SpeedFan πρόγραμμα λήψης για τον έλεγχο των οπαδών

Το πρόγραμμα SpeedFan 4,51 Είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα που δίνει στον έμπειρο χρήστη πλήρη έλεγχο του έργου των ανεμιστήρων του υπολογιστή, και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά του προγράμματος δεν περιορίζονται στην αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων - το όνομα του βοηθητικού προγράμματος δεν αντικατοπτρίζει πλήρως όλες τις λειτουργίες του.

Έτσι, εδώ είναι μια μακριά από πλήρη λίστα των καταστάσεων στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan:

- Μείωση της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων και ως εκ τούτου μείωση του θορύβου και της κατανάλωσης ισχύος του συστήματος στο σύνολό του.
- Overclocking του συστήματος.
- Ανάλυση της λειτουργίας διαφόρων εξαρτημάτων υπολογιστών.
- Έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων.

Εκτός από την εμφάνιση όλων των αισθητήρων θερμοκρασίας και την αλλαγή της ταχύτητας των ανεμιστήρων, SpeedFan εμφανίζει πληροφορίες S.M.A.R.T. διαθέσιμες στους σκληρούς δίσκους του συστήματος και τη θερμοκρασία τους. Αυτοί οι δύο παράγοντες ήδη μιλούν υπέρ του γεγονότος ότι η αίτηση πρέπει να ληφθεί - τουλάχιστον για να διαγνωστεί το σύστημα.

SpeedFan έχει μια φιλική διεπαφή με την υποστήριξη της ρωσικής γλώσσας. Στο κύριο παράθυρο του προγράμματος υπάρχει μια καρτέλα "συχνότητας" - προορίζεται για έμπειρους χρήστες και επιτρέπει την "διασπορά" του συστήματος. Επίσης, οι έμπειροι χρήστες θα βρουν πολύ ενδιαφέρουσες για τον εαυτό τους στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης - από το ρυθμίσεις ανεμιστήρων και τελειώνει με αλλαγές στη συχνότητα του διαύλου συστήματος.

Στην καρτέλα "γραφικά", μπορείτε να δείτε οπτικά την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων, τη θερμοκρασία στους αισθητήρες και ακόμη και τη μέτρηση της τάσης. Όλα εξαρτώνται από τις δυνατότητες της ίδιας της μητρικής πλακέτας και των αισθητήρων που βρίσκονται πάνω σε αυτήν.

Ορισμένες λειτουργίες του προγράμματος SpeedFan

Η εφαρμογή έχει μια τέτοια πλούσια λειτουργικότητα που οι εργασίες και οι ρυθμίσεις της συζητούνται συχνά στους κλάδους των εξειδικευμένων φόρουμ και περιγράφονται σε ξεχωριστά άρθρα.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις του προγράμματος κατά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος - όλα αποθηκεύονται σε τρία αρχεία ρυθμίσεων: speedfansens.cfg, speedfanevents.cfg και speedfanparams.cfg. Επίσης, υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες όταν ενεργοποιείτε το βοηθητικό πρόγραμμα στο λειτουργικό σύστημα "εκκίνησης".
Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα απαιτεί κάποιο χρόνο για να κυριαρχήσει, αλλά στη συνέχεια γίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο για την τελειοποίηση του συστήματος.

Προδιαγραφές:

Έκδοση: SpeedFan 4.51
Γλώσσα: Ρωσικά
Κατάσταση: Δωρεάν
Συντάκτης: Alfredo Milani-Comparetti
Σύστημα: Όλα τα Windows
Μέγεθος: 2.1 Mb

Προγράμματα ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα

Ένα δημοφιλές πρόγραμμα ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα οποιασδήποτε διαμέτρου. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας της μητρικής πλακέτας, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου, του τροφοδοτικού. Κύριες λειτουργίες: αυτόματος ή χειροκίνητος έλεγχος της ταχύτητας του ψυγείου, ελεγκτές, αρχείο καταγραφής συμβάντων, έλεγχος εκκίνησης του σκληρού δίσκου. Βολική αλλαγή στις ιδιότητες του συστήματος ψύξης. Μπορεί να ψύχεται, να μετράει την τάση, να ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας. Η επιτάχυνση ή η επιβράδυνση στον επιλεγμένο αριθμό περιστροφών ανά λεπτό πραγματοποιείται μέσω συνδετήρων 3, 4 ακίδων.

Ένα ειδικό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να ρυθμίσει την περιστροφή του ανεμιστήρα στο σώμα του φορητού υπολογιστή. Το κύριο καθήκον είναι να ελέγχει ανεξάρτητα τη διαδικασία του χρήστη για τη μείωση της τάσης του επεξεργαστή pc. Η εφαρμογή βελτιστοποιήθηκε για: Intel, AMD, Cyrix. Υποστηρίζει τα περισσότερα chipsets. Επιτρέπει τη ρύθμιση των περιοχών θερμοκρασίας, την αλλαγή του συστήματος FSB και της CPU πολλαπλασιαστή. Καλά σκέψη-διεπαφή. Η αύξηση ή η μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα θα βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στον έλεγχο του επιπέδου θορύβου, κάνοντας την ψυχρή εργασία ήσυχη. Ο αναγκαστικός overclocking θα αποφύγει την υπερθέρμανση.

Κατεβάστε το πρόγραμμα για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα δωρεάν στα ρωσικά. Συμβατό με τα Windows 7, 8, 8.1, 10, XP (64 bit, 32 bit) και είναι διαθέσιμο χωρίς εγγραφή, sms και ιούς.

Προγράμματα διαχείρισης ψύξης

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ δυνατής λειτουργίας του συστήματος ψύξης του υπολογιστή. Ευτυχώς, υπάρχει ένα εξειδικευμένο λογισμικό που σας επιτρέπει να αλλάξετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων, αυξάνοντας έτσι την απόδοση τους ή μειώνοντας το επίπεδο θορύβου που εκπέμπουν. Σε αυτό το υλικό θα παρουσιαστούν οι πιο άξιοι εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας λογισμικού.

SpeedFan

Το πρόγραμμα επιτρέπει μόνο μερικά κλικ για να αλλάξει η ταχύτητα περιστροφής ενός ή περισσοτέρων ψυγείων τόσο στην μεγάλη πλευρά (για βελτιωμένη ψύξη ορισμένων εξαρτημάτων) όσο και σε μικρότερες (για πιο αθόρυβη λειτουργία του υπολογιστή). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της αυτόματης αλλαγής των παραμέτρων περιστροφής των ανεμιστήρων.

Επιπλέον, το SpeedFan παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη λειτουργία του κύριου υλικού που είναι ενσωματωμένο στον υπολογιστή (επεξεργαστής, κάρτα γραφικών και άλλα).

MSI Afterburner

Αυτό το λογισμικό έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για να προσαρμόσει την απόδοση της κάρτας γραφικών για να αυξήσει την απόδοσή του (το λεγόμενο overclocking). Ένα από τα συστατικά αυτής της διαδικασίας είναι η ρύθμιση της στάθμης ψύξης αλλάζοντας την ταχύτητα περιστροφής των ψυκτών σε μεγαλύτερη διεύθυνση.

Η χρήση αυτού του λογισμικού μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς η αύξηση της απόδοσης μπορεί να υπερβεί τον πόρο του εξοπλισμού και να οδηγήσει σε απώλεια αποτελεσματικότητας.

Αν χρειάζεται να ρυθμίσετε την ταχύτητα όλων των ανεμιστήρων, τότε το SpeedFan είναι ιδανικό για αυτό. Εάν ανησυχείτε μόνο για την ψύξη της κάρτας γραφικών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη επιλογή.

Το βοήθησε αυτό το άρθρο;

Περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

Βοήθεια παρακαλώ.
Την προηγούμενη μέρα, παρατήρησα ότι ο φορητός υπολογιστής μου ήταν πολύ ζεστός και φυσικά ήμουν έκπληκτος, γιατί δεν ήταν έτσι πριν, άρχισα να ψάχνω για ένα πρόβλημα... Και όλα αυτά φαίνονται στο ψυγείο. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, άρχισε να περιστρέφεται με χαμηλή ταχύτητα, αν νωρίτερα, όταν η κάρτα βίντεο ζεστάθηκε στο μέγιστο, τώρα καθώς πήγε στην πρώτη, πηγαίνει ((

Το πιο αποτελεσματικό και απλό είναι να κάνετε κενό και εμφάνιση. Θα βοηθήσει;! Και το ψυγείο θα μπορούσε να γεμίσει ή να χάσει τη λίπανση.

Κάντε μια ερώτηση ή αφήστε τη γνώμη σας Ακύρωση σχολίου

Νικολάι: στις 2 Σεπτεμβρίου στις 6:07 π.μ.

Επιλέγοντας μια κάρτα γραφικών για τη μητρική πλακέτα Μπορείτε να μας πείτε τι είδους κάρτα γραφικών Nvidia (είναι πιο επιθυμητό) μπορεί να τεθεί στη μητρική πλακέτα Biostar B75MU3 +
Τύπος CPU QuadCore Intel Core i5-3470, 2400 MHz (24 x 100)

Ανώνυμος: 2 Σεπτεμβρίου στις 05:38

Ντμίτρι: 1 Σεπτεμβρίου στις 23:33

Οι λόγοι για να κάνετε κλικ στον σκληρό δίσκο και η λύση τους, νομίζω προσωπικά ότι η εποχή του hdd έχει ήδη περάσει και έρχεται η εποχή του ssd.
Το hdd είναι θορυβώδες, αργό, αλλά πολύ πιο ασφαλές από το ssd, λόγω της απλότητας του.

Γκαλίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 10:21 μ.μ.

Φίλοι, με βοηθήστε να καταλάβω τι συμβαίνει. Με μια εβδομάδα ήδη... στον υπολογιστή σαν ένα πεζοπόρο Mail όλους τους κανόνες, και στην οθόνη του Ipad πλήρη fignya- έχασαν τη ζωή τους (αυτό είναι μόνο η rambler ταχυδρομείου), έτσι, ζωντανές διαφημίσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα γράμμα (αλλάζει χρώμα), αλλά δεν αποκαλύπτει τίποτα χωρίς κύλιση εργασίας, δεν μπορεί να βγει... αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο, εκτός από τονίζοντας τι κ

Ιρίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 9:47 μ.μ.

Γιατί δεν μπορώ να εγγραφώ στο Instagram Γεια σας! Συμμερίζομαι την ερώτηση.
Κατέβασα το Ruinst σε έναν υπολογιστή, το εγκατέστησα, αλλά δεν μπορώ να το εισάγω. Όταν εισάγετε μια σύνδεση και έναν κωδικό πρόσβασης, λέει ότι ο κωδικός πρόσβασης ή ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι σωστός. Προσπάθησα ήδη να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης στο instagram, αλλά δεν μπορώ να πάω στην καταστροφή... να με βοηθήσει να καταλάβω.
Και έχει ήδη εγκατασταθεί σε δύο διαφορετικές εταιρείες. Το αποτέλεσμα είναι ένα.

Κατερίνα Ταρασκίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 18:18

Πώς να απενεργοποιήσετε την προβολή των εικόνων στο πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox Καλησπέρα. Τι είδους τρεμοπαίζει το κείμενο; Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Κατερίνα Ταρασκίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 6:15 μ.μ.

Mozilla Firefox Καλησπέρα. Ίσως θα βρείτε μια λύση στο ακόλουθο άρθρο: Τι να κάνετε αν το Mozilla Firefox είναι αργό.

Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

Το κύριο πρόβλημα της ενεργής χρήσης των φορητών υπολογιστών, ειδικά κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, είναι η υπερθέρμανση. Αυτό οδηγεί στην επιβράδυνση και τον περιοδικό αποκλεισμό τους. Οι τυπικές ρυθμίσεις των φορητών υπολογιστών αναλαμβάνουν το έργο των ψυκτών μόνο στο μισό της μέγιστης ισχύος. Επομένως, εάν είναι απαραίτητο, η ταχύτητα του ανεμιστήρα του συστήματος ψύξης του υπολογιστή μπορεί να αυξηθεί.

Τρόποι για να υπερκεραστεί το ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

Αν σε ένα σύγχρονο σταθερό υπολογιστή είναι εγκατεστημένοι τρεις ανεμιστήρες (στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών και στην ενσωματωμένη μονάδα), τότε οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν συνήθως μόνο ένα. Παρόλο που μια κάρτα γραφικών υψηλής ισχύος μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με ένα ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η επιτάχυνση τόσο της μιας όσο και των δύο συσκευών ψύξης.

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με δύο τρόπους:

 • μέσω ενός βασικού περιβάλλοντος εισόδου / εξόδου (BIOS).
 • με την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού.

Πριν να αυξήσει την ταχύτητα του ψύκτη για το φορητό υπολογιστή, ή άλλως, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί και να καθαρίσει τα πτερύγια του ανεμιστήρα PC και όλα τα στοιχεία της μητρικής πλακέτας της σκόνης επειδή σκόνης εξασθενίζει μεταφοράς θερμότητας, αυξάνοντας έτσι την θερμοκρασία του συστήματος.

Αυτός ο καθαρισμός συνιστάται τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες.

Overclocking του ψυγείου μέσω του BIOS

Όλες οι σύγχρονες μητρικές κάρτες επιτρέπουν την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος ψύξης. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τα ειδικά προγράμματα οδήγησης που συνοδεύουν το φορητό υπολογιστή. Εάν η μητρική πλακέτα που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας είναι εξοπλισμένη με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να υπερκεραίνετε τον ανεμιστήρα μέσω του BIOS. Αυτό γίνεται ως εξής:

 1. Εισαγάγετε το περιβάλλον του BIOS. Για να το κάνετε αυτό, κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος στο πληκτρολόγιο, πρέπει να πατήσετε Del. Το κλειδί εισόδου BIOS μπορεί να είναι άλλο (για παράδειγμα, F12 ή F9). Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας.
 2. Ανοίξτε την ενότητα Power και μεταβείτε στο στοιχείο Hardware Monitor.
 3. Ρυθμίστε την επιθυμητή ταχύτητα ψύξης (καθορίζεται ως ποσοστό της μέγιστης ισχύος) ή επιλέξτε την έξυπνη λειτουργία του συστήματος ψύξης.
 4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και πραγματοποιήστε έξοδο από το BIOS.

Η εμφάνιση του υποτίτλου του Hardware Monitor σε διαφορετικές εκδόσεις BIOS μπορεί να διαφέρει ελαφρώς. Ωστόσο, γνωρίζοντας τι να αναζητήσετε, θα εκτελέσετε εύκολα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις:

 • Η ταχύτητα του ανεμιστήρα έχει ρυθμιστεί στη γραμμή επεξεργασίας της ταχύτητας Min.FAN (ταχύτητα FAN CPU ή έλεγχος FAN CPU).
 • η ενεργοποίηση της έξυπνης λειτουργίας του συστήματος ψύξης ξεκινά από το στοιχείο Ελέγχου Q-Fan CPU (πρέπει να ρυθμίσετε την τιμή Enable).
 • Η επιλογή της ευφυούς λειτουργίας απαντάται από τη γραμμή Προφίλ ανεμιστήρα CPU. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τέσσερις τρόπους: Αθόρυβο (προτιμάται ήσυχη ψύκτη λειτουργία), Τυπική (ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί στο 50% της χωρητικότητάς της), ή Turbo απόδοσης (εκτελείται επιτάχυνση στη μέγιστη ισχύ)?
 • η γραμμή θερμοκρασίας CPU υποδεικνύει τη θερμοκρασία της CPU που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης.

Προγράμματα για υπερχρονισμό ψυγείου σε φορητό υπολογιστή

Αν δεν θέλετε να εργαστείτε με το περιβάλλον BIOS, τότε για να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του ανεμιστήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο του συστήματος ψύξης.

Στον τομέα αυτό, τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα είναι:

 • SpeedFan;
 • AMD OverDrive;
 • Riva Tunes.

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan

Το SpeedFan είναι μια απόλυτα δωρεάν εφαρμογή που έχει μια απλή και διαισθητική διασύνδεση. Για να υπερκεράσετε το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή σας με το SpeedFan, θα χρειαστείτε:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή σας. Το αρχείο εγκατάστασης ζυγίζει περίπου 2,8 MB, επομένως ακόμα και μια σύνδεση δικτύου χαμηλής ταχύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη.
 2. Αλλάξτε τη γλώσσα του προγράμματος στα ρωσικά. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην ενότητα Ρύθμιση παραμέτρων, επιλέξτε την απαιτούμενη γλώσσα στην καρτέλα Επιλογές και κάντε κλικ στο OK.
 3. Ανοίξτε την ενότητα "Δείκτες" και ρυθμίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου (σε%). Στο ίδιο παράθυρο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και την ενσωματωμένη μονάδα δίσκου.
 4. Στην ενότητα "Διαμόρφωση" της καρτέλας "Θερμοκρασία", είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη συνιστώμενη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και το σκληρό δίσκο που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης.

Αλλαγή λειτουργίας ανεμιστήρα με AMD OverDrive και Riva Tunes

Για να ελέγξει τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιεί επεξεργαστή AMD, η Advanced Micro Devices έχει αναπτύξει ένα μοναδικό πρόγραμμα που επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του chipset αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του.

Για να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με το AMD OverDrive, χρειάζεστε:

 1. Εγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή.
 2. Εκτελέστε την εφαρμογή και στο παράθυρο βάσης μεταβείτε στην ενότητα Ελέγχου ανεμιστήρα.
 3. Καταχωρίστε την καρτέλα Ελέγχου απόδοσης.
 4. Εκτελέστε το overclocking του ψυγείου, μετακινώντας τους ολισθητήρες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δύναμη της λειτουργίας του.
 5. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να τις χρησιμοποιήσετε μετά από κάθε ενεργοποίηση του φορητού υπολογιστή, στην ενότητα Ρύθμιση (στην ενότητα Προτιμήσεις), επιλέξτε το πλαίσιο "Χρήση των τελευταίων ρυθμίσεων μου".

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι κατασκευασμένος σε επεξεργαστή από την Intel, αντί για AMD OverDrive, πρέπει να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Riva Tunes. Οι ρυθμίσεις αυτού του προγράμματος εκτελούνται με την ίδια αρχή όπως και στην πρώτη περίπτωση, οπότε δεν αξίζει να επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτό πάλι.

Είναι πολύ εύκολο να ανεμιστήρα έναν ανεμιστήρα σε έναν φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό με αύξηση της ταχύτητας περιστροφής των ψυχρών πτερυγίων, ο θόρυβος της λειτουργίας του επίσης αυξάνεται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία όταν ακούτε μουσική ή βλέπετε ταινίες. Ένα άλλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε όταν επιταχύνετε την περιστροφή του ανεμιστήρα είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Εάν ο φορητός υπολογιστής τροφοδοτείται από το δίκτυο, αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του με οποιονδήποτε τρόπο. Με την τοπική παροχή ρεύματος, η μπαταρία θα καθίσει πιο γρήγορα και η διάρκεια ζωής της θα μειωθεί κάπως.

Αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα για μείωση θορύβου

Μερικές φορές το buzz από τη μονάδα συστήματος δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε σιωπή ή συγκέντρωση. Σε αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος για τα Windows XP / 08.07.10, και στο τέλος θα δείξει στο βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες την όλη διαδικασία.

Γιατί οι οπαδοί είναι θορυβώδεις και ποιοι είναι οι τρόποι επίλυσης;

Με την εξαίρεση των ειδικών τροποποιήσεων χωρίς ανεμιστήρα, υπάρχουν δύο ή περισσότερα ψυγεία σε κάθε υπολογιστή: στο τροφοδοτικό, στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών, στην περίπτωση και σε άλλα. Και ο καθένας με τον τρόπο του κάνει θορύβους, και αυτό είναι άσχημα νέα. Πολλοί είναι μόνο συνηθισμένοι στο θόρυβο του systemnik τους και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να είναι έτσι. Ίσως πρέπει, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Σε 99% των περιπτώσεων, ο θόρυβος από τον υπολογιστή μπορεί να μειωθεί κατά 10% -90%, και αυτό είναι καλά νέα.

Όπως καταλαβαίνετε ήδη, η θορυβωδία επιτυγχάνεται με τη μείωση του θορύβου από τους ψύκτες. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση πιο ήπιων, από τη φύση, ψύκτες, ή με τη μείωση της ταχύτητας των υπαρχόντων. Φυσικά, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα σε τιμές που δεν απειλούν την υπερθέρμανση του υπολογιστή! Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται για αυτή τη μέθοδο. Ακόμη περισσότερο μείωση του θορύβου θα βοηθήσει τα προγράμματα να μειώσουν το γάδο από το σκληρό δίσκο.

Έτσι, για να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές:

 1. Πρόγραμμα για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων
 2. "Ευφυές" σύστημα ελέγχου ταχύτητας, συνδεδεμένο στο BIOS
 3. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας, του φορητού υπολογιστή ή της κάρτας γραφικών
 4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα reobas
 5. Για τεχνητή μείωση της τάσης τροφοδοσίας του ανεμιστήρα

Ποιος ελέγχει κανονικά το BIOS, δεν μπορεί να διαβάσει περαιτέρω. Αλλά συχνά το BIOS ρυθμίζει επιφανειακά μόνο την ταχύτητα, χωρίς να τις υποτιμά σε αθόρυβες και ακόμα αποδεκτές τιμές. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή, κατά καιρούς, ο μόνος τρόπος για να επηρεάσει τους οπαδούς, επειδή τα προγράμματα τρίτων συχνά δεν λειτουργούν σε ασυνήθιστες μητρικές και φορητούς υπολογιστές. Θα αναλύσουμε το βέλτιστο - τον πρώτο τρόπο.

Λογισμικό διαχείρισης ψύξης SpeedFan

Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό και εντελώς δωρεάν πρόγραμμα. Υποθέτω ότι θα είμαι λίγο απογοητευμένος αμέσως, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί σε όλους τους φορητούς υπολογιστές, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν θα ρυθμίσετε την ταχύτητα αυτών των οπαδών που η μητρική πλακέτα από το BIOS δεν μπορεί να ελέγξει. Για παράδειγμα, από το BIOS μου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ψύκτη SmartFan μόνο για τη CPU. Αν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τους τρέχοντες κύκλους εργασιών για άλλα δύο.

Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψει η ακόλουθη κατάσταση. Όταν φορτώνεται το πρόγραμμα SpeedFan, η τρέχουσα ταχύτητα διαβάζεται και γίνεται αποδεκτή ως μέγιστη. Επομένως, εάν αυτό το BIOS δεν έχει ξεδιαλύνω τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα, τότε το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να το κάνει.

Κάποτε έτσι συνέβη ότι στο χρόνο φόρτωσης του προγράμματος του ψυγείου στο περιστρεφόμενο CPU με ταχύτητα 1100 στροφές / λεπτό, και SpeedFan δεν θα οριστεί μεγάλη αξία. Ως αποτέλεσμα, ο επεξεργαστής έχει θερμανθεί μέχρι 86 μοίρες! Και το παρατήρησα τυχαία, όταν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φορτίου δεν περίμενα τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Ευτυχώς τίποτα δεν καίγεται, αλλά ο υπολογιστής δεν μπορούσε να ανάψει...

Τρέξιμο και Εμφάνιση του Προγράμματος

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή από τον επίσημο ιστότοπο.

Κατά την πρώτη εκκίνηση θα υπάρχει ένα συνηθισμένο παράθυρο με την προσφορά της βοήθειας για τις λειτουργίες του προγράμματος. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το πλαίσιο ώστε να μην εμφανίζεται πλέον και να το κλείνετε. Στη συνέχεια, η SpeedFan θεωρεί τις παραμέτρους των τσιπ στη μητρική πλακέτα και τις τιμές των αισθητήρων. Μια ένδειξη της επιτυχούς εφαρμογής θα είναι ένας κατάλογος με την τρέχουσα ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες εξαρτημάτων. Αν οι οπαδοί δεν βρεθούν, τότε το πρόγραμμα δεν θα μπορέσετε να βοηθήσετε. Μεταβείτε στην επιλογή "Ρύθμιση -> Επιλογές" και αλλάξτε τη γλώσσα σε "Ρωσικά".

Όπως μπορείτε να δείτε, δείχνει επίσης το φορτίο του επεξεργαστή και τις πληροφορίες από τους αισθητήρες τάσης.

Στο μπλοκ "1" υπάρχει ένας κατάλογος ανιχνευτών ταχύτητας που έχουν ανιχνευθεί με ψύκτες με ονόματα Fan1, Fan2... και ο αριθμός τους μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ό, τι στην πραγματικότητα είναι (όπως στην εικόνα). Δώστε προσοχή στις τιμές, για παράδειγμα ο Fan2 και ο δεύτερος Fan1 έχουν πραγματικές παραμέτρους 2837 και 3358 σ.α.λ. (rpm), ενώ τα υπόλοιπα σε μηδενικά ή με σκουπίδια (στην εικόνα 12 σ.α.λ. τα σκουπίδια). Το περιττό θα καταργήσουμε αργότερα.

Στο μπλοκ "2" εμφανίζονται οι αισθητήρες θερμοκρασίας που εντοπίστηκαν. GPU Είναι ένα chipset γραφικών, HD0 - σκληρό δίσκο, CPU - CPU (αντί για CPU στο Temp3) και το υπόλοιπο είναι σκουπίδια (δεν μπορεί να είναι 17 ή 127 μοίρες). Σε αυτό το μειονέκτημα του προγράμματος, ότι πρέπει να μαντέψετε πού είναι αυτό (αλλά τότε θα μετονομάσουμε τους αισθητήρες οι ίδιοι όπως απαιτείται). Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κατεβάσετε γνωστές διαμορφώσεις στον ιστότοπο, αλλά η διαδικασία δεν είναι απλή και περίπλοκη από τα αγγλικά.

Αν δεν είναι σαφές ποια παράμετρος είναι υπεύθυνος για τι, μπορούμε να δούμε την τιμή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του υπολογιστή και αισθητήρες, όπως AIDA64 και να συγκρίνουν με αυτά που ορίζονται στο πρόγραμμα SpeedFan να γνωρίζουν ακριβώς πού οποιαδήποτε ταχύτητα και η θερμοκρασία ανάγνωση (στο βίντεο κάτω από το άρθρο Θα σας δείξω όλα).

Και στο μπλοκ "3" έχουμε προσαρμογές ταχύτητας Speed01, Speed02... με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής ως ποσοστό (μπορεί να εμφανιστούν ως PWM1, PWM2... διαβάστε περισσότερα δείτε το βίντεο). Προς το παρόν, πρέπει να καθορίσουμε ποιο Speed01-06 επηρεάζει το FanX. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τις τιμές καθεμιάς από 100% σε 80-50% και δείτε αν η ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα έχει αλλάξει. Θυμηθείτε ποια ταχύτητα επηρεάζει τον Fan.

Ρύθμιση του SpeedFan

Έτσι φτάσαμε στις ρυθμίσεις. Πατάμε το πλήκτρο "Ρύθμιση" και πρώτα απ 'όλα θα ονομάσουμε όλους τους αισθητήρες με σαφή ονόματα. Στο παράδειγμά μου, θα διαχειριστώ προγραμματικά τον ψύκτη CPU.

Στο «θερμοκρασίες» να βρει ένα συγκεκριμένο επεξεργαστή στο προηγούμενο βήμα, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας (σε Temp3 μου) και κάντε κλικ σε αυτό το πρώτο φορά, στη συνέχεια, μια δεύτερη για μια ακόμη φορά - τώρα μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε όνομα, για παράδειγμα, «CPU Temp». Στη ρύθμιση εγγράφεται κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία θα διατηρήσει το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα-περιστροφής του ανεμιστήρα, και μία θερμοκρασία συναγερμού στην οποία περιλαμβάνει τη μέγιστη ταχύτητα.

Έβαλα 55 και 65 μοίρες, αντίστοιχα, αλλά για κάθε άτομο, πείραμα. Σε πολύ χαμηλή καθορισμένη θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα γυρίζουν πάντα στις μέγιστες στροφές.

Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τον κλάδο και αφαιρέστε όλα τα checkmarks, εκτός από το Speed0X, το οποίο ρυθμίζει τον επεξεργαστή FanX (το έχουμε ήδη καθορίσει προηγουμένως). Στο παράδειγμά μου, αυτό είναι Speed04. Επίσης, αφαιρέστε το τικ από όλες τις άλλες θερμοκρασίες, τις οποίες δεν θέλουμε να δούμε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος.

Στην καρτέλα των οπαδών, βρίσκουμε απλά τους σωστούς οπαδούς, καλέστε τους όπως θέλετε και απενεργοποιήστε τις περιττές.

Προχωρήστε στην καρτέλα "Ταχύτητα". Βρισκόμαστε σε αυτό το Speed0X, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ψύκτη που θέλουμε, το μετονομάζουμε (για παράδειγμα, στην ταχύτητα CPU) και εκθέτουμε τις παραμέτρους:

 • Ελάχιστο - το ελάχιστο ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα
 • Μέγιστο - αντίστοιχα, το μέγιστο ποσοστό.

Έχω τουλάχιστον 55% και το πολύ 80%. Είναι εντάξει ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να ορίσει την τιμή στο 100%, επειδή στην καρτέλα "Θερμοκρασίες", ρυθμίσαμε το κατώφλι συναγερμού στο οποίο αναγκάζεται το 100% των στροφών. Επίσης για τον αυτόματο έλεγχο μην ξεχάσετε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής "Αυτόματη αλλαγή".

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλο. Τώρα μεταβείτε στο κύριο παράθυρο SpeedFan και βάλτε ένα σημάδι «Avtoskorost εξαερισμού-σης» και απολαύστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής από την πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει βέλτιστα προσαρμόσετε τον εαυτό σας, το πείραμα και αφήστε τις κατάλληλες παραμέτρους, αξίζει τον κόπο!

Περισσότερες επιλογές

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει μια δέσμη λειτουργιών και παραμέτρων, αλλά δεν θα πάω σε αυτά, γιατί αυτό είναι το θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου. Ας θέσουμε μερικά ακόμη checkmarks στην καρτέλα "Διαμόρφωση -> Επιλογές"

 • Η εκκίνηση κατέρρευσε - για το SpeedFan να τρέχει αμέσως σε καταρρεύσει μορφή. Εάν όχι, τότε όταν ξεκινάτε τα Windows, το κύριο παράθυρο του προγράμματος θα κρεμάσει στην επιφάνεια εργασίας. Αν το πρόγραμμα δεν ξεκινά με τα Windows, απλά προσθέστε τη συντόμευση στην εκκίνηση.
 • Στατικό εικονίδιο - Προτιμώ να ορίσω ότι στο δίσκο συστήματος αντί για ψηφία απλά ένα εικονίδιο προγράμματος
 • Συρρίκνωση κατά το κλείσιμο - Ορίστε ότι όταν κάνετε κλικ στο "σταυρό" το πρόγραμμα δεν είναι κλειστό, και έλασης στο δίσκο συστήματος (κοντά στο ρολόι)
 • Οπαδοί πλήρους ταχύτητας στην έξοδο - αν δεν έχει ρυθμιστεί, τότε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η ψυχρότερη ταχύτητα θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση με εκείνη όταν έκλεισε. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς για να τα διαχειριστεί, ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί.

Λοιπόν, όλα πήγαν έξω, το πρόγραμμα λειτουργεί, οι στροφές ρυθμίζονται αυτόματα; Ή μήπως χρησιμοποιείτε άλλους τρόπους; Ελπίζω ότι οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς. Μην είστε τεμπέλης για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, θα σας ευχαριστήσω πολύ!

Και τώρα ένα βίντεο με λεπτομερή διαμόρφωση του SpeedFan. Σημείωση: Υπήρξε μικρή αποτυχία στο βίντεο. Μετά την χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή Fan1, η τιμή του δεν επέστρεψε στις 3400 σ.α.λ., αλλά για κάποιο λόγο παραμένει στις 2200 σ.α.λ. Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, όλα επανήλθαν στο κανονικό. Στις τελευταίες εκδόσεις του SpeedFan στον υπολογιστή μου αυτό δεν ήταν.

CPUCooL

Επτά βοηθητικά προγράμματα για την παρακολούθηση της λειτουργίας του υπολογιστή σας

CPUCooL 8.0.12 - ένα πακέτο προγραμμάτων που περιλαμβάνει επτά βοηθητικά προγράμματα σχεδιασμένα να εκτελούν διάφορες λειτουργίες ελέγχου για τη λειτουργία του υπολογιστή σας. Αυτό το πακέτο λογισμικού θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε πάντα την θερμοκρασία της τροφοδοσίας του υπολογιστή και την τάση του και με τη βοήθεια αυτών των βοηθητικών προγραμμάτων μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων για τις περισσότερες μητρικές και να παρακολουθήσετε την απόδοσή τους. Το CPUCooL 8.0.12 είναι συμβατό με μητρικές πλακέτες που βασίζονται σε chipsets: AMD, ALI, SIS, VIA, Intel και NVIDIA. Επίσης, αυτό το σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων υποστηρίζει τη δυνατότητα ψύξης λογισμικού του επεξεργαστή και της μνήμης, καθώς και τη βελτιστοποίηση της εργασίας τους. Εάν είναι απαραίτητο, το πρόγραμμα μπορεί να απενεργοποιήσει γρήγορα τον υπολογιστή και το CPUCooL 8.0.12 υποστηρίζει τη λειτουργία S.M.A.R.T. και τη δυνατότητα αλλαγής της συχνότητας FSB ενώ λειτουργεί το λειτουργικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά του CPUCooL 8.0.12:

 • Υποστήριξη για τις περισσότερες μητρικές πλακέτες.
 • Δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας περιστροφής των ψυκτών.
 • Παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της τάσης του τροφοδοτικού.
 • Η δυνατότητα ψύξης λογισμικού και βελτιστοποίησης του επεξεργαστή και της μνήμης.
 • Δυνατότητα αλλαγής της συχνότητας FSB ενώ το λειτουργικό σύστημα λειτουργεί.

Δωρεάν λογισμικό, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Η λήψη του CPUCooL είναι δωρεάν, δεν απαιτεί επιπλέον εγγραφή ή αποστολή SMS. Η λήψη αρχείων γίνεται με μεγάλη ταχύτητα από τους διακομιστές μας. Η τελευταία έκδοση του CPUCooL ελέγχεται για ιούς και δεν φέρει σειριακά κλειδιά και σήματα ρωγμών.

Overclocking το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή

Όλοι οι ενεργοί χρήστες των φορητών υπολογιστών γνωστό πρόβλημα υπερθέρμανσης, ειδικά στην καυτή εποχή, και δεν συνεπάγεται μόνο κολλάει και μεγάλη ανταπόκριση του συστήματος σε μια ενέργεια του χρήστη, αλλά και η αποτυχία του στοιχείου.

Προχωρώντας από αυτό, τίθεται το ερώτημα πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή;

Δεδομένου ότι ο ανεμιστήρας απαντά για ψύξη, η μόνη σωστή λύση είναι ο υπερχρονισμός. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό, αλλά εξετάστε τις πιο συνηθισμένες.

Speedfan

Ένα πολύ δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα overclocking. Πρώτα από όλα, έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία όλων των εξαρτημάτων, και μία από τις λειτουργίες της είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα, ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση της CPU.

Λοιπόν, τι πρέπει να γίνει:

 1. Λήψη, εγκατάσταση και εκτέλεση.
 2. Από προεπιλογή, το βοηθητικό πρόγραμμα διαθέτει διεπαφή αγγλικής γλώσσας, αλλά για λόγους ευκολίας μπορείτε να το αλλάξετε στη ρωσική γλώσσα. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα "Ρύθμιση", έπειτα "Επιλογές", επιλέξτε τη γλώσσα και κάντε κλικ στο "OK".
 3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα "Ενδείξεις", ορίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου (μέτρο μέτρησης - τοις εκατό).
 4. Επίσης, για να βελτιώσετε την απόδοση, είναι απαραίτητο να ορίσετε τη συνιστώμενη λειτουργία θερμοκρασίας για τον σκληρό δίσκο και τον επεξεργαστή, μέσα σε 42 μοίρες, στην ενότητα "Διαμόρφωση -> Θερμοκρασίες".

Αλλά αυτό είναι μόνο ένας τρόπος από αυτούς που επιτρέπουν τη διασπορά του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή.

Αυξήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και με τη βοήθεια του BIOS. Αυτό γίνεται επίσης σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αν δεν έχετε εμπειρία με την εργασία με το BIOS, τότε είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε έναν έμπειρο πλοίαρχο, διαφορετικά η ακεραιότητα του συστήματος μπορεί να διακοπεί και ο υπολογιστής απλά θα σταματήσει τη φόρτωση.

Πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Bios. Για να το κάνετε αυτό, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και πατήστε το πλήκτρο "Del ή Delete" κατά την εκκίνηση. Επίσης, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το συγκεκριμένο μοντέλο (Asus, Acer, κ.λπ.), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα F9 ή F12.
 2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα "Ισχύς" και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Παρακολούθηση υλικού".
 3. Εδώ μπορείτε να δείτε την τρέχουσα ταχύτητα και να ρυθμίσετε την ταχύτητα στο μέγιστο ή να ρυθμίσετε την "έξυπνη λειτουργία". Σημειώστε ότι τα στοιχεία αναφέρονται επίσης ως ποσοστό.
 4. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις BIOS και επανεκκινήστε.

Η εμφάνιση των ρυθμίσεων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του φορητού σας υπολογιστή (Lenovo, Samsung, Packard Bell κ.λπ.) και την έκδοση του BIOS.

AMD OverDrive

Για τους ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών με επεξεργαστή AMD, ένα ειδικό εργαλείο που επιτρέπει όχι μόνο να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αλλά και σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις όλων των chipset, αυξάνοντας έτσι την απόδοση του υπολογιστή σας.

Για να υπερκεραστεί ο ανεμιστήρας, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα, εγκαταστήστε και εκτελέστε.
 2. Μετά την εκκίνηση, μεταβείτε στην ενότητα "Έλεγχος ανεμιστήρα", είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, όπου πρέπει να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις.
 3. Ο έλεγχος γίνεται με τη βοήθεια ρυθμιστικών, οι οποίες κινούνται προς τη μεγαλύτερη ή μικρότερη πλευρά.
 4. Όταν οι ρυθμίσεις έχουν ρυθμιστεί, πρέπει να αποθηκευτούν με το κουμπί "Εφαρμογή" και να πατήσετε "OK".
 5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Προτιμήσεις" και κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε το πλαίσιο "Εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεων" και κάντε κλικ στο "Ok". Με αυτό τον τρόπο, θα αποθηκεύουμε τις καθορισμένες ρυθμίσεις για αυτόματη χρήση κάθε φορά που ξεκινάει το λειτουργικό σύστημα.

Μετά από όλους τους χειρισμούς, η περιστροφή του ανεμιστήρα θα είναι εντελώς υπό τον έλεγχο της υπηρεσίας, και δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τίποτα.

Riva Tuner

Ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστή Intel. Το όλο θέμα είναι ότι η εγκατάσταση των απαιτούμενων ρυθμίσεις γίνονται με τη χρήση του αλγορίθμου που περιγράφεται στη μέθοδο που χρησιμοποιείται AMD OverDrive της τεχνολογίας, έτσι δεν θα σταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες, για να αντιμετωπίσουν ακόμη και ένας αρχάριος.

Κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτιμότερο να κάνετε λήψη προγραμμάτων αποκλειστικά από επίσημους ιστότοπους, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Σε ποιες περιπτώσεις ο ψυγείο δεν μπορεί να υπερχρεωθεί

Οι σύνδεσμοι για σύνδεση ανεμιστήρα είναι δύο τύπων: 3x pin και 4x pin (PWM). Και μόνο το τελευταίο από αυτά μπορεί να ελεγχθεί.

Το έμαθα αυτό από τη δική μου εμπειρία, όταν στη διαδικασία ενημέρωσης του σιδήρου, αντικατέστησα τον παλιό ψύκτη 4 ακίδων με μια νεότερη 3-Pin και έτρεξα στο πρόβλημα που δεν έδωσε στην επιτάχυνση. Επομένως, όταν επιλέγετε, σκεφτείτε πάντα αυτό.

Λογισμικό από τον κατασκευαστή

Υπάρχουν στιγμές που το λογισμικό τρίτου μέρους δεν ανιχνεύει τους ανεμιστήρες των φορητών υπολογιστών ή δεν αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής. Και στη συνέχεια τα αρχικά προγράμματα από τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έρχονται στη διάσωση.

Μια μικρή λίστα τέτοιων προγραμμάτων:

 • Σε ορισμένα μοντέλα HP, μπορείτε να γίνετε ταχύτερα με το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου ανεμιστήρων Notebook.
 • Η Acer παρέχει επίσης στους χρήστες της τα βοηθητικά προγράμματα "Smart Fan", "Fan Controller" και "ACFanControl".
 • Η Lenovo διαθέτει το βοηθητικό πρόγραμμα "Fan Control".

Βρείτε και κατεβάστε τις στον επίσημο ιστότοπο. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα μοντέλα φορητών υπολογιστών να έχουν παρόμοιο λογισμικό.

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου δεν λειτούργησε, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ειδικές βάσεις ψύξης. Θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη βέλτιστη θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή και θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας,
τότε πιθανότατα, το πρόβλημα έγκειται σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.
Μπορεί να είναι: μια βλάβη της μητρικής πλακέτας, του τροφοδοτικού,
σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM κ.λπ.

Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να εξαλειφθεί η χρονική κατανομή,
Για να αποτρέψετε την αποτυχία άλλων εξαρτημάτων.

Ο ειδικός μας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Είναι δωρεάν και δεν δεσμεύεται σε τίποτα.
Θα σας καλέσουμε πίσω μέσα σε 30 λεπτά.

Πρόγραμμα για overclocking του ψυγείου

SpeedFan Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την απόκτηση δεδομένων σχετικά με έναν υπολογιστή, για παράδειγμα: τη λειτουργία θερμοκρασίας των στοιχείων, τα δεδομένα σχετικά με τον επεξεργαστή, την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ταχύτητα των ψυκτών στη μονάδα συστήματος, αλλά οι δημιουργοί του έχουν προσθέσει πολλά άλλα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Κύριες λειτουργίες:

 • το περιβάλλον του σκληρού δίσκου αναλύεται.
 • η ταλάντωση και η τάση της μητρικής πλακέτας ρυθμίζονται.
 • να εμφανίσει αυτή τη στιγμή πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.
 • το έργο της σύνταξης πληροφοριών σε ένα αρχείο.
 • η ταχύτητα των ψυγείων ρυθμίζεται.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του βοηθητικού προγράμματος είναι η παράμετρος "Εκδηλώσεις" - αντιπροσωπεύει πολυάριθμες λειτουργίες (διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφαρμογή πρόσθετων, σήμα ή αναδυόμενο μήνυμα μηνύματος), σε περίπτωση παραβίασης του προτύπου της προβλεπόμενης παραμέτρου. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι οι pop-up ειδοποιήσεις, δηλ. όταν ο επεξεργαστής γίνει "ζεστός" (το καθεστώς θερμοκρασίας υπερβαίνει τον κανόνα).

Αρχή λειτουργίας:

Το SpeedFan είναι ένα πρόγραμμα που διαβάζει τη θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις διάφορες τάσεις από τον υπολογιστή σας και τις εμφανίζει. Αυτή η πληροφορία δεν είναι ήδη κρυμμένη.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

Εκκίνηση USB flash drive Windows 10

Γιατί ο εκτυπωτής εκτυπώνει λωρίδες;

Ο εκτυπωτής εκτυπώνει κενές σελίδες

Πρόγραμμα οδήγησης ήχου για Windows 10

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή, αν με την πάροδο του χρόνου αρχίσει να λειτουργεί λίγο πιο αργά, πιο θορυβώδη και μερικές φορές ακόμη και υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα και επιβλαβή περιστατικά για έναν υπολογιστή, διότι αποτελεί πρόσθετη φθορά του εξοπλισμού και αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας.

Για την εξάλειψη αυτής της κατάστασης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την θερμική πάστα και να ενισχύσετε την ψύξη. Αν η αντικατάσταση της θερμικής πάστας - δεν είναι πολύ δύσκολο, τότε για να ενισχύσετε το σύστημα ψύξης (CO), πρέπει είτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό ταμπόν, είτε να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου. Το μαξιλάρι ψύξης είναι αρκετά θορυβώδες, κοστίζει επιπλέον χρήματα, παίρνει ένα μέρος, αλλά για να επιταχύνει το προσωπικό του CO μπορεί να είναι απολύτως δωρεάν.

Υπάρχουν δύο επιλογές, πώς να επιταχύνετε την ταχύτητα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή:

 1. Χρήση λογισμικού
 2. Χρησιμοποιώντας το BIOS UEFI

Πριν από το overclocking

Πρώτον, ας καθορίσουμε τι θα επηρεάσει την ταχύτητα του ψυγείου:

 • Όσο υψηλότερη, η περισσότερο θόρυβο εκπέμπει φορητό υπολογιστή κατά τη λειτουργία, θα εκπληρώσει (ελαφρώς), αλλά την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία της CPU, και το όλο σύστημα είναι χαμηλότερη, και ως εκ τούτου λιγότερο παγώνει και επιβράδυνση λόγω στραγγαλισμό (μείωση ρολογιού του επεξεργαστή για να μειωθεί θερμική καταπόνηση). Χρησιμοποιείται ένα σχέδιο ισχύος. Υψηλή χωρητικότητα.
 • Όσο πιο χαμηλό, όσο πιο ήσυχο λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής, τόσο αργότερα αποφορτίζεται η μπαταρία, αλλά με υψηλά φορτία εμφανίζεται η πιθανότητα υπερθέρμανσης της συσκευής. Ενεργειακό σχέδιο χρησιμοποιείται. Εξοικονόμηση ενέργειας.

Διασπείρει το CO συνιστάται μόνο αν φυσήξει ψύκτες και φίλτρα από τη σκόνη και τα συντρίμμια, και αντικαταστήστε το θερμικό γράσο σε όλα τα βασικά σημεία: την CPU, VGA κάρτα, Northbridge και Southbridge.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός του συστήματος ψύξης και η αντικατάσταση της θερμικής διασύνδεσης λύνει τα προβλήματα υπερθέρμανσης και στραγγαλισμού. Αλλά αν αυτοί οι χειρισμοί είναι δύσκολοι λόγω της πολυπλοκότητας της ανάλυσης ή της εγγύησης του φορητού υπολογιστή (που απαγορεύει την αποσυναρμολόγηση της συσκευής), τότε για να επιτευχθεί η επιθυμητή ψύξη, είναι προτιμότερο να επιταχύνετε το ψυγείο.

Overclocking του ψυγείου μέσω του λογισμικού

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα παρακολούθησης και παρακολούθησης της θερμοκρασίας του συστήματος - Speedfan - θα απαντήσει στο ερώτημα πώς να αυξήσει την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον ιστότοπο ή μέσω απευθείας συνδέσμου λήψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται όλοι οι φορητοί υπολογιστές από αυτό το πρόγραμμα. Είναι πιθανό ότι πολύ παλιές συσκευές, ή, αντιστρόφως, μια νέα γενιά, ενδέχεται να μην εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Μπορείτε να δείτε τη λίστα των υποστηριζόμενων λεωφορείων ή γεφυρών (BUS) στον ιστότοπο του βοηθητικού προγράμματος.

Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή SpeedFan. Το κύριο παράθυρο θα εμφανίσει τις κύριες πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση και το παράθυρο διαμόρφωσης θα ανοίξει. Επιλέξτε το απαιτούμενο στοιχείο παρακολούθησης - για παράδειγμα, CPU και ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία, το σύστημα ψύξης θα λειτουργήσει κατά προτεραιότητα σε αυτήν την παράμετρο.

Η επόμενη παράμετρος στην καρτέλα Ταχύτητα καθορίζει την ταχύτητα των ψυγείων.

 1. Ελάχιστη τιμή - η ελάχιστη τιμή (%)
 2. Η μέγιστη τιμή είναι η μέγιστη τιμή (%)
 3. Αυτόματη διαφοροποίηση - αυτόματη επιλογή με βάση τη θερμοκρασία

Αφού χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα, ελέγξτε τις τιμές θερμοκρασίας, αν δεν έχουν αλλάξει σε μερικά λεπτά / ώρες, δοκιμάστε να τις αλλάξετε μέσω του BIOS.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή μέσω του BIOS

Το BIOS σας επιτρέπει να διαμορφώσετε διάφορους δείκτες της συσκευής - από τις ρυθμίσεις εκκίνησης μέχρι τον κωδικό πρόσβασης για την είσοδο και για να ρυθμίσετε τη συχνότητα του επεξεργαστή ή της μνήμης. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν τη δυνατότητα να overclock CO, επομένως πρέπει να ελέγξετε αυτή την επιλογή στο φορητό σας υπολογιστή.

Για να εισάγετε το BIOS UEFI του υπολογιστή σας κατά την επανεκκίνηση, πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο:

SpeedFan

Δωρεάν πρόγραμμα SpeedFan διαβάζει την τιμή της ταχύτητας του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία των συστατικών του υπολογιστή, το λειτουργικό συχνότητες και τάσεις διαθέσιμο αισθητήρες, καθώς και τα δεδομένα S.M.A.R.T HDD και SPD RAM. CPU έλεγχο της θερμοκρασίας, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή γίνεται με τον καθορισμό των περιστροφής ψύκτες συχνότητα λειτουργίας συχνότητες και τάσεις, και SpeedFan Rus πρέπει να κατεβάσετε αυτό για τα Windows 10, 8,1, 8, 7, Vista, XP SP 3 (32-bit και 64-bit), χωρίς εγγραφή και χωρίς SMS. Μόνιμος σύνδεσμος: https://programmywindows.com/en/utility/speedfan

Αιτίες και συνέπειες της υπερθέρμανσης

Κατά τη λειτουργία, πολλά εξαρτήματα παράγουν θερμότητα, αλλά ο πλήρης έλεγχος της θερμοκρασίας του υπολογιστή με τα τυπικά μέσα του λειτουργικού συστήματος των Windows δεν εκτελείται. Με σημαντική αύξηση του φορτίου, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια τρισδιάστατων παιχνιδιών κορεσμένων με γραφικά, απόδοση ή επεξεργασία βίντεο απαιτείται μέγιστη απόδοση. Συνεπώς, τα εξαρτήματα του υπολογιστή θερμαίνονται, ειδικά επεξεργαστές τεσσάρων, έξι και οκτώ πυρήνων και κάρτες γραφικών ανώτερης ποιότητας.

Ακόμα περισσότερο επιδεινώνεται με overclocking ή ακραίες δοκιμές της σταθερότητας του συστήματος υπό φορτίο. Όταν υπερχρονίζεται, η απελευθέρωση θερμότητας αυξάνεται σημαντικά λόγω της μη φυσιολογικής αύξησης των παραμέτρων συχνότητας FSB, πολλαπλασιαστή και τάσης του κεντρικού μικροεπεξεργαστή, του τσιπ βίντεο και της μνήμης βίντεο. Το κρίσιμο επίπεδο θέρμανσης αποδεικνύεται σαφώς από το πρόγραμμα παρακολούθησης της θερμοκρασίας του υπολογιστή, για παράδειγμα, θα ήταν πολύ λογικό να κατεβάσετε δωρεάν το SpeedFan. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση δαπανηρών εξαρτημάτων όπως ο κεντρικός μικροεπεξεργαστής και ο επιταχυντής βίντεο από την υπερθέρμανση, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας και την αποτυχία.

Μην τοποθετείτε τη μονάδα συστήματος, φορητό υπολογιστή, netbook, tablet, smartphone ή άλλη έξυπνη συσκευή κοντά σε συσκευές θέρμανσης, ρεύματα ζεστού αέρα, σε έντονη ηλιοφάνεια και σε παρόμοια μέρη. Ένας επιπλέον μερικοί βαθμοί μπορεί να είναι κρίσιμος. Κατά τη θερινή θερμότητα, ειδικά σε μη κλιματιζόμενα δωμάτια, είναι σημαντικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία του υπολογιστή και να αποτρέψετε την υπερθέρμανση.

Η μονάδα συστήματος και ο φορητός υπολογιστής θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να σκουπίζονται με ένα καθαρό στεγνό πανί ή βούρτσα, καθώς η σκόνη αποτελεί συχνή αιτία υπερθέρμανσης. Οι σκονισμένοι αεραγωγοί και τα θερμαντικά σώματα χάνονται σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης θερμότητας. Στις φραγμένες γρίλιες, τους αεραγωγούς και τα θερμαντικά σώματα, παραβιάζεται η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα από τον κύριο του έργου. Ένα παχύ στρώμα σκόνης είναι ένας θερμομονωτικός και, ενεργώντας σαν ένας θερμαντήρας, οδηγεί σε κακή ψύξη των εξαρτημάτων. Μια μάζα σκόνης μπορεί να βλάψει τον ανεμιστήρα. Θα πρέπει να ελέγξετε αν οι ανεμιστήρες λειτουργούν και πόσο εύκολα περιστρέφονται όταν απενεργοποιούνται. Εάν ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με δύναμη ή δεν περιστρέφεται καθόλου, πρέπει να λιπαίνεται ή να αντικαθίσταται.

Η μέση θερμοκρασία μέσα στο περίβλημα καθορίζει την κατάσταση όλων των εξαρτημάτων. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης στην θήκη του υπολογιστή, είναι απαραίτητο να ψύξετε τον εσωτερικό χώρο της μονάδας συστήματος. Ο εξάντληση του φρέσκου αέρα και του θερμού αέρα προϋποθέτει την εγκατάσταση τουλάχιστον ενός ανεμιστήρα εμφύσησης και μιας έλικας για εμφύσηση. Το σύστημα ψύξης μπορεί να μην λειτουργεί αποτελεσματικά εάν οι ψυκτήρες, τα θερμαντικά σώματα και οι ανεμιστήρες δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά. Η κατάλληλη εγκατάσταση ψυκτών μέσα στη μονάδα συστήματος εξασφαλίζει επαρκή ροή ψυχρού αέρα και απομάκρυνση του θερμού αέρα στα πραγματικά ή εικονικά κανάλια. Ο φορητός υπολογιστής θα πρέπει να τοποθετείται σε σκληρή επιφάνεια, ώστε να είναι ανοιχτά όλα τα πλέγματα για την έγχυση και την εκκένωση αέρα. Με την ψύξη των φορητών τραπεζιών και τη στάση με τους οπαδούς να αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

Η χρόνια υπερθέρμανση μπορεί να οφείλεται σε ακατάλληλες ή υποβαθμισμένες ρυθμίσεις του BIOS. Το BIOS γράφεται στη μόνιμη μνήμη της μητρικής πλακέτας και σας επιτρέπει να εκκινήσετε το σύστημα με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Πολλές μητρικές έχουν αισθητήρες συνιστωσών και σας επιτρέπουν να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμιζόμενες παραμέτρους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κρίσιμους δείκτες θερμοκρασίας. Μπορείτε να μπείτε στο BIOS αν πατήσετε F2, Del ή F12 (ανάλογα με το BIOS) αμέσως μετά την ενεργοποίηση. Στο BIOS, μπορείτε να δείτε τους δείκτες των αισθητήρων χωρίς φορτίο. Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της CPU, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου, πρέπει να κάνετε λήψη του SpeedFan για Windows XP SP 3, Vista, 7, 8, 8.1, 10 (32 bit και 64 bit) ή παρόμοιο λογισμικό.

Πώς να ελέγξετε και να αποτρέψετε την υπερθέρμανση

Πρέπει να παρακολουθήσετε την κατάσταση όταν υπάρχουν προβλήματα με τον υπολογιστή, και ιδιαίτερα με το laptop ή το netbook. εφαρμογές Cboi, ξαφνική προγράμματα πτώση, αργή απόδοση, κολλάει-ups, «φρένο», «podtuplivaniya» γραμμές θορύβου στην οθόνη, «μπλε οθόνες», «οθόνη του θανάτου» ή απροσδόκητη επανεκκίνηση των Windows μπορεί να υποδεικνύει την υπερθέρμανση. Για να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο, η τελευταία έκδοση του SpeedFan θα πρέπει να κατεβάσετε δωρεάν χωρίς να επισκεφθείτε την επίσημη τοποθεσία απευθείας από το https://programmywindows.com με ασφάλεια.

Μέχρι σήμερα, τα βοηθητικά προγράμματα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του υπολογιστή δεν δημιούργησαν λίγα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διανέμονται δωρεάν. Σύμφωνα με την αξιολόγηση στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Google Plus, vKontakte, συμμαθητές, σε επίκαιρους ιστότοπους και φόρουμ ένα από τα καλύτερα προγράμματα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του υπολογιστή είναι το SpeedFan. Παράρτημα Ταχύτητα ανεμιστήρα στα ρωσικά παρέχει λεπτομερείς, αξιόπιστες πληροφορίες, έχει μια διαισθητική διασύνδεση και είναι εύκολο στη χρήση. Εκτός από τη CPU, GPU, RAM, HDD και άλλες θερμοκρασίες, το SpeedFan εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, τη μνήμη RAM, το σκληρό δίσκο και τα δεδομένα συστήματος.

Μεταξύ των εναλλακτικών λογισμικού, παρόμοια σε λειτουργία με το SpidFan βοηθητικό πρόγραμμα που αξίζει να αναφερθεί, όπως δωρεάν προγράμματα όπως HWMonitor, Speccy, Βασική Θερμοκρασία, CPU-Z, GPU-Z, MSI Afterburner και την 30-ημέρες δοκιμαστική έκδοση του AIDA64 Extreme Edition. Στη σελίδα https://programmywindows.com/ru/utility/speedfan μιλάμε για το πρόγραμμα SpeedFan και την ευκαιρία να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του SpeedFan δωρεάν στον υπολογιστή ή το laptop σας.

Ποιο σύστημα παρακολούθησης υπολογιστή είναι καλύτερο

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον μια ειδική συσκευή παρακολούθησης, αισθητήρες, ελεγκτές, θερμοστάτες, ρελέ ή άλλες συσκευές. Σε έναν σύγχρονο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, netbook, tablet, smartphone και άλλες συσκευές έχουν ήδη εγκατασταθεί όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες.

Σε σταθερούς υπολογιστές χρησιμοποιούνται συνήθως αισθητήρες θερμοκρασίας και αισθητήρες ταχύτητας ανεμιστήρα. Σε μικροσκοπικές συσκευές, οι παράμετροι από τους ενσωματωμένους αισθητήρες διορθώνονται μετά την επεξεργασία μειώνοντας την απόδοση, την ένταση φορτίου και την ισχύ των αντίστοιχων στοιχείων του συστήματος. Για την επαρκή παρακολούθηση της θερμοκρασίας και τη διαχείριση, αρκεί να κατεβάσετε το SpeedFan Rus από το https://programmywindows.com χωρίς να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα αξίζει μια υψηλή βαθμολογία, θετικά σχόλια και σχόλια για τα κοινωνικά δίκτυα vKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google+, σε πολλούς ιστότοπους και φόρουμ.

Διασύνδεση SpeedFan

Ο μικρός κλασικός σχεδιασμός της διασύνδεσης SpeedFan είναι κορεσμένος με δεδομένα. Η εμφάνιση των τιμών των δεικτών εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο. Από τη σελίδα https://programmywindows.com/ru/utility/speedfan, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το SpeedFan στα ρωσικά, παρόλο που η εφαρμογή εγκαθίσταται και εκκινείται στα αγγλικά. Για να κάνετε Russify τη διεπαφή, μεταβείτε στην καρτέλα "Επιλογές" των Διαμορφώσεων και επιλέξτε τη ρωσική γλώσσα διεπαφής.

Ο ευκολότερος τρόπος παρακολούθησης της κατάστασης των εξαρτημάτων, εάν επιτρέπετε την αυτόματη ταχύτητα των ανεμιστήρων, σημειώνοντας το αντίστοιχο πεδίο. Καρτέλα ταχύτητας Η ρύθμιση SpeedFan σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε την ελάχιστη και τη μέγιστη ταχύτητα και να ενεργοποιήσετε την αυτόματη αλλαγή για τους ψυκτήρες που βρίσκονται στο σύστημα. Για τους ανεμιστήρες που έχουν επιλεγεί με ανεμιστήρα, είναι εφικτός ο προηγμένος "ανεμιστήρας". Το βοηθητικό πρόγραμμα εμφανίζει πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων κάθε χρήστης μπορεί να αλλάξει εκείνους που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Όταν ελαχιστοποιείτε το παράθυρο προγράμματος στο δίσκο συστήματος, υπάρχει ένα εικονίδιο για γρήγορη πρόσβαση.

Επισκόπηση της λειτουργικότητας του SpeedFan

Η εμφάνιση των τιμών της θερμοκρασίας, της τάσης, της ταχύτητας του ψυγείου δεν είναι το κύριο πράγμα, γιατί αξίζει να κατεβάσετε το SpeedFan στα ρωσικά με https://programmywindows.com σήμερα. Ο ανεμιστήρας ταχύτητας δεν είναι μόνο ένα διαγνωστικό εργαλείο, αλλά και ένα βολικό εργαλείο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και τον έλεγχο θερμοκρασίας των υπολογιστών. Ρωσική έκδοση Το SpeedFan μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα των ψυγείων, να αλλάξει την τάση και τις συχνότητες λειτουργίας της μητρικής πλακέτας και των εξαρτημάτων του υπολογιστή σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους, προγραμματισμένα συμβάντα ή σενάρια. Ο έλεγχος της ταχύτητας του ανεμιστήρα πραγματοποιείται σε χειροκίνητη λειτουργία, εκκινώντας γεγονότα ή αυτόματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του συστήματος και την επιφάνεια των πιο σημαντικών εξαρτημάτων.

Σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να εμφανίσετε τις τιμές των ληφθέντων δεδομένων στο γράφημα, να διατηρήσετε ένα αρχείο ελέγχου θερμοκρασίας, να καταγράψετε τα στατιστικά στοιχεία στο αρχείο καταγραφής, να δημιουργήσετε ένα αναδυόμενο μήνυμα και να στείλετε το μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Είναι δυνατή η εκκίνηση από τη γραμμή εντολών με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση, για όσους αγαπούν την ειρήνη και δεν μπορεί να ανεχθεί αν ψυγείου είναι πολύ θορυβώδης, SpedFan θα μειώσει σημαντικά το θόρυβο όταν είναι περισσότερο απαραίτητη, όπως η δημιουργική εργασία, παίζοντας παιχνίδια ή βλέποντας 4K ταινία.

WorkFastFan με σκληρό δίσκο

Το πρόγραμμα θα προειδοποιήσει αμέσως την κατάσταση του σκληρού δίσκου όταν αντικατασταθεί ο σκληρός δίσκος, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια πληροφοριών. Εκτός από τους δείκτες θερμοκρασίας, το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan έχει πρόσβαση σε πληροφορίες S.M.A.R.T σχετικά με την κατάσταση των σκληρών δίσκων IDE, SATA και SCSI. Το βοηθητικό πρόγραμμα αποκτά πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων HDD για ανάλυση και σύγκριση των ληφθέντων δεικτών με τις εργοστασιακές παραμέτρους.

Κρίσιμοι δείκτες για τα εξαρτήματα του υπολογιστή

Το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan αντιδρά όταν η απόκλιση είναι κατά ένα εκατοστό βαθμού από τον κανόνα ή τις καθορισμένες ρυθμίσεις. Για να αποφύγετε περιττές ανησυχίες όταν εμφανίζονται κόκκινα σημάδια και σύμβολα κίτρινου-κόκκινου φλόγα, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ποια θερμοκρασία για ένα συγκεκριμένο στοιχείο είναι φυσιολογική και ποια είναι κρίσιμη.

Ο ποιοτικός έλεγχος της θερμοκρασίας του υπολογιστή πρέπει να λαμβάνει υπόψη τουλάχιστον τέτοιους παράγοντες:

- CPU, της θερμοκρασίας και της ταχύτητας του ανεμιστήρα CPU cooler,
- της κάρτας γραφικών, της θερμοκρασίας του ψυγείου και της έντασης του συστήματος εμφύσησης,
- το chipset, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των εγκατεστημένων ψύκτες (αν υπάρχουν),
- τον σκληρό δίσκο, τη θερμοκρασία επιφάνειας και την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων HDD HDD,
- την παροχή ρεύματος, την εσωτερική θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανεμιστήρα του ενσωματωμένου συστήματος ψύξης,
- μέση θερμοκρασία μέσα στην θήκη του υπολογιστή.

Επεξεργαστής ρελαντί δεν θα πρέπει να θερμανθεί πέραν των 40 ° C, με ένα μέσο φορτίο - 55 βαθμούς Κελσίου, κατ 'ανώτατο όριο - 60. Όσο μικρότερο είναι το θερμαινόμενο κεντρικό επεξεργαστή, τόσο πιο γρήγορα θα λειτουργεί, συνεπώς, η ποιότητα ψύξη άμεσα επηρεάζει την επεξεργαστική ισχύ CPU. Η υπέρβαση των 60 ° C προκαλεί προβλήματα, ενεργοποιείται η λειτουργία pass που μειώνει την απόδοση. Σε 80 μοίρες, το σύστημα θα επανεκκινήσει σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης ή θα απενεργοποιηθεί.

Κρίσιμη θέρμανση για την παλιά κάρτα γραφικών - 60 βαθμούς Κελσίου, οι σύγχρονοι επιταχυντές γραφικών λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε 75 μοίρες ή και περισσότερο. Η υπερθέρμανση θα πρέπει να φοβηθεί όταν αυξάνεται στους 90-95 ° C.

Το chipset στη μητρική πλακέτα θερμαίνεται στην περιοχή των 40 - 45 μοίρες, το μέγιστο. Οι υψηλότερες τιμές υποδεικνύουν δυσλειτουργία, λανθασμένη ρύθμιση του BIOS ή υπερχρονισμό του υπολογιστή.

Για HDD βέλτιστο 30 μοίρες, μέγιστο - 45 ° C. Η υπερθέρμανση του σκληρού δίσκου μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε διακοπές, απώλεια ζωής, αποτυχία της συσκευής, αλλά και στην απώλεια όλων των πληροφοριών του χρήστη.

Η τροφοδοσία ρεύματος βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος της κορυφής της μονάδας συστήματος, είναι εξοπλισμένη με έναν ή δύο ανεμιστήρες και λειτουργεί ως κουκούλα. Μέσω του προς τα έξω ο ζεστός αέρας από την θήκη εξάγεται. Η απελευθέρωση θερμότητας της τροφοδοσίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχεδιασμό και τη βάση στοιχείων που χρησιμοποιούνται. Τα μοντέλα μάρκας θερμαίνονται μετρίως, με καλή ψύξη. Ωστόσο, εάν η ισχύς τροφοδοσίας του συστήματος δεν είναι αρκετή, η τάση πέφτει και υπάρχει υπερθέρμανση. Επίσης, η αιτία της υπερθέρμανσης μπορεί να είναι η σκόνη και η βρωμιά, να μπλοκάρει και να σταματάει ανεμιστήρες, διογκωμένους ή διαρρέοντες πυκνωτές.

Είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τη διάχυση θερμότητας της μονάδας τροφοδοσίας τοποθετώντας την παλάμη στην κορυφή της σχάρας πίσω από τη μονάδα συστήματος, όπου βρίσκεται η τροφοδοσία ρεύματος. Εάν ο καπνός είναι ζεστός, τότε η θερμοκρασία είναι κοντά στους 50 ° C. Εάν η παλάμη είναι δύσκολο να συγκρατηθεί, η μονάδα τροφοδοσίας θερμαίνεται σε 60 μοίρες ή περισσότερο. Δεν παρέχονται αισθητήρες εντός της τυπικής τροφοδοσίας, οπότε το πρόγραμμα παρακολούθησης της θερμοκρασίας του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών στην ταχύτητα ταχύτητας της Ρωσίας δεν μπορεί να λάβει δεδομένα. Στο πρότυπο ATX, δεν καθορίζονται τα κριτήρια για τη θέρμανση της μονάδας ισχύος. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρότυπο, οι αποκλίσεις τάσης + 3,3V, + 5V, + 12V επιτρέπονται εντός 5%. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα πολυμέτρο στο σπίτι.

Εάν όλα τα εξαρτήματα θερμαίνονται εντός κανονικών ορίων, τότε μέσα στην θήκη του υπολογιστή δεν θα είναι ζεστό. Σε ένα σωστά σχεδιασμένο περίβλημα, ο αέρας αναρροφάται μέσω της κάτω μπροστινής σχάρας απέναντι από την παροχή ρεύματος, όπου μπορεί να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας φυσήματος. Με τους αεραγωγούς ή τους ειδικούς οδηγούς, ο ψυχρός αέρας μπαίνει στα πιο θερμά εξαρτήματα και από αυτά - εξέρχεται έξω. Η λειτουργία εξαγωγής εκτελείται είτε από την τροφοδοτική μονάδα είτε από έναν πρόσθετο ανεμιστήρα ειδικά τοποθετημένο.

Επιπλέον, η απομάκρυνση θερμότητας από τη μονάδα συστήματος θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα αν ο υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με ένα σημαντικό αριθμό ισχυρών εξαρτημάτων. Είναι απαραίτητο να ελευθερώσετε χώρο για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα στο κύτος, για να διασφαλίσετε την εισροή κρύου και την απομάκρυνση του θερμού αέρα. Εάν η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν είναι αρκετή, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η υποχρεωτική κυκλοφορία του αέρα στο περίβλημα, επιπλέον εγκατάσταση ανεμιστήρων. Ο φορητός υπολογιστής θα πρέπει να τοποθετείται σε επίπεδη επιφάνεια, ειδικές βάσεις, τραπέζια με επιπλέον αερισμό.

CPU παρακολούθηση της θερμοκρασίας, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο, chipset και άλλα συστατικά ενός υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή netbook προτείνουμε πρόγραμμα SpeedFan για δωρεάν κατέβασμα για Windows 10, 8,1, 8, 7, Vista, XP SP 3 (x86 και x64). Το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου θερμοκρασίας SpeedFan ρυθμίζει τις παραμέτρους σε επίπεδο υλικού και ορισμένος εξοπλισμός στη νέα λειτουργία ψύξης που ορίζει ο χρήστης μπορεί να είναι ασταθής. Οι προγραμματιστές του βοηθητικού προγράμματος Speed ​​Fan στη συμφωνία άδειας χρήσης προειδοποιούν τους χρήστες ότι δεν ευθύνονται για τυχόν απώλειες.