Πώς να διαχειριστείτε το ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

Κάθε χρήστης υπολογιστή πρέπει να είναι σε θέση να ρυθμίσει σωστά το σύστημα ψύξης, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της συσκευής και η πρόωρη βλάβη των εξαρτημάτων στο μέλλον λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ή για να απαλλαγείτε από το ξένο θόρυβο και το buzz. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ψυγείο χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα ή ρυθμίσεις BIOS, για το οποίο θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ρυθμίσεις του BIOS

Πολλοί από τους γνωστούς κατασκευαστές notebooks όπως η Asus, η Acer, η HP, η Lenovo, η Samsung έχουν καταστήσει δυνατό τον έλεγχο του ψυγείου notebook από το σύστημα εισόδου-εξόδου ή το "BIOS". Αυτή η μέθοδος είναι καλή επειδή δεν απαιτεί την εγκατάσταση προγραμμάτων τρίτου μέρους, το μόνο που απαιτείται είναι:

 1. Συνδεθείτε στο Bios και ανοίξτε την ενότητα "Ισχύς".
 2. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τις ρυθμίσεις "HW Monitor Configuration", ρυθμίζει τον ανεμιστήρα.
 3. Βρείτε την επιλογή με την τιμή "Ταχύτητα ανεμιστήρα" και επιλέξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αναφέρεται ως ποσοστό.
 4. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και αφήστε το BIOS.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να έχουν μικρές διαφορές, ανάλογα με την έκδοση του Bios. Μην ανησυχείτε, το όλο σύστημα είναι πανομοιότυπο.

Πρόγραμμα SpeedFan

Ευρέως γνωστή χρησιμότητα, με τη βοήθειά του είναι δυνατό να ελέγχει τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, να ρυθμίζει τις στροφές υψηλής ταχύτητας σε αυτές ή σε άλλες θερμοκρασίες και να παρακολουθεί μια κατάσταση ενός σκληρού δίσκου. Λίγα περισσότερα λιπαρά πλεονεκτήματα - δωρεάν, απλή και διαισθητική διασύνδεση και υποστήριξη για τη ρωσική γλώσσα, οπότε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Ας αναλύσουμε λεπτομερέστερα πώς να διαμορφώσουμε ένα ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή χρησιμοποιώντας το SpeedFan:

 1. Πρώτα απ 'όλα, κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
 2. Μετά την εκκίνηση στην καρτέλα "Αναγνώσεις", στα αριστερά βλέπουμε τις πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία των κύριων εξαρτημάτων εμφανίζεται προς τα δεξιά.
 3. Για να ρυθμίσετε το ψυγείο, μεταβείτε στην ενότητα "Ρύθμιση".
 4. Ανοίξτε την καρτέλα "Θερμοκρασίες" και κάντε κλικ στο απαιτούμενο στοιχείο, για παράδειγμα, στην κάρτα γραφικών "GPU".
 5. Στην κάτω σειρά, το «Επιθυμητή» σετ επιλογή εύρος θερμοκρασίας (κατά 40-44 μοίρες) ότι το σύστημα ψύξης πρέπει να διατηρηθεί, και κάντε κλικ στο «OK».

Επίσης στην καρτέλα "Ταχύτητες", μπορείτε να ορίσετε επιπλέον παραμέτρους για την αλλαγή της ταχύτητας των λεπίδων. Εδώ υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, αλλάζοντας τους, αλλάζετε εύκολα το κατώτερο και το ανώτερο όριο ταχύτητας.

Πρόγραμμα Riva Tuner

Μια άλλη μικρή, αλλά πολύ βολική εφαρμογή, που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του ανεμιστήρα. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν και κατάλληλο για οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

Αλλάξτε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου με τη βοήθεια του είναι αρκετά εύκολη, χρειάζεστε:

 1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
 2. Μεταβείτε στις σύνθετες ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Ανεμιστήρας".
 3. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του ψυγείου μετακινώντας τα ειδικά ρυθμιστικά (επίσης σε ποσοστά).
 4. Μετά την προσαρμογή τους, κάντε κλικ στο "OK" για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις.

Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας notebook πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί συνεχώς και με την καθορισμένη ταχύτητα.

MSI Afterburner

Επαγγελματική δωρεάν χρησιμότητα, σχεδιασμένη κυρίως για κάρτες overclocking από τη MSI, είναι κατάλληλη τόσο για την AMD όσο και για την Intel. Δεν μας παρέχει μικρές δυνατότητες, από την παρακολούθηση της κατάστασης του πίνακα και την προσαρμογή της τάσης στη GPU μέχρι τον έλεγχο του ψυγείου.

Θέλω να σημειώσω ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι στην πρώτη οθόνη, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βολική. Για να αλλάξετε την ταχύτητα του συστήματος ψύξης, πρέπει να μετακινήσετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά στην ενότητα "Ταχύτητα ανεμιστήρα".

Για αυτόματη ρύθμιση, παρέχεται ένα ξεχωριστό κουμπί "Αυτόματη", μετά την συμπίεση, η ταχύτητα περιστροφής θα ποικίλει ανάλογα με το φορτίο της κάρτας γραφικών του φορητού υπολογιστή.

Λογισμικό AMD OverDrive

Δεν μπορώ να αγνοήσω τη γνωστή χρησιμότητα της AMD, η οποία μας προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταχύτητας των ανεμιστήρων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση ολόκληρου του φορητού υπολογιστή.

Μόνο:

 1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Μετά το άνοιγμα, στο πρώτο παράθυρο μεταβείτε στην ενότητα "Έλεγχος ανεμιστήρα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα "Έλεγχος απόδοσης".
 3. Για να αλλάξετε την ταχύτητα, μετακινήστε τα ρυθμιστικά.
 4. Απομένει μόνο να πατήσετε "OK" για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που έχετε κάνει.

Τώρα ξέρετε πώς θα πρέπει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας, πώς να το ρυθμίσετε σωστά, να το διαχειριστείτε και να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ένας άλλος τρόπος εξηγείται σε αυτό το βίντεο

Επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας,
τότε πιθανότατα, το πρόβλημα έγκειται σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.
Μπορεί να είναι: μια βλάβη της μητρικής πλακέτας, του τροφοδοτικού,
σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM κ.λπ.

Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να εξαλειφθεί η χρονική κατανομή,
Για να αποτρέψετε την αποτυχία άλλων εξαρτημάτων.

Ο ειδικός μας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Είναι δωρεάν και δεν δεσμεύεται σε τίποτα.
Θα σας καλέσουμε πίσω μέσα σε 30 λεπτά.

SpeedFan πρόγραμμα λήψης για τον έλεγχο των οπαδών

Το πρόγραμμα SpeedFan 4,51 Είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα που δίνει στον έμπειρο χρήστη πλήρη έλεγχο του έργου των ανεμιστήρων του υπολογιστή, και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά του προγράμματος δεν περιορίζονται στην αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων - το όνομα του βοηθητικού προγράμματος δεν αντικατοπτρίζει πλήρως όλες τις λειτουργίες του.

Έτσι, εδώ είναι μια μακριά από πλήρη λίστα των καταστάσεων στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan:

- Μείωση της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων και ως εκ τούτου μείωση του θορύβου και της κατανάλωσης ισχύος του συστήματος στο σύνολό του.
- Overclocking του συστήματος.
- Ανάλυση της λειτουργίας διαφόρων εξαρτημάτων υπολογιστών.
- Έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων.

Εκτός από την εμφάνιση όλων των αισθητήρων θερμοκρασίας και την αλλαγή της ταχύτητας των ανεμιστήρων, SpeedFan εμφανίζει πληροφορίες S.M.A.R.T. διαθέσιμες στους σκληρούς δίσκους του συστήματος και τη θερμοκρασία τους. Αυτοί οι δύο παράγοντες ήδη μιλούν υπέρ του γεγονότος ότι η αίτηση πρέπει να ληφθεί - τουλάχιστον για να διαγνωστεί το σύστημα.

