Καθαρισμός του εξαερισμού

ΑΠΟ 25 000 RUB.

Οι βρώμικοι αεραγωγοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαφορετικής φύσης. Προκειμένου να τους αποτρέψετε, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σύστημα των εναποθέσεων σκόνης και λίπους, εκτελούμε εργασίες για την αφαίρεση μικροβιακής και βακτηριακής πλάκας, διασπάμε τα συντρίμμια στα κανάλια, διεξάγουμε διαγνωστικά βίντεο των ορυχείων και των καναλιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθαρισμός των αεραγωγών και των αεραγωγών πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • παρέχουν πυρασφάλεια.
 • να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων και κλιματιστικών?
 • δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα?
 • αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού ·
 • μείωση της νοσηρότητας.

Περισσότερο από το 40% των ρύπων εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους μέσω αγωγών αέρα, μειώνοντας την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Επομένως, ο έγκαιρος καθαρισμός του εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του καθαρισμού του εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των μολυσματικών ουσιών, θα πρέπει να επιλεγούν οι μέθοδοι εξάλειψής τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα τροφοδοσίας, τα σωματίδια ρύπων και σκόνης κατακάθονται, στους θαλάμους καυσαερίων συσσωρεύεται λίπος, σε καπνοδόχους - αιθάλη και λίπος. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού:

 • στεγνοκαθαριστήριο;
 • καθαρισμός με αντιδραστήρια (όταν χρησιμοποιείται ενεργός αφρός).
 • συνδυασμό αυτών των τεχνικών.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος δεν απαιτείται. Για τον καθαρισμό του αέρα από οξέα και ελαιώδεις ρύπους εφαρμόζεται με πινέλο επί των αξόνων του αυτοματοποιημένου αφρού τροφοδοσίας, και για την εξάλειψη σκόνη και βρωμιά καταθέσεις - βούρτσες με απομάκρυνση κενού. Τα φυτά αερισμού υφίστανται επεξεργασία με ατμοκαθαριστές, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του προϊόντος με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης.

Επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού: πλεονεκτήματα της θεραπείας στην ομάδα LEON

Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού για πολλά χρόνια, χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των ειδικών, μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται. Σερβίρουμε αντικείμενα οποιασδήποτε κλίμακας και σκοπό: βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Για κάθε τεχνική εργασία επιλέγεται μια ολοκληρωμένη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ρύπανσης και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του συστήματος. Ο εξαερισμός καθαρίζεται μετά από πλήρη διάγνωση χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Για κάθε είδους εργασία έχουμε τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιητικά.

Τιμοκατάλογος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε καθορίζει την κατάσταση της υγείας μας. Είναι σημαντικό ότι στους χώρους στους οποίους είμαστε για πολύ καιρό, παρέμεινε καθαρός και φρέσκος. Για αυτό το σπίτι και στην εργασία (στο γραφείο ή στους βιομηχανικούς χώρους) είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η κανονική λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού. Αυτό εξασφαλίζεται από την καθαριότητα των αγωγών εξαερισμού.

Στάδια

Για τον επαγγελματικό καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να τηρείτε ορισμένα στάδια:

 1. Αξιολογήστε την κατάσταση του εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, το σύστημα επιθεωρείται με μια βιντεοκάμερα, η οποία καθορίζει τη μόλυνση στους τοίχους αγωγών και ορυχείων. Λαμβάνονται δείγματα από τα περιεχόμενα των εσωτερικών καναλιών.
 2. Καταρτίζεται σχέδιο για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Απαιτείται ο ακόλουθος εξοπλισμός:
  • Ειδικές βούρτσες με διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας, που κινούνται από συμπιεστή.
  • μηχανή κενού που λειτουργεί υπό υψηλή πίεση.
  • φίλτρα μπλοκ.
 3. Στην πραγματικότητα, καθαρίζετε τον εξαερισμό με ξύστρα και βούρτσες. Για αυτό, μερικές φορές χρησιμοποιούνται συνθετικά απορρυπαντικά και γίνεται επίσης ξηρός ή συνδυασμένος καθαρισμός. Ο χρόνος της διαδικασίας εξαρτάται από το πάχος των κοιτασμάτων, αλλά ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους ρύπανση.
 4. Τα αποσυναρμολογημένα και επεξεργασμένα συστήματα εξάτμισης, η πρόληψή τους πραγματοποιείται και τα φίλτρα αλλάζουν.
 5. Απολύμανση του συστήματος. Για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη, ο επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού περιλαμβάνει επίσης αντιβακτηριακή θεραπεία με τη μέθοδο της "ψυχρής ομίχλης".

Ποια δωμάτια χρειάζονται καθαρισμό του εξαερισμού;

Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού δεν απαιτείται μόνο στα διαμερίσματα. Η διασφάλιση της ποιότητας του αέρα είναι σημαντική στις εγκαταστάσεις για διαφορετικούς σκοπούς:

 • σε εστιατόρια, καφετέριες, εστιατόρια, κυλικεία χρειάζονται τακτικά καθαρισμό από λίπη και βρωμιά, καθώς η εντατική εργασία της κουζίνας ρυπαίνει γρήγορα τους αεραγωγούς.
 • ο καθαρισμός του εξαερισμού στο νοσοκομείο θα επιτρέψει στους ασθενείς να αναπνέουν καθαρό αέρα χωρίς να προσβληθούν από επιβλαβή βακτήρια.
 • οι εγκαταστάσεις παραγωγής συχνά υποφέρουν από μεγάλο αριθμό μικροσωματιδίων στον αέρα, έτσι ώστε να καθαρίζεται ο εξαερισμός από τη σκόνη και άλλες μολυντικές ουσίες,
 • εμπορικά κέντρα, βιομηχανικά κτίρια και κτίρια παραγωγής με διακλαδισμένα, σύνθετα και μακρά συστήματα εξαερισμού χρειάζονται τακτικό και υψηλής ποιότητας καθαρισμό λόγω της έντονης εργασίας τους.
 • ο καθαρισμός των εγκαταστάσεων εξαερισμού στο γραφείο είναι σημαντικό, καθώς οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζω;

Συχνά συμβαίνει ότι τα συστήματα εξαερισμού δεν καθαρίζονται για χρόνια και ακόμη και δεκαετίες, εξαιτίας των οποίων σε πολλά κτίρια ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κτίρια κατοικιών. Επομένως, η επιθεώρηση και ο καθαρισμός πέφτουν στους ώμους των ίδιων των ενοικιαστών ή των εταιρειών διαχείρισης, οι οποίες καθορίζουν τη συχνότητα καθαρισμού του εξαερισμού (μία φορά το χρόνο ή έξι μήνες). Για το σκοπό αυτό προσλαμβάνονται επαγγελματικές εταιρείες.

Αλλά για τις βιομηχανικές μονάδες, όπου η παραγωγική διαδικασία συνδέεται με την ταχεία μόλυνση των αεραγωγών, καθορίζονται αυστηρές προθεσμίες για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού. Ένα παράδειγμα τέτοιων επιχειρήσεων είναι τα ιδρύματα της βιομηχανίας τροφίμων. Η συχνότητα καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού και η επιθεώρηση διεξάγονται πολλές φορές το χρόνο.

Τα πλεονεκτήματά μας

Αγαπάμε το έργο μας και θεωρούμε σημαντικό για την εξασφάλιση της καθαριότητας του αέρα και της υγείας των ανθρώπων. Αφού μας παραγγείλατε να καθαρίσουμε το σύστημα εξαερισμού, θα λάβετε:

 • ειδικευμένους και έμπειρους τεχνικούς.
 • πιστοποιημένο εξοπλισμό, εξαρτήματα και αναλώσιμα, με τα οποία πραγματοποιείται ο καθαρισμός.
 • η απόδοση των μη τυποποιημένων παραγγελιών, όπως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ύψος.
 • παροχή υπηρεσιών το βράδυ, τη νύχτα ή το σαββατοκύριακο (εάν είναι απαραίτητο) ·
 • καθαρισμός στο τέλος της εργασίας.
 • αποτελεσματικό σύστημα αερισμού και εξοπλισμού.

Εξυπηρετούμε κάθε βιομηχανική εγκατάσταση, εμπορικά κέντρα, διοικητικά κτίρια, σπίτια και γραφεία, επιλέγοντας αποτελεσματικές λύσεις για κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Εγγυώμαστε αποτελεσματικό αερισμό και καθαρό αέρα εσωτερικού χώρου.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού με επακόλουθη απολύμανση

Μαζί με τον αέρα, διάφορες μολυσματικές ουσίες μετακινούνται μέσω των συστημάτων αερισμού - σκόνη, γράσο, αιθάλη, καπνοί νερού και άλλα υγρά. Οι περισσότεροι από τους κινδύνους παγιδεύονται από τα φίλτρα, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών και στις επιφάνειες εργασίας του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων, ο εξαερισμός καθαρίζεται και ακολουθεί απολύμανση. Η τεχνολογία της εργασίας και η επιλογή των απορρυπαντικών εξαρτάται από τον τύπο του αεριζόμενου χώρου.

Περιοδικότητα των μέτρων θεραπείας

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα διαγράμματα:

 • γραφεία, εμπορικά κέντρα και διοικητικά κτίρια - ετήσιος καθαρισμός.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής - τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • οργάνωση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εστίασης - μία φορά σε 3 μήνες (τρίμηνο) ·
 • νηπιαγωγεία, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα - δύο φορές το χρόνο.
Συντήρηση των αεραγωγών στην αίθουσα παραγωγής

Σημείωση: Τα κανονιστικά έγγραφα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που ρυθμίζουν τη σειρά και τη συχνότητα συντήρησης του εξαερισμού, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των αεραγωγών είναι σχεδόν ίδιες.

Με την περιοδικότητα των εργασιών εκκαθάρισης σε οικιστικά πολυκατοικίες και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες, τα πρότυπα δεν επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις. Αλλά ο έλεγχος του βυθίσματος σε καμινάδες και κάθετα ορυχεία θα πρέπει να δαπανηθεί από τον εξειδικευμένο οργανισμό τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, που στην πράξη δεν γίνεται.

Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, συνιστούμε να καθαρίζετε τα κανάλια ετησίως, κατ 'ανώτατο όριο 1 κάθε 2 χρόνια. Επιπλέον, ο σωλήνας εκροής, ο ανεμιστήρας και η κουκούλα της κουκούλας χειρίζονται χωρίς προβλήματα.

Η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός ενός τέτοιου αγωγού δεν είναι δύσκολη

Προβλήματα με ακάθαρτους αεραγωγούς

Η μη τήρηση των απαιτήσεων πυρόσβεσης και υγιεινής για την τεχνική κατάσταση των συστημάτων αερισμού οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα από την παραμικρή σπίθα. Μέσω του δικτύου των αγωγών, η φλόγα μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά δωμάτια.
 2. Το λίπος, το φυτικό έλαιο και η αιθάλη είναι πιο δύσκολο να αναφλεγούν, αλλά με επαρκή θέρμανση, αυτοί οι ρύποι ανάβουν και εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Είναι δύσκολο να σβήσει.
 3. Από λιπαρές και άλλες αποθέσεις δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του αέρα λόγω της αυξημένης τριβής στα τοιχώματα του καναλιού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται.
 4. Η πλάκα του γράσου και της αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ανεμιστήρες αξόνων και καναλιών των οποίων οι ηλεκτρικοί κινητήρες έρχονται σε επαφή με τη ροή του αέρα. Ο λόγος είναι η απόφραξη και η υπερθέρμανση των περιελίξεων.
 5. Μέσα από το στρώμα ακαθαρσιών που καλύπτουν τα τοιχώματα των αγωγών αέρα, μορφοποιούνται και πολλαπλασιάζονται διάφορα παθογόνα.
Λεύκανση (φωτογραφία αριστερά) και σκόνη (δεξιά) μόλυνση καναλιού

Στην πράξη, οι αγωγοί εξαγωγής πολλών οικογενειών και ιδιωτικών κατοικιών σερβίρονται εξαιρετικά σπάνια. Βεβαίως, ο κίνδυνος πυρκαγιάς των συστημάτων φυσικού αερισμού, διατεταγμένων στο πάχος των τοίχων από σκυρόδεμα ή τούβλα, είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όμως, η βρεγμένη σκόνη και η λιπαρή πλάκα σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνουν το φυσικό πόθο στους σωλήνες.

Τα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθαρίζονται λίγο πολύ τακτικά, γεγονός που διευκολύνεται από επιθεωρήσεις των υπηρεσιών επιθεώρησης. Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες όπου σχεδιάζεται σύγχρονος εξαερισμός με μηχανική ώθηση, η περιοδικότητα και η ποιότητα της υπηρεσίας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες.

Μέθοδοι για την απομάκρυνση ρύπων

Προς το παρόν, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού καθαρίζονται με τρεις τρόπους:

 • μηχανική αφαίρεση βρώμικης πλάκας από κατακόρυφα κανάλια.
 • αυτοματοποιημένος καθαρισμός των αεραγωγών με ξηρή μέθοδο.
 • συνδυασμένο πλύσιμο αφρού.

Βοήθεια. Τα συστήματα εξαερισμού των νοσοκομείων, των σχολείων, των γραφείων και των επιχειρήσεων τροφίμων υπόκεινται σε υποχρεωτική απολύμανση. Η θεραπεία με ένα αντισηπτικό φάρμακο εκτελείται κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό των τοιχωμάτων του καναλιού.

Αφρός (απεικονίζεται αριστερά) και στεγνώστε (δεξιά) για να καθαρίσετε τους εσωτερικούς τοίχους

Η πρώτη επιλογή εφαρμόζεται για τη διάτρηση κατακόρυφων αξόνων πολυώροφων κατοικιών. Έχοντας ανυψωθεί στην οροφή, ο εκτελεστής ρίχνει το βάρος στον αεραγωγό με ένα μεταλλικό χείλος ή βούρτσα. Ένα στρώμα βρωμιάς και γράσου αποκόπτεται μηχανικά από τα τοιχώματα τούβλων (σκυροδέματος), τα απορρίμματα χύνεται στην «τσέπη» του ορυχείου ή είναι κροσσωμένα στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος.

Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι πιο αποτελεσματικές, επειδή υλοποιούνται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει να εργάζεστε σε βιομηχανικούς αεραγωγούς οποιασδήποτε διαμόρφωσης και διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης. Η πλήρης αποσυναρμολόγηση του εξαερισμού δεν απαιτείται.

Εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται

Προσφέρουμε να εξετάσουμε ένα σύνολο εξοπλισμού καθαρισμού από το φημισμένο φινλανδικό κατασκευαστή Pressovac:

 • μια βιντεοκάμερα για την εσωτερική επιθεώρηση των αεραγωγών.
 • μηχανή βούρτσας με ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.
 • εγκατάσταση κενού.
 • μονάδα φιλτραρίσματος.
 • συμπιεστής (που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηχανή πεπιεσμένου αέρα).
 • Ένα μπαλόνι με πιστόλι ψεκασμού για την απολύμανση του συστήματος εξαερισμού.

Η συσκευή βούρτσας είναι ένας εύκαμπτος άξονας μήκους 6-40 μέτρων, συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα ή πνευματική κίνηση. Ο περιστρεφόμενος άξονας τοποθετείται μέσα σε ένα ισχυρό κέλυφος, η βούρτσα του επιθυμητού σχήματος στερεώνεται στο άκρο.

Η εγκατάσταση κενού είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας χωρητικότητας μέχρι 15.000 m³ / h, απορροφώντας τα σκουπίδια από το κανάλι. Περαιτέρω το ρεύμα κατευθύνεται προς τη μηχανή φιλτραρίσματος, όπου παγιδεύονται σωματίδια ρύπων.

Εκτός από τον κύριο εξοπλισμό, το κιτ περιλαμβάνει εξαρτήματα:

 • βούρτσες διαφόρων σχημάτων και ακαμψίας.
 • Κυματοειδείς σωλήνες που συνδέουν μονάδες με αγωγούς?
 • βύσματα για πλευρικούς κλάδους αεραγωγών.
 • δίσκοι κενού, που χρησιμοποιούνται σε σωλήνες κυκλικής διατομής?
 • σχήματος στοιχείων και καταπακτών επιθεώρησης για πρόσθετα πλαίσια στα κανάλια.

Πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από αυτά τα αξεσουάρ, η εταιρεία πουλάει μίνι-άξονες μήκους 3-6 m, συν βούρτσες για μικρούς αεραγωγούς. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Απορρυπαντικά και απολυμαντικά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών από λιπαρές και άλλες επιβλαβείς αποθέσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων χημικών αντιδραστηρίων:

 • επιθετικές αλκαλικές ενώσεις για κανάλια πλύσης με αφρώδη μέθοδο.
 • ουδέτερες σκόνες για την απομάκρυνση των αποθέσεων με τη μέθοδο της απαλής εκτόξευσης.
Η εγκατάσταση αντλεί μια ειδική σόδα στην κοιλότητα του αγωγού - τον λεγόμενο ξηρό πάγο

Επεξήγηση. Οι ανατινάξεις είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αμμοβολή των ρύπων. Χρησιμοποιείται μόνο λεπτή άμμος αντί για άμμο, η οποία δεν βλάπτει την επίστρωση ψευδαργύρου του καναλιού εξαέρωσης. Η τεχνολογία είναι αποτελεσματική, αλλά αρκετά ακριβή.

Οι αλκαλικοί παράγοντες ψεκάζονται μέσα στους αγωγούς εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπό την επίδραση του αντιδραστηρίου, τα λίπη και η αιθάλη αποσυντίθενται, το ίζημα εκπλένεται με νερό.

Ο τύπος και η συγκέντρωση των απολυμαντικών αντισηπτικών επιλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των δειγμάτων (λεγόμενα πλυσίματα). Οι τελευταίες λαμβάνονται στο στάδιο της επιθεώρησης ή του πρωτογενούς καθαρισμού των αγωγών και αποστέλλονται στο εργαστήριο.

Ορισμένοι αφροί, για παράδειγμα, Duty Mud, έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα

Τεχνολογία καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού

Στο πρώτο στάδιο, καταρτίζεται σχέδιο θεραπευτικών μέτρων. Το σχήμα του εξαερισμού μελετάται, οι θέσεις σύνδεσης των μηχανών, οι βαθμοί για τα στελέχη και ο αριθμός των εργασιών εγκατάστασης.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού, η μερική αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση των στοιχείων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Παράδειγμα: Για να συνδέσετε το σωλήνα από την αντλία κενού, πρέπει να αφαιρέσετε την καταπακτή ελέγχου ή να αφαιρέσετε το διαμορφωμένο τμήμα του αγωγού. Εάν οι ελικοειδείς λείπουν στα απαιτούμενα σημεία, οι εγκαταστάτες κόβουν τα ανοίγματα στα κανάλια και τοποθετούν τα ερμητικά καλύμματα.

Εκτός από τους αεραγωγούς, καθαρίζονται τα παρακάτω στοιχεία αερισμού:

 • συσκευές λήψης και εξαγωγής - γρίλιες, διαχυτήρες, ομπρέλες τοπικής αναρρόφησης,
 • βαλβίδες επιβράδυνσης πυρκαγιάς και βαλβίδες ελέγχου, ρυθμιζόμενα πτερύγια.
 • Ανταλλακτές θερμότητας για θερμαντήρες αέρα, αναμορφωτές και κεντρικά κλιματιστικά?
 • μέρη ανεμιστήρων, σε επαφή με τη ροή του αέρα, - πτερωτές, στρόβιλοι,
 • λιπαρά φίλτρα σχεδιασμένα για αναγέννηση (ανάκτηση).
Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται

Ο εξοπλισμός και το δίκτυο εξαερισμού καθαρίζονται επίσης από το εξωτερικό. Τα φίλτρα τύπου κυψέλης, τσέπης και τσάντας αντικαθίστανται πλήρως. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο οργανισμός προετοιμάζει μια πράξη εγκεκριμένη από τον πελάτη.

Η τεχνολογική λειτουργία για τον στεγνό καθαρισμό του δικτύου αεραγωγών έχει ως εξής:

 1. Η μηχανή κενού συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην κύρια γραμμή αέρα, συνήθως δίπλα στον ανεμιστήρα. Οι εκτεταμένες πολλαπλές διαμέτρους χωρίζονται σε τμήματα του υπολογιζόμενου μήκους, συγκρίσιμα με την παραγωγικότητα της μηχανής.
 2. Ο δεύτερος κυματοειδής σωλήνας στον ανεμιστήρα κενού συνδέει τη μονάδα φίλτρου.
 3. Μέσω ολόκληρου του μήκους της περιοχής εξυπηρέτησης, απομακρύνονται τα πλέγματα εξαερισμού, αποσπώνται κλαδιά μικρότερης διαμέτρου. Οι οπές είναι καλά κλειστές με βύσματα.
 4. Ο χειριστής της μηχανής βούρτσας, ντυμένος με ένα προστατευτικό κοστούμι και αναπνευστήρα, απλώνει έναν εύκαμπτο άξονα με ένα εργαλείο καθαρισμού μέσα στο κανάλι στην άλλη πλευρά. Για να απομακρυνθεί το λίπος, ψεκάζεται προ-ψεκασμένο αλκαλικό αντιδραστήριο.
 5. Και οι δύο μονάδες ξεκινούν και ο αγωγός καθαρίζεται. Η σκόνη και η αιθάλη, που αφαιρούνται από τους τοίχους με μια βούρτσα που περιστρέφεται, αναρροφάται από τη μονάδα κενού. Ο βρόμικος αέρας τροφοδοτείται μέσω του σωλήνα στη μονάδα φίλτρου που συλλαμβάνει όλα τα σωματίδια.
 6. Η λειτουργία επαναλαμβάνεται με τα ίδια κεφάλαια στις επόμενες ενότητες.

Σημείωση: Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί σωστά, δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους αεραγωγούς. Στα κλαδιά του συλλέκτη θα υπάρχουν φτερά, τα οποία μπορούν να καλυφθούν.

Στο τέλος της εργασίας, πραγματοποιείται απολύμανση - ψεκασμός του εσωτερικού του συστήματος με αντισηπτικό παράγοντα με την απαιτούμενη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δοκιμαστική λειτουργία του εξαερισμού, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα σε κάθε κλάδο (εάν είναι απαραίτητο). Οι λειτουργίες καθαρισμού βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τη συντήρηση δικτύων εξαερισμού βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων γραφείων, οι ομάδες τρίτων και τα άτομα δεν επιτρέπονται. Προκειμένου να μην διακοπεί η διαδικασία παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται το βράδυ ή το βράδυ.

Συντήρηση και καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Πώς να διατηρήσετε και να καθαρίσετε σωστά τα συστήματα εξαερισμού. Ποιοι είναι οι τρόποι καθαρισμού των αεραγωγών από σκόνη και ρύπους.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στους αεραγωγούς, συσσωρεύονται σταδιακά σκόνη και βρωμιά διαφορετικής προέλευσης. Ο καθαρισμός αερισμού απαιτείται σε τρεις περιπτώσεις:

 1. Η ποσότητα σκόνης και άλλων στερεών αποβλήτων μείωσε σημαντικά την εσωτερική διάμετρο του αγωγού. Αυτός είναι ο λόγος για τον περιορισμό της συχνότητας των αλλαγών του αέρα στο δωμάτιο - το μικροκλίμα επιδεινώνεται, οι επιβλαβείς χημικές ενώσεις, η σκόνη και οι δυσάρεστες οσμές δεν απομακρύνονται από το δωμάτιο. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον εξοπλισμό αυξάνεται σημαντικά, οι κινητήρες λειτουργούν με τα μέγιστα φορτία. Οι βαλβίδες και οι αποκοπές δεν λειτουργούν, η λειτουργία των αισθητήρων πυρόσβεσης είναι μειωμένη. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας προκαλούν επιταχυνόμενη βλάβη των στοιχείων τριβής, λόγω υπερφορτίσεων, η θερμοκρασία των τυλίξεων του στάτη και του ρότορα υπερβαίνει τις συνιστώμενες τιμές. Η μόνωση χάνει γρήγορα τις ιδιότητες του διηλεκτρικού - υπάρχουν κίνδυνοι βραχυκυκλώματος. Η συνέπεια μπορεί να είναι όχι μόνο η αποτυχία δαπανηρού ηλεκτρικού εξοπλισμού, αλλά και η εμφάνιση πυρκαγιών με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ο καθαρισμός του εξαερισμού από τις μηχανικές ακαθαρσίες αποκαθιστά την αρχική απόδοση του συστήματος και αποτρέπει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
 2. Στους σωλήνες εξαερισμού αυξάνεται συνεχώς η υγρασία και η θερμοκρασία, και αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση για τη διάδοση επιβλαβών βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Εάν ο εξοπλισμός εξαερισμού εξυπηρετεί καταστήματα τροφίμων ή κουζίνες, τότε αποθέματα λίπους στους τοίχους, που είναι το θρεπτικό μέσο για αυτούς. Κατά συνέπεια, οι μικροοργανισμοί και τα βακτηρίδια απλώνονται σε όλους τους χώρους που συνδέονται με συστήματα εξαερισμού. Με τον ίδιο τρόπο, οι μολυσματικές ιογενείς ασθένειες μπορούν να εξαπλωθούν κατά τη διάρκεια επιδημιών. Πολύ συχνά, τα φίλτρα αέρα γίνονται η πηγή μόλυνσης. Σε περίπτωση πρόωρου καθαρισμού ή αντικατάστασης, ένας μεγάλος αριθμός μικροοργανισμών συσσωρεύονται σε αυτά, τα φίλτρα δεν μπορούν να τα περιέχουν, η φυσική μετανάστευση αρχίζει σε όλο το σύστημα. Η έγκαιρη και τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού επιτρέπει όχι μόνο την εξάλειψη των αρνητικών φαινομένων αλλά και την πρόληψη της εμφάνισής τους.
 3. Σε ιατρικούς χώρους για την υποστήριξη προκαθορισμένων παραμέτρων για αποστείρωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους θαλάμους λειτουργίας και τα τμήματα για τα νεογνά. Σύμφωνα με τη διάταξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα συστήματα κλιματισμού νοσοκομείων, εξετάζονται περιοδικά οι δοκιμές για τον έλεγχο της μικροχλωρίδας. Εάν υπάρχουν αποκλίσεις, εκτελείται μη προγραμματισμένη εργασία. Η περιοδικότητα του προγραμματισμένου καθαρισμού και απολύμανσης προσαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ιατρικών ιδρυμάτων.

Υγειονομικά πρότυπα και κανόνες SanPiN 2.2.4.548-96 θέτουν αυστηρές απαιτήσεις για την καθαρότητα των συστημάτων εξαερισμού, τις μεθόδους επαλήθευσης και ανάλυσης, τη συχνότητα και τις μεθόδους καθαρισμού. Η μη τήρηση αυτών των κανονισμών συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις. Σε περιπτώσεις που συνεπάγεται συνεχή παραβίαση της ανθρώπινης υγείας, μπορεί να προκύψει ποινική ευθύνη.

Αλγόριθμος συντήρησης και καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού

Η εργασία αρχίζει με έλεγχο της λειτουργικότητας του συστήματος εξαερισμού, εξωτερική και εσωτερική επιθεώρηση των αγωγών.

 1. Ελέγξτε την ακεραιότητα των επιφανειών των αεραγωγών, τη σταθερότητα της στερέωσης όλων των στοιχείων του συστήματος. Οπτικά, ελέγχεται η κατάσταση, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία των αρθρώσεων και των συνδέσεων.
 2. Έλεγχος της κατάστασης του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Αν είναι απαραίτητο, μια αναθεώρηση των ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρομηχανικές κινήσεις για τον έλεγχο της ροής του αέρα. Εάν υπάρχουν φίλτρα, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πραγματοποιείται περιοδική συντήρηση ή πλήρης αντικατάσταση.
 3. Απομάκρυνση σκόνης και βρωμιάς από εξωτερικές επιφάνειες, καθαρισμός διακοσμητικών πλέγματος εξαερισμού.

Η συντήρηση των μονάδων πραγματοποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και τον σκοπό του. Μόνο εξειδικευμένοι ειδικοί με ανοχές μπορούν να εργαστούν.

Έλεγχος της στάσης των βιομηχανικών αεραγωγών

Το μεγάλο μήκος και οι διαστάσεις των αεραγωγών απαιτούν τον έλεγχο ειδικού εξοπλισμού και συσκευών. Η επιθεώρηση των εσωτερικών επιφανειών γίνεται με σύγχρονες συσκευές:

 • Απομακρυσμένοι χειριστές με μίνι βιντεοκάμερες. Οι κάμερες είναι στερεωμένες σε εύκαμπτα καλώδια μήκους έως 40 μ., Για τη βελτίωση της εικόνας, η κάμερα οπίσθια. Επιθεώρηση πραγματοποιείται μέσω της καταπακτής για τον καθαρισμό των αγωγών, εάν είναι απαραίτητο, κόψτε επιπλέον οπές στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι ολοκληρωμένες τεχνολογικές οπές επιθεωρούνται μετά από επιθεώρηση. Βλέπε σχήμα 1
 • Ρομπότ. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της κατάστασης αγωγών μεγάλων διαμέτρων. Ρομπότ με βιντεοκάμερες, ο έλεγχος γίνεται από το τηλεχειριστήριο. Βλ. Σχήμα 2

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, καταρτίζεται χάρτης της τεχνικής κατάστασης των εσωτερικών επιπέδων των αγωγών, προσδιορίζεται η ποσότητα και η φύση των προσμείξεων. Τα δεδομένα επιθεώρησης χρησιμοποιούνται κατά τον προσδιορισμό της βέλτιστης μεθόδου καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού.

Για τον αερισμό ιδιωτικών κατοικιών, δεν είναι απαραίτητο να ελέγχετε την κατάστασή τους με ειδικό εξοπλισμό. Η δοκιμή απόδοσης πραγματοποιείται με οπτική μέθοδο, καπνό ή ανοικτή φλόγα. Εάν η ώθηση είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει εντελώς, το σύστημα πρέπει να καθαριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται αποσυναρμολόγηση σωλήνων, είναι δύσκολη και μεγάλη. Οικονομικός και απλός τρόπος - να κάνετε τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού από τη ρύπανση μέσω ενός πρόσθετου ισχυρού ανεμιστήρα. Συνδέεται παράλληλα με την τρέχουσα ή αντί για αυτήν, η μονάδα είναι ενεργοποιημένη στη μέγιστη ισχύ. Η ισχυρή ροή αέρα είναι σε θέση να αφαιρέσει τη σκόνη από τις εσωτερικές επιφάνειες των αγωγών. Αυτή η μέθοδος απαιτεί ειδική εκπαίδευση των εκτελεστών, η τιμή για τις υπηρεσίες εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και το εύρος της εργασίας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού του αγωγού, η συγκεκριμένη επιλογή εξαρτάται από τη φύση και την ποσότητα μόλυνσης, το μέγεθος των σωλήνων και τη θέση της εγκατάστασής τους. Ο τομέας παραλαβής της αίτησης, ο υπεύθυνος αντιπρόσωπος της εξειδικευμένης εταιρείας, φτάνει στον τόπο παραγωγής για να αξιολογήσει τον όγκο και να καταρτίσει ένα σχέδιο εκπλήρωσης των εντολών. Ταυτόχρονα, οι ερωτήσεις επιλύονται με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης και λήξης της υπηρεσίας. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, αν είναι απαραίτητο, να απαιτήσει επισκευή των αγωγών εξαερισμού, οι υπηρεσίες πρέπει να πληρώνονται επιπρόσθετα.
Μηχανικός καθαρισμός Η πιο κοινή μέθοδος, απομακρύνει αποτελεσματικά τη σκόνη, το αράχνης και τα μικρά σωματίδια. Παγκόσμια εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μεγάλες obschedomovyh ή γενικά συστήματα παραγωγής, καθώς και σε εμπορικές εγκαταστάσεις ή κέντρα γραφείων. Η μόνη δυνατή μέθοδος καθαρισμού αγωγών σε αθλητικές και συναυλίες. Για τους βιομηχανικούς αγωγούς μεγάλης διατομής χρησιμοποιείται μηχανικός εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η μονάδα αποτελείται από:

 • Κινούμενες βούρτσες. Μπορεί να έχει διαφορετική διάμετρο, τα μεγέθη επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους των σωλήνων. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να εκτελείται με πνευματικούς ή ηλεκτροκινητήρες.
 • Ένας ισχυρός ανεμιστήρας. Συνδέεται στον αγωγό προς την κατεύθυνση της κίνησης της βούρτσας. Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, σχηματίζεται πολλή σκόνη, αφαιρούνται οι ανεμιστήρες.
 • Ένα σύνολο φίλτρων. Αποτελείται από φίλτρα για χοντρό και λεπτό καθάρισμα, καθυστερεί τη σκόνη σε ειδική αποθήκευση, εμποδίζει την είσοδό του στο δωμάτιο.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού Σχ. №3

Υπάρχουν διάφοροι εξοπλισμοί για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την ισχύ, το μήκος του καλωδίου ελέγχου της βούρτσας, τις τεχνικές παραμέτρους των ανεμιστήρων και των φίλτρων. Οι περιστρεφόμενες βούρτσες καθαρίζουν ποιοτικά αμφότερους τους στρογγυλευμένους, τετράγωνους ή ορθογώνιους αγωγούς αέρα. Οι βούρτσες έχουν διαφορετική ακαμψία, για τον βιομηχανικό αερισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέταλλο. Η ταχύτητα περιστροφής του άξονα κυμαίνεται μεταξύ 300-600 σ.α.λ.

Ο χειριστής της εγκατάστασης κατά την παραγωγή των έργων μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση περιστροφής της βούρτσας και να πραγματοποιήσει παλινδρομικές κινήσεις. Τα πιο μολυσμένα μέρη αντιμετωπίζονται με παρατεταμένο χρονικό διάστημα, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιείται ένα δεύτερο πέρασμα. Η ποιότητα του καθαρισμού μπορεί να ελέγχεται οπτικά από βιντεοκάμερες. Αν δεν είναι διαθέσιμα, οι αγωγοί καθαρίζονται μέχρι να σταματήσει η σκόνη στα φίλτρα. Βλ. Σχήμα 4

Σχήμα 4 (βρώμικο και καθαρό φίλτρο)

Η βούρτσα μπορεί να καθαρίσει έως και 30 μέτρα αγωγών σε ένα πέρασμα. Εάν η απόσταση μεταξύ των επιφανειών επιθεώρησης ή διεργασιών υπερβαίνει αυτές τις τιμές, γίνονται πρόσθετα ανοίγματα. Μετά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού, σφραγίζονται. Για τη στεγανοποίηση των εγκοπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά παρεμβύσματα για τη διάμετρο της οπής ή διάφορα στεγανοποιητικά, τα πτερύγια στερεώνονται στους σωλήνες με σφιγκτήρες κατάλληλου μεγέθους και γεωμετρίας.
Χημικός καθαρισμός Μια πιο σύνθετη μέθοδος, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των αποθέσεων λίπους. Τα οικιακά συστήματα καθαρίζονται με εύκαμπτους άξονες με βούρτσες, ο κινητήρας εκτελείται με ηλεκτρικό τρυπάνι. Κοιτάξτε την εικόνα № 5

Εικόνα # 5 Τρυπάνι με άξονα κάμψης και βούρτσα

Στην βούρτσα συνδέεται ένας κύλινδρος κατασκευασμένος από αφρώδες ελαστικό, που είναι βρεγμένο με ειδικά απορρυπαντικά. Εάν οι ακαθαρσίες έχουν μεγάλο πάχος, τότε η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.

Τα χημικά αντιδραστήρια μπορούν να ψεκάζονται σε τμήματα αγωγών, η σύνθεση των υγρών περιλαμβάνει επιφανειοδραστικές ουσίες που αντιδρούν με τα λίπη και απελευθερώνουν τα σε εύκολα αφαιρούμενα κλάσματα. Το λίπος υστερεί πίσω από τους τοίχους και αφαιρείται εύκολα με συνηθισμένα μέσα.

Εικόνα # 6 Εξαερισμός πριν και μετά τον καθαρισμό

Είναι σημαντικό. Αφού καθαρίσετε τους αεραγωγούς αερισμού με χημικά, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το δωμάτιο.

Καθαρισμός εσωτερικών επιφανειών με "ξηρό πάγο"

Καινοτόμος μέθοδος, ο καθαρισμός γίνεται με ξηρά αντιδραστήρια με τη μορφή σκόνης. Ρέουν καθ 'όλο το μήκος του αεραγωγού με τη ροή του αέρα, όταν μια επαφή με λιπαρές αποθέσεις λαμβάνει μια ελεγχόμενη εκρηκτική αντίδραση. Ως αποτέλεσμα, η επιδρομή υστερεί πίσω από τους τοίχους και καταστρέφεται από μικροσωματίδια, τα οποία αφαιρούνται από το σύστημα με ροή αέρα.

Η μέθοδος απέδειξε την αποτελεσματικότητά της κατά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού στη βιομηχανία τροφίμων. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε εργασίες χωρίς να απενεργοποιήσετε τον εξαερισμό - η διαδικασία παραγωγής δεν διακόπτεται, το άμεσο κόστος και οι πιθανές απώλειες ελαχιστοποιούνται. Μετά τον καθαρισμό, ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια βιντεοκάμερας, υπάρχει ανάγκη - επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός με ξηρό πάγο ή άλλες μέθοδοι.
Απολύμανση των συστημάτων Η απόφαση λαμβάνεται από το Ιερό ή άλλους φορείς κρατικής επιτήρησης. Είναι απαραίτητο σε περίπτωση εμφάνισης παθογόνων μικροοργανισμών ή παθογόνων βακτηρίων. Οι απολυμαντικές συνθέσεις επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη εργαστηριακές αναλύσεις.

Εικόνα №7 Απολύμανση του αεραγωγού

Για απολύμανση εμπλέκονται εξειδικευμένες εταιρείες με εξοπλισμό και εργασιακή εμπειρία. Οι απολυμαντικές ενώσεις τροφοδοτούνται απευθείας στους αεραγωγούς στην κατάσταση ψεκασμού. Η συγκέντρωση υπολογίζεται εκ των προτέρων. Οι ροές αέρα φέρουν τη δραστική ουσία σε όλο τον αγωγό. Κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιούν αναπνευστική προστασία. Στο στάδιο τερματισμού, τα δωμάτια αερίζονται ενεργά.

Τα πιο καλά καθαρισμένα και απολυμασμένα φίλτρα καθαρισμού, σε αυτά τα σημεία, συγκεντρώνεται η μέγιστη ποσότητα μικροοργανισμών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μονάδες πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να επεξεργαστούν ξεχωριστά κάθε στοιχείο. Σε σπίτια παλαιών κατασκευών εγκαταστάθηκαν συστήματα αποχέτευσης και χυτοσίδηροι, για τη συντήρηση τους εγκαταστάθηκαν χυτοσίδηρος. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία θεωρείται παρωχημένη, τα συστήματα μηχανικής εγκαθίστανται μόνο από πλαστικούς σωλήνες.

Μετά την εφαρμογή ενός συνόλου ειδικών εκδηλώσεων, καταρτίζεται και υπογράφεται από τους συμβαλλόμενους πράξη ολοκληρωμένης εργασίας. Καθορίζει την ειδική μέθοδο με την οποία καθαρίζονται τα συστήματα εξαερισμού, τα απορρυπαντικά και τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται. Η προκαταρκτική τιμή συμφωνείται με τους πελάτες στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης.

 • Προσφορά
 • Τιμή
 • Παραγγείλετε τώρα
 • Ελέγξτε τιμές
  • Μπορείτε να πάρετε την τιμή από τον αριθμό χωρίς χρέωση
   8 (800) 555-17-56

Zdravsvuyte. Το όνομά μου είναι ο Σεργκέι, είμαι ειδικός στη διοίκηση του χώρου.

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.

Εξάτμιση εξαερισμού - αποτελεσματική προστασία του συστήματος

Κόστος: από 10 ρούβλια ανά 1 κιλό.
Αφήστε τη φόρμα αίτησης

Η εταιρία "D Service" εκτελεί εξαερισμό σε προσιτή τιμή. Μετά την εκτέλεση των έργων το μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις και η παραγωγικότητα του συστήματος βελτιώνεται.

Το δίκτυο εξαερισμού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε αντικειμένου - οικιστικού, δημόσιου, εμπορικού ή βιομηχανικού. Κατά τη λειτουργία, οι σκόνες, το λίπος και άλλες μολυσματικές ουσίες εισέρχονται στους αγωγούς, προκειμένου να απομακρυνθούν οι εναποθέσεις, πρέπει να διεξάγεται περιοδικός καθαρισμός και απολύμανση. Αν δεν κάνετε τον καθαρισμό του εξαερισμού εν καιρώ, ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνεται, οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται.

Για να αποκατασταθεί η απόδοση και η λειτουργικότητα του δικτύου εξαερισμού, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • χημική ουσία ·
 • θερμική?
 • υδροδυναμική.

Οι ειδικοί της υπηρεσίας D θα αναλύσουν την κατάσταση και θα επιλέξουν έναν αποτελεσματικό τρόπο πλύσης του συστήματος εξαερισμού. Το συγκρότημα έργων εκτελείται αμέσως, χωρίς να σταματούν οι διαδικασίες παραγωγής. Ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ της επιλογής της εταιρείας μας είναι το χαμηλό κόστος των υπηρεσιών.

© 2018 D-Service - Συντήρηση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης με βάση τη γλυκόλη

Διεύθυνση: 105187, Ρωσία, Μόσχα, Izmaylovskoe shosse, 69ас3

Επισκευή, καθαρισμός και συντήρηση συστημάτων εξαερισμού

Η εταιρεία μας παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για πελάτες από τη Μόσχα και την περιοχή, ενώ μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, ένας αξιόλογος τόπος ασχολείται με την επισκευή και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού. Η εταιρεία "profStroy" είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κλιματικού εξοπλισμού σας.

Η έγκαιρη συντήρηση του κλιματισμού και του εξαερισμού διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, διότι χωρίς αυτό ο εξοπλισμός θα αποτύχει πριν. Για να κάνετε χωρίς δαπανηρές επισκευές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το "profStroy".

"ProfStroy": γρήγορος και ποιοτικός καθαρισμός του εξαερισμού

Για εμάς, ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού είναι ένα σύνθετο έργο, το οποίο μπορεί να επιλυθεί σε διάφορα στάδια. Οι εμπειρογνώμονες "profStroy" συνεργάζονται με όλους τους τύπους εξοπλισμού - θα είμαστε σε θέση να ανησυχούμε για οποιαδήποτε τεχνολογία του κλίματος. Με τη βοήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στην υπηρεσία εξαερισμού, καθαρίζουμε τους αεραγωγούς. Η ομάδα "profStroy" ταιριάζει υπεύθυνα σε κάθε εργασία, επιλέγοντας τις καλύτερες επιλογές για τη λύση της. Έτσι, η απολύμανση του εξαερισμού πραγματοποιείται με την εφαρμογή οικολογικών καθαρών χημικών παρασκευασμάτων. Οι μέθοδοι εργασίας "profStroy" είναι ασφαλείς για την υγεία σας.

Σήμερα καθαρίζουμε τα συστήματα εξαερισμού γραφείων, σούπερ μάρκετ, εστιατορίων, βιομηχανικών κτιρίων.

Επαγγελματική υπηρεσία εξαερισμού από την εταιρεία "profStroy"

Η εταιρεία "profStroy" είναι έτοιμη να παρέχει επαγγελματική υποστήριξη και παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του κλιματικού εξοπλισμού σας.

Στην υπηρεσία σας είναι η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης - ο καθαρισμός του εξαερισμού μπορεί να γίνει όλο το εικοσιτετράωρο και επειγόντως.

Για τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού από την εταιρεία "profStroy", λαμβάνετε:

 • Ακρίβεια και αξιοπιστία του εξοπλισμού και της λειτουργίας του συστήματος.
 • Λειτουργική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (άφιξη στη θέση του ατυχήματος εντός 3 ωρών).
 • Μείωση λειτουργικών εξόδων.
 • Τέλεια εκπαιδευμένο προσωπικό (οι υπάλληλοί μας αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους κάθε 6 μήνες).
 • Μείωση του κόστους συντήρησης και εκπαίδευσης του προσωπικού της δικής του υπηρεσίας συντήρησης.
 • Εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας.
 • Ασφαλή χημικά παρασκευάσματα.
 • Όλα τα είδη υπηρεσιών και επισκευών.
Αν η μονάδα σας βρίσκεται στη Μόσχα ή στην περιοχή της Μόσχας, καλέστε τον ειδικό μας για δωρεάν διαβούλευση σχετικά με τον καθαρισμό συντήρησης και εξαερισμού ή για να λάβετε συμβουλές τηλεφωνώντας στο 730-40-75, 234-61-61.

Η συντήρηση του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού προϋποθέτει ένα ευρύ φάσμα τακτικών έργων (βλ. Πίνακα):

Μέτρηση της πίεσης εκκένωσης και αναρρόφησης, της θερμοκρασίας του ψυκτικού μέσου πριν και μετά την τροφοδοσία στον συμπιεστή, της θερμοκρασίας του υγρού ψυκτικού μέσου πριν τον τριχοειδή σωλήνα.

Ελέγξτε την απόδοση των ανεμιστήρων και την κατάσταση του ηλεκτρικού εξοπλισμού, καθώς και όλες τις απαραίτητες εργασίες πρόληψης και επιδιόρθωσης σε αυτούς τους κόμβους.

Προσαρμογή και έλεγχος των πάνελ ελέγχου από τις εργοστασιακές και τις παραμέτρους εγκατάστασης.

Ελέγξτε την κατάσταση της εξωτερικής μονάδας και εκτελέστε όλη την απαραίτητη προληπτική συντήρηση. Έλεγχος της ακεραιότητας του αγωγού φρέον, αναζήτηση πιθανών διαρροών.

Ελέγξτε την κατάσταση και τη συντήρηση του συμπυκνωτή αέρα.

Έλεγχος και αποσφαλμάτωση των τριφασικών βαλβίδων του θερμαντήρα αέρα νερού και του ψυγείου αέρα. Ελέγξτε και καθαρίστε τα φίλτρα αέρα και νερού.

Έλεγχος των υποστηρίξεων απομόνωσης κραδασμών και λειτουργίας του συστήματος αποστράγγισης, συντήρηση των υποστηριγμάτων απομόνωσης των κραδασμών και συστήματος ύδρευσης.

Ελέγξτε τη λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Έλεγχος της ευκαμψίας και της αντοχής των συνδετήρων, παρακολούθηση της κατάστασης του εναλλάκτη θερμότητας, χημικός καθαρισμός της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

Απολύμανση του συστήματος εξαερισμού

Καθαρισμός εξαερισμού (καθαρισμός αερισμού από τη σκόνη, το λίπος, την αιθάλη, το μέταλλο, το ξύλο και άλλα είδη τσιπς και συνδυασμένες μολυσματικές ουσίες)

Έλεγχος και συντήρηση ηλεκτρονικών αυτόματων συστημάτων.

Ελέγξτε και καθαρίστε τα φίλτρα. Έλεγχος της λειτουργίας του συμπυκνωτή, καθώς και η απόδοση ψύξης ή θέρμανσης των μονάδων πηνίου ανεμιστήρα. Ελέγξτε τους πίνακες ελέγχου του πηνίου ανεμιστήρα.

Εκκίνηση του συστήματος, παράδοση παραμέτρων διαβατηρίου και έλεγχος λειτουργίας ρυθμιστών, αισθητήρων, μέσων προστασίας. Σταματήστε το σύστημα και τα μέτρα για τη διατήρησή του.

Η τεχνική συντήρηση του εξαερισμού πραγματοποιείται από τους ειδικούς του ProfStroi σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας:

 • Κανόνες πυρασφάλειας 01-03
 • Κανόνες Τεχνικής Λειτουργίας Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
 • SaNPiN 2.1.3.1375-03 παρ. 6.38
 • Διάταγμα της κυβέρνησης της Μόσχας της 30.12.2003 N 1065-PP «Σχετικά με τη βελτίωση της οργάνωσης και διεξαγωγής των δραστηριοτήτων απολύμανσης, απολύμανσης και αποτοξίνωσης στους χώρους της Μόσχας» σ.3.3. Οργάνωση και διεξαγωγή καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.
 • Αριθμός παραγγελίας 107. Σχετικά με τον έλεγχο του καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.
 • Απόφαση του Υφυπουργού Υγείας για την πόλη της Μόσχας στις 27 Αυγούστου 2004. №4 "Σχετικά με την οργάνωση του ελέγχου καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού".

Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ο αέρας στις εγκαταστάσεις είναι 8-10 φορές πιο τοξικός από τον αστικό και 4-6 φορές πιο πενιχρό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο τόπος εργασίας γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος. Μην ξεχνάτε ότι σε γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις περνάμε από 9 έως 12 ώρες την ημέρα.

Το σημαντικότερο βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα μπορεί να θεωρηθεί η εξάλειψη των πηγών ρύπανσης, η πρόληψη υπερβολικής υγρασίας και ο κατάλληλος αερισμός.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Λίγοι σκέφτονται τι αναπνέουν. Τα συστήματα εξαερισμού θεωρούνται από εμάς ως υποχρεωτικά αλλά δεν απαιτούν στοιχεία συντήρησης.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα, αλλά οι ίδιοι χρειάζονται συντήρηση. Ο κύριος στόχος είναι να αφαιρεθούν οι ορατές μολυσματικές ουσίες (υγρασία, θραύσματα, σκόνη) από τα συστήματα αερισμού εξαγωγής και τροφοδοσίας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο ο αέρας δεν έρχεται σε επαφή με τις βρώμικες επιφάνειες στις οποίες συγκεντρώνονται τα βακτήρια, τα ακάρεα, οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί.

Είναι επίσης σημαντικό τα βρώμικα συστήματα εξαερισμού να μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην παροχή ρεύματος. Εξαιτίας αυτών, ο κίνδυνος διάβρωσης των μεταλλικών τμημάτων των δικτύων κοινής ωφελείας ενδέχεται να αυξηθεί. Αργά ή αργότερα θα είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν σημαντικές επισκευές εξαερισμού. Έτσι, ο καθαρισμός του εξαερισμού είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων;

Με την παρουσία σπιτιών, γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων εξαερισμού λόγω του φυσικού βυθίσματος, υπάρχει βαθμιαία μείωση τόσο της έλξης όσο και της εισαγωγής αέρα. Αργότερα υπάρχει πλήρης εμπλοκή.

Σε συστήματα με τεχνητό κίνητρο (εξοπλισμένα με ανεμιστήρα), τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η σκόνη συσσωρεύεται επιπρόσθετα και σε υγραντήρες, σχάρες, βαλβίδες, εναλλάκτες θερμότητας. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να αποτύχει λόγω του φορτίου. Και επανειλημμένα υπάρχουν καταστάσεις όπου ο πελάτης δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της βλάβης και αλλάζει τακτικά την τεχνική, κατηγορώντας τους παραγωγούς.

Μην ξεχνάτε ότι η σκόνη που συσσωρεύεται στον αγωγό είναι ένας τεράστιος κίνδυνος σε μια φωτιά. Αναφλέγεται όπως το βαμβάκι και αμέσως εξαπλώνεται σε όλο το κτίριο.

Επικίνδυνες και λιπαρές καταθέσεις. Είναι αναπόφευκτα στα συστήματα εξαερισμού των εστιατορίων, των καφετεριών, των επιχειρήσεων βιομηχανίας τροφίμων. Το λίπος όχι μόνο καίει καλά, αλλά και γίνεται θρεπτικό μέσο για μύκητες, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Γοητευμένοι από τη ροή του αέρα, ταξιδεύουν σε όλη την εγκατάσταση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατάσταση του εξαερισμού ελέγχεται όχι μόνο από τους επιθεωρητές πυρκαγιάς, αλλά και από την SES.

Ακόμα πιο επικίνδυνα είναι τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού με μερική ανακυκλοφορία. Γίνονται φορείς περισσότερων και οποιωνδήποτε λοιμώξεων. Μόλις βρεθείτε σε ένα κτίριο, τα βακτηρίδια θα πέσουν αναγκαστικά σε ένα άλλο.

Καθαρισμός αεραγωγών: διαδικασία, περιοδικότητα

Ο καθαρισμός του αερισμού πρέπει να γίνεται περιοδικά σε αντικείμενα οποιασδήποτε σκοπού. Αυτή η ανάγκη οφείλεται στο γεγονός ότι, καθώς το κτίριο είναι σε λειτουργία, τα κανάλια που παρέχουν την εισροή και την εκροή αέρα είναι σταδιακά φραγμένα. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε ειδικό εξοπλισμό και είναι απαραίτητο να ενεργήσετε παρατηρώντας την τεχνολογία. Η απρόσεκτη εργασία στην αφαίρεση του μπλοκαρίσματος στον εξαερισμό μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί η διαδικασία χωρίς να έχουν μελετηθεί οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν.

Η ανάγκη καθαρισμού των αεραγωγών

Αν στραφούμε στα υγειονομικά πρότυπα (SanPiN 2.2.4.548-96), παρακολουθεί την κατάσταση των αγωγών αερισμού και την εκτέλεση συντήρησης συνιστάται ανεξάρτητα από την ποσότητα της ρύπανσης, και με αυστηρή κανονικότητα. Αυτό πρέπει να γίνει για διάφορους λόγους:

 1. Σταδιακά μειώνει την κάθαρση στις επικοινωνίες, η οποία συνεπάγεται επιδείνωση των εργασιών της τεχνολογίας.
 2. Είναι η αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δηλ. Κ Ανεμιστήρες συστημάτων παροχής καυσαερίων αρχίσει να λειτουργεί εντατικά παρέχει το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης σε αντίξοες συνθήκες.
 3. Εάν ο καθαρισμός του εξαερισμού δεν εκτελείται σε κλειστούς χώρους συσσωρεύεται επιβλαβείς μικροοργανισμούς αρνητικό παράγοντες (αλλεργιογόνα), σκόνης και διάφορες προσμίξεις οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες εμφανίζονται μαζί με τη ροή του αέρα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της επίπτωσης της νόσου στο χώρο.
 4. Στα τοιχώματα των αεραγωγών σχηματίζονται σημαντικές αποθέσεις, οι οποίες αποτελούνται από σκόνη, ίνες, άλλες μικρές μολυσματικές ουσίες, σωματίδια λίπους. Αυτό το στρώμα είναι πυκνό και μπορεί να είναι επικίνδυνο εξαιτίας του κινδύνου πυρκαγιάς. Και είναι δύσκολο να σταματήσει η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο σύστημα επικοινωνίας. Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να υποφέρει, επειδή το μονοξείδιο του άνθρακα στις συνθήκες αυτές εξαπλώνεται εντατικά μέσω του κτιρίου μέσω των καναλιών.

Με γυμνό μάτι, είναι δύσκολο να δείτε μικρούς μολυντές που βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Με παρατεταμένη διαμονή σε δωμάτιο όπου ο εξαερισμός δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κίνδυνος ανάπτυξης των ακόλουθων παθολογικών διεργασιών αυξάνεται:

 • πονοκεφάλους;
 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
 • ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού.
 • μια αλλεργική αντίδραση.

Μέθοδοι για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού

Ο βαθμός έντασης της μόλυνσης μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετικός, λαμβάνοντας υπόψη αυτό, επιλέγεται η πλέον κατάλληλη μέθοδος για την αφαίρεση της συσσώρευσης ακαθαρσιών. Υπάρχουν 2 μέθοδοι:

 1. Μηχανικός καθαρισμός του εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η πλάκα στους τοίχους του συστήματος επικοινωνίας αφαιρείται χρησιμοποιώντας βούρτσες και εξοπλισμό, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με ακροφύσια καθαρισμού. Η δύναμη της πρόσκρουσης θα είναι διαφορετική, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δύναμη του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου καθαρισμού του εξαερισμού είναι οι περιορισμένες δυνατότητες του εξοπλισμού. Αυτό σημαίνει ότι όχι πάντα το ακροφύσιο παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε δύσκολες συνθήκες, η εναπόθεση παραμένει εν μέρει ή πλήρως στα τοιχώματα των αγωγών εξαερισμού.
 2. Εφαρμογή χημικών αντιδραστηρίων. Αυτός είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού. Χρησιμοποιείται σε αντικείμενα για διάφορους ειδικούς σκοπούς: δημόσια, οικιστικά, βιομηχανικά. Κατά τον καθαρισμό, οι ειδικές ουσίες ψεκάζονται μέσα στα κανάλια του συστήματος εξαερισμού, τα οποία αντιδρούν με τις ακαθαρσίες. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πλήρης απομάκρυνση των στρωμάτων. Αυτό δημιουργεί αφρό.

Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού γίνεται συχνά μέσω μιας τεχνολογίας που βασίζεται στην εμφύσηση του αγωγού εξαερισμού με πεπιεσμένο αέρα. Αυτό είναι ένα είδος μηχανικής μεθόδου για την αφαίρεση ρύπων. Σε αυτή την περίπτωση, τροφοδοτείται πίδακας πεπιεσμένου αέρα ουσιαστικής δύναμης στον αγωγό εξαερισμού. Κάτω από την πίεση υπάρχει αποκόλληση λιπαρών καταλοίπων.

Η χημική μέθοδος αντιπροσωπεύεται από δύο δημοφιλείς επιλογές:

 1. Κρυογονική ανατίναξη. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται ξηρός πάγος, ο οποίος πηγαίνει από στερεή σε αέρια κατάσταση, παρακάμπτοντας τη φάση του μετασχηματισμού σε υγρό.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να πλύνετε τα τοιχώματα του καναλιού με νερό.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού

Για να έχετε καλό αποτέλεσμα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρή τεχνική. Η κατάσταση των καναλιών εκτιμάται χρησιμοποιώντας ρομπότ που ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν ακόμα απομακρυσμένοι χειριστές, εξοπλισμένοι με μίνι κάμερες, οι οποίοι στερεώνονται μέσω ενός εύκαμπτου καλωδίου. Λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο εκτελείται ο καθαρισμός των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας. Για παράδειγμα, επιλέγοντας μια μηχανική μέθοδο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Χρησιμοποιείται μηχανή βούρτσας. Με την αρχή της δράσης, μοιάζει με ηλεκτρική σκούπα. Κύριες δομικές μονάδες:

 • κινητές βούρτσες.
 • σύστημα φιλτραρίσματος, περιέχει αναγκαστικά λεπτά και χονδροειδή φίλτρα.
 • ανεμιστήρας υψηλής ισχύος.
 • ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.

Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ρύπων από κυκλικούς και τετράγωνους αεραγωγούς. Δεν είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιείτε μηχανές βούρτσας, οι εύκαμπτοι άξονες έχουν το πλεονέκτημα - είναι συμπαγείς. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται για καθαρισμό μικρών δομικών στοιχείων (σωλήνες διακλάδωσης, στροφές). Οι άξονες αυτοί είναι εξοπλισμένοι με ένα συμπαγές πινέλο στο τέλος. Χαρακτηρίζονται από κινητικότητα.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών στο εσωτερικό του εξαερισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συσκευή τύπου κενού. Κατανομή συσκευών που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της δημιουργίας ακαθαρσιών χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες. Είναι όλα τα ίδια εύκαμπτους άξονες, αλλά για τη βούρτσα που προβλέπεται για την εισαγωγή του αφρού, μέσω του οποίου το επιθυμητό σημείο παραδοθεί χημικά.

Καθαρισμός του περάσματος εξαερισμού με δικές του δυνάμεις

Το πρόβλημα της μόλυνσης των αεραγωγών μπορεί να επιλυθεί μερικώς με το χέρι. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό εξοπλισμό. Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού γίνεται με τη χρήση σύρματος, μεταλλικής ράβδου ή άλλων αυτοσχέδιων μέσων, είναι επίσης κατάλληλο και ένας κλάδος από ένα δέντρο. Ακολουθία ενεργειών:

 • αποσυναρμολογήστε το προστατευτικό πλέγμα.
 • Το προετοιμασμένο εργαλείο χαμηλώνεται στον αγωγό εξαερισμού, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν παλινδρομικές κινήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν τα περισσότερα από τα μολυσματικά υλικά.
 • Στο επόμενο στάδιο, χρησιμοποιείται μια ηλεκτρική σκούπα (δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ακροφύσια).
 • Ο εύκαμπτος σωλήνας εισαγωγής αέρα χαμηλώνει στην οπή, η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και οι αγωγοί εξαερισμού καθαρίζονται.

Για να βελτιώσετε την ποιότητα της διαδικασίας, πρέπει να επαναφέρετε τον εύκαμπτο σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας. Συνιστάται η ενεργοποίησή του σε πλήρη ισχύ. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή, δεν θα είναι δυνατό να αφαιρεθεί εντελώς η μόλυνση στο εσωτερικό του εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του καθαρισμού από το λίπος

Σε συνθήκες οικιακής χρήσης, χρησιμοποιείται ένα απλό απορρυπαντικό, για παράδειγμα, για πιάτα, πιάτα. Εφαρμόζεται στη βούρτσα και οι εσωτερικές επιφάνειες επεξεργάζονται. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η έλλειψη δυνατότητας καθαρισμού ενός μεγάλου τμήματος του καναλιού του συστήματος εξαερισμού. Όλες οι ενέργειες εκτελούνται με το χέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα, αλλά η καλυμμένη περιοχή θα είναι μικρή ούτως ή άλλως.

Στην περίπτωση που δύσκολα αφαιρεθούν στρώματα λίπους στους τοίχους του αγωγού εξαερισμού, προσκαλούνται ειδικοί. Η αντιμετώπιση τέτοιων προσμείξεων μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας επαγγελματικό εξοπλισμό, για παράδειγμα, εύκαμπτους άξονες με αφρώδες ελαστικό στις βούρτσες. Η υψηλότερη απόδοση παρέχεται με την προϋπόθεση ότι τα χημικά αντιδραστήρια ψεκάζονται μέσα στον αγωγό, ικανά να συνδυαστούν με σωματίδια λίπους και να τα χωρίσουν. Στο τελευταίο στάδιο, το σύστημα επικοινωνίας καθαρίζεται με απλό απορρυπαντικό και νερό.

Απολύμανση του εξαερισμού

Αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική, καθώς ταυτόχρονα καταστρέφονται επιβλαβείς μικροοργανισμοί: ακάρεα σκόνης, βακτήρια, ιοί. Είναι ανθεκτικά στις μηχανικές και χημικές τεχνολογίες για τον καθαρισμό του εξαερισμού, αλλά σκοτώνονται υπό την επήρεια αντισηπτικών. Τα εσωτερικά εξαρτήματα της δομής κατά την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού υφίστανται επεξεργασία με ψεκασμό μιας χημικής ουσίας. Η μέθοδος άρδευσης των τοίχων με ένα διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί.

Η πολυπλοκότητα αυτής της τεχνολογίας είναι η ανάγκη διεξαγωγής της διαδικασίας μετά από εργαστηριακές εξετάσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή λύση. Διαφορετικά, ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν παρέχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Όταν τελειώσει, οι εγκαταστάσεις αερίζονται. Το απολυμαντικό διάλυμα χρησιμοποιείται σε έτοιμη μορφή, απλώνεται απευθείας μέσα στο κανάλι. Υπάρχουν κανόνες για τη χρήση τέτοιων ουσιών. Έτσι, μερικές φορές είναι απαραίτητο να σφραγιστεί η περιοχή του συστήματος εξαερισμού.

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τους γείτονες. Εάν αυτό δεν γίνει, δυο χημικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στα καθιστικά, και στη συνέχεια στους πνεύμονες των ανθρώπων που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο. Η απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την αποσυναρμολόγηση των καναλιών.

Συχνότητα καθαρισμού

Η συχνότητα της διαδικασίας εξαρτάται από το σκοπό του αντικειμένου:

 • οι αεραγωγοί διοικητικών, γραφείων και εμπορικών κτιρίων απαιτούν ετήσιο καθαρισμό των καναλιών, είναι πιο ανέφικτο να διεξάγεται συντήρηση συχνότερα.
 • βιομηχανικοί αεραγωγοί και αερισμός των προσχολικών οργανώσεων - 2 φορές το χρόνο.
 • αντικείμενα δημόσιας υγείας και δημόσιας εστίασης - μία φορά το ένα τέταρτο.

Δεν εκτελείται μόνο ο καθαρισμός των αεραγωγών - τα φίλτρα και οι γρίλιες πρέπει επίσης να απαλλάσσονται περιοδικά από τις εναποθέσεις ρύπων. Η διαδικασία αυτή εκτελείται σε μηνιαία βάση.

Παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του καθαρισμού και της απολύμανσης

Το σύστημα δοκιμάζεται μία φορά το χρόνο. Για να εκτιμηθεί πόσο καλά καθαρίστηκαν οι αεραγωγοί, γίνονται χειρισμοί:

 • οπτική επιθεώρηση των δομών ·
 • εργαστηριακές έρευνες.

Τα δείγματα λαμβάνονται από διαφορετικές θέσεις. Συνιστάται η διαδικασία να εκτελεστεί αφού οι επιφάνειες του συστήματος εξαερισμού έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί.