Συσκευή εξαερισμού μέσω του τοίχου προς το δρόμο

Ο εξαερισμός μέσω του τείχους στο δρόμο, πιο συγκεκριμένα η δομή, τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του, ενδιαφέρεται συχνότερα για τους καταναλωτές. Μια τέτοια τρύπα στον τοίχο γίνεται συνήθως στην κουζίνα ή το μπάνιο.

Προτού προχωρήσετε στην εργασία, είναι απαραίτητο να διευκρινίσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τους κανόνες εγκατάστασής του, ώστε να μην διαταραχθεί η θερμομόνωση των χώρων.

Ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο εξασφαλίζει την εισροή φρέσκου και καυσαερίου στις περιπτώσεις που η φυσική κίνηση του αέρα δεν είναι αρκετή για να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό μικροκλίμα σε μια κατοικημένη περιοχή.

Ποικιλία κατασκευών

Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού έγινε μια αναγκαιότητα σε εκείνα τα σπίτια όπου είχαν εγκατασταθεί πλαστικά παράθυρα. Αυτή η σφραγισμένη κατασκευή εξαλείφει πλήρως την ελεύθερη φυσική ροή καθαρού αέρα μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των πτερυγίων.

Στα σύγχρονα σπίτια (τόσο πολυώροφα όσο και ιδιωτικά) δεν υπάρχει ειδικά οργανωμένο και δημιουργημένο δίκτυο καναλιών μέσω του οποίου ο φρέσκος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο σύμφωνα με την αρχή του σχεδίου.

Αυτό σημαίνει ότι σε τέτοια κτίρια δεν υπάρχει κανένα σύστημα απόλυτα ανεξάρτητο από άλλες συσκευές που να παρέχουν άνετες συνθήκες για όσους βρίσκονται στο δωμάτιο. Με την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, δημιουργείται ένα σύστημα στους τοίχους ιδιωτικών κατοικιών:

 • με μηχανική απόσυρση των μαζών του αέρα.
 • με φυσική εισροή.
 • σε συνδυασμό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τη θέση της τρύπας στον τοίχο και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή και να αγοράσετε ένα σύστημα για να εξασφαλίσετε φυσικό ή μηχανικό αερισμό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα με την οποία κινείται ο αέρας με φυσικό εξαερισμό είναι μόνο 1 m³ / h, ενώ κατά την εγκατάσταση ενός μηχανικού συστήματος αυξάνεται στα 5 m³ / h.

Ποικιλία εξοπλισμού και υπολογισμός δεικτών

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο δημιουργείται ακριβώς με την ελάχιστη ταχύτητα των μαζών του αέρα, έτσι οι περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται για συνδυασμένες συσκευές.

Με τον εξοπλισμό του εξαερισμού μέσω του τοίχου προς το δρόμο αξίζει να προσέχετε όχι μόνο τη σωστή θέση της οπής για τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση της συσκευής αλλά και τις παραμέτρους της.

Κάθε μία από τις υπάρχουσες κατασκευές είναι εξοπλισμένη με ένα ισχυρό ανεμιστήρα, η εκτόξευση του οποίου πραγματοποιείται:

 • χειροκίνητα.
 • στο σήμα αισθητήρα υγρασίας.
 • Με το χρονοδιακόπτη σύμφωνα με την επιλεγμένη λειτουργία.

Προτού να αγοράσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια τα βασικά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αυτό είναι εύκολο να γίνει, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τον τύπο, γνωρίζοντας την ένταση του δωματίου και την τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας που έχει καθοριστεί γι 'αυτό:

 • κουζίνα - 15 φορές?
 • τουαλέτα - 8 φορές.
 • μπάνιο - 20 φορές (λόγω της υψηλής υγρασίας).

Ο υπολογισμός διεξάγεται σύμφωνα με τον τύπο M = O x B, όπου:

 • M - ισχύς του εγκατεστημένου ανεμιστήρα.
 • O - ο όγκος του δωματίου όπου θα γίνει η τρύπα στον τοίχο.
 • Β είναι ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού, δείτε αυτό το βίντεο:

Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στον τοίχο απέναντι από την πηγή φυσικής εισαγωγής αέρα, στο πάνω μέρος του είναι πιο κοντά στην οροφή.

Εκτέλεση έργων

Για να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αερισμό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με μια στεφάνη στεφάνης με τη σωστή διάμετρο. Ένας σύνδεσμος από πλαστικό περιλαμβάνεται στην παράδοση ή την πώληση του εξοπλισμού.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η τρύπα στον τοίχο από τούβλα για συστήματα εξαερισμού έχει μια τετράγωνη διατομή, χρειάζεστε ένα διάτρητο τρυπάνι με μια ωμοπλάτη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη δημιουργία της επιθυμητής οπής και τοποθέτηση στο τοίχωμα της ζεύξης, είναι δυνατό να προχωρήσουμε με τη σήμανση για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα. Ως σύνδεσμοι χρησιμοποιείτε τα καρφιά ή τους γόμφους. Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος από την πλευρά του δρόμου.

Όλες οι ρωγμές γύρω από την τρύπα στον τοίχο πρέπει να γεμίζουν προσεκτικά με αφρό στήριξης, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας σφράγιση της δομής.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής προστατεύει το δωμάτιο από τις ψυχρές ροές

Η τοποθέτηση της βαλβίδας ελέγχου είναι απαραίτητη για να αποτρέψετε την είσοδο ψυχρού αέρα στο δωμάτιο όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός. Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου και δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες εγκατάστασης, αλλά εάν είναι απαραίτητο, υπάρχει μια βαλβίδα ελέγχου στο εσωτερικό του τοίχου.

Στο τέλος των χειρισμών στον εξωτερικό τοίχο, στερεώνεται μια διακοσμητική σχάρα, η οποία εμποδίζει τη διείσδυση ψυχρού αέρα σε μια στιγμή που αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Ο φυσικός αερισμός είναι εξοπλισμένος με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής. Τοποθετείται δημιουργώντας μια διαμπερή οπή στον τοίχο του κτιρίου, αλλά σε αντίθεση με τον μηχανικό σχεδιασμό, ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη ροή του εισερχόμενου αέρα. Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας σε σπίτια που είναι χτισμένα στις πιο ψυχρές περιοχές, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να καταψυχθεί και να προκαλέσει το πάγωμα του τοίχου. Για παράδειγμα, συσκευή εξαερισμού κουζίνας, δείτε αυτό το βίντεο:

Ο εξαερισμός στον τοίχο του σπιτιού είναι μια απαραίτητη κατασκευή όπου ξύλινα δάπεδα τοποθετούνται σε κορμούς. Η ποιοτική κυκλοφορία των αέριων μαζών θα αποφύγει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα, θα απαλλαγεί από υψηλή υγρασία στο δωμάτιο και θα διατηρεί την άνεση.

Εξαερισμός από τον τοίχο στον δρόμο: εγκατάσταση της βαλβίδας μέσα από μια τρύπα στον τοίχο

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.

Εξαερισμός εξαερισμού μέσω του τοίχου μιας ιδιωτικής κατοικίας: η συσκευή και η αρχή λειτουργίας, ο υπολογισμός της χωρητικότητας και των διαστάσεων του συστήματος και του συστήματος εγκατάστασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα της ανταλλαγής ποιότητας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία προκύπτει λόγω της έλλειψης ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού το οποίο δεν παρέχεται από τον ιδιοκτήτη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Διορθώστε το σφάλμα χρησιμοποιώντας την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Ένας τρόπος για να το εξασφαλίσετε - εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με πρόσβαση στον τοίχο. Λεπτομερείς οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εργασία σας.

Ο σχεδιασμός αυτός θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για την ελάχιστη απαιτούμενη κυκλοφορία αέρα;

Μέσα από την τρύπα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε αερισμό τριών τύπων:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • σε συνδυασμό.

Κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματική ή αναποτελεσματική, ανάλογα με το πόσο λεπτομερώς τηρούνται οι κανόνες της ρύθμισής της. Η θέση του αγωγού αερισμού (στον τοίχο, στον κάτω ή στον πάνω όροφο) δεν έχει σημασία.

Αλλά η υψηλότερη πιθανότητα να επιτευχθεί καλή ανταλλαγή αέρα μέσω μιας οπής στον τοίχο είναι η χρήση ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Εάν επιλέξετε και εγκαταστήσετε σωστά μια τέτοια συσκευή, η κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία μέσω του τοίχου θα εξασφαλίσει σταθερή ροή καθαρού αέρα.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Υπάρχουν πολλοί τύποι βαλβίδων εξαγωγής. Για τη συσκευή αερισμού μέσω του τοίχου, εκείνες που οι πλοίαρχοι αποκαλούν "εισροή τοίχου", και οι κατασκευαστές - "βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου" είναι κατάλληλες. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα αποτελείται από πολλά στοιχεία.

 1. Ο αγωγός αέρα. Αυτό ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην τρύπα στον τοίχο.
 2. Εξωτερικό τρίψιμο. Αυτό το στοιχείο της συσκευής είναι απαραίτητο για την προστασία του αεραγωγού από τη διείσδυση σκόνης, συντρίμμια, φύλλωμα δέντρων, έντομα.
 3. Κουρτίνες. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφύσηση αέρα σε καιρικές συνθήκες.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Πάνελ με διακοσμητικό κάλυμμα.

Τα εξαρτήματα των βαλβίδων εισαγωγής με το τοίχωμα παρατίθενται για φυσικό εξαερισμό. Σε όργανα αναγκαστικού τύπου, υπάρχει ανεμιστήρας και ο σχεδιασμός τροποποιείται ελαφρώς, ανάλογα με το μοντέλο. Αλλά η αρχή της συσκευής είναι η ίδια.

Υπάρχουν μοντέλα με θερμικός ανακτητής. Αυτή είναι μια συσκευή εξοικονόμησης θερμότητας που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού. Εργαστείτε με βάση την αρχή της συλλογής θερμότητας στον αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο και μεταφέρεται (θερμότητα) στον εισερχόμενο αέρα. Έτσι, παρά την εντατική ανταλλαγή αέρα, διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Σε περιοχές με κρύο κλίμα, συνιστάται η μόνωση της οπής εξαερισμού στον τοίχο. Για το σκοπό αυτό, η πολυφαγία χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά άλλα υλικά: μινυβάτης, υαλοβάμβακας, αφρός αφρός, αφρώδες ελαστικό.

Υπάρχουν συσκευές εξαγωγής που αποδείχτηκαν στη θετική πλευρά. Σχετικά με αυτές τις συσκευές πολύ καλή ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες.

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό και λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για τέτοιες εισροές, η εγκατάσταση συνιστάται κοντά σε θερμαντικά σώματα. Η συσκευή αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα;
 • έναν ηχοαπορροφητή κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • ένα χοντρό φίλτρο.
 • μόνωση από αφρώδες πολυαιθυλένιο (τοποθετημένο στο πλάι του δωματίου).
 • πλαστικό αγωγό?
 • εξωτερικό πλέγμα.

Το πλήρες σετ περιλαμβάνει συνδετήρες. Η μέση τιμή είναι 1800 ρούβλια.

Η βαλβίδα είναι μια αυτόματη συσκευή για παροχή αέρα. Εξοπλισμένο με φίλτρο, δεν απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Η ρύθμιση της ροής αέρα παρέχεται από έναν θερμικό αισθητήρα ο οποίος λειτουργεί σε ένα καθορισμένο κατώφλι.

Η συνεχής παροχή αέρα παρέχεται μέσω διακένου πλάτους 4 mm. Όταν ενεργοποιηθεί ο αυτοματισμός, το κενό αυξάνεται όσο είναι απαραίτητο για την εισροή του απαιτούμενου τμήματος αέρα. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Η μέση τιμή είναι 13.700 ρούβλια.

Βαλβίδα τοίχου για φυσικό αερισμό. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρα για καθαρισμό του αέρα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και γύρης. Τοποθετείται σε τοίχους με πάχος όχι μεγαλύτερο από 580 mm. Διαθέτει εξασθένηση ήχου υψηλής ποιότητας, είναι μονωμένη από το εσωτερικό. Χώρα προέλευσης - Γερμανία. Η μέση τιμή είναι 6700 ρούβλια.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι κλιματολόγοι έχουν από καιρό αποδείξει ότι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο για 10 ώρες 1-2 ατόμων είναι 2000 ppm. Για μια άνετη ευημερία ενός ατόμου, επιτρέπεται όχι περισσότερο από 700 ppm. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακουχία και η κόπωση μετά το ξύπνημα προκαλούνται από ανεπαρκή οξυγόνο στον αέρα.

Ο εξαερισμός Pritochka έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη όλων των σχετικών προβλημάτων. Η αρχή της δουλειάς της είναι να απομακρύνει τον αέρα από τις εγκαταστάσεις και να παράσχει μια εισροή από το δρόμο. Ένα φυσικό βύθισμα συμβαίνει στην περίπτωση διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης και στις δύο πλευρές του τοίχου. Αυτές οι συνθήκες δεν επαρκούν πάντοτε για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε εισροή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα της κατάλληλης διατομής. Εγκαταστήστε βαλβίδες σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στην αίθουσα, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο.

Υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας και διαστάσεων του εξαερισμού

Ο επαγγελματικός υπολογισμός της ισχύος των συσκευών φυσικού ή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι σύνθετος και μεγάλος, απαιτεί ειδικές γνώσεις. Για την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων χρησιμοποιήστε ένα απλοποιημένο σύστημα, στο οποίο είναι απαραίτητο να βρείτε μόνο δύο δείκτες.

 1. Διάμετρος του αγωγού. Για εγκαταστάσεις είναι επαρκής για να επιλέγουν οποιαδήποτε από τις τρεις ενότητες 100 (για τον ανεμιστήρα της μικρής χωρητικότητας), 125 (συσκευές μεσαίας ισχύος) και 150 mm (για την ταχεία εξαναγκασμένο αερισμό).
 2. Η απόδοση του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με το SNiP, μια πλήρης αντικατάσταση του αέρα στις κατοικίες πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την ώρα. Για να διαπιστωθεί η απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής, ο όγκος του δωματίου (και συνεπώς ο αέρας σε αυτό) πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματικότητα του αερισμού επηρεάζει τη μορφή του καναλιού. Πρέπει να είναι ευθεία και μέσα. Μια τρύπα που τρέχει υπό γωνία και κλίση θα πάρει τουλάχιστον το 7% της ισχύος του ανεμιστήρα.

Η διαμόρφωση της εγκατάστασης αγωγών παροχής αέρα είναι μόνο μία: μια διαμπερή οπή στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η διάταξη τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το κόστος αυτού του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από την τιμή της εισροής τοίχου. Εάν η τοποθέτησή της θα γίνει από έναν ειδικό, θα πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες της. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τοποθετούν την κουκούλα στον τοίχο.

Όλοι οι κατασκευαστές των παραποτάμων συνοδεύουν τα προϊόντα τους με λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτησή τους. Η κύρια δυσκολία είναι ο σχηματισμός μιας τρύπας στον τοίχο.

Εγκατάσταση εξαερισμού στον τοίχο

Για να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εργαλεία για τη γεώτρηση του τοίχου. Θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι, τρυπάνι ή ειδικό ακροφύσιο - μια κορώνα μεγάλης διαμέτρου. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καλωδίωση στον επιλεγμένο χώρο. Η οπή πρέπει να είναι οριζόντια, με ομοιόμορφα τοιχώματα. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία για τη δημιουργία του, προχωρήστε στην εγκατάσταση της εισροής.

 • Βήμα 1. Εισάγετε τον αγωγό στην τρύπα, στερεώστε τον με αποστάτες έτσι ώστε να αναλάβει μια οριζόντια θέση.
 • Βήμα 2. Γεμίστε τις εγκοπές ανάμεσα στον αγωγό και τα τοιχώματα της οπής με αφρό στερεώσεως. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ινώδη μόνωση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να στερεώσετε σταθερά το σωλήνα.
 • Βήμα 3. Από την πλευρά του δρόμου μέχρι την έξοδο του αγωγού τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα. Εάν στο κιτ περιλαμβάνεται φίλτρο ή / και απορροφητήρας, τοποθετήστε τα.
 • Βήμα 4. Βάλτε μια λαστιχένια ταινία στο μανίκι του ανεμιστήρα και τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στον σωλήνα. Συνδέστε το δίκτυο.
 • Βήμα 5. Στο πλάι του δωματίου, τοποθετήστε το κεφάλι με το διακοσμητικό πλαίσιο.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι η εγκατάσταση εισροής τοίχου σε ιδιωτική κατοικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό και σωστή επιλογή της συσκευής.

Αγωγός εξαερισμού μέσω τοίχου

Η εγκατάσταση του εξαερισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της διευθέτησης οποιουδήποτε σπιτιού. Χωρίς σωστά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα, η κανονική δραστηριότητα ζωής ενός ατόμου δεν θα είναι δυνατή. Αν υπάρχει ανεπαρκής αερισμός, το φινίρισμα, τα δομικά υλικά και γενικά όλα όσα βρίσκονται στο δωμάτιο αρχίζουν να υποβαθμίζονται. Στα διαμερίσματα, η διάταξη των κόμβων εκτελείται πιο συχνά μέσα από τον τοίχο.

Το σύστημα αερισμού στο σπίτι.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, χρησιμοποιούνται συνδυασμένες μέθοδοι για τη διευθέτηση διαβάσεων μέσω τοίχων και οροφών. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το σύστημα εξαερισμού, πρέπει πρώτα απ 'όλα να επιλέξετε το σωστό τύπο ανταλλαγής αέρα, να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς και να σκεφτείτε πώς πρέπει να διέρχονται οι αγωγοί μέσα από τους τοίχους.

Συσκευή εξαερισμού μέσω του τοίχου: διαθέσιμες επιλογές

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι εξαερισμού. Μπορείτε να εκτελέσετε την εγκατάσταση:

 1. Ανταλλαγή αέρα με φυσική κυκλοφορία.
 2. Συστήματα με εξαναγκασμένη αφαίρεση αέρα.
 3. Μικτή ανταλλαγή αέρα.

Ο φυσικός εξαερισμός λειτουργεί εντελώς εκτός σύνδεσης. Είναι απαραίτητο μόνο να εξοπλιστεί το σύστημα αεραγωγών. Τις περισσότερες φορές οι αγωγοί περνούν μέσα από τον τοίχο. Δεν έχουν εγκατασταθεί πρόσθετοι μηχανισμοί. Ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη διαφορά τιμών πίεσης και θερμοκρασίας στην αρχή και στο τέλος των αγωγών.

Σχήμα 1. Σχηματικό διάγραμμα αερισμού.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της ανταλλαγής αέρα με φυσική κυκλοφορία μπορούν να εντοπιστούν:

 1. Πλήρης αυτονομία. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετους μηχανισμούς και να συνδεθείτε με ηλεκτρισμό.
 2. Παροχή αβλαβών για τις ανθρώπινες συνθήκες.
 3. Προσιτό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης. Αρκεί μόνο να εκτελεστεί η εγκατάσταση αεραγωγών και να ελέγχεται περιοδικά η λειτουργία του συστήματος.

Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος αεραγωγών είναι ότι η ποιότητα του εξαερισμού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, με ισχυρές ριπές ανέμου μπορεί να προκύψει αντίστροφη ώση. Σε ζεστό καιρό, η κυκλοφορία του αέρα θα είναι σχεδόν απουσία, επειδή Για την κανονική λειτουργία του συστήματος, η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά την εξωτερική θερμοκρασία.

Ο φυσικός αερισμός βρίσκεται συχνά στα παλιά κτίρια και σε ορισμένα σύγχρονα κτίρια. Σε πολυώροφα σπίτια, η έξοδος αέρα εγκαθίσταται όπου βρίσκεται ο ανυψωτήρας. Βρίσκονται κατακόρυφα και μέσω αυτών ο αέρας εξάγεται προς τα έξω.

