - σκοπός, χρήση, εγκατάσταση, τύποι και ταξινόμηση. 90 φωτογραφίες με παραδείγματα εγκατάστασης συσκευών

Όλο και περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια αποκτούν πλαστικά παράθυρα. Επιδιώκοντας μια τέτοια επιθυμητή και απαραίτητη θερμομόνωση - αυτό είναι μια καλή βοήθεια. Πράγματι, τα πλαστικά παράθυρα και οι μεταλλικές σφραγισμένες πόρτες ταιριάζουν απόλυτα με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά, μπορεί να εμφανιστούν διάφορα απροσδόκητα προβλήματα στο διαμέρισμα και στο σπίτι. Αυξημένη υγρασία, θόλωση των παραθύρων και εμφάνιση μυκήτων. Μπορείτε να αισθανθείτε τον "βαρύ" αέρα, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί σε πονοκεφάλους και κακή υγεία.

Αντίστροφη έλξη από τον εξαερισμό ή ακόμη και τα κανάλια καμινάδας είναι μια άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Όλα αυτά - τα αποτελέσματα της χαμηλής ισχύος ή εντελώς απουσία αερισμού προσφοράς στο σπίτι ή το διαμέρισμα.

Χωρίς τακτική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι αδύνατο να επιτευχθεί άνετη εκμετάλλευση κατοικιών. Οι αεραγωγοί, εξοπλισμένοι στην κουζίνα και το μπάνιο, δεν είναι σε θέση να εκκενώσουν τις μάζες του αέρα εξαγωγής χωρίς σταθερή εισροή καθαρού αέρα.

Μετά από όλα, με απλά λόγια, για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας είναι σταθερός και συνεχώς αποσύρεται από την κατοικία, πρέπει επίσης να είναι σταθερός και να τροφοδοτείται συνεχώς στο ίδιο δωμάτιο. Το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα των παραθύρων δεν είναι σε θέση να λύσει αυτό το πρόβλημα ριζικά.

Οι μηχανικές επιλογές εξασφαλίζουν μια φυσική είσοδο στον χώρο διαβίωσης των απαιτούμενων όγκων αέρα. Ποιες είναι οι επιλογές για συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας; Πώς να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε; Ας καταλάβουμε.

Ποικιλίες συστημάτων εξαερισμού

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Χωρίς κανάλια. Οι μάζες αέρα από το δρόμο εισέρχονται στο δωμάτιο μέσα από ένα ειδικό τεχνικό άνοιγμα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανοίγματος στον εξωτερικό τοίχο ή το πλαίσιο του παραθύρου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σύστημα είναι κατασκευασμένο σε ένα συμπαγές περίβλημα. Αυτός ο τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού εξασφαλίζει σταθερή ροή του απαραίτητου αέρα μόνο στο δωμάτιο ή τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένος.

Αγωγός. Οι απαιτούμενες μάζες αέρα εξαναγκάζονται στο διαμέρισμα ή στο σπίτι από το σύστημα αεραγωγών. Μια τέτοια εγκατάσταση πραγματοποιεί την παροχή αέρα με συνολικό και ομοιόμορφο τρόπο σε όλο το δωμάτιο ή τη στέγαση.

Εάν παραμείνατε στην έκδοση χωρίς κανάλια, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ φθηνότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση από το κανάλι, πού και πώς να την εγκαταστήσετε;

Πού πρέπει να εγκατασταθεί σωστά η βαλβίδα αέρα που δεν έχει διοχετευτεί;

Το τεχνικό άνοιγμα εισόδου πρέπει να βρίσκεται στο αντίθετο ή κάθετο τοίχωμα σε σχέση με το τοίχωμα στο οποίο είναι εγκατεστημένοι οι αεραγωγοί εξαερισμού.

Μπορούν να είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 • Το κενό ανάμεσα στο ψυγείο και το περβάζι παραθύρου
 • Στο εξωτερικό τοίχωμα του δωματίου
 • Στο πλαίσιο παραθύρου του πλαστικού παραθύρου

Τα πλαστικά παράθυρα μπορούν αρχικά να εξοπλιστούν με εξαερισμό. Μια τέτοια βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό φίλτρο και μια μηχανική βαλβίδα. Μέσω αυτής της βαλβίδας, είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Αν έχετε πλαστικά παράθυρα χωρίς βαλβίδα, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε υπάρχοντα παράθυρα.

Η βαλβίδα εισόδου μπορεί να τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα: εάν στην κλιματική σας ζώνη η θερμοκρασία πέφτει μερικές φορές σημαντικά κάτω από το μηδέν, τότε το δωμάτιο θα πάρει κρύο αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εγκατασταθεί μια βαλβίδα τοίχου με αναγεννητική λειτουργία. Θερμαίνει τη θερμοκρασία του αέρα στην επιθυμητή τιμή.

Όπως δείχνει η πρακτική, μία από τις πιο φθηνές και πρακτικές επιλογές είναι μια θέση στον τοίχο κάτω από το περβάζι και την μπαταρία. Με την είσοδο στο δωμάτιο, η ροή του αέρα περνάει κατά μήκος του ψυγείου. Κατά την άφιξη, ο φρέσκος αέρας θερμαίνεται και αναμειγνύεται με θερμό αέρα που ανεβαίνει πάνω από το ψυγείο.

Οι βαλβίδες παροχής αερισμού έχουν διαφορετικά σχήματα και χωρητικότητες.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας τον εφοδιασμό;

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα είναι η ευκολία εγκατάστασης και η έλλειψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Για να εγκαταστήσετε αυτή τη βαλβίδα, πρέπει να τηρείτε την ακόλουθη ακολουθία:

 • Προσδιορίστε το περίγραμμα της βαλβίδας και τη θέση του μελλοντικού ανοίγματος σε κατάλληλο μέρος.
 • Απαιτείται μια οπή διάτρησης για την κατασκευή μιας διαμπερούς οπής της απαιτούμενης διαμέτρου. Η διάμετρος της εισόδου είναι 6 cm. Το κανάλι πρέπει να γίνει με μικρή γωνία 7 μοιρών στην κατεύθυνση του δρόμου.
 • Αφού εκτελέσετε την εργασία, τοποθετήστε ένα θερμαντήρα και αεραγωγό.
 • Στερεώστε όλες τις ρωγμές με το αφρώδες υλικό.

Τοποθετήστε το σώμα της βαλβίδας στον σωλήνα αέρα και στερεώστε το περίβλημα στον τοίχο. Τοποθετήστε το παρεχόμενο ηχητικό εξασθενητή και τη θερμομόνωση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το μπροστινό κάλυμμα της βαλβίδας και το προστατευτικό πλέγμα στην πλευρά του δρόμου. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας φαίνεται καθαρή και αρμονική.

Κατά τη λειτουργία αυτής της βαλβίδας, μπορείτε να ρυθμίσετε την παροχή αέρα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ο αριθμός των βαλβίδων τοίχου πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ένταση του χώρου διαβίωσης.

Βαλβίδα αέρα παροχής με θερμαινόμενο αέρα τροφοδοσίας.

Ένα ειδικό είδος εξαναγκασμένου εξαερισμού - βαλβίδες τοίχου με λειτουργία ανάκτησης. Το σύστημα εκτελεί μερική θέρμανση του εισερχόμενου αέρα λόγω του θερμαινόμενου και του αέρα εξαγωγής που αποσύρεται από το δωμάτιο.

Κατά τη στιγμή της ανάκτησης, οι ροές του νωπού αέρα και του αέρα εξαγωγής δεν αναμειγνύονται. Την ίδια στιγμή, η κύρια θέρμανση του εισερχόμενου αέρα είναι το στοιχείο του θερμαντήρα αέρα. Η εγκατάσταση μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εγκατάσταση monoblock, θα πρέπει να τρυπήσετε τον εξωτερικό τοίχο. Η διάτρηση για να γίνει αυτή η εργασία θα είναι αναποτελεσματική.

Συστήματα εξαερισμού αγωγών

Η εγκατάσταση του αγωγού αποτελείται από ένα πλήρες σύνολο αεραγωγών. Αυτό το σύστημα σχεδιάζεται συνήθως στο σχεδιασμό της στέγασης. Οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στο χώρο πάνω από την οροφή ή στη σοφίτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η τοποθέτηση στο κενό κάτω από το υπάρχον ανώτατο όριο.

Το σύστημα σωληνώσεων διανέμεται σε όλα τα δωμάτια. Ο αποδεκτός φρέσκος αέρας αναγκάζεται να μετακινηθεί μέσω των σωλήνων εξαερισμού και τροφοδοτείται στις γρίλιες τροφοδοσίας. Ειδικές μάσκες εξαγωγής είναι εγκατεστημένες για την εκτροπή των χρησιμοποιημένων αέριων μαζών.

Η χωρητικότητα του συστήματος για διαμερίσματα μπορεί να κυμαίνεται από 200-500 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Θα χρειαστεί εξαερισμός Pribochnaya για ιδιωτική κατοικία, εξοχικό ή γραφείο χωρητικότητας 2000-3000 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Μεταξύ των ειδικών πλεονεκτημάτων αυτού του συστήματος - ανεξαρτησία από τον καιρό. Ανεξάρτητα από τις καιρικές αλλαγές θερμοκρασίας και ανέμου, αυτή η εγκατάσταση είναι πιο αποτελεσματική από τον φυσικό εξαερισμό.

Συμπεράσματα

Ο εξαερισμός προσφοράς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των χώρων διαβίωσης. Παρέχει όλο το σπίτι με την απαραίτητη ποσότητα αέρα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία των παραθύρων. Το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος εξαερισμού του εφοδιασμού θα αποδώσει με ένα ευχάριστο μικροκλίμα και την υγεία όλων όσων ζουν στο σπίτι.

Το κλίμα

Για τον αερισμό και τη συστηματική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο πρέπει να σκεφτείτε κατά το στάδιο του σχεδιασμού. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα για την παροχή κατοικιών ή μη οικιστικών χώρων. Εάν το σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν είναι σωστά εξοπλισμένο, δεν είναι δυνατή η άνετη παραμονή ή λειτουργία. Το σύστημα εξαερισμού οποιασδήποτε παραλλαγής έχει ενσωματωμένα τμήματα των αγωγών αέρα δομής - τροφοδοσίας. Είναι υπεύθυνοι για την παροχή καθαρού αέρα. Για να κανονιστεί η φυσική ή αναγκαστική παροχή αερισμού είναι δυνατή και από μόνη της, θα εξετάσουμε πώς να το κάνουμε στην πράξη.

