Вентпортал

Δημοσιεύτηκε Τετ, 06/13/2007 - 15:53 ​​από τον συντάκτη

Αυτή η ενότητα παρουσιάζει τα απλούστερα προγράμματα υπολογισμών για τον εξαερισμό, τον κλιματισμό.

Τα προγράμματα μπορούν να είναι χρήσιμα για τους σχεδιαστές, τους διευθυντές, τους μηχανικούς. Γενικά, το Microsoft Excel είναι επαρκές για τη χρήση των προγραμμάτων. Πολλοί συντάκτες των προγραμμάτων δεν είναι γνωστοί. Θα ήθελα να σημειώσω το έργο αυτών των ανθρώπων οι οποίοι, βάσει του Excel, ήταν σε θέση να προετοιμάσουν αυτά τα χρήσιμα προγράμματα υπολογισμού. Τα προγράμματα διακανονισμού για τον αερισμό και τον κλιματισμό είναι δωρεάν για λήψη.

Αλλά, μην ξεχνάτε! Δεν μπορείτε να πιστέψετε απολύτως το πρόγραμμα, ελέγξτε τα δεδομένα του.

Συντάκτης του προγράμματος:

ΔΑΝΙΛΙΝ Αντρέι Βίκτοτοβιτς, Κολομνα

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Το έργο ενός άγνωστου δημιουργού αξίζει τον σεβασμό.

Ανταλλαγή αέρα Ένα απαραίτητο πρόγραμμα για αρχάριους σχεδιαστές, στους οποίους οι τιμές των πολλαπλάσιων ανταλλαγών αέρα δεν έχουν ακόμη κατατεθεί στο υποκείμενο του εγκεφάλου.

Θερμικά φορτία κτιρίων Το πρόγραμμα υπολογίζει τα θερμικά φορτία των κτιρίων, είναι δυνατόν να προσδιοριστούν γνωστά.
Καθορίζει τη χωροθέτηση όλων των συστημάτων κτιρίων.
Επιλέγει τον εξοπλισμό ITP (από εναλλάκτες θερμότητας σε βίδες με παξιμάδια)
Δημιουργεί προδιαγραφές.
Καταμετρά το συνολικό κόστος όλων των συσκευών (σύμφωνα με τις προδιαγραφές)

Αρχική σελίδα

Υπολογισμός της εισροής θερμότητας στις εγκαταστάσεις από την ηλιακή ακτινοβολία, τον εξαερισμό, τις εσωτερικές πηγές.

Υπολογισμός των θερμικών απωλειών των χώρων, επιλογή των συσκευών θέρμανσης, υπολογισμός της θερμικής μηχανικής των κατασκευών εγκλεισμού.

Αυτόματη δημιουργία προδιαγραφών για δεδομένα από το πρόγραμμα MagiCAD σύμφωνα με την GOST.

Υπολογισμός της απώλειας θερμότητας των χώρων, υπολογισμός θερμικής μηχανικής των δομών εγκλεισμού.

Αυτόματη δημιουργία προδιαγραφών για δεδομένα από το πρόγραμμα MagiCAD σύμφωνα με την GOST.

Συγκρότημα διαφόρων υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό συστημάτων HVAC.

Κατάλογος των εγκαταστάσεων ανταλλαγής αέρα με εργαλεία
φιλτράρετε και αναζητήστε.

Υπολογισμός και κατασκευή διεργασιών επεξεργασίας υγρού αέρα για
I-d διάγραμμα.

Υπολογισμός των περιοχών των αεραγωγών και των φλαντζών σύμφωνα με τα δεδομένα του προγράμματος MagiCAD.

Υπολογισμός των περιοχών των αεραγωγών και των φλαντζών.

Υπολογισμός του εξαερισμού του θερμού καταστήματος των επιχειρήσεων δημóσιας εστίασης.

Υπολογισμός των εκπομπών υγρασίας, αποστράγγισης και εξαερισμού της λεκάνης.

Επιλογή καλοριφέρ, θερμαντικά σώματα και τομές.

Μονάδα μέτρησης πίεσης, ισχύος, ροής.

Συγκρότημα διαφόρων υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό συστημάτων HVAC.

Συγκρότημα διαφόρων υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό συστημάτων HVAC.

Επισκόπηση δημοφιλών προγραμμάτων για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε υγιείς και άνετες συνθήκες μικροκλίματος στο δωμάτιο, χρειάζεστε μια καλή ανταλλαγή αέρα. Ο αέρας εξαγωγής, κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα, υπερβολική υγρασία, σκόνη και διάφορες μολυσματικές ουσίες θα πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα και η θέση του θα πρέπει να καταλαμβάνεται από μάζες καθαρού αέρα κορεσμένες με οξυγόνο. Η κυκλοφορία αυτή υπαγορεύεται από την κοινή λογική και ρυθμίζεται από οικοδομικά και υγειονομικά-επιδημιολογικά πρότυπα.

Όπως γνωρίζετε, ο σχεδιασμός στο σπίτι κάθε μηχανολογικού δικτύου αρχίζει με την προετοιμασία της τεκμηρίωσης και των υπολογισμών του έργου. Ένας ικανός σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού επιτρέπει τη δημιουργία σε κάθε κτίριο ενός μικροκλίματος απαραίτητου για την κανονική ανθρώπινη ζωή.

Πρότυπα και κανόνες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό δικτύων μηχανικής

Τα συστήματα εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρά καθορισμένα πρότυπα υγιεινής και κρατικά πρότυπα.

Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού, το SNiP 2.04.05-91 είναι το κύριο έγγραφο στο οποίο προσανατολίζεται οποιοσδήποτε σχεδιαστής.

Εκτός από αυτόν τον κώδικα, ενδέχεται επίσης να είναι απαραίτητα τα ακόλουθα κανονιστικά έγγραφα:

 • SNiP 2.01.02-85;
 • SNiP II-12-77;
 • GOST 12.1.005-88;
 • SNiP 2.08.01-89;
 • SNiP 2.08.02-89;
 • SNiP 2.09.04-87;
 • SNiP 2.09.02-85;
 • SNiP 2.01.01-82.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Στάδια ανάπτυξης του έργου

Στο πρώτο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, ο πελάτης συναντά τον σχεδιαστή, όπου προετοιμάζεται το τεχνικό έργο και καθορίζονται τα αρχικά δεδομένα που απαιτούνται για τους σωστούς υπολογισμούς.

Το δεύτερο στάδιο είναι η παροχή στον πελάτη τεχνικών και οικονομικά εφικτών συστημάτων αερισμού, με τις επιλογές που χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό αυτό. Από τις προσφερόμενες επιλογές ο πελάτης επιλέγει το βέλτιστο και κάνει τα σχόλιά του και στη συνέχεια το δίνει στις αρμόδιες αρχές για έγκριση. Μόνο μετά την αφαίρεση των παρατηρήσεων από τους φορείς παρακολούθησης, το έργο πηγαίνει στην τρίτη φάση - καταρτίζει την πλήρη τεχνική τεκμηρίωση με τις προδιαγραφές των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού, καθώς και την εκτίμηση των εργασιών.

Το έργο μπορεί να δημιουργηθεί "με παλιομοδίτικο τρόπο", στο αποκορύφωμα, αλλά, κατά κανόνα, οι σύγχρονες εταιρείες που ασχολούνται με το σχεδιαστικό έργο χρησιμοποιούν λογισμικό για αυτό.

Προγράμματα σχεδιασμού συστημάτων εξαερισμού

Σήμερα, υπάρχουν πολλά λογισμικού που χρησιμεύει για να επιταχύνει σημαντικά την απόδοση των υπολογισμών, ρυθμίσεις συλλογή των αγωγών συμπληρώνοντας τα στοιχεία προδιαγραφές και το σχέδιο. Παρά τη φαινομενική απλότητά του, ο σχεδιαστής πρέπει να έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση με το λογισμικό και ούτω καθεξής. Ας εξετάσουμε κάποια κοινά προγράμματα που βοηθούν τους σχεδιαστές των συστημάτων εξαερισμού κατά την προετοιμασία της τεκμηρίωσης του έργου.

AutoCad

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αντλεί τα πιο ακριβή σχέδια, διαγράμματα και άλλα έγγραφα σχεδιασμού σε δισδιάστατη ή τρισδιάστατη χαρτογράφηση. Το AutoCad έχει δύο τύπους διεπαφής:

 • Το παράθυρο. Σε αυτή την έκδοση, η διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος αποτελείται από μια περιοχή κατασκευής, τις γραμμές μενού, την εντολή και την κατάσταση και μια γραμμή εργαλείων.
 • Η ενημερωμένη διεπαφή είναι μια ζώνη εργαλείων και μια περιοχή κατασκευής. Επίσης στην ενημερωμένη διεπαφή του λογισμικού υπάρχει ένα παράθυρο εντολών.

Κατά το σχεδιασμό του αερισμού στο autocad, ο σχεδιαστής θα έχει πρόσβαση σε: ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών για την κατάρτιση και την επαλήθευση των σχεδίων, τη δυνατότητα κλιμάκωσης και τη χρήση πανοραμικών λειτουργιών. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και δέσμευσης αντικειμένων από βιβλιοθήκες τρίτων, εισαγωγή και εξαγωγή πινάκων και αρχείων κειμένου, στρώματα, δημοσίευση σχεδίων 3D και πολλά άλλα.

Σήμερα, AutoSad είναι λογισμικό που είναι πιο συχνές στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό και τη μηχανική γραφεία, καθώς είναι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει μια λειτουργία για να υποστηρίξουν τη συνεργασία για το έργο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόγραμμα AutoCad δεν είναι μόνο ένα ηλεκτρονικό αποκορύφωμα, είναι ένα ισχυρό πακέτο λογισμικού που απαιτεί τη χρήση ορισμένων γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας.

 1. Πρώτα απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει τις απαιτήσεις συστήματος για την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος (άνω των 2 GB μνήμης RAM και 2 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο? Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης).
 2. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, διαβάστε τη διεπαφή, η οποία αποτελείται από μια γραμμή συντομεύσεων (δίπλα στο κόκκινο Α στην επάνω αριστερή γωνία). ταινία, η οποία, με τη σειρά της, αποτελείται από πολλές καρτέλες. τη γραμμή κατάστασης (στο κάτω μέρος της οθόνης) και τη γραμμή εντολών (πάνω από τη γραμμή κατάστασης).
 3. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο - Νέο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σκίτσο, ένα σχέδιο ή ένα πολύπλοκο αντικείμενο. Για εργασία, χρειάζεστε βασικές γνώσεις Αγγλικών, αφού η γλώσσα της διεπαφής είναι Αγγλικά. Επιπλέον, πρέπει να είστε τουλάχιστον μηχανικός και να γνωρίζετε τις εντολές που θα χρειαστούν για τη δημιουργία των σχεδίων. Για να μάθετε πώς να εργαστείτε σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο απευθείας από το μενού προγράμματος.

Το AtoSad είναι ένα πληρωμένο πρόγραμμα με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Το κόστος της τελευταίας έκδοσης του AutoCad 2016 με άδεια χρήσης στον ιστότοπο του προγραμματιστή - 5 χιλ. Ευρώ. Υπάρχουν ειδικές τιμές για τοπικές και δικτυακές εκδόσεις του προγράμματος για εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Magicad

Αυτό το ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί υπολογισμούς και τρισδιάστατο σχεδιασμό δικτύων κοινής ωφέλειας. Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό του εξαερισμού magicad περιλαμβάνει αρκετές βασικές ενότητες, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια μονάδα Magicad-Ventilation.

Ως γραφική πλατφόρμα, το βοηθητικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί το AutoCad ή το RevitMap. Αυτό το πακέτο λογισμικού παρέχει μια ευκαιρία για:

 • Δημιουργία σχημάτων αερισμού με ανίχνευση τόσο σε χειροκίνητο όσο και σε αυτόματο τρόπο.
 • Διαρρύθμιση εξαρτημάτων και άλλου εξοπλισμού.
 • Επιλογή τμημάτων ορυχείων, καναλιών και αεραγωγών.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής των αεραγωγών και του εξοπλισμού.
 • Ακουστικός υπολογισμός.
 • Εξισορρόπηση του συστήματος εξαερισμού σε αυτόματη λειτουργία.

Το πρόγραμμα Magicad έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χρήση της βάσης του εξοπλισμού εξαερισμού.
 • Εργασία με στοιχεία κειμένου στοιχείων.
 • Δημιουργία προδιαγραφών για υλικά και εξοπλισμό.
 • Ελέγξτε τα διασταυρούμενα στοιχεία στα σκίτσα και τα σχέδια.
 • Εργαστείτε σε λειτουργίες 2D και 3D.
 • Εξαγωγή δεδομένων σε άλλα προγράμματα και πολλά άλλα.

Ένα χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η παρουσία του εξοπλισμού εξαερισμού βάσης, το οποίο περιέχει ένα τεράστιο ποσό των προϊόντων με πλήρη δεδομένα σχετικά με την πίεση του ρυθμού ροής του αέρα, το μέγεθος, και η γεωμετρία των κυττάρων, καθώς και τα χαρακτηριστικά θορύβου του και ούτω καθ 'εξής. Στο σχήμα, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τις σχηματοποιημένα προϊόντα, με που συνδέει δύο αγωγούς - tee ή οριζόντια δοκό, αν οι αλλαγές διαμέτρου του αεραγωγού, τότε προτείνω αμέσως χρησιμότητα Magicad επιθυμητό προσαρμογέα.

Το πρόγραμμα Magicad επιτρέπει στον σχεδιαστή να δημιουργήσει σχέδια συστημάτων αερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας το συντομότερο δυνατό.

Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική και η ρωσική. Το κόστος μιας πλήρους τοπικής άδειας έκδοσης είναι 4560 ευρώ. Η τιμή μιας άδειας πλήρους δικτύου είναι 5700 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές προσφορές για την αγορά ενημερώσεων για 1, 2 και 3 χρόνια.

Για την επιτυχημένη εργασία με τον εξαερισμό Magicad είναι απαραίτητο να είστε μηχανικός, να είστε σε θέση να εργαστείτε με την πλατφόρμα γραφικών του AutoCad. Οι επίσημοι εκπρόσωποι του προγραμματιστή πραγματοποιούν συχνά επιγραμμική εκπαίδευση στο πρόγραμμα. Το μέσο κόστος αυτής της εκπαίδευσης είναι από 10 έως 16 χιλιάδες ρούβλια. για την πορεία.

Ventcalc

Το πρόγραμμα μεταξύ των σχεδιαστών θεωρείται το πιο απλό και λειτουργικό. Πράγματι, για τη δημιουργία ενός δικτύου εξαερισμού αρκεί να εισαγάγετε τα απαιτούμενα αρχικά δεδομένα και το πρόγραμμα θα παρέχει ένα έτοιμο σκίτσο με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για περαιτέρω επιλογή εξοπλισμού.

Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο τύπο συστήματος εξαερισμού, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα καλύπτει εξίσου καλά τους απαραίτητους υπολογισμούς. Η λειτουργικότητα του προγράμματος επιτρέπει:

 • Πραγματοποιήστε έναν υπολογισμό της διατομής των αεραγωγών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μεταβλητές.
 • Υπολογισμός της αντοχής των ορυχείων και των καναλιών. Με βάση τους υπολογισμούς, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τον εξοπλισμό εξαερισμού.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής του δικτύου.
 • Κάντε έναν ικανό υπολογισμό του φυσικού αερισμού.
 • Προσδιορίστε το βέλτιστο τμήμα του άξονα εξαερισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει την επικράτηση του βυθίσματος πάνω από την αντίσταση του μείγματος αέρα σε μια ορισμένη παροχή.
 • Υπολογισμός της θερμαντικής ικανότητας του θερμαντήρα.

Το Vent calc θα πραγματοποιήσει τους απαραίτητους υπολογισμούς το συντομότερο δυνατό, με αποτέλεσμα να απλοποιηθεί σημαντικά το έργο του σχεδιαστή. Το πλεονέκτημα αυτού του λογισμικού είναι ότι από το 2010 το Vent calc διανέμεται δωρεάν. Η γλώσσα της διεπαφής λογισμικού είναι πολύγλωσση.

Σαντβέντ

Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό της cadvent εξαερισμού είναι ένα είδος υπερκατασκευή για την κατάρτιση συστημάτων εξαερισμού που δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα γραφικών χρησιμότητα Avtocad.Eta περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων ζωγραφικής διαγράμματα, έχει την ισχυρή ικανότητα να διεξάγει τους απαραίτητους υπολογισμούς, δημιουργώντας τρισδιάστατα μοντέλα, παρουσιάσεις και ούτω καθεξής.

Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να:

 • Πραγματοποιήστε υπολογισμούς του τμήματος και απώλειες πίεσης στους αγωγούς.
 • Ακουστικοί υπολογισμοί.
 • Δημιουργήστε δισδιάστατα σχέδια με την απαραίτητη σημείωση.
 • Παραγωγή τρισδιάστατης μοντελοποίησης.
 • Προετοιμάστε τις προδιαγραφές για τα απαραίτητα στοιχεία του συστήματος, με την πιθανή εξαγωγή στο Excel.
 • Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας παρουσιάσεις 3D.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του λογισμικού είναι η δυνατότητα δημιουργίας πλήρων σετ εγγράφων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογισμών, των προδιαγραφών υλικών, των δύο και τρισδιάστατων σχεδίων, των μεμονωμένων τμημάτων και των στοιχείων του συστήματος.

Για να εργαστείτε σε αυτό το λογισμικό είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να χειριστείτε την πλατφόρμα γραφικών avtocad, να είστε σε θέση να εργαστείτε με υπολογιστικά φύλλα και βιβλιοθήκες. Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική. Το κόστος του πακέτου λογισμικού εξαρτάται από τη διαμόρφωσή του: μια μονάδα αερισμού με δυνατότητα χειροκίνητης ενημέρωσης βάσεων δεδομένων - 500 USD. ο εξαερισμός της μονάδας με αυτόματη ενημέρωση των βάσεων - 1500 cu; ανεμιστήρων, θέρμανσης, ύδρευσης με πλήρη βάση στοιχείων ευρωπαϊκών κατασκευαστών - 2500 δολάρια ΗΠΑ.

Παρά τη φαινομενική απλότητα της δημιουργίας έργων στο παραπάνω λογισμικό - είναι μια τεχνικά πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εκτεταμένη γνώση, έτσι ώστε να δημιουργήσει τεκμηρίωση του έργου και οι υπολογισμοί αφορούν μόνο στους ειδικούς.

Προγράμματα σχεδιασμού και υπολογισμού συστημάτων εξαερισμού

Για μια σταθερή και πλήρη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα δεδομένα σχετικά με τη συσκευή του. Σε αυτό θα βοηθήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού.

Τέτοια έργα είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικές στιγμές στη διαδικασία κατασκευής, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού καθώς και τον ορισμό του σχεδιασμού και των παραμέτρων των μονάδων αερισμού. Τέτοιες πολύπλοκες μηχανικές εργασίες θα πρέπει να διεξάγονται από επαγγελματίες ειδικούς που διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό.

Μπορείτε να υπολογίσετε τον εξαερισμό σε ένα συμβατικό Exel.

Το πρόγραμμα Vent Calc

Το πρόγραμμα Vent-Calc έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό και το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού. Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό σύμφωνα με τις καθορισμένες συνθήκες (θερμοκρασία, παροχή και επιτρεπτή ταχύτητα κίνησης του αέρα). Η βάση του έργου του Vent-Calc είναι η μέθοδος του υδραυλικού υπολογισμού των αεραγωγών σύμφωνα με τους τύπους του Altshul:

 1. Υδραυλικός υπολογισμός του αγωγού.
 2. Σύμφωνα με τους τύπους BCH 353-86 - υπολογισμός και επιλογή των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού (κάμψη, κλαδιά, στένωση και επεκτάσεις καναλιών).
 3. Υπολογισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού, δηλαδή της επιλογής των τμημάτων του αγωγού εξαερισμού κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ώθηση στο κανάλι να είναι μεγαλύτερη από την αντίσταση στην υποδεικνυόμενη ροή αέρα.
 4. Υπολογισμός της θερμικής ισχύος του θερμαντήρα αέρα (θερμαντήρας αέρα).

Λόγω του γεγονότος ότι το πρόγραμμα λειτουργεί με τα αποτελέσματα των τύπων, αντί για τις σταθερές τιμές ή τους πίνακες υπολογισμού, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται ορισμένες φορές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από τα αντίστοιχα μεγέθη.

Παράθυρο εργασίας του προγράμματος Vent-Calc Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πρόγραμμα CADvent

Το CADvent είναι ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού, το οποίο βασίζεται στο πρόγραμμα AutoCAD με ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για το σχεδιασμό, τη μοντελοποίηση και την παρουσίαση των συστημάτων HVAC. Ανήκει στην κατηγορία των μηχανικών εργαλείων για επαγγελματίες σχεδιαστές που ασχολούνται με την ανάπτυξη συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού.

