Εξαεριστήρας παροχής και εξαγωγής (Ανακτητές)

Ανακούφιση (από το lat. ανακτητή - παραλήπτη) - σε οικιακό αερισμό, οποιαδήποτε από τις συσκευές που μεταδίδουν τη θερμοκρασία του αέρα που εξέρχεται από τον χώρο στον εισερχόμενο αέρα.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας εκτελεί δύο εργασίες: φέρνει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από αυτό.

Οι συσκευές ανάκτησης για τον εξαερισμό ταξινομούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους τύπους:

 • Ανά τύπο συσκευής εναλλαγής θερμότητας - αναστρέψιμη, σταυρωτή (αντίθετη ροή), άμεση ροή, περιστροφική (δεν χρησιμοποιείται στον αερισμό του σπιτιού).
 • Ο σχεδιασμός του εναλλάκτη θερμότητας είναι σωληνοειδής.
 • Με το υλικό του οποίου κατασκευάζεται ο εναλλάκτης θερμότητας - μέταλλο (αλουμίνιο, χαλκός ή ανοξείδωτος χάλυβας), χαρτί, πλαστικό, κεραμικό.
 • Αν είναι δυνατόν, επιστρέψτε την υγρασία - όχι μεμβράνη και μεμβράνη (ενθαλπία).

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών ανάκτησης στον οικιακό ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό

Ο ανακτητής στην εφαρμογή της ανταλλαγής αέρα καθυστερεί την εσωτερική θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο και δεν έχει σημασία αν η θερμοκρασία είναι θετική ή αρνητική.

Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία δωματίου είναι + 25 ° C και η εξωτερική θερμοκρασία είναι -25 ° C, τότε με απόδοση 80% recuperator, ο αέρας θα φτάσει τους +15 ° C στο δωμάτιο. Και αν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι -25 ° C, και στο δρόμο +25 ° C, τότε με απόδοση 80% το δωμάτιο θα λάβει θερμοκρασία αέρα -15 ° C.

Έτσι, στην ψυχρή εποχή, ο αέρας θερμαίνεται χωρίς επιπλέον κόστος!

Το καλοκαίρι, όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, η ψύξη του φρέσκου αέρα είναι παρόμοια, πράγμα που μειώνει το φορτίο του κλιματιστικού και εξοικονομεί τη ζωή του.

Αναστρεφόμενος ανακτητής

Το έργο της μηχανής αντιστροφής στο κρύο μοιάζει με την αναπνοή ενός ατόμου μέσα από ένα φουλάρι στον παγετό. Όταν εκπνέετε, ο αέρας θερμαίνει το φουλάρι και όταν εισπνέετε περνώντας μέσα από το ύφασμα του κασκόφου, ο αέρας θερμαίνεται και εισέρχεται στους πνεύμονες που δεν είναι πλέον τόσο κρύο.

Ο ρόλος του κασκόλ σε αναστρεφείς ανακτητές εκτελείται από τον εναλλάκτη θερμότητας - αναγεννητή.

Αρχή της λειτουργίας του αντιστρεπτού ανακτητή

Το σχήμα δείχνει πως στη φάση 1, ο αναγεννητής θερμαίνεται από τον αέρα εξαγωγής και στη φάση 3 - η θέρμανση του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο με την ψύξη του αναγεννητή.

Οι αναστρεφόμενες συσκευές ανάκτησης απαιτούν μόνο ένα άνοιγμα στο δρόμο.

Ανακτητής διασταυρούμενης ροής

Το σχήμα λειτουργίας των συσκευών ανάκτησης τύπου cross είναι διαφορετικό. Σε αυτόν τον τύπο συσκευής υπάρχουν δύο οπές που είναι απαραίτητα στο δρόμο και δύο στο δωμάτιο, καθώς η ροή του αέρα, σε αντίθεση με τις διατάξεις αντιστροφής, δεν αλλάζει κατεύθυνση και πάντα κατευθύνεται προς τη μία πλευρά.

Αρχή λειτουργίας ενός σταυροκαθαριστή

Το κύριο πλεονέκτημα της εγκατάστασης του αερισμού με εναλλάκτη θερμότητας είναι ότι επιστρέφει στο 90% της θερμότητας πίσω στο δωμάτιο, το οποίο σημαίνει ότι το κόστος της θέρμανσης του δωματίου με το τοποθετημένο εναλλάκτη θερμότητας θα μειωθεί, σε σύγκριση με αερισμό μέσα από το ανοιχτό παράθυρο.

Χάρη στο σύστημα ανάκτησης αέρα, διατηρείται σταθερά ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο, ειδικά για τον αερισμό ενός εξοχικού σπιτιού.

Συσκευή οικιακών ανακουφιστών

Μέσα σε κάθε συσκευή υπάρχει ανεμιστήρας (από 1 έως 4x), εναλλάκτης θερμότητας συγκεκριμένου τύπου και φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η συσκευή του αντιστρεπτού ανακτητή

Διάταξη ενός σταυροκαθαριστή

Θα σας πούμε λεπτομερέστερα γιατί είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα αποταμιευτή για μια ιδιωτική κατοικία.

Γιατί Ανάκτηση

Σε ιδιωτικές κατοικίες, οι κατασκευές και τα υλικά που είναι στεγανές στον ατμοσφαιρικό αέρα και τους ατμούς, έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς στην εποχή μας:

 • παράθυρα πολλαπλών διαμερισμάτων για παράθυρα και μπαλκόνια.
 • εξωτερική μόνωση σε συγκολλητική βάση.
 • μεταλλικές πόρτες εισόδου, που συμπληρώνονται με ελαστικό στεγανοποίησης για αεροστεγανότητα.
 • συνθετικά υλικά φινιρίσματος.

Εάν obschedomovoy εκχύλιση και φυσικό εξαερισμό για να απομακρυνθεί μολυσμένο αέρα δεν είναι αρκετή, τότε για την επίλυση αυτού του προβλήματος, την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας, ως εγγύηση ενός άνετου μικροκλίματος, την ποιότητα του αέρα με ελάχιστη ψύξη ή θέρμανση των μαζών του αέρα.

Ο εξοπλισμός με ανάκτηση είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον αερισμό των εξοχικών κατοικιών.

Λόγοι για την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για ιδιωτική κατοικία:

1. Εξοικονόμηση κατά τη θέρμανση. Εκτιμάται ότι κατά την οργάνωση του εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού στους εξοικονομητές, η εξοικονόμηση πόρων ενέργειας ανέρχεται σε 60%.

2. Χύτευση στους τοίχους και τα παράθυρα. Αυτό το φαινόμενο σε 90% των περιπτώσεων οφείλεται σε ανεπαρκή αερισμό του δωματίου, σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να δούμε τη μόνωση του σπιτιού.

3. Συμπύκνωση στα παράθυρα. Σε 100% των περιπτώσεων, συνδέεται με την κακή αερισμό του δωματίου.

4. Απαιτείται τοπικός αερισμός. Συχνά είναι απαραίτητο να αερίζεται αυτόνομα το δωμάτιο, ανεξάρτητα από άλλους, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή μια αθλητική αίθουσα. Ο οικιακός αναστηλωτής για ιδιωτική κατοικία σε αυτή την περίπτωση είναι μια ιδανική λύση.

5. Ενώ διατηρείται η θετική θερμοκρασία του κονσερβοποιημένου σπιτιού το χειμώνα. Εάν την άνοιξη υπάρχει μια βαριά οσμή στο σπίτι και σχηματίζεται μούχλα και συμπύκνωση στους τοίχους, τότε η εγκατάσταση του ανακτητή θα λύσει αυτό το πρόβλημα χωρίς να αυξήσει σημαντικά το κόστος και τους κινδύνους διείσδυσης εισβολέων στο σπίτι.

6. Το χειμώνα στο σπίτι υπάρχει ένα σχέδιο επιστροφής από το σύστημα εξάτμισης. Το συχνό πρόβλημα των σφραγισμένων σπιτιών επιλύεται με την εγκατάσταση τουλάχιστον δύο συσκευών ανάκτησης και μιας βαλβίδας παροχής παθητικής αντιστάθμισης.

Ο ανακτητής έχει ορισμένους περιορισμούς στην εγκατάσταση και τη χρήση. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση ενός ανακτητή εάν:

 • Το σύστημα εξάτμισης κοινού σπιτιού έχει ένα ισχυρό βύθισμα.
 • Απαιτείται ισχυρή διήθηση του αέρα τροφοδοσίας.

Σε περίπτωση κακής λειτουργίας του γενικού συστήματος εξάτμισης του σπιτιού, απαιτείται η εγκατάσταση τουλάχιστον δύο συσκευών με δυνατότητα συγχρονισμού.

Συστάσεις για την επιλογή του εξοπλισμού

Υπάρχουν διάφορα συστήματα εξαερισμού με σύστημα ανάκτησης: τοίχο, οροφή, δάπεδο, κεντρική, συμπαγής, με ηλεκτρική θέρμανση, με ανάκτηση υγρασίας, με αισθητήρες CO / CO2 κ.λπ.

Οι συμπαγείς συσκευές είναι σχεδιασμένες για τη συντήρηση ενός ενιαίου χώρου, όπου ως κεντρική μονάδα αερισμού μπορεί να παρέχεται ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι.

Οι επαγγελματίες σύμβουλοι με την τεχνική εκπαίδευση θα βοηθήσουν να επιλέξετε και να υπολογίσετε τον εξαερισμό εισαγωγής και εξάτμισης και να επιλέξετε το πιο βέλτιστο μοντέλο στην αναλογία τιμής-ποιότητας-λειτουργίας. Πριν από την παραγγελία του εξοπλισμού, μπορείτε να πάρετε μια εξαντλητική διαβούλευση από έναν έμπειρο εξειδικευμένο μέσω τηλεφώνου, καθώς και να παραγγείλετε μια επίσκεψη μηχανικού στην εγκατάσταση.

Στον κατάλογό μας υπάρχουν πολλοί φθηνοί, έτσι αξιόπιστοι και παραγωγικοί ανακτητές. Οι περισσότερες εσωτερικές συσκευές μπορούν επίσης να λειτουργούν με τις λειτουργίες "μόνο εισροή" και "εξάτμιση", οι οποίες επεκτείνουν το εύρος των εργασιών που εκτελούνται.

Επίσης, πραγματοποιούμε την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής "με κλειδί στο χέρι" και την συντήρηση του εξοπλισμού που παρουσιάζεται στον κατάλογό μας.

Θυμηθείτε ότι τα μέσα που επενδύονται στην αγορά ενός αποταμιευτή για μια ιδιωτική κατοικία θα αποπληρωθούν ήδη σε μία ή δύο εποχές. Επιπλέον, αυτή η επένδυση είναι ένα άνετο μικροκλίμα και στην υγεία όλων των μελών της οικογένειάς σας

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Εφοδιασμός και εξαερισμός στον χώρο

Ο εξαερισμός σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι δύο αλληλένδετες διεργασίες, όπως η εισπνοή και η εκπνοή: πρώτα η εισροή και στη συνέχεια η εξάτμιση. Αλλά αν η εισροή ή η εξόρυξη δουλεύει λανθασμένα, τότε η αναπνοή χάνεται και όχι μόνο σε μια εικαστική έννοια: πραγματικά γίνεται δύσκολο για εμάς να αναπνέουμε από την ταλαιπωρία. Ο νωπός αέρας δεν αρκεί.

Ανάλογα με το ποια είναι η ρίζα του προβλήματος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσής του. Αν η εισροή είναι δύσκολη, τότε ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, εάν ο εκχυτήρας δεν λειτουργεί, τότε εξαερώστε τον εξαερισμό. Και αν βρεθούν οι δυσκολίες και με τους δύο, τότε θα ήταν απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα αερισμού εισαγωγής και εξάτμισης. Πώς να καθορίσετε τι χρειάζεστε και θα πρέπει να αγοράσετε ένα ακριβό και ογκώδες σύστημα παροχής και εξάτμισης;

Εξαερισμός εξαγωγής

Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε τη διάγνωση με εξαερισμό, το οποίο βρίσκεται σε όλα τα πολυκατοικίες. Εξαρτάται από το πόσο καλά απομακρύνεται ο βρόμικος και βρώμικος αέρας από το δωμάτιο. Για να ελέγξετε εάν υπάρχει εξαερισμός, τοποθετήστε μια λεπτή λωρίδα χαρτιού (όπως μια εφημερίδα) στη θύρα εξάτμισης. Αν το χαρτί προσελκύει, τότε όλα είναι εντάξει. Αν όχι, τότε η δύναμη έλξης δεν είναι αρκετή. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί από έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Η τιμή αυτού του εξαερισμού είναι διαθέσιμη: 1 000 - 5 000 ρούβλια.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Αν ο εξαερισμός είναι σωστός, τότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό αερισμό εξαερισμού και εξαγωγής με αεραγωγούς: παραμένει μόνο για να λυθεί το πρόβλημα με την εισροή.

Για να γίνει αυτό γρήγορα και αποτελεσματικά, ο αναπνευστήρας είναι ένας συμπαγής αερισμός εξαεριζόμενου αέρα, μια οικιακή συσκευή που παραδίδει αέρα στο δωμάτιο. Η απόδοση της συσκευής είναι αρκετή για να παρέχει χώρο καθαρού αέρα μέχρι 40 m2. Επιπλέον, καθαρίζει τον εγχυμένο αέρα με τρία φίλτρα: ένα φίλτρο από μεγάλη σκόνη F7, ένα φίλτρο από λεπτή σκόνη HEPA H11 και ένα φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικό από αέρια και οσμές. Ο αναπνευστήρας προθερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα στην καθορισμένη από το χρήστη θερμοκρασία. Με τον αναπνευστήρα είναι δυνατή η αυτοματοποίηση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξάτμισης: η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir και ελέγχεται σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Breezer ως μέρος του συστήματος παροχής και εξαγωγής

Εάν τα προβλήματα διαπιστώθηκαν με την κουκούλα, και με την εισροή, υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για την αντιμετώπιση της κατάστασης: μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα εξαερισμού με τη μορφή δυσκίνητη εγκατάστασης, αγωγούς και συναφή εξοπλισμό. Και μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για εξαγωγή και έναν αναπνευστήρα για ροή αέρα.

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένας "πίνακας" με εξοπλισμό εξαερισμού. Συνήθως τοποθετείται σε μπαλκόνι ή σε αποθήκη: αυτό το σύστημα καταλαμβάνει πολύ χώρο και αισθάνεται θορυβώδες, επομένως συνιστάται να το τοποθετήσετε έξω από τα καθιστικά. Και για τους αεραγωγούς, χρειάζεστε ένα μέρος: η οροφή υποτιμάται κατά 20-25 cm.

Το breezer μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τοίχο: είναι συμπαγές και ταιριάζει σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί μόνο μία ώρα και δεν καταστρέφει την επισκευή. Δεν θα υπάρχει σκόνη και βρωμιά. Με τη λειτουργικότητά του, το σύστημα από τον αναπνευστήρα και τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας δεν είναι κατώτερο από το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής και, αν είναι δυνατόν, προσαρμόζεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, ακόμη και κερδίζει.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η τιμή του αερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής. Στην περίπτωση ενός συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, όσο πιο ψηλά ο εξοπλισμός είναι πιο συμπαγής. Ανεφοδιασμός και εξαερισμός αυτού του τύπου για ένα διαμέρισμα τριών δωματίων μπορεί να κοστίσει 170 000 - 200 000 ρούβλια.

Οικιακός εξαερισμός με καθαρό αέρα

προϋπολογισμός για κλιματισμό, θέρμανση, εξαερισμό.

 • Ballu Air Master: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΔΩΡΟ!
 • Με online πληρωμή, έκπτωση 3%.

Μέγ. παραγωγή-m3 / ώρα

Κατανάλωση ισχύος σε κατάσταση "χωρίς θέρμανση"

Ισχύει για δωμάτια. περιοχή έως

 • Ballu Air Master: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΔΩΡΟ!
 • Με online πληρωμή, έκπτωση 3%.

Μέγ. κατανάλωση αέρα

Μέγ. κατανάλωση ενέργειας, W

Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

 • Με online πληρωμή, έκπτωση 3%.
 • Πλήρης αγορά - έκπτωση 11%

Μέγ. παραγωγή-m3 / ώρα

Κατανάλωση ισχύος σε κατάσταση "χωρίς θέρμανση"

Οικιακός εξαερισμός

Οικιακά εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού που ονομάζεται, του οποίου κύριος στόχος είναι η απομάκρυνση των οικιστικών αποβλήτων και την παροχή φρέσκου, επεξεργασία, εάν είναι απαραίτητο, όπως και τα κλιματιστικά της Daikin. Κατά την εφαρμογή της ύγρανσης, θέρμανσης ή σύστημα φιλτραρίσματος αέρα δεν θα πρέπει να «ήχο», έτσι ώστε να είναι εξοπλισμένο με σιγαστήρες και προσεκτικά απομόνωση. Τα συστήματα αερισμού του νοικοκυριού χωρίζονται σε 8 τύπους, τα οποία θα ληφθούν υπόψη σε αυτό το άρθρο.

Παράθυρα παραθύρων

Τοποθετημένο σε ανοίγματα τοίχων ή παραθύρων, αποσύρετε τον αέρα από το δωμάτιο χωρίς αγωγούς αέρα. Αυτοί οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα ή χειροκίνητα παραθυρόφυλλα, μέσω του οποίου το σύστημα προστατεύεται από εξωτερικές ατμοσφαιρικές επιρροές. Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου ή γαλβανισμένου χάλυβα.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Λειτουργεί αντικαθιστώντας τον αέρα εξαγωγής με φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα, ενώ και οι δύο ροές μετρητών λαμβάνονται υπόψη στο σύστημα. Μειονέκτημα - υψηλό υπόβαθρο θορύβου. Πλεονεκτήματα - επεξεργασία εισερχόμενου αέρα με τη μορφή θέρμανσης και καθαρισμού, σχηματισμός αναγκαστικής κυκλοφορίας αέρα, υγρασία, σε ορισμένες περιπτώσεις απομακρύνεται το συμπύκνωμα.

Ανεμιστήρες κουζίνας

Εγκατασταθεί στην κουζίνα, καθώς απαιτεί δροσερό αέρα. Απαιτείται ισχυρό εξοπλισμό, η απόδοσή του υπολογίζεται ως εξής: από τον πολλαπλασιασμένο όγκο 10 του δωματίου, αφαιρούνται τα κυβικά μέτρα που καταλαμβάνουν τα έπιπλα. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο παράθυρο, εκτός από το σχέδιο, θα δημιουργηθεί μια εισροή καθαρού αέρα.

Αξονικοί ανεμιστήρες

Αυτά τα συστήματα έλικας λειτουργούν με βάση το αξονική κατεύθυνση ροής. Αυτοί οι οικιακοί ανεμιστήρες κινούν αέρα πολύ γρήγορα, έτσι χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου δεν υπάρχει υψηλή αεροδυναμική αντίσταση και υπάρχει ανάγκη για μεγάλη εισροή αέρα. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος είναι η προσιτή τιμή, το μικρό μέγεθος, η υψηλή απόδοση, η ευκολία διαχείρισης. Ακόμη και με ελάχιστο κεφάλι, σχηματίζεται επαρκής ροή αέρα.

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες

Απορροφώνοντας τον αέρα του δρόμου παράλληλα με τον άξονα, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες το τροφοδοτούν ακτινικά. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να απαλλαγείτε από τη στασιμότητα του αέρα, διότι αυτό οδηγεί σε αύξηση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο. Το ειδικό σχήμα των λεπίδων επιτρέπει στον ανεμιστήρα να προκαλέσει ισχυρή πίεση αέρα.

Συστήματα καπνοδόχων πυρκαγιάς

Εγκαθίστανται σε καυσαέριο, καμίνι και καμινάδες. Αυτοί οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης αποτελούνται από πτερωτή με γαλβανισμένο περίβλημα από χάλυβα και κάλυμμα αλουμινίου που προστατεύει τη μονάδα από το χιόνι ή τη βροχή.

Κουκούλες Multizone

Αυτός ο εξοπλισμός εξαερισμού είναι ικανός ταυτόχρονα αντλία αέρα από πολλές ζώνες. Εγκαθίσταται στην οροφή ή στους τοίχους για εξορθολογισμό του δικτύου αγωγών, μειώνοντας το συνολικό κόστος του εξοπλισμού που αγοράσατε.