Προηγουμένως, η εγκατάσταση των καναλιών εφοδιασμού δεν προβλεπόταν από το σχεδιασμό του σπιτιού, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικοδόμοι πίστευαν ότι ο καθαρός αέρας θα εισέλθει στις εγκαταστάσεις μέσω ξύλινων πλαισίων παραθύρων ή τραβέρσας στο παράθυρο. Το ξύλο με τη φυσική του δομή είναι ένα αναπνεύσιμο υλικό. Ωστόσο, ακόμα πιο συχνά οι ιδιοκτήτες επιλέγουν πλαστικά παράθυρα, η στεγανότητα των οποίων αποκλείει τις συνθήκες φυσικής ανταλλαγής αέρα. Για το λόγο αυτό, όλο και συχνότερα δεν εγκαθίστανται μόνο οι αεραγωγοί, αλλά και η εγκατάσταση πρόσθετων μονάδων για τη δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Σχήμα 2. Διάγραμμα του συγκροτήματος διόδου εξαερισμού.

Με την έννοια του αερισμού γενικά, μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα: Εικ. 1.

Για να εγκαταστήσετε τους αγωγούς, θα χρειαστείτε τα εξής:

 1. Σύνθετα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού σύμφωνα με τον επιλεγμένο τύπο κατασκευής.
 2. Συνδετήρες (βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, κοχλίες αγκύρωσης - σύμφωνα με τα χρησιμοποιούμενα στοιχεία).
 3. Θερμομόνωση (συνήθως χρησιμοποιείται ορυκτός μαλτός).
 4. Ηλεκτρικό τρυπάνι.
 5. Punch.
 6. Χάρακας και μολύβι.
 7. Υγρά καρφιά.

Ιδιαιτερότητες εγκατάστασης αερισμού προσαγωγής

Προκειμένου ο φυσικός αερισμός να λειτουργεί σωστά, η τοποθέτηση εισόδων αέρα πραγματοποιείται στον εξωτερικό τοίχο. Η κουκούλα αφαιρείται στον τοίχο απέναντι ή σε άλλο δωμάτιο. Ο κόμβος πρόσβασης σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με αυτόν που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα: 2.

Για να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες αγωγών, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μέρη. Οι περισσότερες φορές είναι εγκατεστημένες:

 1. Μεταξύ της μπαταρίας θέρμανσης και του περβάζι παραθύρου.
 2. Στον τοίχο κοντά στο άνοιγμα του παραθύρου σε υψόμετρο περίπου 2 μ.
 3. Πάνω ή κάτω από το πλαίσιο παραθύρου.

Εικόνα 3. Διάγραμμα του συγκροτήματος διόδου εξαερισμού με τη βαλβίδα.

Ορισμένα σχέδια από πλαστικά παράθυρα υποθέτουν την παρουσία ενός παραθύρου τροφοδοσίας. Περιλαμβάνει ένα αποσβεστήρα και ένα φίλτρο, το οποίο καθιστά δυνατή τη ρύθμιση της λειτουργίας της βαλβίδας παροχής.

Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σύστημα αεραγωγών και να τους οδηγήσετε μέσα από τους τοίχους. Ωστόσο, για περιοχές με σκληρό κλίμα, η εγκατάσταση μιας τέτοιας τρύπας δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Μέσα από αυτό θα περάσει ο κρύος αέρας, και ο τοίχος θα καλυφθεί με συμπύκνωμα, το οποίο θα παγώσει αρκετά γρήγορα.

Η καλύτερη επιλογή για τέτοιες περιοχές είναι η εγκατάσταση μιας βαλβίδας κάτω από το παράθυρο, πάνω από το ψυγείο. Από το δρόμο θα υπάρχει ένα ρεύμα αέρα. Περνώντας από το ψυγείο, θα ζεσταθεί και θα εισέλθει στο δωμάτιο που είναι ήδη ζεστό.

Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε μια οβάλ, στρογγυλή ή ορθογώνια βαλβίδα. Το σχήμα της βαλβίδας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στα απλά διαμερίσματα. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαέρωσης κάτω από το παράθυρο

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού, πρέπει να τραβήξετε μια βαλβίδα, να την τοποθετήσετε στον τοίχο και να σημειώσετε με ένα μολύβι τη θέση της μελλοντικής τρύπας. Μετά από αυτό, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή με διατομή 60 mm. Αυτό γίνεται με μια διάτρηση. Η τρύπα του αεραγωγού θα πρέπει να γίνεται με κάποια προκατάληψη προς το δρόμο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων αρκεί μια κλίση 7 μοιρών.

Διάγραμμα της βαλβίδας εξαερισμού.

Πάρτε τον αγωγό και το μονωτικό υλικό. Τοποθετήστε τα στην προετοιμασμένη τρύπα. Ο θερμαντήρας τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές. Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από όλες τις ρωγμές, τις διορθώστε με ένα αφρώδες υλικό. Τοποθετήστε το σχέδιο της βαλβίδας. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η βαλβίδα και ο σωλήνας να μην έρχονται σε επαφή. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε σήμανση στον τοίχο για τη συσκευή σύνδεσης.

Μετά την προετοιμασία όλων των οπών, τοποθετήστε τους πείρους μέσα τους και τοποθετήστε το περίβλημα. Συνδέστε το στον τοίχο χρησιμοποιώντας βίδες. Τέλος, βάλτε το μπροστινό κάλυμμα. Στην εξωτερική πλευρά τοποθετείται στην σχάρα.

Σε αυτό, η εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Σε περίπτωση που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παρατηρήσετε ότι μία βαλβίδα δεν ανταποκρίνεται στην εργασία, εγκαταστήστε μια επιπλέον βαλβίδα ή αρκετές τέτοιες συσκευές. Διάφορα μοντέλα βαλβίδων διατίθενται προς πώληση. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με βύσματα αντιπροσωπεύονται ευρέως, τα οποία, αν είναι απαραίτητο, κλείνουν και ανοίγουν.

Στην περίπτωση μιας τέτοιας βαλβίδας, το συγκρότημα διέλευσης φαίνεται όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα: Εικ. 3.

Χαρακτηριστικά της συσκευής του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο σχεδιασμός του εξαναγκασμένου αερισμού συνεπάγεται την παρουσία ανεμιστήρων με επαρκή ισχύ. Θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε το σύστημα στις ανάγκες ενός συγκεκριμένου δωματίου. Για παράδειγμα, αν οι μισθωτές εγκαταλείψουν το διαμέρισμα ή το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ρυθμιστής μπορεί να ρυθμιστεί σε ελάχιστη λειτουργία. Η απόλυτη αποσύνδεση του συστήματος δεν είναι επιθυμητή.

Εάν σχεδιάζετε ένα σύστημα χωρίς τη χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα, η ενέργεια θα καταναλώνεται στο ελάχιστο. Οι τρύπες των αεραγωγών είναι καλύτερα διαμορφωμένες κατευθύνονται προς εκεί όπου οι μισθωτές του σπιτιού ξοδεύουν περισσότερο τον χρόνο τους.

Πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση, ο σχεδιασμός του συστήματος προετοιμάζεται και προετοιμάζεται. Οι αγωγοί εγκαθίστανται σε κάθε δωμάτιο. Όλοι οι απαραίτητοι υπολογισμοί και σχεδιασμός πρέπει να γίνονται με γνώση του θέματος. Ελλείψει των αναγκαίων δεξιοτήτων και εμπειριών, είναι προτιμότερο να ανατεθεί η εργασία αυτή σε ειδικό. Απευθείας, μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, με βάση το σχέδιο, τις απαιτούμενες διαστάσεις και τη θέση των εξαρτημάτων.

Εγχειρίδιο για την εγκατάσταση του συστήματος αναγκαστικής τροφοδοσίας

Ο απλούστερος τρόπος για να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα είναι η τοποθέτηση των βαλβίδων εισαγωγής με τον ανεμιστήρα στον τοίχο.

Σχέδιο του φίλτρου εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Αυτά τα συγκροτήματα εγκαθίστανται σε κάποια ακολουθία. Αρχικά κάνετε μια τρύπα στο φέρον τοίχο που οδηγεί στο δρόμο. Κάντε το όπως κάνατε στις οδηγίες εγκατάστασης για τη δομή εισαγωγής αέρα που περιγράψαμε προηγουμένως. Τοποθετήστε το σωλήνα αέρα στο άνοιγμα. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στο εσωτερικό αυτού του σωλήνα.

Από την πλευρά του δρόμου στον αγωγό του αεραγωγού είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια σχάρα. Απευθείας στο δωμάτιο, πραγματοποιείται η συναρμολόγηση της μονάδας με το φίλτρο στον τοίχο. Ο αέρας θα περάσει από αυτό το στοιχείο. Χάρη στο φίλτρο, οι μάζες εισερχόμενου αέρα απαλείφονται από επιβλαβείς εγκλείσεις. Μετά το φίλτρο, ο αέρας διέρχεται από το υλικό που απορροφά το θόρυβο και στη συνέχεια μέσω του ηλεκτρικού θερμαντήρα. Η εγκατάσταση της ηλεκτρικής θερμάστρας είναι υποχρεωτική. Σε κρύο καιρό, θα ζεσταθεί ο αέρας του δρόμου.

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού επιτρέπει την κατανομή του αέρα στους χώρους, αλλά αυτό απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγών. Για να διασφαλιστεί η διανομή του αέρα μέσω των δωματίων, συνδέονται στη μονάδα μονάδες ανοξείδωτου ή πλαστικού. Οι άκρες τους πρέπει να κλείσουν με ράβδους.

Ο σχεδιασμός του συστήματος ανταλλαγής αέρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις τεχνικές και τεχνικές επικοινωνίες και απαιτεί την υποχρεωτική εξέταση των αρχιτεκτονικών λύσεων και των δομικών χαρακτηριστικών της κατασκευής.

Συμβουλές για την πυρασφάλεια

Κατά το σχεδιασμό και τη χρήση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, δηλαδή στην εγκατάσταση ενός αυτόματου πυροσβεστικού συστήματος. Ένα τέτοιο σύστημα λαμβάνεται υπόψη κατά την κατασκευή οποιωνδήποτε κτιρίων και στο στάδιο της εγκατάστασης αερισμού. Πάρτε με υπευθυνότητα σε αυτό το σημείο. Η σωστή προσέγγιση θα αποφύγει οποιαδήποτε σφάλματα στη διαδικασία εγκατάστασης.

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητα εξοπλισμένος με προστασία από τυχαία διείσδυση της φωτιάς. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, λόγω της αυτόματης συσκευής, η εξάπλωση της πυρκαγιάς θα σταματήσει με βαλβίδες αυτόματης κλεισίματος. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος ανταλλαγής αέρα για τη συσκευή αεραγωγών και διάφορα πρόσθετα στοιχεία, χρησιμοποιείται αναπόφευκτα ένα πυρίμαχο υλικό.

Ανεξάρτητα από το είδος του συστήματος εξαερισμού που επιλέγετε, αν το θέλετε πραγματικά, μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Απλά πρέπει να γνωρίζετε την αρχή της εγκατάστασης και να εκτελέσετε την εγκατάσταση σύμφωνα με την τεχνολογία και όλους τους κανόνες.

Μέσα από τους τοίχους: αερισμός στον δρόμο

Ακόμα κι αν υπάρχει ένας τοίχος μεταξύ σας και του φρέσκου αέρα - και τώρα δεν την εκφράζουμε εικαστικά - υπάρχει μια έξοδος και όχι μία. Πώς να κάνετε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας μέσω του τείχους στο δρόμο και πώς να το κάνετε καλά;

Η εισροή και η εξάντληση - αυτό είναι το γιν και το γιανγκ οποιουδήποτε εξαερισμού. Πώς μπορείτε να οργανώσετε και τα δύο; Πού να αφήσετε και να αφήσετε τον αέρα; Σε ποιον ταιριάζει η βαλβίδα στο παράθυρο και ποιος δεν μπορεί να κάνει χωρίς μηχανικό αερισμό μέσω του τοίχου; Πώς να κάνετε την εγκατάσταση του εξαερισμού στον τοίχο; Καταλαβαίνουμε.

Pribochnaya εξαερισμού στο διαμέρισμα στο δρόμο

Ο καθαρός αέρας είναι η ροή του καθαρού αέρα από το δρόμο προς το διαμέρισμα. Τα μειονεκτήματα της εισροής επηρεάζουν άμεσα την υγεία του ατόμου. Αν το δωμάτιο δεν έχει φρέσκο ​​αέρα, τότε υπάρχει μια αίσθηση ζωντάνια και σωματική δυσφορία, κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα, η συγκέντρωση χάνεται. Σε έναν αποπνικτικό αέρα, ένα άτομο δεν αισθάνεται ξεκουρασμένο, ακόμα κι αν κοιμάται για 8-10 ώρες.

Στην οικιστική κατασκευή, με σπάνιες εξαιρέσεις, οργανώνεται ένας φυσικός παραπόταμος, που υποδηλώνει ότι ο αέρας μπαίνει ανεξέλεγκτα στο σπίτι - μέσα από τυχόν ρωγμές και ανοίγματα στους τοίχους και τα παράθυρα. Η φυσική εισροή είναι αόρατη, ακάθαρτη και ελεύθερη. Αλλά, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί. Πρώτον, τα μοντέρνα κτίρια και τα υλικά περιτυλίγματος, καθώς και τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια στα παράθυρα καθιστούν δύσκολη την διέλευση του αέρα. Δεύτερον, ακόμη και σε ξύλινο σπίτι με ξύλινα παράθυρα το καλοκαίρι, η ροή αέρα θα είναι ελάχιστη λόγω της χαμηλής πτώσης της θερμοκρασίας και των πιέσεων εκτός και εντός του κτιρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να πάρουμε αέρα και από έξω - από το παράθυρο ή από τον τοίχο.

Εξαερισμός μέσω παραθύρων

Το πιο προφανές είναι να ανοίξετε τα παράθυρα για αερισμό. Το πιο προφανές, αλλά συχνά το πιο άβολο. Μαζί με τον καθαρό αέρα, το διαμέρισμα παίρνει σκόνη και βρωμιά, θόρυβο και μυρωδιές από το δρόμο, και στην κρύα εποχή το ανοιχτό παράθυρο είναι γεμάτο ρεύματα και κρυολογήματα.

Ένας άλλος τρόπος αερισμού μέσω του παραθύρου είναι η βαλβίδα παροχής, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πλαίσιο του παραθύρου. Έτσι μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική εισροή δημιουργώντας μια πρόσθετη οπή για τη ροή του αέρα. Αυτό θα βελτιώσει σε κάποιο βαθμό την κατάσταση με την εισροή, αλλά δεν θα αλλάξει δραματικά, επειδή ο όγκος του εισερχόμενου αέρα θα εξαρτηθεί, όπως και πριν, από τις καιρικές συνθήκες.

Εξαερισμός στον τοίχο ενός διαμερίσματος

Όλοι οι άλλοι τρόποι οργάνωσης της εισροής περιλαμβάνουν τη ροή καθαρού αέρα μέσα από τον τοίχο. Υπάρχουν δύο τύποι αερισμού μέσω του τοίχου - φυσικό και μηχανικό.

Ο φυσικός αερισμός στον τοίχο οργανώνεται με τη βοήθεια μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας της επαναλαμβάνει ακριβώς την αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας παραθύρου: στην πραγματικότητα, δημιουργούμε απλά μια πρόσθετη διαμπερή οπή για τη διέλευση του αέρα, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον όγκο του.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας στην πλευρά της προσφοράς του κτιρίου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κλιματικές συνθήκες σε περιοχές με ψυχρούς χειμώνες, παρατεταμένη (οι περισσότεροι από Ρωσία) βαλβίδων τοιχώματος παγώσει τον εαυτό τους και να οδηγήσει σε πάγωμα των τοίχων γύρω.

Ο μηχανικός αερισμός μέσω του τοίχου σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ένταση του εισερχόμενου αέρα και να το ρυθμίζετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Ο μηχανικός αερισμός είναι μια συσκευή με ανεμιστήρες που αντλούν βίαια αέρα από έξω.

Οι κύριοι τύποι τέτοιων συσκευών είναι:

Μέσω οπών για εξαερισμό στον τοίχο

Για να δεχθείτε αέρα από έξω, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια διαμπερή οπή στον αγωγό του τοίχου. Για διαφορετικές συσκευές χρειάζεστε διαφορετικές τρύπες.

Διάμετροι των ανοιγμάτων αερισμού στον τοίχο για κοινές συσκευές:

 • Βαλβίδες αερίου τροφοδοσίας αέρα - 100-132 mm (βαλβίδα KIV - 132 mm).
 • Αεραγωγοί - 82-150 mm (Aeropac - 82 mm, iFresh - 125-150 mm).
 • Ανακτητές - 215-225 mm ένα άνοιγμα (recuperator UVRK) ή δύο ανοίγματα (για προμήθεια και καυσαερίων) πάνω από 80-90 mm 200-350 mm με την απόσταση μεταξύ τους (Mitsubishi Lossnay).
 • Breezers - 132 mm.

Ευθυγράμμιση της διαμπερούς οπής για τον αερισμό στον τοίχο

Τα ισχύοντα πρότυπα κατασκευής δεν προβλέπουν την παραλαβή αδειών για διάτρηση στο εξωτερικό τοίχωμα μιας διαμπερούς οπής με διάμετρο μικρότερη από 200 mm. Αν χρειάζεστε μια ευρύτερη οπή, είναι σωστό να επικοινωνήσετε με την τοπική διοίκηση και να συντονίσετε την εργασία σας με το τμήμα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας της περιοχής σας. Προκατασκευάστε την τεκμηρίωση: προσπαθήστε να βρείτε τους επίσημους κανόνες για τη συντήρηση και επισκευή προσόψεων κτιρίων που έχουν σχεδιαστεί για την πόλη σας.

Πώς να φτιάξετε μια διαμπερή οπή για τον αερισμό στον τοίχο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι γεώτρησης, ανάλογα με το υλικό και το πάχος του τοίχου.

Σε ένα λεπτό ξύλινο τοίχωμα, μπορείτε να κάνετε τρύπες κατά μήκος της περιμέτρου του μελλοντικού αγωγού με ένα συμβατικό τρυπάνι και στη συνέχεια να τρυπήσετε απαλά ή να κόψετε τα κενά ανάμεσα στις τρύπες. Είναι αλήθεια ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι η ταχύτερη, και μια διαμπερή τρύπα μπορεί να πάρει βρώμικο.

Κατά την εργασία με λεπτό πλινθοδομή (1 πάχος τούβλο, 25 cm) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή ισχυρών τρυπάνια σφυρί κρούσεως με το επιθυμητό μέγεθος. Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι το έργο αυτό είναι μεγάλη (ίσως χρειαστεί να χτυπήσει μερικά κομμάτια από τον τοίχο, αν η κορώνα «zabuksuet») και βρώμικο - με την πραγματική έννοια, τη σκόνη και τα συντρίμμια θα είναι πάρα πολύ.

Για παχύτερους τοίχους και τοίχους από σκυρόδεμα, ο καλύτερος τρόπος για να τρυπήσετε είναι μια εγκατάσταση με διαμάντια.

Το πάχος των τοιχωμάτων σε ένα οικοδομικό πλαίσιο τυπικώς -. 30 έως 38 cm σε τοίχους κτίριο τούβλο πολυώροφα δεν είναι συνήθως λεπτότερο μισό τούβλα -. 38 cm και στις ψυχρές περιοχές φθάσει 64 cm και μονωτικό στρώμα τελειώματος προστέθηκε μερικά εκατοστά.

Ωστόσο, για τα λεπτά τοιχώματα, η διάτρηση με διαμάντια είναι ιδανική. Πρώτον, είναι πολύ πιο γρήγορα από αυτές τις μεθόδους. Για παράδειγμα, η τυπική εγκατάσταση ενός αναπνευστήρα στον τοίχο ενός τυπικού πολυώροφου κτιρίου δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. Δεύτερον, στη διάτρηση με διαμάντια, μια βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα και μια παγίδα νερού χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση σκόνης, βρωμιάς και νερού (απαιτείται από την τεχνολογία) κατά τη λειτουργία. Η διάτρηση με διαμάντια αφήνει το δωμάτιο καθαρό.

Η διάνοιξη οπών στον τοίχο για εξαερισμό απαιτεί όχι μόνο καλές δεξιότητες χειρισμού εργαλείων αλλά και ειδικό εξοπλισμό για τον έλεγχο του τείχους για διάτρηση και την παρουσία εξαρτημάτων και καλωδίων.

Συνεπώς, σας συνιστούμε να αναθέσετε σε ειδικούς τη διάνοιξη οπών διαφυγής στον τοίχο.

Ο αγωγός αέρα στον τοίχο πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εφοδιασμένος με θερμομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό. Αυτό, πρώτον, αποτρέπει το πάγωμα του τοίχου και, δεύτερον, μειώνει τον εισερχόμενο θόρυβο. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα εγκατάστασης δεν αγνοεί αυτό το σημαντικό βήμα - ανεξάρτητα από τη συσκευή που εγκαθιστάτε.

Πώς να τοποθετήσετε τις συσκευές εξαερισμού στον τοίχο

Κάθε τύπος εξαερισμού αερίου τροφοδοσίας με τοποθέτηση σε τοίχο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας σε αυτόν ακριβώς τον τοίχο.

Βαλβίδα παροχής

Wall εξαερισμού δεν πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση μικρότερη από 30 cm από το πλαίσιο του παραθύρου, έτσι ώστε όταν η βαλβίδα είναι διατηρημένα με απλή ψύξη, αυτό μπορεί να προκαλέσει τοίχους κατάψυξη και το σχηματισμό υγρασίας στο παράθυρο. Εφόσον ο κρύος αέρας φυσάει από τη βαλβίδα, πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να μην πέσει στο σπίτι. Για παράδειγμα, στο ανώτερο παράθυρο τρίτο επίπεδο Ετσι υπάρχει η ελπίδα ότι η θερμότητα από το θερμαντικό σώμα σε κάποιο βαθμό σε θέση να θερμάνει τον αέρα από τη βαλβίδα.

Μια άλλη σύσταση - για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα απέναντι από την κουκούλα, για να ενισχύσετε την εισροή τραβώντας έλξη (αν, φυσικά, η κουκούλα λειτουργεί όπως πρέπει).

Ανακούφιση

Οι ανακουφιστές είναι επίσης συνήθως τοποθετημένοι ψηλότερα, έξω από τον «βιότοπο» των ανθρώπων, επειδή ο αέρας που εισέρχεται μέσω αυτών, αν και πιο ζεστός από το δρόμο, αλλά πολύ πιο κρύος από το δωμάτιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετήσετε τον ανακουφιστή κοντά στο κρεβάτι όπου κοιμάστε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανακτητή στον τοίχο κάτω από την οροφή, υποχωρώντας 5-10 cm από την οροφή, τις γωνίες και τα πλαίσια παραθύρων.

Εξαεριστήρες

Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στον τοίχο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των συσκευών στα ανοίγματα μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι. Μπορούν να εντοπιστούν από κάτω, πάνω ή κατά μήκος των πλευρών της συσκευής.

Αν ο αναπνευστήρας δεν έχει θερμαντικό στοιχείο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το τοποθετήσετε κοντά στην μπαταρία (αλλά όχι πολύ κοντά) στο κρύο αέρα που έρχεται από το μέσο αναμιγνύεται με θερμαινόμενο. Απλά επιλέξτε ένα μέρος που αποκλείει την παρατεταμένη παραμονή των ατόμων κάτω από ένα ρεύμα ψυχρού αέρα από τον αναπνευστήρα.

Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με πίνακα ελέγχου, μην το κρεμάτε ψηλά: σύντομα θα κουραστείτε να αναρριχηθείτε σε μια καρέκλα κάθε φορά που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να κλείσετε τον αποσβεστήρα ή να ρυθμίσετε την ταχύτητα.

Breezer

Το Breezer θερμαίνει τον αέρα αυτόματα σε θερμοκρασία που ρυθμίστηκε από εσάς - με τη βοήθεια της λειτουργίας ελέγχου κλιματισμού. Μπορείτε να το ελέγξετε από ένα τηλεχειριστήριο ή από ένα smartphone (εάν έχετε σταθμό βάσης MagicAir). Ως εκ τούτου, οι περιορισμοί στην εγκατάσταση του αναπνευστήρα είναι λίγοι: 5 cm από τους τοίχους, το δάπεδο ή την οροφή, 30 cm από το παράθυρο.

Ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται ο αναπνευστήρας πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος, έτσι ώστε η συσκευή να ταιριάζει άνετα στο άνοιγμα του αγωγού. Ωστόσο, αυτό ισχύει για όλες τις άλλες συσκευές εξαερισμού με τοποθέτηση σε τοίχο.

Εξαερισμού δεν είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί μπροστά από την κουκούλα, γιατί δεν χρειάζεται να «κυνηγήσει» αέρα στο καπό, όπως στην περίπτωση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Αντίθετα, ο καθαρός καθαρός αέρας από τον αναπνευστήρα πρέπει να "διαχέεται" μέσα από τα δωμάτια.

Εξαερώστε τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο

Σε πολυκατοικίες, τα ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται στους εσωτερικούς τοίχους της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας. Οδηγούν σε κοινοτικό ορυχείο και από εκεί μέχρι την οροφή. Εκεί, μια βουλωμένη, σκονισμένη, γεμάτη με καπνούς και μυρωδιές, ο αέρας από τα διαμερίσματα περνά μέσα από το σωλήνα στο δρόμο. Ενισχύστε την κουκούλα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα. Απλά θυμηθείτε ότι μεταξύ της κουκούλας και την εισροή ισορροπία πρέπει να διατηρηθεί: ένα ισχυρό κουκούλα να «ανατρέψει» τον αερισμό σε χαμηλή εισροή. Θα αρχίσει να απορροφά αέρα στο διαμέρισμα από τις τρύπες, όχι για το σκοπό αυτό. Για παράδειγμα, από την πόρτα πρόσβασης.

Εάν χτίζετε ένα σπίτι και θέλετε να βγάλετε τον εξαερισμό όχι στη στέγη αλλά μέσα από τον εξωτερικό τοίχο, θα πρέπει να τρυπήσετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής σε αυτό. Είναι πολύ επιθυμητό να το συμπληρώσετε με μια βαλβίδα ελέγχου, η οποία εξασφαλίζει ότι ο αέρας θα πάει μόνο προς μία κατεύθυνση - από το σπίτι προς τα έξω, όχι πίσω. Και μην ξεχάσετε να μονώσετε τον αεραγωγό για εξαερισμό.

Όσον αφορά τις συστάσεις για τη διάνοιξη του ανοίγματος εξαγωγής, θα είναι οι ίδιες με αυτές που συμβαίνουν στην περίπτωση του αγωγού παροχής αέρα.

Τοποθετήστε τον εξαερισμό μέσω του τοίχου στο δρόμο

Για να δημιουργηθεί ένα άνετο μικροκλίμα μέσα στην κατοικία, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας με αποτελεσματική εξάτμιση του αέρα εξαγωγής. Συχνά, που προβλέπεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του εξαερισμού δεν είναι αρκετό, και μέσα στο σπίτι η κυκλοφορία του αέρα διακόπτεται. Εάν το μικροκλίμα είναι σπασμένο, τότε στην περίπτωση αυτή το σύστημα αερισμού εξαγωγής θα διαφύγει στο δρόμο μέσω του τοίχου.

Τύποι συσκευών για σχεδίαση

Η συσκευή εξαερισμού στον τοίχο σε ιδιωτικές κατοικίες πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

 • Με φυσικό βύθισμα.
 • Αναγκασμένος.
 • Προμήθεια και εξάτμιση.

Η αρχή του εξαερισμού με φυσική εκχύλιση βασίζεται στην κίνηση των αέριων μαζών υπό την επίδραση διαφορών πίεσης και θερμοκρασίας μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις. Η συσκευή είναι ανεξάρτητη από το σύστημα ηλεκτρικού ρεύματος αεραγωγών και ανοιγμάτων μέσω του τοίχου. Ένα μεγάλο μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η ανεπαρκής πρόσληψη φρέσκου αέρα, καθώς τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα τόσο σε διαμερίσματα όσο και σε ιδιωτικά σπίτια δημιουργούν σχεδόν πλήρη σφράγιση των ρωγμών για φυσική πρόσβαση αέρα.

Επομένως, αυτό το πρόβλημα συχνά επιλύεται εγκαθιστώντας τον εκχυτήρα χρησιμοποιώντας τις βαλβίδες εισαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε εκ των προτέρων το συγκρότημα περασμάτων αερισμού, συνδυάζοντάς το με άλλες δομές.

Βαλβίδες τροφοδοσίας

Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του φυσικού αερισμού, μια βαλβίδα εισόδου τοποθετείται στον απέναντι τοίχο από την κουκούλα. Είναι κατασκευασμένο από PVC, το σχήμα είναι στρογγυλό. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας μέσω του τοίχου εγκαθίσταται σε ένα από τα μέρη: ανάμεσα στο περβάζι και το ψυγείο, στο πλαίσιο του πλαστικού παραθύρου. Για να αποφύγετε το πάγωμα του τοίχου το χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση του πάνω από την μπαταρία. Με αυτή τη ρύθμιση, ο κρύος υπαίθριος αέρας θα ζεσταθεί πριν εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.

Βαλβίδες εξαγωγής

Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και για να αποφευχθεί η επανεισαγωγή του, συνιστάται η εγκατάσταση βαλβίδων εξαγωγής. Με την αρχή της εγκατάστασης σε σχέση με την κατεύθυνση της ροής του αέρα, είναι οριζόντια και κάθετα. Για εξαναγκασμένη αφαίρεση αέρα, οι βαλβίδες εξαγωγής είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα.

Κανόνες για την επιλογή της σωστής συσκευής

Ο εκσκαφέας με την έξοδο προς το δρόμο, εξοπλισμένο με ανεμιστήρα, ξεκινά με διάφορους τρόπους:

 • Μη αυτόματα.
 • Ο αισθητήρας υγρασίας, σε υψηλό επίπεδο.
 • Χρονόμετρο, σε προκαθορισμένο χρόνο.

Για να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για εξαερισμό στον τοίχο μιας ιδιωτικής κατοικίας, πρέπει να δώσετε προσοχή στις παρακάτω λεπτομέρειες:

 1. Για τη δημιουργία λιγότερου θορύβου κατά τη λειτουργία, η συσκευή πρέπει να είναι εφοδιασμένη με ελαστικό παρέμβυσμα.
 2. Ένας σημαντικός δείκτης κατά την επιλογή συσκευών είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία υπολογίζεται.
 3. Η ισχύς του ανεμιστήρα θα πρέπει να επιλέγεται με βάση την ένταση του δωματίου και τον απαιτούμενο αριθμό των βάρδιών του ανά ώρα.
 4. Όσον αφορά το επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας του δωματίου, πρέπει να επιλέξετε μια μεταλλική ή πλαστική βαλβίδα. Υψηλή υγρασία και θερμοκρασία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό προϊόν.

Τοποθετήστε την κουκούλα

Η καλύτερη επιλογή, πώς να αφαιρέσετε τον εξαερισμό μέσω του τοίχου, είναι η εγκατάσταση απέναντι από το παράθυρο στο πάνω μέρος του τοίχου. Οι συσκευές εξαναγκασμένου εξαερισμού τοποθετούνται ως εξής:

 1. Επισημαίνεται ο τόπος εγκατάστασης.
 2. Διάτρητη διάμετρος τρύπας εργαλείου 60 mm με κορώνα διαμαντιού, με γωνία προς την πλευρά του δρόμου. Η κλίση είναι απαραίτητη για την εκροή συμπυκνωμάτων και την ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.
 3. Ένας αγωγός αέρα είναι τοποθετημένος στον τοίχο.
 4. Από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά του σπιτιού, οι εγκοπές μεταξύ του συνδέσμου και της οπής γεμίζουν με αφρώδες υλικό.
 5. Από την πλευρά του δρόμου, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας και από μέσα - μια βαλβίδα που εμποδίζει τη διείσδυση του κρύου εξωτερικού αέρα όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί.
 6. Ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο με ασφάλειες που προστατεύουν από βραχυκυκλώματα.

Έτσι, η κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι που έχει εγκατασταθεί με τοποθέτηση στο δρόμο μέσω ενός τοίχου είναι απαραίτητη όταν:

 • Σε διώροφο σπίτι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κατασκευαστεί μια διαμπερής οπή μεταξύ των ορόφων στην οροφή για εξαερισμό.
 • Ξύλινα δάπεδα τοποθετούνται σε κούτσουρα. Ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υψηλή υγρασία και θα αποτρέψετε την εμφάνιση μύκητα, μούχλα, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο μικροκλίμα.