Βασικά στοιχεία της βιομηχανικής υγρασίας του αέρα

Σε μεγάλες επιχειρήσεις, το ζήτημα της σωστής υγρασίας του αέρα είναι πολύ οξύ γιατί υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λόγων για τους οποίους μειώνεται σημαντικά η συνολική υγρασία των χώρων. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, εφευρέθηκαν βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα, οι οποίοι βρήκαν ευρεία εφαρμογή στον τομέα της παραγωγής και της βιομηχανίας.

Χαμηλή υγρασία δωματίου

Η υγρασία του δωματίου επηρεάζει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος όχι λιγότερο από τη σωστή διατροφή, την γραπτή καθημερινή ρουτίνα ή τον καθαρό αέρα που είναι κορεσμένο με οξυγόνο. Εάν ένα άτομο δεν παίρνει κανονικά υγρό αέρα, τότε έχει διάφορες ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Εξετάστε τους λόγους για τους οποίους η υγρασία μπορεί να μειωθεί στο δωμάτιο:

 1. Το χειμώνα, η υγρασία του αέρα μειώνεται λόγω της συμπερίληψης συστημάτων θέρμανσης, τα οποία θερμαίνουν τον αέρα, σαν να το στεγνώνει (η υγρασία μπορεί να μειωθεί στο 30%).
 2. Το καλοκαίρι, ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω, έχει υψηλή θερμοκρασία και χαμηλή υγρασία. Επιπλέον, πολλοί καταφεύγουν στη χρήση κλιματιστικών και βασικά εργάζονται στην αρχή της κυκλοφορίας του αέρα, δηλ. τον κυνηγούν, ενώ ψύχεται. Ένα τεράστιο μειονέκτημα της χρήσης κλιματιστικών μπορεί να θεωρηθεί ότι ο αέρας που χρησιμοποιείται για την εργασία τους δεν ενημερώνεται και στεγνώνει.
 3. Λόγω του μεγάλου μεγέθους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η ανταλλαγή αέρα με τον υπαίθριο αέρα διαρκεί πολύ καιρό, η οποία επιπλέον είναι επίσης ξηρή.
 4. Σημαντικές απώλειες υγρασίας στο δωμάτιο οφείλονται σε ορισμένες τεχνολογίες παραγωγής.
 5. Οι κύριες πρώτες ύλες που λαμβάνονται και ο λειτουργικός εξοπλισμός παραγωγής λαμβάνουν υγρασία από τον αέρα του δωματίου, μειώνοντας το συνολικό ποσοστό υγρασίας.

Σε πολλά πολυκατοικίες υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τον έλεγχο της υγρασίας των χώρων, πόσο μάλλον μιλάμε για βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές. Ως εκ τούτου, διάφοροι υγραντήρες εφευρέθηκαν και αναπτύχθηκαν.

Συστήματα υγρασίας αέρα

Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό καθιερωμένους κανόνες της θερμοκρασίας του αέρα και του βαθμού υγρασίας των χώρων που απαιτούνται για το πρόσωπο. Όταν ο βαθμός υγρασίας αποκλίνει από τον κανόνα, τότε πέφτουν, είναι σε θέση να συσσωρεύονται στατικό ηλεκτρισμό σε αντικείμενα κατασκευασμένα από μέταλλο, και εάν η υγρασία είναι αυξημένη, ο άνθρωπος να πάρει μπουκωμένη και άβολα, εμφανίζεται η συμπύκνωση σε επιφάνειες.

Για να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία, υπάρχουν ειδικές συσκευές - υγραντήρες, οι οποίες λειτουργούν με δύο βασικές μεθόδους:

 • Ισοθερμική υγρασία. Διεξάγεται λόγω της ανάμειξης της ροής αέρα με τον υγραντήρα ατμού που εκπέμπεται από τον υγραντήρα. Το κύριο καθήκον του υγραντήρα είναι να μετατρέψει το υγρό (νερό) σε ατμό. Οι ισοθερμικοί υγραντήρες είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, μην αλλάζετε τη θερμοκρασία του αέρα κατά τη λειτουργία.
 • Αδιαβατική υγρασία. Βασίζεται στη φυσική εξάτμιση του νερού στο περιβάλλον, στον αέρα. Η αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά απλή, βασίζεται στη διαφορά στις μερικές πιέσεις του ατμού που παράγεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και στην πίεση του περιβάλλοντος αέρα. Σε γενικές γραμμές, το ρεύμα αέρα απορροφά την υγρασία, τότε αυτή η υγρασία πρέπει να μεταποιηθεί σε υδρατμούς. Σε αυτή τη διαδικασία, ο αέρας απαιτεί πολλή ενέργεια, έτσι κρυώνει.

Και τα δύο συστήματα υγρασίας χρησιμοποιούνται ευρέως και εφαρμόζονται στην πράξη. Συσκευές που μπορούν να υγρανίσουν τον αέρα πολύ, αλλά όλοι θα εργαστούν σε μία από αυτές τις μεθόδους ενυδάτωσης.

Υγραντήρες αέρα

Το έργο όλων των υγροποιητών βασίζεται σε μία από τις μεθόδους επεξεργασίας της υγρασίας στο αέριο (ισοθερμικό ή αδιαβατικό), υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υγραντήρων. Εξετάστε πόσο διαφορετικά είναι και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά σημεία τους.

 • Υγραντήρας θέρμανσης. Αποτελείται από πολλά στοιχεία: μια δεξαμενή για θέρμανση νερού, ένα θερμαντικό στοιχείο, έναν εύκαμπτο σωλήνα, τον ατμό που διαφεύγει στον αγωγό αέρα, έναν σωλήνα με οπές που κατανέμουν ομοιόμορφα τον ατμό στον αέρα. Ο προκύπτων ατμός θα υπερθερμανθεί για να αποφευχθεί η συμπύκνωση μέσα στη συσκευή.
 • Υπέρυθρος υγραντήρας. Εξοπλισμένο με τον ίδιο τρόπο όπως ο προηγούμενος υγραντήρας, μόνο τα στοιχεία θέρμανσης είναι υπέρυθρες.
 • Ηλεκτροστατικός υγραντήρας. Παράγει ατμό μέσω του φαινομένου της αποσύνθεσης του νερού, δηλ. Τα ηλεκτρόδια (άνοδος και κάθοδος) που χαμηλώνουν στο νερό τροφοδοτούνται με τάση, δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα, θερμαίνεται το νερό και αρχίζει να μετατρέπεται σε ατμό.
 • Υγραντήρας εξάτμισης. Η εξάτμιση της υγρασίας μέσα σε αυτό επιτυγχάνεται με την εμφύσηση του νερού, το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτείται στην επιδιωκόμενη επιφάνεια (συνήθως η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ή χαρτί).
 • Διαχωρισμός υγραντήρα. Διαλύει το νερό σε πολλά μικρά σωματίδια, υπό πίεση (χρησιμοποιώντας αντλία νερού ή χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα). Μετά από αυτό, τα προκύπτοντα λεπτά σωματίδια ψεκάζονται μέσα στο ρεύμα αέρα και εξατμίζονται.
 • Υγροποιητής υπερήχων. Η τελευταία εξέλιξη, λειτουργεί από τον τύπο της μεμβράνης, δονείται έντονα, η οποία δέχεται νερό και πολύ γρήγορα ψεκάζεται σε ολόκληρο το σύννεφο των μικροσωματιδίων. Ο αέρας που διέρχεται από αυτό το σύννεφο γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε τύπο βιομηχανικού υγραντήρα αέρα, πρέπει να προσέχετε να καθαρίζετε το νερό που πρέπει να υποστεί επεξεργασία. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην μολυνθεί ο αέρας.

Υγραντήρες υπερήχων

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς και σε ζήτηση για σήμερα υγραντήρες, ας δούμε γιατί;

Όπως έχουμε πει, με τη βοήθεια υπερήχων, δημιουργείται κάτι σαν ομίχλη, το οποίο εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο, μετά το οποίο, με φυσικό τρόπο, η ομίχλη μετατρέπεται σε ατμό και αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας του αέρα.

Για επιβλαβείς προσμίξεις στο νέφος νερού επιλεγεί (διάφορα άλατα, μικροοργανισμούς και ούτω καθεξής.) Μην παραμένουν στις έπιπλα, ρούχα και συσκευές μηχανικής, οι υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με ειδικά φίλτρα. Συνήθως, εκτελούνται με τη μορφή κασετών που μπορούν να αντικατασταθούν όταν είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, οι υγραντήρες υπερήχων είναι σε θέση να παράγουν τον πιο ακριβή έλεγχο της στάθμης υγρασίας ολόκληρου του δωματίου. Χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα, μπορείτε να πετύχετε σχεδόν 100% υγρασία. Είναι οικονομικά, καθώς διαθέτουν αυτόματο πρόγραμμα ελέγχου και χωρητικότητα άνω των 10 λίτρων την ημέρα. Μόνο ένας υπερηχητικός υγραντήρας μπορεί να παράγει ζεστό ατμό σε χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Υδατοδιαλυτή υπερήχων με αγωγό

Αλλά, όπως και κάθε συσκευή, οι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα είναι ότι η χωρητικότητα του υπερηχητικού υγραντήρα είναι περιορισμένη σε μέγεθος, λόγω της οποίας πρέπει συνεχώς να συμπληρώνεται με νερό. Επίσης, εάν δεν αντικαταστήσετε την κασέτα φίλτρου μετά από 4 μήνες λειτουργίας της, τότε σε διάφορα οικιακά αντικείμενα που περιβάλλουν τη συσκευή θα εμφανιστεί επίστρωση αλατιού.

Όταν επιλέγετε υπερηχητικούς υγραντήρες, να θυμάστε ότι η χρήση τους είναι απολύτως ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, επειδή ο υπερηχογράφος σε όλα αυτά καθιστά τη μεμβράνη να κινείται. Σε κανέναν άλλο τρόπο από τον υπερηχητικό, τέτοιες συχνές ταλαντώσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, είτε πρόκειται για βιομηχανικό ή οικιακό, υπερηχητικό ή ηλεκτρόδιο, θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να σώσετε την υγεία σας και την υγεία άλλων. Θα πρέπει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή, την πιο αβλαβή και αποτελεσματική.

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

Η υγρασία του αέρα είναι ένα σημαντικό συστατικό του βέλτιστου μικροκλίματος όχι μόνο για τον άνθρωπο. Πολλές τεχνολογικές και παραγωγικές διαδικασίες πρέπει επίσης να διατηρούν το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για να εξασφαλίσουν την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Για το σκοπό αυτό προσφέρεται μια ποικιλία συστημάτων υγρασίας σε βιομηχανική κλίμακα.

Όπου χρειάζονται βιομηχανικοί υγραντήρες

Η παρουσία ειδικών κλιματικών συνθηκών είναι απαραίτητη σε διαφορετικές περιοχές παραγωγής - τα προβλήματα του υπερβολικού ξηρού αέρα είναι κοινά σε πολλά εργαστήρια παραγωγής και αποθήκες. Πάνω απ 'όλα, σε υγραντικές μάζες αέρα, τα δωμάτια χρειάζονται:

 • Σταθμοί βάσης και διακομιστή. Επειδή η υπερβολική ξήρανση του αέρα σας επιτρέπει να συσσωρεύετε υπερβολικές χρεώσεις στατικού ηλεκτρισμού - αυτό βοηθάει να δημιουργήσετε απειλές για τη φυσιολογική ροή εργασίας.
 • Μουσεία και βιβλιοθήκες. Η παρουσία ενός σταθερού μικροκλίματος θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εκθεμάτων και των εκτυπωμένων εκδόσεων.
 • Τυπογραφεία. Κατά την παραγωγή τυπωμένων προϊόντων, η υγρασία του αέρα πρέπει να διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο, ώστε να μην μειώνονται τα χαρακτηριστικά ποιότητας του χαρτιού.
 • Κλωστοϋφαντουργία. Δεδομένου ότι η χαμηλή υγρασία του αέρα επηρεάζει τα χαρακτηριστικά αντοχής των υφασμάτων, ο εξοπλισμός των καταστημάτων με υγραντήρες είναι απλά απαραίτητος.
 • Ξυλουργική βιομηχανία. Το ξύλο, για να διατηρήσει όλες τις ιδιότητές του, είναι απλά απαραίτητο να παραμείνει στο βέλτιστο περιβάλλον για να αποφευχθούν ρωγμές, σχισίματα και παραμορφώσεις.
 • Ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να διατηρείται τόσο στους τόπους παραγωγής των ιατρικών παρασκευασμάτων, όσο και στους χώρους αποθήκευσης τους, ακόμη και σε χώρους άμεσης κατανάλωσης - στα ιατρικά ιδρύματα.

Μια ποικιλία εφαρμογών προκαλεί την παρουσία πολλών τύπων βιομηχανικών υγραντήρων αέρα.

Αρχές δράσης

Ο βιομηχανικός υγραντήρας αέρα είναι ένα όργανο του οποίου ο κύριος σκοπός είναι να εξασφαλίσει την κατάλληλη υγρασία των μαζών του αέρα σε μεγάλη κλίμακα. Παρά την ποικιλία των συσκευών για υγρασία του αέρα στο χώρο εργασίας, όλες λειτουργούν με βάση μία από τις δύο αρχές:

Η δράση των moisturizers που έχουν μια αδιαβατική αρχή λειτουργίας βασίζεται στη φυσική διαδικασία εξάτμισης. Η ροή του αέρα απορροφά την υγρασία, μετά την επεξεργασία του σε ατμό. Επειδή αυτή η διαδικασία απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας, συνοδεύεται από μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

Η δράση των ισοθερμικών υγροποιητών βασίζεται στην ανάμιξη του αέρα με τον παραγόμενο ατμό. Αυτός ο τύπος βιομηχανικού υγραντήρα δεν αλλάζει τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα κατά τη λειτουργία.

Τύποι βιομηχανικών υγραντήρων

Οι πιο συνηθισμένοι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα είναι οι εξής:

 • Σπρέι.
 • Εργασία με υπερήχους.
 • Πλύσιμο.

Οι ψεκασμοί (που ονομάζονται επίσης ψεκαστήρες) λειτουργούν με την αρχή των αερολυμάτων, ψεκάζοντας σταγονίδια υγρασίας μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με έναν ορισμένο αριθμό αισθητήρων - ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Οι αισθητήρες επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας του υγραντήρα με βάση τις καθορισμένες παραμέτρους θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα.

Οι συσκευές του χαρακτηρισμένου τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι καθόλου φτηνά. Ως εκ τούτου, οι ψεκαστήρες σπάνια χρησιμοποιούνται σε μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής ή σε μικρά ιδρύματα. Εκείνη την εποχή ντε, την ικανότητα να διατηρεί ιδρύθηκε παραμέτρων μικροκλίματος κάνει υγραντικό-ψεκαστήρα ιδανικό για χρήση σε βιβλιοθήκη και μουσείο συλλογές, γκαλερί τέχνης, καθώς και σε κλάδους που απαιτούν τη διασφάλιση ακριβείς δείκτες μικροκλιματικές περιβάλλον.

Υγροποιητές υπερήχων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κορεσμού των αέριων μαζών του δωματίου με "σκόνη νερού" - τα μικρότερα σωματίδια νερού. Οι βιομηχανικοί υγραντήρες υπερήχων σύμφωνα με την αρχή της δράσης δεν διαφέρουν από τα οικιακά τους ανάλογα. Εξασφαλίστε μόνο την υγρασία μιας μεγαλύτερης περιοχής του δωματίου.

Αξίζει να πούμε ότι συσκευές αυτού του τύπου πρέπει να χρησιμοποιούν αποσταγμένο ή τουλάχιστον καθαρισμένο νερό, αλλιώς θα "παράγουν" μια λευκή επικάλυψη. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τις συσκευές ατμού και την απουσία σταγονιδίων "δροσιάς" σε εξοπλισμό και μηχανήματα.

Οι ροδέλες αέρα είναι ειδικά αυτόνομα κλιματικά συστήματα σχεδιασμένα για τον καθαρισμό και την υγρασία των αέριων μαζών βιομηχανικών χώρων. Τέτοιες συσκευές μπορούν να κορεστούν αποτελεσματικά τον αέρα σε μια περιοχή περίπου 300 m 2. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι η πλήρης αυτοματοποίηση τους. Η συσκευή ελέγχει ανεξάρτητα τις παραμέτρους του αέρα και καθαρίζεται ανεξάρτητα αν είναι απαραίτητο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό

Η επιλογή του τύπου της συσκευής ενυδάτωσης θα πρέπει να βασίζεται στη συνεκτίμηση όλων των πιθανών παραγόντων:

 • Τύπος των εγκαταστάσεων παραγωγής και ο κύριος σκοπός της.
 • Απαιτούμενη απόδοση συσκευής.
 • Ανάγκη ακριβούς τήρησης του επιπέδου υγρασίας ή απλώς της συντήρησής του εντός ορισμένων ορίων.
 • Ανάγκες για χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο.

Μόνο η εξέταση όλων των πιθανών παραγόντων θα επιτρέψει την επιλογή ενός πραγματικά αποτελεσματικού βιομηχανικού υγραντήρα για τις συγκεκριμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός του αέρα δεν συνιστάται για χρήση σε χώρους που απαιτούν ακριβή συντήρηση του καθορισμένου επιπέδου υγρασίας. Συνεπώς, οι υγραντήρες αυτού του τύπου είναι οι πλέον κατάλληλοι για:

 • Χώρος γραφείου.
 • Τυπογραφεία.
 • Νηπιαγωγεία και σχολεία.
 • Ραδιοηλεκτρονικές παραγωγές.
 • Δωμάτια διακομιστή.
 • Αρχεία μουσείων και βιβλιοθηκών.

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες τύπου ατμογεννήτριας είναι σκόπιμοι για χρήση σε βιομηχανικούς χώρους με την ανάγκη για ακριβή συντήρηση των καθορισμένων παραμέτρων υγρασίας - εργαστήρια, χειρουργεία, αποστειρωμένα δωμάτια,

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι πιο αποτελεσματικοί όταν χρησιμοποιούνται σε ψυγεία, καταστήματα λαχανικών, κελάρια κρασιών, έπιπλα και αντίκες, εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου και θάλαμοι ψεκασμού.

Βιομηχανικά καθαριστικά αγωγών και υγραντήρες για συστήματα εξαερισμού

Ο υγραντήρας αγωγών είναι ένας ειδικός τύπος κλιματικού εξοπλισμού σχεδιασμένου να διατηρεί τα χαρακτηριστικά υγρασίας του αέρα σε μεγάλους χώρους. Οι συσκευές αυτού του τύπου τοποθετούνται στους αγωγούς του συστήματος εξαερισμού, των συστημάτων θέρμανσης αέρα ή του κεντρικού κλιματισμού. Στην περίπτωση αυτή, οι υγραντήρες καναλιών χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, καθώς και από ευκολία λειτουργίας και ελέγχου.

Τι είναι και πού χρησιμοποιείται;

Σε αντίθεση με τους οικιακούς ξεχωριστά εγκατεστημένους υγραντήρες, συσκευές τύπου καναλιού τοποθετούνται στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου.

Ο εξοπλισμός καναλιών έχει αναπτυχθεί για να καθορίσει το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας σε μεγάλους χώρους, όπως:

 • στην παραγωγή ·
 • σε θερμοκήπια / θερμοκήπια.
 • σε αποθήκες.
 • σε μουσεία.
 • σε κατοικίες.

Πώς είναι ο υγραντήρας βιομηχανικού διαύλου;

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή των υγραντήρων καναλιών είναι η εξής: ο αέρας που εισήλθε στη συσκευή εμπλουτίζεται με υγρασία και ρέει μέσω του αγωγού εξαερισμού στην αίθουσα εξυπηρέτησης όπου στη συνέχεια αναμειγνύεται με την κύρια αέριο μάζα.

Κριτικές για τους υγραντήρες αέρα καναλιών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι υγραντήρες αέρα διαύλου χαρακτηρίζονται, πρώτον, από την υψηλή παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της λειτουργίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κύριος σκοπός τους είναι η εξυπηρέτηση μεγάλων χώρων.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία ορισμένων συσκευών μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδης, γεγονός που καθιστά τη χρήση τέτοιου εξοπλισμού όχι πάντα βολική.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Ατμός

Τα ζεύγη υγραντήρες ατμού κανάλι από ένα κεντρικό σύστημα τροφοδοσίας ατμού διέρχεται διαμέσου του συστήματος προς τους σωλήνες τροφοδοσίας του φίλτρου περνάει μέσω της βαλβίδας ατμού με ένα πνευματικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παρέχεται στον σωλήνα τροφοδοσίας, και μέσα από αυτό - να μια πολλαπλή διανομής τοποθετείται απευθείας στο ventkanal εισόδου. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας είναι κορεσμένος με υδρατμούς και γίνεται πιο υγρός. Στη συνέχεια, το υγροποιημένο ρεύμα αέρα λαμβάνεται από τον αγωγό κατευθείαν στο δωμάτιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με σύστημα συλλογής σταγόνων, το οποίο επιστρέφει νερό στο συλλέκτη για τη μετέπειτα χρήση του. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η κατανάλωση νερού στις συσκευές υγρασίας ατμού μειώνεται δραστικά.

Επιπλέον, οι συλλέκτες ορισμένων μοντέλων υγραντήρων διαθέτουν μονωτική επένδυση υψηλής τεχνολογίας, η οποία μειώνει σημαντικά το σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Υπερηχογράφημα

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών υπερήχων έχει ως εξής:

 • Η γεννήτρια ομίχλης νερού είναι εγκατεστημένη στον αγωγό παροχής αέρα του συστήματος εξαερισμού.
 • γύρω από τον ψεκαστήρα σχηματίζεται ένα νέφος νερού με λεπτόκοκκο διασκορπισμένο αερόλυμα το οποίο, κάτω από τη δράση της ροής αέρα, κινείται κατά μήκος του αεραγωγού μέχρι τη στιγμή της πλήρους διάλυσης.
 • Το δωμάτιο παίρνει αέρα με ήδη υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Η συσκευή της συσκευής περιλαμβάνει:

 • Υψηλής ποιότητας σώμα κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη διάβρωση χάλυβα.
 • μια γεννήτρια αερολυμάτων νερού ·
 • σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος ·
 • μονάδα ελέγχου.

Στο σώμα της συσκευής βρίσκεται παραδοσιακά δεξαμενή νερού με εγκατεστημένο σε αυτήν αναπνευστήρα και μια κάμερα για άμεση υγρασία της ροής του αέρα. Κατά κανόνα, ο τελευταίος προβλέπει δίσκο στάλαξης.

Το ίδιο το ψυγείο μπορεί να περιλαμβάνει αρκετές μεμβράνες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται άμεσα από τη δηλωμένη απόδοση της συσκευής.

Στο κανάλι αέρα η συσκευή είναι ενσωματωμένη μέσω μιας σύνδεσης φλάντζας και ο έλεγχος της υγρασίας του αέρα ελέγχεται με τον έλεγχο των θερμαντικών σωμάτων.

Κατά κανόνα, η μονάδα ελέγχου υγραντήρα περιλαμβάνει μια αυτόματη μονάδα ελέγχου, η οποία παρέχει προστασία από την έλλειψη νερού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απομεταλλωμένο νερό πρέπει να χρησιμοποιείται για τη μακροχρόνια λειτουργία συσκευών υπερήχων. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε νερό που διέρχεται από φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης.

Εξάτμιση

Η αρχή της λειτουργίας των κυψελοειδών υγραντικών σωληνώσεων βασίζεται στην αρχή της εξάτμισης επιφανείας της υγρασίας από ένα ειδικό υγρό υλικό - αντικαταστάσιμες κασέτες.

Στην περίπτωση μιας διάταξης κατασκευασμένης από ανοξείδωτο χάλυβα, μια παλέτα γεμίζεται με νερό από το κεντρικό σύστημα ύδρευσης. Η αντλία αντλεί νερό από τη λεκάνη και την τροφοδοτεί μέσω της πολλαπλής διανομής στη μονάδα κεφαλής, η οποία υγραίνει τις κασέτες από το υλικό απορρόφησης νερού. Μέρος του νερού που δεν έχει απορροφηθεί ρέει πίσω στο τηγάνι.

Κατά τη διέλευση από τις κασέτες, η ροή αέρα εξατμίζει την υγρασία από την επιφάνεια τους, δημιουργώντας έτσι συνθήκες για την αύξηση της υγρασίας του αέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την εξάτμιση της υγρασίας μειώνεται η θερμοκρασία του υλικού των κασετών, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση ενός κυψελοειδούς υγραντήρα ως συστήματος κλιματισμού κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου.

Η στάθμη υγρού στην παλέτα ελέγχεται συνήθως από έναν αισθητήρα καλαμιάς ή πλωτήρα. Για την ομαλοποίηση της μείωσης των αλάτων στο νερό, ο σχεδιασμός της μεγάλης πλειονότητας τέτοιων μονάδων προβλέπει την εκκένωση του χρησιμοποιημένου υγρού μέσα στην αποστράγγιση.

Κατασκευαστές υγραντήρων καναλιών

Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές καταιωνιστήρων καναλιών είναι πολύ λίγοι.

Η πιο δημοφιλής συσκευή υπερήχων μεταξύ των συμπατριωτών μας είναι η συσκευή UltraSonic, που παράγεται από την Aquair. Ο κατασκευαστής αναπτύσσει και κατασκευάζει υγραντήρες αγωγών στα εργοστάσια της Ιταλίας και της Κίνας και σήμερα η παραγωγή ξεκινάει στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι κυτταρικοί υγραντήρες από την εταιρεία παραγωγής και μηχανικής CYCLONE. Για παράδειγμα, ο εξατμιστής μοντέλου Cyclone HCUC έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των ξένων ανταγωνιστών: ευκολία εγκατάστασης, συμβατότητα με συστήματα εξαερισμού προσλήψεων, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και εύκολη συντήρηση.

Ο διάσημος κατασκευαστής υγραντήρων ατμού, οι συμπατριώτες μας θεωρούν την ιταλική εταιρεία Carel. Συχνά, τα προϊόντα αυτής της μάρκας χρησιμοποιούνται σε θαλάμους αποθήκευσης φρούτων, λαχανικών, τυριών, κρασιών - γενικά, όπου η υγρασία του αέρα παίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Βιομηχανικό πλύσιμο αέρα: πώς γίνεται ο καθαρισμός και η υγρασία;

Ποια είναι τα συστήματα;

Σύμφωνα με την αρχή της δράσης, οι βιομηχανικοί υγραντήρες χωρίζονται σε ισοθερμικό ατμό και αδιαβατικό.

Οι συσκευές ισοθερμικής ατμού λειτουργούν σε μια σταθερά υψηλή θερμοκρασία. Υπό την επίδραση της θερμότητας, παράγεται ατμός, ο οποίος, με τη σειρά του, είναι ο ελεγκτής κλιματισμού στο δωμάτιο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τέτοιων ειδικών συσκευών θεωρεί χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ευκολία χρήσης. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την πηγή θέρμανσης, οι ισοθερμικοί υγραντήρες ταξινομούνται σε:

 • Υπέρυθρες (έλεγχος της θερμοκρασίας λόγω του θερμαντικού στοιχείου).
 • ηλεκτρόδιο (το υγρό θερμαίνεται με ηλεκτρόδια).
 • (μέσω της ροής αέρα της συσκευής διέρχεται για να εξασφαλιστεί η εξάτμιση του υγρού).

Οι υγραντήρες αέρα του αδιαβατικού τύπου συνιστώνται για χρήση σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες. Σε τέτοιες συσκευές, ο έλεγχος της υγρασίας πραγματοποιείται μέσω ενός ειδικού αερολύματος, το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τις συσκευές ισοθερμικού ατμού τέτοιες συσκευές είναι πιο οικονομικές. Οι κύριοι τύποι αδιαβατικών υγραντήρων είναι δύο:

 • Διαίρεση (συσκευές που επεξεργάζονται το νερό υπό πίεση και το χωρίζουν σε πολλά σωματίδια).
 • Βιομηχανικά (συσκευές των οποίων η λειτουργία βασίζεται στη δόνηση μιας ειδικής μεμβράνης, ψεκασμό σωματιδίων νερού και κορεσμός του αέρα χωρίς απολύτως θόρυβο).

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στην παραγωγή είναι συσκευές υπερήχων. Είναι εξαιρετικά βολικό στη χρήση, αφού σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε και να ελέγχετε τον ψεκασμό με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων. Ωστόσο, όταν επιλέγετε έναν βιομηχανικό υγραντήρα του τύπου που εξετάζεται, συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη η επίδρασή του στη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο - κατά τη λειτουργία, τέτοιες συσκευές μπορούν να το μειώσουν.

Κατασκευαστές βιομηχανικών υγραντήρων αέρα

Οι πιο γνωστοί βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα που παράγονται στη Ρωσία είναι οι συσκευές των εμπορικών σημάτων Ekonau και Save.

Ekonau

Η εγχώρια εταιρεία Ekonau ειδικεύεται στην παραγωγή έτοιμων λύσεων για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών - από γραμμές μεταφοράς για την παραγωγή δομικών στοιχείων σε κελάρια κρασιών.

Σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, οι συσκευές αυτής της εταιρείας χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και δυνατότητα κατασκευής. Ταυτόχρονα, σε ορισμένα μοντέλα ο κατασκευαστής προέβλεπε επίσης τη δυνατότητα ελέγχου του προγράμματος μέσω ελεγκτή, η οποία είναι σπάνια για την εγχώρια αγορά βιομηχανικών υγραντήρων.

Ως σημαντικό μειονέκτημα, οι χρήστες καλούν περιορισμένα μοντέλα ακροφυσίων με αυξημένη απόδοση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο γνωστών μοντέλων υγραντήρων της Econau είναι τα εξής:

 • VDOH-NOVA-1200-Κ:
  • τύπος: υπερήχων;
  • Παραγωγικότητα: 1300 g / h.
  • όγκος αντλούμενου αέρα: 120-150 m3 / h.
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: 1-50 μοίρες.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 45 χιλιάδες ρούβλια.
 • VDOH-NOVA-15000-U / 15000-Ρ:
  • τύπος: υπερήχων;
  • Παραγωγικότητα: 16 000 g / h.
  • όγκος αντλούμενου αέρα: 220-250 m3 / h,
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: 1-50 μοίρες.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 146 χιλιάδες ρούβλια.

Αποθήκευση M

Η ρωσική εταιρεία Save ειδικεύεται στην παραγωγή μονάδων υψηλής ισχύος για μεγάλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων υπερήχων, καναλιών και δαπέδων για μονάδες παραγωγής.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εξοπλισμού αυτού του εμπορικού σήματος είναι η υψηλή απόδοση - ακόμη και οι πιο απαιτητικοί ειδικοί σημειώνουν την υψηλή ποιότητα των βασικών καθηκόντων. Σε αυτή την περίπτωση, οι μονάδες της σειράς M παρέχουν επίσης διήθηση αέρα, εξαλείφοντάς την από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης.

Για παράδειγμα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Save M3-A μοιάζουν με αυτό:

 • τύπος: υπερήχων;
 • απόδοση σε ομίχλη: 3 kg / h;
 • ανταλλαγή αέρα: 358 m3 / h.
 • κατανάλωση νερού: 3 l / h;
 • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: 1-40 μοίρες.
 • περίπου κόστος: 44.000 ρούβλια.

Οι υγραντικές ύλες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται για το σκοπό του ύγρανση και ψύξη αέρα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και για γεωργικούς σκοπούς, για ψεκασμό διαφόρων λύσεων.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του εξοπλισμού είναι η ικανότητά του να εργάζεται με νερό οποιουδήποτε επιπέδου ρύπανσης. Για παράδειγμα, μπορεί να ψεκάζει την υγρασία σε κατάσταση παρόμοια με την ομίχλη με διασπορά που δεν υπερβαίνει τα 30 m / km. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την υγρασία από 5-99%, να μειώσετε τη θερμοκρασία του αέρα κατά 4-6 μοίρες και να μειώσετε τη σκόνη του αέρα περισσότερο από δύο φορές.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υγροποιητών αυτού του τύπου είναι τα εξής:

 • κατανάλωση νερού: 5-12 l / h;
 • Εύρος ελέγχου σχετικής υγρασίας: 5-99%.
 • ακρίβεια ελέγχου σχετικής υγρασίας: 2%.
 • Κατά προσέγγιση κόστος: 9 χιλιάδες ρούβλια.

Systemair

Όπως δείχνει η πρακτική, η μονάδα σουηδική Προμήθεια Systemair TLPW 315 Air είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού χρήστη, και βελτιωμένη σχεδίαση συμβάλλει στην ταχεία επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της σχεδόν αθόρυβη λειτουργία αυτού του μηχανήματος είναι ιδανική για χρήση σε μικρούς χώρους γραφείων.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του βιομηχανικού υγραντήρα Systemair μοιάζουν με αυτό:

 • ροή αέρα: 2 000 m3 / h.
 • επίπεδο θορύβου: 33 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 92 χιλιάδες ρούβλια.

Humicool-R

Βιομηχανική ενυδατωτικά αέρα HumiCool-R που παράγονται σε ένα κυκλικό περίβλημα κατασκευασμένο από ABS-πλαστικών υψηλής ποιότητας. Μέσα στο περίβλημα είναι διατεταγμένα ένα ακροφύσια νερού υψηλής πίεσης και φυγοκεντρικό ανεμιστήρα τύπου για την τροφοδοσία αέρα μέσω των οπών σε μέρη ακροφύσια τοποθέτηση (αριθμός οπών εξαρτάται από τον τύπο κατασκευής και τον σκοπό της χρήσης του υγραντήρα).

Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού αυτού του εμπορικού σήματος κυμαίνεται από 14 έως 88 λίτρα την ώρα. Και το μέσο κόστος είναι 21 χιλιάδες ρούβλια.

Carel

Κάτω από το ιταλικό εμπορικό σήμα Carel, παράγονται βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα ισοθερμικού και αδιαβατικού τύπου. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά της μάρκας είναι εξαιρετικής ποιότητας, συσκευές ευρείας γκάμας και υψηλής απόδοσης.

Η κύρια σειρά βιομηχανικών υγραντήρων Carel είναι:

 • CompactSteam (ισοθερμικό με ηλεκτρόδια βύθισης):
  • Παραγωγικότητα: από 1,6 έως 3,2 kg / h.
  • κόστος: από 70 έως 85 χιλιάδες ρούβλια.
 • HumiDisk (αδιαβατικός δίσκος):
  • Παραγωγικότητα: από 1 έως 6,5 kg / h.
  • κόστος: από 55 έως 150 χιλιάδες ρούβλια.
 • gaSteam (αέριο):
  • παραγωγικότητα: από 45 έως 180 kg / h.
  • κόστος: από 1 έως 2 εκατομμύρια ρούβλια.
 • Θερμαντήρας (με ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης):
  • Παραγωγικότητα: από 2 έως 80 kg / h.
  • κόστος: από 180 έως 720 χιλιάδες ρούβλια.
 • thermoSteam (με ηλεκτρόδια βύθισης):
  • Παραγωγικότητα: από 3 έως 65 kg / h.
  • κόστος: από 100 έως 250 χιλιάδες ρούβλια.
 • HumiSteam (ισοθερμικό με ηλεκτρόδια βύθισης):
  • παραγωγικότητα: από 1,5 έως 150 kg / h.
  • κόστος: από 100 έως 500 χιλιάδες ρούβλια.
 • humiSonic (υπερηχητική αδιαβατική):
  • Παραγωγικότητα: από 0,5 έως 18 kg / h.
  • κόστος: από 90 έως 800 χιλιάδες ρούβλια.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Δεδομένου ότι η εισαγωγή βιομηχανικών κλιματικών συστημάτων απαιτεί τη διεξαγωγή ακριβών ατομικών υπολογισμών, τότε οι δομές αυτού του είδους επιλέγονται συνήθως για ειδικά έργα. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν αρχικά να επικεντρωθούν στην πιο κατάλληλη αρχή ελέγχου και λειτουργίας της συσκευής.

Για παράδειγμα, για μια μικρή επιχείρηση είναι πιο ενδεδειγμένο να αγοράσετε έναν βιομηχανικό ανεμιστήρα με έναν υγραντήρα ως πολυλειτουργικό σύστημα, συμπληρώνοντας τα υπάρχοντα κανάλια καυσαερίων και τροφοδοσίας.

Ταυτόχρονα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν βελτιστοποιημένοι υγραντήρες υπερήχων για μεγάλα διοικητικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από μέτριες διαστάσεις και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, και αυτό είναι επωφελές από την άποψη της οικονομίας. Η βασική προϋπόθεση δεν είναι να χάσετε με τους υπολογισμούς σχετικά με τους απαραίτητους όγκους παραγωγικότητας.

Κόστος

Το κόστος των βιομηχανικών υγραντήρων αέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά ισχύος του εξοπλισμού. Κατά συνέπεια, όσο υψηλότερη είναι η απόδοση της συσκευής, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος της.

Από αυτή την άποψη, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα για αρκετές χιλιάδες, και για αρκετά εκατομμύρια ρούβλια.

Πού να αγοράσετε βιομηχανικό υγραντήρα;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό βιομηχανικού κλίματος σε οργανισμούς όπως:

 • «WiseVita»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://wisevita.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, ταξίδι Entuziastov, σπίτι 19A;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 663-73-63.
 • «Sabiel»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://sabiel.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα πόλη, 3-ya Mytischinskaya St., Κτίριο 16, κτίριο 47, γραφείο 401?
  • τηλέφωνο: +7 (499) 645-52-46.
 • ElectroClimate:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.electroclimat.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, Bolshoy Volokolamskiy proezd, σπίτι 5;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 227-11-41.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, τα ακόλουθα καταστήματα ασχολούνται με την πώληση βιομηχανικών υγραντήρων αέρα:

 • MirCli:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://mircli.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Σαντοβάνια, Κτίριο 38,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-97-61.
 • AeroStandart:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.aerostandart.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Telezhnaya, 37;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 490-76-95.
 • STROKONVENT:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.spb-vent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Λεωφόρος Engels, 157;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 313-16-46.

Έτσι, οι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα έχουν πολύ πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ισχύος από τους οικιακούς τους ομολόγους και επομένως προορίζονται για χρήση σε μεγάλους χώρους. Το κύριο πράγμα είναι ταυτόχρονα να επιλέξετε τη σωστή απόδοση, διαφορετικά η εγκατάσταση του εξοπλισμού μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.

Βιομηχανική υγρασία του αέρα

Η υγρασία του βιομηχανικού αέρα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του βιομηχανικού μικροκλίματος. Δεν υπάρχει ούτε μία επιχείρηση, όπου και αν είναι περισσότερο ή λιγότερο όχι σε ζήτηση.

Συχνότερα, το θέμα της βιομηχανικής υγρασίας του αέρα αυξάνεται σε εκείνους τους κλάδους όπου αυτό είναι τεχνολογικά απαραίτητο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη σημασία της δημιουργίας και διατήρησης ενός ορισμένου επιπέδου υγρασίας για τη ζωή των μικροοργανισμών, στη διατήρηση των υλικών, αποτρέποντας τον σχηματισμό στατικού ηλεκτρισμού. Στην περίπτωση αυτή, η δημιουργία ενός κατάλληλου επιπέδου υγρασίας του αέρα, καθώς και η συντήρησή του, αποτελεί βιομηχανική αναγκαιότητα και επιλύεται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της τεχνολογικής διαδικασίας και τους συναφείς παράγοντες. Λίγα παραδείγματα τέτοιων εγκαταστάσεων παραγωγής:

Κέντρα διακομιστή και δεδομένα

Η συνιστώμενη σχετική υγρασία στους χώρους, όπου είναι εγκατεστημένος διαφορετικός εξοπλισμός δικτύου, συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, ηλεκτρονικές συσκευές, πρέπει να είναι 45% έως 55%, προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός στατικών φορτίων που επηρεάζουν δυσμενώς τον εξοπλισμό. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κρυογονικός εξοπλισμός που παρέχει στις εγκαταστάσεις αυτού του τύπου τις απαραίτητες θερμοκρασιακές παραμέτρους, ταυτόχρονα αφαιρεί τον αέρα, πρέπει να υγραίνεται επιπλέον.

Κλωστοϋφαντουργία

Η συντήρηση με τη βοήθεια συστημάτων βιομηχανικής υγρασίας σχετικής υγρασίας αέρα σε επίπεδο 60% ÷ 70% επιτρέπει την επίλυση διαφόρων προβλημάτων ταυτόχρονα: αυξάνει την ελαστικότητα του νήματος, μειώνοντας τη συχνότητα των σπασιμάτων του. μειώνει τη στάθμη του στατικού ηλεκτρισμού που παρεμβαίνει στη λειτουργία των μηχανών.

Παραγωγή τυριού

Ένα τέτοιο προϊόν έχει αγαπηθεί από πολλούς - Τυρί «Camembert», μετά την παρασκευή του, περνά κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του σε ειδικούς θαλάμους, όπου η σχετική υγρασία θα πρέπει να διατηρείται σε 85% ÷ 92% για να σχηματίσουν μια λευκή επιφάνεια καλουπιού.

Επίσης, ένα σημαντικό, αν και πολύ λυπηρό, συχνά παραγνωρισμένο καθήκον, είναι το καθήκον της βιομηχανικής υγρασίας του αέρα από την άποψη της προστασίας της εργασίας. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι λειτουργίες της προστασίας της εργασίας από τους περισσότερους παραγωγούς μας θεωρούνται ως κάτι που επιβάλλεται από το εξωτερικό και είναι πολύ τυπικό. Αντίστοιχη στάση μεταφέρεται σε κάθε στοιχείο αυτού του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας για τη δημιουργία και διατήρηση ενός άνετου επιπέδου υγρασίας αέρα για τους εργαζόμενους στην αίθουσα παραγωγής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά, πρώτα απ 'όλα, τους εαυτούς τους, τους ανυποψίαστους εργοδότες. Το γεγονός είναι ότι το μικροκλίμα της αίθουσας παραγωγής επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων. Σε συνθήκες ξηρού αέρα, η κούραση του ανθρώπινου σώματος αυξάνεται, μειώνεται η προσοχή, η οποία δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την ποιότητα και την ταχύτητα του έργου. Το αποτέλεσμα μιας συνεχώς χαμηλής στάθμης υγρασίας στο χώρο παραγωγής είναι συχνά ένα υψηλό επίπεδο ελαττωμάτων σε προϊόντα, τραυματισμοί προσωπικού και σε μέρη με υψηλή συγκέντρωση εργαζομένων, εμφανίζονται συχνά επιδημικές επιθέσεις.

Πώς να υγράνετε μια βιομηχανική παραδοχή;

Ως έμπειρη και επαγγελματική προμηθευτής του εξοπλισμού HVAC, βάρους παράγοντες όπως: η αποτελεσματικότητα, προσιτές τιμές, ευκολία στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, την ενεργειακή απόδοση, αποφασίσαμε για δύο μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις αποφάσεις ύγρανση. Αυτά είναι: υγραντήρες αέρα αδιαβατικού και υπερηχητικού τύπου.

Αδιαβατικοί υγραντήρες αέρα

Ο πρώτος τύπος υγραντήρα αέρα σε βιομηχανικούς χώρους είναι δημοκρατικός σε κόστος, εύκολο στη λειτουργία και συντήρηση, ανεπηρέαστος στην ποιότητα των υδάτων, μέτρια κατανάλωση ενέργειας. Η αρχή της βασίζεται στον κορεσμό του αέρα, που αντλείται από τον ανεμιστήρα, νερό στην επιφάνεια των φίλτρων του εξατμιστή. Η υγρασία με τη βοήθεια συσκευών αυτού του τύπου είναι μοναδικά κατάλληλη για την υγρασία βιομηχανικών χώρων για τη δημιουργία άνετων συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, επίσης, αυτός ο τύπος υγρασίας είναι κατάλληλος για τις περισσότερες επιχειρήσεις όσον αφορά την υγρασία της διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι αδιαβατικοί υγραντήρες αντιμετωπίζουν απόλυτα τον ρόλο των ψύκτρων αέρα σε βιομηχανικούς χώρους.

Υγραντήρες υπερήχων.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής υγρασίας υπερήχων βασίζεται στη δημιουργία ενός μίγματος αέρα-νερού (αερολύματα) μέσω σπηλαίωσης μεμβράνης υπερήχων. Αυτός ο τύπος συσκευής χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρώς υψηλότερο κόστος από τους αδιαβατικούς "συναδέλφους" του. Είναι, επίσης, εύκολο στη χρήση και τη διατήρηση, ωστόσο, είναι πιο επιλεκτικοί για την ποιότητα του νερού, και, κατά κανόνα, απαιτούν προκαταρκτική επεξεργασία του νερού. Ωστόσο, το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι η αθόρυβη λειτουργία και η δυνατότητα δημιουργίας ενός επιπέδου υγρασίας χωρίς αλλαγή της ταχύτητας ροής του αέρα.

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιαπωνία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Κινητό υπερηχητικό βιομηχανικό υγραντήρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιαπωνία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Κινητό υπερηχητικό βιομηχανικό υγραντήρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Κινητό υπερηχητικό βιομηχανικό υγραντήρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιαπωνία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα

Σύγχρονη βιομηχανικούς υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν και να διατηρούν φυσιολογικές παραμέτρους της ατμόσφαιρας του αέρα στην αίθουσα και να δημιουργούν ένα υγιές μικροκλίμα. Η χαμηλή υγρασία επηρεάζει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα, το σώμα χάνει την υγρασία, οι ξηροί βλεννογόνοι πόλοι δυσκολεύουν την αναπνοή. Επομένως, για να διατηρηθεί ο καθορισμένος βέλτιστος βαθμός υγρασίας στο δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας αέρα, ο οποίος είναι μια ειδική κλιματική συσκευή. Η σχετική υγρασία άνεσης επιτυγχάνεται με τη βοήθεια οικιακών και βιομηχανικών μονάδων.

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα διαχωρίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο παραγωγής αερόλυσης νερού και ταξινομούνται:

 • κλασικό - αέρα που αυξάνει την υγρασία με εξάτμιση του νερού.
 • υπερήχων - παρέχουν μικροσκοπικό ψεκασμό νερού, ο οποίος ψεκάζεται από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα, δημιουργώντας έναν ομοιόμορφο βαθμό υγρασίας στο δωμάτιο.
 • γεννήτριες ατμού - παράγουν μίγμα ατμού-αέρα στον κύλινδρο ατμού, ο οποίος παρέχει την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο.

Στον κατάλογο του εξειδικευμένου μας καταστήματος μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προτεινόμενων μοντέλων.

Υγρασία βιομηχανικών χώρων

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Η υγρασία του αέρα σε βιομηχανικούς χώρους γίνεται όλο και πιο σημαντική σε πολλές βιομηχανίες. Οι σύγχρονες απαιτήσεις για το καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας οδηγούν στην ανάγκη εφαρμογής συστημάτων υγρασίας αέρα στις τεχνολογικές διαδικασίες.

Εκτός από τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης του αέρα στις εγκαταστάσεις παραγωγής, ο υγραντήρας πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του τοπικού εξοπλισμού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να μιλήσουμε για φούρνους ξήρανσης αέρα και λέβητες, λόγω της λειτουργίας που απαιτεί ισχυρή ρυθμιστική επιχείρηση ή μικροκλίμα. Για τέτοιους σκοπούς, χρησιμοποιείται ένας ειδικός υγραντήρας. Ο βιομηχανικός τομέας των συστημάτων μηχανικής και των εφαρμογών προσφέρει πολλές λύσεις σχεδιασμένες ειδικά για τις ανάγκες της παραγωγής.

Γενικές πληροφορίες για τους βιομηχανικούς υγραντήρες

Παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα στην παραγωγή και τη βιομηχανία:

 • κατά τη διάρκεια της επίπεδο ύγρανσης εποχή θέρμανσης στην επιχείρηση μειώνεται σε 12% -14%, σε ποσοστό 45% -60%?
 • Κατά την αναβάθμιση του εξοπλισμού, η ανταλλαγή αέρα αυξάνεται, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της κανονικής υγρασίας του αέρα.
 • Χαμηλή υγρασία αυξάνει την απελευθέρωση του γάμου, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων, το οποίο αυξάνει δραματικά το κόστος παραγωγής.

Αναμφισβήτητα, η δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος στη βιομηχανία όχι μόνο καθιστά δυνατή την ικανοποίηση των υψηλών σύγχρονων απαιτήσεων που επιβάλλονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Ταξινόμηση των συστημάτων σε επίπεδο πίεσης

Τυπικά, οι βιομηχανικοί υγραντήρες χωρίζονται σε μοντέλα χαμηλής και υψηλής πίεσης. Η πρώτη κατηγορία χαρακτηρίζεται από γρήγορη εγκατάσταση και τη δυνατότητα εκκίνησης του συστήματος υγρασίας με τη σύνδεση ενός συμπιεστή που κατευθύνει τον πεπιεσμένο αέρα. Πρόκειται για συμπαγείς μονάδες με μέση απόδοση 50 l / h. Αυτός ο εξοπλισμός σε τυπικές τροποποιήσεις βρίσκει εφαρμογή σε μικρές αποθήκες, όπου απαιτείται η διατήρηση των βέλτιστων τιμών υγρασίας για την αποθήκευση υγροσκοπικών υλικών - για παράδειγμα, καπλαμά, χαρτί κ.λπ. Για πιο σοβαρές εργασίες, έχει σχεδιαστεί ένας υγραντήρας υψηλής πίεσης. Οι βιομηχανικές μονάδες αυτού του τύπου παρέχουν χωρητικότητα έως 2.500 l / h. Ο εξοπλισμός με τέτοιες δυνατότητες απαιτεί περισσότερη ενέργεια, αλλά μπορεί να εγγυηθεί την ομαλοποίηση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος σε δύσκολες συνθήκες σε εργοστάσια, μεγάλα θερμοκήπια, εκτυπωτικά εργοστάσια κλπ.

Ταξινόμηση σύμφωνα με την αρχή της εργασίας

Τα παραδοσιακά συστήματα υιοθετούν μια αρχή θέρμανσης για την παραγωγή υγρού αέρα, η οποία περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση του δοχείου με το υγρό και το TET. Ο ατμός που παράγεται ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του νερού κατευθύνεται στον αεραγωγό, αυξάνοντας έτσι την υγρασία του επιδιωκόμενου χώρου. Πιο τεχνολογική λύση του προβλήματος ήταν η εμφάνιση των υπέρυθρων συστημάτων, στα οποία ένα συμβατικό ΔΕΔ αντικαταστάθηκε από μια λυχνία IR. Αυτό επέτρεψε τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά η ίδια η εγκατάσταση ήταν εξίσου μαζική και πολύ δαπανηρή στη συντήρηση. Το πιο ανεπτυγμένο δομικό και λειτουργικό είναι ένας βιομηχανικός υγραντήρας υπερήχων με ψεκαστήρα. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι ο μηχανισμός κορεσμού του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος με την υγρασία γίνεται χωρίς παραγωγή ατμού. Η μονάδα κατευθύνει ένα έντονο πίδακα αέρα πάνω σε μια ειδική μεμβράνη, η οποία ως αποτέλεσμα επαφής με την επιφάνεια του νερού παρέχει την επίδραση ενός ψεκαστήρα, μόνο με μικρότερα μεγέθη σωματιδίων.