Μια απλή οδηγία για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό στον εξαερισμό: σύνδεση, τοποθέτηση και κάλυψη αεραγωγών

Η εξόρυξη στην κουζίνα έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένα στοιχείο πολυτέλειας. Τώρα είναι ένα πανταχού παρόν, προσιτό και απαραίτητο στοιχείο ενός συνόλου συσκευών κουζίνας, των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την εξασφάλιση καθαριότητας, άνεσης και δεικτών υγιεινής και υγιεινής. Ωστόσο, ο απορροφητήρας κουζίνας εξακολουθεί να είναι μια τεχνικά περίπλοκη συσκευή της οποίας η διάρκεια και η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανή και επαγγελματική εγκατάσταση.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο εννοιολογικά διαφορετικές ομάδες. Ο απορροφητήρας φιλτράρει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αναγκάζοντάς τον να κυκλοφορήσει μέσω του ενσωματωμένου συστήματος φιλτραρίσματος. Έτσι, τα παραπροϊόντα διατηρούνται στα φίλτρα εκχυλίσματος και ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η ομάδα κουκούλας διακρίνεται από τη χαμηλή τιμή, την απλότητα, τη συμπαγή του, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την απλή εγκατάσταση - για να ξεκινήσει η λειτουργία, η κουκούλα μπορεί απλά να στερεωθεί στον τοίχο και να συνδεθεί στο δίκτυο. Μεταξύ των ελλείψεων διαπιστώνουμε τη χαμηλή παραγωγικότητα και τις πρόσθετες προσπάθειες κατά τη συντήρηση, καθώς τα φίλτρα της συσκευής απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και αντικατάσταση. Ο αερισμός με εξαερισμό, όπως υποδηλώνει το όνομα, αντίθετα, δεν οδηγεί αέρα μέσα από τον εαυτό του, αλλά το παίρνει έξω από τις εγκαταστάσεις. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ποιοτική αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της συσκευής, αλλά απαιτεί ειδική εγκατάσταση του συστήματος αγωγών. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με τα βασικά ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό για εξαερισμό.


Τα κανονιστικά έγγραφα απαιτούν την επιλογή και την εγκατάσταση των κουκούτλων σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και απαιτήσεις:

 • Συμμόρφωση της απόδοσης της συσκευής με την ένταση της αίθουσας και την ένταση της εργασίας που εκτελείται σε αυτήν. Η έξοδος του καλύμματος είναι η ποσότητα αέρα που περνάει μέσα από τη συσκευή σε μία ώρα λειτουργίας. Σε ένα κανονικό διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, όπου η κουζίνα χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα για την οικογένεια, ο όγκος του δωματίου σε κυβικά μέτρα είναι απαραίτητος για να καθοριστεί η απαιτούμενη έξοδος της κουκούλας. πολλαπλασιάζουμε με k = 10-12.
 • Το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός για την παραγωγική λειτουργία της συσκευής, διότι εάν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά, αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ένταση μόλυνσης της συσκευής με τα προϊόντα εξάτμισης και καύσης. Αντίθετα, τα υπερβολικά υψηλά τοποθετημένα καυσαέρια δεν μπορούν να πιάσουν αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες στον αέρα. Για ηλεκτρικές επιφάνειες μαγειρέματος και σταθερές πλάκες, το ύψος τοποθέτησης ρυθμίζεται σε απόσταση 65-70 cm από το επίπεδο εργασίας και για εστίες αερίου - 75-80 cm.
 • Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρα με εξαερισμό στον εξαερισμό, πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο δίχτυ ή σχάρα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο βρωμιάς και γράσου στον αγωγό εξαερισμού
 • Πρέπει να τηρούνται από την πλευρά του κατασκευαστή και άλλες απαιτήσεις σχετικά με τον θόρυβο της συσκευής και τη χρήση των ανθεκτικών στη φωτιά υλικών, επομένως όταν αγοράζετε, βεβαιωθείτε ότι το τεχνικό δελτίο του προϊόντος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα και GOST.

Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση κουκούλας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην αίθουσα αρχίζει με την προετοιμασία ενός χώρου για την τοποθέτησή της. Σε περίπτωση εφαρμογής κουκούλας, για αυτό είναι απαραίτητο:

 • Αφαιρέστε την κουκούλα από τη συσκευασία, ελέγξτε την πληρότητα σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.

 • Καθορίστε τη θέση πάνω από την εστία όπου θα εγκατασταθεί η κουκούλα, την προετοιμάστε, τον καθαρισμό του χώρου που απαιτείται για την εργασία.
 • Προετοιμάστε τα εργαλεία, τα υλικά και τους συνδετήρες που απαιτούνται για εργασία
 • Με τη βοήθεια ενός επιπέδου, σημειώστε μια γραμμή στον τοίχο που καθορίζει το ύψος της τοποθέτησης του καλύμματος πάνω από την επιφάνεια
 • Εφαρμόζοντας το πρότυπο σήμανσης που συνοδεύει την κουκούλα, σημειώστε στον τοίχο τα σημεία των στοιχείων στερέωσης
 • Τρυπήστε τον απαιτούμενο αριθμό οπών, σύμφωνα με το πρότυπο, τοποθετήστε τους πείρους που αντιστοιχούν στο υλικό τοίχου και βιδώστε τα στοιχεία στερέωσης.
 • Αφού εκτελέσετε αυτές τις λειτουργίες, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

  Σχεδίαση της θέσης και του μεγέθους του συστήματος

  Αφού στερεώσετε την κουκούλα στον τοίχο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ περίπλοκη και υπεύθυνη, οπότε ας το εξετάσουμε προσεχτικά.

  Οποιοσδήποτε χώρος προορίζεται για το μαγείρεμα, έχει απαραιτήτως μια τρύπα που ανοίγει στον άξονα εξαερισμού του κτιρίου. Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε την έξοδο της ομπρέλας κουζίνας με αυτό το παράθυρο. Αλλά πριν συνδέσετε την κουκούλα με το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσέξετε τη σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή τέντωμα, αλλά συνιστάται θερμά για την κατάρτιση της προσφοράς ένα ξεχωριστό κανάλι στο οποίο κανένα άλλους καταναλωτές. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, η έξοδος της εξάτμισης πρέπει να τοποθετείται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα πάνω από το έδαφος, για να αποφευχθεί η εγκατάστασή του σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος και νεροχύτη, και να είστε βέβαιος να εξοπλίσει το σύστημα γείωσης..

  Επιλογή υλικού του αεραγωγού

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό και η διατομή του σωλήνα. Παρά το γεγονός ότι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, το σύστημα εξαερισμού είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιηθούν άλλες επιλογές σε οικιακούς χώρους. Ο εύκαμπτος σωλήνας κυματοειδούς διατομής από αλουμίνιο είναι η οικονομικότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση λύση. Γυρίζει εύκολα, παίρνοντας το απαραίτητο σχήμα, τοποθετείται με τη βοήθεια συνδετικών σφιγκτήρων χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Τα μειονεκτήματα της, όπως συμβαίνει συχνά, αποτελούν συνέχεια της αξίας.

  Μια πιο αποτελεσματική λύση είναι η χρήση ως υλικού για το σύστημα εξαερισμού της εξαγωγής πλαστικών σωλήνων και αρμών. Σε αντίθεση με τον αυλακωτό σωλήνα, το λείο πλαστικό τοίχωμα του σωλήνα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τη διέλευση του αέρα με ελάχιστες αεροδυναμικές απώλειες. Δεδομένου ότι ο πλαστικός σωλήνας έχει μόνο μια ευθεία μορφή, το σύστημα που βασίζεται σε αυτό είναι ένας συνδυασμός ευθύγραμμων τμημάτων και γωνιών σύνδεσης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε γωνιακός σύνδεσμος μειώνει τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά περίπου 10%, οπότε συνιστάται ο αριθμός των γωνιακών συνδέσεων της δομής να μην υπερβαίνει τα τρία. Για να λειτουργεί το σύστημα αερισμού ήσυχα και αποτελεσματικά, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου του καλύμματος. Εάν δεν τηρηθεί αυτή η παράμετρος, το φορτίο στον ανεμιστήρα της συσκευής θα αυξηθεί και η αποδοτικότητα της λειτουργίας της θα μειωθεί.

  Σύνδεση του απορροφητήρα στον αγωγό εξαερισμού

  Ένας ειδικός προσαρμογέας τοποθετείται στην οπή αερισμού, με το εξωτερικό μέγεθος του ακροφυσίου να αντιστοιχεί στη διάμετρο του συστήματος αγωγών. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το άνοιγμα εισαγωγής δεν πρέπει να μπλοκάρεται εντελώς από τον αγωγό για να αποφευχθεί η διατάραξη του φυσικού αερισμού του δωματίου, ενώ η κουκούλα είναι σβηστή. Συνιστάται επίσης να εγκαταστήσετε στη δομή ένα μπλοκ που περιέχει μια βαλβίδα ελέγχου. Αυτή η απλή μηχανική συσκευή θα βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου αέρα στο σύστημα εξαερισμού από την είσοδο στο δωμάτιο, το λεγόμενο φαινόμενο αντίστροφης ώσης. Στη συνέχεια η ίδια η πραγματική κατασκευή συναρμολογείται από ευθύγραμμα τμήματα σωλήνων και στοιχεία σύνδεσης.

  Επιπλέον, εάν, για λόγους διάταξη δίνεται από τις διαστάσεις του δωματίου, το σύστημα γυρίζει δυσκίνητη, με πολλές αρθρώσεις, μεταβάσεις, γωνία αρθρώσεις και μεγάλη ευθεία τμήματα, οι εσωτερικές απώλειες θα μειώσει σημαντικά την απόδοση της εξάτμισης. Για να αντισταθμίσουν τέτοιες απώλειες μπορεί να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μέσα σε ένα ξεχωριστό σύστημα ανεμιστήρα με δική της παροχή ενέργειας.

  Κάλυψη του αγωγού

  Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξάτμισης, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του ίδιου του καπό σηκώθηκε, και στη συνέχεια σε οριζόντια θέση πάνω από τα ανώτερα ενότητες των μονάδων κουζίνας, δεν θα πέσει στο οπτικό πεδίο του άποψη και να χαλάσει την εντύπωση του εσωτερικού. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε, το σύστημα εξαερισμού είναι κλειστό διακοσμητικά κουτιά κατασκευασμένα από πλαστικό ή πλαστικοποιημένο χαρτόνι, που συμπίπτει με ένα άγγιγμα των επίπλων στην κουζίνα.

  Εκτιμήστε το κατά προσέγγιση κόστος εργασίας

  Το κόστος των εξαρτημάτων και των εργασιών εγκατάστασης του συστήματος επεξεργασίας αέρα για την εξαγωγή σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται από τα επιλεγμένα υλικά, το πεδίο εργασίας, την περιοχή, τον βαθμό ευθύνης του εκτελεστή και πολλούς άλλους παράγοντες. Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία αναφοράς και τα μέσα στοιχεία για το κόστος των έργων και των υλικών:

  Κόστος εγκατάστασης κουκούλας:

  1. Εγκατάσταση κλασικών κουκούλες 1400 τρίψιμο.
  2. Kozyrykova 1200 ρούβλια.
  3. Δούριο 2000 ρούβλια.
  4. Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες 1800 τρίβετε.
  5. Νήσος που εκτείνεται 6500 τρίβει.
  6. Εγκατάσταση κουκούλας μεγάλου μεγέθους (άνω των 60 cm) 2500 τρίβετε.

  Πρόσθετα έργα, κόστος:

  • Συναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 600 τρίψτε.
  • Αποσυναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 500 τρίψτε.
  • Εγκατάσταση της πρίζας από 450 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού 300 τρίβει.
  • Εύκολη τοποθέτηση αγωγών (κυματοειδής) 150 τρίβει.
  • Διάτρηση τρύπες στον άξονα εξαερισμού 500 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση φλάντζας εξαερισμού για εκχυλίσματα 150 τρίψιμο.
  • Gofra 1 m 800
  • Πλαστικό κουτί 1 m 600 τρίβει.
  • Γόνατο (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Γυρίστε το κιβώτιο (πλαστικό) 250 τρίψτε.
  • Προσαρμογέας (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Φλάντζα για τον αεραγωγό 250 τρίψτε.
  • Σφιγκτήρας σύσφιξης 150-200 mm 150 τρίβει.
  • Πίνεται στον ντουλάπι και τα ράφια (ανάλογα με την πολυπλοκότητα) 400 ρούβλια.
  • Η υπηρεσία αποσυναρμολόγησης του παλιού καπνού 400 τρίβει.
  • Εγκατάσταση υπηρεσίας ενός νέου γραφείου 800 ρούβλια.
  • Δοκίμασα 350. Για την επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα.
  • Η τιμή αποσυναρμολόγησης της παλιάς κουκούλας είναι 400 ρούβλια.

  Όπως βλέπετε, η εγκατάσταση μιας κουκούλας κουζίνας με σύστημα αεραγωγών για εξαερισμό δεν είναι η πιο απλή και πολύ σημαντική λειτουργία. Ο κατάλληλος υπολογισμός του σχεδιασμού, η σωστή επιλογή υλικών, η κατάλληλη εγκατάσταση και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα εγγυηθούν τη μακρά και αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας. Παρ 'όλα αυτά, οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο δείχνουν ότι αν έχετε βασικές δεξιότητες και ένα απλό εργαλείο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας μόνοι σας.

  Κουζινάκι για την κουζίνα

  Το απόσπασμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Πολλές νοικοκυρές σώζουν στην κουκούλα ή απλά μην το εγκαταστήσετε ως άχρηστο, αλλά μάταια!

  Το κουζινάκι αποκλείει τις δυσάρεστες μυρωδιές, τον ατμό και το λίπος, εμποδίζοντας τους να εγκατασταθούν σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Και για διαμερίσματα στούντιο, η κουκούλα είναι απλά απαραίτητη.

  Το πιο σημαντικό πράγμα στην κουκούλα κουζίνας είναι η παραγωγικότητά του, διότι διοργανώνει συνεχή ανακύκλωση αέρα για μια ώρα.

  Για να προσδιορίσετε την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής και τον παράγοντα αντικατάστασης του αέρα από 6 σε 10. Στο εγχειρίδιο, οποιαδήποτε συσκευή υποδεικνύει την απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

  Η σύγχρονη αγορά της τεχνολογίας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες για την κουζίνα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλη την ποικιλομορφία της πολύ αναγκαίας ιδιότητας της σύγχρονης κουζίνας.

  Ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Θόλος

  Οι πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρές κουκούλες, θολωτό σχήμα, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω από τη σόμπα.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας καλείται επίσης παθητικός. Ο θόλος δεν έχει ανεμιστήρες, σύνθετους αισθητήρες και άλλους μηχανισμούς στο σχεδιασμό του - ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από ένα ανερχόμενο βύθισμα.

  Οι σύγχρονες κουκούλες είναι κατασκευασμένες από κασσίτερο, διακοσμημένες με γυαλί και ξύλο.

  Με στυλ, οι κουκούλες θόλου μοιάζουν με μέρος της καμινάδας καμινάδας, φαίνονται όμορφα και λακωνικά.

  Το μειονέκτημα των παθητικών κουζινών είναι ότι λειτουργούν μόνο όταν ο σωλήνας εξαερισμού είναι σε κατάσταση λειτουργίας και μπορεί να είναι άχρηστος για τους φραγμένους αεραγωγούς σε ένα διαμέρισμα σε ένα παλιό κτίριο.

  Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια θολωτή κουκούλα σε μια μεγάλη κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία, όπου λειτουργούν επιπρόσθετα συσκευές θέρμανσης. Ο αγωγός αέρα μπορεί στη συνέχεια να απομακρυνθεί μέσω του τοίχου.

  Flat

  Οι επίπεδες κουκούλες έχουν συμπαγές μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην εργασία, όπως οι θόλοι.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας έχει στη συσκευή του εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα ή ακρυλικά. Οι επίπεδες κουκούλες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια, φαίνονται κομψά και όμορφα, ενώ έχουν μεγάλη δύναμη και καλή δουλειά.

  Επιπλέον, οι επίπεδες κουκούλες είναι αρκετά απλές για εγκατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν πολύ συχνά, πράγμα που απαιτεί πρόσθετες δαπάνες και δεν είναι πολύ βολικό.

  Ενσωματωμένο

  Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στο ντουλάπι της κουζίνας.

  Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και είναι σχεδόν αόρατοι.

  Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι αρθρωτές και τηλεσκοπικές. Οι αρθρωτοί κουκούλες είναι μικρού μεγέθους και οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ. Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να τοποθετηθούν ανεξάρτητα, αλλά κατά κανόνα, οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας εγκαθίστανται με κουκούλες για την παραγωγή ακουστικών.

  Οι επίπεδες και ενσωματωμένες κουκούλες καλούνται ενεργές, επειδή λειτουργούν εις βάρος του ηλεκτροκινητήρα και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα.

  Αν το επιτρέπει η κουζίνα, και η επιφάνεια εργασίας της πλάκας βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα.

  Θα λύσει μόνο το ζήτημα με τον αγωγό.

  Χαρακτηριστικά της εργασίας

  Ανάλογα με τη μέθοδο λειτουργίας, όλες οι κουκούλες κουζίνας μπορούν να χωριστούν σε εκείνες που καθαρίζουν τον αέρα και εκείνες που το καθαρίζουν.

  Αυτοί που για κάποιο λόγο δεν είχαν ποτέ κουκούλα κουζίνας και για πρώτη φορά σκέφτηκαν να το αγοράσουν, δεν θα ήταν καταρχάς εύκολο να καταλάβουμε την ποικιλία των ποικιλιών. Για λόγους σαφήνειας, εξετάστε κάθε μία από τις δομές με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ρέει

  Αυτές οι κουκούλες, μέσω του διαθέσιμου εξαερισμού, απαλλάσσουν τον χώρο ατμού κορεσμένου με λίπος και αέρα.

  Συνεπώς, η εργασία ενός τέτοιου σχεδίου εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό καθαρότητας του αεραγωγού.

  Οι απορροφητήρες είναι συνήθως θολωτά μοντέλα, αρκετά μεγάλα. Τα απορροφητικά καλύμματα χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και πολύ θορυβώδη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ευαίσθητης ακοής, με μακρόχρονη εύρεση τέτοιων ανθρώπων στην κουζίνα. Σε σχέση με αυτό το γεγονός, οι σύγχρονοι απορροφητήρες απορροφούν ήδη με δύο ανεμιστήρες για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου χωρίς να μειώσουν την ισχύ τους.

  Αυτά τα κουκούλα, που είναι εξοπλισμένα με φίλτρα για καθαρισμό, θα είναι φορές ακριβότερα. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος κουκούλας γίνεται όλο και περισσότερο ανεξάρτητα (σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάνοντας την κουκούλα με τα χέρια τους, είναι κάτω).

  Οι απορροφητήρες είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο σχεδιασμού και είναι φτιαγμένοι από γυαλί, τέτοια μοντέλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

  Κυκλοφορούν

  Το έργο των κυκλοφορούντων εκχυλισμάτων βασίζεται στον καθαρισμό του αέρα από φίλτρα: μεταλλικό και συμβατικό άνθρακα.

  Η πρώτη εξάλειψη της οσμής των τροφίμων στην κουζίνα και στο διαμέρισμα, εύκολο να καθαριστεί - είναι αρκετά απλό για να πλύνετε, το δεύτερο καθαρίστε τον αέρα, και χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση περίπου μία φορά κάθε 4 μήνες.

  Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του τύπου κυκλοφορίας του καλύμματος είναι ότι καθαρίζουν τον αέρα που είναι ήδη διαθέσιμος στο δωμάτιο, με κλειστά παράθυρα δεν θα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και ο εξαερισμός λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι εύκολος στην εγκατάσταση: δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε την κουκούλα με τον εξαερισμό, αρκεί μόνο να το εγκαταστήσετε στο επιθυμητό επίπεδο και να συνδέσετε την πρίζα.

  Ο σωστά τοποθετημένος καυστήρας κυκλοφορίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά παρά το μικρό του μέγεθος. Αυτές οι κουκούλες, χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, διακρίνονται από καλή μόνωση από θόρυβο.

  Τώρα οι πιο δημοφιλείς είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν τόσο την έξοδο αέρα όσο και την κυκλοφορία του, οπότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει τον πιο κατάλληλο τρόπο για αυτόν.

  Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια

  Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα για κάθε γούστο με βάση τις προτιμήσεις σας για τη διαμόρφωσή της, αλλά, κατά κανόνα, τα καλά μοντέλα δεν είναι φθηνά.

  Για να εξοικονομήσετε, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας, θα είναι λιγότερο δαπανηρή σε μια τιμή, εκτός από την κουκούλα που θα φτιάξετε μόνοι σας, θα είναι η ιδανική προσθήκη για την κουζίνα σας, σαν ένα έργο τέχνης.

  Ανεξάρτητα, είναι δυνατό να γίνει και ένα απόσπασμα παθητικού τύπου και ενεργό. Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές.

  Για να φτιάξετε μια κουκούλα θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και αξεσουάρ:

  • ψευδαργυρωμένο προφίλ σχήματος U, διαμέτρου 15 mm.
  • γυψοσανίδα, κασσίτερος, μη εύφλεκτο πλαστικό, παχύ φύλλο - οποιοδήποτε από τα υλικά αυτά για την κατασκευή του κιβωτίου.
  • βατόμουρο ή άλλο ηχομονωτικό υλικό.
  • Κυματοειδής σωλήνας με σωλήνα (σε περίπτωση που ο εξαερισμός βρίσκεται μακριά από την κουκούλα).
  • βαλβίδα ελέγχου
  • πείροι, διάτρητη γωνία, όργανα μέτρησης, καθώς και υλικά στόκωσης και βαφής και βερνικιού για την αναβάθμιση της κουκούλας.

  Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την κουκούλα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα μέρος για την τοποθέτησή της. Θα πρέπει να ακολουθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 65 cm από την εστία, και το πλάτος της κουκούλας αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας.

  Είναι δυνατή η τοποθέτηση του απορροφητήρα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, εάν υπάρχει επίσης εξαερισμός. Σε περίπτωση που ο εξαερισμός είναι στην πλευρά, είναι απαραίτητο, με τη βοήθεια του αυλακωτού σωλήνα, να "τραβήξετε" την κουκούλα στο άνοιγμα αερισμού.

  Πολλοί άνθρωποι προμηθεύουν σπιτικά αερόσακους, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να θυμηθείτε τη γείωση. Επιπλέον, η κουκούλα απαιτεί ξεχωριστή έξοδο.

  Έχοντας αποφασίσει για μια θέση για μελλοντική εξόρυξη, μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε.

  Στο πρώτο στάδιο, κατασκευάστε ένα ορθογώνιο σκελετό από προετοιμασμένο γαλβανισμένο προφίλ, μιάμιση φορά μικρότερο από την πλάκα σας. Είναι απαραίτητο να το καρφώσετε στο ταβάνι με τη βοήθεια των πείρων.

  Περαιτέρω, σε ύψος 65 cm από την πλάκα, καρφί ένα άλλο προφίλ, ίσο με το πλάτος της πλάκας, σε οριζόντια θέση. Στη βάση αυτού του προφίλ επανασυναρμολογήσετε το πλαίσιο με τη μορφή του κουδουνιού με το πλάτος πλάκας, θα είναι ένα σχέδιο του σχεδιασμού. Για πρώτη φορά, που στο κάτω μέρος του πλαισίου, έτσι ώστε να μην πέσει ένα αντίγραφο ασφαλείας, και συνδέστε το ορθογώνιο πλαίσιο που έχετε συνδέσει με το ανώτατο όριο, από το κάτω μέρος από τα πλευρικά άκρα.

  Ο προκύπτων σκελετός με τη μορφή θόλου θα πρέπει να είναι γυψοσανίδες ή οποιοδήποτε άλλο πυρίμαχο υλικό.

  Όταν ο εξαερισμός δεν πάρει μέσα στο θόλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το gofroshlanga τραβήξτε την κουκούλα. Συνδέστε gofroshlang τέντωμα και το ακροφύσιο ετοιμάζω (αν κουκούλα κασσίτερος) ή κλειδαριά σφραγιστικό (όταν χρησιμοποιείται σαν ένα τέντωμα γυψοσανίδα υλικό).

  Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας από τον εξαερισμό ή από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα από την κουκούλα στο διαμέρισμα, τοποθετήστε μια ειδική βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Σε περίπτωση που η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, ως τελικό στάδιο θα βελτιωθεί μόνο. Οι γωνίες της καλύπτρας πρέπει να καλύπτονται με γωνία μεταλλικού προφίλ ώστε να μην καταστρέφονται κατά τη λειτουργία. Διορθώστε όλες τις συνδέσεις και τα σημεία στερέωσης. Η έτοιμη κουκούλα μπορεί να βαφτεί με χρώμα που σας αρέσει ή διακοσμείτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κουκούλα που εναρμονίζει τέλεια το εσωτερικό με την κουζίνα σας.

  Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κουκούλα που αγοράσατε. Έχοντας διαβάσει τις παραπάνω πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολο.

  Η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση ενός τελικού καλύμματος είναι η τήρηση του κανόνα της θέσης του στο κέντρο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm από την πλάκα και το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο. Οι οδηγίες επισυνάπτονται σε αυτές τις κουκούλες, οπότε η τοποθέτηση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.

  Για την παραγωγή ενός ενεργού καλύμματος, θα απαιτήσετε επιπλέον την παλιά σας κουκούλα, η οποία είναι σε κατάσταση λειτουργίας ή ένα νέο, φθηνό, απλό μοντέλο. Το εκχύλισμα αυτό λαμβάνεται ως βάση.

  Έχοντας συλλέξει όλα τα βασικά στοιχεία του σχεδίου: υποδομή, μάσκα και κινητήρα κουκούλα - κάνει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από σανίδες και ασφαλίστε το στο έδαφος. Επιλέξτε τον τύπο του σκελετού με βάση το γενικό στυλ της κουζίνας και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το κύριο πράγμα είναι ότι ένας αγωγός αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό. Καλύψτε τα πλευρικά τοιχώματα του θόλου με κόντρα πλακέ ή άλλο ελαφρώς πυρίμαχο υλικό. Μετά την ξήρανση της κόλλας, αλέστε την επιφάνεια, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του προϊόντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση: τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο και τοποθετήστε τον αεραγωγό μέσα σε αυτήν.

  Μερικές φορές συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν λειτουργεί. Εάν γνωρίζετε την εσωτερική δομή της κουκούλας, τότε μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τι έχει σπάσει σε αυτό. Η πιο συνηθισμένη αιτία αποτυχίας είναι ο ανεμιστήρας. Αρκεί να αφαιρέσετε το ελαττωματικό αντικείμενο και να το επιστρέψετε σε ειδικό για επισκευή.

  Αν έχετε μια τέτοια συσκευή που θέλετε και την κουκούλα, είναι σημαντικό να χρόνο για να παρακολουθεί την αλλαγή των φίλτρων και τον καθαρισμό του οργάνου από το κάψιμο και το λίπος.

  Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά ανάλογα με την περίοδο λειτουργίας τους. Υπάρχουν φίλτρα που εμφανίζουν την επιγραφή, καθώς είναι βρώμικα. Πλύνετε τα φίλτρα σε νερό με την προσθήκη σαπουνιού ή ειδικού καθαριστικού που αναφέρεται στις οδηγίες λειτουργίας του φίλτρου.

  Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με έναν λαμπτήρα που ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένος, ο καμένος λαμπτήρας μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από τον εαυτό σας. Εάν το χειριστήριο αφής αποτύχει, θα χρειαστεί η βοήθεια ενός ειδικού.

  Καθαρίστε και τις κουκούλες, πρέπει να κάνετε τακτικά και εξαιρετικά προσεκτικά.

  Αυτοί είναι όλοι οι βασικοί κανόνες φροντίδας για κουκούλες κουζίνας και χαρακτηριστικά επισκευής. Έτσι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της αποτυχίας, μπορείτε να επισκευάσετε σχεδόν οποιαδήποτε κουκούλα.

  Τα μοντέρνα μοντέλα των κουκούλες είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη ή πίνακα ελέγχου. Τώρα, η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τη στιγμή που το φαγητό μαγειρεύεται πλήρως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιακόπτη και η κουκούλα θα σταματήσει την κατάλληλη στιγμή.

  Αγοράστε έτοιμα κουκούλα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ή να φτιάξετε το δικό σας πρωτότυπο εσωτερικό στοιχεία, ο καθένας αποφασίζει για τους δικούς τους, το πιο σημαντικό, ότι η κουκούλα θα κρατήσει τον αέρα καθαρό, και η ατμόσφαιρα του ένα ζεστό σπίτι.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

  Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

  Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

  Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

  Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

  Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

  Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

  Τύποι κουκούλες

  Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

  Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

  Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

  Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

  Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

  Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

  Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

  Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

  Παραγωγικότητα της συσκευής

  Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

  Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

  Μέγεθος εκχύλισης

  Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

  Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

  Πώς λειτουργεί η κουκούλα

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

  Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

  Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

  Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

  Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

  Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

  • υψηλή απόδοση συσκευής.
  • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
  • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
  • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

  • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
  • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

  Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

  • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
  • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

  Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

  1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
  2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

  Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

  Σύστημα φιλτραρίσματος

  Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

  Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

  Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

  Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

  Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

  Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

  Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

  Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

  Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

  Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

  Τύπος διαχείρισης συσκευής

  Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

  • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
  • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
  • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

  Σχετικό άρθρο:

  Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

  Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

  Υλικό Hood

  Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

  Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

  Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

  Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

  Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

  Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

  Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

  Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

  Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

  Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

  Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

  Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

  Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

  Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

  Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

  Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

  Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

  Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

  Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

  Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

  Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

  Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: τα βασικά της άνεσης στο σπίτι

  Εάν η σόμπα στο σπίτι σας δεν χρησιμοποιείται ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά για τον προορισμό της ή εάν υπάρχει μια σχάρα, ίσως ήδη αναρωτήθηκε - πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα; Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές επιλογές για αυτόν τον εξοπλισμό και, για να βρει το καλύτερο, πρέπει να καταλάβετε τι εξοπλισμό χρειάζεται, ποια είναι η χωρητικότητα και ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας κουζίνας. Σχετικά με τα πάντα.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: γενικές πληροφορίες

  Οι κουκούλες κουζίνας έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνήθως αντιπροσωπεύουν μια μικρή τρύπα εξάτμισης δίπλα στον νεροχύτη. Ωστόσο, η φυσική εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή να μην λειτουργήσει καθόλου, για παράδειγμα, λόγω απόφραξης ή επισκευής από γείτονες. Εξαιτίας αυτού, οι μυρωδιές και ο απόβλητος αέρας παραμένουν στάσιμοι, η υγρασία αυξάνεται, η υγεία των νοικοκυριών επιδεινώνεται και γίνεται άβολα να είναι εσωτερικά.

  Οι συμβουλές από τους επαγγελματίες επισκευών στο σπίτι περιλαμβάνουν πάντα μια σύσταση για μια αξιόπιστη συσκευή σχεδίασης. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Πρώτα απ 'όλα, επειδή η κουζίνα είναι ένα από τα κύρια δωμάτια του σπιτιού, νοικοκυρές περάσετε σε αυτό είναι σχεδόν μισή ημέρα, ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης πολυάσχολο πρόγραμμά όλα τα νοικοκυριά το δωμάτιο αυτό είναι πάντα σε ζήτηση. Μαγειρική - η διαδικασία δεν είναι η ταχύτερη, γι 'αυτό είναι καλύτερο να εξασφαλιστεί ότι η σόμπα δεν είναι μόνο οι μυρωδιές του μαγειρέματος, αλλά καθαρός αέρας.

  Συχνά, το πρόβλημα επιλύεται με τον γενικό αερισμό στο σπίτι ή με κανονικό αερισμό. Ο μολυσμένος αέρας με αυτή την προσέγγιση απομακρύνεται αρκετά αργά και για να το αντικαταστήσει από ένα ανοιχτό παράθυρο έρχεται κρύο και όχι πάντα ευχάριστες μυρωδιές από το δρόμο. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε και να αγοράσετε μια συσκευή για τη λήψη αέρα απευθείας κοντά στη σόμπα, δηλαδή μια κουκούλα ποιότητας. Εν μέρει έχουμε ήδη αγγίξει αυτά τα θέματα όταν εξετάσαμε την κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία και τη συσκευή εξειδικευμένης κουζίνας, αλλά τώρα θα μείνουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ερώτηση: Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα;
  Απάντηση: κατά τη διάρκεια μαγειρέματος στην ηλεκτρική κουζίνα, δεν δημιουργούνται λιγότερες οσμές και καπνοί από ό, τι στη σόμπα αερίου. Ένα αποτελεσματικό εκχύλισμα θα αφαιρέσει τις επιβλαβείς οσμές εγκαίρως και θα διατηρήσει ένα άνετο και υγιές μικροκλίμα.

  Τύποι κουκούλες για κουζίνα

  Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να κατανοήσετε την ταξινόμηση αυτών των συσκευών. Τύποι κουκούλες για την κουζίνα σήμερα χωρίζονται σε διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, χωρίζονται σε διάφορες ομάδες για τους εξής λόγους:

  • Μέγεθος
   Η βασική αρχή στην επιλογή του μεγέθους αυτού του εξοπλισμού - θα πρέπει να είναι ευρύτερη από την εστία. Αν αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή των διαστάσεων, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον ακόλουθο υπολογισμό: το πλάτος της πλάκας + ελάχιστο 10 εκατοστά. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα πρέπει να είναι ευρύτερη από την πλάκα κατά 20 εκατοστά ή περισσότερο.

  Ερώτηση: ποιες διαστάσεις υπάρχουν;
  Απάντηση: Σήμερα είναι δυνατό να αγοράσετε κουκούλα με πλάτος από 30 έως 120 cm, έτσι ώστε να είναι εύκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλάτος για μια πλάκα από δυο δεκάδες εκατοστά έως και ένα μέτρο.

  • Τρόποι λειτουργίας
   Ο εξοπλισμός εξαγωγής κουζίνας συναντά σήμερα δύο βασικούς τρόπους λειτουργίας: την πραγματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και την ανακύκλωση. Στην πρώτη περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας, το λίπος και η αιθάλη αφαιρούνται από το δωμάτιο, στη δεύτερη, ο αέρας εξάγεται μέσα από τα φίλτρα βρωμιάς και γράσου και επιστρέφει. Υπάρχουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο στη ροή όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας.
  • Διακυβέρνηση
   Η τεχνική μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα, όταν ενεργοποιείται η διαδικασία καθαρισμού του αέρα, όταν απαιτείται, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και με ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη και έτοιμα προγράμματα εργασίας. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη σταθερή και ενεργή λειτουργία της πλάκας.
  • Εξαερισμός
   Αυτή η παράμετρος καθορίζει τη γενική προσάρτηση της νέας συσκευής στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.
  • Κατανάλωση ισχύος
   Ίσως η δεύτερη πιο σημαντική παράμετρος μετά το μέγεθος. Η ισχύς πρέπει να είναι επαρκής για να διεξάγεται πλήρης ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον μία φορά την ώρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής. Λίγο πιο πάνω, θα σας δείξουμε πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο.

  Ο απαριθμημένος κατάλογος περιλαμβάνει τις πιο βασικές απαιτήσεις, από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας. Αλλά για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, θα πρέπει να εξετάσετε πολλούς άλλους παράγοντες και να εξετάσετε όλους τους πιο δημοφιλείς τύπους κουκούλας.

  Ενσωματωμένη κουκούλα

  Ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σήμερα βρίσκεται συχνά σε νέα σπίτια. Τέτοιες συσκευές έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της αισθητικής - είναι συνήθως τοποθετημένες στο ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα και μοιάζουν με ένα ράφι από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ενσωματωμένος σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο αυξάνει σημαντικά την περιοχή εισαγωγής αέρα. Ανάλογα με το αρχικό μέγεθος, τέτοιος εξοπλισμός εξάτμισης μπορεί να καλύψει πλήρως πλάκες πλάτους 50 cm, 60 cm, 90 cm και άνω λόγω του συρόμενου πίνακα.

  Πλήρως συντονισμένη κουκούλα το πιο συχνά έχει απλό έλεγχο και ενεργοποιείται ανοίγοντας το συρόμενο πάνελ. Αυτή είναι μια πολύ βολική λύση - κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή αμέσως μετά μπορείτε να ξεκινήσετε τη συσκευή και να απομακρύνετε γρήγορα τις οσμές και στη συνέχεια να την κλείσετε και να μην χάνετε υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια.

  Ενσωματωμένο απαγωγέας συνήθως εξοπλισμένα με δύο μοτέρ και έχει υψηλή ισχύ - αν η πλάκα είναι κοντά (μέσα σε μερικά μέτρα) στις πόρτες ή παράθυρα, ο εν λόγω εξοπλισμός μπορεί να πάρει αέρα από το δρόμο ή την είσοδο, συνιστάται να εξασφαλίσει μια ροή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια τεχνική λειτουργία.

  Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα; Εστίαση στο μέγεθος της διευρυμένης μορφής και της ισχύος. Επιπλέον, μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα θα απαιτήσει ένα ξεχωριστό ντουλάπι, οπότε η εγκατάσταση πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, καλύτερα - στο στάδιο επισκευής.

  Εξαεριστήρας

  Όλοι οι τύποι κουκούλας για κουζίνες με αεραγωγούς συνήθως μειώνονται σε ένα σύστημα με εξαερισμό για εξαερισμό. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο απλές, αφού αποτελούνται από έναν αγωγό αέρα ο οποίος συνδέεται με ένα κοινό σύστημα ανταλλαγής αέρα, φίλτρα και ανεμιστήρα εξαγωγής. Τα φίλτρα στον απορροφητήρα ροής χρησιμοποιούνται αρκετά απλά, πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται τακτικά. Τέτοια μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο ανοιχτά όσο και "κρύβονται" στα έπιπλα κουζίνας.

  Κουκούλες κουζίνας χωρίς εξαερισμό μέχρι εξαερισμού

  Μια κουκούλα χωρίς βρύση ονομάζεται κυκλοφορία. Τις περισσότερες φορές επιλέγεται επειδή ο εξοπλισμός χωρίς αγωγό είναι πολύ ευκολότερος στην εγκατάσταση - ο σχεδιασμός χωρίς σωλήνα είναι εύκολος στη συναρμολόγησή του, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και οργανικά κοιτάζει στο εσωτερικό.

  Οι κουκούλες χωρίς εξαγωγή αέρα με φίλτρο άνθρακα μπορούν να λειτουργούν μόνο στην κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας τα μικρότερα σωματίδια λίπους, σκόνης και οσμών. Μια τέτοια εργασία είναι αρκετά θορυβώδης, οπότε προτού να αγοράσετε αξίζει να δοκιμάσετε την κουκούλα του άνθρακα χωρίς σωλήνα και να υπολογίσετε το επίπεδο θορύβου, όπως θα πρέπει να το ακούτε αρκετά συχνά.

  Αν, λόγω χαρακτηριστικών του σχεδιασμού ή άλλων λόγων, μόνο μια τέτοια επιλογή είναι διαθέσιμη σε εσάς, αξίζει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό κυκλοφορίας, αφού είναι ακόμα καλύτερο από την κουζίνα χωρίς την κουκούλα.

  Απορροφητήρας αερίου

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένη είτε αρθρωτή, με ή χωρίς αεραγωγό. Για να κατανοήσετε πώς να επιλέγετε σωστά αυτή την τεχνική, αρκεί να υπολογίσετε τις συνθήκες μεγέθους, ισχύος και εγκατάστασης.

  Η αρχή λειτουργίας του φούρνου αερίου βασίζεται σε πρακτικά ανοικτή φωτιά, επομένως είναι σημαντικό η λειτουργία του εξαερισμού να μην μειώνει τη φλόγα - εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη, η φωτιά θα είναι άνιση. Η απόσταση από την εστία αερίου στο πάνελ εισαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 cm.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου δεν είναι η μόνη απαίτηση. Κατά την επιλογή της χωρητικότητας του εξοπλισμού, είναι προτιμότερο να σταματάτε στην ελάχιστη επιτρεπτή επιλογή για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα και συγχρόνως να μην μειώσετε τη φωτιά από την εργασία της συσκευής.

  Καθαριστής αέρα για κουζίνα

  Σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα ενός καθαριστής αέρα για την κουζίνα πάνω στο καπό σόμπα θυμίζει έντονα κυκλοφορίας: τέτοιες συσκευές διαφέρουν από την αρχή του σχεδίου - δεν επιτρέπεται η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα, και αυτό οδηγεί μόνο μέσω του συστήματος φίλτρου και ανακυκλώνονται. Επανακυκλοφορία κουκούλα αναφέρεται επίσης σε αυτά τα μέσα, συχνά καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας από τη σκόνη, οσμές και ακαθαρσίες.

  Ο καθαριστής αέρα πάνω από τη σόμπα σήμερα μπορεί να βρεθεί για σχεδόν οποιαδήποτε κουζίνα. Αυτές οι συσκευές διαφέρουν στην ευελιξία των σχημάτων και μεγεθών, είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν ξεχωριστά από την πλάκα - υπάρχουν μοντέλα δαπέδου.

  Η ανακυκλοφορία του αέρα σε γενικές γραμμές για την κουζίνα θα είναι χρήσιμο, ειδικά αν την ίδια στιγμή θα καθυστερήσει παθογόνα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, πιο αποτελεσματική χρήση ενός συνόλου παραδοσιακό σχέδιο και εξαερισμού. Πρώτα θα αφαιρέσει τις μυρωδιές και αιθάλης που προέρχονται από την πλάκα και η δεύτερη θα παρέχει φρέσκα, καθαρισμένα δωμάτιο και προθερμασμένο αέρα από έξω ή να καθαρίσουν εσωτερικό κλίμα στην λειτουργία ανακύκλωσης. Σε κάθε περίπτωση, μια συνεχής ροή αέρα είναι απαραίτητη σε κάθε σαλόνι, και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

  Άλλα είδη κουκούλας κουζίνας

  Κάθε κατασκευαστής προσδιορίζει τους λόγους για τους τύπους των κουκούλες, οπότε ο αγοραστής μπορεί εύκολα να συγχέεται με την ποικιλομορφία τους. Σύντομα περάστε από τα ονόματα που μπορούν ακόμα να σας συναντήσουν:

  1. Έξτρα κουκούλες για την κουζίνα.
   Οι κριτικές αξιολογούν συχνά αυτές τις συσκευές για ευκολία χρήσης - η τοποθέτηση σε μια γωνία σας επιτρέπει να καταλάβετε λιγότερο χώρο. Από άλλες απόψεις, η λειτουργικότητα αυτής της τεχνικής δεν είναι πολύ διαφορετική από τις συνήθεις ομπρέλες εξάτμισης - οι κεκλιμένες κουκούλες κυκλοφορούν και κυκλοφορούν, διαφέρουν σε μέγεθος και ισχύ. "Ήσυχοι κουκούλες για την κουζίνα" - έτσι μερικές φορές αυτά τα μοντέλα ονομάζονται. Πράγματι, αυτή είναι η τεχνική της τελευταίας γενιάς, επομένως το επίπεδο θορύβου των κεκλιμένων κουκούττων είναι συχνά αρκετές φορές μικρότερο από αυτό των τυποποιημένων.
  2. Κουζινάκι για κουζίνα.
   Τέτοιες συσκευές πήραν το όνομά τους λόγω της εξωτερικής εμφάνισης - ο σωλήνας και ο τρούλος της κουκούλας θυμίζουν εξωτερικά την καμινάδα του τζακιού, η οποία συνδέεται με τον γενικό εξαερισμό. Ένα τέτοιο απόσπασμα είναι κατάλληλο για κλασική κουζίνα - ο αρχικός σχεδιασμός το καθιστά ελκυστικό από μόνο του και τα χαρακτηριστικά διάταξης επιτρέπουν τη χρήση της κουκούλας αν η σόμπα δεν είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο. Σε γενικές γραμμές, το μοντέλο τζάκι είναι ένα βολικό και ισχυρό κουκούλα για την κουζίνα, που το κατέστησε ένα από τα πιο δημοφιλή.
  3. Flat κουκούλα για κουζίνα.
   Πίσω από αυτό το όνομα, η πιο κοινή είναι μια κλασική κρεμαστή ηλεκτρική έξοδος, η οποία είναι τοποθετημένη σε τοίχο, δεν έχει αγωγό αέρα και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας. Αυτή η μικρή κουκούλα κουζίνας δεν διαθέτει αεραγωγούς ή τεράστιους κινητήρες, αλλά χρειάζεται συχνή αντικατάσταση φίλτρου όταν χρησιμοποιείται έντονα.

  Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να σημειώσετε τις γωνιακές και νησιωτικές κουκούλες, οι οποίες διαφέρουν στην τοποθέτηση και το σχήμα της κουκούλας. Οι ηλεκτρικές κουκούλες γωνίας για την κουζίνα είναι βολικές για μικρά δωμάτια και μη τυποποιημένες διατάξεις και επίσης καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ 'ότι οι κανονικές λόγω του σχήματος του θόλου. Το νησί μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, να φαίνεται το πιο μοντέρνο και φουτουριστικό, ενσωματωμένο στον εξαερισμό του σπιτιού και είναι ιδανικό για μη τυποποιημένους εσωτερικούς χώρους. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου αποσπάσματος για την κουζίνα προγραμματίζεται κατά τη φάση επισκευής.

  Πώς να υπολογίσετε τη δύναμη της κουκούλας για την κουζίνα

  Κατά την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τη δύναμη της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ένας απλός τύπος: η επιφάνεια της κουζίνας σε τετραγωνικά μέτρα πολλαπλασιάζεται με το ύψος της οροφής. Η ληφθείσα τιμή πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 12 σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής της ανταλλαγής αέρα (ο συνολικός όγκος αέρα θα πρέπει να αλλάξει σε μια ώρα) και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή του δυνητικού αποθέματος - 1,3.

  Η ελάχιστη ισχύς εξόδου για την κουζίνα = χώρος κουζίνας * ύψος των οροφών * 12 * 1.3.

  Κουκούλες ισχύος για την κουζίνα με ύψος οροφής 2,5 μέτρων: