Υπολογισμός των εκτροπέων για τον εξαερισμό

Το σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού των χώρων είναι η εγγύηση ενός υγιούς μικροκλίματος. Μία από τις προϋποθέσεις προτεραιότητας για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα είναι η παρουσία έλξης. Για την ομαλοποίηση της πίεσης, συχνά χρησιμοποιείται εξαερισμός εξαερισμού - η συσκευή εντείνει την αναρρόφηση από τον σωλήνα εξαερισμού λόγω της πίεσης του ανέμου.

Η ιδέα της συσκευής, η αρχή λειτουργίας και η επισκόπηση των διαφόρων τροποποιήσεων θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον βέλτιστο εκτροπέα.

Τα κύρια καθήκοντα του "καλύμματος εξαερισμού"

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού με φυσικό κίνητρο αέρα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Οι ροές αέρα κυκλοφορούν λόγω της δύναμης ανύψωσης λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο.

Η εργασία του αερισμού διορθώνεται επίσης από τον άνεμο - μπορεί να επιταχύνει και να εμποδίσει την φυσική ανταλλαγή αέρα.

Εν μέρει για να μειώσουν την επίδραση των καιρικών παραγόντων και να τους κατευθύνουν προς όφελος του συστήματος εξαερισμού επιτρέπει την εγκατάσταση του εκτροπέα. Η μονάδα, με τη μορφή κουκούλας, είναι τοποθετημένη στην κορυφή του αγωγού εξαγωγής.

Ο εκτροπέας επιλύει δύο κύρια καθήκοντα:

 1. Προστατεύει το ορυχείο από το να φράξει τα συντρίμμια και να χτυπήσει τα πουλιά.
 2. Ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών κατακρημνίσεων στον εξοπλισμό εξαερισμού.
 3. Ενεργοποιεί και ενισχύει την πρόσφυση, την παραγωγή και την ανακατεύθυνση των ρευμάτων αιολικής ενέργειας - η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται κατά 15-20%.

Η δομή ομπρέλας χρησιμοποιείται για την αύξηση της ώσης και της καπνοδόχου. Ο εκτροπέας στην καπνοδόχο λειτουργεί επιπλέον ως απαγωγός σπινθήρων.

Η διάταξη της συσκευής και η αρχή λειτουργίας του εκτροπέα

Για να πάρετε μια ακριβή ιδέα για το τι είναι ένας εκτροπέας και πώς λειτουργεί, θα αναλύσουμε ένα τυπικό σχέδιο της συσκευής του. Τα κύρια μέρη του ακροφυσίου εξαερισμού:

 1. Διαχυτήρας - βάση με τη μορφή κόλουρου κώνου. Το κάτω μέρος του κυλινδρικού βολβού τοποθετείται στην κορυφή του σωλήνα εξαερισμού, ο οποίος τραβιέται έξω από την οροφή. Στον διαχύτη, η ροή αέρα επιβραδύνεται και η πίεση αυξάνεται.
 2. Ομπρέλα - το άνω προστατευτικό πώμα, το οποίο είναι προσαρτημένο στα στηρίγματα του διαχύτη. Το στοιχείο εμποδίζει τα σκουπίδια να εισέλθουν στον αγωγό αερισμού.
 3. Στέγαση - δακτύλιο ή κέλυφος. Η ορατή λεπτομέρεια του εκτροπέα, που συνδέεται με το διαχύτη από δύο ή τρεις βραχίονες. Το επίπεδο του σώματος διακρίνει τη ροή του αέρα και δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης μέσα στον κύλινδρο.

Σε μερικές τροποποιήσεις, εγκαθίσταται ένα πλέγμα για τη συγκράτηση μικρών συντριμμιών. Το ένθετο φίλτρου εξασθενεί κάπως την ώθηση.

Η δράση του ακροφυσίου αερισμού βασίζεται στο φαινόμενο Bernoulli - η σχέση μεταξύ της πίεσης και της ταχύτητας ροής του αέρα στο κανάλι. Όταν η επιτάχυνση, που προκαλείται από τη στένωση του αγωγού, πέφτει η πίεση στο σύστημα, σχηματίζοντας ένα κενό στον αγωγό.

 1. Ο εκτροπέας συλλαμβάνει τον άνεμο.
 2. Οι μάζες αέρα βυθίζονται στο διαχύτη, εκτείνονται και προκαλούν μείωση της πίεσης στην κορυφή του καναλιού εξαέρωσης.
 3. Ο εξαντλημένος αέρας βγάζει τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Με τη σωστή επιλογή και τοποθέτηση του εκτροπέα στο άκρο του αγωγού εξαγωγής, η διαφορά πίεσης αυξάνεται και κατά συνέπεια αυξάνεται η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα.

Ταξινόμηση των αλεξήνεμων

Παρά το ίδιο σκοπό, οι κουκούλες διαφέρουν μεταξύ τους. Καθορίζοντας το βέλτιστο μοντέλο της συσκευής, είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε:

 • υλικό κατασκευής ·
 • αρχή της λειτουργίας ·
 • δομικά χαρακτηριστικά.

Υλικό κατασκευής. Η παραγωγή χρησιμοποιεί αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο, χαλκό, πλαστικό και κεραμικά.

Η βέλτιστη λύση από την άποψη του υπολοίπου "κόστος / ποιότητα" θεωρείται ως προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου. Οι χαλκοφύλακες σπάνια χρησιμοποιούνται λόγω των υψηλών τιμών.

Συμβίωση της δύναμης και της διακοσμητικότητας - συνδυασμένα καπάκια από μέταλλο, καλυμμένα με πλαστικό.

Αρχή λειτουργίας. Διακρίνετε τις ακόλουθες ομάδες συσκευών εξαερισμού:

 • στατικά ακροφύσια.
 • περιστροφικοί εκτροπείς.
 • Στατικές εγκαταστάσεις με ανεμιστήρα εκτόξευσης.
 • μοντέλα με περιστρεφόμενο σώμα.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει μοντέλα παραδοσιακού τύπου. Οι στατικοί εκτροπείς χαρακτηρίζονται από την απλότητα κατασκευής και τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης. Οι βαλβίδες είναι τοποθετημένες στους θαλάμους εξάτμισης των αγωγών αερισμού διαμερίσματος και παραγωγής.

Η δεύτερη ομάδα (περιστροφικοί εκτροπείς) είναι εφοδιασμένος με ένα σύστημα περιστρεφόμενων λεπίδων. Ένας πολύπλοκος μηχανισμός αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή και μια στατική βάση.

Στατικός εκτροπέας καυσαερίων με ανεμιστήρα εκτοξευτή - σύγχρονη τεχνολογία. Στο τέλος του αγωγού εξαερισμού τοποθετείται σταθερός καπό, ακριβώς κάτω από αυτό, ένας αξονικός ανεμιστήρας χαμηλής πίεσης είναι τοποθετημένος μέσα στον άξονα.

Υπό κανονικές εξωτερικές συνθήκες, το σύστημα λειτουργεί ως παραδοσιακός στατικός εκτροπέας. Καθώς μειώνεται η ένταση και η θερμική πίεση, ενεργοποιείται ο αισθητήρας - ενεργοποιείται ένας αξονικός ανεμιστήρας και η ώθηση κανονικοποιείται.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, άξια προσοχής, είναι ο εκτροπέας τύπου εκτόξευσης με περιστρεφόμενο περίβλημα. Η περιστρεφόμενη κουκούλα είναι τοποθετημένη πάνω από τον άξονα.

Το μοντέλο αποτελείται από έναν οριζόντιο και κατακόρυφο σωλήνα, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ένα μηχανισμό άρθρωσης. Στην κορυφή του εκτροπέα υπάρχει ένα διαμέρισμα - ένα weathervane.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Μοντέλα με την ίδια αρχή της παρακίνησης για φυσικό εξαερισμό έχουν μερικές διαφορές στη συσκευή.

Οι εκτροπείς είναι ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τετράγωνο ή στρογγυλό, με μία κουκούλα ή μερικές κωνικές ομπρέλες. Τα χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών και αποτελεσματικών τροποποιήσεων περιγράφονται παρακάτω.

Περιηγηθείτε δημοφιλή μοντέλα

Στην πράξη, καλά αποδεδειγμένη ακόλουθους τύπους: Grigorovitch, Volpera, TsAGI, διπλά και H σχήμα εκτροπέα πτερύγιο περιστροφικού τύπου «skimmer» ή «κουκούλα».

Προβολή # 1 - Κλασικό καπάκι του Γκιγκόροβιτς

Η πιο κοινή επιλογή που χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού. Λόγω της απλότητας και της διαθεσιμότητας του εκτροπέα Grigorovich κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των αναλόγων.

Η συσκευή αντιπροσωπεύεται από ένα ζευγάρι ομπρέλες που συνδέονται σε ένα ενιαίο "πιάτο".

Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται σε σωληνώσεις κυκλικής διατομής ή τοποθετείται μέσω μίας μεταβατικής πλάκας σε ορθογώνια και τετράγωνα άξονες.

