Τα είδη και η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση του αέρα

Εξοικονομήστε ένα άνετο μικροκλίμα βοηθά τον αερισμό με θέρμανση αέρα. Οι ρυθμίσεις του κλιματικού εξοπλισμού καθιστούν δυνατή την ξεχωριστή ρύθμιση της παροχής αέρα και της θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Η ευκολία χρήσης και η ποικιλία των παραλλαγών καθιστούν αυτές τις ρυθμίσεις απαραίτητες στις δημόσιες, βιομηχανικές και οικιστικές εγκαταστάσεις.

Μια από τις επιλογές για την οργάνωση αερισμού τροφοδοσίας με θέρμανση αέρα

Τύποι συστημάτων

Πάρτε φρέσκο ​​αέρα μπορεί να είναι μια ενεργή και παθητική μέθοδος. Οι παθητικές συσκευές περιλαμβάνουν βαλβίδες AEROPAC. Ο σχεδιασμός εξασφαλίζει την εισροή αέρα από το εξωτερικό λόγω πτώσης πίεσης. Στην ψυχρή περίοδο, εισάγεται αέρας λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, ενώ στον ζεστό χρόνο ο ανεμιστήρας του εκχυλίσματος παίζει έναν καταλύτη για την αλλαγή των θερμοδυναμικών παραμέτρων.

Στοιχεία και δομή εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα με θέρμανση αέρα

Η οπή στον τοίχο ρυθμίζεται από τα πτερύγια. Η ρύθμιση των πτερυγίων είναι χειροκίνητη και αυτόματη. Η αυτόματη ρύθμιση εξαρτάται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • υγρασία αέρα στο δωμάτιο.
 • η ταχύτητα της ροής που διέρχεται από την οπή.

Στον τοίχο

Όταν επιτευχθούν οι καθορισμένες τιμές, το πτερύγιο μειώνει τη διάμετρο της οπής. Το συμπαγές κιβώτιο της συσκευής είναι στερεωμένο στον τοίχο, εξοπλισμένο με οθόνη LCD, πίνακα ελέγχου. Ο εξοπλισμός τοποθετείται κοντά στο ψυγείο, το οποίο συμβάλλει στη θέρμανση του αέρα. Η αρχή της λειτουργίας συνίσταται στην ανάκτηση εσωτερικού (ζεστού) και εξωτερικού (ψυχρότερου) αέρα.

Οι ενεργητικοί θερμαντήρες αέρα είναι πιο απαιτητικοί, επειδή με τη βοήθειά τους είναι δυνατό να ρυθμιστεί η ένταση της πρόσληψης καθαρού αέρα. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, ο εξαερισμός με θέρμανση διαιρείται σε νερό και ηλεκτρικό.

Νερό: από το σύστημα θέρμανσης

Η αρχή του θερμοσίφωνα βασίζεται στην κίνηση του αέρα μέσω ενός συστήματος καναλιών και σωλήνων μέσα στο οποίο κυκλοφορεί ζεστό νερό ή μια ειδική λύση. Η θέρμανση πραγματοποιείται σε εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος ενσωματώνεται απευθείας σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Ο ηλεκτρικός θερμαντήρας λειτουργεί από το δίκτυο, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα.

Ο κλιματικός εξοπλισμός για τον αερισμό των χώρων συμβαίνει:

 • εγκατάσταση - αποτελείται από ξεχωριστά στοιχεία, τοποθετημένα και δοκιμασμένα στο χώρο εγκατάστασης.
 • Σταθερό - είναι μια έτοιμη μονάδα με ενσωματωμένα στοιχεία και σύστημα ελέγχου.

Εγκατάσταση οικιακού εξαερισμού με καθαρό αέρα

Άνετη, συμπαγής, αισθητικά σχεδιασμένη δεξαμενή αναπνοής Tion O2, κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Breezer Tion O2 - σύστημα συμπιεσμένου αέρα εξαερισμού

Ο σχεδιασμός της μονάδας είναι:

 • αγωγό καναλιού με έναν αγωγό εισαγωγής αέρα - μονωμένο αεροστεγές σωλήνα, που ευνοεί την είσοδο αέρα μέσα στη συσκευή.
 • η βαλβίδα καθυστέρησης αέρα είναι ένα διάκενο αέρα που εμποδίζει την εκροή ζεστού αέρα με τον εξοπλισμό απενεργοποιημένο.
 • σύστημα φιλτραρίσματος - τρία διαδοχικά εγκατεστημένα φίλτρα που συγκρατούν σκόνη, βρωμιά, διάφορα σκουπίδια, βακτήρια, αλλεργιογόνα. Το τελευταίο φίλτρο διεξάγει βαθιά καθαρισμό αέρα από καυσαέρια και οσμές.
 • Ανεμιστήρας - άντληση αέρα από το εξωτερικό.
 • κεραμικό θερμαντήρα με κλιματισμό - σχεδιασμένο για θέρμανση αέρα και αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας.

Το αεράκι είναι εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο.

Systemair

Η ελβετική εταιρεία Systemair παράγει μια σειρά εξοπλισμού παροχής αέρα με και χωρίς θέρμανση για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Οι μονάδες της εταιρείας παράγονται σε εκδόσεις δαπέδου, τοίχου και οροφής.

Εγκατάσταση για τον εξαερισμό του συστήματος θέρμανσης από τον κατασκευαστή SystemAir

Σε διάφορα μοντέλα χρησιμοποιούνται πλάκες ή περιστροφικοί ανακτητές. Το θερμαντικό στοιχείο μπορεί να είναι νερό ή ηλεκτρικό.

Παροχή αερισμού σε διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων: απαιτήσεις

Σε διαφορετικούς τύπους χώρων, ανάλογα με το λειτουργικό τους σκοπό, πρέπει να τηρούνται οι κατάλληλες παράμετροι αερισμού:

Στο διαμέρισμα

Για οικιστικά διαμερίσματα και σπίτια υπάρχουν μερικές φορές αρκετό παθητικό αερισμό. Από αρθρωτά συστήματα, κατάλληλα είναι συσσωματώματα με χωρητικότητα μέχρι 100 m3 / ώρα για κάθε περιοχή 5-7 m2. Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα; Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για λεπτομέρειες.

Τυπικό σύστημα εξαερισμού με θέρμανση στο διαμέρισμα

Για ένα τυπικό διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων 60 τ.μ. σε μια κατοικία με πάνελ, αρκεί μια εγκατάσταση χωρητικότητας 350 m3 / h.

Στο κατάστημα συγκόλλησης

Ο εξαερισμός των συγκροτημάτων συγκόλλησης πρέπει να εξουδετερώνει τη σκόνη και το αέριο, τα οποία σχηματίζουν ρεύματα μεταφοράς λόγω των μηχανών συγκόλλησης. Τα υγειονομικά πρότυπα καθιερώνουν ότι ο αέρας πρέπει να τροφοδοτείται στην περιοχή εργασίας.

Εμφάνιση του συστήματος εξαερισμού του συγκροτήματος συγκόλλησης

Σε αυτούς τους χώρους, είναι εγκατεστημένος αεραγωγός εφοδιασμένος με θέρμανση σε δύο επίπεδα:

 • Τα κανάλια αέρα που κατευθύνουν τον αέρα κάτω βρίσκονται σε επίπεδο 6 μέτρων από το δάπεδο.
 • οι εισαγωγές αέρα για οριζόντια ή κεκλιμένη κίνηση αέρα βρίσκονται σε επίπεδο 4 m.

Στο θάλαμο ψεκασμού

Η ιδιαιτερότητα των θαλάμων ψεκασμού είναι η κατανομή μεγάλου αριθμού ατμών διαλύτη και χρωμάτων. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται εναλλασσόμενος εξαερισμός και εξαερισμός με υποχρεωτικές εξατμίσεις φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα καλύμματα είναι πιο συχνά εξοπλισμένα στο πάτωμα, πνίγοντας τη βάση μερικά εκατοστά. Σε αυτές τις τάφρους, τοποθετούνται ακροφύσια με φίλτρα και η δομή κλείνει με πλέγμα.

Συσκευή εξαερισμού σε θάλαμο ψεκασμού

 1. έναρξη της εργασίας - ενεργή κυκλοφορία αέρα για τον καθαρισμό του χώρου από σκόνη και επιβλαβή μικροσωματίδια.
 2. διαδικασία βαφής - συνεχής μετακίνηση του αέρα σε θερμοκρασία έως 30oC, τροφοδοτούμενη στη ζώνη εργασίας και απόσυρση χωρίς διήθηση.
 3. Ξήρανση - παροχή καθαρού φιλτραρισμένου αέρα θερμαινόμενου στους 60 ° C.

Στο λεβητοστάσιο

Η λειτουργία των λεβήτων καυσίμων συνοδεύεται από τη χρήση οξυγόνου στον αέρα. Για να μην δημιουργηθεί βύθισμα επιστροφής, το σύστημα αερισμού των σπιτιών του λέβητα πρέπει να συνδεθεί με τους αγωγούς αερισμού στο σπίτι. Η παρουσία φυσικού εκχυλίσματος είναι υποχρεωτική στο ίδιο το δωμάτιο.

Ο ευκολότερος τρόπος να οργανωθεί ο εξαερισμός στο χώρο του λέβητα

Η διάμετρος του ανοίγματος υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του χώρου, το ύψος της οροφής και τον επικρατούμενο ρυθμό εισαγωγής αέρα. Ανεξάρτητα, οι υπολογισμοί είναι μάλλον δύσκολο να εκτελεστούν, επομένως είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το έργο στους σχεδιαστές.

Για την πισίνα

Κατά το σχεδιασμό εσωτερικές πισίνες σε ιδιωτικές κατοικίες ή αθλητικά κέντρα, τα συστήματα εξαερισμού σχεδιαστεί για να λύσει τα προβλήματα της διατήρησης ορισμένων υγρασίας στο δωμάτιο. Συνεχίζοντας το θέμα, ψάξτε για ένα άρθρο σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στη σάουνα: http://ventilsystem.ru/ventilyaciya/po-naznacheniyu/v-bane/v-parilke.html

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για την πισίνα χωρίς αφύγρανση.

Σύμφωνα με τις ρωσικές και ξένες απαιτήσεις, η θερμοκρασία του νερού στη λεκάνη κυμαίνεται από 28 έως 32 ° C και η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι 2-4 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του νερού (μέγιστη θερμοκρασία 34 ° C).

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτές, ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει:

 • η μέγιστη σχετική υγρασία δεν υπερβαίνει το 65%.
 • ο ρυθμός ροής αέρα είναι έως 0,2 m / s.
 • ένταση ανταλλαγής αέρα - όχι λιγότερο από 80 m3 / h ανά άτομο.
 • επίπεδο θορύβου - έως 60 dB.

Συσκευή

Σχηματικά, η κατασκευή μιας σύνθετης εγκατάστασης αγωγών για εξαερισμό με φρέσκο ​​αέρα έχει ως εξής:

Στο διάγραμμα: η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση του αέρα

Σταθερή μονοκόμματο μονάδα περιλαμβάνει:

 1. Ανεμιστήρας - αντλώντας αέρα μέσα στο δωμάτιο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα περιλαμβάνουν την απόδοση, την πίεση, το επίπεδο θορύβου, τις διαστάσεις.
 2. Ανακλαστήρας - Ψύχεται ο αέρας εξαγωγής.
 3. Ο θάλαμος ανάμειξης είναι μια δεξαμενή στην οποία ένα μέρος των καυσαερίων αναμειγνύεται με τον εξωτερικό αέρα, αποδίδοντας τη θερμότητά του.
 4. Ένας θερμαντήρας νερού ή ηλεκτρικού αέρα είναι ένα σύστημα πιάτων ή σωλήνων που θερμαίνουν τον αέρα λόγω υγρού ή τάσης στο δίκτυο.
 5. Το πτερύγιο είναι μια βαλβίδα με πολλά πτερύγια, η οποία ρυθμίζει την διατομή της οπής.
 6. Φίλτρο και σιγαστήρας - σχεδιασμένο για να μειώνει τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα και τον καθαρισμό του πρωτεύοντος αέρα από τη σκόνη.
 7. Βαλβίδα αντεπιστροφής - αποτρέπει την επιστροφή αέρα όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο. Σχετικά με τις βαλβίδες ελέγχου του εξαερισμού έχουμε ένα ξεχωριστό άρθρο.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση

Κόστος εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση αέρα

Το μέσο κόστος αγοράς και εγκατάστασης αεραγωγών εισαγωγής και εξαγωγής κυμαίνεται από 70 έως 80 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε εξαερισμό με θέρμανση αέρα;

Σχεδιασμός, πώληση και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιούνται από τις ακόλουθες εταιρείες:

 • AKB "StoneHenzh";
 • Η εταιρεία "MiM 2010"?
 • LLC "PP Blagovest-S +".

Ο αέρας θέρμανσης στον εξαερισμό τροφοδοσίας

Ο εξαερισμός με θέρμανση αέρα περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία: έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες θέρμανσης ή ένα θερμαντικό στοιχείο (θερμαντικό στοιχείο) με υψηλή απόδοση θερμότητας. Φίλτρο αέρα, που χρησιμεύει ως εμπόδιο για μεγάλα σωματίδια σκόνης. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται υγραντήρες, φίλτρα υπεριώδους βακτηριδίου. Σε ένα σύνθετο τέτοιο σύστημα εξαερισμού παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα, θέρμανση, καθαρισμό και υγρασία του αέρα τροφοδοσίας. Το χειμώνα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως, ο εξαερισμός με θέρμανση είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους τύπους οικιστικών κτιρίων.

Τι είναι ο αερισμός με θέρμανση

Ο εξαερισμός με τον εναλλάκτη θερμότητας εξασφαλίζει συνεχή παροχή θερμαινόμενης ροής καθαρού αέρα. Έτσι δημιουργείται ένα καλό μικροκλίμα. Ο εξαερισμός που παρέχει θέρμανση των μαζών του αέρα τροφοδοσίας περιλαμβάνει: κεντρικό εξοπλισμό παροχής και εξαγωγής με ανακτητή, ο οποίος παρέχει θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Αυτό οφείλεται στη θερμοκρασία του εξαντλημένου "αέρα εξαγωγής". Ο ανακτητής, που διέρχεται αέρας, δεν το αναμιγνύει με τις εξερχόμενες μάζες αέρα. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από μεμονωμένα κανάλια, τα τοιχώματα των οποίων βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Ο εξαερισμός της θέρμανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ανακύκλωσης (κλιματιστικά, θερμαντήρες αέρα). Ο ζεστός "αέρας εξόδου" αναμειγνύεται με τον αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Βασικά στοιχεία

 • Εισαγωγή αέρος σχάρας. Έχοντας ως διακοσμητικό σκοπό, χρησιμεύει επίσης ως εμπόδιο στη σκόνη και σε άλλα σωματίδια που περιέχουν μάζες ανέμου.
 • Η βαλβίδα. Όταν ο αερισμός είναι απενεργοποιημένος, η βαλβίδα εμποδίζει τη διέλευση για καθαρό αέρα, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φράγμα. Το χειμώνα, μπορεί να αποτρέψει τη διέλευση από μια μεγάλη ροή αέρα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία του χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική μονάδα.
 • Φίλτρα, καθαρίστε τις μάζες των ανέμων. Κάθε έξι μήνες πρέπει να αλλάξουν.
 • Νερό, ηλεκτρικό θερμαντήρα, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα.
 • Για μικρά κτίρια συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα. Σε μεγαλύτερα δωμάτια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμοσίφωνα.

Πρόσθετα στοιχεία

 • Διαχυτήρες - βοηθήστε τη διανομή του αέρα.
 • Ανεμιστήρες.
 • Μειωτήρας ήχου.
 • Ανακούφιση.

Θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας με ανακυκλοφορία

Ο αερισμός με θέρμανση λόγω ανακυκλοφορίας, αν μιλάμε γενικά, λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή:

 • ο αέρας εισέρχεται στο σπίτι μέσω της εισροής του συστήματος εξαερισμού.
 • μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, εισέρχεται στο σύστημα εξάτμισης, όπου μέρος των εισερχόμενων αέριων μαζών αφαιρείται από το σπίτι.
 • Το υπόλοιπο του αέρα εισέρχεται στο θάλαμο ανάμιξης.

Το διαμέρισμα ανάμιξης λαμβάνει χώρα ανάμιξη φρέσκο ​​αέρα με «αναλωμένων», θερμαίνοντας έτσι το κρύο αέρα πραγματοποιείται κατά βάρος (εάν οι ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου που εκτίθενται στη λειτουργία θέρμανσης του αέρα, αλλά όχι το αντίστροφο). Στη συνέχεια, η ροή αέρα αποστέλλεται στον θερμαντήρα αέρα ή κλιματιστικό, και έπειτα μέσα από τους αεραγωγούς αερισμού μέσα στο σπίτι.

Σημαντικό! Η ανακυκλοφορία μειώνει το φορτίο στο σύστημα αερισμού (κλιματιστικό). Για την ανακύκλωση του αέρα στο δωμάτιο παρέμεινε καθαρό πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους όρους: ανατίναξη μάζα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10%, και επιβλαβείς ουσίες στον αέρα που έλαβε από το δωμάτιο μπορεί να περιέχουν όχι περισσότερο από 30%.

Συστήματα με ανακτητή

Η θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανακτητή. Αυτές οι συσκευές χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Περιστροφικοί ανακτητές - εργασίες εις βάρος του ηλεκτρικού ρεύματος. Μέσα στο κυλινδρικό σώμα, τοποθετείται ένα στοιχείο δρομέα, το οποίο περιστρέφεται συνεχώς μεταξύ των βαλβίδων παροχής και εξαγωγής αέρα. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μεγάλος σε μέγεθος. Η απόδοση φθάνει το 87%.
 2. Οι συσκευές ανάκτησης πλακών αποτελούνται από πλάκες που συνδυάζονται. Ο καθαρός αέρας και ο "αέρας εξόδου" περνούν διαμέσου χωριστών καναλιών το ένα προς το άλλο. Δεν αναμειγνύονται, ο αέρας ψυχρής τροφοδοσίας θερμαίνεται εξαιτίας της εκροής θερμού ανέμου. Τέτοιοι ανακτητές είναι συμπαγείς.

Αυτόματη θέρμανση αέρα στον αερισμό τροφοδοσίας

 • Η λειτουργία του εξοπλισμού ελέγχεται από πίνακα ελέγχου (PU). Ο χρήστης προκαθορίζει τον τρόπο ρύθμισης της ροής του καθαρού αέρα και της θερμοκρασίας.
 • Με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη, το θερμαινόμενο σύστημα αερισμού ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ανεξάρτητα.
 • Ο εξοπλισμός που παρέχει θέρμανση μπορεί να συνδεθεί με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • Οι θερμαντήρες παρέχονται με θερμοστάτη, ο οποίος εμποδίζει τη δημιουργία πυρκαγιάς.
 • Στο σύστημα εξαερισμού έχει εγκατασταθεί ένα μανόμετρο για την παρακολούθηση της διαφορικής πίεσης.
 • Μια βαλβίδα διακοπής είναι εγκατεστημένη στον αγωγό αέρα τροφοδοσίας, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την παροχή μάζας αέρα παροχής.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αυτόματος ελεγχόμενος αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με θέρμανση είναι δαπανηρός στη συντήρηση. Η εγκατάσταση και η συντήρηση εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες. Αν και είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε.

Ανεμιστήρας με ζεστό αέρα με θέρμανση νερού

Η θέρμανση του αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία εξασφαλίζεται από ένα θερμοσίφωνα. Παρουσιάζεται με τη μορφή ψυγείου με σωλήνες στους οποίους βρίσκεται το ψυκτικό. Στον αγωγό υπάρχει πτερύγιο, το οποίο βοηθά στην αύξηση της περιοχής επαφής με τον κυκλοφορούν αέρα.

Η αρχή του συστήματος είναι η εξής: Το ψυκτικό θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία του σωλήνα, δίνουν θερμότητα στο πτερύγιο, το οποίο με τη σειρά του θερμαίνει τον αέρα. Έτσι, γίνεται ανταλλαγή θερμότητας.

Ο εξαερισμός Pribochnaya με τον αέρα θέρμανσης νερού είναι πολύ πιο αποδοτικός από τη θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει νερό στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα, οπότε υπάρχει κίνδυνος να το παγώσει με ελάχιστη εργασία του ψυγείου.

Η ρύθμιση της ισχύος μιας τέτοιας συσκευής πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικών και υγειονομικών εξαρτημάτων.

 1. Ζώνη με ελεγκτή και αισθητήρες θερμοκρασίας. Σερβο-ελεγχόμενη βαλβίδα.
 2. Ο αναμικτήρας, είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση του νερού στον εξοπλισμό θέρμανσης στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Το ηλεκτρικό στοιχείο θα ελέγχει τη μονάδα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αρκεί να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία θέρμανσης αέρα και το σύστημα θα εκτελέσει αυτό το πρόγραμμα.

Μια διαφορετική λύση

Εν κατακλείδι, μπορούμε να προσφέρουμε μια άλλη επιλογή για τη θέρμανση του αέρα παροχής, ο οποίος χρησιμοποιείται στην πράξη λιγότερο συχνά - είναι ένας ηλιακός συλλέκτης. Δουλεύει εις βάρος του ήλιου.

Ο ηλιακός συλλέκτης, όπου ο αέρας θερμαίνεται, είναι συνήθως μεγάλος. Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να παράσχει τη θέρμανση της απαιτούμενης ποσότητας αέρα, ακόμη και στην ελάχιστη εργασία του. Οι συλλέκτες αυτού του τύπου είναι πιο επωφελείς από τους υδάτινους, δεν παγώνουν.

Ανεμιστήρας παροχής αέρα με θέρμανση αέρα

Ο αέρας θέρμανσης στον εξαερισμό τροφοδοσίας

Ο εξαερισμός με θέρμανση αέρα περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία: έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες θέρμανσης ή ένα θερμαντικό στοιχείο (θερμαντικό στοιχείο) με υψηλή απόδοση θερμότητας. Φίλτρο αέρα, που χρησιμεύει ως εμπόδιο για μεγάλα σωματίδια σκόνης. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται υγραντήρες, φίλτρα υπεριώδους βακτηριδίου. Σε ένα σύνθετο τέτοιο σύστημα εξαερισμού παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα, θέρμανση, καθαρισμό και υγρασία του αέρα τροφοδοσίας. Το χειμώνα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως, ο εξαερισμός με θέρμανση είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους τύπους οικιστικών κτιρίων.

Τι είναι ο αερισμός με θέρμανση

Συμπαγής αερισμός με θέρμανση για το διαμέρισμα

Ο εξαερισμός με τον εναλλάκτη θερμότητας εξασφαλίζει συνεχή παροχή θερμαινόμενης ροής καθαρού αέρα. Έτσι δημιουργείται ένα καλό μικροκλίμα. Ο εξαερισμός που παρέχει θέρμανση των μαζών του αέρα τροφοδοσίας περιλαμβάνει: κεντρικό εξοπλισμό παροχής και εξαγωγής με ανακτητή, ο οποίος παρέχει θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Αυτό οφείλεται στη θερμοκρασία του εξαντλημένου "αέρα εξαγωγής". Ο ανακτητής, που διέρχεται αέρας, δεν το αναμιγνύει με τις εξερχόμενες μάζες αέρα. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από μεμονωμένα κανάλια, τα τοιχώματα των οποίων βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Ο εξαερισμός της θέρμανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ανακύκλωσης (κλιματιστικά, θερμαντήρες αέρα). Ο ζεστός "αέρας εξόδου" αναμειγνύεται με τον αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 • Εισαγωγή αέρος σχάρας. Έχοντας ως διακοσμητικό σκοπό, χρησιμεύει επίσης ως εμπόδιο στη σκόνη και σε άλλα σωματίδια που περιέχουν μάζες ανέμου.
 • Η βαλβίδα. Όταν ο αερισμός είναι απενεργοποιημένος, η βαλβίδα εμποδίζει τη διέλευση για καθαρό αέρα, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φράγμα. Το χειμώνα, μπορεί να αποτρέψει τη διέλευση από μια μεγάλη ροή αέρα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία του χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική μονάδα.
 • Φίλτρα, καθαρίστε τις μάζες των ανέμων. Κάθε έξι μήνες πρέπει να αλλάξουν.
 • Νερό, ηλεκτρικό θερμαντήρα, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα.
 • Για μικρά κτίρια συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα. Σε μεγαλύτερα δωμάτια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμοσίφωνα.
 • Διαχυτήρες - βοηθήστε τη διανομή του αέρα.
 • Ανεμιστήρες.
 • Μειωτήρας ήχου.
 • Ανακούφιση.

Θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας με ανακυκλοφορία

Απαιτούμενο στοιχείο εξαερισμού - ηλεκτρικός θερμαντήρας

Ο αερισμός με θέρμανση λόγω ανακυκλοφορίας, αν μιλάμε γενικά, λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή:

 • ο αέρας εισέρχεται στο σπίτι μέσω της εισροής του συστήματος εξαερισμού.
 • μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, εισέρχεται στο σύστημα εξάτμισης, όπου μέρος των εισερχόμενων αέριων μαζών αφαιρείται από το σπίτι.
 • Το υπόλοιπο του αέρα εισέρχεται στο θάλαμο ανάμιξης.

Το διαμέρισμα ανάμιξης λαμβάνει χώρα ανάμιξη φρέσκο ​​αέρα με «αναλωμένων», θερμαίνοντας έτσι το κρύο αέρα πραγματοποιείται κατά βάρος (εάν οι ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου που εκτίθενται στη λειτουργία θέρμανσης του αέρα, αλλά όχι το αντίστροφο). Στη συνέχεια, η ροή αέρα αποστέλλεται στον θερμαντήρα αέρα ή κλιματιστικό, και έπειτα μέσα από τους αεραγωγούς αερισμού μέσα στο σπίτι.

Σημαντικό! Η ανακυκλοφορία μειώνει το φορτίο στο σύστημα αερισμού (κλιματιστικό). Για την ανακύκλωση του αέρα στο δωμάτιο παρέμεινε καθαρό πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους όρους: ανατίναξη μάζα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10%, και επιβλαβείς ουσίες στον αέρα που έλαβε από το δωμάτιο μπορεί να περιέχουν όχι περισσότερο από 30%.

Συστήματα με ανακτητή

Η θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανακτητή. Αυτές οι συσκευές χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Περιστροφικοί ανακτητές - εργασίες εις βάρος του ηλεκτρικού ρεύματος. Μέσα στο κυλινδρικό σώμα, τοποθετείται ένα στοιχείο δρομέα, το οποίο περιστρέφεται συνεχώς μεταξύ των βαλβίδων παροχής και εξαγωγής αέρα. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μεγάλος σε μέγεθος. Η απόδοση φθάνει το 87%.
 2. Οι συσκευές ανάκτησης πλακών αποτελούνται από πλάκες που συνδυάζονται. Ο καθαρός αέρας και ο "αέρας εξόδου" περνούν διαμέσου χωριστών καναλιών το ένα προς το άλλο. Δεν αναμειγνύονται, ο αέρας ψυχρής τροφοδοσίας θερμαίνεται εξαιτίας της εκροής θερμού ανέμου. Τέτοιοι ανακτητές είναι συμπαγείς.

Αυτόματη θέρμανση αέρα στον αερισμό τροφοδοσίας

Παραλλαγές της συσκευής με στρογγυλό και ορθογώνιο εξαερισμό - το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο

 • Η λειτουργία του εξοπλισμού ελέγχεται από πίνακα ελέγχου (PU). Ο χρήστης προκαθορίζει τον τρόπο ρύθμισης της ροής του καθαρού αέρα και της θερμοκρασίας.
 • Με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη, το θερμαινόμενο σύστημα αερισμού ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ανεξάρτητα.
 • Ο εξοπλισμός που παρέχει θέρμανση μπορεί να συνδεθεί με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • Οι θερμαντήρες παρέχονται με θερμοστάτη, ο οποίος εμποδίζει τη δημιουργία πυρκαγιάς.
 • Στο σύστημα εξαερισμού έχει εγκατασταθεί ένα μανόμετρο για την παρακολούθηση της διαφορικής πίεσης.
 • Μια βαλβίδα διακοπής είναι εγκατεστημένη στον αγωγό αέρα τροφοδοσίας, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την παροχή μάζας αέρα παροχής.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αυτόματος ελεγχόμενος αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με θέρμανση είναι δαπανηρός στη συντήρηση. Η εγκατάσταση και η συντήρηση εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες. Αν και είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε.

Ανεμιστήρας με ζεστό αέρα με θέρμανση νερού

Η θέρμανση του αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία εξασφαλίζεται από ένα θερμοσίφωνα. Παρουσιάζεται με τη μορφή ψυγείου με σωλήνες στους οποίους βρίσκεται το ψυκτικό. Στον αγωγό υπάρχει πτερύγιο, το οποίο βοηθά στην αύξηση της περιοχής επαφής με τον κυκλοφορούν αέρα.

Η αρχή του συστήματος είναι η εξής: Το ψυκτικό θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία του σωλήνα, δίνουν θερμότητα στο πτερύγιο, το οποίο με τη σειρά του θερμαίνει τον αέρα. Έτσι, γίνεται ανταλλαγή θερμότητας.

Ο εξαερισμός Pribochnaya με τον αέρα θέρμανσης νερού είναι πολύ πιο αποδοτικός από τη θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει νερό στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα, οπότε υπάρχει κίνδυνος να το παγώσει με ελάχιστη εργασία του ψυγείου.

Η ρύθμιση της ισχύος μιας τέτοιας συσκευής πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικών και υγειονομικών εξαρτημάτων.

 1. Ζώνη με ελεγκτή και αισθητήρες θερμοκρασίας. Σερβο-ελεγχόμενη βαλβίδα.
 2. Ο αναμικτήρας, είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση του νερού στον εξοπλισμό θέρμανσης στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Το ηλεκτρικό στοιχείο θα ελέγχει τη μονάδα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αρκεί να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία θέρμανσης αέρα και το σύστημα θα εκτελέσει αυτό το πρόγραμμα.

Μια διαφορετική λύση

Χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ήλιου

Εν κατακλείδι, μπορούμε να προσφέρουμε μια άλλη επιλογή για τη θέρμανση του αέρα παροχής, ο οποίος χρησιμοποιείται στην πράξη λιγότερο συχνά - είναι ένας ηλιακός συλλέκτης. Δουλεύει εις βάρος του ήλιου.

Ο ηλιακός συλλέκτης, όπου ο αέρας θερμαίνεται, είναι συνήθως μεγάλος. Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να παράσχει τη θέρμανση της απαιτούμενης ποσότητας αέρα, ακόμη και στην ελάχιστη εργασία του. Οι συλλέκτες αυτού του τύπου είναι πιο επωφελείς από τους υδάτινους, δεν παγώνουν.

Οργάνωση του κλιματισμού με θέρμανση αέρα: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ένα απαραίτητο μέτρο για την κανονική λειτουργία πολλών αντικειμένων: κατοικιών, δημόσιων, οικονομικών και, ειδικότερα, βιομηχανικών.

Αυτό το μέτρο επιτρέπει την εισροή νωπού και καθαρού αέρα σε κλειστούς χώρους. Σε μερικά καταστήματα με επιβλαβή παραγωγή, αυτό το σύστημα είναι απλά απαραίτητο, διαφορετικά το εργατικό δυναμικό μπορεί να πνιγεί ή οι ανθρώπινοι οργανισμοί θα τρέφονται με πολλές βλαβερές ουσίες.

Μόνο υπάρχει μια απόχρωση: Τον χειμώνα, με μια εισροή εξωτερικού αέρα, υπάρχει σημαντική ψύξη αέρα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

Ως εκ τούτου, στην οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι απαραίτητο να παρέχεται θέρμανση αέρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι και τα ζώα μέσα να αισθάνονται άνετα.

Είδη εξαερισμού

Τα σύγχρονα σχέδια αερισμού προσφοράς χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας παραθύρου

Φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση, η εισροή καθαρού αέρα πραγματοποιείται μέσω κουφωμάτων πλαισίων παραθύρων, μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του κιβωτίου ή μέσω των πλεγμάτων εξαερισμού που παρέχονται από τα κανάλια του έργου. Το κύριο χαρακτηριστικό του φυσικού συστήματος τροφοδοσίας είναι η απουσία μηχανικών κινήσεων που αναγκάζουν τον εξωτερικό αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο.

 • Τεχνητή. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση συσκευών εξαερισμού, μέσω των οποίων παρέχεται εξωτερικός καθαρός και πλούσιος σε οξυγόνο αέρας σε κλειστό χώρο.
 • Τεχνητός (ή αναγκαστικός) εξαερισμός, με τη σειρά του, ταξινομείται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Με την παρουσία ή την απουσία αεραγωγών.

  Υπάρχει δύο κύρια σχέδια για την εφαρμογή του εξαναγκασμένου εξαερισμού: κανάλι και κανάλι.

  Μη κανάλι Χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις σε ξεχωριστούς χώρους με χαμηλές απαιτήσεις καθαρότητας αέρα και απόδοσης συστημάτων καθαρισμού. Είναι ένα άνοιγμα στον εξωτερικό τοίχο, εξοπλισμένο με ένα πλέγμα και ένα κουνουπιέρα και εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στο δωμάτιο.

  Κανάλι το σύστημα είναι πολύ πιο περίπλοκο. Αποτελείται από διάφορους αεραγωγούς, που τροφοδοτούν εξωτερικό αέρα σε αρκετούς χώρους ή κατανέμουν ομοιόμορφα την εισροή ενός μεγάλου. Στην είσοδο αυτού του κυκλώματος υπάρχει συνήθως ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ένα φίλτρο αέρα και ένα στοιχείο θέρμανσης και / ή ψύξης.

  2. Σχετικά με το σχεδιασμό του δικτύου εξαερισμού. Με βάση αυτή την παράμετρο, τα αστικά, βιομηχανικά και δημόσια δίκτυα παροχής αερίου χωρίζονται σε:

  • Monoblock. Τέτοια συστήματα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση του κύριου αγωγού εισόδου της μίας ενότητας, στην οποία «all inclusive»: συμπίεση και εξοπλισμού εξαερισμού, και μία θερμάστρα αέρα εισόδου και ένα φίλτρο και, ενδεχομένως, ένα ψύκτη και υγραντήρα. Επίσης, αυτή η μονάδα είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα αυτοματισμού, προστασίας, εξοπλισμένο με μια ειδική ηχομόνωση.
  • Εθνικές ομάδες. Τέτοια συστήματα μπορούν να καλύψουν πολυκατοικίες, πολυώροφα κτίρια ή μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής. Με τη σειρά προκατασκευασμένων δικτύου διαιρούμενη με την διαδικασία για την κατασκευή πλαστικών, μετάλλων (ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο), σκυρόδεμα, γυψοσανίδα, σωλήνα, και πολλά άλλα. Μπορούν να είναι είτε ορθογώνια είτε στρογγυλά.

  3. Με τη μέθοδο του εξαερισμού:

  • Τοπικό. Αυτά τα σχέδια έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόσουν την εισροή σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, δηλαδή, συνήθως αναφέρονται σε συστήματα χωρίς κανάλια.
  • Ενσωματωμένο. Η οργάνωση ενός τέτοιου κυκλώματος προβλέπει την ανταλλαγή της μονάδας πολλαπλών λειτουργιών ή Α ξεχωριστές συσκευές, παρέχοντας θέρμανση του εξωτερικού αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ψύχεται κατά τις θερμές περιόδους μηχανικό φιλτράρισμα (σε ορισμένες περιπτώσεις - και βιολογικών) ακαθαρσίες και υγρασία.
  • Έκτακτη ανάγκη (συναγερμός καπνού) Τα συστήματα τροφοδοσίας έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την πιθανότητα συσσώρευσης καπνού και διάδοσης φωτιάς σε περιοχές εκκένωσης και σε άλλες σημαντικές περιοχές εγκαταστάσεων. Τα αποτελεσματικά συνδυάζονται μόνο με ένα λειτουργικό σύστημα εξάτμισης.
  • Ανακουφιστικό. Στην περίπτωση αυτή, η έννοια της "ανάκτησης" σημαίνει θέρμανση θερμαινόμενου εισερχόμενου αέρα. Δηλαδή, δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια ενέργειας. Μόνο για την εφαρμογή αυτού του καθεστώτος θα απαιτηθεί μια αρκετά δαπανηρή συσκευή - ένα recuperator, στην οποία η ανταλλαγή θερμότητας της εισροής με τον εξαερισμό. Αλλά αυτή η συσκευή, παρά το υψηλό κόστος της, πληρώνει αρκετά γρήγορα, επειδή μια ημέρα για τη θέρμανση ενός καλά μονωμένου δωματίου απαιτεί μόνο 150-200 kW. Ιδιαίτερα απαραίτητο σύστημα αναρρόφησης εξαερισμού είναι για σύγχρονα κτίρια εξοπλισμένα με πρακτικά σφραγισμένα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και πόρτες.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό; Βήμα-βήμα οδηγίες, κανόνες για τη χρήση της συσκευής.

  Η αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση

  Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

  Στην πιο απλή έκδοση, ένα θερμαινόμενο σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • φυσώντας ανεμιστήρα - ένα ή περισσότερα.
  • θερμαντικό στοιχείο - καλοριφέρ με υψηλό βαθμό διαρροής θερμότητας ·
  • φίλτρο αέρα, Προστασία από τη διείσδυση μεγάλων σωματιδίων σκόνης από έξω.

  Σε πιο προηγμένα, δαπανηρά συστήματα, εγκαθίστανται επίσης ένα βακτηριακό φίλτρο, είτε χημικό είτε υπεριώδες, και συσκευές για αναγκαστική υγρασία του εισερχόμενου αέρα.

  Η αρχή λειτουργίας του συστήματος με θερμαινόμενο ανεμιστήρα εισόδου

  Το κύριο μέσο προώθησης της έγχυσης εξωτερικού αέρα στον κλειστό χώρο είναι ο ηλεκτροκινητήρας, εξοπλισμένο με πτερωτή - ανεμιστήρα τριών πεντάμπων λεπίδων.

  Αρχικά οι μάζες εισερχόμενων αέριων πρέπει να διέρχονται μέσω της σχάρας και του φίλτρου, όπου καθαρίζονται από εξωτερικές ακαθαρσίες. Στη συνέχεια περνούν από ενα εναλλάκτη θερμότητας - συσκευή υψηλής θερμοκρασίας με μεγάλη περιοχή διάχυσης θερμότητας.

  Μετά τη θέρμανση, η εισερχόμενη εισροή τροφοδοτείται απευθείας στο κτίριο ή διανέμεται μέσω του συστήματος αεραγωγών, παρέχοντας την παροχή ζεστού αέριου μίγματος σε διαφορετικές περιοχές ενός μεγάλου παραγωγικού / δημόσιου χώρου ή διανομής αέρα μέσω διαφόρων δωματίων.

  Τα βασικά στοιχεία του ελέγχου του αερισμού εξαναγκασμένου αέρα με θέρμανση

  Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου

  Τα κύρια στοιχεία ελέγχου είναι αισθητήρες θερμοκρασίας, δίνοντας το σήμα σε ένα διαφορετικό είδος ρελέ, αποσυνδέοντας σε περίπτωση υπερθέρμανσης των ηλεκτρικών θερμαντικών στοιχείων ή σταματώντας την παροχή ζεστού νερού στον εναλλάκτη θερμότητας. Ένα τέτοιο απλό σύστημα εφαρμόζεται συνήθως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Στον ιδιωτικό, εμπορικό και δημόσιο τομέα, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται πιο "έξυπνες" μονάδες αυτοματισμού - μικροεπεξεργαστές. Λαμβάνοντας σήματα από εξωτερικούς / εσωτερικούς ανιχνευτές θερμοκρασίας, είναι σε θέση να δώσουν ένα σήμα στις ελεγχόμενες βαλβίδες για τη ροή ζεστού νερού ή να ρυθμίσουν (σταδιακά ή σταδιακά) τη θέρμανση των ηλεκτρικών θερμαντήρων.

  Είναι επίσης δυνατή η σύνδεση αυτών των μονάδων σε συναγερμούς πυρκαγιάς. Σε αυτή την περίπτωση, εάν υπάρχει φωτιά μέσα στο δωμάτιο, που καθορίζεται από τους αισθητήρες φωτιάς, η ροή φρέσκου εξωτερικού αέρα πλούσιου σε οξυγόνο σταματά αυτόματα, γεγονός που μειώνει σημαντικά την πιθανότητα ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της φλόγας.

  Τι είναι ένας αφυγραντήρας αέρα και πώς λειτουργεί; Συλλέγουμε τη συσκευή με τον εαυτό μας.

  Τι είδους αερισμό πρέπει να επιλέξω για ένα ιδιωτικό σπίτι; Είδη συστημάτων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

  Οι τιμές στην αγορά

  Το κόστος του "ζεστού" αερισμού αποτελείται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Η τιμή της μονάδας αερισμού. Εξαρτάται, καταρχάς, από την πολιτική τιμών του κατασκευαστή. Ένα από τα πιο προσιτά σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι οι ρωσικοί θερμαινόμενοι αερόσακοι. Για παράδειγμα, μια εγχώρια μονάδα με χωρητικότητα 3,5 κυβικών ανά ώρα που παράγεται από την SPC Vector-Condvent θα κοστίσει 230 χιλιάδες ρούβλια.
  • Διάρκεια και πολυπλοκότητα του συστήματος εξαερισμού. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια των αγωγών εξαερισμού και ο αριθμός των τμημάτων της διακλάδωσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων στοιχείων και κατά συνέπεια το συνολικό κόστος.
  • Πολυπλοκότητα των εργασιών εγκατάστασης. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζεται από τις συνθήκες για την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης, όπως το ύψος, η θερμοκρασία, τα υλικά των τοίχων και των δαπέδων του κτιρίου και πολλά άλλα.

  Συνοψίζοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος τρόπος να οργανωθούν οι ανταλλαγές σε ένα βιομηχανικό, εμπορικό, δημόσιο ή οικιστικό κτίριο / κτίριο είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος ανάκτησης αερισμού. Αν και αρχικά και θα απαιτήσει μεγάλο οικονομικό κόστος, κατά τη λειτουργία του, το σύστημα αυτό θα αποδώσει γρήγορα λόγω της εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενεργειακών πόρων.

  Δείτε επίσης το βίντεο σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης ενός απλού αερισμού εφοδιασμού από τον εαυτό σας:

  Εξαερισμός με καθαρό αέρα

  Ο εξαερισμός με θέρμανση και φιλτράρισμα είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση για άφιξη στο δωμάτιο φρέσκο, καθαρό αέρα άνεση θερμοκρασία χωρίς το άνοιγμα των παραθύρων. Ο εξοπλισμός ενός δωματίου από το σύστημα εξαερισμού θα κοστίσει κατά μέσο όρο από 8000 έως 35000 ρούβλια, ανάλογα με την επιλεγμένη συσκευή. Υπάρχουν τα ακόλουθα υποείδη των συστημάτων εισαγωγής αέρα:

  • Ο αναπνευστήρας είναι ένας αεραγωγός παροχής αέρα, ο οποίος είναι μια συσκευή με ανεμιστήρα και φίλτρο. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας εξοπλισμού είναι η έλλειψη θερμαντήρα.
  • Το Aerogivere - μια ευρεία κατηγορία συσκευών εξαερισμού σχεδιασμένες να τροφοδοτούν φρέσκο, καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο.
   Εξοπλισμένο με θερμάστρα και κλιματισμό. Ο βαθμός καθαρισμού του αέρα από την αεροθαλάμη δεν είναι υψηλότερος από το H11 (E11).
  • Breezer - εκτός από τη λειτουργικότητα της μηχανής, η ξυριστική μηχανή είναι εξοπλισμένη με λεπτό φίλτρο HEPA (E11), το οποίο συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια ρύπων.
  • Η βαλβίδα είναι μια τοποθέτηση σε τοίχο η οποία τροφοδοτεί τον αέρα παθητικά, χωρίς ανεμιστήρα και θερμαντήρα. Δεν έχει υψηλό επίπεδο διήθησης.
  • Το κεντρικό σύστημα είναι ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας που τροφοδοτεί αέρα σε αρκετούς χώρους μέσω αγωγών αερισμού ταυτόχρονα.

  Ο συμπαγής αερισμός του αέρα στο διαμέρισμα συνιστάται για οικογένειες όπου υπάρχει αλλεργίες και μικρά παιδιά, και εκείνοι που έχουν τα παράθυρα έχουν θέα στο δρόμο, υπάρχει παραγωγή κοντά στο παράθυρο ή έξω από το παράθυρο δυσμενείς οικολογία. Στα δωμάτια συνήθως εγκαθίστανται αναπνευστήρες και αερόσακοι, στην κουζίνα - ανεμιστήρες ή βαλβίδες τροφοδοσίας. Όλες αυτές οι συσκευές είναι κρεμασμένες στον τοίχο χωρίς να τοποθετούνται αγωγοί εξαερισμού. Η εγκατάσταση είναι δυνατή τόσο για το φινίρισμα όσο και για τη διαδικασία επισκευής.


  Στο δημόσιους χώρους - γραφεία, καταστήματα, σχολεία και νηπιαγωγεία, νοσοκομεία, εστιατόρια - εκτός από ανεμιστήρες και ανάσες συχνά καθορίζονται από το κεντρικό σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, και να τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.


  Ο εξαερισμός τροφοδοσίας λειτουργεί μαζί με το σύστημα εξάτμισης. Αν δεν έχετε εξαερισμό ή δεν λειτουργεί, μπορείτε να οργανώσετε μια εναλλακτική κουκούλα ή να εγκαταστήσετε έναν εξαερισμό με εξαναγκασμένο αέρα και εξαγωγή.


  Από το 2012 η εταιρεία μας ασχολείται με την πώληση και την επαγγελματική εγκατάσταση εξαερισμού προσφοράς στη Μόσχα και την περιοχή. Θα επιλέξουμε την καλύτερη επιλογή για κάθε προϋπολογισμό!

  Εξαερισμός με θέρμανση αέρα

  Εξαερισμός με θερμαινόμενο αέρα

  Ας ξεκινήσουμε με το ερώτημα πότε είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας αερισμός εισόδου. Ο εξαερισμός απαιτείται όταν είναι βουλωμένος, δεν υπάρχει αρκετός αέρας, "δεν υπάρχει τίποτα να αναπνεύσει", δεν υπάρχει ζωντάνια και η κατάσταση της υγείας αφήνει πολύ επιθυμητό - γενικά, σχεδόν παντού στα σύγχρονα κτίρια. Η κύρια λειτουργία οποιουδήποτε τύπου αερισμού τροφοδοσίας - για να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο και να εξοικονομηθεί από την ταλαιπωρία. Ωστόσο, ο καλός σύγχρονος αερισμός εκτελεί επίσης και άλλες λειτουργίες: τον καθαρισμό του αέρα τροφοδοσίας από επιβλαβείς ακαθαρσίες και τη θέρμανση του σε μια αποδεκτή θερμοκρασία.

  Στο ρωσικό κλίμα, η θέρμανση στο σύστημα εξαερισμού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Ανεμόμυλος αερισμός χωρίς θέρμανση, πρώτα, αφήνει ψυχρό αέρα από το δρόμο, το οποίο είναι γεμάτο με μια πτώση στη θερμοκρασία δωματίου, τα ρεύματα και τα κρυολογήματα. Δεύτερον, ο εξαερισμός αυτός μπορεί να καταψυχθεί και να προκαλέσει την κατάψυξη του τοίχου στον οποίο είναι εγκατεστημένος.

  Επομένως, όπου οι αρνητικές θερμοκρασίες έξω από το παράθυρο δεν είναι ασυνήθιστες, απαιτείται αερισμός με θέρμανση αέρα.

  Τύποι εξαερισμού με θέρμανση αέρα

  Τα συστήματα εξαερισμού με θερμασμένο αέρα τροφοδοσίας χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους.

  Κεντρικός εξαερισμός

  Κατά κανόνα, οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας αέρα είναι υπεύθυνοι για τη θερμοκρασία εισροής. Η θέρμανση γίνεται με θερμάστρα, η οποία είναι ηλεκτρική και νερό. Τα πρώτα έργα από το ηλεκτρικό δίκτυο, το δεύτερο είναι ενσωματωμένο στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Ορισμένες συσκευές θέρμανσης παρέχονται με ανακτητή, χάρη στην οποία είναι δυνατή η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του εξερχόμενου θερμού αέρα και του εισερχόμενου κρύου από το δρόμο.

  Ο κεντρικός αερισμός είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, έχει τις δικές του απαιτήσεις: χρειάζεται πολύ χώρο για τοποθέτηση, θα είναι απαραίτητο να προσελκύσει ειδικούς για το σχεδιασμό, και η εγκατάσταση θα τραβηχτεί σε μια πλήρη επισκευή. Και το πιο σημαντικό, θα χρειαστείτε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

  Συμπαγής αερισμός με θέρμανση αέρα - αναπνευστήρας

  Πρόκειται για μια μικρή οικιακή συσκευή που κρέμεται στον τοίχο και παρέχει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο. Το κεραμικό θερμαντικό στοιχείο θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα, με τη λειτουργία κλιματισμού που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία για αυτό. Επιπλέον, η συσκευή καθαρίζει τον αέρα με ένα σύστημα διήθησης τριών σταδίων. Αποκλείει σκόνη, βρωμιά, αιθάλη, γύρη, αλλεργιογόνα, παθογόνα και οσμές.

  Η εγκατάσταση του αναπνευστήρα διαρκεί μόνο μία ώρα και δεν καταστρέφει την επισκευή. Επομένως, εάν χρειάζεστε αποτελεσματικό και άνετο εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα με θερμαινόμενο αέρα, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή η αναπνοή.

  Αρχή λειτουργίας του συμπαγούς εξαερισμού με θέρμανση

  Το αεράκι είναι κρεμασμένο σε έναν τοίχο στον οποίο γίνεται μια τρύπα για τη διέλευση του αέρα του δρόμου μέσω της εγκατάστασης διάτρησης με διαμάντια. Τι συμβαίνει στον αέρα στον αναπνευστήρα και πώς είναι η θέρμανση του ρυθμισμένη;

  1. Πρώτα απ 'όλα, ο αέρας από το δρόμο περνά μέσα από την εισαγωγή αέρα, κλεισμένη με πλαστική μάσκα. Δεν παρεμβαίνει στην πρόσληψη αέρα, αλλά εμποδίζει την είσοδο μεγάλων ποσοτήτων βρωμιάς, χνούδι και έντομα μέσα.
  2. Στη συνέχεια ο αέρας περνάει από το διαμπερές δίαυλο στον τοίχο - τον αγωγό αέρα. Τα τοιχώματα του αγωγού είναι μονωμένα με θερμομονωτικό και θερμομονωτικό πλαστικό σωλήνα. Όλοι οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό. Αυτό προστατεύει τον τοίχο από την κατάψυξη.
  3. Στη διασταύρωση του αγωγού με το σώμα της συσκευής υπάρχει αυτόματο κλείστρο. Εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, θα κλείσει αυτόματα, έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας από το δρόμο να μην εισέλθει στο δωμάτιο. Και κλείνει όταν ο εισερχόμενος αέρας γίνεται ψυχρότερος από τον ιδιοκτήτη. Το breezer λειτουργεί σε θερμοκρασία -40 ° C.
  4. Περνώντας μέσα από τον θερμαντήρα, ο αέρας θερμαίνεται μέχρι τη ρυθμισμένη θερμοκρασία με τη βοήθεια της λειτουργίας ελέγχου κλίματος. Ο χρήστης υποδεικνύει την επιθυμητή θερμοκρασία θέρμανσης του αέρα τροφοδοσίας (έως + 25 ° C) και διατηρείται αυτόματα.

  Χάρη σε αυτή τη συσκευή, ο αναπνευστήρας εξαλείφει την εμφάνιση ενός ρεύματος ακόμη και στις πιο κρύες στιγμές. Η θερμοκρασία του αέρα διατηρείται σε άνετο επίπεδο χωρίς καμία προσπάθεια εκ μέρους του χρήστη.

  Έλεγχος θέρμανσης σε συμπαγή αερισμό

  Υπάρχουν δύο τρόποι για τον έλεγχο του συστήματος θέρμανσης αέρα σε έναν συμπαγή εξαερισμό αέρα:

  Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία θέρμανσης χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο σώμα της συσκευής ή στο τηλεχειριστήριο.

  Η συσκευή εμφανίζει δύο αριθμούς: στην αριστερή πλευρά - τη θερμοκρασία αέρα στην είσοδο της συσκευής, προς τα δεξιά - τη θερμοκρασία αέρα στην έξοδο από τη συσκευή. Πατώντας τα κουμπιά στο σώμα της συσκευής ή στον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία θέρμανσης.

  Το Breezer μπορεί να συνδεθεί με το έξυπνο κλιματικό σύστημα της MagicAir και να εκτελέσει λειτουργία αυτόματου ελέγχου και θέρμανσης.

  κέντρο ελέγχου του συστήματος MagicAir εξυπηρετεί σταθμού βάσης - μικρή συσκευή που μετρά παραμέτρων μικροκλίματος (θερμοκρασία, υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα περιεχόμενο) και διανέμει εντολές * εξοπλισμού HVAC.

  Ο σταθμός βάσης ελέγχει τον αναπνευστήρα σύμφωνα με το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον αέρα του δωματίου. Επίπεδο CO2 - μια ορατή αντανάκλαση της ακαθαρσίας, μετράται σε ppm. Η άνεση για ένα άτομο θεωρείται ότι είναι μεταξύ 800 - 1000 ppm. Εάν το διοξείδιο του άνθρακα είναι περισσότερο, υπάρχει μια αίσθηση ζαλάδας, κόπωσης, πονοκεφάλους και προβλήματα με τον ύπνο. Αλλά το MagicAir μπορεί να το κάνει έτσι ώστε το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα να μην ξεπερνά ποτέ τα άνετα όρια.

  Το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι να ρυθμίσει το επιθυμητό επίπεδο CO2 στην δωρεάν εφαρμογή για κινητά MagicAir ή στον προσωπικό σας λογαριασμό στο πρόγραμμα περιήγησης. Η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα αναγράφεται επίσης εκεί. Στη συνέχεια, ο σταθμός βάσης θα δώσει τις κατάλληλες εντολές στη συσκευή, τις ταχύτητες του διακόπτη, θα απενεργοποιήσει τη συσκευή εάν είναι απαραίτητο και θα ελέγξει τη θέρμανση. Ο χρήστης θα εξοικονομήσει χρόνο σε χειροκίνητο έλεγχο και χρήματα στην κατανάλωση ρεύματος.

  Κόστος αερισμού με θέρμανση αέρα

  Πόσο θα κοστίσει η αγορά και η συντήρηση της τροφοδοσίας με θέρμανση;

  Το κεντρικό σύστημα αερισμού με θέρμανση αέρα είναι μια ακριβή επιλογή. Εξοπλισμός του κεντρικού εξαερισμού για ένα διαμέρισμα τριών δωματίων θα κοστίσει 170-200 χιλιάδες ρούβλια. Θα χρειαστεί να αγοράσετε μια σειρά από συστατικά μέρη: εξαερισμού ή μονάδων διαχείρισης αέρα (μικρότερα από ό, τι είναι, το πιο ακριβό), φίλτρα αέρα, βαλβίδες αέρα, συσκευές διανομής, σιγαστήρες και άλλα αξεσουάρ. Θα χρειαστείτε πόρους για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση του εξαερισμού, τις υπηρεσίες σχεδιασμού και την επισκευή - ο αερισμός είναι μεγάλος και άσχημος, θα πρέπει να κρυφτεί πίσω από ψευδοροφές.

  Η συντήρηση του κεντρικού εξαερισμού θα απαιτήσει επίσης δαπάνες: καθαρισμό αεραγωγών και αντικατάσταση φίλτρων, καθώς και για ηλεκτρική ενέργεια. Από το κόστος της κατανάλωσης ενέργειας, ακόμη και ο ανακτητής δεν εξοικονομεί: σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν δεν θα είναι σε θέση να παρέχει μια αποδεκτή θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.
  Όλες αυτές οι επενδύσεις δικαιολογούνται όταν ασχολούμαστε με μεγάλες εκτάσεις, αλλά μακριά από κάθε διαμέρισμα χρειάζεται κεντρικό εξαερισμό.

  Όμως, ο συμπαγής αερισμός με θέρμανση είναι κατάλληλος για τα περισσότερα διαμερίσματα, σπίτια και γραφεία. Παρουσιάζεται σε διαφορετικά επίπεδα τελειώματος. Breezer με κόστος θέρμανσης από 26 900 ρούβλια. Ένας αναπνευστήρας επαρκεί για ένα δωμάτιο μέχρι 40 m2. Η κανονική εγκατάσταση μιας συσκευής κοστίζει 4.000 ρούβλια. Τυποποιημένη εγκατάσταση κάθε επόμενης - 3 000 ρούβλια.

  Συχνά μας ρωτάμε για την κατανάλωση ενέργειας του αναπνευστήρα. Υπολογίσαμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη θέρμανση, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 300 ρούβλια το μήνα (στη Μόσχα).

  Στη μέγιστη ισχύ θέρμανσης, δηλ. όταν ο αέρας θερμαίνεται από -40 ° C έως + 25 ° C, ο αναπνευστήρας καταναλώνει περίπου 1,45 kW. Αλλά αυτό είναι πιθανότερο τα υπολογιζόμενα αριθμητικά στοιχεία. Συνήθως δεν απαιτείται τέτοια θέρμανση. Πρώτον, η θερμοκρασία -40 ° C είναι σπάνια ακόμη και για τις πόλεις της Σιβηρίας. Δεύτερον, σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, δεν υπάρχει ανάγκη να θερμανθεί ο εισερχόμενος αέρας στο επίπεδο θερμοκρασίας του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι + 23 ° C, τότε η θέρμανση του αέρα σε συμπαγή αερισμό πρέπει να ρυθμιστεί στους + 16-18 ° C. Ο καθαρός αέρας αναμειγνύεται με τον αέρα του δωματίου και θερμαίνεται.

  Εξαερισμός με θέρμανση

  Ένα άνετο μικροκλίμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της ζωής κάθε ατόμου. Επιδρά άμεσα στην ευημερία και την ικανότητα εργασίας. Αλλά δεν είναι πάντοτε δυνατόν να επιτευχθεί με τη βοήθεια συμβατικών μικροκλιματικών συσκευών.

  Ο εξαερισμός με θέρμανση θα είναι μια εξαιρετική λύση για τη δημιουργία μιας άνετης και ζεστής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Η ρύθμιση της συσκευής μικροκλίματος σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και την ποσότητα του καθαρού αέρα που θα σας ταιριάζει άνετα.

  Λόγω της ποικιλίας των τρόπων λειτουργίας και της ευκολίας χρήσης, ο εξαερισμός με θέρμανση παρέχεται σε δημόσιους χώρους, σε βιομηχανίες και σε κατοικημένες περιοχές.

  Τι είναι ο αερισμός με θέρμανση;

  Ο εξαερισμός με εισροή αέριων μαζών διαφέρει από τα συνηθισμένα συστήματα κλιματισμού. Η αρχή της δουλειάς της είναι η άντληση αέρα από το εξωτερικό. Έτσι, εκτός από την ψύξη και τη θέρμανση, ο εξαερισμός αυτός εμπλουτίζει το δωμάτιο με οξυγόνο, ενώ τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού απλά κυκλοφορούν τον αέρα στο χώρο του δωματίου.

  Ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται στη μονάδα εξαερισμού. Το μπλοκ εξαερισμού του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση έχει υψηλή μεταφορά θερμότητας. Επομένως, ακόμη και κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετών, ο εξαερισμός συνεχώς παρέχει μάζες φρέσκου θερμού αέρα.

  Ο εξαερισμός με θέρμανση πραγματοποιείται λόγω της ανταλλαγής αέρα. Η κυκλοφορία και η θέρμανση της εισροής αέριων μαζών εκτελείται στις μονάδες τροφοδοσίας και καυσαερίων με έναν ανακτητή. Ο αέρας που τραβιέται από το εξωτερικό θερμαίνεται στον ανακτητήρα, λόγω της θερμοκρασίας των αέριων μαζών που εκκενώνονται. Ο ανακτητής αποτρέπει την ανάμειξη του "αναλωμένου" και του φρέσκου αέρα.

  Ένας άλλος τρόπος για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας είναι η ανακυκλοφορία. Με αυτή τη μέθοδο θέρμανσης, οι μάζες του φρέσκου αέρα αναμειγνύονται με τον "αναλωμένο" αέρα. Η εισαγωγή αέρα από το δρόμο θερμαίνεται στην επιθυμητή θερμοκρασία και τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

  Σχεδιαστικές λειτουργίες της συσκευής

  Τα κύρια στοιχεία του εξαερισμού τροφοδοσίας

  • Μάσκα εισαγωγής. Λειτουργεί ως αισθητικός σχεδιασμός και ένα φράγμα που προστατεύει τα σωματίδια σκουπιδιών από τις μάζες του καθαρού αέρα.
  • Η βαλβίδα του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Σκοπός του είναι να εμποδίσει το πέρασμα του ψυχρού αέρα από το εξωτερικό το χειμώνα και ζεστό το καλοκαίρι. Είναι δυνατό να γίνει αυτόματα μέσω ηλεκτρικής κίνησης.
  • Φίλτρα. Η λειτουργία τους είναι να καθαρίσουν τον εισερχόμενο αέρα. Χρειάζομαι αντικατάσταση κάθε 6 μήνες.
  • Ένας θερμοσίφωνας, ηλεκτρικοί έφηβοι - έχουν σχεδιαστεί για να θερμάνουν τις εισερχόμενες μάζες αέρα.
  • Για δωμάτια με μικρή έκταση συνιστάται η χρήση συστημάτων εξαερισμού, με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, για μεγάλους χώρους - θερμοσίφωνας.

  Πρόσθετα στοιχεία

  • Ανεμιστήρες.
  • Διαχυτές (συμβάλλουν στην κατανομή της μάζας του αέρα).
  • Σιγαστήρας θορύβου.
  • Ανακούφιση.

  Ο σχεδιασμός του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και τη μέθοδο προσάρτησης του συστήματος. Είναι παθητικά και ενεργά.

  Παθητικά συστήματα αερισμού.

  Μια τέτοια συσκευή είναι μια βαλβίδα αέρα παροχής. Η διάχυση των μαζών αέρα του δρόμου συμβαίνει λόγω της πτώσης της πίεσης. Σε κρύο καιρό, η διαφορά θερμοκρασίας συμβάλλει στην έγχυση, στην θερμή περίοδο - στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Η ρύθμιση αυτού του εξαερισμού μπορεί να είναι αυτόματη και χειροκίνητη.

  Η αυτοματοποιημένη ρύθμιση εξαρτάται άμεσα από:

  • ταχύτητα ροής των μαζών του αέρα που διέρχονται από τον εξαερισμό.
  • υγρασία στο δωμάτιο.

  Το μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου τέτοιος εξαερισμός για τη θέρμανση του σπιτιού δεν είναι αποτελεσματικός, καθώς δημιουργείται μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

  Στον τοίχο

  Αναφέρεται σε έναν παθητικό τύπο εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αυτή η εγκατάσταση έχει ένα συμπαγές κουτί που είναι στερεωμένο στον τοίχο. Για τον έλεγχο της θέρμανσης είναι εξοπλισμένη με οθόνη LCD και πίνακα ελέγχου. Η αρχή της λειτουργίας συνίσταται στην ανάκτηση εσωτερικών και εξωτερικών αέριων μαζών. Για να θερμάνετε το δωμάτιο, αυτή η συσκευή τοποθετείται κοντά στο ψυγείο.

  Ενεργά συστήματα εξαερισμού

  Επειδή σε τέτοια συστήματα είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η ένταση παροχής καθαρού αέρα, ένας τέτοιος εξαερισμός για τη θέρμανση και τη θέρμανση του δωματίου, είναι πιο απαιτητικοί.

  Με την αρχή της θέρμανσης, ένας τέτοιος θερμαντήρας προσφοράς μπορεί να είναι νερό και ηλεκτρικός.

  Θερμοσίφωνας

  Λειτουργεί από το σύστημα θέρμανσης. Η αρχή του συστήματος αυτού του εξαερισμού είναι η κυκλοφορία του αέρα μέσω ενός συστήματος καναλιών και σωλήνων, μέσα στο οποίο υπάρχει ζεστό νερό ή ένα ειδικό υγρό. Σε αυτή την περίπτωση, η θέρμανση λαμβάνει χώρα σε εναλλάκτη θερμότητας ενσωματωμένο σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

  Ηλεκτρική θερμάστρα.

  Η αρχή του συστήματος είναι η μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα μέσω ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα.

  Breezer

  Πρόκειται για μια συμπαγή συσκευή, μικρού μεγέθους για αερισμό, θερμαινόμενη. Για να πραγματοποιήσετε την παροχή καθαρού αέρα, η συσκευή αυτή είναι στερεωμένη στον τοίχο του δωματίου.

  Η κατασκευή της αναπνοής o2:

  • Αγωγός που αποτελείται από είσοδο αέρα και αγωγό αέρα. Είναι ένας σφραγισμένος και μονωμένος σωλήνας, λόγω του οποίου η συσκευή αντλεί αέρα από το εξωτερικό.
  • Η βαλβίδα της καθυστέρησης του αέρα. Αυτό το στοιχείο είναι ένα κενό αέρα. Έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εκροή ζεστού αέρα, ενώ η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
  • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Αποτελείται από τρία φίλτρα, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε μια συγκεκριμένη σειρά. Τα πρώτα δύο φίλτρα καθαρίζουν τη ροή του αέρα από ορατές προσμίξεις. Το τρίτο φίλτρο - βαθύς καθαρισμός - από βακτήρια και αλλεργιογόνα. Καθαρίζει εισερχόμενο αέρα από διάφορες οσμές και καυσαέρια.
  • Ανεμιστήρας για ροή αέρα από το δρόμο.
  • Κεραμική θερμάστρα, η οποία είναι εξοπλισμένη με κλιματισμό. Υπεύθυνος για τη θέρμανση της εισροής ροής αέρα και τον αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας.

  Η αρχή του συμπαγή αερισμού.

  1. Οι μάζες του υπαίθριου αέρα διέρχονται μέσω της εισόδου αέρα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ένα κλειστό πλαστικό πλέγμα. Έτσι, οι μάζες του αέρα διηθούνται από θραύσματα και έντομα.
  2. Στη συνέχεια ο αέρας διέρχεται από τον αγωγό αέρα μέσα στο σώμα της συσκευής. Για την προστασία των τοίχων από την κατάψυξη, είναι κατασκευασμένος από έναν θερμομονωτικό πλαστικό σωλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι αρθρώσεις είναι σφραγισμένες.
  3. Έπειτα έρχεται η διήθηση από μεγάλη και μεσαία σκόνη με τη βοήθεια ειδικών ενσωματωμένων φίλτρων.
  4. Στη συνέχεια, η μάζα αέρα περνάει μέσα στον θερμαντήρα και θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία που έχει οριστεί από το σύστημα ελέγχου του κλίματος. Σε μια τέτοια συσκευή, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία (μέχρι + 25 ° C) και το σύστημα θα το υποστηρίξει αυτόματα.
  5. Μετά τη θέρμανση, ο αέρας διέρχεται διήθηση δύο σταδίων από λεπτή σκόνη, οσμές, αέρια και αλλεργιογόνα, εισέρχεται στον αναπνευστήρα και εκκενώνεται στο δωμάτιο.

  Μπορείτε να ελέγξετε τον εξαερισμό με τηλεχειρισμό.

  Τοποθετήστε τη συσκευή βάσης για μία ώρα.

  Η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση του αέρα

  Υπάρχουν δύο τύποι μονάδων εξαερισμού:

  1. Monoblock - αποτελούνται από μία μονάδα, η οποία είναι εγκατεστημένη στην είσοδο του αγωγού. Σε ένα τέτοιο μπλοκ βρίσκονται όλα χωρίς εξαίρεση την απαραίτητη προσαρμογή, που εξασφαλίζει την ποιοτική και πιστή εξυπηρέτηση της δομής αερισμού. Αυτός ο τύπος συσκευής εισάγεται συχνά στον τοίχο ή σε πλαίσια παραθύρων. Αυτή η μέθοδος θεωρείται η απλούστερη και πιο φθηνή. Στην πράξη όμως είναι μάλλον αναποτελεσματική, αφού η τοποθέτηση των ανεμιστήρων της δεν επιτρέπει την κάλυψη πολλών περιοχών του κτιρίου.
  2. Τοποθέτηση - αυτά τα συστήματα αερισμού εισόδου έχουν αρκετή ισχύ για να καλύπτουν πολυώροφα κτίρια, μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής, πολυκατοικίες.

  Σχέδια εξαναγκασμένου εξαερισμού

  Ο απλούστερος τύπος εγκατάστασης:

  • Το φίλτρο αέρα,
  • Ο ανεμιστήρας,
  • Στοιχείο θέρμανσης.

  Πώς μπορώ να θερμαίνω τον αέρα τροφοδοσίας με έναν ανακτητή;

  Οι συσκευές ανάκτησης χωρίζονται σε 2 τύπους:

  1. Ρόταρυ - Εργασία από τον ηλεκτρισμό. Έχουν ένα σώμα κυλινδρικού σχήματος στο οποίο είναι τοποθετημένο το στοιχείο του ρότορα. Περιστρέφει συνεχώς μεταξύ των βαλβίδων του αέρα "εισερχόμενου" και "εξάτμισης". Αρκετά υπερμεγέθη μέρος. Απόδοση - έως και 87%.
  2. Πλάκα. Τέτοιοι ανακτητές αποτελούνται από πλάκες αρθρώσεων. Ο αέρας τροφοδοσίας και "εξάτμισης" κινούνται ο ένας προς τον άλλο, σε διαφορετικές βαλβίδες. Αυτό αποτρέπει την επανακυκλοφορία. Τέτοιοι ανακτητές είναι συνήθως μικρού μεγέθους.

  Καλοριφέρ αεραγωγών.

  Ένας θερμαντήρας αγωγών (ή ένας θερμαντήρας) είναι μια συσκευή που θερμαίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο. Αποτελείται από σωλήνες μέσα στους οποίους κυκλοφορεί νερό, ατμός ή ζεστός αέρας.

  Σύμφωνα με την αρχή της θερμικής απόδοσης, οι θερμαντήρες καναλιών χωρίζονται σε: ηλεκτρικούς και θερμοσίφωνες. Οι θερμοσίφωνες πρέπει να συνδέονται με συστήματα κεντρικής θέρμανσης.

  Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω θερμαντήρα ανεμιστήρα

  Ο κύριος σκοπός του θερμαντήρα ανεμιστήρα είναι η θέρμανση των αέριων μαζών. Για πιο εντατική κυκλοφορία ρευμάτων - ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα με δύναμη. Αυτό καθιστά αυτή τη συσκευή καθολική.

  Επιλογές θερμαντήρα ανεμιστήρων:

  • Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η κύρια πηγή παροχής θερμότητας σε ένα δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση.
  • Ο θερμαντήρας του ανεμιστήρα μπορεί να συμπληρώσει το κύριο σύστημα θέρμανσης.
  • Για τη θέρμανση εργοταξίων και εργαζομένων σε αυτά.
  • Για γρήγορη θέρμανση του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.
  • Ο θερμαντήρας του ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικός ανεμιστήρας: το χειμώνα - για θέρμανση, το καλοκαίρι - για τον αέρα ψύξης.
  • Για αερισμό και θέρμανση του κλειστού χώρου.

  Πώς να υπολογίσετε την ισχύ

  Όταν επιλέγετε εξαερισμό με θέρμανση, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να καθοδηγούνται από τέτοιες παραμέτρους:

  • Είδος των χώρων και της περιοχής του - διαμέρισμα ή σπίτι (ένα ή περισσότερα ορόφους, παρουσία υπογείου, μη οικιστικά κτίρια), γραφείο, εργοστάσιο, γυμναστήριο κλπ.

  Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις με μεγάλες εκτάσεις και σε δωμάτια με ειδικές συνθήκες λειτουργίας, χρησιμοποιείται μια ειδική μονάδα εξαγωγής με θέρμανση αέρα.

  • Η διάταξη του αεριζόμενου δωματίου.

  Για οικιακά αντικείμενα, η θέση των δωματίων είναι σημαντική, είτε είναι μεμονωμένα. Από αυτούς τους δείκτες εξαρτάται ο αριθμός και η θέση των συσκευών εξαερισμού.

  • Ο σκοπός του χώρου της αίθουσας και ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν μόνιμα σε αυτήν.

  Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού με θέρμανση, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τύπος των χώρων, ο σκοπός τους και ο πιθανός αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται συνεχώς σε αυτό. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι 12-20 m3 ανά άτομο ανά ώρα.

  • Διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού (βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία), λειτουργίες. Αν το δωμάτιο είναι πολύ εξοπλισμό όπως υπολογιστές, γραφομηχανές, μηχανές συγκόλλησης, σόμπες, κ.λπ. Κατά την επιλογή της εγκατάστασης του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. Επίσης σημαντικά είναι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του δωματίου. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση, η οποία έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε ιδιωτικές κατοικίες - δεν ταιριάζει σε συγκροτήματα σάουνας, με σάουνα και πισίνα.

  Σημαντικές διαφορές στα συστήματα εξαγωγής του αέρα προσφοράς και για διαφορετικές κλιματολογικές ζώνες.