SpeedFan έχει μια φιλική διεπαφή με την υποστήριξη της ρωσικής γλώσσας. Στο κύριο παράθυρο του προγράμματος υπάρχει μια καρτέλα "συχνότητας" - προορίζεται για έμπειρους χρήστες και επιτρέπει την "διασπορά" του συστήματος. Επίσης, οι έμπειροι χρήστες θα βρουν πολύ ενδιαφέρουσες για τον εαυτό τους στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης - από το ρυθμίσεις ανεμιστήρων και τελειώνει με αλλαγές στη συχνότητα του διαύλου συστήματος.

Στην καρτέλα "γραφικά", μπορείτε να δείτε οπτικά την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων, τη θερμοκρασία στους αισθητήρες και ακόμη και τη μέτρηση της τάσης. Όλα εξαρτώνται από τις δυνατότητες της ίδιας της μητρικής πλακέτας και των αισθητήρων που βρίσκονται πάνω σε αυτήν.

Ορισμένες λειτουργίες του προγράμματος SpeedFan

Η εφαρμογή έχει μια τέτοια πλούσια λειτουργικότητα που οι εργασίες και οι ρυθμίσεις της συζητούνται συχνά στους κλάδους των εξειδικευμένων φόρουμ και περιγράφονται σε ξεχωριστά άρθρα.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις του προγράμματος κατά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος - όλα αποθηκεύονται σε τρία αρχεία ρυθμίσεων: speedfansens.cfg, speedfanevents.cfg και speedfanparams.cfg. Επίσης, υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες όταν ενεργοποιείτε το βοηθητικό πρόγραμμα στο λειτουργικό σύστημα "εκκίνησης".
Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα απαιτεί κάποιο χρόνο για να κυριαρχήσει, αλλά στη συνέχεια γίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο για την τελειοποίηση του συστήματος.

Προδιαγραφές:

Έκδοση: SpeedFan 4.51
Γλώσσα: Ρωσικά
Κατάσταση: Δωρεάν
Συντάκτης: Alfredo Milani-Comparetti
Σύστημα: Όλα τα Windows
Μέγεθος: 2.1 Mb

Προγράμματα διαχείρισης ψύξης

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ δυνατής λειτουργίας του συστήματος ψύξης του υπολογιστή. Ευτυχώς, υπάρχει ένα εξειδικευμένο λογισμικό που σας επιτρέπει να αλλάξετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων, αυξάνοντας έτσι την απόδοση τους ή μειώνοντας το επίπεδο θορύβου που εκπέμπουν. Σε αυτό το υλικό θα παρουσιαστούν οι πιο άξιοι εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας λογισμικού.

SpeedFan

Το πρόγραμμα επιτρέπει μόνο μερικά κλικ για να αλλάξει η ταχύτητα περιστροφής ενός ή περισσοτέρων ψυγείων τόσο στην μεγάλη πλευρά (για βελτιωμένη ψύξη ορισμένων εξαρτημάτων) όσο και σε μικρότερες (για πιο αθόρυβη λειτουργία του υπολογιστή). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της αυτόματης αλλαγής των παραμέτρων περιστροφής των ανεμιστήρων.

Επιπλέον, το SpeedFan παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη λειτουργία του κύριου υλικού που είναι ενσωματωμένο στον υπολογιστή (επεξεργαστής, κάρτα γραφικών και άλλα).

MSI Afterburner

Αυτό το λογισμικό έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για να προσαρμόσει την απόδοση της κάρτας γραφικών για να αυξήσει την απόδοσή του (το λεγόμενο overclocking). Ένα από τα συστατικά αυτής της διαδικασίας είναι η ρύθμιση της στάθμης ψύξης αλλάζοντας την ταχύτητα περιστροφής των ψυκτών σε μεγαλύτερη διεύθυνση.

Η χρήση αυτού του λογισμικού μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς η αύξηση της απόδοσης μπορεί να υπερβεί τον πόρο του εξοπλισμού και να οδηγήσει σε απώλεια αποτελεσματικότητας.

Αν χρειάζεται να ρυθμίσετε την ταχύτητα όλων των ανεμιστήρων, τότε το SpeedFan είναι ιδανικό για αυτό. Εάν ανησυχείτε μόνο για την ψύξη της κάρτας γραφικών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη επιλογή.

Το βοήθησε αυτό το άρθρο;

Περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

Βοήθεια παρακαλώ.
Την προηγούμενη μέρα, παρατήρησα ότι ο φορητός υπολογιστής μου ήταν πολύ ζεστός και φυσικά ήμουν έκπληκτος, γιατί δεν ήταν έτσι πριν, άρχισα να ψάχνω για ένα πρόβλημα... Και όλα αυτά φαίνονται στο ψυγείο. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, άρχισε να περιστρέφεται με χαμηλή ταχύτητα, αν νωρίτερα, όταν η κάρτα βίντεο ζεστάθηκε στο μέγιστο, τώρα καθώς πήγε στην πρώτη, πηγαίνει ((

Το πιο αποτελεσματικό και απλό είναι να κάνετε κενό και εμφάνιση. Θα βοηθήσει;! Και το ψυγείο θα μπορούσε να γεμίσει ή να χάσει τη λίπανση.

Κάντε μια ερώτηση ή αφήστε τη γνώμη σας Ακύρωση σχολίου

Βιτάλι Καϊρόφ: 2 Σεπτεμβρίου στις 10:43 π.μ.

Πώς να γράψετε στην τεχνική υποστήριξη Yandex.Mail Γεια σας, Stanislav. Αρχικά, προσπαθήστε να αποκαταστήσετε την πρόσβαση στο Yandex.Mail χρησιμοποιώντας τα άρθρα μας για αυτό:

Πώς να θυμάστε τα στοιχεία σύνδεσης από το Yandex.Mail
Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Yandex.Mail

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοποθεσία υποστήριξης Yandex.Mail, όπου πρέπει να επιλέξετε το πρόβλημά σας από τη λίστα

Viktor Bukhteev: 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ.

Επιλέγοντας μια κάρτα οθόνης για τη μητρική πλακέτα Γεια σας, Νικολάι. Έχετε μία υποδοχή PCI Express 3.0 x16, οπότε είναι καλύτερο να συνδέσετε την κάρτα γραφικών μέσα από αυτήν, τότε το δυναμικό της θα αποκαλυφθεί πλήρως. Όσο για τα μοντέλα, εδώ για τον επεξεργαστή σας είναι ιδανικά 1050ti από οποιαδήποτε αποδεδειγμένη εταιρεία (MSI, ASUS, Gigabyte ή INNO3D). Φυσικά, μπορείτε να πάρετε 1060 έως 6 GB ή να παρακολουθήσετε

Stanislav: 2 Σεπτεμβρίου στις 9:01 π.μ.

Πώς μπορώ να γράψω στην υποστήριξη Yandex.Mail; Δεν μπορώ να εισέλθω στο Yandex mail, το fucking Yandex μπλοκάρει το γραμματοκιβώτιό μου. Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με την Yandex Mail; (Δεν είμαι αγενής, αλλά απλώς γράφω τα συνηθισμένα γεγονότα)

Stanislav: 2 Σεπτεμβρίου στις 08:52

Πώς να γράψετε στην τεχνική υποστήριξη του Yandex.Mails Πώς να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης Yandex mail;

Νικολάι: στις 2 Σεπτεμβρίου στις 6:07 π.μ.

Επιλέγοντας μια κάρτα γραφικών για τη μητρική πλακέτα Μπορείτε να μας πείτε τι είδους κάρτα γραφικών Nvidia (είναι πιο επιθυμητό) μπορεί να τεθεί στη μητρική πλακέτα Biostar B75MU3 +
Τύπος CPU QuadCore Intel Core i5-3470, 2400 MHz (24 x 100)

Ανώνυμος: 2 Σεπτεμβρίου στις 05:38

Ντμίτρι: 1 Σεπτεμβρίου στις 23:33

Οι λόγοι για να κάνετε κλικ στον σκληρό δίσκο και η λύση τους, νομίζω προσωπικά ότι η εποχή του hdd έχει ήδη περάσει και έρχεται η εποχή του ssd.
Το hdd είναι θορυβώδες, αργό, αλλά πολύ πιο ασφαλές από το ssd, λόγω της απλότητας του.

Αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα για μείωση θορύβου

Μερικές φορές το buzz από τη μονάδα συστήματος δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε σιωπή ή συγκέντρωση. Σε αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος για τα Windows XP / 08.07.10, και στο τέλος θα δείξει στο βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες την όλη διαδικασία.

Γιατί οι οπαδοί είναι θορυβώδεις και ποιοι είναι οι τρόποι επίλυσης;

Με την εξαίρεση των ειδικών τροποποιήσεων χωρίς ανεμιστήρα, υπάρχουν δύο ή περισσότερα ψυγεία σε κάθε υπολογιστή: στο τροφοδοτικό, στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών, στην περίπτωση και σε άλλα. Και ο καθένας με τον τρόπο του κάνει θορύβους, και αυτό είναι άσχημα νέα. Πολλοί είναι μόνο συνηθισμένοι στο θόρυβο του systemnik τους και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να είναι έτσι. Ίσως πρέπει, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Σε 99% των περιπτώσεων, ο θόρυβος από τον υπολογιστή μπορεί να μειωθεί κατά 10% -90%, και αυτό είναι καλά νέα.

Όπως καταλαβαίνετε ήδη, η θορυβωδία επιτυγχάνεται με τη μείωση του θορύβου από τους ψύκτες. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση πιο ήπιων, από τη φύση, ψύκτες, ή με τη μείωση της ταχύτητας των υπαρχόντων. Φυσικά, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα σε τιμές που δεν απειλούν την υπερθέρμανση του υπολογιστή! Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται για αυτή τη μέθοδο. Ακόμη περισσότερο μείωση του θορύβου θα βοηθήσει τα προγράμματα να μειώσουν το γάδο από το σκληρό δίσκο.

Έτσι, για να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές:

 1. Πρόγραμμα για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων
 2. "Ευφυές" σύστημα ελέγχου ταχύτητας, συνδεδεμένο στο BIOS
 3. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας, του φορητού υπολογιστή ή της κάρτας γραφικών
 4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα reobas
 5. Για τεχνητή μείωση της τάσης τροφοδοσίας του ανεμιστήρα

Ποιος ελέγχει κανονικά το BIOS, δεν μπορεί να διαβάσει περαιτέρω. Αλλά συχνά το BIOS ρυθμίζει επιφανειακά μόνο την ταχύτητα, χωρίς να τις υποτιμά σε αθόρυβες και ακόμα αποδεκτές τιμές. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή, κατά καιρούς, ο μόνος τρόπος για να επηρεάσει τους οπαδούς, επειδή τα προγράμματα τρίτων συχνά δεν λειτουργούν σε ασυνήθιστες μητρικές και φορητούς υπολογιστές. Θα αναλύσουμε το βέλτιστο - τον πρώτο τρόπο.

Λογισμικό διαχείρισης ψύξης SpeedFan

Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό και εντελώς δωρεάν πρόγραμμα. Υποθέτω ότι θα είμαι λίγο απογοητευμένος αμέσως, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί σε όλους τους φορητούς υπολογιστές, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν θα ρυθμίσετε την ταχύτητα αυτών των οπαδών που η μητρική πλακέτα από το BIOS δεν μπορεί να ελέγξει. Για παράδειγμα, από το BIOS μου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ψύκτη SmartFan μόνο για τη CPU. Αν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τους τρέχοντες κύκλους εργασιών για άλλα δύο.

Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψει η ακόλουθη κατάσταση. Όταν φορτώνεται το πρόγραμμα SpeedFan, η τρέχουσα ταχύτητα διαβάζεται και γίνεται αποδεκτή ως μέγιστη. Επομένως, εάν αυτό το BIOS δεν έχει ξεδιαλύνω τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα, τότε το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να το κάνει.

Κάποτε έτσι συνέβη ότι στο χρόνο φόρτωσης του προγράμματος του ψυγείου στο περιστρεφόμενο CPU με ταχύτητα 1100 στροφές / λεπτό, και SpeedFan δεν θα οριστεί μεγάλη αξία. Ως αποτέλεσμα, ο επεξεργαστής έχει θερμανθεί μέχρι 86 μοίρες! Και το παρατήρησα τυχαία, όταν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φορτίου δεν περίμενα τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Ευτυχώς τίποτα δεν καίγεται, αλλά ο υπολογιστής δεν μπορούσε να ανάψει...

Τρέξιμο και Εμφάνιση του Προγράμματος

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή από τον επίσημο ιστότοπο.

Κατά την πρώτη εκκίνηση θα υπάρχει ένα συνηθισμένο παράθυρο με την προσφορά της βοήθειας για τις λειτουργίες του προγράμματος. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το πλαίσιο ώστε να μην εμφανίζεται πλέον και να το κλείνετε. Στη συνέχεια, η SpeedFan θεωρεί τις παραμέτρους των τσιπ στη μητρική πλακέτα και τις τιμές των αισθητήρων. Μια ένδειξη της επιτυχούς εφαρμογής θα είναι ένας κατάλογος με την τρέχουσα ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες εξαρτημάτων. Αν οι οπαδοί δεν βρεθούν, τότε το πρόγραμμα δεν θα μπορέσετε να βοηθήσετε. Μεταβείτε στην επιλογή "Ρύθμιση -> Επιλογές" και αλλάξτε τη γλώσσα σε "Ρωσικά".

Όπως μπορείτε να δείτε, δείχνει επίσης το φορτίο του επεξεργαστή και τις πληροφορίες από τους αισθητήρες τάσης.

Στο μπλοκ "1" υπάρχει ένας κατάλογος ανιχνευτών ταχύτητας που έχουν ανιχνευθεί με ψύκτες με ονόματα Fan1, Fan2... και ο αριθμός τους μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ό, τι στην πραγματικότητα είναι (όπως στην εικόνα). Δώστε προσοχή στις τιμές, για παράδειγμα ο Fan2 και ο δεύτερος Fan1 έχουν πραγματικές παραμέτρους 2837 και 3358 σ.α.λ. (rpm), ενώ τα υπόλοιπα σε μηδενικά ή με σκουπίδια (στην εικόνα 12 σ.α.λ. τα σκουπίδια). Το περιττό θα καταργήσουμε αργότερα.

Στο μπλοκ "2" εμφανίζονται οι αισθητήρες θερμοκρασίας που εντοπίστηκαν. GPU Είναι ένα chipset γραφικών, HD0 - σκληρό δίσκο, CPU - CPU (αντί για CPU στο Temp3) και το υπόλοιπο είναι σκουπίδια (δεν μπορεί να είναι 17 ή 127 μοίρες). Σε αυτό το μειονέκτημα του προγράμματος, ότι πρέπει να μαντέψετε πού είναι αυτό (αλλά τότε θα μετονομάσουμε τους αισθητήρες οι ίδιοι όπως απαιτείται). Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κατεβάσετε γνωστές διαμορφώσεις στον ιστότοπο, αλλά η διαδικασία δεν είναι απλή και περίπλοκη από τα αγγλικά.

Αν δεν είναι σαφές ποια παράμετρος είναι υπεύθυνος για τι, μπορούμε να δούμε την τιμή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του υπολογιστή και αισθητήρες, όπως AIDA64 και να συγκρίνουν με αυτά που ορίζονται στο πρόγραμμα SpeedFan να γνωρίζουν ακριβώς πού οποιαδήποτε ταχύτητα και η θερμοκρασία ανάγνωση (στο βίντεο κάτω από το άρθρο Θα σας δείξω όλα).

Και στο μπλοκ "3" έχουμε προσαρμογές ταχύτητας Speed01, Speed02... με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής ως ποσοστό (μπορεί να εμφανιστούν ως PWM1, PWM2... διαβάστε περισσότερα δείτε το βίντεο). Προς το παρόν, πρέπει να καθορίσουμε ποιο Speed01-06 επηρεάζει το FanX. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τις τιμές καθεμιάς από 100% σε 80-50% και δείτε αν η ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα έχει αλλάξει. Θυμηθείτε ποια ταχύτητα επηρεάζει τον Fan.

Ρύθμιση του SpeedFan

Έτσι φτάσαμε στις ρυθμίσεις. Πατάμε το πλήκτρο "Ρύθμιση" και πρώτα απ 'όλα θα ονομάσουμε όλους τους αισθητήρες με σαφή ονόματα. Στο παράδειγμά μου, θα διαχειριστώ προγραμματικά τον ψύκτη CPU.

Στο «θερμοκρασίες» να βρει ένα συγκεκριμένο επεξεργαστή στο προηγούμενο βήμα, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας (σε Temp3 μου) και κάντε κλικ σε αυτό το πρώτο φορά, στη συνέχεια, μια δεύτερη για μια ακόμη φορά - τώρα μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε όνομα, για παράδειγμα, «CPU Temp». Στη ρύθμιση εγγράφεται κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία θα διατηρήσει το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα-περιστροφής του ανεμιστήρα, και μία θερμοκρασία συναγερμού στην οποία περιλαμβάνει τη μέγιστη ταχύτητα.

Έβαλα 55 και 65 μοίρες, αντίστοιχα, αλλά για κάθε άτομο, πείραμα. Σε πολύ χαμηλή καθορισμένη θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα γυρίζουν πάντα στις μέγιστες στροφές.

Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τον κλάδο και αφαιρέστε όλα τα checkmarks, εκτός από το Speed0X, το οποίο ρυθμίζει τον επεξεργαστή FanX (το έχουμε ήδη καθορίσει προηγουμένως). Στο παράδειγμά μου, αυτό είναι Speed04. Επίσης, αφαιρέστε το τικ από όλες τις άλλες θερμοκρασίες, τις οποίες δεν θέλουμε να δούμε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος.

Στην καρτέλα των οπαδών, βρίσκουμε απλά τους σωστούς οπαδούς, καλέστε τους όπως θέλετε και απενεργοποιήστε τις περιττές.

Προχωρήστε στην καρτέλα "Ταχύτητα". Βρισκόμαστε σε αυτό το Speed0X, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ψύκτη που θέλουμε, το μετονομάζουμε (για παράδειγμα, στην ταχύτητα CPU) και εκθέτουμε τις παραμέτρους:

 • Ελάχιστο - το ελάχιστο ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα
 • Μέγιστο - αντίστοιχα, το μέγιστο ποσοστό.

Έχω τουλάχιστον 55% και το πολύ 80%. Είναι εντάξει ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να ορίσει την τιμή στο 100%, επειδή στην καρτέλα "Θερμοκρασίες", ρυθμίσαμε το κατώφλι συναγερμού στο οποίο αναγκάζεται το 100% των στροφών. Επίσης για τον αυτόματο έλεγχο μην ξεχάσετε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής "Αυτόματη αλλαγή".

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλο. Τώρα μεταβείτε στο κύριο παράθυρο SpeedFan και βάλτε ένα σημάδι «Avtoskorost εξαερισμού-σης» και απολαύστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής από την πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει βέλτιστα προσαρμόσετε τον εαυτό σας, το πείραμα και αφήστε τις κατάλληλες παραμέτρους, αξίζει τον κόπο!

Περισσότερες επιλογές

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει μια δέσμη λειτουργιών και παραμέτρων, αλλά δεν θα πάω σε αυτά, γιατί αυτό είναι το θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου. Ας θέσουμε μερικά ακόμη checkmarks στην καρτέλα "Διαμόρφωση -> Επιλογές"

 • Η εκκίνηση κατέρρευσε - για το SpeedFan να τρέχει αμέσως σε καταρρεύσει μορφή. Εάν όχι, τότε όταν ξεκινάτε τα Windows, το κύριο παράθυρο του προγράμματος θα κρεμάσει στην επιφάνεια εργασίας. Αν το πρόγραμμα δεν ξεκινά με τα Windows, απλά προσθέστε τη συντόμευση στην εκκίνηση.
 • Στατικό εικονίδιο - Προτιμώ να ορίσω ότι στο δίσκο συστήματος αντί για ψηφία απλά ένα εικονίδιο προγράμματος
 • Συρρίκνωση κατά το κλείσιμο - Ορίστε ότι όταν κάνετε κλικ στο "σταυρό" το πρόγραμμα δεν είναι κλειστό, και έλασης στο δίσκο συστήματος (κοντά στο ρολόι)
 • Οπαδοί πλήρους ταχύτητας στην έξοδο - αν δεν έχει ρυθμιστεί, τότε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η ψυχρότερη ταχύτητα θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση με εκείνη όταν έκλεισε. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς για να τα διαχειριστεί, ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί.

Λοιπόν, όλα πήγαν έξω, το πρόγραμμα λειτουργεί, οι στροφές ρυθμίζονται αυτόματα; Ή μήπως χρησιμοποιείτε άλλους τρόπους; Ελπίζω ότι οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς. Μην είστε τεμπέλης για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, θα σας ευχαριστήσω πολύ!

Και τώρα ένα βίντεο με λεπτομερή διαμόρφωση του SpeedFan. Σημείωση: Υπήρξε μικρή αποτυχία στο βίντεο. Μετά την χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή Fan1, η τιμή του δεν επέστρεψε στις 3400 σ.α.λ., αλλά για κάποιο λόγο παραμένει στις 2200 σ.α.λ. Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, όλα επανήλθαν στο κανονικό. Στις τελευταίες εκδόσεις του SpeedFan στον υπολογιστή μου αυτό δεν ήταν.

Πρόγραμμα για ψύκτες

SpeedFan Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την απόκτηση δεδομένων σχετικά με έναν υπολογιστή, για παράδειγμα: τη λειτουργία θερμοκρασίας των στοιχείων, τα δεδομένα σχετικά με τον επεξεργαστή, την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ταχύτητα των ψυκτών στη μονάδα συστήματος, αλλά οι δημιουργοί του έχουν προσθέσει πολλά άλλα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Κύριες λειτουργίες:

 • το περιβάλλον του σκληρού δίσκου αναλύεται.
 • η ταλάντωση και η τάση της μητρικής πλακέτας ρυθμίζονται.
 • να εμφανίσει αυτή τη στιγμή πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.
 • το έργο της σύνταξης πληροφοριών σε ένα αρχείο.
 • η ταχύτητα των ψυγείων ρυθμίζεται.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του βοηθητικού προγράμματος είναι η παράμετρος "Εκδηλώσεις" - αντιπροσωπεύει πολυάριθμες λειτουργίες (διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφαρμογή πρόσθετων, σήμα ή αναδυόμενο μήνυμα μηνύματος), σε περίπτωση παραβίασης του προτύπου της προβλεπόμενης παραμέτρου. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι οι pop-up ειδοποιήσεις, δηλ. όταν ο επεξεργαστής γίνει "ζεστός" (το καθεστώς θερμοκρασίας υπερβαίνει τον κανόνα).

Αρχή λειτουργίας:

Το SpeedFan είναι ένα πρόγραμμα που διαβάζει τη θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις διάφορες τάσεις από τον υπολογιστή σας και τις εμφανίζει. Αυτή η πληροφορία δεν είναι ήδη κρυμμένη.

SpeedFan για Windows

Κατεβάστε το SpeedFan στα ρωσικά για Windows δωρεάν

SpeedFan (SpeedFan) - ένα βοηθητικό πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα περιστροφής των ηλεκτρονικών ψύκτες. Η ρύθμιση μπορεί να γίνει με το χέρι ή αυτόματα. Επιπλέον, το SpeedFan μπορεί να διαβάσει και να εμφανίσει τις παραμέτρους των αισθητήρων της κάρτας γραφικών, της μητρικής πλακέτας και των σκληρών δίσκων. Το πρόγραμμα λειτουργεί με σκληρούς δίσκους μέσω διασυνδέσεων SATA, EIDE, SCSI, αλλά δεν είναι συμβατό με το IDE / SATA RAID.

Βασική λειτουργικότητα

Όλες οι αναφερόμενες λειτουργίες του SpeedFan απαιτούν υποστήριξη υλικού σε επίπεδο πλήρωσης του υπολογιστή. Χαρακτηριστικά:

 • Υποστήριξη για τεχνολογίες SMART.
 • Ένδειξη γραφημάτων με αλλαγές θερμοκρασίας, τάσης ή ταχύτητας ανεμιστήρα.
 • Καταγραφή με λεπτομερή στατιστικά στοιχεία των παραμέτρων που πρέπει να αφαιρεθούν.
 • Αλλαγή της συχνότητας του δίαυλου συστήματος, με την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα υποστηρίζει τη γεννήτρια συχνότητας που είναι εγκατεστημένη στη μητρική πλακέτα.
 • Δοκιμές σκληρών δίσκων με χρήση τεχνολογίας S.M.A.R.T σύμφωνα με την ηλεκτρονική βάση δεδομένων.
 • Εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία, την κατάσταση μνήμης RAM, τη χρήση της CPU και άλλα δεδομένα συστήματος.

Είναι δυνατό να καθορίσετε τις ενέργειες που πρέπει να εκτελεστούν σε ένα συγκεκριμένο συμβάν. Για παράδειγμα, αν η μέγιστη θερμοκρασία που έχει οριστεί από τον χρήστη υπερβεί, το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα σε e-mail, να ξεκινήσει ξεχωριστά το λογισμικό τρίτων ή να προειδοποιήσει με ένα μπιπ. Το SpeedFan χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του εξοπλισμού PC, καθώς και για τη μείωση του θορύβου, μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων κατά την εκτέλεση εργασιών που δεν απαιτούν την κατανομή μεγάλων δυνάμεων.

Το πρόγραμμα διαθέτει πολυγλωσσικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού. Η τελευταία έκδοση του 4.52 κυκλοφόρησε το 2016.

SpeedFan

Δωρεάν πρόγραμμα SpeedFan διαβάζει την τιμή της ταχύτητας του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία των συστατικών του υπολογιστή, το λειτουργικό συχνότητες και τάσεις διαθέσιμο αισθητήρες, καθώς και τα δεδομένα S.M.A.R.T HDD και SPD RAM. CPU έλεγχο της θερμοκρασίας, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή γίνεται με τον καθορισμό των περιστροφής ψύκτες συχνότητα λειτουργίας συχνότητες και τάσεις, και SpeedFan Rus πρέπει να κατεβάσετε αυτό για τα Windows 10, 8,1, 8, 7, Vista, XP SP 3 (32-bit και 64-bit), χωρίς εγγραφή και χωρίς SMS. Μόνιμος σύνδεσμος: https://programmywindows.com/en/utility/speedfan

Αιτίες και συνέπειες της υπερθέρμανσης

Κατά τη λειτουργία, πολλά εξαρτήματα παράγουν θερμότητα, αλλά ο πλήρης έλεγχος της θερμοκρασίας του υπολογιστή με τα τυπικά μέσα του λειτουργικού συστήματος των Windows δεν εκτελείται. Με σημαντική αύξηση του φορτίου, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια τρισδιάστατων παιχνιδιών κορεσμένων με γραφικά, απόδοση ή επεξεργασία βίντεο απαιτείται μέγιστη απόδοση. Συνεπώς, τα εξαρτήματα του υπολογιστή θερμαίνονται, ειδικά επεξεργαστές τεσσάρων, έξι και οκτώ πυρήνων και κάρτες γραφικών ανώτερης ποιότητας.

Ακόμα περισσότερο επιδεινώνεται με overclocking ή ακραίες δοκιμές της σταθερότητας του συστήματος υπό φορτίο. Όταν υπερχρονίζεται, η απελευθέρωση θερμότητας αυξάνεται σημαντικά λόγω της μη φυσιολογικής αύξησης των παραμέτρων συχνότητας FSB, πολλαπλασιαστή και τάσης του κεντρικού μικροεπεξεργαστή, του τσιπ βίντεο και της μνήμης βίντεο. Το κρίσιμο επίπεδο θέρμανσης αποδεικνύεται σαφώς από το πρόγραμμα παρακολούθησης της θερμοκρασίας του υπολογιστή, για παράδειγμα, θα ήταν πολύ λογικό να κατεβάσετε δωρεάν το SpeedFan. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση δαπανηρών εξαρτημάτων όπως ο κεντρικός μικροεπεξεργαστής και ο επιταχυντής βίντεο από την υπερθέρμανση, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας και την αποτυχία.

Μην τοποθετείτε τη μονάδα συστήματος, φορητό υπολογιστή, netbook, tablet, smartphone ή άλλη έξυπνη συσκευή κοντά σε συσκευές θέρμανσης, ρεύματα ζεστού αέρα, σε έντονη ηλιοφάνεια και σε παρόμοια μέρη. Ένας επιπλέον μερικοί βαθμοί μπορεί να είναι κρίσιμος. Κατά τη θερινή θερμότητα, ειδικά σε μη κλιματιζόμενα δωμάτια, είναι σημαντικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία του υπολογιστή και να αποτρέψετε την υπερθέρμανση.

Η μονάδα συστήματος και ο φορητός υπολογιστής θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να σκουπίζονται με ένα καθαρό στεγνό πανί ή βούρτσα, καθώς η σκόνη αποτελεί συχνή αιτία υπερθέρμανσης. Οι σκονισμένοι αεραγωγοί και τα θερμαντικά σώματα χάνονται σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης θερμότητας. Στις φραγμένες γρίλιες, τους αεραγωγούς και τα θερμαντικά σώματα, παραβιάζεται η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα από τον κύριο του έργου. Ένα παχύ στρώμα σκόνης είναι ένας θερμομονωτικός και, ενεργώντας σαν ένας θερμαντήρας, οδηγεί σε κακή ψύξη των εξαρτημάτων. Μια μάζα σκόνης μπορεί να βλάψει τον ανεμιστήρα. Θα πρέπει να ελέγξετε αν οι ανεμιστήρες λειτουργούν και πόσο εύκολα περιστρέφονται όταν απενεργοποιούνται. Εάν ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με δύναμη ή δεν περιστρέφεται καθόλου, πρέπει να λιπαίνεται ή να αντικαθίσταται.

