Εξαερισμός σε κελάρι: η τεχνολογία ενός σωστού συστήματος εξαερισμού

Η ασφάλεια των αντικειμένων που τοποθετούνται εκεί, και μερικές φορές η ευεξία και η υγεία των ιδιοκτητών, εξαρτάται από το πόσο καλά λειτουργεί ο εξαερισμός στο κελάρι.

Για να δημιουργηθεί ένα σωστά λειτουργούν σύστημα ανταλλαγής αέρα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε κάποιες φυσικές διεργασίες και να γνωρίζουμε την τεχνολογία των αγωγών αέρα για τους υπόγειους χώρους.

Το έργο του αερισμού υπόγειων χώρων

Τα κελάρια χρησιμοποιούνται για μακροχρόνια αποθήκευση αντικειμένων με ειδικές απαιτήσεις σε περιβαλλοντικές συνθήκες. Η θερμοκρασία σε κλειστά υπόγεια δωμάτια σχεδόν πάντα κυμάνθηκε από +5 έως +12 βαθμούς Κελσίου.

Οι δείκτες υγρασίας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά, ανάλογα, κατά κανόνα, με εξωτερικές συνθήκες. Με τη βοήθεια του εξαερισμού είναι δυνατή η ρύθμιση αυτών των παραμέτρων στις απαιτούμενες τιμές.

Συμμόρφωση με τις συνθήκες θερμοκρασίας

Το καθεστώς θερμοκρασίας ενός κατάλληλα κατασκευασμένου και μονωμένου κελάριου σχηματίζεται από την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των τοίχων, του δαπέδου και του αέρα μέσα σε αυτό. Το ανώτατο όριο, κατά κανόνα, είναι μονωμένο, οπότε η επίδρασή του στην αλλαγή θερμοκρασίας στο εσωτερικό της δομής είναι ελάχιστη.

Οι εποχιακές μεταβολές στη θερμοκρασία του εδάφους είναι πολύ μικρότερες από τις ατμοσφαιρικές, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία σταθερού μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η θέρμανση ή η ψύξη του αέρα μέσα στο κελάρι είναι αργή λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας της γης.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαερισμός για να αλλάξει η θερμοκρασία. Θεωρώντας ότι η δομή είναι υπόγεια, για να κρυώσει το κελάρι το χειμώνα, υπάρχει αρκετή φυσική κίνηση αέρα, ενώ το καλοκαίρι είναι καλύτερο να διεγείρεται η ροή του αέρα με τη βοήθεια των ανεμιστήρων.

Επίλυση του προβλήματος της υπερβολικής υγρασίας

Το πιο συχνό πρόβλημα του μικροκλίματος του κελάριου είναι η υπερβολική ποσότητα υγρασίας. Η εξάτμιση του με τη βοήθεια ηλιακής ακτινοβολίας ή κρούσης από τον άνεμο είναι αδύνατη, οπότε ο εξαερισμός είναι ο κύριος τρόπος αποστράγγισης των θαμμένων χώρων στο έδαφος.

Οι τρόποι πρόσληψης υγρασίας μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

 • Η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο κελάρι με τη μορφή νερού μέσω τοίχων, δαπέδου ή οροφής, εν απουσία ή παραβίαση του στρώματος στεγάνωσης. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει την άνοιξη κατά τη διάρκεια της τήξης του χιονιού.
 • Η εσωτερική πηγή υγρασίας μπορεί να είναι είδη ή προϊόντα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Τα λαχανικά και τα φρούτα, ειδικά στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας αποθήκευσης, αποδίδουν την εξάτμιση. Επίσης, η υγρασία του αέρα συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, κατά την αναπνοή των μελισσών, εάν το κελάρι χρησιμοποιείται ως βότανο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
 • Την περίοδο άνοιξης-φθινοπώρου, όταν η θερμοκρασία στο κελάρι είναι πολύ χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του δρόμου, η συμπύκνωση είναι η πηγή υγρασίας. Επομένως, για την ορθή χρήση του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τους φυσικούς νόμους συμπύκνωσης και εξάτμισης.

Η διαδικασία απομάκρυνσης της υγρασίας μέσω του εξαερισμού είναι αργή. Επομένως, πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την αιτία της αύξησης της υγρασίας του κελάριου και, ει δυνατόν, να την εξαλείψετε.

Μείωση συγκέντρωσης επικίνδυνων αερίων

Ένας άλλος λόγος εξαερισμού είναι η ανάγκη αλλαγής της χημικής σύνθεσης του αέρα. Έτσι υπάρχει μια κατανομή όλων των δυνατών οσμών, και σε σήψη της, και όταν η περιεκτικότητα των μελισσών στο κελάρι ή δεξαμενές ζύμωσης άφθονα απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα, εκτοπίζοντας το οξυγόνο στην αποθήκευση των γεωργικών προϊόντων. Σε ανεπαρκώς αεριζόμενα κελάρια, μπορούν να συσσωρευτούν αέρια διαφορετικής προέλευσης.

Η υπερβολική συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2), το μεθάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) ή το υδρόθειο μπορούν να προκαλέσουν στο άτομο έλλειψη οξυγόνου στο αίμα, ασφυξία και ως αποτέλεσμα απώλεια συνείδησης. Σε περίπτωση μη παροχής άμεσης βοήθειας, είναι δυνατή μια θανατηφόρα έκβαση.

Σε περίπτωση απουσίας του αέρα που κυκλοφορεί συγκέντρωση επικίνδυνων βαρέων αερίων λαμβάνει χώρα στο κάτω μέρος κελάρι. Ως εκ τούτου, εάν η απομάκρυνση των ξένων οσμών αρκετά απλή εξαερισμού, η συγκέντρωση του αερίου να μειωθεί η αναλογία των οποίων σε σχέση με τον αέρα του περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη από το ένα, είναι απαραίτητο αερισμό στη θέση της εισαγωγής αέρα σε μια μικρή απόσταση από το δάπεδο.

Εάν υπάρχουν προαπαιτούμενα για υπερβολική συγκέντρωση στο κελάρι των βαρέων αερίων, είναι απαραίτητο είτε να πραγματοποιηθεί υποχρεωτικός αερισμός του δωματίου πριν από την επίσκεψή του είτε να χρησιμοποιηθούν αισθητήρες ή αναλυτές αερίων για να προσδιοριστεί η ανάγκη για αερισμό.

Θεωρητική βάση για την αφαίρεση της υγρασίας

Στην περίπτωση αυτή, αν ο κύριος σκοπός είναι χώρος ξήρανση στον αέρα, με τις θέσεις του προβλήματος φυσικής μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: είναι απαραίτητο να εκτελέσει μια κελάρι συσκευή εξαερισμού σύμφωνα με αυτό το καθεστώς στο απόλυτο μάζα που έρχονται σε υγρασία ήταν μικρότερη εξέρχεται προς τα έξω.

Η φυσική περιγραφή των διαδικασιών συμπύκνωσης και εξάτμισης

Υπάρχουν τρεις βασικοί όροι, η ουσία των οποίων πρέπει να γίνει κατανοητή για να κατανοηθεί η φύση της συμπύκνωσης και της εξάτμισης της υγρασίας από τον αέρα:

 • Η απόλυτη υγρασία δείχνει τη μάζα του υδρατμού που περιέχεται σε ένα κυβικό μέτρο αέρα. Η τιμή αυτή εκφράζεται σε g / m3.
 • Η σχετική υγρασία δείχνει την αναλογία της τρέχουσας μάζας του υδρατμού στο μέγιστο δυνατό, σε σταθερή πίεση και θερμοκρασία. Εκφράζεται ως ποσοστό.
 • Η θερμοκρασία του σημείου δρόσου δείχνει την τιμή της θερμοκρασίας, με μια μείωση στην οποία ο ατμός νερού που περιέχεται στον αέρα φθάνει στην κατάσταση κορεσμού και αρχίζει η συμπύκνωση.

Όσον αφορά το κελάρι, η διαδικασία συμπύκνωσης μπορεί να περιγραφεί ως εξής. Σε ορισμένη θερμοκρασία, ο αέρας έχει ορισμένες τιμές απόλυτης και σχετικής υγρασίας. Καθώς μειώνεται η θερμοκρασία, η απόλυτη υγρασία παραμένει αμετάβλητη και αυξάνεται η σχετική υγρασία. Όταν η σχετική υγρασία φθάσει το 100%, το σημείο δρόσου εισέρχεται και η υγρασία εκκενώνεται με τη μορφή συμπυκνώματος.

Η διαδικασία εξάτμισης έχει ως εξής: όταν οι επαφές αέρα, στις οποίες η σχετική υγρασία είναι μικρότερη από 100%, το νερό κορεσμένο με νερό, το οποίο μπορεί να συνεχιστεί μέχρις ότου η σχετική υγρασία φθάσει το 100%. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο περισσότερο υγρασία μπορεί να απορροφήσει από μόνη της κατά την εξάτμιση.

Αφυδάτωση υπόγειων χώρων το καλοκαίρι

Σε ξηρούς και ζεστούς καιρούς, υπάρχει πειρασμός να ανοίξετε ένα υγρό κελάρι για λίγο και να ξεκινήσετε τον ζεστό ξηρό αέρα εκεί για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη, που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα - την είσοδο της υγρασίας από την ατμόσφαιρα στο μπουντρούμι.

Παραδείγματος χάριν, κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα αντίτυπο και μια ένδειξη θερμοκρασίας αέρα + 32 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία 40%, υπάρχει μια αίσθηση ξηρού αέρα. Σε κελάρι με θερμοκρασία + 12 μοίρες και σχετική υγρασία 100% υπάρχει μια αίσθηση υγρασίας. Ωστόσο, η απόλυτη υγρασία στο δρόμο σε τέτοιες παραμέτρους θα είναι μεγαλύτερη από ό, τι στο δωμάτιο.

Σε περίπτωση κατάποσης, ο θερμός αέρας θα αρχίσει να κρυώνει. Η θερμοκρασία σημείου δρόσου στις παραπάνω παραμέτρους εξωτερικού αέρα θα είναι 16 μοίρες. Συνεπώς, κατά τη διάρκεια της μείωσης της θερμοκρασίας από 16 μοίρες σε 12, θα υπάρξει συμπύκνωση υγρασίας και η σχετική υγρασία του αέρα θα είναι ίση με 100%.

Η αφυδάτωση των υπόγειων εγκαταστάσεων λόγω του αερισμού είναι σωστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, ο όγκος του αέρα που διέρχεται από τους χώρους πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας, ώστε να επιτυγχάνεται η εξάτμιση σε χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αερισμού, λόγω της ανταλλαγής θερμότητας με τους τοίχους και το πάτωμα, η θερμοκρασία και η συμπύκνωση του νερού στον αέρα θα μειωθούν σταδιακά. Επομένως, η προσωρινή αφαίρεση της υγρασίας με τη χρήση του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • η ποσότητα υγρασίας στο κελάρι υπερβαίνει σαφώς τον όγκο που θα υπάρχει εκεί μετά τη συμπύκνωση του νερού από τον αέρα.
 • είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για την παύση των εντατικών διεργασιών αποσύνθεσης, εξάπλωσης της μούχλας και του μύκητα.
 • είναι απαραίτητο να εκτελεστεί αντιμυκητιακή θεραπεία, η οποία είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται αντισηπτικό σε ξηρές επιφάνειες.

Η απομάκρυνση του συμπυκνώματος από το κελάρι κατά την ζεστή περίοδο του έτους πραγματοποιείται με εναλλακτικές μεθόδους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συλλογή υγρασίας με ουσίες που έχουν καλές υγροσκοπικές (απορροφητικές ιδιότητες) ιδιότητες, όπως τέφρες ή ξύλινα πριονίδια. Σε αυτή την περίπτωση, εάν είναι δυνατόν, είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εξωτερική ανταλλαγή αέρα, αν αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την τήρηση άλλων παραμέτρων του μικροκλίματος του δωματίου.

Κατάψυξη υγρασίας το χειμώνα

Σε αρνητικές θερμοκρασίες, η απόλυτη υγρασία του αέρα είναι μικρή. Επομένως, η πιο αποτελεσματική μέθοδος απομάκρυνσης της υγρασίας με εξαερισμό, η οποία δεν είναι σωστά ονομαζόμενη "κατάψυξη", είναι να εξασφαλιστεί η ροή του παγετού αέρα μέσα στο κελάρι.

Έτσι, ακόμη και αν ένα θερμοκρασία -10 βαθμούς Κελσίου αέρας έχει την υψηλότερη δυνατή υγρασία (2,36 g / m), μετά την θερμική του στο δωμάτιο για να αξίες +5 βαθμούς, η σχετική υγρασία γίνεται ίση με μόνο το 30%. Ένα κυβικό μέτρο αυτού του αέρα θα μπορεί να εξατμίζει 4,5 γραμμάρια νερού στο κελάρι.

Δεδομένου ότι πρακτικά για οποιοδήποτε κελάρι δεν είναι επιθυμητό να μειωθεί η θερμοκρασία σε αρνητικές τιμές, τότε η πρόσληψη του παγετού πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μικρές ποσότητες. Μετατοπίζει τον υγρό αέρα από το δωμάτιο και αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να περιμένετε να αυξηθεί η θερμοκρασία σε κανονικές τιμές και μπορείτε να εκτελέσετε ξανά αυτή τη διαδικασία.

Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται αποτελεσματικά το φθινόπωρο μετά τη συγκομιδή, ανοίγοντας τον αερισμό για λίγο τη νύχτα.

Τεχνικές πτυχές της συσκευής εξαερισμού

Η τεχνικά σωστή εφαρμογή του συστήματος εξαερισμού για το κελάρι, καθώς και η κατανόηση των κανόνων για τη χρήση του, θα εξασφαλίσουν το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Για τα μικρά κτίρια, μπορείτε να κάνετε όλη την εργασία μόνοι σας, έχοντας βασικές δεξιότητες στον τομέα των κατασκευών.

Το κλίμα

Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του κελαριού, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί σωστός αερισμός σε αυτό. Ένα καλά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού θα σας βοηθήσει να ομαλοποιήσετε την ανταλλαγή αέρα, να ανακουφίσετε την υπερβολική υγρασία και να κάνετε το δωμάτιο κατάλληλο για την τοποθέτηση προϊόντων και τη συντήρηση. Σχετικά με τον τρόπο αερισμού στο κελάρι, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Οι βασικές απαιτήσεις για την εργασία σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού του κελάριου

Οι περισσότερες ιδιωτικές κατοικίες είναι εξοπλισμένες με υπόγειο. Αυτό το δωμάτιο προσφέρει στους ιδιοκτήτες του μια επιπλέον χρήσιμη περιοχή, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως αποθήκη, σάουνα, αίθουσα εργασίας, μελέτη, γυμναστήριο ή αίθουσα χαλάρωσης. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το υπόγειο ως κελάρι - ένα μέρος για την αποθήκευση τροφίμων. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να βγαίνετε στο δρόμο, προκειμένου να αποκτήσετε το απαραίτητο φαγητό στο κρύο του χειμώνα.

Προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το κελάρι, απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις, δηλαδή:

1. Έλλειψη φωτός.

Η απουσία παράθυρων στο κελάρι είναι υποχρεωτική, και η συμπερίληψη του ηλεκτρικού φωτισμού θα πρέπει να είναι περιοδική, μόνο κατά την παρουσία των ανθρώπων σε αυτό.

2. Ένα συγκεκριμένο καθεστώς θερμοκρασίας.

Για τον εξοπλισμό κελάρια, χρησιμοποιούνται υπόγεια, τα οποία πρέπει να έρχονται σε επαφή με έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου.

3. Παρουσία φρέσκου, καθαρού αέρα.

Αυτή η κατάσταση θα βοηθήσει στην οργάνωση ενός σωστά εγκατεστημένου συστήματος εξαερισμού κελάρι.

4. Υγρασία αέρα.

Το κελάρι θα πρέπει να έχει υγρασία περίπου ενενήντα τοις εκατό, αυτός ο παράγοντας εξαρτάται από σωστά οργανωμένο εξαερισμό.

Η πιο σημαντική προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του κελάριου είναι η ύπαρξη συστήματος εξαερισμού. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο κελάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η έλλειψη αερισμού συμβάλλει στην αύξηση της υγρασίας, οδηγεί στον σχηματισμό μύκητα και μούχλα, καθώς και στην υποβάθμιση των προϊόντων. Η παρουσία υπερβολικού εξαερισμού θα οδηγήσει στην ξήρανση των λαχανικών και των φρούτων, λόγω του ισχυρού βυθίσματος. Επομένως, ο εξοπλισμός εξαερισμού πρέπει να είναι σωστός, ώστε το κελάρι να έχει τις βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης για τα προϊόντα.

Ο σωστός αερισμός του κελαριού: συστάσεις για τον εξοπλισμό

Για την οργάνωση του σωστού συστήματος εξαερισμού απαιτούνται δύο αγωγοί. Το πρώτο είναι για την παροχή αέρα, και το δεύτερο για τον αέρα εξαγωγής. Ως υλικό για την εγκατάσταση αεραγωγών, επιτρέπεται η χρήση σωλήνων από αμίαντο, PVC ή γαλβανισμένο χάλυβα ορισμένης διαμέτρου. Ο υπολογισμός της απαιτούμενης διαμέτρου βασίζεται στην αναλογία ότι ένα τετραγωνικό μέτρο απαιτεί 25 εκατοστά τετραγωνικά από το συνολικό μέγεθος του σωλήνα.

Σας προσφέρουμε να εξοικειωθείτε με τις βασικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση των βασικών εξαρτημάτων του συστήματος εξάτμισης:

1. Σωλήνας εξαγωγής. Βοηθά στην απομάκρυνση του στάσιμου αέρα από το δωμάτιο. Η τοποθέτησή του γίνεται σε μια από τις γωνίες του κελάριου, με το κάτω τμήμα του να βρίσκεται στην κορυφή του δωματίου. Η διέλευση του αεραγωγού μέσω όλων των δωματίων είναι κατακόρυφη και έπειτα ανυψώνεται πάνω από το τμήμα κορυφογραμμής κατά μισό μέτρο. Για να μειωθεί η ποσότητα του συμπυκνώματος στο εσωτερικό μέρος του σωλήνα, ο αγωγός πρέπει να είναι μονωμένος. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο σχηματισμός πάγου κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τη διεξαγωγή εργασιών μόνωσης θα απαιτηθεί η παρουσία ενός άλλου σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου και ορυκτοβάμβακας. Ο πρώτος σωλήνας βρίσκεται στο δεύτερο και ο χώρος μεταξύ τους γεμίζει με ένα θερμαντήρα.

2. Ο σωλήνας τροφοδοσίας παρέχει στο κελάρι φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σε μια γωνία που είναι απέναντι από το σωλήνα εξαγωγής. Το ύψος του ανοικτού άκρου του σωλήνα από το δάπεδο είναι μισό μέτρο. Αυτός ο σωλήνας διέρχεται από τμήματα δαπέδων και ανεβαίνει τριάντα εκατοστά από το δάπεδο.

Συμβουλή: Για να μην εισέλθουν τρωκτικά ή άλλα έντομα στο κελάρι, συνιστάται η τοποθέτηση ενός λεπτού πλέγματος στο πάνω μέρος του σωλήνα τροφοδοσίας.

Ο αέρας μετακινείται μέσω των αγωγών εξαερισμού λόγω της διαφοράς στη συγκεκριμένη μάζα ζεστών και ψυχρών αέριων μαζών. Όταν η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ μεγάλη, συμβαίνουν ρεύματα και όταν υπάρχει μικρό, παρατηρείται στασιμότητα αέρα. Ως εκ τούτου, απαιτείται η εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στους σωλήνες τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Για να ελέγξετε τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, πάρτε ένα λεπτό φύλλο χαρτιού και τοποθετήστε το στην οπή εξαέρωσης. Εάν το φύλλο ελαφρώς υποχωρήσει, τότε το σύστημα λειτουργεί σωστά. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια δεξαμενή στο υπόγειο με ζεστά κάρβουνα. Αν ο καπνός εγκαταλείψει το σωλήνα εξάτμισης, το σύστημα λειτουργεί.

Συμβουλή: Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα, δοκιμάστε να ρυθμίσετε τις προ-εγκατεστημένες βαλβίδες. Για να αυξήσετε το ρεύμα - είναι απαραίτητο να αυξήσετε το μέγεθος του σωλήνα εξαγωγής. Αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών, ρυθμίστε τον συνδυασμό του εξαερισμού.

Για να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο αερισμού, θα πρέπει να φροντίσετε την εγκατάσταση στον αεραγωγό που είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση του αέρα από τον ανεμιστήρα, του οποίου η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 100 watt. Αυτή η διαδικασία θα εξασφαλίσει την παρουσία καθαρού αέρα.

Χαρακτηριστικά της ρύθμισης του φυσικού αερισμού ενός κελάρι στο σπίτι

Ο φυσικός αερισμός είναι ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, το οποίο παρέχει εξαερισμό του φρέσκου αέρα και την παράδοση των μούχλας. Αυτό το σύστημα απαιτεί την παρουσία ορυχείων, τα οποία είναι οργανωμένα με τη μορφή δύο σωλήνων:

 • παροχή αέρα
 • λειτουργία εξάτμισης.

Η εγκατάσταση των σωλήνων αυτών πραγματοποιείται στις αντίθετες πλευρές των τοίχων των κελαριών. Συνιστάται να τηρείτε τη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των σωλήνων. Ο άξονας τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος στο κάτω μέρος του τοίχου, και το καυσαέριο στο πάνω μέρος του τοίχου.

Αυτή η διάταξη σωλήνων εξηγείται από ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο δείχνει ότι ο θερμός αέρας βρίσκεται στην κορυφή, αφού είναι ελαφρύτερος και ο κρύος αέρας είναι από κάτω. Ως εκ τούτου, ο καθαρός αέρας, που φτάνει από τον αγωγό τροφοδοσίας, θερμαίνεται και ανεβαίνει στην κορυφή, όπου αποσύρεται μέσω ενός άξονα καυσαερίων.

Στη χειμερινή περίοδο, ο κρύος αέρας είναι ακόμα βαρύτερος, οπότε ο εξαερισμός είναι ταχύτερος. Αυτό συνδέεται με την αύξηση της ανταλλαγής αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Με τη διάταξη του φυσικού συστήματος εξαερισμού, αυτή η διάταξη των ορυχείων στην αντίθετη κατεύθυνση είναι υποχρεωτική. Ο αμίαντος είναι το καλύτερο υλικό για το σωλήνα. Για τη δημιουργία απαλλαγμένου αέρα, ένας ανακλαστήρας συνδέεται με τον σωλήνα, ο οποίος επίσης βελτιώνει τον εξαερισμό. Με τη διάταξη του υπογείου, που βρίσκεται σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα, αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η εγκατάσταση συνδυασμένων συστημάτων εξαερισμού.

Συνδυασμένος αερισμός στο κελάρι με τα χέρια σας

Αυτό το σύστημα εξαερισμού είναι καθολικό και κατάλληλο για δωμάτια με οποιοδήποτε μικροκλίμα. Είναι σε θέση να λειτουργεί τόσο σε ζεστό όσο και σε κρύο. Η εγκατάστασή του περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο ορυχείων, όπως και στο προηγούμενο σύστημα:

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του συστήματος και της προηγούμενης έκδοσης είναι η διαφορά θερμοκρασίας που σχηματίζεται όταν ένας μικρός εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος στον σωλήνα αεραγωγού. Η ανταλλαγή αέρα σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται και ο εξαερισμός λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το κόστος τέτοιων ανεμιστήρων είναι προσιτό και η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Η αποτελεσματικότητα του έργου του υπερβαίνει το κόστος αγοράς του, έτσι στο υπόγειο με ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού υπάρχει ένα υγιές μικροκλίμα, συμβάλλοντας στη διατήρηση των προϊόντων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης εξαερισμού κάβας στο γκαράζ

Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ατομικό γκαράζ συχνά εξοπλίζουν ένα κελάρι σε αυτό, καθώς με μικρές επενδύσεις υπάρχει ένας μάλλον ευρύχωρος χώρος αποθήκευσης των προϊόντων και διατήρησης.

Η ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού του κελαριού στο γκαράζ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι όχι μόνο τα προϊόντα της, αλλά και το αυτοκίνητο θα υποφέρουν από ακατάλληλη εγκατάσταση. Η αυξημένη υγρασία θα προκαλέσει διάβρωση και αλλοίωση όλων των εργαλείων που βρίσκονται στο γκαράζ.

Υπάρχουν δύο τύποι οργάνωσης του αερισμού του γκαράζ στο γκαράζ:

1. Το σύστημα του φυσικού αερισμού - αφαίρεση του αέρα από την αρχή της ανταλλαγής θερμότητας. Η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει λόγω του ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει στην κορυφή και ο κρύος είναι από κάτω.

2. Σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού - εγκατάσταση υπερσυμπιεστών μηχανικού τύπου, που βοηθούν στην οργάνωση της ανταλλαγής αέρα. Το σύστημα αυτό είναι πιο αποτελεσματικό, αν και απαιτεί πρόσθετες χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

Η εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού γίνεται με την εγκατάσταση δύο σωλήνων εισαγωγής και παροχής αέρα. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ζωνών με συμφόρηση αέρα, οι σωλήνες βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες του δωματίου.

Υπάρχουν δύο τρόποι για την εγκατάσταση των σωλήνων εξαγωγής:

 • μέσω - της διέλευσης του σωλήνα μέσω ολόκληρου του γκαράζ και της οροφής του.
 • τοίχος - ο σωλήνας διέρχεται από το εσωτερικό του τοίχου και τραβιέται έξω.

Το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το άνω τμήμα του να είναι 50-100 cm πάνω από την οροφή του γκαράζ. Το ελάχιστο μήκος του σωλήνα εξαγωγής είναι 250-300 εκ. Για να ενισχυθεί ο εξαερισμός, συνιστάται η τοποθέτηση ενός εκτροπέα στο πάνω μέρος του σωλήνα, γεγονός που αυξάνει την ένταση της κίνησης της μάζας αέρα. Επιπλέον, ο εκτροπέας θα εμποδίσει τη σκόνη και τη βρωμιά να εισέλθουν στο κελάρι.

Ο πιο αποτελεσματικός εκτροπέας είναι η διάμετρος, η οποία είναι διπλάσια από τη διάμετρο του σωλήνα. Για λόγους οικονομίας, είναι δυνατόν να κατασκευάζεται ανεξάρτητα ο εκτροπέας, από κάδο ή πλαστικό.

Η τοποθέτηση του σωλήνα τροφοδοσίας συνεπάγεται την τοποθέτησή του μισό μέτρο πάνω από το δάπεδο και μισό μέτρο από το ανώτατο κομμάτι και το επίπεδο του εδάφους. Το πλέγμα τοποθετείται στην άνω τομή, με μέσο ή μικρό τμήμα κυψελών.

Για να υπολογίσετε τη διάμετρο των σωλήνων πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή του δωματίου. Για παράδειγμα, σε ένα κελάρι με έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα εξαερισμού με διάμετρο 22,5 εκ. Καθώς η επιφάνεια του χώρου, που μετρά ένα τετραγωνικό μέτρο, απαιτεί διάμετρο σωλήνα 1,5 εκ.

Η δυνατότητα αγοράς πλαστικών σωλήνων είναι δυνατή, δεδομένου ότι είναι φθηνότερα από τον αμίαντο, ενώ έχουν επίσης μικρό βάρος, είναι ανθεκτικά στην υγρασία, τον παγετό και τις μηχανικές βλάβες.

Αεραγωγοί από κασσίτερο - το πιο παράλογο, αν και το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό, είναι εντελώς ασταθές πριν από μηχανικές βλάβες.

Η παρουσία αποσβεστήρων θα βοηθήσει στον έλεγχο του εξαερισμού. Τα πτερύγια αγοράζονται και κατασκευάζονται με το χέρι. Η μόνη απαίτηση για τα πτερύγια, το μέγεθός τους θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τον αγωγό. Συνιστάται να κλείνετε αγωγούς αέρα σε περίπτωση σοβαρού παγετού για να αποφύγετε την κατάψυξη των τροφίμων.

Κατά τον εξοπλισμό του εξαναγκασμένου εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες ηλεκτρικής ασφάλειας. Η σύνδεση της κουκούλας πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με ειδικές ικανότητες. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή τη διαδικασία σε επαγγελματίες.

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα είναι η ύπαρξη στεγανοποίησης όλων των καλωδίων. Λόγω του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, θα αποτύχει γρήγορα.

Πρόσθετες συμβουλές για την εγκατάσταση εξαερισμού στο κελάρι

1. Για την εξασφάλιση ποιοτικού αερισμού, απαιτείται η διαθεσιμότητα τέτοιου εξοπλισμού:

 • βουλγαρικά - θα βοηθήσει στην κατασκευή αεραγωγών.
 • σφυρί - για να χτυπήσει τους τοίχους?
 • διάτρηση - για γεώτρηση.
 • λύση - για στεγανοποίηση των εγκοπών μετά την εγκατάσταση των σωλήνων.

2. Εάν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στο κελάρι, μούχλα, μύκητες, το σύστημα εξάτμισης δεν λειτουργεί σωστά.

3. Εάν η υγρασία στο κελάρι είναι πολύ χαμηλή, συνιστάται η τοποθέτηση ενός κιβωτίου με υγρό πριονίδι ή υγρή άμμο μέσα σε αυτό.

4. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, το κελάρι πρέπει να αερίζεται καλά. Στη φθινοπωρινή εποχή είναι προτιμότερο να ανοίγετε όλα τα μάνδαλα και τις πόρτες που διατίθενται στο υπόγειο προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας σε αυτό.

5. Για να απορροφήσετε υπερβολική υγρασία, συνιστάται η τοποθέτηση ενός κουτιού αλατιού ή ασβέστη στο κελάρι.

6. Εάν ο κύριος σκοπός του κελαριού είναι η ασφάλεια του κρασιού σε αυτό - θα πρέπει να παρέχεται αυτόματο σύστημα ελέγχου του κλίματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική τεχνική που θα ρυθμίζει τις συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας του δωματίου.

7. Κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων στο δωμάτιο κελάρι συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να κάνετε υπολογισμούς και να συγκρίνετε την περιοχή του δωματίου με τη δύναμη των συσκευών που είναι απαραίτητες για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα.

8. Ένας άλλος τρόπος για να καθοριστεί η σωστή εγκατάσταση του εξαερισμού στο κελάρι είναι ένας αναμμένος ταιριάζει, από το πόσο γρήγορα εξανεμίζεται, εξαρτάται η ποιότητα του εξαερισμού.

9. Παράγοντες στους οποίους εξαρτάται η ποιότητα του φυσικού αερισμού του κελαριού:

 • επίγεια είσοδος.
 • υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το πάτωμα του υπογείου.
 • ανώτατο όριο του υπογείου.
 • την παρουσία ενός καλύμματος στην οροφή.

10. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα καναλιού χαμηλής χωρητικότητας, είναι συνδεδεμένος σε ασύγχρονοι κινητήρες δύο τύπων:

Η υψηλότερη απόδοση έχει μια δεύτερη επιλογή, αν και το κόστος της είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό του σύγχρονου.

11. Εκτός από την εξασφάλιση κατάλληλου αερισμού, το υπόγειο απαιτεί σωστή στεγανοποίηση και εργασίες θερμομόνωσης. Ακόμη και στο στάδιο κατασκευής του κελάριου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί εμποτισμός του δαπέδου με τη βοήθεια διεισδυτικών υλικών και μόνωσης με ορυκτοβάμβακα. Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν να γίνει το μικροκλίμα του κελαριού ευνοϊκό για την αποθήκευση και τη συντήρηση.

Εξαερισμός του κελαριού: προγράμματα εργασίας και επαγγελματικές συμβουλές

Από τους αρχαίους χρόνους, στη συνέχεια στη Ρωσία, αποφασίστηκε να αποθεματοποιηθούν τρόφιμα για το χειμώνα. Τότε δεν υπήρχαν γίγαντες της βιομηχανίας τροφίμων, και αν οι άνθρωποι πήγαν στο παζάρι, βρήκαν εκεί μόνο αγαθά από το γειτονικό κελάρι. Οι άνθρωποι ανέθρεψαν ναυάγια, έσκαψαν κελάρια χωρίς μηχανικά δίκτυα και στεγανοποιούν. Κατά συνέπεια, οι χώροι θερμάνθηκαν με νερό, χάθηκαν τρόφιμα. Σχετικά με τέτοιες συσκευές όπως εξαερισμό του κελαριού και η στεγανοποίηση των χώρων δεν οδήγησε. Οι άνθρωποι δεν ήταν ακόμα τόσο μορφωμένοι και αναπτυγμένοι.

Τώρα όλα είναι διαφορετικά. Η γνώση στο σχεδιασμό και την κατασκευή υπογείων επιτρέπει τη δημιουργία καλύτερων χώρων αποθήκευσης για τα προϊόντα. Κατά τον υπολογισμό και το σχεδιασμό συσκευές εξαερισμού στο κελάρι εφαρμόζονται τυποποιημένοι κανόνες και κανόνες. Σας επιτρέπουν να οργανώσετε σωστά και με σύνεση μια αίθουσα υπογείου από το εσωτερικό, παρέχετε ένα ιδανικό μικροκλίμα για την αποθήκευση λαχανικών και να αποθηκεύσετε την καλλιέργεια μέχρι το επόμενο έτος.

Αερισμός κελάρι: βασικές απαιτήσεις

Σύμφωνα με το σκοπό της τη συσκευή αερισμού των κελαριών και των κελαριών έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μετριοπαθείς και σταθερούς δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας αέρα. Εκτός από τον εξαερισμό, αυτοί οι παράγοντες επηρεάζονται από πολλούς άλλους παράγοντες.

 1. Το έδαφος είναι το έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο το υπόγειο.
 2. Εδαφική τοποθεσία του κελάριου και μόνωση - κάτω από το κεντρικό κτίριο ή χωριστά.
 3. Η παρουσία υπογείων υδάτων και οι μέθοδοι αντιμετώπισης τους.

Επομένως, αμέσως πριν από την κατασκευή, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε και να προβλέψουμε όλους τους πιθανούς παράγοντες που, όταν λειτουργούν τα κτίρια, μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα του υπογείου.

Μόνο η εξέταση όλων των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του κελάριου θα συμβάλει στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου κλίματος. Αν κάτι χάνεται, τότε μην απαγχώνετε τον εξαερισμό ή μην βάλετε υπερβολικές ελπίδες σε αυτό. Αναμφισβήτητα, είναι σε θέση να στηρίξει το απαραίτητο μικροκλίμα, αλλά είναι πέρα ​​από τη δύναμή του να εξαλείψει την ύγρανση του τοίχου.

Εάν το υπόγειο έχει μια ευνοϊκή θέση, καλή υδροηλεκτρική και θερμομόνωση, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό και τη συσκευή αερισμού.

Όπως και στις περισσότερες οικιστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις για γενικούς σκοπούς, αερισμού στο υπόγειο έχει μια πηγή ροής αέρα από το περιβάλλον και την εκροή υγρού, μολυσμένου διοξειδίου του άνθρακα.

Συστήματα εξαερισμού υπόγειο

Η πιο συνηθισμένη παραλλαγή της εγκατάστασης υπογείου υποδηλώνει τη θέση του κελαριού κάτω από τους κεντρικούς χώρους του ιδιωτικού σπιτιού. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται δύο εκδοχές της κουκούλας:

Το πρώτο χρησιμοποιείται συχνότερα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διατήρηση ενός μεγαλύτερου χώρου κελάριου.

Η συσκευή εξαερισμού δύο καναλιών

Η τεχνολογία αερισμού σε δύο σημεία εισροής και εκροής δεν έχει καμία δυσκολία στην εγκατάσταση αεραγωγών.

Ο αερισμός του κελαριού με την ιδανική ανάπτυξη της οικοδομικής διαδικασίας στο σπίτι θα πρέπει να μετριέται στην αρχή της φάσης κατασκευής. Έτσι θα κάνετε λιγότερα οικονομικά και εργατικά.

Φούρνος καθαρού αέρα.

Η συσκευή εισροής εξασφαλίζει τη ροή των αέριων μαζών από το περιβάλλον, μέσω της εισαγωγής αέρα μέσω του ανοίγματος λήψης (εκκένωσης). Ο αέρας βρίσκεται πιο συχνά στο πλευρικό τοίχωμα του κεντρικού κτιρίου - το ύψωμα πάνω από το επίπεδο της οικίας τυφλή περιοχή θα πρέπει να είναι 20-30 cm.

Το άνοιγμα στο σωλήνα κλείνει με μια σχάρα αερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, το πλέγμα μπορεί να είναι εξοπλισμένο με έναν αξονικό ανεμιστήρα. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται μέσα από τη βάση του σπιτιού, το υπόγειο επικαλύπτεται και μπαίνει στο υπόγειο. Τρύπα εξόδου εξαερισμού τεντώστε σχεδόν στο πάτωμα κελάρι, υποχωρώντας 15-20 εκ. Λόγω αυτής της διάταξης του αγωγού εξαερισμού, δροσερός αέρας από το δρόμο εισέρχεται στον αγωγό αέρα, διέρχεται από αυτό και εισέρχεται στο κελάρι στον ίδιο όροφο. Μετά από αυτό, θερμαίνει σταδιακά και μετατοπίζει τα ανώτερα στρώματα θερμού και υγροποιημένου αέρα από το υπόγειο μέσω του αγωγού εξαγωγής.

Σύστημα εκροής μολυσμένων μαζών.

Βρίσκεται στην αντίθετη γωνία του δωματίου κελάρι, διαγώνια σε σχέση με τον σωλήνα εισροής. Η βασική αρχή είναι η ανάγκη λήψης θερμού αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται τοποθετώντας την είσοδο του σωλήνα κάτω από την οροφή του υπογείου (10-15 cm από αυτό). Επιπλέον, το κανάλι έλξης περνάει από την οροφή του κεντρικού κτιρίου, από τη σοφίτα μέχρι την οροφή.

Ανάλογα με το σχήμα της οροφής και τον επικρατούμενο άνεμο αυξήθηκε, είναι απαραίτητο να επιτευχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνεμος θα κατευθυνθεί στον προ-εκτροπέα εγκατεστημένο πάνω από τον αγωγό εξαγωγής. Ο εκτροπέας είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση, καθώς προστατεύει τον αγωγό από το να πέσει σε αυτό ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Επίσης, δημιουργεί επιπλέον μια αρνητική πίεση κάτω από το κάλυμμα, λόγω της οποίας ενισχύεται η ροή αέρα στον σωλήνα.

Όσο περισσότερο είναι ο αγωγός εξαγωγής, τόσο ισχυρότερη είναι η ροή του αέρα εμφύσησης.

Ο αγωγός εξαγωγής πρέπει να είναι εξοπλισμένος σε διάφορα στρώματα για να δημιουργηθεί η απαραίτητη μόνωση. Για το σκοπό αυτό, στο στάδιο του σχεδιασμού των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο σπίτι:

 • Τοποθετήστε ένα τούβλο ή ξύλινο φρεάτιο για το σωλήνα εξαερισμό του κελαριού.
 • επιλέξτε ένα μέρος για την τοποθέτηση ενός θερμαντήρα μεταξύ του φρέατος και του σωλήνα?
 • τυλίξτε τον ίδιο τον σωλήνα με μια ειδική μόνωση που δεν απορροφά την υγρασία.

Μονώστε τον αγωγό εξαγωγής αέρα για να αποφύγετε τη συμπύκνωση του αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου λόγω της έντονης ψύξης.

Όσον αφορά τα δύο τελευταία σημεία, πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο η διπλή θερμική μόνωση μπορεί να εξασφαλίσει αντίσταση στην κατάψυξη του αγωγού. Εάν η περιοχή της θέσης του σπιτιού και του υπογείου υποθέσει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, επιπλέον είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κενό αέρα μεταξύ του κύριου θερμαντήρα και του θερμαντήρα στον ίδιο τον σωλήνα. Μια τέτοια λύση θα μειώσει σημαντικά τη θερμική αγωγιμότητα του καναλιού ως σύνολο.

Αερισμός με ένα κανάλι

Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν η περιοχή κελάρι είναι μικρότερη από 5 τετραγωνικά μέτρα, είναι δυνατό να συνδυαστούν τα κανάλια εισροής και εκροής οξυγόνου σε έναν σωλήνα. Αυτή είναι η κύρια αρχή της λειτουργίας αυτού του συστήματος και η κύρια διαφορά από τη διάταξη των δύο καναλιών. Ο σωλήνας διαχωρίζεται από ένα διαμέρισμα, μέσω του οποίου λαμβάνονται δύο κανάλια κυκλοφορίας: το ένα για την εισροή, το δεύτερο για την κουκούλα.

Φυσική ή εξαναγκασμένη εξάτμιση;

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα πείραμα με τα ήδη διαθέσιμα φυσικά εξαερισμό στο κελάρι κάτω από το σπίτι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φέρετε ένα λεπτό φύλλο χαρτιού στην έξοδο του καναλιού στο υπόγειο και να προσδιορίσετε, σύμφωνα με την κλίση του φύλλου, την παρουσία κίνησης των αέριων μαζών.

Το πείραμα αυτό είναι κατάλληλο για υπόγεια με εμβαδόν μέχρι 10 τ.μ. Εάν το υπόγειο είναι πάνω από 10 τετραγωνικά μέτρα, τότε, ακόμη και αν υπάρχει κίνηση οξυγόνου μέσα στο δωμάτιο, η απόδοση της φυσικής εκχύλισης μπορεί να αμφισβητηθεί.

Με ένα σχετικά μεγάλο δωμάτιο, πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Αυτή η συσκευή μετρά την υγρασία του αέρα. Η παρουσία θερμόμετρου απαιτείται για οποιοδήποτε μέγεθος του υπογείου.

Για τον προσδιορισμό του βαθμού εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια συσκευή που να μετρά την υγρασία του αέρα. Θα πρέπει να εγκατασταθεί περίπου 1,5 μέτρα από το πάτωμα.

Αυτό είναι σημαντικό, γιατί στο ίδιο το ανώτατο όριο η υγρασία θα είναι η μεγαλύτερη. Αλλά τα λαχανικά αποθηκεύονται κυρίως στο πάτωμα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μετρηθεί η μέση υγρασία του δωματίου.

Σε υψηλούς δείκτες υγρομέτρου (πάνω από 85-90%), είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα αναγκαστικό συστήματα εξαερισμού στο κελάρι.

Εξαναγκαστικό (μηχανικό) σύστημα εξάτμισης

Επαναλάβετε το δικό σας αερισμό εξαερισμού στο κελάρι δεν θα είναι δύσκολο. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τους αξονικούς ανεμιστήρες μέσα στους αγωγούς. Αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία. Για τον αγωγό τροφοδοσίας ο ανεμιστήρας τοποθετείται στην είσοδο του προστατευτικού πλέγματος. Κατά συνέπεια, ο αγωγός εξαγωγής είναι εφοδιασμένος με ανεμιστήρα απευθείας στην είσοδο του υπογείου.

Κοινότητες> Επιχειρήσεις γκαράζ> Blog> Εξαερισμός στο κελάρι

Καλή σας μέρα, την ιστορία μου συνεχίζει ρύθμιση γκαράζ, υπάρχει ένα κελάρι, υπάρχει μια καμινάδα, φυσικά χωρίς την εισροή δεν θα λειτουργήσει, αποφάσισε να κάνει διάταξη αερισμού με πρόσβαση στο γκαράζ.
Ορίστε ένα μέρος και αρχίστε να σκάβετε

Σχόλια 58 Wishers4

Έχω επίσης ένα νήμα από το γκαράζ. Κανένα γόνατο καθόλου. Υπάρχει σταθερή συμπύκνωση στην οροφή.
www.drive2.ru/c/2069714/?..4384820page=0#a124384820
Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βοηθά, αλλά δεν είναι τέλειος.

μεγάλες στροφές, σκέφτηκα μόνο μέσα από την τρύπα να το κάνουμε, αλλά εφαρμόζεται εδώ είναι πολύ καλό και τα καλύμματα είναι κλειστά χωρίς προβλήματα.

Δεν θα γίνουν πολλά γόνατα κάτω από 90 γρ. και στο γκαράζ, ποιος το έδωσε συμβουλές; όχι στο γκαράζ και στο δρόμο πρέπει να απομακρύνετε τη θερμότητα από το κελάρι, καλή σκουριά και συμπύκνωση.

Είναι παραπόταμος και όχι κουκούλα

εάν δεν υπάρχει ανακύκλωση αέρα, θα είναι μικρότερη. καλά otpisish στο θέμα όταν οι παγετοί είναι πιο κοντά στο -25 θα είναι

Έχω μια κουκούλα και μια προμήθεια

Ως επί το πλείστον, ενδιαφέρομαι για τη δυνατότητα διατήρησης της ισορροπίας θερμοκρασίας στο δωμάτιο, μετά με μείωση της θερμοκρασίας, είναι πιθανά προβλήματα με την εκροή ζεστού αέρα. αφήστε το χειμώνα να αρχίσει, και να περιγράψετε τι είναι στο μαύρο, και όπου χρειάζεστε και zamarochitsya. Κατ 'αρχήν, η βότκα μπορεί να καταναλωθεί χωρίς αερισμό, υπάρχει ανάγκη για καλή εξαγωγή, περιγράψτε το ως perezimuesh.

Ως επί το πλείστον, ενδιαφέρομαι για τη δυνατότητα διατήρησης της ισορροπίας θερμοκρασίας στο δωμάτιο, μετά με μείωση της θερμοκρασίας, είναι πιθανά προβλήματα με την εκροή ζεστού αέρα. αφήστε το χειμώνα να αρχίσει, και να περιγράψετε τι είναι στο μαύρο, και όπου χρειάζεστε και zamarochitsya. Κατ 'αρχήν, η βότκα μπορεί να καταναλωθεί χωρίς αερισμό, υπάρχει ανάγκη για καλή εξαγωγή, περιγράψτε το ως perezimuesh.

πες μου, εδώ, επίσης, θέλουν ένα κελάρι κάτω από την κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι για να κάνει το ύψος-1.8 και 2.5 * 2.5, το καλοκαίρι, φυσικά vetnilyatsiya ανοίξει και όλα eststvenno καθαρίζεται, και το χειμώνα πρέπει να καλύπτει την αναγκαία, και θα είναι πάρα πολύ κρύο;

Εναλλακτικά, pritochku prikroesh και απορροφητήρα ας είναι στο έδαφος η θετική κατάσταση, ζεστό, και στη συνέχεια όλα τα φρούτα προϊόντων και κάθε Labuda εκπέμπει θερμότητα. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το βάθος της κατάψυξης, και έτσι κανονικά, προς τη σωστή κατεύθυνση που κινείστε.

Εδώ στο κατάστημα εξαερισμού για την παροχή συμβουλών περισσότερο και έτσι παραπλάνηση, λέει η ώθηση κουκούλα για να κάνει πατινάζ (συμφωνεί) και pritochku κατά προτίμηση με δύο ή τρεις πλευρές του σπιτιού να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε λίγο, αν έχω ένα φράχτη και άλλα κτίρια καλύπτουν προσέγγιση voozduha να pritochke ή ο άνεμος δεν θα είναι, ο τύπος θα είναι ο άνεμος τότε και θα υπάρξει επιπλέον πίεση στην εισροή, έτσι;

Ο αερισμός εξαγωγής εισόδου λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της διαφοράς θερμοκρασίας. Δεν έχει σημασία το κρύο ή το θερμό, και ακόμη και η παραμικρή διαφορά στη θερμοκρασία θα δημιουργήσει ήδη μια κίνηση αέρος. γιατί στην εισροή ενός υπερτροφοδότη; Eblanishche; Έχετε μια μπρασελέ ή να σφυρηλατήσετε την παραγωγή εκεί, δεν είναι καθαρά για φαγητό. Όχι, καλά, αν υπάρχει γόνατο ή είναι τόσο σημαντικό να εμπλουτίζεται με οξυγόνο, αυτή είναι η άλλη πλευρά του θέματος.

eblanische καταλαβαίνω για αυτό το είδος που έχω συνιστάται) Λοιπόν, σε γενικές γραμμές pritochku κάνω δύο γωνίες των 90 μοιρών, αλλά οι δύο γωνίες 45 (δύο στηρίγματα 45 σε κάθε γωνία) στον πλησιέστερο τοίχο που είναι βολικό για μένα, ακριβώς πάνω από τη θεμελίωση του σπιτιού, και η άρση της κορυφογραμμής θα φέρει στο τράβηξε

Κοιτάξτε έτσι ώστε το χειμώνα το χιόνι δεν φυσάει, ή θα είναι ένα φαινόμενο του θερμοκηπίου. Για κανέναν, το πρόβλημά σας είναι να ελέγξετε την ώρα, εκείνοι που κατάλαβα ότι δεν υπάρχει συσκευή για τον προσδιορισμό του οξυγόνου, δεν υπάρχει θερμόμετρο για να σας βοηθήσει. Δεν ξέρω ποιο είναι το βάθος της κατάψυξης του εδάφους στην περιοχή σας, αλλά ο χειμώνας είναι διαφορετικός το χειμώνα. Μην κρεμάτε ένα θερμόμετρο ή το πάρτε για 3-4 μονάδες για να καθορίσετε τις διαφορές μεταξύ της ροής και του φρεατίου εξόδου και, συνεπώς, του ίδιου του δωματίου. Μην είστε τεμπέληδες, πάγωμα πατάτες και στη συνέχεια λάχανο στο τύμπανο.

eblanische καταλαβαίνω για αυτό το είδος που έχω συνιστάται) Λοιπόν, σε γενικές γραμμές pritochku κάνω δύο γωνίες των 90 μοιρών, αλλά οι δύο γωνίες 45 (δύο στηρίγματα 45 σε κάθε γωνία) στον πλησιέστερο τοίχο που είναι βολικό για μένα, ακριβώς πάνω από τη θεμελίωση του σπιτιού, και η άρση της κορυφογραμμής θα φέρει στο τράβηξε

Fucking T9, και λεξικό kazyuchki, καλά, καταλαβαίνετε τα λάθη μου γραπτώς.

4 στροφές κάτω από 90 και 5 μέτρα μήκος - ένα περίπλοκο σχέδιο αποδείχθηκε. Είναι καλύτερα να κοιτάξετε προς την κατεύθυνση του αναγκαστικού βυθίσματος

Όλο και περισσότερο τείνω να αναγκάζομαι

Αποδείχθηκε εντάξει. Και η καταπακτή είναι κλειστή μόνο από πάνω και όλα; Δεν υπάρχει κάλυμμα στο κάτω μέρος της καταπακτής; Έχουμε χειμώνες το χειμώνα - καλύπτω το λάκκο με τρία καλύμματα. Μεταξύ αυτών, ένα στρώμα αέρα για τη θερμότητα αποκτάται και μπορείτε επίσης να βάλετε σε παλιές κουβέρτες και παλτό παλιά παλτά.

Λοιπόν, δεν είναι πρόβλημα, δεν είναι δύσκολο να απομονώνεται

Ο φυσικός αερισμός τοποθετείται ως αποχέτευση ή σύστημα θέρμανσης, δηλαδή πρέπει να υπάρχει κλίση! Δεν υπάρχουν σωστές γωνίες! Διαφορετικά, χωρίς αντλίες, ανεμιστήρες κ.λπ. να μην διαχειριστεί.

Ο ανεμιστήρας νομίζω ότι θα σταθεί στην καμινάδα

ΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. Έχω σπρώξει το πλαστικό φάκελο που πηγαίνει στο αποχετευτικό δίκτυο.

Την παρακολούθησα επίσης, ένα ειδικό σωλήνα για τον εξαερισμό, έχω περνά μέσα από την καταπακτή κελάρι και να σκεφτούμε καλά για να αναρριχηθεί, οπότε η επιλογή έπεσε σε μια τέτοια δομή, αν αναλάβει το εμβαδόν διατομής, τότε 72sm2 έχουν αποχέτευσης διαμέτρου 100 mm επιφάνεια διατομής 78 cm2, εγώ δεν το πιστεύω χαθεί, αλλά στην αισθητική και οπτική σημείο win)))))

Η μόνη φορά που αυτό το κιβώτιο εξαερισμού είναι αισθητά λιγότερο ανθεκτικό από ένα σωλήνα αποχέτευσης. Μόλις συντρίψω αυτό το σπίτι.
Τώρα οι σωλήνες αποχέτευσης www.drive2.ru/b/1828445/. Αυτοί και η συντριβή αυτοκινήτων δεν είναι τόσο απλά.

Έχω περίπου την ίδια εισροή. Όλα λειτουργούν. Το μόνο πράγμα το καλοκαίρι, όταν στο δρόμο ο αέρας είναι υγρός και ζεστός. αν μπει μέσα στο λάκκο και αρχίζει να συμπυκνώσει την υγρασία εμφανίζεται ((Εδώ νομίζω να σφραγίσει pritochku το καλοκαίρι. μπορεί να είναι πιο ξηρό. Με την άφιξη του κρύου καιρού όλη την ώρα λάκκο στεγνώσει.

Λοιπόν, ATP για infu. Έχετε επίσης ένα νήμα από το γκαράζ στο λάκκο ή από το δρόμο;

επίσης από το γκαράζ, αν και από το δρόμο θα ήταν πιθανώς πιο αποτελεσματική

Από το δρόμο, πολύ drag gemmorno, έτσι νομίζω, επίσης, θα λειτουργήσει

Λοιπόν, στην πραγματικότητα, τόσοι πολλοί από το από το γκαράζ πηγαίνει)) και να το κάνουμε ευκολότερο, και δεν moron εκεί nicho zasunet, όπως μπορεί να είναι από το δρόμο. Είδα τα παιδιά ανιχνεύσει πάνω από τα γκαράζ και όλα τα είδη των crap ρίχνονται στον εξαερισμό, ακόμα και κάψιμο αγώνες, έτσι ώστε το γκαράζ είναι ασφαλέστερο.

Συμφωνώ απόλυτα, έτσι και αυτό το σχέδιο πραγματοποιείται, ή αρχικά όλα ήταν αμφίβολα

Από το δρόμο, πολύ drag gemmorno, έτσι νομίζω, επίσης, θα λειτουργήσει

Με την ευκαιρία, έτσι ώστε η εισροή εργάστηκε η είσοδος στο λάκκο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτό. Δηλαδή η εισροή και η εξάτμιση, δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα ανοίγματα, από όπου θα μπορούσε να πάρει ο αέρας.

Λοιπόν, θα λάβω υπόψη και αυτήν την στιγμή, ATP.

Θα λειτουργήσει μόνο σε αναγκαστική λειτουργία, όλα είναι τα ίδια όπως με μια καμινάδα.

Έτσι δεν πρόκειται για εισροή αλλά για εκχύλισμα)

Λοιπόν, όσο μεγαλύτερο είναι το σωλήνα όσο υψηλότερη είναι η εκφόρτιση, και μετά από μια σύντομη κυκλοφορία θα είναι μικρή

Λοιπόν, η εισροή συνιστάται σχεδόν στο πάτωμα, πώς να το κάνει σύντομο;

Έτσι δεν πρόκειται για εισροή αλλά για εκχύλισμα)

Μια κουκούλα στο μακρινό τοίχο, κάτω από την οροφή, βγαίνει έξω, κάτω από την οροφή

Χαρακτηριστικά της συσκευής εξαερισμού, ανάλογα με τον τύπο των χώρων

Σε οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αερισμό. Όποιος αγνοεί αυτές τις απαιτήσεις μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα.

Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι σε κάθε συγκεκριμένο δωμάτιο ή ομάδα ο εξαερισμός τους είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με ειδικές αρχές.

1 Σχεδιασμός και σκοπός

Πρώτον, θα πρέπει να εξετάσετε τους κύριους τύπους αερισμού, οι οποίοι βρίσκονται στην αγορά πιο συχνά. Εξάλλου, στις περισσότερες περιπτώσεις, με τη βοήθειά τους συναρμολογούνται συστήματα ανταλλαγής αέρα.

Έτσι, ο εξαερισμός του κελάρι στο σπίτι από τα συστήματα καθαρισμού κελάρι θα είναι διαφορετικό, αλλά ασήμαντο. Και οι κύριες διαφορές θα είναι σε συγκεκριμένους μηχανισμούς ή σχέδια που λειτουργούν για να δημιουργήσουν μια ποιοτική ανταλλαγή αέρα.

Εξαιρέσεις είναι μόνο βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανταλλαγής αέρα, αλλά δεν θα τις εξετάσουμε εδώ, καθώς αυτό είναι ένα ξεχωριστό και πολύ εντυπωσιακό θέμα στο πεδίο εφαρμογής του.

Η αρχή του συστήματος χωρίζεται σε:

Πρώτη προβολή - παρέχει αέρα στην αίθουσα και, αν μιλάτε με απλό τρόπο, εξασφαλίζει τη συνεχή και αδιάκοπη εισροή του.

Η δεύτερη άποψη - εξασφαλίζει την εκροή αέρα που έχει μολυνθεί από διοξείδιο του άνθρακα ή από διάφορες ακαθαρσίες.

Το τρίτο είδος Είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων. Πρόσφατα, τα συστήματα εξαερισμού που είναι τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής που χρησιμοποιούνται συχνότερα. Αυτό, όμως, είναι προφανές, διότι η όλη αρχή της κίνησης των αέριων μαζών λειτουργεί λόγω της δυνατότητας της συνεχούς κυκλοφορίας τους.

Εξαερισμός εξόδου από το υπόγειο

Ανά τύπο κατασκευής χωρίζονται σε:

Φυσικός αερισμός - αυτό είναι σωστά τοποθετημένα κανάλια, τα οποία είναι σε θέση να εκτελούν τις δικές τους λειτουργίες. Στην εγκατάσταση των μηχανικών συσκευών, δεν χρειάζονται, δεδομένου ότι η διαφορά στις πιέσεις και τις θερμοκρασίες είναι ήδη εξαιρετική για την προώθηση της κυκλοφορίας του αέρα.

Οι αναγκαστικές εγκαταστάσεις χαρακτηρίζονται από τη χρήση διαφόρων ειδών μηχανικής: ανεμιστήρες, ψύκτες, βαλβίδες διακοπής, καθαριστές κλπ. Εισάγουν αέρα, καθαρίζουν, κλπ.

Τα συνδυασμένα συστήματα είναι ευέλικτα και θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Σε ένα τέτοιο σύστημα, η μηχανική χρησιμοποιείται τοπικά. Για παράδειγμα, ο εξαερισμός του κελάριου θα πραγματοποιηθεί με τη λειτουργία ενός ανεμιστήρα υψηλής ποιότητας και η εξάτμιση μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με φυσικές αρχές.
στο μενού ↑

2 Κύριοι τύποι και οι διαφορές τους, ανάλογα με τον τύπο των χώρων

Τώρα εξετάστε τα κύρια χαρακτηριστικά και τις διαφορές των συστημάτων εξαερισμού, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους αίθουσας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο αερισμός του κελαριού, στο γκαράζ ή στην κουζίνα, θα κατασκευαστεί σύμφωνα με διαφορετικές αρχές. Παρόλο που δεν θα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Σε χώρους διαβίωσης

Η ανταλλαγή αέρα στους χώρους όπου ζούμε πρέπει να γίνεται ποιοτικά και διαρκώς. Ωστόσο, σπάνια υπάρχουν καταστάσεις όπου ο αέρας στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να οδηγείται από τεράστιες εγκαταστάσεις και βίαια. Κατά κανόνα, ο φυσικός αερισμός πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιητικός.

Εξαιρέσεις είναι προβληματικές θέσεις ή σοβαρές ατμοσφαιρικές διαφορές. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνδυασμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα.

Η ιδανική λύση είναι η εγκατάσταση ψυγείου στην τροφοδοσία. Είναι σημαντικό να είναι αθόρυβος και οικονομικός.

Πριν από την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης, είναι σημαντικό να υπολογίσετε προσεκτικά τις διαστάσεις των καναλιών και βεβαιωθείτε ότι είναι ισορροπημένες. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρύ βύθισμα στο δωμάτιο, το οποίο είναι σίγουρα απαράδεκτο.

Τα Ventcannals και όλος ο εξοπλισμός στον καθιστικό είναι κρυμμένοι πίσω από τοίχους ή διακοσμητικά στοιχεία, οπότε η συσκευή αερισμού στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να δαπανηθεί.

Σε οικιακές εγκαταστάσεις

Σε οικιακούς χώρους, όπως στην κουζίνα, στο ντουλάπι ή στο μπάνιο, είναι πιο σημαντικό να δημιουργηθεί ένα πιο ισχυρό σύστημα που να μπορεί να απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες οσμές, τον μούχλα, τον καπνό, τον ατμό κλπ.

Το αισθητικό στοιχείο και η ευκολία πηγαίνουν στο παρασκήνιο. Αν και όλα εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες επιθυμίες του ιδιοκτήτη.

Τις περισσότερες φορές σε τέτοιους χώρους είναι τοποθετημένοι τύπος monoblock. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι οι κουκούλες κουζίνας. Αν και, σε μεγαλύτερο βαθμό, είναι τοπικά εργαλεία.

Τα αναγκαστικά συστήματα χρειάζονται για το λόγο ότι σε αντίθεση με τα σπίτια, στην κουζίνα ή στο λουτρό, οι βλαβερές ουσίες εμφανίζονται στον αέρα και σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Οι έξοδοι των αεραγωγών εδώ είναι τοποθετημένοι κάτω από την οροφή και καλύπτονται με γρίλιες. Τα ίδια τα κανάλια, αν δεν μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικά, τοποθετούνται πίσω από τα έπιπλα και κρύβονται κάτω από ψευδοροφές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση βαλβίδων ελέγχου στα συστήματα εξάτμισης είναι μια πραγματική αναγκαιότητα.

Στο υπόγειο

Ο εξαερισμός του υπογείου είναι διατεταγμένος σύμφωνα με παρόμοιες αρχές, αλλά έχει και τις διαφορές του. Σε αυτά τα δωμάτια, δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στα συστήματα εναλλαγής αέρα, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αερισμός στο υπόγειο. Αυτό αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα της κυκλοφορίας του αέρα.

Ο αέρας, ο οποίος υποτιμάται από το επίπεδο του δωματίου, συχνά διεισδύει πιο αργά, και ως εκ τούτου ο αερισμός δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός. Ειδικά αν μιλάμε για φυσικά δείγματα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αερισμός του κελαριού σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα. Εγκαταστήστε το είναι αρκετά ακριβό, η διαδικασία είναι χρονοβόρα, και όμως εξακολουθεί να χρειάζεται να εξοπλίσει το υπόλοιπο των χώρων στο σπίτι.

Ventkanal από το κελάρι

Με βάση αυτές τις αρχές, μπορεί να εκφραστεί ότι ο εξαερισμός στο υπόγειο θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός, αλλά μετρίως φτηνός και πρακτικός.

Η συσκευή αερισμού στο υπόγειο αρχίζει με την τοποθέτηση των καναλιών τροφοδοσίας. Δεδομένου ότι ο αέρας διεισδύει στα χαμηλότερα επίπεδα με μεγαλύτερη αντίσταση, μπορεί να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας για να τον αντλήσει. Ωστόσο, πρέπει να είναι πρακτική και μέτρια φθηνή. Τα συστήματα εξάτμισης τοποθετούνται σύμφωνα με τη φυσική αρχή.

Οι αγωγοί εξαερισμού δεν είναι κρυμμένοι κάτω από την προστασία, αλλά απλά συνδέονται στους τοίχους για να κάνουν τα πάντα να φαίνονται καθαρά. Σχετικά με οποιαδήποτε διακοσμητικά στοιχεία στις περισσότερες περιπτώσεις, επίσης, δεν πηγαίνει.

Στο γκαράζ

Ο εξαερισμός στο γκαράζ πρέπει να είναι αξιόπιστος και καλής ποιότητας. Ειδικά αν συζητάτε για τον αερισμό στο υπόγειο του γκαράζ, όπου ο αέρας είναι πιο δύσκολο να διεισδύσει.

Ο κατάλληλος αερισμός στο γκαράζ θα παρέχει μια πολύ υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Αυτό είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση από την ατμόσφαιρα βλαβερών οσμών από λάδια, πλαστικό, μέταλλο, καουτσούκ κλπ. Επίσης, ο ποιοτικός αερισμός στο λάκκο του γκαράζ θα βοηθήσει το αυτοκίνητο να στεγνώσει πιο γρήγορα. Και μπορεί να στεγνώσει σε ένα κλειστό γκαράζ, το οποίο είναι πολύ βολικό.
στο μενού ↑

2.1 Η συσκευή αερισμού στο γκαράζ του υπόγειου - βίντεο

Η συσκευή εξαερισμού στο γκαράζ μπορεί να σας κοστίσει αρκετά μεγάλο ποσό. Όλα ξεκινούν με την τοποθέτηση μεγάλων αεραγωγών. Αναρτώνται κάτω από την οροφή ή στους τοίχους. Οι εξόδους στο σύστημα τοποθετούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν δεν θέλετε να τρυπήσετε τοίχους ή να ανοίξετε ένα θεμέλιο, μπορείτε να τους φέρετε στο ταβάνι.

Στους αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής, εγκαθίστανται ανεμιστήρες. Μπορούν να είναι αρκετά θορυβώδη ή μη αντιπροσωπευτικά, αλλά δεν έχει σημασία. Αλλά αυτό που έχει είναι η πρακτικότητα και η παραγωγικότητα.

Στο κελάρι

Ο εξαερισμός στο κελάρι για κάποιον μπορεί να είναι παρόμοιος με αυτόν στο υπόγειο. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Σε αντίθεση με το κελάρι, το κελάρι είναι αποθήκη για λαχανικά και προμήθειες τροφίμων. Είναι σπάνια διακοσμημένο και ποιοτικά απομονωμένο και επομένως είναι σπάνια δυνατό να μιλάμε για κανονικές συνθήκες.

Ventkanal από το υπόγειο του σπιτιού

Δεν έχει σημασία, χρειάζεστε εξαερισμό στο κελάρι του γκαράζ, στον εξαερισμό κελάρι στο σπίτι, σε ένα ξεχωριστό κτίριο ή κάπου αλλού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταλάβετε πώς να κάνετε τον αερισμό στο κελάρι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Εν τω μεταξύ, η εργασία αυτή γίνεται στοιχειώδης. Η συσκευή εξαερισμού στο κελάρι, όπως όλες οι άλλες εργασίες αυτού του τύπου, αρχίζει με την εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού. Το μέγεθος τους μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο και εξαρτάται από το μέγεθος του κελάριου.

Οι έξοδοι εισόδου συνιστώνται να τοποθετούνται 50-70 cm κάτω από την εξάτμιση. Τα συστήματα εξάτμισης είναι καλύτερα εξοπλισμένα με μικρό μηχανισμό και βαλβίδα ελέγχου. Ο αέρας τροφοδοσίας έχει σχεδιαστεί για να καθορίζει τη λειτουργικότητά τους. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, τελικά, αγοράζουν ένα μικρό ψυγείο για καλύτερη κυκλοφορία.

Όλα τα κανάλια και οι επικοινωνίες συνιστώνται να είναι απομονωμένα και προστατευμένα από την απώλεια θερμότητας, ειδικά εάν το κελάρι δεν έχει τελειώσει, συχνά παγώνει ή είναι κάτω από τη γραμμή υπογείων υδάτων.
στο μενού ↑

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για το υπόγειο;

Το υπόγειο στο σπίτι είναι ένας πολύ χρήσιμος χώρος λόγω της χρήσης πρόσθετου χρήσιμου χώρου ως χώρου αποθήκευσης ή για άλλους σκοπούς.

Αλλά κανένα κελάρι κατοικίας ή εξοχικό σπίτι δεν μπορεί να κάνει χωρίς την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, επειδή είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα.

Αυτό είναι γεμάτο με το σχηματισμό συμπύκνωσης στο δωμάτιο. Επιπλέον, οι τοίχοι μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το έδαφος έξω, σε περίπτωση που η στεγανοποίηση του σκελετού δεν έγινε με προσοχή.

Είναι ο σωστός αερισμός στο γκαράζ με ένα υπόγειο που μπορεί να προσφέρει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στο δάπεδο του υπογείου, καθώς και να δημιουργήσει μια κατάλληλη ανταλλαγή αέρα. Ο εξαερισμός στο υπόγειο συνήθως σχεδιάζεται ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής του ιδρύματος, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει το να το κάνει ήδη στην τελική αποθήκη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε με ένα φυσικό σχεδιασμό προσφοράς και εξάτμισης, με βάση τους νόμους της φυσικής.

Αυτό το σύστημα αερισμού είναι πολύ απλό, δεν χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό και είναι εντελώς μη δαπανηρό στην εκτέλεση. Το μόνο που απαιτείται για την οργάνωση του - πλαστικοί σωλήνες (από πολυβινυλοχλωρίδιο) και προστατευτικά καπάκια.

Το σύστημα λειτουργίας αυτής της ανταλλαγής αέρα είναι το πιο απλό - στο δωμάτιο κάνουν δύο ανοίγματα για τον αερισμό του υπόγειου. Σε ένα από αυτά έρχεται καθαρός αέρας, στο δεύτερο - εκφορτώνονται δαπανώνται.

Αλλά χωρίς να φέρνουν κανάλια σε τέτοιες τρύπες, το σύστημα δεν θα είναι αποτελεσματικό. Τέτοιες κάμψεις τοποθετούνται σε τοίχους ή κάτω από την οροφή, αν πρόκειται για μια ανεξάρτητη κατασκευή.

Η σωστή εγκατάσταση των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι αποφασιστικής σημασίας, αφού με μια υπερεκτιμημένη εγκατάσταση θα φτάσει μια υπερβολική ποσότητα ψυχρών μαζών από το δρόμο, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα αποθηκευμένα προϊόντα.

Και αν το υποτιμάτε - θα είναι πολύ κακό να φύγετε από το κελάρι και τα προϊόντα σίγουρα θα επιδεινωθούν. Δημιουργήστε κατάλληλη κυκλοφορία του αέρα κελάρι με τα χέρια σας σε κάθε ένα.

Τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι εξαερισμού στο υπόγειο του γκαράζ - φυσικό και αναγκασμένο. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου συστήματος βασίζεται στο μέγεθος του δωματίου και στη διάταξη του υποπεδίου.

Χαρακτηριστικά του φυσικού συστήματος

Η φυσική βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω. Έτσι, η θέση εισαγωγής του σωλήνα καθορίζεται σε ύψος 25-30 cm από το δάπεδο, και η εξάτμιση - 10-20 cm από την οροφή.

Δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε κάτω - χωρίς υγρασία, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να επιταχύνει την υγρασία της οροφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φυσικό μοτίβο κυκλοφορίας μπορεί να μην λειτουργεί.

Η επιφάνεια του δωματίου είναι πάνω από 40 τετραγωνικά μέτρα.

Σε μεγάλα κελάρια χωρίς χειρολαβή το χειμώνα, ο ζεστός χώρος του δωματίου είναι κορεσμένος με υγρασία. Στην καπνοδόχο, η υγρασία εγκαθίσταται ως συμπύκνωμα, τα σταγονίδια του οποίου συσσωρεύονται και μετατρέπονται σε παγετό.

Εάν οι παγετοί διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή περισσότερο, ο παγετός γίνεται όλο και περισσότερο και κλείνει το άνοιγμα της κουκούλας, εμποδίζοντας την έξοδο του εξαγόμενου αέρα από το υπόγειο.

Αυτό το συμπύκνωμα είναι μόνο μια συμπληρωματική εγκατάσταση ανεμιστήρα μπορεί να εξαλειφθεί στους σωλήνες οι ίδιοι ή δομική αναδιάταξη των εγκαταστάσεων - την εγκατάσταση των πρόσθετων χωρισμάτων και η διάταξη των επιμέρους συστήματος εκχύλισης σε κάθε θαλάμων.

Χρησιμοποιώντας το υπόγειο ως καθιστικό

Ο εξαερισμός ανεφοδιασμού και εξαγωγής δεν θα είναι η καλύτερη λύση αν σχεδιαστεί μια κατοικημένη περιοχή στο υπόγειο όπου ένα άτομο θα παραμείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο εξαερισμός του δαπέδου του υπογείου δεν είναι δυνατός με μπάνιο, εργαστήριο, γυμναστήριο ή πισίνα. Μόνο η ενίσχυση από τους ανεμιστήρες της εκροής μπορεί να προσφέρει ένα βέλτιστο μικροκλίμα.

Μεγάλη ποσότητα αποθηκευμένων προϊόντων

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητος εάν το κελάρι αποθηκεύει μια μεγάλη ποσότητα φρέσκων προϊόντων. Στην περίπτωση κελάρι λαχανικών, αυτό το εκχύλισμα βοηθά στην καταπολέμηση όχι μόνο υπερβολικής υγρασίας, αλλά και με δυσάρεστες οσμές.

Διαμόρφωση κατάλληλης ανταλλαγής αέρα στο κελάρι

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση οποιουδήποτε τύπου απορροφητήρα σε υπόγειους χώρους, είναι απαραίτητο να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής του και κάποιες συστάσεις.

 • Η καλύτερη επιλογή τοποθέτησης θα είναι η συσκευή της στο στάδιο της ανέγερσης των τοίχων θεμελίωσης - στην τοποθέτηση των τοίχων αφήνουν ειδικά κανάλια στα οποία οι σωλήνες για τις ροές του αέρα είναι τοποθετημένα?
 • Οι σωληνώσεις πρέπει να έχουν την ίδια διάμετρο για ομοιόμορφη κυκλοφορία αέρα. Εάν είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η εκροή, είναι απαραίτητο να ληφθεί μια ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρος καυσαερίων από αυτή ενός ρέοντος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο αντίθετα, καθώς ο αέρας θα παραμείνει στο υπόγειο, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τα αποθηκευμένα προϊόντα και τη μόλυνση των χώρων από το αέριο.
 • Απαγορεύεται να τοποθετούνται οι σωλήνες το ένα δίπλα στο άλλο, καθώς αυτό θα αποτρέψει την καλή ανταλλαγή αέρα του κελαριού, επιτρέπεται μόνο η αντίθετη τοποθέτησή τους σε διαφορετικές γωνιές του δωματίου. Αυτός ο τύπος συσκευής υποθέτει ότι ο καθαρός αέρας, που διέρχεται ολόκληρο το αντικείμενο, ωθεί την εξαντλημένη έξοδο.
 • Ο σωλήνας εξαγωγής είναι εγκατεστημένος κάτω από την οροφή, επειδή ο ζεστός αέρας πάντα ανεβαίνει, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής. Αυτό εξασφαλίζει την απουσία στασιμότητας και, συνεπώς, την άριστη αποθήκευση των προϊόντων.
 • Για να εξασφαλιστεί καλό βύθισμα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα εξαερισμού τουλάχιστον 1,5 m.
 • Το υλικό μπορεί να είναι πλαστικό, για τις υπόγειες εγκαταστάσεις αυτό είναι αρκετά αρκετό.
 • Εάν το υπόγειο ή το κελάρι βρίσκεται κάτω από γκαράζ ή άλλο τεχνικό αντικείμενο, είναι τελείως δυνατό να χρησιμοποιηθεί η θύρα πρόσβασης ως θύρα εξάτμισης.

Σημαντικό! Αυτή η καταπακτή είναι εξοπλισμένη με δύο καλύμματα, ένα μονωμένο για το χειμώνα, και το άλλο - με μια λεπτή σχάρα, προκειμένου να αποφευχθεί η διείσδυση μικρών τρωκτικών στο κελάρι. Το καλοκαίρι, το μονωμένο κάλυμμα αφαιρείται για συνεχή αερισμό.

 • Κατά την εγκατάσταση των σωλήνων, βεβαιωθείτε ότι οι στροφές και οι στροφές είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, πράγμα που επηρεάζει τη ροή του αέρα μέσω του σωλήνα. Επιπλέον, πρέπει να είναι κατά μήκος ολόκληρης της μιας διάμετρος, χωρίς συστολές και επεκτάσεις.
 • Το εξωτερικό άνοιγμα του σωλήνα εξάτμισης κλείνει με λεπτό πλέγμα ή πλέγμα, έτσι ώστε να μην φράξουν τη βρωμιά, τα συντρίμμια ή τα μικρά ζώα και τα έντομα.
 • Στους αγωγούς εξαγωγής των κουζινών, συνιστάται η κατασκευή μικρών αποσβεστήρων που επιτρέπουν τον έλεγχο της παροχής κρύου το χειμώνα, ειδικά σε σοβαρούς παγετούς. Αυτό εξασφαλίζει ένα βέλτιστο μικροκλίμα του υπόγειου δωματίου.
 • Σε κατακόρυφους σωλήνες, η επίδραση της εισαγωγής αέρα θα ενισχύσει τη χρήση του εκτροπέα, ο οποίος δημιουργεί τεχνητό ρεύμα λόγω της εκροής ζώνης στην είσοδο.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Η αρχή της λειτουργίας του αναγκαστικού σχεδιασμού μοιάζει πολύ με το φυσικό, με εξαίρεση μια στιγμή - τον ενσωματωμένο εξοπλισμό για την αναγκαστική ροή αέρα.

Η αποδοτικότητα ολόκληρου του κυκλώματος θα εξαρτηθεί από την ισχύ μιας τέτοιας συσκευής, επομένως είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ο σωστός υπολογισμός ισχύος πριν από την εγκατάσταση.

Σημαντικό! Αγοράστε ένα ισχυρό ανεμιστήρα για το κελάρι δεν έχει νόημα. Μια εξαίρεση είναι η διευθέτηση μιας κατοικημένης περιοχής στο υπόγειο, αλλά για αυτή την περίπτωση, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν την εγκατάσταση χωρισμένων συστημάτων που υποστηρίζουν το βέλτιστο μικροκλίμα.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση του εξοπλισμού και στους αγωγούς τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αυτό είναι απαραίτητο για μεγάλες υπόγειες μονάδες με πολύπλοκη διαμόρφωση σύνθετων δωματίων.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να καταφύγετε στη βοήθεια ενός ειδικού για να υπολογίσετε σωστά τη συνεκτικότητα του εισερχόμενου αέρα και την έξοδο του.

Όσον αφορά την οργάνωση του ελέγχου του κλίματος του υπόγειου γκαράζ, υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Αυτόματος εξαναγκασμός εξαερισμού του υπογείου

Η διάταξη ενός τέτοιου συστήματος παρέχεται σε αυτόνομο τρόπο λειτουργίας. Με την παρουσία ειδικών αισθητήρων, το σύστημα ελέγχει τις παραμέτρους θερμοκρασίας και υγρασίας στο κελάρι, ανεξάρτητα όταν είναι απαραίτητο. Αφού φτάσετε στη βέλτιστη κατάσταση μέσα στο υπόγειο, το σύστημα απενεργοποιείται.

 • Μηχανικός αερισμός του πλίνθου

Απαιτεί την παρουσία και συμμετοχή του ιδιοκτήτη, ο οποίος ελέγχει τη λειτουργία του και τη θερμοκρασία του υπογείου. Ο εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται από το άτομο που ανοίγει την πύλη / πύλη και την εκτόξευση του εξοπλισμού.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού στο γκαράζ, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθορίσετε τις διαμέτρους των επιλεγμένων σωλήνων. Η χρήση επαγγελματικών μεθόδων είναι πολύ συγκεκριμένη, επομένως καταφεύγουν σε έναν απλό και απλοποιημένο υπολογισμό.

Σύμφωνα με αυτό, πιστεύεται ότι ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής κελάρι απαιτεί 26 τετραγωνικά εκατοστά του τμήματος σωλήνα PVC. Ο σωλήνας εξαγωγής για τη βέλτιστη εναλλαγή αέρα γίνεται 10-15% μεγαλύτερο από τη διάμετρο.

Μειονεκτήματα της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα

Ο αναγκαστικός αερισμός του γκαράζ με ένα υπόγειο έχει τα μειονεκτήματά του. Ειδικότερα, αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, ειδικά στην περίπτωση της εγκατάστασης δύο ανεμιστήρων.

Ο παράγοντας αυτός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την έναρξη των εργασιών για την οργάνωση του. Ωστόσο, με μια μεγάλη περιοχή του κελάριου, αυτή η ερώτηση εξαφανίζεται από μόνη της.

Εγκατάσταση εξαερισμού

Αφού επέλεξε τον τύπο της ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο και κάνοντας τους βασικούς υπολογισμούς, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με τη διάταξη του συστήματος κυκλοφορίας του αέρα.

 • Στην περίπτωση που εγκαθίσταται αερισμός στο γκαράζ ήδη στο τελειωμένο κτίριο, γίνεται μια τρύπα στην οροφή του κελαριού για την εγκατάσταση του αεραγωγού.
 • Μέσω του ανοίγματος, αδειάζεται ένας σωλήνας διαμέσου του οποίου εξέρχεται ο αέρας εξαγωγής. Το άκρο στερεώνεται κάτω από την οροφή σε απόσταση 15 cm κάτω από την επιφάνεια, από έξω, ο σωλήνας εξάτμισης ανεβαίνει 15 cm πάνω από το έδαφος πάνω από το έδαφος.
 • Στην απέναντι γωνία του υπογείου κάνει μια ίδια τρύπα στο ταβάνι / τοίχο και μέσω του σωλήνα εισροής τοποθετηθεί, για τον καθορισμό του θέση δεν είναι μικρότερη από 20 εκατοστά από το πάτωμα και όχι περισσότερο από 50cm.
 • Έξω από το σωλήνα εισροής είναι πολύ υψηλή για να μην το κάνουμε, αν περνά μέσα από την επιφάνεια της οροφής - μόνο 20-25 cm, είναι σημαντικό να θυμόμαστε, το κάτω σωλήνα εισαγωγής αέρα, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση, αντίστοιχα, και η ροή φρέσκου αέρα στο εσωτερικό..
 • Στην περίπτωση που ο σωλήνας τροφοδοσίας αφαιρείται μέσω του τοίχου της κάβας, τοποθετείται πάνω του ένας ειδικός πλαστικός εκτροπέας ή μια σχάρα εξαερισμού.
 • Εάν ο εξαερισμός στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας καθίζησης όπου υπάρχει τζάκι ή τη σόμπα, η καμινάδα θα πρέπει να εμφανίζεται δίπλα στην καμινάδα του, καθώς θα αυξήσει την εκροή των μεταχειρισμένων αέρα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας?
 • Με τη σύσταση ειδικών, για κάθε σωλήνα του κελαριού είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αποσβεστήρες, οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν στον δεξιό αυλό. Έτσι, ελέγχεται η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα υπογείου.

Μετά το τέλος της συλλογής του συστήματος, θα πρέπει σίγουρα να το ελέγξετε για επαρκή πρόσφυση:

 • Για να ελέγξετε την πίεση του αέρα στην είσοδο, μπορείτε να συνδέσετε ένα φύλλο λεπτού χαρτιού. Εάν το φύλλο χαρτιού αρχίσει να δονείται, τότε ο αέρας αναλαμβάνεται επαρκώς εντατικά.
 • Μια εναλλακτική λύση για το χαρτί μπορεί να χρησιμεύσει ως κατεύθυνση καπνού από το χαρτί που φωτίζεται στο μεταλλικό δοχείο. Ο καπνός από τη διάσπαση θα βοηθήσει στον προσδιορισμό οπτικά της παρουσίας έλξης.

Επαναπροσδιορισμός του φυσικού συστήματος εξάτμισης στο εξαναγκασμένο

Συχνά, οι ιδιοκτήτες εξοπλίζουν ένα υπόγειο κάτω από το γκαράζ, ξεχνώντας ότι με υψηλή υγρασία, τοξικές αναθυμιάσεις χημικών υγρών απελευθερώνονται, και η διάβρωση στα μεταλλικά μέρη των μηχανών εμφανίζεται. Πόσο σωστά θα γίνει ο εξαερισμός σε ένα κελάρι, ότι αυτοί οι δηλητηριώδεις ατμοί προήλθαν προσεκτικά και δεν πήραν προϊόντα;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φυσική εξάτμιση δεν λειτουργεί σωστά. Στα κελάρια υπάρχει περίσσεια συμπυκνωμάτων, μύκητες, μούχλα ή μούχλα. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ότι ο αερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας απαιτεί μεγαλύτερη απόδοση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό:

 • Πάρτε σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου. Εάν το υπόγειο γκαράζ δεν υπερβαίνει τα 12 τετραγωνικά μέτρα, ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να έχει διάμετρο 15 εκατοστών, εάν είναι ο μόνος.
 • Αυξήστε το ύψος της κουκούλας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ώσης.
 • Τοποθετήστε πρόσθετους αγωγούς παροχής και εξαγωγής.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην κουκούλα, εξασφαλίζοντας αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Εάν οι τρεις πρώτες επιλογές απαιτούν διεξοδική εργασία για τη μετατροπή του συστήματος εξαερισμού, τότε στη δεύτερη έκδοση μπορείτε να δημιουργήσετε εξαναγκασμένο αερισμό του γκαράζ με τα δικά σας χέρια με βάση τη φυσική εξάτμιση:

 • Συνδέστε το ηλεκτρικό καλώδιο στον χώρο εγκατάστασης.
 • Αφαιρέστε τη σχάρα εάν υπάρχει ένα τέτοιο διακοσμητικό στοιχείο.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα.
 • Αντικαταστήστε την διακοσμητική μάσκα.
 • Συνδέστε τον ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό καλώδιο.

Πιο συχνά αρκετό για να προσθέσετε μόνο 1 ανεμιστήρα, αλλά για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα - βάλτε το δεύτερο στο σωλήνα τροφοδοσίας. Για μέγιστο αποτέλεσμα, τοποθετήστε ένα φυγόκεντρο μοντέλο αυξημένης ισχύος. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις θορύβου θα προστεθούν, αλλά δεν θα υπάρξει στάσιμη ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο του γκαράζ πια.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ή του εκσυγχρονισμού του συστήματος εξαερισμού, ελέγξτε την πρόσφυση.

Απαιτήσεις για τον εξοπλισμό εξαερισμού

Όλα τα συστήματα εξαερισμού ρυθμίζεται αυστηρά SNIP 3.05.01-85 - Η πράξη της ανάθεσης και κόψτε 32-105-2004 - Αποδοχή Πιστοποιητικό στην προσαρμογή των συστημάτων εξαερισμού.

Όλος ο εξοπλισμός για τον αερισμό του υπογείου διακρίνεται από το σήμα της παραγωγής και της χωρητικότητας. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μοντέλα με ρυθμιζόμενη ισχύ. Οι ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτη είναι επίσης διαδεδομένοι. Αυτές οι συσκευές θα ενεργοποιηθούν και θα απενεργοποιηθούν αυτόματα με μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο.

Εάν εγκαταστήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας, το σύστημα θα παρακολουθεί επίσης το επίπεδο υγρασίας του δωματίου. Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, ένας ανεμιστήρας με βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την προς τα πίσω ροή αέρα στο εσωτερικό με ακαθαρσίες σκόνης και οσμής.

Κατά την επιλογή του σωστού εξοπλισμού, υπολογίζει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από τη συσκευή με βάση τις διαστάσεις (διάμετρος, διαστάσεις) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά - χωρητικότητα, ισχύ, επίπεδο θορύβου.

Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας καυσαερίων διαμέτρου 10-20 cm απαιτείται για την εκκένωση αέρα από τον χώρο, με όγκο 16-32 κυβικών μέτρων, με ρυθμό ανταλλαγής αέρα 1 κυβικό μέτρο ανά ώρα.

Εγκατάσταση ήσυχων ενσωματωμένων ανεμιστήρων στα καθιστικά γίνεται με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και των προσθηκών του.

Ευρέως διανεμημένοι και αποδεδειγμένοι κατασκευαστές εξοπλισμού όπως οι Electrolux, Vents, Silent, Blauberg, Systemair. Αυτές οι μάρκες ανεμιστήρων είναι αρκετά φτηνές και συνοδεύονται από βαλβίδα ελέγχου, μονάδα ελέγχου, χρονοδιακόπτη και αισθητήρα υγρασίας.

Σε οικιακούς χώρους, λουτρά και βοηθητικούς χώρους είναι βολικό να τοποθετηθούν ανεμιστήρες μονοπυρήνων και ανεμιστήρων εξαγωγής - αυτά τα αναστρέψιμα μονοκόμματα τοποθετούνται σε μια τρύπα, ξύνεται στον τοίχο.

Σημαντικό! Αν ο εξοπλισμός δεν έχει επιλεγεί σωστά για απόδοση, τότε δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή ο εξοπλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ένταση του αέρα.

Εάν η επιλογή βασίζεται στην τιμή, γίνονται από δείκτες πίεσης, η μονάδα δεν θα είναι σε θέση να ωθήσει αέρα μέσω του σωλήνα, έτσι όλες οι εργασίες του μειώνεται σε «βόμβος» με μηδενική αποτελεσματικότητα.

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για το υπόγειο είναι αναγκαίο να εξετάσει δύο βασικές δείκτης: παραγωγικότητα (Πρότυπα συμφωνημένα στον αέρα) και την πίεση (με βάση τις διαστάσεις των αγωγών αέρα που συνδέονται με την μονάδα, και το διασκορπιστή τρίψιμο, δηλ όλες οι αντιστάσεις στο δίκτυο).

Η δημιουργία αερισμού στο υπόγειο του γκαράζ είναι ένα απλό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Μόνο ο κατάλληλος αερισμός του υπόγειου χώρου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις εγκατάστασης της κουκούλας, εξασφαλίζει την «υγεία του αέρα» του υπόγειου δωματίου και του γκαράζ.

Το σύστημα ελέγχου των ροών αέρα στο σπίτι από τα δικά του χέρια θα σας προσφέρει άνετη διαμονή σε ξηρούς και ζεστούς χώρους.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με την εισαγωγή του αναγκαστικού σχεδίου από το υπόγειο: