Πώς να κάνετε μια διαρροή στη βάση του λουτρού

Η κατασκευή του ιδρύματος απαιτεί συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για τη λειτουργία των βάσεων από σκυρόδεμα.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί υψηλής ποιότητας αερισμός του υπόγειου τμήματος, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Η δυνατότητα ελεύθερης εξόδου υδρατμών είναι πρωταρχικής σημασίας για ταινίες από σκυρόδεμα και ξύλινα μέρη.

Η κατασκευή της θεμελίωσης του λουτρού απαιτεί μια ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση απέναντι στη διάταξη των οπών εξαερισμού, που ονομάζονται αέρας. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών εξοικειωμένοι με τέτοιες λεπτότητες, ας εξετάσουμε το ζήτημα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Χρειάζονται

Η έξοδος εξαερισμού, που είναι κατασκευασμένη στην ταινία θεμελίωσης του λουτρού, είναι υποχρεωτικό στοιχείο αερισμού. Η ιδιαιτερότητα των χώρων προϋποθέτει τη συνεχή παρουσία νερού που χύνεται στο πάτωμα και διεισδύει στο έδαφος κάτω από αυτό.

Τα υλικά που έρχονται σε επαφή με υγρό έδαφος εμποτίζονται με νερό. Εμφανίζονται μούχλα, μύκητες, η σήψη αρχίζει. Ο αέρας βοηθά στη μετακίνηση του αέρα μέσα στο πώμα, το οποίο οδηγεί στον ατμό. Η εμφάνιση κρυολογήματος προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας της ταινίας βάσης.

Η απουσία οπών εξαερισμού θα προκαλέσει ενεργό σχηματισμό συμπυκνωμάτων, το σκυρόδεμα θα εμποτιστεί με υγρασία. Η κατάψυξη του νερού θα προκαλέσει καταστροφή των υλικών, το αποτέλεσμα θα είναι λυπηρό για το σύνολο του λουτρού.

Πόσα πρέπει να είναι αυτά

Ο αριθμός των αεραγωγών εξαερισμού εξαρτάται από την περιοχή του καλύμματος. Στις απαιτήσεις του SNiP γράφεται ότι το συνολικό μέγεθος των βλαστών αναφέρεται στην περιοχή της επιφάνειας του σκελετού στην αναλογία 1: 400.

Για παράδειγμα, ένας εσωτερικός χώρος θεμελίωσης 40 τ.μ. απαιτεί τη δημιουργία οπών συνολικής επιφάνειας 0,1 τ.μ.

Αυτός ο λόγος εξασφαλίζει ένα ελάχιστο μέγεθος εξαερισμού. Η αύξηση του αριθμού των εκρήξεων σε σχέση με την περιοχή του υπογείου δεν θα έχει βλαβερές συνέπειες για την κατάσταση των υλικών, αλλά η υπερβολική ανάπτυξη μπορεί να αποδυναμώσει τη φέρουσα ικανότητα του ιδρύματος.

Ο αριθμός των οπών υπολογίζεται από τη συνολική επιφάνεια και το ελάχιστο μέγεθος ενός ανοίγματος. Είναι πιο σημαντικό να κατανέμεται ο αέρας γύρω από την περίμετρο της ταινίας με τον πιο ομοιόμορφο τρόπο, αφού η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη δυνατότητα μετακίνησης των ροών αέρα χωρίς στάσιμες περιοχές.

Οι οπές τοποθετούνται ομοιόμορφα, η πιο σημαντική είναι η παρουσία στις αντίθετες μακρές πλευρές της ταινίας.

Τι μέγεθος πρέπει να κάνετε

Τα μεγέθη των χτυπημάτων ρυθμίζονται από τις απαιτήσεις του SNiP. Προβλέπεται η κατασκευή οπών με ελάχιστη επιφάνεια 0,05 τ.μ.

Τα κυκλικά ανοίγματα έχουν διάμετρο τουλάχιστον 25 cm, ορθογώνια - 25:20 cm. Πρέπει να ληφθούν υπόψη, αυτές είναι οι ελάχιστες διαστάσεις, μπορούν να αυξηθούν σε λογικά όρια.

Οι οικοδόμοι δεν τείνουν να αντέχουν τις διαστάσεις σε χιλιοστά, η προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η συνολική αναλογία των τιμών. Η μορφή, οι παράμετροι, τα άλλα χαρακτηριστικά λαμβάνονται στο στάδιο του σχεδιασμού, αποκλείοντας τις αλλαγές κατά την κατασκευή.

Πώς να κάνετε μια φωτιά

Η κατασκευή αεραγωγών γίνεται με δύο τρόπους:

 • Δημιουργία στη διαδικασία της χύτευσης, του σχηματισμού περασμάτων κατά τη δημιουργία του ξυλότυπου.
 • Οι τρύπες μπαίνουν στην τελική κορδέλα της βάσης.

Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιείται σε τούβλα, πέτρινα θεμέλια, τα οποία έχουν την ικανότητα να φέρουν μια καταστρεπτική παρέμβαση λιγότερο οδυνηρά.

Η συγκεκριμένη ταινία απαιτεί το σχηματισμό χτυπήματος αμέσως κατά τη διάρκεια της έκχυσης του ξυλότυπου. Η επακόλουθη καταστροφή μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό μικροσπασμάτων, δημιουργώντας υψηλό κίνδυνο ρήξης σκυροδέματος με παγωμένη υγρασία.

 • Η τοποθέτηση του ξυλότυπου σε μέρη, σύμφωνα με το σχέδιο εργασίας, καθιερώνει τις μορφές που σχηματίζουν διαβάσεις.
 • Χύσιμο σκυροδέματος.
 • Τα έντυπα αφαιρούνται ή αφήνονται μέσα στα ανοίγματα.

Για να αποφευχθεί η συμπίεση των καλουπιών, γεμίζουν με άμμο. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για τη δημιουργία τρυπών με τη βοήθεια των μπλοκ αφρού που τοποθετούνται στη θέση των αεραγωγών.

Αφού το σκυρόδεμα χυθεί και κρυσταλλωθεί, ο αφρός απομακρύνεται προσεκτικά από την οπή. Η παραλλαγή επιτρέπει να σχηματίζονται ανοίγματα ενός σύνθετου, ασυνήθιστου σχήματος με διακοσμητικούς σκοπούς. Η κοπή και η επεξεργασία του αφρού δεν δημιουργεί δυσκολίες, είναι φθηνή και διατίθεται παντού.

Προστασία του εξαερισμού

Το χειμώνα είναι απαραίτητο να κλείσουμε τον αέρα.

Συχνά, οι ιδιοκτήτες των λουτρών συνδέουν τις τρύπες με κουρέλια, μερικοί τους γεμίζουν με αφρό στήριξης. Το αποτέλεσμα - ο χώρος της σόλας χάνει τη δυνατότητα απόσυρσης υδρατμών, το σκυρόδεμα από το εσωτερικό γίνεται υγρό, το ξύλο διασπάται. Είναι αδύνατο να παραδεχτούμε τέτοιες ενέργειες.

Παρακολουθήστε ένα ενδιαφέρον βίντεο:

Κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, είναι απαραίτητο να διατηρούνται ανοιχτά τα ανοίγματα, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση του ψυχρού αέρα μέσα στην πλίνθο. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων, οργανώνει την απόσυρση του ατμού.

Ενημερώστε για αυτό το άρθρο σε φίλους στην κοινωνική. δίκτυα!

Αέρας στη βάση της κορδέλας

Ο εξαερισμός του ιδρύματος με την εγκατάσταση αεραγωγών είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις για την κατασκευή ενός σπιτιού. Επειδή οι εκρήξεις στο θεμέλιο είναι ειδικές οπές μέσω των οποίων οι μάζες του αέρα κυκλοφορούν στο υπόγειο χώρο της δομής. Αλλά για ό, τι είναι απαραίτητο, θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Χρειάζονται;

Το όλο θέμα είναι ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος του υπόγειου δεν οργανώθηκε, ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιήθηκε, αλλά οι φυσικοί νόμοι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Από κάτω από το έδαφος και από το πάτωμα του σπιτιού μέχρι το υπόγειο τμήμα του κτιρίου θα διεισδύσει πάντα στην υγρασία, όπου θα συμπυκνωθεί, επηρεάζοντας δυσμενώς τα οικοδομικά υλικά των οποίων χτίστηκε το κτίριο. Και αυτό οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής ολόκληρης της δομής. Φυσικά, σήμερα δεν είναι πρόβλημα η πραγματοποίηση στεγανοποίησης υλικών υψηλής ποιότητας, αν και θα πρέπει να διατεθεί κάποιο μέρος του προϋπολογισμού για την κατασκευή. Αλλά για την επίλυση ενός προβλήματος με ένα συμπύκνωμα, τα ανοίγματα στη βάση θα βοηθήσουν μόνο.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατο να κάνουμε τρύπες στο σόκο και να σκεφτούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Προκειμένου να οργανωθεί σωστά ο εξαερισμός στο θεμέλιο της ταινίας, πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια τη συνολική επιφάνεια των αεραγωγών και, στη συνέχεια, να τα διαχωρίσετε ανάλογα με τον αριθμό των οπών που απαιτούνται. Ως εκ τούτου, ακόμη και στο στάδιο σχεδιασμού του σπιτιού, ο δείκτης αυτός υπολογίζεται και οι τόποι όπου θα βρίσκονται τα προϊόντα.

Υπολογισμός των αεραγωγών εξαερισμού

Σύμφωνα με τους κανόνες, θεωρείται ότι η συνολική επιφάνεια όλων των αεραγωγών θα πρέπει να είναι 400 φορές μικρότερη από τη συνολική επιφάνεια δαπέδου του υπογείου. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος αριθμός καθορίζει τον όγκο του υπογείου, στον οποίο θα συγκεντρωθεί η υγρασία.

Ας δείξουμε ένα απλό παράδειγμα υπολογισμού του αριθμού των εκρήξεων στο υπόγειο.

 • Το υπόγειο είναι 100μ².
 • Συνολική έκταση προϊόντων: 100/400 = 0,25 m².
 • Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τέσσερις οπές εξαερισμού, τότε η έκταση καθενός θα είναι περίπου ίση με 0,06 m². Εάν μεταφράσετε σε εκατοστά, θα πάρετε 600 cm². Αυτό, για παράδειγμα, είναι ένα ορθογώνιο τμήμα της οπής με πλευρές 20 x 30 cm.
 • Εάν οι οπές θα χρησιμοποιηθούν πλαστικό σωλήνα, για παράδειγμα, 100 mm σε διάμετρο, που μεταφράζεται σε μετρητές, 0,1 λαμβάνεται, τότε ο αριθμός των οπών θα πρέπει να μετρούν με τον σωλήνα εμβαδόν διατομής. Είναι ίσο με: S = πD² / 4 = 3,14 × 0,1² / 4 = 0,008 m². Εκτελούμε τις παρακάτω μαθηματικές ενέργειες: 0,25 / 0,008 = 31 ή 32 - αυτός είναι ο αριθμός των εκρήξεων στα θεμέλια του κυκλικού τμήματος. Με την αύξηση της διαμέτρου του σωλήνα, μειώνουμε καθαρά τις καθαρισμοί.

