Εξαερισμός της σοφίτας σε ιδιωτική κατοικία και τον αντίκτυπό της στην ποιότητα της ζωής

Ο καλός αερισμός του αττικού χώρου είναι το πιο σημαντικό στάδιο σχεδιασμού. Είναι το σύστημα εξαερισμού που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ανταλλαγή θερμότητας στη σοφίτα και επομένως στις εγκαταστάσεις του σπιτιού, καθώς η οροφή το καλοκαίρι μπορεί να θερμανθεί περισσότερο από 100 ° C. Κατά την κρύα εποχή, ο αερισμός εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας και την κατάψυξη των δοκών.

Στην εκτός εποχής, στις μονωτικές κατασκευές του αττικού χώρου, η υγρασία και η συμπύκνωση συλλέγονται αρκετά γρήγορα για να τα καταστρέψουν και να τα καταστρέψουν τελείως. Όπως μπορείτε να δείτε, ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι σημαντικός σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ανεξάρτητα από το αν ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως οικιακός ή τεχνικός χώρος.

Γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μονώσουν μια κρύα σοφίτα

 • Ο μύθος ένας - λόγω του εξαερισμού, τα δωμάτια ενός ιδιωτικού σπιτιού ψύχονται. Στην πραγματικότητα, η θερμότητα σβήνει εξαιτίας της κακής ποιότητας θερμομόνωσης των τοίχων και της οροφής, και ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας εδώ είναι εντελώς άσχετος.
 • Ο δεύτερος μύθος - αερίζετε το χώρο σοφίτα είναι απαραίτητη μόνο το καλοκαίρι, προκειμένου να σώσει το σπίτι από την ευθιξία χώρους διαβίωσης. Είναι εντελώς λάθος, επειδή είναι χειμώνας υγρασία που διέρχεται από το ανώτατο όριο, και ακολουθώντας το κρύο σοφίτα, να το μετατρέψει σε ένα πλήρες icicles, «αδιαπέραστο δάσος.»
 • Ο μύθος τρία - ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας και έτσι γίνεται με φυσικές ρωγμές στην κατασκευή των αετωμάτων. Στην πραγματικότητα, για να αερίσετε τις εγκαταστάσεις ήταν επαρκής, θα πρέπει να κάνετε ένα καθαρισμό, το μέγεθος και ο αριθμός των οποίων είναι αυστηρά υπολογισμένο.

Μια καλά σχεδιασμένη εξαερισμού σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δομή της οροφής, σημαντική εξοικονόμηση σε θέρμανση και κλιματισμό των χώρων, αλλά και εμποδίζει τη συσσώρευση του χιονιού και του πάγου της οροφής στο κρύο σεζόν.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος αερισμού των σοφίτων είναι η κορυφογραμμή. Η μετακίνηση αέρα της ατμόσφαιρας δημιουργείται εις βάρος των οπών, κατά μήκος της περιμέτρου της προεξοχής του γείσου και των οπών εξαγωγής, κατά μήκος της κορυφογραμμής της δομής. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός ενός τέτοιου συστήματος ψύξης μιας κρύας σοφίτας φαίνεται πολύ απλός, απαιτεί σωστή εκτέλεση και ακριβείς υπολογισμούς.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μέσω των παραθύρων των παραθύρων

Ο εξαερισμός της σοφίτας μέσω των παραθύρων είναι το παλαιότερο τρόπο να οργανωθεί ένα ιδιωτικό σπίτι. Τα παράθυρα του Dormer τοποθετούνται σε αντίθετα αετώματα, με διαστάσεις 600x800 mm. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα και δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Ως πλεονεκτήματα, μπορεί κανείς να σημειώσει την απλότητα εγκατάστασης και επαρκή διατομή, για καλή ανταλλαγή αέρα. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η ύπαρξη ζωνών αδρανούς αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού σε σοφίτα χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια. Στη σύγχρονη έκδοση, τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων γίνονται μικρότερα, αλλά δημιουργούν μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα, σε συνδυασμό με ένα σύστημα εξαερισμού με γείσο.

Άλλοι τρόποι εξαερισμού κρύου σοφίτα

Είναι πολύ κοινό για τους εγχώριους και ευρωπαίους κατασκευαστές ιδιωτικών κατοικιών να χρησιμοποιούν ειδικά αεραγωγοί για να οργανώνουν εξαερισμό στη σοφίτα. Οι οπές ή τα ανοίγματα αέρα στην οροφή μιας ιδιωτικής κατοικίας ονομάζονται ανοίγματα στα οποία προστατεύονται τα πλέγματα, προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις. Επίσης, ως εξαεριστήρες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτροπείς, αεριστήρες και εξόδους.

Οι αέρες είναι κορυφογραμμή ή γείσο. Το όνομα κάθε τύπου υποδεικνύει τη θέση τους. Οι καθαρισμοί των κεραμεικών έχουν δύο τύπους: σχισμές και διάκενα. Οι κύστεις-σχισμές είναι ένα κενό μεταξύ του τοίχου του σπιτιού και του γείσου, πλάτους 2 εκατοστών καλυμμένο με μεταλλικό πλέγμα. Οι οπές γείωσης γείωσης έχουν τη μορφή οπών, η διάμετρος των οποίων εξαρτάται από τη γωνία κλίσης της οροφής, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2,5 cm.

Οι Ridge διέξοδοι σχισμή κατά μήκος της κορυφογραμμής της στέγης, κλειστή διάτρητη μεταλλική, πλάτος 5 cm. Για καλύτερο εξαερισμό, είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές της κορυφογραμμής σε όλο το μήκος της οροφής. Οι αεραγωγοί Ridge μπορούν να αγοραστούν μαζί με υλικό στεγών.

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής λύση για τον εξοπλισμό του κρύου σοφίτα εξαερισμού είναι η εγκατάσταση των εκτροπέων και των ανεμογεννητριών, που παρέχουν επαρκή πρόσφυση.

Συμβουλή:
Εάν η κρύα σοφίτα του ιδιωτικού σας σπιτιού δεν είναι εξοπλισμένη με παράθυρα παραθύρων, τότε ο μόνος τρόπος να το εξοπλίσετε με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού είναι η τοποθέτηση του ανοίγματος.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού ενός θερμού σοφίτα

Ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να σχεδιαστεί ακόμη και κατά την οικοδόμηση μιας στέγης. Εάν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή στερεά για στέγες από σχιστόλιθο φύλλο, μέταλλο ή άλλο υλικό σε φύλλο, μεταξύ της μόνωσης και στέγες υλικό θα πρέπει να αφήσει ένα κενό εξαερισμού. Αρκεί να το κάνουμε απλώς εγκαθιστώντας πρόσθετες ράγες στα δοκάρια. Οι ροές αέρα πρέπει να κινούνται ελεύθερα κάτω από ολόκληρη την επιφάνεια του υλικού κατασκευής σκεπής. Η είσοδος των αέριων μαζών πραγματοποιείται στην "αρχειοθέτηση" και την έξοδο, σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής.

Για την βελτίωση του εξαερισμού, της σοφίτας, εκτός από τα παράθυρα, πολλοί ειδικοί συνιστούν να τοποθετήσετε βαλβίδες VTK, ή να εγκαταστήσετε ένα διεξόδους στέγη, μύκητες εξαερισμού και συσκευές αερισμού.

Συμβουλή:
Εάν ως υλικό για στέγες ή ενεργεί σχιστόλιθο Επικαλύψεις στεγών, ο μετρητής-ραμμένο ανεπιθύμητη, δεδομένου ότι θα επιδεινώσει μόνο την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα στο χώρο της στέγης. Το κυματοειδές σχήμα αυτών των υλικών, από μόνο του, παρέχει επαρκή χώρο για την κίνηση του αέρα.

Πώς να υπολογίσετε το σύστημα αερισμού για έναν αττικό χώρο

Ακριβώς θα ήθελα να σημειώσω ότι η πιο ποιοτική και σωστή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποχρώσεις, ο ειδικός θα είναι σε θέση να υπολογίσει το σύστημα εξαερισμού για το δωμάτιό σας. Αλλά οι υπηρεσίες του αξίζουν πολλά χρήματα, έτσι οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Για κανονικό φυσικό αερισμό, πρέπει να διατηρηθούν οι ακόλουθες αναλογίες: 1: 500. Στα 500 τετραγωνικά μέτρα σοφίτας, η περιοχή των ανοιγμάτων εξαερισμού πρέπει να είναι 1 τετραγωνικό μέτρο.

Σημαντικό!
Με την ανεξάρτητη διάταξη του συστήματος εξαερισμού στον αττικό χώρο ενός ιδιωτικού σπιτιού, ένας τεράστιος ρόλος διαδραματίζει η τοποθέτηση αεραγωγών που εγκαθίστανται ανάλογα με το σχήμα της οροφής. Τα προγράμματα τοποθέτησης των προϊόντων μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένη βιβλιογραφία, αλλά είναι καλύτερο να μην εξοικονομούνται χρήματα και να ζητούνται σωστοί υπολογισμοί στους επαγγελματίες.

