Πώς να κάνετε μια διαρροή στη βάση ενός λουτρού;

Κατασκευάζουμε ένα μικρό λουτρό στην περιοχή, διαβάστε ότι η βάση πρέπει απαραιτήτως να εξαερίζεται για εξαερισμό. Πώς να υπολογίσετε το απαιτούμενο ποσό για μπάνιο και πώς να εφαρμόσετε καλύτερα τα υλικά;

Είναι απαραίτητο να κάνετε κυματισμούς στο στάδιο της χύνοντας θεμέλιο. Δεν ξέρω τι είδους θεμέλια έχετε, αλλά ας πούμε μια ζώνη, είναι βολικό για τη χρήση ενός σωλήνα αποχέτευσης εκατό.

Ο σωλήνας τοποθετείται φυσικά πριν χυθεί το θεμέλιο.

Αφού γίνει το blowouts θα είναι και πιο περίπλοκο και πολύ πιο ακριβό, θα χρειαστεί να καλέσετε ειδικούς με εξοπλισμό για γεώτρηση σκυροδέματος.

Η διαμόρφωση των βλαστών δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι τετράγωνα τρύπες και στρογγυλά και ορθογώνια.

Αυτός είναι ο αριθμός των εκρήξεων και η θέση τους παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο αριθμός υπολογίζεται με βάση τον τύπο του τετραγώνου του τετραγώνου των αέρος ανά 200 τετραγωνικά της αεριζόμενος επιφάνειας, εδώ από αυτά τα σχήματα και απόρριψη, μετρά την περιοχή του υπόγειου και υπολογίζει το συνολικό τετράγωνο των βλαστών.

Produhi λειτουργία βασίζεται στην αρχή ενός συμβατικού σχεδίου, έτσι είναι καλύτερο (και σωστά) να τοποθετούνται σε κάθε άλλη στον ίδιο άξονα, που είναι παράλληλα μεταξύ τους, αν είναι τόσο σαφής.

Απόσταση μεταξύ των εκρηκτικών (οπών) του 2,5-ου 3μέτρου (σε μία γραμμή).

Από τις γωνίες συνήθως υποχωρούν 80-90 εκατοστά.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε καθαρισμό από τον σωλήνα αποχέτευσης 110, τότε ο σωλήνας πρέπει να τυλιχτεί με ένα ruberoid, και οι υπόλοιπες ρωγμές για σφράγιση με την ίδια σιλικόνη.

Στο τέλος της εργασίας, οι καθαρισμοί αέρα κλείνουν με γρίλιες, εδώ βλέπετε ήδη, μπορείτε να κάνετε μετακινούμενες γρίλιες, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο αερισμό.

Ο σκοπός των δικτύων για την προστασία του υπόγειου από τη διείσδυση των τρωκτικών, μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και με ένα δίχτυ από τα έντομα.

Είναι απαραίτητο να φτιάξετε τους αέριους, φυσικά, στο λουτρό, γιατί ο τρόπος εξαερισμού του κελαριού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θα διαρκέσει το μπάνιο σας. Νωρίτερα, όταν τα υλικά ήταν, για να το θέσω ήπια, δεν produhi σφιχτά ή κατασκευασμένα από ξύλο, δηλαδή, μεταξύ του ξυλότυπου θεμελίωσης τοίχου παρεμβάλλεται ένα ξύλινο κουτί με τρύπες αέρα και στη συνέχεια γεμίζει το υπόγειο να πάρει τη σωστή τρύπα. Ή χρησιμοποίησαν σωλήνα αμιάντου-τσιμέντου. Τώρα κατά τη διάρκεια των αποχετευτικών πλαστικών σωλήνων σε μέγεθος από 110 mm. Αν και η εγκατάσταση παρέμεινε η ίδια, ο σωλήνας εισάγεται μεταξύ των τοίχων του ξυλότυπου και χύνεται με σκυρόδεμα. Πόσο χρειάζεστε όλες τις εκρήξεις; Φυσικά, πολλοί από αυτούς, επίσης, δεν πρέπει να εγκατασταθούν, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες των 0,5 m2 ανά 200 m2 υπόγειου χώρου. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τίποτα δεν εμποδίζει τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα, και κοντά στις γωνίες είναι επιθυμητό να τα τοποθετήσετε πιο κοντά, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται μη αεριζόμενες τσέπες. Συνήθως η απόσταση από τη γωνία έως το πλησιέστερο φούσκωμα κυμαίνεται από 50 έως 80 cm, ενώ μεταξύ των εκρήξεων στη μέση της βάσης η απόσταση μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο, περίπου 2-3 ​​μέτρα. Αυτά είναι όλα τα κόλπα. Αν και είναι επιθυμητό να κλείσει τις τρύπες αέρα στα τέλη πλέγματα (τώρα πολλά από αυτά στην αγορά), που δεν πετούν στο υπόγειο συντρίμμια, και το πιο σημαντικό πράγμα δεν επιλύεται τρωκτικά.

Πώς να κάνετε μια διαρροή στη βάση του λουτρού

Η κατασκευή του ιδρύματος απαιτεί συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για τη λειτουργία των βάσεων από σκυρόδεμα.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί υψηλής ποιότητας αερισμός του υπόγειου τμήματος, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Η δυνατότητα ελεύθερης εξόδου υδρατμών είναι πρωταρχικής σημασίας για ταινίες από σκυρόδεμα και ξύλινα μέρη.

Η κατασκευή της θεμελίωσης του λουτρού απαιτεί μια ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση απέναντι στη διάταξη των οπών εξαερισμού, που ονομάζονται αέρας. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών εξοικειωμένοι με τέτοιες λεπτότητες, ας εξετάσουμε το ζήτημα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Χρειάζονται

Η έξοδος εξαερισμού, που είναι κατασκευασμένη στην ταινία θεμελίωσης του λουτρού, είναι υποχρεωτικό στοιχείο αερισμού. Η ιδιαιτερότητα των χώρων προϋποθέτει τη συνεχή παρουσία νερού που χύνεται στο πάτωμα και διεισδύει στο έδαφος κάτω από αυτό.

Τα υλικά που έρχονται σε επαφή με υγρό έδαφος εμποτίζονται με νερό. Εμφανίζονται μούχλα, μύκητες, η σήψη αρχίζει. Ο αέρας βοηθά στη μετακίνηση του αέρα μέσα στο πώμα, το οποίο οδηγεί στον ατμό. Η εμφάνιση κρυολογήματος προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας της ταινίας βάσης.

Η απουσία οπών εξαερισμού θα προκαλέσει ενεργό σχηματισμό συμπυκνωμάτων, το σκυρόδεμα θα εμποτιστεί με υγρασία. Η κατάψυξη του νερού θα προκαλέσει καταστροφή των υλικών, το αποτέλεσμα θα είναι λυπηρό για το σύνολο του λουτρού.

Πόσα πρέπει να είναι αυτά

Ο αριθμός των αεραγωγών εξαερισμού εξαρτάται από την περιοχή του καλύμματος. Στις απαιτήσεις του SNiP γράφεται ότι το συνολικό μέγεθος των βλαστών αναφέρεται στην περιοχή της επιφάνειας του σκελετού στην αναλογία 1: 400.

Για παράδειγμα, ένας εσωτερικός χώρος θεμελίωσης 40 τ.μ. απαιτεί τη δημιουργία οπών συνολικής επιφάνειας 0,1 τ.μ.

Αυτός ο λόγος εξασφαλίζει ένα ελάχιστο μέγεθος εξαερισμού. Η αύξηση του αριθμού των εκρήξεων σε σχέση με την περιοχή του υπογείου δεν θα έχει βλαβερές συνέπειες για την κατάσταση των υλικών, αλλά η υπερβολική ανάπτυξη μπορεί να αποδυναμώσει τη φέρουσα ικανότητα του ιδρύματος.

Ο αριθμός των οπών υπολογίζεται από τη συνολική επιφάνεια και το ελάχιστο μέγεθος ενός ανοίγματος. Είναι πιο σημαντικό να κατανέμεται ο αέρας γύρω από την περίμετρο της ταινίας με τον πιο ομοιόμορφο τρόπο, αφού η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη δυνατότητα μετακίνησης των ροών αέρα χωρίς στάσιμες περιοχές.

Οι οπές τοποθετούνται ομοιόμορφα, η πιο σημαντική είναι η παρουσία στις αντίθετες μακρές πλευρές της ταινίας.

Τι μέγεθος πρέπει να κάνετε

Τα μεγέθη των χτυπημάτων ρυθμίζονται από τις απαιτήσεις του SNiP. Προβλέπεται η κατασκευή οπών με ελάχιστη επιφάνεια 0,05 τ.μ.

Τα κυκλικά ανοίγματα έχουν διάμετρο τουλάχιστον 25 cm, ορθογώνια - 25:20 cm. Πρέπει να ληφθούν υπόψη, αυτές είναι οι ελάχιστες διαστάσεις, μπορούν να αυξηθούν σε λογικά όρια.

Οι οικοδόμοι δεν τείνουν να αντέχουν τις διαστάσεις σε χιλιοστά, η προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η συνολική αναλογία των τιμών. Η μορφή, οι παράμετροι, τα άλλα χαρακτηριστικά λαμβάνονται στο στάδιο του σχεδιασμού, αποκλείοντας τις αλλαγές κατά την κατασκευή.

Πώς να κάνετε μια φωτιά

Η κατασκευή αεραγωγών γίνεται με δύο τρόπους:

 • Δημιουργία στη διαδικασία της χύτευσης, του σχηματισμού περασμάτων κατά τη δημιουργία του ξυλότυπου.
 • Οι τρύπες μπαίνουν στην τελική κορδέλα της βάσης.

Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιείται σε τούβλα, πέτρινα θεμέλια, τα οποία έχουν την ικανότητα να φέρουν μια καταστρεπτική παρέμβαση λιγότερο οδυνηρά.

Η συγκεκριμένη ταινία απαιτεί το σχηματισμό χτυπήματος αμέσως κατά τη διάρκεια της έκχυσης του ξυλότυπου. Η επακόλουθη καταστροφή μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό μικροσπασμάτων, δημιουργώντας υψηλό κίνδυνο ρήξης σκυροδέματος με παγωμένη υγρασία.

 • Η τοποθέτηση του ξυλότυπου σε μέρη, σύμφωνα με το σχέδιο εργασίας, καθιερώνει τις μορφές που σχηματίζουν διαβάσεις.
 • Χύσιμο σκυροδέματος.
 • Τα έντυπα αφαιρούνται ή αφήνονται μέσα στα ανοίγματα.

Για να αποφευχθεί η συμπίεση των καλουπιών, γεμίζουν με άμμο. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για τη δημιουργία τρυπών με τη βοήθεια των μπλοκ αφρού που τοποθετούνται στη θέση των αεραγωγών.

Αφού το σκυρόδεμα χυθεί και κρυσταλλωθεί, ο αφρός απομακρύνεται προσεκτικά από την οπή. Η παραλλαγή επιτρέπει να σχηματίζονται ανοίγματα ενός σύνθετου, ασυνήθιστου σχήματος με διακοσμητικούς σκοπούς. Η κοπή και η επεξεργασία του αφρού δεν δημιουργεί δυσκολίες, είναι φθηνή και διατίθεται παντού.

Προστασία του εξαερισμού

Το χειμώνα είναι απαραίτητο να κλείσουμε τον αέρα.

Συχνά, οι ιδιοκτήτες των λουτρών συνδέουν τις τρύπες με κουρέλια, μερικοί τους γεμίζουν με αφρό στήριξης. Το αποτέλεσμα - ο χώρος της σόλας χάνει τη δυνατότητα απόσυρσης υδρατμών, το σκυρόδεμα από το εσωτερικό γίνεται υγρό, το ξύλο διασπάται. Είναι αδύνατο να παραδεχτούμε τέτοιες ενέργειες.

Παρακολουθήστε ένα ενδιαφέρον βίντεο:

Κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, είναι απαραίτητο να διατηρούνται ανοιχτά τα ανοίγματα, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση του ψυχρού αέρα μέσα στην πλίνθο. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων, οργανώνει την απόσυρση του ατμού.

Ενημερώστε για αυτό το άρθρο σε φίλους στην κοινωνική. δίκτυα!

Ο αέρας στο υπόγειο του μπάνιου

Κατά την οικοδόμηση ενός λουτρού μπροστά από πολλούς ιδιοκτήτες, τίθεται το ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει ανάγκη για ένα θεμέλιο στο λουτρό. Μετά από όλα, μπορείτε απλά να γεμίσετε το θεμέλιο και να φτιάξετε μια ξύλινη κατασκευή πάνω από αυτό. Ωστόσο, ένα τέτοιο λουτρό δεν διαρκεί πολύ.

Το κλειδί για τη δύναμη οποιασδήποτε ξύλινης δομής, ειδικά λουτρών, είναι το ξηρό μέρος του θεμελίου κάτω από το δάπεδο. Διαφορετικά, η υψηλή υγρασία, η οποία στο μπάνιο είναι σχεδόν 100%, θα προωθήσει την αναπαραγωγή του μύκητα, μούχλα και σήψη. Ως αποτέλεσμα, το ξύλινο πλαίσιο απλώς θα σβήνει. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, οι συνετοί ιδιοκτήτες δημιουργούν ένα άνοιγμα ή μια οπή εξαερισμού στο πάνω μέρος του υπερυψωμένου θεμελίου.

Μορφή και αριθμός εκπομπών

Ο αέρας στο θεμέλιο του λουτρού μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα: στρογγυλό, ορθογώνιο, κλπ. Επί του παρόντος, πιο συχνά κάνουμε εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης, τα τμήματα των οποίων τοποθετούνται στο θεμέλιο πριν το ρίχνουν με τσιμεντοκονίαμα.

Χρησιμοποιήστε επίσης ειδικούς εκτροπείς σωληνώσεων, οι οποίοι παρέχουν καλύτερη απόδοση υγρασίας και ελαχιστοποιούν την επαφή του με τον τοίχο.

Αν και μερικοί αρχάριοι είναι σίγουροι ότι οι περισσότερες τρύπες στο θεμέλιο του λουτρού κάνουν, τόσο το καλύτερο. Αλλά ο αριθμός των ventes θα πρέπει επίσης να είναι μετριοπαθείς. Για τον βέλτιστο αερισμό του υπόγειου δικτύου, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την τοποθέτηση των προϊόντων:

1. Ο εξαερισμός πρέπει να είναι ομοιόμορφα σε απόσταση. Εάν το κουτί της θεμελίωσης της κορδέλας δεν περιέχει διαχωριστικά, τότε υπάρχουν αρκετά συμμετρικά προϊόντα απέναντι από το άλλο. Στην περίπτωση διαχωριστικού - στις τρεις εξωτερικές πλευρές του υπογείου του λουτρού και στο ίδιο το διαμέρισμα. Οι αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των οπών θα είναι αρκετές.

2. Συνιστάται η απομάκρυνση των εσωτερικών άκρων των γωνιών του θεμελίου σε απόσταση περίπου 900 mm. Το ύψος της τοποθέτησης των εκπομπών του αέρα πάνω από το έδαφος δεν είναι μικρότερο από 20-30 cm

3. Ένα άνοιγμα με μέγεθος 10x12 cm ή ακτίνα 12-14 cm θα είναι αρκετό για ένα μπάνιο μεσαίου μεγέθους.

Εγκατάσταση προϊόντων

Ο αέρας στην θεμελίωση των λουτρών δημιουργείται με δύο μεθόδους:

1. Αμέσως πριν τη χύση της βάσης της κορδέλας.

Οι αμιαντοτσιμέντοι ή πλαστικοί σωλήνες κόβονται στο πλάτος του υπογείου, γεμίζονται με άμμο και τοποθετούνται στον ενισχυτή μεταξύ του ξυλότυπου. Αφού στεγνώσει η κατασκευή, οι σωλήνες είναι εντελώς απαλλαγμένοι από άμμο. Λιγότερο συχνά, ένα μπλοκ αφρού χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια έξοδο, η οποία είναι ενσωματωμένη με τον ίδιο τρόπο στο ίδρυμα για να το σπάσει προσεκτικά και να το βγάλει έξω.

2. Οι αεραγωγοί κόβονται με ειδικό εργαλείο από το υπόγειο ή χτυπημένοι εάν χρησιμοποιείται τούβλο για τοποθέτηση.

Προστασία αερισμού

Εάν αφήσετε τα καθαριστικά του αέρα εντελώς ανοιχτά, δηλαδή τον κίνδυνο διείσδυσης στο υπόγειο ενός λουτρού με έντομα, ποντίκια, αρουραίους, γάτες. Αυτή η δυστυχία μπορεί να αποφευχθεί εάν οι τρύπες είναι κλειστές με αυτο-κατασκευασμένες γρίλιες κατασκευασμένες από μεταλλικό πλέγμα ή με ειδικές εξαερισμού.

Συμβουλή

Είναι αδύνατο να φράξει τις οπές στη βάση του λουτρού για το χειμώνα αεροστεγές υλικό. Η ενέργεια αυτή καταργεί το σύνολο της αρχής εξαερισμού. Η υγρασία θα κατασκευάσει συνεχώς στο εσωτερικό του μετρό, που επιτρέπει το καλούπι να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, και από την άνοιξη του ιδιοκτήτη μπορεί να βρεθεί στο μπάνιο του μια έκπληξη με τη μορφή ενός σαπίσει ξύλινα πατώματα.

Αερισμός σε ξύλινο μπάνιο: σχέδιο και συσκευή σε διαφορετικές εκδόσεις

Φωτογραφία από το site: zarmon.net

Όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός λουτρού, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον σωστό σχεδιασμό, καθώς και τη συσκευή εξαερισμού, η οποία παίζει έναν τεράστιο ρόλο. Στην πραγματικότητα, πολλοί αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν αεραγωγοί, ανοίγματα, και ακόμη περισσότερο για να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες, αν είναι επιθυμητό να διατηρηθεί μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία, και "χάνουν τη θερμότητα" σε καμία περίπτωση. Ακόμα και μερικοί έμπειροι δάσκαλοι λένε ότι ο εξαερισμός σε ένα λουτρό από κορμούς είναι περιττός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετός και φυσικός αερισμός και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για τη δημιουργία ενός αναγκαστικού.

Απλές απαντήσεις σε σύνθετες ερωτήσεις: πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο μπάνιο

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: stroyday.ru

Αν καταλαβαίνετε, το θέμα του πώς να σχεδιάσετε και να υπολογίσετε τον εξαερισμό σε ένα μεγάλο λουτρό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το πράγμα είναι ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από τις πιο ποικίλες παραλλαγές και σχεδιαστικές λύσεις και δεν είναι εύκολο να διαλέξετε μεταξύ τους ποιο θα είναι το καλύτερο, αλλά θα χρειαστεί να προσπαθήσετε, διαφορετικά το μπάνιο σας μπορεί όχι μόνο να μην είναι χρήσιμο, αλλά ακόμη και επικίνδυνο για τη ζωή, δεν χρειάζεται να ξεχνάμε γι 'αυτό σε κάθε περίπτωση.

Σε ένα ζεστό ατμόλουτρο, όταν ένα άτομο κάθεται σε ένα ράφι, εκπνέει ενεργά το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ απορροφά οξυγόνο. Όταν γύρω από τη θερμοκρασία άνω των εξήντα βαθμών σε μια κλίμακα Κελσίου δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεχαστεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι για να εξασφαλίσει την εισροή καθαρού αέρα κορεσμένο με οξυγόνο και σύλληψε τη συσκευή αερισμού στο λουτρό, όπως ήξεραν οι πρόγονοί μας τέλεια. Στο παλιό καλό ρωσικό λουτρό, ήταν απαραίτητο να παρέχεται ειδική εξαερισμός ή φυσικός αερισμός, ο οποίος θα συζητηθεί λίγο αργότερα.

Στις παλιές εποχές, όταν τα ρωσικά λουτρά βρισκόταν αποκλειστικά από ένα ξύλινο σπίτι, ο εξαερισμός τοποθετείται ήδη στο επίπεδο της αρχικής κατασκευής, δηλαδή δεν ξεχάστηκε ποτέ. Το δικαίωμα να τεμαχίσει κάτω όλα τα κάτω κορώνες τοποθετούνται ελεύθερα στον τοίχο απαιτείται για να κάνει ένα μικρό παράθυρο ή εξαερισμός στο λουτρό και γύρω από την περίμετρο της πόρτας υπάρχουν κενά μέσω των οποίων λαμβάνει επίσης καθαρό αέρα.

Αυτή η εκδοχή της ομοιότητας του φυσικού εξαερισμού είναι ιδανική για μια οικογένεια δύο ή τριών ατόμων, αλλά εάν προσκαλέσετε μια μεγάλη επιχείρηση στο ατμόλουτρο, τότε αυτός ο εξαερισμός μπορεί να μην είναι αρκετός. Για το σκοπό αυτό, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τον πλήρη αερισμό, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα στο μέλλον, ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μια κατασκευή κεφαλαίου, η οποία υποδηλώνεται όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να καταλάβετε ποιες άλλες συνέπειες μπορούν να οδηγήσουν σε εσφαλμένα οργανωμένο αερισμό στο λουτρό, εκτός από τον κίνδυνο για τη ζωή εκείνων που ήρθαν να πάρουν μέρος της υγείας και της ζωτικότητας.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: remotn.ru

 • Εάν ο αέρας στο λουτρό δεν είναι σωστά τοποθετημένος, η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα γίνεται δύσκολη και εξαιτίας αυτού, η διάρκεια ζωής του κτιρίου πέφτει απότομα. Το θέμα είναι ότι το ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται αναπόφευκτα στην κατασκευή και το φινίρισμα, θα πρέπει να στεγνώσει και χωρίς αερισμό θα σβήσει γρήγορα και θα πρέπει να ανακατασκευαστεί.
 • Μέσα στη σάουνα υπάρχουν πάντα ακραίες συνθήκες, αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας, σημαντικά αυξημένη υγρασία και ούτω καθεξής. Επειδή σε τέτοιες συνθήκες πολύ γρήγορα «γόνιμη και να πολλαπλασιάζονται» μία ευρεία ποικιλία βακτηρίων και μικροβίων, και ανώτερους οργανισμούς, για παράδειγμα, επιβλαβών εντόμων, έχουν εκτραφεί στο αγρόκτημα, φυτώριο. Στο ξηρό αποτέλεσμα - δεν είναι αρκετά ευχάριστες μυρωδιές, που τρέχουν γύρω από το "ζωντανό πλάσμα", τρομακτικό μούχλα, καθώς και σάπιο σε σύντομο χρονικό διάστημα σανίδες. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι στο λουτρό σας θα είναι ακριβώς απολύτως αδύνατο είναι, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα χημικά καθαριστικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εδώ, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και ζεστό ατμό παραδίδεται καυτό «κοκτέιλ» κατ 'ευθείαν στους πνεύμονές μας.
 • Ο κίνδυνος να αρρωστήσετε σε ένα τέτοιο λουτρό, όπως είναι σαφές από όλα όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω, αυξάνεται κατά περιόδους και γίνεται πιο πραγματικός από την ανάκτηση εκεί.

Ο σωστός εξαερισμός στο μπάνιο: κύκλωμα και συσκευή

Φωτογραφίες από τον ιστότοπο: strmnt.com

Αρχικά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες στην κατασκευή λουτρών πιστεύουν ότι η σωστή και σωστή επιλογή. Υπάρχει ένας ειδικός ορισμός στον οποίο όλοι πρέπει να τηρούν, χωρίς εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, όλα είναι αρκετά απλά, σε μόνο μία ώρα όλος ο αέρας στο μπάνιο πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως τρεις φορές, αυτός είναι ο νόμος, ο οποίος απαγορεύεται αυστηρά να παραβιάζει. Αυτό είναι το πιο θεμελιώδες, όπως λένε, ο θεμελιώδης κανόνας, αλλά το αρχικό σχέδιο και η διάταξη θα πρέπει να επιλεγούν ξεχωριστά, ανάλογα με την κατασκευή των τοίχων και των υλικών από τα οποία είχαν ανεγερθεί.

 • Οποιοσδήποτε μπορεί να πει κανείς, μια κουκούλα στο λουτρό με τα χέρια του δεν πρέπει ποτέ να σπάσει το εσωτερικό καθεστώς θερμοκρασίας.
 • Για να βγείτε από τα όρια θα πρέπει να δαπανώνται μόνο, πλούσιος σε άνθρακα αέρας, και το οξυγόνο παραμένει μέσα.
 • Στο ατμόλουτρο, καθώς και στο δωμάτιο πλύσης, δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου ρεύματα, πράγμα που καθιστά εύκολο και απλό να πιάσει κρύο και να μην τον αισθανθεί καν.
 • Μην ξεχάσετε τη στρωμένη διάταξη αέρα στον ατμόλουτρο. Το ανώτατο όριο πρέπει να είναι πολύ ζεστό, και το κάτω ράφι είναι αρκετά δροσερό.

Τύποι και τύποι εξαερισμού για το μπάνιο: τι και πώς

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι εξαερισμού, από τους οποίους αρκεί να παρέχεται μόνο μία διάταξη, έτσι ώστε όλα να πέφτουν στη θέση τους. Κι ενώ αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είστε αποφασισμένοι, τότε δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε την οικοδόμηση, αφού ο εξαερισμός είναι πιο συχνά καθορισμένος ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ο εξαερισμός δαπέδου σε λουτρό είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός, αλλιώς όλες οι προσπάθειες θα πάνε στραβά, και οποιοδήποτε υλικό θα επιδεινωθεί γρήγορα και θα πρέπει να αλλάξει.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: allremont59.ru

 • Η πιο απλή και προσιτή επιλογή θα ήταν φυσικό αερισμό στο λουτρό όταν ο αερισμός συμβαίνει λόγω της φυσικής κίνησης του αέρα, μέσω διαφορικής θερμοκρασίας, διαφορικής πίεσης και τα παρόμοια των φυσικών παραγόντων αεροπλάνο.
 • Εάν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να δημιουργηθεί, μπορεί να αντικατασταθεί από μηχανικό, όταν εμπλέκονται ειδικοί ανεμιστήρες και εξαγνιστές στη ροή και στην εκροή αέρα.
 • Υπάρχει επίσης ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού που συνδυάζει φυσικές και μηχανικές δυνάμεις, καθιστώντας την κουκούλα αποτελεσματική και ο καθαρός αέρας είναι σταθερός.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: allremont59.ru

Και μην ξεχνάτε ότι ο εξαερισμός πρέπει να καλύπτει όλες τις εγκαταστάσεις στο λουτρό, όχι μόνο το ατμόλουτρο. Θα πρέπει να εργαστεί ποιοτικά τόσο στο δωμάτιο πλύσης, στο γκαρνταρόμπα, ακόμα και στο ντουλάπι.

Γενικοί κανόνες για την εφαρμογή οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού στο λουτρό

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που δεν μπορούν να παραβιαστούν, ποιο είδος δομής επιλέγετε, επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο εξαερισμού που δεν θα είχατε προβλέψει. Δηλαδή, φροντίστε να εξοικειωθείτε με τέτοιους κανόνες, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε τα πάντα από την αρχή, για να εξασφαλίσετε τη σωστή και αξιόπιστη κίνηση του αέρα στη δομή σας.

Οι έμπειροι επαγγελματίες που κατασκευάζουν τα λουτρά για αρκετά χρόνια στη σειρά, λένε ότι οι οπές αέρα στο μπάνιο σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή δεν θα πρέπει να τοποθετείται στην οροφή, αυτό είναι απαράδεκτο. Αν το κάνετε αυτό, τότε το δωμάτιο θα είναι ζεστή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η θερμότητα θα διαβρώσει σε λίγα λεπτά, όταν η τρύπα είναι ανοιχτή.

 • Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η βαλβίδα εξαερισμού για το λουτρό μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από την οροφή, και τις περισσότερες φορές θα πρέπει να κλείσει με ένα μάνδαλο. Μπορείτε να το ανοίξετε όταν είναι πολύ ζεστό.
 • Ακόμη και κατά τη φάση κατασκευής, θα πρέπει να είναι σίγουρος για να αναλάβει τη φροντίδα του ποιότητα αερίζετε πατώματα, έτσι ώστε να μην καταστρέφονται και δεν σαπίζουν σε μόλις πέντε χρόνια, και έχουν υπηρετήσει τουλάχιστον είκοσι.
 • Αξίζει να οργανώσετε μερικές οπές για αερισμό στο επίπεδο θεμελίωσης σε αντίθετους τοίχους, για να εξασφαλίσετε ποιοτική κυκλοφορία αέρα. Για την προστασία από τρωκτικά και άλλους "επισκέπτες", αυτά τα συντρίμμια μπορούν να ληφθούν από μεταλλικά πλέγματα.
 • Κατά την εγκατάσταση του φούρνου, αξίζει να εξεταστεί, προκειμένου να φτάσει το επίπεδο του τελικού δαπέδου ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του φρεατίου. Τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το πώς να κάνετε μια κουκούλα σε ένα λουτρό, θα λειτουργήσει σε αυτό το φλέβα. Αυτός ο κανόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν το δωμάτιο είναι μόνο ένα και δεν χωρίζεται σε ατμόλουτρο και αποδυτήριο.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει και μια έκδοση με ειδική κουκούλα, η οποία απλοποιεί ολόκληρο το σύστημα. Κατά την επιλογή αυτής της επιλογής, θα χρειαστεί να οργανώσετε μια εισροή καθαρού αέρα στο akkurat κάτω από τη σόμπα και ένα κουτί θύρας εξάτμισης, διακοσμημένο με αλουμινόχαρτο, να το τοποθετήσετε μπροστά από την πόρτα, στην οροφή. Αληθινή, με αυτό το είδος κουκούλα θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται, πρέπει να ξέρετε πότε να ανοίξετε το κουτί, και πότε να κλείσει, και τέτοιες αποχρώσεις.

Παραλλαγές συστημάτων και συσκευών αερισμού: ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός του εξαερισμού στο μεγάλο λουτρό δεν είναι καθόλου εύκολο

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kreadom.ru

Οποιοσδήποτε μπορεί να πει κανείς, η τελευταία προτεινόμενη παραλλαγή είναι σημαντική μόνο όταν ο κλίβανος βρίσκεται ευθεία στο ατμόλουτρο. Και ο δίαυλος εισαγωγής αέρα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από την πλάκα σιδερώματος, στην οποία είναι εγκατεστημένη η σόμπα. Ωστόσο, εάν η σάουνα έχει αρκετές εσωτερικές εγκαταστάσεις και η περιοχή της είναι αρκετά μεγάλη, τότε θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί αυτή την επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα, και όχι χειρότερα, ή λιγότερο αποτελεσματικά, είναι απαραίτητο να τα εξετάσουμε.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: furtilyatsii.ru

Η πρώτη μέθοδος δημιουργίας εξαερισμού στο ατμόλουτρο

 • Η είσοδος, μέσω της οποίας θα ρέει καθαρός αέρας, πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη σόμπα, περίπου μισό μέτρο από το δάπεδο.
 • Οι οπές εξαγωγής, δηλαδή οι οπές στο λουτρό, τοποθετούνται στον απέναντι τοίχο, περίπου εκατοστά στα τριάντα από το δάπεδο. Είναι εδώ που μπορείτε να βάλετε έναν ανεμιστήρα για αναγκαστική κυκλοφορία, σίγουρα δεν θα βλάψει.
 • Έτσι, θα εξασφαλιστεί η ποιοτική κυκλοφορία, και οι δύο εισροές αέρα, τόσο εισαγωγής όσο και εξάτμισης, θα πρέπει να ληφθούν από σχάρες.

Η δεύτερη μέθοδος δημιουργίας αερισμού στο λουτρό με τα χέρια τους

Φωτογραφίες από το site: sv777minibanya.ru

Αυτή η έκδοση της συσκευής είναι μόνο για εκείνους που ανησυχούν για το πώς να κάνουν την κουκούλα σε μια μπανιέρα απλή και προσιτή.

 • Και οι δύο διαδρομές εξαερισμού θα τοποθετηθούν στον ίδιο τοίχο απέναντι από τη σόμπα.
 • Το άνοιγμα εισόδου θα πρέπει να τοποθετείται από κάτω, κάπου στα εκατοστόμετρα των τριάντα από το επίπεδο του δαπέδου.
 • Η έξοδος της εξάτμισης θα πρέπει να γίνει αντίθετα παραπάνω, σχεδόν κάτω από την οροφή, κάπου στην ίδια απόσταση από την οροφή. Βρίσκεται στο παράθυρο εξόδου και εγκαθιστά έναν ανεμιστήρα εξάτμισης για να εξασφαλίσει την κυκλοφορία του αέρα.

Έτσι, φαίνεται ότι ο κρύος αέρας μπαίνει στο δωμάτιο και βούρλα στη σόμπα, «χτυπήματα» σε αυτό, θερμαίνεται, και στη συνέχεια ανεβαίνει προς τα πάνω, όπου αντλεί και ανεμιστήρα έξω.

Η τρίτη έκδοση των λουτρών εξαερισμού από ξύλο

Τρίτον, η πιο δημοφιλής παραλλαγή της μονάδας εξαερισμού στο μπάνιο είναι επίσης πολύ απλή στην εφαρμογή της, και θα πρέπει επίσης να στο επίπεδο της κατασκευής, έτσι ώστε να μην ασχοληθείτε με την κοπή τρύπες και τα ανοίγματα στα έτοιμα τοίχους. Είναι αλήθεια ότι, αν το επιθυμείτε, αυτό δεν θα είναι πολύ δύσκολο, οπότε αν ξεχάσετε τον εξαερισμό, μπορείτε να το κάνετε αργότερα.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: klivent.net

 • Η είσοδος για φρέσκο ​​αέρα γίνεται σε ύψος είκοσι εκατοστά από το επίπεδο του καλύτερου ορόφου, ακριβώς πίσω από τη σόμπα.
 • Οι οπές εξαερισμού-εξαερισμού πρέπει να κάνουν δύο ή περισσότερα, ανάλογα με τη συνολική επιφάνεια του δωματίου, και να τα τοποθετήσουν στο αντίθετο τοίχωμα στο ίδιο ύψος.
 • Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αέρα εξαγωγής, από τον οποίο ρέει ο αέρας.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το κρύο ρεύμα αέρα "αγκαλιάζει" τον κλίβανο, θερμαίνοντας έτσι στην επιθυμητή θερμοκρασία και έπειτα κατευθείαν μέσω ανεμιστήρα ή φυσικού βυθίσματος κατευθύνεται προς τα έξω.

Ο αέρας στο υπόγειο του μπάνιου

Η συσκευή των προϊόντων

Κατά την οικοδόμηση οποιουδήποτε ιδρύματος, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε μια τόσο σημαντική στιγμή όπως ο αερισμός. Το γεγονός ότι ο αέρας είναι απαραίτητη συνιστώσα οποιουδήποτε ιδρύματος, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Αυτή είναι μια ικανοποιητική γνώμη όχι μόνο των ειδικών, αλλά και των ανθρώπων που θα μπορούσαν να το δουν αυτό στην πράξη. Διαδραματίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο: με τη βοήθεια τους από το υπόγειο ξεπεράστηκε η υπερβολική υγρασία, δηλαδή, αποτρέπουν τη συσσώρευσή του και επομένως προστατεύουν τα θεμέλια από την καταστροφή. Με την ευκαιρία, τα ξύλινα προϊόντα συνιστάται να βρίσκονται σε απόσταση 2,5-3 μέτρων.

Δεδομένου ότι το blowdown προστατεύει το θεμέλιο από την εμφάνιση υγρασίας, βοηθά επίσης στην προστασία του δωματίου από την εμφάνιση μούχλας. Συνήθως, η εμφύσηση της βάσης είναι απαραίτητη στην περίπτωση που το στοιχείο κορδέλας είναι εξοπλισμένο με ένα πέλμα.

Από μόνα τους Το blowdown είναι ένα άνοιγμα που μπορεί να έχει ορθογώνια, τετράγωνη ή κυκλική διατομή, απλώς η μορφή σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σύμφωνα με τους κανόνες, το μήκος της έκρηξης πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της θεμελίωσης λωρίδας, και αυτός ο κανόνας είναι υποχρεωτικός.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σχεδιάζονται σωστά τέτοια συστήματα: θα πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τις λειτουργίες που τους έχουν ανατεθεί. Έτσι, με τη βοήθειά τους, σχηματίζεται ένα είδος βύθισης και όσο περισσότερο αέρας περνά μέσα από αυτά, τόσο πιο στεγνό το αποτέλεσμα θα είναι στο υπόγειο σου. Με απλά λόγια, αν οι αεραγωγοί γίνονται αποτελεσματικά και σωστά, στο κελάρι ή υπόγειο δεν θα έχουν μούχλα και το ωίδιο, ο αέρας δεν θα είναι μπαγιάτικο, και θα έχετε μια αξιόπιστη προστασία από την εμφάνιση των δυσάρεστων οσμών.

Πόσο σωστά γίνεται η παραγωγή;

Στη βάση της κορδέλας, οι εκρήξεις πρέπει να προγραμματιστούν ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής του ξυλότυπου. Ταυτόχρονα, το ύψος της επιφάνειας της γης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 30 cm, αφού με την εμφάνιση της άνοιξης μπορεί να ρέει νερό από τέτοιες οπές. Ίσως πρέπει να τα εγκαταστήσετε λίγο υψηλότερα, όλα εξαρτώνται άμεσα από τις κλιματολογικές συνθήκες μιας συγκεκριμένης περιοχής, ή μάλλον από το πόσο βροχές πέφτουν, καθώς και από ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της εύρεσης του σπιτιού σας.

Η διάμετρος της οπής εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από τη συνολική περίμετρο του σπιτιού και μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 10 cm. Όσο περισσότερο είναι η βάση του σπιτιού σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος. Οι οπές πρέπει να είναι σε παράλληλα τοιχώματα, αποκλειστικά αντίθετα μεταξύ τους. Το βήμα της τοποθέτησης στο θεμέλιο του αέρα είναι 2,5 έως 3 μέτρα. Όταν υπάρχουν κύλινδροι στην κύρια περίμετρο, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετηθούν τρύπες μέσα τους.

Ορισμένες συστάσεις

Θα πρέπει να σημειωθεί αρχικά ότι κατηγορηματικά δεν συνιστάται η χρήση ξύλινης δοκού για τη δημιουργία οπών. Υπάρχει μια τέτοια πρακτική όταν το μήκος ολόκληρης της θεμελίωσης τοποθετείται σε μια ξύλινη δοκίδα 10x10 εκ. Για να την εκχυλίσουμε από εκεί. Ωστόσο, η ίδια η διαδικασία της εξαγωγής είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου οι ράβδοι είναι κυριολεκτικά αρκετά σφιχτά για να αναπτυχθούν σε σκυρόδεμα. Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 110 έως 130 χιλιοστών για τη δημιουργία στρογγυλών τεμαχίων.

Μπορούν να απομακρυνθούν από το υπόγειο μόνο μετά από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο χρόνος γίνεται άβολος με σκυρόδεμα υπό πίεση και είναι ακόμα δυνατή η απομάκρυνσή τους, αν και είναι πολύ δύσκολη. Σε περίπτωση που δεν έχετε άλλη επιλογή, τότε μην ξεχνάτε ότι πρέπει να κάνετε μεγάλες προσπάθειες.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενεργήσετε με τον ακόλουθο τρόπο, που μπορεί να απλοποιήσει και να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη διαδικασία. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων:

 • αλυσοπρίονο ·
 • σφυρί?
 • Ένα τρυπάνι σε ξύλο, το μήκος του οποίου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μήκος του θεμελίου.
 • Το μακρύτερο μεταλλικό τρυπάνι με διάμετρο 12-14 mm.
 • Ευθεία και ημικυκλικά σμίλη.

Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να τραβήξετε ένα τρυπάνι για μέταλλο και από τις δύο πλευρές για να τρυπήσετε τη ράβδο κατά μήκος της περιμέτρου ή στο κέντρο. Τώρα πρέπει να τρυπήσετε μια διαμπερή οπή με ένα τρυπάνι μέσα από ένα δέντρο, με τη διάμετρο ενός τέτοιου τρυπανιού να είναι μεγαλύτερη από 25 mm. Αφού γίνει η διαμπερής οπή, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ημικυκλικό σμίλη και να το διευρύνετε με μια τρύπα από το κέντρο σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις πλευρές.

Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα ευθύ σμίλη, είναι απαραίτητο να απωθήσετε την πλευρά που έχει κολλήσει. Με αυτό τον τρόπο είναι απαραίτητο να απωθήσετε δύο γωνίες, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βαρέλι, να απορρίψετε προσεκτικά τα απομεινάρια του μπαρ. Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης από τη θεμελίωση της δοκού είναι πολύ περίπλοκη, επομένως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε άλλες επιλογές. Κάτω από την οπή εξαερισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί αντί μιας ράβδου, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να το αφαιρέσετε από το παγωμένο υπόβαθρο.

Η καλύτερη επιλογή είναι φουσκωτή συσκευή, με διάμετρο 110 έως 130 χιλιοστόμετρα. Για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικούς σωλήνες. Ωστόσο, για λόγους προφύλαξης, πριν ρίξετε σκυρόδεμα στους σωλήνες, πρέπει αναγκαστικά να γεμίσουν την άμμο, ώστε να μην μπορείτε να ανησυχείτε για την ακεραιότητά τους. Οι άδειοι σωλήνες κατά τη διάρκεια της έκχυσης του σκυροδέματος με σκυρόδεμα μπορούν απλά να σπάσουν.

Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση σωληνώσεων στο θεμέλιο με σωλήνες υπονόμων αποκομμάτων ή κιβώτια που δημιουργούνται από τέσσερις σανίδες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ακριβώς απέναντι από το άλλο. Ο ξυλότυπος χύνεται με σκυρόδεμα και μετά την ανθεκτικότητα του ιδρύματος, τα καθαριστικά είναι έτοιμα.

Απόχρωση και χαρακτηριστικά της συσκευής

Αν ο αερισμός του υπόγειου χώρου είναι σωστά σχεδιασμένος, ο αέρας θα πρέπει να κλείνει με γρίλιες, αυτό γίνεται έτσι ώστε τα ποντίκια και τα άλλα τρωκτικά να μην μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι σας. Διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο για σας να τα ξεφορτωθείτε.

Αν για κάποιο λόγο δεν θα μπορούσατε να κάνετε τις τρύπες του αέρα κατά το στάδιο της κατασκευής του σπιτιού, είτε κατά τη διάρκεια φινίρισμα του, ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, όταν το καπάκι είναι διακοσμημένο με τη βοήθεια των υλικών επικάλυψης για τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι διαμάντι. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και δεν θα είναι σημαντικό να βρεθούν ενισχυτικές ράβδοι μέσα στο πλίνθο, αφού σε κάθε περίπτωση η κορώνα διαμαντιού θα περάσει όπου είναι απαραίτητο και η ενίσχυση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η διάμετρος της στεφάνης πρέπει να επιλεγεί κάτω από το κάλυμμα αερισμού. Συχνά, οι οπές για το άνοιγμα πρέπει να τρυπηθούν χρησιμοποιώντας κορώνα διαμαντιών με διάμετρο από 130 έως 160 mm. Αν θέλετε, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα με διάμετρο μέχρι 300 mm, σε κάθε περίπτωση, τα άκρα θα είναι ομοιόμορφα. Η ποιότητα του έργου δεν θα επηρεαστεί από το πάχος των τοίχων θεμελίωσης.

Τα πράγματα στο ίδρυμα είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα, και είναι εντελώς ασαφές γιατί είναι πολύ επιπόλαιη στάση εκ μέρους των προγραμματιστών. Επίσης, το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι το κλείσιμο της έκρηξης στην κορδέλα με την έναρξη του χειμώνα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να δράσουμε για την κατάσταση, γιατί αν το σπίτι είναι ζεστό, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να κλείσει για το χειμώνα. Εάν, λόγω της παρουσίας τους στο σπίτι, γίνεται πολύ κρύο, τότε το χειμώνα μπορούν να κλείνουν περιοδικά, αλλά στις ζεστές μέρες θα πρέπει ακόμα να ανοίξουν για να είναι σε θέση να αερίσουν το υπόγειο. Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο τους είναι λάθος και αντίθετο με τις απαιτήσεις του SNiP, τόσο διεθνών όσο και εσωτερικών.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε μια ξύλινη κατοικία δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν φράγματα, ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά την κατασκευή της. Μια τέτοια έξοδος σας επιτρέπει να απελευθερώσετε μόνιμα το δωμάτιό σας από υγρασία, καθώς και από την ετήσια επεξεργασία του δωματίου από τη μούχλα και την απολύμανσή του.

Μελετάμε τη συσκευή εξαερισμού σε λουτρό, βαστάκι ή άλλα συστήματα, αλλά χωρίς εξαερισμό με κανέναν τρόπο - ή θα κάψουμε ή θα σκουπίσουμε ένα μπάνιο

Ο εξαερισμός σε ένα λουτρό δεν είναι μόνο άνεση, αλλά και επείγουσα ανάγκη. Χρειάζεται κατά τη διάρκεια και μετά από τις διαδικασίες λουτρού:

 • Στη διαδικασία, έτσι ώστε κανείς να μην θυμώνει. Ο κίνδυνος δηλητηρίασης από το μονοξείδιο του άνθρακα υπάρχει πάντα - αυτό είναι το αποτέλεσμα της ατελούς καύσης καυσίμου. Επομένως, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των ανθρώπων στο μπάνιο.
 • Εκτός από αυτό Ο αέρας, ο οποίος εισπνέεται και εκπνέεται, γίνεται "εξαντλημένος", και πρέπει να αφαιρεθεί, αντικαθιστώντας το με ένα καινούριο οξυγόνο.
 • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία, η παρακολούθηση της κατάστασης των ανθρώπων, επίσης, μπορεί να γίνεται μέσω εξαερισμού, ειδικά όταν πρέπει να το κάνετε επειγόντως.
 • Κάθε σόμπα λειτουργεί σε βάρος του οξυγόνου (το κάψιμο είναι οξείδωση), οπότε χρειάζεται εξαερισμό. Και με μια κατάλληλη συσκευή, μπορείτε να πάρετε περισσότερα οικονομία καυσίμου.
 • Και, τέλος, ξήρανση μετά, η οποία επηρεάζει άμεσα την ανθεκτικότητα της δομής, ειδικά τα ξύλινα μέρη της. Ο εξαερισμός μπορεί να είναι καλός την πρόληψη των μυκήτων και τη φθορά.

Ταυτόχρονα, ο εξαερισμός του μπάνιου είναι αρκετά πολύπλοκος και ποικίλος σε σχεδιασμό. Φυσικά, το ζήτημα μπορεί να περιοριστεί σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεστε έναν καλό ειδικό εξαερισμού που θα βρει την καλύτερη λύση σε κάθε περίπτωση. Θα εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της συσκευής εξαερισμού στο λουτρό.

Σύστημα εξαερισμού στη σάουνα: τι μπορεί να είναι;

Τα συστήματα εξαερισμού σε μπανιέρες χωρίζονται μερικές φορές σε διάφορες παραμέτρους:

 • αναγκασμένοι ή φυσικοί ·
 • την εξάτμιση, την τροφοδοσία ή την παροχή καυσαερίων.
 • τοπική ή γενική ανταλλαγή.

Εξηγούμε ότι η εφαρμογή είναι διαφορετική από τη φυσική παρουσία των οπαδών που αναγκάζουν τον αέρα να οδηγείται μέσα ή έξω από το τοπικό διαφορετική από τη γενική ανταλλαγή τοπικό χαρακτήρα τους, όπως μια καμινάδα πάνω από τη σόμπα - Τοπική εξαερισμού και αεραγωγών - μέρος της γενικής ανταλλαγής.

Όσο για προμήθεια, εξάτμιση, και συνδυασμούς αυτών, που δείχνουν πόσο πολύ αέρα κατευθύνεται: καυσαερίων οδηγεί τον αέρα προς τα έξω, με εκτόξευση αέρα - φρέσκα μέσα, και ο συνδυασμός τους δημιουργεί μια ισορροπημένη κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό.

Αυτοί είναι γενικοί όροι για κάθε εξαερισμό, αλλά στόχος μας είναι να εξετάσουμε ένα λουτρό που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Συνιστούμε να περνάτε για να δείτε την εξάρτηση του αερισμού από τον τύπο του λουτρού (8 τύποι).

Χρήσιμο βίντεο

Κοιτάξτε το μικρό βίντεο, ως μία από τις επιλογές για την οργάνωση του εξαερισμού στο μπάνιο:

Φυσικός αερισμός στο λουτρό

Λειτουργεί με βάση τις αρχές της φυσικής, οι οποίες λένε ότι η θέρμανση καθιστά τον αέρα ευκολότερο και τον κάνει να ανεβαίνει. Και μια αύξηση στον όγκο του ψυχρού αέρα επιταχύνει την κίνηση του θερμού αέρα. Γνωρίζοντας αυτό το ακίνητο, δεν μπορείτε να βάλετε καθόλου συσκευές, αρκετές τρύπες εξαερισμού, η θέση των οποίων θα κάνει ένα από αυτά να τροφοδοτεί, και άλλα - εξάτμιση.

Και στο λουτρό υπάρχει μια σόμπα, και αυτό είναι μια πολύ ευνοϊκή περίσταση για την κατεύθυνση της κυκλοφορίας του αέρα. Εάν η είσοδος φυσικού αερισμού βρίσκεται κοντά στο δάπεδο δίπλα στον φυσητήρα, ο ίδιος ο φούρνος θα αντλήσει καθαρό αέρα χωρίς ανεμιστήρα. Επίσης, η βελτίωση της πρόσφυσης διευκολύνεται από την ανύψωση του τελικού δαπέδου ακριβώς πάνω από την τρύπα κάτω από τον κλίβανο.

Η οπή εξάτμισης είναι συνήθως στην πλευρά που βρίσκεται απέναντι από τον τοίχο με τη θύρα τροφοδοσίας, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Εάν βάζετε ανεμιστήρες στις ίδιες τρύπες, δεν μπορείτε να φοβάστε τον άνεμο και άλλες καιρικές συνθήκες, οι οποίες έχουν κακή επίδραση στην κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο.

Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο ίδιο το κύκλωμα, είναι απλώς θέμα των τρυπών των ανεμιστήρων. Επειδή δεν μπορείτε να τα βάζετε οπουδήποτε, ενισχύοντας μόνο την κουκούλα ή μόνο την εισροή. Αλλά δημιουργώντας μια μεγάλη διαφορά μεταξύ εισροής και εκροής, αλλάζουμε την πίεση στο δωμάτιο. Αυτό εντοπίζεται εύκολα από τον τρόπο που η πόρτα χτυπάει. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ισορροπία μεταξύ της εκροής και της εισροής και ο αέρας κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λουτρού πρέπει να κυκλοφορεί αργά χωρίς να προκαλέσει έλξη. Και όταν το βύθισμα είναι ξηρό, μόνο ένα όφελος.

Συσκευή εξαερισμού στο μπάνιο: αρχές λειτουργίας

λουτρό Εξαερισμός μπορεί να διαιρεθεί σε μια λειτουργία συνεχώς (στέγες, θεμέλια, τοίχος) και λειτουργεί περιοδικά κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λουτρό και λειτουργία του κλιβάνου. Αυτό και το άλλο είναι μέρη ενός ενιαίου συστήματος εξαερισμού, το οποίο τοποθετείται ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Η αρχή του συστήματος εξαερισμού: η αντικατάσταση του αέρα εξαγωγής είναι φρέσκια. Στην πιο απλή περίπτωση, αυτή είναι μόνο δύο τρύπες, αλλά στην πράξη έχουν την αξία και την κατεύθυνση της ροής, έτσι ώστε ο αριθμός των ανοιγμάτων παροχής και της εξάτμισης μπορεί να αυξηθεί, και είναι εφοδιασμένοι με ρολά, το οποίο είναι τα μέσα ελέγχου της ροής, τους όγκους και τις ταχύτητες τους.

Ανεξάρτητα από τον τόπο, ο αέρας τροφοδοσίας γίνεται πάντοτε κάτω από την εξάτμιση. Μερικές φορές η ροή του αέρα παρέχεται μέσω των περσίδων στο κάτω μέρος της πόρτας στην ατμόλουτρο. Αλλά υπάρχει ένας κανόνας: από όπου ρέει ο αέρας, εκεί πρέπει και πρέπει να δοθεί. Αν πάρουμε από τις εγκαταστάσεις, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο δρόμο, αλλά και στις εγκαταστάσεις. Διαφορετικά, δεν θα λειτουργήσει.

Ο υπολογισμός της επιφάνειας των παραθύρων εξαερισμού είναι αρκετά απλός: πρέπει να προχωρήσουμε από το γεγονός ότι κάθε κυβικό μέτρο όγκου χώρου απαιτεί παράθυρο με εμβαδόν 24 cm². Τα παράθυρα δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση απέναντι από το άλλο στο ίδιο ύψος.

 1. Όταν η σάουνα θερμαίνεται, οι εκρήξεις στο θεμέλιο είναι κλειστές, τα πτερύγια στο ατμόλουτρο ωθούνται.
 2. Κατά τη διάρκεια της αιώρησης, τα παράθυρα ανοίγουν ανάλογα με τις ανάγκες.
 3. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το λουτρό αερίζεται πλήρως.

Για να σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε υλικό σχετικά με το πρόγραμμα εξαερισμού στο λουτρό (10+ διαφορετικά σχήματα).

Εξαερισμός στο βούτυρο στο μπάνιο

Όλο και πιο δημοφιλές στα ρωσικά λουτρά είναι ο εξαερισμός, όπως ένα βαστάκι, το οποίο κατονομάζεται μετά από τα συνθετικά σουηδικά λουτρά. Είναι εύκολο να γίνει, και η αποτελεσματικότητά του είναι υψηλή.

Η εισροή αέρα κάτω από τον κλίβανο πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός σωλήνα εξαερισμού από το δρόμο. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο ένα αποσβεστήρα, το οποίο θα το καλύπτει.

Για την εκροή αέρα τοποθετείται ένα κιβώτιο, το οποίο ξεκινά στα 20-30 εκατοστά από το δάπεδο και αφήνει στο δρόμο. Η θέση του κιβωτίου - διαγώνια από το φούρνο. Υλικό - από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κουτί θα πρέπει επίσης να επικαλύπτει το 100%.

Λειτουργεί έτσι: αν εισέλθει κάποιος όγκος στο δωμάτιο, τότε η αντίστοιχη ένταση θα εκτοξευθεί από εκεί εάν υπάρχει έξοδος. Ο φούρνος λειτουργίας απορροφά ενεργά τον ψυχρό αέρα από τον αγωγό παροχής αέρα. Μέρος αυτού χρησιμοποιείται στην καύση (και φεύγει από την καμινάδα), και ένα μέρος ανεβαίνει, θέρμανση στο δρόμο από τη σόμπα. Ο υπερβολικός όγκος παράλληλα αρχίζει να φεύγει από το κουτί, ο οποίος παίρνει τον αέρα από το δάπεδο. Ως εκ τούτου, ο φρέσκος θερμασμένος αέρας βρίσκεται στη ζώνη αναπνοής και τα απόβλητα βρίσκονται στο κάτω μέρος και αφήνονται.

Βίντεο

Κοιτάξτε πώς εξηγείται και γίνεται το Bast σε αυτά τα βίντεο:

Ο εξαερισμός της προτομής είναι "ενεργοποιημένος" και "απενεργοποιημένος" χειριζόμενος τις βαλβίδες. Στην περίπτωση αυτή, Ο φούρνος θα πρέπει να λειτουργεί, επειδή η αντλία θερμότητας είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του αέρα. Εάν ο κλίβανος σβήσει, ο εξαερισμός του φιλέτου στο λουτρό δεν θα λειτουργήσει.

Η ιδανική χρήση του εξαερισμού επιτυγχάνεται στη σάουνα στη σάουνα, όπου είναι απαραίτητο να αλλάξετε τον αέρα 6-8 φορές την ώρα. Αλλά στο ρωσικό λουτρό οι συνθήκες είναι κάπως διαφορετικές και παρόλο που το βόδι μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό, υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση του.

Εξαερισμός του basta στο ρωσικό λουτρό

Το ρωσικό λουτρό δεν είναι πολύ υψηλή θερμοκρασία και άφθονο ατμό. Σε τέτοιες συνθήκες ο αερισμός του basta σε ένα ρωσικό λουτρό δεν πρέπει να "ενεργοποιείται" κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Αλλά μπορείτε να το εκτελέσετε με ασφάλεια από την αρχή, στο στάδιο της θέρμανσης του ατμού. Ο χρόνος θέρμανσης θα αυξηθεί, αλλά θα είναι ομοιόμορφος. Αν αφήσετε τα μάνδαλα ανοιχτά, το θηλυκό θα στεγνώσει και θα υπερθερμανθεί το ατμόλουτρο. Μπορείτε να προσπαθήσετε να "συμπεριλάβετε" το βίσκο στο τελευταίο στάδιο Ατμός - ο αέρας θα είναι ελαφρύς, ζεστός, μπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα. Εξαιρετική ολοκλήρωση της έκρηξης.

Στο ρωσικό λουτρό του Bastu χρήσιμο για ξήρανση μετά τη διαδικασία - Με αυτό, αντιμετωπίζει τέλεια και δεν μυρίζει, δεν μούχλα με τέτοια ξήρανση δεν θα είναι πια.

Αερισμός στο πάτωμα στο μπάνιο

Το πάτωμα στο λουτρό χρειάζεται πλήρη ξήρανση μετά τις διαδικασίες. Η πρώτη προϋπόθεση για αυτό θα είναι η οργάνωση της σωστής απορροής, με μια κλίση που θα εκτρέψει το νερό στο αποχετευτικό δίκτυο. Φυσικά, υπάρχουν πολλές επιλογές για μια συσκευή δαπέδου.

Ανεμιστήρας δαπέδου στο μπάνιο: σχέδιο

Για τον ρίψιμο (υγρό) πάτωμα ο εξαερισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ως εκ τούτου, τα κενά μεταξύ των σανίδων, που φθάνουν πλάτος μέχρι 1 cm, απαιτούνται όχι μόνο για την αποστράγγιση του νερού, αλλά και για ξήρανση σανίδων. Και το άνοιγμα στο ίδρυμα θα βοηθήσει στην ανακάλυψη αυτή, την οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Το ξηρό δάπεδο δεν παίρνει σχισμές μεταξύ των σανίδων, επειδή είναι τοποθετημένο από ένα σωρό φύλλων. Έτσι, η αρχή του αερισμού είναι κάπως διαφορετική. Για να στεγνώσει είναι απαραίτητο από ψηλά μέσω του αερισμού του βόλεϊ (αυτό σημαίνει το άνοιγμα όλων των παραθύρων και των θυρών) και εκείνο το σύστημα που παρέχεται σε ένα λουτρό, για παράδειγμα, αναγκασμένος εξαναγκασμένος αέρας.

Χρήσιμο βίντεο

Κοιτάξτε ποια μπορεί να είναι η υγρασία στο ξηρό δάπεδο, ακόμη και αν καλύπτεται με βερνίκι γιοτ:

Στον αγωγό εξαερισμού στο πλύσιμο θα συζητηθεί παρακάτω, αλλά επηρεάζει επίσης τον αερισμό του δαπέδου.

Και το πάτωμα είναι καλά καπνισμένο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιβάνου, εάν (όπως ήδη αναφέρθηκε), αυξήσει το επίπεδό του πάνω από τον φυσητήρα, και στο ίδιο το δάπεδο αφήνουν μικρά κενά μεταξύ των σανίδων.

Εξαερισμός της θεμελίωσης του λουτρού

Στην πραγματικότητα, όλα ξεκινούν από αυτό, επειδή είναι τοποθετημένα κατά την τοποθέτηση του θεμελίου. Να αναλάβει αυτό το κόψιμο σωλήνων αμιαντοτσιμέντου, γεμάτο με άμμο, και ως τέτοιες που μεταξύ του οπλισμού είναι προσαρτημένο ανάμεσα στις δεσμευτικές συρμάτινες βέργες σε ύψος 5 έως 12 cm πάνω από το έδαφος. Μετά την απογύμνωση, η άμμος αφαιρείται.

Συνολικά, μπορεί να υπάρχουν δύο τέτοια ανοίγματα στις αντίθετες πλευρές του καπακιού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες, στους οποίους στο τέλος εξαρτώνται ο αριθμός των οπών και η διάμετρος τους. Με την ευκαιρία, η συνήθης διάμετρος είναι 11 cm.

Χρήσιμο βίντεο

Κοιτάξτε τι μπορεί να οδηγήσει στην έλλειψη αερισμού για τον αερισμό δαπέδου και θεμελίωσης:

Πριν από τον σχεδιασμό του εξαερισμού λάβετε υπόψη:

 • Απόσταση του λουτρού από τη λίμνη.
 • (στο λόφο ή στα πεδινά).
 • που περιβάλλεται από άλλα κτίρια από όλες τις πλευρές.
 • ανεμογεννήτρια αυτού του ιστότοπου.
 • περιοχή του λουτρού.

Είναι σαφές ότι αν το λουτρό στα πεδινά ή γύρω από τις στερεές κατασκευές, θα πρέπει να κάνετε περισσότερες τρύπες και ακόμη και από όλες τις πλευρές. Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε τη διάμετρο, αλλά τοποθετήστε τις περσίδες σχάρας ή τον αποσβεστήρα.

Οι οπές που παρέχονται με βύσματα συνήθως παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, αλλά ανοίγουν για να στεγνώσουν.

Εξαερισμός διαφορετικών δωματίων στο μπάνιο:

Λόγω των διαφορών στις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του καθενός από τους χώρους του μπάνιου, ο εξαερισμός σε αυτά οργανώνεται με διάφορους τρόπους.

πλυντήριο αυτοκινήτων

Το δωμάτιο πλύσης είναι το πιο υγρό, επομένως συνιστάται να το εξοπλίσετε με έναν αεραγωγό, ο οποίος βρίσκεται σε μια γωνία κάτω από το πάτωμα. Αυτός είναι ένας σωλήνας αμιαντοτσιμέντου, ο οποίος στη συνέχεια αφαιρείται στην οροφή και παρέχεται με έναν εκτροπέα στην κορυφή. Ο εξαερισμός στον νεροχύτη συμβαίνει λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του δωματίου και του άκρου του σωλήνα πάνω από την οροφή, ο αέρας τείνει προς τα έξω, φέρει μαζί του και την υπερβολική υγρασία.

Ο λόγος για να το πάρετε στην οροφή είναι απλός: εάν ο υγρός αέρας εκτοξευθεί αμέσως στο δρόμο, τότε ο τοίχος όπου βρίσκεται αυτή η τρύπα θα επιδεινωθεί γρήγορα από έξω.

ατμόλουτρο

πατάρι

Ο αερισμός του αττικού είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Αυτό γίνεται κατά την εγκατάσταση της οροφής.

1- επικαλύψεις 2 σκελετοί 3 στέγες στέγης

Οι οπές εισόδου κατασκευάζονται κάτω από το θόλο της οροφής (μεταξύ του κιβωτίου της οροφής και του άνω μέρους του τοίχου, όπου οι δοκοί κλίνουν στο Mauerplat), και οι εξάτμιση βρίσκονται στην κορυφογραμμή. Οι οπές πρέπει επίσης να βρίσκονται στα αετώματα, αλλά είναι μικρές και πολύ μεγάλες.

Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο λόγος μεταξύ της περιοχής τροφοδοσίας και των ανοιγμάτων εξαγωγής στη μία πλευρά και της συνολικής επιφάνειας της σοφίτας. Βέλτιστο, ότι το πρώτο έκανε 1/500 από το δεύτερο. Ο λόγος μεταξύ της περιοχής τροφοδοσίας και της εξάτμισης δεν είναι 50 έως 50, η εξάτμιση πρέπει να είναι κατά 10-15% μεγαλύτερη σε σχέση με την παροχή.

Αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο για τα λουτρά στα οποία η σοφίτα είναι κρύα. Υπάρχουν επίσης μπάνια με σοφίτες. Εκεί, ο εξαερισμός γίνεται επίσης σε μια εποχή που η οροφή είναι ακόμα ανοικτή από τη σοφίτα.

Για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή (μεταξύ του υλικού κατασκευής στέγης και της μεμβράνης) μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικός ή εξαναγκασμένος εξαερισμός. Αλλά για τη λειτουργία και των δύο, αερισμού και προβολείς είναι απαραίτητα.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται είτε στην περιοχή της κλίσης της στέγης είτε στην κορυφογραμμή (αυτές είναι οι πιο αποτελεσματικές). Χρησιμεύουν για το σχέδιο. Και οι προβολείς είναι υπεύθυνοι για τη ροή του αέρα. Πρόκειται για πάνελ τοίχου για την στέγαση των προεξοχών της οροφής, μερικές από τις οποίες πρέπει να είναι διάτρητες. Ο λόγος της περιοχής των ανοιγμάτων εξαερισμού και της αεριζόμενος περιοχής είναι ο ίδιος με αυτόν που αναφέρθηκε παραπάνω 1/500.

Οι ανεμιστήρες για χώρο κάτω από την οροφή χρησιμοποιούνται για τροφοδοσία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καλωδίωση, έτσι ώστε να μην προκαλέσει πυρκαγιά.

λουτρά στο υπόγειο ή υπόγειο του σπιτιού

Μερικοί από τους ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών δίνουν υπόγειο ή υπόγειο στο μπάνιο. Αυτή η διάταξη ζεστού και υγρού χώρου κάνει ιδιαίτερες απαιτήσεις στον εξαερισμό, στον οποίο στηρίζεται τώρα η ανθεκτικότητα ολόκληρου του σπιτιού.

Σημειώστε ότι η ανακατασκευή των πρώην οικιστικών ή επαγγελματικών χώρων περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό του εξαερισμού. Γενικά, είναι πιο δαπανηρή από ένα λουτρό που ενσωματώνεται στο έργο μιας υπό κατασκευή κατοικίας.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χρειάζεστε Μην ξεχνάτε το κενό εξαερισμού ανάμεσα στους τοίχους και τη μόνωση. Αυτό θα προστατεύσει από ζημιές στη μόνωση του συμπυκνώματος. Αλλά και η υγρασία στον διάδρομο αέρα πρέπει να πάει κάπου. Επομένως, για τα μπάνια υπόγειου και υπόγειου, συνιστάται επαγγελματικός αερισμός εισόδου και εξάτμισης, και είναι καλύτερο όχι φυσικό, αλλά αναγκασμένο. Το ένα και το άλλο συνοδεύεται από την εγκατάσταση ενός εκτροπέα σόλας.

Η θέση του εξαερισμού στο υπόγειο εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του έργου και δεν θα αναφέρεται εδώ. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση ειδικού ξηραντικού.

Μια καλή επιλογή είναι η επιλογή του εξαερισμού για την προτομή - δεν είναι τόσο ακριβό, αλλά πολύ αποτελεσματικό. Η συσκευή αναφέρθηκε παραπάνω στη συσκευή.

ντους

Αν υπάρχει ένα ντους ή ντους θα πρέπει να ανοίξει το επόμενο σετ με βεντιλατέρ, το οποίο θα επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης.

Αν υποθέσουμε ότι η τροφοδοσία αέρα παρέχεται από τις ήδη διαθέσιμες εισόδους αέρα που βρίσκονται στο δωμάτιο πλύσης και σε άλλους χώρους, τότε είναι δυνατόν να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα μόνο στην οπή εξάτμισης, η οποία βρίσκεται κοντά στο ντους. (Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και αν έχετε μπάνιο στο λουτρό.)

dressing room

Το δωμάτιο ντυσίματος πάσχει από συμπύκνωση λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ αυτού και των θερμών δωματίων του λουτρού. Ως εκ τούτου, Ο εξαερισμός σε αυτό είναι απαραίτητος όπως και παντού στο λουτρό. Ένα καθαριστικό βρίσκεται κάτω, το άλλο είναι πάνω. Ο κατώτερος είναι υπεύθυνος για τη ροή του αέρα, ο ανώτερος για την εκροή του. Η τοποθέτηση του εξαναγκασμένου εξαερισμού δεν απαγορεύεται. Επιπλέον, μπορείτε να αερίσετε ένα γκαρνταρόμπα με μια πόρτα και (εάν υπάρχει) ένα παράθυρο.

***
Όπως μπορείτε να δείτε, η σημασία του αερισμού στο λουτρό είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Αυτό αποτελεί μέρος της συσκευής λουτρών, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την άνεση και την ανάπαυση και την αντοχή του κτιρίου. Επομένως, αξίζει να προσεγγίσετε προσεκτικά τις λεπτομέρειες και να διαβάσετε λεπτομερέστερα υλικά που περιγράφουν τη συσκευή αερισμού στο λουτρό. Σας συμβουλεύουμε να κοιτάξετε στο σχετικό τμήμα της ιστοσελίδας μας. Συμβουλές για μια κουκούλα για μπάνιο και πώς να κάνετε αερισμό από τον εαυτό σας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες.

Διευθέτηση πτώσεων στο ίδρυμα

Ο αέρας στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό της δομής θεμελίωσης. Αποτρέπουν το σχηματισμό μυκήτων και μούχλας, που μπορούν να συσσωρευτούν στην περιοχή του σόκ και να εξασφαλίσουν μακρά διάρκεια ζωής του ίδιου του κτιρίου. Χωρίς τέτοια κανάλια αερισμού, η υγρασία που θα συσσωρευτεί από το εσωτερικό του θεμελίου θα οδηγήσει σε πρόωρη βλάβη ολόκληρης της δομής στήριξης.

Τι να εξετάσει

Για να κάνετε το άνοιγμα στο θεμέλιο, δεν χρειάζεται να έχετε μια ειδικότητα κατασκευής. Αυτά τα έργα είναι αρκετά απλά, μπορούν να εκτελεστούν από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ξύλινου σπιτιού με τα χέρια τους. Δεν είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε τέτοια ανοίγματα εξαερισμού στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • το υπόγειο είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ.
 • το πάτωμα αερίζεται απευθείας από τις εγκαταστάσεις του σπιτιού.
 • η θεμελίωση προστατεύεται αξιόπιστα με στεγανοποίηση.

Πριν προχωρήσουμε στη διευθέτηση των αγωγών εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογίσουμε τις εκροές στην θεμελίωση, δηλαδή να καθορίσουμε τον απαιτούμενο αριθμό και θέση τους. Αυτό θα εξαρτηθεί από την αξιόπιστη απόδοση του φυσικού αερισμού.

Ιδρύματα στο ίδρυμα

Κατά την επιλογή της θέσης, οι ειδικοί συνιστούν να εγκατασταθούν οι διαμπερείς οπές στο θεμέλιο έτσι ώστε να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές μεταξύ τους. Εξαιτίας αυτού, παρέχεται φυσικός αερισμός των θεμελίων του ξύλινου σπιτιού. Ο αέρας θα κυκλοφορήσει στο σχέδιο από ένα εύκολο χτύπημα του ανέμου.

Σημαντικό είναι το μέγεθος του παραθύρου για τον αέρα. Εάν είναι μικρό, η κυκλοφορία θα είναι ανεπαρκής.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να εξοπλίζονται κανάλια που θα εξασφαλίζουν επαρκή ένταση των ροών αέρα και να ελαχιστοποιούν την ποσότητα της συσσωρευμένης υγρασίας.

Διαδικασία υπολογισμού

Για τον υπολογισμό τους, είναι απαραίτητο να στραφούμε στη συλλογή των προτύπων SNiP 31-01-2003, από το σημείο 9.10 των οποίων προκύπτει ότι η συνολική έκταση όλων των εκρηκτικών θα πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής επιφάνειας δαπέδου. Ταυτόχρονα, η έκτασή τους δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,85 τ.μ., και μία - όχι μικρότερη από 0,05 τ.μ. Οι ίδιες οι οπές πρέπει να βρίσκονται στην ίδια απόσταση μεταξύ τους και από τη γωνία - τουλάχιστον 0,9 μ.

Όσο για το ύψος της ρύθμισής τους στο ίδρυμα, οι εμπειρογνώμονες έχουν την άποψη ότι όσο υψηλότερο είναι ο αερισμός του σόκ, όσο το επιτρέπει η βάση, τόσο το καλύτερο.

Διευθέτηση πτώσεων στο ίδρυμα

Από το επίπεδο του εδάφους δεν πρέπει να τοποθετούνται κάτω από 0,3 μ., Δεδομένου ότι το χιόνι και το λειωμένο νερό μπορεί να πλημμυρίσει το υπόγειο. Ένα παράδειγμα υπολογισμού των εκπομπών δίνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Με την έναρξη της ψυχρής εποχής, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αντιμετωπίζουν το ζήτημα του τι πρέπει να κάνουν με τα θεμέλια του ιδρύματος, να κλείσουν για το χειμώνα ή να μην κλείσουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία εδώ. Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να κλείσουν σφιχτά έτσι ώστε να μην αποκτήσουν υγρασία και κρύο, άλλοι, αντίθετα, υπερασπίζονται την άποψη ότι ο εξαερισμός κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής είναι ακόμα πιο απαραίτητος από ό, τι στη ζεστή εποχή. Πώς να προχωρήσετε - όλοι αποφασίζουν μόνοι τους.

Ένα σπίτι με θεμέλια στο ίδρυμα

Συσκευή εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο υπόγειο θα πρέπει να αποτελείται από τρύπες κάθε λίγα μέτρα από τον τοίχο και εάν το σπίτι βρίσκεται σε μια χαμηλή περιοχή, το άνοιγμα στο πλίνθο πρέπει να βρίσκεται πιο συχνά.

Για να αποφύγετε τα ρεύματα στο υπόγειο του κτιρίου, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να αποτελείται από σωλήνες που τροφοδοτούν τον αέρα και τον αέρα εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας τροφοδοσίας θα πρέπει να βρίσκεται χαμηλότερα και ο σωλήνας εξαγωγής - κάτω από την ίδια την επικάλυψη. Ο αέρας στη βάση της κορδέλας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με τις απαραίτητες, αν σχηματιστεί ένας κλειστός χώρος μεταξύ των υστερών και του εδάφους. Φυσικά, είναι καλύτερο να τους παρέχετε ακόμη και όταν το θεμέλιο. Ωστόσο, εάν για κάποιο λόγο αυτό δεν έγινε, τότε θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά, αφού για τη συσκευή τρύπων σε σκυρόδεμα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικό εξοπλισμό.

Οι αέρας στο υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας πρέπει να βρίσκονται σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του εδάφους, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να είναι αξιόπιστη, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρασίας και τον σχηματισμό μούχλας στον υπόγειο χώρο. Για να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στην θεμελίωση του τοιχοποιίας, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σκελετό ή σωλήνα με ένα τμήμα επαρκές για την οπή αερισμού στην 3-4η σειρά της τοιχοποιίας.

Τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο

Η επόμενη σειρά για να επικαλύψει το όριο της έκρηξης έτσι ώστε η τελευταία σειρά να επικαλύπτει την οπή από πάνω. Ο εξαερισμός στην θεμελίωση του σπιτιού από μονολιθικό οπλισμένο σκυρόδεμα ρυθμίζεται με την τοποθέτηση ενός τεμαχίου αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικού σωλήνα στον κορμό. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται πρόσθετος οπλισμός γύρω από τον χώρο κάτω από το χτύπημα. Αυτό είναι ένα είδος προστατευτικού πλαισίου. Μετά από αυτό, το αλουμίνιο χύνεται με διάλυμα σκυροδέματος.

Συσκευή εξαερισμού

Τα ανοίγματα στο θεμέλιο του δέντρου είναι διατεταγμένα στις ενσωματωμένες δοκούς, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ του 1ου και του 2ου στεφάνου. Ίσως η διάταξή τους ανάμεσα στο ίδρυμα και το πρώτο αρχείο καταγραφής. Και στην πρώτη, και στη δεύτερη περίπτωση, είναι δυνατό να γίνουν ανοίγματα από τον εαυτό του μέσα από περικοπές σε κούτσουρα.

Ο αερισμός του ιδρύματος στην ιδιωτική σας κατοικία μπορεί να είναι φυσικός ή αναγκασμένος. Με φυσικό τύπο, οι ροές αέρα κυκλοφορούν κάτω από την επένδυση δαπέδου χωρίς ειδικές συσκευές και κουκούλες. Για να δημιουργηθεί μια εξαναγκασμένη ροή μάζας αέρα, εγκαθίστανται συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής με φυσικό και αναγκαστικό σύστημα παροχής αέρα.

Πρέπει να προμηθευτείτε; Όπως δείχνει η κατασκευαστική πρακτική, υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν θεμέλια στο ίδρυμα και είναι απαραίτητο να τα εξοπλίσουμε στο στάδιο της κατασκευής της δομής της θεμελίωσης.