Λόγω του σχεδιασμού, διενεργείται διπλή εκτόξευση αέρα - προς την κατεύθυνση του διογκωμένου τμήματος του διαχυτήρα και προς το πίσω κάλυμμα.

Η ταχύτητα ροής κάτω από τον κατώτερο κώνο αυξάνεται λόγω της στενεύσεως του τμήματος καναλιού, ως αποτέλεσμα, η διαφορά πίεσης αυξάνεται.

Προβολή # 2 - γενικό ακροφύσιο TsAGI

Ο εξαεριστήρας, σχεδιασμένος από το Aerohydrodynamic Institute, ενισχύει την πρόσφυση λόγω της πίεσης του αέρα και της διαφοράς πίεσης σε διάφορα ύψη.

Το ακροφύσιο συμπληρώνεται από ένα κυλινδρικό κόσκινο, μέσα στο οποίο τοποθετείται ένα πρωτότυπο του παραδοσιακού εκτροπέα.

 • επιτρεπόμενο επίδεσμο, ραφή, φλάντζα και θηλή με τον αγωγό, ανάλογα με το σχήμα του λαιμού του άξονα.
 • η δυνατότητα μεταφοράς αέρα, ένα χημικά μη επιθετικό περιβάλλον (μοντέλα χάλυβα αντέχουν θερμοκρασίες έως +800 ° C).
 • Το χειμώνα, μπορεί να σχηματιστεί πάγος στα εσωτερικά τοιχώματα του κυλίνδρου, ο οποίος είναι ικανός να εμποδίσει τη διατομή.

Ο εκτροπέας είναι ευαίσθητος στα ρεύματα ανέμου - σε ήρεμους καιρούς δημιουργεί αντοχή σε βύθιση.

Προβολή # 3 - στατικο-δυναμικό καπάκι Astato

Stato-μηχανικός εκτροπέας - η ανάπτυξη της γαλλικής εταιρείας Astato. Η συσκευή βελτιώνει το ρεύμα ροής καυσαερίων του φυσικού συστήματος εξαερισμού λόγω του ανέμου και του ανεμιστήρα.

Το ακροφύσιο είναι τοποθετημένο σε σπίτια οποιουδήποτε αριθμού ορόφων, ανακατασκευασμένα και νέα κτίρια.

Μετά την ενεργοποίηση του ηλεκτροκινητήρα διατηρείται η αεροδυναμική του αεραγωγού, ο βαθμός κενού είναι η συνολική τιμή της πίεσης και της πίεσης του φυσητήρα.

 1. Μέθοδοι εγκατάστασης. Σύνδεση με θηλές για αγωγούς στρογγυλής εξαερισμού, μέσω προσαρμογέα - για μια ομάδα αεραγωγών ή ορθογώνιων αξόνων.
 2. Λειτουργίες ελέγχου. Η χειροκίνητη ρύθμιση είναι δυνατή και αυτόματη μέσω αισθητήρα πίεσης, ρελέ χρόνου.
 3. Υλικό κατασκευής - Αλουμίνιο.
 4. Το lineup. Ο εκτροπέας Astato αντιπροσωπεύεται από έξι θέσεις, η ονομαστική διάμετρος είναι 16-50 cm.

Οι τροποποιήσεις της σειράς DYN-Astato είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα δύο ταχυτήτων, το κόστος των προϊόντων είναι 1300-4000 δολάρια. ανάλογα με τις διαστάσεις του εκτροπέα.

Προβολή # 4 - Deflector σειράς DS

Ο ανοιχτός τύπος στατικού ακροφυσίου τύπου DS μοιάζει με τον εκτροπέα Astato. Αλλά, σε αντίθεση με το γαλλικό καπάκι, τα μοντέλα DS δεν έχουν κινούμενα μέρη. Η κουκούλα αποτελείται από τρεις κωνικούς δίσκους (1, 2, 3 στο παρακάτω σχήμα).

Η μέγιστη ταχύτητα ανεμογεννήτριας παρατηρείται στον αποκομμένο δίαυλο καναλιών - πάνω από τον αγωγό εξαερισμού. Η διαφορά πίεσης μέσα στον εκτροπέα και απομακρυσμένα από αυτό προκαλεί πρόσθετη εκφόρτιση, η οποία αυξάνει την ώση.

Χαρακτηριστικά του μοντέλου DS:

 • Ο εκτροπέας είναι συμβατός με τα εξαναγκασμένα μέσα επαγωγής της ανταλλαγής αέρα (ανεμιστήρες).
 • ταχύτητα ροής του ανέμου της τάξης του 5-10 m / s ώθησης αυξάνεται κατά 10-40 Pa - δεδομένα σχετικά σε μία σχετική υγρασία των 50 °, θερμοκρασία αέρα +25 ° C και μία απόκλιση της ροής του ανέμου 30 ° από το οριζόντιο επίπεδο.

Τα διαχωριστικά διατίθενται σε 13 μεγέθη. Ονομασία των καπακιών αερισμού: DS - ***, όπου *** - εσωτερική διάμετρος σε mm. Το ελάχιστο μέγεθος είναι το μοντέλο DS-100, το μέγιστο - DS-900.

Προβολή # 5 - περιστρεφόμενος στρόβιλος ή στροβιλο-εκτροπέας

Ο δυναμικός εκτροπέας αποτελείται από μια σταθερή βάση και μια περιστρεφόμενη κεφαλή στροβίλου.

Τα στοιχεία της σφαιρικής κουκούλας είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ, λεπτό μέταλλο, το οποίο επιτρέπει στο τύμπανο με λεπίδες να ενεργοποιείται για εργασία με ελαφρύ αέρα - από 0,5 m / s.

 • η απόδοση της εργασίας είναι 2-4 φορές υψηλότερη από τα στατικά μοντέλα.
 • προστασία των χώρων από υπερθέρμανση το καλοκαίρι και μείωση του κόστους κλιματισμού στη θερμότητα.
 • Αισθητική εμφάνιση - η κεφαλή του εκτροπέα γίνεται με τη μορφή ενός κομψού σχήματος σφαιροειδούς καλύμματος.
 • αποτρέποντας την εμφάνιση συμπύκνωσης μέσα στην οροφή μειώνοντας τη θερμοκρασία σε ζεστό καιρό.
 • οικονομία της εργασίας - ο ενεργός εκτροπέας λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Turbodeflektor άξονας εκτείνεται από την υπερβολική θερμότητα, υγρασία, σκόνη, αναθυμιάσεις, και βλαβερά αέρια από το κτίριο και το χώρο της στέγης, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των δομικών στοιχείων του σπιτιού.

Η έλλειψη ενεργού εκτροπέα είναι η μηδενική παραγωγικότητα σε καιρικές συνθήκες.

Τα δυναμικά ακροφύσια είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα. Η ζήτηση χρησιμοποιείται για εταιρείες εμπορευμάτων: Aerotech (Ρωσία), Turbobent (Ουκρανία), Rotowent (Πολωνία) και Turbomaks (Λευκορωσία).

Προβολή # 6 - περιστρεφόμενο τύπου κουκούλας "κουκούλα"

Η κουκούλα ή το "δίχτυ" είναι μια ημικυκλική περιστρεφόμενη παγίδα ροής αέρα που στερεώνεται στη ράβδο.

Οι καμπύλες του καλύμματα στερεώνονται στο συγκρότημα εδράνου. Στο επάνω μέρος του σκάφους είναι ένα πτερύγιο για την αντιμετώπιση του καιρού, επιτρέποντας στην κατασκευή να ακολουθήσει την κατεύθυνση του ανέμου.

Η αρχή του καλύμματος εξαερισμού:

 1. Κάτω από την πίεση του ανέμου, ο weathervane στρέφεται, διευθετώντας τη γραμμή της ροής του αέρα.
 2. Τα αεριωθούμενα αεράκια περνούν μέσα από το χώρο μεταξύ των καμπυλωτών γείσων.
 3. Τα ρεύματα αλλάζουν το διάνυσμα και βυθίζονται προς τα πάνω.
 4. Στη ζώνη αυτή, σύμφωνα με τα αξιώματα της αεροδυναμικής, η ταχύτητα της κίνησης του αέρα αυξάνεται και η πτώση της πίεσης - δημιουργείται βαθιά κατάθλιψη.
 5. Η ώθηση από τον άξονα εξαερισμού αυξάνει, παρέχοντας πρόσθετη εξάτμιση αέρα εξαγωγής.

Ο αντιανεμικός εκτροπέας είναι πιο δύσκολος για την ανεξάρτητη κατασκευή από τα στατικά μοντέλα. Το ακροφύσιο λειτουργεί με φορτίο ανέμου μέχρι 0,8 kPa (όχι περισσότερο από 800 kgf / sq. M).

Πληκτρολογήστε # 7 - μονάδα τύπου H

Ο εκτροπέας σχήματος Η εγκαθίσταται κυρίως σε μονάδες παραγωγής. Σκοπός του είναι να ενισχύσει το βύθισμα στην είσοδο και στην καμινάδα.

Ο σχεδιασμός δεν απαιτεί τη χρήση ενός καλύμματος, καθώς η κορυφή του αγωγού προστατεύεται από ένα οριζόντιο στοιχείο.

Το κύριο πλεονέκτημα της κουκούλας σχήματος Η είναι ότι λειτουργεί με ισχυρές ριπές ανέμου. Για την εργασία, ο εκτροπέας είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των αιολικών ρευμάτων, τα οποία κατευθύνονται προς τα πάνω από τον πυθμένα.

Αποχρώσεις της τοποθέτησης ανεμιστήρων κουκούλες

Κατά την εγκατάσταση του εκτροπέα θα πρέπει να καθοδηγείται από τους κανόνες του SNiP. Η εστίαση είναι στο ύψος του σωλήνα εξαερισμού και του καλύμματος:

 • από 500 mm πάνω από το παραπέτα / ράχη στέγης, εάν ο αγωγός αφαιρεθεί από την κορυφή της οροφής κατά 1,5 m ή λιγότερο.
 • επίπεδο με μια κορυφογραμμή ή υψηλότερη, εάν η απόσταση από το ventcapal στο παραπέτα είναι 1,5-3 m.
 • όχι κάτω από τη γραμμή παραμόρφωσης που έχει σχεδιαστεί υπό γωνία 10 ° από την κορυφογραμμή προς τα κάτω, με την προϋπόθεση ότι η απόσταση του σωλήνα είναι μεγαλύτερη από 3 m.

Σε επίπεδη οροφή, ο εκτροπέας τοποθετείται σε ύψος 50 cm και άνω.

Πρόσθετες αποχρώσεις εγκατάστασης:

 • Η εγκατάσταση στον τομέα της αεροδυναμικής σκιάς των γειτονικών κτηρίων είναι απαράδεκτη.
 • Ο εκτροπέας βρίσκεται στη ζώνη ελεύθερης ροής αέρα, είναι βέλτιστο εάν η κουκούλα είναι το υψηλότερο τμήμα της οροφής.

Η τοποθέτηση του ακροσωληνίου στρογγυλής διατομής στον τετραγωνικό αγωγό αέρα γίνεται μέσω του σωλήνα προσαρμογής.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σύγκριση των χαρακτηριστικών ενός περιστροφικού στροβίλου και του μοντέλου TsAGI:

Η αρχή της λειτουργίας του περιστροφικού αντιανεμικού-εκτροπέα:

Η τεχνολογία εγκατάστασης ενός στροβιλοσυμπιεστή σε επίπεδη οροφή:

Μια τέτοια απλή συσκευή, όπως ένας εκτροπέας, μπορεί να λύσει το εκτεταμένο πρόβλημα του φυσικού αερισμού - την ανεπάρκεια έλξης έλξης. Εκτός από την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυκλοφορίας του αέρα, ο απορροφητήρας έχει προστατευτικό ρόλο, αποτρέποντας την απόφραξη του αγωγού εξαερισμού με σκουπίδια.

Πώς είναι ο εκτροπέας TsAGI και η χρήση του: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η κύρια προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σταθερής και αποτελεσματικής ώσης. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα καθαρίσετε και θα καθαρίσετε τον αέρα στα δωμάτια που σερβίρονται. Η τοποθέτηση του εκτροπέα εμποδίζει το σύστημα να φράξει και να διατηρήσει την αρχική διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης, αποτρέποντας τη συσσώρευση λίπους στα εσωτερικά του τοιχώματα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τον εκτροπέα "TsAGI" - θα δούμε για τη συσκευή του, την αρχή λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας τέτοιας συσκευής.

Τι είναι και ποια είναι η εκτροπή αερισμού του TsAGI;

Αρχή λειτουργίας

Ο εκτροπέας "ΤΣΑΓΙ" είναι ένας απλός αναπνευστήρας, ο οποίος αποτελεί την ανάπτυξη του Κεντρικού Αεροδρομικού Υδραυλικού Ινστιτούτου. Η συσκευή χρησιμοποιεί φυσικούς παράγοντες αλλαγών του καιρού στη δουλειά της, αλλά μερικές φορές υπάρχει εργασία σε ένα σύστημα με μηχανικό κίνητρο. Υπάρχει ένας εκτροπέας αυτού του τύπου τόσο για τον αερισμό όσο και για τη θέρμανση. Οι επιλογές εγκατάστασης μπορούν να είναι δύο - εξωτερικές και κρυφές στο κανάλι.

Η αρχή της δράσης του είναι να διαιρέσει τον εκτροπέα ροής αέρα, δημιουργώντας έτσι πέρα ​​από τον σωλήνα εξαερισμού ή καπνοδόχου την περιοχή εκκένωσης (χαμηλή πίεση), η οποία φυσικά αυξάνει την πρόσφυση.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της ώθησης συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού εξαερισμού ή θέρμανσης που χρησιμοποιείται από τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό. Έτσι, η διαδικασία καύσης γίνεται πιο αποτελεσματική χωρίς τη χρήση πρόσθετων καυσίμων ουσιών.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε άλλη τεχνική συσκευή, ο εκτροπέας "TsAGI" έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

 • αποτελεσματική προστασία από τη διείσδυση των βροχοπτώσεων, της σκόνης, των εντόμων, των μικρών πτηνών και των τρωκτικών στην καπνοδόχο ή τον αγωγό εξαερισμού.
 • Προστασία της κεφαλής του σωλήνα εξαγωγής από την καταστροφή.
 • την πρόληψη της εμφάνισης ανάστροφου βυθίσματος στις εξαερισμούς ακόμα και του μεγαλύτερου τμήματος.
 • η δυνατότητα αντικατάστασης του ακριβού μεταποιητικού υλικού με φθηνότερο (για παράδειγμα, σε ρεύματα εξαερισμού με εξερχόμενο ψυχρό αέρα αντί για ανοξείδωτο μέταλλο, είναι δυνατή η τοποθέτηση πλαστικού με λογική τιμή).

Ταυτόχρονα, με σοβαρούς παγετούς, παρατηρούνται ορισμένες δυσκολίες: μπορεί να σχηματιστεί πάγος στα εσωτερικά τοιχώματα του εξωτερικού κυλίνδρου και να αποκοπεί εντελώς η διατομή.

Προειδοποίηση: Ο εκτροπέας "TsAGI" είναι ευαίσθητος στην κατεύθυνση του ανέμου και δημιουργεί αντοχή στην έλξη τόσο σε πλήρη ηρεμία όσο και με ελαφρά εμφύσηση του ανέμου.

Πώς φαίνεται η συσκευή του;

Ο σχεδιασμός των εκτροπέων "TsAGI" είναι απλός και λειτουργικός.

Deflector στο σωλήνα εξάτμισης - πώς να επιλέξετε να προχωρήσετε από την αρχή της εργασίας, το κάνετε μόνοι σας

Το σύστημα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού πρέπει να εξασφαλίζει την κανονική λειτουργία του υπό όλες τις συνθήκες. Αυτό είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους για να εξασφαλιστεί η επιβίωση των κατοίκων, να εξασφαλιστεί η κανονική καύση των θερμικών μονάδων και να αφαιρεθεί ο αέρας με μειωμένη περιεκτικότητα οξυγόνου από το δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται σύστημα αεραγωγών, το στέμμα του οποίου είναι ο εκτροπέας του σωλήνα εξαγωγής.

Οι εκτροπείς προορίζονται για χρήση φορτίων ανέμου με σκοπό την παροχή ενός τρόπου κανονικού αερισμού των χώρων για οικιακούς, οικονομικούς ή βιομηχανικούς σκοπούς.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι σε ορισμένες κατευθύνσεις και τη δύναμη του ανέμου μπορεί να συμβεί μείωση της ώσης στο σύστημα εξαερισμού, μέχρι την ανατροπή του, δηλαδή μια αλλαγή στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Περίληψη του άρθρου

Πώς λειτουργεί η εξαεριστική εξάτμιση

Βασίζεται στη δημιουργία αεροδυναμικού καθαρισμού αέρα πάνω από το στόμιο του σωλήνα εξαερισμού, το οποίο διευκολύνει την επιτάχυνση της μετακίνησης του αέρα προς την κατεύθυνση αυτή από κάτω από τη ζώνη αυξημένης πίεσης.

Σημειώστε ότι τα καπάκια των εκτροπέων έχουν ένα πιο κυρτό σχήμα προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι όταν το εμπόδιο κάμπτεται γύρω, δημιουργείται ένα κενό στο κάτω μέρος του, από το σχηματισμό ώσης.

Ποιος εκτροπέας είναι καλύτερο για το σχέδιο

Στην αγορά κατασκευής παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων τέτοιων προϊόντων. Όλοι τους έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας, τα οποία είναι επιθυμητό να γνωρίζουμε κατά την αγορά. Οι πιο δημοφιλείς τύποι είναι:

 1. Περιστροφικές δομές εξαερισμού.
 2. Περιστροφικοί εκτροπείς εξαερισμού.
 3. Οι εκτροπείς Grigorovich.
 4. Μοντέλα για την ανάπτυξη του TsAGI (Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο).
 5. Αποφρακτήρες Volpert.
 6. Σε σχήμα Η.

