Πώς να κάνετε μια σπίθα στην οροφή;

Στη στέγη πρόσφατα συσσωρεύονται πολλή υγρασία, προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτό θέλω να προσπαθήσω να κάνω μια σπίθα. Αλλά τι καλύτερο να κάνουμε δεν είναι καθορισμένο - Κορνίζα ή αεριστήρες; Πάω όλα αυτά στους αεριστήρες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν πραγματικά πώς να τα κάνουν. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον μερικές οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση των αεριστών.

Ο αέρας στην οροφή ονομάζεται βαλβίδες εξαερισμού. Σε γενικές γραμμές, είναι ένας σωλήνας με κάλυμμα από τη βροχή και μια ποδιά, η οποία είναι εγκατεστημένη σε διάφορα σημεία στην οροφή. Στη στερέωση δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, μπορείτε να κόψετε ακόμη και στην τελική οροφή. Κατασκευάζεται μια οπή κατά μήκος της διαμέτρου της βαλβίδας και η βαλβίδα προσαρτάται στην οροφή. Σε γενικές γραμμές, κάθε κατασκευαστής οροφής έχει βαλβίδες σχεδιασμένες για την οροφή του, η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή.

Όλα θα εξαρτηθεί από το τι είναι κλίση στέγης σας, για παράδειγμα: όλες οι οπές αέρα κουρτίνα, που οι ειδικοί ustonavlivat μήκος και των δύο μαρκίζες, θα πρέπει να κατασκευαστεί ως μία σχισμή μεταξύ του τοιχώματος και της οροφής του 2-2,5 cm σε πλάτος για στέγες με κλίση 15 °. και περισσότερο από ένα βαθμό η διατομή κάθε οπής πρέπει να είναι 10 mm. Αν μεροληψία ακτίνες μικρότερη από 15 °, η διατομή πρέπει να αυξηθεί στα 25 mm.

Τα χτυπήματα του Skate πραγματοποιούνται με τη μορφή οπών από 5 έως 6 μέτρα.

Οι εκρήξεις του αεριστήρα είναι συσκευές που έχουν τη μορφή μύκητα και είναι εγκατεστημένες σε οροφή. Φυσικά, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αεριστήρες καθώς έχουν οπαδούς αλλά είναι πολύ πιο ακριβό. Η εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής για την αφαίρεση ατμών υγρασίας από κάτω από τον χώρο της οροφής είναι πολύ απλή και όλα εξαρτώνται από το "κατώφλι" της οροφής. Σε οποιονδήποτε αεριστήρα θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης. Πριν αγοράσετε πρέπει να γνωρίζετε την "πίτα" σας και στη συνέχεια να διαβάσετε το κατάστημα με τις οδηγίες αν όλα είναι κατάλληλα αγοράσουν.

Το ίδιο το πορτοφόλι είναι εγκατεστημένο εύκολα, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν όλες οι μετρήσεις. Κατά μέσο όρο, ένα blowout έχει ρυθμιστεί σε 6 μέτρα από την ένταση του ήχου, ο αεριστήρας είναι εγκατεστημένος από (ανάλογα με την ισχύ) 10 μέτρα της έντασης. Κάνουμε το πέρασμα στην οροφή μέσα από την "πίτα" της οροφής και το τοποθετούμε στην οροφή στις βίδες και γεμίζουμε όλες τις τρύπες με σιλικόνη.

Ανεμιστήρας οροφής

Γιατί μπορεί να χρειαστεί ο εξαερισμός της στέγης, όχι όλοι γνωρίζουν, αλλά αν ζητήσετε ένα άτομο που δεν βρίσκεται σε κατασκευή, αυτό που χρειάζεται στο σπίτι είναι μια σοφίτα, τότε θα απαντήσει χωρίς να σκεφτεί τι για τη ζέστη. Κάτω από τη θερμότητα, φυσικά, γίνεται κατανοητό ένα καλό μικροκλίμα στο διαμέρισμα του σπιτιού ή της πόλης. Φυσικά, οι κάτοικοι της πόλης θα σημειώσουν επίσης ότι οι σοφίτες περιέχουν κάποιες επικοινωνίες, για παράδειγμα, θέρμανση, αλλά όχι καθένα από αυτούς τους χώρους χρησιμοποιείται μόνο για τέτοιους τεχνικούς σκοπούς. Με την ευκαιρία, είναι στο παράδειγμα των αστικών σπιτιών ότι μπορείτε να δείτε πόσα τρύπες βρίσκονται στον αττικό χώρο. Και αυτά δεν είναι παράθυρα με τζάμια, δηλαδή μέσα από τρύπες, ώστε να κατανοήσετε πόσο δυνατά τα βυθίσματα περπατούν κάτω από την οροφή του σπιτιού.

Χρειάζονται απλά εκεί, επειδή αφαιρούν όχι τόσο θερμότητα από το σπίτι, όσο και υπερβολική υγρασία. Και μην είστε στη σοφίτα αυτού του εξαερισμού, θα ήταν άχρηστο. Στη συνέχεια, υπάρχει μια λογική ερώτηση: πώς σε σπίτια κάνουν σοφίτες δωμάτια, όπου ζουν οι άνθρωποι, κάνει πλήρη εργασία θέρμανσης και τα παράθυρα μπορούν να κλείσουν σφιχτά σε περίπτωση ανέμου, κρύου και βροχής; Υπάρχει πραγματικά ένα πραγματικό "μπάνιο" σε αυτά τα δωμάτια; Καθόλου. Πιο συγκεκριμένα - ιδανικά στη σοφίτα θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο μικροκλίμα, όπως και σε άλλες περιοχές του σπιτιού, και μόνο αν η σοφίτα μόνωση από τις μεγάλες αποκλίσεις, το κλίμα γίνεται πολύ χειρότερα και όχι μόνο σε μια σοφίτα.

Ακόμα και η σοφίτα στέγης πρέπει να αερίζεται, και επιτυγχάνεται με διαφορετικές μεθόδους. Η ουσία τους μειώνεται σε μία: ο χώρος κάτω από την οροφή πρέπει να καεί. Και για το σκοπό αυτό γίνεται ένα ιδιαίτερο χάσμα μεταξύ του πραγματικού υλικού στέγης και της τραχιάς οροφής. Τυπικά, η τελευταία είναι μια "πολυστρωματική πίτα", η οποία χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο υλικά μεμβράνης, καθώς και - μονωτικά χαλάκια. Η συσκευή αυτής της "πίτας" είναι εξοικειωμένη με κάθε σύγχρονο επαγγελματία μηχανουργό.

Αλλά πίσω στο χώρο κάτω από την οροφή. Μερικές φορές η περιοχή της οροφής είναι τόσο σημαντική και η διαμόρφωση της οροφής είναι τόσο περίπλοκη ώστε είναι αδύνατο να διοχετεύεται όλο αυτό το διάστημα μόνο εις βάρος κάποιων κενών. Επομένως, υπάρχουν χώροι στους οποίους πρέπει να εγκατασταθούν ειδικοί ανεμιστήρες. Πολύ συχνά, γίνονται αλλαγές στη δομή της σοφίτας, που συνδέονται με τη διάταξη παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα ή τα αποκαλούμενα παράθυρα παραθύρων. Συχνά παράγονται απομακρυσμένα παράθυρα, αλλά η συσκευή τους απευθείας με εξαερισμό της οροφής δεν είναι συνδεδεμένη και μπορεί ακόμη και να την περιπλέξει, καθώς η επιφάνεια της στέγης γίνεται πολύ πιο τραχιά.

Τι προκαλεί κακό αερισμό της οροφής

Αγνοήστε τη συσκευή εξαερισμού στέγης δεν αξίζει ποτέ, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν ανεπιθύμητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της δομής του κτιρίου. Φανταστείτε ότι από το σπίτι κάτω από τη στέγη έρχεται ζεστασιά. Από την άλλη, το εξωτερικό, οι πλευρές της οροφής - είναι κρύο. Στη συνέχεια κάτω από την οροφή θα συσσωρευτεί συμπύκνωμα. Μπορείτε να το αφαιρέσετε με συνεχή αερισμό. Ακόμη και σε εκείνα τα σπίτια στα οποία δεν υπάρχει επικοινωνία στη σοφίτα, χτίστηκαν πολύ επίπεδες αίθουσες πάνω από τον τελευταίο όροφο. Η λειτουργία τους ήταν να αερίζεται η στέγη σχεδόν συνεχώς. Σε ένα πολυώροφο κτίριο κάτω από μια τέτοια στέγη δεν ήταν τόσο ζεστό όσο ακριβώς στα θερμά διαμερίσματα, επομένως δεν υπήρχε συσσώρευση πολλών συμπυκνωμάτων και ήταν ευκολότερο να απαλλαγούμε από αυτό με αερισμό.

Σκυρόδεμα στέγης, φυσικά, το συμπύκνωμα απειλείται σε μικρότερο βαθμό, αλλά ακόμη και εκεί μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός μύκητα επιβλαβές για την κατασκευή και για τον άνθρωπο. Και τώρα φανταστείτε μια σκαρφαλωμένη οροφή με ένα πλήρες σύστημα δοκών, το οποίο εκτελείται στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων ξύλου. Ανεξάρτητα από το πώς καλύπτετε αυτό το υλικό με ενώσεις από παράσιτα, με συνεχή υγρασία, το ξύλο μπορεί ακόμα να παραδοθεί σε σήψη. Και από την αλλαγή του καιρού, οι φέροντες οροφές μπορούν απλά να μαραθούν και να οδηγηθούν. Ως εκ τούτου, μια τέτοια οροφή χρειάζεται ακόμη πιο αποτελεσματικό αερισμό από κάτω.

Κακό εξαερισμό στο πάτωμα

Πώς μπορεί ο ανεπαρκής αερισμός να επηρεάσει τη μαλακή οροφή; Επίσης πολύ αρνητικό. Κατά κανόνα, αυτά τα υλικά βρίσκονται σε ένα συνεχές κιβώτιο ή σε ένα σκυρόδεμα. Αλλά η υπερβολική υγρασία που προέρχεται από το εσωτερικό, μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα του υλικού στέγης και ξεφλούδισμα από τη βάση. Αυτό στο μέλλον θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η οροφή.

Η οροφή, σκεπασμένη με σίδερο, μπορεί να σκουριάσει στο χρόνο, γεγονός που θα αποδυναμώσει επίσης τις προστατευτικές ιδιότητες της οροφής, όπως στην πρώτη περίπτωση. Επιπλέον, η απόρριψη σκληρού υλικού στέγης από τη στέγη είναι επίσης ένας κίνδυνος για όλους εκείνους που βρίσκονται κάτω από το σπίτι.

Και αν αστικά κτίρια είναι απίθανο κάποιος αποφασίσει να χτίσει την οροφή κατά παράβαση του αέρα της, τα ιδιωτικά κτίρια όλα είναι κάπως διαφορετική, και υπάρχουν κυρίαρχοι στην οροφή είναι συχνά απαραίτητη για να διορθώσει λάθη που έγιναν από μη επαγγελματίες κατασκευαστές.

Πώς να αερίζετε μια στέγη σε μια ιδιωτική κατοικία

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αερισμού του χώρου κάτω από την οροφή σε ιδιωτικά κτίρια. Αυτά είναι:

 • τα παράθυρα στα σοκάκια στη σοφίτα, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για μη σοφίτες στέγες.
 • τον εξαερισμό της οροφής κορυφογραμμής, που θα βοηθήσει στη σοφίτα.
 • κουρτίνα τύπου εξαερισμού?
 • εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής ·
 • χρήση τεμαχίων με οπές εξαερισμού.
 • η συσκευή των πατίνων ειδικού σχεδιασμού.
 • Τα κενά εξαερισμού, που προβλέπονται αρχικά κατά την εγκατάσταση ή στην ανακατασκευή της οροφής.

Ανεμιστήρας οροφής σε ιδιωτική κατοικία

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί με κάθε υλικό στέγης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη μέθοδο εξαερισμού. Μετά από όλα, οι στέγες είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά και η διαίρεσή τους σε σκληρό και μαλακό μπορεί να θεωρηθεί πολύ προσεκτική. Για παράδειγμα, πλακάκια πηλό και meatllocherepitsa για όλες τις εξωτερικές τους ομοιότητα - διάφορων υλικών, και αν το πρώτο - αυτό είναι μόνο το κομμάτι αγαθά, εκτός από μια πολύ εύθραυστη για ορισμένους τύπους έκθεσης, η τελευταία μπορεί να αποδοθεί σε έναν τύπο φύλλου. Από αυτή την άποψη, το μεταλλικό κεραμίδι είναι ακόμη πιο κοντά στην κυματοειδή σανίδα. Και αν αυτό το υλικό δεν είναι εύθραυστο, τότε είναι επιρρεπές σε διάβρωση σε εκείνες τις περιοχές όπου η προστατευτική του επικάλυψη έχει σπάσει.

Πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής από τις μεταλλικές οροφές

Από μόνη της, το μεταλλικό πλακίδιο είναι ένα τέτοιο υλικό που είναι γεμισμένο πάνω στο κιβώτιο, και όχι πάντα στερεό. Η τοποθέτηση ενός αντίβαρου κάτω από αυτό είναι μια ιδανική λύση αν χρειαστείτε μια ζεστή σοφίτα. Η λαβή όχι μόνο ανασηκώνει το καφάσι σε ένα ορισμένο ύψος για να αντέξει το ύψος του διακένου εξαερισμού αλλά και για να στερεώσει τη μεμβράνη στο σύστημα δοκών. Αυτή η μεμβράνη είναι μια μεμβράνη φραγμού ατμών με ειδικό άνοιγμα που εμποδίζει την είσοδο υγρασίας στο σύστημα στέγης και τη μόνωση, ενώ παράλληλα απελευθερώνει ζευγάρια από το σοφίτα. Ενώ αυτά τα ζεύγη δεν έγιναν ομίχλη (από φυσικής πλευράς, η ομίχλη είναι μια αιώρηση των σταγονιδίων νερού στον αέρα, τα οποία βλέπουμε ως ατμός) και το συμπύκνωμα, τα παίρνουν από τον αέρα και εκτελούνται από κάτω από την οροφή.

Πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής από τις μεταλλικές οροφές

Με αυτή την κατασκευή της οροφής εμφανίζονται κενά στα γείσα. Επίσης στις ίδιες οροφές γίνεται χτύπημα στην κορυφογραμμή για να εξασφαλίζεται σταθερό ρεύμα, χάρη στο οποίο υπάρχει αποτελεσματικός αερισμός.

Πώς να μην ξανακτίσουν την οροφή, αν η σοφίτα είναι μονωμένη

Η επανεκπαίδευση μιας σοφίτας σε μια σοφίτα είναι συχνά δυνατή σε περίπτωση που η προϋπόθεση γίνεται όλο το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε τον εξαερισμό της οροφής. Αλλά αν είναι τόσο καλά σχεδιασμένο ότι δεν θέλει να αποσυναρμολογηθεί και δεν αερίζεται επαρκώς την ίδια στιγμή; Υπάρχει μια διέξοδος από την κατάσταση. Κατά κανόνα, τουλάχιστον κάποια κάθαρση στον προφυλακτήρα είναι διαθέσιμη και το καθήκον μας είναι να το κάνουμε αέρας. Για να κάνετε τον εξαερισμό αποτελεσματικό, μπορείτε να τοποθετήσετε στη στέγη τους ειδικούς σωλήνες μέσω των οποίων ο ατμός θα απομακρυνθεί από τον χώρο κάτω από την οροφή. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες, επειδή δεν φοβούνται τις καιρικές επιρροές. Πρέπει να εγκατασταθούν πιο κοντά στην κορυφογραμμή στέγης, κόβοντας τρύπες στο μεταλλικό πλακίδιο κάτω από αυτές. Ο αριθμός των σωλήνων υπολογίζεται από την επιφάνεια της οροφής - 50-60 m 2 ανά τεμάχιο.

Εάν το σπίτι βρίσκεται σε χιονισμένες περιοχές, τότε είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ύψος των σωλήνων σύμφωνα με το ανώτατο όριο χιονιού και να καλύψετε κάθε σωλήνα με ένα μύκητα, έτσι ώστε να μην κατακρημνίζονται.

Πώς να μην ξανακτίσουν την οροφή, αν η σοφίτα είναι μονωμένη

Κάθε σωλήνας κατά την εγκατάσταση στην οροφή θα πρέπει να έχει στεγανωτικό, διότι διαφορετικά το μέταλλο μπορεί να διαβρωθεί στο σημείο της κοπής. Το στοιχείο στεγανοποίησης είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα στοιχεία εξόδου για στέγες κάτω από το σωλήνα. Εξασφαλίζουν μια στενή σύνδεση του σωλήνα στην οροφή και διευκολύνουν την εγκατάσταση του σωλήνα σε όρθια θέση. Αυτά τα στοιχεία περιέχουν ένα δακτύλιο στεγανοποίησης που χρειάζεται γράσο σιλικόνης για την καλύτερη εκτέλεση των λειτουργιών του.

Θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στα εργαλεία που θα κοπεί μέταλλο. Εάν παίρνετε ένα ψαλίδι σε μέταλλο, δεν σπάσουν το κάλυμμα του φύλλου, αλλά, αντίθετα, πιέστε το στη θέση της κοπής στη βάση, δεδομένου ότι εργάζονται στη συμπίεση. Χρησιμοποιήστε ένα hacksaw είναι κάπως χειρότερο. Αλλά ακόμα μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκληθεί από ένα ηλεκτρικό κυκλικό πριόνι.

Η εργασία με τέτοια εργαλεία και συσκευές δεν θα σας επιτρέψει να ανοικοδομήσετε την οροφή, αλλά να την αερίσετε. Αν εξακολουθείτε να φαίνεται ότι η σοφίτα έχει πολύ υγρασία, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των σωλήνων στην οροφή κατά την επόμενη θερινή περίοδο.

Πώς να αερίζετε την οροφή ενός μαλακού υλικού

Όχι λιγότερο συχνά από κεραμίδι, στην κατασκευή της στέγης των ιδιωτικών κατοικιών bituminous πλακάκια χρησιμοποιούνται. Είναι εύκολο να το τοποθετήσετε, κάνει λίγο θόρυβο, εκτός από ότι έχει μια όμορφη εμφάνιση, το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί με μέταλλο. Αλλά η απαλότητα του υλικού οδηγεί στο γεγονός ότι αρκετά συχνά κάτω από το εύκαμπτο πλακάκι βάζουν μια συνεχή σπατάλη, προσπαθώντας να παρέχουν πρόσθετη αντοχή της οροφής. Αλλά χάνουν στην ικανότητα αερισμού του χώρου κάτω από την οροφή. Ως εκ τούτου, με τη διάταξη μιας τέτοιας οροφής, το πλέγμα πρέπει να γίνεται με κενά, ακόμη και μικρά. Είναι συχνά στην κατασκευή του σοφίτα αντί για το συνηθισμένο δεν είναι μονωμένο υλικό κατασκευής σκεπής σοφίτα άλλαξε σε έναν αναπτήρα, για να μην δημιουργήσει πρόσθετο φορτίο στους τοίχους και τα θεμέλια (μην ξεχνάτε σχετικά με την «πίτα» της μόνωσης, η οποία είναι πολύ tzzholy). Ως εκ τούτου, από την οροφή μπορεί να αφαιρεθεί άκαμπτο πλακάκι και να αλλάξει σε εύκαμπτα πλακάκια.

Πώς να αερίζετε την οροφή ενός μαλακού υλικού

Στο σύστημα δένω ρύθμιση για να επιβιώσουν μακριά από την οροφή προς τη μόνωση, όχι μικρότερο από 5 cm. Η κορυφή της στέγης πρέπει να παρέχει συσκευές αερισμού ή κορυφογραμμή produhi. Η εισαγωγή αέρα στο αεριζόμενο χώρο θα πραγματοποιηθεί από τις κάτω άκρες των ακτίνων, και μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν έχει σημασία πόσο σκληρά την προσπάθειά σας να διατηρήσει αυτή την «πρόσληψη» δωρεάν, μπορεί να πάρει ένα πουλί, τυφλός ή χτίζουν τις φωλιές τους εκεί. Προστατεύστε από αυτό μπορεί να είναι με την εγκατάσταση μιας σχάρας.

Δεδομένου ότι το σύστημα δοκών είναι κατασκευασμένο σε μονωμένες σοφίτες με διπλό πλέγμα, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν δύο κυκλώματα εξαερισμού σε αυτό ταυτόχρονα. Κάποιος θα περάσει απευθείας κάτω από την οροφή, ανάμεσα σε αυτό και το κιβώτιο. Ο δεύτερος "δίαυλος" θα βρίσκεται μεταξύ του θερμαντήρα, της καλυμμένης μεμβράνης και της άνω μεμβράνης, τοποθετημένης στην κορυφή της κόλλας. Στην περίπτωση αυτή, ο τύπος της χαμηλότερης μεμβράνης που καλύπτει τον θερμαντήρα είναι η προστασία από τον αέρα και ο τύπος της άνω μεμβράνης είναι φράγμα ατμών. Περίπου η ίδια μεμβράνη βρίσκεται κάτω από τον μονωτήρα στο εσωτερικό της σοφίτας.

