Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό εξαγωγής: σύγκριση των επιλογών

Μετά το κουζινάκι αγοράστηκε και παραδόθηκε σπίτι - πρέπει να εγκατασταθεί. Αν αυτό δεν είναι η επανακυκλοφορία κουκούλα (που εργάζονται χωρίς αφαίρεση) - θα πρέπει να συνδεθούν με το άνοιγμα του άξονα αερισμού.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα. Παρακάτω θα δούμε τις λεπτότητες της επιλογής του αεραγωγού για τη σύνδεση της κουκούλας.

Τύποι και διαφορές αγωγών για εκχυλίσματα

Ο αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα μπορεί να χωριστεί υπό όρους στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Με υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κανάλι: πλαστικό ή μέταλλο.
 2. Σύμφωνα με τη φόρμα : στρογγυλά ή ορθογώνια.
 3. Με ακαμψία : εύκαμπτο ή άκαμπτο.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των μεταλλικών (κυματοειδούς) αεραγωγών

Κυματοειδής μεταλλικός (ή μάλλον - αλουμινένιος) σωλήνας - η πιο δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία αεραγωγών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση των αυλακώσεων για κουκούλα μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά. Παρακάτω θα εξετάσουμε αυτήν την παραλλαγή εν συντομία.

Κυματοειδής αγωγός στο εσωτερικό της κουζίνας

Στην τιμή των αυλακώσεων, θα κοστίσει περίπου (για εξοικείωση, ας αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη):

 1. Διάμετρος 100 mm: περίπου 90 ρούβλια ανά μέτρο.
 2. Διάμετρος 120 mm: περίπου 120-130 ρούβλια ανά μέτρο.
 3. Διάμετρος 150 mm: περίπου 135 ρούβλια ανά μέτρο.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου αεραγωγού περιλαμβάνουν:

 • Ευελιξία (οι αυλακώσεις μπορούν εύκολα να κυρτωθούν, δίνοντας τον αγωγό στο σωστό σχήμα).
 • την ικανότητα να τεντώνει και να διπλώνει (και ως εκ τούτου - την ικανότητα να ρυθμίζει το μήκος του καναλιού)?
 • Απλή σύνδεση (για τις αυλακώσεις δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε και να τοποθετήσετε τους προσαρμογείς και τα στοιχεία σύνδεσης χωριστά).
 • ένα σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου (ωστόσο, ο θόρυβος του κινητήρα των εξάτμισης εργασίας εξακολουθεί να καλύπτει τον θόρυβο από τον αέρα που διέρχεται από το κανάλι).
 • Ταχύτερη μόλυνση (από τα προϊόντα PVC).
 • άσχημη εμφάνιση (η αυλάκωση είναι χαλασμένη από οποιοδήποτε εσωτερικό, οπότε ο μεταλλικός αγωγός είναι σχεδόν πάντα κλειστός, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα για να δημιουργήσετε ένα "κάλυμμα").

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Πλαστικό σωλήνα - το προϊόν είναι άκαμπτο, δεν λυγίζει. Το σχήμα του τμήματος μπορεί να είναι είτε στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Ορθογωνικός πλαστικός αγωγός για εξαγωγή

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαστικού (σε σύγκριση με το μέταλλο):

 • Αθόρυβη λειτουργία (η λεία λεία επιφάνεια δεν συμβάλλει στην παραγωγή θορύβου).
 • ευκολία φροντίδας (μια λεία επιφάνεια είναι πολύ πιο αργά μολυσμένη και έτσι πιο εύκολο να καθαριστεί)?
 • Αισθητική εμφάνιση: Στο εσωτερικό ο πλαστικός σωλήνας φαίνεται πιο ακριβής από την αυλάκωση.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η χρήση ενός ορθογώνιου αγωγού. Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί εύκολα να τρέξει κατά μήκος του τοίχου, εξοικονομώντας χώρο. Από την άλλη πλευρά - απαιτείται για μια τέτοια προσαρμογέα καναλιού που θα συνδέει ορθογώνιο σωλήνα με στρογγυλές οπές και άξονος ανασύρσεως. Επίσης, απαιτούνται τα στοιχεία σύνδεσης - για να στερεώσετε το σύστημα από διάφορα τμήματα.

 • πιο περίπλοκη εγκατάσταση.
 • yshe το κόστος από εκείνο των πτυχώσεων (οι ίδιοι περισσότερα περίπτερο σωλήνες, και, επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον αντάπτορες και γόνατος)?
 • αδυναμία κάμψης, τάνυσης ή συμπίεσης του σωλήνα.

Η πιο περίπλοκη εγκατάσταση είναι το πιο σοβαρό μείον πλαστικό. Κυματοειδές μεταλλικό μανίκι - εύκαμπτο, εύκαμπτο, τεντωμένο και διπλωμένο. Ακόμη και αν έχετε κάνει λάθος στον υπολογισμό - μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαραίτητες συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά με ένα πλαστικό αγωγό αυτό δεν θα λειτουργήσει: πρέπει να μετρηθεί και να προγραμματιστεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πλαστικά τμήματα αγωγών

Σε μια τιμή - το πλαστικό θα κοστίσει περίπου όπως:

 1. Πλαστικός προσαρμογέας με ορθογώνιο κανάλι 60x120 mm ανά στρογγυλή οπή με διάμετρο 120 mm: περίπου 150 ρούβλια.
 2. Ένας επίπεδος αγωγός, τμήμα 110x55 mm: περίπου 260 ρούβλια ανά 1 μέτρο.
 3. Στρογγυλό αγωγό, διάμετρος 100 mm: περίπου 250-270 ρούβλια ανά 1 μέτρο.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Το ζήτημα ποιο κανάλι επιλογής (κυματοειδές ή πλαστικό) δεν είναι κρίσιμο. Εάν έχει σχεδιαστεί και τοποθετηθεί σωστά - η κουκούλα θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ασήμαντες διαφορές είναι σε λίγα λεπτά αχ:

 1. Εμφάνιση στο εσωτερικό. Εδώ το πλαστικό προφανώς κερδίζει. Ωστόσο, οι αεραγωγοί είναι συχνά διακοσμημένοι, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μην φτάσουν στο μάτι σας.
 2. Ευκολία εγκατάστασης. Από αυτή την άποψη, είναι προφανώς ευκολότερο να ληφθεί η αυλάκωση.
 3. Η τιμή του αεραγωγού. Gofra θα κοστίσει λίγο φθηνότερα.

Πώς να επιλέξετε διάμετρο;

Η βασική απόχρωση στην τοποθέτηση του αγωγού για το σχέδιο είναι το σωστό μέγεθος (διάμετρος) του σωλήνα.

Η κύρια απόχρωση: η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανοίγματος του άξονα εξαερισμού. Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου από την οπή - η ροή αέρα δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση. Κατά συνέπεια, η παραγωγικότητα της κουκούλας θα μειωθεί αισθητά.

Ο κανόνας επιλογής είναι αυτός: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο της οπής που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού.

Κανόνες για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού

Η ποιότητα της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο σωστά τοποθετείται ο αγωγός αέρα στον αεραγωγό.

Κατά τον σχεδιασμό της "διαδρομής" του παρεμβύσματος, θυμηθείτε:

 1. Η γωνία κλίσης πρέπει να είναι αμβλεία (πάνω από 90º). Η κάμψη σε ορθές γωνίες θα απαιτήσει περίπου το 10% της απόδοσης σχεδίασης. Αν ο αγωγός θα έχει καμπύλες μικρότερες από 90º, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πίσω έλξη.
 2. Όσο περισσότερες στροφές - τόσο περισσότερη απόδοση πέφτει. Αν υπάρχουν πολλές στροφές (από 3 ή περισσότερες), θα πρέπει να τις κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομαλές.
 3. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Κάθε μετρητής θα πάρει το 5-10% της παραγωγής της κουκούλας.

Εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής (βίντεο)

Πώς να κρύψετε την κουκούλα: οι τρόποι διακόσμησης

Ένας αεραγωγός που τρέχει από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού είναι απίθανο να φανεί όμορφο στο εσωτερικό (ειδικά αν είναι κυματοειδές). Ως εκ τούτου, συχνά αποφασίζεται να το κρύψει.

Τρόποι για να γίνει αυτό είναι:

Γυάλινο περίβλημα. Στην περίπτωση αυτή, γύρω από τον αγωγό, τοποθετείται ένα κιβώτιο, πάνω στο οποίο στη συνέχεια στερεώνεται η γυψοσανίδα και έπειτα τελειώνει όπως και το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή μπορεί να εφαρμοστεί όμορφα, αλλά θα είναι δύσκολο να φτάσετε στον αγωγό εάν είναι απαραίτητο.

Πλαστικό κιβώτιο. Στην πώληση υπάρχουν ειδικά πλαστικά κουτιά, ειδικά σχεδιασμένα για τη διακόσμηση του αυλακιού στο εσωτερικό. Ένα απλούστερο και φθηνότερο ανάλογο της γυψοσανίδας.

Τοποθέτηση πάνω από το ανώτατο όριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός αέρα ανεβαίνει από την κουκούλα προς τα πάνω και εξαφανίζεται κάτω από τη δομή της οροφής. Ένα κομμάτι από την κουκούλα μέχρι την οροφή είναι είτε καλυμμένο είτε αφημένο χωρίς διακόσμηση. Από τα μείγματα - η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο στο στάδιο της επισκευής των χώρων (δηλαδή εάν αγοράσετε μια κουκούλα μετά την ολοκλήρωση του φινιρίσματος - έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε ήδη). Και αν πρέπει να φτάσετε στον αγωγό, μπορείτε να το κάνετε μόνο με την αποσυναρμολόγηση του ανώτατου ορίου.

Ενσωμάτωση της κουκούλας και του αγωγού στα έπιπλα (κρεμαστά ντουλάπια). Σε αυτή την περίπτωση, το ντουλάπι είναι κρεμασμένο στον τοίχο (κάτω από την οροφή), και ο αγωγός τρέχει μέσα του. Από τα μείγματα - μειώνει τον ελεύθερο χώρο για διάφορα αξεσουάρ κουζίνας.

Αρθρωτό "γείσο" στο ντουλάπι. Παραλλαγή προϋπολογισμού της προηγούμενης μεθόδου. Το ντουλάπι δεν είναι κατασκευασμένο στην οροφή, ο αγωγός αφαιρείται από αυτό προς τα πάνω και οδηγείται μέχρι το ventshahta. Στο περίβλημα είναι τοποθετημένη μια προσωπίδα που προεξέχει προς τα πάνω - η οποία θα κρύψει τον αγωγό αέρα.

Τοποθετώντας τον αγωγό αέρα πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο. Αν τα ντουλάπια είναι ψηλά και βαθιά (προεξέχοντα μακριά), τότε ο αγωγός είτε δεν θα είναι καθόλου ορατός είτε δεν θα είναι τόσο εμφανής.

Ζωγραφική. Ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος είναι να χρωματίσετε τον σωλήνα με τον τόνο του εσωτερικού, έτσι ώστε να μην τραβήξει το μάτι.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Κυματοειδής κουκούλα για το μαγείρεμα στην κουζίνα - επιλογή και εγκατάσταση σε 3 στάδια

  Οι κυματοειδείς σωλήνες για κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται τώρα σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις. Μαζί, ας μάθουμε τι αντιπροσωπεύει για μια τέτοια υψηλή δημοτικότητα, και ποια είναι τα διαφορετικά είδη των προϊόντων, και, τέλος, θα σας πω πώς να εγκαταστήσετε σωστά ένα αγωγό με τα δικά τους χέρια και όπου μπορεί να κρυφτεί.

  Η εγκατάσταση κυματοειδών αγωγών αέρα για τον αερισμό της κουζίνας είναι πλέον πολύ δημοφιλής.

  Τύποι σωλήνων

  Όταν επιλέγετε, να θυμάστε ότι οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι σκελετοί και σπειροειδείς:

  • Σπειροειδείς κατασκευές είναι κατασκευασμένα μόνο από μέταλλο, στην κατασκευή αεραγωγών, συνήθως χρησιμοποιείται αλουμίνιο τροφίμων. Μια τέτοια πτυχή μπορεί να τεντωθεί, το μήκος αυξάνεται μέχρι και 3 φορές, αλλά είναι δύσκολο να αναδιπλωθεί το προϊόν στην αρχική του θέση.
  • Κατασκευή πλαισίων κατασκευασμένο με βάση ένα εύκαμπτο μεταλλικό σκελετό και καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή κάποιο είδος πολυμερούς. Το χαλύβδινο σύρμα χρησιμοποιείται ως πλαίσιο. Αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να τεντωθούν, αλλά σε αντίθεση με την περιέλιξη σπειροειδών, η δομή του πλαισίου παίρνει εύκολα την αρχική θέση.

  Η πλαστική αυλάκωση με επικάλυψη πολυμερούς αναφέρεται στην κατεύθυνση πλαισίου.

  Αυτά τα προϊόντα είναι αεροστεγή και ανθεκτικά, αλλά δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από τον κλίβανο, το πλαστικό φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες.

  Στο σπίτι αυτό το είδος χρησιμοποιείται για το πλύσιμο, ως ένας εύκαμπτος προσαρμογέας μεταξύ του σιφωνίου και του σωλήνα αποχέτευσης.

  Αυτού του είδους τα προϊόντα πλαισίων σε διαμερίσματα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται, προορίζονται κυρίως για αεραγωγούς σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο σύρμα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αγωγό.

  Όπως μπορείτε να δείτε, ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί τοποθετείται ανάμεσα στα δύο περιγράμματα του φύλλου.

  Η τιμή των μονωμένων αεραγωγών είναι πολύ υψηλότερη, επομένως χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευθέτηση αεραγωγών σε σοφίτες και σε άλλους μη θερμαινόμενους χώρους.

  Εδώ το περίγραμμα είναι κατασκευασμένο από ύφασμα. Το είδος αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες βιομηχανίες, δεν τοποθετούνται σε χώρους κατοικίας.

  Πρόκειται για σπειροειδές σχέδιο από ταινία αλουμινίου. Είναι αυτό το είδος στη μεγάλη πλειοψηφία που χρησιμοποιείται για τον αερισμό κουζίνας.

  Το αλουμίνιο κρατά καλή θερμοκρασία και δεν διαβρώνει. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ο προβληματικός καθαρισμός.

  Πλύνετε την πλάκα με την κυματοειδή επιφάνεια πολύ σκληρά.

  Η τιμή ανά μέτρο κυματοειδούς αλουμινίου κυμαίνεται από 100 έως 150 ρούβλια. Συνεπώς, συνήθως δεν πλένεται, αλλά αλλάζει αμέσως.

  Δώστε προσοχή! Οι τιμές στο άρθρο είναι σχετικές το καλοκαίρι του 2017.

  Επιλέξτε και εγκαταστήστε

  Συνήθως, μαζί με την κουκούλα, σας προσφέρεται να αγοράσετε ένα αεραγωγό για αυτό, και εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και δεν είναι γεγονός ότι ο πωλητής θα είναι ειδικός.

  Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

  Με το υλικό, αποφασίσαμε - για τον εξαερισμό της κουζίνας πρέπει να πάρετε ένα αλουμινένιο σπειροειδές σχέδιο.

  Η επιλογή της διαμέτρου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ της μονάδας. Υπάρχουν 3 μεγέθη διαδρομής:

  Για να μάθετε τι χρειάζεστε, υπάρχει μια οδηγία για την κουκούλα, δείχνει σαφώς τη συνιστώμενη διατομή. Μπορείτε να πάρετε περισσότερο από το μέγεθος που αναφέρεται στο διαβατήριο, λιγότερο - δεν μπορείτε.

  Σχετικές τιμές για τις διαμέτρους σωλήνων.

  Εάν θέλετε να πάρετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη διάμετρο, τότε αμέσως αγοράστε έναν προσαρμογέα κάτω από αυτό, αλλιώς δεν μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αέρα με το λαιμό.

  Λάβετε υπόψη: η κυματοειδής ταινία πωλείται σε συμπιεσμένη κατάσταση και τοποθετείται σε ένα τεντωμένο, οπότε προσδιορίστε αμέσως το μήκος του προϊόντος σε μια τεντωμένη μορφή.

  Δεν χρειάζεται να το λάβετε υπόψη, να θυμάστε ότι μέρος του μήκους θα πάει στις στροφές, συνήθως ένα περιθώριο μισού μέτρου είναι αρκετό για 2-3 γωνιακές στροφές.

  Η χρήση συρμάτινου πλαισίου με επικαλυμμένα με αλουμίνιο καλύμματα κουζίνας είναι αποδεκτή κατ 'αρχήν, αλλά δεν σας συμβουλεύω να πάρετε έναν τέτοιο σωλήνα. Είναι σίγουρα φθηνότερο, αλλά το αλουμινόχαρτο μπορεί εύκολα να τρυπηθεί ακόμη και με ένα δάκτυλο, συν ένα λεπτό φύλλο, ακόμη και με τον εκτοξευτήρα απενεργοποιημένο, θα σκουριάζει συνεχώς.

  Η χρήση κυματοειδών πλαισίων με επικαλυμμένα φύλλα για κουκούλα κουζίνας είναι ανεπιθύμητη.

  Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας για το προϊόν. Τα αγαθά από άγνωστους κατασκευαστές, χωρίς τα σχετικά έγγραφα, είναι συχνά τρυπήματα και θα το παρατηρήσετε μόνο μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση, επειδή οι σχισμές είναι μικροσκοπικές και είναι σχεδόν αόρατες.

  Αν σας προσφέρεται να αγοράσετε αμέσως και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου, ελέγξτε αν το χρειάζεστε. Η ίδια η βαλβίδα ελέγχου είναι καλό, αλλά το γεγονός είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κουζινών κουζίνας έχει ήδη μια ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου και δεν έχει νόημα να την αντιγράψουμε.

  Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στην κουκούλα δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη.

  Στη συνέχεια, στο βίντεο αυτού του άρθρου υπάρχουν συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση διαφορετικών επιλογών για αεραγωγούς στην κουκούλα κουζίνας.

  Εγκατάσταση σε 3 στάδια

  Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση με τα χέρια σας, οποιοσδήποτε πλοίαρχος που μπορεί να χειριστεί ένα κατσαβίδι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.

  • Gofra - 1 τεμάχιο.
  • Σφιγκτήρες στεγανοποίησης - 2 τεμάχια.
  • Ψήσιμο αερισμού - 1 μονάδα.
  • Σφραγιστικό σωλήνα.
  • Λιπάνετε το λαιμό των κουκούλες με στεγανωτικά υλικά.
  • Βάλτε στο λαιμό μια αυλάκωση με έναν σφιγκτήρα στερεωμένο στην άκρη.
  • Σφίξτε τη βίδα με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.
  • Προετοιμαστεί η γραμμή προς την έξοδο.
  • Ο σωλήνας είναι τοποθετημένος σε τεντωμένη κατάσταση, αλλά πρώτα οι γωνίες κάμπτονται, και στη συνέχεια το προϊόν είναι τεντωμένο.

  Στερεώστε τη μάσκα αερισμού στη θέση της, στη συνέχεια με το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε την αυλάκωση και σφίξτε την με ένα ζυγό.

  Όταν η αυλάκωση είναι αγκυροβολημένη, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια σχάρα εξαερισμού κοντά, είναι αδύνατο να κλείσετε τον άξονα εξαερισμού σφιχτά.

  Πού μπορώ να κρύψω

  Αυτός ο αγωγός δεν είναι δημοφιλής σε όλους τους ιδιοκτήτες, έτσι πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την αυλάκωση από την κουκούλα. Υπάρχουν λίγες επιλογές εδώ, αλλά υπάρχουν.

  Κλείστε εξαερισμού γυψοσανίδες - είναι μία από τις πιο κοινές επιλογές, αλλά εδώ θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο για να περικαλύπτω γυψοσανίδες του, και στη συνέχεια ένα άλλο, όλα στόκος και χρώμα.

  Εάν παίρνετε το χρώμα του πλαστικού με τον τόνο των επίπλων κουζίνας, τότε θα είναι σχεδόν αόρατο.

  Στο περίγραμμα του ντουλάπι της κουζίνας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ύψος επικάλυψης 100-150 mm, το οποίο κλείνει με ασφάλεια τον εξαίρετο εξαερισμό.

  Με την ευκαιρία, πολλά μοντέλα επίπλων κουζίνας αρχικά έρχονται με μια τέτοια πλευρά.

  Η γραμμή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, να πάρει πραγματικά πολύ χώρο αποθήκευσης, και να κόψει μια τρύπα στο χώρο του επίπλου είναι απαραίτητη, αλλά ο αερισμός δεν θα είναι ορατό.

  Συμπέρασμα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή και η ανεξάρτητη εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουκούλα κουζίνας δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. Εάν δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτησή σας, καλώς ήλθατε στα σχόλια, θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

  Με μια κατάλληλη προσέγγιση, ο εξαερισμός μπορεί να κρυφτεί με επιτυχία.

  Αγωγοί

  Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό περιλαμβάνει αεραγωγούς. Επιτρέπουν στα συστήματα τροφοδοσίας να μεταφέρουν αέριες μάζες στους διανομείς αέρα και τα συστήματα εξάτμισης για τη μεταφορά του αέρα εξαγωγής στους αεραγωγούς, για να τα αφαιρέσουν στην ατμόσφαιρα.
  Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού με αεραγωγούς που θα ταιριάζουν και θα γίνονται αόρατοι στο προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό σας, τότε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru γίνεται βοηθός σας. Είμαστε εμείς που προσφέρουμε προϊόντα εξαερισμού (αεραγωγούς και εξαρτήματα σε αυτά), τα οποία έχουν διάφορα χαρακτηριστικά και λογικές τιμές.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε αεραγωγούς

  Οι αεραγωγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση και την προμήθεια αέρα, αναπτύσσονται από οργανισμούς σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη:

  • για το υλικό - τις παραμέτρους των μεταφερόμενων αέριων μαζών και χώρων.
  • για ταξινομημένο φορτίο του δικτύου,
  • για την τοποθέτηση της διαδρομής - τη διάταξη του κτιρίου.

  Προφανώς, ο εξοπλισμός αυτός χωρίζεται:

  • σε διατομή - στους αεραγωγούς ορθογώνιο και στρογγυλό,
  • σε υλικά κατασκευής - σε μέταλλο και όχι σε μέταλλο, σε εύκαμπτο και μη εύκαμπτο,
  • με τη βοήθεια της στερέωσης - με φλάντζες, συγκολλημένα, zavaltsovannye.

  Εξαεριστήρες για κουκούλες κουζίνας: τύποι, εγκατάσταση, αφαίρεση

  Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

  Πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες κουζίνας

  Υλικό. PVC.

  Η διάμετρος. Στην τομή ο σωλήνας είναι στρογγυλός και ορθογώνιος. Ο τελευταίος ονομάζεται επίσης επίπεδη. Οι πιο δημοφιλείς διαμέτρους είναι: 100, 125, 150, 200 mm. Όσον αφορά την ορθογώνια, η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαστάσεις: 55-60 mm κατά 110-204 mm.

  Αντίσταση. Το πλαστικό είναι λεία, οπότε ο αγωγός από αυτό το υλικό έχει χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα. Εάν συγκρίνετε το γύρο με το ορθογώνιο, τότε ο πρώτος αέρας θα μετακινηθεί λίγο πιο γρήγορα.

  Λειτουργία. Η θερμοκρασία εργασίας του πλαστικού είναι μέχρι +70. Δεν υπόκειται σε διάβρωση και δεν απαιτεί καθαρισμό: μια λεία επιφάνεια δεν προσκολλάται στο γράσο, στη βρωμιά.

  Επίπεδο θορύβου. Ο πλαστικός αγωγός είναι ομαλός στο εσωτερικό, δεν υπάρχει τίποτα να προσκολληθεί στη ροή, οπότε ο εξαερισμός είναι σιωπηλός.

  Συνέλευση. Η εγκατάσταση είναι απλή, αλλά η σύνδεση με τους προσαρμογείς απαιτεί χρόνο. Πολύ σύνθετη διαμόρφωση επίπλων κουζίνας και τοίχων από πλαστικό αγωγό «επαναλάβετε" Δεν είναι δυνατή: οι αιχμηρές και συχνές καμπύλες επιδεινώνουν τον εξαερισμό.

  Κόστος. Είναι χαμηλό, αλλά το κόστος αυξάνεται από προσαρμογείς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι.

  Εμφάνιση. Ο σωλήνας PVC στην κουζίνα φαίνεται αισθητικά ευχάριστος. Ειδικά αυτό ισχύει για εκείνο που έχει ορθογώνιο τμήμα. Επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να βαφτεί σε κατάλληλο χρώμα.

  Μεταλλικός σωλήνας

  Υλικό. Μιλώντας για έναν μεταλλικό αγωγό, οι περισσότερες φορές αναφέρονται στην αυλάκωση αλουμινίου. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας είναι επίσης πλαστικός, αλλά λόγω της φθηνότητας, το αλουμίνιο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Είναι φτιαγμένο από πολυστρωματικό φύλλο, διπλωμένο ακορντεόν. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα πλαίσιο - δαχτυλίδια από χαλύβδινο σύρμα.

  Διάμετρος. Στο τμήμα, οι κορφές είναι μόνο στρογγυλές. Η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαμέτρους: 100, 120, 125, 150 mm.

  Αντίσταση. Αν και κατά τη στιγμή της εγκατάστασης, οι αυλακώσεις είναι τεντωμένες, οι αυλακώσεις εξακολουθούν να καθυστερούν ελαφρά τον αέρα. Σε μια ομαλή επιφάνεια, κινείται πιο γρήγορα.

  Λειτουργία. Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι +300 και άνω. Η αυλάκωση είναι ανθεκτική στη διάβρωση, αλλά απαιτεί περιοδικό καθαρισμό. Στην εσωτερική επιφάνεια με ραβδώσεις προσκολλάται το λίπος, η αιθάλη.

  Επίπεδο θορύβου. Αέρα «προσκολλάται στο" για τους δακτυλίους μέσα στο σωλήνα. Αυτό προκαλεί τη δόνηση, δημιουργώντας θόρυβο. Επομένως, ο μεταλλικός αγωγός λειτουργεί πιο δυνατά από το πλαστικό.

  Συνέλευση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πολύ γρήγορα: είναι απλά απλωμένη σε μεγάλες αποστάσεις. Το εύκαμπτο χιτώνιο μπορεί να επεκταθεί 4,5 φορές. Γυρίστε εύκολα τον αγωγό αέρα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσαρμογείς σχήματος L. Gofra «ρυθμίζεται" κάτω από οποιαδήποτε διαμόρφωση επίπλων και περβάζων στους τοίχους.

  Κόστος. Φθηνότερο πλαστικό, καθώς και εξοικονόμηση σε προσαρμογείς.

  Εμφάνιση. Ένας εύκαμπτος μεταλλικός αγωγός δεν είναι τόσο όμορφος όσο το πλαστικό.

  Επιλογές εξαγωγής αγωγού

  Με δύο εισόδους

  Δεν είναι πολύ συνηθισμένη επιλογή. Όταν υπάρχουν δύο ξεχωριστές τρύπες στον τοίχο - οι εισόδους στον αγωγό εξαγωγής - όλα είναι απλά. Ένας σωλήνας αφαιρείται σε ένα και ο άλλος παραμένει για φυσικό εξαερισμό. Ωστόσο, όταν λειτουργεί η κουκούλα, ενδέχεται να προκληθεί πρόβλημα - αντίστροφη ώση. Ο σωστός εξαερισμός αρχίζει ξαφνικά να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, γεμίζοντας την κουζίνα με δυσάρεστες οσμές. Εξετάστε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνετε.

  Εάν το σπίτι δεν έχει εξαντληθεί, και υπάρχει μόνο ένας αγωγός αερισμού, ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του φυσικού αερισμού. Ο ζεστός αέρας στο δωμάτιο είναι λιγότερο πυκνός από τον κρύο αέρα στο δρόμο. Λιγότερο πυκνό - τότε εύκολο. Αυξάνει και φεύγει από τον άξονα εξαερισμού.

  Από τις ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες στην κουζίνα πρέπει να έρθει καθαρός αέρας. Κατά τον σχεδιασμό σπιτιών θεωρήθηκε ότι έτσι θα γίνει ο εξαερισμός. Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουν σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες με σφραγίδες, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές αερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, εάν τα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παρέχουν ροή αέρα, η κατάσταση θα πρέπει να διορθωθεί από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Τοποθετούνται σε πλαστικό παράθυρο ή σε τοίχο δίπλα τους.

  Εάν εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη. Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι πολύ ισχυροί. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, πολύ γρήγορα παίρνει όλο τον αέρα από τη μικρή κουζίνα. Υποθέστε σε μια ώρα «γείσο" 1000 κυβικά μέτρα αέρα. Τα στενά κλειστά παράθυρα δεν αφήνουν στον αέρα από το δρόμο. Στη συνέχεια, ο εξαερισμός αρχίζει να παραδίδει στην κουζίνα έναν εξαντλημένο, δυσάρεστο αέρα.

  Για να μην επιτρέψετε την πρόχειρο βύθιση, είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα παράθυρα όταν ανοίγετε την κουκούλα ή τοποθετείτε μια βαλβίδα ελέγχου στο δεύτερο άνοιγμα. Όταν απενεργοποιηθεί, η βαλβίδα θα κλείσει, μη αφήνοντας την κουζίνα στον βρώμικο αέρα.

  Με μια είσοδο

  Τις περισσότερες φορές, ο τοίχος της κουζίνας έχει μόνο ένα παράθυρο στον εξαερισμό. Πάνω αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των διαφόρων σωλήνων για το μαγείρεμα στην κουζίνα. Αυτό σήμαινε αυτό, την πιο κοινή επιλογή.

  Αν το άνοιγμα είναι ένα, μην το καλύψετε εντελώς με τον αγωγό αέρα. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι επειδή υπάρχει κουκούλα κουζίνας, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός περνάει ποιοτικά. Στην πραγματικότητα, η κουκούλα δεν αναφέρεται στα κανονιστικά έγγραφα. Οι ανεμιστήρες εξαερισμού, από την άλλη πλευρά, είναι υποχρεωτικοί για το σχεδιασμό των κτιρίων. Εάν η κουκούλα με τον αγωγό του μπλοκάρει την είσοδο στον άξονα εξαερισμού, ο εξαερισμός στην κουζίνα δεν είναι δυνατός.

  Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα, δεν μπορεί να πιπιλίζει στον αέρα που είναι πολύ μακριά, για παράδειγμα, κάτω από την οροφή ή κοντά στον απέναντι τοίχο. Αφαιρέστε την μάζα αέρα σε απόσταση μεγαλύτερη από την είσοδο της, η κουκούλα δεν μπορεί να τραβηχτεί. Έτσι, αυτή «έργα" μόνο με αέρα πάνω από τη σόμπα. Το υπόλοιπο πρέπει να περάσει από τον αγωγό εξαγωγής.

  Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα στο άνοιγμα. Από το συνηθισμένο, διαφέρει ως προς το ότι αποτελείται από δύο μέρη: την οπή αέρα και τη σχάρα για φυσικό αερισμό. Επιπλέον, απαιτείται βαλβίδα ελέγχου.

  Έξω

  Δυστυχώς, το μέγεθος της εισόδου στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά μέτριο: 130 x 130 mm. Εάν η πλειονότητα της οπής δίνεται κάτω από τον αγωγό αέρα, θα υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τον φυσικό εξαερισμό. Ως εκ τούτου, η ιδανική επιλογή - να αποσύρει τον σωλήνα της κουκούλας στο δρόμο και να αφήσει το παράθυρο στον αεραγωγό με μια συνηθισμένη σχάρα.

  Ανεξάρτητα από αυτό το έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει - είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε ειδικούς. Θα κάνουν μια τρύπα στον τοίχο με ένα τρυπάνι με διαμάντια, θα εγκαταστήσουν ένα σωλήνα και έναν προστατευτικό εκτροπέα. Αυτή η συσκευή, η οποία ενισχύει την πρόσφυση και προστατεύει τον αγωγό αέρα από τις βροχοπτώσεις, το σχηματισμό κρούστας πάγου. Ο εκτροπέας έχει επίσης μια βαλβίδα που κλείνει και δεν αφήνει σε κρύο αέρα.

  Κανόνας για όλους τους τύπους σωλήνων

  Ακούγεται σαν αυτό: όσο μακρύτερα ο αγωγός, τόσο περισσότερο σκύβει, όσο χαμηλότερη είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας. Με κάθε επιπλέον μετρητή λειτουργεί 5-10% χειρότερα. Κάθε στροφή επιβραδύνει τη ροή του αέρα.

  Εάν η σόμπα αερίου είναι σταθερά στερεωμένη και το παράθυρο μέσα στον αγωγό εξαερισμού βρίσκεται κοντά - εξαιρετική. Εάν σε μεγάλη απόσταση, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει. Μια εστία αερίου σε εύκαμπτο σωλήνα ή ηλεκτρικό σωλήνα πρέπει να μετακινηθεί πιο κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Λοιπόν, πότε για να γίνει αυτό επιτρέπει τη διευθέτηση των επίπλων κουζίνας. Η χειρότερη επιλογή είναι όταν ο αγωγός εξαερισμού και ο απορροφητήρας βρίσκονται σε απέναντι τοίχους. Είναι επιθυμητό ο σωλήνας εξαερισμού να μην υπερβαίνει τα 3 m.

  Αγορά ενός σωλήνα εξαερισμού. Ποιο είναι το μήκος, η διάμετρος και το σχήμα;

  Ο σωλήνας αγοράζεται μετά την αγορά του κουκούλα και αφού αποφασιστεί πού να το πάρετε.

  • Μήκος. Και οι πλαστικοί αεραγωγοί και οι αυλακώσεις έχουν διαφορετικά μήκη, οπότε δεν είναι δύσκολο να πάρεις τα απαραίτητα. Εάν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, συντομεύεται: πλαστικό - με κοτσαδόρο, και κυματοειδές - με ψαλίδι. Για να δημιουργήσετε το μέταλλο, χρησιμοποιήστε σκούπα ενισχυμένο με αλουμίνιο.
  • Διάμετρος. Οι οδηγίες εξαγωγής υποδεικνύουν τη διάμετρο που θα πρέπει να έχει ο αγωγός. Αν οι σωλήνες από πλαστικό με την επιθυμητή διάμετρο δεν πωλούνται, τότε χρησιμοποιούνται οι προσαρμογείς για τη σύνδεση. Αξίζει όμως να θυμηθούμε: όταν η διάμετρος του είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της κουκούλας, το φορτίο του κινητήρα αυξάνεται. Αν η αυλάκωση είναι ελαφρώς ευρύτερη, απλώς τραβιέται μαζί από ένα ζυγό.
  • Μορφή. Ο σωλήνας μπορεί να μην συμπίπτει με το άνοιγμα της κουκούλας ή με την οπή εξαερισμού στη φόρμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς με στρογγυλό προς τετράγωνο σχήμα.

  Εγκατάσταση αγωγού από πλαστικό

  Μιλώντας για την εγκατάσταση, θα έχουμε κατά νου τον πιο κοινό τρόπο εξαερισμού του αγωγού - στον αγωγό εξαγωγής με μία είσοδο.

  Για να χτίσετε έναν πλαστικό σωλήνα, χρειάζεστε προσαρμογείς. Σε γενικές γραμμές, οι προσαρμογείς είναι τα στοιχεία για τη σύνδεση σε ευθεία γραμμή (χωρίς περιστροφή), σε ορθή γωνία, για τη σύνδεση του αεραγωγού με την κουκούλα και τη σχάρα αερισμού. Κατά τη σύνδεση των αρμών πρέπει να απομονωθεί, έτσι ώστε ο εξαγόμενος αέρας να μην περάσει στην κουζίνα.

  Για τον φυσικό και τον εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι εγκατεστημένη μια σχάρα εξαερισμού στον αεραγωγό. Πρόκειται για μια πλάκα δύο τεμαχίων. Από πάνω υπάρχει ένα στρογγυλό άνοιγμα της εισόδου στον άξονα εξαερισμού με φλάντζα και από κάτω υπάρχει μια σχάρα. Εάν η διάμετρος του αγωγού δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της φλάντζας ή εάν ο σωλήνας είναι ορθογώνιος και η φλάντζα έχει κυκλική διατομή - σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς.

  Τοποθέτηση κυκλικών κυματοειδών κυματοειδών

  Για την κατασκευή ευέλικτου εξαερισμού, οι προσαρμογείς δεν χρειάζονται, επειδή οι αυλακώσεις κάμπτονται και περιστρέφονται σε οποιαδήποτε γωνία. Το Goufra τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και σφίγγεται με ζυγό. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το μέγιστο, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να μην χαλάσει. Το άλλο άκρο εισάγεται στη φλάντζα της σχάρας εξαερισμού, στερεωμένο με ένα σφιγκτήρα. Τα άκρα της αυλακώσεως δεν σφραγίζονται για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ένας εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό. Δεύτερον, επειδή κατά τη δουλειά δονείται, γιατί μπορεί να υπάρχουν ρωγμές. Καθ 'όλη την αυλάκωση, κάθε 1-1,5 μ., Στερεώνεται στους σφιγκτήρες έτσι ώστε να μην ταλαντεύεται.

  Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό

  Ο εξαερισμός μπορεί να φαίνεται πολύ δυσκίνητος και να καταστρέφει την κατάσταση στην κουζίνα. Ότι ο σωλήνας ήταν λιγότερο προφανής, κατά κανόνα, βρισκόταν πάνω από ντουλάπια κουζίνας ή κάτω από το ταβάνι. Εάν ο αγωγός είναι πλαστικός, το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τον βάλετε με τον ήχο των τοίχων ή των επίπλων. Όλα αυτά είναι μισά μέτρα. Για να το αποκρύψετε από τους ξένους, χρειάζεστε υλικά και χρόνο.

  • Εάν ο εξαερισμός δεν διέρχεται από ολόκληρο τον τοίχο, μπορεί να κρυφτεί μέσα σε έναν τοίχο με τρύπες. Λοιπόν, όταν η είσοδος στον αεραγωγό είναι ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Ένας τέτοιος άμεσος αγωγός αέρα είναι βολικά κρυμμένος σε διακοσμητικό μεταλλικό κουτί κάτω από το χρώμα της κουκούλας ή του πλαστικού.
  • Όταν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτί από την γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία κάτω από την οροφή. Και για να δικαιολογήσει την παρουσία του, διακοσμήστε με διακοσμητικούς λαμπτήρες.
  • Εάν ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος κατά τη διάρκεια της επισκευής, τότε ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί στις δομές μιας οροφής πολλαπλών επιπέδων - ανάρτηση ή τάση.

  Τώρα, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού για τους σωλήνες κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε τον αγωγό για τις απαιτήσεις σας. Γνωρίζοντας τις αποχρώσεις της επιμέλειας, μπορείτε να τις συλλέξετε μόνοι σας. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να το εμφανίσετε σωστά, μπορείτε να εξασφαλίσετε καλό αερισμό στην κουζίνα.