Κουτιά εξαερισμού για τοιχοποιία

Όταν ολοκληρωθούν οι κύριες εργασίες κατασκευής της ανέγερσης του σπιτιού, πολλοί προγραμματιστές αναρωτιούνται: τι να κάνει στη συνέχεια;

Πού να ξεκινήσετε: από την πρόσοψη ή τα εσωτερικά έργα; Ποια υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσω; Αυτά και πολλά άλλα ζητήματα καθίστανται επείγοντα.

Σε αυτό το άρθρο, θα καταλάβουμε τι να απολέξουμε το αεριωμένο σκυρόδεμα. Εξετάστε τις βασικές επιλογές για τα χρησιμοποιούμενα υλικά και αναλύστε τις συμβουλές των ειδικών.

Ορισμένες πρακτικές συμβουλές για την εργασία στην επένδυση και την επιλογή υλικού

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε για το εξωτερικό φινίρισμα των τοίχων του αεριωμένου σκυροδέματος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά του υλικού, τα οποία είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή ενός φινιρίσματος.

Ας εξετάσουμε σύντομα μερικές συμβουλές:

 1. Αξίζει να θεωρηθεί ότι το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι εξαιρετικά υγροσκοπικό. Έχει μια ανοικτή δομή πόρων και απορροφά την υγρασία αρκετά εντατικά. Αυτό, πρώτον, σημαίνει ότι με τη βοήθεια του φινιρίσματος, ο τοίχος πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία.
 2. Η εξωτερική επένδυση πρέπει να πραγματοποιείται μετά την εκτέλεση των εσωτερικών εργασιών.
 3. Η τάξη και η γενική τεχνολογία πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως. Δεδομένου ότι με την εκτέλεση όλων των απαραίτητων συνθηκών, με τη βοήθεια της επένδυσης, είναι δυνατόν όχι μόνο να τονιστούν αλλά και να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας και απόδοσης μιας δομής κατασκευασμένης από αεριωμένο σκυρόδεμα.
 4. Τα εξωτερικά και εσωτερικά τελειώματα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους με την τεχνική έννοια.
 5. Τα μίγματα κτιρίων πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εξειδικευμένα. Για παράδειγμα, το σοβάρισμα της πρόσοψης δεν αξίζει το συνηθισμένο τσιμεντοειδές κονίαμα, αυτό το μίγμα δεν είναι απολύτως κατάλληλο για τοίχους αεριωμένου σκυροδέματος. Η αγορά οικοδομικών υλικών παρουσιάζει μεγάλο αριθμό επιχρισμάτων, σχεδιασμένα για φινίρισμα τοίχων κυψελοειδούς σκυροδέματος.
 6. Οι ειδικοί συστήνουν να ληφθεί υπόψη ο εποχιακός χαρακτήρας του έργου. Ανάλογα με το κλίμα της περιοχής, είναι καλύτερο να εκτελούνται έργα από τον Απρίλιο-Μάιο έως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Αντιμετωπίζοντας τούβλα αερόβιων

Εάν υποβάλλετε μια ερώτηση στους προγραμματιστές: "Από το να αφαιρέσετε το αεριωμένο σκυρόδεμα από το εξωτερικό;", Πολλοί από αυτούς θα ανακοινώσει ομόφωνα ένα τούβλο. Πράγματι, αυτή είναι μια αρκετά δημοφιλής έκδοση του φινιρίσματος, αποδείχθηκε ότι είναι από τις πιο βέλτιστες.

Αμέσως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο θα πρέπει να καπλαμά τούβλο στο στάδιο της προετοιμασίας της τεκμηρίωσης του έργου, έστω και μόνο επειδή το υλικό - βαριά, η οποία αναμφίβολα θα οδηγήσει σε αυξημένο φορτίο στο κτίριο έδαφος.

Το φινίρισμα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, το οποίο εξετάζουμε τώρα. Έτσι, τούβλο που αντιμετωπίζει μπλοκ αερίου-τσιμέντου: τρόποι εκτέλεσης.

Επένδυση κοντά στον τοίχο χωρίς διάκενο

Από όλους τους διαθέσιμους τρόπους για να ολοκληρώσετε τα αεριούχα τσιμεντένιους τοίχους με τούβλα, η μέθοδος αυτή είναι η πιο προϋπολογισμό λόγω της έλλειψης των δαπανών μόνωση και ευέλικτη επικοινωνία. Αμέσως θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο γεγονός ότι η έλλειψη ενός αεριζόμενο διάκενο, η μη συμμόρφωση με την τεχνολογική συμβατότητα με την εσωτερική διακόσμηση, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της μονάδας, λόγω του σχηματισμού στο στρώμα μεταξύ του τοίχου και επένδυση της υγρασίας που θα προέρχονται από το εσωτερικό.

Ωστόσο, αν η εσωτερική διακόσμηση είναι αεροστεγή, τότε αυτό το αποτέλεσμα δεν θα είναι. Ως υλικό κατάλληλο, για παράδειγμα, πλακάκια, παχιά ταπετσαρία με επίστρωση βινυλίου, ή επένδυση με πάνελ με εσωτερική υδροπερίοδο.

Προσοχή παρακαλώ! Αντιμετωπίζοντας το αεριωμένο σκυρόδεμα με τούβλο χωρίς κενό είναι ιδανικό για το φινίρισμα ενός μη θερμαινόμενου δωματίου.

Η τοιχοποιία είναι στερεωμένη στο τοίχο αεριώδους σκυροδέματος με τη βοήθεια εύκαμπτων συνδέσεων, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και κατά την τοποθέτηση του φραγμένου σκυροδέματος, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του. Οι πλάκες από ανοξείδωτο χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα ή σπειροειδή καρφιά, γαλβανισμένο πλέγμα μπορούν να λειτουργήσουν ως δεσμοί.

Επένδυση με αεριζόμενο κενό χωρίς τη χρήση θερμαντήρα

Αυτή είναι μια πιο δημοφιλής επιλογή, μόνο και μόνο επειδή θα υπάρχει μια έξοδος για το συμπύκνωμα που σχηματίζεται και, επομένως, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές για το εσωτερικό φινίρισμα.

Το τούβλο είναι τοποθετημένο σε απόσταση από το τοίχωμα αεριζόμενου σκυροδέματος. Για την κυκλοφορία του αέρα, παράγεται μια συσκευή για την εμφύσηση. Γι 'αυτό, στην περιοχή του καπακιού και κάτω από το γείσο, η κάθετη ραφή μεταξύ των τούβλων δεν γεμίζει.

Δώστε προσοχή! Οι αριστεροί εξαερισμοί πρέπει να είναι κλειστοί με δίχτυα με λεπτό πλέγμα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδο εντόμων και άλλων ανεπιθύμητων παρασίτων στην ενδιάμεση στρώση μεταξύ του τοίχου και της επένδυσης.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, το τούβλο συνδέεται με τα μπλοκ μέσω ευέλικτων συνδέσεων. Όταν το κτίριο βρίσκεται σε κρύα περιοχή, συνιστάται η μόνωση των τοίχων.

Τούβλα με διάκενο εξαερισμού και μόνωση

Η τοποθέτηση τούβλου με αεριωμένο σκυρόδεμα με συσκευή εξαερισμού και η εγκατάσταση θερμαντήρα είναι η πλέον βέλτιστη μέθοδος όλων των παραπάνω.

 • Διαφέρει από το γεγονός ότι το κενό είναι επιπλέον εφοδιασμένο με θερμάστρα. Η βέλτιστη επιλογή είναι το ορυκτό μαλλί με τη μορφή πλακών.
 • Είναι διαπερατό από ατμούς, το οποίο είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του. Επίσης, ο τελευταίος έχει υψηλή ένδειξη της δυνατότητας διατήρησης της θερμότητας, εύκολη στην εγκατάσταση. Η κατηγορία τιμών καθιστά μια τέτοια θερμάστρα διαθέσιμη σε μεγάλο αριθμό προγραμματιστών.
 • Από τα δευτερόλεπτα είναι να επισημανθεί η υγροσκοπικότητα, η οποία υποδηλώνει την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος της στεγάνωσης.
 • Λαμβάνοντας υπόψη το κενό μεταξύ του τοίχου και της επένδυσης, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το πάχος της μόνωσης.
 • Και πάλι, για την ανταλλαγή αέρα, αφήνουν τις εκρήξεις που προστατεύονται από το πλέγμα.

Καθώς οι εύκαμπτες συνδέσεις μπορούν να δρουν με τις ίδιες ανοξείδωτες πλάκες, καρφιά και πλέγματα.

Η τιμή για αυτό το φινίρισμα θα είναι υψηλότερη. Μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας αν έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες, αφού είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτελέσετε τοιχοποιία από το να τοποθετήσετε το τοίχο αερίου-τσιμέντου.

Επένδυση με διάκενο χωρίς αερισμό

Σε αυτή την περίπτωση, ο θερμαντήρας μπορεί να τοποθετηθεί ή μπορεί να μην είναι. Η θερμομόνωση του κτιρίου ενισχύεται από το στρώμα αέρα.

 • Ωστόσο, αυτή η επένδυση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, η κύρια από τις οποίες είναι η έλλειψη ανταλλαγής αέρα. Όπως συμβαίνει με την τοποθέτηση τούβλων, είναι απαραίτητο να αποφύγετε την είσοδο ατμών από το εσωτερικό του κτιρίου, καθώς δεν υπάρχει διέξοδος για αυτά.
 • Στη συσκευή μιας ανεμπόδιστης αντίδρασης, ως θερμαντήρας είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν είναι ικανά για ανταλλαγή ατμών, καθώς γίνεται φανερό ότι σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία. Ο ίδιος αφρός πολυστυρενίου (διογκωμένο πολυστυρένιο) είναι κατάλληλος, είναι επίσης δυνατό να ψεκαστεί αφρός πολυουρεθάνης.
 • Η σύνδεση του τοίχου από τούβλο και αερισμένο σκυρόδεμα πραγματοποιείται με την ίδια αρχή χρησιμοποιώντας εύκαμπτες συνδέσεις.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο: "Αεριωμένο σκυρόδεμα: επένδυση από τούβλα" περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για όσους επιθυμούν να κόψουν την πρόσοψη του σπιτιού με αυτόν τον τρόπο.

Επισκόπηση άλλων δημοφιλών επιλογών για εξωτερική διακόσμηση

Εκτός από το τούβλο, η επένδυση του τσιμεντένιου τσιμεντένιου τοίχου μπορεί επίσης να γίνει με τη χρήση πολλών άλλων υλικών. Ας τα δούμε.

Γύψιμο

Το τελείωμα σε τσιμεντόλιθους υπό μορφή γύψου είναι επίσης πολύ συνηθισμένο. Η εφαρμογή του υλικού γίνεται, κατά κανόνα, πάνω από τον θερμαντήρα.

Επιλέξτε είναι αποκλειστικά εξειδικευμένες ενώσεις που έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά, αντίθετα, για παράδειγμα, από βαρέα τσιμεντοκονίες:

 1. Ευκολία υλικού.
 2. Υψηλό επίπεδο διείσδυσης ατμών.
 3. Καλές ιδιότητες θερμικής μόνωσης.
 4. Αντοχή σε ρωγμές.

Μια σύντομη οδηγία για το έργο είναι η εξής:

 • Ο τοίχος πρέπει να είναι επίπεδος και να καθαρίζεται από ακαθαρσίες.
 • Το επόμενο βήμα θα είναι η αύξηση της προσκόλλησης, με την επεξεργασία του τοίχου από αεριωμένο σκυρόδεμα με ένα αστάρι.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για να προωθηθεί το αεριωμένο σκυρόδεμα Η αγορά διαθέτει μεγάλο αριθμό παρόμοιων συνθέσεων διαφορετικών κατασκευαστών. Το πιο συμφέρον είναι να αγοράσετε συμπυκνωμένα, κατά κανόνα, είναι φθηνότερα.
 • Το πρώτο στρώμα του γύψου εφαρμόζεται με ένα μισό σφήνα. Η στρώση πρέπει να είναι ομοιόμορφη σε αυτή την περίπτωση. Περαιτέρω, ενισχύει το ενισχυτικό πλέγμα, το οποίο συνήθως είναι από υαλοβάμβακα, για σκοπούς ενίσχυσης.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόζεται ένα δεύτερο στρώμα.
 • Μετά από πλήρη σκλήρυνση, ο τοίχος μπορεί να αλεσθεί και να βαφτεί.

Μην ξεχνάτε την εποχικότητα της εργασίας. Το συνιστώμενο καθεστώς θερμοκρασίας είναι από +5 έως +30 μοίρες.

Τα γύψα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τύπους:

Η πρώτη επιλογή αποτελείται από άσβεστος, λευκό τσιμέντο και μαρμάρινα τσιπ (άλλα υλικά μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως πληρωτικό). Το αδύναμο σημείο τέτοιων συνθέσεων γύψου είναι η υγροσκοπικότητα, οπότε η επακόλουθη χρώση είναι υποχρεωτική.

Τα πυριτικά επιχρίσματα διακρίνονται από την παρουσία υγρού γυαλιού στη σύνθεσή τους. Χαρακτηρίζεται από ένα μίγμα υψηλών επιπέδων διαπερατότητας ατμών, αντοχής στην υγρασία, ανθεκτικότητας.

Οι θετικές ιδιότητες του μείγματος σιλικόνης περιλαμβάνουν:

 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Ατμοσφαιρική διείσδυση.
 • Η παρουσία της υφής, διακοσμητική επικάλυψη φινίρισμα?
 • Ελαστικότητα της σύνθεσης.
 • Ανθεκτικότητα.

Ο ακρυλικός σοβάς έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, η ικανότητά του να διαπερνά το ατμό μειώνεται. Γι 'αυτό, οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να επιλέξετε από τους παραπάνω τύπους μιγμάτων όταν διακοσμείτε το τοίχο αερίου-τσιμέντου.

Προστατευτική χρώση

Για αυτόν τον τύπο φινιρίσματος, η τοιχοποιία πρέπει να είναι σχεδόν τέλεια. Για να αποθηκεύσετε το γαλάκτωμα, το πρώτο στρώμα χρησιμοποιείται μερικές φορές με σκιασμένο πληρωτικό.

Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά, αυτή η έκδοση του προσώπου φαίνεται φθηνή, όμως, λόγω της απαιτούμενης ποσότητας υλικού, αυτό το φινίρισμα μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό.

Τα χρώματα χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα, με υφή. Κατά κανόνα, έχουν αυξημένη ικανότητα διείσδυσης ατμών.

Οι προκαταρκτικοί τοίχοι καθαρίζονται, όλες οι ανωμαλίες διορθώνονται. Η προετοιμασία του αεριζόμενου σκυροδέματος είναι υποχρεωτική, προκειμένου να αυξηθεί η πρόσφυση.

Αεριζόμενη πρόσοψη

Η αντιμετώπιση του πορομπετόν με τη μορφή τοποθέτησης αεριζόμενης πρόσοψης είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για εξωτερική διακόσμηση.

Ως υλικό φινιρίσματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής:

 • Επικάλυψη προσόψεων και υπογείου.
 • Ξύλινες και πλαστικές πλάκες από χυτοσίδηρο.
 • Planken;
 • Σύνθετη σανίδα (terraced);
 • Πλακάκια από πορσελάνη.
 • PVC πάνελ?
 • Συστήματα πρόσοψης (έτοιμα).
 • Προφίλ;
 • Θερμικά πάνελ.

Ας εξετάσουμε εν συντομία τις πιο συνηθισμένες παραλλαγές. Η εγκατάσταση του πλαισίου περιλαμβάνει προ-μόνωση. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση του κλουβιού πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ξύλινα μπλοκ ή γαλβανισμένους οδηγούς.

Δώστε προσοχή! Ένα από τα χαρακτηριστικά του αεριωμένου σκυροδέματος είναι η κακή στερέωση του υλικού. Εξαιτίας αυτού, οι σύνδεσμοι συνιστώνται να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα, κατάλληλα για προϊόντα κατασκευασμένα από κυψελοειδές σκυρόδεμα.

Στη συνέχεια στο έτοιμο πλαίσιο με τη συσκευή εξαερισμού τοποθετείται η τελική επίστρωση.

Επένδυση αεριωμένου σκυροδέματος με κεραμίδια από κλίνκερ και κεραμίδια από πορσελάνη μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί στις σανίδες. Είναι όμορφο, πρακτικό και επιτρέπει την περαιτέρω απομόνωση της πρόσοψης. Και τα δύο υλικά έχουν υψηλά χαρακτηριστικά απόδοσης.

Ίσως το μόνο μειονέκτημα των πλακιδίων κλίνκερ είναι το μέγεθός του. Επειδή είναι μικρή, ο χρόνος της εργασίας αυξάνεται σημαντικά. Λόγω του προαναφερθέντος γεγονότος, αυτό το φινίρισμα συχνά συνδυάζεται με άλλα υλικά.

Στην περίπτωση των κεραμικών από πορσελάνη, η διαδικασία εγκατάστασης είναι κάπως ευκολότερη, τουλάχιστον λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων. Τοποθετήστε το σε προκατασκευασμένο πλαίσιο, και πάλι, με συσκευή εξαερισμού.

Αν αποφασιστεί η μόνωση, τοποθετείται ένα θερμομονωτικό υλικό μεταξύ αυτού του πλαισίου και του τοίχου. Οι περισσότερες προτιμήσεις δίδονται σε προϊόντα πλάκας.