Εξαερισμός μιας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία

Για να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο μικροκλίμα στη σοφίτα, θα πρέπει να φροντίσετε να αερίζετε τον χώρο κάτω από την οροφή εκ των προτέρων. Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι επίσης σημαντικός, όπως η σωστή κατασκευή ενός συστήματος στέγης στέγης ή η τοποθέτηση ενός κέικ στέγης. Για να δημιουργήσετε αερισμό, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι. Προκειμένου να μην συγχέονται τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην αγορά, αξίζει να εξεταστούν εκ των προτέρων οι βασικές επιλογές.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Το σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού επιτρέπει την αποφυγή συμπύκνωσης, η οποία προστατεύει την οροφή από τη μόνιμη έκθεση σε υγρασία. Εξαιτίας αυτού, επεκτείνεται η διάρκεια ζωής του συστήματος στέγης στο σύνολό του. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά του εποχιακού αερισμού:

 1. Το χειμώνα, ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό μέσο πρόληψης του πάγου στις μαρκίζες. Εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς αερισμού. Η υπερβολική θερμότητα συνεπάγεται την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, γεγονός που αποτελεί λόγο για επαρκώς σημαντική συγκέντρωση πάγου.
 2. Το καλοκαίρι, όταν η οροφή είναι πολύ ζεστή, ο αερισμός βοηθά να κρυώσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα στοιχεία που περιέχουν άσφαλτο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά λαμβάνονται υπόψη κατά την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού. Για να κατανοήσετε τον τρόπο εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τους απαραίτητους υπολογισμούς και να λάβετε υπόψη τον τύπο του σοφίτου (κρύο ή μονωμένο).

Εξαερισμός της σοφίτας

Αν υπάρχει ελεύθερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δρόμου και του χώρου κάτω από την οροφή, αυτό μπορεί να ονομαστεί αερισμός στο υπόγειο. Οι τρύπες κορυφής είναι πιο αποτελεσματικές κάτω από την προεξοχή. Σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τον άνεμο και τα αυξανόμενα ρεύματα θερμότητας από την οροφή.

Με τη σωστή δημιουργία εξαερισμού της σοφίτας σε 1 ώρα, η ροή του αέρα μπορεί να διπλασιάσει το εσωτερικό της οροφής. Ο αέρας μετακινείται από τους αέριους που βρίσκονται κάτω από τις μαρκίζες. Πηγαίνει στις τελικές πλάκες. Στην περίπτωση των μονωμένων οροφών για ελεύθερη κίνηση του αέρα αφήνεται ένα κενό μεταξύ της στεγάνωσης και του υλικού στέγης.

Η βέλτιστη εκχύλιση είναι η σχεδίαση των συνδεδεμένων μεταξύ τους με ειδικά κανάλια αέρα που βρίσκονται στην κορυφογραμμή και κεκλιμένα στοιχεία που είναι εγκατεστημένα κοντά στην κορυφογραμμή. Για μια κεραμοσκεπή παράγει ειδικά κεραμίδια με χτυπήματα. Κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού στην οροφή της μαστίχας, χρησιμοποιείται καουτσούκ bitumen-butyl "Venta". Παρέχει αξιόπιστη στεγάνωση.

Ένας άλλος τρόπος για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή είναι η τοποθέτηση των εκτροπέων. Είναι ειδικοί στρόβιλοι για εξαερισμό, οι οποίοι είναι ικανοί να παρέχουν μηχανική πρόσφυση. Η μέθοδος είναι ιδανική για την κατασκευή του εξαερισμού στην σοφίτα.

Windows Dormer

Για να δημιουργήσετε εξαερισμό σε σοφίτα, συχνά χρησιμοποιείτε παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα. Ταυτόχρονα, δεν θα είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι αεραγωγοί και οι αεραγωγοί. Αυτή η επιλογή δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, γιατί στα παράθυρα και στον χώρο κάτω από τις μάζες του αέρα συχνά στάζουν.

Κάντε πιο αποτελεσματική την ανταλλαγή αέρα μειώνοντας τον όγκο των στάσιμων περιοχών. Για να γίνει αυτό, το ακουστικό παράθυρο γίνεται 60x80 εκ. Τοποθετούνται σε κάθε αέτωμα.

Πώς να εγκαταστήσετε παράθυρα εξαερισμού:

 • θα πρέπει να βρίσκονται σε ίση απόσταση από την κορυφογραμμή, τις πλευρές και το γείσο.
 • μεταξύ των παραθύρων θα πρέπει να κάνετε απόσταση μεγαλύτερη από ένα μέτρο.
 • Αξίζει να δίνετε προσοχή στο σχεδιασμό του παραθύρου - έτσι ώστε να εναρμονίζεται αρμονικά στο εξωτερικό του σπιτιού.
 • μια σχάρα εξαερισμού για τη σοφίτα τοποθετείται στο παράθυρο - μπορεί να βαφτεί με τον τόνο της οροφής.

Τέτοιες συμβουλές θα βοηθήσουν στη σωστή δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιώντας τα παράθυρα των παραθύρων. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί πολύπλοκες υπολογισμούς.

Υπολογισμός του εξαερισμού

Προκειμένου να μην γίνει λάθος κατά την εκτέλεση του εξαερισμού, αξίζει τον κόπο να υπολογίσετε εκ των προτέρων όλες τις απαραίτητες παραμέτρους. Το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να εγγυηθεί μόνο ένας ειδικός, αλλά για όσους είναι συνηθισμένοι να κάνουν τα πάντα με τα χέρια τους, υπάρχουν μερικές συμβουλές:

 • η έκταση των εκρήξεων στην περιοχή της σοφίτας θα πρέπει να είναι 1: 500.
 • Οι σχάρες της κουκούλας πρέπει να είναι μεγαλύτερες από την περιοχή της έκρηξης αέρα με κουρτίνα κατά 15%.

Η μείωση της έκτασης των εκπομπών στην ατμόσφαιρα, καθώς και η περίσσεια, είναι ανεπιθύμητη. Πάρα πολύ μικρές τρύπες μην χάσετε αρκετό αέρα, πολύ μεγάλο δεν θα προστατεύσει με αξιοπιστία τη σοφίτα από χιόνι και βροχή.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών σκέφτονται για την κατασκευή του εξαερισμού μόνο αφού η σοφίτα αρχίσει να τραβάει μια μυρωδιά μούχλας. Αυτό συμβαίνει συνήθως λίγα χρόνια μετά την κατασκευή της νέας δομής.

Είναι ευκολότερο να εξοπλιστεί μια κρύα σοφίτα με μια κεκλιμένη στέγη. Είναι απαραίτητο μόνο να γίνουν αεραγωγοί. Το έργο διευκολύνεται από το γεγονός ότι τα αετώματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Επίσης συχνά εκτελούνται από αυτό το υλικό. Όλες οι σχισμές πρέπει να δημιουργηθούν ομοιόμορφα, αυτό θα δημιουργήσει ένα πλήρες κτύπημα ολόκληρου του αττικού χώρου.

Με τα πέτρινα γκράτσια είναι πιο δύσκολο να δουλέψετε - πρέπει να τρυπήσετε τα παράθυρα των παραθύρων. Είναι κλειστά με ράβδους. Στη θέση των βλαστών η κύρια επίδραση δίνεται από τη μορφή της οροφής.

Αν το υλικό στεγών είναι επιλεγμένο σε απευθείας σύνδεση ή σχιστόλιθο, ο εξαερισμός γίνεται ακόμη πιο εύκολος. Λόγω του κυματοειδούς σχήματος του υλικού κάτω από την οροφή σχηματίζονται επαρκή κενά για την κυκλοφορία του αέρα. Τα φύλλα τοποθετούνται πάνω από το κιβώτιο με κενά, τα οποία γίνονται οι πύλες εισόδου των ροών του αέρα. Τα μεταλλικά πλακάκια συλλέγουν το συμπύκνωμα αρκετά καλά, γι 'αυτό πρέπει να καλύπτονται με ένα φράγμα ατμών.

Η απόσυρση του συστήματος εξαερισμού είναι λιγότερο σημαντική από την τοποθέτηση του. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη θέρμανση των αγωγών εξαερισμού.

Ζεστή σοφίτα

Ο εξαερισμός της σοφίτας έχει περισσότερα χαρακτηριστικά από ένα κρύο. Τα στρώματα εξαερισμού στην περίπτωση αυτή βρίσκονται μεταξύ των δοκών. Ο χώρος αερισμού βρίσκεται μεταξύ των δοκών. Η κυκλοφορία λαμβάνει χώρα μεταξύ του υλικού στεγών και της στεγάνωσης. Για την ελεύθερη διέλευση του αέρα είναι απαραίτητη η απόσταση αυτή να είναι τουλάχιστον 2-3 cm.

Όταν χρησιμοποιείται μόνωση από ορυκτοβάμβακα αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι από τη στιγμή της τοποθέτησης θα αυξηθεί κατά 10-20%. Αν το βάθος των δοκών δεν επαρκεί για να εξασφαλίσει την απαραίτητη απόσταση, το ύψος τους θα πρέπει να αυξηθεί με πτερύγια ή σανίδες. Ωστόσο, για στέγες σύνθετων σχημάτων αυτό γίνεται προβληματικό.

Ο χώρος για τον εξαερισμό γίνεται με τη δημιουργία ενός κλουβιού. Το ύψος του είναι 40-50 mm. Ο αέρας αναλαμβάνεται από τα φώτα, αλλά αφήνει μέσα από το πατίνι.

Συστάσεις επαγγελματιών

Για να εκτελέσετε σωστά τον εξαερισμό της σοφίτας, θα πρέπει να ακολουθήσετε αρκετές συστάσεις έμπειρους στεγαστές:

 1. Οι αγωγοί εξαερισμού πρέπει να έχουν επιφάνεια τουλάχιστον 400-500 cm 2 / m. Οι δείκτες αυτοί είναι οι βέλτιστοι για ένα κενό 40-50 mm.
 2. Η σκόνη που διοχετεύεται στο διάκενο εξαερισμού διαφέρει σε ένα ορισμένο βαθμό υγροσκοπικότητας, γεγονός που επηρεάζει την κατάσταση των ξύλινων στοιχείων της οροφής καθώς και την κατάσταση του υλικού στεγών.
 3. Τα προϊόντα εξαερισμού, τα οποία βρίσκονται σε παγοπέδιλα και κοιλάδες, πρέπει να προστατεύονται από τα πουλιά και τα φύλλα που πέφτουν. Με αυτό μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τη βοήθεια ειδικών στοιχείων που πωλούνται σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.
 4. Η στενότητα των αεραγωγών, καθώς και η παρουσία διαρθρωτικών εμποδίων στην πορεία της κυκλοφορίας του αέρα, αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στον αερισμό.
 5. Εάν η οροφή έχει μήκος μεγαλύτερο από 10 μέτρα, αξίζει να χρησιμοποιηθούν βοηθητικά στοιχεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα του εξαερισμού.
 6. Μια σημαντική αύξηση στην κάθαρση δεν είναι ικανή να βελτιώσει τον εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει αναταραχή, η οποία θα αυξήσει την αντίσταση στη ροή του αέρα και η οροφή δεν θα αερίζεται επαρκώς.

Όπως φαίνεται, ο εξαερισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους βασικούς παράγοντες στην οικοδόμηση ενός σπιτιού. Αν το κανονίσετε μόνοι σας, θα πρέπει να προσεγγίσετε τη διαδικασία με όλη την προσοχή και προσοχή. Λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές των επαγγελματιών στεγανοποιητών, μπορείτε να αποφύγετε τυπικά σφάλματα.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Το χειμώνα, ο εξαερισμός του αττικού χώρου σας επιτρέπει να μην συσσωρεύετε την υγρασία και επίσης εμποδίζει την κατάψυξη των δοκών. Το καλοκαίρι η οροφή υπό την επίδραση του άμεσου ηλιακού φωτός είναι πολύ ζεστή (η θερμοκρασία εξαρτάται από το υλικό της στέγης), αλλά με τη βοήθεια σωστά οργανωμένης ανταλλαγής αέρα στη σοφίτα, αυτή η θερμοκρασία δεν θα γίνει αισθητή. Το βροχερό φθινόπωρο, η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας στα κύρια φέροντα στοιχεία του σπιτιού - με τον κατάλληλο εξαερισμό αυτό δεν θα συμβεί.

Επιλογή επιλογών εξαερισμού

Προσοχή παρακαλώ! Το σύστημα ανταλλαγής αέρα της σοφίτας είναι ένα προϊόν που μπορεί να είναι δύο ειδών (skate, ράβδος κουρτίνας). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα, τοποθετείται στην οροφή. Συχνά μπορείτε να βρείτε τρύπες στην οροφή, οι οποίες χρησιμεύουν ως εξαερισμός για τη σοφίτα, παράθυρο υπνοδωμάτιο ή αεραγωγού.

Οι αεριστήρες στέγης είναι εξόδους εξαέρωσης (blowouts) του χώρου κάτω από την οροφή που συμβάλλουν στην έξοδο υγρού αέρα προς τα έξω. Ο αεριστήρας είναι ένας σωλήνας με ένα κάλυμμα μανιταριού. Η τοποθέτησή τους γίνεται σε κεκλιμένες στέγες, χαρακτηριστικό μιας τέτοιας οροφής είναι ότι η κυκλοφορία των αιολικών μαζών κάτω από την οροφή πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και διαφοράς πίεσης. Ο αέρας μέσω των αεραγωγών γείωσης σηκώνεται από κάτω προς τα πάνω και εκκενώνεται μέσω των αεριστών που βρίσκονται στην κορυφογραμμή.

Τύποι αεριστών

 • Οι αεριστήρες σημείων (χτυπήματα) - εγκαθίστανται σε πατίνια (ράχη), καθώς και σε σκάλες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στις πλαγιές στέγης, σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με τη φόρμα τους, μπορούν να είναι διαφορετικά, αλλά συχνότερα βρίσκονται υπό μορφή μανιταριού, μέσα στο οποίο είναι χτισμένος ένας ανεμιστήρας.
 • Συνεχείς αεριστήρες (produhi) - είναι επιμήκεις και συνεχώς τεντώνουν κατά μήκος της κορυφογραμμής. Χάρη στις οπές, ο αέρας θα κυκλοφορήσει σε όλη την οροφή. Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι οπτικά κρυμμένος, επειδή η κορυφή είναι καλυμμένη με στέγη. Με την ευκαιρία, όταν αγοράζετε μια στέγη, μπορείτε να πάρετε αμέσως έναν κατάλληλο αεριστήρα.

Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία γίνεται μέσω αεριστών (γείσο και κορυφογραμμή) στην κεκλιμένη οροφή. Επιπλέον, τα γείσα δεν είναι εγκατεστημένα με ένα, αλλά με δύο πλευρές των προεξοχών του γείσου. Πρόκειται για διάκενο διαμέτρου 2,5 εκατοστών μεταξύ του τοίχου του ανεγερμένου κτιρίου και της οροφής.

Κατά την εγκατάσταση αερισμού σημείων, η διάμετρος της οπής δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10 mm. Παρόλο που όλα εξαρτώνται από την κλίση της οροφής, αν είναι 15 μοίρες, τότε η οπή μπορεί να είναι 25 mm. Αν οι αεριστήρες είναι εγκατεστημένοι στην κλίση της στέγης, τα πλέγματα και τα πλέγματα είναι στερεωμένα επάνω τους. Οι αεριστήρες Ridge μπορούν να γίνουν στερεοί, αλλά μπορούν να εγκατασταθούν κάθε 6 μέτρα (flyvark).

Εξαερισμός της σοφίτας μέσα από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων

Πολλοί στέγες πιστεύουν ότι αυτό το είδος αερισμού δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, καθώς δεν μπορεί να παρέχει αερισμό ολόκληρης της σοφίτας και δημιουργεί στάσιμο αέρα. Στο έργο του σπιτιού είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε παράθυρα στα παραθυρόφυλλα στις διαφορετικές πλευρές της οροφής. Το βέλτιστο μέγεθος των παραθύρων πρέπει να είναι 800 x 600 mm. Αρχικά, η ξύλινη θήκη είναι στερεωμένη στα δοκάρια με τη βοήθεια ράφια. Στη συνέχεια καλύπτουν την οροφή. Το τελευταίο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τη στοίβα στοίβας στο παράθυρο.

Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον σύνδεσμο μεταξύ της οροφής και του σκελετού του παραθύρου της βιτρίνας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές, γι 'αυτό στη θέση αυτή στερεώνεται μια λωρίδα μεταλλικού σκεπής. Το παράθυρο δεν είναι τοποθετημένο κοντά στην κορυφογραμμή, καθώς και το γείσο στέγης. Συνιστάται η τοποθέτηση παραθύρων σε απόσταση 1 m το ένα από το άλλο, μπορούν να εξοπλιστούν με μια μάσκα εξαερισμού από πολυμερή υλικά.

Εξαερισμός της κρύας σοφίτας της οροφής του ισχίου

Οροφή ισχίου - μια δομή με τη μορφή κλασικής κεκλιμένης οροφής προστέθηκε 2 πρόσθετες ράμπες από το τέλος της οροφής. Αυτός ο τύπος στέγης είναι διαιρεμένος:

Για κάθε τύπο οροφής υπάρχουν ειδικά χαρακτηριστικά εξαερισμού της σοφίτας. Για παράδειγμα, εφαρμόστε τους κανόνες του αεραγωγού οροφής στο οροφή του ισχίου δεν μπορεί. Για αυτόν τον τύπο οροφής, γίνονται 2 τρύπες (η είσοδος βρίσκεται στο αρχείο και η έξοδος είναι κοντά στην ακτίνα κορυφογραμμής). Εάν η οροφή έχει κλίση μεγαλύτερη από 45 μοίρες, η κυκλοφορία των αέριων μαζών οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας. Αν η κλίση είναι χαμηλή, ο εξαερισμός παρέχεται από μηχανικές συσκευές (ανεμιστήρες), από στρόβιλους.

Επίσης, μεγάλη σημασία έχει ο τύπος υλικού στέγης. Έτσι, εάν η οροφή είναι καλυμμένη με σχιστόλιθο, τότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον αερισμό στη σοφίτα. Οι μάζες του ανέμου θα διεισδύσουν ελεύθερα στη σοφίτα. Εγκατάσταση εξαερισμού γίνεται εάν η στέγη είναι εξοπλισμένη με μεταλλική στέγη, γιατί κάτω από αυτό είναι ένα φράγμα υδρατμών από το φιλμ.

Σημαντικό! Η επένδυση και τα δοκάρια από το εσωτερικό δεν καλύπτονται με μόνωση, επειδή ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία τους προστατεύει από τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων. Η σανίδα μπορντούρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επένδυση ξύλινων δοκών. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν μικρά κενά στο δέρμα που θα επιτρέψουν την διέλευση του αέρα.

Είναι δυνατόν να εξαερώσετε τον εξαερισμό σε μια κρύα σοφίτα

Για να απαντήσουμε σε ένα τέτοιο αίτημα, ας θυμηθούμε εκ νέου τον ρόλο της σωστής ανταλλαγής αέρα. Ο εξαερισμός στην σοφίτα έχει σχεδιαστεί για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων:

 • εμποδίζει τη συσσώρευση αναθυμιάσεων που παράγονται στο σπίτι.
 • προστατεύει τον θερμαντήρα από το σχηματισμό μύκητα, καθώς και τα κύρια στοιχεία της οροφής από την καταστροφή κάτω από την επίδραση της υγρασίας?
 • βοηθά στη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στη σοφίτα.

Εάν πάρετε τον αγωγό εξαερισμού από το σπίτι σε μια κρύα σοφίτα, η υγρασία θα συσσωρευτεί στο χώρο του. Κατά συνέπεια, οι ξύλινες κατασκευές αρχίζουν σταδιακά να σαπίζουν και να απαιτούν αντικατάσταση. Με μια λέξη, στην κρύα σοφίτα, η επαγωγή του οικιακού εξαερισμού είναι απαράδεκτη.

Τι είναι ιδιαίτερο για τον υπολογισμό των αεραγωγών

Ο εξαερισμός στην σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού με τα χέρια του υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά παραμέτρων:

 • Σοφίτα περιοχή?
 • Τύποι μόνωσης που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή.
 • ο όγκος του θερμού αέρα που προέρχεται από τα σαλόνια.

Η θωράκιση διαδραματίζει βασικό ρόλο στον εξαερισμό του εξαερισμού στη σοφίτα. Ο λόγος της περιοχής τους προς την περιοχή της σοφίτας είναι 1: 500. Σε αυτή την περίπτωση, η περιοχή της έκρηξης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 0,05 m.

Προσοχή παρακαλώ! Ένας σημαντικός ρόλος δίνεται στο ύψος των πλαγιών στέγης. Για παράδειγμα, υπάρχουν δοκάρια μήκους 20 μέτρων και στη συνέχεια η περιοχή των σχισμών εξαερισμού στις μαρκίζες των 400 τετραγωνικών μέτρων. cm / m. Ένα άλλο παράδειγμα: δοκάρια μήκους 7 μ., Έχουμε μια έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων. cm / m. Συμπέρασμα: Η συνολική επιφάνεια των οπών, μέσω των οποίων εισέρχονται οι άνεμοι τροφοδοσίας, είναι μικρότερη για το συνολικό εμβαδόν των εξαερισμών εξαερισμού.

Κατά την οικοδόμηση μιας οροφής μπορεί να υπάρχουν ανακριβειες, οπότε οι υπολογισμοί πρέπει να είναι με περιθώριο 5 cm. Αυτές οι συμβουλές ισχύουν για μια τυποποιημένη οροφή διπλού σκελετού.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μονωμένης οροφής

Χρειάζεται εξαερισμό σε μια κρύα σοφίτα, εάν η σοφίτα σχεδιάζεται να είναι μονωμένη για τη σοφίτα; Όταν η μόνωση θα πραγματοποιηθεί, είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες:

 • Η απόσταση μεταξύ του θερμαντήρα και της στεγανοποίησης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 30 cm. Ο κανόνας αυτός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την τοποθέτηση της "πίτας" της στέγης.
 • Για μόνωση από ορυκτοβάμβακα είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα μικρό χώρο, καθώς με την πάροδο του χρόνου ο όγκος της μόνωσης θα αυξηθεί κατά ένα τρίτο. Με τη βοήθεια των ράφια, μπορείτε να αυξήσετε το μήκος των δοκών.
 • Οι διαχυτικές μεμβράνες είναι απαραίτητες στις περιπτώσεις όπου η κατασκευή της οροφής είναι σύνθετη. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει απευθείας στον θερμαντήρα.
 • Στο κιβώτιο, το ύψος των δοκών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 40 mm, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα που εισέρχονται μέσω των σιφωνίων να βγουν έξω από το ίχνος.

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι διαφέρει σημαντικά από τη διάταξη αερισμού όταν η σοφίτα είναι μονωμένη. Για να λειτουργεί σωστά ο εξαερισμός, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την αντοχή των στοιχείων στέγης. Οι σκελετοί είναι καλύτερο να τοποθετούνται από αλουμίνιο ή πλαστικό, καθώς τέτοια πάνελ δεν φοβούνται τη διάβρωση. Ο αέρας μεταξύ των δοκών είναι απαραίτητος για να μην παγώσει και παγετός στη σοφίτα. Για να αποφευχθεί η απόφραξη του καθαρισμού του αέρα, είναι απαραίτητο να προστατευθούν με πλέγμα ή πλέγμα. Ο ανακτητής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μέσα στον αττικό χώρο.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία και τη συσκευή της: πλέγματα, καθαριστικά αέρα και παράθυρα παραθύρων

Από τον συντάκτη: Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες! Μετά από δύο χρόνια ζωής σε ιδιωτικό σπίτι, πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να εγκαταστήσουν αερισμό στην σοφίτα, πρώτα απ 'όλα, λόγω της εμφάνισης δυσάρεστης οσμής και υγρασίας. Στο άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια εξαερισμού για μια κρύα σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Λόγοι εγκατάστασης

Η σοφίτα σε ιδιωτικό σπίτι πρέπει να είναι εξοπλισμένη με σύστημα εξαερισμού. Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό για την τοποθέτηση ανά πάσα στιγμή του έτους.

Το καλοκαίρι, η θερμότητα από την καυτή στέγη διέρχεται μέσα στο δωμάτιο και θερμαίνει μέχρι 150 μοίρες. Το κύριο μέρος της θερμότητας διανέμεται στην κορυφή και το κλιματιστικό λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Και στην απουσία του, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αναγκάζονται να υποφέρουν από την ταλαιπωρία και τη ζέστη.

Το χειμώνα ο εξαερισμός βοηθά στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης υγρασίας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνικής ασφάλειας, η θερμοκρασία στη σοφίτα και στο δρόμο πρέπει να διαφέρει όχι περισσότερο από 4 μοίρες, καθώς οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων, που στη συνέχεια σχηματίζουν αλεξικέρατους. Με την έναρξη της απόψυξης, λιώνουν, και η υγρασία πέφτει στο πάτωμα, η οποία οδηγεί σε παραμόρφωση και καταστροφή της οροφής και της οροφής, ένα επικίνδυνο καλούπι εμφανίζεται στα δοκάρια.

Παρά τη σημασία του αερισμού, πολλοί ιδιοκτήτες φοβούνται να το εγκαταστήσουν, επειδή πιστεύουν ότι ο θερμός αέρας περνάει μέσα από τις γρίλιες στη σοφίτα και το δωμάτιο ψύχεται πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, ο λόγος έγκειται στην κακή ποιότητα θερμομόνωση της οροφής και των τοίχων, εκτός από, οι κακώς μονωμένες οροφές οροφής διεισδύουν στη σοφίτα στη σοφίτα.

Σημαντικό: Ο αερισμός μιας κρύας σοφίτας με στέγαστρο ή στέγη ισχίου είναι απαραίτητος, συνήθως, μόνο το καλοκαίρι.

Οι σχάρες εξαερισμού της σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην θερμορύθμιση. Με μια κατάλληλη εγκατάσταση, θα εξοικονομούν θέρμανση, θα παρέχουν τον απαραίτητο βαθμό ψύξης και θα προστατεύουν τις εγκαταστάσεις από αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις. Εκτός από όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, ο εξαερισμός του σοφίτα δεν επιτρέπει την συσσώρευση των χειμερινών βροχοπτώσεων στην οροφή του κτιρίου.

Η αρχή του συστήματος εξαερισμού

Η ανεμπόδιστη κυκλοφορία αέρα από το δρόμο μέχρι το χώρο της στέγης είναι δυνατή χάρη στις τρύπες, οι πιο αποτελεσματικές από τις οποίες είναι κάτω από την προεξοχή και στα πατίνια. Αυτή η διάταξη επιτρέπει τη χρήση κεφαλής θέρμανσης αέρα, που προέρχεται από τη ζώνη οροφής.

Εάν ο εξαερισμός του σπιτιού εγκατασταθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες, για μια ώρα η ροή του αέρα διέρχεται δύο φορές κάτω από την οροφή του δωματίου - η κίνηση κατευθύνεται από κάτω προς τα πάνω στα πατίνια με οπές από τις εκρήξεις.

Συμβουλή: παρουσία θερμαινόμενης οροφής μεταξύ της οροφής και της μονωτικής στρώσης αφήνουν ένα διάκενο πλάτους περίπου 5 cm για ελεύθερη εναλλαγή αέρα.

Για να εξασφαλίσετε υψηλής ποιότητας σχεδίαση, χρειάζεστε έναν συνδυασμό εγκατεστημένων στοιχείων από άκρο σε άκρο και εκρήξεις στο ίδιο το πατίνι. Για στέγες από έρπητα ζωστήρα, χρησιμοποιούνται ειδικά πλακάκια με χτυπήματα ανταλλαγής αέρα.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος εξαερισμού της σοφίτας - εγκατάσταση αεραγωγών αερισμού (εκτροπείς) για μηχανική έλξη. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης συνιστάται για τον αερισμό ενός θερμαινόμενου σοφίτα πάνω από τη σοφίτα.

Σημαντικό: Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κλίση της οροφής. Οι τρύπες εξαερισμού, καλυμμένες με χιόνι, μπορούν να αντικατασταθούν από σωλήνες που υπερβαίνουν το ύψος του καλύμματος χιονιού.

Παράθυρο εξαερισμού

Η παλαιότερη γνωστή μέθοδος εξαερισμού στη σοφίτα είναι το παράθυρο εξαερισμού. Για καλή ανταλλαγή αέρα, υπάρχουν αρκετά υποκαρίνια και προϊόντα κορυφογραμμής, καθώς και παράθυρα για τα κλιμακοστάσια. Μια αρθρωτή οροφή θεωρείται απουσία αετωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει χώρος για παράθυρα εξαερισμού, και τέτοιες σοφίτες αερίζονται με χτυπήματα γείσων και κορυφών.

