Κατεβάστε το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού αεραγωγού τετραγώνου. Επιλογή προγραμμάτων εξαερισμού, κλιματισμού και ψύξης

Για να δημιουργήσετε υγιείς και άνετες συνθήκες μικροκλίματος στο δωμάτιο, χρειάζεστε μια καλή ανταλλαγή αέρα. Ο αέρας εξαγωγής, κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα, υπερβολική υγρασία, σκόνη και διάφορες μολυσματικές ουσίες θα πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα και η θέση του θα πρέπει να καταλαμβάνεται από μάζες καθαρού αέρα κορεσμένες με οξυγόνο. Η κυκλοφορία αυτή υπαγορεύεται από την κοινή λογική και ρυθμίζεται από οικοδομικά και υγειονομικά-επιδημιολογικά πρότυπα.

Όπως γνωρίζετε, ο σχεδιασμός στο σπίτι κάθε μηχανολογικού δικτύου αρχίζει με την προετοιμασία της τεκμηρίωσης και των υπολογισμών του έργου. Ένας ικανός σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού επιτρέπει τη δημιουργία σε κάθε κτίριο ενός μικροκλίματος απαραίτητου για την κανονική ανθρώπινη ζωή.

Πρότυπα και κανόνες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό δικτύων μηχανικής

Το κύριο έργο του σχεδιασμού των συστημάτων εξαερισμού είναι η δημιουργία τεχνικά και οικονομικά εφικτό διάταξη αγωγό εξαερισμού και των αρμόδιων επιλογή του εξοπλισμού, το οποίο θα παρέχει ένα μικροκλίμα κανόνες ρυθμίζονται SNIP 2.09.04-87. Επιπλέον, οι αρμόδιες σχέδιο προβλέπει 100% απόδοση και συντήρησης του συστήματος, καθώς πληρούν όλες τις αρχιτεκτονικές και τεχνικές απαιτήσεις.

Τα συστήματα εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρά καθορισμένα πρότυπα υγιεινής και κρατικά πρότυπα.

Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού, το SNiP 2.04.05-91 είναι το κύριο έγγραφο στο οποίο προσανατολίζεται οποιοσδήποτε σχεδιαστής.

Εκτός από αυτόν τον κώδικα, ενδέχεται επίσης να είναι απαραίτητα τα ακόλουθα κανονιστικά έγγραφα:

 • SNiP 2.01.02-85;
 • SNiP II-12-77;
 • GOST 12.1.005-88;
 • SNiP 2.08.01-89;
 • SNiP 2.08.02-89;
 • SNiP 2.09.04-87;
 • SNiP 2.09.02-85;
 • SNiP 2.01.01-82.

Στάδια ανάπτυξης του έργου

Στο πρώτο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, ο πελάτης συναντά τον σχεδιαστή, όπου προετοιμάζεται το τεχνικό έργο και καθορίζονται τα αρχικά δεδομένα που απαιτούνται για τους σωστούς υπολογισμούς.

Το δεύτερο στάδιο είναι η παροχή στον πελάτη τεχνικών και οικονομικά εφικτών συστημάτων αερισμού, με τις επιλογές που χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό αυτό. Από τις προσφερόμενες επιλογές ο πελάτης επιλέγει το βέλτιστο και κάνει τα σχόλιά του και στη συνέχεια το δίνει στις αρμόδιες αρχές για έγκριση. Μόνο μετά την αφαίρεση των παρατηρήσεων από τους φορείς παρακολούθησης, το έργο πηγαίνει στην τρίτη φάση - καταρτίζει την πλήρη τεχνική τεκμηρίωση με τις προδιαγραφές των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού, καθώς και την εκτίμηση των εργασιών.

Το έργο μπορεί να δημιουργηθεί "με παλιομοδίτικο τρόπο", στο αποκορύφωμα, αλλά, κατά κανόνα, οι σύγχρονες εταιρείες που ασχολούνται με το σχεδιαστικό έργο χρησιμοποιούν λογισμικό για αυτό.

Προγράμματα σχεδιασμού συστημάτων εξαερισμού

Σήμερα, υπάρχουν πολλά λογισμικού που χρησιμεύει για να επιταχύνει σημαντικά την απόδοση των υπολογισμών, ρυθμίσεις συλλογή των αγωγών συμπληρώνοντας τα στοιχεία προδιαγραφές και το σχέδιο. Παρά τη φαινομενική απλότητά του, ο σχεδιαστής πρέπει να έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση με το λογισμικό και ούτω καθεξής. Ας εξετάσουμε κάποια κοινά προγράμματα που βοηθούν τους σχεδιαστές των συστημάτων εξαερισμού κατά την προετοιμασία της τεκμηρίωσης του έργου.

AutoCad


Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αντλεί τα πιο ακριβή σχέδια, διαγράμματα και άλλα έγγραφα σχεδιασμού σε δισδιάστατη ή τρισδιάστατη χαρτογράφηση. Το AutoCad έχει δύο τύπους διεπαφής:

 • Το παράθυρο. Σε αυτή την έκδοση, η διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος αποτελείται από μια περιοχή κατασκευής, τις γραμμές μενού, την εντολή και την κατάσταση και μια γραμμή εργαλείων.
 • Η ενημερωμένη διεπαφή είναι μια ζώνη εργαλείων και μια περιοχή κατασκευής. Επίσης στην ενημερωμένη διεπαφή του λογισμικού υπάρχει ένα παράθυρο εντολών.

Κατά το σχεδιασμό του αερισμού στο autocad, ο σχεδιαστής θα έχει πρόσβαση σε: ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών για την κατάρτιση και την επαλήθευση των σχεδίων, τη δυνατότητα κλιμάκωσης και τη χρήση πανοραμικών λειτουργιών. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και δέσμευσης αντικειμένων από βιβλιοθήκες τρίτων, εισαγωγή και εξαγωγή πινάκων και αρχείων κειμένου, στρώματα, δημοσίευση σχεδίων 3D και πολλά άλλα.

Σήμερα, AutoSad είναι λογισμικό που είναι πιο συχνές στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό και τη μηχανική γραφεία, καθώς είναι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει μια λειτουργία για να υποστηρίξουν τη συνεργασία για το έργο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόγραμμα AutoCad δεν είναι μόνο ένα ηλεκτρονικό αποκορύφωμα, είναι ένα ισχυρό πακέτο λογισμικού που απαιτεί τη χρήση ορισμένων γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας.

 1. Πρώτα απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει τις απαιτήσεις συστήματος για την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος (άνω των 2 GB μνήμης RAM και 2 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο? Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης).
 2. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, διαβάστε τη διεπαφή, η οποία αποτελείται από μια γραμμή συντομεύσεων (δίπλα στο κόκκινο Α στην επάνω αριστερή γωνία). ταινία, η οποία, με τη σειρά της, αποτελείται από πολλές καρτέλες. τη γραμμή κατάστασης (στο κάτω μέρος της οθόνης) και τη γραμμή εντολών (πάνω από τη γραμμή κατάστασης).
 3. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο - Νέο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σκίτσο, ένα σχέδιο ή ένα πολύπλοκο αντικείμενο. Για εργασία, χρειάζεστε βασικές γνώσεις Αγγλικών, αφού η γλώσσα της διεπαφής είναι Αγγλικά. Επιπλέον, πρέπει να είστε τουλάχιστον μηχανικός και να γνωρίζετε τις εντολές που θα χρειαστούν για τη δημιουργία των σχεδίων. Για να μάθετε πώς να εργαστείτε σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο απευθείας από το μενού προγράμματος.

Το AtoSad είναι ένα πληρωμένο πρόγραμμα με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Το κόστος της τελευταίας έκδοσης του AutoCad 2016 με άδεια χρήσης στον ιστότοπο του προγραμματιστή - 5 χιλ. Ευρώ. Υπάρχουν ειδικές τιμές για τοπικές και δικτυακές εκδόσεις του προγράμματος για εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Magicad

Αυτό το ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί υπολογισμούς και τρισδιάστατο σχεδιασμό δικτύων κοινής ωφέλειας. Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό του εξαερισμού magicad περιλαμβάνει αρκετές βασικές ενότητες, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια μονάδα Magicad-Ventilation.

Ως γραφική πλατφόρμα, το βοηθητικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί το AutoCad ή το RevitMap. Αυτό το πακέτο λογισμικού παρέχει μια ευκαιρία για:

 • Δημιουργία σχημάτων αερισμού με ανίχνευση τόσο σε χειροκίνητο όσο και σε αυτόματο τρόπο.
 • Διαρρύθμιση εξαρτημάτων και άλλου εξοπλισμού.
 • Επιλογή τμημάτων ορυχείων, καναλιών και αεραγωγών.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής των αεραγωγών και του εξοπλισμού.
 • Ακουστικός υπολογισμός.
 • Εξισορρόπηση του συστήματος εξαερισμού σε αυτόματη λειτουργία.

Το πρόγραμμα Magicad έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χρήση της βάσης του εξοπλισμού εξαερισμού.
 • Εργασία με στοιχεία κειμένου στοιχείων.
 • Δημιουργία προδιαγραφών για υλικά και εξοπλισμό.
 • Ελέγξτε τα διασταυρούμενα στοιχεία στα σκίτσα και τα σχέδια.
 • Εργαστείτε σε λειτουργίες 2D και 3D.
 • Εξαγωγή δεδομένων σε άλλα προγράμματα και πολλά άλλα.

Ένα χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η παρουσία του εξοπλισμού εξαερισμού βάσης, το οποίο περιέχει ένα τεράστιο ποσό των προϊόντων με πλήρη δεδομένα σχετικά με την πίεση του ρυθμού ροής του αέρα, το μέγεθος, και η γεωμετρία των κυττάρων, καθώς και τα χαρακτηριστικά θορύβου του και ούτω καθ 'εξής. Στο σχήμα, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τις σχηματοποιημένα προϊόντα, με που συνδέει δύο αγωγούς - tee ή οριζόντια δοκό, αν οι αλλαγές διαμέτρου του αεραγωγού, τότε προτείνω αμέσως χρησιμότητα Magicad επιθυμητό προσαρμογέα.

Το πρόγραμμα Magicad επιτρέπει στον σχεδιαστή να δημιουργήσει σχέδια συστημάτων αερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας το συντομότερο δυνατό.

Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική και η ρωσική. Το κόστος μιας πλήρους τοπικής άδειας έκδοσης είναι 4560 ευρώ. Η τιμή μιας άδειας πλήρους δικτύου είναι 5700 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές προσφορές για την αγορά ενημερώσεων για 1, 2 και 3 χρόνια.

Για την επιτυχημένη εργασία με τον εξαερισμό Magicad είναι απαραίτητο να είστε μηχανικός, να είστε σε θέση να εργαστείτε με την πλατφόρμα γραφικών του AutoCad. Οι επίσημοι εκπρόσωποι του προγραμματιστή πραγματοποιούν συχνά επιγραμμική εκπαίδευση στο πρόγραμμα. Το μέσο κόστος αυτής της εκπαίδευσης είναι από 10 έως 16 χιλιάδες ρούβλια. για την πορεία.

Ventcalc

Το πρόγραμμα μεταξύ των σχεδιαστών θεωρείται το πιο απλό και λειτουργικό. Πράγματι, για τη δημιουργία ενός δικτύου εξαερισμού αρκεί να εισαγάγετε τα απαιτούμενα αρχικά δεδομένα και το πρόγραμμα θα παρέχει ένα έτοιμο σκίτσο με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για περαιτέρω επιλογή εξοπλισμού.

Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο τύπο συστήματος εξαερισμού, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα καλύπτει εξίσου καλά τους απαραίτητους υπολογισμούς. Η λειτουργικότητα του προγράμματος επιτρέπει:

 • Πραγματοποιήστε έναν υπολογισμό της διατομής των αεραγωγών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μεταβλητές.
 • Υπολογισμός της αντοχής των ορυχείων και των καναλιών. Με βάση τους υπολογισμούς, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τον εξοπλισμό εξαερισμού.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής του δικτύου.
 • Κάντε έναν ικανό υπολογισμό του φυσικού αερισμού.
 • Προσδιορίστε το βέλτιστο τμήμα του άξονα εξαερισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει την επικράτηση του βυθίσματος πάνω από την αντίσταση του μείγματος αέρα σε μια ορισμένη παροχή.
 • Υπολογισμός της θερμαντικής ικανότητας του θερμαντήρα.

Το Vent calc θα πραγματοποιήσει τους απαραίτητους υπολογισμούς το συντομότερο δυνατό, με αποτέλεσμα να απλοποιηθεί σημαντικά το έργο του σχεδιαστή. Το πλεονέκτημα αυτού του λογισμικού είναι ότι από το 2010 το Vent calc διανέμεται δωρεάν. Η γλώσσα της διεπαφής λογισμικού είναι πολύγλωσση.

Σαντβέντ

Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό της cadvent εξαερισμού είναι ένα είδος υπερκατασκευή για την κατάρτιση συστημάτων εξαερισμού που δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα γραφικών χρησιμότητα Avtocad.Eta περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων ζωγραφικής διαγράμματα, έχει την ισχυρή ικανότητα να διεξάγει τους απαραίτητους υπολογισμούς, δημιουργώντας τρισδιάστατα μοντέλα, παρουσιάσεις και ούτω καθεξής.

Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να:

 • Πραγματοποιήστε υπολογισμούς του τμήματος και απώλειες πίεσης στους αγωγούς.
 • Ακουστικοί υπολογισμοί.
 • Δημιουργήστε δισδιάστατα σχέδια με την απαραίτητη σημείωση.
 • Παραγωγή τρισδιάστατης μοντελοποίησης.
 • Προετοιμάστε τις προδιαγραφές για τα απαραίτητα στοιχεία του συστήματος, με την πιθανή εξαγωγή στο Excel.
 • Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας παρουσιάσεις 3D.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του λογισμικού είναι η δυνατότητα δημιουργίας πλήρων σετ εγγράφων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογισμών, των προδιαγραφών υλικών, των δύο και τρισδιάστατων σχεδίων, των μεμονωμένων τμημάτων και των στοιχείων του συστήματος.

Για να εργαστείτε σε αυτό το λογισμικό είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να χειριστείτε την πλατφόρμα γραφικών avtocad, να είστε σε θέση να εργαστείτε με υπολογιστικά φύλλα και βιβλιοθήκες. Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική. Το κόστος του πακέτου λογισμικού εξαρτάται από τη διαμόρφωσή του: μια μονάδα αερισμού με δυνατότητα χειροκίνητης ενημέρωσης βάσεων δεδομένων - 500 USD. ο εξαερισμός της μονάδας με αυτόματη ενημέρωση των βάσεων - 1500 cu; ανεμιστήρων, θέρμανσης, ύδρευσης με πλήρη βάση στοιχείων ευρωπαϊκών κατασκευαστών - 2500 δολάρια ΗΠΑ.

Παρά τη φαινομενική απλότητα της δημιουργίας έργων στο παραπάνω λογισμικό - είναι μια τεχνικά πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εκτεταμένη γνώση, έτσι ώστε να δημιουργήσει τεκμηρίωση του έργου και οι υπολογισμοί αφορούν μόνο στους ειδικούς.

Να βοηθήσει τους μηχανικούς που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία πολλών προγραμμάτων. Ο υπολογιστής όχι μόνο υπολογίζει όλες τις απαιτούμενες παραμέτρους, αλλά και κάνει τα σχέδια εξαερισμού. Σχετικά με τις πιο βολικές και απλές λύσεις, καθώς και με το τι βασίζεται ο αλγόριθμος της εργασίας τους, διαβάστε περαιτέρω.

Ο υπολογιστής εξαερισμού Vent-Calc

Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό του Vent-Calc είναι ένα από τα πιο λειτουργικά και προσιτά. Ο αλγόριθμος της λειτουργίας του βασίζεται στους τύπους του Altshul. Οι υδραυλικοί υπολογισμοί των αεραγωγών πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται από το "Handbook of Designer" που εκδόθηκε από τον Staroverov. Εξίσου καλά με τον υπολογισμό του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Λειτουργίες του προγράμματος εξαερισμού Vent-Calc :

 • Υπολογισμός των αεραγωγών λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία και την ταχύτητα ροής, τη ροή του αέρα.
 • Ο υπολογισμός των αεροπορικών γραμμών είναι υδραυλικά.
 • Υπολογισμός των τοπικών αντιστάσεων (στενώσεις, στροφές, επεκτάσεις και πιρούνια) των καναλιών των δωματίων. Οι συντελεστές αντίστασης υπολογίζονται σε διάφορα μέρη του συστήματος, η απώλεια πίεσης στα Pascals, το πρόγραμμα επιλέγει τον εξοπλισμό εξαερισμού. Για να βεβαιωθείτε ότι οι υπολογισμοί είναι σωστοί, επισυνάπτεται πίνακες BCH 353-86. Κατά τη λειτουργία, το πρόγραμμα εξαερισμού στέλνει τον χρήστη στις απαιτούμενες φόρμουλες και πίνακες.
 • Κατάλληλο για χώρους. Προσδιορίζεται η βέλτιστη διατομή του αγωγού εξαερισμού, εξασφαλίζοντας την επικράτηση της ώσης πάνω από την αντίσταση του αέρα σε δεδομένη παροχή αέρα.
 • Καταμετρά την ισχύ θέρμανσης του θερμαντήρα αέρα ή οποιουδήποτε άλλου τύπου θερμαντήρα αέρα.

Αυτό το πρόγραμμα για τον υπολογισμό των συστημάτων εξαερισμού είναι πολύ καλό για τους σπουδαστές που διέρχονται μόνο μια πορεία αερισμού στο πανεπιστήμιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η δωρεάν διανομή του.

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος Vent-Calc Ventilation Design σας επιτρέπει να υπολογίσετε την αεροδυναμική αντίσταση του συστήματος και άλλους δείκτες που απαιτούνται για την προκαταρκτική επιλογή του εξοπλισμού στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Αυτό απαιτεί τους ακόλουθους δείκτες:

 • μήκος κύριου αγωγού αέρα δωματίου.
 • ροή αέρα στην αρχή του συστήματος.
 • ροή αέρα στο τέλος του συστήματος.

Χειροκίνητα, ένας τέτοιος υπολογισμός είναι μάλλον επίπονος και εκτελείται σταδιακά. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του Vent-Calc θα διευκολύνει και θα επιταχύνει το έργο των σχεδιαστών, ειδικών στην πώληση τεχνολογίας κλιματισμού και ειδικευμένων εγκαταστάτες.

Πρόγραμμα για το σχεδιασμό των μηχανικών συστημάτων MagiCAD

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμού συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρικών δικτύων. Το MagiCAD υπολογίζει και πραγματοποιεί τα απαραίτητα σχέδια.

Θα είναι χρήσιμη για τους κατασκευαστές, τους σχεδιαστές, τους συντάκτες και τους διαχειριστές εξοπλισμού.

 • όλους τους τύπους υπολογισμών για συστήματα εξαερισμού (τροφοδοσία και εξάτμιση) ·
 • εικόνα σε 2D;
 • εικόνα σε 3D?
 • την ευρύτερη βάση δεδομένων του εξοπλισμού των ευρωπαίων κατασκευαστών ·
 • δημιουργία όλων των απαραίτητων τεκμηρίων σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών ·
 • την ικανότητα ανταλλαγής δεδομένων με άλλα προγράμματα για τον εξαερισμό ·
 • Συμβατότητα με το ADT και το AutoCAD.

Γραφικά Το MagiCAD βασίζεται στο AutoCAD και είναι στην πραγματικότητα το συμπλήρωμα του. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από φινλανδούς προγραμματιστές, το οποίο το έκανε όσο το δυνατόν πιο εύκολο. Επομένως, ένας μηχανικός εξοικειωμένος με το AutoCAD μπορεί εύκολα να καταλάβει ένα βοηθητικό πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού και άλλων μηχανικών συστημάτων του MagiCAD. Ευκολία στη χρήση επιτυγχάνεται διαιρώντας τον πυρήνα σε δομοστοιχεία: Εξαερισμός, Αγωγοί, Ηλεκτρισμός και Εγκαταστάσεις.

Ο ειδικός δεν χρειάζεται να σχεδιάζει σύνθετα δίκτυα διανομής αέρα, εξαρτήματα και στροφές. Τα ήδη έτοιμα στοιχεία γίνονται σαν σχεδιαστής. Δεν χρειάζεται καν κανένας χάρακας. Η κύρια δουλειά του σχεδιαστή είναι να συνθέσει σωστά τους υπάρχοντες κόμβους για να πάρει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το έργο είναι άμεσα διαθέσιμες. Αφού είδαμε στο ηλεκτρονικό σχέδιο, είναι δυνατόν να λάβουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για το έργο του μελλοντικού εξαερισμού, για παράδειγμα στην διατομή των αεραγωγών και την ταχύτητα ροής του αέρα σε αυτά.

Δεκάδες μεγάλων γραφείων σχεδιασμού σκανδιναβικών χωρών και πολλών οργανισμών σχεδιασμού των χωρών της ΚΑΚ χρησιμοποιούν το πρόγραμμα υπολογισμού των συστημάτων αερισμού του MagiCAD.

Το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού και της αναρρόφησης GIDRV 3.093

Το πρόγραμμα GIDRV 3.093 έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό συστημάτων εξαερισμού με αναγκαστική και φυσική βρύση. Πρόκειται για μια φόρμα πολλαπλών εργασιών με ένα σετ σελιδοδεικτών: "Χαρακτηριστικά του σχεδίου", "Δάπεδα", "Τοποθεσίες", "Τοπική αντίσταση", "Πίνακας διακανονισμού".

Λειτουργίες του προγράμματος για τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού GIDRV 3.093:

 • Έλεγχος υπολογισμού των παραμέτρων του αγωγού εξαγωγής του φυσικού αερισμού.
 • υπολογισμός νέου και ελέγχου ελέγχου των αεραγωγών για αναρρόφηση.
 • υπολογισμός νέων και υπολογισμών ελέγχου των αγωγών παροχής και εξαγωγής αέρα για συστήματα με βύθισμα.

Αφού λάβετε τα αποτελέσματα, μπορείτε να αλλάξετε τις αρχικές παραμέτρους σε οποιοδήποτε τμήμα των αγωγών και να δημιουργήσετε ένα νέο σχήμα. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε συνδυασμό, επιτυγχάνοντας βέλτιστη απόδοση.

Τα σχέδια με επεξηγήσεις (χαρακτηριστικά καναλιού, αντίσταση συστήματος, αποτελέσματα μέτρησης) αποθηκεύονται σε ένα μόνο αρχείο. Η εναλλαγή και η εργασία με διάφορες επιλογές υπολογισμού είναι πολύ βολικές και απλές.

Αυτόματα αναγνωρισμένες περιοχές με υπερβολική πίεση και παρέχει λύσεις στο πρόβλημα (στενότητα της διατομής, χρήση διαφράγματος, πόρτας, στραγγαλισμοί).

Το πρόγραμμα υπολογισμού του φυσικού εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία του υπολογισμού των μηχανισμών στραγγαλισμού, ο οποίος δίνει αρκετές καλύτερες παραλλαγές και χαρακτηρίζει την πιο κατάλληλη.

Κατά τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού, ανιχνεύει τα πιο υπερφορτωμένα μέρη του συστήματος. Δείχνει την πίεση για κάθε τοποθεσία, τις απώλειες και τις αιτίες τους (αντίσταση σωλήνα, τριβή).

Μπορούν να εκτυπωθούν όλοι οι υπολογισμοί, συμπεριλαμβανομένων των πινάκων.

Πληρωμή, αλλά για την διαθέσιμη έκδοση επίδειξης.

Ανεμιστήρες 400 Πρόγραμμα ανίχνευσης καπνού

Το πρόγραμμα Fans 400 έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό του εξαερισμού συναγερμού καπνού των δωματίων. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να προσδιορίσετε τους δείκτες του συστήματος απομάκρυνσης καπνού από τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τους προθάλαμους. Το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού καπνού βοηθάει στην επιλογή της ισχύος των ανεμιστήρων και άλλου ειδικού εξοπλισμού.

Οι ανεμιστήρες 400 δημιουργούνται για μηχανικούς, σχεδιαστές, επιθεωρητές πυρκαγιάς και φοιτητές εξειδικευμένων ειδικοτήτων.

Η χρήση για τον υπολογισμό του εξαερισμού προστασίας από καπνό δεν θα προκαλέσει δυσκολίες για το χρήστη σε οποιοδήποτε επίπεδο προετοιμασίας. Διανέμεται δωρεάν. Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος στον υπολογιστή, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον εκτυπωτή.

Πρόγραμμα επιλογής αεραγωγού 2.5 Ducter 2.5

Αυτό το πρόγραμμα επιλογής του εξοπλισμού εξαερισμού υπολογίζει τις διαμέτρους των τμημάτων των αεραγωγών. Ο χρήστης εισάγει τις μέγιστες τιμές της ταχύτητας ροής στους αγωγούς, τις διαφορές ύψους στον υπολογισμό του φυσικού αερισμού ή του τμήματος CCM. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το πρόγραμμα επιλέγει γραμμικά τον εξοπλισμό εξαερισμού της τυπικής διαμέτρου σύμφωνα με το VSN 353-86. Έτσι, η τελική απόφαση για τη διάμετρο παραμένει με τον ειδικό.

Εάν χρειάζεστε έναν αγωγό αέρα με μη τυποποιημένες παραμέτρους, το πρόγραμμα βοηθά επίσης: εισάγεται μία παράμετρος, επιλέγονται οι άλλες. Το βήμα επιλογής τίθεται στις ρυθμίσεις.