Συμβουλές! Πριν από την τοποθέτηση της αεριζόμενης πρόσοψης, συνιστάται η προετοιμασία των τοίχων. Η ανωμαλία εξαλείφεται, η επιφάνεια καθαρίζεται. Οι οπές και οι σχισμές γεμίζουν με αφρώδες υλικό και συγκολλητική ταινία. Στην κορυφή - shpatlyuyut.

Με παρόμοια αρχή, οι τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με επένδυση και άλλα υλικά κατάλληλα για την εκτέλεση αεριζόμενης πρόσοψης.

Επιλογές συνδυασμού υλικών

Ο συνδυασμός των διαφορετικών υλικών στο φινίρισμα - η πιο ελκυστική εξωτερική επιλογή. Για να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία, η επίχριση και βαμμένη πρόσοψη του σπιτιού μπορεί να διακοσμηθεί μερικώς με τεχνητή πέτρα. Είναι πιο δημοφιλής ακριβώς όταν συνδυάζεται.

Αντιμετωπίζοντας τεχνητό πέτρινο σκυρόδεμα δεν είναι δύσκολο να εκτελεστεί, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Συχνά, με τη βοήθεια αυτών των προϊόντων επικεντρωθεί σε ορισμένα μέρη του σπιτιού: γωνίες, παράθυρα.

Αξίζει επίσης να διακρίνεται το χαμηλό κόστος των προϊόντων και το χαμηλό βάρος. Γενικά, συνδυάζοντας διάφορα υλικά, είναι δυνατό να επιτευχθεί ένας μοναδικός σχεδιασμός για το τελείωμα εξωτερικών τοίχων. Οι παραλλαγές μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Συνδυάστε γύψο και διακοσμητικά στοιχεία, τεχνητή και φυσική πέτρα, θα είναι επίσης σημαντικό να συνδυάσετε τη βαφή και το φινίρισμα με διαφορετικούς τύπους πλακιδίων. Μερικές φορές κάποιοι οικοδόμοι επικεντρώνονται σε έναν από τους ορόφους του σπιτιού, διακοσμώντας το με κάτι διαφορετικό από το κύριο υλικό, για παράδειγμα ένα δέντρο ή τη μίμηση του.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει μερικούς από τους συνδυασμούς.

Τελειώνοντας την πρόσοψη του σπιτιού με τούβλο: πιθανά προβλήματα και λύσεις

Οι χρήστες της πύλης μοιράζονται την εμπειρία της αντιμετώπισης των τοίχων από τούβλα ενός εξοχικού σπιτιού κατασκευασμένου από αεριωμένο σκυρόδεμα και ξυλεία.

Μια σύγχρονη αγορά κατασκευών προσφέρει μεγάλο αριθμό υλικών φινιρίσματος. Αλλά οι προσόψεις από τούβλα είναι ακόμα δημοφιλείς με τους ιδιωτικούς προγραμματιστές. Σύμφωνα με πολλούς, το εξοχικό σπίτι, με επένδυση από τούβλο, φαίνεται συμπαγές και η πρόσοψη διακρίνεται από την αυξημένη ανθεκτικότητά του και την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Αυτές οι δηλώσεις είναι αληθές μόνο όταν πληρούται η κύρια προϋπόθεση - η πρόσοψη από τούβλα γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες και με τη χρήση υψηλής ποιότητας δομικών υλικών. Διαφορετικά, αντί για κύρος, μια τέτοια απόφαση θα μετατραπεί σε πραγματικό πονοκέφαλο για τον ιδιοκτήτη της.

Σε αυτό το άρθρο θα πούμε:

 • Τι είδους αποχρώσεις πρέπει να γνωρίζετε προτού το τούβλο του σπιτιού.
 • Είτε είναι απαραίτητη η κάθαρση αερισμού κατά την τοποθέτηση των τοίχων από ένα τούβλο.
 • Το καλύτερο είναι να δεσμεύσετε το τούβλο που βλέπει στον τοίχο στήριξης.
 • Είτε είναι δυνατόν να επιβληθεί ένα ξύλινο σπίτι με ένα τούβλο.

Χαρακτηριστικά του αντιμετωπίζουν τους τοίχους του σπιτιού με τούβλο

Τις περισσότερες φορές, ο κύριος του έργου, αποφασίζοντας να γυαλίσει το σπίτι με ένα τούβλο, καθοδηγείται από το ασήμαντο "θέλω". Ταυτόχρονα, χάνονται πολλές στιγμές που επηρεάζουν άμεσα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και τη διάρκεια ζωής μιας τέτοιας πρόσοψης, το σημαντικότερο από τα οποία είναι το έργο.

Αν αγνοήσουμε αυτόν τον κανόνα, μετά την κατασκευή του "κουτιού" εμφανίζεται μια ολόκληρη σειρά από προβλήματα. Αποδεικνύεται ότι το πλάτος του ιδρύματος είναι ανεπαρκές για να στηρίξει το τούβλο που αντιμετωπίζει, επειδή Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μονώσει τους τοίχους ακόμα και στο στάδιο κατασκευής. Η πρόσοψη των τούβλων του προσώπου (και έχει μεγάλο βάρος) υπερβαίνει τη φέρουσα ικανότητα της βάσης και την αντοχή της θεμελίωσης, ως αποτέλεσμα, οι ρωγμές της τοιχοποιίας.

Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πώς να συνδέουν σωστά την πρόσοψη από τούβλα με τοίχους. Ως συνήθως, το κάνουν "με τον δικό τους τρόπο" και "πόσο ευκολότερο", χρησιμοποιώντας τα πλέγματα από μέταλλο ή υαλοβάμβακα, λεπτές ταινίες γαλβανισμού κλπ. Ως δεσμούς.

Επομένως, για να μην κάνουμε προσαρμογές και διορθώσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πράγμα που οδηγεί αναπόφευκτα σε πρόσθετο κόστος υλικών, καθοδηγούμεθα από τους ακόλουθους κανόνες:

 • Η πρόσοψη από τούβλα θα πρέπει να θεωρείται σε αδιάσπαστη σύνδεση με το υλικό των φερόντων τοίχων, το είδος της μόνωσης (εάν υπάρχει), την αρχιτεκτονική του σπιτιού και το σχεδιασμό του.
 • Η πρόσοψη από τούβλα αντιλαμβάνεται ένα σημαντικό φορτίο ανέμου, το οποίο μετά από ειδικές συνδέσεις πρέπει να μεταφερθεί στους φέροντες τοίχους. Δηλαδή. υπάρχει ένα σύστημα: μια τοίχο που φέρει πρόσοψη.
 • Η διάρκεια ζωής της πρόσοψης, καθώς και όλα τα δομικά της στοιχεία: οι δεσμοί, η μόνωση κλπ., Θα πρέπει να αντιστοιχούν στη ζωή των φέροντων τοίχων του σπιτιού. Δηλαδή. - στοιχεία του συστήματος: φορέας τοίχο-πρόσοψηπρέπει να είναι ισορροπημένη.

Εάν, υπό όρους, η πρόσοψη πρέπει να διαρκέσει 50-60 χρόνια, και οι επικοινωνίες ή η θερμομόνωση έχουν χάσει τις ιδιότητές τους μέσα σε 10-15 χρόνια, θα οδηγήσει στην ανάγκη για κεφάλαια και δαπανηρές επισκευές. Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς αποσυναρμολόγηση ή μερική αποσυναρμολόγηση της τοιχοποιίας.

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, και για κάθε στοιχείο του συστήματος πρόσοψης από τούβλα, μπορείτε να γράψετε ένα ξεχωριστό άρθρο. Επομένως, παρακάτω θα δοθούν απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που προκύπτουν στους αρχάριους προγραμματιστές, όπως για παράδειγμα το αεριωμένο σκυρόδεμα και το ξύλινο σπίτι.

Χρειάζεται να κάνω ένα κενό αέρα όταν κοιτάζω τους τοίχους με ένα τούβλο

Έχω διαβάσει στην ιστοσελίδα μας δεν είναι ένα θέμα, αλλά δεν βρήκε την ακριβή απάντηση, εάν είναι απαραίτητο για να αφήσει ένα κενό αέρα στην κατασκευή του σπιτιού πορομπετόν, οι τοίχοι του οποίου θέλουν να επιβάλλουν ένα τούβλο.

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, είναι απαραίτητο να παρουσιάσουμε τον τοίχο σε ένα τμήμα και να υπενθυμίσουμε τον κανόνα που αναφέρθηκε παραπάνω: τον εσωτερικό τοίχο + την πρόσοψη = ένα ενιαίο σύστημα. Ως εκ τούτου, θέσαμε τις βασικές προϋποθέσεις για τη λύση του προβλήματος.

Έτσι, ο τοίχος μπορεί να είναι δύο στρώσεων (φέρουσα τοιχοποιία + πρόσοψη από τούβλα) ή τριών στρωμάτων (φέρουσα τοίχο + μόνωση + πρόσοψη από τούβλα).

Ας πούμε ότι ο εσωτερικός τοίχος του εξοχικού σπιτιού είναι φτιαγμένος από αεριωμένο σκυρόδεμα D400. Αυτό το υλικό (όπως το δέντρο) είναι διαπερατό από ατμούς. Ως εκ τούτου, υδρατμούς από το σπίτι, λόγω της μερικής πίεσης, κινείται από το εσωτερικό προς τα έξω. Εάν ο υδρατμός δεν συναντά εμπόδια στην πορεία του, θα αφήσει απρόσκοπτα τη δομή εγκλεισμού.

Η πρόσοψη από τούβλα έχει χαμηλότερη διαπερατότητα ατμών από το αεριωμένο σκυρόδεμα / ξύλο. Ως αποτέλεσμα, ο κανόνας θα παραβιαστεί: η διαπερατότητα των ατμών των στρωμάτων στις πολυστρωματικές δομές θα πρέπει να αυξηθεί από μέσα προς τα έξω.

Δηλαδή. υπάρχει η πιθανότητα ότι ο υδρατμός "zapretsya" στον τοίχο (ειδικά αν το τούβλο τοποθετείται κοντά στο αεριωμένο σκυρόδεμα). Αυτό θα οδηγήσει σε υπερβολική διαβροχή της δομής εγκλεισμού. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί το χειμώνα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, tk. λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο θερμαινόμενο ζεστό δωμάτιο και στον ψυχρό δρόμο, η ένταση του υδρατμού από το εσωτερικό προς το εξωτερικό θα αυξηθεί.

Ο τοίχος γίνεται "υγιής" και ζεστός (καθώς η θερμική αγωγιμότητα του υλικού αυξάνεται με την υπερβολική συσσώρευση υγρασίας και ο τοίχος γίνεται πιο "κρύος"). Επιπλέον, η υπερβολική υγρασία στον τοίχο μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση σε αυτό (εσωτερικό φινίρισμα) μούχλας και μύκητα, επειδή Το αεριωμένο σκυρόδεμα θα πρέπει να στεγνώνει μέσα του.

Είμαι υπέρ ενός αεριζόμενου διακένου αέρα, το οποίο είναι μεγαλύτερο από 2,5 cm, μεταξύ του φέροντος τοίχου και του τοιχοποιίας.

Έτσι, αποφασίστηκε, κάνουμε ένα κενό αέρα. Για να γίνει αερισμός, στο κάτω μέρος της τοιχοποιίας υπάρχουν αεραγωγοί - τρύπες αερισμού. Μέσα από αυτά εισέρχεται αέρας. Περαιτέρω, λόγω της ώρας που δημιουργήθηκε (τ. Το κενό από πάνω δεν επικαλύπτεται, και συνδέεται με ένα αεριζόμενο κανάλι οροφής κάτω από την οροφή), ο αέρας εκκενώνεται μέσω του πετάλου του σπιτιού.

Επιπρόσθετα, μέσω των εκρήξεων, εκπέμπεται επίσης συμπύκνωμα, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί στην εσωτερική επιφάνεια του προσώπου τούβλο. Συνεπώς: μην ξεχάσετε να στεγανοποιήσετε τη μονάδα υποστήριξης τοιχοποιίας στο κάτω μέρος, για παράδειγμα, όταν στηρίζεται σε θεμέλιο ή σε μονολιθικό ράφι.

Εάν ο τοίχος είναι τριών στρωμάτων, δηλ. Η πρόσθετη μόνωση του είναι προγραμματισμένη, τότε ο υδρατμός που έχει περάσει από τον φέροντα τοίχο και η μόνωση (ορυκτοβάμβακας) πρέπει απαραίτητα να εκτραπεί, t. η υγρή θερμομόνωση χάνει τις λειτουργίες της και μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της.

Για απλότητα κατανόησης στη συσκευή της πρόσοψης από τούβλα, τηρούμε τις ίδιες συστάσεις, όπως και στην εγκατάσταση της αρθρωτής αεριζόμενης πρόσοψης. Συγκεκριμένα: προστατεύουμε τον θερμαντήρα με μια μεμβράνη υγρασίας και αιολικής αέρωσης, η οποία επίσης αποτρέπει την απομάκρυνση των σωματιδίων μόνωσης.

Φυσικά, μπορούμε να πούμε ότι η απομάκρυνση των σωματιδίων μόνωσης από ορυκτοβάμβακα θα είναι ελάχιστη και η μόνωση δεν θα υπερβεί τις κρίσιμες τιμές και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουμε χρήματα στη μεμβράνη. Αλλά θυμηθείτε ότι ο καμαρωτής πληρώνει δύο φορές.

Πρόσοψη τούβλο είναι μια ακριβή ευχαρίστηση. Το κόστος αγοράς υψηλής ποιότητας προστασίας από τον αέρα και την υγρασία δεν θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του κόστους ολόκληρης της δομής, με συνολική αύξηση της αξιοπιστίας και της διάρκειας ζωής.

Επίσης, τίθεται συχνά το ερώτημα, με ποιο βήμα είναι να κάνουμε μετρητές στην τοιχοποιία;

Δημιουργώ μια αεριζόμενη πρόσοψη τριών επιπέδων - τοίχο που φέρει, ορυκτό μαλλί, διάκενο περίπου 4-5 εκατοστών, τούβλο προσώπου. Κατά συνέπεια, στην κάτω σειρά των τοιχοποιιών κάθετες ραφές σχεδιάζουν να αφήσουν κενές για εξαερισμό. Πώς να το κάνετε σωστά; Μέσω της ραφής ή δύο ραφές στο τρίτο; Πόσα κενά είναι αρκετά;

Η παρακάτω εικόνα δίνει μια σαφή απάντηση.

Είναι σημαντικό: Υπάρχει επίσης μια γνώμη εμπειρογνωμόνων ότι δεν είναι απαραίτητο να αφήνουμε τα αέρια στο πάνω μέρος της τοιχοποιίας, Αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η ροή του αέρα θα πάει το μονοπάτι της μικρότερης αντίστασης (δηλαδή μέσω των άνω οπών αέρα), και χρειαζόμαστε ότι η ροή του αέρα είναι από το κάτω μέρος πήγε, αερισμού ολόκληρο το συμπλέκτη.

Για να produhi φαινόταν καθαρά και αισθητικά ευχάριστο, και όχι ως «matchlock» των κενών μεταξύ των τούβλων, το τυφλό διάλυμα, μπορεί να τρέξει με τη χρήση ειδικών στοιχείων - αερισμού-osuschayuschy κουτιά. Το χρώμα του κουτιού μπορεί να επιλεγεί στο χρωματικό σχήμα της τοιχοποιίας και το προϊόν δεν θα είναι πρακτικά αισθητό.

Πώς να δεσμεύσετε ένα τούβλο που αντιμετωπίζει με έναν τοίχο στήριξης

Πάνω από αυτά έχουμε ήδη πει ότι η πρόσοψη από τούβλα αντιλαμβάνεται σημαντικά δυναμικά φορτία ανέμου, τα οποία πρέπει να μεταδίδονται στον τοίχο στήριξης. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια της πρόσοψης και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ορόφων στο σπίτι, τόσο μεγαλύτερα είναι αυτά τα φορτία. Επομένως, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι "λαϊκής" ως δεσμοί. Συγκεκριμένα - "μαλακό" - βασάλτη ή υαλοβάμβακα, κ.λπ. Αυτά τα υλικά, λόγω της σχετικά μεγάλης ευελιξίας και συμμόρφωσης τους, δεν μπορούν να μεταφέρουν το φορτίο. Δηλαδή. σύστημα: τοίχος φέροντος - τοιχοποιία δεν θα λειτουργήσει.

Επιπλέον, το ερώτημα πόσες συνδέσεις πρέπει να είναι σε ένα τετράγωνο. m, δίνεται μια απάντηση - αυτή είναι η υπολογιζόμενη τιμή, η οποία εξαρτάται από το φορτίο και την ισχύ του ανέμου σε μια συγκεκριμένη περιοχή κατασκευής. Ως οδηγός παίρνουμε 5 τεμ. σε 1 τετράγωνο. m τοιχοποιία.

Στρέφουμε τώρα στην επιλογή των συνδέσμων στους οποίους γίνονται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

 • υψηλή αντοχή.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής. οι εργασίες επικοινωνίας σε δύσκολες συνθήκες, με υψηλή υγρασία, συχνές μεταβάσεις μέσω του "0".
 • υψηλή αντοχή στη διάβρωση.

Κατασκευάζω ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα. Χύθηκε το ίδρυμα, ανέστησε τους τοίχους, αγόρασε τα μπροστινά τούβλα. Σκέφτηκα πώς να συνδέσετε το πυριτικό αέριο με το τούβλο που βλέπει.

Πριν δώσετε μια απάντηση στο ερώτημα αυτό, ας πούμε ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Προχωρούμε από τις απαιτήσεις για τους συνδέσμους που αναφέρονται παραπάνω. Έτσι, δημοφιλής μεταξύ των κατασκευαστών ενσωμάτωση - γαλβανισμένα λεπτή πλάκα (π.χ., διάτρητο ή εναιωρήματα για γυψοσανίδα σχεδιαστεί για την εσωτερική χρήση) δεν έχουν δοκιμαστεί για την αντοχή. Τέτοιες πλάκες με πάχος περίπου 0,5-1 mm μπορούν να σκουριάζουν μέσω του συμπυκνώματος που σχηματίζεται στην εσωτερική επιφάνεια του προσώπου τούβλο. Η στρώση ψευδαργύρου μπορεί να βλάψει τους εργάτες κατά την τοποθέτηση πλακών κ.λπ

Επιπλέον, οι λεπτές πλάκες λυγίζουν εύκολα. Αυτό το πλεονέκτημα για τους κατασκευαστές (είναι φυσικά βολικό για αυτούς να συνεργαστούν με τέτοιες "συνδέσεις") αποδειχθεί ότι είναι ένα μειονέκτημα για τον οικοδόμο.

Τα πιο ορθολογικά υλικά για συγκόλληση είναι δύο επιλογές - η χρήση ανοξείδωτου χάλυβα (πλάκες ή ράβδοι με διάμετρο περίπου 6 mm) ή η χρήση εύκαμπτων βασάλτο-πλαστικών δεσμών.

Χρησιμοποίησα τέτοιες συνδέσεις. Ευέλικτη, βέβαια, μπορούν να ονομάζονται μόνο υπό όρους, δηλαδή. τα χέρια τους δεν είναι ιδιαίτερα λυγισμένα. Αλλά τέτοιες συνδέσεις παρέχουν κάποια πρόοδο, επιτρέποντας στον κόμβο "φέροντες τοίχους" να παίζουν σε σχέση μεταξύ τους.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Χρησιμοποίησα οπλισμό από ίνες υάλου με διάμετρο 6 mm. Ο οπλισμός συνδέθηκε με το μπλοκ αερίου, μετά από γεώτρηση της οπής, τοποθετώντας το σε μια χημική άγκυρα. Απλώς δεν μπορούσα να βρω άλλο τρόπο. Λεπτή σκουριά γαλβανισμού στη θύρα εξαερισμού. Προσπάθησα επίσης να τοποθετήσω πλάκες πάχους 2 mm στην ραφή όταν βάζω αεριωμένο σκυρόδεμα πάνω στην κόλλα. Αρνήθηκε αυτή την ιδέα. Φαίνεται ότι ένα τέτοιο πάχος της πλάκας είναι 2 mm, αλλά αυτό δίνει ένα σφάλμα σε ολόκληρη τη σειρά με τοίχους με λεπτή όψη και πριν τοποθετήσετε το επόμενο, είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η επιφάνεια των μπλοκ.

Συνήθως, όταν εγκαθίσταται μια πρόσοψη από τούβλα, ακολουθείται ο ακόλουθος κανόνας: οι τοίχοι ανεγέρθηκαν και μόνο μετά αρχίζουν να συναρμολογούν τους δεσμούς και να τοποθετούν τα μπροστινά τούβλα. Αλλά συμβαίνει ότι η τοιχοποιία των τοίχων και της πρόσοψης γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα.

Το κυριότερο είναι να ελέγχουν τους εργαζομένους σε όλα τα στάδια, επειδή Είναι αδύνατο να ελέγξετε την ποιότητα της κρυφής εργασίας μετά την ολοκλήρωση της εργασίας.. Οι οικοδόμοι, προκειμένου να απλοποιήσουν την αποστολή τους, μπορούν να τοποθετήσουν λιγότερες συνδέσεις, να τοποθετήσουν την άγκυρα σε ανεπαρκή βάθος στην τοιχοποιία κλπ.

Αγοράζοντας μια άγκυρα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το μήκος της εκ των προτέρων, προχωρώντας από τις ακόλουθες τιμές:

 • Το βάθος της αγκύρωσης της αγκύρωσης στο τοίχωμα στήριξης είναι περίπου 100 mm.
 • Προσθέστε το πάχος της μόνωσης (εάν υπάρχει).
 • Προσθέστε το πλάτος του κενού αερισμού.
 • Τοποθετούμε την άγκυρα στο τούβλο προσώπου από τον υπολογισμό - μην φτάνετε 2 εκ. Μπροστά από την τοιχοποιία. Η σύνδεση δεν πρέπει να τυλίγεται στην εξωτερική ραφή.
 • Προσθέστε περίπου 2 cm στο αποθεματικό, επειδή ο τοίχος μπορεί να είναι ομοιόμορφος (απόκλιση του τοίχου στήριξης από την κάθετη) και αν πάρετε τη σύνδεση πίσω στην πλάτη, μπορεί να μην έχετε αρκετό μήκος για να το βάλετε στο απαιτούμενο βάθος.

Πώς να κλείσετε ένα ξύλινο σπίτι με ένα τούβλο

Αν και αυτή η απόφαση είναι κοινή μεταξύ των οικονομικών προγραμματιστών, είναι αμφιλεγόμενη. Πάρα πολλές αποχρώσεις πρέπει να εξεταστούν. Για παράδειγμα, μια κατοικία ξυλείας (ανάλογα με την περιοχή διαμονής) δεν περνάει σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις αντοχής στη θερμότητα των κατασκευών περίφραξης. Κατά συνέπεια, αυτό το σπίτι θα πρέπει να είναι μονωμένο.

Χρησιμοποιήστε θερμαντήρες βάσει της διογκωμένης πολυστερίνης (φελιζόλ) και Epps (εξηλασμένη πολυστερίνη) είναι αδύνατο για τη θερμότητα μονωμένο ξύλινο σπίτι. Αν και αυτές οι παραλλαγές πληρούν επίσης.

Το γεγονός είναι ότι τέτοιοι τύποι μόνωσης δεν επιτρέπουν την διέλευση υδρατμών. Θα σταματήσει στον τοίχο, ο οποίος θα αρχίσει να σαπίζει. Επιπλέον, αυτά τα υλικά είναι εύφλεκτα, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, η φωτιά θα εξαπλωθεί γρήγορα στο κενό αέρα εξαερισμού, και το σπίτι θα είναι σχεδόν αδύνατο να σβήσει.

Εάν μονώσετε ένα ξύλινο σπίτι, τότε μόνο μια μόνωση ορυκτοβάμβακα. Παρ 'όλα αυτά, το θέμα του πώς να περικλείσει το πλαίσιο με ένα τούβλο, βρίσκεται συχνά μεταξύ των προγραμματιστών που σχεδιάζουν να δώσουν στο σπίτι μια σταθερή εμφάνιση.

Έκανα ένα ξύλινο σπίτι. Θέλω να ζεσταθώ και να επιβάλω ένα τούβλο. Πώς να το κάνετε αυτό;

Σχετικά με αυτό το ζήτημα, ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση σχετικά με την πύλη. Οι χρήστες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. Στην πρώτη - εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, στο δεύτερο λένε ότι είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε.

Εάν μια ισοπαλία τούβλο πρόσοψη προς τα ξύλινα τοιχώματα του άκαμπτου - για παράδειγμα, τη δημιουργία μιας σύνδεσης, με την οδήγηση δύο μακριές καρφιά «150» σε γωνία 45 μοιρών, αν το «gulnot» ξύλο, τοιχοποιία ρωγμή. Επίσης είναι απαραίτητο σωστά υπολογίστε τον αριθμό και τη διατομή του ανοίγματος για επαρκή αερισμό στο κενό. Εάν κάνετε κάποιο λάθος - θα έχουμε ανεπαρκή αερισμό, συμπύκνωση, φθορά ξύλου, μούχλας και μύκητα από το εσωτερικό των χώρων.

Επιπλέον, παραβιάζεται ο κανόνας ενός ισορροπημένου συστήματος. Μπορεί να αποδειχθεί ότι η πρόσοψη από τούβλα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ένα ξύλινο σπίτι.

Ωστόσο, sasha508 άρχισε να εργάζεται, και αυτό τελικά αποδείχθηκε.

Το σπίτι έχει αλλάξει δραματικά.

Τώρα το ξύλινο σπίτι μοιάζει με ένα συμπαγές, όμορφο εξοχικό σπίτι, πλήρως χτισμένο από τούβλα.

Ενδιαφέρουσες αποχρώσεις αυτής της κατασκευής.

Το σπίτι ήταν μονωμένο με EPPS, περιτυλίγοντας τα ξύλινα τοιχώματα έξω, κάτω από τις πλάκες, με φιλμ για την υγρασία και την αιολική. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εξωθημένος αφρός πολυστυρενίου είναι αδιάβροχος και η ένωση L των άκρων εξασφαλίζει μια μη εμφυσημένη άρθρωση. Ως εκ τούτου, τυλίγοντας το σπίτι με μια ταινία κάτω από το θερμάστρα - επιπλέον εργασία.