Η κατάσταση με εξαερισμό στο υπόγειο κάτω από τη σοφίτα είναι πιο περίπλοκη. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρόλος του προϊόντος παίζεται από τα κενά στον χώρο μεταξύ των ρότορα. Ένα υποχρεωτικό στοιχείο μιας τέτοιας οροφής είναι οι μηχανικές διατάξεις έλξης. Το άνοιγμα βρίσκεται στις στήλες.

Windows Dormer

Χωρίς την εγκατάσταση ενός συστήματος αεραγωγών και αεραγωγοί για την ανταλλαγή αέρα στη σοφίτα, μπορούν να εξοπλιστούν τα παράθυρα των παραθύρων. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, καθώς ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος στο παράθυρο και στα παράθυρα.

Προκειμένου να βελτιωθεί ο εξαερισμός και να μειωθεί το επίπεδο του στάσιμου αέρα, συνιστάται να κατασκευάζονται παράθυρα των θυρών με διάμετρο 60 × 80 cm, τα οποία τοποθετούνται σε αντίθετα αετώματα. Πώς να κάνετε την εγκατάσταση μόνος σας, μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας το βίντεο.

Θεωρητικά, μοιάζει με αυτό: τα προκατασκευασμένα ξύλινα πλαίσια, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις δοκούς με ειδικά ράφια, ταιριάζουν με το υλικό κατασκευής στέγης. Για το φινίρισμα των ανοιγμάτων, η συνηθισμένη επένδυση είναι κατάλληλη. Στη συνέχεια, ένα κουτί παραθύρου τοποθετείται στο άνοιγμα. Στο ίδιο κενό ανάμεσα στην οροφή και το ίδιο το πλαίσιο είναι σφικτά κλειστό.

Κανόνες εγκατάστασης παραθύρων εξαερισμού:

 • χρειάζονται εξαερισμό για προϊόντα εξαερισμού, στέγης και στέγης.
 • μεταξύ της απόστασης παραθύρου - όχι περισσότερο από 1 m.
 • ίση απόσταση των παραθύρων από τις μαρκίζες, τις πλευρές και την κορυφογραμμή.
 • Ο σχεδιασμός του παραθύρου δεν πρέπει να παραβιάζει τη γενική έννοια της εμφάνισης της δομής.

Προϊόντα εξαερισμού

Οι αέριοι είναι τρύπες για την ανταλλαγή αέρα σε μια κρύα ή ζεστή σοφίτα. Βρίσκονται στην οροφή και είναι ο μόνος δυνατός τρόπος εξαερισμού του σοφίτα χωρίς τα παράθυρα των παραθύρων.

Υπάρχουν δύο τύποι αέρα: γείσο ή κορυφογραμμή. Karniznye βρίσκονται και στις δύο πλευρές των στρωμάτων και, στην πραγματικότητα, είναι ένα κενό μεταξύ του τοίχου και της οροφής, το πλάτος των οποίων είναι περίπου 2 cm. Οι αέριοι που γίνονται με τη μορφή οπών ονομάζονται οπές σημείων. Το πλάτος και η διάμετρος των βλαστών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2,5 cm, ανάλογα με την κλίση των ακτίνων.

Τα προϊόντα Ridge έχουν σχήμα σχισμής έως πλάτος 5 cm ή μορφή flywagks με διαστήματα που δεν υπερβαίνουν τα 8 μέτρα. Αυτός ο τύπος εμφύσησης χρησιμοποιείται επίσης σε επικαλύψεις με πλακάκια, με οπές σε μια σειρά από την κορυφογραμμή.

Οι οπές εξαερισμού για το ανώτερο στρώμα της οροφής κατασκευάζονται με τη μορφή μιας αναδιπλούμενης εξόδου στέγης, αεριστήρων ή σχιστόλιθου. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αγοραστούν μαζί με το υπόλοιπο οικοδομικό υλικό.

Αεριστήρες

Ο αεριστήρας στέγης είναι μακράν ο πιο βολικός και σύγχρονος τύπος προϊόντων εξαερισμού. Οι αεριστήρες παρέχουν καλή ανταλλαγή αέρα αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία, τον ατμό και τον στάσιμο αέρα στην κρύα σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού, εγκαθίστανται σε ράφια οροφής, αντικαθιστώντας τους ομολόγους της κορυφογραμμής.

Οι αεριστήρες είναι επιτόπου, με ενσωματωμένους ανεμιστήρες για να εξασφαλιστεί η σωστή κυκλοφορία του αέρα και συνεχής (κορυφογραμμή), η οποία είναι μια πλάκα με οπές, που βρίσκεται κατά μήκος της κορυφογραμμής. Τα τελευταία καλύπτονται με οροφή από πάνω. Παρέχουν μια συνεχή ανταλλαγή αέρα και είναι ελάχιστα αισθητή.

Πηγή: allremont59.ru
Πηγή: stroydom.guru

Όλοι οι τύποι αεριστών για στέγες είναι κατασκευασμένοι από:

 • κεραμικά ·
 • cermets;
 • βότσαλα βότσαλα?
 • επίπεδη οροφή.

Οι αεριστήρες συνήθως τοποθετούνται σε μέρη με χτυπήματα γείσων. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές για την τοποθέτησή τους:

 • Μοντέλα σημείων τοποθετούνται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 50 cm από την κορυφογραμμή.
 • οι αεριστές πηγαίνουν πίσω από τη σχισμή για 25 cm από τα δύο άκρα της κορυφογραμμής.
 • Οι αεριστήρες είναι κατάλληλοι μόνο για στέγες με κλίση 15 έως 45 μοίρες.
 • η απόσταση από τον τοίχο ή την καμινάδα είναι τουλάχιστον 30cm.

Υπολογισμός του εξαερισμού

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του εξαερισμού του σπιτιού, συνιστάται να κάνετε ακριβείς υπολογισμούς. Η εγγύηση του αποτελέσματος μπορεί να δοθεί μόνο από έναν ειδικό. Αλλά αν αποφασίσετε να υπολογίσετε και να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση ανεξάρτητα, σίγουρα θα σας βοηθήσουν οι συστάσεις και οι συμβουλές μας.

Με μια οροφή τύπου gable, μπορείτε να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με ένα σύστημα εξαερισμού, κάνοντας ειδικές τρύπες στα φράγματα, τα οποία, συχνά, είναι κατασκευασμένα από ξύλο, γεγονός που καθιστά την εργασία πιο εύκολη. Οι προεξοχές ανέμου στεγανοποιούνται επίσης με ξύλινα δοκάρια, αφήνοντας ομοιόμορφες σχισμές.

Στα αετώματα από πέτρα, κατά κανόνα, δεν υπάρχουν σχισμές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων και να τα κλείσετε με κουνούπια και σχάρες.

Εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από κεραμίδι, οντουλίνη ή σχιστόλιθο, η εγκατάσταση εξαερισμού είναι πολύ απλουστευμένη, καθώς το κυματιστό σχήμα του υλικού σχηματίζει κενά για επαρκή κυκλοφορία αέρα. Τα φύλλα κατασκευής τοποθετούνται στο κιβώτιο με κενά μέσα από τα οποία διέρχεται ο αέρας. Για την επικάλυψη μετάλλων για την αποφυγή συμπύκνωσης συμπυκνωμάτων, η οροφή καλύπτεται με ένα στρώμα φραγμού ατμού από τον πυθμένα.

Η σωστή τοποθέτηση εξαερισμού παίζει σημαντικό ρόλο - καθώς και τη μόνωση σωλήνων!

Θέρμανση σωλήνων εξαερισμού

Οι σωλήνες εξαερισμού είναι μονωμένοι πάνω από το επίπεδο στέγης και στη σοφίτα για να μειωθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων, η εμφάνιση των οποίων στις σωληνώσεις εξαερισμού είναι αναπόφευκτη. Λόγω της κακής σφράγισης των αρμών μεταξύ των σωλήνων, η υγρασία περνά στα υποστηρίγματα εδράνων και τελικά οδηγεί στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου. Το χειμώνα, τα κενά στον αεραγωγό καλύπτονται από παγετό, ο οποίος στη συνέχεια απειλεί να μπλοκάρει πλήρως τον αγωγό.

Μερικές φορές η υγρασία μπορεί να ξεπεράσει τα επιτρεπτά πρότυπα και η εξάτμιση να εγκατασταθεί στην επιφάνεια των ατράκτων εξαερισμού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι σωλήνες στη σοφίτα είναι μονωμένοι, συνήθως με ορυκτοβάμβακα, αφρό πολυουρεθάνης, διογκωμένο πολυπροπυλένιο ή αφρώδες πολυαιθυλένιο.

Συμβουλή: Το ορυκτό μαλλί δεν καίγεται, αλλά όταν έρχεται σε επαφή με το νερό χάνει τις ιδιότητές του!

Συνοψίζοντας, θα επισημάνω διάφορα σημαντικά σημεία σχετικά με τον εξαερισμό μιας κρύας σοφίτας:

 • οι βόλτες με πατίνια να είναι πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 • τα χρησιμοποιούμενα στοιχεία πρέπει να είναι ανθεκτικά σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
 • για το κούρεμα κουρτίνας χρησιμοποιήστε συνεχείς σοφίτες από πλαστικό ή αλουμίνιο, καλύπτοντας την επιφάνεια με λεπτό πλέγμα.
 • για να υπολογίσει σωστά, να καλέσει έναν επαγγελματία?
 • για την έξοδο του αερισμού τροφοδοσίας ακολουθήστε τους κανόνες και τοποθετήστε την εγκατάσταση σε καθαρό κενό σε απόσταση από το σωλήνα εξαγωγής που δεν απέχει περισσότερο από 8 μέτρα.

Μην ξεχάσετε την αισθητική - τα διακοσμητικά παράθυρα εξαερισμού στη σοφίτα θα σας δώσουν μια μοναδική γοητεία στο σπίτι σας. Θα σας δούμε στις σελίδες του ιστότοπού μας!

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο, η Διοίκηση αποποιείται τυχόν παραστάσεις ή εγγυήσεις που ενδέχεται να υπονοούνται διαφορετικά και αποποιείται ευθύνη σε σχέση με τον Ιστότοπο, το Περιεχόμενο και τη χρήση του.
Περισσότερες πληροφορίες: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Το άρθρο ήταν χρήσιμο; Πείτε το φίλο σας

Κρύο αττικό: Συσκευή εξαερισμού για αττικό χώρο

Για να εξασφαλίσετε μια άνετη διαμονή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, θέλετε να ζεσταθεί. Επομένως, κατά το σχεδιασμό του κτιρίου, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ανταλλαγή αέρα και στη διατήρηση της απαραίτητης θερμοκρασίας μέσα στο κτίριο.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση πολλών προβλημάτων (εμφάνιση συμπύκνωσης, παραμόρφωση του σπιτιού), είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά τη συσκευή εξαερισμού της σοφίτας

Αιτίες συμπύκνωσης

Ένα σημάδι συμπύκνωσης είναι η χαρακτηριστική μούχλα μυρωδιά της υγρασίας. Ο σχηματισμός συμπυκνώματος και όλα τα συνοδευτικά προβλήματα επηρεάζονται από τέτοια σφάλματα εγκατάστασης:

 • δεν υπάρχει καλός αερισμός.
 • η οροφή δεν έχει καλή θερμομόνωση.
 • ακατάλληλο φράγμα ατμών, στεγανοποίηση.
 • γάμος σε οικοδομικά υλικά.

Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων κάτω από την οροφή οδηγεί στο γεγονός ότι τα μονωμένα δάπεδα αρχίζουν να αποσυντίθενται, το καλούπι και οι μύκητες τίθενται σε λειτουργία. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι και η έλλειψη ανοιγμάτων εξαερισμού.

Συνήθως είναι απαραίτητο να υπάρχει 1 τετραγωνικό μέτρο οπών εξαερισμού για κάθε 500 τετραγωνικών μέτρων χώρου. Για να αρχίσει να εξατμίζεται η υγρασία, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάμιξη εσωτερικού και εξωτερικού αέρα.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά απαραίτητο κατά τη θερινή θερμότητα, όταν η στέγη θερμαίνεται πάνω από 100 μοίρες. Πολύ συχνά οι άνθρωποι παραμελούν τον εξαερισμό, υποδηλώνοντας ότι διαρροή θερμότητας μέσα από την κρύα εποχή συμβαίνει μέσα από αυτό.

Η απώλεια θερμότητας οφείλεται σε κακή θερμομόνωση. Με την είσοδο στο χώρο κάτω από την οροφή, ο κρύος, υγρός αέρας λειτουργεί ως προϋπόθεση για τον αναπόφευκτο σχηματισμό μούχλας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αερίζετε τη σοφίτα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα.

Μέθοδοι εξαερισμού

Ο πιο ορθολογικός τρόπος για να εξασφαλιστεί μια ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα είναι η θέση των αέρος κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου, καθώς και σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής της οροφής.

Καταρτίζεται ο διαχωρισμός του εξαεριζόμενου όγκου σε ζώνη θετικών και αρνητικών πιέσεων. Στην πρώτη ζώνη υπάρχουν οπές τροφοδοσίας, και στη δεύτερη - εξάτμιση. Για την προστασία του αέρα από τα πουλιά, καλύπτονται με δίχτυα, φράσσονται.

Εξαερώστε το χώρο κάτω από την οροφή με διάφορους τρόπους:

 • κάνοντας παραθυρόφυλλα στα σοκάκια.
 • τον εξαερισμό της κορυφογραμμής της στέγης, που είναι επίσης καλό για τη σοφίτα.
 • εξαερισμός με κουρτίνα αέρα.
 • πατίνια ειδικού σχήματος.
 • τη χρήση ξεχωριστών στοιχείων με οπές για εξαερισμό.
 • ανεμιστήρες οροφής?
 • Η παρουσία κενών εξαερισμού, διαθέσιμων αρχικά ή κατά την ανακατασκευή της οροφής.

Μία από τις επιλογές εξαερισμού είναι τα παράθυρα των παραθύρων

Ο σωστός αερισμός του αττικού χώρου θα κρατήσει την κρύα σοφίτα από καταστρεπτικές διαδικασίες.

Ο τύπος της οργάνωσης του συστήματος εξαερισμού ενός κρύου σοφίτα εξαρτάται από τον τύπο της στέγης, την περιοχή της, τη συγκέντρωση υγρασίας στον εσωτερικό αέρα, την κατάσταση της μόνωσης από τον ατμό της δομής της οροφής. Αλλά επηρεάζει επίσης την επιλογή της μεθόδου και του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή.

Υπάρχει μια κατά προσέγγιση διαίρεση του υλικού σε σκληρό και μαλακό. Τα κεραμίδια και τα μεταλλικά πλακίδια ανήκουν σε άκαμπτα υλικά, αλλά κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ένα πολύ εύθραυστο υλικό, και το δεύτερο - αφορά τον τύπο φύλλου, είναι επιρρεπής σε διάβρωση στα σημεία καταστροφής της προστατευτικής επικάλυψης.

Κατασκευή αερισμού

Για να δημιουργήσετε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, αποτρέψτε τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων, απώλεια θερμότητας, θα πρέπει να σχεδιάσετε τα απαραίτητα στοιχεία. Τα δομικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων στέγης σπιτιών, διαφορετικών υλικών έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες στην οργάνωση του εξαερισμού.

Εξαερισμός του χώρου κάτω από την οροφή της κρύας σοφίτας

Για να εξασφαλιστεί η ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού της κρύας σοφίτας, τα δοκάρια και τα κιβώτια δεν μπορούν να κλείσουν. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να εξασφαλιστεί από την επένδυση με κενά.

Το λειτουργικό σύστημα ανταλλαγής αέρα βασίζεται στη δημιουργία κενών περίπου 4-5 cm. Η ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή μπορεί να εξασφαλιστεί από τις σιδηροτροχιές του κιβωτίου. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαερισμό οροφής από κυματοειδές χαρτόνι, ondulin, μέταλλο.

Η οροφή που καλύπτεται από σχιστόλιθο ή οντουλίνη επιτρέπει να γίνει χωρίς οπές εξαερισμού. Η κυκλοφορία των ροών αέρα συμβαίνει μεταξύ των κυμάτων του υλικού κατασκευής σκεπής. Ωστόσο, το μεταλλικό πλακίδιο είναι ικανό να συσσωρεύει συμπύκνωμα, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια μεμβράνη φραγμού ατμών.

Αυτή η διάτρητη μεμβράνη βοηθά στην εξάλειψη της εισροής υγρασίας στο σύστημα δοκών και επίσης ο θερμαντήρας είναι ικανός να περάσει τα ζεύγη από τη σοφίτα. Μέχρι να σχηματιστεί το συμπύκνωμα, ο αέρας τις μεταφέρει. Στις στέγες αυτού του τύπου, τα προϊόντα κορυφογραμμής είναι κατασκευασμένα για να παρέχουν τακτικό σχέδιο για τον εξαερισμό.

Για μια οροφή μονής διατομής είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ των δοκών και της οροφής. Αν γίνει σωστά, είναι δυνατό να επιτευχθεί αυθόρμητη ώθηση λόγω διαφοράς ύψους. Η κατασκευή μιας κεκλιμένης οροφής αρχίζει με την τοποθέτηση αεραγωγών στα φράγματα.

Συνολικά, η περιοχή της οπής πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας της στέγης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλαρό ράψιμο των λοξοτμήσεων. Για ομοιόμορφο αερισμό της σοφίτας του οροφής, οι σχισμές πρέπει να είναι μικρές.

Dormer παράθυρα - μια κοινή μέθοδος για την οργάνωση αερισμού στη σοφίτα

 • το μέγεθος των παραθύρων είναι από 60Χ80.
 • τόπος - απέναντι από τα αετώματα.
 • τήρηση ίσης απόστασης από τις πλευρές της δομής, κορυφογραμμή, μαρκίζες.
 • το χάσμα μεταξύ των πλησιέστερων παραθύρων είναι από 1 m.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε το παράθυρο στη μάσκα εξαερισμού.

Εξαερισμός της κρύου στέγης

Ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας της στέγης του ισχίου, μιας οροφής τεσσάρων βημάτων, γίνεται με διαφορετική μέθοδο. Τα σπίτια με γέφυρα ισχίου και στέγης με γκάζι δεν έχουν φτερά. Οι αποστάσεις για την είσοδο αέρα πρέπει να εκτελούνται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου. Κάθε μία από τις ακτίνες πρέπει απαραιτήτως να αερίζεται. Είναι απαραίτητο να γίνουν δύο τύποι οπών.

Η είσοδος γίνεται στο αρχείο, το Σαββατοκύριακο βρίσκεται στην κορυφή, στην κορυφογραμμή. Η αρχειοθέτηση των ξύλινων δοκών μπορεί να γίνει με κενά πολλών χιλιοστών. Εάν το συνδετικό υλικό εγκατασταθεί χωρίς κενά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά πάνελ με οπές, αποκαλούμενα σκελετά.

