Συμβουλευτείτε τον ανεμιστήρα για την εκχύλιση σκόνης.

Έχω ένα μικρό εργαστήριο ξυλουργικής στη σοφίτα. Κουρασμένος από αναπνευστική σκόνη ξύλου, θέλω να πετάξει στο δρόμο.
Ποιος ο ανεμιστήρας μπορεί να χειριστεί αυτό; Μπορώ να κάνω κανάλι οποιασδήποτε διαμέτρου (100-250 mm). Πρόθυμοι να πρόσληψη ήταν το ανώτατο όριο μπορεί να κάνει η ομπρέλα πιο ευέλικτη gofrokanal να ανέλθει σε 1,5 μέτρα, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε 95 βαθμούς (σχεδόν κάτω στο κανάλι κλίση, ή τη βροχή να πέφτει στο σύστημα) και την έξοδο του δρόμου.
Δεν θα ήθελα να πιπιλίζουν ένα μεγάλο μέρος του αέρα (έτσι ώστε η θερμότητα να μην πετάξει έξω στο δρόμο). Αλλά η κεφαλή / αναρρόφηση ή ό, τι καλείται αυτή η παράμετρος, θα είναι ισχυρότερη. Η πηγή σκόνης θα αποκολληθεί, ένας πάγκος εργασίας 1 x 2 μέτρα. Το σπίτι είναι ξύλινο, έτσι η εισροή είναι φυσική, ρωγμή.
Ναι, θα χρειαστεί μια βαλβίδα ελέγχου, φυσικά, δεν θέλω να δουλέψω με εξάντληση ως πηγή κρύου το χειμώνα. Οι ενεργειακοί πόροι δεν είναι περιττοί, έτσι η ισχύς των κουκούλες σε κιλοβάτ δεν λάμπει. Όσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση, τόσο το καλύτερο. Ο θόρυβος Nui πρέπει να δημοσιεύει ένα ελάχιστο, επειδή Δουλεύω κυρίως τη νύχτα, αλλά οι γείτονές μου είναι ανήσυχοι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ναι, κάθε στρογγυλό κανάλι! Τοποθετήστε το KV 250 L με τον έλεγχο ταχύτητας και στη συνέχεια μπορείτε να ρυθμίσετε την απόδοση σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με την ισχύ τους είναι περίπου 150 W αν δεν ξαπλώσετε.
αυτό είναι - ">
">
">

lomaster έγραψε:
Δεν θα ήθελα να πιπιλίζουν ένα μεγάλο μέρος του αέρα (έτσι ώστε η θερμότητα να μην πετάξει έξω στο δρόμο). Αλλά η κεφαλή / αναρρόφηση ή ό, τι καλείται αυτή η παράμετρος, θα είναι ισχυρότερη.

Το ένα από τα άλλα, είναι αδύνατο.

Σας ευχαριστώ!
Τότε η ερώτηση είναι:
Πού βρίσκεται στο κανάλι; Πιο κοντά σε ποια τρύπα (είσοδος, έξοδος); Ή στο ίδιο το δωμάτιο;
Έξω από τη σοφίτα είναι η εξωτερική θερμοκρασία. Ναι, και στη σοφίτα δεν είναι πάντα (μάλλον σπάνια) t air plus το χειμώνα. Πρέπει να δουλέψω, να σόμω τη σόμπα, δεν εργάζομαι, μπορεί να πάγωμα.
Σε γενικές γραμμές, οι θερμοκρασίες για αυτόν τον ανεμιστήρα είναι κρίσιμες; Είναι απαραίτητο να μονώσει το κανάλι;

2Leonid. Κ.
Στην πραγματικότητα, αυτό που πρόκειται να κάνετε είναι μια βαριά παραβίαση. Αν τότε κάποιος οικολόγος μαθαίνει για τον αερισμό σας, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Η σκόνη ξύλου δεν μπορεί απλώς να πεταχτεί έξω στο δρόμο - πρέπει να πιαστεί. Για αυτό, υπάρχουν συστήματα αναρρόφησης:
">
"> και">

Leonid. Ο K. έγραψε:
Κουρασμένος από την αναπνοή σκόνης ξύλου.

Κατ 'αρχάς καθορίζετε τι θέλετε να διαγράψετε ή το μικρό που πετάει στον αέρα, ξύρισμα toli ή και τα δύο. Το ίδιο το σύστημα εξαρτάται από αυτό. Εάν καθαριστεί μόνο ο αέρας - τότε μπορεί να επανακυκλοφορήσει μέσω φίλτρου ή απευθείας στο δρόμο. Αν θέλετε να αφαιρέσετε τις μάρκες - είναι ή filtroustanovku οριστεί ως ανωτέρω αναφοράς ήταν ή κυκλώνα - και αυτή είναι η θέση του και οι γείτονες θα πρέπει να μετανιώσετε Ενώ η ρύθμιση στην οποία αναφέρεται, επίσης, ή θα οδηγήσετε τον εαυτό σας στο σπίτι. Έτσι αποκρυπτογραφήστε την επιθυμία σας.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

2Kim
Κρίνοντας με το απόσπασμα που δώσατε, Leonid. Κ. Αποφασισμένος - δεν θέλει να αναπνεύσει σκόνη ξύλου. Μόνο η μέθοδος επέλεξε το πιο αναποτελεσματικό, αλλά μάλλον άχρηστο:

Leonid. Ο K. έγραψε:
Θέλω το φράχτη να είναι στο ταβάνι

Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρότερος αέρας σε σχέση με την περιεκτικότητα σε σκόνη θα απομακρυνθεί - το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης αποκαθίσταται στο δρόμο προς την ομπρέλα μέσα στο δωμάτιο και τους πνεύμονες του Leonid. Ως εκ τούτου, έδωσα μια αναφορά στην περιγραφή των συστημάτων αναρρόφησης, έτσι ώστε συνειδητοποίησε ότι είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η σκόνη απευθείας από την πηγή του. Και η αναφορά στην εγκατάσταση που έδωσα όχι ως αντικείμενο για αγορά (με τόσο μικρή σοφίτα πραγματικά, μακρά δεν μπορεί να σταθεί), αλλά ως παράδειγμα του τι και πώς να κάνει. Η απόδοση μιας τέτοιας εγκατάστασης είναι πολύ λιγότερο απαραίτητη. το καθήκον της "αφαίρεσης των τσιπ τελείως" δεν έχει ρυθμιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε, όπως σας συμβουλεύετε, να κάνετε μια εκδοχή των εργασιών για την απελευθέρωση στο δρόμο (το καλοκαίρι, αλλά απαραίτητα μετά το φίλτρο) και στην ανακύκλωση (το χειμώνα).

AlexEE έγραψε:
Και δεν έδωσα την αναφορά στην εγκατάσταση ως στοιχείο για αγορά.

Το ίδιο και εννοώ, ο σύνδεσμος που δώσατε είναι φυσιολογικός. Έτσι δεν κατανόησαν ο ένας τον άλλον.

AlexEE έγραψε:
Ως εκ τούτου, έδωσα μια αναφορά στην περιγραφή των συστημάτων αναρρόφησης

Για μένα ήδη απάντησα

Knysh έγραψε:
Το ίδιο πράγμα που είχα κατά νου,

Όλοι αυτοί οι σύνδεσμοι είναι φυσιολογικοί, εργάζονται αλλά, όπως λένε, δεν είναι για τη δacha. Εάν συλλεχθεί μόνο η ιπτάμενη σκόνη - τοποθετήστε στην ανακυκλοφορία ένα εξαεριστήρα φίλτρου με χωρητικότητα 4-5 φορές και οτιδήποτε. Αλλά ακόμη και αυτό θα είναι μόνο "κάτι..", ούτως ή άλλως, λιγότερο, αλλά η σκόνη θα πετάξει. Αλλά αν πρέπει επίσης να συλλέξετε πριονίδι, τότε εδώ είναι η ερώτηση. Όσο για τις ομπρέλες, αυτό δεν είναι αποτελεσματικό λόγω της ανάγκης να τοποθετηθεί ένας ισχυρός ανεμιστήρας υψηλής πίεσης, και 70-80 dB θόρυβος εφαρμόζεται σε αυτό. Γιατί προέκυψε το ερώτημα που θέλεις.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θα πρέπει να εξηγήσω λίγο πιο συγκεκριμένα τι θέλω και τι έχω.
Διαστάσεις της σοφίτας 7 x 9 μέτρα, ένα μεγάλο δωμάτιο. Πάνω από την υπάρχει μια κρύα σοφίτα.
Ποσοστό 10-15 τετραγωνικά από αυτή την αίθουσα (γωνία) θέλω να διαθέσει κάτω από την ξυλουργική, τα υπόλοιπα θα είναι κατοικημένη. ζώνη. Καταλαβαίνω, αυτά είναι δύο όχι αρκετά συμβατά πράγματα, αλλά αλλιώς δεν έχω κανένα. Θα κλείσω τη γωνιά του ξυλουργού με μια οθόνη. Για την εξαγωγή των ροκανιδιών, σχεδιάστηκε αρχικά η αγορά ενός τέτοιου απορροφητήρα τσιπ
">
Το τσιπ είναι τότε που θα πιπιλίζουν αποτελεσματικά, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φιλτράρει τη σκόνη που θα πετάξει αναπόφευκτα στον αέρα. Αυτή η σκόνη (και όχι τα ροκανίδια) είναι αυτό που πρέπει να αφαιρέσω!
Η ποσότητα αυτής της σκόνης (συμπιεσμένη) είναι απίθανο να υπερβεί τον όγκο των 100 ml την ημέρα (όχι το εργοστάσιο επίπλων μου) και μπορώ να εργαστώ μία φορά την εβδομάδα.
Σε βάρος της ομπρέλας στο ανώτατο όριο, και εγώ ο ίδιος τείνω στο γεγονός ότι δεν θα είναι αποτελεσματική. Ως εκ τούτου, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο λογικό κατά τη στιγμή του εργαλείου για να φέρει το ευέλικτο! Ο εύκαμπτος σωλήνας αναρρόφησης είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο εργαλείο. Πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ακόμα και όταν το εργαλείο δεν λειτουργεί. Και να το πάρει έξω. Λοιπόν, το χειμώνα, πρέπει να οδηγήσετε την κουκούλα στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, με φίλτρα.
Πες μου, τι συμβαίνει με αυτό το έργο;
Τι είδους φίλτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια τέτοια κουκούλα, σε λειτουργία ανακύκλωσης; Θέλω φτηνό αλλά αποτελεσματικό, ίσως σπιτικό. Είτε ακριβό αλλά με μεγάλη πηγή, είτε με δυνατότητα καθαρισμού. Έχει ήδη καλέσει ποσότητα σκόνης.
Σας ευχαριστώ!