Ας εξετάσουμε ορισμένες από αυτές με περισσότερες λεπτομέρειες.

Περιστροφικοί στροβίλοι για σύστημα εξάτμισης

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές για το σκοπό αυτό. Σε σύγκριση με άλλα σχέδια, η παραγωγικότητά τους είναι υψηλότερη κατά 20-25%.

Το πλεονέκτημα της χρήσης είναι ότι δεν χρησιμοποιούν καμία πηγή ενέργειας κατά τη λειτουργία.

Περιστρέφοντας πάντα προς μία κατεύθυνση υπό την επίδραση του ανέμου, η κεφαλή του στροβίλου δημιουργεί ένα κενό εντός του σωλήνα εξαερισμού, το οποίο συμβάλλει στην ενεργό διεργασία της κυκλοφορίας του αέρα.

Επιπλέον, κομψά κατασκευασμένο από χάλυβα, εκτελεί επίσης τη λειτουργία της προστασίας του στόματος του σωλήνα από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Το τμήμα κεφαλής είναι κατασκευασμένο από λωρίδες αλουμινίου πάχους έως 0,5 χιλιοστά και η βάση είναι από χαλύβδινο φύλλο, βαμμένο σε χρώματα RAL.

Οι στρόβιλοι στροβίλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στρογγυλευμένους, τετράγωνους ή ορθογώνιους αγωγούς ή καμινάδες. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συστήματα εξαγωγής καπνού.

Περιστρεφόμενος περιστροφικός εκτροπέας

Παρουσιάζονται στην αγορά από περιστροφικούς εκτροπείς με ανεμιστήρα. Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, χρησιμοποιούνται εδώ ακροφύσια με πτερωτή στο τέλος. Δομικά, αυτές οι συσκευές είναι κάπως πιο περίπλοκες. Η περιστρεφόμενη κεφαλή είναι τοποθετημένη σε κάθετο άξονα και είναι εφοδιασμένη με δύο έδρανα κλειστού τύπου χωρίς συντήρηση.

Στον ίδιο άξονα, εγκαθίσταται επίσης πτερωτή, η οποία παρέχει αέρα μέσω του αγωγού εξαγωγής. Αυτό διευκολύνεται από μια σταθερή κατεύθυνση περιστροφής της κεφαλής της συσκευής ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου.

Το υλικό παραγωγής είναι συνήθως ένα φύλλο αλουμινίου, λιγότερο συχνά φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα με πάχος 0,4 χιλιοστών.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Ένα πλήρες φάσμα μεγεθών αντιπροσωπεύει ολόκληρη την τυποποιημένη σειρά και επιτρέπει τη χρήση σε όλες τις καπνοδόχους ή καμινάδες όλων των προφίλ.

Οι εκτροπείς του Γκιγκόροβιτς

Απλά στο σχεδιασμό, τέτοιες συσκευές αξίζουν προσοχή ως αντικείμενα για να κάνουν τα χέρια τους. Ταυτόχρονα, είναι αρκετά αποτελεσματικά, αυξάνοντας την πρόσφυση στον αγωγό εξαγωγής κατά τουλάχιστον 20%.

Για την κατασκευή των δικών τους χεριών, είναι απαραίτητο να κόψετε ένα κύκλο από τον γαλβανισμένο χάλυβα και να αφαιρέσετε τον τομέα από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα κωνικό πώμα, το οποίο είναι ο σκοπός της εργασίας. Για να το στερεώσετε στο τέλος του σωλήνα εξάτμισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις δοκούς από ταινίες του ίδιου μετάλλου.

Μαζί με την κύρια λειτουργία, το προϊόν προστατεύει το στόμιο του αγωγού εξαγωγής από τη μόλυνση με συντρίμμια. Για αυτό το πλευρικό τοίχωμα οι διατάξεις καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα με πλέγμα όχι μεγαλύτερο από 5 χιλιοστά.

Αμορτισέρ

Στην καρδιά του σχεδιασμού αυτής της συσκευής είναι η ίδια αρχή - αλλαγή της ταχύτητας ροής αέρα όταν ο διαχύτης κάμπτεται γύρω από αυτό. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μια λεπτή ζώνη πάνω από το στόμιο του σωλήνα εξαγωγής, διευκολύνοντας την επιτάχυνση της εξαγωγής του αέρα από το σύστημα.

Αλλά αυτές οι συσκευές είναι ο πρόγονος και ο λαμπρός εκπρόσωπος της κατηγορίας των εκτροπέων - flyvarok. Χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα πλοήγησης στον άνεμο, για την οποία ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί μια ειδική καρίνα.

Ολόκληρη η συσκευή είναι τοποθετημένη σε κάθετο άξονα, αλλά οι απαιτήσεις για αυτήν είναι πολύ χαμηλότερες από ό, τι για τις περιστροφικές συσκευές, καθώς ο άξονας χρησιμοποιείται μόνο για τον προσανατολισμό του προϊόντος στο διάστημα.

Οι μορφές των ράμφων μύγας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, αλλά η αρχή της δράσης δεν αλλάζει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ποικιλία των σχεδίων συσκευών για την αύξηση της πρόσφυσης είναι άπειρη. Ο συνδυασμός των λειτουργικών παραγόντων και της ανάμιξης δομών είναι τόσο ανεπτυγμένος που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δυνατό να αποδίδεται η συσκευή σε ένα ή άλλο είδος. Ναι, αυτό δεν είναι απαραίτητο - το κυριότερο είναι ότι λειτουργεί σωστά. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η εμφάνιση του προϊόντος.

Επομένως, η επιλογή του εκτροπέα για τον εξαερισμό μειώνεται σε καθαρά αισθητική εργασία με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Και, φυσικά, το βάθος της τσέπης έχει σημασία.

Ο εκτροπέας στο σωλήνα εξάτμισης με τα χέρια σας

Παρακολουθήστε το βίντεο

Κάνοντας τον εαυτό σας ένα τέτοιο καθήκον, πρέπει πρώτα απ 'όλα να καθορίσετε το μέγεθός του. Αυτό θα καθορίσει την επιλογή του υλικού και την ανάγκη για αυτό. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα, είναι σημαντικό να ταιριάζει ο λόγος των συνολικών διαστάσεων, που μπορεί να καθοριστεί από έναν ειδικό πίνακα:

Για να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα εξάτμισης με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε ένα σχέδιο. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο που υποβάλατε από τον ιστότοπό μας, αλλά πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το σχεδιασμό του προϊόντος. Επίσης, το σχέδιο δεν μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, καθοδηγούμενο από τις οδηγίες στον πίνακα.

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε κατά τη διαδικασία κατασκευής της συσκευής:

 1. Ψαλίδι για κοπή μετάλλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εγχειρίδιο, αλλά αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μηχανικά.
 1. Το κιόσκι είναι ξύλινο για την εκτέλεση έργων κασσίτερου.
 2. Ηλεκτρικό τρυπάνι για τη διάνοιξη οπών νήματος κατά τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση του προϊόντος.
 3. Ρίβερ για την τοποθέτηση των πριτσινιών με πριτσίνια.
 1. Kerner - για να υποδείξετε τη θέση των οπών διάτρησης σε ένα μεταλλικό φύλλο.
 2. Σφυρήλατο μεταλλικό έργο.

Για να εκτελέσετε εργασία με κασσίτερο, χρειάζεστε έναν πάγκο εργασίας με χαλί, ο οποίος είναι χαλύβδινη γωνία μεγέθους 50x50 mm, που έχει σταθεροποιηθεί κατά μήκος του άκρου.

Τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του αυτο-εκτροπέα στο σωλήνα εξάτμισης:

 1. Λαμαρίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα, χαλκό, αλουμίνιο και άλλους τύπους επιλογής του πλοιάρχου. Το πάχος του υλικού πρέπει να είναι μεταξύ 0,5-1,0 χιλιοστών.
 2. Τα πριτσίνια αλουμινίου έχουν πάχος περίπου τριών χιλιοστών.
 3. Χαρτόνι για την κατασκευή μοτίβων εξαρτημάτων και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου προϊόντος.
 4. Στηρίγματα για την τοποθέτηση εξαρτημάτων από χαρτόνι.
 5. Εργαλεία μέτρησης: χάρακας, ταινία, γόνου ή μοιρογνωμόνιο (αρκετά σχολεία).
 6. Μολύβι ή δείκτης για σήμανση.

Προ-συναρμολόγηση του μοντέλου χαρτοκιβωτίων για την αποφυγή σφαλμάτων στην κατασκευή του κύριου προϊόντος και αποφυγή απώλειας του υλικού βάσης.

Κάνουμε έναν περιστροφικό εκτροπέα με τα χέρια μας

Οι συσκευές αυτού του είδους είναι οι πιο δύσκολες για την κατασκευή, επομένως είναι επιθυμητό να αναπτυχθούν σχέδια πάνω τους ανεξάρτητα. Και για την κατασκευή του προϊόντος σε είδος πρέπει να γνωρίζετε τις δεξιότητες εκτέλεσης κλειδαριάς, τουλάχιστον σε μέσο επίπεδο.

Ένα από τα σύνθετα στοιχεία του σχεδιασμού του περιστροφικού εκτροπέα καυσαερίων είναι τα τμήματα της πλάκας ελασμάτων, στα οποία πραγματοποιείται η ροή ανέμου. Πρέπει να γίνονται ακριβώς τα ίδια, προκειμένου να αποφευχθεί η ανισορροπία ολόκληρου του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της περιστροφής.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Οι διαστάσεις και το σχήμα των ελασμάτων πρέπει πρώτα να επεξεργαστούν σε μοντέλο χαρτονιού. Το σωστό ποσό κόβεται και, με τη χρήση κράμπας και κόλλας, συναρμολογείται σε μια μακέτα. Συνιστάται η τοποθέτηση σε κατακόρυφο άξονα και η δοκιμή σε θέση εργασίας με ανεμιστήρα ή ηλεκτρική σκούπα.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η εξισορρόπηση και η λειτουργικότητα της συσκευής. Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας θα πρέπει να είναι η τελειοποίηση του σχήματος των πτερυγίων και η αποτελεσματικότητά τους.

Αλλά το κύριο καθήκον είναι να υπολογίσουμε τις πραγματικές διαστάσεις της βάσης της κεφαλής, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του αγωγού.

Όπως είναι γνωστό, η βάση για την εγκατάσταση του περιστροφικού ανεμιστήρα είναι το εξωτερικό τμήμα του σωλήνα εξαγωγής.

Αλλά για τους δασκάλους υπάρχουν επίσης καλές προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει ανάγκη να χαλάσετε με το περίπλοκο σφαιρικό σχήμα μιας τέτοιας συσκευής. Κάποτε στο στόλο, όπου ο αερισμός του εσωτερικού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, τέτοιες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν μαζικά, αλλά με έναν κυλινδρικό ρότορα. Αυτή η φόρμα σας επιτρέπει να παράγετε εύκολα ένα ποιοτικό περιστρεφόμενο τμήμα.

Η διαδικασία για την κατασκευή ενός περιστροφικού ανεμιστήρα μπορεί να είναι η εξής:

 1. Για την παραγωγή δίσκων υποστήριξης για τον ρότορα κυλινδρικού σχήματος. Το άνω μέρος είναι κατασκευασμένο με τη μορφή δίσκου με οπή για τον άξονα, στο κέντρο, το κάτω μέρος με τη μορφή δακτυλίου.
 2. Κόψτε ορθογώνια λατέλα συγκεκριμένου μεγέθους από μεταλλική ταινία.
 3. Ασφαλίστε τα μεταξύ δύο τμημάτων. Η μέθοδος στερέωσης εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του ρότορα. Αυτό μπορεί να είναι η συγκόλληση για τμήματα χάλυβα και πριτσίνια για δομικά στοιχεία από μη σιδηρούχα μέταλλα.
 4. Κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η τοποθέτηση ενός άξονα στήριξης. Η πολυπλοκότητα μπορεί να είναι η κατασκευή καθισμάτων σε αυτό για την εγκατάσταση εδράνων, καθώς η εφαρμογή τους σε ένα ταχέως περιστρεφόμενο μαζικό τμήμα (ρότορα) είναι υποχρεωτική.
 5. Κάνετε πλατφόρμα προσγείωσης που συνδέει τον δρομέα και τον αγωγό του αεραγωγού. Το σχήμα του εξαρτάται από το σχήμα του εξωτερικού τμήματος και παρέχει στήριξη για το έδρανο κατά μήκος του άξονα.

Η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού είναι η ανάγκη κατασκευής περιστρεφόμενων τμημάτων - των περιβλημάτων άξονα και εδράνων.

Στο νοικοκυριό της στροφής εξοπλισμού, κατά κανόνα, όχι. Η κατασκευή με το χέρι είναι ενοχλητική και δεν εγγυάται ποιότητα. Υπάρχει μόνο μία διέξοδος - να βρείτε τον καλλιτέχνη και να παραγγείλετε τις λεπτομέρειες στο πλάι.

Εργασίες εγκατάστασης

Λοιπόν, εάν θα μπορούσατε να παράγετε μια ποιοτική συσκευή για το σύστημα εξάτμισης. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική πράξη μπροστά - η εγκατάστασή της στον τόπο εφαρμογής. Και είναι πάντα στην κορυφή, γεγονός που επιβάλλει πρόσθετη ευθύνη στον εγκαταστάτη.

Η εγκατάσταση των κεφαλών για τους σωλήνες εξαερισμού γίνεται πάντα στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης της οροφής. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται σκάλες οροφής, τοποθετημένες πάνω από το παλτό τελειώματος. Επιπλέον, προτού εγκαταστήσετε το κάλυμμα γύρω από τον σωλήνα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα στάδιο, στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση.

Για να εγκαταστήσετε το κεφάλι σε έναν σωλήνα από τούβλα, χρησιμοποιούνται βίδες αυτοεπιπεδότητας:

 1. Οι οπές τρυπιούνται σε απόσταση 12-15 εκατοστά μεταξύ τους έτσι ώστε να μην πέσουν στη διασταύρωση μεταξύ των τούβλων. Ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τρυπάνι με διάμετρο 5-8 χιλιοστών.
 2. Στις οπές τοποθετούνται πλαστικά ένθετα (πείροι).
 3. Το σώμα του εκτροπέα τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με βίδες.

Για τους αγωγούς χρησιμοποιούνται συχνά μεταλλικοί σωλήνες με λεπτό τοίχωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση γίνεται με μεταλλικό σφιγκτήρα, ο οποίος σφίγγεται με βίδα.

Οι εργασίες στο ύψος απαιτούν προσεκτική προετοιμασία και συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες ασφαλείας, οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:

 1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας σε υψηλά επίπεδα, δεν πρέπει να παίρνετε ισχυρά φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν ζάλη.
 2. Απαγορεύεται αυστηρά η κατανάλωση οινοπνεύματος σε οποιαδήποτε ποσότητα.
 3. Πριν αναρριχηθείτε στο ύψος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σκάλα της στέγης είναι ασφαλισμένη.
 4. Κατά την παραγωγή των έργων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα κορδόνι ασφαλείας.
 5. Η τοποθέτηση στο έδαφος απευθείας κάτω από τον αγωγό πρέπει να καθαρίζεται εκ των προτέρων από συντρίμμια, εξοπλισμό και άλλα ξένα αντικείμενα.
 6. Μην εργάζεστε σε υψόμετρο σε ισχυρό αέρα, βροχή ή άλλες βροχοπτώσεις.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά τη δημιουργία ενός ατόμου, ο Κύριος δεν είχε τον κόπο να φτιάξει τα ανταλλακτικά του. Καλή τύχη σε σας!

37. Υπολογισμός της απόδοσης του εκτροπέα. Deflector. Διορισμός

Εκτροπείς - Αντιπροσωπεύουν ένα ειδικά ακροφύσια, τοποθετημένα στους σωλήνες εξάτμισης ή αγωγών, την ενισχυτική κατάθλιψη με ροή τους ανέμου γύρω από ένα σωλήνα ή αγωγό. Χρησιμοποιούνται σε κτίρια που έχουν μικρό όγκο για φυσικό εξαερισμό. Τα διαφράγματα που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση του μολυσμένου ή υπέρθερμο αέρα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής σε obshcheobmennoj συναχθούν από συνεργεία, αποθήκες, χυτήρια, δωμάτια χρησιμότητα, καθώς και για την τοπική αναρρόφηση (αφαίρεση των καυτών αερίων από κλιβάνους και καμίνους θέρμανση, ατμό από τον Τύπο, τα μολυσμένα προϊόντα πετρελαίου ατμούς αέρα από τις αποθήκες Καύσιμα και λιπαντικά). Η αποτελεσματικότητα των διαφραγμάτων εξαρτάται από το χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, το μέγεθος, το μήκος, αγωγοί καυσαερίων, η αιολική ενέργεια και ρυθμίστε το ύψος. Για να αφαιρέσετε ένα μεγάλο αριθμό μεγέθους εξαερισμού του αέρα πρέπει να είναι σημαντική, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε πολλά μικρότερα εκτροπείς, ίση με την απόδοση μεγάλη. Αυτό λαμβάνει υπόψη την κατεύθυνση του επικρατούμενου ανέμου.

Ύψος του διαχυτήρα με κλάδο hdef = h + h1 Απώλεια πίεσης στον εκτροπέα και στον σωλήνα διακλάδωσης Pdef = Rizb + hdif (gh-gdef) Pa

Η ταχύτητα του αέρα μέσα στον εκτροπέα είναι Ѵ = η ρίζα του (2 Pdef / Σz + λ / δ * 1 + çdef) m / s

Διάμετρος του σωλήνα διακλάδωσης d = 0,0188 ρίζα Ѵ / Ѵdef (m)

Η αρχή του εκτροπέα είναι το φαινόμενο Bernoulli: όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα ροής με αλλαγή στην διατομή του καναλιού, τόσο χαμηλότερη είναι η στατική πίεση σε αυτό το τμήμα.

Για να προσδιοριστεί η απόδοση του εκτροπέα, χρησιμοποιούνται δύο παράμετροι:

z - συντελεστής τοπικών ζημιών.

C - συντελεστής πίεσης (αραίωση).

Ο τοπικός παράγοντας απώλειας είναι ο συντελεστής αναλογικότητας στη φόρμουλα Weishbach-Darcy και μας επιτρέπει να υπολογίσουμε την αυτοαποτέλεσμα στον ίδιο τον εκτροπέα: DPd = 0,5 z r Vd2,

όπου Vd είναι η ταχύτητα στον εκτροπέα, m / s. r - πυκνότητα αέρα, kg / m3, DPd - απώλεια πίεσης στον εκτροπέα, Pa; z - συντελεστής τοπικών ζημιών.

Ο συντελεστής πίεσης (αραίωση) C ισούται με την αναλογία της συνολικής διαφοράς πίεσης στον αγωγό εξαερισμού και της στατικής πίεσης εκτός αυτής στην κεφαλή του ανέμου υψηλής ταχύτητας. Ο συντελεστής πίεσης καθιστά δυνατό τον υπολογισμό της πρόσθετης πίεσης ανέμου (κενό) DPv που δημιουργείται από τον εκτροπέα παρουσία αέρα: DPv = 0,5 C r V2,

όπου C είναι ο συντελεστής αραίωσης για τον εκτροπέα της σειράς DS, ίσος με 0,75 για τις εκτροπές του ανέμου από το οριζόντιο επίπεδο που δεν υπερβαίνει τους 30 ° και 0,6 στις αποκλίσεις έως 60 °. V - ταχύτητα ανέμου, m / s; r - πυκνότητα αέρα, kg / m3.

38. Ανεμιστήρες. Επιλογή του τύπου και της απόδοσης του ανεμιστήρα

Ανεμιστήρες είναι μηχανικό ερέθισμα σε συστήματα εξαερισμού, κίνηση του αέρα Θα μεταφέρω ενέργειας αέρα αναγκαία για να ξεπεραστεί η αντίσταση όταν κινείται στο σύστημα είναι μεγαλύτερη ανεμιστήρες εξαερισμού δημιουργείται πίεση χωρίζονται σε τρεις ομάδες: χαμηλή πίεση, μέχρι 1000 N / m 2, μέσο όρο, από 1000 έως 3000 N / m 2 και υψηλή από 3000 έως 12000 N / m 2.

Σύμφωνα με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας, οι ανεμιστήρες είναι αξονικοί και ακτινικοί. Στο τελευταίο, ο αέρας αναρροφάται μέσω του πλευρικού περιβλήματος υποδοχής στο περίβλημα ανεμιστήρα με περιστρεφόμενη πτερωτή με λεπίδες, ρίχνεται επί των τοιχωμάτων του κοχλιακού κελύφους και εκβάλλεται μέσω της εξόδου. Έτσι, η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα στον ακτινικό ανεμιστήρα αλλάζει κατά 90 °.

Οι ανεμιστήρες είναι διαθέσιμοι με αναρρόφηση μονής και διπλής όψης, με δεξιά και αριστερή περιστροφή της πτερωτής.

Ανάλογα με τη σύνθεση των μεταφερόμενων ανεμιστήρες αέρα μπορεί να είναι: στην κανονική εκτέλεση - ανθρακούχο χάλυβα για τη μετακίνηση μη-επιθετικά περιβάλλοντα με θερμοκρασίες έως 80 ° C, σε μια παράσταση διάβρωση - από τιτάνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, πλαστικό βινύλιο, το πολυπροπυλένιο, χάλυβα άνθρακα με μία αντιδιαβρωτική επικάλυψη, Σε εκρηκτική απόδειξη - υπό ειδικές συνθήκες.

Επί του παρόντος ευρέως υιοθετηθεί τύπους φυγοκεντρικών ανεμιστήρων TS4-70 TS4-76 και από 2.5 έως 20 αριθμούς (μέσος αριθμός διαμέτρου του στροφείου ανεμιστήρα σε δεκατόμετρα), ανεμιστήρες TS14-46 μέσης πίεσης και υψηλής πίεσης ανεμιστήρες και WSC TS10-28.

Ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί την πτερωτή του ανεμιστήρα μπορεί να συνδεθεί με τον τελευταίο από τους ακόλουθους τρόπους: απευθείας τοποθετημένος σε έναν άξονα ή μέσω ενός ελαστικού συμπλέκτη. Μεταδόση ζωνών τάνυσης με σταθερή σχέση μετάδοσης. ρυθμίζοντας την αδρανή μετάδοση μέσω υδραυλικών και επαγωγικών συμπλεγμάτων. Οι τελευταίες δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται για μεγάλους ανεμιστήρες. Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι ένας πτερωτής τοποθετημένος μέσα στο περίβλημα (κέλυφος) και φυτεύεται σε έναν άξονα με ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτοί οι ανεμιστήρες έχουν υψηλή χωρητικότητα αέρα, αλλά αναπτύσσουν χαμηλή πίεση (μέχρι 700 N / m), έτσι χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες, σε αντίθεση με τους ακτινικούς ανεμιστήρες, είναι αναστρέψιμοι: όταν η φορά περιστροφής της πτερωτής αλλάζει κατεύθυνση, αλλάζει η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, αλλά η παραγωγικότητα μειώνεται.

Αεροθάλαμοι. Ο κύριος εξοπλισμός εξαερισμού για συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, κατά κανόνα, εγκαθίσταται σε ειδικά δωμάτια που ονομάζονται θάλαμοι εξαερισμού. Οι θάλαμοι εφοδιασμού σε δημόσια, διοικητικά, κτίρια κατοικιών σχεδιάζονται συνήθως στο ισόγειο ή στο τεχνικό υπόγειο. Οι θάλαμοι εξαγωγής πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του κτιρίου. Σε πολυώροφα κτίρια με μεγάλο αριθμό συστημάτων εξαερισμού συνιστάται η τοποθέτηση των θαλάμων αερισμού σε τεχνικά δάπεδα.

Κατά τη συναρμολόγηση των συστημάτων εξαερισμού και την τοποθέτηση των καμερών, καθοδηγούνται από το βέλτιστο εύρος (συνήθως όχι περισσότερο από 50-60 μέτρα) συστημάτων για τεχνικούς, οικονομικούς και εποικοδομητικούς λόγους. Εάν είναι δυνατόν, οι κάμερες θα πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο των φορτίων εξαερισμού. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση συστημάτων αέρος και εξάτμισης σε ένα θάλαμο.

Οι θάλαμοι εξαερισμού δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε χώρους με χαμηλό αποδεκτό επίπεδο θορύβου (αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες συνεδρίων κλπ.), Καθώς αυτό απαιτεί υψηλό κόστος για ηχομόνωση.

Οι θάλαμοι εξαερισμού μπορούν να συναρμολογηθούν από δομές κτιρίων ή από τυπικά τμήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια ή κεντρικά καταστήματα προμηθειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται μη τυπικές κάμερες.

Στους θαλάμους αέρα με παροχή εξωτερικού αέρα εισάγεται διαμέσου της γρίλιας εισόδου, περνά μέσα από το μονωμένο βαλβίδας καθαρίστηκε σε φίλτρα από τη σκόνη, προθερμαίνεται σε θερμαντήρες αέρα και έναν ανεμιστήρα μέσω του εξασθενητή και της διανεμητικής αγωγού τροφοδοσίας τροφοδοτείται μέσα στον αγωγό συστήματος τροφοδοσίας αέρα. Μέρος του αέρα από του εξαεριζόμενου χώρου μέσω του αγωγού ανακυκλοφορίας προς τον θάλαμο για την ανάμιξη με τον εξωτερικό αέρα.

Οι θάλαμοι εξαερισμού τροφοδοσίας αποτελούνται από ξεχωριστά τμήματα δωματίων που προορίζονται για τη συντήρηση βαλβίδων εισαγωγής, φίλτρων, θερμαντήρων κλπ.

Κάθε τμήμα πρέπει να έχει ξεχωριστή είσοδο με ερμητικά κλειστή πόρτα. Αυτό είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση των τμημάτων και τη συντήρησή τους.

Στον θάλαμο εξάτμισης υπάρχουν φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, αγωγοί αέρα, συσκευή εκκένωσης αέρα.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί εκτός του κτιρίου σε ένα βραχίονα, ενσωματωμένο στον τοίχο. Σε περιπτώσεις όπου ο θόρυβος που παράγεται από αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο (για παράδειγμα, σε δωμάτια με το δικό του υψηλό επίπεδο θορύβου), ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να τοποθετηθεί και στο χώρο συντήρησης στο βραχίονα.

Οι διαστάσεις των θαλάμων αερισμού καθορίζονται από τις συνθήκες της δυνατότητας τοποθέτησης του εξοπλισμού και της ευκολίας λειτουργίας. Οι διαστάσεις των διαδρόμων και των ανοιγμάτων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε σχέση με τις διαστάσεις του εξοπλισμού. Οι διαβάσεις για τη συντήρηση του εξοπλισμού πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 0,7 m, το ύψος των θαλάμων να είναι μεγαλύτερο από το ύψος του εξοπλισμού κατά τουλάχιστον 0,8 m.

Οι θάλαμοι εξαερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικό φωτισμό, σκάλες, πλατφόρμες, φρεάτια για πρόσβαση σε εξοπλισμό και αγωγούς, εξοπλισμός χειρισμού. Σε κτίρια με μεγάλο αριθμό συστημάτων εξαερισμού, υπάρχει χώρος για την επισκευή του εξοπλισμού.

Η λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού ελέγχεται από ειδικές κονσόλες που χρησιμοποιούν συσκευές αυτοματισμού και τηλεχειρισμού.

Κατά την εξέταση του σχεδιασμού και της επιλογής των συστημάτων εξαερισμού, καθορίστε πρώτα τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής (υγιεινής, πυρκαγιάς και έκρηξης). Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να καθοριστεί ο βαθμός πυρασφάλειας των πρώτων υλών, των βοηθητικών υλικών, των αποβλήτων και των τελικών προϊόντων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο προσδιορισμός των χαρακτηριστικών των ελευθέρων ρυπαντών (υγρασία, ατμός, αέριο και σκόνη). ταχύτητα εξάπλωσης ατμών και αερίων στον αέρα του δωματίου. την πυκνότητα των αφαιρεθέντων ρύπων και την επιτρεπόμενη συγκέντρωσή τους.

Επιλέξτε έναν τρόπο για την εξάλειψη και την πρόληψη του σχηματισμού τοξικών, φωτιάς και επικίνδυνων εκπομπών. Σε αυτή την περίπτωση, ρυθμίζονται τα ποσοστά αναρρόφησης σχεδιασμού, ο τύπος καταφυγίου που επιλέγεται ή είναι ειδικά σχεδιασμένος. να αναπτύξει ένα σχέδιο για τη θέση καταφυγίων, αεραγωγών, ανεμιστήρων, θαλάμων αερισμού και εγκαταστάσεων επεξεργασίας. Ανάλογα με τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης των αφαιρεθέντων ατμών, σχεδιάζονται αέρια και σκόνη, επιβραδυντικά πυρκαγιάς και συσκευές σηματοδότησης. Σύμφωνα με την επιλεγμένη μέθοδο και το σχέδιο εξαερισμού, υπολογίζεται ο αριθμός των επενδύσεων παραθύρων, των διαφραγμάτων, των φανών. την απόδοση του ανεμιστήρα, τις διαστάσεις των αεραγωγών και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο του ανεμιστήρα και άλλων συσκευών, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης. Σε ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές, παρέχονται συσκευές που ρυθμίζουν αυτόματα τη λειτουργία του εξαερισμού και σηματοδοτούν τον τερματισμό της λειτουργίας του ή την επικίνδυνη συγκέντρωση ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του εξαερισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο σχεδιασμένος εξαερισμός πρέπει να απομακρύνει εντελώς τους ρύπους ή να τους αραιώσει μέχρι τη μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση. Ο αφαιρούμενος μολυσμένος αέρας πριν από την εκτόξευσή του στην ατμόσφαιρα πρέπει να καθαριστεί και να καταστεί ακίνδυνος.

Υπολογισμός της απόδοσης των εκτροπέων για τον αερισμό

Εκτιμώμενη θερινή θερμοκρασία εξωτερικού αέρα t Κ.= 22,6 0 С.

Εσωτερική θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα t στο= 30 ° C.

Ογκομετρικό βάρος αέρα Y 22,6 = 1,197 kg / m3, Υ 30 = 1,165 kg / m3.

Εξωτερική ταχύτητα αέρα V στο= 1m / s

Καθορίστε τον εκτροπέα D = 500 mm, F ж.с.= 0,196 m 2.

Αποδοχή της ποσότητας αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί: L = 700 m 3 / h = 0,194 m 3 / s

Ταχύτητα κίνησης αέρα στον εκτροπέα: V = 700 / (3600 * 0,196) = 0,992 m / s

Υπολογίζουμε τους συντελεστές των τοπικών αντιστάσεων του συστήματος:

είσοδος στο ακροφύσιο ζ = 0.277

βαλβίδα αέρα ζ = 0,05

λ * ( L / d) = 0,015 * (1,2 / 0,5) = 0,036

Σ ζ = 0,963

Η αντίσταση του συστήματος στο V στο = 0,992 m / s, hd = 0,1011

H με το = 0,963 * 0,1011 = 0,097 kg / m2

Βαρυτική πίεση Pgr = 1,2 * (1,197-1,165) = 0,043 kg / m2

Συντελεστής K = H με το/ / L2 = 0,097 / 0,194 2 = 2,55

Υψηλή ταχύτητα πίεσης στην ταχύτητα του ανέμου V στο = 1 m / s, hd = 0,051

Α = 0.64 hd + Pgr = 0,64 * 0,051 + 0,043 = 0,082

Συντελεστής Β = 0,0577 * V στο/ / d2 = 0,0577 * (1 / 0,52) = 0,23

L def = (2 - 4 Κ Α)) / - 2 Κ = (0,23 -√ (0,23 2 + 4 * 2,55 * 0,082)) / 2 * 2,55 = m 3 / s = 560 m 3 / h

Παραγωγικότητα του εκτροπέα d = 500 mm L def = 560 m 3 / h

Τυπικά προβλήματα αερισμού. Επιλέξτε τον εκτροπέα.

Ο εξαερισμός του δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του. Πράγματι, ο σωστός εξαερισμός θα εξασφαλίσει ένα βέλτιστο μικροκλίμα (χωρίς μυρωδιές, βέλτιστη υγρασία) και θα δημιουργήσει συνθήκες για μια άνετη ζωή σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Η μεγαλύτερη σημασία έχει το έργο του αερισμού στα βοηθητικά δωμάτια, στην κουζίνα ή στα μπάνια.

Η εργασία παραγωγής δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς την έγκαιρη απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής. Ο εξαερισμός είναι σημαντικός για την ομαλή λειτουργία των αποθεμάτων λαχανικών, των αχυρώνων, των σκαφών, των υπόστεγων και των αποθηκών.

Τυπικά προβλήματα αερισμού

 • Αντίστροφη κίνηση αέρα στους αεραγωγούς
 • Ο ανεπαρκής αερισμός στους επάνω ορόφους των πολυκατοικιών
 • Εξαερισμός αέρα στον αγωγό εξαερισμού
 • Ράφες ισχυρών ανεμογεννητριών καυστήρων αερίου
 • Αυξημένος θόρυβος στο σπίτι, που παράγεται από τον ηλεκτρικό εξαερισμό
 • Υψηλό κόστος για συστήματα εξαερισμού ηλεκτρικής ενέργειας
 • Υγρασία και μυρωδιά σε εσωτερικούς χώρους

Κατά κανόνα, σε ιδιωτικές κατοικίες αρχικά οι άνθρωποι δεν σκέφτονται τον εξαερισμό και το ζήτημα τίθεται κατά τη λειτουργία των χώρων σας. Αν έχετε ήδη αερισμό, αλλά δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν εκτελεί τη λειτουργία του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν περιστρεφόμενο εκτροπέα. Αυτή η απλή συσκευή θα αυξήσει σημαντικά το τρύπημα στον άξονα εξαερισμού και θα βελτιώσει την ανταλλαγή αέρα!

Τι πρέπει να λάβω υπόψη κατά την προετοιμασία του εξαερισμού;

1) Η πρώτη στιγμή στο σχεδιασμό του εξαερισμού - υποχρεωτική ροή αέρα. Συχνά σκέφτεστε μόνο για την κουκούλα. Χωρίς ροή αέρα, κανένα από τα συστήματα εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει πλήρως. Βαλβίδα παροχής αέρα - πρέπει να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε δωμάτιο

2) Ο εξαερισμός πρέπει να είναι από ένα καθαρό δωμάτιο σε ένα βρώμικο δωμάτιο. Για παράδειγμα, σε ένα κτίριο κατοικιών, ο εξαερισμός αρχίζει στα υπνοδωμάτια και τελειώνει στην κουζίνα και στο μπάνιο, όπου πρέπει να βρεθούν οι έξοδοι προς το ventshahtu.

3) Ο σχεδιασμός αερισμού εξαρτάται από τον τύπο του δωματίου (για αποθήκευση λαχανικών και κοτέτσι απαιτούν διαφορετικές αερισμού) και τον αριθμό των χρηστών (τον αριθμό των επιβατών για το σπίτι, ο αριθμός των στο αγρόκτημα βοοειδών και το βάρος τους).

4) Περιοχή και κυβική χωρητικότητα του δωματίου. Το ύψος του άξονα και τα χαρακτηριστικά του αγωγού αερισμού (παρουσία στροφών και κλαδιών). Με βάση αυτά τα δεδομένα, υπολογίζεται πόσα κύβοι αέρα πρέπει να αερίζονται από αυτό το δωμάτιο και πόσα αγωγούς εξαερισμού και εξαερισμού πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθώς και την ικανότητα του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τον αερισμό.

Επιλογή του εκτροπέα

Η απόδοση του εκτροπέα εξαρτάται από το μέγεθος και τη μέση ταχύτητα ανέμου στην περιοχή όπου είναι εγκατεστημένη. Για κάθε δωμάτιο, ο αριθμός και το μέγεθος των εκτροπέων προσδιορίζεται μεμονωμένα κατά τον υπολογισμό του εξαερισμού.

Το συνολικό βάρος κοτόπουλου στο κοτέτσι είναι 500 x 1,5 = 750 kg,

συνολικός όγκος αέρα εξόδου 750 kg x 4 m 3 / h = 3000 m 3 / h.

Με τον όγκο του αέρα αντιμετωπίσουν διαμέτρου δύο εκτροπέα 500 mm (με μέση ταχύτητα του ανέμου στην περιοχή κάθε αφαιρεί 1600m 3 / h αέρος), τρεις διαμέτρους εξαερισμού των 300 mm (1100 m 3 / h) ή οκτώ διαφραγμάτων 200 mm διαμέτρου (400 m 3 / h). Η επιλογή του εκτροπέα εξαρτάται από τον αριθμό των ορυχείων και τις υπάρχουσες διαμέτρους σωλήνων.

Τοποθέτηση του εκτροπέα

Ventdeflektor τοποθετούνται στην οροφή, όπου υπάρχει πρόσβαση στον άνεμο που φύσηξε από όλες τις πλευρές. Εάν στον τελευταίο όροφο τοποθετημένη γύρο σωλήνα και η διάμετρος του εκτροπέα ταιριάζει με τη διάμετρο του σωλήνα ventkanala, ο εκτροπέας απλώς πιέζεται πάνω στο σωλήνα και το οποίο προσδένεται σ 'αυτό με κοχλίες. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι ραφές μεταξύ του εκτροπέα και του σωλήνα πρέπει να σφραγιστούν! Εάν κατά τον αερισμό υπολογισμός δείχνει ότι η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού και αερισμού δεν είναι το ίδιο, οι μεταβάσεις χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη διάμετρο προς το μικρότερο.

Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι ορθογώνιος άξονας, ο εκτροπέας εγκαθίσταται μέσω μιας μετάβασης από ένα ορθογώνιο τμήμα σε ένα κυκλικό. Οι αρμοί μεταξύ του εκτροπέα και της μετάβασης, καθώς και μεταξύ της μετάβασης και του άξονα, σφραγίζονται.

Δεν είναι πάντα ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων να κάνουν εξαερισμό αμέσως. Ventcannals μπορεί να μην έχουν: ένα σπίτι κατοικίας, ένα hozblok, ένα γκαράζ, ένα κοτόπουλο coop ή ένα καλαμωτό. Εάν ο εκτροπέας είναι εγκατεστημένος σε ένα κτίριο στο οποίο δεν υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού, τότε υπάρχουν δύο τρόποι για την έξοδο του περιστροφικού εκτροπέα:

 • Μπορείτε να τραβήξετε τον σωλήνα μέσα από τον τοίχο (χρησιμοποιώντας τον αγκώνα και τον αγκώνα), σηκώνοντας τον αγωγό εξαερισμού στο μέσον της οροφής και μετά εγκαταστήσετε το Ventlessor.
 • Ή είναι δυνατόν να φέρεται ένας περιστρεφόμενος εκτροπέας στην οροφή μέσω του συγκροτήματος διόδου. Το συγκρότημα διέλευσης είναι ένα κομμάτι σωλήνα για τη διάμετρο ενός στροβιλο-εκτροπέα με μια επίπεδη βάση, η οποία τοποθετείται κάτω από την κλίση της οροφής σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, η εγκατάσταση του εκτροπέα εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Μια τρύπα στην οροφή ή στον τοίχο κόβεται (όσο πιο κοντά γίνεται στο ανώτατο όριο). Η διάμετρος της οπής πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του περιστροφικού εκτροπέα.
 • Ο κόμβος πρόσβασης είναι στερεωμένος στην οροφή ή τον τοίχο. Η δίοδος είναι ερμητικά σφραγισμένη.
 • Πάνω από τον εκτροπέα εγκαθίσταται στον αγωγό.

Η ισχύς του εκτροπέα λαμβάνεται καλύτερα με περιθώριο, καθώς υπάρχουν απώλειες στις στροφές των σωλήνων. Επίσης, το μήκος του vetkanal παίζει σημαντικό ρόλο: για να φτάσει στον αέρα, χρειάζεται πολλή ισχύς.

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας που θα εκτελούν δωρεάν εξαερισμό και επιλέξτε τον εξαερισμό.

Ασφάλεια και υγεία στην εργασία

Ασφάλεια και υγεία κατά την εργασία

Υπολογισμός του φυσικού γενικού αερισμού

Ο φυσικός αερισμός των κτιρίων και των εγκαταστάσεων οφείλεται στη θερμική κεφαλή (διαφορά πυκνότητας εσωτερικού και εξωτερικού αέρα) και στην πίεση του αέρα. Σύμφωνα με το νόμο Gay-Lussac, όταν ο αέρας θερμαίνεται κατά 1 K, ο όγκος του αυξάνεται κατά 1/273 και η πυκνότητα μειώνεται ανάλογα. Κατά συνέπεια, η κεφαλή θερμότητας είναι μεγαλύτερη, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στις θερμοκρασίες του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του SNiP 2.04.05-91, η πίεση ανέμου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν αντιμετωπίζεται η προστασία των ανοιγμάτων εξαερισμού από την εμφύσηση. Επομένως, ο φυσικός αερισμός υπολογίζεται με βάση μόνο τη δράση της κεφαλής θερμότητας.

Ο φυσικός αερισμός των κτιρίων πραγματοποιείται με την αφαίρεση του μολυσμένου αέρα μέσω αγωγών εξαγωγής (άξονες) και την παροχή καθαρού εξωτερικού αέρα μέσω διαύλων παροχής ή διαρροών σε δομές κτιρίων (Εικόνα 17.4).

Η διαφορά πίεσης, Pa, στα άκρα του σωλήνα εξαγωγής:

όπου g = 9,81 m / s2 - επιτάχυνση της βαρύτητας. h - μήκος του σωλήνα εξαγωγής, m, Ρη> ρν - πυκνότητα εξωτερικού και εσωτερικού αέρα, kg / m3: σε κανονική ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία Τ (Κ) πυκνότητα αέρα ρ = 353 / T (εδώ 353 - συντελεστής μεταφοράς).

Θεωρητική ταχύτητα αέρα στον αγωγό εξαγωγής, m / s,

Η πραγματική ταχύτητα της κίνησης του αέρα στον σωλήνα είναι μικρότερη από την θεωρητική, καθώς ξεπερνάει την αντίσταση, η οποία εξαρτάται από το σχήμα της διατομής του σωλήνα και την ποιότητα της επιφάνειας των τοίχων του. Ο συντελεστής αυτός υπολογίζεται από τον τύπο

vd = 4,43ψ√h (ρη -ρν) / ρη

vd = 4,43β√h (Tv - Tn) / Tn

όπου ψ = 0,32. 0,65 - συντελεστής, λαμβάνοντας υπόψη την αντίσταση στην κίνηση του αέρα στον αγωγό εξαγωγής. στους υπολογισμούς παίρνουμε ψ = 0,5.

Από τη διαπιστωμένη τιμή του vD, υπολογίστε την συνολική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής των σωλήνων εξαγωγής, m2,

όπου L είναι η απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα, m3 / h.

Ο αριθμός των καυσαερίων καθορίζεται με βάση τις διαρθρωτικές διαστάσεις του ορυχείου:

όπου S είναι η περιοχή της διατομής του άξονα, m2.

Για να αυξηθεί η ικανότητα διέλευσης των ατράκτων εξαγωγής λόγω της χρήσης αιολικής ενέργειας στα ανώτερα άκρα τους, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκαθίστανται εκτροπείς (Σχήμα 17.5). Οι εκτροπείς είναι διατεταγμένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε, όταν διοχετεύονται από τον άνεμο, η περιοχή διατομής του τμήματος που λειτουργεί πάνω στην κουκούλα να είναι πολύ μεγαλύτερη από το τμήμα που εργάζεται στην εισροή (Εικόνα 17.6). Ως αποτέλεσμα, η διαφορά πίεσης στα άκρα του σωλήνα εξάτμισης αυξάνεται, συνεπώς αυξάνεται και η ανταλλαγή αέρα.

α - σχήμα αστεριού (οριζόντια διατομή). b-TsAGI (κάθετο τμήμα). + - ζώνες αυξημένης πίεσης, ζώνες αραίωσης

Ο εκτροπέας επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο m, υπολογιζόμενη από τον τύπο

D = 0,0188√Ld / (keVB), όπου Ld είναι η απόδοση του εκτροπέα, m3 / h. ke είναι ο συντελεστής απόδοσης: για έναν κυλινδρικό εκτροπέα TsAGI, ke = 0,4, για σχήμα αστεριού ke = 0,42. vB είναι η ταχύτητα εμφύσησης του εκτροπέα αέρα, m / s.