Πώς να κάνετε έναν κόμβο διέλευσης εξαερισμού μέσα από την οροφή: ρύθμιση της διείσδυσης στέγης

Βάλτε το σωλήνα στην οροφή - αυτό το έργο με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Αλλά στην πράξη, η συναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού μέσω της οροφής θα πρέπει να διεξάγεται πολύ προσεκτικά και σύμφωνα με όλες τις τεχνικές απαιτήσεις.

Μόνο με αυτή την προϋπόθεση, η ακεραιότητα της πίτας στέγης θα συντηρηθεί σωστά και ο αερισμός θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Απαιτήσεις για το πέρασμα

Φυσικά, σε ένα μέρος όπου ο εξαερισμός ή οποιοσδήποτε άλλος αγωγός διέρχεται από την οροφή, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής στεγανότητα ώστε να αποφευχθεί η είσοδος υγρασίας στο κτίριο. Ταυτόχρονα, η διάταξη αυτή δεν πρέπει να εμποδίζει την πτώση της βροχής από την επιφάνεια της οροφής. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η ύπαρξη αξιόπιστης θερμομόνωσης.

Από πάνω, ο σωλήνας πρέπει να προστατεύεται από τη διείσδυση υγρασίας μέσω ενός εκτροπέα. Το μήκος του σωλήνα εξαερισμού υπόκειται σε ορισμένες απαιτήσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν επαρκή πρόσφυση εντός της δομής, αν και δεν είναι τόσο αυστηρές όσο οι κανόνες για τις καμινάδες.

Συχνά, ο εξαερισμός μέσω εξαερισμού παρέχεται με βίαιο τρόπο, με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, ο οποίος επίσης εγκαθίσταται κοντά στη διασταύρωση. Ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει επίσης να προστατεύεται αξιόπιστα από τις βροχοπτώσεις και άλλους φυσικούς παράγοντες. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γειώσετε τη συσκευή.

Η ακατάλληλη εγκατάσταση αυτής της μονάδας συχνά προκαλεί κακή αφαίρεση των αποθέσεων από την επιφάνεια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη βλάβη του υλικού κατασκευής σκεπής. Πολλά προβλήματα μπορεί να προκληθούν από το κανάλι εξαερισμού του κτιρίου διαμερισμάτων, εάν πηγαίνει στην οροφή κατά μήκος της ράμπας.

Πολύ καλύτερα αν ο κόμβος βρίσκεται κατά μήκος της ράμπας, έτσι θα δημιουργήσει λιγότερα εμπόδια για τη ροή του νερού. Μια βέλτιστη θέση είναι η θέση μιας μεγάλης διασταύρωσης κατά μήκος της κορυφογραμμής. Αυτή η επιλογή εξαλείφει την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων στοιχείων που μειώνουν την αντίσταση του σωλήνα εξαερισμού στη συλλογή των βροχοπτώσεων.

Ένα σοβαρό λάθος στην τοποθέτηση είναι η θέση όπου η μπροστινή ποδιά τοποθετείται κάτω από το φύλλο οροφής. Ποδιά - ένα σχέδιο που παρέχει μια στενή τοποθέτηση της οροφής στους τοίχους του σωλήνα. Εάν το κάτω μέρος της ποδιάς τεθεί κάτω από τη στέγη, το νερό θα στραγγίσει στο κενό, πέφτοντας στο κέικ στέγης και έπειτα στον αττικό χώρο.

Η απουσία θερμομονωτικής στρώσης συμβάλλει στην εμφάνιση διαφοράς θερμοκρασίας, η οποία συμβάλλει στον σχηματισμό συμπυκνώματος στην επιφάνεια των σωλήνων εξαερισμού. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στο δομικό υλικό, σχηματισμό μούχλας, οξείδια, σκουριασμένη πλάκα και τα παρόμοια.

Στα παλιά κανάλια εξαερισμού υπάρχει συνήθως μια αποκαλούμενη "βίδρα" - πάχυνση, η οποία επιτρέπει στον θερμαινόμενο αέρα να κρυώσει λίγο πριν βγεί στην οροφή. Ως αποτέλεσμα, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και των επικοινωνιών στέγης θα είναι μικρότερη, πράγμα που θα μειώσει την πιθανότητα συμπύκνωσης.

Στα σύγχρονα σπίτια, χρησιμοποιούνται ποδιά, μέσω των οποίων ένα κενό μεταξύ του σωλήνα και της οροφής κλείνεται εντελώς ερμητικά. Τμήματα για την εγκατάσταση των ποδιού διαμορφώνονται με τη βοήθεια ενός Βουλγάρου. Η θέρμανση των μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων μπορεί να γίνει με ορυκτοβάμβακα ή άλλο κατάλληλο υλικό.

Μερικές φορές για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο ή μεταλλικό κιβώτιο. Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού, θα πρέπει να εξετάσετε αμέσως την επιλογή της διευθέτησης της διόδου μέσα από την οροφή. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ένας σωλήνας με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή είναι πολύ πιο εύκολο να τραβηχτεί από μια στρογγυλή δομή.

Για να εξασφαλιστεί επαρκώς στενή συνεκτικότητα του σωλήνα εξαερισμού στο υλικό κατασκευής στέγης, χρησιμοποιείται συνήθως ένα τετράγωνο χιτώνιο, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή του σωλήνα. Μπορείτε να εξαερώσετε τον εξαερισμό πάνω από την οροφή σχεδόν σε οποιοδήποτε βολικό ύψος. Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την πυρασφάλεια εδώ.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ένα επαρκές μήκος της δομής έτσι ώστε το συγκρότημα διέλευσης να είναι σταθερά συνδεδεμένο με όλα τα στοιχεία της οροφής. Προσέξτε την απόσταση μεταξύ της άκρης του σωλήνα και του εκτροπέα που είναι τοποθετημένη πάνω από αυτό. Πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε οι μάζες του αέρα που διέρχονται από τον αγωγό εξαερισμού να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Εργασίες σε σκληρές στέγες

Για την διευθέτηση του κόμβου διέλευση του αγωγού εξαερισμού μέσω της στέγης, τα επικαλυμμένα άκαμπτα υλικά στέγης (κεραμίδια, Επικαλύψεις στεγών, καταστρώματα, κ.λπ.) χρησιμοποιούν ένα τετράγωνο sandbox σχεδιασμό τύπου γεμίζεται με μονωτικό υλικό. Θα πρέπει να εκτελεστεί μια μικρή φλάντζα για να προστατεύσει τη θερμομόνωση από την επαφή με την υγρασία που έχει πέσει απευθείας στον αγωγό.

Γύρω από το μεταλλικό ορθογώνιο χιτώνιο είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν τέσσερα τμήματα της ποδιάς, τα οποία θα καλύψουν τελικά τη γραμμή στήριξης του σωλήνα στην οροφή από όλες τις πλευρές. Εγκαταστήστε πρώτα το κατώτατο τμήμα, στη συνέχεια τοποθετήστε την πλευρά και, στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε το στοιχείο ποδιάς πάνω. Το οριζόντιο τμήμα της λεπτομέρειας του ποδιού, το οποίο βρίσκεται πάνω από τα υπόλοιπα, πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το υλικό κατασκευής στέγης. Τα υπόλοιπα, θ. πλευρικά και πυθμένα, τοποθετημένα πάνω από την οροφή.

Μια γραβάτα ονομάζεται μακρά υδρορροή, η οποία πρέπει να προβλέπεται από μια κατασκευή στέγης. Πολύ συχνά, όταν εγκαθιστάτε ένα συγκρότημα αεραγωγού, είναι δυνατόν να το κάνετε χωρίς ένα τέτοιο στοιχείο. Για να αποσαφηνιστεί αυτό το σημείο, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο μηχανικό.

Η ποδιά μπορεί να αγοραστεί έτοιμη, αλλά είναι εύκολο να το κάνετε αυτό τον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα κασσίτερο με επικάλυψη ψευδαργύρου με πάχος 0,5 mm. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε παχύτερο υλικό κατασκευής στέγης, καθώς θα είναι πιο δύσκολο να λυγίσει για να δώσει το απαραίτητο σχήμα.

Αλλά δεν πρέπει να ληφθούν λεπτά φύλλα για τους σκοπούς αυτούς, επειδή δεν έχουν επαρκή αξιοπιστία. Το μέγεθος της ποδιάς πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του κύματος υλικού που χρησιμοποιείται για την οροφή. Για τη συναρμολόγηση της διασταύρωσης κάτω από το μεταλλικό πλακίδιο, το κατακόρυφο τμήμα της ποδιάς κατασκευάζεται ως δύο κύματα στέγης και το οριζόντιο τμήμα κατασκευάζεται από τριπλό μήκος κύματος.

Αυτές οι διαστάσεις έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια αρκετά μεγάλη προσέγγιση της ποδιάς στο οριζόντιο επίπεδο του σωλήνα και στο κεκλιμένο επίπεδο της επικάλυψης, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση των τυχαίων πιτσιλιών κάτω από το υλικό κατασκευής στέγης. Οι ποδιές συναρμολογούνται επίσης με την επικάλυψη του άνω τοποθετημένου στοιχείου στο κάτω μέρος. Βέλτιστη είναι η επικάλυψη στοιχείων ίσου με το πλάτος ενός από αυτά, αλλά αυτή η θέση δεν είναι πάντοτε εφικτή.

Έτσι, η επικάλυψη των κορυφαίων και πλευρικών στοιχείων της ποδιάς θα κρύβεται κάτω από το υλικό κατασκευής στέγης, είναι δύσκολο να εγκατασταθούν τα μέρη στη σωστή θέση. Αλλά με την εφαρμογή των κάτω και πλευρικών τμημάτων της ποδιάς, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, συνιστάται να αντέχουν με ακρίβεια τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Εάν είναι απαραίτητο, το μέγεθος των λεπτομερειών της ποδιάς μετά την εγκατάσταση μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας ψαλίδια για μέταλλο. Η φλάντζα πρέπει να εκτελείται μόνο για τα επάνω και πλευρικά στοιχεία. Για την κατώτερη τέτοια ρύθμιση δεν είναι απαραίτητη, επειδή η υγρασία από αυτή πέφτει στην κλίση της στέγης και, ενδεχομένως, στην ισοπαλία.

Αυτό το στοιχείο μπορεί να εγκατασταθεί στην κορυφή της οροφής για να βελτιστοποιηθεί η αφαίρεση της υγρασίας. Σε μια τέτοια κατάσταση, στο κάτω μέρος της ποδιάς, κάντε μια μικρή καμπή στην κατεύθυνση της ισοπαλίας. Επιπλέον, χρειάζεστε μια κάτω φλάντζα. Εάν δεν προβλέπεται τοποθέτηση ζεύξης στο σχέδιο, τότε δεν απαιτείται η κάτω φλάντζα στην ποδιά, αλλά η έξοδος για υγρασία πρέπει να γίνει μεγαλύτερη.