Οι ανεμιστήρες σκόνης

VTSP 6-46, VCP 7-40, VR 100-45, GRP 115-45

Ο επίσημος αντιπρόσωπος και ο εκπρόσωπος των κυριότερων ρωσικών κατασκευαστών οπαδών. Άμεσες χονδρικές παραδόσεις.

Σχεδιασμένο για να εργάζεται στο σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών και βιομηχανικών χώρων. Η κύρια λειτουργία τους - απομάκρυνση των μικρών σωματιδίων και της σκόνης από την μεταλλική σκόνη αναρρόφησης αέρα που κινείται συγκόλλησης σκουριές και πριονίδι σε ένα ρεύμα αέρα, η επιλογή των σκονισμένο αέρα στην παρασκευή τσιμέντου και σκυροδέματος προϊόντα.

Μαζί με την υψηλή ισχύ και την απόδοση, οι ανεμιστήρες σκόνης χαρακτηρίζουν:

 • ευκολία συντήρησης,
 • εύκολη εγκατάσταση,
 • αξιόπιστη λειτουργία.

Κατά τη λειτουργία, οι ανεμιστήρες σχηματίζουν μια ισχυρή ροή αέρα, η πίεση της οποίας επαρκεί για την αποτελεσματική αφαίρεση σκόνης και μικρών σωματιδίων από το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η σειρά μοντέλων είναι αρκετά μεγάλη και σας επιτρέπει να επιλέξετε τον εξοπλισμό εξαερισμού σε απόλυτη συμφωνία με τις πιο αυστηρές ή ειδικές απαιτήσεις.

Οι ανεμιστήρες σκόνης είναι εξοπλισμένοι με διάφορους ηλεκτροκινητήρες και ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να αλλάξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, οι πτερωτές έχουν ταχύτητα 1450-2800 σ.α.λ. και ελάχιστη ισχύ 1,2 (ανεμιστήρες σκόνης χαμηλής κατανάλωσης) έως 25 m3 / h (το πιο ισχυρό). Η ελάχιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 1,5 kW, η μέγιστη ισχύς είναι 2800 kW.

Οι ρωσικοί ανεμιστήρες σκόνης ακτινοειδείς (φυγοκεντρικές), που προσφέρει η εταιρεία μας, πληρούν τα εγχώρια πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας, γεγονός που εγγυάται την καλύτερη επιλογή για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας χωρίς επιπλέον κόστος. Το κόστος του εξοπλισμού δεν είναι ανταγωνιστικό για αυτή τη γραμμή εξοπλισμού.

Εναλλάξιμοι ανεμιστήρες VTSP 6-46, VTSP 7-40, VR 100-45, VRP-115-45

Ανεμιστήρες για σκόνη TDC και ΑΝΣ 6-46 7-40 λειτουργούν με και έχουν ένα μόνο είσοδο σπειροειδή περιστροφικό σώμα και διμερή κατεύθυνση περιστροφής. Ο σκοπός αυτών των συσκευών - η κίνηση των αερίων και σκονισμένο μη διαβρωτικές μείγματα ουσιών που δεν περιέχουν συστήματα συστήματα προσκολλώνται Αποκονίωσης, αερισμού και των αεροπορικών μεταφορών, για την εξάλειψη ροκανίδια ξύλου και μετάλλου και σκόνη από εργαλειομηχανές, κλπ Τα κύρια χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων σκόνης μέσης πίεσης είναι η υψηλή απόδοση και η ισχύς, η αξιοπιστία και η ευκολία εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης.

Ανεμιστήρες για σκόνη σειρά BP 100-45 σχεδιαστεί για τη μεταφορά μη-λειαντικά και εκρηκτικά μίγματα αερίου και σκόνης-αέρα στους 80 ° C με τη συμπερίληψη των μηχανικών στερεά και σκόνης δεν είναι περισσότερο από 1 kg / m3 υπό την απουσία ίνας και κολλώδεις ουσίες. Ο ανεμιστήρας BP 100-45 είναι εφοδιασμένος με συγκρότημα ρουλεμάν αποσπώμενου τύπου, λόγω του οποίου είναι δυνατή η αντικατάσταση των εδράνων χωρίς την αφαίρεση της πτερωτής. Οι ανεμιστήρες σκόνης αυτής της σειράς έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τον σκονισμένο αέρα στην κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος και τσιμέντου, την κίνηση των αποβλήτων σιτηρών, του μαλλιού και άλλων προϊόντων παραγωγής.

Ανεμιστήρες για σκόνη GRP-115 - 45 - μια σειρά που χρησιμοποιείται για την αναρρόφηση της σκόνης και μάρκες από εργαλειομηχανές, που περιλαμβάνονται στο πνευματικό σύστημα των δημητριακών και σπόρων, κλιματισμό στα καταστήματα, καθώς και την αναρρόφηση της σκονισμένο αερίων μαζών στα εργοστάσια τσιμέντου και άλλους βιομηχανικούς σκοπούς.

Οπαδοί σκόνης εγχώριας παραγωγής

Διαφέρουν σε απλή εγκατάσταση και υψηλή παραγωγικότητα, προσαρμόζονται στις ρωσικές συνθήκες.

Περιοχές εφαρμογής ανεμιστήρων σκόνης BP, GRP, VCP:

 • την απομάκρυνση πριονιδιών και ροκανιδιών στην ξυλουργική παραγωγή,
 • αφαίρεση σκόνης και σκωρίας από τον εξοπλισμό συγκόλλησης.
 • αναρρόφηση μεταλλικής σκόνης (αναρρόφηση) στη βιομηχανική παραγωγή ·
 • τον καθαρισμό του σκονισμένου αέρα κατά την παραγωγή μάζας δημητριακών και την μεταφορά με αέρα των αποβλήτων σιτηρών και σιτηρών,
 • επιλογή ατμοσφαιρικού αέρα στην παραγωγή τσιμέντου και οπλισμένου σκυροδέματος ·
 • αντικατάσταση ανεμιστήρων BP, GRP, VCP. Η εναλλαξιμότητα των ανεμιστήρων σκόνης αυτών των σειρών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ελκυστικό για τον καταναλωτή.

Οι ανεμιστήρες σκόνης πληρούν πλήρως τις ρωσικές συνθήκες λειτουργίας στην παραγωγή και τα αποδεκτά πρότυπα ποιότητας. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης και προστατεύονται από τις εγγυήσεις του κατασκευαστή.

Μπορούμε να επιλέξουμε και να αγοράσουμε οπαδούς αρκετών σειρών:

 • BP - μέση πίεση.
 • GRP - μέση και χαμηλή πίεση.
 • VCP - μέση πίεση.

Όλα τα μοντέλα των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων σκόνης - μονόπλευρη αναρρόφηση, με περιστροφή δεξιά και αριστερά. Απόδοση σε δύο εκδόσεις: ανθρακούχο χάλυβα, ανοξείδωτο (ανθεκτικό στη διάβρωση).

Χαρακτηριστικά της γκάμας ανεμιστήρων BP, GRP, VCP

Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει τέσσερις δημοφιλείς σειρές εναλλάξιμων, αποτελεσματικών σε διάφορες βιομηχανίες παραγωγής ανεμιστήρων ακτινικής σκόνης:

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45. Μια σειρά που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του σκονισμένου αέρα στις επιχειρήσεις παραγωγής τσιμέντου και προϊόντων οπλισμένου σκυροδέματος, καθώς και για τη μεταφορά σκονισμένων προϊόντων, στα καταστήματα που παράγουν δημητριακά και σιτηρά. Αυτή η σειρά είναι εφοδιασμένη με συγκρότημα εδράνου που έχει αποσπώμενο σχέδιο και μεγαλύτερο έδρανο στην πλευρά του πτερυγίου. Αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνουν σημαντικά την αξιοπιστία της λειτουργίας.

GRP-115-45. Μια σειρά σχεδιασμένη για την απορρόφηση μεταλλικής σκόνης και τσιπς σε μεταλλουργικές επιχειρήσεις. Οι ανεμιστήρες σκόνης είναι αποτελεσματικοί στο σύστημα μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα σε σιτηρά, δημητριακά, αναρρόφηση σκόνης αέριων μαζών σε επιχειρήσεις παραγωγής τσιμέντου κ.α. Μοντέλα εργασίας μεσαίας πίεσης σε μία μονόπλευρη αναρρόφηση και έχουν περιστρεφόμενο σπειροειδές σώμα κατασκευασμένο από ανθρακούχο χάλυβα ή διαβρωτικό "ανοξείδωτο χάλυβα". Εξοπλισμένο με αποσπώμενη μονάδα έδρασης που βελτιώνει τη δυνατότητα συντήρησης - αντικατάσταση των εδράνων χωρίς την αφαίρεση της πτερωτής.

ВЦП 6-46, ВРП 7-40. Μια σειρά ανεμιστήρων σκόνης που έχουν σχεδιαστεί για τη μετακίνηση μη επιθετικών μειγμάτων σκόνης και αερίου που δεν περιέχουν κολλώδη ουσία στα συστήματα καθαρισμού, εξαερισμού και αναρρόφησης της σκόνης της βιομηχανίας. Χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, αξιοπιστία, καθώς και απλή εγκατάσταση και συντήρηση. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα τμηματικού εδράνου παρέχει μία αλλαγή των εδράνων στο περίβλημα χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθεί η πτερωτή του ανεμιστήρα.

Προσφέρουμε ανεμιστήρες σκόνης από έναν ρωσικό κατασκευαστή σε μια ποικιλία επαρκή για να επιλέξετε ένα μοντέλο κατάλληλο για ορισμένες συνθήκες χρήσης. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των οπαδών είναι η τιμή, χαμηλή για εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Οι ειδικοί μας θα σας δώσουν πιο ολοκληρωμένες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την εγκατάσταση και τη λειτουργία. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε και να αγοράσετε ανεμιστήρες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης παραγωγής.

Κύκλων για εξαερισμό

Τα συστήματα αναρρόφησης και εκχύλισης σκόνης χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία. Λειτουργώντας παράλληλα με τον γενικό εξαερισμό, σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα ή επιβλαβή εναιωρήματα, να αφαιρέσετε τα πριονιστήρια ή τα ξυλουργικά απόβλητα, άλλα μικρά σωματίδια.

Κυκλώνες και συλλέκτες σκόνης για εξαερισμό

Η μεταφορά στερεών σωματιδίων διεξάγεται μέσω ενός ρεύματος αέρα. Μετά την παράδοση του υλικού στον προορισμό Απαιτείται να τα αποσύρει από τη ροή και να σταματήσει την κίνηση, η οποία παρέχεται από ειδικές συσκευές - κυκλώνες. Εκτελούν τα καθήκοντα συσσώρευσης του υλικού, όταν φθάσει σε κάποιο ποσό, εκφορτώνεται για περαιτέρω επεξεργασία ή διάθεση.

Σε ορισμένα συστήματα, οι κυκλώνες ονομάζονται συλλέκτες σκόνης. Εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες, μόνο το μέγεθος του κλάσματος του μεταφερόμενου υλικού είναι μικρότερο, απαιτώντας υψηλότερη πυκνότητα αγωγών και συνδέσεων. Συνήθως σε τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται μόνο στρογγυλά κανάλια, καθώς δημιουργούνται ορθογώνιες στροβίλους, οι οποίες προάγουν το σχηματισμό συσσώρευσης σκόνης.

Οι κυκλώνες μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο για τη συσσώρευση και τη διάθεση των αποβλήτων, όσο και για τους δέκτες των προϊόντων. Για παράδειγμα, σε μονάδες επεξεργασίας κόκκων, ανελκυστήρες ή παρόμοιες μονάδες, οι κυκλώνες είναι δοχεία για προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, οι φλοιούς και άλλα απόβλητα συλλέγονται επίσης σε κυκλώνες εγκατεστημένους σε άλλες γραμμές. Για τον γενικό εξαερισμό, αυτά τα συστήματα δεν εφαρμόζονται, είναι ξεχωριστές γραμμές μεταφοράς ή απομάκρυνση σκόνης. Ο συνδυασμός τέτοιων συστημάτων με εξαερισμό δεν εφαρμόζεται, καθώς απαιτείται άλλος εξοπλισμός και η συγκεκριμένη λειτουργία δεν ανταποκρίνεται στην τεχνολογία γενικού αερισμού.

Υπάρχουν περιοχές στις οποίες η χρήση κυκλώνων είναι παράλογη. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • κλωστοϋφαντουργία. Οι λεπτές ίνες, τα σωματίδια χνουδιού έχουν χαμηλό βάρος και εκπέμπουν σε κάθε κρούση, που απαιτεί τη χρήση διαφορετικής τεχνολογίας συλλογής
 • χάλυβα. Τα φυτά δεν συλλαμβάνουν αιθάλη, πολλά λεπτά σωματίδια περνούν.

Οι κύριοι χρήστες των κυκλώνων συγκεντρώνονται στην επεξεργασία ξύλου, την παραγωγή δομικών υλικών, τη μεταλλουργία, τις επιχειρήσεις επεξεργασίας σιτηρών.

Εφαρμογή και λειτουργία κυκλώνων

Η χρήση κυκλώνων το καθιστά δυνατό απόσυρση μικρών συντριμμιών, απόβλητα παραγωγής, με χαλαρό τιμολόγιο. Οι συσκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τρόπους μεταφοράς, οι κύριες από τις οποίες είναι η ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης, η δυνατότητα χρήσης ολόκληρου του όγκου του εργαστηρίου. Οι αγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο, η μόνη απαίτηση είναι η απουσία αιχμηρών στροφών που συμβάλλουν στο σχηματισμό συμφόρησης.

Ο κυκλώνας είναι ένα κλειστό δοχείο με τη μορφή ενός κώνου με μια κορυφή στραμμένη προς τα κάτω. Το άνω μέρος της δεξαμενής συνδέεται με την έξοδο του αγωγού μεταφοράς, το κατώτερο μέρος έχει μία θυρίδα εκκένωσης ή ένα διανομέα χοάνης. Η ροή αέρος που μεταφέρει χύδην απορρίμματα ή άλλο υλικό εισέρχεται στον κυκλώνα. Από την απότομη επέκταση του όγκου, η ενέργεια της ροής μειώνεται, το υλικό που μεταφέρεται χαμηλώνεται στον πυθμένα του δοχείου με βαρύτητα. Το πλεόνασμα πίεσης που σχηματίζεται μέσα στον κυκλώνα εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα διαμέσου της διαρροής του άνω καλύμματος της συσκευής.

Καθώς γεμίζεται ο κυκλώνας, εκκενώνεται μέσω της κατώτερης θυρίδας ή της χοάνης. Σε εγκαταστάσεις που γεμίζουν σχετικά αργά, εγκαθίστανται συνήθως καταπακτές, αλλά για κυκλώνες με υπερβολική υπερπλήρωση απαιτούνται χοάνη-διανεμητές, οι οποίες επιτρέπουν την εκφόρτωση του εμπορευματοκιβωτίου με έγκαιρο και μηχανοκίνητο τρόπο.

 • Πωλούνται!

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45 №12,5

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45 №10

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45 №8

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45 №6,3

Για να δημιουργηθεί μια ροή αέρα που προσελκύει χαλαρά υλικά, χρησιμοποιούνται ειδικοί ανεμιστήρες σκόνης. Είναι δομές ακτινικού τύπου με μικρό (συνήθως 5-6) αριθμό λεπίδων. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση, αλλιώς τα συντρίμματα θα κολλάνε συνεχώς μεταξύ των πτερυγίων του πτερωτή, προκαλώντας ουσιαστική παρεμπόδιση ή διακοπή της εργασίας του ανεμιστήρα. Η εμπλοκή της πτερωτής θα προκαλέσει δυσλειτουργία του κινητήρα, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εξειδικευμένος εξοπλισμός.

Φίλτρα για μανίκια

Μία από τις ποικιλίες των κυκλώνων είναι φίλτρα σακούλας. Χρησιμοποιούνται σε πολύ σκονισμένες περιοχές παραγωγής. Η διαφορά στη λειτουργία των φίλτρων τσάντα και των συμβατικών κυκλώνων είναι η ιδιαιτερότητα του υλικού που μεταφέρεται. Τα σωματίδια σκόνης έχουν πολύ χαμηλό βάρος, το οποίο εμποδίζει την καθίζηση τους μέσα στο δοχείο. Επομένως, η ροή της ροής από τα καταστήματα γίνεται στο κάτω μέρος του κύτους, και όχι στην κορυφή, όπως γίνεται στους κυκλώνες. Το ρεύμα σκόνης εισέρχεται στο σώμα, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν σακούλες με ανοικτό κάτω μέρος. Ο αέρας που διέρχεται μέσω αυτών καθαρίζεται και εκκενώνεται μέσω του σωλήνα διακλάδωσης στο πάνω μέρος της συσκευής.

Φίλτρα για μανίκια έχουν δύο τρόπους λειτουργίας, που χρησιμοποιούνται διαδοχικά. Στη λειτουργία φιλτραρίσματος, εκκενώνεται σκόνη από τη ροή του αέρα, και στη λειτουργία καθαρισμού καθαρίζονται τα φίλτρα υφάσματος. Η σκόνη, συσσωρεύεται, καταρρέει στο κάτω μέρος του φίλτρου και αφαιρείται από τη δεξαμενή στη λειτουργία καθαρισμού. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, το κανάλι με καθαρό αέρα μπλοκάρεται και ο αέρας ρέει μέσω του δικού του σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της συσκευής.

Εκπομπές σκόνης

Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό συλλογής σκόνης παράγουν συχνά εκπομπές σκόνης. Πρόκειται για μόνιμη ή περιοδική απελευθέρωση μολυσμένου αέρα στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, επιζήμιες για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και των ζώων. Τα σωματίδια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα αντλούνται από τα ρεύματα αιολικής ενέργειας και μεταφέρονται στην επιχείρηση, φτάνουν στις κοινότητες και προκαλούν επιβλαβείς επιδράσεις σε όλους τους ζώντες οργανισμούς. Η σύνθεση του εκτοξευόμενου αέρα ρυθμίζεται αυστηρά από τους Sanitary Rules and Norms (SanPiN), η μη τήρηση των οποίων είναι γεμάτη με πρόστιμα και άλλες κυρώσεις μέχρι την αναστολή της επιχείρησης.

Κυκλική τοπική αναρρόφηση

Τα συστήματα τοπικής εξόρυξης σκόνης έχουν πολλά πλεονεκτήματα πριν από τα κεντρικά συμπλέγματα αναρρόφησης. Το κύριο θεωρείται ότι είναι κινητικότητα, απλότητα στην επισκευή ή συντήρηση, σχετική φθηνότητα. Η κυκλική τοπική αναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση σκόνης ή προστίμου από εξοπλισμό, μηχανές ή μονάδες γραμμής παραγωγής. Πρόκειται για ένα είδος συμβατικής αναρρόφησης, εξοπλισμένο με ειδική χωρητικότητα υποδοχής (σάκκο) για σκόνη ή μικρά σωματίδια. Το ρεύμα αέρα εξόδου απελευθερώνει στερεά εγκλείσματα απευθείας στη θέση του, μετά το οποίο ο καθαρισμένος αέρας μεταφέρεται μέσω των αγωγών εξαγωγής και έξω από το δωμάτιο.

Τέτοιες συσκευές εφαρμογή σε γραμμές παραγωγής ή κύκλους, που δεν απαιτούν την κατασκευή κυκλώνων πλήρους κύματος λόγω μικρής ποσότητας σκόνης ή λεπτών σωματιδίων που πρέπει να διαχωριστούν από τον εκκενωμένο αέρα. Η σκόνη αποφορτίζεται καθώς γεμίζεται η χωρητικότητα λήψης, συνήθως αυτό γίνεται αμέσως μετά τον καθαρισμό του εξοπλισμού. Η λειτουργία τέτοιων συσκευών μπορεί να συγκριθεί με τη δράση μιας συμβατικής οικιακής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι βολικό, εύκολο στη συντήρηση και την επισκευή, τα δοχεία ή οι σάκοι συλλογής αποβλήτων αντικαθίστανται ή καθαρίζονται εύκολα.

Καθαρισμός του αέρα από τη σκόνη

Εκτός από τα συστήματα γενικής ανταλλαγής εξαερισμού στη βιομηχανία ευρέως. βιομηχανικούς ανεμιστήρες σκόνης από κάτω κυκλώνα, τότε η ροή.

Εξαερισμός > Ανεμιστήρες σκόνης - η συσκευή και η εφαρμογή στην παραγωγή.. αγωγός, ανεμιστήρας και κυκλώνα-εκφόρτωσης, όπου συμβαίνει ο διαχωρισμός.

Αυτό είναι ένα σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και την προετοιμασία των διαφόρων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων πολυώροφων κτιρίων. Τόσο οικιστικό όσο και βιομηχανικό.

Κουκούλες για σκόνη

Κουκούλες BofA Σκόνη Pro Series έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση του τσιπ και λεπτής σκόνης που δημιουργείται κατά την κοπή, λείανση, χαρακτική, γεωτρήσεων και άλλα μηχανική κατεργασία διαφόρων υλικών.

BOFA Dust Pro 50 με χωρητικότητα 80 κυβικών μέτρων. ανά ώρα για την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση του τσιπ και λεπτής σκόνης που δημιουργείται κατά την κοπή, λείανση, χαρακτική, γεωτρήσεων και άλλα μηχανική κατεργασία διαφόρων υλικών.

BOFA Dust Pro 250 χωρητικότητα 180 κυβικά μέτρα ανά ώρα για ασφαλή και αποτελεσματική απομάκρυνση των τσιπ και λεπτή σκόνη που σχηματίζεται στις διαδικασίες κοπής, λείανσης, χαρακτικής, γεωτρήσεων και άλλων τύπων μηχανουργικής κατεργασίας διαφόρων υλικών.

BOFA Dust Pro 100 180 κυβικά μέτρα. ανά ώρα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση του τσιπ και δημιουργείται λεπτή σκόνη κατά την κοπή, λείανση, χαρακτική, γεωτρήσεων και άλλα μηχανική κατεργασία διαφόρων υλικών.

Απορροφητήρας BofA Σκόνη Pro 400 με χωρητικότητα 400 κυβικά μέτρα ανά λεπτό, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση του τσιπ και λεπτής σκόνης που δημιουργείται κατά την κοπή, λείανση, χαρακτική, γεωτρήσεων και άλλα μηχανική κατεργασία διαφόρων υλικών.

Απορροφητήρας BofA Dust Pro Καθολικής 285μ κυβικά μέτρα / ώρα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση του τσιπ και λεπτής σκόνης που δημιουργείται κατά την κοπή, λείανση, χαρακτική, γεωτρήσεων και άλλα μηχανική κατεργασία διαφόρων υλικών.

Μια παραγωγική και ήσυχη κουκούλα με φίλτρο σκόνης 500 m3 / h

Μια παραγωγική και ήσυχη κουκούλα με φίλτρο για σκόνη 1000 m3 / h

Μια παραγωγική και ήσυχη κουκούλα με φίλτρο σκόνης 1500 κυβικών μέτρων την ώρα

Εξαερισμός βιομηχανικών εγκαταστάσεων: κανόνες για την ανταλλαγή αέρα

Η κύρια εργασία που εκτελείται από τον αερισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής είναι η αφαίρεση του χρησιμοποιημένου αέρα και η έγχυση καθαρού αέρα. Με τη βοήθειά του στα εργαστήρια οι επιχειρήσεις δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον αέρα που πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Μόνο σε τέτοιες συνθήκες είναι δυνατόν να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας.

Ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού

Όλα τα υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού ομαδοποιούνται σύμφωνα με 4 χαρακτηριστικά:

 1. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο μετακινείται ο αέρας, ο αερισμός ονομάζεται φυσικός, μηχανικός ή τεχνητός, συνδυασμένος, όταν και οι δύο επιλογές είναι ταυτόχρονα.
 2. Εάν προχωρήσουμε από την κατεύθυνση της ροής του αέρα, τα συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν σε εισροή, εξάτμιση ή παροχή-εξάτμιση.
 3. Σε αυτή τη βάση, ως τόπος δράσης, τα συστήματα εξαερισμού ομαδοποιούνται σε 3 ομάδες: γενική ανταλλαγή, τοπική, συνδυασμένη.
 4. Με βάση την ονομασία, τα συστήματα εργασίας και έκτακτης ανάγκης είναι ξεχωριστά.

Η βάση για τον σχεδιασμό του εξαερισμού για τους χώρους εργασίας στην παραγωγή είναι οι κανόνες που προδιαγράφονται στο SNIP 41-01-2003. Φυσική και μηχανική εργασία ανταλλαγής αέρα σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα.

Ενώ οι διεργασίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του φυσικού αερισμού εξαρτάται από τη θερμότητα και την πίεση του ανέμου και ο άνθρωπος σχεδόν είναι πέρα, η αναγκαστική κυκλοφορία του αέρα είναι δυνατή μόνο με την ενεργό συμμετοχή του.

Το σχήμα της δράσης της φυσικής ανταλλαγής αέρα

Ο εξαερισμός των χώρων, που πραγματοποιείται με τον πρώτο τρόπο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας απλός αερισμός. Εμφανίζεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και είναι δυνατόν, όταν οι φράχτες δεν είναι αρκετά σφιχτά και αφήνουν τον αέρα μέσα στο δωμάτιο από το εξωτερικό καθώς και από μέσα.

Η κατεύθυνση επηρεάζεται από την πίεση. Εάν οι δείκτες του έχουν υψηλότερη τιμή από έξω, τότε ανοίγει ο δρόμος για να εισχωρήσει στην αίθουσα καθαρού αέρα από το δρόμο, διαφορετικά ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο βγάζει τη διέξοδο. Συχνά αυτές οι διαδικασίες συμβαίνουν παράλληλα.

Ο ενεργός φυσικός εξαερισμός εμφανίζεται ανοργάνωτος λόγω τυχαίων περιστάσεων. Παρατηρείται σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία του αέρα έξω και μέσα στο κτίριο είναι πολύ διαφορετική.

Αυτή η διαδικασία διευκολύνεται επίσης από την εμφάνιση χωριστών τμημάτων με δείκτες υψηλής και χαμηλής πίεσης από την πλευρά του σκάφους, που εκτοξεύονται έντονα από τον άνεμο και από την πιο προστατευμένη πλευρά του, αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση, παρατηρείται διείσδυση - ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο από την πλευρά του ανέμου, αλλά βγαίνει προς τα έξω από την προς τα εμπρός πλευρά.

Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα που χαρακτηρίζει την ένταση της διεργασίας, με τη μέθοδο του φυσικού αερισμού, δεν υπερβαίνει το 0,5. Άνετες συνθήκες για τους ανθρώπους στο χώρο εργασίας και εξοπλισμό εργασίας, μια ανοργάνωτη άποψη αυτού του τύπου εξαερισμού δεν μπορεί να προσφέρει. Θα πρέπει να υπάρχουν εδώ ειδικά σχεδιασμένα συστήματα.

Ο φυσικός αερισμός του οργανωμένου είδους πραγματοποιείται με αερισμό ή με εκτροπείς. Τόσο η τροφοδοσία όσο και η απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο συμβαίνει είτε μέσω ανοιγμάτων στις δομές εγκλεισμού είτε μέσω των εξόδων αέρα. Στον εξαερισμό του αγωγού υπάρχει απαραιτήτως ένας εκτροπέας.

Ανταλλαγή αέρα με αερισμό

Στα εργαστήρια, το οποίο παρέχει η τεχνολογία παραγωγής θερμότητας σε μεγάλες ποσότητες, εξαερισμός και αερισμός προτείνει, πραγματοποιείται μέσω των φεγγίτες και ανοίγματα των παραθύρων υπό την επίδραση της θερμοκρασίας και του ανέμου πίεση. Στα ψυγεία, η αφομοίωση του αέρα λαμβάνει χώρα μόνο υπό την πίεση του ανέμου.

Όταν ο αερισμός είναι απαραίτητος, η υποχρεωτική καταγραφή του ανέμου αυξήθηκε, ειδάλλως οι βλαβερές εκπομπές από τους σωλήνες των γειτονικών επιχειρήσεων μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα παραγωγής. Τίποτα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην έξοδο ατμών, επιβλαβή αέρια μέσω ελαφρών φανών.

Οι καλύτερες συνθήκες για τον αερισμό δημιουργούν μια διάταξη της δομής από την πλευρά του ανέμου σε σχέση με την επιβλαβή παραγωγή. Το άνοιγμα και το κλείσιμο των τραβέρσων πρέπει να είναι αυτοματοποιημένα ώστε να μπορούν να ελέγχονται από τον πυθμένα.

Η διαφορετική τους ρύθμιση σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την παροχή καθαρού αέρα. Ο αερισμός είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή για καταστήματα μεγάλου όγκου όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής μηχανικού αερισμού λόγω του υψηλού κόστους.

Το συνιστώμενο ύψος της παροχής αέρα στο δωμάτιο με αυτόν τον τύπο εξαερισμού είναι τουλάχιστον 0,3 και το μέγιστο 1,8 m στη θερμή περίοδο και τουλάχιστον 4 m στο κρύο.

Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα ειδικό παράθυρο σχεδιασμού σε 3 επίπεδα. Όταν ζεσταίνεται, ο φρέσκος αέρας περνά μέσα από τους τραβέρσες, που βρίσκονται κάτω, και βρώμικα - φύλλα από την κορυφή.

Η μεσαία σειρά ανεμιστήρων παρέχει ροή αέρα σε αρνητική θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που η μάζα αέρα φτάνει στο επίπεδο του δαπέδου, έχει χρόνο για να θερμανθεί.

Στα κτίρια παραγωγής μικρών όγκων, αγωγών ή σωλήνων που προορίζονται για το σχέδιο, εγκαθίστανται εκτροπείς. Με τη βοήθειά τους, αφαιρούν τον αέρα από τα καταστήματα, όπου υπάρχει μια γενική κουκούλα. Και επίσης χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση θερμών αερίων από καμίνους, πρέσες και κέρατα. Κατά την τοποθέτησή τους προχωράτε από την τροχιά της κύριας ροής αέρα.

Τεχνητός ή μηχανικός αερισμός

Όντας τέλειο, από φυσικό, αυτό το είδος εξαερισμού, αναλαμβάνει σημαντικές οικονομικές και επιχειρησιακές επενδύσεις. Σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να υπάρχουν συσκευές όχι μόνο καθαρισμού, αλλά και ιονίζουσες, ενυδατικές, ζεστό αέρα.

Ο μηχανικός αερισμός μπορεί να είναι είτε αέρας τροφοδοσίας, είτε καυσαερίων είτε συνδυασμός εξαερισμού, δηλ. τροφοδοσίας και εξάτμισης. Τα πλεονεκτήματά του είναι προφανή:

 1. Παρέχει καθαρή πρόσληψη αέρα, επεξεργασία - θέρμανση, ξήρανση, υγρασία.
 2. Μετακινεί τις μάζες του αέρα σε μεγάλες αποστάσεις.
 3. Δίνει την ευκαιρία να φέρει την παροχή καθαρού αέρα απευθείας στο χώρο εργασίας.
 4. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε βρώμικο αέρα από οποιοδήποτε σημείο και να το καθαρίσετε.
 5. Η δουλειά της δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες που την περιβάλλουν.

Γενικά, το σύστημα εξάτμισης και τροφοδοσίας λειτουργεί από κοινού, αλλά μερικές φορές συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο έναν από αυτούς τους δύο τύπους. Το καθήκον του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι να διασφαλιστεί η παροχή του χώρου εργασίας με αέρα που έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων.

Εφαρμόστε κυρίως στις περιπτώσεις όπου οι διαδικασίες παραγωγής συνοδεύονται από μεγάλες απελευθερώσεις θερμότητας, που περιέχουν μια μικρή ποσότητα επιβλαβών ουσιών. Ο καθαρός αέρας που διέρχεται από τους αεραγωγούς διανέμεται στους χώρους εργασίας μέσω της χρήσης ακροφυσίων διανομής.

Συστήματα που αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο που περιέχει διάφορες μολυσματικές ουσίες ονομάζονται εξάτμιση. Αυτός ο τύπος ανταλλαγής αέρα χρησιμοποιείται στις αίθουσες παραγωγής όπου δεν υπάρχουν επιβλαβείς εκπομπές και η ελάχιστη τιμή μιας τέτοιας παραμέτρου δεν αποκλείεται η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα.

Μπορεί να είναι αποθήκη, βοηθητικές, οικιακές εγκαταστάσεις. Η εισροή αέρα παρέχεται με διήθηση.

Στην περίπτωση της ανάγκης για ενεργή και αξιόπιστη ανταλλαγή αέρα, χρησιμοποιείται ο εξαερισμός εισαγωγής και εξαγωγής. Προκειμένου να προστατευθούν κατά κάποιο τρόπο οι χώροι με χαμηλή μόλυνση από τα παρακείμενα δωμάτια με υψηλή συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών, όπου οι ρύποι απελευθερώνονται σε μικρές ποσότητες, δημιουργείται μικρή πίεση στο σύστημα.

Στο στάδιο των εργασιών σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής υπολογίζεται η ροή αέρα, για την οποία χρησιμοποιείται ο τύπος: Lots = 3600FWo.

Εδώ το F υποδηλώνει τη συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων σε m², W0 είναι η μέση τιμή του ρυθμού με τον οποίο εισάγεται ο αέρας. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την τοξικότητα των εκπομπών και τον τύπο των λειτουργιών που εκτελούνται.

Οι κουκούλες εξάτμισης μπορούν να έχουν διαφορετικά ύψη. Το κυριότερο είναι ότι τα μολυσμένα ρεύματα αέρα δεν αλλάζουν τη φυσική τροχιά τους. Οι εκπομπές με μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τον αέρα βρίσκονται πάντοτε στην κατώτερη ζώνη, επομένως πρέπει να τοποθετηθούν εκεί και συσκευές για τη συλλογή τους.

Την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, ο αέρας που τροφοδοτείται στο δωμάτιο πρέπει να θερμαίνεται. Για να μειώσετε το κόστος, χρησιμοποιήστε την ανακύκλωση, η οποία περιλαμβάνει τη θέρμανση μέρους του καθαρισμένου αέρα και την επιστροφή του στο δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να τηρούνται δύο κανόνες:

 1. Από το εξωτερικό, εισέρχεται τουλάχιστον 10% καθαρού αέρα και σε ανάστροφο αέρα, το περιεχόμενο των κινδύνων δεν υπερβαίνει το 30% σε σχέση με τη μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα.
 2. Επανακυκλοφορία Απαγορεύεται η χρήση στην κατασκευή, όπου η μάζα του αέρα σε μια εκρηκτική σκόνη, μικροοργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες, οι εκπομπές που σχετίζονται με τις τάξεις κινδύνου 1-3.

Η επιλογή του τύπου αερισμού στον τόπο δράσης εξαρτάται από το βάρος των εκπομπών, τη συγκέντρωση, τη θερμοκρασία τους. Ο γενικευμένος εξαερισμός σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε ολόκληρη την ποσότητα βρώμικου αέρα, ανεξάρτητα από τα σημεία από τα οποία εκπέμπεται.

Η έκδοση του καναλιού χρησιμοποιήθηκε ευρύτερα. Εδώ, για να μετακινήσετε τον αέρα μέσω ειδικών αεραγωγών, υπάρχει εγκατάσταση εκτόξευσης ή ανεμιστήρας - φυγοκεντρική ή αξονική.

Αν δεν υπάρχουν αεραγωγοί, τότε το σύστημα καλείται κανάλι χωρίς κανάλια. Ο εξοπλισμός εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση τοποθετείται απευθείας στον τοίχο ή στην οροφή. Η κύρια κατάσταση - η παρουσία φυσικού αερισμού.

Η δυνατότητα των εκπομπών σε ένα δωμάτιο με ένα υψηλό βαθμό έκρηξης δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση σχετικά με τη μη-εκρηκτικό εξοπλισμό εξαερισμού kanalovozduhovody, έτσι σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση των εκτοξευτήρες.

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας συχνά συνδέεται με κεντρική θέρμανση. Εκτός της δομής, οι δεκτές αέρα είναι διατεταγμένες για την πρόσληψη καθαρού αέρα.

Οι άξονες βρίσκονται πάνω από τη στέγη και πάνω από το έδαφος. Το κυριότερο είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία παραγωγή με επιβλαβείς εκπομπές κοντά στους δέκτες. Sami οπές εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι σε μία απόσταση από το έδαφος τουλάχιστον 2 m, και αν η παραγωγή λαμβάνονται σε πράσινη περιοχή - ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση από το επίπεδο του εδάφους προς το χαμηλότερο σημείο ανοίγματος πρέπει να είναι 1 m.

Η αρχή του αερισμού γενικής ανταλλαγής είναι απλή: ο ανεμιστήρας απορροφά τις μάζες του αέρα μέσω του θερμαντήρα, εδώ υπάρχει θέρμανση. Περαιτέρω, ο αέρας υγραίνεται και μερικές φορές αποξηραίνεται και εισέρχεται στο κτίριο μέσω ειδικών αεραγωγών.

Ο όγκος του εισερχόμενου αέρα είναι συντονισμένος, σχεδιασμένος για το σκοπό αυτό, με βαλβίδες ή πτερύγια.

Ο τεχνητός αερισμός γενικής ανταλλαγής του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ανοιχτός και κλειστός. Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν 2 ανεξάρτητα συστήματα, το ένα από τα οποία αντλεί αέρα, και το δεύτερο - παράλληλα, αφαιρεί τα παλιά απενεργοποιημένα.

Τα συστήματα αυτά είναι κατάλληλα για καταστήματα όπου διατίθενται ουσίες από τις τάξεις κινδύνου 1-2 και η ίδια η παραγωγή ανήκει στις κατηγορίες Α, Β και Β.

Τεχνητός εξαερισμός έκτακτης ανάγκης

Εκτός από τον αερισμό λειτουργίας σε δυνητικά επικίνδυνες εγκαταστάσεις παραγωγής, πρέπει να υπάρχει έκτακτης ανάγκης. Κάνετε κυρίως εξάτμιση. Για τα δωμάτια που ανήκουν στις κατηγορίες Α, Β, Ε, το σύστημα παρέχεται με μηχανική κίνηση.

Όλα τα στοιχεία του συστήματος πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του PUE. Στα καταστήματα των κατηγοριών B, D, D, επιτρέπεται η ύπαρξη φυσικής ώθησης εξαερισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η παραγωγικότητα παρέχεται υπό τις πλέον δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι σχάρες και τα κλαδιά του συστήματος εξαερισμού έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στους χώρους με την υψηλότερη συγκέντρωση επικίνδυνων ουσιών.

Σε σωλήνες και ορυχεία εξαερισμού έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ομπρέλες. Είναι απαράδεκτο να τοποθετούνται ανοίγματα σε περιοχές όπου οι άνθρωποι στέκονται συνεχώς. Αυτό θα επιδεινώσει το τοπικό μικροκλίμα.

Ο εξαναγκασμένος αερισμός έκτακτης ανάγκης εγκαθίσταται στα καταστήματα, όπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα υπάρξει απελευθέρωση ατμών ή αερίων που είναι ελαφρύτερα από τον αέρα. Η αλλαγή σε αερισμό έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να πραγματοποιείται αυτόματα, μόλις αποτύχει το κανονικό σύστημα.

Τοπικός αερισμός των χώρων

Η τοπική εξάτμιση απομακρύνει τον αέρα εξαγωγής σε χώρους όπου είναι μολυσμένος. Η καυσαερίων περιλαμβάνει ανεμιστήρες καυσαερίων, σωληνώσεις, σχάρες εξαερισμού.

Ο τοπικός αερισμός που έχει σχεδιαστεί για την αφαίρεση ουσιών που ανήκουν στην 1η και την 2η τάξη κινδύνου από τον εξοπλισμό είναι διαρρυθμισμένη έτσι ώστε όταν το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο, η εκκίνηση του εξοπλισμού καθίσταται αδύνατη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχονται εφεδρικοί ανεμιστήρες και παρέχονται τοπικές αντλίες αυτοματισμού. Χωρίστε τον εξαερισμό σε 2 τύπους - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο τύπος αερισμού εισόδου εκτελείται με τη μορφή κουρτινών θερμότητας, αεραγωγών.

Κουρτίνες αέρα από τον αέρα

Τα ανοίγματα που παραμένουν ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 40 μ. Ανά βάρδια) ή ανοίγουν αρκετά συχνά (περισσότερο από 5 φορές), συμβάλλουν στην υπερψύξη των ανθρώπων στην αίθουσα. Οι αρνητικές συνέπειες οφείλονται και στη λειτουργία εγκαταστάσεων αποξήρανσης που εκπέμπουν ρύπανση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, διατίθενται κουρτίνες αέρα. Ενεργούν ως εμπόδιο στο κρύο ή στον πολύ ζεστό αέρα. Οι οθόνες αέρα και αέρα είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε σε ψυχρό καιρό όταν ανοίγουν τα ανοίγματα η θερμοκρασία στα καταστήματα να μην πέφτει κάτω από το σημάδι:

 • 14⁰ - κατά την εκτέλεση εργασιών που δεν απαιτούν μεγάλη σωματική προσπάθεια.
 • 12⁰ - όταν η εργασία ταξινομείται ως μέσης βαρύτητας.
 • 8⁰ - όταν κάνετε σκληρή δουλειά.

Εάν οι χώροι εργασίας βρίσκονται κοντά στην πύλη και τα τεχνολογικά ανοίγματα, εγκαταστήστε οθόνες ή διαμερίσματα. Η κουρτίνα αέρα κοντά στις πόρτες που βλέπουν προς τα έξω πρέπει να αποτελείται από αέρα με μέγιστη θερμοκρασία 50⁰, και στην πύλη - όχι περισσότερο από 70⁰.

Τοπική εξάτμιση με ειδικές αντλίες αναρρόφησης

Το τοπικό σύστημα εξάτμισης με ειδική αναρρόφηση συλλαμβάνει πρώτα και στη συνέχεια αφαιρεί τα επιβλαβή για ακαθαρσίες υγείας με τη μορφή αερίων, καπνού και σκόνης. Πρόκειται για ένα είδος ντους αέρα, το καθήκον του οποίου είναι η έγχυση φρέσκου αέρα σε σταθερή θέση και η μείωση της θερμοκρασίας στη ζώνη εισροής.

Χρησιμοποιείται στην παραγωγή, όπου οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και ακτινοβολούμενη ενεργειακή ένταση μεγαλύτερη από 300 kcal / m² την ώρα, που ακτινοβολεί με θέρμανσης και κάμινους τήξης. Υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις ως σταθερές και κινητές. Πρέπει να παρέχουν ταχύτητα εμφύσησης από 1 έως 3,5 m / s.

Υπάρχει επίσης μια τέτοια όαση αέρα, η οποία είναι η ίδια συσκευή που περιλαμβάνεται στο τοπικό σύστημα εξαερισμού. Δημιουργεί ένα μικροκλίμα με καθορισμένες παραμέτρους σε ένα συγκεκριμένο μέρος του χώρου παραγωγής.

Ο καθαρισμένος αέρας που τροφοδοτείται σε μια δεδομένη αλλοτριωμένη ζώνη υποβάλλεται συνήθως σε ειδική επεξεργασία θερμότητας και υγρασίας.

Εάν η τοπική συσκευή αναρρόφησης προσεγγιστεί απευθείας στο σημείο απελευθέρωσης ρύπων, θα είναι δυνατό να αφαιρεθεί ο αέρας που περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό αυτών από ό, τι με τον αερισμό του γενικού τύπου ανταλλαγής. Ο τοπικός αερισμός μπορεί να μειώσει σημαντικά την ανταλλαγή αέρα.

Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα σε δύο παραμέτρους

Εάν δεν απελευθερώνονται επιβλαβείς ουσίες ως αποτέλεσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων, η ποσότητα αέρα που απαιτείται για τον εξαερισμό υπολογίζεται από τον τύπο: L = N × Ln.

N είναι ο αριθμός των ατόμων που συνήθως βρίσκονται στο δωμάτιο, Ln είναι ο όγκος του αέρα που απαιτείται για 1 άτομο, μετρούμενο σε mᶾ / h. Κανονικά είναι από 20 έως 60 mᶾ / h.

Με τη χρήση μιας τέτοιας παραμέτρου όπως η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, ο υπολογισμός πραγματοποιείται σύμφωνα με τον τύπο: L = n × S × H, όπου n είναι ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Για ένα δωμάτιο παραγωγής, n = 2. Το S είναι η επιφάνεια ενός δωματίου σε m² και το H είναι το ύψος του σε m.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Εδώ όλα σχετικά με τις περιπλοκές όλων των πιθανών συστημάτων εξαερισμού:


Λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος:


Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού επιλέγεται, πρέπει να έχει δύο κύριες ιδιότητες: ικανό σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Μόνο εάν πληρούνται αυτές οι συνθήκες στις εγκαταστάσεις παραγωγής είναι το μικροκλίμα που είναι πάντα βέλτιστο για την υγεία.

Πώς λειτουργούν οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες και ποια είδη τύπων υπάρχουν

Δεν μπορεί να γίνει περίπλοκη ή επιβλαβής παραγωγή χωρίς ένα καλό σύστημα εξαερισμού. Ενώ σε μικρά γραφεία ή αποθήκες μπορεί να διανέμεται φυσικό αερισμό για περισσότερο χώρων όγκο με μολυσμένο αέρα αναγκαία για την εγκατάσταση της μονάδας ηλεκτρικού εξάτμισης μέσω της οποίας θα αφαιρεθεί μάζας αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τι αντιπροσωπεύει ο ανεμιστήρας εξαγωγής (βιομηχανικός) και με ποια αρχή λειτουργεί.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Αρχή λειτουργίας

Οποιαδήποτε ανεμιστήρα για σχέδιο είναι μία μηχανική συσκευή για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο και από την παροχή φρέσκου κίνηση του αέρα στο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές, βιομηχανικές και γεωργικές εγκαταστάσεις. Επίσης, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται στις μεταλλουργικές, χημικές και βιομηχανίες τροφίμων.

Τύποι και χαρακτηριστικά βιομηχανικών ανεμιστήρων εξαγωγής

Όλοι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να ταξινομηθούν με δύο τρόπους: με τη συναρμολόγηση της συσκευής και με τη μέθοδο προσάρτησης.

Με τη μέθοδο στερέωσης, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες είναι:

 • υπαίθρια?
 • τοίχοι?
 • ανώτατο όριο.
 • παράθυρο;
 • κανάλι.
 • στέγη.

Σύμφωνα με τη συσκευή της μονάδας, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να είναι:

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Στέγη

Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής στέγης εγκαθίστανται εκτός του χώρου εξυπηρέτησης, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο να μην χαλάσει το εσωτερικό, αλλά και να αποθηκεύει σημαντικά τον εσωτερικό χώρο.

Εξωτερική

Συνήθως, οι συσκευές δαπέδου είναι κινητά σχέδια σε τροχούς που σας επιτρέπουν να μετακινήσετε τον ανεμιστήρα, παρά το μάλλον μεγάλο μέγεθος.

Τοίχου

Οι ανεμιστήρες τοίχου χρησιμοποιούνται συχνότερα σε χώρους παραγωγής και είναι ακίνητοι.

Οροφή

Τα μοντέλα οροφής βρίσκονται σε κτίρια με ψηλά ταβάνια. Ο κύριος σκοπός αυτού του ανεμιστήρα είναι να μεγιστοποιήσει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο.

Παράθυρο

Οι ανεμιστήρες παραθύρων εγκαθίστανται απευθείας στα ανοίγματα παραθύρων. Χρησιμοποιείται στα συστήματα παροχής αερισμού και εξαερισμού χωρίς τη χρήση αεραγωγών. Σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν.

Κανάλι

Οι ανεμιστήρες βιομηχανικού καναλιού εγκαθίστανται στους αεραγωγούς. Οι ανεμιστήρες τύπου καναλιού μπορούν να είναι κυκλικοί ή ορθογώνιοι, ανάλογα με το σχήμα του αγωγού.

Αξονική

Οι βιομηχανικοί αξονικοί ανεμιστήρες είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι συσκευών. Είναι ένας τέτοιος αθροιστικός περιστρεφόμενος τροχός στον κύλινδρο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πεδίο εφαρμογής για τέτοια μοντέλα. Συχνά οι αξονικοί ανεμιστήρες για εξαγωγή γίνονται σύμφωνα με τα καθορισμένα χαρακτηριστικά και παραμέτρους. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας.

"Σαλιγκάρι"

Ταυτόχρονα, οι βιομηχανικοί ακτινικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και απόδοση. Συνήθως, χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική αφαίρεση του καπνού ή των τοξικών ουσιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής όπως το "σαλιγκάρι" αναφέρονται σε ακτινικές συσκευές. αέρα καθαρισμού σε αυτές Σχήμα είναι πολύ απλή: ο αέρα που εισέρχεται στον ανεμιστήρα αναρροφάται στον ρότορα, και εκεί αρχίζει να περιστρέφεται από την πίεση βαθμιαία προχωρά έξω από τη συσκευή. Κατά τη διέλευση από τη συσκευή, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται από ξένες ακαθαρσίες.

Εξωτερικός ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο η βαλβίδα η ίδια τοποθετημένη επί του άξονος λεπίδων ανεμιστήρων, θα κινηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η μάζα αέρα που εισέρχεται στον βαλβίδα δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα.

Με άλλα λόγια, στην βαλβίδα επιστροφής ο αέρας κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση και, αν αλλάξει απότομα, η συσκευή χτυπά και δεν αφήνει αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Για βιομηχανικούς σκοπούς, οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες ηλεκτρικές κουκούλες με βαλβίδα ελέγχου για τη διοργάνωση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος εξάτμισης. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε καταστήματα, αποθήκες και εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για εξαγωγή;

Κριτικές των κατασκευαστών: ποιος κατασκευαστής θα πρέπει να επιλέξω;

Η ανταγωνιστική λειτουργία των βιομηχανικών ανεμιστήρων εξαρτάται από τον σωστό υπολογισμό της ισχύος και την επιλογή της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως:

 • τον όγκο και την επιφάνεια του δωματίου που εξυπηρετείται.
 • τα χαρακτηριστικά των συσκευών παραγωγής που παράγουν υγρασία, τοξικά αέρια και θερμότητα ·
 • αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής ·
 • τον αριθμό των εργαζομένων στην αίθουσα παραγωγής ·
 • ώρες εργασίας στην αίθουσα παραγωγής ·
 • Ο φόρτος εργασίας των εγκαταστάσεων παραγωγής και η θέση των χώρων εργασίας.

Η παραγωγή βιομηχανικών ανεμιστήρων διοχετεύεται από εγχώριες και ξένες εταιρείες.

Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές βιομηχανικών οπαδών είναι:

 • Το "Shuft" κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των κατασκευαστών βιομηχανικών και οικιακών οπαδών. Παράγει ανεμιστήρες αξονικού και παραθύρου, οι οποίοι είναι εύκολοι στην εγκατάσταση και σε αθόρυβη λειτουργία.
 • Το "Dospel" είναι κατασκευαστής συσκευών εξαερισμού για οικιακή και βιομηχανική χρήση. Παράγει οικιακές και εναέριες συσκευές.
 • Το "Mess" είναι κατασκευαστής εγκαταστάσεων εξαερισμού υψηλής ποιότητας για βιομηχανική χρήση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανεμιστήρων "Mess" είναι η ανθεκτική χαλύβδινη θήκη με μόνωση χαμηλού θορύβου.
 • Το "TYWENT" είναι κατασκευαστής αξονικών, ακτινικών, ανεμιστήρων τοίχου και παραθύρων για οικιακή και βιομηχανική χρήση.
 • "SAMA" και "SAVIO" - κατασκευαστές ακτινικών βιομηχανικών μονάδων, ανεμιστήρων οροφής και ψύκτες υψηλής πίεσης και πίεσης εκκένωσης.

Πώς είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας για εξαγωγή;

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα ανταλλαγής αέρα, ο βιομηχανικός εξαερισμός εγκαθίσταται και συναρμολογείται σε αυστηρή συμφωνία με την κανονιστική τεκμηρίωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστήματα εξαερισμού για βιομηχανική χρήση δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την άνεση και τις συνθήκες εργασίας, αλλά επίσης εκτελεί μια προστατευτική λειτουργία: αποσύρεται τοξικά αέρια και καπνούς, ο αέρας καθαρίζεται από μολυντές, καθώς και την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης ανάφλεξη και εξάπλωση της φλόγας σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Κατά τον υπολογισμό του συνολικού συστήματος εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη μόνο η λειτουργία όλων των συσκευών, οπότε η παρουσία ενός επιπλέον αριθμού διατάξεων εξάτμισης πρέπει αναγκαστικά να εξισορροπείται με την εγκατάσταση καναλιών παροχής με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Γενικά, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ενός βιομηχανικού συστήματος εξαερισμού έχει ως εξής:

 • υπολογισμός της απόδοσης του συστήματος ·
 • εξισορρόπηση των δεικτών ·
 • επιλογή και αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ·
 • κατάρτιση σχεδίου για τον αερισμό ·
 • δημιουργία προκαταρκτικών οπών και περασμάτων για το σύστημα εξαερισμού.
 • τοποθέτηση ανεμιστήρων εξαερισμού.
 • εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού.
 • εγκατάσταση του πρωτογενούς εξοπλισμού (ανεμιστήρες, εγκαταστάσεις, εκχυλίσματα), στοιχεία στερέωσης.
 • εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού (φίλτρα, θερμαντήρες, καθαριστικά).
 • την αποστολή των επικοινωνιών σε ένα μόνο κέντρο ελέγχου.
 • σύνδεση συστήματος, έλεγχος λειτουργίας.

Η εγκατάσταση ανεμιστήρων εκτελείται πιο συχνά σε αυτή τη σειρά:

 • τον έλεγχο της διαθεσιμότητας του χώρου για τους θαλάμους εξαερισμού, την παράδοση της μονάδας στο χώρο εγκατάστασης, τη συναρμολόγηση της συσκευής και τον έλεγχο της λειτουργικότητάς της.
 • ανυψώνοντας τον ανεμιστήρα στο σημείο εγκατάστασης, στερεώνοντάς τον στις δομές στήριξης, επανελέγχοντας τη λειτουργικότητα, τοποθετώντας τους αγωγούς στα τεχνολογικά ανοίγματα της συσκευής.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το βίντεο:

Το κόστος των ανεμιστήρων βιομηχανικής εξάτμισης εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • δύναμη;
 • επιδόσεις ·
 • τύπος συσκευής.
 • μέθοδος εγκατάστασης.
 • διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τιμή αυτού του εξοπλισμού μπορεί να είναι όπως αρκετές χιλιάδες ρούβλια, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Για να ονομάσουμε το ακριβές κόστος του ανεμιστήρα βιομηχανικής εξαγωγής σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ο κατασκευαστής ή ο προμηθευτής των προϊόντων μπορεί.

Πού να αγοράσετε βιομηχανικό ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βιομηχανικούς ανεμιστήρες στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • Panoramavent LLC:
  • site: http://panoramavent.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vasily Petushkov, κτίριο 3, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 380-06-76.
 • LLC "Εταιρεία Bona":
  • site: https://55m.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Ochakovskoe, σπίτι 46?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 775-87-64.
 • LLC "EMEsEjch Techno":
  • τοποθεσία: http://www.vozduhoduvki.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Leninskaya Sloboda, σπίτι 26, γραφείο 5615;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 106-11-65.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη μπορείτε να αγοράσετε ένα βιομηχανικό ανεμιστήρα σε εταιρείες όπως:

 • LLC "μηχανικός-κλίμα":
  • τοποθεσία: http://www.inklimat.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Smolenskaya street, 33;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 337-20-54.
 • LLC "φυσητήρας":
  • site: http://ventilator.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Bolshevikov Avenue, σπίτι 52, κτίριο 9?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 331-00-97.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.

Έτσι, επιλέξτε ένα βιομηχανικό ανεμιστήρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της εργασίας του εξαρτάται όχι μόνο άνεση αλλά και την ασφάλεια της εργασίας στην επιχείρηση που είναι ο λόγος που δεν πρέπει να λησμονείται ότι το κόστος του εξοπλισμού σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας - το κύριο πράγμα που ένας ανεμιστήρας πληρούνται όλες τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και τις παραμέτρους του χώρου που εξυπηρετείται.

Βιομηχανικός ανεμιστήρας εξαγωγής - ένα ουσιαστικό στοιχείο της παραγωγής

Η σύγχρονη παραγωγή βασίζεται σε εντατικές τεχνολογίες, που συχνά συνοδεύονται από την απελευθέρωση σκόνης, λειαντικών, ατμού, καπνού, διαφόρων αερίων, μικροοργανισμών. Για τη δημιουργία άνετων συνθηκών εργασίας, είναι απαραίτητη η εντατική ανταλλαγή αέρα, η άμεση αφαίρεση των ρύπων. Ο βαθμός απαιτούμενης καθαρότητας αέρα καθορίζεται από τα σχετικά βιομηχανικά πρότυπα και απαιτεί τη διαρρύθμιση ενός αξιόπιστου συστήματος εξαερισμού. Το σημαντικότερο στοιχείο του δικτύου παραγωγής είναι ένας βιομηχανικός ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος παρέχει απευθείας ανταλλαγή αέρα.

Εφαρμογές

Συχνά, οι ανεμιστήρες απαγωγής χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των διαφόρων εξοπλισμού να παρέχει την απαιτούμενη διαδικασία κενού και τη μετακίνηση των δημιουργούνται αέρια, δημιουργώντας κυκλοφορία του ζεστού ή κρύου αέρα. Μπορούν να βρεθούν:

 • σε εγκαταστάσεις διαχωρισμού διαφόρων κοκκωδών ουσιών σε ξεχωριστά κλάσματα.
 • σε συσκευές συσκευασίας.
 • σε εξοπλισμό ξήρανσης ή σε σήραγγες ψύξης.
 • στις τεχνολογίες της βιομηχανίας τροφίμων ·
 • στην παραγωγή εκτύπωσης.
 • κατά την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού, βασικοί τύποι

Μεταξύ των απαιτήσεων που πρέπει να πληροί ένας βιομηχανικός ανεμιστήρας για εξάντληση:

 • σαφή συμμόρφωση των παραμέτρων εργασίας με τα χαρακτηριστικά του διαβατηρίου ·
 • υψηλή αξιοπιστία που παρέχεται από υλικά υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά εξαρτήματα, δυναμική εξισορρόπηση, προσεγμένη σχεδίαση, ακρίβεια συναρμολόγησης.
 • συμμόρφωση με αποδεκτό θόρυβο, δόνηση.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με την αρχή της συσκευής, τα προϊόντα αναφέρονται σε αξονική ή φυγοκεντρική (ακτινική).

Αξονικοί ανεμιστήρες αυξημένης ισχύος

Ο σχεδιασμός ενός συμβατικού αξονικού ανεμιστήρα περιλαμβάνει έναν πτερωτή τοποθετημένο σε ένα περίβλημα σε έναν άξονα με κινητήρα κίνησης. Όταν οι λεπίδες περιστρέφονται, η ροή αέρα κατευθύνεται κατά μήκος του άξονα. Τα κύρια πλεονεκτήματα του εξοπλισμού:

 • μικρό μέγεθος και βάρος.
 • αναστρεψιμότητα (αναστρεψιμότητα ροής κατά την αλλαγή κατεύθυνσης περιστροφής).
 • η απλότητα του σχεδιασμού και το χαμηλό κόστος.
 • μειωμένο θόρυβο.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • χαμηλό λειτουργικό κόστος.
 • (το φορτίο του κινητήρα αλλάζει ασήμαντα όταν αλλάζει η ταχύτητα).

Συνήθως χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες εξαγωγής βιομηχανικού τύπου όταν απαιτούνται υψηλές ταχύτητες ροής σε χαμηλή πίεση.

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες εξάτμισης για τη βιομηχανία

Οι ευρέως διανεμημένοι (φυγοκεντρικοί) ανεμιστήρες οργανώνουν τη ροή του μέσου αερίου κάθετα προς την κατεύθυνση αναρρόφησης. Στην καρδιά του έργου τους είναι η κίνηση του αέρα από την φυγόκεντρη δύναμη που δημιουργείται από την κίνηση των λεπίδων της πτερωτής. Δομικά, είναι ένα κοχλιωτό σώμα στο οποίο περιστρέφεται ένας τροχός με λεπίδες.

Η περιστροφή του τροχού εργασίας μεταδίδεται από τον ηλεκτροκινητήρα απευθείας ή μέσω μηχανισμού κίνησης με ιμάντα. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επίτευξης υψηλών πιέσεων, μειωμένου επιπέδου θορύβου, αξιοπιστίας.

Έχουν παράγει σειριακά ανεμιστήρες με διαφορετικά επίπεδα πίεσης και ένα ευρύ φάσμα επιδόσεων. Σε σύγκριση με τα αξονικά μοντέλα, κατευθύνουν τη ροή του αέρα μόνο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση - που αναφέρεται στο διαβατήριο. Επιπλέον, τα προϊόντα είναι πιο πολύπλοκα στο σχεδιασμό και δεν επιτρέπουν σημαντικές αλλαγές στις περιστροφές των πτερυγίων.

Σημαντικό! Είναι οι ακτινικοί ανεμιστήρες για βιομηχανικές κουκούλες που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε σύνθετα συστήματα διακλαδισμένου εξαερισμού, να οργανώσετε την κοσκίνιση των χύδην υλικών, την κίνηση διαφόρων προϊόντων.

Άλλοι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής

Σπάνια είναι ανεμιστήρες στροβιλισμού, βιομηχανικοί για ιδιαίτερα υψηλές πιέσεις της τάξης των 60.000 Pa και διαμετρική με έναν τροχό τυμπάνου, δημιουργώντας μια ευρεία ροή αέρα.

Ασύγχρονοι κινητήρες χρησιμοποιούνται για την οδήγηση των ανεμιστήρων. Στη βιομηχανία, τα τριφασικά μοντέλα χρησιμοποιούνται συχνότερα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι μονοφασικοί κινητήρες είναι κατάλληλοι για μικρές χωρητικότητες.

Διαρκώς διαδεδομένη βιομηχανικοί ανεμιστήρες αγωγών για εξαγωγή, Εγκατασταθεί απευθείας στους αεραγωγούς αερισμού του συστήματος εξαερισμού. Υπάρχουν ανεμιστήρες στρογγυλής, ορθογώνιας, τετραγωνικής διατομής. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 • ευκολία και ευκολία εγκατάστασης.
 • συμπαγής;
 • αποδοτικότητα της εργασίας ·
 • αξιοπιστία, ανθεκτικότητα.

Βασικά κανάλια ανήκουν στον αξονικό τύπο, αλλά χρησιμοποιούνται και ακτινικά και διαμετρικά μοντέλα.

Σε μια ορισμένη συγκέντρωση, τα λεπτά μείγματα σκόνης και αερίου-αέρα μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη. Ως εκ τούτου, σε έναν αριθμό βιομηχανιών στη βιομηχανία τροφίμων, χημικών, αερίου, ανυψωμένους ανεμιστήρες. Η ασφάλεια επιτυγχάνεται επιλέγοντας υλικά που αποκλείουν το σχηματισμό σπινθήρων, ερμητική σφράγιση του σώματος, χρήση ειδικού ηλεκτροκινητήρα και άλλα εξαρτήματα.

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες που λειτουργούν σε ένα ιδιαίτερα επιθετικό περιβάλλον, είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή ιδιαίτερα ανθεκτικό πλαστικό.

Φούρνοι κουζίνας βιομηχανικού τύπου είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και αυξημένης συγκέντρωσης λίπους.

Φίλοι της αφαίρεσης καπνού χρησιμοποιούνται σε συστήματα πυρασφάλειας, σε διάφορες βιομηχανίες τροφίμων και σε ενέργεια.

Βασικά στοιχεία επιλογής

Η απαιτούμενη πίεση και χωρητικότητα καθορίζονται ως αποτέλεσμα των υπολογισμών του δικτύου εξαερισμού. Κατά την επιλογή ανεμιστήρα για την εξόρυξη βιομηχανικών εγκαταστάσεων, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του τόπου εγκατάστασης, οι εφαρμογές, ο βαθμός μόλυνσης, η εκρηκτικότητα, η πιθανότητα διαβρωτικής έκθεσης.

Οι παράμετροι της ηχητικής πίεσης, η ισχύς του εγκατεστημένου κινητήρα, η δυνατότητα σύνδεσης σε ένα τριφασικό ή ένα μονοφασικό δίκτυο λαμβάνονται επίσης υπόψη.