Εξαερισμός της πισίνας. Ηλεκτρονικός υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού της πισίνας.

Τα συστήματα εξαερισμού διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών, τα οποία εξετάσαμε στο προηγούμενο τμήμα, έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα άνετο μικροκλίμα. Εάν δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι, τότε ο εξαερισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί. Με τον αερισμό της πισίνας, η κατάσταση είναι διαφορετική: δεν δημιουργεί μόνο άνεση, αλλά προστατεύει επίσης το φινίρισμα και τα δομικά στοιχεία του δωματίου από τη διάβρωση και το καλούπι, τα οποία μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πισίνα είναι πάντα οργανωμένη από ένα ξεχωριστό σύστημα αερισμού, το οποίο λειτουργεί σε σταθερή κατάσταση, ελέγχει και διατηρεί τις παραμέτρους του αέρα σε ένα δεδομένο επίπεδο. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τις κύριες παραμέτρους του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του χώρου της πισίνας, καθώς και για την ειδική λειτουργία των εξειδικευμένων συστημάτων εξαερισμού.

Ηλεκτρονικός υπολογισμός του εξαερισμού της πισίνας

Με τη βοήθεια μιας αριθμομηχανής μπορείτε να κάνετε έναν ηλεκτρονικό υπολογισμό του εξαερισμού της πισίνας και να πάρετε τα δεδομένα για μια ανεξάρτητη επιλογή του συστήματος εξαερισμού. Ο υπολογιστής βασίζεται στις συστάσεις του ABOK 7.5-2012 "Παροχή μικροκλίματος και εξοικονόμησης ενέργειας σε εσωτερικές πισίνες. Πρότυπα σχεδίασης ». Οι τιμές που λαμβάνονται με αυτή τη μέθοδο είναι κοντά στις τιμές που υπολογίζονται από μια άλλη δημοφιλή μέθοδο VDI 2089, αλλά οι συστάσεις του ABOK λαμβάνουν περισσότερο υπόψη την επίδραση των υδατορευμάτων.

Παράμετροι αέρα

Το σύστημα αερισμού πρέπει να διατηρεί τις συνθήκες του εσωτερικού αέρα του μέσου:

 • Θερμοκρασία. Από αυτό εξαρτάται όχι μόνο η άνεση των ανθρώπων, αλλά και ο ρυθμός εξάτμισης της υγρασίας από την επιφάνεια του νερού. Ως εκ τούτου, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι ελαφρώς (στους 1-2 ° C) υψηλότερη από τη θερμοκρασία του νερού (εάν το νερό είναι θερμότερο από τον αέρα, η εξάτμιση της υγρασίας ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό). Για τις ιδιωτικές πισίνες, οι συνιστώμενες θερμοκρασίες αέρα και νερού είναι 30 ° C και 28 ° C, αντίστοιχα. Για να θερμανθεί ο αέρας τροφοδοσίας σε μια προκαθορισμένη θερμοκρασία, τα φθηνά συστήματα Ramjet χρησιμοποιούν νερό ή ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Οι εγκαταστάσεις παροχής και της εξάτμισης για την εξοικονόμηση ενέργειας πέραν του θερμαντήρα μπορεί να εγκατασταθεί ανακτητών θερμότητα εκτελείται συνήθως βασίζονται σε εναλλάκτες θερμότητας πλάκας και αντλίες θερμότητας (ανακτητών θερμαινόμενο αέρα τροφοδοσίας από τη θερμότητα του εξερχόμενου αέρα). Εάν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα μπορεί να υπερβεί τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα εξαερισμού με λειτουργία ψύξης.
 • Υγρασία. Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους του αέρα, που επηρεάζει την ασφάλεια των τελειωμάτων και των δομικών στοιχείων του χώρου της πισίνας. Εάν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υγρασία του αέρα υπερβεί το ασφαλές επίπεδο, τα δομικά στοιχεία ενδέχεται να καταστούν άχρηστα - σκουριά και μούχλα λόγω του σχηματισμού συμπύκνωσης. Επομένως, κατά τη διάρκεια μη εργάσιμων ωρών, για να μειωθεί η εξάτμιση από έναν καθρέφτη νερού, συνιστάται η κάλυψη της επιφάνειας της πισίνας με μια μεμβράνη. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να ελέγχεται και να ελέγχεται η σχετική, και όχι η απόλυτη υγρασία (περιεκτικότητα σε υγρασία). Η σχετική υγρασία σε σταθερή περιεκτικότητα σε υγρασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θερμοκρασία, συνεπώς η μείωση της θερμοκρασίας κατά 1 ° C οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας κατά 3,5%. Χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι για τη μείωση της υγρασίας του αέρα:
  • Η αφομοίωση της υγρασίας από τον εξωτερικό αέρα, δηλαδή την παροχή υπαίθριου αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και την απομάκρυνση υγρού αέρα από το δωμάτιο. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά το χειμώνα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα. Καλοκαίρι στην κεντρική αφομοίωση Ρωσία υγρασίας εξωτερικού αέρα είναι επίσης δυνατή, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο ζεστό και βροχερό καιρό, η περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα μπορεί να είναι υψηλότερη από τις εγχώριες, και στη συνέχεια, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει.
  • Ξήρανση συμπυκνώματος στην επιφάνεια του εξατμιστή. Με αυτή την αρχή, λειτουργούν στεγνωτήρες για πισίνες. Ο αφυγραντήρας αέρα μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ξεχωριστής μονάδας ή να ενσωματωθεί στο σύστημα εξαερισμού. Σημειώστε ότι το όνομα του αφυγραντήρα για τη μονάδα αυτή δεν είναι ακριβές. Το πιο σωστό θα είναι ένα γενικότερο όνομα: ψυκτική μηχανή ή ψυκτικό κύκλωμα, δεδομένου ότι η μονάδα αυτή όχι μόνο μειώνει την υγρασία, αλλά μεταφέρει επίσης θερμότητα από τον αέρα εξάτμισης και τροφοδοτικού αέρος (αντλία θερμότητας), και όταν η κατεύθυνση της κίνησης του ψυκτικού μέσου μπορεί να ψύχει τον αέρα τροφοδοσίας.
  Η υγρασία στο χώρο της πισίνας θα πρέπει να διατηρείται στο 40-65%, ενώ στη ζεστή περίοδο του έτους επιτρέπεται υψηλότερη υγρασία, καθώς δεν υπάρχουν ψυχρές επιφάνειες στο δωμάτιο, στις οποίες είναι δυνατή η συμπύκνωση της υγρασίας. Προχωρώντας από αυτό, οι συνιστώμενες τιμές για τη σχετική υγρασία αέρα: το καλοκαίρι έως και 55%, το χειμώνα έως και 45%.
 • Ποσότητα καθαρού αέρα. Ο ελάχιστος όγκος του παρεχόμενου φρέσκου αέρα καθορίζεται από πρότυπα υγιεινής (80 m³ / h ανά άτομο) και από την ανάγκη να αφομοιώνεται η υγρασία από τον αέρα (χωρίς αφυγραντήρα συμπυκνωμένου αέρα). Το καλοκαίρι ο όγκος του παρεχόμενου αέρα είναι συνήθως υψηλότερος από τον χειμώνα, διότι στη θερμή περίοδο η διαφορά στην περιεκτικότητα σε υγρασία του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα είναι χαμηλότερη.
 • Η αναλογία παροχής και εξαγωγής αέρα. Στην πισίνα συνιστάται η διατήρηση μικρής απόρριψης (ο ρυθμός ροής του αέρα εξάτμισης πρέπει να είναι 10-15% υψηλότερος από τον αέρα τροφοδοσίας). Αυτό εμποδίζει την εξάπλωση υγρού αέρα και οσμών από την πισίνα σε άλλους χώρους.
 • Κινητικότητα του αέρα. Σε αντίθεση με τους χώρους όπου ο εξαερισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί για λίγο στην αίθουσα πισίνα σταθερή κινητικότητα αέρα θα πρέπει να παρέχεται με βάση 6-πλάσια ανταλλαγή αέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ακίνητο αέρα, ακόμη και σε φυσιολογικό μέσο υγρασία κοντά ψυχρές επιφάνειες σχηματίζονται ζώνες στασιμότητας, όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το σημείο δρόσου και της συμπύκνωσης είναι η απώλεια. Για να αποφευχθεί αυτό, ο αέρας πρέπει να αναμειγνύεται συνεχώς. Το χειμώνα αφομοίωση υγρασία δεν απαιτείται συνήθως μία ποσότητα του εξωτερικού αέρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη κινητικότητα της μονάδας εξαερισμού που χρησιμοποιείται με τον θάλαμο ανάμιξης (κατά την οποία η εξωτερική και εσωτερική αέρας αναμειγνύονται σε μία προκαθορισμένη αναλογία και τροφοδοτείται μέσα στο δωμάτιο). Σημειώστε, επίσης, ότι η επιλογή της ρύθμισης διαχυτών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η ροή του αέρα πρέπει να περάσουν μαζί τις κρύες επιφάνειες (συνήθως κατακόρυφα κατά μήκος του παραθύρου), αλλά στην περιοχή κολύμβησης θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια, δεδομένου ότι δημιουργεί όχι μόνο δυσφορία για την ομάδα των επισκεπτών, αλλά και σημαντικά εντείνει την εξάτμιση της υγρασίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραμέτρους του ατμοσφαιρικού αέρα και τους κανόνες για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού στην πισίνα, μπορείτε να βρείτε στις συστάσεις του ABOK 7.5-2012 που αναφέρονται ήδη.

Επιλογή του συστήματος εξαερισμού της πισίνας

Για τον αερισμό της πισίνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία μονάδες εξαερισμού διαφορετικών τύπων, το κόστος των οποίων μπορεί να διαφέρει μερικές φορές. Η απλούστερη και φθηνότερη επιλογή είναι μια συμβατική μονάδα αερισμού και ένας ανεμιστήρας εξάτμισης συγχρονισμένος με αυτήν. Μειωμένη υγρασία γίνεται αυτόνομο ρεύμα αέρα (το καλοκαίρι αφομοίωση υγρασία του εξωτερικού αέρα δεν είναι πάντα εφικτό). Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα για την επιφάνεια του νερού της πισίνας 20 τ.μ. απαιτούμενη ροή αέρα σε 600-800 m³ / h, πράγμα που σημαίνει κατανάλωση περίπου 13 kWh το χειμώνα. Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας αρκετές φορές επιτρέπουν σύγχρονα εξειδικευμένα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, αλλά αυτό το σύστημα εξαερισμού θα κοστίσει περισσότερο. Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν παρέχουν μόνο πολυβάθμιο σύστημα ανάκτησης (αντλία θερμότητας αρκετές καταρράκτες πλάκα θερμότητας + / ξηραντήρα αέρα), αλλά επίσης για να αλλάξει τη διαμόρφωση ευέλικτο σύστημα σύμφωνα με τις παραμέτρους εξωτερικό αέρα και τον επιλεγμένο τρόπο λειτουργίας. Ακόμη και με σχετικά χαμηλά τιμολόγια για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια κόστος ιδιοκτησίας (αρχικό κόστος συν λειτουργίας) σύγχρονο σύστημα εξαερισμού είναι πιθανό να είναι χαμηλότερο από το σύστημα άμεσης ροής με χαμηλό κόστος. Σημειώστε ότι η τιμή της μονάδας διαχείρισης αέρα μπορεί να αυξηθεί λόγω των πρόσθετων λειτουργιών, όπως είναι ο αέρας ή θέρμανση νερού ψύξης στην υπερβολική ζέστη πισίνα παράγεται κατά τη λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος σε λειτουργία αφύγρανσης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω συμβατικά συστήματα εξαερισμού για να αερίσω την πισίνα; Αν πρόκειται για σύστημα τροφοδοσίας, στο οποίο έρχεται μόνο ο εξωτερικός αέρας, δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Ωστόσο, οι μονάδες διαχείρισης αέρα και μονάδες εξαερισμού και ένα θάλαμο ανάμειξης πρέπει να έχει μια προστασία από τη διάβρωση των εναλλακτών θερμότητας, δεδομένου ότι η μεταφορά των θερμό και υγρό αέρα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση των μη επεξεργασμένων μεταλλικών επιφανειών. Για παράδειγμα, ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ένα αδρανές υλικό όπως πολυπροπυλένιο, αν συμβατικό εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιείται από αλουμίνιο, είναι, όπως και το υπόλοιπο των εναλλακτών θερμότητας (θερμοσίφωνας, εξατμιστής, συμπυκνωτής) θα πρέπει να έχουν μια ειδική προστασία από τη διάβρωση.

