Εγκατάσταση της γραμμής κλιματισμού - τι πρέπει να γνωρίζετε

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας Κλιματιστικό! Σήμερα, σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα σε ένα νέο σπίτι, το κλιματιστικό εγκαθίσταται σε 2 στάδια. Αρχικά, η επιλογή και το σελιδοδείκτη των απαραίτητων επικοινωνιών, που απαιτεί την εξέταση όλων των αποχρώσεων. Ως εκ τούτου, το πρώτο στάδιο είναι το πιο δύσκολο, χρονοβόρο και υπεύθυνο. Για να μπορέσετε να προστατευθείτε από πολλά λάθη, θα σας πω τα σημαντικά χαρακτηριστικά της τοποθέτησης της "διαδρομής".

Για όσους δεν γνωρίζουν καλά ποια είναι η "διαδρομή" για το "kondera", με λίγα λόγια, θα δώσω τις πληροφορίες:

 1. Για οικιακή χρήση, συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Αυτός ο τύπος κλιματιστικού αποτελείται από δύο μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές.
 2. Μεταξύ τους, τα μπλοκ συνδέονται με σύρματα και σωλήνες (μέσω των οποίων κινείται το freon). Εκτός από αυτά, ο σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων (νερό) αφαιρείται από την εσωτερική μονάδα. Όλα αυτά Μια δέσμη επικοινωνιών ονομάζεται συνήθως "διαδρομή".
 3. Για να κάνετε έναν τέτοιο αυτοκινητόδρομο "κρύβεται" στον τοίχο την εγκατάσταση κλιματισμού σε 2 στάδια.

Με ποια σειρά είναι η προετοιμασία για την εγκατάσταση της "διαδρομής" του κλιματιστικού

Αυτή η ακολουθία θα ισχύει τόσο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων όσο και για τους εγκαταστάτες:

 1. Κατ 'αρχάς καθορίστε τη θέση του κλιματιστικού (η θέση της εσωτερικής μονάδας στο δωμάτιο).
 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ικανότητα ψύξης της συσκευής.
 3. Στη συνέχεια, συνιστάται να καθορίσετε τον τύπο του "kondera" (inverter ή on / off) και να επιλέξετε το μελλοντικό μοντέλο. Τώρα, κατά την τοποθέτηση της "διαδρομής" θα ληφθεί υπόψη το μέγεθος και οι σωλήνες αυτού του μοντέλου. Όταν έρχεται χρόνος για την αγορά του κλιματιστικού, μπορείτε να επιλέξετε είτε το συγκεκριμένο μοντέλο είτε οποιοδήποτε άλλο (αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις και τη διάμετρο των σωλήνων για τη νέα συσκευή).
 4. Συμφωνούμε με την ακριβή εσοχή στο εσωτερικό μπλοκ:
 • η απόσταση από την οροφή και την μπαγκέτα.
 • εσοχή από κουρτίνες ή τοίχους.

Εγκαθίσταται η "διαδρομή" με την απαιτούμενη διάμετρο των σωλήνων. Περισσότερα για αυτή τη διαδικασία θα γράψω παρακάτω.

 1. Ο πελάτης φέρνει το καλώδιο τροφοδοσίας στο κλιματιστικό και συνεχίζει την εργασία τελειώματος (η "διαδρομή" είναι λειασμένη).
 2. Μετά το φινίρισμα τα μπλοκ είναι κρεμασμένα στους τοίχους και συνδέονται με τις γραμμές εξόδου. Το σύστημα είναι κενό και ξεκίνησε.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την τοποθέτηση της "διαδρομής" για το διαχωρισμένο σύστημα

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση της κύριας γραμμής απαιτεί μια μη συμβατική προσέγγιση και οι ειδικοί δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Αλλά σήμερα θα αναλύσουμε έναν από τους απλούς τρόπους για την τοποθέτηση της "διαδρομής":

 1. Πρώτα απ 'όλα, επισημαίνουμε στον τοίχο τις συμφωνημένες εσοχές και διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας.
 2. Στη συνέχεια, καθορίστε τη θέση των οπών διάτρησης στο δρόμο. Αν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται «κάτω από το παράθυρο», η οπή είναι συχνά διανοίγεται κάτω από την άκρη του παραθύρου (χρησιμοποιήσαμε για να τρυπάνι κάτω από το κατώφλι για 10-15 εκατοστά). Λάβετε υπόψη, στη συνέχεια, κρεμάστε τη μονάδα, το παράθυρο πρέπει να ανοίξει (ή πρέπει να τραβήξετε το παράθυρο με διπλά τζάμια).
 3. Σημειώστε το στύλο κάτω από το "κομμάτι" από την κάτω αριστερή γωνία της εσωτερικής μονάδας στην τρύπα στον τοίχο. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές καμπές στις γωνίες και στις γωνίες (σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει λιγότερη πιθανότητα θραύσης των σωλήνων). Bias όλη τη γραμμή, είναι επιθυμητό να κάνουν το ίδιο (και το μήκος των επικοινωνιών θα είναι ελαφρώς μικρότερη, και συμπύκνωμα Stok θα είναι πιο ομοιόμορφα και καμπές θα είναι ομαλότερη).
 4. Εξετάζουμε, πού μπορεί να περάσει ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ και επικοινωνίες σε σημεία στερέωσης του εσωτερικού μπλοκ και διέλευση γραμμής. Είναι πολύ σημαντικό να τα βρείτε και να μην τα βλάψετε.
 5. Με ένα μικρό τρυπάνι μια τρύπα προς τα έξω με διάμετρο τουλάχιστον 45 mm. Εδώ είναι απαραίτητο να είστε πιο προσεκτικοί, ότι με θραύσματα από το δρόμο οτιδήποτε (ο καθένας) να μην βλάψει. Είναι επιθυμητό να τα πιάσετε από το εξωτερικό.
 6. Παράγουμε stroblenie. Τα πλάτη και τα βάθη του κόλπου των 6 εκατοστών είναι συνήθως επαρκή για οικιακά συστήματα. Εάν είναι απαραίτητο, το βάθος μπορεί να μειωθεί στα 3 εκατοστά και να γίνει το πλάτος των εκατοστόμετρων 7-8 (για να τοποθετηθούν οι επικοινωνίες στην περίπτωση αυτή στο "επίπεδο"). Για την ομαλότητα του shtroba και για κάποια απλούστευση του προβλήματος, είναι προτιμότερο να κόψουμε πρώτα τις άκρες με ένα βουλγάρικο (ή shtroborezom, αν και πιστεύω ότι για μικρά έργα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό).
 7. Υπολογίζουμε και μετράμε το μήκος των υλικών:
 • χάλκινους σωλήνες σε θερμομόνωση. Βλέπουμε, τι διάμετρο των σωλήνων είναι απαραίτητη για μια συγκεκριμένη "διάσπαση". Για τα κλιματιστικά με χωρητικότητα μέχρι 3 kW, χρησιμοποιούνται συχνότερα 1/4 και 3/8 ίντσες (6 και 10 χιλιοστά αντίστοιχα). Λαμβάνουμε υπόψη την απόσταση κάτω από το εσωτερικό μπλοκ (περίπου 50 cm), το μήκος του κόλπου, το πάχος τοίχου και την απόσταση από το εξωτερικό. Στο δρόμο βγάζουμε σωληνώσεις τέτοιου μήκους που αρκούν για τους γερανούς του εξωτερικού μπλοκ. Αλλά κατά προτίμηση όχι λιγότερο από 0,5 μέτρα στο δρόμο για να κάνετε μια ελάχιστη κάμψη και να εργαστείτε ήσυχα μαζί τους. Εάν απαιτείται το μέγεθος του εξωτερικού μπλοκ, διαβάστε το σχετικό άρθρο.
 • καλώδιο διασύνδεσης. Για κλιματιστικά με χωρητικότητα μέχρι 4 kW, αρκεί ένα καλώδιο πέντε καναλιών με διατομή 1,5 mm. τ.μ. (Το VVG 5x1.5 είναι ιδανικό). Λαμβάνουμε επίσης υπόψη την απόσταση κάτω από το εσωτερικό μπλοκ (περίπου 1,2 μ.), Το μήκος του κόλπου, το πάχος τοίχου, την απόσταση από το εξωτερικό (το μήκος του καλωδίου στο δρόμο είναι συνήθως μεγαλύτερο από 20 έως 30 εκ.).
 • σωλήνα αποστράγγισης. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο κυματοειδές σωλήνα με εσωτερική διάμετρο 16 mm. Το μήκος της θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις αποστάσεις κάτω από το εσωτερικό μπλοκ (περίπου 50 cm), το μήκος του κόλπου και τον τοίχο, η απόσταση στο δρόμο (συνήθως 1,2 m είναι αρκετή).
 • πρόσθετο καλώδιο. Συνιστώ μαζί με τη "διαδρομή" να αφήσετε ένα ελεύθερο καλώδιο (για παράδειγμα, PVS 3x1.5). Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της εξωτερικής μονάδας (ή για τη σύνδεση πρόσθετων αισθητήρων που μπορούν να συνδυαστούν με το κλιματιστικό). Το μήκος του μπορεί να υπολογιστεί ως το μήκος του καλωδίου διασύνδεσης.
 1. Είναι βολικό να αρχίσετε να βάζετε τη "διαδρομή" από το τέλος που θα βγαίνει στο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, διαμορφώνουμε το τέλος της "διαδρομής" σε μια δέσμη (το μήκος των υλικών σύμφωνα με τους υπολογισμούς σας). Σε αυτή την περίπτωση, βάλτε τους σωλήνες flex. Είμαστε τυλίγοντας μια ειδική ταινία ή ταινία με εκείνο το μέρος του κορμού που θα είναι μέσα στην τρύπα και στο δρόμο (ώστε να μην προκληθεί βλάβη στο flex κατά τη μεταφορά της διαδρομής).
 2. Μεταφέρουμε το προετοιμασμένο άκρο του κορμού στην τρύπα. Ελέγουμε ότι στο δρόμο το μήκος των σωλήνων είναι το ίδιο όπως υπολογίσατε.
 3. Μετά από αυτό, μέσα στο δωμάτιο βάζουμε όλο το υλικό στο stroba. Τοποθετήστε τα με κολλητική ταινία. Κύριοι κανόνες:
 • Ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης πρέπει να είναι κεκλιμένος κατά μήκος της "διαδρομής".
 • στην έξοδο από το κόλπο (όπου θα υπάρχει μια εσωτερική μονάδα) η αποστράγγιση βρίσκεται στο κάτω μέρος της "διαδρομής" (ΑΡΙΣΤΕΡΑ από τους σωλήνες).
 • στην έξοδο από το κόλπο (όπου θα υπάρχει μια εσωτερική μονάδα) οι σωλήνες τοποθετούνται δεξιά από την αποστράγγιση (είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί ένας παχύς σωλήνας από τα άνω λεπτά).
 • εάν ορισμένα καλώδια (σε εσωτερικές πρίζες ή διακόπτες) παρεμβαίνουν στην τοποθέτηση της "διαδρομής", είναι προτιμότερο να τα αφαιρέσετε (ώστε να μην σπάσουν οι χάλκινοι σωλήνες).
 • Σωλήνας σε διάμετρο 10 χιλιοστών για να λυγίσει τακτοποιημένα, έτσι ώστε να μην σπάσει. Για παχύτερες διαμέτρους, χρησιμοποιήστε ένα χαλύβδινο σωλήνα. Αν δεν υπάρχει εμπειρία, τότε είναι καλύτερο να λυγίζετε ΟΛΟΥΣ τους σωλήνες χωρίς κάμψη.
 • Οι εύκαμπτοι αρμοί είναι κολλημένοι μεταξύ τους (γκρίζα ταινία, για παράδειγμα).
 1. Διορθώνουμε το κομμάτι σε πολλά μέρη. Για το σκοπό αυτό είναι βολικό να χρησιμοποιείται η λεγόμενη διάτρητη ταινία. Είναι απαραίτητο να στερεώσετε την έξοδο από τις στροβοσκόπια (όπου θα υπάρχει μια εσωτερική μονάδα).
 2. Φωτογραφήστε τις στοίβαζες επικοινωνίες μαζί με ένα μπλοκ διάγραμμα που σχεδιάζεται στον τοίχο.
 3. Για τους τελικούς και τον ιδιοκτήτη δίνουμε τις βασικές οδηγίες. Για παράδειγμα:
 • δείξτε πού να φέρετε το καλώδιο τροφοδοσίας του κλιματιστικού?
 • υποδείξτε τον καλύτερο τρόπο να επικαλυφθεί και να επικολλήσετε ταπετσαρία γύρω από την "ουρά του κομμάτι"?
 • προειδοποιούμε, έτσι ώστε να μην σπάσει ο "δρόμος", δεν έβλαψε μέσα στον τοίχο και δεν άγγιξε καθόλου.

Αυτό τερματίζει τη διαδικασία της τοποθέτησης της κύριας γραμμής για τη "διάσπαση". Για μια πληρέστερη κατανόηση της διαδικασίας, σας συνιστώ να διαβάσετε ένα άλλο άρθρο σχετικά με την εγκατάσταση του κλιματιστικού σε 2 στάδια.

Όπως είπα και πριν - η τοποθέτηση του "στίβου" είναι ένα από τα πιο δύσκολα έργα στη διαδικασία επισκευής ενός διαμερίσματος. Οι πλοίαρχοι - οι σομιέτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για την εσωτερική διακόσμηση των χώρων. Τα κλιματιστικά πρέπει να γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις της σύνδεσης του κλιματιστικού. Ένας ειδικός που προετοιμάζει το "κομμάτι" θα πρέπει να γνωρίζει τα κλιματιστικά και τα χαρακτηριστικά των εργασιών φινιρίσματος. Εύχομαι σε όλους να βρουν τους καλύτερους ειδικούς που θα εκτελέσουν το έργο με ικανοποίηση και μέχρι το τέλος!

Τοποθέτηση διαδρομής για κλιματισμό

Κάνω επισκευές στο διαμέρισμα. Προβλέπεται η εγκατάσταση κλιματιστικού.
Τώρα έχω ράψει τον τοίχο με γυψοσανίδες, οπότε θέλω να χτίσω τον δρόμο τον εαυτό μου εκ των προτέρων.
Το κλιματιστικό θα εγκατασταθεί αργότερα μετά την επισκευή.
Υπάρχουν διάφορες ερωτήσεις:

 • Τα χαρακτηριστικά των διαστάσεων του σωλήνα κλιματιστικού χαλκού 1/4 «(6,35 mm) και 3/8» (9,52 χιλιοστά) σε φόρμα εάν 6 και 10 mm, ή ίντσα σοβαρά;
 • Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 8 μ. (Με αποθεματικό), ο σωλήνας πωλείται σε κόλπους των 15 μέτρων, γνωρίζει κανείς από πού να αγοράσει στην Αγία Πετρούπολη από το μετρητή;
 • Δίπλα στο παράθυρο υπάρχει σωλήνας αποχέτευσης, θέλω να τρυπώ μια τρύπα σε αυτό και να βγάλω αποχέτευση, είναι καλή ιδέα ή όχι;
 • Πόσο παχύ είναι η μόνωση από χάλκινο σωλήνα, αρκεί 6 χιλιοστά αφρώδες πολυαιθυλένιο;
 • Ποια διάμετρο τρύπας πρέπει να τρυπηθεί στον τοίχο; υπάρχει ένα τρυπάνι 22 mm, αν τρυπήσετε δύο ξεχωριστές τρύπες, θα είναι κανονικό; (κάτω από την αποχέτευση θα υπάρχει μια τρύπα στο άλλο μέρος του τοίχου)

Προηγουμένως, ευχαριστώ!
Rustam

Rustam., Δεν σας συμβουλεύω να τοποθετήσετε το κομμάτι για τους εξής λόγους:
α) για να μην συγχέεται με το σημείο εισόδου στο δωμάτιο (ειδικά - σε ύψος: μπορεί να διαφέρει για διαφορετικές εσωτερικές μονάδες).
β) να μην έχουν προβλήματα με την "τρέχουσα" αποστράγγιση.
γ) έτσι ώστε να μην επανασυνδέεται το καλώδιο μεταξύ συσκευών, το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν συμβαίνει
δ) ότι η ευθύνη για την ακεραιότητα της διαδρομής επιβαρύνει εκείνους που θα εγκαταστήσουν το κλιματιστικό.
Και ούτω καθεξής.