Πώς είναι ο εξαερισμός της κορυφογραμμής

Πάνω, έχουμε αγγίξει το θέμα ενός αεριζόμενου παπουτσιού περισσότερες από μία φορές, αλλά δεν πήραμε τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου. Ένα άλογο μπορεί να αερίζεται με διάφορους τρόπους. Σημειώστε ότι λόγω της ανώτερης θέσης του, ο αέρας έρχεται σε αυτό εξαιτίας του φυσικού βυθίσματος ή λόγω της μεταφοράς. Από τη στιγμή που πρέπει να λάβει το ζεστό αέρα κορεσμένο με ατμό, είναι, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, θα πάει μέχρι την κορυφογραμμή, αν εμφανίζεται στο κενό μεταξύ του συστήματος οροφής και δοκός, προστατευμένο παρμπρίζ.

Συγκεκριμένα, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο χώρο κάτω από τη στέγη από την πλευρά των γείσων. Αλλά μέσα από αυτό που θα εμφανιστεί, εξαρτάται από το σχεδιασμό του αερισμού της κορυφογραμμής. Μπορεί να υλοποιηθεί:

 • στους σωλήνες.
 • με τη μορφή ενός συνεχούς αερισμού.
 • με τη βοήθεια των εκτροπέων.
 • με κεραμίδια για εξαερισμό.

Η χρήση πλακιδίων για αερισμό συνιστάται σε αυτές τις στέγες που έχουν μεγάλη γωνία κλίσης. Αυτό αποτελεί εγγύηση ότι το πλέγμα σε ένα τέτοιο πλακίδιο δεν θα φράξει. Οι εκτροπείς είναι επίσης αποτελεσματικοί όταν το χιόνι δεν συσσωρεύεται στην οροφή. Η αρχή της δουλειάς τους είναι ότι συμβάλλουν στη δημιουργία κενού και πρόσθετης πρόσφυσης κάτω από την οροφή.

Πώς είναι ο εξαερισμός της κορυφογραμμής

Αλλά για τις περιοχές χιονιού και στις μικρές γωνίες των πλαγιών στέγης, έχουν επινοηθεί και άλλες μέθοδοι, ειδικότερα - ένας αερισμός συνεχούς ράχης. Κάνει μια ενδιαφέρουσα δομή της οροφής, και ότι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του αρχιτέκτονα: ένα σπίτι αποκτά ή κάτι αρχαίο ιαπωνικό στυλ του, ή συνδέεται με την αρχαία ρωσική Terem. Η ιδέα είναι ότι πάνω από την κορυφογραμμή γίνεται σαν μια άλλη στέγη με πολύ κοντά πατίνια, κυριολεκτικά μία ή δύο σειρές πλακιδίων. Αυτή η οροφή ονομάζεται αεριστήρας. Αυξάνεται πάνω από τις κύριες εντομές, και μέσα από το κενό που σχηματίζεται από κάτω του έρχεται αέρας. Οι ανώτερες πλαγιές απαιτούνται έτσι ώστε η καθίζηση να μην παραμένει στον αεριστήρα. Η προστασία από τα πουλιά, η σκόνη και η κεκλιμένη βροχή είναι ακόμα η ίδια μεμβράνη. Μερικές φορές χνουδωτές χρησιμοποιήσει τις λεγόμενες μεμβράνη, η οποία συλλέγει μικρά σταγονίδια σωρό, εμποδίζοντάς τους από τη μετατροπή σε συνεχές στρώμα υγρασίας.

Εάν ένα τέτοιο χάσμα μπορεί να καλυφθεί με χιόνι, τότε χρησιμοποιούνται ειδικοί εκτροπείς με σωλήνες. Ακόμα κι αν υπάρχει καπάκι χιονιού στην οροφή, ο αερισμός κάτω από την οροφή δεν θα σταματήσει ούτως ή άλλως. Οι σωλήνες θα λειτουργήσουν καλά και ο εξαναγκασμένος εξαερισμός της οροφής. Για αυτόν τον λόγο, ένας ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε ένα από αυτά. Αποφασίστε ότι ο υποχρεωτικός αερισμός είναι εφικτός όταν δεν υπάρχει πλήρης εναλλαγή αέρα κάτω από την οροφή για μισή ώρα. Οι ανεμιστήρες θα σας απαλλάξουν από την ταλαιπωρία με την εγκατάσταση πρόσθετων σωλήνων.

Εκτροπείς για τη σοφίτα

Υπάρχουν επίσης εκτροπείς αυτού του σχεδίου, οι οποίοι αερίζουν το ίδιο το δωμάτιο του σοφίτα, αφαιρώντας ατμό από αυτό ακριβώς πάνω από την οροφή. Αυτές οι συσκευές αποθηκεύουν πολύ καλά το ίδιο το δωμάτιο, και ειδικά το χειμώνα, όταν συχνά δεν θα τον αέρα. Η σοφίτα υφίσταται το μεγαλύτερο φορτίο από τον ζεστό αέρα, επειδή αυτό είναι το ανώτατο δωμάτιο στο σπίτι. Και αν διαφύλαξη μεμβράνη φράγμα υδρατμών μόνωση του, η οποία «αναπνέει», τότε καταδικάζουμε την πολύ σοφίτα στον κορεσμό των συμπυκνώματος νερού που δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει την μεμβράνη.

Εκτροπείς για τη σοφίτα

Ο εκτροπέας με την έξοδο από τη σοφίτα στην οροφή έχει ένα μικρό τμήμα, σε σύγκριση, για παράδειγμα, με ένα ανοιχτό παράθυρο ή ακόμα και με ένα παράθυρο, έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί μόνο με ένα εξολκέα. Μια τέτοια συσκευή δεν θα επιτρέψει στα ζευγάρια να παραμείνουν στη σοφίτα και ταυτόχρονα - να διεισδύσουν στη μόνωση και κάτω από τη στέγη.

Μανσάρδα "πίτα"

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τι μια πολυεπίπεδη "πίτα" σοφίτα. Έτσι, αποτελείται από πολλά στρώματα, τα οποία από την πλευρά της οροφής θα πάνε ως εξής:

 • υλικό στέγης?
 • doom;
 • αντι-αντανακλαστικό.
 • προστασία από τον αέρα
 • σύστημα δοκών και μόνωση (μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ δοκών)?
 • φράγμα ατμών ·
 • χύτευση (χαρτόνι γύψου ή κόντρα πλακέ).
 • φινίρισμα.

Πώς να αερίζετε μια στέγη πλάκας

Εάν το σπίτι έχει μια στέγη με μια κλίση, τότε είναι πολύ εύκολο να τον αέρα. Απαιτείται μόνο να γίνει το σωστό διάκενο μεταξύ της οροφής και του συστήματος δοκών, καθώς η ώθηση στο κενό θα προκύψει από μόνη της λόγω της διαφοράς ύψους. Εάν το διάκενο είναι μικρό για την πλήρη ανταλλαγή αέρα, τότε είναι δυνατό να κατασκευαστούν πρόσθετοι σωλήνες εξαερισμού, όπως έγινε σε κεκλιμένη στέγη.

Πώς να εξαερώσετε το ισχίο και τη σκηνή της οροφής

Τα σπίτια με αυτήν την αρχιτεκτονική των στέγων δεν έχουν αετώματα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην οργάνωση του εξαερισμού. Είναι χτισμένη στην ίδια αρχή και για μια δίρριχτη στέγη, αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι πρέπει να κάνουμε τα κενά αέρος εισόδου γύρω από την περίμετρο της οροφής. Ανεξάρτητα από το πόσες πατίνια στην οροφή με κλίση, καθένα από αυτά πρέπει να αερίζεται.

Ένας μεγάλος "πειρασμός" να ξεχάσουμε τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή δίνεται από την οροφή του ημι-μαλλιού, επειδή τα κεκλιμένα άκρα του έχουν σχετικά μικρές διαστάσεις. Ο εξαερισμός εδώ μπορεί να κατασκευαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στις κύριες οροφές της στέγης.

Είναι κάπως πιο δύσκολο να σκεφτούμε τον αερισμό των στυλοβάτρων της ολλανδικής οροφής, αφού ακριβώς πάνω τους είναι ένα παράθυρο. Αυτό αποτελεί εμπόδιο στη χρήση των σωλήνων, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί το πλέγμα ή ο αεριστήρας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από ξύλο, δεν πρέπει να είναι συνεχής, διότι ο αέρας πρέπει να διεισδύσει μέσα από τα κενά του στο χώρο κάτω από την οροφή.

Αλλά, εκτός από τους παραπάνω κανόνες εγκατάστασης, είναι επίσης σημαντικό να γίνει ακριβής υπολογισμός ώστε να δημιουργηθεί ένα κανονικό βύθισμα κάτω από την οροφή. Διαφορετικά, όλα αυτά δεν θα λειτουργήσουν.

Συσκευή εξαερισμού στην οροφή μιας ιδιωτικής κατοικίας: αεριστή ή γείσο

Το σύστημα εξαερισμού είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός υγιούς μικροκλίματος στο δωμάτιο - όλοι το γνωρίζουν ή σχεδόν τα πάντα. Αλλά ο αερισμός είναι πολύ σημαντικός για την οροφή και δεν γνωρίζουν όλοι οι κατασκευαστές γι 'αυτό, ιδιαίτερα τους ιδιωτικούς κατασκευαστές. Εάν δεν εξοπλίζετε σωστά την οροφή, σύντομα είμαστε σε σοβαρό πρόβλημα και οι πρώτοι που υποφέρουν από ξύλινες κατασκευές - κιβώτια και δοκάρια. Συμπυκνώνουν την υγρασία και είναι οι πρώτοι που σβήνουν. Το επόμενο πράγμα που επηρεάζει τη ζημιά, θα υπάρχει μια στέγη και μια θερμάστρα. Η δροσιά θα εμφανιστεί στο στρώμα θερμικής μόνωσης, και αυτό έχει πολύ κακή επίδραση στην ποιότητα του υλικού. Μετά από αυτό η υγρασία θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην εσωτερική πλευρά της στεγανοποίησης, και σε αυτή την περίπτωση ήδη πάσχουν λωρίδες οροφής εμφανίζονται σε αυτό, πράγμα που συνεπάγεται αύξηση της υγρασίας στους χώρους του σπιτιού, την εμφάνιση της μούχλας και δυσάρεστων οσμών, κ.λπ. Αυτή η διαδικασία θα είναι μη αναστρέψιμη, αν όχι για τον αερισμό της οροφής.

Γιατί πολλοί δεν αερίζουν την οροφή

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σφραγίσει την οροφή και στο σπίτι, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείτε για την προέλευση της υγρασίας στο σφραγισμένο δωμάτιο, ειδικά στο κρύο και μη οικιστικά σοφίτα κάτω από τη στέγη. Και το θέμα είναι ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει πάντα - είναι η φυσική της τάξης δημοτικού. Το μίγμα αέρα είναι πάντα μια υγρασία - είναι επίσης κατανοητό. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι το επόμενο εμπόδιο για φράγμα υδρατμών είναι, μέσω της οποίας ήταν «ευτυχής» που πραγματοποιήθηκε κάτω από τη στέγη. Υγρός θερμός αέρας περνά μέσα από δομικά υλικά, όπως τούβλα και αφρό. Συσσωρευμένα σε ένα χώρο σοφίτα, με το πρώτο κρύο ασφαλίσει υγρασία συμπυκνώνεται επί του υλικού, η οποία οδηγεί στην απώλεια της αποτελεσματικότητάς τους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αερίζεται οροφή θερμαίνεται έντονα, που προσφέρει σοβαρή ενόχληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την έλλειψη αερισμού της οροφής του μετάλλου.

Σημαντικό! Εάν δεν αφαιρεθεί ο υγρός αέρας από το υπερκείμενο στρώμα - αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη σταδιακή καταστροφή ολόκληρης της κέικ στέγης.

Πλεονεκτήματα της σωστής εξαερισμού

 1. Ελεύθερα "περπατώντας" ο αέρας εγκαίρως εμφανίζει ένα ζεστό, κορεσμένο με υγρασία αέρα από τη σοφίτα με φυσικό τρόπο.
 2. Η σοφίτα, και ταυτόχρονα το κέικ στεγών, είναι σε ξηρή κατάσταση.
 3. Τα στοιχεία στήριξης της στέγης δεν σβήνουν.
 4. Ο εξαερισμός στην οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού συμβάλλει στη συντήρηση όλων των υλικών του κέικ στεγών.
 5. Ο αερισμός το καλοκαίρι δεν δίνει πολύ θερμότητα στην οροφή.

Πώς οι πρόγονοι

Νωρίτερα, κατά την οικοδόμηση σπιτιών οι πρόγονοί μας ήταν υποχρεωτικοί, οι σοφίτες είχαν εξοπλιστεί με τα αποκαλούμενα ακουστικά παράθυρα. Πολλοί πίστευαν, και τι είναι αμαρτία για να κρύψουν, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα καθαρά διακοσμητικό στοιχείο, αφού τα παράθυρα των παραθύρων είναι πάντοτε ακανόνιστα με γλυπτά. Μέχρι σήμερα, πιστεύεται ότι η διευθέτηση του εξαερισμού στέγης, μέσω της κατασκευής παραθύρων για τα κλιμακοστάσια, δεν είναι αποτελεσματική, επειδή υπάρχουν «νεκρές» ζώνες αέρα στον αττικό χώρο. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι τέτοια παράθυρα δούλεψαν μαζί με τις εμπρός τρύπες, καθώς και με τον αερισμό του γείσου. Με αυτά, ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα στη σοφίτα και μέσα σε μια ώρα μπορεί να περάσει αρκετές φορές μέσα από όλο το χώρο της οροφής.

Σύγχρονος εξαερισμός του υπερκείμενου υλικού

Στη ροή του αέρα που διέρχεται ελεύθερα μέσα από ολόκληρο το κέικ στέγη και σοφίτα χώρο, υπάρχουν πολλοί τρόποι:

 1. Διάκενο εξαερισμού. Αυτός ο χώρος μεταξύ της οροφής και του πλάτους μόνωσης των 5 cm.
 2. Εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού, τοποθετημένων κοντά στην κορυφογραμμή.
 3. Αν η οροφή είναι πλακιδωτή, τότε χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία με οπές εξαερισμού.

Υπάρχει μια άλλη ομάδα συσκευών που δημιουργούν αποτελεσματικά πρόσφυση. Οι εκτροπείς και παρόμοιες συσκευές δημιουργούν μια αρκετά ισχυρή κίνηση από τη ζεστή σοφίτα στο δρόμο. Η εγκατάσταση τέτοιου εξοπλισμού είναι πολύπλοκη. Το πέρασμα εξαερισμού μέσω της οροφής γίνεται με ειδικές συσκευές διέλευσης. Ο ανεμιστήρας οροφής είναι επίσης μια αποτελεσματική συσκευή για τον εξαερισμό της σοφίτας και της κάτω οροφής.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής

Στέγες ή στέγης είναι διαφόρων τύπων: α φίμωση, με μια συσκευή για την απόσβεση κραδασμών και αφαιρέστε το πλεόνασμα του υγρού αέρα από το χώρο της οροφής, κ.λπ. Για να μάθετε πόσες μονάδες θα πρέπει να έχετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε 100 τετραγωνικών μέτρων της οροφής, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 0,2 τετραγωνικά μέτρα χώρου των αεραγωγών. Αν η διάταξη του σοφίτα σύστημα εξαερισμού που επιλέγετε για την εγκατάσταση ανεμιστήρων στον τελευταίο όροφο, τότε θα πρέπει πρώτα να μάθετε τη δομή της οροφής, τη γωνία κλίσης και στέγες υλικό. Εάν το υλικό κατασκευής σκεπής είναι μαλακό, η αυτο-εγκατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, και οι εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτό, μια τέτοια εγκατάσταση γίνεται μόνο για επιμέρους έργα. Με λίγα λόγια - είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Εάν το υλικό κατασκευής σκεπής είναι δύσκολο, η βάση για την εγκατάστασή του είναι ένα ποτήρι. Αυτό μπορεί να γίνει με μια στρογγυλή ή τετράγωνη διατομή, από γαλβανισμένο, ανοξείδωτο χάλυβα ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Ως ένα άκαμπτο θεμέλιο κάτω από το μεγεθυντικό μπορεί να δράσει ως έξοδο εξαερισμού στην οροφή, κατασκευασμένη από τούβλα ή μπετόν.

 • Αρχικά, η παλέτα στερεώνεται σε μια άκαμπτη βάση. Παίζει το ρόλο μιας συλλογής για συσσώρευση και αφαίρεση της υγρασίας.
 • Με τη βοήθεια γερανού ή βαρούλκου, ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται στο σημείο εγκατάστασης και στερεώνεται, αφού προηγουμένως έχει τοποθετηθεί ελαστικό παρέμβυσμα στην επιφάνεια του γυαλιού.
 • Το τελευταίο βήμα είναι να το συνδέσετε με το δίκτυο.

Κορνίζα και μέθοδος κορυφογραμμής

Αυτές οι μέθοδοι υποθέτουν την ύπαρξη οπών εξαερισμού στην οροφή, οι οποίες διαφέρουν στο γείσο και στην κορυφογραμμή. Οι πιο απλές μαρκίζες γίνονται ανάμεσα στον τοίχο του κτιρίου και το διοικητικό συμβούλιο. Υπάρχουν περισσότερα διακοσμητικά στοιχεία, όπως γρίλιες, οι οποίες εγκαθίστανται στο ίδιο το "σοφίτα". Και το κεραμίδι με τις οπές εξαερισμού ανήκει στον αερισμό κουρτίνας. Ο εξαερισμός των κεραιών μπορεί να τοποθετηθεί με τη μορφή σχισμών, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κατά μήκος ολόκληρης της προεξοχής του γείσο. Εάν το κάνετε αντί για μια σχισμή, τρύπες στο χείλος, τότε θα κληθούν, θα καεί. Τα σημεία κλείνουν με ειδικά πλέγματα, και τα σχισμένα με μεταλλικό πλέγμα. Ο εξαερισμός της κορυφογραμμής γίνεται συνήθως με τη μορφή ενός συνεχούς διακένου, και μπορεί να γίνει με τη μορφή οπών, που μερικές φορές κάνουν σε κεραμίδια.

Αεριστήρας - ένα εκλεπτυσμένο "χτύπημα"

Στην πραγματικότητα, μια τέτοια όμορφη λέξη και αερισμού - δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σωλήνα που καλύπτεται με μια ομπρέλα, η οποία εμποδίζει την καθίζηση στο χώρο της οροφής. Ο κύριος σκοπός του αερισμού - μια εξαερισμού οροφής και η απόσυρση από κάτω από αυτό, το ζεστό και υγρό αέρα. Εξαερωτές έρχονται σε δύο εκδόσεις: το σημείο και συνεχής. Τα Spot στοιχεία εξαερισμού για τον εξαερισμό των επιμέρους τμημάτων του χώρου κάτω από τη στέγη, και οι συνεχείς διαχύτες κατασκευάζονται υπό τη μορφή μίας διάτρητης πλάκας, μέσω της οποίας οι οπές εξαερισμού της στέγης κατά μήκος όλο το μήκος της. Όλες οι συσκευές αερισμού διίστανται σχετικά με το υλικό στο οποίο μπορεί να εγκατασταθεί. Υπήρξαν πρόσφατα και καθολική συσκευές αερισμού, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε υλικό στεγών. http://www.youtube.com/watch?v=0DoJTx5ifdA

Οι σημείο αεριστήρες εγκατασταθεί βρίσκονται σε απόσταση 50 cm από την κορυφογραμμή. Συνεχείς αεριστήρες τοποθετημένα σε άλογο, με κλίση μέχρι 45C. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την επικοινωνία το πέρασμα μέσα από την οροφή του εξοπλισμού εξαερισμού. Επιτρέπουν αρκετά σφιχτά για τη σύναψη εξαερισμού στην οροφή και είναι διαθέσιμες για διάφορα υλικά στέγης: μέταλλο, στέγες μετάλλων, η άσφαλτος και το φυσικό πλακάκι. Παράγονται σε διάφορα χρώματα και διαφορετική μέθοδο εγκατάστασης.

Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να σας πούμε πόσο σημαντικό είναι ο εξαερισμός της οροφής και τι για αυτό υπάρχουν τρόποι και προσαρμογές.

Τι είναι τα προϊόντα

Produhi - μια τρύπα στην οροφή εξυπηρετούν για φυσικό αερισμό του χώρου οροφής και προειδοποίηση συμπύκνωσης. Οι αέρας τοποθετούνται στους γείσα, τα ντεκολτέ και τα πατίνια της οροφής. Όπως χρησιμοποιείται produhi φεγγίτες, οι συσκευές αερισμού, σωλήνες εξάτμισης, και ούτω καθεξής. N. Οι διαστάσεις του αεραγωγούς εξαρτώνται από τον χαρακτηριστικά σχεδιασμού οροφής και ρυθμίζονται από κώδικα πρακτικής SP 17.13330.2011 SNIP II-26-76 «στέγες».

Η ελάχιστη συνολική έκταση βλαστών εισόδου και εξόδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 1/300 της περιοχής της οριζόντιας προβολής της οροφής. Οι ακριβέστερες διαστάσεις καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της κλίσης του skate:

Πλάτος της ράμπας (σε μοίρες)

Περιοχή αερίων εισροής

Περιοχή εξόδου

Η ελάχιστη περιοχή των εγκλεισμάτων εισόδου στο γείσο θεωρείται ότι είναι 200 ​​τετραγωνικά μέτρα. cm / η. m.

Η ελάχιστη έκταση των χτυπημάτων εξόδου στην κορυφογραμμή θεωρείται ίση με 100 τετραγωνικά μέτρα. cm / η. m.

Στις πλαγιές μεγαλύτερες από 10 μ., Έχουν εγκατασταθεί πρόσθετες διατάξεις εξάτμισης - αεριστήρες. Ο αριθμός και η θέση τους καθορίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τα προϊόντα Cornice μπορούν να έχουν σχήμα σχισμής (πλάτος 2,0-2,5 cm) και κηλίδες. Για την προστασία από τη διείσδυση πτηνών και για διακοσμητικούς σκοπούς, οι κουρτίνες καλύπτονται με προβολείς από το δίχτυ ή ένα πλέγμα με ένα ρηχό κελί.

Τα προϊόντα Ridge μπορούν να είναι πολλών τύπων:

- Μια συνεχής σχισμή πλάτους 5 εκατοστών κατά μήκος ολόκληρης της κορυφογραμμής.

- Αεριωτήρες κορυφογραμμής (flywagks), που βρίσκονται σε συγκεκριμένα διαστήματα (καθορίζονται από τις οδηγίες).

- ειδική prikonkovye produhi (βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την κορυφογραμμή).

Επιπλέον, τα παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα, τα παράθυρα στις λαβίδες (αετώματα) και οι έξοδοι με κλίση χρησιμοποιούνται ως καθαριστές.

Οι προεξέχουσες εξόδους και αεριστήρες παρέχονται με υλικά στέγης.

Ο αεριστήρας, ως μία από τις ποικιλίες του αέρα, χρησιμεύει για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και την απομάκρυνση των υδρατμών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεριστών, διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και λειτουργούν χρησιμοποιώντας τη διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής πίεσης:

- Οι αεριστήρες στέγης είναι κατασκευασμένοι με τη μορφή σωλήνα με έναν εκτροπέα στην κορυφή. Ο εκτροπέας χρησιμεύει για την αύξηση της ώσης και αποτρέπει τη βροχή και το χιόνι.

- Οι αεριστήρες σημείων είναι σχεδιασμένοι για τοπική χρήση σε χώρους με ανεπαρκή αερισμό. Υπάρχουν δύο τύποι αερισμού σημείων - για εγκατάσταση σε πατίνια και σε πατίνια. Οι αεριστήρες σημείων έχουν έναν εκτροπέα και μπορούν να εξοπλιστούν με έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία.

- οι συνεχείς αεριστήρες κορυφής κατασκευάζονται με τη μορφή πλάκας με οπές και συναρμολογούνται καθ 'όλο το μήκος της κορυφογραμμής. Οι συνεχείς αεριστήρες είναι αποτελεσματικοί, αλλά ελάχιστα αξιοπρόσεκτοι, καθώς κρύβονται από υλικό στέγης.

Ο σωστά οργανωμένος αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή εξασφαλίζει την απομάκρυνση του υγρού αέρα, εμποδίζει την διαβροχή των δομών και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της οροφής στο σύνολό της.

Εξαερισμός του αττικού χώρου κρύα σοφίτα

Πώς να κάνετε έναν εξαερισμό στο σπίτι σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

Στο στάδιο σχεδιασμού του μελλοντικού σπιτιού είναι σημαντικό να σκεφτούμε όχι μόνο την βολική διάταξη των χώρων. Η άνεση στο σπίτι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αν δεν δίνετε προσοχή σε τόσο σημαντικό σημείο, όπως ο εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Αυτό δεν είναι λιγότερο σημαντικό από τη μόνωση της σοφίτας, επειδή η έλλειψη κατάλληλα σχεδιασμένου εξαερισμού θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η ζωή σε ένα σπίτι σύντομα θα είναι άβολη και η διάρκεια ζωής του σπιτιού θα μειωθεί δραστικά.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της διάρκειας ζωής της στέγης λόγω της εμφάνισης μούχλας σε αυτό, και στο ίδιο το σπίτι δεν μπορεί κανείς να ελπίζει για μια άνετη διαμονή. Το καλοκαίρι, όταν η στέγη θερμαίνεται και η θερμοκρασία της γίνεται πάνω από 100 μοίρες, το σπίτι θα είναι πολύ ζεστό, και σε χαμηλές θερμοκρασίες στη σοφίτα θα σχηματιστεί συμπύκνωση. λόγω του οποίου οι ξύλινες κατασκευές στέγης θα σαπίσουν.

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού είναι η διασφάλιση της μεταφοράς θερμότητας. Η θερμοκρασία του αέρα και της οροφής αναμειγνύονται και ως αποτέλεσμα δημιουργείται ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι.

Εξετάστε την κατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες όταν ο εξαερισμός της σοφίτας είναι φτωχός ή δεν υπάρχει καθόλου.

Το χειμώνα, κάποια από τη θερμότητα από το δωμάτιο εξακολουθεί να αφήνει, ακόμη και μέσω ενός θερμαντήρα ποιότητας. Ταυτόχρονα, η οροφή θερμαίνεται και ανομοιογενώς, μόνο πάνω από το δωμάτιο. Εδώ, το χιόνι αρχίζει να λιώσει και να στραγγίξει μέχρι την άκρη της οροφής, όπου παραμένει κρύο πάνω από την προεξοχή. Ο πάγος που σχηματίζεται στις μαρκίζες της οροφής δεν επιτρέπει την αποστράγγιση του αποψυγμένου χιονιού και αρχίζει να διεισδύει στην οροφή. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία σε όλη τη στέγη ισοπέδωσε και η παροχή υγρασίας θα γίνει - αυτό απαιτεί εξαερισμό της σοφίτας.

Παρανοήσεις σχετικά με τον εξαερισμό

Δεν αρκεί να κάνετε αερισμό του αττικού χώρου, είναι σημαντικό να γίνει σωστά. Ωστόσο, μεταξύ των ανθρώπων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, υπάρχουν πολλές κοινές παρανοήσεις. Θα πρέπει να συζητηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

 1. Η ανάγκη για εξαερισμό είναι μόνο το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, η σοφίτα δεν χρειάζεται μόνο να αερίζεται στη θερμότητα, αλλά και να εξομαλύνει τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στη σοφίτα και έξω από αυτήν το χειμώνα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε η υγρασία θα αυξηθεί αναπόφευκτα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ύπαρξη μούχλας, μύκητα. Η καταπολέμηση αυτών των φαινομένων είναι εξαιρετικά δύσκολη, και σε παραμελημένες περιπτώσεις, η μούχλα μπορεί να διεισδύσει στα δωμάτια - τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για οποιαδήποτε άνεση.
 2. Ο εξαερισμός αφαιρεί ζεστό αέρα από το δωμάτιο το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, εάν η θερμότητα είναι κακώς αποθηκευμένη στο σπίτι, τότε δεν είναι ο εξαερισμός, αλλά η κακή ποιότητα θερμομόνωση. Λόγω αυτού δημιουργούνται συνθήκες στις οποίες ο υγρός και κρύος αέρας μπαίνει στη σοφίτα.
 3. Οι διαστάσεις των οπών εξαερισμού δεν είναι σημαντικές. Στην πραγματικότητα, η περιοχή αυτών των τρυπών είναι σημαντική. Με μια μικρή περιοχή εξαερισμού, το αποτέλεσμα από αυτό θα είναι πρακτικά μηδέν. Για να διασφαλιστεί ότι το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο και δεν επιτρέπεται διαρροή θερμότητας, 500 τ.μ. Απαιτείται 1 τετραγωνικό μέτρο. τρύπες αερισμού.

Διευθέτηση εξαερισμού κρύου σοφίτα

Δεδομένου ότι είναι πολύ σημαντικό ο αερισμός της κρύας σοφίτας να ρυθμίζεται, δεν είναι απαραίτητο να κλείνετε το πλέγμα και τα δοκάρια. Μπορείτε να το διασφαλίσετε, για παράδειγμα, εάν φτιάξετε ένα φερμουάρ με άδεια. Αν το υλικό στέγης χρησιμοποιείται onduline ή σχιστόλιθος, και δεν εφαρμόζονται φιλμ για την ατμόσφαιρα και την αιολική μόνωση, τότε τίποτα άλλο για τον αερισμό δεν χρειάζεται να, επειδή ο αέρας θα περάσει μεταξύ των κυμάτων της οροφής.

Το σχήμα της κίνησης του αέρα σε μια μη θερμαινόμενη σοφίτα

Εάν η στέγη είναι στύλος, τότε οι οπές εξαερισμού γίνονται στα φτερά. Εδώ μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή εφαρμογή του ράψιμου των ξύλινων προεξοχών, με τις τρύπες να γίνονται ομοιόμορφα. Εάν τα μαξιλάρια τοποθετηθούν σφιχτά ή τα μέτωπα είναι πέτρινα, τότε σε αυτή την περίπτωση κάνετε τρύπες στον τοίχο. Η συνολική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι ίση με το 0,2% της επιφάνειας του δαπέδου.

Υπάρχει ένας άλλος, πιο οικονομικός τρόπος - να τοποθετήσετε συμβατικές μάσκες εξαερισμού. Μια σχάρα είναι στραμμένη προς τα κάτω με οπές, και η άλλη γίνεται με δυνατότητα ρύθμισης.

Η διάταξη εξαερισμού της οροφής ισχίου διαφέρει. Εδώ, κάντε μια είσοδο στο κάτω μέρος του αρχείου και την έξοδο στην κορυφή της κορυφογραμμής. Σε περίπτωση που οι προεξοχές είναι ξύλινες. Δεν αρκεί να τοποθετήσετε τις δοκούς με κενό αρκετών χιλιοστών. Σε πλαστικές ραφές πρέπει να υπάρχουν οπές.

Ο εξαερισμός της σοφίτας μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο της οροφής. Έτσι, εάν χρησιμοποιηθούν σχιστόλιθο και Euroshift, είναι εγκατεστημένο ένα κλασικό άλογο με μια εύκαμπτη οροφή - μια χελώνα (βαλβίδα). Μια ειδική βαλβίδα είναι επίσης απαραίτητη όταν χρησιμοποιείτε κεραμική στέγη. Η χρήση μεταλλικών πλακιδίων προβλέπει τη χρήση μιας συμβατικής ράχης, η οποία θα εξοικονομήσει τη βαλβίδα.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Εάν υπάρχουν σχέδια για τον εξοπλισμό της σοφίτας, τότε απαιτείται ποιοτικός αερισμός στη σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατή η επίτευξη της άνετης κατάστασής του. Εάν χρησιμοποιούνται μεταλλικά φύλλα ή εύκαμπτα έρπητα, τότε με ένα έμπλαστρο στα δοκάρια, οι ράγες στήριξης δημιουργούν έναν αεριζόμενο χώρο. Όταν χρησιμοποιείτε σχιστόλιθο, οι αντίθετες δέσμες δεν είναι απαραίτητες, καθώς ο αέρας πρέπει να διέρχεται ελεύθερα από κάτω προς τα πάνω.

Το σχέδιο της κίνησης του αέρα μιας θερμαινόμενης σοφίτας

Εάν το μέταλλο χρησιμοποιείται ως υλικό κατασκευής στέγης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φιλμ αέρος. Η κατοικημένη σοφίτα θα αερίζεται όπως κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού - ο αέρας θα ρέει μέσα από τα παράθυρα και θα βγαίνει από τις οπές εξαερισμού.

Συστάσεις σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού

 • Δώστε προσοχή στη δύναμη του εξαερισμού, πρέπει να αντέχει σε τυχόν διακυμάνσεις καιρού.
 • μπορείτε να βάλετε συνεχείς σοφίτες κάτω από τα γείσα με ένα λεπτό πλέγμα. Για να αποφευχθεί η διάβρωση, οι οπές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή πλαστικό.
 • Για να αποφύγετε τον σχηματισμό παγετού στη σοφίτα, τοποθετήστε το εσωτερικό του δωματίου ανάμεσα στα στέγαστρα στέγης και δημιουργήστε τρύπες για να μην φράξουν τα σκουπίδια.
 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα στην οροφή για καλύτερη εξαγωγή αέρα. Η απόσταση μεταξύ του συστήματος και του συστήματος παροχής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 8 μέτρα.
 • Η μονάδα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί στην καθαρότερη θέση στη σοφίτα.
 • εγκαταστήστε έναν ανακτητή που μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα εμποδίζοντας έτσι τη συμπύκνωση στην κρύα σοφίτα.
 • εξοπλίστε τους αεραγωγούς με σχάρες ή διαχυτήρες.

Με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη ρύθμιση του εξαερισμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλύτερο να προσεγγίσουμε σοβαρά αυτό το θέμα και να συμβουλευτούμε τους ειδικούς. Λόγω της ποιότητάς του εξαρτάται από το μικροκλίμα στο σπίτι και την υγεία σας, καθώς και την ανθεκτικότητα του ίδιου του κτιρίου.

Συσκευή εξαερισμού της σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού: αέρας, κλιμακοστάσιο, σχάρες

Οι ιδιοκτήτες συχνά φοβούνται να εξοπλίσουν τον εξαερισμό μιας κρύας σοφίτας στα σπίτια τους, με γνώμονα τις ακόλουθες παραδοχές.

 • Μέσα από τις σχάρες εξαερισμού της σοφίτας, η θερμότητα αφήνει το σπίτι. Υπάρχει μια άποψη ότι το κτίριο θα δροσιστεί πιο γρήγορα. Αλλά το πιο συχνά το πρόβλημα έγκειται στην κακή θερμομόνωση των τοίχων ή οροφών οροφής. Παρεμπιπτόντως, μέσα από μια ανεπαρκώς μονωμένη οροφή στη σοφίτα διεισδύει ο υγρός θερμός αέρας. Ποιος είναι ο κίνδυνος που θα συζητήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο;
 • Ο εξαερισμός μιας κρύου σοφίτας στέγης ισχίου ή μιας στέγης με γκάζι είναι απαραίτητος μόνο το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πολλούς, οι σχάρες εξαερισμού και τα παράθυρα στη σοφίτα χρειάζονται μόνο για τον εξαερισμό στην ταλαιπωρία. Στην πραγματικότητα, το χειμώνα το ανώτατο όριο της μη θερμαινόμενης και μη αεριζόμενης σοφίτας θα μετατραπεί σε σπήλαιο που έχει υπερβούμε με σταλακτίτες πάγου.
 • Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι ο εξαερισμός. Η περιοχή των παραθύρων αερισμού και ο καθαρισμός του αέρα στη σοφίτα πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά. Πώς να το κάνετε σωστά - διαβάστε το.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της θερμορύθμισης. Ορθώς οργανωμένη, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου διαβίωσης και να διατηρήσετε την ίδια τη δομή ανέπαφη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα.

Εξαερισμός της σοφίτας

Η σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι χρειάζεται εξαερισμό τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Έτσι, στην καυτή εποχή, η θερμαινόμενη στέγη θερμαίνει τον αέρα στη σοφίτα στους 150 βαθμούς. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της θερμότητας δίνεται στην οροφή του επάνω ορόφου, το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί με αυξημένο φορτίο για την εξάλειψη της υπερβολικής θερμότητας. Εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό, οι ιδιοκτήτες εξαντλούνται από τη ζέστη και την ταλαιπωρία.

Το χειμώνα, η ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας. Σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και της σοφίτας πρέπει να είναι 4 μοίρες ή λιγότερο. Οι διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του οικιστικού δαπέδου και του δρόμου συμβάλλουν στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στα στέγαστρα. Η υγρασία σταματά βαθμιαία, δημιουργώντας ολόκληρες αλλεπάλληλες σφαίρες. Στην απόψυξη, ξεπαγώνονται και η υγρασία στάζει στο πάτωμα της σοφίτας. Οι δομές στήριξης της οροφής και της οροφής καταστρέφονται. Στα ξύλινα δοκάρια αναπτύσσεται το καλούπι.

Παρεμπιπτόντως, ο εξαερισμός υψηλής ποιότητας της κρύας σοφίτας εμποδίζει τη συσσώρευση χιονιού και πάγου στην οροφή του σπιτιού.

Τι είναι ο αερισμός του σοφίτα

Η σημασία του εξαερισμού πατάρι

Η ελεύθερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ του χώρου κάτω από την οροφή και του δρόμου πραγματοποιείται μέσω κενών και ανοιγμάτων. Οι τρύπες στα πατίνια και κάτω από την προεξοχή της οροφής λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Βρίσκονται έτσι, χρησιμοποιούν την πίεση του ανέμου και της θερμότητας που εκπέμπεται από το ανώτατο όριο του σπιτιού.

Αν ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι κατάλληλα εξοπλισμένος, σε μία ώρα ο αέρας κυκλοφορεί ολόκληρη τη στέγη δύο φορές από μέσα. Η ροή των ρευμάτων κατευθύνεται από κάτω κάτω από τις μαρκίζες κάτω από τις μαρκίζες μέχρι τις τελικές πλάκες με ειδικές οπές. Αν η στέγη είναι μονωμένη, αφήνεται κενό πλάτους έως 5 cm για ελεύθερη διέλευση αέρα μεταξύ του υλικού κατασκευής στέγης και της μόνωσης.

Η καλύτερη κουκούλα παρέχεται από ένα συνδυασμό χτυπήματος στο πατίνι και κεκλιμένων στοιχείων που είναι χτισμένα κοντά στην κορυφογραμμή. Οι κεραμοσκεπές παράγουν πλακάκια με καθαρισμό αέρα για ανταλλαγή αέρα.

Και ένας ακόμη τρόπος αερισμού των σοφίτες σε ιδιωτικά σπίτια είναι η εγκατάσταση εκτροπέων (στροβίλων αερισμού) που παρέχουν μηχανική πρόσφυση. Η μέθοδος είναι καλή για τον εξαερισμό μιας θερμαινόμενης σοφίτας πάνω από τη σοφίτα.

Μια μικρή κλίση της οροφής θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά τον προγραμματισμό του εξαερισμού μιας κρύας σοφίτας. Οι έξοδοι στην κορυφογραμμή μπορούν να καλύπτονται με χιόνι, επομένως αντικαθίστανται από σωλήνες, το ύψος των οποίων πρέπει να είναι πάνω από το χιόνι.

Ροή αέρα στη σοφίτα

Ο αρχαιότερος τρόπος εξαερισμού είναι το παράθυρο εξαερισμού στη σοφίτα. Για να εξασφαλιστεί μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα στην κρύα σοφίτα, ένας αρκετά συνδυασμός αερίων κάτω από το γείσο, στα παράθυρα της κορυφογραμμής και των παραθύρων.

Ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας των σπιτιών με στέγη ισχίου διαφέρει στο ότι το σπίτι δεν έχει αετώματα. Ως εκ τούτου, τα παράθυρα εξαερισμού στη σοφίτα δεν υπάρχουν πουθενά να εγκατασταθούν. Έτσι, κρύες σοφίτες κάτω από οροφές ισχίου αερίζονται με τη βοήθεια της κορυφογραμμής και των στεκαριών.

Είναι πιο δύσκολο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα. Εδώ, τα χτυπήματα παρέχονται από σχισμές στο κέικ στέγης και μηχανικά μέσα έλξης. Το κλείσιμο του εξαερισμού στη σοφίτα είναι κρυμμένο στις στήλες.

Εξαερισμός της σοφίτας μέσα από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων

Εξαερισμός με παράθυρα παραθύρων

Ως εξαερισμός της σοφίτας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων, χωρίς να εξοπλιστεί με σύστημα εκρήξεων και εξαερισμού. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ αποτελεσματική, αφού κάτω από τα παράθυρα και πάνω τους ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος.

Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα και να μειωθεί ο όγκος των στάσιμων περιοχών, το μέγεθος των ακουστικών παραθύρων είναι 60 cm x 80 cm. Τοποθετήστε τα σε αντίθετα αετώματα. Πρώτον, κατασκευάζονται ξύλινα κουφώματα, προσαρτημένα στις σχάρες με ράφια. Το υλικό πλαισίου στερεώνεται στο υλικό κατασκευής σκεπής. Καλύτερα να δούμε τα παράθυρα, διακοσμημένα με τα ίδια υλικά με την οροφή. Ως φινίρισμα των ανοιγμάτων γύρω από τα παράθυρα μια επένδυση είναι πολύ κατάλληλη. Παράθυρο παραθύρου στο άνοιγμα εγκαθίσταται στην τελευταία στροφή. Όλες οι ρωγμές μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και της οροφής πρέπει να κλείνονται προσεκτικά.

Κανόνες για την τοποθέτηση παραθύρων εξαερισμού:

 • τα παράθυρα τοποθετούνται σε ίσες αποστάσεις από την κορυφογραμμή, τις μαρκίζες και τις πλευρές.
 • μεταξύ των παραθύρων θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεγαλύτερη από ένα μέτρο.
 • Ο σχεδιασμός του παραθύρου πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στη γενική άποψη της δομής.
 • στο παράθυρο μπορείτε να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού στη σοφίτα, ζωγραφίζοντας το με τον τόνο της οροφής.

Αέρας στην οροφή και στην οροφή

Οι αέρας είναι οπές στην οροφή για τον εξαερισμό μιας κρύας ή ζεστής σοφίτας. Οι αέρος είναι κορυφογραμμή ή γείσο, ανάλογα με τη θέση τους. Οι κορνίζες είναι διατεταγμένες και στις δύο πλευρές των γείσων και αντιπροσωπεύουν κενά μεταξύ της οροφής και του τοίχου πλάτους περίπου 2 cm. Αν τα κτυπήματα γίνονται με τη μορφή ανοιγμάτων, καλούνται σημεία. Όσο μικρότερη είναι η κλίση των πατίνων, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος ή το πλάτος των βλαστών, αλλά όχι περισσότερο από 2,5 εκατοστά.

Τα προϊόντα Ridge κατασκευάζονται υπό μορφή σχισμών πλάτους έως 5 εκατοστών ή με τη μορφή πτερυγίων σε διαστήματα έως 8 μέτρων. Τα χτυπήματα στα παγοπέδιλα είναι εξοπλισμένα και σε στέγες με επίχρισμα, για παράδειγμα, με πλακάκια. Ειδικά κεραμίδια με οπές τοποθετούνται σε μια σειρά από την κορυφογραμμή.

Οι οπές εξαερισμού για το ανώτερο τμήμα της οροφής κατασκευάζονται υπό μορφή αεριστήρων, πτερυγίων αεραγωγοί ή ανασυρόμενων εξόδων στέγης. Οι αεριωθούμενοι ράγες και οι προεξέχοντες έξοδοι μπορούν να αγοραστούν μαζί με το υλικό για την οροφή.

Αναδιπλώνεται - Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαερώσετε τη σοφίτα χωρίς τα παράθυρα των παραθύρων.

Αεριστήρες εξαερισμού

Διαρρύθμιση των αεριστών στέγης

Ο αεριστήρας στέγης είναι ένας σύγχρονος και άνετος τύπος καθαρισμού του αέρα. Είναι ένας σωλήνας καλυμμένος με ένα καπάκι από πάνω. Οι αεριστές απομακρύνουν τον ατμό, την υγρασία και τον στάσιμο αέρα, παρέχοντας τον εξαερισμό της κρύας σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Οι αεριστήρες εγκαθίστανται στις πλαγιές στέγης, όπου η κίνηση του αέρα παρέχεται από τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης, αντικαθιστώντας τα προϊόντα κορυφογραμμής. Οι αεριστήρες είναι συνεχείς και ομοιάζοντες με το σημείο. Οι αεριστήρες σημείου είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες και εξασφαλίζουν καλή κίνηση αέρα. Εξωτερικά μοιάζουν με μύκητες.

Οι συνεχείς αεριστήρες είναι μια πλάκα κατά μήκος μιας κορυφογραμμής με οπές. Είναι καλυμμένοι από πάνω από μια στέγη, είναι σχεδόν ανεπαίσθητες και παρέχουν εντατική κίνηση αέρα χάρη στη μεγάλη περιοχή των οπών.

Διαφορετικοί τύποι αεριστών δημιουργούνται ειδικά για στέγες από:

 • βότσαλα βότσαλα?
 • επίπεδη οροφή.
 • cermets;
 • κεραμικά.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται μόνο όταν παρέχονται εγκληματικά εσώρουχα. Υπάρχουν και άλλοι όροι για την εγκατάστασή τους:

 • Μόνο μια στέγη με κλίση 15 έως 45 μοίρες είναι κατάλληλη.
 • από καμινάδα ή τοίχο, διατηρείται απόσταση τουλάχιστον 30 cm.
 • Οι αεριστήρες βλέπουν την σχισμή για 25 cm από τα δύο άκρα της κορυφογραμμής.
 • Μοντέλα σημείων τοποθετούνται όχι περισσότερο από 50 cm από την κορυφογραμμή.

Υπολογισμός του εξαερισμού στο πάτωμα

Όσοι αποφάσισαν να εξοπλίσουν τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια τους πριν αρχίσουν να εργάζονται, είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί. Μόνο ο ειδικός μπορεί να εγγυηθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Και για τους πιο γενναίους, ετοιμάσαμε μια ιδέα:

Συνοπτικός πίνακας εξαερισμού οροφής

Ο λόγος της περιοχής του αέρα προς τη σοφίτα είναι 1: 500.

Στα 500 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα του χώρου σοφίτα θα πρέπει να είναι 1 τετραγωνικό. μέτρο των ανοιγμάτων εξαερισμού. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να καθοδηγήσετε με αναλογία 1: 300, 200 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα της σοφίτας θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 0,4 τετραγωνικά μέτρα. μέτρο των προϊόντων. Οι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη την περιοχή του πραγματικού εξαερισμού, δηλαδή, ακόμη και το πλάτος των πλεγμάτων, των οποίων τα άκρα διαταράσσουν την κίνηση των ρευμάτων αέρα, αποκλείεται.

Η περίσσεια της περιοχής του αέρα είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς και ένα μειονέκτημα. Το χιόνι και η βροχή μπορούν να εισέλθουν σε πολύ μεγάλες τρύπες, επειδή αυτές είναι οι πιο ευάλωτες θέσεις της στέγης, οι οποίες πρέπει να θυμούνται.

Η περιοχή της κουκούλας (skate και pitched grills) πρέπει να είναι 12-15% υψηλότερη από την περιοχή εισροής (χτυπήματα γείσο).

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας με τα χέρια σας

Διαμονή αεριζόμενου αέρα ανάλογα με το σχήμα της οροφής

Πολλοί ιδιοκτήτες σκέφτονται πώς να κάνουν τον εξαερισμό της σοφίτας, μετά από λίγα μόνο χρόνια ζωής στο σπίτι. Μια μούχλα μυρωδιά και υγρασία το χειμώνα σας κάνουν να πάρετε τα εργαλεία. Θα μιλήσουμε για την κατασκευή εξαερισμού οποιασδήποτε σοφίτας με τα δικά μας χέρια.

Με μια στέγη πλατύφυλλων, είναι ευκολότερο να εξοπλίσετε τον αερισμό της σοφίτας με τα δικά σας χέρια, δημιουργώντας ένα άνοιγμα στα φράγματα. Το Fronton, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από ξύλο και αυτό διευκολύνει πολύ το έργο. Το δέντρο που προεξέχει στις πλευρές της οροφής κλείνει επίσης το δέντρο. Όλες οι ρωγμές πρέπει να γίνονται ομοιόμορφα, εξασφαλίζοντας τον εξαερισμό ολόκληρης της περιοχής της σοφίτας.

Δεν υπάρχουν σχισμές στα πέτρινα αετώματα, οπότε θα χρειαστεί να οπλίσετε τον εαυτό σας με ένα εργαλείο και να τρυπήσετε δύο παράθυρα. Είναι καλυμμένα με ράβδους και κουνουπιέρες.

Όταν εξοπλίζετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, η τοποθέτηση του αέρα από πολλές απόψεις εξαρτάται από το σχήμα της οροφής. Διάφορες επιλογές προτείνονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το πώς να κάνετε τον εξαερισμό της σοφίτας εάν χρησιμοποιείται σαν υλικό στέγης σχιστόλιθος, κεραμίδι ή οντουλίνη. Η κυματοειδής μορφή παρέχει αρκετά κενά για τη διέλευση του αέρα. Και τα φύλλα είναι επενδεδυμένα στο κιβώτιο με κενά, μέσω των οποίων ρέει ο αέρας. Το μεταλλικό πλακίδιο, αν και έχει κυματιστή μορφή, συγκεντρώνει το συμπύκνωμα στις σταγόνες θερμοκρασίας, επομένως καλύπτεται με ταινία φραγμού ατμών από κάτω.

Μια κατάλληλη έξοδος εξαερισμού στη σοφίτα δεν είναι λιγότερο σημαντική από την τοποθέτησή της. Και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μόνωση των σωλήνων.

Θέρμανση σωλήνων εξαερισμού

Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι μονωμένοι στη σοφίτα και πάνω από το επίπεδο της οροφής. Αυτή η διαδικασία εκτελείται για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνώματος, η οποία θα συσσωρευτεί στα εσωτερικά τοιχώματα και θα αποστραγγιστεί. Δεδομένου ότι οι αρμοί των σωλήνων εξαερισμού δεν είναι στεγανά, η υγρασία θα διεισδύσει στις φέροντες δομές, θα χαλάσει το φινίρισμα και θα οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή του κτιρίου. Και οι ίδιοι οι αεραγωγοί υφίστανται επαφή με την υγρασία αν είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο σωλήνα.

Τον χειμώνα, το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού ξετυλίγεται με παγετό και κυριολεκτικά μέσα σε ένα μήνα ο κανονικός σωλήνας διαμέτρου 15 cm θα κλείσει τελείως.

Η εμφάνιση συμπυκνωμάτων στους αεραγωγούς είναι αναπόφευκτη: οι άνθρωποι εκπνέουν υδρατμούς, πλύσιμο πιάτων, μπάνιο και πλύση. Ταυτόχρονα, η υγρασία απελευθερώνεται στον αέρα. Η υγρασία του ζεστού αέρα ενός διαμερίσματος μπορεί να φτάσει το 100%. Σε επαφή με την ψυχρή επιφάνεια των φρεατίων εξαερισμού, το νερό αποκαθίσταται.

Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία και τη διεξαγωγή μόνωσης των σωλήνων εξαερισμού στη σοφίτα. Εδώ βρίσκεται το όριο μεταξύ του ζεστού αέρα του σπιτιού και της κρύου, μη θερμαινόμενης σοφίτας.

Η φθηνότερη έκδοση της μόνωσης: ορυκτοβάμβακα. Δεν καίγεται, αλλά όταν είναι βρεγμένο, χάνει εντελώς τις ιδιότητές του. Ευκολότερο να τοποθετηθεί κυματοειδές με ζεστασιά από ορυκτό μαλλί.

Το στυροπρίονο με τη μορφή ειδικών αφαιρούμενων "κελυφών" είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί και φθηνά. Αλλά καίει τέλεια, απελευθερώνοντας δηλητηριώδη καπνό, οπότε δεν συνιστάται για οικιστικά κτίρια.

Τα καλύτερα υλικά για μόνωση σωλήνων εξαερισμού: αφρός πολυουρεθάνης, διογκωμένο πολυαιθυλένιο, διογκωμένο πολυπροπυλένιο.

Συστάσεις επαγγελματιών

Και, κάτω από την κουρτίνα, μερικές σημαντικές συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται για το πώς να κάνει σωστά τον εξαερισμό της σοφίτας:

 • Όλα τα στοιχεία αερισμού πρέπει να είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 • Πολύ προσεκτικά αναφερθείτε στη θέση των εκρήξεων της κορυφογραμμής. Τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 • Οι συνεχείς σοφίτες λειτουργούν αποτελεσματικά ως ράβδοι κουρτινών. Τα καλύτερα υλικά για αυτά είναι μη σκουριά αλουμίνιο ή πλαστικό. Η επιφάνεια των προβολέων καλύπτεται από ένα λεπτό πλέγμα.
 • Όταν εξοπλίζεται ο εξαερισμός σε μια σοφίτα χωρίς παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ρυθμίσεις μεταξύ των δοκών. Είναι σημαντικό κατά τη λειτουργία τους να μην είναι φραγμένες με συντρίμμια και σκόνη.
 • Για τους υπολογισμούς εξαερισμού της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα, προσελκύστε έναν επαγγελματία?
 • Εγκαταστήστε στα σοφίτα διακοσμητικά παράθυρα αερισμού, δίνοντας μια γοητεία και ένα ιδιαίτερο στυλ στο σπίτι σας.
 • Η ολοκλήρωση του εξαερισμού της προσφοράς στη σοφίτα είναι εξοπλισμένη σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Τοποθετήστε τη μονάδα διαχείρισης αέρα στον καθαρότερο χώρο, όχι σε απόσταση μεγαλύτερη από 8 μέτρα από το σωλήνα εξαγωγής.

Εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι: το κάνουμε σωστά

Ο αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο μικροκλίμα κάτω από την οροφή. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή και μακροχρόνια χρήση ολόκληρης της κατασκευής στέγης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά του εξαερισμού. Οι πιο αποτελεσματικοί και συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό συζητούνται εδώ.

Γιατί είναι απαραίτητο να ανοίξει μια σοφίτα

Είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με τα δικά τους χέρια, ώστε να μπορείτε να εξουδετερώσετε τη συμπύκνωση στα στοιχεία του κέικ στέγης. Κατά τον εξαερισμό, παρέχεται παροχή αέρα, η οποία απλώς εξαλείφει την παραμένουσα υγρασία. Λόγω της απομάκρυνσης αυτής της υγρασίας, αυξάνεται η διάρκεια ζωής όλων των ξύλινων κατασκευών, με τις οποίες η πάστα της στέγης είναι πολύ πλούσια.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ακόμα εποχιακά χαρακτηριστικά κατά τον αερισμό :

 1. Τον χειμώνα, ο σωστά οργανωμένος αερισμός μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το naledami, ειδικά πάνω στα γείσα. Το Naledi μπορεί να εμφανιστεί λόγω ανεπαρκούς αερισμού, ως αποτέλεσμα, η υπερβολική θερμότητα θα μετατραπεί σε συμπύκνωμα, και, με τη σειρά του, σε εκρήξεις πάγου.
 2. Το καλοκαίρι, η ροή του κινούμενου αέρα θα προωθήσει κάποια ψύξη υλικών στέγης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα υλικά που περιέχουν πίσσα.

Τρόποι δημιουργίας εξαερισμού στο πάτωμα

Πρώτα απ 'όλα, η ροή αέρα παρέχεται, κατά κανόνα, στο τμήμα γείσο της οροφής. Για να κάνετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Εγκαθίστανται στο κάτω μέρος του γείσου της στέγης και η διάτρηση επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα, αλλά καθυστερεί την πιθανή είσοδο διαφόρων εντόμων.

Οι Sofitas συνδυάζουν την κατάλληλη διακοσμητικότητα και λειτουργικότητα, γεγονός που τους έκανε τη δημοφιλέστερη λύση για ροή αέρα στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία χρειάζεται επίσης μια εκροή αέρα. Γι 'αυτό, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία :

 • αεριζόμενο χόμπι?
 • αδρανειακοί ανεμογεννήτριες.
 • ηλεκτρικοί ανεμιστήρες;
 • ανεμιστήρες στέγης.

Η οροφή σε ολόκληρη την περίμετρο πρέπει να έχει κενό εξαερισμού τουλάχιστον 40-50 mm. Αυτή η απόσταση συχνά παρέχει το πλάτος των σιδηροτροχιών του κιβωτίου, που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτω από την οροφή. Αυτή η μέθοδος, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για στέγες από μέταλλο, προφίλ ή ονδουλίνη. Το σχήμα αυτών των υλικών στέγης καθιστά δυνατή την εύκολη διέλευση του αέρα κάτω από αυτά και την παροχή εξαερισμού.

Η περιοχή των αεραγωγών πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας του αεριζόμενου χώρου.

Όταν χρησιμοποιείτε μαλακά υλικά για τη στέγη, η σχάρα δεν είναι συνεχής, αλλά με ρήξη. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον αέρα τις πιο προβληματικές και σύνθετες περιοχές της υπερκατασκευής πίτας.

Στα πιο προβληματικά σημεία της οροφής, για παράδειγμα, για την κοιλάδα ή το ισχίο, είναι απαραίτητο να γίνει αερισμός του σημείου, ο οποίος παρέχεται από αεριστήρες ή στρόβιλους.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μπορεί να γίνει εύκολα από τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε γνώση μιας μικρής θεωρίας και κάποιων πρακτικών δεξιοτήτων. Η επαρκής εξαερισμός στην κρύα σοφίτα δεν θα προκαλέσει ειδικές δυσκολίες λόγω της μεγάλης ποσότητας αέρα και της απουσίας εμποδίων για την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της προεξοχής του γείσου, της κορυφογραμμής και της κορυφογραμμής της οροφής, καθώς και των παραθύρων και των πλεγμάτων.

Για τις κεκλιμένες στέγες, ο εξαερισμός των κρύων σοφών γίνεται είτε μέσω των κεφαλών, είτε μέσω ενός χαλαρά προσκολλημένου ξύλινου συνδετικού φύλλου. Εάν τα αετώματα είναι φτιαγμένα από πέτρα, τότε μπορούν να γίνουν οπές για τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων με σχάρες εξαερισμού.

Τα παράθυρα Dormer θα πρέπει να τοποθετούνται σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος αερισμός της σοφίτας.

Υπάρχει επίσης μια εναλλακτική, πιο οικονομική επιλογή. Για το σκοπό αυτό, εγκαταστήστε τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού (αεραγωγοί), ένα από τα οποία είναι ρυθμιζόμενο και το άλλο περιστρέφεται προς τα κάτω. Για την προστασία από τα έντομα, αυτό το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κουνουπιέρικο.

Οι οροφές ισχίου δεν έχουν αετώματα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της κατασκευής τους, οπότε υπάρχει και μια άλλη επιλογή για να παρέχουν αερισμό στη σοφίτα - με τη βοήθεια στεφανών. Η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης της οροφής και η έξοδος της θα είναι στην κορυφή της κορυφογραμμής. Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από ξύλο με τα χέρια του, τότε ανάμεσα στις ράβδους αφήνουν μικρά κενά για να επιτρέπεται η διέλευση του αέρα. Όταν το γείσο είναι πλαστικοποιημένο με πλαστικά πλακάκια, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη, λόγω της παρουσίας στα στοιχεία των προκατασκευασμένων οπών - διατρήσεων.

Η έξοδος αέρα είναι κατασκευασμένη από πάνω, μέσα από την κορυφογραμμή της οροφής. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού στεγών που χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, κάθε κατασκευαστής υλικών στεγών έχει τις δικές του έτοιμες και πρακτικές λύσεις !

Endovy (razzhelobki) ένα από τα προβληματικά και σύνθετα σημεία της οροφής. Για να κάνετε κανονικό αερισμό του αττικού χώρου κατά μήκος της διόδου των αεριστήρων ρύθμισης της κοιλάδας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αποδεκτή για στέγες με κλίση κλίσης από 45 ° και άνω. Στις ήπιες στέγες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού στην περιοχή της κοιλάδας και επομένως ο αερισμός αυτός καθίσταται αναποτελεσματικός το χειμώνα. Είναι δυνατό να καταπολεμηθεί αυτό με την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού - αδρανειακών στροβίλων, ανεμιστήρων οροφής ή με τη χρήση υψηλών ακροφυσίων που δεν θα καλύπτονται με χιόνι.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Πιο δύσκολο είναι ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας (σοφίτα). Τα στρώματα εξαερισμού περνούν μεταξύ των δοκών. Ο χώρος αερισμού μεταξύ της κάτω επιφάνειας του στεγανοποιητικού και του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-30 mm.

Εάν χρησιμοποιείται υλικό από ορυκτοβάμβακα ως θερμομονωτικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη η μελλοντική αύξηση του όγκου κατά 10-30% της αρχικής κατάστασης.

Εάν το βάθος των δοκών δεν επαρκεί για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση μεταξύ του θερμομονωτικού και του στεγανοποιητικού, τότε το ύψος τους αυξάνεται με τη βοήθεια σανίδων ή ράβδων. Αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτός ο τρόπος αερισμού είναι δύσκολο να εκτελεστεί για στέγες με σύνθετα σχήματα. Επομένως, πρόσφατα, οι ειδικοί προτιμούν τις μεμβράνες διάχυσης (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον θερμαντήρα και να επιτρέψουν την υγρασία να ρέει μόνο σε μία κατεύθυνση.

Ο χώρος για τον αερισμό δημιουργείται με την εγκατάσταση ενός κιβωτίου, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40-50 mm. Ο αέρας για εξαερισμό λαμβάνεται μέσω σκελετών ή άλλων στοιχείων στο γείσο της στέγης και η φυσική του απόδοση είναι μέσω της κορυφογραμμής της οροφής.

Συστάσεις του σύγχρονου κεραμοσκεπή για τον εξαερισμό της σοφίτας

Για να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στη σοφίτα με τα δικά σας χέρια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για έμπειρους στερολόγους :

 • σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής η περιοχή των καναλιών εξαερισμού πρέπει να είναι 400-500 cm 2 / m. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στο ύψος του διακένου 40-50 mm.
 • η σκόνη, η οποία διοχετεύεται στο κενό εξαερισμού, έχει μια ορισμένη υγροσκοπικότητα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως λόγος ύγρανσης του θερμαντήρα.
 • οι εξαερισμοί αερισμού στις κοιλάδες, τα πατίνια, το γείσο και οι κορυφογραμμές πρέπει να προστατεύονται από το να πέφτουν σε αυτά φύλλωμα, έντομα και πουλιά. Με αυτό, ειδικά στοιχεία εξαερισμού που είναι διαθέσιμα στο φάσμα των κατασκευαστών στέγης επιτρέπουν την καταπολέμηση?
 • η στένωση των αεριζόμενων διαύλων ή των δομικών εμποδίων μπορεί να συμβάλει στον ανεπαρκή αερισμό και στον σχηματισμό συμπυκνωμάτων.
 • αν το μήκος του καλύμματος στέγης υπερβαίνει τα 10 μέτρα, συνιστάται η χρήση βοηθητικών στοιχείων για τη βελτίωση της ποιότητας του εξαερισμού.
 • Μια σημαντική αύξηση στο ύψος αποφυγής δεν βελτιώνει τον εξαερισμό. Αντίθετα, λόγω της αναδυόμενης αναταραχής, η αντίσταση στη ροή αέρα αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι ο εξαερισμός του αττικού χώρου είναι ένας από τους σημαντικότερους και βασικούς παράγοντες. Με τη διευθέτηση του με τα χέρια σας, πάρτε με κάθε σοβαρότητα για να αποφύγετε τα τυπικά λάθη και τις αποτυχίες.