Λειτουργίες λειτουργίας της μονάδας αερισμού

Στα σύγχρονα εξειδικευμένα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης με σύστημα ψηφιακού αυτοματισμού, όλες οι λειτουργίες ρυθμίζονται μία φορά κατά τη θέση σε λειτουργία. Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται πλέον να αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις του συστήματος: για τον έλεγχο αυτό θα είναι αρκετό για να αλλάξετε τη λειτουργία και κατάσταση αναμονής (αυτό μπορεί να γίνει τόσο με την κονσόλα και να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό διακόπτη για το σκοπό αυτό).

Εάν η πισίνα χρησιμοποιείται για την εξαερισμού εξαερισμού με απλοποιημένο σύστημα αυτοματισμού ή το μοντέλο δεν έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό, ο χρήστης πρέπει να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τον τρόπο λειτουργίας της θέρμανσης, ρυθμίστε την υγρασία, ανάλογα με την εποχή, για να αλλάξετε άλλες ρυθμίσεις. Και ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού που οφείλεται σε μη-βέλτιστες ρυθμίσεις κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτρέψει να διατηρήσει ένα άνετο περιβάλλον με το χαμηλότερο δυνατό κατανάλωση ενέργειας.

Ειδικά μοντέλα συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής για τις πισίνες λειτουργούν σε δύο κύριες λειτουργίες:

 • Λειτουργία λειτουργίας (μπορεί επίσης να καλείται λειτουργία ημέρας). Σε αυτή τη λειτουργία, η μονάδα αερισμού λειτουργεί κατά τη λειτουργία της πισίνας, όταν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, ενώ το δωμάτιο τροφοδοτείται συνεχώς με προκαθορισμένο ποσό εξωτερικού αέρα (όχι χαμηλότερο από τον υγειονομικό κανόνα). Η αφυδάτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο με αφομοίωση της υγρασίας από τον εξωτερικό αέρα όσο και με μια συνδυασμένη μέθοδο (αφομοίωση + συμπύκνωση ξηράνσεως αέρα). Στη δεύτερη περίπτωση, η κατανάλωση ισχύος θα είναι χαμηλότερη.
 • Κατάσταση αναμονής (μπορεί επίσης να ονομάζεται λειτουργία νύχτας). Σε αυτή τη λειτουργία, ο αναπνευστήρας λειτουργεί απουσία ανθρώπων στο δωμάτιο. Έξω ο αέρας παρέχεται μέσα στο δωμάτιο, εργοστάσιο εξαερισμού λειτουργεί με τρόπο επανακυκλοφορίας (αυτό εξοικονομεί ενέργεια χωρίς σπατάλη στην εξωτερική θέρμανση του αέρα). Αυτοματοποίηση ενώ παρακολουθεί συνεχώς την υγρασία του αέρα και κατά τη διάρκεια της ανύψωσης του πάνω από ένα προκαθορισμένο επίπεδο περιλαμβάνει ένα κύκλωμα ψυκτικού μέσου για τη συμπύκνωση αφύγρανση του συμπιεστή (εάν η σύνθεση είναι ένα αποξηραντικό AHU) ή παίρνει το εξωτερικό αέρα για αφομοίωση της υγρασίας (εάν δεν ξηραντικό). Η μονάδα διαχείρισης αέρα μπορεί να προσαρμοστεί λειτουργία αερισμού σε κατάσταση αναμονής - μία φορά την ημέρα σε ένα δωμάτιο για ένα μικρό χρονικό διάστημα φρέσκο ​​αέρα είναι ότι δεν υπάρχει καμία συσσωρευμένη οσμές.

Ορισμένα μοντέλα έχουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης εργασία. Εάν υπάρχει δυσλειτουργία του ενσωματωμένου ή αυτόνομου αφυγραντήρα και η υγρασία του αέρα ανεβαίνει πάνω από την κρίσιμη στάθμη, αυξάνεται η παροχή υπαίθριου αέρα για την αφομοίωση της υγρασίας.

Λεπτομερέστερα με τον τρόπο λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού μπορείτε να βρείτε στην τεκμηρίωση στους χώρους των κατασκευαστών.

Παραλλαγές τεχνικών λύσεων για τον εξαερισμό της πισίνας

Πάνω από τα παραπάνω έχουμε περιγράψει εν συντομία τις διαφορές μεταξύ συμβατικών συστημάτων εξαερισμού και εξειδικευμένων μοντέλων σχεδιασμένων για την οργάνωση του εξαερισμού της πισίνας. Τώρα θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις πρακτικές τεχνικές λύσεις με βάση διάφορες συσκευές.

1. Εγκατάσταση τροφοδοσίας και εξαγωγής, αυτόνομο στεγνωτήρα αέρα.

Αυτή είναι μια από τις πιο απλές και φθηνές επιλογές. Οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής διατηρούνται στο δωμάτιο με την απαραίτητη πρόσληψη καθαρού αέρα σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και παρέχουν επίσης την απαραίτητη απαλλαγή. Υγρασία υποστηρίζονται μεμονωμένα (αυτόνομη) τοιχώματος αποξηραντικό, το οποίο παρέχει επίσης την αναγκαία κινητικότητα αέρα: ανεμιστήρας στεγνωτήριο λειτουργεί συνεχώς και ο συμπιεστής ενεργοποιείται από μία εντολή από ένα υγροστάτη, όταν η υγρασία του αέρα υπερβαίνει μία προκαθορισμένη τιμή. Σε κατάσταση αναμονής, ο εξαερισμός δεν είναι απαραίτητος και πρέπει να απενεργοποιηθεί για εξοικονόμηση ενέργειας.

Εάν στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα, η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τη θερμοκρασία δωματίου, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα τροφοδοσίας με ψύκτη Freon που λειτουργεί σε συνδυασμό με την KKB.

Το πλεονέκτημα της εξεταζόμενης επιλογής είναι μόνο η δυνατότητα χρήσης του ευρέως διαδεδομένου μη εξειδικευμένου εξοπλισμού. Έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Έλλειψη ελέγχου: οι παράμετροι πρέπει να ρυθμίζονται σε δύο ανεξάρτητα συστήματα (αερισμός και αποξηραντικό).
 • Ο τοίχος εγκατεστημένος αφυγραντήρας που βρίσκεται στην περιοχή της πισίνας υποβαθμίζει το σχεδιασμό του χώρου και παράγει ισχυρό θόρυβο όταν λειτουργεί ο συμπιεστής.
 • Προβλήματα με την οργάνωση μιας ομοιόμορφης κατανομής αέρα πάνω από την πισίνα, επειδή η κινητικότητα του αέρα παρέχεται από μια ροή που εξέρχεται από ένα σημείο (ο τοίχος δεν επιτρέπει τη σύνδεση αεραγωγών σε αυτό για διανομή ροής αέρα).
 • Υψηλή κατανάλωση ενέργειας λόγω έλλειψης ανάκτησης θερμότητας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από την εμφάνιση των αφύγραντων στον τοίχο, η υγρασία μειώθηκε μόνο με την αφομοίωση της υγρασίας από τον εξωτερικό αέρα: στις λεκάνες, το σύστημα που περιγράφηκε εδώ χρησιμοποιήθηκε μόνο χωρίς αφυγραντήρα. Ένα σοβαρό μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος ήταν η ανάγκη παροχής αεροπορικής κινητικότητας με καθαρό αέρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα κολοσσιαίες απώλειες ενέργειας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου του έτους. Εάν μειώσετε τη χωρητικότητα της μονάδας τροφοδοσίας στο πρότυπο υγιεινής, τότε ο κίνδυνος συμπύκνωσης στα παράθυρα και στις γωνίες του δωματίου, όπου ο αέρας είναι κακώς αναμειγμένος, είναι μεγάλος. Παρακάτω, στον πίνακα με τα αποτελέσματα των υπολογισμών κατανάλωσης ενέργειας, η επιλογή χωρίς αποξηραντικό δίδεται στον αριθμό 0 για να αποδειχθεί η οικονομική αναποτελεσματικότητα μιας τέτοιας λύσης.

Είναι δυνατόν να γίνει χωρίς ένα ακριβό αφυγραντήρα, εάν οι κλιματολογικές συνθήκες καθιστούν δυνατή την αφομοίωση της υγρασίας με καθαρό αέρα; Ναι, για αυτό αρκεί να χρησιμοποιείτε μια μονάδα τροφοδοσίας με ένα θάλαμο ανάμειξης, όπως στην επόμενη έκδοση.

2. Μονάδα τροφοδοσίας με θάλαμο ανάμειξης, σύστημα εξάτμισης, αυτόνομο στεγνωτήρα αέρα.

Αν είναι εξοπλισμένα με θάλαμο εγκατάσταση εφοδιασμού ανάμιξης, όπου θα αναμιγνύονται μία προκαθορισμένη αναλογία και αέρα ανακυκλοφορίας, ο αέρας που απαιτείται από την κινητικότητα μπορεί να εφοδιάζεται με ένα σύστημα εξαερισμού, ένα αποξηραντικό είναι απαραίτητο μόνο για να μειωθεί η υγρασία το καλοκαίρι, όταν η περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα γίνεται πάρα πολύ υψηλή. Έτσι πήραμε απαλλαγούμε από τα προβλήματα με ομοιόμορφη κατανομή αέρα: ένα μείγμα φρέσκου και ανακυκλωμένου αέρα τροφοδοτείται μέσω διανομέων που βρίσκονται σε όλο το δωμάτιο.

Εάν δεν υπάρχουν περιόδους στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα (ή είναι πολύ σύντομες), όταν η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα δεν επιτρέπει τη μείωση της υγρασίας του αέρα με αφομοίωση, ο αφυγραντήρας αέρα δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος του συστήματος. Και εκείνες τις μέρες, όταν είναι πολύ ζεστό και υγρό στο δρόμο, απλά μην χρησιμοποιείτε την πισίνα (η επιφάνεια του νερού πρέπει να καλύπτεται με μια μεμβράνη για να μειωθεί η εξάτμιση της υγρασίας).

