Παροχή αέρα εξαερισμού στον τοίχο: χαρακτηριστικά της διάταξης

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το σπίτι από το κρύο, το θόρυβο, τη σκόνη και άλλες αρνητικές εξωτερικές επιρροές, ένα άτομο σφραγίζει οικοδομικές δομές. Μαζί με τη βελτίωση των χαρακτηριστικών μόνωσης, η ποιότητα του αερισμού μειώνεται - η πρόσληψη καθαρού αέρα μειώνεται.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους. Μία από τις πιο προσιτές και αποτελεσματικές μεθόδους είναι η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας στον τοίχο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη παροχή καθαρού αέρα.

Τα καθήκοντα του τείχους "παράσιτο"

Η κύρια λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να εξασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα ή στο σπίτι.

Ο ανεμιστήρας τοίχου ομαλοποιεί το μικροκλίμα του δωματίου, όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή του.

Ανάγκη εγκατάστασης βαλβίδας εξαερισμού

Με τη μαζική αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με προϊόντα PVC, ο φυσικός εξαερισμός έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του - η εισροή αέρα από το εξωτερικό έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της στεγανότητας των σύγχρονων δομών. Η ταχύτητα κυκλοφορίας των ρευμάτων αέρα σε έναν κλειστό χώρο τείνει στο μηδέν, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του μικροκλίματος.

Εάν δεν λάβετε μέτρα για τη βελτίωση του εξαερισμού, τότε με την πάροδο του χρόνου μικρού προβλήματος, μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές συνέπειες:

 1. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται, γεγονός που έχει κακή επίδραση στην υγεία του ατόμου. Η ταχεία κόπωση, η υπνηλία, ο πονοκέφαλος, η μειωμένη απόδοση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου.
 2. Υψηλή υγρασία και έλλειψη κυκλοφορίας αέρα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων. Τα σπόρια της μήτρας είναι ικανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να προκαλέσουν εμφάνιση βρογχικού άσθματος. Στη ζώνη κινδύνου - μικρά παιδιά και άτομα με χαμηλή ασυλία.
 3. Ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς με χαμηλή ροή αέρα - δυσάρεστες οσμές, ρύπανση, βλαβερές ουσίες δεν εξαλείφονται φυσικά.
 4. Σε συνθήκες σταθερής υψηλής υγρασίας, τα δομικά στοιχεία του κτιρίου φθείρονται ταχύτερα.

Η λειτουργία του παραθύρου στη λειτουργία εξαερισμού είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα που αναφέρονται, αλλά ταυτόχρονα μειώνονται τα κύρια πλεονεκτήματα του "πλαστικού" υαλοπίνακα: μόνωση θερμότητας και θορύβου.

Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αέρα παροχής είναι αρκετά πρωτόγονος. Η συσκευή αποτελείται από ένα κυλινδρικό σώμα, με διάμετρο 6-14 εκ. Στο εσωτερικό της βαλβίδας υπάρχει θερμομόνωση και θόρυβος, καθώς και ένα φίλτρο.

Μεμονωμένα στοιχεία ενός τυπικού σχεδιασμού βαλβίδων εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Αεραγωγός. Στον σωλήνα, οι μάζες αέρα προέρχονται από το εξωτερικό προς το δωμάτιο. Η διάμετρος του αγωγού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ροής της βαλβίδας παροχής. Κατά κανόνα, το στοιχείο αυτό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.
 2. Μάσκα εξαερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής από μικρά ζώα, βροχοπτώσεις και συντρίμμια. Το βέλτιστο υλικό για την κατασκευή είναι το αλουμίνιο. Σε μερικά μοντέλα υπάρχει ένα ένθετο κουνουπιού από πολυμερή νήματα.
 3. Θερμομονωτικό παρένθεμα. Διασχίζει ολόκληρο τον αγωγό και προστατεύει τον τοίχο από την κατάψυξη, παρέχοντας μείωση του θορύβου του δρόμου.
 4. Στοιχείο φίλτρου. Καθαρίζει εισερχόμενο αέρα από τη σκόνη.
 5. Διακοσμητικό κάλυμμα. Εγκαθίσταται από το εσωτερικό του τοίχου. Το πλαστικό κάλυμμα είναι εφοδιασμένο με λαβή για τη ρύθμιση της ροής του αέρα.

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη βαλβίδα με δακτύλιο στεγανοποίησης με αποσβεστήρα. Και τα δύο μέρη τοποθετούνται στο εσωτερικό του τοίχου και συγκρατούν τις ριπές ανέμου.

Το σύστημα λειτουργεί με απλή αρχή. Ο αέρας, που διέρχεται από τη σχάρα και το φίλτρο, καθαρίζεται, κινείται κατά μήκος του θερμομονωτικού καναλιού και θερμαίνεται λίγο. Στον περιορισμένο χώρο του σωλήνα μειώνεται η ταχύτητα ροής του αέρα, εισέρχεται στον ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα και στη συνέχεια μέσα από τις τεχνολογικές οπές - στο εσωτερικό του δωματίου.

Ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεχώς με κλειστά παράθυρα. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο δεν ψύχεται. Ωστόσο, για την κανονική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • παρουσία κάσας εργασίας.
 • η κίνηση των αέριων μαζών, ακόμα και με κλειστές πόρτες μέσα στις εγκαταστάσεις - είναι απαραίτητο να υπάρχει απόσταση μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας των 1,5 cm ή να εξοπλίζονται οι γρίλιες εξαερισμού.

Το έργο της κουκούλας μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά. Ανοίξτε το παράθυρο και φέρτε το λεπτό χαρτί στη σχάρα. Με καλό βύθισμα, το φύλλο θα προσελκύεται από τον αγωγό εξαερισμού.

Τα επιχειρήματα "για" και "κατά"

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, όπως και κάθε άλλη συσκευή, έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επιχειρήματα υπέρ του αναπνευστήρα:

 1. Η συχνότητα ανοίγματος / κλεισίματος του παραθύρου μειώνεται. Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του υλικού παραθύρου και εξοικονομεί χρόνο.
 2. Η ισχύς των βαλβίδων εξαερισμού που είναι εγκατεστημένες στον τοίχο υπερβαίνει τη χωρητικότητα των "εξόδων" του παραθύρου και μπορεί να φθάσει τα 60-70 m3 / h.
 3. Η συσκευή εξαλείφει εν μέρει τη ρύπανση και φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα.
 4. Η δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα με βάση την εποχή και τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου σπιτιού.
 5. Η συσκευή έχει ένα συμπαγές μέγεθος - το εσωτερικό κουτί είναι σχεδόν αόρατο στον τοίχο, μπορεί να κρύβεται πίσω από την κουρτίνα.
 6. Σε σύγκριση με τον κανονικό αερισμό μέσω του παραθύρου, η λειτουργία της βαλβίδας τοίχου δεν συνοδεύεται από απώλεια θερμότητας.
 7. Η μονάδα τροφοδοσίας βελτιώνει την απόδοση της εξάτμισης - ο υγρός αέρας απομακρύνεται πιο γρήγορα.

Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα - η βαλβίδα λειτουργεί λόγω διαφορών πίεσης στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αρνητικές στιγμές χρήσης του εξοπλισμού τροφοδοσίας:

 • η ανάγκη να γίνει μια διαμπερή οπή στον τοίχο - η ακεραιότητα της δομής έχει κατά κάποιο τρόπο σπάσει?
 • Η μη συμμόρφωση με την τεχνολογία εγκατάστασης είναι γεμάτη με κατάψυξη του τοίχου ή του αγωγού.
 • Σε σοβαρούς παγετούς, ο καθαρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο.

Ορισμένοι αρνούνται να εγκαταστήσουν τη βαλβίδα τοίχου εξαιτίας της ανάγκης να τρυπήσει τη δομή. Το έργο απαιτεί από τον καλλιτέχνη να έχει συγκεκριμένες δεξιότητες. Για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικός αερισμός, το φίλτρο της συσκευής πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από συσσωρευμένα υπολείμματα.

Βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο - οι κύριοι τύποι, τα χαρακτηριστικά επιλογής και οι επιλογές εγκατάστασης (105 φωτογραφίες)

Στη συνηθισμένη ζωή, δεν σκέφτομαι πώς λειτουργεί ο αερισμός στο σπίτι. Εάν υπάρχουν κανάλια αερισμού στην κουζίνα και στο μπάνιο, τότε όλα πρέπει να λειτουργούν. Ωστόσο, σήμερα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αλλάζουν τα ξύλινα παράθυρά τους σε πλαστικά παράθυρα και με την άφιξη του ψυχρού καιρού αρχίζουν να προκύπτουν απροσδόκητα προβλήματα.

Υψηλή υγρασία, βαριά αέρας, μούχλα, ξένες μυρωδιές από γείτονες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε στην αρχή του εξαερισμού.

Στην πραγματικότητα, όλα είναι αρκετά απλά. Οι αγωγοί εξαερισμού στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας δουλεύουν αποτελεσματικά αν ο απαιτούμενος όγκος καθαρού αέρα μπαίνει σταθερά στο δωμάτιο. Τα ξύλινα παράθυρα δεν είναι πολύ σφραγισμένα από τον εαυτό τους (διαφορετικά γιατί θα τα σφραγίσαμε για το χειμώνα).

Όταν τα πλαστικά παράθυρα είναι κλειστά - κάτι άλλο! Η ροή του αέρα εμποδίζεται. Το διαμέρισμα φαίνεται να μετατρέπεται σε σφραγισμένο βάζο. Αλλά αυτό, με την πρώτη ματιά, σύνθετα προβλήματα, υπάρχει μια απλή λύση. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας τοίχου

Καταρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι οι βαλβίδες τροφοδοσίας παραθύρων διατίθενται στην αγορά. Έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Οι προφανείς ελλείψεις περιλαμβάνουν χαμηλή απόδοση, - ο εισερχόμενος αέρας δεν έχει χρόνο να ζεσταθεί. Λόγω της σημαντικής υδραυλικής αντίστασης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση του φίλτρου. Στο φόντο της έκδοσης με παράθυρα, η περιτυλιγμένη έκδοση φαίνεται πιο πρακτική.

Η βαλβίδα τοίχου αποτελείται κυρίως από έναν πλαστικό αγωγό, με ένα φίλτρο. Από το εξωτερικό είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κάλυμμα από την βροχόπτωση και ένα πλέγμα. Στην οικιστική πλευρά, παρουσιάζεται με τη μορφή διακοσμητικού κελύφους με ενσωματωμένο αποσβεστήρα.

Οι διαστάσεις των βαλβίδων τροφοδοσίας ποικίλλουν. Όλα εξαρτώνται από το εύρος ζώνης. Υπάρχουν μικρά μοντέλα με διατομή αγωγού 60 mm. Ή πιο παραγωγική με διατομή 131,8 mm. Το μήκος του αγωγού μπορεί να κυμαίνεται από 200 έως 2200 mm.

Στην περίπτωση τυποποιημένης λειτουργίας, η συσκευή μπορεί να περάσει από 17 έως 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Η παροχή αέρα είναι φυσική.

Ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγετε, οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετες λειτουργίες:

 • Ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο
 • Ηλεκτρικός ανεμιστήρας
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας
 • Έλεγχος από το τηλεχειριστήριο

Ανάκτηση. Μια βαλβίδα προθέρμανσης με θέρμανση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν ζείτε σε μια κλιματική ζώνη όπου η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν. Οι βαλβίδες με αναγεννητική λειτουργία, μαζί με την παροχή προθερμανθέντος αέρα, αποστραγγίζουν επίσης τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Τόπος και μέθοδος εγκατάστασης

Κατά την επιλογή της βέλτιστης θέσης, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο δωμάτιο. Οι καλύτερες επιλογές είναι:

Το κενό ανάμεσα στο περβάζι και το ψυγείο. Στον εξωτερικό τοίχο του δωματίου με ύψος 1800-2000 mm από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 300-400 mm από το πλαίσιο παραθύρου.

Η εγκατάσταση της βαλβίδας εισαγωγής στον τοίχο μπορεί να γίνει με το χέρι. Για να εγκαταστήσετε ένα μικρό μοντέλο κάτω από το παράθυρο, μπορείτε να το κάνετε με μια διάτρηση. Στην περίπτωση τοποθέτησης ενός μεγάλου μοντέλου στον τοίχο στο παράθυρο, ανάλογα με το υλικό του τοίχου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται διάτρηση με διαμάντια, καθώς η διάτρηση μπορεί να είναι αναποτελεσματική.

Σημαντικό! Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μόνοι σας τη βαλβίδα τοίχου, κάντε μια τρύπα στον τοίχο με κλίση 5-7 μοίρες στην πλευρά του δρόμου.

Πώς μπορώ να φτιάξω τη βαλβίδα εισόδου για τον τοίχο;

Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε τη βαλβίδα τοίχου τροφοδοσίας με το χέρι. Μια σπιτική συσκευή αποτελείται από τέσσερα στοιχεία.

 • Σωλήνα
 • Γυάλινο πλέγμα με κουνουπιέρικο
 • Θερμαντήρας
 • Διακοσμητική κεφαλή με δυνατότητα ρύθμισης της παροχής αέρα.

Κατά την κατασκευή της βαλβίδας, θα πρέπει να προσανατολίζετε σε διάμετρο από 100 έως 130 mm.

Η αρχή της εγκατάστασης είναι απλή:

Μονωμένα μέσα στο σωλήνα. Αφού εγκαταστήσετε το τελειωμένο κομμάτι σωλήνα στον τοίχο, τοποθετείται ένα πλέγμα στο πλάι του δρόμου. Πρέπει να αποκόψει εντελώς την διατομή του σωλήνα.

Από την πλευρά του δωματίου, στην έξοδο του σωλήνα τοποθετείται διακοσμητική κεφαλής ή ρυθμιζόμενη μάσκα.

Σε γενικές γραμμές, το προϊόν θα κοστίσει λιγότερο από το τελικό ανάλογο. Τα απαραίτητα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Συντήρηση της βαλβίδας παροχής αέρα

Η βαλβίδα τοίχου δεν απαιτεί προσοχή. Προσπαθήστε να τηρήσετε τις κύριες προτάσεις:

Ο καθαρισμός πρέπει να διεξάγεται δύο φορές το χρόνο - την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η πρόληψη αυτή θα αποτρέψει τη μείωση του εύρους ζώνης λόγω της συσσώρευσης σκόνης και αράχνης.

Αυτός ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με ηλεκτρική σκούπα. Εάν είναι δυνατόν, η επιφάνεια των αεραγωγών μπορεί να ξεπλυθεί με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Συμπεράσματα

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου είναι μια αρκετά απλή συσκευή που μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας πολλές φορές. Ανεξάρτητα από τη θέση των παραθύρων σας, ο καθαρός αέρας θα ρέει πάντα στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας. Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η βαλβίδα εισόδου για τον τοίχο φαίνεται αρκετά αρμονική.

Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο και πώς λειτουργεί

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών προϋποθέτουν τη χρήση αποτελεσματικών υλικών εξοικονόμησης ενέργειας, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των χώρων στο σωστό επίπεδο. Ωστόσο, αυτό συχνά οδηγεί στο σχηματισμό ενός τόσο σοβαρού προβλήματος όπως ο θόρυβος των παραθύρων, και, κατά συνέπεια, ο σχηματισμός συμπυκνώματος. Όπως είναι γνωστό, η υψηλή υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας και στη γενική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι ειδικοί συχνά καταφεύγουν στην εγκατάσταση μιας ειδικής συσκευής που ονομάζεται "βαλβίδα εξαερισμού εισόδου". Σχετικά με αυτό που χρειάζεται και με ποια αρχή εργάζεται, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό;

Αρχή λειτουργίας

Η κύρια λειτουργία των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι η εξασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα από το δρόμο. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω μέσω της βαλβίδας θα έχει ήδη προ-καθαριστεί.

Επιπλέον, η βαλβίδα τροφοδοσίας προστατεύει τον χώρο από τον θόρυβο, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με ανοικτούς πυλώνες. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στην ειδική επένδυση με θόρυβο στο εσωτερικό της δομής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια ειδική διάταξη της βαλβίδας (πάνω από το ψυγείο), η παροχή αέρα στην ψυχρή εποχή δεν συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

Η σωστή εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής μπορεί να είναι μόνο με μια σαφή ιδέα του μηχανισμού της συσκευής.

Στη συνέχεια, ο καθαρός αέρας από το δρόμο θα αναρροφηθεί στις εγκαταστάσεις και ο θερμός αέρας θα βγει έξω από τους αγωγούς εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαφοράς πίεσης.

Προειδοποίηση: Η φυσική ανταλλαγή αέρα παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν υπερβαίνει τους +5 βαθμούς. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ο εξαερισμός θα λειτουργεί μόνο όταν ο εξαναγκασμένος τύπος εξάγεται.

Τύποι και συσκευή

Οι κύριοι τύποι βαλβίδων εισόδου είναι μόνο δύο τοίχοι και παράθυρο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Βαλβίδα εξαερισμού τοίχου στο διαμέρισμα

Η βαλβίδα εισόδου του τύπου τοίχου είναι ένας σωλήνας ηχομόνωσης και θερμομόνωσης τοποθετημένος στον τοίχο. Στο εξωτερικό του σωλήνα υπάρχει μια μάσκα με ένα κουνουπιέρα, και μέσα του υπάρχει μια βαλβίδα που ρυθμίζει τη δύναμη της παροχής αέρα.

Τα βελτιωμένα μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα ή αυτόματα.

Η αυτόματη συσκευή ανταποκρίνεται σε παράγοντες όπως:

 • μολυσμένο αέρα.
 • πτώση υγρασίας.
 • πτώση πίεσης.

Τα χαρακτηριστικά των βαλβίδων εισόδου του τύπου τοίχου είναι τα εξής:

 • το μέγιστο επίπεδο ισχύος είναι 60-72 m3 / ώρα.
 • στη βαλβίδα τοποθετείται ένα φίλτρο για βαθύ καθαρισμό.
 • μάλλον περίπλοκη εγκατάσταση της συσκευής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η βαλβίδα τοίχου παρέχει χώρο για αυξημένη κυκλοφορία αέρα και επίσης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον βαθμό παροχής αέρα. Ακριβώς ο σχεδιασμός της βαλβίδας εμποδίζει την εισροή υγρασίας μέσα στο δωμάτιο και επίσης έχει υψηλά επίπεδα θορύβου.

Τα μειονεκτήματα των μοντέλων τοίχων είναι:

 • ανάγκη για τακτικό καθαρισμό των φίλτρων.
 • τάση να παγώσει;
 • υψηλό κόστος.

Για πλαστικά παράθυρα

Το πιο συνηθισμένο και συχνά χρησιμοποιούμενο είδος βαλβίδων εισαγωγής αέρα είναι οι συσκευές παραθύρων. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι:

 • απλότητα σχεδιασμού.
 • αυτόματο καθαρισμό του αέρα 24 ώρες την ημέρα.

Αυτή είναι μια σχισμή βαλβίδας στο παράθυρο με πτερύγια. Το επίπεδο απόδοσης της συσκευής κυμαίνεται γύρω στα 3-7 m3 / h.

Οι βαλβίδες εισαγωγής του τύπου παραθύρου μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαστικά, ξύλινα και αλουμινένια παράθυρα. Η συσκευή βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής τύπου παραθύρου, είναι απαραίτητο να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

 • εξοπλίζοντας το δωμάτιο με φυσικό εκχύλισμα.
 • η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από +5 μοίρες.
 • την παρουσία μίας ερμητικά κλειστής μπροστινής πόρτας για την αποφυγή της εισροής αέρα.

Επιπλέον, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί μεταξύ των δωματίων. Γι 'αυτό, οι πόρτες πρέπει να είναι συνεχώς ανοικτές. Ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, το χάσμα μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εκατοστά.

Βαλβίδες παραθύρου για εξαναγκασμένο εξαερισμό

Τα βασικά πλεονεκτήματα των μοντέλων παραθύρων είναι:

 • αόρατο.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • ηχομόνωση;
 • Κατεύθυνση παροχής αέρα στην οροφή, η οποία αποκλείει τη διαμόρφωση των ρευμάτων.
 • προσβασιμότητα των τιμών.

Αρνητικές πτυχές της χρήσης βαλβίδων παραθύρων είναι:

 • χτύπησε τη ροή του κρύου αέρα κατά την κρύα εποχή, γεγονός που αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
 • λειτουργία των συσκευών μόνο με την παρουσία μιας κουκούλας εργασίας ·
 • χαμηλή απόδοση ·
 • Δεν υπάρχουν φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη.
 • κίνδυνος κατάψυξης της συσκευής.

Dovent

Η βαλβίδα εξαερισμού "Domvent" είναι μια συσκευή τύπου τοίχου, η οποία πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από την μπαταρία.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής αυτής της μάρκας έχει ως εξής: Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στον σιγαστήρα της βαλβίδας μέσω της εξωτερικής σχάρας. Λόγω του σχήματος του λαβυρίνθου, η συσκευή εκτελεί ένα ακατέργαστο φιλτράρισμα του αέρα και εξασφαλίζει πλήρη απουσία σκόνης και θορύβου στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, ο αέρας ρέει κατά τη διαμήκη κατεύθυνση προς το ψυγείο, όπου θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η συσκευή της συσκευής επιτρέπει τη ρύθμιση του βαθμού παροχής αέρα με τη μετακίνηση ενός εξειδικευμένου αποσβεστήρα.

Το μοντέλο φίλτρου δεν απαιτεί ένα τέτοιο μοντέλο βαλβίδας αέρα - είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, μία φορά κάθε έξι μήνες, αφαιρέστε το κάλυμμα από το περίβλημα του οργάνου, αφαιρέστε τον απορροφητήρα και ανακινήστε καλά. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από μια μικρή κεφαλή νερού, και στη συνέχεια να στεγνώσει. Μετά από πλήρη ξήρανση, το φίλτρο μπορεί να εισαχθεί στη θέση του και η βαλβίδα μπορεί να κλείσει με ένα καπάκι.

Το μέσο κόστος μιας τέτοιας βαλβίδας είναι στο επίπεδο ενός και μισού ρουβλίου.

CPV 125

Το μοντέλο βαλβίδων τοίχου εισόδου KPV 125 είναι αρκετά απαιτητικό από τους συμπατριώτες μας λόγω της υψηλής λειτουργικότητάς του. Το μοντέλο αυτό είναι ένα πλαστικό μήκος σωλήνα από 40 έως 1 μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος τοιχώματος για το πάχος τοιχώματος.

Από την πλευρά του δρόμου, ο αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με ένα στρογγυλό πλέγμα αλουμινίου και πίσω από τα πτερύγιά του υπάρχει ένα μικρό δίκτυο κουνουπιών.

Στο εσωτερικό μέρος του σωλήνα, από την πλευρά του δωματίου, υπάρχει μόνωση από ορυκτοβάμβακα, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η μείωση του θορύβου και η αποφυγή της κατάψυξης του τοίχου.

Από την πλευρά του δωματίου, τοποθετείται ένα αποσπώμενο πλαστικό ακροφύσιο στον αεραγωγό, μέσα του οποίου υπάρχει ένα φίλτρο σκόνης και ένα ρυθμιστικό ρυθμιστικό.

Το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου βαλβίδας εξαρτάται από τη χώρα του κατασκευαστή. Ενώ τα κινεζικά μοντέλα μπορούν να βρεθούν για 1.5 χιλιάδες ρούβλια, οι οικιακές συσκευές κοστίζουν περίπου 3.000 ρούβλια. Ταυτόχρονα, βαλβίδες από τη Φινλανδία είναι πολύ πιο ακριβά - περίπου 4,5 χιλιάδες ρούβλια.

Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει: σχόλια

Στην απεραντοσύνη του δικτύου, μπορείτε να βρείτε πολλές αντιπαραθέσεις σχετικά με το θέμα "Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει." Όπως δείχνει η πρακτική, κατά την επιλογή μιας συσκευής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δικές σας επιθυμίες και οικονομικές δυνατότητες. Και τα μοντέλα των παραθύρων και των τοίχων έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι συσκευές τοίχου είναι πολύ πιο ισχυρές, σε σύγκριση με τις συσκευές παραθύρων, ωστόσο κοστίζουν μια τάξη μεγέθους περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση των βαλβίδων παραθύρων είναι πολύ λιγότερο επίπονη από την εγκατάσταση της συσκευής στον τοίχο.

Η πιο λειτουργική έκδοση των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι μια συσκευή με σύστημα αναγκαστικού αέρα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συσκευής είναι η διαθεσιμότητα:

 • ανεμιστήρας με ηλεκτρική κίνηση.
 • πρόσθετα φίλτρα καθαρισμού.
 • συσκευή για προθέρμανση του αέρα.

Τα πλεονεκτήματα των βαλβίδων παροχής αέρα με αναγκαστική παροχή αέρα είναι:

 • λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καλό εξαερισμό.
 • την παρουσία ενός επιπλέον συστήματος καθαρισμού του αέρα ·
 • μείωση της σκόνης και του διοξειδίου του άνθρακα ·
 • κανονικοποίηση των δεικτών υγρασίας αέρα στην αίθουσα.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα της υλοποίησης μιας τέτοιας λύσης είναι το υψηλό κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της εγκατάστασής της.

Τρόπος εγκατάστασης: κανόνες εγκατάστασης

Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από τον τύπο του.

Για τα μοντέλα τοίχων, η διαδικασία θα μοιάζει με αυτή:

 • η θέση εγκατάστασης βαλβίδας έχει επιλεγεί.
 • στον τοίχο διατρυπάται μια διαμπερής οπή με μια ελαφρά κλίση 3-4 βαθμών προς το δρόμο (για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας).
 • οπές διάτρησης για βίδες αυτοεπιπεδώματος (για τη στερέωση του εσωτερικού του περιβλήματος).
 • "Χρησιμοποιείται ένας αγωγός αέρα" - ο σωλήνας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή, σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.
 • οι υπερβολικοί σωλήνες αποκόπτονται στο σήμα.
 • Ο απομονωτής θορύβου είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό τμήμα του αγωγού.
 • ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.
 • η μάσκα αερισμού είναι στερεωμένη προς τα έξω (οι περσίδες πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να στερεώνονται σε οριζόντια θέση).
 • Το εσωτερικό περίβλημα είναι στερεωμένο στον τοίχο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα και συναρμολογείται σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • Στο πλάι του δωματίου, τοποθετείται ένα πορτάκι στον αεραγωγό.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα:

Στην περίπτωση μοντέλων παραθύρων, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας θα συνίσταται στη διαδοχική εκτέλεση των ακόλουθων βημάτων:

 • εφαρμογή του περιγράμματος θέσης βαλβίδας.
 • τρύπες τρύπες μέσα από το περιγραφόμενο περίγραμμα?
 • Κοπή του υπόλοιπου υλικού με παζλ.
 • επεξεργασία της πλάκας στήριξης της βαλβίδας με στεγανωτικό, τοποθέτηση της στην επιφάνεια επικάλυψης του πτερυγίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες,
 • άλεση της αύλακας στην επιφάνεια επίστρωσης του πλαισίου.
 • τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της κλιματικής βαλβίδας με ένα προστατευτικό κάλυμμα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, στεγανοποίηση με στεγανωτικό υλικό,
 • συλλογή του φύλλου και της εγκατάστασής του στη θέση του ·
 • Έλεγχος της θέσης των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
 • τοποθέτηση του εσωτερικού τμήματος της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης με τη βοήθεια κλιπ και μανδάλων.
 • ρύθμιση της βαλβίδας.

Διαβάστε το βίντεο για αυτό το θέμα μπορεί να είναι περαιτέρω:

Το κόστος της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου, της απόδοσης, του τρόπου λειτουργίας, της διαθεσιμότητας πρόσθετων φίλτρων και άλλων. Κατά κανόνα, το μέσο κόστος των εν λόγω συσκευών ξεκινά από 1,5 χιλιάδες ρούβλια και φτάνει 5-6 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε τη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βαλβίδες αέρα σε οργανισμούς όπως:

 • "Σπίτι του αέρα":
  • τοποθεσία: http://www.kupitvozduha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 3η οδός Karacharovskaya, σπίτι 18Α, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 782-74-87.
 • "Profkomfort":
  • site: https://prof-komfort.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Entuziastov, κτίριο 2;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 391-33-84.
 • "Φρέσκος αέρας":
  • site: http://air-fresh.biz;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Sevastopolsky Prospekt, 10, κτίριο 4?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 770-06-53.
 • "TBM-Market":
  • site: http://www.tbmmarket.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδό Taganskaya, 34, κτίριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 995-40-39.
 • Σύστημα αέρα:
  • τοποθεσία: http://www.air-sistema.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Bolshoy Volokolamsky πέρασμα, σπίτι 5, γραφείο 2?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 155-45-91.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των βαλβίδων τροφοδοσίας:

 • STD "Petrovich":
  • site: https://petrovich.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, 6η Άνω Λωρίδα, 12Α.
  • τηλέφωνο: +7 (812) 334-88-88.
 • "Ice-Petri":
  • site: http://icepetri.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Tambovskaya, σπίτι 8, επιστολή B, γραφείο 26 ·
  • τηλέφωνο: 8 (800) 555-84-70.
 • VerticalVentProject:
  • τοποθεσία: http://ventairbox.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, πλατεία Συντάγματος, κτίριο 7,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 449-90-17.
 • Έρως:
  • site: http://spb.aeros.su;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, επαναστατική οδό, σπίτι 114, γραφεία 105-109;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 301-22-62.
 • Winsord:
  • site: http://okonremont.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Polevaya Sabirovskaya street, 3B house;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 642-21-07.

Έτσι, η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, εγκαταστήστε μόνοι σας τη συσκευή - με μια κατάλληλη προσέγγιση για την εγκατάσταση, το σύστημα δεν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό από αυτό που εγκαθίσταται από επαγγελματίες.

Πώς είναι εγκατεστημένη η βαλβίδα τροφοδοσίας και πώς να την εγκαταστήσετε στον τοίχο;

Για την οργάνωση εισροής καθαρού αέρα στο κτίριο (κατοικίες και μη κατοικίες), σήμερα, οι βαλβίδες εξαερισμού εισόδου (ανεμιστήρες) επιλέγονται συχνά.

Στη θέση των πιο συνηθισμένων είναι τα μοντέλα τοίχων - τοποθετημένα στον εξωτερικό τοίχο.

Περιγραφή κατασκευής

Οι υποδοχές τοίχου, ανεξάρτητα από το μοντέλο, αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Αεραγωγός. Ένας σωλήνας μέσω του οποίου ο αέρας ρέει από το δρόμο προς το δωμάτιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων έχει πλαστικό αγωγό.

Εξωτερική μάσκα εξαερισμού. Αποτρέπει την είσοδο των αγωγών βροχής στον αγωγό. Κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο.

Εσωτερικό περίβλημα - κεφαλή (πλαστικό, συνήθως αποστέλλονται σε αποσυναρμολογημένη μορφή). Περιέχει φίλτρο, κατευθύνει τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Διαμόρφωση βαλβίδας αερίου τοίχου τροφοδοσίας

Εντός του αγωγού μπορεί να υπάρχει μόνωση ή θόρυβος. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι ο τοίχος γύρω από το σωλήνα δεν παγώσει και επίσης να μειωθεί ο θόρυβος του δρόμου.

Ως θερμαντήρας είναι συνήθως ένα polyphobe. Τα εξαρτήματα που περιγράφονται παραπάνω μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά και να κατασκευάσουν μια αυτόματη μηχανή αερισμού με τα δικά σας χέρια, η οποία θα κοστίσει λίγο λιγότερο από την αγορά ενός τελικού προϊόντος.

Εάν η βαλβίδα του τοίχου εξαερισμού είναι ρυθμιζόμενη, ο ρυθμιστής βρίσκεται στο εσωτερικό περίβλημα (κεφαλή). Ορισμένα μοντέλα (Aereco EHT) είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με σύστημα υγρασίας. Αντιδρά με την υγρασία μέσα στο δωμάτιο και ανοίγει τη βαλβίδα όταν ξεπεραστεί κάποια τιμή.

Οι πιο σύνθετες μονάδες αερισμού (για παράδειγμα, η γραμμή Eco Fresh) μπορούν να εξοπλιστούν επιπρόσθετα με τα ακόλουθα στοιχεία:

Ανακλαστήρας (θερμαντήρας αέρα).

Αισθητήρες θερμοκρασίας υγρασίας και / ή αέρα - για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της συσκευής.

Απομακρυσμένος ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας και / ή ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι).

Σκοπός του προϊόντος

Το καθήκον της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να παρέχει ένα άτομο (καθώς και ζώα και φυτά) με αρκετό αέρα για αναπνοή και να εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας στο δωμάτιο.

Σετ βαλβίδας

Εάν δεν υπάρχει σταθερή εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο (και για ένα άτομο χρειάζονται περίπου 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα) - το σώμα δεν λαμβάνει τη σωστή ποσότητα οξυγόνου. Επιπλέον, η κορεσμού οδηγεί σε συμπύκνωση της υγρασίας στις πλαγιές των παραθύρων, το πλαίσιο και το περβάζι παραθύρων, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας.

Η βαλβίδα αέρα τοίχου μπορεί να παρέχει επαρκή ποσότητα καθαρού αέρα: υπό κανονικές συνθήκες (εάν η διαφορά πίεσης είναι 10 Pa), τα περισσότερα μοντέλα λαμβάνουν περίπου 25-30 m³ / h. Ακριβώς όπως τα υγειονομικά πρότυπα για 1 άτομο απαιτούν. Αν η πτώση πίεσης είναι μεγαλύτερη, η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα αυξηθεί επίσης.

Αρχή λειτουργίας και δοκιμών των αεραγωγών

Ο αέρας από το δρόμο περνάει από τον αναπνευστήρα, επειδή η πίεση στο δωμάτιο είναι χαμηλότερη από ό, τι στο δρόμο. Τέτοιες συνθήκες (πτώση πίεσης) δημιουργούνται με τη λειτουργία εξαερισμού στον χώρο: κουκούλα ή απλό αγωγό εξαερισμού.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να εξετάσετε: εάν ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς, τότε ο αναπνευστήρας θα δώσει επίσης λιγóτερο αέρα (αφού η διαφορά είναι λιγóτερη απó τον κανóνα ή δεν θα είναι καθόλου). Επομένως, προτού σχεδιάσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά.

Κανονικό ρεύμα του αεραγωγού

Για να ελέγξτε τη λειτουργία του αγωγού εξαερισμού, χρειάζεστε:

Ανοίξτε το παράθυρο (ή το παράθυρο, ή το μπαλκόνι, το κύριο πράγμα - αυτό ήταν η εισροή καθαρού αέρα).

Φέρτε ένα αναμμένο ταιριάζει ή ένα αναπτήρα στην μάσκα.

Όταν ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά, η φλόγα πρέπει να "σφίγγεται" στο κανάλι. Εάν αυτό δεν συμβεί, ή εάν η φλόγα αντίθετα αποκλίνει από τη μάσκα - τότε δεν υπάρχει έλξη και ο αερισμός στο διαμέρισμα είναι σπασμένος.

Αντί για ανοικτή φωτιά, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του αεραγωγού και ένα κανονικό κομμάτι χαρτιού (το καλύτερο από όλα - τουαλέτα, επειδή είναι λεπτό και ελαφρύ). Μία μικρή τομή πρέπει να εφαρμοστεί στη μάσκα εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση - το χαρτί πρέπει να προσελκύσει: στην περίπτωση αυτή, ο εξαερισμός λειτουργεί τέλεια.

Οι μέθοδοι επαλήθευσης που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άχρηστες το καλοκαίρι, σε ζεστό καιρό. Ο αέρας στη θερμότητα είναι βαρύτερος από τον ψυχρό και έτσι η πίεση στον αγωγό εξαερισμού πέφτει. Συνεπώς, ακόμη και ο κανονικός αερισμός λειτουργίας δεν μπορεί να προσελκύσει φωτιά (ή χαρτί).

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αίτησης

Η χρήση ενός ανεμιστήρα τοίχου είναι μια χρήσιμη λύση για διάφορους λόγους:

δεν υπάρχει λόγος να ανοίγετε και να κλείνετε συχνά το παράθυρο (πράγμα που σημαίνει ότι το υλικό δεν φθείρεται, υπολογιζόμενο κατά μέσο όρο 10.000 κινήσεις).

Η βαλβίδα λαμβάνει λιγότερο θόρυβο παρά μέσω του ανοικτού παραθύρου (χάρη στο φίλτρο και τη μόνωση στον αγωγό).

είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας εισερχόμενου αέρα (δεν υπάρχουν ρυθμιστές βασικά μόνο στα φθηνότερα μοντέλα).

η εγκατάσταση κοντά στην μπαταρία ή στην κορυφή του τοίχου αποτρέπει τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας το χειμώνα.

 • μέσα στο δωμάτιο το προϊόν είναι αόρατο (με οποιαδήποτε μέθοδο εγκατάστασης είναι εύκολο να καλύψει με κουρτίνες), και αν είναι αισθητό, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και δεν χτυπά το μάτι?
 • Η κεφαλή της βαλβίδας αέρα παροχής στο δωμάτιο

  σχετική φθηνότητα (1 σύνολο της βαλβίδας και την εγκατάσταση της από ειδικούς στο ποσό θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες ρούβλια).

  Όσον αφορά το τελευταίο σημείο: κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαέρωσης κοντά στην μπαταρία - ο αέρας θα ζεσταθεί από αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση (αν η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του τοίχου) ο αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο από ψηλά και θα αναμειχθεί με το δωμάτιο (θερμότερο).

  Τα πιο ακριβά μοντέλα εισροών μπορούν να εξοπλιστούν με επανακτήτες (θερμαντήρες) και ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι εξάτμιση ή αέρας τροφοδοσίας. Τέτοια φυτά είναι πιο αποτελεσματική, ωστόσο, και είναι τουλάχιστον 8-10 φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά ανεμιστήρες-βαλβίδα (π.χ., τέλη για Eco φρεσκάδα που έχει ένα ανεμιστήρα και θερμαντήρα, ξεκινώντας από 15 000).

  Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

  η ανάγκη να γίνει μια τρύπα στον τοίχο (εάν η εισροή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα θέλετε να αφαιρεθεί - θα υπάρχει μια διαμπερή τρύπα στο δρόμο)?

  τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση μπορούν να οδηγήσουν στο πάγωμα του τοίχου (το τμήμα ανάμεσα στην τρύπα και την κλίση) ή κάποιο μέρος του αγωγού θα παγώσει το χειμώνα.

  σε πολύ κρύες περιοχές (όπου η θερμοκρασία πέφτει για πολύ καιρό κάτω από -10 °) το χειμώνα η εισροή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς το δωμάτιο θα είναι πολύ κρύο.

  τα μοντέλα χωρίς ανεμιστήρα μπορούν να έχουν περίπου 30 m³ / h αέρα (κάτι που είναι φυσιολογικό για ένα άτομο σε ένα δωμάτιο).

  Τύποι και διακρίσεις

  Όλες οι εισροές τοίχων διαφέρουν σε διάφορες παραμέτρους:

  Πώς ο ανεμιστήρας κοιτάζει έξω (από το δρόμο) και από μέσα (από το δωμάτιο)

  Με χειροκίνητη ρύθμιση της ποσότητας του αέρα που περνάει ή χωρίς ρύθμιση.

  Με την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος αυτόματης ρύθμισης.

  Με την παρουσία ή την απουσία θωρακικού αγωγού.

  Εάν είναι δυνατή ή αδύνατη η εγκατάσταση πρόσθετων εξαρτημάτων.

  Εάν είναι δυνατόν ή αδύνατο να κλείσετε εντελώς τη βαλβίδα.

  Με τη διάμετρο του αγωγού.

  Με την ποσότητα αέρα που διέρχεται.

  Διαφορετικά, οι διαφορές είναι μόνο στο εσωτερικό της συσκευής (που βρίσκεται στο διαμέρισμα) και την εμφάνιση των στοιχείων.

  Ως ειδική περίπτωση - υπάρχουν διαφορές στη μορφή και το υλικό του αγωγού. Για όλα τα μοντέλα είναι ένας πλαστικός σωλήνας. Μόνο το SVK V-75 M διαφέρει - αυτή η βαλβίδα αεραγωγού είναι κατασκευασμένη από διογκωμένο πολυστυρένιο και έχει ορθογώνιο σχήμα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περβάζι.

  Μοντέλα αερισμού

  Ο αριθμός των μοντέλων είναι πλέον σημαντικός. Ας δώσουμε συγκεκριμένα ονόματα:

  Χρωματικές αποχρώσεις

  Εκτός από το προαναφερθέν μοντέλο SV-75 M, οι υπόλοιπες βαλβίδες εξαερισμού τοίχου μπορούν να εγκατασταθούν σε μια αυθαίρετη θέση στο εξωτερικό τοίχωμα. Ωστόσο, Οι πιο επιτυχημένες είναι οι ακόλουθες ενότητες:

  Κάτω από το περβάζι, δίπλα στην μπαταρία.

  Σε επίπεδο 2/3 του ύψους του ανοίγματος παραθύρου (για ένα συνηθισμένο διαμέρισμα - σε υψόμετρο περίπου 1,8-2 μέτρα από το πάτωμα).

  Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως από την μπαταρία. Στο δεύτερο - εισέρχεται στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου αναμιγνύεται με ζεστό αέρα. Και οι δύο επιλογές είναι καλές, καθώς αυτή η διάταξη σας επιτρέπει να κρύψετε τη βαλβίδα τοίχου πίσω από τις κουρτίνες.

  Η μόνη απαίτηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη στη δεύτερη περίπτωση: από τη θέση της βαλβίδας παροχής στον τοίχο μέχρι την κλίση του παραθύρου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Διαφορετικά, αυτή η τοποθεσία το χειμώνα μπορεί να παγώσει.

  Στη συσκευή και την εγκατάσταση της βαλβίδας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του KPV 125 (βίντεο)

  Στάδια εγκατάστασης

  Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα παροχής στον τοίχο (θα εξετάσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης βαλβίδων με κυκλικό αγωγό, για την εγκατάσταση του SVK V-75 M - είναι δυνατή η ανάγνωση ξεχωριστά):

  Εγκατάσταση διάτρησης με διαμάντια.

  Αλυσοπρίονο (για κοπή του αεραγωγού ανάλογα με τις ανάγκες).

  Κόλλα (εάν η εξωτερική μάσκα προσκολληθεί στον αγωγό) ή ένα κατσαβίδι (εάν είναι βιδωμένο).

  Περιττές ράβδους ή μεμβράνες από πολυαιθυλένιο - για να τοποθετήσετε το πάτωμα στην εργασία.

  Μέσα προστασίας των οφθαλμών και των αναπνευστικών οργάνων (από τη σκόνη που πετάει κατά τη διάτρηση).

  Στάδια εγκατάστασης της βαλβίδας εξαερισμού σε τοίχο

  Εγκατάσταση εκτελείται στην ακόλουθη ακολουθία:

  Η θέση εγκατάστασης του αναπνευστήρα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες κανόνες.

  Μια διαμπερής οπή είναι διάτρητη στον τοίχο. Θα πρέπει να έχει μια μικρή κλίση (3-4 μοίρες) στην κατεύθυνση του δρόμου - για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στον αγωγό.

  Τρυπήστε τις οπές για βίδες με αυτοκόλλητη βίδα (για την τοποθέτηση της εσωτερικής θήκης).

  Χρησιμοποιείται ο αγωγός αέρα: ο σωλήνας εισάγεται στην οπή και σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.

  Πλεόνασμα σωλήνα - κόψτε το σήμα.

  Μέσα στον αγωγό είναι εγκατεστημένος ένας απομονωτής θορύβου (εάν περιλαμβάνεται, αν όχι, συνιστάται να αγοράσετε ένα θερμότερο σωλήνα - το "κέλυφος" της επιθυμητής διαμέτρου) και να το χρησιμοποιήσετε ως μόνωση από θόρυβο.

  Ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.

  Στο εξωτερικό μέρος, η σχάρα εξαερισμού στερεώνεται στον αγωγό (για κόλλα ή μπουλόνια). Τα blinds θα πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να είναι οριζόντια.

  Η εσωτερική θήκη είναι στερεωμένη στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

  Η εσωτερική θήκη συναρμολογείται.

  Βήματα εγκατάστασης στο παράδειγμα της βαλβίδας Domvent (video)

  Φροντίδα και συντήρηση

  Η βαλβίδα εξαερισμού του τροφοδοτικού στον τοίχο συνιστάται να καθαρίζεται περιοδικά - σκόνη και μικρά υπολείμματα μπορούν να γεμιστούν στον αεραγωγό. Η σκόνη μπορεί επίσης να φράξει το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου.

  Για τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική θήκη και να αφαιρέσετε το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου. Αυτό συνιστάται στη ζεστή εποχή, έτσι ώστε ο κρύος άνεμος να μην σβήσει στο δωμάτιο (ή η τρύπα πρέπει να σφραγιστεί).

  Φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού τοίχου

  Εάν το φίλτρο και ο μονωτήρας είναι κατασκευασμένα από συνθετικά (και στα περισσότερα μοντέλα ακριβώς έτσι) - μπορούν να πλυθούν σε σαπουνόνερο. Μετά από αυτό, πρέπει να στεγνώσουν χωρίς διακοπή.

  Δώστε προσοχή στην καθαρότητα του αγωγού μέσα: μπορείτε να κοιτάξετε μέσα, ενώ το φίλτρο και ο θερμαντήρας στεγνώνουν. Εάν υπάρχει σκόνη ή μικρά συντρίμμια μέσα σε ένα μεγάλο στρώμα, μπορείτε να το κάνετε κενό. Προαιρετικά μπορείτε να αφαιρέσετε την εξωτερική σχάρα και να φυσήξετε το σωλήνα με μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο το χειμώνα αρχίσει να πέφτει αισθητά (συνήθως σε θερμοκρασίες κάτω από -10º και / ή σε ισχυρούς ανέμους) - συνιστάται η μείωση της ροής του αέρα μέσω της βαλβίδας (αν είναι δυνατόν, προσαρμογή).

  Βαλβίδες τροφοδοσίας

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας αέρα είναι σχεδιασμένες για τον αερισμό των χώρων χωρίς το άνοιγμα του παραθύρου. Η βαλβίδα δεν είναι εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα και ένα θερμαντήρα, αλλά εκτελεί βασικές φιλτράρισμα της σκόνης, χνούδια, τα έντομα και ούτω καθεξής. Ν, θερμική και ηχομόνωση περίβλημα του που επιτρέπει το σπίτι να αναπνέει καθαρό αέρα χωρίς θόρυβο και σκόνη. Τοίχος αερισμός - αυτό είναι μια οικονομική λύση τόσο για διαμερίσματα και δημόσιους χώρους: το κόστος της βαλβίδας ξεκινά από 1750r. Εάν είναι απαραίτητο, το δωμάτιο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με αρκετές βαλβίδες, έτσι ώστε η ποσότητα του αέρα να είναι επαρκής για όλους. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη μέσα στον τοίχο και δεν καταλαμβάνει μια χρήσιμη περιοχή.


  Φυσητήρας εισόδου στο τοίχο με ανεμιστήρα - μια βολική επιλογή για δωμάτια όπου το κανονικό καπό λειτουργεί ανεπαρκώς ή είναι μπλοκαρισμένο. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του σωλήνα βαλβίδας και αντλείται με δύναμη ο αέρας μέσα στο σπίτι.


  Για την εγκατάσταση του εξαερισμού είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια οπή με διάμετρο 62-132mm στον τοίχο. Αυτό είναι νόμιμο και δεν απαιτεί συμφωνία. Στην εταιρεία Fresh Air μπορείτε να αγοράσετε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας στη χαμηλότερη τιμή και να παραγγείλετε εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι.

  Βαλβίδα αέρα παροχής ή κοινή λογική. Πώς να αναπνέετε ένα νέο κτίριο;

  Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα αερισμού στα παλιά σπίτια και σε νέα. Αλλά υπάρχουν ορισμένες σειρές σπιτιών στις οποίες τα προβλήματα αερισμού συμβαίνουν συχνότερα από άλλα. Γιατί;

  Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της ακαθαρσίας μέσω της βαλβίδας προμήθειας, γιατί δεν λειτουργεί πάντα και τι πρέπει να κάνει.


  Τυπική στέγαση χαρακτηρίζεται από τα ίδια σχέδια για επικοινωνίες μηχανικής, και ως εκ τούτου τα ίδια προβλήματα. Τυπική στέγαση στη χώρα μας έχει κατασκευαστεί πάντα και έχει χτιστεί μέχρι τώρα. Πολύ συχνά στα φόρουμ στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε το θέμα με τίτλο «Προβλήματα με εξαερισμό στα σπίτια της σειράς...» Κατά κανόνα, αυτό το σπίτι της σειράς Ρ-44, Ρ-3M, Kope, Ρ-46, Ρ-55, Ρ-30, Ρ 42, P-43, 13, IP-46-C και άλλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αερισμός του έργου δεν λαμβάνει υπόψη τη στεγανότητα των παραθύρων των σύγχρονων υλικών, είτε από PVC ή ξύλο: δεν διαρροή αέρα μέσα στο σπίτι! Εξαερισμού στο διαμέρισμα ήταν ακόμα που φυσικά, όπως τις παλιές καλές ημέρες, όταν υπήρχαν τεράστιες ρωγμές και τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα για το χειμώνα και μέσα από την προγραμματισμένη ροή φρέσκου αέρα στο διαμέρισμα. Αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και η κατάσταση έχει αλλάξει: τα παράθυρα δεν παρέχουν πλέον οξυγόνο. Το αποτέλεσμα: το διαμέρισμα είναι αποπνικτική, και ο αερισμός και είναι φυσικό - με την προσδοκία της ροής του αέρα μέσα από τις σχισμές παράθυρο και εκροής μέσω των αεραγωγών στο μπάνιο και στην κουζίνα. Δεν είναι σπάνια και η κατάσταση, όταν οι κάτοικοι στην επισκευή οι ίδιοι παραβιάζουν obschedomovyh σύστημα εξαερισμού, και μετά την επισκευή ζουν καλά, αλλά για να ζήσει γείτονες αποτρέπει δυσάρεστη οσμή από την εξάτμιση.

  Σχεδόν όλοι οι προγραμματιστές γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά «κλείνουν τα μάτια» τους, κρύβοντας πίσω από ατελή πρότυπα στον φυσικό εξαερισμό. Μερικοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κατάσταση. Αλλά πόσο καλό είναι;

  Εσείς ο ίδιος γνωρίζετε ποιες πόρτες τοποθετούνται από κατασκευαστές, ποια παράθυρα, ποιες επισκευές γίνονται... Αυτό είναι με τον αερισμό που προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα με τον απλούστερο και φθηνότερο τρόπο. Τι κάνουν λοιπόν; Προσπαθούν να εγκαταστήσουν εισόδους αέρα (για παράδειγμα, στην P-44-T, σπίτια δημοφιλή στη Μόσχα και τη Μόσχα).

  Για παραπομπή: Οι βαλβίδες εισόδου (εξαερισμού) αποτελούνται από σωλήνα με θόρυβο και θερμομόνωση, τοποθετημένοι στην τρύπα στον τοίχο. Στην εξωτερική πλευρά του τοίχου, τοποθετείται πάνω στον αγωγό εξωτερική μάσκα, αποτρέποντας τα συντρίμμια και τις βροχοπτώσεις, και από μέσα - βαλβίδα με αποσβεστήρα. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύουν ένα κενό στο φύλλο ή στο πλαίσιο του παραθύρου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η ροή του αέρα από το δρόμο.

  Ωστόσο, παράδοξα, το πρόβλημα του αερισμού δεν το λύει. Δεδομένου ότι οι βαλβίδες είναι δεν ανεμιστήρα, η παροχή αέρα είναι λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, έτσι ώστε η προϋπόθεση για την εργασία αυτής της ομάδας των συσκευών είναι η παρουσία στην αίθουσα θα λειτουργεί αποτελεσματικά εξαναγκασμένο αερισμό. Με άλλα λόγια, εάν ο απαγωγέας δεν λειτουργεί, τότε η ροή του αέρα μέσω τέτοιας συσκευής δεν θα. Και στην πραγματικότητα σε μια τέτοια σειρά σπιτιών μόνο και υπάρχουν προβλήματα με ένα απόσπασμα. Επιπλέον, βαλβίδες και άλλα αεραγωγούς τοιχώματος συχνά παγώσει το χειμώνα, λόγω της έλλειψης αέρα προσαγωγής θέρμανσης, δεν υπάρχει σχεδόν καμία καθαρισμένου αέρα που εισέρχεται στο σπίτι και να έχουν χαμηλή παραγωγικότητα (ρυθμός αέρα για να παρέχει την καλύτερη περίπτωση, είναι επαρκής for 1 - 30 m3 / ώρα).

  Όπως βλέπουμε, το πρόβλημα της εισροής, της απομάκρυνσης και της ποιότητας του αέρα παραμένει. Και, φυσικά, το πάγωμα...

  Βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο - βελτιώνουμε τον εξαερισμό στο περίβλημα με τον απλούστερο τρόπο

  Συχνά, μετά την εγκατάσταση των παραθύρων του ευρώ και των σύγχρονων θυρών εισόδου, ο αερισμός στο περίβλημα επιδεινώνεται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αποκατάστασή του, αλλά πολλοί από αυτούς δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί, αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκοι και δαπανηροί. Ως εκ τούτου, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια αρκετά απλή λύση που σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε γρήγορα και οικονομικά τον αερισμό στο περίβλημα.

  Στα περισσότερα διαμερίσματα της σοβιετικής εποχής, ο εξαερισμός είναι φυσικός, λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης στο σπίτι και πίσω από την πλευρά του. Και αυτός ο αερισμός είναι εξάτμιση, δηλ. παλιό αέρα τραβιέται από το δωμάτιο. Αλλά από πού να πάρετε καθαρό αέρα, ρωτάτε; Για την εισροή αέρα απάντησαν οι ρωγμές στα ξύλινα παράθυρα και τις πόρτες, δηλ. ελήφθησαν υπόψη στο σχεδιασμό του εξαερισμού και συμμετείχαν ενεργά στην ανταλλαγή αέρα.

  Τώρα οι άνθρωποι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τα παλιά ξύλινα παράθυρα με πλαστικά, αεροστεγή διπλά τζάμια, αλλά και με κάθε τρόπο να μονώσουν το περίβλημα τους. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η εγκατάσταση σφραγισμένων παραθύρων αποτελεί άμεση παρέμβαση στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται απλώς η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα.

  Αυτό οδηγεί σε αυτές τις αρνητικές συνέπειες, όπως την υγρασία από τους τοίχους και την εμφάνιση μούχλας σε αυτές, θάμπωμα των παραθύρων και ούτω καθεξής. Διορθώστε την περιστασιακή εξαερισμού κατάσταση δεν είναι δυνατόν, δεδομένου εξαερισμού πρέπει να είναι σταθερή. Επιπλέον, δεν είναι πολύ βολικό, για παράδειγμα, στην κρύα εποχή, όταν το διαμέρισμα δεν είναι τόσο ζεστό.

  Οι αρχάριοι σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά προσπαθούν λανθασμένα να διορθώσουν την κατάσταση εγκαθιστώντας εξαναγκασμένο εξαερισμό. Με άλλα λόγια - εγκαθιστούν ανεμιστήρες εξαγωγής που αντλούν αέρα στους αεραγωγούς. Αλλά, όπως διαπιστώσαμε, το πρόβλημα δεν έγκειται στην κακή εξάντληση, αλλά στην απουσία ροής αέρα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ευκολότερη η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι το ίδιο το σύστημα εξαερισμού είναι σε τάξη. Μετά από όλα, σε παλιά σπίτια, το πρόβλημα μπορεί να είναι τόσο στην κουκούλα όσο και στην απουσία εισροής ταυτόχρονα.

  Για να ελέγξετε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού, ανοίξτε το παράθυρο για εξαερισμό και φέρετε ένα αναμμένο ταιριάζει, έναν αναπτήρα ή ένα κερί στη σχάρα εξαερισμού. Εάν το φως στρέφεται έντονα προς την θυρίδα εξαερισμού, τότε ο αερισμός λειτουργεί όπως αναμένεται. Κατά κανόνα, μια ισχυρή ροή αέρα κοντά στο πλέγμα μπορεί να γίνει αισθητή ακόμη και με το χέρι.

  Οι βαλβίδες παροχής, ανάλογα με την τοποθεσία, είναι δύο τύπων:

  • εγκατασταθεί στα παράθυρα.
  • τοίχο.

  Τα τελευταία είναι πιο αποτελεσματικά και βολικά λειτουργικά. Ως εκ τούτου, θα μιλήσουμε για αυτά.

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας, στην πραγματικότητα, είναι ένας σωλήνας που διέρχεται από τον τοίχο. Στο εξωτερικό του τοίχου, τοποθετείται μια σχάρα στο σωλήνα, η οποία προστατεύει τη βαλβίδα από το να εισχωρήσει σε αυτήν συντρίμμια, ιζήματα, έντομα. Μέσα στο σωλήνα υπάρχει θερμομονωτικό υλικό που εμποδίζει τη ροή θερμότητας από τη βαλβίδα, καθώς και ένα φίλτρο αέρα που καθαρίζει τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο από τη σκόνη. Στο πλάι του δωματίου είναι τοποθετημένο διακοσμητικό κάλυμμα, το οποίο επιτρέπει την ρύθμιση της έντασης της εισερχόμενης ροής αέρα. Σε ορισμένα μοντέλα, το φίλτρο αέρα είναι ενσωματωμένο στην επένδυση, γεγονός που απλοποιεί την αντικατάστασή του.

  Φυσικά, με αυτό τον τρόπο τοποθετούνται οι απλούστερες εκδοχές των βαλβίδων εισαγωγής. Τα πιο πολύπλοκα μοντέλα μπορούν να έχουν πρόσθετες λειτουργίες:

  • ενσωματωμένος ανεμιστήρας, όταν ενεργοποιείται, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός συμβαίνει στο δωμάτιο.
  • στοιχείο θέρμανσης, το οποίο επιτρέπει τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα στο δωμάτιο το χειμώνα, μειώνοντας έτσι την απώλεια θερμότητας.
  • Τηλεχειριστήριο, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε την ένταση της ροής του αέρα και να ελέγξετε άλλες λειτουργίες.

  Πρέπει να πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτεί όχι μόνο φρέσκα, αλλά και τη βαλβίδα εξαγωγής, όταν ο κύριος αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τον αέρα εξάτμισης ή αυτή απουσιάζει, για παράδειγμα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Οι βαλβίδες εξαγωγής διατάσσονται ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως η πρόσληψη, αλλά εστιάζονται στην κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Συνεπώς, έχουν οπαδούς πίσω.

  Λάβετε υπόψη ότι το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι αποτελεσματικό μόνο αν οι βαλβίδες είναι σωστά τοποθετημένες. Η βαλβίδα τροφοδοσίας πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στο δάπεδο και η βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται κοντά στην οροφή στην αντίθετη πλευρά του τοίχου. Διαφορετικά, η ροή αέρα θα τραβηχτεί και αμέσως θα τεντωθεί, χωρίς να επηρεαστούν οι μάζες του αέρα μέσα στο δωμάτιο.

  Όπως προαναφέρθηκε, οι βαλβίδες εισαγωγής διαφέρουν σε πρόσθετες επιλογές και μέθοδο ελέγχου. Με αυτές τις στιγμές, θα βεβαιωθείτε ξεχωριστά. Αλλά υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • διάμετρο του σωλήνα. Κατά κανόνα, στις βαλβίδες οικιακής χρήσης ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από 40 έως 130 mm.
  • ισχύς ανεμιστήρα - ισχύει μόνο για συσκευές που είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα. Όσο πιο ισχυρό είναι, το αντίστοιχο, τόσο πιο παραγωγικό είναι η συσκευή.

  Φυσικά, είναι αρκετά δύσκολο για έναν νεοφερμένο να προσδιορίσει την παραγωγικότητα της συσκευής από τη διάμετρο του σωλήνα και τη δύναμη του ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές καθορίζουν αυτή την παράμετρο στον όγκο του αέρα που η βαλβίδα είναι σε θέση να περάσει από μέσα μέσα σε μια ώρα. Η ισχύς της βαλβίδας πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο αέρας στο δωμάτιο να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετές φορές.

  Για παράδειγμα, πάρτε μια στάνταρ κουζίνα στην περιοχή Khrushchev 6 τετραγωνικών μέτρων. Με ύψος οροφής τριών μέτρων, ο όγκος του είναι 18 κυβικά μέτρα. Κατά μέσο όρο, η διαπερατότητα μιας βαλβίδας διαμέτρου 130 mm υπερβαίνει τα 50 m 3 την ώρα. Κατά συνέπεια, για μια μικρή κουζίνα αυτή η απόδοση είναι περισσότερο από αρκετή. Εάν η συσκευή αγοράζεται για μεγάλο δωμάτιο και η χωρητικότητά της δεν επαρκεί για να βελτιώσει ποιοτικά την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, μπορούν να εγκατασταθούν δύο βαλβίδες. Αλλά μια τέτοια ανάγκη αναδύεται σπάνια.

  Οι περισσότερες βαλβίδες τροφοδοσίας τοποθετούνται στο χώρο μεταξύ του παραθύρου και του ψυγείου. Επομένως, κατά την επιλογή μιας συσκευής, φροντίστε να μετρήσετε αυτή την απόσταση. Αν μια μεγάλη βαλβίδα δεν ταιριάζει, μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο μικρότερες βαλβίδες. Το μόνο πράγμα είναι να μην κοιτάξουμε τη διάμετρο του σωλήνα, αλλά στις διαστάσεις του διακοσμητικού πλέγματος, αφού θα καταλαμβάνει το χώρο ανάμεσα στο ψυγείο και το περβάζι του παραθύρου.

  Επίσης, όταν αγοράζετε μια συσκευή, φροντίστε να προσέξετε το μήκος του σωλήνα, ειδικά για τα παλιά σπίτια με πυκνούς τοίχους. Το μήκος του χιτωνίου θα πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερο από το πάχος των τοίχων. Αν το μανίκι είναι μικρότερο, τότε η αύξηση του θα είναι αρκετά προβληματική.

  Για να εκτελέσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας, πρέπει να προετοιμάσουμε τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

  • ισχυρό διάτρητο?
  • στέμμα για σκυρόδεμα - η διάμετρος πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο του χιτωνίου βαλβίδας.
  • Η ράβδος γεώτρησης, η οποία επιτρέπει την διάνοιξη οπών σε μεγάλο βάθος.
  • μαλακή μόνωση - είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρώδες πολυαιθυλένιο ή ειδική μόνωση αφρού πολυουρεθάνης για σωλήνες κατά μήκος της διαμέτρου του χιτωνίου. Μερικές φορές γι 'αυτούς τους λόγους ισχύει minvat, αλλά δεν το συνιστούμε, γιατί το ορυκτό μαλλί απορροφά την υγρασία πάρα πολύ.
  • στεγανωτικό κτιρίου.
  • ρουλέτα;
  • επίπεδο κτιρίου ·
  • μαχαίρι τοποθέτησης?
  • ένα κατσαβίδι με σχήμα.
  • ένα δείκτη?
  • πλαστική σακούλα.

  Μετά την προετοιμασία όλων των απαραίτητων, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας.

  Πρώτα απ 'όλα, καθορίζουμε πού θα βρεθεί η βαλβίδα στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το εγκαταστήσετε σε άλλο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να οργανώσετε τον εξαναγκασμό εξαερισμού και εξαναγκασμού, είναι λογικό να τοποθετήσετε τις βαλβίδες στους απέναντι τοίχους του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, οι μάζες του αέρα όλων των κατοικιών θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή αέρα. Για το λόγο αυτό, οι πόρτες πρέπει να εγκατασταθούν σωστά, δηλ. με ένα μικρό διάκενο μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας, έτσι ώστε στην κλειστή θέση να μην εμποδίζουν τη ροή του αέρα.

  Αν θέλετε να εγκαταστήσετε η βαλβίδα παραμένει στην κουζίνα, θα τον βρουν μια θέση όσο πιο μακριά από τον αγωγό σχάρα εξαγωγής στην ανταλλαγή αέρα ήταν ανεπιτυχής κλείσει μέσα σε ένα μικρό δακτύλιο.

  Όταν καθορίσετε τη θέση της συσκευής, ξεκινήστε την εγκατάσταση. Πρώτα απ 'όλα, εκτελούμε τη σήμανση για την τρύπα. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το κάτω μέρος του σώματος του διακοσμητικού πλέγματος στον τοίχο και τραβήξτε μια τρύπα μέσα στο περίβλημα. Αμέσως κάτω από το άνοιγμα ανοίξτε και στερεώστε την πλαστική σακούλα, καθώς θα υπάρχουν πολλά υπολείμματα στη διαδικασία γεώτρησης.

  Μετά από αυτό, πρέπει να τρυπώ μια τρύπα. Πρέπει να πω ότι αυτή η επιχείρηση είναι η πιο δύσκολη. Αρχίζει με την εφαρμογή της αποκαλούμενης οπής προσέγγισης, η οποία έχει διάμετρο μερικά εκατοστά μεγαλύτερη από τη διάμετρο του χιτωνίου. Για παράδειγμα, αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα χιτώνιο διαμέτρου 40 mm, τρυπήστε μια τρύπα με μια κορώνα με διάμετρο 65 mm. Το βάθος της οπής πρέπει να είναι 3-4 cm.

  Στη συνέχεια, στο κέντρο της οπής εισόδου, τρυπήστε μια τρύπα μικρότερης διαμέτρου - 45 mm. Κατ 'αρχάς, τρυπήστε το σε όλο το βάθος της στεφάνης, και στη συνέχεια τοποθετήστε το μπαρ για να περπατήσετε μέσα από τον τοίχο του διαμερίσματος ή του σπιτιού μέσα και μέσα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διαδικασία γεώτρησης να κρατήσετε το τρυπάνι αυστηρά κάθετο στον τοίχο, οπότε βεβαιωθείτε ότι η στεφάνη εισέρχεται στον τοίχο σε ορθή γωνία.

  Τρυπώντας τον τοίχο, τραβήξτε περιοδικά την κορόνα και αφαιρέστε το κομμένο μέρος του τοίχου. Για να αποφύγετε την αύξηση της σκόνης κατά τη διάρκεια της διάτρησης, βυθίστε την επιφάνεια του τοίχου με νερό. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης της κορώνας, κάντε διαλείμματα για να επιτρέψετε στο εργαλείο να κρυώσει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνονται διαλείμματα όταν εργάζεστε με το στέμμα στο σκυρόδεμα, καθώς η υπερθέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη βλάβη του εργαλείου.

  Στο τέλος της εργασίας, φυσήξτε την τρύπα έτσι ώστε να μην υπάρχει σκόνη μέσα σε αυτήν. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να συλλέγουμε τη βαλβίδα τροφοδοσίας, γι 'αυτό εισάγουμε πρώτα το μανίκι στον τοίχο. Προκαταρκτικά στην άκρη του κυλίνδρου σωλήνων ή τοποθετείται σε μια θερμάστρα. Το πλάτος της ταινίας μόνωσης πρέπει να αντιστοιχεί στο βάθος της εισόδου. Για να προετοιμάσουμε μια θερμάστρα, την βάζουμε στην τρύπα και την κόψουμε με τον τοίχο.

  Ο στόχος μας είναι να το βάλετε στο όριο. Για να γίνει αυτό, περιστρέφουμε την κίνηση του μανικιού, σαν να το βιδώνουμε. Όταν ο σφραγιστής στηρίζεται στον τοίχο, με τις ίδιες κινήσεις κύλισης εισάγουμε τον σωλήνα στο άκρο έτσι ώστε να διέρχεται από τον τοίχο. Εάν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, κόβουμε πρώτα. Θα πρέπει να προεξέχει περίπου δύο εκατοστά από τον τοίχο και στις δύο πλευρές.

  Μετά την εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιούμε την εγκατάσταση μιας διακοσμητικής σχάρας εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, ο πυθμένας της θήκης εφαρμόζεται στον τοίχο, έτσι ώστε ο προεξέχων σωλήνας να εισέρχεται στο άνοιγμα του περιβλήματος. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το επίπεδο στο σώμα και ρυθμίστε τη θέση του σε σχέση με την οριζόντια. Αμέσως κάνετε σημάδια στον τοίχο μέσα από τις οπές στερέωσης στη θήκη. Μετά από αυτό, αφαιρέστε προσωρινά το σώμα και, σύμφωνα με τα σημάδια, τρυπήστε τρύπες στον τοίχο για τους πείρους. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σώμα στη θέση του και συνδέστε το με πείρους. Φυσικά, αν οι τοίχοι είναι ξύλινοι, αντί για πείρους χρησιμοποιούμε συμβατικές βίδες.

  Τοποθετήστε το φίλτρο και τα άλλα εξαρτήματα στο περίβλημα που στερεώνεται στον τοίχο και στη συνέχεια τοποθετήστε το κάλυμμα. Πώς να συναρμολογήσετε τα εξωτερικά εξαρτήματα της βαλβίδας τροφοδοσίας, μπορείτε να μάθετε λεπτομερώς από τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο κιτ. Από έξω, εισάγουμε το διακοσμητικό πλέγμα στον προεξέχοντα σωλήνα. Ο χώρος της γειτονικής σχάρας στον τοίχο θα πρέπει να λιπαίνεται με στεγανωτικό.

  Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία τοποθέτησης της βαλβίδας εισόδου στον τοίχο. Τώρα μένει να ελέγξετε τη συσκευή σε λειτουργία. Για να γίνει αυτό, φέρουμε στο διακοσμητικό πλέγμα ένα αναμμένο σπίρτο ή αναπτήρα. Το φως πρέπει να αποκλίνει έντονα ή και να σβήνει εντελώς, πράγμα που υποδηλώνει την έξοδο της ροής αέρα από την σχάρα.

  Το ίδιο σχήμα χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής, μόνο, όπως έχουμε ήδη πει, είναι εγκατεστημένο κάτω από την οροφή.