Εξαερισμός στο μπαλκόνι και την ταράτσα και τρόποι οργάνωσης

Αρχικά, το μπαλκόνι ήταν ένας ανοιχτός χώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ξήρανση ρούχων στην ύπαιθρο, ανάπαυσης, καλλιέργεια φυτών. Η τάση να γυαλί μεμονωμένα μπαλκόνια, και αργότερα - και ακόμα στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού, ήρθε στη μόδα πολύ αργότερα. Αλλά σήμερα τα αδιάλλακτα μπαλκόνια συναντώνται ολοένα και λιγότερο: ένα κλειστό δωμάτιο επιτρέπει την αύξηση του χρήσιμου χώρου ενός διαμερίσματος, μπορεί να συνδεθεί σε ένα δωμάτιο ή να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα. Και ένα από τα κύρια σημεία σε αυτή την περίπτωση - αρμόδια εξαερισμό στο μπαλκόνι.

Σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι είναι φυσικό, ενώ ένα κλειστό έδαφος, χωρίς μονοπάτια εισροής και εκροής αέρα, γίνεται γρήγορα ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων. Ήδη σύντομα το τζάμι μπαλκόνι χωρίς εξαερισμό "θα ευχαριστήσει" συνεχώς θολό παράθυρα. Για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να θυμηθούμε τον όρο από τη φυσική του σχολείου - το σημείο δρόσου.

Ο υγρός αέρας, όταν έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια με χαμηλότερη θερμοκρασία, φθάνει γρήγορα στο σημείο δρόσου. Ως αποτέλεσμα, οι υδρατμοί εγκαθίστανται με τη μορφή συμπυκνώματος στο γυαλί και στους τοίχους. Μόνο αν το γυαλί είναι αμέσως αισθητή και δεν φαίνεται τόσο κρίσιμη (μπορείτε να τρίψετε το παράθυρο - και το ζήτημα έχει επιλυθεί), στη συνέχεια, στους τοίχους, αυτό μεταφράζεται σε ένα καλούπι, η οποία είναι επιβλαβής για την υγεία, και ότι είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Ως αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης αερισμού στο γυάλινο μπαλκόνι, δημιουργείται ένα λανθασμένο μικροκλίμα, στο οποίο είναι απλώς επικίνδυνο.

Η σωστή μόνωση του μπαλκονιού - τι πρέπει να είναι;

Το συμπύκνωμα σχηματίζεται σε επιφάνειες που είναι λιγότερο μονωμένες ή μη μονωμένες καθόλου λόγω της έντονης αντίθεσης του ψυχρού και του θερμού αέρα. Για να αποφευχθεί αυτό, η θέρμανση και η υαλοποίηση του μπαλκονιού ή της loggia πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του δωματίου.

Οι κύριες κατασκευές στο μπαλκόνι είναι:

Και το καθένα από αυτά πρέπει να είναι μονωμένο - μόνο στην περίπτωση αυτή ο εξαερισμός στο μπαλκόνι θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα και θα τον απαλλάξει από τη συμπύκνωση και την υγρασία.

Σημείωση: Η πιο αποτελεσματική είναι η εξωτερική μόνωση, η οποία μετατοπίζει το σημείο δρόσου πέρα ​​από το μπαλκόνι. Αλλά αυτός ο τύπος μόνωσης δεν είναι πάντοτε δυνατός λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας και του κόστους τέτοιων έργων.

Το πρώτο είναι παράθυρα με διπλά τζάμια. Δεδομένου ότι η περιοχή που είναι τζάμια είναι αρκετά μεγάλη και οι οικονομικές ευκαιρίες είναι συχνά περιορισμένες, πολλοί επιλέγουν παράθυρα μονής υάλου ως την πιο δημοσιονομική επιλογή. Αλλά σε μια μονάδα με διπλά τζάμια, ο κρύος αέρας από το δρόμο έχει δύο φράγματα και το γυαλί στο δωμάτιο είναι πολύ πιο δύσκολο να κρυώσει. Δηλαδή, η πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος σε αυτή τη γυάλινη επιφάνεια μειώνεται σημαντικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να επιλέξετε φθηνά, αλλά παράθυρα με διπλά τζάμια, παρά καλό, αλλά μονόχωρο.

Σημείο δρόσου ανάλογα με τον τύπο μόνωσης

Εκτός από τα παράθυρα, σχηματίζονται συμπυκνώματα στους τοίχους. Και επίσης - στο πάτωμα και στην οροφή, ειδικά όταν οι γείτονες έχουν μπαλκόνια ανοιχτό: αν από την πίσω πλευρά του δαπέδου υπάρχει δρόμος, κρύος αέρας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία πόσο ζεστό είναι το δωμάτιο, θα εξακολουθεί να υπάρχει συμπύκνωση. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στη μόνωση των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου.

Κατά κύριο λόγο, το μπαλκόνι είναι χτισμένο ως μια ανοικτή δομή, επειδή τα χωρίσματα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις για θερμορύθμιση. Εάν αποφασιστεί να κλείσει το μπαλκόνι, η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί ανεξάρτητα: οι τοίχοι, η οροφή και το δάπεδο είναι μονωμένοι με θερμομονωτικά υλικά. Για παράδειγμα, αφρό πολυστερίνης ή αφρός αφρού - έχουν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επειδή σχεδόν ποτέ δεν κρυώνουν εντελώς. Στο πάτωμα το μονωτικό υλικό τοποθετείται πριν από το δάπεδο από λινέλαιο, πολυστρωματικό υλικό ή άλλο υλικό φινιρίσματος. το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Η μονωμένη οροφή μπορεί επίσης να είναι γυψοσανίδα ή κατασκευή τάνυσης εάν είναι επιθυμητό.

Ως πρόσθετη μόνωση και φράγμα για τη συμπύκνωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφρός αφρού ή άλλη μεμβράνη φραγμού ατμού. Εφαρμόζεται πάνω από αφρό (penopolix) και η εφαρμογή του είναι προϋπόθεση για την απουσία συμπύκνωσης στο κύριο θερμομονωτικό υλικό.

Κλείνουμε τη μόνωση με το penofol

Συνιστάται επίσης να μετακινήσετε το θερμαντικό σώμα θέρμανσης στον τοίχο που συνορεύει με τη λεκάνη, αυξάνοντας τον αριθμό των τμημάτων του. Ή μπορείτε να βάλετε ένα ηλεκτρικό convector στο μπαλκόνι, οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης που θα θερμαίνει το μπαλκόνι - η θερμότητα που προέρχεται από το παρακείμενο δωμάτιο δεν θα είναι αρκετή.

Μια τέτοια μόνωση θα επιτρέψει να διατηρηθεί μια άνετη θερμοκρασία μέσα στις εγκαταστάσεις, και να μην δώσει θερμότητα στο δρόμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το μπαλκόνι είναι όχι μόνο τζάμια, αλλά και επισυνάπτεται στο δωμάτιο - μέσα από τα λεπτά τοιχώματα της θερμότητας θα πρέπει να ληφθούν γρήγορα έξω από το δωμάτιο, και επειδή, ειδικά το χειμώνα, είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε μια άνετη θερμοκρασία.

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μόνωσης του μπαλκονιού με πλαστικό αφρού από το εξωτερικό και το εσωτερικό του θα βρείτε σε ξεχωριστό άρθρο στην ιστοσελίδα μας.

Σχετικά με τη χρήση θερμαντικών συσκευών υπέρυθρων τοίχων για μπαλκόνια και λότζες, διαβάστε εδώ. Αρχή λειτουργίας, τύποι και συμβουλές για την εγκατάσταση.

Και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του penofol, μπορείτε να μάθετε σε αυτή τη σελίδα.

Η οργάνωση του εξαερισμού στο μπαλκόνι

Πριν από την εμφάνιση των πλαστικών παραθύρων, δεν υπήρχε πρόβλημα όπως ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπαλκόνι ή το μπαλκόνι: ξύλινα κουφώματα, λόγω της δομής του υλικού, παρέχοντας φυσική ανταλλαγή αέρα. Αλλά τα πλαστικά παράθυρα με ορισμένα κριτήρια θεωρούνται τα καλύτερα (συμπεριλαμβανομένης της ηχομόνωσης, εν όψει όλου του ίδιου υψηλού πορώδους ενός δέντρου). Λόγω ορισμένων μειονεκτημάτων πρέπει να τοποθετηθούν. Συγκεκριμένα, μάθετε πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι.

Φυσικός εξαερισμός

Ο ευκολότερος τρόπος για να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο είναι να ανοίξει το παράθυρο για αερισμό. Ιδανική για αυτά τα διπλά τζάμια με πολλές ανοιγόμενες θέσεις:

 • εάν ο αέρας είναι μούχλα ή θα πρέπει να αερίσετε γρήγορα το μπαλκόνι, η πόρτα ανοίγει τελείως (αλλά αυτό δεν είναι πάντα βολικό, ειδικά όταν το μπαλκόνι είναι παιδιά ή κατοικίδια ζώα).
 • εάν είναι απλώς απαραίτητο να επιταχυνθεί η ανταλλαγή αέρα, το κινητό πτερύγιο αναπηδά, εξασφαλίζοντας έτσι μια μαλακή ροή αέρα κατευθυνόμενη κυρίως στο ανώτερο τμήμα του δωματίου.
 • για μόνιμη χαγιάτι εξαερισμού μπορεί να αφήσει το παράθυρο για mikroprovetrivaniya - γυαλί εκτείνεται από το πλαίσιο από 2-4 mm, αυτές οι υποδοχές δεν είναι αρκετό για να κάνει ένα σχέδιο, αλλά αρκετά για να οργανώσει την ανταλλαγή αέρα.

Η έλλειψη αυτού του εξαερισμού - μαζί με τον καθαρό αέρα στην αίθουσα διεισδύουν θόρυβο και σκόνη δρόμου.

Εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής

Για την εξασφάλιση εξαερισμού στο μπαλκόνι του καλουπιού μπορούν να εγκατασταθούν συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής - ειδικές βαλβίδες. Τοποθετούνται σε πλαστικά παράθυρα ή σε τοίχους. Είναι μια λεπτή επιμήκης δομή που δεν χτυπά αμέσως το μάτι. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοιες βαλβίδες παροχής και εξαγωγής που δεν διαταράσσουν το εσωτερικό του μπαλκονιού.

Η ιδιαιτερότητα των βαλβίδων είναι ότι παρέχουν ανταλλαγή αέρα, αλλά δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και ρύπων. Τα σύγχρονα μοντέλα εγκαθίστανται από ειδικούς για μία ημέρα, διαφέρουν στην παραγωγικότητα και την ένταση της εργασίας, δεν δημιουργούν ρεύματα και έχουν μηχανικό έλεγχο (δεν εξαρτώνται από το ηλεκτρικό δίκτυο).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά του αερισμού τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα στο ξεχωριστό άρθρο μας.

Εάν στο σπίτι σας υπάρχουν μικρά παιδιά και ανοίγετε τα παράθυρα για εξαερισμό, σας συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις κλειδαριές παιδιών στα παράθυρα. Θα σας επιτρέψουν ταυτόχρονα και θα διατηρήσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και θα είστε σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Η τοποθέτηση των ανεμιστήρων στον εξωτερικό τοίχο είναι επίσης μία από τις γενικά διαθέσιμες και αποτελεσματικές μεθόδους αερισμού του δωματίου. Για ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, ο οποίος λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις: τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο αέρα. Αν η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε δύο ανεμιστήρες - ένα για την εισροή, το άλλο για την κουκούλα.

Κατά την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το συρτάρι στην κορυφή, για την εισροή - στο κάτω μέρος. Αυτό αντιστοιχεί στη φυσική κυκλοφορία του αέρα και συνεπώς η αποτελεσματικότητα αυτού του εξαερισμού θα είναι υψηλότερη.

Αυτός ο αερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια τους γίνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 • ανεμιστήρες;
 • διατρητής;
 • τρυπάνι για σκυρόδεμα
 • σφραγιστικό.

Για τον αερισμό του μπαλκόνι, μπορείτε να πάρετε έναν ανεμιστήρα από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή: λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς σύνδεση με το δίκτυο. Χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο, μια τρύπα της ίδιας διαμέτρου με τον ανεμιστήρα κόβεται στον τοίχο. Στη συνέχεια, η συσκευή τοποθετείται, στερεώνεται με σφραγιστικό - και η εγκατάσταση ολοκληρώνεται.

Αν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που τροφοδοτείται από το δίκτυο, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τα καλώδια και να σκεφτείτε τη βέλτιστη διάταξη του διακόπτη. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει μόνο εάν είναι απαραίτητο. Στα σύγχρονα μοντέλα υπάρχει ένα διακοσμητικό πάνελ που καλύπτει το άσχημο εσωτερικό του ανεμιστήρα, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού το χειμώνα

Στο τεύχος του χειμώνα του χώρου εξαερισμού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το ζήτημα της διατήρησης της θερμότητας: μέσα από το άνοιγμα μεταξύ των πτερύγια του ανεμιστήρα στο μπαλκόνι κρυώνει (κατά τη χειμερινή περίοδο αιχμής - πολύ cool) αέρα, επειδή η θερμοκρασία στο μπαλκόνι γίνεται άβολα.

Για τον αερισμό του πλοίου το χειμώνα, η καλύτερη επιλογή είναι να αποφευχθεί η χρήση ανεμιστήρων που έχουν κατασκευαστεί από μόνη της και να αποφεύγεται μόνο ο φυσικός αερισμός - το άνοιγμα του φύλλου παραθύρου. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας συνιστάται να αφαιρέσετε και να κλείσετε τη θέση όπου ήταν ένα αυτοσχέδιο βύσμα. Για παράδειγμα, ένα φύλλο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες, το μέγεθος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της οπής. Τέτοιες πόρτες είναι προσαρτημένες σε βίδες με αυτοκόλλητες βίδες και αποτρέπουν μια συνεχή ροή ψυχρού αέρα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον ανεμιστήρα και τοποθετήστε το βύσμα πάνω του.

Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν ανεμιστήρες αμέσως με τις πόρτες - για ένα μπαλκόνι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι είναι σημαντικός. Και ένα αρκετά ευρύ φάσμα ευκαιριών για την υλοποίησή του δεν το καθιστά πρόβλημα αλλά απλώς ένα άλλο καθήκον που δεν μπορεί να επιλυθεί εύκολα.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα δικά σας χέρια βίντεο

Αυτό το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού σε ένα πλαστικό παράθυρο. Μετά την προβολή του, θα μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας αυτή τη διαδικασία.

Όταν απαιτείται αερισμός στο μπαλκόνι και πώς μπορεί να οργανωθεί σωστά;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητη όχι μόνο για διαμερίσματα, αλλά και για μπαλκόνια. Φυσικά, απαιτείται μόνο για τζάμια.

Υπάρχουν σχετικά λίγες επιλογές για τη δημιουργία συστημάτων εξαερισμού - επειδή είναι σχετικά απλές (από την άποψη της εγκατάστασης) και φθηνές. Παρακάτω θα εξετάσουμε τους κανόνες και τις μεθόδους εγκατάστασης συστημάτων αερισμού τόσο για τα μπαλκόνια όσο και για τα καταλύματα - δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Σε ποιες περιπτώσεις το μπαλκόνι χρειάζεται εξαερισμό;

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για τέτοια προβλήματα:

 1. Όταν το μπαλκόνι είναι γυαλισμένο και πλήρως σφραγισμένο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό αν ο χώρος με τον οποίο συνδυάζεται είναι ανιχνευμένος με ζεστό αέρα (με κλειστά μπαλκονόπορτα).
 2. Εάν η συμπύκνωση ενεργεί στο μπαλκόνι το χειμώνα, η υγρασία γίνεται αισθητή και / ή εμφανίζεται μούχλα.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν προβλήματα που αναγράφονται ή δεν προκαλούν σοβαρή ταλαιπωρία - θα πρέπει να κάνετε αερισμό αν βρίσκεστε στο μπαλκόνι:

 • συχνά τα πράγματα στεγνώνουν.
 • αποθηκεύονται μερικά πράγματα / προϊόντα που δεν ανέχονται υψηλή υγρασία.
 • υπάρχει ένας χώρος εργασίας / χώρος ανάπαυσης / σαλόνι.
 • συχνά καπνίζουν?
 • Υπάρχει ένα brazier (ναι, συμβαίνει και τέτοια)?
 • υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης.

Τι θα είναι χωρίς αυτό;

Εάν το μπαλκόνι δεν έχει κανονική δυνατότητα εξαερισμού, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα (με κλειστά παράθυρα):

 • σε κάθε εποχή του χρόνου και στο μπαλκόνι, και μέσα στο σαλόνι που βγαίνει πάνω του - θα υπάρχει ζεστός αέρας.
 • το χειμώνα, η υγρασία θα αυξηθεί - πράγμα που θα προκαλέσει μούχλα και φθορά των αποθηκευμένων αντικειμένων (τρόφιμα, ξύλο, μέταλλα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα).
 • τα πλυμένα πλυντήρια θα στεγνώσουν πολύ περισσότερο και όχι το γεγονός ότι μπορούν να στεγνώσουν εντελώς (εάν υπάρχουν πλήρως κλειστά παράθυρα με διπλά τζάμια).
 • λόγω υγρασίας μπορεί να επιδεινωθεί κτιρίου και υλικά τελειώματος (διαβρώσουν μεταλλικές επιφάνειες, και σαπίζουν syret σανίδες, σοβά καταρρέουν, νιφάδα ταπετσαρία)?
 • αν θα υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης, θα υπάρξει ισχυρότερη πτώση, και επιπλέον μπορεί να καταστεί άχρηστη λόγω υγρασίας (το χειμώνα) και συμπυκνωμάτων.

Μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα - εάν μούχλα παίρνει στο μπαλκόνι, στη συνέχεια, μέσω της ξήρανσης τα πράγματα, μπορεί να "μετακινηθεί" σε άλλα δωμάτια.

Πώς να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα αέρα;

Δεδομένου ότι τα μπαλκόνια και οι λότζες έχουν συνήθως μια μικρή περιοχή - δεν υπάρχει λόγος να κάνετε περίπλοκους υπολογισμούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κανόνα: για 1 άτομο πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον 30 m³ / h καθαρού αέρα. Αποδεικνύεται ότι εάν δύο άτομα ζουν στην κρεβατοκάμαρα που συνορεύει με το μπαλκόνι, τότε είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί εισροή τουλάχιστον 60 m³ / h.

Μέθοδοι εφαρμογής

Σε συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 2 κριτήρια:

 1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα - θα τροφοδοτηθεί ή θα αφαιρεθεί ο αέρας;
 2. Με την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα - θα χρησιμοποιηθούν οι ανεμιστήρες (αναγκαστικό σύστημα) ή όχι (φυσικό σύστημα);

Παρακάτω περιγράφουμε σύντομα τις αρχές κάθε επιλογής. Για λεπτομερή σχέδια εγκατάστασης, ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα.

Στην κατεύθυνση του αέρα: παροχή ή εξάτμιση;

Τα μπαλκόνια και οι λότζες πολύ σπάνια βάζουν κουκούλες - είναι συνήθως απαραίτητο αν αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιείται για κάπνισμα ή εάν είναι ένα χαλί. Στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις, μια εισροή διοργανώνεται στο μπαλκόνι.

Από το μπαλκόνι ο δροσερός υπαίθριος αέρας θα περάσει μέσα στο δωμάτιο και θα απομακρυνθεί ήδη από αυτό - μέσα από τις τρύπες αερισμού ή τις κουκούλες (κουζίνα, στο μπάνιο).

Με την οργάνωση της ανταλλαγής αερίων: αναγκαστική ή φυσική;

 1. Το φυσικό σύστημα - ο αέρας θα τροφοδοτηθεί και θα αφαιρεθεί χωρίς ανεμιστήρες, μέσα από τις τρύπες.
 2. Αναγκαστικό σύστημα - ο αέρας θα τροφοδοτείται και / ή αφαιρείται με ανεμιστήρες.

Ο φυσικός αερισμός είναι καλός για την απλότητα του - δεν απαιτεί ηλεκτρικό εξοπλισμό. Αλλά τα μειονεκτήματα της είναι σημαντικά:

 • η ανταλλαγή αέρα στο σύστημα αυτό είναι ασταθής και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και από την απόδοση των αεραγωγών (που συχνά λειτουργούν ανεπαρκώς όταν πρόκειται για πολυώροφα κτίρια) ·
 • η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα δεν μπορεί να προσαρμοστεί.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στερείται και των δύο αυτών μειονεκτημάτων - ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, είναι δυνατόν να παρέχεται η απαιτούμενη τιμή ανταλλαγής αέρα. Στη ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος θα κοστίσει περισσότερο, και από την άποψη της εγκατάστασης - πιο σύνθετο από το φυσικό.

Σχετικά με την απαραίτητη χροιά: τη ροή μεταξύ του μπαλκονιού και του δωματίου

Ένας υποχρεωτικός κανόνας για κάθε σχέδιο: ανάμεσα στο μπαλκόνι και την επόμενη αίθουσα ο αέρας πρέπει να περάσει χωρίς εμπόδια. Δηλαδή, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε μια εισροή στη λεωφόρο, αλλά κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες σφιχτά και μην ανησυχείτε για τη ροή του αέρα με άλλο τρόπο - σε αυτή την περίπτωση, όλα τα προβλήματα θα παραμείνουν.

Οπίσθια μάσκα στην πόρτα

Οργάνωση της ροής μπορεί να είναι με τέτοιο τρόπο:

 1. Μέσα από μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα.
 2. Μέσα από τη μάσκα στην πόρτα.
 3. Μέσα από την υποδοχή κάτω από το φύλλο της πόρτας (μια ανεπιθύμητη επιλογή, αφού το χάσμα δεν μπορεί να κλείσει γρήγορα εάν είναι απαραίτητο), σε αντίθεση με τα άλλα στοιχεία).
 4. Μέσω της βαλβίδας παραθύρου / τοίχου.
 5. Μέσα από την εγκατάσταση στον τοίχο (σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας του δρόμου προς το μπαλκόνι θα είναι πολύ καλύτερο, λόγω του ανεμιστήρα εγκατάστασης).

Έτοιμα σχέδια

Τώρα ας αναλύσουμε τα σχέδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Μερικά από αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με τα χέρια τους, άλλα - απαιτούν ειδικές δεξιότητες και εξοπλισμό.

Θα εξετάσουμε τέτοιες παραλλαγές:

 1. Φυσικό σύστημα τροφοδοσίας.
 2. Αναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας.
 3. Εξαναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Παρακάτω θα ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα για να κατανοήσουμε πώς κάθε σχέδιο γίνεται σωστά.

Φυσικό, μόνο η εισροή

Η απλούστερη επιλογή που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας. Η εισροή εξωτερικού αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Μέσα από το ανοιχτό παράθυρο / παράθυρο.
 2. Μέσω ανοιχτού παραθύρου με χτένα.
 3. Μέσω κλειστού παραθύρου με σύστημα μικροεπεξεργασίας.
 4. Μέσω της βαλβίδας τοίχου.
 5. Μέσω της βαλβίδας παραθύρου.

Η ροή οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από την παραπάνω ενότητα. Αφαίρεση αέρα - μέσω του άξονα εξαερισμού και / ή του απορροφητήρα (στην κουζίνα ή στο μπάνιο / τουαλέτα).

Στη συνέχεια, εξετάστε κάθε επιλογή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μέθοδος είναι η απλούστερη και φθηνότερη, αλλά όχι πάντα βολική. Μαζί με τον καθαρό αέρα μέσα μπορεί να πετάξει έντομα, χνουδωτά χνουδωτά, βροχή και χιόνι. Επιπλέον, θα ακουστεί απόλυτα ο θόρυβος του δρόμου (και οι ήχοι από το διαμέρισμά σας).

Μπορείτε να μειώσετε εν μέρει το πρόβλημα αν δεν ανοίξετε τα παράθυρα για να είναι γεμάτα, αλλά να τα ανοίξετε ελαφρά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο θόρυβος θα ακουστεί ακόμα (αν και λιγότερο), αλλά ο εσωτερικός αέρας θα έρθει σε λιγότερο. Επομένως, τα ανοιχτά παράθυρα είναι κατάλληλα εκτός από τον εξαερισμό σε ζεστό ξηρό καιρό και αν ζείτε σε ένα ήσυχο μέρος ή / και σε ψηλό πάτωμα.

Μια χτένα ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό συγκρατητήρα που συνδέει το φύλλο και το πλαίσιο, εμποδίζοντας τους να ανοίγουν περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το παράθυρο ανοίγει μόνο εντελώς ή αν δεν ανοίξει στην επιθυμητή τιμή. Διαφορετικά, αυτή η επιλογή έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τον αερισμό μέσω ενός ανοιχτού παραθύρου.

Μια πιο επιτυχημένη επιλογή είναι το σύστημα μικροεπεξεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο είναι κλειστό, αλλά μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου υπάρχει ένα μικρό κενό - λίγα χιλιοστά. Αρκεί για την πρόσληψη αέρα, αλλά δεν θα βρέξει μέσα από αυτό, και τα έντομα δεν μπορούν να πετάξουν. Το μειονέκτημα είναι ότι το κενό είναι πολύ μικρό και ακόμα και αν υπάρχει μικρός αερισμός σε κάθε παράθυρο, αυτό δεν είναι αρκετό για τη σωστή ποσότητα εισερχόμενου αέρα.

Η βαλβίδα τοίχου είναι ουσιαστικά ένας πλαστικός σωλήνας με ένα φίλτρο και μια μικρή κεφαλή (η οποία μπορεί να κλείσει όπως είναι απαραίτητο, εμποδίζοντας τη ροή του αέρα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το πάχος του τοίχου του μπαλκονιού είναι αρκετά μεγάλο. Σε ένα πολύ λεπτό σχέδιο, απλά δεν μπορεί να εισαχθεί (ή πρέπει να το ενισχύσετε κάπως). Το πλεονέκτημα είναι ότι το προϊόν παρέχει αρκετό αέρα - ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να είναι 30 m³ / h, και περισσότερο.

Η βαλβίδα παραθύρου είναι μια ειδική συσκευή που κόβει το κιβώτιο των παραθύρων και το πλαίσιο. Το ίδιο το παράθυρο παραμένει κλειστό, αλλά δημιουργείται μια οπή στο πλαίσιο και το φύλλο, μέσω του οποίου το εξωτερικό θα δέχεται αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η τρύπα είναι μικρή, λόγω της οποίας η εισροή μπορεί να είναι αδύναμη (τα περισσότερα μοντέλα έχουν λιγότερο από 30 m³ / h). Ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτά συνιστάται να βάλουν μερικά (τουλάχιστον 2).

Αναγκασμένη, μόνο η εισροή

Για να εξοπλίσει ένα τέτοιο σύστημα είναι δυνατή μέσω του ανεμιστήρα τροφοδοσίας, το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα κουτί (σπάνια) ή το τοίχωμα (συχνότερα). Η επιλογή είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική ροή - επειδή σας επιτρέπει να περάσει περισσότερος αέρας δεν έχει σημασία τι ο καιρός είναι στο δρόμο (που επηρεάζει το φυσικό αερισμό).

Δεδομένου ότι ο αέρας χρειάζεται ένα σχετικά μικρό ποσό - για το μπαλκόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απλούστερο και μικρότερο ανεμιστήρα - τα μοντέλα με διάμετρο 100 mm θα κάνουν.

Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ήταν ακόμα πιο βολική - ιδανικά ο ανεμιστήρας πρέπει να έχει:

 1. Αισθητήρας υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας θα ξεκινήσει όταν αυξηθεί η υγρασία στο μπαλκόνι. Ωστόσο, ένας τέτοιος αισθητήρας είναι πιο χρήσιμος στο σύστημα εξαναγκασμού τροφοδοσίας και εξάτμισης - εάν οδηγεί μόνο τον αέρα μέσα, δεν θα είναι δυνατόν να εξαλειφθεί αποτελεσματικά η υγρασία ούτως ή άλλως.
 2. Πολλές ταχύτητες.

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε τοίχο μπαλκονιού

Η ροή οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από την παραπάνω ενότητα. Αφαίρεση αέρα - μέσω του άξονα εξαερισμού και / ή του απορροφητήρα (στην κουζίνα ή στο μπάνιο / τουαλέτα).

Αναγκασμένος, εξαναγκασμένος αέρας

Αυτή η επιλογή θα πρέπει να γίνει, αν στο μπαλκόνι:

 • υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης.
 • συχνά υπάρχουν καπνιστές.
 • Θα υπάρξει μια μπρασελέ?
 • η υγρασία αυξάνεται πάρα πολύ.

Η εισροή σε ένα τέτοιο σύστημα οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από 2 σημεία παραπάνω (δηλαδή μέσω του ανεμιστήρα τροφοδοσίας ή μέσω οποιασδήποτε δυνατότητας φυσικής εισροής).

Για να αφαιρέσετε τον αέρα - ένας ακόμα ανεμιστήρας κόβει στο παράθυρο ή στον τοίχο, μόνο στην κουκούλα (θα οδηγήσει τον αέρα από μέσα προς το δρόμο).

Ένας υποχρεωτικός κανόνας: η εισροή και η εξάτμιση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά. Και η εισροή βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο χαμηλή, και ο απορροφητήρας όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι στην πολυπλοκότητά του. Εάν η κουκούλα είναι πολύ ισχυρή - θα βγάλει την ανταλλαγή αέρα μόνο μέσα στο μπαλκόνι. Δηλαδή, ο αέρας είτε δεν εισέρχεται καθόλου στο δωμάτιο, είτε θα ρέει, αλλά σε μικρό ποσό (ειδικά αν ο άξονας αερισμού λειτουργεί ανεπαρκώς).

Δεδομένου ότι οι μπαλκονόπορτες συνήθως δεν βρίσκονται στο κέντρο αλλά μετατοπίζονται προς τα πλάγια, το βέλτιστο σχέδιο μοιάζει με αυτό:

 1. Το σημείο εισροής είναι πιο κοντά στην άκρη στην πλευρά όπου βρίσκεται η πόρτα του μπαλκονιού.
 2. Στο αντίθετο άκρο του μπαλκονιού είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας εξαγωγής.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με την εισροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Οι επιλογές είναι:

 1. Τοποθετήστε έναν αεραγωγό με ανεμιστήρα από το δρόμο προς το δωμάτιο, μέσα από το μπαλκόνι. Δηλαδή, το μπαλκόνι θα έχει δικό του σύστημα εξαερισμού και το δωμάτιο θα τροφοδοτείται με αέρα ανεξάρτητα από αυτό, απευθείας από το δρόμο.
 2. Συμπεριλάβετε μια κουκούλα μπαλκόνι δεν είναι πάντα, αλλά αν είναι απαραίτητο - για παράδειγμα, όταν κάποιος βγαίνει να καπνίσει, ή χρησιμοποιεί ένα μπρασελέ (ο καλύτερος τρόπος).
 3. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί σε περιόδους - ενεργοποιείται / απενεργοποιείται αυτόματα με χρονοδιακόπτη ή αισθητήρα υγρασίας.

Εξαερισμός μπαλκονιού και loggia

Για να αποφευχθεί η διαταραχή της συμπύκνωσης στο μπαλκονόπορτα και η φυσική ανταλλαγή αέρα, πρέπει να γίνει εξαερισμός. Στα ανοιχτά μπαλκόνια υπάρχει φυσικός αερισμός. Ο τεχνητός αερισμός στο μπαλκόνι με τα δικά του χέρια γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του μπαλκονιού και τη δύναμη των ανεμιστήρων εισαγωγής και εξαγωγής.

Συνέπειες της έλλειψης αερισμού

Αν δεν ληφθεί υπόψη η ανάγκη για εξοπλισμό εξαερισμού κατάλληλη αίθουσα, μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας και δυσάρεστων οσμών, και στο μέλλον, λόγω της υγρασίας μειώσει τη διάρκεια ζωής των δομικών υλικών και να επιδεινωθεί η εξωτερική θέα στη θάλασσα. Μούχλα χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου, είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Πολλοί πιστεύουν ότι αρκεί να αερίσετε το μπαλκόνι ή το μπαλκόνι σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο αερισμός είναι ένα προσωρινό μέτρο όταν κλείνουν τα παράθυρα. Με μεγάλη διαφορά στον αέρα, τα παράθυρα θα διαρρεύσουν με νερό, επομένως, η υγρασία θα είναι υψηλότερη από όλες τις επιτρεπόμενες προδιαγραφές. Στα τζάμια μπαλκόνια είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο εξαερισμό ή διαχύτη, μπορείτε να κάνετε το σύστημα ανταλλαγής αέρα μόνοι σας.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Για τον εξοπλισμό της σωστής κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα ή να κάνετε αερισμό μόνοι σας. Ο εξαερισμός στην loggia, που εκτελείται σωστά, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πολλά προβλήματα. Αμέσως τίθεται το ερώτημα πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι έτσι ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια αναλογία της δύναμης των ανεμιστήρων και της περιοχής του δωματίου, επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για τη μόνωση του μπαλκονιού.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Μην ξεχνάτε ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει στο ανώτατο όριο. Επομένως, το τμήμα εξάτμισης του εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος του δωματίου.

Στάδια εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού:

 • Δύο θαυμαστές της ίδιας δύναμης θα χρειαστούν. Κάποιος θα εργαστεί για την εισροή αέρα, η δεύτερη θα συμβάλει στην εκροή υγρού αέρα.
 • Για να εγκαταστήσετε αερισμό στο δωμάτιο πρέπει να φέρετε ηλεκτρική καλωδίωση και να εγκαταστήσετε πρίζες.
 • Κάντε το πάνω και το κάτω μέρος του εξωτερικού τοίχου να κάνουν τρύπες για τους ανεμιστήρες. Με ένα διάτρητο κατά μήκος του περιγράμματος του ανεμιστήρα γεμίζουμε τρύπες, τότε κόβουμε τον κύκλο του σκυροδέματος. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα, στερεώστε το με σιλικόνη, το φέρουμε στην καλωδίωση.
Η τελική κουκούλα είναι εύκολη στη χρήση

Όταν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες χωρίς καλύμματα, θα πρέπει να τα αφαιρείτε, διαφορετικά θα διαρρέει ψυχρός αέρας κατά τη διάρκεια παγωμένων ημερών. Για το χειμώνα οι ανεμιστήρες αφαιρούνται και οι τρύπες καλύπτονται με πλαστικό αφρού.

Η δεύτερη επιλογή είναι η καρφιά κόντρα πλακέ, αυτό θα εμποδίσει την είσοδο ψυχρού αέρα στο δωμάτιο.

Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα και να το εγκαταστήσετε στο μπαλκόνι. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή, πολύ εύκολη στην εγκατάσταση.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε έτοιμους ανεμιστήρες με καλύμματα.

Φυσικός εξαερισμός

Το χειμώνα, θα είναι αρκετό μόνο για να αερίσετε το μπαλκόνι, ανοίγοντας τα παράθυρα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια η συμπύκνωση θα διαβρωθεί μέσα σε 5-10 λεπτά.

Ο εξαερισμός αναφέρεται στον φυσικό εξαερισμό. Για να είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητο να παραγγείλετε παράθυρα με ενσωματωμένο τρόπο μικροδιακοπής, είναι φθηνό και το αποτέλεσμα από αυτό θα είναι καλό. Ο μικρός αερισμός είναι ότι όταν γυρίζετε τη λαβή, σχηματίζεται ένα μικρό διάκενο μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και του φύλλου. Χάρη σε αυτόν τον τρόπο, ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται κυκλοφορία αέρα.

Παράγονται επίσης παράθυρα με εξαερισμό βήμα-βήμα, περιλαμβάνει τρία βήματα κλίσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε το βαθμό ανοίγματος του παραθύρου ανάλογα με την εποχή.

Εξόρυξη στο μπαλκόνι

Με τη μορφή κουκούλας στο μπαλκόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχύτη που ρυθμίζει την παροχή αέρα ή τη σχάρα. Το μειονέκτημα της σχάρας είναι ότι το χειμώνα θα περάσει από τον κρύο αέρα, θα πρέπει να σφραγιστεί για το χειμώνα. Με τη βοήθεια ενός διαχύτη, είναι δυνατό να ρυθμίσετε το βαθμό διέλευσης του αέρα ή να σταματήσετε εντελώς τη ροή. Σχετικά με το πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπαλκόνι ή την κοίλη θέα σε αυτό το βίντεο:

Οι διαχυτές παράγουν αέρα εξάτμισης και εξαγωγής, ρυθμιζόμενοι και μη ρυθμιζόμενοι. Στα ρυθμιζόμενα διαχυτικά υπάρχει μια συσκευή που λειτουργεί ως τυφλός. Ανάλογα με την κλίση των πλακών, ρυθμίζεται ο βαθμός διέλευσης του αέρα. Οι καυσαερίων συνιστώνται για τους καπνιστές, αφαιρούν γρήγορα τον καπνό από το μπαλκόνι, σε περίπτωση που το κάπνισμα βρίσκεται δίπλα στο διαχύτη.

Η κουκούλα στο μπαλκόνι θα δημιουργήσει μια ροή αέρα, και θα βοηθήσει να κρατήσει το εξωτερικό του δωματίου σε άριστη κατάσταση.

Βαλβίδες εξαερισμού

Υπάρχουν έτοιμες βαλβίδες εξαγωγής αέρα εισαγωγής, οι οποίες είναι μια λεπτή, μεγάλη δομή, τοποθετημένη σε παράθυρα ή τοίχους. Δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, ελέγχονται χειροκίνητα, διασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα.

 1. Παρέχετε καλή κυκλοφορία αέρα, μην αφήνετε το δωμάτιο και το θόρυβο να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 2. Προωθούν τη δημιουργία ενός υγιούς μικροκλίματος, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη καλουπιών και μυκήτων που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη αναπνευστική οδό.
 3. Αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση ισχυρών ρευμάτων ψυχρού αέρα.
 4. Το δωμάτιο αερίζεται όταν το παράθυρο είναι κλειστό, αυτό είναι πραγματικό στον πρώτο όροφο. Με κλειστά παράθυρα, ο κίνδυνος διείσδυσης εισβολέων στο σπίτι μειώνεται.
 5. Λόγω της μείωσης της υγρασίας, όλα τα τελειώματα, τα δομικά υλικά, τα έπιπλα στο μπαλκόνι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Οι βαλβίδες χωρίζονται σε τύπους, ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και διαχείρισης. Ανάλογα με τη συσκευή τους μπορεί να είναι ηλεκτρικές και μηχανικές.

 • Οι πτυσσόμενες βαλβίδες εγκαθίστανται σε ένα προηγουμένως εγκατεστημένο πλαίσιο μπαλκονιού, περνάνε μια μικρή ποσότητα αέρα, μην αφήνουν το κρύο και θόρυβο στο δωμάτιο. Εγκαθίστανται σε περικοπές παραθύρων και έχουν αρκετά χαμηλό κόστος.
 • Οι βαλβίδες υποδοχής κατασκευάζονται με μηχανικό και αυτόματο έλεγχο. Το πέρασμα του αέρα παρέχεται από ένα κανάλι μεγέθους 170 mm χ 400 mm, μπορεί να είναι καθολικό ή μπορεί να περιέχει εσωτερικούς και εξωτερικούς όγκους. Η εξωτερική μονάδα επιτρέπει την είσοδο αέρα στην αίθουσα και η εσωτερική μονάδα απελευθερώνει υγρό αέρα στο δρόμο. Παρέχει ποιοτική κυκλοφορία αέρα, κατάλληλη για εγκατάσταση σε τελικό παράθυρο.

Οι βαλβίδες αέρα τροφοδοσίας χρησιμοποιούνται για να αναρροφήσουν αέρα μέσα στο δωμάτιο, ρυθμίζονται μηχανικά και αυτόματα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της βαλβίδας στο παράθυρο, δείτε αυτό το βίντεο:

Οι βαλβίδες εξαγωγής χρησιμεύουν για την απομάκρυνση του υγρού αέρα στο δρόμο, αποτρέποντας την εισχώρηση αέρα πίσω στο δωμάτιο, αποτελούν εμπόδιο για τη λήψη σκόνης, χνούδι, έντομα.

Βαλβίδες AEREKO

Οι βαλβίδες εξαερισμού Aereko τοποθετούνται στις εγκοπές του παραθύρου ή στον τοίχο, εξασφαλίζοντας καλή κυκλοφορία αέρα. Ρυθμιζόμενο με αισθητήρα υγρασίας που αποτελείται από πλάκες, η ροή αέρα ρυθμίζεται με αλλαγή του βαθμού περιστροφής του μηχανισμού τροφοδοσίας.

Αυτό που συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

Εάν υπάρχει παραβίαση της φυσικής ανταλλαγής αέρα, ο αέρας υψηλής υγρασίας όταν έρχεται σε επαφή με την κρύα επιφάνεια πέφτει με τη μορφή σημείου δρόσου και μετατρέπεται σε σταγόνες νερού. Αυτό εμποδίζει τον αέρα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο, να δούμε αυτό το βίντεο: Η συμπύκνωση εμφανίζεται στο κρύο, μη μονωμένες επιφάνειες, αν ζεστό, εξαερισμού στο μπαλκόνι θα βοηθήσει να διατηρήσει ένα υγιές περιβάλλον. Μπορείτε να περάσετε στη θέρμανση loggia, τοποθετώντας την μπαταρία στον εξωτερικό τοίχο.

Διπλό τζάμι με επένδυση εξοικονόμησης ενέργειας

 • Διπλά τζάμια. Είναι καλύτερα να παραγγείλετε διπλά τζάμια με επένδυση εξοικονόμησης ενέργειας, θα είναι πολύ πιο ζεστά από ό, τι με τα συνηθισμένα γυαλιά. Σε γυαλιά εξοικονόμησης ενέργειας, το συμπύκνωμα θα είναι πολύ λιγότερο σχηματισμένο. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια καταλαμβάνουν μια σημαντική περιοχή και το γυαλί στις φυσικές του ιδιότητες είναι ένα κρύο υλικό.
 • Τοίχοι και οροφή. Το συμπύκνωμα σχηματίζεται συχνά σε τοίχους και οροφή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μόνωση τους. Η θέρμανση πραγματοποιείται με αφρό πολυστερίνης ή αφρό. Επίσης, το στρώμα θέρμανσης τοποθετείται στο πάτωμα, κάτω από την πλάκα OSB, και μια ταινία φραγμού ατμού είναι στερεωμένη στη μόνωση.

Με το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού, ένα υγιές μικροκλίμα θα παραμείνει στο μπαλκόνι και οι ιδιοκτήτες δεν θα γνωρίζουν τα προβλήματα με υγρασία και παράθυρα κλάμα.

Αρκετοί παράγοντες σχετικά με τον σωστό εξαερισμό στο μπαλκόνι και την μόνωση

Με την εμφάνιση παράθυρων με διπλά τζάμια και μονωμένα παράθυρα από PVC, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της συμπύκνωσης, το οποίο όχι μόνο καταστρέφει την εξωτερική εμφάνιση αλλά και οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας στο ίδιο το προφίλ. Πολλοί θυμούνται ότι σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, σχηματίζονται σταγονίδια νερού όταν ζεστός θερμός αέρας χτυπάει την ψυχρή επιφάνεια και, όσο ισχυρότερη είναι η πτώση της θερμοκρασίας, τόσο μεγαλύτερο είναι το συμπύκνωμα. Εάν ένα πρόσωπο αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.

Μονωμένο μπαλκόνι: "FOR" ή "AGAINST";

Νέα μονωτικό υλικό, το οποίο μπορεί να βρεθεί στην εγχώρια αγορά, προσφέρει μια ευκαιρία για καλή για να μονώσει το μπαλκόνι σας ή ένα χαγιάτι, το οποίο είναι αυτό που πολλοί ιδιοκτήτες. Λίγοι άνθρωποι σκέφτονται ότι κάθε μόνωσης οδηγεί πάντα στην υποβάθμιση του φυσικού αερισμού, οπότε σε αυτή την περίπτωση, να είστε βέβαιος να εξετάσει τη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος.

Εάν τα παράθυρα στο ιδρώτα μπαλκόνι, τότε είναι καιρός να εξαλειφθεί αυτός ο αρνητικός παράγοντας. Το συνηθισμένο ανοιχτό παράθυρο, που συχνά δεν επαρκεί για κανονική εναλλαγή αέρα τριών ωρών, οπότε είναι καλύτερο να σχεδιάσετε έναν ειδικό εξαερισμό.

Τα κύρια προβλήματα των μονωμένων μπαλκονιών χωρίς εξαερισμό:

 • Συμπύκνωση στα παράθυρα
 • Η εμφάνιση μούχλας στις γωνίες και στις αρθρώσεις της οροφής, των τοίχων, του δαπέδου
 • Μυρμηγκή μυρωδιά σε εσωτερικούς χώρους
 • Μείωση της απόδοσης των υλικών φινιρίσματος
 • Επιδείνωση της εξωτερικής εμφάνισης του μπαλκονιού

Σήμερα, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, αφού είναι απαραίτητο να οργανωθεί σωστά και σωστά το σύστημα εξαερισμού. Με την πρώτη ματιά, όλα φαίνονται απλά, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να προσεγγίσουμε με κάθε ευθύνη την επίλυση αυτού του ζητήματος. Για να είναι αποτελεσματικός και αποτελεσματικός ο αερισμός στο μπαλκόνι, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά όλη την κατασκευή, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του μπαλκονιού (μπαλκόνι), καθώς και στη δύναμη των ανεμιστήρων εισαγωγής και εξαγωγής.

Σχέδιο εξαερισμού του μπαλκονιού

Πολλοί από τους συμπατριώτες μας είναι αρκετά ικανοί να κατασκευάσουν ένα τέτοιο σύστημα από μόνο του, για το οποίο πρέπει να αγοραστούν δύο οπαδοί της ίδιας ισχύος, μετά από τους οποίους πρέπει να εγκατασταθούν σε ένα θερμαινόμενο μπαλκόνι.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ο υγρός θερμός αέρας τείνει να φύγει από το δωμάτιο, μετακινώντας το πάνω μέρος του δωματίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ανεμιστήρας για την εισαγωγή αέρα από το δρόμο βρίσκεται σωστά στο κάτω μέρος, και εξάτμιση - στην κορυφή της loggia.

Έτσι, κατά την λειτουργία του, το σύστημα θα είναι εγγυημένο ότι θα πάρει όλο τον υγρό αέρα, οδηγώντας το διαγώνια. Αυτός ο εξαερισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός και αποτελεσματικός.

Για να εκτελέσετε το σύστημα εξαερισμού, χρειάζεστε τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ανεμιστήρας για την εισαγωγή ξηρού αέρα από το εξωτερικό προς τα μέσα
 • Ανεμιστήρας για την εμφύσηση εξωτερικού υγρού αέρα
 • Συστήματα στερέωσης
 • Ηλεκτρική καλωδίωση

Αρνητικές επιπτώσεις ανεπαρκούς εξαερισμού

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πολλοί σκέφτονται για το πώς να κάνει εξαερισμού στο μπαλκόνι και αποπνικτική, μπαγιάτικο αέρα, μούχλα και μύκητες δεν είναι μόνο δυσάρεστες ανθρώπους, αλλά είναι επιβλαβείς συνθήκες διαβίωσης. Η εισπνοή τα σπόρια των βακτηρίων ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να υποφέρουν από διάφορες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχουν μυϊκή αδυναμία, κακουχία, κεφαλαλγία.

Επιπλέον, τα προϊόντα και οι εποχές που παραδοσιακά αποθηκεύονται στην πλατφόρμα μπορεί επίσης να καλυφθούν με μούχλα, γεγονός που θα οδηγήσει στην αλλοίωση και το σχηματισμό μιας μη ελκυστικής επιδρομής στις όχθες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μόνο η παρουσία μίας σταθερής κυκλοφορίας αέρα θα βελτιώσει με αξιοπιστία την κατάσταση.

Το καλούπι σχηματίζεται πιο συχνά ακριβώς στο πάνω μέρος του δωματίου, επειδή ο υγρός ζεστός αέρας πάντα ανεβαίνει και αν δεν βρει έξοδο, εγκαθίσταται στην οροφή και στους τοίχους. Αν κάνετε θέρμανση μέσα στην πλατφόρμα, αλλά δεν είναι μονωμένη από το εξωτερικό, τα σταγονίδια συμπύκνωσης μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και στους τοίχους, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποσύνδεση του σοβά και στην αλλοίωση του τύπου των υλικών φινιρίσματος.

Το σημείο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, το "σημείο δρόσου" θα βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, πράγμα που θα οδηγήσει σε τόσο λυπηρές συνέπειες. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι επίσης σημαντικό να μονώσετε το μπαλκόνι σας τόσο έξω όσο και στο εσωτερικό, πράγμα που θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τη διαφορά στη θερμοκρασία των υλικών.

Ο σωστός εξαερισμός - εγγυάται ένα υγιές εσωτερικό κλίμα

Αν το καλούπι εμφανιστεί, τότε πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό, αφού έχει την ιδιότητα να εξαπλώνεται γρήγορα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικές λύσεις για να αφαιρέσετε τον μύκητα, επεξεργαστείτε προσεκτικά τον τοίχο ή την οροφή με μια βούρτσα ή ρολό.

Ως αποτέλεσμα τέτοιων απλών ενεργειών, το καλούπι στο μπαλκόνι μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό είναι μόνο μια συνέπεια. Το κύριο πράγμα είναι να αφαιρέσετε μόνιμα την αιτία της εμφάνισης του μύκητα - μούχλα αέρα. Οι ανεμιστήρες με αυτό το εξαιρετικά διαχειρίζονται, έτσι ώστε να μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο αερισμός στην μόνωση μπαλκόνι θα είναι η σωστή απόφαση, η οποία θα επιτρέψει γρήγορα και να αφαιρέσετε συμπυκνωμάτων από όλα τα παράθυρα, μούχλα στους τοίχους και την οροφή, να ρυθμίσετε τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας. Έτσι, δεν είναι τεμπέλης και να εκτελέσει το σύστημα αρμόδιες εξαερισμού που θα φέρει ποιοτικά οφέλη από όλες τις απόψεις.

Οι κανόνες αερισμού στο μπαλκόνι με τα χέρια τους

Συνδέεται με τα μπαλκόνια διαμερίσματος - σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο. Αλλά για να γίνει αυτό το δωμάτιο ένα πλήρες δωμάτιο, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα: θέρμανση, υαλοπίνακες, θέρμανση και εξαερισμός. Φαίνεται γιατί χρειάζεστε ένα σύστημα εξαερισμού σε αυτό το μικρό δωμάτιο. Το θέμα είναι ότι εδώ ο ζεστός υγρός αέρας εισέρχεται μέσα από τα δωμάτια με κρύους τοίχους και παράθυρα. Δηλαδή, το μπαλκόνι γίνεται το όριο δύο ατμοσφαιρών θερμοκρασίας. Επομένως, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που ο αέρας κάπως έφυγε από το χώρο του μπαλκονιού. Για να το κάνετε αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, έτσι ας καταλάβουμε πώς να οργανώσετε τον αερισμό στο μπαλκόνι με τα χέρια σας.

Προβλήματα απουσία εξαερισμού

Έτσι, το κύριο πρόβλημα είναι το συμπύκνωμα στα παράθυρα και στους τοίχους, που με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας και μυκητιακής βλάβης. Και αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι με τα χέρια σας. Άλλοι λόγοι:

 1. Η υγρασία θα συγκεντρωθεί στους τοίχους του μπαλκονιού, χαλάοντας τη διακόσμησή τους. Αυτό ισχύει για τα έπιπλα.
 2. Το κλειστό μπαλκόνι εμποδίζει την πρόσβαση του αέρα μέσω των παραθύρων στο δωμάτιο σε συνδυασμό με αυτό. Και αυτό είναι ένα άλλο κέντρο μυκήτων και μυκήτων.
 3. Δυσάρεστες μυρωδιές, μείωση της περιεκτικότητας σε οξυγόνο στον αέρα, αυξημένη υγρασία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην έλλειψη αερισμού. Και αν μπορείτε ακόμα να πολεμήσετε με υγρασία και δυσάρεστες οσμές, για παράδειγμα, με τη συχνή αερισμό, τότε μόνο ο καλά προσαρμοσμένος εξαερισμός θα εξοικονομήσει από μούχλα και μύκητες.

Τύποι εξαερισμού σε κρεβάτι ή μπαλκόνι

Όπως και σε κάθε άλλη εγκατάσταση, ο εξαερισμός του μπαλκονιού μπορεί να οργανωθεί με τη μορφή ενός φυσικού σχεδίου βρύσης και εισαγωγής αέρα, ή με τη μορφή εξαναγκασμένης εγκατάστασης ανεμιστήρων.

Φυσικός εξαερισμός

Τι είναι ο φυσικός αερισμός είναι δύο κανάλια, σε ένα από τα οποία ο αέρας μπαίνει στο μπαλκόνι, από το δεύτερο - φεύγει. Δηλαδή, οργανώνεται ένα βύθισμα με χαμηλή ταχύτητα κίνησης αέρα - μέχρι 1 m / min. Θα είναι αόρατο για το άτομο, αλλά για να ανταλλάξει με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα είναι απαραίτητα στο μπαλκόνι.

Κατ 'αρχήν, ένα από τα κανάλια, δηλαδή ο αγωγός εξαγωγής, βρίσκεται ήδη στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Βρίσκεται συνήθως στη διασταύρωση της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας. Επομένως, στο μπαλκόνι παραμένει μόνο η εγκατάσταση του κυκλώματος τροφοδοσίας. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο επιλογές σχεδίασης:

 1. Τοποθετήστε τη βαλβίδα αέρα στη δομή του υαλοπίνακα.
 2. Τοποθετήστε μια βαλβίδα αέρα σε έναν από τους τοίχους.

Και οι δύο επιλογές εφαρμόζονται τώρα, η εγκατάστασή τους είναι απλή, το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Εάν το μπαλκόνι είναι ξεχωριστό από το διαμέρισμα με ένα δωμάτιο, αλλά με τζάμια και μόνωση, μπορείτε να σκεφτείτε φυσικό αερισμό με τη μορφή δύο βαλβίδων που έχουν εγκατασταθεί: το ένα κάτω από την οροφή, το δεύτερο στο πάτωμα. Απλώς πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερο μεταξύ τους έτσι ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον χώρο που γίνεται υπό τον αερισμό.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Αναγκαστικός εξαερισμός στο μπαλκόνι - υπάρχουν πολλά πιθανά σχήματα που διαφέρουν μεταξύ τους στον τόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Αμέσως κάνετε μια κράτηση ότι σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής δεν έχει νόημα. Επομένως, εξετάστε δύο επιλογές: το σύστημα παροχής και εξαγωγής.

 1. Εκχυλίστρια. Η πιο κοινή επιλογή, απλή στην κατασκευή. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας, με τον οποίο ο εξαγόμενος αέρας θα εκτρέπεται από το μπαλκόνι. Τοποθετείται είτε σε παράθυρο είτε σε τοίχο. Στο κάτω μέρος, οργανώνεται ένα μικρό άνοιγμα για την εισροή αέρα.
 2. Παροχή αέρα. Εδώ όλα είναι το αντίστροφο: ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο κάτω μέρος, μια έξοδος γίνεται στην κορυφή.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι

Επιστρέφοντας στο ζήτημα του εξαερισμού στο μπαλκόνι - πώς να το κάνετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα.

Υπολογισμός

Δεν υπάρχουν ακριβή πρότυπα που να καθορίζουν τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στα συνδεδεμένα μπαλκόνια και λότζες. Αλλά δεδομένου ότι αυτό το δωμάτιο θα χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, εφαρμόζονται τα πρότυπα των χώρων διαβίωσης. Δηλαδή: 30 m³ / ώρα. Αν και, όπως δείχνει η πρακτική, αυτό είναι πολύ για ένα τόσο μικρό δωμάτιο.

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι ή στο μπαλκόνι εξαρτάται από τον όγκο και την ένταση χρήσης του. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει παιδότοπος για τα παιδιά στην προβλήτα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να προσεγγίζεται στα 30 m³ / h. Εάν υπάρχει οργανωμένο γραφείο εκεί, τότε αυτός ο δείκτης μπορεί να μειωθεί στα 20 m³ / h. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θύρα εξαγωγής με διάμετρο 150 mm, στη δεύτερη - 100.

Απλός φυσικός αερισμός

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιηθεί για το σύστημα αερισμού μία βαλβίδα αέρα του τύπου παροχής αέρα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί ένας μικρός σωλήνας κατά τη διαδικασία κατασκευής των προστατευτικών δομών από τεμάχια αφρώδους σκυροδέματος, μέσα στα οποία πρέπει στη συνέχεια να εγκατασταθεί η βαλβίδα τροφοδοσίας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας εξαερισμός στην κουζίνα θα χρησιμοποιηθεί ως αγωγός εξαγωγής. Η ροή αέρα εξασφαλίζει τον κύκλο εργασιών της.

Διαχυτήρας ή μάσκα εξαερισμού

Η κατασκευή του εξαερισμού στο μπαλκόνι με τα χέρια του πρέπει να προσεγγιστεί από τη θέση της δυνατότητας ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας, ανάλογα με το πόσο εντατικά θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο χώρος. Και πάλι, αν πρόκειται για αίθουσα παιχνιδιών, όπου τα παιδιά κρατούνται συνεχώς, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα diffuser στη θύρα εξάτμισης ή τροφοδοσίας.

Αυτός είναι ένας ειδικός τύπος σχάρας, μέσα στον οποίο βρίσκεται ο δίσκος. Περιστρέψτε το κουμπί, περιστρέψτε και ένα δίσκο που είτε ανοίγει τις ρωγμές στη σχάρα είτε κλείνει. Η ανακάλυψη μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Κατασκευή διαχυτών από πλαστικό, που εγγυάται τη μακροχρόνια λειτουργία τους χωρίς διεργασίες διάβρωσης. Η διακόσμηση είναι μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων χρώματος, αλλά πιο συχνά υπάρχουν λευκά όργανα.

Όσον αφορά τα παραδοσιακά σχάρες, αυτή είναι μια τεράστια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, ακριβώς τη διάμετρο της οπής και την εκτιμώμενη τιμή της ανταλλαγής αέρα. Σημαντικό - η εγκατάσταση της σχάρας τόσο έξω όσο και μέσα στο μπαλκόνι.

Βαλβίδα παροχής στο παράθυρο

Τοποθετήστε τη βαλβίδα στο παράθυρο με τα δικά σας χέρια, για να εξασφαλίσετε ότι ο εξαερισμός στο μπαλκόνι και η λεκάνη είναι, καταρχήν, εύκολη. Αυτή η συσκευή αποτελείται από τρία μέρη:

 1. Εξωτερική μονάδα εισαγωγής αέρα, η οποία είναι συνδεδεμένη στο εξωτερικό επίπεδο του πλαισίου, που βρίσκεται πάνω από το φύλλο του παραθύρου. Πάνω από αυτό το μπλοκ είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα προστατευτικό κάλυμμα, ως προστασία έναντι ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων.
 2. Το εσωτερικό τμήμα έχει τη μορφή τηλεσκοπικών μανικιών. Τοποθετούνται στο προφίλ του ίδιου του πλαισίου στον τόπο εγκατάστασης της βαλβίδας. Δηλαδή γι 'αυτό πρέπει να τρυπήσετε τρύπες στο προφίλ.
 3. Το εσωτερικό μπλοκ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αποτελείται από ένα ακροφύσιο μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στο δωμάτιο, ένα φίλτρο και ένας μηχανισμός ρύθμισης της ικανότητας ροής της βαλβίδας. Η μονάδα είναι προσαρτημένη στο προφίλ απέναντι από το εξωτερικό τμήμα.

Εάν υπάρχουν πλαστικά παράθυρα στο μπαλκόνι, η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αυτού του τύπου είναι η καλύτερη επιλογή. Το μόνο που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι:

 • εάν με τον τρόπο αυτό οργανώνεται φυσικό αερισμό στο μπαλκόνι, είναι απαραίτητο η στοίβα εξαερισμού να λειτουργεί καλά.
 • στην ίδια περίπτωση, το σύστημα θα λειτουργήσει εάν ο δρόμος δεν είναι μεγαλύτερος από + 5є;
 • Με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό η βαλβίδα θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι βαλβίδες παραθύρων είναι δύο τύπων: χειροκίνητες και μηχανικές. Τα πρώτα είναι εξοπλισμένα με ένα σχοινί, τραβώντας το, μπορείτε να ρυθμίσετε την απόσταση μέσα στο μηχανισμό. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική κίνηση, η οποία ανοίγει, κλείνει και ρυθμίζει την ανταλλαγή αέρα.

Τα όργανα χειρός είναι δύσκολο να εγκατασταθούν. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε την απαιτούμενη εισροή αέρα από το δρόμο με δοκιμή και λάθος. Το χειμώνα, οι βαλβίδες παγώνουν λόγω ακατάλληλης ρύθμισης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση σημαντικής θερμότητας από το μπαλκόνι.

Υπάρχουν λεγόμενα πτυσσόμενα μοντέλα στην ταξινόμηση των βαλβίδων αέρα στα παράθυρα. αρχή λειτουργίας τους βασίζεται όχι επί των οπών στο προφίλ του πλαισίου του παραθύρου, και σε απόσταση από τα λάστιχα στεγανοποίησης μεταξύ του πλαισίου και φύλλου, και την εγκατάσταση στη θέση τους με ελαστικές ταινίες σε πυκνότητα γειτνίασης. Δηλαδή, ο αέρας περνά μέσα από μια διαρροή μεταξύ του πτερυγίου ανοίγματος και του πλαισίου του παραθύρου. Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή.

Βαλβίδα χειρισμού

Ένας άλλος αρχικός τύπος βαλβίδων αέρα που τοποθετούνται στα παράθυρα του PVC. Στην πραγματικότητα, είναι μια λαβή με μηχανισμό κλεισίματος, στην περίπτωση του οποίου υπάρχουν σχισμές για διείσδυση ροής αέρα. Θετικές πτυχές:

 • είναι συμπαγής.
 • είναι αόρατο.
 • δεν παγώνει το χειμώνα.
 • στο σχεδιασμό υπάρχει ένα φίλτρο που δεν αφήνει τη σκόνη από την πλευρά του δρόμου.

Εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας

Πόσο απαραίτητο είναι ένα σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση στο μπαλκόνι. Όλα θα εξαρτηθούν εάν υπάρχει διάκριση μεταξύ του μπαλκονιού και του δωματίου δίπλα του. Δηλαδή, αν υπάρχει μια πόρτα μεταξύ τους ή οργανώνεται μια ανοιχτή πόρτα. Στην πρώτη περίπτωση, δεν υπάρχει ανάγκη για ανάκτηση αέρα. Μόνωση και τζάμι μπαλκόνι - το δωμάτιο είναι μικρό, και το σύστημα θέρμανσης εγκατεστημένο σε αυτό θα αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ένα άλλο πράγμα εντελώς ενοποιημένο, για παράδειγμα, με ένα σαλόνι ή μπαλκόνι κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάκτηση δεν τοποθετείται. Είναι ένα πράγμα να θερμάνει το δωμάτιο στο οποίο το εισερχόμενο κρύο αέρα, οι δαπάνες αυτής της επιπλέον θερμότητας, ή από την άλλη πλευρά σώσει όταν θερμός αέρας μπαίνει στο δωμάτιο.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ανάκτησης monoblock στο μπαλκόνι. Αναρτάται από την οροφή κοντά σε ένα από τα πλευρικά τοιχώματα, οδηγώντας αγωγούς κατά μήκος της άνω γωνίας. Με την ευκαιρία, αυτό το σύστημα μπορεί να κρυφτεί σε γυψοσανίδα.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι: πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα για πάντα;

Εξαερισμός στο μπαλκόνι: πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα για πάντα;

 • Με ανταλλαγή
 • Στις 03/06/2015 03/09/2015
 • 1

Βαριά μυρωδιά μούχλας στο μπαλκόνι, συμπύκνωση στα παράθυρα και τους τοίχους, τρομακτικό μούχλα στις γωνίες θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν είναι εντάξει με καταπακτή. Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι είναι επαρκής για να αερίζετε το δωμάτιο και να ανοίξετε το παράθυρο, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε για το πώς να κάνει εξαερισμού στο μπαλκόνι και να ξεχάσουμε το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο επείγων χαρακτήρας του ζητήματος του μπαλκονιού συνδέεται με την επιθυμία να επεκταθεί η χρήσιμη επιφάνεια ενός διαμερίσματος πόλης. Για το σκοπό αυτό, το μπαλκόνι είναι μονωμένο, τζάμια, σφραγισμένο, επισκευασμένο και εφοδιασμένο για κανονικό αερισμό.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας αερισμό;

Αφήστε αυτό το έργο να βοηθήσει τον κλιματισμό, ο οποίος θα παρέχει αερισμό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κλιματιστικό με δύο τρόπους: γυρίστε σε έναν επαγγελματία ή εγκαταστήστε τον εαυτό σας εξαερισμό μόνοι σας. Αν αναθέτετε την εγκατάσταση σε έναν ειδικό, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα μόνοι σας, εκτός και αν αναλάβετε έτοιμη εργασία. Αλλά για να εξοικονομήσετε χρήματα και εάν θέλετε να επιτύχετε άνεση σε ένα διαμέρισμα κατά την κρίση σας, είναι πιο λογικό να κάνετε έναν αερισμό εισαγωγής στο μπαλκόνι σας.

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι μπορεί να τοποθετηθεί με τρεις τρόπους: στην κορυφή, στο κάτω μέρος ή ταυτόχρονα σε δύο μέρη - έναν στην κορυφή και τον άλλο στο κάτω μέρος του δωματίου. Η τελευταία επιλογή παρέχει κανονική εξάτμιση και λόγω του δεύτερου ανεμιστήρα πρόσθετη παροχή αέρα.

Εργαλεία και εγκατάσταση

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • διάτρηση (για έναν τοίχο από σκυρόδεμα) ή ένα τρυπάνι.
 • (μπορούν να ληφθούν από έναν προσωπικό υπολογιστή).

Στα επιλεγμένα σημεία, γίνονται τρύπες για τις διαστάσεις του ανεμιστήρα. Εάν ο τοίχος στο μπαλκόνι του σκυροδέματος, αντί για ένα διάτρητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι καρβιδίου. Βάζουμε στον έτοιμο ανεμιστήρα έναν ανεμιστήρα. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ροή του αέρα, στην περίπτωση δύο οπών του καλύμματος, ένας ανεμιστήρας θα βγάλει αέρα μέσα στο δωμάτιο, ο άλλος θα σβήσει. Αν αλλάξετε τους πόλους της σύνδεσης, δηλαδή, αλλάξτε την κατεύθυνση του ανεμιστήρα, τότε η κίνηση του αέρα στο δωμάτιο θα αλλάξει. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος με τη βοήθεια της κάτω συσκευής, βαριά αέρας φεύγει από το μπαλκόνι και με τη βοήθεια του άνω χώρου, γεμάτος φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Σε κρύες και θυελλώδεις ημέρες, το κρύο θα τραβηχτεί μέσα από την τρύπα στην κουκούλα. Επομένως, προτού αρχίσετε να εγκαθιστάτε τον σχεδιασμό της κουκούλας, θα πρέπει να αναζητήσετε μια αφαιρούμενη έκδοση ή να τρυπήσετε έναν έτοιμο ανεμιστήρα με μια πόρτα. Σε περίπτωση αφαιρούμενης έκδοσης το χειμώνα, αρκεί να αφαιρέσετε τη συσκευή και η προκύπτουσα οπή πρέπει να σφραγιστεί σωστά. Για να σφραγίσει το άνοιγμα, το κόντρα πλακέ, καλυμμένο με κτυπήματα ή πολυστυρένιο, είναι χρήσιμο, μπορείτε να το συνδέσετε με βίδες.

Τι προκαλεί τη συμπύκνωση στο μπαλκόνι;

Σε μια ορισμένη θερμοκρασία, οι ατμοί αέρα φθάνουν σε τέτοια κατάσταση που από αυτά σχηματίζεται νερό, δηλαδή οι υδρατμοί συμπυκνώνονται. Αυτή η φυσική ποσότητα ονομάζεται σημείο δρόσου με άλλο τρόπο. Αν κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του μπαλκονιού δίπλα στο δωμάτιο ή την κουζίνα, έγιναν λάθη, τότε δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ο αερισμός του μπαλκονιού. Μούχλα και κατεψυγμένο νερό στον τοίχο λόγω της αυξημένης συμπύκνωσης του ατμού θα καταστρέψει ολόκληρη τη λειτουργική έκκληση της σύγχρονης στέγασης. Εδώ, κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχουν λάθη κατά τη διάρκεια της εργασίας για τη μόνωση του μπαλκονιού.

Πιθανά σφάλματα στην περίπτωση μόνωσης:

 • κακή σφράγιση πιθανών ρωγμών και ρωγμών, με αποτέλεσμα το ρεύμα;
 • παραμόρφωση του κιβωτίου, η οποία μπορεί να συσχετισθεί με τη χρήση ανοιγμένων σανίδων και σιδηροτροχιών για εργασίες κατασκευής.
 • αδιόρατο σχεδιασμό θέρμανσης.
 • ανεπαρκώς τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού.

Εάν, ως αποτέλεσμα κακής τοποθετημένης καλύπτρας, υπάρχουν θέσεις στο μπαλκόνι με διαφορετική θερμοκρασία και υγρασία του αέρα, το συμπύκνωμα και η υγρασία συσσωρεύονται σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του. Για να εξαλείψετε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αλλάξετε την ανταλλαγή αέρα ή να δημιουργήσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσατε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ένα κρύο και ζεστό μέρος, για παράδειγμα, μέσα από μια πόρτα.

Η εμφάνιση ισχυρής συμπύκνωσης στους τοίχους είναι δυνατή λόγω τεχνολογικών διαταραχών. Για παράδειγμα, εάν μόνωση μπαλκόνι, αρθρώσεις γύψο στόκος επισκευαστεί αντί του αφρού, σε αυτά τα μέρη, λόγω του γύψου, θα συσσωρεύεται υγρασία στο κρύο καιρό, αυτό θα οδηγήσει σε πάγωμα των τοίχων. Η μόνη διέξοδος σε αυτή την κατάσταση είναι η επείγουσα επισκευή.

Όταν ο ατμός από ένα ζεστό δωμάτιο περνά μέσα από ένα θερμαντήρα, συγκρούεται με ένα παγωμένο τοίχο, με αποτέλεσμα το συμπύκνωμα, μετατρέποντας σταδιακά σε ένα υγρό. Μετά από λίγο, ο ίδιος ο μονωτήρας βρέχεται, σχηματίζονται μούχλα και μύκητες και η μόνωση χάνει όλες τις αρχικές ιδιότητες.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα

Η αρχή της απαλλαγής από το συμπύκνωμα είναι ότι πρέπει να αυξήσετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και να μειώσετε την υγρασία. Για να διατηρήσετε ζεστό, μερικές φορές είναι αρκετό για να αντικαταστήσει το υαλοπινάκων για τα δύο θαλάμων, αλλά η υγρασία θα κερδίσει αρμοδίως εγκατάσταση εξαερισμού στο μπαλκόνι, το οποίο θα είναι σε θέση να παρέχει μια παροχή φρέσκου και έγκαιρη κουκούλα ροής. Η εγκατεστημένη βαλβίδα αέρα στο παράθυρο ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο φύλλο παραθύρου θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα μόνιμα. Και μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι μια σωστά τοποθετημένη μόνωση.

Εξωτερική μόνωση

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο. Εξωτερική μόνωση είναι ένα σχέδιο από πολλά στρώματα, ξεκινώντας με την επένδυση με ορυκτοβάμβακα ή πλάκες αφρού, σφράγιση συνδέσεις και ρωγμές, που ακολουθείται από την τοποθέτηση των δομικών πλεγμάτων και γύψο. Αυτή η μόνωση σας επιτρέπει να μεταφέρετε το σημείο δρόσου έξω, έξω από τον εσωτερικό τοίχο. Το μπαλκόνι γίνεται ζεστό και στεγνό, καθώς δεν σχηματίζει συμπύκνωση. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας αύξησης της θερμοκρασίας έγκειται μόνο στην πολυπλοκότητα της εκτέλεσης. Η διακόσμηση του εξωτερικού τοίχου του μπαλκονιού δεν υπόκειται πάντοτε στον συνήθη επισκέπτη ενός διαμερίσματος της πόλης.

Εσωτερική μόνωση

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μονώσεως του τοίχου από το εξωτερικό, καταφεύγουν σε εσωτερικό φινίρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, παραμένει η ίδια εργασία - για να μην έρχεται σε επαφή ο θερμός ατμός με την ψυχρή επιφάνεια. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα και να αποφύγετε την ταχεία αλλοίωση της μόνωσης, χρησιμοποιήστε ειδικό φράγμα ατμού. Για να γίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του μπαλκονιού μεταξύ των στρωμάτων της μόνωσης, για παράδειγμα, αφρός, έχουν ένα φύλλο ή πολυαιθυλένιο. Για το σκοπό αυτό κατασκευάζονται ειδικά μονωτικά μονωτικά μονωτικά μπαλκόνια. Δεν συνιστάται η χρήση ορυκτού μαλλιού για θερμική μόνωση.

Σε αυτή την περίπτωση, το σημείο δρόσου βρίσκεται στο εσωτερικό του μπαλκονιού. Δεδομένου ότι η μόνωση υπό την επίδραση του θερμού αέρα και του ψυχρού τοίχου αλλάζει βαθμιαία τη θερμοκρασία του, το σημείο δρόσου κινείται μέσα στο θερμαντήρα. Η προστασία από τη συμπύκνωση οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμή πλευρά δεν επιτρέπει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων στην επιφάνεια του θερμομονωτικού υλικού και το ίδιο το φράγμα ατμών δεν διέρχεται από αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση, χαγιάτι, το οποίο περιέχει όλες τις προδιαγραφές της μόνωσης, σωστά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού γίνεται επαρκής θέρμανση, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική θερμάστρα ή την εγκατάσταση του «ζεστό πάτωμα», θα είναι ένα άλλο μέρος του διαμερίσματος άνετα σε κάθε εποχή.

Κουρασμένος από την καταπολέμηση του συμπυκνώματος, το οποίο προκαλεί την εμφάνιση και περαιτέρω
εξάπλωση μούχλας και μύκητα στο μπαλκόνι. Δεν βοήθησε κανένα μέσο,
Ο αέρας παρέμεινε μούχλα λόγω του μύκητα, και τα τείχη είχαν ήδη αρχίσει σταδιακά
να καταστραφούν. Τώρα θα ζητήσω από τον σύζυγό μου να κάνει καλό αερισμό.