Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα σημαντικό μέρος του μικροκλίματος, αλλά σήμερα πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν τη συμβολή τους.

Ως εκ τούτου, λίγοι σήμερα αποφασίζουν να αγοράσουν μια βαλβίδα παροχής για εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα στη Μόσχα με την εγκατάσταση, αλλά αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η είσοδος στο διαμέρισμα του μολυσμένου αέρα.

Ο αέρας στο διαμέρισμα δεν πρέπει να έχει οσμή, και για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να εγκαταστήσει τον εξαερισμό στο διαμέρισμα με διήθηση.

Τοποθετούμε τη βαλβίδα KIV 125 με διήθηση

Χρειάζεστε σύστημα εξαερισμού για ένα διαμέρισμα;

Ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού με ένα φίλτρο για ένα διαμέρισμα είναι κατάλληλο για όσους ζουν σε μια μεγάλη πόλη, όπου ο βαθμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κανονικό.

Ειδικότερα, ένα τέτοιο σύστημα θα εμφανιστεί δίπλα σε παραγωγικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εκπομπές στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, ο αεριζόμενος εξαερισμός για ένα διαμέρισμα στον τοίχο μπορεί να είναι χρήσιμος σε άτομα με διάφορες αναπνευστικές ασθένειες, για παράδειγμα ασθματικούς. Και είναι καλύτερα για τα παιδιά να αναπνέουν καθαρό αέρα, και όχι μολυσμένα και στεγνά, τα οποία, επιπλέον, μπορούν να ανεχθούν διάφορα αλλεργιογόνα.

Ο εξαερισμός Pribochnaya σε ένα κτίριο διαμερισμάτων περιλαμβάνει τον καθαρισμό του αέρα των ακαθαρσιών, την ενυδάτωση ή την αφυδάτωση (ανάλογα με την περιοχή), καθώς και τη θέρμανση ή την ψύξη του. Με την ευκαιρία, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού θα βοηθήσει στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το κλιματιστικό δεν ανανεώνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αλλά το δροσίζει μόνο. Εάν ο αέρας παραμείνει στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συσσωρεύσει διοξείδιο του άνθρακα και σκόνη, γεγονός που θα το καταστήσει επιβλαβές.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, απαιτείται εξαερισμός στο διαμέρισμα της κατοικίας του πίνακα.

Είναι η οργάνωση αερισμού προσφοράς με διήθηση αέρα στο διαμέρισμα που θα επιτρέψει την οδήγηση του αέρα από το εξωτερικό, την εκκαθάριση αλλεργιογόνων και άλλων ακαθαρσιών, κυκλοφορούν έτσι καθαρό αέρα.

Όταν είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον εξαερισμό, πρέπει να προσέξετε τις παραμέτρους όπως η χωρητικότητα του συστήματος, η μόνωση του θορύβου και η ευκολία συντήρησης. Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να προσέξουμε είναι η κατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής, καθώς αυτό θα επηρεάσει επίσης την ποιότητα των προϊόντων. Αυτές οι παράμετροι θα παρουσιαστούν στο μέγιστο βαθμό, ο εξαερισμός ποιότητας στο διαμέρισμα με διήθηση ή όχι.

Φυσικά, ένα άλλο κριτήριο για την επιλογή είναι η τιμή. Υπολογίζεται από πολλές παραμέτρους. Για παράδειγμα, ο συμπαγής αερισμός για ένα διαμέρισμα θα είναι φθηνότερος, ο αερισμός του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής, αλλά ο τελευταίος θα είναι μια καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, η τιμή εγκατάστασης μπορεί να είναι αρκετά υψηλή, αλλά η εταιρεία μας παρέχει αυτή την υπηρεσία σε προσιτές τιμές. Είμαστε σε θέση να κάνουμε την εγκατάσταση το συντομότερο δυνατόν, ταυτόχρονα ποιοτικά και οικονομικά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε επίσης να πραγματοποιήσουμε τοποθέτηση τοίχων χωρίς σκόνη.

Pribochnaya εξαερισμός στο διαμέρισμα: επιλογές για την ανταλλαγή αέρα

Ο σωστά οργανωμένος εξαερισμός στο διαμέρισμα - η βάση για ένα άνετο μικροκλίμα στο σαλόνι. Πολύ συχνά η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν παρέχει επαρκή παροχή καθαρού αέρα και πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις υπάρχουσες επιλογές ανταλλαγής αέρα και να επιλέξουμε την καλύτερη μέθοδο.

Ανταλλαγή αέρα - δέσμευση για ένα υγιές μικροκλίμα

Για την κανονική λειτουργία του διαμερίσματος, αρκεί μία μόνο ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Η τήρηση αυτού του κανόνα διασφαλίζεται με την τοποθέτηση των αγωγών εξαερισμού φυσικής εκχύλισης. φρέσκου αέρα με την εναλλαγή του αέρα διεξάγεται μέσω της άτυπης κουφώματα χαλαρότητα, με σχισμές ανοίγματα σε κατασκευές θυρών, αεραγωγών και διαπερατό από τους ατμούς υλικό τοιχώματος.

Μετά την εγκατάσταση του διπλά τζάμια σφραγισμένα κύκλωμα εξαερισμού αποτυγχάνει - pritochki κανάλι αέρα επικαλύπτει την επίπεδη, η διαφορά πίεσης μειώνεται και οι ατμοί εξάτμισης λιμνάζει στο δωμάτιο.

Πολλοί κάτοικοι των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν αρνητικούς παράγοντες που μαρτυρούν τα προβλήματα του συστήματος εξαερισμού:

 1. Επιδείνωση της ποιοτικής σύνθεσης του αέρα. Στο σπίτι, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, λόγω του πλεονάσματος του διοξειδίου του άνθρακα, ο αέρας καθυστερεί. Η "βαριά" ατμόσφαιρα προκαλεί ενόχληση, πονοκεφάλους και κόπωση.
 2. Στασιμότητα των δυσάρεστων οσμών. Στο "κονσερβοποιημένο" διαμέρισμα αρώματα που συνοδεύουν τη ζωή ενός ατόμου διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αποχυμωτές στην κουζίνα ή στο μπάνιο παύουν να λειτουργούν πλήρως.
 3. Υψηλή υγρασία. Ένα σαφές σημάδι του προβλήματος είναι η συμπύκνωση στα παράθυρα και οι υγρές γωνίες στους τοίχους. Στη συνέχεια, στις επιφάνειες μπορείτε να βρείτε μαύρες κουκίδες - οι πρώτες εκδηλώσεις μούχλας. Σε τέτοιες συνθήκες, η διακόσμηση του δωματίου απορροφάται από την υγρασία και βαθμιαία καταστρέφεται.

Αν δεν φροντίζετε την απρόσκοπτη και τακτική παροχή αέρα στον δρόμο εγκαίρως, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικών και ιογενών ασθενειών.

Η αποκατάσταση της έντασης της κυκλοφοριακής ροής επιλύει τα προβλήματα που αναφέρονται. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη μέθοδο εξαερισμού του εφοδιασμού, είναι απαραίτητο να παρέχονται τα ακόλουθα πρότυπα ανταλλαγής αέρα ανά άτομο:

 • υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο και σαλόνι - 30 m3 / h.
 • κουζίνα - 60-90 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • μπάνιο - 25-50 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Οι απαιτήσεις για την παροχή αέρα στην κουζίνα εξαρτώνται από τον τύπο της εγκατεστημένης πλάκας. Οι ακριβείς κανόνες για το μπάνιο καθορίζονται με βάση την κοινή ή ξεχωριστή χρήση της τουαλέτας και του μπάνιου.

Εάν το δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται για μόνιμη στέγαση, τότε η ελάχιστη τιμή ανταλλαγής αέρα για οικιακούς και μη οικιστικούς χώρους μειώνεται κατά 0,2 h-1 και 0,5 h-1, αντίστοιχα.

Μέθοδοι για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εισροής

Οι διαφορετικές τεχνικές που αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού του εφοδιασμού χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες:

 • Δραστηριότητες που αυξάνουν τη ροή του αέρα χωρίς συσκευές άντλησης.
 • χρήση εγκαταστάσεων με αναγκαστική παροχή αέρα.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει: χειροκίνητο ή αυτόματο αερισμό, τοποθέτηση παραθύρου ή βαλβίδας τοίχου.

Χειροκίνητος αερισμός. Ανοίγοντας το παράθυρο για 15 λεπτά με περιοδικότητα 3 ωρών. Η εφαρμογή της μεθόδου στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατη - ανοίξτε και κλείστε συνεχώς το παράθυρο μια φορά ή κανένας. Μια εναλλακτική λύση είναι να ανοίξετε το φύλλο του παραθύρου στη λειτουργία microventilating.

Αυτόματος αερισμός. Ένα σερβο είναι εγκατεστημένο στο πτερύγιο του παραθύρου. Η συσκευή έχει προγραμματιστεί για να ανοίξει το τραβέρσα σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα ή να ολοκληρωθεί με έναν αισθητήρα καιρού. «Έξυπνη» μηχανισμός αντιδρά σε μεταβολές της υγρασίας και τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα - στη βροχή, δυνατό άνεμο ή αισθητήρα χιόνι ενεργοποιείται, και το παράθυρο θα κλείσει με δική τους.

Η αυτόματη μέθοδος αερισμού έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τη χειροκίνητη μέθοδο.

Βαλβίδα παραθύρου και τοίχου. Οι επιδαπέδιες και οι εσοχές υπο-εισροές εκτελούν την ίδια λειτουργία - ανοίγουν την πρόσβαση σε καθαρό αέρα ροές μέσα στο δωμάτιο. Οι ποικιλίες των βαλβίδων διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά τους και την τεχνολογία στερέωσης.

Η τοποθέτηση μιας μονάδας τοίχου είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση ενός εξωστήρα σε ένα φύλλο παραθύρου, καθώς απαιτεί διάτρηση μιας διαμπερούς οπής μέσω της δομικής στήριξης του κτιρίου. Τα προϊόντα για παράθυρα είναι φθηνότερα από τα ανάλογα τοίχων.

Συσκευές εκτός καναλιού για την εισροή πίδακες αέρα με υποχρεωτική σειρά:

 1. Εξαεριστήρες. Στην πραγματικότητα, είναι η ίδια βαλβίδα τοίχου μόνο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές παραμέτρους της ατμόσφαιρας (θερμοκρασία, πίεση), αλλά καθορίζεται αποκλειστικά από την απόδοση του ανεμιστήρα.
 2. Αναπνέει. Σε αντίθεση με τους ανεμιστήρες, η εγκατάσταση παρέχει φιλτραρίσματος πολλών σταδίων υψηλής ποιότητας. Επιπλέον συν - την παρουσία του κλιματισμού. Ο χρήστης εκθέτει μια άνετη θερμοκρασία και η "έξυπνη" συσκευή θερμαίνει αυτόματα τον αέρα.
 3. Κλιματιστικά με δυνατότητα παροχής αέρα. Πολυλειτουργικά διαχωρισμένα σύμπλοκα δύο μπλοκ με εξωτερική πρόσμιξη αέρα είναι εξοπλισμένα με έναν αγωγό αέρα που συνδέει και τα δύο περιβλήματα, καθώς και ένα σύστημα διήθησης αέρος.

Οι παραπάνω συσκευές εγκαθίστανται χωρίς την τοποθέτηση του αγωγού αέρα και την εργασία για την παροχή αέρα σε ένα δωμάτιο. Για μια σύνθετη αποκατάσταση της λειτουργίας εξαερισμού τροφοδοσίας, τα συστήματα καναλιών χρησιμοποιούνται σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικά συστημάτων παροχής καναλιών:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • δυνατότητα θέρμανσης του αέρα.
 • αυτοματοποίηση της διαχείρισης
 • επαρκή μόνωση θορύβου.
 • Ακριβά εξαρτήματα.
 • πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

Ο εξαερισμός αγωγών σπανίως εγκαθίσταται σε διαμερίσματα. Τομείς προτεραιότητας εφαρμογής: γραφεία, εξοχικές κατοικίες και δημόσιες εγκαταστάσεις.

Επιλογές προϋπολογισμού για την αποκατάσταση της ανταλλαγής αέρα

Στις βαλβίδες τοίχου και παραθύρου δεν υπάρχει ανεμιστήρας. Η εισροή αέρα οφείλεται στη διαφορά στην πίεση στο δρόμο και στο σπίτι. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα των εναέριων τροφοδοτικών είναι ο σωστός εξαερισμός.

Χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων βαλβίδων παραθύρων

Ο σχεδιασμός όλων των συσκευών κλιματισμού παραθύρων είναι πολύ απλός. Μια τυπική βαλβίδα αποτελείται από μια εισαγωγή αέρα, ένα τηλεσκοπικό δίαυλο και μια εσωτερική μονάδα.

Η εισαγωγή αέρα είναι εγκατεστημένη έξω από το πλαίσιο. Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με γείσο και σχάρα, η οποία εμποδίζει τα έντομα να εισέρχονται στο εσωτερικό. Ο τηλεσκοπικός δίαυλος κόβεται στο πλαίσιο, σχηματίζοντας μια διαμπερή σχισμή για την απρόσκοπτη είσοδο ενός πίδακα αέρα.

Με βάση τη μέθοδο σχεδιασμού και εγκατάστασης, διακρίνονται οι ακόλουθες κλιματολογικές διατάξεις:

Μοντέλα κοπής. μονάδα Throughput δυναμικότητα φθάνει 20 cu.m / h - η μάζα του αέρα εισροής μέσω του μικρο-οπής στο ύψος και 1,6 cm και πλάτος 4 εκατοστά Το όργανο αποτελείται από δύο μονάδες, το οποίο περιπλέκει την εγκατάστασή του -. Απαιτεί άλεση του πλαισίου του παραθύρου.

Βαλβίδες καθίσματος. Αυτός είναι ο πιο προσιτός και ευκολότερος τρόπος για να αερίσετε ένα δωμάτιο. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται μέσω των εγκοπών του προθαλάμου. Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η δυνατότητα τοποθέτησης στο παράθυρο λειτουργίας χωρίς την άλεση του αυλακιού.

Επιπλέον πλεονεκτήματα των μοντέλων αναδίπλωσης περιλαμβάνουν: χαμηλό κόστος, διατήρηση των ιδιοτήτων απορρόφησης ήχου και συγκράτησης θερμότητας των τζαμιών PVC και δυνατότητα αυτοματοποίησης.

Εναέρια προϊόντα κλιματισμού. Αυτή η επιλογή σπάνια εφαρμόζεται στο νοικοκυριό λόγω της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης - η βίδωμα της βαλβίδας εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης συναρμολόγησης της μονάδας μονωτικού γυαλιού. Επιπλέον, το προϊόν επιδεινώνει τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση του παραθύρου. Οι εναέριες τροποποιήσεις έχουν βρει την εφαρμογή τους στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης. Η παραγωγικότητα των κλιματικών συσκευών είναι περίπου 100 m3 / h.

Στα απλούστερα μοντέλα των παραθύρων, το μέγεθος της σχισμής και, κατά συνέπεια, η ένταση της ροής του αέρα, επιλέγεται χειροκίνητα - η θέση της βαλβίδας ρυθμίζεται. Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες υγρασίας και ατμοσφαιρικούς κραδασμούς.

Μοντέλο τοίχου: συσκευή και εγκατάσταση

Εξωτερικά, η βαλβίδα τοίχου μοιάζει με μια κυλινδρική φιάλη ή έναν ευρύ σωλήνα, με διάμετρο περίπου 10-16 εκ. Ο πλαστικός αγωγός είναι εξοπλισμένος με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • θερμομονωτικό στρώμα - το "μανίκι" διατρέχει ολόκληρη τη φιάλη, αποτρέποντας την κατάψυξη του τοίχου και μειώνοντας το φαινόμενο θορύβου από το δρόμο.
 • φίλτρο - που βρίσκεται στην έξοδο του αγωγού, πραγματοποιεί έναν τραχύ καθαρισμό του αέρα.

Σε ορισμένα μοντέλα, ένας δακτύλιος στεγανοποίησης (σιλικόνης) με πτερύγια τοποθετείται μπροστά από το φίλτρο. Ο σκοπός του εξαρτήματος είναι να εξισορροπήσει τη ροή του αέρα σε καιρικές συνθήκες.

Όταν επιλέγετε έναν τεχνικό, πρώτα αξιολογείται η ισχύς και η "λειτουργική" θερμοκρασία της μονάδας. Κατά μέσο όρο, η παραγωγικότητα του προϊόντος κλιματισμού τοίχου είναι 40 m3 / h. Αυτό το μέγεθος είναι αρκετό για να αερίζεται ένα δωμάτιο 13 τ.μ.

Η περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στη συσκευασία ή στις οδηγίες στη συσκευή. Για σοβαρές κλιματολογικές συνθήκες, έχουν αναπτυχθεί ειδικά μοντέλα που εμποδίζουν τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων και την εμφάνιση του φελλού πάγου στο κανάλι.

Η τεχνολογία τοποθέτησης της βαλβίδας τοίχου περιλαμβάνει τρία κύρια στάδια.

Βήμα 1. Προσδιορισμός του τόπου. Όταν επιλέγετε έναν τοίχο, θα πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • η εγκατάσταση πραγματοποιείται καλύτερα στη δομή στήριξης.
 • βέλτιστα - την "έξοδο" της βαλβίδας στην μονωμένη πλατφόρμα.
 • Είναι καλύτερα να αποφύγετε την τοποθέτηση από την πλευρά του οδοστρώματος.

Οι κατασκευαστές βαλβίδων έχουν καθορίσει συνιστώμενες και ανεπιθύμητες περιοχές τοποθέτησης της συσκευής. Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο φορέας ροής αέρα.

Βήμα 2. Προετοιμασία και διάτρηση του τοίχου. Στον εσωτερικό τοίχο επισημάνετε το σημείο κάτω από την οπή διέλευσης και τραβήξτε τη διάμετρο της βαλβίδας. Η σειρά διάτρησης του καναλιού:

 1. Ξεκινήστε την αρχική διάτρηση με ένα κομμάτι διαμαντιού σε βάθος 10 cm.
 2. Αφαιρέστε τα συντρίμμια και τη σμίλη για να χτυπήσετε μια μικρή εγκοπή για μια σταθερή τοποθέτηση του τρυπανιού.
 3. Κατά τη διάτρηση, τηρείτε την κλίση προς τα έξω - αυτή η θέση του αγωγού θα εμποδίσει την είσοδο βρόχινου νερού στη συσκευή.

Είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με έναν βοηθό ο οποίος θα υγράνει περιοδικά τον τόπο γεώτρησης. Η υγρασία θα μειώσει τη στάθμη της σκόνης και θα προστατεύσει το όργανο από υπερθέρμανση.

Βήμα 3. Εγκατάσταση εξαρτημάτων βαλβίδων. Η αυλάκωση πρέπει να καθαρίζεται από σκόνη και να τοποθετείται στον αγωγό ένα θερμομονωτικό "μανίκι". Με βιδωτές κινήσεις, τοποθετήστε το κυλινδρικό σώμα της συσκευής και στερεώστε ένα πλέγμα λεπτών πλεγμάτων σε αυτό.

Αναγκασμένος εξαερισμός

Οι πάροχοι αυτής της κατηγορίας θεωρούνται η βέλτιστη λύση σε προβλήματα με ανεφοδιασμό με φρέσκο ​​αέρα σε πολυκατοικία και ιδιωτική κατοικία. Είναι αρκετά ισχυρές, ανεξάρτητες από τις καιρικές συνθήκες, και η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί ιδιαίτερες δυσκολίες.

Βελτιωμένη βαλβίδα

Ένας ανεμιστήρας τοίχου με το κίνητρο ενός πίδακα αέρα είναι ένα εκσυγχρονισμένο ανάλογο μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου. Η κύρια διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού και της παρουσίας ενός ανεμιστήρα είναι η έγχυση ενός πίδακα αέρα.

Η αρχή λειτουργίας του αναπνευστήρα:

 1. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες του ανεμιστήρα αντλούν την παροχή εξωτερικού αέρα.
 2. Περνώντας μέσα από τον αγωγό, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται και εισέρχονται στο διαμέρισμα.
 3. Ο αέρας εξαγωγής κινείται προς τους αγωγούς εξαγωγής και εκκενώνεται μέσω της οπής εξαερισμού.

Ο βαθμός καθαρισμού της παρεχόμενης ροής αέρα εξαρτάται από το ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος. Βέλτιστο, εάν ο αναπνευστήρας είναι εξοπλισμένος με διαφορετικούς τύπους φίλτρων.

Ο αναπνευστήρας με ανεμιστήρα λειτουργεί ακόμα και με ασθενώς αποτελεσματικό σύστημα εξάτμισης. Η καταναγκαστική τροφοδοσία αυξάνει την πίεση του αέρα, η οποία επηρεάζει θετικά την παραγωγικότητα της κουκούλας.

Το Breezer είναι ένας συμπαγής ανεμιστήρας με κλιματισμό

Το breezer έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την κυκλοφορία του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις των 10-50 τ.μ. Η συσκευή επιλύει ταυτόχρονα διάφορα προβλήματα: την παροχή καθαρού αέρα και τη θέρμανση του στις τιμές θερμοκρασίας που έχει καθοριστεί.

Το Breezer είναι μια τεχνικά εξελιγμένη συσκευή με επιλογή κλιματισμού και σύστημα ελέγχου. Τα εξαρτήματα της μονάδας κλιματισμού:

 1. Πρόσληψη αέρα με σχάρα - προστατεύει τη συσκευή από το να εισβάλλει έντομα και νερό βροχής μέσα.
 2. Ο μονωμένος αγωγός είναι ένας σφραγισμένος αγωγός που παρέχει ροή αέρα. Η θερμομονωτική επένδυση αποτρέπει την κατάψυξη του τοίχου και μειώνει το επίπεδο θορύβου.
 3. Αυτόματη αποσβεστήρα - ανοίγει το κανάλι της παροχής εξωτερικού αέρα μετά την ενεργοποίηση της συσκευής και απενεργοποιείται μετά την απενεργοποίηση. Το στοιχείο εμποδίζει τον ψυχρό αέρα να εισχωρήσει στο διαμέρισμα.
 4. Ο ανεμιστήρας είναι υπεύθυνος για τον όγκο του αέρα εισαγωγής από το δρόμο.
 5. Η μονάδα επικοινωνίας και το σύστημα ελέγχου είναι οι "εγκέφαλοι" του αναπνευστήρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις διαδικασίες εργασίας της συσκευής.

Ένα συμπαγές σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες σύστημα φιλτραρίσματος. Ο καταρράκτης των φίλτρων πραγματοποιεί τρεις βαθμούς καθαρισμού.

Breezer - η βέλτιστη λύση για τη δημιουργία εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα με διήθηση, που παρέχει μέχρι και 80-90% της μάζας αέρα από ατμοσφαιρική σκόνη.

Κλιματιστικά με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα

Το 95% των διαχωρισμένων συστημάτων που λειτουργούν με στατικό αέρα. Επανακυκλοφορούν συνεχώς την ατμόσφαιρα ενός κλειστού δωματίου. Τα τυπικά μαλακτικά εκπληρώνουν το κύριο καθήκον τους και στο δωμάτιο γίνονται πιο δροσερά. Ωστόσο, δεν προστίθεται καθαρός αέρας από την εργασία τους.

Οι κατασκευαστές διαχωρισμένων συστημάτων προσέφεραν τη δική τους λύση στο πρόβλημα της έλλειψης καθαρού αέρα και ανέπτυξαν κλιματιστικά με προμίγμα αέρα από έξω.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού διαχωρισμένου συστήματος με εισροή:

 • η εισαγωγή αέρα πραγματοποιείται με αγωγούς-αγωγούς, που πηγαίνουν από το εξωτερικό μπλοκ προς το εσωτερικό.
 • Στο κτίριο του δρόμου υπάρχει ένας στρόβιλος με σύστημα φιλτραρίσματος, υπεύθυνο για την παροχή και τον καθαρισμό του αέρα.

Ορισμένα μοντέλα αναπνευστήρα είναι εξοπλισμένα με συμπυκνωτή οξυγόνου και η στάθμη οξυγόνου στο δωμάτιο ελέγχεται από ειδικούς αισθητήρες.

Η αρχή του "διαχωρισμένου συστήματος με ένα υποσύνολο":

 1. Ο καθαρός αέρας μέσω ενός ανεμιστήρα αναρρόφησης ρέει μέσω του αγωγού στην εξατμιστική (εσωτερική) μονάδα.
 2. Οι ροές αέρα του δρόμου αναμειγνύονται με τον αέρα δωματίου.
 3. Μετά το φιλτράρισμα και την πρόσθετη επεξεργασία (ψύξη, θέρμανση), οι ροές αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα.

Παρά την καλή ιδέα των τεχνολόγων, τέτοια μοντέλα κλιματικών συστημάτων δεν είναι σε μεγάλη ζήτηση. Κλιματιστικά με μια εισροή δυνατών εργασιών και ανίκανος να παρέχει πλήρη αερισμό του διαμερίσματος. Επιπλέον, το κόστος του αναβαθμισμένου εξοπλισμού είναι 20% υψηλότερο από την τιμή ενός συμβατικού κλιματιστικού.

Συστήματα πολλαπλών συστημάτων εισόδου

Ο εξαερισμός του καναλιού είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα που τοποθετούνται σε όλους τους χώρους. Η καρδιά του συστήματος είναι ο εξοπλισμός τροφοδοσίας που βρίσκεται στην είσοδο. Το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας του εξαερισμού καθορίζεται από τον τύπο της εγκατάστασης εξαερισμού. Ας υποδείξουμε τα χαρακτηριστικά των δύο πιο οικονομικών και αποτελεσματικών τρόπων οργάνωσης της παροχής αέρα: αερισμός με ανάκτηση και εφαρμογή μονάδων VAV.

Αρχή λειτουργίας του συγκροτήματος με ανάκτηση

Ο ανακτητής είναι ένα στοιχείο του συστήματος παροχής και εξάτμισης. Ο εναλλάκτης θερμότητας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας παρέχοντας μεταφορά θερμότητας από τον θερμαινόμενο αέρα εξαγωγής σε ψυχρές εισερχόμενες ροές.

Στα συστήματα εξαερισμού εγκαθίστανται εναλλάκτες θερμότητας δύο τύπων: οδοντωτοί και περιστρεφόμενοι.

Εναλλάκτες θερμότητας πλάκας. Δομικά είναι μια κασέτα εγκατεστημένη σε αεραγωγό. Οι ροές αέρα "κόβονται" από ένα μπλοκ πλάκας. Ο ζεστός αέρας περνάει από τη μία πλευρά της πλάκας και το κρύο από το άλλο. Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής θερμότητας, σχηματίζεται συμπύκνωμα, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των εναλλακτών θερμότητας πλάκας:

 • ο νέος ανεφοδιασμός και ο αέρας εξαγωγής δεν αναμειγνύονται.
 • πιθανότητα κατάψυξης το χειμώνα ·
 • σε συσκευές ανάκτησης που είναι κατασκευασμένες από λεπτά διαπερατά από ατμούς λεπτά λεπτά, το συμπύκνωμα δεν συσσωρεύεται.

Ωστόσο, η διάρκεια ζωής αυτού του εξοπλισμού περιορίζεται σε δέκα χρόνια.

Περιστροφικοί ανακτητές. Η αρχή της ανακατανομής της θερμότητας βασίζεται στην περιστροφή του τυμπάνου, μέσω του οποίου κινούνται οι ευέλικτοι πίδακες αέρα. Σταδιακά, περιστρέφοντας στο σετ τύμπανου, ο αέρας εξαγωγής "διαιρεί" τη θερμότητα με τον τομέα του ρότορα. Όταν το θερμαινόμενο τμήμα του δρομέα εισέρχεται στον αέρα παροχής ψυχρού αέρα, ο αέρας θερμαίνεται και ο δρομέας ψύχεται.

VAV-σύστημα - εξαερισμός ανάλογα με τις ανάγκες

Η εγκατάσταση Variable Air Volume (VAV) είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού που εξασφαλίζει την εισροή και θέρμανση του αέρα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Το συγκρότημα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους και τον τρόπο αερισμού για κάθε δωμάτιο χωριστά.

Το τυπικό σύστημα εξαερισμού παρέχει αέρα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ώρα της ημέρας, ο προορισμός της αίθουσας και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν. Η απόδοση του συστήματος VAV επιλέγεται από τον χρήστη βάσει των ειδικών συνθηκών λειτουργίας.

Ένα παράδειγμα της λειτουργίας του εξαερισμού VAV. Ας υποθέσουμε ότι το συγκρότημα με μέγιστη χωρητικότητα 300 m3 / h εξυπηρετεί δύο δωμάτια: ένα υπνοδωμάτιο και ένα σαλόνι. Εάν το χειμώνα για να ζεσταθεί η ροή του αέρα σε μια άνετη θερμοκρασία ισχύος η θερμάστρα δεν ήταν αρκετή, τότε στην περίπτωση του συμβατικού εξαερισμού θα πρέπει να μειώσει τη συνολική χωρητικότητα. Ως αποτέλεσμα, και στις δύο αίθουσες θα ήταν βουλωμένη.

Η ρύθμιση της απόδοσης σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε έως και 25-50% της ενέργειας σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εξαερισμό. Εκτός από τη μείωση των λογαριασμών για ηλεκτρικό ρεύμα, το σύστημα VAV έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

 • απουσία πάγου εξοπλισμού ·
 • Η "εξάτμιση" εξέρχεται μέσω των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού, οπότε μην εγκαταστήσετε ένα δίκτυο αγωγών εξαγωγής.
 • χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Το μειονέκτημα του εξαερισμού VAV είναι η υψηλή τιμή του εξοπλισμού και οι δυσκολίες συναρμολόγησης και ρύθμισης της λειτουργικότητας του συγκροτήματος. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η τεχνολογία εγκατάστασης του υπο-κινητήρα Aereco για τη δομή του παραθύρου σε λειτουργία:

Η αρχή του εξαερισμού αερισμού με διήθηση στο παράδειγμα αναπνευστήρα:

Σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού VAV σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας:

Κατά την επιλογή ενός τρόπου οργάνωσης αλλαγές αέρα λαμβάνονται υπόψη πολλές παραμέτρους: την τιμολόγηση του εξοπλισμού, την αποτελεσματικότητα του φυτού, ιδιαίτερα την εργασία κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τη διαθεσιμότητα των επιλογών φιλτραρίσματος και θέρμανσης των αερίων μαζών. Μεταξύ των πολλών συσσωματωμάτων, η βέλτιστη ισορροπία κόστους και ποιότητας αποδεικνύεται από αναπνευστήρες ειδικά σχεδιασμένους για οικιακή χρήση σε διαμέρισμα.

Pribochnaya εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση: γιατί;

Από προεπιλογή, η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα παρέχει φυσικό εξαερισμό. Θυμηθείτε τις τρύπες με τα πλέγματα κάτω από την οροφή στο μπάνιο και στην κουζίνα. Από αυτά υπάρχουν αεραγωγοί από το διαμέρισμα μέχρι την κοινή καυσαερίων που ανοίγουν στην οροφή. Μέσω αυτών των καναλιών απομακρύνεται ο αετός από το διαμέρισμα έξω. Αλλά δεν χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε τον αέρα, αλλά και να φέρετε φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο σπίτι μέσω ανοιχτών παραθύρων. Αλλά αξίζει να τα κλείσετε - και ο αέρας του δρόμου σταματά να έρχεται στο διαμέρισμα. Και χωρίς εισροή δεν υπάρχει εκχύλισμα. Από την άλλη πλευρά, μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα στο διαμέρισμα έρχεται με ένα βρώμικο εξαγωγής αέρα ακαθαρσίες, τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια. Αν είστε αλλεργικοί, τότε το καλοκαίρι προστίθεται χνουδωτό χνουδωτό, γύρη φυτών και λουλουδιών. Και το χειμώνα, σε μια εποχή που το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδυναμωθεί τόσο την καταπολέμηση ιών και μικροβίων, τα ανοιχτά παράθυρα σας δώσει μια «επικίνδυνη» σχέδια που δεν υπόσχεται τίποτα καλό για την υγεία σας.

Η απάντηση είναι απλή:

Ο εξαερισμός Pribochnaya για ένα διαμέρισμα είναι απαραίτητος

Μπορεί να είναι κεντρική ή συμπαγής. Κεντρική - είναι όταν μια ψευδοροφή ή στο μπαλκόνι είναι μονάδα διαχείρισης αέρα, οδηγώντας τον αέρα μέσα από τους σωλήνες που εκτεινόταν όλα τα δωμάτια. Αυτός ο εξαερισμός "τρώει" πολύ χώρο, απαιτεί σοβαρές εργασίες επισκευής και είναι δαπανηρή. Ο κεντρικός αερισμός έχει νόημα αν έχετε ένα ιδιωτικό σπίτι ή ένα διαμέρισμα στο στάδιο της γενικής επισκευής.

Εάν το διαμέρισμα έχει ήδη ένα ωραίο φινίρισμα, τότε θα είναι κρίμα να σπάσει το εσωτερικό για τον αγωγό αέρα. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να εγκαταστήσετε έναν συμπαγή εξαερισμό: ανεμιστήρα ή αναπνευστήρα. Πρόκειται για μικρές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε τοίχο και παρέχουν καθαρό αέρα μέσω ενός διαμπερούς αγωγού.

Υποθέσαμε ότι οι περισσότεροι αναγνώστες του διαμερίσματος έχουν ήδη επισκευαστεί, οπότε αυτό το άρθρο έδωσε προσοχή στον συμπαγή αερισμό. Θα μάθουμε τι να ψάχνετε πριν αγοράσετε έναν αναπνευστήρα.

1. Παραγωγικότητα

Σύμφωνα με τους κανόνες, η ελάχιστη χωρητικότητα είναι 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα για ένα άτομο. Για τον καθαρό αέρα είναι αρκετό για όλα τα μέλη της οικογένειας, είναι επιθυμητό να υπάρχει ανεμιστήρας στον εξαερισμό. Όσο πιο ισχυρό είναι, τόσο περισσότερο θα φέρει φρέσκο ​​αέρα.

2. Διήθηση αέρα

Ο αστικός αέρας είναι ένα εκρηκτικό μίγμα καυσαερίων, σκόνης, βιομηχανικών εκπομπών, και την άνοιξη επίσης αλλεργιογόνα. Η καθυστέρηση ολόκληρου αυτού του κοκτέιλ μπορεί να είναι ένα καλό σύστημα καθαρισμού με διάφορα φίλτρα. Για μεγάλα σωματίδια - τάξη φίλτρο G (χοντρό) ή μια κατηγορία F (λεπτό φίλτρο) για μικρές chastitsy- πιο αποτελεσματική τάξη φίλτρο H (τα λεγόμενα φίλτρα ΗΕΡΑ) για επιβλαβή αέρια - φίλτρα άνθρακα.

3. Τιμή

Το κόστος εγκατάστασης εξαερισμού στην κατοικία του πίνακα (και σε τούβλο) εξαρτάται από τις παραμέτρους του αναπνευστήρα. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπαγείς συσκευές είναι πολύ φθηνότερες από τον κεντρικό ανεμιστήρα εξαγωγής και εξαγωγής για διαμερίσματα με διήθηση αέρα. Κοστίζει περίπου 100 χιλιάδες ρούβλια και ακόμη περισσότερο. Αγοράστε εξαερισμό στο διαμέρισμα με διήθηση μπορεί να είναι για μια τιμή που δεν υπερβαίνει τις 22 χιλιάδες, και μια βαλβίδα προμήθεια - 2-3 χιλιάδες.

4. Πρόσθετες παράμετροι

Υπάρχει συμπαγής εξαερισμός αερισμού προσφοράς με θέρμανση αέρα στο διαμέρισμα, διαφορετικός αριθμός ταχυτήτων ανεμιστήρα και συνεπώς με διαφορετικά επίπεδα θορύβου και ούτω καθεξής.

Παρακάτω είναι ένας συγκριτικός πίνακας στον οποίο μπορείτε να αξιολογήσετε τους διάφορους τύπους αερισμού προσφοράς για όλες τις παραμέτρους που αναφέρονται.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Υπάρχουν δύο τρόποι εξαιτίας αυτής της κατάστασης:

1. Εξαερισμός εγγυάται άριστη υγεία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που ζουν στο χωριό έχουν καλύτερη υγεία από τους κατοίκους της Μόσχας; Δεν υπάρχουν φυσικά φορτία ή φαγητό εδώ: πολλοί σύγχρονοι Μοσχοβίτες επισκέπτονται το γυμναστήριο και τηρούν μια υγιεινή διατροφή. Το περιβάλλον και το οικοσύστημα δεν είναι επίσης πολύ σημαντικά - υπάρχουν παντού τάσεις και χημικές ουσίες. Το όλο πρόβλημα στην πείνα με οξυγόνο!

Θα φαινόταν, τόσο λεπτό, αλλά πόσο αλλάζει τη ζωή σας. Και όλα αυτά επειδή ένας σύγχρονος κάτοικος, τόσο μεγάλος όσο και μικρός, δεν ξοδεύει περισσότερο από μία ώρα την ημέρα σε εξωτερικούς χώρους.

Γιατί σε μια εξοχική κατοικία μπορείτε να μείνετε για μέρες στο τέλος;

Πρότυπα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό στο διαμέρισμα

Εξαγωγή από βοηθητικούς χώρους, ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κάτω από τους εξής όγκους:

 • Κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα - 60 m3 / ώρα
 • Κουζίνα με σόμπα - 90 m3 / ώρα
 • Μπάνιο, ντους, τουαλέτα - 25 m3 / ώρα
 • Συνδυασμένο μπάνιο - 50 m3 / ώρα
 • Αποθήκη, ντουλάπα - 25 m3 / ώρα
Η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα ρυθμίζεται από το GOST 30494-96 "Κατοικίες και δημόσια κτίρια. Παράμετροι μικροκλίματος σε χώρους »

Εξαερισμός διαμερίσματα - επιλογές συστήματος

Υπάρχουν τρία βασικά σχέδια για την οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα:

Μηχανικός ανεφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση

Τα σύγχρονα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής για τα διαμερίσματα λειτουργούν, κατά κανόνα, ήσυχα, ειδικά σε μειωμένες ταχύτητες ανεμιστήρων.

Δομικά, το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης του διαμερίσματος μπορεί να είναι δαπέδου ή κάτω από την οροφή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας από αυτούς είναι τοποθετημένος στο πάτωμα, όπως ένα ντουλάπι ή ντουλάπι αποκτάται, και το δεύτερο τοποθετείται κάτω από την οροφή. Εκτός από την ίδια την εγκατάσταση, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε τα στοιχεία αερισμού: βαλβίδες, εξασθενητές ήχου, εύκαμπτα ένθετα, αεραγωγούς και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, γενικά, επιτυγχάνεται ένας αρκετά μεγάλος μηχανικός σχεδιασμός.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Ο εξαερισμός με θέρμανση και φιλτράρισμα είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση για άφιξη στο δωμάτιο φρέσκο, καθαρό αέρα άνεση θερμοκρασία χωρίς το άνοιγμα των παραθύρων. Ο εξοπλισμός ενός δωματίου από το σύστημα εξαερισμού θα κοστίσει κατά μέσο όρο από 8000 έως 35000 ρούβλια, ανάλογα με την επιλεγμένη συσκευή. Υπάρχουν τα ακόλουθα υποείδη των συστημάτων εισαγωγής αέρα:

 • Ο αναπνευστήρας είναι ένας αεραγωγός παροχής αέρα, ο οποίος είναι μια συσκευή με ανεμιστήρα και φίλτρο. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας εξοπλισμού είναι η έλλειψη θερμαντήρα.
 • Το Aerogivere - μια ευρεία κατηγορία συσκευών εξαερισμού σχεδιασμένες να τροφοδοτούν φρέσκο, καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο.
  Εξοπλισμένο με θερμάστρα και κλιματισμό. Ο βαθμός καθαρισμού του αέρα από την αεροθαλάμη δεν είναι υψηλότερος από το H11 (E11).
 • Breezer - εκτός από τη λειτουργικότητα της μηχανής, η ξυριστική μηχανή είναι εξοπλισμένη με λεπτό φίλτρο HEPA (E11), το οποίο συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια ρύπων.
 • Η βαλβίδα είναι μια τοποθέτηση σε τοίχο η οποία τροφοδοτεί τον αέρα παθητικά, χωρίς ανεμιστήρα και θερμαντήρα. Δεν έχει υψηλό επίπεδο διήθησης.
 • Το κεντρικό σύστημα είναι ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας που τροφοδοτεί αέρα σε αρκετούς χώρους μέσω αγωγών αερισμού ταυτόχρονα.

Ο συμπαγής αερισμός του αέρα στο διαμέρισμα συνιστάται για οικογένειες όπου υπάρχει αλλεργίες και μικρά παιδιά, και εκείνοι που έχουν τα παράθυρα έχουν θέα στο δρόμο, υπάρχει παραγωγή κοντά στο παράθυρο ή έξω από το παράθυρο δυσμενείς οικολογία. Στα δωμάτια συνήθως εγκαθίστανται αναπνευστήρες και αερόσακοι, στην κουζίνα - ανεμιστήρες ή βαλβίδες τροφοδοσίας. Όλες αυτές οι συσκευές είναι κρεμασμένες στον τοίχο χωρίς να τοποθετούνται αγωγοί εξαερισμού. Η εγκατάσταση είναι δυνατή τόσο για το φινίρισμα όσο και για τη διαδικασία επισκευής.


Στο δημόσιους χώρους - γραφεία, καταστήματα, σχολεία και νηπιαγωγεία, νοσοκομεία, εστιατόρια - εκτός από ανεμιστήρες και ανάσες συχνά καθορίζονται από το κεντρικό σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, και να τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.


Ο εξαερισμός τροφοδοσίας λειτουργεί μαζί με το σύστημα εξάτμισης. Αν δεν έχετε εξαερισμό ή δεν λειτουργεί, μπορείτε να οργανώσετε μια εναλλακτική κουκούλα ή να εγκαταστήσετε έναν εξαερισμό με εξαναγκασμένο αέρα και εξαγωγή.


Από το 2012 η εταιρεία μας ασχολείται με την πώληση και την επαγγελματική εγκατάσταση εξαερισμού προσφοράς στη Μόσχα και την περιοχή. Θα επιλέξουμε την καλύτερη επιλογή για κάθε προϋπολογισμό!

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση

Οι περισσότερες μονάδες αερισμού οικιακής χρήσης είναι εξοπλισμένες με φίλτρα αέρα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτών των φίλτρων, η κατηγορία αποτελεσματικότητας και η "εξειδίκευση" είναι διαφορετικοί. Για να επιλέξετε το σωστό εξαερισμό στο διαμέρισμα, η τιμή του οποίου θα σας ταιριάζει, θα πρέπει να καταλάβετε αυτές τις λεπτές αποχρώσεις. Θα βοηθήσουμε!

Με ποια ρύπανση είναι απαραίτητο να αγωνιστείς

Ο αέρας των πόλεων είναι γεμάτος ρύπανση, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετά αβλαβείς και ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Μεγάλη μόλυνση

Που, φύλλα, άμμο, βελόνες, μαλλί και οτιδήποτε άλλο είναι ορατό με γυμνό μάτι. Μια τέτοια ρύπανση προκαλεί πολλά προβλήματα κατά τη συγκομιδή, αλλά το λιγότερο επικίνδυνο. Είναι βαριές και δεν κολλάνε στον αέρα, αλλά γρήγορα εγκαθίστανται σε επιφάνειες. Επομένως, σπάνια εισέρχονται στην αναπνευστική οδό μας, σε αντίθεση με, για παράδειγμα, πανταχού παρούσα σκόνη.

Η σκόνη είναι τόσο οικεία και συνηθισμένη που λίγοι άνθρωποι σκέφτονται τη σύνθεσή της, αλλά αξίζει τον κόπο. Η σκόνη είναι οποιαδήποτε αιωρούμενα στερεά στον αέρα. Μπορούν να είναι είτε μεγάλα (εκατοντάδες μικρόμετρα) είτε μικρά (μικρόμετρα). Για σύγκριση: το πάχος του ιστού είναι 2-3 μικρόμετρα.
Υπάρχει μια φυσική σκόνη, η οποία σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της διάβρωσης του εδάφους, της ηφαιστειακής δραστηριότητας, των πυρκαγιών, της εξάτμισης του θαλάσσιου νερού που περιέχει άλατα. Υπάρχει ανθρωπογενής σκόνη, οι κύριες πηγές της οποίας είναι η βιομηχανία και οι μεταφορές (ιδίως η καύση καυσίμων). Οι ενώσεις του μολύβδου, αλουμινίου, πυριτίου, βηρύλλιο, κάδμιο, σίλικα, θειικά, νιτρικά, αμμώνιο - ότι μια μερική λίστα των ουσιών που μπορούν να βρεθούν στις αστικές σκόνη.

Σωματίδια PM2.5

Σε γενικές γραμμές, είναι επίσης σκόνη - μόνο εξαιρετικά ρηχή, λιγότερο από 2,5 μικρομέτρων. Τέτοια σωματίδια απομονώνονται σε μια ειδική ομάδα, επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Είναι τόσο μικρά ώστε να μην παραμένουν στα φυσικά βιολογικά μας φράγματα και να εισέρχονται απευθείας στους πνεύμονες, στο αίμα και στον εγκέφαλο. Τα PM2.5 συσσωρεύονται και σχηματίζουν ιζήματα. Προκαλούν επιδείνωση χρόνιων παθήσεων και ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η σκόνη δεν είναι μόνο μια ενοχλητική βρωμιά στα παράθυρα, αλλά και ένας πραγματικός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της πόλης. Είναι σαφές ότι τέτοια σωματίδια πρέπει να προστατεύονται και αν ο εξαερισμός σε ένα σπίτι με διήθηση μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία;

Γύρη, σπόρια μούχλας και άλλες οργανικές μολυσματικές ουσίες

Το πιο δυσάρεστο σε αυτή τη λίστα είναι η γύρη, το ισχυρότερο αλλεργιογόνο. Ωστόσο, σπόρια μούχλας μπορούν επίσης να εισέλθουν στην αναπνευστική οδό και να προκαλέσουν ανεπιθύμητη αντίδραση του σώματος.

Μυρίζει

Οι δυσάρεστες οσμές από τις εξατμίσεις αυτοκινήτων, οι βιομηχανικές εκπομπές, ο καπνός και η καύση από τα εργοτάξια και οι χώροι υγειονομικής ταφής είναι μόνο το μισό πρόβλημα. Όλα αυτά περιέχουν ένα πλήθος ουσιών βλαβερών για τον άνθρωπο :. αιθάλης, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, αμμωνία, το υποξείδιο του αζώτου, το βενζοπυρένιο, φορμαλδεΰδη, κλπ (πολλές από αυτές τις ουσίες δεν μυρίζουν per se, αλλά δεν τους κάνει λιγότερο επικίνδυνες). Ο καλός εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα με διήθηση πρέπει να απαλλαγεί από τα περισσότερα από αυτά.

Τύποι φίλτρων εξαερισμού

Ποια φίλτρα χρειάζονται για να διατηρηθούν όλα τα παραπάνω; Υπάρχουν τρία είδη φίλτρων αέρα οικιακής χρήσης:

1. Φίλτρα κατηγορίας G: G1, G2, G3 και G4. Είναι σχεδιασμένα για μεγάλες μολυσματικές ουσίες. Το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας και λεπτής σκόνης θα τα περάσει. Ως εκ τούτου, ένας ανεμιστήρας τροφοδοσίας με ένα φίλτρο (μόνο) αυτής της κατηγορίας είναι κατάλληλος μόνο για οικολογικά καθαρές περιοχές.

Όσο υψηλότερη είναι η τάξη, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα κατακράτησης. Για παράδειγμα, το φίλτρο G1 καθυστερεί κατά μέσο όρο το 60% των μεγάλων σωματιδίων και το φίλτρο G4 ήδη φτάνει το 95%. Αυτό ισχύει για τα φίλτρα οποιασδήποτε κλάσης.

2. Φίλτρα κατηγορίας F: F5, F6, F7, F8 και F9. Τέτοια φίλτρα "συλλαμβάνουν" μικρότερα σωματίδια: σκόνη (εκτός από τα λεπτά διασκορπισμένα), γύρη λουλουδιών, μικροΐνες, αιθάλη κλπ.

3. τάξη Φίλτρο H (E), είναι επίσης φίλτρα ΗΕΡΑ (EPA): H10 (E10), Η11 (Ε11), Η12 (Ε12), Η13 και Η14. Η εξειδίκευση τέτοιων φίλτρων είναι τα μικρότερα σωματίδια. Τα φίλτρα HEPA αντιμετωπίζουν ακόμη και με το PM2.5, έναντι των οποίων τα φίλτρα κλάσης είναι αδύναμα κάτω.

Υπάρχουν επίσης πιο αποτελεσματικά φίλτρα: φίλτρα κατηγορίας U, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα σε περιοχές όπου απαιτείται αποστειρωμένο περιβάλλον, για παράδειγμα στη φαρμακευτική παραγωγή. Ωστόσο, για τον εγχώριο ανεφοδιασμό ή τον εξαερισμό με διήθηση, αυτός ο καθαρισμός είναι υπερβολικός.

Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τα φίλτρα άνθρακα και τα φίλτρα προσρόφησης-καταλυτικά (AK) που περιέχουν ένα ειδικό μείγμα απορροφητικών ουσιών και καταλυτών. Οι δραστικές ουσίες σε τέτοια φίλτρα "προσκολλώνται" στα μόρια αερίων και τα διατηρούν στους πόρους τους. Τέτοια φίλτρα είναι μια καλή προστασία από τις οσμές και τις επιβλαβείς εκπομπές.

Φίλτρα σε συσκευές εξαερισμού

Κατά την επιλογή εξαερισμού εισαγωγής με διήθηση αέρα, πρέπει να προσέξετε:

1) Η κατηγορία των φίλτρων.
Η τάξη φιλτραρίσματος που σας ταιριάζει εξαρτάται από την περιβαλλοντική κατάσταση γύρω σας. Το ζωντανό κέντρο της πόλης, η εγγύτητα ενός εργοστασίου ή του αυτοκινητοδρόμου είναι όλες περιοχές με αυξημένη συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι ιδιαίτερα επιθυμητό ένα φίλτρο κλάσης HEPA.

2) Ο αριθμός των φίλτρων.
Ένα ενιαίο φίλτρο, ακόμα και πολύ καλό, αποτυγχάνει γρήγορα και απαιτεί συχνή αντικατάσταση. Συνιστάται η χρήση ενός καταρράκτη από διάφορα φίλτρα. Πρώτον, θα εξασφαλίσει αποτελεσματικότερο καθαρισμό. Δεύτερον, θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους: κάθε επόμενο φίλτρο έχει φράξει λιγότερο.

3) Πόρος φίλτρων.
Κατά κανόνα, όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα υλικού φίλτρου, τόσο περισσότερο εξυπηρετεί το φίλτρο. Εάν ο κατασκευαστής συμβουλεύει να αλλάξει τα φίλτρα αρκετές φορές το χρόνο, τότε ο πόρος τους δεν είναι μεγάλος.

Είδη εξαερισμού με φίλτρα

Κεντρικός εξαερισμός. Οι μεγάλες διαστάσεις του κεντρικού αερισμού επιτρέπουν να είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα φίλτρα. Μεταξύ αυτών, τα φίλτρα HEPA και άνθρακα βρίσκονται συχνά. Εάν ο προϋπολογισμός επιτρέπει και δεν ενοχλεί με την ανάγκη για επισκευή, αυτό το είδος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής στο διαμέρισμα με διήθηση είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, πιο συχνά για διαμερίσματα επιλέγουν συμπαγείς συσκευές.

Βαλβίδες τροφοδοσίας. Ο σχεδιασμός των βαλβίδων εισαγωγής σημαίνει μόνο το απλούστερο φίλτρο, για παράδειγμα ένα φίλτρο κατηγορίας G που καθυστερεί μόνο τη μεγαλύτερη μόλυνση.

Εξαεριστήρες. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες είναι εφοδιασμένοι με ένα ή δύο φίλτρα. Στα μοντέλα μπορείτε να βρείτε περισσότερα φίλτρα κατηγορίας F, συχνά σε ζεύγη με φίλτρο άνθρακα. Τέτοιες συσκευές είναι κατάλληλες για περιοχές με μέση περιβαλλοντική κατάσταση.

Αναπνέει. Αυτός είναι ένας τύπος μικρού εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα με φιλτράρισμα και θέρμανση αέρα. Στην τυποποιημένη έκδοση των τριών φίλτρων αναπνοής. Αρχικά, ο αέρας διέρχεται από φίλτρο G4 ή F7 και καθαρίζεται από μεγάλες και μεσαίες μολύνσεις. Έπειτα έρχεται μια κατηγορία φίλτρου HEPA H11, η οποία καθυστερεί περισσότερο από 95% λεπτών και μικροσκοπικών σωματιδίων, συμπεριλαμβανομένου του PM2.5. Η θήκη τελειώνει με ένα καταλυτικό φίλτρο προσρόφησης, εξαλείφοντας τα αέρια και τις οσμές.

Pribochnaya εξαερισμός σε διαμέρισμα με διήθηση: αποχρώσεις της χρήσης

Για την κανονική λειτουργία των πολυώροφων κατοικιών, αρκεί να υπάρχει μια ενιαία εναέρια αίθουσα μέσα σε μία ώρα. Γι 'αυτό, στα πρότυπα έργα, οι αγωγοί εξαερισμού φυσικής εκχύλισης είναι απαραίτητα τοποθετημένοι. Ωστόσο, η ροή αέρα από προεπιλογή θα πρέπει να παρέχεται από σχισμές παραθύρων, παραθύρων, υαλοπερατών υλικών τοίχων. Για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, ο εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα με φιλτράρισμα γίνεται μια πραγματική αναγκαιότητα όταν εγκαθιστάτε κουφώματα από PVC με παράθυρα διπλού υαλοπίνακα, χρησιμοποιώντας επενδύσεις τοίχων από αντισκωριακό υλικό ή ταινίες κάτω από αυτές.

Εξαερισμός με αγωγούς αερισμού

Βίντεο: Γιατί χρειάζεστε αερισμό στο διαμέρισμα

Απαιτήσεις, αρχή λειτουργίας

Είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η άνεση του ζωντανού εξαερισμού στο διαμέρισμα με διήθηση, ελλείψει υπερβολικής πίεσης αέρα στις εγκαταστάσεις. Οι αεραγωγοί εξαερισμού παραμένουν απασχολημένοι, επειδή δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόσφυση χωρίς την πρόσληψη καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Κλασικό είναι το σχήμα του φυσικού αερισμού:

 • είσοδος αέρα μέσω τοίχων, θυρίδες παραθύρων, παράθυρα στα καθιστικά.
 • η κίνηση των αέριων μαζών στην κουζίνα μέσα από τις ρωγμές των ραγών.
 • Αφαίρεση υπερβολικά υγρού αέρα εξαγωγής σε αγωγούς εξαερισμού.

Κλασικό σχέδιο φυσικού αερισμού

Ωστόσο, εντελώς σφραγισμένοι τοίχοι, μονάδες παραθύρων με παράθυρα με διπλά τζάμια δεν αφήνουν αέρα μέσα. Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα διαταράσσεται. Αυτό οδηγεί σε επιδείνωση της ευημερίας των κατοίκων, αύξηση της υγρασίας, επιδείνωση των επίπλων, εσωτερικοί χώροι, εξάπλωση των οσμών από τα λειτουργικά δωμάτια (μπάνιο και κουζίνα).

Η παραβίαση της ανταλλαγής αέρα μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες

Γιατί τα πλαστικά παράθυρα στον ιδρώτα του σπιτιού; Σε ξεχωριστή δημοσίευση μπορείτε να διαβάσετε τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο και πώς να το ξεφορτωθείτε.

Το πρόβλημα επιλύεται με την εισαγωγή βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα, την εγκατάσταση ανεμιστήρων σε χωριστά δωμάτια.

Βαλβίδα παροχής αέρα στο παράθυρο

Ποικιλίες εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για τους διαφορετικούς προϋπολογισμούς, τις ανάγκες των ιδιοκτητών ακινήτων, η βιομηχανία παράγει διάφορους τύπους εξοπλισμού εξαερισμού. Ο πιο απαιτητικός εξαερισμός στο διαμέρισμα με τη διήθηση των παρακάτω τροποποιήσεων:

 • ανεμιστήρας - απορροφά τον υπαίθριο αέρα, σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς την εγκατάσταση αεραγωγών, αλλά είναι κατάλληλη για τοπικό αερισμό.
 • Παράθυρο βαλβίδα - ενσωματωμένη μεταξύ του προφίλ / υαλοπίνακες σε βεράντα (μονό φορές), ή μεταξύ του εσωτερικού τοιχώματος του προφίλ / μονάδα έχει εφοδιασμού 25 - 50 ωριαία κύβους δεν επηρεάζουν η ηχομόνωση του παραθύρου έχουν ένα ωραίο σχέδιο, κατευθύνουν τον αέρα προς τα πάνω για την απουσία των σχεδίων?

Συσκευή βαλβίδας παραθύρου

 • recuperator - αναφέρεται στον ανεμιστήρα τροφοδοσίας υπό όρους, δεδομένου ότι η μονάδα αυτή περιλαμβάνει επίσης αγωγούς εξαγωγής για τη θέρμανση του αέρα εισαγωγής, υπάρχουν monoblock, προκατασκευασμένα μοντέλα εξοπλισμού.

Η αρχή του ανακτητή

Για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του αέρα χρησιμοποιούνται θερμαντήρες αέρα, ψύκτες, εξοπλισμός διήθησης. Υπάρχουν ηλεκτροστατικά, υγρά, ξηρά φίλτρα από τσέπη, πάνελ, κασέτα.

Διαφορετικοί τύποι φίλτρων για το σύστημα εξαερισμού

Έργο, επιλογή στοιχείων

Πριν αγοράσετε / εγκαταστήσετε καθαρό αέρα σε διαμέρισμα με διήθηση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα ή της βαλβίδας. Για το σκοπό αυτό, αρκεί ένας απλός υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα:

 • για τους ανθρώπους - στα γραφεία 40 κύβοι απαιτούνται ανά ώρα για κάθε εργαζόμενο, σε διαμερίσματα το πρότυπο μειώνεται σε 20 κύβους, σε βιομηχανικά καταστήματα απαιτούνται 60 κύβοι, ο αριθμός πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των ανθρώπων που υπάρχουν συνεχώς στο δωμάτιο.
 • από την πολλαπλότητα της ανταλλαγής - ο υπολογισμός του όγκου του δωματίου πολλαπλασιάζοντας την περίμετρο των τοίχων με το ύψος των οροφών, αυτή θα είναι η βέλτιστη τιμή της απόδοσης του ανεμιστήρα / βαλβίδας.

Πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε, πρέπει να κάνετε έναν υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα

Κατά μέσο όρο, για τυπικά διαμερίσματα, επαρκεί η παραγωγικότητα ενός αξονικού, ακτινικού ανεμιστήρα των 100 - 500 m3 / h. Χρησιμοποιούνται εδώ μονοφασικοί χρωματιστές χαμηλής ισχύος 2 - 5 kW. Οι μετατροπές νερού εξοικονομούν ηλεκτρισμό, αλλά είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθούν, να διατηρηθούν, να καλυφθούν στο εσωτερικό.

Εγκατάσταση τροφοδοσίας με στοιχεία θέρμανσης και διήθηση

Τεχνολογία στερέωσης βήμα-βήμα

Ανάλογα με τον επιλεγμένο σχεδιασμό, ο εξαερισμός της κουζίνας είναι εγκατεστημένος στο διαμέρισμα με διήθηση για αρκετές ώρες / ημέρες. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κόψετε έναν αναπνευστήρα στον αναπνευστήρα ή να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο προφίλ PVC. Για να εγκαταστήσετε τον ανακτητή, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε έναν φέροντα τοίχο, να βάλετε τον εξοπλισμό σε μια κατακόρυφη επιφάνεια και να επεκτείνετε τους αγωγούς των αγωγών αερισμού.

Εγκατάσταση της μονάδας αέρα στον εξωτερικό τοίχο

Εγκατάσταση του θαλάμου τροφοδοσίας

Μια εξαιρετική επιλογή για το διαμέρισμα είναι ένα ενιαίο θάλαμο εφοδιασμού, μέσα στο οποίο είναι εγκατεστημένα φίλτρα, θερμαντήρας αέρα, ανεμιστήρας, αυτόματα.

Συμπαγής εγκατάσταση παροχής αέρα

Η συσκευή είναι αρκετά συμπαγής, εγκαθίσταται στον εξαερισμό του αγωγού εξαερισμού (για αρκετούς χώρους) ή στην τρύπα μέσα στον φέροντα τοίχο (για ένα δωμάτιο).

Το μόνο μειονέκτημα - το υψηλό κόστος, αντισταθμίζεται από την αυτο-εγκατάσταση, απλή συντήρηση, την παρουσία των αυτόματων τρόπων αερισμού.

Ένας συμβατικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται συνήθως στην κουζίνα, τοποθετημένος στην τεχνολογία:

 • Τόπος εγκατάστασης - ανάμεσα ή κοντά στα θερμαντικά σώματα.
 • τρύπα στον τοίχο - διάτρητο με μια μηχανή με διαμάντια ή διάτρητο σε ένα τούβλο με ένα διάτρητο?
 • σωλήνα τροφοδοσίας - σωλήνα που διέρχεται διαμέσου της δομής φρουράς, το εξωτερικό άνοιγμα προστατεύεται από ρολά ή ράβδους, το εσωτερικό τμήμα είναι συνδεδεμένο με την είσοδο του ανεμιστήρα?
 • σφράγιση - το διάκενο μεταξύ του τοιχώματος και του σωλήνα διακλάδωσης γεμίζεται με αφρό συναρμολόγησης.
 • ανεμιστήρας - τοποθετημένος στον τοίχο μέσα στην κουζίνα, ενεργοποιημένος με τηλεχειρισμό ή χειροκίνητα.

Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα στον τοίχο

Το μειονέκτημα ενός συμβατικού ανεμιστήρα είναι ένα ρεύμα που προκαλείται από την έλλειψη συσκευών θέρμανσης. Το να είσαι κοντά του το χειμώνα είναι άβολο για τους κατοίκους.

Εγκατάσταση ανακουφιστή

Όταν επιλέγετε έναν ανακτητή από τον εγχώριο μάστορα, τα προβλήματα της ψυχρής θορυβώδους φρεσκάδας, της ζεστής ζοφείας στις εγκαταστάσεις είναι πλήρως λυμένα. Εξαφανίζονται τα κρυολογήματα, μύκητας στους τοίχους, αλλεργίες, κατανέμονται επιβλαβείς εκπομπές από τα έπιπλα.

Για τον ανακτητή αρκεί να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο, να ευθυγραμμίσετε τις άκρες του, να τοποθετήσετε ένα ειδικό μανίκι, να στερεώσετε τον εξοπλισμό.

Για να εγκαταστήσετε τον ανακτητή είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή στον εξωτερικό τοίχο

Η διάμετρος της οπής είναι 22 εκατοστά, γι 'αυτό θα χρειαστεί να τρυπήσετε διαμάντι ή να τρυπήσετε μικρές οπές στο περίγραμμα με το χτύπημα του φελλού με ένα σφυρί. Η εγκατάσταση είναι δυνατή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες / σεζόν, διαρκεί 30 - 90 λεπτά ανάλογα με το υλικό του τοίχου.

Γεώτρηση τρύπας με ειδική εγκατάσταση

Εισαγωγή της βαλβίδας τροφοδοσίας στο πλαστικό παράθυρο

Για την άνεση των ιδιοκτητών σύγχρονων κουφωμάτων από PVC, η βαλβίδα τροφοδοσίας παρέχεται από τον κατασκευαστή με μία ενιαία ομάδα με τρία παρεμβύσματα.

Διάταξη της βαλβίδας εισαγωγής για τοποθέτηση τοίχου

Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο είναι αθόρυβος με βαλβίδα αντεπιστροφής. Επισκόπηση των σύγχρονων ανεμιστήρων εξαγωγής με οδηγίες εγκατάστασης στην ειδική έκδοση της πύλης μας.

Από τον αρχηγό του σπιτιού χρειάζεστε μόνο ένα κατσαβίδι, ένα κατσαβίδι ή ένα κατσαβίδι, ένα τέταρτο μιας ώρας ελεύθερου χρόνου και ένα σκάλα (η συσκευή τοποθετείται στο πάνω μέρος του φύλλου). Η τεχνολογία αποτελείται από λειτουργίες:

 • εγκατάσταση σκάλας κοντά στο ανοιχτό τραχύ.
 • Αφαίρεση του χειρισμένου περιγράμματος στεγανοποίησης κατά μήκος ενός μήκους της βαλβίδας σε ξεχωριστό τμήμα.
 • τη στερέωση του περιτονωμένου στεγανοποιητικού από καουτσούκ κατά μήκος των άκρων με ειδικά πολυμερικά πείρους, ο τρίτος πείρος τοποθετείται στη μέση.
 • τοποθέτηση της βαλβίδας στους γόμφους, βιδώνοντας 3 βίδες.
 • Στερέωση δύο κοντών σφραγίδων μεταξύ των πείρων.
 • Αφαίρεση της σφραγίδας απόκρισης στο άνω μέρος της μονάδας παραθύρου.
 • εγκατάσταση αντί για ειδικό σφραγιστικό, που περιλαμβάνεται στο πλήρες σετ της βαλβίδας.

Σύνθεση της βαλβίδας εξαερισμού

Τοποθέτηση της βαλβίδας παροχής αέρα

Τύπος εγκατεστημένης βαλβίδας

Η αντικατάσταση των τακτικών ελαστικών στεγανωτικών με νέα, καθιστά δυνατή τη δημιουργία υποδοχής κάτω από τη βαλβίδα, στην οποία θα ρέει ο εξωτερικός αέρας.

Το σχέδιο της διάταξης της φουσκωτής βαλβίδας

Συμπεράσματα

Έτσι, ένας τρόπος προϋπολογισμού για την οργάνωση της κανονιστικής ανταλλαγής αέρα μέσα στο διαμέρισμα είναι μια βαλβίδα παροχής αέρα παραθύρου, η οποία τοποθετείται στη μονάδα σε διάφορες κινήσεις. στις κουζίνες, μπορούν να εγκατασταθούν ανεμιστήρες που λύουν το πρόβλημα για ένα δωμάτιο. Οι συσκευές ανάκτησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ζωντανά ή να συμπεριληφθούν στα κουτιά των συστημάτων εξαερισμού του διαμερίσματος για να εξομαλύνουν το μικροκλίμα σε όλους τους χώρους που λειτουργούν.

Pribochnaya εξαερισμός σε διαμέρισμα με διήθηση: συμβουλές και συστάσεις για την εγκατάσταση

Ο εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα αποτελεί εγγύηση για την υγεία και την ευημερία ολόκληρης της οικογένειας. Κάτω από τη σωστή κυκλοφορία του αέρα καταλαβαίνουμε την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο και το σχέδιο επιστροφής του. Εξαερισμός σε διαμέρισμα με φιλτράρισμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα καλό μικροκλίμα στο σπίτι, ενώ αποφεύγει το βρώμικο εξωτερικό αέρα, και θερμαίνεται το χειμώνα, ή, αντίθετα, την ψύξη του καλοκαιριού.

Ο σωστός εξαερισμός είναι η εγγύηση της υγείας

Σύστημα εξαερισμού για το διαμέρισμα: ποια είναι η ανάγκη για εγκατάσταση;

Ο κακός εξαερισμός συχνά προκαλεί ασθένεια, κεφαλαλγία και ναυτία στα διαμερίσματα. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το χειμώνα, όταν συσσωρεύονται στο δωμάτιο ολόκληρες κοιλότητες σκόνης και μαλλιού, εξαιτίας των οποίων οι αλλεργίες και τα παιδιά εμπίπτουν πρώτα στην ομάδα κινδύνου.

Η έλλειψη καθαρού αέρα είναι η αιτία πολλών ασθενειών

Η έλλειψη οξυγόνου οδηγεί σε μείωση της εργασιακής ικανότητας, και αν είναι μόνιμα παρούσα, τότε εξασφαλίζεται μια επιδείνωση των χρόνιων ασθενειών. Επιπλέον, η εσωτερική plohoventiliruemom συχνά καθυστερεί επιβλαβών ουσιών από τη χρήση των θερμαστρών αερίου και λέβητες, και υπό την παρουσία των πλαστικών παραθύρων υγρασίας, είναι γενικά πολύ υψηλότερη από το κανονικό.

Χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ουσίες - κανονική κατάσταση ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων

Ας αναλύσουμε τα σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αέρα:

 • Η ταλαιπωρία, η βαρύτητα του αέρα.
 • Υγρασία στο μπάνιο.
 • Οι μυρωδιές του μαγειρέματος προετοιμάζουν ολόκληρο το διαμέρισμα.
 • Στην τουαλέτα, οι δυσάρεστες οσμές παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Στα παράθυρα και κάτω από αυτό φαίνεται μούχλα.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε αν έχετε καλό εξαερισμό

Ενδείξεις για την εγκατάσταση

Η κύρια ένδειξη για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας για το διαμέρισμα είναι η παρουσία πλαστικών παραθύρων. Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο αποκλείει το δωμάτιο από τους ήχους και τις οσμές του δρόμου, αλλά περιορίζει επίσης την εισροή καθαρού αέρα τόσο απαραίτητη. Έτσι, η εγκατάσταση του εξαερισμού στο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα - μια υπόσχεση ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι.

Μονάδα φιλτραρίσματος αέρα τροφοδοσίας τύπου τοίχου

Το κύριο πλεονέκτημα της εγκατάστασης είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αερισμό του δωματίου, που αποκλείει τα ρεύματα και το θόρυβο του δρόμου, και επίσης εξαλείφει την ακαθαρσία, τις οσμές του σπιτιού και την εμφάνιση μούχλας.

Σημαντικό! Εγκατάσταση εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής ή μεγάλων επισκευών, επειδή απαιτεί την εγκατάσταση ενός συστήματος σωλήνων και αγωγών.

Οι αγωγοί εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του σπιτιού

Pribochnaya εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα με διήθηση: η αρχή της λειτουργίας και τα είδη των δομών

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του συστήματος με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται πολύ περίπλοκη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Ο εξαερισμός είναι ένα δίκτυο καναλιών μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στο διαμέρισμα και μέσω του οποίου φεύγει. Μια ειδική εγκατάσταση είναι εγκατεστημένη από την πλευρά του δρόμου, εξασφαλίζοντας την είσοδο καθαρού αέρα. Στο ίδιο δωμάτιο, είναι εγκατεστημένο ένα convector, το οποίο καθαρίζει και ρυθμίζει τη θερμοκρασία ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Η αρχή της ανταλλαγής αέρα σε ένα κτίριο διαμερισμάτων

Μεταξύ των συστημάτων εξαερισμού που είναι εγκατεστημένα σε κτίρια κατοικιών, διακρίνονται δύο τύποι.

Φυσική κυκλοφορία

Με αυτό το είδος κυκλοφορίας, φρέσκο, εμπλουτισμένο με οξυγόνο αέρα εισέρχεται στο διαμέρισμα λόγω φυσικού βυθίσματος, ενώ βουλωμένες, στάσιμες μάζες βγαίνουν. Αυτή η μέθοδος είναι μία από τις πιο συνηθισμένες στην κατασκευή σήμερα.

Η φυσική κυκλοφορία δεν επιλύει όλα τα προβλήματα με τον εξαερισμό, ειδικά το καλοκαίρι

Αναγκαστική κυκλοφορία

Αυτός ο τύπος αερισμού τροφοδοσίας στο διαμέρισμα με φιλτράρισμα είναι πολύ παρόμοιο με τα παραπάνω, αλλά εδώ η κυκλοφορία αναγκάζεται - λόγω της λειτουργίας των ανεμιστήρων. Τις περισσότερες φορές αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται σε μέρη με ζεστό και βουλωμένο κλίμα, καθώς και ιδιωτικές κατοικίες.

Η αναγκαστική κυκλοφορία παρέχει πιο ακριβή κατανομή των αέριων μαζών

Τύποι, βασικά στοιχεία και εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για το διαμέρισμα

Από την ποικιλομορφία που παρουσιάζεται στην αγορά, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αερισμού προσφοράς.

Εγκαταστάσεις κουζίνα, μπάνιο και μπάνιο είναι επιθυμητό να εξοπλίσει ένα υψηλής ποιότητας σύστημα εξάτμισης

Συμπαγή συστήματα

Αντιπροσωπεύουν μια συσκευή που στοχεύει κυρίως στην εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο. Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του τύπου είναι αρκετά προσιτές, απλή εγκατάσταση, συμπαγή, η δυνατότητα εγκατάστασης οπουδήποτε στο διαμέρισμα ή το μπαλκόνι, χαμηλό θόρυβο. Τα μείγματα είναι μια μικρή κάλυψη περιοχής όπου μπορεί να γίνει κυκλοφορία αέρα.

Έτσι, το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για μικρά διαμερίσματα.

Χρήσιμες συμβουλές! Με υπεύθυνη προσέγγιση της επιλογής τύπου, αυτό θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα αργότερα.

Αυτά τα συστήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά διαμερίσματα και δωμάτια

Σχετικό άρθρο:

Βάλτε βαλβίδα στον τοίχο. Μια τέτοια συσκευή μπορεί μερικές φορές να γίνει μια πραγματική σωτηρία από την ταλαιπωρία και από ένα κακό μικροκλίμα. Ας καταλάβουμε καλύτερα τις αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασής του.

Ολοκληρωμένα συστήματα

Αυτός ο τύπος είναι ένα σύστημα πλήρους κλίμακας, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και έχει υψηλό κόστος. Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι αρκετά ευρέα: εξασφαλίζει τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου, βελτιώνει την ποιότητά του και παράγει αυτόματο έλεγχο του κλίματος. Το μειονέκτημα είναι μια μάλλον περίπλοκη εγκατάσταση και υψηλό κόστος.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι μια εξαιρετική επιλογή για κατοικίες με μεγάλη έκταση.

Ένα πλήρες σύστημα παροχής και εξάτμισης με ένα δίκτυο αεραγωγών

Τα κύρια στοιχεία του εξαερισμού τροφοδοσίας

 • Τα σχάρες και τα φίλτρα παρέχουν καθαρισμό αέρα από τα συντρίμμια και τη σκόνη του δρόμου.
 • Οι βαλβίδες ελέγχουν την ποσότητα των μαζών αέρα που παραδίδονται στο δωμάτιο, ρυθμίζουν το ρεύμα τους.
 • Μειωτήρες ήχου, με τους οποίους ο ήχος του εξαερισμού μειώνεται ή και εξαλείφεται.
 • Ο έλεγχος της θερμοκρασίας καθιστά άνετη τη διαμονή σας στο δωμάτιο.
 • Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξασφαλίζεται η αδιάκοπη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 • Τα μονοκόμματα και το σύστημα ελέγχου παρέχουν ισχυρό σχεδιασμό και σταθερή λειτουργία των καναλιών.

Τα συστήματα εξαερισμού έχουν μάλλον περίπλοκη δομή με πολλές λεπτομέρειες, καθένα από τα οποία εκπληρώνει τη λειτουργία της

Εγκατάσταση μονάδας αερισμού

Σχετικό άρθρο:

Ανακουφιστής για ιδιωτική κατοικία. Τι είναι αυτή η συσκευή; Πώς λειτουργεί; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της; Είναι δύσκολο να εκτελεστεί αυτοσυναρμολόγηση; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουμε σε μια ειδική δημοσίευση. Διαβάστε το!

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Συνήθως, η εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας με διήθηση στο διαμέρισμα διαρκεί από τρεις έως δεκαπέντε ημέρες, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου. Η όλη διαδικασία θυμίζει πολλούς τρόπους τη συναρμολόγηση του σχεδιαστή, όπου είναι σημαντικό να τοποθετούνται όλα τα στοιχεία του συστήματος και των συνδετήρων στη σωστή σειρά.

Τοποθέτηση οπής για την εγκατάσταση βαλβίδας παροχής

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα, μετά από το οποίο οι εύκαμπτοι σωλήνες εξαερισμού θα τοποθετηθούν αργότερα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αγωγοί μέσω των οποίων αέρας θα μπει στο δωμάτιο πρέπει να έχει έναν ελάχιστο αριθμό στροφών και πέφτει σε μείωση της αντίστασης και να μειώσει την ισχύ του ανεμιστήρα, και εκείνοι στους οποίους θα βγει - θα πρέπει να σχεδιαστεί για ταχύτητα βέλτιστη αέρα 0.2 0,3 m / s για τη μείωση του θορύβου.

Ένα παράδειγμα εγκατάστασης και λειτουργίας ενός δικτύου αεραγωγών για ένα διαμέρισμα δύο δωματίων με την τοποθέτηση εξοπλισμού στην οροφή της κουζίνας

Για την εγκατάσταση χρησιμοποιούνται δύο τύποι σωλήνων: πλαστικό ή γαλβανισμένο, που είναι στρογγυλό και ορθογώνιο. Ένας ανεμιστήρας τοποθετείται σε κάθε σωλήνα.

Σε συνθήκες περιορισμένου χώρου, είναι πιο λογικό να χρησιμοποιούνται ορθογώνια κανάλια

Στη συνέχεια όλα τα μέρη του συστήματος συναρμολογούνται και στερεώνονται σύμφωνα με το σχέδιο. Λεπτομερέστερες οπτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Συγκεντρώστε συμπεράσματα

Έτσι, η παροχή αερισμού σε ένα διαμέρισμα με διήθηση είναι ένα απαραίτητο στάδιο κατασκευής και σημαντικές επισκευές οποιουδήποτε χώρου διαβίωσης.

Πρόσφατα, τα παράθυρα κερδίζουν δημοτικότητα με τις ενσωματωμένες βαλβίδες τροφοδοσίας

Η σωστή κυκλοφορία αέρα θα σας εξασφαλίσει ευεξία και θαυμάσια διάθεση.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν υψηλή απόδοση και συμπαγείς διαστάσεις

Για να εκτελέσετε σωστά όλα τα στάδια της εργασίας, χρειάζεστε μια προσεκτική προετοιμασία και υπεύθυνη προσέγγιση στο θέμα. Αυτό θα σας βοηθήσει με τα υλικά του site μας και το βίντεο μπόνους.