Αυτό το λογισμικό επιτρέπει:

 1. Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα έργα σε 3D και 2D γραφικά.
 2. Βελτιώστε την απόδοση οπτικοποίησης του έργου απαντώντας γρήγορα σε διάφορα σφάλματα.
 3. Διορθώστε τα τεχνικά δεδομένα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο έργο.
 4. Εκτελέστε τον υπολογισμό του αέρα, της πίεσης, των διαρροών και του θορύβου.
 5. Χρησιμοποιήστε εργαλεία οπτικοποίησης και παρουσιάσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου με την πιο ρεαλιστική μορφή.
 6. Χρησιμοποιήστε τους υπολογισμούς των χαρακτηριστικών θορύβου και των επιπέδων πίεσης, τα οποία εξάγονται στις αναφορές, εξάγονται εύκολα σε ένα αρχείο Excel.

Πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα σχεδιασμού εξαερισμού

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην ποιότητα και την αξιοπιστία της δομής, αλλά και σε πρόσθετα συστήματα για την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργίας των χώρων. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εισροή και τη διανομή του αέρα στο σπίτι, πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί ποιοτικά και χωρίς αποτυχίες, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε το προκαθορισμένο σχέδιο για το σχεδιασμό του σε ένα κτίριο κατοικιών.

Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το έργο στο επαγγελματικό προσωπικό. Μερικές φορές υποτιμούμε τη σημασία του καθαρού αέρα που μπαίνει στο σπίτι. Αλλά η ποιότητα του αέρα στο σπίτι εξαρτάται από πολλούς ζωτικούς παράγοντες, κύριο από τα οποία είναι η υγεία μας.

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Ο μηχανικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την ακρίβεια της εργασίας, η οποία παρέχει τον σωστό ορισμό του σχεδιασμού και των παραμέτρων των μονάδων αερισμού.

Σκοπός του προγράμματος υπολογισμού αερισμού

Κάποιοι χρήστες θα εκπλαγούν από το γεγονός ότι για να διεξάγετε με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες στον τομέα του εξαερισμού, χρειάζεστε κάποιο ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή. Εξάλλου, για να γίνει ένας αξιόπιστος υπολογισμός, χρειάστηκε μόνο η βοήθεια του ειδικού και όχι περισσότερο. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή. Οι σύγχρονες μέθοδοι σχεδίασης μιας κατοικίας (και με τον αερισμό της) δεν στέκονται ακίνητες. Το έργο για τον υπολογισμό του εξαερισμού δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους μηχανικούς. Αυτό απλουστεύει σημαντικά το έργο τους και καθιστά πιο λειτουργικό και ποιοτικό.

Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί αρκετές τέτοιες εγκαταστάσεις υπολογιστών, οι οποίες λειτουργούσαν εδώ και καιρό στη σύγχρονη αγορά επισκευών. Η επιλογή τους βασίζεται στην περιοχή του σπιτιού, στους ορόφους του και σε πολλά άλλα σημαντικά στοιχεία του κτιρίου.

Βέλτιστο πρόγραμμα υπολογισμού

Αν είστε μηχανικός που ανέλαβε να σχεδιάσει τον εξαερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού, τότε μάλλον ενδιαφέρεστε για το ερώτημα: ποιο πρόγραμμα ανταλλαγής αέρα είναι βέλτιστο; Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Εξάλλου, η επιλογή του καλύτερου συστήματος γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες του κτιρίου.

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, αξίζει να εξεταστεί το ήδη υπάρχον έργο για τον σχεδιασμό της ανταλλαγής αέρα.

Σύγχρονα προγράμματα για τον εξοπλισμό του εξαερισμού

Το CADvent είναι ένα πρόγραμμα που διαθέτει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων που σας επιτρέπουν να παράγετε σχέδια, υπολογισμοί, προσομοιώσεις και παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ασφάλεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την ανάπτυξη συστημάτων αερισμού, αλλά και για τον κλιματισμό και τη θέρμανση.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει τέτοιες λειτουργίες:

 • Σας επιτρέπει να δημιουργείτε έργα σε 3D και 2D γραφικά.
 • Σας επιτρέπει να βελτιώσετε την οπτικοποίηση του έργου, επειδή μπορεί να λειτουργήσει σε σφάλματα.
 • Εκτελεί την προσαρμογή των τεχνικών δεδομένων.
 • Υπολογίζει την πίεση, τον αέρα, το θόρυβο και τις διαρροές.
 • Λειτουργεί με χαρακτηριστικά θορύβου και επίσης μεταφέρει εύκολα δεδομένα εργασίας στο Excel, το οποίο είναι πολύ βολικό για έναν ειδικό.

Ventmaster. Με τη βοήθεια αυτού του έργου υπολογιστή, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το χρόνο εργασίας με κεντρικές μονάδες εξαερισμού προφίλ. Χρησιμοποιήστε αυτό το σχέδιο για γρήγορη επιλογή εξοπλισμού για κεντρικές εγκαταστάσεις. Επίσης με τη βοήθειά του μπορείτε να υπολογίσετε ένα μεγάλο αριθμό στιγμών εργασίας.

Σχέδιο εικονικού αερισμού

Οι μηχανικοί που αποφασίζουν να δοκιμάσουν τη λειτουργία αυτής της υποστήριξης υπολογιστών θα έχουν μια μεγάλη ποικιλία καυσαερίων μίας μόνο γραμμής μοντέλου. Αλλά αυτό δεν είναι όλο. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει επιλογές για την ανάπτυξη ποιοτικής ανταλλαγής αέρα με πλάκες εναλλαγής θερμότητας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το λογισμικό υπολογιστή έχει φιλική προς το χρήστη διεπαφή στα ρωσικά.

Άλλα προγράμματα για την ανάπτυξη της ανταλλαγής αέρα

Το MagiCAD είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα που είναι σε θέση να σχεδιάσει ικανοποιητικά όχι μόνο τα συστήματα αερισμού, αλλά και τα συστήματα ύδρευσης, ηλεκτρισμού και θέρμανσης. Αυτή η εξέλιξη σχεδιάζει γρήγορα και ποιοτικά τα απαραίτητα σχέδια για εργασία.

Η χρήση αυτού του προγράμματος έχει σχεδιαστεί για μηχανικούς, κατασκευαστές και σχεδιαστές. Οι βασικές λειτουργίες του έργου είναι οι εξής:

 • Είναι δυνατόν να γίνουν υπολογισμοί για όλα τα συστήματα εξαερισμού.
 • Παρέχει εικόνες υψηλής ποιότητας (2D και 3D).
 • Υπάρχει μια μεγάλη βάση δεδομένων των ευρωπαίων κατασκευαστών, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την εργασία με το σχεδιασμό.
 • Είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα πλήρες φάσμα τεκμηρίωσης του έργου.
 • Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα έργο χρησιμοποιώντας άλλα σχήματα (συμβατότητα με άλλα παρόμοια έργα).

GIDRV 3.093 - Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια πιο άνετη μηχανικών εργασιών που χρειάζονται για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού με εξαναγκασμένη και το φυσικό σχέδιο. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει τους σελιδοδείκτες όπως δάπεδα, οικόπεδα, τοπική αντίσταση. Αυτό απλουστεύει σημαντικά τη ροή εργασίας για οποιονδήποτε ειδικό, καθώς η ποσότητα εργασίας μειώνεται πολλές φορές.

Εξαερισμός σε ανάκτηση

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του προγράμματος αυτού είναι:

 • Παρουσία υπολογισμού ελέγχου των παραμέτρων του αεραγωγού για φυσική εισροή αέρα.
 • Η δυνατότητα υπολογισμού των αεραγωγών κατά την αναρρόφηση.
 • Παράμετροι για εργασία με ανταλλαγή αέρα για αναγκαστικό σχέδιο.

Έχοντας όλες τις παραπάνω παραμέτρους σε διαφορετικά τμήματα του αγωγού, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα νέο σχήμα. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε νέους συνδυασμούς για να βελτιώσετε την ποιότητα της εργασίας.

Ανεφρύς εξαερισμός

Εκτός από τις τακτικές έργα που αναπτύσσονται για το σχεδιασμό προγραμμάτων ανταλλαγής αέρα είναι να παρέχει το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του αερισμού καπνού, η οποία θα κρατήσει την πολυκατοικία φωτιά.

Ο Fans 400 είναι ένα έργο που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε καπνό από την αίθουσα, το λόμπι ή το διάδρομο. Με αυτήν την εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε τη βέλτιστη ισχύ ανεμιστήρων ή άλλου ειδικού εξοπλισμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ εύκολη στη χρήση, επομένως δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στη χρήση της ακόμη και για έναν αρχάριο που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό. Ένα άλλο προφανές πλεονέκτημα του έργου είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας εργασίας. Σας συμβουλεύουμε να συνδέσετε τον εκτυπωτή για πιο σωστή λειτουργία αυτού του λογισμικού υπολογιστή.

Έτσι, με τη βοήθεια του τελευταίου λογισμικού για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού, μπορείτε να βελτιώσετε πολλές φορές την ποιότητα της εργασίας και την ταχύτητά της. Τώρα δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλούς υπολογισμούς σύμφωνα με το παλαιό σύστημα, επειδή υπήρχε η ευκαιρία να εργαστούμε σε ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο.

Πρόγραμμα για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Σε αυτή την ενότητα παρουσιάζονται προγράμματα υπολογισμών για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη μέθοδο του υδραυλικού υπολογισμού των αεραγωγών από τους τύπους Altshul, που δίνονται στον "Οδηγό Σχεδιαστή" Ph.D. I.G. Staroverova. Το πρόγραμμα υλοποιεί:

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του προγράμματος κλιματισμού έκδοση 2.0 από προηγούμενες εκδόσεις:

- Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να ρυθμιστεί σε ανάλυση 1024 με 768 pixels. Διαφορετικά, είναι δυνατή η φόρτωση της αρχικής φόρμας προγράμματος σε περικομμένη μορφή. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένα πεδία για την εισαγωγή δεδομένων ενδέχεται να μην είναι ορατά στην οθόνη. Αλλά δεξιά ή / και κάτω εμφανίζονται γραμμές κύλισης. Η μετακίνηση του ρυθμιστικού στο κάτω μέρος του χάρακα προς τα δεξιά / προς τα πάνω σας επιτρέπει να δείτε το περικομμένο τμήμα της φόρμας του προγράμματος.
- Το εύρος λειτουργίας του προγράμματος βασίζεται σε βαρομετρική πίεση από 91.000 Pa έως 101325 Pa.
- Το εύρος του προγράμματος για τη θερμοκρασία από -25 ° C έως + 45 ° C, με περιεκτικότητα σε υγρασία από 0 έως 25 g / kg.
- Στο πεδίο της μορφής εργασίας του προγράμματος εμφανίζονται στοιχεία για τη διαδικασία επεξεργασίας θερμότητας και υγρασίας του αέρα στο διάγραμμα I-d για τα βασικά σχήματα των κεντρικών κλιματιστικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν θαλάμους άρδευσης:
- Ρυθμιστής άμεσης ροής (καλοκαίρι).
- Ρυθμιστής ευθείας ροής (χειμώνας);
- Κλιματισμός με την πρώτη ανακύκλωση (καλοκαίρι).
- Κλιματισμός με πρώτη ανακυκλοφορία (χειμώνα, επιλογή 1).
- Κλιματισμός με πρώτη ανακυκλοφορία (χειμώνα, επιλογή 2).

Το πρόγραμμα Ducter σας επιτρέπει να επιλέξετε τις διαστάσεις των αγωγών.

Ducter 2.5 - το πρόγραμμα επιλογής εξαερισμού

Το πρόγραμμα Ducter 2.5 προορίζεται για την επιλογή της διατομής του αγωγού. Μπορείτε να ρυθμίσετε την παροχή αέρα σε κυβικά μέτρα ή σε λίτρα. Εάν είναι απαραίτητο, η ταχύτητα του αέρα στον αγωγό μπορεί να περιοριστεί. Για φυσική εκχύλιση, είναι δυνατόν να καθορίσετε διαφορές ύψους ή τμήμα CCM.

Ωστόσο, το πρόγραμμα Ducter 2.5 είναι κατάλληλο για μηχανικούς, αφού η επιλογή του τμήματος του αγωγού είναι γραμμική. Στις ρυθμίσεις προγράμματος, μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις του αγωγού και να δείτε αν υπάρχουν αρκετές επιδόσεις.

Το πρόγραμμα Ducter 2.5 μπορεί να αλλάξει την πίεση, τη θερμοκρασία του αέρα στον αγωγό. Όταν εισάγετε όλες τις παραμέτρους, το πρόγραμμα υποδεικνύει την πίεση στο τμήμα του αγωγού. Επιλογή διαφορετικού υλικού για τον αέρα. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση σε υπολογιστή.

Προγράμματα για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

 • 6 Μαρτίου 2015

Προγράμματα για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Στην αγορά λογισμικού, υπάρχουν πολλά προγράμματα που θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των σχεδιαστών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού. Όλα τα προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό βιομηχανικών και οικιακών συστημάτων εξαερισμού.

CADvent

Κατά την ανάπτυξη του προγράμματος CADvent, το γνωστό πρόγραμμα AutoCAD χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τη μηχανική. Χάρη σε ένα πλήρες σύνολο εργαλείων, το CADvent σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τον εξαερισμό, πραγματοποιώντας όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς, σχέδια και παρουσιάσεις. Ο μηχανικός για το πρόγραμμα σχεδίασης CADvent συμβάλλει στην προσομοίωση σχεδίων τόσο σε μορφές 2D όσο και 3D.

 • Επιτρέπει την παρουσίαση του εξαερισμού κατά την πιο ρεαλιστική μορφή.
 • Επιτρέπει την προσαρμογή των τεχνικών δεδομένων των προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις σχετικά με το σχεδιασμό του εξαερισμού, εάν βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής των τιμών που έχουν οριστεί προηγουμένως.
 • Αυξάνει την παραγωγικότητα του μηχανικού.
 • Εκτελεί υπολογισμούς για δείκτες όπως επίπεδο θορύβου, διαρροή, επίπεδο πίεσης και ταχύτητα αέρα.
 • Βάσει των αποτελεσμάτων της εργασίας με το έργο, το πρόγραμμα συγκεντρώνει δεδομένα αναφοράς σχετικά με τους δείκτες πίεσης και τον υπολογισμό των χαρακτηριστικών θορύβου. Όλες οι τεκμηρίωση αναφορών εξάγονται σε μορφή Excel.

Ventmaster

Νέες ευκαιρίες για μηχανικούς κατασκευαστικών εταιρειών και γραφείων σχεδιασμού προσφέρονται από το πρόγραμμα Ventmaster. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το έργο του πλοίαρχου που σχεδιάζει το σύστημα εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του Ventmaster:

 • Σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τον εξοπλισμό που αποτελεί μέρος της κεντρικής εγκατάστασης.
 • Εκτελεί υπολογισμούς των παραμέτρων λειτουργίας.
 • Μειώνει το χρόνο που δαπανάται για τους υπολογισμούς στο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.
 • Ο μηχανικός μπορεί να επιλέξει τον εξοπλισμό από μια τεράστια γκάμα μονάδων αερισμού των καυσαερίων ORK, OIK, μονάδες παροχής και εξαερισμού με διαφορετικούς τύπους ανάκτησης θερμότητας.

Vent Calc

Επιτυχής σχεδιασμός εξαερισμού θα παράσχει το πρόγραμμα Vent Calc. Χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των αεραγωγών σύμφωνα με τους τύπους Altshul, βοηθώντας τον μηχανικό να επιλέξει τα στοιχεία του εξαερισμού. Στη βάση της επιλογής των στοιχείων των εξαεριζόμενων συστημάτων χρησιμοποιούνται οι τύποι VSN 353-86, οι οποίοι είναι χρήσιμοι για την επιλογή κλάδων και κλαδιών, επεκτάσεων καναλιών και συστολών.

Χαρακτηριστικά του προγράμματος Vent Calc:

 • Το πρόγραμμα λειτουργεί με τα αποτελέσματα που παράγονται από τους τύπους (κατά κανόνα, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν πίνακες τιμές ή σταθερές τιμές). Αυτό μπορεί να προκαλέσει ασυμφωνίες με τις τιμές σε πίνακα.
 • Υπολογίζει τις τιμές του φυσικού συστήματος εξαερισμού.
 • Υπολογίζει την ισχύ του θερμαντήρα αέρα (θερμαντήρας αέρα).

Οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα θα γίνει αξιόπιστος βοηθός στο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού.

TVS_Vent

TVS_Vent Το πρόγραμμα για την κατάρτιση αγωγών, την κατασκευή αξονομετρικών σχημάτων και τον υπολογισμό των προδιαγραφών.

TVS_VENT Επεκτείνει τις βασικές δυνατότητες του Autocad. Προσθέτει νέα αντικείμενα Autocad (προσαρμοσμένη οντότητα) - στοιχεία αερισμού: αεραγωγούς, στροφές και ταφ, κ.λπ., καθώς και οδηγίες για την εργασία με αυτά τα αντικείμενα μέσω των διαλόγων διεπαφή χρήστη και λαβές (λαβές)..

Χαρακτηριστικά:

 • Σχεδίαση δικτύου αεραγωγών.
 • αλλαγή μεγεθών, τύποι αεραγωγών.
 • δημιουργώντας πρόσθετα μηνύματα.
 • αριθμομηχανή για ταχύτητα, ροή, απώλεια.
 • δημιουργία προδιαγραφών (δυνατότητα εξαγωγής στο EXEL).
 • κάλυψη των αγωγών (κρύβει τα αντικείμενα κάτω από αυτό.) Ελέγχεται από τη σειρά σχεδίασης).
 • Αλλαγή των τρόπων εμφάνισης των αγωγών αέρα 1D / 2D;
 • Προσθήκη χαρακτηριστικών στο μπλοκ εξοπλισμού χρήστη (αναφορά μπλοκ). Αυτά τα μπλοκ θα ληφθούν υπόψη στις προδιαγραφές και θα υποστηρίξουν τις πινακίδες όπως το αγωγό.
 • Προσθέστε τον διαχειριστή μπλοκ για να κάνετε αλλαγές στα χαρακτηριστικά των επιλεγμένων μπλοκ.
 • Δημιουργία αξονομετρικών διαγραμμάτων βάσει σχεδίων με συστήματα εξαερισμού με χρήση των εντολών του πίνακα TVS_TOOLS (υποστηρίζει διάφορα αρχέτυπα Autocad).

Στιγμιότυπα οθόνης του προγράμματος: Εικόνα 1. Παράθυρο ιδιοτήτων του αγωγού που επισημαίνεται στο σχέδιο. Οι ηγέτες και οι αγωγοί σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα TVS_Vent. Εικ. 2 Αξονομετρικό σχήμα με βάση το σχέδιο από το Σχ. 1. Κατασκευάστηκε αυτόματα με εντολές TVS_Tools. Σχήμα 3. Οι προδιαγραφές του αγωγού βασίζονται αυτόματα στο σχέδιο. Σχήμα 4. Διαχείριση μονάδας TVS. Μπορείτε να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά όλων των επιλεγμένων μπλοκ. Τα μπλοκ με τα ίδια χαρακτηριστικά ομαδοποιούνται. (με βάση τον κόμβο του διαγράμματος λέβητα).

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή, μεταβείτε στην ενότητα Λήψη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής, μεταβείτε στην ενότητα Οδηγίες.

Συζητήστε με άλλουςTVS_Vent μπορείτε να δείτε στην ενότητα Συζήτηση.

Προγράμματα Διακανονισμού

Τα προϊόντα της εταιρείας "Isotherm" παρουσιάζονται στις βάσεις δεδομένων πολλών προγραμμάτων για τον υπολογισμό των συστημάτων θέρμανσης, ύδρευσης και κλιματισμού.

Μεταξύ των προγραμμάτων για τον υπολογισμό της θέρμανσης, του νερού και του κλιματισμού:

- Autodesk Revit

Το πρόγραμμα Revit βασίζεται στην τεχνολογία BIM (Building Information Modeling) και περιλαμβάνει δυνατότητες σχεδιασμού αρχιτεκτονικών στοιχείων, μηχανικών συστημάτων και δομών κτιρίου.

Προς το παρόν, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες προσομοίωσης διαφόρων ισοθερμικών για το πρόγραμμα Autodesk Revit.

Στο εγγύς μέλλον θα αναρτηθούν οι συνδέσεις με τις βιβλιοθήκες άλλων προϊόντων Isotherm.


- "FLOW" - ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμό των συστημάτων θέρμανσης, την παροχή θέρμανσης ψύξης στους θερμοσίφωνες και τον εξοπλισμό.

- MagiCAD - πρόγραμμα για τρισδιάστατο σχεδιασμό και εφαρμογή των απαραίτητων υπολογισμών των εσωτερικών μηχανικών συστημάτων - αερισμός και κλιματισμός, θέρμανση, υδραυλικά.

Επίσης, τα προϊόντα της Isotherm είναι πλήρως παρόντα στα ακόλουθα προγράμματα: