Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο με τα χέρια σας: μια βήμα προς βήμα οδηγίες για την εργασία

Επιθυμώντας να μονώσουν τη στέγαση, οι άνθρωποι μερικές φορές το φέρνουν σε ένα θερμοσίφωνο ή μια κλειστή πλαστική σακούλα. Μαζί με τις σχισμές και τα ρεύματα, εμποδίζουν την είσοδο στην αίθουσα καθαρού αέρα του δρόμου μέσα στο σπίτι.

Διασφαλίστε τη θέση της βαλβίδας τροφοδοσίας στον τοίχο με τα χέρια τους, για να συναρμολογήσετε και να εγκαταστήσετε το οποίο δεν είναι πολύ δύσκολο.

Ο σκοπός της βαλβίδας αέρα παροχής και τα πλεονεκτήματά της

Οι βαλβίδες αέρα τοίχου είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν καθαρό, φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα στο δωμάτιο. Αυτές οι προσαρμογές δεν συμβαίνουν σε καμία σύγκριση με τους ανοιχτούς πυλώνες, επιτρέποντας όχι μόνο τα φρέσκα αεριωθούμενα αεροσκάφη, αλλά και όλο τον θόρυβο, τη σκόνη από το δρόμο. Η βαλβίδα, εξοπλισμένη με ενδιάμεση στρώση ανθεκτική στο θόρυβο, επιτρέπει μόνο καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο.

Εάν συγκρίνετε μια βαλβίδα τοίχου με ένα παράθυρο ανάλογο, τότε είναι πιο κερδοφόρα. Αυτό εκφράζεται στο γεγονός ότι δεν μειώνει τα χαρακτηριστικά που περνούν τα φώτα των παραθύρων, λειτουργεί σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, ακόμη και υποτιμημένη. Επιπλέον, λειτουργεί αυτόνομα, προστατεύει αποτελεσματικά από τη συμπύκνωση. Η εγκατάστασή του διαρκεί μόνο λίγες ώρες.

Αυτές οι συσκευές έγιναν δημοφιλείς αφού τα παλιά ξύλινα παράθυρα άρχισαν να μεταβάλλονται μαζικά σε πλαστικά. Νέα παράθυρα μπλοκ βελτίωσαν σημαντικά τα χαρακτηριστικά μόνωσης, αλλά και ένα μικρό ποσό καθαρού αέρα εισήλθε στο δωμάτιο. Ο ανεπαρκής αερισμός δημιούργησε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η αυξημένη υγρασία.

Η θέρμανση σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργεί υπέροχες συνθήκες για την αναπαραγωγή μούχλας και μυκήτων. Πρώτον, οι αποικίες τους εμφανίζονται σε κρυφά μέρη - κάτω από ταπετσαρία, κεραμίδι με άλλα υλικά φινιρίσματος. Όταν πολλαπλασιάζονται, οι αποικίες μικροοργανισμών γίνονται ορατές, είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν μόνο με την καταστροφή του παλιού φινιρίσματος και την αντικατάστασή του με ένα νέο.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής της βαλβίδας τοίχου

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας είναι εξαιρετικά απλός. Τα κύρια στοιχεία του είναι:

 1. Ο αγωγός είναι ένας πλαστικός σωλήνας. Από αυτό, ο αέρας από την αυλή μπαίνει στο δωμάτιο. Το μήκος του πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πάχος του τοίχου.
 2. Το σώμα είναι εσωτερικό με τη μορφή κυλίνδρου. Τις περισσότερες φορές γίνεται με πλαστικό. Η διάμετρος του σώματος κυμαίνεται από 6 έως 13,3 cm.
 3. Το φίλτρο είναι ένα στρώμα διογκωμένου πολυαιθυλενίου. Βρίσκεται μέσα στο περίβλημα και έχει σχεδιαστεί για να κατευθύνει την πίδακα αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 4. Προστατευτικό κάλυμμα. Βρίσκεται στην είσοδο και αποτελεί εμπόδιο για τη διείσδυση μιας ποικιλίας συντριμμιών στο δωμάτιο.

Κατά τους παγετούς, ο σωλήνας από το εξωτερικό μπορεί να καλυφθεί με πάγο. Η συμπύκνωση και η ψύξη του οδηγούν στον σχηματισμό κρούστας πάγου και στη μείωση της διαμέτρου της βαλβίδας τροφοδοσίας. Για να αποφύγετε αυτήν τη διαδικασία, εγκαταστήστε το περιστροφικό κάλυμμα. Δεδομένου ότι το συμπύκνωμα ρέει κάτω από τις οπές μέσα σε αυτό, το κέικ πάγου δεν σχηματίζεται.

Οι αεραγωγοί των επιμέρους προϊόντων είναι εξοπλισμένοι με μόνωση και ηχομονωτικό υλικό από polyphome. Μειώνει το επίπεδο θορύβου και προστατεύει τον τοίχο γύρω από το περίβλημα από την κατάψυξη. Η βαλβίδα τοίχου μπορεί να έχει σύστημα χειροκίνητης ρύθμισης ή αυτόματη.

Το δεύτερο είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος καθορίζει το επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο. Όταν ξεπεραστεί αυτή η τιμή, ο αμορτισέρ ανοίγει ελαφρά και οι μάζες του αέρα εισέρχονται προς τα μέσα σε μεγαλύτερη ένταση. Ο βαθμός ανοίγματος του καναλιού μπορεί να παρατηρηθεί στην κλίμακα που βρίσκεται στην κεφαλή της βαλβίδας. Η ρύθμιση πραγματοποιείται ομαλά έως ότου η διαδρομή εξαερισμού κλείσει τελείως.

Μερικοί πιο εξελιγμένοι κατασκευαστές βαλβίδων εισόδου είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα ανάκτησης για τη θέρμανση της μάζας του αέρα. Μερικές φορές στο κιτ υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο ελέγχει τον θερμαντήρα και τον ανεμιστήρα.

Πού να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής:

 1. Πάνω από την πηγή θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο που έχει ήδη θερμανθεί και η διέγερση του διεγείρεται επίσης.
 2. Σε ύψος 2/3 του παραθύρου, που είναι περίπου 2 μέτρα από το δάπεδο και σε απόσταση 0,3 μ. Από την κλίση του παραθύρου. Η μάζα αέρα θα κατευθυνθεί στην οροφή όπου αναμιγνύεται με ζεστό αέρα δωματίου.
 3. Σε χώρους με αυξημένη υγρασία. Αυτό μπορεί να είναι η γωνία του σπιτιού, η οποία έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται με μούχλα.

Οι βαλβίδες παροχής για την αύξηση του εξαερισμού είναι κατάλληλες όχι μόνο στους τοίχους των ιδιωτικών κατοικιών, αλλά και στους χαμηλότερους ορόφους των πολυκατοικιών. Στην τελευταία περίπτωση, η καλύτερη θέση θα είναι ο χώρος ανάμεσα στο περβάζι και το ψυγείο. Αυτές οι συσκευές είναι σε ζήτηση σε ιδρύματα παιδιών, όπου ο καθαρός αέρας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Με αυτό το σχέδιο, παρέχεται ένα βέλτιστο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις για τη διατήρηση ζώων και πτηνών.

Είναι λάθος να πιστεύετε ότι με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας θα λύσετε το πρόβλημα με την έλλειψη καθαρού αέρα. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η συσκευή για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της. Όταν αυτό δεν υπάρχει, η αλλαγή αέρα συμβαίνει ως αποτέλεσμα της διαφοράς πίεσης μέσα στο δωμάτιο και έξω.

Μια ενιαία βαλβίδα τοίχου με διαφορά πίεσης 10 Pa, η οποία παρατηρείται υπό κανονικές συνθήκες, εξασφαλίζει την παροχή έως και 30 mᶾ / h. Αυτός είναι ο κανόνας για ένα άτομο. Με μεγαλύτερη διαφορά πίεσης, αυξάνεται επίσης ο όγκος του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο. Επομένως, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μία επιπλέον βαλβίδα επιπλέον ή εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Κατασκευάστε και τροφοδοτήστε βαλβίδες, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στους άξονες εξαερισμού. Συνήθως γίνεται σε ένα μπάνιο, στο μπάνιο, στην κουζίνα. Πριν από την τοποθέτησή τους, ελέγξτε την ώση. Για να γίνει αυτό, ελέγξτε την παρουσία ροής αέρα με ένα ανοιχτό παράθυρο, χρησιμοποιώντας έναν αναμμένο σπίρτο που παρουσιάζεται στο άνοιγμα.

Αυτές οι μη αυτόματες μέθοδοι επαλήθευσης ενδέχεται να μην λειτουργούν κατά την καυτή περίοδο. Ο αέρας που θερμαίνεται από τον καλοκαιρινό ήλιο γίνεται πιο βαρύς από το δροσερό. Εξαιτίας αυτού, η πίεση στον αγωγό εξαερισμού θα μειωθεί και ακόμη και με ένα ικανοποιητικό σύστημα, δεν θα προσελκύσει φλόγα ή φύλλο χαρτιού.

Κατά την επιλογή της θέσης της βαλβίδας στην πρόσοψη, πρέπει να εξετάσετε πού κατευθύνεται αυτός ο τοίχος. Είναι καλύτερα, όταν η εισαγωγή αέρα δεν είναι από την πλευρά του δρόμου, όπου υπάρχει μια ενεργή κίνηση των οχημάτων, αλλά από την αυλή.

Σημαντικές παράμετροι των βαλβίδων τοίχου τροφοδοσίας

Κάθε μοντέλο βαλβίδας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Διακρίνονται από την διατομή του αγωγού, την παρουσία μιας τέτοιας επιλογής, όπως το πλήρες κλείσιμο της συσκευής. Ο σχεδιασμός ορισμένων παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης θωράκισης, αλλά σε άλλες αυτό δεν είναι εφικτό.

Η λειτουργία ορισμένων μηχανισμών ρυθμίζεται χειροκίνητα, αλλά υπάρχουν και μοντέλα με αυτόματη ρύθμιση. Τα μοντέλα των βαλβίδων εισαγωγής διαφορετικών σχεδίων έχουν ανομοιογενείς διαμέτρους, επομένως παρέχουν στο σπίτι καθαρό αέρα σε διαφορετικούς όγκους. Διαφορετικά και το μήκος των βαλβίδων τροφοδοσίας, καθώς και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Το εσωτερικό τμήμα της κεφαλής εισάγεται μέσα στο κανάλι και στερεώνεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας βίδες μέσα από το παρέμβυσμα για στεγανοποίηση. Ο αναπνευστήρας τοίχου χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Η εξωτερική σχάρα καθαρίζεται από μόλυνση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μόλις το ένα τέταρτο, καθαρίστε το φίλτρο στο κεφάλι. Τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες, πρέπει να καθαρίσετε το ακροφύσιο στον τοίχο χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα.

Συμβουλές για την επιλογή και την εγκατάσταση μιας βαλβίδας

Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας παροχής, είναι απαραίτητο να ελέγξετε ποιο εύρος θερμοκρασίας προορίζεται. Διαφορετικά, σε περίπτωση παραβίασης αυτής της κατάστασης, απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για το μήκος - η εσωτερική μονάδα πρέπει να περάσει μέσα από τον τοίχο.

Το κάλυμμα της βαλβίδας πρέπει να χωράει ελεύθερα ανάμεσα στο περβάζι και τον θερμαντήρα. Εάν το ψυγείο είναι ημι-ζεστό, ο αέρας που εισέρχεται μέσω της ευρείας βαλβίδας χωρίς ρύθμιση δεν θα έχει χρόνο για να θερμανθεί και η θερμοκρασία χώρου θα μειωθεί. Και αν ο όγκος του εισερχόμενου αέρα είναι ανεπαρκής, θα πρέπει να σκεφτείτε για επιπλέον αερισμό.

Εάν η βατότητα της βαλβίδας παροχής είναι αρκετά μεγάλη και ο σχεδιασμός της δεν είναι ρυθμιζόμενος, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο τέτοιες συσκευές απέναντι από το άλλο. Το χειμώνα, όταν ο εξαερισμός είναι πιο ενεργός εξαιτίας των ανισοτήτων πίεσης μέσα και έξω, θα εμφανιστούν ρεύματα.

Διαφορετικές στις βαλβίδες εισαγωγής μπορεί να είναι μόνο μεμονωμένα στοιχεία και σήμανση. Η βαλβίδα διείσδυσης λειτουργεί αυτόνομα, δεν χρειάζεται να ελέγχεται. Είναι σχεδόν αόρατο, θερμαίνει αποτελεσματικά τον αέρα. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο κατά την κατασκευή του κτιρίου όσο και στον τοίχο ενός σπιτιού όπου οι άνθρωποι έχουν ζήσει μακρά.

Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα μόνοι σας

Το πιο δύσκολο μέρος της εγκατάστασης της βαλβίδας παροχής είναι η δημιουργία μιας διαμπερούς οπής στον τοίχο. Εάν προβλέπεται από το σχέδιο, τότε το έργο δεν είναι καθόλου δύσκολο. Όταν το σπίτι είναι χτισμένο και δεν υπήρχαν σχέδια για την εγκατάσταση των βαλβίδων εισόδου στους τοίχους του, είναι απαραίτητο να το κάνετε μόνοι σας ή να προσκαλέσετε έναν ειδικό.

Δεν απαιτούνται δικαιώματα για αυτήν την εργασία, επειδή επιτρέπεται να κατασκευάζονται μεμονωμένα προϊόντα με διατομή έως 30 cm στον τοίχο στήριξης χωρίς κανένα συντονισμό στα πρότυπα. Είναι δυνατή η κοπή μιας οπής στον τοίχο με δύο τρόπους.

Τρυπώντας τρύπες με τον πρώτο τρόπο

Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιείται μια διάτρηση για να τρυπήσει μια τρύπα. Πρώτον, ένα περίγραμμα σημειώνεται στον τοίχο, προσθέτοντας μια ανοχή στη διάμετρο του κυλίνδρου έτσι ώστε το σώμα να διέρχεται ελεύθερα από την οπή. Επειδή το πάχος του φέροντος τοιχώματος κυμαίνεται συνήθως από 40 έως 100 cm, το μήκος της βαλβίδας επιλέγεται επίσης εντός των ιδίων ορίων.

Το επόμενο βήμα είναι η διάνοιξη μιας σειράς μικρών οπών από 10 έως 12 mm κατά μήκος του εξωτερικού περιγράμματος του περιγράμματος. Η απόσταση μεταξύ αυτών των οπών είναι περίπου 10 mm. Περαιτέρω, ανάμεσα στις οπές, το υπόλοιπο υλικό χτυπά έξω χρησιμοποιώντας ένα σφυρί και μια σμίλη. Μια τρύπα ιδανικού σχήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο, επιπλέον, τσιπ, ρωγμές στον τοίχο δεν αποκλείονται.

Ο δεύτερος τρόπος γεώτρησης μιας τρύπας

Είναι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη η απόκτηση μιας οπής χρησιμοποιώντας γεωτρήσεις. Η μηχανή γεώτρησης που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση, συμπληρωμένη με ένα τρυπάνι με διαμάντια που αντικαθιστά το τρυπάνι, είναι εξοπλισμένο με:

 • μια αρκετά μεγάλη μηχανή.
 • μονάδα γεώτρησης.
 • ένα σύνολο διαμαντένια κορώνες με διαφορετικές διαμέτρους.
 • Ένας σταθερός οδηγός στερεωμένος στο πλαίσιο.

Λόγω του γεγονότος ότι το νερό εισέρχεται αυτόματα στη ζώνη διάτρησης για να κρυώσει το εργαλείο, ξεπλένεται και η σκόνη. Η τρύπα στον τοίχο θα έχει τις ακριβείς διαστάσεις και μια απολύτως λεία επιφάνεια μέσα.

Μια βήμα-βήμα περιγραφή της διαδικασίας διάτρησης διαμαντιών μοιάζει με αυτό:

 1. Σημειώστε τη θέση για την εγκατάσταση της ράβδου γεώτρησης. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται στον τοίχο μια απόσταση ίση με την απόσταση μεταξύ της άγκυρας θεμελίωσης και της στεφάνης.
 2. Τρυπήστε μια οπή παραγωγής χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο.
 3. Στερεώστε το πλαίσιο, για το οποίο η άγκυρα οδηγείται πρώτα στην οπή παραγωγής. Στο πλαίσιο δεν βλάπτει τον τοίχο, βάλτε κάτω από αυτό ένα κομμάτι από μαλακό υλικό.
 4. Τοποθετήστε το φιλμ στο πάτωμα και πλάτος περίπου 300 mm κάτω από τον χώρο που προορίζεται για την τοποθέτηση της μανσέτας από καουτσούκ. Αυτό θα εμποδίσει τον τοίχο να μολυνθεί με ψυκτικό υγρό.
 5. Τοποθετήστε τη μανσέτα στο σώμα της μηχανής γεώτρησης, όπου υπάρχει ένα ειδικό μέρος για αυτό. Περαιτέρω, συνδέστε έναν εύκαμπτο σωλήνα για την εκροή ενός ψυκτικού υγρού, έχοντας το φυτεύσει σε ένα σωλήνα διακλάδωσης και έχοντας σταθερά στερεωμένο ένα κολάρο.
 6. Συλλέξτε συνεχώς Burash. Στο τέλος, η κορώνα διαμαντιού έχει το κατάλληλο μέγεθος. Για την παροχή νερού, συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα στη λαβή της εγκατάστασης.
 7. Αφού φτάσετε στην πίεση εργασίας αντλώντας την αντλία με μια χειροκίνητη αντλία, περιμένετε μέχρι το μηχάνημα να φτάσει σε πλήρη ταχύτητα και να ξεκινήσει τη διάτρηση. Αυτή τη στιγμή, το ψυκτικό υγρό αρδεύει τη θέση γεώτρησης, όχι μόνο να ψύχει το εργαλείο αλλά και να αφαιρεί τη βρωμιά.

Όταν το πάχος του τοίχου υπερβαίνει τα 50 cm, το μήκος του στεφάνου μπορεί να μην είναι αρκετό για να το τρυπήσει σε ένα σημείο. Ως εκ τούτου, στο πρώτο στάδιο, μια ράβδος από σκυρόδεμα χτυπάται έξω από το στέμμα, και στη συνέχεια τοποθετείται ένα καλώδιο προέκτασης και η διαδικασία συνεχίζεται.

Μετά την ολοκλήρωση της διάτρησης, η εγκατάσταση αποσυναρμολογείται με την αντίστροφη σειρά. Η σκόνη υγρής μπετόν κάτω από τη μανσέτα αφαιρείται με ένα υγρό πανί.

Τοποθέτηση της βαλβίδας παροχής αέρα

Προετοιμάστε την τρύπα, προχωρήστε στην άμεση εγκατάσταση της βαλβίδας. Για το σκοπό αυτό, ο δίαυλος για διείσδυση οδηγείται στον τόπο που προορίζεται γι 'αυτό από το εξωτερικό επίπεδο με τον τοίχο. Προκαταρκτικά, ο σωλήνας είναι τυλιγμένος με μόνωση. Μέσα στο δωμάτιο, ο σωλήνας πρέπει να προεξέχει λίγο. Ο υπόλοιπος χώρος στην οπή είναι παγωμένος και η μόνωση εισάγεται μέσα στο σωλήνα. Θα σας προστατεύσει επίσης από τον θόρυβο.

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση της μάσκας. Η θέση προσγείωσης στην σχάρα και στο εξωτερικό τοίχωμα καλύπτεται με σιλικόνη και στη συνέχεια εισάγεται στον αεραγωγό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το εσωτερικό της βαλβίδας, εφαρμόζοντας πρώτα σιλικόνη στα καθίσματα. Τοποθετώντας τη ροδέλα φίλτρου στον εσωτερικό τοίχο, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση της βαλβίδας εισροής.

Απαιτούμενα μοντέλα βαλβίδων τροφοδοσίας

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους καταναλωτές είναι η βαλβίδα προμήθειας "Homeent". Η μορφή λαβυρίνθου της επιτρέπει να εκτελεί μια ακατέργαστη διήθηση των αέριων μαζών με την επακόλουθη κατεύθυνση του πίδακα προς τον θερμαντήρα. Είναι εξοπλισμένο με μηχανική ρύθμιση της παροχής αέρα και φίλτρο που δεν απαιτεί περιοδική αντικατάσταση.

Το μοντέλο KPV 125, που παράγεται από τον εγχώριο κατασκευαστή, είναι επίσης σε ζήτηση. Δεδομένου ότι το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 400 - 1000 mm, είναι πάντα δυνατό να επιλέξετε ένα κατάλληλο περίβλημα για τοποθέτηση σε τοίχο. Έξω, αυτός ο αγωγός εξαερισμού κλείνει από ένα πλέγμα από χυτό αλουμίνιο κυκλικής διατομής με ένα κουνουπιέρα που βρίσκεται πίσω από την σχάρα.

Οι ίδιες βαλβίδες παράγονται στη Φινλανδία, αλλά το κόστος τους είναι το ήμισυ του κόστους των εγχώριων. Προϊόντα από την Κίνα πωλούνται επίσης και είναι φθηνότερα, παράγονται στη Ρωσία. Τα καλά χαρακτηριστικά είναι οι ιταλικές βαλβίδες KIV Quardo. Είναι εξοπλισμένα με ένα τετράγωνο κεφάλι που τις διακρίνει από τους Φινλανδούς ομολόγους τους.

Αεραγωγοί ορθογωνίου σχήματος έχουν βαλβίδες στον τοίχο του SVK-75. Μία βελτιωμένη έκδοση της βαλβίδας τροφοδοσίας είναι ο αναπνευστήρας "Thion O2. Έχει ορθογώνιο σχήμα, μικρές διαστάσεις και είναι εξοπλισμένη με θέρμανση, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Καλή επιλογή προϊόντων τοποθέτησης σε τοίχο:

Βίντεο σχετικά με τη χρησιμότητα μιας βαλβίδας εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας:

Εάν υπάρχει πρόβλημα με μάζες καθαρού αέρα στο σπίτι σας, η βαλβίδα εξαερισμού τοίχου είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές βαλβίδες εισαγωγής στο τοίχο στην αγορά. Βρείτε ένα μοντέλο κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο δεν είναι δύσκολο.

Πώς να φτιάξετε μια σπιτική βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο;

Για να εξασφαλίσετε το δωμάτιο με καθαρό αέρα, δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε το παράθυρο ανοιχτό. Είναι πολύ πιο βολικό να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο δωμάτιο.

Χάρη στον απλό σχεδιασμό του, ο αναπνευστήρας δεν είναι απαραίτητος για αγορά: αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μια παρόμοια συσκευή μόνοι σας.

Περιγραφή κατασκευής

Τα περισσότερα από τα μοντέλα των εισροών είναι τακτοποιημένα από τα ακόλουθα μέρη:

 1. Αεραγωγός. Ένας κανονικός σωλήνας που εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο. Μέσω του - ο αέρας θα περάσει.
 2. Εξωτερική μάσκα. Εγκατασταθεί στο τέλος του σωλήνα, που βλέπει στο δρόμο. Μην αφήνετε να διεισδύσουν σε μεγάλα έντομα, φύλλα, χνούδι λεύκας, ιζήματα.
 3. Θερμαντήρας. Αποτρέπει την κατάψυξη του σωλήνα και χρησιμεύει επίσης ως σιγαστήρας θορύβου.
 4. Ο εσωτερικός τίτλος. Το σώμα βαλβίδας βρίσκεται στο εσωτερικό του δωματίου. Περιέχει φίλτρο.

Το σώμα της εισροής πρέπει επίσης να είναι σε θέση να κλείσει πλήρως τη βαλβίδα: το χειμώνα, σε σοβαρό παγετό (κάτω από -10º), ο αναπνευστήρας θα πρέπει να καλύπτεται καλύτερα. Ο πολύ κρύος αέρας απλά δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί, ακόμα κι αν η βαλβίδα θα σταθεί δίπλα στην μπαταρία. Ως εκ τούτου - η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα πέσει, και θα υπάρξει ένα σχέδιο.

Εκτός από αυτά τα μέρη, η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί επιπλέον να είναι εξοπλισμένη με:

 1. Ο ανεμιστήρας (λειτουργεί τόσο στην εισροή όσο και στην αφαίρεση αέρα).
 2. Μια θερμάστρα.

Τι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε;

Μια νέα βαλβίδα τροφοδοσίας κοστίζει τουλάχιστον 1200-1500 ρούβλια. Καλύτερα μοντέλα θα κοστίσει περίπου 3-4 χιλιάδες. Ας υπολογίσουμε πόσο κοστίζει η πραγματοποίηση ενός αυτοεπιπεδούμενου αερισμού.

Θα χρειαστούμε:

 1. Πλαστικό σωλήνα.
 2. Πλέγμα.
 3. Θερμαντήρας.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Σώμα με βαλβίδα.

Παρακάτω - μια λεπτομερή ματιά στο πώς να επιλέξουν τα μέρη για να χτίσει τη βαλβίδα τροφοδοσίας με το χέρι.

Σωλήνα - θα παίξει το ρόλο του αεραγωγού. Το μήκος του πλαστικού σωλήνα - επιλέξτε το πάχος του τοίχου. Εάν το πάχος είναι άγνωστο - μπορείτε να πάρετε ένα περιθώριο με ένα περιθώριο ενός μέτρου, και ήδη στη διαδικασία της εργασίας - κόψτε το επιθυμητό κομμάτι.

Η διάμετρος του αγωγού αέρα είναι έως 100-120 mm. Δεν συνιστάται περισσότερο: πολύς αέρας δεν θα μπορέσει να ζεσταθεί. Επιπλέον, μια τρύπα στο τοίχο με μεγάλη διάμετρο - μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή διαταραχή του εσωτερικού μικροκλίματος.

Για να δημιουργήσετε μια εισροή τοίχου με τα δικά σας χέρια, είναι κατάλληλο ένας συμβατικός σωλήνας PVC χωρίς πίεση. Η τιμή είναι 150-250 ρούβλια (ανά μέτρο).

Μονάδα βαλβίδας έγχυσης τοίχου

Πλέγμα - θα φορεθεί έξω στο σωλήνα, και την προστατεύουν από διάφορα θραύσματα και βροχοπτώσεις. Το προϊόν πρέπει να είναι πλαστικό, ιδανικά - να έχει ένα εσωτερικό προστατευτικό πλέγμα. Μορφή - δεν έχει σημασία.

Το μέγεθος του πλέγματος - θα πρέπει να καλύπτει τη διάμετρο του σωλήνα (δηλαδή, αν η διάμετρος του αγωγού αέρα είναι 100 mm - η γρίλια πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 x 120 mm). Το κόστος είναι περίπου 150-250 ρούβλια.

Μόνωση - εισάγεται μέσα στο σωλήνα. Χάρη στη θερμομόνωση, ο τοίχος γύρω από τη βαλβίδα δεν θα παγώσει το χειμώνα. Ο θερμαντήρας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από αφρό, αφρό πολυστερίνης εξωθημένο, αφρό πολυουρεθάνης ή ορυκτό μαλλί.

Οποιοσδήποτε θερμαντικός μονωτήρας σωληνώσεων κατάλληλος για τη διάμετρο (δηλαδή, για μια εισροή διαμέτρου 100 mm - είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα "κέλυφος" της ίδιας διαμέτρου). Το μήκος δεν χρειάζεται να ληφθεί κατά μήκος του σωλήνα - θα είναι αρκετό για να μονώσει ένα τρίτο του αγωγού, που βρίσκεται πιο κοντά στο δωμάτιο. Το πάχος της μόνωσης θα είναι 20 mm. Μπορείτε να κρατήσετε σε 200 ρούβλια.

Φίλτρο - τοποθετημένο μέσα στο σώμα της βαλβίδας. Χρησιμεύει στην καθυστέρηση της σκόνης και της γύρης. Το φίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί από πορώδες υλικό που ονομάζεται πολύποδα ή από συμβατικό καουτσούκ αφρού. Απαιτείται ένα μικρό κομμάτι μεγέθους περίπου 110 x 110 mm (για την κάλυψη του σωλήνα). Θα κοστίσει έως 50 ρούβλια.

Το σώμα της βαλβίδας είναι εγκατεστημένο μέσα στο δωμάτιο. Κάντε το μόνοι σας δεν είναι εύκολο, οπότε η πιο βολική επιλογή είναι να αγοράσετε ένα έτοιμο κεφάλι αναπνοής. Αυτά, για παράδειγμα, παράγονται με εξαερισμό και πωλούνται σε καταστήματα εξοπλισμού εξαερισμού. Το κόστος είναι περίπου 300-450 ρούβλια.

Εναλλακτικά, το εσωτερικό περίβλημα μπορεί να αντικατασταθεί από μια σχάρα εξαερισμού που έχει ρυθμιζόμενες γρίλιες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα ή να αποκλείσετε πλήρως τη ροή.

Κεφαλή βαλβίδας εξαερισμού

Ας υπολογίσουμε το συνολικό ποσό:

 1. Αεραγωγός - έως 200.
 2. Lattice - έως 200.
 3. Θερμαντήρας - έως 200.
 4. Το φίλτρο είναι 50.
 5. Headline - μέχρι 450.

Συνολικά - 1100 ρούβλια. Πρόκειται για ένα μέσο όρο: στην πραγματικότητα, είναι δυνατόν να γίνει φθηνότερη η βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου.

Πώς να βελτιώσετε τη συσκευή: ανεμιστήρα ή θέρμανση

Για να συμπληρώσετε την σπιτική βαλβίδα τροφοδοσίας, έχοντας δημιουργήσει σε αυτό τον ανεμιστήρα. Κατάλληλο κανάλι καναλιού, το κύριο πράγμα - ότι συνέπεσε σε διάμετρο με τον αγωγό του αγωγού. Συνδέεται στο δίκτυο, ελέγχεται - μέσω ενός διακόπτη, που μεταφέρεται στον τοίχο.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα με δύο τρόπους: προς το δωμάτιο ή προς το δρόμο. Ο αέρας μπορεί να αντληθεί και στο δωμάτιο και αντίστροφα - να αφαιρεθεί. Στη δεύτερη περίπτωση, η βαλβίδα θα λειτουργεί ως παθητική εισροή και με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία - ως εξάτμιση.

Στο κόστος: ένας ανεμιστήρας αξονικού αγωγού διαμέτρου 104 mm, με αισθητήρα υγρασίας και χρονόμετρο εκτός λειτουργίας, θα κοστίσει περίπου 1200-1400 ρούβλια. Η παραγωγικότητα του αέρα σε αυτό το μοντέλο (για παράδειγμα, Vents 100 VKO) είναι περίπου 100 m³ / h.

Μια άλλη επιλογή είναι θερμαινόμενη εισροή. Μια τέτοια συσκευή είναι ιδιαίτερα σημαντική στις συνθήκες του κλίματος μας: ακόμη και αν η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στην μπαταρία - σε -10º και λιγότερο αέρα δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί.

Για να κατασκευαστεί μια βαλβίδα εξαερισμού με θέρμανση αέρα, απαιτείται ένα σπειροειδές στοιχείο θέρμανσης με τη μορφή σύρματος. Κατά την επιλογή του, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί η ισχύς του και η θερμοκρασία που δημιουργήθηκε. Το PVC λιώνει σε θερμοκρασία + 150º και αρχίζει να παραμορφώνεται - ήδη στους + 70º.

Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο θέρμανσης, συνιστάται η αντικατάσταση του πλαστικού αγωγού με μεταλλικό.

Εγκατάσταση αφυδάτωσης στον τοίχο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της βαλβίδας Domvent (video)

Πόσο αέρα θα χάσετε;

Υπολογίστε πόσο ακριβής αέρας θα περάσει μια τέτοια σπιτική έξοδο (χωρίς ανεμιστήρα) - είναι δύσκολη.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο αέρας περνά CPV-125: περίπου 36 m³ / h σε μια διάμετρο σωλήνα 133 mm - μπορεί χονδρικά εκτιμήσει και την απόδοση σπιτικά pritochki. Αυτό σημαίνει ότι σε 10 Pa διαφορά πίεσης μεταξύ του δρόμου και το μπάνιο (ημερομηνία μέσος δείκτης όταν λειτουργεί κανονικά τον εξαερισμό των καυσαερίων) βαλβίδα (διάμετρος αγωγού 100 mm) θα παραλείψει περίπου 25 m³ / h (χωρίς τη λειτουργία του ανεμιστήρα).

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά για εργασία

Εκτός από τις παραπάνω λεπτομέρειες, για να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα εξαερισμού, θα χρειαστείτε:

 1. Αλυσοπρίονο (κόψτε ένα κομμάτι σωλήνα του σωστού μεγέθους).
 2. Βίδες ή κόλλα (για τη στερέωση της εξωτερικής σχάρας και της εσωτερικής κεφαλής).
 3. Τοποθέτηση αφρού (για στεγανοποίηση του διακένου μεταξύ του σωλήνα εξαερισμού και του τοίχου).

Για την καλύτερη μόνωση της βαλβίδας τοίχου εισόδου - ο σωλήνας από το εξωτερικό μπορεί να επικολληθεί με μια θερμομονωτική μεμβράνη.

Αερισμός με τα χέρια

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα για την παροχή κατοικιών και μη οικιστικών χώρων. Χωρίς μια ποιοτικά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα για άνετη λειτουργία των χώρων, κανείς δεν μπορεί να το ονειρευτεί. Αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι οι αγωγοί αέρα παροχής.

Αερισμός με τα χέρια

Αυτά τα στοιχεία είναι υπεύθυνα για την παροχή φρέσκου οξυγόνου. Με τη ρύθμιση του εξαερισμού φυσικού και αναγκαστικού εφοδιασμού μπορείτε να χειριστείτε τον εαυτό σας. Διαβάστε τις προτεινόμενες συστάσεις και πηγαίνετε στη δουλειά.

Αερισμός με τα χέρια

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Πού πρέπει να τοποθετήσω την είσοδο αέρα;

Το άνοιγμα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στον τοίχο απέναντι από τον τοίχο με την κουκούλα.

Οι παρακάτω θέσεις είναι κατάλληλες για την τοποθέτηση του αγωγού τροφοδοσίας:

 • κάτω από το παράθυρο?
 • στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο.
 • στο πλαίσιο παραθύρου.

Πλαστικά παράθυρα σύγχρονου σχεδιασμού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρχικά εξοπλισμένα με βαλβίδα αερισμού εξαναγκασμένου αέρα με φίλτρο και αποσβεστήρα. Αυτή η διαμόρφωση καθιστά τη λειτουργία της βαλβίδας ρυθμιζόμενη και μέγιστη βολική.

Μια τρύπα για ροή αέρα μπορεί να γίνει στον τοίχο. Αλλά αν στην περιοχή της κατοικίας σας η θερμοκρασία υπερβαίνει κατά πολύ το μηδενικό σημάδι, ο πάγος θα ρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω αυτού του καναλιού. Εξαιτίας αυτού, στον τοίχο θα εμφανιστεί συμπύκνωση ή ακόμα και παγετός.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τα συστήματα αερισμού είναι εξοπλισμένα με ειδικά θερμαντικά σώματα.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Το πιο βέλτιστο μέρος για την τοποθέτηση της εισόδου αέρα είναι ο χώρος κάτω από το περβάζι. Κατά τη διαδικασία χρήσης αυτού του εξαερισμού, δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες. Στην είσοδο του δωματίου, ο αέρας θα θερμαίνεται επαρκώς από τη θερμότητα του ψυγείου, πράγμα που σας επιτρέπει να διακόψετε την εγκατάσταση πρόσθετων θερμαντήρων.

Οι βαλβίδες εξαερισμού μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με την επιλογή του εντύπου. Επιλέξτε μια βαλβίδα που θα εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε πιο άνετα.

Ρύθμιση για τον εξοπλισμό του εξαερισμού

 1. Κλεοπάτρα.
 2. Κλειδιά.
 3. Κλειδαράς.
 4. Punch.
 5. Κατσαβίδι.
 6. Κλειδί Ratchet.
 7. Σφιγκτήρες.

Το κιτ για την εγκατάσταση μπορεί να συμπληρωθεί και να μειωθεί, ανάλογα με τη μέθοδο τοποθέτησης του εξαερισμού. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να προσανατολιστείς ήδη.

Εγχειρίδιο για την εγκατάσταση φυσικού αερισμού εξαερισμού

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων του φυσικού εξαερισμού του φυσικού αερίου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεμιστήρες χωρίς μεταβλητότητα και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές στη σύνθεση ενός τέτοιου συστήματος δεν περιλαμβάνονται.

Το πρώτο βήμα. Συνδέστε το σώμα της βαλβίδας στην επιφάνεια του τοίχου κάτω από το παράθυρο. Σημειώστε τη θέση της εισόδου αέρα χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο ή ένα μολύβι.

Με ένα εργαλείο διάτρησης ή άλλο κατάλληλο εργαλείο, κάντε μια διαμπερή οπή σύμφωνα με τα σημάδια

Το δεύτερο βήμα. Με ένα εργαλείο διάτρησης ή άλλο κατάλληλο εργαλείο, κάντε μια διαμπερή οπή σύμφωνα με τα σημάδια. Για τα περισσότερα δωμάτια αρκεί η διάμετρος του ανοίγματος τροφοδοσίας να είναι 60 mm. Το κανάλι γίνεται με κλίση 5-7 μοιρών προς το δρόμο.

Τρύπα από την πλευρά του δρόμου

Το τρίτο βήμα. Τοποθετήστε τον θερμαντήρα και τον αγωγό αέρα στο προετοιμασμένο κανάλι. Σφραγίστε τα κενά γύρω από το σωλήνα με θερμομονωτικό υλικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί για ένα θερμαντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφρό συναρμολόγησης.

Το τέταρτο βήμα. Σύρετε το σώμα της βαλβίδας εξαέρωσης έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αεραγωγό. Σημειώστε τις θέσεις των συνδετήρων. Τρυπήστε τις οπές στα σημάδια και βιδώστε το σώμα της βαλβίδας με βίδες.

Σωλήνας και μόνωση

Πέμπτο βήμα. Τοποθετήστε τον απορροφητήρα ήχου μέσα στο περίβλημα. Συνήθως αυτό το στοιχείο υπάρχει στη διαμόρφωση της βαλβίδας.

Αερισμός κάτω από το παράθυρο

Αερισμός κάτω από το παράθυρο

Τοποθετήστε τη μόνωση μέσα στη θήκη

Το έκτο βήμα. Τοποθετήστε το μπροστινό κάλυμμα στην εγκατεστημένη οπή. Στο εξωτερικό μέρος της οπής εξαερισμού, τοποθετήστε ένα προστατευτικό πλέγμα (μάσκα).

Βαλβίδα στην πλευρά του δρόμου

Η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας έχει ολοκληρωθεί. Ο αριθμός των καναλιών αυτών θα πρέπει να επιλέγεται ξεχωριστά ανάλογα με τον όγκο του εξυπηρετούμενου δωματίου. Για περισσότερη ευκολία, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο βαλβίδας με μια βαλβίδα - είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη λύση που σας επιτρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε τον εξαερισμό εάν είναι απαραίτητο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δυνατότητα φυσικού εξαερισμού του αέρα δεν επαρκεί για την παροχή της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα. Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σχέδιο σύνδεσης του εξοπλισμού εξαναγκασμού εξαερισμού

Κύρια χαρακτηριστικά

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών ενός τέτοιου συστήματος, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση της παρουσίας ανεμιστήρων, λόγω της οποίας εισάγεται αέρας. Το σύστημα απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρισμό.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού αερίου, δηλαδή:

 • εγκαταστάσεις για τη συντήρηση ενός δωματίου.
 • εγκαταστάσεις συντήρησης ολόκληρου του σπιτιού.
 • ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αεραγωγούς, ανεμιστήρες, διάφορα φίλτρα, απορροφητήρες θορύβου, συσκευές ανάκτησης και άλλα πρόσθετα στοιχεία.

Υπάρχουν δύο επιλογές για παροχή αέρα:

 • κατευθείαν από τους οπαδούς.
 • στο σύστημα αεραγωγών.

Εάν η δεύτερη επιλογή είναι πιο κατάλληλη για την περίπτωση σας, το σύστημα πρέπει να είναι επιπλέον εξοπλισμένο με πλαστικούς ή ανοξείδωτους αεραγωγούς. Το τέλος κάθε αγωγού κλείνεται από ένα πλέγμα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Εάν θέλετε, μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού με μέσα αυτοματοποίησης, για παράδειγμα, με αισθητήρα θερμοκρασίας. Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει μια μεγάλη επιλογή αυτοματισμού που θα σας επιτρέψει να εξοπλίσετε το πιο αποδοτικό και βολικό σύστημα αερισμού.

Για την τοποθέτηση σε ιδιωτική κατοικία, είναι πιο λογικό να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού τύπου συναρμολόγησης. Ένα τέτοιο συγκρότημα βρίσκεται στη σοφίτα ή σε ένα άλλο άνετο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οι ανεμιστήρες κάνουν πολύ θόρυβο.

Ένα εκτεταμένο δίκτυο αεραγωγών συνδέεται με τη διάταξη, μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στα δωμάτια του σπιτιού.

Η εγκατάσταση εξαερισμού πρέπει να συμπληρώνεται με φίλτρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε διάφορα είδη απολυμαντικών, υγραντικών και άλλων παρόμοιων στοιχείων.

Οι αγωγοί με ορθογώνια (τετράγωνα) και στρογγυλά προφίλ διατίθενται προς πώληση. Τα στρογγυλά μοντέλα είναι προτιμότερα, επειδή δεν έχουν μεγάλες αεροδυναμικές απώλειες. Από τα υλικά, προτιμούν το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη στεγανότητα, το σύστημα εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με φλάντζες και σφραγίδες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του εξαναγκασμένου εξαερισμού, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή, πράγμα που καθιστά ένα τέτοιο σύστημα πολύ πιο αποτελεσματικό από το ανάλογο του με ένα φυσικό κίνητρο.

Συστήματα εξαερισμού, συστήματα εξαερισμού

Τοποθέτηση

Παραδοσιακά, οι βαλβίδες τροφοδοσίας τοποθετούνται στους τοίχους. Οι έτοιμες τρύπες είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρες κατάλληλης χωρητικότητας (που επιλέγονται με βάση την ποσότητα του χώρου που εξυπηρετείται).

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξωτερικού εξαερισμού

Το πρώτο βήμα. Προετοιμάστε μια τρύπα για τον αγωγό στον εξωτερικό τοίχο. Κάνετε τα πάντα ακριβώς όπως και στην περίπτωση της τοποθέτησης φυσικού αερισμού εξαερισμού. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι η τρύπα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Το δεύτερο βήμα. Εισάγετε τον αγωγό παροχής αέρα μέσα στην οπή.

Συστήματα εξαερισμού, συστήματα εξαερισμού

Το τρίτο βήμα. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στον εγκατεστημένο αγωγό του αγωγού.

Το τέταρτο βήμα. Από το εξωτερικό, κλείστε το εξοπλισμένο κανάλι με μια προστατευτική μάσκα.

Από το εξωτερικό, κλείστε το εξοπλισμένο κανάλι με μια προστατευτική μάσκα

Πέμπτο βήμα. Τοποθετήστε τη συσκευή με φίλτρο, θερμαντήρα αέρα και απορροφητήρα θορύβου στο εσωτερικό του τοίχου. Εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε πρόσθετες συσκευές. Ενεργοποιήστε όλα τα ηλεκτρονικά και ελέγξτε τη λειτουργία του συστήματος.

Ελέγξτε τον εξαερισμό μετά την εγκατάσταση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αερισμού τροφοδοσίας, ελέγξτε την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, παρόμοιες επαληθεύσεις πρέπει να διεξάγονται τακτικά κατά τη λειτουργία του συστήματος. Η συνιστώμενη συχνότητα είναι τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.

Ο έλεγχος είναι εξαιρετικά απλός. Κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα σε εσωτερικό χώρο, πάρτε ένα φύλλο από τυχόν χαλαρό χαρτί και φέρετε το στο άνοιγμα εξαερισμού εισόδου. Εάν το φύλλο θα αποκλίνει σημαντικά από τον αγωγό εξαερισμού, ή ακόμα και να μετακινηθεί, το σύστημά σας λειτουργεί σωστά ακόμα και με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Ελέγξτε τον εξαερισμό μετά την εγκατάσταση

Σε περίπτωση που το φύλλο δεν αντιδρά με κανέναν τρόπο, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα. Εάν το χαρτί δεν αποκλίνει μετά από αυτό, ο αγωγός εξαερισμού είναι πολύ πιθανό να είναι φραγμένος και χρειάζεται καθαρισμό.

Αν το χαρτί αποκλίνει όταν ανοίγουν οι πόρτες και οι γόμφοι, αλλά δεν αντιδρά όταν είναι κλειστό, ο αέρας δεν επαρκεί. Αυτό υποδεικνύει την ανάγκη να οργανωθεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Έτσι, με την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Χρειάζεται μόνο να εκτιμήσετε τους όγκους και τα χαρακτηριστικά των χώρων σας, να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο συστήματος εξαερισμού και να εκτελέσετε την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει. Ακολουθήστε τις συστάσεις και όλα θα αποδειχθούν.

Βαλβίδα τροφοδοσίας σπιτιού.

Διαδώστε μια φωτογραφία μιας αυτοτελούς βαλβίδας, από "αυτοσχέδια" υλικά, που μπορεί να ενδιαφέρονται. Πρώτα μια τρύπα στον τοίχο, ήταν το πιο δύσκολο. ξύλινο τοίχο, τρυπάνι, αν μπορεί να ονομαστεί γεωτρήσεις, δεν ήταν απλώς ένα πολύ βελανιδιάς, δεν είναι τόσο παλιά όσο και αρχαία. Pipe 160 κόκκινο κανάλι (αυτός θα εισαγάγει στη συνέχεια ένα ανεμιστήρα σε αυτό, αλλά στη συνέχεια άλλαξε το μυαλό του στο χρόνο). Στη συνέχεια, στο εσωτερικό Ι για την επικολληθούν φύλλο (τύπος ανακλαστική μόνωση).. πάστας σε ένα ενιαίο μόνωσης στρώμα samokleyku..Zatem 1 εκατοστό πάχος κομμάτι αφρού (ήταν σε ετοιμότητα ένα κατάλληλο κρεβάτι)..

Headroom τον εαυτό του από τους «Vents».. Μου όπου θα μπορούσε να μονώσει έχει, τον περασμένο χειμώνα παρατηρήθηκε ισχυρή κρυολογήματα στο εξωτερικό του κάλυμμα της βαλβίδας από το δωμάτιο παγετό, πάγωσε ακόμα και κουρτίνα. Αυτό το χειμώνα θα δούμε. Η βαλβίδα έχει μεγαλύτερη προσαρμογή-λιγότερο βαλβίδα τύπου διαφράγματος fotyke..K περπατούσε πλήρη κομμάτι αφρού (μαύρο), εμφυσημένα βαλβίδα legko..Tak φαίνεται επί του πλευρικού τοιχώματος του δωματίου, ορατό μοχλό regulirovki..Zimoy Ι μισή κοντά αυτό, έτσι και στο εξαερισμού χειμώνα να είσαι υγιής! Το καλοκαίρι είναι πλήρως ανοιχτό. Μπορείτε να αφήσετε και να κλείσετε με ασφάλεια τα παράθυρα (πρώτο όροφο), ο αέρας εξακολουθεί να πηγαίνει στην κατοικία.

Αυτό είναι ένα "προϊόν" στην τελική μορφή..
Κάτω άποψη..
Πλευρική όψη. Ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο κυρίως πάνω από τη βαλβίδα και στις πλευρές, από κάτω είναι μικρότερο.
Οι κουρτίνες κλείνουν εντελώς τη βαλβίδα.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Shl. Ακόμα ακριβώς η ίδια βαλβίδα βρίσκεται στο άλλο παράθυρο (πίσω από τις κουρτίνες) στο ίδιο δωμάτιο, αλλά υπάρχει ο 125ος λευκός σωλήνας από τους αεραγωγούς. Από την εξωτερική πλευρά, ο σωλήνας είναι μονωμένος με μονωτικό μονωτικό μονωτικό πάχους 10 mm.

peep, καλό απόγευμα. Πόσο έγινε η μετατροπή $ 1 σε μια βαλβίδα χωρίς να ληφθεί υπόψη η εγκατάσταση;

Ο Glasser έγραψε:
peep, καλό απόγευμα. Πόσο έγινε η μετατροπή $ 1 σε μια βαλβίδα χωρίς να ληφθεί υπόψη η εγκατάσταση;

Είδος. Το κεφάλι "VENTS" περίπου 5, ένα κομμάτι σωλήνα (ο τοίχος έχω 38-40cm τώρα) 4, ένας θερμαντήρας 1m x 40 1,5, πίσω από το σχάρα 5, συνολικά 12 $ περίπου (αφαιρώντας την αύξηση). Οι δύο βαλβίδες θα είναι 12, πολλαπλασιασμένες με 2 = 24 $. Θα έχω ένα άλλο στο σαλόνι. Έχω τρύπημα μια τρύπα στον τοίχο μόνο, ο άλλος εργαζόμενος με το τρυπάνι μου και ένα τρυπάνι. Το πιο δύσκολο πράγμα αυτής της ιστορίας ήταν να τρυπήσει τον τοίχο.

Με αυτές τις κουρτίνες, όλα θα παγώσουν επίσης, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ζεστό ζεστό αέρα από μια πηγή θερμότητας, η οποία επίσης δεν έχει.
Dizainer.

Ο Medtech έγραψε:
Με αυτές τις κουρτίνες, όλα θα παγώσουν επίσης, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ζεστό ζεστό αέρα από μια πηγή θερμότητας, η οποία επίσης δεν έχει.

Υπήρχε ένα ηλεκτρικό convector. Τακτοποιημένο για το καλοκαίρι.

έγραψε:
Ο πολύ επικεφαλής από "Vents".

Πες μου πώς ακριβώς λέγεται αυτό το πλέγμα με το διάφραγμα.
Δεν έχω δει αυτά, αγόρασα κανονικά, και τώρα δαγκώνω τους αγκώνες μου κοιτάζοντας τις φωτογραφίες σας.

Το βράδυ θα δημοσιεύσω φωτογραφίες. Υπάρχει ένα άλλο σχάρες στη συσκευασία. Γραπτή δεν είναι περίπλοκη, "μάσκα εξαερισμού". Υπάρχει επίσης ένα αυτοκόλλητο με γραμμωτό κώδικα "PS10", "PS10". Ιστοσελίδα στη συσκευασία "ventilition-system.com".

Στο πακέτο, δεν έχει ακόμη ανοίξει. Το έτος βρίσκεται, περίμενε για την ώρα του "αστεριού".

Vent τοίχο, για όσους σιωπή έξω, επειδή δεν έχετε στοιχεία για τη μείωση του θορύβου (όπως KIV-125 Μείωση του κυκλοφοριακού θορύβου αναφοράς - 48.6 dBA (Εργαστηριακές μετρήσεις της ηχομόνωσης στο εργαστήριο GosNITs TsAGI, 2002, Μόσχα, πιστοποιητικό εργαστήριο διαπίστευσης Αρ. IL-023)) είναι ένα μεγάλο πράγμα. Μια ελεγχόμενη τρίψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ροή και το κανάλι εξισορρόπηση της εξάτμισης φυσικό αερισμό.

Pjapa, διάβασα μια φορά την αλληλογραφία σας με έναν σύμβουλο σχετικά με τις βαλβίδες εισροής και τροφοδοσίας και αν δεν αλλάξετε τη μνήμη μου, ανησυχούσατε για το θόρυβο αυτής της τρύπας στον τοίχο.
Θα θέλατε να μου δώσετε την ιδέα ενός απλού σιγαστήρα με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση για αεραγωγούς στρογγυλής εξαερισμού αερισμού χωρίς πίεση; Δεν είναι λαμπρό, αλλά πολύ απλό. Μια σπείρα Archimedes εισάγεται στον σωλήνα από ένα μαλακό πορώδες υλικό όπως ο αφρός πολυαιθυλενίου. Η σπείρα μπορεί να συναρμολογηθεί από κυκλικές διατομές κατά μήκος της ακτίνας.

Μπερδευτήκατε από ένα παρόμοιο πρόβλημα.

Υπάρχει μέταλλο. σωλήνας φ160, τοίχος στον τοίχο. Πάχος τοίχου 80cm.
Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα σιγαστήρα (στο δρόμο θορυβώδη), μια βαλβίδα και έναν ανεμιστήρα.
Σε μια ήσυχη κατάσταση λειτουργεί σαν pribochka. Με τον ανεμιστήρα - σαν κουκούλα.

Το σύστημα πρέπει να είναι αποσυναρμολογημένο και συντηρημένο, δηλαδή να συλλέγεται καλύτερα από τον πλαστικό σωλήνα f150.

Το ερώτημα είναι: ποια βαλβίδα πρέπει να βάλω;
Ανεμοστάτης χειρός τύπου ή μάσκα με κουρτίνες; Ή να κάνετε τα περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά;

Ο Κοροβιέφ έγραψε:
αλλά πολύ απλή. Μια σπείρα Archimedes εισάγεται στον σωλήνα από ένα μαλακό πορώδες υλικό όπως ο αφρός πολυαιθυλενίου. Η σπείρα μπορεί να συναρμολογηθεί από κυκλικές διατομές κατά μήκος της ακτίνας.

ATP, αλλά απλά δεν καταλάβαινα ποια θα είναι η διαμόρφωση αυτής της σπείρας. Η Wikipedia δεν βοήθησε.

wandal έγραψε:
Σε μια ήσυχη κατάσταση λειτουργεί σαν pribochka. Με τον ανεμιστήρα - σαν κουκούλα.

Χμμ. Το πρόβλημα, ωστόσο. Οι βαλβίδες ελέγχου με τη μορφή μιας θύρας ανοίγματος με έναν άξονα μετατόπισης πέφτουν μακριά.

wandal έγραψε:
Ή να κάνετε τα περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά;

Και τι θα συμβεί; Ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, οι κουρτίνες είναι κλειστές και δεν υπάρχει εισροή. Και δεν μπορούν δύο ξεχωριστά κανάλια; Και γιατί, αν δεν είναι μυστικό, χρειαζόμαστε αυτό το απόσπασμα, τότε η εισροή;

έγραψε:
ATP, αλλά απλά δεν καταλάβαινα ποια θα είναι η διαμόρφωση αυτής της σπείρας. Η Wikipedia δεν βοήθησε.

Καλά Duc αυτό. τηγανίτα. Σαν βίδα στον μύλο για το κρέας ή στο ψαροτούφεκο για το χειμερινό ψάρεμα. Ή εδώ υπάρχουν τέτοιες μακριές σπείρες χρώματος που περιστρέφονται από τον άνεμο, οι οποίες κρέμονται στις εκθέσεις δρόμων και τις πωλήσεις για να προσελκύσουν αγοραστές.
Αν μια τέτοια συγκέντρωση τρυπάνου εγκοπές τροχών μαλακή σήψη-πορώδες υλικό και το κανάλι ώση τοιχώματος στη συσκευή παροχής, ο αέρας θα περιστρέφομαι πρακτικά δεν δοκιμές αντοχής, και τα ηχητικά κύματα που διαδίδουν ευθύγραμμα είναι «θάβει» pereotrazhatsya και σβήνει. Μόνο εγώ ο ίδιος δεν το έχω δοκιμάσει.

Βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο - οι κύριοι τύποι, τα χαρακτηριστικά επιλογής και οι επιλογές εγκατάστασης (105 φωτογραφίες)

Στη συνηθισμένη ζωή, δεν σκέφτομαι πώς λειτουργεί ο αερισμός στο σπίτι. Εάν υπάρχουν κανάλια αερισμού στην κουζίνα και στο μπάνιο, τότε όλα πρέπει να λειτουργούν. Ωστόσο, σήμερα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αλλάζουν τα ξύλινα παράθυρά τους σε πλαστικά παράθυρα και με την άφιξη του ψυχρού καιρού αρχίζουν να προκύπτουν απροσδόκητα προβλήματα.

Υψηλή υγρασία, βαριά αέρας, μούχλα, ξένες μυρωδιές από γείτονες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε στην αρχή του εξαερισμού.

Στην πραγματικότητα, όλα είναι αρκετά απλά. Οι αγωγοί εξαερισμού στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας δουλεύουν αποτελεσματικά αν ο απαιτούμενος όγκος καθαρού αέρα μπαίνει σταθερά στο δωμάτιο. Τα ξύλινα παράθυρα δεν είναι πολύ σφραγισμένα από τον εαυτό τους (διαφορετικά γιατί θα τα σφραγίσαμε για το χειμώνα).

Όταν τα πλαστικά παράθυρα είναι κλειστά - κάτι άλλο! Η ροή του αέρα εμποδίζεται. Το διαμέρισμα φαίνεται να μετατρέπεται σε σφραγισμένο βάζο. Αλλά αυτό, με την πρώτη ματιά, σύνθετα προβλήματα, υπάρχει μια απλή λύση. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας τοίχου

Καταρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι οι βαλβίδες τροφοδοσίας παραθύρων διατίθενται στην αγορά. Έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Οι προφανείς ελλείψεις περιλαμβάνουν χαμηλή απόδοση, - ο εισερχόμενος αέρας δεν έχει χρόνο να ζεσταθεί. Λόγω της σημαντικής υδραυλικής αντίστασης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση του φίλτρου. Στο φόντο της έκδοσης με παράθυρα, η περιτυλιγμένη έκδοση φαίνεται πιο πρακτική.

Η βαλβίδα τοίχου αποτελείται κυρίως από έναν πλαστικό αγωγό, με ένα φίλτρο. Από το εξωτερικό είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κάλυμμα από την βροχόπτωση και ένα πλέγμα. Στην οικιστική πλευρά, παρουσιάζεται με τη μορφή διακοσμητικού κελύφους με ενσωματωμένο αποσβεστήρα.

Οι διαστάσεις των βαλβίδων τροφοδοσίας ποικίλλουν. Όλα εξαρτώνται από το εύρος ζώνης. Υπάρχουν μικρά μοντέλα με διατομή αγωγού 60 mm. Ή πιο παραγωγική με διατομή 131,8 mm. Το μήκος του αγωγού μπορεί να κυμαίνεται από 200 έως 2200 mm.

Στην περίπτωση τυποποιημένης λειτουργίας, η συσκευή μπορεί να περάσει από 17 έως 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Η παροχή αέρα είναι φυσική.

Ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγετε, οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετες λειτουργίες:

 • Ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο
 • Ηλεκτρικός ανεμιστήρας
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας
 • Έλεγχος από το τηλεχειριστήριο

Ανάκτηση. Μια βαλβίδα προθέρμανσης με θέρμανση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν ζείτε σε μια κλιματική ζώνη όπου η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν. Οι βαλβίδες με αναγεννητική λειτουργία, μαζί με την παροχή προθερμανθέντος αέρα, αποστραγγίζουν επίσης τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Τόπος και μέθοδος εγκατάστασης

Κατά την επιλογή της βέλτιστης θέσης, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο δωμάτιο. Οι καλύτερες επιλογές είναι:

Το κενό ανάμεσα στο περβάζι και το ψυγείο. Στον εξωτερικό τοίχο του δωματίου με ύψος 1800-2000 mm από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 300-400 mm από το πλαίσιο παραθύρου.

Η εγκατάσταση της βαλβίδας εισαγωγής στον τοίχο μπορεί να γίνει με το χέρι. Για να εγκαταστήσετε ένα μικρό μοντέλο κάτω από το παράθυρο, μπορείτε να το κάνετε με μια διάτρηση. Στην περίπτωση τοποθέτησης ενός μεγάλου μοντέλου στον τοίχο στο παράθυρο, ανάλογα με το υλικό του τοίχου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται διάτρηση με διαμάντια, καθώς η διάτρηση μπορεί να είναι αναποτελεσματική.

Σημαντικό! Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μόνοι σας τη βαλβίδα τοίχου, κάντε μια τρύπα στον τοίχο με κλίση 5-7 μοίρες στην πλευρά του δρόμου.

Πώς μπορώ να φτιάξω τη βαλβίδα εισόδου για τον τοίχο;

Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε τη βαλβίδα τοίχου τροφοδοσίας με το χέρι. Μια σπιτική συσκευή αποτελείται από τέσσερα στοιχεία.

 • Σωλήνα
 • Γυάλινο πλέγμα με κουνουπιέρικο
 • Θερμαντήρας
 • Διακοσμητική κεφαλή με δυνατότητα ρύθμισης της παροχής αέρα.

Κατά την κατασκευή της βαλβίδας, θα πρέπει να προσανατολίζετε σε διάμετρο από 100 έως 130 mm.

Η αρχή της εγκατάστασης είναι απλή:

Μονωμένα μέσα στο σωλήνα. Αφού εγκαταστήσετε το τελειωμένο κομμάτι σωλήνα στον τοίχο, τοποθετείται ένα πλέγμα στο πλάι του δρόμου. Πρέπει να αποκόψει εντελώς την διατομή του σωλήνα.

Από την πλευρά του δωματίου, στην έξοδο του σωλήνα τοποθετείται διακοσμητική κεφαλής ή ρυθμιζόμενη μάσκα.

Σε γενικές γραμμές, το προϊόν θα κοστίσει λιγότερο από το τελικό ανάλογο. Τα απαραίτητα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Συντήρηση της βαλβίδας παροχής αέρα

Η βαλβίδα τοίχου δεν απαιτεί προσοχή. Προσπαθήστε να τηρήσετε τις κύριες προτάσεις:

Ο καθαρισμός πρέπει να διεξάγεται δύο φορές το χρόνο - την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η πρόληψη αυτή θα αποτρέψει τη μείωση του εύρους ζώνης λόγω της συσσώρευσης σκόνης και αράχνης.

Αυτός ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με ηλεκτρική σκούπα. Εάν είναι δυνατόν, η επιφάνεια των αεραγωγών μπορεί να ξεπλυθεί με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Συμπεράσματα

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου είναι μια αρκετά απλή συσκευή που μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας πολλές φορές. Ανεξάρτητα από τη θέση των παραθύρων σας, ο καθαρός αέρας θα ρέει πάντα στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας. Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η βαλβίδα εισόδου για τον τοίχο φαίνεται αρκετά αρμονική.

Αερισμός με τα χέρια

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα για την παροχή κατοικιών και μη οικιστικών χώρων. Χωρίς μια ποιοτικά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα για άνετη λειτουργία των χώρων, κανείς δεν μπορεί να το ονειρευτεί. Αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι οι αγωγοί αέρα παροχής.

Αερισμός με τα χέρια

Αυτά τα στοιχεία είναι υπεύθυνα για την παροχή φρέσκου οξυγόνου. Με τη ρύθμιση του εξαερισμού φυσικού και αναγκαστικού εφοδιασμού μπορείτε να χειριστείτε τον εαυτό σας. Διαβάστε τις προτεινόμενες συστάσεις και πηγαίνετε στη δουλειά.

Αερισμός με τα χέρια

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Πού πρέπει να τοποθετήσω την είσοδο αέρα;

Το άνοιγμα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στον τοίχο απέναντι από τον τοίχο με την κουκούλα.

Οι παρακάτω θέσεις είναι κατάλληλες για την τοποθέτηση του αγωγού τροφοδοσίας:

 • κάτω από το παράθυρο?
 • στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο.
 • στο πλαίσιο παραθύρου.

Πλαστικά παράθυρα σύγχρονου σχεδιασμού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρχικά εξοπλισμένα με βαλβίδα αερισμού εξαναγκασμένου αέρα με φίλτρο και αποσβεστήρα. Αυτή η διαμόρφωση καθιστά τη λειτουργία της βαλβίδας ρυθμιζόμενη και μέγιστη βολική.

Μια τρύπα για ροή αέρα μπορεί να γίνει στον τοίχο. Αλλά αν στην περιοχή της κατοικίας σας η θερμοκρασία υπερβαίνει κατά πολύ το μηδενικό σημάδι, ο πάγος θα ρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω αυτού του καναλιού. Εξαιτίας αυτού, στον τοίχο θα εμφανιστεί συμπύκνωση ή ακόμα και παγετός.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τα συστήματα αερισμού είναι εξοπλισμένα με ειδικά θερμαντικά σώματα.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Το πιο βέλτιστο μέρος για την τοποθέτηση της εισόδου αέρα είναι ο χώρος κάτω από το περβάζι. Κατά τη διαδικασία χρήσης αυτού του εξαερισμού, δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες. Στην είσοδο του δωματίου, ο αέρας θα θερμαίνεται επαρκώς από τη θερμότητα του ψυγείου, πράγμα που σας επιτρέπει να διακόψετε την εγκατάσταση πρόσθετων θερμαντήρων.

Οι βαλβίδες εξαερισμού μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με την επιλογή του εντύπου. Επιλέξτε μια βαλβίδα που θα εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε πιο άνετα.

Ρύθμιση για τον εξοπλισμό του εξαερισμού

 1. Κλεοπάτρα.
 2. Κλειδιά.
 3. Κλειδαράς.
 4. Punch.
 5. Κατσαβίδι.
 6. Κλειδί Ratchet.
 7. Σφιγκτήρες.

Το κιτ για την εγκατάσταση μπορεί να συμπληρωθεί και να μειωθεί, ανάλογα με τη μέθοδο τοποθέτησης του εξαερισμού. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να προσανατολιστείς ήδη.

Εγχειρίδιο για την εγκατάσταση φυσικού αερισμού εξαερισμού

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων του φυσικού εξαερισμού του φυσικού αερίου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεμιστήρες χωρίς μεταβλητότητα και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές στη σύνθεση ενός τέτοιου συστήματος δεν περιλαμβάνονται.

Το πρώτο βήμα. Συνδέστε το σώμα της βαλβίδας στην επιφάνεια του τοίχου κάτω από το παράθυρο. Σημειώστε τη θέση της εισόδου αέρα χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο ή ένα μολύβι.

Με ένα εργαλείο διάτρησης ή άλλο κατάλληλο εργαλείο, κάντε μια διαμπερή οπή σύμφωνα με τα σημάδια

Το δεύτερο βήμα. Με ένα εργαλείο διάτρησης ή άλλο κατάλληλο εργαλείο, κάντε μια διαμπερή οπή σύμφωνα με τα σημάδια. Για τα περισσότερα δωμάτια αρκεί η διάμετρος του ανοίγματος τροφοδοσίας να είναι 60 mm. Το κανάλι γίνεται με κλίση 5-7 μοιρών προς το δρόμο.

Τρύπα από την πλευρά του δρόμου

Το τρίτο βήμα. Τοποθετήστε τον θερμαντήρα και τον αγωγό αέρα στο προετοιμασμένο κανάλι. Σφραγίστε τα κενά γύρω από το σωλήνα με θερμομονωτικό υλικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί για ένα θερμαντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφρό συναρμολόγησης.

Το τέταρτο βήμα. Σύρετε το σώμα της βαλβίδας εξαέρωσης έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αεραγωγό. Σημειώστε τις θέσεις των συνδετήρων. Τρυπήστε τις οπές στα σημάδια και βιδώστε το σώμα της βαλβίδας με βίδες.

Σωλήνας και μόνωση

Πέμπτο βήμα. Τοποθετήστε τον απορροφητήρα ήχου μέσα στο περίβλημα. Συνήθως αυτό το στοιχείο υπάρχει στη διαμόρφωση της βαλβίδας.

Αερισμός κάτω από το παράθυρο

Αερισμός κάτω από το παράθυρο

Τοποθετήστε τη μόνωση μέσα στη θήκη

Το έκτο βήμα. Τοποθετήστε το μπροστινό κάλυμμα στην εγκατεστημένη οπή. Στο εξωτερικό μέρος της οπής εξαερισμού, τοποθετήστε ένα προστατευτικό πλέγμα (μάσκα).

Βαλβίδα στην πλευρά του δρόμου

Η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας έχει ολοκληρωθεί. Ο αριθμός των καναλιών αυτών θα πρέπει να επιλέγεται ξεχωριστά ανάλογα με τον όγκο του εξυπηρετούμενου δωματίου. Για περισσότερη ευκολία, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο βαλβίδας με μια βαλβίδα - είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη λύση που σας επιτρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε τον εξαερισμό εάν είναι απαραίτητο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δυνατότητα φυσικού εξαερισμού του αέρα δεν επαρκεί για την παροχή της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα. Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σχέδιο σύνδεσης του εξοπλισμού εξαναγκασμού εξαερισμού

Κύρια χαρακτηριστικά

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών ενός τέτοιου συστήματος, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση της παρουσίας ανεμιστήρων, λόγω της οποίας εισάγεται αέρας. Το σύστημα απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρισμό.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού αερίου, δηλαδή:

 • εγκαταστάσεις για τη συντήρηση ενός δωματίου.
 • εγκαταστάσεις συντήρησης ολόκληρου του σπιτιού.
 • ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αεραγωγούς, ανεμιστήρες, διάφορα φίλτρα, απορροφητήρες θορύβου, συσκευές ανάκτησης και άλλα πρόσθετα στοιχεία.

Υπάρχουν δύο επιλογές για παροχή αέρα:

 • κατευθείαν από τους οπαδούς.
 • στο σύστημα αεραγωγών.

Εάν η δεύτερη επιλογή είναι πιο κατάλληλη για την περίπτωση σας, το σύστημα πρέπει να είναι επιπλέον εξοπλισμένο με πλαστικούς ή ανοξείδωτους αεραγωγούς. Το τέλος κάθε αγωγού κλείνεται από ένα πλέγμα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Εάν θέλετε, μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού με μέσα αυτοματοποίησης, για παράδειγμα, με αισθητήρα θερμοκρασίας. Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει μια μεγάλη επιλογή αυτοματισμού που θα σας επιτρέψει να εξοπλίσετε το πιο αποδοτικό και βολικό σύστημα αερισμού.

Για την τοποθέτηση σε ιδιωτική κατοικία, είναι πιο λογικό να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού τύπου συναρμολόγησης. Ένα τέτοιο συγκρότημα βρίσκεται στη σοφίτα ή σε ένα άλλο άνετο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οι ανεμιστήρες κάνουν πολύ θόρυβο.

Ένα εκτεταμένο δίκτυο αεραγωγών συνδέεται με τη διάταξη, μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στα δωμάτια του σπιτιού.

Η εγκατάσταση εξαερισμού πρέπει να συμπληρώνεται με φίλτρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε διάφορα είδη απολυμαντικών, υγραντικών και άλλων παρόμοιων στοιχείων.

Οι αγωγοί με ορθογώνια (τετράγωνα) και στρογγυλά προφίλ διατίθενται προς πώληση. Τα στρογγυλά μοντέλα είναι προτιμότερα, επειδή δεν έχουν μεγάλες αεροδυναμικές απώλειες. Από τα υλικά, προτιμούν το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη στεγανότητα, το σύστημα εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με φλάντζες και σφραγίδες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του εξαναγκασμένου εξαερισμού, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή, πράγμα που καθιστά ένα τέτοιο σύστημα πολύ πιο αποτελεσματικό από το ανάλογο του με ένα φυσικό κίνητρο.

Συστήματα εξαερισμού, συστήματα εξαερισμού

Τοποθέτηση

Παραδοσιακά, οι βαλβίδες τροφοδοσίας τοποθετούνται στους τοίχους. Οι έτοιμες τρύπες είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρες κατάλληλης χωρητικότητας (που επιλέγονται με βάση την ποσότητα του χώρου που εξυπηρετείται).

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξωτερικού εξαερισμού

Το πρώτο βήμα. Προετοιμάστε μια τρύπα για τον αγωγό στον εξωτερικό τοίχο. Κάνετε τα πάντα ακριβώς όπως και στην περίπτωση της τοποθέτησης φυσικού αερισμού εξαερισμού. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι η τρύπα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Το δεύτερο βήμα. Εισάγετε τον αγωγό παροχής αέρα μέσα στην οπή.

Συστήματα εξαερισμού, συστήματα εξαερισμού

Το τρίτο βήμα. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στον εγκατεστημένο αγωγό του αγωγού.

Το τέταρτο βήμα. Από το εξωτερικό, κλείστε το εξοπλισμένο κανάλι με μια προστατευτική μάσκα.

Από το εξωτερικό, κλείστε το εξοπλισμένο κανάλι με μια προστατευτική μάσκα

Πέμπτο βήμα. Τοποθετήστε τη συσκευή με φίλτρο, θερμαντήρα αέρα και απορροφητήρα θορύβου στο εσωτερικό του τοίχου. Εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε πρόσθετες συσκευές. Ενεργοποιήστε όλα τα ηλεκτρονικά και ελέγξτε τη λειτουργία του συστήματος.

Ελέγξτε τον εξαερισμό μετά την εγκατάσταση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αερισμού τροφοδοσίας, ελέγξτε την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, παρόμοιες επαληθεύσεις πρέπει να διεξάγονται τακτικά κατά τη λειτουργία του συστήματος. Η συνιστώμενη συχνότητα είναι τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.

Ο έλεγχος είναι εξαιρετικά απλός. Κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα σε εσωτερικό χώρο, πάρτε ένα φύλλο από τυχόν χαλαρό χαρτί και φέρετε το στο άνοιγμα εξαερισμού εισόδου. Εάν το φύλλο θα αποκλίνει σημαντικά από τον αγωγό εξαερισμού, ή ακόμα και να μετακινηθεί, το σύστημά σας λειτουργεί σωστά ακόμα και με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Ελέγξτε τον εξαερισμό μετά την εγκατάσταση

Σε περίπτωση που το φύλλο δεν αντιδρά με κανέναν τρόπο, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα. Εάν το χαρτί δεν αποκλίνει μετά από αυτό, ο αγωγός εξαερισμού είναι πολύ πιθανό να είναι φραγμένος και χρειάζεται καθαρισμό.

Αν το χαρτί αποκλίνει όταν ανοίγουν οι πόρτες και οι γόμφοι, αλλά δεν αντιδρά όταν είναι κλειστό, ο αέρας δεν επαρκεί. Αυτό υποδεικνύει την ανάγκη να οργανωθεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Έτσι, με την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Χρειάζεται μόνο να εκτιμήσετε τους όγκους και τα χαρακτηριστικά των χώρων σας, να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο συστήματος εξαερισμού και να εκτελέσετε την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει. Ακολουθήστε τις συστάσεις και όλα θα αποδειχθούν.