Η πίεση και η θερμοκρασία αέρα ρυθμίζονται εάν υπολογιστεί το σύστημα κλιματισμού. Είναι δυνατή η λήψη δεδομένων σχετικά με την πίεση σε κάθε τμήμα, εισάγοντας το μήκος της και τον συνολικό συντελεστή αντίστασης. Το υλικό του μελλοντικού αγωγού λαμβάνεται υπόψη.

Μπορείτε να ορίσετε μία από τις πολλές επιλογές για την εμφάνιση των διαστάσεων κάθε τμήματος.

Οι εκδόσεις του προγράμματος από τον Ducter 3 και παραπάνω για την επιλογή του εξοπλισμού θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πλήρως το σύνολο του συστήματος εξαερισμού.

Το πρόγραμμα εξαγωγής εξαερισμού «SVENT»

Το πρόγραμμα SVENT έχει σχεδιαστεί για να αντλεί εξαερισμό δωματίων σε υπολογιστές με Windows.

 • αεροδυναμικός υπολογισμός συστημάτων εξαερισμού με εξαναγκασμό και εξαγωγή.
 • Το πρόγραμμα για σχέδια εξαερισμού σε αξονομετρία, χρησιμοποιεί στοιχεία του AutoCAD.
 • κάνει προδιαγραφές.

Παράγει 2 τύπους υπολογισμών:

 • Προσφέρει αυτόματα ένα τμήμα ορθογώνιου ή κυκλικού σχήματος με βάση τα δεδομένα ταχύτητας που έχουν εισαχθεί κοντά στους ανεμιστήρες και στα άκρα των αγωγών.
 • Υπολογισμός του συστήματος με καταχωρημένα δεδομένα σε διατομές και απώλειες πίεσης.

Το πρόγραμμα υπολογισμού λειτουργεί με οποιοδήποτε τύπο αεραγωγού (στρογγυλό, ορθογώνιο και μη τυποποιημένο σχήμα). Μπορείτε να συμπληρώσετε τη βάση δεδομένων αεραγωγών με τα απαιτούμενα δείγματα.

Η βάση των κόμβων λειτουργεί στα σχήματα για τον υπολογισμό των συντελεστών της τοπικής αντίστασης από το VSN 353-86, το εγχειρίδιο σχεδιαστή που εκδόθηκε από τον IG Staroverov. και αρκετές άλλες πηγές. Μπορεί επίσης να συμπληρωθεί.

Πρόγραμμα σχεδίασης CADvent

Αυτό το πρόγραμμα εξαγωγής εξαερισμού βασίζεται σε ένα ισχυρό και πολύπλοκο AutoCAD. Μαζί με την ανάπτυξη του AutoCAD, το CADvent τροποποιείται και βελτιώνεται, προστίθενται νέες δυνατότητες. Πρόκειται για επαγγελματικά προγράμματα για τον εξαερισμό, τους υπολογισμούς και τις παρουσιάσεις, που δημιουργήθηκαν για μηχανικούς που εργάζονται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης.

 • υπολογισμός διατομών αγωγών.
 • Υπολογισμός της απώλειας πίεσης.
 • ακουστικός υπολογισμός.
 • Δημιουργία σχεδίου 2D με απαραίτητη σημείωση.
 • Τρισδιάστατη μοντελοποίηση.
 • Μια προδιαγραφή για στοιχεία που μπορούν να μεταφερθούν στο MS Excel.
 • δημιουργία παρουσιάσεων.

Το πρόγραμμα CADvent παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής τυχόν αλλαγών σε ήδη ολοκληρωμένο έργο, αλλαγής παραμέτρων σχεδίασης και προσθήκης νέων στοιχείων. Μπορεί να συνδυαστεί με πρόγραμμα DIMsilencer (ένα πρόγραμμα για την επιλογή του σιγαστήρα στο σύστημα εξαερισμού) και DIMcomfort (μαζεύει βαλβίδες αέρα, δεδομένης της ταχύτητας της ροής και ο θόρυβος στις θέσεις των ανθρώπων).

Οι χρήστες σημειώνουν την ευκολία χρήσης, αλλά στερούνται Russification, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας αξονομετρικής προβολής.

Περισσότερα για ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Comfort-V, δείτε το βίντεο.

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει μια επιλογή από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για τους μηχανικούς HVAC.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ.

1.City Multi Design Tool - Mitsubishi Ηλεκτρικό πρόγραμμα σχεδιασμού εξοπλισμού?

Το πρόγραμμα προορίζεται για computer-aided design πολλαπλών ζωνών VRF συστημάτων της σειράς G4 Πόλη Multi και G5, καθώς και ημι-βιομηχανικά και οικιακά συστήματα κλιματισμού.
Το πρόγραμμα κάνει επιλογή των διαμέτρων των σωλήνων φρέον, τη διόρθωση των επιδόσεων, τον έλεγχο συμμόρφωσης με τους ειδικούς περιορισμούς και τις απαιτήσεις. Τα αποτελέσματα υπολογισμού εξάγονται αυτόματα στο αρχείο προδιαγραφής του έργου του Excel και τα σχέδια στο AutoCAD. Το πρόγραμμα είναι Russified. Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης (3,52 MB) στα ρωσικά ή ένα εκπαιδευτικό βίντεο (35,3 MB).

1) Κατεβάστε τη διανομή: Έκδοση 5.0.0.1 (84 MB) 2) Αποκτήστε τον κωδικό πρόσβασης.

2. Επιλογή LOSSNAY (ver 3.21)

Το πρόγραμμα για τον υπολογισμό των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής Lossney με συσκευή ανάκτησης πλάκας.
Το πρόγραμμα υπολογίζει τις παραμέτρους του αέρα (ροή, θερμοκρασία, υγρασία), επιλέγει την ισχύ των θερμαντήρων αέρα: πριν από την εγκατάσταση (προθερμαντήρας) και μετά από (μετά τον θερμαντήρα). Υπάρχει ένα τμήμα για τον υπολογισμό της περιόδου αποπληρωμής σε σύγκριση με άλλα συστήματα ανεφοδιασμού και εξαερισμού.

Κατεβάστε το κιτ διανομής (24,4 MB)

3. CADvent - Πρόγραμμα για τον υπολογισμό των συστημάτων εξαερισμού από την LINDAB

Kontseptsiya AeroCad postroena takim obrazom να είναι διαισθητικό για instrumentom razrabotki ustanovok ventilyatsii και konditsionirovaniya Vento και Aeromaster XP με elementami virtualnoy πραγματικότητα.

Programma prednaznachena για proektirovschikov και άλλα spetsialistov σε sozdaniya τους άψογη, operativnyh και στη συνέχεια Zhe vremya professionalnyh Το έργο του, ένα tehnicheskih takzhe και kommercheskih predlozheny.

Ποιο είναι το πρόγραμμα;

Το AeroCAD έχει σχεδιαστεί για τους σχεδιαστές, τους εξειδικευμένους τεχνικούς και τους σπουδαστές της ειδικότητας της DVT κατά τη δημιουργία ακριβών, λειτουργικών και επαγγελματικά σχεδιασμένων έργων εξοπλισμού αερισμού.

Γλωσσικές εκδόσεις

Η ανάπτυξη του προγράμματος AeroCAD συνεχίζεται και οι γλωσσικές εκδόσεις αναδύονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων αγορών. Επί του παρόντος, διατίθενται οι εξής εκδόσεις: Τσεχική, Σλοβακική, Ρωσική, Αγγλική, Γερμανική, Πολωνική, Εσθονική, Ουγγρική. Η αναφορά στη διάθεση δεν υπάρχει σε όλες τις γλώσσες, αλλά μόνο στις κύριες γλώσσες.

Πώς να πάρετε το πρόγραμμα

Εάν πληρούνται οι όροι χορήγησης αδειών, το AeroCAD παρέχεται στους ειδικούς δωρεάν. Το πρόγραμμα μπορεί να ζητηθεί από τους αντιπροσώπους πωλήσεων. Ανήκει στην κατηγορία των προστατευμένων από πνευματικά δικαιώματα προγραμμάτων FREEWARE και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της REMAK a.s. η προϋπόθεση για τη χρήση του προγράμματος είναι η εγγραφή του χρήστη και η συγκατάθεσή του με τους όρους άδειας χρήσης.

CPU - AMD ή Intel 1 GHz / VGA - AGP 32 MB με υποστήριξη για OpenGL / HDD - 100 MB (μόνο για AeroCAD) / παρακολουθεί με ανάλυση - 1024x768 και άνω / ποντίκι / Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, πρόσβαση στο Internet.

Επιλογές διεπαφής χρήστη

Το AeroCAD έχει δύο εκδόσεις - δύο διεπαφές χρήστη. Το AeroCAD Professional προσφέρει εξαιρετική ευελιξία στην επιλογή του εξοπλισμού, την ατομική τροποποίηση των εγκαταστάσεων. Το AeroCAD Express είναι ένα γρήγορο και εύκολο πρόγραμμα υπολογισμού επιλογής που σας επιτρέπει να βρείτε δείγματα εγκαταστάσεων στη βάση δεδομένων στον ιστότοπο του Διαδικτύου.

Εξαγωγή και σύνδεση

Το AeroCAD παρέχει εξαγωγή γραφικών δεδομένων σε μορφή BMP και DXF. Κυρίως, η εξαγωγή τρισδιάστατων σχεδίων του εξελιγμένου εξοπλισμού σε 3D DXF είναι μια εξαιρετική βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγωγού στο έργο. Το εξαγόμενο DXF έχει τις ακριβείς διαστάσεις της πραγματικής εγκατάστασης.

Εκτυπώσεις

Το AeroCAD περιέχει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και πραγματικές πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό που αναπτύσσεται. Επομένως, οι εκτυπώσεις μπορούν να περιέχουν όλα όσα, κατά κανόνα, ενδιαφέρουν τον χρήστη. Οι εκτυπώσεις είναι επιλεκτικές, έτσι ώστε ο αριθμός των πληροφοριών που μπορεί να εκπέμψει ο χρήστης μπορεί να οριστεί από τον ίδιο. Περαιτέρω λεπτομερείς παραμέτρους του εξοπλισμού και των επιμέρους συστατικών μπορεί να περιέχουν διαγράμματα ID εκτύπωσης χαρακτηριστικά ροής του ανεμιστήρα και τη σύνδεση του κυκλώματος ισχύος του συστήματος ελέγχου, έγχρωμο και ρυθμίσεις μαύρο και άσπρο γραφικά, συμπεριλαμβανομένων εισαγωγικά.

Σύνδεση με τη βάση δεδομένων στο Internet

Και οι δύο εκδόσεις του περιβάλλοντος χρήστη μπορούν να εξαγάγουν δειγματοληπτικές εγκαταστάσεις από τη βάση δεδομένων στο Internet. Η αναζήτηση στη βάση δεδομένων είναι πολύ βολική, αρκεί να ορίσετε διάφορα κριτήρια επιλογής. Η έκδοση AeroCAD Express αναλαμβάνει τη χρήση αυτής της βάσης δεδομένων ως την κύρια εναλλακτική λύση εργασίας. Πρόκειται για την εισαγωγή προκαθορισμένων μονάδων που επιτελούν μόνο την τροποποίηση παραμέτρων λειτουργίας και ένα νέο υπολογισμό με αυτόματη επιλογή, μειώνει και διευκολύνει τη χρήση του προγράμματος ακόμη και με περιοδική χρήση


4.EVR-λογισμικό - πρόγραμμα επιλογής εξοπλισμού EVR.

Για την επιλογή του εξοπλισμού EVR έχει αναπτυχθεί ένα βολικό πρόγραμμα υπολογισμού. Κάνει εύκολο τον προσδιορισμό της απαραίτητης εγκατάστασης και την απόκτηση πλήρους συνόλου τεχνικών δεδομένων. Τα αποτελέσματα της επιλογής περιλαμβάνουν αεροδυναμικά, θερμικά, ενεργειακά, ακουστικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Παρέχονται επίσης στοιχεία για τις διαστάσεις και τα βάρη τόσο των μεμονωμένων στοιχείων όσο και της εγκατάστασης στο σύνολό της.

Απαιτήσεις συστήματος:
- RAM RAM 64 MB;
- Αποθήκευση δίσκου HDD 12 MB;
- Λειτουργικό σύστημα Windows 9x, NT 3 και αργότερα, 2000, XP.
- Το εγκατεστημένο πακέτο είναι το Microsoft Office 97 (XP συνιστάται).
- Η ανάλυση της οθόνης οθόνης δεν είναι μικρότερη από 800 × 600, 256bit (συνιστάται 1024 × 768 16bit).

Επισκόπηση δημοφιλών προγραμμάτων για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε υγιείς και άνετες συνθήκες μικροκλίματος στο δωμάτιο, χρειάζεστε μια καλή ανταλλαγή αέρα. Ο αέρας εξαγωγής, κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα, υπερβολική υγρασία, σκόνη και διάφορες μολυσματικές ουσίες θα πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα και η θέση του θα πρέπει να καταλαμβάνεται από μάζες καθαρού αέρα κορεσμένες με οξυγόνο. Η κυκλοφορία αυτή υπαγορεύεται από την κοινή λογική και ρυθμίζεται από οικοδομικά και υγειονομικά-επιδημιολογικά πρότυπα.

Όπως γνωρίζετε, ο σχεδιασμός στο σπίτι κάθε μηχανολογικού δικτύου αρχίζει με την προετοιμασία της τεκμηρίωσης και των υπολογισμών του έργου. Ένας ικανός σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού επιτρέπει τη δημιουργία σε κάθε κτίριο ενός μικροκλίματος απαραίτητου για την κανονική ανθρώπινη ζωή.

Πρότυπα και κανόνες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό δικτύων μηχανικής

Τα συστήματα εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρά καθορισμένα πρότυπα υγιεινής και κρατικά πρότυπα.

Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού, το SNiP 2.04.05-91 είναι το κύριο έγγραφο στο οποίο προσανατολίζεται οποιοσδήποτε σχεδιαστής.

Εκτός από αυτόν τον κώδικα, ενδέχεται επίσης να είναι απαραίτητα τα ακόλουθα κανονιστικά έγγραφα:

 • SNiP 2.01.02-85;
 • SNiP II-12-77;
 • GOST 12.1.005-88;
 • SNiP 2.08.01-89;
 • SNiP 2.08.02-89;
 • SNiP 2.09.04-87;
 • SNiP 2.09.02-85;
 • SNiP 2.01.01-82.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Στάδια ανάπτυξης του έργου

Στο πρώτο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, ο πελάτης συναντά τον σχεδιαστή, όπου προετοιμάζεται το τεχνικό έργο και καθορίζονται τα αρχικά δεδομένα που απαιτούνται για τους σωστούς υπολογισμούς.

Το δεύτερο στάδιο είναι η παροχή στον πελάτη τεχνικών και οικονομικά εφικτών συστημάτων αερισμού, με τις επιλογές που χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό αυτό. Από τις προσφερόμενες επιλογές ο πελάτης επιλέγει το βέλτιστο και κάνει τα σχόλιά του και στη συνέχεια το δίνει στις αρμόδιες αρχές για έγκριση. Μόνο μετά την αφαίρεση των παρατηρήσεων από τους φορείς παρακολούθησης, το έργο πηγαίνει στην τρίτη φάση - καταρτίζει την πλήρη τεχνική τεκμηρίωση με τις προδιαγραφές των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού, καθώς και την εκτίμηση των εργασιών.

Το έργο μπορεί να δημιουργηθεί "με παλιομοδίτικο τρόπο", στο αποκορύφωμα, αλλά, κατά κανόνα, οι σύγχρονες εταιρείες που ασχολούνται με το σχεδιαστικό έργο χρησιμοποιούν λογισμικό για αυτό.

Προγράμματα σχεδιασμού συστημάτων εξαερισμού

Σήμερα, υπάρχουν πολλά λογισμικού που χρησιμεύει για να επιταχύνει σημαντικά την απόδοση των υπολογισμών, ρυθμίσεις συλλογή των αγωγών συμπληρώνοντας τα στοιχεία προδιαγραφές και το σχέδιο. Παρά τη φαινομενική απλότητά του, ο σχεδιαστής πρέπει να έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση με το λογισμικό και ούτω καθεξής. Ας εξετάσουμε κάποια κοινά προγράμματα που βοηθούν τους σχεδιαστές των συστημάτων εξαερισμού κατά την προετοιμασία της τεκμηρίωσης του έργου.

AutoCad

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αντλεί τα πιο ακριβή σχέδια, διαγράμματα και άλλα έγγραφα σχεδιασμού σε δισδιάστατη ή τρισδιάστατη χαρτογράφηση. Το AutoCad έχει δύο τύπους διεπαφής:

 • Το παράθυρο. Σε αυτή την έκδοση, η διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος αποτελείται από μια περιοχή κατασκευής, τις γραμμές μενού, την εντολή και την κατάσταση και μια γραμμή εργαλείων.
 • Η ενημερωμένη διεπαφή είναι μια ζώνη εργαλείων και μια περιοχή κατασκευής. Επίσης στην ενημερωμένη διεπαφή του λογισμικού υπάρχει ένα παράθυρο εντολών.

Κατά το σχεδιασμό του αερισμού στο autocad, ο σχεδιαστής θα έχει πρόσβαση σε: ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών για την κατάρτιση και την επαλήθευση των σχεδίων, τη δυνατότητα κλιμάκωσης και τη χρήση πανοραμικών λειτουργιών. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και δέσμευσης αντικειμένων από βιβλιοθήκες τρίτων, εισαγωγή και εξαγωγή πινάκων και αρχείων κειμένου, στρώματα, δημοσίευση σχεδίων 3D και πολλά άλλα.

Σήμερα, AutoSad είναι λογισμικό που είναι πιο συχνές στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό και τη μηχανική γραφεία, καθώς είναι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει μια λειτουργία για να υποστηρίξουν τη συνεργασία για το έργο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόγραμμα AutoCad δεν είναι μόνο ένα ηλεκτρονικό αποκορύφωμα, είναι ένα ισχυρό πακέτο λογισμικού που απαιτεί τη χρήση ορισμένων γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας.

 1. Πρώτα απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει τις απαιτήσεις συστήματος για την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος (άνω των 2 GB μνήμης RAM και 2 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο? Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης).
 2. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, διαβάστε τη διεπαφή, η οποία αποτελείται από μια γραμμή συντομεύσεων (δίπλα στο κόκκινο Α στην επάνω αριστερή γωνία). ταινία, η οποία, με τη σειρά της, αποτελείται από πολλές καρτέλες. τη γραμμή κατάστασης (στο κάτω μέρος της οθόνης) και τη γραμμή εντολών (πάνω από τη γραμμή κατάστασης).
 3. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο - Νέο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σκίτσο, ένα σχέδιο ή ένα πολύπλοκο αντικείμενο. Για εργασία, χρειάζεστε βασικές γνώσεις Αγγλικών, αφού η γλώσσα της διεπαφής είναι Αγγλικά. Επιπλέον, πρέπει να είστε τουλάχιστον μηχανικός και να γνωρίζετε τις εντολές που θα χρειαστούν για τη δημιουργία των σχεδίων. Για να μάθετε πώς να εργαστείτε σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο απευθείας από το μενού προγράμματος.

Το AtoSad είναι ένα πληρωμένο πρόγραμμα με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Το κόστος της τελευταίας έκδοσης του AutoCad 2016 με άδεια χρήσης στον ιστότοπο του προγραμματιστή - 5 χιλ. Ευρώ. Υπάρχουν ειδικές τιμές για τοπικές και δικτυακές εκδόσεις του προγράμματος για εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Magicad

Αυτό το ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί υπολογισμούς και τρισδιάστατο σχεδιασμό δικτύων κοινής ωφέλειας. Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό του εξαερισμού magicad περιλαμβάνει αρκετές βασικές ενότητες, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια μονάδα Magicad-Ventilation.

Ως γραφική πλατφόρμα, το βοηθητικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί το AutoCad ή το RevitMap. Αυτό το πακέτο λογισμικού παρέχει μια ευκαιρία για:

 • Δημιουργία σχημάτων αερισμού με ανίχνευση τόσο σε χειροκίνητο όσο και σε αυτόματο τρόπο.
 • Διαρρύθμιση εξαρτημάτων και άλλου εξοπλισμού.
 • Επιλογή τμημάτων ορυχείων, καναλιών και αεραγωγών.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής των αεραγωγών και του εξοπλισμού.
 • Ακουστικός υπολογισμός.
 • Εξισορρόπηση του συστήματος εξαερισμού σε αυτόματη λειτουργία.

Το πρόγραμμα Magicad έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χρήση της βάσης του εξοπλισμού εξαερισμού.
 • Εργασία με στοιχεία κειμένου στοιχείων.
 • Δημιουργία προδιαγραφών για υλικά και εξοπλισμό.
 • Ελέγξτε τα διασταυρούμενα στοιχεία στα σκίτσα και τα σχέδια.
 • Εργαστείτε σε λειτουργίες 2D και 3D.
 • Εξαγωγή δεδομένων σε άλλα προγράμματα και πολλά άλλα.

Ένα χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η παρουσία του εξοπλισμού εξαερισμού βάσης, το οποίο περιέχει ένα τεράστιο ποσό των προϊόντων με πλήρη δεδομένα σχετικά με την πίεση του ρυθμού ροής του αέρα, το μέγεθος, και η γεωμετρία των κυττάρων, καθώς και τα χαρακτηριστικά θορύβου του και ούτω καθ 'εξής. Στο σχήμα, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τις σχηματοποιημένα προϊόντα, με που συνδέει δύο αγωγούς - tee ή οριζόντια δοκό, αν οι αλλαγές διαμέτρου του αεραγωγού, τότε προτείνω αμέσως χρησιμότητα Magicad επιθυμητό προσαρμογέα.

Το πρόγραμμα Magicad επιτρέπει στον σχεδιαστή να δημιουργήσει σχέδια συστημάτων αερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας το συντομότερο δυνατό.

Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική και η ρωσική. Το κόστος μιας πλήρους τοπικής άδειας έκδοσης είναι 4560 ευρώ. Η τιμή μιας άδειας πλήρους δικτύου είναι 5700 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές προσφορές για την αγορά ενημερώσεων για 1, 2 και 3 χρόνια.

Για την επιτυχημένη εργασία με τον εξαερισμό Magicad είναι απαραίτητο να είστε μηχανικός, να είστε σε θέση να εργαστείτε με την πλατφόρμα γραφικών του AutoCad. Οι επίσημοι εκπρόσωποι του προγραμματιστή πραγματοποιούν συχνά επιγραμμική εκπαίδευση στο πρόγραμμα. Το μέσο κόστος αυτής της εκπαίδευσης είναι από 10 έως 16 χιλιάδες ρούβλια. για την πορεία.

Ventcalc

Το πρόγραμμα μεταξύ των σχεδιαστών θεωρείται το πιο απλό και λειτουργικό. Πράγματι, για τη δημιουργία ενός δικτύου εξαερισμού αρκεί να εισαγάγετε τα απαιτούμενα αρχικά δεδομένα και το πρόγραμμα θα παρέχει ένα έτοιμο σκίτσο με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για περαιτέρω επιλογή εξοπλισμού.

Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο τύπο συστήματος εξαερισμού, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα καλύπτει εξίσου καλά τους απαραίτητους υπολογισμούς. Η λειτουργικότητα του προγράμματος επιτρέπει:

 • Πραγματοποιήστε έναν υπολογισμό της διατομής των αεραγωγών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μεταβλητές.
 • Υπολογισμός της αντοχής των ορυχείων και των καναλιών. Με βάση τους υπολογισμούς, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τον εξοπλισμό εξαερισμού.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής του δικτύου.
 • Κάντε έναν ικανό υπολογισμό του φυσικού αερισμού.
 • Προσδιορίστε το βέλτιστο τμήμα του άξονα εξαερισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει την επικράτηση του βυθίσματος πάνω από την αντίσταση του μείγματος αέρα σε μια ορισμένη παροχή.
 • Υπολογισμός της θερμαντικής ικανότητας του θερμαντήρα.

Το Vent calc θα πραγματοποιήσει τους απαραίτητους υπολογισμούς το συντομότερο δυνατό, με αποτέλεσμα να απλοποιηθεί σημαντικά το έργο του σχεδιαστή. Το πλεονέκτημα αυτού του λογισμικού είναι ότι από το 2010 το Vent calc διανέμεται δωρεάν. Η γλώσσα της διεπαφής λογισμικού είναι πολύγλωσση.

Σαντβέντ

Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό της cadvent εξαερισμού είναι ένα είδος υπερκατασκευή για την κατάρτιση συστημάτων εξαερισμού που δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα γραφικών χρησιμότητα Avtocad.Eta περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων ζωγραφικής διαγράμματα, έχει την ισχυρή ικανότητα να διεξάγει τους απαραίτητους υπολογισμούς, δημιουργώντας τρισδιάστατα μοντέλα, παρουσιάσεις και ούτω καθεξής.

Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να:

 • Πραγματοποιήστε υπολογισμούς του τμήματος και απώλειες πίεσης στους αγωγούς.
 • Ακουστικοί υπολογισμοί.
 • Δημιουργήστε δισδιάστατα σχέδια με την απαραίτητη σημείωση.
 • Παραγωγή τρισδιάστατης μοντελοποίησης.
 • Προετοιμάστε τις προδιαγραφές για τα απαραίτητα στοιχεία του συστήματος, με την πιθανή εξαγωγή στο Excel.
 • Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας παρουσιάσεις 3D.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του λογισμικού είναι η δυνατότητα δημιουργίας πλήρων σετ εγγράφων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογισμών, των προδιαγραφών υλικών, των δύο και τρισδιάστατων σχεδίων, των μεμονωμένων τμημάτων και των στοιχείων του συστήματος.

Για να εργαστείτε σε αυτό το λογισμικό είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να χειριστείτε την πλατφόρμα γραφικών avtocad, να είστε σε θέση να εργαστείτε με υπολογιστικά φύλλα και βιβλιοθήκες. Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική. Το κόστος του πακέτου λογισμικού εξαρτάται από τη διαμόρφωσή του: μια μονάδα αερισμού με δυνατότητα χειροκίνητης ενημέρωσης βάσεων δεδομένων - 500 USD. ο εξαερισμός της μονάδας με αυτόματη ενημέρωση των βάσεων - 1500 cu; ανεμιστήρων, θέρμανσης, ύδρευσης με πλήρη βάση στοιχείων ευρωπαϊκών κατασκευαστών - 2500 δολάρια ΗΠΑ.

Παρά τη φαινομενική απλότητα της δημιουργίας έργων στο παραπάνω λογισμικό - είναι μια τεχνικά πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εκτεταμένη γνώση, έτσι ώστε να δημιουργήσει τεκμηρίωση του έργου και οι υπολογισμοί αφορούν μόνο στους ειδικούς.

Αρχική σελίδα

Υπολογισμός της εισροής θερμότητας στις εγκαταστάσεις από την ηλιακή ακτινοβολία, τον εξαερισμό, τις εσωτερικές πηγές.

Υπολογισμός των θερμικών απωλειών των χώρων, επιλογή των συσκευών θέρμανσης, υπολογισμός της θερμικής μηχανικής των κατασκευών εγκλεισμού.

Αυτόματη δημιουργία προδιαγραφών για δεδομένα από το πρόγραμμα MagiCAD σύμφωνα με την GOST.

Υπολογισμός της απώλειας θερμότητας των χώρων, υπολογισμός θερμικής μηχανικής των δομών εγκλεισμού.

Αυτόματη δημιουργία προδιαγραφών για δεδομένα από το πρόγραμμα MagiCAD σύμφωνα με την GOST.

Συγκρότημα διαφόρων υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό συστημάτων HVAC.

Κατάλογος των εγκαταστάσεων ανταλλαγής αέρα με εργαλεία
φιλτράρετε και αναζητήστε.

Υπολογισμός και κατασκευή διεργασιών επεξεργασίας υγρού αέρα για
I-d διάγραμμα.

Υπολογισμός των περιοχών των αεραγωγών και των φλαντζών σύμφωνα με τα δεδομένα του προγράμματος MagiCAD.

Υπολογισμός των περιοχών των αεραγωγών και των φλαντζών.

Υπολογισμός του εξαερισμού του θερμού καταστήματος των επιχειρήσεων δημóσιας εστίασης.

Υπολογισμός των εκπομπών υγρασίας, αποστράγγισης και εξαερισμού της λεκάνης.

Επιλογή καλοριφέρ, θερμαντικά σώματα και τομές.

Μονάδα μέτρησης πίεσης, ισχύος, ροής.

Συγκρότημα διαφόρων υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό συστημάτων HVAC.

Συγκρότημα διαφόρων υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό συστημάτων HVAC.

Προγράμματα σχεδιασμού και υπολογισμού συστημάτων εξαερισμού

Για μια σταθερή και πλήρη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα δεδομένα σχετικά με τη συσκευή του. Σε αυτό θα βοηθήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού.

Τέτοια έργα είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικές στιγμές στη διαδικασία κατασκευής, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού καθώς και τον ορισμό του σχεδιασμού και των παραμέτρων των μονάδων αερισμού. Τέτοιες πολύπλοκες μηχανικές εργασίες θα πρέπει να διεξάγονται από επαγγελματίες ειδικούς που διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό.

Μπορείτε να υπολογίσετε τον εξαερισμό σε ένα συμβατικό Exel.

Το πρόγραμμα Vent Calc

Το πρόγραμμα Vent-Calc έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό και το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού. Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό σύμφωνα με τις καθορισμένες συνθήκες (θερμοκρασία, παροχή και επιτρεπτή ταχύτητα κίνησης του αέρα). Η βάση του έργου του Vent-Calc είναι η μέθοδος του υδραυλικού υπολογισμού των αεραγωγών σύμφωνα με τους τύπους του Altshul:

 1. Υδραυλικός υπολογισμός του αγωγού.
 2. Σύμφωνα με τους τύπους BCH 353-86 - υπολογισμός και επιλογή των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού (κάμψη, κλαδιά, στένωση και επεκτάσεις καναλιών).
 3. Υπολογισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού, δηλαδή της επιλογής των τμημάτων του αγωγού εξαερισμού κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ώθηση στο κανάλι να είναι μεγαλύτερη από την αντίσταση στην υποδεικνυόμενη ροή αέρα.
 4. Υπολογισμός της θερμικής ισχύος του θερμαντήρα αέρα (θερμαντήρας αέρα).

Λόγω του γεγονότος ότι το πρόγραμμα λειτουργεί με τα αποτελέσματα των τύπων, αντί για τις σταθερές τιμές ή τους πίνακες υπολογισμού, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται ορισμένες φορές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από τα αντίστοιχα μεγέθη.

Παράθυρο εργασίας του προγράμματος Vent-Calc Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πρόγραμμα CADvent

Το CADvent είναι ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού, το οποίο βασίζεται στο πρόγραμμα AutoCAD με ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για το σχεδιασμό, τη μοντελοποίηση και την παρουσίαση των συστημάτων HVAC. Ανήκει στην κατηγορία των μηχανικών εργαλείων για επαγγελματίες σχεδιαστές που ασχολούνται με την ανάπτυξη συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού.

Αυτό το λογισμικό επιτρέπει:

 1. Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα έργα σε 3D και 2D γραφικά.
 2. Βελτιώστε την απόδοση οπτικοποίησης του έργου απαντώντας γρήγορα σε διάφορα σφάλματα.
 3. Διορθώστε τα τεχνικά δεδομένα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο έργο.
 4. Εκτελέστε τον υπολογισμό του αέρα, της πίεσης, των διαρροών και του θορύβου.
 5. Χρησιμοποιήστε εργαλεία οπτικοποίησης και παρουσιάσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου με την πιο ρεαλιστική μορφή.
 6. Χρησιμοποιήστε τους υπολογισμούς των χαρακτηριστικών θορύβου και των επιπέδων πίεσης, τα οποία εξάγονται στις αναφορές, εξάγονται εύκολα σε ένα αρχείο Excel.

Πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα σχεδιασμού εξαερισμού

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην ποιότητα και την αξιοπιστία της δομής, αλλά και σε πρόσθετα συστήματα για την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργίας των χώρων. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εισροή και τη διανομή του αέρα στο σπίτι, πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί ποιοτικά και χωρίς αποτυχίες, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε το προκαθορισμένο σχέδιο για το σχεδιασμό του σε ένα κτίριο κατοικιών.

Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το έργο στο επαγγελματικό προσωπικό. Μερικές φορές υποτιμούμε τη σημασία του καθαρού αέρα που μπαίνει στο σπίτι. Αλλά η ποιότητα του αέρα στο σπίτι εξαρτάται από πολλούς ζωτικούς παράγοντες, κύριο από τα οποία είναι η υγεία μας.

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Ο μηχανικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την ακρίβεια της εργασίας, η οποία παρέχει τον σωστό ορισμό του σχεδιασμού και των παραμέτρων των μονάδων αερισμού.

Σκοπός του προγράμματος υπολογισμού αερισμού

Κάποιοι χρήστες θα εκπλαγούν από το γεγονός ότι για να διεξάγετε με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες στον τομέα του εξαερισμού, χρειάζεστε κάποιο ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή. Εξάλλου, για να γίνει ένας αξιόπιστος υπολογισμός, χρειάστηκε μόνο η βοήθεια του ειδικού και όχι περισσότερο. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή. Οι σύγχρονες μέθοδοι σχεδίασης μιας κατοικίας (και με τον αερισμό της) δεν στέκονται ακίνητες. Το έργο για τον υπολογισμό του εξαερισμού δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους μηχανικούς. Αυτό απλουστεύει σημαντικά το έργο τους και καθιστά πιο λειτουργικό και ποιοτικό.

Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί αρκετές τέτοιες εγκαταστάσεις υπολογιστών, οι οποίες λειτουργούσαν εδώ και καιρό στη σύγχρονη αγορά επισκευών. Η επιλογή τους βασίζεται στην περιοχή του σπιτιού, στους ορόφους του και σε πολλά άλλα σημαντικά στοιχεία του κτιρίου.

Βέλτιστο πρόγραμμα υπολογισμού

Αν είστε μηχανικός που ανέλαβε να σχεδιάσει τον εξαερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού, τότε μάλλον ενδιαφέρεστε για το ερώτημα: ποιο πρόγραμμα ανταλλαγής αέρα είναι βέλτιστο; Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Εξάλλου, η επιλογή του καλύτερου συστήματος γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες του κτιρίου.

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, αξίζει να εξεταστεί το ήδη υπάρχον έργο για τον σχεδιασμό της ανταλλαγής αέρα.

Σύγχρονα προγράμματα για τον εξοπλισμό του εξαερισμού

Το CADvent είναι ένα πρόγραμμα που διαθέτει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων που σας επιτρέπουν να παράγετε σχέδια, υπολογισμοί, προσομοιώσεις και παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ασφάλεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την ανάπτυξη συστημάτων αερισμού, αλλά και για τον κλιματισμό και τη θέρμανση.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει τέτοιες λειτουργίες:

 • Σας επιτρέπει να δημιουργείτε έργα σε 3D και 2D γραφικά.
 • Σας επιτρέπει να βελτιώσετε την οπτικοποίηση του έργου, επειδή μπορεί να λειτουργήσει σε σφάλματα.
 • Εκτελεί την προσαρμογή των τεχνικών δεδομένων.
 • Υπολογίζει την πίεση, τον αέρα, το θόρυβο και τις διαρροές.
 • Λειτουργεί με χαρακτηριστικά θορύβου και επίσης μεταφέρει εύκολα δεδομένα εργασίας στο Excel, το οποίο είναι πολύ βολικό για έναν ειδικό.

Ventmaster. Με τη βοήθεια αυτού του έργου υπολογιστή, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το χρόνο εργασίας με κεντρικές μονάδες εξαερισμού προφίλ. Χρησιμοποιήστε αυτό το σχέδιο για γρήγορη επιλογή εξοπλισμού για κεντρικές εγκαταστάσεις. Επίσης με τη βοήθειά του μπορείτε να υπολογίσετε ένα μεγάλο αριθμό στιγμών εργασίας.

Σχέδιο εικονικού αερισμού

Οι μηχανικοί που αποφασίζουν να δοκιμάσουν τη λειτουργία αυτής της υποστήριξης υπολογιστών θα έχουν μια μεγάλη ποικιλία καυσαερίων μίας μόνο γραμμής μοντέλου. Αλλά αυτό δεν είναι όλο. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει επιλογές για την ανάπτυξη ποιοτικής ανταλλαγής αέρα με πλάκες εναλλαγής θερμότητας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το λογισμικό υπολογιστή έχει φιλική προς το χρήστη διεπαφή στα ρωσικά.

Άλλα προγράμματα για την ανάπτυξη της ανταλλαγής αέρα

Το MagiCAD είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα που είναι σε θέση να σχεδιάσει ικανοποιητικά όχι μόνο τα συστήματα αερισμού, αλλά και τα συστήματα ύδρευσης, ηλεκτρισμού και θέρμανσης. Αυτή η εξέλιξη σχεδιάζει γρήγορα και ποιοτικά τα απαραίτητα σχέδια για εργασία.

Η χρήση αυτού του προγράμματος έχει σχεδιαστεί για μηχανικούς, κατασκευαστές και σχεδιαστές. Οι βασικές λειτουργίες του έργου είναι οι εξής:

 • Είναι δυνατόν να γίνουν υπολογισμοί για όλα τα συστήματα εξαερισμού.
 • Παρέχει εικόνες υψηλής ποιότητας (2D και 3D).
 • Υπάρχει μια μεγάλη βάση δεδομένων των ευρωπαίων κατασκευαστών, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την εργασία με το σχεδιασμό.
 • Είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα πλήρες φάσμα τεκμηρίωσης του έργου.
 • Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα έργο χρησιμοποιώντας άλλα σχήματα (συμβατότητα με άλλα παρόμοια έργα).

GIDRV 3.093 - Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια πιο άνετη μηχανικών εργασιών που χρειάζονται για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού με εξαναγκασμένη και το φυσικό σχέδιο. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει τους σελιδοδείκτες όπως δάπεδα, οικόπεδα, τοπική αντίσταση. Αυτό απλουστεύει σημαντικά τη ροή εργασίας για οποιονδήποτε ειδικό, καθώς η ποσότητα εργασίας μειώνεται πολλές φορές.

Εξαερισμός σε ανάκτηση

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του προγράμματος αυτού είναι:

 • Παρουσία υπολογισμού ελέγχου των παραμέτρων του αεραγωγού για φυσική εισροή αέρα.
 • Η δυνατότητα υπολογισμού των αεραγωγών κατά την αναρρόφηση.
 • Παράμετροι για εργασία με ανταλλαγή αέρα για αναγκαστικό σχέδιο.

Έχοντας όλες τις παραπάνω παραμέτρους σε διαφορετικά τμήματα του αγωγού, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα νέο σχήμα. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε νέους συνδυασμούς για να βελτιώσετε την ποιότητα της εργασίας.

Ανεφρύς εξαερισμός

Εκτός από τις τακτικές έργα που αναπτύσσονται για το σχεδιασμό προγραμμάτων ανταλλαγής αέρα είναι να παρέχει το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του αερισμού καπνού, η οποία θα κρατήσει την πολυκατοικία φωτιά.

Ο Fans 400 είναι ένα έργο που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε καπνό από την αίθουσα, το λόμπι ή το διάδρομο. Με αυτήν την εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε τη βέλτιστη ισχύ ανεμιστήρων ή άλλου ειδικού εξοπλισμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ εύκολη στη χρήση, επομένως δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στη χρήση της ακόμη και για έναν αρχάριο που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό. Ένα άλλο προφανές πλεονέκτημα του έργου είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας εργασίας. Σας συμβουλεύουμε να συνδέσετε τον εκτυπωτή για πιο σωστή λειτουργία αυτού του λογισμικού υπολογιστή.

Έτσι, με τη βοήθεια του τελευταίου λογισμικού για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού, μπορείτε να βελτιώσετε πολλές φορές την ποιότητα της εργασίας και την ταχύτητά της. Τώρα δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλούς υπολογισμούς σύμφωνα με το παλαιό σύστημα, επειδή υπήρχε η ευκαιρία να εργαστούμε σε ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο.

Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα εξαερισμού

Σε αυτή την ενότητα παρουσιάζονται προγράμματα υπολογισμών για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη μέθοδο του υδραυλικού υπολογισμού των αεραγωγών από τους τύπους Altshul, που δίνονται στον "Οδηγό Σχεδιαστή" Ph.D. I.G. Staroverova. Το πρόγραμμα υλοποιεί:

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του προγράμματος κλιματισμού έκδοση 2.0 από προηγούμενες εκδόσεις:

- Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να ρυθμιστεί σε ανάλυση 1024 με 768 pixels. Διαφορετικά, είναι δυνατή η φόρτωση της αρχικής φόρμας προγράμματος σε περικομμένη μορφή. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένα πεδία για την εισαγωγή δεδομένων ενδέχεται να μην είναι ορατά στην οθόνη. Αλλά δεξιά ή / και κάτω εμφανίζονται γραμμές κύλισης. Η μετακίνηση του ρυθμιστικού στο κάτω μέρος του χάρακα προς τα δεξιά / προς τα πάνω σας επιτρέπει να δείτε το περικομμένο τμήμα της φόρμας του προγράμματος.
- Το εύρος λειτουργίας του προγράμματος βασίζεται σε βαρομετρική πίεση από 91.000 Pa έως 101325 Pa.
- Το εύρος του προγράμματος για τη θερμοκρασία από -25 ° C έως + 45 ° C, με περιεκτικότητα σε υγρασία από 0 έως 25 g / kg.
- Στο πεδίο της μορφής εργασίας του προγράμματος εμφανίζονται στοιχεία για τη διαδικασία επεξεργασίας θερμότητας και υγρασίας του αέρα στο διάγραμμα I-d για τα βασικά σχήματα των κεντρικών κλιματιστικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν θαλάμους άρδευσης:
- Ρυθμιστής άμεσης ροής (καλοκαίρι).
- Ρυθμιστής ευθείας ροής (χειμώνας);
- Κλιματισμός με την πρώτη ανακύκλωση (καλοκαίρι).
- Κλιματισμός με πρώτη ανακυκλοφορία (χειμώνα, επιλογή 1).
- Κλιματισμός με πρώτη ανακυκλοφορία (χειμώνα, επιλογή 2).

Το πρόγραμμα Ducter σας επιτρέπει να επιλέξετε τις διαστάσεις των αγωγών.