Σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού

Η εταιρεία μας είναι έτοιμη να αναπτύξει - και, αν είναι απαραίτητο, για την εφαρμογή - σχέδιο αερισμό του δωματίου και το επίπεδο της πολυπλοκότητας: από μικρές ιδιωτικές κατοικίες και καταστήματα σε πολυώροφα κτίρια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Οι ειδικοί μας έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εργασιακή εμπειρία.

Παρακάτω βλέπετε την ενότητα "Εξαερισμός" από την πραγματική τεκμηρίωση εργασίας που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς μας για ένα δεκαπενταετές κτίριο γραφείων στην πόλη Tula.

Ένα έτοιμο παράδειγμα ενός έργου εξαερισμού κτιρίου γραφείων

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση:

Η ανάπτυξη του έργου εξαερισμού αρχίζει με τον υπολογισμό της απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα. Αυτό είναι ένα αρκετά συνηθισμένο, αλλά έντονο μέρος του έργου. Ο παρακάτω πίνακας υπολογίζει την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα για κάθε δωμάτιο, δωμάτιο, κτίριο γραφείων, έργο που αναπτύσσεται.

Για ένα δεδομένο οικοδομικό έργο, έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ανάκτησης θερμότητας, η οποία σας επιτρέπει να μειώσει σημαντικά το κόστος της θέρμανση κτιρίων στο κρύο σεζόν λόγω της θέρμανσης της ροής του αέρα τροφοδοσίας του θερμότερο εξάτμισης. Η ανάκτηση θερμότητας πραγματοποιείται σε ειδικούς εναλλάκτες θερμότητας αέρα-αέρα.

Επιπλέον, το σύστημα εξαερισμού ακολουθείται από σχέδια δαπέδου με τη διάταξη όλων των συστημάτων, στοιχείων και αγωγών.

Τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας σημειώνονται με κόκκινο χρώμα και τα καυσαέρια - με μπλε χρώμα.

Σχέδια οροφής του αερισμού και του εξαερισμού

Ένα ξεχωριστό σχέδιο είναι αφιερωμένο στη διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού στην οροφή του κτιρίου:

Τα ξεχωριστά σχέδια δείχνουν τρισδιάστατα σχήματα για τον αερισμό βύθισης και για τον εξαερισμό βρύσης:

Κατεβάστε ολόκληρο το έργο του συστήματος εξαερισμού: PDF. 1.5Mb

Το κόστος του έργου εξαερισμού

Το κόστος του έργου εξαερισμού εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους: τον τύπο και την περιοχή του δωματίου, την παρουσία ρύπων, την ανάγκη για αυτοματοποίηση ή ανάκτηση θερμότητας και πολλά άλλα. Η ανάπτυξη ενός έργου εξαερισμού μπορεί να περιλαμβάνει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό πρόσθετων ή άτυπων τμημάτων (για παράδειγμα, εξαερισμό καπνού). Εάν ενδιαφέρεστε για την ακριβή τιμή ενός προγράμματος εξαερισμού - καλέστε μας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Παραγγείλετε ένα πρόγραμμα εξαερισμού

Για να παραγγείλετε ένα έργο αερισμού για τις εγκαταστάσεις σας και μην χάνετε επιπλέον χρόνο, προσπάθεια και πόρους, προσπαθήστε να προετοιμάσετε εκ των προτέρων τις απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

 • η περιοχή, η διαμόρφωση και ο σκοπός του δωματίου.
 • θέση του αντικειμένου (πάτωμα, αριθμός ορόφων, θέση στις πλευρές του κόσμου)?
 • κατασκευή και σύνθεση τοίχων, οροφής ή / και εσωτερικών δαπέδων ·
 • την περιοχή των υαλοπινάκων και την κατασκευή παραθύρων.
 • τον αριθμό των ατόμων στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου και τον τρόπο λειτουργίας ·
 • πηγές ρύπανσης, ρύπανση αερίων και υψηλή υγρασία.

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα μας βοηθήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και, κυρίως, να υπολογίσουμε το κόστος του έργου σας γρηγορότερα. Και για σας - θα σας βοηθήσουν να παραγγείλετε το πρόγραμμα εξαερισμού πολύ γρηγορότερα, εξοικονομήστε χρόνο και χρόνο.

Σχεδιασμός του εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα βασικά συστήματα μηχανικής ενός κτιρίου. Η κύρια λειτουργία αυτού του συστήματος είναι να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις υγειονομικά πρότυπα και τις τεχνικές προδιαγραφές των διαφορετικών διαδικασιών παραγωγής. Σε κατοικίες και γραφεία αερισμού έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει την υγρασία και τη θερμοκρασία του αέρα ευνοϊκές για την ευημερία και την υγεία, καθώς και για τον καθαρισμό των διαφόρων ρύπων (σκόνη, αέρια, ατμούς επιβλαβείς ουσίες, κ.λπ.), εάν είναι απαραίτητο.

Ένα παράδειγμα ενός έργου αερισμού:

Το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου αποτελείται από διάφορους εξοπλισμούς και επικοινωνίες που επιτρέπουν την απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από τους χώρους και την αντικατάσταση του με καθαρό αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συσκευές για περαιτέρω καθαρισμό, θέρμανση ή ψύξη του αέρα.

Ολιστική λίστα έργων και τιμών >>>

Σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού - παραδείγματα με επεξηγήσεις:

Σχεδιασμός του εξαερισμού από την LLC "TEPLOSTROYMONTAZH"

Οι ειδικοί του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας μας έχουν σχεδιάσει εξαερισμό και άλλες υπηρεσίες κοινής ωφελείας για ιδιωτικές κατοικίες, κτίρια γραφείων, αποθήκες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις για περισσότερα από 15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει συγκεντρωθεί εμπειρία που επιτρέπει το σχεδιασμό σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.

Κάντε μια ερώτηση μηχανικούς σχεδιασμού είναι διαθέσιμα με την κλήση +7 (495) 481-22-23 ή αποστέλλοντας την ερώτησή σας στο e-mail: [email protected] αναφέρει σε επιστολή του προς το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κατά το σχεδιασμό, ο μηχανικός βασίζεται σε διάφορα στοιχεία που παρέχει ο πελάτης: οι όροι αναφοράς, τα σχέδια του σχεδιαστή, το σχέδιο του κτιρίου από τον αρχιτέκτονα. Σε όλα τα στάδια της εργασίας, ο συντονισμός με τον πελάτη πραγματοποιείται έτσι ώστε το τελικό έργο να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπές με τις επιθυμίες του.

Τα κύρια στάδια των εργασιών για το έργο

 1. Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά
 2. Αεροδυναμικός υπολογισμός για τον προσδιορισμό του συνολικού όγκου αέρα που διέρχεται από το σύστημα για τον προσδιορισμό της απαιτούμενης διατομής του αγωγού
 3. Ο υπολογισμός του επιπέδου θορύβου που παράγεται από τον εξοπλισμό λειτουργίας και η κίνηση του αέρα στο σύστημα για την παροχή ακουστικής άνεσης
 4. Ο εξοπλισμός επιλέγεται, επιλέγονται οι θέσεις του εξοπλισμού και των αεραγωγών

Τα στάδια που περιγράφονται παραπάνω δίνουν μια γενική ιδέα της προόδου της εργασίας, πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού. Ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, μπορεί να συμπεριληφθεί πρόσθετος εξοπλισμός στο σύστημα, για παράδειγμα, παρέχοντας καθαρισμό ή κλιματισμό. Απλά ήθελα να επισημάνω ότι ο σχεδιασμός του αερισμού των χώρων εκτέλεση ειδικών λειτουργιών (πισίνες, σάουνες, λέβητες, κλπ) έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και απαιτεί επιπλέον υπολογισμούς.

Σημαντικό είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός όλων των μηχανικών συστημάτων, καθώς η εργασία τους είναι αλληλένδετη. Οι μηχανικοί σχεδιασμού μας δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ολοκλήρωση του εξαερισμού με άλλα συστήματα κτιρίων και επικοινωνιών.

Cafe αερισμός

Διεύθυνση: Ρωσία, Μόσχα, st. Stavropol, 38/2.

Αριθμός ορόφων: 2 ορόφους.

Συνολική έκταση: περίπου 760 m 2.

Για να εξοπλίσουμε το εστιατόριο και την πιτσαρία στον πρώτο και δεύτερο όροφο του διοικητικού κτιρίου, αναπτύξαμε ένα γενικό σχέδιο αερισμού για αίθουσες φαγητού και τεχνολογικό αερισμό για την κουζίνα. Ο σχεδιασμός διεξήχθη σύμφωνα με τα ακόλουθα κανονιστικά έγγραφα: JV 60.13330.2012, JV 7.13130.2013, JV 131.13330.2012. Το έργο παραλήφθηκε θετική γνώμη Κρατική Ειδικότητα της Μόσχας.

Το σύστημα αερισμού και κλιματισμού σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την αντιστάθμιση θερμότητας και υγρασίας από τον εξοπλισμό. Η τιμή συναλλάγματος για κάθε δωμάτιο υπολογίστηκε. Για τα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης εφαρμόστηκε ανάκτηση θερμότητας. Ο νεοσύστατος εξοπλισμός τοποθετήθηκε στην προβολή θάλαμοι εξαερισμού. Ο εξοπλισμός που πρόκειται να εγκατασταθεί έχει ελεγχθεί για συμμόρφωση με την επιτρεπόμενη επίπτωση θορύβου.

Το σχέδιο του καφέ εξαερισμού στη Μόσχα Το σύστημα κλιματισμού σχεδιάστηκε επίσης με εσωτερικές μονάδες οροφής κασέτας. Το σύστημα αποστράγγισης από τις εσωτερικές μονάδες αποβάλλεται με βαρύτητα, συνδέεται με τις χοάνες σταγόνες σύμφωνα με το έργο παροχής νερού της καφετέριας.

Για την ηλεκτρική τροφοδοσία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού του εστιατορίου δόθηκε έργο για την ανακατασκευή των ηλεκτρικών συστημάτων των ενοικιαζόμενων χώρων.

Υπολογίστε το κόστος ανάπτυξης ενός έργου για το καφέ εξαερισμού στο τμήμα COST DESIGN.

Η εταιρεία μας παρέχει εγγύηση για όλα τα είδη των έργων σχεδιασμού και εγκατάστασης.

Σχεδιασμός συστημάτων εξαερισμού

Η ομάδα μας ασχολείται επαγγελματικά με τον σχεδιασμό του εξαερισμού σε διαμερίσματα, ιδιωτικά σπίτια, καφετέριες και εστιατόρια, καταστήματα και γραφεία. Ο εξαερισμός σε κάθε κτίριο είναι σχεδόν ο ίδιος με την αρχή της εργασίας, αλλά ποικίλλει σημαντικά στη λειτουργικότητα.

Περιεχόμενα

1. Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αερισμού του κτιρίου

Υπάρχουν 3 τύποι συστημάτων εξαερισμού και μόνο για τον μηχανικό γενικό εξαερισμό απαιτείται πλήρης σχεδιασμός με τον υπολογισμό των αεραγωγών, των σχάρων και της επιλογής εξοπλισμού. Αναλύστε σύντομα τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, ανάλογα με τον τύπο του κτιρίου.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα πρέπει να είναι λειτουργικός και πολύ συμπαγής.
Το ύψος των οροφών είναι μόνο 3,1-3,2 μέτρα. Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής των περισσότερων εταιρειών, όπως τα NED, Korf και Systemair us δεν είναι κατάλληλο. Είναι ογκώδη και δεν ταιριάζουν στο διαμέρισμα.

Για τα διαμερίσματα επιλέγουμε συμπαγές εξοπλισμό από SHUFT, Electrolux ή Ventmachine. Μονάδες χειρισμού αέρα με ηλεκτρικό θερμαντήρα αέρα και συμπαγές σύστημα ανάκτησης βρίσκονται στις οροφές των τεχνικών εγκαταστάσεων: αποθήκες, μπαλκόνια, μπάνια. Ορισμένες εγκαταστάσεις μπορούν να τοποθετηθούν στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί ώστε να μην υπερβαίνουν τα 10 εκατοστά σε ύψος, ώστε να διατηρείται το ύψος της οροφής όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και να εξασφαλίζεται η ήρεμη λειτουργία του συστήματος.

Το έργο αερισμού στο διαμέρισμα διεξάγεται σύμφωνα με τα ακόλουθα πρότυπα: JV 60.13330.2016, SP 54.13330.2016, R NP ABOK 5.2-2012.

Ο εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία είναι σχεδιασμένος ως γενικός για ολόκληρο το σπίτι και για ξεχωριστές ομάδες χώρων. Πρόσφατα σχεδιάζουμε αερισμού σε υπόγεια για την απομάκρυνση της υγρασίας από την υγρή ζώνη με σάουνες και αίθουσα αναψυχής, γκαράζ με SB αισθητήρα σύστημα εξαερισμού.

Σχεδιάζουμε εξαερισμό με μεταβλητή ροή αέρα VAV. Ο εξοπλισμός βρίσκεται στο υπόγειο, κάτω από το ανώτατο όριο του τεχνικού χώρου και του διαδρόμου, στον αττικό χώρο. Το ύψος των μονάδων κλιματισμού για ιδιωτική κατοικία δεν υπερβαίνει συνήθως τα 300 mm. Σχεδιάζουμε τον εξοπλισμό NED, Corf, Systemair και Breezart.

Ο εξαερισμός του έργου στο εξοχικό σπίτι πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες: JV 60.13330.2016, JV 55.13330.2016, Καναπές 2.1.2.2645-10.

Ο εξαερισμός στο εστιατόριο δεν εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων στην αίθουσα, αλλά από τον κορεσμό του εξοπλισμού του "καυτού καταστήματος", δηλαδή της κουζίνας. Όσο περισσότερες πλάκες, φούρνοι και φούρνοι, τόσο ισχυρότερο είναι το σύστημα εξαερισμού.

Η ικανότητα αερισμού του εστιατορίου εξαρτάται από τον αριθμό των ομπρελών στην κουζίνα και την περίοδο της εργασίας τους. Όταν τοποθετείτε ένα εστιατόριο σε ένα κτίριο κατοικιών, θα απαιτηθεί η εγκατάσταση φίλτρων καθαρισμού του αέρα όπως το Thion ή το Aerolife. Για ομπρέλες κουζίνας πάνω από το μπάρμπεκιου, απαιτείται εγκατάσταση υδραυλικών φίλτρων IVHT ή αναλόγων. Στα έργα χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό των εταιρειών: Lissant, Vesa, KlimatVentMash, Tion, Aerolife και Systemair.

έργο εξαερισμού είναι διαθέσιμο στους κανόνες εστιατόριο: SP 60.13330.2016, TSN 31-320-2000, SP 44.13330.2011 ΚΕ 118.13330.2012, P NP "AVOK" 7,3-2007

Ο αερισμός σε γραφεία και κατάστημα προβάλλεται ανάλογα με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, τον αριθμό των ανθρώπων και την τεχνολογία. Η παραγωγικότητα ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού είναι συχνά 100 φορές υψηλότερη από την ανταλλαγή αέρα ενός εξοχικού σπιτιού.

Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μεγάλα, τοποθετημένα στην οροφή και στις εγκαταστάσεις των θαλάμων εξαερισμού. Ο σχεδιασμός νέων γραφείων και εμπορικών κέντρων είναι συχνά πιο εύκολος από τους άλλους τύπους κτιρίων. Το τεράστιο μέγεθος των αεραγωγών αντισταθμίζεται από το υψηλό ύψος της οροφής και από μια ποικιλία σχημάτων εναλλαγής αέρα, από επιλογές αγωγού αέρα.

Το έργο αερισμού στα κέντρα γραφείων και τα καταστήματα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρότυπα: JV 60.13330.2016, JV 44.13330.2011, JV 118.13330.2012 και άλλα πρότυπα του κλάδου.

2. Σύνθεση του έργου αερισμού

✎ Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια
Περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή των συστημάτων, έτσι ώστε κάθε εγκαταστάτης και οικοδόμος να μπορεί να πλοηγηθεί γρήγορα στο έργο. Τα γενικά δεδομένα περιλαμβάνουν έναν συνοπτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των συστημάτων εξαερισμού με παραμέτρους όλων των συσκευών εξαερισμού και των φορτίων στο σύστημα τροφοδοσίας και παροχής θερμότητας του κτιρίου.

✎ Σχέδια για συστήματα εξαερισμού
Βασικά φύλλα τεκμηρίωσης του σχεδίου. Εκτελούν εργασίες εγκατάστασης, συντονισμό των μηχανικών συστημάτων και επακόλουθη συντήρηση. Τα σχέδια δείχνουν τον εντοπισμό των αεραγωγών, τις διαστάσεις τους, τη ροή του αέρα σε κάθε τοποθεσία, τη μάρκα σχάρων και τον εξοπλισμό εξαερισμού.

✎ Διαγράμματα συστημάτων εξαερισμού
Τα διαγράμματα δείχνουν την τοποθέτηση αγωγών κατά μήκος της κάθετης και πιθανής καθίζησης σε διασταυρώσεις. Στην ομάδα μας, τα κυκλώματα είναι χτισμένα στο 3D πρόγραμμα MagiCAD. Το πρόγραμμα υπολογίζει αυτόματα το κόστος του αέρα και εξισορροπεί τα κλαδιά.

✎ Σχέδιο και σχήματα συστημάτων παροχής θερμότητας
Το πλήρες πρόγραμμα εξαερισμού να είστε σίγουροι περιλαμβάνει τμήμα τροφοδοσίας θερμότητας για μονάδες παροχής αέρα. Ο αέρας τροφοδοσίας πρέπει να θερμανθεί το χειμώνα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται συχνότερα ένας θερμοσίφωνας και ο ανακτητής. Ο αέρας θερμαίνεται στον ανακτητή και μετά διέρχεται από το τμήμα θέρμανσης νερού, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το σύστημα παροχής θερμότητας. Οι σωλήνες παροχής θερμότητας και όλες οι σωληνώσεις των θερμαντήρων θα πρέπει να υπολογίζονται από τον μηχανικό-σχεδιαστή. Το σύστημα παροχής θερμότητας πρέπει να είναι ισορροπημένο με άλλους καταναλωτές.

Είναι αδύνατο να ξεκινήσετε τον αερισμό το χειμώνα! Αυτή η εργασία θα πρέπει να εκτελείται από τον μηχανικό-σχεδιαστή αερισμού.

✎ Σημεία τοποθέτησης αγωγών
Τα τυποποιημένα στοιχεία κάθε έργου. Οι αεραγωγοί διαφόρων μεγεθών και διαμορφώσεων συνδέονται με διαφορετικούς τρόπους. Τα στοιχεία στερέωσης διατίθενται επιπλέον από την εταιρεία εγκατάστασης και πρέπει να πληρούν αυστηρά τις απαιτήσεις που καθορίζονται στο σχέδιο.

✎ Προδιαγραφές εξοπλισμού και υλικών
Προδιαγραφή - αυτός είναι ο ακριβής αριθμός υλικών και εξοπλισμού που θα χρειαστούν για συστήματα τοποθέτησης. Στον σύγχρονο σχεδιασμό έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Το πρόγραμμα MagiCAD υπολογίζει αυτόματα το μήκος των αγωγών σύμφωνα με το σχέδιο. Ο σχεδιαστής πρέπει ακόμα να ελέγξει τον υπολογισμό και να προσθέσει μόνη της τα ελλείποντα στοιχεία.

Χωρίς ένα έργο, είναι αδύνατο να επιλέξουμε σωστά τις διαστάσεις των αεραγωγών, των σχάρων, να αγοράσουμε με ακρίβεια την απαιτούμενη ποσότητα υλικών. Χωρίς το έργο, θα είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί το σύστημα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών σχεδιασμού εκτελούνται οι ακόλουθοι υπολογισμοί:

✔ Υπολογισμός των αλλαγών του αέρα. Η ροή του αέρα σε κάθε δωμάτιο υπολογίζεται από τους κανόνες πολλαπλότητας ή πρόσθετους υπολογισμούς για την απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας ή υγρασίας.

✔ αεροδυναμικός υπολογισμός. Κατά τη διάρκεια του υπολογισμού, επιλύουμε 2 προβλήματα. Πρώτον, μαθαίνουμε τη συνολική πίεση που πρέπει να παρέχει ο ανεμιστήρας για να εξασφαλίσει ότι ο αέρας τροφοδοτείται σε όλους τους χώρους. Δεύτερον, ισορροπούμε τα κλαδιά του συστήματος εξαερισμού μεταξύ τους. Ένας κλάδος αερισμού είναι μεγαλύτερος και ο άλλος είναι μικρότερος. Ο αέρας ακολουθεί πάντοτε τη συντομότερη διαδρομή και πρέπει να ισορροπήσουμε το σύστημα έτσι ώστε ο αέρας να τροφοδοτείται ομοιόμορφα σε όλους τους κλάδους του συστήματος.

✔ Πρόσθετοι υπολογισμοί για την απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας και υγρασίας. Σε ορισμένα δωμάτια, το κύριο καθήκον δεν είναι να προμηθεύει αέρα στην ανθρώπινη αναπνοή, αλλά να απομακρύνει την υπερβολική θερμότητα (για παράδειγμα, στην κουζίνα) ή υγρασία (για παράδειγμα, σε πισίνες). Υπάρχουν πολλά δωμάτια όπου η ανταλλαγή αέρα δεν θεωρείται από τους κανόνες, αλλά πραγματοποιείται ο υπολογισμός του.

3. Στάδια σχεδιασμού εξαερισμού

Υπάρχουν 2 κύρια στάδια, αρκετά ισοδύναμα στο πεδίο των εργασιών. Το πρώτο στάδιο (50%) είναι η συλλογή των αρχικών δεδομένων για το σχεδιασμό και το συντονισμό των κυριότερων πολιτικών αποφάσεων. Το δεύτερο στάδιο (50%) είναι η ανάπτυξη ενός έργου αερισμού.

Συλλογή δεδομένων προέλευσης
Αφού επικοινωνήσετε με την ομάδα μας, πρέπει να ακολουθήσουμε τον ακόλουθο τρόπο:

① Επιλέξτε τύπο αερισμού
Υπάρχουν 3 εκδόσεις συστημάτων εξαερισμού. Φυσικός αερισμός - ορυχεία στα μπάνια οποιουδήποτε κτιρίου. Υβριδικός εξαερισμός - βαλβίδες τροφοδοσίας και μίνι τροφοδοτικά σε κάθε δωμάτιο. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής - αυτό απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό. Λεπτομερέστερα - Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συστήματος εξαερισμού.

② Επιλέξτε τον εξοπλισμό και τη μάρκα του εξοπλισμού εξαερισμού
Εάν επιλέξετε ένα υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού, θα πρέπει να καθορίσουμε το εμπορικό σήμα και τον πρόσθετο εξοπλισμό. Ο μηχανικός αερισμός μπορεί να συνδυάσει τις λειτουργίες διήθησης, θέρμανσης, ψύξης, υγρασίας και ακόμη και ιονισμού του αέρα. Ως στάνταρ, η μονάδα περιλαμβάνει φίλτρο, θερμαντήρα αέρα και τμήμα σιγαστήρα.

③ Επιλέξτε τις μεθόδους διανομής αέρα και τον τύπο των σχάρων
Με λίγα λόγια, μπορείτε να κάνετε το πλέγμα "από τον τοίχο" ή "από την οροφή", και σε ορισμένες περιπτώσεις "από το πάτωμα". Μπορείτε να συνδέσετε τον εξαερισμό στο σύστημα κλιματισμού και να τροφοδοτήσετε αέρα μέσω των πλεγμάτων των μονάδων αγωγών. Μπορείτε να τοποθετήσετε αγωγούς αέρα κάτω από την οροφή, ακόμα και στο δάπεδο δαπέδων. Μπορείτε να αγοράσετε απλές και φτηνές μάσκες, αλλά μπορείτε να στροβιλίζετε, ακροφύσιο ή σχισμή. Αντί για ένα πλήρες σύστημα ακριβούς εξαερισμού, μπορείτε να φτιάξετε κλιματιστικά κανάλια με τη λειτουργία ανάμειξης καθαρού αέρα από το δρόμο, αλλά παντού υπάρχουν οι παγίδες τους.

④ Επιλέξτε τον τύπο αεραγωγών, τις θέσεις του εξοπλισμού, ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής, σύστημα θέρμανσης για θέρμανση αέρα το χειμώνα. Πρέπει να συμφωνήσουμε σχετικά με τους Όρους εντολής και το σχεδιασμό του σχεδίου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προσαρμόσουμε τα τελικά έργα αρκετές φορές.

⑤ Πρόσθετες ερωτήσεις πριν από την έναρξη του σχεδιασμού εξαερισμού:
"Έχετε αρχιτεκτονικά σχέδια στην ψηφιακή έκδοση, στο πρόγραμμα AutoCAD (ή ArchiCAD);"

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διατάξεις PDF ή ακόμα και αρχεία JPEG, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να μεταφράσουμε σχέδια στο πρότυπο AutoCAD. Τα σχέδια στο AutoCAD πρέπει να υπολογίσουμε με ακρίβεια τον αριθμό των υλικών και τη σωστή επιλογή του εξοπλισμού.

Ανάπτυξη έργου αερισμού
Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα αρχικά δεδομένα, συνδυάζοντας τους Όρους Αναφοράς και το Σχέδιο Σχεδίασης, αρχίζουμε να αναπτύσσουμε την τεκμηρίωση του έργου. Εκτελούμε τους απαραίτητους υπολογισμούς για τα σκίτσα που έχετε ήδη συμφωνήσει μαζί σας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να προσαρμόσουμε τα τελικά έργα και να υπολογίσουμε εκ νέου το δίκτυο. Θα συζητήσουμε εκ των προτέρων όλα τα θέματα.

4. Η τιμή του σχεδιασμού εξαερισμού

Παραγγελία του σχεδίου εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, αξίζει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ατομική υπηρεσία. Δεν αντιγράψουμε εξοπλισμό από προηγούμενα έργα, δεν κάνουμε διαφορετικά "στηρίγματα". Κάθε αντικείμενο έχει σχεδιαστεί "από το μηδέν" και επίσης "από το μηδέν" υπολογίζουμε το σύστημα.

Ναι, διαθέτουμε τα δικά μας εργαλεία αυτοματοποίησης για τον ίδιο τύπο εργασίας, για παράδειγμα, πρότυπα σχεδίασης, διαφορετικά πλαίσια, αλλά το κύριο έργο δεν επαναλαμβάνεται ποτέ.

Το προκαταρκτικό κόστος του έργου που μπορείτε να υπολογίσετε τον υπολογιστή μας στη σελίδα "Υπηρεσίες". Δεν κρύβουμε το κόστος και δεν τελειώνουμε τίποτα ανάλογα με την ευημερία σας. Η αριθμομηχανή δεν μπορεί να λάβει υπόψη όλες τις αποχρώσεις και συχνά υπερεκτιμά την πραγματική αξία. Για να καθορίσετε την τιμή του προγράμματος εξαερισμού, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail [email protected] Φροντίστε να επισυνάψετε στην επιστολή τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου σας.

Η σειρά κόστους των έργων αερισμού:
από 20 000 έως 30 000 rub - για διαμερίσματα
από 25 000 έως 60 000 ρούβλια. - για κατοικίες και ιδιωτικά σπίτια.
από 30 000 έως 35 000 ρούβλια. - Έργο αερισμού για ιδιωτική πισίνα.
μέχρι 300 000 ρούβλια. - για εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα έργο και ποια καθήκοντα εκτελεί - διαβάστε σε αυτό το άρθρο.

5. Παραδείγματα έργων αερισμού

Επίσης μπορείτε να εξοικειωθείτε σύντομα με τα άλλα αντικείμενα μας στη σελίδα Χαρτοφυλάκιο.

Συνδέουμε 3 έργα συστημάτων εξαερισμού: σε ένα διαμέρισμα, εξοχικό και εστιατόριο.

Έργο αερισμού του διαμερίσματος - ΛΗΨΗ PDF

Ιδιωτικό πρόγραμμα αερισμού του σπιτιού - ΛΗΨΗ PDF

Εργαστήριο αερισμού εστιατορίου - ΛΗΨΗ PDF

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου και ψάχνετε για αξιόπιστους ειδικούς στο σχεδιασμό του εξαερισμού - τηλεφωνήστε μου και γράψτε μου στο ταχυδρομείο.

Κάνετε ένα έργο. Σχεδιασμός αερισμού, κλιματισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, αυτοματισμού, ITP, TSC.
Το έργο είναι server-side. Σχεδιασμός σημείων θέρμανσης. Σχεδιασμός ITP.

Σχεδιασμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Σε αυτή τη σελίδα υπάρχει ένας σύντομος κατάλογος ολοκληρωμένων έργων εξαερισμού και κλιματισμού.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.

Εάν πρέπει να εκτελέσετε υψηλής ποιότητας και, στη συνέχεια, να εφαρμόσετε το έργο σε συστήματα HVAC - η εταιρεία μας είναι στη διάθεσή σας!

1. Εργαστήριο Συνθετική Βιολογία ανανεώσιμων πόρων σε: Μόσχα, ο Λένιν Hills, 1, σ.12
Σύστημα κλιματισμού. Ο κλιματισμός των χώρων του εργαστηρίου διεξάγεται από το σύστημα πολλαπλών κλιμάκων της οικιακής σειράς LG. Τα κλιματιστικά της σειράς οικιακών συσκευών μπορούν να λειτουργήσουν τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση.
Κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, το σύστημα κλιματισμού μπορεί να λειτουργήσει σε εξωτερική θερμοκρασία -10 ° C (όταν λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης).

Λήψη έργου τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.


Σύνθεση γραμμής φρέον:

2. Γραφείο χώρους AT: Μόσχα, Sharikopodshipnikovskaya Street, 13, σ.62..
Τμήμα εξαερισμού. Το έργο αυτό στο χώρο των γραφείων προβλέπει τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής με μηχανική ώθηση. Η προετοιμασία, η επεξεργασία και η προμήθεια καθαρού αέρα διεξάγεται μέσω εξαερισμού του κτιρίου. Ο αέρας τροφοδοσίας διανέμεται μέσω των εγκαταστάσεων μέσω αεραγωγών και διαχυτών οροφής διανομής. Ο κύριος αγωγός τοποθετείται στην περιοχή της οροφής. Η ρύθμιση της ροής αέρα μέσω των χώρων πραγματοποιείται μέσω τμημάτων αεραγωγών και βαλβίδας στραγγαλισμού.

Λήψη έργου τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Όροι εντολής | Όροι εντολής | Σχετικά με το σχεδιασμό του εξαερισμού

Παράρτημα αριθ. 1 της συμφωνίας αριθ. __________ της _____ 2013.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ για το σχεδιασμό

Ανάπτυξη τεκμηρίωσης εργασίας για γενικά συστήματα εξαερισμού, κλιματισμό του διαμερίσματος που βρίσκεται σε:

Μόσχα, ____________________________

1.Γενικά δεδομένα:

1.1 Οι βασικές απαιτήσεις για το έργο:

1.1.1 να εκτελεί την τεκμηρίωση εργασίας βάσει του:

-Τρέχοντες οικοδομικοί κώδικες και κανονισμοί

-Εγκεκριμένοι όροι αναφοράς

1.1.2 Η τεκμηρίωση εργασίας περιλαμβάνει:

- Τμήμα υπολογισμού, σχέδια, ισομετρικά σχήματα και προδιαγραφές συστημάτων Εξαερισμός, κλιματισμός.

1.1.3 Το έργο χρησιμοποιεί εισαγόμενο εξοπλισμό και ρωσικά στοιχεία:

α) Εγκατάσταση τροφοδοσίας - "Systemair" (Σουηδία). brand ΤΑ

β) Ανεμιστήρες καυσαερίων - Systemair »(Σουηδία) σε ηχομονωμένο περίβλημα

α) εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες - χαμηλή πίεση καναλιού Daikin (Ιαπωνία)

α) υγραντήρας - υπερήχων Carel (Ιταλία)

- Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα

α) πρόσθετο φωτοκαταλυτικό φίλτρο άνθρακα με μηχανική και βιολογική επεξεργασία του αέρα

Οι αεραγωγοί αερισμού του συστήματος εξαερισμού βασίζονται στο __SNIP 41-01-2003_

- αγωγούς ψυχρής προμήθειας - χαλκοσωλήνες "Majdanpek" (Σερβία).

- Θερμομόνωση των βοηθητικών μέσων

α) Θερμομόνωση τύπου "penofol-S"

1.2 Ιστορικό:

1.2.1 Συνολική έκταση των εγκαταστάσεων: ________ m 2

1.2.2 Χώροι εξυπηρέτησης του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας: κατοικίες

1.2.3 Εγκαταστάσεις του συστήματος εξαερισμού: c / y, κουζίνα, γκαρνταρόμπες, πλυσταριό

1.2.4 Συντηρητικοί χώροι κλιματισμού: Καθιστικό, κουζίνα

1.2.5 Διαρρύθμιση των μονάδων παροχής και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού: μικρές loggia (αριθμός δωματίων 20), συστήματα εξάτμισης κουζίνας και κλιματιστικά κοντά στα κοινά ορυχεία

1.2.6 Διαμονή των εξωτερικών μονάδων του συστήματος κλιματισμού: Στην πρόσοψη του κτιρίου κάτω από τα παράθυρα του pom. № 11 και pom. №6

1.2.7 Διαμονή μονάδων κλιματισμού εσωτερικού χώρου: μη οικιστικές εγκαταστάσεις

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Είναι απαραίτητο να παρέχεται σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με υγρασία, ψύξη και θέρμανση για κατοικίες. συστήματα εξάτμισης για μπάνια, ντουλάπες, ανώτερη κουζίνα και άλλα τεχνικά δωμάτια. Σε όλα τα καθιστικά, παρέχετε ένα σύστημα κλιματισμού καναλιών.

Παρέχετε ένα απόσπασμα από την ομπρέλα κουζίνας και την κουζίνα.

Τεχνική περιγραφή

2. ΑΕΡΙΣΜΟΣ

- σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να παρέχει προκαταρκτικά φίλτρα καθαρισμού αέρα τάξη ΕΕ -5, το χειμώνα σε μη θερμαινόμενο θερμαντήρα αέρα προς +22 0 C το καλοκαίρι - ψύξτε στους +24 0 C. Ο θερμός αέρας που παράγεται από ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα (επιλογή εκτελούν δεδομένη ισχύ μέσες ετήσιες παραμέτρους του αέρα για τη Μόσχα και την περιοχή). Παρέχετε επίσης ένα σύστημα για την υγρασία του αέρα τροφοδοσίας του συστήματος εξαερισμού.

- Η παροχή αέρα στις εγκαταστάσεις γίνεται με πλέγματα αερισμού με μονάδα ροής αέρα Arktos. Η εισαγωγή αέρα πραγματοποιείται μέσω της σχάρας εισαγωγής που βρίσκεται στο μικρό loggia pom. №20.

3. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

- Για να επιλέξετε τον εξοπλισμό για τις επιδόσεις που απαιτούνται για την πλήρη αφομοίωση των μεταφορών θερμότητας, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, του εξοπλισμού και άλλων πηγών θερμότητας, και τη διατήρηση των απαιτούμενων παραμέτρων άνεσης για τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα.

- Τύπος συστήματος κλιματισμού - κανάλι, 2 σωλήνες.

- Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του εσωτερικού αέρα στα δωμάτια θα πρέπει να πραγματοποιείται από έναν σταθερό ενσύρματο πίνακα ελέγχου.

- Αφαιρέστε το συμπύκνωμα από τις εσωτερικές μονάδες στον πλησιέστερο αγωγό ολίσθησης μέσω σφράγισης ξηρού νερού.

- Το σύστημα αποστράγγισης είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο (πολυμερικό) σωλήνα με την οργάνωση των συνδετήρων, γεγονός που αποτρέπει την εκτροπή του.

4. ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ

- Η εισαγωγή αέρα μέσω της σχάρας εισαγωγής πραγματοποιείται με πίεση θορύβου όχι μεγαλύτερη από 45-50 dB (A)

- Επίπεδο ηχητικής πίεσης:

α) ο εσωτερικός εξοπλισμός είναι 30-35 dB, στην έξοδο και στον φράκτη των πλεγμάτων αερισμού δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB (A)

β) εξωτερικός εξοπλισμός που δεν υπερβαίνει τα 48 dB (A)

- Τοποθετήστε τους εξασθενητές ήχου στην είσοδο και την έξοδο του κλιματιστικού και του εξοπλισμού εξαερισμού.

Εάν δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για την εργασία σχεδιασμού, το σχέδιο εργασίας θα εκτελείται με βάση.

SNiP 41-01-2003 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός"

Έργο αερισμού

Η κατασκευή οποιασδήποτε κεφαλαιουχικής διευκόλυνσης συνεπάγεται τη μακροπρόθεσμη λειτουργία της. Επομένως, πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα του σχεδιασμού του εξαερισμού και της εγκατάστασης όλων των συστημάτων υποστήριξης της ζωής. Τα συστήματα εξαερισμού του κτιρίου παρέχουν τις βέλτιστες συνθήκες για το μικροκλίμα των εγκαταστάσεων για τους ανθρώπους σε αυτό. Στην κλίμακα οποιασδήποτε παραγωγής, ο εξαερισμός μπορεί ακόμα να εξασφαλίσει την απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας από το δωμάτιο με την ταυτόχρονη ομαλοποίηση της υγρασίας.

Το σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχει τη μέγιστη απόδοση της εργασίας του με ελάχιστο ενεργειακό κόστος και κατά συνέπεια τα χρήματά σας.

Ενδιαφέρεστε για το πώς να κάνετε σωστά και οικονομικά ένα έργο αερισμού στο σπίτι;

Καταρχήν, είναι εύκολο! Επικοινωνήστε με την εταιρεία "Mosregionvent" σε επαγγελματίες με αποδεδειγμένο ιστορικό.

Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες

Η εταιρεία "Mosregionvent" είναι έτοιμη να αναπτυχθεί εξαερισμού και κλιματισμού οποιοδήποτε αντικείμενο. Ταυτόχρονα, επιλύουμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, έγκριση και συντονισμό του έργου των εγκαταστάτων ανεξάρτητα.

Οι ειδικοί μας παρέχουν:

 • Σχεδιασμός συστημάτων εξαερισμού και άλλων μηχανικών συστημάτων σύμφωνα με τα απαιτούμενα πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τον λειτουργικό σκοπό της δομής και της αρχιτεκτονικής της.
 • Παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών, με πολυετή πρακτική εμπειρία, δοκιμασμένη από μεγάλο αριθμό έργων.
 • Απόκτηση ολόκληρης της δέσμης εγγράφων αδειοδότησης (αν είναι απαραίτητο).
 • Εγκατάσταση του εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού σύμφωνα με το αναπτυγμένο έργο με επακόλουθη έναρξη λειτουργίας και συντήρηση του συστήματος κατά την κανονική λειτουργία.

Μαζί με αυτό, μας οικονομικό σχέδιο εξαερισμού και βέλτιστα "ταιριάζει" στο συνολικό προϋπολογισμό της κατασκευής σας.

Εφαρμόστε ένα σχέδιο εξαερισμού

Τι να ψάξετε;

 1. Ένα αναμφισβήτητα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ο σχεδιασμός του εξαερισμού πριν από την κατασκευή της εγκατάστασης ή των αρχικών της σταδίων. Για το λόγο αυτό, για την κάλυψη όλων των απαιτήσεων του έργου, η ανάπτυξή του θα πρέπει να πραγματοποιείται εκ των προτέρων.
 2. Η έμφαση στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης θα σας επιτρέψει να συντονίζετε επαρκώς την εγκατάσταση όλων των συστημάτων και να μειώσετε το συνολικό κόστος της εργασίας.
 3. Χρησιμοποιώντας έναν αποδεδειγμένο ολοκληρωμένο ανάδοχο κατά μήκος ολόκληρης της πορείας ανάπτυξης αερισμού, η εισαγωγή και η θέση σε λειτουργία αυξάνει την πιθανότητα απόκτησης ενός συμφωνημένου σταθερού συστήματος.
 4. Αδικαιολόγητη επιλογή του εξοπλισμού κατά τη λειτουργία του θα δημιουργήσει μια σταθερή ταμειακή ροή από την "τσέπη σας".

Η αρχή της δουλειάς μας - οι ίδιοι υπολογίζονται, συναρμολογούνται, απαντώνται και εγγυώνται την ικανότητα εργασίας!

Ακολουθία ενεργειών

Εφαρμογή από εσάς για συνεργασία. Δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο για να συμφωνήσετε σε θέματα εργασίας μαζί μας. Το σύστημα των ενεργειών έχει ήδη καθιερωθεί και ο αλγόριθμός του μοιάζει με αυτό:

 1. Συλλέξτε όλες τις απαραίτητες αρχικές παραμέτρους που απαιτούνται από τους ειδικούς μας για την εκτέλεση αερισμού.
 2. Εναρμόνιση των παραμέτρων του συστήματος εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού.
 3. Η επιλογή του τύπου του συστήματος εξαερισμού, η οικονομική του αιτιολόγηση και ο υπολογισμός των απαραίτητων παραμέτρων.
 4. Προκαταρκτικός υπολογισμός του κόστους και ανάπτυξη του σχεδιασμού του έργου εξαερισμού.
 5. Η έγκριση του πελάτη για το τεχνικό σχέδιο και την οικονομική τεκμηρίωση.
 6. Δημιουργία ενός έργου εργασίας με την ανάπτυξη τεκμηρίωσης γραφικών και κειμένων. Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε την ίδια την εγκατάσταση για να μάθετε τις τοπικές συνθήκες για την τοποθέτηση αεραγωγών, καναλιών και άλλου εξοπλισμού σε σχέση με άλλες επικοινωνίες. Είναι βολικό και ορθολογικό να εγκαταστήσετε αρχικά αεραγωγούς και, στη συνέχεια, άλλα συστήματα μηχανικής.
 7. Έγκριση του έργου στις αρμόδιες αρχές (προαιρετικό).
 8. Συμβουλευτική υποστήριξη (κατόπιν αιτήματος του πελάτη) των εργασιών εγκατάστασης που εκτελούνται από την εταιρεία μας ή από άλλους οργανισμούς για την πραγματοποίηση προσαρμογών και αλλαγών on-line.
 9. Προετοιμασία εκτελεστικών και πιστοποιητικών εκτελεστικών εγγράφων.
 10. Εργασίες εκκίνησης και ρύθμισης.
 11. Περαιτέρω συντήρηση με επισκευή εγγύησης, εάν είναι απαραίτητο.

Ξεκινάμε συνεργασία;

Η γόνιμη συνεργασία μας μπορεί να ξεκινήσει αριστερά στον τόπο της αίτησης για το έργο στον αερισμό με τις συντεταγμένες σας. Την ίδια (εργάσιμη) ημέρα στη λειτουργία τηλεφώνου θα σας ενημερώσουμε με τα βασικά χαρακτηριστικά της παραγγελίας και προβλέπουν μια βολική ώρα για την αναχώρηση (εάν είναι απαραίτητο) από τους ειδικούς μας σχετικά με το θέμα.

Επιπλέον, αν συμφωνείτε με τους όρους συνεργασίας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για όλα τα είδη των εγγράφων σχεδίασης και αδειοδότησης - θα το κάνουμε εντελώς.

Σχετικά με τις τιμές...

Τιμή για σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού - "ευέλικτη" αξία, η αξία της οποίας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

Ένας από αυτούς είναι οι βέλτιστοι υπολογισμοί. Μπορούμε να εγγυηθούμε τις αντικειμενικές τιμές των παραμέτρων της απαιτούμενης χωρητικότητας του εξοπλισμού χωρίς υπερβολικές τιμές. Το αδικαιολόγητο αποθεματικό δυναμικότητας του συστήματος εξαερισμού κατά τη λειτουργία θα απαιτεί αδικαιολόγητα περισσότερα χρήματα για τη συντήρησή του.

Η δεύτερη στιγμή της οικονομίας για εσάς μπορεί να είναι η ικανότητά μας να εφοδιάζουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό χωρίς μεσάζοντες και στις καλύτερες τιμές, καθώς είμαστε κατασκευαστές εξοπλισμού εξαερισμού με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμόρφωσης.

Ο τρίτος παράγοντας είναι η πολυπλοκότητα της συνεργασίας. Έχοντας αναπτύξει το σχεδιασμό του συστήματος και πραγματοποιώντας μια ανέξοδη εγκατάσταση εξαερισμού από την εταιρεία μας, κερδίζετε ακόμα προτιμησιακές επιλογές για αμοιβαίες διευθέτησης.

Σχετικά με το χρόνο...

Εξοικονομήστε χρόνο, ας λύσουμε το πρόβλημά σας στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Αν χρειάζεστε ανάπτυξη αγωγός εξαερισμού, παροχή-εξαγωγή ή άλλο σύστημα εξαερισμού - κλήση: (495) 783-87-60 ή να στείλετε εφαρμογές σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - [email protected]

Αρχίζουμε να δράσουμε! Είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές μας, την ικανοποίησή σας για το αποτέλεσμα και τις θετικές συστάσεις των υπηρεσιών μας στο μέλλον.

Παράδειγμα έργου εξαερισμού

Η εταιρεία "FrontEnergoStroy" - γνωρίζουμε τα πάντα για τον εξαερισμό!

Επαγγελματική εξέταση χώρων πριν από την έναρξη του σχεδιασμού

Πλήρες σετ σχεδίων

Εκτιμώμενος υπολογισμός του κόστους

Έτοιμο σύνολο τεκμηρίωσης του έργου

Η εταιρεία "FrontEnergoStroy" έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Σχεδιασμός - η βάση οποιασδήποτε κατασκευής. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του έργου, τόσο πιο αξιόπιστα θα γίνουν όλες οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης.

Η εταιρεία "FrontEnergoStroy" προσφέρει υπηρεσίες στον σχεδιασμό συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης.

Μια αρμόδια τεχνική προσέγγιση και μια εκτεταμένη πρακτική εμπειρία είναι η εγγύηση της ποιότητας των έργων από τους ειδικούς της FrontEnergoStroy

Επικοινωνήστε με το τμήμα έργου της εταιρείας εάν χρειάζεστε ένα τεχνικά ικανό σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού, κλιματισμού ή θέρμανσης. Η τεκμηρίωση του σχεδιασμού θα λαμβάνει υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τα χαρακτηριστικά του. Το ολοκληρωμένο έργο θα συμμορφώνεται πλήρως με τους οικοδομικούς και υγειονομικούς κανόνες και κανόνες.

Πλεονεκτήματα της συνεργασίας με την εταιρεία "FrontEnergoStroy"

Όλοι οι πελάτες θα λάβουν τις κατάλληλες τεχνικές και σχεδιαστικές λύσεις που περιλαμβάνουν:

 • Επαγγελματικός έλεγχος των χώρων πριν από την έναρξη των εργασιών σχεδιασμού.
 • λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός κτιρίου ή μιας δομής.
 • πλήρη δέσμη εγγράφων σύνταξης ·
 • ηλεκτρονική έκδοση των σχεδίων ·
 • δυνατότητα παρακολούθησης της διαδικασίας σχεδιασμού.
 • τη δυνατότητα τροποποίησης και συμπλήρωσης ενός έργου κατά το σχεδιασμό ·
 • διάφορες επιλογές για την επίλυση του προβλήματος.
 • εμπορικές προσφορές και υπολογισμοί για το κόστος εξοπλισμού, υλικών και εγκαταστάσεων ·
 • τεχνική επίβλεψη για την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ·
 • Εξέταση έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και εγκατεστημένων συστημάτων.
 • ένα πλήρες φάκελο τεκμηρίωσης για κάθε επιλεγμένο τομέα.
 • προσιτές τιμές και εκπτώσεις για το σχεδιασμό του εξαερισμού, του κλιματισμού και της θέρμανσης.

Ο ποιοτικός σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού βασίζεται σε έναν αρμόδιο έλεγχο των χώρων

Οι ειδικοί του τμήματος έργων της εταιρείας "FrontEnergoStroy" έχουν μεγάλη πρακτική εμπειρία και γνωρίζουν ότι η βάση για ένα ποιοτικό έργο είναι μια ολοκληρωμένη έρευνα των χώρων πριν από την έναρξη των υπολογισμών. Κάθε κτίριο ή δομή έχει ορισμένα ατομικά χαρακτηριστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του σχεδιασμού οποιουδήποτε μηχανικού συστήματος.

Οι εμπειρογνώμονες του FrontEnergoStroy θα ελέγξουν τις εγκαταστάσεις στις ακόλουθες κύριες παραμέτρους:

 • τύπος κτιρίου ·
 • γεωγραφική θέση ·
 • προσανατολισμό προς τις πλευρές του κόσμου ·
 • σύστημα ανταλλαγής αέρα (υφιστάμενο ή προβαλλόμενο) ·
 • Αριθμός και έκταση των χώρων όπου θα εγκατασταθεί το σύστημα.
 • διορισμός των χώρων ·
 • αριθμός ατόμων (εργασίας ή διαβίωσης) ·
 • πηγές ρύπανσης του αέρα και της θερμότητας ·
 • την υγρασία και άλλα συστατικά του μικροκλίματος.

Κανόνες υπολογισμού του συστήματος

Ο υπολογισμός πραγματοποιείται με βάση ειδικούς πίνακες ανταλλαγής αερίων. Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ιδιομορφία της διαμόρφωσης του κτιρίου, η θέση της εγκατάστασης του εξοπλισμού, το μήκος των αεραγωγών, τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά κάθε τμήματος.

Ο πελάτης μπορεί να εκφράσει τις επιθυμίες του για το έργο, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη και θα εκπληρωθούν, αν δεν έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες του SNiP.

Ως αποτέλεσμα, ο πελάτης θα λάβει ένα καλά εκτελεσμένο πρόγραμμα εξαερισμού, μια κατάλληλη επιλογή εξοπλισμού και υλικών. Και ως πλήρης εκτίμηση, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του εξοπλισμού, των υλικών και του κόστους όλων των εργασιών εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία.

Παραγγείλετε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού - από το έργο έως την εκτόξευση - στο FrontEnergoStroy!

Η συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες θα γίνει εγγύηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, κλιματισμού ή θέρμανσης.

Καλέστε την εταιρεία "FrontEnergoStroy" και παραγγείλετε μια ειδική συμβουλή στη μονάδα.

Έργο κτιρίου αερισμού

Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε ιδιοκτησίας, ανεξάρτητα από το σκοπό και την αρχιτεκτονική της πολυπλοκότητα. Οι αντίστοιχες δραστηριότητες διακανονισμού πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη της κατασκευής. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του συστήματος, η εγκατάσταση του εξοπλισμού και η επακόλουθη συντήρησή του. Έτσι, ας εξετάσουμε τα βασικά στάδια της ανάπτυξης του αερισμού του κτιρίου.

Η τεκμηριωμένη τεκμηρίωση του έργου περιλαμβάνει τόσο υπολογισμένα δεδομένα όσο και γραφική απεικόνιση του μοντελοποιημένου αντικειμένου.

Επιλογή τύπου συστημάτων εξαερισμού

Ο σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού αρχίζει με ένα προκαταρκτικό στάδιο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του αντικειμένου πρέπει να επιλέξει υπέρ μιας συγκεκριμένης συσκευής. Αυτό λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά του σπιτιού ή του διαμερίσματος, τις αναμενόμενες συνθήκες λειτουργίας και το προβλεπόμενο φορτίο.

Παραδοσιακά, υπάρχουν 3 τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα:

 • Ο αέρας τροφοδοσίας - όταν έρχεται καθαρός αέρας.
 • εξάτμιση - όταν υπάρχει μια βρύση "βρώμικου αέρα" από το δωμάτιο?
 • σε συνδυασμό - για τον καθαρισμό του κτιρίου χρησιμοποιώντας καθαρό αέρα, με ένα προκαταρκτικό φράκτη από το δρόμο, το οποίο "αναμειγνύεται" με ένα μικρό κομμάτι της ήδη χρησιμοποιούμενης εξάτμισης.

Επίσης, κάθε τύπος αερισμού μπορεί να έχει τεχνητή ή φυσική εμφάνιση εισαγωγής αέρα:

 • φυσικό - όταν ο αέρας κινείται από μόνη της, λόγω πτώσης πίεσης ή βαρύτητας.
 • τεχνητό - όταν ο αέρας μετακινείται λόγω βαλβίδων τροφοδοσίας και ανεμιστήρων εξαγωγής.

Στο 80% των πολυκατοικιών της πόλης πραγματοποιείται η φυσική ανταλλαγή αέρα. Το οξυγόνο διεισδύει στο περίβλημα μέσω μικρών ρωγμών, οπών, θυρών, ανοιγμένων παραθύρων και παραθύρων. Η αφαίρεση μολυσμένων αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω μικρών αεραγωγών που βρίσκονται στο μπάνιο και στην κουζίνα.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας ενημερώσει λεπτομερώς για τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στις κατοικίες μας και στις ποικιλίες του

Συμβουλή! Οι μηχανισμένες συσκευές που χρησιμοποιούνται για την αποστράγγιση του οξυγόνου, αυξάνουν την απόδοση του συστήματος μερικές φορές. Η τεκμηρίωση υποδεικνύει τη θέση των οπαδών, τη δύναμή τους, την κατευθυντικότητα και το μέγεθος των καναλιών.

Τα εξαρτήματα της εγκατάστασης επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμπληρώνουν το εσωτερικό της κουζίνας, να αναπαράγονται οπτικά με στυλ, να έχουν ελάχιστο αριθμό στροφών και γωνίες. Είναι μάλλον δύσκολο να προετοιμαστεί ένα έργο αερισμού με μηχανικά συστήματα ανταλλαγής αέρα, διότι αυτό απαιτεί μια εξειδικευμένη θεωρητική βάση, για να μην αναφέρουμε τις πρακτικές δεξιότητες. Είναι ευκολότερο και πιο αποδοτικό να μεταβιβαστεί η εργασία σε ειδικούς.

Πώς να υπολογίσετε την ανταλλαγή αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία

Ο σχεδιασμός επηρεάζεται από έναν αριθμό παραγόντων, ο κύριος από τους οποίους είναι η ανταλλαγή αέρα. Κάτω από αυτό είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την περιοδικότητα της αλλαγής του αέρα σε ένα χρονικό διάστημα. Τα κανονιστικά έγγραφα ρυθμίζουν τους κανόνες της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τον υπολογισμό του για κατοικίες.

Υπολογισμός των αέριων μαζών με βάση την επιφάνεια του δωματίου

Για τον ακριβή υπολογισμό αυτής της παραμέτρου θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για τους οικιακούς εξαερισμού θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του 3 κυβικά μέτρα / ώρα ανά m2.

Παράδειγμα:: η επιφάνεια του παιδικού δωματίου είναι 20 τ.μ., επομένως η συναλλαγματική ισοτιμία για αυτό το δωμάτιο υπολογίζεται σύμφωνα με τον τύπο 3 m3 / h * 20 m2 = 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Υπολογισμός με βάση την αρχή της πολλαπλότητας των αέριων μαζών

Ο σχεδιασμός πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις εισροές θερμότητας. Δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι εξωτερικές πηγές θερμότητας, αλλά οι εσωτερικές. Στην πρώτη περίπτωση, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένοι πίνακες. Όσον αφορά την εσωτερική παροχή θερμότητας, σχηματίζονται από ενοικιαστές. Αυτή η τιμή δεν μπορεί να είναι αρνητική.

Για τα συστήματα αερισμού, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Ακολουθούν μερικά μόνο στοιχεία πίνακα:

 • καμπίνες - εισροή 3 κυβικών μέτρων ανά 1 m2 επιφάνειας και το εκχύλισμα πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 1,5.
 • ένα μπάνιο - μια εισροή 3 κυβικών μέτρων ανά ώρα για κάθε 1 m2, με εκχύλισμα - από 50 m3 ανά ώρα.
 • γραφείο, υπνοδωμάτιο ή καθιστικό - η τιμή εισροής πρέπει να είναι 1.
 • τραπεζαρία και κουζίνα - μια εισροή σε επίπεδο 3 κυβικών μέτρων ανά ώρα για κάθε 1 m2, με εκχύλισμα σε επίπεδο 90-100 m3 / h.

Ακολουθία των υπολογισμών βάσει του κριτηρίου πολλαπλότητας:

 1. Κατ 'αρχάς, καθορίστε την ένταση του κάθε δωματίου στο σπίτι (το μήκος πολλαπλασιάζεται με το πλάτος και το ύψος).
 2. Για κάθε ξεχωριστό χώρο υπολογίζεται η τιμή της ανταλλαγής αέρα χρησιμοποιώντας τον απλό τύπο: L = n * v, όπου V είναι ο όγκος του δωματίου, και N είναι η τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα από τον πίνακα, βλ. Παραπάνω.
 3. Για να καθοριστεί η βέλτιστη ρύθμιση ανταλλαγής αέρα, είναι απαραίτητο να συνοψίσουμε την τιμή του L, τόσο για την κουκούλα όσο και για την εισροή όλων των δωματίων.

Βασικά στάδια σχεδιασμού εξαερισμού

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού είναι μια πολύπλευρη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει αρκετά διαδοχικά στάδια.

 • Το καθήκον πρωταρχικής σημασίας είναι να διαμορφωθεί ένα ικανό τεχνικό καθήκον, καθοδηγούμενο από τις απαιτήσεις για το σύστημα αεραγωγών για ένα συγκεκριμένο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει σαφής κατανόηση του συστήματος που είναι κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο σπίτι ή διαμέρισμα.
 • Το επόμενο βήμα είναι ο υπολογισμός της τιμής ανταλλαγής αέρα για κάθε δωμάτιο. Είναι καλύτερα αν μετρά «θα» εξειδικευμένο πρόγραμμα, γιατί και η παραμικρή ανακρίβειες και παραλείψεις είναι γεμάτη με την εμφάνιση της φυλής, ευθιξία και την υγρασία.
 • Προσδιορισμός των διαστάσεων του τμήματος του αγωγού. Ένας έμπειρος ειδικός πρέπει να συμμετέχει στα δεδομένα υπολογισμού. Το σύστημα αερισμού μπορεί να σχεδιαστεί με βάση ορθογώνιους ή κυκλικούς αγωγούς. Το βασικό σημείο - για φυσική εξόρυξη, η ταχύτητα της κίνησης "πέμπτου ωκεανού" δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1m / h. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις με μηχανικό υπερτροφοδότη - μέχρι 5 m / s. Οι διατομές των καναλιών μπορούν να οριστούν από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πίνακες δεδομένων.
 • Μετά την ολοκλήρωση όλων των υπολογισμών, ετοιμάζεται ένα σχηματικό διάγραμμα, με βάση το οποίο θα διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο. Το βασικό σχήμα χωρίζεται σε μερικές ξεχωριστές, βάσει των κανονιστικών εγγράφων, τη δυνατότητα χρήσης βαλβίδων διαχωρισμού. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την εξάλειψη του κινδύνου γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς μέσω των αεραγωγών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
 • Κανένα πρόγραμμα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει πιθανές δυσκολίες που προκύπτουν με διαφορετική πιθανότητα σε πρακτικές συνθήκες. Η εγκατάσταση του εξαερισμού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να προσδιοριστεί ο εξοπλισμός του μελλοντικού συστήματος. Τα όργανα πρέπει να πληρούν τα υπολογισθέντα δεδομένα και τις καθιερωμένες απαιτήσεις (βάσει ακουστικών και αεροδυναμικών υπολογισμών). Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν σωστά οι περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν οι μονάδες εξάτμισης και τροφοδοσίας. Σχεδιάζονται οι βέλτιστες ζώνες για εγκατάσταση αγωγών.
 • Απόλυτα όλα τα έργα συμπληρώνονται με συντονιστικά μέτρα. Παρά το γεγονός ότι κάθε εξειδικευμένο πρόγραμμα λαμβάνει ήδη υπόψη έναν συγκεκριμένο κατάλογο απαιτήσεων, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη ανάλυση του συστήματος για τη συμμόρφωσή του με την αρχιτεκτονική λύση, την ΤΚ, τις κανονιστικές πράξεις, τη νομοθεσία.

Σας προσφέρουμε διάφορα χρήσιμα προγράμματα που θα σας βοηθήσουν στο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού:

 1. VentCalc v.2. - με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος είναι δυνατόν να υπολογίσετε τον εξαερισμό και να το κάνετε πολύ γρήγορα.
 2. VSV - με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος μπορείτε να υπολογίσετε το σύστημα αερισμού, την αναρρόφηση και την πνευματική μεταφορά.
 3. Οροφή - με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος μπορείτε να υπολογίσετε το σύστημα θέρμανσης, την ψύξη των θερμαντήρων και του εξοπλισμού.
 4. RTI - με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος είναι δυνατόν να υπολογιστεί η απώλεια θερμότητας και η διείσδυση των χώρων.
 5. STOL - με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος είναι δυνατόν να υπολογιστεί η ανταλλαγή αέρα στις επιχειρήσεις και στα κέντρα τροφοδοσίας.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο για να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το σχέδιο με το πρόγραμμα

Διανομέας αέρα στο σύστημα αερισμού

Ένα από τα βασικά καθήκοντα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ειδικοί κατά την ανάπτυξη συστημάτων εξαερισμού και εξαγωγής είναι η κατάλληλη κατανομή των ροών αέρα στο σύστημα. Η παραβίαση των σχετικών δεδομένων στους υπολογισμούς μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αποτελεσματικότητας του αεραγωγού κατά περιόδους, ιδιαίτερα στην ικανότητά του να αφαιρεί μολυσμένο αέρα από το περίβλημα. Ένα σημαντικό στάδιο σχεδιασμού είναι η σωστή τοποθέτηση των βαλβίδων εξαγωγής και τροφοδοσίας, έτσι ώστε το σύστημα να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση.

Κάτω από τον διανομέα αέρα θα πρέπει να γίνει κατανοητό ως μια μικρή συσκευή, παρέχοντας μια εισροή φρέσκου οξυγόνου μέσα στο δωμάτιο. Διαφέρουν στο σχεδιασμό, στην κατασκευή. Στην πώληση υπάρχουν συσκευές που έχουν κατασκευαστεί με τη μορφή:

 • Πλαστικά πάνελ με διατρήσεις. Μικρές λύσεις με υποδοχές ενός ή πολλών τμημάτων. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της ροής αέρα από τη ζώνη οροφής.
 • Ρυθμιζόμενα και μη ρυθμισμένα πλέγματα, που διαφέρουν στην γεωμετρική μορφή εκτέλεσης, καθώς και στην κατεύθυνση της επεξεργασίας του αέρα. Αυτός ο τύπος διανομέα αέρα έχει γίνει ευρέως διαδεδομένος στα συστήματα υπερχείλισης, εξάτμισης και αερισμού τροφοδοσίας. Οι κατασκευές μπορούν να τοποθετηθούν στο δάπεδο, στους τοίχους ή στην οροφή.
 • Plafonds, diffusers. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται στις συσκευές εξάτμισης και εξαερισμού. Σε ορισμένα μοντέλα παρέχεται η λειτουργία ρύθμισης ροής αέρα.
 • Προϊόντα και προϊόντα ακροφυσίων. Αυτά είναι τόσο λύσεις εξάτμισης όσο και παροχή, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρεύμα οξυγόνου, ο ρυθμός τροφοδοσίας του οποίου μπορεί να φθάσει τα 40 m / s.

Η κύρια προϋπόθεση για την αποτελεσματική διανομή του αέρα εξαγωγής και τροφοδοσίας είναι η σωστή τοποθέτηση των διανομέων αέρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο σχέδιο κατανομής για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο δημιουργείται ξεχωριστά, χωριστά από τον κύριο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού. Οι υπηρεσίες πρέπει να απευθύνονται σε εξειδικευμένες εταιρείες, οι ειδικοί των οποίων χρησιμοποιούν προγράμματα υπολογιστών και δεδομένα αναφοράς για να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Υπολογισμός έργου

Η χωρητικότητα της μονάδας αέρα είναι εκφρασμένη σε m3 / h. Αυτή η τιμή σημαίνει, καταρχάς, την ικανότητα της εγκατάστασης να περάσει από έναν ορισμένο όγκο οξυγόνου εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Αυτή η τιμή λαμβάνει υπόψη ταυτόχρονα 2 παραμέτρους - τον μέγιστο αριθμό ατόμων που διαμένουν ταυτόχρονα στο δωμάτιο και την πολλαπλότητα (η αξία είναι μια αδιάστατη) ανταλλαγή αέρα. Παραδείγματα έργων αερισμού προετοιμάζονται λαμβάνοντας υπόψη 2 παραμέτρους, λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη τιμή.

Αν μιλάμε για σαλόνια, η αξία της πολλαπλότητας αντιστοιχεί σε 1, αλλά δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 30 m3 ανά 1 άτομο. Για μπάνια και δωμάτια με υψηλή υγρασία - 1,5 και 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα για 1 ενοικιαστή. Η βέλτιστη ισχύς μπορεί να καθοριστεί με έναν απλό τύπο:

Σύμφωνα με το SNiP του 2003, η τιμή του LN μπορεί να λάβει τις ακόλουθες τιμές πίνακα:

Δυστυχώς, κανένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στη χώρα μας κατά την εργασία δεν λαμβάνει υπόψη τις σχετικές συστάσεις πίνακα, έτσι ώστε όλα τα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν ειδικό ή θα πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.

Συχνά, η βέλτιστη τιμή της ισχύος είναι στην κλίμακα από 100 έως 500 m2 / hr στην περίπτωση των αστικών διαμερίσματος, από τις 1000 στα 2500 m2 / h - για σπίτια χώρα, κτίρια, αλλά στην περίπτωση της αποθήκευσης ή παραγωγής - από 1000 σε 15 000 m 2 / h. Αν θέλετε να παρέχει ισχύ στο επίπεδο των 1000 m2 / h ή μεγαλύτερη, είναι σκόπιμο να προβλεφθεί για το έργο αυτοματοποίησης εξαερισμού - να ελέγχει πλήρως το σύστημα, δεδομένης της υποθηκευμένο πρόγραμμα.

Απαιτείται αυτοματοποίηση σε μεγάλες εγκαταστάσεις και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Καθορίζει και παρακολουθεί ανεξάρτητα τη λειτουργία των κόμβων του συστήματος. Σε έναν ελεγκτή, μπορούν να αναλυθούν αρκετές δεκάδες μεμονωμένοι αισθητήρες. Στην πραγματικότητα, το έργο θα πρέπει να παρέχει έναν αριθμό αυτόματων μηχανισμών μέσω των οποίων να ρυθμίζεται η θέση των ανεμιστήρων, των αποσβεστήρων, των θερμαντήρων αέρα. Για την αυτοματοποίηση του εξαερισμού πρέπει να παρέχεται ξεχωριστό περίβλημα αυτοματισμού.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν το έργο γίνεται για οικιακούς χώρους, τότε το πρόβλημα της απομόνωσης του θορύβου του συστήματος είναι οξύ, έτσι ώστε να μην ενοχλεί τους κατοίκους τη νύχτα.

Το επόμενο βήμα μετά τον υπολογισμό του έργου είναι η κατάρτιση εκτιμήσεων - ο υπολογισμός του τελικού κόστους του έργου. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Συνιστούμε να προβάλλετε δύο ιστολόγια βίντεο, τα οποία απαντούν στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το σχεδιασμό

Ο σχεδιασμός ενός συστήματος εξαερισμού για εξοχικό, διαμέρισμα ή άλλο αντικείμενο είναι μια πολύπλοκη και υπεύθυνη άσκηση. Κατά την παραμικρή αμφιβολία, είναι προτιμότερο να μεταβιβαστεί η εργασία στους ειδικούς.