Με ένα σφιχτά συναρμολογημένο συνδετικό υλικό, χρησιμοποιούνται σχάρες με πλέγματα μεγέθους 5 εκ. Τοποθετούνται κατά μήκος της προεξοχής του ανέμου σε απόσταση 90 εκ. Ανάλογα με τον τύπο της στέγης, το βήμα μπορεί να είναι διαφορετικό. Το επάνω τερματικό είναι ρυθμισμένο προς τα έξω.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας από μεταλλικό πλακίδιο

Μια κρύα σοφίτα, καλυμμένη με μέταλλο, απαιτεί την επεξεργασία ξύλινων στοιχείων της κατασκευής με αντισηπτικό. Για τα δοκάρια δεν χρησιμοποιείται φράγμα ατμών, παραμένουν ανοιχτά.

Για να διευθετηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στη ροή του αέρα στις δομές του ξύλου, το κιβώτιο πρέπει να σταθεροποιείται ανά διαστήματα. Ο χώρος κάτω από το μεταλλικό πλακίδιο διοχετεύεται αρκετά καλά από τον αέρα, αλλά συμβαίνει συμπύκνωση. Ως εκ τούτου, συνιστάται η χρήση στεγανωτικής στεγάνωσης κάτω από την οροφή.

Με μια επίστρωση από μέταλλο ή σχιστόλιθο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κλασικό άλογο, το οποίο είναι μια καθολική μέθοδος που σας επιτρέπει να πάρετε τον εξαερισμό πολύ γρήγορα και οικονομικά.

Για αυτό, χρησιμοποιείται μια σανίδα κορυφογραμμής, που χωρίζει τις δύο πλαγιές στέγης. Η περιοχή των εκρήξεων κορυφογραμμής πρέπει να είναι ίση με την περιοχή των σχισμών εξαερισμού στο γείσο.

Εξαερισμός ενός κρύου στέγης στέγης στέγης από κυματοειδές χαρτόνι

Η οργάνωση της ανταλλαγής αέρα με μια τέτοια επίστρωση πραγματοποιείται με μια φυσική μέθοδο. Στο πεδίο της προεξοχής γείσο, η ροή αέρα διεισδύει στο χώρο κάτω από το δάπεδο. Περαιτέρω, ο αέρας έρχεται, στην κορυφογραμμή, και αποσύρεται.

Η επικάλυψη με τη μορφή χαλύβδινου κυματοειδούς χαρτονιού έχει το πλεονέκτημα χαμηλότερου κόστους, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - ευαισθησία στη διάβρωση λόγω συμπύκνωσης.

Για να δημιουργήσετε ένα στεγανωτικό χαλί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ruberoid

Η στεγανοποίηση δεν πρέπει να φτάνει στην κορυφογραμμή της οροφής, έτσι ώστε τα ζευγάρια να αφήνονται ανεμπόδιστα. Αυτός ο τύπος οροφής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με στοιχεία με τη μορφή φυσητήρων, αεριζόμενων παγοπέδιλων, αεριστών ή εκτροπέων. Η κορυφογραμμή είναι σφραγισμένη με σύστημα "top-roll" για την αποφυγή ροής νερού από το εξωτερικό.

Άλλοι τύποι επικαλύψεων

Μια χελώνα, μια βαλβίδα μπορεί να γίνει με έναν εύκαμπτο τύπο οροφής. Οι βότσαλα βότσαλα είναι ένα μαλακό υλικό. Προσπαθώντας να του δώσει δύναμη, η επίστρωση τοποθετείται πάνω σε ένα θεμέλιο σκυροδέματος, ή κάτω από αυτό είναι εγκατεστημένο ένα συνεχές κιβώτιο. Αλλά τότε το σύστημα εξαερισμού χάνει.

Το πλεόνασμα της εισερχόμενης υγρασίας οδηγεί σε διαστρωμάτωση του υλικού, αποκόλληση του από τη βάση. Αυτή η αποσυμπίεση της οροφής προκαλεί διαρροή της οροφής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κενά στο κιβώτιο. Για μια κεραμική οροφή είναι κατάλληλη μια ειδική βαλβίδα.

Σύγχρονες μέθοδοι εξαερισμού

Αεραγωγός οροφής - ένας σωλήνας εξαερισμού, ένας νέος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο κάτω από την οροφή της υπερβολικής υγρασίας. Βοηθούν στη δημιουργία της σωστής ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις μιας κρύας σοφίτας, αν ο φυσικός εξαερισμός δεν είναι αρκετός.

Η συσκευή μοιάζει με σωλήνα στον οποίο δημιουργείται μια περιοχή χαμηλής πίεσης εξαιτίας της εξωτερικής κίνησης του ανέμου. Η τεχνολογία της δράσης βασίζεται στην εφαρμογή μιας διαφοράς στις πιέσεις του εξωτερικού αέρα και του χώρου κάτω από την οροφή.

Για τον αερισμό των τοπικών τμημάτων της οροφής, χρησιμοποιούνται αεριστήρες σημείου. Για τη δημιουργία ενός κοινού αερισμού, χρησιμοποιούνται αεριστήρες συνεχούς τύπου σε όλο το μήκος της οροφής. Ο σημειακός τύπος αεριστήρων, ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης, χωρίζεται σε γείσα και κορυφογραμμή.

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητος για την προστασία της δομής της από την πρόωρη καταστροφή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων με τον τύπο του δαπέδου mansard. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τα στοιχεία στέγης εξαερισμού απευθείας στη διαδικασία ανέγερσης του σπιτιού.

Για την εξυπηρέτηση του συστήματος ραφιών διήρκεσε όσο το δυνατόν περισσότερο, και το μικροκλίμα στο σπίτι ήταν φυσιολογικό, συνιστάται να κάνετε καλό εξαερισμό.

Κάνουμε τον κατάλληλο εξαερισμό της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Η ποιότητα του εξαερισμού του σπιτιού επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση της οροφής αλλά και ολόκληρο το σπίτι ως σύνολο

Για μια άνετη διαμονή σε ένα ιδιωτικό σπίτι για τις πιο σημαντικές στιγμές της οικογένειας είναι άνετα και ζεστά. Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι η κατασκευή και ενσωματώνουν το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός κτιρίου κατοικιών, είναι απαραίτητο να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και την παροχή της ποιότητας του αέρα. Θέρμανση των τειχών του σπιτιού, πολλοί συχνά παραμελούν το μη κατοικημένο αττικό χώρο. Στην πραγματικότητα, ο εξαερισμός της σοφίτας, σωστή κατασκευή και μόνωση του θα βοηθήσει στο μέλλον να μειωθεί η απώλεια θερμότητας και συμπύκνωση, η συσσώρευση του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες δυσάρεστες στιγμές, όπως την εμφάνιση του ωιδίου ή μύκητα, καθώς και την παραμόρφωση των υλικών.

Αιτίες συμπύκνωσης στη σοφίτα

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, κατά κανόνα, μια κρύα σοφίτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για εξαερισμό ή τη θέρμανση ενός τέτοιου δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένα τόσο δυσάρεστο φαινόμενο όπως το συμπύκνωμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες και να διαταράξει την άνεση της ζωής. Οι λόγοι για την εμφάνισή του:

 • έλλειψη θερμικής μόνωσης της οροφής.

Η σωστή θερμομόνωση είναι μια περίπλοκη διαδικασία πολλαπλών επιπέδων που απαιτεί συμμόρφωση με την τεχνική στοιβασίας

 • Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι λανθασμένος ή δεν πραγματοποιείται καθόλου.
 • σφάλματα στις μετρήσεις του φράγματος υδρατμών και της στεγανοποίησης.
 • χαμηλής ποιότητας δομικά υλικά.
 • Ακόμα και μια ελάχιστη παραβίαση της στεγάνωσης μπορεί να οδηγήσει σε θλιβερές συνέπειες

  Το συμπύκνωμα είναι το αποτέλεσμα κατασκευαστικών εργασιών κακής ποιότητας και τεχνικών σφαλμάτων στη ρύθμιση των λειτουργικών συστημάτων. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι ο λανθασμένος αερισμός της σοφίτας.

  Πολλοί θεωρούν την οργάνωση προαιρετική, έτσι γεννιούνται οι ακόλουθοι μύθοι:

  • Στην κρύα εποχή μέσω του εξαερισμού από το σπίτι βγαίνει ζεστός αέρας, ο οποίος εμποδίζει την πλήρη θέρμανση των καθιστικών.
  • Ο αερισμός είναι απαραίτητος μόνο το καλοκαίρι για τον αερισμό των χώρων στο σπίτι.
  • Οι διαστάσεις των οπών εξαερισμού δεν είναι κρίσιμες.

  Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αμελής στάση απέναντι στη δημιουργία ενός ποιοτικού συστήματος εξαερισμού οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες. Με την πάροδο του χρόνου, το συμπύκνωμα θα αρχίσει να συσσωρεύεται κάτω από την οροφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας, περονόσπορου και φθοράς οικοδομικών υλικών! Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ο εξαερισμός είναι πολύ μικρός, η απόδοσή του είναι μηδενική.

  Η αυξημένη υγρασία στη σοφίτα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας και μύκητα

  Οι κανόνες είναι οι εξής: για κάθε 500 μέτρα τετραγωνικού σοφίτα υπάρχει 1 τετραγωνικό μέτρο ανοίγματος εξαερισμού. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για την υψηλή αποτελεσματικότητα των συστημάτων. Ο λόγος αυτός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν πλήρη αερισμό της σοφίτας όλο το χρόνο, χωρίς απώλεια θερμότητας σε μια άνετη φωλιά οικογένεια.

  Η ουσία του εξαερισμού

  Ο αποτελεσματικός εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία, δηλαδή ο ανεμπόδιστος αερισμός και η ανταλλαγή αέρα μεταξύ του χώρου κάτω από την οροφή και του δρόμου, πραγματοποιείται από ένα σύστημα σημειακών κενών και ανοιγμάτων. Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι έξοδοι που γίνονται στα παγοπέδιλα και κάτω από την προεξοχή του. Η διάταξη αυτή επιτρέπει τη χρήση της πίεσης του αέρα του ανέμου και τη θερμότητα που προέρχεται από την οροφή ενός κτιρίου κατοικιών. Αν το κρύο σοφίτα σε ένα ιδιωτικό κτίριο κατοικιών που χτίστηκε από όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις, και ο αερισμός είναι οργανωμένη με όλα τα αρχιτεκτονικά αποχρώσεις, τότε για μία ώρα ψυχρές αέριες μάζες έχουν το χρόνο να πάει γύρω από δύο φορές μέσα στο σύνολο της οροφής. Ο εξαερισμός του χώρου σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι απαιτεί συνεχή εκροή αέρα. Για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεστε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Αεριζόμενη κορυφογραμμή της οροφής.

  Ο μηχανισμός εξαερισμού της κορυφογραμμής στέγης

 • Εγκατάσταση του στροβίλου αδρανείας.
 • Ηλεκτρικοί ειδικοί ανεμιστήρες.

  Τα σύγχρονα κιτ εξαερισμού φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστα και είναι πολύ λειτουργικά

 • Αεριστήρες για στέγες.

  Οι αεριστήρες μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα

  Η πρακτική δείχνει ότι για να αναδημιουργήσει τις βέλτιστες συστήματα λειτουργίας και εξαερισμού, καθώς και για να μην συσσωρεύονται κάτω από τη στέγη του συμπυκνώματος, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί από το μέγεθος του διακένου των 4-5 εκατοστών. Τέτοια πλάτος μπορεί να παρέχει ένα batten, οι οποίες προάγουν την ομαλή κυκλοφορία του αέρα στο χώρο της στέγης.  Αυτός ο τρόπος αερισμού του δωματίου είναι κατάλληλος για εκείνες τις στέγες που είναι καλυμμένες με ογκώδη, κυματοειδή σανίδα ή μέταλλο.

  Αυτό οφείλεται στο ειδικό σχήμα των υλικών, το οποίο επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση του αέρα και, κατά συνέπεια, τον εξαερισμό. Αν χρησιμοποιούνται μαλακά καλύμματα για τη στέγη, τότε η συναρμολόγηση της μονάδας ελέγχου πραγματοποιείται με σπασίματα, τα οποία διευκολύνουν τη διέλευση των πιο προβληματικών περιοχών.

  Διακοσμητικά παράθυρα και συστήματα εξαερισμού

  Ένα από τα πιο κοινά μέτρα για τον εξοπλισμό του εξαερισμού σε σοφίτα σε μια ιδιωτική κατοικία είναι η ανταλλαγή αέρα που πραγματοποιείται από τα ακουστικά παράθυρα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να μην χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα ανοιγμάτων, αεραγωγών και κενών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η μέθοδος δεν ισχύει για υπερ-αποδοτικό, αλλά δεν υπάρχει συσσώρευση συμπυκνωμάτων στο δωμάτιο. Οι κανόνες είναι οι ακόλουθοι:

  1. Το μέγεθος αυτών των παραθύρων δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 60x80 εκατοστά.
  2. Τα παράθυρα τοποθετούνται σε αντίθετα αετώματα.
  3. Τα παράθυρα βρίσκονται σε ομοιόμορφη απόσταση από το γείσο, τις πλευρές της δομής και την κορυφογραμμή.
  4. Η απόσταση μεταξύ δύο γειτονικών παραθύρων είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.
  5. Η τοποθέτηση του παραθύρου μπορεί να γίνει απευθείας στη γρίλια εξαερισμού στη σοφίτα.

  Ένα παραθυρόφυλλο παράθυρο είναι επίσης ένα καλό διακοσμητικό στοιχείο.

  Αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα είναι δημοφιλής στην κατασκευή κατοικιών και εξοχικών κατοικιών. Υπάρχει όμως και ένα μειονέκτημα παρόμοιου συστήματος: ο αέρας κάτω από το παράθυρο του αυτιού και πάνω από αυτό μπορεί να παραμείνει στάσιμος. Αλλά αν επιλέξετε υψηλής ποιότητας δομικά υλικά και εκτελείτε σωστή εγκατάσταση, το συμπύκνωμα στον αττικό χώρο δεν θα συσσωρευτεί. Μια άλλη, απλούστερη μέθοδος είναι η τοποθέτηση αεραγωγών. Έτσι πώς να δημιουργήσετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό, χωρίς προσφυγή σε ειδικούς;

  Δομοστοιχειωτή τοποθέτηση

  Σε μια ιδιωτική κατοικία η διάταξη εξαερισμού μιας κρύας σοφίτας μπορεί να γίνει με τα χέρια κάποιου. Αποδεικτικά στοιχεία ότι συσσωρευμένο συμπύκνωμα - είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης μυρωδιάς μούσμωσης και υγρασίας. Η διατάραξη της άνεσης πολλών προτροπών αμέσως να πάρει τα εργαλεία και να αρχίσει να εξαλείφει τα προβλήματα. Για να εξασφαλιστεί ότι το σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει τη βέλτιστη εναλλαγή αέρα, η συμπύκνωση δεν συσσωρεύεται και δεν προκαλείται απώλεια θερμότητας, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε όλα τα στοιχεία. Αν η στέγη είναι στύλος, η ρύθμιση δεν θα εγείρει ερωτήματα και προβλήματα. Μετά τη φάση προγραμματισμού, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε:

  • Οι αεριζόμενες οπές γίνονται στα αετώματα.
  • Οι λοξοτμήσεις τυλίγματος είναι κλειστές στις πλευρές της οροφής από ένα δέντρο.
  • Όλες οι ρωγμές γίνονται ομοιόμορφες, δημιουργώντας ένα φούσκωμα σε ολόκληρη την επιφάνεια της σοφίτας.

  Εάν τα αετώματα είναι πέτρινα, τότε δεν μπορούν να υπάρξουν ρωγμές και, οπλισμένοι με ένα εργαλείο, είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα ζευγάρι παράθυρα στα παραθυρόφυλλα στην επιφάνεια.

  Τα εξαεριστικά παράθυρα στο αέτωμα επιτρέπουν τον βέλτιστο αερισμό της σοφίτας

  Σύγχρονες συσκευές

  Ένας από τους πιο σύγχρονους τύπους εξαερισμού για εξαερισμό στέγες είναι αεριστήρες οροφής. Μια τέτοια συσκευή είναι ένας συνηθισμένος σωλήνας, ο οποίος καλύπτεται από πάνω με ένα "καπάκι". Τέτοιες συσκευές εξαλείφουν το συμπύκνωμα, την υπερβολική υγρασία και τον στάσιμο αέρα, δημιουργώντας εναλλαγή αέρα στην κρύα σοφίτα του σπιτιού στο υψηλότερο επίπεδο.

  Ένα παράδειγμα ενός ρυθμιστή οροφής τοποθετημένου σε μια μαλακή οροφή

  Η σύγχρονη αγορά προσφέρει πολλές επιλογές για αυτόν τον εξοπλισμό

  Μια τέτοια συσκευή τοποθετείται στην κλίση της στέγης, παρέχοντας την απαραίτητη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης στην κίνηση των μαζών του αέρα. Οι αεριστήρες αποτελούν καινοτόμο αντικατάσταση των προϊόντων κορυφογραμμής.

  Είναι κατασκευασμένα από δύο τύπους:

  Βερνίκι σημείου για στέγες

  Συνεχής αερισμός για στέγες

  Τα μοντέλα σημείων είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρες για τη βελτιστοποίηση της κίνησης του αέρα. Οι συνεχείς αεριστήρες είναι μια πλάκα που είναι εγκατεστημένη κατά μήκος μιας κορυφογραμμής με οπές. Στην εμφάνιση, είναι σχεδόν αόρατες, αλλά λόγω της μεγάλης επιφάνειας των οπών, παρέχουν εντατική ανταλλαγή αέρα. Σε όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εξοπλισμό για να εξαερώσετε τη σοφίτα;

  Ένας συνεχής αεριστήρας στέγης δεν είναι σχεδόν ορατός στην οροφή

  • Η εγκατάσταση είναι εφικτή όταν παρουσιαστούν κόλποι. Υπάρχουν και άλλες επιλογές για εγκαταστάσεις.
  • Το βήμα της στέγης πρέπει να κυμαίνεται από 15 έως 45 μοίρες.
  • Η απόσταση από την καμινάδα ή τον τοίχο είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά.
  • Μοντέλα σημείων τοποθετούνται σε απόσταση 50 εκατοστών από την κορυφογραμμή.

  Εγκατάσταση αερισμού στέγης

  Εγκατάσταση αερισμού στέγης σε μεταλλικές στέγες

  Οι αεριστήρες επιτρέπουν την αποφυγή της συμπύκνωσης, την αποφυγή διείσδυσης ζεστού αέρα σε καυτή περίοδο, την εμφάνιση πάγου και αερόστρων το χειμώνα, την υγρασία και την πρόωρη φθορά των δοκών.

  Σχεδιάζοντας τον τρόπο αερισμού της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να προχωρήσουμε σε πολλά κριτήρια: τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της δομής, το σχήμα της οροφής, τον τύπο των υλικών στέγης και την περιοχή του δωματίου. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών, τη διάταξη των αεραγωγών και την ορθότητα της εγκατάστασης.