Εγκατάσταση αερισμού προσαγωγής και εξαγωγής (PVU)

Ο εξοπλισμός των συστημάτων αερισμού μέχρι πρόσφατα χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστά εξαρτήματα - εισροή και εξάτμιση. Κάθε μία από τις δύο λειτουργίες εξαερισμού παρέχεται από ένα μεμονωμένο σύστημα. Συχνά, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής τοποθετήθηκαν σε σημαντική απόσταση ο ένας από τον άλλο και συνδυάστηκαν μόνο με τη σειρά συντήρησης της κοινής εγκατάστασης. Τα σύγχρονα σχέδια των συστημάτων εξαερισμού άλλαξαν την κατάσταση. Τώρα πιο συνηθισμένη παροχή αερισμού και εξάτμιση (PVU), η οποία ενώνει τον γενικό σχεδιασμό των αγωγών εισροής και εξαγωγής.

Αρθρωτή εγκατάσταση PVU - τροφοδοσία και εξαγωγή

Η αρθρωτή μονάδα διαχείρισης αέρα είναι ένας τέλειος σχεδιασμός (με ευρεία έννοια), που βασίζεται σε συνδυασμό όλων των απαραίτητων στοιχείων επεξεργασίας αέρα.

Δομικό διάγραμμα: 1 - βαλβίδες αέρα. 2 - φίλτρα τσέπης. 3 - περιστροφικό ανακτητή, 4 - νερό καλοριφέρ. 5 - ο ανεμιστήρας. 6 - ηλεκτροκινητήρας

Ο σχεδιασμός του συστήματος PVU (σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής) για τον εξαερισμό περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών μονάδων που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της κυκλοφορίας του αέρα:

 • βαλβίδες διαφορετικής ονομασίας,
 • πρωτογενή και δευτερεύοντα φίλτρα καθαρισμού,
 • περιστροφικοί και πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας,
 • θερμαντήρα αέρα και ψυγείο αέρα,
 • ανεμιστήρες και κινητήρες,
 • σιγαστήρες και διανομείς ροής.

Εξετάστε, για παράδειγμα, τον κλασικό σχεδιασμό της μονάδας αερισμού "Danvent DV" από έναν ξένο κατασκευαστή - την εταιρεία "Systemair".

Σύστημα βαλβίδας αέρα

Οι βαλβίδες για την παράκαμψη / παρεμπόδιση των ροών αέρα κατασκευάζονται κατασκευαστικά με βάση τα πτερύγια αλουμινίου με μηχανισμό ασύγχρονης στροφής. Αυτός ο σχεδιασμός δίνει στις βαλβίδες βελτιωμένες αεροδυναμικές ιδιότητες.

Η στεγανοποίηση των πτερυγίων των βαλβίδων και το διάκενο κατά μήκος της περιμέτρου του πλαισίου των αεραγωγών αερισμού παρέχει στεγανοποίηση από πυκνό καουτσούκ. Η σφράγιση εξαλείφει την ελεύθερη ανεξέλεγκτη πρόσβαση αέρα.

Εάν απαιτείται εξαερισμός σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, ο σχεδιασμός των πτερυγίων των βαλβίδων επιτρέπει τη δυνατότητα θερμομόνωσης αυτών των τμημάτων.

Η βαλβίδα αέρα της μονάδας αερισμού της PVU έχει έναν σταθερό χαλύβδινο άξονα τετραγωνικής διατομής, μέσω του οποίου μεταδίδεται η δύναμη από τον μηχανισμό κίνησης.

Ο άξονας μετάδοσης περιστρέφεται μέσα σε νάιλον θόλους που δεν απαιτούν συντήρηση. Ο μηχανισμός κίνησης των πτερυγίων της βαλβίδας βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του πλαισίου.

Η βαλβίδα αέρα του συστήματος εξαερισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη φωτογραφία στα αριστερά. Είναι κλειστό όταν σταματά το σύστημα εξαερισμού.

Ο μηχανισμός μοχλών της κίνησης του φύλλου έχει μια μεταλλική κατασκευή, σχεδιασμένη για λειτουργία σε ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών (-40 / + 65 ° C). Ο δείκτης θέσης βαλβίδας εμφανίζεται στο εξωτερικό μέρος της μονάδας διαχείρισης αέρα.

Η εγκατάσταση των βαλβίδων αέρα εισόδου / εξόδου υποστηρίζεται από σχέδια διαρρύθμισης, τα οποία επιτρέπουν την επίτευξη του 100% αποτέλεσμα ανακυκλοφορίας. Για παράδειγμα, κατά τη λειτουργία του HVAC για τον αερισμό των τεχνικών χώρων, όπου δεν υπάρχει ανάγκη παροχής εξωτερικού αέρα γύρω από το ρολόι.

Φιλτράρισμα πάνελ για χοντρό και λεπτό καθάρισμα

Τα νέα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με φίλτρα πίνακα κατηγορίας G4 (πρότυπο EN 779 για καθαρισμό με αέρα). Για φίλτρα αυτού του τύπου, η ορθολογική τοποθέτησή τους στο εσωτερικό του σταθμού εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι χαρακτηριστική, εξοικονομώντας έτσι χώρο εργασίας.

Η δομή του φίλτρου πλαισίου για τον αγωγό αερισμού έχει διπλωμένο σχήμα. Ένα τέτοιο διάλυμα σχεδιασμού αυξάνει σημαντικά την επιφάνεια της επιφάνειας φιλτραρίσματος με μικρές διαστάσεις του προϊόντος. Το φίλτρο πίνακα σκληρού καθαρισμού έχει χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση, μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τα φίλτρα πάνελ (τραχύς καθαρισμός) των εργασιών εξαερισμού ως πρωτογενής καθαρισμός. Τα φίλτρα αερισμού τσέπης (λεπτός καθαρισμός) λειτουργούν ως βασικός καθαρισμός

Χάρη στα φίλτρα πάνελ για τραχύ καθαρισμό, ο χρόνος λειτουργίας για το κύριο φίλτρο (τάξη F7-F9) αυξάνεται σημαντικά - καθαρισμός. Το πλαίσιο εγκατάστασης στο εσωτερικό του σταθμού εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής γίνεται με τη δέουσα προσοχή στην αξιόπιστη στεγανοποίηση των πάνελ φίλτρου.

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των λεπτών φίλτρων (κλάση F7-F9) για εξαερισμό - μια ειδική μορφή με τη μορφή τσέπης. Το μοντέλο τσέπης σας επιτρέπει να αυξήσετε την περιοχή φιλτραρίσματος και τη χωρητικότητα σκόνης σε μικρές διαστάσεις του ίδιου του φίλτρου.

Περιστροφικοί ή πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας (ανακτητές)

Ο περιστροφικός εναλλάκτης θερμότητας (ανακτητής) της εγκατάστασης εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μια μονάδα υψηλής απόδοσης που έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τον αέρα εξαγωγής με υψηλό αποτέλεσμα ανάκτησης θερμότητας και υγρασίας. Το υλικό του περιστροφικού αναστηλωτή εξαερισμού είναι κυματοειδές αλουμίνιο.

Οι περιστροφικοί τύποι αναρρόφησης για αερισμό είναι μικρού μεγέθους, αλλά πιο αποτελεσματικοί σε σύγκριση με παρόμοιους μηχανισμούς διαφορετικού τύπου. Το επίπεδο απόδοσης για την τυπική έκδοση του ανακτητή εξαερισμού είναι κοντά στο 80%, ενώ ο αναβαθμισμένος σχεδιασμός δίνει απόδοση έως και 87%, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.

Το τύμπανο του περιστροφικού ανακτητή του αερισμού SSP θεωρείται ότι είναι το πιο αποτελεσματικό από όλα τα παρόμοια δομοστοιχεία που χρησιμοποιούνται. Παρέχει υψηλό ποσοστό συστήματος εξαερισμού εξοικονόμησης ενέργειας

Η περιστροφή των εναλλάκτη θερμότητας περιστροφικού εξαερισμού οργανώνεται μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα χαμηλής ισχύος (0,5 kW) μέσω ενός ιμάντα κίνησης.

Λόγω της μεγάλης αναλογίας κίνησης του ιμάντα, η ταχύτητα περιστροφής δεν υπερβαίνει τη 1 στροφή για 10 δευτερόλεπτα. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας.

Ο ανακτητής εξαερισμού πλακών διατίθεται σε δύο εκδόσεις:

 1. Μονάδα αλουμινίου για εργασία σε ένα εύκολο περιβάλλον.
 2. Μονάδα, ανθεκτική στη διάβρωση, για επιθετικά περιβάλλοντα.

Οι πρώτοι ανακτητές χρησιμοποιούνται ως μέρος των μονάδων παροχής αερισμού και εξαγωγής για σκοπούς οικιακής και οικιακής χρήσης.

Τα δεύτερα εισάγονται στο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού για βιομηχανικούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Αποτελεσματικότητα των εναλλακτών θερμότητας πλάκας, μέγιστο - 70%.

Οι δεξαμενές εξαερισμού, τόσο περιστροφικές όσο και πλάκες, συμπληρώνονται με τη συλλογή παλετών κάτω από την υγρασία. Οι παλέτες έχουν ένα κανάλι διακλάδωσης, το οποίο πρέπει να συνδέεται με τη γραμμή αποστράγγισης.

Μονάδες θέρμανσης αέρα και / ή ψυκτικού συγκροτήματος αέρα

Η επεξεργασία θερμοκρασίας του αέρα από το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής παρέχει τέσσερις δυνατές επιλογές θέρμανσης:

 • σύστημα θέρμανσης ζεστού νερού,
 • συμπυκνωμένο ψυκτικό μέσο,
 • ferry,
 • ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης (ΔΕΔ).

Διαφορετικά υλικά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αερόθερμα για αερισμό. Η ακριβής κατασκευή εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας του PVU εξαερισμού και τον τύπο του ψυκτικού μέσου.

Οι εναλλάκτες θερμότητας χαλκού, εξοπλισμένοι με πτερύγια αλουμινίου, επιτρέπουν τη χρήση ζεστού νερού ή συμπυκνώματος ψυκτικού μέσου.

Ο θερμαντήρας αέρα του PVU εξαερισμού είναι ύδωρ, ενισχυμένος με μεταφορά θερμότητας από πτερύγια αλουμινίου. Μετά από ένα τέτοιο ψυγείο, το δεύτερο μπορεί να εγκατασταθεί - κάτω από το σύστημα ψύξης (για την καλοκαιρινή περίοδο)

Ανάλογα με την απαιτούμενη απόδοση του θερμαντήρα εξαερισμού, χρησιμοποιούνται σωλήνες διαμέτρου 10 ή 15 mm. Οι σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα με πτερύγια αλουμινίου είναι σχεδιασμένοι για θέρμανση ατμού.

Η ηλεκτρική έκδοση της θέρμανσης αέρα περιλαμβάνει τη χρήση στοιχείων (ΔΕΔ), που περικλείονται σε περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι ψύκτες αέρα κατασκευάζονται αποκλειστικά με βάση χαλκοσωλήνες με νευρώσεις από αλουμίνιο και έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά δύο τύπων ψυχρών μεταφορέων - νερού ή φρέον.

Ανεμιστήρες και κινητήρες των εγκαταστάσεων εξαερισμού και αναρρόφησης

Το εξαεριστικό PVU είναι εξοπλισμένο με ακτινικούς ανεμιστήρες υψηλής απόδοσης. Ο σχεδιασμός των ανεμιστήρων διπλής αναρρόφησης διαθέτει ηχομόνωση.

Η επικοινωνία με ηλεκτροκινητήρες πραγματοποιείται μέσω της μονάδας ιμάντα. Η εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής επιτρέπει τη λειτουργία δύο τύπων ανεμιστήρων:

 1. Με πτερωτή, προικισμένες λεπίδες, αναδιπλωμένες (VC).
 2. Με πτερωτή, προικισμένες λεπίδες, λυγισμένες προς τα εμπρός (FK).

Οι ανεμιστήρες στον σχεδιασμό VC παρουσιάζουν υψηλή απόδοση έως 82%, καθώς και σταθερότητα της πίεσης του αέρα. Οι συσκευές αυτού του σχεδιασμού είναι κατάλληλες για χρήση όταν απαιτείται σταθερή ροή αέρα, ανεξάρτητα από την πυκνότητα των φίλτρων αέρα (συστήματα CAV).

Σε συστήματα στα οποία διατηρείται η μεταβλητή ροή αέρα (VAV), οι ανεμιστήρες VK συμπληρώνονται με ρυθμιστή ταχύτητας.

Η απόδοση των ανεμιστήρων FK είναι ελαφρώς χαμηλότερη - όχι περισσότερο από 73%. Ωστόσο, αυτή η εποικοδομητική έκδοση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα - χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Τέτοιοι ανεμιστήρες, κατά κανόνα, καθορίζουν τον τόπο στον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων εξαερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής χαμηλής παραγωγικότητας. Απαιτείται συνήθως ένας πτερωτής ανεμιστήρα σχετικά χαμηλής ταχύτητας.

Ακτινοβολικός ανεμιστήρας της μονάδας αερισμού. Οι κατασκευές αυτού του είδους χρησιμοποιούνται σε συσκευές μέσης παραγωγικότητας

Μαζί με τους προαναφερθέντες τύπους ανεμιστήρων, οι μοτέρ μιας ταχύτητας ή πολλαπλών ταχυτήτων χρησιμοποιούνται στις μονάδες παροχής και εξαγωγής.

Μην αποκλείετε τη χρήση ειδικών ηλεκτρικών κινητήρων - αντιεκρηκτικών, για θαλάσσια σκάφη κ.λπ. Η ομαλή ρύθμιση της παροχής αέρα (ροή αέρα) επιτυγχάνεται με την εισαγωγή μετατροπέων συχνότητας.

Εξουδετερώσεις ήχου και διανομείς ροής αέρα

Η απορρόφηση θορύβου στα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής νέου τύπου επιτυγχάνεται μέσω των σιγαστήρων πλάκας. Η εγκατάσταση των σιγαστήρων παρέχεται μέσα στον αγωγό απευθείας στην έξοδο της ροής αέρα.

Η επίδραση της απορρόφησης θορύβου δίνει ένα ειδικό υλικό που καλύπτει πλάκες σχεδιασμένες για να εξισορροπήσουν το θόρυβο. Το απορροφητικό υλικό χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:

 1. Standard - κανονική εκτέλεση.
 2. Ανθεκτική στη φθορά - σχεδιασμένη για σκληρό στεγνό καθάρισμα.
 3. Συνθετικό - σχεδιασμένο για σκληρό υγρό καθαρισμό.

Η εγκατάσταση βαλβίδων διανομής αέρα για τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχεται αμέσως μετά τον ανεμιστήρα. Η κατανομή γίνεται σε όλη την επιφάνεια της εγκάρσιας τομής.

Ένας διανομέας αέρα είναι εγκατεστημένος μπροστά από τον σιγαστήρα, με την προϋπόθεση ότι ο τελευταίος βρίσκεται κοντά στο παράθυρο εξόδου του πηνίου ανεμιστήρα.

Έλεγχος συστήματος παροχής και εξάτμισης

Η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Συγκεκριμένα, η λειτουργία των μονάδων αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής "Danvent DV" υποστηρίζεται από τον ελεγκτή "Corrigo".

Η μονάδα ελέγχου για το σύστημα εξαερισμού από τη σειρά PVU. Υπάρχει μια ομάδα μεταγωγής ισχύος, καθώς και ένας ελεγκτής "Corrigo", ο οποίος παρέχει πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών επεξεργασίας αέρα

Η μονάδα ελέγχου βρίσκεται στο πάνω μέρος του σώματος του συστήματος παροχής και εξαγωγής. Για τη διαχείριση χρηστών, ένα βολικό πληκτρολόγιο τοποθετείται σε μια βολική θέση.

Διαχειριστείτε το σύστημα και διατηρήστε το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, όπως απαιτείται, απλά και άνετα. Οι σχεδιαστές έχουν προβλέψει και υπολογίσει σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες.

Πίνακας τηλεχειρισμού της μονάδας αερισμού. Ένας εύχρηστος πίνακας πληροφοριών για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση των παραμέτρων

Για παράδειγμα, για την επιθεώρηση του ηλεκτροκινητήρα του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης ή του ανεμιστήρα, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογείτε το μισό του συστήματος.

Είναι αρκετό να ξεβιδώσετε τη βίδα στερέωσης ενός σχετικά με την τεχνική «έλκηθρο» και σπρώξτε προς τα εμπρός με τον ανεμιστήρα του κινητήρα στην πόρτα.

Ορισμένες τροποποιήσεις των συστημάτων παροχής αερισμού και εξαγωγής υποστηρίζουν επίσης την αφαίρεση των ελκυστήρων "έλκηθρο".

Εάν απαιτείται σφαιρική επισκευή, όλες οι θύρες του περιβλήματος αφαιρούνται εύκολα αφαιρώντας τους πείρους από τους μεντεσέδες του κάθε πλαισίου της πόρτας. Ο σχεδιασμός είναι αρθρωτός. Κάθε μονάδα μπορεί να αφαιρεθεί χωριστά.

Εγκατάσταση αερισμού. Τύποι και σκοποί

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν πλήρη ανταλλαγή αέρα, σωστή κατανομή των αέριων μαζών σε όλο το δωμάτιο και δημιουργία βέλτιστων μικροκλιματικών συνθηκών για μια άνετη διαμονή των ανθρώπων.

Η οργάνωση του ποιοτικού αερισμού είναι ένα πολύπλοκο καθήκον μηχανικής, για το οποίο εκτελούνται ατομικοί υπολογισμοί και η επιλογή του καταλληλότερου εξοπλισμού. Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαερισμού και, ανάλογα με τον τύπο των χώρων, καθώς και τους σκοπούς και τα καθήκοντα που επιδιώκονται, επιλέγεται κάποιος εξοπλισμός.

Με λειτουργικά χαρακτηριστικά Όλα τα συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν σε 3 τύπους:

Μονάδα εξαγωγής νωπού αέρα

Προκειμένου να κατανοήσετε τα εποικοδομητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, καθώς και να κατανοήσετε την αρχή της λειτουργίας, αξίζει να μελετήσετε λεπτομερέστερα κάθε έναν από τους τύπους εξοπλισμού.

Μονάδες παροχής αέρα: βασικές μονάδες και αρχή λειτουργίας

Οι μονάδες παροχής αέρα χρησιμεύουν για μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, με προ-φιλτράρισμα, θέρμανση, ψύξη και σε ορισμένα μοντέλα αφύγρανση / υγρασία. Ουσιαστικά όλα τα μοντέλα έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν την ρυθμισμένη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας με θέρμανση ή ψύξη (παρουσία μονάδας ψύξης).

Προκειμένου να γίνει κατανοητή η αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων, αξίζει πρώτα να εξοικειωθούν με τα βασικά τους στοιχεία.

Το κύριο στοιχείο του συστήματος, το οποίο εξασφαλίζει την άφιξη του καθαρού αέρα, λόγω της δημιουργούμενης καταναγκαστικής πίεσης.

Φιλτράρετε

Είναι εγκατεστημένο στην είσοδο της μονάδας τροφοδοσίας και απαιτείται για τον καθαρισμό των μάζων αέρα εισπνοής ξένων οσμών, για την προστασία από τα μικρά έντομα, τη σκόνη και άλλες προσμείξεις του μηχανικού σχεδίου. Ανάλογα με τη σειρά των φίλτρων (χονδρό / λεπτό / εξαιρετικά λεπτό καθαρισμό), εξαρτάται η στάθμη και η ποιότητα του φιλτραρισμένου αέρα.

Η βαλβίδα αέρα

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τη ροή αέρα του εισερχόμενου αέρα και την επικάλυψή του σε περίπτωση απενεργοποίησης του συστήματος εξαερισμού.

Ο θερμαντήρας (θερμαντήρας)

Εξυπηρετεί για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Οι θερμαντήρες μπορούν να είναι νερό ή ηλεκτρικά. Οι πρώτοι συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης (τεχνικό νερό ή θέρμανση) του κτιρίου, ενώ οι τελευταίοι λειτουργούν από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Προορίζεται να ελαχιστοποιήσει το επίπεδο θορύβου που προκύπτει κατά την κίνηση του αέρα μέσω των αεραγωγών και από τους κραδασμούς του ανεμιστήρα.

Έτσι, η αρχή της λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων είναι η παροχή φρέσκου, απαλλαγμένου από σκόνη αέρα, που θερμαίνεται / ψύχεται στην επιθυμητή θερμοκρασία, με έγχυση με βίαιο τρόπο μέσω ανεμιστήρα.

Τύποι κλιματιστικών μονάδων

Μια σύγχρονη σειρά κλιματιστικών εγκαταστάσεων ικανοποιεί την ποικιλομορφία της. Στην πώληση πωλούνται τόσο συμπαγείς μονάδες διαχείρισης αέρα - μίνι-συστήματα με ένα ελάχιστο σύνολο επιλογών, όσο και σύνθετα βιομηχανικά μοντέλα με λειτουργία θέρμανσης και ψύξης αέρα.

Οι μονάδες αέρος μπορούν να συναρμολογηθούν (αρθρωτές) και να συναρμολογηθούν σε τμήματα, ως σχεδιαστές, απευθείας στο σημείο εγκατάστασής τους ή μονοπώλιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία εργασίας και τα εξαρτήματα περικλείονται σε ένα μόνο ηχομονωμένο περίβλημα.

Μονάδα παροχής μονομπλόκ

Αρθρωτή μονάδα αερισμού

Η βέλτιστη μονάδα αερισμού εισόδου για ένα διαμέρισμα είναι μια ενιαία μονάδα. Έχει συμπαγείς διαστάσεις, λειτουργεί ήσυχα και δεν απαιτεί δαπανηρές εργασίες σχεδιασμού και υπολογισμού και εξειδικευμένη θέση σε λειτουργία.

Οι βιομηχανικές και ημι-βιομηχανικές μονάδες αερισμού έχουν μεγαλύτερο μέγεθος, επομένως, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ορθολογικά και οικονομικά χώροι, οι μονάδες αερισμού τοποθετούνται συνήθως στην οροφή ή σε τεχνικούς χώρους, θαλάμους εξαερισμού κ.λπ.

Οι μονάδες κλιματισμού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για προψύξη (μονάδα κλιματισμού με ψύξη) ή για θέρμανση του αέρα πριν εισέλθουν στο δωμάτιο ή για συνδυασμό δύο λειτουργιών ταυτόχρονα (μονάδα τροφοδοσίας με ψύξη και θέρμανση). Για το σκοπό αυτό, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τμήματα θέρμανσης και / ή ψύξης.

Στο τμήμα θέρμανσης Οι μάζες αέρα χρησιμοποιούν εναλλάκτες θερμότητας χαλκού και αλουμινίου, οι οποίοι λειτουργούν με ζεστό νερό ή ηλεκτρικό θερμαντήρα. Οι εναλλάκτες θερμότητας νερού είναι εξοπλισμένοι με θερμοστάτη για προστασία από παγετό και οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες είναι εφοδιασμένοι με σύστημα προστασίας δύο σταδίων για την αποσύνδεσή τους σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Τμήμα ψύξης Η μονάδα τροφοδοσίας αποτελείται από εναλλάκτες θερμότητας χαλκού-αλουμινίου που λειτουργούν με κρύο νερό ή με μείγμα γλυκόλης ή με εξατμιστή freon.

Μονάδα αερισμού με θερμοσίφωνα

Μονάδα αερισμού με ηλεκτρικό θερμαντήρα αέρα παρέχει παροχή στο χώρο που έχει ήδη θερμανθεί και φιλτραριστεί από κάθε ατμοσφαιρική ρύπανση, λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή θερμοκρασία στο σημείο πρόσληψης. Τέτοια μοντέλα είναι εύκολο στην εγκατάσταση, έχουν συμπαγείς διαστάσεις, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν υψηλή απόδοση. Η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στην επαφή του φρέσκου αέρα με θερμές πλάκες ή σπείρες από πυρίμαχα υλικά. Τα πτερύγια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ή αλουμίνιο. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από πολύ ισχυρό χάλυβα, και για καλή θερμομόνωση και θόρυβο, παρέχεται ένα επιπλέον στρώμα από ορυκτοβάμβακα ή αφρό πολυστερίνης. Τα ενσωματωμένα φίλτρα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της συσκευής και πραγματοποιούν ποιοτικό καθαρισμό του καθαρού αέρα από ανεπιθύμητες ακαθαρσίες.

Μονάδα αερισμού με ηλεκτρικό θερμαντήρα αέρα


Ο εξοπλισμός μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε δύο τύπους: χωρίς έλεγχο ή με ενσωματωμένη αυτόματη μονάδα ελέγχου. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις για τη θερμοκρασία θέρμανσης, να παρακολουθήσετε τον βαθμό μόλυνσης των φίλτρων και να διορθώσετε τη λειτουργία του συστήματος. Οι μονάδες αερισμού με ηλεκτρικό θερμαντήρα τοποθετούνται σε τοίχους ή κάτω από ψευδοροφές. Επιπλέον, πρέπει να παρέχετε δωρεάν πρόσβαση στη μονάδα ελέγχου για πλήρη συντήρηση και παρακολούθηση της κατάστασης της συσκευής.

Μονάδα αερισμού με θερμοσίφωνα - το πιο κερδοφόρο από οικονομική άποψη. Τέτοιες εγκαταστάσεις μεταδίδουν θερμική ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο κυκλοφορεί μέσα στο ψυγείο της συσκευής. Το υγρό δεν είναι κατώτερο από την απόδοση της θέρμανσης στο ηλεκτρικό αναλογικό, αλλά το κόστος της συντήρησής του είναι πολύ χαμηλότερο. Οι εγκαταστάσεις αυτού του τύπου είναι πολύ αποτελεσματικές για την εργασία σε χώρους με μεγάλη έκταση, λόγω μεγάλης έκτασης κάλυψης. Αυτό είναι δυνατό λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών της συσκευής (η θέρμανση πραγματοποιείται σε επίπεδο κάθετο προς τη ροή των αέριων μαζών).

Μονάδες χειρισμού αέρα εξαγωγής

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού είναι να αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο και να εξισώνει ομοιόμορφα την πίεση στην εισροή λειτουργίας. Οι μονάδες αερισμού εξαγωγής εξαλείφουν και απομακρύνονται όχι μόνο δυσάρεστες οσμές αλλά και απομακρύνονται διάφοροι κίνδυνοι από τις εγκαταστάσεις, όπως διοξείδιο του άνθρακα, σκόνη, καπνός, καθώς και άλλες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία ρύπανση και ακαθαρσίες.

Ο σχεδιασμός των συστημάτων εξάτμισης περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, αεραγωγούς, έναν σιγαστήρα, στοιχεία αυτοματισμού και έναν εκτροπέα. Η κουκούλα μπορεί να γίνει γενική ανταλλαγή (για ολόκληρο τον χώρο) ή τοπική, η οποία αφαιρεί και εξάγει τον μολυσμένο αέρα και τον επιβλαβή αέρα απευθείας στον τόπο προέλευσής τους (τοπική αναρρόφηση). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μεγάλους ή εξειδικευμένους χώρους (για παράδειγμα, συνεργείο).

Μονάδα εξαγωγής αέρα

Στην πράξη, ως εξοπλισμός εξάτμισης, χρησιμοποιείται ένας απλός ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος είτε διαθέτει κάποια αυτοματοποίηση για τη δυνατότητα αλλαγής της απόδοσης και της σωστής ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είτε απλά ενεργοποιείται με το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.

Για ένα ολοκληρωμένο και σωστό λειτουργικό σύστημα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αερισμό εισαγωγής και εξαγωγής, καθώς εκτός από τα συστήματα εξάτμισης δεν μπορούν να παράσχουν πλήρη και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα συστήματα καπνού εξαγωγής, το βασικό καθήκον του οποίου είναι όχι μόνο η αφαίρεση του καπνού και των προϊόντων καύσης, αλλά και η αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης πυρκαγιάς σε όλο το κτίριο.

Για το σκοπό αυτό, αυτός ο τύπος συστήματος εξάτμισης χρησιμοποιεί:

 • ειδικοί ανεμιστήρες που εκτρέπουν τον καπνό και τη θερμότητα.
 • αγωγοί αέρα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά.
 • Ειδικές βαλβίδες απόσβεσης καπνού και πυρκαγιάς.

Οι μονάδες καταπολέμησης του καπνού εξάτμισης αυτοματοποιούνται αυτόματα, συγχρονίζοντας ακόμη και μερικές μεθόδους ταυτόχρονα, σε περίπτωση αποτυχίας μιας από τις συσκευές σηματοδότησης της ενεργοποίησης.

Συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Μέχρι σήμερα, τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι τα πιο βολικά, αποτελεσματικά και πρακτικά. Χρησιμοποιούνται ευρέως όχι μόνο για ιδιωτική ιδιοκτησία, ξενοδοχεία, διοικητικά κτίρια, αλλά επίσης χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, αποθήκες και εργαστήρια.


Υπάρχουν πολλές πιο συνήθεις ποικιλίες:

Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με δυνατότητα ανακύκλωσης αέρα

Η αρχή της λειτουργίας των συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης με επανακυκλοφορία είναι ότι το μέρος των αέριων μαζών που λαμβάνονται από το δωμάτιο από το σύστημα αναμιγνύεται με μάζες ψυχρού αέρα που προέρχονται από το εξωτερικό. Μετά από αυτό, ο αέρας που θερμαίνεται με αυτόν τον τρόπο εισέρχεται στο δωμάτιο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα τέτοιων εγκαταστάσεων είναι μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον περιορισμό της εγκατάστασης σε χώρους στους οποίους υπάρχει παρουσία εκρηκτικών εύφλεκτων μιγμάτων, καπνών και αερίων.

Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με ψύξη

Τέτοια συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι τα πλέον κατάλληλα για χρήση σε χώρους που απαιτούν συντήρηση ενός ψυχρού καθεστώτος θερμοκρασίας για την αποθήκευση προϊόντων ή υλικών. Χρησιμοποιείται κατά τη θερινή περίοδο σε δημόσιους χώρους ή σε χώρους ψυγείων ή σε εργαστήρια, όπου η τεχνολογική διαδικασία προβλέπει τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης χαμηλής θερμοκρασίας.

Ο εξοπλισμός διαθέτει ένα τμήμα ψύξης, καθώς και μια παγίδα στάλαξης, η οποία είναι εγκατεστημένη ακριβώς πίσω από τον εναλλάκτη θερμότητας / εξατμιστή. Το συμπύκνωμα συλλέγεται σε δίσκο από αντιδιαβρωτικό υλικό και ο σωλήνας αποστράγγισης οδηγείται έξω από το πλευρικό πλαίσιο από την πλευρά εξυπηρέτησης.

Μονάδα αερισμού με ψύξη


Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής, σε συνδυασμό με τον κλιματισμό

Αυτός ο εξοπλισμός, εξοπλισμένος με αντλίες θερμότητας και φίλτρα, συνδυάζει τη στάση τροφοδοσίας και εξάτμισης και τον κλιματισμό, που περικλείεται σε ένα συμπαγές, θερμικά μονωμένο περίβλημα.

Μονάδα αερισμού με κλιματισμό

Συστήματα εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής με ανακτητή

Τα εργοστάσια εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας είναι σήμερα η πιο κερδοφόρα και οικονομικά εφικτή λύση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού χώρου.

SSP με ανακτητή

Η αρχή λειτουργίας του εναλλάκτη θερμότητας είναι ότι αντί της άχρηστο εξαερισμού ήδη καυσαερίων και θερμό αέρα, εξάγει θερμότητα από το ξανά και αφήστε παροχής αέρα για τη θέρμανση της εισερχόμενης μάζας. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με την εγκατάσταση των εργασιών ανάκτησης θερμότητας για την ψύξη της παροχής του θερμού αέρα μέσω του ψυγείου εξερχόμενων. Σε γενικές γραμμές, ο εναλλάκτης θερμότητας επιτρέπει σχεδόν ελεύθερα να αποθηκεύουν τη θερμότητα και ως εκ τούτου τα χρήματά σας για να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια.

Οι εγκαταστάσεις αυτού του τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με τους ακόλουθους τύπους ανακτητή:

Οι περιστροφικοί συλλέκτες είναι πολύ πιο αποδοτικοί και πιο αποδοτικοί από τους εναλλάκτες θερμότητας πλάκας, επιπλέον, αντέχουν σε πιο εντατικές και σοβαρές συνθήκες λειτουργίας. Αλλά η τιμή των μοντέλων αυτών είναι πολύ υψηλότερη.


PVU με συσκευή ανάκτησης πλάκας

VRU με περιστροφικό ανακτητή

PVU με σύστημα ανάκτησης και θερμοσίφωνα


Το κόστος του συστήματος εξαερισμού του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής, φυσικά, είναι υψηλότερο από το συνηθισμένο εφοδιασμό ή την εξάτμιση. Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι η οικονομική επίδραση από αυτήν είναι πολύ πιο σημαντική και απτή, θεωρήστε την ως επωφελή επένδυσή σας σε μελλοντική άνεση και ασφάλεια. Παρεμπιπτόντως, σε μικρά αντικείμενα όπως ξενοδοχεία, κλινικές ή μικρά γραφεία, η απόσβεση του συστήματος προμήθειας και εξαγωγής με ανάκτηση είναι περίπου 1 έτος λόγω της εξοικονόμησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή ενός μηχανικού κλιματισμού

PVU-350

Περιγραφή

Το φυτό αυτό παρήχθη από το 2014 έως το 2017.
Μπορείτε να δείτε την τρέχουσα έκδοση του PVU-350.

"PVU-350"παροχή αέρα για σιωπηλό αερισμό διαμερισμάτων και γραφείων. PVU-350 εξοπλισμένο με ενσωματωμένο εξασθενητή ήχου, αυτόματα συστήματα και καθαρισμό αέρα 3 σταδίων (φίλτρο σκόνης, φωτοκαταλυτικό φίλτρο, φίλτρο ξυλάνθρακα).

Πολύ συχνά οι άνθρωποι θυμούνται την ανάγκη για αερισμό του διαμερίσματος μετά την διακοσμητική διακόσμηση των εγκαταστάσεων, ως εκ τούτου PVU-350 δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η εγκατάσταση εξαερισμού να μην παραβιάζει την ήδη ολοκληρωμένη επισκευή και διακόσμηση. Η εγκατάσταση μπορεί να διευθετηθεί τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Σε περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο (σε μπαλκόνι με τζάμι), ο αέρας μεταφέρεται από το δρόμο μέσω ενός αγωγού αέρα, ο οποίος λαμβάνεται από τη φλάντζα δειγματοληψίας στο δρόμο. Το μικρό μέγεθος του δωματίου (χαμηλά ταβάνια, έλλειψη βοηθητικών εγκαταστάσεων), δεν παρεμβαίνουν στην εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα, ενσωματωμένος στο βασικό σετ PVU-350, καθαρίζει τον αέρα τροφοδοσίας όχι μόνο επιβλαβών σωματιδίων, αλλά και μυρωδιές.

Σε συνδυασμό με το σύστημα αυτοματισμού, η εγκατάσταση παροχής αέρα PVU-350 έχει λάβει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες, όπως το τηλεχειριστήριο IR, το ημερήσιο χρονοδιακόπτη, το εβδομαδιαίο χρονόμετρο κλπ.

Για τον καθαρισμό του αέρα σε δωμάτιο με παροχή αέρα άνω των 350m³, σας συνιστούμε να προβάλετε το PVU-500.

Με τη βοήθεια της φωτοκατάλυσης οι ατμοσφαιρικοί ρύποι χωρίζονται σε αβλαβή συστατικά.

Τα σωματίδια που δεν έχουν χρόνο να αποσυντεθούν διατηρούνται με ένα φίλτρο άνθρακα και στη συνέχεια αποσυντίθενται σε μόρια διοξειδίου του άνθρακα και νερού. Επιπλέον, λόγω φωτοκατάλυσης, λαμβάνει χώρα συνεχής αναγέννηση του φίλτρου άνθρακα, η οποία παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σε δύο χρόνια.

Θερμαντήρες PTC από την DBK (Γερμανία):

Ο εξοπλισμός χρησιμοποιεί κεραμικές θερμάστρες PTC. Πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών θερμαντήρων:

 • αντοχή;
 • την εξοικονόμηση ενέργειας και την πυρασφάλεια λόγω των ιδιοτήτων της κεραμικής αυτορύθμισης της θερμοκρασίας.
 • οικολογική συμβατότητα (το οξυγόνο δεν καίγεται, δεν παράγεται μονοξείδιο του άνθρακα κλπ. επιβλαβείς ουσίες) ·

Εξοπλισμός πλήρους εξοπλισμού ⇒

Μονάδα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής: συσκευή, πώς λειτουργεί, ποικιλίες, κριτήρια επιλογής

Το φυσικό σύστημα κυκλοφορίας αέρα συχνά αποτυγχάνει - η απόδοσή του εξαρτάται από φυσικούς παράγοντες και τη χρήση σφραγισμένου μονωτικού γυαλιού. Αυτές οι αδυναμίες στερούνται τον εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Για την ομαλοποίηση της ανταλλαγής αέρα, χρησιμοποιείται μια μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής - μια πρακτική και αποδοτική λύση. Μια ποικιλία κλιματικών συσκευών σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας.

Στοιχεία συστατικού του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Η μονάδα παροχής και εξαγωγής είναι το κύριο συστατικό του συστήματος εξαερισμού με κίνητρο. Η μονάδα παρέχει κανονική κυκλοφορία αέρα σε περιορισμένο χώρο - την παροχή καθαρών ροών και την απόσυρση αποβλήτων.

Η μονάδα εξαερισμού αντιπροσωπεύει ένα σύνολο εξοπλισμού, που περικλείεται σε μία μόνο θήκη (μονάδα μονοκόμματος) ή συναρμολογείται από τα στοιχεία ρύθμισης.

Ο σχεδιασμός της μονάδας τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει απαραίτητα τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Ο ανεμιστήρας. Βασικά εξαρτήματα για τη λειτουργία ενός τεχνητού συστήματος ανταλλαγής αέρα. Στην PVU με ένα διακλαδισμένο δίκτυο αεραγωγών, τοποθετούνται ακτινικοί ανεμιστήρες, οι οποίοι διατηρούν υψηλή πίεση αέρα. Οι φορητές μονάδες PVU επιτρέπουν τη χρήση αξονικών μοντέλων.
 2. Η βαλβίδα αέρα. Τοποθετείται πίσω από την εξωτερική μάσκα και εμποδίζει την είσοδο αέρα από το εξωτερικό όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο. Αν δεν είναι διαθέσιμο το χειμώνα, τα κρύα ρεύματα θα ρέουν μέσα στο δωμάτιο
 3. Αεραγωγοί. Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο γραμμές καναλιών: μία - τροφοδοσία, και η δεύτερη - η απελευθέρωση αέρα. Και τα δύο δίκτυα περνούν από το STP. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας αέρα συνδέεται στον πρώτο αγωγό αέρα, στον δεύτερο, αντίστοιχα, στον ανεμιστήρα εξαγωγής.
 4. Αυτοματισμοί. Η λειτουργία της μονάδας ελέγχεται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού που ανταποκρίνεται στην απόδοση του αισθητήρα και στις καθορισμένες από το χρήστη παράμετροι.
 5. Φίλτρα. Συμπληρωματική διήθηση χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των εισερχόμενων μαζών. Στην είσοδο του αγωγού παροχής αέρα, τοποθετείται ένα χοντρό φίλτρο καθαρισμού, το καθήκον του είναι να διατηρεί τα χνούδια, τα έντομα και τα σωματίδια σκόνης.

Ο κύριος σκοπός του πρωτογενούς καθαρισμού είναι η προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων του συστήματος. Για πιο "λεπτή" διήθηση, τοποθετείται φωτοκαταλυτικός, άνθρακας ή άλλος τύπος φράγματος μπροστά από τους διανομέα αέρα.

Ορισμένα συγκροτήματα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ψύξη, κλιματισμό, υγρασία, πολυβάθμιο καθαρισμό και ιονισμό αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας του συγκροτήματος παροχής και καυσαερίων

Ο κύκλος λειτουργίας της μονάδας PVU βασίζεται σε ένα σύστημα μεταφοράς δύο κυκλωμάτων. Η όλη διαδικασία εξαερισμού μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια:

 1. Η πρόσληψη αέρα από το δρόμο, ο καθαρισμός και η τροφοδοσία του στους διανομείς μέσω του αεραγωγού.
 2. Η άφιξη των μολυσμένων μαζών στον αγωγό εξαγωγής και η επακόλουθη μεταφορά τους στο πλέγμα εξόδου.
 3. Εκπομπή αναλωμένων πίδακες προς τα έξω.

Το κύκλωμα κυκλοφορίας μπορεί να συμπληρωθεί με τα στάδια μεταφοράς ενέργειας μεταξύ δύο ροών, με πρόσθετη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα κ.λπ.

Το έργο του αναγκαστικού συστήματος παρέχει ένα σύνολο πλεονεκτημάτων έναντι της φυσικής ανταλλαγής αέρα:

 • τη συντήρηση συγκεκριμένων δεικτών - οι αισθητήρες ανταποκρίνονται σε μια αλλαγή στην ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας της PVU.
 • διήθηση της εισερχόμενης ροής και δυνατότητα επεξεργασίας (θέρμανση, ψύξη, υγρασία).
 • εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης - σχετική με συσκευές με ανάκτηση.

Τα μειονεκτήματα της χρήσης του PVS περιλαμβάνουν: το υψηλό κόστος του συστήματος εξαερισμού, την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και κατασκευής και το φαινόμενο θορύβου. Στις μονάδες monoblock, το τελευταίο μείον εξαλείφεται χρησιμοποιώντας ένα ηχομονωμένο περίβλημα.

Τύποι εγκαταστάσεων: χαρακτηριστικά της συσκευής και λειτουργία

Το κόστος, οι επιδόσεις, η κατανάλωση ενέργειας εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα του PVS. Η ποικιλία των μοντέλων χωρίζεται συνήθως σε τέτοιες ομάδες: εγκαταστάσεις με ανάκτηση, μονάδες με θέρμανση και κλιματισμό. Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι οι "κινητές" συσκευές.

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης ενέργειας

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού, επιπλέον των πλεονεκτημάτων που περιγράφηκαν παραπάνω, έχει επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια σημαντική αύξηση στις απώλειες θερμότητας. Μαζί με τον εξαντλημένο αέρα, η θερμότητα που παράγεται από το σύστημα θέρμανσης "εξατμίζεται". Το κόστος είναι περίπου 60%. Η λύση του προβλήματος είναι η μεταφορά ενέργειας από την εκτροπή της ροής αέρα στον αέρα τροφοδοσίας.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες μονάδες επεξεργασίας αέρα κατασκευάζονται με συσκευές ανάκτησης. Παρά το υψηλό κόστος του εξοπλισμού, η σκοπιμότητα ενός συστήματος ανάκτησης είναι οικονομικά δικαιολογημένη.

Οι τιμές της απόδοσης του "εναλλάκτη θερμότητας":

 • 30-60% - χαμηλό επίπεδο θερμικής αντιστάθμισης.
 • Το 60-80% είναι ένας καλός δείκτης απόδοσης.
 • περισσότερο από 80% - υψηλής ποιότητας μεταφορά θερμότητας.

Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και η παρουσία ενός ανακτητή με απόδοση 30% είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα για έναν τυποποιημένο εξοπλισμό χωρίς εναλλάκτη θερμότητας. Η μέση περίοδος αποπληρωμής ενός συστήματος ανάκτησης εξαερισμού είναι έως 5 έτη.

Η απόδοση του STP, η ροή της ροής του αέρα, η κατανάλωση ενέργειας και η τιμή του δομοστοιχείου εξαρτώνται από την κατασκευή του ανακτητή. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εναλλακτών θερμότητας:

 • περιστροφική?
 • lamellar;
 • σωλήνες θερμότητας.
 • κάμερα;
 • συσσωματώματα γελλόζης.

Τα δύο πρώτα μοντέλα έγιναν ευρέως διαδεδομένα.

Περιστροφικός ανακτητής. Ένας κυλινδρικός περιστρεφόμενος εναλλάκτης θερμότητας με κυματοειδείς μεταλλικές πλάκες τοποθετείται στο περίβλημα της PVU. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τα διαμερίσματα συμπληρώνονται εναλλάξ με ροές αέρα πολλαπλών κατεύθυνσης.

Η ανάκτηση θερμότητας είναι 60-90%. Επιπλέον πλεονεκτήματα:

 • μερική επιστροφή της υγρασίας.
 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας.

Η ταχύτητα περιστροφής του τυμπάνου μπορεί να ρυθμιστεί, επιλέγοντας έτσι την ένταση της ανταλλαγής αέρα και το επίπεδο απόδοσης.

Επιχειρήματα κατά της τροποποίησης του τύμπανου:

 • η πρόσμειξη της "εργασίας μακριά" σε ένα νέο ρεύμα - 3-8%?
 • μερική μεταφορά οσμών πίσω στο δωμάτιο?
 • ακουστική κεφαλή από τον περιστρεφόμενο ρότορα.
 • την ανάγκη για τακτική συντήρηση κινούμενων στοιχείων ·
 • μεγάλες διαστάσεις.

Λόγω της πολυπλοκότητας του μηχανισμού της PVU με τον περιστροφικό ανακτητή είναι πιο ακριβά από τις τροποποιήσεις των πλακών.

Πίνακας εναλλάκτη θερμότητας. Οι αεραγωγοί "συναντώνται" σε μια σφραγισμένη μονάδα με πολλά κανάλια. Τα διαμερίσματα χωρίζονται από διαχωριστικά με θερμότητα.

 • παροχή καθαρού αέρα χωρίς πρόσμειξη "εργασίας" ·
 • προσιτό κόστος ·
 • εύκολη εγκατάσταση και αξιοπιστία της μονάδας - χωρίς κινούμενα μέρη.

Η αποδοτικότητα του μετατροπέα πλακών είναι μέχρι 70%. Το κύριο μειονέκτημα είναι ο σχηματισμός συμπυκνώματος και η εμφάνιση πάγου στο κανάλι καυσαερίων το χειμώνα. Η λειτουργία στη λειτουργία "απόψυξης" (ανακατεύθυνση της θερμής ροής παρακάμπτοντας την κασέτα) μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 20%.

Μονάδες εξοικονόμησης ενέργειας με θέρμανση

Μια ανάκτηση συχνά δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει πλήρως τη διαφορά θερμοκρασίας των εισερχόμενων ροών. Αυτή η λειτουργία λαμβάνεται από τον ενσωματωμένο θερμαντήρα αέρα. Επιπλέον, το στοιχείο προστατεύει τον εναλλάκτη θερμότητας από την κατάψυξη.

Στην PVU χρησιμοποιούνται δύο τύποι θερμαντήρων:

Θέρμανση νερού. Στην περίπτωση της εγκατάστασης εξαναγκασμένου εξαερισμού υπάρχει ένα ψυγείο με σωλήνες, κατά μήκος του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό. Το πηνίο έχει πτερύγια για να αυξήσει την περιοχή επαφής με τους εκτοξευτήρες αέρα.

Το στοιχείο θέρμανσης υγρού τίθεται σε λειτουργία εάν ο αέρας που τροφοδοτείται από τον ανακτητή είναι ψυχρότερος από την καθορισμένη θερμοκρασία.

Ηλεκτρική θερμάστρα. Οι εγκαταστάσεις με ηλεκτρικό θερμαντήρα είναι ικανές να θερμαίνουν τον παρεχόμενο αέρα σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τις τροποποιήσεις "νερού". Ωστόσο, ο ηλεκτρικός θερμαντήρας είναι πιο απαιτητικός για τις συνθήκες εργασίας:

 • ταχύτητα ροής αέρα - 2 m / s και περισσότερο.
 • η θερμοκρασία του παρεχόμενου αέρα είναι εντός 0-30 ° C, υγρασία - έως και 80%.
 • Συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο φίλτρο πριν από το TAN.