3. Στεγνωτήριο καναλιών με προσθήκη καθαρού αέρα, σύστημα εξάτμισης.

Ο λόγος για τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα των δύο πρώτων επιλογών ήταν η χρήση ενός αυτόνομου αφυγραντήρα αέρα. Εάν αντί αυτού εγκαταστήσετε έναν καυστήρα καναλιών με έναν θερμαντήρα και τη δυνατότητα ανάμειξης με καθαρό αέρα, τότε μπορείτε να αρνηθείτε από την μονάδα παροχής αέρα: όλη η επεξεργασία καθαρού αέρα θα πραγματοποιηθεί στον αφυγραντήρα του καναλιού. Αυτή η επιλογή μπορεί ήδη να συνιστάται για χρήση σε μικρές ιδιωτικές πισίνες, διότι με κόστος είναι περίπου η ίδια με τις δύο πρώτες επιλογές, αλλά στερείται όλων των ελλείψεων τους, εκτός από την υψηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία παραμένει ακριβώς η ίδια. Πράγματι, ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται από ένα τηλεχειριστήριο και ο θόρυβος από τον εξοπλισμό δεν θα ακουστεί αν το ξηραντικό βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο.

4. DU με αποξηραντικό / αντλία θερμότητας.

Αν συνδυάσουμε το αποξηραντικό κανάλι από την προηγούμενη εφαρμογή με την εγκατάσταση καυσαερίων, παίρνουμε τη μονάδα διαχείρισης αέρα με ένα αποξηραντικό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως αντλία θερμότητας, δίνοντας περίπου 3-πλάσια αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος. Αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται όταν ο συμπυκνωτής συμπυκνωτή τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής και ο εξατμιστής στον αγωγό τροφοδοσίας. Το ρεύμα θερμού αέρα θερμαίνει τον συμπυκνωτή, ο συμπιεστής μεταφέρει θερμότητα στον εξατμιστή, ο οποίος θερμαίνει τον αέρα τροφοδοσίας. Αποστράγγιση ενώ εξακολουθεί να εργάζεται: κατά τη διάρκεια της ψύξεως του υγρού αέρα στο συμπύκνωσης εξατμιστή λαμβάνει χώρα (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της ψυκτικής μηχανής μπορεί να βρεθεί στο τμήμα Αρχή του κλιματιστικού)

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η χρήση μιας μονάδας για την επεξεργασία τόσο της ροής τροφοδοσίας όσο και της ροής καυσαερίων. Αυτό όχι μόνο απλοποιεί τη στάθμιση των ταχυτήτων του εφοδιασμού και ανεμιστήρα εξάτμισης για να διατηρήσει την επιθυμητή κενού, αλλά επίσης επιτρέπει την ευελιξία να αλλάξει τις λειτουργίες όλων των συστατικών για μέγιστη άνεση και την ενεργειακή απόδοση. Στην PVU, η δυνατότητα ελέγχου του σεναρίου πραγματοποιείται συνήθως όταν η αλλαγή των τρόπων λειτουργίας εκτελείται από το χρονοδιακόπτη, υποστηρίζονται οι έλεγχοι αερισμού, κλιμακωτής λειτουργίας και άλλοι τρόποι λειτουργίας. Επιπλέον, είναι προαιρετικά δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ψυκτική μηχανή για την ψύξη του αέρα τροφοδοσίας.

5. SSP με αναρρόφηση και αποξηραντική / αντλία θερμότητας.

Η προηγούμενη έκδοση είναι σχεδόν ιδανική, αλλά μια αντλία θερμότητας χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του αέρα, η οποία απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια για λειτουργία. Και στις περισσότερες περιοχές της Ρωσίας είναι πιο επικερδές να θερμαίνεται περισσότερο φυσικό αέριο παρά ηλεκτρική ενέργεια. Αν, για ένα ορισμένο ποσό της θερμότητας κατά τη χρήση ένας λέβητας αερίου πρέπει να καταβληθεί 3-4 φορές λιγότερο από ό, τι όταν χρησιμοποιείται μία ηλεκτρική θερμάστρα, το πλεονέκτημα αντλία θερμότητας χάνεται και τη θέρμανση του αέρα για να καταστεί οικονομικά αποδοτική θερμοσίφωνα (αντλία θερμότητας δημιουργεί θερμότητα από 2 έως 5 φορές μεγαλύτερο η ακριβής τιμή εξαρτάται από τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό και τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα - όσο χαμηλότερη είναι, τόσο μικρότερη είναι η COP). Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα PVU με εναλλάκτη θερμότητας πλάκας, το οποίο εξοικονομεί θερμότητα και δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Ο συμπιεστής αφυγραντήρα ενεργοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγρασία ή να ψυχθεί.

Σημειώστε ότι εάν η πισίνα βρίσκεται σε περιοχή με κρύο κλίμα, όπου είναι εφικτή η αποτελεσματική αποστράγγιση του αέρα το καλοκαίρι με αφομοίωση της υγρασίας, δεν χρειάζεται το ξηραντικό και μπορεί να εγκαταλειφθεί για να μειωθεί το κόστος του συστήματος. Στη συνέχεια, η χρήση ενός εξειδικευμένου SST με μια συσκευή ανάκτησης πλάκας χωρίς αφυγραντήρα θα είναι βέλτιστη.

Τα εξειδικευμένα SOP είναι συνήθως εξοπλισμένα με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για την παρακολούθηση της κατάστασης του περιβάλλοντος, που τους επιτρέπει να διατηρούν τις καθορισμένες παραμέτρους του αέρα με μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Στο πλαίσιο αυτής της ανασκόπησης, δεν μπορούμε να περιγράψουμε λεπτομερώς όλες τις δυνατότητες του SWP για τις ομάδες, αλλά αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην τεκμηρίωση στους ιστότοπους των κατασκευαστών.

Εξαερισμός της πισίνας

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Οποιοδήποτε δωμάτιο στην οποία βρίσκεται η πισίνα είναι αρκετά συγκεκριμένο, κυρίως λόγω της αφθονίας του υδρατμού. Όπως είναι γνωστό, η υγρασία ρυθμίζεται με τη μορφή συμπυκνώματος σε ψυχρότερες επιφάνειες, ως αποτέλεσμα των οποίων αναπτύσσονται διαβρωτικές διεργασίες, εμφανίζονται μύκητες και σήψη. Επιπλέον, σε αυτό το δωμάτιο θολό παράθυρα, και η υγρασία εγκαθίσταται σχεδόν σε όλα όσα βρίσκονται εκεί. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, θα χρειαστείτε εξαερισμό υψηλής ποιότητας στην πισίνα. Σχετικά με το τι είναι, τι χρειάζεστε και πώς να εγκαταστήσετε και θα συζητηθεί στο σημερινό άρθρο.

Τι μπορεί να απαιτηθεί για τον αερισμό των πισίνων;

Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του αέρα και του νερού στο δωμάτιο όπου βρίσκεται η πισίνα, η υγρασία εξατμίζεται με ασφάλεια από το κύπελλο και είναι αδύνατο να παρεμποδιστεί αυτή η διαδικασία. Καθιστώντας σε όλα τα δομικά στοιχεία ή απλά αντικείμενα του εσωτερικού χώρου, η υγρασία οδηγεί αναπόφευκτα στην υποβάθμιση τους. Ωστόσο, εάν σχεδιάσετε και εξοπλίσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού, θα απομακρυνθεί αποτελεσματικά όλη η εξάτμιση του αέρα στο δρόμο.

Ένα άλλο μειονέκτημα της αφθονίας των ατμών νερού στο δωμάτιο είναι ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην πισίνα απλά αισθάνονται δυσφορία. Επιπλέον, ο υγρός αέρας επηρεάζει δυσμενώς το αναπνευστικό σύστημα, καθώς και την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου στο σύνολό του. Τέλος, ο τρίτος λόγος για τον οποίο ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός σε αυτή την περίπτωση είναι η αναπόφευκτη ζημιά σε όλο το ηλεκτρονικό εξοπλισμό της πισίνας. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό, ακόμη και τα φωτιστικά οροφής, προστατευμένα από γυαλί, είναι εκτός λειτουργίας.

Για να γίνει το σύστημα αερισμού πιο αποτελεσματικό, είναι συνήθως εξοπλισμένο με αφυγραντήρες αέρα. Οι ίδιοι από συστήματα εξαερισμού, παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλά, αλλά τα πιο δημοφιλή μεταξύ τους χρησιμοποιούν μόνο δύο:

 • με διαχωρισμό της εκροής / εισροής αέρα.
 • Προμήθεια και εξάτμιση (με δυνατότητα ανάκτησης θερμότητας).

Επιλογή 1 - με διαχωρισμό της εκροής αέρα / εισαγωγής αέρα

Αυτός ο τύπος συστήματος εξαερισμού διαιρείται, ο αέρας στην περίπτωση αυτή εισέρχεται και εξέρχεται από ξεχωριστά στοιχεία του συστήματος. Εάν μιλάμε για το κόστος, ο εξοπλισμός για τον εξαερισμό αυτό είναι πολύ φθηνότερος (αν συγκριθεί με την επιλογή που περιγράφεται στην επόμενη παράγραφο του άρθρου), αλλά στο μέλλον θα απαιτήσει αναγκαστικά σημαντικές δαπάνες για τον εαυτό του. Επιπλέον, οι διαστάσεις του ξεχωριστού συστήματος εξαερισμού είναι αρκετά μεγάλες, επομένως, είναι πολύ δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε (ειδικά σε μικρούς χώρους).

Δώστε προσοχή! Ο εξαερισμός της πισίνας έχει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό - ο καθαρός αέρας μέσα σε αυτό τροφοδοτείται στο δωμάτιο ξεχωριστά από την παράλληλη έξοδο αέρα, η οποία κατάφερε να βρέξει, στο δρόμο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τέτοια συστήματα εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένα κατά τη φάση κατασκευής των λεκανών απορροής. Στο ρόλο του κύριου στοιχείου στην περίπτωση αυτή είναι ένας ανεμιστήρας που είναι ενσωματωμένος στους αγωγούς εξαγωγής.

Μιλώντας ειδικά για την εισροή καθαρού αέρα, πραγματοποιείται μέσω τέτοιων συσκευών:

 • μονάδα ελέγχου, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τον όγκο των συνθηκών αέρα και θερμοκρασίας τροφοδοσίας.
 • μια συσκευή εισαγωγής αέρα στην οποία υπάρχει μια βαλβίδα που δεν επιτρέπει στον ψυχρό εσωτερικό αέρα να εισέλθει στις εγκαταστάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο.
 • Ανεμιστήρας, μέσω της οποίας αντλείται ο αέρας.
 • Καθαρισμός φίλτρου για τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα.
 • μια συσκευή θέρμανσης μέσω της οποίας θερμαίνεται αυτός ο εισερχόμενος αέρας.

Επιλογή δύο - τροφοδοσία και εξάτμιση (με τη λειτουργία ανάκτησης θερμότητας)

Αν μιλάμε για αυτό το είδος συστήματος εξαερισμού, τότε λειτουργεί σε μια ενιαία μονάδα. Τι είναι το χαρακτηριστικό ενός τέτοιου συστήματος θα απαιτήσει σημαντικό κόστος, ακόμη και κατά τη διάρκεια την προμήθεια όλου του εξοπλισμού που απαιτείται για αυτό, αλλά την περαιτέρω λειτουργία θα συναντήσετε μια ευχάριστη έκπληξη - μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων (πολύ μεγαλύτερη από την υλοποίηση που περιγράφεται παραπάνω).

Θα γνωρίσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης τέτοιων συστημάτων.

 1. Πρώτα απ 'όλα, η εγκατάστασή του δεν απαιτεί πολύ χώρο. Σε ένα μπλοκ βρίσκονται όλα τα εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του συστήματος, επομένως το σύνολο του συγκροτήματος αποδεικνύεται πολύ μεγάλο, αν το συγκρίνουμε με τον εξαερισμό, στον οποίο διαχωρίζονται τα στοιχεία. Ιδανικό για πισίνες, η περιοχή των οποίων είναι ασήμαντη και συνεπώς χρησιμοποιείται συχνότερα σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες.
 2. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι κατά τη λειτουργία του συστήματος δεν καταναλώνεται τόση ηλεκτρική ενέργεια, δεδομένου ότι σε αυτό (όπως μπορεί να κριθεί από το όνομα) υπάρχει ένα recuperator. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, μπορείτε να εξοικονομήσετε από 50 έως 40 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται με αέριο, αλλά δεν αναμιγνύεται με αυτό. Με άλλα λόγια, το καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο διατηρείται στο ίδιο επίπεδο μόνο χάρη στη θερμική του δεξαμενή. Και αυτό, με τη σειρά του, μειώνει την απαιτούμενη ισχύ του εφαρμοζόμενου κινητήρα περίπου δύο ή δυόμισι φορές.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημαντικά στοιχεία:

 • εισερχόμενος θερμαντήρας αέρα.
 • ανεμιστήρα (όλοι οι ίδιοι ανεφοδιασμό και εξαγωγή).
 • θερμικός ανακτητής;
 • Το φίλτρο καθαρισμού που απαιτείται για τον καθαρισμό του καθαρού αέρα.
 • Το τελευταίο στοιχείο είναι μια διπλή βαλβίδα, μέσω της οποίας μπλοκάρεται η παροχή ψυχρού αέρα, αν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο.

Σημειώστε επίσης ότι το σύστημα που περιγράφηκε παραπάνω, εξοπλισμένο με συσκευή ανάκτησης θερμότητας, είναι συχνά εξοπλισμένο με λειτουργία αυτόματης ρύθμισης των δεικτών θερμοκρασίας καθώς και των τιμών του αριθμού των υδρατμών. Επιπλέον, επιπλέον, ο εξαερισμός της πισίνας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με συσκευές που διανέμουν θερμό αέρα σε άλλους χώρους. Ένα άλλο παράδειγμα μιας συσκευής "μπόνους" είναι ένας αφυγραντήρας αέρα.

Η δυνατότητα ανάκτησης θερμότητας στην πισίνα

Το σύστημα εξαερισμού της πισίνας σε εξοχικό ή πάρκο νερού με ανάκτηση θερμότητας θα εξοικονομήσει σημαντικά χρήματα για τη θέρμανση του παρεχόμενου αέρα. Ο ανακτητής χρησιμοποιεί θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής για να θερμάνει τον καθαρό αέρα. Ο εναλλάκτης θερμότητας ανάκτησης θερμότητας μπορεί να έχει πλάκα, περιστρεφόμενο ή να λειτουργεί με την αρχή μιας αντλίας θερμότητας.

Η ανάκτηση το καλοκαίρι σας επιτρέπει να ψύχετε τον αέρα που τροφοδοτείται στο εσωτερικό. Κατά μέσο όρο, η ετήσια εξοικονόμηση είναι περίπου 70%. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με φίλτρα και θερμαντήρα, ο οποίος, εάν είναι απαραίτητο, μεταφέρει τη θερμοκρασία του αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία (για παράδειγμα, το χειμώνα).

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ανταλλαγής αέρα στην πισίνα

Ο εξαερισμός της πισίνας έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, να παρέχει φρέσκο ​​αέρα, να δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα για τους επισκέπτες. Η διάταξή του διαφέρει ριζικά από το σύστημα ανταλλαγής αέρα στο σπίτι / διαμέρισμα. Ο αερισμός του σπιτιού πρέπει:

 • Εξασφάλιση της παροχής ποιοτικού αέρα στις εγκαταστάσεις.
 • Για να συναγάγετε τα εκπληκτικά ρεύματα έξω.

Ο κύριος σκοπός του συστήματος ανταλλαγής αέρα εσωτερικής πισίνας είναι η διατήρηση της σχετικής υγρασίας του εσωτερικού περιβάλλοντος μέσα στα καθιερωμένα πρότυπα. Επιπλέον, πρέπει να οργανωθεί η παροχή καθαρού αέρα και η απόρριψη αποβλήτων.

Προσοχή: το καθήκον περιπλέκεται από το γεγονός ότι όλα αυτά πρέπει να διευθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν άνετα στην αίθουσα της πισίνας.

Σχεδιασμός ιδιωτικών πισινών, χαρακτηριστικά

Η πισίνα σε μια ιδιωτική κατοικία είναι χτισμένη σύμφωνα με ένα μεμονωμένο έργο και έχει το δικό της μοναδικό σχεδιασμό. Οι βασικές απαιτήσεις για αυτό είναι η ασφάλεια για τους ανθρώπους και τα κτίρια, η άνεση.

Κατά κανόνα, η πισίνα δίνεται ένα ξεχωριστό δωμάτιο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Η επιφάνεια της επιφάνειας του νερού είναι 18-50 m2 κατά μέσο όρο, το βάθος είναι 4-6 m. Γύρω από τη δεξαμενή κατασκευάζονται τροχιές πλάτους έως και 3 m. Οι τοίχοι από τούβλα ή γυαλί είναι οι κατασκευές περίφραξης του κτιρίου. Σύμφωνα με την περίμετρο του συστήματος θέρμανσης του δωματίου που.

Η πισίνα στο ιδιωτικό σπίτι σχεδιάζεται κυρίως για 2-5 άτομα. Σύμφωνα με τον τρόπο χρήσης, μπορεί να είναι μόνιμη, εποχιακή, περιοδική. Όταν η δεξαμενή δεν χρησιμοποιείται, είναι σκιασμένη.

Σχεδιασμός του αερισμού της πισίνας: λαμβάνουμε υπόψη τις κανονιστικές απαιτήσεις

Σύμφωνα με τα πρότυπα που λειτουργούν στον χώρο της CIS, η θερμοκρασία του νερού στην πισίνα του αρχοντικού πρέπει να είναι 30-32 ° C, ο αέρας στην αίθουσα - 1-2 ° C υψηλότερος. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο πρώτος δείκτης είναι τουλάχιστον 28 ° C. Η θερμοκρασία του αέρα στην αίθουσα της πισίνας πρέπει να είναι υψηλότερη από το νερό στους 2-4 ° C, αλλά όχι περισσότερο από 34 ° C. Η ευνοϊκότερη σχετική υγρασία είναι μέχρι 65%. Τουλάχιστον 80 m3 αέρα ανά ώρα πρέπει να ρέουν ανά άτομο στο δωμάτιο. Η ταχύτητα κίνησης των ρευμάτων είναι έως 0,2 m / s. Το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου είναι μέχρι 60 dB.

Προσοχή: Για να αποφευχθεί η στασιμότητα του αέρα στην αίθουσα, η ισχύς της μονάδας καυσαερίων πρέπει να είναι υψηλότερη από τις μονάδες αερισμού, αλλά όχι περισσότερο από το ήμισυ της πολλαπλής ανταλλαγής.

Προσδιορίστε τη βέλτιστη σχετική υγρασία της πισίνας σε ιδιωτική κατοικία

Παρόλο που οι ρωσικές ρυθμίσεις επιτρέπουν την υγρασία στο χώρο κολύμβησης στο 65%, σε ιδιωτικές κατοικίες, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στο 45-50%. Ο λόγος για αυτό είναι:

 • δυσφορία των ατόμων που διαμένουν στην πισίνα.
 • το σχηματισμό συμπύκνωσης στα παράθυρα, στους τοίχους.

Τα ευρωπαϊκά πρότυπα προσανατολίζονται στην σωματική άνεση ενός ατόμου. Σύμφωνα με αυτά, το ανώτατο όριο αυτής της κατάστασης είναι υγρασία 45-50%.

Προκειμένου το σύστημα εξαερισμού να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη:

 • οι διαστάσεις του δωματίου.
 • την επιφάνεια της επιφάνειας του νερού.
 • την απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα και νερού.
 • τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν την πισίνα.
 • το ποσοστό εξάτμισης της υγρασίας. Το ζεστό νερό εξατμίζεται ταχύτερα από το κρύο νερό.

Με βάση αυτές τις παραμέτρους, επιλέγει ένα συγκεκριμένο εξοπλισμό εξουσία. Εάν το σύστημα εξαερισμού οργανώνεται σωστά, επί των επιφανειών των κτιρίων θα εγκατασταθούν συμπυκνωμάτων, πράγμα που θα οδηγήσει σε σήψη των ξύλινων στοιχείων, διάβρωση του μετάλλου, η εμφάνιση μούχλας στους τοίχους.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Εξαερισμός της πισίνας

Ένα σημαντικό στοιχείο της πισίνας είναι οι τεχνικές λύσεις για τον εξαερισμό και την αφυδάτωση αέρα. Το σύστημα μικροκλιμάτων της πισίνας έχει σχεδιαστεί για να λύσει δύο προβλήματα - να ελέγξει την υγρασία του αέρα και να δημιουργήσει ανταλλαγή αέρα.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό στην πισίνα;

Στη δεξαμενή, μεγάλη ποσότητα νερού εξατμίζεται από την ανοικτή επιφάνεια του νερού και παρακάμπτει. Αυτό οδηγεί σε υδάτωση του αέρα και κορεσμό του με χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του νερού.

 • Συμπύκνωση στους τοίχους και τα παράθυρα
 • Δημιουργία μούχλας και μύκητες σε υγρούς χώρους
 • Καταστροφή οικοδομικών δομών

Για να αποφευχθεί αυτό και, αντίθετα, να διατηρηθεί το μικροκλίμα στην πισίνα φρέσκο ​​και υγιεινό, χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα συστήματα:

 1. συνδυασμένο εξαερισμό και εξαερισμό εισόδου
 2. εξαναγκασμένος εξαερισμός + αφυγραντήρας

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής που οφείλεται στην ανταλλαγή αέρα αφαιρεί ταυτόχρονα τον αέρα στην πισίνα και εκπέμπει αέρα στο δωμάτιο.

Παράμετροι λειτουργίας

Για να εξασφαλίσετε ένα βέλτιστο μικροκλίμα, ανάλογα με τον τύπο της πισίνας, συνιστάται να ορίσετε τις ακόλουθες θερμοκρασίες νερού:

Η θερμοκρασία του αέρα στην πισίνα συνιστάται να ρυθμιστεί 1-2 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία του νερού. Αυτός ο δείκτης είναι βέλτιστος από την άποψη της άνεσης και δεν επιτρέπει να εξατμίζεται ενεργά το νερό.

Η σχετική υγρασία στις λεκάνες κυμαίνεται μεταξύ 45 και 60%.

Υπολογισμός του εξαερισμού στην πισίνα

Αφυγραντήρες αέρα

Στεγνωτήριο πλύσης τοίχου Danterm CDP 35

Σε πισίνες, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται ξηραντικά με τύπο συμπύκνωσης. Τα κύρια στοιχεία του ξηραντήρα συμπύκνωσης είναι ένας συμπιεστής, ένας εξατμιστήρας και ένας συμπυκνωτής συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε ένα κοινό κύκλωμα ψυκτικού μέσου. Υγρός αέρας, πρώτα ψύχεται και ταυτόχρονα στραγγίζεται στον εξατμιστή, στη συνέχεια θερμαίνεται σε συμπυκνωτή, στη συνέχεια επιστρέφει στο δωμάτιο και έτσι σε έναν κύκλο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ξηραντικά για τις πισίνες είναι τύπου τοίχου και καναλιού. Το τοίχωμα ξηραντικό είναι τοποθετημένο σε έναν τοίχο στην πισίνα ή σε ένα παρακείμενο χώρο.

Στεγνωτήρας αέρα αγωγού Danterm CDP 165

Ο στεγνωτήρας καναλιών εγκαθίσταται στο βοηθητικό δωμάτιο - μπορεί να είναι μια σοφίτα, ένα βεστιάριο, ένα κελάρι - και συνδέεται στην πισίνα με ένα δίκτυο αεραγωγών. Η απόσταση από τον αφυγραντήρα του καναλιού στην πισίνα καθορίζεται από το χαρακτηριστικό πίεσης του ανεμιστήρα, αλλά κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τα 20-25 μέτρα.

 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση. Ο αφυγραντήρας δεν είναι συνδεδεμένος με το δρόμο, όλη η θερμότητα παραμένει στο δωμάτιο
 • Στην πισίνα, όπου λειτουργεί μόνο ο αφυγραντήρας (χωρίς εξαερισμό), είναι συνήθως ζεστός και βουλωμένος. Προκαλείται από το γεγονός ότι ο αέρας από τον αφυγραντήρα υπερθερμαίνεται. Ο παράγοντας αυτός είναι ένα σχετικό συν το χειμώνα, αλλά ένα κρίσιμο μειονέκτημα το καλοκαίρι.
 • Δεν υπάρχει καθαρός αέρας - ο αφυγραντήρας λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης (παρόμοια με κλιματιστικό), δηλ. ανακυκλώνει τον ίδιο αέρα
 • Οι στεγνωτήρες τοίχων λειτουργούν μερικές φορές, σχετικά, θορυβώδη
 • Υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη ζεστή εποχή

Σχέδια εξαερισμού της πισίνας

Επιλογή των άριστων κυκλώματος αερισμού για την πισίνα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: το μέγεθος της πισίνας, χρονοδιάγραμμα των εργασιών της, αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, κλπ

- Αερισμός εξαγωγής και εξαγωγής + αφυγραντήρας

Η χρήση μόνο ενός αφυγραντήρα στην πισίνα, χωρίς προσεκτικό αερισμό, συχνά δεν δίνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλά βασικά σχέδια μικροκλιματικής οργάνωσης στις λεκάνες απορροής.

Σχήμα 1 Εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το κλασικό σχήμα του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής της πισίνας, το οποίο ταυτόχρονα επιλύει δύο προβλήματα: τον αερισμό του δωματίου και τον έλεγχο της υγρασίας. Για εξοικονόμηση θερμικών και ηλεκτρικών πόρων, ανάλογα με την υγρασία, τις αλλαγές απόδοσης του αερισμού ή την επανακυκλοφορία.

Σύστημα № 2 Αερισμός εξαερισμού + εξαεριστήρας

Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχει μια υδραυλική (ελάχιστη) ανταλλαγή αέρα και ο ξηραντήρας αέρα ελέγχει την υγρασία. Βέλτιστο σχέδιο από άποψη λειτουργικότητας, αξιοπιστίας και οικονομίας. Χρησιμοποιείται σε πισίνες με χώρο καθρέπτη νερού έως 40μ²

Σχέδιο № 3 Εξαερισμός εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας

Ο εξαερισμός και η αφυδάτωση εξασφαλίζονται από ένα μόνο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Ο πλάκα εναλλαγής θερμότητας εξοικονομεί μέχρι και το 70% της ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

Επίσης, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, εφαρμόζεται μείωση της χωρητικότητας της μονάδας ανάλογα με την υγρασία ή τη μερική επανακυκλοφορία.

Σχέδιο # 4 Αερισμός εξαγωγής και εξαγωγής + ανάκτηση θερμότητας + αντλία θερμότητας

Σε αυτό το σχήμα, χρησιμοποιείται ένα κλιματικό φυτό, με ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων ανάκτησης ενέργειας. Η υψηλότερη απόδοση σήμερα (έως και 90%), δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται όλοι οι τρόποι ανάκτησης θερμότητας - από την ανάκτηση (ανάκτηση θερμότητας) έως την ανακύκλωση (επαναχρησιμοποίηση αέρα). Η μονάδα διαθέτει έναν ξηραντήρα αέρα - είναι μια αντλία θερμότητας. Οι εγκαταστάσεις αυτές χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές πισίνες της κατηγορίας "πολυτελείας", αθλητικές και δημόσιες πισίνες, υδάτινα πάρκα, κλπ.

Τιμές και όροι εργασίας

Κάθε αντικείμενο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Επομένως, η ακριβής ένδειξη της τιμής του αερισμού για μια συγκεκριμένη πισίνα είναι δύσκολη.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός αερισμού για τις πισίνες διαφέρει από τον συμβατικό εξοπλισμό εξαερισμού. Οι κύριες διαφορές - αντιδιαβρωτική προστασία του εξοπλισμού και του κύτους από το επιθετικό περιβάλλον της πισίνας και τα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτοματισμού.

Σχεδιασμός αερισμού των πισίνων

Το έργο εξαερισμού της πισίνας σας επιτρέπει να επιλέξετε το βέλτιστο σχέδιο, να πάρετε με ακρίβεια τον εξοπλισμό, να συντονίσετε τις εργασίες εγκατάστασης, να βελτιστοποιήσετε τον προϋπολογισμό.

Ο σχεδιασμός του αερισμού στην πισίνα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Ο εξαερισμός της πισίνας οργανώνεται συνήθως ξεχωριστά από άλλους χώρους του κτιρίου.
 2. Συνιστάται ο σχεδιασμός εξαερισμού να ξεκινά μετά από έναν προκαταρκτικό υπολογισμό. Αυτό θα επιτρέψει τη συσχέτιση της εκτέλεσης του έργου με τον προϋπολογισμό.
 3. Μειώστε το κόστος του εξαερισμού και αποστράγγισης, μπορείτε, αν εφαρμόσετε ένα καταφύγιο για το νερό, σε μια στιγμή που η πισίνα δεν χρησιμοποιείται.
 4. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια για πισίνες πρέπει να επιλέγονται με μέγιστη θερμική αντίσταση R = 0,5 m2 * ˚Σ / W και άνω (για παράδειγμα, ένα τριμετρικό μονωτικό γυαλί με αργό). Όσο χαμηλότερη είναι η μεταφορά θερμότητας μιας μονάδας με διπλά τζάμια, τόσο λιγότερη είναι η συμπύκνωση της υγρασίας. Επίσης, ισχύουν για τους εξωτερικούς τοίχους - τόσο καλύτερα ο τοίχος είναι μονωμένος, τόσο λιγότερος κίνδυνος συμπύκνωσης υδρατμών στην επιφάνεια του.
 5. Κατά την τοποθέτηση των πινάκων τροφοδοσίας στην πισίνα καθοδηγούνται από τα παρακάτω: η ροή του καθαρού αέρα δεν πρέπει να φυσάει στο νερό και στα άτομα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Κλασικό σχέδιο κατανομής εισροής - από κάτω προς τα πάνω κατά μήκος του εξωτερικού υαλοπίνακα μέσω των γρίλιων δαπέδου.
 6. Η εισαγωγή του αέρα εξαγωγής πρέπει να γίνεται κάτω από την οροφή του δωματίου, καθώς ο υγρός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον ξηρό αέρα. Το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση των πτερυγίων είναι πάνω από τον καθρέφτη του νερού στα επάνω σημεία.
 7. Για να αποκλειστεί η ροή του υγρού αέρα από την πισίνα σε παρακείμενα δωμάτια ή στο σπίτι, ο όγκος του ρεύματος προβάλλεται με περίσσεια 10-15% έναντι της εισροής. Εάν η πισίνα βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο - αντιθέτως, ο αέρας τροφοδοσίας υπερβαίνει τον όγκο του εκχυλίσματος σε 10% για την πρόληψη κρύο αέρα από έξω από την πισίνα.
Περισσότερα για τον σχεδιασμό του εξαερισμού της πισίνας

Εγκατάσταση εξαερισμού στην πισίνα

Η εγκατάσταση του αερισμού της πισίνας πραγματοποιείται βασικά με τις ίδιες τεχνολογίες όπως η εγκατάσταση συμβατικού εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αερισμού στην πισίνα:

 • Η εγκατάσταση του εξαερισμού της πισίνας πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο ή με το σχέδιο εγκατάστασης
 • Οι αεραγωγοί κυκλικής διατομής, που είναι ίσοι, είναι προτιμότεροι από τους ορθογώνιους.
 • Οι εύκαμπτοι αγωγοί χρησιμοποιούνται μόνο για τη σύνδεση στοιχείων εξαερισμού και εξοπλισμού (ανεμιστήρες, σχάρες κ.λπ.). Το μέγιστο μήκος του τμήματος με έναν εύκαμπτο αγωγό είναι 1500 mm. Μην εγκαθιστάτε εύκαμπτους αεραγωγούς σε ένα κρυφό μέρος χωρίς περαιτέρω πρόσβαση σε αυτές.
 • Συνιστάται η χρήση αγωγών από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικών σωλήνων στη γραμμή εξαγωγής.
 • Ο άξονας εξάτμισης (ή ο αγωγός αέρα) που διέρχεται κατά μήκος του δρόμου ή του μη θερμαινόμενου χώρου πρέπει να είναι μονωμένος. Το πάχος της μόνωσης είναι 50 mm. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η συμπύκνωση υγρού αέρα μέσα στον αγωγό.
 • Ο εξοπλισμός εξαερισμού τοποθετείται καλύτερα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το ιδανικό μέρος για την τοποθέτηση του εξοπλισμού είναι ένα υπόγειο ή ένα υπόγειο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό στη σοφίτα, στο δρόμο ή στην ίδια την πισίνα, αλλά με την τήρηση των μέτρων για ηχομόνωση και θερμομόνωση.
 • Για τον εξοπλισμό και τα βασικά στοιχεία του συστήματος είναι απαραίτητο να αφήσετε πρόσβαση για την επόμενη συντήρηση και επισκευή.
 • Για να μειώσετε το θόρυβο από το λειτουργικό σύστημα εξαερισμού της πισίνας, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε τα μέγιστα μέτρα ηχομόνωσης. Τα τυπικά μέτρα για τη μείωση του θορύβου από το σύστημα εξαερισμού έχουν ως εξής: εξασθενητές ήχου και εύκαμπτα ένθετα στην είσοδο και την έξοδο των ανεμιστήρων, δοκοί στήριξης κραδασμών, ηχομονωτικά καλύμματα ανεμιστήρων.
 • Συνιστάται η χρήση ανεμιστήρων με ελεγκτές ταχύτητας. Η μείωση της ταχύτητας των ηλεκτρικών κινητήρων μπορεί να μειώσει τον θόρυβο και να μειώσει τη διαρροή, εάν εμφανιστούν.

Θέρμανση των πισίνων

Η θέρμανση της πισίνας γίνεται καλύτερα με νερό - με θερμαντικές συσκευές με θερμαντικά σώματα ή θερμαντικά σώματα. Άριστος αποδείχθηκε στον "ζεστό πάτωμα" της πισίνας. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος θέρμανσης νερού είναι γνωστά - είναι η αθόρυβη λειτουργία, η απλότητα λειτουργίας, η ελάχιστη χωρητικότητα, το σχετικά χαμηλό κόστος.

Αν, για να κάνουν τη θέρμανση του νερού δεν λειτουργεί, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση του αέρα, την ευθυγράμμιση με το σύστημα εξαερισμού και σύστημα αποχέτευσης σε μία ενιαία μονάδα θέρμανσης και εξαερισμού. θέρμανση του αέρα, έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του - υψηλή ταχύτητα προθέρμανσης δωματίου, η προσαρμογή ευθυγράμμιση της θερμοκρασίας, έλλειψη θερμαντήρες δωματίου.

Σχεδιασμός συστημάτων εξαερισμού για εσωτερικές πισίνες σε σπίτια

V. Ρ. Kharitonov, γιατρός τεχνικών επιστημών. Sci., Καθηγητής, Κρατικό Πολυτεχνείο της Μόσχας. NE Bauman, λέκτορας του εργαστηρίου ABOK

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού του εναέριου χώρου μιας εσωτερικής πισίνας σε ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι διαφέρει θεμελιωδώς από το σχεδιασμό του γενικού εξαερισμού στο ίδιο σπίτι.

Ο γενικός αερισμός συνήθως χρησιμοποιείται για την επίλυση δύο προβλημάτων:
- διατήρηση της αποδεκτής σύνθεσης αερίων και της ποιότητας του εσωτερικού αέρα (η συγκέντρωση οποιουδήποτε συστατικού του μέσου δεν πρέπει να υπερβαίνει το MPC) ·
- αφομοίωση του εσωτερικού θερμικού πλεονάσματος από τον εξωτερικό αέρα.

Ο εξαερισμός της εσωτερικής πισίνας έχει και άλλες προτεραιότητες: κύριο καθήκον είναι να διατηρηθεί η σχετική υγρασία του εσωτερικού περιβάλλοντος μέσα σε αποδεκτά όρια και τα υπόλοιπα προβλήματα (σύνθεση αερίων και απώλειες θερμότητας) αντιμετωπίζονται με επιτυχία, με λιγότερες δυσκολίες. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τον αερισμό της πισίνας, λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται στην πισίνα σε γυμνή μορφή.

Κανονιστικές απαιτήσεις και συστάσεις σχεδιασμού

Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες στο στάδιο του σχεδιασμού, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τους ρωσικούς κανονισμούς [1-4] στους 30-32 ° C και τη θερμοκρασία του αέρα 1-2 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του νερού. Τα ευρωπαϊκά πρότυπα [5, 6] συνιστούν θερμοκρασία νερού για τις πισίνες των 28 ° C και η θερμοκρασία του αέρα είναι 2-4 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του νερού, αλλά όχι πάνω από τους 34 ° C. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο σχετικής υγρασίας ρυθμίζεται στο 65%, υπολογίζεται η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα, αλλά όχι μικρότερη από 80 m 3 / h ανά κολύμβηση, η ταχύτητα του αέρα δεν υπερβαίνει τα 0,2 m / s.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των συστημάτων εξαερισμού σε αίθουσες πισίνες λουτρό πρέπει να αποκλείει το σχηματισμό των στάσιμων ζωνών στην επικράτηση μιας κουκούλας πάνω από την εισροή όχι περισσότερο από 0,5-πλάσιο ανταλλαγής. Το σύστημα εξαερισμού - μονάδες διαχείρισης αέρα με μηχανικό δίσκο, αυτόνομη, ανεξάρτητη (που δεν συνδέονται με το υπόλοιπο σύστημα εξαερισμού καμπίνας). Για δωμάτια λουτρά, συνιστάται να επιλέξετε τα συστήματα εξαερισμού με βάση την εργασία τους με δύο τρόπους: με δυνατότητα προσφοράς και μονάδες εξάτμισης που προορίζονται μόνο για τις μη εργάσιμες περίοδο της λεκάνης, καθώς και πρόσθετη εγκατάσταση, η οποία μαζί με την πρώτη ομάδα θα πρέπει να εξασφαλίζει την περίοδο λειτουργίας υπολογίζεται αναπνέει.

Οι άξονες εξαγωγής πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μονωμένες βαλβίδες με ηλεκτρική θέρμανση και τηλεχειρισμό, καθώς και παλέτες για τη συλλογή και αφαίρεση του συμπυκνώματος. Οι βαλβίδες και οι παλέτες θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στο προσωπικό σέρβις. Οι διαστάσεις του εσωτερικού τμήματος των ατράκτων προσδιορίζονται με υπολογισμό λαμβάνοντας υπόψη την βαρυτική και την πίεση του ανέμου και την πίεση που δημιουργείται από τον εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Το επίπεδο θορύβου στις αίθουσες δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 dB (A).

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ιδιωτικών πισίνων

Κάθε πισίνα στο σπίτι είναι χτισμένη σε μεμονωμένο έργο, με ατομική χωροταξική λύση, με μοναδική διακόσμηση. Η βασική απαίτηση: το μέγιστο επίπεδο φυσιολογικής και ψυχολογικής άνεσης.

Τα τελευταία 10 χρόνια, μέσω δοκιμών και σφαλμάτων, εμφανίστηκαν τα κοινά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιδιωτικής πισίνας.

Συνήθως λεκάνης λουτρού δωμάτιο βρίσκεται στο συνημμένο single-ορόφων κτίριο, η μόνη είσοδος στην αίθουσα οδηγεί από το σπίτι μέσω του βοηθητικού χώρου, πισίνα περιοχή κάτοπτρα 18 έως 50 m 2, το πλάτος των διαδρομών παράκαμψης γύρω από το λουτρό από 1 έως 3 m, το ύψος της πισίνας των 4 έως 6 m θέρμανση νερού στην περίμετρο του υαλοπίνακα, ο υαλοπίνακας μεγάλη περιοχή, με την γυάλινη πόρτα στη βεράντα.

Ο τρόπος χρήσης της πισίνας είναι βραχυπρόθεσμος, επεισοδιακός, ο αριθμός των ατόμων που κολυμπούν είναι ένας ή δύο. Όλο και περισσότερο, η επιφάνεια της λεκάνης είναι σκιασμένη.

Το σύστημα διανομής αέρα σχεδιάζεται, κατά κανόνα, υπό την πίεση της αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής διακόσμησης των οροφών και των τοίχων της αίθουσας. Δεν είναι πάντα δυνατό να ακολουθήσετε τις συνήθεις συστάσεις:

- υγρός αέρας, ως το πιο εύκολο, συνιστάται η αφαίρεση από την άνω ζώνη.

- η περιοχή των πτερύγων εξαερισμού πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να παρέχει την συνιστώμενη ταχύτητα αέρα,

- είναι επιθυμητό να επιδιωχθεί η εφαρμογή της αρχής του εξαερισμού μετατόπισης.

Κατά την άποψή μου, η πρακτική των ιδιωτικών δεξαμενών γρίλιες αέρα τροφοδοσίας πάτωμα ή γρίλιες παροχής αέρα τοίχο στο κάτω μέρος της περιοχής αίθουσα πισίνα δεν έχει το ίδιο δικαιολογημένη: πολύ συχνά αισθάνονται δυσφορία από την εναέρια κυκλοφορία, λόγω του μικρού μεγέθους του δωματίου και η γειτνίαση με τα πλέγματα εξαερισμού «χώρο εργασίας».

Δύο περιορισμοί στην επιλογή της σχετικής υγρασίας στην ιδιωτική πισίνα

Παρόλο που οι ρωσικοί κανονισμοί επιτρέπουν υψηλή σχετική υγρασία αέρα, έως και 65%, υπάρχουν δύο παράγοντες που αναγκάζουν αυτή την τιμή να μειωθεί για τις ιδιωτικές δεξαμενές σε επίπεδο 50-45% ή χαμηλότερο.

Ένας από τους προαναφερθέντες παράγοντες είναι η ταλαιπωρία, η αίσθηση της ταλαιπωρίας.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η συμπύκνωση στους τοίχους, τα παράθυρα και τις δομές.

Νωρίτερα αναφέρθηκε [12] ότι η χαμηλή σχετική υγρασία έως 15-20% δεν επηρεάζει δυσμενώς την υγεία και την υγεία των ανθρώπων.

Απαιτεί μέγιστη άνεση

Στα ευρωπαϊκά πρότυπα [5, 6] αναφέρεται ότι η σχετική υγρασία πρέπει να βρίσκεται στο πεδίο της φυσιολογικής άνεσης. Εάν η σχετική υγρασία είναι πολύ υψηλή, υπάρχει μια αίσθηση ζωντάνιας. Το ανώτατο όριο της κατάστασης άνεσης του ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί αντιστοιχεί σε μερική πίεση υδρατμών 2,27 kPa (η περιεκτικότητα σε υγρασία σε αυτή την πίεση είναι 14,3 g / kg ξηρού αέρα). Για την αποφυγή δυσφορίας στη μεγάλη θερμοκρασία του αέρα, η σχετική υγρασία πρέπει να μειωθεί (Πίνακας 1).

Συμπύκνωση, σημείο δρόσου

Οι τιμές του σημείου δρόσου (η θερμοκρασία κάτω από την οποία το συμπύκνωμα πέφτει αναπόφευκτα) δίδονται στον πίνακα. 2.

Μια επαρκής προϋπόθεση για την απουσία συμπύκνωσης ατμών σε εσωτερικούς τοίχους και παράθυρα είναι η περίσσεια της θερμοκρασίας των εσωτερικών επιφανειών του tp. πάνω από το σημείο δρόσου ttp: tσ. > ttp.

Αυτή η κατάσταση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε απαίτηση για αντίσταση στη μεταφορά θερμότητας εξωτερικών φρακτών. Εάν παραλείψουμε την ακτινοβολούμενη εναλλαγή θερμότητας μεταξύ της επιφάνειας του νερού στη λεκάνη και των εσωτερικών επιφανειών του περιβλήματος, τότε:

όπου R είναι η αντίσταση στη μεταφορά θερμότητας, m 2 • ° C / W:

όπου tγ. - θερμοκρασία αέρα στη λεκάνη, ° C,

tн.в. - θερμοκρασία εξωτερικού αέρα, ° C.

δ і / l і - Θερμική αντίσταση των επιμέρους στρωμάτων του φράκτη.

α Κ. - συντελεστής μεταφοράς θερμότητας της εξωτερικής επιφάνειας των περιφράξεων, W / (m 2 • ° C) ·

α ext. - συντελεστής μεταφοράς θερμότητας της εσωτερικής επιφάνειας των περιφράξεων, W / (m 2 • ° C).

Η πιο αγχωτική κατάσταση συμβαίνει στη χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία, για παράδειγμα, για τη Μόσχα, η υπολογιζόμενη τιμή είναι -26 ° C. Στον Πίνακα. Το Σχήμα 3 δείχνει την υπολογιζόμενη οριακή (με βάση την κατάσταση της απουσίας συμπυκνώματος) τιμές της αντίστασης στη μεταφορά θερμότητας των εξωτερικών περιφράξεων, περιλαμβανομένων μονωτικών μονάδων γυαλιού και φανών, με τις τιμές των συντελεστών α ext. = 8,7 και α Κ. = 23 W / (m 2 ° C). (Η μεταφορά θερμότητας δεν λήφθηκε υπόψη).

Εφαρμόζονται στη χώρα μας, τα παράθυρα με διπλά τζάμια έχουν πραγματική αντίσταση στη μεταφορά θερμότητας, που δεν υπερβαίνει τα 0.562 m 2 • ° C / W; ένα τέτοιο χαρακτηριστικό έχει, για παράδειγμα, ένα γυάλινο πακέτο τριπλού θαλάμου 4-10Ar-4-12Ar-4 με γέμισμα με αργόν. Ωστόσο, ακόμη πιο αποτελεσματικά παράθυρα με διπλά τζάμια (R0 > 2 m 2 • ° C / W) απόθεση πυρολυτικού επικάλυψη χαμηλής εκπεμπτικότητας (Κ-γυαλί) οδηγεί σε μείωση των απωλειών θερμότητας λόγω ακτινοβολίας κατά σχεδόν 10 φορές, επικάλυψη χαμηλής εκπεμπτικότητας με καθοδική διασκόρπιση μάγνητρου (i-γυαλί), μειώνοντας έτσι την απώλεια ακτινοβολίας περισσότερο από σε 20 φορές [13]. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο βαθμός τζάμια των εξωτερικών όψεων αίθουσες ιδιωτικές πισίνες μπορεί να φτάσει πάνω από το 60%.

Σήμερα, για ιδιωτικές πισίνες, μπορείτε να συστήσετε τη χρήση τριπλών υαλοπινάκων και να σχεδιάσετε το σύστημα εξαερισμού και αφύγρανσης στη σχετική υγρασία του αέρα όχι περισσότερο από 50%.

Δυναμικό στεγνώματος του αέρα τροφοδοσίας

Είναι εύκολο να εκτιμηθεί η μέγιστη ποσότητα υγρασίας που αφαιρείται από το σύστημα εξαερισμού της πισίνας. Κατά τη διάρκεια του έτους, η θερμοκρασία του αέρα που αφαιρείται από την πισίνα είναι 30-34 ° C, η μέγιστη σχετική υγρασία δεν υπερβαίνει το 65%. Αυτό σημαίνει ότι με κάθε κυβικό μέτρο αέρα από τον εναέριο χώρο της λεκάνης, αφαιρούνται στην ατμόσφαιρα 20 έως 24 g νερού (Πίνακας 4).

Η ποσότητα υγρασίας που εισέρχεται στον εναέριο χώρο της πισίνας μαζί με τον καθαρό αέρα αλλάζει με τις καιρικές συνθήκες. Το χειμώνα, σε αρνητικές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα, με κάθε κυβικό μέτρο καθαρού αέρα, εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της λεκάνης λιγότερο από 5 γραμμάρια νερού.

Το καλοκαίρι, με την αύξηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας του εξωτερικού αέρα, η περιεκτικότητα σε υγρασία αυξάνεται (Πίνακας 5). Για παράδειγμα, με τις παραμέτρους εξωτερικού αέρα που υπολογίζονται για τη Μόσχα (θερμοκρασία 28,5 ° C και ενθαλπία 54 kJ / kg), ένα κυβικό μέτρο εξωτερικού αέρα περιέχει 11,19 g νερού.

Η διαφορά μεταξύ των αντίστοιχων τιμών απόλυτης υγρασίας αέρα από τον πίνακα. 4, 5 σημαίνει την ικανότητα ξήρανσης του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής της αίθουσας πισίνας.

Σε παροχή ροής αέρα 1.000 m3 / h και υπολογιζόμενες παραμέτρους κατά τη θερινή περίοδο, αφαιρούνται περίπου 11 λίτρα νερού ανά ώρα από την ατμόσφαιρα της πισίνας.

WΚαλοκαίρι = 1,000 χ (21,98 - 11,19) / 1,000 = 10,8 l / h. (3)

Το χειμώνα, σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες, η ικανότητα ξήρανσης του εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής αυξάνεται σημαντικά. Στη σχεδίαση της εξωτερικής θερμοκρασίας για τη χειμερινή περίοδο στη Μόσχα (-26 ° C) και του ρυθμού ροής αέρος τροφοδοσίας 1.000 m 3 / h από την ατμόσφαιρα της λεκάνης απορροφούνται περίπου 21 λίτρα νερού ανά ώρα:

Wχειμώνες = 1,000 χ (21,98 - 0,65) / 1,000 = 21 l / h. (4)

Έτσι, το καλοκαίρι, η ζήτηση για καθαρό αέρα αυξάνεται και η προαναφερόμενη σύσταση [3] προβλέπει ότι οι πισίνες με αερισμό μεταβλητής ροής (για περιόδους εργασίας και μη εργασίας) λαμβάνουν πρόσθετη αιτιολόγηση. Η πιο αποτελεσματική χρήση μονάδων αερισμού εξαερισμού με ελεγχόμενη από τη συχνότητα χωρητικότητα, σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένη με μετατροπέα (μετατροπέα συχνότητας και τάσης εναλλασσόμενου ρεύματος).

Ένταση εξάτμισης της υγρασίας στις λεκάνες

Η ένταση της εξάτμισης της υγρασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η θερμοκρασία του νερού και του αέρα, η σχετική υγρασία του αέρα στη λεκάνη, η περιοχή και η κατάσταση της επιφάνειας εξάτμισης.

Η κινητήρια δύναμη της διαδικασίας εξάτμισης είναι η διαφορά πίεσης κορεσμένων υδρατμών στη θερμοκρασία του νερού στη λεκάνη, Ps, και η μερική πίεση των υδρατμών πάνω στο νερό, Pn. Πίνακας 1 για τις συνιστώμενες παραμέτρους νερού και αέρα για ιδιωτικές πισίνες. Το Σχήμα 6 δείχνει τις τιμές αυτής της διαφοράς πίεσης.

Από τον πίνακα φαίνεται ότι η ένταση εξάτμισης νερού με θερμοκρασία 30 ° C με σταθερή σχετική υγρασία 65% μειώνεται κατά 15% με αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα μόνο κατά ένα βαθμό. Αντίθετα, αν η θερμοκρασία του αέρα στην πισίνα μειωθεί κατά 1 μοίρα, τότε ο ρυθμός εξάτμισης θα αυξηθεί κατά 15%. Εάν η θερμοκρασία του νερού θεωρηθεί ίση με 30 ° C, ο ρυθμός εξάτμισης σε θερμοκρασίες αέρα 31 και 33 ° C διαφέρει κατά 30%. Κατά συνέπεια, είναι ευκολότερο να στεγνώσει η ατμόσφαιρα της λεκάνης σε υψηλότερη θερμοκρασία αέρα μέσα στη λεκάνη.

Οι εκτεταμένες παράμετροι εξάτμισης είναι παραμέτρους των οποίων η τιμή είναι άμεσα ανάλογη με την ποσότητα της υγρασίας που εξατμίζεται. Αυτές οι παράμετροι περιλαμβάνουν την περιοχή του καθρέφτη της πισίνας, την περιοχή των παρακείμενων με το νερό παρακαμπτήριων και των διαφανειών νερού, τον αριθμό των ανθρώπων που κολυμπούν, την κατανάλωση διογκωμένου αέρα στα αξιοθέατα.

Οι αριθμητικές τιμές τέτοιων παραμέτρων μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας της λεκάνης, για παράδειγμα, η κουρτίνα της επιφάνειας νερού της πισίνας οδηγεί σε απότομη μείωση της εκτιμώμενης περιοχής.

Ο υπολογισμός της ποσότητας νερού που εξατμίζεται από την επιφάνεια της λεκάνης μπορεί να υπολογιστεί με διαφορετικές μεθόδους. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά παρατίθενται στο Εγχειρίδιο του Σχεδιαστή και σε άρθρα που δημοσιεύονται στα περιοδικά προφίλ [9, 10]. Σχεδόν όλα τα άρθρα που αφιερώθηκαν σε αυτό το θέμα περιείχαν τη μεθοδολογία υπολογισμού του γερμανικού εγχειριδίου VDI-Richtlinien. VDI 2089. Blatt 1. 07.1994 [5], το οποίο αντικαταστάθηκε το 2005 από μια νέα έκδοση [6], με άλλους υπολογισμένους τύπους και συντελεστές [14].

Σύμφωνα με τη νέα έκδοση του εγχειριδίου VDI-Richtlinien. VDI 2089. Blatt 1. 03. 2005 (. Τεχνικό πισίνες εξοπλισμός κολύμβηση ιδιωτικούς πισίνες) [6], η ποσότητα του νερού σε kg / h, η εξάτμιση από την επιφάνεια της πισίνας μπορεί να υπολογιστεί από τον τύπο:

WIsp = b / (R • T) • (Ps - Pn) • F, (6)

όπου WIsp - κατανάλωση εξατμισμένου νερού, kg / h,

b είναι ο συντελεστής μεταφοράς υγρασίας, m / h:

β = 0,7 m / h για την επιφάνεια της λεκάνης με το παραπέτασμα (η εξάτμιση γίνεται μόνο από τις αυλακώσεις υπερχείλισης).

b = 7 m / h για ιδιωτική πισίνα που δεν χρησιμοποιείται.

b = 21 m / h για την ιδιωτική πισίνα που χρησιμοποιείται.

R = 461, 52 J / (kg • ° C) - η σταθερά αερίου για υδρατμούς.

T είναι η αριθμητική μέση (απόλυτη) θερμοκρασία μεταξύ της θερμοκρασίας του νερού και της θερμοκρασίας του αέρα στο K.

Ps - κορεσμένη τάση ατμών σε θερμοκρασία νερού, Pa;

P p είναι η μερική πίεση των υδρατμών στη λεκάνη της λεκάνης, Pa;

F είναι η επιφάνεια της επιφάνειας της πισίνας που χρησιμοποιείται, m 2.

Τα αποτελέσματα των υπολογισμών με βάση τον παραπάνω τύπο, τα οποία πραγματοποιήσαμε για ορισμένους συνδυασμούς αέρα, νερού και σχετικής υγρασίας αέρα σε μια ιδιωτική λεκάνη απορροής, δίδονται στον Πίνακα. 7.

Υπολογισμός της ποσότητας του νερού που εξατμίζεται σε αξιοθέατα νερού-αέρος (οροπέδια κεφαλών μασάζ, βυθόμετρα) μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον τύπο [6]:

όπου Wαέρα - κατανάλωση νερού εξάτμισης σε έλξη νερού / αέρα, kg / h,

Μαέρα - κατανάλωση αέρα στην έλξη, kg / h,

δw - περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα εξάτμισης, kg / kg, ίση με την περιεκτικότητα σε υγρασία του κορεσμένου αέρα στη θερμοκρασία του νερού,

δl - περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα της αίθουσας, kg / kg.

Ο υπολογισμός της ποσότητας νερού που εξατμίζεται σε μια ολίσθηση νερού πραγματοποιείται σύμφωνα με τον τύπο [6]:

Wattr = b / (R • T) • (Ps - Pn) • L • B, (8)

όπου Wattr - την ποσότητα νερού εξάτμισης στην ολίσθηση νερού, kg / h,

β - συντελεστής μεταφοράς υγρασίας για τον ολισθητήρα νερού, m / h, για την πισίνα που χρησιμοποιείται είναι 50 m / h,

L - μήκος της διαβρεγμένης επιφάνειας της ολίσθησης νερού, m,

Β είναι το πλάτος (μέσος όρος) της διαβρεγμένης επιφάνειας της ολίσθησης νερού, m.

Ο υπολογισμός της ποσότητας υγρασίας που προέρχεται από λουόμενους εκτελείται συνήθως με τον τύπο:

όπου Wl - ποσότητα υγρασίας, kg / h,

n - αριθμός λουομένων,

wl = 0.225 kg / h, εισροή υγρασίας από ένα μπάνιο.

Ξηραντήρια συμπυκνωμάτων

Το πρόβλημα της ρύθμισης της υγρασίας σε ιδιωτικές πισίνες μπορεί να επιλυθεί πλήρως με τη βοήθεια των αφυγραντικών, η αρχή της οποίας βασίζεται στη συμπύκνωση υδρατμών στις ψυχρές επιφάνειες. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα αυτών των αφυγραντήρων διαθέτουν συσκευές για την παροχή μικρής ποσότητας φρέσκου αέρα τροφοδοσίας, επαρκή, ωστόσο, για τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις (80 m 3 / h ανά κολυμβητή). Από τεχνική άποψη, τα ξηραντικά συμπύκνωσης είναι εξοπλισμός πολλαπλών χρήσεων υψηλής τεχνολογίας για αφυγραντική αφαίρεση αέρα. Στη Σοβιετική Ένωση, αυτοί οι αφυγραντήρες αναπτύχθηκαν και ερευνήθηκαν στη δεκαετία του 1970 με την ονομασία "μηχανικοί αφυγραντήρες". Η σύγχρονη αγορά προσφέρει για τις πισίνες δύο σχέδια αφυγραντήρων: τοίχο και κανάλι, διαφόρων δυνατοτήτων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εμποδίζουν την καθολική και αποκλειστική χρήση των αφυδατωτικών:

- υψηλό κόστος αρχικών και λειτουργικών εξόδων,

- την απόκλιση μεταξύ της εμφάνισης του αφυγραντήρα τύπου τοίχου και του εσωτερικού χώρου της πισίνας.

- θόρυβος του αφυγραντήρα λειτουργίας,

- την επιθυμία διατήρησης υψηλού, υπερβολικού ποσοστού ανταλλαγής αέρα μέσω του καθαρού αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος εξασφαλίζει τη μείωση των μικροαντικειμένων (χλώριο και άλλες ουσίες) σε χαμηλό επίπεδο.

τύπος Αφυγραντήρες κανάλι μπορεί να εξαλείψει το σύνολο των αξιώσεων στην εμφάνιση και του θορύβου, καθώς επιτρέπουν την τοποθέτηση σε τεχνικές εγκαταστάσεις πισίνα, αλλά αναγκαία αγωγούς για την επανακυκλοφορία του αέρα μέσω του ξηραντήρα και πισίνα ενισχύει περαιτέρω το αρχικό κόστος του συστήματος.

Στην πράξη, επιτυγχάνεται συμβιβασμός: η ιδιωτική πισίνα είναι εφοδιασμένη με σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων και έναν ή δύο αφυγραντήρες για τη μείωση της σχετικής υγρασίας στο επιθυμητό επίπεδο. Οι αφυγραντήρες που είναι εξοπλισμένοι με υγροστάτες ενεργοποιούνται αυτόματα εάν είναι απαραίτητο. Συνήθως αυτό συμβαίνει το καλοκαίρι όταν χρησιμοποιείται η πισίνα, όταν το δυναμικό στεγνώματος του συστήματος εξαερισμού είναι ανεπαρκές.

Η συνδυασμένη χρήση εξαερισμού και αφυγραντήρων επιτρέπει τη διατήρηση της σχετικής υγρασίας σε χαμηλό επίπεδο, εξαλείφοντας την ταλαιπωρία και τη συμπύκνωση στα παράθυρα, τις μεταλλικές κατασκευές και τους τοίχους. Αυτός ο συνδυασμός μας επιτρέπει να εξετάσουμε σύνθετα καθήκοντα βελτιστοποίησης που αποσκοπούν στην επίτευξη ελάχιστου ενεργειακού κόστους με πρόσθετους περιορισμούς τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού όσο και κατά τη λειτουργία.

Συμβουλές για τον νεαρό σχεδιαστή

Getting σχεδιασμό εξαερισμού και αφύγρανσης την εσωτερική πισίνα σε μεμονωμένα σπίτια, πάνω απ 'όλα, θα πρέπει να υιοθετηθεί στις προδιαγραφές για το σχεδιασμό την εκτιμώμενη θερμοκρασία του νερού (28-30 ° C), η θερμοκρασία του αέρα (στους 2-4 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του νερού) και το μικρότερο των πραγματικές τιμές των τιμών αντίστασης στη μεταφορά θερμότητας των εξωτερικών περιφράξεων, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών τοίχων, των οροφών, των παραθύρων και των φανών.

Με τη βοήθεια του Πίνακα. 3 συνιστάται να επιλέξετε την υπολογισμένη σχετική υγρασία του αέρα μέσα στην πισίνα και στη συνέχεια να υπολογίσετε την ποσότητα νερού που εισέρχεται στην πισίνα για τις καλοκαιρινές και χειμερινές περιόδους υπό διαφορετικούς τρόπους χρήσης και σε κατάσταση μη λειτουργίας.

Η χωρητικότητα του ξηραντικού πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της μέγιστης τιμής των εισροών υγρασίας, ενώ το υπόλοιπο της υγρασίας θα πρέπει να αφαιρείται μέσω του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Η τροφοδοσία θερμότητας του θερμαντήρα μονάδας κλιματισμού πρέπει να είναι συνεχής καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. ρύθμιση της μονάδας ανάμιξης - χρησιμοποιώντας αισθητήρα θερμοκρασίας καναλιού εγκατεστημένο στην είσοδο καθαρού αέρα στην πισίνα.

Το ξηραντικό συνιστάται να είναι εφοδιασμένο με ένα εύκολα προσβάσιμο απομακρυσμένο ρυθμιζόμενο υγροστάτη και οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής διαθέτουν κοινό ρυθμιστή ροής. Οι οδηγίες λειτουργίας πρέπει να καθορίζουν τις συστάσεις για τη ρύθμιση της υγρασίας και του ρυθμιστή ροής, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης της πισίνας, τις εποχικές και τις καιρικές συνθήκες.

Μια αντίστοιχη μάστερ τάξη του ABOK είναι αφιερωμένη στην λεπτομερή αποκάλυψη του θέματος.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις, παραδείγματα υπολογιστικών και σχεδιαστικών λύσεων, τεχνικές και οικονομικές πληροφορίες.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να υπολογίζει τις εκπομπές υγρασίας σε αίθουσες με μπανιέρες πισίνας, κατανάλωση εξωτερικού αέρα, θερμική αντίσταση των εξωτερικών εγκλειστικών δομών της πισίνας.

Το πρόγραμμα Εσωτερικές πισίνες. Υπολογισμός της κανονιστικής ανταλλαγής αέρα και θερμικής αντίστασης των εξωτερικών δομών εγκλεισμού σας επιτρέπει να καθορίσετε:

 • την απελευθέρωση υγρασίας από έναν καθρέφτη νερού,
 • την απελευθέρωση υγρασίας από τις διαδρομές παρακάμψεως,
 • την απελευθέρωση υγρασίας κατά τη λειτουργία των θαλάσσιων αξιοθέατων,
 • τις παραμέτρους του κλιματισμού, τον εξαερισμό και την ξήρανση του αέρα για μια ιδιωτική πισίνα,
 • οι παράμετροι του συστήματος κλιματισμού, εξαερισμού και στεγνώματος αέρα για την αθλητική πισίνα,
 • θερμική αντίσταση των εξωτερικών δομών εγκλεισμού της πισίνας.

Λογοτεχνία

1. SanPiN 2.1.2.1188-03. Υγειονομικοί και επιδημιολογικοί κανόνες και κανονισμοί. Σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία κτιρίων κατοικιών, επιχειρήσεων δημόσιων υπηρεσιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού, πισίνων. Απαιτήσεις υγιεινής για τη συσκευή, τη λειτουργία και την ποιότητα του νερού. Έλεγχος ποιότητας.

2. SNiP 2.08.02-89 *. Δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις. Τμήμα 3. Μηχανικός εξοπλισμός. Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός.

3. Σχεδιασμός πισίνων. Οδηγός αναφοράς SNIP 2.08.02-89.

4. Οδηγός αναφοράς SNIP 2.08.02-89. Σχεδιασμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

5. VDI-Richtlinien. VDI 2089. Blatt 1.07.1994. Warme-, Raumlufttechnik, Wasserver- und -entorgung στο Hallen- und Freibadern. Hallenbader.

6. VDI-Richtlinien. VDI 2089. Blatt 1.03.2005. Entwurf (έργο). Technische Gebaudeausrustung von Schwimmenbadern. Hallenbader.

7. Rivkin SA, Alexandrov AA Θερμοδυναμικές ιδιότητες νερού και υδρατμών. - Μ.: Ενέργεια, 1975.

8. Rosenfeld LM, Tkachev AG Ψυκτικά μηχανήματα και συσκευές. Μόσχα: Gostorgizdat, 1955.

9. Εγχειρίδιο του σχεδιαστή. Μέρος 3. Εξαερισμός και κλιματισμός / Επεξεργασία από τον Cand. tech. NN Pavlova και Ing. J. Ι. Schiller. - Μ.: Stroiizdat, 1992.

10. Antonov PP Μεθοδολογία υπολογισμού και σχεδιασμού συστημάτων συντήρησης μικροκλίματος σε εσωτερικές πισίνες // Mir Klimata. Ειδική απελευθέρωση στον σχεδιαστή. http: // mir-climata. apic. com /archive/proekt/4.html.

11. Aleinikov Α. Ye., Fedorov Α. Β. Απαιτήσεις για το σχεδιασμό εξωτερικών ημιδιαφανών εγκλειστικών κατασκευών στις αίθουσες εσωτερικών πάρκων νερού // StroyPROFIL. - 2006. - Νο. 1 (47). http://www.stroy-press.ru/print. php = id = 6067.

12. P. Ole Fanger. Ποιότητα του εσωτερικού αέρα στον 21ο αιώνα: ο αντίκτυπος στην άνεση, την παραγωγικότητα και την ανθρώπινη υγεία / / ABOK. - 2003. - № 4.

13. Zubkov V. Πώς να επιλέξετε τα σωστά παράθυρα με διπλά τζάμια για τα παράθυρα // Story-info. - Σαμάρα. http://www.zodchiy.ru/s-info/archive/23.00/page3.html.

14. Meet - Ένωση Μηχανικών της Γερμανίας, VDI // ABOK. - 2007. - αριθ. 5. - σ. 90.