Διευθέτηση της μετάβασης σε μια μαλακή οροφή

Οι κατασκευές στέγης κάτω από τη μαλακή οροφή έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζονται στη σειρά τοποθέτησης του περάσματος εξαερισμού. Τα πατίνια σε μια τέτοια στέγη συνήθως εκτελούνται με μια μικρή κλίση. Η οροφή χαμηλής οροφής καλύπτεται συχνά με μαλακά υλικά.

Αν και η στέγη θεωρείται χαμηλής ποιότητας, εξακολουθεί να έχει κάποια ελάχιστη κλίση. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση μιας μετάβασης αερισμού, θα πρέπει να μάθετε σε ποια πλευρά της οροφής η οροφή έχει κλίση. Εάν σε μια σκληρή οροφή ο κόμβος του περάσματος είναι εγκατεστημένος πριν από την έναρξη της κατασκευής της στέγης, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο πρώτα να εκτελέσετε την κύλιση της κύριας περιοχής του τάπητα στεγών.

Στη συνέχεια, κάντε μια θερμική μονάδα και τοποθετήστε υλικά θερμομόνωσης. Περαιτέρω ενέργειες εξαρτώνται από το σχήμα της μονάδας διείσδυσης στέγης. Για ένα στοιχείο με κυκλική διατομή θα χρειαστεί να εγκατασταθούν μόνο δύο τμήματα, αλλά ο τετράγωνος κόμβος διαμόρφωσης συναρμολογείται χρησιμοποιώντας τέσσερα στοιχεία.

Αντί για άκαμπτες ποδιές, οι οποίες περιγράφηκαν παραπάνω, εδώ χρειάζεστε τα κομμάτια του συγκολλημένου υλικού στέγης. Τοποθετούνται στην οροφή και στον κόμβο του περάσματος. Η διαδικασία της στερέωσης αρχίζει από κάτω, στη συνέχεια - από τη μέση έως τις άκρες, τότε το πάνω μέρος της επένδυσης είναι στερεωμένο.

Τα μεμονωμένα στοιχεία εγκαθίστανται με παρόμοιο τρόπο: πρώτα τα χαμηλότερα, τότε τα πλαϊνά, ολοκληρώνουν την εγκατάσταση, τοποθετώντας την επάνω επένδυση. Φυσικά, όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα πρέπει να έχουν κάποια επικάλυψη, αλλά οι απαιτήσεις για τις διαστάσεις του δεν είναι τόσο αυστηρές όσο όταν εγκαθίστανται ένα πέρασμα για ένα άκαμπτο υλικό στέγης.

Η χαμηλή κλίση της κλίσης δεν δημιουργεί μια γρήγορη ροή υγρασίας, θα αποστραγγιστεί σταδιακά, έτσι δεν απαιτείται σημαντική επικάλυψη σε αυτή την κατάσταση. Αλλά ο χαμηλός ρυθμός ροής των χειμερινών βροχοπτώσεων που κατεβαίνουν στην οροφή μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα. Σε σημεία σύνδεσης, το υλικό στέγης μπορεί να απολεπιστεί κατά την παρατεταμένη επαφή με την υγρασία.

Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της εγκατάστασης της εύκαμπτης οροφής, ώστε να τηρούνται επακριβώς όλες οι απαιτήσεις της τεχνολογίας τοποθέτησης. Με απλά λόγια, το φύλλο οροφής θα πρέπει να θερμαίνεται σωστά και να πιέζεται σταθερά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του χειροκρότημα ή να εφαρμόσετε έναν ειδικό κύλινδρο για την έλαση βότσαλα.

Σκουπίστε το φύλλο με ένα γάντι, το οποίο είναι ενσωματωμένο σε μια δερμάτινη γλωττίδα. Ο κύλινδρος είναι πιο κατάλληλος για εργασίες σε λεπτά υλικά στέγης. Εάν χρησιμοποιείται ένα έλασμα, η εγκατάσταση ενός μεγάλου συγκροτήματος εκτελείται συνήθως με επενδύσεις δύο στρωμάτων.

Για ένα μικρό στοιχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα στρώμα. Το γύρο μικρού διαμέτρου γίνεται με δύο μεγάλες επικαλύψεις με οριζόντια λυγισμένη "φούστα". Πρώτα, τοποθετήστε το κάτω στοιχείο, στη συνέχεια - το επάνω. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το φύλλο θερμαινόμενου υλικού πρέπει να τραβηχτεί ελαφρώς για να εξασφαλιστεί μια αξιόπιστη κάλυψη της επικοινωνίας εξαερισμού και η απαραίτητη επικάλυψη.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης τυπικού σχεδιασμού

Οι μονάδες διείσδυσης των επικοινωνιών εξαερισμού της βιομηχανικής παραγωγής κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του GOST-15150. Πιστεύεται ότι η θερμοκρασία του αέρα στο εσωτερικό του σωλήνα επικοινωνίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 80 βαθμούς, και η υγρασία της ροής πρέπει να είναι εντός 60%.

Για τον υπολογισμό του κόμβου του περάσματος πρέπει να ληφθούν υπόψη δείκτες όπως η γωνία κλίσης της κλίσης και η απόσταση από το στοιχείο στην κορυφογραμμή της οροφής. Ένας τυπικός κόμβος κόμβου μπορεί να εκτελεστεί στις ακόλουθες παραλλαγές:

 • με ή χωρίς δακτύλιο συμπυκνώματος.
 • με μια ζεστή ή συμβατική βαλβίδα ή χωρίς βαλβίδα.
 • με χειροκίνητο ή μηχανικό έλεγχο της βαλβίδας.
 • με ή χωρίς προστασία από σπινθήρες κ.λπ.

Οι αναφερόμενες επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια μηχανική βαλβίδα αν το σύστημα είναι σταθερό και δεν χρειάζεται σταθερή ρύθμιση. Είναι επίσης δυνατή η κατασκευή μιας μονάδας γεώτρησης κατόπιν αιτήματος.

Οι κατασκευές αυτού του τύπου κατασκευάζονται από πολυμερή, από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5-0,8 mm και από μαύρο χάλυβα 1,5-2 mm. Το τμήμα της τελικής διασταύρωσης μπορεί να είναι στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο ή ορθογώνιο. Το μοντέλο σκυροδέματος επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο του υλικού στεγών και τις παραμέτρους του σωλήνα εξαερισμού.

Αν και οι κόμβοι της διέλευσης της ξένης παραγωγής είναι συνήθως υψηλής ποιότητας, δεν είναι πάντοτε προσαρμοσμένοι στις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, οπότε δεν θα βλάψει να μελετήσει προσεκτικά τις προτάσεις των εγχώριων κατασκευαστών. Έχουν συνήθως επισημανθεί ως εξής:

 • τα γράμματα UE με δείκτη από 1 έως 10 δείχνουν το σχέδιο χωρίς δακτύλιο συμπυκνωτή και βαλβίδα.
 • οι δείκτες από 2 έως 10 υποδεικνύουν συσκευές με χειροκίνητη βαλβίδα, δεν υπάρχει δακτύλιος.
 • ο χαρακτηρισμός του UE αποδίδεται σε συσκευές με ειδική πλατφόρμα για τον ενεργοποιητή της βαλβίδας, η οποία παρέχεται από το σχέδιο.

Στο πλήρες σετ έτοιμων μοντέλων σημείων σύνδεσης υπάρχουν ενσωματωμένες βίδες και περικόχλια που είναι προσαρτημένα σε ξύλινες κατασκευές, γυαλί οπλισμένου σκυροδέματος που προορίζονται για εγκατάσταση. Για τη θερμομόνωση, χρησιμοποιείται ορυκτός μαλλιά, ο οποίος συνιστάται να προστατεύεται με ένα στρώμα από υαλοβάμβακα.

Εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια μονάδα αερισμού με βαλβίδα ασφαλείας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο ακροφύσιο που προορίζεται για αυτό. Μια βαλβίδα πρέπει να είναι προσαρτημένη στην κάτω φλάντζα αυτού του στοιχείου. Η άνω φλάντζα έχει σχεδιαστεί για να σταθεροποιεί τη θέση του αγωγού. Ως συνδετήρες για τιράντες χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες και αγκύλες.

Προκειμένου να προστατευθεί περαιτέρω ο αγωγός αερισμού από την υγρασία, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια ποδιά. Ο συλλέκτης συμπυκνωμάτων συγκολλάται στο ακροφύσιο. Είναι σχεδιασμένο για να απομακρύνει την υγρασία από τις μάζες του αέρα που περνούν μέσα από τον αγωγό εξαερισμού. Για να ελέγξετε τη βαλβίδα, χρησιμοποιήστε μια μηχανική μονάδα, η οποία πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα ράφι σχεδιασμένο για αυτό.

Αυτό το στοιχείο δεν πρέπει να εγκατασταθεί δίπλα στον δακτύλιο συλλογής συμπυκνωμάτων για να διατηρηθεί η ακεραιότητα όλων των στοιχείων διείσδυσης. Τυπικά μοντέλα μονάδων είναι συνήθως τοποθετημένα πριν από την έναρξη των εργασιών στέγης: πρώτα εγκαταστήστε τους αγωγούς αέρα του συστήματος εξαερισμού, στη συνέχεια περάστε, και η στέγη τοποθετείται μετά από αυτό.

Συνιστάται να σφραγίζονται όλες οι αρθρώσεις στο τέλος της εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τόπων όπου τα στοιχεία της μονάδας γειτνιάζουν με τη στέγη. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει:

 • Καθαρίστε την επιφάνεια του σωλήνα και της οροφής από μόλυνση.
 • σφραγίστε το κατώτερο τμήμα του αγωγού και το παρακείμενο τμήμα της οροφής με λεπτό χαρτί.
 • γεμίστε τις τρύπες με μια ένωση σφράγισης.

Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην προστασία της διείσδυσης της υγρασίας και θα δημιουργήσουν πρόσθετη θερμομόνωση της δομής.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο κύλινδρος, που δείχνει την εγκατάσταση του συγκροτήματος διόδου αεραγωγού μέσω του συστήματος στέγης, επιτρέπει να πάρει μια ιδέα των χαρακτηριστικών αυτού του τύπου εργασίας:

Η εγκατάσταση αυτού του σημαντικού στοιχείου δεν είναι πολύ δύσκολη. Αλλά πρέπει να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας εγκατάστασης για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρασίας στην επιφάνεια της στέγης και τη διείσδυση της κάτω από την επικάλυψη.

Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

Χωρίς εξαερισμό, είναι αδύνατο να υπάρχει ένα άνετο χόμπι μέσα στο κτίριο ή να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες εργασίας για ένα άτομο και ως εκ τούτου πρέπει να μελετηθεί και να προγραμματιστεί στο στάδιο του σχεδιασμού οποιουδήποτε κτιρίου. Συνήθως οι αεραγωγοί οδηγούνται κατευθείαν μέσα από την οροφή, αλλά πώς να κάνουν την οροφή μετά από τέτοιους χειρισμούς αποτρέπουν διαρροές και αφήνουν τους ιδιοκτήτες να πέφτουν; Γι 'αυτό είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το συγκρότημα του αγωγού αερισμού μέσα από τη στέγη σωστά και με όλες τις απαιτήσεις.

Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

Αεραγωγοί εξαερισμού μέσω της μαλακής οροφής

Τι είναι αυτό και γιατί χρειάζεται;

Ο κόμβος του διαδρόμου (ή συντομογραφία UE) εξαερισμού εγκαθίσταται στην οροφή και μπορεί να έχει διαφορετικό, αν και από πολλές απόψεις παρόμοιο σχεδιασμό για διαφορετικά μοντέλα. Χρησιμεύει ως αεριστήρας και χρησιμοποιείται τόσο για αναγκαστική όσο και για φυσική μεταφορά μολυσμένου αέρα από τις εγκαταστάσεις στο δρόμο.

Σχηματική αναπαράσταση των κόμβων του περάσματος διαμέσου της οροφής

Για τη σημείωση! Η θερμοκρασία του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα κανονιστικά έγγραφα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 80 βαθμούς, την υγρασία - 60%. Το μίγμα αερίου-αέρα πρέπει να είναι χημικά αδρανές. Είναι η βελτίωση της ποιότητας του αέρα εσωτερικού χώρου και η χρήση συστημάτων εξαερισμού, η παραγωγή των οποίων βρίσκεται σχεδόν πάντοτε στην οροφή.

Μονάδες εξαερισμού στην οροφή

Οι κόμβοι του περάσματος μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικά δοχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα ή απευθείας πάνω στο υλικό στεγών. Το μέγεθος και το σχήμα τους επηρεάζεται σημαντικά από τον τύπο της στέγης, το πάχος και τα χαρακτηριστικά των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της πίτας στέγης, το ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Και η επιλογή του τελευταίου εξαρτάται από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν εντός των εγκαταστημένων χώρων - λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός υγρασίας, η σκόνη, η μόλυνση του αερίου κ.λπ.

Το γυαλί τοποθέτησης (η μονάδα διέλευσης) στον άξονα τετραγωνικής διατομής για τους ανεμιστήρες των VKRS-DU και VKRV-DU

Η κατασκευή των κόμβων διέλευσης γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της GOST 15150. Οι κύριες απαιτήσεις για το UE είναι οι εξής:

 • Το πάχος του μετάλλου από το οποίο κατασκευάζεται είναι τουλάχιστον 1,9 mm.
 • η διάμετρος του στρογγυλού μέρους του στοιχείου είναι 10-12,5 εκ. Εάν η UE έχει τετραγωνικό τμήμα, οι διαστάσεις μπορεί να είναι οποιεσδήποτε.
 • Η επιφάνεια πρέπει να υποστεί επεξεργασία με αντιδιαβρωτικά μέσα - συνήθως αστάρι GF-021.
 • το μέγεθος του δακτυλίου στήριξης πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο των ακροφυσίων.
 • Το μέγιστο μήκος ολόκληρης της δομής του συγκροτήματος διόδου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1 m χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βαλβίδα για την ηλεκτρική κίνηση.

Διαστάσεις του κόμβου πρόσβασης

Τέτοιες διεισδύσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για μόνιμα εμπλεκόμενα συστήματα εξαερισμού

GOST 15150. Μηχανές, συσκευές και άλλα τεχνικά προϊόντα. Παραστάσεις για διαφορετικές κλιματολογικές περιοχές. Κατηγορίες, συνθήκες λειτουργίας, αποθήκευσης και μεταφοράς σε σχέση με τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων. Αρχείο για λήψη (κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να ανοίξετε το αρχείο PDF σε νέο παράθυρο).

Δομή της μονάδας και του ίδιου του συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένας σωλήνας που βοηθά στην αφαίρεση του θερμού ή μολυσμένου αέρα από το εσωτερικό του κτιρίου στο δρόμο. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής, απαιτεί αυξημένη κυκλοφορία αέρα, η οποία δημιουργείται συνδέοντας ένα ειδικό ανεμιστήρα με το σύστημα. Όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο σύνθετο και ισχυρό θα είναι το σύστημα εξαερισμού.

Το συγκρότημα εξαερισμού διέρχονται μέσω της στέγης - ένας σχεδιασμός που επιτρέπει όχι μόνο την έξοδο του βρώμικου αέρα προς τα έξω, αλλά επίσης να παρέχει αξιόπιστη στεγανοποίηση της οροφής και το προστατεύουν από μπουν στην καθίζηση χώρο της στέγης. Κάθε μονάδα δίοδος περιλαμβάνει μία οπή του επιθυμητού διάμετρος στην κορυφή, μέσα στο οποίο το χιτώνιο, η οποία είναι τοποθετημένη σε ένα ειδικό γυαλί σκυρόδεμα, τοποθετημένα στην οροφή. Το UE είναι στερεωμένο σε αυτό λόγω αγκύρων. Στις στέγες της μεταλλικής στερέωσης γίνεται με την ίδια αρχή, αλλά αντί να είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό γυαλί χρησιμοποιείται ένα παρόμοιο μέταλλο.

Η πεζοπορία μέσα από την οροφή

Ο δακτύλιος στήριξης, ο οποίος περιλαμβάνεται επίσης στη δομή του συγκροτήματος διόδου, θα εξασφαλίσει αξιόπιστη στήριξη της κατασκευής στην επιφάνεια της οροφής. Οι φλάντζες σύνδεσης θα σας βοηθήσουν να το φτιάξετε καλύτερα - το κατώτερο είναι τοποθετημένο στον αεραγωγό, το πάνω μέρος χρησιμεύει ως στήριγμα για την ομπρέλα εξαερισμού, η οποία προστατεύει το σωλήνα διακλάδωσης από την καθίζηση. Επίσης υπάρχει ένας ειδικός δακτύλιος μέσα στον σωλήνα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αφαίρεση του συμπυκνώματος.

Στάδια εγκατάστασης ενός εύκαμπτου συγκροτήματος διόδου

Τύποι UP

Στην πώληση υπάρχουν μεγάλοι τύποι κόμβων διέλευσης. Διαφέρουν στο σχεδιασμό τους και σε άλλες παραμέτρους.

Στρογγυλό διάδρομο

Πίνακας. Τύποι κόμβων του περάσματος.

Εξαερισμός μαλακής στέγης

Όλες οι μαλακές στέγες - τόσο κυλιόμενες όσο και ασφάλτου - έχουν ένα κοινό μειονέκτημα: έλλειψη διαπερατότητας αέρα. Αυτό σημαίνει ότι το συμπύκνωμα, το οποίο συσσωρεύεται κάτω από την οροφή, παραμένει εκεί για πάντα. Καταστρέφει τη θερμάστρα, ξύλινα δοκάρια και κιβώτιο.

Για να αποφευχθεί αυτό, υπάρχουν τεχνολογίες για τον αερισμό μιας μαλακής οροφής. Τώρα θα αναφέρω μερικές επιλογές.

Η χρήση ενός αεριστήρα στέγης σε μια μαλακή οροφή

Η χρήση ανεμιστήρων αναφέρεται στην τεχνολογία αερισμού σημείου.

Ο αεριστήρας είναι μια μικρή συσκευή για τον εξαερισμό, συνήθως σχήμα μανιταριού.

Το ύψος και η διάμετρος μπορεί να είναι διαφορετικά. Η ποσότητα είναι επίσης διαφορετική:

 • Μικροί αεριστήρες που ρυθμίζονται σε ένα κομμάτι ανά 60 τετραγωνικά μέτρα.
 • Μεγάλο - 1 ανά 100-120 μέτρα.

Τα όργανα τοποθετούνται ομοιόμορφα πάνω στην περιοχή της οροφής, κατά προτίμηση στο πάνω μέρος της οροφής. Η απόσταση μεταξύ γειτονικών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12 μέτρα.

Ο αεριστήρας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με δικό του ανεμιστήρα ή ενσωματωμένο στο γενικό σύστημα αερισμού του σπιτιού.

Οι οπαδοί των Ridge

Ο ανεμπόδιστος (συνεχής) εξαερισμός του χώρου κάτω από την οροφή της μαλακής οροφής είναι πιο αποτελεσματικός από το σημείο. Οι τοπικοί αεριστήρες χρησιμοποιούνται συχνότερα για σκληρές επιστρώσεις.

Το αεριζόμενο στοιχείο κορυφογραμμής είναι μία άκαμπτη πλαστική κατασκευή αποτελούμενη από ένα συμπαγές άνω τμήμα με τη μορφή γωνίας και διάτρητων τοιχωμάτων.

Για να εγκαταστήσετε έναν τέτοιο αεριστή σε μια ακτίνα κορυφογραμμής καθ 'όλο το μήκος και στις δύο πλευρές επιλέξτε αυλακώσεις, οι οποίες στη συνέχεια επικαλύπτονται από το στοιχείο κορυφογραμμής. Έτσι, η εκροή αέρα από κάτω από την οροφή συμβαίνει καθ 'όλο το μήκος της κορυφογραμμής.

 • Κατά την τοποθέτηση του καλύμματος, το χαλί κάτω από την κορυφογραμμή πρέπει να προεξέχει από τα συνηθισμένα πλακάκια οροφής κατά 15 εκατοστά.
 • Η προεξέχουσα άκρη είναι λυγισμένη στην επίστρωση με πλακάκια.
 • Στις λυγισμένες άκρες βάλτε ένα πατίνι.
 • Τα πλαστικά μέρη καλύπτονται με πλακίδια, τα διάτρητα τοιχώματα παραμένουν ανοιχτά.

Δώστε προσοχή

Εξαερισμός μιας μαλακής οροφής με τη συσκευή των δύο αναβοσβήνει

Στο επάνω και το κάτω μέρος της οροφής ταιριάζει στο μέγεθος του αερόσακου όχι λιγότερο από 5 εκατοστά. Ο κατώτερος εκτελεί τη λειτουργία τροφοδοσίας, η επάνω - η εξάτμιση.

Χαρακτηριστικά του μηχανικού αερισμού σε μια μαλακή οροφή

Δώστε προσοχή

Για το σκοπό αυτό, οι ράγες της αναπήδησης εγκαθίστανται στα πόδια των δοκών. Τραβούνται κατά μήκος των δοκών και είναι στερεωμένα με φύλλα ή σανίδες συνεχόμενων κιβωτίων.

Κλιματισμός εξαερισμού στέγης

Και εδώ υπάρχουν επιλογές:

 • Θήκη στέγης με διάτρητους τοίχους.
 • Ενσωματωμένο στις πλάκες από PVC πλακίδια για εξαερισμό.
 • Ειδικά στοιχεία στέγης με χτυπήματα, τα οποία είναι εγκατεστημένα λίγο πάνω από τις μαρκίζες.

Για στέγες μεγάλης απότομης κλίσης, από 45 μοίρες, εφαρμόστε επίσης την κοιλάδα των αεροδρομίων.

Συσκευές εξαερισμού για κυλίνδρους επίπεδων στεγών

Όλες οι παραπάνω τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί για σκάλες. Για επίπεδες δεν είναι αποτελεσματικές. Στις επίπεδες μαλακές στέγες, ο εξαερισμός γίνεται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών:

 • Ακροφύσια εξαερισμού.
 • Αδρανειακοί ανεμογεννήτριες.
 • Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες για στέγες.

Έχω ήδη γράψει λεπτομερώς σχετικά με τη συσκευή των επίπεδων στέγες. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε επίσης τα χαρακτηριστικά της στεγάνωσης των επίπεδων οροφών.

Εξαερισμός μέσω μαλακής οροφής

Τα παράθυρα αγωγών χρησιμοποιούνται συχνά για αερισμό μέσω της οροφής. Υπάρχουν όμως και ειδικά συστήματα που ονομάζονται. κόμβους του περάσματος.

Δώστε προσοχή

Οι σωληνώσεις είναι στρογγυλής, τετράγωνης, ορθογώνιας διατομής. Το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι φυσικό ή αναγκαστικό (χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα).

Ο εξαερισμός για μια μαλακή στέγη - η στιγμή είναι πολύ σημαντική, για να την αφήσουμε να πάει μόνος της δεν είναι καθόλου αδύνατο. Αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλή λειτουργικότητα της οροφής και στην πρόωρη αποτυχία της.

Εάν επικοινωνήσετε μαζί μας, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον τύπο της στέγης που είναι κατάλληλος για το σπίτι σας και να το εγκαταστήσετε οικονομικά το συντομότερο δυνατόν.

Εγκατάσταση μονάδων αεραγωγού μέσω της οροφής

Μονάδες εξαερισμού στην οροφή

Κάθε κτίριο υπό κατασκευή πρέπει να είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού, ο κύριος σκοπός της οποίας είναι η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και της εξωτερικής εισροής. Ο εξαερισμός της οροφής από το μέταλλο και τα επικολλητά φύλλα πρέπει να έχει τις ίδιες λειτουργίες και να χρησιμεύει ως αεριστήρας. Οι αγωγοί εξαερισμού συνήθως λαμβάνονται από την οροφή του κτιρίου, σχηματίζοντας μια δομική μονάδα στα σημεία όπου η οροφή συνδέεται με την οροφή. Ένας τέτοιος κόμβος αναφέρεται ως μονάδα αερισμού ή κόμβος διέλευσης (UP). Ο κόμβος πρόσβασης είναι τοποθετημένος στην οροφή και για κάθε σχέδιο εξαερισμού της οροφής ή του αγωγού έχει το δικό του σχέδιο και τα στοιχεία του. Επιπλέον, το UW λειτουργεί ως αεριστήρας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φυσικά και εξαναγκασμένα συστήματα εξάτμισης αέρα.

Τύποι διαδρόμων οροφής

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές ποικιλίες μονάδων αερισμού, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν για τον σχεδιασμό των αεραγωγών. Οι βιομηχανικοί χώροι του χωρίου είναι:

 • άνεργος?
 • με βαλβίδα εξαγωγής αέρα.
 • εξοπλισμένο με μηχανισμό ελέγχου βαλβίδων.
 • με πρόσθετη μόνωση.

Μονάδες στέγης στην οροφή

βαλβίδες αέρα εξαγωγής, οι οποίες εκτελούν το ρόλο του αεριστήρα, και των μηχανισμών ελέγχου της βαλβίδας (χειροκίνητο ή αυτόματο) συναρμολογείται επί των συστημάτων εξαερισμού με λειτουργία μεταβλητής εξόδου αέρα.

Κόμβος διέλευσης από την οροφή

Ποικιλίες των κόμβων της διόδου υπάρχουν ανάλογα με τον τύπο και το σχεδιασμό της οροφής και, επίσης, με τον τύπο του κυματοειδούς χαρτονιού. Σύμφωνα με το σχήμα των στοιχείων αγωγών, οι κόμβοι του διαδρόμου διακρίνονται:

 • τετράγωνο τμήμα.
 • ωοειδές τμήμα.
 • κυκλική διατομή.
 • ορθογώνιο τμήμα.

Ομαλή διέλευση αερισμού μέσω της οροφής

Η κύρια προβολή του UE μοιάζει με σωλήνα που εισέρχεται στην οπή στην οροφή ραφής για την έξοδο των αεραγωγών. Το UE τοποθετείται είτε στην ίδια τη στέγη είτε σε γυαλί από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τετράγωνες και ορθογώνιες μονάδες αερισμού στην οροφή

Χαρακτηριστικά της εγχώριας παραγωγής

UP για αγωγοί εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με GOST 15150. Αυτό το έγγραφο καθορίζει κατευθυντήριες γραμμές για το μέγεθος των UP και τα στοιχεία διακένου κατά την εγκατάσταση στην οροφή.

Διαστάσεις του κόμβου πρόσβασης

Η βιομηχανική σειριακή παραγωγή διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και μορφές της UE. Οι κύριες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για τις μονάδες εξαερισμού και τα στοιχεία είναι οι εξής:

 • το συγκρότημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μέταλλο με πάχος τουλάχιστον 1,19 mm.
 • η διάμετρος του OC του κυκλικού τμήματος πρέπει να είναι μεταξύ 10 και 12,5 cm.
 • οι κόμβοι με ορθογώνιο τμήμα δεν έχουν περιορισμούς μεγέθους.
 • η μονάδα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτική επικάλυψη.
 • το μέγεθος του δακτυλίου υποστήριξης πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο του ακροφυσίου κατά 30-40 cm.
 • το συνολικό μήκος της δομής δεν πρέπει, κατά κανόνα, να υπερβαίνει τα 100 cm (η βαλβίδα δεν λαμβάνεται υπόψη) ·

Μονάδα διέλευσης αγωγού οροφής

Δεδομένου ότι το σύστημα αερισμού λειτουργεί ως αεριστήρας, ο τύπος της εγκατάστασης πρέπει να υπολογιστεί και να ληφθούν υπόψη οι παράμετροι του δωματίου πριν από την επιλογή του τύπου του UPS:

 • επίπεδο υγρασίας ·
 • βαθμό μόλυνσης αερίου ·
 • πιθανές χαμηλότερες και υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας στο κτίριο.
 • περιεχόμενο σκόνης και άλλα.

Σκοπός και εγκατάσταση της διάταξης διέλευσης του συστήματος εξαερισμού

Σημειώνοντας UP

Σήμερα, η βιομηχανία παράγει έντεκα τύπους τύπων ανεμιστήρων, συμπεριλαμβανομένου του εξαερισμού της στέγης ραφών και του κυματοειδούς χαρτονιού. Για τα αρχικά σχέδια των συστημάτων εξαερισμού και αερισμού, κατασκευάζονται μη τυποποιημένες εκδόσεις του UE.

Τύποι στοιχείων εξαερισμού

Τα τυπικά σχέδια κόμβων επισημαίνονται με αλφαβητικούς και αριθμητικούς ορισμούς που καθορίζουν τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία τους:

 • Ο αλφαβητικός συνδυασμός PN υποδηλώνει τον κόμβο διέλευσης.
 • Οι αριθμοί 1 και περαιτέρω 01-10 προσδιορίζουν τα τυπικά μεγέθη μονάδων χωρίς δακτύλιο συμπύκνωσης και βαλβίδα (για παράδειγμα, UP1-01).
 • Οι αριθμοί 2 και περαιτέρω 01-10 υποδηλώνουν τις τυπικές διαστάσεις των μονάδων με τη βαλβίδα, αλλά χωρίς δακτύλιο συμπυκνώματος (για παράδειγμα, UP2-01).
 • Τα σχήματα 3 και 11-20 δείχνουν τα τυπικά μεγέθη μονάδων εξοπλισμένων με βαλβίδα και δακτύλιο συμπυκνώματος (για παράδειγμα, UP3-22).

Σημαντικό!

Η επιλογή των μονάδων εξαερισμού για εξαερισμό σε αυτήν ή εκείνη την απόδοση πραγματοποιείται από τους σχεδιαστές.

Ο τύπος του PM σχετίζεται άμεσα με το περιβαλλοντικό κλίμα, την ανάγκη εγκατάστασης αεριστήρα, την κατασκευή της οροφής και του κυματοειδούς χαρτονιού.

Κομβικά περάσματα στην οροφή του σπιτιού

Τοποθέτηση UP

Ο σχεδιασμός της οροφής με ενσωματωμένο υΕ για την έξοδο του αεραγωγού συχνά ονομάζεται διείσδυση στέγης. Το συγκρότημα διόδου είναι στερεωμένο στην οροφή με τη βοήθεια βραχιόνων σταθερών με βραχίονες και σφιγκτήρες. Ο σωλήνας διακλάδωσης UE, συνδέεται με μια φλάντζα, ως στήριγμα στερεωμένο πάνω σε ένα γυαλί από σκυρόδεμα με μια στερέωση με άγκυρα. Συχνά κατασκευάζεται "φούστα" πάνω στη στέγασή του, προστατεύοντας τους αρμούς από την είσοδο νερού.

Εγκατάσταση διείσδυσης στέγης

Η έξοδος αεραγωγού εξαερισμού και αερισμός μαλακής οροφής (σε αντίθεση με το δίπλωμα) έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά στην εγκατάσταση του UPS. Είναι κατασκευασμένο από χάλυβα γαλβανισμένο φύλλο με ορυκτό μαλλί, το οποίο χρησιμεύει ως θερμομονωτικό. Στο εσωτερικό τοποθετούνται οι εκτροπείς (επίσης γαλβανισμού) ή οι ομπρέλες, οι οποίες προστατεύουν από την εισχώρηση υγρασίας.

Συμβουλές!

Αν υπάρχει ανεμιστήρας στο UPS, συνιστάται το εσωτερικό τμήμα να είναι κατασκευασμένο από διάτρητο φύλλο χάλυβα.

Τοποθετήστε το τροφοδοτικό σε πλαστικά καλύμματα. Ο σχεδιασμός της μονάδας εξαερισμού στην οροφή της οροφής σε αυτή την έκδοση θα πραγματοποιήσει λειτουργία απορρόφησης θορύβου.

Αεραγωγοί εξαερισμού μέσω της μαλακής οροφής

Για τις δομές οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, στα σημεία διείσδυσης εγκαθίστανται πλάκες από σκυρόδεμα με έτοιμες οπές για αεραγωγούς. Όταν το μέγεθος μιας τέτοιας οπής δεν μπορεί να παράσχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για την αξιοπιστία της πλάκας, η έξοδος στέγης και αερισμού πρέπει να είναι κατασκευασμένη από μονολιθικό σκυρόδεμα.

Εγκατάσταση της εξαγωγής αερισμού στην οροφή

Βαλβίδα ελέγχου με ρυθμιζόμενη βαλβίδα

Σε αντίθεση με το UE, τοποθετημένο σε κύπελλα από οπλισμένο σκυρόδεμα και στερεωμένο με άγκυρα, στη στέγη με μεταλλική κατασκευή, τα γυαλιά πρέπει να είναι μεταλλικά. Η διείσδυση της στέγης για την έξοδο των τυπικών αγωγών εξαερισμού έχει κατά κανόνα ορθογώνιο UP. Σε περιπτώσεις όπου τα κτίρια έχουν μεγάλες περιοχές στέγης και κυματοειδές δάπεδο, οι θέσεις της εξόδου αερισμού πρέπει να υπολογίζονται στο στάδιο της δημιουργίας του έργου.

Κόμβοι διέλευσης από τη στέγη του μετάλλου

Το συγκρότημα διέλευσης με ρυθμιζόμενες βαλβίδες που χρησιμεύουν ως αεριστήρας εγκαθίσταται επίσης στα γυαλιά και ο υπολογισμός πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Γωνία κλίσης της οροφής.
 • Απόσταση από τον τόπο εγκατάστασης στην κορυφογραμμή.
 • Το πάχος της οροφής και κυματοειδές.
 • Υλικό της στέγης.
 • Παράμετροι των χώρων κάτω των οροφών.

Διαδρόμους εξαερισμού με αεριστήρα

Σημαντικό!

Ένα συγκρότημα διέλευσης εξοπλισμένο με ελεγχόμενη βαλβίδα πρέπει να διαθέτει μηχανισμό που ανοίγει και κλείνει τη βαλβίδα.

Αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν ως ικανοί αεριστήρες και συχνά έχουν χειροκίνητο έλεγχο και ο διακόπτης λειτουργίας έχει δύο θέσεις - "κλειστό", "ανοιχτό". Ο σχεδιασμός αυτού του UE περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • υφασμένο πανί?
 • καλώδιο ελέγχου
 • αντίβαρα ·
 • τομέα διαχείρισης.

Σχέδιο του συγκροτήματος διόδου με μονωμένη βαλβίδα

Κόμβοι διέλευσης καπνοδόχων

Για τα σπίτια με θέρμανση κλιβάνου ή τζάκια στις φέρουσες στέγες του κυματοειδούς χαρτονιού, κατασκευάζονται οι κόμβοι διέλευσης για την κατασκευή σωλήνων και καπνοδόχων. Τέτοια σχέδια έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Έτσι, όταν η καμινάδα συσκευή, δημιουργεί πρόσθετα κατασκευή σοφίτα σύστημα δένω στην κορυφή κανάλι καμινάδα δεν σχηματίζεται τσέπες χιονιού.

Τύποι κόμβων διέλευσης καπνοδόχων

Επιπρόσθετη ενίσχυση δοκών και κυματοειδούς χαρτονιού είναι επίσης απαραίτητη σε περιπτώσεις διείσδυσης στέγης μέσω της κορυφογραμμής στέγης. Αυτό το σχέδιο καθιστά δύσκολη την εγκατάσταση στέγης στέγης στον αττικό χώρο.

Οι κόμβοι της καμινάδας διέρχονται από την κορυφογραμμή της οροφής

Σημαντικό!

Η UE για τις καμινάδες απαιτεί αυστηρή τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας, ειδικά για ξύλινες κατασκευές στέγης.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά αντιφλεγμονώδη υλικά για να αποφύγετε τη θέρμανση και την ανάφλεξη της οροφής. Επίσης, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα πρότυπα SNiP για τα ρυθμιστικά κενά μεταξύ του σωλήνα και του ξύλινου στοιχείου στο UE.

Σχέδιο τοποθέτησης της καμινάδας στην οροφή

Ένας κοινός σχεδιασμός του UE για προστασία από τη θέρμανση από την καμινάδα μοιάζει με κουτί γύρω από το σωλήνα. Το κουτί είναι γεμάτο με μη εύφλεκτα υλικά όπως το γυάλινο μαλλί.

Εγκατάσταση αγωγού καπνοδόχου

Πάνω από τις καμινάδες είναι σχεδιασμένες ειδικές ομπρέλες για την πρόληψη της βροχής και τη μείωση του ανέμου που φυσά στον φεγγίτη της οροφής. Επειδή η σφράγιση του συνδέσμου στεγανοποίησης ραφής και η ποδιά γύρω από την καπνοδόχο μπορεί να σπάσει, δεν συνιστάται η τοποθέτηση του υΕ στην κοιλάδα.

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της στέγης: Εγκαταστήστε τον εαυτό σας τον εαυτό σας

Μιλάμε για την ανάγκη για εξαερισμό της οροφής δεν αξίζει καν. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά πώς να το καταστήσει αποτελεσματικό, ανθεκτικό, αλλά και να τοποθετηθεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις, και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Γιατί χρειάζομαι αερισμό στέγης;

Η σημασία της στέγης είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Ως εκ τούτου, η ανέγερση του κτιρίου, έμπειροι οικοδόμοι με ιδιαίτερη φροντίδα εξοπλίζουν την οροφή, παρέχοντάς του μια αξιόπιστη μόνωση, μόνωση και σύστημα εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία μιας οικίας σε εσωτερικό χώρο, σχηματίζεται ατμός, ο οποίος, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει στο χώρο κάτω από την οροφή. Και αν δεν υπάρχει σωστά ρυθμισμένος εξαερισμός της οροφής, ο ατμός εγκαθίσταται στις κατασκευές στέγης, προκαλώντας τους να υποβαθμιστούν και να καταστραφούν τα φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

Η οροφή χωρίς εξαερισμό είναι επικίνδυνη. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, διαβρώνοντας τη μόνωση, πράγμα που σημαίνει φθορά της θερμικής αγωγιμότητας και κατάψυξη του σπιτιού. Αποφύγετε αυτό θα βοηθήσει ένα καθιερωμένο σύστημα εξαερισμού της οροφής, το οποίο θα απομακρύνει το συμπύκνωμα έξω και θα αποτρέψει το να καταστρέψει ολόκληρη τη δομή.

Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της στέγης, είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας

Ο εξαερισμός του σπιτιού είναι σημείο και συνεχής, φυσικός και αναγκασμένος. Οι πιο συνηθισμένες πηγές κυκλοφορίας του αέρα είναι:

 • παράθυρα υπνοδωματίων
 • πατίνια με κεκλιμένες στέγες.
 • τα κενά που προβλέπονται στα κέικ στεγών και στις σχάρες γείσων ·
 • τους ανεμιστήρες εξαγωγής στις στέγες και σε άλλα κομμάτια του συστήματος εξαερισμού με οπές.

Για μικρές ή μεσαίες στέγες υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός. Στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίστανται σε μεγάλες στέγες, όπου η φυσική ανταλλαγή αέρα του χώρου κάτω από την οροφή δεν είναι αρκετή.

Στοιχεία του συστήματος στέγης εξαερισμού

Συναρμολόγηση των εξαρτημάτων αερισμού (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας) δεν είναι περισσότερο από 2-5% του κόστους της οροφής, η οποία είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που απαιτείται για την επισκευή της οροφής, τα επιμέρους τμήματα του σπιτιού, και στη συνέχεια ολόκληρη τη δομή ως σύνολο, αν το σύστημα εξαερισμού δεν είναι τοποθετημένο, ή εγκατασταθεί σε "Ίσως, υποθέτω, και με κάποιο τρόπο."

Τα κύρια καθήκοντα που ανατίθενται στα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού:

 • απομάκρυνση του ατμού που εισέρχεται στο χώρο κάτω από την οροφή από το εσωτερικό του σπιτιού.
 • μείωση της ροής θερμότητας που διεισδύει στη στέγη λόγω της θέρμανσής του στον ήλιο.
 • ισοπέδωση της θερμοκρασίας στέγης για να αποφευχθεί ο σχηματισμός αλεξίσφαιρων στα άκρα των γείσων και του πάγου στην επιφάνεια της στέγης.

Το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου αποτελείται από διάφορα στοιχεία που εκτελούν ένα κοινό καθήκον: να εξασφαλίζουν ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας της στέγης και του χώρου κάτω από την οροφή

Βελτίωση ταινιών στέγης

Η ταινία για τον αερισμό κλείνει όλες τις ρωγμές στην οροφή, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή ανταλλαγή αέρα και προστατεύοντας το χώρο κάτω από την οροφή από το να πάρει τα συντρίμμια, την εισβολή των πτηνών και άλλων μικρών ζώων.

Ταινία αερισμού TOP ROLL S 240 mm εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία αέρα και προστασία του χώρου κάτω από την οροφή

Ανάλογα με το σκοπό της διάκρισης:

 • ταινία κορυφογραμμής αερισμού?
 • διάτρητη ταινία γείσου (στοιχείο αεροσκάφους από μαρκίζες).

Πλεονεκτήματα της χρήσης ταινίας στέγης:

 • δημιουργεί καλή διαπερατότητα αέρα.
 • τονίζει το διακοσμητικό φινίρισμα της οροφής.
 • παρέχει προστασία από την υγρασία, τα συντρίμμια και τα έντομα.

Η ταινία οροφής κορυφογραμμής προστατεύει την κορυφογραμμή στέγης από το να πέσει κάτω από την οροφή της βροχής και του χιονιού. Μαζί με αυτό, αφαιρεί ατμό από το κέικ στέγης, εμποδίζοντας την διαβροχή και την αποσύνθεση του συστήματος στέγης και του υλικού κάλυψης.

Μια καλή ταινία εξαερισμού των γνωστών κατασκευαστών, κατά κανόνα, αντιμετωπίζεται με ειδικές συνθέσεις από την ακτινοβολία UV, η οποία παρέχει πρόσθετη προστασία των αρμών στέγης από την καταστροφική ηλιακή ακτινοβολία. Τοποθετήστε μια ταινία κορυφογραμμής κατά μήκος της άκρης της οροφής, και ήδη πάνω από αυτό τοποθετήστε ένα άλογο. Οι εργασίες εκτελούνται σε θερμοκρασία αέρα + 5 ° C.

Η ταινία εξαέρωσης κορυφής τοποθετείται κάτω από τη μεταλλική πλάκα της κορυφογραμμής

Χρησιμοποιείται μια διάτρητη ταινία για να καλύψει τις μαρκίζες. Δεν προστατεύει μόνο το χώρο κάτω από την οροφή από τα τρωκτικά, τα πουλιά, τα έντομα, τη βρωμιά και δημιουργεί ελεύθερη ανταλλαγή αέρα, αλλά επίσης αυξάνει τη δύναμη ορισμένων εξαρτημάτων στέγης.

Η ταινία αερισμού PVC ενισχύει την κατασκευή των στεκαριών

Πλέγμα οροφής εξαερισμού

Για τις κεκλιμένες στέγες, εκτός από την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, ένα σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία ενάντια στα έντομα. Hornets, σφήκες και τα μικρά πουλιά αποικίσουν χώρο της οροφής, υποδοχές ύφανση, παρέχοντας έτσι όχι μόνο την επίδραση του ήχου και ανθυγιεινές, αλλά και παρεμβαίνει με το φυσικό αερισμό της στέγης. Για την καταπολέμηση μιας τέτοιας καταστροφής, έχει σχεδιαστεί ένα δίκτυο κουνουπιών εξαερισμού με μεγέθη 2-3 χιλιοστών.

Το καλύτερο θεωρείται ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, δεν αλλοιώνει το εξωτερικό του σπιτιού, έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αναλογικά. Από τα μείγματα, μπορεί να σημειωθεί μόνο μια υψηλή τιμή για άλλους τύπους διχτυών.

Το πλέγμα εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα για εξαερισμό στέγης θεωρείται ότι είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό

Η χρήση χαλύβδινων ματιών είναι ανεπιθύμητη, διότι είναι διαβρωμένη λόγω διαρροών συμπυκνωμάτων, σήψης και σκουριάς. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ως επιλογή προϋπολογισμού ένα δίχτυ με μικρά κελιά χάριν της οικονομίας. Το πλεονέκτημα του είναι το χαμηλό κόστος και η απλότητα της εγκατάστασης - το πλέγμα στοιβάζεται επικαλυπτόμενο και στερεώνεται με συρραπτικό σε ξύλινες λεπτομέρειες μιας οροφής. Ωστόσο, το δίχτυ βαφής δεν είναι πολύ ισχυρό, επομένως βραχύβιο.

Το δίχτυ από υαλοπλέγματα δεν έχει επαρκή αντοχή, είναι εύκολα σχισμένο και διάτρητο από πτηνά, επομένως είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή επιλογή

Στοιχεία διόδου εξαερισμού στέγης

Στοιχεία διέλευσης (διεισδύσεις) - ένα μέρος των σωλήνων εξαερισμού. Είναι σχεδιασμένα για να σφραγίζουν τις τρύπες στέγης. Κατά κανόνα, δεν περιλαμβάνονται στην παράδοση, αλλά επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε τύπο οροφής.

Οι διάδρομοι είναι ποικίλοι σε σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ο οποίος οφείλεται κυρίως στον κατασκευαστή, και ο δεύτερος - η στέγη (μαλακή οροφή, κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο). Αλλά είναι όλα εύκολο να εγκαταστήσετε. Τοποθετούνται τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και στην τελική οροφή.

Οι διαδρομές χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση των αρμών των σωλήνων εξαερισμού με στέγες

Μόνο με ακριβή τμήματα διέλευσης που αντιστοιχούν στο υλικό επικάλυψης μπορούμε να μιλάμε για την ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού, την απουσία διαρροών στις ζώνες διάτρησης και την ικανότητα να αντέχουν τα συστατικά της στέγης όλα τα κλιματικά φορτία.

Αεριστήρας για τον εξαερισμό της στέγης

Αυτά τα εξαρτήματα στεγών, ως αεριστήρες, είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματικότερο αερισμό μαλακών οροφών. Αυτά είναι στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία μειώνουν την πίεση κάτω από την οροφή και αυξάνουν την πρόσφυση, πράγμα που εξασφαλίζει την απαραίτητη ροή αέρα.

Ο αεριστήρας για τον αερισμό μιας στέγης από ένα μαλακό πλακίδιο μειώνει την πίεση σε ένα χώρο κάτω από την οροφή, από ό, τι παρέχει καλό αερισμό των σοφίτες

Επιλέξτε αεριστήρες, ανάλογα με την περιοχή της οροφής, τηρώντας τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι αεριστήρες τοποθετούνται στα υψηλότερα σημεία σε όλο το μήκος της οροφής για ομοιόμορφο αερισμό ολόκληρου του χώρου κάτω από την οροφή.
 • η απόσταση μεταξύ γειτονικών συσκευών μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 12 μέτρα.
 • σταθεροποιήστε τους αεριστήρες στους γόμφους ή τους κοχλίες αγκύρωσης και εξοπλίστε με φίλτρα που αποτρέπουν τη βρωμιά, την υγρασία και τα έντομα.
 • για την προσαρμογή του συστήματος κατά τη διάρκεια της κατασκευής της οροφής, επιλέξτε περιοχές στις αρμούς του στεγανοποιητικού.
 • Για να αποφύγετε τη διαρροή, χρησιμοποιήστε στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία.

Αναφέρεται επίσης σε εξαρτήματα εξαερισμού μαρκίζες χτένα, η οποία έχει μια κοινή αριθμό δοντιών, προστατεύοντας μαρκίζες σχισμής και παρακείμενο ανεμιστήρες χώρο στέγη και την οροφή. Είναι απαραίτητο σε επίπεδες στέγες με ανεπαρκή φυσική συναγωγή και επικλινείς στέγες, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτίσει φυσικό αερισμό.

Η προεξοχή της προεξοχής τοποθετείται απευθείας κάτω από την τελική σειρά του κεραμιδιού με βίδες με αυτοκόλλητη τομή

Βίντεο: εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής Systemair DVS

Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

Κάθε κανάλι αερισμού στην οροφή ενός σπιτιού, και σχηματίζει ένα λεγόμενο μονάδα πεδίου δίοδο εξόδου (UE) ως ένα σωλήνα, ή plug-in ίδια στέγη διαμέσου της εξόδου, ή στα w / w γυαλιά.

Κάθε στοιχείο του συστήματος εξαερισμού απαιτεί την εγκατάσταση μιας σφραγισμένης μονάδας για τη διέλευση από την οροφή

Οι βιομηχανικές μονάδες της διόδου εξαερισμού κατασκευάζονται σύμφωνα με την GOST 15150 και υπάρχουν:

 • Βαλβίδα και χωρίς βαλβίδα.

Οι βαλβίδες διέλευσης μπορούν να ελεγχθούν ανοίγοντας και κλείνοντας τον αγωγό εξαερισμού, αν είναι απαραίτητο

Ανάλογα με τον τύπο της στέγης και τα δομικά στοιχεία της οροφής και του αεραγωγού διαφέρουν ως προς τη μορφή:

Οι κόμβοι του περάσματος με κυκλικό τμήμα θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί

Οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι κόμβοι διέλευσης είναι κυρίως κατάλληλοι για καμινάδες

Μαζί με τα τυπικά στοιχεία κατασκευάζονται συχνά μη τυποποιημένες μονάδες, σχεδιασμένες για την αρχική κατασκευή και συναρμολόγηση συστημάτων εξαερισμού. Ωστόσο, όλα πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις της GOST:

 • Πάχος μεταλλικού για κατασκευή τουλάχιστον 11,9 mm.
 • το μέγεθος του δακτυλίου υποστήριξης είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης κατά 30-40 cm.
 • υποχρεωτική θεραπεία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
 • το μήκος της δομής του υΕ χωρίς βαλβίδα δεν είναι μεγαλύτερο από 1 m.

Οι συστάσεις για το μέγεθος του διαδρόμου και τα κενά όταν εγκαθίστανται στην οροφή καθορίζονται στο GOST 15150

Οι κόμβοι του διαύλου για τα κανάλια καμινάδας είναι εξοπλισμένοι με αυστηρή τήρηση των κανονισμών πυρκαϊάς.

Ventisazor στην οροφή

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζεται ένα κενό εξαερισμού και, αν ναι, γιατί. Είτε είναι δυνατόν να μην το κάνουμε, τελικά και έτσι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ ενός καλύμματος και ενός απορριμμάτων.

Αλλά πραγματικά - πραγματικά χρειάζεται ανεμιστήρα στην οροφή; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Εξαερισμός underroof δωμάτιο αποτελείται από τρία κενά: Γείσο διαμέσου του οποίου η ροή του αέρα, το χάσμα μεταξύ της οροφής και θερμαντήρα (μεμβράνη δεν μετρά) και το κενό στο ψηλότερο σημείο της οροφής (skate ή συναρμογής).

Ο στόχος τους - να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα κάτω από την οροφή και να αποφευχθεί η διαβροχή του θερμαντήρα. Και αν αμελούμε το κενό στην οροφή, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη στέγη και να αλλάξετε τη μόνωση πίτα θερμότητας. Και αυτό είναι το λιγότερο από όλα τα δεινά.

Το σπίτι ήταν ζεστό το χειμώνα, και το καλοκαίρι είναι δροσερό, στην οροφή είναι απαραίτητο να εξοπλίσει τον εξαερισμό σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Επιπλέον, σκληρές επιστρώσεις, κατά κανόνα, απαιτούν βαφή κάθε 10-20 χρόνια. Όμως, ελλείψει κενών, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα χαλάσει τα φύλλα καταστρώματος από το εσωτερικό. Και αν η κορυφή του χρώματος τους είναι αρκετά απλή, τότε από το εσωτερικό είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την ανάλυση ολόκληρης της πίτας στέγης και την πλήρη αντικατάσταση των φύλλων.

Έτσι σε όλες τις ερωτήσεις η απάντηση είναι προφανής - τα κενά κάνουν. Δώστε στην οροφή να αναπνεύσει, για να αποφύγετε πρώτα μη παρατηρήσιμα, αλλά αυξανόμενα προβλήματα χιονόμπαλα. Επιπλέον, η απόσταση από την οροφή πρέπει να επαρκεί για να εξασφαλιστεί η λειτουργία ολόκληρης της αλυσίδας.

Εάν μπλοκάρετε την κορυφογραμμή της στέγης, δηλ. Μην δημιουργήσετε ένα κενό, δεν θα υπάρξει καμία νόηση από το διάκενο μεταξύ της μόνωσης και της οροφής, καθώς και από το διάκενο του γείσου.

Εξαερισμός της οροφής από μέταλλο

Η μεταλλική οροφή είναι όμορφη, μοντέρνα, ισχυρή και αξιόπιστη, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - περιορισμένη ανταλλαγή αέρα, δηλαδή δεν επιτρέπει την εύκολη ροή του αέρα. Για να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία, δημιουργήστε αερισμό σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Το φύλλο κάλυψης για τους αεραγωγούς εξόδου έφερε οπές, ακολουθώντας τα πρότυπα - μία οπή ανά 60 τ.μ., και θα τους έχει όχι λιγότερο από 0,6 m από την κορυφογραμμή. Σε μια σύνθετη κατασκευή στέγης, αυξάνεται ο αριθμός των εξόδων.
 2. Το εμπρόσθιο μεταλλικό τμήμα κοντά στην οπή αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό για να αποφευχθεί μια εστία διάβρωσης.
 3. Το ελαστικό σφράγισμα είναι επικαλυμμένο με σιλικόνη και βιδώνεται.
 4. Αφού στεγνώσει το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε το τρυπάνι και στερεώστε το με τις ειδικές βίδες που περιλαμβάνονται στην παράδοση.
 5. Από το εσωτερικό εξασφαλίζεται αξιόπιστη επαφή ατμού και στεγανοποίησης (φύλλα).
 6. Για να αποφευχθεί η διείσδυση υγρασίας στη μόνωση, εφαρμόζεται ένα πρόσθετο υλικό στεγανοποίησης στους χώρους όπου η μόνωση είναι στερεωμένη στη μόνωση.

Η βάση διείσδυσης τοποθετείται πάνω στο σφραγιστικό και στερεώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες

Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από μεταλλική στέγη

Εξαερισμός της οροφής από μαλακά πλακάκια

Πριν από τον εξαερισμό της μαλακής οροφής, αντιμετωπίζονται οι ακόλουθες εργασίες:

 • απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.
 • την πρόληψη της υπερθέρμανσης των κατώτερων στρωμάτων της στέγης.
 • παρέχοντας μια ισορροπία θερμοκρασίας στην επιφάνεια της στέγης.

Αν ο εξαερισμός είναι σωστά οργανωμένος, οι ροές ψυχρού αέρα εισέρχονται στο χώρο κάτω από την οροφή στις προεξοχές και εξέρχονται από την κορυφογραμμή ή τους αεριστήρες.

Τα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση των ροών αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή με τη σωστή διάταξη εξαερισμού

Ο εξαερισμός της μαλακής οροφής μπορεί να είναι μονής ή διπλής κυκλώματος. Αλλά αυτό ήταν αρκετό, πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις:

 • το πάχος του στρώματος αέρα μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα υπολογίζεται εκ των προτέρων από τη γωνία κλίσης και το μήκος των ακτίνων (αλλά μικρότερο από 4 cm).
 • δημιουργήστε πρόσθετες οπές κατά μήκος του πυθμένα της ράμπας, σφίγγοντάς τις με διάτρητη ταινία, δίχτυ, χτένα, επένδυση στην οροφή με προεξέχουσες προβολές.
 • να τοποθετήσετε κενά στην οροφή με τη μορφή αεραγωγών ή ανεμιστήρων για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Εάν η οροφή δεν είναι καινούργια και η μαλακή οροφή επισκευάζεται, αναζητήστε τα μέρη με το μεγαλύτερο διόγκωμα και τοποθετήστε αεριστήρες εκεί.

Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από εύκαμπτα ασφαλτικά βότσαλα

Εξαερισμός της οροφής ισχίου

Ο αερισμός των οροφών ισχίου μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε δύο ομάδες - εξαερισμό κρύου σοφίτας και μόνωση σοφίτας.

Η διευθέτηση του εξαερισμού ενός κρύου σοφίτα δεν θα δημιουργήσει δυσκολίες. Λόγω του μεγάλου όγκου της σοφίτας, δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια στην κανονική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω της προεξοχής γείσο, του ιππέα και της κορυφογραμμής. Τα παράθυρα του Dormer, τα οποία απομακρύνονται με σχάρες και βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές της οροφής, παρέχουν ένα βύθισμα.

Η φυσική κυκλοφορία του αέρα συμβαίνει μέσω της θύρας εξαερισμού στην οροφή και στα παράθυρα των παραθύρων

Όταν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο εξαερισμός, τοποθετήστε αεριστήρες κατά μήκος του διαδρόμου. Αλλά έχουν νόημα εάν η γωνία κλίσης είναι μεγαλύτερη από 45 °. Διαφορετικά, σε δύσκολες περιοχές το χειμώνα, λόγω της συσσώρευσης του χιονιού, η εργασία των αεριστών θα είναι αναποτελεσματική.

Σε μικρές κλίσεις είναι προτιμότερο να κάνετε εξαναγκασμένο αερισμό, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες οροφής, αδρανειακούς στροβίλους ή ακροφύσια επαρκούς ύψους, ώστε να μην κοιμούνται με το χιόνι.

Βίντεο: πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στη σοφίτα

Εξαερισμός μονωμένου υπό στέγη χώρου (mansard)

Ο εξαερισμός της σοφίτας είναι επιθυμητός για να σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής, καθώς η τοποθέτησή του είναι πιο έντονη από τη συσκευή εξαερισμού του κρύου σοφίτα. Δεν υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα, επομένως ο χώρος για την ανταλλαγή αέρα δημιουργείται λόγω του πηνίου του καροτσιού που τοποθετείται μεταξύ του θερμαντήρα και του δαπέδου.

Η κυκλοφορία αέρα στον μονωμένο χώρο οφείλεται στο κενό εξαερισμού στο κέικ στεγών

Επιπλέον, είναι υποχρεωτική μια απόσταση τουλάχιστον 2-3 cm μεταξύ υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης. Εάν το βάθος των δοκών δεν σας επιτρέπει να κάνετε την απαραίτητη κάθαρση, τότε αυξάνεται με τη βοήθεια των σανίδων.

Αλλά αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα είναι μάλλον δύσκολο να γίνει στις στέγες σύνθετων σχημάτων με πολλούς στροφές και κόμβους. Επομένως, οι κηπουροί συμβουλεύουν να τοποθετηθούν απευθείας στις μεμβράνες διάχυσης του θερμαντήρα (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες αφήνουν την υγρασία σε μία μόνο κατεύθυνση.

Βίντεο: αερισμένο πατίνι στο φεγγίτη

Εξαερισμός στέγης ραφής

Η κεκλιμένη στέγη, όπως όλοι οι άλλοι τύποι στέγης, χρειάζεται κανονική κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή. Και αυτό παρέχεται μέσω ενός διακένου μεταξύ της επικάλυψης και της θερμομονωτικής στρώσης τουλάχιστον 50 mm, για την οποία συλλέγονται τα χείλη από μία ράβδο 50x40 ή 50x50 mm. Επιπλέον, η μόνωση για μεγαλύτερη αξιοπιστία προστατεύεται με μια ταινία φραγμού ατμών.

Για να αντλούν την υγρασία από ventzazora οροφής έξοδο τοποθετημένη εξαερισμού για να στέκεται στέγες ραφή στην περιοχή της κορυφογραμμής δεν είναι περισσότερο από 0,6 m.

Η έξοδος εξαερισμού για τη ραφή και τη μαλακή οροφή χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση της υγρασίας από τη θύρα εξαερισμού

Τοποθετημένο από όλους τους κανόνες και καλά αεριζόμενη οροφή στέγης θα διαρκέσει περίπου 25 χρόνια χωρίς μεγάλες επισκευές.

Αερόστρωτη στέγη

Για τον εξοπλισμό των αεραγωγών,

 • κενά αέρα στην κάτω επιφάνεια της οροφής.
 • κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα πάνω από τον θερμαντήρα (εις βάρος του πηλού).
 • κουκούλες στην κορυφή της επιφάνειας της στέγης κατά 15% περισσότερο από την περιοχή των οπών τροφοδοσίας, καθώς ο καλός εξαερισμός απαιτεί χαμηλή πίεση στη σοφίτα.

Δεν είναι δύσκολο να εξοπλιστεί ο αερισμός με τα χέρια του. Το γενικό σχήμα είναι ένα - να δημιουργήσει ρωγμές κάτω από τις προεξοχές γείσο, για να τους προστατεύσει με μια ταινία ή ένα πλέγμα, για να δημιουργήσει ένα κενό μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα.

Περαιτέρω εργασία εξαρτάται από την κλίση της οροφής. Με κλίση κλίσης 10-45 °, το διάκενο εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφογραμμή και καλύπτεται με έναν αεριστήρα κορυφογραμμής με προστατευτικό φίλτρο από αφρό πολυουρεθάνης. Ένα τέτοιο μήκος αερισμού περίπου 60 cm αέρα 25 m 2 σοφίτα χώρο.

Βίντεο: εγκατάσταση ενός αεριστήρα κορυφογραμμής

Αν η δομή της οροφής δεν παρέχεται skate ή κλίση ράμπες είναι από 5 έως 12 °, είναι αναγκαίο να αυξηθεί ο αριθμός των ανοιγμάτων παροχής αέρα στο κάτω μέρος της οροφής, και στην ανώτερη ζώνη εξαεριστήρας οριστεί σε απόσταση 0,5-0,8 m από τις υψηλότερες θέσεις της οροφής.

Με αυτή τη διάταξη, ο αεριστήρας εκπέμπει 5 τ.μ. στον αττικό χώρο, αλλά αν η κατασκευή είναι σε καλά αεριζόμενο χώρο, τότε η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 25 m².

Βίντεο: Εγκατάσταση ενός αεριστήρα σημείων

Μέγεθος αεριζόμενου κενού στην κορυφογραμμή

Το μέγεθος του αεριζόμενου κενού εξαρτάται από την κλίση των παγοπέδιων - όσο μικρότερη είναι η κλίση της οροφής, τόσο μεγαλύτερο είναι το ύψος ανοχής. Ο τύπος του θερμομονωτικού υλικού στο μέγεθος του κενού δεν επηρεάζει, αλλά ο τύπος της στέγης είναι πολύ σημαντικός. Κάτω από την άκαμπτη επίστρωση (μέταλλο, κυματοειδή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό τμήμα 25x50 μανδύα kontreyku mm, δεδομένου ότι δεν είναι μια συνεχής επικάλυψη, και που διαθέτουν κενά και τις αρθρώσεις, μέσω των οποίων κυκλοφορεί επίσης αέρα τους. Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύονται να πειραματίζονται και για μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή προτείνουμε τη χρήση ράβδων 50x50 mm για όλες τις επικαλύψεις, δηλ. Για να φτιάξετε μια βέλτιστη απόσταση 50 mm.

Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα μέσω της οροφής από την κυματοειδή σανίδα

Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, με εξαίρεση την ηλεκτρική, περιλαμβάνει την απόσυρση στην οροφή των καμινάδων για την απελευθέρωση προϊόντων καύσης στην ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε πώς να φτάσετε την καμινάδα μέσα από το κυματοειδές χαρτόνι.

 1. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η καμινάδα είναι τοποθετημένη σωστά - το σημείο εξόδου θα πρέπει να βρίσκεται στη σκοτεινή βόρεια πλευρά, όπου ο ήλιος δεν χτυπά πολύ.
 2. Επιλέξτε το σχήμα του σωλήνα και το μέγεθος της διατομής του, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες του εδάφους, την ανακούφιση και τη θερμοκρασία των καυσαερίων.
 3. Στη συνέχεια καθορίζονται με το ύψος του σωλήνα σύμφωνα με το SNIP.
 4. Κάνετε έναν σωλήνα για τον εαυτό σας ή αγοράστε ένα τελικό και πραγματοποιήστε την εγκατάσταση.

Βίντεο: Η διέλευση του σωλήνα από την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού

Ύψος των αξόνων εξαερισμού σύμφωνα με το SNIP

Κατά τον υπολογισμό του ύψους των αξόνων εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη:

 • ανύψωση του σωλήνα σε σχέση με το υψηλότερο σημείο της οροφής και των παρακείμενων κτιρίων.
 • συνολικό μήκος του καναλιού καπνού.
 • μέγεθος του κεφαλιού ·
 • ύψος σχεδίασης.

Απαιτήσεις και κανόνες για το SNIP:

 • για μια επίπεδη οροφή, το ελάχιστο ύψος είναι 1 m.
 • εάν η καμινάδα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μ. από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα υψηλότερο από το ανώτερο σημείο της οροφής.
 • εάν η καπνοδόχος βρίσκεται σε απόσταση 1,5-3 m από την κορυφογραμμή, η κεφαλή του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο της σπασμένης οροφής.
 • όταν η καπνοδόχος είναι εγκατεστημένη σε απόσταση μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή, το ανώτερο τμήμα της πρέπει να βρίσκεται σε μια γραμμή υπό όρους που προέρχεται από την κορυφογραμμή κατά μήκος της ράμπας υπό γωνία 10 °.

Το ύψος της ανόδου της κεφαλής της καμινάδας εξαρτάται από τη θέση της σε σχέση με την κορυφογραμμή

Αν οι εστίες άλλων καναλιών αερισμού βρίσκονται κοντά, το ύψος θα πρέπει να υπερβαίνει τα άλλα 20 cm.

Βίντεο: πώς να υπολογίσετε το ύψος της καμινάδας

Ανεμιστήρες στέγης

Οι εξαεριστήρες αερισμού είναι ειδικές συσκευές για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και για την αποστράγγιση της υγρασίας και του υδρατμού. Χρησιμοποιούνται σε επίπεδες στέγες, αποτρέποντας την διόγκωση του υλικού κυλίνδρου από διόγκωση λόγω μεταβολών της θερμοκρασίας και σε κεκλιμένες στέγες για αποτελεσματικό αερισμό και απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.

Τα Flyugarki (αεριστήρες) παράγουν διαφορετικά μεγέθη και σχέδια. Θεωρούνται ως τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού. Σε μια επίπεδη οροφή, εγκαθίστανται σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα στα σημεία όπου τα πλακίδια συνδέονται. Σε κατακόρυφες κατασκευές βρίσκονται πιο κοντά στην κορυφογραμμή (0,6 μ. Από αυτήν) ή στους χώρους διέλευσης των βουνών (σε σύνθετες στέγες).

Στις κεκλιμένες στέγες οι αεριστήρες τοποθετούνται πιο κοντά στην κορυφογραμμή ή σε μέρη όπου σκίζεται η οροφή

Το υλικό κατασκευής είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας AISI 316 ή από ισχυρό πολυπροπυλένιο, ώστε να αντέχει σε ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών από -40 έως + 90 ° C.

Εγκατάσταση αεριστήρων σε επίπεδη οροφή

Όταν επικαλύπτονται διπλά στρώματα με υλικά κυλίνδρων, οι αεριστήρες τοποθετούνται στο κάτω στρώμα:

 1. Μέσω ενός στρώματος και των στρώσεων ενός θερμαντήρα κόβουμε ένα διάφραγμα με τη διάμετρο ενός σωλήνα ενός αεριστήρα.
 2. Καλύψτε το με χαλίκι και συνδέστε τον αεριστήρα στην καυτή μαστίχη.
 3. Μετά την ψύξη, στερεώστε το με βίδες.
 4. Το επάνω στρώμα του καλύμματος στέγης τήκεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αεριστήρας να είναι στη θέση της επικάλυψης (15 cm) των ιστών, οι κόμβοι σφραγίζονται.

Βίντεο: Εγκατάσταση του αεριστήρα από τα χέρια του σε μια μαλακή οροφή δύο επιπέδων, Μέρος 1

Σε ένα μόνο στρώμα, οι αεριστήρες τοποθετούνται στην επίστρωση, κάνοντας μια τρύπα πριν από το φράγμα ατμών. Η επικάλυψη τοποθετείται επί του αεριστήρα φούστα από πάνω και υπερτίθενται ζεστό μαστίχα έμπλαστρο, επικαλύπτοντας το φούστα και το άνοιγμα επάνω στην επικάλυψη για περίπου 15 εκατοστά. Zateev αεριστήρα στερεωμένα με βίδες, το αντέρεισμα υποβάλλεται σε επεξεργασία με σφραγιστικό.

Βίντεο: Εγκατάσταση αεριστήρα σε μαλακή οροφή δύο επιπέδων, μέρος 2

Εγκατάσταση αεριστήρων σε μέταλλο και κυματοειδές χαρτόνι

Εγκατάσταση από τις εξόδους εξαερισμού στις στέγες τραπεζοειδούς λαμαρίνας και την ίδια και περιλαμβάνει μια παραβίαση του κάλυψη στεγών, γι 'αυτό πρέπει να διεξάγεται πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να μην πρέπει να αλλάξουν τις αλλοιωμένα φύλλα που καλύπτουν υλικό.

 1. Εφαρμόστε στο χώρο εγκατάστασης ένα πρότυπο (που περιλαμβάνεται στο κιτ), περιγράψτε και κόψτε την τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής.
 2. Ενισχύστε τη σφράγιση με βίδες και εφαρμόστε στεγανωτικό.
 3. Τοποθετήστε τον αεριστήρα, στερεώστε με μεντεσέδες και πρόσθετες βίδες.
 4. Από το εσωτερικό της σοφίτας, οι θέσεις διέλευσης των σωλήνων εξαερισμού σφραγίζονται με στεγανωτικό.

Κατά την εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα επώνυμα συνδετικά στοιχεία που συνοδεύουν το κιτ.

Βίντεο: Εγκατάσταση εξαερισμού σε μέταλλο

Βασικά σφάλματα κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού: πώς να τα αποφύγετε

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι εξοπλίζουν τη στέγη του σπιτιού από μόνοι τους, θα εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στην εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού.

 1. Τα πρότυπα SNiP δεν λαμβάνονται υπόψη.
 2. Επιλέγονται ανεπαρκή στοιχεία εξαερισμού.
 3. Οι αγωγοί δεν είναι συμμετρικοί.
 4. Η χωρητικότητα του συστήματος υπολογίζεται λανθασμένα και δεν λαμβάνεται υπόψη το ισοζύγιο θερμότητας.
 5. Εσφαλμένη εργασία εγκατάστασης.

Ο βασικός κανόνας κατά τον σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού - όσο πιο αναλογικό και μικρότερο είναι ο αερισμός, τόσο πιο αποτελεσματικά και με λιγότερους θορύβους θα λειτουργήσει.

Επισκόπηση των συστημάτων εξαερισμού

Όταν ρυθμίζετε τον αερισμό μερικές φορές υπάρχει μια δυσκολία στην επιλογή των εξαρτημάτων. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, των οποίων τα προϊόντα αξίζουν προσοχή.

Ανεμιστήρας οροφής "Virplast"

Εξοπλισμός Το WirPlast χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς - την εγκατάσταση χώρων εξαερισμού ή εξαεριστικών (σύστημα αποχέτευσης), ως απορροφητήρας κουζίνας, για την εγκατάσταση κεραιών ή εξαρτημάτων ηλιακών κυψελών.

 • εύκολη εγκατάσταση λόγω ενσωματωμένου επιπέδου αλκοόλ, η οποία εξαλείφει τυχόν σφάλματα.
 • Πλήρης στεγανότητα στην οροφή.
 • κομψό σχέδιο?
 • μια ποικιλία μοντέλων για όλους τους τύπους κάλυψης.
 • 10 χρόνια εγγύηση.

Εξοπλισμός εξαερισμού Το WirPlast είναι υψηλής ποιότητας, το οποίο επιβεβαιώνεται από μια δεκαετή εγγύηση για όλα τα προϊόντα

Ανεμιστήρας οροφής "Technonikol"

Τα συστήματα αερισμού "Technonikol" παράγονται σε δύο παραλλαγές:

 • για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.
 • Για κυκλοφορία αναγκαστικού αέρα σε σοφίτες και σοφίτες.
 • αισθητικό σχεδιασμό και προσιτή τιμή.
 • αυξημένη αξιοπιστία και αντοχή σε κρούση όλων των στοιχείων. Επιτεύχθηκε με τα πρόσθετα που εισήχθησαν στο κύριο υλικό του HDPE.
 • Μια απλή εγκατάσταση με λεπτομερείς οδηγίες.

Ανεμιστήρας οροφής Vilpe

Προϊόντα Vilpe - η ανάπτυξη της φινλανδικής εταιρείας SK Tuote Oy. Εξαιρετικό ως σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, εγκατεστημένο τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και κατά την επισκευή.

 • είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο, επομένως δεν είναι ευαίσθητο στη διάβρωση.
 • ανθεκτικές στις υπεριώδεις και κλιματικές διαφορές.
 • φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αντέχει σε σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας από -40 έως +80 ° C και περιστασιακά άλματα από -55 έως +120 ° C.
 • μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοντέρνου σχεδιασμού.

Ο εξαερισμός της οροφής του Vilpe είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο και αντέχει σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας

Ανεμιστήρας οροφής Kronoplast

Η επιτυχία και η ζήτηση των προϊόντων Kronoplast οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία παράγει σχεδόν όλα τα μέρη για τη συσκευή εξαερισμού ιδιωτική κατοικία - κάτω από την στέγη αερισμό, παραγωγή κουζίνα, ηλεκτρική εξόδους, αποχέτευσης ανύψωσης, κλπ...

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι η 100% στεγανότητα στην οροφή όλων των εξόδων, χωρίς την οποία ο πλήρης αερισμός είναι εξωπραγματικός. Στοιχεία στέγης είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε επίστρωση σε έξι βασικά χρώματα.

Βίντεο: εγκατάσταση εξαερισμού στην οντουλίνη

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στέγης είναι μια σημαντική και αναγκαία διαδικασία που απαιτεί προσοχή και ευθύνη. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας, τηρώντας τους υποχρεωτικούς κανόνες και κανονισμούς. Μόνο στην περίπτωση αυτή η οροφή του σπιτιού δεν θα «φωνάξει» ποτέ. Καλή τύχη σε σας.