Έβαλα την οδό ήρεμα.
Ο ίδιος.
Ισχύς - στην εξωτερική μονάδα, έχουμε ένα μετατροπέα, σωλήνες αυστηρά μεγέθους ιντσών.
Μια τρύπα στην αποχέτευση - συχνά το κάνει.
Η μόνωση ήταν εφοδιασμένη με καμιμάν 6 mm, μια τρύπα στον τοίχο είναι στάνταρ, ελάχιστο 40 mm είναι μέγιστο 60 mm.

Rustam. έγραψε:
Καλησπέρα!

Κάνω επισκευές στο διαμέρισμα. Προβλέπεται η εγκατάσταση κλιματιστικού.
Τώρα έχω ράψει τον τοίχο με γυψοσανίδες, οπότε θέλω να χτίσω τον δρόμο τον εαυτό μου εκ των προτέρων.
Το κλιματιστικό θα εγκατασταθεί αργότερα μετά την επισκευή.
Υπάρχουν διάφορες ερωτήσεις:

 • Τα χαρακτηριστικά των διαστάσεων του σωλήνα κλιματιστικού χαλκού 1/4 «(6,35 mm) και 3/8» (9,52 χιλιοστά) σε φόρμα εάν 6 και 10 mm, ή ίντσα σοβαρά;
 • Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 8 μ. (Με αποθεματικό), ο σωλήνας πωλείται σε κόλπους των 15 μέτρων, γνωρίζει κανείς από πού να αγοράσει στην Αγία Πετρούπολη από το μετρητή;
 • Δίπλα στο παράθυρο υπάρχει σωλήνας αποχέτευσης, θέλω να τρυπώ μια τρύπα σε αυτό και να βγάλω αποχέτευση, είναι καλή ιδέα ή όχι;
 • Πόσο παχύ είναι η μόνωση από χάλκινο σωλήνα, αρκεί 6 χιλιοστά αφρώδες πολυαιθυλένιο;
 • Ποια διάμετρο τρύπας πρέπει να τρυπηθεί στον τοίχο; υπάρχει ένα τρυπάνι 22 mm, αν τρυπήσετε δύο ξεχωριστές τρύπες, θα είναι κανονικό; (κάτω από την αποχέτευση θα υπάρχει μια τρύπα στο άλλο μέρος του τοίχου)

Προηγουμένως, ευχαριστώ!
Rustam

 1. Από όσο καταλαβαίνω, είναι (λαμβάνοντας υπόψη τους κόλπους των 15).
 2. Μόνο σε οποιαδήποτε εταιρεία συναρμολόγησης.
 3. Η ιδέα πηγαίνει.
 4. Ειδικό μονωτικό (flex) πολυαιθυλένιο δεν θα πάει.
  Για κάθε διάμετρο - δική του, το πάχος τυποποιείται.
 5. Είναι επιθυμητό 40mm.
  Η βασική προϋπόθεση είναι ότι η απομόνωση των διαδρομών δεν είναι στραβό,
  Χάνοντας ιδιότητες.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Τοποθέτηση διαδρομών για κλιματιστικά. Χρωματικές αποχρώσεις.

   Έτσι, το δεύτερο μέρος της εγκατάστασης των κλιματιστικών αποφάσισε να αφιερώσει στις μεθόδους τοποθέτησης μονοπατιών κατά τη διάρκεια επισκευών.

   Συνοπτικά για το αντικείμενο. Σπίτι, 3 ορόφους, 5 χωριστά συστήματα Daikin. Χάλκινες διαδρομές μήκος από 5 έως 15 μέτρα. Η αποστράγγιση είναι ευέλικτη. Χωρίσματα - τεμάχια αφρού και τούβλα διάσπαρτα. Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι επιπλέον μονωμένοι με αφρό πολυουρεθάνης 50 mm και με πλακάκια.
   Το πρώτο πράγμα από το οποίο αρχίζει η εγκατάσταση είναι ο προκαταρκτικός συντονισμός με τον πελάτη της ακριβούς θέσης των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στάδια, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο εκ των προτέρων να γνωρίζουμε τη διάταξη των επίπλων σε μια μελλοντική κατοικία. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να έχουμε ένα σχέδιο σχεδιασμού με την τελική διάταξη των επίπλων. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη θέση της εσωτερικής μονάδας έτσι ώστε να μην φυσάει προς την κατεύθυνση μόνιμης διαμονής των ανθρώπων, όπου βρίσκονται κρεβάτια, καναπέδες, πολυθρόνες, χώροι εργασίας.
   Αμέσως τεχνικές πτυχές πρέπει να εξεταστούν: η ικανότητα να στραγγίξει συμπυκνώματος από την εσωτερική μονάδα, η δίοδος εκτείνεται από το εσωτερικό προς το εξωτερικό μονάδα. Βρίσκει όλες τις επιλογές για να αποφευχθεί η χρήση των αντλιών, συμπυκνωμάτων υδροσυλλεκτών από την εσωτερική μονάδα (της Πομπηίας πω κάπως ξεχωριστά). Αφού επιλέξετε την ισχύ των κλιματιστικών, υπολογίζεται το μήκος των διαδρομών. Το κλιματιστικό έχει επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ και το μήκος της διαδρομής. Σε αυτό το στάδιο, οι ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό είναι όλες οι επιμέρους στιγμές.

   Έτσι, αφού καταρτίσουμε ένα μίνι έργο σχετικά με τη θέση των μπλοκ, των μονοπατιών και των αποχετεύσεων, προχωράμε στη δουλειά. Ένα παράδειγμα δίνεται σε δύο μπλοκ που θα κρέμονται πάνω από μια πόρτα, αλλά σε διαφορετικά δωμάτια.
   Αρχικά, ζωγραφίζουμε μια εσωτερική μονάδα (οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις είναι το πλάτος 800, το ύψος των 300)

   και να σχεδιάσετε το μελλοντικό στρώμα κάτω από την τροχιά και κάτω από την αποστράγγιση. Δυστυχώς, ο σύντροφος ήταν πιο γρήγορος από τον πυροβολισμό, τον οποίο κατάφερα να φωτογραφήσω)))
   Φωτογραφίες σε ένα δωμάτιο-

   Θέλω να δώσω προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις σε αυτό το στάδιο.

   1. Κατά την κατάρτιση, πρέπει να λάβετε υπόψη το ελάχιστο ύψος από το μελλοντικό ανώτατο όριο στην κορυφή του κλιματιστικού: 50mm - ελάχιστο, 100mm - καλό, 150mm - εξαιρετικό. Μην ξεχάσετε επίσης να σκεφτείτε το μέλλον γάζα καλουπώματος!

   Υπάρχουν πολύ, πάρα πολλές περιπτώσεις, όταν ξεχνούν να λάβουν υπόψη τη χύτευση γυψοσανίδας.

   2. Απόσταση από την κορυφή της πόρτας προς το κάτω μέρος του κλιματιστικού. Υπάρχουν πολύ ευρείες πλατφόρμες στην πόρτα, αντίστοιχα 100 mm είναι επιθυμητό να υποχωρήσει.

   3. Η διαδρομή με χάλκινους σωλήνες στο 99% των περιπτώσεων πρέπει να εισέλθει στο κλιματιστικό στην αριστερή πλευρά.

   Μια σπάνια εξαίρεση που έχω γνωρίσει είναι τα κλιματιστικά Midea.

   4. Η αποστράγγιση μπορεί να εισέλθει στο μπλοκ, τόσο στην αριστερή πλευρά όσο και στα δεξιά. Και πάλι, η εξαίρεση είναι το 20% των κινεζικών κλιματιστικών.

   5. Η αποστράγγιση πρέπει να γίνεται με συνεχή κλίση από την εσωτερική μονάδα. Δεν πρέπει να υπάρχουν οριζόντια τμήματα, καθώς και περιοχές με αντίστροφη προκατάληψη.

   6. Εάν είναι δυνατόν, αποστραγγίστε την πρώτη στοίβα των 15 cm με ισχυρή προκατάληψη, γιατί 20% των εσωτερικών μπλοκ κατά τη διάρκεια της κατασκευής έχουν παραλειφθεί παρακάτω (για στόκο, οροφές κ.λ.π.), και έτσι ώστε να μην μετατοπιστεί το σύνολο αποστράγγισης vyshtrablivaetsya αυτών 15 εκατοστά και στοιβάζονται με ένα μικρότερο απόκλιση.

   7. Το μπλοκ σχεδιάζεται για να κατανοήσει τις μελλοντικές διαστάσεις του μπλοκ. Και οι διαδρομές για να τους φέρουν έτσι ώστε να εξαφανιστούν κάτω από το μπλοκ.

   8. Στη ζώνη της μελλοντικής εσωτερικής μονάδας, αποκλείστε τη διέλευση σωληνώσεων, συρμάτων κλπ. Από τότε η μονάδα θα είναι σταθερή και ενδεχομένως ζημιά. Γι 'αυτό βάζουμε τα μονοπάτια εκτός των ορίων.
   Στη συνέχεια, κόψαμε το βουλγαρικό Stroganov και χτύπησε τον puncher. Το κομμάτι shtoborez είναι άχρηστο σε αυτήν την επιχείρηση, τρομερά δυσάρεστο.

   Ολοκληρώθηκαν strobas μοιάζουν με αυτό -

   Βάζουμε μια τρύπα στο δρόμο

   Κάτω από την έννοια μιας διαδρομής σημαίνονται συνήθως δύο σωλήνες σε ένα θερμαντήρα και ένα καλώδιο για τη σύνδεση των μπλοκ μεταξύ τους.

   1. Raskatka τη διαδρομή. Ένα σημαντικό σημείο - ο σωλήνας δεν μπορεί να επιτεθεί, διαφορετικά θα διαμορφωθεί από την αίθουσα, θα πρέπει να διορθωθεί.

   Η αποχέτευση (λευκό) έχει διάμετρο 16. Υπάρχουν ακόμα 20, 25, 32. Με μεγάλα μήκη αποστράγγισης (πάνω από 6-8 μέτρα κατά μήκος του ορίζοντα) χρησιμοποιούμε σωλήνα αποχέτευσης 32 mm. Κάποιος χρησιμοποιεί πλαστικό σωλήνα.
   Η αποστράγγιση είναι έτοιμη. Θυμάμαι, το σημαντικότερο, την έλλειψη οριζόντιων τμημάτων και περιοχών με αντίστροφη προκατάληψη. Εάν δεν συμμορφώνεστε, το κλιματιστικό σύστημα μπορεί να αρχίσει να κάνει έναν ήχο ακανόνιστο, και έτσι είναι πιθανό ότι το νερό δεν μπορεί να περάσει και θα στάξει από την εσωτερική μονάδα.
   Έτσι, και μια άλλη στιγμή με την έξοδο σωλήνων και καλωδίων κοντά στην εσωτερική μονάδα.

   Οι σωλήνες πρέπει να βγαίνουν σε μια τέτοια δέσμη και με αυτή τη σειρά: οι χάλκινες σωλήνες είναι πιο κοντά στον τοίχο, το καλώδιο στην κορυφή είναι πιο κοντά, η αποστράγγιση βρίσκεται στο κάτω μέρος. Αυτή η λειτουργία θα διευκολύνει και θα καταστήσει πιο αξιόπιστη τη σύνδεση της μονάδας.

   Τυπικά, μετά την τοποθέτηση των κομματιών εργάζονται για σφράγιση του κοπή αυλακώσεων, από spackling, επικολλώντας ταπετσαρία. Και οι σωλήνες μας είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε. Και τι κάνουν οι ζωγράφοι; Λυγίζουν τους σωλήνες, έπειτα οι σωλήνες κάμπτονται, μετά κάμπτονται. Κάνετε CATEGORALLY FORBIDDEN. Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε αυτό, όπως konditsionerschiki γίνεται, σε αυτή τη θέση του σωλήνα και πρέπει να παραμείνει.

   Αυτό συμβαίνει όταν το λυγίζετε - είναι μια αίθουσα που πρέπει να ξαναζεύγετε. Φωτογραφίες από άλλο αντικείμενο.

   Και τελικά μοιάζει με αυτό

   Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το μπλοκ πρέπει να κρεμαστεί σε έτοιμους τοίχους, βαμμένο ή με ταπετσαρία.
   Η γενική εικόνα του αρχοντικού μας. Τα μπλοκ του εξωτερικού κρέμονται αμέσως, τα τοποθετημένα βλέφαρα. Σημειώστε ότι τα κομμάτια κρύβονται πίσω από το μπλοκ και δεν πηγαίνουν κατά μήκος της πρόσοψης

   Τοποθετώντας τη διαδρομή του κλιματιστικού με τα χέρια σας. 10 βήματα προς την επιτυχία.

   Προσοχή: όλες οι εργασίες που περιγράφονται παρακάτω πραγματοποιούνται συνήθως από εξειδικευμένους ειδικούς. Αυτό το άρθρο χρησιμεύει μόνο για να εξοικειωθεί με τα κύρια σημεία και τις λεπτές λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας.

   Για να παραγγείλετε αυτή τη διαδικασία στην εταιρεία μας - χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε.

   Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε με τι θα συνεργαστούμε. Για να κατανοήσουμε πώς να συνδέσουμε σωστά την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, πρέπει να επιτύχουμε επικοινωνίες. Η επιλογή θα βασίζεται στη σειρά Mitsubishi Electric MSZ-DM35VA / MUZ-DM35VA του μοντέλου Inverter Standart.

   Βήμα 1. Προσδιορίστε τον τύπο του κλιματιστικού.

   Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επιλογής ισχύος, προσδιορίζουμε τη δύναμη του κλιματιστικού και επιλέγουμε το μοντέλο. Για να επιλέξετε ένα μοντέλο, θα πρέπει να διαβάσετε κριτικές σχετικά με τους τύπους κλιματιστικών.

   Βήμα 2. Η διαδρομή κλιματισμού.

   Αφού επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού, ανοίξουμε τις τεχνικές του προδιαγραφές (αυτές οι πληροφορίες είναι τώρα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, πληροφορίες για οποιοδήποτε μοντέλο μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε μοντέλο). Παρακάτω είναι τα χαρακτηριστικά του μοντέλου μας.

   Προσδιορίστε τη διάμετρο των σωλήνων φρέον στον κατάλογο - στην περίπτωσή μας, και για τα δύο μοντέλα, η τιμή είναι ίδια (6,35 (1/4) και 9,52 (3/8)).

   Στη συνέχεια ανοίγουμε το κύκλωμα για την ηλεκτρική σύνδεση των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.

   Σε αυτό το παράδειγμα φαίνεται ότι το καλώδιο τροφοδοσίας 3 * 1.5 πρέπει να προσεγγίσουν την εσωτερική μονάδα. Από την εσωτερική μονάδα έως την εξωτερική μονάδα, πρέπει να πάει ένα καλώδιο μεταξύ των μονάδων 4 * 1,5. Έτσι σε αυτή την περίπτωση, από το εξωτερικό προς τη μονάδα εσωτερική επικοινωνία θα πρέπει να πάει: χαλκός μόνωση σωληνώσεων σε 6,35 + 9,52 στην μόνωση σωλήνων χαλκού πραγματοποιείται + 4 * 1.5 πτυχώσεως (κατά προτίμηση κυματισμός).

   Παρακαλώ σημειώστε ότι μερικοί κατασκευαστές των κλιματιστικών, ταιριάζει μοντέλα τους επιπλέον σύρμα έχει τη δική υποδοχές για σύνδεση με πίνακες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων - τις λεγόμενες απομακρυσμένες αισθητήρες (αισθητήρας θερμοκρασίας για το κλιματιστικό για θέρμανση). Υπάρχουν πολύ λίγα τέτοια κλιματιστικά στην αγορά, αλλά συναντώνται. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το παραπάνω κύκλωμα ισχύει μόνο για ένα σύστημα διαχωρισμού (ένα εσωτερικό - μια εξωτερική μονάδα), για multi-split σύστημα (μια εξωτερική μονάδα - πολλά εσωτερικά), διάγραμμα καλωδίωσης, έχει ως εξής:

   Σε αυτήν την περίπτωση, η ισχύς έρχεται στην εξωτερική μονάδα και αποκλίνει εσωτερικά μέσω των διασυνδέσεων.

   Βήμα 3. Καθορίστε τη θέση του κλιματιστικού.

   Αυτό το στάδιο περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο που επιλέγει τη θέση του κλιματιστικού.

   Βήμα 4. Διάταξη και εσφαλμένος υπολογισμός.

   Μετά την επιλογή της θέσης εγκατάστασης, χρειαζόμαστε:

   - για να επισημάνετε τους χώρους εγκατάστασης των εσωτερικών μονάδων των κλιματιστικών (σχεδιάζοντας ένα μπλοκ στον τοίχο, σύμφωνα με τις συνολικές διαστάσεις του - θα βρείτε στην ίδια τεχνική τεκμηρίωση)

   - Στην περίπτωσή μας, στον τοίχο θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο, μεγέθους 799 * 290. Ο αγωγός κλιματισμού πρέπει να έρθει στην κάτω αριστερή γωνία.

   Σημειώστε το κανάλι κάτω από το βέλος. διαδρομή conditioner θα πρέπει να περιέχει Stroebe W * D 60 * 40 mm από τη κάτω αριστερό μέρος της εσωτερικής μονάδας προς τα έξω, ένα εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης (στην περίπτωση διόδου διαχωριστεί από τον κεντρικό δρόμο) τοποθετείται σε ένα ξεχωριστό Stroebe 20 * 20 mm (Στάνταρ εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης για κλιματιστικά έχει διάμετρο 16 mm). Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για τη διαδρομή της γραμμής κλιματισμού:

   1. Ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης πηγαίνει σε ένα θόλο με φρέον επικοινωνίες - στην περίπτωση αυτή ολόκληρη η διαδρομή θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τις γωνίες με μια φυσική κλίση προς την αποστράγγιση του συμπυκνώματος
   2. σωλήνα αποστράγγισης είναι ξεχωριστό από το κεντρικό δρόμο - σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές προκατάληψη, δίνουμε μόνο το σωλήνα αποστράγγισης, φρέον και επικοινωνίας μπορεί να μην είναι που στο επίπεδο των (συχνά πραγματοποιείται στο ταβάνι).
   3. Για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος χρησιμοποιείται αντλία αποστράγγισης. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποστραγγιστεί με βαρύτητα η αποχέτευση από το κλιματιστικό μηχάνημα - τότε χρησιμοποιείται μια ειδική αντλία αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, η οποία αφαιρεί το συμπύκνωμα υπό πίεση. Από την αντλία υπάρχει ήδη τριχοειδής σωλήνας D 6 mm, ο οποίος μπορεί επίσης να τοποθετηθεί χωρίς κλίση βαρύτητας. Συνιστάται να τοποθετείτε μέσα στην ηλεκτρική πτυχή.

   Κατά τη σήμανση του shtroba κάτω από την τροχιά, είναι απαραίτητο να αποφύγετε αιχμηρές στροφές με αρνητική γωνία.

   Βήμα 5. Στυλό κάτω από την πίστα κλιματισμού.

   Θα πρέπει να εκτελεστεί σφυρίχτρα, σχεδιασμένο για αυτό το εργαλείο, είναι επιθυμητό να αποφεύγονται αιχμηρές στροφές του δρόμου υπό οξεία γωνία (μικρότερη από 90 °).

   Βήμα 6. Προετοιμασία της γραμμής κλιματισμού.

   Όταν προετοιμαστείτε, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την προετοιμασία της γραμμής κλιματισμού.

   Είναι απαραίτητο να ξετυλίξετε τα πηνία χάλκινων σωλήνων σε ευθεία γραμμή και να τους τοποθετήσετε μια κατάλληλη διάμετρο της μόνωσης του σωλήνα (πάχος τοιχώματος μόνωσης 6 mm).

   Στη φωτογραφία βλέπετε την συναρμολογημένη τροχιά με το καλώδιο μεταξύ των μονάδων και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Το κομμάτι είναι εν μέρει τυλιγμένο σε γκρι ενισχυμένο scotch (έτσι είναι πιο βολικό να συνεργαστεί με αυτό). Μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε πλήρως το ίχνος (ορισμένοι εγκαταστάτες εργάζονται πιο άνετα με το κομμάτι όταν είναι πλήρως τυλιγμένο). Οι σωλήνες χαλκού πωλούνται σε πηνία 15 μέτρων (σπάνια σε - 45 μ.), Οπότε αν η διαδρομή / διαδρομή αποδειχθεί αρκετά μεγάλη - ίσως χρειαστεί να κολλήσετε χάλκινους σωλήνες. Προσπαθήστε να κάμψετε προσεκτικά την τροχιά, καθώς οι χάλκινοι σωλήνες είναι πολύ μαλακοί και μπορεί να υπάρχει στροφές στην κάμψη. Αν υπάρχει κρούση στην τροχιά, το κλιματιστικό δεν θα λειτουργήσει σωστά.

   Εάν δεν θέλετε να ψάξετε και να αγοράσετε όλα τα εξαρτήματα της διαδρομής - μπορείτε να παραγγείλετε από εμάς στην εταιρεία την τελική διαδρομή του κλιματιστικού.

   Ένα έτοιμο κομμάτι μπορεί να κατασκευαστεί από οποιαδήποτε διαμόρφωση και, πολύ σημαντικό, το μήκος που χρειάζεστε.

   Βήμα 7. Τοποθέτηση της διαδρομής στο stroba.

   Μετά την προετοιμασία της διαδρομής - πρέπει να τοποθετηθεί στα προετοιμασμένα κανάλια (στροβοσκόπια).

   Για καθορισμό της τροχιάς με τη βοήθεια ενός διάτρητη στερέωσης ταινίας και πείρο-καρφιά. Το κύριο πράγμα - ότι η πίστα δεν γίνεται για την καθαρή επίπεδο το επίπεδο του τοίχου. Η τοποθεσία έξοδο του αυτοκινητόδρομου στην εσωτερική μονάδα - αφήνοντας τις άκρες του μήκους διαδρομής φρέον 40 cm, το σωλήνα αποστράγγισης - 50 cm, καλώδιο διασύνδεσης - 50 εκατοστά (πάρτε με ένα αποθεματικό για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας) Στη θέση του δρόμου έξω από τον τοίχο στην εξωτερική μονάδα, επικοινωνιών θα πρέπει να αφήσει ένα τέτοιο μήκος ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να συνδεθεί με μια εξωτερική μονάδα (συνήθως αφήνουν 1-1,5 μέτρα).

   Βήμα 8. Πιέστε το κομμάτι κλιματισμού.

   Αυτό το βήμα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά σας συμβουλεύουμε να το πραγματοποιήσετε, καθώς πολύ συχνά υπάρχουν καταστάσεις όπου το τελικό τελείωμα σπάει το κομμάτι και δεν το παρατηρεί. Η πίεση της διαδρομής πραγματοποιείται με πίεση VHF αζώτου 34 atm. Όταν η διαδρομή υπό πίεση αποσυμπιέζεται, το άζωτο απελευθερώνεται υπό υψηλή πίεση, η οποία σε κάθε περίπτωση θα ακουστεί από τους τερματιστές. Σε αυτό το στάδιο, είναι αρκετά εύκολο να επισκευαστεί η τροχιά χωρίς εκτεταμένη αποσυναρμολόγηση. Επίσης στο κομμάτι μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μανόμετρο, το οποίο θα δείχνει την πίεση στο σύστημα.

   Βήμα 9. Κλείστε το κόλπο.

   Αφού κάνετε όλες τις ενέργειες για την τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού - μπορείτε να καλύψετε τα στροβοσκόπια.

   Βήμα 10. Προσθήκη μπλοκ.

   Αφού ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες φινιρίσματος, θα χρειαστεί να καλέσετε έναν ειδικό που κρεμάει τα εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ και ξεκινά το σύστημα.

   Θυμηθείτε επίσης ότι η τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού, μπορείτε πάντα να παραγγείλετε από εμάς.

   Τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού - συμβουλές και κόλπα

   Η διαδικασία εγκατάστασης της κύριας μονάδας και η τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού δεν είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον χειριστή. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ορισμένες τεχνικές γνώσεις και ένα συγκεκριμένο σύνολο εργαλείων.

   Εάν όλα είναι απλά με γνώση - η κοινή λογική, η προσεκτική προσέγγιση και η χρήση των βασικών πόρων του Διαδικτύου θα καλύψουν τα περισσότερα κενά γνώσης. Αυτό με τα εργαλεία είναι λίγο πιο δύσκολο - απαιτούνται ακριβά ηλεκτρολογικά όργανα πολλών ειδών. Ως εκ τούτου, αξίζει να είστε έτοιμοι να ανανεώσετε το ντουλάπι με παιχνίδια νέων ανδρών - για αριστοκρατικούς άνδρες θα είναι απλά μια χαρά. Υπάρχει μια άλλη επιλογή για ενοικίαση, αλλά... εδώ είναι "ο πλοίαρχος είναι ο πλοίαρχος".

   Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε στις συσκευές δεν μπορεί να κάνει χωρίς την καταβολή των εργαζομένων, το κόστος των οποίων μπορεί να εξομοιωθεί με την πρώτη επιλογή.

   Πλεονεκτήματα της τοποθέτησης ενός κρυμμένου μονοπατιού μπροστά από τα κιβώτια

   Η τοποθέτηση των ενδοκλειδών επικοινωνιών και του συστήματος αποστράγγισης στα κιβώτια έχει αρκετά πλεονεκτήματα πριν από την τοποθέτηση στους τοίχους:

   • Εργασιακή ένταση. Βιδώστε ένα πλαστικό κουτί στον τοίχο πιο εύκολο από το να παίζετε με shtroborezami, Bulgars και διατρητήρες.
   • Απουσία σκόνης. Σε σύγκριση με τις αιχμηρές στροβοσκόπια στο σκυρόδεμα, η σκόνη από δώδεκα τρύπες φαίνεται να είναι αρκετά ασήμαντη.
   • Ταχύτητα. Με την εργασία μπορείτε να διαχειριστείτε για μερικές ώρες.

   Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι το κουτί είναι η ιδανική λύση. Αλλά αν σκάψετε βαθύτερα, αποδεικνύεται ότι τα μειονεκτήματα αντισταθμίζουν τα προφανή προφανή πλεονεκτήματα:

   • Η διαδρομή αποστράγγισης πρέπει να έχει κλίση τουλάχιστον 3 μοιρών προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος του μετρητή είναι μια διαφορά ύψους από 3 εκατοστά. Με απόσταση τριών μέτρων, θα είναι 9 εκατοστά και μια τέτοια προκατάληψη θα χτυπήσει αμέσως το μάτι - η αισθητική υποφέρει πολύ.
   • Ο Korobov θα πάει δύο κομμάτια παράλληλα ο ένας με τον άλλο - το ηλεκτρικό καλώδιο πρέπει να τοποθετηθεί ξεχωριστά από άλλες υπηρεσίες. Σύνολο - δύο κουτιά με ελάχιστο πλάτος 6 και 2 εκατοστά το καθένα θα καταλαμβάνουν ένα αξιοπρεπές μέρος του τείχους. Η εικόνα δεν μπορεί να κρεμαστεί, η ταπετσαρία δεν μπορεί να επανακολληθεί και ακόμη και το αρθρωτό ράφι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα βιβλία.
   • Αν αποφασιστεί να οργανωθεί η αποστράγγιση στην αποχέτευση, τότε το κουτί θα πρέπει να τραβήξει γύρω από ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά τότε θα αποδειχθεί αρκετά θλιβερό θέαμα.

   Αφού τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο αυτών μεθόδων εγκατάστασης συγκριθούν και το τελικό αποτέλεσμα θρυμματιστεί, τα ελαττώματα της κρυφής εγκατάστασης θα υποχωρήσουν στο παρασκήνιο. Θα θεωρηθούν απλώς ως ένα αναπόσπαστο, ελαφρώς δυσάρεστο χαρακτηριστικό όταν η τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού πραγματοποιείται στο πάχος του τοίχου.

   Ακολουθία διαδρομή, τι να δώσουν προσοχή πρώτα

   Η ουσία της τάξης της τοποθέτησης δεν αλλάζει, ακόμη και αν η τοποθέτηση της διαδρομής κάτω από τον κλιματισμό πραγματοποιείται στον τοίχο - προσθέστε μερικές μόνο πράξεις

   1. Κοπή της κλίσης κάτω από κλίση 3 μοιρών προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης. Τις περισσότερες φορές, αρκεί να φτιάξετε ένα χαντάκι έξι έως έξι εκατοστά, έτσι ώστε να χωρέσουν όλοι οι σωλήνες εκεί.
   2. Σφίξτε τους σωλήνες και το καλώδιο παροχής στην προστατευτική αυλάκωση. Δώστε προσοχή - οι κυματοειδείς σωλήνες πωλούνται όπως με ένα έλασμα (εύκαμπτο σύρμα στον σωλήνα κατά μήκος ολόκληρου του μήκους) και χωρίς. Είναι απαραίτητο να παίρνετε με μια καρφίτσα - σε αυτό το καλώδιο μπορείτε να συνδέσετε τα πάντα που πρέπει να σύρονται στην αυλάκωση και να τραβιέται στο άλλο άκρο του.
   3. Στερέωση της εξοπλισμένης αυλάκωσης στο σκούπισμα. Χρησιμοποιούνται ειδικά στρώματα, τα οποία είναι φραγμένα στο κάτω μέρος της τάφρου σε διαστήματα περίπου σαράντα εκατοστών.
   4. Στόκος με κονίαμα κονιάματος. Αλλά πρώτα πρέπει να συναρμολογήσετε ολόκληρο το σύστημα και να εκτελέσετε δοκιμαστική λειτουργία, αφήνοντας το κλιματιστικό να λειτουργεί αρκετές ώρες σε πλήρη ισχύ.
   5. Το τελικό τελείωμα της τσιμεντοκονίας.

   Αυτό είναι, επιπλέον, πρέπει απλά να κόψετε το χαντάκι στον τοίχο για στυλ και στη συνέχεια να το καλύψετε. Ναι, θα υπάρξει πολλή σκόνη, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο - ο τοίχος καθώς ήταν ελεύθερος πριν από τα έργα, αυτό θα παραμείνει μετά.

   Συμβουλές και κόλπα

   • Θα είναι καλύτερο εάν η επικοινωνία τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κυματοειδές σωλήνα πριν το τοποθετήσετε σε ένα strobot. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από αυτό ένα ξεχωριστό στοιχείο για επισκευή ή αντικατάσταση. Και είναι επίσης εύκολο να τοποθετηθούν στη θέση τους.
   • Αποφύγετε να στρέφετε τις αυλακώσεις σε ορθές γωνίες. Σε μια τέτοια απότομη στροφή, μπορεί να υπάρχει φράξιμο ή κάταγμα. Καλύτερα να κάνετε δύο γωνίες στους σαράντα πέντε βαθμούς.
   • Μην ξεχάσετε να διαχωρίσετε το ηλεκτρικό καλώδιο από τις αυλακώσεις. Πρώτον, οι "κανόνες για την εγκατάσταση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων" απαιτούν αυτό και, δεύτερον, θα είστε πιο ασφαλείς.
   • Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε το μικρότερο δυνατό μήκος - η χωρητικότητα για ψύξη θα είναι υψηλότερη. Στο διαβατήριο για τον κλιματισμό, το μήκος υποδεικνύεται στα 15 μέτρα και απαιτείται κάποια ικανότητα ψύξης. Μερικοί κατασκευαστές μπορούν να δηλώσουν ότι το μέγιστο μήκος της διαδρομής του κλιματιστικού του εμπορικού τους σήματος είναι 25 m ή 30 και ακόμη και με ισχύ 7 kW. Μην κολακεύετε τον εαυτό σας - 7 kW θα είναι στα 15 μέτρα, το οποίο είναι το πρότυπο κατά τη μέτρηση των παραμέτρων της συσκευής.
   • Για την κοπή σκυροδέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνθετη βουλγαρική γροθιά. Αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε, να δανειστείτε ή να ενοικιάσετε ένα shtoborez. Από το puncher θα υπάρχουν ακρωτηριασμένα άκρα, το σκυρόδεμα θα βαφτεί και θα απολεπιστεί, και η σκόνη θα ανέβει nemeryano. Με shtroborezu είναι δυνατή η σύνδεση μιας βιομηχανικής ή οικιακής ηλεκτρικής σκούπας και η βρωμιά θα είναι μικρότερη. Το κυριότερο είναι να μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά την τσάντα ηλεκτρικής σκούπας.

   Εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος από τα χέρια του: τοποθέτηση της διαδρομής, στερέωση των μπλοκ, σύνδεση

   Η κλιματική τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή άνετη, παρέχοντας δροσιά στη ζέστη του καλοκαιριού. Το κόστος των διαχωριστικών συστημάτων είναι αρκετά υψηλό και λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση εμπειρογνωμόνων από την υπηρεσία δεν είναι προσβάσιμο για τους απλούς καταναλωτές. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν δεν αγοράσετε κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της σεζόν, και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

   Εγκαταστήστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

   Η εγκατάσταση του split σύστημα με τα χέρια του πραγματοποιείται σε δύο στάδια: προετοιμασία (επιλογή χώρου, αναζήτηση εργαλείων, αγορά αναλωσίμων) και εγκατάσταση. Οι εργασίες εκτελούνται αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες και τις τεχνικές απαιτήσεις. Λάθος υπολογισμοί και λάθη εγκαταστάτες - ο κύριος λόγος για την κατανομή της κλιματικής τεχνολογίας. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού.

   Το σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα:

   • Ο εξωτερικός (πυκνωτής) έχει συμπιεστή που τροποποιεί τη συνολική κατάσταση του ψυκτικού μέσου.
   • Ο εσωτερικός (εξατμιστής) με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα οδηγεί τον αέρα μέσω ψυκτικού μέσου που ψύχεται από freon.

   Τα μπλοκ συνδέουν τη διαδρομή με χάλκινους σωλήνες, κατά μήκος των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό.

   Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού εξαρτάται από τη σωστή τοποθέτηση των μονάδων κλιματιστικού και την υψηλή ποιότητα στεγανοποίησης των αρμών και συνδέσεων του αγωγού.

   Ένας γρήγορος οδηγός για την εγκατάσταση ενός split σύστημα με τα χέρια σας περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

   1. Επιλογή και προετοιμασία του χώρου εγκατάστασης της εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
   2. Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
   3. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας.
   4. Τοποθέτηση των επικοινωνιών: αυτοκινητόδρομος Freon, σωλήνας αποστράγγισης, ηλεκτρικό καλώδιο.
   5. Σκούπισμα του συστήματος και δοκιμή λειτουργίας.

   Εργαλεία τοποθέτησης

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος συνδέεται με την εγκατάσταση των μονάδων εντός και εκτός των χώρων και την τοποθέτηση της διαδρομής. Χρειάζεστε τα ακόλουθα εργαλεία για να εργαστείτε:

   • διατρητής;
   • τρυπάνι?
   • σύνολο μεταλλικών έργων (πλήκτρα, κατσαβίδια, επίπεδο και άλλα).
   • αντλία κενού?
   • Συλλέκτης μεγεθών.
   • Κύλιση;
   • κοπής σωλήνων.

   Κατά τη διαδικασία αυτο-εγκατάστασης, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αναλώσιμα:

   • αγκύλες και υλικό για την εξωτερική μονάδα.
   • 2 χάλκινους σωλήνες με χοντρά τοιχώματα με αποτύπωμα ίση με το μήκος της γραμμής συν ένα απόθεμα 30 cm.
   • διατομή ηλεκτρικού καλωδίου 1.5-2.5 mm2.
   • θερμομονωτικά υλικά με τη μορφή μανικιών για την τροχιά freon.
   • ενισχυμένη κόλλα.

   Επιλογή θέσης για την εσωτερική και εξωτερική μονάδα

   Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης των μονάδων, συμμορφώνονται με τις τεχνικές απαιτήσεις και παρέχουν τη δυνατότητα μετέπειτα συντήρησης. Με τη διάταξη της εσωτερικής μονάδας, δεν προκύπτουν ειδικά προβλήματα. Κανόνες εγκατάστασης:

   • 15 cm από την οροφή.
   • όχι σε απόσταση μεγαλύτερη από 150 cm από μεγάλα αντικείμενα που παρεμποδίζουν τη ροή του αέρα.
   • μακριά από τις συσκευές θέρμανσης.
   • δεν μπορείτε να κλείσετε τη μονάδα με κουρτίνες και κουρτίνες.
   • Μην επιτρέπετε στον ψυχρό αέρα να εισέλθει στο κρεβάτι και στο χώρο εργασίας.

   Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας απαιτεί την εξέταση πολλών παραγόντων:

   • στο ισόγειο η απόσταση από το έδαφος δεν είναι μικρότερη από 2 μέτρα.
   • Η ενότητα δεν πρέπει να εγκατασταθεί στην ηλιόλουστη πλευρά, κοντά σε δέντρα.
   • η απόσταση από το πίσω πλαίσιο προς το τοίχωμα των 15-20 cm είναι απαραίτητη για την αφαίρεση του θερμού αέρα.
   • Η στήριξη πρέπει να υποστηρίζει το βάρος της εξωτερικής μονάδας.

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του πραγματοποιείται όχι μόνο κοντά στο παράθυρο, αλλά και στον τοίχο ή το παραπέτα του μπαλκονιού. Για τα διαμερίσματα των πολυώροφων κτιρίων αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Ο κίνδυνος τραυματισμού κατά την εγκατάσταση μειώνεται, η συντήρηση δεν αποτελεί πρόβλημα. Το μπαλκόνι πρέπει να είναι μη τζάμια ή να έχει ευρύχωρα πλαίσια.

   Κατά την επιλογή των θέσεων τοποθέτησης, λαμβάνεται υπόψη το μήκος της διαδρομής. Δεν συνιστάται η κατασκευή αγωγού μεγαλύτερου από 7 μ. Και μικρότερου από 3 μ. Θα χρειαστεί πρόσθετη επαναπλήρωση με φρέον και οι απώλειες θερμότητας θα αυξηθούν. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τα μέρη του κλιματιστικού σε έναν τοίχο ή στο επόμενο.

   Τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας

   Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι στερεωμένη με τη βοήθεια μεταλλικών στηριγμάτων. Τα στοιχεία στήριξης επιλέγονται βάσει του βάρους και του μοντέλου του διαχωρισμένου συστήματος. Ο συντελεστής ασφαλείας πρέπει να υπερβαίνει το συνιστώμενο φορτίο κατά 2 φορές. Μια αξιόπιστη στερέωση με ελάχιστη δόνηση είναι δυνατή μόνο σε επίπεδη βάση. Μην εγκαταστήσετε τη μονάδα στη θερμάστρα, η στερέωση γίνεται στον τοίχο.

   Προ-σχεδιασμένες οπές σήμανσης και διάτρησης για πείρους. Οι βραχίονες είναι σταθεροί στο οριζόντιο επίπεδο. Η μονάδα είναι στερεωμένη στα στηρίγματα με 4 μπουλόνια. Σε μια ιδιωτική κατοικία ο εξοπλισμός δεν εκτίθεται σε κίνδυνο βλάβης ή κλοπής και στο ισόγειο ενός πολυώροφου κτιρίου είναι προτιμότερο να εγκατασταθεί μια αντι-βανδαλική μάσκα.

   Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας

   Η πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας παρέχεται στη συσκευασία. Στον τοίχο επισημαίνεται ένας χώρος για συνδετήρες. Προκαταρκτική επαλήθευση της απουσίας ηλεκτρικών καλωδίων στο σημείο αυτό. Η πλάκα εκτίθεται οριζόντια μέσω ενός επιπέδου κτιρίου και είναι σταθερά στερεωμένη στο στήριγμα. Το μπλοκ στερεώνεται στο στοιχείο στήριξης, ελέγχεται η θέση του στο επίπεδο. Η εσφαλμένη ευθυγράμμιση θα οδηγήσει σε αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από τη λεκάνη αποστράγγισης.

   Μετά την εγκατάσταση των δύο μονάδων με ένα διάτρητο, μια οπή στον τοίχο κόβεται για την τροχιά freon, την αποστράγγιση και το ηλεκτρικό καλώδιο. Η διάμετρος του δεν είναι μικρότερη από 45 mm. Προκύπτει αναπόφευκτα μια απόκλιση προς το δρόμο. Για να προστατεύσετε τους σωλήνες από ζημιά μέσα στην τρύπα, εισάγεται ένα χιτώνιο.

   Ηλεκτρική σύνδεση

   Συνιστάται η τοποθέτηση ενός ξεχωριστού καλωδίου από τον ηλεκτρικό πίνακα με το κλιματιστικό μηχάνημα με την εγκατάσταση του μηχανήματος. Επιλεγμένα χάλκινο σύρμα, αριθμός πυρήνων εξαρτάται από τον τύπο της σύνδεσης: μονοφασικός - 3-φάσεων - 5. Για τα μοντέλα χαμηλής ισχύος μπορούν να επωφεληθούν από την πρίζα. Τα έγγραφα κλιματιστικού έχουν ένα ηλεκτρικό διάγραμμα που δείχνει τη θέση όλων των στοιχείων. Πριν ξεκινήσετε τη σύνδεση, μελετάται προσεκτικά.

   Μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας τοποθετείται το καλώδιο που συνδέει τις μονάδες. Τοποθετείται σε προστατευτικό κυματοειδές σωλήνα. Τα άκρα των συρμάτων καθαρίζονται και στερεώνονται στους ακροδέκτες του παπουτσιού. Ένα καλώδιο γείωσης εμφανίζεται ξεχωριστά. Συνδέοντας τα μπλοκ σύμφωνα με το σχέδιο, ελέγξτε τη λειτουργία της συσκευής.

   Οδός Freon και αποστράγγιση

   Το ψυκτικό μέσο που είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση της θερμότητας κυκλοφορεί στο σύστημα κατά μήκος μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες. Το υλικό πωλείται σε κόλπους. Κόψτε ένα τμήμα της γραμμής κατά μήκος της γραμμής με ένα απόθεμα 20-30 cm. Χρησιμοποιείται ένας κοπτήρας σωλήνων για εργασία. Το εργαλείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με αγκύλη, η τομή θα είναι τραχύ. Οποιαδήποτε ανομοιομορφία των σωλήνων προκαλεί διαρροή φρέον. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα εισόδου τσιπ χαλκού. Για το χρόνο εγκατάστασης, οι άκρες των προϊόντων κλείνουν με βύσματα.

   Σε κάθε σωλήνα τοποθετείται ένας θερμαντήρας με τη μορφή μανικιού από αφρό πολυουρεθάνης ή καουτσούκ. Οι αρθρώσεις του υλικού είναι κολλημένες με ενισχυμένη ταινία. Η θερμομόνωση εξαλείφει τη δημιουργία συμπυκνώματος. Μετά τη μόνωση, οι βιδωτές φλάντζες βιδώνονται στους σωλήνες. Στη συνέχεια επεκτείνονται οι άκρες των προϊόντων. Μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί εμπειρογνωμοσύνη και ένα ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα έτοιμο κιτ με σωλήνες που έχουν φουσκώσει στο εργοστάσιο.

   Οι επικοινωνίες είναι διαθέσιμες με δύο τρόπους: κρυμμένοι ή ανοιχτοί. Στην πρώτη περίπτωση, κατά μήκος της γραμμής σήμανσης από το κλιματιστικό στην τρύπα στον τοίχο, κόψτε το στύλο. Αυτή η επιλογή είναι βέλτιστη στο στάδιο επισκευής, διαφορετικά δεν έχει νόημα η εκτέλεση σκονισμένης και επίπονης εργασίας. Σωλήνες της εθνικής οδού τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου και κρύβονται πίσω από ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί.

   Η απλούστερη εκδοχή της οργάνωσης της αποστράγγισης του συμπυκνώματος είναι ο σωλήνας αποστράγγισης στο δρόμο. Αν δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή της διαδικασίας, το υγρό αποστέλλεται στο αποχετευτικό δίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, εγκαθίσταται ένα σιφόνι, το οποίο μειώνει τις δυσάρεστες οσμές.

   Η τοποθέτηση του σωλήνα αποστράγγισης πραγματοποιείται με κλίση προς την έξοδο της υγρασίας, δεν επιτρέπεται η παραμόρφωση και οι ανυψώσεις. Το άκρο του σωλήνα πρέπει να είναι 60-80 cm από τον τοίχο, έτσι ώστε να μην ξεπλένεται η δομή.

   Τα εξαρτήματα των επικοινωνιών συνδέονται σε μια κοινή δέσμη με τη βοήθεια μιας αυτοκόλλητης ταινίας, σε αυτή την κατάσταση σύρονται μέσω της οπής. Τα περικόχλια χρησιμοποιούνται για να συνδέουν τους χάλκινους σωλήνες με τους θηλυκάρες. Όταν ανοίγετε τις θύρες της εσωτερικής μονάδας, το άζωτο εξέρχεται, αυτό είναι φυσιολογικό. Τα παξιμάδια σύσφιξης σφίγγονται με κλειδί, το μαλακό μέταλλο παρέχει στενή σύνδεση. Ομοίως, οι σωλήνες συνδέονται με εξωτερική μονάδα.

   Σκουπίστε το σύστημα

   Η διαδικασία εκκένωσης αφαιρεί αέρα, σκόνη και υγρασία από το σύστημα. Για την υλοποίησή του, μια ειδική αντλία συνδέεται στην εξωτερική μονάδα μέσω μιας πολλαπλής μανόμετρο. Η διαδικασία διαρκεί 20-30 λεπτά. Αφού πέσει η βελόνα μέτρησης πίεσης σε -1 bar, ο εξοπλισμός απενεργοποιείται. Για 30 λεπτά, αν η πίεση δεν αλλάξει, το σύστημα είναι σφραγισμένο και έτοιμο για πλήρωση με φρέον.

   Αντλία κενού - ακριβός εξοπλισμός, ο οποίος δεν έχει νόημα να αγοράσει για την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος. Ορισμένοι τεχνίτες αντικαθιστούν την ηλεκτρική σκούπα της διαδρομής με φυσώντας με άζωτο ή φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει υγρασία, προκαλώντας πρόωρη διακοπή του συμπιεστή. Για την ποιοτική εκτέλεση της εγκατάστασης, η αντλία κενού λαμβάνεται για μίσθωση.

   Γεμίστε με ψυκτικό μέσο και δοκιμάστε το σύστημα

   Για να ξεκινήσει το Freon απαιτείται ένα κλειδί Allen, το οποίο ανοίγει τη βαλβίδα στη θύρα υγρού. Το ψυκτικό υγρό θα αρχίσει να γεμίζει το σύστημα με ένα χαρακτηριστικό υπονόμευμα. Μετά την πλήρωση, ο εύκαμπτος σωλήνας αφαιρείται, τοποθετείται στο εξάρτημα αερίου. Ταυτόχρονα, ένα μέρος του ψυκτικού μέσου βγαίνει. Οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας - σε γάντια και γυαλιά. Η θύρα είναι κλειστή με ένα στέλεχος. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, παραμένει η δοκιμή του κλιματιστικού.

   Όταν επιλέγετε μια εγκατάσταση split σύστημα με τα δικά σας χέρια, μην ξεχνάτε ότι έχει χαθεί η εγγύηση του καταστήματος για τον εξοπλισμό. Η υπηρεσία στο κέντρο υπηρεσιών θα χρεωθεί.