Σε σύγκριση με τη θέρμανση νερού, η ηλεκτρική μονάδα, όσον αφορά τη λειτουργία, είναι ακριβότερη - οι πληρωμές για την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκροτήματα με κλιματισμό

Μεμονωμένα μοντέλα συνδυάζουν τις επιλογές του εξαναγκασμένου εξαερισμού και του κλιματισμού. Όλα τα στοιχεία συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο θερμομονωτικό σύμπλεγμα. Ένα ζωντανό παράδειγμα πολυλειτουργικού εξοπλισμού είναι η σειρά κλιματισμού των εγκαταστάσεων.

Στο σχήμα υπάρχει μια αναστρέψιμη αντλία θερμότητας - ο γεμάτος ερμητικός βρόχος φρέον συνδεδεμένος με τους εναλλάκτες θερμότητας στο κανάλι εξάτμισης και εισροής.

Η λειτουργία κλιματισμού PVU πραγματοποιείται σε δύο λειτουργίες:

 1. Ψύξη. Ο εναλλάκτης θερμότητας στον αγωγό τροφοδοσίας λειτουργεί ως εξατμιστής και μειώνει τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα. Με τη σειρά του, ο εναλλάκτης θερμότητας-συμπυκνωτής ψύχεται από τον ψυχρό αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο.
 2. Θέρμανση. Ο ανακτητής του αγωγού εξαγωγής δίνει τη θερμότητα στις μάζες του καθαρού αέρα. Στην έξοδο από τη μονάδα PVU, πριν την τροφοδοσία στο σπίτι, είναι δυνατή η πρόσθετη θέρμανση του αέρα.

Ο τρόπος λειτουργίας ρυθμίζεται αυτόματα λόγω των ρυθμιστών και των αισθητήρων που διαβάζουν τις παραμέτρους της ατμόσφαιρας.

Φορητή εγκατάσταση χωρίς κανάλι

Μια ενδιαφέρουσα λύση για τους κλειστούς χώρους είναι τα συστήματα αερισμού κινητού αερισμού με δυνατότητα καθαρισμού, θέρμανσης, ψύξης του αέρα. Χαρακτηριστικά των φορητών μονάδων:

 • απουσία ογκωδών αεραγωγών.
 • εγκατάσταση σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο.
 • συμπαγείς διαστάσεις και δυνατότητα εγκατάστασης εντός 2-3 ωρών.
 • πολυλειτουργικότητα: εισροή, επεξεργασία και απόσυρση αέριων μαζών ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου - εντός 35 dB.
 • όχι σχέδια.

Για τη ρύθμιση του αποκεντρωμένου αερισμού είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα φορητό PVU σε κάθε ξεχωριστό χώρο.

Το VTU χωρίς κανάλια χρησιμοποιείται κυρίως σε δημόσια κτίρια (διάλεξη, εκπαίδευση, αίθουσες κατάρτισης κλπ.).

Ποικιλίες με τον τρόπο εγκατάστασης

Υπάρχουν τρεις επιλογές για την εγκατάσταση της μονάδας εξαερισμού:

Η τοποθέτηση σε δάπεδο είναι χαρακτηριστική για υψηλής απόδοσης και ογκώδη αδρανή αέρα με ροή αέρα από 8000 m3 / h. Παρά την ύπαρξη τμημάτων εξαερισμού με δονήσεις, η τοποθέτηση των ογκομετρικών μονάδων απαιτεί σταθερή βάση.

Τα μοντέλα τοίχων χαρακτηρίζονται από χαμηλή παραγωγικότητα - μέχρι 1500 κυβικά μέτρα ανά ώρα και συμπαγείς διαστάσεις. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσω αγκύρωσης στον τοίχο, σύνδεσης αγωγών από πάνω. Η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τεχνικό δωμάτιο (μπαλκόνι, μπάνιο, γκαρνταρόμπα).

Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων ανάρτησης είναι η κρυφή εγκατάσταση. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε τη μονάδα στο χειρουργείο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε εν μέρει το ύψος των οροφών.

Βασικές παράμετροι για την επιλογή συστήματος εξαερισμού

Η διευθέτηση του συγκροτήματος κυκλοφορίας αέρα απαιτεί επενδύσεις κεφαλαίου και σημαντικό κόστος εργασίας. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση για την επιλογή της "καρδιάς" του συστήματος εξαερισμού βασίζεται σε ακριβείς υπολογισμούς και ανάλυση πολλών παραμέτρων.

Εκτίμηση και υπολογισμός των τεχνικών χαρακτηριστικών

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι κατάλληλες τιμές χωρητικότητας και στατικής πίεσης.

Παραγωγικότητα. Ο υπολογισμός της εγκατάστασης βασίζεται στα πρότυπα της ανταλλαγής αέρα σύμφωνα με το SNiP, τον προσδιορισμό των χώρων, την περιοχή εξυπηρέτησης και τον αριθμό των κατοίκων.

Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε δύο υπολογισμούς (από τον αριθμό των ατόμων και τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα), να συγκρίνετε τους δείκτες και να επιλέξετε την υψηλότερη τιμή.

Παράδειγμα καθορισμού της απόδοσης (L) για ένα σπίτι υπό καθορισμένες συνθήκες:

 • αριθμός μελών της οικογένειας - 3;
 • η περιοχή του σπιτιού είναι 70 τ.μ.
 • ύψος οροφής - 3 μ.

Formula 1. Υπολογισμός του αριθμού των κατοίκων.

L = Ν * πρότυπο

 • N - αριθμός κατοίκων.
 • πρότυπο - ροή αέρα (τουλάχιστον 40 m3 / h).

Formula 2. Υπολογισμός της πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα.

L = S * H ​​* n

 • S είναι η περιοχή?
 • H - ύψος.
 • n είναι η κανονικοποιημένη συναλλαγματική ισοτιμία αέρα.

Συμπέρασμα: Για να εξασφαλιστεί επαρκής κυκλοφορία αέρα, η εγκατάσταση απαιτεί χωρητικότητα τουλάχιστον 315 m3 / h.

Τυπικές τιμές των εγκαταστάσεων εξαερισμού:

 • 100-500 m3 / h - διαμερίσματα και μεμονωμένα δωμάτια,
 • 500-2000 m3 / h - ιδιωτικά νοικοκυριά, εξοχικά σπίτια;
 • 1000-10000 m3 / h - βιομηχανικά κτίρια, καταστήματα, γραφεία.

Στατική πίεση. Η τιμή δείχνει την πίεση που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα για να αντισταθεί στη διαδρομή κυκλοφορίας αέρα. Ο ακριβής υπολογισμός της στατικής κεφαλής απαιτεί να λαμβάνεται υπόψη η αντίσταση όλων των στοιχείων του δικτύου. Ο υπολογισμός "Χειροκίνητος" χωρίς επαρκή εμπειρία είναι δύσκολο να εκτελεστεί. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν ένα πακέτο λογισμικού τύπου MagiCad.

Τα δεδομένα που δίνονται παραπάνω αφορούν συναφείς μονάδες εξαερισμού και όχι πολύπλοκα συστήματα, όπου θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η μείωση της πίεσης στη βαλβίδα αέρα, τον θερμαντήρα αέρα, το φίλτρο και άλλα εξαρτήματα.

Εκτός από τις υποδεικνυόμενες παραμέτρους, είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί:

 1. Ενεργειακή απόδοση. Για κάθε ένα από τα πιθανά μοντέλα, πρέπει να υπολογίσετε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για 1 έτος, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο λειτουργίας το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η τάξη κατανάλωσης ενέργειας υποδεικνύει την αναλογία της ενέργειας που καταναλώνεται στην ποσότητα της παραγόμενης θερμότητας.
 2. Αποτελεσματικότητα του ανακτητή. Είναι απαραίτητο να συγκριθούν οι τιμές απόδοσης σε διάφορους τρόπους λειτουργίας του PVU. Ένας δείκτης υψηλής αποδοτικότητας για εναλλάκτες θερμότητας με κασέτα διπλής πλάκας και ενδιάμεση ζώνη - η απόδοση φθάνει το 70-90%.
 3. Ισχύς θερμαντήρα. Τυπικός δείκτης για οικιακούς σταθμούς αερισμού είναι 3-5 kW.

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε μοντέλα με δυνατότητα αυτόματης μείωσης της ταχύτητας του ανεμιστήρα για να ρυθμίσετε το φορτίο στο δίκτυο.

Το επίπεδο θορύβου και ο βαθμός διήθησης

Η ακουστική ισχύς δείχνει πόσο "δυνατά" θα είναι η εργασία της συναρμολογημένης μονάδας. Το ηχητικό εφέ καθορίζεται από δύο τιμές:

 • LwA - ο βαθμός ακουστικής ισχύος.
 • LpA είναι η στάθμη της ηχητικής πίεσης.

Η αξιολόγηση του πραγματικού "θορύβου" ακολουθεί τον πρώτο δείκτη. Οι διαφορετικοί κατασκευαστές μπορούν να μετρήσουν την ακουστική ισχύ με διαφορετικές μεθόδους, έτσι ώστε οι ίδιες τιμές έχουν μερικές φορές ένα διακριτικό αποτέλεσμα στην πράξη.

Η ποιότητα του εισερχόμενου αέρα εξαρτάται από το χρησιμοποιούμενο σύστημα καθαρισμού. Πιθανά στάδια διήθησης:

 • φράγμα από μεγάλη σκόνη δρόμου, μαλλί και χνούδι - χονδροειδής καθαρισμός με φίλτρα G4, G3 με απόδοση 90%.
 • προστασία από λεπτή σκόνη σε κλάσμα φίλτρου F7-F9 των 1 micron;
 • απόλυτο καθαρισμό, παρέχοντας ένα φράγμα σωματιδίων 0,3 μm - φίλτρα HEPA (H10-H14), απόδοση - 99,5%.

Για οικιστικά σπίτια, τα δύο πρώτα βήματα καθαρισμού είναι επαρκή. Υψηλά αποτελεσματική διήθηση χρησιμοποιείται σε ιατρικά ιδρύματα, εγκαταστάσεις για την παραγωγή φαρμάκων, προϊόντων διατροφής, ηλεκτρονικών ειδών.

Εύκολη χρήση: η απαραίτητη λειτουργικότητα

Οικιακή PVU εξοπλισμένη με ενσωματωμένο σύστημα αυτοματισμού, πίνακα ελέγχου, οθόνη LCD με την απόσυρση όλων των παραμέτρων ανταλλαγής αέρα. Εκτός από τις βασικές επιλογές (ταχύτητα ανεμιστήρα, ρύθμιση θερμοκρασίας), οι πρακτικές λειτουργίες είναι επίσης ευπρόσδεκτες.

Το χρονόμετρο. Η διαχείριση των σεναρίων θα βελτιστοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας για μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ή της ημέρας της εβδομάδας.

Επανεκκινήστε. Η δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης και αποθήκευσης των καθορισμένων παραμέτρων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Ένδειξη μόλυνσης του φίλτρου. Βολική επιλογή - ειδοποίηση σχετικά με την αντικατάσταση του στοιχείου φίλτρου. Τα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες για την αλλαγή της πίεσης στην είσοδο του φίλτρου αέρα - όταν μολύνεται, η πίεση πέφτει.

Αυτοδιάγνωση. Οποιαδήποτε τεχνική τελικά θα αποτύχει. Είναι χρήσιμο, εάν η αυτοματοποίηση "ειδοποιεί" για το σφάλμα που έχει προκύψει - αυτό θα βοηθήσει έγκαιρα να διορθώσει και να διορθώσει το πρόβλημα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σύστημα εξαερισμού εξοικονόμησης ενέργειας με ανάκτηση τύπου Daikin VAM / 800FB:

Η συσκευή, τα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία εγκατάστασης του φορητού συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης Vents Micro 60 / A3:

PVU 400 από Ventrum με ηλεκτρικό θερμαντήρα και περιστροφικό ανακτητή:

Η διάταξη εξαερισμού με τη βοήθεια του δομοστοιχείου τροφοδοσίας και εξάτμισης χρησιμοποιείται διαφορετικά για τον επιδιωκόμενο σκοπό και στη μετρική περιοχή. Η διασφάλιση της ποιότητας της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τον αρμόδιο υπολογισμό και την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Εάν υπάρχει κάποια αμφιβολία στις δικές σας ικανότητες, τότε είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες για να καθορίσετε τις παραμέτρους και να αναπτύξετε το έργο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Υπάρχουν δύο τρόποι εξαιτίας αυτής της κατάστασης:

1. Εξαερισμός εγγυάται άριστη υγεία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που ζουν στο χωριό έχουν καλύτερη υγεία από τους κατοίκους της Μόσχας; Δεν υπάρχουν φυσικά φορτία ή φαγητό εδώ: πολλοί σύγχρονοι Μοσχοβίτες επισκέπτονται το γυμναστήριο και τηρούν μια υγιεινή διατροφή. Το περιβάλλον και το οικοσύστημα δεν είναι επίσης πολύ σημαντικά - υπάρχουν παντού τάσεις και χημικές ουσίες. Το όλο πρόβλημα στην πείνα με οξυγόνο!

Θα φαινόταν, τόσο λεπτό, αλλά πόσο αλλάζει τη ζωή σας. Και όλα αυτά επειδή ένας σύγχρονος κάτοικος, τόσο μεγάλος όσο και μικρός, δεν ξοδεύει περισσότερο από μία ώρα την ημέρα σε εξωτερικούς χώρους.

Γιατί σε μια εξοχική κατοικία μπορείτε να μείνετε για μέρες στο τέλος;

Πρότυπα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό στο διαμέρισμα

Εξαγωγή από βοηθητικούς χώρους, ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κάτω από τους εξής όγκους:

 • Κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα - 60 m3 / ώρα
 • Κουζίνα με σόμπα - 90 m3 / ώρα
 • Μπάνιο, ντους, τουαλέτα - 25 m3 / ώρα
 • Συνδυασμένο μπάνιο - 50 m3 / ώρα
 • Αποθήκη, ντουλάπα - 25 m3 / ώρα
Η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα ρυθμίζεται από το GOST 30494-96 "Κατοικίες και δημόσια κτίρια. Παράμετροι μικροκλίματος σε χώρους »

Εξαερισμός διαμερίσματα - επιλογές συστήματος

Υπάρχουν τρία βασικά σχέδια για την οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα:

Μηχανικός ανεφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση

Τα σύγχρονα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής για τα διαμερίσματα λειτουργούν, κατά κανόνα, ήσυχα, ειδικά σε μειωμένες ταχύτητες ανεμιστήρων.

Δομικά, το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης του διαμερίσματος μπορεί να είναι δαπέδου ή κάτω από την οροφή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας από αυτούς είναι τοποθετημένος στο πάτωμα, όπως ένα ντουλάπι ή ντουλάπι αποκτάται, και το δεύτερο τοποθετείται κάτω από την οροφή. Εκτός από την ίδια την εγκατάσταση, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε τα στοιχεία αερισμού: βαλβίδες, εξασθενητές ήχου, εύκαμπτα ένθετα, αεραγωγούς και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, γενικά, επιτυγχάνεται ένας αρκετά μεγάλος μηχανικός σχεδιασμός.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Εάν έχετε εγκαταστήσει πλαστικά παράθυρα στο διαμέρισμά σας και τώρα υποφέρουν από έλλειψη καθαρού αέρα

Για μια μέρα περνάμε από τους πνεύμονές μας περίπου δεκαέξι κιλά αέρα. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει σημαντικά την ποσότητα του νερού που καταναλώνεται ημερησίως και το φαγητό που καταναλώνεται. Την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να παρακολουθεί την ποιότητα των τροφίμων, αποφεύγοντας επιβλαβή πρόσθετα, αλλά το Clean Air μερικές φορές απλά δεν νομίζω. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση όπου η ποσότητα των ακαθαρσιών στη σύνθεση του αέρα δεν υπερβαίνει τις μέγιστες επιτρεπτές τιμές για μία ημέρα στο ανθρώπινο σώμα μέσω των πνευμόνων πέφτει από 15 έως 100 χιλιοστόγραμμα δηλητηριωδών ουσιών: CO, βενζοπυρένιο, φορμαλδεΰδη, κλπ Στις μεγάλες πόλεις, δυστυχώς, η κατάσταση όπου ο αέρας περιέχει πολύ λυπηρό και η ποσότητα των βλαβερών ρύπων στην ατμόσφαιρα πάνω από τη μητρόπολη σημαντικά υψηλότερο από το κανονικό.

Αν δεν μπορείτε να καθαρίσετε ένα δωμάτιο λόγω του ότι το παράθυρο είναι πολύ θορυβώδες, σκονισμένο, κρύο ή ζεστό

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τοξικές ουσίες κατανέμονται από συνθετικά υλικά πολύ πιο έντονα όταν εκτίθενται σε ηλιακή ακτινοβολία. Εάν ο αερισμός είναι επίπεδη δεν λειτουργεί καλά, και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αερίζετε το δωμάτιο συχνά, η συγκέντρωση των επιβλαβών αερίων μπορεί να φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Μια θλιβερή συνέπεια αυτού για τους κατοίκους των διαμερισμάτων μπορεί να γίνει συχνές πονοκεφάλους, αναπνευστικές νόσοι και ακόμη και το καρδιαγγειακό σύστημα. Αν μπορείτε να απαλλαγείτε από τεχνητά υλικά, παρέχει δωμάτια με φυσικό ξύλο, ακόμα δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τον κίνδυνο. Όλες οι κατασκευές και έδαφος εκπέμπουν συνεχώς επιβλαβείς ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά επιβλαβών ραδονίου - άχρωμο και δεν μυρίζει ραδιενεργού αερίου, η οποία σε ορισμένες δόσεις, είναι πολύ επικίνδυνο για τους ανθρώπους.

Εάν το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμά σας είναι πολύ υψηλό

Σωστή επιλογή και εγκατάσταση εξαερισμού στο διαμέρισμα, προσφέρει στους ανθρώπους άνεση και υγεία, άριστη διάθεση και αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά τα αποτελέσματα αρκεί να τοποθετήσετε ένα συμβατικό κλιματιστικό. Ωστόσο, η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι ή σε ξεχωριστό δωμάτιο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, απαιτώντας την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού. Προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση, πρέπει να θυμόμαστε τα εξής:

Κλιματισμός ή split σύστημα, δροσίζει τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο. Η παροχή καθαρού αέρα από το δρόμο με τη λειτουργία του δεν περιλαμβάνεται, αυτή η εργασία πέφτει στον ανεμιστήρα τοίχου ή στη μονάδα επεξεργασίας αέρα. Ο κλιματισμός μπορεί να προσφέρει την επιθυμητή δροσιά και άνεση και ο αερισμός του αέρα του διαμερίσματος (ειδικά εάν υπάρχουν πλαστικά παράθυρα) είναι απαραίτητος για τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου οξυγόνου.

Καθαριστής αέρα κρατήστε τις επιβλαβείς ακαθαρσίες και καθαρίστε τον αέρα που κυκλοφορεί ήδη μέσα στο διαμέρισμα. Τα κλιματιστικά καθαρίζουν τη ροή του αέρα από το δρόμο και ως εκ τούτου με τη βοήθειά τους μπορείτε να πετύχετε χαμηλότερες συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών στον αέρα που αναπνέετε και τα παιδιά σας.

Ionizer είναι σε θέση να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμά σας, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη ροή του οξυγόνου. Συνιστάται η εγκατάσταση του ιονιστή σε ένα σετ με μια μονάδα τροφοδοσίας. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν τέλεια σε ζεύγη: το σύστημα τροφοδοσίας παρέχει καθαρό φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και ο ιονιστής βελτιώνει την ποιότητα αυτού του αέρα.

Ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι για εξαερισμού δωμάτιο ή διαμέρισμα, αλλά αυτό το λειτουργικό του είναι περιορισμένο. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να καθαρίσει τον αέρα της σκόνης, αλλά όχι περισσότερο. Σε αντίθεση με τον ανεμιστήρα, η μονάδα αερισμού μπορεί να κάνει πολλά: θερμαίνοντας τον αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία, καθαρίζοντάς τον από δηλητηριώδεις ακαθαρσίες, το αφήνετε στο δωμάτιο απολύτως αθόρυβα.

Πώς να κάνετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι άνετη

Έτσι, τι επηρεάζει την κατάσταση της υγείας μας στο διαμέρισμα; Από πού υπάρχει μια αίσθηση δυσφορίας και γιατί, είναι σε ένα άνετο δωμάτιο σε μας υπάρχει ένα τέτοιο συναίσθημα; Γιατί κάθεται σε ένα δωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο ή παράθυρο, έχουμε ακόμα μια αίσθηση ασφυξίας;

Η έννοια της άνεσης στο δωμάτιο είναι σχετικά αυθαίρετη, αλλά στην περίπτωσή μας, αποτελείται από πολλά συστατικά. Διαβάστε περισσότερα.
Ένα από αυτά τα εξαρτήματα είναι ο καθαρός καθαρός αέρας, ο συνεχής εφοδιασμός του οποίου θα βοηθήσει στην παροχή νέου εξαερισμού. Inexpensive εξαερισμού, έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου και τα οποία όχι μόνο θα καθαρίζει το δρόμο με καθαρό αέρα, αλλά και να διατηρήσει τη βέλτιστη θερμοκρασία του. Στον κατάλογο των «μηχανικών έλεγχο του κλίματος», μπορείτε να βρείτε μια πλούσια ποικιλία από διάφορες συμπαγείς μονάδες διαχείρισης αέρα, ανεμιστήρες, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, διαμερίσματα εξαερισμού, εξοπλισμένα με φίλτρα υψηλής ποιότητας, άνθρακα και φωτοκαταλυτική (φίλτρα FCO) ξεφορτώνεται όχι μόνο από λεπτή σκόνη, αλλά και από οσμές, επιβλαβείς βαριές ενώσεις και εξάτμιση αυτοκινήτων. Αυτές οι είσοδοι του αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε δωμάτιο, και ολόκληρο το διαμέρισμα στο σύνολό της, χάρη στο επαγγελματικό εργαλείο και την υψηλή εξειδίκευση των υπηρεσιών εγκατάστασης μας, την εγκατάσταση των μονάδων διαχείρισης αέρα σε ένα διαμέρισμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της επισκευής ενός διαμερίσματος, και στον οικιακό, πλήρως ανακαινισμένο καθαρό δωμάτιο.

Το "Climate Control Engineering" έχει τεράστια εμπειρία στην εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, ανεμιστήρων και μονάδων παροχής αέρα. Μπορούμε να δούμε την εικόνα της τοποθεσίας των εγκαταστάσεων μας για τη χρήση φυτών με εισροή φρέσκου αέρα εδώ. Η βάση αντικειμένων ανανεώνεται συνεχώς.

Γιατί δεν βάζουμε βαλβίδες τροφοδοσίας όπως το KIV, το Aerako και άλλα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με τις παθητικές βαλβίδες τροφοδοσίας η διαδικασία εξαερισμού θα πραγματοποιηθεί μόνο την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Δηλαδή, το καλοκαίρι η αεροπορική ανταλλαγή θα εξακολουθεί να απουσιάζει. Αυτό εξηγείται απλά. Ο φυσικός εξαερισμός θα λειτουργήσει όσο υπάρχει διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Δημιουργώντας μια μικρή απαλλαγή στο διαμέρισμα του διαμερίσματος, συμβάλλει στη ροή του αέρα από το δρόμο μέσω των βαλβίδων.
Ο εξαερισμός θα είναι καλύτερος τόσο περισσότερο μειώνεται αυτή η θερμοκρασία. Κατά συνέπεια, όσο μικρότερη είναι η πτώση, τόσο ασθενέστερη είναι η λειτουργία εξάτμισης. Μόλις η θερμοκρασία του αέρα στην αίθουσα είναι ίση με τη θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, η διαδικασία ανταλλαγής αέρα θα σταματήσει τελείως. Θα υπάρξει υγρασία στο μπάνιο, και πάλι θα υπάρξει κατάσταση δυσφορίας, ασφυξίας και, φυσικά, πάλι το χέρι θα τραβηχτεί στο κλειστό παράθυρο. Το ερώτημα που τίθεται, γιατί να δώσει χρήματα και να βάλει τις βαλβίδες προμήθειας, αν το καλοκαίρι πρέπει ακόμα να ανοίξει τα παράθυρα;
Φυσικά, εάν ζείτε στη φύση και τη σιωπή έξω από το παράθυρο, καθαρό αέρα, δεν υπάρχουν γείτονες του καπνίσματος, τότε οι ανεμιστήρες και μονάδες εξαερισμού δεν χρειάζεστε, και μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εγκαταστήσετε βαλβίδες. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, για κανονικό αερισμό όλο το χρόνο στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν μηχανικοί ανεμιστήρες. Μόνο ένα μηχανικό αναπνευστήρα βίαια την τροφοδοσία του αέρα, δημιουργεί μια μικρή υπερπίεση στο δωμάτιο, και έτσι «ωθεί» τον αέρα στα ορυχεία εξάτμισης που βρίσκονται στην κουζίνα, c / a και λουτρό, και η διαδικασία της ομαλοποίηση του αέρος αερισμού. Δεδομένου ότι όλες οι μονάδες εξαερισμού και ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για συνεχή γύρο το έργο του ρολογιού, η διαδικασία του εξαερισμού στην αίθουσα λαμβάνει χώρα όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων του καλοκαιριού.

Πώς να εξοικονομήσετε αέρα για τη θέρμανση το χειμώνα Ανακούφιση του αέρα για εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ίσως όλοι όσοι σκέφτονταν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα αερισμού για το διαμέρισμά τους, ενδιαφέρθηκαν: πόσο θα κοστίσει και το κόστος εγκατάστασής του. Αλλά, πιθανότατα, όχι λιγότερο ενδιαφέρουσα ερώτηση, πόσο θα κοστίσει η ετήσια καθημερινή λειτουργία αυτού του συστήματος. Φυσικά, το κόστος λειτουργίας θα είναι ελάχιστο, αν βάζετε τους ανεμιστήρες, οι οποίοι δεν θερμαίνουν τον αέρα το χειμώνα, ενώ καταναλώνουν όλο το χρόνο 30-50 W / h. Ας προσπαθήσουμε, με το παράδειγμα του αναπνευστήρα αερισμού Aeropack, να υπολογίσουμε πόσο θα κοστίσει η λειτουργία του όλο το εικοσιτετράωρο. Αεροπορικό κόστος CH της ετήσιας λειτουργίας.

Κόστος λειτουργίας της μονάδας τροφοδοσίας Selenga FKO

Ποιος χρειάζεται εξαερισμό;

Πολλοί πιστεύουν ότι η εγκατάσταση εξαερισμού εφοδιασμού είναι περιττή πολυτέλεια. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι, δυστυχώς, αυτό έχει ήδη γίνει αναγκαιότητα. Εάν νωρίτερα για την κανονική κατάσταση της υγείας των ανθρώπων ήταν αρκετή για να συμμορφωθούν με όγκο vozduhozamescheniya περίπου 30 m 3 ανά ώρα, στη συνέχεια, την τρέχουσα κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις μεγάλες πόλεις, ένα άτομο να αποκτήσει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται τουλάχιστον 60 m 3 φρέσκου αέρα ανά ώρα. Αυτή η ποσότητα αντικατάστασης αέρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εγκατάσταση στο διαμέρισμα ενός συστήματος εξαναγκασμένης παροχής και εξαερισμού. Και ακόμη και στην περίπτωση που τα διαμερίσματα τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν άνθρωποι, είναι απαραίτητο να παράγουν με συνέπεια το λεγόμενο εξαερισμού υπόβαθρο για εξαερισμό στο διαμέρισμα και την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών, οι οποίες εκπέμπουν συνεχώς συνθετικά υλικά και κατασκευές.

Το σύστημα αερισμού πρέπει να είναι σε πλήρη ανταλλαγή του αέρα με την εξέταση διαφόρων παραγόντων, όπως η διάταξη του δωματίου, η διαφορά μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερική θερμοκρασία, κλπ Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού, οι μηχανικοί μας δεν ενδιαφέρονται μόνο για το τι εξοπλισμό είναι καλύτερο κατάλληλο από τεχνικής πλευράς του αγοραστή, αλλά και πώς να το θέσω στο φρέσκο ​​ροή αέρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκτός από την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο ότι σε κάθε πόρτα υπάρχει ένα κενό 5-10 mm σε ύψος για την κυκλοφορία του αέρα στο κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα πρέπει να λάβει ήδη φροντίσει εσάς, τους πελάτες μας. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αποχρώσεις που πρέπει να εξεταστούν, και αν θέλετε να οργανώσετε σωστά την διαδικασία εξαερισμού στο διαμέρισμά σας, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί σας την επαγγελματική μας γνώση και εμπειρία.

Ο όμιλος εταιρειών Climate Control Engineering σχεδιάζει και εγκαθιστά συστήματα εξαερισμού για πολλά χρόνια. Οι ειδικοί μας γνωρίζουν καλά την τεχνολογία εγκατάστασης των μονάδων παροχής αέρα και θα σας βοηθήσουν να λύσετε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εξαερισμού στο σπίτι σας.