Η μέση θερμοκρασία μέσα στο περίβλημα καθορίζει την κατάσταση όλων των εξαρτημάτων. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης στην θήκη του υπολογιστή, είναι απαραίτητο να ψύξετε τον εσωτερικό χώρο της μονάδας συστήματος. Ο εξάντληση του φρέσκου αέρα και του θερμού αέρα προϋποθέτει την εγκατάσταση τουλάχιστον ενός ανεμιστήρα εμφύσησης και μιας έλικας για εμφύσηση. Το σύστημα ψύξης μπορεί να μην λειτουργεί αποτελεσματικά εάν οι ψυκτήρες, τα θερμαντικά σώματα και οι ανεμιστήρες δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά. Η κατάλληλη εγκατάσταση ψυκτών μέσα στη μονάδα συστήματος εξασφαλίζει επαρκή ροή ψυχρού αέρα και απομάκρυνση του θερμού αέρα στα πραγματικά ή εικονικά κανάλια. Ο φορητός υπολογιστής θα πρέπει να τοποθετείται σε σκληρή επιφάνεια, ώστε να είναι ανοιχτά όλα τα πλέγματα για την έγχυση και την εκκένωση αέρα. Με την ψύξη των φορητών τραπεζιών και τη στάση με τους οπαδούς να αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

Η χρόνια υπερθέρμανση μπορεί να οφείλεται σε ακατάλληλες ή υποβαθμισμένες ρυθμίσεις του BIOS. Το BIOS γράφεται στη μόνιμη μνήμη της μητρικής πλακέτας και σας επιτρέπει να εκκινήσετε το σύστημα με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Πολλές μητρικές έχουν αισθητήρες συνιστωσών και σας επιτρέπουν να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμιζόμενες παραμέτρους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κρίσιμους δείκτες θερμοκρασίας. Μπορείτε να μπείτε στο BIOS αν πατήσετε F2, Del ή F12 (ανάλογα με το BIOS) αμέσως μετά την ενεργοποίηση. Στο BIOS, μπορείτε να δείτε τους δείκτες των αισθητήρων χωρίς φορτίο. Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της CPU, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου, πρέπει να κάνετε λήψη του SpeedFan για Windows XP SP 3, Vista, 7, 8, 8.1, 10 (32 bit και 64 bit) ή παρόμοιο λογισμικό.

Πώς να ελέγξετε και να αποτρέψετε την υπερθέρμανση

Πρέπει να παρακολουθήσετε την κατάσταση όταν υπάρχουν προβλήματα με τον υπολογιστή, και ιδιαίτερα με το laptop ή το netbook. εφαρμογές Cboi, ξαφνική προγράμματα πτώση, αργή απόδοση, κολλάει-ups, «φρένο», «podtuplivaniya» γραμμές θορύβου στην οθόνη, «μπλε οθόνες», «οθόνη του θανάτου» ή απροσδόκητη επανεκκίνηση των Windows μπορεί να υποδεικνύει την υπερθέρμανση. Για να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο, η τελευταία έκδοση του SpeedFan θα πρέπει να κατεβάσετε δωρεάν χωρίς να επισκεφθείτε την επίσημη τοποθεσία απευθείας από το https://programmywindows.com με ασφάλεια.

Μέχρι σήμερα, τα βοηθητικά προγράμματα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του υπολογιστή δεν δημιούργησαν λίγα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διανέμονται δωρεάν. Σύμφωνα με την αξιολόγηση στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Google Plus, vKontakte, συμμαθητές, σε επίκαιρους ιστότοπους και φόρουμ ένα από τα καλύτερα προγράμματα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του υπολογιστή είναι το SpeedFan. Παράρτημα Ταχύτητα ανεμιστήρα στα ρωσικά παρέχει λεπτομερείς, αξιόπιστες πληροφορίες, έχει μια διαισθητική διασύνδεση και είναι εύκολο στη χρήση. Εκτός από τη CPU, GPU, RAM, HDD και άλλες θερμοκρασίες, το SpeedFan εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, τη μνήμη RAM, το σκληρό δίσκο και τα δεδομένα συστήματος.

Μεταξύ των εναλλακτικών λογισμικού, παρόμοια σε λειτουργία με το SpidFan βοηθητικό πρόγραμμα που αξίζει να αναφερθεί, όπως δωρεάν προγράμματα όπως HWMonitor, Speccy, Βασική Θερμοκρασία, CPU-Z, GPU-Z, MSI Afterburner και την 30-ημέρες δοκιμαστική έκδοση του AIDA64 Extreme Edition. Στη σελίδα https://programmywindows.com/ru/utility/speedfan μιλάμε για το πρόγραμμα SpeedFan και την ευκαιρία να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του SpeedFan δωρεάν στον υπολογιστή ή το laptop σας.

Ποιο σύστημα παρακολούθησης υπολογιστή είναι καλύτερο

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον μια ειδική συσκευή παρακολούθησης, αισθητήρες, ελεγκτές, θερμοστάτες, ρελέ ή άλλες συσκευές. Σε έναν σύγχρονο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, netbook, tablet, smartphone και άλλες συσκευές έχουν ήδη εγκατασταθεί όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες.

Σε σταθερούς υπολογιστές χρησιμοποιούνται συνήθως αισθητήρες θερμοκρασίας και αισθητήρες ταχύτητας ανεμιστήρα. Σε μικροσκοπικές συσκευές, οι παράμετροι από τους ενσωματωμένους αισθητήρες διορθώνονται μετά την επεξεργασία μειώνοντας την απόδοση, την ένταση φορτίου και την ισχύ των αντίστοιχων στοιχείων του συστήματος. Για την επαρκή παρακολούθηση της θερμοκρασίας και τη διαχείριση, αρκεί να κατεβάσετε το SpeedFan Rus από το https://programmywindows.com χωρίς να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα αξίζει μια υψηλή βαθμολογία, θετικά σχόλια και σχόλια για τα κοινωνικά δίκτυα vKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google+, σε πολλούς ιστότοπους και φόρουμ.

Διασύνδεση SpeedFan

Ο μικρός κλασικός σχεδιασμός της διασύνδεσης SpeedFan είναι κορεσμένος με δεδομένα. Η εμφάνιση των τιμών των δεικτών εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο. Από τη σελίδα https://programmywindows.com/ru/utility/speedfan, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το SpeedFan στα ρωσικά, παρόλο που η εφαρμογή εγκαθίσταται και εκκινείται στα αγγλικά. Για να κάνετε Russify τη διεπαφή, μεταβείτε στην καρτέλα "Επιλογές" των Διαμορφώσεων και επιλέξτε τη ρωσική γλώσσα διεπαφής.

Ο ευκολότερος τρόπος παρακολούθησης της κατάστασης των εξαρτημάτων, εάν επιτρέπετε την αυτόματη ταχύτητα των ανεμιστήρων, σημειώνοντας το αντίστοιχο πεδίο. Καρτέλα ταχύτητας Η ρύθμιση SpeedFan σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε την ελάχιστη και τη μέγιστη ταχύτητα και να ενεργοποιήσετε την αυτόματη αλλαγή για τους ψυκτήρες που βρίσκονται στο σύστημα. Για τους ανεμιστήρες που έχουν επιλεγεί με ανεμιστήρα, είναι εφικτός ο προηγμένος "ανεμιστήρας". Το βοηθητικό πρόγραμμα εμφανίζει πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων κάθε χρήστης μπορεί να αλλάξει εκείνους που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Όταν ελαχιστοποιείτε το παράθυρο προγράμματος στο δίσκο συστήματος, υπάρχει ένα εικονίδιο για γρήγορη πρόσβαση.

Επισκόπηση της λειτουργικότητας του SpeedFan

Η εμφάνιση των τιμών της θερμοκρασίας, της τάσης, της ταχύτητας του ψυγείου δεν είναι το κύριο πράγμα, γιατί αξίζει να κατεβάσετε το SpeedFan στα ρωσικά με https://programmywindows.com σήμερα. Ο ανεμιστήρας ταχύτητας δεν είναι μόνο ένα διαγνωστικό εργαλείο, αλλά και ένα βολικό εργαλείο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και τον έλεγχο θερμοκρασίας των υπολογιστών. Ρωσική έκδοση Το SpeedFan μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα των ψυγείων, να αλλάξει την τάση και τις συχνότητες λειτουργίας της μητρικής πλακέτας και των εξαρτημάτων του υπολογιστή σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους, προγραμματισμένα συμβάντα ή σενάρια. Ο έλεγχος της ταχύτητας του ανεμιστήρα πραγματοποιείται σε χειροκίνητη λειτουργία, εκκινώντας γεγονότα ή αυτόματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του συστήματος και την επιφάνεια των πιο σημαντικών εξαρτημάτων.

Σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να εμφανίσετε τις τιμές των ληφθέντων δεδομένων στο γράφημα, να διατηρήσετε ένα αρχείο ελέγχου θερμοκρασίας, να καταγράψετε τα στατιστικά στοιχεία στο αρχείο καταγραφής, να δημιουργήσετε ένα αναδυόμενο μήνυμα και να στείλετε το μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Είναι δυνατή η εκκίνηση από τη γραμμή εντολών με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση, για όσους αγαπούν την ειρήνη και δεν μπορεί να ανεχθεί αν ψυγείου είναι πολύ θορυβώδης, SpedFan θα μειώσει σημαντικά το θόρυβο όταν είναι περισσότερο απαραίτητη, όπως η δημιουργική εργασία, παίζοντας παιχνίδια ή βλέποντας 4K ταινία.

WorkFastFan με σκληρό δίσκο

Το πρόγραμμα θα προειδοποιήσει αμέσως την κατάσταση του σκληρού δίσκου όταν αντικατασταθεί ο σκληρός δίσκος, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια πληροφοριών. Εκτός από τους δείκτες θερμοκρασίας, το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan έχει πρόσβαση σε πληροφορίες S.M.A.R.T σχετικά με την κατάσταση των σκληρών δίσκων IDE, SATA και SCSI. Το βοηθητικό πρόγραμμα αποκτά πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων HDD για ανάλυση και σύγκριση των ληφθέντων δεικτών με τις εργοστασιακές παραμέτρους.

Κρίσιμοι δείκτες για τα εξαρτήματα του υπολογιστή

Το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan αντιδρά όταν η απόκλιση είναι κατά ένα εκατοστό βαθμού από τον κανόνα ή τις καθορισμένες ρυθμίσεις. Για να αποφύγετε περιττές ανησυχίες όταν εμφανίζονται κόκκινα σημάδια και σύμβολα κίτρινου-κόκκινου φλόγα, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ποια θερμοκρασία για ένα συγκεκριμένο στοιχείο είναι φυσιολογική και ποια είναι κρίσιμη.

Ο ποιοτικός έλεγχος της θερμοκρασίας του υπολογιστή πρέπει να λαμβάνει υπόψη τουλάχιστον τέτοιους παράγοντες:

- CPU, της θερμοκρασίας και της ταχύτητας του ανεμιστήρα CPU cooler,
- της κάρτας γραφικών, της θερμοκρασίας του ψυγείου και της έντασης του συστήματος εμφύσησης,
- το chipset, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των εγκατεστημένων ψύκτες (αν υπάρχουν),
- τον σκληρό δίσκο, τη θερμοκρασία επιφάνειας και την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων HDD HDD,
- την παροχή ρεύματος, την εσωτερική θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανεμιστήρα του ενσωματωμένου συστήματος ψύξης,
- μέση θερμοκρασία μέσα στην θήκη του υπολογιστή.

Επεξεργαστής ρελαντί δεν θα πρέπει να θερμανθεί πέραν των 40 ° C, με ένα μέσο φορτίο - 55 βαθμούς Κελσίου, κατ 'ανώτατο όριο - 60. Όσο μικρότερο είναι το θερμαινόμενο κεντρικό επεξεργαστή, τόσο πιο γρήγορα θα λειτουργεί, συνεπώς, η ποιότητα ψύξη άμεσα επηρεάζει την επεξεργαστική ισχύ CPU. Η υπέρβαση των 60 ° C προκαλεί προβλήματα, ενεργοποιείται η λειτουργία pass που μειώνει την απόδοση. Σε 80 μοίρες, το σύστημα θα επανεκκινήσει σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης ή θα απενεργοποιηθεί.

Κρίσιμη θέρμανση για την παλιά κάρτα γραφικών - 60 βαθμούς Κελσίου, οι σύγχρονοι επιταχυντές γραφικών λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε 75 μοίρες ή και περισσότερο. Η υπερθέρμανση θα πρέπει να φοβηθεί όταν αυξάνεται στους 90-95 ° C.

Το chipset στη μητρική πλακέτα θερμαίνεται στην περιοχή των 40 - 45 μοίρες, το μέγιστο. Οι υψηλότερες τιμές υποδεικνύουν δυσλειτουργία, λανθασμένη ρύθμιση του BIOS ή υπερχρονισμό του υπολογιστή.

Για HDD βέλτιστο 30 μοίρες, μέγιστο - 45 ° C. Η υπερθέρμανση του σκληρού δίσκου μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε διακοπές, απώλεια ζωής, αποτυχία της συσκευής, αλλά και στην απώλεια όλων των πληροφοριών του χρήστη.

Η τροφοδοσία ρεύματος βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος της κορυφής της μονάδας συστήματος, είναι εξοπλισμένη με έναν ή δύο ανεμιστήρες και λειτουργεί ως κουκούλα. Μέσω του προς τα έξω ο ζεστός αέρας από την θήκη εξάγεται. Η απελευθέρωση θερμότητας της τροφοδοσίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχεδιασμό και τη βάση στοιχείων που χρησιμοποιούνται. Τα μοντέλα μάρκας θερμαίνονται μετρίως, με καλή ψύξη. Ωστόσο, εάν η ισχύς τροφοδοσίας του συστήματος δεν είναι αρκετή, η τάση πέφτει και υπάρχει υπερθέρμανση. Επίσης, η αιτία της υπερθέρμανσης μπορεί να είναι η σκόνη και η βρωμιά, να μπλοκάρει και να σταματάει ανεμιστήρες, διογκωμένους ή διαρρέοντες πυκνωτές.

Είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τη διάχυση θερμότητας της μονάδας τροφοδοσίας τοποθετώντας την παλάμη στην κορυφή της σχάρας πίσω από τη μονάδα συστήματος, όπου βρίσκεται η τροφοδοσία ρεύματος. Εάν ο καπνός είναι ζεστός, τότε η θερμοκρασία είναι κοντά στους 50 ° C. Εάν η παλάμη είναι δύσκολο να συγκρατηθεί, η μονάδα τροφοδοσίας θερμαίνεται σε 60 μοίρες ή περισσότερο. Δεν παρέχονται αισθητήρες εντός της τυπικής τροφοδοσίας, οπότε το πρόγραμμα παρακολούθησης της θερμοκρασίας του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών στην ταχύτητα ταχύτητας της Ρωσίας δεν μπορεί να λάβει δεδομένα. Στο πρότυπο ATX, δεν καθορίζονται τα κριτήρια για τη θέρμανση της μονάδας ισχύος. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρότυπο, οι αποκλίσεις τάσης + 3,3V, + 5V, + 12V επιτρέπονται εντός 5%. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα πολυμέτρο στο σπίτι.

Εάν όλα τα εξαρτήματα θερμαίνονται εντός κανονικών ορίων, τότε μέσα στην θήκη του υπολογιστή δεν θα είναι ζεστό. Σε ένα σωστά σχεδιασμένο περίβλημα, ο αέρας αναρροφάται μέσω της κάτω μπροστινής σχάρας απέναντι από την παροχή ρεύματος, όπου μπορεί να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας φυσήματος. Με τους αεραγωγούς ή τους ειδικούς οδηγούς, ο ψυχρός αέρας μπαίνει στα πιο θερμά εξαρτήματα και από αυτά - εξέρχεται έξω. Η λειτουργία εξαγωγής εκτελείται είτε από την τροφοδοτική μονάδα είτε από έναν πρόσθετο ανεμιστήρα ειδικά τοποθετημένο.

Επιπλέον, η απομάκρυνση θερμότητας από τη μονάδα συστήματος θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα αν ο υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με ένα σημαντικό αριθμό ισχυρών εξαρτημάτων. Είναι απαραίτητο να ελευθερώσετε χώρο για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα στο κύτος, για να διασφαλίσετε την εισροή κρύου και την απομάκρυνση του θερμού αέρα. Εάν η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν είναι αρκετή, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η υποχρεωτική κυκλοφορία του αέρα στο περίβλημα, επιπλέον εγκατάσταση ανεμιστήρων. Ο φορητός υπολογιστής θα πρέπει να τοποθετείται σε επίπεδη επιφάνεια, ειδικές βάσεις, τραπέζια με επιπλέον αερισμό.

CPU παρακολούθηση της θερμοκρασίας, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο, chipset και άλλα συστατικά ενός υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή netbook προτείνουμε πρόγραμμα SpeedFan για δωρεάν κατέβασμα για Windows 10, 8,1, 8, 7, Vista, XP SP 3 (x86 και x64). Το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου θερμοκρασίας SpeedFan ρυθμίζει τις παραμέτρους σε επίπεδο υλικού και ορισμένος εξοπλισμός στη νέα λειτουργία ψύξης που ορίζει ο χρήστης μπορεί να είναι ασταθής. Οι προγραμματιστές του βοηθητικού προγράμματος Speed ​​Fan στη συμφωνία άδειας χρήσης προειδοποιούν τους χρήστες ότι δεν ευθύνονται για τυχόν απώλειες.

CPUCooL

Επτά βοηθητικά προγράμματα για την παρακολούθηση της λειτουργίας του υπολογιστή σας

CPUCooL 8.0.12 - ένα πακέτο προγραμμάτων που περιλαμβάνει επτά βοηθητικά προγράμματα σχεδιασμένα να εκτελούν διάφορες λειτουργίες ελέγχου για τη λειτουργία του υπολογιστή σας. Αυτό το πακέτο λογισμικού θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε πάντα την θερμοκρασία της τροφοδοσίας του υπολογιστή και την τάση του και με τη βοήθεια αυτών των βοηθητικών προγραμμάτων μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων για τις περισσότερες μητρικές και να παρακολουθήσετε την απόδοσή τους. Το CPUCooL 8.0.12 είναι συμβατό με μητρικές πλακέτες που βασίζονται σε chipsets: AMD, ALI, SIS, VIA, Intel και NVIDIA. Επίσης, αυτό το σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων υποστηρίζει τη δυνατότητα ψύξης λογισμικού του επεξεργαστή και της μνήμης, καθώς και τη βελτιστοποίηση της εργασίας τους. Εάν είναι απαραίτητο, το πρόγραμμα μπορεί να απενεργοποιήσει γρήγορα τον υπολογιστή και το CPUCooL 8.0.12 υποστηρίζει τη λειτουργία S.M.A.R.T. και τη δυνατότητα αλλαγής της συχνότητας FSB ενώ λειτουργεί το λειτουργικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά του CPUCooL 8.0.12:

 • Υποστήριξη για τις περισσότερες μητρικές πλακέτες.
 • Δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας περιστροφής των ψυκτών.
 • Παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της τάσης του τροφοδοτικού.
 • Η δυνατότητα ψύξης λογισμικού και βελτιστοποίησης του επεξεργαστή και της μνήμης.
 • Δυνατότητα αλλαγής της συχνότητας FSB ενώ το λειτουργικό σύστημα λειτουργεί.

Δωρεάν λογισμικό, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Η λήψη του CPUCooL είναι δωρεάν, δεν απαιτεί επιπλέον εγγραφή ή αποστολή SMS. Η λήψη αρχείων γίνεται με μεγάλη ταχύτητα από τους διακομιστές μας. Η τελευταία έκδοση του CPUCooL ελέγχεται για ιούς και δεν φέρει σειριακά κλειδιά και σήματα ρωγμών.

SpeedFan 4.35 - ένα βοηθητικό πρόγραμμα για τον έλεγχο των ανεμιστήρων και την παρακολούθηση των εξαρτημάτων υλικού του συστήματος

Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τις συνθήκες (για παράδειγμα, θερμοκρασία CPU), αλλά και πάλι, με υποστήριξη υλικού από την πλευρά του εξοπλισμού. Επιπλέον, μπορεί να συλλέξει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν και να καταγράψει πληροφορίες σε ένα αρχείο καταγραφής, αντλεί διαγράμματα θερμοκρασίας, τάσης και ταχύτητας ανεμιστήρα.

Σε αυτό το τεύχος έγιναν πολλές σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες:

 • πρόσθεσε μια νέα καρτέλα με τίτλο "EXOTICS"
 • Διορθωμένα προβλήματα με διαλόγους όταν χρησιμοποιείτε μεγάλη ανάλυση γραμματοσειράς
 • Το Areca RAID υποστηρίζεται πλέον πλήρως
 • Υποστήριξη συσκευών SCSI
 • πρόσθετη υποστήριξη για το Abit uGuru 3 (uGuru 2005)
 • πρόσθεσε πλήρη υποστήριξη για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας μνήμης του Intel FB-
 • πρόσθετη υποστήριξη για αισθητήρες ITE IT8720F, Andigilog aSC7611, LM96000, Αναλογικές συσκευές ADT7490, SMSC SCH5327, Windbond W83766HG
 • βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης επεξεργαστή
 • εκτεταμένη υποστήριξη για τους αισθητήρες της NUVOTON W83637HF, Asus F8000, SMSC SCH5514, SMSC EMC2300, ΙΤΕ IT8718F, Analog Devices ADP3228, ΙΤΕ IT8512F, Fintek F71872, SMSC LPC47M17
 • πρόσθετη υποστήριξη για τον οδηγό HECI
 • διορθώθηκαν τα προβλήματα με την ανάγνωση της θερμοκρασίας σε επεξεργαστές Intel, που εκτελούνται με τεχνολογία 45 nm
 • Προστέθηκε υποστήριξη για τη λογική του συστήματος bus bus SMBus nVIDIA MCP65, MCP67, MCP73, MCP78S, VIA CX700M, Intel 82801JI
 • η υποστήριξη ορισμένων μητρικών καρτών και η λογική του συστήματος επεκτείνεται
 • πρόσθετη υποστήριξη για ορισμένους φορητούς υπολογιστές της Dell
 • Πολλά άλλα λάθη και ανακρίβειες έχουν διορθωθεί (περισσότερα)

Το μόνο μειονέκτημα είναι ίσως η ανεπαρκής υποστήριξη για κινητές πλατφόρμες ή μάλλον η σχεδόν πλήρης απουσία του.

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση όπως πάντα από το αρχείο αρχείων μας:

 • SpeedFan 4,35 (1,7 MB, δωρεάν λογισμικό), καθρέφτης.

Παρακαλούμε δείτε τη λίστα των υποστηριζόμενων αισθητήρες, μητρικές κάρτες, επιτρέποντας να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, και σκληρούς δίσκους μπορεί να είναι στην επίσημη ιστοσελίδα (αν και δεν περιέχει τα πιο πρόσφατα μοντέλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους). Εάν θέλετε, μπορείτε να λάβετε μέρος σε δοκιμές beta και να λάβετε τις πιο πρόσφατες δοκιμαστικές εκδόσεις. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγγραφείτε στην κατάλληλη ενότητα.

Η συζήτηση βρίσκεται σε αυτό το θέμα της διάσκεψης μας.

SpeedFan

SpeedFan - ένα δημοφιλές πρόγραμμα για την παρακολούθηση του υλικού ενός προσωπικού υπολογιστή.

Επισκόπηση προγράμματος

SpeedFan θα εμφανίσει την κατάσταση του σκληρού δίσκου, τη θερμοκρασία διαφόρων εξαρτημάτων, πληροφορίες σχετικά με τη μνήμη RAM και πολλά άλλα. Το κύριο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα για να μειωθεί η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου, της CPU, της κάρτας γραφικών και της μητρικής πλακέτας, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση θορύβου και ενέργειας.

Να είστε ενήμεροι! Όλοι οι υπολογιστές δεν μπορούν να αλλάξουν την ταχύτητα των ανεμιστήρων λόγω της έλλειψης ειδικών κυκλωμάτων στις μητρικές πλακέτες.

Απαιτήσεις συστήματος

 • Σύστημα: Windows 10, Windows 8 (8.1), Windows XP, Vista ή Windows 7 (32-bit / 64-bit).
 • Παρουσία δικαιωμάτων διαχειριστή.