Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση των αεραγωγών;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής και κατασκευής, οι άνθρωποι εργάζονται στις εγκαταστάσεις όπου ζουν οι άνθρωποι, οι άνθρωποι ξεκουράζονται, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται συστηματικά η ανταλλαγή αέρα. Διεξάγονται συσκευές εξαερισμού και συστήματα διαφόρων σχεδίων. Όλα αυτά είναι ενωμένα από την ικανότητα απομάκρυνσης του στάσιμου αέρα και την παροχή φρέσκιας μερίδας καθαρού αέρα.

Οι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν ότι στα δωμάτια όπου ζουν ή εργάζονται οι άνθρωποι, υπάρχει ανταλλαγή αέρα.

Η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από έναν αριθμό παραμέτρων χώρου, από τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού. Από πολλές απόψεις, ανάλογα με τον σχεδιασμό των αγωγών, εξαρτάται και η απόδοσή τους. Για να το προσδιορίσετε με ακρίβεια, πρέπει να εξετάσετε όλες αυτές τις αποχρώσεις.

Χαρακτηριστικά αεραγωγού

Αυτά είναι ενσωματωμένα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Σωληνοειδή χιτώνια, κλαδιά, ο άξονας τοποθετημένος σε μία αποτελούν αναπόσπαστα ένα κανάλι μέσω του οποίου το ρεύμα αέρα ρέει μέσα στο προκαθορισμένη κατεύθυνση. Σε αυτή την περίπτωση, η πίεση και η έντασή του μπορούν να ρυθμιστούν.

Πίνακας συναλλαγματικών ισοτιμιών σε διαφορετικούς χώρους.

Οι ευθείες και εύκαμπτοι αγωγοί κυκλικής διατομής από γαλβανισμένο χάλυβα χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακούς και πολλούς οικιακούς χώρους. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αεροστεγανότητα και ταχύτητα ροής αέρα, μικρότερο βάρος, απλότητα εγκατάστασης, χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις με περιορισμένο χώρο συνήθως εγκαθίστανται ορθογώνιοι αγωγοί. Η τεχνολογία της παραγωγής τους είναι πιο έντονη από την εργασία, καθώς οι κατασκευές ενός τέτοιου τμήματος αποτελούνται από διάφορα μέρη συναρμολόγησης. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ορθογώνιων αγωγών είναι ότι χρειάζονται μικρότερο χώρο.

Επιπλέον, είναι ευκολότερο να συναρμολογηθούν σε μια πολύπλοκη διάταξη, για παράδειγμα, με χαμηλά ταβάνια. Η απόδοση των ορθογώνιων κατασκευών είναι μεγαλύτερη από αυτή των στρογγυλών. Ένας τετράγωνος ή ορθογώνιος αγωγός μπορεί να αντικαταστήσει δύο στρογγυλά. Με μεγάλη χωρητικότητα αέρα, τα στοιχεία χάλυβα καταλαμβάνουν χαμηλότερο ύψος, το οποίο είναι σημαντικό όταν υπάρχουν ψευδοροφές.

Υπολογισμός της συνολικής ανταλλαγής αέρα

Ο τύπος για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα με πολλαπλότητα.

Κατά τον ορισμό του είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε πρώτα απ 'όλα σε ποιο τύπο χώρου και στις διαστάσεις του. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα ποικίλει σημαντικά σε οικιακούς, γραφικούς, βιομηχανικούς χώρους. Εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των ανθρώπων και τον χρόνο κατά τον οποίο βρίσκονται σε αυτά.

Επιπλέον, ο υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από την ισχύ του ανεμιστήρα και την πίεση αέρα που δημιουργεί. τη διάμετρο των αγωγών και την έκτασή τους. Η παρουσία ανακυκλοφορίας, ανάκτησης, εξαερισμού και εξαερισμού ή κλιματισμού.

Για να εξοπλιστείτε σωστά το σύστημα εξαερισμού, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποια είναι η ανάγκη για ένα δωμάτιο σε πλήρη ανταλλαγή αέρα για 1 ώρα. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται οι αποκαλούμενες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυτοί οι μόνιμοι δείκτες καθορίζονται ως αποτέλεσμα της έρευνας και αντιστοιχούν σε διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων.

Για παράδειγμα, η συναλλαγματική ισοτιμία για 1 m² της αποθήκης είναι 1 m³ ανά ώρα. καθιστικό - 3 m³ / h; κελάρι - 4-6 m³ / h; κουζίνες - 6-8 m³ / h; τουαλέτα - 8-10 m³ / h. Εάν παίρνετε μεγάλα δωμάτια, τότε αυτά τα στοιχεία είναι: για το σούπερ μάρκετ - 1,5-3 m3 ανά άτομο? σχολική τάξη - 3-8 m³. καφέ, εστιατόριο - 8-11 m³; συνεδριακός κινηματογράφος ή αίθουσα θεάτρου - 20-40 m³.

Για τους υπολογισμούς, ο τύπος είναι:

όπου L είναι ο όγκος του αέρα για την ολική ανταλλαγή αέρα (m³ / h). V - όγκος του δωματίου (m³); Kr είναι ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα. Ο όγκος του δωματίου προσδιορίζεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος του σε μέτρα. Ο δείκτης της συναλλαγματικής ισοτιμίας αέρα επιλέγεται από τους αντίστοιχους πίνακες.

Πίνακας χωρητικότητας αγωγού υπολογισμού.

Ένας παρόμοιος υπολογισμός μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έναν άλλο τύπο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα πρότυπα αέρα για 1 άτομο:

όπου L είναι ο όγκος του αέρα για την ολική ανταλλαγή αέρα (m³ / h). L1 - ο κανονικός αριθμός για 1 άτομο. NL - ο αριθμός των ατόμων στην αίθουσα.

Τα πρότυπα αέρα για 1 άτομο είναι τα εξής: 20 m³ / h - με χαμηλή φυσική κινητικότητα. 45 m³ / h - με ήπια σωματική δραστηριότητα. 60 m³ / h - με έντονη σωματική άσκηση.

Προκαταρκτικοί υπολογισμοί και επιλογή εξοπλισμού

Τι άλλο είναι σημαντικό να μην χάσετε την όραση; Πώς θα γίνει η ανταλλαγή αέρα: μέσω του συστήματος αεραγωγών μέσω ανεμιστήρα αγωγών ή φυγοκεντρικού σαλιγκαριού; Ποιες είναι οι πτώσεις πίεσης (βλέπε πίνακα) σε κάθε μετρητή λειτουργίας του αγωγού; Η περαιτέρω επιλογή του εξοπλισμού εξαρτάται από αυτό.

Η παροχή του αγωγού εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο και η απώλεια πίεσης στον αγωγό βασίζεται στην ολική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

Έτσι, με έναν όγκο ανταλλαγής αέρα 1000 m³ / h, μια διάμετρος των 200 mm είναι αρκετά κατάλληλη. Εάν ο αγωγός είναι μακρύς, τότε συνιστάται να είναι ευρύτερη - 250 mm. Τότε η αντίσταση ολόκληρου του συστήματος και η απώλεια της απόδοσης του εξοπλισμού θα είναι λιγότερες.

Υπολογίστε τις παραμέτρους του αγωγού εξαερισμού επιλέγοντας τους ανεμιστήρες καναλιών βάσει της απόδοσής τους. Μετά από όλα, το ίδιο αγωγό όταν εργάζεστε με διαφορετικό εξοπλισμό έχει διαφορετική απόδοση.

Για παράδειγμα, ένας αγωγός αέρα με διάμετρο 200 mm επιλέγεται για την κεντρική γραμμή. Η απόδοση των ανεμιστήρων αυτής της διαμέτρου κυμαίνεται από 800 έως 1100 m³ / h. Κατά συνέπεια, η μέση χωρητικότητα του καναλιού θα είναι 1000 m³ / h. Εάν χρησιμοποιείτε σαλιγκάρι - περίπου 1800 m³ / h, και εάν εγκαταστήσετε έναν αξονικό ανεμιστήρα - μόνο 300 m³ / h.

Φυσικά, η απόδοση της εθνικής οδού εξαρτάται από το μήκος της, τον αριθμό των κλάδων, τις στροφές και την αντίσταση των πλεγμάτων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την απόδοση του συστήματος, πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη στις ανοχές για τον υπολογισμό του αγωγού αερισμού.

Όλα σχετικά με τις σχάρες αερισμού και τους διανομείς αέρα

Ο εξοπλισμός εξαερισμού αποτελείται από τα κύρια και βοηθητικά στοιχεία, τα οποία συλλογικά πραγματοποιούν ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, τα συστήματα εξαερισμού, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκα είναι αυτά, δρουν κρυφά από τους ανθρώπους στην αίθουσα. Η λειτουργία του συστήματος δίνεται συνήθως από ελαφρύ θόρυβο από τους ανεμιστήρες ή από στροβιλισμό σε σύνθετα τμήματα των αεραγωγών. Τα βοηθητικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού, με εμφανή διακριτικότητα και έλλειψη σοβαρής επιρροής στο μικροκλίμα της αίθουσας, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διανομή και τον έλεγχο των ροών του αέρα. Συχνότερα, το μόνο ορατό μέρος του συστήματος είναι μια σχάρα αερισμού, η συσκευή της οποίας είναι αρκετά απλή, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία της.

Γρίλια εξαερισμού

DSP Diffusers

Πλέγματα AMN, AMP, ADN, ADR

Πλέγμα αδρανειακής AGS

Εξωτερικές σχάρες ΑΡΝ

Διασπορείς APN, APR

Σχάρες

Οποιοσδήποτε αγωγός αέρα ή εξαερισμός είναι διακοσμημένος με μια μάσκα αερισμού. Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα καθαρά διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν το είδος της αξιοπρεπούς ανοίγματα, γρίλιες για εξαερισμό απέκτησε γρήγορα πολλές πρόσθετες λειτουργίες, γιατί έρχονται να διαδραματίσουν έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, η διακοσμητικό στοιχείο δεν αποκλείεται, από την άλλη πλευρά, παράλληλα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων εργασίας αυξάνεται και η αισθητική συνιστώσα. Ο συνηθισμένος τόπος εγκατάστασης - το τέλος του αγωγού, μερικές φορές - ο σχεδιασμός του ανοίγματος του αεραγωγού, περνώντας μέσα στο δωμάτιο. Η παρουσία αυτού του στοιχείου καθιστά τον εξαερισμό καθαρό, το άνοιγμα καλύπτεται, η εσωτερική του επιφάνεια δεν είναι ορατή.

Διορισμός

Οι γρίλιες εξαερισμού εκτελούν διάφορες λειτουργίες:

Τύποι πλεγμάτων εξαερισμού

Για να εκτελεστούν ορισμένες ενέργειες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι σχάρων σε κάθε άνοιγμα των αεραγωγών. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με την εργασία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω τύποι σχάρων:


Μία από τις ποικιλίες είναι η μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα (ή αδρανειακή). Οι πλάκες αλλάζουν τη θέση τους όταν εκτίθενται σε πίδακα αέρα, χαλαρώνοντας ελεύθερα χωρίς τη ροή. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την κοπή της ροής προς την αντίθετη κατεύθυνση, επειδή δεν μπορεί να ανοίξει τις πλάκες διόδου αέρα. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να διακόψετε αυτόματα τις περιττές ροές, εξαλείφοντας την εισροή αναλωμένου ή μολυσμένου αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με το σκοπό του πλέγματος υπάρχουν:


Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι κατά κανόνα εγκατεστημένες στο αέτωμα του κτιρίου και απαιτούν αυξημένη αντοχή, καθώς αντιμετωπίζουν διαρκώς την επίδραση θερμοκρασιών, υγρασίας και διαφόρων μηχανικών φορτίων. Για να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα και η αντοχή του στοιχείου, επιλέγονται πλέγματα εξαερισμού μεταλλικού τύπου με αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι γρίλιες αερισμού αλουμινίου φαίνονται πιο αραιές από το χάλυβα, αλλά είναι κάπως κατώτερες σε αντοχή και ανθεκτικότητα. Για εγκατάσταση σε δύσκολα σημεία - σε ύψος, σε στενά μέρη κ.λπ. - Πρέπει να επιλέγονται δείγματα χάλυβα.

Έλεγχος ροής

Μία από τις σημαντικές λειτουργίες των πλεγμάτων εξαερισμού είναι η δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα. Μεταβάλλοντας τη γωνία των πλακών, μπορείτε να πάρετε τις απαιτούμενες παραμέτρους του πίδακα αέρα, κατευθύνετε τη ροή στην επιθυμητή κατεύθυνση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική. Για παράδειγμα, εάν προσανατολίζετε τον πίδακα κατά μήκος παραθύρων ή υαλοπίνακες, μπορείτε να εξουδετερώσετε την ομίχλη ή τον παγετό.

Η ρύθμιση της απόδοσης του ανοίγματος είναι μια σημαντική λειτουργία που σας επιτρέπει να μειώσετε ή να αυξήσετε τον αυλό του καναλιού, αλλάζοντας έτσι την ένταση ή την ροή αέρα του δωματίου. Τα αδρανειακά σχάρες λειτουργούν ως βαλβίδα που δεν επιτρέπει ροή προς την αντίθετη κατεύθυνση και ανοίγει κάτω από την πίεση αέρα στις πλάκες. Στα πλέγματα, οι πλάκες έχουν τη μορφή γωνιών διατεταγμένων παράλληλα. Η ροή του αέρα αναγκάζεται γύρω από αυτά, χάνοντας την ενέργεια και την ταχύτητά τους. Οι συμβατικές ρυθμιζόμενες γρίλιες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την κλίση των πλακών αυτόματα ή χειροκίνητα, αλλάζοντας τις παραμέτρους ροής. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πιο αποτελεσματικός, καθώς σας επιτρέπει να αντιδράτε ευέλικτα στις αλλαγές των χαρακτηριστικών του αεριωθούμενου αέρα.

Λειτουργία και συντήρηση

Οι γρίλιες εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στη σταθερή έκδοση πρακτικά δεν απαιτούν συντήρηση. Δείγματα με μια μικρή διάτρηση ή πλέγμα φραγμένο με σκόνη πολύ γρήγορα και τα μικρά σωματίδια, σταματώντας για να περάσει αέρα, αναγκάζοντάς τους να περιοδικά καθαρά ή να αλλάξετε το δίχτυ. Ειδικά αυτό ισχύει για εσωτερικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε χώρους με μεγάλη ποσότητα σκόνης, για παράδειγμα, κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις, κουζίνες, αποδυτήρια κλπ. Η αδυναμία χρήσης του πλέγματος θα οδηγήσει σε σταδιακή απόφραξη του αγωγού, ο οποίος είναι γεμάτος σοβαρή επισκευή.

Οι μάσκες εξαερισμού είναι απαραίτητο στοιχείο του συστήματος, εκπληρώνουν, αν και βοηθητικές αλλά αρκετά σημαντικές εργασίες. Ο σχεδιασμός των ανοιγμάτων, η προστασία από τα τρωκτικά και τα πτηνά, η απόκτηση ξένων αντικειμένων, το χιόνι και το νερό - είναι πολύ υπεύθυνες λειτουργίες. ρύθμιση της ροής και τζετ διακοπής λάθος κατεύθυνση δίνει πιο οργανωμένη ανταλλαγή αέρα, διανομή ροών σε εσωτερικούς χώρους ή να διατηρήσουν μια βέλτιστη μικροκλίμα στο κτίριο.

Οι δυνατότητες και η ποικιλία των λειτουργιών που πραγματοποιήθηκαν προκάλεσαν την εμφάνιση πολλών τύπων και τύπων σχάρων, ειδικευμένων σε ορισμένες θέσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις εργασίες τους.

Υπολογισμός της απόδοσης του αγωγού εξαερισμού;

Πείτε μου, pzhlsta, πώς μπορώ να υπολογίσω το εύρος ζώνης του καναλιού, ανάλογα με την περιοχή του τμήματος και το μήκος του αγωγού (κατά προτίμηση σε κυβικά μέτρα ανά μονάδα χρόνου); και πώς θα επηρεαστούν οι στροφές των 90 μοιρών του αγωγού εξαερισμού από αυτό το πολύ εύρος ζώνης;

Κρίνοντας από την ερώτησή σας, οι βασικές γνώσεις είναι μηδενικές. Ως εκ τούτου, συμβουλές: Μην βασανίζεστε τον εαυτό σας και τους άλλους.
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σε αυτόν τον τομέα (HVAC), επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες. Όχι στο Gadyukino είσαι. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν τον τομέα (HVAC) - στη βιβλιογραφία προφίλ. Ζητήστε την κατάλληλη ερώτηση - πάρετε μια επαρκή απάντηση.
Και για να διδάξει μια άλγεβρα πρώτης βαθμολογίας δεν είναι λογική. Πρώτον, ο πίνακας πολλαπλασιασμού.

σε%, mal)
αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι! %)

* πήγε να μάθει τον πίνακα πολλαπλασιασμού *

S είναι η επιφάνεια διατομής σε m2,
V είναι η ταχύτητα ροής σε m / s,
Το Q είναι το αποτέλεσμα σε m3 / ώρα.

Το μήκος και οι στροφές θα προσθέσουν πίεση στον ανεμιστήρα (πίεση καναλιού). Τα ακριβή στοιχεία δεν γνωρίζουν - πρέπει να δούμε. Στη συνέχεια εξετάζουν το διάγραμμα στο διαβατήριο του ανεμιστήρα πόσο θα μειωθεί η απόδοσή του ανάλογα με την πίεση.

chipmunk έγραψε:
Τα ακριβή στοιχεία δεν γνωρίζουν - πρέπει να δούμε.

Εδώ μπορείτε να βρείτε. Μόνο εκεί χωρίς ένα μπουκάλι δεν θα καταλάβετε.

chipmunk έγραψε:
Q = S * V * 3600,

S είναι η επιφάνεια διατομής σε m2,
V είναι η ταχύτητα ροής σε m / s,
Το Q είναι το αποτέλεσμα σε m3 / ώρα.

Το μήκος και οι στροφές θα προσθέσουν πίεση στον ανεμιστήρα (πίεση καναλιού). Τα ακριβή στοιχεία δεν γνωρίζουν - πρέπει να δούμε. Στη συνέχεια εξετάζουν το διάγραμμα στο διαβατήριο του ανεμιστήρα πόσο θα μειωθεί η απόδοσή του ανάλογα με την πίεση.

καλά, προφανώς, δεν είναι πραγματικά "bandwidth". έτσι υπολογίζουμε την ποσότητα ροής αέρα στην τρέχουσα στιγμή, με γνωστό ρυθμό ροής. και δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η ταχύτητα σε ένα προκαθορισμένο τμήμα του καναλιού έχει μια γραμμική εξάρτηση μόνο με την ισχύ του ανεμιστήρα (δηλ, για παράδειγμα, το τμήμα εισροής με ένα 1 τετραγωνικό χιλιοστό δεν θα χάσει, για παράδειγμα, 300 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα).
αλλά κατά πάσα πιθανότητα έβαλα εσφαλμένα την ερώτηση, όπως μου επεσήμανε ευγενικά στη δεύτερη θέση για τον γκουρού vitex73%). έτσι ο «πρώτος γκρέιντερ» παραφράζει την ερώτησή του: πώς να υπολογίσετε την διατομή του καναλιού εισροής έτσι ώστε σε μια γνωστή ονομαστική ισχύ ανεμιστήρα στην κουκούλα, μην δημιουργείτε υπερφόρτωση σε αυτό;

Ο Μακεδόνας έγραψε:
Εδώ μπορείτε να βρείτε. Μόνο εκεί χωρίς ένα μπουκάλι δεν θα καταλάβετε.

Εδώ για αυτό σας ευχαριστώ ;-)

boatswain έγραψε:
πώς να υπολογίσετε την διατομή του καναλιού εισροής έτσι ώστε σε μια γνωστή ονομαστική ισχύ ανεμιστήρα στην εξάτμιση να μην δημιουργούν υπερφόρτωση σε αυτό;

Και τι εννοείτε υπερφορτώντας τον "ανεμιστήρα στην κουκούλα";

Μην προσβάλλετε. Δεν χαίρομαι από την υπεροχή μου στην κατανόηση αυτού του θέματος. Σπούδασα επίσης, σπουδάζω και θα μελετήσω. Αλλά θυμάμαι καλά πώς οι ανεπιφύλακτες εξηγήσεις μπορούν να επιδεινώσουν τις δυσκολίες με την αντίληψη του θέματος. Και για να μπορέσουν, ακόμη και σωστές εξηγήσεις να βοηθήσουν, πρέπει να έχετε δικά σας ορυχεία. βασικές γνώσεις στο θέμα ενδιαφέροντος.

boatswain έγραψε:
γνωστή ονομαστική ισχύ ανεμιστήρα

Αυτό, για παράδειγμα, δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί χρειάζεστε αυτό;
Εδώ είναι ο αριθμός τηλεφώνου μου. 0932617835 Κλήση.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Εδώ είναι ο αριθμός τηλεφώνου μου

Σύνθετα τεχνικά ερωτήματα (και για τον αρχάριο είναι πολύπλοκα στο κουτί) είναι σχεδόν αδύνατο να λυθεί μέσω τηλεφώνου. Το Διαδίκτυο είναι καλύτερο (η προσωπική επικοινωνία παραμένει πίσω από τις αγκύλες). Μπορείτε να γράψετε και, το σημαντικότερο, να σχεδιάσετε. Παρεμπιπτόντως, για αυτό το λόγο (και όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο) δεν σας τηλεφώνηκα, παρόλο που το προσφέρατε δύο φορές.

Ο Μακεδόνας έγραψε:
είναι σχεδόν αδύνατο να αποφασίσετε τηλεφωνικά.

Αυτή είναι η προσωπική σας γνώμη.. Και είναι λάθος, σας διαβεβαιώνω.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Αυτή είναι η προσωπική σας γνώμη

Φυσικά, δική μου, δεν υποστηρίζω.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Και είναι λάθος, σας διαβεβαιώνω.

Αυτή είναι η προσωπική σας γνώμη.

Εάν είναι σοβαρό, η "γνώμη μου" δεν σχηματίστηκε "από το κόλπο-συρρίκνωση", αλλά βάσει της εμπειρίας της ζωής. Αν και, σε κάποιον, ίσως ο υπαινιγμός είναι άφθονος, όχι ότι υπάρχει μια τηλεφωνική συνομιλία. Εσείς ο ίδιος έγραψε σήμερα το πρωί ότι δεν θα πρέπει να εξηγήσει πρώτη τάξη δημοτικού άλγεβρα, αν δεν γνωρίζετε τον πίνακα πολλαπλασιασμού, αλλά τώρα έχουν αποφασίσει ότι το τηλέφωνο μπορείτε να διδάξει άλγεβρα;

P.S. Τίποτα προσωπικό.

Σας έγραψα 2 προσφορές στις 22.00. Από εσάς έχετε λάβει μια απάντηση στις 22.16.. Πέντε-έξη προτάσεις σε 16 λεπτά. Είναι κολοσσιαίο. Η ωφέλιμη χωρητικότητα του χρόνου είναι "πάνω από την οροφή".. Εμείς "..εε ωμόμ.." μιλούσαν για μισή ώρα. Πόσο απαιτείται για σοβαρή συζήτηση στη μορφή "ερώτηση-απάντηση";

vitex73, μια λανθασμένη σύγκριση, αν είναι σύντομη.

Λοιπόν, έχω μια συγκεκριμένη ερώτηση. Ποια είναι η βέλτιστη ταχύτητα του αέρα για τον υπολογισμό της διατομής του σχάρου;

Ο Μακεδόνας έγραψε:
λανθασμένη σύγκριση, είναι σύντομη

Αυτή είναι μια λέξη των λέξεων που έχουν ήδη.
Θα το εξηγήσω διαφορετικά.

Ο Μακεδόνας έγραψε:
Ποια είναι η βέλτιστη ταχύτητα του αέρα για τον υπολογισμό της διατομής του σχάρου;

Δεν δέχομαι κανένα.
Και για να σας εξηγήσω γιατί, χρειάζεστε τουλάχιστον δώδεκα προτάσεις, ακόμα και με αναφορές..
Αλλά αυτό δεν θα κάνω.. Υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου.

Ο Μακεδόνας έγραψε:
Ποια είναι η βέλτιστη ταχύτητα του αέρα για τον υπολογισμό της διατομής του σχάρου;

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ για την οργάνωση της ανταλλαγής αερίων στα διαμερίσματα του πολυώροφου οικισμού TR ABOK-4-2004

Αυτές είναι μόνο συστάσεις. Αλλά αυτές οι συστάσεις βασίζονται στους ισχύοντες κανόνες. Φυσικά, η "Σύσταση" δεν βρίσκεται στην κατάσταση "Κανονισμοί", αλλά σε αυτές είναι συστάσεις
.
6.11. Οι πόρτες των κουζινών, των λουτρών, των τουαλετών και των χώρων χρησιμότητας πρέπει να έχουν υποσκάψεις ή σχάρες για την εισαγωγή αέρα από σαλόνια. Η ταχύτητα του αέρα στις εγκοπές των θυρών ή στα πλέγματα κατά κανόνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,3 m / s.

Δεν θυμάμαι σε ποιο έγγραφο γνώρισα τον αριθμό σε 1m / sec. Συνήθως χρησιμοποιείται

P.S. μόνο στην περίπτωση του τμήματος 2 των συστάσεων.

2.1. Αυτές οι τεχνικές συστάσεις ισχύουν για το σχεδιασμό φυσικών και μηχανικών συστημάτων εξαερισμού για νεόδμητες και ανακατασκευασμένες κατοικίες και οικιστικά κτίρια πολλαπλών χρήσεων.
2.2. Συστάσεις που αναπτύχθηκε στην ανάπτυξη των SNIP 2.04.05-91 * «θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού» (εκδ. 2003), SNIP 2.08.01-89 * «Οικιστικά κτίρια» MGSN 3.01-01 «Οικιστικά κτίρια».
Κατά τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά διαμερίσματα, πρέπει να γίνεται αναφορά στα ισχύοντα κανονιστικά έγγραφα στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και στις διατάξεις αυτών των τεχνικών συστάσεων.
2.3. Συστάσεις ισχύουν για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού διαμέρισμα, στο οποίο η αντίσταση στην διαπερατότητα του αέρα από τα παράθυρα, μπαλκονόπορτες, πόρτες εισόδου στις πόρτες του διαμερίσματος και τα ορυχεία καταπακτές επικοινωνιών πληροί τις απαιτήσεις απόκομμα 23-02-2003 «Θερμική προστασία των κτιρίων».

Αυτά είναι τα έγγραφα στα οποία θα πρέπει να αναζητήσετε την πηγή

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

boatswain έγραψε:
πώς να υπολογίσετε την διατομή του καναλιού εισροή έτσι ώστε σε μια γνωστή ονομαστική έξοδο ανεμιστήρα στην κουκούλα, μην δημιουργείτε υπερφόρτωση σε αυτό;

Τι πρέπει λοιπόν να πάρουμε; Αγωγός ανεμιστήρα με ανεμιστήρα. Ή δωρεάν κανάλι παροχής;
Αν μιλάμε για τέντωμα, παίρνουμε τον όγκο του αφαιρεθέντος αέρα, διαιρούμε με την ταχύτητα ροής (5-6 m / s) - λαμβάνουμε την διατομή του καναλιού. Θεωρούμε την αντίσταση και επιλέγουμε τον ανεμιστήρα από την καμπύλη πίεσης-παροχής. Κάπως έτσι. Νομίζω ότι ο αέρας τροφοδοσίας είναι επίσης, μόνο ως μια "ελεύθερη" καταμέτρηση των εισροών, μέχρι να ξέρω.

Kim έγραψε:
Δεν θυμάμαι σε ποιο έγγραφο γνώρισα τον αριθμό σε 1m / sec. Συνήθως χρησιμοποιείται

Εντάξει, senks, θα το πάρω κι αυτό.

Ο Μακεδόνας έγραψε:
Εντάξει, senks, θα το πάρω κι αυτό.

Ναι, μπορείτε να πάρετε οποιεσδήποτε. Πώς να επιτύχετε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου μεγέθους; Και τι γίνεται με το δίκτυο.
Προσπαθήστε τουλάχιστον τουλάχιστον την ίδια ταχύτητα στα κανάλια. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Προσέξτε τουλάχιστον τουλάχιστον την ίδια ταχύτητα στα κανάλια.

Λυπούμαστε, μην στέλνετε αμέσως στη μελέτη "Αλφάβητα".
Ένα πολύ μεγάλο αίτημα, αν όχι δύσκολο, διευκρινίστε σε ποια κανάλια "η ταχύτητα θα πρέπει να είναι περίπου η ίδια". Όπως σε μια μάσκα. Ή να διορθώσω αν δεν καταλαβαίνω.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Ναι, μπορείτε να πάρετε οποιεσδήποτε. Πώς μπορεί να επιτευχθεί η υλοποίηση ενός σχεδίου μεγέθους;

Ο στόχος δεν είναι να επιτευχθεί μια ταχύτητα 1 m / s στη μονάδα μεταφοράς, και να λάβει μια τέτοια ενότητα που στο μέγιστο το κεφάλι pritochki αυτό που λέμε «όχι ρύγχος» στα πόδια, σχάρα κάτι που θα είναι κατά κύριο λόγο στο κάτω μέρος.

Ας πούμε ότι η μέγιστη πίεση των 600 m3 / ώρα, δεν λειτουργούν πλέον, ο εξοπλισμός (και το δίκτυο) δεν επιτρέπει, και estesstvenno τρόπο ώστε πολλοί απλοί αέρα δεν φυσήξει μέσα από το διαμέρισμα. Φυσικά, η περίπτωση όπου όλα τα παράθυρα είναι ανοιχτά δεν θεωρείται. Υπάρχουν 2 ταυτόσημα ventkanala εξάτμισης είναι τόσο κανονική, επίπεδη άποψη αεροστεγή παράθυρα κλειστά, αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η εισροή θα αφήσει αυτές τις 2 ventkanala, γρίλιες τοποθετείται και ρυθμίζεται έτσι ώστε κάθε ventkanal καυσαερίων αντιπροσώπευαν 300 m3 / h. Η διατομή των αγωγών αέρα 16h17 cm, στη συνέχεια στους 300 κύβους, ταχύτητα σ 'αυτό είναι περίπου 3 m / s. Εάν το zagudit, μπορείτε να μειώσετε την κεφαλή (πτερύγιο, ανεμιστήρα, γρίλιες). Μπορείτε, βέβαια, και η διατομή της υπερχείλισης τρίψιμο κάνει το ίδιο, γι 'αυτό ήταν επίσης μια ταχύτητα 3 m / s, αλλά γιατί; Είναι καλύτερα να κάνουμε ένα μεγαλύτερο τμήμα, εντός εύλογων ορίων, φυσικά, όσο το επιτρέπει ο "σχεδιασμός".

Kim,
Ανταπόκριση, Κιμ. Και πώς μετράτε την ταχύτητα στη μάσκα;

Kim,
Διαβάστε τη δημοσίευση 20 από την MACEDONIAN.. Και γράφω ένα addendum για σας.. Αφήστε να επεξεργαστείτε το προηγούμενο μήνυμα.
Σημείωση: ένα άτομο σχεδιάζει ένα ρυθμό τροφοδοσίας 600 κυβικών μέτρων. σε δύο σημεία. ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. Και ενώ ανησυχεί για την ταχύτητα στα μπαρ. Ίσως σχεδιάζετε και αυτό τον τρόπο.
Και σχεδιάζω ένα κομμάτι. για ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΣΤΟΥΣ / ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ 3.5-3.8m / s / κορμός /, 1.5-2m / s / διανομή.
Αν απαιτείται για μια υπόθεση / για κάποιο λόγο / ισχύουν περισσότερα από 80-90 κυβικά μέτρα, θα αυξήσω τον αριθμό των σημείων διανομής.
Και τώρα εξηγήστε μου, γιατί σε τέτοιες ταχύτητες στη διανομή / κατά μέσο όρο αποδίδει 1,3-1,6 m / s στο κανάλι / φορτωμένα προβλήματα των σχάρων; Πήρα 0,8 τμήματα - και στις "κυρίες".

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Σημείωση: ένα άτομο σχεδιάζει ένα ρυθμό τροφοδοσίας 600 κυβικών μέτρων. σε δύο σημεία!

Δύο σημεία έλξης, όχι δύο σημεία εισροής. Οι βαλβίδες διανομής αέρα θα είναι 4 σε 3 δωμάτια.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Και σχεδιάζω ένα κομμάτι. για ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΣΤΟΥΣ / ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ 3.5-3.8m / s / κορμός /, 1.5-2m / s / διανομή.

Πήρα τον αυτοκινητόδρομο (αν και τι κόλαση στο διαμέρισμα, με δύο κλαδιά 7-8 m) 4-5 m / s, στην έξοδο των πλεγμάτων 1-2 m / s.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Και τώρα εξηγήστε μου, γιατί σε τέτοιες ταχύτητες στη διανομή / κατά μέσο όρο αποδίδει 1,3-1,6 m / s στο κανάλι / φορτωμένα προβλήματα των σχάρων;

Έχω ένα φίλο έκανε πρόσφατα μια τρύπα στον τοίχο μπάνιο, κοντά στην πόρτα, 150 mm σε διάμετρο και καταγγέλλει ότι άβολα να κάνουν ένα μπάνιο, «φυσώντας», έρχεται σε μια εποχή των θεραπειών νερό για να κλείσει την τρύπα. Δεν έχει εξαερισμό εφοδιασμού, με την έννοια της αναγκαστικής, δεν υπάρχει ανεμιστήρας εξάτμισης, είδε μόνο κάποιον που έχει μια τέτοια «τρύπα» και αντιγράφηκε ο ίδιος χωρίς σκέψη, «ώστε να μην υπάρχει υγρασία».

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Πήρα 0,8 τμήματα - και στις "κυρίες".

Και από ό, τι η μέθοδος σας είναι "καλύτερη" από ό, τι αν μετρήσετε την διατομή, δεδομένης της ταχύτητας του αέρα; Αυτό, δίνει κάθε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξοικονόμηση κάτι: χρόνος, χρήματα, πόροι;

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Και σχεδιάζω ένα κομμάτι. για ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΣΤΟΥΣ / ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ 3.5-3.8m / s / κορμός /, 1.5-2m / s / διανομή.

Συμφωνώ με το 100%. Η μόνη ταχύτητα στην εθνική οδό που παίρνω λίγο διαφορετική -

 • για συσκευές χαμηλής πίεσης, όπως κλιματιστικά καναλιών - προχωρώ από την ταχύτητα στο κύριο 3-3,5 m / s
 • για "κανονικό" εξοπλισμό εξαερισμού - Προχωρώ συνήθως από ταχύτητα 5 m / s (αυτό ισχύει για διαμερίσματα, σπίτια)
  Λοιπόν, στη σχάρα - μια ταχύτητα όπως είπατε ότι χρησιμοποιώ για τις μάσκες εξαγωγής και για τη διανομή - όχι μεγαλύτερη από 1,5 m / s
  Όσο για την ίδια την αρχή, επαναλαμβάνω, συμφωνώ μαζί σας

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Αν απαιτείται για μια υπόθεση / για κάποιο λόγο / ισχύουν περισσότερα από 80-90 κυβικά μέτρα, θα αυξήσω τον αριθμό των σημείων διανομής.

Εδώ, το ίδιο και με εσάς συμφωνώ με το 100% - αυτό είναι σωστό και αυτό πρέπει να αναζητηθεί. Αλλά, δεν θα το πω, tk. Δεν ξέρω πώς, πού και σε ποιον σχεδιάζετε, αλλά στην περιοχή μας υπάρχει ένα τέτοιο απωθητικό ζώο, το οποίο ονομάζεται "σχεδιαστής". Μάλλον έχετε λιγότερους απ 'αυτούς. Έτσι, αυτό το ζώο, αν λέει "nazzzyayayaya" - σημαίνει "δεν μπορεί" να εφαρμόσει πολλά πλέγματα. Εδώ, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο μία μεγαλύτερη σχάρα. Και δεν μπορείτε να πάτε οπουδήποτε, πρέπει να είναι "όμορφο και, ταυτόχρονα, όλα λειτουργούν"
Για παράδειγμα, πριν από το νέο έτος έκανα καλωδίωση σε ένα ελίτ κατάστημα. Ολόκληρος ο σχεδιασμός του δικτύου αυτών των καταστημάτων είναι καταχωρημένος στο "επίπεδο μάρκας και επωνυμίας". Ολόκληρο το εσωτερικό των καταστημάτων σε όλες τις χώρες όπου αυτή η μάρκα λειτουργεί σε ένα στυλ σχεδιασμού και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. το πλέγμα στην οροφή διευθετήθηκε έτσι ώστε ο τόπος εγκατάστασης των απαιτήσεων να μην ήταν. Και υπήρχαν μόνο 3 σχόλια - ήταν απαραίτητο για να μετακινήσετε το 3 πλέγμα σε ορισμένες πτυχές σε :. Ελάχιστο - 0,5 εκατοστά και το μέγιστο - 3 εκατοστά σε σχέδια έπρεπε να κινηθεί, δεν μπορεί να ξεφύγει, τα σχόλια έχουν σχόλια

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Και τώρα εξηγήστε μου, γιατί σε τέτοιες ταχύτητες στη διανομή / κατά μέσο όρο αποδίδει 1,3-1,6 m / s στο κανάλι / φορτωμένα προβλήματα των σχάρων; Πήρα 0,8 τμήματα - και στις "κυρίες".

Πώς να υπολογίσετε τον φυσικό εξαερισμό των χώρων ενός διαμερίσματος

Το καθήκον της οργανωμένης ανταλλαγής αέρα σε δωμάτια σε διαμέρισμα ή διαμέρισμα είναι η απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας και των απαερίων, αντικαθιστώντας το με καθαρό αέρα. Κατά συνέπεια, για την συσκευή εξαγωγής και εισροής είναι απαραίτητο να καθοριστεί η ποσότητα των αέριων μαζών που πρέπει να αφαιρεθούν - να υπολογιστεί ο εξαερισμός ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο. Οι μέθοδοι υπολογισμού και οι ρυθμοί ροής αέρα λαμβάνονται αποκλειστικά σύμφωνα με το SNiP.

Υγειονομικές απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων

Η ελάχιστη ποσότητα αέρα που παρέχεται και αφαιρείται από τους χώρους εξοχικών σπιτιών από το σύστημα εξαερισμού ρυθμίζεται από δύο βασικά έγγραφα:

 1. "Κατοικίες πολυκατοικιών" - SNiP 31-01-2003, σημείο 9.
 2. "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" - SP 60.13330.2012, υποχρεωτικό Παράρτημα "K".

Το πρώτο έγγραφο ορίζει τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις για την ανταλλαγή αέρα σε οικιστικά κτίρια πολυκατοικιών. Χρησιμοποιούνται δύο τύποι διαστάσεων: ροή μάζας αέρα ανά όγκο ανά μονάδα χρόνου (m³ / h) και ωριαία πολλαπλότητα.

Βοήθεια. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα εκφράζεται από τον αριθμό που δηλώνει πόσες φορές μέσα σε μία ώρα το περιβάλλον αέρα του δωματίου θα ενημερωθεί πλήρως.

Αερισμός - ένας πρωτόγονος τρόπος ανανέωσης του οξυγόνου σε μια κατοικία

Ανάλογα με τον σκοπό του χώρου, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να παρέχει τον ακόλουθο ρυθμό ροής ή τον αριθμό των ενημερώσεων μείγματος αέρα (πολλαπλότητα):

 • καθιστικό, παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτιο - 1 φορά την ώρα.
 • κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα - 60 m³ / h;
 • μπάνιο, τουαλέτα, τουαλέτα - 25 m³ / h;
 • για καύση με λέβητα στερεών καυσίμων και με την κουζίνα αερίου κουζίνα απαιτεί πολλαπλότητα 1 συν 100 m³ / h κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εξοπλισμού?
 • λεβητοστάσιο με γεννήτρια θερμότητας που καίει φυσικό αέριο - τριπλή ανανέωση συν την ποσότητα αέρα που απαιτείται για την καύση.
 • κελάρι, βεστιάριο και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις - πολλαπλότητα 0,2.
 • ξήρανση ή σκούπισμα - 90 m³ / h.
 • βιβλιοθήκη, γραφείο - 0,5 φορές μέσα σε μία ώρα.

Σημείωση: Το SNiP προβλέπει τη μείωση της επιβάρυνσης του αερισμού γενικής ανταλλαγής με αδρανειακό εξοπλισμό ή έλλειψη ατόμων. Σε κτίρια κατοικιών, η πολλαπλότητα μειώνεται σε 0,2, τεχνικά - σε 0,5. Παραμένει αμετάβλητη ζήτηση για τα δωμάτια, όπου τα φυτά κινούνται με φυσικό αέριο, - ωριαία ενημέρωση μία φορά το περιβάλλον του αέρα.

Η εκπομπή επιβλαβών αερίων λόγω του φυσικού βυθίσματος είναι ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος ενημέρωσης του αέρα

Στην παράγραφο 9 του εγγράφου νοείται ότι ο όγκος των καυσαερίων είναι ίσος με την ποσότητα εισροής. Οι απαιτήσεις της JV 60.13330.2012 είναι κάπως απλούστερες και εξαρτώνται από τον αριθμό των ατόμων που μένουν στο δωμάτιο για 2 ώρες ή περισσότερο:

 1. Αν 1 διαβίωσης για 20 τ.μ. και μια επίπεδη περιοχή, το δωμάτιο παρέχεται από ένα φρέσκο ​​εισροή στο ποσό των 30 m³ / h για 1 άτομο.
 2. Ο όγκος του αέρα τροφοδοσίας υπολογίζεται ανά περιοχή, όταν υπάρχουν λιγότερα από 20 τετράγωνα ανά 1 κάτοικο. Ο λόγος είναι ως εξής: ανά 1 m2 της κατοικίας παρέχεται με 3 m³ εισροής.
 3. Εάν το διαμέρισμα δεν παρέχει εξαερισμό (δεν υπάρχουν παράθυρα και παράθυρα ανοίγματος), για κάθε άτομο, πρέπει να εφαρμόσετε 60 m³ / h καθαρού μίγματος, ανεξάρτητα από την πλατεία.

Οι παραπάνω κανονιστικές απαιτήσεις δύο διαφορετικών εγγράφων δεν αντιβαίνουν καθόλου. Αρχικά, η απόδοση του συστήματος γενικής ανταλλαγής αερισμού υπολογίζεται σύμφωνα με το SNiP 31-01-2003 "Κτίρια κατοικιών".

Τα αποτελέσματα συμφωνούν με τις απαιτήσεις του Κώδικα Κανονισμών "Εξαερισμός και κλιματισμός" και, αν χρειαστεί, διορθώνονται. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τον αλγόριθμο υπολογισμού για το παράδειγμα μονοκατοικίας που φαίνεται στο σχέδιο.

Προσδιορισμός της ροής του αέρα με πολλαπλότητα

Αυτός ο τυπικός υπολογισμός του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής γίνεται ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος ή εξοχικό σπίτι. Για να διαπιστωθεί η ροή μάζας αέρα στο κτίριο στο σύνολό του, συνοψίζονται τα αποτελέσματα που λαμβάνονται. Χρησιμοποιείται ένας αρκετά απλός τύπος:

 • L - απαιτούμενος όγκος παροχής και εξερχόμενου αέρα, m³ / h.
 • S - το τετράγωνο του δωματίου όπου υπολογίζεται ο εξαερισμός, m².
 • h - ύψος οροφών, m,
 • n - ο αριθμός των ενημερώσεων για το περιβάλλον αέρα του δωματίου για 1 ώρα (ρυθμίζεται από SNiP).

Παράδειγμα υπολογισμού. Η επιφάνεια του καθιστικού ενός ορόφου κτηρίου ύψους 3 μέτρων είναι 15,75 m². Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP 31-01-2003, η πολλαπλότητα n για κατοικίες είναι ίση με μία. Στη συνέχεια η ωριαία ροή του μείγματος αέρα είναι L = 15,75 x 3 x 1 = 47,25 m³ / h.

Ένα σημαντικό σημείο. Ο προσδιορισμός του όγκου του μείγματος αέρα που αφαιρείται από την κουζίνα με μια σόμπα αερίου εξαρτάται από τον εγκατεστημένο εξοπλισμό εξαερισμού. Ένα κοινό σχέδιο μοιάζει με αυτό: μια ενιαία ανταλλαγή σύμφωνα με τους κανονισμούς παρέχεται από ένα σύστημα φυσικού αερισμού και επιπλέον 100 m³ / h εκτοξεύουν την κουκούλα κουζίνας.

Ανάλογοι υπολογισμοί γίνονται για τα υπόλοιπα δωμάτια, αναπτύχθηκε σύστημα εξαερισμού (φυσικό ή αναγκαστική) και το μέγεθος των καναλιών εξαερισμού (βλέπε παρακάτω παράδειγμα). Η αυτοματοποίηση και η επιτάχυνση της διαδικασίας θα βοηθήσουν το πρόγραμμα υπολογισμού.

Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για βοήθεια

Το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη την απαιτούμενη ποσότητα αέρα σύμφωνα με την πολλαπλότητα που ρυθμίζεται από το SNiP. Απλά επιλέξτε έναν τύπο δωματίου και εισαγάγετε τις διαστάσεις του.

Σημείωση: Για τους λέβητες με γεννήτρια θερμότητας αερίου, η αριθμομηχανή λαμβάνει υπόψη μόνο μια τριπλή ανταλλαγή. Η ποσότητα του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο καύσιμο καύσης πρέπει επιπλέον να προστεθεί στο αποτέλεσμα.

Ανακαλύπτουμε την αεροπορική ανταλλαγή από την άποψη του αριθμού των κατοίκων

Το προσάρτημα "K" της Κ.Δ. 60.13330.2012 προβλέπει τον υπολογισμό του αερισμού του χώρου σύμφωνα με τον απλούστερο τύπο:

Αποκαλύπτουμε τη σημείωση της παρουσιαζόμενης φόρμουλας:

 • L είναι η απαιτούμενη εισροή (εξάτμιση), m³ / h.
 • m - όγκος καθαρού μείγματος αέρα ανά άτομο, που αναφέρεται στον πίνακα του προσαρτήματος "K", m³ / h.
 • N - ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται συνεχώς στην αίθουσα αυτή 2 ώρες την ημέρα ή περισσότερο.

Ένα άλλο παράδειγμα. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι στο ίδιο σαλόνι ενός μονοκατοικίου, δύο μέλη της οικογένειας παραμένουν για πολύ καιρό. Δεδομένου ότι ο αερισμός είναι οργανωμένος και για κάθε μισθωτή υπάρχουν περισσότερα από 20 τετράγωνα της περιοχής, η παράμετρος m θεωρείται ότι είναι ίση με 30 m³ / h. Εξετάστε την ποσότητα εισροής: L = 30 x 2 = 60 m³ / h.

Είναι σημαντικό. Παρατηρήστε ότι το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από την τιμή που καθορίζεται από την πολλαπλότητα (47,25 m³ / h). Στους άλλους υπολογισμούς, θα πρέπει να συμπεριληφθεί ο αριθμός των 60 m³ / h.

Τα αποτελέσματα των υπολογισμών είναι καλύτερα να εφαρμοστούν άμεσα στο κατώτατο επίπεδο του κτιρίου

Εάν ο αριθμός των ατόμων που ζουν στο διαμέρισμα είναι τόσο μεγάλος ώστε κάθε άτομο να διαθέτει λιγότερο από 20 μ² (κατά μέσο όρο), τότε ο ανωτέρω τύπος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οι κανόνες δείχνουν: στην περίπτωση αυτή, ο χώρος του καθιστικού και των άλλων χώρων πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 3 m³ / h. Δεδομένου ότι το συνολικό τετράγωνο της κατοικίας είναι 91,5 m², ο εκτιμώμενος όγκος αέρα εξαερισμού είναι 91,5 x 3 = 274,5 m³ / h.

Σε ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια (από 3 μ.), Η ανανέωση της ατμόσφαιρας εξετάζεται με δύο τρόπους:

 1. Αν το δωμάτιο είναι συχνά κατοικημένο από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, υπολογίστε την κυβική ισχύ του αέρα τροφοδοσίας με συγκεκριμένο ρυθμό 30 m3 / h για 1 άτομο.
 2. Όταν ο αριθμός των επισκεπτών αλλάζει διαρκώς, εισάγεται η έννοια μιας εξυπηρετούμενης ζώνης ύψους 2 μέτρων από το δάπεδο. Προσδιορίστε την ένταση αυτού του χώρου (πολλαπλασιάστε την περιοχή κατά 2) και δώστε την απαιτούμενη πολλαπλότητα, όπως περιγράφεται στην προηγούμενη ενότητα.

Παράδειγμα υπολογισμού και διαρρύθμισης του εξαερισμού

Ως βάση, ας πάρουμε μια διάταξη ιδιωτικής κατοικίας με εσωτερική επιφάνεια 91,5 m² και 3 m ψηλά ταβάνια, που παρουσιάζονται παραπάνω στο σχέδιο. Πώς να υπολογίσετε το ποσό της κουκούλας / εισροής στο κτίριο στο σύνολό του σύμφωνα με την τεχνική SNiP:

 1. Το ποσό του απομακρυσμένου αέρα από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο, το οποίο έχει ισοδύναμο τετραγωνισμό, θα είναι 15,75 x 3 x 1 = 47,25 m³ / h.
 2. Στο παιδικό δωμάτιο: 21 x 3 x 1 = 63 m³ / h.
 3. Κουζίνα: 21 x 3 x 1 + 100 = 163 m³ / h.
 4. Το μπάνιο είναι 25 m³ / h.
 5. Σύνολο 47.25 + 47.25 + 63 + 163 + 25 = 345.5 m³ / h.

Σημείωση: Η ανταλλαγή αέρα στο διάδρομο και στο διάδρομο δεν είναι τυποποιημένη.

Το εξωτερικό σύστημα παροχής αέρα και εκπομπής επιβλαβών αερίων από τα δωμάτια ενός εξοχικού σπιτιού

Τώρα θα ελέγξουμε τα αποτελέσματα για συμμόρφωση με το δεύτερο κανονιστικό έγγραφο. Δεδομένου ότι το σπίτι είναι σπίτι σε μια οικογένεια 4 ατόμων (2 ενήλικες + 2 παιδιά), στο σαλόνι, κρεβατοκάμαρα και φυτώριο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχουν 2 άτομα το καθένα. Εκ νέου υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα σε αυτά τα δωμάτια με τον αριθμό των ατόμων: 2 x 30 = 60 m³ / h (σε κάθε δωμάτιο).

Ο όγκος της κουκούλας από τον παιδικό σταθμό ικανοποιεί τις απαιτήσεις (63 κύβους ανά ώρα), αλλά οι τιμές για την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι θα πρέπει να προσαρμοστούν. Δύο άνθρωποι αρκετά 47.25 m³ / h, 60 αναλάβει τις κύβους και υπολογίζεται εκ νέου το συνολικό ποσό αέρα: 60 + 60 + 63 + 163 + 25 = 371 m³ / h.

Είναι εξίσου σημαντικό να κατανέμετε σωστά τη ροή αέρα στο κτίριο. Σε ιδιωτικές κατοικίες είναι συνηθισμένο να κανονίσετε φυσικά συστήματα εξαερισμού - είναι πολύ φθηνότερο και πιο εύκολο να τοποθετείτε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες με αεραγωγούς. Θα προσθέσουμε μόνο ένα στοιχείο εξαναγκασμένης αφαίρεσης επιβλαβών αερίων - κουκούλα κουζίνας.

Παράδειγμα ανταλλαγής αέρα σε μονοκατοικία

Πώς να οργανώσετε τη φυσική ροή των ρευμάτων:

 1. Η εισροή σε όλους τους χώρους διαμονής θα παρέχεται μέσω αυτόματων βαλβίδων ενσωματωμένων στο προφίλ παραθύρου ή απευθείας στον εξωτερικό τοίχο. Μετά από όλα, τα τυποποιημένα πλαστικά παράθυρα είναι αεροστεγή.
 2. Στο διαμέρισμα ανάμεσα στην κουζίνα και το μπάνιο θα οργανώσουμε ένα μπλοκ από τρεις κατακόρυφους άξονες που ανοίγουν στην οροφή.
 3. Κάτω από τις εσωτερικές πόρτες, παρέχουμε κενά μέχρι πλάτους 1 cm για τη διέλευση του αέρα.
 4. Θα εγκαταστήσουμε μια κουκούλα κουζίνας και θα την συνδέσουμε σε ένα ξεχωριστό κάθετο κανάλι. Θα πάρει μέρος από το φορτίο - αφαιρέστε 100 κυβικά μέτρα καυσαερίων για 1 ώρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα παραμείνουν 371 - 100 = 271 m³ / h.
 5. Δύο άξονες θα βγάλουμε σχάρες σε ένα μπάνιο και κουζίνα. Οι διαστάσεις του σωλήνα και το ύψος θα υπολογίζονται στο τελευταίο τμήμα αυτού του εγχειριδίου.
 6. Λόγω του φυσικού βυθίσματος που εμφανίζεται στα δύο κανάλια, ο αέρας βγάζει από το νηπιαγωγείο, το υπνοδωμάτιο και την αίθουσα στο διάδρομο και στη συνέχεια στις γρίλιες εξαγωγής.

Σημείωση: οι φρέσκες ροές που απεικονίζονται στη διάταξη αποστέλλονται από χώρους με καθαρό αέρα σε πιο μολυσμένες περιοχές και στη συνέχεια εκπέμπονται μέσω των ορυχείων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση του φυσικού αερισμού, δείτε το βίντεο:

Υπολογίστε τις διαμέτρους των καναλιών εξαέρωσης

Οι περαιτέρω υπολογισμοί είναι κάπως πιο περίπλοκοι, επομένως συνοδεύουμε κάθε στάδιο με παραδείγματα υπολογισμού. Το αποτέλεσμα θα είναι η διάμετρος και το ύψος των ατράκτων εξαερισμού του μονοκατοικίου μας.

Ολόκληρος ο όγκος αέρα εξαγωγής κατανέμεται σε 3 κανάλια: 100 κυβικά μέτρα. Καταργεί με δύναμη την κουκούλα στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της περιόδου ενεργοποίησης, ενώ τα υπόλοιπα 271 κυβικά μέτρα αφήνουν στα ίδια δύο ορυχεία με φυσικό τρόπο. Η ροή μέσω ενός αγωγού θα είναι 271/2 = 135,5 m³ / h. Η περιοχή του τμήματος του σωλήνα καθορίζεται από τον τύπο:

 • F - περιοχή διατομής του αγωγού αερισμού, m²;
 • L - ροή καυσαερίων μέσω του άξονα, m³ / h.
 • ʋ - ταχύτητα ροής, m / s.

Βοήθεια. Η ταχύτητα του αέρα στους φυσικούς αγωγούς εξαερισμού κυμαίνεται από 0,5-1,5 m / s. Ως υπολογιζόμενη τιμή λαμβάνουμε τη μέση τιμή 1 m / s.

Πώς να υπολογίσετε την διατομή και τη διάμετρο ενός σωλήνα στο παράδειγμα:

 1. Βρείτε το μέγεθος της διαμέτρου σε τετραγωνικά μέτρα F = 135,5 / 3600 x 1 = 0,0378 m².
 2. Από τον μαθηματικό τύπο της περιοχής του κύκλου, προσδιορίζουμε τη διάμετρο του καναλιού D = 0.22 m. Επιλέγουμε τον πλησιέστερο μεγαλύτερο αεραγωγό από την τυποποιημένη σειρά - Ø225 mm.
 3. Αν πρόκειται για ένα άξονα τούβλο που προβλέπεται μέσα στον τοίχο, η υπό-τμήμα βρεθεί κατάλληλο μέγεθος ventkanala 140 x 270 mm (ευτυχή σύμπτωση, F = 0.378 τετραγωνικά. Μ).
Τα μεταλλεία από τούβλα έχουν αυστηρά καθορισμένες διαστάσεις - 14 x 14 και 27 x 14 cm

Η διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης για οικιακές καυσαερίων θεωρείται με τον ίδιο τρόπο, μόνο η ταχύτητα της ροής, που αντλείται από τον ανεμιστήρα, λαμβάνεται περισσότερο - 3 m / s. F = 100/3600 χ 3 = 0,009 m² ή Ø110 mm.

Επιλέγουμε το ύψος των σωλήνων

Το επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστεί η δύναμη έλξης που συμβαίνει στο εσωτερικό της μονάδας εξαγωγής για μια δεδομένη διαφορά ύψους. Η παράμετρος ονομάζεται διαθέσιμη βαρυτική πίεση και εκφράζεται σε Pascals (Pa). Τύπος υπολογισμού:

 • p είναι η βαρυτική πίεση στο κανάλι, Pa;
 • H - διαφορά ύψους μεταξύ της εξόδου της σχάρας αερισμού και του τμήματος του αγωγού αερισμού πάνω από την οροφή, m;
 • рвздд - πυκνότητα αέρα ενός χώρου, δεχόμαστε 1,2 kg / m³ σε θερμοκρασία δωματίου +20 ° С.

Η μέθοδος υπολογισμού βασίζεται στην επιλογή του απαιτούμενου ύψους. Κατ 'αρχάς, αποφασίστε πόσο πρόθυμοι είναι να σηκώσετε τις κουκούλες πάνω από την οροφή χωρίς να επηρεάσετε την εμφάνιση του κτιρίου, και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε την τιμή ύψους στον τύπο.

Ένα παράδειγμα. Πάρτε μια διαφορά ύψους 4 m και λάβετε την πίεση ώσης p = 9,81 x 4 (1,27 - 1,2) = 2,75 Pa.

Τώρα έρχεται το πιο δύσκολο στάδιο - ο αεροδυναμικός υπολογισμός των καναλιών εκτροπής. Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί η αντίσταση του αγωγού στη ροή των αερίων και να συγκριθεί το αποτέλεσμα με την διαθέσιμη κεφαλή (2,75 Pa). Εάν η απώλεια πίεσης είναι μεγαλύτερη, ο σωλήνας θα πρέπει να αυξηθεί ή να αυξηθεί διαμέσου της διαμέτρου.

Η αεροδυναμική αντίσταση του αγωγού υπολογίζεται από τον τύπο:

 • Δp - ολική απώλεια πίεσης στον άξονα.
 • R είναι η ειδική αντίσταση στην τριβή του ρεύματος διέλευσης, Pa / m.
 • H - ύψος καναλιού, m;
 • Σx είναι το άθροισμα των συντελεστών των τοπικών αντιστάσεων.
 • Pv - δυναμική πίεση, Pa.

Ας δείξουμε με παραδείγματα πώς υπολογίζεται η τιμή αντίστασης:

 1. Βρίσκουμε την τιμή της δυναμικής πίεσης σύμφωνα με τον τύπο Pv = 1,2 x 1² / 2 = 0,6 Pa.
 2. Υπολογίστε την αντίσταση κατά της τριβής R = 0,1 / 0,225 x6 = 0,27 Pa / m.
 3. Η τοπική αντίσταση του άξονα της εξάτμισης είναι μια γρίλια πτερυγίου και μια έξοδος 90 °. Οι συντελεστές ξ αυτών των λεπτομερειών είναι σταθερές τιμές ίσες με 1,2 και 0,4 αντίστοιχα. Το άθροισμα ξ = 1,2 + 0,4 = 1,6.
 4. Τελικός υπολογισμός: Δρ = 0,27 Pa / m χ 4 m + 1,6 χ 0,6 Pa = 2,04 Pa.

Σημείωση: Οι τιμές των συντελεστών και των ταχυτήτων αέρα που υποδεικνύονται στον υπολογισμό του 1 m / s μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από τη διάμετρο των αξόνων, την οποία καθορίσατε νωρίτερα.

Τώρα συγκρίνουμε την υπολογιζόμενη κεφαλή, η οποία σχηματίζεται στη γραμμή αέρα, και την αντίσταση που λαμβάνεται. Δεδομένου ότι ρ = 2,75 Ρα μεγαλύτερη από την απώλεια πίεσης ΔΡ = 2.04 Pa, ορυχείο 4 μέτρων θα εκτελέσει το φυσικό εκχύλισμα και να παρέχει την επιθυμητή ροή αερίου που απομακρύνεται.

Πώς να απλοποιήσετε τις εργασίες - συμβουλές

Θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι οι υπολογισμοί και η οργάνωση της ανταλλαγής αέρα στο κτίριο είναι πολύπλοκα ζητήματα. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τη μεθοδολογία με την πιο προσιτή μορφή, αλλά οι υπολογισμοί εξακολουθούν να φαίνονται δυσκίνητοι για τον μέσο χρήστη. Ας δώσουμε ορισμένες συστάσεις σχετικά με την απλοποιημένη λύση του προβλήματος:

 1. Τα πρώτα 3 στάδια θα πρέπει να περάσουν σε κάθε περίπτωση - να μάθετε τον όγκο του εξατμισμένου αέρα, να αναπτύξετε ένα μοτίβο ροής και να υπολογίσετε τις διαμέτρους των αγωγών εξαγωγής.
 2. Η ταχύτητα ροής δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m / s και να προσδιορίζει την διατομή των καναλιών. Δεν χρειάζεται να ξεπεραστεί η αεροδυναμική - βγάλτε τους αεραγωγούς σε ύψος τουλάχιστον 4 μέτρων πάνω από τις μάσκες.
 3. Μέσα στο κτίριο προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πλαστικούς σωλήνες - χάρη στους λείους τοίχους ουσιαστικά δεν αντιστέκονται στην κίνηση των αερίων.
 4. Το Ventkanaly, τοποθετημένο σε κρύα σοφίτα, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Οι εκροές των ορυχείων δεν πρέπει να παρεμποδίζονται από τους ανεμιστήρες, όπως συνηθίζεται στις τουαλέτες των διαμερισμάτων. Η πτερωτή δεν θα δώσει κανονική λειτουργία στον φυσικό εκχυτήρα.

Για την εισροή, εγκαταστήστε στα δωμάτια ρυθμιζόμενες βαλβίδες τοίχου, απαλλαγείτε από όλες τις ρωγμές, όπου ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει ανεξέλεγκτα στο σπίτι.