Οπαδοί οροφής

Χρησιμοποιούνται για την κίνηση των ροών του αέρα, με τη βοήθεια τους στο δωμάτιο δημιουργεί μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην οροφή, η χρήση τους μειώνει τη θερμική διαρροή, καθώς ο θερμασμένος αέρας πιέζεται στη ζώνη της άμεσης ανθρώπινης διαμονής. Ο εξοπλισμός είναι αρκετά ακριβός, αλλά γρήγορα πληρώνει.

Αν και ο σχεδιασμός των οικιακών συστημάτων εξαερισμού είναι πολύ απλοποιημένος σε σύγκριση με τον βιομηχανικό εξαερισμό, σε κάθε περίπτωση, ο υπολογισμός αυτών των εγκαταστάσεων συνεπάγεται γραμματισμό και υψηλή ακρίβεια. Από την άποψη αυτή, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς για την κατάρτιση σχεδίου εξαερισμού, την επιλογή του εξοπλισμού και την εγκατάστασή του.

Οικιακοί ανεμιστήρες

Συμβουλές για την επιλογή

Σκοπός των οπαδών των νοικοκυριών

Ταξινόμηση των εγχώριων οπαδών

Σκοπός των οπαδών των νοικοκυριών

Το φυσικό επίπεδο υγρασίας, ο αέρας που περιέχει επαρκή ιονισμένα σωματίδια, το οξυγόνο δεν είναι διαθέσιμο σε αφθονία σύγχρονη ανθρώπους που ζουν στο κέντρο ή σε μια βιομηχανική περιοχή. Ελλείψει κανονικού αερισμού των χώρων, οι άνθρωποι αισθάνονται δυσφορία - κάποιοι κοιμούνται άσχημα, άλλοι γίνονται γρήγορα κουρασμένοι και άλλοι μπορούν να βιώσουν συνεχώς έναν πονοκέφαλο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, το δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει μια καλή ανταλλαγή αέρα, η οποία μπορεί να είναι

δημιουργία από την εγκατάσταση αερισμό του σπιτιού συστήματα στα κτίρια. Συχνά, τα καθιστικά είναι χτισμένα ανεξάρτητα από την άνεση ενός ατόμου, οπότε είναι καλύτερο να φροντίζετε για την υγεία των παιδιών και των αγαπημένων σας, καταφεύγοντας στην εγκατάσταση αερισμό του σπιτιού.

Νοικοκυριό τα συστήματα εξαερισμού είναι εγκαταστάσεις που αποσκοπούν στην απομάκρυνση του αέρα από ένα σαλόνι και στην αντικατάστασή του με φρέσκο, σε ορισμένες περιπτώσεις επεξεργασμένο αέρα. Κύριος σκοπός αερισμό του σπιτιού είναι να τροφοδοτεί καθαρό αέρα από το δρόμο και να αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής. Αυτό ονομάζεται δημιουργία ευνοϊκής ανταλλαγής αέρα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η παροχή αέρα χωρίς την επεξεργασία του δεν αρκεί. Πριν εισέλθει ο αέρας στα καθιστικά, το σύστημα αερισμό του σπιτιού θα προετοιμάσει τη ροή αέρα, πραγματοποιώντας θέρμανση, διήθηση και υγρασία. Στην υλοποίηση όλων αυτών των ενεργειών αερισμό του σπιτιού Το σύστημα δεν πρέπει να επιτρέπει τη διείσδυση θορύβου στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, αερισμό του σπιτιού απαραίτητα εξοπλισμένο με μόνωση θορύβου και εξασθενητές ήχου. Αλλά πριν μιλήσουμε για τα στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού, ας δούμε τι είδους αερισμό του σπιτιού.

Ταξινόμηση των εγχώριων οπαδών

Ταξινόμηση αερισμό του σπιτιού εξαρτάται από τον τόπο εγκατάστασής του. Έτσι, στοσυναισθηματική χρησιμότητα σκοπός του συστήματος χωρίζονται σε 8 κατηγορίες: αξονική, παράθυρο, φυγόκεντρες, οροφή, τζάκι, διαχείρισης αέρα, συστήματα εξάτμισης πολλαπλών ζωνών, κουζίνα. Ας εξετάσουμε σύντομα τα πάντα αερισμό του σπιτιού σε σειρά.

1) Αξονική εσωτερικούς οπαδούς - συστήματα εξαερισμού προπέλας που λειτουργούν λόγω της αξονικής κατεύθυνσης του αέρα. Δεδομένα εσωτερικούς οπαδούς μετακινήστε τον αέρα σε υψηλή ταχύτητα και εφαρμόστε σε μέρη όπου απαιτείται μεγάλη ποσότητα αέρα και όπου δεν υπάρχει υψηλή αεροδυναμική αντίσταση. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος οικιακού αερισμού οι εγκαταστάσεις είναι μικρού μεγέθους, χαμηλής τιμής, ευκολία ρύθμισης του αέρα και μεγάλος συντελεστής απόδοσης. Κατά την εγκατάσταση του αξονικού εγχώριο ανεμιστήρα Ο αέρας έρχεται σε μεγάλες ποσότητες, ακόμη και αν ο αερισμός λειτουργεί σε χαμηλή πίεση.

2) Παράθυρα παραθύρων - αερισμό του σπιτιού Συστήματα σχεδιασμένα να απομακρύνουν τον αέρα από τις εγκαταστάσεις χωρίς τη χρήση αεραγωγών και να εγκαθίστανται απευθείας σε ανοίγματα παραθύρων ή τοίχων. Τέτοιες εσωτερικούς οπαδούς έχουν χειροκίνητες ή αυτόματες περσίδες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του συστήματος από εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Ο εξαερισμός του παραθύρου βοηθά στην μετακίνηση του αέρα με θερμοκρασία από -40 ° C έως +45 ° C και είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα και κράματα αλουμινίου.

3) Φυγοκεντρικοί (ακτινικοί) ανεμιστήρες - οικιακού αερισμού Εξοπλισμός που απορροφά αέρα από το δρόμο παράλληλα με τον άξονα, αλλά παραδίδει στο δωμάτιο σε ακτινική κατεύθυνση. Δεδομένα αερισμό του σπιτιού τα συστήματα αγωνίζονται με τη στασιμότητα των στρώσεων του αέρα, επειδή είναι "νεκρός" αέρας που οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο. Λόγω του ειδικού σχήματος των φυγοκεντρικών λεπίδων ανεμιστήρα οικιακής χρήσης μπορεί να δημιουργήσει υψηλή πίεση αέρα. Το σύστημα ακτινικού εξαερισμού κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη τις επιβλαβείς επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.

4) Οπαδοί οροφής - σύστημα αερισμό του σπιτιού, Χρησιμοποιείται για την κίνηση των αέριων μαζών και δημιουργεί ένα δροσερό αποτέλεσμα. Οι ανεμιστήρες οροφής τοποθετούνται απευθείας στην οροφή και βοηθούν στην αποφυγή απώλειας θερμότητας, καθώς πιέζουν θερμαινόμενο αέρα στη ζώνη της παραμονής των ανθρώπων. Αυτές οι ρυθμίσεις, αν και δαπανηρές, αλλά γρήγορα πληρώνουν για τον εαυτό τους.

5) Ανεμιστήρες από ένα σχέδιο καμινάδας Είναι μια ειδική φόρμα αερισμό του σπιτιού το οποίο εγκαθίσταται στον κλίβανο, το τζάκι και τους σωλήνες εξαγωγής. Δεδομένα εσωτερικούς οπαδούς περιλαμβάνει το περίβλημα της φτερωτής από γαλβανισμένο χάλυβα και ένα κάλυμμα αλουμινίου που προστατεύει από τη βροχή και το χιόνι. Οι ανεμιστήρες του ρεύματος καπνοδόχου μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες μέχρι 200 ​​° C.

6) Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής Είναι ένα σύστημα αερισμό του σπιτιού, που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τον χρησιμοποιημένο αέρα στον καθαρό αέρα από το δρόμο. Αυτό το σύστημα δημιουργείται λαμβάνοντας υπόψη δύο αντίθετες ροές αέρα, τόσο την παροχή και την εξάτμιση αερισμό του σπιτιού μπορεί να έχει ξεχωριστά υποσυστήματα εισροής και εξάτμισης ή μικτή εγκατάσταση, που λειτουργεί τόσο στην εισροή όσο και στην κουκούλα. Το πλεονέκτημα του συστήματος παροχής και εξαγωγής αερισμό του σπιτιού κατά το ότι παρέχει την επιθυμητή επεξεργασία αέρα (καθαρισμού, θέρμανση) αντικαθιστά αναγκαστική αέρα, μπορεί να λύσει το πρόβλημα του συμπυκνώματος (μερικά συστήματα παρέχουν ύγρανσης από την εισροή υγρασίας εξελίχθηκε στο κανάλι στη ροή αέρα παροχής). Τα μειονεκτήματα αυτού του εξαερισμού είναι ένας ορισμένος θόρυβος (για την επίλυση αυτού του προβλήματος μπορείτε να εγκαταστήσετε σιγαστήρες), δεν υπάρχει ψύξη με αέρα, ο πιθανός σχηματισμός συμπύκνωσης.

7) Συστήματα εξάτμισης Multizone Είναι οικιακού αερισμού Εξοπλισμός που μπορεί ταυτόχρονα να αφαιρέσει αέρα από 3-5 ζώνες. Εγκαταστήστε αυτά τα συστήματα εξαερισμού σε τοίχο ή οροφή. Πολλαπλή εξάτμιση εσωτερικούς οπαδούς βελτιστοποιούν το δίκτυο των αεραγωγών, μειώνουν το κόστος αγοράς εξοπλισμού εξαερισμού, μειώνουν τον αριθμό των προϊόντων με ακριβό σχήμα, ενώ χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο εύκαμπτων αεραγωγών.

8) Ανεμιστήρες κουζίνας - αερισμό του σπιτιού εγκατεστημένο στο χώρο της κουζίνας. Συνήθως υπάρχει στην κουζίνα το γεγονός ότι η ανάγκη για φρέσκο ​​δροσερό αέρα αυξάνεται, οπότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πιο ισχυρά συστήματα εξαερισμού. Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα της κουζίνας υπολογίζεται σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα: ο όγκος της κουζίνας πολλαπλασιάζεται επί 10, κατόπιν αφαιρούνται οι μετρητές που καταλαμβάνουν τα έπιπλα και το ψυγείο. Αν η κουζίνα ανεμιστήρα οικιακής χρήσης σε ένα παράθυρο, θα βοηθήσει να δημιουργηθεί όχι μόνο ένα απόσπασμα αέρα, αλλά και η εισροή του.

Εν κατακλείδι, θέλω να το αναφέρω τουλάχιστον αερισμό του σπιτιού είναι ευκολότερο να σχεδιαστεί, ωστόσο, ο υπολογισμός τέτοιων εγκαταστάσεων απαιτεί ακρίβεια. Οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να επιλέξετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αερισμό του σπιτιού.

Οικιακά συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Για να ζήσουμε, όλοι χρειαζόμαστε οξυγόνο. "Υπεύθυνος" για την παροχή της απαραίτητης και επαρκούς ποσότητας οξυγόνου στο σπίτι είναι το σύστημα εξαερισμού. Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού όχι μόνο ανανεώνει τον αέρα, μπορούν επίσης να καθαρίσει και ενυδατώνουν την, για τη θέρμανση ή την ψύξη στην επιθυμητή θερμοκρασία, δημιουργώντας τις πιο άνετες συνθήκες για τους ανθρώπους στο χώρο. Είναι αλήθεια ότι μόνο τα μηχανικά συστήματα εξαερισμού μπορούν να το κάνουν αυτό. Τα οικιακά συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι το κεντρικό στοιχείο του μηχανικού συστήματος εξαερισμού.

Πρώτον, ορίζουμε κάποια ορολογία. μονάδες διαχείρισης αέρα έχουν πολλά συνώνυμα από τους κατασκευαστές και πωλητές, έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση θα ήταν περιττό να ανακαλύψει εναλλακτικές τους «ονόματα»: Συστήματα αερισμού-εξαερισμού, ULP, την εγκατάσταση εξαερισμού, μονάδα διαχείρισης αέρα ένα κομμάτι.

Επιπλέον, το κόστος αγοράς, εγκατάστασης και λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού είναι αρκετά υψηλή, έτσι ώστε η επιλογή του σπιτιού ΣΑΠ θα πρέπει να προσεγγιστεί με προσοχή. Αυτό το άρθρο αναλύει τι είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή των μονάδων διαχείρισης αέρα για ένα διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι, το οποίο διαθέτει το SSP πιο στους καταναλωτές και άλλες μονάδες σημαντικό χειρισμού voprosy.Pritochno για ένα διαμέρισμα ή ιδιωτική κατοικία - αυτό είναι τεχνικά περίπλοκο συσκευές, με πολλά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τις δυνατότητες της αποτελεσματικής χρήσης τους. Για παράδειγμα, απαιτείται η εγκατάσταση παροχής ρεύματος είναι αρκετή για κανονικό αερισμό του σπιτιού σας, και ταυτόχρονα δούλευε με ισορροπημένο τρόπο, με το σύστημα εξάτμισης, και πολλά άλλα - δεν καταναλώνουν πάρα πολύ ενέργεια και πολύ να κάνει ένα θόρυβο...

Είδη οικιακών συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης

Συμβατικά, όλες οι μονάδες PVU για ένα σπίτι μπορούν να χωριστούν σε τοπικές ή συμπαγείς εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής καυσαερίων και σε γενικά οικιακά ή καλουπιδιακά συστήματα εισαγωγής και εξάτμισης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πρώτα SSPs χρησιμοποιούνται για τον αερισμό μεμονωμένων δωματίων, και τα τελευταία - για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα ολόκληρου του διαμερίσματος ή ιδιωτικού σπιτιού.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των συμπαγών μονάδων PVU - ελλείψει της ανάγκης για τοποθέτηση αγωγών κάτω από την οροφή. Στην απλότητα της εγκατάστασης, η οποία δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, καθώς και σε μια τιμή που είναι μικρότερη από την τιμή των εκχυλισμένων και των φυτών εισροής. Αλλά υπάρχει ένας συμπαγής εξαερισμός ανεφοδιασμού και εξαγωγής και μείγματα - πρώτον, δεν διαφέρουν καλή ηχομόνωση, δηλ. θα είναι αισθητά θορυβώδες κατά την εργασία, είναι ένα "τέλος" για το μικρό τους μέγεθος. Δεύτερον, για τέτοιες μονάδες PVU πρέπει να βρεθεί μια θέση στο δωμάτιο όπου πρόκειται να εγκατασταθούν, πράγμα που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Είναι σαφές ότι οι μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής κοινών κατοικιών είναι ακριβότερες, αλλά παρέχουν αερισμό για ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι.

Κύρια χαρακτηριστικά των οικιακών συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης

Κατά την επιλογή της τοποθέτησης ειδικών εξαεριστικών και αναρρόφησης, συμβουλευτείτε πρώτα να δώσετε προσοχή στα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Παραγωγικότητα της PVU με αέρα

Οι ακριβείς υπολογισμοί του συστήματος εξαερισμού για ένα συγκεκριμένο σπίτι ή διαμέρισμα μπορούν να γίνουν μόνο από ειδικούς. Αλλά στο προκαταρκτικό στάδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη ένδειξη:

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής για ένα διαμέρισμα

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής για το σπίτι

Παραγωγικότητα (cu m / h)

Κατοικία (τ.μ.)

Παραγωγικότητα (cu m / h)

Προσοχή παρακαλώ! Οι παραγωγοί δηλώνουν τη μέγιστη απόδοση του SIP στην τεκμηρίωση. Η πραγματική ισχύς του εγκατεστημένου συστήματος εξαερισμού θα είναι χαμηλότερη από αυτή την τιμή, λόγω της αντίστασης που προκύπτει στους αγωγούς.

Η στάθμη θορύβου που δημιουργείται από το λειτουργικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης

Από αυτόν τον δείκτη, η άνεση αυτών που ζουν σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα εξαρτάται άμεσα. Συμφωνώ, ζώντας ανάμεσα στον αιώνιο θόρυβο είναι πολύ κουραστικό. Ως εκ τούτου, ένα πολύ θορυβώδες σύστημα αερισμού εισόδου ανατρέπει όλα τα πλεονεκτήματά του. Όταν επιλέγετε το επιθυμητό μοντέλο της μονάδας διαχείρισης αέρα σημείωση ότι οι δείκτες που μετρούν το θόρυβο από τη λειτουργία του ΕΚΠ, λίγο πολύ. Πρώτον, ο θόρυβος αυτός έχει ετερογενή χαρακτήρα και ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συνήθως καθορίζουν 3 δείκτες "θορύβου":

 • στην είσοδο του συστήματος (όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα).
 • στις έξοδοι ή στις έξοδοι - όπου είναι εγκατεστημένες οι σχάρες εξαερισμού ή οι διαχυτήρες.
 • στο σώμα της μονάδας παροχής μονομπλόκ.

Προσοχή παρακαλώ! Ο τελευταίος δείκτης είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν το SSP σας δεν θα βρίσκεται σε ειδικά μη οικιστικά καταλύματα - ένα θάλαμο εξαερισμού, αλλά απευθείας εκεί όπου οι άνθρωποι θα είναι πάντα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την επιλογή με την ελάχιστη τιμή αυτού του δείκτη.

Επιπλέον η πολυπλοκότητα δημιουργεί και τι να αξιολογήσει τα επίπεδα θορύβου συχνά οι κατασκευαστές έγγραφα δείχνουν όχι μόνο το επίπεδο θορύβου ή ακουστικής ισχύος (συμβολίζεται LwA), αλλά και μια άλλη ένδειξη: Στάθμη ηχητικής πίεσης (που υποδεικνύεται από LpA). Θυμηθείτε ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνετε διάφορους δείκτες μεταξύ τους. Και η LpA είναι πάντα ελαφρώς μικρότερη από την LwA.

Αλλά ακόμη και η σύγκριση των ίδιων δεικτών δεν είναι πάντα αντικειμενική, επειδή διάφοροι κατασκευαστές μπορούν να μετρήσουν το επίπεδο θορύβου των προϊόντων τους με διάφορους τρόπους.

Ισχύς θερμαντήρα αέρα

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι η ισχύς του θερμαντήρα, ο οποίος χρησιμεύει για να ζεσταθεί ο ψυχρός αέρας «από το δρόμο». Εάν το σύστημα εξαερισμού του χειμώνα σας παραδίδει αέρα στο σπίτι που έχει αρνητική θερμοκρασία, είναι απίθανο ο καθένας να το αρέσει. Ως εκ τούτου, το αερόθερμο είναι απαραίτητη, αλλά εδώ ένα νέο πρόβλημα: για να θερμάνει η πρόσληψη ποσότητα του αέρα είναι μεγάλη, η δύναμη θερμάστρα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο. Αυτό εγγυάται όχι μόνο σοβαρό κόστος ενέργειας. Το χειρότερο από όλα, πολλά παλαιότερα σπίτια διαθέτουν σύστημα τροφοδοσίας που δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια ενέργεια.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα PVU με έναν θερμαντήρα χαμηλότερης ισχύος και, για να επιτρέψετε στον αέρα να θερμαίνεται, είναι τεχνητά χαμηλότερο στο κρύο την ταχύτητα του ανεμιστήρα του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης. Ορισμένα μοντέλα PVS έχουν ήδη ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης μείωσης της ταχύτητας του ανεμιστήρα σε χαμηλή θερμοκρασία αέρα.

Κατά κανόνα, η χωρητικότητα ενός θερμαντήρα αέρα μέσα σε 3-5 kW είναι επαρκής για ένα διαμέρισμα.

Πρόσθετες επιλογές

Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις εγκαταστάσεις εξαερισμού προσφοράς και εξαγωγής με πρόσθετα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη ζωή των ιδιοκτητών τους.

Σύστημα ελέγχου ή αυτοματισμός του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης

Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα συστήματα SSP πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Αυτό είναι απαραίτητο για το σκληρό κλίμα μας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν την επιλογή μονάδων με 3 ή περισσότερες λειτουργίες ανεμιστήρων υψηλής ταχύτητας.

Ωστόσο, οι δυνατότητες ενός συστήματος ελέγχου για ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής δεν εξαντλούνται από αυτό. Το προηγμένο σύστημα ελέγχου της μονάδας PVU σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη λειτουργία του εξαερισμού, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και της ημέρας της εβδομάδας. Για παράδειγμα, ορίστε την ελάχιστη λειτουργία αερισμού τις εργάσιμες ημέρες, όταν όλα λειτουργούν. Και παρόλο που ένα τέτοιο σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύσει ανεξάρτητα τα προβλήματα στην εργασία και να ειδοποιήσει σχετικά με τον ιδιοκτήτη.

Κάθε χρόνο, μοντέλα μονάδων παροχής και εξαγωγής εμφανίζονται στην αγορά, είναι σε θέση να κάνουν όλο και περισσότερο - η πρόοδος δεν παραμένει ακίνητη.

Λεπτό φίλτρο

Για τις αστικές συνθήκες για την εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, συνιστάται να αγοράσετε ένα πρόσθετο φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα. Ή στο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, να δοθεί μια θέση για την τοποθέτησή του, προκειμένου, εάν είναι απαραίτητο, να εγκατασταθεί αυτό το φίλτρο. Αληθινή, θα πρέπει να γνωρίζετε αμέσως τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής: πρώτον, το λεπτό φίλτρο απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση, κάτι που δεν είναι αυτό που όλοι είναι έτοιμοι, δεύτερον, αυξάνει την αντίσταση στο σύστημα εξαερισμού και μειώνει την απόδοσή του.

Συνδυασμός με το σύστημα κλιματισμού

Εκτός από τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα το χειμώνα, απαιτείται και το σύστημα εξαερισμού να δροσίζει τον καθαρό αέρα κατά την καυτή περίοδο. Για τους σκοπούς αυτούς, ενσωματώνεται στο σύστημα ένα ειδικό τμήμα ψύξης. Οι ψύκτες είναι νερό ή φρέον.

Επιπλέον, είναι δυνατό να συνδυάσετε το σύστημα εξαερισμού με το σύστημα κλιματισμού. Το τελευταίο μπορεί να αποτελείται από πολλά κλιματιστικά τοίχου (ένα σε κάθε δωμάτιο) ή να κατασκευάζεται με βάση ένα κλιματιστικό με ένα κανάλι, το οποίο παρέχει τον ψυχρό αέρα σε όλους τους χώρους μέσω του συστήματος αεραγωγών.

Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση

Μία από τις δυνατότητες μείωσης του κόστους θέρμανσης του αέρα που εισέρχεται στο σύστημα εξαερισμού είναι η χρήση ενός συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με ανάκτηση θερμότητας. Ο ανακτητής επιτρέπει την προθέρμανση του αέρα τροφοδοσίας σε βάρος της θερμικής ενέργειας του αέρα εξαγωγής, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Έτσι, η ισχύς του θερμαντήρα αέρα μπορεί να μειωθεί.

Φίλτρα για συστήματα αερισμού οικιακής χρήσης

Η τεχνολογία επεξεργασίας αέρα στην απλή έκδοση προβλέπει τη χρήση φίλτρων. Οι σύγχρονες μονάδες τροφοδοσίας και εκχύλισης και εισόδου υποστηρίζουν τη διήθηση βημάτων Δηλαδή, στα σχέδια, χρησιμοποιούνται φίλτρα διαφορετικών τύπων και διαφορετικοί βαθμοί καθαρισμού. Έτσι, για παράδειγμα, στην εγκατάσταση "Oion O2", εφαρμόζονται τρεις παραλλαγές ταυτόχρονα: ένα χοντρό φίλτρο, ένα λεπτό φίλτρο και ένα φίλτρο άνθρακα. Τα δύο πρώτα φίλτρα μικροσωματίδια, σκόνη, βακτήρια, τα τελευταία φίλτρα αέρια, καπνό, οσμές.

Τύποι φίλτρων

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό - Πλέγμα ματιών, για τον καθαρισμό της μάζας αέρα από σωματίδια μεγάλου μεγέθους. Πραγματοποιήστε την εργασία προ-φιλτραρίσματος πριν ο αέρας εισέλθει στο επόμενο στάδιο της θεραπείας.

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό - Πάνελ ή τσέπη, κατασκευασμένη με ύφασμα από υαλοβάμβακα. Ένα παράδειγμα τέτοιου φίλτρου για οικιακά συστήματα εξαερισμού είναι ο σχεδιασμός HEPA (υψηλής απόδοσης σωματιδιακού αέρα). Η απόδοση του φίλτρου HEPA εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο ινών και το πάχος του υλικού φίλτρου. Τα φίλτρα HEPA λειτουργούν αρκετά αποτελεσματικά, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - σε αναλογία με τη μόλυνση, ο ρυθμός διήθησης μειώνεται αναλογικά. Ένα άλλο μειονέκτημα αυτών των φίλτρων είναι η μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού αρνητικής μικροχλωρίδας στην επιφάνεια από μόλυνση. Για να αποκλειστεί αυτό το φαινόμενο, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν αντισηπτικό εμποτισμό φίλτρων HEPA.

Φίλτρα άνθρακα (απορρόφηση-καταλυτική) - με βάση ένα πορώδες υλικό (ενεργός άνθρακας), ικανό να απορροφά μόρια αερίου. Σχεδιασμένο για τον καθαρισμό της μάζας αέρα από οργανικές ενώσεις που έχουν πτητικές και ημι-πτητικές ιδιότητες. Η απόδοση του φίλτρου άνθρακα είναι άμεσα ανάλογη με τη μάζα του ενεργού άνθρακα που είναι ενσωματωμένη στη δομή. Η επίδραση στην ταχύτητα καθαρισμού γίνεται με το μέγεθος των κόκκων φίλτρου. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα. Ο κυματοειδής σχεδιασμός της επιφάνειας του φίλτρου αυξάνει την παραγωγικότητα. Διαθέτοντας πλεονεκτήματα, αυτό το είδος φίλτρων έχει μειονεκτήματα. Το υγρό περιβάλλον μειώνει δραματικά την αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, φιλτράρονται μόνο αέρια με μεγάλο μοριακό βάρος.

Ηλεκτροστατικά φίλτρα - με βάση ηλεκτρόδια τύπου πλάκας. Στο πεδίο των ηλεκτροδίων υπό την επίδραση του ρεύματος, σχηματίζεται ένα ηλεκτροστατικό πεδίο, προσελκύοντας σωματίδια σκόνης. Αυτός ο τύπος φίλτρου είναι αποτελεσματικός μόνο έναντι σκόνης και σε συνθήκες χαμηλής ταχύτητας ροής αέρα. Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα είναι ικανά να απελευθερώνουν όζον σε επικίνδυνες για την υγεία ποσότητες.

Φωτοκαταλυτικά φίλτρα - εξασφαλίζουν την εξάλειψη των τοξικών ακαθαρσιών από τον αέρα, εκθέτοντάς τους στην υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα ίδια φίλτρα εξαλείφουν τις οσμές που είναι αποτέλεσμα οργανικών ενώσεων. Για την υψηλή απόδοση των φωτοκαταλυτικών φίλτρων απαιτείται υψηλή παραγωγικότητα του φωτοκαταλύτη και υψηλή ισχύς υπεριώδους ακτινοβολίας. Ως πρώτο και δεύτερο αποτέλεσμα, είναι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις οικιακού αερισμού.

Φίλτρο κατηγορίας

Τα φίλτρα αέρα ταξινομούνται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα της ενέργειας. Το πρότυπο έχει τρεις κατηγορίες φιλτραρίσματος. Η τρίτη κατηγορία (G3, G4) - σωματίδια με διαστάσεις μεγαλύτερα των δέκα μικρών διατηρούνται. Στην δεύτερη κατηγορία (F5) διατηρούνται σωματίδια μεγέθους μεγαλύτερου του ενός μικρού. Η πρώτη τάξη (F7) - πλήρης διάθεση του αέρα από το περιεχόμενο των μικροσωματιδίων, σκόνη. Φιλτράρισμα ανά τάξη:

 • χοντρό καθαρισμό G3, G4
 • λεπτό καθάρισμα F5, F7

Τα φίλτρα HEPA έχουν τη δική τους ταξινόμηση: H10, H11, H12, H13, H14. Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή του ταξινομητή, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το φίλτρο. Έτσι, η κλάση H14 αντιστοιχεί στην πρώτη τάξη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο.

Η αγοραία αξία των φίλτρων αέρα

Η τιμή των φίλτρων για τον ανεφοδιασμό του αέρα και των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής συχνά προκαλεί απογοήτευση για τους χρήστες σε τέτοιες συσκευές. Ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για τους χρήστες του μικρού μεγέθους των φίλτρων pritochek και λόγω μικρογραφία του σχεδιασμού, τα φίλτρα των συστημάτων αυτών έχουν ρυπανθεί πολύ πιο γρήγορα από ό, τι συμβαίνει με τις μονάδες διαχείρισης αέρα υψηλής ποιότητας. Για παράδειγμα, για την εισροή του "Aeropack" η συχνότητα αντικατάστασης του φίλτρου F5 κάθε έξι μήνες, αλλά η πρακτική δείχνει - η αντικατάσταση απαιτείται νωρίτερα. Τα φίλτρα άνθρακα και τα φίλτρα HEPA αποτυγχάνουν ακόμη πιο συχνά. Οι μέσοι ρυθμοί της αξίας φίλτρων F5 κυμαίνεται στο εύρος των 1000-1500 ρούβλια, ΗΕΡΑ-φίλτρα Η11 χαμηλότερο βαθμό καθαρισμού στην περιοχή από 1200 έως 1700 ρούβλια για καταλύτη προσρόφησης (άνθρακα) φίλτρο στην περιοχή των 1000-1500 ρούβλια. Τα λεπτά φίλτρα F5-F7 για συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής δεν είναι επίσης πολύ φτηνά, αλλά μπορούν να αντέξουν ενάμισι χρόνο λειτουργίας.

Συντήρηση και αντικατάσταση φίλτρων

Η συντήρηση των στοιχείων φίλτρου πραγματοποιείται καθώς μολύνονται. Τα φίλτρα G3 για συμπαγείς εισροές διαμερισμάτων πρέπει να καθαρίζονται μία φορά το μήνα. Φίλτρα σε πάνελ και τσέπη Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής G3 πρέπει να καθαρίζονται μία φορά το ένα τέταρτο. Για επεξεργασία είναι βολικό να μην χρησιμοποιείτε μια τραχιά βούρτσα, μια ηλεκτρική σκούπα και καθαριστικά, διαλύοντας λιπαρές αποθέσεις. Μην χρησιμοποιείτε πλυντήρια ρούχων. Στοιχεία φίλτρου τάξης F5 και F7, και τα φίλτρα HEPA δεν μπορεί να καθαριστεί, και στο τέλος της ωφέλιμης ζωής αντικαθίστανται.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Επισκόπηση εξοπλισμού εξαερισμού

Όλος ο εξοπλισμός εξαερισμού χωρίζεται σε διάφορες καθορισμένες κατηγορίες, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους σε παραμέτρους όπως η ισχύς, το μέγεθος, η εμφάνιση. Επιλέξτε εξοπλισμό εξαερισμού μπορεί να βασιστεί στον τελικό στόχο.

Υπάρχουν τύποι όπως ο εξαερισμός τροφοδοσίας, η κύρια λειτουργία του οποίου είναι να παραδώσει τη μέγιστη δυνατή ποσότητα καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Εξάτμιση - σας επιτρέπει να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε από τους χώρους που έχουν μολυνθεί με οποιοδήποτε μέσο αέρα. Το σύστημα παροχής και εξάτμισης διαχειρίζεται τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη λειτουργία των προαναφερθέντων τύπων.

Οικιακός εξαερισμός

Η παροχή αερισμού σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα αποσκοπεί κυρίως στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης ή εργασίας σύμφωνα με υγειονομικά και επιδημιολογικά πρότυπα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίδεται μεγάλη προσοχή στον εξοπλισμό που επιλέγεται για συστήματα εξαερισμού, δεδομένου ότι μόνο εξαρτήματα υψηλής ποιότητας μπορούν να εγγυηθούν την αξιόπιστη λειτουργία και απόδοση όλων των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί. Τα συστατικά που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα επηρεάζουν αρνητικά τον εξοπλισμό εξαερισμού εν γένει. Και στη χειρότερη περίπτωση, το αποτέλεσμα της ακατάλληλης εργασίας τους γίνεται δυσφορία για ένα άτομο που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ή μια επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Στοιχεία εξαερισμού περιλαμβάνουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό διαφορετικών τμημάτων, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να διακρίνει όπως:

 1. Ανεμιστήρες. Όταν επιλεγεί, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο είδος του θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία (το ποσοστό αυτό σημαντικά χαμηλότερη βοηθά σωστά επιλεγμένο εύκαμπτο ένθετο για εξαερισμό), τις διαστάσεις, τις επιδόσεις, όπως επίσης και η παρουσία ή η απουσία μιας βαλβίδας ελέγχου. Η παροχή εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία όσον αφορά την επιλογή του σωστού εξοπλισμού πρέπει καταρχάς να λαμβάνει υπόψη τον όγκο του αέρα στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση. Αυτός ο αριθμός επηρεάζει τη δύναμη. Για να αποφευχθεί η είσοδος ξένων μυρωδιών στην αίθουσα, ειδικά σε πολυκατοικίες, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός τέτοιου στοιχείου όπως μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι και τύποι οπαδών:

 1. κανάλι,
 2. στέγη,
 3. αξονική,
 4. αφαίρεση καπνού,
 5. τοίχο,
 6. παράθυρο,
 7. οροφή,
 8. αναστρέψιμη,
 9. Inkjet.
 • Ασπίδα αερισμού. Συχνά ονομάζονται ντουλάπια - εγκαθίστανται σε θέση προσβάσιμη στο προσωπικό. Διαθέτει όλη την αυτοματοποίηση και τον έλεγχο των ενεργοποιητών.
 • Αεραγωγοί. Κανένα σύστημα εξαερισμού δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτά. Διακρίνονται ανάλογα με τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή - μπορούν να είναι πλαστικοί αγωγοί, καθώς και ύφασμα ή μέταλλο. Οποιαδήποτε από τις επιλογές μπορεί να έχει διατρήσεις. Κατά την επιλογή ενός δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες στιγμές, ως επαρκή επιφάνεια διατομής, η πλήρης συμμόρφωση με τις ισχύουσες υγειονομικές προδιαγραφές στο χώρο (σαλόνι, μπάνιο, κουζίνα, κλπ) και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς πυρασφάλειας.
 • Σχηματισμένα μέρη. Αυτό περιλαμβάνει τα στοιχεία που χρησιμεύουν για την προσάρτηση, τη διακλάδωση, τις κάμψεις των αγωγών και την προσάρτηση άλλων στοιχείων σε αυτά. Αυτά μπορεί να είναι deflectors, tees, μεταβάσεις από μια διάμετρο σωλήνα σε άλλη, stubs, ομπρέλες, θηλές και tie-ins.
 • Η διάτρητη ταινία για τον εξαερισμό χρησιμεύει ως στήριγμα του αγωγού, επομένως η ποιότητα είναι επίσης σημαντική. Για τη στερέωση των αγωγών εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά και σφιγκτήρες για εξαερισμό.
 • Εξοπλισμός αγωγών. Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του αέρα στις διαδρομές εξαερισμού που στοιχεία όπως φίλτρα συλλογής σκόνης και εξοπλισμού ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οδηγούνται θερμαντήρες (θερμαντήρα), βαλβίδες και αποσβεστήρες, σιγαστήρες, ψύκτες κανάλι.
 • Συσκευές διανομής αέρα. Ως διανομέας των ροών αέρα στο δωμάτιο χρησιμοποιούνται διαχυτήρες ή πλέγματα εξαερισμού.
 • Για ένα διαμέρισμα ή μια ιδιωτική κατοικία υπάρχουν άλλα σημαντικά στοιχεία, η σύνθεση των οποίων ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της προσφοράς και την απομάκρυνση του βρώμικου αέρα.

  Συστήματα εξάτμισης

  Η κύρια λειτουργία που εκτελείται από τον εξαερισμό είναι η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από την κατοικία. Η εκτεταμένη χρήση αυτού του τύπου εξαερισμό του δωματίου μπορεί να βρεθεί σε βιομηχανική κλίμακα, όπου η εργασία για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα, δεν παίζουν λιγότερο σημαντικό ρόλο από ό, τι παρέχουν συνεχή και αδιάλειπτη ροή του φρέσκου. Αυτά τα συστήματα εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα είναι επίσης πολύ δημοφιλή, λόγω της απλούστερης εφαρμογής από την επιλογή παροχής και εξαγωγής.

  Κατά την εγκατάσταση ενός τοπικού συστήματος εξάτμισης, ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται από εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει μέγιστη συσσώρευση επιβλαβών ή δυσάρεστων εκκενώσεων (τουαλέτα, κουζίνα, δωμάτιο με τζάκι κλπ.). Η στερέωση του τοπικού συστήματος εξαερισμού, κατά κανόνα, παράγεται αρκετά τοπικά, στο σπίτι, μπορεί να είναι μια θέση πάνω από τη σόμπα, σε βιομηχανική κλίμακα κοντά στο μηχάνημα και ούτω καθεξής. Όλα για τον εξαερισμό αυτού του τύπου περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:

  1. Ενσωματωμένες ή τοπικές αντλίες.
  2. Ομπρέλες εξάντλησης.
  3. Ασπίδα προστατεύοντας τον ανεμιστήρα απευθείας από το δωμάτιο, αλλά επιτρέποντας την εξασφάλιση της διέλευσης του αέρα. Επίσης, η θωράκιση είναι εγκατεστημένη για να παρέχει προστασία κατά των τυχαίων ζημιών στους ανθρώπους στη λεπίδα του ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.
  4. Σωλήνας εξαερισμού, που χρησιμοποιείται επίσης στην ποικιλία εφοδιασμού.

  Ανάμεσα στον εξαερισμό υπάρχουν και αεραγωγοί που δεν επιτρέπουν τη διείσδυση της ροής αέρα από το δρόμο προς το εσωτερικό ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

  Μπορεί να είναι μηχανικό ή φυσικό, ανάλογα με αυτό για την εφαρμογή του και επιλεγμένα εξαρτήματα.

  Οικιακός εξαερισμός με καθαρό αέρα

  Η θέα εισόδου ταξινομείται ως εξαναγκασμένος εξαερισμός του δωματίου. Χρησιμοποιεί εξειδικευμένες συσκευές εμφύσησης αέρα, στο ρόλο των οποίων είναι οι ανεμιστήρες, που διαφέρουν στην ισχύ και τον τύπο, και διαθέτουν επίσης διάφορα πρόσθετα αναλώσιμα για τον εξαερισμό. Για παράδειγμα, με σκοπό την παροχή καθαρού αέρα σε διάφορες αίθουσες, χωρίς εγκατάσταση σε κάθε μεμονωμένη χρήση εξοπλισμού μια κοινή μονάδα εισροής και ένα στοιχείο όπως ένα μπλουζάκι για εξαερισμό, η οποία διανέμει περαιτέρω το ρεύμα αέρος σε τρία διαφορετικά δωμάτια.

  Η μάσκα που μοιάζει με πλέγμα στην είσοδο από την πλευρά του δρόμου επιτρέπει όχι μόνο να εγγυηθεί την ασφάλεια της εφαρμογής, αλλά δημιουργεί επίσης ένα εμπόδιο από τη λήψη περιττών στοιχείων από έξω προς το αεριζόμενο δωμάτιο.

  Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα μπορεί να ονομαστεί συχνός προκαταρκτικός καθαρισμός και θέρμανση του αέρα που τροφοδοτείται από το εξωτερικό. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται όχι μόνο σε οικιακές αλλά και σε βιομηχανικές εκδόσεις. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίσταται ένας θερμαντήρας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανταλλαγή θερμότητας με θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Χρησιμοποιεί ένα θερμαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να είναι είτε ηλεκτρικό είτε τύπου νερού.

  Η πιο απλή έκδοση εξαερισμού είναι η εγκατάσταση ενός τυπικού ανεμιστήρα στο παράθυρο ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα τέτοιο σχέδιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής φρέσκου αέρα που παρέχει φρέσκο ​​αέρα. Συχνά εγκαθίστανται σε ανοίγματα παραθύρων ή τοίχους. Ο καλά αποδεδειγμένος εξοπλισμός, όπως αναπνευστήρας, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος συστημάτων με συμπαγείς διαστάσεις, ο οποίος είναι τοποθετημένος απευθείας στον εξωτερικό τοίχο. Στο σύστημα τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν: φίλτρα, ρυθμιστής ροής αέρα και, αν χρειαστεί, ψυγείο που περιλαμβάνεται στη ζεστή εποχή.

  Ο εξοπλισμός αερισμού και τα στοιχεία του εξαρτώνται κυρίως από τον τύπο του κυκλώματος που χρησιμοποιείται:

  • Τοπική, καθαρισμός ή παροχή αέρα σε συγκεκριμένο χώρο σε κάθε δωμάτιο ή ταυτόχρονη εκτέλεση και των δύο λειτουργιών.
  • Ολοκληρωμένο, υπεύθυνο για μια πλήρη και ομοιόμορφη ανταλλαγή αέρα.
  • Έκτακτη ανάγκη. Ένα ζωντανό παράδειγμα μπορεί να ονομαστεί το εγκατεστημένο ειδικό σύστημα καπνού καπνού.

  Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα έχει τα δικά του αναγνωρισμένα πρότυπα στοιχείων, οπότε η επιλογή πρέπει πάντοτε να αρχίζει μόνο μετά από έναν έτοιμο υπολογισμό και σχεδιασμό εξαερισμού.

  Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

  Εφοδιασμός και εξαερισμός στον χώρο

  Ο εξαερισμός σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι δύο αλληλένδετες διεργασίες, όπως η εισπνοή και η εκπνοή: πρώτα η εισροή και στη συνέχεια η εξάτμιση. Αλλά αν η εισροή ή η εξόρυξη δουλεύει λανθασμένα, τότε η αναπνοή χάνεται και όχι μόνο σε μια εικαστική έννοια: πραγματικά γίνεται δύσκολο για εμάς να αναπνέουμε από την ταλαιπωρία. Ο νωπός αέρας δεν αρκεί.

  Ανάλογα με το ποια είναι η ρίζα του προβλήματος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσής του. Αν η εισροή είναι δύσκολη, τότε ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, εάν ο εκχυτήρας δεν λειτουργεί, τότε εξαερώστε τον εξαερισμό. Και αν βρεθούν οι δυσκολίες και με τους δύο, τότε θα ήταν απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα αερισμού εισαγωγής και εξάτμισης. Πώς να καθορίσετε τι χρειάζεστε και θα πρέπει να αγοράσετε ένα ακριβό και ογκώδες σύστημα παροχής και εξάτμισης;

  Εξαερισμός εξαγωγής

  Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε τη διάγνωση με εξαερισμό, το οποίο βρίσκεται σε όλα τα πολυκατοικίες. Εξαρτάται από το πόσο καλά απομακρύνεται ο βρόμικος και βρώμικος αέρας από το δωμάτιο. Για να ελέγξετε εάν υπάρχει εξαερισμός, τοποθετήστε μια λεπτή λωρίδα χαρτιού (όπως μια εφημερίδα) στη θύρα εξάτμισης. Αν το χαρτί προσελκύει, τότε όλα είναι εντάξει. Αν όχι, τότε η δύναμη έλξης δεν είναι αρκετή. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί από έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Η τιμή αυτού του εξαερισμού είναι διαθέσιμη: 1 000 - 5 000 ρούβλια.

  Εξαερισμός με καθαρό αέρα

  Αν ο εξαερισμός είναι σωστός, τότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό αερισμό εξαερισμού και εξαγωγής με αεραγωγούς: παραμένει μόνο για να λυθεί το πρόβλημα με την εισροή.

  Για να γίνει αυτό γρήγορα και αποτελεσματικά, ο αναπνευστήρας είναι ένας συμπαγής αερισμός εξαεριζόμενου αέρα, μια οικιακή συσκευή που παραδίδει αέρα στο δωμάτιο. Η απόδοση της συσκευής είναι αρκετή για να παρέχει χώρο καθαρού αέρα μέχρι 40 m2. Επιπλέον, καθαρίζει τον εγχυμένο αέρα με τρία φίλτρα: ένα φίλτρο από μεγάλη σκόνη F7, ένα φίλτρο από λεπτή σκόνη HEPA H11 και ένα φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικό από αέρια και οσμές. Ο αναπνευστήρας προθερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα στην καθορισμένη από το χρήστη θερμοκρασία. Με τον αναπνευστήρα είναι δυνατή η αυτοματοποίηση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξάτμισης: η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir και ελέγχεται σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

  Breezer ως μέρος του συστήματος παροχής και εξαγωγής

  Εάν τα προβλήματα διαπιστώθηκαν με την κουκούλα, και με την εισροή, υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για την αντιμετώπιση της κατάστασης: μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα εξαερισμού με τη μορφή δυσκίνητη εγκατάστασης, αγωγούς και συναφή εξοπλισμό. Και μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για εξαγωγή και έναν αναπνευστήρα για ροή αέρα.

  Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένας "πίνακας" με εξοπλισμό εξαερισμού. Συνήθως τοποθετείται σε μπαλκόνι ή σε αποθήκη: αυτό το σύστημα καταλαμβάνει πολύ χώρο και αισθάνεται θορυβώδες, επομένως συνιστάται να το τοποθετήσετε έξω από τα καθιστικά. Και για τους αεραγωγούς, χρειάζεστε ένα μέρος: η οροφή υποτιμάται κατά 20-25 cm.

  Το breezer μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τοίχο: είναι συμπαγές και ταιριάζει σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί μόνο μία ώρα και δεν καταστρέφει την επισκευή. Δεν θα υπάρχει σκόνη και βρωμιά. Με τη λειτουργικότητά του, το σύστημα από τον αναπνευστήρα και τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας δεν είναι κατώτερο από το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής και, αν είναι δυνατόν, προσαρμόζεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, ακόμη και κερδίζει.

  Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η τιμή του αερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής. Στην περίπτωση ενός συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, όσο πιο ψηλά ο εξοπλισμός είναι πιο συμπαγής. Ανεφοδιασμός και εξαερισμός αυτού του τύπου για ένα διαμέρισμα τριών δωματίων μπορεί να κοστίσει 170 000 - 200 000 ρούβλια.

  Συστήματα εξαερισμού οικιακής χρήσης

  Ο εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δωματίου και του περιβάλλοντος χώρου. Η διαδικασία μπορεί να περιοριστεί μόνο με την αντικατάσταση του εσωτερικού αέρα με έναν εξωτερικό και επίσης συνοδεύεται από διήθηση, θέρμανση, ψύξη και υγρασία του αέρα. Τα σύγχρονα συστήματα επιτρέπουν κλιματισμό με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

  Ανάγκη εφαρμογής

  Ο εξαερισμός των χώρων είναι απαραίτητος για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών συνθηκών. Ακόμη και στο εγχώριο περιβάλλον, υπάρχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες, υπερβολική υγρασία και διοξείδιο του άνθρακα, σκόνη, επιβλαβείς μικροοργανισμοί και μύκητες στον αέρα. Αναπνοή ενός τέτοιου «ζωμού», ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί κακουχία, κεφαλαλγία, ναυτία. Σε βιομηχανικούς χώρους, η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών είναι αρκετές φορές υψηλότερη. Ανάλογα με τη διαδικασία, διάφορα αέρια, σωματίδια μετάλλων και επικίνδυνα μικρόβια μπορούν να εισέλθουν στον αέρα. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε εγκαίρως τον αέρα για να αποφύγετε δηλητηρίαση και να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις των προτύπων υγιεινής.

  Ιστορικό υπόβαθρο

  Η αρχή της ανάπτυξης των συστημάτων εξαερισμού τοποθετήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο. Κατά την κατασκευή των πυραμίδων σχεδιάστηκε ένα πολύπλοκο σύστημα αεραγωγών. Οι άξονες εξαερισμού πέρασαν από το πάχος των τοιχογραφιών και βγήκαν έξω. Ο πρόγονος του σύγχρονου αερισμού του σπιτιού προέρχεται από την αρχαία Ρώμη. Κατά τη θέρμανση των κτιρίων, οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον καπνό των καυσαερίων, ο οποίος μέσω ειδικών διαύλων διήλθε από όλα τα δωμάτια του σπιτιού και τα θερμαίνει. Ο αέρας στα δωμάτια παρέμεινε φρέσκος και οι πέτρινοι τοίχοι θερμάνθηκαν παρέχοντας άνεση.

  Κατά τον Μεσαίωνα ήρθε η συνειδητοποίηση της επίδρασης του αέρα στην ανθρώπινη υγεία. Πολλοί φτωχοί άνθρωποι, που θερμαίνουν τα σπίτια τους "μαύρο", χάθηκαν από το μονοξείδιο του άνθρακα. Στη συνέχεια, υπήρχαν κανόνες στην κατασκευή κατοικιών, απαγορεύοντας το ύψος της οροφής κάτω από 3 μέτρα, καθορίζοντας τον απαιτούμενο αριθμό ανοιγμάτων παραθύρων και το ύψος και το πλάτος τους. Αυτό αύξησε τον εναέριο χώρο των κατοικιών και αύξησε την ανταλλαγή αέρα.

  Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ένα μακρύ δρόμο ανάπτυξης του εξαερισμού.

  Ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού

  Ταξινόμηση ανά πεδίο εφαρμογής

  Ο εξαερισμός είναι οικιακός και η παραγωγή. Οικιακός εξαερισμός. Η απαιτούμενη χωρητικότητα του συστήματος θα πρέπει να εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή παρουσία του ατόμου στο δωμάτιο. Το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα. Είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί εξοπλισμός για κλιματισμό, ιονισμό και υγρασία.

  Ο εξαερισμός του νοικοκυριού εγκαθίσταται σε δύο τύπους εγκαταστάσεων:

  • ακίνητα - πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, δημόσια κτίρια, διοικητικά κτίρια.
  • κινητά - βοηθητικά δωμάτια σε επιχειρήσεις, ρυμουλκούμενα κτλ.

  Παραγωγή αερισμού. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος επιλέγονται σύμφωνα με τις παραμέτρους του χώρου, το επίπεδο του αναγκαίου καθαρισμού του αέρα, τη φύση των προσμείξεων, τα χαρακτηριστικά της τεχνολογικής διαδικασίας. Ο εξαερισμός πρέπει να αντιμετωπίσει τα κύρια καθήκοντα: απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας, θερμότητας, επιβλαβών ακαθαρσιών, απομάκρυνση οσμών. Ο αέρας σε βιομηχανικούς χώρους πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα υγιεινής.

  Ταξινόμηση του εξαερισμού σύμφωνα με τους σκοπούς

  Σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης

  Με τον διορισμό ο εξαερισμός μπορεί να είναι: εξάτμιση, τροφοδοσία και τροφοδοσία και εξάτμιση.

  Εξαερισμός εξαγωγής. Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τον ατμοσφαιρικό αέρα από το δωμάτιο. Η συσκευή είναι απλή και μειώνει την παρουσία ανεμιστήρα ή φυσικού απορροφητήρα.

  Τα κύρια συστατικά του εξαερισμού:

  • Ομάδα ανεμιστήρων. Αποτελείται από ανεμιστήρα εξάτμισης και ηλεκτρικό μοτέρ.
  • Πλαίσιο με αμορτισέρ. Για να εγκαταστήσετε μια ομάδα ανεμιστήρων και να μειώσετε τους κραδασμούς.

  Ανεμιστήρας τροφοδοσίας. Παρέχει αέρα στο δωμάτιο, μετά τη διαδικασία προετοιμασίας: υγρασία, καθαρισμός, κλπ. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συσκευών.

  Οι κύριες μονάδες αερισμού προσφοράς:

  • Η βαλβίδα αέρα. Αποτρέπει τα σχέδια.
  • Το φίλτρο αέρα. Προστατεύει από μηχανικές αναρτήσεις.
  • Calorifer. Παρέχει θέρμανση αέρα.
  • Ο ανεμιστήρας. Ο όγκος του επεξεργασμένου αέρα εξαρτάται από την παραγωγικότητά του.
  • Ηχοαπορροφητής. Μειώνει τον θόρυβο σε αποδεκτό επίπεδο.

  Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής. Παρέχει ανταλλαγή αέρα προς τις δύο κατευθύνσεις: μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η βασική απαίτηση είναι η σύμπτωση των χαρακτηριστικών του συστήματος εξάτμισης και παροχής.

  Ταξινόμηση με τη μέθοδο της μετακίνησης των αέριων μαζών

  Με αυτή την ταξινόμηση, αυτό το σύστημα μπορεί να χωριστεί σε μηχανικό και φυσικό.

  Μηχανικός αερισμός. Λόγω της χρήσης διαφόρων μέσων. Ο κύριος εξοπλισμός αυτών των συστημάτων είναι: ηλεκτροκινητήρας, ανεμιστήρας, διάφορα αυτοματισμοί. Συνοδευτικός εξοπλισμός: ιονιστές, συλλέκτες σκόνης, θερμαντήρες αέρα. Το σύστημα δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες, η ποσότητα του επεξεργασμένου αέρα εξαρτάται από την ικανότητα του συστήματος και τη διακίνηση των αεραγωγών.

  Φυσικός εξαερισμός. Η βάση είναι η διαφορά θερμοκρασίας. Ένα τέτοιο σύστημα εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες: τη θερμοκρασία στο δρόμο και στο δωμάτιο, τη δύναμη του ανέμου, τη θέση των παραθύρων και τους αεραγωγούς που τοποθετούνται στους τοίχους. Το σύστημα χρησιμοποιείται σε κατοικημένες περιοχές, είναι εύκολο να λειτουργήσει, δεν απαιτεί πηγή ενέργειας.

  Ταξινόμηση ανά περιοχή εξυπηρέτησης

  Για την περιοχή εξυπηρέτησης, ο εξαερισμός μπορεί να χωριστεί σε γενικές, τοπικές και συνδυασμένες.

  Γενικός αερισμός. Εξαερισμό ολόκληρου του δωματίου. Μπορεί να είναι τόσο τροφοδοσία όσο και εξάτμιση. Αφαιρεί και παρέχει αέρα σχεδόν ομοιόμορφα σε ολόκληρη την περιοχή εξυπηρέτησης.

  Τοπικός αερισμός. Πάρτε αέρα στην πηγή μόλυνσης με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής. Ένα παράδειγμα είναι η κουκούλα στην κουζίνα, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα.

  Συνδυασμένο σύστημα. Ένα σύνολο τοπικών συστημάτων εξάτμισης και γενικής ανταλλαγής.

  Τύποι σχεδιασμού συστήματος

  Σύστημα χωρίς κανάλια. Δεν έχει αγωγούς αέρα, είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται σε άνοιγμα παραθύρου, σε τοίχο ή σε στέγη. Το κόστος ενέργειας είναι ελάχιστο.

  Το σύστημα καναλιών. Έχει ένα δίκτυο αεραγωγών. Μπορεί να είναι μηχανικό ή φυσικό. Επιτρέπει την ανταλλαγή αέρα σε όλο το κτίριο.

  Οικιακός εξαερισμός

  Η ανταλλαγή αέρα των οικιακών χώρων είναι μια σημαντική διαδικασία. Είναι απαραίτητο για τη δημιουργία κανονικών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, επομένως, η πρόβλεψή του θα πρέπει να προσεγγίζεται με τον κατάλληλο τρόπο.

  Εάν το σύστημα εξαερισμού είναι αναξιόπιστο ή αδυνατεί να εκτελέσει την εργασία του, αυτό οδηγεί σε δυσφορία ή υποβάθμιση της ευημερίας.

  Επιλογή εξοπλισμού εξαερισμού

  • Ο ανεμιστήρας. Τα κύρια κριτήρια επιλογής: διαστάσεις, τύπος, απόδοση, επίπεδο θορύβου, διαθεσιμότητα βαλβίδας αντεπιστροφής.

  Κατά την επιλογή της τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο όγκος του αέρα στο δωμάτιο. Το μοντέλο πρέπει να επιλέγεται με ελάχιστο επίπεδο θορύβου ή να χρησιμοποιεί απορροφητές θορύβου. Η απουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής οδηγεί σε ξένες οσμές από τους άξονες. Η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης μπορεί να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια. Η χρήση ρουλεμάν αντί για κόμβο στον κινητήρα του ανεμιστήρα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

  • Αεραγωγός. Σύμφωνα με το υλικό, οι αεραγωγοί χωρίζονται σε: πλαστικό, ύφασμα, μέταλλο.

  Οι πλαστικοί αγωγοί έχουν διαφορετική μορφή διατομής και χωρητικότητας, είναι ανθεκτικοί και εύκολοι στην εγκατάσταση. Είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, δεν διαβρώνονται, δεν έχουν υψηλή τιμή. Οι στρογγυλοί αγωγοί χρησιμοποιούνται για ένα εκτεταμένο σύστημα εξαερισμού. Ορθογώνια - είναι ευρέως εφαρμόσιμα για την τοποθέτηση του συστήματος εξάτμισης στα διαμερίσματα. Συνδυάζονται εύκολα με τέντες.

  Ο μεταλλικός αγωγός μπορεί να είναι γαλβανισμένος ή ανοξείδωτος. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λειτουργίας. Γαλβανισμένο - χρησιμεύει σε ζεστά και υγρά δωμάτια. Είναι μικρού βάρους, εύκολο να συναρμολογηθεί.

  Οι αγωγοί αερίου ιστών είναι ελαφρύι και εύκολοι στη μεταφορά. Δεν σχηματίζουν συμπύκνωση.

  Οι βασικές απαιτήσεις για αγωγούς:

  • επαρκή επιφάνεια διατομής.
  • τήρηση των υγειονομικών κανόνων ·
  • συμμόρφωση με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

  Τύποι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης

  Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι οπαδών:

  1. Αξονική. Έχει καλή απόδοση. Χρησιμοποιείται τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στη βιομηχανία. Αλλά είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με την προϋπόθεση: ένα ευθύ αγωγό αγωγών. Κάθε εμπόδιο μειώνει τον ρυθμό ροής και μειώνεται η απόδοση.
  2. Radial. Αποτελείται από έναν τροχό πτερυγίου στο περίβλημα. Ο αέρας, που μεταφέρεται μεταξύ των λεπίδων του τροχού, κινείται κατά την ακτινική κατεύθυνση, δημιουργώντας μια ροή αέρα με υψηλή πίεση. Χρησιμοποιείται για ένα διακλαδισμένο δίκτυο αγωγών.
  3. Το κανάλι. Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στον αεραγωγό, ο οποίος εξασφαλίζει ροή αέρα μέσω του καναλιού. Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί έχουν διαφορετική διατομή, είναι συνηθισμένο να διαθέτουν τους ανεμιστήρες καναλιών για στρογγυλά και ορθογώνια κανάλια. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία.

  Εγκατάσταση οικιακού ανεμιστήρα

  Σχέδιο της δομής του κινητήρα εξαερισμού

  Η τοποθέτηση συνδυάζεται κατά προτίμηση με την επισκευή του δωματίου. Η εγκατάσταση γίνεται σε οριζόντια ή κάθετη μορφή. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στην τοποθεσία εγκατάστασης. Η σύνδεση γίνεται με χάλκινο καλώδιο με γείωση. Η γείωση είναι απαραίτητη, ειδικά σε χώρους με υψηλή υγρασία. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ηλεκτροπληξίας. Επίσης, όταν τοποθετείτε σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, δεν πρέπει να εισχωρήσετε μέσα στη συσκευή πιτσίλισμα νερού. Η οπή εξαερισμού πρέπει να τοποθετείται σε επαρκή απόσταση από το δάπεδο.

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τους υπάρχοντες αισθητήρες (κίνηση ή υγρασία) και να ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη.

  Φροντίδα του συστήματος εξαερισμού

  Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά το σύστημα. Τα φίλτρα καθαρισμού ελέγχονται για ακαθαρσίες που εμποδίζουν τη λειτουργία τους. Εάν είναι απαραίτητο, το φίλτρο αλλάζει. Ο αγωγός αέρα ελέγχεται για τη στεγανότητα των αρθρώσεων και τη μόλυνση των εσωτερικών τοιχωμάτων. Λόγω των λιπαρών καταλοίπων και της συσσώρευσης σκόνης, εμφανίζονται εμπόδια που επιβραδύνουν τη ροή του αέρα. Συνεπώς, η ανταλλαγή αέρα επιδεινώνεται με το χρόνο, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο δωμάτιο. Και η σχηματισμένη λάσπη είναι ένα θρεπτικό μέσο για βακτήρια και παθογόνους οργανισμούς. Οι σχηματισμένες εμπλοκές εξαλείφονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανική ή χημική μέθοδο. Η εξάλειψη των ρύπων συμβάλλει στην τήρηση των κανονισμών ασφαλείας. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα.

  Ο εξαερισμός παρέχει ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον σε εσωτερικούς χώρους. Από την κατάσταση και την υγεία του εξαρτάται άμεσα από την ευημερία του ατόμου. Επομένως, οι μονάδες αερισμού δεν μπορούν να μείνουν χωρίς προσοχή. Η τακτική παρακολούθηση δεν απαιτεί πολύ χρόνο και η φροντίδα είναι αρκετά απλή.