SanPin για νηπιαγωγεία με αλλαγές το 2018

Προκειμένου να εξασφαλιστεί σε κάθε παιδί οι κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και ανατροφής, καθώς και η εξασφάλιση προσωπικής ασφάλειας κατά τη διαμονή σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν αναπτυχθεί γενικοί κανόνες που είναι υποχρεωτικοί για κάθε νηπιαγωγείο. Αυτές οι απαιτήσεις το 2018 θεσπίζονται από υγειονομικά-επιδημιολογικά ιδρύματα και τεκμηριώνονται σε ένα έγγραφο που ονομάζεται SanPin.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να συμβουλευτείτε δωρεάν έναν δικηγόρο στο κάτω μέρος της οθόνης ή καλέστε: +7 (499) 938-51-29 Μόσχα; +7 (812) 467-30-52 Αγία Πετρούπολη; +7 (800) 350-83-47 Δωρεάν κλήση για ολόκληρη τη Ρωσία.

Τι είναι το SanPin;

Αυτό το σύνολο προτύπων είναι ένας κατάλογος βασικών απαιτήσεων που ισχύουν για όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα που εμπλέκονται στην ανατροφή και την εκπαίδευση παιδιών. Δηλαδή, σε αυτή την ομάδα των οργανώσεων δεν υπάρχουν μόνο νηπιαγωγεία, αλλά και προσχολικά κέντρα ανάπτυξης, κύκλοι τέχνης και άλλοι.

Η δράση SanPin το 2018 δεν ισχύει για τους κήπους κατοικίας, οι οποίοι οργανώνονται από γονείς ανεξάρτητα και διαμορφώνονται σε πολυώροφα σπίτια και οικιστικά συγκροτήματα.

Επιπλέον, το κείμενο του εγγράφου περιέχει συστάσεις που δεν χρειάζεται να τηρηθούν. Αλλά συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος σε ομάδες και επίσης βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της διδακτικής διαδικασίας στα νηπιαγωγεία.

Τώρα υπάρχει μια έκδοση του εγγράφου SanPin για νηπιαγωγεία, το οποίο εγκρίθηκε τον Μάιο του 2013, αλλά με συνοδευτικές αλλαγές, μερικές από τις οποίες επικυρώθηκαν το 2017 και το 2018.

Κατεβάστε το SanPiN για το νηπιαγωγείο το 2018 μπορείτε εδώ.

Οι τελευταίες καινοτομίες στο SanPin για νηπιαγωγεία

Τα ινστιτούτα υγειονομικής επιδημιολογίας εκτελούν τακτικά εργασίες για τη βελτίωση της λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τέτοιες δραστηριότητες στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας των παιδιών, καθώς και στη βελτίωση της εκμάθησης και της ανάπτυξης των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η τρέχουσα έκδοση του SanPin υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές.

Πίνακας 1 "Οι κυριότερες αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ για το SanPin για νηπιαγωγεία το 2018"

Επιπλέον, μέχρι το 2018, έγιναν τροποποιήσεις στην SanPin για νηπιαγωγεία σχετικά με τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν. Τώρα κάθε παιδί πρέπει να έχει ένα προσωπικό σύνολο βασικών αξεσουάρ επίπλων. Και δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε κουκέτες.

Ποσοστά διατροφής το 2018

Κάθε προϊόν που θα σερβίρεται στο τραπέζι από μαθητές νηπιαγωγείων πρέπει να έχει ένα έγγραφο άδειας που πιστοποιεί την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με το SanPin το 2018. Επιπλέον, ξεχωριστή κατηγορία προτύπων είναι οι κανόνες αποθήκευσης των συστατικών και η σειρά παρασκευής τους.

Το μενού των πιάτων διαμορφώνεται με βάση τις βασικές ανάγκες του οργανισμού του παιδιού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωστή φυσιολογική ανάπτυξη. Τι σχετίζεται άμεσα με την ηλικία των παιδιών.

Πίνακας 2 "Διατροφική αξία τροφίμων"

Προβλέπονται ορισμένες διαφορές για τους μαθητές που συμμετέχουν σε συνδυασμένο θηλασμό, δηλαδή με συνδυασμό μαστού και συμπληρωματικής διατροφής.

Δεν υπάρχουν ομοιόμορφες απαιτήσεις για το σχεδιασμό του μενού SanPin για νηπιαγωγεία το 2018, καθώς η ανάγκη κατανάλωσης διαφορετικών προϊόντων συνδέεται με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Αλλά το πρόγραμμα γεύματος βασίζεται στο χρονοδιάγραμμα της ημέρας στο νηπιαγωγείο. Με 24ωρη διαμονή σε προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ορίζεται:

Αν ο χρόνος στον κήπο δεν είναι μεγαλύτερος από 8 ώρες, τότε πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν τέσσερα γεύματα. Και είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε χρονικά διαστήματα που δύσκολα μπορούν να υπερβούν 4 ώρες.

Τεχνολογικοί χάρτες πιάτων σε νηπιαγωγεία

Η διατροφή των νηπίων στα νηπιαγωγεία δίδεται ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι τα προϊόντα αποτελούν έναν από τους κύριους λόγους για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Έτσι, το εκπαιδευτικό ίδρυμα το 2018 αναλαμβάνει τέτοια καθήκοντα:

 • επιλέγοντας έναν αξιόπιστο προμηθευτή.
 • την τήρηση των κανόνων παράδοσης ·
 • έλεγχο της εκφόρτωσης και της ποιότητας συσκευασίας των προϊόντων ·
 • συμμόρφωση με τα πρότυπα για την αποθήκευση των πρώτων υλών τροφίμων ·
 • τήρηση συνταγών μαγειρέματος.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Κάθε έτοιμο στοιχείο μενού πρέπει να διαθέτει τεχνολογικό χάρτη. Πρόκειται για ένα έγγραφο που αντικατοπτρίζει τις κύριες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς και τη θρεπτική του αξία.

Η έκθεση πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • το όνομα του πιάτου.
 • τον αριθμό συνταγής που χρησιμοποιείται στο παρασκεύασμα.
 • την πηγή όπου λήφθηκε η συνταγή.
 • το βάρος και τον κατάλογο των εξερχόμενων προϊόντων ·
 • την τελική μάζα του παρασκευασμένου πιάτου ·
 • την ποσότητα υδατανθράκων, θερμίδων, λιπών, πρωτεϊνών και βιταμίνης C σε μία δόση.
Για πληροφορίες:

Τέτοια έγγραφα συστηματοποιούνται και παρέχονται ως αναφορά στην Υγειονομική και Επιδημιολογική Υπηρεσία.

Απαιτήσεις για το έδαφος του νηπιαγωγείου

Στο SanPin το 2018, εφαρμόζονται αυστηρά οι κανονισμοί, σύμφωνα με τους οποίους επιλέγονται οικόπεδα για την κατασκευή ενός προσχολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Τα κυριότερα είναι:

 • θέση εντός του συγκροτήματος κατοικιών ή στον χώρο ύπνου.
 • απουσία βιομηχανικών επιχειρήσεων κοντά ·
 • το επίπεδο θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κανόνα.
 • μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του αέρα ·
 • Η δυνατότητα φυσικού φωτισμού παιδικών χαρών στον καθαρό αέρα.
Προσοχή

Στις περιοχές του Άπω Βορρά απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για την προστασία του τόπου από τον άνεμο και το χιόνι.

Μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για το σχεδιασμό μιας αυλής ενός νηπιαγωγείου στο SanPin το 2018 είναι ένας επαρκής αριθμός χώρων πρασίνου. Έτσι, το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο δένδρων και θάμνων στην περιοχή είναι το ένα πέμπτο της συνολικής έκτασης της περιοχής, η οποία δεν συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Συνήθως, αυτές οι φυτεύσεις χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν περιοχές παιχνιδιού ή τοποθετούνται κατά μήκος της περιμέτρου της αυλής κατά μήκος του φράχτη, η παρουσία του οποίου είναι επίσης υποχρεωτική. Απαγορεύεται αυστηρά η καλλιέργεια φρούτων ή δηλητηριωδών φυτών στην επικράτεια.

Επιπλέον, το 2018 υπάρχουν ξεχωριστές απαιτήσεις για την SanPin για το σχεδιασμό παιδικών χαρών για νηπιαγωγεία. Τα κυριότερα είναι:

Όσον αφορά την καθαριότητα, το χειμώνα είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το χιόνι στα οικόπεδα. Το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ζεστός, θα πρέπει να το πότισμα της βλάστησης τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ο καθαρισμός του χώρου πραγματοποιείται το πρωί και το βράδυ (πριν και μετά την αναχώρηση των μαθητών, αντίστοιχα).

Η σειρά της ημέρας και η ώρα του έργου του φροντιστή

Η είσοδος παιδιών στο νηπιαγωγείο πραγματοποιείται προσωπικά από εκπαιδευτικό ή ιατρικό προσωπικό. Αυτή η ανάγκη σχετίζεται με την πρόληψη της εισαγωγής παιδιών με οποιεσδήποτε μολυσματικές ή μολυσματικές ασθένειες. Εάν ένας εργαζόμενος στον κήπο υποψιάζεται μια ανεπαρκή κατάσταση υγείας, το παιδί δεν επιτρέπεται να σπουδάσει.

Όσον αφορά την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και το υπόλοιπο καθεστώς, τα περισσότερα πρότυπα είναι συνιστώμενα. Τα κυριότερα είναι:

 • μια συνεχής περίοδος δραστηριότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 6 ώρες σε ομάδες με παιδιά μεγαλύτερα των τριών ετών.
 • είναι επιθυμητό οι εξωτερικοί περίπατοι να διαρκούν τρεις έως τέσσερις ώρες την ημέρα.
 • Δεν συνιστάται η οδήγηση των μαθητών στο δρόμο σε θερμοκρασία μικρότερη από 15 μοίρες.
 • Είναι επιθυμητό να χωριστεί ο χρόνος των πεζοδρομίων σε δύο περιόδους.
 • ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής των παιδιών στο νηπιαγωγείο, ο αριθμός των γευμάτων και η διαθεσιμότητα της ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καθορισμένοι.
 • η διάρκεια του ύπνου του μεσημεριανού διαφέρει μέσα σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ηλικία του μαθητή.
Πρόσθετες πληροφορίες

Το 2018, η SanPin κατέγραψε επιπλέον τον μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών συναντήσεων για παιδιά, τα οποία εξαρτώνται από την ηλικία των μικρών παιδιών. Υποχρεωτικός υπολογισμός και του γενικού εκπαιδευτικού χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και της εφάπαξ συνεχούς δραστηριότητας.

Πόσα παιδιά μπορεί να βρίσκονται στην ομάδα SanPin;

Τα περισσότερα από τα υιοθετημένα πρότυπα βασίζονται στην ηλικία των μικρών παιδιών και είναι συνηθισμένο να γίνεται διάκριση μεταξύ δύο κατηγοριών προσχολικών παιδιών:

 • παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών ·
 • μετά από τρία χρόνια.
Προσοχή

Επίσης, το 2018, λαμβάνονται υπόψη οι προσωπικές σωματικές και πνευματικές ικανότητες των μικρών παιδιών. Από αυτά τα χαρακτηριστικά εξαρτάται ο επιτρεπτός αριθμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας σε μια ομάδα παιδικών σταθμών.

Πίνακας 3: "Κατηγορίες παιδιών και μέγιστος αριθμός μαθητών στην ομάδα"

Ο πίνακας περιέχει πληροφορίες μόνο για τις συνδυασμένες ομάδες και τις ομάδες αποζημίωσης (οι δραστηριότητες των οποίων σχετίζονται με την ανατροφή παιδιών με ψυχικές ή σωματικές διαταραχές). Όσον αφορά τις ομάδες μόνο με υγιή μωρά, ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος των εγκαταστάσεων και τις δυνατότητες για την οργάνωση μιας αποτελεσματικής διαδικασίας εκμάθησης.

Συνθήκες θερμοκρασίας

Ο έλεγχος για τον σχηματισμό άνετων συνθηκών για ανάπαυση και ανάπτυξη παιδιών στηρίζεται στους ώμους των εκπαιδευτικών που θα πρέπει να παρακολουθούν τον σωστό καθαρισμό και την προετοιμασία παιδικών και υπνοδωματίων για την υποδοχή των παιδιών. Έτσι, εκτός από τη συμμόρφωση με το καθεστώς θερμοκρασίας, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η υγρασία και ο αερισμός των χώρων.

Σύμφωνα με το SanPin, όλοι οι χώροι στους οποίους τα παιδιά παίζουν, εξασκούν ή χαλαρώνουν υπόκεινται σε αερισμό. Και η διαδικασία διεξάγεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για μέγιστο διάστημα 30 λεπτών με το σχηματισμό ενός βυθίσματος, αλλά απουσία παιδιών.
 • τελειώνει μισή ώρα πριν από την άφιξη των μαθητών.
 • μονόπλευρη παρουσία παιδιών και μόνο σε ζεστό, ξηρό καιρό.

Η υγρασία στους χώρους του νηπιαγωγείου στο SanPin το 2018 δεν πρέπει να υπερβεί το 60% και δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, επιτρέπονται οι ακόλουθες οριακές τιμές:

 • παιχνίδι μέσα στα όρια των 21-24, το πιο βέλτιστο - 24 μοίρες?
 • ο ύπνος ποικίλλει από 18 έως 22, αλλά το καλύτερο από όλα - 22.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Μια μικρή απόκλιση από τα καθορισμένα πρότυπα επιτρέπεται, αλλά μόνο προς την κατεύθυνση της μείωσης των δεικτών. Η υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ψηφίων απαγορεύεται αυστηρά.

Ανάπτυξη παιδιών

Το νηπιαγωγείο είναι το πρώτο βήμα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού, επομένως είναι πολύ σημαντικό να οργανωθεί μια σωστή προσέγγιση για την ανατροφή των παιδιών. Έτσι, σύμφωνα με τους καθιερωμένους κανόνες του SanPin το 2018, η καθημερινή ρουτίνα σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να περιλαμβάνει τέτοιες δραστηριότητες:

 • γυμναστική στις εγκαταστάσεις της ομάδας (θα πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον δύο φορές και η διάρκεια των ασκήσεων εξαρτάται από την ηλικία των μικρών παιδιών και θα πρέπει να διαφέρει μέσα σε 5-15 λεπτά).
 • σωματική δραστηριότητα στην ύπαιθρο (η οποία περιλαμβάνει επίσης αθλητικά παιχνίδια) ·
 • Παιχνίδια ρόλων σε ομάδες που απαιτούν ενεργό συμμετοχή.
 • κολύμπι (εάν υπάρχουν πισίνες στο νηπιαγωγείο)?
 • εκπαιδευτικές συνεδριάσεις (η διάρκεια μιας δραστηριότητας ανάπτυξης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα λεπτά και πρέπει να αντικατασταθεί από άλλες δραστηριότητες) ·
 • Φυσικές ασκήσεις (περιλαμβάνουν αρκετές απλές ασκήσεις).

Όσον αφορά τα μαθήματα διδασκαλίας, περιλαμβάνουν:

 • εξοικείωση με αριθμούς και γράμματα.
 • τάξεις τέχνης.
 • μουσική και χορογραφία.
 • μοντελοποίηση πλαστελίνης.
 • Κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων από φυσικά υλικά.
 • την ανάπτυξη της λογικής και της μνήμης.

Από τον δάσκαλο απαιτείται να είναι σε θέση να διανέμει σωστά όλα τα είδη απασχόλησης, ώστε να δίνεται εξίσου προσοχή σε όλους τους τύπους δραστηριότητας.

Κατάλογος απορρυπαντικών και απολυμαντικών

Η τήρηση της τάξης σε ομάδες αποτελεί μία από τις κύριες κατευθύνσεις, η οποία εποπτεύεται από την Υγειονομική και Επιδημιολογική Υπηρεσία το 2018 στα νηπιαγωγεία, ειδικά κατά την περίοδο της ευρείας διάδοσης των διαφόρων λοιμώξεων. Έτσι, ως απορρυπαντικό χρησιμοποιημένο διάλυμα σαπουνιού-σόδας, εάν είναι απαραίτητο να παρέχεται πρόσθετη απολύμανση. Επιτρέπεται η χρήση απορρυπαντικών, αλλά μόνο εκείνων που δεν προκαλούν βλάβη στην υγεία.

Τις περισσότερες φορές, για τον καθαρισμό και το πλύσιμο παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται σαπούνι μωρών. Εφαρμόζεται:

 • για το πλύσιμο των δαπέδων.
 • όταν καθαρίζετε τις λαβές, τα τραπέζια και τις καρέκλες των θυρών.
 • κατά την πλύση των παραθύρων.
 • σε περιπτώσεις πλύσης ρούχων και παιχνιδιών.

Επιπλέον, τα κενά αέρα και πλύσης χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό χαλιών, στρώσεων και μαξιλαριών.

Για την απολύμανση των χώρων χρησιμοποιούνται βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες. Ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας είναι το σιδέρωμα με ζεστό σίδερο.

Πίνακας αριθ. 4 "Κατάλογος απορρυπαντικών και απολυμαντικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα"

"Οι απαιτήσεις του SanPin για την οργάνωση περιπάτων." Καθηγητές

Bagautdinova Aygul Minnixovna
"Οι απαιτήσεις του SanPin για την οργάνωση περιπάτων." Καθηγητές

Απαιτήσεις στη συντήρηση του εξοπλισμού και της υγιεινής του βόλτες

1. Ο εξοπλισμός και η υγιεινή συντήρηση των οικοπέδων πρέπει να συμμορφώνονται με το τμήμα III. Απαιτήσεις στον εξοπλισμό και τη συντήρηση του προσχολικού εκπαιδευτικού συστήματος Οργανώσεις του SanPiN 2.4.1.3049-13.

2. Το παιχνίδι και οι οικονομικές ζώνες διατίθενται στην επικράτεια του DOW. Η ζώνη του εδάφους του παιχνιδιού περιλαμβάνει ομαδικές τοποθεσίες - μεμονωμένες για κάθε ομάδα και ασφάλτου.

3. Εκτελείται καθαρισμός των χώρων κάθε μέρα: το πρωί 1-2 ώρες πριν από την άφιξη των παιδιών ή το βράδυ μετά την αναχώρηση των παιδιών, καθώς και στη διαδικασία μόλυνσης της επικράτειας.

4. Στη ζεστή περίοδο του έτους, το πλύσιμο των βεράντας πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα πριν από την ημέρα με τα πόδια από το 8.30 με 9.00 και σε μια ήσυχη ώρα από τις 13.00 έως τις 14.30.

5. Ο εξοπλισμός τυχερών παιχνιδιών στις προσχολικές ομάδες καθαρίζεται από τον καθηγητή το βράδυ μετά το πέρας της εργάσιμης ημέρας από τις 18:00 έως τις 18:25. 6. Το πότισμα των sandboxes εκτελείται 2 φορές την ημέρα πριν από την είσοδο των παιδιών από τις 6.30 έως τις 6.45 και σε μια ήσυχη ώρα από τις 13.00 έως τις 13.45.

7. Σε ξηρό και ζεστό καιρό, οι αρδεύσεις πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα πριν από την είσοδο των παιδιών από τις 6.00 έως τις 7.00 και σε μια ήσυχη ώρα από τις 13.00 έως τις 14.30.

8. Στην καυτή περίοδο της ομάδας χρησιμοποιούνται οι τοποθεσίες βόλτες με βεράντα, τοποθέτηση πτυσσόμενων σκηνών για την προστασία των παιδιών από τον ήλιο.

9. Για την αποθήκευση των παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται στο έδαφος του DOW, υπάρχει μια αποθήκη για περπατώντας τμήμα κάθε ομάδας.

10. Η πλήρης αλλαγή άμμου στις ομάδες ομάδας πραγματοποιείται ετησίως, κατά την περίοδο της άνοιξης (Μάιος τον μήνα).

11. Απουσία παιδιών, τα sandboxes κλείνουν με προστατευτικές συσκευές για να αποφεύγεται η μόλυνση από άμμο. Όταν υπάρχουν παθογόνοι παρασιτικές ασθένειες, πραγματοποιείται μια εξαιρετική αλλαγή άμμου.

Απαιτήσεις ασφάλειας κατά την οργάνωση περιπάτων σε τμήματα του νηπιαγωγείου.

1. Κάθε μέρα 2 φορές την ημέρα πριν την άφιξη των παιδιών στις 6.30 και στις 14.30, οι εκπαιδευτές επιθεωρούν το έδαφος των οικοπέδων για συμμόρφωση απαιτήσεις ασφάλειας. Οι δάσκαλοι αφήνουν ένα σημάδι στην εξέταση του εδάφους στο "Περιοδικό της επιθεώρησης του εδάφους της ΜΒΔΕ"

2. Πριν φύγετε με τα πόδια DOW εργαζομένων, απασχολημένος ντύσιμο των παιδιών, φροντίζοντας οι μαθητές δεν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ντυμένος στην αίθουσα προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, και η λειτουργικότητα και ασορτί ρούχα και τα παπούτσια των παιδιών καιρικές συνθήκες.

3. Κατά την εκτέλεση Περπατήστε ο θεατής ακολουθεί, έτσι ώστε τα παιδιά να μην πηγαίνουν έξω από το έδαφος του DOW.

4. Στη διαδικασία βόλτες ο εκπαιδευτικός διδάσκει στα παιδιά τις δεξιότητες ασφαλούς συμπεριφοράς, τους κανόνες για τον ασφαλή χειρισμό διαφόρων ειδών.

5. Κατά την επιλογή των παιχνιδιών, ο εκπαιδευτικός λαμβάνει υπόψη τα ψυχοφυσιολογικά χαρακτηριστικά των παιδιών μιας δεδομένης ηλικίας, της περιοχής μια περιοχή πεζοπορίας, τις καιρικές συνθήκες.

6. Καθηγητές απαγορεύεται να αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, να χρησιμοποιείτε αιχμηρά, μαχαίρια, κοπτικά αντικείμενα, σπασμένα παιχνίδια στα παιδικά παιχνίδια.

7. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης φροντίδας παιδιών, ο δάσκαλος ενημερώνει αμέσως τον επικεφαλής του DOW ή το άτομο που τον αντικαθιστά.

8. Σε κάθε ατύχημα με το παιδί, ο εκπαιδευτικός ενημερώνει αμέσως τον ιατρικό προσωπικό, τον επικεφαλής της DPU ή τον αναπληρωτή του.

Απαιτήσεις για το περιεχόμενο των περιπάτων

1. Περπάτημα με τους φοιτητές αποτελείται από τις ακόλουθες δομικές στοιχεία: παρατήρηση; κινητήρα δραστηριότητα: κινητά, αθλητικά παιχνίδια, αθλητικές ασκήσεις κ.λπ. ατομική εργασία · εργασία; ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών. 2. Ακολουθία δομικών στοιχείων βόλτες ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του προηγούμενου οργανωμένη εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

3. Εάν τα παιδιά ήταν στην τάξη, απαιτώντας η αυξημένη γνωστική δραστηριότητα και το ψυχικό στρες, τότε πραγματοποιούνται πρώτα κινητά παιχνίδια και στη συνέχεια - παρατηρήσεις. Αν προηγουμένως βόλτες υπήρχε φυσική ή μουσική δραστηριότητα εκδρομή αρχίζει με παρατήρηση ή ηρεμία.

4. Πίνακας περιεχομένων βόλτες Καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη ότι πραγματοποιήθηκε στο προσχολικό Τα προγράμματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας για κάθε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

5. Ανάλογα με το περιεχόμενο των προσεχών βόλτες ο δάσκαλος προετοιμάζει εκ των προτέρων το απαραίτητο απομακρυσμένο υλικό, τα οφέλη για διάφορους τύπους παιδικών δραστηριοτήτων, κατάλληλα υγειονομικά απαιτήσεις.

6. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οργανωμένη από κινητική δραστηριότητα των παιδιών σε βόλτα έχει διαφορετική ένταση έτσι ώστε να μην υπερψυχθεί ή να υπερθερμανθεί.

7. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. περπατήστε χωρίς κίνηση. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε μαθητές με μειωμένη κινητικότητα, ελάχιστη πρωτοβουλία, η οποία θα πρέπει να συμμετέχει σε παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους.

8. Στη ψυχρή περίοδο του έτους, σε χαμηλές θερμοκρασίες αέρα, οργανώνονται από παιχνίδια μεγάλης κινητικότητας.

9. Σε όλο το βόλτες ο εκπαιδευτικός ασκεί συνεχή έλεγχο στις δραστηριότητες των παιδιών.

Απαιτήσεις στη διάρκεια βόλτες.

1. Το περπάτημα διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν φύγετε από το σπίτι των παιδιών. Σε μια ζεστή περίοδο - 3 φορές.

2. Ο χρόνος για να φύγουν τα παιδιά εκδρομή καθορίζεται από το καθεστώς της ημέρας κάθε ηλικιακής ομάδας, που εγκρίνεται με εντολή του επικεφαλής της DOW.

3. Η συνολική διάρκεια των καθημερινών περιπάτους είναι 3-4 ώρες.

4. Διάρκεια βόλτες καθορίζεται από το DOW ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και τις καιρικές συνθήκες.

5. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, η διάρκεια οι περιπάτους είναι συντομότερες.

6. Για να επιτύχει ένα αποτέλεσμα βελτίωσης της υγείας το καλοκαίρι, το καθημερινό καθεστώς προβλέπει τη μέγιστη διαμονή των παιδιών στην ύπαιθρο με διακοπές για φαγητό και ύπνο.

7. Σε περίπτωση ακύρωσης βόλτες στις τοποθεσίες του DOW λόγω των καιρικών συνθηκών με τα παιδιά οργανώνονται από μορφές εργασίας με παιδιά, αντισταθμίζοντας την έλλειψη κινητικής δραστηριότητας, στις εγκαταστάσεις του DOW.

Περίληψη της οργάνωσης και διεξαγωγή ανοιχτής διαδρομής στην ανώτερη ομάδα. Ώρα: απογευματινή βόλτα (11.00 - 12.10). Τοποθεσία: ένας ιστότοπος ομάδας. Διάρκεια: 1 ώρα 10 λεπτά. Υλικό και εξοπλισμός:.

Συμβουλές για το ρόλο των φροντιστών στη ζωή των παιδιών προσχολικής ηλικίας βόλτες, οργάνωσης στην ομάδα για παιδιά 3-4 ετών «Περπατώντας στον καθαρό αέρα έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη της κόπωσης του κάθε ατόμου και φυσικά μικρό.

Συμβουλές για την εικονική βόλτα φροντιστών στην οργάνωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τα παιδιά “1 slaydMunitsipalnoe κρατικών προσχολικής εκπαιδευτικό ίδρυμα” Νηπιαγωγείο № 11 συνδυασμένου τύπου «συμβουλές για τους φροντιστές.

Ο εξοπλισμός ενός χώρου νηπιαγωγείου για την οργάνωση περιπάτου το χειμώνα Οι εκπαιδευτικοί πρότειναν στους γονείς να βοηθήσουν στην καταχώρηση των χώρων ενός νηπιαγωγείου για την οργάνωση περιπάτου το χειμώνα. Χιόνι στο χώρο.

Χαρακτηριστικά της οργάνωσης μιας βόλτας για παιδιά με HIA Αγαπητοί συνάδελφοι! Δουλεύω ως δάσκαλος στην άνιση ηλικιακή ομάδα της αποζημίωσης "Funny Guys" MBDOU "Νηπιαγωγείο σε συνδυασμό.

Χαρακτηριστικά της οργάνωσης που αναπτύσσει το θέμα-χωρικό περιβάλλον στον προσχολικό εκπαιδευτικό οργανισμό Η πνευματική και υλική κατάσταση της κοινωνίας εξαρτάται από εκείνα τα θεμέλια που είναι ενσωματωμένα στα μυαλά των παιδιών. Ψυχολόγοι λένε ότι η ανάπτυξη.

Αναφορά "Βραβεία στους καλύτερους εκπαιδευτικούς"! Στις 29 Δεκεμβρίου, την παραμονή του νέου έτους, οι παιδαγωγικοί εργάτες έλαβαν τα βραβεία τους στην Amber Territory. Στον Λύκειο πραγματοποιήθηκε πανηγυρική γιορτή.

Γονική λέσχη για να βοηθήσει τους δασκάλους Στη σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, ένας σημαντικός ρόλος παίζει η συνεργασία με τους γονείς. Νέες και δημιουργικές μητέρες και μπαμπάδες συμμετέχουν πρόθυμα στη ζωή.

Καταρτίζουμε μια μαθηματική ιστορία. Συστάσεις για δασκάλους Βασίλισσα Μαθηματικών. Γεια σας, παιδιά! Δεν ήρθα σε σας τυχαία. Άκουσα ότι θέλετε να συνθέσετε παραμύθια, και γι 'αυτό σας ζητώ να σκεφτείτε.

Η δημιουργία των συνθηκών για την οργάνωση μιας βόλτας στο χώρο το χειμώνα στο Dow Health είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει ένα άτομο. (NA Semashko) Το πιο σημαντικό καθήκον των προσχολικών ιδρυμάτων είναι η διατήρηση και η ενίσχυση.

Απαιτήσεις SanPiN για την οργάνωση περιπάτων

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Υγειονομικών κανόνων (SanPiN στις 15 Μάη του 2013 Ν 26 για την έγκριση SANPIN 2.4.1.3049-13 «υγιεινής-επιδημιολογικής απαιτήσεις των συσκευών, το περιεχόμενο και την οργάνωση τρόπους σε ιδρύματα προσχολικής ηλικίας), καθορίζεται ότι η ημερήσια διάρκεια των παιδιών με τα πόδια δεν είναι λιγότερο από 3-4 ώρες.

Ο περίπατος διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: στο πρώτο μισό - πριν από το μεσημεριανό γεύμα και στο δεύτερο μισό - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά πάνε σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Το βάδισμα δεν πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες κάτω των -15 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών σε θερμοκρασίες κάτω των -20 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, η κινητική δραστηριότητα των μαθητών και τα λογικά ρούχα παρέχονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της χειμερινής περιόδου.

Ο λόγος για την συχνή εμφάνιση ενός παιδιού δεν μπορεί να σχετίζεται άμεσα με το περπάτημα στο νηπιαγωγείο. Αντίθετα, στο νηπιαγωγείο υλοποιούνται δραστηριότητες φυσικής κουλτούρας και υγείας με στόχο την ενίσχυση της υγείας κάθε παιδιού.

Απαιτήσεις για τον εξοπλισμό του εδάφους του νηπιαγωγείου:
1. Είναι απαραίτητο να επιθεωρείτε τις τοποθεσίες καθημερινά πριν από μια βόλτα:
όλος ο εξοπλισμός στον τόπο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση (χωρίς αιχμηρές προεξοχές γωνιών, καρφιών, τραχύτητας και προεξέχοντες μπουλόνια),
οι μικρές μορφές παιχνιδιών, τα επιδόματα σωματικής αγωγής κ.λπ. πρέπει να πληρούν την ηλικία των παιδιών και τις απαιτήσεις του SanPiN.
2. Το απομακρυσμένο και διδακτικό υλικό για παιχνίδια παιδιών πρέπει να αντιστοιχεί στην περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι υγιεινά, όχι σπασμένα, για διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών, επιτρέποντας την εξισορρόπηση του φορτίου του κινητήρα σύμφωνα με την εποχή του έτους και την ηλικία των παιδιών.
3. Οι περιφράξεις παιδικών σταθμών δεν πρέπει να έχουν οπές, ανοίγματα για να αποφεύγεται η διείσδυση αδέσποτων σκύλων και μη εξουσιοδοτημένη φροντίδα των παιδιών.
4. Οι κοιλότητες στο έδαφος πρέπει να καλύπτονται, τα πηγάδια κλείνονται με βαριά καλύμματα.
5. Εάν υπάρχουν επικίνδυνα και ύποπτα αντικείμενα στον τόπο, ενημερώστε αμέσως τη διοίκηση (φύλακας), τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλο χώρο ή στις εγκαταστάσεις.
6. Η πύλη του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι κλειστή στον μπουλόνι.
7. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης φροντίδας παιδιών για λογαριασμό του, να στείλει αμέσως έναν υπάλληλο και να αναφέρει το περιστατικό στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.
8. Πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις για την κατασκευή κατασκευών χιονιού (διαφάνειες, πίστες για ολίσθηση, χιόνι κ.λπ.).

Απαιτήσεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια της βόλτας
1. Δεν επιτρέπεται η οργάνωση περιπάτου, η εργασία σε ένα χώρο παιχνιδιού ταυτόχρονα 2 ομάδες μαθητών, η παρουσία γονέων σε βραδινή βόλτα
2. Ο πάροχος παρέχει την παρακολούθηση, τον έλεγχο της ηρεμίας των μαθητών έξοδο του δωματίου και κατεβαίνοντας την βεράντα, δεν τρέχουν, δεν ωθεί, στην κάθοδο και την άνοδο στο 2ο όροφο για να κρατήσουμε την κουπαστή, δεν θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα μεγάλα παιχνίδια και αντικείμενα μακριά από την αναθεώρηση των τρόπων και άλλο
Πρόσθετες απαιτήσεις ασφαλείας κατά τους χειμερινούς περιπάτους:
1. Παροχή ελέγχου και άμεσης ασφάλισης στο δάσκαλο των μαθητών κατά τη διάρκεια της ολίσθησης κατά μήκος των διαδρομών πάγου, έλκηθρο?
2. Βεβαιωθείτε ότι όταν το έλκηθρο, το επόμενο παιδί περίμενε υπομονετικά μέχρι το παιδί να γλιστρήσει μπροστά του φτάνει στο τέλος της ράμπας, το λόφο.
3. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να κάθονται με τις πλάτες τους στην κλίση όταν ολισθαίνουν από μια ολίσθηση σε ένα έλκηθρο.
4. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν παίρνουν βρώμικο χιόνι στα στόματά τους, τα αλεξίπτωτα.
5. Με την αύξηση του παγετού και του ανέμου, τα παιδιά πρέπει να οδηγηθούν σε νηπιαγωγείο.

Είδη βόλτες στο νηπιαγωγείο

1. Ανά τόπο:

• στην επικράτεια του νηπιαγωγείου ·

• Έξω από το νηπιαγωγείο (πιθανό σε ηλικιωμένες ομάδες, για μικρές αποστάσεις).

2. Ανά περιεχόμενο:

• παραδοσιακά, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής δραστηριότητας των παιδιών (συλλογή φύλλων, χιόνι κ.λπ.), κινούμενα και ήσυχα παιχνίδια κ.λπ.

• θεματικές που αποτελείται από τις παρατηρήσεις και τις συζητήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα (τα ζώα, τα σύννεφα, τα δέντρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλπ), μπορεί να είναι ένας δρόμος θεατρική παράσταση, η προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια απλή - απαιτεί προσχεδιασμένο σενάριο?

• στόχος: οργανωμένη έξοδος έξω από το νηπιαγωγείο, σε μικρή απόσταση (έως 2 χλμ.).

• Εκδρομή (κατά κανόνα, μουσείο): μία φορά το μήνα, ξεκινώντας από τη μεσαία ομάδα.

• Πεζοπορία: μπορεί να πραγματοποιηθεί 1-2 φορές το χρόνο σε μεγαλύτερες ομάδες.

SanPiN για Dow με αλλαγές για το 2018

Η ανατροφή και συντήρηση των ανηλίκων στα νηπιαγωγεία δεν πρέπει να παραμεληθεί. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, ο νομοθέτης έχει αναπτύξει ένα σύνολο λεπτομερών κανόνων που είναι υποχρεωτικοί για όλες τις προσχολικές οργανώσεις. Το έγγραφο περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση, το καθεστώς των μαθητών και το προσωπικό.

Κανονιστική ρύθμιση της δραστηριότητας των νηπιαγωγείων

SanPin 2.4.1. 3049-13 είναι οι υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για το DOW.

Η Sanpin για τους νηπιαγωγούς περιλαμβάνει έναν πλήρη κατάλογο των απαιτήσεων για τους οργανισμούς προσχολικής αγωγής:

 • απαιτήσεις για την τοποθέτηση του DOW ·
 • συνθήκες συντήρησης και εξοπλισμού του εδάφους ·
 • τη συντήρηση και τον εξοπλισμό των εσωτερικών χώρων.
 • φωτισμός χώρων (φυσικών και τεχνητών) ·
 • κανόνες για την παροχή, τον εξοπλισμό και την επισκευή του εξαερισμού, της θέρμανσης, της ύδρευσης και αποχέτευσης ·
 • τις συνθήκες μαγειρέματος και τροφοδοσίας ρεύματος ·
 • εισδοχή ανηλίκων στην ομάδα ·
 • ύπνος και εγρήγορση.
 • φυσική αγωγή.
 • κανόνες υγιεινής των εργαζομένων.

Οι περισσότεροι από τους κανόνες που διέπονται από το SanPiN είναι υποχρεωτικοί για εκτέλεση. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά συνιστώνται για χρήση ή επεκτείνονται σε νηπιαγωγεία, που χτίζονται ή ανακατασκευάζονται μετά το 2013.

Στη Μόσχα, το SanPiN θα πρέπει να τοποθετείται σε επίσημες ιστοσελίδες κάθε οργανισμού.

Πλήρες κείμενο SanPiN 2.4.1.3049-13 "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τη συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών" (όπως τροποποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2015):

Οι τελευταίες καινοτομίες στο SanPiN για το Dow

Το νέο SanPiN τέθηκε σε ισχύ το 2013. Περιέχει έναν κατάλογο απαιτήσεων και συστάσεων για τα νηπιαγωγεία. Το 2015, έγιναν οι ακόλουθες προσθήκες:

 • Εξαίρεση από τους κανόνες του SanPiN DOW που βρίσκεται στα διαμερίσματα των πολιτών ή άλλων χώρων του οικιστικού αποθέματος.
 • Διανομή κανόνων σε οργανώσεις και ομάδες για παιδιά κάτω των 3 ετών.
 • Η ηλικία των μαθητών των παιδικών σταθμών μπορεί να υπερβεί τα 7 έτη, εάν κατά την επίτευξη του ανηλίκου της συγκεκριμένης ηλικίας δεν έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση στο πλαίσιο του απαραίτητου προγράμματος.
 • Αλληλογραφία του αριθμού των αγκυροβόλων με τον αριθμό των μαθητών της ομάδας.
 • Ενίσχυση της ανάγκης για τακτικές αεροπορικές ομάδες.
 • Δημιουργήστε μια δίαιτα.
 • Καθορισμός απαιτήσεων για θερμοκρασία, εισροή και εκροή αέρα, ανάλογα με το σκοπό του χώρου.
 • Καθορισμός του συστήματος διατροφής των ανηλίκων έως 2 μήνες έως 1 έτος.

Οι κανόνες του SanPiN τροποποιήθηκαν και επεκτάθηκαν. Σήμερα, το SanPiN στα νηπιαγωγεία περιέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και την ανατροφή των παιδιών από 2 μήνες έως το τέλος του DOW.

Ημερήσια αγωγή

Πριν από την παραλαβή ενός ανήλικου σε νηπιαγωγείο, πρέπει να πάρετε ένα ιατρικό πιστοποιητικό που θα αποτελέσει τη βάση για τον προσδιορισμό του παιδιού στην ομάδα. Η απουσία του εγγράφου δίνει στον επικεφαλής του οργανισμού το δικαίωμα να αρνηθεί την εισαγωγή ανηλίκου στον κατάλογο των μαθητών.

Οι υπάλληλοι της οργάνωσης (εκπαιδευτικοί) είναι υπεύθυνοι για την καθημερινή υποδοχή των παιδιών στην ομάδα. Διεξάγουν την εξέταση ανηλίκων ανεξάρτητα ή με τη συμμετοχή ιατρικού προσωπικού.

Στην περίπτωση υποψίας ασθένειας, ένα ανήλικος μετράται με τη θερμοκρασία. Μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητο να επεξεργαστούν τα θερμόμετρα. Τα επεξεργασμένα θερμόμετρα αποθηκεύονται ξεχωριστά από τα χρησιμοποιημένα. Ο επεξεργασμένος εξοπλισμός δεν πρέπει να είναι προσβάσιμος από παιδιά.

Εάν το παιδί απουσίαζε από την ομάδα για περισσότερο από 5 ημέρες, η αποδοχή του είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχει πιστοποιητικό από τον παιδίατρο με τη σφραγίδα για την απουσία μολυσματικών επαφών. Ο αριθμός των ημερών δεν περιλαμβάνει αργίες και Σαββατοκύριακα.

Ο ύπνος καθορίζεται ανάλογα με την ηλικία. Για τους ανήλικους από 0 έως 3 ετών, η ερώτηση αυτή τίθεται από το γιατρό, από 3 έως 7 έτη - ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να είναι 2 - 2,5 ώρες, 5,5 - 6 ώρες μετά την προσχολική ηλικία.

Περπάτημα στο νηπιαγωγείο, καθεστώς θερμοκρασίας

Γεια σας. Παρακαλώ πείτε μου ποιο FZ μπορεί να αναφερθεί όταν αρνείται να περπατήσει στο νηπιαγωγείο. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κανόνες του καθεστώτος θερμοκρασίας και του ρυθμού της δύναμης του ανέμου, τον οποίο καθοδηγεί η διοίκηση του νηπιαγωγείου. Αλλά, τα παιδιά μας το μεγαλύτερο μέρος του κρύου κατά τις καθημερινές βόλτες σε κρύο καιρό, παρά τους κανόνες αυτούς.

17 Νοεμβρίου 2014, 08:53 Oksana, η πόλη του Orsk

Απαντήσεις δικηγόρων (2)

Γεια σας, Oksana. Έχετε δίκιο ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με τους περιπάτους. Εγκαθίστανται το SanPiN 2.4.1.2660-10.

12.5. Η ημερήσια διάρκεια της παιδικής πορείας είναι τουλάχιστον 4 - 4,5 ώρες. Ο περίπατος διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: στο πρώτο μισό - πριν από το μεσημεριανό γεύμα και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν φύγει από το σπίτι των παιδιών. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Το περπάτημα δεν εκτελείται σε θερμοκρασίες κάτω των -15 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5 έως 7 ετών σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -20 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 15 m / s.

12.6. Κατά τη διάρκεια της βόλτας με τα παιδιά, πρέπει να παίξετε παιχνίδια και άσκηση. Τα μετακινούμενα παιχνίδια πραγματοποιούνται στο τέλος της βόλτας πριν τα παιδιά επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις του DO.

Ως εκ τούτου, για να υποχρεώσετε την DO να εγκαταλείψει τους περιπάτους, εάν ο καιρός πληροί τις παραπάνω απαιτήσεις, δεν θα λειτουργήσει. Μπορείτε να ζεστάνετε ένα παιδί, να το μετρήσετε, έτσι ώστε να είναι λιγότερο άρρωστος. Αν το παιδί δεν βοηθήσει, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι και να μην πάει στο νηπιαγωγείο. Αλλά αν είναι σε νηπιαγωγείο και υγιεινά, τότε περπατά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SanPiN 2.4.1.2660-10 είναι υποχρεωτικά.

Διευκρίνιση του πελάτη

Σας ευχαριστώ, αλλά η απάντησή σας δεν με ικανοποίησε πάρα πολύ. Επειδή υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες SanPiN, σχετικά με τη μη κατανομή της ιογενούς μόλυνσης στο νηπιαγωγείο, τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού κλπ. Θα ήθελα να μάθω με μεγαλύτερη ακρίβεια και να αναφερθώ σε άρθρα και παραγράφους.

17-Νοε-2014, 09:38

Σας ευχαριστώ, αλλά η απάντησή σας δεν με ικανοποίησε πάρα πολύ.

Oksana, καταλαβαίνω ότι θέλετε να αποδείξετε την ορθότητά σας, αλλά στη Ρωσία για την ερώτησή σας θα πρέπει να καθοδηγείται από το προαναφερθέν SanPiN. Τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να τα παρατηρούν. Είναι δυνατόν στις τοπικές πράξεις να παγιωθούν ορισμένοι κανόνες που εφαρμόζονται στην συγκεκριμένη ΑΑ, αλλά και πάλι αυτές οι πράξεις πρέπει να υιοθετηθούν. Εάν δεν συμφωνείτε με τις ισχύουσες διατάξεις, συγκεντρώστε μια συνάντηση όλων των γονέων, επικοινωνήστε με τη διοίκηση του ΟΕ, καταθέστε ένα παράπονο κ.λπ. Ίσως η ηγεσία του νηπιαγωγείου να συναντηθεί και να δεχτεί μια τοπική πράξη, όπου θα καθοριστούν κανόνες διαφορετικοί από εκείνους που προβλέπονται στο SanPin.

Αν θέλετε να αναφέρετε έναν συγκεκριμένο κανόνα δικαίου, που θα λέγατε ότι ένα παιδί δεν μπορεί να περπατήσει στο νηπιαγωγείο, τότε απλά δεν υπάρχει.

Διευκρίνιση του πελάτη

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.

17-Νοε-2014, 09:53

Ψάχνετε για μια απάντηση;
Ζητώντας έναν δικηγόρο είναι ευκολότερο!

Ζητήστε από τους δικηγόρους μας μια ερώτηση - είναι πολύ γρηγορότερη από την εξεύρεση λύσης.

Δικηγόρος Anisimov

Εκπροσώπηση και υπεράσπιση στο δικαστήριο

Ο Sanpin περπατά στο νηπιαγωγείο

Απαιτήσεις για το καθεστώς της ημέρας - Απόσπασμα από το SanPin

Απόσπασμα από 2.4.1.3049-13 SanPiN «Είδη επιδημιολογικές απαιτήσεις για τη συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας της προσχολικής εκπαιδευτικά ιδρύματα», «εγκρίνεται από τον Αρχηγό κράτος Υγειονομικής Γιατρός της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ημερομηνία 15 Μαΐου 2013 Ν '26 Μόσχα.

XI. Απαιτήσεις για την εισαγωγή παιδιών σε προσχολικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, το καθεστώς της ημέρας και την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

11.1. Η είσοδος παιδιών που εισέρχονται για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς προσχολικής ηλικίας πραγματοποιείται βάσει ιατρικού πιστοποιητικού.

11.2. Η καθημερινή πρωινή υποδοχή των παιδιών πραγματοποιείται από φροντιστές και / ή ιατρούς που συνεντεύουν τους γονείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Σύμφωνα με τις ενδείξεις (παρουσία καταρροϊκών φαινομένων, φαινόμενα δηλητηρίασης) το παιδί υποβάλλεται σε θερμόμετρο.

Τα αναγνωρισμένα άρρωστα παιδιά ή τα παιδιά με υποψία ασθενείας σε προσχολικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν γίνονται αποδεκτά. τα άρρωστα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας απομονώνονται από υγιή παιδιά (προσωρινά τοποθετημένα στις εγκαταστάσεις της ιατρικής μονάδας) έως ότου φθάσουν οι γονείς ή νοσηλεύονται στην οργάνωση θεραπείας και πρόληψης με τους γονείς να ενημερώνονται.

11.3. Μετά από αυτή την ασθένεια και την έλλειψη περισσότερο από 5 ημέρες (εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας λαμβάνουν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις μόνο με αναφορά υποδεικνύει τη διάρκεια της νόσου διάγνωση, πληροφορίες σχετικά με την απουσία επαφής με μολυσματικές ασθενείς.

11.4. Το καθεστώς της ημέρας πρέπει να αντιστοιχεί στα ηλικιακά χαρακτηριστικά των παιδιών και να προάγει την αρμονική ανάπτυξή τους. Η μέγιστη διάρκεια της συνεχιζόμενης εγρήγορσης των παιδιών 3 έως 7 ετών είναι 5,5-6 ώρες, έως 3 έτη - σύμφωνα με ιατρικές συστάσεις.

11.5. Η συνιστώμενη διάρκεια των ημερήσιων περιπάτων είναι 3-4 ώρες. Η διάρκεια της βόλτας καθορίζεται από την προσχολική εκπαιδευτική οργάνωση, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, συνιστάται η διάρκεια της βόλτας να μειώνεται.

11.6. Συνιστάται η οργάνωση περιπάτων 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά να πάνε σπίτι.

11.7. Κατά την οργάνωση της παραμονής των παιδιών σε προσχολικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (ομάδες) για περισσότερο από 5 ώρες, τα γεύματα διοργανώνονται με ένα διάστημα 3-4 ωρών και τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. κατά την οργάνωση του καθεστώτος διαμονής των παιδιών μέχρι 5 ώρες - οργανώνεται ένα μόνο γεύμα.

Η συνολική διάρκεια του ημερήσιου ύπνου για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι 12 - 12,5 ώρες, εκ των οποίων 2 - 2,5 ώρες κατανέμονται για τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παιδιά ηλικίας από 1 έως 1,5 ετών, ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας διοργανώνεται δύο φορές το πρώτο και το δεύτερο μισό της ημέρας με συνολική διάρκεια έως και 3,5 ώρες. Βέλτιστη είναι η οργάνωση ενός ύπνου στον αέρα (βεράντες). Για παιδιά ηλικίας από 1,5 έως 3 ετών, ένας υπνάκο οργανώνεται μία φορά με διάρκεια τουλάχιστον 3 ωρών. Πριν πάτε για ύπνο, δεν συνιστάται η διεξαγωγή κινητών συναισθηματικών παιχνιδιών, διαδικασίες σκλήρυνσης. Κατά τη διάρκεια του ύπνου των παιδιών, η παρουσία του δασκάλου (ή του βοηθού του) στην κρεβατοκάμαρα είναι υποχρεωτική.

11.8. Η ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών 3-7 ετών (παιχνίδια, προετοιμασία για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προσωπική υγιεινή) κατά τον τρόπο της ημέρας θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον 3-4 ώρες.

11.9. Για παιδιά νεαρής ηλικίας από 1,5 έως 3 ετών, η διάρκεια της συνεχούς άμεσης εκπαιδευτικής δραστηριότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά το πρώτο και το δεύτερο μισό της ημέρας (για 8-10 λεπτά). Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην παιδική χαρά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

11.10. Συνεχής άμεσα εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών - όχι περισσότερο από 15 λεπτά, για από 4 έως 5 χρόνια - όχι περισσότερο από 20 λεπτά, από 5 έως 6 χρόνια - όχι περισσότερο από 25 λεπτά, και για παιδιά από 6 έως 7 χρόνια - όχι περισσότερο από 30 λεπτά.

11.11. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος όγκος εκπαιδευτικού φορτίου κατά το πρώτο εξάμηνο της ημέρας στις κατώτερες και μεσαίες ομάδες δεν υπερβαίνει τα 30 και 40 λεπτά, αντίστοιχα, και στους ανώτερους και προπαρασκευαστικούς - 45 λεπτά και 1,5 ώρες αντίστοιχα. Στη μέση του χρόνου που διατίθεται για συνεχή εκπαιδευτική δραστηριότητα, περάστε λεπτά φυσικής κουλτούρας. Διαλείμματα μεταξύ περιόδων συνεχούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας - τουλάχιστον 10 λεπτά.

11.12. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά ηλικιωμένων ηλικιωμένων προσχολικής ηλικίας μπορούν να πραγματοποιηθούν το απόγευμα μετά από έναν ύπνο ημέρας. Η διάρκειά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 - 30 λεπτά την ημέρα. Στη μέση των άμεσα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μιας στατικής φύσης, λαμβάνει χώρα η φυσική κουλτούρα.

11.13. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη γνωστική δραστηριότητα και διανοητική ένταση των παιδιών πρέπει να οργανώνονται κατά το πρώτο ήμισυ της ημέρας. Προκειμένου να αποφευχθεί η κόπωση των παιδιών, συνιστάται η διεξαγωγή της φυσικής κουλτούρας, της μουσικής, του ρυθμού κλπ.

Απαιτήσεις για το καθεστώς ημέρας

Περπάτημα το χειμώνα

όλες οι μητέρες γνωρίζουν ότι ένα παιδί πρέπει να περπατήσει, αλλά όχι όλοι ξέρουν γιατί!

 • Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία όλων των ζωτικών συστημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.
 • Ο καθαρός αέρας καθαρίζει τους πνεύμονες από σκόνη και αλλεργιογόνα
 • Το κόστος ενέργειας κατά τη διάρκεια του περπατήματος αυξάνει την καρδιακή δραστηριότητα
 • Η υπεριώδης ακτινοβολία παράγει βιταμίνη "D"

Η ημερήσια διάρκεια της παιδικής πορείας είναι τουλάχιστον 4-4, 5 ώρες.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε: Απαιτήσεις SanPiN 2.4.1.2660-10 2010 σε νηπιαγωγεία

Περπατήστε διοργάνωσε 2 φορές την ημέρα: κατά το πρώτο εξάμηνο - πριν από το γεύμα και κατά το δεύτερο εξάμηνο - μετά από έναν υπνάκο ή για τα παιδιά φύγουν από το σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Περπάτημα δεν διεξάγεται σε θερμοκρασίες κάτω από -15 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών σε θερμοκρασίες κάτω από -20 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 15 m / s (για μεσαία ζώνη)

Πώς να ντύσει ένα παιδί

Η βασική απαίτηση για παιδικά ρούχα - την ικανότητα να κινούνται ενεργά, να τρέχουν, να στρίβουν το κεφάλι σας, να σηκώνονται μόνοι σας μετά από πτώση, άλμα, αναρρίχηση στον αθλητικό εξοπλισμό

Το περπάτημα δίνει στο παιδί νέες εντυπώσεις και θετικά συναισθήματα και από αυτό εξαρτάται η πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σας

περιεχόμενα.. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30..

ΥΓΕΙΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά χαρακτηρίζονται από αυξημένη κινητική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να ικανοποιηθεί στη διαδικασία πεζοπορίας και εκδρομών. Το περπάτημα στον καθαρό αέρα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όρεξη, τον ύπνο, τη διάθεση, αυξάνει τον συνολικό τόνο της ζωής του παιδιού. Στις συνθήκες των προσχολικών ιδρυμάτων, ένας περίπατος χρησιμοποιείται ως μέσο συνολικής ανατροφής και εκπαίδευσης. Το περπάτημα είναι επίσης ένα μέσο σκλήρυνσης. Το καλοκαίρι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών πρέπει να είναι στον αέρα. Το χειμώνα, περπατήστε 2 φορές την ημέρα σε μια ειδική στιγμή. Μόνο για παιδιά ηλικίας κάτω των 1,5 ετών οι βόλτες αντικαθίστανται από ύπνο με ευρεία πρόσβαση σε καθαρό αέρα.

Πριν από το περπάτημα, είναι σημαντικό να ντυθείτε και να υποβάλετε σωστά το παιδί σύμφωνα με τον καιρό και την εποχή, γεγονός που θα του προσφέρει ελευθερία κινήσεων και θερμικής άνεσης, αποφεύγοντας την υπερψύξη ή την υπερθέρμανση (Πίνακας 10).

Συνιστώμενο ρουχισμό σε διαφορετικές θερμοκρασίες κατά την ψυχρή περίοδο

Θερμοκρασία εξωτερικού αέρα

Συνιστώμενα ρούχα

Ένδυμα τεσσάρων επιπέδων: εσώρουχα, φόρεμα, πλεκτό πουλόβερ, καλσόν, παντελόνι, σακάκι ή πανωφόρι, μπότες. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 0 ° C, βάλτε σε χειμωνιάτικο παλτό χωρίς πλεκτό πουλόβερ

Ένδυμα τεσσάρων επιπέδων: εσώρουχα, φόρεμα, πλεκτό πουλόβερ, καλσόν, παντελόνι, χειμώνα, ζεστές μπότες

Ρούχα πέντε επιπέδων: εσώρουχα, φόρεμα, πλεκτό πουλόβερ (πουλόβερ), καλσόν, παντελόνι, παλτό χειμώνα, ζεστές μπότες

Τα παιδιά κάτω των 3 ετών το χειμώνα πηγαίνουν για μια βόλτα σε καιρό χωρίς αέρα σε θερμοκρασία αέρα τουλάχιστον -15C, μεγαλύτερης ηλικίας (4-7 ετών) - σε θερμοκρασία -18... -22 ° C. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι περιπάτες πρέπει να μειωθούν.

Το περπάτημα πρέπει να ξεκινά με μια ήρεμη δραστηριότητα. Η προσοχή των παιδιών δίνεται σε αλλαγές στη φύση, τις καιρικές συνθήκες.

Από την πρώιμη παιδική ηλικία (η πρώτη νεαρή ομάδα) τα παιδιά διδάσκονται να ντυθούν και να γδύνονται. Αρχικά, ο δάσκαλος δείχνει πώς να το κάνει αυτό και βοηθά κάθε παιδί. Οι ηλικιωμένοι βοηθούν να φορούν τα παιδιά. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, τα ντυμένα παιδιά μεταφέρονται αμέσως στο δρόμο.

Το όφελος του περπατήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη συναισθηματική διάθεση των μαθητών. Τα παιδιά λαμβάνουν πολλές εντυπώσεις από τη φύση και, το σημαντικότερο, την ευκαιρία να κινηθούν ενεργά. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τον καιρό, οργανώνονται διάφορα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της βόλτας (παιχνίδια με κανόνες, δημιουργικά, παιχνίδια κατασκευής), αθλητικές δραστηριότητες (έλκηθρο, σκι και πατινάζ), εργασίες στο χώρο. Το περπάτημα μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτός του παιδικού ιδρύματος, ενώ τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση, μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, να περιηγούνται στο περιβάλλον. Εκτός από τη γνωστική σημασία, τέτοιοι βόλτες εκπαιδεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και τη συσκευή κινητήρα.

Το καλοκαίρι, σε ζεστό καιρό με παιδιά προσχολικής ηλικίας, κάνουν εκδρομές (το πρωί, μετά το πρωινό ή μετά από μεσημεριανή αναβολή, δηλαδή σε μια εποχή που ο ήλιος δεν ψήνει πάρα πολύ). Τα παιδιά που αποδυναμώνουν ή έχουν επίπεδα πόδια στην εκδρομή δεν πρέπει να ληφθούν. Τα ρούχα των προσχολικών πρέπει να είναι άνετα, ελαφριά και σε μια ηλιόλουστη μέρα - φως: στο κεφάλι - ένας παναμάς, στα πόδια - κάλτσες και ελαφρά παπούτσια ή ειδικά παπούτσια για τουρισμό. Είναι σημαντικό τα παπούτσια να είναι ελεύθερα, δεδομένου ότι τα σφιχτά παπούτσια κάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα δύσκολη, γεγονός που προκαλεί ταχεία κόπωση του παιδιού. Τα σανδάλια και τα σανδάλια δεν πρέπει να φοριούνται για εκδρομή: μέσα από τις τρύπες μέσα τους η άμμος θα συσκευάζεται, μικρά βότσαλα που μπορεί να βλάψουν το δέρμα.

Βασικές διατάξεις του SanPiN 2.4.1.2660-10

Δεν συνιστάται να φοράτε παπούτσια χωρίς κάλτσες, καθώς οι κάλτσες απορροφούν την υγρασία, προστατεύουν τα πόδια από τη σκόνη, την άμμο και αποτρέπουν την τριβή.

Τα παιδιά 3-4 ετών βγαίνουν από το οικόπεδο πρώτα για 5-10 λεπτά, και στη συνέχεια για 20 λεπτά. Οι μαθητές 4-5 ετών με τη σωστή οργάνωση της εκδρομής σε μια καλή καλοκαιρινή μέρα μπορούν να κάνουν βόλτες στην απόσταση (εκεί και πίσω), 6-7 χρόνια - για 3 χλμ. (Εκεί και πίσω).

Κάθε 10-15 λεπτά περπάτημα, τα παιδιά πρέπει να έχουν μια μικρή (5 λεπτά) ανάπαυσης, και στη μέση της εκδρομής σε ένα ξηρό μέρος - μια στάση για 20-30 λεπτά. Όταν σταματήσουν, μπορούν να καθίσουν, να ξαπλώσουν, να παίξουν ήσυχα παιχνίδια.

Στις εκδρομές για την εξοικείωση των προσχολικών με τις δυσκολίες των ενηλίκων, ο εκπαιδευτικός λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών, ιδιαίτερα όταν παρατηρεί το έργο διαφόρων μηχανισμών και γεωργικών μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα παιδιά πρέπει να συνοδεύουν τουλάχιστον δύο ενήλικες.

Το χειμώνα οι μαθητές των ανώτερων ομάδων μπορούν να κάνουν βόλτες με διάρκεια 40-60 λεπτών (για αρχάριους 30 λεπτά). Κατά την οργάνωση αυτών των περιπάτων είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ατομικές δυνατότητες των παιδιών, ο καιρός, ο δρόμος.

περιεχόμενα.. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30..

Πώς πηγαίνετε στο νηπιαγωγείο;

Ένα χαρούμενο πλήθος, θόρυβος, κραυγές και απεριόριστο γέλιο - αυτό είναι που οι κάτοικοι των σπιτιών δίπλα στο νηπιαγωγείο ακούν όταν τα παιδιά χύνονται για μια βόλτα. Και αυτό είναι κατανοητό: όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αγαπούν να περπατούν, ανεξάρτητα από τον καιρό και την εποχή.

Καθημερινές βόλτες

Για τα παιδιά, η διαμονή στον αέρα είναι ένα συναρπαστικό χόμπι, παιχνίδια, επικοινωνία, για τους εκπαιδευτικούς ο ίδιος περίπατος είναι μια ειδικά οργανωμένη εκπαιδευτική και εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον, Κατά τη διάρκεια της παραμονής των προσχολικής ηλικίας έξω από τις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, ο εκπαιδευτικός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της ζωής και της υγείας των περιβλημάτων τους, Καθώς η δράση των παραγόντων κινδύνου στο δρόμο αυξάνεται κατά περιόδους. Αυτά είναι ολισθηρά χειμωνιάτικα μονοπάτια και άγνωστα έντομα που εμφανίστηκαν στον θάμνο της περιοχής και ένα σκληρό ασφάλτινο κάλυμμα για το οποίο τα γόνατα των μωρών είναι τόσο συχνά σπασμένα.

Συνήθως μια βόλτα αποτελείται από διάφορα μέρη:

 • οργανωμένη παρατήρηση φαινομένων και αντικειμένων του γύρω κόσμου. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του δασκάλου για να παρατηρήσει την αλλαγή του καιρού, με το φρέσκο ​​χιόνι, για βόλτες μέσα από την ιστοσελίδα αυλή ενός σκύλου για επιστάτη εργασίας. Ο δάσκαλος εφιστά την προσοχή των παιδιών που πικραλίδα αλλάξει κίτρινη στολή του στον αέρα μια λευκή ρόμπα, τον τρόπο περιστέρια συμπεριφέρονται όταν κάνει κρύο έξω, όπως η μηχανή είναι άδειο με προϊόντα από το πλησιέστερο κατάστημα. Κάθε βόλτα είναι μια νέα εμπειρία, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των παιδιών με τη γνώση του κόσμου στον οποίο μεγαλώνουν.
 • διαφορετικούς τύπους εργασίας. Οι εργασίες σε ένα ομαδικό χώρο μπορεί να είναι ποικίλες - συλλογή φύλλων που πέφτουν από τα δέντρα το φθινόπωρο, οικοδόμηση διαφανειών και εκκαθάρισης μονοπατιών από το χιόνι, πότισμα φυτών στις κηπευτικές κλίνες ενός νηπιαγωγείου.
 • υπαίθρια παιχνίδια. Μπορούν να συμμετάσχουν ως όλα τα παιδιά της ομάδας, καθώς και μεμονωμένες υποομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ο δάσκαλος προτείνει την εκμάθηση των κανόνων του νέου παιχνιδιού ή την επανάληψη του ήδη οικείου παιχνιδιού που αρέσουν τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια.
 • ανεξάρτητη παιδική δραστηριότητα των παιδιών. Αυτό το λεγόμενο ελεύθερο χρόνο, όταν τα παιδιά οργανώνονται σε μικρές επιχειρήσεις με τα ίδια ενδιαφέροντα και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα σας χόμπι - στα παιχνίδια sandbox, αθλητικά παιχνίδια, οι οικόπεδο-παιχνίδια ρόλων (στην οικογένεια, το κατάστημα στο νοσοκομείο). Για την ανεξάρτητη δράση για τα πόδια ήταν έντονη και ενδιαφέρουσα, οι καθηγητές μαζί με τους γονείς και την καθοδήγηση του νηπιαγωγείου πριν αναλάβει τη φροντίδα της παρουσίας του υλικού παιχνιδιού (μπάλες, μπαστούνια του γκολφ, ποδήλατα, μηχανάκια, θέτει για sandboxes, χαρτί σχεδίασης, αποδίδει την πλοκή των παιχνιδιών), και ως τμήμα διάταξη (καθαρότητα φράχτη βεράντα στερεώνεται ασφαλώς, σταθερό και κατάλληλο swing μέγεθος, σπίτια, τρένο, λαβύρινθοι, λόφος πάγου).
 • ατομική εργασία του εκπαιδευτικού με συγκεκριμένα παιδιά για την εδραίωση και βελτίωση ορισμένων φυσικών δεξιοτήτων.

Δεν είναι όλα τα παιδιά να αποκτήσουν επιτυχία εκείνους ή άλλα είδη κινήσεων σε μαθήματα φυσικής αγωγής και φόρτιση στο νηπιαγωγείο, ο δάσκαλος σχεδιάζει να λειτουργήσει γιατί μερικά παιδιά μεμονωμένα, εξάσκηση των δεξιοτήτων των περπάτημα, το άλμα, το τρέξιμο, σέρνεται, αναρρίχηση.

Ειδικοί τύποι περιπάτων

Εκτός από τις συνηθισμένες καθημερινές εξόδους στο δρόμο, άλλες μορφές περιπάτων μπορούν να πραγματοποιηθούν στο νηπιαγωγείο - εκδρομές, πεζοπορίες-στόχους, πεζοπορίες, θεματικές περιπάτους.

Οι εκδρομές για παιδιά απαιτούν προσεκτική προετοιμασία. Ανάλογα με το σκοπό της εκδήλωσης, αναπτύσσεται μια ειδική διαδρομή, ο τρόπος μεταφοράς παιδιών (με τα πόδια, με λεωφορείο), ο αριθμός των συνοδών ενηλίκων από τους φροντιστές ή άλλους υπαλλήλους του νηπιαγωγείου και οι γονείς της ομάδας καθορίζεται.

Σε αντίθεση με τις εκδρομές, οι στοχευμένες βόλτες δεν απέχουν πολύ από το νηπιαγωγείο (όχι περισσότερο από 2 χλμ.) Και βραχυπρόθεσμα. Οι πεζοπορίες πραγματοποιούνται σπάνια - μία ή δύο φορές το χρόνο, με υποχρεωτική προκαταρκτική δρομολόγηση της διαδρομής και δοκιμές για την ασφάλεια των παιδιών.

Θεματικές βόλτες συνδυασμένο σύνολο των δραστηριοτήτων (περιπέτεια, δράμα Κοιμήσεως, την ψυχαγωγία, το καλοκαίρι στην πισίνα ή στην παιδική χαρά), κατά την οποία τα παιδιά φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο στόχο: να οργανώσει μια συναυλία για τα παιδιά ξεπεραστούν τα εμπόδια δουλειά αποστολές, ανταγωνίζονται στην ευελιξία και την ταχύτητα στα παιχνίδια του νερού ή το γήπεδο.

Λειτουργία περπατήματος

Η διάρκεια και ο αριθμός των περιπάτων στο νηπιαγωγείο ρυθμίζονται από την SanPin.

Ερώτηση για μια βόλτα στον κήπο στο SanPin και στην πραγματικότητα

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, μετά τα μαθήματα πριν από το γεύμα και το απόγευμα. Η συνολική διάρκεια διαμονής στον αέρα είναι τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα, τον καιρό (βροχή, παγετό, ισχυρό άνεμο), η διάρκεια του περπατήματος μπορεί να μειωθεί. Σε διαφορετικές περιοχές, οι περιορισμοί της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τη δύναμη του ανέμου μπορεί να διαφέρουν.

Η διάρκεια της βόλτας εξαρτάται από την ηλικία των μαθητών του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά ηλικίας 2-3 ετών βρίσκονται στο δρόμο λιγότερο από τα παιδιά των ανώτερων και των προπαρασκευαστικών ομάδων. Ο συγκεκριμένος χρόνος καθορίζεται από τη λειτουργία της ομάδας ηλικιών.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά είναι ντυμένα με τις καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε τα παπούτσια να μην είναι ολισθηρά και τα μπουφάν και τα μπουφάν να είναι καλά στερεωμένα. Πριν βγείτε για μια βόλτα, οι δάσκαλοι ελέγχουν για να διαπιστώσουν εάν έχουν βάλει όλα τα παιδιά, αν έχουν όλα τα γάντια, τα γάντια, τα κασκόλ, όλα τα ρούχα και τα παπούτσια είναι κουμπωμένα και δεμένα. Εάν εντοπιστούν προβλήματα, το παιδί παραμένει στην ομάδα υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα και οι γονείς αναφέρονται στην ενορία κατά την άφιξη.