Πίνακας περιεχομένων:

Ειδικά χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας

Αυτό το σύστημα αερισμού περιέχει σημαντικές διαφορές από τα συστήματα κλιματισμού. Ο εξοπλισμός όχι μόνο ψύχει τον αέρα, αλλά και κορεσμεί το δωμάτιο με καθαρό, εμπλουτισμένο με οξυγόνο αέρα. Το σύστημα χρησιμοποιεί εξωτερικό αέρα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά. Επομένως, είναι φυσικό η εγκατάσταση ανεφοδιασμού να κοστίζει μια τάξη μεγέθους πιο ακριβή και απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά αυτό αποδίδει με το πλεονέκτημα και την αποδοτικότητα του συστήματος.

Ο καθυστερημένος αέρας αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη διάθεση, τη συναισθηματική κατάσταση, αλλά και για την υγεία. Ως εκ τούτου, συνιστάται να φροντίζετε για τη ρύθμιση του συστήματος. Το σύστημα τροφοδοσίας είναι ένας από τους τύπους μηχανικού εξαερισμού, όταν ο νωπός αέρας ωθείται στο δωμάτιο. Οι εξαντλημένες μάζες αέρα εκκενώνονται προς τα έξω μέσω συστήματος εξαερισμού.

Το σύστημα αερισμού εισόδου αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ανεμιστήρες τροφοδοσίας - παρέχουν ροή αέρα
 • Μειωτήρας ήχου - η συσκευή μειώνει το θόρυβο, το οποίο γίνεται από την εγκατάσταση.
 • θερμοσίφωνας - τη χειμερινή περίοδο ο θερμαινόμενος αέρας θερμαίνεται, ανάλογα με τον τόπο θέρμανσης, διακρίνονται δύο είδη θέρμανσης: ηλεκτρικό και νερό,
 • γρίλιες εισαγωγής αέρα - ένα ειδικό φίλτρο που εμποδίζει την είσοδο βρώμικων στοιχείων από το εξωτερικό προς το δωμάτιο.
 • φίλτρο για βαθύ καθαρισμό - καθαρίζει τις μάζες αέρα επιβλαβών ακαθαρσιών.
 • Βαλβίδες - όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο, μην αφήνετε αέρα από το εξωτερικό για να μπείτε στο δωμάτιο.
 • Οι αεραγωγοί είναι κανάλια μέσω των οποίων κυκλοφορεί ο αέρας.

Σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα monoblock, είναι οικονομικό, υπερμεγέθη και καλά αερίζεται το χώρο. Αυτή η εγκατάσταση δεν δημιουργεί θόρυβο, είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε μικρές γωνίες του δωματίου. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού δεν απαιτεί πολύπλοκο σχεδιασμό, αναδιάρθρωση. Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος, την παραγωγική ικανότητα και τον κατασκευαστή και ποικίλλει σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Η πιο συνηθισμένη βαλβίδα παράθυρου και ανεμιστήρας τροφοδοσίας αέρα. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του πλαισίου και ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος στο εξωτερικό του τοίχου του κτιρίου. Η τροφοδοσία και η αφαίρεση του αέρα διεξάγεται με μια αναγκαστική μέθοδο.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του εξαερισμού τροφοδοσίας

Οι κανόνες λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού βασίζονται στην αναγκαστική κυκλοφορία του αέρα. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας, ο οποίος παρέχει μάζες αέρα στο δωμάτιο. Η είσοδος στο σύστημα εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιείται από καθαρό χώρο, χωρίς υπερβολική υγρασία, και από αέρια. Ως εκ τούτου, τα μπάνια, τα ντους, οι τουαλέτες δεν μπορούν να εξοπλιστούν με τέτοιες συσκευές. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο παρέχει πλήρως εισροή καθαρού αέρα και απομάκρυνση του χρησιμοποιημένου "ξερά" αέρα.

Από το δρόμο προς το δωμάτιο καθαρός αέρας δεν πέφτει αμέσως, αλλά με διάφορους τρόπους, όπου υπάρχει καθαρισμός των μαζών από τη σκόνη, τα επιβλαβή αέρια και τη βρωμιά. Η σχάρα και τα φίλτρα αέρα σας επιτρέπουν να αναπνέετε καθαρό αέρα. Εκτός από τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, ο αέρας καθαρίζεται από μικρόβια, ιούς και παθογόνα βακτήρια. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το σύστημα τροφοδοσίας μπορεί να υγραίνει τις μάζες του αέρα. Ο εξαερισμός Pritchnaya δεν προκαλεί μόνο την κυκλοφορία του αέρα, αλλά και βελτιώνει την ποιότητά του, αλλάζει τις ιδιότητές του.

Μειονεκτήματα των συστημάτων εξαερισμού της έκδοσης τροφοδοσίας

Και παρόλο που ο εξαερισμός προσφοράς έχει πολλά πλεονεκτήματα, αξίζει να επισημανθούν οι αδυναμίες του στη διάταξη μεγάλου διαστήματος αερισμού:

 • δυσκολία εγκατάστασης κατά την εγκατάσταση σε μια ήδη χτισμένη κατοικία, όχι από το μηδέν.
 • Δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί αρκετός χώρος για εγκατάσταση, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος.
 • εξοπλισμός εκπέμπει δυνατούς θορύβους και κραδασμούς, θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του ηχομόνωσης, υπάρχουν πολλά σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό, αλλά και στην αναγέννηση της ηχομόνωσης, ωφέλιμη επιφάνεια θα πρέπει να καταλαμβάνεται περισσότερο?
 • είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το τελικό κτίριο με αεραγωγούς, να δημιουργήσει ένα αρμόδιο έργο?
 • πρόσθετο κόστος υλικού απαιτείται όταν εγκατασταθεί το σύστημα.

Φαίνεται ότι όλα είναι πολύ απλά - έκανε μια τρύπα, έτοιμη πηγή καθαρού αέρα. Στην πράξη, όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Από τη μία πλευρά, η εξωτερική θερμοκρασία είναι σχεδόν όλο το χρόνο από ευχάριστη και υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος κατάλογος προβλημάτων:

 • οι μάζες αέρα χωρίς ειδική θέρμανση δεν είναι πολύ άνετες, ακόμη και αν το εξωτερικό δεν είναι κρύο, για να αποφευχθεί η αναστάτωση, τοποθετούνται στοιχεία θέρμανσης.
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων, το δωμάτιο θα γεμίσει με βρώμικο και σκονισμένο αέρα.
 • εάν η τρύπα στον τοίχο δεν είναι εξοπλισμένη με ηχομονωτικά υλικά, η παραμονή στο δωμάτιο θα δηλητηριαστεί από εξωτερικούς ήχους δρόμου.
 • οι μάζες του αέρα από το δρόμο αλλάζουν διαρκώς το επίπεδο υγρασίας, επομένως ο έλεγχος της υγρασίας είναι υποχρεωτικός, ο οποίος μπορεί να προσαρμόσει τους δείκτες σε άνετους.
 • είναι αδύνατο να εγκαταλείψετε την εγκατάσταση χωρίς θερμομόνωση - οι εξωτερικές σταγόνες αέρα προκαλούν συμπύκνωση, ως αποτέλεσμα, μούχλα και μύκητες.

Καμία από τις περιγραφείσες στιγμές δεν μπορεί να παραμεληθεί, διαφορετικά η ιδέα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του διαμερίσματος θα τελειώσει με την αντίστροφη διαδικασία.

Τα υλικά και τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού (βαλβίδας) με τα χέρια τους

Για ένα μικρό δωμάτιο δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε ένα πολύπλοκο σύστημα, είναι δυνατόν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα παροχής για μικρά χρήματα με το δικό σας χέρι. Για να φτιάξετε ένα σπιτικό αναπνευστήρα, θα χρειαστείτε:

 • πλαστικό σωλήνα?
 • σχάρα;
 • θερμαντήρας?
 • φίλτρο;
 • βαλβίδα ·
 • απομονωτής θορύβου.

Το μήκος του πλαστικού σωλήνα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το πάχος των τοίχων. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πάχος του τοίχου, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα μέτρο πλαστικού σωλήνα και να κόψετε το απαιτούμενο μέγεθος κατά μήκος του δρόμου. Η διάμετρος πρέπει να είναι μέσα σε εκατόν εκατόν είκοσι χιλιοστά. Δεν απαιτείται μεγαλύτερη διάμετρος, καθώς θα υπάρξουν δυσκολίες στη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα, προκαλώντας ένα μικροκλίμα.

Η μάσκα απαιτείται για εξωτερική σύνδεση με το σωλήνα. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του συστήματος από το να πάρει τα συντρίμμια. Η μορφή του πλέγματος είναι αυθαίρετη, δεν έχει σημασία. Αλλά το μέγεθος πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα.

Ένας θερμαντήρας είναι απαραίτητο μέρος της βαλβίδας παροχής. Η μόνωση του σωλήνα πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του σωλήνα. Το μέσο πάχος της μόνωσης είναι περίπου είκοσι χιλιοστά.

Το φίλτρο εγκαθίσταται μέσα στη βαλβίδα. Το κύριο καθήκον του στοιχείου είναι η διατήρηση επιβλαβών σωματιδίων σκόνης, γύρης, αιθάλης και παρόμοιων ουσιών. Ένα σπιτικό φίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί από πολυφωτό ή από κομμάτι αφρώδες ελαστικό.

Δεν είναι δυνατό να κατασκευάσετε το σώμα της βαλβίδας με το χέρι, γι 'αυτό το λόγο συνιστάται να αγοράσετε το τμήμα κεφαλής εξαερισμού. Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος από το εσωτερικό του δωματίου. Μια εναλλακτική λύση για τη ρύθμιση του εισερχόμενου αέρα μπορεί να είναι μια σχάρα αερισμού εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενα παντζούρια.

Είναι δυνατό να γίνει ανεξάρτητος εξαερισμός σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, ακόμη και σε έναν αρχάριο αρχάριου.

Πού είναι ο πιο λογικός χώρος για τον εξαερισμό του εφοδιασμού;

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν εξαερισμό στα υπάρχοντά τους. Χάρη σε αυτό το σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη συνεχούς ανοίγματος και κλεισίματος των παραθύρων. Αυτό επιλύεται όχι μόνο από το ζήτημα της διατήρησης της λειτουργικότητας του υλικού παραθύρων, αλλά και από το πρόβλημα του εξωτερικού θορύβου, της σκόνης και των επιβλαβών ακαθαρσιών. Η λειτουργία της βαλβίδας ρυθμίζεται, επιτρέποντας έτσι στο σύστημα να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Η εγκατάσταση της συσκευής μέσα μπορεί να κρύβεται από κουρτίνες. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα κοντά στις μπαταρίες. Σε αυτή την περίπτωση, οι μάζες του αέρα θα θερμαίνονται. Η εγκατάσταση στην κορυφή θα επιτρέψει την ανάμειξη των ροών του αέρα.

Εάν πρόκειται για εξαερισμό του συνόλου του σπιτιού ή του διαμερίσματος, είναι απαραίτητο να καταρτιστεί ένα έργο. Η διάταξη πρέπει να υποδεικνύει τη θέση της PU, των αεραγωγών, των σχάρων. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη ροή του αέρα, την κατεύθυνση της κίνησης των αέριων μαζών, για να αποφύγετε τα λάθη. Το εσφαλμένο σύστημα σκέψης μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση των δυσάρεστων οσμών από την κουζίνα, το μπάνιο σε όλο το δωμάτιο. Απαιτείται προσεκτικός υπολογισμός της χωρητικότητας θέρμανσης, λαμβάνει υπόψη τον βαθμό θέρμανσης του σπιτιού, τον καιρό σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Πώς να συναρμολογήσετε τον αερισμό τροφοδοσίας με το δικό σας εγχειρίδιο και οδηγίες

Για να κάνετε τον εαυτό σας το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας (βαλβίδα τροφοδοσίας), πρέπει να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία.

Πρώτα μια τρύπα είναι διάτρητη στον τοίχο, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε με μια κλίση προς τα κάτω, διαφορετικά το δωμάτιο αρχίζει να γεμίζει με εξωτερική υγρασία, βροχοπτώσεις. Η συνιστώμενη διάμετρος των οπών δεν είναι μεγαλύτερη από εκατόν είκοσι χιλιοστά. Πολύ συχνά, η τρύπα στον τοίχο γίνεται μισή. Ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας στο δωμάτιο δεν πήρε τη σκόνη "αντίστροφη έλξη", θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο.

Στην τρύπα πρέπει να εισάγετε ένα σωλήνα, τραβήξτε το έξω, μέσα στο σωλήνα προεξέχει όχι περισσότερο από δέκα χιλιοστά.

Ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου πρέπει να εκτοξευθεί με αφρό συναρμολόγησης. Το κουτί συνδέεται χρησιμοποιώντας πείρους. Στο κουτί, πρέπει να τοποθετήσετε το υλικό που λειτουργεί ως απομονωτής θορύβου. Η εξωτερική πλευρά της βαλβίδας κλείνει από το μπροστινό κάλυμμα. Όλα, η εγκατάσταση της κατασκευής έχει ολοκληρωθεί. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν είναι πολύ περίπλοκη, απαιτώντας πρόσθετες εξειδικευμένες γνώσεις.

Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας σε κάθε δωμάτιο, αυτό θα αποφύγει τις επιπλοκές και το μεγάλο κόστος υλικού κατά την εγκατάσταση ενός σταθερού συστήματος εξαερισμού.

Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού αερίου με τα χέρια του σε χωριστά δωμάτια

Εάν κάποια δωμάτια μπορούν να κάνουν χωρίς συστήματα εξαερισμού, τότε μπάνια, μπάνια ή κουζίνες χρειάζονται αυτό το είδος κατασκευής. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες εξαγωγής, οι οποίοι λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά. Για να καθορίσετε τη δύναμη του ανεμιστήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με έναν συγκεκριμένο αριθμό: επτά για μια τουαλέτα, δέκα για μια κουζίνα.

Για την τουαλέτα είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα σύστημα εξαερισμού που ξεκινάει όταν ανάβει η λυχνία ή με χρονοδιακόπτη. Για την κουζίνα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού με πλέγμα.

Ο εξαερισμός σε αυτές τις αίθουσες βοηθά να ξεχάσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανεπαρκή κυκλοφορία του αέρα.

Ελέγξτε το σύστημα αερισμού με τα χέρια σας

Ελέγξτε τη λειτουργία του σταθερού συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιώντας χαρτί. Βρίσκεται σε απόσταση πέντε εκατοστών από την κουκούλα, το φύλλο πρέπει να κλίνει προς το άνοιγμα. Δεν συνιστάται αυστηρά η εξακρίβωση της ποιότητας του εξαερισμού με χρήση σπίρτων ή άλλης πηγής φωτιάς. Μπορεί να συσσωρευτούν εύφλεκτα αέρια στο σύστημα εξαερισμού. Αυτό θα αποτελέσει απειλή για την ακεραιότητα της ζωής και της περιουσίας.

Όσον αφορά το σύστημα παροχής αέρα που είναι εφοδιασμένο με βαλβίδα αέρα παροχής, είναι δυνατόν να ελεγχθεί η απόδοση της λειτουργίας του με τον ακόλουθο τρόπο.

Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα, θα πρέπει να ελέγξετε αν θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα. Σε αυτή την περίπτωση, η δοκιμή πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας πυρκαγιάς ή ενός αναπτήρα τσιγάρων. Κατά την κανονική λειτουργία, η φλόγα θα τραβηχτεί στη μέση του δωματίου, αν ο αερισμός είναι σπασμένος, η ώθηση θα αντιστραφεί.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό εάν ο καιρός είναι ζεστός έξω. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτί και εφαρμόστε στη μάσκα. Εάν προσελκύσει τη μονάδα, τότε το σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα αερισμού προσφοράς σε όλο το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμπλακεί στο έργο των ειδικών μηχανικών. Αυτό το έργο απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό. Αλλά ο εξαερισμός σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο είναι ένα έργο που μπορεί να γίνει εύκολα από μόνο του. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον εφοδιασμό με τον εαυτό σας, παρακολουθήστε το βίντεο. Αναφέρονται λεπτομερώς οι κύριες αποχρώσεις της εγκατάστασης του συστήματος:

Εξαερισμός - τι είναι αυτό;

Οι καινοτόμες τεχνολογίες αναπτύσσονται και τα παραδοσιακά κλιματιστικά είναι ένα παρελθόν. Αντ 'αυτού, τα συστήματα παροχής αέρα εισάγονται σταδιακά, τα οποία έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών κλιματιστικών. Ο εξαερισμός είναι εξαερισμός με ειδικό εξοπλισμό εξαερισμού που θα ωθήσει το οξυγόνο στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται σε βαλβίδες εξαερισμού, οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε πλαστικά παράθυρα.

Σχηματικό διάγραμμα αερισμού.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του συστήματος παροχής αερισμού

Ο εξαερισμός του φρέσκου αέρα διαφέρει από τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού, διότι όχι μόνο ψύχει τον αέρα αλλά και εμπλουτίζει το δωμάτιο με καθαρό και κορεσμένο οξυγόνο. Αυτός ο αέρας αντλείται από το δρόμο όταν τα συμβατικά κλιματιστικά δεν μπορούν. Αυτό το σύστημα κοστίζει λίγο περισσότερο και η τοποθέτησή του είναι πιο δύσκολη, αλλά δεν αξίζει να σώσουμε την ποιότητα. Η αναπνοή στον αέρα που περιορίζεται σε ένα δωμάτιο είναι εξαιρετικά επιβλαβής για το σώμα και το έργο των ανθρώπων που είναι μέσα του.

Χρήση ελεγκτή φρέσκου αέρα.

Αυτό μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά τους και στη συνέχεια να επηρεάσει αρνητικά την υγεία τους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μικρή εγκατάσταση monoblock, η οποία χρησιμοποιείται για μικρά δωμάτια και χώρους γραφείων. Αυτά τα συστήματα monoblock είναι αρκετά οικονομικά και αερίζονται καλά τον αέρα. Η μονάδα παροχής αέρα Monoblock είναι ένα συμπαγές σύστημα, το οποίο δημιουργείται σε μία περίπτωση και κατασκευάζεται με ηχομόνωση. Αυτός ο σχεδιασμός επέτρεψε στον εξοπλισμό αυτό να απαλλαγεί από τα μειονεκτήματα που είναι εγγενή στον συμβατικό αερισμό του φρέσκου αέρα. Παράγει λιγότερο θόρυβο και απαιτεί μικρότερο χώρο, γεγονός που θα επιτρέψει την τοποθέτησή του στο μπαλκόνι ή σε άλλα μέρη του κτιρίου. Έτσι, αυτός ο παράγοντας αποκλείει πολλές βαριές λειτουργίες: σχεδιασμό, επισκευή βαρέως εξοπλισμού. Ο εξαερισμός Pribochnaya μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την χωρητικότητά του. Το κόστος ποικίλλει από μερικές εκατοντάδες δολάρια σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα συστήματα είναι η βαλβίδα παραθύρου και ο ανεμιστήρας αέρα. Ο ανεμιστήρας παραθύρου είναι τοποθετημένος στην κορυφή του πλαισίου, με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει στο ίδιο το δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη έξω από το κτίριο, ο αέρας σε αυτή την περίπτωση κυκλοφορεί με έναν αναγκαστικό τρόπο.

Αρχή λειτουργίας του εξαερισμού

Η αρχή του αερισμού είναι ότι η παροχή αέρα από το δρόμο γίνεται μέσω εξαναγκασμένης έγχυσης.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού με ανάκτηση.

Συνήθως μια μονάδα ανεμιστήρα χρησιμοποιείται για αυτό. Για παράδειγμα, δημιουργεί την απαραίτητη πίεση για αναγκαστική έγχυση και παραδίδει τον αρχικά επεξεργασμένο αέρα στα εσωτερικά μέρη του κτιρίου, τόσο σε κτίρια κατοικιών όσο και σε κτίρια γραφείων και αποθήκες. Είναι πολύ σημαντικό η είσοδος στον εξαερισμό του ανεφοδιασμού να βρίσκεται σε καθαρά δωμάτια όπου υπάρχουν άνθρωποι. Μην εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε χώρους με ανεπιθύμητες εκπομπές υγρασίας και αερίων, επομένως πρέπει να αποκλείσετε δωμάτια όπως ντους, μπάνια, τουαλέτες. Με εξαναγκασμένη έγχυση καθαρού αέρα, ο εξοπλισμός δημιουργεί υπερπίεση, γεγονός που διευκολύνει την απομάκρυνση περιττών, ήδη χρησιμοποιημένων αέρος μέσω παραθύρων και θυρών. Εάν έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικές εκροές εξαερισμού κατά την κατασκευή των κτιρίων: ορυχεία, κιβώτια και καθαρισμοί αέρα, θα χρησιμεύσουν ως ειδικοί σωλήνες εξαγωγής αέρα. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού, για παράδειγμα, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής συμβάλλει τόσο στην εισροή καθαρού αέρα όσο και στην εκροή περιττών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλα τα συστήματα.

Επεξεργασία και διήθηση αέρα

Έλεγχος του συστήματος παροχής αέρα με θερμοσίφωνα.

Αέρα, πριν εισέλθει στο δωμάτιο, είναι ένας μεγάλος αριθμός θεραπειών. Αφού περάσει από την σχάρα αέρα, παίρνει φίλτρα με διαφορετικούς βαθμούς καθαρισμού από μολυσματικούς παράγοντες και ξένες ακαθαρσίες. Αυτά τα φίλτρα θα καθαρίσουν τον αέρα από τη σκόνη, τη βρωμιά, τα επιβλαβή αέρια και τα αέρια που προέκυψαν από επιβλαβείς παραγωγικές διαδικασίες. Επίσης, ο αέρας αποβάλλεται από τις εκπομπές αυτοκινήτων και άλλες ξένες μυρωδιές. Από όλα αυτά προκύπτει ότι ο εξαερισμός αυτός καθαρίζει τον αέρα των επιβλαβών ουσιών, προστατεύει την υγεία σας από λοιμώξεις, βακτήρια και τις βλαβερές συνέπειες των τεχνικών αποβλήτων και αερίων. Όπως συμβαίνει με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού, ο καθαρός αέρας μπορεί να πραγματοποιήσει σχεδόν κάθε χειρισμό αέρα. Είναι δυνατή η αλλαγή της υγρασίας και / ή της θερμοκρασίας του αέρα τόσο σε μεγάλο όσο και σε μικρότερο βαθμό.

Μπορείτε να επιλέξετε άλλη ποιότητα ποιότητας αέρα, κατάλληλη για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας. Είναι ακριβώς για το λόγο ότι η πρόσληψη αέρα όχι μόνο "κυνηγάει" τον αέρα, αλλά και αλλάζει τις ιδιότητές του, τέτοια συστήματα εγκαθίστανται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές όπως κατοικίες, διαμερίσματα, σπίτια και σπίτια. Για τη θέρμανση του αέρα, ο εξαερισμός με φρέσκο ​​αέρα χρησιμοποιεί έναν θερμαντήρα αέρα που μπορεί να αλλάξει την ισχύ του. Η ισχύς που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του αέρα υπολογίζεται, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες του περιβάλλοντος και τον όγκο του εισερχόμενου αέρα.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι κατασκευαστές αυτού του εξοπλισμού κατασκευάζουν θερμοσίφωνες δύο τύπων: νερό και ηλεκτρικό. Είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στην επιλογή του θερμαντήρα αέρα, καθώς η ποιότητα του εισερχόμενου αέρα στο δωμάτιο και, κατά συνέπεια, η υγεία των ανθρώπων σε αυτό εξαρτάται από την απόδοσή του.

Μειονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού με ανάκτηση, καθώς και με ψύξη και θέρμανση.

Παρά τα πλεονεκτήματά του, αυτός ο τύπος εξαερισμού, όπως και άλλα προϊόντα, έχει ορισμένα μειονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να εξοικειωθείτε πριν αγοράσετε αυτή τη μονάδα. Αυτά τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη δυσκολία εγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης αυτού του εξοπλισμού, λόγω της μεγάλης πυκνότητας κατασκευής.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει πάντα αρκετός χώρος για την εγκατάσταση της συνολικής μονάδας, σύμφωνα με όλους τους κανόνες εγκατάστασης και κανονισμούς, οι οποίοι αναφέρονται στις οδηγίες και τις οδηγίες ασφαλείας.

Το επόμενο μειονέκτημα είναι έντονες δονήσεις και θόρυβοι. Έτσι, θα πρέπει να κάνετε πρόσθετη μόνωση θορύβου. Είναι δυνατή η χρήση σύγχρονων μονωτών υψηλής ποιότητας, όπως bitoplast, μεμβράνες με μεμβράνη, θερμικός ήχος και δονητές, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους κραδασμούς και τον θόρυβο. Η χρήση τέτοιων μονωτήρων μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος εγκατάστασης μιας τέτοιας συσκευής και να αυξήσει το μέγεθός της, για την οποία θα χρειαστεί να απελευθερώσετε ακόμη περισσότερο χώρο για την τοποθέτησή της.

Το τελικό μειονέκτημα του εξαερισμού είναι ότι για την εγκατάσταση θα πρέπει να σχεδιάσει και την εγκατάσταση πρόσθετων αγωγών. Αυτές οι αλλαγές είναι καλύτερο να γίνεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κτιρίου, αλλά μπορείτε να τα προσθέσετε στο ήδη postroennoe.No ο σχεδιασμός διαδικασία και την κατασκευή των αεραγωγών που προσθέτετε στο πρόσθετη εγκατάσταση αποβλήτων του αερισμού, οι αεραγωγοί πρέπει να κρύψει, έτσι ώστε να μην χαλάσει την άποψη των εγκαταστάσεων.

Αυτόματος αερισμός

Πριν από την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού είναι απαραίτητο να κάνετε το σχεδιασμό. Στο σχεδιασμό μονάδων μεσαίου μεγέθους και μεγάλου μεγέθους, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκαθίστανται πίνακες για την αυτοματοποίηση της εγκατάστασης. Υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας τέτοιων συστημάτων. Η πρώτη λειτουργία είναι αυτόματη. Ο ίδιος παρέχει όλες τις διαδικασίες και, όταν φτάσει στην απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο, μπαίνει στο σύστημα στη λειτουργία "ύπνου", η οποία θα διαρκέσει έως ότου δεν χρειάζεται να ζεσταθεί ή να ψυχθεί ο αέρας.

Η δεύτερη λειτουργία είναι χειροκίνητη, στην οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τη λειτουργία του συστήματός σας σε κανονική λειτουργία. Το ιδανικό μέρος για να εγκαταστήσετε τέτοια γραφεία είναι αυτό στο οποίο είναι εύκολο να πλησιάσετε, σαν να είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε μερικά εξαρτήματα ή οποιαδήποτε άλλη επισκευή, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά την εργασία. Όλες οι εταιρείες είναι πλέον υποχρεωμένες να παράγουν και να επισυνάπτουν οδηγίες χρήσης και συντήρησης κατά την κατασκευή των προϊόντων τους. Αυτή η τάση μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό σύμφωνα με όλες τις πτυχές του εξοπλισμού, γεγονός που θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Στα παλιά πολυκατοικίες, υπάρχει βασικά ένα σύστημα εξαερισμού, οργανωμένο σύμφωνα με τα σοβιετικά πρότυπα. Μέχρι σήμερα, οι επιλογές αυτές ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Κατά κανόνα, τα συστήματα αυτά είναι όσο το δυνατόν πιο απλά. Η κυκλοφορία του αέρα σε αυτά συμβαίνει λόγω των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα και στο μπάνιο. Σήμερα, τα νέα συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης έχουν αντικαταστήσει τις παρωχημένες δομές. Σήμερα θα τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Τι είναι αυτό και γιατί χρειάζεται;

Πριν προχωρήσουμε στην εξοικείωση με τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι και τι προορίζεται. Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής αναφέρεται στους τύπους αερισμού, που χαρακτηρίζονται από μια ισορροπημένη εναλλαγή εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Συνήθως, τέτοια συστήματα εγκαθίστανται σε σπίτια, διαμερίσματα, καθώς και σε χώρους γραφείων και παραγωγής. Ο εξαερισμός αυτός σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες συγκεκριμένων δωματίων.

Η έλλειψη ενός κανονικού συστήματος εξαερισμού μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την κατάσταση του νοικοκυριού. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει καλά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα στο σαλόνι, αυτό οφείλεται σε ανεπαρκώς πυκνά πλαίσια παραθύρων, παράθυρα και άλλα παρόμοια ανοίγματα.

Εάν στην κατοικία εγκατασταθούν πλαστικά παράθυρα διπλού υαλοπίνακα υψηλής ποιότητας, ο εξαερισμός από αυτό μπορεί να υποφέρει σημαντικά. Τα χρησιμοποιημένα ζευγάρια σε τέτοιες συνθήκες θα παραμείνουν στο δωμάτιο.

Για το λόγο αυτό, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι ιδιαίτερα απαραίτητος για τη διευθέτηση διαμερισμάτων με εγκατεστημένα πλαστικά παράθυρα. Φυσικά, αυτά τα σχέδια προστατεύουν τους ανθρώπους από τον θόρυβο του δρόμου και τη σκόνη, ωστόσο, και ο φρέσκος αέρας εμποδίζεται από το δρόμο. Για το μικροκλίμα στο διαμέρισμα ήταν ασφαλές και καθαρό, θα πρέπει να τοποθετήσετε έναν εξαερισμό ποιότητας. Χάρη σε ένα τέτοιο σύστημα θα είναι δυνατό να γίνει χωρίς συνεχή αερισμό ανοίγοντας τα τηγάνια εξαερισμού.

Επιπλέον, σε κατοικημένες περιοχές δεν πρόκειται να βαδίζουν τα σχέδια, λόγω των οποίων το νοικοκυριό μπορεί να αρρωστήσει. Επίσης, σε ένα σπίτι με καλό εξαερισμό, το καλούπι δεν θα ξεκινήσει. Τέτοια συστήματα είναι ιδιαίτερα απαραίτητα όταν τα κατοικίδια ζώα ζουν στο σπίτι. Απόβλητα από τη ζωή τους εκπέμπουν συχνά δυσάρεστες οσμές, οι οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρύψουν. Χάρη στον καλό εξαερισμό, αυτό το πρόβλημα μπορεί να ξεχαστεί.

Αρχή της λειτουργίας του συστήματος

Για να κατανοήσουμε την αρχή του αερισμού εξαερισμού, Πρέπει να εξεταστούν από ποια στοιχεία συνίσταται.

 • Υπάρχει ένα στοιχείο στο σύστημα, όπως μια βαλβίδα τροφοδοσίας. Η παρουσία του στο σύστημα είναι απαραίτητη, ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο σύστημα μόνο τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένη. Η βαλβίδα μπορεί να αυτοματοποιηθεί ανοίγοντας τη στιγμή της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης της συσκευής.
 • Επίσης στο σύστημα υπάρχει ένα ειδικό φίλτρο σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα από τη σκόνη και άλλους ρύπους. Η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα θα εξαρτηθεί από τα φίλτρα που υπάρχουν στο σύστημα.
 • Ο θερμαντήρας στο σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί για να θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Αυτό το στοιχείο είναι νερό και ηλεκτρικό.
 • Ο ανεμιστήρας παίζει το ρόλο του κύριου στοιχείου. Είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για τη ροή του αέρα από το εξωτερικό προς το υπάρχον δωμάτιο. Αυτό οφείλεται στην πίεση που σχηματίζει ο ανεμιστήρας.
 • Υπάρχει ανάγκη για εξομάλυνση του θορύβου σε ένα τέτοιο σύστημα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το επίπεδο θορύβου, το οποίο δημιουργεί μια συσκευή εξαερισμού.

Έτσι, η αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας είναι η μεταφορά καθαρού και θερμού αέρα λόγω της αναγκαστικής έγχυσης. Ο αέρας που πηγαίνει κατευθείαν στην ειδική βαλβίδα, υφίσταται κάποια επεξεργασία, ξεπερνώντας το φίλτρο. Όσο για τη θερμοκρασία του εγχυμένου αέρα, τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μπορεί και να θερμανθεί και να ψυχθεί. Οι ιδιότητες του εισερχόμενου αέρα μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Χάρη σε αυτή την αρχή λειτουργίας, τα συστήματα αερισμού προσφοράς είναι τόσο δημοφιλή. Εγκαθίστανται όχι μόνο σε διαμερίσματα, αλλά και σε πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, όπου οι βέλτιστες συνθήκες πρέπει να διατηρούνται συνεχώς. Η υψηλή πίεση που εμφανίζεται λόγω της λειτουργίας του εξαερισμού τροφοδοσίας, καθώς ωθεί τον ήδη εξαντλημένο αέρα να εγκαταλείψει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Η παραγωγή πραγματοποιείται μέσω ειδικών ορυχείων, καθώς και ρωγμών, που συνήθως υπάρχουν στις δομές των παραθύρων και των παραθύρων. Συνεπώς, ο μολυσμένος αέρας εγκαταλείπει φυσιολογικά το δωμάτιο.

Ποικιλίες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά δομής και λειτουργίας. Θα τα γνωρίσουμε.

Με την κυκλοφορία

Όλα τα συστήματα τροφοδοσίας διαφέρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο κυκλοφορίας.

Υπάρχουν τέτοιες παραλλαγές:

 • με φυσική κυκλοφορία.
 • αναγκαστική (ή μηχανική) κυκλοφορία ·
 • σε συνδυασμό.

Στα περισσότερα σύγχρονα κτίρια διαμερισμάτων, είναι απλώς φυσική κυκλοφορία αέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας εισέρχεται στο κτίριο από το δρόμο μόνο του, χωρίς παρεμβολές από το εξωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, η ένεση δεν χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, ταυτόχρονα, ο αέρας διεισδύει σε σπίτια με διάφορες ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες. Φεύγει, περνώντας από την κουκούλα. Οι τρύπες του βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Ο αέρας δεν φεύγει από το καθιστικό, περνώντας μέσα από αυτά τα ανοίγματα. Στη συνέχεια μπαίνει κατευθείαν στον άξονα εξαερισμού, ανεβαίνει και το ρίχνει στη στέγη. Η κυκλοφορία οφείλεται σε διαφορές θερμοκρασίας, καθώς και διαφορές στην πίεση εντός και εκτός της κατοικίας.

Το κύριο πλεονέκτημα μιας τέτοιας κυκλοφορίας είναι ότι είναι διαθέσιμο. Για τη ρύθμισή του δεν χρειάζεται να ξοδεύουν πολλά χρήματα και ενέργεια. Φυσικά, ο φυσικός αερισμός έχει τα δικά του μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, συχνά αποτυγχάνει. Τα ερμητικά πλαστικά παράθυρα, τοποθετημένα στη θέση του ξύλου, μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι η παροχή αέρα είναι ανεπαρκής. Εξαιτίας αυτού, το σπίτι θα είναι βουλωμένο και δεν είναι πολύ άνετο. Επιπλέον, εάν ο απορροφητήρας είναι φραγμένος, ένας δυσάρεστος μούχλος αέρας θα κρατηθεί συνεχώς στο διαμέρισμα.

Εξαερισμός του σπιτιού με φυσικό εξαερισμό μπορεί να είναι μόνο ένας προσιτός τρόπος - ανοίγοντας το παράθυρο. Αλλά εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το ανοιχτό παράθυρο δεν είναι μόνο η άφιξη του καθαρού αέρα, αλλά και ο υπερβολικός θόρυβος, η σκόνη και η βρωμιά από το δρόμο.

Για την εξάλειψη αυτών των μειονεκτημάτων, ο φυσικός αερισμός πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο σύστημα ή να συμπληρωθεί με μηχανικό σύστημα. Πιο πρακτικός εξαναγκασμένος αερισμός είναι ένα σύστημα στο οποίο ο αέρας τροφοδοτείται συνεχώς σε μια κατοικία ανεξάρτητα από τον καιρό που στέκεται στο δρόμο. Ο αέρας εισάγεται στην κατοικία με τη βοήθεια ανεμιστήρων ή άλλης συσκευής που είναι διαθέσιμη στο σύστημα. Ο εξαερισμός του αναγκαστικού τύπου καθιστά δυνατή τη ρύθμιση του ρυθμού εισροής, "προσαρμόζοντας" τη λειτουργία του σε ορισμένες ανάγκες για ανταλλαγή αέρα.

Υπάρχουν επίσης ειδικές συνδυασμένες επιλογές. Είναι πιο προσιτά και πιο πρακτικά στην εφαρμογή. Το παρόμοιο σύστημα λειτουργεί λόγω της εισαγωγής καθαρού αέρα μέσω των βαλβίδων τροφοδοσίας που βρίσκονται σε κουφώματα και θυρίδες. Η λειτουργία του αέρα απομακρύνεται από τα καθιστικά με τη λειτουργία των ανεμιστήρων εξαγωγής.

Εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο κρύος αέρας θα διεισδύσει στην κατοικία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, υπάρχει μια αίσθηση στην εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής κάτω από θερμαντικά σώματα ή ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης.

Με αυτή τη λύση, η δροσερή ροή θα αναμειχθεί με ζεστό αέρα, σχηματίζοντας τη βέλτιστη θερμοκρασία στο περιβάλλον περιβάλλον. Οι ανεμιστήρες εξαγωγής σε συνδυασμένες εκδόσεις λειτουργούν πάντα. Το απόγευμα, όταν στο διαμέρισμα οποιουδήποτε από τους ενοικιαστές εκεί, επιτρέπεται η μείωση της ταχύτητας στο ελάχιστο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των συνδυασμένων συστημάτων είναι:

 • η έλλειψη τεχνικά σύνθετων τμημάτων που αποτυγχάνουν γρήγορα, πράγμα που υποδηλώνει την υψηλή αξιοπιστία αυτών των δομών ·
 • κανονικές διαστάσεις, λόγω του οποίου ο εξαερισμός δεν συσσωρεύεται στον διαθέσιμο χώρο.
 • δεν υπάρχει ανάγκη για δαπανηρή συντήρηση.
 • σταθερή ανταλλαγή αέρα σε οποιαδήποτε εποχή.

Το μειονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι ότι στις βαλβίδες τροφοδοσίας τους δεν υπάρχει πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή θέρμανσης του εισερχόμενου αέρα, καθώς και ένα ειδικό φίλτρο για τον καθαρισμό του. Επιπλέον, η εναλλαγή αέρα των συνδυασμένων επιλογών είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των άλλων μοντέλων.

Κανάλι, χωρίς κανάλια

Τα συστήματα αγωγών τοποθετούνται και εγκαθίστανται κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή κατά τη διάρκεια σημαντικών επισκευών. Συνήθως είναι υπεύθυνοι για την ταυτόχρονη εισροή και εξαγωγή του αέρα. Στον εξαερισμό αυτού του τύπου, υπάρχει μια κεντρική μονάδα υπεύθυνη για την επεξεργασία αέρα, καθώς και σωλήνες που είναι υπεύθυνοι για την αφαίρεση του αέρα. Συνήθως περνούν κάτω από την οροφή, ακολουθώντας από το κεντρικό μπλοκ. Φυσικά, για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς αρκετός ελεύθερος χώρος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα καναλιών σήμερα δεν μπορούν να καλούνται σε ζήτηση στις συνθήκες των αστικών διαμερισμάτων, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν πολύ μέτριες διαστάσεις. Ναι, και το ύψος της οροφής σε τέτοια σπίτια δεν είναι κατάλληλα, δεδομένου ότι σπάνια υπερβαίνει το σήμα των 3 m Όσο για το σύστημα εξαερισμού κανάλι χωρίς -. Έχει ένα πιο μικρό μέγεθος, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στις συνθήκες του μέσου διαμέρισμα της πόλης ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Για το λόγο αυτό, τα σχέδια είναι πιο κοινά και δημοφιλή.

Σύμφωνα με το λειτουργικό

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, πολλά από αυτά συμπληρώνονται από μια ποικιλία χρήσιμων στοιχείων. Θα τα γνωρίσουμε. Για παράδειγμα, τα συστήματα εξαερισμού κατασκευάζονται σήμερα, συμπληρωμένα με θέρμανση. Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το παράθυρο είναι κρύο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο υπάρχον σύστημα, μάλλον ψυχρός αέρας θα εισέλθει στο σαλόνι. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε καταρροϊκές ασθένειες του νοικοκυριού.

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτών των συστημάτων είναι η διήθηση. Τέτοιες παραλλαγές εξαερισμού μπορούν να έχουν ποικίλα φίλτρα. Αυτό μπορεί να είναι όχι μόνο τυποποιημένες επιλογές στο δίκτυο, αλλά και στοιχεία υψηλής απόδοσης που έχουν μια πονηρή ύφανση λεπτών ινών. Μπορούν επίσης να υπάρχουν ειδικά φίλτρα άνθρακα. Τα μέρη αυτά είναι υπεύθυνα για τη συγκράτηση επιβλαβών αερίων και δυσάρεστων οσμών.

Αυτο-εγκατάσταση

Για πολλούς χρήστες φαίνεται ότι η ανεξάρτητη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού εφοδιασμού είναι μια πολύ εντατική διαδικασία εργασίας, την οποία μπορεί να χειριστεί μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος. Στην πραγματικότητα, όλη η εργασία δεν θα είναι δύσκολη. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Το κυριότερο είναι να ενεργείς σύμφωνα με την ηγεσία και να κάνεις τα πάντα πολύ προσεκτικά. Ας υπολογίσουμε πώς να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Για να εγκαταστήσετε ένα απλό σύστημα εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν όχι περισσότερο από 3 ημέρες. Εάν επιλέξετε μια πολύπλοκη εγκατάσταση, τότε αυτό θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Τα στοιχεία του συστήματος στο διαμέρισμα:

 • ανεμιστήρας;
 • βαλβίδα ·
 • φίλτρα;
 • αεραγωγούς ·
 • εξαρτήματα θέρμανσης.
 • αισθητήρες πίεσης;
 • σφιγκτήρες ·
 • θερμορυθμιστές.

Το χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο στον τοίχο με βίδες, είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα στερέωσης. Η εγκατάσταση του κλιματισμού σε ένα διαμέρισμα πόλης είναι πολύ παρόμοια με τη συλλογή διαφορετικών τμημάτων του σχεδιαστή. Προηγουμένως (πριν από τη γενική χρήση των παραθύρων από PVC), ο φρέσκος αέρας εισχώρησε στους χώρους διαβίωσης μόνο μέσω σχισμών παραθύρων και τοίχων. Έτσι, λειτουργούσε ο φυσικός αερισμός, για τον οποίο δεν απαιτούνταν πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης. Τα ανοιχτά παράθυρα ενίσχυαν μόνο την κυκλοφορία του αέρα, αλλά αυτό το μέτρο, φυσικά, ήταν προσωρινό. Γι 'αυτό μια ανεξάρτητη εγκατάσταση ενός συστήματος με φίλτρα είναι τόσο απαιτητική σήμερα.

Για ανεξάρτητη εργασία, θα χρειαστείτε εργαλεία όπως γροθιά, κατσαβίδια και μαχαίρι.

Από τα υλικά που χρειάζεστε για να αποθηκεύσετε:

 • το κύριο φίλτρο αέρα.
 • ο κύριος ανεμιστήρας?
 • σωλήνες αποχέτευσης από πλαστικό ·
 • πλαστικό δοχείο.

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό φίλτρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση κορμού, στην οποία η διάμετρος του σωλήνα είναι 100 mm. Τα εμπορεύματα αυτά μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένα καταστήματα σε τμήματα όπου πωλούνται στοιχεία απαραίτητα για τη συναρμολόγηση του εξαερισμού. Όσον αφορά τον ανεμιστήρα, στην ποιότητά του επιτρέπεται η τροφοδοσία μιας συσκευής κορμού με χωρητικότητα 150 κυβικών μέτρων. m / ώρα. Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τους οπαδούς που έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε την εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα, έτσι ώστε το φίλτρο να λειτουργεί μόνο προς τη σωστή κατεύθυνση. Μερικές φορές οι βαλβίδες είναι αρχικά ενσωματωμένες στους ανεμιστήρες.

Τώρα πρέπει να εγκαταστήσετε μια μονάδα φιλτραρίσματος. Για παράδειγμα, ένα τσιμεντένιο πάτωμα στο μπαλκόνι θα πρέπει να κάνει μια τρύπα που οδηγεί προς τα έξω, και στη συνέχεια να οδηγήσει την έξοδο αέρα σωλήνων αποχέτευσης από πλαστικό με διάμετρο 50 mm και έναν προσαρμογέα με ένα 50 έως 100 mm. Ένα συστατικό περίβλημα του φίλτρου αφήνεται να κλείσει το διακοσμητικό πλαστικό, συνδέονται με τον τοίχο ένα ζευγάρι των γωνιών, και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μαξιλάρι από καουτσούκ, προκειμένου να μειωθούν τα φορτία κραδασμών, και στη συνέχεια να καθορίσει το ίδιο το φίλτρο. Για να παρεμποδίσετε τη λεπτή σκόνη, πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο νερού. Επίσης, είναι δυνατή η χρήση δοχείου γεμάτου με νερό. Με αυτή την ιδιότητα, πρέπει να κατευθύνετε τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα. Το καλοκαίρι, αυτό το σύστημα θα λειτουργήσει καλά, αλλά το χειμώνα ένα τέτοιο αυτο-κατασκευασμένο φίλτρο δεν θα λειτουργήσει πια.

Στο ρόλο του υφάσματος για το φίλτρο επιτρέπεται η χρήση φίλτρου ειδικά σχεδιασμένου για εκχυλίσματα κουζίνας. Έτσι, από μια λωρίδα προκύπτει περίπου 3 μικρά φίλτρα.

Για να είναι πιο βολικό να κόψετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρότυπα από πυκνότερα υλικά όπως το χαρτόνι. Σε αυτή την εγκατάσταση μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένες. Εάν έχετε κάνει τα πάντα σωστά, ο εξαερισμός τροφοδοσίας θα σας κρατήσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί μόνο να αλλάξετε το ύφασμα φίλτρου από καιρό σε καιρό.

Κριτικές εμπειρογνωμόνων

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού ποιότητας σε ένα διαμέρισμα πόλης θα δημιουργήσει μια υγιή ατμόσφαιρα. Επιπλέον, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι δυνατή η ανεξάρτητη εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών, με αναφορά στα δημοσιονομικά στοιχεία, μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι δεν είναι μόνο πρακτικά αλλά και κερδοφόρα.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να εγκαταστήσετε στον ανεφοδιασμό διαμέρισμα καλή ποιότητα, αν τα παράθυρα της κατοικίας συσσωρεύεται συνεχώς το συμπύκνωμα, και σε ζεστό καιρό είναι πολύ ζεστό. Η εγκατάσταση ενός σωστά επιλεγμένου συστήματος θα εξαλείψει τέτοια δυσάρεστα προβλήματα.

Κρίνοντας από τις απόψεις των επαγγελματιών, τέτοια συστήματα εξαερισμού είναι πολύ συναφή και καλά εδραιωμένα. Είναι απαραίτητο μόνο προσεκτικά να προσεγγίσετε την επιλογή και την εγκατάστασή τους. Αν μιλάμε για περίπλοκο σχεδιασμό μεγάλων διαστάσεων, τότε είναι προτιμότερο να μην αναλαμβάνουμε κινδύνους, αλλά να στραφούμε σε έμπειρους τεχνίτες εγκατάστασης.

Χρήσιμες συμβουλές

Από την έλλειψη ποιότητας εξαερισμού στο σπίτι μπορεί να δείξει όχι μόνο συσσωρεύονται σε διαφορετικές επιφάνειες συμπυκνωμάτων, αλλά και η στάση των δυσάρεστων οσμών. Σε ένα καλά διατηρημένο διαμέρισμα για πολύ καιρό παραμένουν όλες οι γεύσεις που συνοδεύουν ένα άτομο καθ 'όλη τη ζωή. Εάν παρατηρήσετε ένα τέτοιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη να εγκαταστήσετε έναν καλό εξαερισμό.

Ο αερισμός στο σαλόνι μπορεί να είναι όχι μόνο μηχανικός αλλά και αυτόματος. Στη δεύτερη περίπτωση, τοποθετείται ένα ειδικό σερβοκίνηση στο φύλλο του πτυσσόμενου παραθύρου. Αυτή η συσκευή έχει προγραμματιστεί για να ανοίξει το τραβέρσα λόγω των καθορισμένων χρονικών διαστημάτων ή συμπληρώνεται από έναν ειδικό αισθητήρα καιρού. Ένας τέτοιος μηχανισμός ανταποκρίνεται σε αλλαγές στο επίπεδο της υγρασίας και της ατμόσφαιρας στο σύνολό της. Για παράδειγμα, σε συνθήκες ισχυρής βροχής, χιονιού ή ανέμου, θα λειτουργήσει ένας τέτοιος αισθητήρας, μετά τον οποίο το παράθυρο θα κλείσει.

Οι βαλβίδες εισαγωγής στο τοίχωμα θεωρούνται οι πιο παραγωγικές, ωστόσο, είναι καλύτερο να εγκατασταθούν σε καθιστικά αρκετά μεγάλης έκτασης. Παράθυρα με τους ίδιους παραποτάμους είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια.

Λάβετε υπόψη - αν χρησιμοποιείτε πρόσθετα εξαρτήματα εξαερισμού, τότε η εισροή, καθώς και η ταχύτητά του, θα μειωθούν σημαντικά.

Αφού έχετε εγκαταστήσει στον αερισμό του διαμερίσματός σας με φίλτρα, δεν πρέπει να ξεχάσετε την έγκαιρη συντήρηση τέτοιων συσκευών. Επιπλέον, παρόμοια σχέδια απαιτούν την περιοδική αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου. Μην παραμελούν τέτοιες διαδικασίες, διότι χάρη σε αυτές το σύστημα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και δεν θα προκαλέσει περιττά προβλήματα.

Αποκτήστε μόνο συστήματα εξαερισμού υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από γνωστούς κατασκευαστές. Τα πιο δημοφιλή είναι η Mitsubishi Electric, η Electrolux και η Ballu Machine, προσφέροντας στους πελάτες υψηλής ποιότητας προϊόντα με διάφορες τροποποιήσεις (συμπεριλαμβανομένων των πολύ καλά μελετημένων, αλλά φθηνών συστημάτων split). Τα προϊόντα αυτών των παγκοσμίως γνωστών εμπορικών σημάτων είναι δοκιμασμένα σε χρόνο και έχουν λαμπρή φήμη.

Μεταξύ των μηχανικών ανεμιστήρων που υπάρχουν στη σύγχρονη αγορά, μοντέλα με βασικά φίλτρα και φίλτρα ξυλάνθρακα, καθώς και θέρμανση αέρα, εμφανίζονται καλύτερα. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν την ιδανική λύση για όσους ζουν σε ψυχρά κλίματα. Οι εγκαταστάσεις αερισμού και οι ανεμιστήρες συνιστώνται να βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια (όσο το δυνατόν περισσότερο από τα καθιστικά).

Τι είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός και πώς να τον εξοπλίσει σωστά

Ο εξαερισμός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης. Επιδιώκοντας τη διατήρηση της θερμότητας, τα σπίτια και τα διαμερίσματα στερούνται ακόμη μικροσκοπικά ανοίγματα για καθαρό αέρα.

Η καλύτερη λύση για το πρόβλημα μπορεί να είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας.

Η αρχή της λειτουργίας του τύπου παροχής αερισμού

Η καλή ανταλλαγή αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι απλά απαραίτητη. Δεν είναι πάντα δυνατό να οργανωθεί ένας αποτελεσματικός αερισμός του σπιτιού με φυσικό τρόπο. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο εξαναγκασμός εξαερισμού θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές για κατοικίες.