Προσοχή παρακαλώ!

Σύμφωνα με τον κανόνα 54.13330.2001, ορίζεται σαφώς ότι η περιοχή των οπών εξαερισμού που κατασκευάζονται στην κορδέλα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 m².

Και ένα ακόμη σημείο, που καθορίζεται από αυτό το έγγραφο: ο λόγος 1/400 λαμβάνεται σε ασφαλείς περιοχές. Εάν η περιοχή όπου είναι χτισμένη η οικία είναι σεισμική, τότε η αναλογία μειώνεται στο 1/100 ή 1/150. Όπως μπορείτε να δείτε, ο υπολογισμός του αέρα στο ίδρυμα δεν απαιτεί καμία σοβαρή γνώση. Όλα έχουν συμφωνηθεί και εγκριθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βίντεο

Κάνοντας το σωστό

Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σε αυτήν την κατασκευή, εάν η είσοδος στην θεμελίωση γίνεται στο στάδιο της κατασκευής του τελευταίου.

Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από το υλικό από το οποίο έχει τοποθετηθεί η ταινία. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργηθεί ένας σπινθήρας σε μια συγκεκριμένη δομή. Σε αυτό, μετά την τοποθέτηση του πλαισίου ενίσχυσης, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πλαστικοί σωλήνες, οι οποίοι στερεώνονται στο πλαίσιο με καλώδιο. Εδώ το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε την εγκατάσταση ακριβώς στον προορισμό. Εξάλλου, οι ίδιοι κανόνες ορίζουν ότι:

 1. Ανεξάρτητα από το ύψος του υπογείου μέρους της δομής θεμελίωσης, οι έξοδοι εγκαθίστανται από το άνω οριζόντιο επίπεδο του καπακιού σε απόσταση 15 έως 20 cm.
 2. Αν το πέλμα είναι ένα μικρό ύψος του περιθωρίου πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, τότε αυτή η παράμετρος της εγκατάστασης διατηρείται, είναι απαραίτητο να φτιάξετε μόνο ένα λάκκο μπροστά από την οπή αερισμού στο έδαφος.
 3. Για να τα κανονίσετε κατά μήκος της ταινίας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, ιδανικά, αν τα στόμια αερισμού βρίσκονται μεταξύ τους.
 4. Η απόσταση μεταξύ τους είναι 2-3 μέτρα.
 5. Αν το υπόγειο είναι κατανεμημένες σε διάφορους χώρους με χωρίσματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε ότι σε κάθε μία από αυτές πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα άνοιγμα, συν μια τρύπα στα διαμερίσματα τους, των οποίων η περιοχή είναι Δυο - τρεις φορές μεγαλύτερη από την περιοχή να είναι τρύπες αέρα.

Παρομοίως, οι οπές εξαερισμού κατασκευάζονται εάν χυθεί το θεμέλιο με σκυρόδεμα.

Προσοχή παρακαλώ!

Ένας σωλήνας από πλαστικό ή αμίαντο που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση οπών εξαερισμού στο θεμέλιο γεμίζει με άμμο πριν χυθεί το διάλυμα του σκυροδέματος. Αυτό θα αυξήσει τη φέρουσα ικανότητα, δηλαδή, θα το κρατήσει από το σκάσιμο ή σπάσιμο. Μετά την αφαίρεση του καλουπιού και την σκλήρυνση του σκυροδέματος, αφαιρείται η άμμος.

Εάν το τμήμα υπογείου είναι ένα τούβλο ή μπλοκ τοιχοποιία, τότε τα συντρίμμια στην βάση κορδέλα μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή μιας ορθογώνιας τρύπας. Πολύ συχνά για αυτή τη χρήση, ένα ενισχυτικό κλουβί, πάνω στο οποίο θα ξεκουραστούν τα ανώτερα στοιχεία της τοιχοποιίας. Απλά ενισχυτικές ράβδοι τοποθετούνται κατά μήκος του οριζόντιου επιπέδου των τούβλων, σχηματίζοντας το τμήμα στήριξης της οπής.

Τρύπα στο έτοιμο θεμέλιο

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η δομή θεμελίωσης πλημμυρίζεται, στον αέρα μέσα σε αυτήν δεν μένουν, μερικές φορές συμβαίνει. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες για να τις καταστήσουν. Καταρχήν, σήμερα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, δεν είναι δύσκολο να κάνουμε αρκετές εκρήξεις στην τελική βάση.

Είναι αλήθεια, είναι ακριβό, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε γεωτρήσεις. Αυτό δεν είναι φθηνό εξοπλισμό, το οποίο δεν αξίζει να αγοράσετε για τρύπες στο τσιμέντο. Είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν πλοίαρχο που τον έχει σε απόθεμα. Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε:

 1. Όλες αυτές οι θέσεις σχετικά με τη θέση των οπών.
 2. Ακριβώς επιλέξτε τη διάμετρο της κορώνας διαμαντιού σύμφωνα με τη διάμετρο των χτυπήματος (παρεμπιπτόντως, κυμαίνεται από 100 έως 300 mm).

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να συγχέονται από την ίδια τη διάτρηση της βάσης όσον αφορά την ενίσχυση χάλυβα, Είναι ενσωματωμένο ως πλαίσιο στη βάση του σκυροδέματος. Από αυτή την άποψη, μην ανησυχείτε, επειδή το κομμάτι διαμάντι δεν είναι μόνο καλό στο τρύπημα σκυροδέματος, αλλά επίσης αντιμετωπίζει εύκολα με μέταλλα πλήρωσης. Η τρύπα θα είναι ομαλή και λεία.

Σε μια ξύλινη πλίνθο

Το πλίνθο σε ξύλινα σκελετά και κορνίζες κατασκευάζεται μερικές φορές από κορμούς ή ξυλεία. Και αν στο υπόγειο ξέχασα να κάνετε αερισμό, θα πρέπει να κόψετε τρύπες σε ξύλινα στοιχεία. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αλυσοπρίονο (αλυσοπρίονο).

 1. Η σήμανση στο κάτω χείλος της ξύλινης κατασκευής γίνεται.
 2. Είδα ένα κομμάτι στεφάνι που κόβεται ακριβώς πάνω σε ένα σημάδι.
 3. Στο παραληφθέν άνοιγμα της ορθογωνικής μορφής δημιουργείται το κιβώτιο από τις σανίδες, το οποίο συλλέγεται επακριβώς στα μεγέθη του διακένου εξαερισμού.
 4. Συχνά, τα άκρα των βλαστών απλώς σφυρηλατούνται από σανίδες. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη επιλογή είναι μια απλή επένδυση των κομμένων άκρων για να τους δώσει μια ελκυστική εμφάνιση. Δεν υπάρχει κέρδος στην συναρμολογημένη κατασκευή, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σανίδες πάχους 20-25 mm.

Ο εξαερισμός του ιδρύματος ενός ξύλινου σπιτιού είναι πιο απαιτητικός, επειδή το ξύλο πιο γρήγορα από τα τούβλα ή τα μπλοκ αρχίζει να αποσυντίθεται και να σπάει. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να το διαμορφώσουμε στο στάδιο της οικοδόμησης.

Και αν δεν είχαν κατασκευαστεί όλα τα ίδια προϊόντα στην ίδρυση του δικού τους ξύλινου σπιτιού, τότε η έξοδος από την κατάσταση είναι να τα φτιάξουμε στο πάτωμα των δωματίων πάνω από το υπόγειο.

Εδώ, αναρωτιέστε πόσα χτυπήματα πρέπει να γίνουν στο πάτωμα για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους προαναφερθέντες κανόνες και υπολογισμούς.

Σε αυτή την περίπτωση, οι τρύπες καλύπτονται απαραιτήτως με ράβδους, είναι καλύτερα να βάλουν έπιπλα στα πόδια για να μην είναι ορατά. Ας το παραδεχτούμε, η επιλογή δεν είναι ελαττωματική. Οι μυρωδιές από το κελάρι θα διεισδύσουν στο σπίτι. Ως εκ τούτου, θα είναι σωστό εάν η εξαερισμός γίνεται στον χώρο γραφείων, και όχι στην κατοικημένη.

Από την κάλυψη;

Το ερώτημα είναι πραγματικά σοβαρό. Μετά από όλα, για να κάνει το σωστό άνοιγμα στο ίδρυμα είναι μόνο το 80% της εργασίας.

Η συσκευή των εκρήξεων στο θεμέλιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση σχάρων που θα προστατεύουν το υπόγειο από τρωκτικά και μικρά ζώα.

Οι γάτες, τα ποντίκια, οι αρουραίοι είναι οπαδοί της αναρρίχησης γύρω από το κελάρι. Το πρώτο κυνήγι για το δεύτερο, το τελευταίο κρύβεται από το πρώτο και το λαό. Προηγουμένως, αυτό δεν χρησιμοποίησε μόνο για να κλείσει τις οπές εξαερισμού. Μεγάλες τρύπες αέρα κλειστές ράβδοι από χάλυβα ράβδων και γωνιών ή μεταλλικό πλέγμα, μικρά στρογγυλά κενά δοχεία, ο πυθμένας του οποίου έγιναν με μια τρύπα καρφί.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές προσφορές, μεταξύ των οποίων οι συσκευές με τη μορφή βυσμάτων για την εμφύσηση πλαστικών είναι πολύ δημοφιλείς. Πρόκειται για τεράστια ποικιλία σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Αν και η αγορά μπορεί να αγοραστεί stubs από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πολλά καταστήματα που ασχολούνται με τη συγκόλληση, μπορούν να προσφέρουν σχάρες για να παραγγέλνουν μεμονωμένα σκίτσα με ακριβείς ενδείξεις διαστάσεων. Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν θηλιές με τη μορφή ενός σωλήνα διακλάδωσης στους 90 °, στην κορυφή του οποίου υπάρχει μια κατασκευή πλέγματος. Η αρχική έκδοση, με καλές προστατευτικές ιδιότητες μικρών ζώων και πτηνών.

Εάν κάτι στις προτεινόμενες επιλογές δεν σας ταιριάζει, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τις συνηθισμένες γρίλιες εξαερισμού, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο εσωτερικό του ventshahty.

Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν πλέγματα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής στην πώληση, δεν χρειάζονται για τον αερισμό του θεμελίου.

Επειδή ο κύριος σκοπός των κατασκευασμένων προϊόντων είναι το σχέδιο στο υπόγειο. Και οι βαλβίδες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτές όλη την ώρα, οπότε δεν υπάρχει καμία χρήση γι 'αυτούς.

Κλείσιμο για το χειμώνα

Το ερώτημα είναι εάν είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας μέσω του δαπέδου του σπιτιού, και σήμερα μένει σήμερα. Η απάντηση σε αυτό είναι ξεκάθαρη - δεν μπορείτε. Ο εξαερισμός στα θεμέλια του σπιτιού πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Εξάλλου, μέσα στο κελάρι η θερμοκρασία είναι σταθερά θετική και επομένως η υγρασία θα είναι πάντα παρούσα.

Φυσικά, υπάρχουν επιλογές όταν μπορείτε να κλείσετε τις οπές εξαερισμού. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά.

 1. Αδιαπέρασε το πάτωμα και τους τοίχους του υπογείου (θεμέλιο).
 2. Εκτελέστε έναν αγωγό αερισμού που συνδέει το υπόγειο με το δρόμο.
 3. Κρατήστε συχνά το άνοιγμα, συνδέοντας το υπόγειο με τα δωμάτια του επάνω ορόφου.
 4. Εκτελέστε θερμότητα θεμελίωσης.
 5. Για την κατασκευή ενός αποχετευτικού συστήματος.

Δηλαδή, είναι μια αρκετά μεγάλη και διαφορετική προσέγγιση για την επίλυση του έργου. Και, όπως δείχνει η πρακτική, σήμερα σε μεγάλα ιδιωτικά σπίτια το κάνουν. Αλλά αν δεν υπάρχουν δωρεάν χρήματα για να τα επενδύσετε στον εξαερισμό του υπογείου, τότε τα βγείτε, είναι το απλούστερο και πιο αξιόπιστο, να κάνετε ή να χτυπήσετε τις τρύπες αερισμού στο θεμέλιο. Το σκουλήκι απομακρύνει αποτελεσματικά τον υγρό αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατμοί δεν θα συμπυκνώνονται στις επιφάνειες της θεμελιώδους δομής και του δαπέδου του πρώτου ορόφου.

Και μερικές ακόμη στιγμές για το κλείσιμο των εκρήξεων που ανησύχησαν τους πολίτες. Για παράδειγμα, κατάσταση με κρύο πάτωμα σε δωμάτια πάνω από το υπόγειο και κατεψυγμένους σωλήνες στο υπόγειο. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι ο εξαερισμός και ο εξαερισμός, εδώ στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα της μη μόνωσης του δαπέδου, και στη δεύτερη ξέχασαν να κάνουν τους σωλήνες μόνωση. Επιλύστε αυτά τα δύο προβλήματα και μην χρειαστεί να κλείσετε τα ανοίγματα εξαερισμού. Επιπλέον, συνιστάται να παρακολουθείτε το χειμώνα ότι ο αέρας δεν γεμίζει με χιόνι.

Εξαερισμός στο λουτρό

Από όλα τα κτίρια της αυλής, μόνο το μπάνιο είναι υγρό. Παρόλο που στο γκαράζ και στα κελάρια κατασκευάζονται υπόγεια με την εγκατάσταση αέρα. Αλλά ο εξαερισμός της θεμελίωσης του λουτρού είναι μια ξεχωριστή συζήτηση, επειδή τα δάπεδα σε αυτή τη δομή είναι πολύ συχνά υγρά. Και μέρος του ύδατος και της υγρασίας συχνά διεισδύουν στο υπόγειο. Ως εκ τούτου, χωρίς την οργάνωση ενός καλά λειτουργούντος εξαερισμού εδώ είναι απαραίτητη.

Κάντε το εξής:

 1. Δημιουργήστε ένα προϊόν σύμφωνα με τις ίδιες αρχές και τους ίδιους υπολογισμούς όπως σε μια συνηθισμένη κατοικία.
 2. Στο πάτωμα του λουτρού γίνονται ανοίγματα, τα οποία είναι κλειστά με διακοσμητικές γρίλιες από ξύλο, μέσω των οποίων ο καθαρός αέρας θα διεισδύσει στην αίθουσα του μπάνιου.

Δηλαδή, με τον τρόπο αυτό επιλύονται ταυτόχρονα δύο προβλήματα: ο αερισμός του κελαριού και του ίδιου του λουτρού. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ξήρανση του δαπέδου. Με την ευκαιρία, οι πίνακες στα κούτσουρα στα λουτρά είναι τοποθετημένα σε μικρά στηρίγματα έτσι ώστε να υπάρχει ένα κενό μεταξύ των δύο στοιχείων. Αυτό επιτρέπει την ταχεία ξήρανση των ξύλινων προϊόντων.

Όσο για το αν θα κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο του λουτρού για το χειμώνα, τότε όλα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Εάν είναι χαμηλή, τότε είναι απαραίτητο να μειωθούν οι διατομές των εκρηκτικών, για τις οποίες οι διακοσμητικές γρίλιες είναι εφοδιασμένες με αποσβεστήρα. Η κάλυψή του μειώνει την πρόσβαση του ψυχρού αέρα, γεγονός που μειώνει τις απώλειες θερμότητας και συνεπώς η θερμοκρασία στο λουτρό δεν θα μειωθεί.

Συμπερασματικά

Φαίνεται ότι οι εκρήξεις δεν είναι το πιο σημαντικό μέρος της δομής της θεμελίωσης. Αλλά είναι από αυτούς με πολλούς τρόπους θα εξαρτηθεί από τη ζωή ολόκληρης της δομής. Το πιο σημαντικό είναι να υπολογιστεί με ακρίβεια η συνολική τους έκταση, έτσι ώστε η ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο να είναι σύμφωνη με τους κανόνες.

Ο αέρας στο υπόγειο του μπάνιου

Η συσκευή των προϊόντων

Κατά την οικοδόμηση οποιουδήποτε ιδρύματος, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε μια τόσο σημαντική στιγμή όπως ο αερισμός. Το γεγονός ότι ο αέρας είναι απαραίτητη συνιστώσα οποιουδήποτε ιδρύματος, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Αυτή είναι μια ικανοποιητική γνώμη όχι μόνο των ειδικών, αλλά και των ανθρώπων που θα μπορούσαν να το δουν αυτό στην πράξη. Διαδραματίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο: με τη βοήθεια τους από το υπόγειο ξεπεράστηκε η υπερβολική υγρασία, δηλαδή, αποτρέπουν τη συσσώρευσή του και επομένως προστατεύουν τα θεμέλια από την καταστροφή. Με την ευκαιρία, τα ξύλινα προϊόντα συνιστάται να βρίσκονται σε απόσταση 2,5-3 μέτρων.

Δεδομένου ότι το blowdown προστατεύει το θεμέλιο από την εμφάνιση υγρασίας, βοηθά επίσης στην προστασία του δωματίου από την εμφάνιση μούχλας. Συνήθως, η εμφύσηση της βάσης είναι απαραίτητη στην περίπτωση που το στοιχείο κορδέλας είναι εξοπλισμένο με ένα πέλμα.

Από μόνα τους Το blowdown είναι ένα άνοιγμα που μπορεί να έχει ορθογώνια, τετράγωνη ή κυκλική διατομή, απλώς η μορφή σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σύμφωνα με τους κανόνες, το μήκος της έκρηξης πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της θεμελίωσης λωρίδας, και αυτός ο κανόνας είναι υποχρεωτικός.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σχεδιάζονται σωστά τέτοια συστήματα: θα πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τις λειτουργίες που τους έχουν ανατεθεί. Έτσι, με τη βοήθειά τους, σχηματίζεται ένα είδος βύθισης και όσο περισσότερο αέρας περνά μέσα από αυτά, τόσο πιο στεγνό το αποτέλεσμα θα είναι στο υπόγειο σου. Με απλά λόγια, αν οι αεραγωγοί γίνονται αποτελεσματικά και σωστά, στο κελάρι ή υπόγειο δεν θα έχουν μούχλα και το ωίδιο, ο αέρας δεν θα είναι μπαγιάτικο, και θα έχετε μια αξιόπιστη προστασία από την εμφάνιση των δυσάρεστων οσμών.

Πόσο σωστά γίνεται η παραγωγή;

Στη βάση της κορδέλας, οι εκρήξεις πρέπει να προγραμματιστούν ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής του ξυλότυπου. Ταυτόχρονα, το ύψος της επιφάνειας της γης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 30 cm, αφού με την εμφάνιση της άνοιξης μπορεί να ρέει νερό από τέτοιες οπές. Ίσως πρέπει να τα εγκαταστήσετε λίγο υψηλότερα, όλα εξαρτώνται άμεσα από τις κλιματολογικές συνθήκες μιας συγκεκριμένης περιοχής, ή μάλλον από το πόσο βροχές πέφτουν, καθώς και από ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της εύρεσης του σπιτιού σας.

Η διάμετρος της οπής εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από τη συνολική περίμετρο του σπιτιού και μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 10 cm. Όσο περισσότερο είναι η βάση του σπιτιού σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος. Οι οπές πρέπει να είναι σε παράλληλα τοιχώματα, αποκλειστικά αντίθετα μεταξύ τους. Το βήμα της τοποθέτησης στο θεμέλιο του αέρα είναι 2,5 έως 3 μέτρα. Όταν υπάρχουν κύλινδροι στην κύρια περίμετρο, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετηθούν τρύπες μέσα τους.

Ορισμένες συστάσεις

Θα πρέπει να σημειωθεί αρχικά ότι κατηγορηματικά δεν συνιστάται η χρήση ξύλινης δοκού για τη δημιουργία οπών. Υπάρχει μια τέτοια πρακτική όταν το μήκος ολόκληρης της θεμελίωσης τοποθετείται σε μια ξύλινη δοκίδα 10x10 εκ. Για να την εκχυλίσουμε από εκεί. Ωστόσο, η ίδια η διαδικασία της εξαγωγής είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου οι ράβδοι είναι κυριολεκτικά αρκετά σφιχτά για να αναπτυχθούν σε σκυρόδεμα. Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 110 έως 130 χιλιοστών για τη δημιουργία στρογγυλών τεμαχίων.

Μπορούν να απομακρυνθούν από το υπόγειο μόνο μετά από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο χρόνος γίνεται άβολος με σκυρόδεμα υπό πίεση και είναι ακόμα δυνατή η απομάκρυνσή τους, αν και είναι πολύ δύσκολη. Σε περίπτωση που δεν έχετε άλλη επιλογή, τότε μην ξεχνάτε ότι πρέπει να κάνετε μεγάλες προσπάθειες.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενεργήσετε με τον ακόλουθο τρόπο, που μπορεί να απλοποιήσει και να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη διαδικασία. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων:

 • αλυσοπρίονο ·
 • σφυρί?
 • Ένα τρυπάνι σε ξύλο, το μήκος του οποίου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μήκος του θεμελίου.
 • Το μακρύτερο μεταλλικό τρυπάνι με διάμετρο 12-14 mm.
 • Ευθεία και ημικυκλικά σμίλη.

Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να τραβήξετε ένα τρυπάνι για μέταλλο και από τις δύο πλευρές για να τρυπήσετε τη ράβδο κατά μήκος της περιμέτρου ή στο κέντρο. Τώρα πρέπει να τρυπήσετε μια διαμπερή οπή με ένα τρυπάνι μέσα από ένα δέντρο, με τη διάμετρο ενός τέτοιου τρυπανιού να είναι μεγαλύτερη από 25 mm. Αφού γίνει η διαμπερής οπή, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ημικυκλικό σμίλη και να το διευρύνετε με μια τρύπα από το κέντρο σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις πλευρές.

Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα ευθύ σμίλη, είναι απαραίτητο να απωθήσετε την πλευρά που έχει κολλήσει. Με αυτό τον τρόπο είναι απαραίτητο να απωθήσετε δύο γωνίες, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βαρέλι, να απορρίψετε προσεκτικά τα απομεινάρια του μπαρ. Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης από τη θεμελίωση της δοκού είναι πολύ περίπλοκη, επομένως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε άλλες επιλογές. Κάτω από την οπή εξαερισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί αντί μιας ράβδου, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να το αφαιρέσετε από το παγωμένο υπόβαθρο.

Η καλύτερη επιλογή είναι φουσκωτή συσκευή, με διάμετρο 110 έως 130 χιλιοστόμετρα. Για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικούς σωλήνες. Ωστόσο, για λόγους προφύλαξης, πριν ρίξετε σκυρόδεμα στους σωλήνες, πρέπει αναγκαστικά να γεμίσουν την άμμο, ώστε να μην μπορείτε να ανησυχείτε για την ακεραιότητά τους. Οι άδειοι σωλήνες κατά τη διάρκεια της έκχυσης του σκυροδέματος με σκυρόδεμα μπορούν απλά να σπάσουν.

Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση σωληνώσεων στο θεμέλιο με σωλήνες υπονόμων αποκομμάτων ή κιβώτια που δημιουργούνται από τέσσερις σανίδες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ακριβώς απέναντι από το άλλο. Ο ξυλότυπος χύνεται με σκυρόδεμα και μετά την ανθεκτικότητα του ιδρύματος, τα καθαριστικά είναι έτοιμα.

Απόχρωση και χαρακτηριστικά της συσκευής

Αν ο αερισμός του υπόγειου χώρου είναι σωστά σχεδιασμένος, ο αέρας θα πρέπει να κλείνει με γρίλιες, αυτό γίνεται έτσι ώστε τα ποντίκια και τα άλλα τρωκτικά να μην μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι σας. Διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο για σας να τα ξεφορτωθείτε.

Αν για κάποιο λόγο δεν θα μπορούσατε να κάνετε τις τρύπες του αέρα κατά το στάδιο της κατασκευής του σπιτιού, είτε κατά τη διάρκεια φινίρισμα του, ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, όταν το καπάκι είναι διακοσμημένο με τη βοήθεια των υλικών επικάλυψης για τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι διαμάντι. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και δεν θα είναι σημαντικό να βρεθούν ενισχυτικές ράβδοι μέσα στο πλίνθο, αφού σε κάθε περίπτωση η κορώνα διαμαντιού θα περάσει όπου είναι απαραίτητο και η ενίσχυση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η διάμετρος της στεφάνης πρέπει να επιλεγεί κάτω από το κάλυμμα αερισμού. Συχνά, οι οπές για το άνοιγμα πρέπει να τρυπηθούν χρησιμοποιώντας κορώνα διαμαντιών με διάμετρο από 130 έως 160 mm. Αν θέλετε, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα με διάμετρο μέχρι 300 mm, σε κάθε περίπτωση, τα άκρα θα είναι ομοιόμορφα. Η ποιότητα του έργου δεν θα επηρεαστεί από το πάχος των τοίχων θεμελίωσης.

Τα πράγματα στο ίδρυμα είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα, και είναι εντελώς ασαφές γιατί είναι πολύ επιπόλαιη στάση εκ μέρους των προγραμματιστών. Επίσης, το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι το κλείσιμο της έκρηξης στην κορδέλα με την έναρξη του χειμώνα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να δράσουμε για την κατάσταση, γιατί αν το σπίτι είναι ζεστό, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να κλείσει για το χειμώνα. Εάν, λόγω της παρουσίας τους στο σπίτι, γίνεται πολύ κρύο, τότε το χειμώνα μπορούν να κλείνουν περιοδικά, αλλά στις ζεστές μέρες θα πρέπει ακόμα να ανοίξουν για να είναι σε θέση να αερίσουν το υπόγειο. Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο τους είναι λάθος και αντίθετο με τις απαιτήσεις του SNiP, τόσο διεθνών όσο και εσωτερικών.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε μια ξύλινη κατοικία δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν φράγματα, ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά την κατασκευή της. Μια τέτοια έξοδος σας επιτρέπει να απελευθερώσετε μόνιμα το δωμάτιό σας από υγρασία, καθώς και από την ετήσια επεξεργασία του δωματίου από τη μούχλα και την απολύμανσή του.

Πώς να κάνετε μια διαρροή στη βάση ενός λουτρού;

Κατασκευάζουμε ένα μικρό λουτρό στην περιοχή, διαβάστε ότι η βάση πρέπει απαραιτήτως να εξαερίζεται για εξαερισμό. Πώς να υπολογίσετε το απαιτούμενο ποσό για μπάνιο και πώς να εφαρμόσετε καλύτερα τα υλικά;

Είναι απαραίτητο να κάνετε κυματισμούς στο στάδιο της χύνοντας θεμέλιο. Δεν ξέρω τι είδους θεμέλια έχετε, αλλά ας πούμε μια ζώνη, είναι βολικό για τη χρήση ενός σωλήνα αποχέτευσης εκατό.

Ο σωλήνας τοποθετείται φυσικά πριν χυθεί το θεμέλιο.

Αφού γίνει το blowouts θα είναι και πιο περίπλοκο και πολύ πιο ακριβό, θα χρειαστεί να καλέσετε ειδικούς με εξοπλισμό για γεώτρηση σκυροδέματος.

Η διαμόρφωση των βλαστών δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι τετράγωνα τρύπες και στρογγυλά και ορθογώνια.

Αυτός είναι ο αριθμός των εκρήξεων και η θέση τους παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο αριθμός υπολογίζεται με βάση τον τύπο του τετραγώνου του τετραγώνου των αέρος ανά 200 τετραγωνικά της αεριζόμενος επιφάνειας, εδώ από αυτά τα σχήματα και απόρριψη, μετρά την περιοχή του υπόγειου και υπολογίζει το συνολικό τετράγωνο των βλαστών.

Produhi λειτουργία βασίζεται στην αρχή ενός συμβατικού σχεδίου, έτσι είναι καλύτερο (και σωστά) να τοποθετούνται σε κάθε άλλη στον ίδιο άξονα, που είναι παράλληλα μεταξύ τους, αν είναι τόσο σαφής.

Απόσταση μεταξύ των εκρηκτικών (οπών) του 2,5-ου 3μέτρου (σε μία γραμμή).

Από τις γωνίες συνήθως υποχωρούν 80-90 εκατοστά.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε καθαρισμό από τον σωλήνα αποχέτευσης 110, τότε ο σωλήνας πρέπει να τυλιχτεί με ένα ruberoid, και οι υπόλοιπες ρωγμές για σφράγιση με την ίδια σιλικόνη.

Στο τέλος της εργασίας, οι καθαρισμοί αέρα κλείνουν με γρίλιες, εδώ βλέπετε ήδη, μπορείτε να κάνετε μετακινούμενες γρίλιες, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο αερισμό.

Ο σκοπός των δικτύων για την προστασία του υπόγειου από τη διείσδυση των τρωκτικών, μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και με ένα δίχτυ από τα έντομα.

Είναι απαραίτητο να φτιάξετε τους αέριους, φυσικά, στο λουτρό, γιατί ο τρόπος εξαερισμού του κελαριού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θα διαρκέσει το μπάνιο σας. Νωρίτερα, όταν τα υλικά ήταν, για να το θέσω ήπια, δεν produhi σφιχτά ή κατασκευασμένα από ξύλο, δηλαδή, μεταξύ του ξυλότυπου θεμελίωσης τοίχου παρεμβάλλεται ένα ξύλινο κουτί με τρύπες αέρα και στη συνέχεια γεμίζει το υπόγειο να πάρει τη σωστή τρύπα. Ή χρησιμοποίησαν σωλήνα αμιάντου-τσιμέντου. Τώρα κατά τη διάρκεια των αποχετευτικών πλαστικών σωλήνων σε μέγεθος από 110 mm. Αν και η εγκατάσταση παρέμεινε η ίδια, ο σωλήνας εισάγεται μεταξύ των τοίχων του ξυλότυπου και χύνεται με σκυρόδεμα. Πόσο χρειάζεστε όλες τις εκρήξεις; Φυσικά, πολλοί από αυτούς, επίσης, δεν πρέπει να εγκατασταθούν, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες των 0,5 m2 ανά 200 m2 υπόγειου χώρου. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τίποτα δεν εμποδίζει τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα, και κοντά στις γωνίες είναι επιθυμητό να τα τοποθετήσετε πιο κοντά, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται μη αεριζόμενες τσέπες. Συνήθως η απόσταση από τη γωνία έως το πλησιέστερο φούσκωμα κυμαίνεται από 50 έως 80 cm, ενώ μεταξύ των εκρήξεων στη μέση της βάσης η απόσταση μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο, περίπου 2-3 ​​μέτρα. Αυτά είναι όλα τα κόλπα. Αν και είναι επιθυμητό να κλείσει τις τρύπες αέρα στα τέλη πλέγματα (τώρα πολλά από αυτά στην αγορά), που δεν πετούν στο υπόγειο συντρίμμια, και το πιο σημαντικό πράγμα δεν επιλύεται τρωκτικά.

Αερισμός σε ξύλινο μπάνιο: σχέδιο και συσκευή σε διαφορετικές εκδόσεις

Φωτογραφία από το site: zarmon.net

Όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός λουτρού, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον σωστό σχεδιασμό, καθώς και τη συσκευή εξαερισμού, η οποία παίζει έναν τεράστιο ρόλο. Στην πραγματικότητα, πολλοί αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν αεραγωγοί, ανοίγματα, και ακόμη περισσότερο για να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες, αν είναι επιθυμητό να διατηρηθεί μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία, και "χάνουν τη θερμότητα" σε καμία περίπτωση. Ακόμα και μερικοί έμπειροι δάσκαλοι λένε ότι ο εξαερισμός σε ένα λουτρό από κορμούς είναι περιττός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετός και φυσικός αερισμός και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για τη δημιουργία ενός αναγκαστικού.

Απλές απαντήσεις σε σύνθετες ερωτήσεις: πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο μπάνιο

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: stroyday.ru

Αν καταλαβαίνετε, το θέμα του πώς να σχεδιάσετε και να υπολογίσετε τον εξαερισμό σε ένα μεγάλο λουτρό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το πράγμα είναι ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από τις πιο ποικίλες παραλλαγές και σχεδιαστικές λύσεις και δεν είναι εύκολο να διαλέξετε μεταξύ τους ποιο θα είναι το καλύτερο, αλλά θα χρειαστεί να προσπαθήσετε, διαφορετικά το μπάνιο σας μπορεί όχι μόνο να μην είναι χρήσιμο, αλλά ακόμη και επικίνδυνο για τη ζωή, δεν χρειάζεται να ξεχνάμε γι 'αυτό σε κάθε περίπτωση.

Σε ένα ζεστό ατμόλουτρο, όταν ένα άτομο κάθεται σε ένα ράφι, εκπνέει ενεργά το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ απορροφά οξυγόνο. Όταν γύρω από τη θερμοκρασία άνω των εξήντα βαθμών σε μια κλίμακα Κελσίου δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεχαστεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι για να εξασφαλίσει την εισροή καθαρού αέρα κορεσμένο με οξυγόνο και σύλληψε τη συσκευή αερισμού στο λουτρό, όπως ήξεραν οι πρόγονοί μας τέλεια. Στο παλιό καλό ρωσικό λουτρό, ήταν απαραίτητο να παρέχεται ειδική εξαερισμός ή φυσικός αερισμός, ο οποίος θα συζητηθεί λίγο αργότερα.

Στις παλιές εποχές, όταν τα ρωσικά λουτρά βρισκόταν αποκλειστικά από ένα ξύλινο σπίτι, ο εξαερισμός τοποθετείται ήδη στο επίπεδο της αρχικής κατασκευής, δηλαδή δεν ξεχάστηκε ποτέ. Το δικαίωμα να τεμαχίσει κάτω όλα τα κάτω κορώνες τοποθετούνται ελεύθερα στον τοίχο απαιτείται για να κάνει ένα μικρό παράθυρο ή εξαερισμός στο λουτρό και γύρω από την περίμετρο της πόρτας υπάρχουν κενά μέσω των οποίων λαμβάνει επίσης καθαρό αέρα.

Αυτή η εκδοχή της ομοιότητας του φυσικού εξαερισμού είναι ιδανική για μια οικογένεια δύο ή τριών ατόμων, αλλά εάν προσκαλέσετε μια μεγάλη επιχείρηση στο ατμόλουτρο, τότε αυτός ο εξαερισμός μπορεί να μην είναι αρκετός. Για το σκοπό αυτό, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τον πλήρη αερισμό, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα στο μέλλον, ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μια κατασκευή κεφαλαίου, η οποία υποδηλώνεται όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να καταλάβετε ποιες άλλες συνέπειες μπορούν να οδηγήσουν σε εσφαλμένα οργανωμένο αερισμό στο λουτρό, εκτός από τον κίνδυνο για τη ζωή εκείνων που ήρθαν να πάρουν μέρος της υγείας και της ζωτικότητας.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: remotn.ru

 • Εάν ο αέρας στο λουτρό δεν είναι σωστά τοποθετημένος, η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα γίνεται δύσκολη και εξαιτίας αυτού, η διάρκεια ζωής του κτιρίου πέφτει απότομα. Το θέμα είναι ότι το ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται αναπόφευκτα στην κατασκευή και το φινίρισμα, θα πρέπει να στεγνώσει και χωρίς αερισμό θα σβήσει γρήγορα και θα πρέπει να ανακατασκευαστεί.
 • Μέσα στη σάουνα υπάρχουν πάντα ακραίες συνθήκες, αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας, σημαντικά αυξημένη υγρασία και ούτω καθεξής. Επειδή σε τέτοιες συνθήκες πολύ γρήγορα «γόνιμη και να πολλαπλασιάζονται» μία ευρεία ποικιλία βακτηρίων και μικροβίων, και ανώτερους οργανισμούς, για παράδειγμα, επιβλαβών εντόμων, έχουν εκτραφεί στο αγρόκτημα, φυτώριο. Στο ξηρό αποτέλεσμα - δεν είναι αρκετά ευχάριστες μυρωδιές, που τρέχουν γύρω από το "ζωντανό πλάσμα", τρομακτικό μούχλα, καθώς και σάπιο σε σύντομο χρονικό διάστημα σανίδες. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι στο λουτρό σας θα είναι ακριβώς απολύτως αδύνατο είναι, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα χημικά καθαριστικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εδώ, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και ζεστό ατμό παραδίδεται καυτό «κοκτέιλ» κατ 'ευθείαν στους πνεύμονές μας.
 • Ο κίνδυνος να αρρωστήσετε σε ένα τέτοιο λουτρό, όπως είναι σαφές από όλα όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω, αυξάνεται κατά περιόδους και γίνεται πιο πραγματικός από την ανάκτηση εκεί.

Ο σωστός εξαερισμός στο μπάνιο: κύκλωμα και συσκευή

Φωτογραφίες από τον ιστότοπο: strmnt.com

Αρχικά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες στην κατασκευή λουτρών πιστεύουν ότι η σωστή και σωστή επιλογή. Υπάρχει ένας ειδικός ορισμός στον οποίο όλοι πρέπει να τηρούν, χωρίς εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, όλα είναι αρκετά απλά, σε μόνο μία ώρα όλος ο αέρας στο μπάνιο πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως τρεις φορές, αυτός είναι ο νόμος, ο οποίος απαγορεύεται αυστηρά να παραβιάζει. Αυτό είναι το πιο θεμελιώδες, όπως λένε, ο θεμελιώδης κανόνας, αλλά το αρχικό σχέδιο και η διάταξη θα πρέπει να επιλεγούν ξεχωριστά, ανάλογα με την κατασκευή των τοίχων και των υλικών από τα οποία είχαν ανεγερθεί.

 • Οποιοσδήποτε μπορεί να πει κανείς, μια κουκούλα στο λουτρό με τα χέρια του δεν πρέπει ποτέ να σπάσει το εσωτερικό καθεστώς θερμοκρασίας.
 • Για να βγείτε από τα όρια θα πρέπει να δαπανώνται μόνο, πλούσιος σε άνθρακα αέρας, και το οξυγόνο παραμένει μέσα.
 • Στο ατμόλουτρο, καθώς και στο δωμάτιο πλύσης, δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου ρεύματα, πράγμα που καθιστά εύκολο και απλό να πιάσει κρύο και να μην τον αισθανθεί καν.
 • Μην ξεχάσετε τη στρωμένη διάταξη αέρα στον ατμόλουτρο. Το ανώτατο όριο πρέπει να είναι πολύ ζεστό, και το κάτω ράφι είναι αρκετά δροσερό.

Τύποι και τύποι εξαερισμού για το μπάνιο: τι και πώς

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι εξαερισμού, από τους οποίους αρκεί να παρέχεται μόνο μία διάταξη, έτσι ώστε όλα να πέφτουν στη θέση τους. Κι ενώ αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είστε αποφασισμένοι, τότε δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε την οικοδόμηση, αφού ο εξαερισμός είναι πιο συχνά καθορισμένος ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ο εξαερισμός δαπέδου σε λουτρό είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός, αλλιώς όλες οι προσπάθειες θα πάνε στραβά, και οποιοδήποτε υλικό θα επιδεινωθεί γρήγορα και θα πρέπει να αλλάξει.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: allremont59.ru

 • Η πιο απλή και προσιτή επιλογή θα ήταν φυσικό αερισμό στο λουτρό όταν ο αερισμός συμβαίνει λόγω της φυσικής κίνησης του αέρα, μέσω διαφορικής θερμοκρασίας, διαφορικής πίεσης και τα παρόμοια των φυσικών παραγόντων αεροπλάνο.
 • Εάν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να δημιουργηθεί, μπορεί να αντικατασταθεί από μηχανικό, όταν εμπλέκονται ειδικοί ανεμιστήρες και εξαγνιστές στη ροή και στην εκροή αέρα.
 • Υπάρχει επίσης ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού που συνδυάζει φυσικές και μηχανικές δυνάμεις, καθιστώντας την κουκούλα αποτελεσματική και ο καθαρός αέρας είναι σταθερός.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: allremont59.ru

Και μην ξεχνάτε ότι ο εξαερισμός πρέπει να καλύπτει όλες τις εγκαταστάσεις στο λουτρό, όχι μόνο το ατμόλουτρο. Θα πρέπει να εργαστεί ποιοτικά τόσο στο δωμάτιο πλύσης, στο γκαρνταρόμπα, ακόμα και στο ντουλάπι.

Γενικοί κανόνες για την εφαρμογή οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού στο λουτρό

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που δεν μπορούν να παραβιαστούν, ποιο είδος δομής επιλέγετε, επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο εξαερισμού που δεν θα είχατε προβλέψει. Δηλαδή, φροντίστε να εξοικειωθείτε με τέτοιους κανόνες, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε τα πάντα από την αρχή, για να εξασφαλίσετε τη σωστή και αξιόπιστη κίνηση του αέρα στη δομή σας.

Οι έμπειροι επαγγελματίες που κατασκευάζουν τα λουτρά για αρκετά χρόνια στη σειρά, λένε ότι οι οπές αέρα στο μπάνιο σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή δεν θα πρέπει να τοποθετείται στην οροφή, αυτό είναι απαράδεκτο. Αν το κάνετε αυτό, τότε το δωμάτιο θα είναι ζεστή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η θερμότητα θα διαβρώσει σε λίγα λεπτά, όταν η τρύπα είναι ανοιχτή.

 • Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η βαλβίδα εξαερισμού για το λουτρό μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από την οροφή, και τις περισσότερες φορές θα πρέπει να κλείσει με ένα μάνδαλο. Μπορείτε να το ανοίξετε όταν είναι πολύ ζεστό.
 • Ακόμη και κατά τη φάση κατασκευής, θα πρέπει να είναι σίγουρος για να αναλάβει τη φροντίδα του ποιότητα αερίζετε πατώματα, έτσι ώστε να μην καταστρέφονται και δεν σαπίζουν σε μόλις πέντε χρόνια, και έχουν υπηρετήσει τουλάχιστον είκοσι.
 • Αξίζει να οργανώσετε μερικές οπές για αερισμό στο επίπεδο θεμελίωσης σε αντίθετους τοίχους, για να εξασφαλίσετε ποιοτική κυκλοφορία αέρα. Για την προστασία από τρωκτικά και άλλους "επισκέπτες", αυτά τα συντρίμμια μπορούν να ληφθούν από μεταλλικά πλέγματα.
 • Κατά την εγκατάσταση του φούρνου, αξίζει να εξεταστεί, προκειμένου να φτάσει το επίπεδο του τελικού δαπέδου ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του φρεατίου. Τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το πώς να κάνετε μια κουκούλα σε ένα λουτρό, θα λειτουργήσει σε αυτό το φλέβα. Αυτός ο κανόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν το δωμάτιο είναι μόνο ένα και δεν χωρίζεται σε ατμόλουτρο και αποδυτήριο.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει και μια έκδοση με ειδική κουκούλα, η οποία απλοποιεί ολόκληρο το σύστημα. Κατά την επιλογή αυτής της επιλογής, θα χρειαστεί να οργανώσετε μια εισροή καθαρού αέρα στο akkurat κάτω από τη σόμπα και ένα κουτί θύρας εξάτμισης, διακοσμημένο με αλουμινόχαρτο, να το τοποθετήσετε μπροστά από την πόρτα, στην οροφή. Αληθινή, με αυτό το είδος κουκούλα θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται, πρέπει να ξέρετε πότε να ανοίξετε το κουτί, και πότε να κλείσει, και τέτοιες αποχρώσεις.

Παραλλαγές συστημάτων και συσκευών αερισμού: ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός του εξαερισμού στο μεγάλο λουτρό δεν είναι καθόλου εύκολο

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kreadom.ru

Οποιοσδήποτε μπορεί να πει κανείς, η τελευταία προτεινόμενη παραλλαγή είναι σημαντική μόνο όταν ο κλίβανος βρίσκεται ευθεία στο ατμόλουτρο. Και ο δίαυλος εισαγωγής αέρα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από την πλάκα σιδερώματος, στην οποία είναι εγκατεστημένη η σόμπα. Ωστόσο, εάν η σάουνα έχει αρκετές εσωτερικές εγκαταστάσεις και η περιοχή της είναι αρκετά μεγάλη, τότε θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί αυτή την επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα, και όχι χειρότερα, ή λιγότερο αποτελεσματικά, είναι απαραίτητο να τα εξετάσουμε.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: furtilyatsii.ru

Η πρώτη μέθοδος δημιουργίας εξαερισμού στο ατμόλουτρο

 • Η είσοδος, μέσω της οποίας θα ρέει καθαρός αέρας, πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη σόμπα, περίπου μισό μέτρο από το δάπεδο.
 • Οι οπές εξαγωγής, δηλαδή οι οπές στο λουτρό, τοποθετούνται στον απέναντι τοίχο, περίπου εκατοστά στα τριάντα από το δάπεδο. Είναι εδώ που μπορείτε να βάλετε έναν ανεμιστήρα για αναγκαστική κυκλοφορία, σίγουρα δεν θα βλάψει.
 • Έτσι, θα εξασφαλιστεί η ποιοτική κυκλοφορία, και οι δύο εισροές αέρα, τόσο εισαγωγής όσο και εξάτμισης, θα πρέπει να ληφθούν από σχάρες.

Η δεύτερη μέθοδος δημιουργίας αερισμού στο λουτρό με τα χέρια τους

Φωτογραφίες από το site: sv777minibanya.ru

Αυτή η έκδοση της συσκευής είναι μόνο για εκείνους που ανησυχούν για το πώς να κάνουν την κουκούλα σε μια μπανιέρα απλή και προσιτή.

 • Και οι δύο διαδρομές εξαερισμού θα τοποθετηθούν στον ίδιο τοίχο απέναντι από τη σόμπα.
 • Το άνοιγμα εισόδου θα πρέπει να τοποθετείται από κάτω, κάπου στα εκατοστόμετρα των τριάντα από το επίπεδο του δαπέδου.
 • Η έξοδος της εξάτμισης θα πρέπει να γίνει αντίθετα παραπάνω, σχεδόν κάτω από την οροφή, κάπου στην ίδια απόσταση από την οροφή. Βρίσκεται στο παράθυρο εξόδου και εγκαθιστά έναν ανεμιστήρα εξάτμισης για να εξασφαλίσει την κυκλοφορία του αέρα.

Έτσι, φαίνεται ότι ο κρύος αέρας μπαίνει στο δωμάτιο και βούρλα στη σόμπα, «χτυπήματα» σε αυτό, θερμαίνεται, και στη συνέχεια ανεβαίνει προς τα πάνω, όπου αντλεί και ανεμιστήρα έξω.

Η τρίτη έκδοση των λουτρών εξαερισμού από ξύλο

Τρίτον, η πιο δημοφιλής παραλλαγή της μονάδας εξαερισμού στο μπάνιο είναι επίσης πολύ απλή στην εφαρμογή της, και θα πρέπει επίσης να στο επίπεδο της κατασκευής, έτσι ώστε να μην ασχοληθείτε με την κοπή τρύπες και τα ανοίγματα στα έτοιμα τοίχους. Είναι αλήθεια ότι, αν το επιθυμείτε, αυτό δεν θα είναι πολύ δύσκολο, οπότε αν ξεχάσετε τον εξαερισμό, μπορείτε να το κάνετε αργότερα.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: klivent.net

 • Η είσοδος για φρέσκο ​​αέρα γίνεται σε ύψος είκοσι εκατοστά από το επίπεδο του καλύτερου ορόφου, ακριβώς πίσω από τη σόμπα.
 • Οι οπές εξαερισμού-εξαερισμού πρέπει να κάνουν δύο ή περισσότερα, ανάλογα με τη συνολική επιφάνεια του δωματίου, και να τα τοποθετήσουν στο αντίθετο τοίχωμα στο ίδιο ύψος.
 • Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αέρα εξαγωγής, από τον οποίο ρέει ο αέρας.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το κρύο ρεύμα αέρα "αγκαλιάζει" τον κλίβανο, θερμαίνοντας έτσι στην επιθυμητή θερμοκρασία και έπειτα κατευθείαν μέσω ανεμιστήρα ή φυσικού βυθίσματος κατευθύνεται προς τα έξω.

Φυσικός αερισμός στο λουτρό

Απαιτείται εξαερισμός σε όλους τους χώρους, οι κανόνες για την τοποθέτησή του προδιαγράφονται στο SNiP 41-01-2003. Αλλά αφορούν μόνο οικιστικές, δημόσιες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις οποίες δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για ένα άτομο. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη ότι οι άνθρωποι σε τέτοιες εγκαταστάσεις παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και για όλους είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι ίδιοι τυπικοί δείκτες για το μικροκλίμα και την ποιότητα του αέρα.

Φυσικός αερισμός στο λουτρό

Τα λουτρά έχουν τελείως διαφορετικά καθήκοντα, δημιουργούν ένα μικροκλίμα που είναι αγχωτικό για τον οργανισμό - υψηλές θερμοκρασίες (σε ρωσικά λουτρά μέχρι + 60 ° C, σε σάουνες πάνω από + 100 ° C) και υψηλή υγρασία (έως 90%). Και στην ίδια αίθουσα, η θερμοκρασία και η υγρασία θα πρέπει να ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με τις επιθυμίες εκείνων που πλένουν. Οι αλλαγές στις παραμέτρους του μικροκλίματος πρέπει να γίνονται το συντομότερο δυνατό και οι τιμές που επιτυγχάνονται διατηρούνται για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μια άλλη πολύ σημαντική διαφορά του λουτρού από τα συνηθισμένα δωμάτια. Εάν οι δεύτεροι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να "προστατευτούν" από τις προσωρινές ενοχλήσεις με ρούχα, τότε είναι αδύνατο να το κάνετε αυτό σε μπανιέρες.

Μικροκλίμα στο μπάνιο στο ατμόλουτρο

Εικόνα του μικροκλίματος στο ατμόλουτρο - υψηλή θερμοκρασία και ζεστό ατμό

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, ο εξαερισμός των λουτρών πρέπει να εκτελεί μεμονωμένα καθήκοντα και αυτό επηρεάζει τις αρχές του σχεδιασμού και των χαρακτηριστικών λειτουργίας του. Ο εξαερισμός στο μπάνιο μπορεί να είναι φυσικός και αναγκασμένος, κάθε είδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Σε αυτό το άρθρο λεπτομερώς θα μιλήσουμε μόνο για ένα είδος αερισμού - φυσικό.

Θέση αεραγωγών

Τύποι φυσικού αερισμού του λουτρού

Τα προβλήματα του αερισμού του λουτρού και του πώς διαφέρει από τον αερισμό άλλων δωματίων, έχουμε ήδη ανακαλύψει, τώρα είναι καιρός να πούμε πώς μπορούν να επιτευχθούν. Οι μέθοδοι εξαρτώνται από τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου και τις προτιμήσεις σας.

Πρώτα πρέπει να θυμηθείτε τα μαθήματα της φυσικής από το σχολείο. Ο εξαερισμός των χώρων οφείλεται στη διαφορά στην πυκνότητα αέρα στον δρόμο και στο δωμάτιο. Ο θερμαινόμενος αέρας έχει μικρότερο βάρος και αυξάνεται, ο κρύος αέρας είναι βαρύτερος και πέφτει κάτω, συμβαίνει η λεγόμενη μεταφορά. Κατά συνέπεια, για να αερίζεται ο χώρος, ο ζεστός αέρας πρέπει να είναι σε θέση να φύγει και το κρύο για να εισέλθει, χρειάζεστε οπές εισόδου και εξόδου. Αυτά μπορεί να είναι συνήθεις σχισμές σε παράθυρα και πόρτες ή ειδικά κατασκευασμένες τρύπες εξαερισμού.

Έκδοση του εξαερισμού στο ρωσικό ατμόλουτρο

Τρύπα εξαερισμού στο λουτρό

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε δηλώσεις ότι αυτές οι τρύπες πρέπει απαραίτητα να έχουν το ίδιο μέγεθος, διαφορετικά ο εξαερισμός δεν λειτουργεί ή «φυσάει προς λάθος κατεύθυνση». Μόνο εκείνοι που παραβλέπουν τα μαθήματα μπορούν να το πουν. Η αναλογία του μεγέθους του αέρα εισόδου και εξόδου στην απόδοση του εξαερισμού δεν επηρεάζει.

Παράθυρο εξαερισμού τετράγωνου σχήματος

Εάν η έξοδος, για παράδειγμα, μπορεί να εκπέμψει μόνο 1 m3 θερμού αέρα ανά ώρα, τότε ακριβώς το ίδιο ποσό θα εισέλθει στο κρύο δωμάτιο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εισόδου, και αντίστροφα. Και η επίδραση της ανάστροφης έλξης επιτυγχάνεται στην περίπτωση της πίεσης του ανέμου ή της απουσίας καθαρού αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, ένας ισχυρός εξωτερικός άνεμος "ωθεί" τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, στη δεύτερη περίπτωση, αφού ο αέρας μέσα στο δωμάτιο σχηματίσει ένα μικρό κενό, το οποίο αντλεί και πάλι αέρα μέσα στο δωμάτιο. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο εξαερισμός απουσιάζει τελείως, γίνεται απλώς κυκλικός και λειτουργεί σε μια βάση "πίσω-πίσω". Φυσικά, η απόδοση αυτού του εξαερισμού προσεγγίζει το μηδέν, ο αέρας κινείται μόνο λίγο κοντά στις οπές.

Εξαερισμός στο λουτρό και την αποτελεσματικότητά του

Και με αυτά τα φαινόμενα είναι σαφές, τώρα θα εξετάσουμε συγκεκριμένους τύπους φυσικού αερισμού του λουτρού. Ας ξεκινήσουμε από τις πιο απλές και τελειώσουμε με πιο πολύπλοκες.

Εξαερισμός της σάουνας με αερισμό

Ο απλούστερος, αλλά και ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος εξαερισμού.

Εξαερισμός της σάουνας με αερισμό

Στο ατμόλουτρο ανοίγει μια πόρτα ή ταυτόχρονα μια πόρτα και ένα παράθυρο - ο εξαερισμός γίνεται γρήγορα, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Γιατί;

Ο ατμός αφαιρείται από το ατμόλουτρο και αυτό έχει αρνητικές συνέπειες.

 1. Πρώτον, αν ανοίξετε την πόρτα, τότε ο ατμός δεν πηγαίνει στον δρόμο, αλλά σε άλλους χώρους. Σε αυτά, η υγρασία αυξάνεται απότομα, ο θερμαινόμενος ατμός συμπυκνώνεται αμέσως σε όλες τις επιφάνειες. Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια - δεν χρειάζεται να εξηγήσω.

Στην οροφή στο λουτρό συλλέγεται το συμπύκνωμα

Ο υπερβολικός ατμός απελευθερώνεται μέσω της ανοιχτής πόρτας

Η εξαερισμός δεν επιτρέπει τη δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο ατμόλουτρο

Το αποτέλεσμα - ο εξαερισμός δεν είναι η μέθοδος αερισμού, η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχώς. Αυτός είναι ένας ακραίος τρόπος, συνιστάται να προσφύγετε σε αυτό μόνο σε περίπτωση οξείας αναγκαιότητας.

Εξαερισμός της σάουνας με σόμπα

Αυτή η μέθοδος μπορεί να θεωρηθεί πιο επιτυχημένη, αλλά είναι δυνατή μόνο σε μία περίπτωση - ο φούρνος της σόμπας της σάουνας βρίσκεται στο ατμόλουτρο. Ο ζεστός αέρας αφαιρείται μέσω του κλιβάνου και της καμινάδας, η ροή μπορεί να συμβεί μέσα από τις σχισμές του δαπέδου, ένα ελαφρώς ανοιγμένο παράθυρο ή πόρτα. Μερικές φορές στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας γίνεται ειδική τρύπα, για να βελτιωθεί ο σχεδιασμός, είναι κλειστό με μια διακοσμητική μάσκα.

Εξαερισμός της σάουνας με σόμπα

Πλεονεκτήματα του αερισμού της σάουνας με σόμπα.

 1. Απλότητα εκτέλεσης. Δεν χρειάζεται να κάνετε ειδικά αερισμό στα ερείπια. Οποιαδήποτε πρόσθετη οπή στο ξύλινο τοίχο δεν βελτιώνει τα χαρακτηριστικά απόδοσής του, και είναι ακόμα να το βάλουμε ήπια. Εάν έγιναν λάθη κατά την περίοδο κατασκευής των εκρήξεων και την τοποθέτηση των διακοσμητικών πλεγμάτων, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος πτώσης των κορμών του κτιρίου της υγρασίας. Το στέγνωμα της υγρασίας θα είναι πολύ μακρύ και η μακρά παραμονή των ξύλινων δομών σε υγρή κατάσταση έχει πολύ αρνητική επίδραση στην αντοχή και τη διάρκεια χρήσης τους.

Ο αερισμός του φούρνου ατμού δεν είναι δύσκολος

Φούρνος με πύλη - φωτογραφία

Είσοδος πίσω από τη σόμπα

Υπάρχουν, φυσικά, μειονεκτήματα, ας αναφέρουμε τα κυριότερα.

 1. Ανεπαρκής απόδοση. Γρήγορη αλλαγή της θερμοκρασίας ή της υγρασίας στο ατμόλουτρο δεν θα πετύχει.
 2. Η παρουσία "νεκρών" ζωνών. Η ανάμειξη του αέρα σε ολόκληρη την ένταση δεν γίνεται, δημιουργούνται ζώνες με ρεύματα αέρα και ζώνες με αέρα.
 3. Εξάρτηση από το ρεύμα (εξαερισμός) στις καιρικές συνθήκες.

Παρά κάποιες ανεπάρκειες, αυτός ο τρόπος εξαερισμού σε συνδυασμό με τον συνηθισμένο εξαερισμό χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε επιλογές "προϋπολογισμού" μπάνιου.

Για ένα χαλαρό ατμόλουτρο, η καλύτερη επιλογή είναι ο εξαερισμός και ο εξαερισμός

Η εξαερισμός μιας σάουνας με μια σόμπα είναι ένα σχέδιο

Εξαερισμός μέσω ειδικά κατασκευασμένων προϊόντων

Η βέλτιστη έκδοση της συσκευής εξαερισμού για τα περισσότερα λουτρά.

Εξαερισμός μέσω ειδικά κατασκευασμένων προϊόντων

Πλεονεκτήματα:

 • σε κατάλληλη διάταξη επιτρέπει τον γρήγορο αερισμό ενός λουτρού (για ξήρανση ή μείωση υγρασίας και θερμοκρασίας) και πολύ χρόνο για να υποστηρίξει τις ενδείξεις ενός μικροκλίματος στις καθορισμένες παραμέτρους.
 • υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της συχνότητας της αλλαγής του αέρα.
 • η απλότητα της συσκευής, η δυνατότητα λειτουργίας σε μπανιέρες που δεν διαθέτουν ηλεκτρική καλωδίωση,
 • καθολικότητα. Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί τέλεια σε όλες τις κλιματικές ζώνες της χώρας μας.
 • οποιαδήποτε στιγμή είναι εφικτή η τοποθέτηση σε μία από τις οπές που ο ανεμιστήρας φυσάει - οι δυνατότητες ρύθμισης του μικροκλίματος στο ατμόλουτρο έχουν επεκταθεί σημαντικά χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο φυσικός εξαερισμός «μετατρέπεται» σε εξαναγκασμένη εξάτμιση ή τροφοδοσία.

Ένας αναπνευστήρας μπορεί πάντα να τοποθετηθεί στην οπή εξαέρωσης

Είναι σημαντικό. Συνιστάται να σκεφτείτε τη συσκευή εξαερισμού πριν ξεκινήσετε την κατασκευή του λουτρού. Επιλύστε τα προβλήματα με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των οπών και τις συνολικές τους διαστάσεις. Συνιστούμε το ύψος των εκτοξεύσεων να μην υπερβαίνει το ύψος της ράβδου και οι οπές πρέπει να ρυθμίζονται κατά μήκος.

Εγκατάσταση εξαερισμού γίνεται κατά την ανέγερση του λουτρού

Κατεύθυνση της κίνησης του αέρα

Γιατί είναι καλύτερο να παρέχετε αερισμό στο στάδιο κατασκευής;

 1. Πρώτον, στην ήδη ολοκληρωμένη δομή, οι τρύπες είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν φυσικά.

Η διάνοιξη μιας οπής σε ένα πλαίσιο είναι μια επίπονη διαδικασία

Σετ κορμών για ξύλο

Παραλλαγές τοποθέτησης και διαστάσεις του εξαερισμού

Για όλους τους αεραγωγούς φυσικού αερισμού υπάρχουν διάφοροι γενικοί κανόνες. Πρώτον, για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος, τα ανοίγματα παροχής κρύου αέρα θα πρέπει να βρίσκονται περίπου 20 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του δαπέδου. Οι οπές για την έξοδο πρέπει να βρίσκονται στο μέγιστο ύψος - κάτω από την οροφή ή στην οροφή. Δεύτερον, η ανάμιξη διαφόρων στρωμάτων αέρα στον όγκο του ατμού βελτιώνεται εάν τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου βρίσκονται στη μέγιστη απόσταση μεταξύ τους, κατά προτίμηση κατά μήκος της διαγώνιο του δωματίου. Σε ποιους χώρους συνιστώνται;

Παραλλαγές τοποθέτησης των ανοιγμάτων εξαερισμού

Εισαγωγή ψυχρού αέρα

Μπορεί να γίνει στο κάτω μέρος του ατμού του φύλλου πόρτας.

Εισαγωγή ψυχρού αέρα

Πόρτες με οπές για εξαερισμό (φωτογραφία)

Πλεονεκτήματα - δεν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον τρύπα στον τοίχο της μπανιέρας. Αυτή είναι μια εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας, εκτός αυτού, αποκλείεται η πιθανότητα να βρεθούν οι κατώτερες ζάντες του πλαισίου κορμών. Μειονέκτημα - στις περισσότερες περιπτώσεις οι πόρτες βρίσκονται απέναντι από τα ράφια για τη διαδικασία λουτρού, υπάρχουν ρέματα ψυχρού αέρα που δημιουργούν μια σειρά ενοχλήσεων.

Κάτω από το ράφι.

Τρύπα κάτω από το ράφι

Πλεονεκτήματα - η είσοδος είναι αόρατη, η ροή του ψυχρού αέρα αναμειγνύεται καλά με το ζεστό σε ολόκληρο τον όγκο. Μειονέκτημα - η πρόσβαση στο πλέγμα για το άνοιγμα / κλείσιμο του αποσβεστήρα είναι περίπλοκη. Εάν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος η ένταση του αερισμού μπορεί να ρυθμιστεί μόνο μέσω της ανώτερης σχάρας, τότε μετά τον αερισμό του λουτρού είναι απαραίτητο να κλείσετε και τα δύο. Και αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το ατμόλουτρο ειδικά για να κλείσετε τον αέρα.

Είναι σημαντικό. Οι αποσβεστήρες στις οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετηθούν δύο για κάθε - εκτός και μέσα στο ατμόλουτρο. Μετά τον αερισμό του λουτρού και τα δύο θα πρέπει να είναι κλειστά. Επιλέξτε μια τέτοια τεχνολογία εγκατάστασης πλέγματος που εγγυάται πλήρη στεγανότητα του εξωτερικού φυλλαδίου. Απαγορεύεται αυστηρά η ατμοσφαιρική υγρασία στις κορώνες του κορμού.

Πίσω από τη σόμπα.

Θύρα τροφοδοσίας πίσω από το κύκλωμα του κλιβάνου

Η βέλτιστη επιλογή. Ο ψυχρός αέρας από το δρόμο έπληξε τη σόμπα, λίγο θερμαινόμενο και σπασμένο σε πολλές ξεχωριστές ροές ροής χαμηλής ταχύτητας. Οι βίδες αποβάλλονται εντελώς. Μειονεκτήματα - δεν είναι πάντα δυνατή η εγκατάσταση διακοσμητικών σχάρων σε αυτό το μέρος. Εάν η σόμπα είναι κοντά στον τοίχο, τότε μεγάλη θερμοκρασία επηρεάζει δυσμενώς τα πλαστικά ή ξύλινα υλικά του διακοσμητικού πλέγματος. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, τέτοιες θέσεις πίσω από τη σόμπα πρέπει να είναι μονωμένες με σίδερο σε φύλλα με θερμομόνωση.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση σας δεν ταιριάζει καμία επιλογή; Δεν είναι πρόβλημα, κάνετε μια τρύπα όπου νομίζετε ότι είναι απαραίτητο.

Όσον αφορά την έξοδο, υπάρχουν λιγότερα προβλήματα με την τοποθέτησή της. Η μόνη συμβουλή μας - μην κάνετε στην οροφή. Ο υπερβολικός ατμοσφαιρικός αέρας δεν μπορεί να μεταφερθεί στη σοφίτα, θα προκαλέσει μόνιμη υγρασία των ξύλινων στοιχείων του συστήματος δοκών και η πρόωρη επισκευή του πάντα "πετάει σε μια όμορφη δεκάρα". Για την προστασία των δοκών, πρέπει να αφαιρεθεί υγρός αέρας στην οροφή. Γιατί να δημιουργήσετε μια πρόσθετη τρύπα στο κάλυμμα, γιατί με τα δικά τους χέρια και για τα χρήματά τους να επιδεινώνεται η στεγανότητα του καλύμματος οροφής;

Μην κάνετε τρύπα στην οροφή

Διαστάσεις οπών για φυσικό εξαερισμό

Η τεχνολογία υπολογισμού των διαστάσεων των ανοιγμάτων εξαερισμού αναφέρεται στις ισχύουσες κανονιστικές πράξεις. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί το μέγεθος του εξαερισμού για φυσικό εξαερισμό παρά για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό - υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που δεν εξαρτώνται από τους ανθρώπους. Η κύρια παράμετρος της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού είναι η συχνότητα της αλλαγής του αέρα. Για οικιακούς χώρους, η ελάχιστη τιμή της πολλαπλότητας ρυθμίζεται λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη θερμοκρασία των δωματίων όσο και τη θερμοκρασία στο δρόμο. Η θερμοκρασία στις κατοικίες κυμαίνεται σε ασήμαντα όρια, γεγονός που απλοποιεί το έργο των σχεδιαστών.

Φυσική απόδοση εξαερισμού

Σε ζεύγη, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη - οι παράμετροι θερμοκρασίας και υγρασίας κυμαίνονται μέσα σε πολύ ευρέα όρια. Επιπλέον, ο ρυθμός άφιξης / άφιξης του αέρα σε διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να διαφέρει κατά περιόδους. Τέτοιες προϋποθέσεις καθιστούν πρακτικά αδύνατον να γίνει ακριβής υπολογισμός της βέλτιστης τιμής ανταλλαγής αέρα για τον φυσικό εξαερισμό.

Δεν μπορεί να υπολογιστεί; Και μην το συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την πρακτική εμπειρία. Και υποστηρίζει ότι για τα περισσότερα ζεύγη αρκεί να έχουμε επιφάνεια 200-300 cm2.

Μάσκα εξαερισμού με πύλη 280χ190 mm

Ορισμένοι ιδιοκτήτες σάουνων φοβούνται να πνιγούν κατά τις διαδικασίες κολύμβησης λόγω έλλειψης οξυγόνου. Φέρνουμε στην προσοχή τους ότι ένα κυβικό μέτρο αέρα σε ένα άτομο είναι αρκετό για να αναπνεύσει μια ώρα και ένα μισό. Μετρήστε την υγρασία του ατμού και μάθετε πόσο καιρό μπορεί να φτάσει με ασφάλεια, ο λογαριασμός διαρκεί για δεκάδες ώρες.

Ασφαλές περιεχόμενο οξυγόνου για σάουνα και μπάνιο

Τα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν μονοξείδιο του άνθρακα. Αν κλείσετε την πύλη του κλιβάνου πριν καεί η φωτιά, τότε δεν θα σας βοηθήσει ο εξαερισμός. Μπορεί να αερίζεται το δωμάτιο μόνο εάν το μονοξείδιο του άνθρακα δεν ρέει περισσότερο. Ζεστάνετε τη σόμπα σωστά και ποτέ δεν γίνονται άσχημα, μην περιμένετε μάταια για εξαερισμό.

Πώς να φτιάξετε ένα άνοιγμα στον τοίχο της μπανιέρας

Για παράδειγμα, θα πάρουμε την πιο δύσκολη επιλογή - έχουν ήδη κατασκευαστεί οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι του λουτρού. Η οπή μπορεί να είναι στρογγυλή, τετράγωνη ή ορθογώνια.

Βήμα 1. Κάντε τη διάταξη της θέσης του αέρα στην εσωτερική επιφάνεια του ατμού. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, δεν πρέπει μόνο να γνωρίζετε τη θέση της τρύπας, αλλά και το μέγεθος και τη διαμόρφωση της. Είναι επιθυμητό οι αεραγωγοί και οι διακοσμητικές γρίλιες να είναι σε απόθεμα, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία να ελέγξετε με ακρίβεια τις διαστάσεις της οπής και να μην κάνετε περιττές εργασίες.

Βήμα 2. Προετοιμάστε ένα μακρύ τρυπάνι στο ξύλο, το μήκος εργασίας πρέπει να υπερβαίνει το πάχος του τοίχου της μπανιέρας μαζί με την εξωτερική και την εσωτερική επένδυση. Τρυπήστε μια διαμπερή οπή από το εσωτερικό του ατμού στο κέντρο του σχεδιαγράμματος. Η έξοδος του τρυπανιού έξω από το δωμάτιο ατμού είναι το κέντρο του χτυπήματος. Σχεδιάστε γύρω του τις διαστάσεις της τρύπας, όπως και στο ατμόλουτρο.

Τρυπάνι για ξύλο

Βήμα 3. Αφαιρέστε τα εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία του δέρματος στο περίγραμμα. Εάν το λουτρό σας είναι διακοσμημένο με φυσική επένδυση και στις δύο πλευρές, η διαδικασία απλοποιείται, απλά κόψτε προσεκτικά τις σανίδες. Αν χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικά φύλλα στο εξωτερικό, χρησιμοποιήστε το βουλγαρικό.

Κάντε μια τρύπα στον τοίχο του λουτρού

Βήμα 4. Ελέγξτε προσεκτικά τις φέρουσες δομές του δέρματος, εάν είναι κατεστραμμένες - επισκευάστε. Στο περίγραμμα του αέρα εξαερισμού, τρυπήστε τις τρύπες όσο το δυνατόν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, ελέγξτε συνεχώς εκεί που εξέρχονται από το εξωτερικό του τοίχου. Το τρυπάνι πρέπει να είναι πάντα κάθετο στο επίπεδο. Τρυπήστε τις ίδιες τρύπες σε ολόκληρη την περιοχή του αέρα, τόσο περισσότερο θα είναι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο.

Αρχή τρυπήματος οπών

Βίντεο - Πώς να τρυπήσετε μια τρύπα μεγάλης διαμέτρου σε ένα δέντρο

Βήμα 5. Στη συνέχεια θα πρέπει να εργαστείτε με μια σμίλη και σμίλη, αφαιρέστε σταδιακά το ξύλινο βραχίονα ανάμεσα στις τρύπες. Εντελώς κούφια η τρύπα σε μια πλευρά του τοίχου δεν θα πετύχει - είναι πολύ δύσκολο να πάρει από το όργανο. Κάντε το μισό έργο από το εσωτερικό του ατμού, και το άλλο μισό έξω. Προσανατολισμός της επιφάνειας των οπών δεν είναι απαραίτητη, το κύριο πράγμα είναι ότι το κανάλι προσαρμόζεται εύκολα στον αεραγωγό.

Τρύπα στον τοίχο

Η πιο δύσκολη φυσική εργασία γίνεται, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του αεραγωγού και των πλεγμάτων. Μην αποθαρρύνεστε αν χρειαστεί πολύς χρόνος για να κάνετε τρύπες, ακόμη και έμπειροι οικοδόμοι σπάνια μπορούν να προετοιμάσουν περισσότερες από δύο εκρήξεις την ημέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε αγωγούς αέρα και γρίλιες

Για αεραγωγούς, μπορείτε να πάρετε μεταλλικούς γαλβανισμένους ή πλαστικούς σωλήνες, το μήκος καθορίζεται από το μήκος της διόδου. Πλέγμα επιλέξτε το μέγεθος της τρύπας, για να ρυθμίσετε την απόδοση του εξαερισμού σε αυτό πρέπει να είναι ένα flapper.

Βήμα 1. Το ορυκτό μαλλί μονώνει το επίπεδο της οπής, εισάγετε προσεκτικά τον αγωγό αέρα στη θέση του. Για να στερεώσετε σταθερά τον σωλήνα στην επιθυμητή θέση, χρησιμοποιήστε έναν αφρό συναρμολόγησης. Η περίσσεια αφρού πρέπει να αποκοπεί μετά τη σκλήρυνση.

Βήμα 2. Εάν μεταξύ του δέρματος και του τοιχώματος είναι αδιαβροχοποίηση, ασχοληθεί αφρισμού χάσμα μεταξύ του τοίχου και του ανοίγματος στο περίβλημα του αφρού, αυτό σφραγίζει την σχισμή και εμποδίζουν την είσοδο του νερού σε ξύλινες κατασκευές.

Βήμα 3. Στερεώστε τις γρίλιες, η μέθοδος στερέωσης εξαρτάται από το υλικό κατασκευής των τοίχων και του πλέγματος.

Διορθώνουμε τις γρίλιες εξαερισμού. Στη φωτογραφία υπάρχει ένα πλέγμα από το εξωτερικό του λουτρού

Η σειρά τοποθέτησης της βαλβίδας εξαερισμού για ένα λουτρό (είναι ιδανική για αίθουσα αναμονής, πλυντήριο και άλλους χώρους)

Ελέγξτε την ικανότητα εργασίας του εξαερισμού με τη βοήθεια μιας τσιμούχας πυρκαγιάς ή άλλης πηγής καπνού. Φέρτε το στην είσοδο και παρατηρήστε πώς και με ποια ταχύτητα ο αέρας ρέει στο ατμόλουτρο.

Στη φωτογραφία, η βαλβίδα εισαγωγής αέρα και ο έλεγχος λειτουργίας της

Πειραματιστείτε με τον φυσικό εξαερισμό σε διαφορετικές θέσεις των αποσβεστήρων, από το μέγιστο στο ελάχιστο.