Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

Η υγρασία του αέρα είναι ένα σημαντικό συστατικό του βέλτιστου μικροκλίματος όχι μόνο για τον άνθρωπο. Πολλές τεχνολογικές και παραγωγικές διαδικασίες πρέπει επίσης να διατηρούν το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για να εξασφαλίσουν την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Για το σκοπό αυτό προσφέρεται μια ποικιλία συστημάτων υγρασίας σε βιομηχανική κλίμακα.

Όπου χρειάζονται βιομηχανικοί υγραντήρες

Η παρουσία ειδικών κλιματικών συνθηκών είναι απαραίτητη σε διαφορετικές περιοχές παραγωγής - τα προβλήματα του υπερβολικού ξηρού αέρα είναι κοινά σε πολλά εργαστήρια παραγωγής και αποθήκες. Πάνω απ 'όλα, σε υγραντικές μάζες αέρα, τα δωμάτια χρειάζονται:

 • Σταθμοί βάσης και διακομιστή. Επειδή η υπερβολική ξήρανση του αέρα σας επιτρέπει να συσσωρεύετε υπερβολικές χρεώσεις στατικού ηλεκτρισμού - αυτό βοηθάει να δημιουργήσετε απειλές για τη φυσιολογική ροή εργασίας.
 • Μουσεία και βιβλιοθήκες. Η παρουσία ενός σταθερού μικροκλίματος θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εκθεμάτων και των εκτυπωμένων εκδόσεων.
 • Τυπογραφεία. Κατά την παραγωγή τυπωμένων προϊόντων, η υγρασία του αέρα πρέπει να διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο, ώστε να μην μειώνονται τα χαρακτηριστικά ποιότητας του χαρτιού.
 • Κλωστοϋφαντουργία. Δεδομένου ότι η χαμηλή υγρασία του αέρα επηρεάζει τα χαρακτηριστικά αντοχής των υφασμάτων, ο εξοπλισμός των καταστημάτων με υγραντήρες είναι απλά απαραίτητος.
 • Ξυλουργική βιομηχανία. Το ξύλο, για να διατηρήσει όλες τις ιδιότητές του, είναι απλά απαραίτητο να παραμείνει στο βέλτιστο περιβάλλον για να αποφευχθούν ρωγμές, σχισίματα και παραμορφώσεις.
 • Ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να διατηρείται τόσο στους τόπους παραγωγής των ιατρικών παρασκευασμάτων, όσο και στους χώρους αποθήκευσης τους, ακόμη και σε χώρους άμεσης κατανάλωσης - στα ιατρικά ιδρύματα.

Μια ποικιλία εφαρμογών προκαλεί την παρουσία πολλών τύπων βιομηχανικών υγραντήρων αέρα.

Αρχές δράσης

Ο βιομηχανικός υγραντήρας αέρα είναι ένα όργανο του οποίου ο κύριος σκοπός είναι να εξασφαλίσει την κατάλληλη υγρασία των μαζών του αέρα σε μεγάλη κλίμακα. Παρά την ποικιλία των συσκευών για υγρασία του αέρα στο χώρο εργασίας, όλες λειτουργούν με βάση μία από τις δύο αρχές:

Η δράση των moisturizers που έχουν μια αδιαβατική αρχή λειτουργίας βασίζεται στη φυσική διαδικασία εξάτμισης. Η ροή του αέρα απορροφά την υγρασία, μετά την επεξεργασία του σε ατμό. Επειδή αυτή η διαδικασία απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας, συνοδεύεται από μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

Η δράση των ισοθερμικών υγροποιητών βασίζεται στην ανάμιξη του αέρα με τον παραγόμενο ατμό. Αυτός ο τύπος βιομηχανικού υγραντήρα δεν αλλάζει τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα κατά τη λειτουργία.

Τύποι βιομηχανικών υγραντήρων

Οι πιο συνηθισμένοι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα είναι οι εξής:

 • Σπρέι.
 • Εργασία με υπερήχους.
 • Πλύσιμο.

Οι ψεκασμοί (που ονομάζονται επίσης ψεκαστήρες) λειτουργούν με την αρχή των αερολυμάτων, ψεκάζοντας σταγονίδια υγρασίας μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με έναν ορισμένο αριθμό αισθητήρων - ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Οι αισθητήρες επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας του υγραντήρα με βάση τις καθορισμένες παραμέτρους θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα.

Οι συσκευές του χαρακτηρισμένου τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι καθόλου φτηνά. Ως εκ τούτου, οι ψεκαστήρες σπάνια χρησιμοποιούνται σε μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής ή σε μικρά ιδρύματα. Εκείνη την εποχή ντε, την ικανότητα να διατηρεί ιδρύθηκε παραμέτρων μικροκλίματος κάνει υγραντικό-ψεκαστήρα ιδανικό για χρήση σε βιβλιοθήκη και μουσείο συλλογές, γκαλερί τέχνης, καθώς και σε κλάδους που απαιτούν τη διασφάλιση ακριβείς δείκτες μικροκλιματικές περιβάλλον.

Υγροποιητές υπερήχων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κορεσμού των αέριων μαζών του δωματίου με "σκόνη νερού" - τα μικρότερα σωματίδια νερού. Οι βιομηχανικοί υγραντήρες υπερήχων σύμφωνα με την αρχή της δράσης δεν διαφέρουν από τα οικιακά τους ανάλογα. Εξασφαλίστε μόνο την υγρασία μιας μεγαλύτερης περιοχής του δωματίου.

Αξίζει να πούμε ότι συσκευές αυτού του τύπου πρέπει να χρησιμοποιούν αποσταγμένο ή τουλάχιστον καθαρισμένο νερό, αλλιώς θα "παράγουν" μια λευκή επικάλυψη. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τις συσκευές ατμού και την απουσία σταγονιδίων "δροσιάς" σε εξοπλισμό και μηχανήματα.

Οι ροδέλες αέρα είναι ειδικά αυτόνομα κλιματικά συστήματα σχεδιασμένα για τον καθαρισμό και την υγρασία των αέριων μαζών βιομηχανικών χώρων. Τέτοιες συσκευές μπορούν να κορεστούν αποτελεσματικά τον αέρα σε μια περιοχή περίπου 300 m 2. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι η πλήρης αυτοματοποίηση τους. Η συσκευή ελέγχει ανεξάρτητα τις παραμέτρους του αέρα και καθαρίζεται ανεξάρτητα αν είναι απαραίτητο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό

Η επιλογή του τύπου της συσκευής ενυδάτωσης θα πρέπει να βασίζεται στη συνεκτίμηση όλων των πιθανών παραγόντων:

 • Τύπος των εγκαταστάσεων παραγωγής και ο κύριος σκοπός της.
 • Απαιτούμενη απόδοση συσκευής.
 • Ανάγκη ακριβούς τήρησης του επιπέδου υγρασίας ή απλώς της συντήρησής του εντός ορισμένων ορίων.
 • Ανάγκες για χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο.

Μόνο η εξέταση όλων των πιθανών παραγόντων θα επιτρέψει την επιλογή ενός πραγματικά αποτελεσματικού βιομηχανικού υγραντήρα για τις συγκεκριμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός του αέρα δεν συνιστάται για χρήση σε χώρους που απαιτούν ακριβή συντήρηση του καθορισμένου επιπέδου υγρασίας. Συνεπώς, οι υγραντήρες αυτού του τύπου είναι οι πλέον κατάλληλοι για:

 • Χώρος γραφείου.
 • Τυπογραφεία.
 • Νηπιαγωγεία και σχολεία.
 • Ραδιοηλεκτρονικές παραγωγές.
 • Δωμάτια διακομιστή.
 • Αρχεία μουσείων και βιβλιοθηκών.

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες τύπου ατμογεννήτριας είναι σκόπιμοι για χρήση σε βιομηχανικούς χώρους με την ανάγκη για ακριβή συντήρηση των καθορισμένων παραμέτρων υγρασίας - εργαστήρια, χειρουργεία, αποστειρωμένα δωμάτια,

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι πιο αποτελεσματικοί όταν χρησιμοποιούνται σε ψυγεία, καταστήματα λαχανικών, κελάρια κρασιών, έπιπλα και αντίκες, εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου και θάλαμοι ψεκασμού.

Βιομηχανικά καθαριστικά αγωγών και υγραντήρες για συστήματα εξαερισμού

Ο υγραντήρας αγωγών είναι ένας ειδικός τύπος κλιματικού εξοπλισμού σχεδιασμένου να διατηρεί τα χαρακτηριστικά υγρασίας του αέρα σε μεγάλους χώρους. Οι συσκευές αυτού του τύπου τοποθετούνται στους αγωγούς του συστήματος εξαερισμού, των συστημάτων θέρμανσης αέρα ή του κεντρικού κλιματισμού. Στην περίπτωση αυτή, οι υγραντήρες καναλιών χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, καθώς και από ευκολία λειτουργίας και ελέγχου.

Τι είναι και πού χρησιμοποιείται;

Σε αντίθεση με τους οικιακούς ξεχωριστά εγκατεστημένους υγραντήρες, συσκευές τύπου καναλιού τοποθετούνται στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου.

Ο εξοπλισμός καναλιών έχει αναπτυχθεί για να καθορίσει το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας σε μεγάλους χώρους, όπως:

 • στην παραγωγή ·
 • σε θερμοκήπια / θερμοκήπια.
 • σε αποθήκες.
 • σε μουσεία.
 • σε κατοικίες.

Πώς είναι ο υγραντήρας βιομηχανικού διαύλου;

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή των υγραντήρων καναλιών είναι η εξής: ο αέρας που εισήλθε στη συσκευή εμπλουτίζεται με υγρασία και ρέει μέσω του αγωγού εξαερισμού στην αίθουσα εξυπηρέτησης όπου στη συνέχεια αναμειγνύεται με την κύρια αέριο μάζα.

Κριτικές για τους υγραντήρες αέρα καναλιών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι υγραντήρες αέρα διαύλου χαρακτηρίζονται, πρώτον, από την υψηλή παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της λειτουργίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κύριος σκοπός τους είναι η εξυπηρέτηση μεγάλων χώρων.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία ορισμένων συσκευών μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδης, γεγονός που καθιστά τη χρήση τέτοιου εξοπλισμού όχι πάντα βολική.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Ατμός

Τα ζεύγη υγραντήρες ατμού κανάλι από ένα κεντρικό σύστημα τροφοδοσίας ατμού διέρχεται διαμέσου του συστήματος προς τους σωλήνες τροφοδοσίας του φίλτρου περνάει μέσω της βαλβίδας ατμού με ένα πνευματικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παρέχεται στον σωλήνα τροφοδοσίας, και μέσα από αυτό - να μια πολλαπλή διανομής τοποθετείται απευθείας στο ventkanal εισόδου. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας είναι κορεσμένος με υδρατμούς και γίνεται πιο υγρός. Στη συνέχεια, το υγροποιημένο ρεύμα αέρα λαμβάνεται από τον αγωγό κατευθείαν στο δωμάτιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με σύστημα συλλογής σταγόνων, το οποίο επιστρέφει νερό στο συλλέκτη για τη μετέπειτα χρήση του. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η κατανάλωση νερού στις συσκευές υγρασίας ατμού μειώνεται δραστικά.

Επιπλέον, οι συλλέκτες ορισμένων μοντέλων υγραντήρων διαθέτουν μονωτική επένδυση υψηλής τεχνολογίας, η οποία μειώνει σημαντικά το σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Υπερηχογράφημα

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών υπερήχων έχει ως εξής:

 • Η γεννήτρια ομίχλης νερού είναι εγκατεστημένη στον αγωγό παροχής αέρα του συστήματος εξαερισμού.
 • γύρω από τον ψεκαστήρα σχηματίζεται ένα νέφος νερού με λεπτόκοκκο διασκορπισμένο αερόλυμα το οποίο, κάτω από τη δράση της ροής αέρα, κινείται κατά μήκος του αεραγωγού μέχρι τη στιγμή της πλήρους διάλυσης.
 • Το δωμάτιο παίρνει αέρα με ήδη υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Η συσκευή της συσκευής περιλαμβάνει:

 • Υψηλής ποιότητας σώμα κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη διάβρωση χάλυβα.
 • μια γεννήτρια αερολυμάτων νερού ·
 • σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος ·
 • μονάδα ελέγχου.

Στο σώμα της συσκευής βρίσκεται παραδοσιακά δεξαμενή νερού με εγκατεστημένο σε αυτήν αναπνευστήρα και μια κάμερα για άμεση υγρασία της ροής του αέρα. Κατά κανόνα, ο τελευταίος προβλέπει δίσκο στάλαξης.

Το ίδιο το ψυγείο μπορεί να περιλαμβάνει αρκετές μεμβράνες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται άμεσα από τη δηλωμένη απόδοση της συσκευής.

Στο κανάλι αέρα η συσκευή είναι ενσωματωμένη μέσω μιας σύνδεσης φλάντζας και ο έλεγχος της υγρασίας του αέρα ελέγχεται με τον έλεγχο των θερμαντικών σωμάτων.

Κατά κανόνα, η μονάδα ελέγχου υγραντήρα περιλαμβάνει μια αυτόματη μονάδα ελέγχου, η οποία παρέχει προστασία από την έλλειψη νερού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απομεταλλωμένο νερό πρέπει να χρησιμοποιείται για τη μακροχρόνια λειτουργία συσκευών υπερήχων. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε νερό που διέρχεται από φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης.

Εξάτμιση

Η αρχή της λειτουργίας των κυψελοειδών υγραντικών σωληνώσεων βασίζεται στην αρχή της εξάτμισης επιφανείας της υγρασίας από ένα ειδικό υγρό υλικό - αντικαταστάσιμες κασέτες.

Στην περίπτωση μιας διάταξης κατασκευασμένης από ανοξείδωτο χάλυβα, μια παλέτα γεμίζεται με νερό από το κεντρικό σύστημα ύδρευσης. Η αντλία αντλεί νερό από τη λεκάνη και την τροφοδοτεί μέσω της πολλαπλής διανομής στη μονάδα κεφαλής, η οποία υγραίνει τις κασέτες από το υλικό απορρόφησης νερού. Μέρος του νερού που δεν έχει απορροφηθεί ρέει πίσω στο τηγάνι.

Κατά τη διέλευση από τις κασέτες, η ροή αέρα εξατμίζει την υγρασία από την επιφάνεια τους, δημιουργώντας έτσι συνθήκες για την αύξηση της υγρασίας του αέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την εξάτμιση της υγρασίας μειώνεται η θερμοκρασία του υλικού των κασετών, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση ενός κυψελοειδούς υγραντήρα ως συστήματος κλιματισμού κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου.

Η στάθμη υγρού στην παλέτα ελέγχεται συνήθως από έναν αισθητήρα καλαμιάς ή πλωτήρα. Για την ομαλοποίηση της μείωσης των αλάτων στο νερό, ο σχεδιασμός της μεγάλης πλειονότητας τέτοιων μονάδων προβλέπει την εκκένωση του χρησιμοποιημένου υγρού μέσα στην αποστράγγιση.

Κατασκευαστές υγραντήρων καναλιών

Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές καταιωνιστήρων καναλιών είναι πολύ λίγοι.

Η πιο δημοφιλής συσκευή υπερήχων μεταξύ των συμπατριωτών μας είναι η συσκευή UltraSonic, που παράγεται από την Aquair. Ο κατασκευαστής αναπτύσσει και κατασκευάζει υγραντήρες αγωγών στα εργοστάσια της Ιταλίας και της Κίνας και σήμερα η παραγωγή ξεκινάει στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι κυτταρικοί υγραντήρες από την εταιρεία παραγωγής και μηχανικής CYCLONE. Για παράδειγμα, ο εξατμιστής μοντέλου Cyclone HCUC έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των ξένων ανταγωνιστών: ευκολία εγκατάστασης, συμβατότητα με συστήματα εξαερισμού προσλήψεων, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και εύκολη συντήρηση.

Ο διάσημος κατασκευαστής υγραντήρων ατμού, οι συμπατριώτες μας θεωρούν την ιταλική εταιρεία Carel. Συχνά, τα προϊόντα αυτής της μάρκας χρησιμοποιούνται σε θαλάμους αποθήκευσης φρούτων, λαχανικών, τυριών, κρασιών - γενικά, όπου η υγρασία του αέρα παίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Βιομηχανικό πλύσιμο αέρα: πώς γίνεται ο καθαρισμός και η υγρασία;

Ποια είναι τα συστήματα;

Σύμφωνα με την αρχή της δράσης, οι βιομηχανικοί υγραντήρες χωρίζονται σε ισοθερμικό ατμό και αδιαβατικό.

Οι συσκευές ισοθερμικής ατμού λειτουργούν σε μια σταθερά υψηλή θερμοκρασία. Υπό την επίδραση της θερμότητας, παράγεται ατμός, ο οποίος, με τη σειρά του, είναι ο ελεγκτής κλιματισμού στο δωμάτιο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τέτοιων ειδικών συσκευών θεωρεί χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ευκολία χρήσης. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την πηγή θέρμανσης, οι ισοθερμικοί υγραντήρες ταξινομούνται σε:

 • Υπέρυθρες (έλεγχος της θερμοκρασίας λόγω του θερμαντικού στοιχείου).
 • ηλεκτρόδιο (το υγρό θερμαίνεται με ηλεκτρόδια).
 • (μέσω της ροής αέρα της συσκευής διέρχεται για να εξασφαλιστεί η εξάτμιση του υγρού).

Οι υγραντήρες αέρα του αδιαβατικού τύπου συνιστώνται για χρήση σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες. Σε τέτοιες συσκευές, ο έλεγχος της υγρασίας πραγματοποιείται μέσω ενός ειδικού αερολύματος, το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τις συσκευές ισοθερμικού ατμού τέτοιες συσκευές είναι πιο οικονομικές. Οι κύριοι τύποι αδιαβατικών υγραντήρων είναι δύο:

 • Διαίρεση (συσκευές που επεξεργάζονται το νερό υπό πίεση και το χωρίζουν σε πολλά σωματίδια).
 • Βιομηχανικά (συσκευές των οποίων η λειτουργία βασίζεται στη δόνηση μιας ειδικής μεμβράνης, ψεκασμό σωματιδίων νερού και κορεσμός του αέρα χωρίς απολύτως θόρυβο).

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στην παραγωγή είναι συσκευές υπερήχων. Είναι εξαιρετικά βολικό στη χρήση, αφού σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε και να ελέγχετε τον ψεκασμό με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων. Ωστόσο, όταν επιλέγετε έναν βιομηχανικό υγραντήρα του τύπου που εξετάζεται, συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη η επίδρασή του στη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο - κατά τη λειτουργία, τέτοιες συσκευές μπορούν να το μειώσουν.

Κατασκευαστές βιομηχανικών υγραντήρων αέρα

Οι πιο γνωστοί βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα που παράγονται στη Ρωσία είναι οι συσκευές των εμπορικών σημάτων Ekonau και Save.

Ekonau

Η εγχώρια εταιρεία Ekonau ειδικεύεται στην παραγωγή έτοιμων λύσεων για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών - από γραμμές μεταφοράς για την παραγωγή δομικών στοιχείων σε κελάρια κρασιών.

Σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, οι συσκευές αυτής της εταιρείας χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και δυνατότητα κατασκευής. Ταυτόχρονα, σε ορισμένα μοντέλα ο κατασκευαστής προέβλεπε επίσης τη δυνατότητα ελέγχου του προγράμματος μέσω ελεγκτή, η οποία είναι σπάνια για την εγχώρια αγορά βιομηχανικών υγραντήρων.

Ως σημαντικό μειονέκτημα, οι χρήστες καλούν περιορισμένα μοντέλα ακροφυσίων με αυξημένη απόδοση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο γνωστών μοντέλων υγραντήρων της Econau είναι τα εξής:

 • VDOH-NOVA-1200-Κ:
  • τύπος: υπερήχων;
  • Παραγωγικότητα: 1300 g / h.
  • όγκος αντλούμενου αέρα: 120-150 m3 / h.
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: 1-50 μοίρες.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 45 χιλιάδες ρούβλια.
 • VDOH-NOVA-15000-U / 15000-Ρ:
  • τύπος: υπερήχων;
  • Παραγωγικότητα: 16 000 g / h.
  • όγκος αντλούμενου αέρα: 220-250 m3 / h,
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: 1-50 μοίρες.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 146 χιλιάδες ρούβλια.

Αποθήκευση M

Η ρωσική εταιρεία Save ειδικεύεται στην παραγωγή μονάδων υψηλής ισχύος για μεγάλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων υπερήχων, καναλιών και δαπέδων για μονάδες παραγωγής.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εξοπλισμού αυτού του εμπορικού σήματος είναι η υψηλή απόδοση - ακόμη και οι πιο απαιτητικοί ειδικοί σημειώνουν την υψηλή ποιότητα των βασικών καθηκόντων. Σε αυτή την περίπτωση, οι μονάδες της σειράς M παρέχουν επίσης διήθηση αέρα, εξαλείφοντάς την από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης.

Για παράδειγμα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Save M3-A μοιάζουν με αυτό:

 • τύπος: υπερήχων;
 • απόδοση σε ομίχλη: 3 kg / h;
 • ανταλλαγή αέρα: 358 m3 / h.
 • κατανάλωση νερού: 3 l / h;
 • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: 1-40 μοίρες.
 • περίπου κόστος: 44.000 ρούβλια.

Οι υγραντικές ύλες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται για το σκοπό του ύγρανση και ψύξη αέρα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και για γεωργικούς σκοπούς, για ψεκασμό διαφόρων λύσεων.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του εξοπλισμού είναι η ικανότητά του να εργάζεται με νερό οποιουδήποτε επιπέδου ρύπανσης. Για παράδειγμα, μπορεί να ψεκάζει την υγρασία σε κατάσταση παρόμοια με την ομίχλη με διασπορά που δεν υπερβαίνει τα 30 m / km. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την υγρασία από 5-99%, να μειώσετε τη θερμοκρασία του αέρα κατά 4-6 μοίρες και να μειώσετε τη σκόνη του αέρα περισσότερο από δύο φορές.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υγροποιητών αυτού του τύπου είναι τα εξής:

 • κατανάλωση νερού: 5-12 l / h;
 • Εύρος ελέγχου σχετικής υγρασίας: 5-99%.
 • ακρίβεια ελέγχου σχετικής υγρασίας: 2%.
 • Κατά προσέγγιση κόστος: 9 χιλιάδες ρούβλια.

Systemair

Όπως δείχνει η πρακτική, η μονάδα σουηδική Προμήθεια Systemair TLPW 315 Air είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού χρήστη, και βελτιωμένη σχεδίαση συμβάλλει στην ταχεία επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της σχεδόν αθόρυβη λειτουργία αυτού του μηχανήματος είναι ιδανική για χρήση σε μικρούς χώρους γραφείων.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του βιομηχανικού υγραντήρα Systemair μοιάζουν με αυτό:

 • ροή αέρα: 2 000 m3 / h.
 • επίπεδο θορύβου: 33 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 92 χιλιάδες ρούβλια.

Humicool-R

Βιομηχανική ενυδατωτικά αέρα HumiCool-R που παράγονται σε ένα κυκλικό περίβλημα κατασκευασμένο από ABS-πλαστικών υψηλής ποιότητας. Μέσα στο περίβλημα είναι διατεταγμένα ένα ακροφύσια νερού υψηλής πίεσης και φυγοκεντρικό ανεμιστήρα τύπου για την τροφοδοσία αέρα μέσω των οπών σε μέρη ακροφύσια τοποθέτηση (αριθμός οπών εξαρτάται από τον τύπο κατασκευής και τον σκοπό της χρήσης του υγραντήρα).

Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού αυτού του εμπορικού σήματος κυμαίνεται από 14 έως 88 λίτρα την ώρα. Και το μέσο κόστος είναι 21 χιλιάδες ρούβλια.

Carel

Κάτω από το ιταλικό εμπορικό σήμα Carel, παράγονται βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα ισοθερμικού και αδιαβατικού τύπου. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά της μάρκας είναι εξαιρετικής ποιότητας, συσκευές ευρείας γκάμας και υψηλής απόδοσης.

Η κύρια σειρά βιομηχανικών υγραντήρων Carel είναι:

 • CompactSteam (ισοθερμικό με ηλεκτρόδια βύθισης):
  • Παραγωγικότητα: από 1,6 έως 3,2 kg / h.
  • κόστος: από 70 έως 85 χιλιάδες ρούβλια.
 • HumiDisk (αδιαβατικός δίσκος):
  • Παραγωγικότητα: από 1 έως 6,5 kg / h.
  • κόστος: από 55 έως 150 χιλιάδες ρούβλια.
 • gaSteam (αέριο):
  • παραγωγικότητα: από 45 έως 180 kg / h.
  • κόστος: από 1 έως 2 εκατομμύρια ρούβλια.
 • Θερμαντήρας (με ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης):
  • Παραγωγικότητα: από 2 έως 80 kg / h.
  • κόστος: από 180 έως 720 χιλιάδες ρούβλια.
 • thermoSteam (με ηλεκτρόδια βύθισης):
  • Παραγωγικότητα: από 3 έως 65 kg / h.
  • κόστος: από 100 έως 250 χιλιάδες ρούβλια.
 • HumiSteam (ισοθερμικό με ηλεκτρόδια βύθισης):
  • παραγωγικότητα: από 1,5 έως 150 kg / h.
  • κόστος: από 100 έως 500 χιλιάδες ρούβλια.
 • humiSonic (υπερηχητική αδιαβατική):
  • Παραγωγικότητα: από 0,5 έως 18 kg / h.
  • κόστος: από 90 έως 800 χιλιάδες ρούβλια.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Δεδομένου ότι η εισαγωγή βιομηχανικών κλιματικών συστημάτων απαιτεί τη διεξαγωγή ακριβών ατομικών υπολογισμών, τότε οι δομές αυτού του είδους επιλέγονται συνήθως για ειδικά έργα. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν αρχικά να επικεντρωθούν στην πιο κατάλληλη αρχή ελέγχου και λειτουργίας της συσκευής.

Για παράδειγμα, για μια μικρή επιχείρηση είναι πιο ενδεδειγμένο να αγοράσετε έναν βιομηχανικό ανεμιστήρα με έναν υγραντήρα ως πολυλειτουργικό σύστημα, συμπληρώνοντας τα υπάρχοντα κανάλια καυσαερίων και τροφοδοσίας.

Ταυτόχρονα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν βελτιστοποιημένοι υγραντήρες υπερήχων για μεγάλα διοικητικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από μέτριες διαστάσεις και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, και αυτό είναι επωφελές από την άποψη της οικονομίας. Η βασική προϋπόθεση δεν είναι να χάσετε με τους υπολογισμούς σχετικά με τους απαραίτητους όγκους παραγωγικότητας.

Κόστος

Το κόστος των βιομηχανικών υγραντήρων αέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά ισχύος του εξοπλισμού. Κατά συνέπεια, όσο υψηλότερη είναι η απόδοση της συσκευής, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος της.

Από αυτή την άποψη, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα για αρκετές χιλιάδες, και για αρκετά εκατομμύρια ρούβλια.

Πού να αγοράσετε βιομηχανικό υγραντήρα;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό βιομηχανικού κλίματος σε οργανισμούς όπως:

 • «WiseVita»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://wisevita.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, ταξίδι Entuziastov, σπίτι 19A;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 663-73-63.
 • «Sabiel»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://sabiel.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα πόλη, 3-ya Mytischinskaya St., Κτίριο 16, κτίριο 47, γραφείο 401?
  • τηλέφωνο: +7 (499) 645-52-46.
 • ElectroClimate:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.electroclimat.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, Bolshoy Volokolamskiy proezd, σπίτι 5;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 227-11-41.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, τα ακόλουθα καταστήματα ασχολούνται με την πώληση βιομηχανικών υγραντήρων αέρα:

 • MirCli:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://mircli.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Σαντοβάνια, Κτίριο 38,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-97-61.
 • AeroStandart:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.aerostandart.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Telezhnaya, 37;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 490-76-95.
 • STROKONVENT:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.spb-vent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Λεωφόρος Engels, 157;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 313-16-46.

Έτσι, οι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα έχουν πολύ πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ισχύος από τους οικιακούς τους ομολόγους και επομένως προορίζονται για χρήση σε μεγάλους χώρους. Το κύριο πράγμα είναι ταυτόχρονα να επιλέξετε τη σωστή απόδοση, διαφορετικά η εγκατάσταση του εξοπλισμού μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες περιλαμβάνουν υγραντήρες υψηλής παραγωγικότητας, που προορίζονται για την υγρασία μεγάλων δωματίων και χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες.

 • Μάρκα:Venta
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Συνιστώμενη περιοχή (m 2) 300
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 20
 • Μάρκα:Venta
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Συνιστώμενη περιοχή (m 2) 300
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 20
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 432
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 576
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 360
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 288
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 216
 • Μάρκα:Venta
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Συνιστώμενη περιοχή (m 2) 300
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 144
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 1152
 • Μάρκα:DanVex
 • Πληκτρολογήστε υπερήχων
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 72
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 1560
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 840
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 600
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 432
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 2160
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 1080
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 840
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 600
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 48
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 48
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 48
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 48
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 360
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 552
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 768
 • Μάρκα:Carel
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 1560
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 768
 • Μάρκα:Nordmann
 • Πληκτρολογήστε ατμού
 • Παραγωγικότητα (l / 24h) 1080

Βίντεο

Τα πλεονεκτήματά μας

Στείλτε μια αίτηση

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες περιλαμβάνουν υγραντήρες υψηλής παραγωγικότητας, που προορίζονται για την υγρασία μεγάλων δωματίων και χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες.

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες είναι δύο τύπων: ισοθερμικός (ατμός) και αδιαβατικός (τύπου ψεκασμού). Με ισοθερμική υγρασία, ο αέρας είναι κορεσμένος με ατμό, δηλ. σταγόνες νερού, έχει ήδη πραγματοποιήσει μια μετάβαση φάσης στην αέρια κατάσταση. Η θερμοκρασία του αέρα παραμένει αμετάβλητη. Σε μια αδιαβατική νερό ύγρανση στον αέρα ψεκάζεται πολτό αποτελούμενο από μικροσκοπικά σταγονίδια νερού τα οποία εξατμίζονται και διέρχονται εντός του αέρια κατάσταση, λαμβάνει θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος, μείωση της θερμοκρασίας του.

Κάθε ένας από τους δύο τύπους υγραντήρων, με τη σειρά του, χωρίζεται σε διάφορες υποομάδες, με τη μέθοδο παραγωγής ατμού ή σκόνης νερού.

Έτσι ο ισοθερμικός τύπος διακρίνει τους υγραντήρες ατμού:

 • με ηλεκτρόδια βύθισης.
 • με ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης.
 • υγραντήρες αερίου.

Οι πρώτοι δύο υποτύποι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ατμού, ο τρίτος - ο θερμικός, που λαμβάνεται με καύση καυσίμου (αέριο).

Τα πλεονεκτήματα των ισοθερμικών υγροποιητών περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρήσης απροετοίμαστου νερού (βρύση), λήψη αποστειρωμένου ατμού και διατήρηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, οι υγραντήρες ατμού χρησιμοποιούνται ευρέως σε ιατρικά ιδρύματα, φαρμακευτικά προϊόντα και υψηλής τεχνολογίας (καθαρά δωμάτια, ηλεκτρονικά, διακομιστές και κέντρα δεδομένων).

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία μειώνει τη δυνατότητα χρήσης μεγάλων αντικειμένων.

Μεταξύ των αδιαβατικών υγραντήρων, υπάρχουν οι εξής κύριοι τύποι:

 • υγραντήρες υψηλής πίεσης.
 • υγραντήρες χαμηλής πίεσης (πεπιεσμένος αέρας).
 • υπερήχων υγραντήρες.

Σε υγραντήρες υψηλής και χαμηλής πίεσης, το νερό ψεκάζεται με μια ποικιλία ακροφυσίων. Η πίεση που απαιτείται για τη λειτουργία των εγχυτήρων σε εγκαταστάσεις υψηλής πίεσης δημιουργείται από μια αντλία που αυξάνει άμεσα την πίεση του νερού. Σε εγκαταστάσεις χαμηλής πίεσης, ο πεπιεσμένος αέρας που τροφοδοτείται στα φυτά από το εξωτερικό χρησιμοποιείται για τους σκοπούς αυτούς.

Η αρχή της υπερήχων υγραντήρες χρησιμοποιούν δονήσεις υψηλής συχνότητας - επιφάνεια του νερού να δονείται σε υψηλή συχνότητα που δημιουργείται ενώ τα σωματίδια η-λεπτών νερό υπό τη μορφή νέφους, κατέλαβε πέρασμα ρεύμα αέρα.

Τα πλεονεκτήματα των αδιαβατικών συστημάτων είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και η δυνατότητα λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, τα όργανα αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται σε διάφορες αποθήκες και εγκαταστάσεις αποθήκευσης, καθώς και σε διάφορες βιομηχανικές βιομηχανίες που απαιτούν συντήρηση συγκεκριμένης υγρασίας (τυπογραφία, κλωστοϋφαντουργία και παραγωγή επίπλων).

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη χρήσης απομεταλλωμένου νερού (χρησιμοποιώντας συμβατικό νερό είναι αναπόφευκτος σχηματισμός ασβεστούχων αποθέσεων).

Οι περισσότεροι βιομηχανική υγραντήρες ως ισοθερμικό και αδιαβατικού τύπου, ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα ακροφύσια, επιτρέπουν να εργάζονται τόσο με το σύστημα αγωγών, την τροφοδοσία του ατμού (ή ομίχλης νερού) μέσα στο κανάλι και υγραίνει άμεσα το δωμάτιο που πρέπει να εξυπηρετούνται.

Υπάρχουν επίσης λεγόμενοι νεροχύτες, στους οποίους ο αέρας αναγκάζεται αναγκαστικά μέσω περιστρεφόμενων τυμπάνων, εν μέρει βυθισμένων στο νερό. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη από τον αέρα περνά μέσα στο νερό, και το νερό, που εξατμίζεται στην αδιαβατική αρχή, υγραίνει τον αέρα. Οι συσκευές είναι αρκετά μεγάλου μεγέθους, πράγμα που τους επιτρέπει να ταξινομούνται ως βιομηχανικός τύπος.

Βιομηχανικοί υγραντήρες

Ως υγραντήρας για βιομηχανικούς χώρους η εταιρεία μας προσφέρει δύο τύπους εξοπλισμού: υπερήχων και αδιαβατικών.

Και εάν η πρώτη αυξάνει την υγρασία του αέρα λόγω του σχηματισμού ενός αερολύματος ψεκασμού νερού-αερολύματος, το δεύτερο οφείλεται στη μετάβαση του νερού σε κατάσταση ατμού και στη διάλυση του στον αέρα.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του βιομηχανικού υγραντήρα αέρα τύπου SABIEL υπερήχων περιγράφονται λεπτομερώς στην ενότητα "Βιομηχανικοί υγραντήρες υπερήχων". Ο βιομηχανικός υγραντήρας αέρα, αδιαβατικός, αντίστοιχα, περιγράφεται λεπτομερώς στην ενότητα "Αδιαβατικοί υγραντήρες αέρα".

Τύποι και εφαρμογή βιομηχανικών υγροποιητών διαφορετικών τύπων.

Από πολλές απόψεις, οι περιοχές εφαρμογής των υγροποιητών και των δύο τύπων συσκευών συμπίπτουν.

Υπερηχητικοί βιομηχανικοί υγραντήρες.

Η κύρια εφαρμογή αυτού του τύπου συσκευής βρέθηκε στους ακόλουθους τύπους εγκαταστάσεων:

 • στις μικροηλεκτρονικές επιχειρήσεις
 • σε γραφεία
 • αρχεία / βιβλιοθήκες
 • μουσεία
 • στη βιομηχανία τροφίμων (παραγωγή τυριού)
 • διάφορα εργαστήρια

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες SABIEL αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αθόρυβη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα, προστίθεται στο υγροποιημένο δωμάτιο ένα αεροδιαλυτό διασκορπισμένο νερό-αεροζόλ που περιέχει όλα τα διαλελυμένα στο νερό που χρησιμοποιείται στο νερό. Για να αποφευχθεί η καθίζηση (λευκές αποθέσεις), είναι απαραίτητο να γίνει κατάλληλη προκαταρκτική προετοιμασία νερού.

Αδιαβατικοί βιομηχανικοί υγραντήρες.

Οι αδιαβατικοί βιομηχανικοί υγραντήρες χρησιμοποιούνται ευρέως στις περισσότερες βιομηχανίες και στη γεωργία. Μοναδικά αποτελεσματική σε μεγάλες περιοχές. Μεταξύ πολλών καταναλωτών βιομηχανικών υγραντήρων αδιαβατικού τύπου:

 • παραγωγή εκτύπωσης
 • Κέντρα δεδομένων
 • παραγωγή επίπλων
 • φαρμακευτική παραγωγή
 • παραγωγή της βιομηχανίας τροφίμων
 • αποθήκες αποθήκευσης

Οι αδιαβατικοί υγραντήρες SABIEL χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό απόδοσης, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της λειτουργίας αυτού του τύπου συσκευής είναι η απουσία στις περισσότερες περιπτώσεις της ανάγκης για προκαταρκτική παρασκευή νερού. Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα SABIEL, δεν σχηματίζεται καθίζηση αλάτων σκληρότητας ύδατος.

Θα πρέπει να αναφέρεται ξεχωριστά ότι η τιμή για τους αδιαβατικούς βιομηχανικούς υγραντήρες είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι για τα υπερηχητικά τους ανάλογα. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το έργο ενός ισχυρού ανεμιστήρα ενσωματωμένου στον αδιαβατικό βιομηχανικό υγραντήρα. Η ταχύτητα της ροής του αέρα που δημιουργείται από αυτό μπορεί να μην είναι απολύτως αποδεκτή για ορισμένους τύπους επιχειρήσεων. Συνεπώς, το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα, αν και στο εύρος του αποδεκτού ακουστικού φορτίου, μπορεί να μην ανταποκρίνεται πλήρως στις ειδικές απαιτήσεις της επιχείρησης.

Αγοράστε βιομηχανικούς υγραντήρες, καθώς και να πάρετε οποιαδήποτε συμβουλή, να λάβουν μέρος στη δοκιμή λειτουργία μπορεί να γίνει στο γραφείο και το κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας. Η διεύθυνσή μας: Μόσχα, 3-ya Mytischinskaya str., D.16 σελ. 47

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιαπωνία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Κινητό υπερηχητικό βιομηχανικό υγραντήρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιαπωνία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Κινητό υπερηχητικό βιομηχανικό υγραντήρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Κινητό υπερηχητικό βιομηχανικό υγραντήρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 220 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Κατασκευαστής Ιταλία
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιαπωνία
 • Κατασκευαστής Κίνα
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικός υγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ελβετία
 • Κατασκευαστής Ελβετίας
 • Τάση, V 380 V
 • Συχνότητα, Hz 50

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα

Σύγχρονη βιομηχανικούς υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν και να διατηρούν φυσιολογικές παραμέτρους της ατμόσφαιρας του αέρα στην αίθουσα και να δημιουργούν ένα υγιές μικροκλίμα. Η χαμηλή υγρασία επηρεάζει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα, το σώμα χάνει την υγρασία, οι ξηροί βλεννογόνοι πόλοι δυσκολεύουν την αναπνοή. Επομένως, για να διατηρηθεί ο καθορισμένος βέλτιστος βαθμός υγρασίας στο δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας αέρα, ο οποίος είναι μια ειδική κλιματική συσκευή. Η σχετική υγρασία άνεσης επιτυγχάνεται με τη βοήθεια οικιακών και βιομηχανικών μονάδων.

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα διαχωρίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο παραγωγής αερόλυσης νερού και ταξινομούνται:

 • κλασικό - αέρα που αυξάνει την υγρασία με εξάτμιση του νερού.
 • υπερήχων - παρέχουν μικροσκοπικό ψεκασμό νερού, ο οποίος ψεκάζεται από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα, δημιουργώντας έναν ομοιόμορφο βαθμό υγρασίας στο δωμάτιο.
 • γεννήτριες ατμού - παράγουν μίγμα ατμού-αέρα στον κύλινδρο ατμού, ο οποίος παρέχει την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο.

Στον κατάλογο του εξειδικευμένου μας καταστήματος μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προτεινόμενων μοντέλων.

Χρήση βιομηχανικών υγραντήρων αέρα στην παραγωγή

Οι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα αναφέρονται σε ειδικό κλιματικό εξοπλισμό, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Είναι απαραίτητες στις περιπτώσεις όπου η ροή εργασίας, τα υλικά, τα προϊόντα απαιτούν τη συντήρηση ειδικών συνθηκών υγρασίας.

Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα

Επίδραση της υγρασίας

Η υγρασία είναι ένας από τους δείκτες του μικροκλίματος, που επηρεάζουν την υγεία ενός ατόμου και τη διατήρηση των υλικών. Η μείωση της υγρασίας μπορεί να προκαλέσει κακουχία, επηρεάζει αρνητικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σύνθετου βιομηχανικού εξοπλισμού, των υλικών. Ο ξηρός αέρας συμβάλλει στη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στις επιφάνειες. Η υπερβολική τήξη προκαλεί την πτώση της συμπύκνωσης. Οποιαδήποτε απόκλιση από τους κανόνες και την ανθρώπινη υγεία δεν είναι ο καλύτερος τρόπος.

Οι κύριοι λόγοι για τη μείωση της υγρασίας είναι:

 • Εργασίες συσκευών θέρμανσης.
 • Κλιματισμός.
 • Μεγάλη περίοδος ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.
 • Χαρακτηριστικά της παραγωγικής διαδικασίας, της βιομηχανικής τεχνολογίας.

Εγκαθιστώντας έναν βιομηχανικό υγραντήρα, μπορείτε να λύσετε τα περισσότερα από τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανάγκη να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό μικροκλίμα σε καταστήματα, αποθήκες.

Μέθοδοι υγρασίας

Όλοι οι υγραντήρες χωρίζονται σε δύο ομάδες, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας:

 • Ισοθερμική. Σε τέτοιες συσκευές, ο αέρας αναμειγνύεται με τον παραγόμενο ατμό. Η θερμοκρασία του αέρα δεν αλλάζει αυτές τις ρυθμίσεις.

Η αρχή της ισοθερμικής υγρασίας του αέρα

 • Υγραντήρας θέρμανσης. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα δοχείο για τη θέρμανση του υγρού και ένα στοιχείο θέρμανσης. Ο ατμός εκκενώνεται στον αγωγό και κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.
 • Υπέρυθρος υγραντήρας. Από την προηγούμενη έκδοση διαφέρει μόνο στο είδος του θερμαντικού στοιχείου (υπέρυθρες λάμπες).
 • Ηλεκτροστατικός υγραντήρας. Ο ατμός σε τέτοιες μονάδες χρησιμοποιείται κατά την αποσύνδεση του νερού. Το υγρό θερμαίνεται με ηλεκτρόδια.
 • Υγραντήρας εξάτμισης. Μια ροή αέρα περνά μέσα από τη συσκευή, φυσώντας το υγρό και εξασφαλίζοντας την εξάτμισή του.
 • Διαχωρισμός υγραντήρα. Κατά την λειτουργία της συσκευής, το νερό διασπάται υπό πίεση σε μια πολλαπλότητα σωματιδίων, τα οποία ψεκάζονται στον όγκο του δωματίου.
 • Βιομηχανικός υγραντήρας υπερήχων. Μεταξύ όλων των τύπων κλιματικού εξοπλισμού - το πιο σύγχρονο και τεχνολογικό. Στο σχεδιασμό, εγκαθίσταται μεμβράνη που δονείται κατά τη λειτουργία και ψεκάζει μικροσωματίδια νερού. Επιτρέπει τον στιγμιαίο κορεσμό του αέρα με την απαραίτητη υγρασία.

Βιομηχανικός υγραντήρας υπερήχων Вдох-Нова

Σε βιομηχανικές συνθήκες, οι συσκευές διάσπασης ή υπερήχων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Η περιοδικότητα του ψεκασμού της υγρασίας ρυθμίζεται από τον χρήστη και ρυθμίζεται από τους αισθητήρες.

Αποφασίζοντας να αγοράσετε έναν βιομηχανικό υγραντήρα αέρα τύπου υπερήχων ή ψεκασμού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι επηρεάζουν τη θερμοκρασία. Καθώς δεν υπάρχει θέρμανση κατά τη λειτουργία, μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία του αέρα.

Τι να επιλέξετε;

Η ποικιλία των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε κάθε καταναλωτή. Οι υπάρχουσες ποικιλίες διαφέρουν όχι μόνο ανάλογα με την αρχή της εργασίας τους, αλλά και με άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Προσφέρουμε μια σύντομη επισκόπηση των πιο δημοφιλών αθροισμάτων.

Вдох-Нова-1800-КУ

Αξιόπιστη και φθηνή (τιμή περίπου 51.000 ρούβλια) υγραντήρα υπερήχων. Ο έλεγχος του μικροκλίματος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια μονάδα αισθητήρα. Δεν είναι ακριβή για την ποιότητα του νερού, μπορεί να συνδεθεί με έναν κανονικό σωλήνα νερού. Όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα, ηλεκτρικό εξοπλισμό με αδιάβροχο σχεδιασμό.

Υγραντήρας αέρα Vdok-Nova-1800-KU

Η διαμόρφωση και η διαχείριση πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Η διάρκεια ζωής των δίσκων υπερήχων δεν είναι μικρότερη από 5000 ώρες. Κατάλληλο για μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκες.

Μοντέλο VENTA LW-80

Αυτό το μοντέλο αναφέρεται σε υγραντήρες με φυσική εξάτμιση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα αυτόνομο κλιματικό σύστημα. Κατάλληλο για εγκατάσταση σε δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 300 τετραγωνικά μέτρα. m.

Υγραντήρας καθαρισμού Venta LW80

Η συσκευή ανταποκρίνεται πλήρως στον γνωστό ισχυρισμό της αξεπέραστης γερμανικής ποιότητας. Είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί ο αέρας με υγρασία, αλλά και να εξαλείψει τον συσσωρευμένο στατικό ηλεκτρισμό, τη σκόνη, τον καπνό του καπνού. Το κόστος ενός τέτοιου συνόλου είναι περίπου 133.000 ρούβλια.

Carel HeaterSteam UR002HD001

Υγραντήρες Carel HeaterSteam UR002HD001 με ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης.

Υγραντήρας αέρα Carel HeaterSteam UR002HD001

Παρουσιάζεται σε τρεις εκδόσεις:

 1. C - μοντέλα με απλό σύστημα ελέγχου.
 2. H - αυτόνομες συσκευές με ρυθμιστή ρύθμισης.
 3. T - αδρανή για την παραγωγή ατμού σε λουτρά. Είναι σταθερές συσκευές που απαιτούν σύνδεση με την παροχή νερού. Η τιμή εξαρτάται από τον εξοπλισμό - βασικό ή πλήρες.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα δημοφιλών συσκευών. Θα ήταν απλώς αδύνατο να περιγράψουμε όλα αυτά. Για το λόγο αυτό, όταν επιλέγετε μια κατάλληλη μονάδα, δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στη δημοτικότητα του εμπορικού σήματος ή στη δημοτικότητα ενός συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών και τη συμμόρφωσή τους με τις συνθήκες λειτουργίας.

Εφαρμογή υγραντήρων αέρα στη βιομηχανία

Σε μεγάλες επιχειρήσεις, το ζήτημα της σωστής υγρασίας του αέρα είναι πολύ οξύ γιατί υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λόγων για τους οποίους μειώνεται σημαντικά η συνολική υγρασία των χώρων. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, εφευρέθηκαν βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα, οι οποίοι βρήκαν ευρεία εφαρμογή στον τομέα της παραγωγής και της βιομηχανίας.

Χαμηλή υγρασία δωματίου

Η υγρασία του δωματίου επηρεάζει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος όχι λιγότερο από τη σωστή διατροφή, την γραπτή καθημερινή ρουτίνα ή τον καθαρό αέρα που είναι κορεσμένο με οξυγόνο. Εάν ένα άτομο δεν παίρνει κανονικά υγρό αέρα, τότε έχει διάφορες ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Εξετάστε τους λόγους για τους οποίους η υγρασία μπορεί να μειωθεί στο δωμάτιο:

 1. Το χειμώνα, η υγρασία του αέρα μειώνεται λόγω της συμπερίληψης συστημάτων θέρμανσης, τα οποία θερμαίνουν τον αέρα, σαν να το στεγνώνει (η υγρασία μπορεί να μειωθεί στο 30%).
 2. Το καλοκαίρι, ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω, έχει υψηλή θερμοκρασία και χαμηλή υγρασία. Επιπλέον, πολλοί καταφεύγουν στη χρήση κλιματιστικών και βασικά εργάζονται στην αρχή της κυκλοφορίας του αέρα, δηλ. τον κυνηγούν, ενώ ψύχεται. Ένα τεράστιο μειονέκτημα της χρήσης κλιματιστικών μπορεί να θεωρηθεί ότι ο αέρας που χρησιμοποιείται για την εργασία τους δεν ενημερώνεται και στεγνώνει.
 3. Λόγω του μεγάλου μεγέθους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η ανταλλαγή αέρα με τον υπαίθριο αέρα διαρκεί πολύ καιρό, η οποία επιπλέον είναι επίσης ξηρή.
 4. Σημαντικές απώλειες υγρασίας στο δωμάτιο οφείλονται σε ορισμένες τεχνολογίες παραγωγής.
 5. Οι κύριες πρώτες ύλες που λαμβάνονται και ο λειτουργικός εξοπλισμός παραγωγής λαμβάνουν υγρασία από τον αέρα του δωματίου, μειώνοντας το συνολικό ποσοστό υγρασίας.

Σε πολλά πολυκατοικίες υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τον έλεγχο της υγρασίας των χώρων, πόσο μάλλον μιλάμε για βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές. Ως εκ τούτου, διάφοροι υγραντήρες εφευρέθηκαν και αναπτύχθηκαν.

Συστήματα υγρασίας αέρα

Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό καθιερωμένους κανόνες της θερμοκρασίας του αέρα και του βαθμού υγρασίας των χώρων που απαιτούνται για το πρόσωπο. Όταν ο βαθμός υγρασίας αποκλίνει από τον κανόνα, τότε πέφτουν, είναι σε θέση να συσσωρεύονται στατικό ηλεκτρισμό σε αντικείμενα κατασκευασμένα από μέταλλο, και εάν η υγρασία είναι αυξημένη, ο άνθρωπος να πάρει μπουκωμένη και άβολα, εμφανίζεται η συμπύκνωση σε επιφάνειες.

Για να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία, υπάρχουν ειδικές συσκευές - υγραντήρες, οι οποίες λειτουργούν με δύο βασικές μεθόδους:

 • Ισοθερμική υγρασία. Διεξάγεται λόγω της ανάμειξης της ροής αέρα με τον υγραντήρα ατμού που εκπέμπεται από τον υγραντήρα. Το κύριο καθήκον του υγραντήρα είναι να μετατρέψει το υγρό (νερό) σε ατμό. Οι ισοθερμικοί υγραντήρες είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, μην αλλάζετε τη θερμοκρασία του αέρα κατά τη λειτουργία.
 • Αδιαβατική υγρασία. Βασίζεται στη φυσική εξάτμιση του νερού στο περιβάλλον, στον αέρα. Η αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά απλή, βασίζεται στη διαφορά στις μερικές πιέσεις του ατμού που παράγεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και στην πίεση του περιβάλλοντος αέρα. Σε γενικές γραμμές, το ρεύμα αέρα απορροφά την υγρασία, τότε αυτή η υγρασία πρέπει να μεταποιηθεί σε υδρατμούς. Σε αυτή τη διαδικασία, ο αέρας απαιτεί πολλή ενέργεια, έτσι κρυώνει.

Και τα δύο συστήματα υγρασίας χρησιμοποιούνται ευρέως και εφαρμόζονται στην πράξη. Συσκευές που μπορούν να υγρανίσουν τον αέρα πολύ, αλλά όλοι θα εργαστούν σε μία από αυτές τις μεθόδους ενυδάτωσης.

Υγραντήρες αέρα

Το έργο όλων των υγροποιητών βασίζεται σε μία από τις μεθόδους επεξεργασίας της υγρασίας στο αέριο (ισοθερμικό ή αδιαβατικό), υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υγραντήρων. Εξετάστε πόσο διαφορετικά είναι και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά σημεία τους.

 • Υγραντήρας θέρμανσης. Αποτελείται από πολλά στοιχεία: μια δεξαμενή για θέρμανση νερού, ένα θερμαντικό στοιχείο, έναν εύκαμπτο σωλήνα, τον ατμό που διαφεύγει στον αγωγό αέρα, έναν σωλήνα με οπές που κατανέμουν ομοιόμορφα τον ατμό στον αέρα. Ο προκύπτων ατμός θα υπερθερμανθεί για να αποφευχθεί η συμπύκνωση μέσα στη συσκευή.
 • Υπέρυθρος υγραντήρας. Εξοπλισμένο με τον ίδιο τρόπο όπως ο προηγούμενος υγραντήρας, μόνο τα στοιχεία θέρμανσης είναι υπέρυθρες.
 • Ηλεκτροστατικός υγραντήρας. Παράγει ατμό μέσω του φαινομένου της αποσύνθεσης του νερού, δηλ. Τα ηλεκτρόδια (άνοδος και κάθοδος) που χαμηλώνουν στο νερό τροφοδοτούνται με τάση, δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα, θερμαίνεται το νερό και αρχίζει να μετατρέπεται σε ατμό.
 • Υγραντήρας εξάτμισης. Η εξάτμιση της υγρασίας μέσα σε αυτό επιτυγχάνεται με την εμφύσηση του νερού, το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτείται στην επιδιωκόμενη επιφάνεια (συνήθως η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ή χαρτί).
 • Διαχωρισμός υγραντήρα. Διαλύει το νερό σε πολλά μικρά σωματίδια, υπό πίεση (χρησιμοποιώντας αντλία νερού ή χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα). Μετά από αυτό, τα προκύπτοντα λεπτά σωματίδια ψεκάζονται μέσα στο ρεύμα αέρα και εξατμίζονται.
 • Υγροποιητής υπερήχων. Η τελευταία εξέλιξη, λειτουργεί από τον τύπο της μεμβράνης, δονείται έντονα, η οποία δέχεται νερό και πολύ γρήγορα ψεκάζεται σε ολόκληρο το σύννεφο των μικροσωματιδίων. Ο αέρας που διέρχεται από αυτό το σύννεφο γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε τύπο βιομηχανικού υγραντήρα αέρα, πρέπει να προσέχετε να καθαρίζετε το νερό που πρέπει να υποστεί επεξεργασία. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην μολυνθεί ο αέρας.

Υγραντήρες υπερήχων

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς και σε ζήτηση για σήμερα υγραντήρες, ας δούμε γιατί;

Όπως έχουμε πει, με τη βοήθεια υπερήχων, δημιουργείται κάτι σαν ομίχλη, το οποίο εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο, μετά το οποίο, με φυσικό τρόπο, η ομίχλη μετατρέπεται σε ατμό και αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας του αέρα.

Για επιβλαβείς προσμίξεις στο νέφος νερού επιλεγεί (διάφορα άλατα, μικροοργανισμούς και ούτω καθεξής.) Μην παραμένουν στις έπιπλα, ρούχα και συσκευές μηχανικής, οι υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με ειδικά φίλτρα. Συνήθως, εκτελούνται με τη μορφή κασετών που μπορούν να αντικατασταθούν όταν είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, οι υγραντήρες υπερήχων είναι σε θέση να παράγουν τον πιο ακριβή έλεγχο της στάθμης υγρασίας ολόκληρου του δωματίου. Χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα, μπορείτε να πετύχετε σχεδόν 100% υγρασία. Είναι οικονομικά, καθώς διαθέτουν αυτόματο πρόγραμμα ελέγχου και χωρητικότητα άνω των 10 λίτρων την ημέρα. Μόνο ένας υπερηχητικός υγραντήρας μπορεί να παράγει ζεστό ατμό σε χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Υδατοδιαλυτή υπερήχων με αγωγό

Αλλά, όπως και κάθε συσκευή, οι βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα είναι ότι η χωρητικότητα του υπερηχητικού υγραντήρα είναι περιορισμένη σε μέγεθος, λόγω της οποίας πρέπει συνεχώς να συμπληρώνεται με νερό. Επίσης, εάν δεν αντικαταστήσετε την κασέτα φίλτρου μετά από 4 μήνες λειτουργίας της, τότε σε διάφορα οικιακά αντικείμενα που περιβάλλουν τη συσκευή θα εμφανιστεί επίστρωση αλατιού.

Όταν επιλέγετε υπερηχητικούς υγραντήρες, να θυμάστε ότι η χρήση τους είναι απολύτως ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, επειδή ο υπερηχογράφος σε όλα αυτά καθιστά τη μεμβράνη να κινείται. Σε κανέναν άλλο τρόπο από τον υπερηχητικό, τέτοιες συχνές ταλαντώσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, είτε πρόκειται για βιομηχανικό ή οικιακό, υπερηχητικό ή ηλεκτρόδιο, θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να σώσετε την υγεία σας και την υγεία άλλων. Θα πρέπει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή, την πιο αβλαβή και αποτελεσματική.