Η υπερβολική σφράγιση είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των σύγχρονων διαμερισμάτων. Παντού εγκαθιστούν πλαστικά παράθυρα, τα οποία, σε αντίθεση με τα ξύλινα, δεν επιτρέπουν εντελώς να περάσουν οι μάζες αέρα. Αυτό ισχύει για τις πόρτες εισόδου, οι οποίες στο κλειστό μπλοκ κατάσταση και το κρύο, και τη σκόνη, και τον θόρυβο, και καθαρό αέρα.

Ο τεχνητός, άλλως μηχανικός, αερισμός τροφοδοσίας είναι ένα σύστημα μέσων μέσω του οποίου εξαναγκάζεται η αναγκαία ποσότητα καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η ροή του αέρα θερμαίνεται σε μια άνετη θερμοκρασία και φιλτράρεται για να απομακρυνθούν πιθανές μολυσματικές ουσίες.

Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού αερίου

Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι ένα απαραίτητο, αλλά ανεπαρκές, στοιχείο του συστήματος εξαερισμού με τεχνητό κίνητρο για τη μετακίνηση των αέριων μαζών.

Εάν μια τέτοια συσκευή είναι ενσωματωμένη σε έναν τοίχο ή, για παράδειγμα, σε ένα παράθυρο, θα παρέχει την απαραίτητη εισροή, αλλά η ποιότητα αυτού του αέρα θα είναι πολύ μακριά από το επιθυμητό. Η ροή που δεν παρέχεται πάντα εξωτερικά έχει αποδεκτή θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η θερμοκρασία του αέρα που μετακινείται στο δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 μοίρες. Για να διαμορφώσετε τις απαιτούμενες παραμέτρους, χρειάζεστε μια συσκευή θέρμανσης.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προστατεύεται το περίβλημα από ακαθαρσίες και σκόνη, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό μαζί με τις εντατικά εισερχόμενες μάζες αέρα. Επομένως, τέτοια συστήματα συμπληρώνονται απαραιτήτως με φίλτρα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το αυτόματο σύστημα ελέγχου. Χωρίς τέτοιο έλεγχο, η συσκευή μπορεί να υπερθερμανθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε βλάβες, πυρκαγιές ή άλλα προβλήματα.

Τέλος, απαιτείται ένα σύστημα ακύρωσης θορύβου, το οποίο διεισδύει από το δρόμο και εκπέμπεται από τη συσκευή. Έτσι, κάθε εξαερισμός πρέπει να είναι εξοπλισμένο με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ανεμιστήρας;
 • θερμαντήρας?
 • φίλτρο;
 • Αυτόματο σύστημα ελέγχου.
 • σύστημα απορρόφησης θορύβου.

Φυσικά, μια τέτοια συσκευή μπορεί να γίνει σε διάφορες εκδόσεις. Για παράδειγμα, για τα μεγάλα κτίρια, το σύστημα εξαερισμού υλοποιείται ως ξεχωριστός χώρος - ένας θάλαμος εξαερισμού.

Αυτά είναι τα λεγόμενα σύνθετα συστήματα αερισμού. Για να τα δημιουργήσετε, επιλέξτε τα μεμονωμένα στοιχεία και εγκαταστήστε τα στο χώρο που διατίθεται.

Είδη εγκαταστάσεων για ιδιωτικές κατοικίες

Μόνο ένας μηχανικός με τα κατάλληλα προσόντα θα είναι σε θέση να συλλέξει μια τέτοια συσκευή από μόνη της, αφού ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και η προσαρμογή της λειτουργίας αυτών των μονάδων απαιτούν ειδικές γνώσεις.

Επιπλέον, είναι μια αρκετά δυσκίνητη δομή, η οποία δεν είναι κατάλληλη για ιδιωτικά νοικοκυριά. Για ιδιωτική κατασκευή κατοικιών, παρέχονται και άλλες δυνατότητες εξαερισμού - μονάδες αερισμού μονομπλοκ και συστήματα εξαερισμού αγωγών.

Ο τύπος # 1 είναι μια ενιαία έκδοση του εξοπλισμού

Για τα διαμερίσματα, τα κτίρια γραφείων, τα ιδιωτικά σπίτια χαμηλής ανόδου, τις συμπαγείς αποθήκες και ακόμη και για τα μικρά καταστήματα παραγωγής, χρησιμοποιούνται μονάδες επεξεργασίας αέρα που έχουν κατασκευαστεί με τη μορφή μονομπλοκ.

Πρόκειται για μια συμπαγή μονάδα, στην οποία όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν ήδη συναρμολογηθεί και εγκατασταθεί. Σε σύγκριση με το σύστημα κλήσης, το μονομπλόκ τροφοδοσίας καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο.

Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από καλή ηχομόνωση, εγκαθίστανται στο μπαλκόνι και, ελλείψει τέτοιας δυνατότητας - ακριβώς στο δωμάτιο. Η εγκατάσταση και η ρύθμιση της λειτουργίας των μονάδων κλιματισμού είναι εξαιρετικά απλοποιημένη, απλά πρέπει να τοποθετηθεί και να ενεργοποιηθεί.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων σημειώνουν ότι με όλες τις προσπάθειες των κατασκευαστών να μειώσουν το επίπεδο θορύβου, δεν ήταν δυνατό να επιλυθεί πλήρως αυτό το πρόβλημα.

Το φαινόμενο θορύβου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο. Από αυτή την άποψη, η ατομική PU εκπέμπει τόσο θόρυβο όσο το οικιακό κλιματιστικό.

Παρεμπιπτόντως, μια τέτοια συσκευή με επιλογές για λήψη εξωτερικού αέρα μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς μια μεμονωμένη PU. Τέτοιες εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν ιδιαίτερα καλά σε μια χώρα με σκληρό κλίμα.

Όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα πέσει κάτω από 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ο ανακτητής (συσκευή θέρμανσης αέρα) μπορεί να καλυφθεί με πάγο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ατομική μονάδα τροφοδοσίας, η οποία έχει χωρητικότητα περίπου 100 κυβικά μέτρα. m ανά ώρα, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί μόνο ένα δωμάτιο, παρά ολόκληρο το σπίτι ή το διαμέρισμα.

Ως εκ τούτου, για τον κανονικό αερισμό ολόκληρου του χώρου διαβίωσης, είναι απαραίτητο να αγοράσετε όσες μονάδες κλιματισμού χρειάζονται εξαερισμό.

Από τη μία πλευρά, είναι βολικό, καθώς εξαλείφει την ανάγκη να πραγματοποιηθούν μεγάλης κλίμακας εργασίες για την τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού σε όλο το σπίτι.

Από την άλλη πλευρά, τίθεται το ζήτημα του κόστους εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, διότι τα μεμονωμένα PUs δεν είναι φτηνά.

Αν το πρόβλημα του αερισμού του δωματίου προέκυψε μετά την κατασκευή και την τελική ολοκλήρωση των χώρων, είναι πιθανό ότι το κόστος πολλών τέτοιων εγκαταστάσεων θα είναι μικρότερο από την αλλαγή ολόκληρου του κτιρίου.

Εάν οι αγωγοί εξαερισμού σχεδιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, θα ήταν φθηνότερο και ευκολότερο να εφαρμοστεί ένα σύστημα αερισμού αγωγών.

Η εγκατάσταση και η συναρμολόγηση ενός συμπαγούς συστήματος εξαερισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς προβλήματα. Ας εξετάσουμε τη διαδικασία εξαερισμού με αναπνευστήρα - μια συσκευή που καθαρίζει και προθερμαίνει τον αέρα πριν εισέλθει στο δωμάτιο.

Συστήματα εξαερισμού τύπου αγωγού τύπου # 2

Η παραλλαγή καναλιού είναι ένα συγκρότημα αγωγών που περνούν από όλα τα δωμάτια. Παρόμοιες συσκευές εισροής monoblock βρίσκονται στην είσοδο του συστήματος.

Οι αέριες μάζες που επεξεργάζονται από την εγκατάσταση μετακινούνται μέσω των καναλιών και εισέρχονται στο δωμάτιο μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής αέρα.

Για την εξαγωγή του αέρα εξαγωγής, σχεδιάζονται αεραγωγοί εξαερισμού και σχετικές σχάρες.

Έτσι, για τον αερισμό ολόκληρου του διαμερίσματος ή του σπιτιού, χρειάζεται μόνο μία εγκατάσταση της κατάλληλης χωρητικότητας.

Οι αγωγοί του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας τοποθετούνται συνήθως στο χώρο κάτω από την οροφή, ώστε να μην χαλάσουν το εσωτερικό με περιττές λεπτομέρειες. Αλλά οι γρίλιες εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται απευθείας στην οροφή ή το τοίχωμα του δωματίου.

Η παραγωγικότητα των μονάδων αγωγών για διαμερίσματα συνήθως κυμαίνεται από 200 έως 500 κυβικά μέτρα. m ανά ώρα.

Συνήθως για ένα διαμέρισμα από ένα ή δύο δωμάτια πάρτε μια συσκευή χωρητικότητας 200-350 κυβικών μέτρων. m ανά ώρα, και για διαμέρισμα τριών ή περισσότερων δωματίων, είναι κατάλληλο ένα σύνολο 350-500 κυβικών μέτρων. m ανά ώρα.

Για ένα εξοχικό σπίτι ή γραφείο θα χρειαστείτε μια πιο ισχυρή επιλογή - περίπου 2000-3000 cu. m ανά ώρα. Η ακριβής παραγωγικότητα υπολογίζεται με ειδικούς τύπους.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μέγιστη χωρητικότητα που δηλώνεται από τον κατασκευαστή στην πράξη δεν θα πραγματοποιηθεί. Η πραγματική παραγωγικότητα της PU εξαρτάται από το επίπεδο αντοχής του δικτύου.

Προσδιορίστε την πραγματική απόδοση της συσκευής, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου συστήματος καναλιών, χρησιμοποιώντας ένα γράφημα του χαρακτηριστικού εξαερισμού. Βρίσκεται συνήθως στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Ένας σημαντικός παράγοντας στον υπολογισμό των συστημάτων αερισμού είναι η στατική πίεση. Εξαρτάται από το συνολικό μήκος των αγωγών εξαερισμού, καθώς και από τον αριθμό των φίλτρων που έχουν εγκατασταθεί επιπρόσθετα.

Για τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις με στατιστική πίεση στην περιοχή των 400-500 Pa.

Στοιχεία και παράμετροι του συστήματος εξαερισμού

Ας δούμε πιο προσεκτικά τα στοιχεία του εξοπλισμού εξαερισμού, χωρίς τα οποία δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Και εξετάστε τα κύρια χαρακτηριστικά τους και τις σημαντικές παραμέτρους της ίδιας της εγκατάστασης.

№1 - συσκευή για θέρμανση αέρα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό πρέπει να θερμαίνεται το χειμώνα. Για ένα διαμέρισμα είναι συνήθως αρκετό θερμαντήρα χωρητικότητα 3-5 kW.

Για το σπίτι ή το εξοχικό σπίτι θα πρέπει να εκτελέσει μια σειρά ειδικών υπολογισμών. Αυτό λαμβάνει υπόψη τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, καθώς και τη δύναμη της ίδιας της εγκατάστασης.

Είναι σημαντικό να συνδέσετε το φορτίο στο δίκτυο τροφοδοσίας ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού με την πραγματική κατάσταση του δικτύου. Αν το φορτίο στο ρεύμα είναι υπερβολικό, μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να επιλέγουν μια μονάδα τροφοδοσίας με λιγότερο ισχυρό θερμαντήρα.

Η λύση αυτή είναι γεμάτη με τα ακόλουθα προβλήματα: κατά την έναρξη του σοβαρού κρύου καιρού, ο αέρας δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί στην απαιτούμενη θερμοκρασία, και τα δωμάτια θα λάβουν ψυχρή ροή.

Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο δεν είναι δύσκολο - απλά πρέπει να μειώσετε τον αριθμό των ταχυτήτων του ανεμιστήρα.

Οι μάζες αέρα θα έρθουν πιο αργά, αλλά θα έχουν χρόνο να ζεσταθούν. Είναι εξαιρετικά άβολο να εκτελέσετε αυτή τη χειροκίνητη ρύθμιση.

Εάν πρέπει να αγοράσετε ένα PU με θερμαντήρα χαμηλής ισχύος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι εφοδιασμένη με αυτόματο έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο.

№2 - ακουστική ισχύς του εξοπλισμού

Για να μάθετε ποιος είναι ο εξαερισμός του καναλιού, πρέπει να λάβετε υπόψη τις πληροφορίες που καθορίζουν το φαινόμενο θορύβου της συσκευής.

Υπάρχουν τρεις δείκτες ακουστικής ισχύος PU:

Ο θόρυβος "στην είσοδο" χαρακτηρίζει το ηχητικό εφέ, το οποίο θα εκδοθεί από την εγκατάσταση στην αρχή του συστήματος. Δεν επηρεάζει συνήθως την άνεση του σπιτιού. Είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στον θόρυβο "στην έξοδο", δηλ. σε εκείνους τους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι σχάρες εξαερισμού.

Αν αυτή η ένδειξη είναι πολύ μεγάλη, κατά την εγκατάσταση στο σύστημα θα πρέπει να συμπεριλάβετε ένα επιπλέον στοιχείο - απορροφητή θορύβου. Για να επιτευχθεί επαρκής αποτελεσματικότητα, το μήκος αυτού του στοιχείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 90 cm.

Ο θόρυβος "στο σώμα" δηλώνει ακουστική επίδραση σε άμεση γειτνίαση με τη μονάδα τροφοδοσίας, η οποία είναι εγκατεστημένη και συνδεδεμένη στο σύστημα και συσκευές απορρόφησης θορύβου. Αυτός ο δείκτης δεν είναι πολύ σημαντικός εάν η PU είναι εγκατεστημένη εκτός του κτιρίου.

Αλλά αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και η συσκευή σχεδιάζεται να τοποθετηθεί απευθείας στο κτίριο, είναι απαραίτητο να προτιμάτε τη συσκευή με την ελάχιστη τιμή της ακουστικής ισχύος "στην περίπτωση".

Εκτός από την ακουστική πίεση, η οποία αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση ως LwA, οι κατασκευαστές λειτουργούν με βάση την έννοια της στάθμης ηχητικής πίεσης (που ονομάζεται LpA).

Μη συγχέετε αυτές τις δύο έννοιες, ειδικά συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών μοντέλων. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στην LwA, δεδομένου ότι τα δεδομένα LpA είναι συνήθως κάπως χαμηλότερα.

№3 - συστήματα αυτόματου ελέγχου

Ο αυτοματισμός για την κανονική λειτουργία της μονάδας είναι απλά απαραίτητος. Ακόμα και οι απλούστερες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με συσκευές για αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εγχυμένου αέρα και της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Η κατάσταση του οργάνου και οι τρέχουσες ρυθμίσεις εμφανίζονται στην οθόνη με τον πίνακα ελέγχου.

Περισσότερη "προηγμένη" αυτοματοποίηση σας επιτρέπει να ορίσετε τις ρυθμίσεις για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να μειωθεί η θερμοκρασία και η ταχύτητα του ανεμιστήρα για τη νυχτερινή περίοδο, όταν όλος ο ύπνος και η ανάγκη για καθαρό αέρα δεν είναι τόσο υψηλό.

Ξεχωριστά, μπορείτε να ορίσετε τη λειτουργία για τη διάρκεια της ημέρας τις καθημερινές, όταν δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι.

Για βολικό έλεγχο της μονάδας αερισμού, συνιστάται η επιλογή συσκευής με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ο αριθμός των ταχυτήτων του ανεμιστήρα δεν είναι μικρότερος από πέντε.
 • Διαθεσιμότητα ρολογιού σε πραγματικό χρόνο.
 • εξοικονόμηση και εκκίνηση των ρυθμίσεων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος έκτακτης ανάγκης.
 • έλεγχος του επιπέδου μόλυνσης των φίλτρων ·
 • τη δυνατότητα τηλεχειρισμού, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα smartphone.
 • μήνυμα σχετικά με την παρουσία και τη φύση των δυσλειτουργιών.

Η ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι πολύ επιθυμητή. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, τα στοιχεία φίλτρου καθαρίζονται ή αντικαθίστανται μετά από ορισμένο χρόνο που συνιστά ο κατασκευαστής.

Όμως οι συνθήκες λειτουργίας είναι διαφορετικές, ως αποτέλεσμα, η μόλυνση μπορεί να συμβεί νωρίτερα ή αργότερα από την καθορισμένη περίοδο. Η παρακολούθηση της κατάστασης των φίλτρων θα τους επιτρέψει να αντικατασταθούν εγκαίρως ή να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους.

Επιλογή χαρακτηριστικών θέσης και εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού του αγωγού, ένα σχέδιο συστήματος. Πρέπει να υποδεικνύει τον τόπο εγκατάστασης της ίδιας της PU, τη θέση των αεραγωγών, τις γρίλιες εξαερισμού κ.λπ.

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η κατεύθυνση των ροών του αέρα. Ο τόπος παραλαβής των μαζών του καθαρού αέρα πρέπει να είναι καταλύματα, όπως καθιστικό, μελέτη, υπνοδωμάτιο κ.λπ.

Ως αποτέλεσμα, δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο ή την κουζίνα δεν θα εισέλθουν στα σαλόνια, αλλά θα αφαιρεθούν αμέσως μέσω των πλεγμάτων εξαγωγής. Οι ροές του αέρα μπορούν να διασταυρώνονται μεταξύ τους, να αντανακλούν από την επιφάνεια των επίπλων κλπ.

Είναι καλύτερα να σκεφτείτε εκ των προτέρων αυτές τις στιγμές, έτσι ώστε η τροχιά της ροής του αέρα να είναι μέγιστη αποτελεσματική.

Το χειμώνα, η θερμοκρασία θέρμανσης του αέρα που προέρχεται από το δρόμο πρέπει να συσχετίζεται με την ποσότητα θερμότητας στο δωμάτιο. Εάν το σπίτι θερμαίνεται καλά, η θέρμανση του αέρα μπορεί να παραμείνει σε ελάχιστο επίπεδο.

Αν όμως η χωρητικότητα του συστήματος θέρμανσης είναι για κάποιο λόγο ανεπαρκής, ο εγχυμένος αέρας πρέπει να θερμανθεί πιο δυνατά.

Κατά την επιλογή μιας μονάδας επεξεργασίας αέρα, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί η αγορά και η εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων. Συνήθως, αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα κατηγορίας G4, τα οποία είναι ικανά να αντέχουν σε σχετικά μεγάλη ρύπανση.

Εάν υπάρχει ανάγκη ή επιθυμία να απαλλαγείτε από λεπτή σκόνη, θα χρειαστείτε έναν ακόμη κόμβο φιλτραρίσματος, για παράδειγμα, της κλάσης F7. Εγκαθίσταται στο σύστημα μετά την εγκατάσταση.

Εάν η μονάδα κλιματισμού δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα λεπτού στρώματος, τότε αγοράζονται ξεχωριστά.

Ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για κάποιο λόγο αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν τέτοια στοιχεία, συνιστάται στο σύστημα να προσφερθεί χώρος σε περίπτωση που η εγκατάσταση αυτή είναι απαραίτητη αργότερα.

Η PU πρέπει να είναι εγκατεστημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμη για τακτική συντήρηση και περιοδικές επισκευές.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση της επίστρωσης επιθεώρησης, μέσω της οποίας αντικαθίσταται τα φίλτρα. Η καταπακτή πρέπει να ανοίγει ελεύθερα, αφήνοντας αρκετό χώρο για να χειριστεί τα στοιχεία φίλτρου.

Κατά την εγκατάσταση της PU, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τον εξωτερικό τοίχο. Η διάτρηση για τέτοια εργασία συνήθως δεν είναι κατάλληλη, η εργασία γίνεται με ένα τρυπάνι με διαμάντι με συνεχή ψύξη με νερό.

Για να μην προκληθεί βλάβη στην εσωτερική διακόσμηση του δωματίου, είναι καλύτερο να εκτελέσετε τη διάτρηση έξω.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αυτό το βίντεο καταδεικνύει με σαφήνεια τη συσκευή και την αρχή του αποτελέσματος του αερισμού τροφοδοσίας, καθώς και τη διαφορά του από τον φυσικό εξαερισμό των χώρων:

Εδώ μπορείτε να δείτε την επισκόπηση της μονάδας κλιματισμού "Eko-φρεσκάδα":

Ο εξαερισμός Pribochnaya είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παρέχετε στο σπίτι σας φρέσκο ​​αέρα και να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα σε αυτό. Όλες οι προσπάθειες και οι δαπάνες για τη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος θα αποπληρωθούν πλήρως, αφού η υγεία όλων των ενοικιαστών εξαρτάται από τον κατάλληλο αερισμό.