Το κενό εξαερισμού είναι περίπου 50-60 mm. Το σπίτι είναι μονωμένο από το εσωτερικό. Αυτό ελαχιστοποίησε την ποσότητα υδρατμών που μπορεί να εισέλθει στον ξύλινο τοίχο, κλεισμένο από έξω με μόνωση με προστασία από ατμούς (EEP). Αυτό μειώνει την πιθανότητα ότι η ράβδος αρχίζει να σαπίζει και να σαπίζει.

Αν και στην πύλη μας υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχούς επένδυσης ενός ξύλινου σπιτιού με τούβλο πρόσοψης, αυτή η παραλλαγή της πρόσοψης απαιτεί μια μεγάλη κουλτούρα κτιρίου από τους εργάτες και κάθε λάθος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διάρκειας ζωής της φέρουσας δομής.

Αν και οι προγραμματιστές λένε ότι, εδώ, επικαλύψω το ξύλινο σπίτι με ένα τούβλο, και για 10 χρόνια τίποτα δεν έχει αποσυντεθεί, θα πω ότι τα 10 χρόνια δεν είναι ένας δείκτης. Υπάρχουν το σπίτι, και διαμορφώθηκε στα 50 έτη κατά τα οποία η ειδική σήψη δεν θα δείτε, αλλά το ξύλο είναι απλά χαθεί, είναι πολύ μαλακό, το σπίτι παρέχει μια μεγάλη συρρίκνωση, οι καμάρες τοίχο «βαρέλι».

Συνοψίζοντας

Έχοντας συλλάβει για να περικλείσει το σπίτι με ένα τούβλο, θυμόμαστε ότι αυτό είναι ένα ακριβά γεγονός, και μια τέτοια πρόσοψη πρέπει να σταθεί για δεκαετίες. Σε αντίθεση με την παρακαμπτήριος, δεν μπορείτε, σε αυτή την περίπτωση, να αποσυναρμολογήσετε τη δομή, να δείτε τι συμβαίνει στο εσωτερικό, να τραβήξετε τη μόνωση, να αντικαταστήσετε τις συνδέσεις κ.λπ. Ως εκ τούτου, μια όμορφη πρόσοψη από τούβλα βρίσκεται σε "τρεις φάλαινες":

 1. Αρμόδιος υπολογισμός.
 2. Χρήση υψηλής ποιότητας δομικών υλικών με μεγάλη διάρκεια ζωής.
 3. Πλήρης έλεγχος της προόδου όλων των εργασιών που κάνουν οι εργαζόμενοι.

Μόνο με την τήρηση αυτών των όρων, μπορείτε να πάρετε μια πρόσοψη τούβλο σε όλους τους γείτονες για το φθόνο!

Για όσους σκέφτονται μόνο για την πρόσοψη από τούβλα ή το κτίζουν ήδη, ένα άρθρο είναι χρήσιμο, πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση ορεινών περιοχών ή να αφαιρέσετε αυτά που εμφανίστηκαν από την πρόσοψη από τούβλα. Σας προτείνουμε επίσης ένα άρθρο όπου συλλέγονται διάφορες επιλογές για τη διακόσμηση των τοίχων του πέτρινου σπιτιού.

Το σπίτι είναι καλυμμένο με τούβλα: την επένδυση από πέτρα και την κατασκευή τούβλων

Ο εξωτερικός τοίχος ενός ξύλινου σπιτιού ή ενός πέτρινου σπιτιού επιτρέπει την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα.

 1. Οι τοίχοι του κτηρίου αποκτούν πρόσθετη προστασία από τις ατμοσφαιρικές επιρροές.
 2. Αυξάνει την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση του εσωτερικού χώρου.
 3. Αυτό που είναι σημαντικό, το κτίριο, με πλακάκια κατ 'αυτόν τον τρόπο, θα φανεί πιο κερδοφόρο οπτικά. Ταυτόχρονα, αυτό το φαινόμενο μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας τόσο ακριβά υλικό επίστρωσης όσο και συνηθισμένο διπλό πυριτικό τούβλο Μ 150.

Αντιμετωπίζοντας το κτίριο με ένα τούβλο.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πριν από την επένδυση το θεμέλιο πρέπει να ενισχυθεί.

 1. Όταν σχεδιάζεται ένα κτίριο κατοικιών ή ένα καλντερίμι, λαμβάνεται υπόψη η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση στη βάση, τα δάπεδα και τους τοίχους.

Δώστε προσοχή!
Εάν προηγουμένως προβλέπεται μια παραλλαγή μιας πρόσθετης επένδυσης από τούβλα της πρόσοψης μιας τέτοιας κατοικίας, τότε είναι απαραίτητο να καθοριστεί η στάθμιση των φερόντων τοίχων στους υπολογισμούς.
Αν αυτό δεν γίνει, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου.

 1. Πριν από την εργασία, επιθεωρήστε προσεκτικά όλα τα υποστηρίγματα εδράνων των δαπέδων. Ο έλεγχος αυτός είναι ιδιαίτερα απαραίτητος εάν η κατασκευή είναι παλιά, καθώς η κατάσταση της ξυλείας επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι αλληλοεπικαλυπτόμενες δοκοί δεν πρέπει να ξεφλουδίζουν και επίσης να έχουν ζημιά με τη μορφή ρωγμών ή σηπτικών και μουχλιασμένων κηλίδων. Είναι πολύ επιθυμητό να εμποτιστούν με αντισηπτικό και επιβραδυντικό φλόγας.
 2. Ο χώρος μεταξύ των δοκών, καθώς και το υπόγειο / υπόγειο, θα πρέπει να αερίζεται επαρκώς.
 3. Εάν η γήρανση του κτιρίου είχε επίδραση στη δύναμη των φέροντων στηρίγματα δαπέδου, θα πρέπει να ενισχυθούν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε αυξάνοντας τον αριθμό τους, είτε αντικαθιστώντας πλήρως τις παλιές δοκούς με νέες και αυξάνοντας τη διάμετρο τους.
 4. Εκτελώντας την επένδυση από τούβλα του ξύλινου σπιτιού με τα χέρια σας, θυμηθείτε ότι πρέπει να έχει στήριξη με τη μορφή θεμελίωσης. Διαφορετικά, θα δώσει μια κρίσιμη συρρίκνωση κάτω από το βάρος της.
 5. Για να αποφύγετε αυτό, επεκτείνετε το θεμέλιο όπως είναι απαραίτητο, με περίπου 0,30 μ. Μην ξεχνάτε να το βάζετε με πέργκολα ή υλικό στέγης.
 6. Εάν αυτό δεν έγινε πριν, απολαύστε τους τοίχους του ξύλου με ένα αντισηπτικό και στη συνέχεια με ένα επιβραδυντικό φωτιάς.

Αντιμετωπίζοντας το κτίριο

Τώρα για το πώς να κλείσει σωστά ένα σπίτι με ένα τούβλο.

Κανόνες εργασίας για την επένδυση ενός ξύλινου σπιτιού

Στη φωτογραφία βρίσκεται η επένδυση ενός ξύλινου σπιτιού.

 1. Οι θερμομονωτικές ιδιότητες του ξύλου είναι πολύ καλές. Ωστόσο, για πολλές περιοχές της Ρωσίας, όπου οι χειμώνες είναι πολύ σοβαρές, δεν αρκούν. Ως εκ τούτου, πρόσθετη μόνωση, με μια επένδυση τούβλο από ξύλινη δομή, δεν θα είναι περιττή.

Δώστε προσοχή!
Το καλύτερο θερμομονωτικό υλικό, σε αυτή την περίπτωση - είναι το ορυκτό μαλλί.
Αυτό, σε αντίθεση με το πολυστυρένιο, δεν δημιουργεί εμπόδια για τη φυσική "αναπνοή" του ξύλου και βοηθά επίσης τον καλό εξαερισμό.

 1. Για την επένδυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεραμικό κτίριο τούβλο, και πυριτικό. Ως συνδετικό υλικό, η λύση που αποτελείται από τσιμέντο, ζύμη ασβέστη και άμμο, σε αναλογία 1/2/9, ταιριάζει καλύτερα.
 2. Κατά την εργασία, βεβαιωθείτε ότι η τοιχοποιία έχει κατασκευαστεί σωστά στην κάθετη και την οριζόντια. Ελέγχετε συνεχώς με τη βοήθεια ενός επιπέδου κατασκευής και μιας γραμμής επιφανειών.
 3. Το τούβλο και το ξύλο πρέπει να συνδεθούν με μεταλλικούς πείρους ψευδαργύρου. Είναι οδηγούνται σε κούτσουρα ή επίκλιση. Το ελεύθερο άκρο τους, μήκους 6/8 cm, στερεώνεται με κονίαμα στην τοιχοποιία. Το βήμα μεταξύ αυτών των ακίδων πρέπει να είναι περίπου 1 μέτρο οριζόντια, και κάθετα 3/4 σειρές πλινθοδομών.
 1. Όταν το ξύλινο σπίτι είναι τούβλο, είναι απαραίτητο να αφήσει ένα κενό μεταξύ του και του τείχους. Πρέπει να είναι 4/5 εκ. Αυτό το κενό είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση του θερμομονωτικού υλικού και την αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας.
 2. Για καλή διαπερατότητα αέρα σε τοιχοποιία, είναι απαραίτητο να αφήνετε αγωγοί εξαερισμού κάθε 2-3 μέτρα. Πρέπει απαραίτητα να είναι εξοπλισμένα με σχάρα ή λεπτό χάλυβα, ώστε τα τρωκτικά να μην διεισδύουν στην επένδυση.
 3. Σχετική δαπάνη δομικών υλικών ανά 1 m² των τοίχων κτιρίου: 50 μονές τούβλες και 5/10 καρφίτσες.

Κατασκευή τούβλων και τούβλων

Αντιμετώπιση της κατασκευής του συγκροτήματος.

Μια παρόμοια κατασκευή τοίχων ονομάζεται μικτή ή συνδυασμένη, διότι, στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται δύο τύποι πέτρινων υλικών. Η δομή του σπιτιού ταυτόχρονα είναι παρόμοια με μια πίτα τριών στρώσεων.

Το εσωτερικό τμήμα του είναι κατασκευασμένο από πέτρες φυσικού λίθου ή σκωρίας, αφρού, αερόπηκτου. Όταν αντιμετωπίζετε την πρόσοψη χρησιμοποιούνται συνηθισμένα ή προσόψεις διακοσμητικά τούβλα. Μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού τμήματος των τοίχων τοποθετείται ένα θερμομονωτικό στρώμα των αντίστοιχων υλικών.

Περαιτέρω, μια σύντομη οδηγία για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία με ικανοποίηση.

 1. Η στερέωση του θερμικού μονωτήρα από το ορυκτό μαλλί στην εσωτερική πλευρά των τοίχων πρέπει να πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών πτερυγίων. Η κατανάλωσή τους ανά τετραγωνική επιφάνεια δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 τεμάχια.
 2. Για να μην διογκωθεί η μόνωση, πρέπει να καλύπτεται με υλικό διαπερατό από τον αέρα, για παράδειγμα μεμβράνη μεμβράνης.
 3. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο κενό εξαερισμού, πλάτους 2/4 cm, το οποίο θα διαχωρίζει τη μόνωση και την επένδυση.
 4. Το πάχος των τοίχων που προστατεύουν την πέτρα ή το κτίριο από εξωτερικές επιδράσεις θα πρέπει να είναι μισό τούβλο.

Απόβλητα στην τοιχοποιία.

 1. Στην άνω και κάτω κατωφέρεια του γείσου, πρέπει να αφήσετε ένα θραύσμα. Αυτά είναι τα κενά μεταξύ των άκρων των τούβλων, που έχουν πλάτος 1 / 1.2 cm. Το βήμα μεταξύ τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Η καλύτερη επιλογή - 8 χτυπήματα στον τοίχο από τούβλα (4 πάνω και 4 κάτω).
 2. Ο αέρας μπορεί να κατασκευαστεί από κοίλα τούβλα που τοποθετούνται στις άκρες, έτσι ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο εσωτερικό κενό εξαερισμού μέσω των κοιλοτήτων του υλικού.
 3. Μια άλλη επιλογή, η τιμή της οποίας είναι μικρότερη - για να εξασφαλιστεί η διέλευση του αέρα με περιοριστικές ξύλινες ράγες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετηθούν στη μέση των κάθετων ραφών. Ο πυθμένας τους, όταν γεμίσει με κονίαμα τσιμέντου, θα παραμείνει κενός.

Συμπλέκτες δέσμης από ενίσχυση από υαλοβάμβακα.

 1. Τα εξωτερικά και εσωτερικά στρώματα της "πίτας" πρέπει να συνδέονται. Αυτό πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι μπορούν να γίνουν "κρύες γέφυρες", οι οποίες οδηγούν σε σημαντική μείωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων της επένδυσης.

Δώστε προσοχή!
Συνεχίζοντας, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιηθεί, ως άγκυρα, μια ενίσχυση από υαλοβάμβακα, η οποία έχει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.
Οι θερμικές απώλειες μειώνονται και οι σύνδεσμοι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Συμπέρασμα

Το σπίτι τούβλου φαίνεται πάντα σταθερό

Εξωτερικά το σπίτι καπλαμά τούβλο, αν τηρούν όλους τους κανόνες αυτού του έργου, θα δώσει ακόμη και το παλιό κτίριο, μια σταθερή, ελκυστική και τακτοποιημένη εμφάνιση (βλέπε επίσης το άρθρο Τούβλα πρόσοψης :. Εκπαίδευση, τοιχοποιία, μόνωση). Επιπλέον, η αύξηση της ποιότητας θερμότητα και την υγρασία θωράκιση των κατασκευών για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα παρατείνει τη ζωή του.

Στο βίντεο αυτού του άρθρου θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Εξαερισμός τοίχων από τούβλα σε εξοχική κατοικία

Περιγραφή

Κατά τη διακόσμηση ή την ανακατασκευή της πρόσοψης, κατά κανόνα, η μόνωση γίνεται ταυτόχρονα. Επιδιώκοντας την καλύτερη θερμομόνωση, ο πελάτης συχνά ξεχνά ή αγνοεί τον σημαντικότερο παράγοντα μόνωσης - τη διαπερατότητα των ατμών. Αυτό είναι γεμάτο με μεγάλα προβλήματα: διαβροχή, κατάψυξη και πρόωρη καταστροφή του φέροντος τοίχου.

Ventovistiia στην αντιμετώπιση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και την εξάλειψη του "φαινομένου του θερμοκηπίου", επιταχύνοντας σημαντικά την καταστροφή των τοίχων. Επομένως, κάθε 3-4η κάθετη ραφή σε κάθε σειρά επένδυσης δεν πρέπει να γεμίσει με κονίαμα. Αυτοί θα είναι οι αεραγωγοί εξαερισμού.

Η αρχή του σχηματισμού συμπυκνωμάτων εξηγεί πώς συμβαίνει αυτό: στο σημείο επαφής με διαφορετικές θερμοκρασίες (κρύο και θερμότητα) συσσωρεύεται υγρασία σε στερεές επιφάνειες. Συχνά αυτό γίνεται η αιτία των «τοίχων πάγου» ή η χαλασμένη εσωτερική διακόσμηση. Η μόνη διέξοδος είναι να επιτρέπεται η υγρασία να εξατμίζεται ελεύθερα στην ατμόσφαιρα, δηλαδή έξω από το κτίριο.

Είναι απαραίτητο να αφήνετε και φυσαλίδες από πάνω και από κάτω.

Από την άποψη αυτή, στην κατασκευή προσόψεων με "υγρό" τρόπο (με την εφαρμογή στρωμάτων φινιρίσματος διαλύτη), χρησιμοποιούνται διαπερατές από ατμούς ενώσεις. Σε μια άλλη περίπτωση, χρησιμοποιείται ένα αεριζόμενο σύστημα πρόσοψης.

Κατά τη διακόσμηση ή την ανακατασκευή της πρόσοψης, κατά κανόνα, η μόνωση γίνεται ταυτόχρονα. Επιδιώκοντας την καλύτερη θερμομόνωση, ο πελάτης συχνά ξεχνά ή αγνοεί τον σημαντικότερο παράγοντα μόνωσης - τη διαπερατότητα των ατμών. Αυτό είναι γεμάτο με μεγάλα προβλήματα: διαβροχή, κατάψυξη και πρόωρη καταστροφή του φέροντος τοίχου.

Ventovistiia στην αντιμετώπιση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και την εξάλειψη του "φαινομένου του θερμοκηπίου", επιταχύνοντας σημαντικά την καταστροφή των τοίχων. Επομένως, κάθε 3-4η κάθετη ραφή σε κάθε σειρά επένδυσης δεν πρέπει να γεμίσει με κονίαμα. Αυτοί θα είναι οι αεραγωγοί εξαερισμού.

Η αρχή του σχηματισμού συμπυκνωμάτων εξηγεί πώς συμβαίνει αυτό: στο σημείο επαφής με διαφορετικές θερμοκρασίες (κρύο και θερμότητα) συσσωρεύεται υγρασία σε στερεές επιφάνειες. Συχνά αυτό γίνεται η αιτία των «τοίχων πάγου» ή η χαλασμένη εσωτερική διακόσμηση. Η μόνη διέξοδος είναι να επιτρέπεται η υγρασία να εξατμίζεται ελεύθερα στην ατμόσφαιρα, δηλαδή έξω από το κτίριο.

Είναι απαραίτητο να αφήνετε και φυσαλίδες από πάνω και από κάτω.

Από την άποψη αυτή, στην κατασκευή προσόψεων με "υγρό" τρόπο (με την εφαρμογή στρωμάτων φινιρίσματος διαλύτη), χρησιμοποιούνται διαπερατές από ατμούς ενώσεις. Σε μια άλλη περίπτωση, χρησιμοποιείται ένα αεριζόμενο σύστημα πρόσοψης.

Εξαερισμός του τοίχου, που βρίσκεται κάτω από ένα τούβλο - αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας εργασίας. Εάν η επένδυση γίνεται από επαγγελματίες μαστόρους, τότε αυτή η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά αν θέλετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία:

 1. Όλες οι σειρές από πέτρες τοποθετούνται με μια λύση, αλλά η 34 σειρά είναι εγκατεστημένη χωρίς αυτό, αυτό θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί ένας φυσικός αερισμός του τοίχου. Μερικές φορές αυτό το είδος τοιχοποιίας δεν ταιριάζει και μπορείτε να αφήσετε ένα μαξιλάρι αέρα ανάμεσα στην οροφή και τον τοίχο.
 2. Το άνοιγμα εξαερισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 mm, αλλά αυτό ισχύει για έναν τοίχο που είναι εντελώς επίπεδος. Όταν κοιτάζετε ένα ξύλινο σπίτι από μια ράβδο, πρέπει να διατηρείται απόσταση 30 mm.
 3. Εάν το χάσμα βρίσκεται κάτω από τη δέσμη, τότε μπορεί να κλείσει με μια ειδική ράβδο, χωρίς να τοποθετεί μια σειρά από τούβλα.

Εάν υπάρχουν στρώματα αέρα στους τοίχους του σπιτιού σας, τότε πρέπει να υπάρχουν κουτιά εξαερισμού!

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κουτιών εξαερισμού:

 • Εξαερώστε το στρώμα αέρα
 • Προστατέψτε τον τοίχο από τρωκτικά και άλλα παράσιτα
 • Προστατεύστε από τις βροχοπτώσεις (ειδικά με έντονη πλευρική βροχή)
 • Αποστραγγίστε το συμπύκνωμα
 • Αντιστοιχισμένα στο χρώμα της τοιχοποιίας, είναι σχεδόν αόρατα, από το να μην χαλάσουν την εντύπωση της πρόσοψης

Συστήματα εξαερισμού και αποστράγγισης

Συστήματα εξαερισμού και αποστράγγισης χρησιμοποιούνται στο σύστημα αερισμού της πρόσοψης. Έχουν δύο τύπους: ένα στοιχείο εξαερισμού-αποστράγγισης κάτω από τη ραφή των 10 mm και ένα στοιχείο εξαερισμού-αποστράγγισης κάτω από τη ραφή των 10 mm

Σύστημα εξαερισμού της πρόσοψης αρκετά απλό να δημιουργήσει και να αποτελείται από μόνο δύο στοιχεία: το πλάτος διακένου αέρα των 10 cm με την απόσταση μεταξύ του στρώματος μόνωσης και την πρόσοψη του 4 cm και αεραγωγοί - διάλυμα μη ολοκληρωμένες κάθετους αρμούς μεταξύ των τούβλων, τα οποία είναι τοποθετημένα σε αεριζόμενους στοιχεία πρόσοψης.

Πριν ξεκινήσετεZvedenΟία στην πρώτη σειρά τοιχοποιίας είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια στεγανοποίηση (μια ποδιά από μάζα ασφάλτου), μέσω της οποίας το συμπύκνωμα θα ρέει ελεύθερα μέσα από τα ανοίγματα αερισμού προς τα έξω. Ομοίως, θα πρέπει να τοποθετείται στεγάνωση σε κάθε άνοιγμα κτιρίου.

Τρύπες αερισμού έχουν στην πρώτη και την τελευταία σειρά από τούβλα. Εάν το ύψος του τοίχου είναι μεγαλύτερο από έξι μέτρα, στη μέση του τοίχου υπάρχει επιπλέον μία ακόμη σειρά οπών αερισμού. Στην περίπτωση αυτή, η μετατόπιση από τις γωνίες των τοίχων και των ανοιγμάτων στο πρώτο άνοιγμα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 25 εκατοστά.

Οριζόντια τρύπες βρίσκονται σε απόσταση 1 μέτρου μεταξύ τους (μέσω 4 τούβλων). Στην ίδια απόσταση, τα ανοίγματα εξαερισμού βρίσκονται κάτω από και πάνω από τα ανοίγματα, αλλά τουλάχιστον δύο ανοίγματα ανά άνοιγμα. Κατακόρυφα, οι τρύπες τοποθετούνται ακριβώς επάνω από την άλλη και σε καμία περίπτωση δεν είναι κλιμακωτές.

Η σωστή τοποθέτηση και τοποθέτηση των ανεμιστήρων αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική χρήση τους και συνεπώς για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της αξιοπιστίας, της ανθεκτικότητας και της τέλειας εμφάνισης της πρόσοψής σας.

Εγκατάσταση κουτιών αερισμού

Πλεονεκτήματα των κιβωτίων αερισμού:

 • Η εσωτερική επιφάνεια της πρόσοψης στεγνώνει, γεγονός που εξασφαλίζει την ανθεκτικότητά της.
 • Στην αεριζόμενη πρόσοψη δεν εμφανίζονται σημεία αλατιού, δεν σχηματίζεται μούχλα.
 • Ο θερμαντήρας στεγνώνει. Μόνο μια ξηρή μόνωση πληροί όλες τις απαιτήσεις της θερμομόνωσης.
 • Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στη Γερμανία, η θερμική αντίσταση ενός τοίχου με αερισμένο στρώμα αέρα είναι 6% υψηλότερη από όμοια τοίχο χωρίς κενό αέρα.

Κατανομή κουτιών αερισμού:

 • Τα κιβώτια εξαερισμού εγκαθίστανται σε κάθετες ραφές που αντιμετωπίζουν τοιχοποιία με συχνότητα: 1 κουτί εξαερισμού - 2-3 τούβλα
 • Σε κτίρια μέχρι δύο ορόφους - δύο σειρές από κουτιά αερισμού (στο κάτω μέρος - στην πρώτη σειρά της τοιχοποιίας, και την κορυφή - στην τελευταία) Εάν η μόνωση των τοίχων γίνεται μόνωσης δίρριχτη στέγη - σε αυτή την περίπτωση, μόνο μια σειρά από κουτιά - στην πρώτη σειρά.
 • Σε πολυώροφα κτίρια - μια επιπλέον 1 σειρά κουτιών κάθε δύο ορόφους.
 • Επιπλέον κιβώτια αερισμού τοποθετούνται πάνω και κάτω από τα ανοίγματα
 • Η ενδιάμεση στρώση αερισμένου αέρα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 30-50 mm.
 • Σε χώρους όπου η θεμελίωση συνδέεται με τους τοίχους, πρέπει να υπάρχει όχι μόνο οριζόντια αλλά και κάθετη στεγάνωση σε ύψος τουλάχιστον 150 mm. (σύμφωνα με το DIN 1053 Τ1).

Είναι το κουτί εξαερισμού μια κρύα γέφυρα;

Το κουτί εξαερισμού δεν μπορεί να είναι γέφυρα κρύου. Το κουτί εξαερισμού είναι τοποθετημένη στο σώμα του μετώπου πλινθοδομή και δεν παραβιάζει τη συνέχεια των θερμομόνωσης (εξωτερικούς τοίχους τοιχοποιίας στις παγώνει πολλαπλών στρώσεων και δεν εκτελεί τη λειτουργία της θερμικής μόνωσης). Κατά κανόνα, τριών στρώσεων ή τοίχους διπλής στρώσης, όπου η πρόσοψη επένδυση του προσώπου ή κλίνκερ τούβλο κρύο γέφυρες είναι γαλβανισμένα άγκυρες ή τοιχοποιία πλέγμα, που ενεργεί ως οριζόντια σύνδεση.

Γιατί χρειαζόμαστε αερισμένο κενό αέρα σε τοίχους δύο ή τριών στρώσεων;

Για τους τοίχους που είναι κατασκευασμένοι από υλικά διαπερατά από ατμούς (όπως συνηθισμένο τούβλο, αεριωμένο σκυρόδεμα, τεμάχιο αφρού, κεραμικό μπλοκ και κέλυφος), το κενό εξαερισμού είναι υποχρεωτικό στοιχείο για τον αερισμό των προσόψεων.

κενό αερισμού στο τοίχωμα από τις ακόλουθες λειτουργίες: - Εμφανίζει του συμπυκνώματος από το θερμομόνωση (σάντουιτς τοιχώματος) ή το τοίχωμα του εδράνου (τοιχώματος double-layer), χάρη στα υλικά διατηρούν την αρχική μονωτικά τους επιδόσεις? - εμποδίζει την εμφάνιση φώτων στο τούβλο που βλέπει, - δημιουργεί ένα ευνοϊκό εσωτερικό μικροκλίμα.

Η διεύθυνσή μας

Θέλετε να χτίσετε ένα σπίτι στο Belgorod; Κλήση μέσω τηλεφώνου: